GN Nijmegen-Noord

9 augustus 2017

GN Nijmegen-Noord 9 augustus 2017


Programma 3 Oever Festival

REGIO - Van 15-17 september wordt De Gelderse Poort voor de tweede keer omgetoverd tot het decor van het 3 Oever Festival. Drie dagen lang muziek, theater, verhalen, eten&drinken, dans en exposities in het mooiste landschap van Nederland.

Ruim 250 artiesten en meer dan 30 beeldend kunstenaars nemen het publiek mee op een culturele ontdekkingstocht over meer dan 60 locaties op en rond 3 oevers. Dat is veel, heel veel, maar toch blijft het kleinschalig.

Het 3 Oever Festival biedt een afwisselend programma met onder meer 'Jazz tussen de oevers', een boottocht met vier jazzbands, waaronder Wild drums & organ; de speciale dansvoorstelling 'Nemeton' van SJI Parts in de Millingerwaard; een Steve Reich-tribute bij de Piramide aan de Waal, de Kade Korendag in Tolkamer en speciale familievoorstellingen van Circo Fiasco op verschillende plekken in het festivalterrein.

Vanaf deze week is het programma op de website beschikbaar. Dit wordt tot vlak voor het festival nog aangevuld.

Routes

Het 3 Oever Festival heeft een programma van beweging, steeds korte voorstellingen zodat het publiek van locatie naar locatie kan trekken, onderweg genietend van de omgeving.

Er zijn meerdere fietsroutes uitgezet, zoals op elke oever een Open Atelier Route, die via de drie veerponten aan elkaar verbonden zijn. De Festivalroute is een soort snelweg die de 3 Pleisterplaatsen op de verschillende oevers aan elkaar verbindt.

Ook is er de 3 Veren Wandeltocht, met wandelroutes van 10,20, 30 en 40 kilometer. Met behulp van de festivalkaart en de website www.3oeverfestival.nl kunnen de bezoekers hun eigen programma samenstellen.

Bevertocht in de Bemmelse polder

BEMMEL - Op donderdag 10 augustus kan men met natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk deelnemen aan een bevertocht door de ruigte van het ooibos, langs - oude kleigaten en de vroegere rivierloop.

"Onderweg vinden we beslist sporen van bevers en komen we langs wissels waarlangs ze zich verplaatsen. We gaan ook kijken naar de burchten waarin ze wonen. In de schemer zullen we ons verdekt opstellen, om de bevers te zien en hun dagelijkse bezigheden.Tip: trek oude kleren en laarzen of stevig schoeisel aan en neem een verrekijker mee."

Kinderen zijn welkom vanaf ongeveer 6 jaar. Vanaf 18.45 uur is iedereen welkom in De Veldschuur, Sportlaan 1m in Bemmel. Deelname kost inclusief koffie of thee zes euro per persoon. Kinderen half geld. Deze tocht is niet geschikt voor minder-validen. Inlichtingen worden gegeven door Ben Cornelissen 06 44870449.

Indië-herdenking Nijmegen 14 augustus

NIJMEGEN - De Indië-herdenking Nijmegen is maandag 14 augustus 19:00 uur (vrij entree) in de raadzaal en binnenplaats (ingang Burchtstraat) van het Gemeentehuis. Thema is 'Achterblijvers en Spijtoptanten'.

Het Comité Indië-Herdenking Nijmegen heeft dit jaar voor een bijzonder thema gekozen. Een vergeten groep getroffenen staat namelijk centraal: de achterblijvers en spijtoptanten in Indonesië. In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog en aansluitend de koloniale oorlog moesten de aldaar aanwezige Indische Nederlanders een moeilijke keuze maken: blijven of gaan.

Na de bijeenkomst in de raadzaal wordt bij de gedenkplaquette op de Gedeputeerdenplaats één minuut stilte gehouden en worden kransen gelegd. Er is na de ceremonie gelegenheid om gezamenlijk een kopje koffie of thee te nuttigen in de Schepenhal van het Gemeentehuis. De Indië-Herdenking wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Platform Indische Organisaties Nijmegen en omgeving. Dit jaar is de Herdenking ook weer voorbereid in samenwerking met het door het bestuur van Stichting PION opgerichte Comité Indië-Herdenking Nijmegen. Iedereen die zich verbonden voelt is van harte uitgenodigd om deel te nemen. www.stichtingpion.nl

Gezocht motorrijders en zijspanrijders

HERVELD - Vrijdag 25 augustus is het weer zover de jaarlijkse afsluiting van de jeugdvakantiewerk week in Herveld – Andelst.

Na een week hard bouwen en klussen en veel plezier sluiten we de week af met motor rit door de omliggende dorpen. Iets waar allen de hele week naar uitkijken! "Hiervoor zoeken wij ongeveer 250 motorrijders, zijspanrijders en trike-rijders, die het leuk vinden om met ons deze week af te sluiten en veel kinderen blij willen maken." Het is een kleine tourtocht van ongeveer 35 km door de dorpen heen.

Verzamelen is om 18.30 uur op het Dorpsplein aan de Hoofdstraat in Herveld, om 19.00 uur is het vertrek van de tocht. "Neem een extra helm mee voor het kind dat bij je achterop komt te zitten. Om je aan te melden of meer informatie, route beschrijving zie de site van www.jvwha.nl."

Vieringen parochie Sint-Benedictus

Zaterdag 12 augustus

19.00 uur: St. Jacobus de Meerdere kerk Valburg, eucharistieviering, N. Sales, Cantorum

Zondag 13 augustus

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, N. Sales, samenzang

09.30 uur: Maria Geboortekerk Driel, eucharistieviering, F. Bomers, Cantorum

11.00 uur: Maria Geboortekerk Lent, eucharistieviering, F. Bomers, samenzang met cantor

Dinsdag 15 augustus (Maria ten Hemelopneming)

19.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, F. Bomers, Benedictuskoor

Zaterdag 19 augustus

19.00 uur: O.L.V. Onbevlekt Ontvangen kerk Heteren, woord- en communieviering, R. Heinen, samenzang

19.00 uur: St. Leonarduskerk Oosterhout, eucharistieviering, F. Bomers, Leonarduskoor

Zondag 20 augustus

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, N. Sales, samenzang

11.00 uur: St. Willibrorduskerk Herveld, woord- en communieviering, R. Heinen, samenzang

09.30 uur: H. Johannes de Doperkerk, Indoornik, woord- en communieviering, R. Heinen, Cantorum

Menu Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 14 augustus kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 18.00 uur het volgende menu afhalen: kippensoep, verse worst met bloemkool en aardappels én een toetje.


Deze maaltijd kost vier euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 in Bemmel. Gevraagd wordt zelf drie afsluitbare bakjes mee te nemen!

Wilt u ook genieten van zo’n heerlijke verse maaltijd, dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu’s beschikbaar. Inschrijven kan op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555.

Het Bemmels afhaalpunt is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550).

Ridders en jonkvrouwen op kinderspeelweek Elst

ELST - De voorbereidingen zijn al in volle gang. Editie 2017 van de Kinder Speelweek Elst (KSE) belooft weer een spetterend weekje vol actie, fantasie en plezier te worden. Het traditionele ‘huttenbouwen’ start op zondag 20 augustus om 13.30 uur op het sportveld naast De Helster in Elst. Het thema dit jaar is Ridders & Jonkvrouwen wat voldoende inspiratie kan opleveren.

De Kinder Speelweek Elst is een meerdaags evenement dat voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar wordt georganiseerd. De kinderen kunnen dan hutten bouwen, sporten, knutselen, enz. Op alle basisscholen in Elst is aandacht besteed aan deze jaarlijkse happening. Hiervoor heeft de KSE-folders en posters beschikbaar gesteld met daarop alle informatie. Je kunt bijvoorbeeld al een weekkaartje kopen voor 10,00 euro. Dan ben je elke dag welkom bij de KSE. Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk om per dag aan te schuiven. De KSE duurt van 20 tot en met 24 augustus. Prijzen en tijden staan op de folder en op Facebook.

Leuke activiteiten

Tijdens de KSE2017 is er van alles te doen voor de kinderen. Van springkussen tot bootcamp, van knutselen tot zwemmen en van sport & spel (onder andere ridderspelletjes) tot hutten bouwen. Uiteraard krijgen de kinderen elke dag een heerlijke traktatie. Kortom, te veel om op te noemen!

Wie op de hoogte wil blijven over de Speelweek kan het beste de pagina op Facebook liken en volgen (www.facebook.com/kinderspeelweekelst). Hierop worden regelmatig berichten geplaatst. Organisatie: Kinder Speelweek Elst / 0481 354378 of 0481 785008; kinderspeelweekelst@hotmail.com / www.facebook.com/kinderspeelweekelst.

Kortebaan Buitenzorg (vervolg)

Foto: Dutch Buitenzorg met pikeur Frans van der Blonk

BEMMEL - De kortebaan heeft weer een Buitenzorg. De kans is aanwezig dat de kortebaan Bemmel op dinsdag 15 augustus een Buitenzorg-paard aan de start krijgt. Dutch Buitenzorg drukt mogelijk zelfs een grote stempel op de koers. De Nederlands Kampioen is bij deelname een kanshebber voor de winst. De aanvang van de koers op de Teselaar is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

In de tien voorgaande edities van de kortebaan in Bemmel kwamen er geen Buitenzorg-paarden aan de start. De organisatie hoopt dan ook dat Dutch Buitenzorg de reis vanuit de stal in Assendelft naar Bemmel gaat maken.

De troef van trainer Frans van der Blonk en eigenaar Djimmy Schneider heeft zich het afgelopen jaar al goed laten zien op de kortebaan. Zo zorgde hij vorig jaar voor een daverende verrassing door als grote outsider het Nederlands Kampioenschap in Nootdorp te winnen. Twee dagen later was hij ook de beste in Beverwijk. Ook in het nieuwe seizoen is de ruin op dreef. Hij won op de thuisbaan in Assendelft en werd tweede in Wognum.

Mogelijk dat ook titelverdediger Casanova er weer bij is op de Teselaar. De troef van Stal Bianco won vorig jaar naast Bemmel ook in Utrecht en Heemskerk. Vanwege zijn hoge winsom moet hij tegenwoordig op pad met een leerlingpikeur om vanaf de basisafstand te mogen starten. Met Micha Brouwer werd hij derde in Sassenheim en tweede in Warmond.

Ook de winnaar van 2015 is nog op de kortebaan actief. Blackpearl Trans R heeft ruim een jaar langs de kant gestaan met een flinke peesblessure, maar maakte onlangs haar rentree in Hoofddorp. In haar oude vorm kan ze in Bemmel meedoen om de eerste plaatsen.

Loting

De NDR verricht de loting, na inschrijving, op vrijdag 11 augustus. Het deelnemersveld is vervolgens direct te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips.

De Buitenzorg Kortebaan Bemmel maakt deel uit van de Bemmelse Paardendagen. Deze tweedaagse begint op maandag 14 augustus met de traditionele ponymarkt. Meer informatie staat op www.bemmelsepaardendagen.nl.

Bos vishandel op Bemmelse ponymarkt

BEMMEL – Maandag 14 augustus is het weer Bemmelse ponymarkt en de traditie zet zich voort dat de familie Bos er ook weer staat. Van 06.00 tot 17.00 uur wordt er volop lekkere verse vis verkocht.

Ter plaatse wordt er op ambachtelijke wijze de overheerlijk paling gerookt. Met twee rookkasten wordt er volop doorgewerkt om aan de vraag te kunnen voldoen. Natuurlijk kunt u ook weer terecht voor de mesverse Hollandse Nieuwe, broodje paling of een lekker bakje (met goud bekroonde) kibbeling. Ook op donderdag 17 augustus staat Bos vishandel gewoon weer in Angeren en op de Bemmelse weekmarkt.

Voedselbank Arnhem zoekt vrijwilligers

ARNHEM - Voedselbank Arnhem zoekt per direct gastvrouwen of –heren, winkelassistentes en voorraadbeheerders voor het nieuwe uitgiftepunt op de Overmaat in Arnhem-Zuid.

In Arnhem-Zuid start in september een nieuw uitgiftepunt van de Voedselbank. Waar de klant eerder een vastgesteld pakket ophaalde, stelt de klant nu op een zelf gekozen dag (maandag tot en met vrijdag) de boodschappen samen met een vrijwilliger. Uitgangspunt blijft een diversiteit van producten uit de schijf van vijf.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de Voedselbank. Op de website staat meer informatie over deze vacatures: www.voedselbankarnhem.nl. Of mensen kunnen mailen naar vacatures@voedselbankarnhem.nl.

Zorgen wijkbewoners over Galamapark Elst

ELST - Via diverse media wordt melding gemaakt van misstanden in het Galamapark. Het gaat ondermeer over het aantreffen van zwerfafval, maar vooral ook om ongewenste situaties op het gebied van dierenwelzijn.

Er worden huisdieren (zoals konijnen, cavia’s, kippen) gedumpt die zich niet kunnen redden in een vrije omgeving en er lopen dieren rond die ziek zijn en ziekten kunnen verspreiden.

Voor Wijkplatform Elst-Zuid is dit aanleiding om samen met betrokken wijkbewoners in gesprek te gaan. Daarvoor bestaat gelegenheid op maandag 21 augustus vanaf 20.00 uur in Sociaal Cultureel Centrum De Wieken, Prinses Irenestraat 49 in Elst. Wil je deelnemen aan het gesprek dan graag vooraf aanmelden via email: info@wpelstzuid.nl of 06 23930249. Vertegenwoordigers van onder andere gemeente en politie zijn uitgenodigd aan het gesprek deel te nemen.

Nieuwe oogst appels

RESSEN - Bij Fruitbedrijf en Landwinkel de Woerdt in Ressen zijn de eerste appels van het seizoen geplukt. Dit zijn de zomerappels, Delbar! De Delbar is een harde friszure appel.

Op zaterdag 26 augustus kan men de Delbar zelf plukken op de zomerfair. Op deze dag is bovendien van alles te beleven zoals een goochelshow, brandweerpost Bemmel met een demonstratie, streekmarkt, boomgaardtrein, zelf appelsap persen, insectenproeverij en nog veel meer. Meer info staat op www.dewoerdt.nl.

Met Museum Plus Bus naar Cobra Museum

REGIO - Mensen reizen of gaan een dagje uit met de bus, vliegtuig, boot of kamperen. Zeker in de voorjaar, zomer, najaar of het hele jaar door. Welnu: in het najaar rond 15 september organiseert Museum Plus Bus een gezellige busreis voor ouderen die door hun leeftijd of conditie geen museumbezoek meer kunnen afleggen, toch een dagje uit kunnen en genieten van een museumbezoek.

Doelstelling van deze busreis is dat minimaal 30 en maximaal 45 personen, inclusief de begeleiders, die van schilderen en kunst houden op hun gemak museums kunnen bezoeken. Ouderen mogen natuurlijk een begeleider en opvouwbare hulpmiddelen en gezelligheid meenemen.

In het Museumcafé kunnen ouderen in een groep een betaalbare lunch kiezen. Ouderen kunnen ook hun eigen lunchpakket in de bus consumeren. Liefhebbers van fotografie mogen in het museum alleen zonder flits fotograferen.

Tijdens de busreis is er ook een gezellige gastheer of gastvrouw van de Museum Plus Bus aanwezig om alle deelnemers te verwelkomen en alles uit te leggen over het Museum. Deze gezellige busreis met de Museum Plus Bus is kosteloos aangeboden dankzij de deelnemers van de Bank Giro Loterij.

Opstapplaats Prinses Irenestraat 49 in Elst (gld); 08.45 uur

Vertrek opstapplaats: 09.15 uur

Aankomst Cobra Museum in Amstelveen: 11.00 uur

Vertrek uit Cobra Museum: 14.45 uur

Vertrek Bus: 15.15 uur

Aankomst terug Prinses Irenestraat 49 in Elst: 17.00 uur

Belangstellenden dienen zich aan te melden voor maandag 14 augustus. Informatie opvragen via onderstaande website, mail adres of telefoonnummer. Forte Fit Welzijn voor Senioren Elst; Lene Schetters , 0481 372072, lene.schetters@upcmail.nl; Lourdes van Dreumel, 0481 849448, donarconnection@gmail.com.

Wim Willems fietste zeker twee keer per maand naar het graf van zijn ouders Verrast door verwijdering van grafsteen

Foto: Sjaak Veldkamp 

BEMMEL – Ruim 25 jaar heeft Wim Willems het graf van zijn ouders met liefde onderhouden. Zeker twee keer per maand fietste hij naar het kerkhof naast de voormalige Donatuskerk in Bemmel. Totdat er abrupt een einde aan kwam. Hij werd geconfronteerd met een kale zandvlakte. De steen is zonder zijn weten opgeruimd.

"Ik heb zo hard gejankt en gevloekt dat ze me op straat hebben gehoord. Ik was zo pisnijdig." Parochie de Levensbron laat weten zorgvuldig te hebben gehandeld en gaat in gesprek met de verbolgen Bemmelnaar.

In 1990 zijn de ouders van Wim Willems overleden. Hij nam de taak op zich om het graf netjes te onderhouden. Met kerst bijvoorbeeld kwam er altijd een kerststukje op te staan, leg Wim uit. "De band met mijn ouders was altijd heel sterk." Een belasting om naar het kerkhof te gaan was het daarom nooit, zo legt hij met een emotionele stem uit. "Soms ging ik er gewoon even langs. Bij het weggaan zei ik altijd; oudjes, de mazzel hè." Op de vooravond van de Nijmeegse Vierdaagse wordt het kaarsje onverwacht gedoofd. Een goed onderhouden grafsteen is verdwenen. Hij had nog zo graag de grafrechten nog één keer met 10 jaar willen verlengen. En dan was het mooi geweest, meent Willems. Dan hadden ze voorbereid afscheid kunnen nemen, vult zijn vrouw Diny aan.

De grafrechten waren na 20 jaar verlopen. Na 27 jaar besloot het parochiebestuur om nabestaanden van die graven te informeren over verlenging of de grafsteen opruimen. Volgens voorzitter Wim van Baal is ook in dit geval de procedure zorgvuldig gevolgd. In het geval van de familie Willems was hun adres door verhuizing niet meer actueel. Dan wordt op het graf een bericht geplaatst met vermelding in het nieuwsorgaan van de parochie.
Het nieuwsorgaan komt lang niet bij iedereen in de bus. Dat Wim Willems het bericht van ruiming op het graf niet heeft gezien is volgens de voorzitter niet te verklaren. Willemsen weet zeker dat er nooit een bericht op het graf heeft gelegen.

Dat het voorval een emotionele lading heeft, is voor voorzitter Wim van Baal een belangrijke reden om met de familie persoonlijk contact op te nemen.

Zomermarkt

in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Dit jaar is de zomermarkt in Slijk-Ewijk op zondag 13 augustus (10-16 uur).

De zomermarkt wordt sinds jaar en dag gehouden, en wordt "een van de gezelligste markten van de Betuwe" genoemd. De zomermarkt wordt georganiseerd door De Waalkanters, de carnavalsvereniging uit Slijk-Ewijk, die natuurlijk zelf ook als kraamhouders acte de présence geeft. Daarnaast is er een verscheidenheid aan koopwaar. Kraamhouders komen vanuit alle windstreken om te zorgen dat de markt een breed aanbod kent. De zomermarkt vindt plaats rondom het dorpshuis aan de Dorpsstraat.

Het traditionele kermisconcert

BEMMEL - Op zondag 13 augustus geeft Egerländerkapel De Leemkuulers uit Bemmel weer haar traditonele kermisconcert.

Dit concert wordt gehouden in de binnentuin van de aanleunwoningen van de Gouden Appel in Bemmel. "We beginnen om 11.00 uur en spelen door tot 13.00 uur. Koffie en zelfgebakken taart is ook te koop. De toegang is geheel gratis. Wij brengen een gevarieerd programma van walsen, polka's en marsen. Vele nummers zullen ondersteund worden door ons zangduo. Wij hopen iedereen te mogen begroeten op 13 augustus maar, mocht men verhinderd zijn, dan kan men alvast ons jaarconcert op 30 september noteren."

Postduiven De Toekomst

ELST - Uitslag jonge duiven vanuit Laon (Fr) over 294 km.

1-2-5-10 A. Rozijn Oosterhout, 3-4-6-7-8 F. Looyschelder Elden, 9 T. Medze Elden.

Het traditonele kermisconcert

BEMMEL - Op zondag 13 augustus geeft Egerländerkapel De Leemkuulers uit Bemmel weer haar traditonele kermisconcert.

Dit concert wordt gehouden in de binnentuin van de aanleunwoningen van de Gouden Appel in Bemmel. "We beginnen om 11.00 uur en spelen door tot 13.00 uur. Koffie en zgebakken taart is ook te koop. De toegang is geheel gratis. Wij brengen een gevarieerd programma van walsen, polka's en marsen. Vele nummers zullen ondersteund worden door ons zangduo. Wij hopen iedereen te mogen begroeten op 13 augustus maar, mocht men verhinderd zijn, dan kan men alvast ons jaarconcert op 30 september noteren."

Postduiven De Toekomst

ELST - Uitslag jonge duiven vanuit Laon (Fr) over 294 km.

1-2-5-10 A. Rozijn Oosterhout, 3-4-6-7-8 F. Looyschelder Elden, 9 T. Medze Elden.

Drs. MItch van Hensbergen
Proficiat met het behalen van je
Masters Science Gezondsheids-
wetenschappen en Klinische
Epidemiologie! Pa, ma en DJ

Hiep hiep hoera!
Onze lieve Finn wordt
7 augustus 4 jaar!
xxx papa en mama

Hieperdepiep hoera!
Renée, onze lieve schat
wordt 4 jaar! Gefeliciteerd,
je bent 4 jaar. Dikke kus
papa en mama

Roy & Yvonne,
Gefeliciteerd met jullie
prachtige zoon en Jasmijn
met jou lieve broertje;
JULIAN FLORIS
Namens beide families

Lieve Oma Gerrie
Van harte gefeliciteerd
met uw
71ste verjaardag.
Luuk en Lieve.
We komen eraan!!

Hiep Hiep Hoera !
Dit Feestvarkentje wordt
12 augustus 75 jaar !
Gefeliciteerd van je kinderen,
kleinkinderen en Jan

Hiep Hiep Hoera ,
onze kleine spring in 't veld
wordt 9 augustus 2 jaar
Suze van harte gefeliciteerd
van Opa Gerard en Oma Ria

zoals beloofd Viggo
sta je weer in de krant.
gefeliciteerd met je 6e
verjaardag op 12 augustus,
een fijne dag! Knuffel oma & opa

Deze kanjer slaagde in 1x
voor haar rijbewijs!
Eva proficiat en nu maar
lekker scheuren.
Liefs Luc, Ivano, Marcel en Mama.

Deze grote jongen Rens is op 29 juli alweer 5 jaar geworden.
Gefeliciteerd
opa Johan en oma Tonnie.
Oma Ria en opa Gerrie.

Hoera Lobke wordt
13 augustus 25 jaar
Gefeliciteerd Lobke
Tante Dory Ome Fred

Dit zéér, zéér zorgzame sub-hoofd Riek,
wordt 12 augustus 75 jaar. Van harte
gefeliciteerd met deze mijlpaal!
Bep, Collette, Eddy, Jessica,
Maikel, Denise

Hiep hiep hoera
5 Augustus is Roos
6 jaar geworden. Nog
van harte gefeliciteerd.
Liefs van: Oma Ria

Hiep hiep hoera
7 augustus BAS
25 jaar

Marina Wevers, gefeliciteerd met je verjaardag.

Groetjes van Jeraino en je muzikale vrienden uit opheusden

Graafwerkzaamheden? Marco van Moerkerk Grondwerken natuurlijk!

GENDT – Of het nu voor het uitgraven van een vijver, zwembad of fundering is, als je Marco van Moerkerk inschakelt ben je er zeker van een vakman bij huis te halen. Met de juist passende minikraan verzorgt Marco iedere grondwerkklus tot in de puntjes.

Een hardwerkende, enthousiaste ondernemer is hij; Marco (40) werkt al 22 jaar op de kraan. De geboren en getogen Gendtenaar maakt het meest gebruik van een zeer compacte minikraan die binnen de rups kan draaien. Dat is onder andere van belang wanneer je vlak langs een muur moet werken. Daarom is de minikraan ook zeer efficiënt om mee in kleinere tuinen te werken. Maar grondwerkklussen waarbij een andere kraan beter geschikt is, kunnen uiteraard ook aan Marco worden uitbesteed. 'Ik kom altijd graag eerst even langs, zodat ik kan bekijken wat er precies moet gebeuren en met welk materieel. Op basis daarvan doe ik een vrijblijvend voorstel. En één ding kan ik echt verzekeren: ik ga pas weg bij de klant, als de klant tevreden is! Want uiteindelijk is aanbevolen worden door een klant waarvoor ik heb gewerkt, natuurlijk de beste reclame die je kunt maken', aldus Marco. Behalve het uitgraven van bijvoorbeeld een terras, trampoline of (bedrijfs)terrein, wordt Marco ook met regelmaat gevraagd voor het uitgraven van bomen en struiken. Netjes en efficiënt. Graafwerkzaamheden? Bel Marco van Moerkerk Grondwerken: 06 14336163 (ook op Facebook).

Grote reünie oud-leerlingen r.k. lagere scholen in Bemmel

BEMMEL - Op dinsdag 26 september wordt door de Stichting De Plak een grote reünie georganiseerd voor de oud-leerlingen van zowel de jongens- als de meisjesschool in Bemmel. En dan gaat het om de leerlingen van de geboortejaren 1938 tot en met 1947, een generatie met op dit moment een leeftijd van 70 tot 80 jaar.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Rond 350 mensen waarvan namen en adressen konden worden achterhaald zijn inmiddels allemaal persoonlijk aangeschreven. Maar natuurlijk is dat bestand onvolledig. Ook diegenen waarvan de gegevens niet konden worden achterhaald kunnen zich voor deze reünie aanmelden. Dat kan tot 1 september per mail of per post en wel als volgt: per mail: naar reuniebemmel2017@outlook.com; per post: naar Henk Wierink, Lidwinastraat 18, 6681 AD Bemmel. Bij de aanmelding vermelden de (meisjes)naam, adresgegevens en het geboortejaar.

Plaats van bijeenkomst is de Theaterkerk in Bemmel. Er wordt in samenwerking met ondermeer de Historische Kring gewerkt aan een 'Bemmels' programma dat aanvangt om 10.30 uur en eindigt rond 17.00 uur. En natuurlijk is er in het programma ook voldoende tijd voor ontmoetingen en rondleidingen in de Theaterkerk.

De deelnamekosten bedragen 25,00 euro per persoon all-in, inclusief ontvangst, lunch en consumpties. Deze kosten dienen gelijktijdig bij de aanmelding te worden voldaan door overmaking naar NL88RABO 010 57 70 957 ten name van Stichting De Plak met eveneens vermelding van (meisjes)naam en geboortejaar. Gezien de al binnengekomen spontane aanmeldingen wordt gerekend op een grote opkomst.

Kookcursus voor 55+

ELST - Koken is helemaal in. Op de tv zijn talloze programma's die u leren de lekkerste recepten te maken. Echter, bij Kookclub 55+, de nieuwste activiteit van Forte Fit voor Senioren, is het niet de insteek om u de hele ingewikkelde chefkok-kookkunst bij te brengen.

"Bij ons staat gezelligheid centraal. Samen (6 à 8 personen) onder leiding van Wil Peelen, gaan wij een kijkje nemen in de Internationale keuken. Eenvoudige, betaalbare en smakelijke maaltijden gaan wij bereiden uit de Spaanse, Italiaanse, Marokkaanse, Portugese, Turkse, Afrikaanse, Indiase en Vedische keuken. Daarna gaan wij aan tafel om te genieten van elkaar en van de maaltijd.Spreekt dit u aan? Dan kunt u zich aanmelden of informatie opvragen via onderstaand website, mail-adres of telefoonnummer."

De cursus is twee keer per maand in oktober, november, januari en februari op maandag van 4 tot 8 uur in de Ruimte aan de Sint-Maartenstraat 32B in Elst. De kosten zijn 80 euro voor 8 avonden inclusief maaltijd, exclusief drank. Aanmelden kan bij Wil Teunissen 06 30764452 of via www.fortefit.nl.

Photoshop voor beginners bij De Minkhof in Bemmel

BEMMEL - Op de vrijdagen 11-18 en 25 augustus is er bij De Minkhof - onder leiding van computerdeskundige Jos - 's middags van 14:00 tot 16:00 uur 'photoshoppen voor beginners'.

"Herkent u ook het volgende probleem? U bekijkt uw vakantiefoto’s en ze zijn leuk… maar waarom staat nu net die geparkeerde auto in de weg op de foto? Of waarom staat die vreemde mevrouw in die knalrode jurk rechts in beeld? Of zijn het verder kleinigheden die u zou willen aanpassen. Misschien een mooiere blauwe lucht of wat minder zichtbare rimpeltjes…"

Met photoshoppen op de computer kan de deelnemer dergelijke dissonanten laten verdwijnen en aanpassingen doen. Men kan deze cursus volgen om deze vaardigheden onder de knie te krijgen. De middagen zijn inclusief koffie en thee en kosten 15 euro.

"Om iedereen genoeg aandacht te geven werken wij met kleine groepjes. Bij teveel aanmeldingen plannen wij in november een volgende cursus. Aanmelden voor deze via info@minkhof.nl of 0481 357185 (alleen op maandag, woensdag en vrijdag), 06 41575409 Ina Rutgers Minkhof Coördinator (bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag 10:00 tot 12:00 uur), Molenwei 57 (einde Flierenhofstraat/dijk) Bemmel (www.minkhof.nl)."

Kookcursus voor 55+

ELST - Koken is helemaal in. Op de tv zijn talloze programma’s die u leren de lekkerste recepten te maken. Echter, bij Kookclub 55+, de nieuwste activiteit van Forte Fit voor Senioren, is het niet de insteek om u de hele ingewikkelde chefkok-kookkunst bij te brengen.

"Bij ons staat gezelligheid centraal. Samen (6 à 8 personen) onder leiding van Wil Peelen, gaan wij een kijkje nemen in de Internationale keuken. Eenvoudige, betaalbare en smakelijke maaltijden gaan wij bereiden uit de Spaanse, Italiaanse, Marokkaanse, Portugese, Turkse, Afrikaanse, Indiase en Vedische keuken. Daarna gaan wij aan tafel om te genieten van elkaar en van de maaltijd.Spreekt dit u aan? Dan kunt u zich aanmelden of informatie opvragen via onderstaand website, mail-adres of telefoonnummer."

De cursus is twee keer per maand in oktober, november, januari en februari op maandag van 4 tot 8 uur in de Ruimte aan de Sint-Maartenstraat 32B in Elst. De kosten zijn 80 euro voor 8 avonden inclusief maaltijd, exclusief drank. Aanmelden kan bij Wil Teunissen 06 30764452 of via www.fortefit.nl.