GN Lingewaard

28 januari 2015

GN Lingewaard 28 januari 2015


Pronkzitting De Blauwe Pony

Foto: C.V. De Blauwe Pony 81.

BEMMEL - Het programma voor de zaterdagavond 31 januari ziet er weer van het begin tot het eind erg veelbelovend uit en De Roskam kan zich opmaken voor een geweldige avond vol met optredens van diverse pluimage. Dit jaar pronkt De Blauwe Pony onder het motto 'Hu'j mar, hier mo'j zien!'

De aftrap van het carnaval seizoen heeft met een spetterend Oordupkesfestival de trend gezet. De pronkzitting zal de volgende spreekwoordelijke horde voor de pony zal zijn.

Traditiegetrouw zal er tijdens deze avond ook weer worden gestreden om de unieke en fel begeerde Oordupkestrofee. De drie finalisten van het Oordupkesfestival zullen in een barrage gaan uitmaken wie de 'cup met de grote oren' in de lucht mag houden. De 'strijd' zal deze editie tussen de 'Blij dat ik Glij Toepers', 'Menno J en de Pins' en de 'Frou-Frou-tjes' gaan.

Vanzelfsprekend zal de haverkist weer worden beklommen door 'bekende"'en 'minder-bekende' buutreedners; er zal worden gezorgd voor hilariteit door muzikale acts en uiteraard kan er worden genoten van dans en muziek.

Komt er een nieuwe Opperstalmeester? "Wilt u naast een fantastische avond ook antwoord op deze vraag, kom dan naar de pronkzitting van carnavalsvereniging De Blauwe Pony '81 op zaterdag 31 januari. De zaal van De Roskam is open vanaf 19.30 uur. Het officiële programma begint om 20.11 uur.

De muzikale omlijsting en de afsluiting van de avond tot in de late uurtjes wordt verzorgd door Erik Adams.

Schip Ahoy gooit trossen los

ANGEREN - Na enkele maanden in het winterdok te hebben gelegen is 'Schip Ahoy' weer volledig opgekalefaterd en de crew voorzien van nieuw repertoire. De bemanning is goed gemutst en kerngezond (genezen van scheurbuik, beriberi en andere ongemakken!) en staat te popelen om op zondag 1 februari de trossen los te smijten.

Maar vooraleer het schip zal uitvaren om de jaarlijkse cruise van optredens te gaan maken, wordt in de thuishaven -het Kulturhus te Angeren- een daverend openingsconcert gegeven. Bestemd voor allen die tijdens deze reis weer achter moeten blijven en zeker een traantje zullen wegpinken: vrouwen en kinderen van de zeelui, geliefden en familieleden, vrienden en bekenden. Om 14.00 uur (zaal open om 13.30 uur) wordt het anker gelicht, gaan de trossen los en begint een wervelende show van zeemansliedjes. En -zoals het goede zeelui betaamt wanneer ze bezoekers op hun schip uitnodigen: de toegang voor het optreden is geheel gratis.

Tijdens dit concert op zondag 1 februari, krijgen de bezoekers eenmalig de gelegenheid om de Schip Ahoy Top 5 samen te stellen. Voor slechts een euro kan men zijn stem uitbrengen op het mooiste lied uit het repertoire van Schip Ahoy. Nadat de stemmen zijn geteld worden de vijf meest favoriete liederen gezongen in het tweede en derde gedeelte van het optreden.

Iedereen die van zeemansliedjes en van zeemanskoor Schip Ahoy houdt, is op 1 februari welkom in de gezellige havenkroeg van het Kulturhus van Angeren.

Slagwerkgroep Volharding voor tweede keer naar het NK

HUISSEN - De slagwerkgroep van muziekvereniging Volharding uit Huissen gaat op zaterdag 31 januari meedoen aan het NK in Assen. Deze vooral erg jonge groep bestaat uit zeventien superfanatieke spelers en staan onder leiding van dirigent Melvin Puijn.

De slagwerkafdeling binnen Volharding bestaat verder uit nog een jeugdgroep van dertien spelers en in totaal zijn er 28 leerlingen in opleiding. Het gaat dus erg goed in Huissen met de slagwerkafdeling.

Nadat de slagwerk groep in juni van vorig jaar in Hattem de score van 90,42 punten wist te behalen is men zich gaan focussen op dit NK, niet met alleen dezelfde muziekstukken, maar ook nieuw repertoire. Twee jaar geleden stond deze groep ook op het NK, toentertijd tweede geworden in Meijel en met volledig ongestemd slagwerk. Inmiddels is daar veel verandering in gekomen. Ongestemd slagwerk is nu aangevuld met Marimba's, xylofoons, buisklokken en klokkenspel. Ook doet bassist Benno Duijkers weer mee.

Op het programma staan drie muziekstukken, waarin de groep zich probeert neer te zetten als zeer allround. Het openingswerk is Percussion Styles, waarin vooral melodie de hoofdrol krijgt, ook het ritmische slagwerk valt meteen bij het intro op. Daarna spelen zij Mozambique, dit vooral ritmische getinte werk is kenmerkend door de groove die in het hele nummer naar voren komt, zowel in de melodie als in het ongestemd slagwerk. Als laatste spelen ze het verplichte werk, vorig jaar op verzoek goedgekeurd door de bond, The House waarin ze de luisteraar meenemen door het hele huis. Van kelder tot slaapkamer, van inrichten tot verkoop!

Er is een mogelijkheid om deze slagwerkgroep aan het werk te zien en veel succes te wensen tijdens de try-out op donderdag 29 januari om 20.30 uur in het gemeenschapshuis aan de Van Wijkstraat 31 in Huissen.

Dansgala Lingewaard groot succes

BEMMEL - Zondag 18 januari presenteerde De Geintrappers in een tot de nok toe gevulde aula van het OBC College het dertiende dansgala Lingewaard. Liefst 250 danseressen presenteerden de nieuwste garde- en showdansen.

Het gala was een groot succes, gelet op de reacties van zowel deelnemende verenigingen als het massaal opgekomen publiek. Er werd naast de verschillende categorie-prijzen ook fel gestreden om de Geintrappers wisseltrofee..

De dansgroep van dansvereniging D-Rhythm uit Oosterhout wist nu voor de eerste maal in het bezit te komen van deze felbegeerde wisseltrofee. Deze trofee is bestemd voor de vereniging, die gemiddeld het hoogste aantal punten bij de groepsdansen heeft behaald. Een groot succes was weer het optreden van de dansgarde van de Klup Over-Betuwe. Dit is een dansgroep van mensen met een beperking die voor de vijfde keer aan dit dansgala heeft meegedaan. Onder begeleiding van hun trainster lieten de danseressen het aanwezige publiek genieten van een prachtig ingestudeerde kippendans. Dit werd beloond met een staande ovatie van het in grote getale aanwezige publiek.

Ook dit jaar stond dit gala in het teken van de laagdrempeligheid en plezier van de deelnemers en toeschouwers. Er zijn geen speciale eisen gesteld aan de kwaliteit van de dansen. Dit neemt niet weg dat er ook toppers aan dit dansgala hebben deelgenomen. Verder valt iedereen in de prijzen. Voor elke groep, duo of solo dans was er per dans een beker beschikbaar. Voor iedere danseres was er daarnaast ook nog een persoonlijke herinnering in de vorm van een medaille. De behaalde resultaten van de deelnemers zijn (nog) eens te bekijken (en ook alle foto's) op www.degeintrappers.nl.

Opperstalmeester, wat is dat eigenlijk?

BEMMEL - Rond de tijden van carnaval valt in Bemmel nogal eens de term 'Opperstalmeester. En velen vragen zich af wat dat nou precies inhoudt.

Welnu, carnavalsvereniging De Blauwe Pony kiest eens per jaar iemand die zich op sociaal, cultureel of sportief gebied buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor Bemmel of het carnaval in het bijzonder. Het dient iemand te zijn die zich gedurende een groot aantal jaren heeft onderscheiden. De eerste Opperstal was Mieneke Meurs in 1983.

De jaren die erop volgden werd de lijst van Opperstals uitgebreid met nog eens dertig namen. Helaas zijn ons in die tijd inmiddels elf mensen ontvallen. Sinds twee jaar zijn de Opperstals zich meer als groep gaan presenteren. Zo deden zij vorig jaar mee met de carnavalsoptocht en organiseerden zij de seniorenmiddag op carnavalsmaandag. Deze twee activiteiten hebben dit jaar nog meer aandacht gekregen.

"Wij attenderen u alvast op de fonkelnieuwe praalwagen in de komende optocht. Er is maanden aan gewerkt. Daarnaast zoals genoemd de seniorenmiddag op maandag 16 februari (zie posters en flyers). U mag beide niet missen. Zodoende blijven al die mensen, die zich in het verleden al zo dienstbaar opstelden, hun steen(tje) bijdragen. Bent u tenslotte nog benieuwd wie al die Opperstals zijn, u kunt ze terugvinden op de site van De Blauwe Pony '81."

Kerkdienst in Protestantse Gemeente in Huissen

HUISSEN - De kerkdienst van de protestantse gemeente Huissen is zondag 1 februari om 10.00 uur te bezoeken in het kerkgebouw aan het Raadhuisplein 35.

Er is crèche en minikinderkerk tot vier jaar en jeugdkerk vanaf 12 jaar. Voorganger is dominee M. Glastra. Meer informatie: www.pknhuissen.nl.

Borrelbus naar Pronkzitting Huissen

HUISSEN - Op zaterdag 31 januari wordt in sporthal De Brink van Huissen weer de jaarlijkse pronkzitting van de SHCG De Kraonige Zwaone gehouden. Ook dit jaar zal, voorafgaande en na afloop van die Pronkzitting, de traditionele borrelbus weer rijden.

Dit om de ruim zevenhonderd bezoekers aan die zitting niet alleen veilig heen, maar zeker ook veilig thuis te brengen. De kosten van het vervoer komen voor rekening van De Kraonige Zwaone en zijn voor de bezoekers aan de pronkzitting in principe gratis. Alhoewel, een kleinigheid voor de chauffeur is natuurlijk altijd aardig. De bus zal rijden volgens onderstaand schema.

Rijschema Borrelbus

Route:         Opstapplaats:         Vertrektijden:

Veilingstraat: Tankstation Hegeman 18.00 18.30 19.00 19.30 uur.

Karstraat: Halte Nieuwe Diep 18.02 18.32 19.02 19.32 uur.

Karstraat: Halte Florapark 18.03 18.33 19.03 19.33 uur.

Gochsestraat: Halte Valom 18.05 18.35 19.05 19.35

Huismanstraat: Halte 't Binnenveld 18.06 18.36 19.06 19.36 uur

Helmichstraat: Café De Gouden Engel 18.08 18.38 19.08 19.38 uur

Lange Kerkstraat: R.K. Kerk 18.09 18.39 19.09 19.39 uur

Stadswal: Halte RABOBank 18.11 18.41 19.11 19.41 uur

Julianastraat: Swing Café Huessen 18.13 18.43 19.13 19.43 uur

Loostraat: Halte Loostraat 18.15 18.45 19.15 19.45 uur

Wagenweg: Sporthal De Brink 18.17 18.47 19.17 19.47 uur

Direct na afloop van de Pronkzitting rijdt de bus, vermoedelijk vanaf ± 00.45 uur, ieder half uur de omgekeerde route vanaf de sporthal naar het veilingterrein.

Voetbalprogramma HAVO

Zondag 1 februari

THUIS

10.30 uur HAVO 4 - Juliana '31 7

10.30 uur HAVO 3 - Paasberg De 3

14.00 uur HAVO 1 - OVC '85 1

FNV Belastingservice actief in gemeente Lingewaard

LINGEWAARD - Evenals vorig jaar zal de FNV Lingewaard nu ook weer de belastingaangifte voor haar leden invullen. Dat zal ook nu weer gebeuren in het clubgebouw van drumfanfare Eska. aan de Sportlaan 1c.

Van 5 maart tot en met 16 april kunnen alle leden hun aangiftebiljet geheel gratis laten invullen. "Vergeet vooral niet uw aangiftebrief mee te brengen naar de invulavond." Gezien de grote belangstelling is het wel noodzakelijk eerst even een afspraak te maken.

De FNV-lLeden die van deze service gebruik willen maken, kunnen van 5 tot en met 28 februari op woensdag, donderdag en tussen 18.00 en 21.00 uur bellen met 06 33665467. Of zich aanmelden via internet op www.afspraakmakenfnv.nl.

De Minkhof vanaf februari ook op vrijdag open

BEMMEL - Op vrijdag 6 februari gaat De Minkhof ook wekelijks op de vrijdagen open. Op de vrijdagmiddagen wordt gestart met een Minkhofbiljartcompetitie. "Wilt u eerst op les, dan kan dat op de woensdagmorgen."

Na vijf maanden succesvol open te zijn geweest op de woensdagen, start De Minkhof met een extra dag. Dit worden de vrijdagen vanaf 6 februari. Buiten de gebruikelijke binnen- en buitenactiviteiten wordt er in de middag gestart met een biljartcompetitie. In de timmerwerkplaats kan men zich aanmelden voor een workshop houtverbindingen en in het voorjaar wordt er gestart met een workshop houtdraaibank.

De Minkhof is opengesteld voor alle vijftigplussers uit Lingewaard en omgeving, die vrije tijd over hebben en deze met leeftijdsgenoten op een prettige en gezellige manier willen invullen. Op beide dagen zijn we geopend vanaf 09.30 tot 16.00 uur en in de middagpauze bestaat de gelegenheid om tegen een kleine vergoeding deel te nemen aan een overheerlijke warme maaltijd.

De Minkhof op de Molenwei 57 (einde Flierenhofstraat/dijk) in Bemmel, de koffie staat altijd klaar! Alle informatie over De Minkhof staat op www.minkhof.nl en www.facebook.com/DeMinkhof.

Of je trekt de stekker eruit!

LINGEWAARD - Afgelopen week heeft 'De knop om' landelijke aandacht gekregen met een leuk interview met twee bewoners die mee hebben gedaan met het energiebesparingsprogramma.

Hans Vink en Tineke Spork uit Gendt hebben in de besparingsronde van De knop Om liefst veertien procent bespaard, terwijl ze al best zuinig waren. "De spotjes boven de keuken blijven uit, de stofzuiger draait op halve toeren en in de hoek van de energie slurpende schemerlamp branden tegenwoordig kaarsjes." Dit zijn enkele maatregelen die ze afgelopen zes weken hebben genomen, maar ook zullen voortzetten. Een echte gedragsverandering dus! Het hele artikel is te lezen op www.nd.nl/artikelen/2015/januari/14/trek-die-stekker-eruit.

De twee straten van ronde drie van het besparingsproject zijn De Eikhof en Wilgenhof. De bewoners van deze straten zijn inmiddels van start gegaan. Gedurende zes weken hebben zij beschikking over een Wattcher, een apparaat dat het huidige verbruik in de woning weergeeft. Daarnaast zijn er online besparingstips en bijeenkomsten om te helpen 'de knop om te zetten'. Het project en de bijeenkomsten worden door Lingewaard Energie georganiseerd en alle bewoners van de deelnemende straten zijn welkom tijdens de bijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen.

Aan het einde van het eerste stookseizoen, in mei, wordt bekend gemaakt welke straat het meeste samen bespaard heeft en wie de beste individuele bespaarder in de wijk is!

"Woon je in één van de wijken en wil je mee doen? Dat kan! Geef je op via deknopom@lingewaardenergie.nl. Ook het Wijkplatform Molenwijk-Dries heeft alle informatie."

Sint-Jozef biedt gewonnen voorstelling gratis aan

GENDT - Zorgcentrum Sint-Jozef uit Gendt is de gelukkige winnaar van een voorstelling 'Een vensterbank vol Vergeet Mij Nietjes'. Dit is een interactieve voorstelling, met herkenbare sketches en liedjes uit de jaren '50, op maat gemaakt voor ouderen en mensen met dementie.

Om de voorstelling voor een groter publiek bereikbaar te maken heeft zorgcentrum Sint-Jozef gezocht naar een geschikte locatie om de voorstelling uit te laten voeren. Zaal De Klok in Gendt was bereid hieraan mee te werken.

Op zondagmiddag 1 februari is de zaal aan de Markt 1 vanaf 14:00 uur open. De voorstelling start om 14:30 uur en duurt tot ongeveer 16:30 uur. Gratis toegangskaartjes voor de voorstelling zijn verkrijgbaar bij zorgcentrum Sint-Jozef in Gendt, bij Bakkerij Van Kol in Doornenburg en op zondag 1 februari aan de zaal.

Samen met pianist Joep van Leeuwen vertellen actrices Astrid Nijssen en Julia Berendse, het verhaal van Neeltje Steenwijk en Anna-Petronella van Klavieren. De één wil zelfstandig zijn en gelijk aan de man. De ander is getrouwd en zorgt dat het eten op tijd op tafel staat. Deze twee totaal verschillende vrouwen laten zien welke invloed geloof, liefde, geld, de oorlog, maar vooral vriendschap, heeft op hun leven.

Open eetcafé Huissen

HUISSEN - Donderdag 29 januari vindt er een open eetcafé plaats in het Dominicanenklooster van Huissen.

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard om 17.30 uur aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via het Meldpunt op 088 2552555.

Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal vierentinwtig) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Wanneer het is volgeboekt, kan men zich aanmelden voor de week er op.

Op het menu van 29 januari staat hutspot met sukadelapje en een verrassingstoetje. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ParticipatiePunt Huissen.

Column

Mannen

Vorige week was ik op bezoek bij een mannelijke kennis. Op die avond kwamen los van elkaar nog twee mannen op bezoek. Omdat volgens deskundigen er steeds minder rekenwonders zijn zal ik vertellen dat er vier mannen in de huiskamer zaten. Mannen uit drie Lingewaardse dorpen.

Een mannenavond, waar de gemeente één van de dankbare onderwerpen is. Ambtenaren hebben het dan sowieso zwaar te verduren. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik door mijn ervaring ook een duit in het zakje heb gedaan. Het ging bijna te ver toen wethouders te spraken kwamen. Als ik die dikke Van Peren in mijn dorp voor me krijg, dan kan die een stomp tegen zijn dikke harses krijgen. Stoere mannenpraat, maar tussen de regels proefde ik dat hij opkwam voor zijn dorp. Maar toch. Het zou best kunnen dat hij zijn stoere mannenpraat ongestraft op straat kan roepen. Het vrije woord lijkt na Parijs verheven tot het hoogste goed. Het vrije woord en eigen waarheden kunnen voor conflicten zorgen. Twitter is voor een deel van de samenleving het riool van het vrije woord en eigen waarheden. Vorig week kwam de dorpsrivaliteit in Lingewaard aan de orde. Ik zou volgens een import-Huissenaar een hekel hebben aan Huissen. Inderdaad, ik steek graag de draak met het chauvinisme van Huissen. Het stoere beeld van opgestroopte mouwen dat de harde zwaonekern met zorg en trots in stand probeert te houden. Als sjaakgendt nu eens begint met positief te schrijven en twitteren over Huissen, zo las ik op mijn beeldscherm. Zou Lingewaard er dan anders uitzien?

Lingewaard is een mengelmoes van historisch gegroeide dorpsculturen. Een gezonde rivaliteit houdt de gemeente levendig. De politiek, gemeentebestuur en eigenlijk de hele samenleving moeten dat koesteren. Ik vind het knap eng worden als er in Huissen, Gendt of waar dan ook iemand opstaat die de onderlinge rivaliteit in Lingewaard serieus neemt. Met zo'n man zit ik op een mannenavond niet prettig.

Sjaak

Optreden Peter Sluiter en Femke Kemkes in kasteel

DOORNENBURG - Zondag 1 februari geeft Peter Sluiter een echte Huissenaar met al ruim veertig jaar passie voor muziek, een concert in de koffiekamer of kapel van Kasteel Doornenburg.

Zichzelf begeleidend op gitaar neemt hij u mee door een zeer gevarieerd repertoire van klassiekers en hedendaagse hits. Denk daarbij aan covers van Neil Diamond, U2, The Beatles, Ilse Delange, maar ook Stef Bos, Blof, the Common Linnets, Ed Sheeran of Billy Joel.

De Huissense Femke Kemkes zingt al zolang ze kan praten en haar passie voor muziek is niet minder groot dan die van Peter. Momenteel volgt ze de opleiding Pop en Sounddisign, Afwisselend met solozang zullen zij ook samen een aantal prachtige duetten voor u ten gehore brengen.

Het optreden begint om 13.30 uur. De toegang is gratis.

Ledenvergadering Sint-Petrus

HUISSEN - Op donderdag 19 februari houdt hengelsportvereniging Sint-Petrus een algemene ledenvergadering. De aanvang van de vergadering is om 20:00 uur.

Inloop is vanaf 19:30 uur om iedereen de gelegenheid te geven om de (financiële) stukken door te nemen. De uitnodiging is ook te lezen op www.hsvstpetrus-huissen.nl. De vergadering is in De Ark, De Hazekamp 2B in Huissen.

Kinderen Donatushof zwemmen voor goed doel

Foto: Saskia Rietveld

BEMMEL - "Wij zijn met groep zes, zeven en acht van De Plataan van basisschool Donatushof in Bemmel. In plaats van de gymles baantjes gaan trekken bij zwembad Laco Bemmel voor het goede doel."


"Iedereen uit de klas mocht vertellen welk goed doel hij/zij wilde steunen en daarna hebben we geloot. Toen waren de meeste stemmen voor Stichting Opkikker. Wij hebben hiervoor gekozen, omdat wij het heel erg vinden dat er kinderen zijn die langdurig ziek zijn."

Foto: Saskia Rietveld
Foto: Saskia Rietveld


Alle kinderen hebben toen enthousiast sponsors gezocht. "En dinsdag 20 januari hebben we in 45 minuten heel veel baantjes gezwommen. Hiermee hebben we super veel geld verdiend voor Stichting Opkikker. In totaal hebben we met 28 kinderen 1.059 euro opgehaald!
Hopelijk kan de stichting met dit geld weer een paar leuke dagen organiseren voor zieke kinderen."

Open eetcafé Bemmel

BEMMEL - Dinsdag 3 februari is er een open eetcafé in creatief centrum Hofstede aan de Hoefslag 28 in Bemmel.

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard om 17.30 uur aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur; dat kan alleen via het Meldpunt op 088 2552555.

Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal vierentwintig) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Wanneer het is volgeboekt, kan men zich aanmelden voor de week er op.

Op het menu van 3 februari staat soep, babi ketjap en een verrassingstoetje. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ParticipatiePunt Bemmel.

Gezocht: ParticipatiePuntcollega's met pit!

Foto: SWL

GENDT - Vanaf het begin is ze bij de oprichting van het ParticipatiePunt Gendt betrokken; Henny Campschroer van PP Gendt. 'Het is vooral leuk om in het begin mee te denken als vrijwilliger hoe zoiets vorm te geven en goed gebruik te maken van je eigen lokale netwerk', legt Henny uit. Elke woensdag zit ze afwisselend met collega Carla of Marjo van 10.00 tot 12.30 uur in zorgcentrum Sint-Jozef in de hal.

"We vullen elkaar goed aan als PP team; de één is ondernemend en durft op de mensen in Gendt af te stappen als er vrijwilligers voor een activiteit nodig zijn. De ander kan goed luisteren en doorvragen zodat de hulpvraag helder wordt. En gelukkig is er ook een collega vrijwilligster die goed met de computer overweg kan. Niet dat we de hele tijd achter de computer zitten, maar we houden wel administratie bij en men kan ons ook per mail bereiken. Wij zijn vooral het gezicht van het PP Gendt voor inwoners en professionals overigens. Men weet ons te bereiken als ze een (hulp) vraag hebben. Die kan variëren van; 'Hoe werkt mijn nieuwe telefoon', waarbij de PP medewerkers kunnen doorverwijzen naar de pas geopende ICT Helpdesk die elke woensdag aanwezig is. Of; kunnen we iets leuks organiseren voor mensen die willen zingen of wandelen, of; ik ben mantelzorger en kan wel wat ondersteuning gebruiken tot ik vind het fijn om me vrijwillig in te zetten en iets voor een ander te doen. Het leuke is mensen met elkaar in contact te brengen en de wederkerigheid daarin, wij ondervinden heel veel medewerking van mensen uit de kern Gendt", vertellen Henny en Carla. Overigens is dit ook de motivatie voor de PP medewerkers in Gendt. "Je komt met zoveel verschillende mensen in contact, je helpt mensen op weg, ontwikkelt samen activiteiten en geeft elkaar de ruimte daarin door gebruik te maken van elkaars talenten en krachten, dat geeft veel voldoening!"

"Wilt u ook vorm geven aan een ParticipatiePunt? Stichting Welzijn Lingewaard is op zoek naar netwerkers in Huissen, Bemmel en Angeren die ondernemend zijn, goed met mensen om kunnen gaan, kunnen luisteren en organiseren en het als uitdaging zien om het PP Bemmel, PP Huissen en PP Angeren verder vorm te geven.

Voor meer informatie over deze vrijwilligersvacature kunt u contact opnemen met het SWL Meldpunt: 088 2552555 of mailen naar: meldpunt@swlingewaard.nl."

Concert Maria Lichtmis in kloosterkapel

HUISSEN - Na het succesvolle kerstconcert laat Capella Phos Hilaron opnieuw van zich horen. Op zondag 1 februari aan de vooravond van 'Maria Lichtmis', brengt het koor een programma met muziek, gewijd en gerelateerd aan Maria en het feest van Maria Lichtmis.

Uit de grote liturgische tradities van Oost en West, klinken gezangen ter ere van de Moeder Gods. En ook klinkt de Lofzang van Simeon, het Nunc Dimittis, dat op het feest van Maria Lichtmis wordt gelezen. De bezoeker hoort onder meer een versie uit de befaamde 'Leidse Koorboeken'.

Capella Phos Hilaron staat onder leiding van dirigent en oprichter Theo Menting. Capella Phos Hilaron nodigt een ieder uit voor dit concert, dat het koor in oktober vorig jaar met groot succes in Zwillbrock (Duitsland) heeft gezongen. Het concert begint om 15:30 uur en de toegang is gratis (wel is er een deurcollecte). Aanmelding vooraf via www.kloosterhuissen.nl of 026 3264422 is wenselijk.

De banaliteit van het kwaad bij TOPFilm

BEMMEL - Beklemmende film over de Joodse schrijfster en intellectueel Hannah Arendt, die met haar verslag over het Eichmann proces een enorme controverse losmaakte. Arendt vlucht in 1933 voor de nazi's en komt in 1941 terecht in de VS.

Ze gaat werken als journalist en docent. In 1951 verkrijgt zij het Amerikaanse staatsburgerschap. Als Israël de beruchte nazi Adolf Eichmann oppakt en gaat berechten, wordt zij door The New Yorker gevraagd om het proces in Jeruzalem te verslaan. De resultaten van haar bevindingen vat zij samen in het boek 'Eichmann In Jeruzalem - De banaliteit van het kwaad'. Vriend en vijand komen tegen haar in opstand, als zij het, in de ogen van veel Joden, opneemt voor Eichmann. Hij zou geen echte antisemiet zijn, schrijft Arendt, maar slechts bevelen uitvoeren. Zelfs haar leven wordt bedreigd.

Aanvang film op 5 februari 20.00 uur. Foyer open 19.30 uur. Kaarten verkrijgbaar via Boekhandel Polman, Arends Optiek en via www.topbemmel.nl.

Abacus en Tweespan profiteren van fusie

Opruimen in de speelruimte van Het Tweespan. Volgens het knulletje hoeft hij thuis nooit speelgoed op te ruimen. Foto: Sjaak Veldkamp

HUISSEN - Basisschool Het Tweespan gaat fuseren met IKC De Abacus. Aan het eind van dit schoolseizoen sluit de kleinste basisschool school van Huissen voorgoed de deuren. Ongeveer honderd leerlingen en elf medewerkers, inclusief zeven leerkrachten, nemen dan afscheid van het Ot en Sienpad om bij aanvang van het schooljaar 2015-2016 het basisonderwijs voort te zetten bij De Abacus. Ouders hebben positief gereageerd op de fusie.

Het Tweespan moet ondanks alle inspanning, al jaren met lede ogen toe zien dat het leerlingenaantal blijft dalen. In de afgelopen vijf jaar daalde het van 229 tot 103 leerlingen. Gevaarlijk, want de leerlingenkrimp is landelijk en de gemeentelijke opheffingsnorm is 130 leerlingen. Dit zou betekenen dat het ministerie van Onderwijs over twee jaar de geldkraan zou dichtdraaien. Voor Het Tweespan zou het betekenen dat de school te moeten sluiten met alle gevolgen voor leerlingen en personeel.

Vorig najaar werd door beide scholen begonnen aan een verkenning om te fuseren. De plannen om het scholencomplex aan het Ot en Sienpad grondig te renoveren, was voor het schoolbestuur nadrukkelijk reden om na te denken over de toekomst van Het Tweespan. Een fusie was de beste oplossing. Directeur Gery Bisseling van IKC de Abacus zegt dat voldoende overeenkomsten zijn om te kunnen fuseren. Beide scholen vallen onder het schoolbestuur Batavorum in Elst, hebben een katholieke signatuur en hanteren beide het leerstoffenjaarklassensysteem. En waar verschillen zijn, wordt de komende maanden onderzocht hoe de sterke punten van beide onderwijsmethodes samengevoegd kunnen worden.

De fusie komt ook de Abacus goed uit. De school telt ongeveer 450 leerlingen met een leegstand van vier tijdelijke leslokalen. Na 1 januari zijn scholen verantwoordelijk voor het buitenonderhoud. Voor leslokalen die niet voor het onderwijs gebruikt worden krijgt een school geen vergoeding.
Het schoolbestuur is volgen Bisseling met de gemeente in overleg wie de opknapbeurt van de vier leslokalen betaald die bestemd zijn voor leerlingen die overkomen van Het Tweespan.
De kennismaking is niet nieuw. Er hebben al gezamenlijke activiteiten plaatsgevonden. Tijdens het carnaval trekken Het Tweespan en IKC De Abacus samen op.

Activiteiten voor ouderen in Lingewaard

LINGEWAARD - Activiteiten voor ouderen in Lingewaard. Voor informatie kan men de locaties bellen of de websites www.betuweland.com en www.jozefgendt.nl raadplegen. Op iedere locatie: koffietijd 10.00 - 11.30 uur; restaurant 12.15 - 13.30 uur.

Bemmel, Liduina, Gouden Appel 120, telefoon 0481 470600:

Woensdag

09.30 - 11.30 uur Spellen

09.45 - 10.45 uur MBoM (gym)

11.00 - 12.00 uur MBoM (gym)

14.30 - 16.00 uur Creatief / spellen

Donderdag

10.00 - 11.30 uur Kaarten maken

14.15 - 15.45 uur Luisteren in je leunstoel

19.30 uur Optreden koor Ons Verzetje

Vrijdag

14.00 - 16.00 uur Biljarten

Maandag

14.00 - 16.00 uur Biljarten

Dinsdag

10.00 - 12.00 uur Koffietijd met journaal

14.00 - 16.00 uur Bingo

Gendt, St. Jozef, Hof van Breunissen, Kloosterplein 4, telefoon 0481 421338:

Woensdag

10.00 – 12.30 uur Repaircafé

10.00 – 12.30 uur Participatiepunt

13.30 – 15.30 uur Bewegen voor ouderen

14.00 – 16.00 uur Koersbal

Donderdag

10.00 – 11.30 uur Koffietijd met Berichtenuitzending

14.00 – 16.30 uur Soos

Vrijdag

14.00 – 16.00 uur Verkoop kleding Vinckenmode

Zondag

14.30 – 16.30 uur Theatervoorstelling Zaal de Klok

16.00 – 17.00 uur Berichtenuitzending

Dinsdag

09.30 – 11.30 uur Handwerken

14.00 – 15.30 uur Wandelmiddag ( aanmelden vooraf)

19.00 – 21.00 uur 55+ Bingo

Huissen, Sancta Maria, Helmichstraat 22, Huissen, telefoon 026 3263300:

Woensdag

09.30 - 11.00 uur Volksdansen

14.00 - 16.00 uur Koersbal

14.00 - 17.00 uur Participatiepunt

Donderdag

14.00 - 16.00 uur Handwerken

19.00 uur Bingo KBO

Maandag

14.00 - 16.00 uur Knutselen

14.00 - 16.30 uur Film

Dinsdag

11.00 - 11.45 uur Gymnastiek

14.00 - 16.00 uur Kaarten / dammen e.d.

Kunstwerk PBS op Marang

ANGEREN - Op basisschool Marang werken ze nu alweer twee jaar met het programma Positive Behaviour Support (PBS). Deze werkwijze leert kinderen positief gedrag door het geven van voorbeeldlessen hierin.

Bekrachtiging en positieve benadering van kinderen zijn hierbij instrumenten om dit gedrag levend te houden. Dit komt de sfeer op school ten goede. Pestpreventie uit PBS zorgt ook dat pesten teruggedrongen is tot een minimum.

Om het PBS visueel te ondersteunen hebben de kinderen met hun groep een schilderij gemaakt van een huis. Dit symboliseert de waarde veiligheid naast de waarden respect en betrokkenheid, die in de lessen en de omgang met de kinderen doorleefd worden.

Zo hebben alle groepen tien schilderijen gemaakt. Deze zijn met de creativiteit en uitwerking van Riet Desserjer samengebracht tot één kunstwerk dat er mag zijn. Met deze eyecatcher in de hal van de school is PBS nog sterker geworden op Marang.

Collecte Hersenstichting in Bemmel en Haalderen Geef aan de collectant van de Hersenstichting

LINGEWAARD - Van 2 tot en met 7 februari vraagt de Hersenstichting uw steun. Vele enthousiaste collectanten gaan in Bemmel en Haalderen op pad om geld in te zamelen voor al die mensen met een hersenaandoening.

Vrijwel iedereen krijgt ooit te maken met een hersenaandoening. Hieronder vallen onder meer beroerte, dementie, autisme, hersentumor, de ziekte van Parkinson en ADHD. Er komen per jaar 160.000 mensen met een hersenziekte bij. Bijna een half miljoen mensen kampen met blijvende ernstige gevolgen.

De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden en hersenaandoeningen te genezen. Om dit te bereiken laten we onderzoek doen, geven we voorlichting, voeren we vernieuwende projecten uit en werken we aan goede patiëntenzorg. Voor dit werk is veel geld nodig. "Geef daarom aan de collectant."

"U kunt ook uw gift overmaken op IBAN: NL18 INGB 0000 000 860 ten name van Hersenstichting Nederland, Den Haag." Meer informatie staat op www.hersenstichting.nl.

Gezond leven is gezond bewegen

ANGEREN - Op donderdag 29 januari vindt de maandelijkse Koffieochtend Plus plaats bij het ParticipatiePunt Angeren. Tijdens deze koffieochtend wordt er een korte workshop 'Gezond bewegen' gegeven door de buurtsportcoach van. Iedereen is vanaf 10.30 uur meer dan welkom in Dorpshuis Angeren om aan te schuiven.

De workshop 'Gezond bewegen' is georganiseerd door de Buurtsportcoaches van Stichting Welzijn Lingewaard en wordt gratis aangeboden. Tijdens deze workshop wordt kort uitgelegd wat er met het lichaam gebeurt wanneer het beweegt. Daarna komt het proces rondom ouder worden iets specifieker aan bod. Vervolgens gaan de aanwezigen samen een laagdrempelige activiteit beoefenen die vanuit de stoel gedaan kan worden en waarvoor geen speciale sportkleding nodig is. Aanleidingen voor de workshop zijn het project 'De leefstijlcoach' en het 65+ Fit beweeg aanbod dat in Bemmel plaats gaat starten in maart in samenwerking met Fitpunt fysiotherapie & training, BOL en KBO Bemmel-Doornenburg. De workshop is zowel voor jong als oud interessant en start na de koffie.

Buurtsportcoach
De buurtsportcoach is een initiatief van Gemeente Lingewaard en Stichting Welzijn Lingewaard. De buurtsportcoach verbindt, netwerkt, ontplooit, coacht en innoveert op het gebied van beweging, cultuur en sport.

Uniek Veteranen- Exodusconcert in Huissen

Foto: De Koninklijke Marine

HUISSEN - Op vrijdagavond 29 mei zal een uniek concert plaatsvinden in de Stadskerk van Huissen. Dit concert zal verzorgd worden door de Marinierskapel van de Koninklijke Marine.

Het is de gemeente Lingewaard en de Stichting Exodus Wandelevenement een eer de kapel voor deze gelegenheid te mogen ontvangen. De veteranen van Lingewaard zullen de eregasten zijn gedurende deze bijeenkomst. Zij worden nog persoonlijk door de gemeente Lingewaard uitgenodigd dit unieke evenement bij te wonen.

Naast de veteranen zal de gelegenheid geboden worden aan inwoners van Lingewaard dit concert gratis bij te wonen in de R.K. kerk Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopneming, Langekerkstraat 10 in Huissen. De kerk, bekend om de prachtige akoestiek, biedt ruimte aan circa zevenhonderd bezoekers.

Vanaf woensdag 13 mei zijn gratis toegangskaarten te verkrijgen voor dit concert, maximaal twee kaarten per persoon zolang de voorraad strekt.

In de reguliere bladen zal begin mei informatie worden verstrekt over het verkrijgen van de gratis toegangskaarten. Let ook op de aankondigingen op www.exodushuissen.nl.

11 / 24

12 / 24

13 / 24

Hoge verwachtingen Pronkzitting Kraonige Zwaone

Hans Schmeinck alias Derrick Foto: Gerdien Jansen

HUISSEN - Zaterdag 31 januari wordt door SHCG De Kraonige Zwaone aan Prins Danny d'n Utvlieger de jaarlijkse pronkzitting aangeboden.

Na het grote succes van vorig jaar zijn de verwachting rondom de eerste zitting van Prins Danny hoog gespannen. Wederom is er sprake van een programma waar rond de klok van twaalf uur de finaole zal plaatsvinden. Dit is in de lijn met de laatste jaren, wat alle gasten de mogelijkheid biedt uitgebreid na te genieten van de gezellige 'after-pronk'!

Artiesten en multimedia

Het programma zal net als voorgaande jaren een groot aantal artiesten kennen die garant staan voor een leuke en gezellige avond. De laatste jaren is de rol van multimedia ook belangrijk geworden binnen de Pronk van De Kraonige, wat heeft geleid tot een nieuwe opzet en meer diversiteit in het programma.

Naast de beide gardes en de Slubkes, hebben zowel het buutreedners gilde, Philippus Neri en de initiatiefnemers van het Zwaonefestival een belangrijk aandeel in de Pronkzitting. Zij zijn verantwoordelijk voor de buuts en de 'eigen' carnavalsliedjes die de pronk in Huissen zo speciaal maakt. Samen met alle artiesten en de mensen achter de schermen verwachten De Kraonige Zwaone, Huissen weer een mooi pronk aan te kunnen bieden. Dit alles zal plaatsvinden in Sporthal De Brink. Klokslag 20.11 uur zal de Raad XI onder leiding van Stadspresident Jan Zweers de zaal betreden en zal het spektakel beginnen.

Kaarten en borrelbus

Kaarten voor de Pronkzitting à vijftien euro zijn te bestellen via de website van De Kraonige Zwaone: www.kraoningezwaone.nl. "Hier heeft u ook de mogelijkheid om Vriend van De Kraonige Zwaone te worden en daarmee alle carnavalsactiviteiten van dit gezelschap te ondersteunen. Ook kunt u Pronkkaarten krijgen bij Slijterij Degen op 't Zand en bij Foto Van Eimeren in de Langestraat.

Ook dit jaar zal de traditionele 'borrelbus' weer rondrijden om de gasten zowel naar De Brink, als weer naar huis te brengen.

De Geintrappers pronkt dat het 'n lieve lust is

BEMMEL – Wat vorig jaar niet lukte tijdens de pronkzitting van De Geintrappers, sloeg dit jaar in als een bom. De elfde buut van Leo en Dory Reijnen als duo 't is Gruun en 't blief gruun, sloeg in als de spreekwoordelijke bom tijdens een geweldige avond in de Bemmelse Roskam. Het kenmerkende losse sfeertje dat de Bemmelse carnavalisten tijdens een zitting weten te creëren is helemaal terug. En dat betekende dat het dak van de Roskam er figuurlijk af ging.

Tekst en foto: Hein Arns

Ex-prins Marcel Willems bleek een bekwaam vervanger van de afwezige president Frank Hoekjan. Willems praatte het programma aan elkaar alsof hij nooit anders had gedaan. Natuurlijk waren er de traditionele dansen, gardedans en showdans, van De Kinkeltjes in minioren, junioren en senioren. En die oogstten volop lof. Stef Thus praatte over de eenzaamheid als oud Gruuntje en de Huissense Trammps zetten de zaal helemaal op de kop met hun geweldige discostampers.

Tussendoor viel PostNL twee keer letterlijk binnen met briefkaarten van de Queenies. Maar het bleef tot het einde onzeker of de heren ook op tijd zouden arriveren. Om dat voor elkaar te krijgen waren optredens nodig van zangeres Diana Honig en het cabaret van Farce Facede. Natuurlijk kregen de Queenies het met een kolderieke dansact voor elkaar om De Roskam te laten bulderen, maar het echte hoogtepunt zat al voor de pauze. Namelijk in de ras-Bemmelse buut van Leo en Dory Reijnen. Zij namen niet alleen de Bemmelse samenleving op de hak, maar trakteerden onder het motto 'wie jubileert deelt uit' de hele zaal op een plakje leverworst voor de elfde buut. Dat ze een staande ovatie van het publiek kregen was dan ook niet meer dan verdiend.

Jeugdtheater StairKees werkt aan Doodnormaal

HUISSEN - Na twee spraakmakende producties waagt Jeugdtheater StairKees zich dit jaar aan een nieuwe uitdaging: 'Doodnormaal'. Een stuk over een weggestopte laag binnen de Nederlandse samenleving, namelijk probleemjongeren.

Bij StairKees werkt een groep jongeren een jaar lang aan zijn eigen theatervoorstelling. "Ook dit jaar maken we de voorstelling rondom een heftig onderwerp, maar dat maakt het juist interessant voor jongeren", aldus Bastian Wagener, een enthousiaste StairKees-deelnemer.

We volgen Melissa, een meisje die in een geheel nieuwe omgeving terecht komt. Hier zitten leeftijdsgenoten die net zo normaal zijn als zij. Net zo normaal als jij en ik. Maar wat is eigenlijk normaal? Eten met mes en vork? Je wekker zetten? Tanden poetsen?

'Doodnormaal' is niet zomaar een theaterstuk. Een voorstelling gemaakt door jongeren, die zich hebben verdiept in hun leeftijdsgenoten die leven in een totaal andere wereld. Klopt het beeld dat men heeft van deze probleemjongeren? Jeugdtheater StairKees nodigt een ieder uit dat te ontdekken bij één van onze uitvoeringen in maart en april.

De voorstellingen vinden plaats op 20, 21, 27 & 28 maart, 3 & 4 april om 20:00. Alle uitvoeringen zijn in Theater Kees, aan het Kampstuk 23 in Huissen. Doodnormaal is geschikt voor iedereen vanaf twaalf jaar. Tickets kosten acht euro per stuk. Voor meer informatie en kaartverkoop ga je naar www.theater-kees.nl. Telefonisch reserveren is ook mogelijk via 026 3252083.

In een Oogopslag Weekendvieringen voor de RK parochie De Levensbron (Gem. Lingewaard)

Zaterdag 31 januari

18.30 u. De ARK (OLV van Zeven Smarten) FEEST van LICHT ARK-activiteit voor kinderen; met pastor Van Cuijk en het kinderkoor Spetters. Samen kaarsen versieren en jullie horen een mooi verhaal

19.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Herenkoor

Zondag 1 februari

10.00 u. H. Donatus Bemmel, Eucharistieviering met het Pastorale Team, het Donatuskoor en het koor In Voice, Slotviering H. Donatuskerk.

Kasteel Doornenburg zoekt nieuwe vrijwilligers

DOORNENBURG - Vrijwilligerswerk bij Kasteel Doornenburg is leuk! Daar zijn de vele vrijwilligers van Kasteel Doornenburg het samen over eens.

"Ons streven is om de juiste mensen op de juiste plaats te krijgen. Daarbij wordt gekeken naar relevante kennis, vaardigheden, ervaring, interesse en niet te vergeten beschikbare tijd. Op basis daarvan kunt u als vrijwilliger actief zijn bij Kasteel Doornenburg. Wij zijn specifiek op zoek naar nieuwe gidsen en medewerkers voor de museumwinkel."

Gidsengroep

Kasteel Doornenburg wordt jaarlijks bezocht door vele bezoekers die op gezette tijden een rondleiding kunnen volgen. Binnen de bestaande groep van gidsen is er nog ruimte voor enkele gidsen die van maandag tot en met vrijdag één of meerdere rondleidingen kunnen verzorgen. Nieuwe gidsen krijgen intern een opleiding en zullen na verloop van tijd zelfstandig mensen en groepen rondleiden door het kasteel.

Museumwinkel

In de Langeracktoren op de voorburcht is de museumwinkel gevestigd. Daar wordt naast de kaartverkoop ook toeristische informatie gegeven en artikelen verkocht, van houten zwaard tot aan fietsroutes. Ook voor deze functie kunnen enthousiaste vrijwilligers zich aanmelden. Uiteraard is hier ook een inwerkperiode van toepassing waarna men zelfstandig en/of samen actief aan de slag kunt gaan.

"Hebt u interesse? Neem dan contact op met de heer R.F.A. (Remie) Aleven, via email administratie@kasteeldoornenburg.nl Vriendelijk verzoeken wij u voor 25 februari te reageren."

Burgemeester eet taartje mee op zestigjarige bruiloft!

GENDT - Wim en Loes Lentjes-Willemsen waren op 22 januari 2015 zestig jaar getrouwd. Deze mijlpaal werd op een bijzondere wijze gevierd. Burgemeester Schuurmans kwam op bezoek en kreeg 'lekker op zien Gendts' een kop koffie en een gebak.

Een aantal dagen eerder ontvingen ze een brief van Zijne Majesteit de Koning voor hun zestigjarig huwelijk. Dit was al een verrassing, en de Provincie Gelderland was ook attent. Ze kregen namelijk van de heer Cornielje, commissaris van de Koning, ook op deze zelfde dag een brief. "Veur ons hoeft dat allemoal niet zo uutgebreid gevierd te worden", zegt Loes heel nuchter. Maar uiteindelijk vond ze alle ruchtbaarheid, die eraan gegeven werd toch wel heel mooi.

Toen burgemeester Schuurmans op bezoek kwam kon de dag helemaal niet meer stuk. Na een felicitatie en een bos bloemen van burgemeester Schuurmans kwam de koffie met gebak al snel op tafel en werd er gesproken over alledaagse dingen. Wim en Loes vonden het echt gezellig en vertelde alle andere visite dat burgemeester Schuurmans een hele lieve, aardige en gewone vrouw is.

Nieuw sportaanbod bij SGS

LINGEWAARD - SGS-Lingewaard wil gaan starten met nieuwe groepen. Vanaf heden kan men zich via de website inschrijven voor een van de volgende activiteiten:

40+ Sport; een leuke sportles waarin zowel kracht, conditie en verschillende spelvormen aangeboden worden. Superleuk voor mensen die geen tijd en zin meer hebben in wedstrijdsport maar het wel leuk vinden om lekker fanatiek bezig te zijn! De les vindt plaats in Huissen op zaterdagochtend van 09:00 tot 10:00 uur.

Meisjes gymgroep vrijdag; Voor alle meisjes vanaf zes jaar die het leuk vinden om in een echte turnzaal te komen gymmen, wordt er een nieuwe groep gestart in de SGS-zaal op vrijdag van 15:00 tot 16:00 uur.

Meisjes gymgroep zaterdag; Voor alle meisjes vanaf zes jaar die het leuk vinden om in een echte turnzaal te komen gymmen, wordt er een nieuwe groep gestart in de SGS- zaal op zaterdag van 14:00 tot 15:00 uur.

Wie interesse heeft, kan zich aanmelden op www.sgs-lingewaard.nl. Het gaat hier om een voorinschrijving. Bij voldoende animo zullen deze lessen starten in week 6 (februari).

SGS-Lingewaard is druk bezig met het ontwikkelen van nieuw lesaanbod. Geïnteresseerd in wat er nog meer te doen is bij SGS-Lingewaard? Bezoek onze website!

Werkgroep Bouwen in Doornenburg Geef ook de starters een kans

DOORNENBURG - Vele Doornenburgers hebben het Platform Doornenburg benaderd het onderwerp 'Wonen in Doornenburg' hoog op de agenda te zetten.

Het Platform heeft hiervoor het initiatief genomen om een Doornenburgse werkgroep te vormen. In deze werkgroep zijn alle leeftijden vertegenwoordigd. Naast Jongeren zitten hier ook ondermeer de dorpscontactpersonen in.

Het is voor de Leefbaarheid en het verenigingsleven van het dorp enorm belangrijk, dat jongeren in het dorp kunnen blijven wonen. Men wil wel, maar goede huisvestng is hiervoor een 'must'. Hiervoor zijn onder andere starterswoningen nodig.

De werkgroep is voortvarend te werk gegaan. Begin februari is er al een gesprek met ondermeer de wethouder.

De Werkgroep streeft ernaar dat er weer gebouwd gaat worden in en rond Doornenburg!

Oproep: "Geef je naam door als je interesse hebt om in Doornenburg te blijven of te komen wonen! Jullie krijgen altijd reactie van de werkgroep en we houden jullie goed op de hoogte! Bel of stuur een e-mail naar secretariaat@platformdoornenburg.nl of bel 06 10995095>"

Teejaater Pan gaat Augustus-Oklahoma spelen

BEMMEL - Na het succes dat toneelvereniging Teejaater PAN uit Bemmel vorig seizoen had met het toneelstuk 'Dwazen' zijn de voorbereidingen gestart voor een nieuwe toneelvoorstelling.

Dit jaar speelt PAN het stuk 'Augustus: Oklahoma' van Tracy Letts. De data zijn 24, 25 april; 1, 2, 8, 9, 15 en 16 mei.

De repetities zijn al weer een tijdje geleden gestart. Op dit moment wordt hard gewerkt aan een decor. En niet zomaar een decor: een groot decor met een bovenverdieping! Met veel inzet en creativiteit wordt dat weer door onze decorploeg gemaakt.

Het toneelstuk Augustus Oklahoma kun je typeren als 'Knalhard, maar niet cynisch. Meedogenloos en hartverscheurend. Heftig en hilarisch"' Het is een familiedrama, waarin de vele gênante situaties vanwege de herkenbaarheid ook lachwekkend zijn.

G-voetbal bij Jonge Kracht

HUISSEN - G-voetballers maken al jarenlang deel uit van de voetbalfamilie. Bij steeds meer verenigingen is het de gewoonste zaak van de wereld dat spelers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking volwaardig lid zijn, zo ook bij voetbalvereniging Jonge Kracht.

Het motto: normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet. De G in de naam G-voetbal slaat overigens niet op 'gehandicapten', zoals weleens wordt verondersteld. Voordat de G-categorie er was, liep de indeling van de voetbalcategorieën tot en met F, de aanduiding voor de jongste groep voetballers. Toen er een nieuwe categorie moest worden benoemd, gebeurde dit automatisch met de letter G.

Ook bij Jonge Kracht is er al vele jaren een afdeling G-voetbal. Inmiddels hebben wij drie teams in competitieverband voetballen. Om dit elk jaar weer te realiseren zijn er voldoende G-voetballers nodig. De trainingsavond is op maandagavond van 19.45 tot 21.00 uur en op zaterdag worden de competitiewedstrijden ingepland.

Indien er mensen zijn binnen uw familie/vrienden/kennissenkring die interesse hebben om te gaan voetballen of eens te willen kijken of mee willen trainen, zijn zij welkom op maandagavond. Neem vooraf even contact op met Trudy Stellaard (06 34399982) om een afspraak te maken. Sportpark Schalkshof ligt aan de Bloemstraat 93 in Huissen.

Aspiranten Tweestroom scoren wisselend

GENDT - Tweestroom-MC4 speelde thuis tegen Trivos-MC4 en won deze eenzijdige strijd vrij gemakkelijk (4-0).

Tweestroom-MC2 ontving streekgenoot Volamie-MC1 in een aantrekkelijke wedstrijd. Over en weer werden de sets gewonnen. Dus de vijfde set moest de beslissing brengen (15-5). Hierdoor wonnen onze dames deze strijd (3-2).

Meisjes-B1 speelde thuis tegen Auto van Oort/Rebelle-MB1 en won nipt de eerste set (25-23). De derde set werd ingeleverd, maar de punten bleven in Gendt (3-1). Tweestroom-MB2 ontving Avanti-MB1 en verloor de tweede set. De derde en vierde set werden nipt gewonnen. Dus de winst was daar (3-1).

Meisjes-MC1 speelde thuis tegen Agilitas-MB1 en gaf alleen de tweede set weg (3-1). Tweestrom-MA1 speelde uit bij Boemerang-Komeet-MA1 en had geen enkele kans om maar een set te winnen (4-0). Tweestroom-MC3 bezocht Victoria-MC1 en kon daar ook geen potten breken. Tweestroom-DS2 ging op bezoek bij Vocasa-DS6, speelde goed mee om de punten. Helaas was dit niet voldoende om echt de punten te pakken (4-0).

Tweestroom-DS4 bezocht Pegasus-DS11en wist maar een punt(set) mee naar huis te nemen. De dames speelden niet hun beste wedstrijd. De uitslagen van dames-5 tegen streekgenoot Kidang-DS5 en Tweestrooom-HS1 - Voreo-HS3 zijn niet bekend geworden.

Traditionele lampionoptocht in Bemmel

BEMMEL - De traditionele lampionoptocht in Bemmel is op zaterdag 31 januari ter gelegenheid van de 77e verjaardag van Prinses Beatrix.

Ook dit jaar organiseert het Oranjecomité Bemmel-Ressen de jaarlijkse lampionoptocht. De feestelijke lampionoptocht is bedoeld voor alle kinderen tot en met twaalf jaar die in Bemmel wonen of in Bemmel op school zitten.

Vanaf 18.00 uur kunnen de kinderen bij de kraam van het Oranjecomité voor 1,50 euro een lampionstokje met verlichting en lampion kopen. Meelopen met een zelfgemaakt exemplaar mag natuurlijk ook. De kraam van het OC staat binnen in de Kinkel.

Om 18.30 uur vertrekt de optocht onder muzikale begeleiding van draaiorgelman Jan. De tocht gaat dwars door het centrum van Bemmel en komt rond 19.00 uur aan op het plein bij Grandcafé Lingehofl, waarna de hele stoet ook nog dwars door de gangen van het verzorgingshuis loopt!

Op het plein krijgen de deelnemertjes een gratis oliebol en gratis warme chocolademelk. Overigens staat Kim's Snackhut (die de oliebollen bakt) al om 14.00 uur op het plein bij De Gouden Appel, waar liefhebbers van oliebollen deze voor vijftig cent per stuk kunnen kopen.

Via de basisscholen en peuterspeelzalen ontvangen alle kinderen en hun ouders een uitnodiging voor de lampionoptocht. Kinderen die de kleurplaat op de achterkant van de uitnodiging het mooist of origineelst inkleuren maken kans op een leuk prijsje! De kleurplaat kan ingeleverd worden bij het ophalen van de lampion in De Kinkel.

In geval van afgelasting: de meest actuele informatie staat op www.oranjecomitebemmel.nl.

Lekdetec.nl zondag naar Utrecht

BEMMEL - Aanstaande zondag 1 februari reist het team van Lekdetec.nl af naar Utrecht voor de uitwedstrijd tegen Amazone.

Het Stichtse team bungelt ongelukkig onderaan de ranglijst en heeft nog geen wedstrijd kunnen winnen. De nieuweling in de hoogste klasse komt simpelweg tekort en zal dit seizoen vooral als leerzaam willen betitelen.

Lekdetec.nl is ondanks de blessure van Lisanne de Jonge uitstekend begonnen aan de tweede helft van de competitie en staat bovenaan. Dat zal het team uit Bemmel graag zo houden tegen de sympathieke speelsters uit Utrecht. Hoewel een overwinning verwacht wordt, is het zaak de tegenstander nooit te onderschatten.

De wedstrijd begint om 20.30 uur in sporthal Galgewaard in Utrecht.

Opgaan in de techniek en alledaagse zorgen even laten verdwijnen... Grote internationale modelspoorbeurs zaterdag 7 februari in De Rijnhal Arnhem

Organisator Rob Hobma met enkele collector-items, ook te zien op de beurs in De Rijnhal

ARNHEM - Liefhebbers van miniatuurtreinen kunnen hun hart weer ophalen tijdens de internationale Modelspoorbeurs op zaterdag 7 februari in De Rijnhal. Het is een van de de grootste modelspoorbeurzen van Europa, waaraan ook opa's met de kleinkinderen een fantastisch uitje beleven!

Tijdens deze modelspoorhappening is er een grote verkoopmarkt. Handelaren en hobbyisten bieden niet alleen nieuwe treinen aan, maar ook gebruikte -zowel in wissel- als gelijkstroom- in de meest bekende spoorbreedten. Tevens is er een groot aanbod van scenery, zoals huisjes (kant en klaar én als bouwpakket), rails, wissels, seinen, bovenleiding, modelauto's, modelbussen enzovoort.

Er staan drie treinbanen opgesteld: een spoorbaan in schaal N, een spoorbaan in schaal 1, waarop meerdere diesellocomotieven tot wel veertig wagons trekken én... een prachtige spoor-Z-baan met op drie niveau spoorlijnen.

Modeltreintjes alleen maar een nostalgische sport? Ook een modelbaan automatiseren is juist een hype! Bij verschillende baantjes krijgt de bezoeker advies met welke programma's en met welke artikelen hij zijn baan kan automatiseren. Al met al is de beurs een bezoek dubbel en dwars waard.


De beurs is open van 10.00 tot 15.30 uur; de entree bedraagt vijf euro (jeugd tot twaalf jaar onder begeleiding vrij entree). Er is gratis parkeren. Meer informatie staat op www.modelspoorbeurs.nl.

Open dagen en opening showroom op 31 januari en 1 februari Veranda Land nu ook het adres voor deuren en kozijnen!

ELST – Veranda Land is vernieuwd en uitgebreid met een showroom kozijnen en deuren. Op de open dagen (zaterdag 31 januari en zondag 1 februari van 10.00 tot 16.00 uur) laten wij u deze nieuwe showroom zien met ook de laatste trends en nieuwtjes.

Veranda Land levert al meer dan twaalf jaar terrasoverkappingen in het midden- en hoger segment. Ze worden door Veranda Land ingemeten, op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd. Het zijn duurzame producten en vrijwel overal te plaatsen. Ze sluiten naadloos aan bij de wens om de tuin meer bij het interieur te betrekken.

Steeds vaker kreeg Veranda Land de vraag naar kunststof en aluminium deuren en kozijnen. Aan die vraag kan Veranda Land nu voldoen. Op de bovenverdieping is een extra showroom gecreëerd met tal van deuren en kozijnen. Er is gekozen voor de merken Veka en Reynaers, die prima aansluiten bij de hoogwaardige kwaliteit van de terrasoverkappingen.

In zee gaan met een bedrijf als Veranda Land, betekent verzekerd te zijn van goede kwaliteit en service. Met het advies van ruim ervaren deskundigen, die met de klant meedenken. Kom kijken tijdens de open dagen en informeer naar de actie van een gratis vaste insectenhor!

Veranda Land is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdags tot 16.00 uur en iedere laatste zondag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur. Veranda Land, Fahrenheitstraat 6, Elst; 0481 350960; www.verandaland.nl en facebook.

Schrijf in tijdens open huis en krijg vijf behandelingen gratis Vijftienjarig ZLIM bodystyling Center Elst houdt zaterdag 7 februari open huis

Een aantal zeer gelukkige en afgeslankte dames, dankzij de Zlim-methode!

ELST – ZLIM bodystyling van Mirjam Melchers bestaat vijftien jaar. In die tijd heeft ze met haar team laten zien dat met de Zlim-methode succesvol afslanken mogelijk is! Veel dames zijn trots op hun figuur, die ze met begeleiding van Zlim bodystyling Center Elst hebben bereikt. Met name door de kwaliteit en de vrouwvriendelijke omgeving doen hen zelfs vaak besluiten hier te blijven sporten!

Altijd al willen afslanken en benieuwd hoe die resultaten bij Zlim worden bereikt? Kom dan geheel vrijblijvend naar het open huis op zaterdag 7 februari. Neem je dochter of moeder mee. Zelfs mannen mogen tijdens dit open huis naar binnen, iets dat tijdens de trainingen alleen aan de vrouw is voorbehouden.

De Zlim-methode zorgt dat je op een gezonde manier kilo's kunt afvallen, dat je omvang vermindert en je je fitter gaat voelen. Dat is allereerst het resultaat van het opvolgen van het op jou afgestemde voedingsadvies. "We leren je een gezond normaal eetpatroon, waarbij je echt wel eens mag zondigen…"

Een versneld resultaat bereik je door ook te bewegen. Daarvoor wordt bij Zlim de warmtecabine gebruikt. Wil je ook graag weten hoe die warmtecabines werken? Wat de effecten zijn? Tijdens het open huis krijg je een perfecte uitleg. Misschien zelf ervaren hoe zo'n cabine werkt? Kom gerust en vraag!

Wie zich tijdens het open huis (zaterdag 7 februari van 11.00 tot 15.00 uur) inschrijft voor een kuur, ontvangt ter gelegenheid van het vijftienjarg bestaan vijf extra behandelingen gratis.

ZLIM bodystyling Center, Dorpsstraat 29a, Elst; 0481 375189; www.zlimelst.nl.

Medio maart opening Welkoop Gendt in een nieuw jasje

Foto: Martien Holthuis

GENDT - Een geheel vernieuwde indeling. Daaraan wordt de komende weken hard gewerkt in de winkel van Welkoop Gendt. "De verkoop gaat door, met excuses voor eventuele overlast", aldus de nieuwe eigenaar Pieter. Het resultaat zal er mogen zijn, een winkel geheel in de huisstijl van Welkoop."

Enthousiast vertelt Pieter over Welkoop. Hij komt uit een 'Welkoop'-familie, en werkte tot voor kort in een vestiging te Eerbeek. Welkoop is van oudsher het adres voor alles wat met het buitenleven te maken heeft.

"Met een groot aantal winkels bieden wij een compleet assortiment aan kwaliteitsproducten voor tuin, dier en buitenleven. Denk daarbij aan planten en zaden, tuingereedschap, functionele recreatie- en werkkleding, diervoeding en –verzorging. Wij bieden producten en diensten aan om mensen te kunnen laten genieten van tuin en dier, waarbij optimale verzorging van tuin en dier centraal staat. Voor een eerlijke prijs, een uitgebreid assortiment en een deskundig advies bent u bij ons aan het juiste adres. Bovendien kunt u als klant extra voordeel krijgen met onze klantenpas."

Welkoop Gendt heeft tevens een uitgebreide verfafdeling en is erkend Sigma-dealer.

Welkoop Gendt, Hegsestraat 1, Gendt; 0481 421206; www.welkoop.nl.

Aftrap Voetbalplaatjesactie Coop Gendt en De Bataven

GENDT - Op zaterdag 7 februari zal de aftrap zijn van de voetbalplaatjes spaaractie met de Bataven en de Coop in Gendt. Deze is van 13.00 tot 17.00 uur in de kantine zijn van de Gendtse voetbalvereniging.

Na enkele maanden van voorbereidingen hebben vele foto's van de sportende leden en prachtige pasfoto's van iedereen een geweldig resultaat gebracht. Het boek van bijna honderd pagina's dik zal heel wat spaarplezier opleveren.

Ieder lid zal bij de opening een boek krijgen met alvast wat plaatjes om het spaarplezier vast goed te starten. De zakjes met plaatjes zijn alleen te verkrijgen bij de Coop Gendt aan de Dorpstraat 68. De klanten ontvangen deze bij iedere tien euro aan boodschappen en bij diverse actieproducten.

"Wij hopen dat iedereen een hoop plezier zal hebben in het sparen. Het is toch fantastisch om je hele team en al je vriendjes bij elkaar te sparen?"

Activiteit bij De Zilverkamp

HUISSEN - Maak je eigen jaarkalender! 31 januari gaan we jaarkalenders maken. Schrijf je eigen verjaardagen, versier de maanden op de manier zoals jij dat wilt!

Je mag stickers gebruiken, maar stiften en tekenkunsten mogen natuurlijk ook. 1 ding: Het is jouw kalender! Laat je ouders helpen met de verjaardagen benoemen en klaar is kees! Kom langs en fröbel mee, zodat het echt jouw kalender wordt. Zaterdag 31 januari tussen 11.00 en 14.00 uur.

Meer informatie en foto's staan op www.facebook.com/winkelcentrumdezilverkamp.

'Een kind moet kind kunnen zijn...'

LINGEWAARD - Een aantal weken geleden is Jeroen Blom benaderd door de stichting Messi om eens zijn kennissenkring door te nemen en te kijken naar kinderen die niet kind kunnen zijn in verband met dat een van de ouders ernstig ziek is.

"Messi is opgericht door meerdere personen, voorzitter Ramy Rondon, secretaris Maurice groot Hulze en penningmeester Bart Meijrink. Zij zetten zich in voor 'een kind moet kind kunnen zijn'. Een geweldige stichting en een bekende naam daaraan verbonden 'Messi'.

Voor de mensen die deze stichting willen ondersteunen of een bijdrage willen doen kijk op de website: stichtingmessi.nl.

Nadat Remy mij benaderd heeft was het niet lang na denken. Megan Nuy en Gery Nuy zijn in mijn ogen kanjers en die mogen van mij dan ook eens in het zonnetje gezet worden. Megan een bijzondere jongedame die elke dag haar moeder ondersteunt met alles, naar school gaat en snel weer naar huis om bij haar moeder te zijn.

Deze bijzondere jonge dame is altijd met andere bezig en vergeet kind te zijn. zij zet alles aan de kant voor anderen en daar heb ik veel respect voor en maak dan ook een diepe buiging voor Megan.

Gery Nuy haar vader zet zich altijd in voor andere en heeft een facebook pagina aangemaakt Pay IT Forward, een stichting die arme mensen ondersteunt en begeleidt. Zelf werkt hij heel veel en elk uurtje wat hij vrij heeft, is hij bezig met andere zo bijzonder, Megan heeft het niet van een vreemde. Remy en ik hebben veel gesproken over hoe kunnen wij nu eens deze twee personen een onvergetelijke dag bezorgen.

Allebei Ajaxfan en echte voetballiefhebbers, Remy heeft meteen contact gezocht met Ajax met de vraag of zij al club deze twee mensen een bijzondere dag konden bezorgen. Snel kwam er antwoord en het is gelukt, Megan en Gery mogen 15 februari naar Ajax – FC Twente onder begeleiding van een privéchauffeur. Zij worden deze dag in de watten gelegd voor hun inzet voor anderen.

Zelf vind ik het een eer door stichting Messi, waarvan twee oud-voetbalvrienden van mij te zijn benaderd. Deze twee bijzondere mensen een mooie dag te bezorgen, vind ik zelf een eer. Veel meer mensen zouden zich kunnen inzetten of een kleine bijdragen kunnen doen aan deze stichtingen.

Je geeft deze doelgroep een gevoel dat ze niet vergeten worden of zijn. Steun elkaar in moeilijke tijden en bijzonder dag te kunnen verzorgen is al organisatie of als persoon een mooi moment. Stichting Messi bedankt voor jullie bijdragen en er komt een verslag jullie kant op", aldus Jeroen Blom (Blommetje).

Afscheid van Jan Nas

Lieve Jan, onze Jan,

mijn Jan, allemans Jan,

Je was mijn broertje wel ouder maar toch mijn broertje. Je zat in mijn dna en we hadden altijd contact, ook zonder te bellen. We belden vaak, niet zolang maar vaak. Ik heb alles van je meegekregen, alles wat mooi was maar ook de vervelende dingen. Je was gul, uniek, emotioneel, lastig, lief, zeer intelligent, vol met ideeën, altijd heel veel houden van, heel hard werken en altijd klaarstaan voor iedereen. Bij paarden klanten zelfs als het lastige betalers waren, want het paard kon daar niets aan doen.

Je hebt onze Trees uit gekozen, die perfect paste bij jouw levensstijl, het is echt nooit saai geworden. Je had geen betere keuze kunnen maken. Je hebt ook topdochters, waar je vreselijk trots op was en die je vreselijk verwenden met liefde en veel lekker eten.

We hebben de laatste weken nog meer gepraat en gepraat maar je was moe en de gedachten bleven maar komen. Het was nooit stil in je hoofd, je bleef piekeren. Je voelde je een loser, zo vreselijk onterecht. Het is uiteindelijk een vijandige overname geweest en zoals ons Therese zegt, onze Jan zou ons nooit alleen hebben gelaten. Het was de insluiper in je hoofd. Je hebt nu je rust gevonden, je bent nu Buitenzorg net als Pa. De binnenzorgen zijn voorbij…

Zoals je zei zijn wij een sterke familie en kunnen we alles overwinnen maar helaas moet dan nu zonder jou. Je zei, jullie zijn beter af zonder mij maar dat is natuurlijk niet waar. We gaan jou zo verschrikkelijk missen…

Gelukkig heb ik van de week ongeveer 150 foto's van jou verzameld, die we hier tonen en weet ik dat je hele gelukkige tijden hebt gekend. Met ons maar ook met heel veel anderen, die hier nu bij ons zijn.

De afgelopen dagen zijn onwerkelijk, maar hebben ons vreselijk gesteund. Ons Therese heeft haar huis opengesteld voor iedereen die afscheid van hem wilde nemen, het is niet Belgisch en ook niet Nederlands, het is Therese-achtig met Jan in haar gedachten.

Aangezien we hier op een paardenbedrijf zijn, moet ook alles doorgaan, zo fantastisch om te weten dat iedereen hulp aanbood en alles ziet er dan ook weer tot in de puntjes verzorgd uit. Het is zoals onze Jan het graag gezien zou hebben.

Wij gaan dit grote onwerkelijke bizarre verlies samen dragen en zoals ik de laatste dagen heb gemerkt, heeft iedereen wel een verhaal over jou. Heerlijk om te merken dat wij niet alleen van jou hebben gehouden, maar hele volkstammen om jou heen. Er werd zelfs gezegd dat de grond in Bemmel even trilde, zo fijn om te horen.

Helaas heb jij je dat nooit gerealiseerd.

Maar… omdat wij zo verschrikkelijk van je hebben gehouden, vergeven wij jou dat je er nu niet meer bent en danken we jou voor jouw overweldigende liefde en blijf je voor altijd in ons hart.

Dag lieve Jan

Karin Nas

Boekpresentatie: Taekwon-Do, de Weg naar succes

Foto: Aron de Groot

BEMMEL - Auteurs Paul van Beersum en Willem Jansen (vijfde dan en hoofdleraren van Taekwon-Do Academie Gelderland) zijn de afgelopen vijf jaar bezig geweest om een opvolger te maken van het Taekwon-Do basisboek de Weg naar succes (2009).

Dit basisboek oogstte nationaal en de Engelse vertaling internationaal veel lof. Beide internationaal erkende instructeurs en eerste graad bewegingsdeskundigen in pedagogisch perspectief hebben het initiatief genomen om de opgedane kennis en ervaring te laten neerdalen in een tweede boek.

De afgelopen vijf jaar hebben zij, met hulp van hun leerlingen, mede-dojanghouders en zelfs een aantal Europees en Wereldkampioenen, drie nieuwe delen vervolmaakt. Waar het basisboek, voor het eerst op uitgebreide wijze en in het Nederlands, de basis legde voor de oefenstof die nodig is voor een beginner gaan de drie nieuwe delen dieper in op onder andere de geschiedenis, filosofie, onderwijskundige aspecten, oefenstof, wedstrijdelementen, zelfverdedigingsvormen en Taekwon-Do als kunst. Gezamenlijk ongeveer zevenhonderd pagina's en meer dan duizend professionele actie foto's en illustraties. Het boek bevat een aanbeveling van dr. Choi professor aan de universiteit van Leiden.

Op donderdag 12 februari vindt er na afloop van een speciale jeugdpresentatie (19.00uur), om 20.00 de boekpresentatie plaats in de cultureel centrum De Kinkel van Bemmel. Tijdens deze presentatie wordt er oa. gesproken door de voorzitter van de Taekwon-Do bond en wethouder Janssen van sport. Verder geven er liefst vier wereldkampioenen Taekwon-Do (tevens figurant in de boeken) een bijzondere demonstratie. Oud-leden of overige belangstellende kunnen contact opnemen met de club voor (gratis)toegang via info@tagelderland.nl of zie www.tagelderland.nl.

Seniorenzitting in Bemmel

Seniorenzitting 2014 Foto: Frank Bekker

BEMMEL - De datum van 16 februari al in uw agenda genoteerd? Ja toch zeker! Want de Seniorenzitting op carnavalsmaandag 16 februari mag u absoluut niet missen!

De Opperstalmeesters van carnavalsvereniging De Blauwe Pony'81 zijn ook dit jaar weer zeer actief met carnaval. Op zondag zullen zij met een unieke wagen meerijden in de optochten in Haalderen en Bemmel en op maandag 16 februari zullen zij met heel veel plezier alle vijftigplussers uit Bemmel en omgeving vanaf 14.00 uur ontvangen in de zaal van Café De Roskam aan de Dorpsstraat in Bemmel voor een speciale seniorenzitting.

Seniorenzitting 2014 Foto: Frank Bekker

Het belooft een hele gezellige middag te worden met twee buutredenaars, een optreden van De Hoefniemèrs, een rondje bingo en natuurlijk is er muziek en kan er gedanst worden. De toegang is gratis en de bezoeker krijgt een kopje koffie en een drankje aangeboden.

De zaal gaat open om 14.00 uur en het programma begint om 14.30 uur. Men is niet verplicht om verkleed te komen maar het zou natuurlijk wel erg leuk zijn als men zich eens anders dan anders uitdost, want ook voor vijftigplussers kan carnaval een mooi feest zijn.!

Deze seniorenzitting wordt samen met de carnavalsverenigingen De Geintrappers, De Blauwe Pony '81 en de plaatselijke ouderenorganisaties (KBO en Recreatie 50+) georganiseerd. Informatie wordt gegeven via 0481-462890 (Marianne van Eechoud-Bierens).

Oproep

BEMMEL - Op donderdagmiddag 22 januari ben ik rond 14.30 uur gevallen in de Tuinlaan in Bemmel.

Graag kom ik in contact met de persoon die mij heeft geholpen en naar huisarts Hiddink heeft gebracht.

Wilt u zo vriendelijk zijn de redactie van Het Gemeente Nieuws te bellen. Telefoon (0481) 46 47 70.

Online huurdersportaal van Waardwonen een feit

HUISSEN - Met ingang van 20 januari kunnen huurders van Waardwonen het online huurdersportaal Mijn Waardwonen gebruiken. Alle huurders ontvangen daarover een brief met hun persoonlijke inloggegevens.

Mijn Waardwonen is een uitbreiding van de service en is te vinden op de website www.waardwonen.nl. Huurders kunnen hier vierentwintig uur per dag op elk gewenst moment een reparatieverzoek indienen, persoonlijke gegevens wijzigen of de huur opzeggen.

Op de website is een handleiding voor Mijn Waardwonen te vinden. En de medewerkers van Waardwonen zijn huurders ook graag telefonisch behulpzaam bij vragen.

Uiteraard blijft het ook mogelijk om huurderszaken op de huidige manier te regelen. De corporatie is bereikbaar via het algemene telefoonnummer 0900 4444555, de gratis reparatieverzoekenlijn 0800 4444777 of per e-mail info@waardwonen.nl. Langskomen op kantoor in Huissen of Millingen aan de Rijn kan ook.

Vertrouw op Prof PC voor al uw computervragen

ELST – De computer, of dat nu een desktop, tablet of laptop is, behoort tegenwoordig bijna tot de basisuitrusting van een gezin. Maar dat feit brengt ook gevaren met zich mee. Want ook een computer heeft, net als een auto, onderhoud nodig.

En wat te denken als het apparaat kapot gaat. Goed advies hoeft niet duur of ver weg te zijn. Aan de Nieuwe Aamsestraat in Elst kunt u met al uw computerproblemen terecht bij Prof PC. Stefan Henrix en zijn mensen staan daar voor u klaar om zowel hardware- als software problemen op te lossen.

"Doorgaans duurt een reparatie bij ons niet langer dan 72 uur omdat we hier in eigen huis repareren", vertelt hij in de prachtige showroom van Prof PC, dat ook nog eens partner is van G Data beveiligingssoftware tegen spam en virussen. Ook voor nieuwe computers is Prof PC het aangewezen adres. De Elster computerzaak is valuepartner van Terra en verkoopt het complete assortiment. Dus ook randapparatuur en accessoires voor de PC, laptop en tablet. Het kwalitatief hoogwaardige Duitse computermerk, dat prijstechnisch in het middensegment valt, is uitsluitend verkrijgbaar bij computerspeciaalzaken zoals Prof PC. "Bij grote ketens zul je Terra dus inderdaad niet tegenkomen. En omdat we ook servicepartner zijn doen we ook de garantie afhandeling en reparatie in eigen beheer", aldus Stefan Henrix.

Prof PC is van dinsdag tot vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur geopend aan de Nieuwe Aamsestraat 28 in Elst. Telefoon: 0481 372473, website: www.profpc.nl.

Rabobank Oost Betuwe opnieuw hoofdsponsor van TWC 't Verzetje uit Bemmel

Nieuwe driejarige sponsorovereenkomst tussen TWC 't Verzetje en Rabobank Oost Betuwe

BETUWE - De komende jaren kan toer- en wielerclub 't Verzetje uit Bemmel weer rekenen op sponsoring van Rabobank Oost Betuwe. Op dinsdag 20 januari werd een nieuwe driejarige sponsorovereenkomst ondertekend door Henk Neijenhuis (voorzitter), Johan Hulleman (penningmeester) van de vereniging en Peter Waterman, directievoorzitter bij Rabobank Oost Betuwe.

"Ik ben blij dat we onze naam kunnen verbinden aan een enthousiaste, groeiende wielervereniging!", aldus Waterman. "De Rabobank draagt de lokale amateurwielersport een warm hart toe en blijft de lokale Lingewaardse vereniging graag sponsoren. Het is extra leuk om te merken dat er zoveel kinderen en jongeren interesse hebben in het jeugdlidmaatschap. Dat geeft mooi weer dat de wielersport ook regionaal in de lift zit'." Neijenhuis vertelt: "We zien gelukkig dat onze vereniging nog steeds groeit. Het is natuurlijk geweldig dat onze vereniging weer kan rekenen op deze sponsoring. Als vereniging is het prettig om langdurige afspraken te kunnen maken. Dat geeft stabiliteit in je begroting en dan kun je weer plannen maken. Dat is heel belangrijk voor een vereniging die draait dankzij de inzet van vele vrijwilligers."

Ook de komende jaren timmert TWC 't Verzetje weer flink aan de weg met diverse lokale wieler- en fietsevenementen. De Omloop voor de Roses is een jaarlijkse fietstocht om geld in te zamelen voor Stichting KWF Kankerbestrijding. Dit jaar vindt 'De Omloop' plaats op zondag 17 mei. Ook organiseert de wielervereniging op zondag 20 september de 'Rabobank Wielerronde van Bemmel'. De jeugdige fietsers komen daarbij ook aan hun trekken tijdens de Dikke Banden Race. Meer over de vereniging en haar activiteiten staat op www.twctverzetje.nl.

Al zes jaar hét adres voor al uw glas Huissense Glashandel: Glashelder!

HUISSEN – Al zes jaar lang is de Huissense Glashandel een begrip in de regio. Wie glas nodig heeft, kan bij Michel Schmeinck terecht. Zijn bedrijf is hét adres voor al uw glas. Voor zowel aannemers, timmerbedrijven, interieurbouwers, zzp'ers, schilder- en klusbedrijven als ook voor winkels en particulieren.

Het succes van de Huissense Glashandel is vooral te danken aan de kwaliteit, één aanspreekpunt, service en advies, die door het bedrijf worden geleverd. Klanten kopen er degelijkheid met een goed advies. De klant koopt er bij een betrouwbare leverancier, die volgens duidelijke afspraken levert tegen wel klinkende prijzen.

De Huissense Glashandel heeft een ruim assortiment. Van alle soorten isolatieglas HR++, enkel glas, gelaagd en gehard veiligheidsglas, mat- en draadglas, spiegels en facetgeslepen glas, enzovoort. Ook voor glazen schappen/tafelbladen kan men er terecht. Uiteraard levert de Huissense Glashandel ook allerhande aanverwante artikelen zoals glaslatten, -kit en ventilatieroosters.

Michel Schmeinck van de Huissense Glashandel staat garant voor een snelle levering tegen scherpe prijzen. Het glas kan eventueel ook worden thuisbezorgd.

Voor vragen, advies en bestellingen kan men terecht in het kantoor/showroom aan de Gochsestraat 30b (achter De Valom) op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur en zaterdags van 10.00 tot 13.00 uur.

Voor info; Huissense Glashandel T. 026 3256622 / 06 30490483; www.huissenseglashandel.nl.

Zaterdag 31 januari van 11.00 tot 17.00 uur Neem een kijkje bij Residence Het Witte Huis

ZETTEN – Zaterdag 31 januari houdt Residence Het Witte Huis open huis. Van 11.00 tot 17.00 uur zijn belangstellenden welkom in dit majestueus verbouwde pand, waarin de begane grond geheel in originele staat is teruggebracht en het hele pand van alle moderne gemakken is voorzien. In het voorjaar zal de tuin worden aangelegd tot een locatie, waar het prettig toeven is.

Het voormalige gymnasium stamt oorspronkelijk uit 1909 en is sindsdien bijna niet gewijzigd. In Het Witte Huis is nu een stijlvol huis voor (vijfentwintig) ouderen, die er zoveel mogelijk zelfstandig wonen en er aanspraak kunnen maken op het volledige pakket aan zorg. Elk met een privé-kamer die volledig ingericht kan worden met eigen meubels.

Voor al deze zorgdiensten heeft Het Witte Huis de beschikking over een even zo groot aantal medewerkers als bewoners. "Toch zijn enthousiaste vrijwilligers welkom. Vraag informatie op de open dag! Familie en vrienden zijn er altijd welkom; de appartementen zijn van de bewoners en wij werken er als gast! We serveren er excellente koffie en thee."

"Kom naar de open dag kijken naar bijvoorbeeld de centrale trap, waarbij trap uit de serie Dynasty in het niet valt! Wie zou daar niet een bruidsfoto willen maken? Bruidsparen mogen zich aanmelden om in en om Het Witte Huis hun reportage te maken!

Misschien heeft u oude foto's van Het Witte Huis. Hiernaar zijn we op zoek. En wellicht kent u de (achter)kleindochter van mevrouw Bieshaar, die destijds de eerste steen heeft gelegd. Laat het ons weten! En volg ons op Facebook."

Residence Het Witte Huis, Stationsstraat 27, Zetten; 0488 745112; www.wittehuis-zetten.nl.

Winkelcentrum De Zilverkamp bedankt de Fruit Company

HUISSEN - "Zoals altijd was onze samenwerking met de Fruit Company weer een groot succes."

"De kraam zag er geweldig uit. Zes schalen met verschillend fruit, heerlijk in combinatie met een pannenkoekje. Daarom bedanken wij de Fruit Company bij deze met deze prettige samenwerking. Kijk voor het heerlijke resultaat op www.facebook.com/winkelcentrumdezilverkamp."

23 / 24

Lieve Reneé Evers

Het is echt waar

1 februari wordt je 14 jaar

Veel liefs en gefeliciteerd

Van

Opa Jan en Oma Lies

Nog geen grijs haar maar Annelies wordt 29 januari 50 jaar!

Gefeliciteerd!

Peter, Wilma, Mark, Petra en Mario

Hiep Hiep Hoera

Onze papa word 2 februari 40 jaar!

Gefeliciteerd papa!

Milou en Thijmen

Yolande heeft 40 Jaar in het ziekenhuis in Arnhem gewerkt

Dat is heel knap

Tot ziens op mijn feest

En dan moet je me zuster zien, oh we lijken helemaal niet op elkaar!

Groetjes

De Sisies

Heus het is echt waar

Onze (O)pa wordt op 27 januari 80 jaar

Annie, kinderen en kleinkinderen

Lieve Ilse,
50 jaar, een schot in de roos,
jouw feestje was grandioos!
De vriendengroep