GN Arnhem

5 mei 2018

GN Arnhem 5 mei 2018


Spel en uitdaging in het BronbeekFestival

ARNHEM - Op zondag 13 mei is het BronbeekFestival op het landgoed Bronbeek. Je hebt keus uit veel activiteiten voor alle leeftijden, in de buitenlucht, in legertenten, en binnenshuis.

Bouw een vlot en vaar er meteen mee op de Bronbeek. Of maak een Indische vlieger en laat hem direct op. Durf jij geblinddoekt over het spannende blotevoetenpad te gaan? Anders kun je via het foto-spoor misschien de plek ontdekken waar de schat verborgen is. Spring een gat in de lucht op het springkussen. Met de Dromensmid smeed je jouw dromen tot een sieraad.

Je uithoudingsvermogen kun je testen op de grond in de hindernisbaan of in de lucht aan de klimwand. Grijp je kans en rijd een keer mee op een legervoertuig. Of wil je liever op een paard over het landgoed rijden? Onderwijl hoor je live militaire muziek. Natuurlijk zijn er ook Indische hapjes en drankjes te koop. En zo is er nog veel meer te beleven.

Wie de enquête op 13 mei invult maakt kans op een ballonvaart voor twee personen. Een passe-partout voor alle activiteiten is gratis voor jeugd tot zes jaar, Vrienden en Museumkaarthouders; anderen betalen het museumtarief. Kaartverkoop op 13 mei bij de ingang van het landgoed. Gratis parkeren. Alle activiteiten zijn doorlopend van 10.00 tot 17.00 uur op landgoed Bronbeek, Velperweg 147, Arnhem (www.bronbeek.nl).

Week van de Schildklier

ARNHEM - Van 14 tot en met 18 mei is de Week van de Schildklier. Ervaringsdeskundige vrijwilligers van de Schildklier Organisatie Nederland (SON) zijn op verschillende plaatsen in de regio aanwezig met een informatiestand.

Op maandag 14 mei is iedereen welkom bij de informatiestands in het ziekenhuis Rijnstate. Op locatie Zevenaar van 10:00 tot 12:30 uur en op locatie Arnhem van 14:00 tot 16:30 uur.

Dit jaar staat het thema ‘optimaal instellen luistert nauw!' centraal. SON heeft een gratis folder ontwikkeld, die inzicht en handvatten biedt voor een zo optimaal mogelijk resultaat. Hiermee wil SON de kennis over schildklieraandoeningen vergroten en mensen helpen de kwaliteit van hun leven te verbeteren.

Meer informatie over de Week van de Schildklier, alle stands, andere activiteiten en nadere informatie rondom het thema staan op www.weekvandeschildklier.nl.

Komt u stil te staan op de digitale snelweg? Uw computer werkt weer snel met hulp van Thuis-PC.nl!

ARNHEM – Of u nu zakelijk of privé gebruik maakt van een computer, zodra er een storing optreedt is de frustratie even groot. Het feit dat u niet verder kunt en het niet zelf kunt oplossen maakt dat er soms de neiging ontstaat het apparaat uit het raam te gooien... Niet doen hoor, bel gewoon met Thuis-PC.nl.

Vanuit huis werken, vakantie boeken, bankzaken of belastingaangifte, we regelen het allemaal online. Maar wat nu als uw computer vastloopt of héél erg traag is? Bel Piet Hoogland, eigenaar van Thuis-PC.nl. Voor reparatie of onderhoud is uw computer bij Thuis-PC.nl in veilige handen. Piet heeft een grote technische kennis van computers en jarenlang ervaring in de IT-branche. Hij staat bekend om zijn prettige manier van communiceren, zijn duidelijke uitleg en zijn goede service. Zo kunt u er op afspraak zelfs 's avonds terecht.

Hoe weet men Thuis-PC.nl te vinden? 'Ik adverteer al sinds 2009 in Hét GemeenteNieuws en dat werkt goed. Ik hoor van klanten terug dat men Thuis-PC.nl heeft gezien in de krant. Voor mij een reden om te blijven adverteren in Hét Gemeente Nieuws', zegt Piet met een glimlach. Op de vraag of Thuis-PC.nl alleen bij mensen thuis komt, zegt Piet: 'Op afspraak kom ik inderdaad thuis of op kantoor, maar uw laptop of PC mag ook afgegeven worden bij Thuis-PC.nl. Vaak kan ik hulp op afstand bieden via de computer.'

Computerproblemen? Bel Thuis-PC.nl: 06 81469489, Bingelradestraat 3, Arnhem; www.thuis-pc.nl. Ook voor computerbenodigdheden en deskundig advies.

STIP GGZ Arnhem wordt Ervaar MEE

ARNHEM - Stip GGZ Arnhem, het steun- en informatiepunt voor mensen met vragen op het gebied van geestelijke gezondheid, verslaving of maatschappelijke opvang, is van naam veranderd. Sinds 6 april heet de organisatie Ervaar MEE.

Ervaar MEE, onderdeel van MEE Gelderse Poort, bestaat uit ervaringsdeskundigen met allerlei achtergronden, bijvoorbeeld autisme, verslaving en ADHD. Vanaf 6 april biedt de organisatie niet alleen steun en begeleiding aan mensen met psychische klachten, maar ook aan mensen met lichamelijke beperkingen. Of je nu behoefte hebt aan begeleiding, lotgenotencontact, informatie over aandoeningen of een luisterend oor: Ervaar MEE helpt je gratis op weg.

Wekelijks worden twee inloopspreekuren georganiseerd, waar je vrijblijvend kunt binnenlopen: Maandag van 12.00 tot 15.00 uur: Het torentje van RIBW, Johan de Wittlaan 316, Arnhem; vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur: De Petersborg (1e etage), Slochterenweg 40, Arnhem-Zuid.

Daarnaast worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals wijkwandelingen, thema-avonden en de Autisme Vriendengroep Arnhem. Stuur voor meer informatie een e-mail naar ervaarmee.arnhem@gmail.com of bel tijdens de spreekuren naar 06-10010223. Of volg de Facebook-pagina.

Scholingsochtend Veiligheid

WESTERVOORT - Onlangs deed KBO-PCOB een groot veiligheidsonderzoek onder haar leden. Daaruit bleek dat de meeste senioren niet goed op de hoogte zijn van mogelijkheden om hun huis en de omgeving te beveiligen.

Seniorenorganisaties kunnen helpen met kennis en bewustwording rondom dit thema te creëren. Daarom organiseert KBO Gelderland een scholingsochtend over Veiligheid op maandag 14 mei van 10.00 – 12.00 uur in zalencentrum Wieleman, Dorpstraat 11 in Westervoort.

Op deze bijeenkomst laten veiligheidsadviseurs zien wat senioren kunnen doen om hun woning en woonomgeving zo veilig mogelijk te maken, en wat vrijwilligers kunnen doen om mensen daarbij te helpen. Ook verstrekt een bank informatie over financiële veiligheid en tot slot zal een medewerker van Veilig Thuis vertellen wat vrijwilligers kunnen doen wanneer zij vermoeden dat een senior zich in een onveilige situatie bevindt.

Aanmelden kan via info@kbogelderland.nl of door te bellen naar 0481 450252.

OBC Elst Got Talent in De KIK!

Finalisten Talentenbende OBC Elst 2018

ELST - Op dinsdagavond 24 april vond de zevende Talentenbende plaats van OBC Elst. Deze avond wordt elk jaar met veel passie georganiseerd om talenten te ontdekken, deze verder te ontwikkelen, maar ook om leerlingen het beste uit zichzelf te laten halen.

38 leerlingen toonden hun talent met spectaculaire optredens in een uitverkocht theater De KIK. De avond werd geopend met een dans van een oud-leerling /oud-winnaar van de Talentenbende. Een zelfgeschreven rap, acrobatiek, Kempo, pianospel, zang, drum, dans en nog veel meer betoverden het publiek en de jury. Alle deelnemers tegelijk zongen een meerstemmig lied, dat zij vorige week tijdens een 'The Voice of Holland'-workshop hadden geleerd.

De jury: Wes Leurs, mevrouw Sluijters, Dewi van der Duim en mevrouw Hendriks beoordeelden de presentaties. Er waren totaal zeven prijzen verdeeld over drie categorieën: zang, dans en muziek/ diversen. In categorie zang werd de derde prijs gewonnen door Myrthe Hermsen met 'Malibu', Senna Liebrand won de tweede prijs met 'Love yourself'. De eerste prijs was voor Bo Leurs en Michelle Iedema met 'Jij ben de liefste'. Categorie dans: India Hendriks overtuigde met een indrukwekkende, expressieve dans. In de categorie muziek/diversen won Beau van der Duim met een Kempo optreden de derde prijs. Tweede Werd Michelle Iedema met een geweldig pianospel en gewonnen heeft Jesse van Silfhout met een spetterend drumsolo.

Het OBC Elst heeft weer een succesvolle Talentenbende neergezet en laten zien hoe veelzijdig en creatief de leerlingen zijn en de school zelf is!

Dauwtrappen met de fiets vanaf landgoed Warnsborn

ARNHEM – Sta op Hemelvaartsdag vroeg op om te gaan dauwtrappen. De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen neemt fietsliefhebbers op donderdag 10 mei mee vanaf landgoed Warnsborn over de Zuidoost-Veluwe.

Deze fietstocht blijft zo veel mogelijk weg van wegen met auto's en voert de deelnemers over kleine paden en landweggetjes. De tocht gaat langs diverse plekken van historische waarde en allerlei landschappen: eikenhakhoutcultuur, oude boeren landerijen, fraaie uitzichten, mogelijk zelfs nog wild (ree, hert, wild zwijn) en toros bravos. Deelnemers dienen hun eigen fiets en eten en drinken voor onderweg mee te nemen.

Start: 7.30 uur op de parkeerplaats tegenover Camping Warnsborn, Bakenbergseweg 257, Arnhem. Duur: 3,5 à 4 uur. Afstand is 33 km. Deelname kost 5,00 euro, kinderen 4 - 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Dick Wijnveldt, 06 42475520 of Gerard van Kerkhoff, 06 - 23218416.

Daklozenopvang De Duif zoekt nieuwe vrijwilligers

ARNHEM - Het Stoelenproject De Duif is een laagdrempelige nachtopvang voor dak- en thuisloze mensen. Het project is elke nacht geopend. Per nacht biedt het aan zo'n twintig mensen gratis een dak, warmte en iets te eten. Het is gelegen aan de Spoorwegstraat 11 in Arnhem. Er worden vrijwilligers voor het stoelenproject De Duif gezocht.

Het project wordt draaiende gehouden door vrijwilligers en ondersteund door drie parttime beroepskrachten en een bestuur. Op dit moment is er een tekort aan vrijwilligers. Er is altijd één beroepskracht aanwezig om het project en de bezoekers te begeleiden. Als vrijwilliger ben je samen met de beroepskracht in de nacht aanwezig, zij delen soep, brood en dergelijke uit en houden een oogje in het zeil. Er is een mogelijkheid om even te rusten.

De groep vrijwilligers is erg divers, studenten, gepensioneerden, werkenden. Zij hebben eens per twee weken één nachtdienst, van 21:45 - 09:15 uur. Frequentie is te bespreken. De minimum leeftijd van de vrijwilliger is achttien jaar. Elk seizoen worden er verschillende trainingen gehouden voor de vrijwilligers om nog meer vertrouwd te raken in het omgaan met onze bezoekers.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Edmund Boering 06 51111908 of via de mail: edmundboering@gmail.com.

Dauwtrappen met de fiets vanaf landgoed Warnsborn

ARNHEM – Sta op Hemelvaartsdag vroeg op om te gaan dauwtrappen. De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen neemt fietsliefhebbers op donderdag 10 mei mee vanaf landgoed Warnsborn over de Zuidoost-Veluwe.

Deze fietstocht blijft zo veel mogelijk weg van wegen met auto’s en voert de deelnemers over kleine paden en landweggetjes. De tocht gaat langs diverse plekken van historische waarde en allerlei landschappen: eikenhakhoutcultuur, oude boeren landerijen, fraaie uitzichten, mogelijk zelfs nog wild (ree, hert, wild zwijn) en toros bravos. Deelnemers dienen hun eigen fiets en eten en drinken voor onderweg mee te nemen.

Start: 7.30 uur op de parkeerplaats tegenover Camping Warnsborn, Bakenbergseweg 257, Arnhem. Duur: 3,5 à 4 uur. Afstand is 33 km. Deelname kost 5,00 euro, kinderen 4 - 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Dick Wijnveldt, 06 42475520 of Gerard van Kerkhoff, 06 - 23218416.

Gemini meisjes B2 kampioen

ELST - De meiden van Gemini MB2 zijn afgelopen zaterdag 21 april onder leiding van trainster Estelle Manusiwa kampioen geworden in sportcentrum De Helster in Elst.

De meiden kwamen uit in de 3e klasse G. De tegenstander was Volamie MB1 uit Oosterhout. De tribune was goed gevuld en de meiden startte de wedstrijd erg sterk. De meiden hadden maar twee sets nodig om het kampioenschap binnen te slepen. De eerste twee sets werden gewonnen. Een uiteindelijke winst van 3-1 resulteerde dan ook in het kampioenschap.

De eerste set werd gewonnen met 25-14. De tweede set met 25-13, de derde set werd verloren met 22-25 en de vierde set werd gewonnen met 25-19.

1.000m² 3D-streetpaintings kleuren Arnhem World Street Painting Festival viert de kunst!

ARNHEM - Deze zomer is de binnenstad van Arnhem alweer voor het vijfde jaar het decor voor de mooiste 3D street paintings tijdens het World Street Painting Festival. Een jubileum; en dat betekent feest! Samen met de internationaal bekende kunstenaars, de stad en haar bezoekers wordt de Kunst gevierd in het thema Celebrate Art! De allergrootste internationale street painters zijn uitgenodigd om het feest mee te vieren.

Met de stadJaarlijks legt het thema een verbinding met partijen in de stad en legt dit jaar de link naar haar partner Museum Arnhem, dat sinds november in afwachting van de grote verbouwing gesloten is. Er is veel te doen rond de stenen van het museumgebouw. World Street Painting Festival staat daarom stil bij de kunst, viert de kunst, door juist nu de aandacht in de openbare ruimte letterlijk te leggen op de kunst op straat en daarin de verbinding te leggen met de moderne kunstcollectie.

Vieren doe je samenIedereen die wat te vieren heeft, groot of klein, een jubileum, een verjaardag of bijvoorbeeld de lancering van een nieuw product? Het festival roept op om zoveel mogelijk samen te vieren. Hoe en wat? Dat is nog een verrassing. Aanmelden kan via worldstreetpainting.nl/celebrate.


In de eerste week van juli, van 5 tot en met 8 juli, leggen de internationale street painters en masterclass studenten hun 3D-tekeningen op straat. Iedereen kan live op straat zien hoe de kunst, variërend van 12 tot 120 m2, wordt gemaakt. Van station Arnhem Centraal tot het Velperplein zijn alle 3D kunstwerken tot en met 21 oktober te bewonderen. In de herfstvakantie, tijdens het Sprookjesfestival, wordt het festival feestelijk afgesloten.

IJsheiligenmarkt De Steenen Camer

Verkoopkraam met moestuinplantjes (foto: Niek van Veen-Aerts)

ARNHEM - Zaterdag 12 mei van 10:00 tot 15:00 uur is er bij het boerderijcomplex van De Steenen Camer bij de volkstuinen aan het Hannesstraatje (Drielsedijk, Arnhem-zuid) de jaarlijkse IJsheiligenmarkt. De IJsheiligenmarkt is min of meer de start van het tuinseizoen. De jonge plantjes kunnen nu zonder veel gevaar voor nachtvorst buiten worden uitgeplant.

"Onze groente- en kruidenplantjes zijn bijna allemaal opgekweekt in onze eigen biologische kwekerij of anders wel door de biologische plantjeskwekerij van Jongerius. Ze zijn uitermate geschikt voor de moestuin maar ook voor uw achtertuintje of balkon. Ook hebben we zachtfruit-struikjes, meloen-, pompoen-, courgetteplanten en vele soorten tomaten-, peper- en paprikaplanten. De geënte komkommerplanten worden in heel Arnhem en omstreken geroemd!

Voor eenjarige plantgoed voor de bloementuin bent u bij ons ook aan het goede adres; geraniums, lobelia, afrikaantjes, begonia’s, margrieten, petunia’s en nog veel meer. Maak uw tuin weer fleurig en zonnig.

Zo net voor moederdag kan de tuin nog even vrolijk gemaakt worden en de bloembakken gevuld. De benodigde potgrond en bemestingsartikelen zijn bij ons eveneens biologisch en van zeer goede kwaliteit. "We hebben koemestkorrels en kalkkorrels ook per kilo, ook goed voor de rozen, aardbeiplanten en het gras. Verder zijn er diverse kramen met overige tuinbenodigdheden, fruit en andere biologische artikelen uit de streek zo ook lekkere biologische hapjes. U slaagt hier vast en zeker voor een prachtig of lekker moederdagcadeau. De toegang is gratis.

Epilepsie Café

ARNHEM - De Epilepsievereniging Nederland (EVN) organiseert op woensdag 16 mei een Epilepsie Café in Arnhem.

Het Epilepsie Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met epilepsie, partners, ouders van kinderen met epilepsie, familie en vrienden. Ook andere belangstellenden zijn welkom. Het doel van een Epilepsie Café is om in een ongedwongen sfeer met elkaar in gesprek te komen en ervaringen uit te wisselen.

De bijeenkomst is in De Petersborg, Slochterenweg 40, Arnhem van 19.30 tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Toegang is gratis. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Aanmelden wordt op prijs gesteld. Meer informatie en aanmelden: via middenoost@epilepsievereniging.nl of telefoon 026 3114472.

Je hebt zelf de keuze!

Foto: Kiekfoto Rob de Joode

ARNHEM - Stel, je geliefde/dierbare is overleden en je gaat in shock de papieren checken. Dan vind je papieren van een uitvaartverzekering en op de polis staat meestal een telefoonnummer met de melding 'Bel dit nummer om een overlijden te melden.' Wat doe jij dan? Bel je dan dit nummer of ga je zelf nadenken?

Negentig procent van de mensen blijkt automatisch het nummer van de verzekeraar te bellen, simpelweg omdat het daar staat. En natuurlijk wil de verzekeraar maar al te graag de uitvaart voor je verzorgen. Zij beweren zelfs dat je anders het 'inkoopvoordeel' kwijtraakt. Maar dat is niet zo, je bent zeker niet duurder uit bij een zelfstandige uitvaartondernemer.

Een uitvaartverzekering keert uit wanneer men overlijdt. Of je nu een kapitaal of natura verzekering hebt, dat maakt niet uit. Dus ook bij een dienstenpakket zoals in de natura verzekering wordt een geldbedrag uitgekeerd. Ongeacht door wie je de uitvaart laat verzorgen. Want de uitvaart van je dierbare is een gebeurtenis die je nooit meer over kunt doen. Dus niet zomaar klakkeloos bellen maar bedenk vooral wat jezelf wilt.

Voor een persoonlijke uitvaart op maat voor elk budget biedt Johan Uitvaartzorg u een uitvaartpakket aan voor 2500 euro.
Bel voor meer informatie naar 06-10122205, ook als u elders verzekerd bent. Of kijk op www.johanuitvaartzorg.nl.

SNS helpt om energiezuinig te wonen

ARNHEM - In de SNS Winkel aan de Koningstraat wordt alles in gereedheid gebracht voor de Themadag Duurzaamheid op 26 mei.

Waarom Duurzaamheid? Geert-Jan Berning, manager van deze winkel: "Vaak kan men wel tot 35 procent op de energierekening besparen, maar klanten weten dit niet. Daar gaan wij ze bij helpen. We kijken namelijk verder dan de hypotheek. Want besparen op maandlasten kan niet alleen door een lagere hypotheekrente. Maar ook door het energieverbruik te verlagen."

"Van hypotheekadviseur naar energie-expert? Nee, zeker niet", lacht Margret Klaassen "Maar we hebben wel heel veel tips die niets kosten en al snel een paar tientjes schelen op jaarbasis. Voor het 'serieuze isolatiewerk' werken we samen met Slimwoner. Slimwoner geeft onafhankelijk advies over energie besparen. En heeft een goed netwerk van bedrijven die helpen met energie besparen, tegen een goede prijs.

SNS Themadag Duurzaamheid

Iedereen is welkom! Klant of geen klant. Wil je weten hoe jij zou kunnen besparen? Loop dan op zaterdag 26 mei tussen 10 en 14 uur gerust even binnen in de SNS Winkel, Koningstraat 25, Arnhem.

Persoonlijke dementiezorg in Arnhem

ARNHEM - In zorgvilla Saksen Weimar in Arnhem – Noord en in zorgvilla Oosterveld in Arnhem – Zuid, wordt 24-uurs zorg geboden aan mensen met dementie.Wonen in één van de zorgvilla's kenmerkt zich door een betrokken en huiselijke opzet, wat maakt dat bewoners, familie en het zorgteam elkaar goed kennen. Persoonlijke aandacht en écht contact is erg belangrijk. Ook het activeren van het lichaam en geest speelt een belangrijke rol. Daarom wordt er een uitgebreid activiteitenprogramma aangeboden, waarin de nadruk ligt op muziek, bewegen en creativiteit. Daarnaast is er veel ruimte voor gezamenlijke activiteiten, zoals schilderen, koken en wandelen. Er is persoonlijke ondersteuning bij het dagelijks leven en hierbij wordt uitgegaan van de beleving en eigenwaarde van de bewoner. Tevens wordt er continu rekening gehouden met zijn of haar mogelijkheden en wensen.

Villa Oosterveld en Villa Saksen Weimar zijn onderdeel van Stepping Stones Home & Care. Zij zijn gespecialiseerd in de zorg voor mensen met geheugenproblematiek, die niet meer zelfstandig kunnen wonen. In de zorgvilla's wordt een huiselijke, sfeervolle en vertrouwde woonomgeving gecreëerd, met 24-uurs professionele zorg.

U bent van harte welkom om zelf een kijkje te komen nemen in één van de zorgvilla's. Villa Saksen Weimar in Arnhem – Noord heeft op woensdagochtend 23 mei vanaf 10:00 uur een inloopmoment. Villa Oosterveld heeft op donderdagochtend 24 mei en op donderdagochtend 7 juni vanaf 10:00 uur een inloopmoment. Meld u nu aan via de website!
Meer informatie en aanmelden: villasaksenweimar.nl en villaoosterveld.nl.

Openluchtvlooienmarkt met hemelvaart in Rijnhal

ARNHEM - Op donderdag 10 mei van 10-17 uur wordt op het parkeerterrein Olympus 1 naast de Rijnhal een leuke supergrote openluchtvlooienmarkt met 200 deelnemers gehouden. Vorig jaar was deze een groot succes.

Er wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk voor bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan ook een kraam. De kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 27,50 euro. Een grondplaats is er vanaf 17,50 euro. Te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree voor de markt kost drie euro voor volwassenen, voor 65+ 2,50 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. Toiletten en catering met terras zijn aanwezig.

Elden met elkaar: Een nieuw initiatief voor kwetsbare ouderen en hun mantelzorgers

ELDEN/ARNHEM - In Elden wonen relatief veel ouderen mensen. Een kleine groep van deze ouderen wordt in de loop van de tijd kwetsbaarder. Vaak worden deze mensen geholpen door familie,vrienden en/of buren, of te wel de mantelzorgers.

Er worden op dit moment plannen ontwikkeld om voor ouderen activiteiten in het dorp te organiseren. Zij kunnen zo op een betere manier thuis blijven wonen en de mantelzorgers worden hierdoor ontzien. Maar kloppen de plannen wel bij de behoeftes die er zijn? Wie weet dat nou beter dan u!


Om samen met jullie te kijken welke behoeftes er zijn, is er op donderdag 24 mei van 19.00 tot 20.30 uur een bijeenkomst in het Dorpshuis. Iedereen is welkom, in het bijzonder de oudere inwoner met hun mantelzorger! We hopen u daar te zien!
Meer informatie kunt u krijgen via eldenmetelkaar@elden.nl of bel met 06 13969273.

SWL Mantelzorg steunpunt zoekt vrijwilligers voor activiteit Huissen

HUISSEN - Samen met mantelzorgers en lokale organisaties start het steunpunt mantelzorg van Stichting Welzijn Lingewaard vanaf augustus een wekelijkse middagactiviteit voor mensen die te maken krijgen met geheugenproblemen in het Dominicanenklooster in Huissen.

Op dit moment organiseert SWL samen met vrijwilligers een soortgelijke activiteit in Bemmel. Daar wordt naar alle tevredenheid gebruik van gemaakt en de activiteit voorziet duidelijk in een behoefte. Partners en familieleden die zorgen voor iemand met geheugenproblemen en in Huissen wonen, hebben aangegeven dat zo’n voorziening in Huissen zeer welkom zou zijn.

Uitgangspunt voor de activiteit is; wat mensen nog wel kunnen en wat ze leuk vinden om te doen. Zich nuttig voelen, erbij horen, elkaar ontmoeten en samen bezig zijn, is belangrijk voor deze groep mensen. Voor mantelzorgers geeft deze activiteit de mogelijkheid om even een moment voor zichzelf te hebben.

"Heb je affiniteit met de doelgroep, ben je creatief en geduldig, kan je goed luisteren, heb je oog voor mensen en ben je op maandagmiddag beschikbaar? Dan ben jij misschien de nieuwe vrijwilliger die we zoeken!"

Computershop Arnhem is ook úw computerspecialist

ARNHEM - Al sinds 1988 is bij veel computerliefhebbers Gamerslagplein 2 (achter winkelcentrum Presikhaaf) bekend als dé plek waar u goed geholpen wordt door mensen die veel af weten van bijna alles wat met computers te maken heeft. Waar kunnen we u allemaal mee helpen?

Desktop computersComputershop Arnhem bouwt, onderhoudt en repareert alle soorten desktop computers. Of het nu gaat om compacte kantoorsystemen of grote gamesystemen. In de winkel worden zowel gloednieuwe als betaalbare en betrouwe gebruikte computers verkocht.

Notebooks
Wij verkopen uiteraard ook veel notebooks. We hebben een grote collectie betrouwbare nieuwe én gebruikte notebooks. Ook deze kunnen bij ons onderhouden en gerepareerd worden.

Randapparatuur
Ook als u op zoek bent naar een geschikte monitor, printer, router, muis, toetsenbord dan kunnen we u vast helpen! Alle bijpassende kabels vindt u ook bij ons.

Inkt
De afgelopen vijftien jaar moeten er tienduizenden types printers op de markt zijn gekomen. Voor de meeste van die printers heeft Computershop Arnhem de originele inkt op voorraad.

Kom langs als u op zoek bent naar een winkel waar u goed en persoonlijk geholpen wordt, zowel binnen als buiten de garantie!

Computershop Arnhem; Gamerslagplein 2 (achter winkelcentrum Presikhaaf); 026 3628250; www.computershoparnhem.nl.

Slank de zomer in!

ARNHEM - Wij, Karin Liethof, Pauline van Boldrik en Paula van der Schaaf zijn consulent bij Cambridge Weight Plan in Arnhem. Wij begeleiden jou naar een gewicht waar jij je fijn bij voelt, voor een blijvend, gezond resultaat met het vernieuwde Cambridge Weight Plan Stappenplan!

Wat is er zo bijzonder aan het Stappenplan? "Het stappenplan is flexibel en helpt je op een manier die het beste past bij jouw leefstijl. We leveren maatwerk dus. We mixen en matchen de Cambridge Weight Plan producten samen met onder andere vers fruit, groenten, vlees en granen, zodat er voor iedereen een heerlijk, gevarieerd dagmenu samengesteld kan worden."

Onze kracht?
Je doet het niet alleen! Wij zijn jouw steunpilaar, praatpaal, weegschaal en soms ook de stok achter de deur en de schop onder je billen. Afvallen is vaak meer dan alleen maar gewichtsverlies. Je komt niet alleen een keer per week naar de weegschaal lachen, maar wij luisteren vooral naar jou! Jouw verhaal. We hebben allemaal onze lastige momenten, frustraties en omstandigheden die maken dat we vaak wat meer gewicht meedragen dan ons lief is.

Wij Karin, Pauline en Paula hebben niet alle oplossingen, maar wel onze (persoonlijke) ervaring, kennis, tips & tricks, humor en gedrevenheid om samen met jou te werken aan een gewicht wat jou gelukkig maakt (jouw personal coach om nu maar eens een modewoord te gebruiken?).

Maak je snel een afspraak bij de praktijk van Karin, Pauline of Paula? Dan ontvang je inschrijfkosten tegen inlevering van dit artikel ter waarde van 25 euro kado! Voor meer informatie kan je ons bellen of kijk op www.cambridgeweigplan.nl

Paula van der Schaaf: Goeman Borgesiusplein 15, 6821 JA Arnhem; 06-24726638; info@zondersuikertante.nl
Pauline van Boldrik: Druckerstraat 16, 6823 HS Arnhem; 06-19588040; 2beslimpauline@gmail.com
Karin Liethof: Mr. D.U. Stikkerstraat 10-107, 6842 CW Arnhem; 06-20692840;karin@xl-s.nl                                                                                                

Huissense Bloemenmarkt

De markt in 2017

HUISSEN - Zaterdag 12 mei wordt door Stichting Huissen Bloemenstad de traditionele Huissense Bloemenmarkt gehouden.

Net als vorig jaar wordt de bloemenmarkt georganiseerd op de Markt in Huissen! De markt wordt gehouden van 10.00 tot 16.00 uur. Op de markt wordt een breed assortiment aan planten, bloemen en aanverwante artikelen aangeboden. Vele mensen uit Huissen en omstreken bezoeken de bloemenmarkt en kopen mooie planten; onder meer om zijn/haar moeder te verrassen voor moederdag.

De stichting geeft ook jaarlijks een muurtegel uit aan mensen die de voorgevel van hun huis, hun balkon en/of hun voortuin opfleuren met bloembakken en/of bloeiende planten. Om in aanmerking te komen voor een muurtegel kan men zich tijdens de bloemenmarkt aanmelden bij het bestuur dat op de bloemenmarkt aanwezig is.

Ook is het mogelijk om buren, vrienden of familie waarvan men weet dat deze graag in aanmerking willen komen voor de muurtegel, aan te melden. Tot slot kan men zich ook schriftelijk of persoonlijk aanmelden bij het secretariaat van de stichting: Julianastraat 2a, 6851 KK Huissen; e-mail: vanelst@lwnot.nl.

Bevrijdingsbraderie in Wageningen

REGIO - Op vrijdag 11 mei wordt de jaarlijkse Bevrijdingsbraderie georganiseerd in het centrum van Wageningen. Van 12.00-21.00 uur staan de Hoogstraat, Bergstraat en Bevrijdingsstraat vol met leuke kramen. Jong en oud kan zich vermaken tijdens deze gezellige dag in de historische Stad der Bevrijding.


De braderie kenmerkt zich door de grote verscheidenheid van producten en lekkernijen. Struinen langs de kramen op zoek naar een nieuw sieraad, een mooi kledingstuk of een goed boek; er is van alles te vinden op deze dag. Geniet van een lekker portie poffertjes, een warme stroopwafel of strijk neer op een van de vele terrassen voor een gezellig kopje koffie.

Batavorum Pipes and Drums
Tijdens de braderie zal muziek gespeeld worden door het Batavorum Pipes and Drums. Zij zullen in het centrum het unieke geluid van de Schotse doedelzak ten gehore brengen. Voor kinderen is er een draaimolen en de echte durfals kunnen zich wagen aan een bungee jump sprong.

Oude legervoertuigen
Oude legervoertuigen zijn tijdens de braderie aanwezig op verschillende plekken in de stad. Het thema ’bevrijding’’ zal daardoor ook voelbaar zal zijn. De enthousiaste eigenaren zullen de voertuigen zelf presenteren en je kan de voertuigen de gehele dag van dichtbij aanschouwen.

Rosendaalsche Kapel trapt jubeljaar af op hemelvaartsdag

De KRK in de muziekkoepel bij The Hunting Lodge (foto: Martin Jansen) Foto: Martin Jansen

ROZENDAAL - De Koninklijke Rosendaalsche Kapel (KRK) bestaat dit jaar 160 jaar. De muziekvereniging, die een harmonieorkest en een jazzband omvat, trapt dit jubeljaar af op donderdag 10 mei om 14.30 uur met een hemelvaartsconcert in de muziekkoepel van The Hunting Lodge in Rozendaal. In het feestjaar is gekozen voor het thema Afrika. Op zondag 4 november staat een groot jubileumconcert gepland in het Arnhemse Posttheater.

Tijdens het jaarlijks terugkerende hemelvaartconcert speelt de KRK enkele stukken uit het thema Afrika die ook op 4 november te horen zijn. Zo wordt alvast een tipje van de muzikale sluier opgelicht. Daarnaast staan klassiekers als Het Dorp, Hindenburg en A Salzburg Impression op het programma.

Het thema Afrika voor het jubileumjaar is gekozen omdat de vereniging een andere, nieuwe en verrassende kant van zichzelf wil laten zien. De KRK wil met een moderner imago een ander en groter publiek aanspreken en hoopt daarmee ook nieuwe en jonge leden aan te trekken.

Het hemelvaartconcert begint om 14.30 uur en is gratis toegankelijk in The Hunting Lodge, Beekhuizenseweg 1, Rozendaal.

Maak kennis met de honingbij

Foto: ReversePixel Photography

BETUWE - Landerij De Park organiseert samen met imkervereniging Oost-Betuwe voor de tweede keer de cursus Kennismaken met de Honingbij. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die iets over bijen willen weten maar (nog) niet zelfstandig bijen willen gaan houden.

De cursus bestaat uit twee theorieavonden en één praktijkbijeenkomst. De theorieavonden zijn op dinsdag 15 en 29 mei op Landerij De Park, De Park 12 in Elst. Aanvang 20.00 uur. De theorielessen gaan over de anatomie van de honingbij, het bijenvolk, het gedrag van de bij, bijenproducten zoals honing en was en de betekenis van de honingbij.


De datum van de praktijkbijeenkomst in de periode mei/juni wordt in onderling overleg vastgesteld. De zaterdag heeft daarbij de voorkeur. Tijdens de praktijkles wordt een imker bezocht, die laat zien en vertelt wat er zoal komt kijken bij het houden van honingbijen. De docent is Adriaan van Egmond. De cursus wordt afgesloten met een certificaat.

Kosten en inschrijven
De kosten bedragen 35 euro. Donateurs van Landerij De Park betalen 30 euro. Aanmelden kan via een mail naar info@landerijdepark.nl. Na aanmelding ontvangt men een berichtje over de wijze van betalen.

Dorcas kledinginzameling

Dorcas depot Arnhem tijdens de kledingactie. (foto: M. Postmus) Foto: M. Postmus

ARNHEM - Op zaterdag 14 april werd een kledinginzamelingsactie voor Dorcas houden. Tijdens deze actie kon schone en goede kleding, maar ook schoenen, mobiele telefoons en huishoudelijk textiel zoals dekens, beddengoed, handdoeken en gordijnen worden ingeleverd bij het depot van Dorcas (www.dorcasarnhem.nl / 06-48090786) aan Graanhoeve 25 in Arnhem (Schuytgraaf). Er is op deze dag ruim 720 kilo kleding et cetera. ingeleverd.

Bij het depot is elke dag gelegenheid deze goederen in te leveren, maar tijdens de kledingactie is er tijd en gelegenheid voor ontmoeting onder genot van koffie en thee. Veel mensen maakten van de gelegenheid gebruik hun kleding persoonlijk af te geven. Iedereen die kleding bij Dorcas brengt kan ervan verzekerd zijn dat de kleding een goede bestemming krijgt en de opbrengst ervan bij de allerarmsten terecht komt. Tijdens de actie werd de fairtrade koffie van Woord en Daad geschonken. Deze kwaliteitskoffie is te bestellen via www.woordendaad.nl/koffie of bij het Dorcas depot. Met de aankoop steunt u de boeren in Nicaragua.

Voor wie nog kleding, schoenen, mobiele telefoons et cetera wil inleveren, kan dit brengen naar het depot van Dorcas aan Graanhoeve 25 in Arnhem-Zuid. Er staat een kast op de oprit waar de goederen in geplaatst kunnen worden.

Dorcas Depot Arnhem is onderdeel van Dorcas, een internationale organisatie voor ontwikkelingssamenwerking. Dorcas werkt aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten.

Duurzaamheidsexcursie IVN Arnhem in Spijkerkwartier op 12 mei

Logo IVN Arnhem na 70 jaar IVN Arnhem

ARNHEM - IVN Arnhem bestaat 70 jaar en dat viert het graag samen met de Arnhemmers. Het biedt daarom excursies aan waarmee iedereen kan kennis maken met het groen in en rondom onze stad. De aftrap van de serie is op zaterdag 12 mei. Het thema van die middag is duurzaamheid.

De natuurgidsen proberen duidelijk te maken en krijgen wat duurzaam is. Duurzaam is iets dat blijft. Duurzame energiebronnen, zoals zon en wind, raken niet op, gas en olie wel op den duur. Duurzame energiebronnen hebben geen invloed op de opwarming van de aarde. Duurzaamheid beperkt niet alleen de opwarming, maar vermindert ook de negatieve effecten ervan. Op deze manier blijft de aarde behouden voor toekomstige generaties.

Niet alle maatregelen hoeven van de overheid te komen. Ook burgers kunnen een steentje bijdragen aan de duurzaamheid. Tijdens deze Duurzaamheidexcursie wil het IVN de deelnemers laten zien wat er in Arnhem al gebeurt op het gebied van duurzaamheid en aangeven hoe we zelf kunnen bijdragen aan een duurzame en gezonde samenleving.

De excursie vindt plaats op 12 mei. We starten met een kopje koffie (aangeboden door IVN Arnhem) om 14 uur bij Momento , Oude Oeverstraat 98. Na een korte inleiding loop je langs enkele duurzame locaties in de binnenstad. Om 15.30 uur is de excursie afgelopen. Graag aanmelden via ivnactiviteiten@gmail.com. Er kunnen maximaal 25 deelnemers mee.

Informatie over andere IVN-activiteiten is te vinden op ivn.nl/afdeling/arnhem.

Gezellige dansavond bij Het Duifje

ARNHEM - Vind je dansen ook een gezellige en leuke bezigheid? Kom dan eens dansen op de dansavond bij de wijkvereniging Het Duifje/Immerloo II.

Op deze avond wordt gedanst op de live muziek van de viermansband Green&Co. Ze speelt muziek uit de jaren 70/80/90. Veelal Engelstalige muziek en enkele Nederlandse nummers. Natuurlijk zijn verzoeknummers ook welkom.

De dansavond vindt plaats in Eilandstaete, Abe-Lenstrahof 132, Arnhem op 26 mei van 19.30 - 23.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Leden betalen drie euro entree; niet-leden vijf euro. Kaartverkoop / info via: Jannie 026 3212661 / Jacqueline 026 3213996.

Nagelstudio Mary voor verzorgde nagels!

ARNHEM – Je handen zijn je visitekaartje. Dus moeten die er uiterst verzorgd uitzien. Dat kan vanaf nu in Nagelstudio Mary tegen een uiterst vriendelijke prijs. En... u kunt kiezen uit manicure, acrylnagels, gellak- en nail-artbehandelingen, want nagelstyliste Mary Verzandvoort is allround gediplomeerd!

Bij Nagelstudio Mary kun je terecht voor de jou gewenste behandeling. Of het nu gaat om acryl- of gelnagels. Samen met de klant bepaalt Mary wat het meest geschikt voor jouw nagels is. "Acrylnagels zijn steviger, gelnagels daarentegen natuurlijker. Maar voor iedereen is het verschillend. Hoofdzaak is dat je nagels en handen er netjes en verzorgd uitzien."

Ook nagelbijters hebben veel baat bij kunstnagels. "Ze hebben vaak al binnen enkele weken resultaat. Je ziet bij hen de natuurlijke nagel groeien en gezonder worden. Op den duur ben je helemaal van het probleem af!"
Nagelstudio Mary is een erkend en gecertificeerd Magnetic nagelstudio die alleen met het wereldwijd bekende en professionele merk Magnetics werkt.

Kennismakingsaanbieding:
Tegen inlevering van dit artikel ontvangt u vijf euro korting op de eerste behandeling!

Nagelstudio Mary, Wichard van Pontlaan 12, Arnhem; 06 49510145.
Voor meer informatie: www.nagelstudiomary.com. Ook te volgen via Facebookpagina: Nagelstudio Mary.

Hadi: voor maatkleding, reparatie en het maken van gordijnen op maat

ARNHEM - Goede kleding weggooien? Kleine reparatie een te grote moeite voor jezelf? In een tijd waar iedereen op zijn uitgaven moet letten, is het goed te weten dat er in de buurt een kleermaker is, die zijn vak verstaat. Die snel en kwalitatief kleding weer passend en heel maakt. Tegen heel scherpe prijzen. Ga maar eens naar het kleermakersatelier Hadi van Ahmad Khadir.

Hadi is hét adres voor maatkleding en reparatie en ook voor het maken van gordijnen. Bovendien is er een stomerij, waar alle artikelen kunnen worden aangeboden. Ahmad heeft ervaring van liefst 35 jaar.

Een nieuwe rits, nieuwe voering in een mantel of colbert? Nieuwe zoom in spijkerbroek of mouwen van een overhemd inkorten? Dat is dagelijks werk voor de kleermaker, die ook vakbekwaam met leer is. Ook voor stofferingswerk als het bekleden van kussens en matrassen voor caravans, kan men er terecht. Wat ook geldt voor het vervaardigen van gordijnen. En heeft de klant een spoedklus, dan wordt deze -indien mogelijk- tegen dezelfde kosten meteen uitgevoerd!

Hadi, Hoefbladlaan 30 Arnhem-Zuid; telefoon 026 3216687 / 06 25533147.

Benefietconcert voor stichting Make-A-Wish Nederland

ARNHEM - Sjonniesbar en Amazing Hairstyle slaan de handen ineen en organiseren op 27 mei een benefietconcert voor stichting Make-A-Wish Nederland in de Sjonniesbar in Arnhem. Dit is een stichting die wensen vervult van kinderen van drie tot en met achttien jaar met een ernstig soms levensbedreigende ziekte. Hiervoor is geld nodig en dus dragen zij hun steentje graag bij. Want ieder kind verdient het om gewoon weer even kind te zijn!

"Ons doel is om die dag zoveel mogelijk geld op te halen. Dat kunnen wij niet alleen en hebben wij sponsors nodig om dit mogelijk te maken. Die middag komen er diverse artiesten belangeloos optreden om hun steentje bij de dragen, en wordt er een loterij gehouden met hele mooie prijzen die alle gesponsord zijn door bedrijven.
Alles wat er wordt opgehaald die dag, denk hierbij aan opbrengst van: de entreekaarten, de loterij en sponsors die zich gemeld hebben en de consumptie die genuttigd wordt die middag, echt alles gaat naar de stichting toe. Wij doen dit vrijwillig, niemand wordt hier beter van alleen Stichting Make-A-Wish Nederland."

Wilt u hier bij zijn en uw steentje bijdragen? Entreekaarten in de voorverkoop kosten tien euro per stuk. Die middag aan de deur zijn de kosten 12.50 euro per stuk. U kunt uw entreekaarten ophalen in de voorverkoop bij kapsalon Amazing Hairstyle op de Steenstraat 87 in Arnhem of bij Sjonniesbar, Schaapsdrift 96 in Arnhem.

Kringloop Twice is Nice ruimt op: vijftig procent korting op alles

HUISSEN - Kringloop Twice is Nice heeft weer de lentekriebels. Op alles wat in de winkel staat krijgt u 50 procent korting.

"We gaan de bezem er weer door heen halen zodat we plaats kunnen maken voor andere spullen. Zoals banken, stoelen, kasten, eethoeken, boeken, zomer kleding, kleine huisraad enzovoort. Deze geweldige actie begint zaterdag 5 mei en eindigt op zaterdag 12 mei. Met een extra koopzondag op 6 mei van 12.00 tot 17.00 uur

Heeft u nog spullen die u weg wilt doen en te mooi zijn om weg te gooien? Bijna alles is bij ons welkom mits in nette staat. U kunt bij ons van maandag t/m vrijdag u spullen brengen, grote spullen kunnen wij op afspraak bij u komen ophalen. Voor meer informatie kijk op www.twiceisnice.nl."

Zorgvuldig en professionele woningontruiming. Het leeghalen van een woning kan nodig zijn na overlijden, scheiding, emigratie enzovoort. Twice is Nice neemt uw zorg uithanden als een woning moet worden ontruimd. Dankzij onze ruime ervaring kunnen wij ieder soort woning snel, professioneel en discreet leeghalen. Twice is Nice levert alles bezemschoon conform uw wensen op.

Bent u nieuwsgierig geworden kom dan eens een kijkje nemen in de gezelligste Kringloop van Gelderland. U kunt ons vinden op de Nijverheidsstaat 33c (steegje in tussen Praxis en Floor-Factory) in Huissen. 026 3275579.

Openingstijden: ma. t/m vrij. van 10.00 tot 18.00 uur, za. van 10.00 tot 17.00 uur. Hemelvaartsdag en 2e pinksterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Eerlijk, degelijk materiaal vervaardigd in eigen land... Boxspring Plaza: slaapcomfort voor ieder wat wils!

ARNHEM – Wie op beddengebied iets zoekt, moet beslist de winkel en showroom (750m2) van Boxspring Plaza aan de Steenstraat in Arnhem binnenstappen. In de zaak worden boxsprings, matrassen, kussens, dekbedden en zeer uitgebreid bedtextiel aangeboden. Tegen spectaculair lage prijzen. En van een onberispelijke degelijke Hollandse kwaliteit. Hoe dat kan? Lees hieronder het verhaal van de heer Kaya.

De heer Kaya is een bekende in de beddenbranche; hij heeft zelfs jaren een eigen bedden- en matrassenfabriek gehad, die hij op den duur verkocht. Hij besloot toch niet helemaal de branche te verlaten en zijn kennis over bedden en matrassen in te zetten in zijn winkel Boxspring Plaza. Bovendien maakt hij dankbaar gebruik van een netwerk aan relaties, waardoor het Boxspring Plaza goedkoper dan wie ook kan inkopen. "Dat voordeel speel ik door naar de klant, die hier kwaliteit tegen budgetprijs koopt. Het zijn geen lokkertjes, maar rechtstreekse prijzen!"

Je kunt bij Boxspring Plaza kiezen uit een hele reeks van boxsprings en matrassen van hoge kwaliteit. "We zijn de goedkoopste in de hele regio!" Zo is er al een basic boxspring mét topmatras voor 299 euro. Alle boxsprings zijn van Nederlands fabrikaat (snelle levering) en alle met drie jaar garantie. Boxspring Plaza is eveneens het adres voor matrassen en bedtextiel.

Boxspring Plaza, Steenstraat 110, Arnhem; telefoon 026 3795627; www.boxspringplaza.com.

Nieuw in Zevenaar: De Brommobielspecialist

ZEVENAAR - Van Bindsbergeren Minicars is ontstaan toen ik op achttienjarige leeftijd, direct na mijn studie, mijn passie ben gevolgd en mijn eigen bedrijf ben begonnen. Ik heb altijd een grote interesse gehad voor deze motorvoertuigen. Zo ging ik op mijn zestiende al met de brommobiel naar school. Van mijn interesse heb ik sinds 2011 mijn vak gemaakt. Sindsdien heb ik mij volledig gespecialiseerd in de brommobielmarkt. Vanwege de groei van de vaste klantenkring ben ik onlangs verhuisd naar de Marconistraat 29B in Zevenaar.

Heeft het voorgaande uw interesse gewekt en bent u op zoek naar een brommobiel, maar weet u nog niet precies wat u zoekt, vanuit de jarenlange ervaring help ik u graag met het maken van de juiste keuze. Er is een zeer ruim en wisselend assortiment van ongeveer vijfentwintig brommobielen op voorraad, zowel nieuw als gebruikt. De brommobielen worden verkocht inclusief garantie. Indien gewenst, kan uw brommobiel thuis worden afgeleverd. Tot slot kunt u voor alle reparatie- en onderhoudswerkzaamheden bij mijn bedrijf terecht.

Voor meer informatie, of een bezichtiging kunt u altijd geheel vrijblijvend langskomen. Telefonisch ben ik te bereiken op: 0316 254186. Graag tot ziens op de nieuwe locatie.

Wat is jouw Slaap-DNA®? Slaaptestweken bij Morgana Damminga

ARNHEM - Wist je dat meer dan de helft van de Nederlanders moeite heeft met slapen? Een goede nachtrust begint bij een perfect passend bed. Maar hoe weet je welk bed bij je eigen lichaamsprofiel past? Ontdek jouw unieke Slaap-DNA® tijdens de slaaptestweken van Morgana Damminga én profiteer van fikse kortingen.

Wat is jouw Slaap-DNA®? Slaapspecialist Morgana Damminga is constant op zoek naar innovatieve middelen om een beter slaapcomfort te kunnen bieden. Op basis van de unieke slaaptest en de resultaten van 300.000 mensen die deze slaaptest reeds hebben gedaan, is het voor Morgana Damminga mogelijk om 365 dagen slaapgarantie af te geven. Tijdens een acht minuten durende slaaptest voegt het hypermoderne testbed zich naar jouw contouren en wordt het patroon van je unieke drukpunten in kaart gebracht. Aan de hand van de resultaten van deze test, je persoonlijke voorkeuren én het beschikbare budget, stellen wij het bed samen dat bij jou past. Ontdek jouw bed, ingesteld op jouw eigen lichaamspro?el! Wacht niet te lang, want tijdens de slaaptestweken slaap je extra voordelig met een stapelkorting die oploopt per product. Hoe completer je oplossing; hoe meer korting!

Winterdekbed laten reinigen?
Ook voor het laten reinigen van je dekbed ben je bij Morgana Damminga op het juiste adres.
Laat je dekbed professioneel reinigen vanaf 18,50 euro. Voor 11:00 gebracht dezelfde dag klaar!

Morgana Damminga, Venlosingel 21-1, Woonboulevard Arnhem; www.damminga.nl; 026 4425108.

Mazda Jansen heeft aantrekkelijke Private Lease deals!

ARNHEM – Autobedrijf Jansen Arnhem, dé Mazda & Citroën dealer voor Arnhem en omstreken, heeft momenteel zeer aantrekkelijke private lease deals voor de Mazda CX-3, Mazda CX-5 en Mazda2. Zo kun je onbezorgd genieten van het rijden in een Mazda. Kom langs in de showroom of vraag nu een offerte aan.

Onbezorgd rijden? Dat kan met Mazda Private Lease. U betaalt een vast bedrag per maand. Het maandbedrag is all-in, inclusief afschrijving, rente, wegenbelasting, allriskverzekering, Europese pechhulp, vervangen van banden, eventuele reparaties én onderhoud. U hoeft alleen nog maar te tanken en te genieten.

Een vast bedrag per maand. U rijdt een nieuwe auto. Geen grote investering vooraf. Wel lease, geen bijtelling.

Sluit vóór 31 mei 2018 een Mazda Private Lease contract af en kies voor onbezorgd genieten! Wilt u meer informatie over de private leasemogelijkheden van Mazda? Maak dan vrijblijvend een afspraak, bel 026 364 8888 of kijk op www.jansenarnhem.nl. Wij helpen u graag!

Voor inlichtingen kan men contact opnemen met: Autobedrijf Jansen Arnhem, Vlamoven 28, Arnhem; 026 3648888; info@jansenarnhem.nl; www.jansenarnhem.nl.

Happy Spirit: een begrip in edelstenenland

ARNHEM - Happy Spirit bestaat dit jaar alweer drie jaar en viert dit feestje graag. Op 16 juni zijn er veel aanbiedingen in de winkel aan De Geitenkamp in Arnhem. De spirituele-edelstenenwinkel is in korte tijd uitgegroeid tot een begrip on- en offline. Mensen komen uit heel het land en zelfs onze buurlanden hebben de winkel gevonden.

Bezoekers roemen de verscheidenheid aan stenen, de gezelligheid en de aanwezige energie. Happy Spirit vergaart bekendheid met lage prijzen en uitgebreide collecties. Zo trekt de collectie kristallen schedels mensen vanuit heel de wereld, staan er pronkstukken die hun weerga niet kennen en worden mensen met een lager budget ook niet vergeten. De altijd goedlachse eigenaar Jochem verklaart: "Spiritualiteit en edelstenen zijn van iedereen, wij proberen het ook betaalbaar voor iedereen te maken. We importeren zelf, laten het meeste zelfs zelf vervaardigen of delven. Dit zorgt voor de hoge kwaliteit en lage prijzen."

"Toen we zo'n drie jaar geleden op De Geitenkamp een spirituele edelstenenwinkel openden, konden we ook niet vermoeden dat de winkel gasten uit binnen- en buitenland zou gaan trekken en onze website bij de paar grootste in Nederland zou gaan behoren. De gastvrijheid en de normale benadering van Happy Spirit slaan duidelijk aan. 16 juni vieren we dit met grootse aanbiedingen."

Happy Spirit, Geitenkamp 7, Arnhem; http://www.happy-spirit.nl; 06 33827736.

Scooterspeciaalzaak CrazyWheels verhuist naar de Middachtensingel

ARNHEM - Na tien jaar met veel plezier en inzet in de winkel aan de Plattenburgerweg, is het tijd voor vernieuwing en is CrazyWheels verhuisd.

"Dinsdag 1 mei vanaf 09:00 uur openen wij onze nieuwe vestiging aan de Middachtensingel 141 in Arnhem. De verkoop van nieuwe en gebruikte scooters en brommers én onderhoud en reparatie van uw voertuig is ook op de nieuwe locatie weer mogelijk. In de showroom vindt u onder andere de nieuwste modellen scooters, maar ook gebruikte scooters en bromfietsen. Onderdelen, zoals banden, uitlaten, accu's, olie en veel meer kunt u voor bij CrazyWheels terecht."

"Uiteraard kunt u terecht voor al uw onderhoud, reparaties, schadetaxaties en olie peilen. Wilt u een reparatie of onderhoudsbeurt laten uitvoeren, kunt u dit het beste op afspraak doen. Onderhoud en (kleine) reparaties worden geprobeerd dezelfde werkdag voor u klaar te krijgen."

CrazyWheels is aangesloten bij de Bovag en RDW. De openingstijden zijn ongewijzigd, voor informatie en contact kijkt u op onze website www.crazywheels.nl of op onze facebookpagina. CrazyWheels heet u van harte welkom!

CrazyWheels; Middachtensingel 141, Arnhem; 026 4422365; info@crazywheels.nl.

Fiets Totaal Elden viert tweejarig bestaan

ELDEN/ARNHEM - Deze maand bestaan wij twee jaar vertelt, eigenaar Tom Jansen trots. Fiets Totaal is een bekend erkend adres voor onderhoud en reparaties voor uw (stad) fiets.

Naast onderhoud en reparaties verkoopt fiets Totaal Elden ook tweedehands fietsen van de welbekende grote merken. U heeft al een tweedehands fiets vanaf tweehonderd euro. Alle fietsen die worden aangeboden zijn grondig gecontroleerd en technisch in goede staat. Daarnaast krijgt u nog eens één jaar garantie op uw tweedehandse fiets.

Verkoop nieuwe E-Bikes
U heeft al een E-Bike met een Bosch middenmotor systeem Vanaf 1849 euro.

Het hele jaar zorgeloos fietsen dankzij het Fiets Centraal Zorgplan. Vooraf weten waar u aan toe bent, dat is zo ideaal van het Fiets Centraal Zorgplan. Één vaste prijs voor het totale onderhoud van uw fiets. Reparaties zijn meestal binnen 24 uur klaar en u kunt altijd een leenfiets mee krijgen.
U regelt het bij Fiets Totaal Elden.
Er is een Fiets Centraal Zorgplan Brons, Zilver en Goud. Voor het Zorgplan Zilver van 60 euro per jaar wordt het meest gekozen. Binnen dat Zorgplan valt een gratis jaarlijkse grote onderhoudsbeurt en het afstellen van remmen, ketting en versnellingen mag u in dat jaar zelfs onbeperkt gratis laten doen!

Fiets Totaal Elden is van dinsdag tot en met zaterdag geopend. Klapstraat 45A, Elden; 026 3831832 of 0613326772; www.fietstotaalelden.nl. Ook te volgen via facebookpagina: Fiets Totaal Elden.

Met mooie make-up op het strand!

ARNHEM - Hebt u ook zo'n moeite met het aanbrengen van uw make-up? Dit hoeft vanaf nu geen probleem meer te zijn. Permanente make-up is de oplossing. Nooit meer worstelen om de wenkbrauwen mooi gelijk te krijgen, nooit meer een uitgelopen eyeliner.

Permanente make-up is een bijna pijnloze behandeling waarmee make-up zoals wenkbrauwen, eyeliners en lipliners worden aangebracht en enkele jaren zichtbaar zullen blijven. Uw make-up zal altijd perfect blijven zitten ook tijdens sporten, zwemmen of een sauna bezoek. Voor het professioneel aanbrengen van permanente make-up bent u bij Caroline Huid- en Nagelverzorging aan het juiste adres. Door de jarenlange ervaring van Caroline zijn bijna alle wensen van de klant te realiseren. In overleg met u zal er op een professionele manier een prachtige make-up aangebracht worden waar u lang plezier van zult hebben. Tevens kunt u bij Caroline Huid- en Nagelverzorging terecht voor een ontspannende gezichtsbehandeling, deskundig huidadvies en bodysugaring, een milde manier van lichaamsontharing waarbij er met een koude suikerpasta alle ongewenste haartjes verwijderd worden.

Belt u gerust voor vrijblijvende informatie of komt u eens binnen wandelen aan de Graslaan 77 in Arnhem. Ons telefoonnummer 026 3216585; www.carolinearnhem.nl

Keuring camper van oliefilter tot kooktoestel

Autobedrijf Mulders is gespecialiseerd in keuren en onderhoud van campers. (foto Sjaak Veldkamp)

GENDT - Autobedrijf Mulders heeft zijn camperonderhoud verder uitgebreid. Naast technisch onderhoud krijgt de keuring op veiligheid nog meer de aandacht.

Toen Roy Mulders in 2002 in het bedrijf van zijn vader Theo stapte is het dienstenpakket van Autobedrijf Mulders uitgebreid met keuring en onderhoud van campers. Onderhoud en reparatie van een complete camper vraagt om specialisatie, zegt hij. "Wij kijken van de distributieriem tot gootsteenafvoer. En kijken naar het oliefilter tot gasbranders van het kooktoestel."

Veiligheid
Een keuringsrapport voor campers is op veel campings al verplicht, weet Roy. Voor een camper van drie jaar en ouder is een APK-keuring verplicht. Chassis, cabine en motor hebben regelmatig onderhoud nodig. Maar ook controle op de gasinstallatie en elektriciteitsleiding is eigenlijk noodzakelijk. De ANWB adviseert om de gasinstallatie elke twee jaar te controleren. Autobedrijf Mulders heeft zich er op toegelegd. De drukregelaar, gasflessen of LPG-tank en gasslangen worden gecontroleerd Het leidingsysteem wordt enige tijd onder druk gezet. Eventueel drukverlies wordt afgelezen op een meter, waarna de zoektocht naar lekkage kan beginnen. Alle gasapparaten worden gecontroleerd op een goede en veilige werking. Ook de brandveiligheid en elektriciteit krijgen de nodige aandacht.

Autobedrijf Mulders beschikt over een brug die campers tot zeven meter kan dragen. Het onderstel van de camper wordt gecontroleerd op overbelasting, beschadigingen en vering en banden. Het chassis en de vering worden gecontroleerd op vervorming en overbelasting.
Voor het uitlijnen hoeft de camper de werkplaats niet uit. Dat gebeurt in eigen beheer. En dat scheelt weer in de tijd, legt Roy uit. "Een camperrijder heeft een bijzondere binding met zijn mobiele vakantiehuis. De camper moet na een onderhoudsbeurt daarom het liefst nog dezelfde dag klaar zijn", zo vult zijn vader Theo Mulders aan.

De Spaan Showroom: uw showroom voor badkamers, stukadoorswerk en gietvloeren

ARNHEM - Heeft u een nieuwe woning gekocht? Of wilt u gaan verbouwen? De Spaan Showroom is het adres voor uw: complete badkamer renovatie, stukadoorswerk voor wanden en plafonds, schilderwerk en warme betonlook gietvloeren.

De locatie aan de Vlamoven beschikt over een inspirerende showroom met een uniek aanbod aan complete badkamers, naadloze gietvloeren, sanitair en stukadoorswerk. De Spaan Showroom verzorgt een professioneel 3D-ontwerp voor uw nieuwe badkamer, geeft deskundig advies in stukadoorswerk of helpt u bij het kiezen van de juiste gietvloer. Ook voor een los badmeubel, een douchewand of het stucen en schilderen van uw woning kunt u bij ons prima terecht.

In de showroom maken zij het mogelijk om uw nieuwe badkamer, stukadoorswerk of nieuwe gietvloer in werkelijkheid te zien en te voelen.

"Aan de hand van een persoonlijk gesprek bekijken wij uw woonwensen en verzorgen we een deskundig advies. U bent bij De Spaan Showroom verzekerd van een deskundig en creatief advies met passende oplossingen en uiteraard uitgewerkt in een heldere offerte met desgewenst een technische tekening of compleet 3D-ontwerp! Een complete ontzorging van het slopen tot het doucheklaar maken van uw badkamer of compleet stucen van uw woning of leveren van een nieuwe vloer.

Gietvloeren in alle kleuren, naadloos en slijtvast! Wilt u een ook duurzame vloer in uw woning of bedrijf met een strak uiterlijk? Dan is een gietvloer de beste oplossing. Een gietvloer is naadloos, slijtvast, hygiënisch, speels en onderhoudsvriendelijk. Gietvloeren zijn van kunststof of cement en van hoogwaardige kwaliteit en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. In de zomer voelt de vloer koud aan en in de winter juist weer warm. Toe aan een nieuwe woonvloer? Of vloer op uw kantoor?

Showroombezoeken gaan op afspraak, dit kan van maandag tot en met zaterdag van 09:00-18:00 uur. Wenst u een liever een bezoek aan huis bel of mail ons, wij komen vrijblijvend langs."

De Spaan Showroom; Vlamoven 7, Arnhem; 026 3618331; www.despaanshowroom.nl.

Geen paniek, verwijder teken op tijd

ARNHEM – Met het oplopen van de temperatuur worden ook de teken weer actief. Narigheid na een tekenbeet kan voorkomen worden door het snel verwijderen van het beestje met een speciale tekenpas. Zo'n pas is gratis aan te vragen via de website van Geldersch Landschap & Kasteelen.

Teken zijn kleine spinachtige beestjes die je bijna niet ziet, maar hun beet kan grote gevolgen hebben, zoals de ziekte van Lyme. Ze zitten vooral in "het groen" op plekken waar de bodem bedekt is met hoog gras, struiken en een laag verterende bladeren of mos. Vanuit deze plekken stappen ze over op passerende dieren of mensen en zoeken een plekje om zich vast te bijten. De teek zit het liefst op warme plekken, zoals hoofd, nek, oksels, liezen, billen en knieholtes. Niet alle teken bijten zich direct vast. Ze kunnen ook korte tijd in kleding blijven zitten voor ze zich in de huid vastbijten. Het is daarom ook belangrijk om kleding te controleren. Zitten er teken in kleding? Was deze dan minimaal 30 minuten op 60 graden of stop ze in de droger. Daarnaast geldt ook dat teken vaak niet alleen zijn. Vindt u een teek op uw lichaam? Zoek dan nog verder of er misschien nog meer teken aanwezig zijn.

Gratis tekenpas

"Laat teken geen reden zijn om niet lekker naar buiten te gaan", zegt Ben Oosting, boswachter bij Geldersch Landschap & Kasteelen in de regio Arnhem en Renkum. Oosting is in de bijna veertig jaar dat hij boswachter is al ontelbare malen gebeten. "De enige manier om tekenbeten echt te voorkomen is binnenblijven, maar lekker eropuitgaan op zijn tijd is toch ook wel fijn. Raak bij een tekenbeet niet in paniek want ook alleen besmette teken veroorzaken de ziekte van Lyme. Als je de teek zo snel mogelijk weghaalt met een speciale tekenpas is er vaak niks aan de hand. Houd na het verwijderen de plek nog een maand of drie in de gaten. Ga bij twijfel altijd naar de huisarts." Oosting heeft inmiddels zoveel ervaring met tekenbeten dat hij het voelt als hij is gebeten. Voor de mensen met minder ervaring is het belangrijk om na ieder bezoek aan het groen, zoals het bos, de duinen, het park of de tuin het lichaam en de kleding systematisch te controleren. Oosting kreeg zelf drie keer de ziekte van Lyme en vertelt dat het in een vroeg stadium goed te behandelen is, maar dat het wel belangrijk is dat de antibioticakuur lang genoeg is.

Gaat u er graag op uit, bijvoorbeeld in de Gelderse bossen? Een tekenbeet is dan niet altijd te voorkomen. Om toch onbezorgd te kunnen genieten, biedt Geldersch Landschap & Kasteelen via de website glk.nl de mogelijkheid om gratis een tekenpas aan te vragen waarmee u een teek veilig en snel kunt verwijderen.

excursie Huissen van Kleefse bezoekers (foto: hanny harrewijn)

HUISSEN - 75 jaar Vrijheid zal in 2020 veel aandacht krijgen Dat geldt ook voor Omroep Gelderland die vooruitlopend daarop uitzendingen wijdt aan het thema oorlog, vrede en vrijheid.Vorig jaar werd aandacht gegeven aan het Massagraf in Huissen, het 2 oktober-bombardement en de evacuatie.

Reden voor de omroep om vanuit het thema '2 oktober-bombardement' aandacht te geven aan de gebeurtenissen in de Betuwe tijdens de Gelredag. Eerder zal een indrukwekkend relaas getoond worden van een Huissense mevrouw, die in een familietragiek terecht kwam door een granaataanval. Men kan hiervan kennis nemen op maandag 7 mei vanaf 17.20 uur en ieder uur daarna via omroep Gelderland TV.

De Gelredag is bedoeld voor radioluisteraars van de omroep. Op 12 mei wordt iedereen al vanaf 8.00 uur opgeroepen om naar Huissen te komen, waar die dag ook de bloemenmarkt is.

Het museum 'De hof van Hessen' is gratis toegankelijk en zal een groot deel van haar WO II-verzameling tonen. Voorzitter Emile Smit is aanwezig voor uitleg. In de zaal van café 't Moment zullen in de ochtend drie korte presentaties worden gehouden met het thema 'Herinneringslandschap als deel van de identiteit' door Martien van Hemmen. In Huissen zullen een uur durende rondleidingen worden gegeven. Men gaat via de kloostertuin, naar onder andere de Liberation Luisterkei en het Massagraf en WO II monument De Klok.

Na afloop kan men de kennismaking met Huissen als frontstad afronden met Huissen als Bloemenstad want op zondag is het moederdag... Nadere info: exodushuissen.nl en www.huessen.nl.

Openlucht Wijvenkraam Arnhem

Het eerste openlucht editie Wijvenkraam op het Transformatorplein (foto: Wijvenkraam organisatie)

ARNHEM - Kom maar op met de lente! Wijvenkraam en café Stekker sluiten weer de handen in één voor de tweede openlucht editie op het Transformatorplein in Arnhem. Na een bijzonder succesvolle eerste editie was het gelijk aftellen tot wanneer de kramen weer uitgestald mochten worden voor de inmiddels bekende mode-, vintage- en designmarkt voor ‘meiden’ van alle leeftijden.

Op zondag 27 mei is het zo ver: shoppen, dansen en genieten zoals we dat bij Wijvenkraam doen, heerlijk in de buitenlucht van het opkomende Nieuwe Kadekwartier.

Modeliefhebbers en design jagers kunnen tussen 11.00 en 17.00 uur los op een verrassend aanbod van unieke ontwerpen en geliefde-maar-niet-meer-gedragen schatten. Van bijzondere merken tot aan prachtige zelfgemaakte sieraden en kunst. Uiteraard zijn er dj’s aanwezig om swingende beats te verzorgen tijdens het shoppen. Niet te vergeten verrukkelijke hapjes, drankjes en lekkernijen - het ultieme zondagse slenteren!

Heb je vintage kleding dat je kast uitpuilt? Prachtstukken van eigen hand? Houd dan onze website en media goed in de gaten. Binnenkort maken we nog een buitengewoon evenement op Gelderse bodem bekend. De editie van zondag 27 mei is inmiddels volgeboekt voor standhouders.

Wijvenkraam is ontstaan in Duitsland, waar het evenement soms wel duizenden bezoekers trekt. Met meer dan tien succesvolle edities in de Gelderse hoofdstad is Wijvenkraam gegroeid tot een begrip in Arnhem en omgeving voor liefhebbers van mode, vintage en design. Entree drie euro (0 - 12 jaar gratis).

Verras je moeder of schoonmoeder met moederdag

ARNHEM/VELP – Het is bijna moederdag en u moet nog een boeket bestellen en laten bezorgen. Tijd om naar Passieflora of passiebloem te gaan voor het samenstellen van een mooi boeket. U vindt gegarandeerd een geschikt moederdagcadeau voor uw moeder. U kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om uw moeder voor moederdag haar favoriete bloemen te bestellen. Doordat ons assortiment zeer uitgebreid is, kunnen wij u verzekeren dat u de juiste bloemen vindt die bij uw moeder passen. "Wij maken er moeders mooiste moederdag van'.'

Met twee filialen kunnen wij beter op de wensen van onze klanten inspelen. Zo kunnen we véél groter inkopen, daardoor kunnen we onze klanten leveren wat we beloven, legt eigenaar Jeffrey Sprinkhuizen uit. Dagelijks is er een aanvoer van verse bloemen van de bloemenveiling.

De beide winkels hebben een ruim assortiment bloemwerk, rouwarrangementen, bruidswerk, boeketten, accessoires aardewerk, glaswerk en decoratie. Daarnaast is er een assortiment aan snijbloemen en potplanten. Naast advies geven denken zij ook graag met de klant mee, maar niet alleen Jeffrey en vrouw Denise, maar ook de vaste gezichten Annerieke, Ilse en Yvette. Wij verwelkomen u graag in één van onze winkels!

Extra openingstijden: Zondag 13 mei moederdag geopend van 11:00 tot 15:00 uur

Passieflora; Groningensingel 957 Arnhem, 026 3212418
Passiebloem; IJsselstraat 32a Velp, 026 3622006

Geen tijd om naar de bloemist te gaan? Moederdag Bloemen bestellen doet u snel en eenvoudig bij www.depassiebloem.com (Onderdeel van Topbloemen.nl).

Arnhemmers eten graag verse vis, lekker gezond Hé, er zit een visboer aan de Steenstraat!

ARNHEM – Heb je het al gezien? Er zit een visboer aan de Steenstraat. Een visspeciaalzaak van Justus Fieret, waar je kunt kiezen uit een heerlijk assortiment vis én... lekker gemakkelijk: vele kant-en-klaargerechten!

De Steenstraat wordt steeds gezelliger en completer. Met zoveel diverse versspeciaalzaken naast elkaar is de Steenstraat een échte versstraat. En met de visspeciaalzaak wordt een winkelbezoek er nòg aantrekkelijker. Want vis is gezond en gemakkelijk te bereiden! Zeker de producten van Visspeciaalzaak Fieret.

Eigenaar Justus Fieret stamt uit een echte visboer-family en heeft al jaren een visspeciaalzaak in Doesburg. Nu sinds januari van dit jaar ook in Arnhem gevestigd aan de Steenstraat, waar hij zelf samen met een medewerker de klanten met veel plezier bedient. "Arnhemmers eten graag vis", zo ervaart hij. "En ze kiezen naast de vis ook vaak voor een vis-sleetje voor in de oven of voor de kant-en-klaar roerbakgerechten met vis. Ideaal als je kiest voor gemak."

Van zalm en kabeljauw en van makreel tot aan haring; er is keuze genoeg. En wat is er lekkerder dan kibbeling of een lekkerbekje? Justus bakt ze in de zaak, waar je bij staat. Verser en lekkerder kan niet.
Ga ze maar een proeven!

Visspeciaalzaak Fieret, Steenstraat 80, Arnhem; 026 3790007.

Geef je meubels een nieuwe en frisse look bij Meubelstoffeerderij Van den Akker

Foto: Team Van den Akker

ARNHEM – Wilt u ook nieuwe meubels, maar bent nog tevreden over uw oude meubels.Dan kunt u uw meubels weer opnieuw laten stofferen, zodat uw meubels weer als nieuw zijn.


Zo heeft u nog vele jaren plezier aan uw vertrouwde meubels en daarnaast kan in veel gevallen stofferen goedkoper zijn, dan nieuw kopen. Meubelstoffeerderij Van den Akker staat al meer dan vijftig jaar garant voor kwaliteit en vakmanschap in Arnhem en omgeving.

Nieuwe opdracht
Vandaag heeft Maurice van den Akker een leren keukenbank gestoffeerd voor een klant. Dit zijn mooie opdrachten, vertelt Maurice. "Meubels in een 'nieuw jasje' te steken is natuurlijk wel een vak apart en het vereist veel maatwerk tot in de kleinste details. Of het nu gaat om een totaal nieuwe look, een (leer)reparatie of een andere kleurstof. Wij kunnen het voor u verzorgen."

Showroom
Meubelstoffeerderij Van den Akker heeft ruime assortiment aan stoffen, skai of leer in de showroom. Daarnaast kunt u er ook terecht voor reparaties. Zo worden de vullingen weer op peil gebracht en eventuele kapotte veringen worden vervangen. Naast stofferen is van den Akker ook specialist in houtreparaties. Als u liever thuis uw keuze maakt, dan komen de medewerkers van Meubelstoffeerderij Van den Akker ook kosteloos bij uw thuis voor een scherpe, heldere en vrijblijvende offerte.

Meubelstoffeerderij Van den Akker, Malburgse Sluis 5c/5d, Arnhem; 026 4421182; 06 53331242 of www.vanden-akker.com.