GN Berg en Dal Heumen Mook

22 mei 2020

GN Berg en Dal Heumen Mook 22 mei 2020


Fietsbrug Cuijk-Mook voor snelfietsroute Nijmegen

Nieuwe fietsbrug. (foto: Waldie Rutten)

MOLENHOEK – Zaterdag is de nieuwe fietsbrug tussen Cuijk en Mook over de Maas op zijn plek gehesen. Dit is een van de laatste werken aan de snelfietsroute van Cuijk naar het Radboud Universiteit in Nijmegen.


Er waren twee drijvende kranen in de maas bezig om de brug op zijn plek te leggen. Rond 13:00 uur zou het grootste gedeelte op zijn plek moeten liggen. De brug is 147 meter lang en zes meter breed. Het transport over het water vanuit Schiedam liep vertraging op, omdat het niet onder de Graafsebrug bij Nijmegen paste. Er werd water in de pontons gelopen om de lading te verzwaren zodat het schip nog zakte en alsnog onder de brug door kon.

Het plaatsen van de nieuwe fietsbrug is een samenwerkingsproject tussen de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg en de gemeenten Cuijk en Mook en Middelaar. De plaatsing van de nieuwe brug trok erg veel bekijks.

Week van de Schildklier dit jaar digitaal!

Goede samenwerking arts-patiënt (foto: SON)

REGIO - Van 25 tot en met 29 mei vindt de Week van de Schildklier plaats. Schildklier Organisatie Nederland (SON) organiseert normaal informatiestands en -bijeenkomsten in de ziekenhuizen in uw buurt.


Dit jaar biedt SON op maandag 25 mei vanaf 11.00 uur een gratis webinar over ‘optimaal instellen’. Voor iedereen die geen of een slecht werkende schildklier heeft. Daarnaast is er op 26 en 27 mei online jongerencontact en kunt de hele week terecht bij de Schildkliertelefoon om uw ervaringen te delen en vragen te stellen (085 300 1800).

Instellen op schildklierhormoon luistert nauw. Een aanzienlijk deel van de schildklierpatiënten houdt (ernstige) klachten. Verfijnen van de dosering van de medicijnen kan een wereld van verschil maken voor de kwaliteit van leven. Het proces luistert dus nauw en vraagt inzicht van de patiënt. Tijdens het webinar gaat dr. Charlotte van Noord, internist-endocrinoloog in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, in op het proces van instellen op schildkliermedicatie en hoe je tot een optimaal resultaat kunt komen. Webinardeelnemers kunnen vooraf en tijdens het webinar vragen insturen en ontvangen de digitale folder ‘Optimaal instellen’.

Aanmelden voor het gratis webinar en online jongerencontact kan vanaf nu via de website van SON www.schildklier.nl. Daar staan ook de extra openingstijden van de schildkliertelefoon.

Nieuw: Corona-portal voor de Euregio Rijn-Waal

REGIO - Vanaf deze week kan iedereen die wil weten welke regels er met betrekking tot corona in Nederland en Nordrhein-Westfalen gelden, terecht op het nieuwe tweetalige corona-portal van de Euregio Rijn-Waal. Het portal is rechtstreeks te bereiken via www.euregio.org/corona-update.


“Er kwamen zoveel vragen binnen van mensen die zich afvroegen hoe de situatie in het buurland is, maar ook of de grenzen nog wel open zijn, of een weekendje weg over de grens nog mogelijk is, dat we hebben besloten om al deze informatie overzichtelijk te bundelen”, legt Euregio-voorzitter Ulrich Francken uit. Hij vervolgt: “Voor mij als burgemeester van Weeze is het heel makkelijk om bijvoorbeeld burgemeester Pelzer van Bergen op te bellen als ik een vraag heb. Dit is voor burgers en ondernemers een stuk lastiger, met het portal is de informatie nu voor iedereen tweetalig toegankelijk.”


Het Portal informeert tweetalig over de maatregelen die gelden in Nederland en Nordrhein-Westfalen en houdt zich hierbij aan de officiële bekendmakingen van de Nederlandse en Nordrhein-Westfaalse overheden. Tevens is op het portal een overzicht te vinden van het aantal besmettingen, overledenen en genezen patiënten in alle lidgemeenten van de Euregio Rijn-Waal. Ook hiervoor wordt gebruik gemaakt van de officiële cijfers van het RIVM en de Kreise en steden in de Euregio Rijn-Waal.

“Met het portal hopen we ook de gevoelde nieuwe barrière tussen onze beide landen weg te nemen. De samenwerking tussen bijvoorbeeld Nederlandse en Duitse ziekenhuizen laat zien, dat het jarenlang investeren in goede contacten zich nu uitbetaalt. Alleen samen komen we uit deze crisis”, zo legt Ulrich Francken zijn motivatie uit om ook nu of misschien wel juist nu in te zetten op grensoverschrijdende samenwerking.

Mobiele Anjeractie Gelderland

REGIO - Speciale jubileumeditie mobiele Anjeractie van 22 tot en met 30 mei. Het Prins Bernhard Cultuurfonds bestaat dit jaar 80 jaar en daarom vieren we dit met een speciale jubileumcollecte. Alle collecterende verenigingen mogen dit jaar 100 procent van de opbrengst zelf houden! Met de jaarlijkse collecte haalt het Cultuurfonds geld op voor cultuur en natuur in de regio onder het motto 'Houd cultuur in de buurt levend!'.


Dit jaar is liefst 100 procent van de opbrengst van de Anjeractie voor de clubkas van de collecterende vereniging. Mede dankzij de Anjeractie opbrengst kon het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland in het jaar 2019 liefst 379 projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud ondersteunen. In totaal was daarmee een bedrag van ruim 1 miljoen euro gemoeid.


Mobiele Anjeractie

De collectanten kunnen vanwege de coronacrisis niet met de collectebus langs de deuren gaan. Dit jaar zal de collecte dan ook voor het eerst in de geschiedenis van de Anjeractie mobiel gebeuren. Dat wil zeggen dat de collectanten via hun mobiele telefoon een bericht zullen sturen naar hun achterban met de vraag om te doneren voor hun vereniging. Uiteraard kan er ook gedoneerd worden via de website anjeractie.nl.

Cursus Mental Health First Aid: eerste hulp bij 'verwarde' mensen

Foto: MHFA Nederland

BERG EN DAL - Wat doe je als een geliefde, vriend, familielid, buurvrouw of leerling een paniekaanval krijgt, het bed niet meer uitkomt of steeds somberder wordt?


De cursus Mental Health First Aid (MHFA) vergroot je je kennis over psychische aandoeningen en leert je situaties beter inschatten. Je ontwikkelt vaardigheden om te kunnen handelen, zowel bij mensen met beginnende psychische problemen als bij mensen die in een crisis verkeren.

Je leert eerste onder andere hulp te bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen, hoe je in een crisissituatie kunt handelen. En je ontvangt informatie over veelvoorkomende psychische aandoeningen (depressie, angst, middelengebruik, psychose).


Dit najaar organiseert Indigo deze cursus gratis in gemeente Berg en Dal, Beuningen, Druten, Nijmegen en Wijchen. De cursus is bedoeld voor inwoners, vrijwilligers en werkenden in de genoemde gemeenten zónder of met weinig kennis van de GGZ (geestelijke gezondheidszorg) en wordt gefinancierd vanuit subsidie van ZonMW.


Bij volledige deelname ontvang je een bewijs van deelname. Een certificaat, met een geldigheidsduur van drie jaar, wordt verstrekt na deelname aan de vier trainingsbijeenkomsten en het maken van een toets.

De cursus wordt gegeven door MHFA-gecertificeerde trainers. Deelnemers per groep: maximaal 15 personen. Duur: vier bijeenkomsten van drie uur, verspreid over 4 à 5 weken. Kijk voor een cursus bij u in de buurt op www.mhfa.nl of informeer bij Indigo telefoon 026 3124483 of info@indigogelderland.nl.

Bericht insturen? Stuur het op tijd in!


Bericht insturen? Stuur het op tijd in!

REGIO - Wilt u graag uw nieuws onder de aandacht brengen in deze krant?


Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl. Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de regio waarover uw bericht gaat. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren'. De rest wijst zich vanzelf. De deadline is dinsdag 10 februari 17.00 uur.


Let op! De krant verschijnt in het weekend en mag tot zondagavond bezorgd worden, dus let op dat u uw bericht op tijd instuurt. Bij vragen belt u: 0481 464770.

Parochie Groesbeek

GROESBEEK - De kerkvieringen in het weekend en doordeweeks komen in verband met maatregelen van de bisschop helaas te vervallen, dit geldt ook voor de Kloostertuin.


Wij willen u attenderen op de mogelijkheid om thuis op zondag de Eucharistie op televisie te volgen, via KRO-NCRV, vanaf 10.00 uur op NPO 2. Verder zendt radio Maria iedere ochtend en avond een Eucharistieviering uit om 09.00 en 19.00 uur.

Elke zondag wordt de heilige mis live uitgezonden via Youtube, inloggen op parochie Groesbeek, op onze website staat een link. Om 09.30 uur kunt u live meekijken!

In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus is het secretariaat beperkt geopend: van 09.00 tot 10.00 uur. De reeds opgegeven misintenties worden gebeden als de openbare vieringen weer doorgaan.

Geliefde zuster Myriam van Mariëndaal overleden

(Eigen foto) Foto: Eigen foto

GROESBEEK – In Nuland is afgelopen vrijdag overleden de 98-jarige leeftijd overleden zuster Myriam Goedemans. In verband met het coronavirus lag zuster Myriam wekenlang alleen en mocht er niemand bij, ook de medezusters niet.


Donderdag 14 mei is zuster Myriam ter aarde besteld, ook weer zonder haar medezusters alleen de naaste familie en enkele bekenden ondanks dat zij liefst 72 jaar kloosterlinge is geweest. In de kapel op het kerkhof heeft emeritus pastoor Harry Reijnen van de gemeente Heijen, Afferden en Siebengewald een H.Mis opdragen. Zuster Myriam is in de jaren 1981 en 1982 overste geweest in het klooster Mariëndaal in Groesbeek en in de jaren 1990 tot 1993 overste in het verzorgingshuis eveneens van Mariëndaal. Daarna heeft zuster Myriam gewoond in Nuland waar alle zusters zijn gaan wonen.

Zuster Myriam was zeer geliefd bij de bij de bewoners van Mariëndaal. In mei 2019 was zij nog bij de opening van de Mariagrot in Groesbeek.

Koninklijke Onderscheiding voor scheidend raadslid Theo van der Velden

(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

MILLINGEN – Burgemeester Slinkman van Berg en Dal deelde donderdagavond - tijdens de digitale raadsvergadering - tijdens het afscheid als raadslid van Theo van der Velden van de politieke partij GJS mee dat hij uit naam van Koning Willem Alexander een Koninklijke Onderscheiding mag ontvangen.


Slinkman liet weten dat hij de versierselen die bij de onderscheiding horen als Lid in de Orde van Oranje Nassau vrijdagmorgen persoonlijk zou komen overhandigen. Samen met een ambtenaar verscheen burgemeester Slinkman vrijdagmorgen rond 11.00 uur bij de decorandus thuis. Om de anderhalve meter afstand in acht te nemen werden in het appartement aan de Heerbaan in Millingen de versierselen opgespeld door de echtgenote van Theo van der velden Jozé van der Velden-Peters. Burgemeester Slinkman keek op anderhalve meter afstand toe. Hij overhandigde eveneens op anderhalve meter afstand alleen het kistje waar de versierselen in gezeten hadden alsmede de gemeentelijke gedenkpenning.

Theo van der Velden is in 2000 twee jaar commissielid geweest voor GJS en vervolgens achttien jaar raadslid. Theo neemt nog geen afscheid van de Berg en Dalse politiek, omdat hij donderdagavond na zijn ontslag als raadslid gelijk benoemd is tot carrousellid van de gemeente Berg en Dal voor GJS. Theo wordt in de gemeenteraad van Berg en Dal opgevolgd door Arnold Driessen van GJS.

Judo als buitensport!

Judotraining op veld van sportpark-Zuid. (foto: Bas Thijssen van Judovereniging Groesbeek) Bas Thijssen van Judovereniging Groesbeek

GROESBEEK - Nu de coronamaatregelen door de overheid zijn versoepelt en kinderen weer buiten mogen sporten, heeft Judovereniging Groesbeek deze mogelijkheid met beide handen aangegrepen om weer judotraining te geven. Niet binnen, maar buiten werken aan judotechnieken, kracht- en conditietraining. De eerste training vond onlangs plaats.


Hoewel judo als binnensport wordt beschouwd, kunnen judoka’s ook goed buiten uit de voeten. Ook daar kunnen zij werken aan judotechnieken, kracht- en conditietraining. Judovereniging Groesbeek is verheugd de judoka’s weer trainingen te kunnen aanbieden na de versoepeling van de coronamaatregelen. De judoka’s en hun ouders reageerden enthousiast op het initiatief om buiten aan de slag te gaan. De kinderen hadden dan ook volop plezier tijdens hun eerste training.


Op dinsdag en vrijdag kunnen de jeugdleden tot en met twaalf jaar hun judotrainingen volgen op een afgezet deel van een kunstgrasveld op sportpark Zuid. Natuurlijk worden alle gedragsregels in acht genomen zoals anderhalve meter afstand tussen trainer en judoka’s en gelden er regels voor ouders die hun kinderen komen brengen en halen. Een aanwezige coronaverantwoordelijke vanuit het bestuur ziet erop toe dat de gang van zaken goed verloopt. Judovereniging Groesbeek biedt binnenkort aan jeugdleden vanaf dertien jaar een aparte buitentraining aan waarbij de anderhalve meter afstand tussen trainer en judoka’s en tussen judoka’s onderling geldt.

Voor meer informatie: secretariaat@judogroesbeek.nl of www.judogroesbeek.nl. Ook niet-leden tot en met achttien jaar die judotrainingen willen volgen, kunnen contact opnemen.

63-jarig huwelijk gevierd met raambezoek in Beek

BEEK - Op 9 mei 1957 stapten de heer en mevrouw Van Dooren samen in het huwelijksbootje. Dat was afgelopen zaterdag precies 63 jaar geleden. Toch reden voor feest in deze moeilijke tijd. Mevrouw Van Dooren verblijft op afdeling De Sterrenberg van Kalorama in Beek. Door het coronavirus zag het er naar uit dat het echtpaar hun trouwdag zonder elkaar moest vieren.


Maar met inzet van de betrokken activiteitenbegeleiding en zeker ook door de inzet van medewerkers van afdeling De Sterrenberg kon het echtpaar elkaar treffen! Feestelijk en ontroerend weerzien Met goedkeuring van het crisisteam van Kalorama voor deze uitzonderlijke gebeurtenis, werd er een bijzonder raambezoek georganiseerd. Met inachtneming van de hygiënemaatregelen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Het werd een feestelijk en ontroerend bezoek en weerzien! Hulde aan hun 63-jarige huwelijk, hulde aan het echtpaar en hulde aan de inzet van alle betrokkenen! De reactie van de heer Van Dooren na afloop was ontroerend: “Wat jullie voor ons hebben gedaan mag gerust in de krant. Ik weet niet hoe ik u moet bedanken voor deze bijzondere middag. Ik kan niet zeggen wat dit voor mij heeft betekend. Deze dag zal lang in mijn geheugen blijven. Ik bedank ook het volledige personeel van De Sterrenberg voor de goede zorg.”

Bestuur sportclub bedankt leden

MILLINGEN - Trots, trots, trots. Mooiere lovende woorden zijn er niet om alle leden van SC Millingen te bedanken voor hun bereidheid om de contributie in dit corona tijdperk te blijven betalen.


"Fijn om te zien dat iedereen bijdraagt aan het belang van onze vereniging in deze financieel en sportief moeilijke tijden. Jullie zijn allemaal toppers!", aldus het bestuur van SC Millingen.

Volleybalspeelsters gezocht


MILLINGEN - Sportclub Switch’87 uit Millingen aan de Rijn zoekt speelsters!Vind jij volleybal ook een leuke teamsport? Dat komt goed uit, want wij zijn op zoek naar speelsters die in de 2e of 3e klasse willen volleyballen. Beide teams trainingen zijn eens per week en één keer per week -op de donderdagavond- spelen zij competitie. "Interesse, meld je aan via: tacswitch87@gmail.com."

Volleybalspeelsters gezocht

MILLINGEN - Sportclub Switch’87 uit Millingen aan de Rijn zoekt speelsters!Vind jij volleybal ook een leuke teamsport? Dat komt goed uit, want wij zijn op zoek naar speelsters die in de 2e of 3e klasse willen volleyballen. Beide teams trainingen zijn eens per week en één keer per week -op de donderdagavond- spelen zij competitie. "Interesse, meld je aan via: tacswitch87@gmail.com."

Protestantse gemeente Heumen

De Joriskerk in Heumen. (foto: Protestantse gemeente Heumen)

HEUMEN - Alle kerkdiensten en activiteiten tot en met pinksteren gaan niet door vanwege de uitbraak van het coronavirus. Wekelijks zendt de EO op zondagen een kerkdienst uit op NPO2 om 9.20 uur.


De Ontmoetingskerk in Nijmegen zendt wekelijks om 9.30 uur een dienst uit via Youtube (tevens later terug te kijken). Ga naar www.ontmoetingskerk.net. Actuele berichten over het houden van openbare kerkdiensten staan binnenkort op www.pknheumen.nl.


Pinksteren

Er zal een viering worden gehouden in aanwezigheid van enkele kerkenraadsleden die op pinksterzondag digitaal wordt uitgezonden. Leden van de gemeente ontvangen hierover informatie via het kerkblad 'Wegwijs'. Voorganger is onze waarnemer, ds. D.F. Blom.


Kamuli

Al bijna vijf jaar steunt de protestantse gemeente Heumen de opbouw van een school in Kamuli, Oeganda. Vanwege de lockdown is de school gesloten en kinderen missen nu vaak de enige voedzame maaltijd die ze krijgen. Er is dringend behoefte aan geld voor eerste levensbehoeften zoals maismeel. "Uw gift is zeer welkom bij de diaconie van de protestantse gemeente Heumen (rekeningnummer NL INGB 0000 9047 42 onder vermelding van Noodhulp Kamuli). Het geld wordt steeds met spoed overgemaakt voor de acute voedselhulp. Zie ook www.pknheumen.nl."


Pastoraat

Waarnemer ds. Derk Blom is beschikbaar voor crisissituaties, ziekenhuisbezoek, stervensbegeleiding en het leiden van uitvaarten. De taakgroep pastoraat is ook bereikbaar. Men kan contact opnemen: pastoraat@pknheumen.nl. Voor algemene vragen: scriba@pknheumen.nl. Aanvullende contactgegevens staat op de website.

Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert online-leesclubs

Thrillerschrijver Thomas Olde Heuvelt.

REGIO - De Bibliotheek Gelderland Zuid start eind juni met vijf online leesclubs. Niet alleen voor volwassenen, ook voor kinderen en jongeren is er een leesclub. Deelnemers krijgen een exemplaar van het gekozen boek thuisgestuurd en gaan in gesprek met de schrijver, zoals Thomas Olde Heuvelt of Thijs Goverde. Leesliefhebbers kunnen zich tot 1 juni gratis inschrijven.


Leesclubs kunnen momenteel niet fysiek bij elkaar komen om hun leeservaringen te delen. Daarom organiseert de Bibliotheek Gelderland Zuid deze zomer vijf online leesclubs. Twee leesclubs zijn gericht op jeugd, met jeugdauteurs Thijs Goverde en Tineke Honingh. De jonge schrijver Rima Orie gaat over haar boek ‘De Zwendelprins’ in gesprek met jongeren. Volwassen lezers kunnen met Hanneke Hendrix in gesprek over haar roman Aswoensdag. Thomas Olde Heuvelt, auteur van de huiveringwekkende thriller Echo, gaat in op de beleving van het boek. Per leesclub kunnen maximaal twintig deelnemers meedoen. Zij gaan in gesprek met de auteur onder leiding van een gespreksleider. Hiervoor wordt de online omgeving Jitsi gebruikt.


Online inschrijven

"Via www.obgz.nl/onlineleesclubs kun je je tot 1 juni inschrijven voor de online leesclub van jouw keuze. Hier vind je ook meer informatie over de auteurs, de titels en de dagen dat de videogesprekken met de auteurs plaatsvinden."

Het online leesclubproject is een samenwerking met Dekker van de Vegt boekverkopers, Kinderboekwinkel Nijmegen, Kidsproof en Senia. De Provincie Gelderland maakt dit project door een financiële bijdrage mede mogelijk.

Uitstel Collectieve Collecte

HEUMEN - Eind mei zou, zoals gebruikelijk, de envelop van de Collectieve Collecte bij de inwoners van Overasselt, Nederasselt en Heumen in de brievenbus gedaan worden. Maar onder deze omstandigheden moet de organisatie dit helaas uitstellen.


"We streven ernaar deze collecte later dit jaar, bijvoorbeeld aan het einde van de zomer, te houden. Daar wordt dan bijtijds over bericht."

Kerk H. Antonius Abt Malden

MALDEN - Voorlopig worden alle vieringen afgelast.De Mariakapel van de H. Antonius Abtkerk in Malden is dagelijks geopend van 10:00 – 17:00 uur.
Iedereen die de kapel betreedt, wordt gevraagd om minstens 1,5 meter afstand tot de ander te bewaren.
De openingstijden kunnen veranderen; houdt de website in de gaten: www.parochie-heiligedrie-eenheid.nl.
Het secretariaat in de pastorie is tijdelijk gesloten. Het Parochiecentrum in Nijmegen is wel bereikbaar onder telefoon 024 3553630.

11 / 24

12 / 24

13 / 24

14 / 24

Reserveer nu en kies later je plek voor eeuwige rust in de natuur

MOLENHOEK - Vanaf vandaag is het mogelijk om bij Landgoed Mookerheide en Heidepol, Maashorst en Schoorsveld een plekje te reserveren zonder dat een bezoek aan de natuurbegraafplaats nodig is. Er kan dus nu ook op afstand voor eeuwigdurende grafrust in de natuur gekozen worden, waarbij men later de specifieke plek daarvoor uitzoekt.


Bij Natuurbegraven Nederland realiseren we ons dat het nu niet voor iedereen mogelijk of wenselijk is om naar buiten te gaan en een natuurbegraafplaats te bezoeken. In deze bijzondere tijd langskomen om een plekje voor de eeuwige grafrust uit te kiezen is dan, letterlijk, een stap te ver. Een bijzondere tijd waarin we meer naar elkaar omzien en goed voor elkaar willen zorgen. En misschien ook wel een tijd waarin we ons bewust zijn dat wij of onze dierbaren er niet altijd zullen zijn. Op de natuurbegraafplaats merken we dat mensen daar juist in deze tijd over nadenken en daar met naasten over praten. Het geeft dan rust te weten dat je alles goed geregeld hebt.


Op een natuurbegraafplaats kies je zelf een plekje in het natuurgebied uit dat bij jou past. Een laatste rustplaats om begraven te worden, of voor de as of urn. Maar precies dat is in deze tijd niet voor iedereen mogelijk of wenselijk. “Daarom bieden we mensen nu de mogelijkheid aan om een plekje te reserveren, zonder dat je langs hoeft te komen om het eigen plekje uit te kiezen. Dat kan op een later moment.”, zegt Karin Verwielen, manager natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide. “De wetenschap dat ze het geregeld hebben geeft mensen wel al rust”.Om meer te weten te komen over het op afstand kiezen voor eeuwige grafrust in de natuur of over wat de mogelijkheden zijn, kijk op de website www.mookerheide.nl.

Huis of Thuis... De Vree Kleur in Wonen maakt dat verschil

(foto: Ilona Kuster)

HEUMEN – Het voorjaar is het meest favoriete seizoen om uw interieur nieuw leven in te blazen. Zin in een ander kleurtje op de muur... of misschien eens behang? Loopt u dan eens bij De Vree Kleur in Wonen binnen, want niet alleen de buitenkant van deze winkel is bijzonder fraai, maar ook binnen biedt het ruime assortiment fraaie keuzes.Zodra u bij De Vree binnenstapt, voelt het alsof u bij iemand thuis komt. Niet alleen omdat het er zo sfeervol is, maar ook door de hartelijkheid, waarmee u door eigenaren Simone en Jan de Vree wordt verwelkomd. U kunt er op uw gemak heerlijk ongedwongen rondneuzen, maar natuurlijk staat Simone of Jan graag voor u klaar, als u eerlijk en vakkundig advies wenst.

Gaandeweg de jaren is De Vree uitgegroeid tot dé verf- en interieurspecialist van de regio. De Vree wordt zelfs in één adem genoemd als het over betaalbare professionele verf gaat. 'We zijn officieel Sigma-dealer en voeren daarnaast ook ons eigen Private Label. Zo kunnen we topkwaliteitsverf bieden tegen een lagere prijs dan elders', legt Jan uit. Een nieuwe kleur in uw interieur wordt zo wel erg aantrekkelijk! Voor inspiratie bent u van harte welkom eens vrijblijvend binnen te lopen. U kunt er terecht voor de complete aankleding van uw woning. Van raamdecoratie, vloerbekleding en behang tot gordijnstoffen en accessoires. En natuurlijk diverse soorten insectenwering. Keuzestress? Simone of Jan denkt graag met u mee. Hiervoor komen ze eventueel zelfs bij u thuis en soms komen er dan ideeën op tafel die u positief zullen verrassen!

Wees welkom aan de Sluisweg 3a in Heumen, www.devree-kleurinwonen.nl; 024 3556144.

18 / 24

19 / 24

20 / 24

Mijn kleine broer Ted wordt 24 mei 5 jaar.
Gefeliciteerd! Dikke knuffel van Jip.
Ook van oma Tiny ,oma Marie en opa Jan.

Lieve Noa, Gefeliciteerd met je 15 de verjaardag lieve meid. Het wordt geen feestje in deze gekke tijd. Maar een knuffel op afstand en een foto in deze krant! Liefs opa en oma.

Amber neemt vast een hapje van haar verjaardagstaart.
Gefeliciteerd Amber,
met je elfde verjaardag!
knuffels van opa en oma
en een poot van Fam

Lieve vrolijke Juul,
gefeliciteerd met je 3e verjaardag.
Het wordt een feestje op gepaste afstand.
Dikke knuffel van: Opa, Oma, Lex, Sterrin, Puk en Mees.
Xxx.

Sandra

Sandra oud, ben je bedonderd?
50 is pas de helft van 100!
Liefs, Frank, Romy, Jasmijn,
Casper (en Takkie)

Ninette Leonore wordt 58 jaar,
maar dat zie je toch niet aan haar?
Gefeliciteerd lieverd!
Kussen van jouw boys xx

Tropical Danny/Spongebob,
gefeliciteerd met je 39ste verjaardag..
Dikke kus van Patrick alias Ster en je kinderen!
Hou van jou!

20 mei wordt deze knappe meid 30 jaar.
Gefeliciteerd met je verjaardag.
We love you!
Je schoonouders en oma.

Kees 80 jaar.
Gefeliciteerd
Nico en Mikel
Stiwan en
Evelien en kids.

Kimberley, van harte gefeliciteerd met je 15e verjaardag snuutje.

Love you. Xxx papa en mama

Hieperdepiep hoera!
Gefeliciteerd met je
7e verjaardag Elin!
Liefs en kusjes van
papa, mama en Mirte

Op 19 mei wordt Damian alweer
18 jaar!
Van harte gefeliciteerd Bink

The Statue Winnaar Dartwedstrijd
At Home!
GEFELICITEERD 15e
NoGe

Opgelet
26-05-2020
Wordt Trudy
op 70 gezet.
Liefs je man.

Ja het is echt waar
(O)ma wordt op
26-05-2020 70 Jaar.
Gerton, Angelique
Giovanni & Sherena

50 plusser

Op 23 mei komt er een 50 plusser bij.
Gefeliciteerd !!

Naïma

Naïma,
Hartelijk gefeliciteerd met je 16e verjaardag!
Veel liefs Papa, Mama en Samira XXX

Hiep hiep hoera Wiellie
20 mei alweer 60 jaar
Gefeliciteerd opa!
Kusjes van alle kleinkinderen

Austria Sport: uw winter-en wandelsportspecialist

MALDEN - Austria Sport is een begrip in Malden en omstreken. Al meer dan 42 jaar een begrip in de wintersport en wandelsport. De winkel is ruim 500m2 en heeft een uitgebreid assortiment wintersport en wandelsport artikelen.


Juist in deze tijd willen mensen er meer op uit, natuurlijk op 1,5 meter afstand! Wandelen is de ideale activiteit die alleen of op afstand kan worden gedaan. Het belang van goede schoenen is daarbij zeer belangrijk, zeker bij langere afstanden of frequenter wandelen, laat u adviseren door de specialisten bij Austria Sport.

Naast het advies van juiste schoenen worden er ook correctiezolen volledig gevormd naar uw voeten. Deze verbeteren uw loopcomfort en zorgen voor een juiste drukverdeling onder uw voeten. Daarnaast verbeteren de verschillende loopfases landing fase, stand fase en afzet fase. Deze zolen zijn niet alleen bedoeld voor wandelschoenen maar kunnen in bijna alle schoenen gebruikt worden.

Aanbieding:
Maak vandaag nog gebruik de 4daagse compensatie actie, koop nu je schoenen en/of kleding en bespaar 40 euro! De aanbieding is alleen geldig op vertoon van de 4daagse inschrijving met een minimale besteding van 200 euro. (Per aankoop één inschrijvingsbewijs).

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Dit kan bij voorkeur via telefoon of via de site. Natuurlijk worden de richtlijnen van het RIVM bij deze specialist nageleefd.


Austria Sport, Rijksweg 209, Malden; 024 3236037, www.austriasport.nl.

Protestantse gemeente Groesbeek

GROESBEEK - Vanwege het coronavirus zijn de kerk en de Serre achter de kerk, voorlopig nog tot nader bericht, gesloten. In deze tijd zijn er dus geen vieringen en activiteiten in de kerk. Wel worden elke zondagmorgen de klokken geluid als teken van verbondenheid.


Op eerste pinksterdag 31 mei, zal om 9.00 uur via Omroep Berg en Dal weer een oecumenische pinksterviering worden uitgezonden; voorgangers daarin zullen zijn pastoor Aloys van Velthoven en domina Janneke Ruijs. De uitzending zal om 13.00 uur worden herhaald.

Ook stuurt domina Janneke Ruijs in deze tijd regelmatig een korte overdenking toe aan gemeenteleden via de mail. Deze brief staat ook op www.pkn-groesbeek.nl. Verder verzorgt de PKN in samenwerking met de EO op NPO2 elke zondag vanaf 9.20 uur een meditatie.

Willem Drees-penning voor Maldenaar Wim Mennink

Wim Mennink. (foto: PvdA Heumen) PvdA Heumen

MALDEN - Wim Mennink (89) uit Malden ontving afgelopen week de Willem Drees-penning. Hij is 65 jaar lid van de Partij van de Arbeid.


Afgelopen week nam Wim de penning, met uiteraard een bos rode rozen in ontvangst. Wim Mennink was eerder raadslid in de gemeente Nijmegen. Ook was hij voorzitter van vakbond FNV voor de regio Nijmegen.