GN Lingewaard

23 maart 2016

GN Lingewaard 23 maart 2016


Opteden Smartlappenkoor in wooncentrum Liduina

BEMMEL - Op donderdagavond 31 maart vanaf 19.00 uur verzorgt het Smartlappenkoor Lingewaard een meezingavond in wooncentrum Liduina, Gouden Appel 120 in Bemmel.

Al ruim 11 jaar zingt Smartlappenkoor Lingewaard, bestaande uit 44 dames en 21 heren, een breed repertoire in diverse genres. Zowel klassieke als moderne meezingers zijn in het programma opgenomen. Dit alles onder de sublieme leiding van dirigent en entertainer Harry Demon.

Het grootste koor van Lingewaard treedt circa veertien keer per jaar op in instellingen en op festivals. Ook organiseert het Smartlappenfestijn op tweede Pinksterdag in Hulhuizen en op de eerste zondag in juli het eigen festival in Bemmel. Vindt u zingen ook zo leuk, kom dan op een donderdagavond om 20.00 uur naar onze repetitie in zaal De Meiereij bij café De Roskam.

Voor het optreden in Liduina wordt een bijdrage gevraagd van 7,50. Dit is inclusief thee, koffie en een drankje. U bent welkom!

Gijsbrecht van Aemstel brouwt eigen jubileumbier

DOORNENBURG - Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen viert dit jaar haar 225-jarig bestaan. Dit heugelijke feit wordt gevierd met tal van activiteiten. Eén van de activiteiten is het brouwen van het eigen jubileumbier.

Onlangs zijn de leden van de Doornenburgse schutterij naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem afgereisd. Brouwmeester Patrick Leenders gaf de Doornenburgers een rondleiding door het bierbrouwmuseum en gaf tekst en uitleg over het brouwproces. Vervolgens werden de schutters aan het werk gezet en werd er 500 liter bier gebrouwen. Tussendoor was er voldoende tijd en ruimte om andere biersoorten te proeven. Er werd zelfs een wedstrijd gehouden om te bekijken of de schutters wel hun eigen Doornenburgse kermisbier konden ontdekten uit de verschillende soorten bieren. Bij de smaaktest werd het gerstenat van september bij de schutters snel herkend en nog steeds lekker bevonden.

Momenteel wordt het bier gebotteld en overgebracht naar het Schuttersgebouw in Doornenburg. In de komende periode gaan de schutters zich beraden over de naam van het bier en over het ontwerp van het etiket voor op de bierkruik.Tijdens de jubileumreceptie van de schutterij op zaterdag 28 mei wordt het jubileumbier gepresenteerd.

Meer informatie staat op de vernieuwde website www.schutterijdoornenburg.nl en via het Facebook- en Twitteraccount van de schutterij.

FNV Lingewaard opgericht

LINGEWAARD - In 2015 heeft een aantal actieve kaderleden van de FNV het initiatief genomen en een lokale FNV afdeling opgericht. Nadat zij vorig jaar een eerste themabijeenkomst over de Participatiewet hadden georganiseerd, hebben zij zich georganiseerd in een coördinatiegroep en een werkgroep bestuur. Zij werken nu aan het verder vorm en inhoud geven van de lokale vakbondskracht, de lokale afdeling Lokaal FNV Lingewaard.

Lokale vakbondskracht: belangrijker dan ooit! Vanaf 2015 hebben de gemeenten nieuwe taken rondom zorg en werkgelegenheid. Iedere gemeente vult deze op eigen wijze in en moet het daarbij doen met veel minder geld. Vooral werkzoekende, uitkerings-gerechtigde, arbeidsgehandicapte en zorgafhankelijke burgers zijn afhankelijk van gemeentelijk beleid. Ondanks de wat aantrekkende economie blijft de werkloosheid hoog en blijft het risico van werkloosheid dreigen. De bezuinigingen die de gemeente moeten doorvoeren leggen grote druk op de mensen die afhankelijk zijn van regelingen binnen het sociaal domein en de organisaties die het werk uitvoeren.

Met steun van meer dan voldoende leden is het afgelopen jaar in Lingewaard ook een lokaal netwerk opgericht. Inmiddels is dit erkend door het hoofdbestuur onder de naam 'Lokaal FNV Lingewaard'.

Het doel van het lokale netwerk is:

In de gemeenten een sterk sociaal vakbondsgeluid laten horen,

Gemeentebestuur- en raad kritisch volgen,

Ons sterk maken voor een sociaal en rechtvaardig lokaal beleid.

Het netwerk Lokaal FNV Lingewaard vertegenwoordigt bijna 3000 leden van de deelnemende bonden in Lingewaard.

Bent geïnteresseerd of voelt u zich aangesproken door Lokaal FNV Lingewaard, kunt U contact opnemen met de interim voorzitter via het e-mailadres rkgoobo@fnvbouw. Per omgaand wordt contact met u opgenomen. Informatie via de website Lokaal FNV Lingewaard:                 lokaalFNV.nl/regio/lingewaard.

Liduinadrive in Bemmel

BEMMEL - Op 12 maart werd voor de 9e keer onder auspiciën van Bridgeclub Doublet en onder leiding van Steef Weijers, de Liduinadrive gehouden. Naast het gezellig met elkaar bridgen is vooral ook het doel van deze drive, om een bedrag te kunnen schenken ter bevordering van de activiteiten van de bewoners.

Liduina maakt inmiddels deel uit van de Rijn Waal Zorg Groep. Mascha van Kempen, hoofd begeleiding van de activiteiten deelde mede dat het bedrag van 300 euro, dat zij aan het begin van deze dag ontving, besteed zal worden voor de aanschaf van spellen voor de bewoners.

Vervolgens kwamen 24 paren aan de start in 2 lijnen. Na vier spelrondes werd een uitstekend verzorgde, smakelijke lunch geserveerd en de laatste spellen werden gespeeld.

In de A-lijn werden Jetta Tonissen en Wim Damen met 57,14% eerste, gevolgd door Gé Lijbers en Hans Herlaar met 56,07%, en als derde Annemiek Francissen en Joke Kersten met 55,71%.

In de B-lijn werd de eerste plaats bezet door Annie en Thijs Verwoerd met 58,93%, Thea en Jan van de Ven met 56,64% werden tweede, gevolgd door Connie van Velzen en Annemarie Ariëns met 52,14%.

De integraal uitslag toonde aan dat Annie en Thijs Verwoerd beslag wisten te leggen op de eerste plaats. Zij gingen met de Liduinabokaal aan de haal.

Prijsuitreiking Gerrit Jeurissen Award 2016: aanmelden kan nog!

HUISSEN - In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, zal de prijsuitreiking van de Gerrit Jeurissen Award plaatsvinden op dinsdagavond 10 mei. De drie genomineerde initiatieven geven tijdens de prijsuitreiking een korte presentatie van hun aangedragen initiatief, waarmee ze kans maken op een bedrag van 3.000 (1e prijs), 1.500 (2e prijs) of 500 (3e prijs). Daarnaast wordt er een publieksprijs van 250 euro beschikbaar gesteld door ONS Accountants en Belastingadviseurs. De prijsuitreiking is vrij toegankelijk voor alle belangstellenden.

Aanmelden kan nog! Heeft uw vereniging of stichting een goed initiatief, maar ontbreken er nog de nodige financiële middelen? Tot uiterlijk 10 april kunt u nog een aanvraag indienen voor de Gerrit Jeurissen Award 2016. De genomineerde prijswinnaars dienen tijdens de uitreiking een korte presentatie te geven. Voor meer informatie over de aanvraagprocedure zie www.gerritjeurissenfonds.nl.


De Gerrit Jeurissen Award is een initiatief van het Gerrit Jeurissen Fonds, een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), opgericht door wijlen Gerrit Jeurissen. Hij startte in 1977 een belastingadvieskantoor in Huissen, een kantoor dat tegenwoordig nog steeds bestaat onder de naam ONS Accountants en Belastingadviseurs. Tijdens de Gerrit Jeurissen Award van afgelopen jaar won muziekvereniging De Volharding de eerste prijs (donatie van 3.000), die zij besteedden aan de aankoop van nieuwe (blaas)instrumenten. Zwaonekoor De Slubkes won de tweede prijs (1.500) en de publieksprijs. De derde prijs (500) ging naar De Historische Kring Huessen.

Van Kerk naar Theater aan de Markt (8)

BEMMEL - Het Werkvolk. Even voorstellen: Theo Hegeman geboren in '44 evenveel vrijwilliger als Bemmelaar. Theo: 'Vanuit mijn jeugd ben ik al betrokken geweest bij allerhand verenigingen en clubs, van acoliet (flinke misdienaar) naar de jongerensoos die we zelf gebouwd hebben door vanuit Haalderen een barak te halen waarin Molukkers hun tijdelijke onderkomen hadden.

Met kapelaan Van Kol, een iets andere geestelijke dan we gewend waren, die wel goed met de jeugd kon, maakten we een cabaretvoorstelling voor de opening van de soos, nu alweer zo'n 50 jaar geleden.'

De Dweildag, de harmonie, de Boemels, de Blauwe Pony, het zwembad, noem maar op, daar kom je de mensen tegen die altijd bereid zijn een handje uit te steken. Ook komen er nieuwe mensen die betrokken raken en zich erin gooien. Er is een harde kern die blijft groeien ontstaan uit oud Bemmel in de tijd, dat we elkaar meer nodig hadden dan nu.'

Onder toezicht van de aannemer wordt door vrijwilligers goed gepresteerd, je hebt geen last van alle regeltjes waaraan je tegenwoordig moet voldoen, als je in het dorp iets organiseert. De afwezigheid van die remmende regeltjesfactor levert veel werkplezier, er is ontzettend veel respect naar elkaar toe, alles en iedereen haakt op elkaar aan en in. De geest is er waardoor je makkelijk kunt aansluiten. Het is en wordt een gezamenlijke onderneming, voor en door iedereen.

Wijkplatform Angeren

ANGEREN - Op dinsdag 29 maart is er de maandelijks terugkerende vergadering van het wijkplatform Angeren in het Dorpshuis aan de Emmastraat om 19.30 uur.

We hanteren een inloopuur van 19.30 tot 20.30 uur, waarin u welkom bent om uw idee, uw suggestie en/of uw klacht over leefbaarheid of veiligheid in ons dorp aan ons kenbaar te maken. Elke opmerking van iedereen nemen we serieus, zullen we noteren en in de vergadering bespreken. Op deze manier proberen we samen met u bij te dragen aan een zo optimaal mogelijke leefbaarheid en veiligheid in ons dorp. Bent u niet in de gelegenheid om op 29 maart even bij ons langs te komen, dan kunt u ons ook mailen. Mailt u dan naar; platformangeren@gmail.com. Ook is er nog de mogelijkheid , om uw opmerking te deponeren in de daarvoor bestemde brievenbus in ons dorpshuis.

Kom skeeleren bij b.o.d. De Sprinters Bemmel

Jeugd in actie tijdens training (fotograaf José Vens)

BEMMEL - Op 31 maart verzorgt de afdeling Skeeleren van b.o.d. De Sprinters een informatieavond voor kinderen (vanaf 7 jaar) en volwassenen. De avond is van 19.30 tot 20.30 uur in het clubhuis van De Sprinters aan het Drieske 7 in Bemmel.

Tijdens de informatieavond staan kennismaking met de skeelersport en de vereniging centraal. De belangrijkste onderwerpen die aan de orde komen zijn: materiaal en veiligheid, werkwijze van de trainingen en opzet en duur van het seizoen. Tijdens de avond zijn ook de leden van De Sprinters aanwezig die na de infosessie alvast een paar rondjes op de baan kunnen rijden. Dit laatste geldt overigens niet voor nieuwe leden, daarvan starten de trainingen voor volwassenen op donderdag 7 april en de jeugd vanaf 7 jaar op vrijdag 6 mei. Vanaf 6 mei rijden dan zowel jeugd als volwassenen tegelijkertijd op de vrijdagavond.

B.o.d. De Sprinters is een echte familievereniging waar jong (vanaf 7 jaar) en oud(er) ieder op zijn of haar niveau kan rijden onder begeleiding van professionele trainers. Skeeleren wordt pas echt leuk als je beschikt over de juiste techniek waardoor je met minder moeite grotere afstanden kunt afleggen.

Inmiddels ook zin gekregen om te gaan skeeleren? Kom naar onze informatieavond of kijk voor meer informatie op www.boddesprinters.nl of stuur eventuele vragen naar skeelers@boddesprinters.nl.

Rabobank-actie voor Kluproosjes

LINGEWAARD - Stichting Sport voor Gehandicapten de Kluproosjes neemt deel aan de Rabobank Clubkas Campagne Van 16 tot en met 30 maart start de Rabobank Clubkas Campagne weer. Stichting Sport Gehandicapten in de Overbetuwe de Kluproosjes heeft zich hiervoor opgegeven.

Rekeninghouders bij de Rabobank Oost Betuwe die op 1 maart ook als lid van de Rabobank staan geregistreerd kunnen dan stemmen op hun favoriete vereniging in ons geval de Kluproosjes. De Rabobank Oost Betuwe stelt 75.000,- beschikbaar. Particuliere klanten van de Rabo Oost Betuwe die op 1 maart lid zijn, mogen stemmen. Men kan 5 stemmen uitbrengen en wij hopen dat u daarvan 2 stemmen op de Kluproosjes uitbrengt. Als lid van de Rabobank krijgt u in maart een brief met daarin de informatie hoe te handelen Elke stem staat voor een bedrag dat wordt bepaald door het totale bedrag van 75.000,- te delen door het aantal uitgebrachte stemmen. Wij ontvangen het aantal op ons uitgebrachte stemmen vermenigvuldigd met het bedrag dat een stem waard is. Wij willen natuurlijk graag dat we zoveel mogelijk stemmen krijgen en doen een beroep op u, want wij kunnen deze bijdrage goed gebruiken voor materialen, kleding, kamp, deelname aan de Special Olympics 2016 van 1 tot en met 3 juli. Zowel de badmintonspelers als de ruiters doen beiden mee aan de Nationale Special Olympics in Nijmegen/Groesbeek We hopen dat u familie vrienden en kennissen kunt overtuigen om hun stemmen op ons De Kluproosjes uit te brengen.

Open eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - De komende weken zijn er weer open eetcafés in Lingewaard. U kunt terecht bij de volgende eetcafés om gezellig samen een vorkje te prikken:

Donderdag 24 maart - 17.30u – Dominicanenklooster, Stadsdam 1 te Huissen

Dinsdag 29 maart - 17.30u - Creatief centrum Hofstede, Hoefslag 28 te Bemmel

Voor vier euro kunnen inwoners wonende in Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten, kan zich telefonisch aanmelden van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 - 16.00u via het SWL Meldpunt, telefoonnummer: 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal 24) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, kan men zich aanmelden voor de week er op. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl/ onder de verschillende ParticipatiePunten.

Vier keer brons op judo NK -15

REGIO - Zaterdag 12 maart is het Nederlands kampioenschap gehouden voor judoka’s onder de 15 jaar in Apeldoorn. In totaal hadden 12 judoka’s van Bushi Arnhem zich gekwalificeerd. Faye Tempel (-36 kg), Noer Zouaidia (-40 kg), Merijn te Winkel (-34 kg) en Daan Radier (-38 kg) van Bushi Arnhem behaalden allen brons.

In de ochtend namen vier judoka’s van Bushi Arnhem deel aan het NK -15. Bij de meisjes Noer Zouaidia, Danée Roos en bij de jongens Stan Heg en Bas Wolters. In de ochtendgroep liet Noer Zouaidia in de herkansing om de derde plaats zien bij de top van Nederland te horen. Ze won overtuigend door vijf yuko’s te scoren.

Voor het middagprogramma hadden acht wedstrijdjudoka’s van Bushi Arnhem zich geplaatst: twee meisjes: Faye Tempel, Danisha Rijn en zes jongens: Merijn te Winkel en Jort Gerdes, Daan Radier, Binck te Winkel en Raël Vacquier Droop en Sam Stens.

’s Middags mochten uiteindelijk drie judoka’s in de herkansing knokken om de derde plaats. Merijn te Winkel, Daan Radier en Faye Tempel. Tegelijkertijd op drie matten was het een sportief spektakel en een unieke situatie. Eerst wist Daan Radier binnen enkele seconde een ippon te scoren met een mooie schouderworp en de wedstrijd te beslissen, vervolgens won Faye Tempel haar partij op straffen én nog geen halve minuut later maakte Merijn te Winkel het feestje compleet door als vierde judoka een bronzen plak te halen door naast de yuko een ippon te scoren in de laatste seconden van de wedstrijd.

Meer informatie over judo en Bushi Arnhem kunt u ook vinden op www.bushiarnhem.nl en op facebook.

Nieuwe jeugdgroep Taekwon-Do

BEMMEL - Taekwon-Do Academie Gelderland (TAG) start vanaf april met lessen vanaf 7 jaar en ouder. Door methodische aanpassingen en uitbreiding van het docententeam kan men vanaf nu starten vanaf zeven jaar. De lessen zijn op donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur in gymzaal De Hoenderik in Bemmel.

Taekwon-Do staat bekend om haar pedagogische waarde. Behalve zelfverdedigingstechnieken werkt men aan weerbaarheid, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en respect. Zowel fysiek als mentaal wordt men sterk van het Taekwon-Do. De lessen staan onder leiding van internationaal erkende Taekwon-Do instructeurs 5e dan die tevens leraar Lichamelijke Opvoeding zijn. Geïnteresseerde kunnen twee gratis proeflessen volgen. Voor meer informatie www.tagelderland.nl.

Zwemmers De Ward: prijzen

BEMMEL - Zaterdag 12 maart jongstleden werden in het Sportfondsenbad Nijmegen-West de Lange Afstanden Kampioenschappen zwemmen van de regio Oost georganiseerd. Bij deze kampioenschappen kunnen de beste zwemmers van de regio zich meten op de lange afstand.

Zoals gebruikelijk bij het zwemmen werd per leeftijdscategorie gezwommen en kon worden ingeschreven voor de 400 meter wisselslag, de 800 meter vrije slag en de 1.500 meter vrije slag. Van zwemclub De Ward uit Bemmel stonden Aniek Henken, Mick Schüssel en Anniek Takken aan de start. Anne Middelkoop had zich ook geplaatst, maar was geveld door griep en kon derhalve niet starten.

Er werden prima resultaten neergezet. Aniek Henken behaalde een bronzen medaille op de 1.500 meter vrije slag (22:24,84) en werd vierde op de 800 meter vrije slag (11:44,62). Ook Anniek Takken viel in de prijzen met een bronzen medaille op de 400 meter wisselslag (6:42,19) en werd eveneens vierde op de 800 meter vrije slag (12:14,67). Mick Schüssel startte op de 800 meter vrije slag en lag op koers voor goud. Hij was wat onfortuinlijk en werd helaas gediskwalificeerd.

Damvereniging VBI 2 handhaaft zich in de hoofdklasse

Geert Berends scoort de beslissende winst tegen Lunteren 2

HUISSEN - Het tweede team van damvereniging VBI had geen overtuigend seizoen. Tegen sterke tegenstanders werden soms punten gehaald, terwijl van gelijkwaardig of zwakker geachte teams werd verloren.

Dat had als resultaat dat de Huissenaren op de negende plaats (van de 12 teams) eindigde en in de nacompetitie moesten spelen om het hoofdklasserschap te continueren. Tegenstander was het tweede team van Lunteren, op papier zwakker dan DVVBI 2. Het kon toch lastig worden omdat de drie topscorers van het team niet beschikbaar waren. Halverwege de wedstrijd leken de beste kansen voor Damvereniging VBI. Dirk Joosten stond een schijf voor en de gebroeders Berends en Jan van Loenen stonden er goed voor. Daar stond tegenover dat de stand van Gerard Boogaars kleine en die van Leen de Rooij grote zorgen baarde. Remco Vredenberg haalde het eerste punt binnen. Zijn lichte voordeel bleek niet genoeg voor de winst.

Emiel Leijser trachtte zijn tegenstander te overbluffen, maar verder dan een voordelige remise kwam hij niet. Leen de Rooij hief met enkele goed doordachte zetten zijn nadeel op en kwam tot een gelijkwaardige remise. Dirk Joosten buitte zijn materiaalvoordeel bekwaam uit en boekte de eerste winst. De remise van Ralf Veenings was weinig spectaculair. Gerard Boogaars wist met een positieoffer zijn nadeel op te heffen. Geert Berends verzilverde zijn positievoordeel en de balans was naar DVVBI 2 doorgeslagen. Theo Berends, Jan van Loenen en Rob Schrooten boekten nog voordelige remises en de status van hoofdklasser werd gehandhaafd. De uitslag: 12-8 in het voordeel van damvereniging VBI 2.

Groene kerst en witte pasen

HUISSEN - Groene kerst en witte pasen! Een leraar legde bij al zijn leerlingen een omgekeerd blad voor hen neer op tafel. Toen hij daarmee klaar was zei hij: 'Draai nu het blad maar om en kijk ernaar.'

Tot ieders verbazing was het gewoon een wit vel papier met in het midden een zwarte stip. ‘Jullie opdracht is nu: Schrijf een verhaal over wat je ziet.’ De volgende les wachten de leerlingen met spanning op het vervolg. ‘Kijk’ zei de leraar, ‘deze opdracht was bedoeld als een les in het leven. Niet één van jullie schreef over het mooie witte vel.’ Jullie schreven allemaal over die ene zwarte stip.’

Hetzelfde gebeurt in ons leven. In ons leven hebben we een groot wit vel om naar te kijken, maar we richten ons vaak op de zwarte vlekken. Pasen is een groot vel wit papier vol Licht en nieuw leven. Dat er na elke nacht een nieuwe morgen is. Dat de zon opnieuw gaat schijnen. Dat je blijft geloven in het leven, dwars door alles heen. Pasen poetst de pijn niet weg, brengt het verdriet en het gemis niet tot zwijgen. Jezus sterft. En dat doet pijn, steeds weer. Maar op paasmorgen zie ik: God houdt van het leven, ik mag mijn levensblad omdraaien bij God. Wij wensen U een fijne paasdagen toe! Protestantse Gemeente te Huissen, Matthijs Glastra

Vieringen: Witte Donderdag (24 maart, 19.30 uur), Goede Vrijdag (25 maart, 19.30 uur), Paaswake (26 maart, 22.00 uur), Paasmorgen (27 maart, 10.00 uur). Voorganger in de diensten: ds. Matthijs Glastra.

Repair Cafés Lingewaard

LINGEWAARD - In het Repair Café kan iedereen zijn of haar kapotte spullen laten nakijken door een team van handige vrijwilligers. Zij zijn bekwaam in het uitvoeren van kleine reparaties, maar geven daarnaast ook advies als een eenvoudige oplossing niet mogelijk is. En dit allemaal geheel gratis!

Het Repair Café is voornamelijk bedoeld voor het herstellen van klein tot middelgroot huishoudelijk materiaal zoals stofzuigers, koffiezetapparaten, broodroosters, lampjes en föhns maar daarnaast draaien onze vrijwilligers ook voor speelgoed en servies en dergelijke hun hand niet om.

Komende weken zijn er weer Repair Cafés in Lingewaard. U kunt terecht bij volgende Repair Cafés voor reparaties en een gezellige bak koffie/thee:

Woensdag 30 maart van 10.00 – 12.30 uur in het Hof van Breunissen in Gendt

Woensdag 30 maart van 18.30 – 20.30 uur in Dorpshuis de Tichel in Haalderen

De data van de andere kernen staan op www.swlingewaard.nl onder de verschillende ParticipatiePunten. "Heb je spullen die kapot zijn of niet goed meer werken, en vind je het zonde om ze zomaar weg te gooien, bedenk dan dat er nog een leuk en kosteloos alternatief in je eigen woonplaats is!"

Gym je Gek in Lingewaard!

HUISSEN - Op maandag 28 maart, tweede paasdag, wordt er weer een Gym je Gek Feest georganiseerd door SGS- Lingewaard, in samenwerking met stichting Recreatiesport Lingewaard.

Dit leuke gymfeest zal plaatsvinden in de SGS- zaal (Lange Kerkstraat) in Huissen en alle kinderen van Lingewaard van zes jaar en ouder zijn welkom! Het gymmen duurt van 09:30 - 11:00 uur en de kinderen hoeven enkel een gymbroek en t-shirt mee te nemen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.sgs-lingewaard.nl.

TheetsBluesBand in De Tichel

HAALDEREN - Terug van even weggeweest... ze staan er weer.. in een iets andere bezetting, speelt TheetsBluesBand uit de Gemeente Lingewaard, nummers van The Cream, Livi n Blues, Robben Ford, en ZZ Top.

De band bestaat uit: Frans Bergen, die naast z"n fantastisch basgeluid, ook de akoestische gitaar bespeelt, en de tweede stem voor z'n rekening neemt. Harm Megens, "n geroutineerde drummer, met veel podium ervaring. De gebroeders Bonel, Ed Bonel als slag/solo gitarist, een echte Jazz, en Blues muzikant. Evenals Ron Bonel, die op onnavolgbare wijze de toetsen bespeelt. Last but not least: Blueszanger, in hart en nieren, Theo Hendriks (alias Theet) die naast vele covers ook een eigen nummer in Betuws dialect zal vertolken.

Deze mannen, gaan er zaterdag 16 april, vanaf 21.00 uur, in het Dorpshuis De Tichel in Haalderen een heftige bluesavond van maken. Bent u verhinderd, dan krijgt u een herkansing Zondag 24 april om 16.00 uur in De Sprok aan de Waaldijk, tussen Bemmel en Nijmegen.

Doorstart Straatspeeldag Huissen op nieuwe locatie

HUISSEN - Na een roerig jaar rondom de Straatspeeldag in Huissen is de doorstart van dit vrijwillige inwonerinitiatief een feit. De organisatie is inmiddels gestart met de eerste voorbereidingen. De Straatspeeldag van 2016 komt er aan.

Zowel persoonlijk als in de media hebben wij vorig jaar iedereen een belofte gedaan … wij komen terug in 2016, maar dan op een nieuwe locatie. En we hebben de daad bij het woord gevoegd.

Of we de spits met ons evenement gaan afbijten op deze nieuwe locatie is nu nog niet duidelijk, maar zeker is wel dat wij de instemming hebben van de Burgemeester dat ons evenement voor 2016 plaats mag vinden op een centrale locatie in Huissen. Omdat deze locatie andere mogelijkheden biedt gaan wij samen met de Gemeente kijken naar de nieuwe opzet van de Grootste Straatspeeldag van Nederland.

Op onze site www.straatspeeldaghuissen.nl kunt u alvast in de stemming komen en zullen met regelmaat alle ontwikkelingen te lezen zijn nu de eerste voorbereidingen zijn gestart. Net als voorgaande jaren start de kaartverkoop voor de Straatspeeldag om 13.30 uur en het evenement duurt tot 17.00 uur. Deelname met één of meer spelkaarten, tegen betaling van maar € 1,50 per kaart, geschied uitsluitend onder begeleiding van een volwassene en op eigen risico. En gezien het sportieve karakter van de Straatspeeldag adviseren wij iedereen om zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Vooral voor alle kinderen in Lingewaard en omgeving zijn wij enorm blij dat wij voor hen dit fantastische kindvriendelijke evenement weer neer mogen zetten. Dus noteer vast in uw agenda: Straatspeeldag Huissen, woensdag 8 juni op een nieuwe locatie in Huissen.

Buurtprevent Hulhuizen heeft de primeur in Lingewaard

HULHUIZEN - Buurtprevent Hulhuizen is gestart met een Buurt Whatsapp groep in december 2015. Na een paar maanden in overleg te zijn geweest met Gemeente Lingewaard en het wijkplatform Gendt, was het vrijdag 11 maart eindelijk zover en werden de gewenste waarschuwingsborden geplaatst.

Het is een schitterende mijlpaal voor het team Buurtprevent Hulhuizen, waarbij we natuurlijk onze dank uitspreken naar het Platform Gendt en de Gemeente Lingewaard. De waarschuwingsborden, geven aan dat er in Hulhuizen een waakzame buurt Whatsapp groep huist.

Buurtprevent Hulhuizen organiseert op 25 mei een informatieavond omtrent buurtveiligheid en burgerhulpverlening. Deze avond is bedoeld voor de deelnemers van de Buurtprevent app in Hulhuizen, maar ook voor alle geïnteresseerden in heel Lingewaard die een buurtpreventie Whatsapp willen starten of deze al operationeel hebben of mensen die meer willen weten over buurtveiligheid en de AED.

Op deze avond kunt u presentaties en levendige demonstraties verwachten van de lokale Politie en de Stichting Kloppend Hart. Er worden allerlei aspecten behandeld omtrent buurtveiligheid, het veiligheidsgevoel en veiligheid in het algemeen. Ook het signaleren van verdachte situaties of personen komen uitvoerig aan de orde. U kunt op deze avond ook kennis maken en uitleg krijgen over de AED-apparaten die in uw buurt aanwezig zijn.

Als u meer wilt weten of zou willen instappen in de Whatsapp groep Buurtprevent Hulhuizen, mail dan uw naam, 06 nummer en adres naar: buurtprevent.hulhuizen@gmail.com voor de inschrijving.

Volleybaltoernooi voor leerkrachten basisscholen

Foto: Jamie Stoffels

BEMMEL - Vrijdag 11 maart was het dan zover, het eerste volleybaltoernooi voor leerkrachten en medewerkers bso. Dit toernooi vond plaats in sporthal De Bongerd/

Er streden vijf teams voor de winst : Pius X, De Regenboog, De Borgwal, De Vlinderboom en het team van de Zonnekinderen, allen uit Bemmel. Er werd fel gestreden om de grote wisselbeker die door Jan Groot Antink (sporthal De Bongerd) beschikbaar was gesteld.

Veel wedstrijden gingen ook erg gelijk op in de strijd, waardoor het tot laatst spannend bleef. Sommige teams hadden hun leerlingen ingezet om aan te moedigen, zodat de sfeer op de tribune ook erg gezellig was. Al met al een geslaagde eerste editie van dit toernooi wat jaarlijks terug zal keren.

De uiteindelijke winnaar was het team van De Borgwal, die de beker kregen uit handen van onze wethouder Sport Theo Janssen van de gemeente Lingewaard.

Daarna was het onder het genot van een drankje en een hapje nog lang gezellig in de kantine van sporthal De Bongerd.

Dammen door IKC Abacus

HUISSEN - Deze jongens van IKC Abacus uit Huissen, allen uit groep 7: Morris Kortenoeven, Simen Elskamp, Max Bonnes, Hugo de Kroon en Thijs Rossen, hebben afgelopen zaterdag de finale schooldammen van Gelderland gespeeld en zijn nu door naar de halve finale van Nederland.

Deze worden gehouden op 9 april. Ze gaan deze uitdaging met veel plezier aan.

In een Oogopslag

Weekendvieringen voor de RK parochie De Levensbron

woensdag 23 maart

09.30 u. H. Martinus Gendt, Eucharistieviering met Pastor Hulleman

woensdag 23 maart

18.30 u. OLV van Zeven Smarten Haalderen, Sederviering met Pastor Roelofs en Stuurgroep

1e communieviering van het Joodse Paasfeest; hiervoor zijn speciaal de 1e communicanten uitgenodigd maar iedereen is van harte welkom.

donderdag 24 maart WITTE DONDERDAG

19.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Eucharistieviering met Pastoor Peters,

Pastor van Cuijk en het Gemengd koor.

vrijdag 25 maart GOEDE VRIJDAG

15.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Kruisweg met Pastoor Peters en Pastor Kallen

vrijdag 25 maart GOEDE VRIJDAG

15.00 St. Martinus Doornenburg Kruisweg met leden van de werkgroep en het Herenkoor.

vrijdag 25 maart GOEDE VRIJDAG

19.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Kruisverering met Pastoor Peters en het Herenkoor

vrijdag 25 maart GOEDE VRIJDAG

19.00 u. St. Bavo Angeren, Slepend door Jeruzalem, gezongen Kruisweg door Jongerenkoor Remember met Pastor Kallen.

zaterdag 26 maart PAASWAKE 2e collecte voor de Vastenaktie

21.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Eucharistieviering met Pastoraal Team en het Gemengd koor

zondag 27 maart 1e PAASDAG – DAGERAADSVIERING 2e collecte voor de Vastenaktie

06.00 u. St. Bavo Angeren, Dageraadsviering, van donker naar licht, met Pastor Sanders, de werkgroep Anders dan Anders en het koor Enjoy.

zondag 27 maart 1e PAASDAG 2e collecte voor de Vastenaktie

10.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Middenkoor InVoice

zondag 27 maart 1e PAASDAG 2e collecte voor de Vastenaktie

10.00 u. OLV van Zeven Smarten Haalderen, Kinderkerk/gezinsviering met Pastor van Cuijk en het Projectkoor

maandag 28 maart 2e PAASDAG 2e collecte voor de Vastenaktie

10.00 u. OLV van Zeven Smarten Haalderen, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Herenkoor

maandag 28 maart 2e PAASDAG 2e collecte voor de Vastenaktie

Van Cuijk en het koor Voices

Column

Het duurt nog maanden voordat kleinzoon Stan zijn derde verjaardag mag vieren. Zijn verlanglijst blijft hetzelfde. Alles wat met vrachtauto's, graafmachines en tractoren te maken heeft. Het knulletje is gek op dat soort spul, liefst met zwaar geronk. Geronk was er ook in Huissen. Vorige week was ik getuigen van de feestelijke start voor de verbouwing van het Stadhues. Wethouder Theo Janssen, portefeuillehouder Stadhues, deed de officiële aftrap. Ik had een onbenullige druk op de knop verwacht of een vlag hijsen. Nee dus, Stan had zeker genoten. Na jaren van politiek gekonkel, stroopsmerend met de bevolking en maatschappelijk getouwtrek, mocht de wethouder in de ronkende machine stappen. Met een ronkende slopershamer werden de eerste stenen uit het Stadhues geramd. Na afloop was er een netwerkfeestje. In een sfeer van een drankje en culinair hoogstaand hapje, vroeg ik de wethouder aan wie hij dacht toen hij de beitel in het Stadhues mocht rammen. Hij was duidelijk verrast. Uh, uh, niemand, kwam er schrikachtig uit. En Janssen toog bliksemsnel naar zijn netwerkgezelschap, mij achterlatend met een sterk vermoeden dat zijn antwoord niet ongeschonden door mijn leugendetector zou komen. Ik vul het graag in voor de wethouder. Rammen op de dwarsliggende Stichting Stadhues Comité. Rammen op GroenLinks die per definitie tegen het college is. Stel dat er in Lingewaard een openbare graafmachine met slopersbeitel staat. Dan kruip ik in de cabine. En dan rammen op de VVD die vindt dat Syriërs na het EU-akkoord met de Turkse schurkenstaat beter thuis kunnen blijven in hun kapot geschoten huizen. Kinderen van Stan's leeftijd hoor ik huilen. Rammen op leeghoofden in Huissen die een aan vluchtelingen toegewezen woning hebben beklad met No Welcome. Rammen op een leeghoofd in Doornenburg die graag ziet dat het kanon van Fort Pannerden wordt gekeerd als de vluchtelingenboot aanmeert bij de Sterrenschans. Als Stan 3 wordt hoop ik dat op zijn verlanglijstje staat. Samen met opa rammen.
Sjaak

Optredens toneelgroep Mozaïek Angeren

ANGEREN - Op zaterdag 9 april en op zondag 10 april komt Mozaïek met een komedie van Dirk Schakkaert, een Belgische schrijver; het verhaal is van alle tijden en heeft betrekking op alle landen.

Wat is een fatale kleur? Volgens MIeke gespeeld door Door Mom is er maar één fatale kleur. Welke? kom kijken op een van de avonden in het Dorpshuis te Angeren. We beginnen om 20.00 uur. toegang 8.00. Inmiddels hebben twee jonge dames belangstelling om volgend jaar mee te doen. Mocht u ook belangstelling hebben kom gerust eens kijken op maandagavond in het dorpshuis aan de Emmastraat in Angeren. Wie weet speel je volgend jaar de sterren van de hemel.

Frank Polman Familietoernooi druk bezocht

BEMMEL - Op 18 maart werd bij tafeltennisvereniging Essentia het aloude familietoernooi gespeeld, maar voor het eerst met de nieuwe naam, het "Frank Polman familietoernooi". (Oud-)leden speelden met niet-leden een toernooitje om de eer. Een ludiek toernooi waarbij winnen minder belangrijk is dan het hebben van een gezellige avond.Het toernooi, vernoemd naar het in 2014 overleden lid Frank Polman, werd ondersteund door de aanwezigheid van veel familieleden van Frank. Zij kijken terug op een gedenkwaardige avond. Een record aantal deelnemers (60 stuks!) hebben zich het zweet op de rug gespeeld om vervolgens lang na de praten onder het genot van een drankje en een hapje.

Aanstaande vrijdag 25 maart start de beginnerstraining voor (nieuwe) leden van TTV Essentia. We starten om 20.00 uur in de Schaapskooi onder leiding van Suzanne Dieker. Suzanne Dieker is voormalig Nederlands kampioen bij de jeugd. Daarnaast heeft ze veel internationale toernooi-ervaring. Heeft u interesse om te ontdekken of deze sport bij u past? Neem dan contact op met info@essentiabemmel.nl en kom vrijdag gezellig langs!

Daarnaast nodigen we u graag uit om bij de Rabo Clubkas Campagne uw stem op TTV Essentia uit te brengen. Op deze manier zal de Rabobank een mooie bijdrage doen aan onze clubkas. U heeft tot 30 maart de kans om de stem uit te brengen.

Open Huis Zorgvoorziening Merlijn in Doornenburg

DOONENBURG - Na maanden van verbouwen is basisschool Merlijn in Doornenburg omgetoverd tot Zorgvoorziening Merlijn.

Op 29 maart komen de eerste bewoners wonen. Hieraan voorafgaand is er open huis op zaterdag 26 maart van 13.00-16.00 uur.

Wethouder: Verwachtingspatroon Stadhues Comité ging aan diggelen

Wethouder Theo Janssen beukt met genoegen tegen het Stadhues (foto Sjaak Veldkamp)

HUISSEN – Het was lang geleden dat er alleen maar tevreden gezichten te zien waren bij het onderwerp Stadhues Huissen. Wethouder Theo Janssen mocht zelf achter de hendels zitten om de eerste aanzet te geven voor de verbouwing van het voormalige stadskantoor. De 50 bewoners van Sancta Maria kunnen voor Kerstmis verhuizen naar hun tijdelijke huisvesting. Over 2 jaar worden de zorgwoningen voor Waardwonen omgevormd tot 24 sociale huurappartementen.

Na de herindeling in 2001 heeft het Stadhues in Huissen alsmaar frustraties opgeleverd. Het begon met het opgeven van de zelfstandigheid van Huissen. Het grafsteentje voor de ingang van de kapel herinnert er aan. Onder de steen ligt een tijdcapsule die na 100 jaar open mag, tenzij Huissen voor die tijd de zelfstandigheid herovert. In 2011 werd de pijn heviger toen de laatste ambtenaren naar Bemmel vertrokken en het pand leeg kwam te staan. Voor de officiële handeling stond de wethouder stil bij de periode daarna.

Het burgerinitiatief om van het Stadhues een sociaal cultureel centrum te maken heeft de gemeenteraad en twee colleges jaren bezig gehouden. Volgens Jansen riep dat vertraging na vertraging op. Totdat het verwachtingspatroon van het comité na de raadsverkiezingen aan diggelen viel. Hij roemde het huidige college die de mogelijkheden wel wist uit te diepen door met Waardwonen en Sancta tot een akkoord te komen.

De onderhandelingen waren soms taai. Directeur Marcel Schippers van Volkerwessels Vastgoed roemde de ambtelijke projectleider dat hij degene was in de voorbereiding alle kikkers in de kruiwagen wist te houden.

TOP-film: The Theory of Everything

BEMMEL - Op 31 maart (20:00 uur) staat de film The Theory of Everything bij TOP op het programma. Deze Britse film uit 2014 is gebaseerd op de memoires Travelling to Infinity: My life with Stephen, waarin Jane Hawking vertelt over haar huwelijk met wetenschapper Stephen Hawking.

De titel van de film verwijst naar de theorie van alles. Stephen Hawking studeert in de jaren '60 natuurkunde aan de Universiteit van Cambridge, waar hij probeert een doctoraat te behalen en verliefd wordt op Jane Wilde, een studente literatuur, hoewel hij atheïst is en zij christen. Maar de wereld van de intelligente Stephen stort in wanneer hij te horen krijgt dat hij aan ALS lijdt en nog slechts twee jaar te leven heeft. Dit weerhoudt Jane er niet van met hem te trouwen, en samen gaan ze de strijd aan met de ongeneeslijke ziekte. Ze krijgen drie kinderen. Stephen behaalt zijn doctoraat, en hoewel hij na verloop van tijd niet alleen zijn vermogen om te bewegen maar ook zijn stem verliest, slaagt hij er met de hulp van Jane en een spraakcomputer toch in om zijn baanbrekend werk voort te zetten. Ga naar http://topbemmel.nl/the-theory-of-everything/ voor nadere informatie en het bestellen van kaartjes.

Paasdienst protestantse kerk Bemmel krijgt extra tintje

BEMMEL - Op eerste paasdag wordt in de protestantse kerk in Bemmel, zoals vanouds een paasviering gehouden. Dit jaar krijgt deze dienst een extra feestelijk tintje, omdat het gerestaureerde en uitgebreide Van Leeuwen-orgel uit 1953 weer muzikaal aan de gemeente zal worden gepresenteerd.

Deze feestelijke paasdienst op eerste paasdag, 27 maart die om 10.00 uur aanvangt zal naast uiteraard het paaskarakter ook volop in het teken staan van het orgel. De voorganger is ds. A. Looman-Graaskamp uit Geldermalsen. Naast de gebruikelijk begeleiding van de samenzang zal het orgel zich ook laten horen in enkele solo-stukken, waarin de twee nieuwe registers volledig tot hun recht komen.

Tevens willen wij u er op attent maken dat er zaterdag 23 april 's middags van 14.00 -16.00 uur een 'Open middag' wordt georganiseerd, waarbij u gelegenheid krijgt om wat meer over het orgel te weten te komen en eventueel zelf te bespelen. Voor die tijd zullen wij u over de open middag nog verder informeren.

Vrijwilligerswerk in Sint-Jozef Gendt door burgemeester, gemeentesecretaris en wethouders

foto: Foto Mireat, Gendt

GENDT - Op vrijdagmorgen 11 maart hebben de burgemeester, de gemeentesecretaris en enkele wethouders van Gemeente Lingewaard vrijwilligerswerk gedaan in zorgcentrum Sint-Jozef in Gendt.

Het Oranje Fonds had op 11 en 12 maart zijn jaarlijkse NLdoet georganiseerd. De grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet op deze dagen vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Zo werkten ook de burgemeester, de gemeentesecretaris en enkele wethouders hier aan mee. Zij waren op vrijdag 11 maart te vinden in zorgcentrum Sint-Jozef in Gent. Koffie schenken, een kaartje leggen en bovenal was er veel aandacht voor een gesprek met de bewoners.

Sint-Jozef in Gendt, maakt deel uit van RijnWaal Zorggroep. En waar zorg verleent wordt, daar werken vrijwilligers. Er werken honderden vrijwilligers bij RijnWaal Zorggroep en regelmatig een blijk van waardering, is op zijn plaats. Dat de burgemeester, gemeentesecretaris en wethouders voor de bewoners van Sint-Jozef de handen uit mouwen hebben gestoken is daarom een mooi gebaar.

Wielercafé in teken van Giro d’Italia met Johan van der Velde

BEMMEL - Op dinsdag 29 maart houdt TWC ’t Verzetje een wielercafé in Bemmel met als thema de Giro d’Italia.

“De vereniging bestaat dit jaar 40 jaar en daarom organiseren wij een aantal extra activiteiten”, aldus Henk Neijenhuis, voorzitter van de jubilerende vereniging. “Zo is er 40 dagen voor de doorkomst van de Giro door Bemmel een heus wielercafé met een heel leuk programma”.

De organisatie die de Giro voor drie dagen naar Gelderland wist te halen zal die avond een presentatie houden met wat er zoal bij komt kijken om een groot wielerspektakel naar Gelderland te halen. Ook hebben een aantal bekende wielrenners medewerking toegezegd. Met de komst van Johan van der Velde, Kenny van Hummel en Marieke van Wanrooij kan Lingewaard zich opwarmen voor de doorkomst van de Giro d’Italia.

Johan van der Velde was in de jaren 80 een prominent profwielrenner en hij won een aantal etappes in de Giro. Kenny van Hummel was profwielrenner van 2003 tot 2014 en woont in Lingewaard.

Marieke van Wanrooij fietste de Giro bij de dames en is nu sportpodotherapeut en leefstijlcoach en heeft onder andere een praktijk in Bemmel.

Het wielercafé is geheel in Italiaanse sfeer en wordt gehouden in cafe De Roskam, Dorpsstraat 95 te Bemmel. Restaurant Da Giorgio verleent medewerking. Toegang kost inclusief een consumptie vijf euro, voor leden van TWC ’t Verzetje gratis. Ieder moet zich van tevoren aanmelden. Zie hiervoor www.twctverzetje.nl.

Afscheid juf Gonnie

BEMMEL – Op vrijdag 18 maart werd juf Gonnie Stadelman thuis opgehaald door haar eigen groep 3. Een bakfiets versierd met ballonnen en vlaggen stond klaar om juf Gonnie voor de allerlaatste keer naar haar werk te vervoeren.

Na bijna 21 jaar gewerkt te hebben op basisschool De Regenboog in Bemmel wordt het nu voor haar echt tijd te gaan genieten van haar vrije tijd en welverdiende rust. Tot op de laatste dag is juf Gonnie met plezier naar school gegaan. Ze genoot van de kinderen, ouders en haar collega's.

Bij aankomst op het schoolplein stonden alle kinderen van De Regenboog buiten op haar te wachten. Voor de allerlaatste keer ging zij met haar groep 3 de school binnen om nog één keer aan de kinderen les te geven. Alle groepen hadden als dank een mooi tijdschrift gemaakt zodat ze daar in alle rust thuis lekker in kan gaan lezen. Juf Gonnie heeft genoten van deze dag en namens alle kinderen, ouders en collega's van De Regenboog zeggen wij nog één keer: Juf Gonnie bedankt!

Sponsor bedankt

HUISSEN - Via deze weg willen de mannen van RKHVV 4 hun sponsor Loodgietersbedrijf J.G.M. Maatman uit Huissen bedanken voor het beschikbaar stellen van de nieuwe inloopshirts.

Kinkelbestuur in gesprek met...

BEMMEL - Kinkelbestuur in gesprek met... de kinderen van jazzballet: spiegeltje, spiegeltje aan de wand.

Donderdagmiddag in De Kinkel. De meisjes van het jazzdansen staan ongeduldig voor de zaal op juf Evelien te wachten. Als de deur opengaat, kan de les beginnen. Enkele moeders zijn dan al weg om boodschappen te doen of koffie te gaan drinken. De kinderen zijn ongeveer 7 jaar. Ze zijn allemaal in het zwart: zwart broekje, zwart T-shirt en zwarte schoenen. De kleur van het pakje en de schoenen zonder spitzen zijn typerend voor jazzdansen. De meisjes zijn soms een beetje opgemaakt. Meike's moeder vertelt over de eisen van haar dochter. 'Ik moet de haren plat op het hoofd kammen en ook het pakje moet heel strak om het lijf zitten'.

Wij maken nog gauw een babbeltje met de kinderen. Waarom zit je op jazzdansen? Emy: 'Ja kijk … ik moest van papa, maar nu ik het doe, vind ik het heel leuk. Ook op grote mensenmuziek (vooral popmuziek) dansen is leuk... je maakt mooie pasjes en ook de juf is leuk!'. Bij Fenna speelt mee dat nog een paar kinderen uit de klas het doen. 'Dan is het de eerste keer minder eng!'. Lieke gooit er dan tussen: 'Ik wil babydokter worden, geen dansjuf!' en vervolgt: "Ik wil er altijd mooi uitzien."

Na de les gaat het gesprek nog even door. Hebben jullie iets geleerd? Britt: 'Ja hoor …ik doe het wel even voor!' Ondertussen kijkt ze stiekem naar haar houding in de spiegel. Guusje: 'Vandaag deden wij ook het wybertje en het pasje 'linkerbeen naar voren en tegelijkertijd de rechterarm'.

Tenslotte wil Fen nog wat kwijt: 'De Kinkel is heeel groot met leuke bioscoopstoelen in de kleedkamer en in de spiegels van de danszaal kun je jezelf zien...!'

Vanaf 25 maart op visite bij Beide Zussen

HUISSEN - Ons karakteristieke pand aan de Helmichstraat 37 -voorheen het `Wit-Gele Kruisgebouw`- in Huissen heeft een Scandinavische stijl, vol vintage, heerlijk eten en een minimalistische inrichting. Voor onze deur is een terras, zodat je ook buiten kunt genieten van Beide Zussen.

Beide Zussen is een onderscheidende ontmoetingsplek waar je kunt winkelen, snuffelen, ontspannen, werken en proeven. Je vindt er een bijzondere mix van producten en merken op het gebied van 'lifestyle & food'. Vanaf 09.00 uur is iedereen van harte welkom bij Beide Zussen voor een van de heerlijke koffies, lekkernijen of een gezond ontbijtje. Tussen de middag kun je er genieten van een lekkere lunch en daarna uiteraard van een goeie borrel!

Beide Zussen staat voor net dat beetje meer. Wij zijn ervan overtuigd dat onze unieke combinatie zorgt voor een beleving! Beide Zussen is gewoon speciaal zonder gedoe.

Wil je ook als eerste komen genieten van onze borrelplanken en ben je nieuwsgierig hoe het er van binnen uitziet? Kom dan eten en borrelen op vrijdag 25 maart vanaf 14:30 bij Beide Zussen. Krijg 10 procent korting op alles en wij, Marion en Jolan Wijers zorgen voor de bubbels.

Beide paasdagen zijn wij geopend vanaf 12.00 uur en geniet je van heerlijke Paasbrunch planken en natuurlijk de goed gevulde borrelplank.

Eerste Nijntje beweeg- diploma’s uitgereikt

GENDT - Op zaterdag 12 maart zijn in Gendt de eerste nijntje Beweegdiploma’s uitgereikt aan 12 peuters en kleuters van gymnastiekvereniging GTV-Zwiep. Het Nijntje beweegdiploma is een soort zwemdiploma waarbij kinderen spelenderwijs specifieke bewegingen leren.

Het Nijntje beweegdiploma is ontwikkeld door de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) om de motorische, de sociale en cognitieve ontwikkeling van het jonge kind te stimuleren. De lessen bestaan uit rollen, stuiten, glijden, klauteren, schommelen, vangen, gooien, mikken en schoppen. Tijdens de diploma-les hebben de kinderen aan hun ouders en grootouders laten zien wat zij de afgelopen periode allemaal hebben geleerd.

Het nijntje Beweegdiploma is een mooie graadmeter voor de motorische ontwikkeling van kinderen. GTV-Zwieps hecht veel waarde aan bewegen op jonge leeftijd. In de leeftijd van 2 tot 6 jaar vindt namelijk de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats.

Is uw zoon/dochter tussen de 2-5 jaar en wilt u ook dat uw kind zich motorisch goed ontwikkelt? Kom dan op zaterdagochtend een keertje langs aan de Nijmeegsestraat 3 in Gendt voor de Nijntje Beweegdiploma lessen. De les wordt gegeven van 09.30 – 10.30 uur. Wilt u meer weten, kijk dan op www.zwieps.nl.

OBC leerlingen succesvol in Culemborg

Op de foto van links naar rechts: Maud Verhoeven, Anne Milder, Maaike Braam en Britt van Empel

BEMMEL - De vwo-leerlingen Maud Verhoeven, Anne Milder, Maaike Braam en Britt van Empel hebben met hun modepresentatie tijdens de finale van taalwedstrijd Le francais voyage in Culemborg de vierde prijs in de wacht gesleept.


Al een aantal jaar doet de vakgroep Frans van OBC Bemmel (tweetalig) havo-vwo mee aan de nationale wedstrijd 'Le francais voyage'. Doel van deze wedstrijd is op een andere manier met de Franse taal bezig te zijn en de leerlingen laten ervaren dat ze wel degelijk iets kunnen in het Frans.

Het project begint met les van een Française. Aan de hand van leuke en interessante taalspelletjes probeert zij de Franse taal bij de leerlingen te laten leven. Daarna moeten zij in groepjes een Franse presentatie voorbereiden over een gegeven thema. De beste presentaties zijn opgenomen en opgestuurd naar de Franse jury van Le francais voyage.

Anne, Maaike, Maud en Britt mochten vervolgens (uit de maar liefst 100 deelnemende scholen in Nederland) meedoen aan de finale! De presentatie van deze meiden ging over 'la mode' met uitleg over typisch Franse mode-items en couturiers. Daarnaast presenteerden de leerlingen een zelfgeschreven lied over het thema mode. "De meiden waren ontzettend zenuwachtig en moesten ook nog eens als eersten beginnen! Ze hebben het fantastisch gedaan en zijn uiteindelijk 4e geworden! Ontzettend knap want er deden 100 scholen mee en de lat lag erg hoog! Wij zijn ontzettend trots op hen", aldus de begeleidend docent Frans OBC Bemmel.

Amsterdamse avond: Café Bolle Jan in Gendt

GENDT – Jaren geleden begonnen (bolle) Jan en Mien in Amsterdam een muzikale bruine kroeg.... de rest van het verhaal is bekend, toch? Nog steeds zit de kroeg elke dag van de week tot de nok toe vol. Tijd om de rest van Nederland kennis te laten maken met een ouderwets gezellige, compleet verzorgde, feest-show die zelfs de grootste chagrijn op de tafel krijgt!

De Bolle Jan Show is werkelijk uniek. Vanaf het moment dat de show van start gaat waan je je in het gezelligste café van Nederland. Op het podium staat een DJ meubel dat de vorm heeft van de echte Bolle Jan-bar, het decor met alle gouden platen is 1 op 1 gekopieerd en in de zaal moet je oppassen dat je je hoofd niet stoot tegen een schemerlamp, kortom…

Café Bolle Jan komt naar je toe! Naast de ouderwets gezellige Amsterdamse uitstraling zorgt de DJ ervoor dat de hele tent compleet uit zijn dak gaat. Ook Jan en Mien's zoon Rene Froger is aanwezig via een 'live' verbinding met het café op het Rembrandtplein in Amsterdam houdt hij een oogje in het zeil en kondigt hij de twee verschillende artiesten aan want ja, die zijn er natuurlijk ook bij! Deze toppers uit eigen stal zetten binnen de kortste keren de hele hut op zijn kop en laten de grootste partyhits voorbij trekken. van Froger tot Hazes tot Wolter Kroes tot Johnny Jordaan!

De Bolle Jan Show, ouderwets gezellig! En staat dit jaar als onderdeel van een Paasweekend vullend programma op De Klok Live op zondagavond 27 maart (1e Paasdag). Kaartverkoop: De Klok, Markt 1 in Gendt (0481 42 15 51). Voor openingstijden kijk op www.deklokgendt.nl of houdt Facebook of Twitter in de gaten.

Algemene vergadering van Sasa in Angeren

ANGEREN - De deelnemersvergadering van de Sasa in Angeren vond plaats op 11 maart in het Dorpshuis van Angeren van 13:30 uur tot 17:00 uur. De zaal was open vanaf 13:00 uur, bij binnenkomst in de zaal werd je verwelkomd door mooie muziek, gespeeld door Ria Visser op haar keyboard.

Om 13:30 uur ging het bestuur achter de bestuurstafel zitten en voorzitter Jaap Stienstra opende de vergadering. Na wat mededelingen volgde de verslagen van secretaris Theo Elbers en penningmeesteres Els Tijssen. Het verslag van Theo Elbers zat vol met spreekwoorden en gezegdes, het verslag van Els Tijssen was ter zake kundig. Els las ook het verslag voor van de kascontrolecommissie Ria Weijsters en Coby Jansen, deze hadden geen onvolkomenheden gevonden in de kasboeken en waren vol lof over Els Tijssen. In de kascontrolecommissie neemt Wilma Scholten-Roelofs de plaats in van Ria Weijsters.

De voorzitter Jaap Stienstra nam nu het woord en vertelde de aanwezigen dat hij de functie van voorzitter naast zich neer legt. Hij stelde gelijk de nieuwe voorzitter voor: Corry wijlhuizen, en wenst haar veel succes met het voorzittersschap van deze prachtige stichting met haar deelnemers. Corry krijgt de voorzittershamer van Jaap overhandigd en is nu officieel voorzitter van de SASA. ( zie bijgaande foto). Corry sprak enkele woorden van afscheid tot Jaap en bedankte hem voor de geweldige inzet die hij voor de Sasa heeft geleverd, als een kapitein op z'n schip heeft hij de SASA gebracht tot waar het nu staat. Namens het bestuur en alle deelnemers overhandigde Els aan Jaap een aardigheidje. Ook Willy, de vrouw van Jaap, werd niet vergeten en kreeg een bos bloemen overhandigd. Er waren meer deelnemers die in het zonnetje gezet werden, Nol en Riet Opgenoort zijn 25 jaar deelnemer van de Sasa, Nol was door ziekte verhinderd, in zijn plek waren de kinderen meegekomen. Henk Aarntzen wordt voorgesteld als nieuw bestuurslid, en… Frits Botterblom is nu officieel P.R.-man van de Sasa.

Ook Dory Duzijn wordt voorgesteld als vrijwilligster- wijkleidster. En dan is het tijd voor een serieus en plechtig moment, 'een moment van rust', waarin ds. Touwen de overleden deelnemers van het afgelopen jaar herdenkt. Ds. Touwen vraagt alle aanwezigen te gaan staan en leest vervolgens de namen voor van de overledenen en steekt daarbij een kaarsje aan. Hij sluit af met een gebed (op de website staat een foto met de namen van de overledenen). Na de rondvraag sloot de kersverse voorzitster Corry de vergadering en na inspanning volgt ontspanning, het Sasa-koor Zang en Vreugde verzorgde een mooi optreden, en daarna verhoogden de twee dames van de Senioras de feestvreugde met hun zang, vrolijkheid en mooie liedjes. Om 17:00 uur werd de middag afgesloten door de kersverse voorzitter. We kunnen terugzien op een geslaagde middag. Op www.sasaangeren.nl staan de foto's van deze middag.

Tafeltennisclinic voor basisscholen geslaagd

BEMMEL - Diverse basisscholen hebben de afgelopen weken meegedaan aan een tafeltennisclinic van TTV Essentia uit Bemmel. De leerlingen kregen allerlei spelvormen en oefeningen voorgeschoteld waardoor ze de sport konden leren kennen.

Navraag leerde dat de leerlingen het een leuke sport vonden. Een aantal leerlingen heeft besloten lid te worden zodat ze elke week kunnen tafeltennissen. De komende weken zullen nog 10 groepen kennismaken met het tafeltennisballetje. Daarnaast vindt op vrijdag 18 maart de eerste editie van het Frank Polman-familietoernooi plaats. (Oud-)leden zullen met een niet-lid samen spelen en strijden om de titel. Het toernooi is vernoemd naar het in 2014 overleden lid Frank Polman.
Ook start de komende weken wederom de Rabo Clubkas Campagne. Als u lid bent bij de Rabobank kunt u gratis uw stem uitbrengen op TTV Essentia. Op die manier draagt u een financieel steentje bij aan TTV Essentia.

Ook interesse om te komen spelen? Kom op vrijdagavond om 20.00 uur langs in de Schaapskooi te Bemmel. Onder leiding van een trainer krijgt u alle beginselen bijgebracht van de tafeltennissport. Meer informatie is te verkrijgen via info@essentiabemmel.nl.

Tweestroom viert verjaardag

GENDT - De Gendtse gym- en volleybalvereniging Tweestroom viert op zaterdag 26 maart dat ze precies tien jaar geleden de naam Tweestroom kreeg. Precies 10 jaar geleden fuseerden de Gendtse vereniging Pro Corpore en de Haalderense vereniging HVC.

Het lustrum wordt op die Paaszaterdag gevierd met een Blacklight-volleybaltoernooi. Dat is een volleybalspel dat in het donker wordt gespeeld. Sportzaal Walburgen wordt daarvoor volledig duister gemaakt. Er is slechts licht van speciale blacklight-lampen. De lijnen en de netten worden met fluorescerende tape zichtbaar gemaakt. En er wordt uiteraard gespeeld met blacklight-volleyballen.

Om 12.00 uur beginnen de mini's met hun toernooi. Daarna is het om 15.00 uur de beurt voor de aspiranten en om 18.00 uur spelen de senioren. Na afloop is voor de deelnemers nog een borrel met daarbij een Tweestroom pubquiz.

Alle leden zijn persoonlijk uitgenodigd en het belooft een volle bak te worden. Ook de oud-leden zijn benaderd. Voor die oud-leden die niet konden worden getraceerd, geldt dat zij zich nog kunnen aanmelden via de website www.tweestroomsv.nl. Meld je aan en herleef die sportieve tijd!

'Shell we dance'

BEMMEL – Nieuw dansteam 'The System' van sportcentrum De Schaapskooi in Bemmel had afgelopen zondag 13 maart haar eerste wedstrijd. Het deed mee aan 'Shell we dance', de grootste danscompetitie binnen de Nederlandse theaters.

Het nieuwe team dat sinds oktober 2015 is samengesteld heeft binnen korte tijd een prachtoptreden neergezet vol met kracht en enthousiasme. De meiden van 'The System' vonden het super om mee te doen en hebben de dag als ontzettend gezellig en leuk ervaren. "We zijn een hecht team geworden", aldus een van de meiden van The system. The Systemcoach Merel Roelofs heeft veel vertrouwen in het team: "Jullie kunnen nog veel van ons verwachten"!

Waardwonen Doedag 11 maart op Bavoplein in Angeren

ANGEREN - Verschillend seniorenbewoners van het Bavoplein in Angeren waren erg dankbaar dat er op 11 maart een 'werkploeg' van Waardwonen kwam om de tuintjes en stoepen te cleanen.

Om negen uur kwamen de vrijwilligers van Waardwonen met een werkbusje het plein op, materialen zoals schoffel, bezems, kruiwagen en hogedrukreinigers werden uitgeladen. Hesjes, overall en regenpakken werden aangetrokken.

De drie dames namen de tuintjes met schoffelen en snoeien voor hun rekening en de drie mannen gingen de stoepen met de hogedrukreinigers te lijf. Er werd flink aangepakt en om half één waren de vrijwilligers met vier tuintjes en stoepen klaar. De desbetreffende bewoners bedankten de vrijwillers hartelijk voor hun Doedag. Deze werkzaamheden vielen zo goed in de smaak bij de bewoners, dat er gevraagd werd nog eens terug te komen.

Wat een prachtig project

Foto: Toon Hendriksen

REGIO - Op de zonnige woensdag 16 maart gingen honderd BOL-wandelaars op pad om de nieuwe paden en het project rond het eiland 'Veur Lent' te verkennen. Vanaf Fort Lent werd er een route van 9 km gelopen.

"Na 200 meter werden we al verrast met een mooi pad midden door het water waarin de draaikolken indrukwekkend waren. Bij de Waalbrug gekomen gingen we de trap op en bovenaan liepen we richting Lent om direct na de tweede brug het prachtig aangelegde terrein langs de Waal te bewonderen. De brug naar het eiland was nog niet helemaal klaar maar we wilden toch graag even zien waar we over die brug uitkwamen. Helaas konden we nog niet doorsteken naar de fietsbrug, dus terug en vanaf de dijk De Snelbinder op. In Nijmegen via het Kronenburgerpark en Vogelhofje naar de Waalkade waar de koffiepauze werd gehouden en via het Valkhof terug naar de Waalbrug en via de dijk terug naar Fort Lent.

Het was een bijzondere, mooie en gezellige tocht en we zullen nog heel graag een keer teruggaan als het hele project klaar is."

De volgende deBOL 50+ wandeltocht staat gepland voor woensdag 6 april. Iedereen is welkom om mee te wandelen, kijk voor informatie op: www.debolbemmel.nl.

Rommelmarkt in De Lingehof

BEMMEL - Op woensdag 27 april tijdens Koningsdag organiseert De Lingehof een rommelmarkt in het gezellige grand café van het Bemmelse verpleeghuis. Tijdens de rommelmarkt is er livemuziek en kunt u in het Grand café terecht voor een hapje en een drankje. De rommelmarkt begint om 10.30 uur en is rond 16.00 uur afgelopen. Iedereen is welkom!

De live muziek wordt dit jaar verzorgd door het Bergmil duo uit Milsbeek. Bij mooi weer zullen we de markt ook uitbreiden naar buiten. Wilt u een tafel huren om uw eigen spullen te verkopen? Dat kan, voor 7,50! Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar Minetta Stoffels, m.stoffels@zinzia.nl.

De entree voor de rommelmarkt is gratis op woensdag 27 april van 10.30-16.00 uur op de Gouden Appel 122 in Bemmel.

Sint-Petrus geslaagde paaswedstrijd

LINGEWAARD - Met een frisse oostenwind gingen er 18 man op pad om een visje te vangen. Met nog steeds een waterstand van 10.80 m was de Plei de mooiste plek om te vissen.

Tenminste dat dacht men. Helaas was dat dit keer niet zo. Het veer was de aangewezen plek om te zitten. Hier de stand. Bovenkant / Onderkant

1 Gert Bakker 8.360; 1 Frans van der Weerden 7.150.

2 Teunie Peters 3,910; 2 Jan Derksen 6.360.

3 Adrie Schuurman 3.580; 3 Dennis Muller 5.020.

4 Menno Albouts 2.430; 4 Jan Peters 3.400.

5 Mart Hendriks 2.230; 5 Joop van Roijen 2.740

Volgende wedstrijd koppel Haas Peters.

Muziekvereniging Volharding doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne

HUISSEN - Elke club in de Betuwe kan meedoen aan de clubkascampagne maar muziekverenigimg Volharding uit Huissen hoopt op zoveel mogelijk stemmen. Zo werkt de Clubkas Campagne Rabobank Oost Betuwe stelt een deel van de winst van de bank beschikbaar voor het lokale verenigingsleven.

De leden van deze bank bepalen hoe dit geld verdeeld wordt. Ieder lid mag in totaal vijf stemmen uitbrengen op zijn of haar favoriete verenigingen. Elke stem is geld waard. Dus hoe meer stemmen een vereniging of stichting krijgt, hoe meer geld dit oplevert. De klanten die op 1 maart lid zijn van Rabobank Oost Betuwe en dus mogen stemmen, worden hiervoor uitgenodigd en ontvangen een persoonlijke code en uitleg over de stemprocedure. U kunt uw stem van 16 tot en met 30 maart uitbrengen.

Om u over te halen op muziekvereniging Volharding te stemmen herinneren wij u graag aan de verschillende activiteiten waar wij als muziekvereniging onze bijdrage aan leveren. Denk aan ons Nieuwjaarsconcert, het bevrijdingsconcert op 5 mei, de intocht van Sinterklaas, de optocht tijdens Koningsdag of de feestelijke muziek voor de communiekantjes.
Op 9 april is Volharding ook weer present bij de feestelijkheden rond het 40-jarig bestaan van het Gemeenschapshuis Huissen-Zand. We hopen dat we met uw stem een bijdrage kunnen ontvangen uit de Rabobank Clubkas Campagne zodat we daarmee onze instrumenten goed kunnen onderhouden of dat we er een kunnen vervangen.

'Geen gehoor' in Doornenburg?

DOORNENBURG - Zo’n 100 jaar geleden was het aantal telefoonaansluitingen in Doornenburg te verwaarlozen. Je moeder of vader, je vriend of vriendin even bellen, laat staan een dokter, was er niet bij. De kans dat je dus “geen gehoor” kreeg te horen, was dus groot.

Wie hadden er in Doornenburg in 1915 wel een telefoon? Vooral ondernemers uit West-Pannerden, het gebied rondom het huidige restaurant Rijnzicht. Opvallend ook: twee caféhouders en een wijnhandelaar. Verder Herman Pauwen, rasvee-fokker en eigenaar van De Stinzenhof op de Pannerdenseweg. Niet verbazingwekkend was het natuurlijk dat ook steenfabrikant Terwindt al een telefoonaansluiting had. En tenslotte, Fort Pannerden want dat werd tijdens de eerste wereldoorlog volledig in gebruik genomen; de vijand mocht zich eens laten zien.

Nu 100 jaar later: iedereen heeft een telefoon of smartphone en een telefoonboek gebruiken we bijna niet meer. Ook de Historische Kring Doornenburg is van alle moderne gemakken voorzien. Je kunt de HKD bereiken via de mail, de website, de telefoon of een tablet. Maar je mag natuurlijk ook gewoon binnenlopen - met bij voorbeeld oude foto’s, bidprentjes, boeken enz. - tijdens onze werk- of inloopavonden. De eerstvolgende avond is dinsdag 29 maart, vanaf 19.00 uur, in het Ontmoetingscentrum. Lid worden? Graag; neem contact op met secretaris Ben Geurts (0481 425005) of stuur een mail: info@historischekringdoornenburg.nl.

Paaseieren zoeken met kuikens!

HUISSEN - Ben jij er dit jaar ook weer bij? Op zaterdag 26 maart organiseert wijkvereniging De Zilverkamp de jaarlijkse paaseierenzoektocht voor groot en klein. Iedereen is welkom, zowel leden als niet-leden.

Om 9.30 uur verzamelen we aan de achterzijde van sporthal De Brink. De paashaas heeft ons laten weten dat hij dit jaar drie zoekgebieden gaat maken. Een voor de allerkleinsten van 0-3 jaar, een veld voor de kleuters van 4-6 jaar en voor de superspeurders van 7 jaar en ouder is er een nog uitdagender zoekveld. Dus groot of klein, iedereen kan zoeken en vinden! We beginnen traditioneel met een paashaaslied alvorens op te splitsen. Tip: Neem een plastic zak(je) mee waar je de gevonden eitjes in kunt bewaren.

Na het zoeken op de diverse veldjes is er binnen in De Kuul voor de kinderen een beker limonade en paas-knutselen. Voor de ouders/begeleiders is er een kop koffie of thee. Psssttt, niet verder vertellen, maar wij hebben uit betrouwbare bron vernomen dat de paashaas ook komt. Met vrienden!
Ook zijn er echte paaskuikens te bewonderen.

Protestantse gemeenten Angeren, Bemmel-Haalderen en Gendt-Doornenburg

GENDT- De week van 20-26 maart is de week vóór pasen, ook wel 'stille week' genoemd. Vanuit de protestantse gemeenten van Angeren, Bemmel-Haalderen en Gendt-Doornenburg zal deze week gezamenlijk gevierd worden. Dit betekent dat de vieringen in de stille week afwisselend in de drie gemeentes gehouden worden.

Op witte donderdag, 24 maart, zal er een viering zijn in de protestantse kerk van Gendt, Torenlaan 12. In deze viering gaat ds. M. De Bree voor. De aanvangstijd is 19:00 uur. Op goede vrijdag, 25 maart, zal er een dienst zijn in de protestantse kerk van Angeren, Molenstraat 1. Ds. K. Touwen zal hierin voorgaan. De aanvangstijd is 19:00 uur. Op zaterdag 4 april is er een paaswake in de protestantse kerk van Bemmel, Oude Kerkhof 13. De aanvangstijd is 21:00 uur. Jongerenwerkster M. Klijnsma en ds. K. Touwen zullen hierin voorgaan.

Op zondag 27 maart, paasmorgen, zijn er vieringen in de protestantse kerken van Gendt en Bemmel, waarin respectievelijk ds. M.de Bree en ds. A. Looman voorgaan. Beide vieringen beginnen om 10:00 uur. Op deze morgen is er in de kerk van Gendt kinderkerk voor de kinderen in de leeftijd tot 12 jaar. Iedereen is welkom bij de vieringen.

Tweestroom-Dames-1 hebben het lastig.

GENDT - Tweestroom-DS1 speelde thuis tegen naaste belager om de 2de plaatst; Touche-DS1. De 1ste set werd nipt verloren.(24-26) De 2de en 3de set werden weggeven. Gelukkig werd de 4de set nipt gewonnen.(25-23) Helaas werd de voorsprong met 3 punten kleiner.

Dames-2 ontving Trivos-DS5 en verloor alleen de 4de set.(3-1)

Kidang-DS5 was gast voor Tweestroom-DS3. Over en weer werden de sets gewonnen/verloren. De 5de set werd verloren.(3-2)

Tweestroom-DS5 bezochte Weekenders-DS4 en kon alleen in de 2de set aanspraak voor de setwinst. Helaas werd die nipt verloren.(4-0)

Tweestroom-HS1 speelde thuis tegen Trivos-HS4 en leek op een eenvoudige zege te koersen.

In de 4de set was men kennelijk de weg kwijt en ook de setwinst.(31)

Mixe-jongens-JB1 ontving Touche-JB2 en begon goed aan de wedstrijd. Het leverde een mooie overwinning op.(4-0)

Tweestroom-MB1 speelde thuis tegen Halley-MB2. De set werden met 22-25 gewonnen of verloren. Helaas werd de wedstrijd verloren.(1-3)

Meisjes-MB2 ontving Pegass-MB2 en verloor de 2de set. De rest werd wel gewonnen.(3-1)

Tweestroom-MC1 speelde thuis tegen Weekenders-MC1. Over en weer werden de set gewonnen/verloren. De 5de set werd gewonnen.(3-2)

Meisjes-MC2 ontving Pegass-MC2 en kon geen set winnen.(0-4)

Tweestroom-JC1 bezocht Trivos-JC1. Ook hier werden de sets veloren/gewonnen. De 5de set bracht onze jongens de setwinst.(3-2)

Tweestroom-MA2 bezocht Switch''87-MA2 en kon alleen de 4de set naar zich

toetrekken.(3-1)

Vrouwenvereniging Haalderen

HAALDEREN - Op 30 maart verzorgt de heer Schippers een boeiende lezing over de hippe jaren zestig, periode van grote veranderingen op maatschappelijk, politiek en kunstzinnig gebied. Een tijdperk dat de maatschappij en de sociale verhoudingen grondig wijzigde.

Het is een feest van herkenning in beeld en geluid. De beelden worden afgewisseld met muziek uit de jaren zestig. Kortom, volop nostalgie voor degenen die het fascinerende tijdperk hebben meegemaakt en voor de anderen een mooie gelegenheid om eens te zien waarom die jaren zestig zo bijzonder waren met nieuwe begrippen als happening, hip, provo, protestsong, krities, flower power, ludiek en bezetting. In De Tichel om 20:00 uur.

deBOL Junior Avond4Daagse

BEMMEL - Vorige week kon je in deze krant lezen dat deBOL op zoek is naar, versleten, gedragen, (kinder)wandelschoenen, gympen en sneakers. Helaas is in dat bericht een fout adres opgegeven.

Je kunt de schoenen elke zaterdag in maart en april inleveren. Bij Bep Cornelissen, Brouwerslaan 25,
Anita Arnts, Klappenburgstraat 47 en bij Jeannette Knipping, Lijsterbesstraat 2 allen in Bemmel, staat een speciale 'deBOL-schoenen' doos waar je ze kunt inleveren. "Wij hopen dat we veel (kinder) schoenen in deze dozen vinden, dan kan hetstartbureau van de deBol Junior Avond4Daagse mooi versierd worden. Meer informatie staat op www.debolbemmel.nl."

Muziekdag At the Movies op tweede paasdag

DOORNENBURG - De 100-jarige harmonie uit Doornenburg houdt op 28 maart - tweede paasdag – een Play-In met als thema 'At the Movies'. De Play-In wordt georganiseerd voor mensen die een blaasinstrument of een slagwerkinstrument bespelen.

Het evenement heeft als doel muzikanten uit de regio met elkaar in contact te laten komen om een dag lang samen hun gezamenlijke passie uit te voeren. De lat wordt hierbij niet te hoog gelegd en iedereen die al een beetje kan spelen mag hieraan meedoen.

Vanaf 9:45 uur is het Ontmoetingscentrum in Doornenburg voor de deelnemers geopend, waarna de muziekdag om 10:00 uur officieel gaat beginnen. In afzonderlijke groepen en als geheel zal er gedurende de gehele dag aan een aantal nummers worden gewerkt. Tussendoor zullen er ook pauzes zijn waarin wordt gezorgd voor een drankje en in de middag wordt gezorgd voor een lunch.

Om 16:00 uur zijn alle geïnteresseerden van harte uitgenodigd om het resultaat van deze muzikale ontmoeting te beluisteren. De dag zal dan namelijk worden beëindigd met een openbaar concert in het Schuttersgebouw in Doornenburg. Aan de bezoekers van dit concert zal een kleine vergoeding worden gevraagd.

Mocht je je nog niet hebben aangemeld en toch nog mee willen doen, dan kun je je nog opgeven via www.harmoniedoornenburg.nl. Deelname is niet leeftijdsgebonden. Jong en oud is uitgenodigd mee te doen en deelname aan de Play-In is gratis.

Familiekrachtcafé Bemmel; verbinding tussen kennis en ervaring

BEMMEL – Op dinsdag 15 maart vond op de nieuwe locatie van Stichting Welzijn Lingewaard de thema-avond van Stichting Familiekracht plaats. Het thema van dit Familiekrachtcafé was dit keer puber & seks. Gastspreker Vanessa Peters (GGD Gelderland Midden) nam de bezoekers mee in de seksuele ontwikkeling van het kind van 0 tot 25 jaar. Peters ontmoet als sociaal jeugdverpleegkundige op verschillende voortgezet onderwijs scholen, waaronder OBC Huissen, veel jongeren en heeft als specialisme seksualiteit voor kinderen/jongeren van 0 tot 25.

Tijdens de avond was er een prettige sfeer, waarin vooral besproken werd hoe je als ouders het best dit soms lastige onderwerp met je kinderen kan bespreken, welke kennis heb je nodig hebt om je kind beter te begrijpen en hoe je eigen waarden en normen een rol spelen. Er was voldoende ruimte om je eigen ervaring te vertellen of om vragen te stellen. Hierdoor ontstond er een verbinding tussen kennis en ervaring. 'Fijn dat ik nu weet dat kinderen niet alle informatie opnemen, wat ze zien en horen.', zei een bezoeker. Na afloop was er tijd om nog individueel met Vanessa in gesprek te gaan voor een persoonlijke vraag.

Heb je deze avond gemist? Dan ben je op donderdag 24 maart a.s. om 20.00 uur in het participatiepunt Huissen, aan de Langekerkstraat 15 van harte welkom. Vanessa Peters neemt je op deze tweede avond als ouder graag mee in deze spannende ontwikkelingsfase bij een puber. Tijdens deze avond zal met name sexting aanbod komen.

Familiekrachtcafé

Het Familiekrachtcafé is één keer per kwartaal een ontmoetingsplek voor iedereen die zich verbonden voelt bij zijn gezin en familie. Aan de hand van een thema gaan ouders met elkaar in gesprek en zal een expert op het gebied van het thema zijn of haar kennis delen.

Aanmelden

Deelname aan het Familiekrachtcafé is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening (€1,00). Aanmelden kan via de Facebookpagina van Stichting Familiekracht en wordt op prijs gesteld. Als je Stichting Familiekracht volgt blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen en de data van de volgende Familiekrachtcafés. Heb je geen Facebook? Je kunt je ook via opgeven via info@familiekracht.nu of SWL meldpunt meldpunt@swlingewaard.nl.

Stichting Familiekracht

Stichting Familiekracht wil ouders en iedereen die betrokken is bij een gezin/familie uit de gemeente Lingewaard kennis laten maken met elkaar. "Je bent wie je bent en je hebt de kracht in je familie en omgeving! Soms heb je het gevoel dat je kracht uit jezelf en je gezin weg is. Familiekracht laat je op een toegankelijke manier ontdekken waar je eigen kracht zit.", aldus Jenny van Aalten en Angelique Cras van Stichting Familiekracht.

Weergaloos cabaretduo Matroesjka speelt ‘Eeuwig vlees’

BEMMEL - Zin in iets buitengewoon grappigs en licht choquerends? Dan is Matroesjka iets voor u. Jihad-sletjes. Botox-bejaarden. Doorgesnoven goochelaars. Verontrustende datingshows. In Eeuwig Vlees speelt Matroesjka alsof haar leven ervan afhangt. Wat kun je anders? Het is tenslotte eten of gegeten worden.

Met rauwe humor, schrijnende sketches en sappige technobeats draaien de dames van Matroesjka alles en iedereen door de gehaktmolen. Hun personages zetten je wereld op zijn kop en hun spatzuivere zang brengt je gegarandeerd in hemelse sferen. Eeuwig Vlees is een bloedstollende voorstelling die botten kraakt, harten smelt maar bovenal onsterfelijk grappig is. Matroesjka is klaar voor de slacht.

Matroesjka (Lisa Loeb en Janneke Rinzema) is hét technocabaretduo van Nederland. Op beestachtige wijze wonnen ze in 2014 de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. ‘Dit energiek stampende debuut is een goed begin!’, kopte NRC Handelsblad. Ook De Volkskrant was lyrisch: ‘Matroesjka brengt snelle sketches en liedjes, de sterke stemmen van het duo worden begeleid door dancemuziek: een fris geluid”.

De voorstelling is op zaterdag 26 maart en begint om 20:30 uur. Ga naar http://topbemmel.nl/matroesjka-eeuwig-vlees/ voor nadere informatie en het bestellen van kaartjes.

Paasdienst in protestantse kerk Bemmel met extra tintje

BEMMEL - Op eerste paasdag wordt in de protestantse kerk in Bemmel, zoals vanouds een paasviering gehouden. Dit jaar krijgt deze dienst een extra feestelijk tintje, omdat het gerestaureerde en uitgebreide Van Leeuwen-orgel uit 1953 weer muzikaal aan de gemeente zal worden gepresenteerd.

Deze feestelijke paasdienst op eerste paasdag, 27 maart die om 10.00 uur aanvangt zal naast uiteraard het paaskarakter ook volop in het teken staan van het orgel. De voorganger is ds. A. Looman-Graaskamp uit Geldermalsen. Naast de gebruikelijk begeleiding van de samenzang zal het orgel zich ook laten horen in enkele solo-stukken, waarin de twee nieuwe registers volledig tot hun recht komen.

Tevens willen wij u er op attent maken dat er zaterdag 23 april ’s middags van 14.00 -16.00 uur een 'Open middag' wordt georganiseerd, waarbij u gelegenheid krijgt om wat meer over het orgel te weten te komen en eventueel zelf te bespelen. Voor die tijd zullen wij u over de open middag nog verder informeren.

Vroege paasviering Angeren

ANGEREN - Van donker naar licht. Durf je met ons Pasen te vieren? Durf je je wekker te zetten zo vroeg dat je om 06:00 uur in de Sint-Bavokerk in Angeren aanwezig bent.

Heb je ooit op 1e paasdag met z’n allen op de dijk de zon op zien komen? En ervaren hoe de zon met z’n zonnestralen de wereld gaat verwarmen, nieuwe dag, nieuwe ervaringen. Samen komen we bij elkaar om het paasmysterie te beleven. Dit doen we dus buiten, maar we beginnen in de Sint-Bavokerk die voor deze gelegenheid prachtig verlicht is aan de binnenkant (zie foto), dit om ook de sfeer een beetje te verhogen. Er zijn beelden, er worden liederen gezongen en door middel van verhalen en opdrachten beleven we de laatste weg van Jezus. We krijgen een heerlijk ontbijt zo rond 08:30 uur, het koor Enjoy uit Driel zal de zang verzorgen.

Slepend door Jeruzalem 2016

ANGEREN - Slepend door Jeruzalem. Gisteravond bij de laatste repetitie geweest van jongerenkoor Remember, dit keer in de PNK kerk in Driel (zie foto). Samen met gastzangers en – zangeressen en onder leiding van Sarah Visscher is er veel werk verricht om het een goed schouwspel te laten worden.

De laatste uitvoering is op goede vrijdag 25 maart in de Sint-Bavokerk aan de Kerkstraat 2 in Angeren, aanvang 19:30 uur. Dit is de goede tijd! Wij willen u vragen om een bloem mee te brengen, tijdens de kruisweg zal er een kruishulde plaatsvinden.

Buitenpoort presenteert zeer divers evenementenprogramma

Fotobijschrift: Een volle evenementenagenda bij De Buitenpoort: met op Koningsdag de Queen of Rock, Tina Turner (ofwel Pepi Petersen & Nice ín Rough).

HUISSEN – Je hoeft je de komende maanden niet te vervelen in en bij De Buitenpoort. Het multifunctionele horecabedrijf in Huissen heeft een ongekend gevarieerd aanbod aan entertainment. Met enkele gloednieuwe evenementen, zoals Kinkpop.

De Buitenpoort vervult veelal wensen die het van haar gasten hoort. Mede daarom trekt het in grote getale zulke gezellige bezoekers. Ook op donderdag 24 maart, met cabaretiers Felix Heezemans en Tom Montfrooy. En drie dagen later, op Eerste Paasdag, met Qmusic The Party (helaas al uitverkocht). En op zondag 10 april op het smartlappenfeest en een week later (17-4) tijdens de Jamsessie voor muzikanten en zangers (m/v). Het tekent het succes voor nieuwe evenementen, de diversiteit in de soorten entertainment én dat zowel jong als oud terecht kan. En ach, je bent zo jong als je je voelt, vinden ze bij De Buitenpoort.

Op 27 april op Koningsdag is hét uitje voor het gezin met op het buitenpodium: (tributes van) Dire Straits, Tina Turner en Doe Maar. En voor de kinderen volop vermaak. De avond ervoor –Koningsnacht- is het (binnen) rocken geblazen met AC/DC-tribute Crazy/Daisy en Rosco P.

Kinkpop
Donderdag 12 mei: de onemanshow Offerman de Kofferman, een Amsterdammer vol met gedichten, verhalen, liedjes en muziek. En op maandag 16 mei (Tweede Pinksterdag) Kinkpop, een nieuw –indoor- minifestival in 80's style met live bands en acts, waaronder I Found the Cure.

Zondag 3 juli: Back to the Music met live bands en dj en dan maandag 1 augustus de Nacht van Huissen (nieuw!) met de ludieke muzikale act Rolling Beat Machine. Op dinsdag 2 augustus de Huissense Dag met 's avonds op het TLH Presents Buitenpoort Rockpodium: Naked Sweat Drips.

Voor een overzicht van de evenementenagenda inclusief tijden, zie elders in deze krant onze advertentie. Wijzigingen voorbehouden. Check voor actuele info: Debuitenpoort.nl of Facebook.com/debuitenpoorthuissen.

Dertig jaar Auto Alliance in Bemmel

BEMMEL - 21 maart is het 30 jaar geleden dat Auto Alliance vanuit Angeren naar Bemmel verhuisde. Al die tijd is het bedrijf gevestigd aan De Houtakker 17. Gedurende deze jaren zijn er verschillende ontwikkelingen geweest. Zo is Auto Alliance nog altijd specialist in Renault maar worden ook alle andere merken prima onderhouden en heeft het autobedrijf sinds januari 2014 een nieuwe eigenaar. In de komende weken besteedt Auto Alliance aandacht aan dit jubileum.

Op 21 maart 1986, ruim drie jaar na de oprichting, verhuisde Auto Alliance naar het toen nog nieuwe industrieterrein De Houtakker in Bemmel. Met de verhuizing en de toetreding tot het dealerschap van Renault werd de naam gewijzigd in Auto Alliance. De garage, opgericht door Bertus van Alst, Henk Knuiman en Wim Peters en door deze laatste als langste gerund, werd 1 januari 2014 overgenomen door Ben Vreman, die zelf ook al bijna 30 jaar bij Alliance werkzaam is.

Kentekenloket

Sinds enkele maanden is het mogelijk om bij Auto Alliance auto's over te schrijven. 'Handig voor de klant en ook voor onszelf', vindt Ben Vreman. 'Het scheelt ons toch een ritje én vooral wachttijd.' Auto Alliance is aangesloten bij Vereniging Specialisten Renault (VSR). 'Wij hebben ruim 30 jaar ervaring met Renault en zijn nog altijd fan van het merk. We vinden het belangrijk om onze kennis hierover up to date houden en dat doen we dus ook. Dat geldt overigens ook voor alle andere professionele apparatuur die we in huis hebben. Onze monteurs volgen regelmatig trainingen bij Bosch of andere leveranciers.'

Feest = acties!

30 jaar Auto Alliance in Bemmel, dat gaat niet ongemerkt voorbij. Vanaf 21 maart kan de autorijder drie weken lang profiteren van acties met 30% korting. Wie nieuwe banden nodig heeft en aanschaft krijgt nu 30% korting op Michelin zomerbanden, die gratis worden gemonteerd. Met de lente en daarna de zomer in zicht is een aircoservicebeurt voor elke auto een goed idee. In de komende drie weken geeft Auto Alliance 30% korting op een aircoservicebeurt incl. interieurfilter. Wie Auto Alliance volgt op Facebook is altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes, occasions en acties.

Pius X werkt hard op boomplantdag

BEMMEL - In samenwerking met de gemeente Lingewaard en Lingewaard Natuurlijk hebben alle leerlingen van groep 8 van basisschool Pius X bij de Natuurakkers en op school het speelterreintje voor de peuterspeelzaal 't Hummelhonk en de kinderopvang voorzien van boompjes en struiken.

Dit is één manier om kinderen zich meer bewust te laten zijn van de waarde van de natuur en in het bijzonder de rol van bomen en struiken.

Koor Enjoy bij

Dageraadsviering in Angeren

ANGEREN - Pasen is het feest van het licht. Wat is dan mooier dan tijdens de zonsopkomst het licht te verwelkomen. Dat gebeurt op paasmorgen om 6.00 uur, ja u leest het goed, tijdens de Dageraadsviering in en rond de Sint-Bavokerk in Angeren.

Aan de hand van beelden, liederen en verhalen wordt het paasverhaal tot leven gebracht waarna op de dijk de zonsopkomst zal worden aanschouwd. Dit onder de muzikale klanken van koor Enjoy uit Driel. De viering wordt afgesloten in de Sint-Bavokerk en daarna is er een gezamenlijk ontbijt. Komt u ook naar deze bijzondere dienst? Dit moet u een keer hebben meegemaakt.
Voor Enjoy is het na het ontbijt tijd om richting Driel te rijden voor de paasviering in de RK-kerk in Driel om 11.00 uur.

Paasontbijt bij Albert Heijn Huissen

HUISSEN - Voor het zesde jaar op rij hebben we voor u weer een lekker en gezellig paasontbijt georganiseerd. In samenwerking met Friesland-Campina zorgen wij voor een goed belegd broodje en een heerlijk sapje. Natuurlijk staat er ook een lekker kopje koffie of thee voor u klaar.

De vrijwilligers van scouting vereniging De Dannenburcht hebben voor de jonge klanten onder ons weer een fantastisch schminkteam samengesteld. Dit alles vindt plaats op zaterdag 26 maart tussen 9.00 en 12.00 uur, in de verwarmde tent op onze ruime parkeerplaats.

Paasinkopen doen is bij ons geen straf, want in onze sfeervolle paaswinkel kunt u onder het genot van allerlei lekkere hapjes uw inspiratie op doen voor een geslaagd paasfeest. Onze medewerkers hebben door de winkel heen heerlijke proeverijen voor u klaar staan.

Bent u toch nog wat vergeten? Eerste en tweede paasdag zijn wij van 10.00 tot 19.00 uur geopend!

Finale KNVB-beker G-voetbal bij Jonge Kracht

Finale KNVB-beker G-voetbal bij Jonge Kracht

HUISSEN - Op zaterdag 26 maart zal bij v.v. Jonge Kracht in Huissen de finale van de KNVB-beker voor G-voetballers plaats vinden.

Deze dag zullen de volgende zeven teams uit de eerste klasse strijden om de KNVB beker: Eendracht G1; Jonge Kracht G1; ATC'65 G1; Rigtersbleek G1; Hatert G1; Zelhem/Zelos G1 en De Esch G1.

Het toernooi begint om 10.00 uur op sportpark Schalkshof Bloemstraat 93 Huissen.De districtsfinale is om 12.40 uur. Kom gerust een kijkje nemen om deze mannen en vrouwen aan te moedigen.

Informatieavond autisme

BEMMEL - Op dinsdagavond 29 maart verzorgen Esther Ruhe van Zorgboerderij De Groote Locht en Diana Guldenaar van Rosemarijn Gezinsbegeleiding een ouderavond waarbij informatie wordt gegeven over: Wat is autisme? en Wat betekent dat voor de opvoeding?

De aanvang is 20.00 uur p[ de locatie: Zandsestraat 20A in Bemmel. Entree is gratis. Graag opgeven vóór 25 maart via e-mail of telefoon: esther@degrootelocht.nl; 0481 4622884 / 06-22215575.

Poep op de stoep

BEMMEL - Of liever gezegd Geen poep op de stoep. Want onder die naam organiseerden de bewoners van de Teselaar vorig jaar een actie tegen de overdadige hoeveelheden hondenpoep op hun stoep. En nu, een jaar later?

Het resultaat mag er zijn. Bijna alle hondenbaasjes gaven gehoor aan de oproep. Dus al een jaar lang genieten de bewoners van de Teselaar van schone stoepen. Hoewel, een enkel hondenbaasje maakt wel eens een vergissing. En die plastic zakjes met inhoud? Kunnen die ook mee naar huis? Uiteindelijke neem je je hond zelf ook mee naar huis. Maar verder: nog steeds een grote teruggang in het aantal onverhoopte hondendrollen. Geweldig! Dank aan alle honden baasjes die hopelijk zo door blijven gaan!

Paaswake in
Bemmel

BEMMEL - Op zaterdagavond 26 maart om 21.00 uur vindt de paaswake plaats in de protestantse kerk van Bemmel, Oude Kerkhof 13.

De verrijzenis van Christus wordt gevierd met het binnendragen van nieuw paaslicht. Dat licht verdeelt zich over de kleine kaarsjes van alle aanwezigen. Oude profetieën worden gelezen en bezongen. Voorgangers zijn ds. Klaas Touwen en jongerenwerker Marije Klijnsma.

Muzikale medewerking wordt verleend door seniorenorkest The Young Once onder leiding van Lucie Gieles. Dit is een gezamenlijke viering van de gemeenten Angeren, Bemmel en Gendt-Doornenburg.

Expositie boekdrukkunst in bibliotheek Huissen

HUISSEN - Ter gelegenheid van 100 jaar bibliotheek in Gelderland werden in het atelier van Ellen Baptist 100 vellen op geschept papier gedrukt. Ze zijn te bezichtigen tijdens de expositie in de bibliotheek in Huissen, markt 13.

Van woensdag 30 maart tot 29 april laat de bibliotheek werk zien van de grafiek-cursisten van Ellen Baptist. Op de expositie zijn prenten op geschept papier in diverse technieken te zien. Daaronder zijn ook bladen met een enkele letter, een woord, of gedicht te bewonderen. Het spelen met pers inkt en papier heeft een grote variatie aan prachtige kunstwerken opgeleverd!

De deelnemertjes aan het KinderKunstAtelier De Juliaan laten zien dat ook kinderen prachtige druksels kunnen maken. En daarbij hebben ze ook nog zelf een schitterende doos gemaakt waarin ze hun werk kunnen bewaren!

Het KinderKunstAtelier De Juliaan is periodiek geopend op telkens een aantal woensdagmiddagen. Inlichtingen : tel 0651417640 Anja Bourgondiën en 0622984941 Ellen Baptist en via e-mail: dejuliaan@outlook.com.

De expositie opent met de gratis workshop: DRUK ME DAN ALS JE KAN Woensdagmiddag, 30 maart om half twee beginnen we. Er staat een echte drukpers klaar met mooie losse letters,verder drukinkt, inktroller, papier. Genoeg dus om een woord te drukken: je naam, de naam van je vriend of vriendinnetje, of zomaar een gek woord. Papier is er genoeg, dus kom en merk hoe leuk het is om zélf iets te drukken! En natuurlijk mag je je zelf gedrukte kunstwerk ook mee naar huis nemen. Als er plaats over is mogen de grote mensen het ook eens proberen!

Open Dag St. Jozef Gendt en St. Jozef Lent geslaagd!

REGIO - RijnWaal Zorggroep had afgelopen zaterdag 19 maart op de locaties St. Jozef Gendt en St. Jozef Lent haar deuren open staan voor publiek. De Open Dag is een initiatief van 15 regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn. In het hele land hadden diverse zorgorganisaties hun deuren open staan voor iedereen die geïnteresseerd is.

Tijdens deze open dag hebben de bezoekers kunnen ervaren hoe zorg, welzijn en wonen in zijn werk gaat bij RijnWaal Zorggroep waar ook de thuiszorg van RijnWaal Zorggroep onderdeel uit maakt. De medewerkers, bewoners en vrijwilligers stonden de bezoekers persoonlijk te woord. Tevens was er gelegenheid om een kijkje te nemen op diverse afdelingen en in de appartementen.

In het Wooncentrum St. Jozef in Lent waren ook diverse workshop te volgen, zoals zitdansen, schilderen en bloemschikken. Eén van koks was aanwezig om uitleg te geven over onze restaurants van de Zorggroep en wat er zoals mogelijk is met maaltijden aan huis. In Wooncentrum St. Jozef Gendt, gevestigd in het Hof van Breunissen, waren ook de lokale maatschappelijke organisaties te vinden zoals, Tafeltje Dekje, SWL en het SWOG waren vertegenwoordigd met een informatiepunt. Ook ondersteunende diensten als de kapper, mondhygiënistenpraktijk ‘Dental Fit’ en Hoorzorg Janssen, gevestigd in het Hof van Breunissen, waren aanwezig.

RijnWaal Zorggroep bedankt via deze weg alle bezoekers voor hun interesse en kijkt terug op een succesvolle open dag. Wilt u meer weten over RijnWaal Zorggroep, neem dan gerust contact op met de Klantenservice, 0481-470660 of stuur een mail naar klant@rijnwaal.nl, www.rijnwaal.nl.

Paasvuur Gendt

GENDT - Naast de gezongen kruisweg Slepend door Jeruzalem zal Jongerenkoor Remember dit jaar ook weer het traditionele paasvuur in Gendt organiseren tijdens het paasweekend 26 en 27 maart.

Zaterdag 26 maart beginnen de voorbereidingen voor het paasvuur en kunnen mensen uit de wijde omgeving snoeihout komen brengen naar de polder in Gendt. De locatie van het paasvuur is in de buurt van de Steenfabriek De Zandberg (Polder 8).
Heeft u ook uw tuin net voorjaarklaar gemaakt, dan kunt u uw snoeihout vanaf 6:30 uur ’s ochtends komen brengen, hoe meer hoe beter!
Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van het paasvuur is altijd welkom.
Zondag 27 maart vertrekken we om 20:00 uur met een lampionnenoptocht vanaf de kerk in Gendt (Nijmeegsestraat 2) onder de muzikale klanken van Schutterij St. Sebastianus naar het paasvuur.
We nodigen u en uw kinderen van harte uit om met een lampion mee te lopen of om u te komen warmen aan het paasvuur in de Gendtse polder.
Bij vragen over het paasvuur of het brengen van hout, kunt u contact opnemen met Lian Oppers, tel. nr. 06-30268781/mail secretariaat@jongerenkoorremember.nl

Paul van Hooff en zijn 'Guus'

DOORNENBURG - Op zijn Moto Guzzi V7 (Guus) uit 1975 reed Paul van het noordelijkste punt in Alaska (Prudoe Bay) richting het zuidelijkste punt in Argentinië (Ushuaia). In een rechte lijn is dat 15287 km. Over de Pan American Highway is het 43.000 km. Paul maakte er uiteindelijk een reis van 60.000 km van. Hij was 7 jaar onderweg en beleefde de meest onverwachte avonturen. Hij schreef er een avontuurlijk en openhartig boek over; 'Man in het zadel'.

Paul komt naar het clubhuis van MCKO in Doornenburg om over zijn bijzondere reis te vertellen, hoe hij tot zijn beslissing kwam om alles achter zich te laten en het avontuur tegemoet te gaan. We kunnen rekenen op een mooi verhaal met prachtige foto's van de belevenissen tijdens zijn motorreis door Amerika.

1 april 2016, aanvang 20:30 uur. Motor Club Kort Oisterwijk Vijzelpad 13 6686BV DOORNENBURG. Het clubhuis is vanaf 20:00 uur geopend, de koffie staat klaar . Toegang is gratis.

Mooie resultaten bereikt met 8UO

REGIO - Bij 'Acht uur Overwerk voor het goede doel' 8UO op 18 maart hebben diverse ondernemers zich belangeloos ingezet om een groep vrijwilligers te helpen met enkele vraagstukken op het gebied van organisatie, communicatie en design.

Voor Overbetuwe en Lingewaard organiseerde de Oost-Betuwse Uitdaging deze avond van het internationale event (www.8-i.org)!

Er zijn mooie verbindingen gelegd en concrete afspraken gemaakt voor de nabije toekomst over samenwerking en inzet. Door een avond zo intensief naar elkaar te luisteren en diverse wegen te verkennen ontstond (meer) begrip, inzicht, samenwerking en waardering voor elkaars wensen en mogelijkheden. Een mooi effect!

Op de website www.oostbetuwseuitdaging.nl staat meer info over het evenement en de betrokkenen.

Winkeliersvereniging De Zilverkamp

HUISSEN - Paaszaterdag! Er komt een paashaas langs, je mag een eigen vogelnestje maken en je kunt met de paashaas op de foto.

Weer een gezellige activiteit voor alle leeftijden. Kom dus gewoon langs en profiteer van de gezelligheid! Zaterdag 26 maart tussen 10.00 tot 13.00 uur. Meer informatie staat op www.facebook.com/winkelcentrumdezilverkamp.

23 / 32

24 / 32

25 / 32

26 / 32

Durf je pasen met ons te vieren?

ANGEREN - Durf je pasen met ons te vieren? Het Paasmysterie speelde zich af in de vroege ochtend van 27 maart bij de Sint-Bavokerk in Angeren. Om die sfeer zelf te ervaren, organiseren we iets waar je zeker bij wilt zijn met pasen.

Je moet wel vroeg je bed uit: om 6.00 uur vóór het licht komen wij bij elkaar om samen het Paasmysterie te beleven. Dit gaan we doen aan de hand van beelden, liederen, doormiddel van verhalen en opdrachten beleven we de laatste weg van Jezus. De omgeving wordt sfeervol verlicht. Eerst met kunstlicht, en vervolgens kijken we op de dijk hoe de zon op komt. Na een korte viering sluiten we gezamenlijk af met een heerlijk ontbijt (rond 08.30 uur). Het koor Enjoy uit Driel zal de zang verzorgen. Iedereen is welkom. De kerk is open vanaf 5.30 uur.

Bloesem-fietsdrive in Gendt

GENDT - De voorbereidingen voor de volgende bloesem-fietsdrive zijn weer begonnen. Het uitgangspunt daarbij is een sportieve en gezellige ontmoeting van zowel club- als thuisbridgers. Er worden zeven ronden gebridged, met telkens een ontspannen(de) verplaatsing op de fiets naar de volgende locatie.

Deze drive vindt plaats op zaterdag 23 april. In zeven horeca-locaties in en rond Gendt wordt gebridged en onder begeleiding gaat men per fiets naar de volgende locatie. De afstand is telkens 4 tot 5 km; in totaal 25 tot 30 kilometer. De dag begint met de aanmelding vanaf 9 00 uur bij café De Klok, Marktstraat 2 in Gendt en rond 17.30 uur worden de uitslagen bekend gemaakt. De kosten zijn 46,00 per paar, inclusief een lunch. Uiteraard zijn er weer smakelijke prijzen te winnen.

Verdere informatie staat op www.fietsdrive.nl. Aanmelden graag zo snel mogelijk om teleurstellingen te voorkomen, want het aantal inschrijvingen is begrensd. Na inschrijving en ontvangst van de betaling ontvangt men per mail een bevestiging met de verdere informatie.

Praktisch verkeersexamen Pius X Bemmel

BEMMEL - In samenwerking met de politie, gemeente Lingewaard en de verkeersouders van de Pius X zal op vrijdag 8 april het praktisch verkeersexamen worden gereden door de leerlingen van groep 7 van basisschool Pius X uit Bemmel.

Nadat de fietsen door een medewerker van Tweewielerspeciaalzaak Hermans zijn gekeurd of ze voldoen aan de eisen van de wegenverkeerswet zullen de leerlingen op donderdag 7 april het theorie examen afleggen.

De kinderen zullen op vrijdagochtend 8 april vanaf circa 8.45 uur van start gaan en zullen een route afleggen in en rond Bemmel. De route is voorzien van oranje routebordjes en de kinderen zijn duidelijk zichtbaar door de genummerde vestjes van 3VO. Op de route zullen ouders staan om de kinderen te beoordelen op het fietsgedrag. Op basis hiervan zal aan het eind geëvalueerd worden of de kinderen wel of niet geslaagd zijn.

Rommelmarkt waar muziek in zit

HUISSEN - Muziekvereniging Volharding uit Huissen gaat weer wat extra gelden genereren door het houden van een rommelmarkt. Deze gaat plaatsvinden op zondag 17 april in de zaal van het Zandse Gemeenschapshuis aan de Van Wijkstraat 31.

De inrichting van de tafels kan vanaf 10.00 uur door huurders van een tafel tegen 10,-. De verkoop start om 11.30 uur en duurt tot 17.00 uur. De entree bedraagt 1,-. Tussendoor is er een aantal trekkingen uit de entreebewijzen voor wat leuke prijzen. Op zaterdag 16 april kan men tussen 13.00-18.00 uur spullen afgeven bij het Gemeenschapshuis. Als men op een ander moment spullen voor de rommelmarkt kwijt wil, kan men zich daarvoor aanmelden via de website info@volhardinghuissen.nl. Een telefoontje naar 026 3250361 kan ook.

Clubkascampagne

Volharding doet ook mee aan de Clubkascampagne van de Rabobank en kan de stemmen heel goed gebruiken. De muziekvereniging moet namelijk alle zeilen bijzetten om het hoofd boven water te houden wat de financiën betreft. Naast de grote Kermisverloting en Donateursactie is de Rommelmarkt een extra bron van inkomsten die de vereniging dringend nodig heeft, terwijl deze activiteiten eigenlijk weinig met muziekmaken van doen hebben, maar wel noodzakelijk zijn.

Gelukkig gaat het met de muziekvereniging nog best goed vergeleken met zusterverenigingen in de regio die vaak kampen met leegloop wat leden betreft. Voor 5 mei gaat Volharding zich ondertussen weer voorbereiden op een mooi Bevrijdingsconcert dat in de stadskerk in Huissen gegeven gaat worden.

Paaseieren zoeken in de wijk De Zilverkamp

HUISSEN - Op zaterdag 26 maart houdt wijkvereniging De Zilverkamp het jaarlijkse paaseieren zoeken! Voor groot en klein, iedereen is welkom, zowel leden als niet-leden. Om 9.30 uur verzamelen we aan de achterzijde van sporthal De Brink.

De paashaas heeft ons laten weten dat hij dit jaar drie zoekgebieden gaat maken. Een voor de allerkleinsten van 0-3 jaar, een veld voor de kleuters van 4-6 jaar en voor de superspeurders van 7 jaar en ouder is er een nog uitdagender zoekveld. Dus ongeacht je leeftijd, iedereen kan zoeken en vinden! We beginnen traditioneel met het paashaas lied alvorens op te splitsen. Tip: Neem een plastic zak(je) of mandje mee waar je de gevonden eitjes in kunt bewaren. Na het zoeken op de diverse veldjes is er binnen in De Kuul voor de kinderen een beker limonade en de gelegenheid tot knutselen. Onder leiding van Annemieke maken we ook dit jaar weer een leuke paasknutsel! Voor de ouders/begeleiders is er een kop koffie of thee.
Psssttt, niet verder vertellen, maar wij hebben uit betrouwbare bron vernomen dat de paashaas ook komt. Met zijn vriend de paaskip en het paaskonijn.

Wandelen met 'Nooit te Ver'

HUISSEN - De Huissense wandelsportvereniging Nooit te ver heeft de zaken weer helemaal op een rijtje staan voor het komende wandelseizoen .Met trots kan weer uitgekeken worden naar een tweetal evenementen die voor dit jaar weer op het programma staan.

De 2e Zwanentocht is op maandag 16 mei 2016 (2e Pinksterdag)De afstanden zijn 5 – 10 – 15 – 25 – 40 km. Een uitstekende voorbereiding voor de wandelaars die de100e Nijmeegse vierdaagse loopt, maar ook leuk voor de" kleine" wandelaars.

De 37e avondvierdaagse is dit jaar van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 juni. Als vereniging lopen wij 13 tochten per jaar. De meeste wandeltochten (11x) zijn op zondag. We vertrekken dan met de bus om 9.30 uur en rond 17.00 uur weer thuis.

Dit jaar gaan we op zaterdag 23 april wandelen in Scheveningen 'De Zeemansloop', een mooie tocht over de promenade met een prachtig uitzicht over de zee. De traditionele klompenmars is op zaterdag 22 oktober de pegasustocht in Wekerom. Wie kan, loopt de 10 km op klompen en het kledingvoorschrift is deze dag een boerenkiel. We hebben dan vaak veel bekijks onderweg.

Nooit te ver doet ook mee met de Rabo Club Actie. Voor een kleine vereniging valt het niet mee om boven in het klassement te eindigen, maar we hopen dat Rabo-leden ook aan ons hun stem willen geven. Alle steun is welkom. Meer informatie over deze vereniging staat op www.ntvhuissen.nl.

Stemmen op Alarmfase 3

BEMMEL - Ook dit jaar verdeelt Rabobank Oost Betuwe weer een gedeelte van de winst over verschillende clubs die meedoen aan de Rabobank Clubkas Campagne. Leden van deze bank mogen vijf stemmen verdelen onder de clubs die zij een warm hart toedragen. Hoe meer stemmen, hoe meer geld voor de clubkas.

Al bijna twintig jaar is Alarmfase 3 te vinden op dweildagen, festivals en feestjes. De setjes die ze spelen zijn een combinatie van muziek, show en gezelligheid. In het zonnetje of de regen, 's ochtends vroeg of midden in de nacht, een kwartiertje of de hele dag: enthousiasme is er altijd! Behalve liefde voor muziek speelt ook vriendschap een belangrijke rol binnen de club. Ze proberen muzikaal gezien het uiterste uit zichzelf te halen, maar er is ook altijd ruimte voor een 'stukske leut'.

Afgelopen jaar was één groot feest en ook de komende tijd belooft veel goeds. Zo staan nieuwe kleding, een reis naar het buitenland en het vieren van het 20 jaar bestaan op de planning voor deze club. De leden kijken hier erg naar uit, maar kunnen alle hulp gebruiken bij het sparen voor deze plannen! Tot en met 30 maart kunnen leden van de Rabobank stemmen. Wilt u uw stemmen nog verdelen? Doe dat dan snel!

Leden van de Rabobank Oost Betuwe hebben een brief ontvangen met meer instructies over het stemmen voor de Clubkas Campagne. Kijk voor meer informatie over Alarmfase 3 op www.alarmfase3.nl of www.facebook.com/alarmfase3.

Gratis trainingen badminton

BEMMEL - Kent u, of bent u, wellicht zelf iemand die recreatief met vrienden zelfstandig een hal huurt en lekker een uurtje badminton speelt? U zult vast wel eens de behoefte hebben gehad om een training te volgen en daarmee nog wat meer vaardigheden op te pikken. Deze kans bestaat nu bij badmintonclub Bemmel’72!

Gedurende 3 avonden kunt u gratis en vrijblijvend een training volgen door een door de Nederlands Badmintonbond gediplomeerde trainer om zo uw spel verder te verbeteren. U bent daarna tot niets verplicht maar het staat u uiteraard vrij om vervolgens lid te worden of een 10-rittenkaart te kopen à 50,=

De trainingen vinden plaats op 6, 13 en 20 april van 20:30-21:30 uur in sporthal De Heister. Meldt u wel even aan via info@bcbemmel.nl of neemt contact op met Maurice ter Hark op 0481 459088.

Meer informatie staat op: www.bcbemmel.nl en op www.facebook.com/BcBemmel72.

Twee maal Gelders kampioen vendelen

ANGEREN/GAANDEREN - Op zondag 20 maart werd het jaarlijks Gelders Kampioenschap Indoor Vendelen georganiseerd door St. Martinus te Gaanderen. St. Bavo gaat met de jeugd en senioren vendeliers hier naar toe.

De jeugdvendeliers, Kim Molthoff en Gwenn Reijmers zijn als eerste aan de beurt en behalen 17,5 punten. Dit is goed voor een 1e prijs en tevens Gelders Kampioen in hun klasse.

De senioren, Glenn Puntman, Michel 'Balduk, Lennard Wezendonk, Tom Loeters, Wouter Ruijsch, Bjorn Buurman, maar ook Kim en Gwenn (die doen voor het eerst mee met de senioren) gaan eerst voor het klassiek vendelen. Zij behalen met 19 punten een eerste prijs.

Daarna gaan Tom, MIchel, Wouter en Bjorn nog voor het acrobatisch individueel. Michel eindigt op de 17e plaats, Bjorn op de 6e, Wouter op de 4e en Tom wordt 1e. Tevens is Tom hierbij ook Gelders kampioen!

Het was een zeer geslaagde dag om met zulke mooie prijzen naar huis te gaan.

Wie er zin in heeft om dit ook mee te maken met het vendelen, je bent van harte welkom op elke woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur in het Dorpshuis te Angeren.

Sponsor bedankt

BEMMEL - Meiden B2 van volleybalvereniging Tweestroom willen Yorick Albers van Y.Albers Installatietechniek te Bemmel bedanken voor de mooie sweaters en volleyballen.

Op de foto van links naar rechts:Floor, Manon, Yorick, Sam en Anne, Janne, San-Yee, Guusje, Amber en Lena.

Jeu de Boulesclub zet teams in de bloemetjes

HUISSEN - Jeu de Boulesclub Lingewaard heeft afgelopen zaterdag de twee competitieteams in de bloemetjes gezet. Als afsluiting van de wintercompetitie speelden beide teams thuis op het Kampstuk in Huissen. Beide teams spelen in de 4e klasse van de NJBB.

Omdat het tweede team kampioen is geworden, kregen deze spelers een bloemetje overhandigd tijdens een gezellige slotavond. Met 100 leden is de Jeu de Boulesclub een vereniging die niet meer is weg te denken in Lingewaard. Daarom is het extra leuk dat ook op sportief gebied deze vereniging in de prijzen valt.

Heel Julianahof bakt

GENDT - Om de spaaractie van de gezamenlijke winkeliers Julianahof Gendt mooi af te sluiten hebben we in samenwerking met Grand café NR 19 een leuke bakmiddag georganiseerd met de kinderen van de BSO uit Gendt.

Voor alle 20 kinderen was er een heerlijke pannenkoek die ze zelf mochten versieren met van allerlei lekkers en natuurlijk heerlijk mochten opsmikkelen.

Dit was een hele leuke afsluiter van de gezamenlijke actie van de winkeliers Julianahof Gendt ""Heel Julianahof bakt""

30 / 32

Rowenna,
op 27-03-2016 mag iedereen weten dat ook jij SARAH zult heten.
En natuurlijk nog vele jaren gewenst......

Hieperdepiep Hoera!
Op 3 april wordt onze lieve Tara 4 jaar.
Heel veel plezier op de basisschool!

Dikke kus
Papa, Mama, Bo & Tess

Op 2 april wordt ons kleine vriendje Sem alweer 1 jaar.
Hieperdepiep Hoera lieverd!
Liefs Joost, Cindy,
Bo, Tara & Tess

op 22 maart wordt mijn allerbeste vriendin Anita 50 jaar
Hartelijk gefeliciteerd met deze
mijlpaal

Hartelijk gefeliciteerd Mama en Papa
met jullie 12.5 jarig trouwdag.
Liefs en een dikke kus
Mayla en Indy

Hoera!
Op 21 maart is onze
lieve opa weer jarig
Gefeliciteerd
Ryan Fenna en Dani

Het is echt waar,
Kelly is eindelijk 18 jaar!
Nu lekker zuipen!
Kusjes uit Huissen

Deze jonge meid wordt 29 maart
30 jaar oud.
Maak er een leuke en mooie dag van.
Veel liefs
De boys, Pa en Ma en je Ex

Hiep hiep hoera,
Laura wordt op 21 maart 5 jaar.
Dikke knuffel papa, mama en x van Koen

Hiep hiep hoera
24 maart wordt Timmy van Alst 3 jaar!
Gefeliciteerd,
veel liefs mama en papa X

Hiep Hiep Hoera,
Daan 4 jaar!
Nu mag je eindelijk naar de
basisschool!
Heel veel plezier!
Veel liefs opa en oma Bemmels

Deze lieve meid is vorige week 4 jaar geworden!
Gefeliciteerd en veel plezier op de basisschool!
Liefs papa, mama & Laura

Deze lieve meid Britt wordt
donderdag 24 maart alweer 9 jaar.
Veel liefs Opa, Oma, Stijn en Eva

Lanna Thai Medische Massage Therapie, een goed alternatief bij spierklachten

OOSTERHOUT - Lanna Thai Medische Massage Therapie is in 2013 gestart in Deurne en heeft sinds kort een tweede locatie in Nijmegen-Noord. Hier kunt u terecht als u last heeft van uw spieren. Vastzittende spieren zijn een veelvoorkomend probleem waar je soms maar moeilijk vanaf kan komen.

Eigenaresse Jiraporn Kitprayoon, heeft acht diploma's voor Traditionele Thaise Medische Massage van de bekende Wat Pho massageschool in Bangkok. Afgelopen jaar heeft ze de opleiding Tok Sen afgerond, dit is een techniek om met een houten hamer en beiteltje de spieren los te maken.

De mensen die ze behandelt lopen vaak al lang rond met spierproblemen en hebben veel baat bij de traditionele Thaise medische massage om van hun klachten af te komen. Het spierstelsel is een complex geheel en het probleem hoeft niet altijd op dezelfde plek te zitten als waar de klacht tot uiting komt. Jiraporn Kitprayoon doet alle behandelingen zelf en is gespecialiseerd in het lokaliseren en behandelen van spierproblemen. Het resultaat is dat mensen na behandeling vaak weer soepeler en met minder of geen pijn kunnen bewegen.

Thaise massage voorkomt en verhelpt zowel lichamelijke als psychische klachten en stimuleert de bloedsomloop en het lymfesysteem waardoor men weer energie krijgt. Chronische vermoeidheid, rug- en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding kunnen door Thaise massage worden verholpen. Het zorgt voor versoepeling van de weefsels (huid, spieren, zenuwbanen en gewrichten) en verbetert de bloedcirculatie.

Er zijn allerlei soorten massage mogelijk bij Lanna Thai Medische Massage Therapie. Meer informatie is te vinden op de uitgebreide website www.lannathaimassage.nl. Behandeling is altijd volgens afspraak.

Lanna Thai Medische Massage Therapie, Anton van Duinkerkenstraat 23 5751 XK Deurne; Denariusstraat 3 6515 DC Nijmegen; T 06 54252505; E: info@lannathaimassage.nl; www.lannathaimassage.nl.

Elk persoon reageert anders op 'gezond' voedsel: 'grote verschillen'

BEMMEL - Wat voor de een 'gezond' voedsel is, hoeft dat voor de ander niet te zijn. Het hangt er maar vanaf wanneer je eet, hoeveel je sport en slaapt, maar vooral de darmflora doet ertoe. Dat is nu voor het eerst wetenschappelijk en overtuigend aangetoond in een omvangrijke Israëlische studie met in totaal duizend proefpersonen.

Wat bij de een de bloedsuikerspiegel omhoog jaagt, doet dat bij de ander veel minder of zelfs omgekeerd. De onderzoekers staan verbaasd van de grote verschillen tussen individuen. Er zijn weinig 'gemiddelde' mensen, blijkt nu. Eén van de proefpersonen kreeg zelfs absurd veel bloedsuikers door het eten van tomaten. Zo kan "verkeerde voeding" ook lichamelijke klachten veroorzaken omdat het je lichaam verzwakt.

In de workshop op 10 mei ga je op zoek naar voedsel wat jouw lichaam verzwakt. Je gaat een heel persoonlijke lijst maken met voedsel wat je het beste kunt mijden of waar je in beperkte hoeveelheid van kunt innemen. En dat is niet altijd het voor de hand liggende suiker, vet of koolhydraten. Maar misschien voor jou wel appels, tomaat of melk. Dit gaat niet over lijnen en afvallen maar over hoe je jezelf beter/fitter kunt voelen.
Je leert hoe je thuis of in de supermarkt kunt testen of iets geschikt voor je is of juist niet. Dit leer je doormiddel van 2 kinesiologische vingertesten en T.O.M-test. Deze zijn snel, makkelijk en onopvallend toe te passen. Ook geschikt voor sporters. Meer informatie staat op www.manonspaan.nl.

Clubkas Campagne: Stem op uw favoriete club!

BETUWE - De Rabobank Clubkas Campagne start weer! Voor veel verenigingen een periode waar naar uitgekeken wordt. Door op hun club te stemmen kunnen leden van Rabobank Oost Betuwe hun favoriete club helpen. Iedere stem is geld waard!

Particuliere leden van Rabobank Oost Betuwe kunnen van 16 tot en met 30 maart 2016 weer stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs. Net als voorgaande jaren stelt de bank met de Rabobank Clubkas Campagne een deel van de winst beschikbaar voor het lokale verenigingsleven. Stemmende leden bepalen hoe een bedrag van € 75.000,- verdeeld wordt over de deelnemende verenigingen en stichtingen.

Hoe werkt het?

Ieder lid mag van 16 tot en met 30 maart 2016 in totaal vijf stemmen uitbrengen op zijn of haar favoriete verenigingen. Elke stem is geld waard. Dus hoe meer stemmen een vereniging of stichting krijgt, hoe meer geld dit oplevert. De leden die mogen stemmen, worden hiervoor uitgenodigd en ontvangen een persoonlijke code en uitleg over de stemprocedure. Wilt u weten op welke clubs u kunt stemmen? Kijk op www.rabobank.nl/oostbetuwe.

Bekendmaking stemresultaten

Tijdens de Clubavond op donderdag 21 april, wordt de uitslag van de stemming bekend gemaakt. Tijdens deze feestelijke avond worden de winnende verenigingen in het zonnetje gezet. Naast de bekendmaking van de stemresultaten stelt Rabobank Oost Betuwe een extra geldbedrag ter beschikking voor de winnaar van de promotiecampagne: de vereniging die op de meest originele manier de Rabobank Clubkas Campagne onder de aandacht bracht bij de leden van de Rabobank.

Woonwensen worden werkelijkheid

GENDT - Mag ik mij even kort voorstellen? ik ben Paul Sessink en ben ruim 25 jaar geleden begonnen in een schuurtje en uitgegroeid tot een mooie showroom van 1200 mtr2 aan de Langstraat 269 in Gendt. Dit is een sfeervolle oude timmerfabriek met inpandige werkplaats en een 4 tal werknemers met ieder hun talenten die uw woonwens werkelijk kunnen maken.

Standaard meubelen zijn in beperkte modellen en maatvoeringen leverbaar en is dit vaak net niet wat je zoekt. Meubelen op maat maken is steeds meer van deze tijd en hiervoor kun je bij ons uitstekend terecht.

Vooral indeling en het model van een tv meubel is een onderwerp die veel klanten bezig houdt. Als wij maten hebben van uw apparatuur en de maximale afmeting van de kast maken we onder het genot van een kopje koffie of thee tekeningen voor u .

Wij denken graag mee en adviseren u qua vormgeving, materiaalkeuze en ook hoe we iets kunnen vereenvoudigen waardoor wij u prijstechnisch blij kunnen verrassen. Wij zijn vooral sterk in eiken en mdf op kleur gespoten meubelen.

Ook zijn tafels-op-maat een populair item en hebben we een royaal aanbod showmodellen in onze winkel staan. Zowel strak vormgegeven tot robuust geleefd eiken met stalen industrieel onderstel.

Deze modellen kunnen wij voor u op maat maken maar ook "eigen" modellen reproduceren wij naar wens.

Al onze showmodellen in onze winkel leveren wij met 15% korting en kunt u snel in huis hebben.

2de paasdag open van 12.00 tot 17.00 uur.

Sessink Wonen, Langstraat 269, 6691EE Gendt, 0481-423134. www.sessinkwonen.nl

Pasen & Coop Bemmel

BEMMEL - Op vrijdag 25 maart is er bij alle Coop winkels een thema genaamd kom proeven. Kom proeven is de uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met het lekkere & unieke paasassortiment dat Coop te bieden heeft.

Op deze dag zal er tussen 10.00 en 19.00 uur tal van lekkers te proeven zijn om u te inspireren voor de lekkerste paasbrunch, Hiernaast zullen er op deze dag spectaculaire extra aanbiedingen terug te vinden zijn in de winkel.

Naast tweede paasdag is de Coop in Bemmel dit jaar ook eerste paasdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op beide paasdagen zijn er weer extra aanbiedingen om uw paasontbijt of brunch tot een groot en voordelig succes te maken.