GN Arnhem

4 juni 2016

GN Arnhem 4 juni 2016


Een speciale onderscheiding voor ambassadeur Jesse Nieuwenhuis

ARNHEM - Ziekte vergeten en even genieten van een dag ontspanning en plezier. Jesse Nieuwenhuis uit Arnhem heeft hier samen met het hele gezin afgelopen zaterdag 21 mei van kunnen genieten tijdens de jaarlijkse ambassadeursdagen van Stichting Opkikker om ze te bedanken voor hun inzet voor Stichting Opkikker.

Jesse Nieuwenhuis heeft zelf in het verleden een Opkikkerdag meegemaakt. Deze dag betekende zoveel, dat Jesse Nieuwenhuis besloot betrokken te blijven bij Stichting Opkikker middels het ambassadeurschap. Op die manier wil Jesse Nieuwenhuis graag wat betekenen voor gezinnen in een soortgelijke situaties.

Een heel speciaal moment voor Jesse Nieuwenhuis vond plaats tijdens een bijzondere ceremonie. Jesse Nieuwenhuis kreeg namelijk, net als alle andere kinderen die afgelopen jaar ambassadeur zijn geworden, een echte onderscheiding tijdens een heuse lintjesregen.

Naast een enorm dank je wel, die Stichting Opkikker uitspreekt door middel van de Ambassadeursdagen, is de dag ook uitermate geschikt voor lotgenotencontact en is het voor veel gezinnen een jaarlijks lichtpuntje om er weer tegen aan te kunnen in de situatie waarin ze vaak nog steeds verkeren. Langdurige ziekte vraagt immers van heel het gezin een enorm doorzettingsvermogen en een stukje afleiding op zijn tijd kan dan nét dat beetje extra energie geven!

Stichting Opkikker is geheel zelfstandig en afhankelijk van zakelijk en particulier initiatief. Meer informatie over het werk van Stichting Opkikker staat op www.opkikker.nl.

Braderie en rommelmarkt

ARNHEM - Op zondag 12 juni van 10.00-18.00 uur is er een rommelmarkt en een kinderkleedjesmarkt met diverse kramen.

Het rad van avontuur wordt er gedraaid met mooie prijzen en er zijn diverse cultuursnacks. Alles vergezeld van de muzikale klanken van dj Pascal. De entree is gratis en er zijn diverse parkeerplaatsen (ook gratis). Iedereen is welkom bij De Malburcht aan de Graslaan 97c in Arnhem.

informatieavond over overstap naar MBO/HBO

ARNHEM - Hoe zorg je dat je goed voorbereid de overstap naar MBO/HBO maakt? Op 7 juni verzorgen AIC Arnhem en het Steunpunt Autisme Arnhem een avond voor jongeren met autisme die de overstap gaan maken van V(S)O naar MBO en HBO.

Aan het woord komen jongeren die de overstap hebben gemaakt en inmiddels al een jaar of langer met een opleiding bezig. Zij zullen vertellen waar zij zoal tegen aan zijn gelopen en wat tot succes heeft geleid. Ook een aantal deskundige (ambulant) begeleiders van onder andere Rijn-IJssel en Mariëndael zal ingaan op factoren die er toe bijdragen dat studie en eventuele stages tot een goed einde worden gebracht.

Onderdeel van het programma is gelegenheid tot gesprek en het stellen van vragen. De avond is dinsdag 7 juni, 19.30 tot 21.30 uur in VSO Mariëndael, Middachtensingel 12, Arnhem (in de wijk 'Over het lange water'). Inloop vanaf 19.00 uur; de toegang is gratis, voor consumpties wordt een kleine bijdrage gevraagd. Graag opgeven via aic.gp.arnhem@gmail.com ooder vermelding van 'MBO/HBO'.

Boek Arnhemse kinderboekenschrijver

ARNHEM - In de Kinderboekwinkel van Arnhem heeft de Arnhemse kinderboekenschrijver Hajo Visscher een aantal weken geleden zijn debuut ‘Verdronken geheimen’ gepresenteerd. Visscher woont in Arnhem-Zuid. Verdronken geheimen is voor lezers vanaf tien jaar en wordt uitgegeven door Uitgeverij Clavis.

In het boek vinden Ruben en Isa een usb-stick. Ze nemen de usb-stick mee en lezen thuis het verhaal dat erop staat. Het verhaal op de usb-stick gaat over een Nederlands schip dat op volle zee een boot met bootvluchtelingen tegenkomt. Maar helpt de bemanning van het Nederlandse schip ze wel? Wat doen ze eigenlijk? Ruben en Isa gaan op onderzoek uit naar de waarheid achter het verhaal. Om dat uit te zoeken lopen ze een asielzoekerscentrum binnen. En ze gaan naar de rechtbank. En naar het Scheepvaartmuseum. Zo komen ze tot een verrassende ontdekking. Verdronken geheimen is een spannende ontdekkingstocht door het heden en verleden!

Hajo Visscher, Verdronken geheimen, Uitgeverij Clavis, ISBN 978 90 448 2722 4 (9,95)

Kidz brei- en haakcafé Kronenburg

ARNHEM - Donderdag 9 juni kunnen kids (vanaf 8 jaar) van 15.30 tot 16.30 uur gezellig aanschuiven bij het Kidz brei- en haakcafé in de Bibliotheek Kronenburg.

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen samen breien en haken in de Bibliotheek Kronenburg. Ook als je nog niet zo goed kunt breien of haken ben je welkom. Dominique Struik van wolwinkel 'Draadjes en Zo' helpt je verder op weg. Voor de kinderen staat ook wat lekkers te eten en drinken klaar.

De (gratis) jeugdactiviteit vindt donderdag 9 juni om 15.30 uur plaats in Bibliotheek Kronenburg. Inschrijven voor deze activiteit is niet nodig. Meer informatie staat op www.bibliotheekarnhem.nl/agenda.

Cheap Laminaat viert éénjarig bestaan

ARNHEM – Ook na één jaar is Cheap Laminaat garandeert de goedkoopste laminaatspecialist uit de regio! "Wij hebben diverse soorten vloeren zoals, hout laminaat, tegellaminaat en pvc", aldus eigenaresse Asli Dilsiz.

Cheap Laminaat koopt de producten rechtstreeks vanuit de fabriek zonder tussenpersonen. Hierdoor is Cheap Laminaat gegarandeerd de goedkoopste in de regio. Het bedrijf beschikt ook over een bezorg- en legservice. "U kunt uw bestelling laten bezorgen en laten leggen op elke gewenste locatie door heel Nederland."

"Ik heb een eigen laminaatlijn ontworpen die bij meerdere verkooppunten wordt verkocht". Cheap laminaat heeft bijna elke maand verschillende soorten acties. De actie is de maand juni 2016: laminaat ( 8mm dik) per vierkante meter nu voor maar 10,95 euro, hierbij krijgt u ook nog eens gratis ondervloer bij. Heeft u een product elders toch goedkoper gezien, laat het ons dan even weten en u krijgt het verschil terug.

Cheap Laminaat, Johan de Wittlaan 285, 026-3828662, www.cheaplaminaat.com ook te volgen via facebook: facebook.com/cheaplaminaat.

Topshelf Groningen en Nijmegen

REGIO - Topshelf heeft met IEF Capital overeenstemming bereikt over de aanhuur van de voormalige V&D warenhuizen in Groningen (10.000 m2) en Nijmegen (10.000 m2).

Met de openstelling van het voormalige V&D-pand in Arnhem op 1 mei is de ontwikkeling van de Topshelf departmentstores 2020 ingezet. In september 2016 zal dit proces zijn afgerond en vervolgens gelijk worden geïmplementeerd in Groningen en Nijmegen, met als doel een volwaardig, eigentijds warenhuisconcept, gericht op de Nederlandse consument te presenteren. Hierbij staat winkelen als beleving centraal, waarbij omnichannel uiteraard onderdeel zal zijn van dit concept.
Daarnaast zullen er nog minimaal 4 andere departementstores worden geopend vanaf het najaar 2016 tot en met voorjaar 2017, waarbij de ambitie van Topshelf is om, binnen twee jaar te komen tot een landelijke dekking op basis van minimaal twaalf vestigingen.

Open dag natuurbegraafplaats Heidepol zaterdag 18 juni

ARNHEM - Op een prachtige locatie tussen Arnhem en Ede, nabij Nationaal Park de Hoge Veluwe, ligt natuurbegraafplaats Heidepol. Natuurbegraven is in Nederland een relatief nieuwe vorm van begraven. Een graf op Heidepol heeft eeuwigdurende grafrust en wordt vanzelf weer onderdeel van de natuur. Hierdoor zijn er voor nabestaanden geen zorgen meer over het grafrecht en onderhoud in de toekomst.

Zaterdag 18 juni tussen 11:00 en 17:00 uur bent u van harte welkom op natuurbegraafplaats Heidepol tijdens de jaarlijkse open dag. U kunt rondwandelen met medewerkers van Heidepol, luisteren naar prachtige muziek gespeeld door pianist Wouter Harbers en een lezing bijwonen van notaris Natascha Dröge over onder andere erfrecht en het levenstestament.
Bij diverse stands met producten rondom persoonlijk en verantwoord natuurbegraven kunt u inspiratie opdoen. Hier ziet u onder meer prachtige bloemsierkunst, bijzondere kisten en handgemaakte manden. Ook zijn er uitvaartondernemers aanwezig om u te informeren over hun diensten. Bij de Ontvangstruimte kunt u terecht voor een kop koffie of thee en iets lekkers.

Is 18 juni voor u geen geschikte datum? U bent natuurlijk ook op een ander moment van harte welkom om kennis te maken met Heidepol. U kunt zelf rondwandelen of een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek en een rondleiding. De medewerkers van Heidepol informeren u graag over de mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op www.heidepol.nl.

Harderwijkerweg 37, Arnhem; 026 7112210; contact@heidepol.nl; www.heidepol.nl,

Rabobank lanceert de Clubkas Campagne

ARNHEM - Rabobank Arnhem en Omstreken gaat verenigingen in haar regio financieel ondersteunen met de Rabobank Clubkas Campagne. De leden van de bank mogen dit jaar 100.000 euro verdelen onder verenigingen en stichtingen die deelnemen aan deze nieuwe campagne.

Leden verdelen het bedrag. Rabobank Arnhem en Omstreken hecht veel waarde aan lokale leefbaarheid en ondersteunt daarom verenigingen en stichtingen in haar werkgebied. De bank stelt dit jaar 100.000,- beschikbaar voor de Rabobank Clubkas Campagne. Ieder lid van de bank ontvangt vijf stemmen, waarvan zij er maximaal twee op dezelfde vereniging of stichting mogen uitbrengen. Leden ontvangen per post een stemkaart met hun persoonlijke stemcode. Zij kunnen vervolgens, op de aangegeven website, stemmen op de verenigingen en stichtingen die zij een warm hart toedragen. Hoe meer stemmen, hoe hoger de financiële ondersteuning voor de betreffende vereniging of stichting. De stemperiode is van dinsdag 4 tot en met maandag 17 oktober.

Informatieavond voor verenigingen en stichtingen
Verenigingen en stichtingen die mogelijk in aanmerking komen voor deelname aan de Rabobank Clubkas Campagne, zijn door de Rabobank uitgenodigd om zich aan te melden voor de informatieavond die plaatsvindt op dinsdag 7 juni in het Van der Valk hotel in Duiven. Tijdens deze avond wordt meer inhoudelijke informatie over de campagne gegeven. Verenigingen en stichtingen die geen bericht hebben ontvangen maar wel denken in aanmerking te komen, mogen zich ook aanmelden voor de informatieavond. Een belangrijke voorwaarde voor deelname is dat de vereniging of stichting bankiert bij Rabobank Arnhem en Omstreken. De inschrijfperiode voor deelname aan de Rabobank Clubkas Campagne loopt van 7 juni tot en met 25 september.

Meer informatie over de Rabobank Clubkas Campagne staat op: www.rabobank.nl/clubkasarnhem2016.

Aan wellicht de mooiste stek van centrum Duiven: het Remigiusplein Turks specialiteitenrestaurant Saray in een nieuw gastvrij en fraai pand!

DUIVEN – Restaurant Saray -bekend van de Turkse specialiteiten- heeft zijn intrek genomen in het nieuwe pand aan het Remigiusplein. Saray biedt zijn gasten niet alleen een sfeervolle ruimte aan, ook zijn de mogelijkheden om er te dineren uitgebreid. Zo is het mogelijk om gebruik te maken van Turkish Live Cooking tegen een vaste prijs. Op de maandag, dinsdag en woensdag zelfs voor een absurde prijs van 18,95 euro per persoon.

Turks restaurant Saray heeft sinds 2007 een goede naam in Duiven en omgeving weten op te bouwen. Saray biedt gerechten uit de authentieke Turkse keuken, die zijn aangepast op de smaak van de westerse gasten. Er wordt een keur aan gerechten geboden: pizza, vlees-, vis-, grill-, oven- én vegetarische gerechten.

Restaurant Saray biedt in het arrangement Turkish Live Cooking diverse voor-. hoofd- en nagerechten aan, die de kok voor de gasten maakt of al klaar heeft staan. Gasten hebben 2,5 uur de mogelijkheid van te genieten van dit concept, dat in het weekend 21,95 kost; voor kinderen tot 12 jaar geldt als prijs de leeftijd in euro's. Natuurlijk is het eten à la carte nog steeds mogelijk: van salades, pizza's tot en met de heerlijke Turkse specialiteiten...

Turks Restaurant Saray is zeven dagen per week van 14.00 tot 23.00 uur geopend en is gevestigd aan het Remigiusplein 3 in Duiven; telefoon (0316) 285045; www.restaurant-saray.nl.

Drie teams Bushi Arnhem naar NK

ARNHEM - Bushi Arnhem heeft zich zaterdag 21 juni gekwalificeerd met twéé meisjesteams (-12 en -15), en het jongensteam (-15) voor het NK teams. De drie teams van Bushi Arnhem krijgen de gelegenheid om zich te meten met de beste judoteams op nationaal niveau.

Bushi Arnhem had zes teams ingeschreven voor het DK teams in Ede: 2 welpenteams (-10 jaar), 2 jongensteams (-12 en -15 jaar) en 2 meisjesteams (-12 en -15 jaar).

Het meisjesteam -15 kwam uit in een poule van drie teams. Het Bushi-team miste een judoka in het zwaarste gewicht, maar de meiden wisten toch beide partijen met 4-3 te winnen. Met deze bijzondere prestatie plaatste dit team zich voor het NK teams.

Het meisjesteam -12 van Bushi Arnhem, waaronder de Huissense Lieke Radier en Renée Heg, plaatste zich automatisch voor het NK teams, omdat andere judoclubs niet in staat waren om in deze klasse een team te formeren.

Het jongensteam -15, waaronder de Huissense Bas Wolters, mocht de strijd om de titel uitvechten tegen Judo Ryu Rijkse. In de onderlinge strijd, best of three, waren de jongens van Bushi Arnhem, het sterkste team. Ze wonnen met 5-2, 5-2 en 4-3 en stelden daarmee hun plek op het NK veilig. Het jongensteam -12 verloor hun eerste partij nipt met 4-3 van de latere districtskampioen. De onderlinge krachtsverschillen tussen de clubteams waren klein en het team wist uiteindelijk een bronzen plak te pakken.

Bij de welpen hadden 6 clubteams zich ingeschreven om te strijden voor het districtskampioenschap. In een spannende finale verloren de welpen met 2-5 en werden knap tweede.

De plaatsing van de drie clubteams voor het NK op zaterdag 25 juni in Nijmegen is een mooie prestatie van de hele club en alle judoka's van Bushi Arnhem.

Voor meer informatie over judo en Bushi Arnhem verwijs ik u naar onze website en facebook.

Aanmelding kleedjesmarkt voor kinderen

ARNHEM - De Dag van de Laar op zondag 4 september wordt weer een spetterend evenement voor jong en oud! Van 11.00 tot 16.00 uur is er veel te beleven op en rond het terrein van boerderij De Kroon en in het Bingelradepark.

Zet de datum vast in je agenda en houd eind augustus de publicaties en de website (www.oostelaar.nl) in de gaten! Eén van de activiteiten is een kleedjesmarkt voor kinderen. Heb je overbodige speelgoed en/of wil je andere spulletjes verkopen? Kom dan naar boerderij De Kroon! Van tevoren reserveren van een plek voor een kleedje is wel noodzakelijk en is gratis.

Je kunt tot uiterlijk 30 augustus bellen naar 026 3818857, op maandag tot en met vrijdag tussen 12.00 en 18.00 uur.

Woensdagmiddagbridge in Petersborg

ARNHEM - In het dienstencentrum De Petersborg aan de Slochterenweg 40 in Arnhem-Zuid houdt de bridgevereniging elke woensdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur bridgedrives voor 50-plussers, zowel voor beginners als gevorderden.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met J. Zwerts, Johannes Rutgersstraat 15, 026 3271237 of email: j.zwerts@kpnplanet.nl. Ter oriëntatie kan men ook gerust een keer binnenlopen.

Dans-bingomiddag

ARNHEM - Op maandagmiddag 13 juni kunt u in De Petersborg aan de Slochterenweg 40 in Arnhem-Zuid dansen op live muziek en meedoen met de bingo die op dezelfde middag wordt gehouden.

Een gezellige dans-bingomiddag dus! De muziek wordt verzorgd door het Duo Pardon, een graag gezien tweetal in De Petersborg.

Iedereen is welkom. Aanvang 14.00 uur, de zaal gaat open om 13.30 uur.

Woensdag 8 juni lunchconcert

ARNHEM - Woensdag 8 juni om 11.00 uur is er een lunchconcert in de Walburgis in Arnhem. Er vindt een lezing plaats door Piet van Middelaar over de relatie kunst en religie.

Dit naar aanleiding van de tentoonstelling Harts-Tocht, met drie moderne kunstenaars, die momenteel in de Walburgis plaats heeft. Ooit was de relatie tussen kunst en kerk een heel vanzelfsprekende.

Kerken waren belangrijke opdrachtgevers voor kunstenaars en voor de veelal ongeletterde bezoekers waren de kunstwerken een schitterend kijkboek met veelal verhalen uit de bijbel. Dat is veranderd. De samenleving is geseculariseerd en dat is terug te zien in de kunst. En toch blijven kunstenaars zich bezighouden met de vragen van het bestaan.

Vaak niet zozeer meer via de Bijbelse verhalen en beelden. Hoe geven kunstenaars hun religieuze gevoelens en gedachten in deze tijd vorm? Daarover zal Piet Middelaar spreken. Piet Middelaar is kunstenaar en theoloog.

Er klinkt orgelmuziek door Paul Keijsers met werken van Robert Schumann (1810 – 1856) Skizzen für den Pedalflügel, en van Peter Tchaikovsky (1840 – 1893), Les Saisons.

Tevens is er een lunchmaaltijd. Kosten 10,-. Opgave vooraf via 06 41722195 of 026 3517181 (www.walburgisarnhem.nl).

Taalcafé en Taalhuis in Kronenburg

ARNHEM - Iedere vierde woensdag van de maand organiseert de Bibliotheek Kronenburg van 10.15 tot 11.00 uur het Taalcafé en aansluitend van 11.00 tot 11.30 uur het Taalhuis inloopspreekuur.

Eén op de acht mensen in Arnhem is laaggeletterd, dat houdt in dat zij moeite hebben met de Nederlandse taal goed te lezen en schrijven. In Nederland is dit gemiddeld één op de negen. Daarom heeft de Bibliotheek Arnhem een Taalcafé en Taalhuis. Vrijwilligers zetten zich hierbij in om mensen op een laagdrempelige manier te helpen en iedereen kan gewoon binnenlopen.

Taalcafé

Tijdens het Taalcafé wordt op een ontspannen manier Nederlands geoefend, door te spelen met woorden op interactieve en laagdrempelige wijze. Bijvoorbeeld met taalspelletjes, beeldgebruik en het gebruik van verschillende thema’s als ‘tradities’, ‘Koningsdag’ en ‘wonen’. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met niveauverschillen en tempo van de deelnemers.

Taalhuis

In september 2014 opende de Bibliotheek het Taalhuis, voor iedereen die de Nederlandse taal (beter) wil leren lezen en schrijven. Je kunt hier terecht met al je vragen over de Nederlandse taal. Het Taalhuis is er voor anderstaligen én voor mensen die hier geboren en getogen zijn. Het Taalcafé bouwt hierop verder door extra begeleiding te bieden aan anderstaligen of laaggeletterden.

Het volgende Taalcafé en Taalhuis vinden op woensdag 14 juni plaats in de Bibliotheek Kronenburg. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor koffie of thee wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Vaderdagactiviteiten op de boerderij

ARNHEM - Zondag 19 juni is een dag vol vaderdagactiviteiten voor het hele gezin op Stadsboerderij De Korenmaat. De dag begint met een heerlijk ontbijt in Boerderijcafé De Hooijmaat. Daarna zijn er de hele dag stoere activiteiten. Een uitgelezen mogelijkheid om je vader of het hele gezin te verrassen met een uitje op de boerderij.

Wat is er fijner dan de zondag te beginnen met een heerlijk biologisch ontbijt en te genieten van alles wat de boerderij en streek te bieden hebben? Na het ontbijt mag iedereen in de huifkar stappen voor een rit naar Meinerswijk. Tijdens deze tocht krijg je van alles te horen over de geschiedenis en het landschap van dit gebied.

Vanaf 10.00 uur zijn er de hele zondag stoere activiteiten voor het hele gezin op en rond het erf van de stadsboerderij. Het programma staat in het teken van Vaderdag. Vaders, moeders en kinderen kunnen elkaar aftroeven bij boomzagen, boomstamgooien, spijkerslaan en een slakkenrace. Daag je stoere vader uit! Vaders kunnen bijvoorbeeld laten zien hoe sterk ze zijn in de stoere-mannen-houthoek of tonen hun behendigheid met boerengolf in de weide.

Het ontbijt start naar keuze om 9.00 of 10.15 uur. De huifkartocht sluit hierop aan met een tocht om 10.15 en 11.30 uur. Geef bij reservering op naar welk tijdstip je voorkeur uitgaat. Het ontbijtarrangement kost 15,- per persoon, inclusief huifkartocht en deelname aan alle vaderdagactiviteiten. Voor kinderen tot 10 jaar kost deelname 7,50 per kind. Reserveren kan via: dehooijmaat@gmail.com ofwww.dehooijmaat.nl/reserveren. Het aantal deelnemers is beperkt.

Meedoen aan alleen de vaderdagactiviteiten kost 2,-, hiervoor is geen reservering nodig. Deze activiteiten zijn van 10.00 tot 16.30 uur. Rondom het struinmoeras is een spannend blotevoetenpad uitgezet. Dat is voor iedereen gratis.

Het boerderijontbijt is een samenwerkingsverband van Boerderijcafé De Hooijmaat en Natuurcentrum Arnhem. Stadsboerderij De Korenmaat ligt in Arnhem-Zuid aan de Marius van Beeklaan 5. Boerderijcafé De Hooijmaat ligt aan het erf van Stadsboerderij De Korenmaat. De stadsboerderij is elke dag van 08.30 tot 16.45 uur geopend.

Nieuw in de wijk: Inloop Plein 5

ARNHEM - Vanaf dinsdag 5 januari is aan het Gangulphusplein 5 een nieuwe inloop geopend: Plein 5. Deze inloop in Malburgen-Oost is bedoeld voor GGZ-cliënten, en aanverwante groepen, maar ook iederéén uit de wijk is welkom.

Elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur is er koffie en thee, tijd voor gezellig samenzijn, een gesprek of een spelletje. De sfeer bij Inloop Plein 5 is ongedwongen en prettig. De middagen worden begeleid door een professional en twee vrijwilligers. Heb je vragen of problemen waar je mee zit en niet alleen uitkomt, dan kun je die daar bespreekbaar maken. Er is al een groep mensen die regelmatig naar Inloop Plein 5 komen. Maar wij zouden het fijn vinden als er nog meer bezoekers komen voor een kopje koffie, thee of een praatje. We hebben een bezoeker gevraagd wat zij van de dinsdagmiddagen vindt en dit is haar verhaal, "Ik vind het gezellig en leuk op de dinsdagmiddag en kom er iedere week. Ik maak daar makkelijk contact met andere mensen en vind hier rust van uitgaan. Als ik met iets zit, kan ik daar met één van de vrijwilligers over praten en er luistert altijd iemand naar me. Ik hoop daar nog heel vaak te komen".

Mamacafé in Bibliotheek Kronenburg

ARNHEM - Op vrijdag 17 juni houdt de Bibliotheek weer een Mamacafé van 16.00 tot 17.00 uur in de Bibliotheek Kronenburg. Ook in de Bibliotheek Rozet en Presikhaaf vindt er een Mamacafé plaats.

Soms heb je als ouder twijfels of zorgen bij het opvoeden van je kind. Bij het Mamacafé kun je allerlei vragen stellen over datgene waar jij nieuwsgierig naar bent, meer over wilt weten of advies over wilt krijgen.

Het Mamacafé wordt verzorgd door Daphne Jacobs. Zij is eigenaar van De Geluksfabriek, praktijk voor kindercoaching en integratieve kindertherapie.

Het Mamacafé vindt 17 juni om 16.00 uur plaats in de Bibliotheek Kronenburg. De toegang is gratis en aanmelden van tevoren is niet nodig. Kijk voor de andere data en locaties op de website.

Voorlezen voor peuters en kleuters in bieb Arnhem

ARNHEM - Woensdag 15 en vrijdag 17 juni zijn peuters en kleuters welkom tijdens het voorleeshalfuurtje om 15.30 uur in Bibliotheek Arnhem.

Voorlezen is leuk, voorgelezen worden nog leuker. Daarom opent de bieb haar deuren en lezen we elke woensdag en vrijdag een mooi en nieuw verhaal voor aan peuters en kleuters in de bibliotheek. De toegang is gratis en opgeven van tevoren is niet nodig.

Het belang van voorlezen
Voorlezen is niet alleen leuk, het is ook heel nuttig. Onderzoek wijst uit dat kinderen die worden voorgelezen beter scoren op school. Daarnaast hebben ze een grotere woordenschat en zijn ze beter in het verwoorden van emoties. Maar ook voor jongeren en volwassenen is voorlezen van blijvende waarde.

Woensdag 15 juni wordt om 15.30 uur voorgelezen in de Bibliotheek Presikhaaf. Vrijdag 17 juni is het voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Rozet op de jeugdafdeling en in de Bibliotheek Kronenburg, beide om 15.30 uur.

Verenigingen uit Elderveld actief tijdens Kleurrijk muziek in Sonsbeek

ARNHEM - Tijdens het in Park Sonsbeek te Arnhem te houden kleurrijke en luisterrijke matinee op zondag 12 juni zullen ook een aantal verenigingen uit Elderveld act de presence geven. Op verzoek van initiator de Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen verzorgen een twintigtal verenigingen/groepen een optreden op een zestal locatie in het Arnhemse Park, en wel van 12.00 tot circa 17.30 uur.

Vanuit de wijk Elderveld presenteert zich Werelddansgroep Elderveld op een podium nabij De Stadsvilla. Op dezelfde locatie zal ook Academia Estrella een aantal spetterende dansen uitvoeren, waaronder de welbekende flamingo.

Bovendien zal de Elderveldse muziekvereniging Showband Mystique haar muzikale klanken laten weerklinken (nabij Jansveld Watermuseum).

Naast het kijken en luisteren naar muziek en dans zal een aantal deelnemers bovendien een aantal workshops geven, zodat bezoekers zich desgewenst zelf ook cultureel uit kunnen leven en actief kunnen worden op de muziek- en/of dansvloer.

Een uitgebreid programma compleet met locaties van podia en aanvangstijden is bij alle ingangen van Park Sonsbeek beschikbaar.

Iedereen, van ouder tot jong wordt gelegenheid geboden deze middag in Sonsbeek mee te maken, waartoe u van harte wordt uitgenodigd door een enthousiast organisator, de Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen. Nadere informatie met een volledig programma treft u aan op haar website: www.arnhemsemuziekfederatie.nl of bij voorzitter Bram van de Worp via telefoon 026 3219025.

Teken- en kleurcafé in Rozet

ARNHEM - Iedere derde donderdagmiddag van de maand nodigt de Bibliotheek iedereen uit om gezellig samen te tekenen en te kleuren. Het Teken- en kleurcafé is op donderdag 16 juni van 14.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Rozet.

Voor iedereen die houdt van tekenen en kleuren. Elke derde donderdagmiddag van de maand verwelkomt de Bibliotheek je om samen gezellig te tekenen en/of te kleuren, een zentangle te maken of om gewoon contact te hebben met anderen. Papier en kleurpotloden zijn aanwezig.

Hella Verbeek, holistisch tekendocente, staat je met raad en daad bij tijdens het teken- en kleurcafé. Net als in een echt café kan iedereen gewoon binnenlopen en is deelname gratis. Voor koffie of thee wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Het Teken- en kleurcafé vindt donderdag 16 juni om 14.00 uur plaats in de Bibliotheek Rozet (Kortestraat 16) bij de ingang van de Bibliotheek op de eerste verdieping. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Welpen en Pupillen van Budo Sport Arnhem overtuigend kampioen

EDE/ARNHEM - Zaterdag 21 mei werden in sporthal 't Riet in Ede de districtskampioenschappen voor jeugdteams georganiseerd. De sterkste teams van de judoscholen van het district Midden-Nederland mochten hier bepalen wie het aller sterkste was.

De teams van Budo Sport Arnhem bleken zowel bij de welpen (jongens en meisjes geboren in 2007 en later), als bij de pupillen (jongens geboren in 2005 en later) lieten overtuigend zien dat zij de sterkste waren.

In de eerste wedstrijd werd judovereniging Duurstede met 5-2 door onze welpen verslagen. In de 2e wedstrijd werd Bushi-2 met 6-1 verslagen. In de 3e wedstrijd werd judovereniging Hoogland met 4-3 verslagen. In de finale werd Bushi-1 met 5-2 afgedroogd. Daarmee waren onze welpen kampioen!

Ook onze pupillen bleken onverslaanbaar. De wedstrijden waren bij de Pupillen heel spannend.In de eerste wedstrijd werd Bushi met 4-3 verslagen. In de tweede wedstrijd werd het combinatieteam van judovereniging Hoogland, Theo Meyer Sport en judovereniging Duurstede met 4-3 knap verslagen. In de laatste wedstrijd werd judoschool Theunissen met 4-3 verslagen. Daarmee waren naast onze welpen ook onze pupillen districtskampioen van Midden-Nederland.

Financieel Café breekt taboe op administratieve vragen

ARNHEM - “We hebben een ontzettend ingewikkelde maatschappij. Maar aan de andere kant ligt er ook een taboe op het onderwerp.” Wethouder Martijn Leisink onderstreept daarmee het belang van een Financieel Café in Arnhem.

Afgelopen maandag opende hij het tweede Café in Arnhem. Na een succesvolle pilot in Arnhem-Zuid, startte in april een tweede Café in Arnhem-Noord. De wethouder herkent de situatie dat mensen moeite hebben met formulieren. “Gisteren werd mijn dochter overhoord door mijn vrouw voor een proefwerk geschiedenis. Ik vond het gek dat zij wel leerde hoe in de middeleeuwen ons belastingstelsel werd ingevoerd, maar niet hoe je nu een belastingformulier invult. Waarschijnlijk leert zij nooit hoe je een toeslag moet aanvragen.”

Mede omdat we dit op school niet leren, neemt de laatste jaren het aantal mensen dat het overzicht op hun administratie verliest toe. Bijna een op de vijf huishoudens heeft zelfs te maken met problematische schulden. Om deze reden kan iedereen met vragen bij het Financieel Café terecht. De vrijwilligers van het Café kunnen helpen bij het lezen van brieven, adviseren over het ordenen van de administratie en geven financiële tips. Bij grotere problemen kunnen ze ook doorverwijzen.

Het Financieel Café is een samenwerkingsproject van Humanitas, SWOA, EVS EcoVrede en Diaconie Arnhem. Het is iedere maandag van 12.00 tot 14.00 uur te bezoeken in MFC Klarendal, Kazerneplein 2. Iedere woensdag is het café van 12.00 tot 14.00 uur open in het Bruishuis, Akkerwindestraat 1-019.

Kidz brei- en haakcafé in de bieb

ARNHEM - Donderdag 16 juni kunnen kids (vanaf 8 jaar) van 15.30 tot 16.30 uur gezellig aanschuiven bij het Kidz brei- en haakcafé in de Bibliotheek Presikhaaf.

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen samen breien en haken in de Bibliotheek Presikhaaf. Ook als je nog niet zo goed kunt breien of haken ben je welkom. Dominique Struik van wolwinkel ‘Draadjes en Zo’ helpt je verder op weg. Voor de kinderen staat ook wat lekkers te eten en drinken klaar.

De (gratis) jeugdactiviteit vindt 16 juni om 15.30 uur plaats in de Bibliotheek Presikhaaf. Inschrijven voor deze activiteit is niet nodig. Ga voor meer informatie naar: www.bibliotheekarnhem.nl/agenda.

Expositie Ahmed Kleige

ARNHEM - Vanwege de grote belangstelling is de expositie van schilderijen van de Syrische kunstenaar Ahmed Kleige, in huiskamergalerie 'Van leuke mensen, de dingen die blijven' aan de Paul Krugerstraat 4 in Arnhem, met twee weken verlengd.

Tot 12 juni is de tentoonstelling elke vrijdag en zaterdag van 12.00 - 17.00 uur te bezichtigen. Tevens ziet u in de beeldentuin 'op huiskamerformaat' nieuwe bronzen beelden van de Nijmeegse kunstenaar Tajddin Özen.

Dorpshuis Elden: Huis voor het dorp

ARNHEM/ELDEN - Elden is een dorp met ruim tweeduizend inwoners. Het is een gezellig dorp waar men elkaar nog kent, groet en helpt.

Nadat Elden overging van gemeente Elst naar Arnhem is de Dorpsvereniging opgericht. We moesten oppassen niet door de grote stad 'opgegeten' te worden en het dorpse karakter te behouden. Van de protestantse kerk huurden we de oude school om als Dorpshuis te gebruiken. Vorig jaar wilde de kerk van al zijn vastgoed af, dus ook van 'ons' Dorpshuis. Na een jaar vol activiteiten om geld te genereren, is het Dorpshuis nu in Eldens bezit.

In de ochtend wordt de zaal verhuurd aan de peuterspeelzaal en in de middag en avond wordt de ruimte gebruikt door anderen als de ouderensoos, de zangverenigingen, de kaartclub, en voor vergaderingen en lezingen. De wat kleinere vergaderruimte wordt door meerdere verenigingen gebruikt.

Er is inmiddels een gehandicaptentoilet aangelegd en de buitenkant van het Dorpshuis is geschilderd. Ook is er middels Dorpsgesprekken gepraat over de rol van het dorpshuis bij het ontmoeten in het Dorp. Deze gesprekken hebben geleid tot een koffieochtend voor ouderen, elke vrijdagochtend, en een feest voor jongeren, georganiseerd door de jongeren zelf. Er is een activiteitencommissie in de maak.

Ook het Wijkteam Zorg maakt drie dagdelen gebruik van de bestuurskamer en zo beter bereikbaar is voor de inwoners van het Dorp.

Kortom: het Dorphuis bruist en wordt al een echt Huis van het Dorp.

Ouder worden in de wijk

ARNHEM/ELDEN - Sinds vorig jaar zijn wij actief in de wijk, u kent ons wellicht al. We zijn als wijkcoaches al bij veel mensen op bezoek geweest, ook bij de oudere bewoners uit de wijk. Vaak samen met familie, kinderen en betrokken mensen. Want als u ouder wordt, wilt u graag uw zelfstandigheid behouden en hulp daar waar dat nodig is.

In uw eigen omgeving. Mantelzorgers vervullen daar een grote rol in. En ook aan ons is de taak om mee te denken in hoever de mantelzorg een ondersteunende rol kan vervullen. Het aantal mantelzorgers, neemt met de vergrijzing ook toe. We vragen meer van de mensen in uw omgeving, maar dat moet wel mogelijk zijn en blijven. Wat we willen voorkomen is dat de mantelzorger overbelast raakt. Signalen daarvan zijn: een verstoorde relatie, vermoeidheid/verstoorde nachtrust, emotionele en lichamelijke klachten, moeite met acceptatie van de situatie, gevoel van eenzaamheid, het niet kunnen delen van zorgen met anderen, moeite met begrip tonen voor de oudere. Herkent u zelf de signalen? U kunt een afspraak met ons maken. Wij denken graag met u mee en ondersteunen waar nodig is.

En bent u zelf oudere in de wijk? Wij kennen de wijk en de mogelijkheden, iets leuks doen, eropuit of zorg thuis nodig? Bel ons.

https://zodoenwehetinarnhem.nl,of telefoonnummer: 088 2260000.

Toneelvereniging Ons Genoegen uit Elden speelt Assepoes

ARNHEM/ELDEN - Je kent vast het verhaal van Assepoes wel, het arme dochtertje dat na het opnieuw trouwen van haar vader als voetveeg
gebruikt wordt door haar stiefmoeder en twee stiefzussen.

Assepoes??
Zet de vuilnis buiten.
Assepoes??
Schrob de vloer, kook eten, haal boodschappen, strijk de was…
Alles moet arme Assepoes doen. En haar boze stiefmoeder en haar vervelende stiefzusjes zijn lui, en denken de hele dag aan eten...


Dan geeft de koning van het land een groot bal, ter ere van zijn zoon die op dat bal een mooie bruid moet uitzoeken.

Daar zou Assepoes ook wel naar toe willen. Maar voor het zover is moeten er toch nog een paar wonderen gebeuren. Wil je weten hoe dat afloopt?

Kom dan naar de onze voorstelling kijken in de Jozefschool in Elden. Rijksweg West 29. Toegang: vijf euro. Zaterdag, 11 juni om 15.00 en om 19.00 uur. Zondag, 12 juni om 15.00 uur.

Fiets Totaal Elden: vier dagen per week open

ELDEN - Na vijftien jaar Fiets Totaal Elden komt er een einde aan voor de oprichter Adrie Ruesink, die samen met zijn vrouw Liesbeth Rutgers, in zijn domein de deuren open zetten voor iedereen. Het ouderwetse vakmanschap en de liefde voor de fiets is onmisbaar in het karakter van de zaak en Adrie.

Fiets Totaal Elden heeft sinds 23 april een nieuw gezicht gekregen en is weer vier dagen in de week open. Tom Jansen heeft het stokje overgenomen. "Aan de naam en service zal het niet liggen", zegt Adrie. Tom: "Belangrijk is dat iedereen bij ons goed geholpen wordt. Wij luisteren goed naar de wensen die de klant heeft met betrekking tot zijn of haar fiets en zijn pas tevreden als mensen met een goed gevoel de deur uit gaat. De winkel beschikt over een eigen werkplaats waar fietsen vakkundig worden gerepareerd. Het ophalen en terugbrengen van fietsen, in overleg ook na werktijd, behoort tot de mogelijkheden. In overleg is een leenfiets beschikbaar.

Bij FietsTotaal Elden worden er onder meer merkproducten geleverd zoals Gazelle, Batavus en Sparta. Tot het assortiment behoren stadsfietsen, hybride fietsen, ATB-fietsen en kinderfietsen. Naast nieuwe fietsen zijn er ook gebruikte fietsen beschikbaar en er worden ook onderdelen voor fietsen geleverd.

Openingstijden: dinsdag, donderdag, vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur. Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Fiets Totaal Elden; Klapstraat 45A; Elden; 026 3831832; www.fietstotaalelden.nl

Nieuw in Elden (Arnhem) Trimsalon Phoenix

ARNHEM/ELDEN - Trimsalon Phoenix is in december 2015 helemaal nieuw gebouwd en is gevestigd aan de I.W.J. Vos de Waelstraat 3 in Elden (Arnhem). Kennis, vakmanschap en liefde voor het dier staan centraal in de salon en bij eigenaresse Ingrid Moller - Buning.

Een behandeling van een hond of kat bestaat bij Ingrid onder andere uit wassen, föhnen, model knippen, plukken, scheren, ontwollen, nagel- en tandverzorging.

Tijdens het wassen wordt alleen gebruik gemaakt van hoogwaardige shampoos en conditioners, zodat het beste resultaat voor de hond of kat zijn vacht verkregen wordt. Na het wassen wordt de hond of kat droog geblazen met een krachtige waterblazer 'het monster". Tijdens het blazen maakt Ingrid gebruik van een 'Happy hoodie', een badstoffen band om de kop. Dit heeft twee voordelen; de band neemt alvast wat vocht op, maar het is voornamelijk zodat het geluid van de waterblazer gedempt wordt, wat het voor uw hond of kat een stuk aangenamer maakt.

Tijdens de trimbeurt probeert Ingrid altijd de baasjes op de hoogte te houden van de vorderingen en wordt de trimbeurt afgesloten met een leuke fotocollage.

U kunt ook alvast een kijkje nemen op facebookpagina ;trimsalon Phoenix'
Trimsalon Phoenix; I.W.J. Vos de Waelstraat 3 Elden; 06 53585209.

Live band What-Ever bij café Ons Huis in Elden tijdens Eldense Draai

ARNHEM/ELDENOp zaterdag 18 en zondag 19 juni is er twee dagen lang sport, feesten gezelligheid tijdens de Eldense Draai. "Wij zijn beide dagen geopend en er is bij ons voor de deur een heuse live band op zaterdagavond vanaf 20.30 uur is er een optreden van de What-Ever band."

De What-Ever band speelt een uitgebreid repertoire dat bestaat uit, Gouwe ouwe, Nederlandstalig, Dance, Disco, Rock, Country, 70er, 80er 90er jaren maar uiteraard ook de hits van deze tijd.


De What-Ever band treedt op het activiteitenplein voor de deur van café Ons Huis op. Ook het buitenterras geopend.

Restaurant Bistro Thuis:
Gasten genieten bij Bistro Thuis van de huiskamersfeer. Ze voelen zich thuis in de luxe, die Thuis biedt. Bovendien is de kwaliteit van de keuken van een uitstekend niveau. Proef maar eens het voorgerecht 'De Warmte van Thuis', het hoofdgerecht Schnitzel Thuis en als dessert het Italiaanse ijs van Granucci! Je komt er met vrienden voor terug!

Bistro Thuis is ook uitermate een geschikt restaurant voor grotere groepen. Iedereen uit de groep tot maximaal 15 personen kan van de kaart een keuze maken! Voor groepen meer dan 15 personen kan er in overleg een menu uit de kaart samengesteld worden.


Bistro Thuis, Brink 7, Elden/Arnhem; 026 3819037; www.bistrothuis.nl (keuken geopend op woensdag tot en met zondag van 17.00 tot 21.00 uur).

Geschiedenis van Elden

Tekening van Cornelis Pronk van de oude dorpskern van Elden in 1731. Bron: De Historische Kring Elden

ARNHEM/ELDEN - De geschiedenis van Elden gaat heel ver terug in de tijd. Al in 855 wordt Elden genoemd in de registers van het Sint-Ludgerusklooster te Werden, een plaats bij Essen in Duitsland. Dat klooster had bezittingen in Elti (Elden).

Elden was oorspronkelijk een kerspel (kerkdorp) in het schoutambt Elst. In de Napoleontische tijd werd het ingedeeld bij de mairie Huissen tot de bevrijding van Nederland in 1813. Daarna werd het een zelfstandige burgerlijke gemeente waarvan Willem Roodbeen burgemeester was. In de loop van 1816 nam Roodbeen echter ontslag en de toenmalige burgemeester van Elst, fungeerde enige tijd als waarnemend burgemeester van Elden. Op 1 januari 1817 werd de gemeente Elden al weer opgeheven en ging op in de gemeente Elst. Deze situatie duurde voort tot 1 maart 1966. Bij een toen doorgevoerde grenswijziging kwam Elden bij de gemeente Arnhem en werden de omliggende polders bebouwd met de wijken Elderveld, De Laar en Rijkerswoerd.

De oude dorpskern van Elden lag oorspronkelijk bij het witte kerkje aan de Huissensedijk. De oudste vermelding van deze kerk, gewijd aan de evangelieprediker Bonifatius, dateert van 1342.
Een tekening uit 1731 van Cornelis Pronk laat de dorpskern met een prachtige kruiskerk zien.

In 1866 is het gebouw dermate vervallen dat besloten wordt tot de bouw van de huidige één beukige kerk. De oude toren blijft daarbij wel behouden.

Het oorlogsmonument in Elden

Bron: De Historische Kring Elden

ARNHEM/ELDEN - Centraal in het dorp op een steenworp afstand van De Brink staat in de Klapstraat het oorlogsmonument, ter nagedachtenis aan de 39 burgers uit Elden, die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.

Het monument, een erezuil, is uitgevoerd in Franse kalksteen (Euville), is 3.60 m hoog en is op een voetstuk geplaatst van 1.30 m. Door de liggende steen aan de bovenzijde heeft het tegelijk een kruisvorm. De bekende beeldhouwer Albert Termote heeft het monument ontworpen en steenhouwer Budding uit Veenendaal leverde de materialen.

Op 5 mei 1954 is het onthuld door de commissaris van de Koningin in Gelderland, jonkheer Quarles van Ufford en vervangt dan het tijdelijke monumentje dat stond op de kruising van de Rijksweg West met de Molenweg. Dit monument was een eenvoudig kruis binnen een bloemenperk.

Op 18 september 1987 is het monument geadopteerd door de hoogste groep van de twee Eldense basisscholen en de Historische Kring Elden organiseert sinds 2014 de jaarlijkse Dodenherdenking bij het oorlogsmonument.

De Eldense Draai op zaterdag 18 en zondag 19 juni

ARNHEM/ELDEN – Op de Eldense Draai wordt het dit jaar weer een spektakel met allerlei nieuwe attracties op het plein. Op de Rijksweg-west, de Molenweg en de Klapstraat staan kramen met mooie en leuke hebbedingetjes. Een prima plek om met het hele gezin vaderdag te vieren!

Voor de kinderen zijn er spelen. En voor iedereen is er muziek met onder meer Play it Back, met dj Theo Verplak. Ook is er een demonstratie van Kangoo Jumps Arnhem. Een sportieve work out met vooral veel fun! U kunt gratis Kangoo Jumpen proberen.

Dit jaar begint de Eldense Draai al op zaterdagavond 18 juni vanaf 18.00 uur met het jaarlijkse wielerspektakel en op zondag 19 juni vanaf 11.00 uur met de funklasse/basisklasse heren en om 13.30 uur begint de skeelerwedstrijd van de Oost-competitie en Midden Nederland-competitie van zowel dames als heren en de Masters.

Het wielermerk Specialized is hoofdsponsor, waarmee het voortbestaan in deze moeilijke tijden is gewaarborgd. Meer dan 300 deelnemers uit geheel Nederland binden dan met elkaar de strijd aan voor dit geweldige dorpsgebeuren.
Deze populariteit van de wielerronde is mede te danken aan mannen als Leo Peelen en Kenny van Hummel. Het wielrennen in Elden is ongekend populair; naast de wielerclub Niet-te-hert is er inmiddels een enthousiaste vrouwengroep actief.

Mede door de sponsors, vrijwilligers en de Ondernemingen Vereniging Elden wordt de Eldense Draai twee dagen lang een grote happening. Voor meer informatie:www.eldensedraai.nl.

Skeelerronde in Elden

ARNHEM/ELDEN - Acht jaar geleden is het Heins Skeeler Team begonnen met het organiseren van de eerste skeelerwedstrijd in Arnhem en wel op sportpark Papendal.

Een jaar later kwam daar de landelijke baanwedstrijd op de 400-meterbaan op sportpark 't Cranevelt in Arnhem-Noord bij met alle landelijke toppers zoals de gebroeders Ronald en Michel Mulder. Voor de zesde keer op rij wordt de skeelerronde in Elden georganiseerd samen met de wielerronde.

De skeelerronde in Elden is hetzelfde parcours als het wielrennersparcours en is 1600 meter lang. De skeelerwedstrijd is ondergebracht in de Free-Wheel-Inline Oost Competitie met alle categorieën en de Dave van Dam Inline Cup met de masters.


Uiteraard doet het Heins Skeeler Team hier ook aan mee; vorig jaar hebben zij de plaatsen 3, 4 en 5 bezet. Dit jaar doen er nog meer deelnemers aan mee dus de moeite waard om dit spektakel te komen aanschouwen. Aanvang is op zondag om 13.30 uur. De start/finishboog is op de Rijksweg-West in Elden. Het Heins Skeeler Team wenst u heel veel plezier tijdens de Eldense Draai.

De wielerronde van Elden, een echt spektakel

Foto: www.joszwaan.nl.

ARNHEM/ELDEN - Omdat het wielerevenement zowel zaterdag als zondag plaatsvindt, is het mogelijk om jeugdwedstrijden in het programma op te nemen. Zondag start het programma met wedstrijden voor niet-licentiehouders waaraan eenieder met een racefiets en goedgekeurde harde schaalhelm kan meedoen, de zogeheten Funklasse.

Het wielermerk Specialized is hoofdsponsor, waarmee het voortbestaan in deze moeilijke tijden is gewaarborgd. Op de zaterdagavond zal op het plein een dorpsfeest worden georganiseerd. Op zondag worden er weer veel toeschouwers verwacht die tijdens de wedstrijd kunnen aanschuiven aan een van de terrassen om het dorpsplein of langs de braderie kunnen lopen.

Programma Ronde van Elden editie 2016
Ronde van Elden op twee dagen gehouden. Traditioneel op vaderdag (zondag) en dit jaar extra op zaterdag 18 juni.

Het volledige programma ziet er als volgt uit:
Zaterdag 18 juni 2016

18:00 uur - Sportklasse, 50 km

19:15 uur - Elite/Beloften, 80-90 km

Zondag 19 juni 2016
11:00 uur - Funklasse/Basisleden Heren

11:01 uur - Funklasse/Basisleden Vrouwen

11:45 uur - Jeugd Cat. 6, 25 km

11:45 uur - Jeugd Cat. 7, 30 km

12:30 uur - skeelerwedstrijden

14:30 uur - Masters 50+, 40 km

15:30 uur - Amateurs/Sportklasse/Junioren, 60 km

Fit in slechts twintig minuten per week

ARNHEM - Steeds meer mensen ontdekken fit20: In slechts twintig minuten per week train je je hele lichaam onder begeleiding van een personal trainer. Omkleden is niet nodig; je transpireert niet omdat je traint in een koele ruimte.

Eigenaar Dave Mulderij vertelt: "Doorgaans wordt fitness gezien als iets waar we ons een paar uur per week voor in het zweet moeten werken. Fit20 laat zien dat dit ook anders kan, je traint namelijk maar 20 minuten per week. Met maximaal effect: binnen drie maanden heb je merkbaar sterkere spieren, een betere conditie en een strakker figuur."

De fit20 methode is gebaseerd op vijfentwintig jaar ervaring en onderzoek. Het gaat niet om de uren, maar om de intensiviteit van de training. Je traint tot het moment van spierfalen, wanneer de spieren zo hevig trillen dat ze de oefening niet langer aankunnen. Juist door "tot het gaatje" te gaan, worden de spieren optimaal gestimuleerd en dus sterker.

Dave: "We zien hier veel mensen die vanwege hun drukke leven nauwelijks aan sporten toekomen. Voor hen is het echt een uitkomst, ze kunnen op afspraak kort maar intensief trainen. Zo houd je tijd en energie over voor andere zaken!"

Nieuwsgierig? Kom het zelf proberen tijdens een gratis kennismakingstraining.

Fit20 Arnhem, Mr. D.U. Stikkerstraat 10, 6842 CW Arnhem, 06 28349271, arnhem@fit20.nl, www.fit20.nl of via facebookpagina: fit20 Arnhem.

Stikkerbuilding. Waar werken ontmoeten wordt.

Auteur: FUNck Fotografie: De Kiekjesfabriek

ARNHEM/ELDEN - Het is vrijdagmiddag 12.00 uur als ik kom aanrijden op het terrein van Stikkerbuilding. Ik had al eens van dit bedrijfsverzamelgebouw gehoord, maar was er helaas nog niet eerder geweest. Als ik binnenstap, loop ik via een mooie, lichte hal door naar café-restaurant De Buutplek.

Huisgemaakt @ De Buutplek. De Buutplek heeft een hippe, vintage stijl. Het is er gezellig druk en ik zoek een plekje uit bij het raam. Ik heb een afspraak met een oude studievriend, die hier sinds kort met een andere zzp'er een ruimte huurt. We bestellen lunch van de diverse kaart. Alles is huisgemaakt en ik kies voor een salade geitenkaas en mijn studievriend gaat voor de burger.

Divers en gemoedelijk
Hij vertelt dat de diversiteit aan bedrijven in Stikkerbuilding groot is; van bedrijven in de zorg, tot aan finance, webdesign en meer. "We zijn net één groot bedrijf met verschillende afdelingen. We helpen elkaar en er zijn veel faciliteiten die ons ondersteunen." Enthousiast vertelt hij over de fijne vergaderruimtes tegen aantrekkelijke prijzen en dat hij drie keer in de week bij Stikkerbuilding sport. Ik neem me voor om morgen een kijkje te nemen op de site want ik zoek nog een leuke plek voor een brainstormsessie (en ik heb al veel te lang niet gesport).
Stikkerbuilding; Mr. D.U. Stikkerstraat 10; www.stikkerbuilding.nl.

Huisgemaakte lekkernijen bij Lunchrestaurant De Buurtplek

ARNHEM/ELDEN - Het restaurant De Buutplek is gevestigd in Stikkerbuilding op bedrijventerrein De Gelderse Poort. Dit is een nieuw bedrijfsverzamelgebouw, dat in plaats van de oude SNS bank gekomen is. Het pand is opgeknapt en heeft een vernieuwde, moderne uitstraling gekregen. Inmiddels zijn er al diverse bedrijven gevestigd.

Op de begane grond vinden we De Buutplek. Dit restaurant is ingericht in een moderne stijl maar heeft leuke vintage hoekjes gemaakt. Het is een sfeervolle mix geworden en het voelt verrassend gezellig en huiselijk aan. De Buutplek is niet alleen voor bezoekers en gebruikers van Stikkerbuilding, iedereen is er welkom.

Naast het restaurant is er ook ruime gelegenheid voor flexwerken, vergaderen of voor uw (tijdelijk) kantoor. Met gratis wifi, tweehonderd gratis parkeerplaatsen en de bushalte voor de deur is het een erg fijne locatie.

Nieuwsgierig geworden? Kom langs voor een heerlijke lunch of een fantastische thee, koffie of cappuccino met vers appelgebak. Op vertoon van dit artikel, krijgt u het eerste kopje koffie gratis!

Voor meer informatie of bijvoorbeeld het reserveren van een vergaderzaal kunt u terecht op www.buutplek.nl én www.stikkerbuilding.nl.

Restaurant De Buutplek, Mr. D.U.Stikkerstraat 10, Arnhem, telefoon 026 7112505.

24 / 24