GN Arnhem

9 april 2016

GN Arnhem 9 april 2016


Wandeling met historische achtergronden in Holthuizen en Immerloo

ARNHEM - Zondag 10 april verzorgt IVN RijnWaal een publiekswandeling in Holthuizen en Immerloo langs de Oude Huissensedijk in Huissen/Arnhem.

"Bij deze struin/wandeltocht belichten we de ontstaansgeschiedenis van Holthuizen en staan we stil bij het feit dat aan beide zijden van de Oude Huissensedijk een woonwijk ligt. We komen langs een aantal van de vele kolken en plassen rondom Huissen en we bekijken de diverse typische uiterwaardenplanten en -bomen die hier te vinden zijn."


In park Immerloo bevinden zich de Immerloo-plassen waar veel watervogels op afkomen. Park Immerloo is begin jaren '70 aangelegd en inmiddels staan er imposante bomen. Al met al is het een zeer gevarieerd stukje groen op de grens van Huissen en Arnhem. Het is bij goed weer een heerlijke wandeling, die ook zeer geschikt is voor kinderen.

De start van de wandeltocht is zondag 10 april om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Het startpunt is de parkeerplaats langs de Loostraat tegenover de ingang van de Parkdreef te 6852 ML Huissen.
Tips: het kan erg modderig zijn, dus laarzen of waterdichte schoenen zijn aan te bevelen. Heeft u een verrekijker en/of een loepje, neem die dan mee. Kosten: deelname natuurlijk gratis. Nadere informatie staat op www.ivnrijnwaal.nl of bel 06 40945401.

Een kijkje in de schatkamer in Erfgoedcentrum Rozet

ARNHEM - Zaterdag 16 april van 10:30 tot 12:00 uur neemt het Erfgoedcentrum Rozet je mee de schatkamer in van het Gelders erfgoed.

In de collectie van Bibliotheek Arnhem zijn zo’n 43.000 oude drukken en handschriften te vinden. De Gelderland Bibliotheek beheert dit Gelders erfgoed. De objecten zijn onder meer afkomstig uit voormalige kloosters, de boekerij van Arnhem, de vroegere Gelderse Academie in Harderwijk, het Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur en de nalatenschappen van voorname Arnhemmers zoals Alexander Ver Huell.

In een speciale ruimte in het Erfgoedcentrum van Rozet, de ‘schatkamer’, is een aantal van deze prachtige boekbanden te zien. Daarnaast wordt een aantal topstukken uit de collectie gepresenteerd en toegelicht, waaronder de beroemde Atlas van Blaeu en fraaie middeleeuwse handschriften.

De activiteit vindt plaats in het Erfgoedcentrum Rozet aan de Kortestraat 16. Leden van de Bibliotheek betalen vijf en niet-leden zeven euro.

Training 'Voluit leven' voor mantelzorgers

ARNHEM - Indigo Gelderland organiseert samen met het MVT Arnhem de training 'Voluit leven' voor mantelzorgers uit Arnhem. De training is een combinatie van mindfulness en ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

"Mindfulness is je aandacht richten op het hier en nu. Hierdoor leert u te ervaren wat er is en gedachten en gevoelens toe te laten. Dat geeft ruimte om op zoek te gaan naar wat u echt waardevol vindt in uw leven.

ACT is een vorm van gedragstherapie. U leert u te richten op wat u wel kunt beïnvloeden en te accepteren dat emoties en gedachten soms lastig en pijnlijk zijn. Soms gaan mensen hun gevoelens uit de weg, maar dit kost veel energie en geeft daardoor juist meer klachten."

De training voluit leven voor mantelzorgers is bedoeld voor mensen die willen leren om te accepteren, te kiezen en actie te ondernemen. En voor degene die beter voor zich zelf willen leren zorgen, naast de zorg voor een ander.

Vooraf aan de training heeft u een kennismakingsgesprek met de trainer over uw knelpunten en verwachtingen. In de training wordt gewerkt met een werkboek. De training is geen therapie en beslaat acht bijeenkomsten van twee uur.

De training gaat van start op woensdagochtend 11 mei van 9.30 tot 11.30 uur bij het MVT Arnhem. Er zijn zeven bijeenkomsten achter elkaar georganiseerd op de woensdagochtend. De achtste bijeenkomst is een terugkombijeenkomst. Deze vindt plaats op 13 juli.

De kosten van deze training bedragen 25,00 voor het benodigde werkboek. Er is maar beperkt plaats beschikbaar. U kunt een folder aanvragen of u meteen opgeven bij Anita Deibert, 026 3707855 of a.deibert@mvtarnhem.nl.

Projectkoor A325 zingt MMMM...

ELST/OOSTERBEEK - Meesterlijk, meeslepend, moederlijk én magnifiek zijn de liederen die projectkoor A325 op 15 en 16 april presenteert in het nieuwe programma MMMM!

Onder leiding van dirigente Hilde Gams zingen zestien gedreven amateurzangers madrigalen van Morley, motetten van Monteverdi en Schein, diverse Marialiederen en spirituals van Moses Hogan. Extra bijzonder in dit concert is de bijdrage van celliste Corien Kok en klaveciniste Marion Boshuizen. Als basso continuo begeleiden zij de motetten en als duo brengen zij een sonate van Marcello ten gehore.

Het programma is te beluisteren op vrijdag 15 april in de Remonstrantse kerk, Wilhelminastraat 10 in Oosterbeek en op zaterdag 16 april in zalencentrum Onder de toren, Sint-Maartenstraat 34 te Elst. Aanvang beide avonden: 20.15 uur. Kaarten à 10,- te reserveren via: kaartena325@gmail.com.

Projectkoor A325 is in 2011 opgericht door Hilde Gams. Het koor is genoemd naar de verbindingsweg tussen Arnhem en Nijmegen, omdat het koor zich in eerste instantie richt op zangers uit deze regio. Per project, dat doorgaans een half jaar duurt, kiest Hilde Gams een uitdagend programma en prikkelt de deelnemende zangers om hun muzikale horizon te verbreden en hun zangkwaliteiten te verdiepen.

Mannen kom zingen bij koor All Friends en zet een keel op!

ARNHEM - Op dinsdag 19 april van 20:00 – 22:00 uur houdt Koor All Friends een open repetitie-avond in basisschool 't Startblok, Venlosingel 212 in De Laar Oost.

Mannen die in een koor willen zingen, kunnen ervaren hoe een repetitie verloopt en krijgen een indruk van het repertoire. Wie wil, mag gelijk meezingen. Koor All Friends bestaat uit ruim 30 mannen en vrouwen en zingt popnummers zoals Angels van Robbie Williams, Happy van Pharrell Williams of Julia van Henk Westbroek. Het koor treedt af en toe op en geeft eens in de twee jaar een groot concert met band. Marja Stoter is de bevlogen dirigent.

Kijk voor meer informatie, foto’s en audio op www.koorallfriends.nl. Aanmelden voor de open avond kan via koorallfriends@gmail.com.

Hulp bij schuldsanering en budgetcoaching

ARNHEM - Graag willen wij ons op deze manier aan u voorstellen. Wij zijn een stichting (SBBO) en werken sinds kort in de provincie Gelderland. Heeft u op welke manier dan ook financiële problemen en ziet u het lichtpuntje niet meer, dan kunnen wij u helpen zodat voor u de zon ook weer een beetje gaat schijnen.

Veel mensen zijn de laatste jaren in de financiële problemen gekomen en zien door de bomen het bos niet meer en hebben vaak de energie/kennis niet om er nog uit te komen. Dit resulteert vaak in neerslachtigheid wat zeer begrijpelijk is omdat de toekomst er ook niet rooskleurig uit ziet.

"Wij als stichting SBBO brengen voor u de financiële situatie in kaart en benaderen voor u de instanties die nodig zijn om weer rust te krijgen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de belastingdienst, schuldeisers enzovoort. We bekijken of u recht heeft op bepaalde toeslagen en dienen deze voor u in mocht dit nodig zijn.

Waar wij niet naar op zoek zijn: u nog verder financieel in de problemen brengen. Wij zijn een stichting die voornamelijk bestaat uit vrijwilligers en hebben alle kennis in huis om u te helpen. De bijdrage die wij vragen is minimaal. Bel of mail ons gerust als u vragen hebt. Wij hebben geen wachttijden en gaan direct voor u aan de slag.

Stichtingsbbo@gmail.com; 026 3798368 (bereikbaar tussen 10.00 en 17.00).

Volvera H1 overtuigend kampioen

ARNHEM - Zaterdag 26 maart heeft Volvera H1 het verwachte kampioenschap van Heren eerste klasse H, regio Oost binnengehaald door overtuigend met 4-0 te winnen van TiVoc H2. Na een stabiel seizoen met slechts één verlieswedstrijd mag het team zich de verdiende kampioen noemen.

De heren van Volvera hadden het doel om thuis kampioen te worden, maar dan moesten er nog wel drie punten worden behaald. Met een volle tribune en een goed begin – 25-09 en 25-08 in de eerste twee sets – moest er nog maar één set worden gepakt. De spanning werd wat voelbaarder, maar ook de derde set ging naar Volvera. Na een gedwongen fout op 24-19 was de buit binnen. Volvera H1 is kampioen, een goede prestatie met nog twee wedstrijden te gaan.

Het team bestaat uit George Brinkhoff en Tim Wammes als spelverdelers, Marco Smits en Johan Jansen op diagonaal, het trio Joeri Baak, Timo Hiemstra en Petr Valina op midden, twee jonge talenten Senna Muller en Gert van der Lugt en een oude rot Alexander Pil op buiten, en Ward Terpstra als libero. De heren staan onder de begeleiding van trainer/coach Dennis Borghols.

SWOA ontvangt Oranje Fondscheque

ARNHEM - Swoa in samenwerking met Mantelzorg Vrijwillige thuishulp Arnhem, Vrijwillige Inzet Arnhem, Siza, Thuiszorg Groot Gelre en Wijkteam Schuytgraaf en Elderveld krijgt een bijdrage van 16.540 euro van het Oranje Fonds voor opzetten van het nieuw project in Elderveld onder de werknaam Tafelkleedservice.

De doelgroep zijn ouderen die hun eigen maaltijdgebruik verwaarlozen en die door vrijwilligers gestimuleerd moeten worden om te eten. De Tafelkleedservice draagt hierbij aan het verbeteren van het maaltijdgebruik en het doorbreken van isolement. De energie van deze veelal dementerende ouderen verbetert en er ontstaat een betere balans in hun leven. Daarnaast hebben vitale burgers uit de wijk een zinvolle tijdsbesteding en leveren zij een bijdrage aan het welzijn van kwetsbare ouderen in hun eigen wijk. Deze taak werd tot nu toe uitgevoerd door thuiszorgorganisaties. Door transities in de zorg is dit niet meer mogelijk. Vanaf 01-01-2016 wordt deze ondersteuning niet meer geboden door de thuiszorgorganisaties.

Dit project, gericht op het verantwoord maaltijdgebruik, contacten en signalering zorgt er voor dat verdergaande maatregelen en hogere kosten voor de burger en de gemeenschap voorkomen of uitgesteld worden.

Het initiatief is ontstaan in overleg tussen MVT, Via, Thuiszorg Groot Gelre, Wijkteam en Swoa. Swoa werft en traint vrijwilligers die vervolgens ingezet worden in de Tafelkleedservice. Tafelkleedservice wordt gestart in de Elderveldflat en na evaluatie en zo nodig bijstelling wordt uitgerold naar andere ouderencomplexen in de wijk Elderveld en de rest van Arnhem.

Het project zal ondergebracht worden bij Swoa. Swoa is deskundig in het opzetten en ondersteunen van vrijwilligersprojecten. Bij de begeleiding en intervisie van deze vrijwilligersgroep wordt uitgegaan van de werkwijze van de bestaande maatjesprojecten zoals Buddyzorg Midden Gelderland en Vriendendienst Op Stap. Geleverde resultaten worden in oktober bekend gemaakt.

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 27,4 miljoen euro en initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Authentieke smaak van Pondok Kita

ARNHEM - Het centrum van Arnhem is weer een bijzonder eethuisje rijker. Bij Pondok Kita aan de Markt 20 kunt u sinds een paar maanden terecht voor Indonesische gerechten en snacks.

Om de authentieke smaak van haar Indonesische gerechten te waarborgen wordt vrijwel alles van bumbu's tot snacks in de eigen moderne grootkeuken gemaakt.

Leren koken heeft eigenaresse mevrouw Gouw vooral meegekregen van haar grootmoeder. "Mijn grootmoeder leerde mij de fijne kneepjes rond het gebruik van kruiden en specerijen om gerechten tot leven te brengen.", vertelt ze. Ze is er trots op dat al haar gerechten zonder toevoeging van kunstmatige smaakversterkers en conserveermiddelen worden bereid. "Alleen èchte kruiden en specerijen.", verzekert ze. En dat proef je!

Ook de afhaal in winkelcentrum Kronenburg wordt dagelijks voorzien van alle gerechten, met uitzondering van de Indische snacks. Deze kunt u helaas alleen nuttigen in de vestiging op de Markt waar u naast het afhalen van authentiek smakende gerechten ook prima terecht kunt voor een heerlijke Indische lunch of een uitgebreide rijsttafel. Sampai Jumpa!
Pondok Kita Centrum, Markt 20, Arnhem, 026 7370491. Pondok Kita Kronenburg, Kronenburgpassage 65, 026 3270609; www.pondokkita.nl.

Open dagen en *gratis proeflessen in de nieuwste dansschool voor Arnhem-Zuid en de Overbetuwe

DRIEL - Sinds januari is 'centraal gelegen' in Driel een nieuwe dansschool geopend voor diverse dansstijlen waaronder het welbekende ballroom en LatinAmerican dansen, streetdance/hiphop, Line-Dance en met ingang van april ook Zumba.

Naast het professioneel verzorgen van de lessen presenteert het DansCentrum Wijgers aan het Sosabowskiplein 2 in Driel ook met regelmaat gezellige dansavonden tegen zeer aantrekkelijke uitgaanstarieven. Volgens de eigenaresse van het DansCentrum is bewust voor lage tarieven gekozen door haar, zodat een avondje stappen weer leuk en betaalbaar wordt voor iedereen die van dansen houdt.

De eerlijke tarieven voor de danslessen zijn volgens haar goed te doen en heeft zij het gemak van 'gespreid betalen' in twee termijnen hiervoor opnieuw leven ingeblazen.

Voor streetdance/hiphop, line-dance en zumba zijn er dansstrippenkaarten ingevoerd voor nog meer korting en is het geen aanslag op de portemonnee als er een keer een les gemist wordt om het een of het ander.

Op 5, 6 en 7 april zijn er weer open dagen en *gratis proeflessen tussen 19:00 en 20:30 uur voor iedereen die eens kennis wil komen maken met deze nieuwe NVAD aangesloten dansschool. U kunt zonder afspraak binnenlopen op deze dagen/ tijden om te kijken of beter nog, gewoon mee te doen...

Na afloop van de proeflessen is er voor de dansparen die op 9 april zullen afdansen voor hun certificaat tot 22:00 uur de gelegenheid om te komen oefenen.

Meer info staat op www.dc-wijgers.nl.

De zin van ziekzijn...

ARNHEM - Donderdag 14 april tussen 20.00 en 21.30 uur verzorgt Monique Cornielje een prachtige lezing over de tegenslag in haar leven in bibliotheek Rozet.

Wanneer er bij Monique Cornielje Multiple Sclerose (MS) wordt geconstateerd, is zij radeloos. Hier bestaan namelijk geen medicijnen voor. Zij besluit in therapie te gaan en geneest wonderbaarlijk van haar MS. Tot op de dag van vandaag is ze zelfs klachtenvrij.

Haar bijzondere helingsproces heeft haar tot nieuwe inzichten gebracht. Van de ontdekking dat een ziekte niet zomaar komt, tot het besef dat dit ook geldt voor het hele leven.

Monique Cornielje maakt je in deze lezing graag deelgenoot van haar ervaringen, die een houvast kunnen bieden bij de minder prettige, onzekere kanten van het leven.

Deze lezing vindt donderdagavond 14 april plaats in bibliotheek Rozet (Kortestraat 16) op de eerste verdieping van 20.00 tot 21.30 uur. De toegangsprijs is zeven euro en leden van de Bibliotheek krijgen twee euro korting. Dit is inclusief een kopje thee of koffie in de pauze.

Wandelen met gidsen van Gilde Arnhem door De Geitenkamp

Foto: Rob Slepicka

ARNHEM - Wandel door De Geitenkamp met gidsen van Gilde Arnhem op zondag 10 april om 14:00 uur, start Hoogte 80. Kosten zijn 3,50, kinderen van 4 tot en met 12 jaar 2,00 euro.

In 1918 kocht de gemeente Arnhem de stukken grond rondom de boerderijen De Schuttersberg en De Geitenkamp. Hiermee hoopte ze in één klap een einde te kunnen maken aan de enorme woningnood die er heerste. Deze 'oostelijke voorstad' moest een geheel zelfstandige arbeiderswijk worden met eigen voorzieningen als scholen, kerken, een marktplein met winkels en bovenal ook veel groen.

"Op onze wandeling komen we langs de boerderijachtige huizen van de Schaepmanlaan, een stukje van de wijk waar het gelukt is de tuindorpgedachte te verwezenlijken. Op het Schuttersbergplein woonde vroeger de bekende Arnhemse schrijver Koos van Zomeren die de roman 'De man op de Middenweg' schreef.

Afdalend in de wijk bereiken we het knusse Marktplein, hart van De Geitenbult. Via de poort naar de Kolstraat en bij de vijver staan we stil bij het herinneringsteken, onlangs onthuld ter herdenking van de slachtoffers van de tweede wereldoorlog in de wijk Geitenkamp. Ook De Witte School, het badhuis en de Middenweg ontbreken niet op het programma. In de Dr. Kuyperstraat wordt duidelijk dat de verzuiling van de 20e eeuw in deze wijk heel 'tastbaar' werd ingemetseld. Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom."

Project Puur Natuur op basisschool Toermalijn

Foto: Hans van de Ven

REGIO - Aan de muur hangt een briefje: "Deze ingewikkelde wereld vraagt om creatieve geesten". Daarom boorde christelijke basisschool Toermalijn het kunstenaarstalent van haar leerlingen aan met het project Puur natuur. Wat een fantastische kunstwerken bedachten deze potentiële wereldredders!

De zee is bij de kleuters al in goede handen. De onderwaterwereld kan een boel bijzondere apparaten tegemoet zien om het er nog sprookjesachtiger uit te laten zien en urgente problemen op te lossen. Ga ook even bij groep 8 langs om hun buitenissige schepsels te bewonderen.

En anders wel de wijzende vingers van de kinderen, die vol gepaste trots hun familie een rondleiding door deze wonderlijke wereld geven. Niet aanraken hoor, 't is fragiele kunst. De natuur krijgt nu beslist onze onverdeelde aandacht. Oók als het minder fris oogt. Wat dacht je van die tafel met boterhammen? Is dat een geheel nieuw soort pindakaas? Nou nee, schimmels en bacteriën mochten zich daar op uit leven. En waar nodig creëren kinderen in een handomdraai nog een hele serie uitvindingen om al dat opruimwerk te ondersteunen.

In het laatste deel van deze kunstexpositie wordt al deze natuur ook nog eens tot leven gewekt. Een bonte stoet dieren trekt aan een volgepakte tribune voorbij. Ze bewegen zo sierlijk als een vis, zo luchtig als een vogel, zo rank als een fee, zo verrassend als een kameleon. Ze dansen, springen, zingen voor een enthousiast meelevend en applaudisserend publiek en bouwen aan een volmaakte wereld. Wat een viering! Zéér doorleefd en gemeend. Puur natuur

Bedenk het thema van het World Street Painting Festival

ARNHEM - De afgelopen twee jaar stond het World Street Painting festival volledig in het teken van Freedom (2014) en Vincent van Gogh (2015). Wat wil jij dit jaar zien? Omdat het een internationaal thema is, met kunstenaars van over de hele wereld moet het thema natuurlijk internationaal zijn.

Laat het ons weten via onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/worldstreetpainting en wie weet zie je jouw thema deze zomer terug in de kunstwerken die de binnenstad van Arnhem versieren. Degene met de origineelste, leukste en beste inzending wint een diner voor twee in een van de deelnemende restaurants. Ideeën mogen worden ingezonden tot en met vrijdag 8 april.

Van 5 tot en met 10 juli kunnen bezoekers dit jaar weer genieten van de mooiste straattekeningen in 3D of 4D. 3D tekeningen zijn magisch. Voor het echte 'wauw'-effect moet de bezoeker door een lens (van een artiest of je eigen camera) kijken. Dan komen de tekeningen pas echt tot leven. Duizenden bezoekers trokken de afgelopen twee zomers naar de binnenstad van Arnhem om zichzelf in de 3D werken te fotograferen.

Om de bezoeker dit jaar nog meer de kans te geven om binnen te treden in de wondere wereld van het 3D tekenen, mag en kan iedereen dit jaar op de laatste dag van het festival zelf aan de slag. Voor meer informatie en het programma: www.worldstreetpainting.nl.

World Street Painting Festival 2016: dinsdag 5 juli tot en met zondag 10 juli; expo in de stad van 10 juli tot en met 4 oktober. Meer informatie staat op www.worldstreetpainting.nl & https://www.facebook.com/worldstreetpainting.

Klaverjas/Jokerdrive

ARNHEM - Op zaterdagmiddag 23 april is er in De Petersborg aan de Slochterenweg 40 in Arnhem-Zuid de maandelijkse klaverjas/jokerdrive.

De aanvang is 13.30 uur, de zaal gaat open om 13.00 uur. De kosten zijn twee euro. Iedereen is welkom om een kaartje te komen leggen.

Advies van een mediator in Bibliotheek Kronenburg

ARNHEM - Op vrijdag 15 april van 14:00 tot 16:00 uur kan iedereen advies krijgen van een mediator in Bibliotheek Kronenburg.

De Arnhemse Mediators Associatie staat deze vrijdag met een infostand in de Bibliotheek Kronenburg. Ben jij in een conflict verzeild geraakt waar je niet meer uitkomt? Je kunt bij de mediator terecht voor bijvoorbeeld advies over strijd met de gemeente of overheid, ruzies met buren, echtscheidingen of over een conflict met je werkgever?

Belanghebbenden kunnen hun conflict voorleggen aan de mediator. Deze kan je door middel van praktische adviezen of doorverwijzing naar een deskundige op weg helpen naar een oplossing!

Bij mediation worden conflicten met de andere partij opgelost met hulp van een onafhankelijke mediator. Mediation kan in bijna elk conflict worden toegepast.

De Arnhemse Mediators Associatie is elke twee weken met een infostand in Rozet en is éénmaal per maand aanwezig in Bibliotheek Kronenburg. Op www.bibliotheekarnhem.nl staan meer data.

De mediators zijn op vrijdag 15 april in de Bibliotheek Kronenburg. Het advies is gratis en aanmelden is niet nodig.

Maak kennis met de bewegingsbanken bij Beautycare Velp op de open dag van zaterdag 23 april

VELP - Wilt u kennis maken met de Slender You Bewegingsbanken? Kom dan op onze open dag van zaterdag 23 april 11.00 tot 15.00 uur of maak een afspraak voor een gratis proefles.

Slenderen is goed voor mensen met of zonder lichamelijke klachten. Heeft u last van onder andere Reuma, Artrose, knie- of heupklachten, stijve nek of andere klachten waardoor sporten op de sportschool te zwaar is? Denk dan eens aan slenderen. Slenderen is onbelast bewegen net als zwemmen. De zwaartekracht wordt gedragen door de banken. Slenderen verbetert de conditie van de spieren, stimuleert de bloedsomloop, laat afvalstoffen sneller verdwijnen en zorgt voor totale ontspanning.
Slender You bewegingsbanken bestaan uit zes banken van tien minuten. U draagt gladde kleding met sokken. U bent een uur actief in beweging.

Verder kunt u bij Beautycare Velp terecht voor een schoonheidsbehandeling, pedicure, IPL definitief ontharen, UCW lichaamspakking, of voor gel/gellac nagels.
Komt u op de open dag langs en wilt u de banken uitproberen, trek dan gladde kleding aan (om beschadiging aan de banken te voorkomen) en neem een handdoekje voor om het kussen mee.
Kijk eens op www.beautycarevelp.nl voor meer informatie en/of prijzen.

Beautycare Velp, President Kennedylaan 81a, Velp; 026 3610757 / 06 19193009; www.beautycarevelp.nl.

Airco-controles in april bij airco- specialist Autotemp Lingewaard

DOORNENBURG – Autotemp Lingewaard, dé specialist op airco gebied, is al dertien jaar een begrip in de regio. Het bedrijf van Johan Scholten heeft in deze periode vele aircosystemen voor auto's geleverd, gemonteerd, onderhouden en gerepareerd. Zoals elk jaar houdt Autotemp Lingewaard ook nu weer auto-airco controledagen!

Met de verhuizing van Elst naar Doornenburg in 2015 zijn de activiteiten ondergebracht in een nieuw ingerichte hal achter Autobedrijf Johan Scholten, dat al ruim tweeëndertig jaar hier gevestigd is. Deze locatie biedt tevens de mogelijkheid om flexibel gebruik te maken van de service en diensten van de garage, een merkonafhankelijk Bovag garagebedrijf, waar uw auto in goede handen is voor reparatie, onderhoud en apk.

Tachtig procent van de auto's is uitgerust met een aircosysteem. Aircosystemen zijn onderhevig aan slijtage en verliezen jaarlijks zo'n tien procent aan vloeistof (koudemiddel). Onderhoud van het aircosysteem vereist specialistische kennis en apparatuur. Autotemp Lingewaard heeft dit voor alle systemen in huis.

Controle is niet alleen goed voor je portemonnee, ook voor het milieu. Een jaarlijkse controle voorkomt dure reparaties. Een slecht werkend of defect aircosysteem veroorzaakt vaak al een schadepost van enkele honderden euro's.

De hele maand april kan men voor 9,95 het aircosysteem van A tot Z laten controleren. Dat kan zonder afspraak op de middagen van 13.00 tot 17.00 uur en de zaterdagen van 09.00 tot 15.00 uur (gesloten op 27 april in verband met Koningsdag).

Autotemp Lingewaard, Blauwe Hoek 15, Doornenburg; telefoon 0481 351225; www.autotemplingewaard.nl.

Vandyck terug in Arnhem bij Beddenspecialist Topslapen

ARNHEM – In het begin van dit jaar zijn Ton en Charlotte Pouwels tot de conclusie gekomen dat er geen speciaalzaak meer is op het gebied van bed- en badtextiel.

Na het wegvallen van diverse grote zaken zoals recent de V&D en de Bijenkorf gaan Ton en Charlotte de nieuwe uitdaging aan en openen zij op donderdag 14 april aanstaande de deuren van de Vandyck Experience Store. Deze winkel is een onderdeel van Beddenspecialist Topslapen. U kunt hier terecht voor een compleet en uitgebreid assortiment in bed- en badtextiel.


Het assortiment bestaat onder andere uit: handdoeken, badjassen, dekbedovertrekken, hoeslakens dekbedden, kussens, en nog veel meer. Vanaf vrijdag 15 april bent u allemaal van harte welkom in de nieuwe Vandyck Experience Store en kunt u zich laten inspireren door de prachtige collecties van Vandyck. Iedereen die een bezoek brengt aan de Vandyck Experience Store in de week van de opening ontvangt bij aankoop van een product naar keuze een leuke attentie.

Naast collecties van bekende merken ontwikkelde Ton ook eigen producten zoals de Anti-Nekpijn Pillow en het Slaapmaatje (een kussenrol die ervoor zorgt dat u in de juiste slaaphouding blijft liggen) die hij ook landelijk via zijn webshop www.slaapwinkel.nl verkoopt.

U wordt bij Beddenspecialist Topslapen Arnhem en bij de Vandyck Experience Store vakkundig geholpen door Ton, Mirjam, Alexandra en Charlotte op het gebied van goed slapen.

Beddenspecialist Topslapen; Nieuwstraat 4; Arnhem; 026 4422777; www.beddenspeicalist.nl/topslapen; topslapen@beddenspecialist.nl.

Piazza's op de stadsboerderijen

ARNHEM - Nog even en dan fietst de Giro door Arnhem. Door alle activiteiten in de aanloop daar naartoe, kleurt de stad steeds rozer. Ook op de stadsboerderijen waait een roze windje: op vrijdag 15 en 22 april verzorgt het natuurcentrum twee Piazza's voor wijkbewoners.

Op zo'n Piazza kunnen wijkbewoners aan lange tafels op het erf genieten van een heerlijke biologische Italiaanse maaltijd, bereid door de medewerkers van boerderijcafé De Hooijmaat. Op vrijdag 15 april is de Piazza op Stadsboerderij De Korenmaat en op vrijdag 22 april op Stadsboerderij Presikhaaf. Je bent welkom van 17.00 tot 20.30 uur. Vanaf 17.30 wordt het eten opgediend.

De maaltijd is gratis, maar de inschrijfkosten zijn 5,00 euro per persoon. Daarvoor krijg je twee drankjes bij het eten. De kosten voor een extra glaasje zijn voor eigen rekening. Neem voor de zekerheid lekker warme kleren aan, want april doet nog steeds wat hij wil. En alleen bij heel slecht weer wordt de Piazza naar binnen verplaatst.

Heb je zin om mee te eten? Reserveer jouw plaats aan de Piazzatafel via welkom@dehooijmaat.nl of het reserveringsformulier op www.dehooijmaat.nl onder vermelding van naam, aantal personen en locatie.

Stadsboerderij De Korenmaat ligt in Arnhem-Zuid aan de Marius van Beeklaan 5. Stadsboerderij Presikhaaf ligt in Arnhem-Noord aan de Ruitenberglaan 4. De stadsboerderijen zijn elke dag van 08.30 tot 16.45 uur geopend.

Zondagsopenstelling van Bibliotheek Kronenburg

ARNHEM - De Bibliotheek Kronenburg opent haar deuren op elke laatste zondag van de maand. Vanaf zondag 24 april zal de bibliotheek tijdens de reguliere koopzondagen van winkelcentrum Kronenburg ook geopend zijn van 12.00 tot 17.00 uur.

Met deze verruimde openingsuren komt de Bibliotheek Kronenburg tegemoet aan de wens van haar klanten. Zij kunnen voortaan ook op zondag het winkelen combineren met een bezoek aan de bibliotheek.

Tijdens deze uren kan men van alle diensten en services in de bibliotheek gebruik maken. Materialen lenen, verlengen, inleveren, vragen stellen aan de medewerker. Maar ook gebruik maken van de pc’s of een krant en tijdschrift lezen in de leeshoek.

De eerste zondag dat de Bibliotheek Kronenburg open is op 24 april wordt gevierd met een extra boekenmarkt. Er is een goedgevulde kraam met ‘uitgelezen’ boeken voor jong en oud, te koop voor een klein prijsje. De boekenmarkt is alléén die zondag.

De Bibliotheek Kronenburg bevindt zich in het winkelcentrum Kronenburg op de eerste verdieping (Kronenburggalerij 7).

Bloesemfietstocht in teken van de Romeinen in de Betuwe

ARNHEM - Zondag 17 april vindt de zevende editie van Bloesemfietstocht Arnhem-Zuid plaats. Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 15 of 30 km en de tocht start en eindigt in de Steenen Camer (Elderveld).

Deze verrassende tocht leidt door de uiterwaarden, door Arnhem Zuid en het prachtig bloeiende Betuwse landschap tot aan Elst. Onderweg zijn er diverse rustpunten waar u kunt genieten van activiteiten rond het thema; de aanwezigheid van de Romeinen in de Betuwe (rond 70 n/Chr.) en de grens van het Romeine Rijk (de Limes).

Ook zit er weer een puzzelelement in de fietstocht en hiermee kunt u na afloop leuke prijzen winnen.

Bij terugkomst in de Steenen Camer is er een gezellige ontvangst met muziek, eten en drinken. Voor de kinderen zijn er frites met knakworst en voor de volwassenen een BBQ met salade.

Inschrijving en kosten (inclusief barbecue):

• 3,50 bij voorinschrijving via de website.
• 4,50 bij inschrijving op de dag zelf.
• 1,50 voor kinderen tot 12 jaar, inclusief friet en knakworst.
Deelnamegarantie alleen bij voorinschrijving wegens het gelimiteerde aantal startplaatsen. Het inschrijfgeld betaalt u, ook na voorinschrijving, contant bij vertrek. U ontvangt bij vertrek een routebeschrijving.

De start is bij De Steenen Camer (Hannesstraatje 2a in Arnhem, aan de Drielsedijk) tussen 12.00 en 14.00 uur. Info/voorinschrijven: www.bloesemfietstochtelderveld.nl e-mail: info@bloesemfietstochtelderveld.nl of 06 45434440

Deze fietstocht wordt georganiseerd door BTV-Elderveld, Vrienden van Meinderswijk en het wijkplatform Elderveld.

Feest op Koningsdag bij De Kroon

ARNHEM - Wijkvereniging De Oostelaar verzorgt op woensdag 27 april volop activiteiten rondom boerderij De Kroon aan de Randweg 2, Van 9.00 tot 16.00 uur is er weer een grandioze rommelmarkt rondom boerderij De Kroon.


Het spelletjesfestijn start om 11.00 uur op en rondom het terrein van boerderij De Kroon. Als superspektakel hebben we dit jaar een enorme glijbaan voor de oudere jeugd; voor de kleintjes is er een springkussen en een kleine draaimolen. Er kan worden meegedaan aan spelletjes als: ballen gooien, spijkerbroekhangen, ringwerpen, spijkerpoepen, evenwichtspel en nog veel meer. De limonadekabouter schenkt gratis limonade.

Meedoen aan de spelletjes kost voor leden 0,50 (lidmaatschapskaart meebrengen) en voor niet-leden 1,00. Ook is er suikerspin te koop en kunnen de kinderen zich tegen een kleine vergoeding laten schminken of een glittertattoo laten zetten..

Ook ouders zijn welkom op ons terras; ze kunnen hier, zoals gebruikelijk, van een hapje en een drankje genieten. De livemuziek wordt van 11.30 tot 16.30 uur, verzorgd door Braun Productiez.

Het feest duurt tot ongeveer 15.00 uur. Bij slecht weer zal een alternatief binnenprogramma georganiseerd worden. De tijdens het feest gemaakte foto’s zijn kort daarna te vinden op de website: www.oostelaar.nl.

Denned Installatietechniek en Putman Installatietechniek bundelen krachten

Dennis Scheffer (algemeen directeur Denned Installatietechniek) en Jan Putman (directeur Putman Installatietechniek)

ARNHEM - Denned Installatietechniek uit Huissen en Putman Installatietechniek uit Duiven gaan samen verder en verstevigen daarmee de marktpositie van beide bedrijven in de regio.

Putman Installatietechniek uit Duiven heeft zich de afgelopen jaren vooral gericht op het onderhoud, ontwerp en aanbrengen van werktuigbouwkundige installaties. Vanuit het installatiebedrijf heeft Jan Putman een innovatief systeem ontwikkeld voor zonnepanelen. Voor de uitvinding van het zogeheten hybride pv panelen heeft Jan Putman het patent in zijn bezit. Denned Installatietechniek is een innovatief en snel groeiend bedrijf dat de totale elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatie voor woningen en utiliteitsgebouwen verzorgt.

Gevraagd naar een toelichting op deze overname vertelt Jan Putman: "Medio vorig jaar raakte ik met Dennis (Dennis Scheffer, algemeen directeur Denned Installatietechniek, red.) in gesprek en merkten we dat we over de toekomst van onze bedrijven min of meer dezelfde visie hadden. Na een paar brainstormsessies waren we er allebei vrij snel van overtuigd dat onze installatiebedrijven elkaar perfect kunnen aanvullen en versterken. Ik kom bijvoorbeeld in mijn installatiebedrijf capaciteit te kort."
Dennis vervolgt: "Maar we zijn niet over één nacht ijs gegaan. We hebben goed in de spiegel gekeken en moeten constateren dat onze visie over de zakelijke toekomst van onze bedrijven inderdaad op één lijn zit, maar dat we persoonlijk andere ambities hebben. Jan wil zijn focus en passie nóg meer leggen op de verdere ontwikkeling van zijn uitvinding en ik wil heel bewust een grotere en sterkere speler worden op het gebied van totaalinstallaties."
Beide directeuren hebben in onderling overleg besloten dat Jan Putman zich terugtrekt als directeur van Putman Installatietechniek en dat Dennis Scheffer zijn algemene directietaken uitbreidt en de leiding van Putman Installatietechniek overneemt. Bij Putman Installatietechniek en Denned Installatietechniek werken in totaal 45 mensen. Jan Putman gaat alleen verder met zijn innoverende hybride pv panelen.

Bij de overname wordt de identiteit van beide bedrijven behouden. Samenvattend zegt Jan Putman hierover: "Van deze overname wordt iedereen beter!"

Open Dag Landwinkel Oogsthoeve Heteren Beleef en Doen

HETEREN - Op zaterdag 16 april van 10.00 tot 16.00 uur wordt er weer het voorjaarsevenement georganiseerd. Het evenement staat in het teken van Beleef en Doen.

Er worden op deze dag vele nieuwe activiteiten aangeboden, zoals een presentatie van een echte touwslager, diverse proeverijen van producten uit de streek, schapen scheren, wol spinnerij en voor de aller kleinsten is er een springkussen aanwezig. Ook zal een imker aanwezig zijn die alles kan vertellen over de bijenhouderij. Een echte ijscoman presenteert zijn nieuwe ijssmaken. Tekst en uitleg over de creatieve mogelijkheden voor het vervaardigen van glas in lood. Ook Bea Rikken uit Reedt presenteert haar nieuwste voorjaarstuin-ideeën. In de landwinkel kunt ook kennis maken met nieuwe producten van de leden van de Coöperatie.

"Laat u zich verrassen door deze nieuwe producten. Gedurende de gehele dag kunt u zelf aanschouwen hoe de schapen vakkundig geschoren worden door schapenhouder Rinie Veenbrink. Uiteraard ontbreken ook dit jaar de traptractors niet voor een snelle race. De eerste lammetjes zijn er al en uiteraard laten ze zich graag door u knuffelen. Kortom een dag om niet te missen, iedereen is welkom. Bij slecht weer zullen alle activiteiten binnen plaatsvinden.

Landwinkel De Oogsthoeve, Boltweg 1 Heteren, www.oogsthoeve.nl.

Totale leegverkoop bij Slaapkenner Damminga

ARNHEM - Slaapkenner Damminga begint 10 april met de totale leegverkoop van haar showroom en magazijn. De winkel was afgelopen donderdag en vrijdag gesloten om de winkel opnieuw in te richten en klaar te maken voor de uitverkoop.

31 januari opende Damminga een outlet om de voorraad van het magazijn te verminderen. Desondanks verwacht Jaap Damminga nog drie maanden nodig te hebben om de winkel 960m2 en het bijhorende magazijn van ruim 1000m2 volledig leeg te verkopen.

Het pand waarin Slaapkenner Damminga is gehuisvest dient eind juni leeg opgeleverd te worden vanwege herontwikkeling van het pand. "Wij zijn druk op zoek naar een nieuwe locatie", aldus Jaap Damminga die aangeeft op korte termijn met pensioen zal gaan. Zijn zoon Nathanael Damminga heeft belangstelling om het bedrijf op een andere locatie voort te zetten.

Slaapkenner Damminga staat bekend om de verkoop topmerken en hoge kwaliteit matrassen, bedbodems, ledikanten, kasten, kussens, dekbedden en accessoires. De merken die u bij Damminga aantreft zijn onder andere: Auping, Tempur, Geltex, Sealy, Nox, en Norma. Alle producten zijn afgeprijsd met kortingen tot wel vijftig procent! Wanneer u op zoek bent naar een nieuw bed, matras, of bedtextiel kunt u nu uw slag slaan!

Vanaf zondag 10 april om 11:00 uur zal Slaapkenner Damminga beginnen met de totale leegverkoop. U vindt Damminga aan de Beekstraat 77 in Arnhem. U kunt bij ons gratis parkeren.

Slaapkenner Damminga; 026 4425108, www.damminga.nl.

Lensen Hoveniers wekt via dak oude oranjerie eigen energie op

OOSTERBEEK - Een oranjerie met zonnepanelen op het dak, is dat juist logisch of spreekt dat elkaar tegen? Bij Lensen Hoveniers uit Oosterbeek weten ze het antwoord. Het is heel logisch! In de afgelopen weken heeft hun mooie, oude oranjerie een nieuw dak met zonnecellen gekregen waarmee de volledige energiebehoefte van het bedrijf wordt opgewekt.

Joost Lensen: "Onze oranjerie is een bijzonder gebouw. Het stamt nog uit de 19e eeuw en hoorde vroeger bij landhuis 'de Pietersberg'. Het was onderdeel van de moestuin waar nu ons bedrijf gevestigd is. De oranjerie werd vroeger gebruikt om exotische kuipplanten te laten overwinteren. Het schuine, glazen dak was expres volledig op het zuiden gericht om de planten in de winter zoveel mogelijk warmte en zonlicht te kunnen bieden. Tegenwoordig vinden we zo'n dakligging om dezelfde redenen ook ideaal voor zonnepanelen.

We hadden al jaren de wens om het dak van de oranjerie te vernieuwen en wilden in het kader van duurzaamheid ook iets met zonne-energie doen. Met de ZieZoZonnepanelen is het gelukt om meerdere vliegen in één klap te slaan. Het dak van de oranjerie is waterdicht en heeft geïntegreerde zonnecellen die ruim voldoende licht doorlaten. Het belangrijkste voordeel is dat we nu de volledige energiebehoefte van ons bedrijf zelf kunnen opwekken. Dat is een grote stap in een nog duurzamer bedrijfsproces!"

Meer weten over Lensen Hoveniers of de ZieZoZonnepanelen 026 3333134, www.lensenhoveniers.nl.

Go optiek waarschuwt

ARNHEM - Online lenzen bestellen of even (goedkope) lenzen bij de drogist meenemen lijkt ideaal, maar er schuilt een heel groot gevaar achter. Een gevaar die pas wordt opgemerkt als het leed al is geschied en het probleem niet meer is om te keren.

Jaarlijks belanden ruim vijfhonderd mensen in het ziekenhuis met hoornvliesinfecties door verkeerd gebruik van contactlenzen,waarbij hoornvlies transplantaties niet zijn uitgesloten. Oogartsen zien een hierin een stijgende lijn en spreken hun ongerustheid hierover uit.
Bij lenzen is het niet alleen van belang welke sterkte er nodig is, maar ook de conditie, kromming en traanvocht spelen een grote rol.

Bij Go-optiek wordt hier met nadruk naar gekeken. Op basis daarvan wordt een passende lens geadviseerd. Daarom is het zo belangrijk dat er elk halfjaar een lenscontrole wordt uitgevoerd, vooral om ellende te voorkomen, zoals ingroei van bloedvaatjes in het hoornvlies. Go-optiek adviseert daarom ook bij alle lensdragers, laat elk halfjaar je ogen controleren! We gaan toch ook op controle naar de tandarts om problemen te voorkomen?

Go-optiek, Achter de Coulissen 2a (winkelcentrum Rijkerswoerd), www.go-optiek.nl; 026 3272353.

Pandjeshuis Suikerland sinds 8 maart geopend!

ARNHEM - Na maandenlang verbouwen van het voormalige pand van Aldi Supermarkt is het bouwteam erin geslaagd de bijna 1000 m2 ruimte om te toveren in een gezellig eigentijds warenhuis. In deze soort 'winkel van sinkel' verkopen wij allerlei artikelen, zowel nieuw als gebruikt, zegt eigenaar Dennis Klein. De nadruk zal uiteraard op de inkoop, verkoop en verpanden van goederen liggen, vandaar ook de naam Pandjeshuis Suikerland.

De winkel draagt een breed assortiment zoals; Cd's, Dvd's, videospellen, hifiapparatuur, computers, laptops, camera's, muziekinstrumenten, juwelen, telefoons, huishoudartikelen, televisies, sportartikelen en kleding (geen witgoed) En meer dan duizend nieuwe artikelen tegen waanzinnig lage prijzen!

"De komende weken gaan wij het assortiment behoorlijk uitbreiden". zegt Roy de Haas. Onder zijn leiding is het team verantwoordelijk voor de inkoop, verkoop en verpanding van de goederen. Iedereen die van zijn overtollige artikelen af wil en hiervoor nog graag een leuk bedragje wil ontvangen. Uiteraard moeten deze spullen wel in ons assortiment passen. Voor de mensen die hun goederen willen verpanden, nemen wij de goederen in bewaring tegen een vooraf overeengekomen bedrag. Deze afspraken worden op vertoon van een legitimatiebewijs op papier gezet. Om goederen te verpanden dient u minimaal 18 jaar te zijn."

Ook kopen wij uw overtollige gouden sieraden, munten, horloges, messen, vorken, lepels et cetera. Hiervoor betalen wij een eerlijke prijs, bovendien ontvangt u hiervoor contant geld.

Pandjeshuis Suikerland, Distellaan 36, Arnhem.
Zie ook onze webshop : www.pandjeshuissuikerland.nl.

17 / 40

Vaccinatiecentrum Travel Clinic Oost nu ook in Arnhem Centrum

ARNHEM/VELP - Vaccinatiecentrum Travel Clinic Oost houdt behalve in Rijnstate Velp ook spreekuur in Arnhem Centrum bij het Gezondheidscentrum Musis. Men biedt ook last-minute en avondspreekuurgelegenheid.

Behalve voor reizigersvaccinaties en malariaprofylaxe kan men er ook terecht voor beroepsgebonden vaccinaties, tropenkeuringen, duikkeuringen, of in geval van ziekte na terugkeer uit de (sub)tropen. Ook als men wil weten of er gezondheidsrisico's verbonden zijn aan een reis naar een (sub)tropisch land bent u bij de Travel Clinic Oost aan het goede adres.

Zika-virus gevaarlijk of niet?
Er is momenteel veel media-aandacht voor het zikavirus. Terecht, want als je in een land woont waar het zikavirus heerst wordt veiligheidshalve afgeraden om zwanger te zijn zolang er risico is op het virus. En dat is natuurlijk een groot probleem als je in een dergelijk land woont of als zwangere net een reis hebt geboekt. Het zikavirus circuleert in delen van Latijns-Amerika. Ook op Curaçao en Bonaire zijn er mensen besmet. Mogelijk wordt de ziekte ook seksueel en tijdens de zwangerschap van mens op mens overgedragen. De infectieziekte lijkt op dengue (knokkelkoorts). Het merendeel ontwikkelt na een besmetting geen klachten (ongeveer tachtig procent). De mogelijke ziekteverschijnselen zijn meestal mild en kortdurend. Op dit moment wordt een mogelijke relatie tussen zikavirus en microcefalie en het Guillain-Barré syndroom onderzocht.

Er is nog geen vaccin beschikbaar. Beschermen tegen muggen (ook overdag) is van belang. Zwangerschap dient te worden voorkomen indien men in deze gebieden verblijft en tot en met een maand na terugkeer uit het gebied. Zwangere vrouwen (of vrouwen met een zwangerschapswens) dienen een reis naar deze gebieden goed te overleggen en uitstel te overwegen.

Goed werkende muggenwerende middelen zijn bij vaccinatiecentrum Travel Clinic Oost verkrijgbaar. De TCO is een officieel erkend Gele Koorts Vaccinatiecentrum en geregistreerd bij het LCR waardoor vaccinaties vaak grotendeels vergoed worden via het aanvullende pakket van zorgverzekeraars.
Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor vaccinatie? Kijk op www.travelclinicoost.nl of bel 088 0055944.

Smartphone schade? Naar Telefoonmaken.nl!

ARNHEM - Schermreparatie, touchscreen nodig of heb je waterschade met de smartphone? Een connector of camera weigert of is er een knopje afgebroken? Veelal kan het toestel op een eenvoudige manier worden gerepareerd. Zoals bij Telefoomaken.nl aan de Johan de Witlaan 11 in Arnhem.

Reparatie scheelt enorm in de kosten: voor je smartphone en ook je tablet betaal je bij Telefoonmaken.nl altijd een scherpe en eerlijke prijs! Voor onder andere Apple, Samsung, LG, Sony en Nokia! Telefoonmaken.nl heeft vrijwel elk te vervangen onderdeel van je smartphone op voorraad. En dat betekent de mogelijkheid van direct-repair: de klant kan even verder shoppen en ondertussen wordt het toestel door gedegen opgeleide monteurs gerepareerd! Op de reparatie wordt drie maanden garantie gegeven. Tefefoonmaken.nl verkoopt daarnaast ook accessoires en werkt ook voor verzekeringen en brengt vrijblijvend offertes uit.

Tefefoonmaken.nl heeft 32 vestigingen in Nederland: in Arnhem gevestigd aan Johan de Wittlaan 11; 026 3511038; www.telefoonmaken.nl. Dagelijks (ook zondags) geopend van 13.00 22.00 uur.

Scootmobielen hebben een lange levensduur

ARNHEM - Een scootmobiel kan vele jaren mee. De meest kwetsbare onderdelen zijn de accu's en de banden. Deze zijn eenvoudig te vervangen waardoor een scootmobiel eenvoudig lang gebruikt kan worden. Een hoge uitgave voor een nieuwe scootmobiel is dus helemaal niet nodig.

ScootOccasions bestaat inmiddels meer dan twee jaar. Ze zijn specialist bij de in- en verkoop van jong gebruikte scootmobielen. Hun uitgebreide assortiment scootmobielen is vooral geschikt voor prijsbewuste mensen die liever geen hoge uitgave willen doen voor een nieuw scootmobiel. De scootmobielen worden geleverd met nieuwe accu's en garantie. ScootOccasions levert ook service en onderdelen op bijna alle merken.

Op de website www.scootoccasions.nl kunt u het aanbod van scootmobielen bekijken met alle benodigde informatie. Hier vindt u een brede selectie van opvouwbare en vaste modellen.

Bent u niet in de gelegenheid om de showroom te bezoeken? Bel ons dan voor een vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis. De showroom van ScootOccasions is gevestigd aan de Waalstraat 28 in Arnhem; 026 7370363, www.scootoccasions.nl.

Kledingreparaties, Maatkleding, Stomerij, Tweedehands damesmode

ARNHEM - Bij Made by Estrella kun je terecht voor bijvoorbeeld een kapotte rits, het vermaken van een colbert of het namaken van een lievelingskledingstuk. Maar ook voor bijvoorbeeld gordijnen kunt u bij hun terecht.

Estrella wordt in het atelier geholpen door Marijke en Sandra. Esther helpt u bij het inbrengen of aanschaffen van de tweedehands damesmode. Made by Estrella probeert uw kleding binnen twee maanden te verkopen, daarna schenken zij het aan de Kledingbank Arnhem als u het zelf niet meer wilt hebben. Zijn uw items verkocht, dan verdient u er zelf ook nog aan.

Om uw kleding mooi te houden, werkt Made by Estrella samen met een stomerij. Op dinsdag en donderdagen kunt u uw kleding weer ophalen. En heb je even geen zin of tijd om te strijken, dan bieden ze ook nog een strijkservice aan.

Made by Estrella is zes dagen in de week geopend van 10.00 tot 17.00 uur aan de Van Lawick van Pabststraat 97, Arnhem.
Kijk eens op onze site: www.kledingreparatie-arnhem.nl voor meer informatie of bel naar 026 3794415.

Zomers genieten bij Lunchroom La Couronne

ARNHEM - Na de opening van Lunchroom La Couronne op één september 2015, wordt er nu langzaamaan begonnen met de voorbereidingen voor het terrasseizoen.

Misschien is het u al bekend, maar aan de achterzijde van de lunchroom bevindt zich nog een zonnig buitenterras. Zodra het weer het zal toelaten, zult u dagelijks op ons terras kunnen genieten van een kopje koffie, thee of fris en natuurlijk iets te eten.

Ook zijn wij nu al bezig enkele lekkere wijnen te selecteren waarvan u straks zult kunnen genieten. Ook de liefhebbers van een biertje zullen wij hierin tegemoetkomen. Tijdens donderdagavond, de koopavond op winkelcentrum Kronenburg, kunt bij ons genieten van een heerlijke schnitzel of biefstuk. Maar heeft u meer zin in een maaltijdsalade, dan is dat ook mogelijk. Kortom, u bent van harte welkom bij Lunchroom La Couronne op winkelcentrum Kronenburg.

Lunchroom La Couronne, Kronenpassagepassage 31, Arnhem; telefoon 026 3796167; facebook.com/Lunchroom La Couronne.

'Door klein te zijn rekenen we kleine prijzen...' Meubelen op maat bij Melika Meubelmakerij

ARNHEM – Je bent al maanden op zoek naar dat ene kastje voor in de kamer. Of naar een tafel van een afwijkende maat. Dan heeft Richard Krishnadath de oplossing! Als meubelmaker vervaardigt hij meubelen op maat. Geheel naar wens van de klant, ook wat betreft het materiaal en afwerking.

Melika Meubelmakerij heeft al naam en faam gemaakt met vooral buiten en binnen meubelen van (steiger) hout. Niet alleen door de kwalitatief hoogstaande afwerking, ook door de lage prijzen.

Wie ergens een meubel heeft gezien en dit anders qua uitvoering wenst, of wie een eigen ontwerpidee heeft, moet beslist eens met Melika contact opnemen. "Kom met een fotootje en afmetingen." Ook zijn er vele afwerkingen mogelijk: van diverse washkleuren tot en met hoogglans.

Kijk maar eens op de website, waarop een flink aantal voorbeelden staan: van tafels, banken, kasten tot en met zelfs keukens toe!

Melika Meubelmakerij, Akkerwindestraat 37a, Arnhem; 026 3827964, 06 53152933; www.melikameubelmakerij.nl.

Vietnamees en Japans eten: een aanrader

ARNHEM - Pho and Sushi is het eerste Vietnamese restaurant in de omgeving van Arnhem. Naast authentieke Vietnamese gerechten wordt daar ook Japanse sushi met biologische ingrediënten bereid.

De Fresh Springrolls, ofwel verse loempia is een licht en gezond gerecht. Op de kaart staat deze lekkere snack tussen de voorgerechten. Dit kan echter op ieder moment van de dag gegeten worden. Het andere bekende Vietnamese gerecht is Pho, spreek uit als fo. Pho is een maaltijdsoep die overal in Vietnam te eten is. Pho heeft rijstnoedels, bouillon, vlees, koriander en lente-ui als basis. Taugé, basilicum, limoensap en chilisaus kan er aan toegevoegd worden om de soep verder te 'customizen'.

Uit de Japanse keuken wordt heerlijke California maki gamba tempura, Salmonroll, Spicy Tuna en Unagi rolls geserveerd. De smaakvolle creaties worden in een open keuken pas op bestelling gemaakt. Hierdoor zijn alle gerechten vers en dat is zeker te proeven.

Op de vernieuwde website (www.phoandsushi.nl) kunt u de gerechten bestellen en afrekenen. Bezorging wordt pas later dit jaar ingevoerd.

Pho and Sushi, Looierstraat 42; 06 13945034.

Van Rooy Tweewielers en CrazyWheels bundelen hun krachten

ARNHEM - Twee weten meer dan één. Dat was ook de gedachten toen Frans van Rooy en Ronald de Werd besloten hun beider winkels in scooters en fietsen in een pand onder te brengen aan de Plattenburgerweg 91-2 in Arnhem.

Eigenaar Ronald van CrazyWheels was al enige jaren bezig met de verkoop en reparatie van scooters. Van Rooy tweewielers zat al een langere tijd in Presikhaaf, eigenaar Frans had een winkel in fietsen en scooters.
Door de samenvoeging ontstaat er een zeer ruime winkel waar u in alle rust uw nieuwe fiets of scooter kunt uitzoeken. Het bedrijf is dealer van diverse merken zoals Turbho, Kymco, Sym en Tomos. Deze zijn op voorraad of snel leverbaar. Voor fietsen in diverse prijsklassen kunt u ook terecht in de winkel.
Verder beschikken zij over een ruime werkplaats en streven naar een goede en snelle afwikkeling van reparatie of onderhoud. Als uw tweewieler het helemaal niet meer doet is er in overleg een ophaaldienst beschikbaar.

Van Rooy Tweewielers; www.vanrooytweewielers.nl; CrazyWheels; www.crazywheels.nl. Plattenburgerweg 91-2; 026 4422365.

Meer uit Brazilië en Portugal in Arnhem

ARNHEM - Eind vorig jaar begon Está Bem! in winkelcentrum Presikhaaf een winkel met producten uit Angola, Brazilië en Portugal. De aanloop is boven verwachting en het assortiment is ondertussen flink uitgebreid.

In de winkel is nu Bacalhau op voorraad, net als verschillende pasteis, rissoises en Kip piri-piri. Ook zijn nu vijf soorten Braziliaans bier verkrijgbaar en bleek het Peruaanse Inca Kola een schot in de roos. Binnenkort volgt bier uit Peru.

Eigenaresse Diewertje Baars: "Vanaf het begin hebben we aangegeven dat wij op zoek gaan naar producten na vragen van klanten en dat heeft ertoe geleid dat wij meer kunnen aanbieden dan we vooraf dachten. We gaan ook op zoek naar producten uit andere landen als blijkt dat deze moeilijk elders te verkrijgen zijn, zoals Peru."

Blikvanger in de winkel is de Angolese frisdrank Blue. Als sub-distributeur voor Nederland en België zet Está Bem! dit vanuit Arnhem verder in de markt. "In Europa werd Blue alleen nog gedronken in Portugal, ondertussen begint het ook hier steeds populairder te worden".

Está Bem, Hanzestraat 185, Arnhem, www.esta-bem.nl.

Gratis ophaal- en bezorgservice bij Wasto Service

ARNHEM – Heeft u ook geen zin om uw was of stoomgoed te brengen? Wasserij en stomerij Wasto Service begrijpt dat volkomen en komt aan deur om al uw soorten textiel wasgoed op te halen en netjes schoon terug te brengen.

Via de website kunt u een formulier invullen of telefonisch op 026 4451261 en aangeven welke dagen uw voorkeur heeft voor deze ophaal- en bezorgservice.

Alles wat te maken heeft met reinigen, maar dan ook alles, gebeurt onder één dak bij Wasto Service. "Ik geef mijn werk niet graag uit handen. Waar anderen de wasgoed uitbesteden en daarmee de verantwoordelijkheid elders leggen, doe ik dat niet. Dat heeft onder andere als voordeel dat mijn levertijd sneller is en dat ik kan garanderen dat uw wasgoed in goede handen is. Bij ons staat kwaliteit en service voorop", aldus Belgin.

Bij Wasto Service kunt u terecht voor alles wat u wilt laten reinigen op het gebied van textiel. Vakkundig personeel zal u met hun jarenlange ervaring bijstaan bij alle textielvragen. In de maand april is ieder tweede stoomgoed halve prijs!

Wasto Service, Oremusplein 3, 026 4451261; www.wastowasserettearnhem.nl.

't Vuurspoor drie jaar

ZETTEN - Maandag 4 april is het exact drie jaar geleden dat barbecuerestaurant 't Vuurspoor bij het station Zetten-Andelst haar deuren voor het eerst opende.

In die tijd is het restaurant behoorlijk gegroeid van een klein restaurant naar een veelzijdige horecaonderneming waar intussen zoveel mogelijk is dat niemand er meer omheen kan. Natuurlijk wordt er nog steeds op hoog niveau gewerkt met de barbecue maar ook glasgrill, pannenkoekengourmet, partygrill en gourmet zijn leuke avondvullende dinermogelijkheden. Veelal wordt onbeperkt gebruik gemaakt van het bourgondisch buffet met 14 soorten vlees, vier soorten vis, vijf soorten salades,vijf soorten groenten, twee soorten fruit en natuurlijk stokbrood, kruidenboter, sausen en frites en niet te vergeten de echt 100% in eigen keuken bereide soep.

Intussen is het ook mogelijk tegen bijzonder leuke tarieven een feestje te houden in 't Vooronder of in de mijnzaal. De mijnzaal is een karakteristieke zaal uit begin vorige eeuw, echt uniek dus. Alles is nog zo als het ooit was.

Vanwege het driejarig bestaan hebben we in april een paar leuke aanbiedingen. De knakenBBQ is er daar een van, maar ook een paar zeer verrassende avonden staan op het programma. Zie www.vuurspoor.nl.

De Grenzland-Draisine: Uniek en zonder grenzen

REGIO - De Grenzland-Draisine biedt een bijzondere belevenis tussen Groesbeek, Kranenburg en Kleve. Trappend, net als op een fiets, kunt u met de lorrie over een oeroude spoorlijn rollen! Remmen is niet nodig, zodat u ongehinderd kunt genieten van het prachtige landschap van de regio Niederrhein!

Twee verschillende fietslorrieroutes bieden dichtbij huis ontspanning en plezier voor iedereen. 'De uitgebreide' loopt met 20 sportieve kilometers van Kranenburg naar Kleve en terug (of v.v.). 'Grensoverschrijdend' bent u op de in totaal 11 kilometer lange route tussen Kranenburg en Groesbeek onderweg.

Met fietslorries voor twee tot vier personen of clublorries voor maximaal 14 personen beleeft u volop plezier op het spoor. Daarnaast bieden wij u aantrekkelijke arrangementen rondom een tocht met de Grenzland-Draisine. De ideale belevenis voor uw volgende familieuitstapje, verjaardagsfeest, bedrijfs- of verenigingsuitstapje.

Grenzland-Draisine GmbH, Bahnhofstr. 15, Kranenburg; 02826/9179900; email: info@grenzland-draisine.eu; internet: www.grenzland-draisine.eu.

Zwemles bij Drie Essen is compleet vernieuwd!

ZETTEN - Drie Essen in Zetten staat voor modern zwemonderwijs waarbij het kind écht centraal staat. Zwemles op maat voor ieder kind met intensieve communicatie met ouders.

Leren en plezier gaan hand in hand! De zwemlessen worden gegeven door zeer enthousiaste lesgevers die uw kind echt centraal zetten binnen de zwemles. Zwemles bij Drie Essen is meer dan alleen de zwemslagen aanleren, het is de basis voor een leven lang veilig zwemplezier!
Drie Essen werkt hiervoor intensief samen met EasySwim. Deze methode staat voor kindgericht zwemonderwijs waarbij de motorische en pedagogische inzichten van het kleuteronderwijs gebruikt worden die leiden tot grote betrokkenheid, welbevinden en optimaal leren. Kinderen krijgen een EasySwim pakje, waardoor zij direct kunnen starten in diep water. Door de maximale bewegingsvrijheid van dit pak en het werken in diep water is er een optimaal leerrendement. Werken in groepjes, gebruik maken van stuurkaarten en creatief materiaalgebruik zijn enkele voorbeelden van deze moderne methode.

Nieuw! Plustraject. Het Plustraject is een nieuwe opleidingsweg waarbij individuele aandacht centraal staat. De groepen bestaan uit maximaal 5 kinderen, waarbij er wekelijks een les van 45 minuten gevolgd zal worden.

Door deze zeer kleine lesgroep, en de daarbij behorende hoge mate van individuele aandacht, gaat dit traject aanzienlijk sneller dan een reguliere opleiding.

Meer informatie? 0488 452719 | www.drie-essen.nl. Of kom gerust eens langs!

Zwembad Drie Essen Zetten, Leigraafseweg 8, Zetten

Meubelstoffeerderij Oostdam al 70 jaar een begrip

ARNHEM – Bij Meubelstoffeerderij Oostdam werken ze uitsluitend met deskundige vakmensen die uw boot, caravan of camperkussens kunnen vernieuwen. Ook kunt er terecht voor uw bankstel, fauteuil of voor u eetkamerstoelen te laten stofferen. Daarnaast kunnen matrassen en kussens ook op maat gemaakt worden. Naast particulieren werkt meubelstoffeerderij Oostdam ook voor bedrijven.

Uiteraard hanteren zij een vrijblijvende prijsopgave en een haal- en brengservice. Oostdam beschikt over een enorme collectie van ruim driehonderd rollen meubelstoffen (op voorraad) en met zo'n tweehonderdvijftig stalenboeken van onder andere Reynaldo, Saum und Viebahn, Romo, Kirby House, Höpke, Keymer, Lancier, Rob Viool, De Ploeg en Missoni. Daarnaast leveren zij ook verschillende kwaliteiten polyether, latex, tempur en koudschuim in elke gewenste maat en dikte.

Oostdam is ook leverancier van leer, skai leder, artfical leather, siernagels en singelband. Ook levert de zaak platen in diverse breedtes voor onder andere matrassen, maar ook voor kussens op maat en of model.

Meubelstoffeerderij Oostdam, Klarendalseweg 77-78, Arnhem (naast de molen); 026 4420493, www.oostdam-johomtex.nl of via facebook: Oostdam meubelstoffen.

Hizi Hair – Iedere dag mooi

ARNHEM - Genieten van mooi haar en een momentje voor jezelf? Dat kan in Arnhem! Hizi Hair kent ruimere openingstijden, zo kun je er zes dagen per week zonder afspraak terecht.

Naast een persoonlijk advies zit bij iedere behandeling een ontspannende wasmassage inbegrepen, met de Kérastase shampoo passend bij jouw wens voor mooi verzorgd haar. In de massagestoelen heb je echt een moment voor jezelf.

Alle Hizi Hair haarstylisten hebben een passie voor mooi haar en zijn op de hoogte van de laatste haartrends, kleuren en technieken. Zij worden continu getraind in het Hizi Hair opleidingscentrum in Haarlem en in de eigen salon. Bij Hizi Hair kom je nooit voor verrassingen te staan, want zij maken vooraf een heldere prijsafspraak. Hizi Hair biedt kwaliteit en geeft daarom altijd honderd procent garantie op de salonbehandelingen en de producten voor thuis.

Met de Hizi Hair Card profiteer je altijd van twintig procent korting op producten van Kérastase en L'Oréal Professionnel...

Hizi Hair, Achter de Coulissen 2, 026 3271472, www.hizihair.nl.

Thuis-PC.nl helpt, adviseert en verkoopt 'Voor particulier én MKB'

ARNHEM - Heb je een te trage of kapotte laptop of pc? Of problemen met het bedienen daarvan? Waar kun je dan heen met je probleem?

Of je je laptop of pc nou bij een zogenoemde prijsbreker of bij Thuis-PC.nl hebt gekocht, Thuis-PC.nl helpt je er graag mee! Hoewel Piet Hoogland naast nieuw en tweedehands verkoopt, lost hij ook graag snel en vakkundig je pc- en laptopproblemen op, van welk merk dan ook...

Problemen als virussen, een kapotte harde schijf, traag, problemen met het besturingssysteem. Het zorgen van een adequate oplossing is dagelijks werk voor Thuis-PC.nl, waarvan Piet al vijf jaar de eigenaar is. Tegen scherp geprijsde tarieven. Thuis-PC.nl werkt zowel vanuit eigen locatie (bel voor afspraak!), als bij je thuis of op kantoor. En via hulp op afstand. Zowel de particulier als mkb-er zijn van harte welkom. Zie voor een selectie van leverbare producten de webshop.

Thuis-PC.nl, voor particulier en MKB, Bingelradestraat 3 (nabij woonboulevard Arnhem-Zuid);
(06) 81469489, www.thuis-pc.nl.

Gitaarspelen voor iedereen: ook voor de kleine beurs

ARNHEM – Sjonnie Gitaar is het adres voor iedereen die gitaar speelt of wil gaan spelen. In onze winkel in Arnhem-Zuid staan gitaren in verschillende prijsklassen en krijg je een duidelijk advies en tips om je goed op weg te helpen.

"Ook in ons assortiment: kinder- en jeugd gitaren, (elektrische) ukeleles, mondharmonica's, basgitaren, effectpedalen, versterkers, accessoires, lesboeken en onderdelen. Maar ook voor onderhoud en reparatie kunt u bij ons terecht. Inruil/inkoop is ook mogelijk, wij hebben altijd diverse occasions in de winkel.

Tevens is het mogelijk gitaarles te volgen waarbij jouw motivatie het belangrijkste is en dat je al na één les een leuk pop/rock liedje kunt spelen. Mocht je al een instrument hebben, maar je hebt er problemen mee, dan kan deze kosteloos voor je nagekeken worden, wij beschikken over een eigen technische dienst."

Gitaarspelen is geschikt voor iedereen vanaf drie jaar tot zo oud je je voelt en bij Sjonnie Gitaar ook betaalbaar voor iedereen.

Sjonnie Gitaar, Dovenetellaan 77, Arnhem, 026 3210126 of 06 12373805, www.sjonniegitaar.nl.

Nieuw gezicht in dierenspeciaalzaak Bouwman Met heel veel liefde voor de dieren...

ARNHEM – Dierenspeciaalzaak Bouwman heeft een nieuwe eigenaar. Saskia Philips is het nieuwe gezicht. Voor haar is het een nieuwe uitdaging: een zaak waar je alle benodigdheden voor je geliefde huisdier kunt krijgen.

Saskia heeft plezier in het werk en dat merkt de klant. Zelfs de Dierenbescherming was onder de indruk van de kwaliteiten en de wijze waarop de dieren in de winkel worden behandeld en verzorgd. Want er worden ook konijnen, cavia's, hamsters en vogels verkocht. Daarnaast zijn er ook aquaria met vissen.

Het assortiment bestaat uit vooral dierenvoeders van vele merken (van huismerk tot aan Royal Canin), snacks en speeltjes voor hond, kat, konijn, knaagdier, vis en vogel. Sinds kort kan men er ook voor de hengelsport terecht!

Donderdag 14 april van 14.30 - 16.30 uur komt Dr. Woof met zijn vaccinaties en chipacties voor uw hond, kat of konijn. De inenting kost 25 euro, het consult is gratis. Afspreken hoeft niet.

Dierenspeciaalzaak Bouwman, Achter de Coulissen 9, winkelcentrum Rijkerswoerd, Arnhem; 026 3271912; www.dierenspeciaalzaakbouwman.eu.

Glad en haarloos de zomer door!

ARNHEM - Ieder zomer is het weer hetzelfde probleem, het ontharen van alle ongewenste haartjes op lichaam of gezicht. Dit, iedere zomer weer terugkomend leed, kan vanaf nu op een minder pijnlijke en irriterende manier verwijderd worden door middel van body-sugaring.

Met deze methode kunnen wij alle lichaamsdelen behandelen. Van benen tot bovenlip maar ook de bikinilijn of het geheel verwijderen van alle schaamharen (Hollywood) behoren tot de opties.

Body-sugaring is een 'huidvriendelijke' ontharingsbehandeling waarbij al het ongewenste haar in één keer met wortel en al wordt verwijderd waardoor je geen last meer hebt van stoppels of ingegroeide haren. Caroline heeft een speciale cursus hiervoor gevolgd en is nu gecertificeerd body-sugaring schoonheidsspecialist.

Sugaring is niet nieuw maar bestaat al eeuwenlang deze methode is overgekomen uit het Oosten. Het is een natuurlijke manier van ontharen die handmatig wordt uitgevoerd. De koude suikerpasta wordt om de niet-gewenste haar aangebracht en met wortel en al verwijderd uit de haarfollikels. Het ontharen door middel van suiker is stukken minder pijnlijk dan met hars, omdat de pasta enkel aan de haren plakt en niet aan de huid maar ook omdat de haren met de groeirichting mee verwijderd worden. Dit in tegenstelling tot hars waarbij de haren tegen de groeirichting in worden verwijderd wat ook meer kans geeft op afgebroken haren en dus stoppels.

Bij regelmatige herhaling van Body Sugaring krimpt de haarfollikel. Haren worden dunner en zachter. Het ontharen wordt steeds minder gevoelig. Ontharen kan met langere tussenpozen wordt vervolgd. De haargroei neemt af en kan zelfs grotendeels verdwijnen. Dit verschilt echter per persoon. Scheren en het gebruik van ontharingscrèmes laten de wortels intact, zodat je haar met stoppels terugkomt. Bij sugaring blijft je haar gemiddeld drie tot vijf weken langer weg. Bovendien verdwijnen de dode huidcellen, wat je huid heerlijk zacht en glad maakt. Belt u gerust voor informatie of een afspraak.

Caroline huid- en nagelverzorging, Graslaan 77 Arnhem; 026 3216585; www.carolinearnhem.nl.

Hadi: voor maatkleding, reparatie en meer...

ARNHEM - Goede kleding weggooien? Kleine reparatie een te grote moeite voor jezelf? In een tijd waar iedereen op zijn uitgaven moet letten, is het goed te weten dat er in de buurt een kleermaker is, die zijn vak verstaat. Die snel en kwalitatief kleding weer passend en heel maakt. Tegen heel scherpe prijzen.

Hadi is hét adres voor maatkleding en reparatie en ook voor het maken van gordijnen. Bovendien is er een stomerij, waar alle artikelen kunnen worden aangeboden. Ahmad heeft ervaring van liefst 35 jaar.

Een nieuwe rits, nieuwe voering in een mantel of colbert? Nieuwe zoom in spijkerbroek of mouwen van een overhemd inkorten? Dat is dagelijks werk voor de kleermaker, die ook vakbekwaam met leer is. Ook voor stofferingswerk als het bekleden van kussens en matrassen voor caravans, kan men er terecht. Wat ook geldt voor het vervaardigen van gordijnen. En heeft de klant een spoedklus, dan wordt deze -indien mogelijk- tegen dezelfde kosten meteen uitgevoerd!

Hadi, Hoefbladlaan 30 Arnhem-Zuid; telefoon 026 3216687 / 06 25533147.

Het zonnetje laat zich al weer regelmatig zien

ARNHEM - Livera Kronenburg en Presikhaaf hebben al volop zomercollectie in lingerie in de merken Chantelle, Passionata, Livera, Esprit, Sapph, Triumph Anita en Felina tot met H-cup.

Gaat u straks weer zwemmen dan bent u voor de badcollectie tot en met G-cup bij Livera aan het goede adres. Dit jaar heeft Livera eigen merk onder andere een mooie en gevarieerde collectie Mix en Match in meerdere cupmaten. Maar kom gerust ook voor onze badmerken Esprit, Sapph, Beach Life, Sunflair, Brunotti, Sunmarin en natuurlijk chloorbestendige badpakken van Tweka.

Geen zin in de winkel, ga dan naar onze webshop WWW.Livea.nl. Vergeet u vooral niet onze winkel als favoriet filiaal op te geven en laat uw bestelling in de winkel bezorgen.

Wilt u op de hoogte blijven? Volg en like ons dan op facebook Livera Kronenburg of Livera Presikhaaf.

Livera Kronenburg Kronenburgpassage 38; Livera Presikhaaf Hanzestraat 54.

New Floors: voor vloeren, die gezien mogen worden!

ARNHEM - New Floors heeft met ruim 350 m² aan showroom in Arnhem een complete metamorfose ondergaan en is ruim, licht en overzichtelijk ingericht. Hier kunt u zich uitstekend oriënteren in luxe houten-, pvc-, bamboe- en laminaatvloeren.

"Onze vloeren zijn van zeer goede kwaliteit. Dit wil niet zeggen dat de prijzen dan automatisch hoog zijn. Ook daar hebben we op geselecteerd zodat in iedere prijsklasse een ruim assortiment aanwezig is. Wij geven schriftelijke garantie tot wel 20 jaar!"

Kwaliteit zit hem niet alleen in de vloeren zelf; ook vakbekwaamheid in het leggen, renoveren, schuren en behandelen van vloeren zijn belangrijk. "Daarom hebben wij zeer ervaren parketteurs die een ruime ervaring hebben in het leggen en schuren van alle soorten vloeren."

Bij New Floors wordt u gastvrij ontvangen en kunnen wij u helpen om voor u een perfecte vloer uit te kiezen! Ook vergoeden wij één uur parkeren bij bezoek aan New Floors.

New Floors, Eusebiusbuitensingel 41, Arnhem; 026 3823216;

info@newfloors.nl; www.newfloors.nl.