GN Lingewaard

23 augustus 2017

GN Lingewaard 23 augustus 2017


Gendtse Paarden- en Ponymarkt

GENDT - Ondanks dat het organiseren van een paarden- en ponymarkt aan steeds meer regels moet voldoen, het meeste uit het oogpunt van dierenwelzijn, is het de stichting toch weer gelukt om ook dit jaar de traditionele Gendtse Paarden- en Ponymarkt te organiseren op dinsdagmorgen 29 augustus tijdens de kermis.

Midden in het centrum van Gendt, in de Dorpstraat tussen bakker Milder en café De Klok kunnen de paarden en pony's vanaf 6.00 uur op de markt worden aangevoerd. Om 8.30 uur wordt er begonnen met de keuringen van de diverse paarden- en ponyrassen. Rondom deze markt zal net als vorig jaar een braderie worden opgebouwd die nog doorloopt tot in de Nijmeegsestraat. Mede door een behoorlijke deelname van paarden en pony's aan de keuring en de aanwezigheid van de braderie was er toen sprake van een grote publieke belangstelling.

Het bestuur van de Stichting Gendtse Paarden en Ponymarkt heeft de hoogte van de premies voor het aanvoeren van de paarden- en pony's maar ook de keuringsprijzen dit jaar gehandhaafd. Shetlanders worden weer opgesteld aan de noordzijde van de keuringsring (ter hoogte van Wijs IJs), alle andere paarden en pony's aan de zuidzijde (ter hoogte van Providentia).

Keuringen

Hoofdonderdeel van de Gendtse markt zijn de keuringen van diverse paarden- en ponyrassen. Deze worden de laatste jaren in één ring afgewerkt zodat het publiek getuigen kan zijn van alles wat er door de eigenaren aan paarden en pony's ter keuring wordt aangeboden. Gezien de grote hoeveelheid rubrieken die deze ochtend worden gekeurd zal de deskundige jury weloverwogen maar ook vlot te werk gaan.

Er zullen in diverse rubrieken onder andere Shetlandpony's, Haflingers, Friesen, Welsh-pony's, Hackney's en KWPN paarden gekeurd worden, terwijl er ook een aparte rubriek is voor de overige rassen. Dit jaar zal er bij voldoende aanbod ook een rubriek zijn voor aangespannen paarden en/of pony's. Deelnemers kunnen zich vanaf 08.00 uur opgeven bij de jurywagen. De keuringen worden afgesloten met de uitverkiezing van de Algemeen en Publiekskampioen.

Gendtse Paardenloterij

Bij de jurywagen zijn die dag nog loten verkrijgbaar van de 98e Gendtse Paardenloterij evenals bij de deelnemende winkeliers en de leden van het schuttersgilde Sint-Sebastianus.

Koffieochtend Plus viert eerste jubileum

ANGEREN - Het succes in de gemeente Lingewaard: Koffieochtend Plus in Angeren viert haar eerste lustrum-jubileum. Dit gaan de senioren vieren op donderdag 31 augustus in Kulturhus Angeren.

In 2012 startte deze organisatie met Koffie Plus heeft als doel om de senioren, die door de overheid worden gestimuleerd om langer thuis te blijven wonen, te verbinden. Koffie Plus doet dit door de mensen te laten samenkomen voor een kopje koffie en een praatje. Al snel bleek, dat zij het voorbij vonden vliegen en werd er een oplossing gezocht om ook samen te lunchen en een stuk van de middag erbij aan te plakken.

Samen met Kulturhus en de vrijwilligers werd er een lunch verzorgd, waarvoor de ouderen een kleine vergoeding van 6,50 euro betalen. Wil iemand met de middag naar huis dan kan dat ook. Een groep van vijfendertig 'Jongeren van toen' geniet nog steeds iedere laatste donderdag van de maand van deze activiteit.

Vrijwilligers

SWL activeerde samen met SASA, De Zonnebloem STMR en Buurtzorg dit initiatief. Een vaste groep vrijwilligers zorgt voor de uitvoering. Hun beloning is de glimlach van de senioren. Natuurlijk is er de gelegenheid voor een praatje en vervolgens zorgen de vrijwilligers voor attracties, zoals sjoelen, rummikub en bingo. Ook wordt er van de verbindende kracht van gezamenlijk eten, muziek en cabaret dankbaar gebruik gemaakt. Ook deze laatste twee activiteiten worden door vrijwilligers uitgevoerd. De sponsoring door kwekerij De Beijer in de vorm van aardbeien en slagroom in de afgelopen jaren maakten vele tongen los. "Als u interesse heeft om aan Koffie Plus deel te nemen, kom dan op een laatste donderdag van de maand eens binnenlopen. Koffie Plus staat bij dit jubileum nog fier overeind."

Inloopspreekuur Werkgroep Doornenburg

DOORNENBURG - Themagroep Leefomgeving, onderdeel van de werkgroep Doornenburg vergadert elke éérste woensdag van de maand (nu 6 september) in het Ontmoetingscentrum aan de Kerkstraat 3 in Doornenburg. Het inloopspreekuur is van 20.00 tot 20.30 uur.

Iedereen mag zonder afspraak binnen lopen of eventueel vooraf een afspraak maken voor het spreekuur. Onder het genot van een kopje koffie of thee, kan men bij de themagroep Leefomgeving van de werkgroep Doornenburg terecht over opmerkingen, suggesties of klachten betreffende openbare verlichting, verkeer, leefbaarheid en veiligheid in de straat of wijk. Dit wordt in de aansluitende vergadering besproken en krijgt alle aandacht en wordt indien nodig doorgestuurd naar de Gemeente en of Politie. Als men niet kan komen op het afgesproken tijdstip kan men ook e-mailen naar secretariaat@werkgroepdoornenburg.nl.

Voor klachten over groenvoorzieningen, verlichting en trottoirtegels et cetera kan men rechtstreeks contact opnemen met de Gemeente Lingewaard, Kinkelenburglaan 6 in Bemmel; telefoon 026 3260111 of www.lingewaard.nl.

Beginnen met hardlopen: Start to run bij b.o.d. De Sprinters

BEMMEL - Wil jij beginnen met hardlopen, maar wel in je eigen tempo en dicht bij huis? Dan is de cursus Start to Run van b.o.d. De Sprinters in Bemmel iets voor jou.

Begonnen wordt op 5 september met een vrijblijvende informatiebijeenkomst en proeftraining. Op 6 september start de cursus. Inschrijven kan op www.yakultstartorun.nl. Met het Start to Run-programma leer je in korte tijd hardlopen onder begeleiding van een professionele trainer in een kleine groep. Op woensdag 6 september start de eerste training.

Bereid je voor op de Pietenloop op 26 november. B.o.d. de Sprinters biedt naast het standaard aanbod nog twee gratis extraatjes: "In plaats van de gebruikelijke 7 weken kun je bij ons 12 weken trainen. Dit doen wij om je voor te bereiden op het onafgebroken hardlopen van 5 km. De Pietenloop in Bemmel op 26 november biedt de kans om jezelf te testen in je eigen omgeving. Wij bieden de mogelijkheid om wekelijks de tweede training onder begeleiding op woensdag bij de vereniging te doen. Normaal gesproken is de tweede training ‘huiswerk’ dat je alleen doet."

Meer informatie
Voor meer informatie en inschrijven ga je naar www.yakultstarttorun.nl of mail/bel met trainer Michael Smoorenburg van b.o.d. De Sprinters, smoortje@kpnmail.nl 06 22495626. Meer informatie over de vereniging staat op www.boddesprinters.nl.

Een steun in de rug voor partners van mensen met psychische klachten

LINGEWAARD - Partners van mensen met een psychische ziekte, zoals depressie of burn-out, zijn vaak overbelast. Alles komt op hun bordje: de zorg voor de zieke partner en diens behandeling, het reilen en zeilen thuis, inkomen en opvoeding.

Deze specifieke groep mantelzorgers is een vergeten groep, die wel ondersteuning wil, maar het niet kan vinden in het reguliere aanbod voor mantelzorgers. Daarom is een speciaal coachingstraject geïntroduceerd, dat nu ook in Bemmel actief is.

Stichting Villa Balans is de landelijke organisatie die ondersteuning aan deze groep mantelzorgers biedt met een online platform, per regio partnergroepen en één op één coaching. Het delen van je verhaal met anderen die hetzelfde meemaken werkt stressverlagend. Als partners onder elkaar heb je vaak aan een paar woorden genoeg. Coaching helpt om inzicht en grip te krijgen op de situatie, wegwijs te raken in de wereld van de GGZ en bovenal in balans te blijven!

Op psychische ziektes rust nog steeds een taboe. Het is niet zichtbaar voor de buiten wereld en het is gemakkelijker op het werk of aan vrienden te vertellen dat je partner diabetes heeft - hoe erg dat ook is - dan dat hij of zij aan een depressie lijdt. Samen met Stichting Welzijn Lingewaard bieden we deze partnergroep nu ook aan in Bemmel, tweemaandelijks op de tweede maandag van de maand. Aanvang 20.00 uur. Locatie SWL, Cuperstraat 9. Deelname is gratis.

Kijk voor meer informatie of aanmelden voor de partnergroep Bemmel op www.villabalans.nl of www.swlingewaard.nl of bel/mail met Karlijn Margry: 06 42124963; info@bovive.nl.

Protestantse gemeente Gendt-Doornenburg

GENDT- Op zondag 27 augustus is er een kerkdienst in de protestantse kerk van Gendt aan de Torenlaan.

De aanvangstijd is 10 uur. In deze viering zal mevrouw ds. C. Klaver voorgaan. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie/thee te blijven drinken. Allen welkom!

Calistokingsdeep en Lindsey Pegram winnen

BEMMEL - Lindsey Pegram en Calistokingsdeep hebben dinsdag de Buitenzorg Kortebaandraverij Bemmel gewonnen. De combinatie versloeg in de finale Columbine Lep met Ruud Pools. Wonnightstand (John Dekker) eindigde als derde voor Ruby Tuesday met Frans van der Blonk.

De ruin van Arnold de Wit en Maatschap van der Let stak er op snelheid bovenuit op de Teselaar, maar maakte gedurende de middag een aantal keer een galoppade. Achtereenvolgens versloeg hij Eluna di Quattro, Lordspirit, Gently Boko, Ruby Tuesday en Columbine Lep. Ook in de finale ging de troef van Pegram één keer in de fout. Op weg naar de finish leek hij een veilige marge te hebben op zijn tegenstander, maar ging hij voor de sponsortent in galop. Dit herstelde hij in de tweede en derde rit door overtuigend naar de winst te snellen.

Het betekende voor Pegram haar derde overwinning op rij op de kortebaan. Donderdag en zaterdag was zij de beste geweest met Southwind Raptor in respectievelijk Beverwijk en De Lier.

Maximale

Voor Columbine Lep was de tweede plaats het maximale. De merrie uit de stal van Cees Hetteling had gelukkig de finale gehaald. Ze profiteerde gedurende de middag een aantal keer van de galoppades van tegenstanders terwijl ze eerder op snelheid was geklopt. Ook Wonnightstand was Columbine Lep in de halve finale te snel af. De ruin ging in de eerste en derde rit echter in de fout met een galoppade. In de troostfinale herstelde hij zich en rekende af met de na de derde omloop bijgelote Ruby Tuesday.

De aanwezigheid van Dutch Buitenzorg was bijzonder. Voor het eerst in de historie van de kortebaan in Bemmel kwam er een paard uit de Buitenzorg-stoeterij aan de start. Samen met eigenaar Djimmy Schneider overleefde hij overtuigend de eerste omloop. In de tweede omloop won Every's wish met Danny Brouwer echter verrassend van de publiekslieveling.

Koor Uh-meezing start weer

BEMMEL - Koor Uh-meezing gaat weer beginnen. "In juni hebben wij ons 1-jarig bestaan gevierd met een gezellige lunch bij Bloem."

"Inmiddels hebben wij 24 koorleden (sopranen, alten, tenoren, bassen) en een leuk en zeer divers repertoire, van gospels, musical, en popsongs. Zin om met ons mee te zingen? Je bent welkom! Wij repeteren op de donderdagochtend (behalve in de schoolvakanties) onder leiding van onze enthousiaste dirigent Monique Jansen, van 10.00 tot 12.00 uur in de Theaterkerk op de Markt in Bemmel.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom gewoon een keer luisteren of meezingen. Op donderdagochtend 31 augustus gaan we weer van start. Het koor is zeer toegankelijk voor mensen zonder zangervaring, zelfs voor wie denkt niet te kunnen zingen. Toch nog vragen? Mag je mij bellen: Diny de Bruin 0481 463356."

Protestantse gemeente Gendt-Doornenburg

Protestantse gemeente Gendt-Doornenburg

GENDT- Op zondag 27 augustus is er een kerkdienst in de protestantse kerk van Gendt aan de Torenlaan.

De aanvangstijd is 10 uur. In deze viering zal mevrouw ds. C. Klaver voorgaan. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie/thee te blijven drinken. Allen welkom!

Verkoop kleding en art voor het goede doel op Under the Milky Way

HUISSEN - In januari zijn Maaike Jansen, voorzitter stichting Care voor Calinan, met organisator UTMW Marian Reijmers afgereisd naar de filipijnen.

"Daar kwamen we in aanraking met het project (ACAP). Dit is een project voor straatkinderen in Manila. Met onderwijs,dagelijks een douche en goede voeding zorgt Didit Robillo en haar team voor kinderen, die daardoor kans hebben op een betere toekomst. Onder de indruk van het werk van de Stichting en de omstandigheden waarin deze kinderen leven besloten we de handen ineen te slaan."

Op 2 september vanaf 13.00 is er bij UTMW aan de Badweg een shop ingericht waarbij second hand en nieuwe kleding (gesponsord door lokale ondernemers) worden verkocht. Ook is er art van de kinderen uit de Filipijnen en andere leuke dingen te koop. Alle opbrengsten gaan naar het goede doel!

Veteranenwedstrijd en demo Walking Football in Angeren

ANGEREN - Op zondag 17 september houdt SV Angeren 75! in het kader van haar feestprogramma om 14.45 uur een veteranenwedstrijd op sportpark De Poel. Deze wedstrijd wordt gespeeld door oud-leden en veteranen van SV Angeren.

Voorafgaand aan de veteranenwedstrijd verzorgt SV Angeren in samenwerking met Stichting Welzijn Lingewaard (SWL) een demowedstrijd Walking Football. Deze nieuwe vorm van voetbal is speciaal ontwikkeld voor 60+ spelers, die gestopt zijn vanwege blessures of een verslechterde conditie. Ook spelers die nog kennis willen maken met de voetbalsport zijn welkom. Het gaat niet alleen om het voetballen maar bewegen en gezellig samenzijn zijn net zo belangrijk.

De basisspelregels van Walking Football zijn: zes tegen zes zonder keepers, geen buitenspel, niet rennen, geen slidings, weinig fysiek contact en de bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld.

"Wil je meedoen aan de demowedstrijd Walking Football, kom dan op zondag 17 september om 13.30 uur naar sportpark De Poel. De wedstrijd begint om 14.15 uur. Er wordt twee keer 15 minuten gespeeld en iedere 60+ er uit de gemeente Lingewaard kan deelnemen. Haal je voetbalschoenen uit het vet, zoek kousen en broekje op en kom naar Angeren. Je hoeft geen lid te zijn van welke vereniging dan ook.

Walking Football is een initiatief van de Sport & Cultuur Coach van SWL in samenwerking met de Lingewaardse voetbalclubs: Jonge Kracht, RKHVV, HAVO, De Bataven, GVA, SC Bemmel en SV Angeren.

Nieuw: boekje over de Gendtsche Polder

GENDT - 'Daor zien d’r meer gemak as doodgeknepe'. Dit is de titel van het boekje dat vanaf 9 september te koop is.
Een boekje met verhalen en foto’s die ingezonden zijn door bewoners van Gendt en omstreken. Het is een bonte verzameling geworden van herinneringen aan de polder.


De oudste verhalen vertellen vooral over wonen en werken op de polder, dan een generatie daarna die vooral verhaalt over spelen en streken uithalen, gevolgd door recreatieverhalen. In de laatste verhalen gaat het vooral om het beleven van de natuur. De titel is een uitspraak van een mevrouw in Sint-Jozef die zij ondeugend lachend deed.

"Wij bedanken alle mensen die op een of andere manier geholpen hebben bij de totstandkoming van dit boekje: de fotograven, de schrijvers, de sponsoren, de illustratrice Rineke Verhoeven en de drukker Richard van Driel uit Doornenburg (maar oud-Gendtenaar), die ons met raad en daad onuitputtelijk heeft bijgestaan, zonder hem had dit boekje niet de kwaliteit gekregen die het nu heeft."

Bij de festiviteiten ter gelegenheid van de heropening van de polder op 9 september zal het boekje voor het eerst te koop zijn in de tent bij het Dijk van een Wijf voor de billijke prijs van 9,99 euro. Daarna is het te koop bij de Brunawinkel in Gendt. Als echte Gendtenaar moet u dit boekje hebben!

Muziek Maak Je Zelf-cursus in Huissen

HUISSEN - Op woensdag 5 juli heeft in Muziekgebouw Het Stedium aan de Muntstraat 10 in Huissen de afsluiting plaats gevonden van de basiscursus Muziek Maak Je Zelf, die de Stedelijke het afgelopen half jaar heeft gegeven. De cursus is gegeven in Muziekgebouw Het Stedium.

De kinderen hebben bij de afsluiting aan ouders en familie laten horen wat ze hebben geleerd in de cursus en ze hebben een diploma uitgereikt gekregen. De kinderen kregen de gelegenheid instrumenten uit te proberen, waarop ze vervolg les zouden willen hebben. Er waren optredens van het harmonie orkest en van het leerlingenorkest.

Eind september zal bij voldoende belangstelling op de vrijdagmiddag weer een nieuwe cursus van start gaan in het Stedium. De cursus is bedoeld voor leerlingen van groep 4 tot en met 7, beoogt het plezier in zelf muziek maken te stimuleren en de kinderen kennis te laten maken met de muziekinstrumenten, die in een orkest voor komen.

De kinderen leren muzieknoten lezen; op een blokfluit spelen en samen zingen. Na de cursus kunnen de kinderen doorgaan met individuele lessen op een instrument via de Stedelijke. Aanmelden voor de volgende cursus kan via het aanmeldformulier op de website of via een mailbericht naar onderstaand mailadres.

Meer weten over de cursus of lessen bij de Stedelijke Muziekvereniging Huissen? Neem contact op via telefoonnummer 06 21844411; via e-mail: opleidingen@stedelijkemuziekhuissen.nl of kijk voor meer informatie op www.stedelijkemuziekhuissen.nl.

Menu Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 28 augustus kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 18.00 uur het volgende menu afhalen: zuursalade, andijviestampot + slavinken én een toetje.

Deze maaltijd kost vier euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 te Bemmel. Gevraagd wordt zelf drie afsluitbare bakjes mee te nemen! "Wilt u ook genieten van zo’n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu’s beschikbaar. Inschrijven kan op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555.

Het Bemmels afhaalpunt is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550).

Repair Cafés Lingewaard

LINGEWAARD - In het Repair Café kan iedereen zijn of haar kapotte spullen laten nakijken door een team van handige vrijwilligers. Zij zijn bekwaam in het uitvoeren van kleine reparaties, maar geven daarnaast ook advies als een eenvoudige oplossing niet mogelijk is. En dit allemaal voor alleen de materiaalkosten en een vrijwillige bijdrage voor het verrichte werk.

Het Repair Café is voornamelijk bedoeld voor het herstellen van klein tot middelgroot huishoudelijk materiaal zoals stofzuigers, koffiezetapparaten, broodroosters, lampjes en föhns maar daarnaast draaien onze vrijwilligers ook voor speelgoed en servies e.d. hun hand niet om. We vragen wel om de apparatuur voordat je het meebrengt schoon te maken en het naaigoed te wassen!

SWL organiseert weer Repair Cafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende locaties voor reparaties en een gezellige bak koffie/thee:

Woensdag 30 augustus van 10.00 – 12.30 uur in het Hof van Breunissen (Kloosterplein 4) in Gendt

Woensdag 30 augustus van 19.30 – 21.30 uur in dorpshuis De Tichel (Kolkweg 5a) in Haalderen

De data van de andere kernen staan op www.swlingewaard.nl onder ’ParticipatiePunten'. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Repair Café te zien. "Heb je spullen die kapot zijn of niet goed meer werken, en vind je het zonde om ze zomaar weg te gooien, bedenk dan dat er nog een leuk alternatief in je eigen woonplaats is."

Kampioenschappen tennisvereniging Huissen

HUISSEN - Voor de meeste mensen in Lingewaard is de vakantie alweer voorbij, dus... hoog tijd om van dat luie vakantie zweet af te komen!

Daarom organiseert tennisvereniging Huissen, net als elk jaar, de clubkampioenschappen. De clubkampioenschappen zullen plaatsvinden in de week van zondag 10 tot en met zaterdag 16 september. Door mee te doen strijd je, samen met de andere leden, mee voor de felbegeerde titel van clubkampioen en verover een plekje op het ‘clubkampioenen bord’. Wie wil er nou niet een jaar lang met de eer strijken? En vergeet vooral de eeuwige roem niet!

Er is gekozen voor het thema ‘Italië’, zodat de vakantiesfeer ook in Huissen nog even voort kan leven. Het mooie clubhuis zal omgetoverd worden tot een ware Italiaanse Osteria waar er goed gezorgd wordt voor de inwendige mens, met tennis op alle niveaus en gezelligheid alom! Op de finaledag op zaterdag 16 september worden er pizza's gebakken, wordt er een wijnproeverij georganiseerd en maken we er met Italiaanse lange tafels een festa van.

Ben je lid van tennisvereniging Huissen? Dan reden te over om je gauw in te schrijven. Dat kan namelijk nog maar tot 28 augustus. En ben je geen lid, maar wil je een kennismaken met de tennissport en het gezellige verenigingsleven? Kom dan gerust langs om de sfeer te proeven en de spelers aan te moedigen.

Het 3 Oever Festival: de Artist in Residence

REGIO - Van 15-17 september wordt De Gelderse Poort omgetoverd tot het decor van het 3 Oever Festival. Drie dagen lang muziek, theater, verhalen, eten& drinken, dans en exposities in het mooiste landschap van Nederland. Heel veel mensen doen mee om hier een onvergetelijk weekend van te maken: artiesten, kunstenaars, horeca-ondernemers, vrijwilligers en publiek.

Een bijzonder fenomeen tijdens het festival is de Artist in Residence: een kunstenaar die, tijdens het festival, op één van de locaties logeert en daar het hele weekend actief is met kunstbeoefening. Dit jaar zijn er twee van deze plekken.

Bij Gemaal Oude Rijn in Pannerden zal Gerard Kessels aan de slag gaan met hout dat hij in de Rijnstrangen gaat zoeken. Zoals Gerard zegt: "Het beeld is er al, ik haal het overbodige weg". Dit proces is mee te maken voor het publiek. Tussendoor is er ook ruimte voor een zangworkshop, want de stem is voor Gerard ook een belangrijk instrument.

Bij de Piramide aan de Waal in Gendt is de Nijmeegse slagwerker Eugene Flören al langere tijd bezig om een heel programma samen te stellen. Eugene heeft meerdere muzikanten gevraagd om stukken met hem uit te gaan voeren. Rode draad hierbij is de minimal music componist Steve Reich die dit jaar 80 jaar is geworden. Voor meer informatie en het concrete programma: www.3oeverfestival.nl.

Bewegen is gezond, ook voor ouderen!

HUISSEN - Voor ieder mens is beweging goed, dus ook voor u als oudere. Wij zijn niet gemaakt om langere tijd te zitten of te liggen. Dus ga lopen, dansen, sporten… ga meer spieren gebruiken om zo lang mogelijk 'fit' te blijven.

SWOH biedt u voldoende mogelijkheden. Kom meedoen! U kunt kiezen uit verschillende activiteiten, afhankelijk van uw voorkeur en het tijdstip dat voor u uitkomt. Kom voor een eerste proefles! Nodig uw buur uit, of neem een kennis mee! Kies uit: Gym MBvO, iedere dinsdag Achter d’n Bok en Gym MBvO, iedere woensdag Gemeenschapshuis ’t Zand. Lekker gymmen op een rustige manier, maar toch wel veel spieren gebruiken en daarna koffie drinken. Of Dansen en Bewegen, iedere woensdag Achter d’n Bok. Bewegen op muziek, senioren dansen, niet met een partner, maar gezellig in de groep, met koffie na. Of Tai Chi Tao, diverse plaatsen en tijden. Yoga, iedere donderdag Gemeenschapshuis ’t Zand. Een andere manier van bewegen. Voor beide geldt dat de lessen afgestemd zijn op ouderen. Of GALM-meer bewegen voor ouderen. Een sportzaal of de grote zaal van het Gemeenschapshuis maken het mogelijk te werken met spelvormen, die geschikt zijn voor ouderen.

Voor de kosten kan men de website raadplegen. Helaas zijn de groepen voor zwemmen, sport en spel en biljarten vol. Men kan zich wel op een wachtlijst laten plaatsen. Meer informatie staat op www.swo-huissen.nl.

TTV Essentia begint aan het nieuwe seizoen

BEMMEL - De ballen zijn weer schoongemaakt, de tafels staan er weer klaar voor en de leden van tafeltennisvereniging Essentia staan weer te trappelen om te kunnen spelen. Op vrijdag 25 augustus begint het nieuwe seizoen in De Schaapskooi in Bemmel.

Vanaf 18.15 uur krijgen de beginnende junioren training. Daarna volgt de gevorderde jeugd om 19.15 uur. Om 20.15 uur zullen de senioren de training weer oppakken. Zowel de junioren als senioren bereiden zich voor op een nieuw competitieseizoen. Daarnaast zal de 55+-groep op dinsdag 5 september. Tussen 14 uur en 16 uur kunnen deze 55+-ers met elkaar een balletje slaan in de Schaapskooi.

Ook dit seizoen zal de vrijdagtraining geleid worden door Suzanne Dieker. Zij is voormalig Nederlands kampioen bij de jeugd. Daarnaast heeft ze veel internationale toernooi-ervaring. Zo heeft ze mee gedaan aan meerdere EK’s en WK’s. Met haar kwaliteiten zal ze TTV Essentia zeker verder kunnen helpen.

"Ook interesse om te komen tafeltennissen? Kom dan op vrijdagavond naar De Schaapskooi in Bemmel. Je kan dan aansluiten bij de training en ontdekken hoe leuk het spel is. Je kan vier vrijdagen gratis meespelen om goed kennis te maken met de tafeltennissport. Meer informatie staat op www.essentiabemmel.nl of via info@essentiabemmel.nl."

Nieuwe slagwerkopleiding binnenkort van start

DOORNENBURG - Vanaf zaterdag 2 september starten de slagwerklessen van Slagwerkgroep Doornenburg in een vernieuwde opzet. Naast de onlangs binnenhalen van de ‘Wereldtitel Percussion Ensembles’ heeft de slagwerkafdeling een aantal maanden gewerkt aan een nieuwe structuur voor opleiden van jonge slagwerkers.

                        

Gediplomeerd docent Arend-Jan van Straten verzorgt de lessen voor de leerlingen, die kunnen kiezen uit een uitgebreid scala van beschikbare slagwerkinstrumenten, waaronder ongestemde percussie (drums, conga’s, snare / basdrums) en melodische instrumenten (xylofoon, vibrafoon, bas/marimba).

Alle leerlingen worden tijdens individuele lessen opgeleid voor landelijk erkende muziekdiploma’s. Daarnaast mogen zij al snel in een jeugdige groep meespelen in het B-ensemble. Deze groepstrainingen zijn een opstap naar de ‘grote’ slagwerkgroep van Sint-Caecilia of het harmonieorkest.

Voor meer informatie en opgave voor deze opleiding kan men zich melden bij J.van Alst telefoon 06 55856223.

Seizoen bamintonclub Gendt begint weer

GENDT - De vakanties zitten er voor de meesten weer bijna op. Dat betekent dat ook het sportseizoen weer begint. Voor de senioren (vanaf 18 jaar) is de start op woensdag 30 augustus, voor de jeugd een week later op dinsdag 5 september.

De speeltijden voor de senioren zijn op woensdag avond van 19:30 tot 22:30 uur, waarbij van 19:30 tot 20:30 uur training wordt gegeven door een ervaren trainer. De speeltijden voor de jeugd zijn: voor de leeftijd categorie 6 -12 jaar van 18:30 tot 19:30 uur en voor de leeftijdscategorie 13 - 18 jaar van 19:30 tot 20:30 uur.

Badminton is een leuke sport waarbij snelheid en techniek belangrijke factoren zijn. Er wordt gespeeld op recreatief niveau en competitief niveau, zowel bij de jeugd als ook bij de senioren. "Bent u geïnteresseerd kom dan een keer kijken of gratis een paar keer mee spelen. Het enige wat u nodig heeft, zijn sport(zaal)schoenen en sportkleding; een badmintonracket om mee te proberen hebben wij voor u. Dit geldt natuurlijk ook voor de jeugd. Wij badmintonnen in sporthal Walburgen aan de Nijmeegsestraat in Gendt. Wilt u eerst nog wat informatie dan kunt u contact opnemen met Han Kuster. Informatie via www.bcgendt.nl. Kijk ook eens op de facebookpagina 'Badmintonclub Gendt'."

Gratis dorpswandelingen tijdens Monumentenzaterdag

BEMMEL - Er zijn in Bemmel gratis dorpswandelingen tijdens Monumenten op zaterdag 9 september. Het thema van de Open Monumentendagen is: 'Boeren, Burgers en Buitenlui'.

De Historische Kring Bemmel heeft dit thema aangegrepen om te laten zien hoe deze “'Boeren, Burgers en Buitenlui' vroeger hier in Bemmel hebben gewoond en gewerkt. "Dit doen wij met twee dorpswandelingen op zaterdag 9 september om 10.00 en om 13.00 uur. De wandelingen duren ongeveer twee uur en eindigen met een rondleiding in de Nederlands Hervormde Kerk in Bemmel. De wandelingen zijn gratis. U hoeft zich niet vooraf op te geven. U moet alleen ruim op tijd aanwezig zijn bij de ingang van De Kinkel aan de Van Ambestraat."

De groepen kunnen maximaal bestaan uit 20 tot 25 personen. De wandelingen worden verzorgd door de gidsen van de Historische Kring Bemmel.

Nieuwe leden welkom bij 't Huessens Beleg

HUISSEN - 't Huessens Beleg is een belegingsstudieclub die plaats heeft voor nieuwe leden.

Bezig met beleggen en behoefte daar met anderen over te praten? Een keer per maand komen de leden bij elkaar, het is inspirerend en gezellig. Bij voldoende belangstelling is er een cursus voor beginners. Nog niet zo ervaren met beleggen en er meer over weten? Neem geheel vrijblijvend contact op: 026 3251282 of 026 3251706

Zomerfair in Ressen

RESSEN - Op zaterdag 26 augustus van 9.00 tot 17.00 kunt u bij Landwinkel de Woerdt in Ressen terecht voor de jaarlijkse Zomerfair. Deze dag staat in het teken van (h)eerlijke streekproducten, leuke activiteiten en beleving in de boomgaard.

Geniet van producten van de Streekbakker, Hollands Wild, de paling roker en Uwe cider. Nieuw dit jaar is de insectenproeverij van Jimini's. Uiteraard zijn ook de producten van De Woerdt te proeven zoals jammen, sappen en appelchips.

Spelen en beleven
Van 10.00 tot 14.00 neemt Sigma Magic u mee in de wereld van magie. In de middag van 14.00 tot 17.00 is Brandweerpost Bemmel aanwezig met een demonstratie. Verder kunnen kinderen springen op het springkussen, schminken en zelf appelsap persen. Of wat dacht van u van zelf appels plukken en meerijden met de boomgaardtrein?

Meer informatie en het volledige programma staan op www.dewoerdt.nl. Landwinkel de Woerdt ligt aan de Woerdsestraat 4 in Ressen.

Ingezonden brief

Hondenpoep in park in Bemmel

Sinds enkele weken staan er in de hondenuitlaatstrook in het park gelegen tussen de A 15 en het woonwijk 't Hoog in Bemmel prachtige nieuwe houten paaltjes met de tekst: hondenuitlaatstrook, geen opruimingsplicht. Dat is mooi. Maar tot mijn grote verbazing zie ik dat hondeneigenaren hun hond dus ook laten poepen aan de andere kant van deze strook waar deze paaltjes dus niet staan.

Ik begrijp dat je niet altijd de controle hebt over de darmen van je hond, en als deze dus poept in het gras, of nog erger: op de stoep, waar dit niet de bedoeling is, heb dan in ieder geval het fatsoen om die poep op te ruimen. Er spelen kinderen op dat veld en soms rijden er ook fietsers, mensen met kinderwagens et cetera, en je wilt als moeder toch niet je kind zien thuiskomen onder de hondenpoep. Dus lieve hondeneigenaren: poept je lieverd op een stuk dat geen uitlaatstrook is, opruimen aub. Met dank ook namens alle wandelaars, andere hondenuitlaters, fietsers en spelende kinderen.

M. Reintjens

Column

Dood

Het college met zomerreces. De komende vier weken geen collegevergadering en persgesprek. Het eerstvolgende persgesprek 16 augustus. De boodschap op 17 juli. Pff, een vakantie zonder politiek nieuws is voor een doorwerkende stukjesschrijver bikkelen. Ik heb een broertje dood aan een deadline die me in de nek hijgt. Je doet een moord voor een onderwerp. Ik heb bewondering voor krantenredacties die in vakanties elke dag weer hun nieuwspagina's moeten vullen. Van de Haagse politiek moeten ze het niet hebben. Uit de kabinetsformatie druppelen sporadisch lekkende berichten naar buiten. Het Wilhelmus op scholen komt terug en er lijkt een deal over euthanasie en het embryo-onderzoek. Alle gesprekpartners aan de onderhandelingstafel hekelen zonder blikken of blozen het lekgedrag richting de media. Toch zijn er politici die belang hebben bij Het Lek. Als lezer van dagblad Trouw vraag ik me af, wat is de reden dat er een spanningsveld is tussen politiek en de media. Waarom moet de politiek bijgestaan worden door een leger van communicatie adviseurs om 'goed in de pers' te komen. Zijn media boeven? Ja, zei oud-burgemeester Rob Persoon. Uit ervaring als ambtenaar en journalist zie ik in Persoon gelijkenissen met Trumps wantrouwend gedrag. Journalisten hebben het achter de ellenbogen, zo liet Persoon me graag weten. Het enige dat in de krant klopt is de datum. Na de vakantie kijk ik uit naar het toegezegde persgesprek op 16 augustus. Nee dus, vanwege afwezigheid van bestuurders en het beperkt aantal agendapunten komt het te vervallen. Dezelfde dag een uitnodiging naar de media. De ondertekening van een overeenkomst tussen gemeente en DELA over realisatie van een crematorium in Lingewaard. Namens Lingewaard zal wethouder Helga Witjes tekenen. Voor een goed nieuws show zijn ze ineens wel thuis? Helga staat te trappelen om voor het oog van de media met een brede glimlach een handtekening te zetten. Er wordt een antwoord gevraagd of je wel of niet komt. Om de dooie dood niet.

Sjaak

Start partnergroep in Bemmel

BEMMEL - Voor partners van iemand met een psychische ziekte is het leven vaak zwaar. Dubbele belasting, omgaan met grillig gedrag, overnemen van zorgtaken, geen duidelijk perspectief in het ziekteverloop, gebrekkige hulpverlening, geldzorgen, het gevoel er alleen voor te staan. Stichting Villa Balans biedt ondersteuning aan deze partners door middel van partnergroepen.

Partners van mensen met psychische klachten hebben vaak behoefte aan contact met anderen die hetzelfde meemaken. Als partners onder elkaar heb je vaak aan een paar woorden genoeg. Het uitwisselen van ervaringen, herkenning en steun vinden bij elkaar kan leiden tot nieuwe inzichten en de zwaarte lichter maken. Het delen van je verhaal werkt stressverlagend, in je omgeving vind je niet altijd het begrip wat je graag zou krijgen.

Een bijeenkomst is de plek waar jij jezelf mag zijn met alles wat er speelt. Door je eigen verhaal te delen en te luisteren naar een ander vind je erkenning en herkenning. De bijeenkomst wordt begeleid door een ‘ervaringsdeskundige’ en door Stichting Villa Balans opgeleide coach.

Samen met Stichting Welzijn Lingewaard bieden we deze partnergroep ook aan in Bemmel, tweemaandelijks op de tweede maandag van de maand. Aanvang 20.00 uur. Locatie SWL, Cuperstraat 9. Begeleiding door Karlijn Margry. Deelname is gratis.

De eerstvolgende bijeenkomsten staan gepland op: maandag 11 september en maandag 13 november. Opgeven voor de bijeenkomst is noodzakelijk en kan bij Karlijn Margry via email (info@bovive.nl) of telefoon/app (06 42124963).

Van Olderen & Meuwsen én Nissen & Vermaas winnen

DOORNENBURG - Op 19 augustus stonden er weer twee vluchten op het programma. De een na laatste jonge duivenvlucht vanuit Nanteuil (380 km) en de natourvlucht vanuit Isnes (180 km).


De eerste vlucht van de dag die vanuit Isnes werd gelost om 10.15 uur, hieraan deden 204 duiven mee van 9 liefhebbers.
Nissen & Vermaas 24 mee 10 pr. 1, 5, 7, 8, 9, 19, 20, 25, 27, 48
Van Olderen & Meuwsen 73 mee 20 pr. 2, 12, 13, 14, 15, 16, 21, 32, 33, 36, 38, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 47, 50, 51.
H. van Hal 28 mee 7 pr. 3, 17, 18, 29, 30, 39, 46
W. Geurtz & Zn 20 mee 8 pr. 4, 6, 10, 11, 22, 26, 34, 35
G. Peters 6 mee 4 pr. 23, 24, 28, 31
P.C. Engelen 31 mee 2 pr. 37, 49

De tweede vlucht vanuit Nanteuil werd gelost om 11 uur hieraan deden 275 duiven mee van 12 liefhebbers.
Van Olderen & Meuwsen 44 mee 16 pr. 1, 2, 5, 6, 12, 18, 19, 25, 26, 27, 34, 37, 38, 40, 45, 53
Nissen & Vermaas 40 mee 11 pr. 3, 16, 17, 31, 32, 43, 49, 54, 58, 62, 65
W. Geurtz & Zn 20 mee 8 pr. 4, 8, 9, 11, 46, 66, 68, 69
T. Holland 46 mee 8 pr. 7, 10, 13, 20, 21, 39, 52, 57
W. Tijssen 15 mee 2 pr. 14, 28
G. Peters 13 mee 6 pr. 15, 35, 41, 42, 50, 56
J. van de Scheur 15 mee 6 pr. 22, 30, 47, 55, 63, 64
A.A. Engelen 14 mee 4 pr. 24, 33, 44, 51
J. Pauwelsen 21 mee 2 pr. 29, 67
H. van Hal 14 mee 2 pr. 59, 60
Th. Rutjes 6 mee 1 pr. 61.

Postduiven Toekomst Elst

ELST - De uitslag van de wedvlucht Nanteuil Le Haudouin (Fr) over 378 kilometer is als volgt:

1 en 2 F. Sanders Haalderen, 3 en 6 M. Smoorenburg Elden, 4 en 10 G. Kemmink Elden, 5 en 9 A. Rozijn Oosterhout, 7 T. Medze Elden, 8 R. Peters Arnhem.

ELST - De uitslag van de wWedvlucht Isnes (B) over 184 kilometer is als volgt:

1-2- 9 D. Hartemink Arnhem, 3-4-7-8 T. Medze Elden, 5 R. v.d. Ende Arnhem , 6 G. Visscher Arnhem , 10 C. v.d. Kolk Elst.

11 / 22

12 / 22

13 / 22

Herfstdiner bij Hof van Breunissen

GENDT - De vakantieperiode zit er voor de meesten van ons op. We zijn weer hard aan de slag. Jammer, het waren zo’n fijne weken! Een avondje uit eten is daarom nu een aangename 'break'. En dat kan voor een aangename prijs!

Op vrijdag 29 september is er in het restaurant Hof van Breunissen van de RijnWaal Zorggroep, locatie Sint-Jozef in Gendt, een driegangen diner dat in het teken staat van de start van de herfst. De tijd van gerijpt zomerfruit, noten en paddenstoelen. Het restaurant opent de deuren vanaf 18.00 uur.

We starten met een romige linzensoep als vóórgerecht. Vervolgens krijgt u het hoofdgerecht: een jachtstoofschotel. We combineren dit met een stuk hartige taart van pompoen, geitenkaas en rode ui met een herfstsalade met druiven en appel en walnoot, gestoomde broccoli, en gebakken aardappelpartjes. Als dessert krijgt u warme appelcrumble , vanillesaus, roomijs en slagroom. De avond wordt afgesloten met koffie of thee. Dit menu kost -exclusief de drankjes- 16,95 euro per persoon.

Opgeven hiervoor kan tot dinsdag 26 september bij het restaurant Hof van Breunissen, Kloosterplein 4, Gendt. Telefonisch kan ook via telefoonnummer 0481 421338 (vragen naar het restaurant).

Donateursactie harmonie Sint-Caecilia

ANGEREN - In de week van maandag 28 augustus tot en met zaterdag 2 september zullen leden van harmonie Sint-Caecilia Angeren langs de deur gaan voor de collecte van de jaarlijkse donateursactie.

De opbrengst van deze actie is onder meer bestemd voor aanschaf en/of onderhoud van instrumenten en de opleiding van jeugdleden.

Jeu de boules is alleen voor oude knarren

HUISSEN – Alhoewel, deze jonge dame bewijst het tegendeel. Het is een fabeltje dat jeu de boules een sport voor ouderen is. Iedereen kan het (leren) spelen. Hoe dan ook jeu de boulesclub Lingewaard nodigt jong en oud uit om op dinsdagmiddag 22 augustus kennis te maken met deze leuke, gezellige en spannende sport.

Daarna is het terrein aan het Kampstuk 23 te Huissen twee weken verboden gebied wegens renovatie van het dak. Van 12 - 26 september gaan we weer door met de ontvangsten op de dinsdagmiddag. En hopelijk kunnen we dan buiten spelen.
Aanmelden vooraf is niet nodig, iedereen die om 13.30 uur aanwezig is kan meespelen. "We doen twee wedstrijden die gemiddeld 45 minuten duren. Er zijn geen kosten aan verbonden. Heeft u geen eigen boules, geen nood wij lenen een setje aan u uit. Toekijken met een kop koffie of thee vanaf het terras is overigens ook prima. Voor nadere inlichtingen: Gerie Startman 06 20691224. Zie ook www.jbcl.nl."

In een oogopslag

Zaterdag 26 augustus

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, V. Bulthuis, Gemengd koor
De Levensbron

Zondag 27 augustus

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-Stad (EC), eucharistieviering, V. Bulthuis, Exotherm

10.00 uur: H. Martinus Gendt, woord- en communieviering, C. Driessen, kermis

Vrijdag 1 september

10.00 uur: Kapel Liduina, Gouden Appel Bemmel, eucharistieviering, G. Peters.

10.00 uur: Sancta Maria Huissen, eucharistieviering,
C. Crolla

Zaterdag 2 september

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, G. Peters, Middenkoor InVoice

Zondag 3 september

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-Stad (EC), eucharistieviering, V. Bulthuis, Spetters, gezinsviering

Woensdag 6 september

09.30 uur: St. Bavo Angeren, eucharistieviering,
G. Peters.

Ingezonden brief

Energiebesparing

In 'Het Gemeentenieuws' van 16 aug. j.l. roept de gemeente haar inwoners op bewust met energie om te gaan. In deze oproep tel ik maar liefst veertien voorbeelden hiervan. Op een andere pagina worden de inwoners uitgenodigd naar Het Energieloket Lingewaard te komen voor vragen over persoonlijke energiebesparing.

Mij overkwam het volgende: 11 juli j.l. woonde ik een vergadering bij van mijn politieke partij in het gemeentehuis te Bemmel. Ik was er van 19.15 tot 22.10 uur. Er waren geen andere bijeenkomsten. (We waren met < 10 personen). Overal brandde licht: in bijna alle kamers en zalen waren alle lampen aan: toen we kwamen, toen we vergaderden, toen we vertrokken. Uit het oogpunt van energiebesparing hebben we na afloop overal de lichten uitgedaan.."Ach, dit doen we altijd als we om 22 uur naar huis gaan", zei de voorzitter toen ik me hardop verbaasde over deze enorme verspilling van energie door degenen, die haar burgers oproepen tot bewust energiegebruik...

Met vriendelijke groet,

Petra Peeters, Bemmel

Wat u altijd misschien al eens wilde doen!

Foto: Cor Neijenhuis

HUISSEN - Normaal gesproken starten veel clubs en verenigingen direct na de zomervakantie weer met repeteren en of het initiëren van nieuwe activiteiten. ‘Mijn ervaring is daarbij dat het vaak even duurt bij onze muziekvereniging voordat de groepen compleet zijn als gevolg van vakanties', aldus Piet Schrijver (74). ‘Toch is dat voor mensen die iets nieuws willen ondernemen hét moment om na te gaan of muziekmaken misschien een hobby is die bij hen past..

Muziekvereniging Volharding uit Huissen is ’n vereniging waar men zich snel thuis zou kunnen voelen. Er is sprake van sociale groepen en verder wordt er best op een redelijk niveau gemusiceerd, rekening houdend met de smaak van het publiek. De leden van de slagwerkgroep slaan niet louter op de trom, maar er wordt een keur aan (slagwerk)instrumenten bespeeld, waarbij de melodieuze instrumenten een belangrijke rol spelen. Er is een 'stamtafel’ in het Zandse Gemeenschapshuis, waaraan na de repetitie nog gezellig wat nagepraat kan worden.

Foto: Cor Neijenhuis

Als u denkt: ‘Muziekmaken heb ik altijd nog eens gewild, maar ben er nooit toe gekomen, dan is dit hét moment om in te stappen. Vooral ook omdat de harmonie met nieuw elan en met een aantal nieuwe stukken aan de slag gaat. Niet meer treuzelen dus, maar doen! Veel ouderen bij Volharding hebben ervaren dat je er tot op hoge leeftijd nog van kunt genieten.'

De Slagwerkgroep start weer op donderdag 24 augustus om 19.30 uur, het A-orkest op maandag 28 augustus om 19.45 uur en het Instaporkest op woensdag 30 augustus om 18.00 uur. Voor info: www.volhardinghuissen.nl.

Sponsor bedankt!

BEMMEL - Afgelopen zondag met de Bemmelse kermis is het al jaren een traditie dat er oliebollen gebakken worden in verpleeghuis De Lingehof voor bewoners en familie, door vrijwilligers gebakken, en rond gedeeld!

Dit jaar mede mogelijk gemaakt door Jumbo Bemmel. die voor de oliebollenmix zorgde hiervoor onze hartelijke dank!

Donateursactie harmonie Sint-Caecilia

Donateursactie harmonie Sint-Caecilia

ANGEREN - In de week van maandag 28 augustus tot en met zaterdag 2 september zullen leden van harmonie Sint-Caecilia Angeren langs de deur gaan voor de collecte van de jaarlijkse donateursactie.

De opbrengst van deze actie is onder meer bestemd voor aanschaf en/of onderhoud van instrumenten en de opleiding van jeugdleden.

Jubileumactie bij servicegerichte speciaalzaak in 'vloeibare heerlijkheden' Proost! Tien jaar 't Wijnhuys in Huissen

HUISSEN - In 2007, in crisistijd, begonnen. 't Wijnhuys in Huissen overleefde die en andere stormen. Eigenaresse Marianne Charbon staat sterker dan ooit. Het 10-jarig bestaan wordt zaterdag 26 augustus gevierd, met onder meer een jubileumactie.

Goede wijn behoeft geen krans. Ofwel, wat goed is hoeft niet geprezen te worden. In het geval van 't Wijnhuys c.q. eigenaresse Marianne Charbon is het echter wel op z'n plaats. Ga maar na, in 2007, in crisistijd, startte zij haar winkel in wijnen en andere alcoholische dranken. Ze overleefde de economische dip en is, tien jaar later, 'alive and kicking'.

Een onafhankelijk en zelfstandig ondernemer pur sang. Marianne heeft enthousiasme, vakkennis, klantvriendelijkheid en service altijd voorop staan. Tel daarbij op het even uitgebreide, uitgebalanceerde als prachtige assortiment, de specialisatie in wijn-spijscombinaties, de diverse proeverijen én haar topteam en het is niet zo verwonderlijk dat 't Wijnhuys haar 10-jarig bestaan viert en door klanten op handen gedragen wordt.

Jubileumactie

Het jubileumfeestje wordt op zaterdag 26 augustus gevierd in de speciaalzaak aan de Markt. Van 16.00 tot 20.00 uur. Onder het genot van hapjes en, uiteraard, drankjes en passende muziek. Iedereen die 't Wijnhuys een warm hart toedraagt is van harte welkom. Op deze dag is er een verrassende jubileumactie. Ook maak je met je aankoopbon kans op een exclusieve 3-literfles Jeroboam wijn van Kendall Jackson, dit zelfs al vanaf zaterdag 19 augustus.

Bezoek 't Wijnhuys ook eens online; www.wijnhuys.com en www.facebook.com/T-Wijnhuys. Daarop de mogelijkheid tot aanmelden voor de nieuwsbrief, actuele berichten en kortingsacties (rond het 10-jarig bestaan). Proost!

Zomerwandeling Huissen

Burgemeester Arndt van Will vertelt over 17e eeuws Huissen

HUISSEN - "U krijgt op zondag 27 augustus een stadswandeling aangeboden door de Historische Kring Huessen, waarin u niet alleen veel wordt verteld, maar u ontmoet de Huissense dominee, burgemeester en pastoor uit 1640 in levende lijve!"

Het thema is 'katholiek en protestant in zeventiende eeuws Huissen'. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het gegeven, dat het dit jaar het jaar van de Reformatie is. In Huissen liepen de zaken van de kerkhervorming destijds anders dan in de rest van de Betuwe, omdat de stad tot het Hertogdom Kleef behoorde, waar de hervorming pas laat voet aan de grond kreeg en waar een vrijwel volledige vrijheid van godsdienst bleef bestaan. Er wordt een bezoek gebracht aan de katholieke stadskerk en aan de protestante kerk. Daarbij zijn oude kunstschatten te zien zoals de preekstoel in de katholieke kerk en de Statenbijbel uit 1670 in de protestante.

Voor de wandeling dient men zich tevoren aan te melden (hofvanhessen@gmail.com of 026-3255058). De bijdrage is 2,50 euro per persoon. Het vertrek is om 14.00 uur vanaf het Stadsmuseum Hof van Hessen, Vierakkerstraat 39 in Huissen (www.huessen.nl).

De toren is weer verlicht!

HUISSEN - De torenverlichting van de protestantse kerk in Huissen is in opdracht van de gemeente Lingewaard vervangen. De verlichtingsinstallatie functioneerde al jaren niet meer. De nieuwe verlichting is duurzaam uitgevoerd in led.

De kleur van de verlichting, warm-wit, is aangepast aan de kleurstelling van de toren. Tijdens de bombardementen van oktober 1944 raakte het hervormde waterstaatskerkje uit 1870 onherstelbaar beschadigd. In 1949 ontwierp de Arnhemse architect G. Feenstra een nieuwe kerk. Met financiële bijdragen van het rijk, de hervormde synode, gemeenteleden en diverse adopterende hervormde gemeenten kon in 1951 het nieuwe gebouw met consistoriekamer in gebruik worden genomen. Sobere architectuur met ingetogen zakelijkheid, ondergeschikt aan de religieuze bestemming van het gebouw. Opvallend is de dakruiter, een achtkantig met lood bedekt basement en vijfkantige zuiltjes. Daarop een bolvormige torenhelm met bladgouden kruis en weerhaan. Met de warmwitte led-verlichting zijn de kleuren van het blauwgrijze pannendak, het donkergrijze basement, de klokkenstoel en de helder wit geschilderde achtkantige toren voor iedere voorbijganger weer zichtbaar. De kerk is een gemeentelijk monument en wordt door het college van kerkrentmeesters met liefde en toewijding onderhouden. Wij zijn de gemeente Lingewaard dan ook bijzonder erkentelijk dat zij in goed overleg met ons er in geslaagd is de aanstraling van dit markante gebouw te herstellen (Berend R. Smit, kerkrentmeester)

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen, zondag 27 augustus, 10.00 uur, ds. Matthijs Glastra.

Fort Pannerden als SuperStop bij Nijmeegse fiets4daagse!

DOORNENBURG - De lange route van de fiets4daagse op vrijdag 25 augustus komt langs Fort Pannerden! Hier kan gestopt worden voor een heerlijke bak koffie en een gebakje bij de horeca-exploitant ´De Buitenpoort´.

De E-Bikers kunnen hun fietsen opladen bij het oplaadpunt en de bidons kunnen weer gevuld worden met water.
Iedere deelnemer van de fiets4daagse ontvangt twintig procent korting op hun entree bij Fort Pannerden. Met de deelnemers pas geldt de korting nog tot 31 december 2017.

"Maar u kunt natuurlijk gratis gebruik maken van ons prachtige uitzichtpunt, het bezoekerscentrum en de filmzaal. Laad jezelf op, ontdek de geschiedenis van Fort Pannerden om vervolgens de fietstocht weer voort te zetten! Speciaal voor de fiets4daagse zijn wij al vanaf 9.00 uur geopend voor bezoekers!"

Verkoop schutterskaart Gendtse kermis

GENDT - Vanaf aankomende zaterdag is het weer vier dagen feest in Gendt.

Bent u nog niet in het bezit van een schutterskaart, waarmee u samen met uw partner, vier dagen toegang heeft tot de schutterstent, koop deze dan op dinsdag 22 of donderdag 24 augustus tussen 19.00 uur en 21.30 uur bij de Providentia, Dorpstraat 5 in Gendt.

Dorpshuis Angeren opent nieuw seizoen

ANGEREN - Geopend in 1970 gaan we met elk seizoen langzaam op weg naar het 50-jarig bestaan in 2020.

Vanaf maandag 28 augustus opent het Dorpshuis Angeren weer haar deuren voor een nieuw seizoen vol sport, zang, dans, muziek, cultuur en talloze andere 'ontmoetingsvormen'. "We zijn nog steeds een bruisend middelpunt in Angeren en een 'thuis' voor onze vele verenigingen en gebruikers. We zien u graag tijdens een van de vele (verenigings)activiteiten, 'n bezoek aan de Bibliotheek of wandel eens binnen bij de Koffieochtend Plus. Alle informatie en agenda's leest u op onze website via www.dorpshuisangeren.nl."

Geslaagde dagtocht voor Gendtse Ouderenvereniging

GENDT - Waren de weersvooruitzichten op dinsdag 15 augustus, voor de namiddag niet zo erg gunstig, uiteindelijk bleef het droog en aangenaam van temperatuur. Mede door het goede weer, werd de jaarlijkse dagtocht van de OVG een geslaagd dagje uit met tevreden deelnemers.

Om geen deelnemers teleur te hoeven stellen, was er dit jaar voor gekozen om met een voor senioren aangepaste dubbeldekkerbus deze dagtocht te gaan maken wat voor de organisatie toch even een spannend momentje was hoe de deelnemers hier mee om zouden gaan. De reacties waren via een kleine enquête op een enkele uitzondering na, echter bijzonder positief. Ook het dagprogramma kreeg veel waardering al was de boottocht dit jaar wat minder omdat het landschap weinig te bieden had. Veel waardering was er ook voor het afsluitende diner in het restaurant van Hof van Breunissen. Keuken en bediening kregen aan het eind van het diner dan ook een welverdiend applaus. De organiserende Ouderenvereniging kan op een zeer geslaagde dag terug kijken.

Bijkomende meevaller was de aanmelding van tien nieuwe leden. Van deze dagtocht zijn overigens ook video-opnamen gemaakt door de videogroep van zorgcentra RijnWaal. Ga hiervoor naar: www.RijnWaal.nl en klik op: bekijk alle video's. Men komt dan op de You Tubepagina van de RijnWaalsite, waar een impressie van 'n gedeelte van de dagtocht te zien is.

Uren turen naar bevers in Gendtse Polder

GENDT - "Het zal niet zo moeilijk zijn om de reuzebalsemien te ontdekken. Ook zullen we geen problemen hebben om de gulden roede tegen te komen, laat staan de kattenstaart. Maar of we de bever deze avond zullen spotten blijft ongewis. Het is in ieder geval wel de beste tijd van het jaar om nu, tegen de schemering, onze knager te ontmoeten."

De knaagsporen zijn nu een stuk minder opvallend dan in de late herfst en de winter. Dit komt mede door een groter voedselaanbod wat er momenteel is. Ook de wortels van de lelie en andere kruiden zal hij graag verorberen. Nog steeds is 'Castor fiber' zoals zijn wetenschappelijke naam luidt, ook in de Gendtse polder volop aanwezig en verspreid over nagenoeg het gehele gebied. Ondanks dat er de afgelopen maanden volop aanpassingen zijn uitgevoerd.

"We hebben dan ook goede hoop dat we deze avond in de gelegenheid zijn om onze grootste knager in levende lijve te ontmoeten op 23 augustus." Het verzamelen is boven aan de dijk bij Ruimzicht, hoek Waaldijk–Markt in Gendt. (Waaldijk 10, 6691 MC); om 19:30 uur start van de tocht van anderhalf tot twee uur. Aan deze tocht zijn geen kosten verbonden. Tip: "Zorg voor goed eventueel waterdicht schoeisel, lange broek en neem, zo mogelijk, een verrekijker mee."

Open Eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - De komende weken organiseert SWL weer Open Eetcafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende eetcafés om gezellig samen een vorkje te prikken:

Dinsdag 29 augustus- 17.30u - SWL, Cuperstraat 9, Bemmel

Donderdag 31 augustus - 17.30u - Providentia, Dorpsstraat 5, Gendt

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten, kan zich telefonisch aanmelden op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 - 16.00 uur via het SWL Meldpunt, telefoonnummer: 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal 24) wordt aangeraden we aan om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, dan kun je je aanmelden voor de week er op.

Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ‘ParticipatiePunten'. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende eetcafé te zien.

Even terug in Huissen

HUISSEN - Karin Neijenhuis is geboren en getogen in Huissen, maar woont al ruim vijfentwintig jaar in de gezellige stad Breda. Naast haar drukke baan als communicatieadviseur vult ze haar vrije tijd onder meer in met het vervaardigen van schilderijen.

Als kind was ze al dol op tekenen, maar pas later is zij gaan schilderen op doek. Portretten met olieverf zijn favoriet. Mens en dier; voor haar is het een uitdaging om een uitdrukking goed vast te kunnen leggen. Onlangs nog was een van haar portretten te zien in het tv-programma De Slimste Mens.

Ze timmert aan de weg en zij was zeer in haar nopjes toen ze een opdracht kreeg om voor restaurant Bar Lekker uit Huissen twee toepasselijke schilderijen te maken. Op donderdag 10 augustus was het zover om de twee schilderijen af te leveren die als motto dragen 'een vis moet zwemmen' en 'goed vlees in de kuip hebben'.

"Wilt u meer informatie over Karin Neijenhuis lezen, dan gaat u naar website www.karinneijenhuis.nl waarop haar schilderijen zijn te bewonderen."

Toezegging recht op overpad blijkt een brug te ver

Van oudsher was het bruggetje de ontsluiting van de woning. Een huurder van d woning zegt van het bruggetje weinig gebruik te maken. (foto Sjaak Veldkamp)

BEMMEL – Een ogenschijnlijk onbeduidend bruggetje met een toezegging van recht van overpad over een strookje gemeentegroen heeft de gemeente moeten bezuren met ongewild een notariële afwikkeling. Een klein bruggetje dat grote invloed heeft bij het opknappen van een sloot.

Het laatste woonhuis aan de Teeselaar wordt ontsloten met een uitrit aan de Zandsestraat. Bewoners, die gehuurd wonen, kunnen lopend via een bruggetje en over een stuk gemeentelijk groen op de Teeselaar komen. En dat gaat al jaren zo. Totdat bij Lingewaard het verbeteren van de afvoer van het regenwater in beeld komt. De sloot wordt aangepast waardoor de brug in de weg ligt en een nieuwe plek krijgt. Bij de onderhandelingen is toegezegd dat het recht op overpad over de gemeentelijke groenstrook gevestigd zou worden.

Totdat de advocaat van de woningeigenaar zich er mee ging bemoeien. Die stelt dat er geen toestemming verleend hoeft te worden voor verplaatsing van de brug. Door verjaring is een recht van overpad ontstaan en dat moet eerst notarieel worden vastgelegd.

Achteraf gezien had de gemeente geen toezegging hoeven te doen, stelt een advocaat die gespecialiseerd is in verjaring. Team Grondzaken stelt dat grond van de gemeente zo min mogelijk moet belasten met rechten zoals hier het geval.

Maar er lag echter al een toezegging. Om vertraging van het project te voorkomen stapt de gemeente naar de notaris. Ook de kosten neemt de gemeente voor zijn rekening. De uitvoering van de werkzaamheden staan gepland in november/december.

Festival Under the Milky Way combineert humor met muziek

HUISSEN - De 'Secret pleasure Kot' op het festivalterrein staat dit jaar in het teken van Muziek en Humor. Een mooie combinatie.

Om 19.30 uur trapt Misty Giants af in de kleine, maar o zo knusse Kot. Bluesrock, rock, hardrock, metal covers, van onder andere Status Quo, Rory Gallagher, ZZ Top zul je kunnen horen. Het gaat een conditieslag worden voor de band. Want ze gaan liefst drie sets spelen. Drie ervan zijn triatlonatleten, dus die kunnen drie sets wel aan. En frontman Lex “we doen nu een rustig nummer” is wielrenner, dus wellicht trekt die nog wel een sprintje voor een toegift.

Tussendoor, na de eerste en tweede set van de Misty Giants: Stand Up Comedy onder leiding van Master of Ceremony Paul London, bekend van 8minuten.com. Drie beginnende Stand Up Comedians zullen in de intieme sfeer van de Kot de humor over jullie uitstrooien. Nadaav Chermon is al regelmatig te vinden op diverse podia door het hele land en zal op jullie zijn droge comedy afvuren!

Sander van Putten is een andere nieuweling in het comedycircuit, maar gaat met grote stappen vooruit! Met zijn relaxte stijl is Sander een garantie voor een harde lach! Een andere nieuwkomer is Felix van den Berg. Felix pakte in zijn eerste jaar meteen de titel 'beste nieuwkomer'! Dus bezoek de Kot voor de Muziek en de Humor. 'Spring, dans, lach en geniet' is het thema voor de Kot. Info: www.underthemilkyway.nl of ga naar de facebook-pagina.

Zomerse Lieddag in Dominicanenklooster Huissen

HUISSEN - Iedereen is van harte uitgenodigd voor de Zomerlieddag op zaterdag 26 augustus van 10.30 - 16.30 uur in Dominicanenklooster Huissen onder leiding van Theo Menting en Henri Heuvelmans!

"Traditiegetrouw zingen we weer bekende, onbekende én nieuwe liederen van Huub Oosterhuis, op muziek van Bernard Huijbers, Tom Löwenthal, Antoine Oomen en Henri Heuvelmans. We blikken vooruit op de advent- en kersttijd, maar maken ook kennis met een aantal nieuwe composities rond de psalmen in de vertaling van Huub Oosterhuis. We sluiten om ongeveer 16.00 uur af met een korte vesperdienst." Meer info en aanmelden via www.kloosterhuissen.nl/p/1163.

20 / 22

HIEP HIEP HOERA
Op 26 augustus word Thea 65 jaar!
Dikke Kus
Geert, kinderen en kleinkinderen

Deze vriendin van Boris word 22 augustus alweer 9 jaar.
Eva gefeliciteerd
veel liefs Opa en Oma

Deze prachtige dame tikt er een jaartje bij!

Love you!
Maarten, Zoey, Romy en Lynn

Lieve Sven,
27 augustus 16 jaar!
Van harte gefeliciteerd!
Papa, mama, Lisa,
Ome Erik, Tante Lucy, Oma x

Lieve Chris en Lee!
Na een jaar lang zwoegen en zweten.
Zijn jullie nu, in jullie mooie droomhuis getreden!
Heel veel geluk samen!!
Xxx circus renz

24 augustus 1967 - 2017
Letterlijk en figuurlijk, dit is een GOUD paar!!
Fijn dat wij deze dag nog met elkaar mogen beleven.

Liefs,
kinderen en kleinkinderen

Hoera mijn vriendinnetje Mila wordt 1 jaar!
Gefeliciteerd!
Dikke kus van Tom

Eva
18 jaar is al een hele tijd!
Van harte proficiat meid.
26 Augustus is party time.
Liefs van Ivano, Luc,
Opa & oma Huissen
Mama & Marcel

Van Harte Gefeliciteerd met jullie
40 jarig Huwelijk.
Namens je zussen Christa met Joop.. Ivon met Hans en onze Ma..

27 augustus Senna & Ties 10 jaar!
Van harte gefeliciteerd
Liefs papa en mama

Top1Toys Hooijman vijf jaar in Bemmel

Top1Toys Hooijman

vijf jaar in Bemmel

BEMMEL - Het is inmiddels al weer vijf jaar geleden dat Esther Hooijman haar speelgoedwinkel aan de Markt in Bemmel heeft geopend.


Nu vijf jaar later is er (gelukkig) veel veranderd in de winkel. Vanuit de klantaankopen en ervaring is het winkelaanbod steeds verder aangepast aan de behoeften van haar klanten. De Lego-hoek is flink vergroot in vergelijk met de opening en ook de Depeche-artikelen en Nerf-producten hebben meer ruimte in de winkel gekregen.

De laatste maanden zijn er ook veranderingen doorgevoerd in de winkelstyling en recent is er ook een volledig nieuwe winkelvloer gelegd. Naast Esther is inmiddels ook dochter Sanne fulltime werkzaam en samen verzorgen ze de inkoop en indeling van de winkel en bedienen ze de steeds verdere groeiende klantenkring.

Op zaterdag 2 september willen ze dan ook graag het jubileum vieren met hun klanten en hebben ze een leuk programma in elkaar gedraaid. U kunt hiervoor kijken naar de advertentie in deze krant, maar natuurlijk ook op de facebookpagina van Top1Toys Bemmel.

Esther en Sanne vinden het fijn u te ontvangen op deze feestdag en natuurlijk bent u na 2 september zeer zeker niet minder welkom.

Ook een 'levend schilderij' in huis? Kom langs bij Tropicana Huissen!

HUISSEN – De kleurenpracht van verschillende vissen in een aquarium is een lust voor het oog. En dat niet alleen; het is bewezen rustgevend om de trage bewegingen van mooie vissen te aanschouwen.

Ook voor kinderen is een aquarium erg leuk en leerzaam. Vissen observeren en zo hun gewoonten te leren kennen is voor kinderen heel fascinerend. Een aquarium kan dan zomaar eens het begin zijn van een levenslange passie! Zo is ooit ook de passie begonnen van Ben Gerrits. Aquariumwinkel Tropicana is er het gevolg van. Met wel 100 aquaria in het assortiment, vele soorten (tropische) vissen en alle aquariumbenodigdheden ben je bij Tropicana aan het juiste adres voor inspiratie.

Ben Gerrits en Sandra Bouman van Tropicana helpen je graag op weg. Ben: 'Inmiddels heb ik ruim 30 jaar ervaring en weet ik hoe belangrijk goed advies is als men een aquarium wil aanschaffen. Bij Tropicana kan men daar dan ook van op aan. Kwaliteit en service staan bij ons zeer hoog in het vaandel, want een aquarium, daarvan moet je jarenlang kunnen genieten!'

Natuurlijk kan ook de hengelsportrecreant bij Tropicana terecht. Je vindt er een ruim assortiment aan hengelsportbenodigdheden. En heb je een hond of kat? Dan kun je bij Tropicana helemaal je hart ophalen, want Tropicana is dé outletstore voor allerlei dierbenodigdheden zoals huisdierkussens, krabpalen, diervoeding en halsbanden, allemaal voor de helft van de prijs!

Vis dus niet achter het net, kom snel langs aan de Vierakkerstraat 53 in Huissen; 06 42727084 (ook op Facebook).

Knutselen in De Zilverkamp

HUISSEN - Het is bijna weer zover... Nog een paar nachtjes slapen. Op 26 augustus van 10:00 tot 13:00 starten de wekelijkse kinderactiviteiten weer op winkelcentrum De Zilverkamp.

"Om alvast het nieuwe schooljaar in te luiden maken we onze eigen pennenhouder! Kom jij ook knutselen? Dan kan papa of mama de boodschappen in huis halen en gaan wij iets moois maken. Zien wij je dan? Wij staan elke zaterdag met diverse kinderactiviteiten. Deze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door alle winkeliers van winkelcentrum De Zilverkamp. Wil je op de hoogte gehouden worden met de nieuwste speciale acties, activiteiten? Like en deel ons op Facebook @Winkelcentrum de Zilverkamp."

Top1Toys Hooijman

vijf jaar in Bemmel

BEMMEL - Het is inmiddels al weer vijf jaar geleden dat Esther Hooijman haar speelgoedwinkel aan de Markt in Bemmel heeft geopend.


Nu vijf jaar later is er (gelukkig) veel veranderd in de winkel. Vanuit de klantaankopen en ervaring is het winkelaanbod steeds verder aangepast aan de behoeften van haar klanten. De Lego-hoek is flink vergroot in vergelijk met de opening en ook de Depeche-artikelen en Nerf-producten hebben meer ruimte in de winkel gekregen.

De laatste maanden zijn er ook veranderingen doorgevoerd in de winkelstyling en recent is er ook een volledig nieuwe winkelvloer gelegd. Naast Esther is inmiddels ook dochter Sanne fulltime werkzaam en samen verzorgen ze de inkoop en indeling van de winkel en bedienen ze de steeds verdere groeiende klantenkring.

Op zaterdag 2 september willen ze dan ook graag het jubileum vieren met hun klanten en hebben ze een leuk programma in elkaar gedraaid. U kunt hiervoor kijken naar de advertentie in deze krant, maar natuurlijk ook op de facebookpagina van Top1Toys Bemmel.

Esther en Sanne vinden het fijn u te ontvangen op deze feestdag en natuurlijk bent u na 2 september zeer zeker niet minder welkom.

Ingezonden brief

De vernieuwde Coop in Angeren

De Coop in Angeren 'the place to be' voor je boodschappen, een praatje, alle nieuwtjes, men vraagt naar je gezondheid. De Coop die in een oud winkelpand op een markant punt in Angeren (zie foto) zijn domicilie heeft. Deze Coop heeft zijn winkel flink in omvang zien toenemen. In een periode van ruim twee weken heeft de supermarkt een complete metamorfose ondergaan, zowel binnen als buiten. We moesten ergens anders onze boodschappen doen... tot maandag 31 juli, de opening van de nieuwe supermarkt. Wie is de motor van dit alles ?

In maart 2014 wordt Hendrik- Jan Rutten de eigenaar van het winkelpand, een ondernemer in hart en nieren. Hij 'kwam' in Angeren, hij 'zag' wat er mogelijk was met die oude winkel, het was de sfeer in de oude winkel die 'overwon'. Hij zag dat de mensen die er werkten zich met hart en ziel gaven aan die winkel, dat raakte hem. Tesamen, eigenaar en personeel, hebben de beslissing genomen... hier gaan we iets van maken! En nu is het zover: oud is nieuw geworden, binnen ken je het niet terug, het nieuwe interieur, er is een slijterij, er is een koffiehoek waar je kunt controleren of je alles hebt. Buiten valt de nieuwe entree op, de muren hebben een likje verf gekregen, de kleding- en glascontainers zitten nu onzichtbaar onder de grond, er is een groot parkeerterrein waar nu meer gebruik van wordt gemaakt.

Hendrik-Jan is heel trots op zijn winkel, dat straalt hij ook uit. Deze positieve houding geeft hij door aan zijn personeel die alles voor hun Coop willen doen. De Coop: van Angeren en voor Angeren.

Frits Botterblom, Angeren

De afsluiter van de vakantieperiode

GENDT - De vakantietijd loopt ten einde, dat betekent dat het ook weer tijd is voor het kermisweekend in Gendt. Niet alleen bij alle inwoners van Gendt, maar ook bij veel Lingewaarders staat 26 tot en met 29 augustus rood omcirkeld in de agenda. En terecht, want hier wil je toch bij zijn…

Een weekend vol tradities met braderie, terrassen, het schuttersfeest, lunapark, pony-en paardenmarkt en natuurlijk een feesttent. Een grote verandering dit jaar is dat de plaatselijke horeca (te weten Grand café Nr 19 en De Klok) de handen ineen hebben geslagen om in gezamenlijkheid de horeca voor dit weekend te verzorgen. Deze samenwerking concentreert zich met name op de feesttent, waar ook dit jaar weer de traditionele schuttersfeesten worden gehouden.

Daarnaast hebben beide een eigen terras en programma rondom de dorpse festiviteiten. De Klok begint zaterdag rond 17.00 uur, aansluitend aan het Koningsschieten, met livemuziek van Duo Vision. Op zondag is De Klok gesloten, maar zal Peter Sluiter er, vanaf 14.00 uur een gezellige middag van maken op het terras van Nr. 19.

De maandag en dinsdag staat Gendt in het teken van tradities en reünie. Gezelligheid voert de boventoon, voor jong en oud. Niet alleen in de feesttent maar ook op beide terrassen met muziek van Idem Dito en Reflexion en als klap op de vuurpijl op dinsdagmiddag een optreden van Henk Wijngaard. Dus volop vertier in Gendt aankomend weekend, niet te missen.

Schaapskooi viert tienjarig jubileum

BEMMEL - Het is alweer 10 jaar geleden dat de gehele Schaapskooi een metamorfose heeft ondergaan, twee tennisbanen werden opgeofferd om een fitnesszaal te creëren. Sinds 28 augustus 2007 hebben we niet stil gezeten. Er zijn diverse trainingen ontwikkeld, zoals bijvoorbeeld; Energy zone, Octane Cross training, Core Fitball, Gladiator enzovoort.

Om ons 10-jarig bestaan extra te vieren hebben we afgelopen zomer onze fitness een verfrissing geven. U bent van harte welkom om deze te komen bekijken.

Tien jaar Schaapskooi dus 10 dagen feest voor onze leden, vanaf maandag 28 augustus tot en met woensdag 6 september zullen er verschillende traktaties zijn. Ook worden gedurende deze periode diverse speciale groepslessen gegeven. Onder andere lessen van 10 jaar terug. Natuurlijk worden er ook mooie herinneringen opgehaald.

Op 1 september om 19.30 uur is er een leuke Borrel Workout. Mocht je een keer mee willen doen aan deze Workout schrijf je dan in bij onze receptie (0481 462224).

Tot slot zullen er tijdens deze periode ook voor niet leden leuke acties zijn. Zo kan je, je inschrijven zonder inschrijfgeld te betalen. En uiteraard direct deelnemen aan alle leuke, sportieve activiteiten. Of je inschrijven voor een proefles en zo kennis maken met alle mogelijkheden binnen ons centrum.

De Schaapskooi is gevestigd op de Sportlaan 3 in Bemmel of bezoek www.schaapskooi.com.