GN Arnhem

20 mei 2017

GN Arnhem 20 mei 2017


Spectaculaire activiteiten op Westerveld Fair in Elden

ELDEN/ARNHEM - Dit pinksterweekend zijn er weer bijzondere activiteiten te beleven in park Westerveld in Elden tijdens de Westerveld Fair. Het gratis evenement komt elk jaar weer met een afwisselend programma.

Zaterdag 3 juni:
19.00 - 22.30 uur zomeravond concert verzorgd door muziekvereniging Crescendo en de Silver Splendid band uit Elden.

Zondag 4 juni (1e pinksterdag):

11.00 - 17.00 uur de Westerveld Fair. Activiteiten voor jong en oud met doorlopend verschillende demonstraties met paarden, honden, schapen en vogels op de grote speelweide in het park:

Fries Paardenballet uit Wolvega - Friese paarden en rijders in klederdracht
Valkerij Rijssen - roofvogelsshow met zeearend Harley van voetbalclub Go Ahead Eagles
Bordercolie - demonstratie schapendrijven door meervoudig wereldkampioen Serge van der Zweep Stal 't Nieuwveer - vierspan demonstratie met trekpaarden door Ad Lauwen

Rondom het demonstratieterrein is een gevarieerde markt met kramen met brocante, woonaccessoires, kleding, sieraden, (biologische) streekproducten/ambachten.
Voor de kinderen is er een kabouterdorp met een bijzondere voorstelling verzorgd door Toneelvereniging Ons Genoegen uit Elden. Ook is er voor de kinderen lekkers te krijgen in een echte belevenis foodtruck van zoet en zopie.

Op meerdere plekken op het terrein zijn horecagelegenheden waar drank en lekkere versnaperingen te verkrijgen zijn. Kortom, de Westerveld Fair is een gezinsevenement in een prachtige omgeving dat zeker een bezoek waard is.

Park Westerveld in Elden – gemeente Arnhem, langs de A325 Arnhem-Nijmegen.
www.evenementen-elden.nl

Arnhemse schrijver finalist Hotze de Roosprijs

ARNHEM - De Arnhemse kinderboekenschrijver Hajo Visscher is finalist voor de Hotze de Roosprijs 2017. Hajo Visscher woont in Arnhem Zuid.

Zondag 21 mei wordt in het Zaans Museum/Zaanse Schans de jaarlijkse Hotze de Roosprijs uitgereikt voor het beste boek van een debuterende kinderboekenschrijver. De Hotze de Roosprijs is genoemd naar de schrijver van de Kameleonboeken. De kinderjury heeft drie boeken gekozen uit de dertien genomineerde boeken. De winnaar van deze drie gaat zondag met de prijs van 4.500 euro naar huis.

Het debuut van Hajo Visscher, 'Verdronken geheimen', is voor lezers vanaf een jaar of tien. Een spannende detective over bootvluchtelingen. Meer informatie staat op www.zaansekinderjury.nl.

Opening nieuw winkelcentrum Schuytgraaf

ARNHEM - Op woensdag 10 mei werd het gloednieuwe winkelcentrum Schuytgraaf in de gelijknamige woonwijk in Arnhem Zuid geopend. En dat gebeurde natuurlijk niet zonder feestelijke activiteiten.

Consumenten die van 10 mei tot en met 25 mei een aankoop doen in Schuytgraaf kunnen hiermee leuke prijzen winnen. Door hun kassabon met actieflyer in te leveren in de actiebrievenbus bij de Zuivelhoeve, maken ze kans op een van de verrassingspakketten die op 27 mei worden verloot. Hierin zitten leuke producten van diverse winkels.

Zaterdag 20 mei: Complimentjes, Vinchenzo en MinionsOok zaterdag 20 mei wordt feestelijk, vooral voor de fans van The Voice of Holland én The Minions. Ook voor wie wel een complimentje kan gebruiken, is 20 mei een goede dag om winkelcentrum Schuytgraaf te bezoeken. Van 12.00 – 16.00 loopt namelijk het Complimententeam rond om over iedereen iets aardigs te zeggen. Tussen 13.00 en 15.30 uur is er ieder half uur een meet & greet met The Minions. Aansluitend treedt om 15.30 de dansact Urban Street art Confetti op. En als afsluiter is er om 16.30 uur een optreden van de charismatische zanger Vinchenzo uit The Voice of Holland. Vinchenzo doet menig tienermeisjeshart sneller kloppen, dus het zal vast een gegil van jewelste worden!

Zaterdag 27 mei: van Elsa & Olaf tot bekendmaking prijswinnaars

Op zaterdag 27 mei is de slotdag van het feestelijke openingsprogramma van Schuytgraaf. Van 12.00 - 16.00 uur speelt de live-band Roept U Maar. Om 13.00 uur worden de prijswinnaars van de kassabonnenactie bekend gemaakt. Dan weten we eindelijk wie er naar huis gaan met een verrassingspakket. En tussen 13.00 – 15.30 is er elk half uur een sprookjesachtige meet & greet met Olaf en Elsa van Disney's Frozen. De droom van elk kind!

Schuytgraaf is het gloednieuwe winkelcentrum in de wijk Schuytgraaf in Arnhem Zuid. In het moderne winkelcentrum hebben wijkbewoners al hun favoriete winkels en speciaalzaken bij de hand, zoals Albert Heijn, Gall & Gall, Etos, HEMA, Zeeman, Domino's, Kwalitaria, Ami Kappers, Wyborgh Optiek, Strijbosch Thunnissen Makelaars, Bloemist Jan Fleur, Something New Sushi, Groentezaak Yollarbasi, TerStal, lunchroom FYN en Zuivelhoeve.

NK-zwemmedailles voor Arnhemse Masters

Rob Hanou met zijn 15 in Eindhoven gewonnen medailles

ARNHEM - Van donderdag 4 tot en met zondag 7 mei werden in het Eindhovense Pieter van den Hoogenband Zwemstadion de Open Nederlandse Masterszwemkampioenschappen 50meterbaan gehouden. Onder de ruim 900 deelnemers uit 14 landen bevond zich een afvaardiging van de mastersafdeling van ESCA-zwemmen en de voor organisator PSV uitkomende Arnhemmer Rob Hanou.

Medailles werden behaald door: Jepke van der Werf(35+) zilver op de 100m en 200m rugslag en brons voor 200m vrije slag; Ilja Janssen(35+) zilver voor 200m schoolslag en voor 50m rugslag en 100m schoolslag het brons. Goud was er voor Yoka de Vegt-van Dijk(55+) voor 50m schoolslag en een derde plaats op de 200m schoolslag.

Estafettesploegen van ESCA-zwemmen:

Het jonge herenteam 80+(opgetelde leeftijden) bestaande uit Tim en Sander de Vught, Mike Schel en Peter Rothengatter eerste op 4x100m wisselslag, tweede op 4x50m wisselslag. Niet verwacht goud was er voor de dames 120+: Jepke van der Werf, Ilja Jansen, Stephanie Rombout en Kiona Peters voor 4x50m wisselslag. Het damesteam 200+: Marion Kolkman, Ria Peters, Marleen Malais en Cora Smulders kreeg brons voor 4x50 vrije slag. Rob Hanou (70+)veroverde bij iedere start een medaille. 12x goud, 2x zilver en 1x brons.

Goud voor 800m en 1500m vrije slag, 100m en 200m vlinderslag, 100 en 200m schoolslag en 200m en 400m wisselslag. Dan nog vier eerste plaatsen met de PSV estafetteploegen met drie Nederlandse mastersrecords. Zilver voor 50m schoolslag en 50m en brons voor 400m vrije slag.

Vaders sparren over vaderschap

ARNHEM - Vaders sparren over vaderschapEen gezellige, betekenisvolle mannenavond om jouw vaderschap van een impuls te voorzien! “Ik heb er echt energie van gekregen!” (Hylke) “Was heel mooi gisteren” (Siebes), “Hele inspirerende avond!” (Frank), “Heel leerzaam, gezellig en positief” (Ahmed). Zomaar een paar reacties van deelnemers aan Godfathers, vaderintervisie.

Ben jij een trotse vader? En wil jij ook de beste vader uit jezelf halen? Maar loop jij soms ook wel eens tegen ‘struggles’ in het vaderschap aan? Bijvoorbeeld over werk en privé, een kort lontje of over een goede communicatie met je kind(eren)? Je bent niet de enige!

Godfathers, vaderintervisie is een gezellige, betekenisvolle mannenavond om jouw vaderschap van een impuls te voorzien!

In een sfeer van openheid, mannelijke energie en kameraadschap sparren we als vaders onder elkaar over thema’s in het vaderschap. Vaders brengen zelf thema’s in die we gezamenlijk uitdiepen of we bespreken interessante informatie of ontwikkelingen. Na afloop is er de gelegenheid nog even gezellig te borrelen.

De bijeenkomsten zijn twee-wekelijks op dinsdagavond van 20.30 – 22.00 uur georganiseerd door de Stichting voor Betrokken Vaderschap (VDRS.nl). Eerstvolgende avond is op 30 mei. Loop spontaan binnen (in de hal van MFC De Omnibus) of meld je aan via info@vdrs.nl.

Dag van de Laar

zondag 3 september

ARNHEM - Aanmelding voor kinderkleedjesmarkt en oproep aan hobbyisten: De Dag van de Laar bij wijkcentrum De Kroon wordt een spetterend evenement voor jong en oud, georganiseerd door wijkvereniging De Oostelaar in samenwerking met NewFuture beheer.

Van 11.00 – 16.00 uur is er veel te beleven op en rond het terrein van boerderij De Kroon (Randweg 2) en in het Bingelradepark. Houd eind augustus de publicaties en de website (www.oostelaar.nl) in de gaten!

Eén van de activiteiten is een kleedjesmarkt voor kinderen. "Heb je overbodige speelgoed en/of wil je andere spulletjes verkopen? Kom dan naar boerderij De Kroon! Van tevoren reserveren van een plek voor een kleedje is wel noodzakelijk en is gratis.

Verder doen we een oproep aan hobbyisten. Heb je een leuke hobby en wil je anderen hiermee kennis laten maken en eigengemaakte spulletjes verkopen? Je kunt hiervoor een halve kraam huren, kosten 7,50 euro. Het is wel nodig deze halve kraam vooraf te reserveren; afrekenen kan op de dag zelf bij één van de bestuursleden.

Reservering voor beide activiteiten kan vanaf heden tot uiterlijk 28 augustus; je kunt bellen naar 026 3818857, op maandag tot en met vrijdag van 12.00 – 18.00 uur."

Plaatsen vrij

in leesgroep

in Schuytgraaf

ARNHEM - Er zijn nog plaatsen vrij in een leesgroep in Arnhem/Schuytgraaf, die Nederlandse en vertaalde literatuur leest en bespreekt.

De groep kiest uit de literatuurlijst van de landelijke organisatie Senia (zie www.senia.nl). De boeken worden besproken aan de hand van 'leeswijzers' met discussievragen, waardoor de discussie diepgang krijgt en minder kans loopt te verzanden. De leesgroep komt zeven maal per jaar bij elkaar, roulerend bij de deelnemers thuis. Tot september worden de volgende boeken besproken: Kamer van Emma Donoghue en De glazen stolp van Sylvia Plath. De nieuwe boekenlijst moet nog worden gekozen. Meer informatie is verkrijgbaar bij de contactpersoon, Lenie Vlot via e-mail lenie.vlot@upcmail.nl.

Open repetitie popkoor All Friends

ARNHEM - Op dinsdag 23 mei van 20:00 tot 22:00 uur houdt Popkoor All Friends een gratis open repetitie in Basisschool 't Startblok, Venlosingel 212 in De Laar Oost. Iedereen die in een koor wil zingen kan dan ervaren hoe een repetitie verloopt en welk repertoire het koor zingt. Wie wil, mag gelijk meezingen.

Koor All Friends bestaat uit ruim 30 mannen en vrouwen van tussen de 30 en 75 jaar en staat onder leiding van dirigente Marja Stoter. Het koor zingt vierstemmige popnummers zoals Rolling in the deep van Adele, Happy van Pharrell Williams en Riders on the storm van The Doors. Het koor treedt af en toe op en geeft eens in de drie jaar een groot concert met band. Het volgende concert staat gepland voor april 2018.

Er is plek bij alle stemgroepen (sopraan, alt, tenor, bas), waarbij ook lage vrouwenstemmen worden uitgenodigd om eventueel bij de tenoren mee te zingen. Alle soorten stemmen zijn welkom, want bij All Friends krijgt iedereen de ruimte om te ontdekken welke stemgroep bij je past.

Meer informatie, foto’s en audio staan op www.koorallfriends.nl. Aanmelden voor de open repetitie kan via koorallfriends@gmail.com.

Postduiven De Toekomst Elst

ELST - Wedvlucht naar Chimay (B) 237 Km. Overwinnaar is F.Looyschelder Elden.

De toptien als volgt: 1,7,8,9,10 F. Looyschelder Elden. 2, H.G. Burgers Elst. 3, M. Korthouwer Elst, 4, R. Peters Arnhem . 5, L. Joosten Arnhem, 6, G. Kemmink Elden .

Plaatsen vrij in leesgroep in Arnhem/Schuytgraaf

ARNHEM - Er zijn nog plaatsen vrij in een leesgroep in Arnhem/Schuytgraaf, die Nederlandse en vertaalde literatuur leest en bespreekt.

De groep kiest uit de literatuurlijst van de landelijke organisatie Senia (zie www.senia.nl). De boeken worden besproken aan de hand van 'leeswijzers' met discussievragen, waardoor de discussie diepgang krijgt en minder kans loopt te verzanden. De leesgroep komt zeven maal per jaar bij elkaar, roulerend bij de deelnemers thuis. Tot september worden de volgende boeken besproken: Kamer van Emma Donoghue en De glazen stolp van Sylvia Plath. De nieuwe boekenlijst moet nog worden gekozen. Meer informatie is verkrijgbaar bij de contactpersoon, Lenie Vlot via e-mail lenie.vlot@upcmail.nl.

Advies tuincoach bij Groei & Bloei

ARNHEM - Advies van een tuincoach wordt georganiseerd door Groei & Bloei afdeling Rijk van Nijmegen en Land van Maas en Waal. Met Martien van Raaij als deskundige gaan we de tuin van Ben en Yvonne van Beuningen bekijken.

De Hof van Marie is een tuin in het buitengebied van Beuningen met veel kleurrijke borders met wandelpaadjes van grind en boomsnippers. Mooie doorkijkjes her en der verspreid met zitjes om even te relaxen. Een goed onderhouden groentetuin met een aantal oude fruitbomen achteraan.

"Wat kunnen wij veranderen aan de tuin, zodat wij hem in de toekomst ook nog kunnen onderhouden als we oud zijn en niet meer zo makkelijk op onze knieën kunnen. Martien zal allerhande tips en adviezen geven waar iedereen zijn voordeel mee kan doen op zondag 21 mei om 10.30 uur in Hof van Marie, Ben en Yvonne van Beuningen aan de Hosterdstraat 9 in Beuningen. De prijs is voor leden G&B en IVN 2 en voor niet-leden 4 euro.

Ontdekkingsreis Historische Kelders

ARNHEM - Onder diverse winkelstraten van de oude binnenstad bevinden zich middeleeuwse kelders. Uitgerust met kaarsen nissen en fraaie tongewelven maken zij het verre verleden van Arnhem zichtbaar.

De gemeente Arnhem heeft deze kelders in kaart gebracht. In de Rijnstraat heeft zij 39 kelders kunnen verwerven. Deze werden gerestaureerd, in de oorspronkelijke staat teruggebracht en onderling met elkaar verbonden. Voor de noodzakelijke reparaties werden hedendaagse materialen gebruikt. Hierdoor ontstond een uniek historisch monument in Arnhem dat sinds december 2001 voor bezoekers is opengesteld.

Onder leiding van een Gildegids gaat men op ontdekkingsreis door dit spannende en unieke monument. Gedurende het hele jaar, behalve tijdens feestdagen en evenementen. Elke woensdag, vrijdag en zaterdag rondleiding onder leiding van een Gildegids. Start: 14.00 uur ingang Historische Kelders, Oude Oeverstraat 4a. Kosten: volwassenen vijf euro kinderen tot en met 12 jaar 3,50 euroVoor meer informatie: www.wandeleninarnhem.nl;

Iedereen aan het sporten met Decathlon

ARNHEM - Een jaar geleden toverde Decathlon de Rijnhal in Arnhem-Zuid van een sporthal met vergane glorie weer terug in een fonkelnieuw sportpaleis. Sportbeoefenaars van alle leeftijden kunnen er zeven dagen per week terecht voor sportartikelen van maar liefst 65 sporten. Je kunt er uiteraard terecht voor de meest gangbare sporten, zoals voetbal, tennis hockey en wielrennen, maar minder gangbare sporten als trailrunning, padel of suppen zijn vertegenwoordigd. Honderden sporters en sportertjes weten de winkel dagelijks te vinden.

Gratis sportclinics. Decathlon biedt overigens meer dan alleen sportartikelen. In de winkel kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met sport. Vrijwel iedereen weet inmiddels dat je in de winkel alles mag uitproberen. Nog leuker is dat Decathlon regelmatig gratis sportclinics organiseert, zoals de Running Academy en Start to Bike.

Sport4daagse
Om zoveel mogelijk mensen lekker te laten sporten en bewegen, organiseert Decathlon rond het eenjarig bestaan maar liefst vier sportieve dagen in en rond de Rijnhal. De Arnhemse basisschooljeugd doet op woensdagmiddag 31 mei de aftrap met de Decathlon Kinderspelen. Mascotte Vito van Vitesse doet ook gezellig mee. Dag twee staat in het teken van aangepast sporten met onder andere clinics rolstoelbasketbal en streethockey. Op dag drie is er veel vlagvertoon tijdens de opening van het internationale jeugdvoetbaltoernooi om de Arnhem Cup, Hieraan doen 150 teams uit zeven landen mee. Op 3 juni is de knallende afsluiting van de festiviteiten met diverse sportclinics waaraan iedereen mag meedoen.

Decathlon Arnhem (Rijnhal), Olympus 1, Arnhem, 026 2022600; www.decathlon.nl.

Klussen met Edo en Arie

HUISSEN - Ze zouden in januari naar Theater Kees komen, maar omdat Edo dat weekend vader was geworden komen ze nu.

Zaterdag 20 mei staan Edo & Arie voor het derde jaar op rij in Theater Kees! Deze vakmannen bouwen in één avond een 100% top show die op tijd klaar zal zijn, zonder onverwachte kosten achteraf. Honderd procent voor mannen en tegelijkertijd..., voor vrouwen en alles er tussenin, milieuvriendelijk, recyclebaar, lactosetolerant, glutenvrij, afbreekbaar (speciaal voor recensenten) …en bijna vetvrij! Meer informatie en kaartverkoop www.theater-kees.nl.

Leger des Heils korps Arnhem viert 125-jarig jubileum

ARNHEM - In dit jubileumjaar wil het Leger des Heils herinneren wat het in de afgelopen jaren mocht doen, en vieren dat het deze mijlpaal mocht bereiken, en naar de toekomst kijken, omdat het gelooft dat het ook voor de komende jaren nog een opdracht heeft in Arnhem.

"Het vieren willen we vormgeven door een jubileumconcert. Dit concert willen we vieren voor én met de stad, juist omdat we er voor (de inwoners van) Arnhem zijn! Op zaterdagavond 27 mei organiseren we dit concert in de Opstandingskerk, Rosendaalselaan 505, te Arnhem."

Op deze avond zullen de Amsterdam Staf Band (nationale brassband van het Leger des Heils) onder leiding van Olaf Ritman en het Arnhems popkoor O|two|six onder leiding van Manolis Levendis een gevarieerd programma laten horen.

De avond begint om 20:00 uur. De toegang is gratis, wel is er een collecte voor alle onkosten. In de pauze zijn consumpties te koop voor een euro. Een ieder is van harte uitgenodigd om deze feestelijke avond mee te maken. "Wilt u meer informatie? Mailt u dan naar korps.arnhem@legerdesheils.nl, of 06 10189171."

Verjonging bestuur

Arnhemsche

Federatie van Muziekgezelschappen

ARNHEM - De Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen stelt zich op als belangenbehartiger voor de inmiddels 21 bij haar aangesloten verenigingen.

Deze verenigingen in het Arnhemse met duizenden leden zijn actief in de amateurkunst op het gebied van show-, muziek-, majorette- en twirlbeoefening, veelal op hoog niveau. Ook initieert de A.F.v.M. activiteiten van plaatselijk tot landelijk gericht ter bevordering en promotie van show, muziek, majorette en twirl. Bovendien begeleidt en adviseert de Federatie haar leden bij het organiseren van verenigingsactiviteiten.

Om de ingezette verjonging voort te zetten wordt gezocht naar nieuwe bestuursleden -jong van geest- met een positieve instelling, die willen meedenken en -beslissen over beleid, inzet en activiteiten van de A.F.v.M. Een rooster zorgt vervolgens voor regelmatige bestuurswisseling. De Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen houdt overigens kantoor aan de Velperweg in Arnhem-Noord.

"Heeft u interesses op het gebied van muziek, bepalen beleid of organisatie? Geef je dan op en doe ruime ervaringen op, die in de verdere carrière zeker van pas gaan komen en positief zullen meewegen in je c.v. Geef je op bij secretaris Toon Voorhof, via emailadres voorhof@hetnet.nl. Aanvullende AFvM-informatie staat op www.arnhemsemuziekfederatie.nl of bel secretaris Toon Voorhof via 026 4420754 of bestuurslid Steven Klop via 026 3815135 of email s.klop@chello.nl.

Hemelvaartsconcert

ROZENDAL - Traditiegetrouw geeft de Koninklijke Rosendaalsche Kapel (KRK) ook dit jaar weer een hemelvaartsconcert in de muziekkoepel bij the Hunting Lodge in Rozendaal op donderdag 25 mei. Traditie is ook dat het concert gratis is bij te wonen.

De muziekkoepel is in de vorige eeuw (mede) door leden van de kapel gebouwd en is door zijn goede akoestiek een prettige plek om te spelen. Het uitzicht over kasteel Rosendael en de mooie natuur eromheen maken het plaatje compleet. Op het programma staan Verona, A Tribute to Amy Whinehouse, Band of Brothers, Hindenburg, The King of Pop, Born to be Wild, Pacific Dreams, Klezmeriana en Viktor’s Tale.

"Pak de fiets of trek je wandelschoenen aan en kom naar de muziekkoepel bij the Hunting Lodge, neem plaats op het terras of kom lekker dichtbij zitten zodat je ons goed kunt horen. Je bent welkom om 14.30 uur. Informatie over de Koninklijke Rosendaalsche Kapel staat op www.rosendaalschekapel.nl.

Vierde editie van de Tour voor MS

ARNHEM - Marcel van Domselaar, organiseert op zaterdag 27 mei de Tour voor MS. Een goededoelen-tocht om geld bij elkaar te fietsen om onderzoeken mogelijk te maken die een medicijn op moeten leveren om Primair Progressieve MS, de ziekte waar Marcel zelf aan lijdt, te kunnen behandelen. Wat dat is er nog steeds niet.


Er zijn drie afstanden: 30 km voor de recreant, 70 km voor de tourfietser en de 115 km voor wie geen uitdaging uit de weg gaat. E-bikers zijn ook welkom. Vertrek is vanaf sportpark De Paasberg, Vondellaan 121 in Arnhem.

Inschrijvingen kan via www.tourvoorms.nl/inschrijfformulier/ maar kan ook op de dag zelf. Minimaal tien euro, meer is uiteraard gewenst.

Meer info staat op www.tourvoorms.nl.

Een jongensdroom? Of gewoon gaaf?

ELST - Wie droomt er niet van om eens... de golven te lijf gaan met een speedboot... een looping te maken met een vliegtuig... als een echte trucker je vrachtwagen na te bouwen... met hydraulische graafmachines de bakken van de vrachtwagens vol te gooien... eindelijk met een heli te vliegen!

Dit is geen droom! Velen doen het! Wilt u dat eens met eigen ogen aanschouwen? Meer dan 150.000 mensen gingen u voor. Kom naar de Internationale Modelbouwdagen in Elst op 27 en 28 mei.

Verspreid over bedrijventerrein Elst met een oppervlakte van 6 km² zijn er shows met radiografische vliegtuigen, heli's, speedboten, schaalboten, trucks, terreinwagens, driftauto's, watervliegtuigen, alles wat er te bedienen is met een zender.

Toegang en parkeren gratis

Een dag voor het hele gezin! Voor de kinderen is er een lego show, Ook kunt u diverse getunede bolides bewonderen die opgepoetst klaar staan en diverse prachtige trucks bekijken.

Neem de moeite en kijk even op: www.hobmamodelbouw.nl en www.modelbouwdagen.nl. En download de plattegrond zodat u niets mist!

Van 10.00 -17.00 uur op zaterdag 27 en zondag 28 mei op bedrijventerrein De Aam in Elst. Er is een gratis parkeergarage (bij het NS-station) maar het advies is: neem het openbaar vervoer en maak gebruik van de pendelbussen.

Actieweken winkelcentrum Rijkerswoerd

ARNHEM - Vanaf 20 mei vinden er iedere week mooie acties plaats in winkelcentrum Rijkerswoerd. Er is van alles te doen, te proeven en te beleven. Bent u ook nieuwsgierig wat er allemaal gaat gebeuren? Kom dan naar het winkelcentrum, doe mee en laat u verrassen! Er zijn tijdens de actieweken fantastische prijzen te winnen! Met als superhoofdprijs : een gloednieuwe Retro scooter!

"Hoe maakt u kans op één van deze fantastische prijzen: In de winkels én tijdens de acties zijn er volop actiekaarten te verkrijgen. Bij aankoop in onze winkels ontvangt u aan de kassa een stempel op uw actiekaart. Heeft u drie stempels van drie verschillende winkels dan deponeert u uw actiekaart in één van de speciale brievenbussen (deze brievenbussen staan in de winkels bij Van Kleef, Stoter Bloemsierkunst en GO-Optiek). En zo doet u automatisch mee aan de prijzentrekking tijdens de grote finale op zaterdag 10 juni (15.00 uur). Zorg dat u deze prijzentrekking niet mist, alleen indien u aanwezig bent, kunt u de prijs in ontvangst nemen!"

Wanneer vinden de acties plaats :
Zaterdag 20 mei : Live Cooking (11.00 – 16.30 uur)
Zaterdag 27 mei : Rad van Fortuin (12.30 – 16.30 uur)
Woensdag 31 mei : Kinderspektakeldag (12.00 – 17.00 uur)
Zaterdag 10 juni : Grote Finale met de prijsuitreiking (start 15.00 uur)

Winkelcentrum Rijkerswoerd; Op het Toneel, Arnhem. Ook te volgen via facebookpagina: Winkelcentrum Rijkerswoerd

                                                                                                                

Ons winkelcentrum Rijkerswoerd

ARNHEM - Zoals bij velen bekend gaat het winkelcentrum Rijkerswoerd verbouwd worden. De grootste reden voor de verbouwing is dat Jumbo interesse heeft om met een Jumbo XL op het plein te vestigen.

Daarnaast werd er een drogist gemist en wordt dit ingevuld door een Kruidvat. De definitieve datum wanneer hiermee gestart wordt is nog niet bekend. Wij, de ondernemers op het plein, hopen dat dit zo snel mogelijk kan gaan gebeuren.

Ten eerste omdat het winkelcentrum er beter op gaat worden. De winkels worden wat centraler geordend en veel belangrijker, het nieuwe winkelcentrum heeft minder last van wind op het plein. Om overlast te voorkomen wordt het nieuwe winkelcentrum ook zo ingericht dat het ('s avonds) af te sluiten is.

Ten tweede omdat er nu enige leegstand is waardoor het niet aanlokkelijk is om naar het winkelcentrum te komen. De huidige ondernemers hebben het hierdoor zwaarder om het hoofd boven water te houden. Wij zouden het heel fijn vinden als u de ondernemers op Rijkerswoerd wilt blijven steunen en het winkelcentrum dan ook te blijven bezoeken. Om u daarvoor te bedanken hebben wij diverse acties op het winkelcentrum, zie de advertentie elders in deze uitgave. Voor zover nu bekend is blijven alle ondernemers die nu nog op winkelcentrum Rijkerswoerd zitten ook na de verbouwing op het winkelcentrum.

Winkelcentrum Rijkerswoerd; Op het Toneel, Arnhem. Ook te volgen via facebookpagina: Winkelcentrum Rijkerswoerd

Speed Up Slow Down in Stadstheater

ARNHEM - Roots Youth Folk Company brengt folklore naar het heden. Drie jaar geleden is in Arnhem het jeugdgezelschap Roots van start gegaan. Het brengt folkloristische dans op een energieke, frisse, theatrale wijze.

In de voorstelling Speed Up Slow Down op 27 mei in het Stadstheater te Arnhem laten ze zien wat ze in die drie jaar hebben opgebouwd.
Tien enthousiaste jongelingen in de leeftijd van 14 tot en met 21 jaar nemen de bezoeker dan mee op een bonte reis door de Kaukasus, de Balkan, Ierland en uiteraard Nederland. Van een duizelingwekkende draaisolo tot serene vrouwendans, het komt allemaal aan bod in deze spetterende avondvullende show. In Arnhem wordt het programma verder aangevuld met een gastoptreden van D&JD Company uit Nijmegen.

Roots zoekt danstalent
De dansers van dit jeugdgezelschap zijn via het eigen trainingsprogramma naar een hoog niveau doorgegroeid. Iedere donderdag repeteert de groep aan de Vijverlaan 30 te Arnhem en vanaf 1 juni start het gezelschap weer een nieuw traject om jonge mensen op te leiden met als doel uiteindelijk ook te schitteren op het toneel. Roots is een echt karaktergezelschap, zowel stoere jongens en meiden als dromerige prinsen en prinsessen vinden hun plekje binnen deze kleurrijke groep. Kennis maken kan tot de zomervakantie geheel gratis middels een aanmelding via info@roots-folkcompany.com.

Meer informatie
Indien u meer wilt weten over het trainingsprogramma of tickets wilt bestellen voor de voorstelling op zaterdag 27 mei aanstaande kunt u een kijkje nemen op www.roots-folkcompany.com.

ARNHEM - Van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 juni organiseert de wijkvereniging Rijkerswoerd weer de jaarlijkse avondvierdaagse. Dit jaar voor de 19e maal.

De te wandelen afstand bedraagt iedere avond + 5,5 kilometer en is geheel rolstoel vriendelijk. De start en finish locatie is evenals vorig jaar op het sport- en wijkcentrum aan de Pas 44 (ESA terrein).

Het startbureau is geopend vanaf 18.00 uur en de starttijd is iedere avond vanaf 18.15 tot 20.30 uur. De inschrijfkosten bedragen voor individuelen 3,50 euro met medaille. Zonder medaille bedraagt het inschrijfgeld 2,50 euro. Wandelaars die in groepsverband (scholen, verenigingen of instellingen) lopen, betalen 3,00 euro inclusief medaille. Ehbo is op het start- en finishterrein en op de route aanwezig en de drukke kruispunten worden door verkeersregelaars beveiligd.

Op vrijdagavond start om 19.30 uur vanaf de Hooijmaat de feestelijke intocht met muziek van de showband Mystique voorop. Vanaf maandag 22 mei zijn de startkaarten in de voorverkoop verkrijgbaar bij Stoter bloemsierkunst en Bij van Kleef Slijterij in het winkelcentrum van Rijkerswoerd. Op de eerste wandeldag zijn de startkaarten vanaf 18.00 uur verkrijgbaar bij het startbureau op het sport- en wijkcentrum.

Jonge moedergroep in de Madser: Effe tijd voor jezelf

ARNHEM - Lijkt het jou leuk om samen met moeders een ochtendje voor jezelf te hebben… Dat kan! Bij de jonge moedergroep heb je effe tijd voor jezelf. Omdat er oppas aanwezig is heb jij je handen vrij voor een gezellig samen zijn met de andere moeders.

Iedere week hebben we wat leuks op het programma staan, vaak iets creatiefs. Soms koken we samen. Ook is er ruimte voor coaching. Heb jij een vraag dan kunnen wij jou daar vaak verder bij helpen. Tijdens de moedergroep is er een leuke oppas aanwezig.

Wij zorgen voor leuk uitdagend materiaal. Zelf mag je drinken, hapjes en luiers meenemen. Wat doen wij nog meer… er is een goed aanbod van workshops en trainingen
Als moeder heb je soms vragen en wil je wat meer uitleg over hoe je iets aan kan pakken. Daarom organiseren wij geregeld trainingen en workshop die daar bij aansluiten. Bijvoorbeeld over kinder-ehbo of Hoe blijf ik consequent. Heb je een vraag laat het ons weten.
De jonge moedergroep is op donderdagochtend van 9.30-12.00 uur; het is gratis en je hoeft je er niet voor aan te melden.

Kom jij ook? Dat vinden wij erg gezellig! Wil je meer informatie dan kun je contact op nemen met Liesje van Haaren 06 46731964,
l.vhaaren@rijnstad.nl of Sanne Janssen 0652199441, S.janssen@rijnstad.nl.

Weg met die ongewenste haartjes

ARNHEM - Het mooie weer komt er weer aan dus de korte broeken komen weer uit de kast. Maar dan komen ook gelijk die behaarde benen weer in het zicht. Daar hebben ze bij Caroline huid- en nagelverzorging dé ideale oplossing voor.


Bodysugaring! Een methode om snel en bijna pijnloos van ongewenste haargroei af te komen, voor dames en heren en op bijna alle delen van het lichaam toepasbaar. Bodysugaringbehandelingen worden exclusief bij Caroline huid- en nagelverzorging uitgevoerd. Ervaar zelf het fantastische resultaat en geniet van de super gladde huid, zonder bultjes, roodheid of ingegroeide haren.

Maar ook voor een kundige huidanalyse, prachtig aangebrachte permanente make-up of kunstnagels bent u bij Caroline huid- en nagelverzorging aan het juiste adres.
"Voor informatie, advies óf het maken van een afspraak, kunt u bellen of mailen maar u kunt natuurlijk ook langs komen in de salon. Wij zijn gevestigd in Arnhem-Zuid."

Caroline huid- en nagelverzorging, Graslaan 77, Arnhem; 026 3216585; www.carolinearnhem.nl.

Wels2Wielers in Driel, de nummer 1 Fietsenwinkel van Gelderland!

DRIEL - Tijdens de verkiezing www.tweewielerwinkelvanhetjaar.nl is Wels2Wielers gekozen tot Beste Tweewielerwinkel van de Provincie Gelderland.

De verkiezing kende deze 20e editie een nieuwe opzet met consumentenbeoordelingen. De klanten konden stemmen en de fietsenwinkels beoordelen op kwaliteit, service, aanbod, en prijs. Vanuit deze klantbeoordelingen is een ranking gemaakt naar gemeentewinnaars en provinciewinnaars.

Wels2Wielers in Driel mag zichzelf nu de nr. 1 Fietswinkel van Gelderland noemen. Robin en Debby Wels: "Het winnen van deze titel is uiteraard een enorme waardering voor ons bedrijf. We doen ons uiterste best om de klant tevreden te stellen en onze optimale service te geven. Wij willen iedereen bedanken die op ons gestemd heeft. Door onze klanten mogen wij ons nu De Fietswinkel van Gelderland noemen. Uiteraard blijven wij met ons team ons uiterste best doen om deze gewonnen titel waar te maken."

Wels 2 Wielers is gevestigd op de Baltussenweg 37 in Driel; www.wels2wielers.nl.

Ondeugende kabouters op Westerveld Fair

ELDEN/ARNHEM - Na een jaar van afwezigheid voert toneelvereniging Ons Genoegen in Elden weer een voorstelling op tijdens de Westerveld Fair op 4 juni, eerste pinksterdag.

De Westerveld Fair is een leuk evenement voor jong en oud, waarin honden, paarden en het landleven centraal staan. Er zijn verschillende activiteiten en er is een markt met brocante, sieraden, kleding en streekproducten. De Fair vindt plaats in Park Westerveld in Elden.

Toneelvereniging Ons Genoegen speelt op de Westerveld Fair een kaboutervoorstelling waarbij plezier, humor en verwondering centraal staan. Het verhaal gaat over een kabouterfamilie die op een plek terecht komt waarvan ze het bestaan niet wist. Hoe gedragen de kabouters zich in een onbekende omgeving? Kabouters zouden geen kabouters zijn als ze hier geen ondeugende en grappige ontdekkingstocht van maken…

Kom kijken naar de ondeugende kabouters van toneelvereniging Ons Genoegen! De voorstelling is geschikt voor alle leeftijden en wordt gedurende de dag meerdere keren gespeeld, toegang is gratis.

Meer informatie over toneelvereniging Ons Genoegen staat op www.onsgenoegenelden.nl.

Het zomerongedierte komt er weer aan!

ARNHEM – Met het stijgen van de buitentemperatuur zal ook de komende tijd de overlast van plaagdieren weer gaan toenemen. Wespen, mieren en vlooien komen uit hun winterslaap en zullen weer op diverse plaatsen rondom en in de huizen voor problemen gaan zorgen.

Zelf een bestrijding uitvoeren is vaak lastig of zelfs gevaarlijk voor mens en milieu. Eigenaar Bart van Doornspeek van TRAB bedrijfshygiëne heeft al jaren ervaring met het snel en vakkundig oplossen van deze problemen voor particulieren en bedrijven.

Hij vindt het belangrijk om zo min mogelijk gif te gebruiken, dit spaart het milieu en is beter voor uw portemonnee. Ook heeft TRAB een klein werkgebied (Gelderland) waardoor ze altijd snel ter plaatse kunnen zijn om u van het probleem af te kunnen helpen.
Naast de al genoemde plaagdieren bestrijdt TRAB ook ratten, muizen, kakkerlakken en papiervisjes.

Zomeractie:
Verwijderen van wespennesten inclusief materiaal en voorrijkosten voor slechts vijftig euro.

TRAB bedrijfshygiëne; Sliedrechthof 3, Arnhem; 06 42062921.
Voor meer informatie: www.trabbedrijfshygiene.nl.

Medailles voor EZ&PC

Foto: Debby Vermeer

ARNHEM – Zondag 7 mei werd in Sportfondsenbad West in Nijmegen gestreden om de medailles in het kader van de Regionale Lange Afstanden Kampioenschappen 2017. Namens EZ&PC kwamen Bridget Vermeer, Milou Bakarbessy en Joost Vilier aan de start. Van de vier starts waren er liefst drie goed voor een podiumplaats.

Bridget Vermeer (2005) zorgde voor een formidabele opening door op de 800M vrije slag meisjes junioren 1 na een spannende race als tweede te eindigen in een indrukwekkende tijd van 10.26.73. Bridget wist met deze tijd zelfs haar persoonlijke record op de korte baan te verbeteren!

Ondanks dat de rust na deze krachtsinspanning niet heel riant was, werd haar deelname aan de 400M wisselslag bekroond met goud én alweer een limiet voor de NJJK Lange Baan 2017 in 6.12.16.

Milou Bakarbessy (2001) mocht starten op haar favoriete 1500M vrije slag in de categorie dames jeugd 2 en ook Milou zag haar inspanningen na 22.49.95 beloond met een mooie zilveren medaille.

Joost Vilier (2001) sloot het lange zwemprogramma af met zijn start op de 400M wisselslag waarop hij een tijd realiseerde van 5.46.70. Met een vierde plaats kan ook Joost trots zijn op zijn resultaat én het feit dat hij tot het selecte gezelschap van zwemmers behoorde dat aan deze kampioenschappen mocht deelnemen! Zoals altijd zijn de volledige uitslagen terug te vinden op http://www.ez-pc.nl.

Toertocht voor kinderen uit Arnhem en Oosterbeek

ARNHEM - Vrijwilligers van Connected Dream houden zondag 21 mei toertochten voor kinderen in bijzondere auto’s. Vanuit Arnhem en Oosterbeek, zullen zo'n 15 tot 20 auto's vertrekken voor een rit van ongeveer 30 minuten.

De toertochten zijn speciaal bedoeld voor kinderen uit de regio. Met deze bijzondere activiteit hoopt de organisatie geld op te halen voor de sponsoring van de Roparun. De Roparun is het jaarlijks terugkerend estafetteloop van Parijs naar Rotterdam waarbij geld ingezameld wordt voor zorg en ondersteuning van mensen met kanker.

Droomauto’s
Connected Dream is een team vrijwilligers die de toertochten organiseert voor kinderen uit de regio. Samen met diverse autoliefhebbers, die hun droomauto’s beschikbaar stellen voor de bijzondere rondrit, wordt een onvergetelijke dag georganiseerd. Chris Trip, teamcaptain van Connected Dream: ‘Wij organiseren op zondag 21 mei een toertocht voor kinderen in bijzondere auto's. Wij willen deze droomauto's gebruiken om de jeugd te laten genieten. In ruil daarvoor vragen wij van de ouders een kleine vergoeding (zo'n 10 euro). Die vergoeding komt geheel ten goede aan de Stichting Roparun. We hopen hiermee veel donaties binnen te halen om mensen met kanker te ondersteunen.’

Kaartverkoop
De toertocht vertrekt vanaf Het Raadhuisplein te Oosterbeek. Verzeker je van een kaartje door deze te bestellen via www.mijnroparun.nl. Maar er kunnen ook ter plaatse nog kaartjes worden gekocht.

Zusjes Vermeer uit Arnhem succesvol met Vallei Sprint Bokaal

Van links naar rechts: Bridget, Frederieke, Robin, Inge. Foto: Debby Vermeer

ARNHEM – Zaterdag 13 mei werd door enkele zwemmers van EZ&PC deelgenomen aan de jaarlijkse Vallei Sprint Bokaal in Veenendaal. Zonder uitzondering waren Inge Ruisch, Frederieke Huizing en de zusjes Robin en Bridget Vermeer op de verschillende afstanden terug te vinden in de top van het klassement.

De meisjes minioren 4 zwommen een klassement waarbij hun tijden op de 50M rugslag, 50M schoolslag en de 50M vrije slag bepalend waren voor de mogelijkheid om te kunnen starten in de finale, waaraan de snelste acht meisjes mochten deelnemen. Inge, Robin en Frederieke wisten zich conform verwachting allemaal te plaatsen voor deze finale en eindigden knap op de plaatsen twee, drie en vier, waarbij ze samen goed waren voor liefst negen persoonlijke records op twaalf afstanden!

Bridget zwom hetzelfde programma, maar voor haar was ook de 50M vlinderslag toegevoegd aan de voorrondes. Bridget verbeterde op alle vijf de afstanden haar persoonlijke record en wist bovendien de clubrecords meisjes 12 jaar te verbeteren op de 50M vlinderslag in 0.35.23 en de 100M wisselslag in 1.18.33. Met de laatst genoemde tijd was Bridget tevens de winnares in de categorie meisjes junioren 1.