GN Lingewaard

11 november 2015

GN Lingewaard 11 november 2015


Avondje ien 't Huusses Dialec'

HUISSEN - De Historische Kring Huessen verzorgt donderdag 19 november een Huissense avond die traditiegetrouw geheel in het teken van het dialect zal staan. In De Buitenpoort wordt vanaf 20:00 uur een avondvullend programma gepresenteerd met daarin het inmiddels bekende Huusses Dictee. In dit jubileumjaar van de Kring is er op het gebied van ons dialect van alles te beleven. Iedereen, dus ook niet-leden, wordt deze avond uitgenodigd.

Er valt over het dialect veel te verhalen. Professor Van Hout van de Radboud Universiteit Nijmegen zal in een korte lezing daar zijn licht over laten schijnen. In het programma zitten, naast de jaarlijks terugkerende onderwerpen, ook weer verrassende onderdelen.
De teams en individuele dictee schrijvers zullen vast weer hun best doen om de teksten van Joop Brons zo goed mogelijk op papier te zetten. Ook is er weer een verkiezing van ’t nejje Huussese woord. Dit jaar wordt er een vertaling gezocht voor StadsQuiz. Deze Huissense vertaling zal voor velen een hele uitdaging zijn. Iedereen kan nog tot en met 15 november een woord (met toelichting) inzenden naar ha.eerden@kpnmail.nl Uit de vijf origineelste inzendingen kunnen de deelnemers aan het dictee het beste woord kiezen. De bedenker ontvangt een heus geboortebewijs met de eeuwige roem.

Aan het Huusses dictee kunnen, naast verenigingteams, tien individuele schrijvers meedoen. Men kan zich bij binnenkomst hiervoor opgeven. De rest kan, als toeschouwer, op deze avond vooral gaan genieten. De grote zaal van De Buitenpoort is open vanaf 19:45 uur. De toegang is gratis.

Aandacht voor kwaliteitseisen aanplant bomen

In Diana staan prachtig gekleurde Metasequoia bomen, maar helaas op de verkeerde plek. (foto Sjaak Veldkamp)

BEMMEL – Tal van tuinbezitters heeft het ondervonden. Je koopt een prachtige boom en pas jaren later blijkt de boom een verkeerde aankoop of op een verkeerde plek te staan. De gemeente Lingewaard heeft die ervaring ook. Om die problemen in de toekomst te voorkomen gaat Lingewaard kwaliteitseisen opnemen in het Handboek Boom.

Verkeerde bomen op een verkeerde plek kunnen voor klachten zorgen bij inwoners. In het uiterste geval is kappen de enige oplossing. Maar ook de gemeente loopt als beheerder van het openbaar groen tegen problemen aan. “Bomen staan op een plek waar de boven- of ondergrondse groeimogelijkheden te beperkt zijn, geven extreem veel overlast door blad-, vrucht- of bloesemval en schaduwwerking. ” Veel van dit soort problemen waren te voorkomen geweest als er voor een andere boomsoort was gekozen.

In Diana staan prachtig gekleurde Metasequoia bomen, maar helaas op de verkeerde plek. (foto Sjaak Veldkamp)

Een voorbeeld hoe het verkeerd kan gaan is te zien in de Bemmelse woonwijk Klein Rome. In Diana staan Metasequoia bomen. Een sierlijke boom die vaker in stadsparken is te zien. Groeit snel en is nu diep oranjerood gekleurd. Vraagt weinig onderhoud, maar wat de plannenmakers destijds over het hoofd hebben gezien is dat de boom een groter plantruimte verlangt dan wat nu het geval is. De wortels van de Metasequoia groeien aan de oppervlakte waardoor bestrating omhoog wordt gedrukt. Dit zorgt voor een hoge kostenpost.

Het handboek Boom is ontwikkeld door Norminstituut Bomen. Aangesloten gemeenten kunnen projectontwikkelaars, aannemers en boomkwekers duidelijk laten weten aan welke kwaliteitseisen de nieuw te planten bomen moeten voldoen, inclusief eigen beheer door de buitendienst.

Jubileum gevierd met openingsreceptie Carnavalsvereniging De Kleibakkers 33 jaar

HAALDEREN – Drieëndertig jaar geleden kwam een aantal mensen op het idee om een carnavalsfeest voor de jeugd te organiseren, compleet met optocht. Haalderen werd voor gelegenheid en tot vreugde van z'n inwoners omgedoopt tot het Baggergat. De naam van de vereniging werd gekozen tijdens de allereerste pronkzitting en benadrukt sindsdien de link met de steenfabriek en de pottenbakkerij uit het dorp.

Het jubileum mag natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Daarom organiseert de jeugdcommissie op 22 november de start van het jubileumjaar met een receptie die direct gevolgd wordt door een spetterende jeugdmiddag. Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd. "We hebben geprobeerd zoveel mogelijk mensen die betrokken zijn geweest bij de (jeugd)carnaval persoonlijk uit te nodigen. Maar dit blijkt een hele uitdaging", zegt voorzitter Anja Verhoeven. Ze vervolgt: "Heeft u geen uitnodiging ontvangen? Schroom dan niet uzelf en uw betrokkenheid bij de ingang te melden." Volgens Verhoeven zijn daarnaast ook alle direct betrokkenen uit het dorp en liefhebbers van het carnavalsfeest welkom om het jubileum mee te vieren.

De receptie is op zondag 22 november vanaf 13.00 uur in zalencentrum De Kolk aan de Van der Mondeweg in Haalderen. Er zijn diverse optredens en gastsprekers. Aansluitend is er voor de jeugd tot 17.00 uur volop gelegenheid om feest te vieren. Met hen is het tenslotte allemaal begonnen…

Meer...
Nieuwsgierig naar het reilen en zeilen van De Kleibakkers? Op www.kleibakkers.nl is van alles te vinden over de vereniging.

Damvereniging VBI laat weinig heel van CTD

HUISSEN - Damvereniging VBI heeft na drie pittige tegenstanders nu een aantal zwakkere goden voor de boeg. CTD Arnhem werd het eerste slachtoffer in die reeks. Met een 18-2 overwinning konden de Huissenaren tevreden huiswaarts keren.

Medekoploper SNA liet de punten liggen in Wageningen, zodat de Huissense formatie nu alleen op kop gaat in de landelijke ereklasse. Op één punt volgt concurrent Hijken, dat geen fout maakte bij Apeldoorn.

Alexander Baljakin had een goede generale repetitie voor zijn deelname aan het wereldkampioenschap de komende weken. Hij schoof zijn tegenstander combinatief opzij. Guntis Valneris volgde snel. Zijn positioneel mooie partij rondde hij in stijl af. Gérard Jansen veegde zijn zwakke tegenstander van het bord. Pepijn van den Brink scoorde zijn eerste overwinning in dit seizoen na een mooie aanvalspartij tegen de Arnhemse kopman. Maarten Linssen bevestigde zijn goede vorm in een partij waarin hij niets van zijn tegenstander heel liet. Johan Krajenbrink, Nederlands teamcaptain in het komende WK junioren bouwde zijn positioneel voordeel steeds verder uit naar winst. De tegenstander van Geert van Aalten ging voor de remise, hield dat lang vol maar een onnauwkeurigheid in de eindfase maakte een einde aan zijn illusies. Jos Stokkel had vanaf het begin een goede stand. Langzaam maar zeker haalde hij de volle winst binnen.

Met een 16-0 achterstand konden de Arnhemmers voor het eerst iets terug doen. Na een gelijk opgaande strijd maakte Yuriy Lagoda remise. Joost Hendriksen was de enige Huissenaar die lange tijd onder druk stond. In de eindfase haalde hij de remise binnen.

Veiling in oude zwembad...

BEMMEL - Ook zin om nog eens een duik te nemen in het oude zwembad? Dat kan! Op vrijdag 13 november wordt in het oude zwembad De Hoenderik, dat tegenwoordig het Nootgebouw heet, een ludieke veiling/verkoop gehouden en u kunt daar heel wat 'juweeltjes' opduiken.

U hoeft niet bang te zijn dat u kopje onder gaat, want het water is er allang uit! Misschien is het toch wel handig om een handdoekje mee te nemen voor de tranen van het lachen of de tranen van verdriet, omdat u niet hoog genoeg geboden hebt op het stuk dat u al zo lang had willen hebben.

Er zullen bijzondere stukken geveild worden, onder andere veel betaalbare kunst, een beroemde poppenkast, een concert van Meander, een weekendje weg met een nieuwe auto, beelden, antiek et cetera, dus voor elk wat wils! Als u nog iets heeft, dat u wilt laten veilen, kunt u dit schriftelijk opgeven bij veilingmeester Jan Verhoeven; hij zal ervoor zorgen dat alles eerlijk verloopt, want tenslotte is de opbrengst van deze veiling voor de bouw van de Theaterkerk Bemmel en biechten kan straks niet meer in die kerk.

"U kunt op 13 november tussen 15.00 en 17.00 uur uw 'stukken' inbrengen bij het Nootgebouw en vanaf 19.00 uur kijken of er iets voor u bij ligt. De veiling begint om 20.00 uur. U bent van harte welkom in het Nootgebouw aan de Cuperstraat en neem familie, vrienden en kennissen mee want het dreigt een fantastische avond te worden. Informatie: telefoon 462135."

Grote vogeltentoonstelling van Kantropa Oosterhout

OOSTERHOUT - Kantropa houdt voor de vijftigste keer een vogeltentoonstelling bij Merkus Oosterhout. Op deze tentoonstelling worden door de kwekers hun mooiste vogels geshowd. Er zullen ruim driehonderd vogels op deze tentoonstelling aanwezig zijn, waar onder diverse kleurkanaries postuurkanaries tropische vogels uit verschillende delen van de wereld en er worden de kleinste papegaaiensoort geshowd maar ook Europese cultuurvogels zullen te zien zijn.

Er is een zeer grote verkoopklasse aanwezig waar men vogels kan kopen en waar de kweker je met raad en daad kan bijstaan over het gedrag de voeding en de huisvesting van de vogel die je zou willen aanschaffen. Een rijkgevulde tombola is aanwezig met voor de kinderen altijd een prijsje. De opening en de prijsuitreiking is op vrijdag 13 november om 19.30 uur en zal worden verricht door de burgemeester van de gemeente Overbetuwe de heer Van Asseldonk.

Op zaterdag is de zaal open vanaf 10.00 uur en de entree is gratis en rolstoelvriendelijk. Om 20.00 uur gaan de vogels slapen en is de zaal gesloten. Zondag is de zaal weer om 10.00 uur open en is er in de middag weer een gezellig samen zijn met het welbekende Oosterhouts kaartspel waar zeer mooie prijzen zijn te winnen. De vogels zullen om 17.30 uur weer aan de eigenaars worden teruggegeven. Café Merkus ligt aan de Dorpstraat in Oosterhout.

Hobbyavond postzegels

ELST - Op maandag 16 november houdt de postzegelvereniging De Vierstroom, voorheen De Globe, regio Elst weer haar clubbijeenkomst.

Op deze avond zal een semi-handelaar aanwezig zijn met veel materiaal. "Bent u geïnteresseerd in het verzamelen van postzegels dan bent u van harte welkom. De toegang is gratis. Al onze bijeenkomst worden gehouden in het zalencentrum Onder de Toren te Elst." Aanvang 19.30 uur. Voor nadere inlichtingen kunt u bellen naar 0481 374116.

Geintrappers goes 'Après-Ski'

BEMMEL - Nadat op woensdag de 11e van de 11e het startsein zal worden gegeven van het Bemmelse carnaval, nodigt carnavalsvereniging De Geintrappers alle carnavalsliefhebbers uit om op zaterdag 14 november de openingszitting van het seizoen 2015/2016 bij te wonen. Het belooft weer een spectaculaire avond te worden op zaterdag de 14e november in café/zaal De Roskam.

Prins Thijs de Luidruchtige en zijn Prinses Loes staan te trappelen van ongeduld om de spits af te bijten met een knalfeest. De feesthut opent haar deuren om 19.30 uur en de entree is voor ieder vrij toegankelijk. U waant zich in een ware après-ski bar. Dus zet uw wollen muts op en trek warme handschoenen aan.

Er zal deze avond door de drie dansgroepen van De Kinkeltjes weer volop gedanst worden, de gardedansen van deze avond zullen een ode zijn aan onze dorpsprins. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door entertainer Joop. Dus de voetjes kunnen van de vloer.

Als evenementencommissie ga je opzoek naar een optreden vol met 'Sjtimmung' en plezier? Dan kom je al heel snel bij 'Parksjtadjôdler' die niet onbekend zijn in Bemmel. Of het nu om een tiroleravond, après-skiparty, carnavalsactiviteit of gewoon om een feestje gaat, de Parksjtadjôdler staan garant voor een geslaagd optreden. "Zij zullen deze avond twee keer een optreden verzorgen, waarvan wij als organisatie weten dat het dak eraf knalt. De ultieme combinatie van humor, gemoedelijkheid, muziek, proosten met gerstenat en ludieke escapades wisselen zich in een rap tempo af. Dus beste narren en narinnen: kom met z’n allen naar de openingszitting van De Geintrappers in café/bar De Roskam om een gezellige avond te hebben. Dit is ook het moment om te proosten op een gezellige en goede carnavalstijd en de hand te schudden van ons prinsenpaar.

Verdere informatie staat op www.degeintrappers.nl.

Expositie van de teken- en schilderclubs van het Swo-Gendt

Schilderij gemaakt door de 85 jarige Driena Pelkman

GENDT - Van 6 november tot en met 8 januari een expositie van de teken en schilderclubs van het Swo-Gendt.

Vijf jaar geleden werd Vera Berns gevraagd om het schilderclubje voort te zetten van voorheen Corry de Roy. Wilma Schouten begon kort daarna als invalster en kreeg later ook haar eigen schilderclubje. Inmiddels zijn er nu drie groepen die actief bezig zijn met schilderen onder begeleiding van Vera en Wilma.
Tijdens deze bijeenkomsten wordt er gewerkt met verschillende technieken, onder andere met olieverf, acryl, aquarel, houtskool en pastelkrijt. De schildergroepjes bestaan uit beginners en gevorderden en ieder werkt naar eigen kunnen en dit wordt met veel ijver en enthousiasme gedaan.
De verscheidenheid aan schilderijen en het samen creatief bezig zijn zorgt telkens weer voor nieuwe inspiratie. De schildergroepjes komen bijeen op maandagochtend, maandagmiddag en dinsdagavond.

De exposanten zijn: Willy Basten, Wiely Derksen, Hannie Droste, Nelly Hubers, Annie Heitkonig, Ria de Haan, Corry Joosten, Toos de Jong, Driena Pelkman, Ben Roording, Saskia RungeIne, Ine Smeenk, Ans Teunissen, Ineke Witjes

Verdere informatie: Werkgroep De Kijkruit: Anneke van Huystee, Dorpstraat 56 in Gendt; 0481 421156; a.huystee@planet.nl; https://twitter.com/GendtVerbeeld; https://www.facebook.com/GendtVerbeeld. Expositieadres (raammanifestatie): Dorpstraat 21b, Gendt.

Ondertekening convenant Galm Lingewaard

LINGEWAARD - Lingewaard heeft de ambitie om volwassenen en senioren langdurig in beweging te krijgen. Het project Galm is hiertoe een middel. De effectief bewezen Galm -methodiek trekt potentiële deelnemers over de streep door van deur tot deur mensen te stimuleren mee te doen aan het sportproject. De partners die dit project samen uitvoeren tekenen op dinsdag 18 november het convenant om hun samenwerking te bekrachtigen.

Aan het begin van dit jaar is een oproep tot deelname aan Galmgedaan aan alle verenigingen en stichtingen die iets willen betekenen voor de 50+groep. Aan de hand van deze oproep heeft Stichting Welzijn Lingewaard met de drie ouderenstichtingen SWOH, SASA en SWOG, Stichting Recreatiesport Lingewaard (RSL) en volleybalvereniging Setash de krachten gebundeld. Het ondertekenen van het convenant is onderdeel van de samenwerking die in ieder geval voor de komende twee jaar wordt aangegaan met elkaar. De samenwerking met deze partners is gewenst vanwege de benodigde expertise en toegang tot de doelgroep. Door het ondertekenen van dit convenant geven de deelnemende partners aan een bijdrage te leveren aan het project Galm.

Belangstellenden voor het Galm-project zijn van harte uitgenodigd om bij de ondertekening aanwezig te zijn. De middag begint namelijk met een algemene presentatie met uitleg van de Galm door stichting Galm. Aanmelden voor deze middag kan via SWL Meldpunt, meldpunt@swlingewaard.nl of via 088 2552555.

Stichting Welzijn Lingewaard leidt het project Galm Lingewaard dat financieel wordt ondersteund door ZonMw.

Angerse Aovond 17 november

ANGEREN - De Angerse Aovond is op dinsdag 17 november in het Dorpshuis in Angeren. De Aovond begint om 20.00 uur en duurt tot maximaal 22.15 uur.

Omdat Angeren 1200 jaar bestaat beginnen we met de geschiedenis van Angeren vanaf de Middeleeuwen tot de oorlog van ’40- ’45. Hoe zag Angeren eruit in de Middeleeuwen, hoe reageerde het op de Reformatie. Wat betekende de komst van de steenfabrieken en de bloei van de tabaksteelt in Angeren? Allemaal interessante onderwerpen over en gebeurtenissen in Angeren vanaf de Middeleeuwen. Na de pauze (rond 21.15) zullen de sekties Dialekt en Beeld en Geluid een aantal Angerse ‘bi-jname’ en namen van huizen toelichten.

Kortom, een interessante Angerse Aovond met uiteraard alleen maar ‘historische’ Angerse onderwerpen. Deze 'aovond' moet en wil je niet missen. Dus, Angerse Aovond op dinsdag op 17 november om 20.00 uur in het Dorpshuis.

Presentatie over Marc Chagall in de protestantse kerk van Gendt

GENDT - Op donderdag 12 november zal Herman Teerhöfer in de protestantse kerk van Gendt aan de Torenlaan een presentatie geven over werken van de schilder Marc Chagall. De aanvangstijd is 20:00 uur.

In een kleurrijke beamerpresentatie neemt Herman Teerhöfer de bezoeker mee in het mystieke werk van Marc Chagall. Hij doet dit aan de hand van glas in loodramen in de Stephanskerk in Mainz en van een aantal schilderijen uit Chagalls lange loopbaan. De glas-in-loodramen in Mainz zijn Chagalls laatste werken en staan symbool voor de vrede tussen Frankrijk en Duitsland, de verzoening van mensen onderling en de dialoog tussen jodendom en christendom. De lezing eindigt met een toelichting op vijf schilderijen over het Hooglied. Allen welkom. De toegang is vrij.

Sponsor bedankt!

BEMMEL - Ook dit jaar heeft zich bij b.o.d. De Sprinters weer met een grote groep mensen gemeld om in de komende maanden loopervaring op te doen.

Door de atletiekunie gediplomeerde trainers worden zij begeleid en van nuttige loopadviezen voorzien om naar aanleg en inzet de loopsport op een ontspannen en gezonde manier te kunnen beoefenen. Naast het trainen op de 400-meterbaan op sportpark De Heister wordt er ook op de openbare weg gelopen. We danken de sponsoren b.o.d. Totaalinstallateur uit Bemmel en Run2Day voor de steun die zij b.o.d. De Sprinters geven om de loopsport te kunnen blijven uitoefenen.

'Scouting Dannenburcht' slimste team van Huissen 2015

HUISSEN - De zaal van De Buitenpoort werd op 30 oktober gevuld met deelnemers aan de stadsquiz. Vrijdagavond 6 november was de zaal vol met alleen maar winnaars!

De organiserende Rotaryclub Arnhem-Huissen is er weer in geslaagd een bruisend programma te verzorgen. Spreekstalmeester Hans Nijhof maakte tijdens de sfeervolle feestavond alleen maar winnaars bekend. Twaalf teams ontvingen een taart omdat zij een rubriek het best hadden beantwoord of gemaakt. Een aanmoedigingsprijs was er voor de teams die de antwoorden te laat hadden ingeleverd. Elke winnaar werd met groot enthousiasme toegejuicht.

‘De Bevelanders’ zorgde voor muzikale omlijsting van de avond. Het geld dat bijeengebracht werd met het inschrijfgeld en de sponsorbijdragen is bestemd voor drie Huissense Goede Doelen en een goed doel van de Rotary.

De deelnemende teams konden tijdens de quiz hun stem uitbrengen op een van de vijftien ingeleverde goede doelen. De Klup en Stichting Loes verkregen evenveel stemmen. Zij ontvingen ieder 2.600 euro. De stichting Behoud van de Zandse kerk ontving ruim duizend euro.

Met een spectaculaire presentatie werd de einduitslag bekend gemaakt. Het kwam tot een climax toen alleen de Quizvlinders en Scouting Dannenburcht overbleven. Onder luid applaus werd Scouting Dannenburcht uitgeroepen tot het slimste team van Huissen 2015. Een mooie opsteker voor de Scouting die volgend jaar het 80-jarig bestaan viert. Zij ontvingen onder een daverend applaus de wisselprijs ‘De Wieste Zwoan’. (Foto’s en meer informatie: www.stadsquizhuissen.nl en www.rotayclubarnhemhuissen.nl).

Column

#Waarmoethetheen

In mijn stukjes begin ik vaak met mijn kleinkinderen. Reden dat ik door opa's wordt aangesproken. In De Kinkel vertelde een opa dat hij voor zijn kleinzoon op Marktplaats een drumtoestel heeft gekocht. In de wachtruimte van de bloedprikzuster ontmoette ik een VVD-opa die vertelde dat je met een kleinkind een stuk relativerender tegen het leven aankijkt. Ik knikte. Politiek, pffff.

Toch voelde ik me, als inwoner van de Lingewaardse participatiesamenleving gedwongen om 's avonds de Politieke Avond bij te wonen. Op de agenda staat de begroting 2016. De raad kan het college technische vragen stellen. Een week later is het politieke debat. Ik schrik van de magere belangstelling. Politici laten me vermoeden dat Lingewaard één groot participatiepunt is. Maar zelfs de participerende burgers lijken de politiek de rug te hebben toegekeerd. Een keer per jaar krijgen burgers de ultieme kans hun zegje te doen over de begroting door gebruik te maken van het spreekrecht. Niemand. Raadsleden kunnen zich verder met elkaar bezig houden. Hans Nijboer, het D66-drammertje kan een tsunami van technisch financiële termen kraaien om ten slotte verstrikt te raken in zijn irritante vragen. Hij luister niet naar antwoorden van de wethouder.

Mijn buurman op de publieke tribune merkt droogjes op dat het daarom niet zo verwonderlijk is dat burgers wegblijven. Voordat de voorzitter de vergadering afsluit zit ik al thuis. En wat zie ik op mijn computer? Luisteren raadsleden wel naar elkaar? D66-raadslid Sjoerd Wannet niet. De vergadering is minder belangrijk dan sociale media. Sjoerd twittert dat NPO1 stopt met Sesamstraat. "Nooit meer Bert en Ernie #Waarmoethetheen", zo treurt hij. Waar moet het heen als zelfs politici niet meer het fatsoen hebben om naar elkaar te luisteren. Ben ik een ouderwetse opa zonder vingerveegtelefoon die niet tegelijk kan twitteren en luisteren? Nee, ik heb van Meneer Aart uit Sesamstraat geleerd belangstellend me op te stellen als mensen met elkaar praten. #Daarmoethetheen.
Sjaak

Ingezonden brief

Irritatie/gezamenlijke verantwoording openbaar storten vuil.

U en ik bevinden zich midden in de herfst en valt het blad van de bomen. Optimaal hebben we genoten van de zomer, het groen en zuurstof die deze aanmaakt.

Met het plaatsen van de bladkorven stijgt ook bij menig medebewoner de irritatie van ongepast storten van ander vuil dan alleen blad (...)!

Let wel, u en ik (wij samen) zijn de grootste betaler van de gemeentelijke WOZ bijdragen en aangeboden middelen hoe het wel moet.

Zet uw onverantwoordelijke gedrag aan de kant (ik ben er mooi goedkoop vanaf)! en gebruik het gezonde verstand.

Gemeente Lingewaard heeft mooie woonkernen, laat dit dan zo blijven.

Sjaenny Nooitgedacht, Bemmel.

Sinterklaas in Haalderen

HAALDEREN - Het is dorpshuis De Tichel gelukt om met Sinterklaas en zijn Pieten een afspraak te maken om Haalderen te bezoeken. In afwijking van alle vorige intochten is het dit jaar op zaterdag 14 november om 15.00 uur.

De Sint komt met zijn Pieten aan op het Mariaplein. Bij droog weer zal er een muzikale opluistering zijn op het Mariaplein. De Sint maakt dit jaar geen rondgang door Haalderen. Samen met de kinderen wandelt hij naar het dorpshuis. Het witte vlaggetje, dat is uitgereikt door De Tichel op school en hopelijk prachtig is versierd, kan bijdragen aan een feestelijke wandeling. Mocht uw kind de school in Haalderen niet bezoeken dan kunt u een vlaggetje afhalen in het dorpshuis.

Nadat de Sint en zijn Pieten zich hebben kunnen opfrissen, krijgen de kinderen een programma aangeboden. Er is ook gelegenheid om een handje te geven of een mooie tekening te overhandigen. Ook is het dorpshuis De Tichel gelukt om samen met de Pieten voor een klein presentje te zorgen. Voor het eerst kunnen wij de kinderen van Haalderen dit programma gratis aanbieden. Men hoeft geen entree kaartje te kopen. "Er is dit jaar voor een nieuwe opzet gekozen en natuurlijk zullen we dit later afstemmen met Sinterklaas en zijn Pieten. Ook uw reacties zijn welkom bij het dorpshuis over de nieuwe invulling van de intocht. Volgens verwachting duurt het programma tot circa 17.00 uur."

Betuweland Liduina zoekt chauffeurvrijwilligers

BEMMEL - Dagelijks bezoeken ouderen uit de omgeving van Bemmel de dagbesteding in het verzorgingshuis van Liduina. Zij worden gehaald en weer thuisgebracht. Voor deze ritten zijn we op zoek naar vrijwilliger chauffeurs, om het huidige team te versterken.

Op de dagbesteding van Betuweland komen veelal kwetsbare ouderen die mede met deze vorm van begeleiding, zelfstandig kunnen blijven wonen. Als chauffeur levert u daarom een belangrijke bijdrage. Wij zoeken vrijwilligers die op een vaste dag in de week het vervoer willen verzorgen: 's morgens tussen 8.30 en 10.30 uur en/of 's avonds tussen 16.00 en 18.15 uur.

Het werk geeft veel voldoening en daarbij wordt u als vrijwilliger natuurlijk met de jaarlijkse attenties gewaardeerd door de organisatie. "Heeft u belangstelling om ons team te komen versterken? Neem dan contact met ons op door te bellen met Debby Davidson Des celles, op maandag, dinsdag of donderdag. Telefoon: 0481 470600, of stuur een mail naar info@betuweland.com."

Slagwerkgroep Volharding Huissen naar podiumconcours Drachten

HUISSEN - De slagwerkgroep van muziekvereniging Volharding neemt op zaterdag 14 november deel aan het podiumconcours voor slagwerkgroepen in Drachten.

De jonge, fanatieke slagwerkers van deze groep zijn pas vijf maanden bezig met dit concoursprogramma. Het is een ervaringsjaar waarin iedereen het beste uit zichzelf leert te halen. De slagwerkgroep komt op het podiumconcours uit in de derde divisie. In deze divisie nemen zij het op tegen drie andere slagwerkgroepen.

Onder leiding van dirigent Melvin Puijn zal de slagwerkgroep het volgende programma uitvoeren: Curse of Tortuga, Passio Laurentio en Wit Licht. Dit laatste nummer is vooral bekend in de uitvoering van Jeroen van Koningsbrugge tijdens The Passion. Volharding laat een mooie eigen versie horen van dit nummer met medewerking van zanger Paul de Graaf.

Ter voorbereiding op het concours vindt op donderdag 12 november 2015 een try-out plaats in het Gemeenschapshuis Huissen Zand aan de Van Wijkstraat 31 in Huissen. De zaal is geopend om 20.45 uur; de try-out begint om 21.00 uur. De entree is gratis. "Iedereen is van harte welkom om deze try-out bij te wonen. Uiteraard zien we u ook graag in Drachten in het Sportcentrum."

Sinterklaasintocht in Huissen

HUISSEN - Sinterklaas is weer onderweg naar Nederland en heeft laten weten dat hij opnieuw naar Huissen zal komen. Hij brengt vele zwartepieten mee. De Stichting voor Nationale en Stedelijke Evenementen zal alles in het werk stellen om van de intocht een groot feest te maken.

Op zondag 15 november zal Sinterklaas rond 14.00 uur per boot aanmeren aan het Looveer en voet aan Huissense wal zetten. Vanaf het Looveer zal Sinterklaas met zijn pieten, onder muzikale begeleiding zijn tocht naar het centrum van Huissen maken. Bij de bibliotheek op de Stadsdam zal Sint-Nicolaas uitstappen om de aanwezige kinderen te begroeten. De tocht gaat verder via Markt, Vierakkerstraat en Nonnengas naar het Raadhuisplein.

De aankomst op het Raadhuisplein zal rond 15.00 uur zijn. Daar zal Sinterklaas welkom worden geheten door burgemeester Schuurmans en jeugdburgemeester Gijs Teunissen van Lingewaard. Natuurlijk heeft de Sint weer heel wat te vertellen en zal hij ook graag een praatje maken en een liedje zingen. Op het Raadhuisplein zal De Pietenband voor de muzikale pepernoten zorgen. Stinase organiseert samen met Ondernemersvereniging Huissen een kleurplaatwedstrijd voor de kinderen. De kleurplaten worden tijdens de intocht op het Raadhuisplein uitgedeeld. De prijsuitreiking voor de mooiste kleurplaten zal plaatsvinden op 29 november, tijdens de koopzondag.

Rond 15.30 uur begeeft Sinterklaas zich met zijn gevolg naar zalencentrum De Buitenpoort. Ook daar zal hij het middelpunt zijn van een feestelijke ontvangst. In De Buitenpoort is Pieten Disco Show aanwezig voor de nodige trucjes.

Tegen 16.30 uur brengt Sinterklaas een bezoek aan de bewoners van Zorgcentrum Sancta Maria. Daarna zal hij zijn tocht door Nederland voortzetten.

Sponsor bedankt

HUISSEN - De G3 van Jonge Kracht, mocht van De Driestroom een zevental nieuwe ballen ontvangen...!

Namens spelers en leiders hartelijk dank!

Sponsor bedankt

HUISSEN - De C1 van Jonge Kracht ontving nieuwe trainingspakken van Hegeman Bouw Partners BV.

Namens spelers en leiders bedankt!

Sponsor bedankt

GENDT - De Bataven E1 willen via deze weg sponsor Wiltink Schilderwerken uit Haalderen bedanken voor de prachtige nieuwe trainingspakken waarmee zij dit seizoen in de hoofdklasse spelen.

Stamppotbuffet bij de Gendtse Ouderenvereniging

GENDT - Voor de leden van de Gendtse Ouderenvereniging staat er vrijdag 13 november weer het jaarlijkse stamppotbuffet op het programma. Ook ditmaal is er weer smakelijk buffet samengesteld. Er wordt begonnen met het serveren van een kop erwtensoep en roggebrood met spek.

Vervolgens kan men gaan genieten van vier soorten stamppot met onder andere hutspot en op verzoek, ook weer hete bliksem. Natuurlijk ontbreken ook deze keer de bijbehorende ingrediënten niet. Aansluitend is er nog een heerlijk toetje en behalve een consumptie is er ter afsluiting ook nog koffie. De muzikale omlijsting wordt ditmaal verzorgd door het Bergmil duo uit Milsbeek. Het hele gebeuren vindt plaats in de theaterzaal van Providentia en begint om 17.00 uur.

In 2016 viert de OVG het 60-jarig jubileum, dat met diverse speciale activiteiten zal plaats vinden. Voor 25 euro per jaar kunt u het allemaal meemaken. Aanmelden kan bij: Wim Wennekes: 424291 of Mart Berns: 425450.

MHC Bemmel 800 en Albert Heijn Bemmel

BEMMEL - Albert Heijn, filiaal aan de Buitengracht 2 in Bemmel, bestaat deze week tien jaar! Wie zijn of haar boodschappen in het centrum van Bemmel doet kan hier niet omheen. In deze jubileumweek is er dagelijks voor de bezoekende klanten een feestelijke activiteit.

Woensdag 4 november werden de kleinste bezoekers getrakteerd op diverse leuke bezigheden in de winkel. Er kon gekleurd worden, popcorn gegeten worden, er werd geschminkt en er was een heus theater in de winkel opgebouwd. Voor de begeleiding van deze activiteiten hebben de hockey-jongens en -meisjes van de D-11 tallen van MHC Bemmel 800 de jeugdclubsponsor geholpen. Met veel enthousiasme werden kleurplaten, snoepzakjes, popcorn en drinken uitgedeeld en werden de kleinste bezoekers naar de activiteiten begeleid.

"Mede door de inbreng van deze sportieve jonge hockey-talenten is het een geslaagde middag geworden", aldus Nik Becker, filiaalmanager Albert Heijn Bemmel.Deze dienst heeft MHV Bemmel 800 graag aan haar jubilerende sponsor verleend en feliciteert Albert Heijn Bemmel met haar tienjarig jubileum.

TOP-band Scarlet Mae treedt op in Bemmel

BEMMEL - Of het nu komt door een aanstekelijk refreintje, een onverwacht intermezzo van het strijkkwartet of een scheurende gitaarsolo, muzikale alleskunner Marije van Rijn weet je te verrassen en mee te nemen in haar vrolijke mix van jazz en pop. Scarlet Mae is de band rondom de zangeres, pianiste en songwriter.

In haar muziek verenigt ze een grote diversiteit aan invloeden, van dixie tot country en van jazz tot klassiek. Door haar pure stemgeluid en de veelzijdige combi’s die ze maakt met haar band kreeg ze direct veel radio-aandacht en werd ze uitgenodigd op diverse grote podia in binnen- en buitenland te komen spelen.


"Dim het licht maar tot standje 'rokerige jazzclub' en ga er even goed voor zitten", aldus Kindamuzik. "Dit Rotterdamse eigenwijze natuurtalent heeft wat te melden, zo wordt al direct duidelijk uit de van impressionistisch naar allengs steeds expressiever gaande schitterende zang. In deze muziek wil je je verliezen, als in een vuistdikke verhalenbundel." Scarlet Mae treedt op zaterdag 14 november om 20:30. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten, ga naar www.topbemmel.nl.

Carnaval in verzorgingshuis Sancta Maria

HUISSEN - Op donderdagavond 12 november is het weer zover. Dan komen de ‘Ouwe Rakkers’ hun carnavalsseizoen openen in verzorgingshuis Sancta Maria. De zitting begint om 19.41 uur.

De muzikale omlijsting is deze avond in handen van 'Torkest'. De prins van Huissen Danny de Utvlieger en Prins Ronald de Muzikant van Angeren zullen met hun gevolg deze avond ook aanwezig zijn. Dan zijn er nog tal van artiesten die optreden deze avond, o.a De Slubkes, Dansgarde en Minigarde van “de Kraonige Zwaone” en ’t Huusses Mins. Kortom: een avond om niet te missen.

Ook op deze avond willen wij de deuren open zetten voor alle ouderen in de gemeente Lingewaard. Om de kosten te dekken, is voor deze avond het entree, inclusief koffie/thee en een consumptie zeven euro vijftig. Kaartjes hiervoor zijn te koop vanaf 3 november bij de receptie van Sancta Maria.

Carnavalsoptocht 'Kroanige Zwaone'

HUISSEN - Met de start van het carnaval op 11 november om 11.11 uur en daaropvolgend het openingsbal in De Gouden Engel op zaterdag 14 november is het nieuwe carnavalsseizoen van de Kraonige Zwaone geopend.

Op zondagmiddag 7 februari zal de jaarlijkse carnavalsoptocht weer door de straten van Huissen trekken. Deze optocht wordt door de deelnemers en toeschouwers aangeboden aan onze stadsprins Danny d'n ütvlieger, die tijdens het komende carnaval voor het tweede jaar over Huissen zal regeren.

Ter voorbereiding daarop wordt op woensdag 18 november aanvang 20.00 uur in het Rijnstedegebouw aan de Kardinaal de Jongstraat in Huissen de gebruikelijke optochtvergadering gehouden. Deze optochtvergadering is bestemd voor alle deelnemers en alle medewerkers aan de optocht. Aanmelden voor de optocht kan vanaf 11 november 2015 via www.dekraonigezwaone.nl.

Kloostertafelgesprek met filosofe Welmoed Vlieger

HUISSEN - Ga in gesprek met elkaar en met een (bekende) inspirerende tafelleider tijdens het Kloostertafelgesprek bij ons in het klooster. Elke keer wordt met een nieuwe tafelleider een nieuw maatschappelijk thema besproken dat op dat moment actueel is of al jarenlang leeft.

Op donderdag 3 december vindt de eerste kloostertafelgesprek in het Dominicanenklooster Huissen plaats met Welmoed Vlieger. Zij is filosofe en heeft onder andere haar specialiteiten in het Werk en denken van de Dominicaanse filosoof en mysticus Meister Eckhart, filosofie & literatuur en filosofie & spiritualiteit.

Je wordt vanaf 16.00 uur ontvangen met koffie en thee, gevolgd door meditatie en een inleiding op het gespreksthema van die dag. Om 18.30 uur is er een viering met de kloostercommuniteit, na afloop een aperitief. Daarna kan je genieten van een heerlijke kloostermaaltijd vanaf 19.00 tot circa 21.00 uur waarbij dieper op het thema wordt ingegaan. De kosten bedragen 32,50 euro. Het belooft een bijzondere middag en avond te worden met tijd voor ontmoeting, meditatie, viering en een kloosterdiner.

Open eetcafé Bemmel

BEMMEL - Dinsdag 17 november verzorgt de SWL een open eetcafé in creatief centrum Hofstede (Hoefslag 28 in Bemmel). Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard om 17.30 uur aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie) die geheel bereid wordt door vrijwilligers.

Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur, alleen via het Meldpunt op tel.nummer: 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal vierentwintig) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Wanneer het is volgeboekt, kan men zich aanmelden voor de week er op.

Op het menu van 17 november staat lasagne en als nagerecht een verrassingstoetje. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ParticipatiePunt Bemmel.

Spirit of India & Africa - Bhakti for Peace Muziek workshops & concert in De Piramide

GENDT - Zondag 15 november staat De Piramide aan de Waaldijk in Gendt helemaal in het teken van India & Afrika. Drie gedreven en getalenteerde muzikanten van wereld formaat verzorgen overdag workshops en geven ’s avonds een uniek concert 'Bhakti for Peace'. Het bijzondere aan het concert is de fusie tussen Indiase zang, Afrikaanse Kora en Tabla ritmes.

Sandhya Sanjana is een klassiek geschoolde Indiase zangeres die wereldwijd concerten geeft en de Indiase muziek combineert met jazz en wereldmuziek.

Heiko Dijker vertrok al op jonge leeftijd naar India en ontdekte daar de fascinerende ritmes van de Tabla. Luisterend naar zijn spel word je mee genomen in zijn enthousiasme en ervaar je de ritmische poezie van de Tabla-taal. Hij geeft over de hele wereld concerten en masterclasses.

Layba Diawara is zanger en multi-instumentalist. Afkomstig uit een familie die wereldwijd bekendheid geniet door de betoverende manier waarop zij traditionele en moderne instrumenten bespelen. Het is een genot om naar hem te kijken en luisteren.

In de drie voor iedereen toegankelijke workshops word je meegenomen in de Tabla-taal, Indiase devotionele zang en Afrikaanse ritmes en melodie. Het is ook mogelijk om de workshops en het concert los te bezoeken en heerlijk Indiaas te eten.

De eerste workshop start om 11:00 uur. Het concert om 20:00 uur. "Voor reserveringen en meer info over het programma kijk op de website van de Munnikhof: www.munnikhof.nl."

Open eetcafé Huissen

HUISSEN - Donderdag 12 november verzorgt de SWL een open eetcafé in het Dominicanenklooster van Huissen. Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard om 17.30 uur aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers.

Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur, alleen via het Meldpunt op tel.nummer: 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal vierentwintig) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Wanneer het is volgeboekt, kan men zich aanmelden voor de week er op.

Op het menu van 12 november staat groentesoep, gehaktbal met rode kool en aardappels en als nagerecht een verrassingstoetje. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ParticipatiePunt Huissen.

Heel Bemmel Loopt

BEMMEL - Als de ludieke veiling achter de rug is gaat Stichting deBol op 22 november een sponsor Snerttocht organiseren ten bate van de Theaterkerk Bemmel.

Ook deze actie belooft een hele sportieve en gezellige happening te worden en de dames van deBol staan garant voor de enige echte deBolsfeer! Dus, kom gezellig mee wandelen en neem de hele familie, of vrienden en kennissen mee! Iedereen, jong en oud, kan meedoen, de route is ca. 8,5 km, een afstand die in principe voor alle leeftijden haalbaar moet zijn.

Het eerste stuk tot de controlepost zal vijf kilometer zijn. Bij de controlepost zal een auto met chauffeuse aanwezig zijn om de mensen die echt niet verder kunnen lopen terug te brengen naar de startlocatie. Bij de controlepost krijgen alle deelnemers een kopje koffie/thee aangeboden door K3 Delta.

Bij de finish is er voor iedereen een heerlijke kop erwtensoep of een broodje knakworst, dat aangeboden wordt door Fruit Company Bemmel Wouter Kersten, Cafetaria Moos, Albert Heijn Bemmel, Jumbo Scheperkamp, Bakkerij Engelen en Slagerij Buurman.

Natuurlijk kunt u na deze wandeltocht nog gezellig blijven napraten in het Nootgebouw! Het inschrijfgeld bedraagt vijf euro (waarvan vier euro voor de Theaterkerk) voor volwassenen en 2,50 euro (1,50 voor de Theaterkerk) voor kinderen tot en met 14 jaar. Informatie: www.debolbemmel.nl of 06 54975063 / 06 27507051 / 22540214.

Keujesgat krijgt nieuwe dorpsprins

Foto: Henk Sluiter

ANGEREN- Wie wordt de nieuwe prins, en regeert de komende twee jaar over het Keujesgat? Er wordt al veel over gesproken en er worden verschillende namen genoemd. De keuzecommissie wordt nauwlettend in de gaten gehouden, wat doen die twee mannen, waar gaan ze naar toe.

Iedereen heeft zijn eigen theorie hierover. Of hun redenatie of misschien wel hun wens uitkomt blijft uiteraard geheim tot het allerlaatste moment. Bent u ook zo nieuwsgierig wie de komende 2 jaar de scepter zwaait? Kom dan op zaterdag 14 november naar de openingsavond van AKG De Narrenpoel.

Op deze avond wordt op grote wijze afscheid genomen van Prins Ronald de muzikant, prinses Debbie en Adjudant Hans. Zij hebben de afgelopen twee jaar op voortreffelijke wijze de scepter gezwaaid over het Keujesgat. Op deze avond zullen de verschillende groepen van dansgarde The Stars hun nieuwe dansen laten zien.

Als het nieuwe prinsenpaar officieel geïnstalleerd is, openen zij het feest op muziek van Seven Days Music. De openingsavond wordt gehouden in het dorpshuis, Emmastraat 23 in Angeren en begint om 20.11 uur. Entree 7,50 euro. Jaarkaarthouders hebben op deze avond gratis entree.

Vergadering Platform Zilverkamp-Zuid

HUISSEN - Het wijkplatform Zilverkamp-Zuid vergadert iedere tweede donderdag van de maand. Deze keer op donderdag 12 november.

De vergadering vindt plaats in De Brink, ingang Wagenweg 7. Aanvang 19.30 uur. De vergadering is openbaar. Wijkbewoners kunnen aan het begin van de vergadering hun vragen, knelpunten en wensen met betrekking tot voorzieningen, leefbaarheid en veiligheid in de wijk kenbaar maken.

Mogelijk kunnen die dan in een volgende vergadering op de agenda geplaatst worden. Soms is de wijkagent ook een deel van de vergadering aanwezig en kan deze zaken met betrekking tot verkeer en veiligheid 'meenemen'. Op de agenda staat nog steeds als 'hot item' opruimen van de bielzen.Daarnaast de plannen voor verbetering van de oversteeksituatie op de Nielant. Meer informatie kan men verkrijgen bij: secretariaat @zilverkamp-zuid.nl.

Receptie hengelsportvereniging De Karper

BEMMEL - Op 19 september 1955 werd hengelsportvereniging De Karper opgericht.

De oprichters van onze vereniging waren Jan en Piet Ebben en enige gasten in toenmalig café Ebben aan de Dorpsstraat in Bemmel. "Een en ander betekent dat onze vereniging inmiddels zestig jaar bestaat. We kunnen spreken van een bloeiende vereniging! Wel met nodige ups and downs, maar met geweldige jeugdafdeling."

Op 14 november wil de vereniging dit vieren. "Van 14.30 tot 16.30 uur houden wij een receptie in café Haalderen aan de Van de Mondeweg in Haalderen. Op deze receptie zijn genodigden en andere belangstellenden welkom."

TOP-film: My old lady

BEMMEL - Een heerlijke film voor de zondagmiddag, met Maggie Smith. Mathias, een aan lager wal geraakte New Yorkse vijftiger, komt in Parijs aan om het appartement dat zijn vader hem naliet, te verkopen. Hij ontdekt dat het prachtige huis bewoond wordt door een kranige 90-jarige vrouw, Mathilde, en haar dochter Chloé.

Hij komt ook vrij snel te weten dat Mathilde en zijn vader geliefden waren. Te zien op zondag 15 november om 14:30. Voor informatie over het bestellen van kaarten, ga naar www.topbemmel.nl.

Tienerdisco in Huissen

HUISSEN - Vrijdag 13 november van 19.30 tot 22.00 uur is er weer een tienerdisco in het Gemeensschapshuis van Huissen.

De dj Bram en Rob maken er weer een gezellige avond van. Deze disco is voor groep 6 -7- 8. De entree is een euro. Graag met gepast geld betalen. De organisatie is in het handen van de SWL en de wijkvereniging Zand Binnen-/ Buitenveld.

Hiphop in Angeren

ANGEREN - Hip Hop is meer dan alleen dansen, het is een culturele beweging met zijn eigen muziekstijl. In de les worden de nieuwste dans moves aangeleerd op Urban muziek.

Aangezien Hip Hop heel breed is, wordt er ook in verschillende Hip Hop stijlen gedanst; House, Lyrical, Freestyle, et cetera. Hip Hop blijft zich altijd ontwikkelen en dat is wat er zo leuk aan is. Het wordt gegeven op maandagavond van 18.30 tot 19.30 uur voor jongeren vanaf twaalf jaar in het dorpshuis in Angeren. Kijk op www.flow-angeren.nl. Voor meer informatie kan je mailen naar Flow-angeren@hotmail.nl. Een gratis proefles mee doen kan altijd.

Vrijwilligers gezocht

GENDT - Stichting Philadelphia Zorg is voor De Strang Gendt op zoek naar vrijwilligers. De Strang is een locatie in het centrum waar twaalf cliënten wonen met een licht tot matig verstandelijke beperking in de leeftijd van 24 tot 63 jaar.

Elke cliënt heeft een eigen appartement bestaande uit een woonkamer, slaapkamer en badkamer. Overdag gaan de cliënten naar dagbesteding. Vanaf 15.30 uur is er begeleiding aanwezig. "We willen graag onderdeel uitmaken van een participerende samenleving, dus samen met u deel nemen aan activiteiten in de gemeenschap. Dit kunnen wij niet geheel alleen en doen daarom een oproep voor vrijwilligers welke zowel individueel als met meerdere personen ons daarin willen ondersteunen.

"Wij zoeken: een man die wil gaan darten met onze mannelijke bewoners. En vrijwilligers die samen met de bewoner(s) willen gaan wandelen en/of fietsen, naar de bioscoop willen gaan, terrasje pakken et cetera. Lijkt het u leuk om met een van onze bewoners een activiteit te ondernemen dan nodigen wij u uit om kennis te komen maken onder het genot van een kopje koffie. Ons adres is: De Strang 9, 6691 CZ Gendt, 0481 420452."

Stichting Ouderenwerk Doornenburg

DOORNENBURG - Dinsdag 13 oktober was de Dag van de Senioren in het Ontmoetingscentrum. Tachtig mensen waren al ruim voor de aanvang aanwezig en hadden al gauw een passend plaatsje gevonden. Na koffie met een soes en ruimte voor gesprek, was er het welkomstwoord gevolgd door de presentatie van de Historische Kring met een drietal filmpjes verwijzend naar het verleden van en om Doornenburg.

Dat leverde voldoende discussie op en menigeen kende zijn omgeving en bekenden terug. Een boeiend uur dat voorbij vloog. De bekende boerenstamppot keuze werd voorafgegaan door soep en gevolgd door het toetje. Wederom een schot in de roos.

Na een uurtje van rust was het de beurt aan de Zeeschuimers. Deze maakten er een dolle boel van met muziek en zang waarbij we niet ontkwamen aan de polonaise en zelfs enkelen een dansje waagden. Muziek en zang werden onderbroken door originele en soms pittige grappen en grollen. Tijdens de pauze was er tijd en plaats voor de jaarlijkse loterij. De stemming zat er goed in. Dank gaat uit naar zorgcentrum Sint Jozef voor de uitstekende maaltijd; het Ontmoetingscentrum voor hun gastvrijheid, de Historische Kring en De Zeeschuimers voor hun niet te vergeten enthousiasmerende optreden. Een dag om weer tevreden op terug te kijken en die ook naar meer smaakt.

Voor de deelnemers aan de activiteiten is er dit jaar nog een kerstviering op dinsdag 15 december in zaal Kort Oisterwijck.

De uitkomsten uit de enquête begin 2015 onder de 65-plussers zijn verwerkt in een handzaam boekwerk. "We hebben van de 320 uitgezette formulieren er 266 mogen verwerken. Dat heeft veel werk en dus ook tijd gekost. Op 9 december worden de uitkomsten gedeeld met de inwoners van Doornenburg en zal het resultaat in de vorm van een boekwerk worden aangeboden aan wethouder Sluyter. Einde november wordt men uitgenodigd voor deze bijeenkomst middels een huis aan huis te verspreiden flyer met daarin ook beknopt alle conclusies. Een van de voornaamste conclusies is dat we het goed wonen en leven vinden in Doornenburg. Inmiddels is al wel Stichting Leefbaar Doornenburg en het Platform Doornenburg op de hoogte gesteld van de uitkomsten. Dit mede om de uitkomsten mee te kunnen nemen in het Dorps Ontwikkel Plan naar de toekomst.

Sasa korenavond een succes

Corry Wijlhuizen Foto: Henk Sluiter

ANGEREN - De Sasa korenavond was op afgelopen 31 oktober. Het koor Zang en Vreugde van de Sasa heeft deze avond georganiseerd, alweer voor de tiende keer.

De avond werd geopend door Corry Wijlhuizen (zie foto) en ze zag tot haar genoegen dat de zaal weer propvol zat. Iedereen weet dat Frans Evers een heel goede dirigent is, maar hij is ook een goede spreekstalmeester, hij praatte de avond een beetje aan elkaar, klasse Frans! Een beknopte samenvatting van de avond:

Het koor Splinter onder leiding van Karen Boerboom opende de avond met acht liedjes.

Het koor Zang en Vreugde onder leiding van Frans Evers zong zeven liedjes.

Het koor ’t Nije Lied onder leiding van Monique Jansen zong zeven liedjes. Ondanks het feit dat ze nog niet zo veel ervaring hadden met voor publiek zingen was het een perfecte optreden.

Tijdens de pauze kon men loten kopen voor de verloting aan het eind van de avond

Het koor De Burchtsangers onder leiding van Wim Reijnders zong zeven liederen.

Als laatste het koor Heeren van de Ommelanden onder leiding van Frans Evers. Dit koor zong liedjes die uit volle borst werden meegezongen.

Zoals de avond begon, zo eindigde hij ook: Corry Wijlhuizen deed het slotwoord, ze bedankte alle gulle gevers voor de verloting en ze noemde alle sponsoren. Tenslotte werden alle koorleden van Zang en Vreugde en alle dirigenten verrast met een roos. In het bijzonder werden de dames Rieky van Dalen en Minie van Gellecom nog even genoemd, zij zijn de drijfveer achter de jaarlijkse en al tien jaar durende SASA korenavond.

Open kerstdrive bij Bridgeclub Huissen

HUISSEN - Bridgeclub Huissen organiseert op dinsdag 22 december (aanvang 19.45 uur) haar jaarlijkse open kerstdrive.

De drive vindt plaats in een gezellige kerstsfeer en zoals gebruikelijk is er een rijk voorziene prijzentafel. Ongetwijfeld is het voor u ook een prima gelegenheid oude en nieuwe bridgevrienden te ontmoeten of kennis te maken met onze club. Zich aanmelden tot en met donderdag 18 december, telefonisch bij René Galavazi: 026 3253384 of bij Ben van de Pol: 026 3252051; of per e-mail: rjm.galavazi@kpnmail.nl en/of benvdpol@hetnet.nl. Inschrijfgeld is tien euro per paar, voor aanvang ter plekke te voldoen. Lokatie: 't Koelhuis, Huismanstraat 19 in Huissen.

Opnieuw jamsessie in De Buitenpoort Huissen

HUISSEN - Donderdag 12 november vindt de eerste Jamsessie plaats van het nieuwe seizoen in De Buitenpoort Huissen. Een backline is aanwezig!

Drums, twee gitaarversterkers(met effecten), basversterker, keys en een zanginstallatie. Het jammen (er is een setlist en het is de bedoeling dat er in verschillende samenstellingen nummers worden gespeeld) staat onder de bezielende leiding van Jos, Wouter, Peter en Nico. "Heb je zin om mee te doen? Pak jouw instrument , of schraap je stem en kom naar de kleine zaal van De Buitenpoort. En speel je geen instrument? Maakt niet uit, kom voor de muziek en "just for the fun and the smile on your face" naar de Jamsession en wie weet raakt je geïnspireerd en speel jij een volgende keer ook mee?"

Meer informatie en de setlist staat op www.debuitenpoort.nl en op de fb-pagina van onder andere De Buitenpoort of een mail aan info@benyes.nl .Aanvang 20.30 uur. Toegang is gratis.

Concert Koor Feelin' Good

Foto: Ben Otters

HUISSEN - Op zondag 15 november geeft Koor Feelin' Good, onder leiding van dirigent Maarten van Veen, een concert in de protestantse kerk aan het Raadhuisplein in Huissen.

"Ons gemengde koor heeft een breed repertoire, van muziek uit de zestiger en zeventiger jaren tot meer actuele hits en musicalnummers. We zingen vierstemmig. De laatste maanden hebben de leden hard geoefend om een mooi nieuw repertoire ten gehore te kunnen brengen. Bij sommige liedjes worden bijpassende videobeelden vertoond."

Het optreden, dat ongeveer een uur duurt, begint om 16.00 uur, de kerk is om 15.30 uur open voor belangstellenden. De toegangsprijs is 3,50 euro. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis naar binnen.

"Misschien lijkt het u na ons optreden leuk om ook in ons koor te zingen. Kom gerust eens kijken, luisteren en eventueel meezingen. We repeteren iedere woensdagavond van 20.00 – 22.00 uur in de protestantse kerk in Huissen."

Tiende editie Nederland Leest in de bibliotheek

REGIO - De tiende editie van de campagne Nederland Leest! Deze keer leest heel Nederland de verhalenbundel met (Zeer) Korte Verhalen (ZKV’s), samengesteld door A.L. Snijders. In november kunnen alle bibliotheekleden gratis de bundel van Snijders ophalen in een van de 21 vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Honderdduizend exemplaren worden op deze manier verspreid door heel Nederland. Een leuk gespreksonderwerp voor in de trein, op een borrel of op je werk.

Leeskringen hebben deze maand een streepje voor. Speciaal voor hen verzorgt de Bibliotheek Gelderland Zuid de leeskringservice. Zo bestelden al zestig leeskringen gratis onze Nederland Leest-tas, een pakketje met de verhalenbundel, leesgidsen voor alle deelnemers en leuke extra achtergrondinformatie over de verhalen en de auteurs. Wil je ook gebruik maken van de leeskringservice? Kijk op www.obgz.nl/leeskringen. De tas is nog de hele maand november te bestellen, zolang de voorraad strekt.

Foto: Chris van Houts

Heb je het boek voor 21 november uit? Kom dan meteen met je leeskring naar de avond van het Zeer Korte Verhaal en hoor de mooiste Zeer Korte Verhalen uit eerste hand. Te gast zijn A.L. Snijders, L.H. Wiener en Elske van Lonkhuyzen.

De avond van het ZKV met A.L. Snijders is in Nijmegen, de Bibliotheek De Mariënburg op zaterdag 21 november van 20.00-22.00 uur. Prijs: Leden en studenten tien euro; overige bezoekers 12,50 euro. Zie ook www.obgz.nl/agenda.

Stichting De Zandse Kerk: steun ons en behoud de grootste kerststal

Over vier weken staat hier de grootste kerststal

HUISSEN - Vanaf dinsdag 2 november wordt in De Zandse Kerk weer druk gewerkt aan de grootste kerststal van Gelderland. Deze prachtige kerststal kan alleen behouden blijven met uw steun, want: Wa' van ons is, mòt van ons blieve'!

Zoals ieder jaar wordt in De Zandse Kerk weer gewerkt aan de kerststal. Een groep van ruim tien vrijwilligers bouwt verschillende avonden per week aan dit prachtige pronkstuk van ’t Zand. Voor deze kerststal zal een groot aantal banken moeten wijken, maar dat levert ieder jaar weer veel bezoekers op. Met pallets, jute en stro wordt in vijf weken tijd een prachtig schouwspel op. De beeldengroep is al jaren een begrip binnen de Zandse gemeenschap, en is zelfs door mensen uit deze gemeenschap onderhouden. De toepassing van verlichting creëert een magische sfeer rondom de uitbeelding van het alom bekende kerstverhaal.

Ook dit jaar zal er weer een wensvijver komen, waar je een wens mag doen nadat je een muntstuk in de vijver hebt gegooid. Of de wensen uitkomen, is ons nooit verteld, maar de opbrengst van deze vijver wordt weer gebruikt in de kerststal van het volgend jaar. Dit jaar zal de kerststalopstelling weer groter worden. Dit jaar zullen er wat tafels en stoelen bij de kerststal neergezet worden, zodat u rustig kunt genieten van dit schouwspel en van de muzikale klanken op de achtergrond.

Wilt u ook helpen om deze kerststal te behouden? Steun De Zandse Kerk door een stukje kerk te adopteren. Het adoptieformulier ligt bij de kerststal. Vul deze in en doe het formulier in de melkbus bij de kerk. U wil toch ook niet dat dit pronkstuk verloren gaat?

Wil je meer weten over Stichting de Zandse Kerk en het behoud van de Zandse kerk of deze prachtige kerststal? Surf naar de website www.zandsekerk.nl of kijk op onze facebookpagina. Voor vragen over onze adoptieactie bel 026 3257189 of mail naar info@zandsekerk.nl.

Uitslag van de Nationale Zonnebloemloterij

Datum trekking: 26 oktober 2015

Hier volgt de uitslag van de Nationale Zonnebloemloterij 2015.

PRIJSNR LOTNR         PRIJSBEDRAG

1e prijs 1057446        15.000,00

2e prijs 1411843        10.000,00

3e prijs 0171847        10.000,00

4e prijs 1156647         5.000,00

5e prijs 0803533         5.000,00

6e prijs 0621383         5.000,00

7e prijs 0321679         2.500,00

8e prijs 0026135         2.500,00

9e prijs 1069568         2.500,00

10e prijs 0749612         2.500,00

11e prijs 0270836         1.000,00

12e prijs 0962350         1.000,00

13e prijs 1059677         1.000,00

14e prijs 0322405         1.000,00

15e prijs 0815521         1.000,00

16e prijs 1168830         450,00

17e prijs 0370501         450,00

18e prijs 0937701         450,00

19e prijs 1127555         450,00

20e prijs 0184136         450,00

21e prijs 0679548         450,00

22e prijs 0851442         450,00

23e prijs 1009706         450,00

24e prijs 0721956         450,00

25e prijs 0418361         450,00

De volgende prijzen op loten met de volgende eindcijfers:

26e prijs 16440                 100,00

27e prijs 56683                 100,00

28e prijs 30102                 100,00

29e prijs 8774                 50,00

30e prijs 6559                 50,00

31e prijs 4378                 50,00

32e prijs 795                 15,00

33e prijs 009                 15,00

34e prijs 436                 15,00

Doopdienst bij protestantse kerk

HUISSEN - Zondag 15 november 10.00 uur is de kerkdienst van de protestantse gemeente Huissen aan de Raadhuisplein 35. Voorganger is dominee Matthijs Glastra. Het is de negende zondag van de herfst, doopdienst

In deze dienst wordt de geboorte van een mensenkind gevierd. Daarbij gedenken we dat we allen geboren zijn om te leven in het licht. Niet voor het donker, maar voor het licht heeft God ons geschapen. Dat je als kind gedoopt wordt (of bent), wil zeggen dat je leven daarmee een soort ‘basis’ krijgt. Een basis in het woord van God die belooft ‘ik zal bij je zijn waar je bent en met je gaan waar jij gaat’. Gegarandeerd goed gezelschap als een grond van je bestaan.

Als ouders geef je in het dagelijks bestaan handen en voeten aan je geloof. Later zal het kind dit ook zelf proberen of anderszins tot keuzes komen. Als ouders beloof je bij de doop het kind in jezelf te eren om in staat te zijn je te blijven verwonderen over het kind dat je is toevertrouwd. En voor zover dat in je vermogen ligt voor te gaan in een leven waarin liefde en ruimte, zorg en aandacht gegeven en ontvangen zullen worden. Als gemeente willen we het kind van harte in ons midden ontvangen om samen te mogen groeien in een leven gericht op liefde en licht. En beloven we de ouders met liefde, zorg en geloof te omringen.

Collecte voor kinderen met een handicap

REGIO - Vrijwilligers NSGK collecteren van 16 tot en met 21 november. Duizenden vrijwilligers gaan binnenkort weer op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. Zij komen aan de deur tijdens de landelijke collecteweek van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind).

In onze samenleving zijn veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap niet gewoon kunnen meedoen. Veel kinderen met een handicap gaan bijvoorbeeld naar aparte scholen. Of ze gaan helemaal niet naar school. De speeltuin in de buurt is voor hen vaak niet toegankelijk, evenmin als de sportclub, de theatercursus of de arbeidsmarkt. Daardoor staan zij vaak aan de zijlijn. NSGK helpt om deze drempels uit de weg te ruimen. Zodat zij gewoon kunnen spelen, leren, wonen en werken, sámen met niet-gehandicapte leeftijdgenoten.

Vrijwilligers

NSGK kan dit werk doen dankzij de hulp van vele donateurs en vrijwilligers, die zich daarvoor belangeloos inzetten. Zoals vrijwilliger Louis van Veen zegt: 'Het idee dat ik gehandicapte kinderen kan helpen aan een beetje extra geluk in een toch vaak lastig leven geeft me veel voldoening.'

Ook in uw regio

Met de opbrengst van de collecte steunt NSGK projecten voor kinderen en jongeren met een handicap in heel Nederland. Wilt u weten wat NSGK in uw regio doet? Op de website www.nsgk.nl ziet u recent ondersteunde projecten op een landkaart. Wanneer u inzoomt op uw woonplaats, ziet u welke NSGK-projecten daar mede mogelijk worden gemaakt dankzij uw steun.

Collectant gemist?

Heeft u geen collectant aan de deur gehad maar wilt u toch een bijdrage overmaken? Dat kan door de letters NSGK te sms-en naar nummer 4333 (eenmalige gift van 2,50 euro), of met een online donatie via www.nsgk.nl. NSGK is in het bezit van het CBF-keurmerk. Dit garandeert dat ze op een verantwoorde manier omgaat met de giften die zij ontvangt.

Muzim: een leuk muzikaal initiatief

BEMMEL - Een leuk muzikaal initiatief in De Kinkel: Muzim.

Sinds een paar weken kli(n)kt het in de lokalen van De Kinkel. Cursisten van de inburgeringscursus beleven er een ontspannend muzikaal uurtje. Goed voor de inburgering, prima voor het moreel en wie weet wat voor muzikaal talent hieruit voortspruit.

Lucie Gieles, muziekmens, geeft les. Monique van Eechoud regelt een en ander. Het VWON, de SWL en Petra Jansen, inburgeringscursusleidster verlenen enthousiaste medewerking. De Open Academie stelt een lokaal ter beschikking. Hutje bij mutje dus. Allemaal belangeloos en zonder dat er tot nu toe een cent aan te pas kwam. Dat kan zo maar in Bemmel!

Info of suggesties? l.gieles9@chello.nl of monique42@outlook.com.

In een Oogopslag

woensdag 11 november
09.30 u. St. Martinus Doornenburg, Eucharistieviering met Pastor Hulleman

zaterdag 14 november
13.30 u. OLV van Zeven Smarten, Gezamenlijke Doopviering met Pastor van Cuijk en kinderkoor Spetters

19.00 u. OLV van Zeven Smarten Haalderen, Eucharistieviering met Pastoor Peters en Pastor Sanders en het Jongerenkoor Remember

zondag 15 november
10.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad; Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Gemengd koor

dinsdag 17 november
19.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Mariaviering met Pastor van Cuijk en leden van de werkgroep Bedevaarten van parochie St. Benedictus en parochie De Levensbron, als afsluiting van het bedevaartjaar

woensdag 18 november
09.30 u. H.H. Martelaren van Gorcum Huissen-Zand, Eucharistieviering met Pastoor Peters

Rode neuzen-actie bij café De Kater

HUISSEN - "In 2012 hebben wij als Huissens café De Kater een succesvolle 'rode neuzen'actie gehouden. De opbrengst van deze actie ging naar Make a Wish (stichting Doe een wens)."

"Met oog op aankomend carnaval seizoen en ons vijfjarig bestaan in 2016, vonden wij van café De Kater het tijd worden om de actie te herhalen. Ook deze keer gaan we weer rode neuzen verkopen! In het café zijn de rode neuzen te koop voor 2,50 euro. Dit gehele bedrag gaat naar het goede doel. Het goede doel is deze keer Stichting Loes geworden. Dit hebben we gekozen aangezien deze stichting uit onze eigen regio komt en wordt gerund door een jong team enthousiaste mensen die zich voor meer dan honderd procent inzetten om de stichting te laten draaien en om bovenal jongeren te laten genieten."

Stichting Loes is een stichting die zich in zet voor jonge mensen die het verdienen; die ziek zijn geweest of die altijd ziek zullen zijn, die een belangrijk persoon zijn verloren of zichzelf onderweg ergens zijn verloren, die uit een diep dal komen of er nog midden in zitten. Jongeren die er al een lange tijd alleen voor staan of die de pracht van het leven even zijn vergeten. Aan jonge mensen, die dat steuntje in de rug gewoon meer dan wie ook verdienen. Dat steuntje in de rug kan zijn in de vorm van een feestje voor vrienden, een etentje met familie, een speciaal cadeau, een bijzonder concert, een ontmoeting met een idool (onder voorbehoud), een bijzondere reis en ga maar door. Eigenlijk elk haalbaar evenement(je) waar Stichting Loes de betreffende pers(o)on(en)eventjes gelukkig mee kan maken.

Meer informatie staat op www.stichtingloes.nl en de Facebook pagina van Stichting Loes. De actie start tijdens de opening van het carnavalsseizoen, de elfde van de elfde en zal sluiten op dinsdag 9 februari. "Bent u nieuwsgierig geworden of zo enthousiast dat u ook mee wilt doen met uw onderneming? Neem dan contact met ons op voor meer informatie via www.cafedekater.nl."

Ervaar zelf het gemak van gelijkvloers wonen

HUISSEN - Gelijkvloers wonen met alle ruimte, luxe en veiligheid? Dat kan in het penthouse op de Meester Linssenhof 25 in Huissen. "Wij nodigen u uit om op 13 of 14 november geheel vrijblijvend te komen kijken in dit unieke object, gelegen aan de rand van het oude centrum van Huissen."

Het appartement van 170 m2 is gevestigd op de derde verdieping van een appartementengebouw met uitstraling. De kamers zijn groot en licht, met veel ramen. Van 's morgens vroeg tot in de avond kunt u genieten van mooi weer op één van de drie balkons rondom het appartement.

De lift in het complex brengt u naar het appartement en naar de afgesloten parkeerkelder waar u exclusief de beschikking heeft over twee ruime parkeerplaatsen.Kortom, het is bijzonder prettig en veilig wonen in dit comfortabele appartement.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan op vrijdag 13 november van 15.00 tot 17.00 uur of op zaterdag 14 november van 10.00 tot 12.00 uur kijken en zelf ervaren of dit het huis is wat u aan het zoeken bent.

Met biedingen vanaf 410.000 euro kk gaan we de onderhandelingen met u openen. Voor meer informatie: www.ronpietersmakelaardij.nl of 026 3886683.

Op bezoek bij de vrouwen van Wim

Met heerlijk stuk rundvlees op je bord terwijl de 'vrouwen van Wim' rustig toekijken. (foto Sjaak Veldkamp)

GENDT - Voordat de échte hamburgers en malse biefstukken in de vitrine van slagerij Wim Buurman liggen, gaat er een heel proces aan vooraf. Vijfenveertig klanten, die met succes hadden deelgenomen aan de jubileumactie 20 jaar slagerij Wim Buurman hebben met eigen ogen kunnen waarnemen waar de basis ligt van smaak en kwaliteit. "Zijn dit nu de vrouwen van Wim", zo werd er in de stallen van Vleesveehouderij Lam in Horssen geroepen.

De vleesveehouderij is vaste leverancier van Wim Buurman. De busreis er naar toe was een verrassing. De prijswinnaars konden het niet geloven, maar voor hun neus stopte de vaste chauffeur Remco de officiële bus van het Oranje elftal. Eenmaal op weg vervaagde de euforie toen deskundigen de sportieve kwaliteit van Oranje aan de kaak stelden.

Eenmaal in Horssen gaat het over een heel andere kwaliteit. De kwaliteit van rundvlees én het welzijn van dieren. De rondleiding heeft voor de gasten een goed beeld gegeven. Van het leven van een pasgeboren kalf tot een ruim 700 kilo wegend rund dat geboren is om uiteindelijk toch in het slachthuis terecht te komen.

Een vaak gehoorde vraag was of de vrouwen van Wim zomers in de wei lopen? Er werd bevestigend geantwoord. En de stallen zagen er goed uit. Dagelijks wordt de bodem verschoond en van fris stro voorzien. Volgens Wim proef je aan het vlees dat een koe het goed naar zijn zin heeft gehad.

De rondleiding werd afgesloten met een drankje en stamppot met hachee en rundergehaktballen. Heel apart, met heerlijk rundvlees van slagerij Wim Buurman op je bord terwijl de 'vrouwen van Wim' rustig toekijken.

Tweestroom Dames 1 doet goede zaken

GENDT - In de laatste competitieronde heeft Tweestroom Dames 1 goede zaken gedaan in de ranglijst. Ook Dames 3 en Heren 1 konden tevreden terugkijken. Dames 4 was tevreden maar had gehoopt op een stuntje.

Dames 1 speelde in Bemmel een streekderby tegen Kidang 4. In een mooie strijd bleven onze dames alle sets bij de les en pakten met een 4-0 overwinning de volle buit. Door deze overwinning schoof het team naar de vierde positie in de ranglijst. Ook Dames 3 pakte tegen Pegasus 9 de volle buit en sluit aan bij de subtop. Dames 4 mocht het opnemen tegen de onbetwiste koploper Dvol 2. Gedurende de wedstrijd kwamen de dames steeds dichterbij maar een puntje zat er net niet in. Bij Heren 1 ging tegen lantaarndrager Vocasa 6 op tijd de alarmbel af want na de 1-1 tussenstand haalden de heren alsnog de overwinning binnen.

Geslaagde schoolclinics

De volleybal clinics die Tweestroom in de week voor en de week na de Herfstvakantie op de basisscholen De Tichelaar en De Vonkenmorgen heeft verzorgd werden zeer enthousiast ontvangen door de schooljeugd. Groepen 3, 4 en 5 maakten op een speelse wijze kennis met alle facetten van het volleybal.

Inmiddels is SJORS Sportief ook bij Tweestroom van start gegaan en volgt belangstellende jeugd drie keer vrijblijvend volleybaltrainingen. Voor de BSO (Buiten Schoolse Opvang) Zonnekinderen verzorgt Tweestroom op 10, 17, en 24 november volleybalclinics.

PijnvrijEnergierijk FGX-Team-NL

HUISSEN - Op donderdag 19 november is er om 19.30 uur in De Gouden Engel, Helmichstraat 13, Huissen een informatieavond over de nieuwste vorm van pijnbestrijding

Lydia Wijlens (klassiek homeopaat) gaat uitleg geven over Powerstrips. Dit zijn strips die geplakt worden als een pleister en 100 procent natuurlijke ingrediënten bevatten. De Powerstrips zijn FDA goedgekeurd als medisch hulpmiddel bij pijnbestrijding.

De Powerstrips zijn bij alle soorten pijn in te zetten; bijvoorbeeld bij hoofdpijn en migraine, rug- en buikpijn, fibromyalgie, gewrichts- en spierpijnen. Hierbij kunt u ook denken aan overbelasting of sportblessures. Daarnaast worden Powerstrips ook succesvol ingezet als ontstekingsremmer, bij herstel van beschadigde huidweefsels, littekens en als ontgiftingsmiddel. De Powerstrips kennen geen bijwerkingen en zijn dopingvrij verklaard. Powerstrips zijn een goed alternatief voor de standaard pijnstillers die allerlei bijwerkingen kunnen vertonen.

De strips, die inmiddels ook een CE keurmerk hebben, zijn sinds november 2015 officieel in Europa geïntroduceerd. Het gebruik ervan zit nu nog in de aanloopfase maar de mond-tot-mondreclame zorgt voor een flinke uitbreiding van de afzetmarkt, omdat de resultaten verbluffend zijn!

Tevens kunt u die avond kennismaken met Fixx en Pulse-8. Fixx is een 100 procent natuurlijk drankje dat onder andere ondersteunend werkt bij gewichtsverlies, stabiliseren van de bloedsuikerspiegel, geeft energie bij (chronische) vermoeidheid en draagt bij aan spierherstel na sporten.

"Pulse-8 is een fantastisch product op basis van marine-fytoplankton en andere hoogwaardige ingrediënten die bijdragen aan een gezond cardiovasculair systeem. Belangrijk te vermelden is dat alle producten uit biologische teelt komen en dat restanten van het marine-fytoplankton terug gegeven worden aan de oceaan. Bent u nieuwsgierig geworden? Laat u dan vrijblijvend informeren over het gebruik van deze producten en wat ze voor u kunnen betekenen. Bent u deze avond verhinderd en wilt u toch meer informatie over deze producten dan kunt u contact opnemen via: mail: info@pijnvrijenergierijk.com of tel: 06 51587915."

Diner bij Hof van Breunissen

GENDT - Elke maand is er in het restaurant Hof van Breunissen van zorgcentrum Sint-Jozef in Gendt, een themadiner. Op vrijdag 30 oktober serveren de koks van restaurant
dit keer een herfstmenu: diverse gerechten die bij dit seizoen passen. Het restaurant opent de deuren voor dit diner om 18.00 uur.

Er wordt een heerlijk pasteitje met kalfsragout als vóórgerecht geserveerd. Daarna kunt u genieten van sukadevlees dat gegaard is in bokbier, rode kool, met grootmoeders stoofpeertjes, een pompoenstamppotje, rauwkostsalade en gefrituurde aardappelrozetjes. Deze gerechten worden bij u aan tafel geserveerd. Als dessert is er appelcrumble met kaneelijs en slagroom. De avond wordt afgesloten met koffie of thee. Dit sfeervolle diner bij Hof van Breunissen kost, exclusief de drankjes, 15,95 euro per persoon.

U kunt zich tot 27 oktober dagelijks aanmelden bij het restaurant Hof van Breunissen, Kloosterplein 4, Gendt. Telefonisch kan ook, via 0481 421338 (vragen naar het restaurant).

Hockeyclinic met Maartje

BEMMEL - Op 24 oktober deed ik samen met een paar teamgenoten en andere jongens van mijn leeftijd mee aan een speciale clinic op de hockeyclub. Voor de E en D (6-, 8- en 11-tallen) van MHC Bemmel was Maartje Krekelaar gekomen.

"Zij heeft met ons allerlei leuke oefeningen gedaan om nog beter te worden en goed doelpunten te kunnen scoren! We hebben slalom gedaan om pionnen, de bal opgewipt over een buis en in een andere houding op doel leren slaan. Op het laatst deden we een wedstrijdje tegen elkaar, dat was leuk! Op zaterdag proberen we nu wat dingen uit tijdens de wedstrijden.

Maartje heeft anderhalf uur lang zestien jongens bezig gehouden, heel knap want we waren niet altijd aan het opletten. Maar Maartje is zo goed, dat we wel heel erg ons best deden. Maartje speelde hoofdklasse bij HC Den Bosch en in het in het Jong Oranje team, inmiddels traint ze met de Oranje Dames en misschien mag ze wel mee naar de finale van Hockey World League in Rosario in Argentinië. Ik was dus helemaal trots dat ik een handtekening van haar kreeg en we samen op de foto mochten. Groetjes van Siebrand, ook namens de jongens JE6."

KantoorProfi Bemmel Open 2015

BEMMEL - Vorige week, van 1 tot en met 8 november vond het KantoorProfi Bemmel Open toernooi plaats bij Tennisclub Bemmel. Noodgedwongen, door de aanleg van de nieuwe tennisbanen op het park, werd het toernooi verplaatst van augustus naar de eerste week van november. Het Bemmel Open is een officieel door de KNLTB goedgekeurd open toernooi, waarbij een KNLTB Bondsgedelegeerde gedurende het toernooi als toezichthouder en aanspreekpunt fungeert namens de tennisbond.


Het open karakter van het toernooi betekent dat eigen leden en leden van andere verenigingen zich kunnen inschrijven voor meerdere categorieën. Het aantal inschrijvingen overtrof alle verwachtingen. Liefst 382 spelers meldden zich aan voor dit toernooi. Er werden 340 wedstrijden gepland. Vele spelers gaven aan dit een erg fijne tijd voor een toernooi te vinden. De organisatie heeft dan ook besloten het toernooi volgend jaar weer in deze week te houden.

Ook de activiteiten naast de wedstrijden waren dit jaar een groot succes. De toernooicommissie organiseerde bijvoorbeeld in samenwerking met Café 61 een pubquiz op vrijdagavond. De kantine van de tennisclub was afgeladen vol vrijdagavond, vele enthousiaste spelers en niet-spelers van het toernooi namen deel aan de quiz. De hoofdprijs, een dinerbon van 150 euro van Da Giorgio, was dan ook zeker de moeite waard. Alle aanwezigen op het tennispark werden deze avond verwend met hapjes van De Smaakcateraar uit Gendt. Ook deze avond zal volgend jaar zeker een vervolg krijgen.

Huissense lingeriewinkel mix van knusheid, vriendelijkheid, professie Juul Bodyfashion maakt kans op titel Gezelligste Winkel

Juul Nijhuis roept iedereen op om te stemmen op haar winkel Juul Bodyfashion in de verkiezing Gezelligste Winkel. (www.gezelligstewinkel.nl)

HUISSEN – Donderdag 12 november gaat de verkiezing Gezelligste Winkel van start. In Lingewaard maakt het Huissense Juul Bodyfashion kans op die titel. Eigenaresse Juul Nijhuis roept iedereen op om op haar (lingerie)winkel te stemmen.

Bij de vierde editie van de verkiezing van de Gezelligste Winkel in alle 393 gemeenten kunnen klanten hun favoriete winkel nomineren, dat is inmiddels al 1500 keer gebeurd. Zo ook viel Juul Bodyfashion de eer te beurt. De winkel voor lingerie, men underwear en nacht-, strand en beenmode is knus ingericht en Juul en haar team koppelen gezelligheid aan vriendelijkheid en professionaliteit.
En nu maakt Juul Bodyfashion dus kans op de titel Gezelligste Winkel. Stemmen mag vanaf donderdag 12 november tot en met zondag 20 december via www.gezelligstewinkel.nl. Eigenaresse Juul Nijhuis: ,,Ik vraag natuurlijk al onze klanten om op ons te stemmen. Ik hoop dat iedere andere inwoner van Lingewaard mij ook een stem gunt. Alvast bedankt!''
De organisatie van de verkiezing stelt prijzen beschikbaar voor de stemmers. Dat doet ook Juul. ,,Ik verloot meerdere prijzen onder hen die kunnen aantonen dat ze op onze winkel gestemd hebben. Ook houd ik nog speciale acties rondom de verkiezing.''

Awards

Als Juul Bodyfashion winnaar wordt in/van Lingewaard krijgt Juul en haar team tijdens de Award Uitreiking op 11 januari in het Corpus Experience Center bij Leiden een certificaat uitgereikt. Ook krijgt de top 3 van iedere provincie een award. Bovendien maakt Juul Bodyfashion kans op de landelijke titel Gezelligste Winkel.
,,Het was en is al gezellig in mijn winkel en in deze tijd van het jaar natuurlijk helemaal. Vanwege de verkiezing doen we er nog een schepje bovenop. Ik hoop op veel stemmen.''

Bingo-avond Zand-Binnenveld

HUISSEN - Op woensdag 25 november verzorgt wijkvereniging ’t Zand Binnenveld in Huissen een gezellige bingo met mooie prijzen.

De bingo wordt gehouden in het Gemeenschapshuis op Huissen Zand aan de Van Wijkstraat, en start om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19:30 uur, zodat u vooraf nog rustig een kopje koffie kunt drinken.

Deze avond worden zeven rondes (drie prijzen per ronde) inclusief een super-hoofdprijsronde gedraaid; dus u heeft alle kans op een prijs! De kaarten worden verkocht per set voor alle rondes inclusief de super-hoofdprijsronde, voor 11,50 euro. Extra kaarten per ronde zijn te koop voor 1,50 euro, extra kaarten voor de super-hoofdprijsronde kosten 2,50 euro. Deelnemers worden verzocht zelf schrijfgerei mee te nemen en zoveel mogelijk gepast af te rekenen.

Skischoenen met perfecte pasvorm bij Peters Wintersport Bemmel

BEMMEL – Als skischoenen niet juist zijn afgestemd op de vorm van je voeten en de stand van je (onder)been, kan dat zorgen voor veel ongemak en ergernis tijdens je wintersportvakantie. Laat je daarom heel goed adviseren en de juiste schoenen aanmeten bij Peters Wintersport. Je skischoenen zijn nu eenmaal een zéér belangrijk deel van je wintersportuitrusting.

Bij de keus van een skischoen is het onder andere van belang te weten hoe iemand skiet. Een goede ervaren skiër heeft een andere schoen nodig dan een beginnende skiër. De flexibiliteit van de buitenschoen speelt hierin een grote rol. Maar de binnenschoen is zeker niet van minder belang. Deze moet perfect aansluiten op uw voeten. Bij Peters Wintersport zal men eerst een voetanalyse maken. Vervolgens kan men bij Peters Wintersport gebruik maken van onder andere het 'Memory Fit'-systeem, of het Fischer vacuümsysteem. Ook het foamen van de binnenschoen behoort tot de mogelijkheden. Hiermee verdwijnen pijnlijke voeten tijdens het skiën als sneeuw voor de zon!

Ben je uiteindelijk bij Peters Wintersport geslaagd om de perfecte skischoenen aan te schaffen, is het toch ook fijn om te weten dat Peters Wintersport je óók nog een inruilgarantie geeft. Dus bij aanschaf van een volgende (of nóg geavanceerdere) skischoen, kun je je huidige skischoenen weer inruilen! Kom eens langs voor een professioneel advies. Bij aankoop van een product krijgt iedere klant een gratis Vip-pasje waarmee men altijd tien procent korting krijgt op niet-afgeprijsde artikelen.

Peters Wintersport, Houtakker 6a, Bemmel; 0481 371296/06 20491388.

Winnaars Jubileumproeverij WijnZinnig Gendt

GENDT - Zondag 11 oktober stond in het teken van de jubileum proeverij van WijnZinnig Gendt. Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan werd De Klok Horeca Gendt omgetoverd tot een waar proefwalhalla.

Om 12.00 uur gingen de deuren open en stonden de eerste proevers al klaar. Tijdens deze middag kon men negentig verschillende producten kosteloos proeven. Een grote selectie wijnen, speciaalbieren, exclusieve rum, bijzondere Vescovi koffie en niet te vergeten: de kazen van De Kaasspecialist uit Bemmel.

Deze middag hebben we ongeveer driehonderd liefhebbers mogen ontvangen en dat resulteerde in een gevulde zaal waarin actief werd geproefd, nieuwe producten werden ontdekt, ontzettend veel gelachen, gediscussieerd, maar er werd vooral enorm genoten!

Tijdens deze proeverij hebben we een aantal mooie prijzen beschikbaar gesteld onder alle 'kopende' klanten. Inmiddels zijn alle prijzen door de gelukkige winnaars in ontvangst genomen en kan er genoten worden van diverse magnum flessen wijn (1.5 liter) een Jéroboam Primitivo di Manduria (3 liter) een volledig verzorgde trip naar de Gouden Carolus Brouwerij en Stokerij in Mechelen, een grote Rona Glazenset, een uniek WijnZinnig Collectors Item pakket en een luxe Vescovi giftbox!

"Via deze weg nogmaals proficiat aan alle winnaars en nogmaals een dank voor het bezoek aan de proeverij! Meld je aan voor onze nieuwsbrief via www.wijnzinnig.eu en kom ook te weten wanneer alle proeverijen op de agenda komen te staan", WijnZinnig Gendt

Met maar twee ogen kunt u zich niet één vergissing veroorloven…

BEMMEL - Ooglaseren. Heeft u al eens gedacht aan het laten laseren van uw ogen, maar eigenlijk door nooit verder in verdiept? Nu heeft Thijssen Optiek een informatie-avond georganiseerd op donderdag 26 november om 19.30 uur waarbij u een duidelijk verhaal krijgt over de werking en de uitwerking hiervan. Zij adviseren en begeleiden u namelijk bij ooglaserbehandelingen en implantlenzen, dit doen zij in samenwerking met Eyescan ooglaserkliniek te Utrecht.

Implantlenzen. Er zijn verschillende mogelijkheden die wij u kunnen bieden; "voorzetlenzen" kunnen uitkomst bieden bij sterke afwijkingen die minder geschikt zijn om te laseren. Ook zijn deze lenzen zeer geschikt als u van uw leesbril af wilt. Voorzetlenzen worden in het oog vóór de eigen lens geplaatst. Uw eigen lens blijft behouden en uw ogen worden uiterst nauwkeurig gecorrigeerd op scherpte.

Of u kiest voor 'vervanglenzen'; deze vervangen uw eigen ooglenzen en zorgen voor een superieure beeldkwaliteit.

Vervanglenzen bij staar

Bij staar is de eigen ooglens vertroebeld en veroorzaakt wazig zicht. Met vervanglenzen krijgt u weer helder en scherp zicht. Eventuele sterkte afwijkingen kunnen direct gecorrigeerd worden.

Goed nieuws voor mensen met leesklachten! Bij het ouder worden wordt de ooglens steeds stugger, hierdoor ontstaan rond het 45e levensjaar problemen met lezen. Met multifocale lenzen kan 90% van de cliënten weer leven zonder bril!

Tijdelijk voordeel tot 800 euro koritng op de laserbehandeling* vraag naar de voorwaarden.

Informatie-avond op donderdag 26 november om 19.30 uur bij Thijssen Optiek in de winkel. Meldt u zich aan als u komt? Via info@thijssenoptiek.nl, of belt u met 0481 470490, uiteraard bent u ook welkom in de winkel om zich aan te melden.

Albert Heijn Huissen door naar tweede ronde 'Supermarkt van het jaar'

HUISSEN - Albert Heijn Huissen dingt mee naar de titel Supermarkt van het Jaar 2015-2016.

In 2016 staat de 21ste editie van de finale van de Verkiezing Supermarkt van het Jaar op het programma. De beste supermarkten van Nederland, kritisch geselecteerd door de dertien supermarktformules die de verkiezing ondersteunen, strijden om de ultieme prijs: Wie is de beste Supermarkt van het Jaar?

Albert Heijn Huissen : weer een stapje dichterbij het winnen van de titel. Supermarktmanager Torsten van Mierlo: "We zijn blij en trots dat onze winkel weer een stapje dichter bij de titel is. Er doen dit jaar liefst 160 winkels mee, erg bijzonder dat onze winkel al bij de beste 62 supermarkten van Nederland behoort. Wij werken altijd hard en graag om de winkel de beste van de buurt te laten zijn, het feit dat we steeds verder komen in deze competitie bewijst dat, dat zijn vruchten af werpt."

Met Omroep Lingewaard naar 'the next level'

HUISSEN - Zaterdag 7 november heeft Omroep Lingewaard haar deuren opengezet om belangstellenden te laten zien waar zij mee bezig is. Eigenlijk wat Lingewaarders, sponsoren en andere belangstellenden mogen verwachten van Omroep Lingewaard.

Na de openingsspeech van de voorzitter hebben de gasten kunnen kijken in de keuken van Omroep Lingewaard. De vrijwilligers gaven demonstraties van het montageproces en lieten zien gemaakte opnames werden omgetoverd tot mooie en heldere reportages. Ook was er de mogelijkheid om op afstand een camera te bedienen.

De open dag werd ook benut om terug te blikken in de afgelopen periode. In de speech van de voorzitter werd aangegeven dat het geen makkelijk traject is geweest. Maar door de tomeloze energie van vrijwilligers, eindredactie en bestuur en bijdragen van sponsoren is Omroep Lingewaard gekomen waar zij nu staat. Ook de waardering van onze kijkers en de statistieken geven aan dat Omroep Lingewaard er daadwerkelijk toe doet.

De komende tijd gaat Omroep Lingewaard zich verder professionaliseren om naar 'the next level' door te groeien. Hiervoor zullen er investeringen in mensen, materiaal, materieel, kennis en kunde gaan plaatsvinden. Ook bestaande samenwerkingsverbanden zullen worden versterkt. Dit is echter een klein deel van de plannen van Omroep Lingewaard. Voor de toekomst kunt u dus blijven genieten van nieuws, reportages, columns enzovoort met betrekking op Lingewaard. U kunt ons vinden op www.omroeplingewaard.nl.

Eetwinkel Polly weer de beste

BEMMEL - Drie jaar geleden werden ze al eens door Snackkoerier bekroond tot 'Beste kleine cafetaria van Nederland'. Dit jaar doen ze het opnieuw! Eetwinkel Polly is de beste kleine cafetaria van Nederland 2015-2016.

Het juryrapport luidt: "Polly is al jaren een vaste waarde in de Cafetaria Top 100. Is maatschappelijk verantwoord (MVO) bezig. Gebruikt LED-lampen, disposables zijn biologisch afbreekbaar en afvalstromen worden gescheiden. Nooit te beroerd tot het sponsoren van lokale projecten en activiteiten. Polly hanteert lokale producten. Ze zijn gastvrij, heeeel gastvrij waar de klant centraal staat. Polly is actief op social media en zet die middelen goed in!"

"De overstap naar de Eetwinkel formule heeft ons goed gedaan. We denken vooruit met het oog naar de toekomst", aldus Rob en Jesper Polman.

Eetwinkel Polly Klappenburgstraat 34 Bemmel; 0481 461159.

25 / 30

26 / 30

Intocht Sinterklaas 2015 in Bemmel

BEMMEL - Op zaterdag 21 november wordt Sinterklaas op grootse wijze ingehaald in Bemmel. De intocht start om 13.00 uur. Sinterklaas komt met zijn eigen oldtimer pakjesvrachtwagen, vergezeld door zijn Pieten. Het wordt een gezellige optocht met onder andere motor- en de looppieten.

Dit alles onder muzikale begeleiding van drumfanfare Eska. Sinterklaas hoopt natuurlijk dat alle kinderen langs de route hun huis willen versieren.

De route van de optocht ziet er als volgt uit:

  • Start, Sportlaan

  • Wardstraat oversteken, dit is de Bouwdijk Bastiaanstraat

  • 5e weg linksaf, is de Klappenburgstraat

  • daarna 2e rechts (ter hoogte van het Gemeentenieuws), dit is de R' van Oppenraaijstraat

  • doorlopen tot aan de Oostervelden, linksaf

  • aan het einde van de weg linksaf, Dorpstraat

  • ter hoogte van de IJssalon Maarten Liet lopen we rechtdoor over de winkelpromenade

  • bij de (voorheen) Rabobank rechtsaf

  • ter hoogte van Beldekor stapt Sinterklaas van de wagen en gaat te voet verder

  • richting podium.

Voordat Sinterklaas naar het marktplein gaat brengt hij eerst nog een bezoekje aan het 'Pakjeshuis' in de winkelpromenade.

Het programma op het marktplein begint om 13.30 uur. Daar is dan al een aantal pieten aanwezig, o.a. schminkpieten. We verwachten Sinterklaas om ongeveer 14.00 uur op de Markt waar hij wordt verwelkomd door burgemeester Schuurmans. Het wordt een gevarieerde optocht en een spannend feest, met medewerking van Showcase, wat tot ongeveer 15.30 uur zal duren. Na afloop kunnen alle kinderen met Sinterklaas en Piet op de foto en krijgen de aanwezige kinderen een heerlijke traktatie aangeboden.

Sinterklaas in Het Pakjeshuis

Op vrijdag 27 november is er een speciale Sinterklaaskoopavond. Nieuw in Bemmel is het 'Pakjeshuis'. Meer informatie staat vermeld op de website van CV de Geintrappers www.degeintrappers.nl of bij de Sinterklaascommissie: 0481 465467.

De Sinterklaasoptocht wordt georganiseerd door CV de Geintrappers, in samenwerking met de ondernemersvereniging Bemmel.

De Berichten doet kennis op bij Omroep Gelderland

GENDT - Onlangs zijn de vrijwilligers van De Berichten hartelijk ontvangen bij Omroep Gelderland. Zij werden rondgeleid en bezochten de tune studio, de montagetechniek, de redactie, de radio- en de tv-studio.

De medewerkers van Omroep Gelderland gaven voorbeelden van hun werk en een duidelijke toelichting. Er zijn overeenkomsten in de werkwijze zoals het plaatsen van nieuws op internet, maar ook verschillen. De uitleg bij de montage gaf De Berichten bijvoorbeeld nieuwe inzichten voor het monteren van de video’s en het archiveren van de oude uitzendingen. Het was een leerzame morgen. Met deze kennis hoopt de vrijwilligersgroep haar uitzendingen nog mooier te maken!

Benieuwd naar de video’s van de Berichten? Kijk dan eens op www.jozefgendt.nl of YouTube (zoek op 'de berichten').

De Berichten houdt de ouderen in Gendt en omgeving zoveel mogelijk op de hoogte van het lokale dorpsleven met video’s van diverse activiteiten. Deze kunnen de bewoners van het zorgcentrum Sint-Jozef op verschillende plaatsen in het zorgcentrum zien. Geïnteresseerden kunnen de video’s bekijken via de website van Sint-Jozef en Youtube.

29 / 30

Pa en Ma, gefeliciteerd met jullie "Gouden huwelijk".
Wij wensen jullie nog heel veel jaren samen!

Liefs Bertjan, Jina, Audrey en Jan

Opa en Oma, van harte gefeliciteerd met jullie "Gouden Huwelijk".

Veel kusjes, Stan, Lindsey en Isabella

Hoera Proficiat!

Onze liefste Oma wordt op 14 november 70 jaar
Kusjes van Opa - Bep- Maickel en kleinzoon Kevin

Hoera deze (o)ma is inmiddels 65 jaar
het feestje was gezellig!
Liefs van Jeroen, Ingeborg,
Femke, Thijs

Zoals U ziet overdrijven wij niet!
Dit is nu sporten onder 'Optimale begeleiding'
zondag 15 november
'Onze' Harold 18 + 32 jaar ervaring!
Gefeliciteerd namens je 'sportvrienden' XXX

Hiep hiep hoera,
Op 6 november is mijn grote broer Thijs Witjes 9 jaar geworden
Gefeliciteerd van je zusje Sophie
Papa, Mama, Opa en Oma en Johan

Eva gefeliciteerd met het behalen van je A-diploma.
Wij zijn trots op je. Oma Tonnie, opa Johan de Man, oma Willie en opa Henk Claassen

13 November is het echt waar
Onze lieve meid Lizzy
wordt dan 1 Jaar!
Gefeliciteerd!
-xx- Papa, Mama en Thomas.

Deze koninklijke, rood gewangde, cowboy wordt 14 november 30 jaar. Geniet ervan prins Danny. koninklijke groeten: Koning Willie en de jongens van de ZZ

Papa en mama,

zijn een lief paar.

En zeiden voor 12,5 jaar terug JA!

Gefeliciteerd Gijs en Rik xxx

Deze lachebek Eleni mag 16 november haar eerste kaarsje uitblazen.
XXX opa oma oom tante en 2 grote nichtjes