GN Arnhem

28 november 2015

GN Arnhem 28 november 2015


Carnavalsvereniging De Marskoppen brengt vol programma in nieuwe burcht

ELDEN - Het nieuwe carnavalsseizoen is alweer begonnen. Ook bij carnavalsvereniging De Marskoppen die dertig jaar lang een onderkomen had in café De Betuwe in Elden. Dat pand is echter verkocht en men moest op zoek naar een nieuwe locatie. Die is gevonden in zaal Bonnie & Clyde in Elden waar De Marskoppen een vol programma gaat bieden.

De vereniging hoopt dit jaar ook veel nieuwe gezichten welkom te heten. Om samen met de huidige carnavalisten in een leuke sfeer een avond uit te gaan, kan men kiezen uit de volgende evenementen:

Vrijdag 11 december is er een gezellige kerstbingo met mooie prijzen; 9 januari 2016: Kom es kieken bal. Deze avond is bedoeld om kennis te maken met het carnaval, een gezellige avond met live muziek.

Verder doet carnavalsvereniging De Marskoppen mee aan een tweetal optochten in Westervoort en Arnhem, is er 6 februari overdag kindercarnaval en 's avonds een Hollandse avond met live muziek en diverse artiesten. Maandag 8 februari vanaf 12.00 uur is er frühshoppen en dinsdag 9 februari boerenbal ter afsluiting. Iedereen is welkom.

Meer informatie biedt de webpagina marskoppen.nl. Ook kunt u bellen met Lonneke Jansen: 06 53413245 of mailen met marskoppen@telfort.nl.

Kerstmarkt bij boerderij De Kroon

ARNHEM - Op zondag 13 december verzorgen wijkvereniging De Oostelaar en zorgboerderij De Kroon een sfeervolle kerstmarkt met levende kerststal in en rond boerderij De Kroon, Randweg 2, van 11.00 tot 17.00 uur.

Tijdens deze kerstmarkt presenteren en verkopen enthousiaste hobbyisten hun gemaakte producten, zoals kerststukjes, sieraden, cadeautjes, enzovoort. De tafels staan in de geheel in kerstsfeer versierde bijbouw van de boerderij opgesteld. Ook de kerstman is aanwezig en deelt kleine cadeautjes uit aan de kinderen. De levende kerststal mag ook niet ontbreken en wordt verzorgd door de zorgboerderij. Voor de lekkere trek zijn er onder andere poffertjes en oliebollen te koop en kunt u genieten van warme chocomel of glühwein.

Kerstbuffet met veelzijdige zangeres en vrolijke kerstman

ARNHEM - Op vrijdag 18 december organiseert de Swoa, afdeling de Petersborg haar jaarlijkse kerstbuffet. Het buffet wordt verzorgd door de koks van verpleeg- en behandelorganisatie Attent, Regina Pacis.

De muzikale omlijsting van de avond is in handen van de getalenteerde Arnhemse zangeres Marja Adams. Met haar veelzijdige repertoire staat zij in kleine en grote theaters in Nederland. Zij verzorgde onder andere een gastoptreden bij Karin Bloemen. Op 19 november heeft zij haar eigen avondvullende show in het Odeon Theater in Zwolle.

De entreekaarten voor het buffet zijn vanaf maandag 16 november verkrijgbaar aan de receptie van de Petersborg en kosten inclusief een consumptie twaalf euro. (Gelrepashouders zeven euro). "Omdat wij regelmatig signalen krijgen dat ouderen het onveilig vinden laat op straat te moeten zijn, hebben wij gekozen voor een vroegere begin- en eindtijd." Op vrijdag 18 december van 16.30 tot 20.00 uur bij ontmoetingscentrum De Petersborg, Slochterenweg 40, Arnhem. Zaal open om 16.30 uur.

Jaarlijkse Nijhoff-lezing: ‘Een bittere vriendschap'

ARNHEM - Zondag 29 november van 14.00 uur tot 16.00 uur vindt de jaarlijkse Nijhoff lezing plaats in Rozet. De lezing wordt georganiseerd door Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur en het Erfgoedcentrum Rozet.

In deze lezing zal onder meer worden ingaan op de relaties tussen Thorbecke en Jacobus Mattheüs de Kempenaer, de Commissaris des Konings Willem Anne Schimmelpenninck van der Oye en de Arnhemsche Courant.
Spreker dit jaar is Remieg Aerts, hoogleraar politieke geschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij bereidt in opdracht van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen een biografie van J.R. Thorbecke voor.

De lezing vindt plaats in het Auditorium op de vijfde verdieping van Rozet aan de Kortestraat 16. De lezing kost inclusief koffie of thee negen euro voor niet-bibliotheekleden en zeven euro voor leden, aanmelden via: www.bibliotheekarnhem.nl/agenda is verplicht.

Rondleiding ecowijk Polderdrift

ARNHEM - Arnhems enige ecowijk Polderdrift houdt op zaterdag 28 november open dag. Om 11.00 uur start in het Paviljoen een rondleiding door de gemeenschappelijke ruimtes en tuin van de veertig huurwoningen. Na afloop kun je aanschuiven bij de zaterdagse koffie en thee. Tijdens de rondleiding wordt verteld hoe de bewoners hun sociale en duurzame idealen uitdragen.

Milieubewust, noaberschap en respectvol en open naar omgeving zijn kernbegrippen in deze woonwijk, die bijna twintig jaar geleden in Rijkerswoerd gerealiseerd is. Uniek voor Nederland is het gebruik van zowel regenwater als grijswater in de woningen. Wil je hier meer over weten, kom zaterdag om 11.00 uur naar het Paviljoen, Ank van der Moerdreef 4 in Arnhem. Meld je wel tevoren aan via de website www.polderdrift.nl.

Kerst op Huis Zypendaal

ARNHEM - Zaterdag 12 en zondag 13 december en zaterdag 19 en zondag 20 december : Beleef Huis Zypendaal als nooit tevoren. Adellijke figuren en fraaie versieringen zorgen voor een mooie sfeer als u de kamers bezoekt vol verhalen en bijzondere momenten.

Stelt u zich eens voor, u bezoekt het huis van een adellijke familie, waar de voorbereidingen voor het kerstfeest in volle gang zijn. Het personeel is bezig in de eetsalon, de harpiste stemt haar instrument en de kerstman verheugt zich op de komst van de kinderen van deze familie. Tijdens deze sfeervolle rondgang door de kamers van het huis hoort en ziet u de verhalen en beleeft u zelf 'Kerst op Zyp'.

Ieder half uur gaat de deur open en beleeft u een waar kerstverhaal. Buiten kunt u heerlijk vertoeven bij de vuurkorven, warme chocolademelk en glühwein, onder het genot van fraaie muziek. Tijden: van 12.00 tot 17.00 uur. Laatste toegang om 17.00 uur. Duur 50 minuten. Kosten: volwassenen en kinderen 4 tot en met 12 jaar 7,50. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 5,00 euro. Huis Zypendaal ligt aan Zijpendaalseweg 44 in Arnhem. Informatie: 026 3644645 (via receptie kasteel Rosendael). Voor deze activiteit is reserveren noodzakelijk via www.glk.nl/zypendaal.

Kerstmarkt met opbrengsten voor minderbedeelden

ARNHEM - Op 20 december organiseert radiobenefiet.nl n samenwerking met zanger Kobus Engels een spectaculaire kerstmarkt op het parkeerterrein van speelparadijs Ballorig in Arnhem.

De opbrengst van een aantal activiteiten van deze dag en van de grote verloting zal ten goede komen voor de minderbedeelden in Nederland.
Er is vermaak voor jong en oud. Deze dag zal de kerstman maar ook kerst-Mickey & Mini Mouse zullen aanwezig zijn. Ook zullen er meer dan vijftien bekende en minder bekende artiesten komen zoals Bloed Zweet & tranen-winnaar Driekes Hoekstra, Voice of Hollandwinnaar Ben Saunders, Kobus Engels, Tinus Hoekstra, Roberto van Baal, Danny Terp, William Bonne, Sander Beumer, Joey Hartkamp en vele anderen.

Er is plaats voor 150 tot 200 kramen U bent van 10:00 tot 21:00 uur van harte welkom. Er zijn nog enkele kramen beschikbaar. Voor kraam informatie kunt u contact opnemen met: radiobenefiet@hotmail.com of u belt 06 34593025.

Speelparadijs Ballorig, Hazenkamp 36 in Arnhem.

Reddy Keukens Heteren genomineerd voor Keukendetaillist 2015!

HETEREN - Wij zijn door de klanten en de leveranciers genomineerd voor 'Keukendetaillist van het jaar 2015'. We zijn er trots op dat we momenteel bij de laatste drie finalisten zitten en daardoor tot de beste drie keukenzaken van Nederland behoren.

"Op 26, 27 en 28 november vieren we ons 5 jarig jubileum!" Op 26 november zijn we inmiddels vijf jaar geopend en we laten dit niet ongemerkt voorbijgaan. Zo staan er allerlei activiteiten gepland met als hoogtepunt op zaterdag de 'Reddy kampioenschappen taartbakken'. De taarten zullen gejureerd worden door Robèrt van Beckhoven bekend van TV 'Heel Holland Bakt'. Tevens zijn er voor alle deelnemers en winnaar(s) leuke prijzen te winnen.

"De meest succesvolle Europese keukenformule vindt u in Heteren." Reddy biedt keukens van de beste kwaliteit en functionaliteit tegen een zeer scherpe prijzen aan. We werken uitsluitend samen met leveranciers van A-merken en bieden voor elke behoefte en elk budget een passende oplossing. De wensen van de klant staan centraal.

"Glashelder ; wij vertellen meteen wat uw keuken echt kost!" Keukens voor half geld, veertig procent korting op apparaten en gratis montage… Gelooft u het nog? Bij Reddy houden wij er niet van om onze klanten in de maling te nemen. Wij vertellen gewoon meteen wat uw keuken echt kost en besparen u en ons een hoop flauwekul! Simpel en voorspelbaar, dus stressvrij.

"Waarom kunnen wij onze klanten keukens tegen zulke lage prijzen aanbieden?" Reddy maakt onderdeel uit van de grootste Europese keukenformule. Daardoor kunnen we profiteren van enorme inkoopvoordelen die we direct aan onze klanten doorgeven. Kom langs en overtuig uzelf. Wij verheugen ons op uw bezoek!

Reddy Keukens Heteren         Openingstijden

Muskushouwsestraat 20                 Maandag gesloten

6666 MC Heteren                         dinsdag t/m donderdag 09.30 – 17.30 uur

Tel. 026-4743640                         vrijdag 09.30 - 21.00 uur

Fax. 026-4743641                         zaterdag 09.30 - 17.00 uur

Info@heteren.reddykeukens.nl; www.reddykeukens .nl.

Kerstconcert On Score

ARNHEM - Het Arnhems gemengd koor On Score met haar dirigente Saskia Huesmann brengt 'Joyeux Noël'.

Het koor zingt koorwerken van Franse componisten, liederen op weg naar stille nacht. Medewerking bij dit concert zijn Johanneke van der Pol piano, Annigje Lammers hobo en het dwarsfluit ensemble 'Dwars'.

Zondagmiddag 13 december, aanvang 15.00 uur. Diaconessenkerk, Izaäk Evertslaan 11. Na het concert is er een gratis glas glühwein om de kerst in te luiden.

Lampen van SWOA-project Fier

ARNHEM/DOESBURG - De lampen van SWOA-project Fier zijn nu ook te koop in de winkel. De Doesburgse cadeauwinkel BIJONS Kado verkoopt de lampen in de winkel en binnenkort via de website.

Wat deze lampen zo bijzonder maakt, naast het prachtige ontwerp, is dat ze gemaakt worden in een speciale werkplaats van Fier. Fier is een project van welzijnsorganisatie SWOA, waarbij kwetsbare mensen als vrijwilliger worden gekoppeld aan een organisatie. Voorheen was dit project alleen bedoeld voor mensen met dementie, maar de doelgroep is sinds kort uitgebreid naar kwetsbare mensen. Dit zijn mensen die hulp en ondersteuning krijgen om te doen wat ze willen en leuk vinden.

De lampen hebben een heus jaren ’70 design, wat op dit moment erg in trek is. Ze zijn gemaakt van kunststof en hebben een aantal bijzondere kenmerken. Er is een mogelijkheid om een kleurenlamp in de lamp te doen. Deze heeft een afstandsbediening waarmee je de lamp niet alleen aan en uit kunt zetten, maar waarmee je ook twintig verschillende kleuren kunt instellen en dimmen.

De lampen zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar en variëren in prijs van 22,50 tot 39,95 euro. Ze zijn te koop in de winkel en te bestellen via de webshop, www.bijonskado.com. BijOns Kado is te vinden aan de Kerkstraat 10 in Doesburg.

In Arnhem is een aantal lampen te bezichtigen bij Gloudemans Optiek, Achter de Coulissen 2a in Arnhem. Andere producten van Fier zijn te zien in SWOA-locatie De Petersborg aan de Slochterenweg 40 in Arnhem.

Arnhems Fanfare Orkest zoekt enthousiaste en ervaren slagwerker

ARNHEM - Een van de slagwerkers van Arnhems Fanfare Orkest heeft vanwege gezondheidsproblemen zijn stokken aan de kapstok moeten hangen. "Daarom zijn wij op zoek naar een vervanger voor hem. Wij zoeken een ervaren, enthousiaste slagwerker die ons gezellige orkest wil komen versterken."

"Wij spelen vele stijlen muziek. Het repertoire varieert sterk en bevat pop, klassiek, filmmuziek en soms een moderne mars. Wij repeteren zittend en treden vrijwel altijd ook zittend op zonder 'formele' uniformen. Wij dragen dan een rood overhemd met zwarte broek. Elke donderdagavond repeteren we van 19.45 tot 22.00 uur in ons clubgebouw Quattro Musica aan de Honigkamp in Arnhem en daarna hebben we het nog gezellig aan onze eigen bar.

Peter Smits is onze dirigent. Zijn enthousiaste manier van werken straalt af op iedere muzikant binnen onze vereniging. Voor meer informatie kun je bellen metnBert Schouten, voorzitter 06 53502124. Je bent natuurlijk ook van harte welkom op donderdagavond tijdens onze repetitie dan kun je gelijk kennis maken met het orkest en de muziek die we maken."

Optreden JKF Music Kids

ARNHEM - De JKF Music Kids treden op in de hal van Rozet, Kortestraat 16 op donderdagmiddag 3 december van 16:00 tot 17:30 uur ter gelegenheid van de Wereld Gehandicapten Dag.

De JKF Music Kids is een orkest, onder leiding van muziektherapeut Alex Hanssen, dat bestaat uit leerlingen met en zonder beperking. De leerlingen met een beperking spelen op speciaal aangepaste muziekinstrumenten. Het Johanna KinderFonds (JKF) uit Arnhem organiseert dit optreden op 3 december om aandacht te vragen voor het gehandicapte kind. Het Johanna KinderFonds zet zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van het leven van kinderen met lichamelijke beperkingen.

Het Johanna KinderFonds is de formele rechtsopvolger van de voormalige Johanna Stichting, opgericht in 1900 als eerste kinderrevalidatiecentrum in Nederland. Het Johanna KinderFonds financiert wetenschappelijk onderzoek en maakt projecten mogelijk die bijdragen aan de participatie van kinderen met een lichamelijke beperking. Iedereen is welkom, de entree is gratis.

Winkelcentrum Kronenburg en Linda.Foundation steunen arme gezinnen in Nederland

ARNHEM - Winkelcentrum Kronenburg en Linda.Foundation steunen arme gezinnen in Nederland op woensdag 25 november tot en met zaterdag 5 december. Leuk voor u én het goede doel! December staat voor velen van ons in het teken van liefde, familie, lekker eten en cadeautjes. Een feestmaand die, ondanks de winterse temperaturen, voelt als de warmste tijd van het jaar!

Hoe fijn zou het zijn als wij iedereen dat gevoel kunnen geven. Want zeg nou zelf: geven is toch eigenlijk nog leuker dan krijgen? Daarom staat winkelcentrum Kronenburg in Arnhem van woensdag 25 november t/m zaterdag 5 december in het teken van de Linda.Foundation: een initiatief van Linda de Mol en het tijdschrift Linda. Dit goede doel richt zich op (alleenstaande) ouders met kinderen in Nederland die in financiële nood verkeren, want ook zij verdienen iets extra's in deze tijd van het jaar. Zij worden blij gemaakt met een verwendoos vol cadeaubonnen.

Geven is nog leuker dan krijgen

Winkelcentrum Kronenburg wil voor de Linda.Foundation zo veel mogelijk geld inzamelen. Het winkelcentrum staat daarom anderhalve week lang bol van de leuke activiteiten! Zo is er in het winkelcentrum een Lindaplein waar men, tegen een kleine bijdrage, zijn of haar geluk kan laten beproeven aan het Rad van Fortuin. Ook kan men cadeaufiches kopen en inleveren bij één van de deelnemende winkels in ruil voor een leuk presentje. En wie geslaagd is voor een mooi cadeau kan dit op het Lindaplein feestelijk laten verpakken bij de inpakbalie. Alle bijdragen komen volledig ten goede aan de Linda.Foundation.

Samenwerking
Winkelcentrum Kronenburg is samen met Wereldhave, eigenaar van het winkelcentrum, sinds 2014 een unieke samenwerking aangegaan met de Linda.Foundation. Dit jaar vindt de tweede editie plaats waarbij Wereldhave en winkeliers zich gezamenlijk inzetten om aandacht te vragen voor het thema van de Linda.Foundation. Het streven? Zoveel mogelijk geld inzamelen om (alleenstaande) ouders in financiële nood met kinderen een steuntje in de rug te geven.

LINDA.Foundation
De Linda.Foundation is een initiatief van Linda de Mol en het tijdschrift Linda dat als doel stelt meer begrip en vooral positieve acties te creëren voor kinderen in Nederland die opgroeien in gezinnen die het financieel zwaar hebben. De filosofie van de Linda.Foundation sluit nauw aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen van vastgoedeigenaar.

Wandeling langs sprengbeek op de Paasberg

Foto: Maria Pompe

ARNHEM - Aan de Oostkant van Arnhem ligt de wijk Paasberg op de zuidelijke rand van Veluwse stuwwal. Op zondag 29 november kan je met natuurgidsen van IVN-Arnhem dit unieke gebied verder verkennen.

Stuwwallen zijn uniek voor Nederland en Europa. Ook bijzonder zijn de vele sprengbeken; de door mensen gegraven beken, op de randen van de stuwwal. De Beek op de Paasberg is zo’n sprengbeek. Van daaruit volgen de gidsen zijn loop langs onder andere de groenste speelplek van Arnhem, Angerenstein en Insula Dei en onderweg weten ze je veel te vertellen over de geschiedenis en ecologische betekenis.

De wandeling stopt bij het verpleeghuis Regina Pacis waar je op eigen gelegenheid een kopje koffie kunt nuttigen. Deze stevige expeditie is gratis, duurt ruim twee uur en start om 14.00 uur op de hoek van de Bronbeeklaan en de Frederik van Eedenstraat. Iedereen is welkom op deze afwisselende tocht.

Zie voor meer activiteiten van IVN Arnhem www.ivn.nl/afdeling/arnhem

Beklim de Belvédère

ARNHEM - Op de laatste zondag van deze maand is het mogelijk de uitkijktoren in Park Sonsbeek te beklimmen. Omdat het al vroeg donker wordt, is de Belvédère open van 13.00 tot 15.00 uur.

Schijnt de zon? Ligt er sneeuw? Altijd spannend welk uitzicht er geboden wordt. De toren is te bereiken vanaf de Apeldoornseweg. Beklimmen kost een euro.

Molenplaats Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24a, Arnhem; 026 4450660; www.molenplaatssonsbeek.nl.

Een hoofdzaak op wintersport; draag een skihelm!

BEMMEL – Te veel ervaren wintersporters dragen (nog) geen skihelm tijdens het skieën of snowboarden. Kennelijk wordt er niet aan gedacht dat de meeste ongelukken op de piste worden veroorzaakt door een medepistegebruiker. Je kunt dus zelf misschien wel erg goed skiën/snowboarden, maar dan nog, kun je flink hoofdletsel oplopen door de onervarenheid van een ander.

De 'smoes' dat een helm niet comfortabel zit kan direct van tafel geveegd worden, want de skihelmen van tegenwoordig zijn licht van gewicht en juist zéér comfortabel om te dragen tijdens de wintersport. Mits de helm precies passend is uiteraard. Kom daarom eens langs bij Peters Wintersport in Bemmel voor een professioneel advies. Bij Peters vind je skihelmen van onder andere de merken Giro, Salomon, Sinner en HMR. Stoere lichtgewicht helmen, voorzien van handige snufjes, zoals bijvoorbeeld het Salomon Air systeem. Hiermee pas je de helm aan, aan jouw meest ideale fit.

"In onze winkel horen we klanten wel eens zeggen dat ze vrezen, voor hun kinderen ieder jaar weer opnieuw een helm te moeten aanschaffen, omdat zij nog in de groei zijn. Dit is echter een misvatting; het hoofd van een kind groeit namelijk lang niet zo snel als de rest van het lichaam. Een helm kan dus aardig lang meegaan, voordat een kind eruit gegroeid is", aldus Wilton Peters, samen met echtgenote Jacqueline eigenaar van Peters Wintersport. Kom dus eens langs aan De Houtakker 6a in Bemmel, wij adviseren u graag! T: 0481 371296 / 06 20491388; www.peters-wintersport.nl.

Met kerst puur natuur van poelier Karel Hoogsteder Nu dé tijd om thuis wild te eten!

DRIEL/ARNHEM - Het wildseizoen is weer aangebroken en dat betekent dat je de komende tijd weer extra gevarieerd kunt eten. En met name voor de feestdagen heeft poelier Karel Hoogsteder weer wat extra's in huis: van Betuws tot grof wild. Ook wild, dat snel op tafel kan komen te staan. Zo kun je van elke dag een wildfeestdag maken!

Met de kerst uit eten of toch maar zelf voor het diner zorgen? Het laatste geeft bij succes veel voldoening. Al eens ganzenborstfilet geserveerd? Hiermee zet je wel eens wat anders op tafel. Ganzenfilet, dat is gemakkelijk en snel in slechts enkele minuten te bereiden. Net als de in eigen keuken bereide gansburgers!

Wat wordt het? Een heerlijk biefstuk van de ree of 't hert? Zwijnsfilet of een keuze uit het Betuws (vers geschoten) wild als haas, konijn, wilde eend of gans? Je proeft de pure smaak van de streek! Er zijn veel recepten, waarmee dit vlees prima te combineren is tot een feestelijk hoofdgerecht. Vraag het maar eens aan poelier Karel Hoogsteder. Ook vertelt hij met welke garnituur je het kunt opdienen.

Karel Hoogsteder is met zijn ambachtelijk poeliersbedrijf gevestigd aan de rand van Driel. De poelierswinkel is op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend. Naast wild worden er ook allerhande kipvleesproducten, eieren, paté, chutneys enzovoort aangeboden. Het hele aanbod staat ook op de nieuwe website (www.poelierhoogsteder.nl) en kan er ook worden besteld.

Poelier Karel Hoogsteder, Elster Grindweg 22, Driel; telefoon (026) 4742426; www.poelierhoogsteder.nl.

Wereld Lichtjes Dag in het Memorarium Gelderland

ARNHEM - Op zondag 13 december van 18.30 tot 20.00 uur wordt voor iedereen die een dierbare wil herdenken, Wereld Lichtjes Dag gehouden in het Memorarium Gelderland.

"Wij willen de namen voorlezen van de overleden kinderen die wij deze avond herdenken en daarnaast worden er gedichten voorgelezen door Johan Verhofstadt, Evelina den Boef en Esther Oldenziel. Memorarium Gelderland zal voor deze avond sfeervol worden verlicht met kaarsen en fakkels. Kinderen mogen ook zelf een beschilderd glazen potje meenemen met een waxinelichtje. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het koor onder leiding van Monique Appels en er is een optreden door de musici van de groep Entrada.
Van de bijeenkomst worden foto's gemaakt door Monique Broekhuisen en video-opnames worden gemaakt door Arthur Ike om deze bijzondere avond vast te leggen.

Entree is gratis en er zal koffie, thee, warme chocolademelk en glühwein worden geschonken. Uiteraard zijn ook kinderen, onder begeleiding van een volwassene, welkom. Een vrijwillige bijdrage wordt tijdens de collecte zeer gewaardeerd. Meer informatie staat op: www.memorarium.nl of op de facebookpagina van Memorarium Gelderland. Adres: Verlengde Hoflaan 74, Arnhem.

Activiteiten in De Gaanderij

Dansbingo

Op zaterdag 28 november is er een leuke dansbingo middag in De Gaanderij. Naast het winnen van leuke prijzen kunt u ook tussendoor gezellig wat dansen of meezingen. De muziek wordt verzorgd door Trio One Step Today. De zaal gaat om 13.30 open en de bingo duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Kosten per plankje drie euro en voor vijf lootjes betaalt u een euro.

Sinterklaasbingo

Vrijdag 4 december is er een speciale sintbingo; iedereen is welkom en er zijn vele leuke prijzen te winnen. Ook deze bingo is in de grote zaal van De Gaanderij. De zaal gaat om 13.30 uur open en de bingo duurt van 14.00 tot 16.30 uur. Kosten per plankje 2,50 euro.

Op reis met gijs:

Nieuw in De Gaanderij: iedere vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur kunt u een mooie virituele reis maken door middel van een vr-bril. Met deze bril waant u zich even in een andere wereld, alles ziet er zo echt uit alsof u er echt even bent. Je kan kiezen uit foto's van waar ook ter wereld of uit een kleine documantaire zoals een tripje door de wildernis, meezwemmen met orka's en nog veel meer. Dit alles terwijl u heerlijk op een stoel zit. Iedereen is welkom en per minuut betaaldt u een euro.

De Gaanderij, Driemondplein 1, Arnhem; 026 3810265.

Kemperman, een verrassend leuke winkel

ARNHEM - Heeft u ook al zo'n zin in de decembermaand? Bij Kemperman voor mens en dier, zijn ze er klaar voor!

Kemperman voor mens en dier, op beide fronten gaan we voor kwaliteit. Zoekt u iets voor uw huisdier of u wilt een kwalitatief goede vitamine/mineraal, er wacht u een mooi assortiment. Eigenaresse Inge Kemperman helpt u graag bij het vinden van een brok voor uw hond of kat. De pup, de senior of de gevoelige hond, "samen komen we er zeker uit."

"Maar ik adviseer u ook bij het zoeken van het juiste middel tegen de stress van het aankomende vuurwerk."

Sinterklaas is al in het land, de schoen wordt weer gevuld. Voor een origineel cadeau kunt u zeker bij Kemperman voor mens en dier terecht. Zie het met eigen ogen op Facebook: Kemperman voor mens en dier. Een armband van edelstenen, de mooiste kleuren liggen voor u klaar. Maar ook een hanger of een losse steen. Ze hebben een mooi assortiment met cadeaus en woonaccessoires ingekocht. Zelfs aan de allerkleinste hebben we gedacht. En wilt u een keer iets aparts met kerst, komt u eens langs en bekijk de bijzondere kerstcollectie. De gezelligheid komt u al tegemoet."

Team Kemperman wenst u alvast een gezonde en gezellige december maand, wie weet tot snel!
Winkelcentrum De Laar Oost, Oostburgwal 48, 026 3818595.

Kinderkerstnacht: sfeervolle kerstviering voor kinderen en hun ouders

ARNHEM - In de kapel van de Baptistenkerk Arnhem Centrum zal op donderdagavond 24 december een unieke kinderactiviteit gehouden worden. De laagdrempelige viering richt zich op kinderen in de basisschoolleeftijd en is zeer geschikt voor niet-kerkelijke bezoekers die als gezin de oorspronkelijke Kerstboodschap willen beleven.

Achter de kerk zal er een levende kerststal te zien zijn en kunnen de kinderen warme chocolademelk drinken bij een knapperend kerstvuur. Tijdens de viering wordt een kerstverhaal verteld en zullen er kerstliederen gezongen worden met live begeleiding en een kinderkoor.

Er zijn twee vieringen om 16.30 en om 19.00 uur. De toegang is vrij en de deuren gaan 15 minuten voor aanvang open. De kapel van de Baptistenkerk Arnhem-Centrum bevindt zich aan de Willem van Kleeflaan 6 (een zijstraat van de Velperweg).

Seren Supermarkt: Turkse en oosterse producten

ARNHEM – Voor Turkse en oosterse gerechten zoek je naar de juiste producten en ingrediënten. Producten, die men in deze landen ook zelf gebruikt. Deze vind je bij Seren Supermarkt van de broers Murat en Fatih Cilsal.

"Wij zijn in 2005 begonnen met ongeveer vijfhonderd artikelen en nu is onze assortiment sterk gegroeid tot ongeveer drieduizend artikelen, sindsdien zijn wij de grootste supermarkt geworden in de omgeving in onze branche."

Seren Supermarkt staat garant voor kwaliteit, diversiteit en een ruim assortiment, die wekelijks wordt aangevuld. Sinds kort verkopen zij ook dagelijks van alle soorten verse kippenvlees voor kleine en grote afnemers. "Omdat wij in grote volumes inkopen, profiteren onze klanten van lage prijzen", aldus Murat en Fatih.

"In onze vernieuwde supermarkt verwelkomen wij onze klanten op de nieuwe openingstijden: maandag 12:00 tot 18:00 uur, dinsdag tot en met zaterdag 9:00 tot 18:00 uur."

Seren Supermarkt, Middelgraaflaan 71b, Arnhem; telefoon 026 3213002.

Sinterklaas op mobiele troon in winkelcentrum Kronenburg

ARNHEM - Op zaterdag 28, zondag 29 november en woensdag 2 december brengt Sinterklaas een bezoek aan winkelcentrum Kronenburg. Hij doet dit op zijn nieuwste uitvinding: een rijdende troon! De Sint wordt vergezeld door vrolijke uitdeelpieten.

Daarnaast is Pinpiet een gouden pakje verloren en loopt hij op bovenstaande data verdwaasd door het winkelcentrum. Op de Facebookpagina van winkelcentrum Kronenburg worden tips gegeven over de vindplaats. De vinder wordt beloond met liefst 250 euro shoptegoed.

Voor meer informatie en tijden zie: www.winkelcentrumkronenburg.nl of facebook.com/KronenburgWinkelcentrum.

Ga je mee naar Bethlehem?

ARNHEM - Ga je mee naar Bethlehem? Dat vragen de vier kerken die in Elderveld en Elden hun kerkgebouw hebben staan aan alle kinderen en hun ouders/begeleiders en ook mensen zonder kinderen uit deze wijk. (Kinderen en ouders uit andere wijken zijn natuurlijk ook welkom).

Op zondag 20 december, dus vlak voor Kerst, organiseren zij (dat zijn het Leger des Heils, de protestantse kerk, de rk parochie Elden en de Baptistengemeente Zuid voor alle kinderen en hun ouders of begeleiders samen een zoektocht naar het Kerstkind in de wijk Elderveld.

Voorzien van lampionnen of zaklantaarns (zelf meenemen) en begeleiding gaan ze op pad. De tocht begint om 18.00 uur bij het gebouw van het Leger des Heils, Leidenweg 11-13. Daar schrijven de kinderen zich in. Deelname is gratis. Op hun tocht komen ze herders tegen die bij een vuur op de schapen passen, ze horen ergens anders engelen zingen en vertellen dat het kerstkind Jezus is geboren en merken ook dat alle herbergen in de wijk vol zijn. Uiteindelijk vinden ze dan Jozef en Maria en hun Kindje. Daar aangekomen krijgen de kinderen een kleine attentie en wat lekkers.

Op die plek (en dat is nog een verrassing) is er dan met alle kinderen en ouders/begeleiders en medewerkers samen een korte afsluitende bijeenkomst waar samen kerstliederen gezongen worden. Om 20.00 uur is dit allemaal afgelopen.

Voor meer informatie bel met 026 4423078 of 026 3270822.

Kerstkookworkshops en meer bij De Groene Schuur

GROESSEN - Streekwinkel, kwekerij en kookstudio De Groene Schuur organiseert in december twee gezellige, leerzame en zeer smakelijke Kerstkookworkshops. Na deelname aan één van deze kookworkshops kan uw Kerstdiner niet mislukken. Verras uw vrienden en familie met een indrukwekkend diner en ga met complete kant en klare recepten ontspannen de Kerst in!

De kookworkshops vinden plaats op 10 en 16 december vanaf 19.30 uur. Op 10 december de Exclusieve Culinaire Kerstkookworkshop en op 16 december de kookworkshop Sprankelende Kerst. Geef u snel op want vol is vol!

Vanaf 8 december kunt u bij De Groene Schuur terecht voor mooie Kerststukjes en decoratie artikelen. Kom kijken, geniet van de sfeer en doe inspiratie op voor uw Kerstdiner! U bent van harte welkom!

Het hele jaar door kunt u terecht voor kookworkshops, excursies, creatieve workshops en kinderfeestjes bij De Groene Schuur. Er zijn verschillende arrangementen mogelijk waarbij de activiteiten gecombineerd kunnen worden. Zeer geschikt voor een bedrijfs- ,familie-, of vriendenuitje. U heeft de keuze uit verschillende mogelijkheden zoals: Koken met vergeten groenten, Italiaans, Spaanse Tappas, Surinaams, Pakistaans, Keniaans, Marokkaans, Balkan, Irakees, Thais, Indisch, Japans enzovoort.

Zoekt u nog een leuk Kerstpakket met onder andere huisgemaakte- en streekproducten? Ook hiervoor kunt u prima terecht bij De Groene Schuur. Vele verschillende mogelijkheden!

De Groene Schuur is gevestigd aan de Lijkweg 9B in Groessen en is makkelijk bereikbaar via de A12. Voor meer informatie of opgave voor de workshops, telefoon 0316 330718 of kijk op www.degroeneschuur.nl of www.kokenindekas.nl.

Pepernotenwandeling Mariëndaal: heuvel op en heuvel af

ARNHEM - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op vrijdag 4 december een pepernotenwandeling over landgoed Mariëndaal. Wie komt nog even mee naar buiten voor een frisse neus, voordat het pakjesavond is?

De boswachter neemt de deelnemers mee over landgoed Mariëndaal, heuvel op en heuvel af. Onderweg is er aandacht voor de geschiedenis, het renovatieplan van landgoed Mariëndaal en verhalen/sagen over Sinterklaas. Natuurlijk wordt er ook op pepernoten getrakteerd. Deze wandeling is alleen geschikt voor volwassenen.

Start om 13.30 uur op parkeerplaats Mariëndaal, ingang via Mariëndaal, zijstraat Utrechtseweg aan de N225 (weg Oosterbeek - Arnhem), 200 m voorbij boogtunnel onder spoorlijn. Duur: ca. 3 uur. Deelname: 5,00 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van de GLK-pas. Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen of Peter Palstring: 06 47966663.

Kidz Brei- en haakcafé in Bibliotheek Kronenburg

ARNHEM - Donderdag 10 december kunnen kids (vanaf acht jaar) van 15.30 tot 16.30 uur gezellig aanschuiven bij het Kidz Brei- en haakcafé in Bibliotheek Kronenburg.

Elke tweede donderdag van de maand kunnen kinderen vanaf acht jaar samen breien en haken in de Bibliotheek Kronenburg. Ook als je nog niet zo goed kunt breien of haken ben je welkom. Dominique Struik van wolwinkel ‘Draadjes en Zo’ helpt je verder op weg. Voor de kinderen staat ook wat lekkers te eten en drinken klaar.

De (gratis) activiteit vindt plaats in de Bibliotheek Kronenburg aan de Kronenburggalerij 7. Inschrijven voor deze activiteit is niet nodig. Ga voor meer informatie naar: www.bibliotheekarnhem.nl/agenda.

Dansbingo in De Petersborg

ARNHEM - Op maandagmiddag 14 december kun je in De Petersborg Slochterenweg 40 in Arnhem Zuid dansen op live muziek en meedoen met de bingo die op dezelfde middag wordt gehouden

Een gezellige dansbingomiddag dus! Aanvangstijd 14.00 uur de zaal gaat open 13.30 uur. De muziek wordt verzorgd door het Duo Pardon, een graag gezien tweetal in De Petersborg. Iedereen is welkom.

Schilderen in Het Bruishuis

ARNHEM - In Het Bruishuis Malburgen wordt gestart met een nieuwe schildergroep.

De deelnemer krijgt nieuwe technieken aangeboden, door middel van het uiten van emoties. Iedere woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur op de zesde verdieping van Het Bruishuis. Graag uw eigen materiaal meebrengen. U wordt door een deskundige ondersteund.

15 / 24

16 / 24

Voor een waterdichte oplossing naar dakdekkersbedrijf Delsink

ARNHEM – Een goed dak boven je hoofd. Dat wil iedereen. Maar als het dak niet waterdicht is, wie komt het repareren of vernieuwen? Dat is werk voor dakdekkersbedrijf Delsink!

Bert Delsink van het jonge bedrijf heeft al meer dan vijfentwintig jaar ervaring in deze branche. De moeilijkste klus ziet hij als een uitdaging. Bert hecht er waarde aan elk karwei tot in de puntjes op te leveren. Hij verricht alle lood-, koper-, zink- en dakwerkzaamheden.

Dakdekkersbedrijf Delsink levert als dakspecialist een totaal pakket. Als het nodig is, zorgt Bert ook voor de bijkomende werkzaamheden. "Als de werkzaamheden zijn afgerond, wil ik dat mijn klanten tevreden zijn." Het bedrijf gaat voor kwaliteit, geeft tien jaar garantie op de werkzaamheden." Zijn motto is dan ook: 'Altijd een waterdichte oplossing!'

Dakdekkersbedrijf Delsink, Slikkerveerstraat 33, Arnhem-Zuid; 06 42432468; email: info@dakdekkersbedrijfdelsink.nl.

18 / 24

19 / 24

20 / 24

22 / 24

24 / 24