GN Lingewaard

30 maart 2016

GN Lingewaard 30 maart 2016


1 / 24

Zondag 3 april met weer volop show, entertainment en attracties Lentekriebels in Angeren: feestelijke dag voor de hele regio!

ANGEREN – Het is een niet meer weg te denken evenement: de Lentekriebels in Angeren. Een evenement, dat het voorjaar weer een stuk dichterbij brengt. Een evenement, waarop de ondernemers, het verenigingsleven én inwoners de handen in elkaar hebben geslagen om de bezoekers uit de hele regio een gezellige en feestelijke dag te bezorgen. Komende zondag 3 april van 11.00 tot 17.00 uur!

Wethouder Theo Jansen opent het festijn rond 11.00 uur op het podium aan het Kosplein. Het gehele evenement wordt gehouden aan de Molenstraat, Zahnstraat en op het kermisterrein, waar het vogel- en koningsschieten plaatsvindt door schuttersgilde Sint-Bavo, dat na een defilé door Angeren ook een serenade en vendelhulde voor het podium zal opvoeren.

Er is traditiegetrouw weer van alles te beleven. Middenstanders, verenigingen en zelfs creatieve inwoners laten zich van hun beste kant zien. Een sliert van kraampjes slingert zich door het dorp, waar allerlei koopwaar wordt aangeboden. Vraag is of het komende zondag weer zulk mooi lenteweer wordt, dat er een record aantal bezoekers kan worden verwelkomd. Aan de organisatie (met de heren Bolder, Barten, Emmerzaal onder leiding van Hennie Helsen) van deze jaarlijkse Lentekriebels zal het zeker niet liggen...

Op vaste tijden zijn er activiteiten op het podium. Zowel om 13.00 als om 15.00 uur zijn er modeshows van Smits Mode & Wonen. Verder is er om 13.30 uur een optreden van het jeugdorkest en om 14.00 uur een optreden van harmonie Sint-Ceacilia. Bijzonder belooft om 14.30 uur ook het optreden van Flow Dansvereniging te worden. Het optreden van zeemanskoor Schip Ahoy (met vijftig zangers!) mag men om 15.30 uur beslist niet missen! Wim Polman Muziek zorgt doorlopend voor entertainment. Alle winkels in de Molenstraat en ook tuincentrum Hofs hebben leuke Lentekriebels-aanbiedingen. Bij Herberg De Ploeg is er live muziek.

Van alles te doen!

Bij Roparun aan de Molenstraat kunnen bezoekers hun hartslag laten meten, op een sportband lopen en zelfs actief aan spinning deelnemen. Om 12.00 uur wordt tevens de oldtimershow in de Molenstraat geopend. Opzienbarend is het bungyjumpen. Voor de jeugd zijn er diverse attracties zoals een zweef- en draaimolen. Naast de kraampjes van de (sport)verenigingen en hobbyisten in de Molenstraat brengen diverse braderiekramen hun waar aan de man. Bezoek dan de blokhut (ingang via Kosplein), waar een open dag wordt gehouden! De Historische Kring is aanwezig met en fotosessie en een oude kruiwagen van de steenfabriek.

Amaryllissen en percussie

Alle winkels in de Molenstraat en ook tuincentrum Hofs hebben leuke Lentekriebels-aanbiedingen. Bij Herberg De Ploeg is er live muziek. Minicamping Qklq aan Kamervoort 25 viert eveneens volop actief Lentekriebels. De bezoeker kan er zien hoe yurts worden gemaakt, en Mongoolse hapjes proeven, terwijl de Percussieband Slag bij Nieland, Keelzanger optreedt. Amarylliskwekerij Evert van de Sandt aan de Kampsestraat 76 houdt in het kader van Kom in de Kas open huis!

Het totale programma staat op www.lentekriebels-angeren.nl.

Voorjaarsmarkt Bemmel op zondag 10 april

BEMMEL - Beleef Bemmel op z’n best op zondag 10 april. Dit met de grote voorjaarsmarkt en de inmiddels vertrouwde modeshow in het centrum van Bemmel. De winkels zijn die dag geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

De braderie biedt weer een grote diversiteit aan kramen met ambachtslieden en marktlui, die een grote variëteit aan artikelen aanbieden. Aan een hapje en drankje is natuurlijk ook gedacht, niet alleen op de voorjaarsmarkt zelf maar ook bij onze lokale horeca, waar u zowel binnen als op de terrassen heerlijk kunt genieten van dit evenement.
Diverse ondernemers uit Bemmel zorgen die dag weer voor een spectaculaire modeshow.
De allernieuwste trends op het gebied van Schoenen, Kleding en Kapsels voor dames, heren en kinderen zullen op de catwalk aan u worden gepresenteerd. Alle kleding en schoenen zijn direct te bewonderen en natuurlijk ook te koop in onze winkels in het centrum.


Deze shows zijn om 13.00 en 15.00 uur. Als klap op de vuurpijl is er nog een super verrassing voor de bezoekers van de modeshows. Daar moet je gewoon bij zijn! Dus neem de zon, je glimlach, je partner, familie en vrienden mee op zondag 10 April naar het centrum van Bemmel dan zorgen wij voor de rest!
Rondom het centrum is er volop gratis parkeerruimte en ook onze horeca-gelegenheden staan voor u klaar.

Voor meer informatie over ons unieke centrum en het gevarieerde winkel- en horeca-aanbod kunt u terecht op onze pas vernieuwde website www.beleefbemmel.nl. De ondernemers van Bemmel verwelkomen u graag op zondag 10 april tussen 12.00 en 17.00 uur in het mooie centrum van Bemmel.

SWL en Lingewaard Sport! pakken grensoverschrijdend gedrag op en rond sportverenigingen aan

LINGEWAARD - Een jaar geleden vond de eerste bijeenkomst plaats over grensoverschrijdend gedrag op en rond de sportvereniging. Hoe voorkom je het en hoe reageer je als vereniging wanneer je met één van deze vormen te maken krijgt. In het afgelopen jaar zijn veel sportverenigingen daarmee aan de slag gegaan en maandag 18 april om 19.30 uur is de laatste bijeenkomst over seksuele intimidatie. Toegang is gratis.

Als vereniging kun je te maken krijgen met diverse vormen van grensoverschrijdend gedrag zoals agressie & geweld, alcohol- & drugsmisbruik, seksuele intimidatie, discriminatie en pesten. Veel verenigingen hebben de afgelopen jaren al een aantal aanpassingen doorgevoerd zoals gedragsregels instellen, een vertrouwenscontactpersoon of gedragscommissie aanstellen en een VOG vragen aan hun vrijwilligers. Toch blijkt dat er nog een hoop winst te halen valt in de preventieve maatregelen. Dit is geconstateerd door de werkgroep grensoverschrijdend gedrag die bestaat uit leden van Lingewaard Sport! en de buurtsportcoach van SWL.

Op het thema seksuele intimidatie zijn in samenwerking met het NOC*NSF en de GGD een serie bijeenkomsten georganiseerd. Op maandag 18 april om 19.30 uur vindt alweer de laatste bijeenkomst plaats in sporthal de Bongerd. Voor verenigingen die de bijeenkomsten gemist hebben, is dit de laatste kans. Een mooie gelegenheid voor bestuurders om kritisch te kijken naar de veiligheid binnen de eigen club samen met trainers, jeugdleiders en ouders.

Voor aanmelden of meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met buurtsportcoach Nick van der Ham op n.vanderham@swlingewaard.nl.

Kom in de Kas op zondag 3 april

REGIO - Zwemmen in een zee van bloemen, groente die groeit zonder grond en op bezoek bij een bedrijf dat verwarmd word door middel van biomassa. Het kan in de kas, want in de kas kan alles! Wie dat zelf wil ervaren komt op zondag 3 april een kijkje nemen in de kassen.

Kom in de Kas is de naam van deze open dag voor de glastuinbouw, waaraan acht bedrijven in Arnhem - Nijmegen deelnemen. Ze openen een dag lang hun deuren om te laten zien, proeven en ruiken wat voor moois er allemaal groeit achter het glas van de kas.

Ervaring, Inspiratie en innovatie. Het glastuinbouwgebied van Arnhem – Nijmegen is bijzonder door de grote diversiteit aan bedrijven. Er wordt een breed assortiment aan voedsel en sierproducten geteeld waardoor een bezoek aan de kas-sen een nóg interessantere belevenis wordt. Van traditioneel een-mans bedrijf tot supermoderne vol geautomatiseerde bedrijven en tuinbouwmusea. Bij de deelnemende kassen krijgen de bezoekers uitleg over het oogsten, sorteren, oppotten, uitzetten en water geven aan planten. Hoe dit ooit allemaal begon is te zien in het tuinbouwmuseum Mea Vota, waar de historie van de regio centraal staat. Het verleden en het heden zorgen samen voor een inspirerende en interessante dag uit.

Hele gezin
Behalve rondleidingen op de bedrijven door gastvrije tuinders worden er diverse bijzondere activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud. Zo geven koks bij verschillende bedrijven kookdemonstraties met verse producten uit de kassen en worden er proeverijen gehouden. Kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen, meedoen aan een speurtocht en touwdraaien in de speelhoek. Bezoek je de Kom in de Kasdag: doe dan mee met de #kasfoto2016 wed-strijd! Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Kom in de Kas.
De openingstijden zijn zondag 3 april van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie staat op www.komindekas.nl.

Schip Ahoy tijdens Lentekriebels

ANGEREN - Na een fantastische eerste cruise met enkele honderden passagiers aan boord, die startte op Valentijns-zondag 14 februari jongstleden, meert 'Schip Ahoy' binnenkort weer af in de thuishaven in Angeren.

Tijdens de Lentekriebels op zondag 3 april gaat het zeemanskoor een daverend optreden verzorgen vanaf het podium aan de Molenstraat in Angeren. Om 15.30 uur worden door de ruim 50-koppige bemanning alle registers opengetrokken voor een muzikaal intermezzo, dat zijn weerga in de omgeving niet kent.

In de ruim vier jaar, dat Schip Ahoy nu in de vaart is hebben de zeelieden al een schat aan ervaring en inspiratie opgedaan. Van Zuiderzee tot Westerschelde, van de Caribbean tot Stille Zuidzee; van overal zijn de liedjes komen aanwaaien en in het repertoire opgenomen. Het resultaat hiervan wil men op de Lentekriebels graag aan de landrotten laten horen.

Zoals men van zeemanskoor Schip Ahoy mag verwachten, zal het op een enthousiaste en aanstekelijke wijze zijn liederen ten gehore brengen. Meeslepend -vol passie en hartstocht- zal er gezongen worden over de zee, over het zeemansleven en de verre oorden die tijdens de voorbije jaren zijn aangedaan. Voor alle trouwe fans en iedereen die "Schip Ahoy" ook wel eens een keer wil meemaken, is het optreden op zondag 3 april in Angeren daartoe een uitgelezen mogelijkheid.

Twee weken later -op zaterdagavond 16 april- staan de zeebonken wederom voor het voetlicht. Deze keer in de Sint Martinuskerk in Giesbeek waar om 20.00 uur een concert gegeven wordt met de plaatselijke fanfare Sint-Gregorius. Een unieke gelegenheid om het Zeemanskoor op een geheel andere wijze te ervaren.

Na deze twee optredens in de regio vaart Schip Ahoy weer uit naar andere streken en verre gewesten om daar van zich te laten horen.

Ouderenvereniging Gendt nu ook on-line te volgen

GENDT - Zelf een website opstarten was een beetje te veel van het goede, maar dankzij de steeds beter wordende samenwerking met de Stichting Welzijn Ouderen Gendt, is de Gendtse Ouderenvereniging nu ook via de website van de SWOG te volgen.

Op de site van de SWOG kan men via een link naar de voor de ouderenvereniging gereserveerde ruimte terecht. Op dit moment blijft het even beperkt tot het jubileum jaarprogramma 2016 maar er zal in de toekomst zeker meer nieuws van de OVG te vinden zijn. Neem alvast een kijkje naar het intressante programma wellicht dat het u inspireert om wat nader met ons kennis te maken. Een mooie gelegenheid is er ook op zondag 10 april als in Providentia de electrocar wordt aangeboden. Ook bij deze gelegenheid zijn SWOG en OVG gezamenlijk aanwezig om u over het doen en laten van beide verenigingen te informeren.

Noor Wissink mini van de maand bij Setash

HUISSEN - Noor Wissink (10 jaar) speelt bij de Cool Moves Volleybal niveau 5 van Setash. Zij is één van die enthousiaste jonge leden die elke week staan te trappelen om te kunnen trainen. Deze maand had Noor wel een heel bijzondere dag!

Als mini van de maand mocht zij helpen met het klaarleggen van de kleding voor de wedstrijd van het Dames 1 team. Noor kreeg privéles van de trainer van dames 1 én ze mocht na een stevige warming-up zelfs even meespelen met het Setash dames 1 tegen Scylla. De openingsopslag kwam van de hand van Noor. Na de wedstrijd kreeg ze een wedstrijdshirt met alle handtekeningen van de dames 1. Een geweldig leuke ervaring! Lijkt volleybal jou ook leuk? Wij zijn nog op zoek naar kinderen vanaf 7 jaar die onze teams komen versterken. Cool Moves Volley bestaat uit zes niveaus die speciaal ontworpen zijn voor elke leeftijdscategorie en zo aansluiten bij de motorische ontwikkeling van de kinderen. Cool Moves Volley is een sport met veel ‘coole moves’ zoals: opslag, pass, set-up, smash, blok en duik. We trainen op donderdag tussen 16.30 en 19.00 uur in sporthal De Brink. Kom kijken en/of train lekker een keer met ons mee!

Ridderzaalconcert in Doornenburg

DOORNENBURG - Op zondag 3 april is er eenpianoconcert door Daniil Orlov op Kasteel Doornenburg.

Daniil is een Russische pianist en schilder, geboren in 1992 in het stadje Gelendzhik, aan de Russische kust van de Zwarte Zee. Hij werd op 5-jarige leeftijd al verliefd op muziek en begon met serieuze pianolessen toen hij 6 was.

Muziek en schilderen zijn twee componenten en passies in Daniils leven die elkaar vaak doorkruisen. Hij schildert al vanaf zijn vroege jeugd, zolang hij zich kan herinneren. Na zijn kunstopleiding volgde hij privéles in schilderen met olieverf. Hij ontwikkelde een geheel eigen schilderstijl, waarbij hij het paletmes hanteert in plaats van de kwast en nooit de kleur zwart gebruikt. Hij maakt veel schilderijen van de zee, bloemen en dieren.

Vanaf 2013 woont Daniil in Moskou waar hij studeert aan het prestigieuze Moscow State Tchaikovsky Conservatorium en heeft daar les van Xenia Knorre, een bekende Russische pianiste, dochter van de wereldberoemde pianodocente Vera Gornostaeva. Tijdens zijn studie heeft hij deelgenomen aan en prijzen gewonnen in verscheidene Russische piano-concoursen.

Tijdens het concert 'Muziek, als product van de geest' speelt Daniil werken van L. v. Beethoven, J.S. Bach, P.I. Tschaikowsky en S. Rachmaninoff. Aanvang van het concert: 11.00 uur, kasteel open: 10.30 uur. Entree is 10 euro. Hierbij inbegrepen koffie/thee bij ontvangst. Na afloop van het concert is er gelegenheid gezellig na te praten onder het genot van een drankje in de hal en/of kleine kelder van het kasteel.

Reserveren kan bij Ans Buurman (0481 422847) of concerten@kasteeldoornenburg.nl.

Nieuws vanuit De Tichel Haalderen

HAALDEREN - Maandag 2 mei bieden wij u graag een culturele avond aan. Er komt een toneelgroep een leuke klucht opvoeren. De entree is gratis, aan het einde van de avond wordt er een collecte gehouden. De avond start om 19.30 uur en duurt tot circa 21.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Misschien een leuke gelegenheid om na afloop nog een drankje te nuttigen en gezellig na praten en contacten te leggen. Als blijkt dat er voldoende belangstelling is kunnen we dit in de toekomst een vervolg gaan geven. U bent welkom.

Op 18 of 21 april komt een vervolgbijeenkomst over de leefbaarheid in Haalderen. Hiervoor zijn al enkele oriënterende gesprekken geweest en komt nu een vervolg. De Kleine Kernen Gelderland en Spectrum begeleiden dit traject. wethouder Helga Witjes is hiervoor de grote animator.

Bingp; Iedere 1ste en 3de woensdagavond is er om 20.00 uur een bingoavond. De eerst komende datums zijn: 6 april / 11 mei / 18 mei / 1 juni en 15 juni.

In het dorpshuis is een fysiotherapeut aanwezig op maandagmiddag en vrijdagmorgen. Behandelingen zijn volgens afspraak. Hoe makkelijk kan het zijn om zelfstandig de therapie te kunnen volgen zonder dat u voor evt. vervoer moet zorgen. U kunt het wandelend of met de fiets af bij uw vertrouwde therapeut.

Indien u nog ruimte zoekt voor vergaderen, repeteren, cursussen, lezingen, musiceren of welke activiteit dan ook, wij komen graag aan uw wensen tegemoet. Kijk dan eens op de website.

Voorlichtingsbijeenkomst over financiële veiligheid

BEMMEL - KBO Bemmel organiseert in samenwerking met Stichting Welzijn Lingewaard en Moviera een voorlichtingsbijeenkomst over financiële veiligheid. Op donderdag 7 april van 14.00-15.30 uur (inloop met koffie/thee vanaf 13.30 uur) in Participatiepunt, Stichting Welzijn Lingewaard, Cuperstraat 9 (voormalig schoolgebouw De Regenboog).

Steeds vaker worden we in Nederland geconfronteerd met situaties waarin senioren financieel niet correct worden behandeld. De mensen worden steeds ouder. Voor de meeste mensen geldt dat dit in goede de gezondheid gaat, zowel geestelijk als lichamelijk.

Wat nu eenmaal wel bij het ouder worden hoort, is dat mensen afhankelijker worden. En juist die afhankelijkheid, geestelijk en lichamelijk, maakt mensen kwetsbaar voor oplichting en financiële uitbuiting. In deze voorlichting krijgt u tips om zo lang mogelijk regie te houden op uw geldzaken en wat u kunt doen om uw financiën veilig te regelen. De bijeenkomst is toegankelijk voor alle senioren van de gemeenteLingewaard.

Statiegeldflessen inleveren voor deelname Han Verheijen aan Handbikebattle

GENDT - Op 16 juni vindt er in Oostenrijk de handbikebattle plaats. Deze wordt georganiseerd voor revalidanten van twaalf revalidatiecentra in Nederland. De deelnemers gaan de strijd aan met elkaar, zichzelf en de Kaunertalergletsjer.

"Dit jaar ben ik uitgekozen om mee te doen aan de HandbikeBattle in Oostenrijk. Ik doe mee met team 'MaartensMasters' van de Sint-Maartenskliniek. Ik ben een paar jaar geleden gestart met handbiken. Een handbike is een speciaal soort fiets waarvan de 'pedalen' worden voortbewogen door de armen. Het is een populaire sport onder mensen met een motorische beperking. Met een groep revalidanten van de Sint-Maartenskliniek train ik wekelijks.

Sinds negen jaar weet ik dat ik de spierziekte HSP heb. Deze afgelopen negen jaar waren voor zowel mijn gezin als mij, jaren met ups en downs. Zo heb ik helaas mijn werk als opticien/contactlensspecialist bij Ouwerling Optiek (te Elst) op moeten geven. Dit was geen gemakkelijk keuze, maar door mijn spierziekte heb ik geleerd om te denken in mogelijkheden: kijken naar wat ik wèl kan in plaats van te treuren om hetgeen ik niet meer kan.

U kunt zich voorstellen dat de nodige kosten zijn verbonden aan de deelname aan deze HandbikeBattle. Zo zijn er onder andere kosten voor een hotel, wat is aangepast voor mensen met een beperking, ook is er aangepast vervoer en materieel nodig, et cetera.. Daarom vraag ik uw hulp.

Wilt u mij helpen om mijn eigen grenzen te verleggen en mij een unieke levenservaring mee te geven?Iedere sponsoring, van klein tot groot is welkom!

Van 27 maart tot en met 16 april kunt u bij zowel Albert Heijn Bemmel als Gendt uw statiegeld bon doneren voor mijn deelname aan de Handbikebattle. Mijn dank is zeer groot!", aldus Han Verheijen (handbikebattlehan@hotmail.com).

OBK organiseert Bemmels driebandentoernooi

BEMMEL - Het Bemmels driebandentoernooi wordt alweer voor de zesde keer georganiseerd in cafébar De Roskam door een aantal biljartleden, en is alleen toegankelijk voor spelers uit Bemmel of voor mensen die in Bemmel bij een biljartclub spelen.

Ben je echter een hobbybiljarter en je woont in Bemmel ben je ook van harte welkom. Dit toernooi zal worden gehouden van 18 tot en met zondag 24 april op deze dag zal de finale gespeeld worden. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro, die geheel ten goede komt aan het prijzengeld. Aan het deelnemersveld zit een maximum van 48 personen,bij voldoende deelnemers starten wij op maandag 18 april,de eerste voorronde.

Bij deze nodigen wij alle geïnteresseerden uit om in deze week in cafébar De Roskam het toernooi bij te wonen. Opgeven om mee te doen kunt u via email Cf_huiskens@hotmail.com of 06 52481771.

Primeur, ook meisjes kunnen lid worden! Zondag open dag Gilden Huissen

HUISSEN - Een week na het paasvuur, 3 april, zetten de Huissense gilden hun deuren open voor iedereen! Zowel jong als minder jong zijn welkom om te komen kijken wat de gilden allemaal doen.

Dat is meer dan je misschien op het eerste gezicht zou zeggen. Het is niet alleen een keer door Huissen lopen, of het Paasvuur aansteken, en de stad verdedigen tijdens het Beleg en ontzet van Huissen. De gilden doen meer: vendelen, trommelen, kruisboogschieten en vele andere activiteiten.

Onze vendeliers geven regelmatig een mooie show weg en zijn regelmatig Gelders kampioen geworden. Onze tamboers laten Huissen horen dat de gilden eraan komen met hun bijzondere gildetrommen. Het is een kunst om deze trommen te kunnen bespelen.

Deze dag vindt plaats op 3 april. En dat is niet zomaar. Op die dag vieren de gildenbroeders altijd de oprichtingsdag van het Sint-Gangulphusgilde. Dat is het oudste gilden van Huissen en komt uit het jaar 1411!

Primeur

Zoals bekend kunnen alleen jongens en mannen lid worden van de gilden. Maar… daar komt nu verandering in, na bijna 500 jaar zetten we ook de deuren open voor meiden. Tijdens alle scholenbezoek zagen we dat de meiden vaak net zo goed als de jongens waren in het vendelen en het trommelen. Dus wil je meer zien en te weten komen over de gilden? Kom dan op 3 april naar het “Rijnstede”-gebouw in de Kardinaal de Jongstraat. Vanaf 14:00 uur verwachten we jullie. Voor meer informatie kijk ook eens op onze website GildenHuissen.nl, en neem dan ook zeker een kijkje op de jeugdpagina!

Turnsters GTV Zwieps in regiofinale

LINGEWAARD -Op zondag 20 maart was de derde en laatste plaatsingswedstrijd waarbij zeker vijf turnsters zich plaatsten voor de regiofinale van Gelderland Midden. Met vier medailles en heel veel andere goede prestaties was het voor GTV Zwieps een zeer geslaagde wedstrijddag.

In de eerste wedstrijd turnden Noor Roelofs en Rani Verhoeven in de categorie Instap D1. Dat zij succesvol waren bleek wel. Noor werd 1e op sprong en vloer en Rani werd 1e op brug en balk. Noor Roelofs veroverde de 1e plaats en Rani Verhoeven werd knap 2e. Bij de Pupil 1 D1 behaalde Pleun Reijmers na 4 toestellen de 2e plaats. Ande Hol en Louise Kruip veroverden de 4e en 5e plek. Noor, Ande en Pleun mogen zich opmaken voor de regiofinale.

In de 2e wedstrijd turnden Esmée Giesen, Beau Zwiebel en Fleur Heijmen in de categorie Jeugd 1 D. Fleur werd heel knap 2e en is ook zeker van een plaats in de regiofinale.

In de 3e wedstrijd was het de beurt aan Ilse van de Ven, Jolien Willemsen, Lux Kuenen, Minke Knipping en Romy Markestein. Zij komen uit in de Pupil 2 D1. Jolien werd met haar foutloze wedstrijd heel knap 4e. Ilse volgde op de voet met een 5e plaats en direct daarachter kwam Minke met een 6e plaats. Lux werd keurig 8e en Romy eindigde op een prima 12e plaats. Ilse mag zich gaan opmaken voor de regiofinales door de 2 bronzen medailles die zij behaalde bij de eerste 2 wedstrijden.

BNR-radio bij basisschool De Wieling in Haalderen

HAALDEREN - Zestig kinderen van basisschool De Wieling uit Haalderen wandelden voor drinkwatervoorzieningen in Burundi. Rotary Lingewaard organiseerde dit evenement voor de vierde keer met succes.

De kinderen toonden hiermee hun maatschappelijke betrokkenheid. Voor BNR-radio aanleiding om met het programma ‘Gangmakers’ de school te bezoeken en een discussie over dit onderwerp te houden. Thomas van Zijl ging hierover in gesprek met notaris François van Schaik, sales professional Christine Gietemans, accountant Gerald Willemsen en advocatenkantoordirecteur Els Koot.

Foto: Sandra Cools

Over de stelling: Vergroot MVO de kans op nieuwe business, waren de ondernemers het niet eens. Reacties als: "Wellicht als je het goed inzet." "Het zijn twee verschillende dingen: business binnenhalen en maatschappelijk verantwoord ondernemen." Van Schaik pleitte voor de term: 'Maatschappelijk betrokken ondernemen'. De deelnemers waren het erover eens: "Niet jezelf op de borst slaan, het hoort er gewoon bij." Dit radioprogramma is terug te luisteren via www.BNR.nl (programma Gangmakers).

Voor de kinderen was dit een bijzondere ervaring. Zij kregen de kans om in een echte radiostudio te staan met koptelefoon op en zo met elkaar te communiceren. Al met al, een geslaagd evenement.

Toneelvereniging Marjatta speelt eenakters

HUISSEN - Toneelvereniging Marjatta speelt op 9,10,15,16 en 17 april 2016, telkens om 20:00 uur drie eenakters in de zaal van café-biljart De Gouden Engel in Huissen.

Kaartjes à acht euro zijn verkrijgbaar aan de zaal (vanaf 1 uur voor aanvang voorstelling) of te bestellen via e-mail: info@marjatta.nl Voor informatie kan men bellen met Betsy Bouwmeister (06 4129 2915) of surf naar: www.marjatta.nl.

Ada - een absurdistisch blijspel (auteur door Ruud van Ling). Trees en Gerard zouden zo graag willen dat hun dochter Ada eindelijk een man vindt, want ze is inmiddels al 38... Opeens staat er een leuke jongeman aan de deur met een bos bloemen. Trees en Gerard halen alles uit de kast om deze vrijer te "strikken", maar of dit gaat lukken?

                                

Moorddadige Afdronk – humoristische thriller (auteur: Mischa Martini). Op het tuinfeest van Herman Ketel en zijn vrouw Emma wordt gevierd dat Tatjana, hun dochter, is verkozen tot Wijngaard-koningin en Elke, hun medewerkster tot sommelière van het jaar. Het zou geen thriller zijn als er niemand doodgaat, en dat gebeurt dus ook. De inspecteur ontdekt dat alle aanwezigen zo hun eigen motief hebben voor de moord, want dat is het!

Rooie oortjes – blijspel (auteur Patricia van Dijken). In Hotel Rooie Oortjes is het een vrolijke boel, waar de gasten nooit langer dan één nacht verblijven... Pinky zwaait er de scepter en zorgt ervoor dat de 'kamerbewoonsters' het niet té bont maken. Bertus Schippers en echtgenote Thea verschijnen in het hotel en denken een normaal hotel geboekte te hebben.

OV-Chipkaart gevonden

BEMMEL - Woensdag 24 maart rond 16.30 uur, is er in de Loostraat in Bemmel een persoonlijke OV-Chipkaart gevonden.

Voor meer info kunt u contact opnemen met 06 20537758.

Platform Doornenburg

DOORNENBURG - Platform Doornenburg heeft op woensdag 6 april om 20.00 uur in het Ontmoetingscentrum van Doornenburg de openbare vergadering! We beginnen met het Inloopspreekuur

Herhaalde oproep: Extra leden en vrijwilligers gevraagd! We hebben extra vrijwilligers nodig, onder andere voor de Werkgroep Communicatie en de Werkgroep Glasvezel in het buitengebied. In het bestuur komt ook de functie van secretaris vacant! Wie wil onze nieuwe secretaris worden?

Het werken in het Platform is zeer leerzaam en uitdagend! Naast de vertegenwoordiging van Doornenburg kun je ook wat bereiken! Je leert mensen kennen en de mogelijkheden van de Gemeente Lingewaard en de Provincie om iets te kunnen realiseren voor Doornenburg. Het vergroot ook je netwerk. Jongeren zijn ook heel welkom.

Laat weten, wat je graag wilt en waar wij mogelijk een bijdrage zouden kunnen leveren voor de buurt of het dorp. Voor meer informatie of wensen: zend dan een e-mail naar secretariaat@platformdoornenburg.nl, bel 06 10995095 of doe een brief in de Wensbus, die staat in het Ontmoetingscentrum!

Tweestroom-dames-3 vast op plaats drie

GENDT - Pegasus-DS9 speelde hun thuiswedstrijd tegen Tweestroom-DS3 in onze hal.

De eerste drie sets werden gemakkelijk gewonnen. In de vierde set was het team niet bij de les. Het werd een nipte set verlies (25-23). Gelukkig werd de wedstrijd wel gewonnen (1-3).

Isala'77-DS4 ontving Tweestroom-DS5 en won deze strijd (4-0). Tweestroom-DS4 speelde uit bij Isala'77-DS3 en won overtuigend (04) De mini-teams hebben hun laatste toernooi afgewerkt.

De allerkleintjes, spelend op nivo-2, zien we team-2 op vijfde stek staan. Team-1 vinden we op de 8ste plaats, op nivo-3 Op nivo-4 staat team-4 op achtste plaatst. Op nivo-5 zien we team-3 op de 2de stek, met de opmerking dat en een wedstrijd te goed heeft en maar 1 punt achter de koploper staat.

In een andere poule zien team-2 op de vijfde plaats. Op nivo-6 komen we team-1 op de derde stek tegen. De finalerondes staan gepland op maandag 16 mei (tweede pinksterdag) in de eigen hal Walburgen.

9 / 24

Column

Huilen

Brussel. Wat ben ik blij om in een saaie, truttig krimpdorp te wonen. In een gemeente waar een plattelandscollege met edelachtbare mevrouw de burgemeester, vier wethouders en gemeentesecretaris wekelijks met ceremoniële bezoeken zich vol enthousiasme 'onder het volk' begeeft. Truttigheid alom. Heerlijk, fijn om in een truttige plattelandsgemeente te wonen. Bij deze zin schieten me de kinderboeken en tv-serie van landloper Zwiebertje uit de jaren 60 door mijn hoofd. De edelachtbare heer de Burgemeester had huishoudster juffrouw Saartje in dienst. Veldwachter Bromsnor klepperde elke dag naar de burgemeesterskamer. Bromsnor heeft nooit van een kogelvrij vest of jihadistisch terrorisme gehoord. Enkel van Swiebertje die het bloed onder zijn nagels vandaan kon halen. Tijden veranderen. In mijn puberjaren kon je nog achterna worden gezeten door een dorpse diender van de gemeentepolitie. Tijden veranderen. Een paar terroristen weten door aanslagen Brussel tot wanhoop te brengen. Ik volg het nieuws vanuit mijn truttige dorp. Tijden veranderen. Mijn kleinkinderen zullen later in het maandblad van de Historische Kring moeten vernemen hoe opa vroeger gewoond heeft. In een saai dorp waar de politie een zeldzame bezienswaardigheid is. Waar AH zondags pas om 10.00 open is. Waar mensen op straat buurtfeesten houden. Tijden veranderen. Vorige week werd de 17 miljoenste inwoner van Nederland ingeschreven. Nederland is na Malta het dichts bevolkte land van Europa. En dat merk ik ook. Door groeistuipen knabbelen Arnhem en Nijmegen aan het saaie plattenland. Nijmegen heeft de A325 in Lent ingepalmd als stadsweg. Ressen krijgt het benauwd. De zwaarbevochte status van Beschermd Dorpsgezicht en hun woongenot lopen gevaar. De A325 zorgt voor geluidsoverlast. Ondanks dat raadsleden Pierre Cuijpers (D66) en Lianne Duiven (GroenLinks) geen enkele invloed hebben huilen ze theatraal mee met de 200 bezorgde inwoners van de Gallische nederzetting. En nu tart Nijmegen ze ook nog door in hun achtertuin 5 windmolens te plaatsen. Het fanatieke duurzaammeisje Lianne huilt nu van geluk. Ze omarmt elke windmolen. Ook bij Ressen?

Sjaak

11 / 24

12 / 24

13 / 24

Geniet van de Achterhoek én steun Ronald McDonald Huis Arnhem

ARNHEM - Zondag 3 april is er een bijzondere Autopuzzeltocht door de Achterhoek. Iedereen kan hieraan deelnemen. Een dag om samen met gezin, vrienden of collega's te genieten van een prachtige route door een mooie streek. Aan de hand van allerlei vragen ontdekken de deelnemende teams de Achterhoek. Ter afsluiting is er een prijsuitreiking en een dinerbuffet bij Reünie- en Congrescentrum Kumpulan – Landgoed Bronbeek in Arnhem.

De opbrengst van deze Autopuzzeltocht komt ten goede aan Ronald McDonald Huis Arnhem. Alleen dankzij vrijwilligers en (financiële) steun van iedereen die gezinnen met een kind met een ziekte of beperking een warm hart toedraagt, kan Ronald McDonald Huis Arnhem deze kinderen en ouders 365 dagen per jaar een gastvrij en warm (t)Huis blijven bieden. Meer informatie over deze autopuzzeltocht: www.ronaldmcdonaldhuisarnhem.nl.

Open eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - De komende weken zijn er weer open eetcafés in Lingewaard. Men kan terecht bij de volgende eetcafés om gezellig samen een vorkje te prikken:

Donderdag 31 maart - 17.30u – Dominicanenklooster, Stadsdam 1, Huissen

Dinsdag 5 april - 17.30u - Creatief centrum Hofstede, Hoefslag 28, Bemmel

Donderdag 7 april - 17.30u - Providentia, Dorpsstraat 5, Gendt

Voor vier euro kunnen inwoners uit Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten, kan zich telefonisch aanmelden op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via het SWL Meldpunt, telefoonnummer: 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal 24) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, kan men zich aanmelden voor de week er op. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl/ onder de verschillende ParticipatiePunten.

Bewoners Plakselaan Bemmel doen het zelf

Door een initiatief van bewoners is de Plakselaan over een paar jaar een statige eikenlaan. (foto Sjaak Veldkamp)

BEMMEL – Wethouder Theo Peren mocht het laatste plantgat, onderdeel van een jonge eikenlaan aan de Plakselaan in Bemmel, dichtgooien. Het meeste werk hadden de bewoners zelf gedaan. Een treffend voorbeeld van burgerinitiatief. Peren had daarom een geschenk meegenomen. Lingewaard trekt de eikenbeplanting door tot het woonwagenkamp.

Initiatiefnemer is Rik Weijs. Hij kwam hier 3,5 jaar geleden wonen en zag als tuin- en landschapsarchitect een rommelige straat. Verkeerde bomen, weinig samenhang tuinen met ongelijke afmetingen. Rik ging aan de bel bij alle 11 woningen om een gezamenlijk plan te maken. De gemeente reageerde enthousiast. Bewoners gingen aan de slag.

Er staan nu 40 eiken, beukenhagen en er is eenheid in de tuinbegrenzing. De ongelijke tuinen hebben geschiedenis, zo vertelt Weijs. Bewoners hebben vroeger beetje bij beetje gemeentegrond bij hun tuin getrokken. De gemeente Bemmel gedoogde het.

Om de structuur op orde te brengen zijn enkele notenbomen gerooid en 8 jongen geplant. Notenbomen stonden vroeger bij boerderijen omdat ze in de zomer vliegen en muggen op afstand hielden. De Plakselaan lag diep in het buitengebied. Peren heeft als kind gewoond. Samen met buurtbewoners mijmerde hij over de boerderijen, Gradje, Theetje en bekende ‘Plakse’ families .
Bert Bergsma woont er 30 jaar maar zegt dat hij nog steeds goed moet luisteren als een gezelschap in het dialect overgaat. Hij lacht. Wat ze met dit project samen hebben bereikt is een prachtige straat en saamhorigheid. En die is in de toekomst nodig, want ook het groenonderhoud is voor rekening van de huidige 'Plaksen’'.

Rondje Gendt met Henk Klaassen bij Historische Kring

Bakker Aarntzen in de Kommerdijk.

GENDT - Henk Klaassen houdt op maandag 4 april een presentatie bij de Historische Kring Gente. Hij gaat samen met het publiek een rondje door Gendt maken onder meer met foto’s en wetenswaardigheden. Samenstelling PowerPoint Mia Gerrits. Belangstellenden zijn welkom om 20.00 uur in Villa Ganita, Nijmeegsestraat 19 in Gendt. De toegang is gratis, voor de koffie/thee wordt een bijdrage van 0,50 gevraagd.

Henk Klaassen gaat in een presentatie een rondje door Gendt maken met beelden van mensen, huizen en boerderijen van vroeger en nu. Iedere keer komen oude foto’s en anekdotes van de persoon of plek voorbij. Start Villa Ganita, vandaar gaat het via Nijmeegsestraat naar de Kommerdijk. Van het Galgendaal naar de Waaldijk met het veerhuis van Gijs de Beijer naar de polder. Op weg naar de Zandberg zien we het rietveld van Spandau. De steenovenpijp van de fabriek toen nog fier overeind. Achtergrondverhalen van de vroegere steenfabricage en het harde werk bij de vroegere steenfabrieken komen aan bod. Vervolgens de Waal met de schokkervisser en de parlevinker. Uiteindelijk gaat het weer terug over de Waaldijk naar de Markt en De Klok. Na de pauze is de start weer bij Villa Ganita en gaat het de kant van Boerstal uit. De Dorpstraat waar ook hedendaagse fietsenmakers aan de beurt komen. De Hegsestraat en Flierensestraat met de bedoeling bij Kaatje Lensen de voeten te warmen. Via Angerensestraat en Munnikhofsestraat wordt de Vahali bereikt, waar voorbereidingen voor de Hulhuizense processie in volle gang zijn. Ook nu gaat het via de Waaldijk uiteindelijk weer terug naar Villa Ganita. Eind van het rondje.

Aspirant-vendeliers Gijsbrecht van Aemstel kampioen

DOORNENBURG - Tijdens het Gelders kampioenschap indoor vendelen zijn de aspirant-vendeliers van de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen kampioen geworden. Dit kampioenschap werd gehouden op zondag 20 maart in Gaanderen. De organisatie was in handen van schuttersgilde Sint-Martinus uit Gaanderen. Het evenement vond plaats in een sporthal en er deden 37 schutterijen en gilden mee.

De Doornenburgse aspirant-vendeliers behaalden de meeste punten in hun wedstrijdklasse. De aspirant vendeliers (Jordi Saat, Siem van Merwijk, Guus Kramer, Jop Janssen, Stijn Otters en Yari Vollenberg) zijn de jongste vendeliers binnen de Schutterij in de leeftijdsklasse 6-11 jaar. In november 2015 behaalden deze jongste vendeliers ook al een grote wisselbeker door de meeste punten behaald te hebben van alle schuttersconcoursen in het afgelopen jaar. Naast deze Gelderse 'outdoor' titel hebben de aspirant vendeliers op 20 maart ook de 'indoor'-titel bemachtigd.

Ook de andere vendelgroepen van Gijsbrecht van Aemstel keerden succesvol huiswaarts. De senior vendeliers behaalden in de hoogste wedstrijdklasse een eerste prijs en de jeugd vendelilers behaalden ook in de hoogste klasse een tweede prijs. Bij het acrobatisch vendelzwaaien voor junioren werd Sten Hendriks tweede van Gelderland. Bij hetzelfde onderdeel maar dan voor senioren werd Marcellino Kummeling tweede van Gelderland en Thom van 't Hullenaar werd tiende.

Meer informatie staat op de vernieuwde website www.schutterijdoornenburg.nl en via het Facebook- en Twitteraccount van de schutterij.

Internationaal E - toernooi bij SC Millingen

Foto: Hans Driessen

MILLINGEN - Zondag 5 juni wordt voor het derde jaar het SC Millingen Cup E-League/ Runners- up Cup-toernooi gehouden op sportpark De Hove in Millingen aan de Hoefseweg 21.

Er zal worden deelgenomen door veel jeugdteams van diverse gastverenigingen, ook uit Duitsland. Ook zal onze eigen vereniging SC Millingen vertegenwoordigd zijn op het voetbaltoernooi. Voor ruime parkeergelegenheid is gezorgd. Op de beide grote parkeerplaatsen aan de Hoefseweg kunnen de auto's geparkeerd worden.        

Het voetbaltoernooi
Om 9.30 uur zal het SC Millingen Cup E-League / Runners Up officieel geopend worden. Alle deelnemende teams zullen zich dan presenteren in hun clubkleuren. Om 10.00 uur zal de aftrap zijn van de poulewedstrijden. Na de poulewedstrijden en finalerondes volgt rond 15.00 uur de finale. Rond 16.00 uur is de prijsuitreiking.
Net als vorige jaren belooft het een geweldig mooi toernooi te gaan worden met veel en leuk voetbal. Voor meer informatie en/of opgave van een E-pupillenteam: Edwin Hermsen 06 30444809 of Marcel Celissen 06 20923291. De entree is gratis.

Tennisclinic T.C. Haalderen

HAALDEREN - Op zondag 20 maart werd een tennisclinic georganiseerd onder leiding van Marcel Evers.

Er deden in totaal 25 kinderen mee. Ze hebben genoten van verschillende sportieve activiteiten. Veel kinderen waren erg enthousiast en gaan volgende week deelnemen aan een gratis tennisles van Marcel. Aan het einde van de middag werden er meerdere prijsjes onder de kinderen verdeeld. Dit is mogelijk gemaakt door Sportvillage.

Rectificatie Smartlappenkoor

BEMMEL - Vorig week stond in deze krant de aankondiging van het optreden van het Smartlappenkoor. Daar is een foutje ingeslopen.

Het grootste koor van Lingewaard treedt circa veertien keer per jaar op in instellingen en op festivals. Ook organiseert het Smartlappenfestijn op eerste Pinksterdag in Hulhuizen en op de eerste zondag in juli het eigen festival in Bemmel. Vindt u zingen ook zo leuk, kom dan op een donderdagavond om 20.00 uur naar onze repetitie in zaal De Meiereij bij café De Roskam.

Voor het optreden in Liduina wordt een bijdrage gevraagd van 7,50. Dit is inclusief thee, koffie en een drankje. U bent welkom!

Stichting Kloppend Hart reanimatiepartner Hartstichting

BETUWE - In oktober 2015 vierde Stichting Kloppend Hart voor Lingewaard en Overbetuwe haar 10-jarig bestaan. De Stichting houdt zich bezig met het opleiden van vrijwilligers voor reanimatie en het gebruik van de AED en het (laten) plaatsen van AED's.

Het 10-jarig jubileum heeft veel moois gebracht. De stichting is namelijk benaderd door de Hartstichting om reanimatiepartner te worden. Op dinsdag 22 maart jongstleden is het convenant met de Hartstichting getekend, waardoor de stichting nu officieel partner is. Voor Stichting Kloppend Hart betekent dit dat zij toegang heeft tot het lesmateriaal van de Hartstichting en dat men zich via de site van de Hartstichting kan aanmelden voor een opleiding bij de stichting.

"Wij zijn blij met deze samenwerking", aldus de Hartstichting. "Samen doen we ons best om ervoor te zorgen dat meer mensen leren reanimeren, een AED leren bedienen en dat uiteindelijk minder mensen sterven aan een hartstilstand. Uit onderzoek weten we dat reanimatie en de inzet van een AED binnen zes minuten een grotere kans op overleving biedt."

Repair Cafés Lingewaard

LINEWAARD - In het Repair Café kan iedereen zijn of haar kapotte spullen laten nakijken door een team van handige vrijwilligers. Zij zijn bekwaam in het uitvoeren van kleine reparaties, maar geven daarnaast ook advies als een eenvoudige oplossing niet mogelijk is. En dit allemaal geheel gratis!

Het Repair Café is voornamelijk bedoeld voor het herstellen van klein tot middelgroot huishoudelijk materiaal zoals stofzuigers, koffiezetapparaten, broodroosters, lampjes en föhns maar daarnaast draaien onze vrijwilligers ook voor speelgoed en servies e.d. hun hand niet om.

Komende week is er weer een Repair Café in Lingewaard. U kunt er terecht voor reparaties en een gezellige bak koffie/thee: Zaterdag 2 april van 14.00 tot 16.00 uur in de Oude Raadzaal (Langekerkstraat 17) in Huissen.

De data van de andere kernen staan vinden op www.swlingewaard.nl onder de verschillende ParticipatiePunten. Heb je spullen die kapot zijn of niet goed meer werken, en vind je het zonde om ze zomaar weg te gooien, bedenk dan dat er nog een leuk en kosteloos alternatief in je eigen woonplaats is!

Nieuws van Bejaard maar Jong Haalderen

HAALDEREN – Stichting Bejaard maar Jong houdt op donderdag 7 april de jaarvergadering om 14.00 uur in dorpshuis De Tichel te Haalderen. Iedereen is uitgenodigd.

Op de agenda staat het jaarverslag 2015 en het financieel verslag over 2015. Voorzitter Ton Rikken is aftredend en niet herkiesbaar, bestuurslid Wim Rikken is aftredend en herkiesbaar. Tevens wordt tijdens de jaarvergadering tijd ingeruimd voor uitleg over het participatiepunt en leefbaarheid in kleine kernen. Deze uitleg wordt gegeven door Wil van den Hurk van SWL.

Bejaard maar Jong organiseert wekelijks activiteiten voor de 55 plussers in Haalderen, t.w. koersballen, kaarten, biljarten en jeu de boules op maandag, line-dance op dinsdagmorgen, gym, biljarten en soosmiddag op donderdag.

Jaarlijks organiseert Bejaard maar Jong een gezellige dag tijdens de Dag van de Ouderen en paas- en kerstviering met medewerking van zangkoorleden. Verder is er op de laatste woensdagochtend van de maand de koffiemorgen: onder het genot van een kopje koffie of thee kan men gezellig bijpraten van 10.00 tot 11.30 uur. Deze koffiemorgen staat open voor alle senioren van Haalderen.

Kom een keer kijken bij een van onze activiteiten in dorpshuis De Tichel. Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met bestuurslid Inie Pauwels: 06 12649252 (na 18.00 uur).

Victor van Gerven brons op Masters Bremen

LINGEWAARD - Bushi jongens meten zich internationaal op Masters Open Bremen. 19 Maart is Masters Bremen gehouden: een zwaar bezet internationaal judotoernooi voor wedstrijdjudoka’s. 450 Judoka’s onder 18 jaar namen deel uit 16 verschillende landen van Europa. Voor de judobond is de Masters Bremen een meetmoment is voor de judoka’s onder 18 jaar.

Koen Heg (-60 kg), wist zijn eerste en tweede partij te winnen. De derde partij verloor hij was tegen de Fransman Gomes. Ondertussen kon Daan Landman aantreden in de gewichtsklasse onder 50 kg. Hij had een zware loting. Na een goede start kon de Duister buitenom komen met een o-soto-gari. Einde partij en jammer genoeg ook einde toernooi. In de herkansing wist Koen Heg de partij naar zich toe te trekken door goed grondwerk. De volgende partij in de herkansing verloor Koen Heg zijn tweede partij. Koen kan terugkijken op een mooie negende plaatst.

Victor van Gerven (-46 kg) mocht in zijn eerste partij aantreden tegen de Fransman Beauvalet. Victor kreeg in de partij gelijk een yuko tegen. Victor ging met 3 ½ minuut actief en zeer aanvallend judo zijn tegenstander te lijf maar wist niet tot score te komen. In de herkansing won Victor overtuigend twee partijen op ippon door middel van een worp gevolgd door een houdgreep. In de partij om derde plaatst trof Victor een Tjech. In de reguliere tijd bleef het gelijk. Hoewel de tegenstander geen acties maakte kwam Victor meer en meer onder druk te staan. Uiteindelijk wist Victor van Gerven de winst, toch naar zich toe te trekken door een mooie ippon door middel van o-soto-gari. Victor behaalde hiermee het brons op de Masters Bremen.

Groene kerk

HUISSEN - Op 22 januari zijn wij als kerk overgestapt van Nuon, al jaren lang onze leverancier van gas en elektriciteit, naar Greenchoice. Een bewuste keuze die past bij onze doelstelling een Groene kerk te zijn. Het gas dat wij afnemen is bosgecompenseerd gas.

Het is inmiddels iedereen wel bekend dat wij als wij koken, douchen en de verwarming aanzetten aardgas verbranden. Daar komt CO2 bij vrij. Dat is niet goed voor de natuur en de atmosfeer. De uitstoot van ons gasverbruik wordt gecompenseerd door wereldwijd bos aan te planten en bestaande bossen te beschermen. Zoals u weet nemen bomen tijdens hun groei CO2 op uit de atmosfeer en dragen zo bij aan het tegengaan van klimaatverandering. De bosprojecten bevinden zich onder andere in: Indonesië, Peru, Tanzania, Uganda en Zimbabwe. Naast aanplant is bescherming tegen illegale houtkap een speerpunt in het bosbeheer.

Hoewel onze zonnepanelen uitstekend renderen is de aanwezige capaciteit onvoldoende om de het stroomverbruik volledig te dekken. De stroom, elektriciteit, die wij vanaf 22 januari gebruiken is volledig duurzaam opgewekt. Zeventig procent daarvan wordt in Nederland doormiddel van wind-, water, zon- en biomassa-installaties opgewekt. Door te kiezen voor duurzame energie in combinatie met het bewust en zorgvuldig omgaan met onze leefomgeving leveren wij als PKN Huissen, hoe bescheiden dan ook, een bijdrage aan het op verantwoorde wijze in stand houden onze prachtige en unieke blauwe planeet. Berend R. Smit, kerkrentmeester.

Kerkdienst zondag 3 april. Quasi modo geniti: Beloken Pasen / Barmhartigheidszondag. Aanvang 10.00 uur. Voorganger ds. Matthijs Glasstra.

Dansgarde De Kinkeltjes zoekt enthousiaste trainster/trainer

BEMMEL - De Minioren en Junioren De Kinkeltjes zijn een stel enthousiaste meiden en hebben elke week veel lol tijdens het trainen met als hoogtepunt natuurlijk de carnaval. Daarnaast nemen de dansgroepen ook deel aan een aantal toernooien. En zoeken voor onze dansgardes Minioren en Junioren zijn wij op zoek naar een vlotte, ervaren en enthousiaste trainster/trainer of die zelf gedanst heeft in een dansgarde.

Vind je het leuk om samen met kinderen te werken en zie je het als een uitdaging om op de dinsdagavond deze twee dansgroepen nieuwe garde- en showdansen aan te leren. Locatie: Scouting gebouw Bemmel. Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op met onze coördinator mevrouw Lobke Rikken, email: lrikken@hotmail.com. Verdere informatie staat op www.degeintrappers.nl.

In een Oogopslag

vrijdag 1 april 10.00 u. Kapel Gouden Appel, Eucharistieviering met Pastoor Peters 1e vrijdagviering

10.00 u. Sancta Maria, Eucharistieviering met Aalmoezenier Crolla 1e vrijdagviering

zaterdag 2 april
19.00 u. OLV van Zeven Smarten Haalderen, Eucharistieviering met Pastor Bulthuis en het Middenkoor InVoice

zondag 3 april
10.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Gemengd koor.

10.00 u. St. Bavo Angeren, WoCo-viering Koningschieten met Pastor van Cuijk en Schuttersgilde St. Bavo

woensdag 6 april
09.30 u. St. Bavo Angeren, Eucharistieviering met Pastoor Peters

woensdag 6 april
10.00 u. Ontmoetingscentrum Doornenburg, Ontmoetingsdag voor Gendt, Haalderen en Doornenburg met Pastor Kallen en het Herenkoor.

Bang om te vallen? Dan is de cursus 'Vallen Verleden Tijd' echt iets voor u!

HUISSEN - Medisch Centrum Loovelden organiseert in april deze vernieuwde cursus. Er is nog ruimte voor een aantal extra deelnemers.

Langer thuiswonen. Wij zien veel senioren in onze praktijk die graag thuis willen blijven wonen, maar zich steeds minder zeker voelen. "Erg jammer", zegt Marjolein Peeters van Oefentherapie Cesar Huissen. "Wanneer senioren bang worden om te vallen, komen ze vaak minder in beweging en blijven ze meer binnenshuis. Helaas zorgt dit voor achteruitgang van conditie, souplesse, spierkracht en evenwicht. Het langer zelfstandig thuiswonen wordt hierdoor juist bemoeilijkt. En dat is juist de wens."

Hindernisbaan

Om deze reden richten wij ons op het verminderen van valangst. In tien groepsbijeenkomsten leert de cursist situaties uit het dagelijks leven veiliger te maken. Dit wordt nagebootst in een hinderbaan. Er wordt in verschillende omstandigheden getraind zodat de grenzen goed worden (h-)erkend. "Denk hierbij aan schuine hellingen, losliggende stoeptegels en vloerkleden", vertelt Marjolein. "Hoe veilig loopt de cursist als hij/zij twee dingen tegelijkertijd doet? Hoe gaat het lopen in de schemering? Heel belangrijk allemaal om goed te oefenen. Net als de juiste techniek om jezelf te beschermen bij een val", aldus Marjolein.

Samen

Marjolein geeft de cursus samen met andere zorgverleners met affiniteit voor ouderzorg uit het Medisch Centrum. "Zo zal de apotheker, de diëtiste, de wijkverpleegkundige, de ergotherapeut en de podotherapeut langskomen om aanvullende informatie/tips te geven".

Bent u nieuwsgierig geworden? Kijk dan op www.medischcentrumloovelden.nl of bel 026 3258640.

Start tuinseizoen: korting op vlonderdelen bij Van Baal Herveld

HERVELD – De maand april is een mooie maand om in de tuin voorbereidingen te treffen, waar we het gehele buitenseizoen van kunnen gaan genieten. Misschien eens een veranda maken of nieuw terras aanleggen? Of een waterpartij in de tuin? Denk dan eens aan houten vloervlonders.

Houten vlonders hebben een natuurlijke maar toch strakke uitstraling en een lange levensduur. Bovendien zal een houten vloer minder heet worden bij warm weer, dan tuinbestrating. Hoveniers kiezen graag voor FSC hout en geïmpregneerd hout met een Komo-keurmerk. Dit is dan ook volop te vinden bij Van Baal. Zin om aan de slag te gaan? Kom dan vooral in april langs, want de gehele maand april geeft Van Baal iedere klant, 10 procent korting op geïmpregneerde vlonder delen! (300 cm of 400 cm x 145 mm x 28 mm ).

Van oudsher is de verkoop bij Van Baal vooral gericht op de particuliere consument, maar inmiddels weet menig zzp-er uit de hovenierssector ook al de weg te vinden naar Van Baal, want het assortiment in tuinhout is erg groot. Ook zzp-ers uit de bouwwereld kunnen bij Van Baal goed terecht voor al hun bouwmateriaal. (Informeer eens naar de speciale inkoopkorting voor zzp-ers)

Door de toegenomen drukte is onlangs het verkoopteam uitgebreid; Fred van Baal is het team komen versterken. Met zijn grote productkennis staat Fred iedere klant met raad en daad bij. Kom eens langs aan de Verbindingsweg nr. 10 in Herveld, en ontdek het uitgebreide assortiment. Iedere dag geopend van 08.00 tot 18.00 uur, op zaterdag tot 14.00 uur. www.vanbaal-herveld.nl; 0488 452231.

Tuinadviesdagen bij Boomkwekerij en Groencentrum De Batterijen

OCHTEN - Groencentrum De Batterijen organiseert op 1 en 2 april tuinadviesdagen. U kunt dan bij ons terecht voor een advies op maat voor u tuin en dat kan bestaan uit bijvoorbeeld hoe u uw borders in de tuin het beste kan inrichten of dat u de bemesting op de juiste manier toepast.

Daarvoor kunt u bij ons gratis een monster van uw grond laten nemen en welke voedingsstoffen u dan moet toedienen. Hiervoor is op zaterdag 2 april een DCM-specialist aanwezig. Deze houdt ook een lezing over biologische bestrijding in uw moes en/of siertuin. Ook kunt u met onze ontwerper om de tafel wat er allemaal mogelijk is om uw tuin helemaal naar uw zin te krijgen voor wat betreft de beplantingskeuze voor uw tuin of boomgaard. Wij kunnen u daar prima bij adviseren. Ook zijn er diverse bedrijven aanwezig die verwant zijn met producten die u in uw tuin verwerkt of kan gebruiken, zoals natuurlijke afscheidingen, tuinmeubelen, tuinmachines enzovoort. Wij hebben voor u een prachtige collectie bomen en planten staan in een uitstekende kwaliteit. Want het is nu nog een prima tijd om bomen, hagen, heesters, vaste planten enzovoort te planten.

Ook voor de kinderen is er een leuke attractie! Van harte welkom op onze tuinadviesdagen op 1 en 2 april! De fruit-en sierbomenspecialist uit Ochten!

Boomkwekerij en Groencentrum De Batterijen, Bonegraafseweg 68, Ochten; 0344 641271; info@batterijen.nl; www.batterijen.nl.

Afvallen, gezond leren eten en slank blijven bij EGA Afslankclub Dorien Vernooij

HAALDEREN - Wat is EGA en wie is Dorien Vernooij? Dorien Vernooij is cursusleidster van EGA afslankclub wat staat voor Eerste Goudse Afslankclub( bestaat al 35 jaar), het zou ook Eet Gewoon Alles kunnen betekenen want we eten normaal mee met de pot, we gebruiken in onze eetwijzer die je krijgt als je inschrijft de voedingsschijf 2016), je lichaam krijgt dus alles binnen wat je nodig hebt in de vorm van vitamine, eiwitten, mineralen dus alle voedingsstoffen.

We gebruiken dus bij EGA geen supplementen, geen shakes maar alleen maar gezonde dingen. De taak van Dorien is om de uitdaging met jullie aan te gaan naar een goed gewicht en een gezond lichaam. Elke week een leuk recept, goede informatie, weegmoment en iets te proeven hoe we kunnen eten!

De nieuwe schijf van 5 is bekend geworden op 21 maart en ik ben er trots op dat het programma van EGA precies de schijf van 5 is. Gezond eten, lekker eten en al je goede voedingsstoffen binnen krijgen door normaal met de pot mee te eten.

Ik leer jullie omgaan met de luxe van 2016 op een gezonde manier. Nieuwsgierig? Bel met Dorien (0481) 461413 of kijk op www.ega-dorienvernooij.nl. U mag ook altijd binnen lopen op een groep bij u in de buurt.

Lente bij De Zilverkamp

HUISSEN - Wij vieren ook de Lente en dit doen we door bijtjes te gaan knutselen.

Maak je liever een vlinder, dan mag dat natuurlijk ook! Wordt jij ook zo vrolijk van al die gezellige lente kleurtjes, gebruik deze dan voor het knutselen van jou insect. Zaterdag 2 april tussen 10.00 en 13.00 uur. Meer informatie staat op www.facebook.com/winkelcentrumdezilverkamp.

Opbrengst goede-doelendag Kinderopvang Zonnekinderen

Warming-up sponsorloop

LINGEWAARD - Het is alweer enige tijd geleden, maar in december organiseerde Kinderopvang Zonnekinderen haar tweede goede-doelendag. De opbrengst van de goede-doelendag kwam ten goede aan het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Samen met partners, sponsoren en ambassadeurs maken Kinderhulp zich sterk voor kinderen die in ons land in armoede opgroeien. Voor dit goede doel hebben kinderen in december actief deelgenomen aan de sponsorloop. Daarnaast verkochten de kinderen zelfontworpen producten in hun eigen webshop. Na lang wachten is het totaalbedrag bekend. Het uiteindelijke bedrag is: 606,40! Een mooi bedrag waar we trots op kunnen zijn.

"Bij kinderopvang Zonnekinderen hechten we veel waarde aan kunst & cultuur, sport, natuur & avontuur en multimedia. Voor meer informatie over onze activiteiten kijk op: www.zonnekinderen.nl of bekijk onze Facebook-pagina."

Presentatie E-car aan de Gendtse bevolking

GENDT - Eindelijk is het zover; dankzij de inspanningen en de hulp van vele mensen, organisaties, instellingen en bedrijven gaat de electrocar rijden in Gendt! Met dit project heeft Gendt laten zien waar ze groot in kan zijn en dat allemaal voor de oudere en minder mobiele mensen in Gendt.

Het geld voor de e-car is bij elkaar gefietst door Team Gendt Mobiel, een groep enthousiaste mannen en vrouwen uit Gendt, aangevuld met sponsoren, de gemeente Lingewaard en de stichting Steunfonds Gendt/Doornenburg. Vanaf maandag 11 april zal de electrocar dagelijks gaan rijden in Gendt, van 9.30 tot 17.30 uur. Mensen die vervoer nodig hebben kunnen bellen met de dienstdoende chauffeur om een afspraak te maken via telefoonnummer: 06 19192882. Het is fijn om dit een dag van te voren te doen. Mensen die gebruik maken van dit vervoer kunnen een vrijwillige bijdrage geven. Dit geld zal gebruikt worden voor onderhoud.

Tijdens de Zorgmarkt in Providentia op 10 april in aanwezigheid van de wethouder, zal rond 12.00 uur de e-car feestelijk binnen gereden worden. Hierna zal de overdracht van de e-car door het Team Gendt Mobiel aan het Participatiepunt Gendt plaatsvinden. Ook zullen de vrijwillige chauffeurs voorgesteld worden.

Vanaf 14.00 uur kunnen er proefritjes gemaakt worden. De eerste rit zal worden begeleid door de jeugdgroep van de schutterij. "Wees erbij en getuige van waar een klein dorp, met behulp van heel veel mensen, toe in staat is!"

Gratis juridisch advies bij Rechtswinkel OverBetuwe

BETUWE - Stichting Rechtswinkel OverBetuwe. Wij zijn een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor iedereen met een juridisch probleem. Onze Rechtswinkel bestaat uit rechtenstudenten allen afkomstig van de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Wat doen wij precies? De Rechtswinkel biedt gratis juridisch advies aan iedereen met een juridisch probleem. Het maakt niet uit welk juridisch vraagstuk dit betreft. Bij ons bent u altijd welkom. Waar en wanneer draaien wij spreekuren? In Elst zijn wij iedere eerste en derde donderdag van de maand van 18.30 tot 19.30 uur te vinden in ‘Onder de toren’, in Bemmel elke eerste maandag van de maand van 19.00 tot 20.00 uur in ‘De Kinkel’ en in Huissen elke eerste en derde woensdag van de maand van 19.00 tot 19.45 uur in ‘Sporthal De Brink’.

Tijdens deze spreekuren kunt u uw vragen aan ons voorleggen waarna wij twee weken de tijd nemen om een advies op te stellen. Waarom doen wij dit? Zoals hierboven beschreven bestaat de Rechtswinkel uit rechtenstudenten. Wij doen dit allen vrijwillig, omdat we op deze manier zoveel mogelijk mensen kunnen helpen. Wij kunnen namelijk onze kennis, opgedaan tijdens onze studie, toepassen in de praktijk. Wij zullen altijd ons uiterste best doen om u te voorzien van een professioneel gratis juridisch advies. Mocht u nog vragen hebben, dan verwijzen wij u naar www.rechtswinkel-overbetuwe.nl of naar onze Facebookpagina.

150.000 euro extra voor Theaterkerk in Bemmel

BEMMEL - Het is gelukt! Het MGZ fonds heeft de Theaterkerk Bemmel liefst 150.000 euro extra gegeven. Eerder al had het fonds 300.000 euro geschonken aan de Theaterkerk.

Het extra bedrag werd met een ludiek gebaar overhandigd aan het bestuur van de Theaterkerk. De Verdubbelaar stond er op de cheque. Het fonds MGZ had namelijk beloofd dat als er minimaal 150.000 euro geschonken zou worden vanuit de Bemmelse bevolking, het bedrag zou worden verdubbeld door het fonds. En dat is dus gelukt, want de teller staat inmiddels al op ruim 165.000 euro.

De actie Doe Mee loopt overigens nog door, want het bestuur van de Theaterkerk heeft besloten extra investeringen te doen in een duurzame energie-installatie. Dus giften blijven welkom. Kijk daarvoor op de website www.kerkbemmel.nl

Fleur Holleman op het podium van de Nederlandse kampioenschappen

foto: Fleur Holleman met Venery Dew Drop

HUISSEN - 19 maart waren in Ermelo de Nederlandse kampioenschappen pony springen

Voorafgaand hebben ze al de kring selectie's en de regiokampioenschappen gehad. Tijdens deze selectie's wisten Fleur Holleman uit Huissen en Kate Witjes uit Gendt, van de Waalruiters in Gendt zich te selecteren voor de Nederlandse kampioenschappen. Fleur Holleman deed dit met haar 11-jarige schimmel Venery dew drop in de klasse D-Z. Kate Witjes met de 7-jarige Papaoutai's World in de klasse M-D

Als eerste mocht Kate aan de start verschijnen. Na een spannende 1e manche mocht ze de barrage rijden en was ze foutloos! Een mooie 7e tijd uiteindelijk die haar een medaille opleverde.

Fleur reed een fraaie 1e manche en mocht dus de 2e manche rijden. Ook in deze manche bleek de 12-jarige amazone opgewassen te zijn tegen de veelal oudere deelnemers. In een spannende barrage wist Fleur een 3de tijd neer te zetten. Dit leverde haar de bronzen medaille op.

Optreden koor Cantilene in wooncentrum Sancta Maria

Foto: Cantilene

HUISSEN - Op dinsdag 5 april om 19.00 uur geeft het koor Cantilene een concert in de recreatiezaal van Wooncentrum Sancta Maria in Huissen. Adres: Helmichstraat 22.

Cantilene is een gemengd koor. Het koor is opgericht in 1979 en staat onder leiding van de enthousiaste dirigent Gerard Rutjes. De naam van het koor is destijds gekozen vanwege de mooie betekenis. Cantilene betekent namelijk: lievelijk gezongen lied. Het bleek al direct een gouden greep te zijn. Cantilene zong regelmatig op kooravonden, tijdens kerstvieringen en kreeg in de loop der jaren zo haar regionale bekendheid.

De leden van het koor komen niet alleen uit Haalderen, maar ook uit Angeren, Bemmel, Berg en Dal, Doornenburg, Gendt, Gennep, Huissen, Nijmegen en Ooij.

Ook worden er regelmatig optredens verzorgd in de verzorgingshuizen, tijdens kerkdiensten in diverse ziekenhuizen en begeleidt het koor elk jaar de bedevaart naar Kevelaer. Kortom, het is een vereniging waar het goed zingen is! Entree voor deze voorstelling inclusief koffie, thee en een consumptie: 7,50.

Koningswedstrijd De Karper

BEMMEL - Op zondag 20 maart werd weer de eerste koningswedstrijd van hengelsportvereniging De Karper gehouden. Er deden 13 deelnemers mee die allen weer een gooi doen naar het koningsschap.

Het was deze zondag koud en met veel miezerregen was het niet lekker aan het water. Toch werd er op sommige kribben goed gevangen en nadat de vis werd gewogen was dit de uitslag van vandaag:

Bovenkant: 1 menno albouts 11.200 gram

2 jurgen evers 10.300 gram

3 wim verhoeven 6.190 gram

4 mart sweers 5.600 gram

5 marcel willemsen 2.800 gram

6 jan derksen 0 gram

7 luuk dennissen 0 gram

Onderkant: 1 bert v vorsselen 31.400 gram

2 tonnie de haas 6.970 gram

3 john boshoven 4.750 gram

4 teuni peters 1.500 gram

5 michon plones 0 gram

6 andre sanders 0 gram

Angerse Oldtimer Club presenteert zich op Lentekriebels

ANGEREN - Op 3 april tijdens de Lentekriebels wordt het buitenseizoen 2016 van de Angerse Oldtimer Club geopend met een korte rit. De deelnemers verzamelen zich rond 10.30 uur bij waar eerder Mengvoederfabriek Bolder gevestigd was aan de Lodderhoeksestraat.

Rond 11.00 vertrekken de deelnemers voor de rit. Het is de bedoeling dat de deelnemers zich om 12.00 uur opstellen aan de Molenstaat tussen de afrit bij de kerken en de Zahnstraat. We staan voor ons clubhuis Herberg De Ploeg. Tijdens de tentoonstelling van de oldtimers kunt u ze bewonderen en vragen stellen aan de bezitters. Bent u in bezit van een oldtimer en geen lid, kunt u zich aanmelden bij Johan Kuster: 026 3250315 of 06 13189274.

U kunt zich ook aanmelden via info@angerseoldtimerclub.nl. Wij als Angerse Oldtimer Club zouden u graag te woord willen staan. We hebben ook nog een kleine kwis met prijzen. Dit is te vinden op de kruising Molenstraat -Zahnstraat bij onze kar.

TheetsBluesBand in De Tichel van Haalderen

HAALDEREN - Terug van even weggeweest... ze staan er weer.. in een iets andere bezetting, speelt TheetsBluesBand uit de Gemeente Lingewaard, nummers van The Cream, Livi n Blues, Robben Ford, en ZZ Top.

De band bestaat uit: Frans Bergen, die naast z"n fantastisch basgeluid, ook de akoestische gitaar bespeelt, en de tweede stem voor z'n rekening neemt. Harm Megens, "n geroutineerde drummer, met veel podium ervaring. De gebroeders Bonel, Ed Bonel als slag/solo gitarist, een echte Jazz, en Blues muzikant. Evenals Ron Bonel, die op onnavolgbare wijze de toetsen bespeelt. Last but not least: Blueszanger, in hart en nieren, Theo Hendriks (alias Theet) die naast vele covers ook een eigen nummer in Betuws dialect zal vertolken.

Deze mannen, gaan er zaterdag 16 april, vanaf 21.00 uur, in het Dorpshuis De Tichel in Haalderen een heftige bluesavond van maken. Bent u verhinderd, dan krijgt u een herkansing Zondag 24 april om 16.00 uur in De Sprok aan de Waaldijk, tussen Bemmel en Nijmegen.

Van Kerk naar Theater aan de Markt (9)

BEMMEL - Het Werkvolk. Cor Princen is mijn naam en ik ben in 1954 geboren in Dennenburg, vlakbij Ravenstein. In 1978 trouwde ik met Willy uit Huissen, sinds '88 wonen wij met dochter en zoon in Bemmel. Mijn vrouw is vrijwilliger in de 'Lingehof'. Iets doen voor mensen levert meer energie op dan regulier werken. Ons motto: Je kunt beter iemand helpen, dan door iemand geholpen moeten worden.

"Vanaf 1983 werk ik in het middelbaar beroepsonderwijs als docent, een geweldige uitdaging: de maatschappij verandert snel, evenals de techniek en de organisatie binnen de branche. Door het mogen maken van de opleiding werkvoorbereider werktuigkundige installaties heb ik mijn visie kunnen uitdragen. Studenten werken dan op het nivo van de werkelijke praktijk, dat is noodzakelijk in het beroepsonderwijs. Ook op examineren heb ik mijn visie mogen uitdragen, dat is mijn mooiste opdracht geweest in het beroepsonderwijs.

In het Brabantse heb ik jaren gevoetbald en als scheidsrechter mogen acteren. In Bemmel ben ik gaan hardlopen en via de BOD-de-Sprinters heb ik de regio leren kennen. Eind '98 heb ik mijn duikbrevet mogen behalen bij 'Gaviiformes' in Elst, vooraf nog even wel mijn zwemdiploma's gehaald, vervolgens als duikinstructeur mooi de halve wereld onderwater gezien.

Onze zoon en zijn vriendin zijn actief bij Alarmfase-3: de brug naar de (theater)kerk. Wat ik hier meemaak is echt uniek, iedereen is enthousiast en wil er het beste van maken. Een parochie bestaat uit een groep mensen die achter iets staan. Nu zijn er een aantal mensen die de kerk weer laten zijn wat het moet zijn: iets door en voor de mensen in Bemmel.

Ja, dit is het waar ik mij de komende jaren voor in wil gaan zetten. Wat het wordt is nog niet duidelijk, wie weet wel iets bij TOP."

22 / 24

Hiep hiep hoeraaa
Luuk 4 jaar!
Gefeliciteerd toppertje
Veel plezier op de basisschool
Xxx papa mama en Tessa

Noud Disveld
Zwemdiploma A gehaald!
WoW te gek kanjer
GEFELICITEERD van
Onno, Annemieke, Maaike,
Opa Geert, Oma Jacqueline

vanaf 25 maart heeft ook deze Vliem abraham gezien.
liefs van ons

100 jaar voetbalgeschiedenis in en om Bemmel

BEMMEL - Sportclub Bemmel vierde op 9 januari op grootse wijze de aftrap van het 70-jarig bestaan van de club. Onder auspiciën van de Betuwse auteur Michel Bongers is na vijf jaar speuren en verzamelen een uniek boek samengesteld met de titel 'Van Tavenu tot Sportclub Bemmel' waarin 100 jaar voetbalgeschiedenis in en om Bemmel is beschreven.

Op vrijdag 3 juni zal de presentatie van het boek plaatsvinden aan genodigden en overige geïnteresseerden. Op dat moment wordt ook bekendgemaakt wie tot Speler en Clubicoon van de Eeuw zijn verkozen. Verder heeft een commissie van vijf langjarige leden met grote verdienste voor de Sportclub het ideale "elftal van de eeuw" samengesteld.

Op zaterdag 4 juni zal voorafgaand aan de jaarlijkse zeskamp, de officiële boekpresentatie ten overstaan van de hele club plaatsvinden. Daarna kan iedereen die het boek vooraf heeft besteld ook gelijk de trotse bezitter worden van dit unieke jubileumboek.

Het boek, dat 20 euro kost bij voorintekening, zal een waar collectors item worden, een luxe uitgave: full color en met een hardcover en beslaat totaal 260 pagina's, met daarin opgenomen een kleine 500 foto's uit het rijke verleden, maar ook van alle huidige elftallen! Voor eenieder die Sportclub Bemmel een warm hart toe draagt zal het een feest van herkenning zijn.

Voorintekenen kan door het inschrijfformulier dat huis aan huis is bezorgd in heel Bemmel in te leveren bij één van de inleverpunten (Sportvillage, Coop, Jumbo, voetbalkantine) of via de website van Sportclub Bemmel. Het jubileumboek wordt in een beperkte oplage gedrukt. Door middel van voorintekening bent u in ieder geval verzekerd van een boek.

Loewe Reference UHD: breathtaking sound

HUISSEN - Luxe is beleving, luxe is comfort, luxe is genieten. Daarvoor ontwikkelde Loewe voor u zijn gloednieuwe en uiterst prestigieuze lijn: Loewe Reference UHD. Het absolute neusje van de zalm. Want u, u verdient alleen het beste. Wij beloven het u: zowel het design, beeld als geluid overtreffen uw wildste dromen. Zoek niet verder, u hebt uw luxeversie van een thuisbioscoop gevonden.

Designed for Life – De Reference UHD kreeg een exclusief, puristisch design, vervaardigd uit materialen van topkwaliteit. Het aluminium frame, het glazen anti-reflecterende contrastfilterscherm, het luidsprekerrooster van hoogwaardige akoestische stof en de daarmee gepaard gaande ongeëvenaarde afwerkingsgraad – 360º rond – maken vande Loewe Reference UHD een echt tijdloos meesterstuk dat een centraal plaatsje in de woonkamer meer dan waard is. Geproduceerd met de hoogst mogelijke precisie en vakmanschap – natuurlijk in Duitsland.

Glashelder Beeld – Het hoogwaardig contrastfilterscherm in echt glas en de krachtige400 Hz witte direct LED-achtergrondverlichting zorgen voor een overweldigende Home Cinema-ervaring. De sublieme responstijd zorgt voor haarscherpe beelden. Een perfecte contrastratio verzorgt de helderheid. Geniet van perfect nauwkeurige, natuurlijke en levensechte beelden dankzij de Ultra High Definition technologie. Zelfs Full-HD content ziet er dankzij de geavanceerde 'super scaling'-technologie beter uit. Voor 3D liefhebbers is er nog meer goed nieuws, de nieuwe Reference lijn beschikt over 3D-technologie. Geniet van beelden met levendige, frisse kleuren die de werkelijkheid weerspiegelen.

Perfect Geluid – De geïntegreerde soundbar zorgt voor een indrukwekkende, authentieke en natuurlijke geluidservaring. Met acht luidsprekers worden zelfs de moeilijkste geluiden geproduceerd met de hoogste precisie. Dankzij de gesofisticeerde, hoog innovatieve speaker-technologieën worden er ongeëvenaarde geluidsprestaties gehaald, ondankszijn heel slanke lijnen. Het hoogwaardige naar voren gerichte stereogeluidconcept levert een muzikaal vermogen van 2 x 60 watt op basis van het basreflexprincipe. Geniet van een uitstekend virtueel 3D geluid zonder dat u daarvoor extra externe luidsprekers nodig heeft – het handelsmerk van Loewe.

Janssen Elektro, Helmichstraat 17 Huissen; 026 3251616.

Vandyck terug in Arnhem bij Beddenspecialist Topslapen

ARNHEM – In het begin van dit jaar zijn Ton en Charlotte Pouwels tot de conclusie gekomen dat er geen speciaalzaak meer is op het gebied van Bed en Bad textiel. Na het wegvallen van diverse grote zaken zoals recent de V&D en de Bijenkorf gaan Ton en Charlotte de nieuwe uitdaging aan en openen zij op donderdag 14 april aanstaande de deuren van de Vandyck Experience Store. Deze winkel is een onderdeel van Beddenspecialist Topslapen. U kunt hier terecht voor een compleet en uitgebreid assortiment in bed en bad textiel.


Het assortiment bestaat onder andere uit: handdoeken, badjassen, dekbedovertrekken, hoeslakens dekbedden, kussens, en nog veel meer. Vanaf vrijdag 15 april bent u allemaal welkom in de nieuwe Vandyck Experience Store en kunt u zich laten inspireren door de prachtige collecties van Vandyck. Iedereen die een bezoek brengt aan de Vandyck Experience Store in de week van de opening ontvangt bij aankoop van een product naar keuze een leuke attentie.

Naast collecties van bekende merken ontwikkelde Ton ook eigen producten zoals de Anti-Nekpijn Pillow en het Slaapmaatje (een kussenrol die ervoor zorgt dat u in de juiste slaaphouding blijft liggen) die hij ook landelijk via zijn webshop www.slaapwinkel.nl verkoopt.

U wordt bij Beddenspecialist Topslapen Arnhem en bij de Vandyck Experience Store vakkundig geholpen door Ton, Mirjam, Alexandra en Charlotte op het gebied van goed slapen.

Beddenspecialist Topslapen; Nieuwstraat 4; Arnhem; 026 4422777; www.beddenspeicalist.nl/topslapen; topslapen@beddenspecialist.nl.

Top laminaat tegen opruimprijzen bij Van Baal blijkt goede actie

HERVELD – Door uitlopende kleuren en motieven heeft Van Baal laminaat flinke kortingen. Deze lopen zelf op tot vijftig procent met gratis (Protecta) ondervloer en plakplinten!

Zo wordt er ruimte gemaakt voor de nieuwe 2016 collectie. Op voorraad dus direct mee te nemen. De actie loopt nog tot en met zaterdag 16 april. Dus kom snel kijken want op is op. Wij zijn gevestigd aan de Verbindingsweg 10 in Herveld; 0488 452231 of 452931; www.vanbaal-laminaat.nl.

Knippen voor twaalf euro bij Hair & Nails in Huissen

HUISSEN - Een nieuwe en verfrissende kapsalon 'Hair & Nails' die altijd volop in beweging is. Hair & Nails, is gevestigd Helmichstraat 2 in Huissen, een kapsalon waarbij wij service en kwaliteit op het hoogste niveau bieden.

Onze visie is om iedere klant de aandacht te geven die hij/zij verdient. Jong en oud, vrouw en man kunnen hier terecht voor de nieuwste trends. Voor ieder wat wils. Uw wens staat voorop, wij luisteren en samen met het persoonlijke advies zorgen wij voor een goed kapsel. De openingsactie is nog geldig. Heren kunnen voor slechts 12,- euro een knipbeurt krijgen. Met of zonder afspraak.

Hair en Nails, Helmichstraat 2 in Huissen; 026 3257785,