GN Lingewaard

17 juni 2020

GN Lingewaard 17 juni 2020


RKHVV Vr1 promoveert naar 2e klasse

Teamfoto RKHVV vr1. (foto: RHHVV)

HUISSEN - Na lang zwoegen en zweten, eindelijk het telefoontje van de KNVB. Er is groot feest in Huissen bij de Blauwen, de dames klimmen hogerop!


RKHVV vrouwen 1, koploper afgelopen seizoen in de derde klasse heeft haar papieren promotie binnen. De wens om te promoveren was al sinds vorig seizoen actief, toen werd promotie op een haar na gemist door een vroegtijdige uitschakeling in de nacompetitie. Dit seizoen was alles anders.

Met twee periodes op zak en zes punten los van de naaste achtervolgers en tel daarbij liefst 58 gescoorde doelpunten en slechts 14 (!) tegentreffers op, was het verzoek om te promoveren meer dan terecht. Het honoreren door de KNVB van dit verzoek is dan ook zeer zeker verdiend.

Het levert het team van trainer Jacques Kleingeld de gewenste promotie op en voor RKHVV is het, nadat drie jaar geleden het terugtrekken uit de topklasse van het voormalige regionale voetbalbolwerk, een mooie stap naar een hogere klasse op.

RKHVV Vr1 draaide een prima seizoen en speelde voor de prijzen zoals ze dat noemen. Sterker nog; de dames lagen op kampioenskoers. De vroegtijdig afgebroken competitie was voor de dames dan ook een hard gelag. Daags na de bekendmaking van de KNVB dat er dit seizoen geen promoties en degradaties zouden zijn had de competitieleider van de KNVB al een verzoek binnen om tóch te kunnen promoveren.

De selectie is grotendeels in tact gebleven. Met een aantal nieuwe speelsters is de selectie behoorlijk op peil gebracht. Ze staan te popelen om aan de nieuwe uitdaging te beginnen.

Plan van aanpak Klappenburg in Bemmel kan uitgevoerd worden

BEMMEL - Er is nieuws voor de bewoners van De Klappenburg in Bemmel. Liefst 86 procent van de bewoners heeft deze maand ingestemd met de nieuwbouw- en renovatieplannen voor de wijk. Waardwonen en de Bewonerscommissie zijn blij dat de plannen nu uitgevoerd kunnen worden.


Waardwonen en de bewoners hebben de afgelopen jaren samen met de bewoners gewerkt aan een gedragen plan. Hanke Struik (directeur-bestuurder Waardwonen): “Samen hebben we onderzocht wat de beste toekomst voor de woningen is; renovatie of nieuwbouw. We hebben projecten bezocht en workshops gedaan, gepraat, getekend, verbeeld. Wat willen we? Hoe kan dat eruit zien? In totaal betreft het straks 42 woningen die worden gesloopt of opgeknapt.”

Op basis van een peiling onder bewoners in het voorjaar van 2019 heeft Waardwonen scenario’s uitgewerkt waar de meeste bewoners tevreden over waren. Uiteindelijk zijn de plannen verdeeld in twee verschillende plangebieden. Liny Mutsaers (voorzitter Bewonerscommissie): “Waardwonen mocht de plannen pas uitvoeren als minimaal 70 procent van de bewoners hiervoor goedkeuring zou geven. Dat akkoord is er nu. We zijn blij voor alle bewoners dat er nu een duidelijk perspectief is voor hun woonsituatie.”


Planning
Hanke: “Als alles volgens planning verloopt, starten we in maart 2021 met de renovatie van de betreffende woningen. En in het najaar van 2021 starten we met de sloop. Voor die tijd gaan met alle bewoners persoonlijk in gesprek over wat de renovatie of sloop voor hen betekent.”

Lotus Vulgaris

DOORNENBURG - Zondag 21 juni houdt hengelsportvereniging Lotus Vulgaris na lange tijd weer een viswedstrijd houden.


De wedstrijd zal een oefenkarakter hebben. Men kan zich opgeven bij loswal van de steenfabriek vanaf 6.45 uur. Er is een protocol samengesteld die te lezen is op de website en ter plaatse aanwezig is. De hierna volgende wedstrijd is op 12 juli.

Vaderdag, ook voor vaders die hun kind hebben verloren

REGIO - Zondag 21 juni is het vaderdag. Een beladen dag voor vaders die hun kind hebben verloren. Een dag vol herinneringen, mooie en verdrietige. Verdriet kan een eenzaam gevoel zijn. Niemand kan het van je overnemen.Maar iemand kan er wel voor je zijn… wil er voor je zijn. Deze persoon, deze vriend of vriendin (dit kan dus ook een familielid zijn) die zich jouw verdriet aantrekt, leeft met je mee. Vriendschap is kostbaar; vriendschap is mooi. Vrienden om je heen, die er gewoon zijn als je ze nodig hebt. Misschien zelfs zonder woorden, maar wel met een soort arm om je heen. Armen, die je zullen opvangen.

Het belang van vriendschap wil stichting Make a Memory op vaderdag benadrukken met het veelzeggende lied. 'You ‘ve got a Friend' van Carole King. Net als voor moederdag heeft Make a Memory zanger/gitarist Marcel Luntungan gevraagd dit mooie lied te zingen op deze bijzondere dag voor de vaders.


"Wij zijn blij dat Marcel dit opnieuw wil doen, want we weten dat hij het belang van vriendschap op de juiste manier weet over te brengen. Via Facebook en via de websites van Make a Memory en Troost zal op zondag 21 juni dit optreden te zien en te beluisteren zijn. Wij hopen dat alle vaders (en moeders) wiens kind is overleden zullen voelen dat er op deze speciale dag ook aan hen wordt gedacht."

Meer informatie staat op: www.makeamemory.nl, www.troost.nl en www.marsmelody.nl.

Lotus Vulgaris


DOORNENBURG - Zondag 21 juni houdt hengelsportvereniging Lotus Vulgaris na lange tijd weer een viswedstrijd houden.


De wedstrijd zal een oefenkarakter hebben. Men kan zich opgeven bij loswal van de steenfabriek vanaf 6.45 uur. Er is een protocol samengesteld die te lezen is op de website en ter plaatse aanwezig is. De hierna volgende wedstrijd is op 12 juli.

Laat vader ‘t lekker bekijken

Foto: Foto van Eimeren

HUISSEN - Onder het motto 'Laat vader ‘t lekker bekijken' heeft Foto Van Eimeren in Huissen het assortiment verrekijkers uitgebreid.


We fietsen even door park Lingezegen of een rondje over de dijken en kunnen veel dingen bekijken. Met een verrekijker kan je de kleine details goed zien en wordt een tochtje nog interessanter. Je weet niet wat je allemaal kan zien langs de weg. Ook voor de kleine vogelaars hebben we een kijker. Een lichte kijker met een makkelijke grip voor de kleine handen en toch met een redelijke vergroting zodat ook zij alles goed kunnen bekijken.

Een verrekijker kan geheel zonder risico aangeschaft worden. "Met onze gratis upgrade garantie kunt u de kijker uitproberen. Wilt u binnen twee weken na de aanschaf overstappen naar een andere kijker, dan nemen we de eerste kijker tegen de aanschafprijs weer in. Zo bent u verzekert dat uw aankoop geen miskoop is. Vraag wel even naar de voorwaarden in de winkel om teleurstellingen te voorkomen."

"Speciaal voor vaderdag hebben we voor pappa en ook de kleine kijker een leuke verrekijker staan. Kom snel kijken! We hebben al een verrekijker vanaf 16,95 euro. We zien uw graag in de winkel."

Foto Van Eimeren, Langestraat 8, Huissen; www.fotovaneimeren.nl.

Oude bekende nieuwe instructeur Sint-Sebastianus

GENDT - Nadat het bestuur van de Gendtse vereniging in februari besloot afscheid te nemen van dirigent Rob Gerritsen, is Rudy Böhmer met ingang van 1 mei de nieuwe muzikaal leider.


Böhmer, woonachtig in Velp, is in de wereld van show & marchingbands een zeer gewaardeerd en bekend persoon. Zo stond hij eerder voor bekende korpsen in de omgeving, maar ook elders in Nederland. Daarnaast maakt hij deel uit van jurycommissies bij kampioenschappen waaronder het beroemde Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Het WMC, dat eenmaal in de vier jaar georganiseerd wordt in Kerkrade, geldt als het feitelijke WK voor muzikanten. en laat dat nu net een van de speerpunten zijn van het schuttersgilde uit Gendt om tijdens de eerstvolgende editie in 2022 deel te nemen.


Om de kwaliteiten van de muzikanten nog verder te ontwikkelen, had het bestuur de uitdaging om een top-dirigent te vinden. Toch was de link naar Rudy Böhmer snel gelegd door de kennis en ervaringen uit het verleden. Ook het arbeidsverleden van de nieuwe instructeur heeft meegespeeld om met hem in zee te gaan. Als voormalig beroepsmilitair, past hij goed bij de Gendtse vereniging die alom bekend staat als Traditioneel Militair Korps. Zelf ziet Böhmer zijn terugkeer naar de Gendtse vereniging ook als een nieuwe uitdaging.


Afgelopen week stond Böhmer voor het eerst voor het korps tijdens een eerste, hernieuwde, kennismaking. De komende tijd zal hij de vereniging opnieuw leren kennen en wordt hij betrokken bij de muzikale plannen die de vereniging momenteel heeft. Hiermee vult hij het muzikale instructieteam, bestaande uit eigen leden en slagwerk instructeur Ed van Kommer goed aan. De vereniging kijkt uit naar een goede samenwerking met een mooie toekomst in het vooruitzicht. Het bestuur heet Rudy Böhmer van harte welkom en wenst hem alle succes toe!

Fleur wint internetdammen

Damtalent Fleur online. (foto: Kim Veldhoen)

HUISSEN - Dammen leent zich uitstekend om online te beoefenen. Aangezien er in deze tijd geen fysieke clubavonden worden gehouden, zijn de jeugdspelers van Damvereniging VBI actief op het internet.Tijdens de drukbezochte wekelijkse Huissense sneldamavonden voert felle strijd om de podiumplekken de boventoon. Een klasse apart is de fanatieke Fleur Kruysmulder: vrijwel elk toernooi wint zij met groot vertoon van macht.

Het dertienjarige talent had zich ook ingeschreven voor de simultaan van Nicole de Vries. Deze voormalig Europees jeugdkampioene sneldammen nam het in deze wedstrijd op tegen dertien jeugdspelers. Met ragfijn positiespel en krachtzetten in het eindspel wist Fleur haar partij te winnen. Een formidabele prestatie!

Een volgend aansprekend succes boekte Fleur in de simultaanwedstrijd van oud-wereldkampioen pupillen Emre Hageman. Ze bewees haar goede vorm en groeiend spelinzicht met een uitstekend gelijkspel. Fleur speelde zich al eerder landelijk in de picture en volgt sindsdien een intensief trainingsprogramma. We gaan nog veel van haar horen!

Harry en Marianne Daamen 50 jaar in liefde getrouwd!

Marianne en Harry Daamen in hun eigen tuin in Rhenen. (foto: Edwin)

RHENEN/BEMMEL - Op 19 juni zijn Harry Daamen en Marianne Daamen-van Huet 50 jaar getrouwd. Er stond een mooi feest gepland met familie en vrienden. Waar het leven en de liefde gevierd zou worden.


Samen zijn en veel dansen, want daar houden Harry en Marianne van. Helaas kan het feest niet doorgaan op de manier waarop ze het graag willen vieren, vanwege de Corona maatregelen. Toch laat hun gezin deze dag natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. De hele dag zal in het teken staan van dit bijzondere jubileum, maar dan met een aangepast programma. Een mooi bericht in de krant hoort hier ook bij.

Harry komt oorspronkelijk uit Leuth en Marianne uit Bemmel, samen hebben ze vele jaren met veel plezier en liefde in Milligen aan de Rijn gewoond. Een energiek stel met een drukke baan, actief in het vereningsleven en geregeld te zien bij de vele festiviteiten. Na de geboorte van hun vijfde klein kind zijn ze hun kinderen achterna gegaan en hebben ze zich gevestigd in Rhenen. In korte tijd zijn zij ook daar helemaal geworteld.

Ze genieten van het prachtige uitzicht van de nederrijn en fietsen en wandelen wat af in de prachtige omgeving. Ze zijn actief als vrijwilliger bij onder andere volleybal vereniging Excelicior, helpen hun kinderen en kleinkinderen waar ze kunnen en slaan feestjes zelden af. "Met dit bericht willen wij jullie laten weten hoe ontzettend trots we op jullie zijn en hoeveel we van jullie houden. We wensen jullie nog heel veel gelukkige, gezonde jaren in liefde met elkaar en met ons. Van harte gefeliciteerd!", namens Edwin, Janneke, Mare, Loreen, Arjen, Maartje, Vince, Senne en Deef.

Teruggave entreegelden Harmovision Songfestival Angeren

ANGEREN - Eind april had in het Dorpshuis in Angeren het themaconcert van de Harmonie uit Angeren zullen plaatsvinden. Menigeen had daarvoor al entreekaartjes gekocht.

Nadat bekend werd dat de corona-epidemie het onmogelijk maakte om dit concert te laten doorgaan, is door de vereniging bekend gemaakt dat deze entreekaarten zouden kunnen worden ingewisseld tegen het aankoopbedrag, zodra het Dorpshuis weer open zou zijn. Dat laatste is nu het geval, maar onder geheel andere voorwaarden dan destijds was te voorzien. Voorwaarden die ertoe leiden dat het bedienend personeel van het dorpshuis niet kan worden belast met deze taak.

Daarom is ervoor gekozen om het inwisselen niet in het dorpshuis, maar ten huize van de heer P. Tijssen te laten plaatsvinden. Deze entreekaarten zijn nadrukkelijk niet bedoeld, noch geschikt om op basis daarvan een toekomstig, volgend (thema)concert van de harmonie te gaan bezoeken. De heer Tijssen woont aan Grundel 6 in Angeren. Om te voorkomen dat u hem niet thuis treft, is het aan te bevelen om voorafgaan aan een bezoek telefonisch contact met hem te zoeken. Zijn nummer is 06 44768112.

Koffiemomentje bij Sasa

Koffie bij de Sasa. (foto: Henk van Gelder)

ANGEREN - Nu het coronavirus ons iets met rust laat mogen we weer meer ondernemen. We kunnen vaker naar buiten en ook andere mensen ontmoeten. Het blijft wel heel belangrijk dat we afstand houden. De 1,5m is erg belangrijk.


Het dorpshuis is vanaf 1 juni open en op kleine schaal kan er weer iets georganiseerd worden. Ook Sasa maakt gebruik van de mogelijkheden en wil op maandag 22 juni een koffiemomentje houden. Een gelegenheid om bij te praten en elkaar weer in het echt te ontmoeten. Als u daar bij wil zijn, moet u zich van tevoren aanmelden. Dat kan telefonisch bij de voorzitter Corry Wijlhuizen via 026 3252338 of 06 15503182. Lukt dat niet dan kan het ook nog bij de deur van het dorpshuis.

Er mogen maximaal 25 personen toegelaten worden in het dorpshuis op maandag 22 juni van 10.00 - 12.00 uur. De koffie krijgt de bezoeker van Sasa.

Teruggave entreegelden Harmovision Songfestival Angeren

ANGEREN - Eind april had in het Dorpshuis in Angeren het themaconcert van de Harmonie uit Angeren zullen plaatsvinden. Menigeen had daarvoor al entreekaartjes gekocht.


Nadat bekend werd dat de corona-epidemie het onmogelijk maakte om dit concert te laten doorgaan, is door de vereniging bekend gemaakt dat deze entreekaarten zouden kunnen worden ingewisseld tegen het aankoopbedrag, zodra het Dorpshuis weer open zou zijn. Dat laatste is nu het geval, maar onder geheel andere voorwaarden dan destijds was te voorzien. Voorwaarden die ertoe leiden dat het bedienend personeel van het dorpshuis niet kan worden belast met deze taak.

Daarom is ervoor gekozen om het inwisselen niet in het dorpshuis, maar ten huize van de heer P. Tijssen te laten plaatsvinden. Deze entreekaarten zijn nadrukkelijk niet bedoeld, noch geschikt om op basis daarvan een toekomstig, volgend (thema)concert van de harmonie te gaan bezoeken. De heer Tijssen woont aan Grundel 6 in Angeren. Om te voorkomen dat u hem niet thuis treft, is het aan te bevelen om voorafgaan aan een bezoek telefonisch contact met hem te zoeken. Zijn nummer is 06 44768112.

Kledingruil Lingewaard sluit deuren

LINGEWAARD - De coronacrisis heeft gevolgen voor een iedereen. We moeten allemaal rekening houden met nieuwe omgangsvormen. We schudden geen handen meer, we houden minimaal 1,5 meter afstand en we werken nog steeds indien mogelijk thuis.


Gelukkig zijn er inmiddels ook wat versoepelingen en proberen we de draad weer op te pakken waar dat mogelijk is. Zo heeft Stichting Welzijn Lingewaard samen met de samenwerkingspartners in het pand aan de Cuperstraat gekeken hoe er dienstverlening plaats kan vinden, zonder dat dit de gezondheid van medewerkers, vrijwilligers en bezoekers in gevaar brengt.

Voorlopig kunnen bezoekers alleen op afspraak het pand betreden. Vanzelfsprekend alleen als zij geen coronaverschijnselen hebben. Dit wordt van tevoren gecheckt door de medewerker aan de telefoon en indien nodig wordt de afspraak afgezegd. De inloop richting de weggeefkast en ruilboekenkast is gesloten en dit zal zo blijven. Helaas hebben we ook besloten dat de kledingruilwinkel op deze locatie niet meer open zal gaan. Dit omdat de toegang tot de ruimte niet groot genoeg is om 1,5 meter afstand te kunnen garanderen.


Doorstart?

"Het betekent niet dat we de Kledingruil Lingewaard helemaal gaan opheffen. Wij willen de komende tijd samen met de vrijwilligers en ondernemers in Lingewaard een plan maken hoe Kledingruil Lingewaard een doorstart kan maken, bijvoorbeeld op een andere locatie. Wij staan open voor suggesties en gaan graag met jullie in gesprek hierover."

Nieuwe buisklokken en muziekstandaards voor Sint-Caecilia Gendt

Buisklokken. (foto: Sint-Caecilia)

GENDT - Harmonie Sint-Caecilia Gendt heeft nieuwe buisklokken en muziekstandaards aan kunnen kopen.


De aankoop is mede mogelijk gemaakt door donaties van het Vlinderfonds Lingewaard, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Rabobankfonds van Rabobank Maas en Waal/Oost Betuwe en Steunstichting Gendt-Doornenburg.
De buisklokken en muziekstandaards zullen gebruikt worden door het harmonieorkest, de A-slagwerkgroep en de B-Slagwerkgroep van de Gendtse harmonie. "We willen de fondsen natuurlijk heel hartelijk bedanken voor hun bijdrage; zonder deze financiële hulp hadden we nooit tot de aankoop over kunnen gaan."

Coronavirus zorgt voor creativiteit1e halve triathlon van Huissen

6 juni 2020, 9.00 uur bij de start van 'De halve van Huissen'. (foto: H. Neijenhuis)

HUISSEN - Met alle maatregelen rondom het coronavirus kunnen er geen sportwedstrijden worden georganiseerd. Begrijpelijk vindt ook Wouter Neijenhuis. Maar het is dan wel lastig om focus te houden. Natuurlijk blijf je volop trainen. En als je liefhebber bent van de triathlonsport train je op het zwemmen, het fietsen én het hardlopen. Maar je wilt meer dan alleen trainen. Bij voorkeur wil je weten waartoe trainen in een wedstrijd leidt...


En dus bedacht hij een parcours in en rondom zijn woonplaats Huissen. Het Zwanenbad voor het zwemonderdeel. De dijken van Lingewaard, Arnhem en het snelfietspad zijn prima voor een fietsparcours en het lopen kan perfect in en rondom het Zeegbos.

Om dit niet helemaal alleen te doen, stelde hij zijn broer Robert voor om ook mee te doen en hiermee was de eerste halve triathlon 'De halve van Huissen' een feit. Geen evenement, geen officiële wedstrijd, maar wel 2 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km hardlopen. En zo gingen zij op zaterdag 6 juni om 9.00 uur van start. Tijdens het zwemmen was er een klein regenbuitje, maar daarna werd het voor de rest van de dag droog. De wissel na het fietsen en met drie loopronden was daar ook de verzorgingspost.

Alles is vlekkeloos verlopen en zo kon in de loop van de middag het klassement worden opgemaakt. Winnaar was Wouter met een tijd van 5 uur en 34 minuten. Goede tweede was Robert in een tijd van 6 uur en 37 minuten. Hiermee was de eerste 'De halve van Huissen' een feit. Of er een vervolg komt? Waarschijnlijk wel, maar wanneer, hoe en met hoeveel deelnemers is nog onduidelijk.

Online auditie voor plekje in de cast van Kleine Kees

HUISSEN - Ook Kindertheater Kleine Kees uit Huissen is hard getroffen door het coronavirus. In 2020 zouden zij met Belle en het beest hun vijftiende voorstelling spelen. Decor bijna klaar, kleding bijna klaar en bijna klaar met repeteren. Helaas hebben ze moeten besluiten de voorstellingen te verplaatsen naar de meivakantie van 2021.


Wegens omstandigheden zijn er binnen de cast van Belle en het beest twee plekken vrijgekomen. Daarom organiseert Kindertheater Kleine Kees online audities.

Ben jij tussen de 8 en 14 jaar? Hou je van zingen, dansen en toneelspelen. Dan is dit je kans! Meld je vóór 13 juni aan via info@kleine-kees.nl, dan ontvang je een e-mail met de auditie opdracht. En wie weet sta jij in mei 2021 wel te shinen op het podium van Theater Kees!

Bril gevonden

ANGEREN - Op 12 juni is er een bril op sterkte gevonden aan de Viswei in Angeren.


Merk Iyoko-Iinyaké. Voor verdere info kunt U contact opnemen met Hét Gemeente Nieuws:
telefoon: 0481 464770 of email: gemeentenieuws@starterspers.nl.

9 / 20

10 / 20

Boek Vleugellam vol levenskracht

Filmmaker van Alst interviewt Bongers. (foto: Jan Castelein) Jan Castelein

BETUWE - 75 jaar vrijheid in tijden van corona nopen tot nadenken.Wat is vrijheid en wat versta je daaronder? Toen Michel Bongers begon met zijn boek 'Vleugellam' leek de verlammende werking van het virus nog ver weg. Toch raakt het boek de actualiteit van het leven en de geschiedenis ineen.


De geplande presentatie van het boek in de Theaterkerk is verschoven naar voorlopig oktober. Vooruitlopend daarop heeft het Exoduscomité samen met Michel besloten om het boek in de verkoop aan te bieden. Het prachtige boek met veel fotomateriaal uit de regio ligt in de boekwinkels.

De vraag naar het boek van deze bekende schrijver is groot. Peter Faber en een docente van het OBC spelen een hoofdrol in hetgeen in de regio in WO II is gebeurd. Het is beslist geen klassiek geschiedenisboek.Veeleer zijn de feiten aaneengevlochten tot een aantrekkelijk realistisch verhaal.

In het kader van Gelderland Herdenkt en 75 jaar vrijheid is het boek in ieder huis een aanwinst. Een kennismaking met de regio en een herkenning voor degenen die hier al jaren wonen. Herkenbaar, persoonlijk en een bron van informatie.


In dit kader werd ook Michel geïnterviewd in de ronde door de WOII omgeving. De film verschijnt eind juni. Het boek is er nu; dus nog vóór vaderdag. Over de diverse activiteiten wordt een ieder op de hoogte gehouden.

Machtig mooie muziekfilm in Theater De KiK

Muziekfilm over Beatles.

ELST - Sinds begin juni draaien we weer, zoals vanouds, films in Theater De KiK. Elke donderdag (middag en avond) en op vrijdagavond kun je bij ons naar de film.


In de theaterzaal zijn ruime zitplekken met tafeltjes ingericht zodat je je drankje mee de zaal in kan nemen.

De film 'After the Wedding' had in de eerste week al veel aanloop. De bezoekers van de film waren zeer positief over de ontvangst in de foyer en de creatieve manier waarop er met de 1,5 meter eisen omgegaan is. Ook waren de filmfans opgelucht dat ze eindelijk weer naar de film konden. Gelukkig is de gezellige sfeer in de foyer en de zaal behouden gebleven, was de reactie van een gast.

Afgelopen donderdag en vrijdag schitterde Antonio Banderas in het melancholische en mysterieuze ‘Dolor y gloria’. De acteur speelt vol overgave een gepijnigde filmmaker die terugblikt op zijn armoedige jeugd en zijn glorieuze carrière.


Muziekfilm over Engelse band

Komende week een vrolijke film, we vertonen een komische muziekfilm over een worstelende muzikant die als enige de teksten van de bekendste Engelse popband schijnt te kennen. Een echte aanrader dus! Voor meer informatie en kaartjes: https://theaterdekik.nl/de-kik-filmclub..

Je kunt gratis lid worden van de filmclub, daarmee ontvang je wekelijks ons aanbod van films en kan je kaartjes reserveren.

Online genieten van de Exoduswandeltocht

Elwin van Alst neemt Jan Castelein op bij de Linge. (foto: Martien van Hemmen)

BETUWE- Op zaterdag 27 juni zal een lustrum bijzonder aandacht geven aan de tiende Exoduswandeltocht. Vanwege de beperkingen is een 'normale' versie van het evenement niet aan de orde. Maar de beperking geeft ook weer mogelijkheden. Om die reden zijn een weekend lang opnames gemaakt bij liefst negen clusters van WO II-markeringen in de Over-Betuwe.


Virtueel laten we kijkers genieten van een film die 27 juni te zien zal zijn. Het voorwoord wordt gesproken door de heer Fred de Graaf. Hij is als het ware gezicht van herdenken Nederland. Vervolgens geven negen gidsen uitleg bij het bij hen behorende WO II-thema. Muziek, foto's en figuranten worden door filmmaker Elwin van Alst ingevoegd om het tot één geheel te maken.

Bezoekers van de thuis te bekijken film maken op een unieke manier kennis met het gebied van de Exoduswandeltocht. "We vertrouwen er op dat het kijkers er toe zal aanzetten om vanaf volgend jaar acte de présence te geven bij de wandeltocht. Tevens is het een visitekaartje voor onze omgeving. Men maakt kennis met dijken, het water en de natuur. Daar middenin ontwaart men dan de vertelsels bij de monumenten en markeringen, veelal te lezen op informatiepanelen."

Liefst vijf luisterplekken van de Liberation Route Europe maken het mogelijk het verhaal van de plek te beluisteren. De foto geeft een impressie van de opnames. In dit geval bij het Verzoeningspaneel langs de Linge. Andere plekken zijn onder andere kasteel Doornenburg, Kapel en Shermantank op De Heuvel, De Vleugel en De Klok. Opnames met een drone zijn ook onderdeel van alles. Meer staat op www.exodushuissen.nl.

Zonder zingen de kerk in en uit?

HUISSEN - Ach, bij die vele Ccorona-maatregelen is dit er maar een heel kleintje: in kerken mag voorlopig niet gezongen worden. Er zijn ergere kwalen en grotere problemen. Maar ook kleine kwaaltjes kunnen pijn doen. Zonder zingen kun je niet goed vieren, niet goed leven.


Hoe wordt een groep individuele mensen een gemeenschap: door samen te zingen. Opeens worden we meer dan een optelsom van aparte stemmetje, we zingen een lied uit één mond. Al die losse stukjes in een kerkdienst: eerst zingend worden wij tot een gemeenschap gevormd. Fijn dat God op die lofzang mag tronen, voor ons mensen is het niet minder inspirerend.

Afgelopen zondag lieten we in de viering twee liederen horen. 'There is a Change to come' van Sam Cooke, het lied van de burgerrechtenbeweging in Amerika. Een lied dat nog steeds mensen samenbrengt in een levend protest tegen al het onrecht dat mensen uit elkaar drijft. 'You’ll never walk alone', een musical-fragment dat in 1963 door een Liverpools bandje opnieuw gaat klinken. En op alle straathoeken, pubs, voetbalwedstrijden, begrafenissen en huwelijken, al die momenten van grote vreugde en diep verdriet verbindt het zingen van dit lied mensen tot een hechte gemeenschap. Houd vol, blijf (zachtjes) zingen !

Protestantse Gemeente Huissen, zondag 21 juni 2020, 10 uur, viering via kerkomroep. Voorganger ds. Dick Kruyt, emeritus.

Parochie H. Maria Magdalena

Wij mogen weer open! Vanaf 1 juli zullen de vieringen in de kerken van de H. Maria Magdalenaparochie worden hervat. Houd de website www.rkparochiemariamagdalena.nl in de gaten voor de meest recente informatie.


Op dit moment zijn mensen op de meeste kerklocaties hard bezig om een gebruiksplan voor de kerk te maken. Belangrijkste doel is dat we de veiligheid en geborgenheid van het samenzijn in de kerk waarborgen. Dit betekent o.a. dat mensen anderhalve meter afstand zullen moeten houden. Daarom staan voortaan vrijwilligers aan de deuren om dat in goede banen te leiden en zitplaatsen toe te wijzen. Gezinnen en koppels mogen bij elkaar zitten. Hoe de Communie wordt uitgereikt zal per parochie kunnen verschillen, in ieder geval met inachtneming van de maatregelen. De maatregelen omtrent het zingen zorgen er ook voor dat de koren voorlopig nog niet aan bod kunnen komen. Wel zal de viering met orgel, piano of ander instrument worden opgeluisterd en kunnen enkele cantores zingen. Meezingen, wat vele jaren in de vieringen wordt gepromoot, is niet langer toegestaan. Ondanks alles hebben wij er alle vertrouwen in dat met veel goodwill en begrip over en weer het mogelijk moet zijn veilig en op een prettige manier de draad weer te kunnen oppakken vanaf 1 juli.


Oproep:

Om te kunnen vieren op zaterdagavond en zondagmorgen zijn veel vitale en jonge mensen nodig die de kerk gereed maken, de bezoekers begeleiden en op hun gemak stellen. Zonder gastheren en gastvrouwen kan de viering niet plaatsvinden. U kunt zich aanmelden bij het secretariaat.

Zondag 21 juni: Liturgie van de 12e zondag in de tijd door het jaar.

Lezingen: Jer. 20, 10-13, Rom.5, 12-15, Mt. 10, 26-33

"Weest niet bang!", zegt Jezus tegen zijn leerlingen. Het zijn maar drie woorden maar zo ontzettend belangrijk en hoopgevend. Wees niet bang en ga door! Ik ben met u! Jezus laat ons niet alleen omdat wij kostbaar voor Hem zijn. Daarom laat Hij ons niet alleen: ieder van ons is kostbaar en Hij vergezelt ons. Dat is toch ons geloof. Dat is toch onze kracht om niet op te geven maar verder te gaan.

Eucharistieviering zondag om 10.00 uur vanuit de St. Werenfriduskerk Elst te volgen via: www.kerkomroep.nl, www.facebook.com/stwerenfridus en Omroep Lingewaard TV (KPN kanaal 1478 / Ziggo kanaal 36). Zang wordt verzorgd door enkele koorzangers van de H. Maria Geboortekerk in Lent.

Toch nog dweilmuziek tijdens afgelaste Bemmelse Dweildag

Dweilorkest De Dreumels brengt een serenade aan de bewoners van het verzorgingshuis in Bemmel. (foto: Bemmelse Dweildag) Bemmelse Dweildag

BEMMEL - Helaas ging afgelopen zondag de Bemmelse Dweildag niet door als gevolg van het coronavirus. Het was een vreemde gewaarwording om het dorp van Bemmel op de tweede zondag van juni leeg en verlaten aan te treffen. Wie goed luisterde heeft toch nog dweilmuziek kunnen horen.


Dweilorkest De Dreumels uit Bemmel brachten namelijk een serenade aan de bewoners van het verzorgingshuis. Vanaf het balkon konden de bewoners genieten van bekende muziek als Het Dorp van Wim Sonneveld en de Amsterdamse Grachten. Er werd enthousiast meegezongen en hier en daar zelfs een dansje gewaagd.

Het bestuur van de Bemmelse Dweildag was aanwezig om de bewoners een groot krentenbrood in de vorm van een muzieksleutel te overhandigen en de heerlijke Bemmelse Dweilkoekjes. Met dank aan Bakkerij Engelen.

Naast het bezoek aan het verzorgingshuis werd er nog meer aandacht besteed aan de Dweildag. Zo gaf de bevolking van dweilhoofdstad Bemmel massaal gehoor aan de oproep om de dweildagvlag uit te hangen. Zo kleurde het dorp toch nog geel/blauw! Op Omroep Lingewaard was een speciale uitzending gewijd aan de Bemmelse Dweildag, er was een dweilquiz, een kleurplatenactie en op social media kwamen vele foto's en filmpjes voorbij. Zo is de Bemmelse Dweildag toch niet onopgemerkt voorbij gegaan. "Wij willen iedereen bedanken die hieraan heeft bijgedragen. Op naar de 34e Bemmelse Dweildag op zondag 13 juni 2021 in goede gezondheid. We maken er dan een dubbel zo groot feest van!"

Zonnebloemafdeling Bemmel, Ressen en Haalderen

LINGEWAARD - De coronacrisis treft ons hard. "Juist wij als Zonnebloemafdeling kunnen nu minder doen. We proberen wel op allerlei manieren het contact te houden met onze bezoekadressen, gasten en vrijwilligers door middel van kaartjes, planten, chocolade, infobrieven en heel veel telefoongesprekken. Maar we missen jullie en de gezelligheid wel."


"Hopelijk wordt er snel een vaccin ontwikkeld en kunnen we weer samenzijn, maar voor het zover is blijven we andere wegen zoeken om het contact met jullie te blijven houden. Wij geven niet op. U toch ook niet.
Onze jaarlijkse lotenverkoop langs de deuren gaat dit jaar niet door. We verkopen deze nu digitaal en ik wil ze van harte aanbevelen. Voor 2,00 euroheb je al een lot en steun je voor 1,50 euro onze afdeling. Voer deze link in op de adresbalk van je internetbrowser en je bent rechtstreeks op onze site. https://www.zonnebloem.nl/loten/p/afdelingbemmel-haalderen-ressen. Hartelijk dank voor jullie steun. Blijf gezond en blijf naar elkaar omkijken. Ik wens jullie allen een mooie gezonde zomer", aldus voorzitter Cora Sluiter.

Ook uw bericht in de krant?

OVERBETUWE - Wilt u iets onder de aandacht brengen in uw eigen regio? Dat kan! Stuur uw bericht in via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.


Klik bovenaan eerst op de regio waarover uw bericht gaat. Alleen voor die regio stuurt u het in. Als u uw bericht ook graag in andere regio's geplaatst wilt hebben, kunt u dit aangeven bij 'Opmerkingen'. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws insturen'. Een poster of flyer hoeft u niet bij te voegen, want die wordt niet geplaatst. Een (rechtenvrije) foto uiteraard wel. Vragen? Bel: 0481-464770

Meester Ben Wubkes gaat met pensioen

LINGEWAARD - Na 30 jaar werkzaam te zijn geweest als directeur van SBO De Vlinderboom gaat Ben Wubkes vanaf 10 juli genieten van zijn pensioen. Ben nodigt een ieder uit voor zijn afscheidsreceptie op donderdag 9 juli tussen 16.00-18.00 uur.


"Om iedereen de gelegenheid te geven om met Ben zijn afscheid te vieren willen we graag weten of u aanwezig zult zijn, zodat de receptie volgens de corona richtlijnen kan plaatsvinden. U kunt tot 1 juli via de mail: Benwmetpensioen@gmail.com aangeven of u komt. Na 1 juli krijgt u van ons een mail met daarop het tijdstip waarop u welkom bent, dat is van 16.00-17.00 uur of van 17.00-18.00 uur."

Eska Bemmel hervat repetities

Hervatting repetitie Eska Bemmel. (foto: B. Braam)

BEMMEL - De lampen waren uit, het Eskadome op slot en de leden oefenden thuis. Wekenlang waren er geen verenigingsactiviteiten mogelijk, als gevolg van het coronavirus.


Nu de maatregelen door de overheid langzaam versoepeld worden, betekend het dat Eska ook haar repetities weer mag hervatten. De Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) heeft een protocol opgesteld voor amateurmuziekverenigingen, dat is goedgekeurd door het ministerie van Economische Zaken. Hierin staan de richtlijnen beschreven, waaraan verenigingen zich dienen te houden.


Op maandag 8 juni heeft de eerste repetitie plaatsgevonden. De slagwerkers hebben, met in acht nemen van de beschreven richtlijnen, het spits afgebeten in het Eskadome. Waarna op dinsdag 9 juni een exercitieles volgde voor het hele korps.


Het was fijn om weer gezamenlijk onze hobby uit te mogen oefenen. De komende weken zullen weer in het teken staan van de muziek.

Bemmelse kunstenaarsin Persingen

Koe in de Bemmelse waard. (foto: Leon Swinkels)

BEMMEL/PERSINGEN - Vier kunstenaars met Bemmelse roots, zagen onlangs hun geplande expositie door de corona-lockdown ten onder gaan. Maar zie; ook het Kerkje van Persingen is weer van het slot en de vier zullen daar in het weekend van 4 en 5 juli hun werken ten toon gaan stellen.


Jacqueline van Swelm maakt politiek pamflettistische acryl-schilderijen waarin ze met name de Midden-Oostensituatie op niet mis te verstane wijze verbeeldt. Rezie Hendriks is een duivelskunstenaar die zich zowel in twee- als driedimensionale uitingen thuis voelt. Wat zij exposeert blijft tot het laatste moment een verrassing. Zij beheerst een veelheid aan beeldende technieken waarmee ze de kijker een steelse blik in haar complexe binnenwereld gunt.

Leon Swinkels brengt portretten en daarnaast een ode aan het ons omringende rivierenlandschap in aquarel. Frank Timmermans vent onverminderd zijn sombere mens- en wereldbeeld uit met vaak wat ongemakkelijke, unheimische schilderijen. Voor het eerst vertoont hij nu ook fotopolymeer etsen, waarin zijn beeldtaal en thematiek zich eveneens makkelijk laten herkennen.

Het Kerkje van Persingen is voor deze expositie op 4 en 5 juli geopend van 11.00-17.00. Toegang is gratis. "Met de dan heersende coronamaatregelen wordt natuurlijk rekening gehouden, maar laat dat u niet weerhouden om er eens uit te wandelen of fietsen; er is ruimte genoeg!"

Niet op vakantie naar buitenland? Haal de wereld in huis!Eva uit België zoekt gastgezin

Student Eva. niet bekend

LINGEWAARD - In augustus en september komen er weer verschillende buitenlandse studenten naar Nederland om een uitwisseling te volgen via het programma ‘High School Holland’ van Travel Active. Een van die studenten dit jaar is de 14-jarige Eva uit België. Eva zal twee maanden in Nederland verblijven. Lyceum Elst heeft aangeboden om buitenlandse studenten te ontvangen. De school hebben we dus al, nu nog een leuk gastgezin in Elst.


Eva stelt zich voor: ’Mijn hobby’s zijn ritmisch gymnastiek en bakken. Deze zomer ga ik samen met mijn team naar IJsland om mee te doen aan het European Gymnastics Event. Verder knutsel en naai ik graag. Tenslotte speel ik piano.’


Bent u geschikt als gastgezin? ‘Gastgezinnen zijn er in alle soorten en maten, in onze ogen kunnen alle samenstellingen van gastgezinnen een warm thuis bieden aan de studenten. Zolang u maar enthousiast bent en openstaat voor een interculturele ervaring.' Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een Local Coordinator van Travel Active.


'Wilt u Eva of een andere internationale student, een thuis bieden? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met het High School Holland team van Travel Active. Telefoonnummer: +31 (0)85 2224810 of e-mail: highschoolholland@travelactive.org. Ook kunt u terecht bij Local Coordinator Marina van Zijl via marina.van.zijl@travelactive.org of bel haar op 06 34496317.'

Protestantse kerk Gendt open

GENDT - Donderdag 18 juni zal de protestantse kerk van Gendt weer geopend zijn van 14:00 – 15:30 uur. Iedereen die even maar binnen wil lopen, een moment van stilte zoekt of een gesprekje wil hebben, is welkom.


Je kunt gewoon even rustig in de kerk zitten of een gedicht/tekst lezen die nieuwe inspiratie kan geven. Je kunt ook een kaarsje aansteken. Natuurlijk gelden ook hier de maatregelen van de overheid wat betreft sociale interactie, zoals de onderlinge afstand en geen hand geven.

School’s cool mentor haalt meer uit leerling OBC Bemmel

BETUWE - Marga Boon, 68 jaar, kwam toen ze net met pensioen was op het idee om zich bij School’s cool als mentor aan te melden. Ze wilde graag zinvol vrijwilligerswerk doen. Het contact met de jeugd sprak haar aan. De afgelopen acht maanden heeft ze vmbo-leerling Celine* uit het eerste leerjaar van OBC Bemmel begeleid.


Mentor Marga begeleidt leerling Celine sinds september 2019. Celine heeft direct bij de overstap van de basisschool naar de middelbare school begeleiding gekregen van Marga. “Ik vind het contact met Marga erg gezellig en ik krijg goede hulp. Ze legt alles duidelijk uit waardoor ik het beter snap en tot betere resultaten kom. Ik merk dat ik beter ben geworden in het maken van huiswerk, rustiger lees en haar tips helpen mij enorm. Leerlingen die voor dit traject in aanmerking komen kan ik het echt aanbevelen!”, zegt de 14-jarige Celine.


Anderhalf uur in de week helpt Marga haar met schoolwerk en algemene vragen, maar ook spelen ze (woord)spelletjes om de taal en concentratie te oefenen. Daarnaast is Marga aanwezig bij de driegesprekken op school om de ouders ondersteuning te bieden en te horen hoe het op school gaat. “In de afgelopen periode denk ik dat deze leerling zelfverzekerder is geworden op school en thuis. Ook haar ouders zijn meer wegwijs op school geworden, bijvoorbeeld met oudergesprekken”, zegt Marga.


Wat Marga leuk vindt aan mentor zijn is dat de contacten ontzettend gezellig zijn. Ze geeft aan er veel van te leren, ook over zichzelf. Tevens ontmoet ze veel nieuwe mensen en vindt ze het bijzonder om bij de leerlingen thuis te mogen komen (momenteel natuurlijk even niet). Ook niet-professionals en mensen zonder ervaring kunnen zich aanmelden als mentor. Vanuit School’s cool worden mentoren, van alle leeftijden, goed gecoacht.


Voor Marga zijn het stimuleren en ondersteunen van de leerling en indien nodig ouder(s)/verzorger(s) de kernpunten van haar functie. “Wat je als ‘thuismentor’ kunt betekenen is dat je de leerling ongeacht wat er speelt op allerlei vlakken kunt ondersteunen, stimuleren en in zaken kunt bemiddelen. Dit kan zowel op persoonlijk- als op leervlak zijn, maar eigenlijk alles wat van invloed kan zijn op de leerprestatie. Je leert hen hoe ze bepaalde dingen kunnen aanpakken. Het doel is dat je de leerling met plezier zo goed mogelijk laat functioneren op en met school”, zegt Marga.


Enthousiaste vrijwillige mentoren

School's cool Lingewaard is onderdeel van School’s cool Nijmegen. School’s cool is een organisatie waarbij vrijwillige mentoren leerlingen ondersteuning bieden bij de overgang van groep 8 naar de brugklas en in latere leerjaren van het voortgezet onderwijs. School's cool is altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste mentoren die kunnen aansluiten bij de belevingswereld van de jongere en als rolmodel kunnen inspireren. Interesse? Kijk op www.schoolscoolnijmegen.nl.

Van 19 t/m 25 juni

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS KREEFT. De kreeft is een gevoelsmens. Hun stemming is makkelijk te beïnvloeden. Bijvoorbeeld door het weer. Maar ze nemen ook gemakkelijk de bui over van diegene waar ze mee samenzijn. Ze hebben de neiging om het verleden te idealiseren. En ze kijken graag terug. Bijvoorbeeld door fotoboeken door te kijken. Thuis hebben ze het het fijnst. Ze moederen graag.

RAM van 21 maart t/m 20 april
Aanstaande donderdag heb jij je handen vol aan allerlei incidenten waarbij snel ingegrepen moet worden. Pas je wel op voor blessures? Ongelukjes zitten nu in een klein hoekje! Vrijdag heb jij veel energie. Misschien is het goed om die om te zetten in lichamelijke beweging. Maandag zit je lekker in je vel.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Donderdag ben jij vooral gesteld op genieten. Of dat nu een goede maaltijd is of een fijne massage maakt niet zoveel uit. Het liefst heb je het allebei! Volgende week maandag ben jij in een gulle bui. Het is misschien leuk om een goede vriendin ergens mee te verrassen. Woensdag is er een kentering ten goede.

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Normaal heb jij een overvolle agenda. Maar de komende week is dat absoluut niet het geval. Omdat er niet zoveel bijzonders te doen is, is de kans groot dat jij je gaat vervelen. Je hebt vast nog wel een goed boek in de kast om in te beginnen. Zondag is een goede dag om samen herinneringen op te halen.

KREEFT van 22 juni t/m 22 juli
Vanaf aanstaande vrijdag, om 23:43 uur precies, begint de kreefttijd weer. Die dag zelf verloopt een beetje rommelig en met weinig energie. De nieuwe maan op zaterdag maakt veel goed, want dan voel jij je weer opgeladen. Zondag wordt een gezellige dag. Maandag sta je voor moeilijke keuzes.

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
Gedurende het komende weekend heb jij nogal last van wisselende stemmingen. Jouw omgeving kan hier helemaal niets mee. Normaal ben jij iemand met een redelijk constant humeur. Wat in het weekend ook op jou drukt zijn verantwoordelijkheden. Je weet niet hoe je aan bepaalde eisen moet voldoen.

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
Normaal ben jij een druk bezet iemand die allerlei klusjes op een lijstje heeft staan. Maar de komende week is het wel heel rustig. Ga geen klusjes verzinnen maar probeer een beetje te genieten van de relatieve rust! Zondag is een goede dag om met familie door te brengen. Lekker kletsen!

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
Aanstaande donderdag ben jij in een goed humeur. Je telt je zegeningen en dat maakt je blij. En je merkt dat je door bepaalde mensen op handen gedragen wordt. Volgende week maandag kan jouw bui ook al niet meer stuk. Volgende week woensdag eindigt een lange periode van tegenslagen.

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
Komende donderdag ben jij erg nerveus. Deze gespannenheid komt doordat jij het gevoel hebt dat er ‘iets’ boven je hoofd hangt. Maar op vrijdag is dat angstige gevoel al weer weg. Je kijkt dan vol optimisme de toekomst tegemoet. Volgende week maandag twijfel je onnodig lang over een keuze.

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
Aanstaande vrijdag ben jij in een energieke bui. Je wilt van alles doen. Maar door zoveel tegelijk te willen loop je de kans dat je helemaal niets doet. Stel speerpunten op! Volgende week maandag voel jij je onzeker over de toekomst. Waar komt dit vandaan? Meestal ben jij namelijk vol vertrouwen.

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
Gedurende het komende weekend ben jij nogal aan het piekeren. Er gaat van alles door je hoofd zonder dat je concrete oplossingen vindt. Maar de problemen zijn zo urgent dat je het niet van je af kunt zetten. Volgende week maandag doet een familielid een beroep op jou. Honoreer dat alsjeblieft!

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
Normaal ben jij al een gespannen type, maar dat is komende donderdag wel heel extreem. Je verkeert dan gewoon in het verkeerde gezelschap. Zaterdag baal je van allerlei dingen die ‘moeten’. Zondag is een relaxte dag. Maar na het weekend heb jij van alles te doen waar je tegenop ziet.

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
Komende vrijdag voel jij je tegelijkertijd sterk en zwak. Je zou van alles willen aanpakken, maar de durf ontbreekt je. Misschien moet je toch de een of andere kogel door de kerk jagen. Komende zondag is een fijne dag waarin je kunt genieten van ‘kleine’ dingen. Maandag slaat de twijfel toe.

Uw glimlach is onze zorg!

(foto: Kim Brugman)

ARNHEM – “Wij zijn alweer enkele weken open en kunnen, met inachtneming van de RIVM maatregelen, u weer ontvangen in onze praktijk voor alle tandprothetische zorg.”Wat doet een tandprotheticus? Hij is gespecialiseerd in het maken van een volledig gebit, maar ook in een gebit op implantaten, een gedeeltelijk gebit en frames.


Waarom kan een tandprotheticus een perfect passend gebit maken? Het gebit wordt door de tandprotheticus zelf aangemeten en wordt ook vervaardigd in eigen laboratorium. Zo wordt een gebit voor u op maat gemaakt naar uw wensen.


Kan de tandprotheticus helpen bij klachten aan uw gebit? Ook voor klachten kunt u bij de tandprotheticus terecht. De meest voorkomende klachten zijn: pijn bij het eten, ondergebit zit te los, er komt veel voedsel onder mijn gebit, bovengebit komt bij het lachen omlaag. Hij heeft de kennis om uw klachten op te lossen en aanpassingen uit te voeren in eigen laboratorium.


Wist u dat u vanuit de basisverzekering iedere vijf jaar uw kunstgebit mag vervangen. Daarnaast heeft u ook geen verwijzing nodig van de tandarts. Voor meer informatie kunt u telefonisch geheel vrijblijvend een afspraak maken. De praktijk is bereikbaar onder nummer 026 8484887 of via de mail: info@primidentes.nl.


Tandprothetische praktijk Primi Dentes, Paul Krugerstraat 2, Arnhem; 026 8484887, www.primidentes.nl.

Ook uw bericht in de krant?

REGIO - Wilt u iets onder de aandacht brengen in uw eigen regio? Dat kan! Uw bericht kunt u eenvoudig insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.


Klik bovenaan eerst op de regio waarover uw bericht gaat. Alleen voor die regio stuurt u het in. Als u uw bericht ook graag in andere regio's geplaatst wilt hebben, kunt u dit aangeven bij 'Opmerkingen'. Als uw bericht er geschikt voor is en bij voldoende ruimte, zal de redactie uw bericht dan ook in andere regio's plaatsen. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws insturen'. Een poster of flyer hoeft u niet bij te voegen, want die wordt niet geplaatst. Een (rechtenvrije) foto mag uiteraard wel. Graag zelfs. Als u er niet uitkomt, belt u dan gerust even: 0481-464770. We helpen u graag verder.

Tweede Huessens leesplankje

Huissens leesplankje. (foto: HKH) HKH

HUISSEN - Vanaf zondag 14 juni is in museum Hof van Hessen voor 4,95 euro het 'twidde Huusses lèèsplänkske' te koop.


De uitgave is geïnspireerd op het bekende aap, noot en mies-verhaal. Wielly van Onna maakte zestien tekeningen bij evenzoveel dialectwoorden. Wat te denken van een woord als kelderzoeg. Wat zou dat wel niet zijn? Nu, het staat gewoon voor pissebed.

Museum Hof van Hessen bestond in april 25 jaar. Met deze uitgave geeft het museum kleur aan dit bijzondere jubileum. Het lèèsplänkske is in het museum te koop aan de Vierakkerstraat 39. In verband met coronamaatregelen mag er telkens maar één bezoeker in de balieruimte zijn. Behalve op maandag is het museum elke middag open van 13.00 tot 16.30 uur. Vrijdags al vanaf 10.00 uur. Telefonisch tijdens openingsuren bereikbaar onder nummer 026 3255058.

Expositie in Kerkje van Persingen

'Isabella' van wit albast en 'Ice dance' van glas. (foto: Marion Groenenberg) Groenenberg, M.

PERSINGEN - Ad van Dingenen en Marion Groenenberg exposeren zaterdag 20 en zondag 21 juni in het Kerkje van Persingen.


Marion maakt voornamelijk beelden uit albast en serpentijn en verder steen die handmatig te bewerken is. Zij gebruikt naast haar beitels, raspen, vijlen en schuurpapier geen machines. Haar beelden zijn honderd procent handgemaakt. Ook maakt zij verrassende kandelaars van glas en kristal dat een tweede leven verdient. Verduurzaming op een bijzondere wijze.

Ad maakt zijn werken (sculpturen en wanddecoraties) in hoofdzaak uit glas en geborsteld aluminium. Daarbij is de uitdaging een kunstwerk zo te creëren, dat licht het kunstwerk laat leven. Zijn werken nodigen uit om te kijken en te genieten, vaak zullen ze je verbazen.

Welkom op 20 en 21 juni in van 11.00-17.00 uur in het Kerkje van Persingen.

(www.mg-art.nl of www.advd-art.com)

Combi Van Olderen & Meuwsen wint vanuit Niergnies

Voorop de winnaar. (foto: Van Olderen-Meuwsen) v. Olderen-Meuwsen

DOORNENBURG - Op zaterdag 13 juni stond de tweede officiële vlucht van 2020 op het programma vanuit Niergnies (269 km).Hieraan deden 272 duiven mee van elf liefhebbers. Ze werden gelost om 7.45 uur.

Van Olderen - Meuwsen 46 mee 29 pr. 1, 4, 5, 6, 7, 13, 14, 20, 25, 26, 27, 34, 36, 40, 41, 42, 46, 48, 53, 54, 57, 58, 64, 65, 70, 71, 79, 80, 87
Nissen & Vermaas 35 mee 19 pr. 2, 8, 9, 10, 12, 15, 32, 35, 43, 47, 48, 52, 55, 56, 72, 81, 84, 89, 90
H. van Hal 26 mee 13 pr. 3, 11, 19, 22, 31, 33, 38, 39, 50, 59, 60, 68, 78.
W. Geurtz & Zn 26 mee 11 pr. 16, 23, 24, 30, 62, 63, 66, 67, 73, 74, 82
P.C. Engelen 30 mee 13 pr. 17, 18, 20, 28, 29, 44, 45, 51, 61, 69, 75, 77, 85.
G. Peters 17 mee 2 pr. 37, 86
J. Pauwelsen 16 mee 3 pr. 76, 83, 91
Th. Rutjes 2 mee 1 pr. 88

19 / 20

Hiep Hiep Hoera!
Oma wordt 19 juni 65 jaar!
Gefeliciteerd en een gezellige dag toegewenst!
Dikke kus van Youri en Rens

Deze topper heeft meer bekers gewonnen dan haar leeftijd:-)
Hartelijk gefeliciteerd met je
11-e verjaardag!!

NoGe

Van harte gefeliciteerd!
Deze geweldige moeder van 4
is al weer 42 jaar jong.
Liefs Wibo, Marijn, Rosalie,
Annefleur en Elina.

Hoera!
Opa Jos/Pa is met pensioen
Geniet er maar lekker van
Mike Angela en Dani
Twan Joyce Ryan en Fenna

Deze feestneus wordt 20 juni 65 jaar!
Hiep Hiep Hoera!
Van harte gefeliciteerd namens de hele familie.

Hieperdepiep hoera voor onze Jedy
Op 21 juni 11 jaar
Proficiat lieve meid!
Knuffel opa en Oma blub

Maud 22 juni 6 jaar
Hopelijk een zonnige dag!
Liefs pap, mam en je broertje

Lieve Vera,
GESLAAGD!
Van harte gefeliciteerd!
Wij zijn super trots op jou!
Liefs van papa, mama en Thomas

Ja ja nu weet iedereen het!
Dat je 60 jaar bent geworden.

Swen 19 mei jarig geweest en
Henny a.s. 17 juni jarig.