GN Lingewaard

17 juli 2019

GN Lingewaard 17 juli 2019


Gratis jeu de boulen

Promotietoernooi 2018: even goed kijken. (foto: JBC Lingewaard)

HUISSEN – Jeu de boules is een sport - of zo u wilt een spel- waar met name 50-plussers bijzonder veel genoegen aan beleven. Maar ook voor jongeren is het een heerlijk tijdverdrijf. Heeft u het spel een beetje onder de knie en zou u een keertje mee willen doen? Dan is hier uw kans. Alle inwoners van Lingewaard en omstreken worden hierbij van harte uitgenodigd.


“Op zondag 21 juli organiseert Jeu de boulesclub Lingewaard het Promotietoernooi. Als u daaraan wilt deelnemen gaarne om 11.00 uur melden. Om 12.00 uur begint het toernooi. We spelen drie wedstrijden en het is noodzakelijk dat u alle drie partijen kunt uitspelen. Dus tussentijds afhaken is niet toegestaan. Het toernooi duurt tot ongeveer 17.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. U dient u wel even (telefonisch) aan te melden vóór zaterdag 20 juli. Wij hebben eventueel een setje boules voor u klaar liggen en wij zijn behulpzaam met instructie in speltechniek en tactiek. Want een ongeoefende speler wordt gekoppeld aan een ervaren bouler."

"Het adres is Kampstuk 23, Huissen (een zijstraat van de Bredestraat). Daar is eenieder welkom, dus ook de eventueel meegekomen supporters. Zij kunnen vanaf het terras met een drankje uw prestaties volgen en u aanmoedigen.” Voor nadere inlichtingen: en/of aanmelding: mobiel: 06 12506860 (www.jbcl.nl).

Stroomdalflora in de Klompenwaard in Doornenburg

Roodborsttapuit. (foto: Gijsbert Peelen SLN)

DOORNENBURG - Zondag 21 juli om 14.00 uur start de excursie 'stroomdalflora in de Klompenwaard' in Doornenburg.

Bij de Klompenwaard stond ooit de wieg van Rijkswaterstaat. In het verleden was het een strategisch belangrijk gebied, het speelde een rol bij de verdediging van Nederland en was belangrijk vanwege de verdeling van het water tussen de Rijn en Waal. De laatste jaren heeft dit uiterwaardengebied zich kunnen ontwikkelen tot 'nieuwe natuur'. Het verrassende van de uiterwaarden is dat ze elk jaar anders zijn, afhankelijk van de waterstanden.

"We zien overal hoog opgeschoten kruiden. Brandnetels en bramen versperren af en toe de weg, maar gebruikmakend van de paadjes, die de paarden en runderen gemaakt hebben vinden we een weg. De manshoog opgeschoten planten bloeien uitbundig en versperren soms het zicht, maar je ziet ook idyllische doorkijkjes waardoor je je op een ander planeet waant. Bent u nieuwsgierig geworden? Bij deze wandeltocht met gidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk gaan wij door de ruigten van het gebied. Waar kunnen we langs, waar is de weg versperd? Goed schoeisel en kleding zijn dus gewenst. Natuurgidsen vertellen onderweg over wat de natuur nu te bieden heeft.

We verzamelen bij het hek bij de ingang Klompenwaard, hoek Sterrenschans, Waaldijk 1 in Doornenburg. Om 14.00 uur vertrekken wij. De tocht duurt maximaal 2,5 uur en kost 3 euro per persoon, kinderen 1,50 euro. Kinderen vanaf 6 jaar en gezinnen zijn welkom. Deze tocht is niet geschikt voor minder-validen." Inlichtingen: Gijsbert Peelen 06 10864179 of info@lingewaardnatuurlijk.nl.

Fietsen met de leden van KBO Huissen

HUISSEN - Fietsen is misschien wel een van de gezondste manieren van bewegen.

Hoe fijn is het om met een groep door onze mooie omgeving te fietsen en dingen te zien waarvan je tot voor kort het bestaan niet wist. Het fietsen gebeurt met een groep van mensen die het leuk vinden om te fietsen. Daarom is de snelheid ook zo dat je rond kunt kijken. Onderweg is er op een mooie plek gelegenheid voor een kopje koffie en iets lekkers. Gestart wordt telkens vanaf de Zandse Kerk in de Van Wijkstraat in Huissen.

De eerste fietstocht is op dinsdag 23 juli een tocht van ongeveer 35 km en weer over de pont en het vertrek is om 13.00 uur.

Fietsen met de leden van KBO Huissen

HUISSEN - Fietsen is misschien wel een van de gezondste manieren van bewegen.

Hoe fijn is het om met een groep door onze mooie omgeving te fietsen en dingen te zien waarvan je tot voor kort het bestaan niet wist. Het fietsen gebeurt met een groep van mensen die het leuk vinden om te fietsen. Daarom is de snelheid ook zo dat je rond kunt kijken. Onderweg is er op een mooie plek gelegenheid voor een kopje koffie en iets lekkers. Gestart wordt telkens vanaf de Zandse Kerk in de Van Wijkstraat in Huissen.

De eerste fietstocht is op dinsdag 23 juli een tocht van ongeveer 35 km en weer over de pont en het vertrek is om 13.00 uur.

Podium voor internationaal studentenfestival

Sara Pavlovic uit Servië.

DOORNENBURG - Eind juli is Kasteel Doornenburg het podium van het internationaal Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival.

Zeer getalenteerde jonge pianisten krijgen in Kleef masterclasses om ’s avonds in de regio podiumervaring op te doen. Vier studenten komen naar Doornenburg. De toegang is gratis.

25 juli speelt de Spaanse Hortensia Delgado in de statige ridderzaal. De Nederlandse Peiyun Xue is op 26 juli te beluisteren en 29 juli wordt Sara Pavlovic uit Servië verwacht. Edvin Svaikovski (Litouwen) sluit 30 juli de reeks van klassieke pianoconcerten af.
Alle concerten beginnen om 20.00 uur, inloop 19.30 uur. Na afloop is er een collecte voor bijdrage in de kosten van de musici.

'ALS het leven anders loopt, lopen wij samen de Nijmeegse 4-daagse om de strijd aan te gaan'

Marleen, Wil, Jort en Marion. (foto: Marleen Emmerzaal) Marleen Emmerzaal

GENDT - Mijn naam is Jort Vermeulen, 14 jaar en ik kom uit Gendt. Dit jaar loop ik voor de eerste keer de Nijmeegse 4-daagse. Ik loop samen met Marleen Emmerzaal, Wil en Marion Kamps. Dit om geld in te zamelen voor stichting ALS Nederland. Helaas is er nog steeds geen medicijn/behandeling om deze vreselijke ziekte te stoppen of remmen. Geld is daarom hard nodig!

Zelf kwam ik in aanraking met ALS toen een tante van mijn moeder eraan overleed en 1,5 jaar geleden kreeg ook mijn vriend Bram dezelfde diagnose. Bram is mijn grote voorbeeld van kracht en doorzettingsvermogen doordat hij zo positief en krachtig in het leven staat ondanks deze vreselijke diagnose. Als je van zo dichtbij meemaakt wat deze ziekte doet wil je heel graag 4 dagen 30km lopen om geld in te zamelen zodat er meer onderzoek mogelijk is om deze vreselijke ziekte te stoppen. Ik wil iedereen die ons tot nu toe heeft gesponsord heel erg bedanken maar we hopen nog meer geld op te halen!

Wilt u ons ook sponsoren dan kunt u een donatie doen via www.devierdaagsesponsorloop.nl en zoeken op Jort of via een donatie in de bus bij Bloemsierkunst de Gent in Gendt

Sprauwejagers ontvangen bijdrage van Het Vlinderfonds

GENDT - Het Sprauwejagersgilde uit Gendt raakte door omstandigheden zijn vervoermiddel kwijt en door een forse financiële injectie van Het Vlinderfonds hebben de Sprauwejagers weer een aanhanger in bezit.

Deze op maat ingedeelde aanhangwagen is voorzien van alle attributen om op locatie de zo bekende Gendtse Sprauwejagerskersenkoeken te kunnen bakken. Dit op onder andere kersenfeesten, maar ook bij bejaardencentra, charitatieve instellingen enzovoort.

Zondag 30 juni op de braderie tijdens het kersenfeest, was er de overdracht in de vorm van een waarde cheque ter grootte van 1500 euro. De heren Hoekjan en Brons beiden lid van het bestuur van Het Vlinderfonds, overhandigden de cheque. Het Sprauwejagersgilde is hier zeer mee ingenomen. "En hopelijk mogen we er samen met anderen nog lang plezier aan beleven."

Het werkgebied van het Vlinderfonds is de gemeente Lingewaard en is bedoeld om maatschappelijke initiatieven te ondersteunen. Het fonds zorgt voor een steuntje in de rug bij het realiseren van concrete projecten van verenigingen en instellingen.

Een aansprekend voorbeeld is de hulp aan het tuinbouwmuseum Mea Vota in Huissen en ook het muziekpodium, het Odeon, op de Markt in Huissen en vele anderen.

Brandweerman Theo Sloot krijgt Koninklijke onderscheiding

BEMMEL - Theo Sloot heeft op zaterdagmiddag 6 juli tijdens een druk bezochte receptie afscheid genomen van het brandweerkorps Bemmel.

Tijdens deze bijeenkomst werd hij toegesproken door postcommandant Toine Knipping, die hem bedankte voor zijn staat van dienst. Dertig jaar heeft Theo Sloot zich ingezet voor de brandweer van Bemmel waarbij hij onder andere de functie van bevelvoerder en instructeur vervulde.

Als bevelvoerder gaf hij leiding bij de ontelbare incidenten in zijn loopbaan waarbij hij er altijd voor zorgde dat de bemanning waarmee hij uitrukte ook weer veilig thuis kwam.

Zijn loyaliteit en betrokkenheid was erg groot en in de functie van instructeur en oefenleider gaf hij inhoud aan de wekelijkse oefeningen. Daarnaast bracht hij de laatste kennis over op gebied van autotechniek waarin hij gespecialiseerd is.

Burgemeester Schuurmans sprak hem ook toe en bedankte hem onder andere voor de vele uren die hij zich heeft ingezet voor de veiligheid van de bevolking. Vervolgens speldde ze hem de onderscheiding op voor dertig jaar brandweerdienst.

Na deze handeling maakte ze kenbaar dat, gezien de wijze waarop de heer Sloot zich voor de brandweer heeft ingezet, het Koning Willem Alexander heeft behaagd hem te onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zijn vrouw Mieke Sloot ontving uit handen van de burgemeester bloemen voor de steun die ze haar man altijd heeft gegeven bij de uitoefening van zijn taak als brandweerman. Deze uitreiking was voor Marianne Schuurmans de laatste officiële daad als burgemeester van de gemeente Lingewaard.

'Haalders bos is bloemloos geworden!'

Het kortegemaaide bloemenveld in het Haalders Bos.

HAALDEREN - De afgelopen maanden is de werkgroep 'Natuur en recreatie' van platform 'Haalderen leeft!' druk bezig geweest om het Haalders bos te herstellen. Er zijn vele bomen gesnoeid of gekapt, er is een hondenveldje geplaatst en de sloot is verder uitgediept.

Daarnaast zijn er enkele maanden geleden bloemen ingezaaid aan de zijde van de Ambachtstraat. Echter is er afgelopen week een bedrijf geweest die voortvarend is gaan maaien, waardoor de bloemen in het Haalders bos kort gemaaid zijn en niet uitkomen. Desondanks zal er op zondag 8 september een feestelijke opening plaatsvinden van het Haalders bos van 12.00 - 15.00 uur! Schrijf het alvast in uw agenda. Er zullen diverse activiteiten plaatsvinden in het bos.

Oud papier

DOORNENBURG – Op zaterdag 20 juli halen leden van de harmonie Sint-Caecilia uit Doornenburg vanaf 8:30 uur het oud papier weer op.

Alle inwoners van Doornenburg worden verzocht het papier tijdig en goed verpakt aan de straat te zetten.

W. Geurtz & Zn

pakken vlucht
vanuit Chateauroux

LINGEWAARD - Op 6 juli stond er ook weer een dagfondvlucht vanuit Chateauroux op het programma (642 km).

Hieraan deden 22 duiven mee van vier liefhebbers.

W. Geurtz & Zn 1, 2, 3, 4, 5
Nissen & Vermaas 6.

Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 20 juli
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen:19.00 u: eucharistieviering, G. Peters, Cantorum

Zondag 22 juli
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: eucharistieviering, G. Peters, Projectkoor, Patroonsfeest Maria Magdalena
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad: 10.00 u: eucharistieviering, Kardinaal Dr. W.J. Eijk, GK De Levensbron
St. Willibrordus Herveld: 11.00 u: woord- en communieviering, J. Rademakers, Samenzang

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg , 09.30 u. kerk , 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel , 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Zonnebloem Angeren houdt jaarlijkse picknick

(foto: Sjoukje Veldkamp)

ANGEREN - Op zaterdag 6 juli organiseerde de Zonnebloem afdeling Angeren voor twaalfde keer op een rij de picknick voor haar gasten.

"Evenals vorige jaren mochten we opnieuw gratis gebruik maken van het grasveld aan de Kamervoort, dit gold ook voor de partytenten, de tafels en stoelen. Dat is het mooie van deze activiteit.

Zoals al velen jaren op rij hadden we een zonnige dag, ofschoon een overdrijvende wolkenpartij wel aanleiding was veiligheidshalve toch even de buienradar te raadplegen. Maar de weergoden waren ons gunstig gezind en we hielden het gelukkig droog. Dit was vooral belangrijk voor de 3 muzikanten van Schip Ahoy, die al jaren geheel belangeloos dit evenement muzikaal opluistert.

Voor de gasten was er wél een afwisseling tussen een natje en een droogje. Na de koffie of thee en vervolgens een drankje konden de gasten genieten van de lunch. De lunch heeft de afdeling weten te bewerkstelligen bij de Oost Betuwse Beursvloer. Daar is een match gemaakt met het cateringbedrijf De Buitenpoort. De lunch bestond uit een slaatje in een bloempotje gevolgd met een niet te beschrijven diversiteit aan luxe belegde broodjes. Dus voor elk wat wils. Als toetje konden we weer rekenen op firma De Beijer uit Doornenburg, die onze gasten trakteerde op een beker aardbeien met slagroom. De picknick werd traditiegetrouw afgesloten met het Angers volkslied en de gasten keerden voldaan naar huis. De afdeling dankt allen die deze picknick hebben doen welslagen: de vrijwilligers, het muzikale trio, De Buitenpoort en aardbeienkwekerij De Beijer."

Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 20 juli
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen:         19.00 u: eucharistieviering, G. Peters, Cantorum


Zondag 22 juli
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: eucharistieviering, G. Peters, Projectkoor, Patroonsfeest Maria Magdalena
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad: 10.00 u: eucharistieviering, Kardinaal Dr. W.J. Eijk, GK De Levensbron
St. Willibrordus Herveld: 11.00 u: woord- en communieviering, J. Rademakers, Samenzang

Doordeweekse vieringen:

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg , 09.30 u. kerk , 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel , 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag
Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Vier generaties

Van links naar rechts: Ineke Beukhof-Wierbos, Ineke Wierbos-Peters, Bregje Damen, Nicole Beukhof. (foto: B. Beukhof) B. Beukhof

LINGEWAARD - Op 14-06-2019 is Bregje Damen geboren. Zij maakt de vier generaties in de vrouwelijke lijn vol.

Oudste van het stel is overgrootmoeder Ineke Wierbos - Peters uit Angeren, geboren op 4 februari 1941. Haar dochter Ineke Beukhof - Wierbos uit Angeren, geboren op 14 oktober 1962 is de oma van Bregje. En de trotse moeder is Nicole Beukhof uit Huissen geboren op 10 november 1987. De familie is heel trots om deze foto nog te kunnen maken.

Spektakelstuk Willem van Oranje in Doornenburg

De bezetting van Willem van Oranje.

DOORNENBURG - Van 19 tot en met 21 september bezoekt Theater Nomade Kasteel Doornenburg voor hun nieuwe voorstelling Willem van Oranje. Een spektakelstuk in 16 eeuwse enscenering met authentieke teksten, muziek en beelden. De Doornenburg is de derde in een reeks van acht historische locaties in het land.

Het dramatische leven van Willem van Oranje staat symbool voor de opstand in de Nederlanden, de 80-jarige oorlog en de vorming van de Nederlandse staat. Het theaterstuk volgt het leven van de ‘Vader des Vaderlands’ vanaf het aftreden van Keizer Karel V (1555) tot aan de moord op het Prinsenhof (1584). Je beleeft de ketterverbrandingen en de Beeldenstorm, Willem’s verblijf op Slot Dillenburg en de relatie met zijn vier vrouwen en familie. Je ziet de veldslagen bij Heiligerlee en op de Mookerheide en bent getuige van de inname van Brielle, het Beleg van Haarlem, de Victorie van Alkmaar, Leidens Ontzet en de declamatie van het Placcaet van Verlatinghe.

De voorstelling wordt vergezeld van een meereizende expositie over het leven van Willem van Oranje. Kaarten alleen via musisenstadstheater.nl.

Flower Power Pleinfeest op Camping Waalstrand

REGIO - Op 27 juli van 14.00 tot 18.30 uur is er op Camping Waalstrand een Pleinfeest georganiseerd. Dit jaar is er in plaats van een jaarmarkt een muziekfeest (zonder braderie) met verschillende live optredens en een bingo in het thema van Flower Power.

Tijdens deze dag zorgen de artiesten Hugo Peters, Henny Wijmans (New Four) en een aantal verassingsacts voor een gezellige sfeer. Om ongeveer 15:45 uur staat er een grote bingo gepland met mooie prijzen. U kunt dit jaar bijvoorbeeld meedoen met het Bierspel van Jerry, riefkoeken komen eten of u op de foto laten zetten in een mooi flower-powerdecor. "We heten een ieder welkom op ons pleinfeest én verkleed in het thema Flower Power wordt zeer gewaardeerd!"

Tessa Piels wint Pollycup

Tessa ontvangt haar eerste prijs. (foto: Henk Rikken)

BEMMEL - De jeugd van HSV De Karper heeft onlangs gestreden om de Pollycup.

Tessa Piels wist deze wedstrijd te winnen. Als een van de jongste deelneemster liet ze alle mannen achter zich. Na de prijsuitreiking bij eetwinkel Polly zijn de deelnemers nog getrakteerd op een frietje met snack en drinken. Polly werd hiervoor bedankt. Het was geweldig.

W. Geurtz & Zn pakken vlucht vanuit Chateauroux

LINGEWAARD - Op 6 juli stond er ook weer
een dagfondvlucht vanuit Chateauroux op het
programma (642 km) hieraan deden 22 duiven
mee van 4 liefhebbers.
W. Geurtz & Zn 1, 2, 3, 4, 5
Nissen & Vermaas 6.

De Vierdaagse van Desiree Bekker

MILLINGEN - Desiree Bekker (51 en geboren in Milingen aan de Rijn) verloor haar man Allard Felderhoff (55) aan de gevolgen van een herseninfarct. Het infarct werd veroorzaakt door een aneurysma in de halsslagader, een aandoening waar nog weinig over bekend is.

Vier maanden heeft Allard in een revalidatiecentrum gezeten, maar ondanks het intensieve revalidatietraject werd hij helaas niet meer de oude. “Allard was rechtzijdig gevoelloos, was constant vermoeid, had concentratieproblemen en had last van afasie, een vreselijke taalstoornis”, zegt Desiree Bekker. Vooral het laatste viel hem erg zwaar. Voor zijn herseninfarct was hij een succesvolle marketeer bij De Telegraaf Media Groep en was taalkundig erg sterk. Door het herseninfarct viel dit allemaal in een klap weg.

Bekker: “Na ruim twee jaar met de gevolgen van het infarct rondgelopen te hebben, was Allard op. Hij kon niet meer leven met de beperkingen die hij had overgehouden aan het infarct en heeft besloten om euthanasie te plegen. Dit was een erg ingrijpende periode voor Allard, mijzelf en onze dochter.” Nu, twee jaar later, loopt Desiree Bekker voor de 1e keer mee aan de Nijmeegse Vierdaagse. Ze doet dit speciaal om geld in te zamelen voor de Hersenstichting. “Met het lopen van de Nijmeegse Vierdaagse wil ik geld inzamelen voor meer onderzoek en nog betere behandeling voor ieder die door deze ziekte getroffen wordt.” In totaal heeft ze nu al een bedrag van ruim 2.600,- euro opgehaald.

Heeren van de Zee in finale Nationale Haringtest 2019 met een 9,6!

ARNHEM – Ook dit jaar werd de Nationale Haringtest weer georganiseerd. Dit is een wedstrijd voor alle visspecialisten, zowel uit de gevestigde als de ambulante handel.


U als consument kon stemmen op de visspecialist met de lekkerste haring. Mede dankzij uw stem is Heeren van de Zee met hun haring beoordeeld met het cijfer 9,6. Met deze mooie einduitslag staan we in de provincie finale en kunnen wij de beste haring specialist van Gelderland worden, legt eigenaar Arjen uit.

Trots, dat is wat we zijn. Door een 9,6 te behalen met deze Haringtest kunnen we dus gerust zeggen dat wij de beste haringen hebben van Arnhem! Met hun prachtige wagen en een zeer uitgebreid assortiment staan zij iedere dinsdag en zaterdag in Arnhem bij Winkelcentrum Rijkerswoerd en op donderdag op de Geitenkamp in Arnhem-Noord.

Feesten en partijen
Wist u al dat Heeren van de Zee ook in te zetten is op feesten en partijen? Met hun authentieke haringkar en de lekkerste haring is uw feest pas echt compleet.
Meer informatie hierover kunt u opvragen door te bellen of te mailen.

Arjen is samen met medewerker Evert-Jan, ware specialisten in hun vak. Arjen: 'En kwaliteit gaat heel goed samen met gezelligheid. Dat maakt ons werk iedere dag extra leuk!' Kom op dinsdag, donderdag of zaterdag dus eens een lekker visje én gezelligheid proeven bij Heeren van de Zee.

Voor meer informatie: www.heerenvandezee.nl of via de Facebookpagina van Heeren van de Zee en Instagram!

Huissense Dag met braderie en veel muziek

(foto: Ramon ter Maten) Foto: Ramon ter Maten

HUISSEN - De Huissense Dag wordt dinsdag 30 juli voor de 43e keer gehouden. In het centrum van Huissen staan een gevarieerd samengestelde braderie en diverse podia met bekende artiesten garant voor een dagje genieten voor jong en oud.

De Huissense Dag - ooit ontstaan tijdens de Nijmeegse Fietsvierdaagse - trekt jaarlijks vele tienduizenden bezoekers. Bij uitstek ook een dag om (oude) bekenden te ontmoeten en samen - bij een hapje en een drankje - te genieten van de muziek die vanaf de diverse podia ten gehore wordt gebracht.

Zoals al vele jaren traditie is, wordt de er maandagavond voorafgaand aan de vijfde dinsdag van juli de Huissense Avond gehouden op het podium op de Markt. Dit jaar wordt het publiek opgezweept en enthousiast meegesleept met het optreden van duo Suitz: Hun motto is 'Strak in het pak, uit je dak'. Dinsdag staat Huissen op zijn kop van 10.00 tot woensdag 01.00 uur.

Programma:

Overdag - Braderie in het centrum van Huissen van 10.00 tot 17.00 uur Live muziek vanaf de podia op De Markt en Raadhuisplein van 10.00 tot 17.30 uur met onder anderen Het Hutspotorkest en Erik Adams.

's Avonds - Live muziek vanaf de podia op De Markt en Raadhuisplein van 20.00 tot 01.00 uur met onder anderen Country Wilma; duo Suitz; zanger Kafke; Vieze Jack; Vinzzent en Mmoozz.

Plastic bekers

De gemeente Lingewaard wil evenementen als de HuissenseDag een duurzame toekomst geven. In overleg met de Huissense Horeca en het bestuur van Stinase wordt er deze dag - als proef - gebruikte plastic bekers apart ingezameld en gerecycled. Bezoekers wordt gevraagd de plastic bekers in de 7blauwe bakken met oranje vlaggetje te deponeren. Het laatste nieuws op de website van Stinase: www.huissensedag.nl.

'Seniorenhypotheek nu stuk gemakkelijker'

HUISSEN - Bent u met pensioen? Of gaat u over niet al te lange tijd met pensioen? En wilt u verhuizen? Samen met Van de Ree & Partners sluit u nu gemakkelijker een hypotheek af.

Tot voor kort was het voor senioren moeilijker om een hypotheek af te sluiten. Toen werd de hypotheeksom vaak afgelost via onder meer een annuïteitenhypotheek. Mensen vanaf 57 jaar werden door geldverstrekkers getoetst op hun toekomstig pensioeninkomen. Vaak was dat pensioeninkomen lager dan het huidige inkomen, hierdoor kon er minder geleend worden. Maar nu is er goed nieuws: de regels voor een hypotheek voor senioren zijn verruimd. Met behulp van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt het afsluiten van een seniorenhypotheek gemakkelijker.

Ten tweede is er de zogeheten opeet-constructie, ook wel een verzilverhypotheek genoemd. Als u overwaarde heeft op uw huidige woning dan kunt u deze overwaarde (gedeeltelijke) verzilveren. Een van de voordelen van een dergelijke constructie is dat uw hypotheeklasten niet stijgen.
Wilt u weten welke mogelijkheden u heeft? Of wilt u weten wat deze verruiming van de seniorenhypotheek voor u betekent? Wij adviseren u over de mogelijkheden. Neem contact met ons op en maak direct een afspraak: 026 3275888 // www.vanderee-partners.nl.

Schutterskaart Gendt

GENDT - De schutterskaart voor het seizoen 2019-2020 is weer beschikbaar. Met deze kaart wordt men schutter, en krijgt men 24, 25 , 26 en 27 augustus toegang tot de schutterstent tijdens De Gendtse Schutters Feesten.

Eén schutterskaart betekent entree voor twee personen, voor vier avonden en twee middagen feest, en dat voor 35 euro. Op zaterdag-, zondag-, maandag- en dinsdagavond is de schutterstent geopend vanaf 20:30 uur en op maandag en dinsdag ook nog eens om 11:00 uur voor nog twee feesten.

Bij de kopers die vorig jaar een schutterskaart kochten, wordt er deze week langs de deuren gegaan. Zorg dus dat je het geld contant klaar hebt liggen. Als je een schutterskaart wilt, maar er vorig jaar geen hebt gehad, kun je er één bemachtigen op dinsdag 20 of donderdag 22 augustus tussen 18:00 en 21:30 uur bij de Providentia in Gendt. Ook zijn op zaterdagmiddag 24 augustus bij het koningschieten nog schutterskaarten te verkrijgen. Op naar een onvergetelijke editie van De Gendtse Schutters Feesten!

Muziekfestival Lingewaard voor iedereen een groot feest

BEMMEL - Afgelopen zondag 14 juli was het feest in Bemmel. Toen vond voor de eerste keer het Muziekfestival Lingewaard plaats.

Dit festival is een samenvoeging van het Internationaal Kapellenfestival Bemmel (georganiseerd door Egerländerkapel De Leemkuulers) en Bemmel Zingt (georganiseerd door het smartlappenkoor Lingewaard). Tijdens de spectaculaire opening van het festival zongen en speelden alle deelnemende muzikanten aan het festival samen 'Rosamunde', waarvoor de opmaat werd gegeven door loco-burgemeester Helga Witjes. In het gehele dorp klonk op totaal zeven podia de gehele dag muziek van verschillende stijlen. Van visserskoren tot jodelende Zwitsers met een accordeon en contrabas, van een zeemanskoor tot blaaskapellen uit Montfoort en Boven-Leeuwen. Dankzij de ondernemersvereniging Beleef Bemmel waren alle winkels en horecagelegenheden in het centrum van Bemmel open en was er voor het publiek dus genoeg vertier. Deze aantrekkelijke combinatie zorgde voor veel publiek. Het was supergezellig.

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement en een goede start van de festiviteiten rondom de 4daagse. Voor deelnemer, organisator en vooral publiek was het één groot feest. Dank voor de steun door de vele sponsoren en de inzet van veel vrijwilligers. Op naar de volgende editie!

Schutterskaart Gendt

GENDT - De schutterskaart voor het seizoen 2019-2020 is weer beschikbaar. Met deze kaart
wordt men schutter, en krijgt men 24, 25 , 26 en 27 augustus toegang tot de schutterstent tijdens De Gendtse Schutters Feesten.

Eén schutterskaart betekent entree voor twee personen, voor vier avonden en twee middagen feest, en dat voor 35 euro. Op zaterdag-, zondag-, maandag- en dinsdagavond is de schutterstent geopend vanaf 20:30 uur en op maandag en dinsdag ook nog eens om 11:00 uur voor nog twee feesten.

Bij de kopers die vorig jaar een schutterskaart kochten, wordt er deze week langs de deuren gegaan. Zorg dus dat je het geld contant klaar hebt liggen. Als je een schutterskaart wilt, maar er vorig jaar geen hebt gehad, kun je er één bemachtigen op dinsdag 20 of donderdag 22 augustus tussen 18:00 en 21:30 uur bij de Providentia in Gendt. Ook zijn op zaterdagmiddag 24 augustus bij het koningschieten nog schutterskaarten te verkrijgen. Op naar een onvergetelijke editie van De Gendtse Schutters Feesten!

Verrassingsuitruk brandweerman in Bemmel

(foto: Live Time Photografie)

BEMMEL - Na 30 jaar brandweerdienst neemt Theo Sloot afscheid als vrijwilliger van brandweer post Bemmel. Voor deze gelegenheid hebben de vrijwillige brandweermannen van kazerne Bemmel een verrassingsuitruk geregeld, waarvan Theo tot op de laatste minuut helemaal niets heeft geweten.

Zaterdagmiddag klokslag 16:00 uur gaat het alarm voor een uitruk naar de Theaterkerk met de melding 'til-assistentie Ambulance'. Theo, op dat moment niets vermoedend en (toevallig) de enige bevelvoerder in het dorp, gaat met vijf brandweermannen ter plaatse om assistentie te verlenen. Aangekomen bij de Theaterkerk staat er al een ambulance. De collega's van de ambulancedienst geven aan dat er werkzaamheden in de toren hebben plaats gevonden waarbij een persoon van grote hoogte nogal ongelukkig naar beneden is gevallen. Hierbij heeft hij forse verwondingen opgelopen aan het hoofd en is inmiddels al door de ambulancedienst gereed gemaakt voor vervoer naar het ziekenhuis.

Slachtoffer moet door middel van een vacuummatras langs smalle trappen in de toren voorzichtig naar beneden gebracht worden door de brandweer. Eénmaal met slachtoffer beneden aangekomen en netjes op de brancard gelegd, komen de brandweermannen, ambulance medewerkers, en niets vermoedende bevelvoerder Theo Sloot naar buiten. Hier staat inmiddels een hele opgetuigde delegatie brandweermannen, voertuigen, uitgenodigde familie en toestromend winkelend publiek onder een luid gejuich, sirene en applaus Theo op te wachten en te bedanken voor zijn dertig jaar trouwe dienst als vrijwillig brandweerman, bevelvoerder, instructeur en oefenleider van brandweerpost Bemmel. Hierbij werd hij ook nog lekker nat gespoten met een straalpijp bediend door zijn vrouw Mieke. Tijdens dit grote spektakel werd ook het slachtoffer weer aanspreekbaar en kwam overeind op zijn brancard. De grootste verrassing was dat het onherkenbaar gemaakte slachtoffer, zijn zoon Thijs was, om vervolgens het met ketchup besmeurde verband van zijn hoofd te trekken. Dit was dan nu echt de laatste uitruk van brandweerman Theo Sloot in een bewogen dertig jaar als brandweervrijwilliger van kazerne Bemmel.

Kasteel Doornenburg gaat in de steigers

De torenspitsen krijgen nieuw leisteen. (foto: Sjaak Veldkamp)

DOORNENBURG - Kasteel Doornenburg staat aan de vooravond van een omvangrijke onderhouds- en verbouwingsklus. De start is gemaakt met vervanging van de leistenen op de torenspitsen. Na de zomer gaat de hoofdburcht in de steigers.

Naar verwacht valt aan het eind van dit jaar de beslissing voor de vergunningaanvraag om in de kasteelboerderij een Bed & Breakfast te realiseren. De schuur krijgt een nieuwe functie als kantoor, kaartverkoop en vrijwilligersruimte.

Directeur Jarno van Wely van het leidekkersbedrijf zegt dat de klus wegens drukte, in tussenpozen wordt uitgevoerd. Hij vervangt ook de bliksemafleiders. Van Wely verwacht eind september klaar te zijn.

De steigers zijn nodig om voor het voegwerk, houtwerk schilderen en eventueel repareren. Het bestuur heeft bewust voor na de zomermaanden gekozen, legt voorzitter Menno Tillema uit. “Wij zijn aan onze volgende generatie verplicht om De Doornenburg als rijksmonument goed te onderhouden. Dat vraagt om de zoveel tijd groot onderhoud. Ook wij vinden dat een kasteel in de steigers geen fraai gezicht is. Daarom beginnen we pas na het vakantieseizoen als er minder rondleidingen worden gegeven.” Na het vakantieseizoen worden ook beide houten bruggen vervangen. Gezien de vele werkzaamheden is het niet uitgesloten dat de gebruikers en gasten van het kasteel er iets van zullen merken.

De omvangrijke onderhouds- en verbouwingsklus is mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, Rijksoverheid, bijdrage van de stichting Alexander van Heek, eigen middelen kasteel en van de initiatiefnemers van de B&B.

Liever delen dan verspillen!

Buurtkastje. (foto: Annie Jacobs)

WESTERVOORT - Sinds woensdag 3 juli staat er, bij de Werenfriedkerk aan de Dorpstraat in Westervoort een buurtkastje. Een mooi initiatief dat anderen misschien ook zal inspireren voor in de eigen regio?

Een buurtkastje is een openbare voorraadkast, bedoeld om voedselverspilling tegen te gaan en om elkaar te helpen. Mensen die iets kunnen en willen missen kunnen artikelen in die kastje leggen zoals bijvoorbeeld koekjes, pindakaas, rijst, tandpasta of zeep. Mensen die iets nodig hebben kunnen iets uit het kastje pakken. De voorwaarde is dat de artikelen goed en ongebruikt zijn. Het is niet de bedoeling dat er rookwaren of alcoholische dranken in geplaatst worden. Het principe is simpel. Pak wat je echt nodig hebt en geef wat je kunt missen.

Buurtkastje. (foto: Annie Jacobs)

Het buurtkastje is in Nederland geïntroduceerd door René Verhoogt van de stichting 'SoGOed', om iets te doen tegen de voedselverspilling. Het motto van de stichting is: Liever delen dan verspillen. Het kastje is gemaakt in de werkplaats van Grip, in Purmerend. In deze werkplaats werken mensen met een psychiatrische achtergrond, die na een periode van ziekte, de draad naar betaald werk weer willen oppakken.

Hopelijk wordt het kastje bij de kerk een succes! Mochten er anderen (wijkraden, particulieren, verenigingen) zijn die ook een kastje willen plaatsen, informatie is te vinden op www.stichtingsogoed.nl.

Bevertocht Bemmelse polder

Bever. (foto: Gijsbert Peelen SLN)

BEMMEL - De Bemmelse Waard is al jaren een leefgebied voor bevers. Inmiddels wonen er rond de twintig exemplaren. Op donderdag 25 juli kan men samen met natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk ontdekken hoe bevers leven en de natuur rondom hen naar hun hand zetten.

"Wij trekken door de ruigte van het ooibos, langs de oude baggergaten en de vroegere rivierloop. Onderweg zoeken we naar sporen van bevers, zoals wissels waarlangs ze zich verplaatsen, afgeknaagde takken die ze eten en burchten waarin ze wonen. Als het gaat schemeren zullen we ons verdekt opstellen, om de bevers te zien met hun dagelijkse bezigheden. Tip: Trek oude kleren en laarzen of stevig schoeisel aan en neem een kijker mee."

Deze tocht is niet geschikt voor minder- validen. Kinderen zijn welkom vanaf ongeveer 6 jaar. Vanaf 18.45 uur is men welkom in De Veldschuur, Sportlaan 1M in Bemmel. Deelname volwassenen kost drie euro, voor kinderen 1,50 euro. Aanmelden wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht. Informatie: Gijsbert Peelen 06-10864179 of info@lingewaardnatuurlijk.nl

Menu Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 22 juli kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 17.30 uur het volgende menu afhalen: Zuur, groentetaart én 'n toetje.

Deze maaltijd kost vier euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 in Bemmel. Graag zelf drie afsluitbare bakjes meenemen! "Wilt u ook genieten van zo'n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu's beschikbaar. Inschrijven kan op maandag - donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555.

Het 'Bemmels afhaalpunt' is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550). Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder 'Activiteiten'.

Jekadee bij jarige Job

Stichting Jarige Job heeft de cheque van de Jekadee leden overhandigd gekregen. (foto: Marit Veringmeier)

DOORNENBURG - Op 14 juni overhandigde Jekadee een mooi bedrag aan stichting Jarige Job tijdens de jaarlijkse Inpakmarathon. De opbrengst van de kaartverkoop van het succesvolle concert ’50 Tinten Jekadee’ van 10 en 11 mei, komt hiermee terecht bij kinderen die opgroeien in arme gezinnen.

Een aantal koorleden heeft actief meegedaan met de inpakmarathon in Rotterdam. In 24 uur tijd werden ruim 8000 verjaardagsboxen ingepakt. Hierin zit alles wat nodig is om een verjaardag te kunnen vieren; zoals cadeautjes, taartbenodigdheden, slingers en een traktatie voor op school.

Jekadee heeft hiermee weer laten zien dat ze na vijftig jaar nog steeds een actief koor is dat meer doet dan alleen zingen. Mensen die bij Jekadee mee willen zingen kunnen zich melden na de zomervakantie.

Weekmenu Bemmels afhaalpunt

BEMMEL -Op maandag 22 juli kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 17.30 uur het volgende menu afhalen: Zuur, groentetaart én 'n toetje.

Deze maaltijd kost vier euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 in Bemmel. Graag zelf drie afsluitbare bakjes meenemen! "Wilt u ook genieten van zo’n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu’s beschikbaar. Inschrijven kan op maandag - donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555.

Het ‘Bemmels afhaalpunt’ is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550). Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder 'Activiteiten'.

9 / 18

10 / 18

11 / 18

Stefan uit Haalderen bij team jongste lopers

Stefan tijdens één van zijn oefenwandelingen. (foto: Manon Tingen)

HAALDEREN - Stefan Tingen uit Haalderen is met 11 jaar één van de jongste deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang wandelt Stefan elke dag 30 kilometer samen met leeftijdsgenoten in het #Vteam. Het team bestaat dit jaar uit 75 kinderen die allemaal de Vierdaagse voor het eerst lopen.

De kinderen van het #Vteam zetten zich actief in voor vriendschap, vrede en vrijheid. Stefan wandelt, net als veel andere kinderen van het #Vteam ook met een speciale missie, namelijk dat alle kinderen in de wereld een vriend hebben, want dat maakt het leven een stuk fijner.

Stefan vertelt: “Het is geweldig om de Vierdaagse met zoveel kinderen te lopen. Kinderen zijn veel vrolijker en gezelliger dan volwassenen. Het meest verheug ik me op het einde. We hebben elkaar al een paar keer ontmoet bij verschillende activiteiten van het #Vteam. Meedoen met het #Vteam is nu al geweldig."

Kindercorrespondent Tako Rietveld is de teamcaptain en initiatiefnemer van het #Vteam. Hij zorgt ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen. “De jeugd maakt het verschil. Deze kinderen hebben letterlijk en figuurlijk meer in hun mars dan de meeste volwassenen denken."

Het #Vteam maakt elke dag reportage, vlogs en livestreams over de belevenissen tijdens het wandelen, maar ook over onderwerpen als vrede, vriendschap en vrijheid.

De belevenissen van het #Vteam zijn te volgen via de website Vteam.tv en via de social media. Voor dit evenement werkt De Kindercorrespondent samen met de stichting Nijmeegse Vierdaagse, het Vfonds en Van der Valk Nijmegen-Lent.

Geldersch Landschap & Kasteelen trakteert op een gratis magazine

REGIO - Geldersch Landschap en Kasteelen (GLK) zet zich al negentig jaar in voor het behoud van natuur, landgoederen en kastelen in Gelderland. Dat kunnen ze doen dankzij de inzet en giften van vele Gelderse inwoners. Daarom geven ze wat terug en kan iedereen die dat wil een prachtig, kleurrijk én gratis magazine aanvragen.

In de feestelijke uitgave van het magazine Mooi Gelderland vind je er-op-uit tips, achtergrondverhalen en vertellen bekende Gelderlanders aan de hand van thema's zoals klimaat, duurzaam tuinieren, architectuur en wandelen in de natuur wat de provincie voor hen bijzonder maakt. Lodewijk Hoekstra vertelt bijvoorbeeld over zijn duurzame tuin projecten. Conservator Paul Rem vertelt over de band tussen de Oranjes en Gelderse kastelen. Margot Ribberink blijkt een meteoroloog met een missie en maar liefst 3 ex-commissarissen van de Koning(in) kijken terug op hun tijd in 'de mooiste provincie van Nederland'.
Vraag het magazine aan op www.glkmagazine.nl

Afval opruimen voor iemand misstaat niemand

BEMMEL - Donderdag 4 juli zijn we weer met een club mensen afval gaan opruimen in de kern van Bemmel. Omdat de club iets groter was dan de vorige keer konden we ons nu in verschillende groepjes verspreiden over diverse plekken in Bemmel.

"Daarbij viel mij op dat, na een mailtje naar de Coop, het er daar erg schoon uitzag. Wat je niet kon zeggen van het plein rondom de Lidl en Jumbo. We hebben alles bij elkaar weer drie volle vuilniszakken bij elkaar gesprokkeld met afval van papier, peuken, blikjes, karton, doppen et cetera. Wat laten mensen toch veel achter hun rug om op de grond vallen wat helemaal niet nodig is. Er is altijd in de buurt wel een prullenbak waar het in kan worden gegooid. Ons geeft het voldoening dat het plein er bij de Lidl weer schoon en fris bij ligt, maar daar kan de Lidl zelf ook iets meer in betekenen.

Ook heb ik de gemeente gemaild over het gebruik van snippers gekleurd cellofaan tijdens de Dweildag. Nu nog, ruim een maand later, vinden we in het gras en tussen de struiken dit spul wat niet verteerd. We hebben de gemeente Lingewaard verzocht dit spul niet meer te gebruiken, is milieu-onvriendelijk. Gemeente heeft toegezegd onze klacht in behandeling te nemen en te bespreken. Nu maar hopen dat ze onze klacht ter harte nemen. Verder hopen we als zwerfvuilopruimclub dat we door de gemeente spoedig worden voorzien van eigen materiaal om de straten van Bemmel schoon te houden.

Mocht je de volgende keer mee willen doen met ons clubje: kom dan 22 augustus om 19.00 uur naar de Theaterkerk in Bemmel, daar verzamelen we en dan trekken we allemaal weer ten strijde tegen het zwerfvuil", aldus M. Reijntjens.

Gendtse fietstochten

GENDT - De Stichting Welzijn Ouderen Gendt heeft ook dit jaar weer drie fietstochten georganiseerd voor alle mensen vanaf vijftig jaar.

De tochten zijn gepland op de dinsdagen 23 juli en 6 augustus. Als eventuele reservedatum staat 20 augustus gepland. "Alle ritten voeren ons langs diverse leuke plaatsen en zijn 50 km lang. U bepaalt echter zelf hoeveel kilometer u wilt fietsen. Start en finish zijn bij sporthal Walburgen aan de Nijmeegsestraat. U kunt voor elke rit inschrijven vanaf 8.30 uur en starten vanaf 9.00 uur. Men moet weer zijn uitgeschreven voor 17.00 uur. De kosten voor deelname bedragen 2,00 euro per rit. Bij deelname aan alle ritten ontvangt u na de laatste rit een herinneringsmedaille. De organisatoren hopen u weer in grote getale te mogen begroeten bij deze mooie en gezellige fietsdagen. Voor eventuele nadere informatie kunt u bellen met Ton Balduk (0481 422069)."

Protestantse gemeente Gendt-Doornenburg

GENDT- Op zondag 21 juli is er een viering in de protestantse kerk van Gendt aan de Torenlaan, om 10.00 uur. Hierin zal ds. Christa Klaver voorgaan. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie/thee te blijven drinken.

In de middag is er de mogelijkheid om de zomerexpositie in de protestantse kerk in Gendt te bezoeken. Gedurende zes weken, van 7 juli - 11 augustus, is de kerk op de zondagmiddag geopend van 14.00 – 17.00 uur. Dit jaar zijn leden van de schildergroepen van de SWOG, Stichting Welzijn Ouderen Gendt, gevraagd om te exposeren. Het thema van de expositie is 'Polderdieren'. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Leren van en genieten met elkaar

Leerlingen van IKC Marang delen bedankje uit aan de ouderen voor de leuke en leerzame dag. (foto: Yvonne Hermsen) Yvonne Hermsen

ANGEREN - De leerlingen van groep 7 en 8 van IKC Marang en de ouderen uit Angeren hebben op 27 juni kunnen genieten van een heerlijke dag met elkaar. Groep 7 heeft in de ochtend gezorgd samen met enthousiaste vrijwilligers en dorpshuismedewerkers voor de aankleding en bereiding van de koffieochtend+.

Ze leerden servetten vouwen, hygiëneregels, maar ook dat je elkaar helpt om iets moois te organiseren. Er is gezamenlijk gegeten en er waren leuke gesprekjes tussen jong en oud. Ook werden er spelletjes gedaan met elkaar. In de middag sloten er leden van de Stichting Actieve Senioren Angeren aan en speelde groep 8 de try-out van hun musical 'Gewoon Super'. Waar gespeeld werd in een 'ouderwetse' supermarkt, met veel mooie liedjes gezongen door de leerlingen. De dag werd afgesloten met een kop koffie, een ijsje en een mooi zelfgemaakt bedankje door de leerlingen.

Deze activiteiten zijn onder andere met subsidie-ondersteuning van Provincie Gelderland tot stand gekomen vanuit de werkgroep Leefbaar Angeren, waarin ook het thema : "jong leert van oud en oud van jong" een belangrijke pijler is om de samenhang in het dorp te behouden. De inzet van en fijne samenwerking tussen de leerlingen van Marang, directrice van Marang, leraren van groep 7 & 8, 'ouderen', medewerkers dorpshuis, vrijwilligers koffieochtend+, Sasa en vrijwilligers Leefbaar Angeren zorgden voor een succesvolle dag. Er is zelfs al gesproken over een vervolgactiviteit in het najaar. Hierover meer na de zomervakantie.

Protestantse gemeente Gendt-Doornenburg

GENDT- Op zondag 21 juli is er een viering in de protestantse kerk van Gendt aan de Torenlaan, om 10.00 uur. Hierin zal ds. Christa Klaver voorgaan. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie/thee te blijven drinken.

In de middag is er de mogelijkheid om de zomerexpositie in de protestantse kerk in Gendt te bezoeken. Gedurende zes weken, van 7 juli - 11 augustus, is de kerk op de zondagmiddag geopend van 14.00 – 17.00 uur. Dit jaar zijn leden van de schildergroepen van de SWOG, Stichting Welzijn Ouderen Gendt, gevraagd om te exposeren. Het thema van de expositie is 'Polderdieren'. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Geldersch Landschap & Kasteelen trakteert op een gratis magazine

REGIO - Geldersch Landschap en Kasteelen (GLK) zet zich al negentig jaar in voor het behoud van natuur, landgoederen en kastelen in Gelderland. Dat kunnen ze doen dankzij de inzet en giften van vele Gelderse inwoners. Daarom geven ze wat terug en kan iedereen die dat wil een prachtig, kleurrijk én gratis magazine aanvragen.

In de feestelijke uitgave van het magazine Mooi Gelderland vind je er-op-uit tips, achtergrondverhalen en vertellen bekende Gelderlanders aan de hand van thema’s zoals klimaat, duurzaam tuinieren, architectuur en wandelen in de natuur wat de provincie voor hen bijzonder maakt. Lodewijk Hoekstra vertelt bijvoorbeeld over zijn duurzame tuin projecten. Conservator Paul Rem vertelt over de band tussen de Oranjes en Gelderse kastelen. Margot Ribberink blijkt een meteoroloog met een missie en maar liefst 3 ex-commissarissen van de Koning(in) kijken terug op hun tijd in 'de mooiste provincie van Nederland'.
Vraag het magazine aan op www.glkmagazine.nl

Huissen in Tekstbeeld Het drama van de verwoeste abelen…

(foto: Gerrie Aldershof)

Tekst en fotografie:

Gerrie Aldershof

…Bij thuiskomst werd ik onaangenaam getroffen door het Abelen drama bij de 'toegangspoort' van Huissen. Zo was het bij de ir. Molsweg, locatie Noordeinde van woonwijk De Zilverkamp, goed raak. Zeker de helft van deze groep van ongeveer twintig beeldbepalende Abelen waren in hun volle werkzame leven geknakt dan wel omgewaaid; als waren het lucifersstokjes.

De windhoos die dinsdagavond 4 juni over een deel van Huissen raasde konden zij niet trotseren. Verontrust geworden nam ik een kijkje in het Zilverkampse park. Dat was schrikken. Parkdeel Zanderij was in het hart getroffen. Wat een ravage. Wat een kaalslag. De hele groep abelen, de dikste bomen van dit parkdeel (ik laat het ander bomenleed buiten beschouwing) waren getroffen door het natuurgeweld. Stalen rijplaten lagen op het gras. Boomverzorgers waren al aan het ruimen gegaan. Zij hadden de dikke boomstammen 'bosbouwkundig' opgestapeld. Keurig in gelid. De boomkronen, vol in het blad, lagen er troosteloos naast. Deze park-abelen zijn van een andere kweekvorm als bij de locatie Noordeinde. De wetenschappelijke naam is Populus x canescens 'Witte van Haamstede'. Bij de locatie Noordeinde gaat het om de Populus x canescens 'De Moffart'. De Nederlandse naam voor deze twee kweekvormen is voluit Grauwe Abeel. Met hun karakteristieke schors zijn abelen ware schoonheden. De bladeren ruisen en schitteren in de wind. Vooral 'De Moffart' met een lichtere schors dan de 'Witte van Haamstede' mag er zijn.

Een 'de Moffart' groep staat nog (fier overeind) op de hoek Winterdijk/Binnendijk (ook De Zilverkamp). Machtig mooi. Maar ook de 'Witte van Haamstede' heeft een plekje in mijn hart. Voor deze kweekvorm is het dubbel triest. Zij zijn een zeldzaamheid in het openbare groen van Huissen. Er staat nu nog slechts één bomengroep van deze kweekvorm in Huissen en wel bij de Arnhemsepoort…

Een dikke veertig jaar heb ik van de verwoeste abelen mogen genieten en zij trotseerden diverse stormen; maar nu? Nu legden zij het loodje. Getroffen in hun brede losse kroon. Vol in het blad. Dat werd ze fataal. Gewoon bizar! Want juist deze 'veredelde populieren' wordt stormvastheid toegedicht en juist zij worden op (zee)windgevoelige plaatsen aangeplant. Bijvoorbeeld in Zeeland. Inmiddels zijn de wortelresten van de abelen uitgefreesd en de daardoor ontstane gaten voorzien van verse aarde. Klaar voor nieuwe aanplant. Herstel van de verwoeste groenstructuur. De komst van een aantal Abelen van gelijk een fors formaat zou ik toejuichen…

Uitslag ouder & kindviswedstrijd Huissen

Alle deelnemers aan de koppelwedstrijd. (foto: Belinda) Belinda

HUISSEN - Donderdagavond 4 juli werd de jaarlijkse ouder- & kindwedstrijd gevist. Vanwege de grote animo is er uitgeweken naar parkvijver De Zilverkamp, hier hebben enkele vrijwilligers op de vooravond de stekken bevisbaar gemaakt door het uitvoeren van het snoeiwerk.

Voor velen is de parkvijver geen onbekend water, tot enkele jaren geleden werden hier ook de reguliere competitiewedstrijden gevist. Liefst 14 koppels deden er deze avond mee en met zijn allen wisten ze ruim 21 meter aan vis te vangen. Helaas werden er enkele grote vissen verspeeld en hadden sommigen ook flink last van de bijvangst van zoetwaterkreeftjes.

Onder het genot van een heerlijk zonnetje en zo nu en dan een stevig briesje wisten Naïma en haar opa Tonnie 449 centimeter bij elkaar te vangen, Lucas en zijn vader Leon vingen knap 394 centimeter bij elkaar. Damian en opa Joop wisten 292 centimeter te vangen, goed voor de derde plaats.

Een extra prijs was er deze avond voor de grootste en kleinste vis. Doordat enkele zoetwatergiganten werden verspeeld, wist Leon met een hele mooie voorn van 24 centimeter de grootste te vangen. Casper had met een vis van 6 centimeter de eer om de prijs voor de kleinste vis van de avond te mogen ontvangen.

De jeugdcommissie bedankte een ieder voor het mede mogelijk maken van deze geweldige avond. De datum voor de seizoensafsluiting zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt.

Winnaars De Vliegende Post

HAALDEREN - In het weekend van 6 juli werden er drie vluchten gespeeld bij De Vliegende Post Haalderen. Door negen deelnemers werden er 68 duiven naar de dagfondvlucht Chateauroux (630km) gestuurd.

Rene van Zadelhoff had de snelste drie van de club. Rene van Zadelhoff 10 mee 4 pr. 1-2-3-10. H.J.A. Leemreise 13 mee 2 pr. 4-9. Dik Peters 3 mee 1 pr. 5. Comb. Muller/de Wijse 6 mee 4 pr. 6-8-11-17. Chr. Graven 4 mee 2 pr. 7-13. H.j. de Wijse 2 mee 1 pr. 12. J. Peters 17 mee 1 pr. 14. Comb. Weijers 7 mee 2 pr. 15-16.

Oude (129 stuks) en jongen (68 stuks) duiven werden in Tienen (136km) losgelaten om 08:00 uur. Na 1 uur en 20 min waren er alweer duiven terug op de hokken. Lamert Meijberg presteerde het om de twee snelste oude duiven te klokken. Comb. Weijers had als eerste een jonge duif terug op het hok. Oude L. Meijberg 15 mee 4 pr. 1-2-12-23. H.J. de Wijse 10 mee 2 pr. 3-4. Chr. Graven 5 mee 2 pr. 5-6. Rene van Zadelhoff 10 mee 5 pr. 7-13-16-32-33. H.J.A. Leemreise 13 mee 3 pr. 8-20-31. T. Tinnenbroek 12 mee 6 pr. 9-10-11-26-27-28. Comb. Muller/de Wijse 13 mee 3 pr. 14-21-22. Th. Rutjes 5 mee 3 pr. 15-18-24. Comb. Weijers 29 mee 5 pr. 17-19-25-29-30. Jong Comb. Weijers 16 mee 2 pr. 1-10. Chr. Graven 19 mee 7 pr. 2-3-4-7-11-12-17. Rene van Zadelhoff 14 mee 3 pr. 5-8-14. H.J.A. Leemreise 13 mee 3 pr. 6-9-13. H. Janssen 4 mee 2 pr. 15-16.

Theatervoorstelling voor peuters IKC Donatushof

Scene uit voorstelling Do-re-mier. (foto: Mientje Baltussen)

LINGEWAARD - Stichting Voorschools en Primair Onderwijs De Linge bestaat 20 jaar en daarom is er feest. Voor alle basisschoolleerlingen van stichting De Linge wordt er een cultuurdag georganiseerd.

Voor alle peutergroepen van stichting De Linge wordt een voorstelling aangeboden voor peuters op locatie. Op woensdag 3 juli gaf Open Academie de voorstelling 'Do-re-mier' van Lennet van der Wal op Jenaplan IKC Donatushof voor de peuters van peutergroep Het Olifantenbos en kinderdagverblijf Olli. “Do-re-mier, ... ssssssssssssssst, wat hoor ik, kijk daar, wat zie ik, oeoeoe… We zingen, dansen, bewegen, beleven en ontdekken, maar bovenal, het was ontzettend genieten."

Rondje in de kerk

Rondleiding Jan Wannet. (foto: KBO Huissen)

HUISSEN - Op 26 juli presenteert de KBO Huissen voor de ouderen van Huissen een bijeenkomst in de kerk met als verteller Jan Wannet.

Hij zal in geuren en kleuren alles vertellen over de schatkamer in de kerk en wat daar zo speciaal aan is. Tevens komen de Huissense Gilden aanbod en kan een ieder een blik werpen in de oude Gildenboeken waarin het reilen en zeilen binnen de Gilden vermeld staat.

De bijeenkomst start om 19.00 uur met een kopje koffie en duurt tot 21.00 uur.

Ingezonden brief

Moet het trapveldje voor kinderen dan echt wijken voor een poepveld?

In de uitgave van hét Gemeentenieuws van 10 juli 2019 staat een ingezonden brief over het instellen van een hondenuitlaatplaats op de plek waar zich nu een speelveldje bevindt aan de Baron van Spittaellaan te Huissen.

De hartenkreet van de kinderen in die brief om het speelveldje te behouden wil ik, als toekomstige bewoner van het appartementencomplex aan het Binnenwater daar vlakbij, van harte ondersteunen.

Daarnaast is het toch te dol dat daar honden hun behoefte gaan doen, en dat op slechts enkele meters van de woonkamer van de woonvoorziening voor verstandelijk gehandicapten 'Binnenveld'! Die bewoners kunnen dan straks ook geen plezier meer beleven aan het aanschouwen van spelende kinderen. Gemeente, gaat u zo met uw gehandicapte medemensen om?

Verder moet er, gezien onder meer de doelpalen en de hoge hekken daarachter op het speelveldje, welhaast een aanwijsbesluit voor het speelveldje hebben bestaan. Is dat aanwijsbesluit dan ingetrokken en wanneer is dat gebeurd?

Gemeente, trek uw aanwijsbesluit tot hondenuitlaatplaats alstublieft in!

Mede namens bewoners en personeel van de Woonvoorziening voor verstandelijk gehandicapten "Binnenveld" te Huissen,

Coen F.M.Tonino, Wildzang 10, Huissen.

16 / 18

Hoera Zoë wordt 19 juli
1 jaar

Van harte gefeliciteerd,fijne dag.

Dikke kus opa Harry en oma Marga

16 juli 1949 hebben Henk (op zijn 20e verjaardag) en zijn Willeke het ja-woord aan elkaar gegeven. Waar is de tijd gebleven? Gefeliciteerd prachtig gouden paar XXxxxxXX van ons.

Wist u dat deze knappe vent,

op 16 juli de 70-jarige leeftijd kent?

Allerliefste (o)pa van harte gefeliciteerd XXxxxxXX

Hiep hiep hoera onze lieve Jill wordt 21 juli alweer 5 jaar.
GEFELICITEERD
xxx
lieve groetjes
opa Wiely en oma Annie.

Geslaagd en al een baan.
opa en oma zijn trots op jou.
Hartelijk Gefeliciteerd.

11-07-2019
(O)pa Ben en (o)ma Mariannne Cornelissen
alweer 51 jaar een echtpaar!
Proficiat!

Lisa, Esmée, Cas, Miranda, Robert-Jan en Tinja

Onze lieve kleinzoon Jayden
wordt dinsdag 16 juli 4 jaar.
Van harte gefeliciteerd
van oma Annette en opa Dick.

Hoera Saar heeft haar A diploma.
Gefeliciteerd lieverd, knap gedaan.
Wij zijn supertrots op jou.
Dikke kus van Opa en Oma Xx.

Hieperdepiep hoera!
Gefeliciteerd lieve Liselotte met je
3de verjaardag!
Kusjes papa en mama

Loopgroep Huissen op geschiedenisles

Loopgroep Huissen bij historisch pand. (foto: Annetje Geertsen)

HUISSEN - Is er een relatie tussen sporten bij Loopgroep Huissen en een rondleiding door het stadje?

Als buitenstaander krab je je even achter de oren, niet wetende dat het hier gaat om een Loopgroep die bewegen combineert met leuke evenementen. Zondag 7 juli gingen circa 70 leden na de koffie bij restaurant De Betuwe in drie groepen met een gids op pad. Van te voren was al duidelijk dat het stilstaan bij monumenten veel geduld van de beweeglijke deelnemers zou vergen. Echter, de boeiende uitleg over de rijke historie van het stadje hield de benen aardig in bedwang. Na afloop stond er in genoemd restaurant een heerlijk buffet klaar.

Hoewel de intensiteit van bewegen niet vergelijkbaar is met een training, was de eetlust er niet minder om. Met deze activiteit, georganiseerd door één van de commissies binnen de vereniging, werd de vakantieperiode ingeluid. Zes weken geen officiële activiteiten, maar tijd om plannen uit te werken of te verfijnen. En wie denkt dat de leden stil zitten, die hebben het mis, want er wordt nog steeds in kleinere groepjes gesport. Let op de gele kleding! Geel op de weg betekent trouwens niet 'gevaar', maar 'graag aansluiten'.

Wijkplatform Huissen West zoekt nieuwe voorzitter

HUISSEN - In Lingewaard zijn in alle dorpen, kernen en wijken vijftien wijkplatforms. In de wijkplatforms zijn betrokken wijkbewoners actief die zich bezig houden met de leefbaarheid in hun wijk, dorp of kern.

Wijkplatform Huissen West is op zoek naar een nieuwe voorzitter. "Woont u in het Kampstuk, Hofmeesterij of het gebied tussen Van Voorstraat, Stadswal, Huismanstraat en Muntstraat en wilt u zich inzetten om uw leefomgeving samen met buurtgenoten te verbeteren, neem dan contact op met huissenwest@gmail.com. Ook als u meer wilt weten over de werkwijze van een wijkplatform."

Eerste editie Struinen in de Tuinen was fantastisch!

De Zandse Notengaard. (foto: Ireenphotos)

HUISSEN - Struinen in de Tuinen 2019 vond afgelopen zondagmiddag 7 juli plaats in liefst dertien tuinen door heel Huissen.

Tuindeuren werden platgelopen bij buren en stadsgenoten om te genieten van het uitgebreide programma met muziek, theater, cabaret en andersoortige podiumkunsten. Bijna honderd Huissenaren hielpen deze dag mee om het tuinenfestival tot een succes te maken: het zachte weer, de gastvrijheid van de tuineigenaren en het massaal toegestroomde publiek zorgden voor een gezellige eerste editie Struinen in de Tuinen!

Alle tuineigenaren, artiesten, organisatie én bezoekers hebben samen een prachtige editie neergezet. In alle deelnemende tuinen hing een fijne sfeer en iedere betrokkene heeft het naar zijn of haar zin gehad. Dat was door heel Huissen te voelen.

“Ik vond het prachtig om te zien hoe men hun tuin omtoverde tot tijdelijke festivallocatie. De acts stonden te stralen en ik heb alleen maar blije gezichten gezien! Het massaal gekomen publiek geeft aan dat Huissen een evenement rijker is", aldus Lianne Derksen, coördinator tijdens Struinen in de Tuinen.

Struinen in de Tuinen vond dit jaar in acht steden plaats. Ook in Amersfoort, Breda, Harderwijk, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Woerden is er volop gestruind.

Panorama Nederland met een blik op het landschap in Lingewaard

Zonnepanelen. (foto: Tonny Berns)

BEMMEL - Stichting Lingewaard Natuurlijk viert haar 25- jarig jubileum met een bijzonder evenement. "Wij presenteren Panorama Nederland van 23 tot 29 augustus in de Theaterkerk in Bemmel."

Panorama Nederland is een ruimtelijke verbeelding van hoe Nederland de komende jaren kan veranderen. In Panorama Nederland worden vier thema’s benoemd die bepalend zijn voor deze veranderingen: De verduurzaming van de landbouw, de energietransitie, veranderingen in wonen/mobiliteit en de klimaatadaptatie.

"Welke invloed hebben deze thema’s op het landschap van Lingewaard? Over de verduurzaming van de landbouw hebben wij al eerder een stelling geformuleerd waarmee u het eens of oneens kon zijn.

Deze week het thema: energietransitie. Wat is energietransitie? Energietransitie, vrij vertaald, is de omschakeling van olie, aardgas en steenkolen naar duurzame energie zoals zon, wind, aardwarmte. De afspraken over de energietransitie zijn vastgelegd in het Klimaatakkoord. Duurzaamheid en zuiniger omgaan met energie vinden de meeste mensen belangrijk. Zonnepanelen zijn favoriet.

Stelling 2: Ik sta positief tegenover zonnepaneelparken op industrieterreinen of langs de snelweg. Bent u het eens of oneens met deze stelling? Graag uw reactie naar info@lingewaardnatuurlijk.nl."

deBol bij de N4D!

Bert van de Lans in Bemmel 2018.

LINGEWAARD - Natuurlijk staat deBol weer langs de routes bij editie 103 van de Nijmeegse 4Daagse!

Voor de 15e keer op rij staat deBol bij de N4D iedere dag langs de routes om alle wandelaars aan te moedigen en te steunen!

"Sinds 2005 is deze 4Daagse week een jaarlijks feest van herkenning en we spreken iedere dag met alle wandelaars af dat wij ze de volgende dag wéér willen zien, het tot morgen in … En daar zijn ze weer!… zijn herkenbare kreten geworden! Op dinsdag 16 juli zal het feest in Bemmel zijn, deBol zal vanaf 09.30 uur alle lopers aanmoedigen op de Dorpsstraat ter hoogte van de Kinkelenburglaan en natuurlijk maken wij er ook een oergezellig feestje van!

Wij hopen dat we de recordhouder Bert van der Lans, onze 100ste Vriend van deBol, alle dagen onderweg mogen ontvangen. Bert gaat voor de 72ste keer lopen en wij wensen hem, onze Bolwandelaars en alle deelnemers uit Lingewaard en al die andere duizenden wandelaars heel veel succes, maar vooral ook heel veel plezier, toe!"

Op woensdag staan de 'Bolletjes' in Weurt, donderdag in Berg en Dal en natuurlijk op vrijdag op de Via Gladiola (ter hoogte van het beeld van de gladiolen aan de rechterkant) naast het Bemmelse dweilorkest De Dreumels. Wandelaars: let op de rode Bol-ballonnen, als je die ziet staan de dames van deBol in de buurt. Informatie: www.deBolbemmel.nl.

In afwachting van 17 september

Op 29 juni vond reeds een korte plechtigheid plaats bij het monument. (foto: Henk Eerden) henk eerden

HUISSEN - Op zaterdag 29 juni vielen de mussen van het dak. In de middag was het meer dan 33 graden warm en dat had invloed op de Exodustocht.De leiding was genoodzaakt drastische maatregelen te nemen ter bescherming van de wandelaars.

De vertrektijden werden bekort en vervroegd. Vanaf 4.30 uur liepen de eerste wandelaars al. Een andere drastische maatregel was het schrappen van de geliefde 42 en 50 kilometer afstand. Ondanks deze beslissingen liepen bijna 1100 wandelaars een van de kortere afstanden.

Anders dan in 1944 toen de grote Exodus uit ons gebied plaats vond staat nu de veiligheid van mensen centraal. Het laat eens te meer zien hoe belangrijk het is om in veiligheid en vrijheid te kunnen wandelen.

Op zondag 17 september 1944 startte de operatie Market Garden die strandde in de Betuwe.Op die zwarte 17e september vielen al de eerste tientallen dodelijke burgerslachtoffers aan het Looveer in Huissen.

Geallieerd vuur wist geen onderscheid te maken tussen burgers en de vijand. Om aandacht te geven aan deze slachtoffers wordt op de bewuste 17 september een tocht georganiseerd naar het WO II monument op het Looveer.

In de middag vertrekken om 14.30 uur burgers vanaf het WO II paneel nabij het Odeon op de Markt in Huissen. Nabij het monument zal voor de directe relaties een voor ieder toegankelijke herdenking plaats vinden.

Na de bloemlegging is er een informeel moment om samen te zijn. Deze plechtigheid is een initiatief vanuit het Exoduscomité en vindt plaats in het kader van Gelderland Herdenkt. Juist nu: 75 jaar na Market Garden.

Wijkplatform Huissen West zoekt nieuwe voorzitter

HUISSEN - In Lingewaard zijn in alle dorpen, kernen en wijken vijftien wijkplatforms. In de wijkplatforms zijn betrokken wijkbewoners actief die zich bezig houden met de leefbaarheid in hun wijk, dorp of kern.

Wijkplatform Huissen West is op zoek naar een nieuwe voorzitter. "Woont u in het Kampstuk, Hofmeesterij of het gebied tussen Van Voorstraat, Stadswal, Huismanstraat en Muntstraat en wilt u zich inzetten om uw leefomgeving samen met buurtgenoten te verbeteren, neem dan contact op met huissenwest@gmail.com. Ook als u meer wilt weten over de werkwijze van een wijkplatform."