GN Arnhem

11 februari 2017

GN Arnhem 11 februari 2017


Nieuw: Stichting Arnhemse Ouderen

ARNHEM - Genieten van het ouder worden in plaats van achter de geraniums zitten? De nieuw opgerichte Stichting Arnhemse Ouderen zet zich in voor het welzijn van ouderen in de meest brede zin van het woord. Onder andere door hulp te bieden als het gaat om wonen en welzijn en bij het kunnen participeren in de samenleving.

Ook het uit hun isolement halen van kwetsbare ouderen staat hoog in het vaandel. De oprichting van de nieuwe stichting kent twee redenen: allereerst heeft de ANBO (Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen) het behartigen van plaatselijke belangen en activiteiten stopgezet. Om deze activiteiten, waaraan veel ouderen deelnamen, te continueren heeft de afdeling Arnhem van de ANBO de nieuwe Stichting Arnhemse Ouderen opgericht. Deze stichting staat los van de ANBO en richt zich op alle Arnhemse senioren. Andere reden is de, door de gemeente opgeheven Seniorenraad Arnhem ten behoeve van de nieuwe Adviesraad Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning).

Oud-leden van de Seniorenraad zetten onder de paraplu van de Stichting Arnhemse Ouderen hun beleidsadviserende werkzaamheden voort op de terreinen wonen, leefomgeving, veiligheid en vervoer. Gezien de contacten die er liggen bij onder meer zorginstellingen, woningcorporaties, de politiek en de gemeente, denkt de Stichting Arnhemse Ouderen haar taken goed te kunnen uitvoeren. Daarbij weet het stichtingsbestuur zich gesteund door ervaren vrijwilligers op de relevante gebieden. Wie in contact wil komen met de Stichting Arnhemse Ouderen kan mailen of bellen met het bestuur, te bereiken via e-mail stichtingarnhemseouderen@gmail.com of telefonisch op nummer 026 3237000.

Zilver en brons op NJJK voor Bridget Vermeer uit Arnhem van EZ&PC

Debby Vermeer

ARNHEM – In het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven vonden van donderdag 26 tot en met zondag 29 januari de Nederlandse junioren- en jeugdkampioenschappen Korte Baan plaats. De prestaties van de 11-jarige Bridget Vermeer van EZ&PC waren van grote klasse en goed voor zilver én brons.

Bridget uit Arnhem behoorde met haar inschrijftijden zowel op de 400M als op de 800M vrije slag tot de favorieten en maakte die status helemaal waar.

Donderdagochtend zwom ze een indrukwekkende race op de 400M vrije slag, waarbij ze gedurfd van start ging en halverwege zelfs een persoonlijk noteerde op de 200M. Een spannende race resulteerde in een prachtige tijd van 5.04.34 en een bronzen medaille.

Het resultaat op de 400M zorgde voor extra vertrouwen in haar favoriete afstand nl. de 800M vrije slag. Bridget startte opnieuw met lef en is bovengemiddeld goed in staat om een afgesproken tempo lang te kunnen handhaven. Ze zag haar inspanningen beloond met zilver en een formidabele tijd van 10.27.26.

Voor zaterdag was de doelstelling om een flink persoonlijk record te zwemmen op de 200M wisselslag, dat zou resulteren in een opmars op de ranglijst waar Bridget als 25e geklasseerd stond. Een zeer pittige start en een uitstekend vervolg resulteerden in een mega PR van 2.48.26, goed voor een 10e plaats.

Zondag zorgde Bridget voor een waardige afsluiting door als 7e van Nederland te eindigen op de 200M vrije slag in het zoveelste nieuwe persoonlijke record van 2.25.90.

Allemaal eet-Lokaal op 28 februari

ARNHEM - Kom genieten van een vegetarische, biologische maaltijd met lokale producten. Ook in 2017 organiseert Milieudefensie Arnhem lokale diners in de Wasserij aan de Molenbeekstraat 26a. Vrijwilligers koken een vegetarische, biologische, driegangen maaltijd met zoveel mogelijk lokale producten. Schuif gezellig aan en proef zelf hoe lekker de duurzame keuken is! De maaltijd kost 8 euro. Er kunnen 25 mensen mee-eten.

De maaltijden zijn op 21 maart, 18 april, 16 mei en 20 juni. Mee-eten? Meld je uiterlijk vier dagen voor het Allemaal eet-Lokaal aan bij Milieudefensie Arnhem: arnhem@milieudefensie.nl of haal de tweede zaterdag van de maand tussen 13.00 uur en 15.00 uur een kaartje bij de Milieudefensiestand in de bibliotheek in Rozet.

Voor de productie van vlees, zuivel en eieren in Nederland is ruim 1 miljoen voetbalvelden aan sojaplantages nodig. Zolang onze veeteelt in grote mate afhankelijk is van grondstoffen van ver weg

blijven we sociale en ecologische misstanden aan de andere kant van de wereld veroorzaken. En zitten boeren in Nederland in een ' race to the bottom', waarin intensivering soms de enige manier is om te overleven.

De beste oplossing is minder vlees, zuivel en eieren te eten. Dat is beter voor het oerwoud, voor de wereldwijde voedselverdeling, het klimaat, de dieren en onze gezondheid. Daarnaast zou het beter zijn als we meer in Europa geteelde gewassen zouden gebruiken als veevoer in plaats van soja uit Zuid-Amerika. Daarmee zouden we ons beslag op landbouwgrond buiten Europa kunnen verkleinen en de kringloop van grond-veevoer-mest kunnen sluiten.

Oplossing ligt dichterbij

Met het Allemaal eet-Lokaal laat Milieudefensie Arnhem zien dat de oplossing onder handbereik ligt. "Het is heel goed mogelijk om een lekkere vegetarische maaltijd te koken", aldus Hanneke Windhausen, chefkok van het Allemaal eet-Lokaal en vrijwilliger bij Milieudefensie Arnhem." Voor de maaltijden gebruiken we zoveel mogelijk plantaardige en lokale producten. De maaltijden zijn vegetarisch en als we eieren of zuivel gebruiken is hiervoor geen oerwoud gekapt. We kiezen dan bijvoorbeeld voor het oerwoudvrije Gijs-ei", aldus een enthousiaste Hanneke.

Meer informatie staat op www.arnhem.milieudefensie.nl en www.allemaal-lokaal.nl.

Zondag combi-rondleiding door twee kerken

ARNHEM - Zondag 12 februari verzorgen gidsen van Gilde Arnhem een gecombineerde rondleiding door de Walburgiskerk en de Waalse kerk.

De Walburgis is een van de oudste, zo niet het oudste kerkgebouw in Arnhem, gebouwd rond 1325 door kanunniken die uit Tiel verdreven waren.

Tijdens de Slag om Arnhem is het gebouw zo goed als verwoest, maar met grote veerkracht na de oorlog weer opgebouwd. In de schatkamer van de Walburgis is onder andere de zilveren reliekbuste van Sint-Eusebius te zien, waarvan het hoofd met schouderstuk uit circa 1455 stamt.

De Waalse Kerk Arnhem, waar ooit de uit Frankrijk gevluchte Hugenoten in vrijheid hun geloof konden belijden, is een kerk uit het begin van de 15e eeuw en het enige overblijfsel van het Agnietenklooster. De gidsen van Gilde Arnhem vertellen graag meer. Meer informatie staat op www.wandeleninarnhem.nl.

De wandeling op zondag 12 februari start om 14.00 uur bij de ingang van de Walburgiskerk op het Walburgisplein. Volwassenen betalen 4,00 en kinderen tot en met 12 jaar 2,50 euro.

Stevige winterwandeling over landgoed Mariëndaal

ARNHEM - De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen organiseert op woensdag 22 februari een stevige winterwandeling op landgoed Mariëndaal, voor iedereen die zin heeft in frisse buitenlucht en niet bang is voor een paar stevige heuvels.

De boswachter neemt de deelnemers mee door het parkbos, langs de beek en diverse ornamenten. Onderweg is er onder andere aandacht voor het ontstaan van de stuwwal met haar droogdalen en de militaire activiteiten in september 1944.

Start: 14.00 uur op parkeerplaats Mariëndaal: ingang via Mariëndaal, zijstraat Utrechtseweg (N225) aan de N225 tussen Arnhem en Oosterbeek, 200 m voorbij boogtunnel onder spoorlijn. GPS DD (decimale graden): 51.989998, 5.864342. Duur: 2 uur. Deelname: 5,00, kinderen 4 tot en met 12 jaar 2,50 euro; donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie. Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen of Dick Wijnveldt 06 42475520.

Autisme, beleef het eens zelf!

ARNHEM - Wegens succes nogmaals in de herhaling: Autisme, beleef het eens zelf! Het 'ABC' oftewel het 'Autisme BelevingsCircuit'!

Verwarring, overprikkeling, onoverzichtelijkheid, wanorde, onbegrip…. autisme. Hoe voelt dat? Hoe beleeft iemand met autisme de wereld? Hoe is het als de signalen die je zintuigen ontvangen in jouw beleving niet kloppen met de dingen die van je gevraagd worden?

Het ABC is een parcours met opdrachten waarin de belevingswereld van mensen met autisme wordt gesimuleerd. Simpele opdrachten lijken het, maar ga er maar eens aan staan. Het zal nog niet meevallen.
Het parcours is ontwikkeld door het Belgische 'Autisme Centraal' en zij leiden ook mensen op om het optimaal te kunnen presenteren.
Tom van Duuren en Caroline Tieleman volgden deze speciale training en zullen het ABC voor ons verzorgen op deze avond.

Omdat we de beleving centraal willen stellen, zijn we helaas genoodzaakt een maximum aantal deelnemers van 18 aan te houden. Als u zeker wilt zijn mee te kunnen doen, kunt u zich daarom het beste snel aanmelden!

De bijeenkomst is dinsdag 14 februari van 19.30 tot 21.30 uur in VSO Mariëndael, Middachtensingel 12, Arnhem (in de wijk 'Over het lange water'); inloop vanaf 19.00 uur. Deelname is gratis, voor consumpties wordt een kleine bijdrage gevraagd. Wèl opgeven via aic.gp.arnhem@gmail.com o.v.v. 'ABC'! Er is plaats voor maximaal achttien deelnemers. Mocht u zich opgegeven hebben en toch onverhoopt niet mee kunnen doen, vragen wij u dit even door te geven zodat een ander in uw plaats kan!

Geslaagde sponsoravond ESA

ARNHEM - Afgelopen vrijdag 27 januari organiseerde de ESA Sponsorcommissie een sponsoravond nieuwe stijl.

ESA is een nieuwe weg ingeslagen en is intensief bezig om nieuwe sponsoren te werven en om de huidige sponsoren, door het organiseren van activiteiten een goed gevoel te geven. Naast het bereik van meer dan 1500 leden zoekt ESA ook steeds meer verbinding met de wijk Rijkerswoerd (de grootste wijk van Arnhem) waardoor het bereik van de sponsoren nog groter kan worden.

Veel sponsoren hadden zich aangemeld voor de sponsoravond. Het doel was om elkaar te leren kennen en om elkaar te versterken. Bij binnenkomst stond er koffie en thee en iets lekkers klaar en kon men kennismaken met alle Leden van de ESA-sponsorcommissie. Na een welkomstwoord van de voorzitter van de sponsorcommissie, Dick van Kleef, werd een Speed Date ronde opgezet door Jeroen Rombouts. Sponsoren werden in groepjes verdeeld en konden hierbij zijn of haar bedrijf voorstellen aan de andere sponsoren en van gedachte wisselen over allerlei zaken wat hun zoal bezig houdt. Er werden totaal twee rondes gehouden en tussendoor genoot men van een heerlijk buffet verzorgd door Snackpoint De Zilverkamp. Na afloop kon men nog napraten en genieten van een drankje. Diverse sponsoren hebben met elkaar afspraken gemaakt om wat te doen met elkaar. Een ieder is tevreden met deze nieuwe opzet en vonden het een zeer geslaagde avond.

"Wij danken alle sponsoren voor het vertrouwen in ESA en voor hun komst. Deze opzet zal zeker een gevolg krijgen."

Alzheimer Café: Wie helpt mij na de diagnose?

ARNHEM - Op donderdag 16 februari is in Vreedenhoff het maandelijkse Alzheimer Café: trefpunt voor mensen met dementie en hun partners, familieleden, vrienden, professionals en andere betrokkenen. Het thema is deze maand: Wie helpt mij na de diagnose?

Na de diagnose dementie zijn er heel veel vragen. Hoe ga je om met dementie en de veranderende thuissituatie? Waar en bij wie kan ik terecht? Wat is de rol van de arts, het wijkteam en de wijkverpleegkundige? Welke informatie en ondersteuning kunnen zij geven? Deze vragen komen deze avond aan de orde.

In en na de pauze is er uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen, onderling van gedachten te wisselen en ervaringen te delen, maar alleen luisteren mag natuurlijk ook. Er is een stand met informatiemateriaal over dementie van Alzheimer Nederland.

Iedereen is welkom op donderdag 16 februari in Woonzorgcentrum Vreedenhoff, Esperantolaan 2, Arnhem. Het Café opent om 18.30 uur, het programma begint om 19.00 uur, sluiting om 21.00 uur. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. Nadere inlichtingen zijn te verkrijgen via Alie van den Brink, 06 30411858 of via arnhem@alzheimer-nederland.nl.

Focus Arnhem-Zuid

ARNHEM - Men wordt op de eerste en derde sabbat/zaterdag van de maand gastvrij ontvangen om een christelijke sabbatviering bij te wonen aan de Wassenaarweg 5 in Arnhem-Zuid.

Muziek speelt hierbij een grote rol en daarnaast is er altijd een inspirerende spreker. Kinderen, jongeren en volwassenen zijn betrokken en zeer actief in de dienst, waardoor de diensten dynamisch, verfrissend en sfeervol zijn. Om de middag helemaal compleet te maken is er na de dienst een Meet & Greet met één keer per maand een Healthy High Tea, waarbij u eveneens van harte welkom bent voor dit gezellige samenzijn.

Focus Arnhem-Zuid; Wassenaarweg 5 Arnhem, focusarnhemzuid@kpnmail.nl
Voor meer informatie: www.focusarnhemzuid.nl. Ook te volgen via www.facebook.com/focusarnhemzuid.

Gezocht: Goede doelen met een uitdaging!

ARNHEM - Op vrijdag 31 maart organiseert 8UO 026 '8 uur overwerken voor het goede doel'. Dit initiatief is in 2004 ontstaan in Groningen en vindt inmiddels wereldwijd plaats, onder andere in wereldsteden als Rio de Janeiro, Caïro en Wenen. Na het succes van voorgaande jaren is ook Arnhem dit jaar weer van de partij.

Creatieve teams aan de slag met een marketing- en communicatievraagstuk In acht uur tijd werken vijf teams van vijf creatievelingen en een teamcaptain aan een marketing- en communicatievraag voor één van de vijf goede doelen zoals een stichting of buurtvereniging. De teams bedenken bijvoorbeeld huisstijlen, communicatieplannen, websites, logo's, merchandise of reclamecampagnes waarmee de goede doelen verder op weg worden geholpen.

Wat levert het op?
De goede doelen krijgen in één avond mooie ontwerpen en frisse ideeën; de creatievelingen kunnen hun diensten en/of producten toevoegen aan hun portfolio én houden een goed gevoel over aan het op weg helpen van het goede doel. Maar natuurlijk wordt het ook een inspirerende en gezellige avond waar iedereen waardevolle contacten opdoet.

Deelnemen als goed doel is waardevol

Joost Bekkers van Tendens Vakanties over 8UO 2016: "Wat een betrokkenheid, enthousiasme en expertise hebben we ervaren bij 8 uur overwerken in 2016. Met de ideeën en inspiratie die we die avond van de creatievelingen hebben ontvangen, zijn we aan de slag gegaan met een crowdfundingscampagne en hebben we de aanschaf van nieuwe tenten kunnen realiseren!"

Aanmelden

Wilt u, als betrokkene bij een Arnhems goed doel, na 31 maart ook zo enthousiast kunnen terugkijken op 8UO 2017? Meld dan snel uw goede doel aan. Dit kan tot 15 februari via www.8uo026.nl/informatie-voor-goede-doelen

Goud voor Luctor et Emergo

DRIEL - Zondag 29 januari waren de dames van de turnvereniging Luctor et Emergo weer aan zet bij de turnwedstrijd in Beekbergen. Het was een groot succes.

Waar de Instap D2 Dames, Tanisha, Silke, Romeine en Marieke goede resultaten haalden, maar helaas niet genoeg, wist Lieke Speijers de eerste plaats binnen te halen bij de Pupillen 2 D2.
Ook Lieke Teunissen wist de eerste plaats te halen bij de Jeugd 2 suppl. G, en dat was geheel onverwacht en terecht. Lieneke had ondanks een mooie vloer oefening net niet genoeg punten voor een podium plaats.
Jolien, met koorts en griep toch op de vier onderdelen verschijnen, en ondanks dat niet alles perfect verliep, wist ze toch de hoogste cijfers te halen op vloer en sprong. Helaas niet genoeg voor het podium.

Thee met Thema in Oosterbeek

OOSTERBEEK - In het kader van de ontmoetingen Thee met Thema vindt op zondag 26 februari 2017 een bijeenkomst plaats met als onderwerp 'Beheersen we de robots of wórden we beheerst?' Inleider is Linda Kool.

De technologie schrijdt voort. Van machines naar computers naar robots. Autofabrieken met honderden robots zonder mensen. De zorg waar personeel wordt vervangen door machines: dementerenden die gezelschap krijgen van knuffelrobots. En eigenlijk is het veel ruimer: (informatie)technologie dringt door in onze maatschappij, in het werk en in de persoonlijke leefwereld. Is dit nog maar het begin? Zijn er geen grenzen aan te stellen?

Naar de maatschappelijke gevolgen wordt gelukkig ook onderzoek gedaan en met een van de onderzoekers gaan we in gesprek.

Linda Kool MSc MA is senior-onderzoeker aan het Rathenau Instituut in Den Haag. Aanvang 16.30 uur (inloop met koffie/thee vanaf 16.00 uur) in de Vredebergkerkaan de Van Toulon van de Koogweg 3 in Oosterbeek.

Gratis coaching

ARNHEM - Gratis coaching door Bep en Fatima al meer dan vijf jaar een succes!

"Ben je vrouw en heb je een inkomen op of onder het sociaal minimum? En wil je jezelf verder ontwikkelen, je zelfkennis verdiepen of iets anders veranderen in je leven? Dan kunnen wij iets voor je betekenen. Bep & Fatima: een groep vrouwelijke professionele coaches, loopbaanadviseurs, trainers.

Wij doen dit als vrijwilliger, zonder kosten. Van jou wordt gevraagd dat je verstaanbaar Nederlands spreekt, je wilt inzetten om je doelen te bereiken en je houdt aan je afspraken. Je kunt ons bellen of mailen: kijk op onze website: www.bepenfatima.weebly.com voor verdere informatie en aanmelding. Of bel Marion: 06 53438598 of Wendy: 06 21593590."

Bingomiddag

ARNHEM - Zin in bingo? Kom dan op zaterdag 18 februari van 14.00 - 16.30 uur naar De Gaanderij.

De zaal gaat om 13.30 uur open. Kosten per plankje: 2.50 euro. De toegang is gratis. Iedereen is welkom.

Uitverkoop theaterkostuums

HUISSEN - Op zondag 12 februari van 11.00 tot 14.00 uur worden theaterkostuums verkocht in Theater Kees, Kampstuk 23 in Huissen.

Nog op zoek naar dat ene unieke carnavalskostuum? Van Piraat tot prinses, van aap tot hond, alles wat je maar kunt bedenken. Voor kinderen vanaf maat 134 tot XXL voor volwassenen.

Zin op Zondag in Rozet

ARNHEM - Op zondag 12 februari is in Rozet weer 'Zin op Zondag', een bijeenkomst van D3rde Verdieping (voorheen Stadspastoraat Arnhem) in Rozet over zingeving.

Deze keer zal een mantelzorgconsulent van Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Arnhem samen met Ineke Ludikhuize, schrijfster van het boek 'warme jas' te gast zijn. Ineke Ludikhuize is theologe, directeur van een vrouwenorganisatie geweest en is daarnaast lange tijd mantelzorger geweest voor haar man Willem Aantjes. Deze middag gaat zij, samen met een mantelzorgconsulent van het MVTArnhem, met belangstellenden in gesprek over het volgende thema:

Mantelzorg is nog steeds het fundament van de gezondheidszorg. Maar als gevolg van maatschappelijke ontwikkelingen is de vanzelfsprekendheid waarmee mantelzorg verleend werd, weggevallen.

Wat betekent dat voor u in de maatschappij van nu? Redden we het nog om met een fulltime baan en opgroeiende kinderen om voor onze chronisch zieke moeder te zorgen? Of besteden we deze zorg liever uit aan particuliere zorgorganisaties met namen als 'knuffel je ouders' omdat we zelf niet meer aan de zorgtaken toekomen? Kortom. komen we nog wel aan de zorg voor onze naasten toe in de huidige maatschappij? En wie zorgt er voor mij als het straks nodig is?

Zin op Zondag is een initiatief van D3rde Verdieping en wordt gehouden in het auditorium van het Rozet. Iedereen is welkom om de bijeenkomst van 12 februari bij te wonen en over dit thema in gesprek te gaan.

De bijeenkomst is van 15.00 uur tot 16.45 en de zaal is open vanaf 14.30 uur. Zich vooraf opgeven hoeft niet en er wordt gevraagd om een vrijwillige bijdrage naar keuze.

Ingezonden brief

Het is gelukt ! Schoon drinkwater voor Ellawewa

In november van 2016 mochten wij een berichtje plaatsen op Het Gemeente Nieuws over onze kleine arnhemse stichting ASL (Ayubowan Sri Lanka) en het dorp Ellawewa.

Dit dorp met ongeveer 1000 inwoners had geen schoon drinkwater tot zijn beschikking. De inwoners werden ziek door de vervuiling en er stierven zelfs mensen. De stichting heeft deze hulpvraag opgepakt om te kijken of wij het voor elkaar konden krijgen om dit dorp te voorzien van schoon drinkwater.

En ja, het is gelukt. Begin november hebben zicht een aantal donateurs gemeld die het benodigde bedrag beschikbaar hebben gesteld. Hieronder ook lezers van Hét Gemeente Nieuws. Er is direct begonnen met de bouw van de installatie met hulp van lokale loonwerkers en onder het toeziend oog van onze centrale contactpersoon in Sr Lanka, meneer Nalin Priyardarsana

En al op 26 november kon de installatie, in het bijzijn van Jeannette Otemann van de stichting, geopend worden onder grote belangstelling. Wat fijn dat dat, met hulp van de lezers, ook gelukt is.

Eind oktober is Jeannette teruggekeerd in Nederland en inmiddels is de stichting weer druk bezig om allerlei hulpvragen te kunnen realiseren. In mei gaat Jeannette weer naar Sri Lanka, dat wordt dan alweer de tiende reis die zij maakt.

Hopelijk lukt het dan ook weer om veel mensen te kunnen helpen aan hulpmiddelen zoals rolstoelen, krukken, looprekken. Wij zijn nog op zoek naar (nieuw of tweede hands) gehoortoestellen.Heeft u er eentje liggen, neem dan contact met ons op. Zij krijgen een goed tweede leven in Sri Lanka !

Joke Spang stichting.asl.arnhem

Leer de natuur rond Arnhem kennen

ARNHEM - Groencursus Voorjaar is een cursus voor iedereen tussen de 14 en 100 jaar, is de leukste manier om de lente te beleven en de natuur in en om Arnhem beter te ontdekken.

Diverse docenten verzorgen op hun eigen manier de lezingen en excursies. Je maakt kennis met vogels, planten en reptielen die tijdens de avonden aanwezig zijn. Excursies sluiten aan bij de onderwerpen van de lezingen over onder andere zoogdieren, water, landschap, landgoederen en sprengen, planten, insecten, bomen, vogels, reptielen en amfibieën.

Het programma wordt samengesteld en uitgevoerd door IVN, KNNV en het NIVON ). De lezingavonden vinden plaats in Natuurcentrum Arnhem, locatie Stadsboerderij Presikhaaf aan de Ruitenberglaan 4 in Arnhem. Lezingavonden op negen donderdagavonden van 20.00 - 22.00 uur. Data: 9, 16 en 23 februari, 9, 16, 23 en 30 maart, 6 en 13 april.

Excursies zijn in en rond Arnhem op zes zaterdagochtenden, met een duur van ongeveer 2 uur, aanvang wisselend tussen 8.00 en 11.00 uur. Data: 18 februari; 11, 18 en 25 maart; 1, 8 en 15 april.

Aanmelden
Je vindt een aanmeldingsformulier op de site van Nivon Arnhem, www.nivon-arnhem.nl. Klik bovenaan op de knop “activiteiten”, kies vervolgens voor groencursus”. De cursusnaam is Groencursus Voorjaar. Cursuscode 901. De kosten bedragen 45 euro. Het maximum aantal deelnemers is 30. Informatie over de inhoud van het programma kun je krijgen bij Suus Houtman, telefoon 026 4426251, of email suus.houtman@hetnet.nl. Bij haar kan je ook een aanmeldingsformulier aanvragen.

Kwaliteitscertificaat voor Tyre Plus

ARNHEM - Banden blijven een belangrijke rol spelen in het verkeer, dus gaat het om veiligheid. Het is dus van essentieel belang dat uw banden en velgen gemonteerd worden door de specialist. Tyre plus is sinds eind 2016 aangesloten aan de VACO, de branchevereniging voor de banden- en wielenbranche en is hiermee een gecertificeerde VACO-erkend bandenspecialist.

Bevestiging van professionaliteit en kwaliteit. "Het VACO-certificaat is voor ons bedrijf een bevestiging van professionaliteit en kwaliteit wij werken dan ook volgens de hoge standaarden die er door de VACO worden gesteld op onder andere kennis, opleidingen, materieel en vakbekwaamheid. Bij het specialisme van banden en velgen hoort uiteraard ook het uitlijnen van de auto, dit doen wij niet alleen voor de particulieren klanten maar ook voor een aantal merk dealers en merk onafhankelijke autobedrijven uit de regio.

TPMS-specialist
TPMS, het bandenspanningsbewakingssysteem, alle nieuwe auto's sinds november 2014 moeten hier over beschikken. Dit systeem kent twee varianten, direct en indirect dit kan met de bandenwissel nog wel eens problemen geven, ook hiervoor gaat u naar de specialist. Bij Tyre plus beschikken ze over de juiste apparatuur om dit voor u uit te lezen of te programmeren.

Door ons specialisme hebben wij een goed contact met leveranciers hierdoor kunnen wij onze klanten zeer concurrerende prijzen bieden een goede service en een juiste after-sales afhandeling."

Tyre Plus; Simon Stevinweg 23-03, Arnhem; telefoon 026 3614111; www.tyreplus.nl.

Haal de zomer in huis bij Bodywear Superstore

DUIVEN - Het mag dan buiten nog wel frisjes zijn, bij Bodywear Superstore in Duiven heeft men de zomer al flink in huis met de grootste badmodecollectie ooit! De nieuwste PrimaDonna Swimwear collectie 2017 is nu al te zien, te passen én te koop.

Van hippe Caribische kleureninvloeden tot vrolijke marinestreepjes, nonchalante strikken voor een Italiaanse filmster-look, alles is in huis. Sportief of juist classy met elegante drapages. PrimaDonna heeft haar allergrootste zomercollectie ooit en staat ook dit jaar weer garant voor een comfortabele pasvorm. Ook nieuw binnen is de lingerie-zomercollectie van Prima Donna & Marie Jo, waar je hebberig van gaat worden! Frivool en hip. Verleidelijk en luxe. De diversiteit is groot, klassiek én modern met bijzondere aandacht voor details en uiteraard een heerlijke pasvorm, zodat je deze zomer écht gezien mag worden aan het water! Voor bijzonder mooie badkleding en de meest uitgebreide lingerie- & badcollectie kom je dus gewoon even naar Duiven, waar je uiteraard, indien gewenst, stylingadvies kunt verwachten van ons deskundige team. Elke dag komt er wéér iets nieuws bij, dus je raakt niet uitgekeken. We zien je graag, de koffie of thee staat klaar en parkeren kan op de grote eigen parkeerplaats (gratis! voer 'De Bongerd' in uw navigatie in.)

Kijk ook op de Facebookpagina voor de laatste acties en trends:? Facebook: https://www.facebook.com/bodywearsuperstore
Bodywear Superstore, Rijksweg 26, Duiven; www.bodywearsuperstore.nl; 026 7370298.

Camerasysteem thuis en op bedrijf voor optimale beveiliging door Ramar Communicatie & Security

ARNHEM – Je huis of bedrijfspand beveiligd door Ramar Communicatie & Security. Dat is een geruststellende gedachte. Dit gecertificeerd bedrijf heeft tien jaar ervaring in het aanleggen en beheren van alarm- en camerasystemen.

Ramar Communicatie & Security is het bedrijf van Marlon van Zeist, dé specialist in alarm-, camera- en zorgsystemen, evenals in home-automation.

Camera beveiliging
Ramar security heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld in het aanleggen van CCTV-systemen en maakt gebruik van de nieuwste technieken. Door de komst van IP is het tegenwoordig voor iedereen mogelijk om waar dan ook via internet live beelden te bekijken.

Preventief
Een video-observatiesysteem geeft niet alleen de mogelijkheid om calamiteiten te voorkomen of de daders te registreren, het werkt ook preventief. Steeds vaker wordt op risicovolle plaatsen zoals verkooppunten en geldhandeling, ook een camera geplaatst. Verder is het mogelijk om camera's te gebruiken als deurbeveiliging zodat men ziet wat er zich bij de deur afspeelt. Dat geldt zowel voor bedrijf als voor particulier.

HD-beelden
Voor wie nog een analoog systeem heeft, biedt Ramar op sinds kort een betaalbare oplossing aan om over te schakelen op geavanceerd HD. "De oude bekabeling is bij dit nieuwe systeem te gebruiken en dat scheelt enorm in de kosten!', aldus Marlon. Vraag maar eens vrijblijvende informatie!

Ramar Communicatie & Security, Woodrow Wilsonstraat 3, Arnhem; 085 4019464; www.ramar-communicatie.nl; www.ramar-security.nl.

Lunchroom of restaurant? Gewoon: Ice–Kitchen–Bar! Bij 't Pleyn proef je vooral liefde en passie...

ARNHEM – Gewoon een kop koffie. Gewoon? Nee, bij 't Pleyn in Elden is het een kopje buitengewoon. Buitengewoon van kwaliteit, buitengewoon lekker. Een kopje koffie van Peeze, vergezeld van een huisgebakken koekje en een glaasje likeur met slagroom. En altijd met passie geserveerd. Net als de high tea, de drank, wijn en binnenkort ook het niet te versmaden Italiaans ijs...

Elden heeft in het centrum van het dorp sinds vorig jaar mei er een prima horecazaak bij: 't Pleyn. Het is de zaak van vinoloog Jan Mark en zijn echtgenote Cecile Stienissen, die een enorme liefde voor de keuken heeft. Een ideale combinatie voor 't Pleyn, waar je overdag kunt binnenstappen voor een (lunch)hap en drankje. En als het weer het toelaat even uitrusten op het terras, genietend van bijvoorbeeld een Italiaans ijsje of een heerlijk glas wijn.

Is 't Pleyn een restaurant, bistro of lunchroom? 't Pleyn is (buiten)gewoon: Ice – Kitchen – Bar! Even wennen aan die typering? Kom maar eens binnen en geniet van de geboden kwaliteit. Dat kan ook in de avonduren aan de bar of in de intieme zithoek. Jan Mark weet alles van wijn en Cecile tovert van alles in de (open) keuken. Naast een beperkte kaart is er steeds ook iets verrassends met vaak producten uit de eigen streek. En wat te denken van de befaamde borrelplanken? 't Pleyn is ook ideaal voor een besloten feestje. Ga maar eens kijken!

't Pleyn, Rijksweg West 45, Arnhem; 026 3828034; www.tpleyn.nl.

Slender You bewegingsbanken en Andullatietherapie bij Beautycare Velp

VELP - Slenderen is goed voor mensen met of zonder lichamelijke klachten. Heeft u last van onder andere Reuma, Artrose, knie- of heupklachten, stijve nek of andere klachten waardoor sporten op de sportschool te zwaar is? Denk dan eens aan slenderen. Slenderen is onbelast bewegen net als zwemmen. De zwaartekracht wordt gedragen door de banken. Slenderen verbetert de conditie van de spieren, stimuleert de bloedsomloop, laat afvalstoffen sneller verdwijnen en zorgt voor totale ontspanning.

Slender You bewegingsbanken bestaan uit zes banken van tien minuten. U draagt gladde kleding met sokken. U bent een uur actief in beweging en is goed voor lichaam en geest!

Als toevoeging hebben wij u ook de Andullatiematras. Dit matras helpt pijnklachten te verminderen, werkt ontspannend en bevordert het herstel en verbetert prestaties. Andullatietherapie berust op een combinatie van mechanische vibraties en infrarood warmte.

Kijk eens op www.beautycarevelp.nl voor meer informatie en/of prijzen. Als u kennis wilt maken met de bewegingsbanken of de Andullatiematras krijgt u een gratis proefles.

Beautycare Velp, President Kennedylaan 81a, Velp; 026 3610757 / 06 19193009; www.beautycarevelp.nl.

Expositie gestart van kunstenaars in Memorarium Gelderland

ARNHEM - In de maand februari en maart is er een expositie te zien van twee kunstenaars van het noorden van Nederland. De dames zijn Veronica Tamerus en Margot de Jong die hun kunstwerken tentoon stellen in het Memorarium Gelderland.

Na een grondige restauratie is dit monumentale gebouw, de voormalige Sint-Jan de Doperkerk, geworden tot een van de mooiste rouw- en trouwlocaties van Arnhem in de wijk Klarendal. Memorarium Gelderland heeft een rouwcentrum met daarnaast een binnencolumbarium (urnenmuren) en een gescheiden ruimte voor urnenbijzetting voor veteranen.

In de voormalige kerk hangen nu diverse werken van Margot de Jong, die na een druk en werkzaam leven Margot de rust in de provincie Drenthe heeft gevonden om te gaan tekenen en schilderen, wat haar veel voldoening geeft. Daarnaast hangen er werken van Veronica Tamerus die ook woonachtig is in de provincie Drenthe en net als Margot de rust, de creativiteit en inspiratie gevonden heeft om te schilderen. Schilderen geeft haar ontspanning, voor zowel emotie als gevoel in haar leven. Inspiratie doet ze op door haar wereldse zaken. En creativiteit ontstond al in haar jonge jaren, omdat ze altijd al bezig was met kleuren en materialen.

Memorarium Gelderland, Verlengde Hoflaan 74, Arnhem. Voor meer informatie over de openingstijden en de activiteiten in het Memorarium: www.memorarium.nl.

15 / 36

Een menu met verse vis: verrassend veelzijdig!

ARNHEM – Een feestelijk menu hoeft niet altijd te betekenen dat we 'zwaar moeten tafelen'. In tegendeel. Hoe lichter verteerbaar de gerechten zijn, des te meer kunnen we ervan genieten! Vis is dan een perfecte keuze. Bovendien kun je er heel exclusieve gerechten mee creëren.

Ingewikkeld? Nee hoor! Veel visrecepten zijn heel eenvoudig te bereiden. En een vis zelf fileren dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Dat doen De Heeren van de Zee wel voor je, zodat je de vis panklaar van de kraam kunt meenemen. Geen ervaring met het bereiden van vis? Kom dan eens langs en laat je adviseren door Arjen, Gerhard of Bas. Zij zijn dé visspecialisten van de regio!

Bakken, frituren, pocheren of lekker uit de oven, de Heeren van de Zee inspireren je graag. En als je eens iets speciaals wil en één week van te voren bestelt, dan ben je verzekerd dat de verse vis op tijd voor je klaar ligt aan de kraam.


Op dinsdag en zaterdag op winkelcentrum Rijkerswoerd, en op donderdag op De Geitenkamp in Arnhem'. Voor meer informatie: www.heerenvandezee.nl of via facebookpagina: Heeren van de Zee.

Beddenspeciaalzaak al 30 jaar een begrip in de regio Jubileumkortingen bij Morgana Damminga!

ARNHEM – Lekker geslapen vannacht? Een veel gestelde vraag, waar lang niet iedereen positief op kan antwoorden. Terwijl dat wel zou kunnen! Bij de meest innovatieve beddenspeciaalzaak Morgana Damminga, leggen ze je graag uit hoe.

Maar liefst één derde van ons leven brengen we in slaap door. Dan is het toch niet zo vreemd dat je een zo comfortabel mogelijk bed wilt hebben? Maar welk bed past nu het beste bij jouw slaapgedrag? Kom de gratis slaaptest doen! De test meet in acht minuten, welk bed voor jou het meest ideaal is. Uiteraard wordt er uitgebreidt de tijd genomen om de uitslag van de test met je door te nemen. Morgana geeft je zelfs de garantie, dat je tien jaar gezond zult slapen, als je het advies uit de test opvolgt. Sterker nog, Morgana biedt zelfs de mogelijkheid om in het eerste jaar na aankoop nog iets aan het matras of de bodem van je nieuwe bed aan te laten passen. De 365 dagen slaapgarantie is dat. En van de prijzen hoef je niet wakker te liggen, want Morgana Damminga geeft nu maar liefst 30 procent jubileumkorting op talloze producten!

Als je bij Morgana Damminga naar binnen stapt zul je zeer verrast zijn, door de enorm grote showroom die zich boven bevind. Ontzettend veel bedden in vele stijlen staan er opgesteld. Genoeg om volop inspiratie op te doen. Laat heerlijk slapen en fit weer opstaan niet langer slechts een droom zijn... Kom gewoon eens langs en vind je slaapoplossing bij Morgana Damminga. www.morgana.nl, 026-4425108 Venlosingel 21-1, Arnhem-Zuid.

Heeft u ook zo'n moeite met het aanbrengen van uw make-up?

ARNHEM - Dit hoeft vanaf nu geen probleem meer te zijn. Permanente make-up is de oplossing. Nooit meer worstelen om de wenkbrauwen mooi gelijk te krijgen, nooit meer een uitgelopen eyeliner.

Permanente make-up is een bijna pijnloze behandeling waarmee make-up zoals wenkbrauwen en eyeliners worden aangebracht en enkele jaren zichtbaar zullen blijven. Uw make-up zal altijd perfect blijven zitten ook tijdens sporten, zwemmen of een sauna bezoek.

Voor het professioneel aanbrengen van permanente make-up bent u bij Caroline Huid- en Nagelverzorging aan het juiste adres. Door de jarenlange ervaring van Caroline zijn bijna alle wensen van de klant te realiseren. In overleg met u zal er op een professionele manier een prachtige make-up aangebracht worden waar u lang plezier van zult hebben. Ook voor de prijs hoeft u het niet te laten. U kunt al een eyeliner laten aanbrengen vanaf 150 euro, bestaande uit twee behandelingen!.

Belt u gerust voor vrijblijvende informatie of kom eens binnen wandelen aan de Graslaan 77 in Arnhem; 026 3216585. Meer informatie staat op www.carolinearnhem.nl.

Informatieavonden Lorentz Lyceum

ARNHEM - Op het Lorentz Lyceum ga je de wereld ontdekken. Op zoek naar wie jij bent, naar wat je goed kunt en naar de dingen die jij echt leuk vindt. Bovendien maak je kennis met andere landen, talen en culturen. Samen grenzen verleggen en je talenten ontwikkelen: dát is het Lorentz Lyceum, zodat je straks vanzelf jouw plek in de wereld vindt en je overal thuis voelt.

Op het Lorentz Lyceum kun je naar de havo, het vwo, het gymnasium en OPUS (afdeling voor hoogbegaafden). Daarnaast kun je tweetalig onderwijs (TTO) volgen op ieder niveau. Ongeveer de helft van onze leerlingen volgt op dit moment tweetalig onderwijs. Als je van een uitdaging houdt en een voorsprong wilt voor later, is tweetalig onderwijs zeker iets voor jou. Bijzonder is ook dat je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een eindexamen in Chinees en Spaans.

"Het Lorentz Lyceum is een leuke, veilige en gezellige school, waar altijd wel wat te doen is; zoals buitenschools sporten. We hebben speciaal voor de brugklassen een eigen fietsenstalling, een brugklaskantine en zelfs een eigen conciërge."

"Benieuwd wat je allemaal kunt verwachten als je op het Lorentz Lyceum zit, bijvoorbeeld over ons bèta-aanbod? Bezoek onze informatieavonden:

 • regulier havo/vwo en gymnasium op dinsdag 14 februari van 19.30 tot 21.00 uur

 • tweetalig havo/vwo en gymnasium en OPUS op woensdag 15 februari van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Heeft uw zoon of dochter zijn/haar keuze al gemaakt? Dan bent u welkom tijdens onze speciale inschrijfavond op woensdag 8 maart van 18.30 tot 20.30 uur."

Lorentz Lyceum, Groningensingel 1245, Arnhem; www.lorentzlyceum.nl.

Thuis-pc.nl voor particulier, ZZP én MKB

ARNHEM – Als particulier of ZZP'er heeft u veel geld uitgegeven aan een goede computer. Inmiddels is hij een stuk trager, loopt soms vast, maar u heeft geen garantie meer. U heeft geen zin in hoge reparatiekosten, maar hij moet wél vakkundig gemaakt. Wat nu?

Piet Hoogland, eigenaar van Thuis-pc.nl, herkent dit probleem als geen ander. 'Ik repareer en verkoop nu al meer dan zes jaar pc's en laptops. Mensen zijn steeds weer verbaasd als ze zien hoe snel ik hun computerprobleem heb opgelost.' Een virus, een kapotte harde schijf of traagheid zijn voor de leek nu eenmaal niet eenvoudig zelf op te lossen. Thuis-pc.nl repareert, adviseert én verkoopt ook nieuwe en tweedehands computers en laptops.

De nieuwe trend: hulp op afstand
Thuis-pc.nl werkt vanaf eigen locatie of komt bij u langs. Liever hulp op afstand? Thuis-pc.nl maakt rechtstreeks verbinding met uw pc en lost zo online uw problemen op! In de webshop vindt u allerlei IT-benodigdheden. Zoekt u iets wat niet in de webshop staat? Bel dan gewoon Piet: 'Alles wat mijn klanten op PC-gebied nodig hebben, regel ik voor ze. Makkelijker kan ik het niet maken.'

Thuis-pc.nl, voor particulier, ZZP én MKB, Bingelradestraat 3 (nabij woonboulevard Arnhem-Zuid);(06) 81469489, www.thuis-pc.nl.

Nieuw aan de Wichard van Pontlaan 12 in Arnhem Nagelstudio Mary voor verzorgde nagels!

ARNHEM – Je handen zijn je visitekaartje. Dus moeten die er uiterst verzorgd uitzien. Dat kan vanaf nu in Nagelstudio Mary tegen een uiterst vriendelijke prijs. En... je kunt er kiezen uit alle soorten behandelingen, want nagelstyliste Mary Verzandvoort is allround gediplomeerd!

Bij Nagelstudio Mary kun je terecht voor de jou gewenste behandeling. Of het nu gaat om acryl- of gelnagels. Samen met de klant bepaalt Mary wat het meest geschikt voor jouw nagels is. "Acrylnagels zijn steviger, gelnagels daarentegen natuurlijker. Maar voor iedereen is het verschillend. Hoofdzaak is dat je nagels en handen er netjes en verzorgd uitzien", aldus Mary, die sinds 1 december haar eigen gezellige nagelstudio heeft.

Voor de creatievelingen onder ons is het ook mogelijk om de nagels te laten voorzien van nail-art. "Er is heel veel mogelijk. Ook voor een enkel maal, bijvoorbeeld voor een feestje, of met de kerst of voor de carnaval."

Ook nagelbijters hebben veel baat bij kunstnagels. "Ze hebben vaak al binnen enkele weken resultaat. Je ziet bij hen de natuurlijke nagel groeien en gezonder worden. Op den duur ben je helemaal van het probleem af!"

Nagelstudio Mary werkt met het wereldwijdbekende en professionele merk Magnetics. Ter kennismaking genieten de cliënten tegen inlevering van de advertentie in dit Gemeente Nieuws liefst 20 procent korting!

Nagelstudio Mary, Wichard van Pontlaan 12, Arnhem; 06 49510145; ook te volgen op Facebook.

21 / 36

Ingegroeide teennagel veroorzaakt onnodig veel leed Bijzondere techniek helpt u direct van de pijn af

ARNHEM – Wanneer een teennagel is ingegroeid, ondervind u daar veel hinder van. Vaak kunt u de druk van uw schoen niet verdragen omdat dit pijn veroorzaakt. De teen kan zelfs flink gaan ontsteken. Laat deze pijn u niet langer beperken in uw doen en laten. Er is namelijk een goede behandeling voor! Direct na deze behandeling, zult u al een enorme pijnverlichting ervaren.

Gediplomeerd pedicure Angelique, van de gelijknamige Pedicurepraktijk, is gespecialiseerd in de beugeltechniek. Door vervorming of kromming van een teennagel, kan deze bij de hoekjes van de nagel in de huid gaan groeien. Dan is het zaak om zo snel mogelijk in te grijpen. Bij Pedicurepraktijk Angelique kunt u een speciaal beugeltje laten plaatsen. Dit op maat gemaakte beugeltje wordt door Angelique boven op de nagelplaat aangebracht. Zodra het beugeltje is aangebracht, zal deze de neiging hebben om terug te buigen naar zijn oorspronkelijke vorm. Hierdoor worden de nagelranden zachtjes naar boven getrokken. Dit zal direct al de pijnlijke druk weg halen. Door middel van dit beugeltje brengt Angelique de nagelplaat terug naar de normale groeivorm. Net zoals de tandarts dat met een gebit kan bereiken door middel van een beugel. Het beugeltje op de nagelplaat is heel erg dun, dus u kunt zonder problemen gewoon uw schoenen dragen. Diverse cliënten zijn, dankzij deze specialisatie van Angelique, al met grote opluchting haar praktijk uit gewandeld. Zonder pijn! Blijft u daarom niet onnodig langer met pijn zitten, maar maak eens een afspraak bij Pedicurepraktijk Angelique. De praktijk is zeer goed toegankelijk, ook met een rolstoel of rollator. Bel: 06 46 130673 .

Pedicurepraktijk Angelique, Brinkhofsestraat 45, Arnhem. www.pedicurepraktijkangelique.nl.

GiGa Vloeren legt de meeste vloeren gratis!

ARNHEM – Waar kun je voor vloeren beter terecht dan in een zaak geleid door ondernemers, die het ambacht zelf al jaren hebben uitgeoefend? Zowel Ronnie als Sylvia weten wat zij adviseren; en nog steeds komen ze ook bij hun klanten thuis de meeste vloeren gratis opmeten en leggen! GiGa Vloeren, dat is Giga Goed en GiGa Goedkoop!

Of het nu gaat om laminaat, pvc of parket, GiGa Vloeren levert kwaliteit van vele merken vanaf zeer vriendelijke prijzen (reeds vanaf 5,95 per m2). Je vindt namen als Ambiant, Balterio, Douwes Dekker en Hoomline in hun nieuwe zaak aan de Ir. JP. Van Muijlwijkstraat 154 in Arnhem. Bijzonder is dat bij aankoop van een vloer, ondervloer en plinten boven de 30m2 de vloer gratis wordt gelegd! Dat betekent dat alle vloeren vanaf 13.50 Euro per m2 die gekocht worden in combinatie met de ondervloer en plinten gratis wordt gelegd.

GiGa Vloeren, Ir. JP. Van Muijlwijkstraat 154, Arnhem; 026 8444547; www.gigavloeren.nl.

Cambridge stappenplan maakt van afvallen bewust genieten

ARNHEM - Cambridge Weight Plan is al 20 jaar een begrip in Nederland als het gaat om verantwoord afvallen. Om dit te vieren en verder te innoveren, is het nieuwe Cambridge Stappenplan geïntroduceerd. Elk jaar bereiken 100.000 vrouwen en mannen hun ideale gewicht met het Cambridge dieet en velen weten dit, met behulp van hun consulent, ook te behouden.

Cambridge Stappenplan. Het vernieuwde en verbeterde programma maakt het mogelijk om een gezond gewicht en gezonde leefstijl te bereiken en behouden. Ongeacht het aantal kilo's dat je wil afvallen. Het Stappenplan is flexibel en makkelijk in te passen in elke leefstijl. Bij elke stap worden voedingsmiddelen toegevoegd om uiteindelijk te komen tot een gevarieerd en gezond eetpatroon. Daarnaast wordt er door de consulent hulp geboden om de leefstijl blijvend te veranderen en worden er tips gegeven om gezond eten op verschillende manieren te bereiden. Gezond en lekker gaan uitstekend samen!

Eén op één begeleiding
Dat begeleiding bij afvallen voor betere resultaten zorgt, heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond. Daarom wordt iedereen die met Cambridge Weight Plan af wil vallen persoonlijk begeleid door één van de 400 Cambridge Weight Plan consulenten. Zij begrijpen als geen ander wat het is om overgewicht te hebben en zijn zelf succesvol afgevallen met het Cambridge Weight Plan.

Uw Cambridge Weight Plan consulenten:

KarinsWeightPlan,
Karin Liethof: Akkerwindstraat 71 kamer 109, Arnhem, 06 20692840;

2BeSlim Gewichtscoaching
Pauline van Boldrik: Druckerstraat 16, Arnhem, 06 19588040;

In Je Sas Gewichtscoaching
Saskia en Sven Elsenaar: IJsselburcht 3 Unit 202, Arnhem, 06 12278130.

De leugen van reclame

ARNHEM - "Je kan er niet omheen. De reclames waarin het tweede of zelfs derde artikel gratis is. En geef eerlijk toe, iedereen is er wel eens ingetrapt. Als we er goed over nadenken dan kunnen we er niet omheen dat je wordt belazerd waar je bij staat."

"Neem de grote brillenketens. Verleidelijke reclames met een aanbieding die te mooi is om waar te zijn. En dat klopt. Het zijn lokkertjes om de consument in de winkel te krijgen. Eenmaal over de drempel komen er allerlei kosten bij, zoals bijvoorbeeld ontspiegeling en hardingslaag op de glazen en gaat u alsnog met een flinke factuur de deur uit. Is de tweede en derde bril wel gratis dan betaalt u voor de eerste structureel te veel! Elke onderneming, in welke branche ook, moet winst maken om te kunnen blijven bestaan. Dan kan het dus niet anders dan dat de winst op de eerste bril zo hoog is, dat er alsnog winst op gemaakt wordt als er brillen 'gratis' bij worden weggegeven. Dan hebben we het nog niet eens over de kwaliteit."

De zelfstandige opticien waagt zich dan ook niet aan deze vorm van mensen over de drempel trekken. Zij voeren een eerlijk beleid waar de consument kwaliteit krijgt voor een eerlijke prijs.

Go-optiek, Achter de coulissen 2a, winkelcentrum Rijkerswoerd, 026 3272353.

Persoonlijke dementiezorg in sfeervolle omgeving

ARNHEM - Villa Oosterveld in Elden biedt kleinschalige dementiezorg in een sfeervol 19e -eeuwse landhuis. Dit voormalige klooster omvat 18 karakteristieke kamers met hoge ramen, plafonds met rozetten en fraaie lambriseringen. Rondom de villa ligt een parkachtige tuin met diverse bloemperken waar bewoners heerlijk kunnen ontspannen onder het genot van een kopje koffie of thee.

De kleinschalige opzet van deze villa maakt dat bewoners, familie en het zorgteam elkaar goed kennen. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en contact. Bij het contact maken sluit het zorgteam aan bij de beleving en herinneringen van de bewoner. Het staat bewoners vrij hun kamer met eigen meubels in te richten, zodat de directe omgeving voor hen vertrouwd aanvoelt. Binnen onze zorgvisie neemt het activeren van lichaam en geest een belangrijke plaats in. Om die reden bieden wij de bewoners een uitgebreid activiteitenprogramma, waarin muziek en bewegen een belangrijke plek innemen. Daarnaast is er veel ruimte voor gezamenlijke activiteiten, zoals schilderen, wandelen en koken in de gezellige Saartjes keuken.

Villa Oosterveld is een van de zorgvilla's van Stepping Stones Home & Care. Onze zorgvilla's zijn gevestigd in Gelderland en Utrecht. Stepping Stones is gespecialiseerd in de zorg voor ouderen met dementie die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Onze bewoners bieden wij een kleinschalige, sfeervolle en vertrouwde woonomgeving met 24-uurs professionele zorg. Voor meer informatie: www.steppingstones.nl.

25 / 36

HuidZorg Huid- en Oedeemtherapie Patiënten waarderen HuidZorg met een 9,2

REGIO - Wie kan de kwaliteit van onze praktijk nu beter beoordelen dan onze patiënten zelf. Volgens onderzoek door Qualizorg komt HuidZorg op een patiëntbeoordeling van 9,2!

HuidZorg is dé specialist op het gebied van acne, littekens en overbeharing. Tevens zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van lymfe-oedeem welke vaak ontstaat na borstkanker.

Wij werken met de nieuwste technieken en apparatuur. Cliënten kunnen gratis en vrijblijvend gebruik maken van een adviesgesprek ter waarde van 18 euro. Bij HuidZorg krijgt u persoonlijke aandacht en wij hanteren geen wachtlijst.

HuidZorg is aangesloten bij alle zorgverzekeraars. Hierdoor is maximale vergoeding van behandelkosten mogelijk. Al onze therapeuten staan geregistreerd in zowel het Kwaliteitsregister Paramedici als in het BIG-register. Tevens zijn ze lid van de NVH, Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.

HuidZorg is gevestigd in diverse medische centra in onder andere Arnhem, Huissen, Zevenaar, Didam en Doesburg. Voor meer informatie: 088 0028111 en www.huidzorg.com.

Tandprothetische praktijk Primi Dentes Uw specialist in gebitsprotheses

ARNHEM – In de praktijk wordt er gewerkt met kwalitatief en duurzaam materiaal. Dankzij moderne technieken kunnen zij uw kunstgebit ook binnen één dag vervaardigen. Naast een goede functie van uw kunstgebit besteden zij ook aandacht aan de esthetiek. Alles is mogelijk naar uw specifieke wensen.

"U kunt ook bij ons terecht voor reparaties. Tevens bieden wij informatie over de algemene mondhygiëne en de verzorging van uw kunstgebit."

"Bij pijnklachten of een overgevoelige kaak vervaardigen wij nu ook zachte protheses van Novus®. Dit is een kunstgebit met een veerkrachtige basis, wat zorgt voor een uitzonderlijk comfort."

U heeft geen verwijzing nodig van uw tandarts of implantoloog. "Kom gerust langs in onze praktijk voor meer informatie of maak een afspraak. Wij zijn elke werkdag van geopend van 08:30 tot 17:00 uur. Wij zijn gecontracteerd bij de meeste zorgverzekeraars. Wij zitten tevens onder één dak met meerdere mondzorgspecialisten."

Primi Dentes Tandprothetische praktijk, Paul Krugerstraat 2, Arnhem, 026 8484887; www.primidentes.nl, info@primidentes.nl.

Mom In Balance heeft voor elke vrouw een aansluitend sportprogramma

ARNHEM - Zwanger workout voor de aanstaande moeder, Back in Shape workout voor pas na de bevalling en de MPOWER workout voor alle dames.

Voor wie is deze workout bedoeld? Je bent zwanger, hebt een druk leven maar je wilt graag ook actief blijven bewegen. In samenwerking met gynaecologen en bekkenbodem fysiotherapeuten is het Mom in Balance Sportprogramma specifiek samengesteld voor het zwangere lichaam. Er wordt onder professionele begeleiding gewerkt aan het op peil houden van de algehele conditie en het versterken van het lichaam. Vergoeding door verschillende zorgverzekeraars.

MPOWER
Voor ambitieuze en actieve vrouwen die topfit willen zijn. Die uitgedaagd willen worden, en er altijd naar streven het beste uit zichzelf te halen.
De workout is een effectieve training. Die is ontwikkeld om vrouwen zowel mentaal als fysiek sterker te maken. Onze Mpower workout houdt je sterk en fit en legt de basis voor een energieke balans tussen werk, gezin en jezelf.
Mom in Balance heeft tien jaar ervaring in de outdoor workouts, werkt samen met experts van over de hele wereld en inspireert jou met volle kracht in het leven te staan.

Onbeperkt trainen al vanaf 38,50 euro per maand. In Arnhem wordt er op 4 avonden getraind en de zaterdagochtend.

Voor meer informatie over onze outdoor workouts: patricia@mominbalance.nl.

32 / 36

CranioSacraal Therapie Huissen Als je in je lijf komt, kom je bij jezelf!

ARNHEM - Craniosacraal therapie is een prachtige therapie waarin we de client in zijn lichaam aanspreken om hem te begeleiden in het vinden van zichzelf.

"We helpen de client zichzelf te voelen en ervaren. Aangrijpingspunt is het bindweefsel dat door ons hele lichaam aanwezig is. De naam 'bindweefsel' maakt duidelijk waar het over gaat: bindweefsel verbindt alle structuren in ons lichaam. Het is elastisch en sterk, sensitief en heeft lichaamsgeheugen. Ons bindweefsel vangt spanning op, vertaalt gevoel en emotie in lichaamsbeweging en houding. Het 'weet' waar spanning mee te maken heeft. Door te werken met het bindweefsel hebben we toegang tot de oorzaak van de spanning, wat we in ons leven geen plek hebben kunnen geven of niet hebben kunnen oplossen. Craniosacraal therapie helpt ons om de ruimte in ons lijf te herstellen, en dus om meer vrijheid in ons leven te ervaren.

Maarten Slutter, Gezondheidscentrum 't Duifje; 06 44370672; www.craniosacraaltherapiehuissen.nl.

Gezondheidscentrum 't Duifje Arnhem – Huissen Centrum voor lichaam en geest

ARNHEM - Gezondheidscentrum 't Duifje is een uniek en prachtig centrum waar therapeuten en hulpverleners vanuit de reguliere en complementaire gezondheidszorg samenkomen. Er werken professionele, deskundige therapeuten vol passie en vanuit een holistische mensvisie. De hulpvraag van de cliënt staat hierin centraal. Daar waar kan en gewenst is, wordt door de verschillende therapeuten samengewerkt.

In het gezondheidscentrum zijn de volgende praktijken gevestigd:

 • Maarten Slutter - Craniosacraal Therapie Huissen

 • Astrid Mols - Haptotherapie de Hagen

 • Miranda Bruil, Praktijk voor Orthopedagogiek; kind en gezin

 • Gerard Toussaint - Tozen; psychosynthese

 • Frank ter Beek; Qigong en shiatsu

 • Ingrid Joosten - Psychosomatiek Arnhem; psychosomatische fysiotherapie, lichaamsgerichte traumatherapie

 • Christiana Bairaktari - Out of your Mind; shiatsu therapie

 • Gera te Bokkel – Arvicon; acupunctuur en fysiotherapie

 • Monique Manders - Praktijk Leefkunst; verlies- en rouwbegeleiding, systeemtherapie, psychotherapie

 • Susan Knipping - De Speelboom, kinder- en speltherapie

 • Mariska Simon - Praktijk voor dieptepsychologie

 • Praktijk Raymond de Haas; Psychosociale therapie

 • Corinda Coenraadts; Holistische massage

Daarnaast worden er in de grote groepsruimte van het gezondheidscentrum wekelijks yoga- en meditatielessen gegeven en vinden er regelmatig lezingen, workshops, cursussen en themadagen plaats.

Nieuwsgierig geworden naar ons centrum? Zaterdag 11 maart van 10.00 tot 17.00 uur vindt de volgende open themadag plaats over 'Omgaan met stress'. Vanuit verschillende disciplines en invalshoeken zal dit thema belicht worden. Houd voor het programma en verdere informatie onze website en Facebookpagina in de gaten. U bent van harte welkom!

Gezondheidscentrum 't Duifje, Oude Huissenseweg 4, Arnhem; 06 11769288;
www.gezondheidscentrumduifje.nl.

Collega's die de visie delen, iets toe te voegen hebben aan het centrum en het team willen komen versterken, worden van harte uitgenodigd contact op te nemen.

Gera te Bokkel Klassieke acupunctuur Arvicon

ARNHEM - Acupunctuur is zeer geschikt voor een grote verscheidenheid aan klachten. Onder andere pijnklachten, allergieën en overgangsklachten kunnen verholpen worden met behulp van acupunctuur. Ook kan acupunctuur goed gebruikt worden ter ondersteuning bij ernstiger klachten zoals bijvoorbeeld reuma en artrose of ten gevolge van burn-out, chemotherapie en nog veel meer.

Gera beoefent bijna dertig jaar acupunctuur en is ook fysiotherapeut. Tijdens haar behandelingen neemt zij graag de tijd om uw specifieke klachten met zorg en aandacht te behandelen. Ze neemt actief deel aan vervolgopleidingen en is zelf docent voor de opleiding tot acupuncturist.

Acupunctuur maakt deel uit van de Chinese geneeskunde en is een holistische geneeswijze. Tijdens het consult wordt gekeken naar de samenhang van klachten, zowel fysiek als emotioneel/mentaal. Een behandeling verloopt vrijwel pijnloos door de extreem dunne naaldjes, meestal twee tot zes stuks.

Aangezien zij lid is van de NVA vergoeden de meeste zorgverzekeraars de acupunctuurbehandelingen van Gera geheel of gedeeltelijk vanuit het aanvullende pakket.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.arvicon.nl.

33 / 36

In contact met je hart

ARNHEM - Hoe kom ik te weten wat ik écht diep van binnen wil? Hoe kom ik bij mijn gevoel? Hoe krijg ik minder last van stress?

Dat zijn voorbeelden van vragen waarmee mensen bij mij in de praktijk komen. Als je voortdurend met je hoofd bezig bent of gejaagd bent door alles wat je maar moet, is je lichaam de hele tijd gespannen. Door de haptonomische aanraking kom je in dieper contact met je lichaam. Je krijgt meer vertrouwen in jezelf. En verder krijg je inzicht in je gevoel en in wat je nodig hebt om lekker in je vel te zitten; je gaat (opnieuw) herkennen hoe steun voelt voor jou; je heelt de pijn die achter de stress of spanning zit. Meer weten? Kom dan langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Nu één sessie gratis bij een intake van vier sessies.

Haptotherapie de Hagen, Gezondheidscentrum 't Duifje, Oude Huissenseweg 4, Arnhem; telefoonnummer 06 41590119; www.haptotherapiedehagen.nl.

Hulp bij opgroeien en opvoeden

ARNHEM - Opgroeien en opvoeden gaat vaak vanzelf, maar soms heb je vragen of zorgen over het gedrag of de ontwikkeling van je kind; waarom slaapt mijn kind zo moeilijk, hoe kan ik reageren op de boze buien van mijn kind, hoe kan mijn kind leren omgaan met faalangst, mijn kind vindt contact met leeftijdgenoten moeilijk, volgens mij zit mijn kind niet lekker in zijn vel, enzovoort.

Bij Miranda Bruil, Praktijk voor Orthopedagogiek kun je terecht voor onderzoek, advies en behandeling van je kind (0-18 jaar) en het gezin. Onderzoek geeft meer zicht op het ontstaan van leer- of gedragsproblemen en bij welke benadering je kind baat heeft. Bij behandeling worden kwaliteiten en vaardigheden vergroot. Doel is dat zowel je kind als jezelf op gang worden geholpen, zodat jullie weer op eigen kracht op een prettige manier verder kunnen.

Orthopedagogische hulp wordt volledig vergoed. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.

Miranda Bruil, Praktijk voor Orthopedagogiek; Gezondheidscentrum 't Duifje
Oude Huissenseweg 4, Arnhem; 06-12520501; www.bruilorthopedagogiek.nl.

Therapie Praktijk Raymond de Haas

ARNHEM - Een praktijk voor individuele en relatietherapie, mannentherapie voor degenen die contact willen maken met hun werkelijke verlangen en die ondersteuning nodig hebben om dit vorm te geven.

In therapie gaan vervult een hele gewone behoefte. Een behoefte aan ondersteuning wanneer het dagelijks leven je uitdaagt. Bijvoorbeeld om keuzes te maken of een hindernis te nemen.

Wil je zicht te krijgen op je eigen blokkades en gewoontepatronen? Wil je meer contact maken met je gevoel en met je grenzen? Wil je écht contact maken met anderen?

Transpersoonlijke therapie is erop gericht je mee te nemen naar diepere gevoelslagen van je bewustzijn. Het is een lichaamsgerichte en ervaringsgerichte therapie. Ik werk met wat er NU in je leven speelt. Op deze manier kunnen nieuwe inzichten ontstaan en oude problemen worden opgelost.
Deze therapie valt bij de verzekering onder psychosociale therapie.

Praktijk Raymond de Haas, Gezondheidscentrum 't Duifje, Oude Huissenseweg 4, Arnhem; 06 38366919; www.praktijkraymonddehaas.nl.

Volg je hart

ARNHEM - Er is een groeiende interesse voor ons eigen welbevinden; goed in ons vel zitten krijgt steeds meer prioriteit. De zoektocht naar dit verlangen gaat gepaard met de nodige uitdagingen en daarin kan professionele hulp een belangrijke aanvulling zijn.

Ben je op zoek naar persoonlijke ontwikkeling; uitvinden wat je werkelijk drijft? Wil je graag het beste uit jezelf halen en ben je op zoek naar meer psychisch evenwicht? Wil je meer levensvreugde ervaren of tevredenheid in je werk? Heb je behoefte om met meer vertrouwen in jezelf de wereld tegemoet te treden?

Worstel je met stress- of burn-outverschijnselen, gevoelens van somberheid? Heb je veel last van piekeren, slecht kunnen inslapen? Loop je tegen relatieproblemen aan? Zijn er problemen op je werk waar je alleen niet uitkomt.?

In mijn praktijk kun je terecht voor kortdurende, steunende gesprekken en voor een langer durend proces van inzichtgevende therapie.

Wil jij investeren in jouw welbevinden? Dan nodig ik je uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Gerard Toussaint, praktijk voor psychosynthese, Gezondheidscentrum 't Duifje, Oude Huissenseweg 4, Arnhem; 06 20745116; www.tozen.nl.

Fiets Totaal Elden Rollator service!

ARNHEM – Bij Fiets Totaal Elden krijgen ze nog weleens de vraag of zij ook rollators kunnen repareren. Veel rollator-eigenaren kunnen of weten niet waar ze naar toe moeten om hun rollator te laten repareren. Vaak worden ze toch verwezen naar de dichtstbijzijnde fietsenmaker. Sinds kort biedt Fiets Totaal Elden de Rollator Service aan.

Wat betekent dit? Eigenaar Tom Jansen kan met zijn kennis en techniek uw rollator maken, zodat u weer veilig over straat kunt. "Het kan dus voorkomen dat wij niet de juiste onderdelen hebben voor uw rollator om hem te repareren. Dan kunnen wij de onderdelen bij uw rollator leverancier bestellen en het voor u monteren. Er is dus bijna altijd wel een oplossing! Het is mogelijk om uw rollator in overleg ook halen en brengen tegen een kleine vergoeding."

Eén-dag-service tijdens de wintermaanden: Lekke band, kapotte remkabel, kapotte versnellingskabel, verlichting vervangen of ketting spannen.
Bij deze reparaties is het: Fiets vóór 12 uur gebracht, is dezelfde dag nog terug! (Zo lang de voorraad strekt.)

Fiets Totaal Elden; Klapstraat 45A; Elden; 026 3831832; www.fietstotaalelden.nl.

Lightpower Laserontharing dé specialist voor duurzame ontharing

ARNHEM - Lightpower is de praktijk waar bij ontharen met de allerlaatste lasertechnologie voor laserontharing wordt verwijderd. De kwaliteit en hygiëne staan hoog in het vaandel bij Lightpower Laserontharing.

Eigenaresse Jildiz Andjelkovic is een gediplomeerde schoonheidsspecialiste die in meerdere specialisaties behandelingen aanbiedt, zodat er in sommige gevallen een vergoeding uit de aanvullende zorgverzekeringen plaats kan vinden. De praktijk werkt volgens de strenge richtlijnen uit het boek 'code van de schoonheidsspecialist'. Jildiz is een erkend schoonheidsspecialiste die is aangesloten bij de branchevereniging Anbos en tevens zorgaanbieder is volgens de strenge normen van Vektis.

Laserontharing is geschikt voor alle huidskleuren. In de praktijk wordt er gewerkt met de nieuwste generatie diode-laser. Het laserapparaat dat door Jildiz wordt gebruikt is de alom bekende LightSheer Desire van Lumenis en is wereldwijd de gouden standaard in laserontharing.

Microdermabrasie
Is een behandeling die zorgt voor een verbetering van de huidconditie en huidstructuur. Middels micro-diamantkopjes worden de dode huidcellen verwijderd. Het resultaat na de behandeling is direct zichtbaar. Microdermabrasie maakt de huid gladder, zachter en frisser. Heeft u last van futloze droge en ruwe huid, pigmentvlekken, zonbeschadigde huid, Acne littekens, verstopte poriën, littekens of een rokershuid, dan bied microdermabrasie een betere doorbloeding en een frisse uitstraling .

Daarnaast kunt u er terecht voor behandelingen zoals huidverjonging en elektrisch ontharen. Lightpower Laserontharing hanteert alleszins vriendelijke tarieven voor dames en heren.

Lightpower Laserontharing, Johan de Wittlaan 204-1, Arnhem. Voor meer informatie of gratis intake 026 3824476; www.lightpowerarnhem.nl.

Shiatsu: ontspanning als sleutel tot genezing

ARNHEM - Klachten zoals rugpijn, hoofdpijn, rusteloosheid, slaapproblematiek en stressgerelateerde klachten worden vaak behandeld als symptoombestrijding. Dat is jammer, want die ongemakken zijn juist tekens dat het lichaam en geest uit balans is geraakt. Shiatsu biedt een holistische aanpak waarin het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt aangesproken. De klachten worden hierdoor verminderd of kunnen verdwijnen.

Shiatsu is een Japanse vorm van massagetherapie die boven de kleren wordt toegepast op een grote futon mat. Door de geruststellende en aardende manier van aanraking en drukuitoefening brengt Shiatsu diepe ontspanning teweeg, dat juist zo genezend werkt. De behandelingen en diagnostiek zijn gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde, waarbij meridianen en acupunctuurpunten als basisanatomie dienen. Shiatsu valt onder de alternatieve geneeswijzen en wordt (gedeeltelijk) vergoed vanuit het aanvullend zorgpakket. Meer informatie over mijn praktijk en werkwijze kunt u vinden op mijn website.

Christiana Bairaktari, Out of your Mind, Praktijk voor Shiatsu massage therapie; Gezondheidscentrum 't Duifje, Oude Huissenseweg 4, Arnhem; 06 43744451; www.shiatsu-outofyourmind.nl.

De Speelboom: Speltherapie & Kindertherapie

ARNHEM - Spel is de taal van het kind! In spel kunnen kinderen vaak wel uiting geven aan hoe zij de wereld om hen heen ervaren en leren zij vorm te geven aan hun gevoelens.


Speltherapie is een vorm van hulpverlening aan kinderen die sociaal-emotioneel zijn vastgelopen. Kindertherapie biedt kinderen de mogelijkheid om hun eigen kracht en kwaliteit te ontdekken, in te zetten, te ontwikkelen en verder uit te bouwen.

Kindertherapie kan kinderen leren zichzelf te accepteren, voor zichzelf op te komen, en nare gebeurtenissen als een ziekenhuisopname of het overlijden van een geliefd persoon te verwerken.
De Speelboom biedt onder andere begeleiding voor kinderen in echtscheiding situaties, zie de methode KIES. Tevens biedt de Speelboom begeleiding volgens de methode SuperPoeper. Een systeemgerichte aanpak voor kinderen én volwassenen met poepproblemen, en onderliggende problematieken bij kinderen en hun opvoeders.

Vergoeding is mogelijk vanuit het aanvullende pakket van uw zorgverzekering!

De Speelboom, Susan Knipping, Gezondheidscentrum 't Duifje Arnhem;
06 20082615; www.despeelboomkindertherapie.nl.