GN Arnhem

9 maart 2019

GN Arnhem 9 maart 2019


Ome Joop's Tour zoekt de wijken in Arnhem op

Het Leven op Rolletjes. (foto: Ome Joop's Tour)

ARNHEM - Maandag 18 februari is Het Leven Op Rolletjes gestart. Een side-event van Ome Joop’s Tour met als belangrijkste doelstelling inwoners van wijken die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen of zich op de een of andere manier eenzaam voelen een plek te bieden geheel vrijblijvend hun verhaal te doen. Loopt ‘Het Leven op Rolletjes’ of kan een helpende hand worden geboden.

De plek om eens bij te praten is de markante Evenementenbus van Ome Joop’s Tour. Marcel Legerstee en Jan de Haas van parkeren de komende weken elke maandag de bus steeds bij de flats van de pleinen in de wijk Immerloo. Marcel Legerstee: ‘De bus is niet alleen een blikvanger van Ome Joop’s Tour, maar ook mijn eigen parel. Een rijdend kantoor met slaapplaatsen, inter- en computerfaciliteiten, een keuken en een zitje, waar we in alle rust koffie, thee of frisdrank kunnen schenken. Ik vind het bijzonder jammer dat de bus eigenlijk alleen maar tijdens Ome Joop’s Tour zelf wordt ingezet. Ik geloof mijn hele leven al in het verbinden van mensen en aldus hebben we een brainstorm gehad om deze parel ook in te zetten voor andere zaken. Zo kwam het idee om de wijken in te trekken en mensen de gelegenheid te bieden onderwerpen van alledag te bespreken aan het rollen: ‘Het Leven Op Rolletjes’.’

Kinderen van 9 tot en met 13 jaar die Het Leven Op Rolletjes bezoeken, hebben uiteraard de gelegenheid zich in te schrijven voor Ome Joop’s Tour. Voorlopig is er sprake van een pilot, bij succes zal Ome Joop’s Tour ook andere wijken bezoeken.

Expositie Fotoclub Meinerswijk

Park Westerveld in Elden. (foto: Evelien Hantink) Evelien Hantink

ARNHEM - Fotoclub Meinerswijk is een kleine club van enthousiaste amateur-fotografen. Zij hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om een expositie te organiseren in de Bibliotheek van Elst van 2 maart - 30 april.

Voor de expositie zijn de leden van Fotoclub Meinerswijk op pad gegaan om het prachtige natuurgebied Meinerswijk in beeld te brengen en de sfeer vast te leggen van het fraaie stadsdeel Elden. Zo is een zeer geslaagde verzameling fotografische werken ontstaan.

De expositie is te bekijken tijdens de openingsuren van de bibliotheek, Europaplein 1 in Elst (ma - vrij van 14.00 – 17.00 uur; za 10.00 – 12.30 uur).

'Ik ken u van Hét GemeenteNieuws'

ARNHEM – Het was even wennen voor Caroline Albers, toen zij tijdens het boodschappen doen herkend werd omdat ze in Hét GemeenteNieuws had geadverteerd. 'Maar dat vond ik wel een goed teken! Hét GemeenteNieuws wordt blijkbaar nog altijd goed gelezen en is dus een perfect platform om mijn salon in onder de aandacht te brengen', zegt de goedlachse schoonheidsspecialiste.

De eerste advertentie plaatste Caroline zo'n 12 jaar geleden en nog altijd adverteert ze trouw.
'Ik merk echt dat het de kracht van de herhaling is die ervoor zorgt dat men mijn salon weet te vinden', zegt ze daarover. Haar salon zit namelijk niet in het centrum van Arnhem maar juist in een rustige wijk in Arnhem-Zuid, waar parkeren nog fijn gratis is. U kunt er terecht voor huid- en nagelverzorging maar ook voor 'permanente' make-up. Caroline: 'Eigenlijk klopt de benaming die iedereen ervoor gebruikt niet, want 'permanente' make-up zal uiteindelijk toch na één tot drie jaar vervagen. Maar het is wel ideaal hoor, vooral in de zomerperiode!' Caroline plaatst al ruim 15 jaar permanente make-up. Of u nu kiest voor perfecte wenkbrauwen en/of eyeliners, bij Caroline bent u verzekerd van professionaliteit en uiteraard er wordt gewerkt volgens de hoogste hygiëne eisen van de GGD. Dat geldt ook voor de ontharingsbehandeling Bodysugaring bij Caroline. 'Bodysugaring is een mildere vorm van ontharen dan bijvoorbeeld harsen', legt Caroline uit.

Komt u gerust eens vrijblijvend langs aan de Graslaan 77 in Arnhem, Caroline informeert u graag over de diverse behandelingen.
www.carolinearnhem.nl; 026 3216585.

Collecteweek ReumaNederland van start

ARNHEM - In de week van 18 tot en met 23 maart is de jaarlijkse collecteweek van ReumaNederland, voorheen het Reumafonds. Ook dit jaar zetten tienduizenden vrijwilligers zich met hart en ziel in om door heel Nederland geld op te halen voor onderzoek naar reuma.

Kunnen we ook op uw steun rekenen? Alle kleine beetjes helpen om samen een groot bedrag op te halen tijdens deze collecteweek! Of u nu zelf langs de deuren gaat of aan de deur geeft.

Tikkie aan de deur

Nieuw dit jaar is dat alle collectanten een QR-code op hun legitimatiebewijs hebben staan. Door deze code te scannen kan eenvoudig via een Tikkie een donatie worden gedaan voor de collecte. Ook worden er weer 500 pinbussen ingezet, met een pinautomaat geïntegreerd in de bus. Geven aan de collectant wordt zo steeds gemakkelijker.

Meer dan twee miljoen Nederlanders hebben reuma, waarbij artrose het meest voorkomt. Daarmee is reuma helaas de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Reuma beperkt je: thuis, op school, op het werk. Door ernstige pijn en vermoeidheid, beschadigde spieren en kapotte gewrichten die moeilijk bewegen.

Met de opbrengst van de collecte helpt u mee aan het doel dat ReumaNederland nastreeft: een betere kwaliteit van leven voor mensen met reuma. Er is nog steeds wetenschappelijk onderzoek nodig om dit doel te bereiken. Naast het financieren van wetenschappelijk onderzoek geeft ReumaNederland ook voorlichting en komen ze op voor de belangen van mensen met reuma in de politiek en zorg.

Ook collecteren?

Wilt u helpen collecteren? Bel dan voor meer informatie met ReumaNederland in Amsterdam op 020 5896471. U kunt ook een mail sturen aan: vrijwilligers@reumanederland.nl.

Emotiefoto's maken bij Ervaar Mee

ARNHEM - Op maandag 25 maart kun je bij Ervaar Mee Arnhem gratis emotiefoto's laten maken.

Het leven is al serieus genoeg. Waarom zou je niet eens gek en vrolijk op de foto gaan? Met de aanwezige rekwisieten kun je het zo leuk maken als je wilt. Je zult merken dat er een ontspannen sfeer ontstaat en je even loskomt van de dagelijkse zorgen. De foto's worden digitaal gemaakt en naderhand per e-mail verstrekt.

Naast deze activiteit kun je bij Ervaar Mee Arnhem ook in gesprek gaan met een ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige heeft ervaring op het gebied van psychische of lichamelijke beperkingen en biedt een luisterend oor, tips en ondersteuning.

Koffie, thee en een koekje zijn aanwezig in het torentje RIBW, Johan de Wittlaan 316, Arnhem op 25 maart van 12:30 tot 14:30 uur.

Kinderkledingbeurs Rijkerswoerd

Kinderkleding uitgestald op de kinderkledingbeurs. (foto: Margré Mollink) Margré Mollink

ARNHEM - Heeft u lente- en zomerkinderkleding liggen die nog helemaal goed is, maar niet meer gedragen wordt? Dan kunt u die op onze beurs verkopen en 90 procent van de opbrengst is voor u! Op deze beurs shopt men voor een prikkie weer een leuke outfit voor de kids bij elkaar.

De beurs is op zaterdagmiddag 16 maart, de inschrijfavonden zijn op donderdag 28 februari en maandag 11 maart van 19:30-20:00 uur. Locatie is Activiteitencentrum Rijkerswoerd aan de Mr. P.S. Gerbrandysingel 45 in Arnhem.

Naast kinderkleding van maat 74 - 182 kunt u ook kinderschoenen, sandalen, laarzen, pyjama's, sportkleding, badkleding, riemen, sjaaltjes, petjes, zonnebrillen in kindermaten verkopen. Vaak zijn de kinderen snel uit hun kleren gegroeid en kan de kleding nog prima een ronde mee. Verkopen op onze beurs is goed voor het milieu en goed voor je portemonnee! Meer informatie staat op http://tweedehandsbeurzen.wordpress.com.

Een sporthulpmiddel op maat uitproberen? In de regio Arnhem start Wheels2Sport!

Sportrolstoel voor bijvoorbeeld rolstoelbasketbal. Rechtenvrij

ARNHEM - Vanaf 1 maart is Wheels2Sport beschikbaar voor inwoners van de regio Arnhem. Wat is Wheels2Sport en waarom zou je hier gebruik van willen maken?

Sport en bewegen houdt je fit. En het geeft plezier. Maar welke sport past het best bij jou? En waar vind je de benodigde sporthulpmiddelen? Wheels2Sport zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking binnen de gemeenten Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool, kun je uit het brede aanbod van sporten uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij je past.

Wheels2Sport is meer dan alleen een sportrolstoel of handbike uitleen, het is een mobiliteitsgarantie. De sporter krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar. Indien nodig wordt het product afgeleverd op een gewenste locatie. Bovendien zitten er geen kosten verbonden aan deze dienst!

In de uitleenpool van Wheels2Sport zijn zeven hulpmiddelen beschikbaar, te weten de ADL-rolstoel, all court sportrolstoel, elektrische sportrolstoel, handbike, aankoppelbare handbike, rugby sportrolstoel en de racerunner.

De dienst wordt mede mogelijk gemaakt door Uniek Sporten in samenwerking met het Johanna Kinderfonds, Dullertstichting en Fonds Gehandicaptensport. Meer informatie via wheels2sport@welzorg.nl of ga naar www.unieksporten.nl/wheels2sport.

Voetzorg, voetklachten, podotherapie

ARNHEM – Voeten zijn zwaar belaste lichaamsdelen. Als podotherapeut weet ik daar alles van, vertelt Huub Delea. Hij is inmiddels acht jaar werkzaam in Arnhem als podotherapeut. U kunt bij hem terecht voor voetklachten en voor pijn en vermoeidheid in benen en lage rug.

Een podotherapeut werkt voor alle leeftijden en behandelt alle soorten voetklachten: pijn door een standsafwijking van voeten of tenen, risicovoeten door reuma of diabetes en ingroeiende nagels of overmatig eelt. Huub Delea: "De meeste klachten in mijn praktijk zijn een gevolg van overbelasting in combinatie met een standafwijking van voeten en/of tenen. Slecht functionerende voeten vragen extra werk van knieën, heupen en lage rug. Bij extra belasting door sport, staand werk of door leeftijd raken kunnen spieren en pezen te zwaar belast of kunnen onvoldoende kracht leveren met pijn als gevolg."

"Als podotherapeut zoek ik de oorzaak van uw klacht en probeer die weg te nemen met een corrigerende inlegzool of een hulpstuk voor uw tenen. Hebt u terugkerende pijn aan voeten, benen en rug, neem dan eens contact met mij op voor advies of behandeling." Podotherapie wordt vergoed via de aanvullende ziektekostenverzekering. Meer informatie staat op www.deleapodotherapie.nl.

Delea podotherapie, telefoon (026) 4422577, Hoefbladlaan 46 in Arnhem en iedere vrijdagochtend Slochterenweg 29 (De Vredenburcht).

Ontspannen in dé Yogahotspot in hartje Modekwartier

ARNHEM - Het is een oase voor de Arnhemse yoga-beoefenaars en yoga-beoefenaars in spé: Yogahouse Arnhem in hartje Modekwartier. Op het moment dat je het Yogahouse binnenstapt, valt de stadse drukte van je af en waan je je in een Yogaresort in Bali of Costa Rica.

In het Yogahouse van Nienke Nooitgedagt werken veertien inspirerende en professionele docenten samen om de deelnemers hun dagelijkse stress van zich af te laten glijden tijdens een ontspannende - of juist inspannende - yoga-ervaring.

Er is voor ieder een vorm die past, voor beginners tot gevorderden. In de sfeervolle yogazaal worden dagelijks verschillende yogavormen onderwezen: Hatha Yoga, Kundalini Yoga, Yin Yoga, Dru Yoga en Yin Yang Yoga. Ook is er tieneryoga en een maandelijkse meditatiegroep. Naast yoga wordt er Healing Tao, Qigong en handlezen gegeven en zijn er verschillende vrouwengroepen.

In de lounge wordt voor of na een les thee geschonken en in de massagekamer wordt op afspraak Reiki- en Ayurvedische massage gegeven. Het mooie aanbod workshops, massages en ook reTreats is divers en wisselt regelmatig. Loop gerust binnen voor een proefles om te ervaren welke vorm van yoga bij je past.

Meer informatie, onder andere het yogarooster, kan je vinden op www.yogahouse.nl of bezoek onze facebook pagina Yogahouse Arnhem.

Yogahouse Arnhem, Putstraat 11, Arnhem.

Prothesebadmode open middag

ARNHEM - Op zaterdag 30 maart houdt Roses Body open huis. Tussen 13:00 en 17:00 uur is iedereen, onder het genot van een hapje en een drankje, van harte welkom om de nieuwste prothesebadmode te bekijken en te passen. Klanten ontvangen tien procent korting op alle badmode.

Prothesebadmode
Bij Roses is alle badmode geschikt voor het dragen van een borstprothese: hoge aansluiting bij de hals en hoesjes voor de prothese. Er is veel keus in prothese badmode, zo zijn er naast badpakken ook veel tankini's en bikini's. Voor de echte zwemliefhebster zijn er chloorbestendige badpakken, deze blijven nog langer mooi van vorm en kleur in chloorwater. "Ons uitgangspunt is dat iedere vrouw die een borstoperatie heeft ondergaan zo comfortabel mogelijk kan zonnen en zwemmen", aldus Nienke Danhof (eigenaresse Roses Body Care).

Op maat
Roses is een speciaalzaak voor vrouwen die een borstoperatie hebben ondergaan. Er zijn vele modellen borstprotheses op voorraad en er is een uitgebreide collectie prothese lingerie en badmode. Roses Body Care werkt alleen op afspraak. Hierdoor is er alle tijd en privacy om te passen en een persoonlijk advies te geven. Eventuele aanpassingen aan de BH worden ter plekke gedaan door de adviseuse, klanten kunnen hun aankoop direct mee naar huis nemen.

Roses Body Care, Cronjéstraat 4 Arnhem, telefoon 026 4420584, www.rosesbodycare.nl.

Nieuwe Focus Active bij Ford Wensink Arnhem

ARNHEM - "De Active is de eerste op een SUV geïnspireerde crossover in de modellenreeks van de Focus", aldus de heer Bouwman, Business accountmanager van Ford Wensink Arnhem. "De praktische alleskunner heeft een grotere grondspeling dan de andere Focus-modellen en terreinvaardige cross-overaankleding. De Active is nu bij ons in de showroom beschikbaar voor een uitgebreide kennismaking en een proefrit."

De avontuurlijke Ford Focus Active onderscheidt zich duidelijk van andere Focus-modellen. Hij staat drie centimeter hoger op zijn unieke lichtmetalen velgen, heeft een stoerdere grille met een grove blokjesstructuur en is afgewerkt met donkere kunststoffen en aluminiumkleurige details. Standaard is de Active uitgerust met praktische dakrails. In het interieur prijken Active-logo's op onder meer de stoelen en instaplijsten.

"Na de introductie van de nieuwe Fiesta Active en KA+ Active vorig jaar, is de Focus Active de derde in Fords nieuwe familie van Active-crossovermodellen", aldus Rik Bouwman.

De Ford Focus – die in het najaar van 2018 voor zijn veiligheid werd beloond met de maximale score van vijf Euro NCAP-sterren – is bij Ford Wensink Arnhem leverbaar als vijfdeurs hatchback of als extra ruime Wagon. Er is keuze uit twee moderne benzinemotoren, in combinatie met een handgeschakelde zesbak of een achttraps automaat. De standaard rijk uitgeruste Ford Focus Active is beschikbaar vanaf 27.960 euro.

Ford Wensink Arnhem; Ringoven 25, Arnhem; Telefoon: 026 3760150.
www.wensink.nl

De nieuwe BMW 3 Serie nu bij Ekris Arnhem

VELP - De nieuwe BMW 3 Serie vormt een wereld van verschil met zijn voorganger. Hij biedt meer ruimte, zowel voorin als voor de passagiers achterin. De auto heeft veel noviteiten die de opmaat vormen naar autonoom rijden. Een rijstrookassistent, een automatische noodrem met voetgangerdetectie zijn bijvoorbeeld standaard op de nieuwe 3 Serie. Optioneel is onder meer te kiezen voor een stuurcorrectie en een autonome stuurfunctie.

Schone diesels
Bij de marktintroductie in maart komen twee benzine- en drie dieselversies. De nieuwste BMW dieselmotor behoort overigens tot de schoonste ter wereld, waarmee diesel rijden met BMW een verantwoorde keuze blijft.

Plug-in hybride
Rond de zomer volgt de plug-in hybride in de vorm van een BMW 330e iPerformance met 252 PK. Deze heeft een elektrische actieradius van 60 kilometer. In de stad kunt u dus probleemloos emissievrij rijden op de elektromotor, terwijl de langere afstanden op de benzinemotor gereden worden. Het opladen duurt via het stopcontact minder dan 5 uur. Met de BMW BMW 330e iPerformance wordt het beste van 2 werelden gecombineerd; voldoende vermogen met een beperkte CO2-uitstoot, waardoor u profiteert van een lagere BPM.
Vanaf 9 maart is de nieuwe BMW 3 Serie bij Ekris Arnhem te zien en te proberen.

Ekris Arnhem, Markweg 4, Velp, Telefoon 026 3642164; arnhem@ekris.nl, www.ekris.nl.

Nieuwe Mazda3 vanaf 15 maart bij Mazda Jansen Arnhem in de showroom

ARNHEM - De nieuwe Mazda3 staat vanaf 15 maart in de showroom van Mazda Jansen in Arnhem voor prijzen die beginnen bij € 27.160,- voor de versie met 2.0 SKYACTIV-G 122 benzinemotor.


"De nieuwe Mazda3 is een combinatie van prachtig design, revolutionaire techniek en puur vakmanschap", vertelt Rein Jansen, directeur van Mazda Jansen Arnhem. "Hij heeft alle verwachtingen overtroffen". De nieuwe Mazda3 is naast de al genoemde zuinige benzinemotor ook leverbaar met de efficiënte 1.8 Skyactiv-D 116 dieselmotor en natuurlijk later dit jaar de revolutionaire 2.0 liter Skyactiv-X benzinemotor, die de beste eigenschappen van een benzine- en een dieselmotor combineert.


Beide benzinemotoren beschikken standaard over het zogenaamde M Hybrid systeem, dat de motor ondersteunt in zwaardere omstandigheden. Rein Jansen hierover: "Het M Hybrid systeem beschikt over een generator, die de opgewekte capaciteit van de motor opslaat in een lithium-ion batterij. Dankzij dit systeem is de nieuwe Mazda3 schoner en zuiniger dan ooit", aldus Jansen.


Met een instapprijs van 27.160 euro is ook de prijs van deze nieuwe Mazda3 één en al schoonheid. De auto is verkrijgbaar als elegante Sedan en sportieve Hatchback. De Skyactiv-X benzinemotor met 181 pk wordt voor het einde van dit jaar verwacht.

Voor meer informatie: Mazda Jansen Arnhem, Vlamoven 28, Telefoon: 026-3648888, www.jansenarnhem.nl.

11 / 36

MAANDHOROSCOOP MAART 2019

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS VISSEN. Dit is het gevoeligste sterrenbeeld van alle twaalf. Ze kunnen zich zo goed in de ander verplaatsen dat meeleven ook meelijden wordt. Ze zijn absoluut niet materialistisch en kunnen alles missen. Ze cijferen zichzelf weg en komen op voor de zwakkeren van de samenleving. Ze kunnen heerlijk wegdromen bij mooie muziek. Helaas zijn ze zeer verslavingsgevoelig.

RAM
21 maart t/m 20 april

Jij bent in maart lekker bezig hoewel je wel gemakkelijk uit je slof schiet als het tegen zit. Op 20 maart begint de lente en dus ook de ramperiode van het jaar. Dat voel je bijna lichamelijk als een energie impuls. Eind maart ben je zo onder de indruk van iets dat je er lyrisch van wordt.

STIER
21 april t/m 21 mei
Vanaf 1 maart loopt jouw planeet Venus in het teken waterman. Daardoor ben je sterker gericht op diegenen die op dezelfde golflengte zitten als jij. Dat kan in de vriendenkring gebeuren maar ook binnen clubverband. Vanaf half maart krijg je de ene na de andere mooie kans.

TWEELINGEN
22 mei t/m 21 juni
Vrijwel de hele maand krijg jij te maken met 'oude zaken'. In de sociale sfeer betekent dit dat je oude vetes op moet lossen. En op zakelijk gebied krijg je te maken met datgene wat je in het verleden hebt laten liggen. Dat wordt dus een ware inhaalslag voor jou.

KREEFT
22 juni t/m 22 juli
Maart begint met extreme emoties. Rond de nieuwe maan op de 6e ben je in een romantisch bui. Dat wordt héél gezellig. Na de volle maan op de 21e is het 'Jantje lacht, Jantje huilt'. Deze stemmingswisselingen zijn voor de ander moeilijk te volgen. Jij bent echt onvoorspelbaar!

LEEUW
23 juli t/m 22 augustus
Tot half maart heb jij de touwtjes stevig in jouw handen. Soms gebeurt er iets onverwachts maar jij blijft onaangedaan doorgaan. Het begin van de lente op de 20e verwelkom je maar wat graag. Na de 20e ben jij een en al creativiteit en kom je met echt mooie oplossingen.

MAAGD
23 augustus t/m 21 september
Maart wordt voor jou een dure maand. Allerlei dingen gaan kapot. Noodreparaties helpen nu niet meer. Het zal erop neerkomen dat je zaken moet vervangen. Kies daarbij voor kwaliteit en iets met de laatste snufjes. Reserveer het weekend van 22 en 23 maart voor pure ontspanning.

WEEGSCHAAL
22 september t/m 22 oktober
Jouw planeet Venus loopt vanaf 1 maart in het teken waterman. Deze planeetstand helpt je om liefde met vriendschap te verbinden. Rond half maart laat je dit op een grootse manier zien! Vanaf de 26e gaat Venus over naar vissen en ben jij uiterst vergevingsgezind.

SCHORPIOEN
23 oktober t/m 21 november
Gedurende de eerste helft van maart ben jij uit op nieuwe informatie. Ga daar naartoe waar je die kunt halen. De bibliotheek of boekenhandel bijvoorbeeld. Maar overweeg ook of je een cursus gaat volgen. De tweede helft van maart begint met praten, gevolgd door zeer rake daden.

BOOGSCHUTTER
22 november t/m 21 december
In de eerste helft van maart ga jij bij ieder gesprek de diepte in. Je pogingen om dingen te verklaren zijn bewonderenswaardig. Rond half maart ontstaan er misverstanden door gebrekkige communicatie. De tweede helft van maart staat in het teken van 'geven'.

STEENBOK
22 december t/m 19 januari
Vrijwel de hele maand maart staat in het teken van erkenning. En daardoor groeit je zelfvertrouwen enorm. Je blijft wel streven naar perfectie want dat is nu eenmaal jouw aard. Eind maart zijn er een aantal voorvallen die veel emotie losmaken. Laat het gewoon gebeuren.

WATERMAN
20 januari t/m 17 februari
Vanaf 6 maart gaat jouw planeet Uranus voor zeven jaar in het teken stier lopen. Een prima periode om vooral in jezelf te investeren. Zoek naar wegen om jouw talenten te vergroten of op te poetsen. Dit zal vooral bijzonder goed lukken tussen 16 en 23 maart.

VISSEN
18 februari t/m 20 maart
De eerste helft van maart is een hele goede tijd om datgene wat je nog moet verwerken aan bod te laten komen. Zoek daarvoor steun bij vrienden of bij een specialist op het gebied van verwerkingsprocessen. Vanaf de 26e heb je de wind mee op relationeel vlak.

Productpresentaties en workshops bij Baptist in Arnhem

ARNHEM - Baptist Arnhem organiseert dit voorjaar productpresentaties met diverse vooraanstaande merken én twee houtbewerkingsworkshops. We presenteren machines en houtbewerkingsgereedschappen van uw favoriete merken!

Productpresentaties
Van begin maart tot half mei geven vooraanstaande merken productpresentaties bij Baptist Arnhem. Tijdens deze presentaties worden er veel gereedschappen en machines gedemonstreerd en is er ruimte om vragen te stellen aan de demonstrateurs.

De aanwezige merken zijn: Tormek (Zweden), Lie-Nielsen (Amerika), Mafell (Duitsland), Record Power (Verenigd Koninkrijk), Festool (Duitsland), Robert Sorby (Verenigd Koninkrijk), Osmo (Duitsland) en Bessey (Duitsland).

Workshops
Op vrijdag 22 maart geven Sjors van der Meer en Job Suijker workshops bijl- en mestechnieken. Warm en droog in onze cursusruimte ervaart u zelf hoe stimulerend en opbeurend het is om iets met uw eigen handen te maken. U leert veilig werken met vers hout door middel van verschillende mes- en bijltechnieken.

Peter Peer geeft op donderdag 11 en vrijdag 12 april houtdraaiworkshops voor beginners. Op een kalme, maar zeer enthousiaste wijze leert hij u de beginselen van het houtdraaien.
U leert veilig werken met de houtdraaibank en de gereedschappen.

Voor meer informatie, beschikbaarheid en de inschrijvingsmogelijkheid kijkt u op www.baptist.nl/agenda. De productpresentaties en workshops zijn alleen met inschrijving te bezoeken. Vol = vol!

Graag tot ziens in onze winkel!

Baptist Arnhem BV, Vlamoven 32, Arnhem; 026 4451644; www.baptist.nl.

Start het fietsseizoen met korting op een E-bike

ARNHEM - Twijfelt u over de aanschaf van een nieuwe E-bike? Fiets Totaal Elden neemt een deel van de investering voor haar rekening; u ontvangt bij aanschaf van een nieuwe E-bike uit voorraad minimaal 350 euro voor uw oude fiets. De inruilfiets moet natuurlijk wel in redelijke staat zijn en rijdbaar.

Eigenaar Tom Jansen: "Veel mensen hebben in hun garage of schuur vaak een fiets staan waar minimaal 1 jaar niet op is gefietst. Dat vinden wij zonde en daarom proberen wij de eigenaren aan te sporen om de fiets in te ruilen op één van onze nieuwe E-bikes. Weer een andere eigenaar vindt de investering die hij of zij kwijt is aan het opknappen van de fiets niet meer lonend. Met de fiets die wordt ingeruild maken wij vervolgens weer iemand blij, die op zoek is naar een tweedehands fiets."

Fiets Totaal Elden adviseert de klant uitgebreid en geeft zo veel mogelijk tips die de aanschaf van een E-bike eenvoudig maakt.
Kijk voor het actuele aanbod fietsen op www.fietstotaalelden.nl

Fiets Totaal Elden, Klapstraat 45a, Elden; 026 3831832.

Open dag zaterdag 16 maart, 12.00-16.00 uur, Amsterdamseweg 13 Arnhem Kom spieken bij Cito!

ARNHEM - Dit schooljaar bestaat Cito 50 jaar en dat moet gevierd worden! Iedereen is van harte welkom om op zaterdag 16 maart een kijkje te komen nemen in de 'toetskeuken' van Cito. Van 12.00 tot 16.00 uur staan medewerkers van Cito klaar om enthousiast te vertellen over hun werkzaamheden voor het onderwijs van vandaag en morgen.


Voor jong en oud is er van alles te bekijken en te doen! Terwijl de jonge bezoekers proberen om de geheimen van grondlegger mijnheer De Groot te ontrafelen tijdens een speurtocht, kunnen anderen hun kennis testen door het maken van mini-examens of zich laten bijpraten over prototypes van CitoLab. Ook kun je geblinddoekt ervaren hoe het is om een brailletoets te maken. De manier waarop een examenvraag tot stand komt wordt je uitgelegd tijdens een van de korte presentaties. En misschien schuilt er wel een scheidsrechter in jou? Maak enkele examenvragen uit de scheidsrechterstoets die Cito samen met de KNVB ontwikkelde. En als je vóór 13 maart een mail stuurt naar opendag@cito.nl met je naam, woonplaats en gewenste jaargang van de Cito-toets (1970-2014), dan zorgen wij dat er 16 maart een exemplaar voor je klaarligt!

Bekijk het volledige programma op www.cito.nl.
Cito, Amsterdamseweg 13, Arnhem, www.cito.nl

Ontdek de nieuwe snack voor Arnhem bij House of Potato

ARNHEM – In het westen van ons land smult men er al langer van, maar dat in Arnhem nu ook een traditioneel Turkse lekkernij verkrijgbaar is, die wordt bereid met een oer-Hollandse aardappel, dat is uniek! De man die Arnhem en omgeving wil laten proeven van dit heerlijks is Adem Alagös (36). In de voormalige stadskiosk op het Velperplein opende hij in januari zijn eigen House of Potato.

'Kumpir is de naam van dit gerecht, dat wordt bereid door een grote kruimige aardappel te verwarmen in de oven. Als basis wordt daarna de binnenkant ervan geprakt met boter en kaas. Vervolgens is het aan de klant welke toppings we er aan mogen toevoegen. In toppings bieden we een ruime variatie die we regelmatig wisselen, zodat we telkens weer nieuwe smaken aanbieden. Dat kunnen gekruide kipstukjes zijn, couscous, een frisse salade, een bonenmix of koolsoorten, teveel om op te noemen. Traditioneel wordt het afgemaakt met verse knoflooksaus, maar de klant kiest helemaal zelf naar eigen smaak de invulling van onze Kumpir. 'Gewoon' mayonaise of curry is natuurlijk ook mogelijk', vertelt eigenaar Adem enthousiast. Samen met medewerker Agri wil hij zijn klanten graag op hun wenken bedienen. 'Met de bussen op het Velperplein is het een komen en gaan van scholieren en mensen die in de stad werken. Daarom willen we binnenkort al om 07.00 uur openen, zodat men ook voor verse koffie en een smakelijk broodje bij ons terecht kan.'

Eens een ware smaakexplosie ervaren?
Proef Kumpir bij House of Potato, op het pleintje bij Musis, Velperplein 35 Arnhem!

De Bluesrock band Sweet Mary Jane in Ons Huis Elden

De Bluesrock band Sweet Mary

ELDEN/ARNHEM - Sweet Mary Jane, samen meer dan 100 jaar op het podium, een power-trio geformeerd rond frontman Fred van Willigen. De band is geïnspireerd door de gitaarhelden van de Blues Rock uit de jaren 60 en 70. De band speelt 15 maart in Ons Huis.Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij Ons Huis Elden voor 5 euro. De zaal is vanaf 20:30 uur geopend.

De band maakt al een aantal jaren naam in de blues-scene en staat stevig genoteerd als op 1 na meest geboekte blues-act van Nederland (bron: Dutch Blues Foundation). Covers van onder andere Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan, en Jimi Hendrix maar inmiddels ook een groot aantal eigen songs. In september 2018 is de EP Underwater World in eigen beheer uitgebracht, gevolgd door een promotietour langs vele radiostations.

Fred, op de gitaar en zang, speelt al 50 jaar in bands en speelde o.a. in voorprogramma's van Golden Earring, Sandy Coast, Rory Gallagher en Luther Allison. Ook zat hij in de Brinta Brotsers, samen met Willem Kerkhof van de Amazing Stroopwafels. Met EXP (Jimi Hendrix coverband) (Rotterdam), was hij te zien in VPRO-televisie programma Reiziger in Muziek. Nu is Fred naast Sweet Mary Jane nog actief bij The Headless Roosters en Room Six.

Ton, op de Bas en zang, speelt al 40 jaar in diverse bands waarvan de laatste 20 jaar regelmatig met Fred samen bij o.a. Blue Spirit, EXP, Monterey, Headless Roosters en nu Sweet Mary Jane.

Lars, op de Drums en zang, de Benjamin van het gezelschap. Student aan het conservatorium van Haarlem. Speelt al 14 jaar in diverse bands, is een veel gevraagde sessiemuzikant en drumleraar.

Zodra de mannen het podium betreden ontstaat er een wervelende show waar de energie vanaf spat. Ze houden niet van ingewikkeld, het motto is 'All You Can Eat'. Discografie: Fate (single) juli 2018; Underwater World (EP) september 2018.

Ons Huis Elden, De Brink 9, 6842 AT Elden, 026 2131598; www.onshuiselden.nl.

IChoice: Mix and match uw ideale badkamer!

ARNHEM - Bent u bekend met het concept Mix and Match? Daarbij combineert u verschillende onderdelen tot een nieuw geheel. Het nieuw gevormde product voldoet op die manier aan al uw wensen. Met IChoice biedt Sanitairwinkel dit concept nu ook aan voor de badkamer!

Een nieuwe badkamer uitzoeken is leuk, maar lastig. Het assortiment is groot en er zijn veel verschillende opties en stijlen beschikbaar. Om keuzestress tegen te gaan, biedt IChoice u de mogelijkheid om uw complete badmeubel zelf samen te stellen. U kiest dus zelf de kleur, vorm en afmetingen. Bovendien bepaalt u zelf welke extra's u wilt toevoegen!

U kunt kiezen uit vijf kleuren voor uw badmeubel, met nog eens vijf verschillende kleuren massief hout. Bovendien kunt u verschillende materialen eenvoudig met elkaar combineren. Breng bijvoorbeeld metalen accenten aan op een houten wastafelblad voor een industriële look.

IChoice heeft diverse luxe opties en veel leuke accessoires. Kies bijvoorbeeld voor een handdoekbeugel in poedercoating of voor ovale spiegels met dimbaar indirect licht. Voor meer informatie kunt u de nieuwe showroom van Sanitairwinkel in Arnhem bezoeken, daar is een uitgebreide collectie van IChoice te vinden. De verkoopmedewerkers helpen u graag bij het samenstellen van uw ideale badkamer!

Sanitairwinkel showroom
Heerlenstraat 65
6845 AE Arnhem
026 3033880
info@sanitairwinkel.nl

Al eens echt verdiept in zonnepanelen? Frisse Energie installeert Sunpower zonnepanelen

ARNHEM - Al 30 jaar ontwerpt én produceert SunPower de hoogste kwaliteit zonnepanelen om wereldwijd schone energie te genereren. Naast zonnepanelen met de hoogste vermogens tot liefst 400 Wattpiek heeft SunPower sinds kort een nieuw type zonnepaneel in het assortiment: de SunPower Performance panelen.

De Performance panelen van 315 of 320 Wattpiek leveren geweldige prestaties, hebben een strakke vormgeving en ook nog eens een vriendelijke prijs. Als enige in de markt levert Sunpower 25 jaar lang garantie op zowel de zonnepanelen zelf, het vermogen als de service.


Innovatieve techniek, betere prestaties
SunPower Performance panelen maken gebruik van een nieuwe techniek voor het onderling verbinden van de zonnecellen. Dit levert een betrouwbaarder, krachtiger en efficiënter zonnepaneel op, tot wel 32 procent meer energie op dezelfde oppervlakte over een periode van 25 jaar vergeleken met conventionele panelen.

Sunpower heeft dit bereikt door de vrije ruimte op een paneel te elimineren waardoor een 'hypercel' ontstaat, Performance zonnepanelen kunnen hierdoor meer licht vangen. Dit betekent een groter actief zonnecelgebied, een hogere efficiëntie én meer stroomopbrengst per paneel. Zelfs als ze gedeeltelijk in de schaduw liggen

Kom kennismaken en zonnepanelen proeven bij uw Sunpower premium partner in de regio:
Frisse Energie, adviseurs en installateurs, Badhuisstraat 17 in Arnhem 026 3614882.

Het nieuwste product onder de zonweringen! Lens-vitrage bij Home Design Boutique

ARNHEM - Al enkele jaren is Home Design Boutique voor velen een bekende en gerenommeerde winkel in raamdecoratie. Velen genieten van de duorolgordijnen, die niet alleen decoratief, functioneel, maar ook nog eens laag geprijsd zijn. Onlangs heeft Home Design Boutique weer een nieuw prachtig product aan de collectie toegevoegd: lens-vitrage, een drie-in-één vitrage, dat als lamellensysteem functioneert.

Home Design Boutique heeft voor elk raam een oplossing. Van duorolgordijn, verduisterende gordijnen tot aan houten jaloezieën en nu de nieuwe lens-vitrage die functioneert als vitrage, zonwering en overgordijnen. Drie-in-één en ook nog eens bij Home Design Boutique tegen de laagste prijs! Informeer maar eens of kijk op facebook van deze winkel. Home Design Boutique is de enige leverancier die de originele Lensvitrage levert in Nederland, en ook nog eens voor de beste prijs. Informeer maar eens. Of kijk op de Instagram pagina Homedesign.nl.

Vakantiegasten die naar Turkije zijn geweest kennen wellicht de lens-vitrage, die er veel hotelkamers sieren. Gemaakt van tule en ze biedt veel comfort en gemak. Gemakkelijk te monteren en eenvoudig te onderhouden en zelf te reinigen. Ze kan in elke breedte en hoogte worden geleverd in 33 kleuren. Een unieke eigentijdste stijl met exclusieve stoffen!

Home Design Boutique, Dr. C. Lelyweg 2a in Arnhem. 06 28637660.

Directeur Joost de Wit verlaat Vitesse, Pascal van Wijk opvolger

(foto: Joep Leenen) Foto: Joep Leenen

ARNHEM - Joost de Wit, algemeen directeur van Vitesse, gaat in goed overleg met de Raad van Commissarissen (RvC) de Arnhemse eredivisieclub verlaten. Pascal van Wijk is benoemd tot nieuwe algemeen directeur.

De Wit was ruim vijf jaar de CEO van Vitesse. Vitesse kwalificeerde zich in die periode diverse malen voor Europees Voetbal en won in 2017 de KNVB-Beker. De Wit over zijn vertrek: "Ik heb de afgelopen vijf jaar een fantastische tijd bij Vitesse gehad. Ik ben er trots op dat ik mijn steentje aan de positieve ontwikkelingen heb mogen bijdragen. Het was een mooie periode maar de laatste tijd merkte ik meer en meer dat ik aan een nieuwe uitdaging toe ben. Op zo'n moment is het beter voor iedereen dat je stopt."

De Raad van Commissarissen bedankt De Wit voor zijn inzet voor de club en wenst hem veel succes bij het vervolg van zijn carrière.

Pascal van Wijk (48) is per heden benoemd tot algemeen directeur van Vitesse. De geboren en getogen Arnhemmer werkt al ruim vijftien jaar bij Vitesse en heeft door de jaren heen diverse managementfuncties bekleed, waaronder manager Financiën en Bedrijfsvoering als meest recente functie. Van Wijk over zijn nieuwe rol: "Ik ben bijzonder trots op deze benoeming. Ik zie de nieuwe functie als een hele mooie uitdaging en stap er met enorm veel energie in." Van Wijk werd in 2016 benoemd tot Zilveren Vitessenaar.

Christelijke sabbatvieringen bij Focus Arnhem-Zuid

ARNHEM - Op de eerste tot en met derde sabbat/zaterdag van de maand word je gastvrij ontvangen een christelijke sabbatsamenkomst bij te wonen aan de Wassenaarweg 5 in Arnhem-Zuid.

Muziek speelt een grote rol en daarnaast is er altijd een inspirerende spreker. Kinderen, jongeren en volwassenen zijn betrokken en zeer actief in de dienst, waardoor de diensten dynamisch, verfrissend en sfeervol zijn. Om de middag helemaal compleet te maken is er na de dienst een Meet & Greet met één keer per maand een Healthy High Tea, waarbij iedereen eveneens welkom is voor dit gezellige samenzijn.

Focus Arnhem-Zuid zoekt pianist/gitarist

"Wij zijn op zoek naar een goede pianist of gitarist voor het begeleiden van diverse vocalisten en instrumentale solostukken. Wat wij jou aanbieden: uitvoering in de dienst op zaterdagmiddag, vriendschap, gezelligheid en veel plezier."

De samenkomst is aan de Wassenaarweg 5 in Arnhem, inloop vanaf 13:30 uur, start 14:00 uur.

Meer info: www.facebook.com/focusarnhemzuid en www.focusarnhemzuid.nl.

Happy dagje tussen de (edel)stenen

ARNHEM - Happy Spirit is de spirituele edelstenen winkel van Arnhem. Een gigantische collectie kristallen, kundig personeel en lage prijzen maken van de winkel een ware trekpleister. Speciaal is de tijd die er voor je genomen wordt.

Vanuit heel de Benelux komen mensen langs voor een fijn gesprek en een mooie edelsteen. Daarnaast geniet de winkel landelijke bekendheid door de spirituele cursussen en consulten. Credo; spiritualiteit met een lach. Geen geneuzel of dromerig zweven maar spiritualiteit anno 2018.

Eenmaal binnen is meteen de 'relaxte' energie voelbaar, een huiskamer sfeer. Hier ben je welkom. Jochem en Suzanne staan iedereen bij met advies of gewoon een kopje thee. Verkijk je niet op het oppervlak van de winkel. Hier staan stenen die je niet zomaar ergens vindt. Er is voor ieder wat wils. Van een enorme collectie zakstenen naar exclusieve stukken tot aan kristallen schedels, Happy Spirit blijft verwonderen.

Happy Spirit, Geitenkamp 7, Arnhem, 06 33827736; www.happy-spirit.nl & www.jaspirit.nl.

Nagelstudio Mary gespecialiseerd in het plaatsen van wimperlifting

ARNHEM – Sinds kort kunt u bij Nagelstudio Mary ook terecht voor een professionele wimperlifting. Eigenaresse Mary Verzandvoort is nu ook gecertificeerd in het plaatsen van Lash Volume Lifting oftewel wimperlifting.

Laat u ook uw eigen wimpers op een natuurlijke en speciale manier liften. Bij Nagelstudio Mary worden uw wimpers gelift vanaf de wortel door middel van siliconenpads, hierdoor blijft het resultaat van de wimpers 6 tot 9 weken zichtbaar.
De Lash Volume Lifting is bestendig tegen water, douchen, zweten, tranen, zwemmen en slapen (24 uur na de behandeling). Het verbetert de wimpers door het liften vanaf de wortels, zodat uw eigen wimpers langer lijken en uw ogen groter. Ook geeft het een natuurlijke uitstraling en is niet schadelijk voor de natuurlijke wimpers. Het voordeel hiervan is dat u geen mascara of wimperkrultang meer nodig heeft.

Daarnaast is het geschikt voor op alle wimpersoorten, zowel korte- en lange wimpers, legt Mary uit. Ook vraagt deze behandeling geen onderhoud en is vrij korte behandelduur van ongeveer 60 minuten.

Aanbieding:
Ter kennismaking heeft Nagelstudio Mary een aanbieding:
Een Lash Volume Lifting behandeling inclusief wimpers verven voor slechts 40 euro

Nagelstudio Mary, Wichard van Pontlaan 12, Arnhem; 06 49510145; www.nagelstudiomary.com
Ook te volgen via Facebookpagina: Nagelstudio Mary en Instagram: nagelstudio_mary.

Loop je Vitaal: runningtherapie maar dan meer...

Vitaal persoon

GENDT - Loop je Vitaal is bedoeld voor alle mensen die op een manier stress ervaren. Dit traject houdt in dat je acht weken in een kleine groep, samen met de vitaliteitscoach, aan de slag gaat met je gezondheid door middel van runningtherapie.

De wisselwerking tussen hoofd en lichaam wordt door het lopen gestimuleerd, hetgeen een positief effect op de klachten zal hebben. Ook helpt dit de zelfredzaamheid te vergroten.

Tijdens de wekelijkse 1,5 uur durende bijeenkomst beginnen we met het bespreken en/of ervaren van een thema welke met stress te maken heeft. De thema’s die aan bod komen zijn voeding, stress, ademhaling, yoga en mindfulness. Ook wordt er van iedere deelnemer een hardloopanalyse gemaakt door een fysiotherapeut. Daarna gaan we naar buiten en gaan we aan de slag met het hardlopen. Je hoeft hiervoor niet sportief te zijn. Het gaat hierbij om de beweging en niet om de prestatie.

Uniek aan ‘Loop je Vitaal’ is de multidisciplinaire aanpak van stress. Naast het (leren) hardlopen is er aandacht voor andere thema's die met stress te maken hebben zodat de deelnemers leren en ervaren wat ze nog meer kunnen doen om hun stress gerelateerde probleem aan te pakken. Voor deze multidisciplinaire aanpak werken wij samen met een gediplomeerd diëtist, yoga docent, mindfulness docent, fysiotherapeut en vitaliteitscoach.

De bijeenkomsten vinden plaats bij WdoCare in Gendt. We starten met de eerste bijeenkomst op woensdag 13 maart. Deze is van 9:30 tot 11:00 uur. Wil je meer informatie of wil jij je aanmelden? Kijk hiervoor op www.wdocare.nl/loopjevitaal.

Vlooienmarkt in Renkum

RENKUM - Voor de eerste keer in is er een grote overdekte vlooienmarkt in MFC Doelum aan de Hogenkampseweg 45 op zondag 10 maart. van 9-16 uur op zondag 10 maart van 9.00 - 16.00 uur.

Het is een grote vlooienmarkt waar weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden wordt. Leuk voor de bezoeker om er te komen snuffelen.

De markt wordt georganiseerd door Animo Vlooienmarkten bv. Men kan ook een kraam of grondplaats boeken via 06 39108152. De markt bezoeken kost 3,00 euro entree voor volwassenen; voor 65+ 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding hebben gratis toegang! MFC Doelum zorgt voor de catering.

10, 17 en 24 maart 9:00 uur: Voorjaarstrainingen beginnende wielrenners bij toer- en wielervereniging 't Verzetje uit Bemmel. www.twctverzetje.nl

10 maart 10:00 uur: Scharrelen met kids en IVN. Nationaal Park Veluwezoom, Heuvenseweg 5a, Rheden. www.vn.nl/afdeling/arnhem.nl

10 maart 11:00 - 17:00 uur: WeddingFair Trouwbeurs. Eusebiuskerk, Kerkplein 1, Arnhem. Gratis entree. www.weddingfair.nl/trouwbeurs-arnhem

10 maart 14:30 uur: Introdans en Spinvis, Vier verhalen en een dag (6+). Stadstheater, Velperbinnensingel 10, Arnhem. www.musisenstadstheater.nl

11 maart 19:30 - 20:00 uur: Inschrijfavond kinderkledingbeurs. Activiteitencentrum Siza Rijkerswoerd, Mr. P.S. Gerbrandysingel 45, Arnhem. www.tweedehandsbeurzen.wordpress.com

12 maart 14:30 uur: 'De charme van je darmen', lezing uit de lezingenserie 'Gezond en Wel'. NIVONhuis, de Wasserij, Molenbeekstraat 26a, Arnhem. www.nivon-arnhem.nl

12 maart 14:30 -16:30 uur: Contactmiddag kbo/pcob Ouderengeneeskunde. Deze middag zal specialist ouderengeneeskunde Ester Bertholet een presentatie geven over haar praktijk in Velp en in Malburgen (Arnhem). Woonzorgcomplex, Nieuw Schoonoord 1, Velp.

12 maart 19:30 uur: Lezing van The Theosophical Society. Blavatskyhouse over 'Een spirituele kijk op duurzaamheid' Rozet, Kortestraat 16, Arnhem. www.blavatskyhouse.org

12 maart en 13 maart 19:30 - 00:00 uur: Theater voorstelling: Scenes uit een huwelijk. Met uw neus bovenop een teloorgaand huwelijk. Stadstheater Velperbinnensingel 10 Arnhem. www.musisenstadstheater.nl

13 maart 20:00 uur: Ontstaan en verspreiding van de mens op aarde. Deze lezing beslaat een periode van 7 miljoen jaar en schetst de ontwikkeling van de mens. Werkruimte AWN 17, Hazenkamp 66, Arnhem.

14 maart 10:30 - 11:30 uur: SWOA Muziekgroep, doe jij ook mee? Elke donderdag met ouderen en hun mantelzorgers muziek maken op de Weldam, Middachtensingel 39, Arnhem. Informatie: Jeike de Haan 06-41086748.

14 maart 20:15 uur: Veldhuis & Kemper - Geloof ons nou maar. Na een jaar sabbatical staken Veldhuis & Kemper de koppen bij elkaar voor een nieuw programma. Stadstheater, Velperbinnensingel 10, Arnhem. www.musisenstadstheater.nl

15 maart 20:00 - 00:00 uur: Brandenburgse Concerten. Het plezier spat werkelijk aan alle kanten af van deze veelkleurige muziek: heerlijke melodieën, kruidige harmonieën en swingende ritmes. Musis Sacrum Velperbuitensingel 25, Arnhem. www.musisenstadstheater.nl

16 maart 10:30 - 12:30 uur: Peter de Grote. Wat weten we van zijn privéleven? Rusland & Oost-Europa Academie. Rijnkade 4, Arnhem. www.ruslandacademie.nl

16 maart 13:30 t/m 16:00 uur: Opstellingen in klei. Beelden zeggen vaak meer dan woorden. Centrum Hartistiek, Bodegravenplantsoen 36, Arnhem. www.hartistiek.nl

16 maart 14:30 - 16:30 uur: Catharina de Grot. Als een verlicht despoot zwaait zij de scepter over het 18e-eeuwse Rusland. Rusland & Oost-Europa Academie, Rijnkade 4, Arnhem. www.ruslandacademie.nl

16 maart 16:00 uur: Opera-aperitief: A Little Night Music - Nederlandse Reisopera. Een leuke manier om met opera kennis te maken. Musis, Velperbinnensingel 15, Arnhem. musisenstadstheater.nl

Tot en met 17 maart: Expositie natuurfotograaf Jan-Freerk Kloen. Informatiecentrum Renkums Beekdal Nieuwe Keijenbergseweg 17, 6871 VZ Renkum. www.renkumsbeekdal.nl

19 maart 19:30 - 22:00 uur: Herman Centraal: dé talkshow van Arnhem, over de stad en haar diverse bewoners. Luxor Live, Willemsplein 10, Arnhem. www.hermancentraal.nl/shows

20 maart 20:15 uur: #niksteverbergen - De Verleiders. De Verleiders richten hun vlijmscherpe pijlen dit keer op de handelaren in big data. Stadstheater, Velperbinnensingel 10, Arnhem. www.musisenstadstheater.nl

23 maart 11.00 - 15.30 uur: Rommelmarkt in de Petersborg, Slochterenweg 40 Arnhem Zuid

Cursussen en workshop in Elderveld

Cursus Active Body. Wij zetten in 2019 ons beste been voor. (foto: Wijkvereniging Elderveld) Wijkvereniging Elderveld

- Bloemschikken - Workshop - Voorjaar zwevende bolletjes - woensdag 13 of donderdag 14 februari

- Computergebruik voor beginners - dinsdagochtend/-middag of woensdagochtend/-middag

- Digitale fotobewerking voor beginners - dinsdagavond

- Digitale videobewerking met Pinnacle Studio - woensdagavond

- Eerste hulp aan kinderen - maandag- of donderdagavond

- Eerste hulp aan kinderen (bijscholing) - maandag- of donderdagavond

- Hartreanimatie - maandag-/donderdagavond

- Hartreanimatie bijscholing - maandag-/donderdagavond

U kunt nog instromen bij:

- Active Body - woensdag 18.15 - 19.15 uur

- Engels basis/vervolg - maandagavond

- Engels conversatie - maandagavond

- Frans beginners - donderdagavond

- Frans conversatie voor gevorderden - donderdagavond

- Kleding maken - maandagavond

- Schilderen en tekenen / open atelier - dinsdagavond

- Yoga - donderdagavond

Houders GelrePas 2019 krijgen 50% korting op maximaal 2 cursussen/workshops per jaar!

Voor nadere informatie over deze cursussen en/of workshop kunt u de Wijkvereniging Elderveld bellen,

tel. 3810798 of e-mailen: wijkver.elderveld@hetnet.nl.

Oproep kinderkledingbeurs Rijkerswoerd

Kleding ligt in lange rijen op maat uitgestald op de kinderkledingbeurs Foto: Margré Mollink

ARNHEM - Een groep moeders uit Arnhem-Zuid houdt op zaterdagmiddag 16 maart weer een tweedehands kinderkledingbeurs in Activiteitencentrum Rijkerswoerd, Mr. P.S. Gerbrandysingel 45. Ze zijn op zoek naar andere ouders die hun overtollige (merk)kinderkleding willen verkopen.

Het gaat om kinderkleding voor het lente- en zomerseizoen. Er mogen ook kinderschoenen, sandalen, slippers, sportkleding, badkleding en zomerse accessoires zoals riemen, sjaaltjes, petjes en zonnebrillen worden aangeboden.
De organisatie werkt met het consignatiesysteem: verkopers krijgen van de organisatie prijskaartjes, de verkoper prijst zelf de te verkopen artikelen en levert die de avond voor de beurs in bij de organisatie. Zij regelen de verkoop op de beursmiddag. Na afloop van de beurs halen verkopers hun niet-verkochte spullen weer op en verrekenen de opbrengst: naast inschrijfkosten (twee euro vijfig) houdt de organisatie tien procent van de verkochte artikelen in voor zaalhuur en dergelijke. Meer informatie staat op https://tweedehandsbeurzen.wordpress.com.

Epilepsiecafé in Arnhem

ARNHEM - De Epilepsievereniging Nederland (EVN) houdt op woensdag 20 maart van 19:30 - 21:30 uur weer een Epilepsie Café aan 't Huukske, Mauritsstraat 22 in Arnhem.

Het Epilepsie Café is de ontmoetingsplaats voor mensen met epilepsie, hun partners, ouders van kinderen met epilepsie, familie, vrienden en andere belangstellenden. Er zijn ook deskundigen uit zorg en onderwijs aanwezig. De opzet is om ongedwongen en in een open sfeer met elkaar in gesprek te komen en ervaringen uit te wisselen over leven met epilepsie. Wat is de invloed op het gezin, je werk, je vrije tijd, et cetera.

Wil je praten, dan praat je. Wil je luisteren, dan luister je. Jouw verhaal delen of luisteren naar het verhaal van een ander zorgt voor herkenning, inspiratie en begrip. En gedurende de avond is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen. De toegang is gratis voor zowel leden als niet-leden. Koffie en thee zijn inbegrepen.

Aanmelden bij voorkeur per e-mail: arnhem@epilepsiecafe.nl onder vermelding van uw naam en het aantal personen, of via 026 31144 72.

Werk aan je mountainbiketechniek bij Reerink rijwielen met Start2Bike

ARNHEM/WESTERVOORT – Wil je gaan starten met mountainbiken en ben je in het bezit van een mountainbike, meld je dan nu direct aan bij Reerink Rijwielen als start locatie via start2bike.nl.

Heb je zelf geen mountainbike, hebben wij enkele mountainbikes voor een zeer speciale prijs in de verhuur. (25 euro voor vier keer)
Wij starten op zaterdag 30 maart.

Ben je onlangs gestart met mountainbiken of heb je nog nooit een techniektraining gevolgd? Dan is Start2Bike iets voor jou. Reerink Rijwielen heeft al meer dan tien jaar ervaring in het begeleiden van startende en gevorderde mountainbikers. Tijdens vier trainingen van ieder drie uur schaaf je jouw techniek bij zodat je met een veilig en vertrouwd gevoel op pad kunt. Iedere training staan twee thema's centraal. Reerink rijwielen doet dit geheel als service en je betaalt maar 37,50 euro aan start2bike voor vier trainingen.

Wat krijg je daarvoor? Vier training onder begeleiding van een ervaren instructeurs
- Een veiliger gevoel op de fiets
- Trainen in een groep, gezelligheid gegarandeerd!
- Binnen 4 weken leer je de basistechnieken op de fiets
- Na de training kun jij gegarandeerd een tocht tussen de 15 en 25 kilometer aan.
- Je fiets is verzekerd tot 750 euro (tijdens de S2B training) met de unieke NTFU verzekering
- Twee edities van Fietssport magazines vol met leuke verhalen over wielrennen en mountainbiken.

Inschrijven voor Start2Bike kan vanaf heden via www.start2bike.nl en kies bij startlocatie: Arnhem of Westervoort, daarna selecteer je Reerink Rijwielen. Overige informatie: www.reerinkrijwielen.nl. Tot ziens bij ons met je mountainbike

Betty Disco en Miriam van der Linden kunstenaar van de maand

VELP - Betty Disco uit Velp en Miriam van der Linden (Dieren) zijn kunstenaar van de maand maart in Nieuwe Ruimte.

In 2009 besloten ze samen te werken. Sinds die tijd maakt het kunstenaarsduo wandobjecten en installaties met papier. De grillige vormen zijn afzonderlijk met de hand geschept. Eén van de kunstwerken is 'Algae Blooms'. Dit 13-delige werk is geïnspireerd op de Tsjoektsjenzee bij Alaska. Daar ontdekten wetenschappers onder het ijs de grootste kolonie bloeiende algen in de wereld.
Het kunstwerk is buiten openingstijden ook te zien in de etalage van Nieuwe Ruimte, Den Heuvel 32 in Velp. Nieuwe Ruimte is open op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Entree gratis.

Carnaval

Voor leut en gein
kun je ook in het baggergat Meulewieker zijn!

Exclusieve handgemaakte leren tassen en accessoires van Heleen van der Meer

(foto: David Jagersma)

ARNHEM - Je haalt ze er zo uit: de tassen van Heleen zijn altijd van leer, kleurrijk, uitgesproken en altijd functioneel. Ontwerpster Heleen van der Meer ontwerpt haar eigen collectie dames- en herentassen en accessoires.In haar winkel annex werkplaats ratelt haar machinepark vele uren per dag om aan binnen- en buitenlandse vraag te kunnen voldoen. Nee, hier zijn geen lagelonenlanden in beeld: iedere tas is Made in Arnhem.

Heleen kan inmiddels rekenen op een grote schare vaste klanten die reikhalzend uitkijken naar een uitbreiding van haar collectie die leren tassen en accessoires in allerlei soorten en maten omvat: tassen voor mannen en vrouwen, schooltassen, handtassen, rugzakken, laptoptassen, etuis, portemonnees, riemen, i-pad hoezen.
De meeste mensen vinden in haar winkel aan de Klarendalseweg wat van hun gading, maar voor een speciaal verzoek heeft Heleen altijd een luisterend oor.

Heleen van der Meer, Klarendalseweg 91 (Modekwartier), Arnhem, 026 7510323. De openingstijden van de winkel zijn woensdag tot en met zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur.

Trouwstore: dé specialist in bruidsmode

ARNHEM – Bruidsmode een term die je vaak voorbij ziet komen als je op zoek bent naar een trouwjurk. De vraag is, is er sprake van een modebeeld?

Ja, er zijn wel duidelijk trends op het gebied van trouwjurken. Afgelopen jaar kon je de term Boho of Bohemian overal horen. Het is een soort hippie/vintage achtige stijl, zonder veel 'opsmuck'. Het wil natuurlijk niet zeggen dat als je niet in die stijl trouwt, je niet meer hip en in de mode bent. Trends of zogezegd mode heeft natuurlijk ook te maken met de economische omstandigheden waarin wij met z'n allen verkeren.

In de trouwwereld merken wij dat er meer geld wordt uitgegeven aan een trouwerij, omdat de aanstaande echtparen op latere leeftijd gaan trouwen en daardoor langer kunnen sparen. Daarbij komt het feit dat wij er economisch als land op vooruit gegaan zijn. Dat zie je terug in de trouwjurken. Deze mogen weer wat meer overdadig zijn qua 'bling'.

Wat altijd al geweest is en nooit meer zal verdwijnen is de kleur wit of een variant daarop. Wel zien we meer 'blush' kleuren en ja….zelf zwart doet een poging ten tonele te komen!

Trouwstore is dé trouwwinkel in Arnhem met ruim 300m2 winkel. Vakmensen met passie voor hun vak helpen u met trouwjurken, bruidsjurken, bruidsmode, trouwpakken, trouwkostuums, trouwringen, aanzoeksringen, champagnes, fotografie, goudsmederij .


Volg ons op www.trouwstore.com om op de hoogte te blijven. Wij hebben binnenkort wat bijzonders te melden.

Trouwstore, Eusebiusbuitensingel 41, Arnhem.

Derksen Schoenmode – daar loop je al 90 jaar mee weg!

DUIVEN - Een 90-jarige, die nog steeds jong en fris oogt: zo zou je Derksen schoenmode in Duiven kunnen noemen! Als derde generatie openden Irma en Brigitte Derksen in 2012 hun nieuwe, moderne pand in de Pastoriestraat.

Online of naar de winkel?
Ondanks de toegenomen online verkoop van schoenen merken Irma en Brigitte Derksen, dat klanten de weg naar hun zaak nog gemakkelijk kunnen vinden. Méér nog dan dat: veel klanten ervaren steeds duidelijker, dat zij echt beter af zijn bij de aanschaf van schoenen in een winkel. "Een schoen uitzoeken vanaf een plaatje: dat kan wel. Maar het materiaal en de pasvorm voelen en direct andere modellen of maten kunnen proberen, en bovendien deskundig advies krijgen, dat zijn allemaal zaken waarvoor klanten graag naar ons toe komen. En dat is natuurlijk al helemaal belangrijk bij de aanschaf van kinderschoenen", vertelt Irma.

Schoenen en nog veel meer
Kinderschoenen, dames- en herenschoenen, nette schoenen, comfortabele schoenen: alles is te vinden bij Derksen Schoenmode. Bovendien is het assortiment de laatste jaren uitgebreid met betaalbare tassen, sjaals en andere accessoires.

Derksen Schoenmode, Pastoriestraat 42, Duiven; 0316 263 035, www.derksenschoenmode.nl.

Lasergamen en meer activiteiten op zondagen in park Rosendael

ARNHEM - Op de zondagen 17 maart en 19 mei verzorgt Scoutinggroep Lido '76 tussen 11.00 en 16.00 uur leuke activiteiten in park Rosendael! Op deze zondagen kunnen kinderen broodjes bakken, Mega Twister spelen en/of lasergamen.

Tegen een kleine vergoeding van een euro voor een naturel broodje en 1,50 euro voor een chocoladebroodje kunnen kinderen en volwassenen zelf heerlijke broodjes bakken op het voorterrein van het kasteel. Hier kan ook gratis worden deelgenomen aan Mega Twister.

Op zoek naar meer spanning of actief bezig zijn? Koop een entreekaartje voor het park à 5,00 voor volwassenen en 3,00 euro voor kinderen 4 - 18 jaar en doe mee aan de lasergame activiteit voor 2,00 euro.

Scoutinggroep Lido '76 is een leuke, actieve groep voor jongens en meisjes in Arnhem-Zuid. Voor het eerst organiseert zij deze activiteiten op een bijzondere locatie als kasteel Rosendael. Landgoed Rosendael ligt in Rozendaal, vlakbij Arnhem. Het bestaat uit een imposant, historisch ingericht kasteel in een park met veel bezienswaardigheden. Kasteel Rosendael geeft een mooi beeld van hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd

Adres: Kasteel en Park Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal. Meer informatie staat op www.glk.nl/rosendael.

Woensdag Geluksdag? Winning Wednesday in Holland Casino Nijmegen

NIJMEGEN - Iedere tweede en vierde woensdag van de maand is het Winning Wednesday bij Holland Casino Nijmegen en profiteert u tot 19.00 uur van vele aanbiedingen en acties.

Maak op alle speelautomaten kans op 100 euro cash, ontvang tot 16.00 uur 10 euro extra speelgeld bij opname van minimaal 60 euro aan onze kassa en speel gratis mee met de loterij, waar u kans maakt op geldbedragen oplopend tot 150 euro! En dat is nog niet alles. Speel mee met ons Spinferno toernooi en maak kans op leuke extra prijzen en profiteer van een lunchplateau bestaande uit een luxe broodje, een kopje soep en een fruitcocktail voor vier euro. Wedden dat vanaf nu woensdag uw geluksdag wordt?

Frans Van Rooy Tweewielers vanaf 1 maart verhuisd naar Presikhaaf

ARNHEM - Na een aantal jaren op Plattenburg te zijn gevestigd, opent Van Rooy Tweewielers weer een winkel op Presikhaaf. Op onze oude plek komt nieuwbouw en dus zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe plek, aldus eigenaar Frans van Rooy.

"Er is een geschikt pand gevonden op de Griftstraat 7 in Arnhem. Met het vestigen op deze plek hopen we de bereikbaarheid te vergroten. Met een Dekamarkt, een kapper en bloemenhandel Jan Fleur om de hoek, denken wij weer een fijne plek te hebben gevonden. Er kan ook weer gratis geparkeerd worden. Het pand is compleet verbouwd en is weer voorzien van een open werkplaats. U kunt hier terecht voor de reparatie en onderhoud van uw scooter en fiets."


"De kleine reparaties proberen we dezelfde dag uit te voeren, de grotere reparaties doen we op afspraak. Mocht de scooter het niet meer doen, dan is er in overleg een ophaalservice beschikbaar. Ook de onderdelen worden niet vergeten, er zijn fiets- en scooterdelen op voorraad."

DHL servicepunt:
"Op het nieuwe adres kunt u uw pakketten van DHL bij ons afhalen en versturen. We hopen u snel te zien op onze nieuwe plek!"


Van Rooy Tweewielers, Griftstraat 7, 6826 DW Arnhem, 026 3613433
vanrooyfietsen@live.nl, www.vanrooytweewielers.nl
Openingstijden: Maandag gesloten
Dinsdag tot en met vrijdag open van 09:00 tot 17:30 uur
Zaterdag van 09:00 tot 16.00 uur

1

Jouw huisarts nodigt je uit: Denk mee over de zorg/ huisartsenpraktijk van morgen!

Een VR oplossing is wellicht een oplossing voor de huisarts van de toekomst. (foto: Jack Tillmans) Jack Tillmans

ARNHEM - Digitaal contact opnemen met uw huisarts of toch liever inlopen zonder afspraak? Om de zorg van morgen vorm te geven is uw mening als patiënt cruciaal. Onze Huisartsen en Health Valley nodigen u daarom uit om mee te denken over de zorg van morgen.

Deel uw ideeën samen met andere patiënten tijdens een workshop op 28 maart op zorgboerderij De Kroon, Randweg 2 in Arnhem.

Programma

18:00 Inloop en ontvangst met soep en broodjes
18:30 Start (introductie)
18:45 Eerste werkvorm
19:30 Pauze
19:45 Tweede werkvorm
20:30 Conclusies en afsluiting
21:00 Einde bijeenkomst

Uw ideeën zullen worden gebruikt om de huisartsenzorg te verbeteren. Aanmelden? Dat kan door een mail te sturen naar info@onzehuisartsen.nl.

Fuchsia Extra Vaganza bij Epric

HUISSEN - Fuchsia Extra Vaganza is het terugkerend evenement van stichting Epric waarbij van meer dan 150 verschillende fuchsiasoorten/stekken aangeboden worden voor de prijs van 0,50 euro per stuk.

Stichting Epric is een niet commerciële werkervaringsplek waar men mensen begeleidt met een afstand tot de arbeidsmarkt. In de kassen van stichting Epric leren deze mensen weer de dagelijkse dingen die wij zo gewoon vinden. Daarnaast een stukje rust en geborgenheid, met dit alles samen creëren wij een veilige werkplek. Met de opbrengst van de verkoop kunnen de werkplekken in stand worden gehouden.

Stichting Epric heeft altijd aparte planten: en bij de fuchsia's is dat niet anders! Er zijn soorten te koop met blauwe bloemen. Dit zijn nieuwe soorten die nog bijna niet bekend zijn. Ook zijn er een aantal winterharde soorten te koop. Deze kunnen gewoon in de tuin uitgeplant worden en zijn als mooie vaste tuinplant te kweken. Verder hebben we fuchsia's met hele grote bloemen. Tenslotte: ook nieuw is de fuchsia Maxima, vernoemd naar onze koningin.

Op vrijdag 8 maart en zaterdag 9 maart is ook de fuchsiavereniging aanwezig om informatie te geven over de verzorging van fuchsia's. Dit jaar zijn alle aangeboden fuchsia's al opgepot in potjes en zijn ze startklaar voor de mensen. Een mogelijkheid tot koffie drinken is er natuurlijk ook. "We zien u graag bij stichting Epric op 8 en 9 maart tussen 9-17 uur", aldus meldt stichting Epric, Nieuwediep 9a in Huissen (026 3250959; www.epric.org; www.fuchsia-extra-vaganza.com).

Kinderfysiopunt... Dé praktijk voor kinderfysiotherapie

HUISSEN / ZETTEN / ELST - Kinderfysiopunt De Wingerd is een samenwerking tussen drie ervaren en gespecialiseerde kinderfysiotherapeuten: Emilie van Suilichem, Desiree Sijben en Monique Nijhoff.Morrien.

In basis opgeleid als fysiotherapeut, daarna gespecialiseerd tot kinderfysiotherapeut, en binnen deze beroepsgroep hebben wij alle drie een (super)specialisatie. Binnen onze praktijk beschikken we over alle expertise met betrekking tot de algehele motorische ontwikkeling van kinderen van 0-18 jaar. Dat is een heel breed begrip, waarbij u kan denken aan een trage motorische ontwikkeling, veelvuldig vallen, angst, schrijfproblematiek, blessures en nog veel meer.

We zijn gespecialiseerd in het begeleiden van zeer jonge kinderen en ouders in hun thuissituatie. Tevens begeleiden wij ouders en kinderen van prematuur geboren kinderen volgens het ToP-programma. Maar ook voor 'plas- en poepproblemen'( zindelijkheidsproblematiek) bent u bij onze kinderbekkenbodemspecialist aan het juiste adres.

We werken nauw samen met kinderartsen en andere zorgverleners uit de regionale ziekenhuizen. Onze regio bestrijkt het gebied rondom Rijn en Waal, zowel aan huis ( 0-2 jarigen) als in onze drie vestigingen; Huissen, Zetten en Elst.

Kinderen ontwikkelen spelenderwijs hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dit goed en bijna ongemerkt. Soms duurt dit wat langer of wijkt de ontwikkeling af van wat gebruikelijk is. Dat kan frustraties opleveren. Deze kinderen kunnen baat hebben bij behandeling door de kinderfysiotherapeut.

Om een idee te krijgen van mogelijke behandelindicatie 's verwijzen we graag naar onze site: www.kinderfysiopunt.nl. Om advies te vragen aan een kinderfysiotherapeut is geen verwijzing van een arts nodig. De behandelingen voor kinderen tot 18 jaar worden vergoed door uw zorgverzekeraar.

Voor meer informatie, of het maken van afspraken kunt u bellen met ons algemene telefoonnummer 026 3259905.

Internationale Modelspoorbeurs in de Jan Massinkhal Nijmegen

NIJMEGEN - De Internationale Modelspoorbeurs in Nijmegen op 23 maart biedt de bezoekers een totaaloverzicht van alles wat op modelspoorgebied te koop is. Iedereen kan er terecht om datgene te vinden wat op zijn/haar baan nog ontbreekt.

Of het nu gaat om treinen in alle schalen (van spoor Z tot spoor 1), om bouwdozen, al in elkaar geplakte huisjes (ook in alle schalen), onderdelen van treinen, artikelen om de modelspoorbaan te automatiseren, onderdelen om boompjes en struikjes zelf te maken, auto's die zelfstandig over de modelspoorbaan rijden, modellen van trams en autobussen van verschillende maatschappijen: alles is te bekijken en natuurlijk te koop. Ook is er een uitgebreide collectie boeken en dvd's te vinden, waarin iedereen naar hartenlust kan rondneuzen. Sommige exposanten hebben een testbaan op hun stand staan, zodat de nieuwe aankoop direct getest kan worden.

Op de beurs in Nijmegen zijn verschillende modulebanen te vinden. Deze opstelling spreekt vooral kinderen erg aan. Kenmerkend voor deze beurs is dan ook het grote aantal kinderen dat de beurs bezoekt en op deze manier door vader en/of opa enthousiast gemaakt wordt voor het gehele modelspoorgebeuren. Veel vaders/opa's halen vaak na thuiskomst hun modelspoorbaan weer voor de dag om hun (klein)kinderen alles te laten zien.

Dit jaar is ook de HCC!m groep op de beurs aanwezig. Deze HCC-groep houdt zich bezig met het digitaliseren van de modelspoorbaan. Ook zijn hebben verschillende modulebanen bij zich en staan u met raad en daad graag te woord.

Internationale Modelspoorbeurs in de Jan Massinkhal in Nijmegen, Nieuwe Dukenburgseweg 5, Nijmegen. Organisator: Rob Hobma, Pascalweg 6A, Elst (Gelderland). Tel: 0481 – 353288

Ggratiss betreffende de beurs: Openingstijden: van 10:00 tot 15:30 uur. Parkeren gratis: in de directe omgeving van de Jan Massinkhal staan een paar honderd gratis parkeerplaatsen ter beschikking voor de bezoekers van de Jan Massinkhal. Het NS-station Nijmegen-Goffert ligt op 5 minuten loopafstand van de Jan Massinkhal. Toegangsprijs: vijf euro. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang, mits onder begeleiding van een volwassene.

Gilde Stadswandeling Arnhem wandelingen in maart

(foto: Rob Slepicka)

ARNHEM - In de maand maart bieden wij twee themawandelingen aan: 'n bekende, '7 Straatjes', én een nieuwe wandeling: 'Verdwenen Arnhem'. Loop mee met onze deskundige, gemotiveerde gidsen.


Nieuw
'Verdwenen Arnhem', zondag 10 maart
De slag om Arnhem veranderde opvattingen over schoonheid en ruimte. De noodzaak om verkeersproblemen op te lossen hebben de stad getransformeerd. Veel markante gebouwen zijn verdwenen. We lopen anderhalf uur door de binnenstad langs een aantal plekken die sterk zijn veranderd. De gids heeft foto's bij zich van de verdwenen gebouwen. Een soort 'nostalgische' wandeling. Laat je meevoeren door de geschiedenis.
Een verbetering?
Start: 14:00 uur, Focus Filmtheater Audrey Hepburnplein.
Kosten: Volwassenen 4 euro, kinderen 4 tot en met 12 jaar 2,50 euro


7 Straatjeswandeling, vrijdag 15 maart
Leer de lange en roerige geschiedenis kennen van dit oude stadshart door de spannende en ontroerende verhalen over zijn bewoners. Wat heeft in al die eeuwen het 'wijnglas' tussen de Zwanenstraat, de Wielakkerstraat en de Ketelstraat meegemaakt? Wat heeft John Lennon gestolen in 1960?
Wie was mevrouw Gerritsen van de 'Visch & Zuurwaren'-winkel?
Start: 14:00 uur, Hoek Broerenstraat/Kerkstraat.
Kosten: Volwassenen 4 euro, kinderen 4 tot en met 12 jaar 2,50 euro

Overzicht andere wandelingen:
Iedere woensdag vrijdag en zaterdag 'Kelderrondleiding'.
Start: 14.00 uur. Oude Oeverstraat 4a.
Kosten: volwassenen 5 euro, kinderen 4 tot en met 12 jaar 3,50 euro

Reserveren is niet nodig, U betaalt contant bij de gids. Meer informatie: wandeleninarnhem.nl

Vitesse Skill Games brengen dé voetbalgame tot leven

ARNHEM - In het voorjaar vinden er bij verschillende amateurclubs in de regio Vitesse Skill Games voetbalmiddagen plaats voor kinderen van 6 tot en met 15 jaar. In de maand maart strijkt de Arnhemse Eredivisionist neer bij ESA in Arnhem (woensdag 13 maart), DTS '35 in Ede (woensdag 20 maart) en DVV in Duiven (woensdag 27 maart).

Tijdens de Vitesse Skill Games worden de oefeningen uit de voetbalgame FIFA 19 tot leven gewekt en op een echt voetbalveld nagedaan. Een middag vol voetbalplezier staat centraal bij de Vitesse Skill Games. Naast vernieuwde, uitdagende oefenstof en professionele voetbaltrainers wordt er gedurende de middag gezorgd voor gezonde snacks en drinken. Na afloop ontvangen alle deelnemende jongens en meisjes een Vitesse Skill Games certificaat.

De deelnamekosten voor een Vitesse Skill Games middag bij ESA, DTS '35 of DVV bedragen 29 euro. Inschrijven kan via www.vitesse.nl/voetbalkampen. Ook kinderen van 4 of 5 jaar kunnen meedoen aan de Vitesse Skill Games, maar dan in de vorm van leuke voetbalspelletjes.

29 / 36

30 / 36

31 / 36

32 / 36

33 / 36

34 / 36

35 / 36

36 / 36