GN Lingewaard

5 april 2017

GN Lingewaard 5 april 2017


Bemmel in de Mode

BEMMEL - Beleef Bemmel op z´n best! Dit wordt met recht weer een 'echte belevenis' tijdens de modekoopzondag van zondag 9 april. Deze gezellige koopzondag biedt u als bezoeker onder andere twee professionele modeshows. Deze zullen om 13.00 uur en om 15.00 uur worden gehouden op de promenade midden in het centrum.

Daar laten de deelnemende ondernemers met tientallen modellen zien wat er allemaal te koop is op het gebied van kleding, schoenen, haarmode, brillen en accessoires. Ook zullen tijdens de shows Goody Bags worden uitgedeeld. Natuurlijk zijn op deze dag de winkels geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. De Bemmelse ondernemers staan klaar om de bezoeker te inspireren en adviseren! Want lokaal shoppen is de nieuwe trend.

Daarnaast is er een voorjaarsmarkt, georganiseerd door Star Promotions. Met ongeveer 80 marktkramen zorgen zij voor een breed scala aan producten. Hiermee wordt het al ruime winkelaanbod van Bemmel aangevuld door diverse marktkooplui en hobbyisten. Bent u nog geïnteresseerd in het huren van een kraam mail dan naar bemmel@starpromotions.nl of bel naar 010 5243434.

Wilt u tijdens of na dit spektakel even uitrusten, onder het genot van een hapje en een drankje, dan is het goed vertoeven bij onze lokale horeca. Ook is voldoende gratis parkeergelegenheid beschikbaar. Het enige dat nog niet vast staat tijdens deze modekoopzondag is het weer.
Maar als Onze Lieve Heer wederom een Bemmelnaar is dan… Bemmel is aanstaande zondag dus zeker in de Mode!

Kennismaken met muziekinstrumenten

GENDT - Zit jij op de basisschool en wil jij kennismaken met muziek? Op zaterdag 8 april houdt harmonie Sint-Caecilia Gendt een gezellige middag waarin je kunt komen kennismaken met allerlei muziekinstrumenten.

"We hebben een leuk programma waarin we verschillende activiteiten doen met blaasinstrumenten en slagwerkinstrumenten. En natuurlijk het allerleukste: je mag alle muziekinstrumenten zelf uitproberen! Lijkt het je ook leuk om vrijblijvend muziek te komen maken?
Kom dan zaterdag langs en neem je vriendjes en vriendinnetjes mee. Je kunt gratis meedoen!"

Het programma is van 14.00 tot 16.00 uur in zaal Providentia, Dorpstraat 5 in Gendt.

Bushi Arnhem naar Kampioenschap -18

ARNHEM - Zaterdag 18 maart werd in Ede het DK judo gehouden voor de leeftijdsklasse onder de 18 jaar. Twintig Bushi wedstrijdjudoka’s namen deel. Elf judoka’s behaalden een podiumplaats en kwalificeerden zich voor het NK -18 in Leek.

In Ede werd op vier matten sportief gestreden om de medailles. Het DK is voor de judoka’s belangrijk als kwalificatie voor het NK. Een winst of een verliespartij kan een groot verschil zijn. De kracht van de Bushi wedstrijdselectie is dat de judoka’s elkaar positief steunen en uitdagen, en zo elkaar sterker maken. Dit was terug te zien in het judo, en in de mooie sportieve resultaten.

Eén judoka uit Huissen mocht uiteindelijk het podium betreden: Daan Radier behaalde het brons. De volgende elf Bushi judoka’s behaalden een medaille en plaatsten zich voor het NK -18. Districtskampioen: Noer Zouaidia (-44 kg).Tweede plaats: Madhu van der Leest (-44 kg), Danée Roos (-52 kg), Bente Elst (-57 kg), Emma Ouwerschuur (-70 kg), Stan Heg (-50 kg) en Daan Landman (-60 kg). Derde plaats: Quinty Quarz (-48 kg), Marijn Prins & Daan Radier (-46 kg) en Alec Walter (-50 kg).

Vanwege hun deelname aan de Cadet European Cup in Spanje en Kroatië hebben 3 Bushi judoka’s Amber van Workum (-52 kg), Victor van Gerven (-50 kg) en Koen Heg (-66 kg) zich al automatisch geplaatst voor het NK -18. Dit maakt dat Bushi Arnhem op zaterdag 8 april met 14 judoka’s kan deelnemen aan het NK judo onder 18 jaar in Leek

Meer informatie over judo en Bushi Arnhem staat op www.bushiarnhem.nl en op facebook.

Gezocht: enthousiaste fietsers voor Tourclub De Grote Plaat

HUISSEN - "Wij zijn sinds vorig jaar juli een tourclub / fietsvereniging gestart in Huissen met een 20-tal enthousiaste mannen en vrouwen. Van maart tot oktober fietsen wij op woensdagavond en zondagochtend een gezellig rondje samen. Graag willen wij het ledental laten groeien zodat we meerdere groepjes kunnen maken met verschillende niveaus."

Het is geheel op vrijwillige basis. Heb je een keer geen zin of tijd is dit geen enkel probleem. Het lidmaatschap is 7,50 euro per maand. Dit is inclusief het lidmaatschap bij de NTFU waardoor de tourclub verzekerd is bij ongevallen. En jouw eigen fiets is dan ook direct meeverzekerd.

Heb je zin om een keer mee te fietsen om te kijken of dit iets voor je is, sluit dan een keertje bij ons aan. Op de woensdagavond om 19.00 uur of op de zondagochtend om 9.00 uur. We starten altijd bij zalencentrum De Valom. Poets je fiets op en haak lekker aan. Het wordt prachtig fietsweer de komende tijd!

Voor meer informatie zie onze website tourclubdegroteplaat.nl of neem contact op met een van onze bestuursleden: Marc Bouwman 06 27252570, Hans Schwarte 06 53642694, Steef Kregting 06 23939731.

Tienerdisco-de-Zilverkamp

HUISSEN - Het is helaas niet mogelijk om Tienerdisco-de-Zilverkamp als vanouds te blijven organiseren op de derde vrijdag van de maand. Er is geen ruimte beschikbaar op de vrijdagavond, die aan alle eisen van het bestuur, de gemeente én de brandweer voldoet.

Het is niet langer toegestaan om de Tienerdisco te houden in het schoolgebouw en teruggaan naar de bovenzaal van De Kuul is voor ons geen optie. Deze zaal is te klein voor het toegenomen aantal bezoekers. Een deel van de kinderen de toegang ontzeggen en weer naar huis sturen omdat we ‘vol’ zitten, dat vinden wij niet kunnen. Het bestuur van wijkvereniging De Zilverkamp moet dus noodgedwongen alle geplande data voor de Tienerdisco laten vervallen.

"Wij hebben besloten om de twee speciale tienerdisco’s van juni en december jaarlijks te blijven organiseren. Deze houden we dan op een zaterdagavond in de grote zaal van De Kuul. In juni doen we dat altijd volgens een bepaald thema en in december houden we als vanouds het kerstgala. Natuurlijk maken we er weer gezellige feesten van, met versieringen en een traktatie, zoals jullie van ons gewend zijn. Voor de speciale Tienerdisco in juni hebben we al een nieuwe datum kunnen vastleggen, dus noteer alvast in je agenda: Tienerdisco-de-Zilverkamp: zaterdag 17 juni van 19.15 tot 21.45 uur in de grote zaal van De Kuul.

Voor meer informatie over de tienerdisco van wijkvereniging De Zilverkamp, zie Facebookpagina ‘Tienerdisco-de-zilverkamp’ of kijk op onze website: www.zilverkamp.nl."

In een Oogopslag

Vieringen in parochie De Levensbron

Vrijdag 7 april

10.00 uur: Kapel Gouden Appel Bemmel, eucharistieviering, G. Peters

10.00 uur: Sancta Maria Huissen, eucharistieviering, C. Crolla

Zaterdag 8 april

15.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, Ark-viering, I. van Cuijk, Kinderkoor Spetters, Palmpaasstok

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, G. Peters, Exotherm

Zondag 9 april

10.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-stad (EC), eucharistieviering, G. Peters, Gemengd koor De Levensbron

10.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, IGEE-viering met Palmpasenoptocht, D. te Dorsthorst en ds. Glastra

10.00 uur: H. Martinuskerk Gendt, gebedsviering met Palmpasenoptocht samen met PKN.

Dinsdag 11 april

19.00 uur: Zalencentrum De Valom Huissen, eucharistieviering, G. Peters, Gemengd koor De Levensbron.

Woensdag 12 april

09.30 uur: St. Martinus Doornenburg, G. Peters

18.30 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, Sederviering, A. Buurman en werkgroep, Kinderkoor Spetters

Donderdag 13 april (Witte Donderdag)

19.00 uur: O.L. V. Ten Hemelopneming Huissen-Stad (EC), eucharistieviering, G. Peters, Gemengd koor De Levensbron

Vrijdag 14 april (Goede Vrijdag)

15.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-Stad (EC), kruisweg, G. Peters/J. Kallen, groep van oud koor Huissen

15.00 uur: St. Martinuskerk Doornenburg, kruisweg, werkgroep met Herenkoor

19.00 uur: O.L.V. Ten Hemelopneming Huissen-Stad (EC), kruisverering, G. Peters, Middenkoor Invoice

Palmpasen in De Zilverkamp

HUISSEN - "Wij vieren ook palmpasen en dit doen we door paashaantjes te versieren."

Paashaantjes zijn broodjes in de vorm van haantjes. Deze mogen de kinderen gratis versieren en meenemen vanaf de kraam. Voor ieder kind ligt er een haantje klaar. Bestrijk jouw haantje met glazuur en bestrooi hem dan met alles wat je lekker vindt. Kom dus ook en vier palmpasen met ons mee. Zaterdag 8 april tussen 10.00-13.00 uur.

Meer informatie staat op www.facebook.com/winkelcentrumdezilverkamp.

Verkeersexamen Pius X

BEMMEL - In samenwerking met de politie, de gemeente Lingewaard en de verkeersouders van basisschool Pius X, zal op vrijdag 7 april het praktisch verkeersexamen worden gereden door de leerlingen van groep 7 van basisschool Pius X in Bemmel.

Op donderdag 6 april zullen de kinderen eerst het theorie examen afleggen en op maandag 27 maart worden de fietsen door Tweewielerspeciaalzaak Hermans gekeurd of ze voldoen aan de eisen van de wegenverkeerswetgeving.
De kinderen zullen op vrijdagochtend 7 april vanaf 8.30 uur van start gaan en ze zullen een route afleggen in en rond Bemmel. De route is voorzien van oranje routebordjes en de kinderen zijn duidelijk zichtbaar door de genummerde vestjes van 3VO. Op de route zullen ouders staan om de kinderen te beoordelen op het fietsgedrag. Op basis hiervan zal aan het einde geëvalueerd worden of de kinderen wel of niet geslaagd zijn.

HUISSEN - "Wij vieren ook palmpasen en dit doen we door paashaantjes te versieren."

Paashaantjes zijn broodjes in de vorm van haantjes. Deze mogen de kinderen gratis versieren en meenemen vanaf de kraam. Voor ieder kind ligt er een haantje klaar. Bestrijk jouw haantje met glazuur en bestrooi hem dan met alles wat je lekker vindt. Kom dus ook en vier palmpasen met ons mee. Zaterdag 8 april tussen 10.00-13.00 uur.

Meer informatie staat op www.facebook.com/winkelcentrumdezilverkamp.

Vrijwilligers gezocht!

ARNHEM – Op woensdagavond 17 mei en zaterdagmiddag 20 mei organiseert Ronald McDonald Huis Arnhem een informatiebijeenkomst over vrijwilligerswerk: wat kun jij doen voor de kinderen en ouders in Ronald McDonald Huis Arnhem?

Dit onmisbare en bijzondere Arnhemse (t)Huis zoekt extra vrijwilligers! Niet alleen vrijwilligers die de ouders en kinderen welkom heten, wegwijs maken, zorgen dat het Huis schoon en gezellig is en een luisterend oor bieden. Ook vrijwilligers die zich inzetten voor promotie- en fondsenwervende acties, begeleiden en/of organiseren van activiteiten voor gezinnen tijdens schoolvakanties en bijvoorbeeld ICT of technische ondersteuning willen bieden.

In Ronald McDonald Huis Arnhem verblijven ouders, broertjes en zusjes van een kind dat behandeld wordt in revalidatiecentrum 'Klimmendaal Revalidatiespecialisten' of ziekenhuis 'Rijnstate'. Zij kunnen overnachten maar ook alleen overdag (tussen of tijdens de behandelingen van hun kind) gebruik maken van de Huiskamer, de keuken en alle andere voorzieningen en (speel)ruimtes. Daarnaast is Ronald McDonald Huis Arnhem een van de drie Vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds. Voor veel gezinnen met een zorgintensief kind is een vakantie of weekendje weg niet vanzelfsprekend. In Huis Arnhem zijn zij ook altijd van harte welkom.

Alleen dankzij sponsoren, donaties en giften én de inzet en betrokkenheid van geweldige vrijwilligers, kan Ronald McDonald Huis Arnhem al deze gezinnen 365 dagen per jaar een gastvrij, schoon en warm (t)Huis bieden.

Ben je benieuwd wat jij als vrijwilliger voor deze gezinnen kunt betekenen? Kom dan naar een van de informatiebijeenkomsten in Ronald McDonald Huis Arnhem. Vrijwilligers vertellen dan alles over het Huis en de werkzaamheden die zij doen én je krijgt meteen een rondleiding door het Huis.

Op woensdagavond 17 mei (19.00 - 21.00 uur) en zaterdagmiddag (14.00 - 16.00 uur) ben je van harte welkom! Graag aanmelden via arnhem@ronaldmcdonaldhuis.nl. Wil je alvast meer informatie? Kijk dan op www.kinderfonds.nl/huis-arnhem of onze Facebookpagina.
Ronald McDonald Huis Arnhem (Gebouw A - Klimmendaal Revalidatiespecialisten), Heijenoordseweg 5, 6813 GG Arnhem. T: 026 – 352 52 60.

Bij voetbalvereniging GVA kan je meer dan alleen voetballen!

DOORNENBURG - In totaal ruim 20 deelnemers komen op woensdag- en vrijdagochtend naar voetbalvereniging GVA in Doornenburg. Niet om te voetballen maar om te bewegen. Dit voldoet helemaal aan de wens van GVA om een open club te zijn.

Samen met de sport, en cultuurcoach van Stichting Welzijn Lingewaard, stichting Doornenburg Actief en de dorpscontactpersonen is gekeken waar behoefte aan is en zo zijn de twee beweeggroepen: Vitaal Actief en Fysiek Actief ontstaan.

De groep op woensdag varieert in leeftijd van 65 – 80 jaar. Onder leiding van Tjenkje van Deutekom start de groep met een warming-up. Vervolgens worden er spelenderwijs activiteiten gedaan die lichaam en geest in balans proberen te krijgen en te houden. En dat bevalt goed, blijkt uit de enthousiaste reacties: "Ik was in het begin een beetjes sceptisch over het geheel, maar het bevalt me uitstekend. Ik ga niet naar een sportschool, maar dit is een hele goede oplossing om toch fatsoenlijk te bewegen. Ik ben er al een stuk soepeler van geworden."

Op de vrijdagochtenden zijn de deelnemers tussen de 46 en 77 jaar. Deze ochtend staat onder leiding van Loesan Bottema. Ook dan is er een afwisselend en iets fanatieker programma. Hierdoor kan er op allerlei niveau meegedaan worden.

De beweeglessen zijn van 09.30 - 10.30 uur. Deelname kost drie euro per les (inclusief de koffie/thee), de eerste proefles is gratis! Voor meer info kan contact worden opgenomen met Monique van Alst (voetbalvereniging GVA): 06 24539275.

Repair Café Lingewaard

BEMMEL - In het Repair Café kan iedereen zijn of haar kapotte spullen laten nakijken door een team van handige vrijwilligers. Zij zijn bekwaam in het uitvoeren van kleine reparaties, maar geven daarnaast ook advies als een eenvoudige oplossing niet mogelijk is. En dit allemaal voor alleen de materiaalkosten en een vrijwillige bijdrage voor het verrichte werk.

Het Repair Café is voornamelijk bedoeld voor het herstellen van klein tot middelgroot huishoudelijk materiaal zoals stofzuigers, koffiezetapparaten, broodroosters, lampjes en föhns maar daarnaast draaien onze vrijwilligers ook voor speelgoed en servies e.d. hun hand niet om. We vragen wel om de apparatuur voordat je het meebrengt schoon te maken en het naaigoed te wassen!

SWL organiseert weer een Repair Café in Lingewaard. Je kunt op de volgende locatie terecht voor reparaties en een gezellige bak koffie/thee:

Op zaterdag 8 april van 14.00 – 16.00 uur bij SWL, Cuperstraat 9 in Bemmel. De data van de andere kernen kun je vinden op www.swlingewaard.nl onder ’Actief in wijk en buurt’. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Repair Café te zien. Heb je spullen die kapot zijn of niet goed meer werken, en vind je het zonde om ze zomaar weg te gooien, bedenk dan dat er nog een leuk alternatief in je eigen woonplaats is.

Tai Chi… de kunst van de energiebeheersing

BEMMEL -Tai Chi stamt uit het oude China. Het is afgeleid van de vechtkunst o.a. boksen. In zijn huidige vorm kent Tai Chi geen vechtelementen meer. Maar dit is ook weer niet helemaal waar. Het uit balans brengen van de tegenstander door met zijn spierkracht mee te bewegen, is eigenlijk nog springlevend. Er is hierover een Chinees gezegde: Vier ons kracht zetten is genoeg om duizend pond te doen wijken.

Wij praten met Carla (40). Zij is een ervaren docent, opgeleid aan de Golden Flower Tai Chi School in Amerika. Dat merk je: alles wat ze zegt is doorleefd, praktijk en theorie zijn één. Voordat Carla in de wereld van de Tai Chi stapte was ze voorlichter bij de politie en zelfstandig communicatieadviseur. Ik leefde toen in een bubbel met grote werkdruk en veel aan mijn hoofd. In de beoefening van Tai Chi vond ik weer de verbinding met mezelf en de omgeving. Ik leerde mijn drie grootste slaven de baas te worden: piekeren, onzekerheid en lichamelijke ongemak. Tai Chi leerde mij in het heden te acteren en geen slaaf te zijn van het verleden, de herinnering of van wat nog komen gaat, de toekomst.


Tai Chi zou heilzaam zijn voor de balans tussen lichaam en geest. Dat hoorde ik (Jan) al tijdens mijn studiereizen naar China in de jaren ’80. Overal zag ik in parken en op pleinen mensen ritmisch bewegen met muziek op de achtergrond. Het deed heel mysterieus aan. Carla: maar dat is het niet. Als je er meer van af weet, ga je ontdekken dat Tai Chi een aanvulling is op de Westerse gezondheidszorg.

Jan de Moor en Johan Hesselink

Lezing natuurfotografie

Foto: Harvey Diek

BEMMEL - Op uitnodiging van Stichting Lingewaard Natuurlijk geeft Harvey van Diek een lezing over natuurfotografie.

Harvey van Diek is 1969 geboren in Westervoort. Sinds zijn jeugd heeft hij interesse voor de natuur maar ook voor vogels. Tijdens struintochten in de Gelderse Poort nam hij eerst zijn verrekijker mee en later ook zijn fototoestel. Hij studeerde aan de lerarenopleiding Biologie/ Natuur-en Milieueducatie en Nederlands. Zijn passie voor vogels ontstond toen hij de ijsvogel ontdekte. De stage liep hij bij Vogelbescherming Nederland. Daarna heeft hij zijn opleiding en aandacht voor vogels nog beter kunnen combineren. Sinds 2000 is hij werkzaam op de afdeling communicatie van Sovon Vogelonderzoek. De laatste vier jaar heeft hij zich samen met een collega onder andere beziggehouden met de coördinatie van een nieuwe vogelatlas, die in november 2018 verschijnt. Daarnaast regelt hij vogelcursussen en draagt zorg voor broedvogelmonitoring.

Afgelopen jaar heeft hij voor het programma ‘Buitengewoon’ van TV Gelderland ook een aantal korte fotografie- momenten gemaakt. Op dinsdag 11 april gaat Harvey Diek vertellen hoe hij te werk gaat. Hij zal proberen om ons de fijne kneepjes van natuurfotografie uit te leggen.

Kom voor deze avond over natuurfotografie naar de Veldschuur op dinsdag 11 april, Sportlaan 1m in Bemmel. Aanvang om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Toegang inclusief een kop koffie/thee 7,50 euro. De toegang voor ‘Vrienden van Lingewaard Natuurlijk’ is gratis. De vriendenkaart voor het seizoen 2016-2017 is voor 15,00 euro te koop aan de kassa.

Huurdersvereniging Gendt op de goede weg

GENDT - Begin maart is de webpagina WWW.hvgendt.nl van de huurdersvereniging Gendt gepresenteerd waarmee de weg voor het informeren van de huurder kort en direct wordt.

De website is er ook een mogelijkheid ,voor de huurders, om vragen te stellen aan het bestuur over problemen van alle voorkomende aard.

Ook zijn er links geplaatst op deze site die informatie en antwoord geven op uw vragen, links naar sites van organisaties en instellingen zoals de Woonbond, de Rijksoverheid en Woonstichting Gendt. Bovendien vindt u links naar bestanden met waardevolle informatie.

"Zijn er huurders die het belangrijk vinden om zich bij onze vereniging aan te sluiten -uiteraard geheel kosteloos,-: u kunt zich aanmelden via het contact formulier op de site. Wij het bestuur, zouden graag van u horen of en zo ja er zaken spelen in uw buurt waarvan u vind dat deze aan een oplossing toe zijn.Wij proberen dan in samenwerking met huurders en de Woonstichting dat prettig op te lossen. Uiteraard blijven tips altijd anoniem.

Ook willen wij in de nabije toekomst workshops organiseren onder andere over energie, leefbaarheid en andere voorkomende zaken, zijn er suggesties ze zijn welkom en als u interesse hebt om ons daar bij te helpen, laat het even weten. Ook zijn wij te vinden op media te vinden zoals Facebook, linkdin, volg ons en geef ons tips", aldus het bestuur van Huurdersvereniging Gendt.

RijnWaal Zorggroep zoekt vrijwilliger chauffeurs

BEMMEL - "Voor het halen en brengen van de deelnemers van de dagverzorging in Liduina te Bemmel zijn wij op zoek naar vrijwillige chauffeurs."

RijnWaal Zorggroep heeft de beschikking over een personenbus waarmee de vrijwilligers het vervoer verzorgen. Wij zoeken vrijwilligers die dit op vaste dagen in de week willen doen. De tijden zijn: 's morgens tussen 8.30 en 10.30 uur en/of 's avonds tussen 16.00 en 18.15 uur.

U kunt als vrijwillige chauffeur een belangrijk aandeel leveren in het welzijn van mensen op leeftijd. Dit doet u door hen te ondersteunen en te begeleiden van hun eigen huis naar Liduina te Bemmel en vice versa. Op deze kunnen zij langer zelfstandig in hun vertrouwde omgeving blijven wonen en functioneren, en draagt u bij aan een plezierige dag voor de deelnemers.

Naast de voldoening van uw werk biedt RijnWaal Zorggroep ook waardering in de vorm van jaarlijkse attenties en een feestelijke vrijwilligersbijeenkomst.

Wilt u meer informatie? Dan kunt u terecht bij Debby Davidson (ma, di en do aanwezig) via de receptie van Liduina: 0481 470600.

U kunt zich als vrijwilliger chauffeur aanmelden via de website www.rijnwaal.nl met het formulier voor vrijwilligers. U kunt ook een mail sturen naar: margit.rasing@rijnwaal.nl.

Wisselende resultaten voor Hutaf

Hutaf 2 met Anne van Bolderen, Joeri van Ekeren en Simon Zumbach

HUISSEN - Door de nederlaag van vorige week en de ruime overwinning van concurrent HTTV-070 was de voorsprong van koploper Hutaf 1 duidelijk geslonken.

In Hoogerheide speelde het eerste team tegen Hotak 68 1. Max Hubers wist twee wedstrijden te winnen en Ricco Gerritsen één. Door een blessure bij de tegenstander kreeg het Huissense team een aantal punten cadeau en werd het 6-4 voor Hutaf. Omdat HTTV-070 opnieuw fors uithaalde, nam het Haagse team de koppositie over in deze landelijk A poule. Het belooft dan ook een spannend competitieslot te worden.
Hutaf 2 wist in zich in het Koelhuis te herstellen van de nederlaag van vorige week door met 7-3 te winnen van De Treffers 70 2 uit Klazienaveen. Simon Zumbach, Joeri van Ekeren en Anne van Bolderen wonnen allen twee wedstrijden. Het team handhaaft zich in de subtop.
Hutaf 3 liep tegen een onverwacht grote nederlaag aan tegen Sittard 1. Sam ten Westenend en Jia Hao Zhang wonnen elk één partij. Chana van der Venne bleef deze keer puntloos.
In Dedemsvaart speelde dames 1 gelijk. Kopvrouw Noor Rooding bleef ongeslagen. Teamgenoten Iris Brouwers en Janneke Rooding wonnen beiden één enkelspel. Dames 1 is in deze competitie een stabiele middenmoter.
Bij Hutaf 7 was Jowen Teunissen onverslaanbaar tegen het sterke Zevenaar 1. Ook Stijn Stellaard en Duco van Leeuwen wonnen ieder een wedstrijd. De wedstrijd bleef met 5-5 onbeslist. Vanuit Hutaf-perspectief een knap resultaat.

Vrijwilligers Boomfeestdag bedankt!

De Stichting Lingewaard Natuurlijk kijkt terug op een succesvol verlopen Boomfeestdag 2017 in de Gendtsche polder en wil daarvoor graag alle vrijwilligers bedanken die daaraan hebben bijgedragen. Ook willen we graag onze sponsors bedanken zonder wie de dag veel minder plezierig zou verlopen. We denken dan vooral aan Landwinkel De Woerdt in Ressen voor de traditionele appels en Jumbo Bemmel voor het lekkers in de pauze.

Namens de organisatie,
Theo Dhont

De Stichting Lingewaard Natuurlijk kijkt terug op een succesvol verlopen Boomfeestdag 2017 in de Gendtsche polder en wil daarvoor graag alle vrijwilligers bedanken die daaraan hebben bijgedragen. Ook willen we graag onze sponsors bedanken zonder wie de dag veel minder plezierig zou verlopen. We denken dan vooral aan Landwinkel De Woerdt in Ressen voor de traditionele appels en Jumbo Bemmel voor het lekkers in de pauze.

Namens de organisatie,
Theo Dhont

Column

Blij

Dit stukje komt van een blij mens. Met dank aan de gemeente Lingewaard, want die heeft me laten beseffen dat ik in een mooie gemeente woon. Ik heb deelgenomen aan de enquête hoe je fietsen in Lingewaard ervaart. Onderverdeeld in recreatief, woon-werk en fietsend in eigen dorp voor de boodschap en dokter. Als een overtuigd fietser heb ik net een nieuwe bedrijfsfiets met belastingaftrek aangeschaft. Natuurlijk doe ik mee. Ik was vooral nieuwsgierig naar de vragen. Bovendien maak je kans op een VVV-waardebon ter waarde van 15 euro. Aan het eind van de enquête kwam ik tot besef dat ik en mijn medefietsers het goed hebben in Lingewaard. Ach, er is op een fietspad altijd wel iets aan te merken. Hetzelfde geldt voor het voetgangersgedeelte. Er kan altijd een hondendrol liggen, maar dat maakt een dorp levendig. Ik ben in ieder geval een hartstikke blije fietser die glunderend door Lingewaard zoef.

Aangemoedigd door het geluksgevoel heb ik aan nog aan een vragenronde meegedaan. Burgemeester Schuurmans beveelt mij en haar andere inwoners van harte aan om de cursus Politiek Actief te volgen, want Lingewaard is op zoek naar politiek talent. Marianne twittert: 'Leer meer over hoe gemeentepolitiek werkt en wat wij voor u doen. Iedereen die dit heeft gevolgd is enthousiast.' Het bedrijf ProDedos houdt drie cursusavonden. Op hun website stuit ik op de vraag 'Schuilt er een politicus in mij?' Ik kan mijn nieuwsgierigheid alweer niet bedwingen. Wat vind je ervan dat politici achter de schermen afspraken met elkaar maken? Mijn overleden ouwe heer zei altijd, bah achterkamertjespolitiek. Politiek is vies. Ik knikte dan zwijgend. Om bij ProDedos punten te scoren klik ik het keuze-antwoord: "Dat hoort erbij als politici iets voor elkaar willen krijgen." Enkele vragen verder komt de eindconclusie van ProDedos "Er schuilt een ware politicus in jou!" Dank voor je uitnodiging, maar ik word in een achterkamer niet blij. Mijn ouwe heer zou stilzwijgend knikken.
Sjaak

Vind je zingen ook zo leuk?

GENDT - ‘Just do It’ is een vrouwenkoor met leden uit Gendt en aangrenzende dorpen. Met veel enthousiasme repeteren we iedere week onder de bezielende leiding van dirigente Saskia Jonk, die het beste uit ons weet te halen!

Het repertoire is zeer gevarieerd, van musical, hedendaags tot licht klassiek. We zingen eenstemmige, maar ook twee-, drie- en zelfs vierstemmige nummers. Hierbij worden we op de piano virtuoos begeleid door Jochem Macaré.

"Ben je geïnteresseerd en wil je weten of zingen in ons koor ook iets voor jou is, dan kun je geheel vrijblijvend één of meerdere repetities van ons koor in de maand april bijwonen, meezingen en de gezellige sfeer proeven. De repetities worden gehouden in basisschool De Vonkenmorgen aan de Nijmeegsestraat in Gendt. We repeteren op de woensdagavond van 8 uur tot kwart voor 10. Wie van ons koor tijd en zin heeft, gaat na afloop mee naar De Klok voor een afzakkertje.

Wil je vooraf wat nadere informatie: bel dan met Agnes Janssen; zij is bereikbaar onder de nummers 0481 424926 of 06 13441112. Aarzel niet: je bent van harte welkom!"

Reumafonds haalt 3289,21 euro op in Bemmel

BEMMEL - Het Reumafonds is alle collectanten, comitéleden en bewoners in Bemmel dankbaar voor hun grote inzet en bijdrage aan de landelijke collecteweek. Tijdens de collecte van 13 tot en met 18 maart is in Bemmel in totaal 3289,21 euro opgehaald. Met deze donaties financiert het Reumafonds wetenschappelijk onderzoek om reuma te bestrijden.        


Reuma is een verzamelnaam voor ruim 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen.Elke dag krijgen 700 mensen de diagnose reuma. In totaal kampen 2 miljoen Nederlanders met een vorm van reuma, zoals artrose, reumatoïde artritis of jeugdreuma. Dat is 1 op de 9 Nederlanders. Daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. De kenmerken van reuma zijn vaak onzichtbaar. De grote meerderheid van reumapatiënten wordt dagelijks beperkt door pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit.

Steun van iedere Nederlander nodig 
De afgelopen 90 jaar heeft het Reumafonds al veel bereikt in de strijd tegen reuma. De sleutel om reuma helemaal de wereld uit te helpen is nog meer wetenschappelijk onderzoek. Het Reumafonds is de belangrijkste financier van onafhankelijk wetenschappelijk reumaonderzoek in Nederland. Het fonds is volledig afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven. Naast het financieren van wetenschappelijk onderzoek geeft het Reumafonds voorlichting, ondersteunen we patiëntenactiviteiten en komen we op voor de belangen van mensen met reuma bij politiek en zorg. Dat brengt ons dichter bij een wereld zonder reuma. We zijn blij met iedere gift die hieraan bijdraagt. Bankrekeningnr: NL86RABO0123040000, Amsterdam. www.reumafonds.nl.

Sponsorloop basisschool De Doornick in Doornenburg

DOORNENBURG - Het vastenproject voor basisschool De Doornick staat dit jaar helemaal in teken van Help een kind op de been van Stichting Orthopedische Hulpprojecten uit Brummen.

Deze stichting helpt letterlijk gehandicapte kinderen op de been door middel van operaties. Daarmee bieden ze de kinderen een hogere kwaliteit van leven en een betere toekomst Een medisch team uit Nederland bestaande uit onder andere orthopedische chirurgen en O.K.-assistenten opereren gedurende twee weken belangeloos kinderen aan de voornamelijk verkrommingen van de benen. Die verkrommingen kunnen aangeboren zijn maar ook resttoestanden van polio. Deze kinderen kunnen nauwelijks uit de voeten, gaan niet naar school, hebben geen vooruitzichten en kunnen in de toekomst geen bijdrage leveren aan de samenleving. De meeste van bovengenoemde afwijkingen kunnen met orthopedische operaties en/of hulpmiddelen geheel geholpen of sterk verbeterd worden. Voor 450 euro kan een kind geopereerd worden en nazorg krijgen. Voor meer informatie over de stichting zie www.kindopdebeen.nl.

De kinderen van De Doornick gaan zich middels projecten binnen de school oriënteren op het land Kameroen en de stichting. Ze eindigen het project met de sponsorloop en hopen natuurlijk een recordbedrag te kunnen overhandigen aan Stichting Orthopedische Hulpprojecten.

De opbrengst van de jaarlijkse sponsorloop op dinsdagmiddag 11 april zal geheel ten goede komen aan Help een kind op de been. De kinderen hebben zich hiervoor per rondje laten sponsoren. Vanaf 13.00 tot 15.00 uur zullen alle kinderen van groep 1 tot en met 8 hun rondjes om de school lopen voor het vastenproject.

MD7 loopt hard voor het waterveld

BEMMEL - Als eerste team heeft de MD7 zich aangemeld voor de teamactie om zo hun bijdrage te leveren aan het nieuw aan te leggen waterveld. Een groot aantal speelsters van MD7 met meisjes in de leeftijd van 10 en 11 jaar oud, is volop aan het trainen voor hun allereerste 5 kilometer-hardloopwedstrijd.

Zondag 21 mei zullen zij samen met enkele sportieve moeders van start gaan bij de Nijmeegse Marikenloop. Zij laten zich door vrienden en familieleden sponsoren. Samen hopen zij meer dan 50 euro bij elkaar te lopen en hiermee als team vermeld te worden op het speciale waterveld sponsorbord.

Nieuwsgiering naar het resultaat? Kijk na 21 mei op www.waterveldmhcb800.nl naar het verhaal van dit sportieve team en wat hun inzet heeft opgeleverd voor het waterveld bij MHC Bemmel 800.

Nieuw camperpark Lingewaard in Gendt

GENDT - Na twee en een half jaar voorbereiding opent 15 april Camperpark Lingewaard zijn poorten. "Wij zijn in de laatste fase van de werkzaamheden. Behoudens gras dat nog niet groen is, zijn wij zo goed als klaar."

"Er zijn twintig comfortabele camperplaatsen gerealiseerd, de grootste in de regio in zijn soort. Uniek gelegen, voorzien van alle luxe en met ieder een oppervlakte van 100m2 waarvan 60m2 verhard en 40 m2 gras terras. Het park is gelegen in een rustige landelijke omgeving aan de rand van de plaats Gendt, dat behoort tot de gemeente Lingewaard.

iedere staanplaats heeft electra 16 amp. Invalide staanplaats. Sanitair gebouw verwarmd met daarin: afzonderlijke dames en herentoiletten en douches, wasmachine en droger, strijkinstallatie, afwasmogelijkheden, Wifi. Voor de camper is er een service station met de navolgende voorzieningen: afstortmogelijkheid voor toiletcassettes, afvoer voor vuil water, drinkwater inname. Afgesloten terrein en beveiliging door middel van camera's. U bent van harte welkom vanaf 15 april. Zie ook www.camperparklingewaard.nl.

Op circa 100 meter loopafstand van camperpark Lingewaard liggen onze vis en recreatieplassen Het Broek. Hier bevinden zich twee natuurlijke visplassen voor karper- en witvissers met kantine. Camperaars kunnen gebruik maken van de kantine en alle overige faciliteiten behorende bij de visplassen. Zie www.hetbroek.eu."

Ongebruikte kraammaterialen niet weggooien!

ARNHEM - Zwanger of net bevallen? Gefeliciteerd! Woont u in Nederland, dan heeft uw zorgverzekeraar u vast voorzien van een kraampakket, vol met watten, verbanden en luiertape. Heel prettig natuurlijk, maar het zou kunnen dat u deze materialen uiteindelijk niet nodig heeft.

Bijvoorbeeld omdat u in het ziekenhuis bent bevallen. Gooi uw ongebruikte kraammaterialen dan vooral niet weg, want u kunt er de levens van andere baby's en kraamvrouwen mee redden! Stichting Baby Hope zamelt in samenwerking met Kraamzorg Lingewaard deze materialen in voor kraamporjecten in Tanzania, Kameroen, Ghana, Benin, Suriname en een aantal Oost-Europese landen. Doel is meer hygiëne tijdens bevallingen, wat bij kan dragen aan de afname van de zuigelingensterfte. Zodat meer vrouwen hun pasgeboren baby's levend en wel tegen zich aan kunnen drukken. Wij geven ze graag een sprankje hoop op een betere toekomst. Helpt u mee?

Wilt u op een andere manier helpen? Een gift op rekeningnummer 9599914 is ook welkom, bijvoorbeeld om verloskoffers aan te kunnen schaffen.

Paasdiner Hof van Breunissen

GENDT - Zondag 16 april is er in het restaurant Hof van Breunissen van de RijnWaal Zorggroep, locatie Sint-Jozef in Gendt, een paasdiner. "We nodigen iedereen van harte uit om op eerste paasdag aan te schuiven in ons restaurant."

De lente is begonnen, het is weer warmer en langer licht. Voor een culinair paasgevoel en een gezellige ambiance, kunt u bij ons terecht!
Het restaurant opent de deuren vanaf 17.00 uur. We starten met een frisse lentesalade van ham en ei. Vervolgens een bouillon van gevogelte met verse tuinkruiden. Als hoofdgerecht is er een schnitzel gegratineerd met brie en een romige paprikasaus. "Hierbij serveren we vóórjaarsgroenten, komkommersalade en gefrituurde krieltjes. Als dessert is er advocaatbavarois met boerenjongens en slagroom.
Dit menu kost, exclusief de drankjes, 17,95 euro per persoon."

Opgeven hiervoor kan tot woensdag 12 april bij het restaurant Hof van Breunissen, Kloosterplein 4, Gendt. Of telefonisch via 048 421338. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Vieringen week vóór pasen in protestantse gemeenten

LINGEWAARD - De week van 9 – 16 april is de week vóór pasen, ook wel Stille Week, genoemd. Vanuit de protestantse gemeenten van Angeren, Bemmel-Haalderen en Gendt-Doornenburg zal deze week gezamenlijk gevierd worden. Dit betekent dat de vieringen in de Stille Week afwisselend in de drie gemeentes gehouden worden.

Op Witte Donderdag, 13 april, zal er een viering zijn in de protestantse kerk van Angeren, Molenstraat 1. In deze viering gaat ds. K. Touwen voor. De aanvangstijd is 19:00 uur.

Op Goede Vrijdag, 14 april, zal er een dienst zijn in de protestantse kerk van Bemmel, Oude Kerkhof 13. Ds. N. da Costa zal hierin voorgaan. De aanvangstijd is 19:00 uur.

Op zaterdag, 15 april, is er een Paasnachtviering in de protestantse kerk van Gendt, Torenlaan 12. De aanvangstijd is 21:00 uur. Deze viering wordt voorbereid door de liturgiegroepen van de katholieke parochie en protestantse gemeente van Gendt-Doornenburg. Ds. M. de Bree zal hierin voorgaan.

Op zondag 16 april, Paasmorgen, zijn er vieringen in de protestantse kerken van Angeren en Bemmel, waarin respectievelijk ds. K. Touwen en ds. G. Boer voorgaan. Beiden beginnen om 10:00 uur. Iedereen is van harte welkom bij de vieringen.

Heb jij interesse voor historie?

RESSEN - Pleisterplaats Ressen zoekt gastvrouwen en gastheren voor de weekendopenstellingen van haar prachtige 12e eeuwse kerkje.

Het mooie Ressense kerkje is het bezichtigen waard! "Wij willen wandelaars en fietsers graag die gelegenheid bieden. Daarom zoeken wij mensen, die bij toerbeurt tijdens openstellingsuren bezoekers willen ontvangen en te woord willen staan. Er is geen speciale kennis nodig. Wij zullen je vooraf informeren."


De openstelling is vanaf eind april tot eind september. Er zal gewerkt worden met dagdeel-aanwezigheid: van 11.00 tot 14.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. De aanwezigheid wordt in onderling overleg afgesproken.

"Ook als je slechts één keer of maar een paar maal beschikbaar bent, word je uitgenodigd om te reageren via 0481 450726; info@pleisterplaatsressen.nl of www.pleisterplaatsressen.nl."

MCKO Doornenburg nodigt enthousiaste motorrijders uit voor kennismakingsrit

DOORNENBURG - Op 9 april zal motorclub MCKO in Doornenburg een speciale kennismakingsrit te organiseren. Iedere motorrijder is van harte welkom mee te rijden, om zo de club te leren kennen.

Ieder jaar organiseert de Doornenburgse motorclub deze speciale rit voor niet-leden. Vrijwel elke editie leren ze zo kennismaken met nieuwe motorrijders uit de omgeving. Voorop staat dat het niet uitmaakt wat voor een merk of type motor bezit. Dat geldt ook voor de rijder zelf. Binnen de club rijden sportievelingen, toerfanaten, vrouwen, zijspannen, jonge en oude mensen.

Om half 10 rijden de leden weg, in de richting van Duitsland. Er is zowel een rit van ongeveer 150- als 200 kilometer beschikbaar voor navigatiesystemen. Wil je de route van de rit eerder ontvangen? Mail dan naar toercommissie@mcko.nl.

Aangezien de route over het algemeen in kleinere groepjes wordt gereden, is er voor ieder type rijder een kans om aan te haken. Sportief, toeren of met een zijspan: alles is mogelijk. Dus ben je op zoek naar een leuke groep mensen die zich het liefst op twee of zelfs drie wielen voortbewegen? Zorg dan dat je rond te klok van 09:00 uur bij het clubhuis van MCKO aan het Vijzelpad 13 (6686 BV) bent, waar je welkom geheten wordt door de leden. Koffie of thee staan voor je klaar!

Menu Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - ‘Bemmels afhaalpunt’ is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met Stichting Welzijn Lingewaard.

Voor vier euro kan men op maandag 10 april tussen 17.00-18.00 uur met eigen bakjes een maaltijd afhalen. Een enthousiaste groep vrijwilligers bereidt het volgende menu: Champignonsoep, karbonade met sla, aardappels en rozemarijn en vla.

Wilt u ook genieten van zo’n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu’s beschikbaar. Inschrijven kan op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555.

Meer informatie over ‘Bemmels afhaalpunt’ wordt gegeven door Wil van den Hurk via telefoonnummer: 088 2552550.

Pro Corpore-tocht Gendt

GENDT - Op zaterdag 8 en zondag 9 april wordt de Pro Corpore tocht weer gehouden.

Iedereen is welkom bij onze mooie tocht die rondom Gendt gelopen wordt. Men kan kiezen uit de afstanden 5 km, 10 km. of 15 km. Deze starten tussen 08.00-14.00 uur. De 20 km. 25 km. 35 km. starten tussen 08.00-11.00 uur.

De start is bij café De Klok, Markt 1 in Gendt. Inlichtingen bij A. Peters-Visch: 0481 422158 of Tr. Peek-Ederveen; 0481 461927. "Wij doen ook gezellig mee met de Rabo Clubactie. Stem ook op ons! Wij zijn wel klein, maar wel gezellig! Wilt u graag op zondag ergens wandelen? Neem dan contact op met een van bovenstaande telefoonnummers. Wij wandelen elke zondag een andere route."

Paasbingo bij Vrouwengilde Doornenburg

DOORNENBURG - Maandag, 10 april verzorgt het Vrouwengilde Doornenburg een gezellige paasbingo-avond voor haar leden.

De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in zaal Kort Oisterwijk.

Hulp bij schulden en problemen met de overheid

REGIO - "Wij bieden direct hulp bij schulden die u zelf niet meer overziet. Wij doen er alles aan met een team van enthousiaste vrijwilligers die geheel pro deo voor u werken , om u uit de WSNP te houden."

"Zijn uw problemen dermate groot en complex bijvoorbeeld met een hypotheek schuld , dan zorgen wij in ieder geval dat wij een dossier voor u aanleggen en de eerste knelpunten wegnemen door middel van een stabilisatie-overeenkomst en verwijzen wij u door met een compleet aangeleverd dossier inclusief het VTLB-rapport aan uw gemeente zodat de aanvraag naar de WSNP alleen maar wordt versneld, want die duurt nu nog ondanks alle goede bedoelingen veel te lang en is veel te bureaucratisch."

"Wij onderscheiden ons door een aanpak binnen 24 uur van uw acute probleem. Een telefoontje mail of een reactie op ons antwoordformulier en wij maken binnen 24 uur een gratis intakegesprek bij u thuis. Is het hele traject gratis? Ja alleen u betaalt eenmalig een eigen bijdrage aan de stichting van 50 euro als sponsoring voor ons volkomen pro deo-werk; daar zit ook de IB aangifte van 2016 bij inbegrepen."

"Onderneem actie, wacht niet langer het gaat niet vanzelf goedkomen en schaamt u zich vooral niet. Dat laten we liever aan de overheid over, die het voor steeds meer mensen onmogelijk maken om hun hoofd boven water te houden. Bel ond: Ton, Anja, Trudy, Danielle, Jennifer, Lambert & Fabian. Wij helpen u graag en doen dit pro deo, bezoek u onze site met ANBI-vermelding www.stichting-sbbo.nl telefoon tussen 12.00 & 21.00 uur 026 3798368; mail stichtingsbbo@gmail.com; voor sponsoring financieel@stichting-sbbo.nl."

Vrijwilliger gezocht voor activiteit in De Minkhof

BEMMEL - Actief blijven van lichaam en geest is belangrijk voor iedereen, maar zeker ook voor mensen die te maken krijgen met geheugenproblemen. Daarom heeft Stichting Welzijn Lingewaard een speciale activiteit voor mensen met geheugenproblemen.

Iedere dinsdagmiddag komt een kleine groep van acht mensen bij elkaar in leef-en-doe-boerderij De Minkhof in Bemmel. Juist wat mensen nog wel kunnen en wat ze leuk vinden om te doen staat centraal tijdens deze middagen. Zich nuttig voelen, het erbij horen, elkaar ontmoeten en samen bezig zijn, is belangrijk voor het gevoels- en emotieleven van mensen die te maken krijgen met geheugenproblemen. Voor de mantelzorgers geeft deze activiteit de mogelijkheid om een middagje voor zichzelf te hebben. De middag wordt begeleid door twee vrijwilligers met ondersteuning van de SWL mantelzorgconsulent, Monique Ritzen.

"Als aanvulling op dit enthousiaste team zijn we op zoek naar een nieuwe vrijwilliger. Heb je affiniteit met dementie, ben je geduldig en creatief en vind je het leuk om iedere dinsdagmiddag van 14.00 - 16.30 uur gastvrouw/- heer te zijn, kom dan een keer kennismaken!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Monique Ritzen (SWL mantelzorgconsulent): 088 2552555 of via email: m.ritzen@swlingewaard.nl.

College kiest verplaatsing accommodatie Jonge Kracht

sv (sv / sv) - Bij verplaatsing van sportpark Schalkshof verhuist ook de toegang en parkeerplaats naar de Polseweg. (foto Sjaak Veldkamp)

HUISSEN - Als het aan het college ligt dan wordt sportpark Schalkshof van Jonge Kracht verplaatst. De gemeenteraad krijgt in juli de keus. Renovatie van de accommodatie aan de Bloemstraat of verplaatsen naar de Polseweg in Huissen.

Het college heeft de gemeenteraad een totaalvisie voorgelegd dat het hele gebied rond Polseweg en omgeving betreft. Het gaat om sport, wonen, natuur en bedrijvigheid. Het accent ligt op sportpark Schalkshof.

Voor renovatie is al een miljoen euro opzij gelegd. Over de financiële haalbaarheid van verplaatsing krijgt de gemeenteraad in juli meer duidelijkheid. Wethouder Johan Sluiter is in gesprek met de eigenaar voor aankoop van grond aan de Polseweg om twee voetbalvelden aan te kunnen leggen. Een optie is voor Sluiter om ook het voormalig terrein van Vege Motoren aan te kopen.

De Bloemstraat is volgens het college ongeschikt als locatie voor een sportaccommodatie. De parkeerplaats is te klein, kan niet worden uitgebreid en geeft een rommelig aanblik. Bij drukbezochte wedstrijden zorgt het voor parkeeroverlast in de nieuwbouwwijk. De bewoners ervaren dat als aantasting van hun woongenot.

Ook verkeerstechnisch is de ligging problematisch. Bezoekers maar ook bewoners van woonwijk Bloemstraat blijven de ontsluiting op de Stadswal gebruiken, ondanks het eenrichtingsverkeer. Bij verplaatsing van Schalkshof wordt de ontsluiting en parkeren via de Polseweg geregeld.
De Visie Polseweg staat voor 13 april op de agenda van de gemeenteraad. De keuze wel of niet verplaatsen naar verwacht in juli.

Jaarvergadering bij schutterij Gijsbrecht van Aemstel

DOORNENBURG - Op zondag 9 april is de jaarlijkse ledenvergadering van Schutterij Gijsbrecht van Aemstel. Tijdens deze vergadering leggen de bestuursleden verantwoording af over het afgelopen schuttersjaar.

Op de agenda staan onder andere de jaarverslagen van de secretaris en van de penningmeester. Ook de kruisboogafdeling en De Witte Ploeg blikken terug op het afgelopen jaar. Daarnaast worden de verenigingsactiviteiten van het komende jaar verder toegelicht. Tijdens de bestuursverkiezing stelt zaalcommissisaris Ben Balk zich niet herkiesbaar en treedt af. Kandidaten voor een bestuursfunctie kunnen zich voor aanvang van de vergadering aanmelden bij de secretaris van de schutterij. De agenda van de jaarvergadering staat op www.schutterijdoornenburg.nl

De aanvang van de jaarvergadering is 11.00 uur en de locatie is het schuttersgebouw. Alle leden van de schutterij zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

NR19 open 2017

GENDT - In het weekend van 20 & 21 mei wordt het NR19 open gespeeld in Gendt bij Grand cafe Nr19. Op 20 mei single-toernooi met als inschrijfgeld 10 euro en op 21 mei koppeltoernooi met als inschrijfgeld 17,50 euro.

Aanmelden kan op verschillende manieren: Facebook: NR19 open (hier verschijnt tevens alle informatie)
Whatsapp: 06 25159300 of door hetinschrijf formulier in te vullen bij NR19 in Gendt. Vermeld bij het inschrijven aan welk toernooi je mee wilt doen; beide dagen mag natuurlijk ook.

Beide dagen zijn we al geopend van 11:30 uur. Start van het toernooi zal omstreeks 12:30 uur zijn. Er wordt gespeeld in een tent die is wind dicht!

Lentebloemen bij Vrouwenvereniging Angeren

ANGEREN - Op dinsdagavond 11 april gaat de vrouwenvereniging onder begeleiding van bloembinderij Dorothé een lentebloemstukje maken.

Want door samen creatief bezig te zijn, onder het genot van een drankje en een praatje, wordt het altijd gezellig! "Wilt u een mesje of tangetje meenemen?" De leden worden uitgenodigd om 20.00 uur aanwezig te zijn in het dorpshuis. Ook doet de vrouwenvereniging dit jaar weer mee aan de Rabobank Clubkascampagne. "Bent u lid van de Rabobank,dan kunt u van 17/29 mei stemmen op uw favoriete club. Kan de vrouwenvereniging dit jaar ook weer op uw stem rekenen?"

Tweestroom dames speelde weer vijfsetter

GENDT - Tweestroom-DS5 speelde thuis tegen Weekenders-DS4 en speelde opnieuw een vijfsetter. De 1ste en 4de set werden gewonnen, terwijl de 2de en 3de set werden verloren. Gelukkig was de 5de set voor onze dames.(3-2)(25-19/20-25/16-25/25-16/15-07)

Tweestroom-DS3 ontving Kidang-DS5. de 1ste en 2de set werden te gemakkelijk ingeleverd. De 3de set werd nipt verloren. Het goede spel van de derde set werd door getrokken in de 4de set, welke werd gewonnen.(1-3)(13-25/15-25/23-25/25-17)

Weekenders-DS2 ontving Tweestroom-DS2 e verloor de 2de set nipt. \gelukkig werd wel de 3de set gewonnen. Helaas een verliespartij.(3-1)(25-12/28-26/21-256/25-17)

Tweestroom-DS1 speelde thuis tegen Pegasus-DS6 en won de 1ste en 2de set eenvoudig. In de 3de set werd de tegenstand groter, maar een nipte winst. In de 4de set kwam men niet meer in de problemen.(4-0)(25-11/25-17/25-23/25-17) Door deze zegen en de resultaten van de andere teams, hebben onze dames nog maar twee gewonnen sets nodig om het kampioenschap binnen te halen. Het kan dus gebeuren op donderdag, 6 april 2017. De aanvang van die wedstrijd is om 19.30 uur in de sporthal, Walburgen.

Tweestroom-MA1 speelde thuis tegen AVF-VOLAR­MA1 en verloor de 1ste en 4de set. De 2de en 3de set werden gewonnen. Ook de beslissende vijfde set, werd gewonnen. Een fraaie overwinning. (3-2)(10-25/25-21/25-21/21-25.15-13)

Boem.Komeet-MA1 bezocht Tweestroom-MA2. Onze dames speelde goed en wonnen alle sets.(4-0)(25-19/25-15/25-16/25-20)

Tweestroom-MA3 ontving de directe belager AVF-VOLAR-MA2. Het werd een fraaie overwinning met te weinig tegenstand.(4-0)(25-11/25-19/25-13/25-20)

Tweestroom-mix-JB1 speelde thuis tegen Rebelle-JB1 en haalde niet genoeg punten om die sets te kunnen winnen.(0-4)(21-25/22-25/21-25/10-25)

Boem.Komeet-MB1 speelde uit bij Tweestroom-MB1. De 1ste set werd gewonnen, terwijl de 2de set werd verloren. De 3de en 4de set werden gewonnen.(3-1)(25-12/18-25/25-07/25-20)

Tweestroom-mix-JC1 speelde thuis Trivos-JC1 en kon een vrij eenvoudige winst bij schrijven voor de rangschikking.(4-0)(25-10/25-17/25-16/25/17)

Open Eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - De komende periode organiseert SWL weer Open Eetcafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende eetcafés om gezellig samen een vorkje te prikken:

Dinsdag 11 april - 17.30u - SWL, Cuperstraat 9, Bemmel

Woensdag 12 april - 17.30u - RKHVV, Blauwenburcht 1, Huissen

Donderdag 13 april - 17.30u - Providentia, Dorpsstraat 5, Gendt

Donderdag 13 april - 17.00u - De Tichel, Kolkweg 5a (van tevoren aanmelden bij de bar van De Tichel!)

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 - 16.00 uur via het SWL Meldpunt, telefoonnummer: 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal 24) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, dan kun je je aanmelden voor de week er op. Het maandmenu kun je vinden op www.swlingewaard.nl onder 'Actief in wijk en buurt'. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende eetcafé te zien.

Concert 'Nei-js ien 't durp' groot succes!

DOORNENBURG - Twee uitverkochte concerten met een super enthousiast publiek! Zowel de leden van Jekadee, als onze bezoekers hebben enorm genoten van de show 'Nei-js ien ’t durp'.

Een orgelzaal die helemaal omgetoverd was tot bruine kroeg en huiskamers uit de jaren 40/50, 60/70 80/90 en 2000! Met allerlei oude spullen die telkens een 'oooh' en 'aaahh' opriepen als teken van herkenning bij veel mensen. Het theater was prachtig opgebouwd en qua licht en geluid professioneel verzorgd door Piet Oostendorp. Het combo en dirigent Jarno Scholten hebben het koor geweldig begeleid.

Toneelgroep Mozaïek uit Angeren heeft gezorgd dat de concerten werden voorzien van leuke sketches die vol humor aan het publiek gepresenteerd werden. "Wij kijken terug op twee prachtige avonden en Doornenburg kan weer trots zijn op 'hun' Jekadee, zoals wij ook trots zijn op onszelf! Heel veel dank aan iedereen die geholpen heeft! Wilt u weten wat wij de komende tijd gaan doen? Kijk dan op onze website: www.Jekadee.nl. Of heeft u interesse in ons koor? Nieuwe leden (met name mannen) zijn welkom! We repeteren op vrijdagavond van 20.15 uur tot 22.00 uur in het kerkgebouw in Doornenburg."

Guijt en Minkhof gaan samenwerken

BEMMEL - Guijt en De Minkhof gaan samenwerken. De onafhankelijk partner op het gebied van verzekeringen, pensioenen, makelaardij en hypotheken gaat De Minkhof financieel ondersteunen.

Vrijdag 24 maart bezochten Marco Guijt en Joost Diks van Guijt De Minkhof voor een nadere kennismaking. Handen werden geschud en de gasten spraken hun bewondering uit over de wijze waarop de leef- en doe boerderij gestalte heeft gekregen. Marco Guijt was als makelaar al betrokken bij de aankoop van de boerderij en de gronden vier jaar geleden. Hij vindt het een knappe prestatie dat het project in korte tijd is uitgegroeid tot een organisatie met 75 vrijwilligers en 150 deelnemers.

“Wij leveren graag een bijdrage om de leefbaarheid in de regio te verbeteren. De Minkhof zet zich in voor actieve senioren en vergroot daarmee de kwaliteit van leven voor een belangrijke doelgroep die in de toekomst alleen maar groter wordt. Ons bedrijf heeft sterke wortels in de regio en ontzorgt klanten door zekerheid te bieden met onze producten. De missie van beide organisaties ligt daarom minder ver uit elkaar dan je in eerste instantie zou denken”, aldus Marco Guijt.

Open Eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - De komende periode organiseert SWL weer Open Eetcafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende eetcafés om gezellig samen een vorkje te prikken:

Dinsdag 11 april - 17.30u - SWL, Cuperstraat 9, Bemmel

Woensdag 12 april - 17.30u - RKHVV, Blauwenburcht 1, Huissen

Donderdag 13 april - 17.30u - Providentia, Dorpsstraat 5, Gendt

Donderdag 13 april - 17.00u - De Tichel, Kolkweg 5a (van tevoren aanmelden bij de bar van De Tichel!)

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 - 16.00 uur via het SWL Meldpunt, telefoonnummer: 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal 24) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, dan kun je je aanmelden voor de week er op. Het maandmenu kun je vinden op www.swlingewaard.nl onder ‘Actief in wijk en buurt’. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende eetcafé te zien.

Uitslagen Bridgeclub Gendt

GENDT - De uitslagen van Bridgeclub Gendt zijn bekend.

Eerste in de A-lijn Nico & Toos met een score van 58,67. 2e Piet & Riet en 3e zijn geworden Geert & Riet. Degradanten uit de A lijn zijn Gerda & Riet en & Riet. Wim & Henk en Nathalie & Bartje.

In de B-lijn zijn gepromoveerd naar de lijn A-lijn op plaats. 1 Henk& Frank, 2e Mieke & Lies en op de 3e plaats Sjaak & Ineke. Helaas degraderen van de B naar de C-lijn Gerard & Jos, Marian & Fokke en Jan en Tonnie.

Uit de C-lijin promoveren naar de B Herman & Ton. Coen & Herman en Reggie & José.

Op 29 april wordt de jaarlijkse bloesemfietsdrive gehouden; inschrijven is nog steeds mogelijk. Ook voor de 25e kersendrive op 24 juni is de inschrijving geopend.

Koffers voor een gezellig avondje thuisbridge zijn op te halen bij de volgende personen in Angeren bij Truus 026 32511379, Bemmel bij Sjaak (06 20902858) en Ria (06 50449440), Doornenburg Coen (06 50449440) en in Gendt bij Ruud (0481 421850).

Geslaagd schaakconcert

Een lachende Anna-Maja Kazarian die het opneemt tegen een van de deelnemers met het Harry Potter Schaakspel.

RESSEN - Erfgoed Ressen was op zondag 26 maart in de ban van het Nationale Schaak Concert. Vol enthousiasme zette het leerlingorkest van Udi onder leiding van Johan Jacobsen in, na het openingswoordje van Karen Langerwerf van Stichting T. Metissimo, waarbij twee schaak-moeders werden gehuldigd: Maja Lomasadze (Den Haag) en Arja Huisman (Rotterdam). Een carrousel aan activiteiten volgde.

Het basileitrio musiceerde op MarcherErzahlungen (R.Shumann) en Trio (J.Röntgen), Adri Stuart vertelde over heraldiek en de Bemmelse 'Schaak-toren' inclusief knutselmogelijheden. Coen, een van de studenten van T.Metissimo, toonde zijn kruidig geurende Koningskruid gekweekt op hydroponics, genaamd door T. Metissimo 'Ocimum Basilicum Rexna'. Elisa had een eigen tafel/kraam gemaakt vol lekkernijen en de speurtocht gaf na beraad een gedeelde hoofdprijswinnaar van het jongensteam Rens & Krijn alsook het jonge damesteam Laureen, Louise, Lieke en Agnes.

Traditioneel speelde Ikira met altviool vlak voor aanvang van de schaakpartij. Om 16.00 uur zette Europees kampioene Anna-Maja Kazarian de eerste zet van de spannende simultaan die ruim twee uur zou duren. De derde prijs ging naar senior Bram, de 2e prijs naar Adri en ook dit jaar won Rob de eerste bekerprijs. Bij de junioren was de derde prijs voor Krijn en Rens, de tweede prijs voor Julien met het Harry Potter Schaakspel (!) en de eerste prijs voor Ikira.

Dank was er aan de vrijwilligers en de sponsoren van T. Metissimo, Prins Bernhard Cultuur Fonds en De Ressense Kosterij & Kerk(raad).

Verdere informatie staat op www.TalentoMetissimo.nl.

Dansvereniging Mixed Moves drie maal kampioen

DOORNENBURG - Op zondag 26 maart nam dansvereniging Mixed Moves uit Doornenburg deel aan het NDO Festival Kampioenschap in Duiven. Ze mochten hier drie kampioenstitels in ontvangst nemen.

De dansers van DV Mixed Moves moesten in aanloop naar dit Kampioenschap aan minimaal drie kwalificatiewedstrijden deelnemen. Tevens moest er op de dag zelf nog een eerste plaats behaald worden en een minimaal aantal punten.

Minioren Garde Groep Feet Moves" Minioren Karakter dans 'Pinokkio houdt van dansen' en Junioren Karakter dans 'Stuur me een kaartje' wisten een eerste plaats te behalen en werden hiermee kampioen in hun categorie. De Junioren Modern groep Mixed Emotions mocht voor hun dans een derde plaats in ontvangst nemen. Hoofdklasse garde groep Swing Moves en Hoofdklasse Modern groep Mixed Passion behaalden een nette tweede plaats. Waarbij Mixed Passion ook nog sportklasse punten behaalden.

De kampioenen mogen via een Wildcard deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap in Oss. Trainsters en bestuur hebben echter besloten hiervan af te zien omdat de drie kampioenstitels en overige resultaten een mooie afsluiting zijn van afgelopen seizoen.

Begin maart start Mixed Moves met trainen van de nieuwe dansers. Indien er kinderen zijn die ook graag willen dansen kunnen ze zicht opgeven bij Imca Saat: saat_bremer@planet.nl. Kinderen die voor 1 juli vier jaar zijn kunnen starten met dansen.

Nieuws van Bejaard Maar Jong Haalderen!

HAALDEREN - Op weg naar pasen, viering op maandag 10 april in Haalderen.

Het bestuur van Bejaard Maar Jong nodigt alle 55-plussers van Haalderen uit om deel te nemen aan de 'Op weg naar Pasen'-viering op maandag 10 april om 14.00 uur in dorpshuis De Tichel in Haalderen. De communieviering wordt verzorgd door pastor Ineke van Cuijk met muzikale omlijsting van dames- en herenkoor. Na afloop van de viering is er gelegenheid om onder het genot van een kop thee of koffie na te praten.

Rabobank Clubkas Campagne

Ook dit jaar doet Bejaard Maar Jong weer mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. “Als lid van de Rabobank Oost Betuwe wordt u uitgenodigd om in de periode van 17 tot en met 29 mei in totaal vijf stemmen uit te brengen. De waarde van een stem wordt bepaald door het totaal beschikbare bedrag van 75.000 euro te delen door het aantal uitgebrachte stemmen. Elke uitgebrachte stem is dus geld waard! Geld dat wij goed kunnen gebruiken bij het organiseren van onze activiteiten. Laat uw stem dus niet verloren gaan en denk ook aan Bejaard Maar Jong tijdens de stemperiode van 17 tot en met 29 mei.”

Het verhaal achter Passiespel in Huissen 1960

HUISSEN - Onder de bezielende leiding van de Dominicanen speelden in 1960 100 jongeren uit Huissen en omstreken het lijdensverhaal van Christus. Deze leerlingen van de Technische School en Huishoudschool hebben vijf avonden op een rij dit verhaal tot een ware belevenis gemaakt voor de toeschouwers.

Op palmzondag 9 april rond 14.30 uur zal in de Zaal van het Moment hoofdrolspeler Geert Melchels (Jezus) vertellen over die opvoeringen in de Huissense kerk van zo'n 57 jaar geleden. Hij neemt u mee terug in de tijd en laat u iets proeven van de sfeer van toen aan de hand van vele foto's en dia's van de jeugdige passiespelers in vol ornaat. De presentatie duurt tot 16.00 uur en wordt voorafgegaan door een welkomstwoord van de voorzitter van de Historische Kring Huessen, dr. Emile Smit, in het Stadsmuseum Hof van Hessen om 14.00 uur.

De spelers van toen hopen wij dan te ontmoeten en ook andere belangstellenden zijn welkom (entree gratis). In het Stadsmuseum kunt u originele rekwisieten bewonderen, zoals een herdenkingsvaas 'Passiespel 1960' van het Ambacht Haalderen. De tentoonstelling zal tot juli te bezichtigen zijn. Voor verdere informatie kunt u terecht bij Piet Driessen via de museumbalie (026 3255058). Het Stadsmuseum Hof van Hessen vindt u aan de Vierakkerstraat 39 in Huissen (www.huessen.nl).

Bushi Arnhem naar Nederlands kampioenschap -18 jaar

ARNHEM - Zaterdag 8 april mogen14 judoka’s deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap judo onder 18 jaar in Leek. Voor een plaatsing is op 18 maart gestreden op het DK judo te Ede. Twintig Bushi wedstrijdjudoka’s namen daar deel. Elf judoka’s behaalden hier een podiumplaats en kwalificeerden zich voor het NK -18 in Leek.

In Ede werd op vier matten sportief gestreden om de medailles. Het DK is voor de judoka’s belangrijk als kwalificatie voor het NK. Een winst of een verliespartij kan een groot verschil zijn. De kracht van de Bushi wedstrijdselectie is dat de judoka’s elkaar positief steunen en uitdagen, en zo elkaar sterker maken. Dit was terug te zien in het judo, en in de mooie sportieve resultaten. Eén judoka uit Huissen mocht uiteindelijk het podium betreden: Daan Radier behaalde het brons.

De volgende elf Bushi judoka’s behaalden een medaille en plaatsten zich voor het NK -18:.Districtskampioen: Noer Zouaidia (-44 kg). Tweede plaats: Madhu van der Leest (-44 kg), Danée Roos (-52 kg), Bente Elst (-57 kg), Emma Ouwerschuur (-70 kg), Stan Heg (-50 kg) en Daan Landman (-60 kg). Derde plaats: Quinty Quarz (-48 kg), Marijn Prins & Daan Radier (-46 kg) en Alec Walter (-50 kg).

Vanwege hun deelname aan de Cadet European Cup in Spanje en Kroatië hebben drie Bushi judoka’s Amber van Workum (-52 kg), Victor van Gerven (-50 kg) en Koen Heg (-66 kg) zich al automatisch geplaatst voor het NK -18.

3 Oever Festival zoekt nieuwe deun

REGIO - Van 15 -17 september is er weer een grandioos 3 Oever Festival. Fietsen, wandelen en varen langs alle 3 de oevers rondom de kop van Pannerden met onderweg: kunst, muziek, cultuur, ontspanning, creativiteit en spontaniteit. Wie of welke band, welk koor wil zich onsterfelijk maken en een deun componeren van 9 seconden?

Het kunnen klanken zijn, woorden of een melodietje dat spontaan in je hoofd opkomt. Mag opgenomen zijn met je smartphone, gefloten, geneuried, gezongen of op de tafel getikt. Hoeft absoluut niet professioneel. Het is de bedoeling dat de 3 Oever Deun de herkenningstune van het festival wordt en blijft. Het vormt aldus de muzikale verbinding tussen alle andere activiteiten en gaat af en toe als een Olympische vlam alle oevers rond. Bij de uitvoering van onder andere de 3 Oeverture tijdens de opening op 15 september, met zonsondergang, wordt het gebruikt als leidmotief waarbij de muzikale echo’s van de andere oevers terugkaatsen.

Inspiratiewoorden: Water, Rivier, Zand, Klei, Wind, Lucht, Natuur, Boten, Wervelingen rond kribben, Kabbelen, Draaikolkjes, Zon, Rivieroever, Muziek, Verbinding, Veer, Dijk, Groen, Gras en meer. Stuur je MP3 vóór 21 mei naar: deun@3oeverfestival.nl. Een jury kiest uit alle inzendingen de meest geschikte deun. Voor de winnaar is er behalve eeuwige roem en het gespeeld worden van je tune, ook nog een hele mooie prijs beschikbaar in de vorm van een ‘3 Oever Vogel’ door één van de deelnemende kunstenaars aan de Open Atelierroute gemaakt.

Uitslag streekvogelwedstrijd

BETUWE - Met de streek Overbetuwe doen drie vogelverenigingen mee: Gendt Onder Ons uit Gendt Kantropa uit Oosterhout en De Martel uit Huissen.

Om streekkampioen te worden moet je het hoogst aantal punten behalen met vijf vogels op drie tentoonstellingen. In 2017 zijn de kampioenen van links naar rechts: de heer A.J.G .Lenting, W.Vos, G.H.H.Wannet en A.M. van Elk.

Mantelzorgcafé 19 april in Huissen

HUISSEN - Medewerkers van een aantal thuiszorgorganisaties uit Lingewaard zullen aanwezig zijn tijdens het Mantelzorgcafé om informatie te geven over de zorg die ze in thuissituaties kunnen bieden. Zij leveren een belangrijke bijdrage in de totale zorg, maar specifiek ook in de ondersteuning, ontlasting van mantelzorgers.

"Heeft u thuis de zorg voor iemand en op dit moment nog geen hulp/ondersteuning, maar wilt u zich wel goed voorbereiden op mogelijkheden in de nabije toekomst, dan is deze middag zeker iets voor u. Ook als u al hulp krijgt van een thuiszorgorganisatie en speciale vragen heeft als mantelzorger kan deze middag informatief zijn." In het tweede gedeelte van de middag is er ruimte voor creativiteit en ontspanning, we gaan samen aan de slag met Mandala's tekenen.

Het mantelzorgcafé wordt begeleid door vrijwilligers, die zelf mantelzorgers zijn. Zij zorgen voor een middag waar mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten in een ontspannen en vertrouwde omgeving. "Woont u in de gemeente Lingewaard dan bent u van harte welkom op woensdag 19 april van 14.00 tot 16.00 uur in het Dominicanenklooster Huissen, Stadsdam 1 Huissen. De kosten zijn twee euro. Informatie en aanmelden via SWL Meldpunt: 088 255 2555 / email: meldpunt@swlingewaard.nl of via Anske van Spanje (vrijwillig coördinator): 026 3254569.

Welkom voor nieuw Ressense kostersechtpaar

Foto: Hans Rutgers

RESSEN - Zondag 9 april is de dag dat de mensen van de Ressense kerkgemeenschap en de mensen die betrokken zijn bij Gemeenschapshuis De Kosterij in Ressen Danielle en Marcel Brouwer officieel willen verwelkomen als nieuw kostersechtpaar.

Eind februari verhuisden Sara en Dolf Thedinga, hun voorgangers, naar Zetten en sinds die tijd zijn Danielle en Marcel Brouwer al druk in de weer met velerlei bezigheden rondom kerk en Kosterij. Op 7 april willen we officieel stil staan bij deze nieuwe start.

Tijdens de kerkdienst die om 10.00 uur begint wordt er aandacht geschonken aan het verwelkomen van Danielle en Marcel als nieuw kostersechtpaar, met hun kinderen Juul en Stijn. Na afloop van die kerkdienst, om ongeveer 11.00 uur, wordt er met een gezellig samenzijn ook stil gestaan bij de nieuwe situatie die er nu is.

Iedereen is van harte uitgenodigd voor kerkdienst en/of koffiedrinken om kennis te maken met Danielle en Marcel Brouwer in de Kosterij in Ressen.

Opbrengst collecte Reumafonds in Huissen

HUISSEN - Het Reumafonds is alle collectanten, comitéleden en bewoners in Huissen, gemeente Lingewaard, dankbaar voor hun grote inzet en bijdrage aan de landelijke collecteweek. Tijdens de collecte van 13 tot en met 18 maart is in Huissen in totaal 2.523,60 euro opgehaald. Met deze donaties financiert het Reumafonds wetenschappelijk onderzoek om reuma te bestrijden.


Reuma is een verzamelnaam voor ruim 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Elke dag krijgen 700 mensen de diagnose reuma. In totaal kampen 2 miljoen Nederlanders met een vorm van reuma, zoals artrose, reumatoïde artritis of jeugdreuma. Dat is 1 op de 9 Nederlanders. Daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. De kenmerken van reuma zijn vaak onzichtbaar. De grote meerderheid van reumapatiënten wordt dagelijks beperkt door pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit.

Het Reumafonds is de belangrijkste financier van onafhankelijk wetenschappelijk reumaonderzoek in Nederland. Het fonds is volledig afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven. Naast het financieren van wetenschappelijk onderzoek geeft het Reumafonds voorlichting, ondersteunen we patiëntenactiviteiten en komen we op voor de belangen van mensen met reuma bij politiek en zorg. Dat brengt ons dichter bij een wereld zonder reuma. Bankrekeningnr: NL86RABO0123040000, Amsterdam. www.reumafonds.nl.

HUISSEN - Medewerkers van een aantal thuiszorgorganisaties uit Lingewaard zullen aanwezig zijn tijdens het Mantelzorgcafé om informatie te geven over de zorg die ze in thuissituaties kunnen bieden. Zij leveren een belangrijke bijdrage in de totale zorg, maar specifiek ook in de ondersteuning, ontlasting van mantelzorgers.

"Heeft u thuis de zorg voor iemand en op dit moment nog geen hulp/ondersteuning, maar wilt u zich wel goed voorbereiden op mogelijkheden in de nabije toekomst, dan is deze middag zeker iets voor u. Ook als u al hulp krijgt van een thuiszorgorganisatie en speciale vragen heeft als mantelzorger kan deze middag informatief zijn." In het tweede gedeelte van de middag is er ruimte voor creativiteit en ontspanning, we gaan samen aan de slag met Mandala’s tekenen.

Het mantelzorgcafé wordt begeleid door vrijwilligers, die zelf mantelzorgers zijn. Zij zorgen voor een middag waar mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten in een ontspannen en vertrouwde omgeving. "Woont u in de gemeente Lingewaard dan bent u van harte welkom op woensdag 19 april van 14.00 tot 16.00 uur in het Dominicanenklooster Huissen, Stadsdam 1 Huissen. De kosten zijn twee euro. Informatie en aanmelden via SWL Meldpunt: 088 255 2555 / email: meldpunt@swlingewaard.nl of via Anske van Spanje (vrijwillig coördinator): 026 3254569.

Palmzondag, mini Passion en Taizéviering

HUISSEN - Palmzondag, 9 april is er weer een gemeenschappelijke kerkdienst van de rooms-katholieke Kerk en de protestantse gemeente in Huissen.

Een gezinsdienst met een speciaal karakter, samen met onze verstandelijk beperkte medemensen. Een dienst waarin we ons geloof kunnen beleven en uitdragen onder leiding van ds. Matthijs Glastra. We luisteren naar het verhaal van de boom van het leven. En we versieren de Palmpasenstok waarna we de viering afsluiten met een mini-passion. Een korte rondgang langs onze kerken in het centrum van Huissen. En Harmonie St. Caecilia uit Gendt onder leiding van Peter Spierings begeleidt deze viering muzikaal. "Dit wil je niet missen, het is een belevenis! U bent van harte uitgenodigd. De viering start om 10.00 uur in het kerkgebouw van de protestantse gemeente aan het Raadhuisplein (Leen Capel)."

’s Avonds is er om 19.00 uur een Taizéviering in de protestantse kerk. Een viering vanuit verbondenheid met de traditie van Taizé. "Waarin we zingen, luisteren naar muziek en ruimte maken voor gebed en stilte."

SC Bemmel in actie voor eigen clubkas

BEMMEL - Voetbalvereniging SC Bemmel uit Ressen komt in actie om geld op te halen voor de eigen clubkas. De club doet mee aan de Nationale Belmaanden, een initiatief van de VriendenLoterij waarmee clubs en verenigingen structureel geld op kunnen halen vanuit hun achterban.

Van februari tot en met mei vinden de Nationale Belmaanden plaats. Op vrijdag 7 april bellen leden van SC Bemmel andere clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van SC Bemmel. Als 50 deelnemers bijvoorbeeld met één lot een heel jaar voor een club of vereniging meespelen, dan levert dit de clubkas 4.700 euro op. De clubleden maken als deelnemers van de VriendenLoterij maandelijks kans op grote (geld)prijzen.

Extra geldprijzen
De VriendenLoterij keert tijdens de Nationale Belmaanden per kalendermaand extra geldbedragen uit aan de zeven clubs en verenigingen die de meeste loten hebben verkocht. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de Nationale Belmaanden genereren.
Naast het organiseren van de Nationale Belmaanden, helpt de VriendenLoterij clubs en verenigingen het hele jaar om extra inkomsten te genereren. Clubs en verenigingen kunnen zich nog tot en met dinsdag 30 mei aanmelden voor de Nationale Belmaanden. Meer informatie staat op: www.vriendenloterij.nl/clubs.

Toneelweekend Angeren gaat niet door!

ANGEREN - Toneelgroep Mozaïek zou 8 en 9 april het blijspel 'Geen reis naar de zon' van Frans Hijdra spelen in het dorpshuis van Angeren.

Maar wegens omstandigheden kan dit helaas niet doorgaan.

Interesse om een repetitie bij te wonen? Kom gewoon eens kijken!

Mozaïek bestaat dit jaar 35 jaar. "Waarschijnlijk zijn wij de kleinste toneelvereniging. Graag zouden wij dan ook spelers er bij willen hebben. Heb je interesse kom op maandagavond kijken tijdens onze repetitie of bel met Door Mom 026 3252094.

Visseizoen voor jeugd begint

HUISSEN - De eerste zonnestralen hebben ons al bereik en de eerste vissers langs de waterkant zijn al gesignaleerd. Voor de jeugdleden en geïnteresseerden van hengelsportvereniging Sint-Petrus in Huissen beginnen op 11 en 12 april de informatieavonden van het nieuwe jeugdseizoen.

Deze jaarlijkse terugkerende avonden zijn er voor de vissertjes tot en met 14 jaar, van interessante vislessen tot het knopen van een eigen tuigje. Veel verschillende dingen komen er aan bod deze avonden.

De avonden worden gehouden in het clubgebouw De Ark aan Hazekamp 3B in Huissen (achter het RKHVV-terrein). De avonden zijn geheel kosteloos en je gaat nooit met lege handen naar huis. Inloop is vanaf 18:15 tot 18:30 uur en duren tot 20:30 uur.

Mien Stam 25 jaar organist in protestantse kerk Angeren

ANGEREN - 25 jaar lang bespeelt Mien Stam het orgel in de protestantse kerk van Angeren. Bijna elke zondag. Altijd goed geprepareerd, zij wil de versjes uiterlijk donderdags tevoren hebben, zodat zij stevig kan oefenen. Dat is soms nodig, vooral bij nieuwe muziek. Goed voorbereid dus, maar ook met veel souplesse. Als het even iets anders gaat, redt zij zich – en de predikant – er handig uit. Improviseren.

In de winter heeft zij het warmste plekje, de warmte stijgt op aar het orgelbalkon. In de zomer zit zij er extra warmpjes bij. Om de orgelbank heen liggen boeken, een muziekklapper met kopietjes en een asbak. Maar Mientje rookt niet meer.

Nu zij deze mijlpaal heeft bereikt, viert de Angerse gemeente op paasochtend (16 april) haar jubileum. Vijfentwintig jaar heeft zij de gemeentezang gediend met, niet alleen muzikaal, maar ook met haar vrolijkheid en trouw. Komt u het meevieren? De dienst begint om tien uur, met naderhand een hapje en een drankje.

The Pipes and Drums of the Royal British Legion

DOORNENBURG – “The Pipes and Drums of the Royal British Legion, the Netherlands” is een doedelzakband uit Ede/Barneveld die veel (inter)nationale optredens verzorgt, en vooral in de regio Arnhem/Ede actief is. Veel van deze optredens staan in verband met herdenkingen van de tweede wereldoorlog. Met een muzikale bijdrage én door het inzamelen van geld, wordt bijgedragen aan het levend houden van de herinneringen aan de grote oorlogen en met name aan de Britse bijdrage hieraan.

Tijdens het concert 'Sound of Liberty!' op 9 april wordt de Pipes and Drums of the Royal British Legion, the Netherlands, vertegenwoordigd door Henk Meussen. De opbrengst van optredens komen, conform de doelstelling van de band, ten goede aan ‘The poppy appeal’, een fonds van the Royal British Legion.

De Royal British Legion is een liefdadigheidsorganisatie in Groot-Brittannië die in 1921 opgericht als 'stem' van oud militairen. De Legion geeft financiële, sociale en emotionele steun aan miljoenen (oud) militairen en hun naasten. The Royal British Legion zorgt ervoor, dat niet vergeten wordt wie hun leven heeft gegeven voor onze vrijheid. De Nederlandse afdeling van the Royal British Legion ondersteunt de overtocht voor veteranen en hun familieleden, en organiseert herdenkingen zoals bijvoorbeeld tijdens Remembrance day op de begraafplaats in Oosterbeek.

Entreekaarten voor Sound of Liberty! kosten 7,50 euro en zijn te koop bij Spar Witjes en het Ontmoetingscentrum in Doornenburg en bij Bruna Viergever in Gendt.

Moestuinieren voor beginners

BETUWE - Wil je dit voorjaar aan de slag met een moestuin? Volg dan de cursus Moestuinieren voor beginners. Landerij De Park verzorgt in samenwerking met het IVN RijnWaal een cursus waarbij je stap voor stap leert hoe je van je tuin of balkon een smakelijk paradijsje kunt maken. Je gaat aan de slag met een tuinplan en je krijgt praktische tips over wat te doen in de verschillende moestuinfases.

De cursus bestaat uit een serie van drie bijeenkomsten bij Landerij De Park op zaterdagochtend van 9.30 - 12.30 uur. De data zijn: 15 april, 13 mei en 3 juni. De kosten voor de hele cursus (inclusief cursusboek) bedragen 20 euro. Consumpties zijn voor eigen rekening. Zie voor meer informatie en aanmelden: www.landerijdepark.nl.

Oranje Comité Bemmel-Ressen: 110 jaar

BEMMEL - Net zoals koning Willem-Alexander dit jaar een mijlpaal viert met zijn 50e verjaardag, viert het in 1907 opgerichte Oranje Comité Bemmel-Ressen een jubileum met haar 110 jarige bestaan.

Dit heugelijke feit wordt gevierd met nog meer leuke attracties dan Bemmel al gewend is met Koningsdag. Bovendien presenteert het comité binnenkort een vernieuwd logo dat recht doet aan haar historie, maar gelijker tijd aangepast is aan deze tijd.

Voor de Koningsdag zijn er nog een aantal standplaatsen met marktkraam beschikbaar voor de vlooienmarkt. Belangstellenden moeten er snel bij zijn want de beschikbare ruimte is beperkt. Informatie kunt u verkrijgen via marktmeester Johan van Schaik: 06 13200732 of na 18.00 uur op 0481 465467 of stuur een mail naar info@oranjecomitebemmel.nl.

Creatieve avond bij Dames Platform Huissen

HUISSEN - Op dinsdag 11 april gaat het Dames Platform Huissen bloemschikken. Deze avond wordt verzorgd door Carla Eeuwes en medewerkster.

Carla brengt alle materialen en bloemen mee en aan de leden de kunst om daarvan een mooi bloemstuk te maken voor de paasdagen. Wat u zelf mee moet nemen is een aardappelschilmesje, een kleine snoeischaar en een schaal van 25 cm doorsnee. De avond begint om 19.45 uur in de kleine zaal bij zalencentrum de Valom in Huissen.

Deze avond zal er een cameraman/-vrouw van TV Gelderland aanwezig zijn. Zij maken van de opname een mooie videoclip over deze DPH-avond, die wordt uitgezonden op TV Gelderland in 'Dit is mijn Gelderland'.
Ook kunt u zich deze avond opgeven voor twee activiteiten. Allereerst voor de dagtocht op dinsdag 23 mei. De prijs van de dagtocht is 57,00 euro. Op dinsdag 30 mei is er weer een gezellige fietstocht met een leuke excursie onderweg. De eigen bijdrage is vijf euro.

Burgemeester Marianne Schuurmans beschermvrouw van schuttersgilde Sint-Bavo Angeren

ANGEREN - In de algemene ledenvergadering van oktober 2016 kwam het voorstel van het bestuur om onze huidige burgemeester, Mw. Marianne Schuurmans-Wijdeven te benaderen als beschermvrouw van het schuttersgilde Sint-Bavo. Hier werd door de vergadering volmondig mee ingestemd en dus werd zij hiervoor benaderd. Als vereniging waren wij zeer trots om te mogen vernemen dat zij deze functie wilde aanvaarden.

Tijdens de officiële opening van prijs en koningschieten werd zij officieel geïnstalleerd. Het schuttersgilde Sint-Bavo heeft al jaren geen beschermheer of vrouw meer. De laatste beschermheer was de heer Van Nispen tot Pannerden, oud-burgemeester van de toenmalige gemeente Bemmel. Traditiegetrouw heeft de functie van beschermvrouw een zeer waardevolle betekenis binnen de wereld van schutterijen en gilden. De beschermvrouw heeft de mogelijkheid en de vrijheid om op haar eigen manier inhoud te geven aan deze functie. Zij heeft een representatieve functie die haar netwerk kan gebruiken ten gunste van onze schutterij. Ze is zeer betrokken bij het wel en wee van de vereniging. Tevens kan zij een adviserende rol spelen naar het bestuur toe.

"Wij als vereniging denken in Marianne Schuurmans-Wijdeven een goede beschermvrouw te hebben gevonden. Namens het bestuur en alle leden feliciteren wij haar met het aanvaarden van deze functie en wensen haar veel plezier toe met het invullen van deze functie."

23 / 34

24 / 34

25 / 34

Bezoek de 'Vrijetijdsdagen' bij Kampeer Oase Elst

ELST - Met de lente voor de deur en iedereen genoeg heeft van het binnen zitten, willen we er massaal weer op uit. Op 8 & 9 april van 10.00 tot 17.00 uur kunt u alvast in de stemming komen tijdens de 'Vrijetijdsdagen' bij de Kampeer Oase in Elst.

Kampeer Oase heeft in samenwerking met diverse bedrijven een paar leuke dagen georganiseerd waarbij er veel te beleven, te genieten, te proeven en te zien zal zijn. Op het gebied van kamperen heeft Kampeer Oase Elst weer veel noviteiten in huis gehaald en zullen er diverse demonstraties en leuke acties zijn van onder andere Crespo kampeermeubilair, Herzog voortenten en luifels, twee showmodellen van nieuwe KIP caravans en nog veel meer.

Of u nu met de auto eventueel met caravan of vouwwagen, de camper, met de fiets of motor op vakantie gaat, laat deze dan vooraf checken zodat u veilig op pad gaat. Caravan & Camperservice Elst, De Witte Garage, Jan van Dam Motoren en René van Dam Tweewielers zijn aanwezig voor goede adviezen en leuke acties voor het onderhoud van uw 4- of 2-wieler.

Voor de barbecueliefhebber is er Van Roekel Catering met demonstraties en proeverij van 3 stijlen bbq-en en buitenkoken. Ook aan de kids is gedacht. Voor hen is er een springkussen en gratis limonade verzorgd door Spaan Funverhuur en Zoet & Zopie.

Kampeer Oase Elst, Newtonweg 4, Elst; www.kampeeroase.nl.

Food & Goodies Fair, dat is genieten voor jong en oud!

ELST – Een mooiere locatie hadden de organistoren van de Food & Goodies Fair niet kunnen bedenken; pal aan de Rijkerswoerdseplassen. Met daarbij gelegen het gezellige terras van eetcafé De Woerd, een grote speelplaats voor de kinderen en ruime, gratis parkeergelegenheid. Kom gezellig langs op zondag 9 apil van 11.00 tot 17.00 uur! Gratis entree.

De spil achter diverse Food & Goodies Fairs is Isabelle Berns. Wat kunnen bezoekers van een Food & Goodies Fair verwachten? 'Het is een feestelijke middag voor jong en oud, dus vooral veel gezelligheid! Je kunt genieten van live muziek verzorgd door popkoor Prestige Arnhem en natuurlijk heerlijk struinen langs de kramen. Van Foodtrucks met delicatessen tot aan woonaccessoires, je vind het er allemaal.

Prachtige handgemaakte producten, tassen en sieraden, kortom allerlei moois om blij van te worden. En ook voor de kinderen is het leuk, want naast de speelruimte die er is, zal er op die zondag ook een heel nieuw voetbalveldje in gebruik worden gesteld. De kleinsten kunnen zich laten schminken, terwijl de mama's en de papa's kunnen genieten van een drankje op het terras', aldus Isabelle.

De Food & Goodies Fair aan de Rijkerswoerdseplassen is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen Isabelle Berns, Mike Wassink (eigenaar eetcafé De Woerd) en Maurice Kniest (eigenaar Easytent Verhuur). Maurice: 'De fantastische locatie van deze Fair is voor Easytent Verhuur natuurlijk geweldig om te kunnen laten zien dat wij niet zomaar een 'standaard' tentenverhuurbedrijf zijn. Wij onderscheiden ons met onze luxe, bijzondere partytenten, in verschillende aparte vormen. Het terrein, gelegen aan de Rijkerswoerdseplassen, leent zich bij uitstek om iets moois van ons bedrijf te laten zien.' Ook deelnemen aan deze Feel Good Fair? Er zijn nog een paar kramen beschikbaar! Mail: info@foodengoodies.nl. Meer informatie: www.foodengoodies.nl.

Vaste plantenactie bij tuincentrum De Pas Tien vaste planten voor tien euro!

GENDT – Wat is het toch mooi als er in je tuin het hele jaar door iets moois in bloei staat. Dat kan met de juiste mix van planten, die na elkaar gaan bloeien. Geen idee hoe dit aan te pakken? Kom naar Tuincentrum De Pas! Zij helpen je daar graag mee.

Bij Tuincentrum de Pas staat er altijd wel iemand voor je klaar om je te adviseren. Dat is waar het team van de Pas bekend om staat; persoonlijke aandacht en advies. Het assortiment in groen is groot, dus een beetje hulp komt dan wel goed van 'Pas' nietwaar? En niet alleen het assortiment in groen is groot, maar ook in onder andere bloempotten, -manden en (woon)accessoires. En dat allemaal schappelijk geprijsd.

Eigenaresse Sabine: 'Laatst hadden we klanten bij ons binnen die niet hier uit de buurt komen, en zij waren zeer verbaasd over onze lage prijzen. Dat waren ze niet gewend van een tuincentrum zeiden ze!' Bij tuincentrum De Pas heerst nog de 'ons kent ons'-sfeer. Het is er gezellig. Maar natuurlijk draait het tuincentrum niet alleen op gezelligheid. Het spreekt voor zich dat je bij tuincentrum De Pas kunt rekenen op medewerkers die hun vak verstaan. En dat tuincentrum De Pas professioneel te werk gaat, is onder andere te zien bij restaurant Van der Valk in Duiven. De volledige groenvoorziening, zowel binnen als buiten, wordt daar verzorgd door tuincentrum De Pas. Een mooi visitekaartje! Zin om zelf in je tuin aan de slag te gaan? Profiteer dan nu van de vaste plantenactie bij De Pas; tien vaste planten voor tien euro!

Tuincentrum De Pas, Angerensestraat 46 in Gendt; 0481 421648; www.tuincentrumdepas.nl.

Vier nieuwe exposanten in etalage Bouwman

ANGEREN - Vanaf 29 maart exposeren vier inwoners van Angeren hun kunst in de etalage van de voormalige schoenwinkel Bouwman. De volgende kunstenaars exposeren nu in de etalage: Ans Bouwman met schilderijen in acryl - en aquarelverf. Ans heeft cursussen gevolgd bij Nell van Groningen, Ineke Beumer en Rinie van de Pas. Zij schildert nog steeds graag met veel plezier.

Nell van Groningen heeft haar eigen atelier in Angeren. Hier schildert zij haar werk en geeft zij al meer dan 25 jaar cursussen en workshops. Haar werken zijn meestal in acryl op doek, krachtig van kleur, vaak figuratief maar ook abstract. Meer van haar werk staat op www.nellvangroningen.nl.

Rita Oostendorp maakt haar bronzen werken in haar atelier De Jutteakker in Angeren. Zij wordt geïnspireerd door de natuur en dat is duidelijk te zien in haar werk. In 2012 heeft zij de Mieke Bles Kunstprijs van Lingewaard gewonnen. Meer informatie over haar bronsatelier en werk staat op www.bronsatelier.nl.

Ans Oosterink laat haar schilderijen in acryl-, aquarel- en olieverf zien. Een landschap, koe met kalf, Schotse Hooglanders en paarden zijn door haar geschilderd. Het is weer een mooie expositie geworden.

Voorjaarsproeverij van 't Wijnhuys op 9 april

HUISSEN - Genieten van de aankomende lente en de bijpassende wijnen. Laat deze bijzondere wijnproeverij zondag 9 april dus niet zomaar voorbijgaan.

Een unieke kans om een breed deel van ons assortiment te proeven. Reeds bekende, maar ook nieuwe wijnhuizen. Zoals de Italiaanse wijnhuizen Villa Trasqua en Farina (Best Italian Winery 2015). Tevens is de importeur van onze nieuwe lijn Portugese wijnen aanwezig. Leuk om deze andere wijnen eens te ontdekken!

Dit alles natuurlijk begeleid door allerlei lekkers. Als extra verrassing zal er deze middag door 't Wijnhuys een mooi wijnpakket verloot worden. Bij bestellen ontvangt u een mooie korting, levering van de bestelde wijnen voor de pasen...

Wij verwachten u vanaf 14.30 uur bij De Buitenpoort, Helmichstraat 1 in Huissen. De toegang is, zoals u van ons gewend bent, geheel gratis. Aanmelden is voor ons wel zo prettig, dat kan in de winkel, via mail, telefoon of facebook. Proef, geniet en kies!

't Wijnhuys, Tempelierstraat 2, Huissen; info@wijnhuys.com; www.facebook.com/T-Wijnhuys-Huissen; 026 3257065.

Airco-controles in april bij aircospecialist Autotemp Lingewaard

DOORNENBURG – Autotemp Lingewaard, dé specialist op airco gebied, is al veertien jaar een begrip in de regio. Het bedrijf van Johan Scholten heeft in deze periode vele aircosystemen voor auto's geleverd, gemonteerd, onderhouden en gerepareerd. Zoals elk jaar houdt Autotemp Lingewaard ook nu weer de auto-airco controledagen!

Autotemp Lingewaard is gevestigd in de hal achter Autobedrijf Johan Scholten, dat al ruim tweeëndertig jaar in Doornenburg gevestigd is. Deze locatie biedt tevens de mogelijkheid om flexibel gebruik te maken van de service en diensten van de garage, een merkonafhankelijk Bovag garagebedrijf, waar uw auto in goede handen is voor reparatie, onderhoud en apk.

Tachtig procent van de auto's is uitgerust met een aircosysteem. Aircosystemen zijn onderhevig aan slijtage en verliezen jaarlijks zo'n tien procent aan vloeistof (koudemiddel). Onderhoud van het aircosysteem vereist specialistische kennis en apparatuur. Autotemp Lingewaard heeft dit voor alle systemen in huis.

Controle is niet alleen goed voor je portemonnee, ook voor het milieu. Een jaarlijkse controle voorkomt dure reparaties. Een slecht werkend of defect aircosysteem veroorzaakt vaak al een schadepost van enkele honderden euro's.

Vanaf maandag 3 april kan men voor 9,95 het aircosysteem van A tot Z laten controleren. Dat kan zonder afspraak op de middagen van 13.00 tot 17.00 uur en de zaterdagen van 09.00 tot 15.00 uur (gesloten op 17 en 27 april).

Autotemp Lingewaard, Blauwe Hoek 15, Doornenburg; telefoon 0481 351225; www.autotemplingewaard.nl.

Gratis naar The Pianohouse

HUISSEN - Hét Gemeente Nieuws mag namens De Buitenpoort in Huissen liefst 5 x 2 kaarten weggeven voor The Pianohouse. Dit gezellige muzikale spektakel vindt plaats op eerste paasdag (zondag 16 april).

Bij The Pianohouse staan twee gouden (!) vleugels sieren centraal, bespeeld door vier rasmuzikanten. Die overigens rouleren en ook andere instrumenten hanteren. Iedere muzikant heeft een eigen smoel en sound.

Het mondt uit in een energieke, humorvolle, swingende en uiterst meezingbare entertainmentshow. Het publiek zorgt voor een zeer belangrijk deel voor de dynamiek, want de bezoekers mogen (via speciale Pianohouse-bierviltjes) verzoekjes indienen. Je mag zelfs mee komen zingen op het podium! Wie weet start jouw carrière wel in De Buitenpoort!
Wil je er (gratis) naar toe? Stuur een mail naar info@debuitenpoort.nl. De eerste vijf mailers die een originele reden aangeven om te gaan winnen de kaarten. Via www.debuitenpoort.nl zijn tickets (à tien euro) te reserveren.

Nieuw bij Van Gendt Aardappelen: de aardappelautomaat!

BEMMEL – Het vooruitstrevende familiebedrijf Van Gendt Aardappelen is continue in beweging. Vanaf 7 april kun je aardappelen van Van Gendt, geteeld op eigen akkerbouwbedrijf, uit de automaat komen halen. En dat proef je!

In de aardappelbranche is Van Gendt een toonaangevend bedrijf. Van heinde en verre weet men dit mooie bedrijf te vinden. Groothandel en horecabedrijven, maar natuurlijk ook altijd nog de mensen uit eigen regio. En daar speelt de familie van Gendt nu op in, met de aardappelautomaat.

Wim: 'Uit onze automaat kan men zakken aardappelen halen van vijf of tien kilo. Een groot deel van het jaar kan men kiezen uit zes verschillende rassen. Betalen gaat eenvoudig met munten of een biljet van vijf, tien of twintig euro. Contactloos met bankpas of telefoon betalen kan ook. Via een touchscreen geef je aan welke aardappels (of uien) je uit de automaat wil halen. En na betaling gaan de deurtjes van de gekozen producten automatisch open'.

De aardappelautomaat bevindt zich in het achterhuis van de boerderij, die vanaf de straatkant direct in het oog springt. Via een automatische schuifdeur kan men dagelijks tussen 8.00 en 22.00 uur bij de automaat terecht. Maar is dat niet heel ingewikkeld, zo'n aardappelautomaat? 'Nee hoor, en bovendien bieden wij graag een helpende hand', aldus Wim. 'En voor iedereen die graag persoonlijk advies wil of bijvoorbeeld een zak van 20 kilo, zijn wij vrijdags van 9.00 tot 17.00 uur open, en zaterdags van 9.00 tot 12.00 uur.' Wees welkom om de automaat te proberen! Op vrijdag 7 en zaterdag 8 april ligt er een gratis schilmesje klaar, bij aankoop van een zak aardappelen. Tot ziens, aan de Bergerdensestraat 21, Bemmel. 026 3255367; www.vangendtaardappelen.nl.

Bourgondisch & Spiesen Restaurant Herberg de Hoeve geopend

HUISSEN – De echte levensgenieters onder ons kennen natuurlijk Herberg de Hoeve in Huissen wel. Menig uitbundig feest is daar al gevierd. Compleet met heerlijk eten en drinken uiteraard. Gelukkig gaat dat niet veranderen. Sterker nog; Herberg de Hoeve is sinds zondag 2 april nog verder uitgebreid!

Met het plan om een Bourgondisch restaurant toe te voegen aan de huidige arrangementmogelijkheden van De Hoeve, liep eigenaar Erik al langer rond: 'Maar omdat wij altijd erg druk zijn met alle feesten die bij ons plaatsvinden, kwam het er steeds niet van om ons idee echt uit te werken. Toen wij echter steeds vaker de vraag kregen of men ook met een klein gezelschap bij ons kon komen eten, kon een restaurant gewoon niet langer uitblijven.'

Sinds zondag 2 april is Bourgondisch & Spiesen Restaurant de Hoeve een feit! Van woensdag tot en met zondag kun je er heerlijk bourgondisch eten. Wat Bourgondisch precies is? Oorspronkelijk aten de Bourgondiërs vroeger met de handen. Ze namen er ruim de tijd voor om lekker veel te eten en te drinken. Zo gaat dat dus ook bij het Bourgondisch & Spiesen Restaurant van Herberg de Hoeve! Je waant je terug in de tijd. De gasten kunnen een hele avond lang genieten. Kies bijvoorbeeld voor één van de driegangenmenu's, of zo'n verrukkelijke vleesspies. Of probeer eens een spies met heerlijk gemarineerde gamba's. Loopt het water al in je mond? Reserveer dan vast een tafeltje: 026 3250760 en kom gezellig eten! Op reservering geopend; Herberg de Hoeve / Bourgondisch & Spiesen Restaurant, Hoeve 31 in Huissen. Eerste paasdag paasbrunch van 11.00 tot 13.30 uur. Zie Facebook en www.herbergdehoeve.nl.

Vlooienmarkt in Bemmel

BEMMEL - Na groot succes is er weer een gezellige grote overdekte vlooienmarkt in sporthal De Bongerd aan de Sportlaan 1 op zondag 9 april.

Van 10-17 uur is er een grote vlooienmarkt waar weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden zal gaan worden.

Leuk als bezoeker om te komen snuffelen. De markt wordt georganiseerd door Animo vlooienmarkten bv. Entree kost 2,50 euro voor volwassenen, voor 65+ 2,00 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal zorgt voor de catering.

Bingo Huissen Zand

HUISSEN - Op woensdag 12 april houdt wijkvereniging ’t Zand Binnenveld in Huissen een gezellige bingo met mooie prijzen.

"De bingo wordt gehouden in het gemeenschapshuis op Huissen Zand aan de Van Wijkstraat, en start om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19:30 uur, zodat u vooraf nog rustig een kopje koffie kunt drinken. Deze avond draaien wij 7 rondes (3 prijzen per ronde) inclusief een super-hoofdprijsronde; u heeft alle kans op een prijs!"

De kaarten worden verkocht per set voor alle rondes inclusief de superhoofdprijsronde, voor 11,50 euro. Extra kaarten per ronde zijn te koop voor 1,50 euro, extra kaarten voor de superhoofdprijsronde kosten 2,50 euro.

Deelnemers worden verzocht zelf schrijfgerei mee te nemen en zoveel mogelijk gepast af te rekenen.

Bridgeclub Doublet Bemmel

BEMMEL - De eerste avond van de zesde en tevens laatste competitieronde van dit seizoen is al weer gespeeld. Niettemin volgen er na het beëindigen van deze ronde nog diverse drives en ook gaan de gezamenlijke bridge clubs uit de omgeving weer inloop avonden organiseren. Bericht hierover volgt nog.

Na de vierde ronde wisten Erik en Jaap beslag te leggen op de eerste plaats met de hoogste score van 57,35%. Zij ontvingen dan ook de Jansen Totaalwonen wisselbeker.

Marian en Steef waren tweede met 54,87%, gevolgd door Ans en Jetta met 53,42%, Paul en Wim vierde met 53,23%. In de B-lijn waren Riet en Leo eerste met 53,52%, Annet en Piet 52,26%, derde Doortje en Ben 52,01% vierde Elly en Trees 51,01%. Deze paren starten in de A-lijn. In de C-lijn waren Mirjam en Erik eerste met 56,64%, gevolgd door Trees en Gonny met 56,45%, Jolande en Gonny, 54,95%, vierde Nel en Arie met 53,89%. Deze paren starten in de B-lijn.

Lid worden van Doublet? Bel of e-mail het secretariaat: Annemarie Ariëns, e-mail jst.ariens@online.nl, of bezoek http://www.nbbclubsites.nl/club/15030.

HAN-studenten gebruiken ‘sport als middel’

LINGEWAARD - De tijd dat sport alleen beoefend werd voor het plezier of om gezond te blijven is voorbij. Sport wordt steeds meer gebruikt als een middel om bij te dragen aan allerlei problemen in het sociaal domein. Denk aan het tegengaan van eenzaamheid, het bevorderen van integratie of het vergroten van de leefbaarheid in een buurt.

Afgelopen twee maanden zijn 17 studenten van de minor 'Sportbestuurders van de toekomst' in opdracht van Stichting Welzijn Lingewaard aan de slag gegaan met één van deze probleemstelling in Lingewaard. In zes groepjes hebben ze elk een sportproject ontwikkeld, welke bijdraagt aan één van deze sociale problemen. Op maandag 10 april om 10.00 uur presenteren de studenten deze ideeën in de kantine van voetbalvereniging GVA in Doornenburg. Lijkt het je leuk hierbij aanwezig te zijn? Meld je dan nu aan via n.vanderham@swlingewaard.nl.

De beste ideeën krijgen een klein budget om de plannen ook daadwerkelijk te gaan uitvoeren!

Drukke tijden voor de Gendtse ouderen

GENDT - Voor de Gendtse ouderen staat er dit voorjaar het nodige te gebeuren. Om te beginnen is er woensdag 12 april voor de leden van de OVG de jaarlijkse paasbingomiddag.

Op deze gezellige middag zijn er leuke prijzen te winnen. Natuurlijk is er koffie met iets lekkers en de paaseitjes ontbreken ook niet.

Op vrijdagavond 5 mei staat de traditionele oranje feestavond voor alle Gendtse 55-plussers op het programma. Er is koffie met gebak, enkele consumpties, 'n hapje tussendoor en een grandioze loterij met door de Gendtse winkeliers geschonken prijzen. De muzikale omlijsting is in vertrouwde handen van de band Eigegereid met muziek uit de 60' en 70'-er jaren. De organisatie is in handen van de Oranjestichting en de OVG.

Vrijdag 12 mei organiseert de SWOG haar jaarlijkse ontmoetingsdag voor alle activiteitengroepen. De gezelligheid en het contact staat voorop, en het competitie-element zal niet ontbreken. De middaglunch wordt gezamenlijk gebruikt in de kantine van sportpark Walburgen. De deelname is gratis en ook leden van de OVG zijn welkom. Wel even aanmelden via het SWOG-kantoor aan de Schoolstraat 18A. Voor OVG-leden kan dit tot uiterlijk 12 april ook via het eigen secretariaat: 425450. Raadpleeg voor meer info de website van de SWOG.

Op dinsdag 15 augustus staat bij de OVG de jaarlijkse dagtocht op het programma. Niet-leden die aan deze tocht willen deelnemen, kunnen dit melden via telefoon 424291 of 425450. Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt.

Kom ook meewandelen

BEMMEL - Van 19 - 22 april zal Stichting deBol voor de elfde keer de 50+ Wandelvierdaagse Bemmel organiseren ter gelegenheid van het vierde lustrum van het Wandelcomité 50+ Bemmel.

"Wilt u ook genieten van de mooie routes in een prachtig 'klavertje vier' om Bemmel? Of wordt het tijd dat u toch moet gaan trainen voor de Nijmeegse 4Daagse of andere grote tochten? Of wilt u er ’n paar dagen even lekker uit zijn en onderweg een lekker kopje koffie aangeboden krijgen? Of wilt u weer eens meemaken hoe het was, in 2011, toen de dames van deBol voor de laatste keer dit evenement verzorgden?

We zijn nu zes jaar verder maar de sfeer en gezelligheid hebben de 'Bolletjes' zeker niet aan de kant gezet, met heel veel enthousiasme wordt deze (eenmalige) editie van de 50+ Wandelvierdaagse georganiseerd en u hoeft echt niet boven de 50 jaar te zijn om mee te mogen genieten, want ook jongere lopers vanaf 20/25 jaar zijn natuurlijk van harte welkom. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!"

De startlocatie is grand-café Het Wapen, ingang Dorpsstraat 52 in Bemmel. Afstanden 10 en 20 km per dag. Start 20 km vanaf 08.00 uur – 10 km vanaf 09.00 uur. Inschrijfkosten voor 4 dagen 20 of 6 euro per dag (inclusief koffie onderweg). Leden KBO krijgen 0,50 korting op vertoon van de lidmaatschapskaart. Informatie/inschrijven: www.debolbemmel.nl.

Collectanten gezocht

HUISSEN - VNB Nationale Bedevaarten zorgt er samen met een aantal vrijwilligers van de plaatselijke afdeling Huissen voor, dat er één keer per jaar een collecte wordt gehouden!

De opbrengst van deze collecte wordt gebruikt om één of meer (zieke) pelgrims in de gelegenheid te stellen deel te nemen aan de Lourdesreis in september. Samen betekenisvol ontmoeten, staat hierbij centraal! Dit jaar wordt de collecte gehouden van 22 tot en met 27 mei. "Mogen wij op uw steun rekenen? "U kunt ons ook helpen door te collecteren in uw eigen straat of wijk; voor info mail naar lourdeswerk@parochiedelevensbron.nl; want samen sterk en vele handen maken licht werk!"

Algemene ledenvergadering van speeltuinvereniging

DOORNENBURG - Op maandag 10 april wordt om 19.30 uur de algemene ledenvergadering gehouden van speeltuinvereniging De Doornenburg in het ontmoetingscentrum.

Alle leden zijn hierbij van harte uitgenodigd, de koffie staat klaar. "Ook zijn wij op zoek naar nieuwe enthousiaste bestuursleden die zich graag in willen zetten voor de speeltuin. Iets voor jou? Kijk voor meer informatie op www.speeltuindoornenburg.nl."

Kuultour wordt Gaandeweg 2017

HUISSEN - Goed nieuws voor de liefhebbers van de Tour de France 2017! Na vele jaren meegespeeld te hebben met de Kuultour is nu, door beëindiging van de organisatie, de mogelijkheid dit voort te zetten bij Gaandeweg 2017!

Een aantal oud-deelnemers heeft in overleg met Tourploeg.nl de handschoen weer opgepakt. De opzet is enigszins anders maar de financiële ondersteuning voor de stichting Gaandeweg blijft intact. Op de openbare groep Gaandeweg 2017 op facebook kun je de informatie terugvinden. Het verzoek is om je als potentiële deelnemer aan te melden via email: Tourdefrance.gaandeweg@gmail.com Sinds 1988 biedt stichting Gaandeweg gezinnen met een jonge kankerpatient een vakantieweek aan!

Gerechten gezocht voor het Lingewaards kookboek

LINGEWAARD - Vorig jaar oktober verscheen deel 1 van het Lingewaards kookboek getiteld 'Wat schaft de pot?'. In dit boeken geven 50 oma’s uit de gemeente Lingewaard hun ouderwetse gerecht prijs. Het zijn geen ingewikkelde gerechten maar juist gewone stamppotjes en eenvoudige huis-tuin-en-keuken recepten (voorgerechtjes, hoofdgerechtjes of nagerechtjes).

Dit regionale kookboek bleek een schot in de roos te zijn want de oplage is nagenoeg uitverkocht. In dat kader wordt er nu een deel 2 van Wat schaft de pot? gemaakt. De boekpresentatie hiervan vindt in het najaar plaats in de grote zaal van De Waay in Doornenburg. Inmiddels hebben de samenstellers voor deze nieuwe editie alweer een dertigtal ouderwetse gerechten (van rijstepap tot bonenstamppot met peren en van knapsloat tot drie in de pan) weten te tillen. Weet u ook nog een ouderwets gerecht of een typische familie-lekkernij, laat dit dan weten want in het boek komen 50 recepten te staan. U kunt een mailtje sturen naar Michel Bongers (bongers1964@gmail.com).

Feestelijke opening van centrum Elst

ELST - Zondag 9 april is het zover: dan is de feestelijke opening van het vernieuwde centrum in Elst! Met diverse activiteiten is er van alles te doen. Zowel voor jong als oud! Om 12.30 uur is de aftrap op het Plein. Iedereen maakt ook kans op mooie prijzen!

Zondag 9 april is de eerste koopzondag van het jaar. Deze dag staat volledig in het teken van het nieuwe centrum. Het centrum is nu mooier, toegankelijker en zorgt voor een langere verblijfsduur. Dit komt onder andere door de nieuwe zitbanken en de markante fontein. Deze fontein gaat voor het eerst aan op deze dag!


Tijdens deze middag gaan we het centrum officieel openen. De feestelijke opening start om 12.30 uur, door wethouder Jan van Baal. Vanaf 12.15 uur bent u welkom op het Plein voor een (gratis) kopje koffie of thee met wat lekkers. Verder willen we niet teveel zeggen over de invulling, behalve dat het een spetterende dag wordt! Ook aan de allerkleinsten is gedacht. De winkels zijn geopend van 13.00 tot 17.00 uur.
Ook is er een fair met diverse ondernemers uit Elst en omgeving.
Al met al bieden we u als bezoeker van Elst een divers programma, vol feestelijkheden. Bent u er ook bij? Er zijn mooie prijzen. Heeft u altijd al eens een ballonvaart willen meemaken, een duikinstructie willen ervaren of een zwemfeestje in De Helster willen houden? Kom dan naar de feestelijke opening en maak kans op deze prijzen!

Gekleurd snoepfestijn bij theater Kleine Kees

Foto: Hannie Bouman

HUISSEN - Drukte in het dorp, er komt rook uit de fabriek van Willy Wonka! Vijf gelukkige vinders van de gouden toegangskaarten mogen de fabriek van Willy Wonka komen bezoeken!

Naast de dikke Agatha Smul, de brutale Mike Tevee, de verwende Veruca Renz en de opstandige Violet Beaurevoire mag ook Charlie samen met zijn opa Jakob de fabriek bezoeken. Het wordt een heel bijzonder bezoek, waarbij de kinderen stuk voor stuk lijken te verdwijnen. Is meneer Wonka wel te vertrouwen? Wat willen die Oempa Loempa's toch? En wat heeft die nare concurrent Smakmeer hier te zoeken?

Het o zo zoete verhaal met een pikant speklaagje komt in april naar Theater Kees in Huissen! Dertig enthousiaste kinderen in de leeftijd 8 t/m 15 jaar zijn alweer maanden aan het repeteren om u de voorstelling van het jaar te bezorgen! Kindertheater Kleine Kees lijkt zich dit jaar weer te overtreffen qua kleding, grime, decor, zang, dans en spel.

We willen nog niet teveel verklappen maar denk aan een supercoole en goedgevulde snoepkraam, een ware chocoladewereld, dikke kinderen, paarse kinderen, knotsgekke Kakeltoes en natuurlijk de Oempa Loempa's!

Loopt het water je al in de mond en ben je nieuwsgierig? Kom dan kijken naar Charlie en de chocolade fabriek! Speeldata 15, 17, 22, 23, 24, 25, 26 en 29 april. Locatie: Theater Kees, Kampstuk 23, Huissen. Meer info en kaartjes reserveren: www.kleine-kees.nl.

Paasbingo bij Sportclub Bemmel

BEMMEL - Op zaterdag 15 april houdt Sportclub Bemmel een Paasbingo waarvan de opbrengst ten goede komt aan de aanleg van het tweede kunstgrasveld. In diverse gesponsorde bingo-rondes zijn vele fantastische prijzen te winnen.

In de Jumbo-ronde is 1 minuut gratis winkelen de hoofdprijs, naast 2 levensmiddelenpakketten ter waarde van resp. € 25,- en € 50,-. In de Coop-ronde zijn eveneens 1 minuut gratis winkelen en levensmiddelenpakketten te winnen. In de Lidl-ronde zijn een multiroom-speakerset, panini-grill en sterrenkijker te winnen. In de Installateurs-ronde zijn de prijzen beschikbaar gesteld door Elektrotechnisch Bureau Velthuis en Balk Elektro Technisch Installatiebureau. In deze ronde zijn een geldprijs van € 100,- te winnen en 2 tegoedbonnen van € 100,- elk voor een overnachting en/of diner bij 1 van de Van der Valk hotels/restaurants. In de Horeca-ronde zijn dinerbonnen en hapjesbonnen te winnen, beschikbaar gesteld door Da Giorgio, Het Wapen en Eetwinkel Polly. Sportartikelen zijn te winnen in de Sportwinkel-ronde, die mogelijk gemaakt wordt door 100% Voetbal uit Arnhem en Sport ViIllage uit Bemmel. Jansen Totaal Wonen zorgt voor de prijzen in de Interieur-ronde: tegoedbonnen van € 50,-, € 100,- en € 150,-. In de Frisdranken-ronde zijn vier toegangskaarten voor de Efteling, 1 uur Indoor Soccer bij het FC Twente-stadion en een wedstrijdbal te winnen, beschikbaar gesteld door Coca-Cola en AA Drink. LT Arena stelt drie geldprijzen van resp. € 50,-, € 100,- en € 150,- beschikbaar in de LT Arena-ronde. 3 x 2 toegangskaarten voor de jazz-night 'Louis' in de Theaterkerk, beschikbaar gesteld door TOP (Toestanden op Podium), zijn te winnen in de Theater-ronde. In de Hoofdprijs-ronde wordt er gespeeld om een geldprijs van € 250,-, beschikbaar gesteld door Lamers Schilderwerken.

Sportclub Bemmel organiseert diverse activiteiten om de significante bijdrage te kunnen leveren aan de aanleg van het tweede kunstgrasveld en de uitbreiding van het aantal kleedkamers. Deze uitbreiding is nodig om de leden van Sportclub Bemmel het hele jaar door te kunnen laten trainen en spelen. Bovendien zorgt dit veld ervoor dat de druk op de speelvelden op de zaterdagen beter kan worden verdeeld over de beschikbare velden. Een noodzakelijke uitbreiding dus, waarvoor alle steun welkom is.

Op zaterdag 15 april ben je vanaf 19 uur welkom in de kantine van Sportclub Bemmel, waar om 20 uur de paasbingo begint. "Kom ook naar deze fantastische paasbingo, win mooie prijzen en steun Sportclub Bemmel bij de realisatie van het tweede kunstgrasveld."

Ingezonden brief

Beste mensen, Op woensdag 22 maart zijn uit onze woning aan de Langakker 72 in Gendt de sieraden van mijn lang geleden overleden moeder gestolen. Deze sieraden hebben voor ons een zeer grote emotionele lading. Heeft u op die bewuste dag tussen 11 uur 's ochtends en 22 uur s' avonds iets verdachts gezien of gehoord laat ons dat dan weten.
NL Veenvliet en M Veenvliet Hardenberg, Gendt

Ki-Aikido Bemmel viert verjaardag in Japanse stijl

BEMMEL - Vijftien jaar geleden starten Frans Reijnen en Astrid Spangenberg met het geven van Ki-aikidolessen in hun eigen dojo aan de Dikelsestraat in Bemmel. Zaterdag 1 april hebben de aikidoka's dit heuglijke feit samen gevierd. Natuurlijk in Japanse stijl.

Jong en oud, net gestart met ki- aikido of een oude rot, iedereen deed enthousiast mee aan de twee bijzondere Japanse kunstvormen: Shodo (weg van het schrijven) en Kokedama (bonsai stijl). Bij shodo heeft iedereen, onderleiding van Huub-san, met inkt en penseel prachtige Japanse karakters geschilderd. Bij Kokedama, onder leiding van Jan-san, zijn de mooiste plantencreaties in een 'mosbal' gemaakt. De resultaten van de drie kunstvormen, Aikido, Shodo en Kokedama zijn zeer verschillend. De weg er naar toe deelt dezelfde waarden: sierlijkheid, harmonie, aandacht voor detail, het groter geheel, kwetsbaarheid, zorg en plezier. Ki -Aikido Bemmel kijkt terug op een heerlijk feest en gaat vol vertrouwen op weg naar het volgende lustrum.

Zin om ook de weg van Aikido te gaan, kijk op www.ki-aikido-bemmel.nl en kom een keer mee trainen.

1 aprilgrap voor Meiden Hockey Bemmel B2

BEMMEL - Het meidenhockeyteam van Bemmel B2 geloofde er heilig in dat zij een weekendje uit konden winnen naar een bekend familiepark ergens in Nederland.

Daarvoor moesten zij een ludieke foto maken met als thema: 'Sportiviteit, lol en zomer'. Goed gemutst en verkleed kwamen ze 1 april allemaal naar de club voor de foto. Tot op de dag van vandaag geloven ze er nog steeds in dat het echt is.

Opa en Oma Koeien
nu echt 50 jaar getrouwd

Liefs van Tom, Fleur, Lot en Bas Buurman.

Deze 2 kameraadjes zij ook
dikke maatjes.
Tijs is 5 februari 4 jaar geworden.
Zijn broer Mels, geen grap, op 1 april 2 jaar.
van Harte Gefeliciteerd.
Opa Hans & Oma Yvon.

Hoera 10 april wordt Saar 3 jaar.
En over een paar weekjes wordt je ook een grote zus.
Dikke knuffel van: Opa, Oma, Lex, Sterrin, Puk en Mees.
xxx.

Lieve Marnick,
gefeliciteerd met het behalen
van je C-diploma.
We zijn enorm trots op je!
Groetjes, Mama, papa & Milou

Roy proficiat met je verjaardag
en maak er een geweldige dag van.
Alweer 15 jaar
proooooooost.

Ton gaat vrijdag met pensioen,
en krijgt van ons alle een dikke zoen!
Liefs Tonny, Kinderen en kleinkinderen.

Hoera, onze lieve (o)ma
wordt 10 april 65 jaar!
Gefeliciteerd en een gezellige dag!
Harm, Sandra, Nicky en Benthe,
Nico, Cindy en Niels

Lieve (o)pa en (o)ma Dikkie,
van harte gefeliciteerd met
jullie 50-jarig jubileum!
Dikke kus van Gerjan, Twan,
Joran, Jente, Dian, Wessel en Hannah.

De zwemjuffrouwen deden
hun best en Mylo de rest!
Op 25 maart heeft Mylo zijn
zwemdiploma B behaald.
Zie het vuurwerk! Gefeliciteerd
Opa en Oma Hosmar

Hoera,
Robin 6 jaar!
Dat verdient een plekje in de krant.

Dikke kus van papa, mama en Finn

Onze oudste kleinzoon
Rick van de Berg wordt op 5 april
??????? 9 jaar.
Gefeliciteerd, grote vent en een
dikke knuffel van Opa en Oma Echteld.

Jort 4 jaar
Cadeautjes en taart
Een stralende lach.
Van harte gefeliciteerd met jou verjaardag.
Hieper de piep hoera.
Liefs Oma Lani

Koen wordt 9 april 8 jaar
Gefeliciteerd Koen
Kusjes Opa en Oma

Roy 15 jaar alweer.
Waar blijf de tijd.
Proficiat
xxxxxx

Het is echt waar onze Moos wordt zeven jaar
opa Theo en oma Dinie

Theo Lelieveld, van harte
met je benoeming tot
Bas van de Week. Groeten
van je vrienden van Popkoor 2000.

RINA, op je "69e" verjaardag
word je toch echt 70 jaar.

Lieve Suzanne van harte
gefeliciteerd met je verjaardag
Alweer 11 jaar.
Opa en Oma Straatman

Dewy is een kanjer!
Gefeliciteerd met je
zwemdiploma A.
Liefs van papa, mama,
Nicci, Jaro, opa en oma.

Hoera,
Deacon 1 jaar.
Hier samen met zijn zus Catlyn
Opa en Oma Prijs

Informatieavond School’s Cool

BEMMEL - Jaarlijks biedt School's Cool kansrijke, kwetsbare leerlingen extra ondersteuning op het gebied van schoolse zaken. Binnen gezinnen kunnen er omstandigheden zijn waardoor kinderen/jongeren wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken van een mentor.

De afgelopen maanden is School’s Cool actief bezig geweest met de opstart in de gemeente Lingewaard. Er lopen nu twee projecten binnen deze gemeente. "In het 12- programma richten we ons op de kwetsbare doelgroep die op de basisschool zit. Zij komen in aanmerking voor extra hulp bij rekenen, taal en lezen, met als doel dat kinderen makkelijker meekomen in de groep. Ondersteuning zal gericht zijn op de leerdoelen van het kind, die worden aangegeven door de leerkracht. Daarnaast wordt er gewerkt aan zelfvertrouwen en zelfbeeld.

Binnen het 12+ programma zijn we gericht op de kwetsbare jongere die de overstap gaat maken naar het voortgezet onderwijs. De stap van de basisschool naar de brugklas is groot. Voor een aantal kinderen te groot. Het doel van School's Cool is de kans op een succesvolle loopbaan in het voortgezet onderwijs te vergroten en vroegtijdig schoolverlaten te voorkomen.

Lijkt het u wat om mentor te zijn van een kwetsbaar kind? Of wilt u meer weten over School’s Cool? U bent welkom op onze informatieavond op woensdag 19 april om 19.30 uur op IKC De Regenboog, Bloemenstraat 2 in Bemmel, Aanmelden kan via info@schoolscoollingewaard.nl of bel 06 57214070."

Kidang bezoekt topper

BEMMEL - Doordat door beheerder Jan Groot Antink van sporthal De Bongerd een touringcar was geregeld, werd het weliswaar geen optocht van auto's, maar toch reisde zondagmiddag 26 maart een grote groep Kidang-leden naar de volleybaltopper Orion-Dynamo in Doetinchem.

Hoewel Frank Denkers bij beide clubs alweer een tijdje weg is, zijn ze hem natuurlijk nog lang niet vergeten en zo kon het gebeuren dat na het plegen van wat telefoontjes met de juiste mensen er een halve tribune klaarstond voor Kidang. Voornamelijk de jeugd maakte dankbaar gebruik van het aanbod. Om 15:15 uur begon het avontuur: een luxe touringcar van BetuweExpress kwam voorrijden bij De Bongerd en daar paste iedereen in.

Uiteindelijk zat er een groep van zo'n 60 Kidang-nezen op de tribune van de niet geheel uitverkochte sporthal SaZa. Dat de speaker tussen het noemen van de winnende loten door tot tweemaal toe Kidang welkom heette was natuurlijk leuk, maar niet dat hij daarbij meende te moeten melden dat Kidang uit Zevenaar kwam…

Helaas bracht de wedstrijd niet helemaal wat er van verwacht mocht worden. Koploper Dynamo leek een slaapmiddel in de bidons te hebben gehad en Orion kon zonder briljant spel een 3-0 overwinning bijschrijven. Maar voor de jonge talenten van Kidang was het goed om eens in het echt te ervaren waar zij hopelijk eens terecht gaan komen.

De bus die Jan voor de terugreis klaar had gezet was nog groter dan die van de heenreis. Jan kon helaas niet zelf rijden, want hij was druk bezig om frieten te regelen in Bemmel: vrijwel de hele groep schoof na terugkeer aan tafel in de kantine van De Bongerd om gezamenlijk lekkere frieten en toebehoren te nuttigen. Zo kwam er een gezellig einde aan een zeer geslaagd uitje dat letterlijk naar meer smaakt.

Cashback-actie bij Helsen Tuinen