GN Arnhem

10 februari 2018

GN Arnhem 10 februari 2018


Leuke luitjes uit Arnhem ontmoeten elkaar

Kennismaken met koffie Foto: Shironosov Foto: Shironosov

ARNHEM - Diverse 60-plussers uit Arnhem hebben zich aangemeld op www.leukeluitjes.nl, omdat ze interesse hebben in nieuwe contacten en samen op pad willen. Leuke luitjes gaan graag een hapje eten, naar een concert of wandelen. Maar eerst kennismaken bij een kopje koffie.

Wil jij ook nieuwe mensen van 60 jaar en ouder leren kennen? Meld je dan aan op www.leukeluitjes.nl. Wij brengen je in contact met andere Leuke luitjes bij jou in de buurt. Wat is www.leukeluitjes.nl? Via Leuke luitjes kun je in contact komen met mensen in de buurt (60+) die dezelfde hobby's hebben als jij. Je bent echt niet de enige die iemand zoekt om mee op stap te gaan. Kijk maar op onze website, dan zie je vele aanmeldingen. Aanmelden bij Leuke luitjes is simpel en gratis. Het aanmeldformulier vind je op de website www.leukeluitjes.nl.

Diverse 60-plussers schreven zich al in bij Leuke luitjes. En een deel van hen vond al een nieuw maatje om mee op pad te gaan. Zij ontmoetten elkaar bij een kopje koffie en toen het bleek te klikken gingen ze samen op pad. Mogen we jou ook blij maken? Dan kun je gezellig samen wandelen, taart of wijn proeven, handwerken of samen koken. Alle hobby's zijn welkom. Leuke luitjes zijn echt dichterbij dan je denkt!

Leuke luitjes is speciaal voor mensen vanaf 60 jaar die samen iets leuks en gezelligs willen gaan doen. Meld je aan, dan kijken wij of we voor jou een buurtgenoot kunnen vinden die hetzelfde leuk vindt.

Inschrijving Ome Joop's Tour gestart

Start Ome Joop's Tour in 2017 vanaf de markt (foto Ome Joop's Tour)

ARNHEM - De inschrijving voor Ome Joop’s Tour in de zomervakantie is van start gegaan. Deze unieke fietsronde heeft zich een vaste plaats in de historie van Arnhem verworven als een tiendaags kinderfeest op wielen.

Ome Joop’s Tour is al jarenlang een begrip in Arnhem. De organisatoren van Ome Joop’s Tour hebben sinds de start in 1950, een sleutel voor succes gevonden. De vrijwilligers van Ome Joop’s Tour investeren in een belangrijke, maar tevens kwetsbare doelgroep. Tien dagen op de fiets, tien dagen lang in- en ontspanning, tien dagen lief en leed delen. Anderhalve week samen op de fiets als investering om kinderen in het zadel te krijgen en te houden. Deze unieke wielerronde vindt traditioneel plaats aan het begin van de zomervakantie.

Ome Joop’s Tour vindt plaats van zondag 22 juli tot en met woensdag 1 augustus. Basisschoolleerlingen in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar kunnen deelnemen aan Ome Joop’s Tour (kinderen moeten 10, 11 of 12 jaar zijn tijdens de tour of met andere woorden: geboren zijn op of tussen 2-8-2005 en 22-7-2008).

Kinderen van ouders met een GelrePas kunnen voor twintig euro mee met Ome Joop’s Tour. Voor dat bedrag krijgen de kinderen een geweldige vakantie met leuke en sportieve uitstapjes, eten, drinken en snoep. Wie graag mee wil met Ome Joop’s Tour, kan dat kenbaar maken door het belangstellingsformulier in te vullen op de site van OJT: www.omejoopstour.nl. Belangstellenden krijgen een bevestiging in de mail, waarna de rest van de procedure volgt.

Snuffelmarkt bij Mystique

ARNHEM - Op 25 februari organiseert muziekvereniging Mystique Arnhem een Snuffelmarkt van 10.00 tot 16.00 uur.

De markt is in het clubgebouw aan de Drielsedijk 17 in Arnhem op de eerste verdieping. Voor het huren van een tafel (12,50 euro) kan men mailen naar: Clubgebouw@showbandmystique.nl.

Politiek debat in Rozet

ARNHEM - Op zaterdag 10 maart van 14.00 – 16.00 uur wordt een politiek debat gehouden in Rozet Arnhem.

Het debat wordt georganiseerd door de Stichting Arnhemse Ouderen, lokaal FNV Arnhem en het APCG (Arnhems Platform Chronisch Zieken en Gehandicapten). Voor dit debat zijn/worden uitgenodigd alle partijen die meedoen aan de Arnhemse gemeenteraadsverkiezingen.

Het debat zal vrij toegankelijk zijn. De debatzaal in Rozet is ook goed bereikbaar voor mensen die minder goed ter been zijn. Voor slechthorenden zal een ringleiding worden aangelegd en een schrijftolk beschikbaar zijn. In de loop van februari is er meer informatie, onder andere over de aan het debat deelnemende partijen en de debatonderwerpen.

Het Rembrandt Huys in Arnhem

ARNHEM - Tijdens de grote, internationale poppenhuizen- en miniaturenbeurs, de DHNShow, op 3 en 4 maart in de Eusebiuskerk wordt het zogenoemde ‘Rembrandt Huys’ gepresenteerd.

Het Rembrandt Huys is een project van het Nederlandse tijdschrift Dolls House Nederland. Inspiratiebron is het Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam. Het huis is gebouwd in 1:12 (150 cm hoog, 92 cm breed en 42 cm diep). In het souterrain van het huis zijn de ‘Etscamer’ en de keuken. Op de begane grond, zijn het ‘Voorhuys’ en de ‘Sijdelcaemer’. De ‘Schildercamer’ en het ‘Kunstcabinet’ bevinden zich daarboven. Op de derde verdieping zijn de ‘Caemer’ van Titus en de ‘Schildercaemer’ van de leerlingen. Heel veel typisch Nederlandse meubels en accessoires en de typisch Nederlandse ramen en deuren zijn speciaal voor dit project gemaakt.

Het Rembrandt Huys krijgt na de beurs een vaste plaats in Museum Het Rembrandhuis in Amsterdam. Lidewij de Koekkoek, directeur Museum Het Rembrandthuis: ‘Het is bijzonder dat mensen zoveel tijd, energie en liefde in het maken van dit miniatuur Rembrandt Huys hebben gestoken. Wij zijn heel blij dat we de bezoeker direct bij binnenkomst een inkijkje in het hele huis kunnen geven en zijn dankbaar voor deze genereuze schenking.’ Open op zaterdag van 11.00 – 17.00 uur; zondag 10.00 – 16.00 uur.

Winterwandeling op 18 februari

(Tekening: Heerlijkheid Meinerswijk).

ARNHEM - Meinerswijk ademt in de winter een heel eigen sfeer. Daarom nodigen wij u graag uit voor de winterwandeling op zondag 18 februari. Dit keer zoomen we in op de de Heerlijkheid Meinerswijk, een landgoed met een rijke historie. Daar is niets meer van te zien, maar des te meer over te vertellen.

VVM-bestuurslid Geert Visser neemt ons mee terug in de tijd met klinkende namen als Maarten van Rossum, Anna Paulowna en Koning Willem II. En wat heeft de Vrede van Münster te maken met Meinerswijk? Loopt met ons mee en u krijgt alles te horen van de Heerlijkheid en zijn illustere bewoners. We starten om 11.00 uur bij boer Weijers (de golfboer) aan de Meginhardweg 5. Na afloop kunt u bij de houtkachel weer op temperatuur komen met een kom erwtensoep. Het duurt tot ongeveer 13.00 uur.

Voor VVM-leden is het gratis, niet-leden betalen ter plaatse 2,50 euro. Wilt u zich vooraf aanmelden zodat er voor iedereen genoeg erwtensoep is? Dat kan tot en met 15 februari via secretaris@vriendenvanmeinerswijk.com.

Stilstaan bij veranderingen bij de Eusebius Meditatie Challenge

ARNHEM - De Eusebiuskerk wil iedereen uitnodigen om op deze bijzondere plek te mediteren onder begeleiding van meditatie, yoga- en sportscholen.

Op maandag 5 februari is er een Meditatie Challenge in de Eusebiuskerk met 'Stilstaan bij verandering'. Hoe kun je mindful omgaan met veranderingen? Veranderingen in de wereld om ons heen, maar ook veranderingen die vanuit onszelf ontstaan. Martine Jetten, trainer- en coach mindfulness en hoogsensitiviteit, begeleid de bijeenkomst aan de hand van bewegingsoefeningen en meditatie.

Voor de Eusebius Meditatie Challenge is ervaring met meditatie en/ of mindfullness niet nodig. Bezoekers dienen zelf een matje en/ of kussentje meenemen. Ook zijn er stoelen aanwezig. De les begint om 19.30 uur en duurt een uur. De bijdrage voor de avond is 5 euro per persoon voor het verwarmen en schoonhouden van de kerk. Op vertoon van de Gelrepas krijgen deelnemers 1,50 euro korting. Kijk voor meer informatie en het programma op www.eusebius.nl/meditatie of op de Facebookpagina van de Eusebiuskerk.

Gratis coaching door Bep & Fatima

ARNHEM - Ben je vrouw en heb je een inkomen op of onder het sociaal minimum? En wil je jezelf verder ontwikkelen, je zelfkennis verdiepen of iets anders veranderen in je leven? Dan kunnen wij iets voor je betekenen. Bep & Fatima: een groep vrouwelijke professionele coaches, loopbaanadviseurs, trainers.

"Wij doen dit als vrijwilliger, zonder kosten. Van jou wordt gevraagd dat je verstaanbaar Nederlands spreekt, je wilt inzetten om je doelen te bereiken en je houdt aan je afspraken. Je kunt ons bellen of mailen: kijk op www.bepenfatima.weebly.com voor verdere informatie en aanmelding. Of bel Marion: 06 53438598 of Wendy: 06 21593590."

Koor Vocare heeft plek voor tenor

ARNHEM - In 2018 gaat het Arnhems kleinkoor Vocare aan de slag met een 'Noorderlicht-programma' met werken van Scandinavische componisten, grotendeels in het Engels en Latijn. Het koor heeft een vacature voor een tenor.

Vocare zingt a capella koorwerken. Zangplezier en koorklank tijdens de repetitie staan centraal. Een goede sfeer in de groep wordt ook belangrijk gevonden. De repetities zijn donderdagsavonds in Arnhem-Noord. Dirigent is Henk Gunneman uit Zutphen.

"Heb je belangstelling? Stuur een mailtje aan secretaris@vocare.nl vóór 22 januari en kom langs op een repetitie om een indruk te krijgen, of kijk op vocare.nl voor meer info."

Samenkomsten bij Focus Arnhem-Zuid

ARNHEM - Op de eerste en derde sabbat/zaterdag van de maand word je gastvrij ontvangen een christelijke sabbatdienst bij te wonen aan de Wassenaarweg 5 in Arnhem-Zuid.

Muziek speelt een grote rol en daarnaast is er altijd een inspirerende spreker. Kinderen, jongeren en volwassenen zijn betrokken en zeer actief in de dienst, waardoor de diensten dynamisch, verfrissend en sfeervol zijn. Om de middag helemaal compleet te maken is er na de dienst een Meet & Greet met één keer per maand een Healthy High Tea, waarbij iedereen eveneens welkom is voor dit gezellige samenzijn.

Focus Arnhem-Zuid zoekt pianist/gitarist
Wij zijn op zoek naar een goede pianist of gitarist voor het begeleiden van diverse vocalisten, instrumentale solostukken en het enthousiaste Focus Choir. Wat wij jou aanbieden: twee keer per maand een uitvoering in de dienst op zaterdagmiddag, vriendschap, gezelligheid en veel plezier.

De dienst is aan de Wassenaarweg 5 Arnhem (inloop vanaf 13:30 uur, start 14:00 uur). Meer info: www.facebook.com/focusarnhemzuid en www.focusarnhemzuid.nl.

Meubeloutlet Huissen opent deuren

HUISSEN - Wellicht is het u al een keer opgevallen. Op het industrieterrein in Huissen opent vrijdag 2 februari dan eindelijk 'Meubeloutlet Huissen'.

De naam zegt al genoeg! Hier vindt u meubelen-kasten-banken-tafels-stoelen-fauteuls-bedden-matrassen-karpetten et cetera. Bijna altijd halve prijzen en direct meenemen, dus geen levertijden! Wij zijn geopend op vrijdag en zaterdag, vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Voldoende parkeergelegenheid voor de deur of in de straat en uiteraard kunt u bij ons pinnen. Ons adres is Nijverheidsstraat 3 in Huissen, naast Terborgse Handelsonderneming. Graag tot snel bij Meubeloutlet Huissen, Nijverheidsstraat 3 in Huissen

Hotel Haarhuis op zoek naar oud-medewerkers

ARNHEM - Op 1 mei bestaat Hotel Haarhuis 100 jaar. Een mooi jubileum wat wij niet zover voorbij laten gaan en graag vieren met iedereen die ervoor gezorgd heeft dat Hotel Haarhuis zo lang bestaat.

Daarom organiseren wij op zondag 22 april een oud-medewerkers reünie in ons hotel. Voor deze reünie zijn wij op zoek naar alle mensen die in 100 jaar tijd bij Hotel Haarhuis hebben gewerkt. Oud-medewerkers kunnen zich voor het event aanmelden op www.100jaarhaarhuis.nl/oud-medewerkers-event.

Jeugdlandactiviteiten in de voorjaarsvakantie

ARNHEM - Nog eventjes en dan is het vakantie. Jeugdland maakt een week vakantiefeest voor kinderen van 4 - 12 jaar. Je kunt onder andere weer naar de rondleidingen, musea, creatieve en sportactiviteiten. Alle basisschoolkinde­ren in Arnhem krijgen op school een Jeugdland Vakantie Paspoort. Kinde­ren die niet in Arn­hem op school zitten, kunnen een paspoort aanvragen. Heb je nog vra­gen? Bel of mail Jeugd­land!

Met het Jeugdland Vakantie Paspoort kun je de hele vakan­tie op pad. Vaak mag je gratis naar bin­nen of je krijgt een flinke korting. Ben je al oud ge­noeg? Ga dan samen met vriendjes en vriendin­netjes op vakantie! Na­tuurlijk met je paspoort. Je kunt iedere dag ergens anders naar toe. Wat kun je allemaal gaan doen? In je paspoort lees je precies wat je kunt gaan doen, wanneer, hoe laat, waar en wat het kost.

Rondleidingen: Stal Mansour, Gelredome, Introdans en de Sint-Jansbeek.

Activiteiten:Overdekt speelparadijs Ballorig, werken op de boerderij, sterren kijken, miniatuurgevechten, Koninklijke Burgers' Zoo, kindercarnaval, wereldquiz, verhalenatelier, verhalenvangersproeftuin.

Musea: Watermuseum, Museum Bronbeek, Airbornemuseum, Gelders Geologisch museum.

Sport: Bounz, duiken, klimmen, vakantiezwemkaartje, basketbal, kickboksen, schermen.

Creatief: Boetseren, mozaïeken, het timmerhuis, circusworkshops, het naaicafé, kinderactiviteiten in de Eusebius.

Jeugdland komt tot stand door een samenwerking van Jeugdland, Stichting Rijnstad, Sportbedrijf Arnhem en Stichting Kinderopvang Arnhem en Regio (SKAR). Bel voor meer informatie met Jeugdland, telefoon 026 4422062 of kijk op www.jeugdland.nl.

Ouders van een Overleden Kind Wandeling lotgenoten in Renkum

BETUWE - OOK is een vereniging en draait op een grote groep geweldige vrijwilligers. Allemaal lotgenoten die weten hoe belangrijk het is om naar je verhaal te luisteren en ervaringen uit te wisselen en met wie je op persoonlijke basis gesprekken kunt voeren.

OOK is een zelfhulporganisatie, opgericht in 1981, met ruim 1500 leden verspreid over heel Nederland. Allemaal ouders die een kind, kinderen verloren hebben. "Wij helpen onszelf en elkaar bij dit immense verdriet. Herkenning, troost en perspectief vormen het uitgangspunt. Je kunt terecht met je verhaal, keer op keer.

Voor zondagmiddag 18 februari is er deze keer in de prachtige omgeving van het Renkums Beekdal een wandeling georganiseerd. Tussendoor komen we banken tegen waarop er even gerust kan worden. We ontmoeten elkaar vanaf 13.30 uur bij Landgoed De Beken van Staatsbosbeheer, Nieuwe Keijenbergseweg 174 in Renkum. Hier is gelegenheid om iets te eten en/of een consumptie te nuttigen (voor eigen rekening)

Start van de wandeling (6 km): rond 14.00 uur. Na afloop is er (als u dit wilt) gelegenheid om samen na te praten. Graag ontvangen wij een aanmelding. U kunt bellen met Bettie Elzenaar 06 40875275. (Besluit u op het laatste moment om mee te lopen, dan is dit prima) Broers, zussen, grootouders, familie, vrienden zijn ook welkom. Meer info en activiteiten staan op www.oudersoverledenkind.nl."

Vlooienmarkt Westervoort

WESTERVOORT - Zondag 18 februari is er van 9 tot 16 uur een leuke grote vlooienmarkt in sportcentrum Sportsplanets De Pals aan Emmerik 5.

Hier wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk voor bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan ook een kraam. De kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 23,50 euro. Deze is te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree voor de markt kost 2,50 euro voor volwassenen, voor 65+ 2,00 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. De sporthal zorgt voor de catering.

Nieuw in Arnhem-Zuid Zabka supermarkt

ARNHEM – Aan de Middelgraaflaan is onlangs een nieuwe winkel geopend, een Poolse supermarkt. Het is een winkel waar ze voornamelijk Poolse delicatessen verkopen. Zabka heeft een groot assortiment en bestaat uit Poolse food en non-food producten.


Ook verkopen zij verse producten van de beste leveranciers, de winkelketen onderscheidt zich door véél aandacht te besteden aan hoge kwaliteit van de versproducten

Zabka is gespecialiseerd in scherp geprijsde Poolse delicatessen zoals Pierogi (duplings), bigos (Poolse zuurkool) en levensmiddelen zoals Poolse sauzen, soep en overige artikelen.
Hou je van zoetwaren? Dan kom je hier zeker aan je trekken. Er zijn volop snoepjes, koekjes, chocolade en drankjes uit Polen te verkrijgen. Maar ook vlees, groente, diepvriesmaaltijden, broodbeleg en nog veel meer. Wil je eens een echte specialiteit uit Polen proeven? Dan moet je bijvoorbeeld eens in het diepvriesvak kijken, naar de Pierogi (Poolse dumplings).

Zabka beschikt over een eigen slagerij waar dagelijks vers vlees wordt verwerkt. Zo kunt u er terecht voor onder andere varkensvlees, rundvlees en kip. Dankzij de moderne inrichting en apparatuur kunnen zij garanderen dat het vlees dat we hier verkopen aan alle strenge eisen en normen voldoen.

Aanbieding: 2,25 liter coca cola voor slechts 1,75 euro.

Zabka supermarkt Arnhem; Middelgraaflaan 12, Arnhem; 026-3883848; Ook te volgen via facebookpagina: Zabka Polski Sklep w Arnhem

Je rijbewijs halen bij een geboren instructeur! Waarom lessen bij Bjorn van Rijschool Simpelweg?

ARNHEM – Arnhem heeft een nieuwe verkeersschool. De ervaren Bjorn Lodder is gestart met zijn eigen rijschool: Simpelweg. In een Volkswagen Polo (nieuwste uitvoering) geeft hij de leerlingen les. En in de komende maanden maart en april biedt hij aantrekkelijk geprijsde lespakketten, waar bij aanschaf ervan ook nog eens een proefles gratis is!

Eigenlijk kon een eigen rijschool ook niet uitblijven. In dit vak is Bjorn een kanjer en geliefd bij zijn leerlingen. Het is een plezier om bij Bjorn van Simpelweg te lessen. Hij spreekt de taal van zijn leerlingen en weet hen op een efficiënte en prettige wijze te motiveren. Bijzondere aandacht is er voor leerlingen met faalangst.

Bjorn van Rijschool Simpleweg hanteert flexibele lestijden. Het is mogelijk om zowel overdag als 's avonds en ook op de zaterdag te rijden. Theorie kan worden gevolgd via internet volgens de speciale iTheorie. Eventueel aangevuld met een extra boek van de rijschool.

Het werkgebied van Rijschool Simpelweg is Arnhem en Lingewaard en omgeving. Meer informatie staat op de website www.rijschoolsimpleweg.nl. Met ook filmpjes over zowel de gang van zaken tijdens het theorie- en praktijkexamen. "Ik verwelkom je graag bij Rijschool Simpelweg en wens je alvast veel rij-plezier!", aldus Bjorn Lodder.

Rijschool Simpelweg, Ulvenhoutstraat 22, Arnhem; www.rijschoolsimpelweg.nl; 06 43729029.

Wilt u ook geld verdienen aan de bitcoin?

ARNHEM - Kijkalles bekend van mediaspelers en computerbenodigdheden is nu gespecialiseerd in miningsystemen waarmee je bitcoins kunt genereren, maar wat zijn bitcoins?

Bitcoins is het nieuwe digitale geld. Een Bitcoin is elektronisch geld waarmee u zonder tussenkomst van een financiële instelling zoals een bank. Daarnaast kunt u geld naar iemand sturen of er zelfs mee betalen, maar omdat het online geld is heeft het ook zijn voordelen zoals:
Lagere prijzen voor minder dan een cent kunt u wereldwijd betalen of geld overmaken. Veilig betalen met de Bitcoin, hiermee kunt u direct betalen zonder dat u uw persoonlijke gegevens hoeft af te geven. Het betalen met Bitcoins is makkelijker en veiliger dan contante, pin of creditcard betalingen.

Bitcoins wordt gemaakt door het Bitcoin Netwerk. Bitcoins kun je verdienen door je aan te sluiten bij het Bitcoin Netwerk. Bitcoins maken doe je doormiddel van videokaarten en speciale software in te zetten, om bitcoin-transacties op te slaan of de makkelijkste manier is simpelweg bitcoins kopen. Kijkalles is het verkooppunt dat alle benodigdheden voor zulke cryptomining verkoopt en is daarmee het enige verkooppunt van handgemaakte miningsystemen van Oost-Nederland, maar ze verkopen veel meer als alleen miningsystemen. Ook laptops tot aan zeer sterke gamingpc's bent u bij Kijkalles aan het juiste adres

Voor meer informatie bent uw van harte welkom in onze winkel: Kijkalles; Ing. JP Muijlwijkstraat 27; Arnhem; 085 4016582; maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Een echte 'Waar ben ik?'-kalender voor jonge kinderen

BETUWE - Wat maakt deze kalender zo bijzonder? Deze kalender is speciaal ontwikkeld door onze kindercoach voor kinderen vanaf 4 jaar die in twee huizen wonen en/of extra structuur en 'houvast' nodig hebben.

Kinderen kunnen zelf ( of samen met een ouder) de verschillende stickertjes met afbeeldingen plakken op de dag/dagdeel dat er een gebeurtenis activiteit, wisselmoment plaats vindt (papa-stickers, mama-stickers, BSO-sticker, opa en oma-stickers zwem/sportstickers et cetera). Kinderen die in twee huizen wonen kunnen dus onder andere mama en papa-stickers plakken op de dagdelen dat er gewisseld wordt. Dit geeft kinderen rust doordat ze zelf steeds kunnen kijken wanneer ze weer naar iedere ouder gaan en het dus niet steeds hoeven te vragen. Er wordt gewerkt met een tweewekelijks rooster, waardoor de kinderen in de week zelf, maar ook in de aankomende week precies kunnen zien wat er allemaal gepland staat. Omdat er ook afbeeldingen staan op de dagen en dagdelen, kunnen kinderen die niet kunnen lezen ook zien welke dag het is en welk moment van de dag het is. Deze kinderkalender wordt ook heel veel gebruikt voor kinderen die een stoornis hebben binnen het autistisch spectrum.

Onze kinderkalender is inmiddels ruim vijf jaar 'op de markt' en heeft zijn meerwaarde voor kinderen al ruimschoots bewezen. Onze kinderkalender is er in een jongensuitvoering, meisjesuitvoering en een 'neutrale uitvoering'. U kunt deze kalender bestellen via onze website www.waarbenikkalender.nl.

Wasto Service; al uw textielverzorging onder één dak

ARNHEM – Voor het wassen en stomen van al uw kleding geldt; vóór 10.00 uur gebracht is dezelfde dag nog ophalen! Ook uw vloerkleden, alle soorten dekbedden, kussens of leder zijn bij Wasto natuurlijk in veilige handen.

Mevrouw Belgin Özkaya is de spil van dit dynamische bedrijf. Belgin: 'Om korte lijnen met onze klanten te houden wordt er geen werk uitbesteed, maar houdt Wasto het gehele proces in eigen hand. Iedere klant kan er zo van verzekerd zijn, dat alles altijd correct en professioneel wordt verzorgd'.

Naast de vele particuliere klanten mag Wasto Service ook veel bedrijven tot haar klantenkring rekenen. Scholen, instellingen, hotels, Wasto Service is voor hen hét vertrouwde adres. Belgin: 'En we groeien door. Daarom hebben we plaats voor een allround stomerijmedewerker/ster. Ook hebben we weer geïnvesteerd in een nieuwe machine waarmee we nog beter resultaat kunnen behalen dan met chemisch reinigen. Deze machine reinigt milieuvriendelijk en geeft geen na-geur'. Schoon en fris wasgoed, zonder zorgen?

Aanbiedingen:
Linnenpakket: Bestaande uit één persoons hoeslaken, kussensloop en dekbedovertrek
van 8 euro nu voor 5 euro.
Stoomgoed: tweedelig kostuum stomen van 18 euro nu voor 15 euro
Deze aanbiedingen zijn geldig van 12 februari tot en met 5 maart 2018

Wasto Service; 026-4451261; Oremusplein 3, Arnhem (achter Ziekenhuis Rijnstate). www.wastowasserettearnhem.nl

Onbelast bewegen bij Beautycare Velp

VELP - Slenderen is goed voor mensen met of zonder lichamelijke klachten. Heeft u last van onder andere Reuma, Artrose, knie- of heupklachten, stijve nek of andere klachten waardoor sporten op de sportschool te zwaar is? Denk dan eens aan slenderen.

Slenderen is onbelast bewegen net als zwemmen. De zwaartekracht wordt gedragen door de banken. Slenderen verbetert de conditie van de spieren, stimuleert de bloedsomloop, laat afvalstoffen sneller verdwijnen en zorgt voor totale ontspanning. U bent een uur actief in beweging en is goed voor lichaam en geest!

Andulatietherapie: Wij hebben ook een Andullatiematras in huis. Dit matras helpt pijnklachten te verminderen, werkt ontspannend en bevordert het herstel en verbetert prestaties. Andullatietherapie berust op een combinatie van mechanische vibraties en infrarood warmte en heeft vijf effecten op het lichaam. (betere bloedscirculatie, stimuleren van het lymfesysteem, toename van de energieproductie in de cellen, pijnverlichting, en het activeren van ontspannningsmechanismen. Mensen met chronische pijnklachten, zoals rugklachten , spanningsproblemen, artrose, reuma en dergelijke, ervaren meestal direct een verzachting van de pijnklachten.

Spreek een gratis proefles af voor slenderen of de Andullatietherapie: 026 3610757

Beautycare Velp, President Kennedylaan 81a, Velp; 026 3610757 / 0619193009; www.beautycarevelp.nl; info@beautycarevelp.nl.

De Spirituele Sportschool

ARNHEM - Iedereen wil zich goed voelen, maar met de uitdagingen van deze tijd is dat niet altijd makkelijk. Hoe (her)vind je en houd je balans? Om dat te bewerkstelligen benaderen de trainers van De Spirituele Sportschool lichaam en geest als één. We slaan zo een brug tussen twee bewegingen die we zien. Onze zittende leefstijl vraagt om voldoende beweging om vitaal en fit te blijven en tevens is er meer belangstelling voor bewustwording en spiritualiteit.

De lessen waarin we deze verbinding maken zijn Moving Spirit, Moving Energy en Moving Bodies. We bieden hiermee een gevarieerd aanbod in dynamische en meditatieve trainingsvormen. De trainingen zijn ontwikkelingsgericht, de fysieke prestatie staat in dienst daarvan. Al doende ga je je fitter, vitaler en stabieler voelen.

Apparatuur tref je in onze lessen niet aan. Je werkt met je eigen lichaam(sgewicht), of met elkaar. We zijn kleinschalig en bieden persoonlijke aandacht en willen je met onze trainingen iets meegeven waar je in je dagelijkse leven meerwaarde van ondervindt. De lessen zijn op dinsdag- en donderdagavond.

Naast reguliere lessen kan je ook deelnemen aan onze extra open thema lessen of de jaaropleiding die je een mooie boost kan geven in je spirituele ontwikkeling. Eerst kennismaken? Meld je aan voor een proefles via info@despirituelesportschool.nl of het contactformulier op onze website www.despirituelesportschool.nl.

Thuis-pc.nl voor particulier, zzp'er én mkb

ARNHEM – Als particulier of zzp'er heeft u veel geld uitgegeven aan een goede computer. Inmiddels is hij een stuk trager, loopt soms vast, maar u heeft geen garantie meer. U heeft geen zin in hoge reparatiekosten, maar hij moet wél vakkundig gemaakt. Wat nu?

Piet Hoogland, eigenaar van Thuis-pc.nl, herkent dit probleem als geen ander. 'Ik repareer en verkoop nu al meer dan zes jaar pc's en laptops. Mensen zijn steeds weer verbaasd als ze zien hoe snel ik hun computerprobleem heb opgelost.' Een virus, een kapotte harde schijf of traagheid zijn voor de leek nu eenmaal niet eenvoudig zelf op te lossen. Thuis-pc.nl repareert, adviseert én verkoopt ook nieuwe en tweedehands computers en laptops.

De nieuwe trend: hulp op afstand
Thuis-pc.nl werkt vanaf eigen locatie of komt bij u langs. Liever hulp op afstand? Thuis-pc.nl maakt rechtstreeks verbinding met uw pc en lost zo online uw problemen op! In de webshop vindt u allerlei IT-benodigdheden. Zoekt u iets wat niet in de webshop staat? Bel dan gewoon Piet: 'Alles wat mijn klanten op PC-gebied nodig hebben, regel ik voor ze. Makkelijker kan ik het niet maken.'

Thuis-pc.nl, voor particulier, ZZP én MKB, Bingelradestraat 3 (nabij woonboulevard Arnhem-Zuid);(06) 81469489, www.thuis-pc.nl.

Uw auto weer als nieuw dankzij Gelders Auto Herstel

ARNHEM – Het gebeurt de besten onder ons. In een fractie van een seconde kan er schade ontstaan aan uw auto. Bij lakschade is het van belang deze wel te laten herstellen, want lakschade kan tot roestplekken en uiteindelijk tot doorroesten leiden.

Bovendien doen ontsierende krassen direct af aan de waarde en de uitstraling van uw auto. Bij Gelders Auto Herstel wordt iedere schade secuur en op vakkundige wijze hersteld. Het is zelfs de passie van eigenaar Davut Yalcin. Na jaren bij een groot schadeherstelbedrijf te hebben gewerkt, volgde hij zijn hart en begon hij zijn eigen bedrijf. 'Ik heb nu zo'n zeventien jaar ervaring in dit mooie vak. Uit ervaring weet ik ook dat het voor klanten prettig is dat er korte lijnen zijn binnen een bedrijf. Dat schept duidelijkheid en vertrouwen', aldus Davut. Enthousiast vertelt hij verder: 'Bij Gelders Auto Herstel kunnen de lijnen niet korter zijn, want ik werk alleen! Van demontage tot en met het spuitwerk, ik doe alles zelf waardoor ik de tarieven laag kan houden. En ook voor ruitvervanging en laswerk kan men hier terecht.' Het spreekt voor zich dat Davut met professionele apparatuur werkt en in het bezit is van alle benodigde certificaten. Bij een beschadigde chassis wordt er uiteraard gebruik gemaakt van een autorichtbank. Auto's en scooters met schade zijn bij Davut dan ook in zeer goede handen.

Voor een vrijblijvende offerte bent u welkom aan de Conradweg 14 in Arnhem, vlakbij de welbekende Driepoortenweg; 06 81236008.

Kinderfysiopunt: dé praktijk voor kinderfysiotherapie

HUISSEN - Kinderfysiopunt De Wingerd is een samenwerking tussen drie ervaren en gespecialiseerde kinderfysiotherapeuten. In basis opgeleid als fysiotherapeut, daarna gespecialiseerd tot kinderfysiotherapeut.

Binnen deze beroepsgroep hebben ze alle drie hun eigen (super)specialisatie. Een kinderfysiotherapeut streeft ernaar om spelenderwijs de motorische ontwikkelingsmogelijkheden en het zelfvertrouwen van uw kind te vergroten. Problemen op motorisch gebied, kunnen belemmeringen geven op sociaal, emotioneel, en fysiek gebied. De kinderfysiotherapeut streeft ernaar deze belemmeringen op te heffen, zodat het kind fijner kan functioneren in zijn omgeving.

Uniek in grote regio (Lingewaard, Overbetuwe, Arnhem); omdat Kinderfysiopunt De Wingerd:

- Alleen is gericht op kinderen en hun ouders

- Aan huis komt in grote regio. ( Lingewaard, Overbetuwe, Arnhem)

- Topbegeleiding van prematuur geboren kinderen kan verzorgen

- Gespecialiseerd is in begeleiding van zuigelingen

- Gespecialiseerd is in poep- en plasproblemen.

De kinderfysiotherapeuten van Kinderfysiopunt begeleiden kinderen van 0-18 jaar. De allerkleinsten, van 0-2 jaar worden in hun thuissituatie gezien. Vanaf 2 jaar komen de kinderen naar de kindvriendelijke praktijk in Huissen of Zetten.

Kinderfysiotherapie is anders dan reguliere volwassen fysiotherapie. De kinderfysiotherapeut wordt niet (alleen) ingeschakeld bij klachten, maar kan helpen bij vele algehele ontwikkelingsproblemen. Enkele voorbeelden:

0-2 jaar:

- Motorische ontwikkeling van zuigelingen…van liggen tot lopen

- Overmatig huilgedrag van zuigelingen

- Moeite met ontspannen en in slaap vallen van zuigelingen

2-4 jaar:

- Problemen met plassen of poepen… niet op kunnen houden, of niet kunnen los kunnen laten.

- Afwijkend looppatroon

- Veel vallen

- Moeite met fietsen

4-18 jaar:

- Moeite om leesbaar te schrijven

- Moeite om leren zwemmen, fietsen, hinkelen, huppelen.

- Ademhalingsproblemen

- Houdingsafwijkingen

- Sportblessures

- Problemen met plassen of poepen

- Onverklaarbare pijnen

Om advies te krijgen van een kinderfysiotherapeut is geen verwijzing van de huisarts nodig. De behandelingen voor kinderen tot 18 jaar worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Meer weten: www.kinderfysiopunt.nl of 026 3259905.

Vestiging van Tandartspraktijk De Koppel

ARNHEM - Per 1 februari 2017 heeft Mary-Ann Manalo eigenaar van tandartspraktijk De Koppel zich gevestigd aan de Eimerssingel-West 41 – 43 te (6832 EW) Arnhem. Mary-Ann is afgestudeerd in Nijmegen en werkt sinds 2016 als zelfstandig tandarts. Zij heeft ervaring opgedaan in verschillende praktijken en heeft ook stages gelopen bij een aantal implantologie-praktijken.

Mary-Ann heeft als aandachtsveld het behandelen van kinderen en angstpatiënten. Uiteraard kunnen ook alle andere patiënten bij haar terecht. Tandartspraktijk De Koppel is in opbouw en er kunnen zich nog patiënten inschrijven. Zij is tijdelijk te bereiken onder telefoon 026 7950010.

In het pand aan de Eimerssingel-West 41-43 is ook een praktijk voor mondhygiëne gevestigd onder de naam "Mondzorg Alma". Alma is mondhygiëniste en werkt nauw samen met Mary-Ann zodat u voor nagenoeg alle behandelingen bij hen terecht kunt. Zij is te bereiken onder tel:efoon 06 85328827.

Bovendien is het Tandtechnisch laboratorium van Pro-da Tandprothetischepraktijk ook in het pand aan de Eimerssingel-West 41-43 gevestigd. U kunt hier ook terecht voor reparaties aan uw gebitsprothese (in veel gevallen kunt u wachten), een nieuwe gebitsprothese en kronen en bruggen. Ook komen zij bij u aan huis. Dit alles tegen normale prijzen. Zij zijn te bereiken onder telefoon 026 7950010.

Omdat er verschillende disciplines (medewerkers met verschillende achtergrond) in het pand aanwezig zijn hebben wij het voordeel dat er ook verschillende talen gesproken worden.

U kunt bij ons terecht met de volgende talen onder andere Nederlands, Engels, Spaans, Filipijns, Turks, Arabisch, Pools, Joegoslavisch, Roemeens en Chinees.
Als u geholpen wilt worden terwijl een van de behandelaren/assistentes uw spreektaal machtig is en bij de behandeling aanwezig moet zijn kan dit alleen op afspraak vanwege het feit dat, zoals u zult begrijpen, niet iedere behandelaar altijd bij ons in het pand aanwezig is.

Atelier 't Duifje nu vier dagen per week geopend

Kleur in atelier 't Duifje Foto: Letty Groenen Foto: Letty Groenen

ARNHEM - Het gaat goed met Atelier ’t Duifje in de voormalige kapschuur van de gelijknamige boerderij in de gelijknamige wijk in Arnhem. Zo goed dat het atelier ook op de maandag geopend is van 10 tot 17 uur. Dus wil je de week creatief beginnen: dat kan bij Atelier ’t Duifje!

Na de verhuizing van de zolder van de boerderij in 2016 is er hard aan de weg getimmerd. Veel verschillende creatievelingen vonden hun weg naar het atelier. En iedereen is enthousiast bezig. Of het nu gaat om schilderen of boetseren, handwerken of drukken: mensen staan versteld van hun eigen creativiteit.

Gert Jan Schouten, één van de drijvende krachten achter het atelier: ‘Wij gaan er van uit dat in iedereen een kunstenaar schuilt. Elk werk, elke deelnemer, elk niveau zijn uniek, geïnspireerd en inspirerend. Jarenlange ervaring leert dat kunst en creativiteit heel goed naast elkaar kunnen bestaan; sterker nog: ze versterken elkaar!’

Creatief Atelier ’t Duifje wordt gerund door vrijwilligers en ieder lid levert zijn bijdrage naar vermogen. De kosten kunnen daardoor laag worden gehouden. Gelrepas houders krijgen bovendien vijftig procent korting.

Alle dagen van de week met uitzondering van de woensdag, én op de dinsdagavond, is iedereen welkom om een kijkje te nemen, de sfeer te proeven en een kop koffie of thee mee te drinken. Het is bovendien mogelijk om een dagdeel gratis deel te nemen of een proefabonnement te nemen. Kom! De materialen liggen op je te wachten!

Meer informatie via www.ateliertduifje.nl of info@ateliertduifje.nl en de facebookpagina.

Engelse stand-up comedynight Arnhem Laughs in Willemeen

ARNHEM - Vergeet de sportschool en train je buikspieren tijdens Arnhem Laughs op 2 maart. AOT Events brengt je in Willemeen een in Engels gesproken stand-up comedynight met een microfoon, grappen en een geweldig publiek. De hele show zal in het Engels zijn.

Vrijdag 2 maart zijn we in Willemeen met WestSaid, Ruud Vos, Sergej Lopouchanski, Zuva Martens, Kor Hoebe, Nour Al Hajjar, Steven Stol, Sam Humes en Steven Morgan. Koop uw ticket (s) via: https://goo.gl/HRCQob.

Kaarten: De reserveringen voor Arnhem Laughs op Willemeen zijn begonnen! Tickets zijn slechts vijf euro in de voorverkoop (en 7,50 euro aan de deur). We zijn vanaf 20:00 uur voor drankjes en hapjes aan de bar geopend. Koop uw ticket (s) in de voorverkoop via deze link: https://goo.gl/HRCQob

We hebben een line-up bestaande uit gevestigde namen en nieuw talent. Het gehele programma is Engelssprekend. AOT Events is de gastheer van de comedy-serie en zal de avond presenteren. Ze brengen je de beste stand-up comedians van over de hele wereld naar Arnhem met elke maand een andere line-up!

SNS helpt om energiezuinig te wonen

ARNHEM - In de SNS Winkel aan de Koningstraat wordt alles in gereedheid gebracht voor de Themadag Duurzaamheid op 24 februari.

Waarom Duurzaamheid? Geert-Jan Berning, manager van deze winkel: "Vaak kan men wel tot 35 procent op de energierekening besparen, maar klanten weten dit niet. Daar gaan wij ze bij helpen. We kijken namelijk verder dan de hypotheek. Want besparen op maandlasten kan niet alleen door een lagere hypotheekrente. Maar ook door het energieverbruik te verlagen."

Van hypotheekadviseur naar energie-expert? 'Nee, zeker niet", lacht Margret Klaassen. "Maar we hebben wel heel veel tips die niets kosten en al snel een paar tientjes schelen op jaarbasis. Voor het 'serieuze isolatiewerk' werken we samen met Slimwoner. Slimwoner geeft onafhankelijk advies over energie besparen. En heeft een goed netwerk van bedrijven die helpen met energie besparen, tegen een goede prijs.

SNS Themadag Duurzaamheid

Iedereen is welkom! Klant of geen klant. Wil je weten hoe jij zou kunnen besparen? Loop dan op zaterdag 24 februari tussen 10 en 14 uur gerust even binnen in de SNS Winkel, Koningstraat 25, Arnhem.

Wat terug geven

ARNHEM - In zorginstellingen wonen steeds meer eenzame ouderen. Vrijwilligers en verpleegkundigen van deze zorginstellingen krijgen een steeds belangrijkere rol bij eenzame ouderen. Ook de dood en afscheid zijn onderdeel van deze relatie.

Veluwezoom-Uitvaartverzorging richt zich op deze ouderen en wil samen met de zorginstelling iets terug doen voor de maatschappij. Dit willen we doen door de instelling te compenseren voor de kosten van de verzorging na het overlijden. Wist u dat volgens de huidige regelgeving de verzorging stopt na het overlijden! Door een deel van de uitvaartkosten terug te laten vloeien naar de zorginstelling, kan men weer andere uitgaven doen en de zorg optimaliseren. Zo geeft ook u als blijk van waardering, na uw overlijden, wat terug aan de gemeenschap en is de cirkel rond.

Hiervoor biedt Uitvaartverzorging Veluwezoom diverse aangepaste uitvaartpakketten. In deze pakketten zijn de kosten van opbaring, indien mogelijk in de kamer van de overledene of aparte ruimte, kosten voor een afscheidsceremonie, personeel en catering voor een rouwbezoek ter plaatse inbegrepen. De zorginstelling ontvangt voor deze kosten een compensatiebedrag van ruim 700 euro. Met dit bedrag wil Veluwezoom Uitvaartverzorging de zorginstelling tegemoetkomen in de kosten. Spreekt u dit aan als zorginstelling of wilt u wat terug doen voor de gemeenschap? Dan gaan wij graag met u in gesprek. Meer informatie op www.veluwezoom-uitvaartverzorging.nl.

Thuiszorg Rijnstad krijgt hoge waardering van cliënten

ARNHEM – Wie kan er het best iets vertellen over de zorgkwaliteit van een thuiszorgorganisatie? Dat zijn natuurlijk de cliënten die het zelf ervaren. Meneer Sanders is één van de cliënten bij Thuiszorg Rijnstad en spreekt lovende woorden.

'Door een aangeboren vaataandoening heb ik al jaren wonden aan mijn voeten. En het is werkelijk waar; sinds mijn wonden door zorgverleners van Thuiszorg Rijnstad worden verzorgd, zijn ze voor het eerst sinds lange tijd helemaal dicht!', aldus een zeer tevreden meneer Sanders. Wondzorg is één van de specialiteiten van Thuiszorg Rijnstad. Meneer Sanders: 'De dermatoloog in het Radboud Ziekenhuis complimenteerde Thuiszorg Rijnstad hiervoor zelfs!'

Monique Polman (directeur) van Thuiszorg Rijnstad is er trots op. 'Alles draait om de wensen en behoeften van onze cliënten, ons motto is dan ook: 'Uw zorg is onze zorg'. Wij onderscheiden ons in flexibiliteit, waardoor we echt zorg op maat kunnen bieden. Naast onze professionele en specialistische zorg vinden wij persoonlijke aandacht en een luisterend oor net zo belangrijk. Onze organisatie is klein, maar daardoor is de betrokkenheid des te groter.' Thuiszorg Rijnstad is op zoek naar enthousiaste collega's wijkziekenverzorgende / VIG niveau 3, die het team willen komen versterken.

Voor meer informatie; neem een kijkje op www.ThuiszorgRijnstad.nl of bel 026 3835970. Uiteraard kunt u ook een email sturen naar info@thuiszorgrijnstad.nl.

Advocatenhuys Velperweg Uw huisadvocaten aan de Velperweg

ARNHEM - Advocatenhuys Velperweg is een samenwerking van de advocaten Joris Joosten, Sonja Wouda-van Velzen en Michel IJsseldijk. Wouda en Joosten werkten al sinds 2009 samen, tot voor kort onder de naam Wouda & Joosten Advocatuur, gevestigd in Arnhem-Zuid.

Per 1 juni hebben zij de overstap naar 'Noord' gemaakt. Strafrecht specialist Michel IJsseldijk heeft zich per 1 november bij hen aangesloten. Vanuit een karakteristiek pand aan de Velperweg 78 (hoek Oude Velperweg) richten zij zich op particulieren en klein MKB. De specialisaties van het kantoor zijn het personen-/ en familierecht en erfrecht en strafrecht, maar ook voor jeugd-/ huur-/ arbeids-/ en algemeen civiele zaken kunt u bij Advocatenhuys Velperweg terecht!

Advocatenhuys Velperweg onderscheidt zich door de persoonlijke aanpak, waarbij deskundigheid en betrokkenheid vanzelfsprekend zijn. De naam 'Huys' is dan ook niet toevallig gekozen, en past bij het kantoor dat de advocaten willen vormen. Het is hun missie is om uw probleem te vertalen in juridisch haalbare doelen, zodat u uiteindelijk weer verder kunt met uw leven!

Advocatenhuys Velperweg, Velperweg 78, Arnhem; 026 3230030; www.advocatenhuys.nl.

Caroline huid- en nagelverzorging al 15 jaar een vertrouwd adres!

ARNHEM - Afgelopen oktober vierde Caroline huid- en nagelverzorging haar 15-jarig bestaan. Na eerst zo'n tien jaar ervaring te hebben opgedaan in diverse salons in en om Arnhem heeft Caroline de stap genomen haar eigen praktijk 15 jaar geleden te starten. Voor huidverzorging, permanente make-up, kunstnagels en body sugaring.

Met een ruime ervaring van zo'n 25 jaar bent u aan het juiste adres voor het zetten van permanente make-up (PMU). Helaas zien we steeds vaker PMU die niet geheel perfect uit de verf zijn gekomen. Meestal is er nog wel een manier om een mooier resultaat te krijgen. Is het u ook overkomen dat de PMU niet geheel naar wens is uitgevallen, dan weet Caroline vaak nog wel een oplossing.

Maak gerust, vrijblijvend, een afspraak om te overleggen wat er nog mogelijk is. Maar ook voor het verwijderen van ongewenste haartjes heeft Caroline ruime ervaring met body sugaring. Haren van gezicht, benen of armen tot oksels en schaamstreek, alles kan snel en vakkundig verwijderd worden.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken neem dan gerust contact op, dit kan telefonisch of per mail. Graag tot zien op de Graslaan 77 in Arnhem.

Caroline huid- en nagelverzorging; 026-3216585; www.carolinearnhem.nl.

Nog een paar nachtjes slapen

ARNHEM - Eindelijk is het dan zover, de verbouwing van winkelcentrum Rijkerswoerd is begonnen. De werkzaamheden voor de nieuwe units zijn in volle gang. Eén van de nieuwe panden is voor Go-optiek.

Als alles mee zit wordt eind maart de sleutel overhandigd aan de winkeliers en kunnen zij zelf aan de slag met de inrichting van de winkel. Go-optiek hoopt in mei de deuren te kunnen openen van hun nieuwe pand, dat zich onder de flat en vlak bij de Aldi zal bevinden. Ondertussen blijven zij gewoon open op de huidige locatie om u van dienst te kunnen zijn. Zoals al eerder vermeld gaat de naam van Go-optiek, of voluit Gloudemans Optiek, veranderen naar Eyewatch. Velen weten al dat u ook terecht kunt voor horlogebatterijen bij Go-optiek. Eyewatch zal dit verder uitbreiden met onderdelen zoals horlogebandjes en zelfs verschillende merken horloges, vandaar de switch in de naam naar Watch.

Dit heeft niks te maken met een grote landelijke keten, Eyewatch is gewoon een zelfstandige optiek die het assortiment uitbreidt om u beter van dienst te zijn.

Achter de coulissen wordt er ook hard gewerkt aan een mooie, nieuwe collectie met monturen. Sommige merken zullen uit de collectie gaan en andere merken zullen worden toegevoegd om een zo breed mogelijk aanbod voor u te hebben.

Go-optiek/ EyeWatch , winkelcentrum Rijkerswoerd, 026 3272353.

Tandprothetische praktijk Primi Dentes: Uw specialist in natuurlijke gebitsprotheses

ARNHEM – In de praktijk wordt gewerkt met kwalitatief en duurzaam materiaal. Dankzij moderne technieken kunnen zij uw kunstgebit ook binnen één dag vervaardigen. Naast een goede functie van uw kunstgebit besteden zij ook aandacht aan de esthetiek. Alles is mogelijk naar uw specifieke wensen.

"U kunt ook bij ons terecht voor reparaties. Tevens bieden wij informatie over de algemene mondhygiëne en de verzorging van uw kunstgebit, alsook over implantaat gedragen protheses."

"Bij een overgevoelige kaak vervaardigen wij nu ook zachte protheses. Dit is een kunstgebit met een veerkrachtige basis, wat zorgt voor een uitzonderlijk comfort."

U heeft geen verwijzing nodig van uw tandarts of implantoloog. "Kom gerust langs in onze praktijk voor meer informatie of maak een afspraak. Wij zijn elke werkdag van geopend van 08:30 tot 17:00 uur. Wij zijn gecontracteerd bij de meeste zorgverzekeraars. Tevens zitten wij onder één dak met meerdere mondzorgspecialisten."

Primi Dentes Tandprothetische praktijk, Paul Krugerstraat 2, Arnhem, 026 8484887; www.primidentes.nl, info@primidentes.nl.

Scheiden… en nu?

HUISSEN - Het nieuwe jaar is begonnen en de balans is opgemaakt, scheiden is onvermijdelijk. Een scheiding is een van de ingrijpendste gebeurtenissen in een mensenleven. Zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Een scheiding gaat over emoties, over praktische zaken en over geld. Maar hoe kom je daar samen uit?


Mediation. Eugenia van Bon uit Huissen is MfN-registermediator. Zij heeft een jarenlange ervaring in het begeleiden van stellen die uit elkaar gaan. Zij denkt mee in oplossingen. 'Daarbij verlies ik jullie als mens en jullie emoties niet uit het oog.'

Van A tot Z

Jullie komen voor veel keuzes te staan. Over de zorg voor jullie kinderen. Over gezamenlijke bezittingen en schulden en minimaal één verhuizing. Over kinder- en partneralimentatie, toeslagen en pensioen. Met Eugenia als echtscheidingsmediator hebben de (ex-)paren te maken met één aanspreekpunt die voor jullie doorrekent en coördineert, financieel, fiscaal en juridisch.

Samen afspraken maken over de afwikkeling van de scheiding betekent samen beslissen over de toekomst van jezelf en de kinderen, zodat je beiden verder kunt met je leven. En niet onbelangrijk, mediation is sneller èn goedkoper dan een scheiding met advocaten.

Wanneer partijen al de stap naar een advocaat hebben gezet, is er vaak behoefte aan een second opinion over de financiële kanten van de scheiding. Ook na de scheiding kunnen er nog vragen zijn. Daarvoor kun je ook bij Eugenia terecht. Eugenia begeleidt naar een stukje rust. 'Ik nodig jullie uit voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.'

www.scheidingsbegeleiding.com; eugeniavanbon@scheidingsbegeleiding.com; 06 26 62 87 26

Oudste Turkse restaurant in Arnhem heeft nieuwe eigenaar Nieuw elan voor welbekend Bosporus

ARNHEM – Elke Arnhemmer kent wel Restaurant Bosporus aan de Spijkerlaan. Wie heeft daar niet zijn eerste liefde ontmoet, gegeten met familie en vrienden. En genoten van de passie, waarmee men de gerechten serveerde! Er is nieuws: Bosporus heeft een nieuwe eigenaar. Sinds kort zwaait gastheer Ali er de scepter!

Met de komst van de heer Ali wordt het restaurant ook nieuw leven ingeblazen. De afgelopen jaren was Bosporus wat ingedut. Het eten was en is er prima, maar Bosporus kon wat meer dynamiek gebruiken. Restaurant Bosporus bood en biedt een mooie menukaart met gerechten uit de authentieke Turkse keuken. Met verse ingrediënten en kruiden. Befaamd en uniek zijn de gerechten van de houtskoolgrill.

De nieuwe eigenaar is dan ook trots dat hij wat dat betreft dezelfde lijn kan voortzetten met de vertrouwde kok. "Het is ook belangrijk, dat de gasten zich thuis voelen bij Bosporus. De een zal hier een herbeleving vinden van zijn vakantie, de ander wil graag in een Turkse sfeer genieten van een heerlijk avondje."

En daar voegen we vanaf nu een extra dimensie aan toe: dineren in Turkse sfeer. We laten niet alleen goede Turkse zang en muziek horen, ook is er op cultuurgebied veel te zien bij Bosporus. Van schilderingen, beelden tot aan prachtige tapijten op de vloer en muziekinstrumenten aan de wand. Gastheer Ali vertelt er graag met passie over!

Op de maandag en dinsdag heeft Bosporus de pizza en pasta voor 7,95 euro. Ook voor catering kan men er terecht. En in maart krijgt men tien procent korting op de hele rekening.

Restaurant Bosporus, Spijkerlaan 37, Arnhem; 026 4429992; www.bosporusrestaurant.nl.

Eerste koop ecowoningen in Schuytgraaf getekend

De eerste kopers die eind januari hun handtekening zetten voor hun Ideale Woning in ecowijk De Kiem: Sjoerd van der Meer en Coco Musaningabe.

ARNHEM - De eerste koopovereenkomst van De Ideale Woning in ecowijk De Kiem is getekend. Dit is één van de vijf woningtypes in deze nieuwe autoluwe ecologische buurt in Schuytgraaf in Arnhem-Zuid. Het huis wekt zijn eigen energie op en wordt duurzaam gebouwd. Het is ontworpen door D+B architecten.

In ecowijk De Kiem worden vijftien Ideale Woningen gebouwd. Hij is standaard 12 meter diep, dat geeft veel leefruimte op de begane grond. Een achterpui van 3 meter hoog en twee dakramen brengen een zee van licht naar binnen. De indeling is eenvoudig aan te passen; de positie van de trap en de meterkast liggen vast. Door slimme techniek is vrijwel elke indeling zelf te kiezen. Ideaal als de woonsituatie verandert!

Natuurlijke isolatie en uitgekiende ventilatie
De Ideale Woning heeft standaard 15 pv-panelen voor het opwekken van stroom. Door heel goede natuurlijke isolatie heeft de bewoner straks nauwelijks energie nodig voor verwarming. En van kou en tocht zal ook geen sprake zijn dankzij een uitgekiend ventilatiesysteem met warmteterugwinning en door drievoudig glas. Zoveel mogelijk worden ecologische, gezonde materialen gebruikt. De woning wordt helemaal opgebouwd uit houtskeletbouw elementen die met houtvezel zijn geïsoleerd.

Er zijn nog woningen te koop
De ondertekening van nieuwe koopovereenkomsten volgen spoedig; op dit moment zijn er 8 opties. Zes Ideale Woningen zijn nog te koop in de prijsklasse tussen 323.000 en 341.000 euro.

Meer informatie: www.deidealewoning.nl of bel met D+B architecten op 026 4426464.

27 / 36

Verloskundigen Lingewaard: Opnieuw voorstellen!

BEMMEL - Op vrijdag 26 januari hebben we als praktijk op prachtige wijze afscheid genomen van Elien, Mechteld en Bianca als maatschapsleden. Elien, Mechteld en Bianca kijken met een warm gevoel terug op deze dag en willen iedereen hartelijk danken voor hun aanwezigheid en de lieve attenties die zij hebben mogen ontvangen.

Martine van Deurzen en Niki Pluijm zullen de maatschap voortzetten en zorgdragen voor deskundige en persoonlijke zorg. Zoals op de foto te zien is zijn we met een jong enthousiast team verder gegaan als Verloskundigen Lingewaard (van links naar rechts: Niki Pluijm, Arlette Stevens, Carine Greven, Manou ter Woorst, Martine van Deurzen en Bianca Bruijns). Als zwangere krijg je zorg op maat en bepaal je samen met de verloskundige hoe je je zwangerschap wil doorlopen. De praktijk biedt de mogelijkheid voor een (vroege) echo in eigen praktijk, avondspreekuur voor echo's, gegarandeerde toegang tot Espérance voor structurele echo bij 20 weken en een zeer prettige samenwerking met de ziekenhuizen in de regio. Bij een positieve zwangerschapstest mag je direct contact met ons opnemen. Dit kan via de website: www.verloskundigen-lingewaard.nl of tijdens het telefonisch spreekuur.

Nog meer nieuws: Per 1 februari is het Huissen spreekuur (Medisch centrum Loovelden) verplaatst naar de donderdag ochtend. Tevens is per januari 2018 onze nieuwe assistente gestart, te weten Belinda Viergever. Verder mogen alle zwangeren in de Gemeente Lingewaard gebruik maken van de voorlichtingsavonden die in samenwerking met Verloskundigen Lingewaard, kraamcentra, een kinderfysiotherapeut en het consultatiebureau worden gegeven. Bij een minimale aanmelding van 4 zwangeren (met partner) gaat de avond zeker door. Data zijn te vinden op onze website. Kortom ben je zwanger of wil je in de toekomst zwanger raken, onze deuren staan voor je open om er een zo zorgeloos mogelijke tijd van te maken waar je met een goed gevoel op terugkijkt.

Vijftig procent korting op het eerste consult bij Food2Lifestyle

ARNHEM - Food2Lifestyle is een nieuwe diëtistenpraktijk in Arnhem-Zuid. Geen tijdelijk dieet, maar een gezonde lifestyle, daar staan de gediplomeerde diëtisten van Food2Lifestyle voor. Zij bieden een persoonlijke begeleiding en werken zo samen aan een gezondere toekomst.

Sinds 1 januari zijn Lysanne Bekker (links) en Marloes Aanstoot (rechts) een eigen diëtistenpraktijk gestart in de Stikkerbuilding. Wilt u graag uitleg over diabetes, een hoge bloeddruk of verhoogd cholesterol? Of weet u niet meer wat u moet doen om gewicht te verliezen? Food2Lifestyle helpt u bij alle vragen over voeding en gezondheid. Er wordt altijd rekening gehouden met persoonlijke wensen en verwachtingen, in overleg is er veel mogelijk. Zet nu de eerste stap naar een gezonde leefstijl, bel naar 06 51628264.Via www.food2lifestyle.nl, kunt u gemakkelijk een afspraak inplannen.

Openingsactie:
Meldt u voor 28 februari aan en ontvang vijftig procent korting op het eerste consult van 60 minuten.

Food2Lifestyle, Meester D.U. Stikkerstraat 10, Arnhem; info@food2lifestyle.nl.

Delea podotherapie 10 jaar in Arnhem-Zuid

ARNHEM - In de afgelopen tien jaar heeft Delea podotherapie enkele duizenden corrigerende zolen afgeleverd en talloze grote en kleine voetproblemen opgelost in de praktijk op de Hoefbladlaan in Malburgen en op de Slochterenweg.

"De eerste jaren waren wel pittig, zegt Huub Delea, eigenaar van Delea podotherapie. "Het vak van podotherapeut biedt vele uitdagingen en soms is het zoeken naar een optimaal resultaat. Ik dank alle medewerkers en stagiaires die me daarbij hebben ondersteund. En natuurlijk dank aan alle cliënten voor het geboden vertrouwen."

Om tien jaar podotherapie te markeren heeft Delea een nieuw logo. Niet alleen een voet maar en paar rennende benen. Die geven goed weer waar podotherapie voor staat: voetbelasting en beweging inéén. Een corrigerende zool biedt ook oplossingen voor klachten in knieën, heup en rug.

Wilt u meer weten of een afspraak maken: Delea podotherapie; 026 4422577 of info@deleapodotherapie.nl; www.deleapodotherapie.nl.

Sfeer proeven bij zorgvilla Saksen Weimar

ARNHEM - Zorgvilla Saksen Weimar in Arnhem-Noord opent op woensdag 21 februari haar deuren tijdens de inloopochtend! Na het succes van voorgaande inloopochtenden in november en december, verwelkomen wij u weer graag om vrijblijvend sfeer te proeven. De inloopochtend duurt van 10.00 tot 13.00 uur.

Onze relatiemanager Alie van den Brink leidt u graag rond en beantwoordt al uw vragen. Natuurlijk zorgen wij dat het aan koffie/thee en iets lekkers niet ontbreekt. Heeft u tijd over? Maak vooral een korte wandeling door de aangrenzende groene en historische wijk 'Saksen Weimar'.

Bent u benieuwd naar het wonen in zorgvilla Saksen Weimar? Meld u dan aan voor de inloopochtend via onze website: www.villasaksenweimar.nl. Villa Saksen Weimar is onderdeel van Stepping Stones Home & Care. Wij zijn gespecialiseerd in de zorg voor ouderen met dementie die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Wij bieden onze bewoners een sfeervolle en beschermde woonomgeving met persoonlijke 24-uurs zorg.

Personal Fitness Arnhem verandert jouw levensstijl

ARNHEM - Personal Fitness Arnhem is voor iedereen die een gezond en gelukkig leven wil hebben. Het gaat niet alleen om de kilo's, maar om een verandering van jouw gedrag en levensstijl. Heb jij een bepaald doel? Samen gaan we ervoor!

Personal Fitness Arnhem is een personal trainings studio die mensen in privacy helpt om zich gezond en gelukkig te voelen doormiddel van sport en bewegen, voedingsadvies en coaching. Het gaat er niet alleen om dat je gezonder gaat leven, maar ook dat je je weer energiek en fit voelt! ''We zorgen ervoor dat je meer zelfvertrouwen krijgt, je gelukkiger voelt en beter in je vel gaat zitten.''

Gratis proefles en kennismaking
Personal Fitness Arnhem nodigt je uit voor een gratis proefles. Je kunt je aanmelden voor een gratis proefles en kennismaking via de website www.personalfitnessarnhem.nl of door een mailtje te sturen naar arnhem@personalfitnessnederland.nl.

Personal Fitness Arnhem; Snelliusweg 77; Arnhem; 06 49732518.

Bijzonder woonzorgcentrum in Oosterbeek zoekt vrijwilligers

OOSTERBEEK - Wie Oosterbeek binnenrijdt vanaf de Arnhemse kant ziet meteen, als hij over zijn rechtsschouder kijkt, de panden en het bord van Verburgt-Molhuysen Staete, een kleinschalig woonzorgcentrum. Het best bewaarde geheim van Oosterbeek. Zo noemen mensen het soms, als ze voor het eerst op bezoek komen. De prachtige tuin, de statige villa's en het gemotiveerde team medewerkers maken het een prettige plek om te wonen, maar ook om te werken.

'Het best bewaarde geheim' betekent ook dat niet iedereen ons weet te vinden', stelt directeur Hieke de Zeeuw. 'Dat is jammer, want juist voor vrijwilligers hebben wij veel te bieden. Op verschillende plekken in de organisatie ondersteunen vrijwilligers het team Zorg & Welzijn. 'We kunnen al rekenen op een trouwe groep vrijwilligers, maar door onze groeiende groep bewoners en gasten zijn we op zoek naar uitbreiding. Vrijwilligers komen een vaste dag of een dagdeel per week of bezoeken komen op afgesproken tijden voor een speciale activiteiten. Ze ondersteunen bij activiteiten, de maaltijden, ze wandelen, doen spelletjes en bieden een luisterend oor aan onze bewoners en gasten. Maar we zoeken juist ook mensen met een bijzondere interesse in bijvoorbeeld muziek, lezen, natuur of sport. In onze zorg staan de individuele wensen van onze cliënten centraal. Juist de vrijwilligers met diverse achtergronden zijn voor hen de spreekwoordelijke kers op de taart. Wat onze vrijwilligers bindt? Enthousiasme om zich in te zetten voor deze kwetsbare groep ouderen. We bieden een inspirerende omgeving waar vrijwilligers de kans krijgen om initiatief te nemen en nieuwe dingen te ervaren en te leren.'

Informatie? Belangstellenden kunnen contact opnemen met Hieke de Zeeuw Dat kan via mail of telefoon: 026 3397220 of info@vmstaete.nl.
Verburgt-Mohuysen Staete, Utrechtseweg 33, 6862 AB Oosterbeek.

Gratis proeflessen sport en bewegen voor 50-plussers

ARNHEM/ELST - Gelders Sportplezier biedt een sport en beweegaanbod aan voor 50-plussers op diverse locaties in Arnhem en Elst. Elke week worden binnen zaalgroepslessen en buiten Walking Bootcamp lessen aangeboden waarbij plezier in sporten en bewegen centraal staat!

Je kunt nu twee gratis proeflessen volgen! Tijdens de zaalgroepslessen bestaat het eerste halfuur uit conditie- en krachtoefeningen. Het tweede halfuur van de les staat altijd in het teken van kennismaking met een sport of spel. Bij de Walking Bootcamplessen wordt er lekker buiten getraind. We wandelen tijdens de lessen stevig door en doen tussendoor conditie- en krachtoefeningen. Hierbij werken we samen, doen we groepsoefeningen of een spel om het plezier in het bewegen hoog te houden!

Meer informatie staat op www.gelders-sportplezier.nl. Meedoen met een proefles? Geef je op via de website of bel naar 06 26943663, Annelies van Gelder.

Gelders Sportplezier; Snelliusweg 77, Arnhem; 06 26943663.

Ik ben je stok achter de deur!

ARNHEM - Iedereen heeft het tegenwoordig over het aanpassen van je leefstijl maar hoe doe je dat en vooral hoe hou je dat vol? Dat kan met jouw motivatie, mijn begeleiding, coachingsgesprekken en weekmenu's.


In mijn praktijk begeleid ik mensen naar een gezond gewicht. Ik leg de nadruk op gezond, koolhydraat-arm eten en voldoende beweging. Ik werk met de bekende programma's 'Grip op Koolhydraten', Paleo en Oerslank.

Wanneer kan je terecht bij Natascha Struik Voedings- en lifestylecoach? Bij overgewicht, (beginnend) diabetes type 2 of gezondheidsklachten. Naast afvaltrajecten (kort en lang) en analyse van je voedingspatroon bied ik ook de mogelijk tot het volgen van sapvasten kuren van Juizs met begeleiding en orthomoleculaire ondersteuning.

Kom 8, 15 of 22 februari naar de gratis informatieavond over koolhydraat-arm leven. Meer informatie staat op mijn website www.nataschastruik.nl. Natascha Stuik Voedings- en lifestylecoach; De Overmaat 45B, 6831 AE Arnhem; 06 11918828; www.nataschastruik.nl.