GN Lingewaard

18 november 2015

GN Lingewaard 18 november 2015


1 / 28

Prins Dick van het Roode Wald nieuwe prins van het Keujesgat

ANGEREN; Op zaterdag 14 november is de nieuwe prins van het Keujesgat gepresenteerd. Zijn naam is Dick Hermsen. Hij zal onder de naam Prins Dick van het Roode Wald de komende twee jaar de scepter zwaaien over het Keujesgat, bijgestaan door zijn Prinses Yvon.

De onthulling begon door twee boeren die benieuwd waren naar de nieuwe prins. Zij namen het publiek mee in hun ideeën en gedachten. In de rook verscheen toen het nieuwe prinsenpaar van A.K.G. De Narrenpoel; Dick en Yvon Hermsen.

Foto: Henk Sluiter

Voor de nieuwe prins gepresenteerd werd is er eerst afscheid genomen van Prins Ronald de muzikant en prinses Debby. Nadat de bedankjes en cadeautjes uitgewisseld waren, de veren, scepter en steek afgenomen, kreeg Ronald een kleine trommel omgehangen. Op zijn eigen muziek ging hij de zaal uit.

Tijdens de openingsavond heeft dansgarde The Stars van de Narrenpoel diverse nieuwe dansen laten zien. De little en twinkle stars lieten geweldige gardedansen zien, de dancing stars schitterde in een moderne dans. Ook hadden alle groepen nieuwe showdansen. De little Stars lieten al dansend het verhaal Frozen zien. De twinkle stars hadden een dans op Legaly Blond. De dancing stars danste op het thema van 9 to 5. Alle dansen zagen er geweldig uit. Voor de showdansen hadden alle meiden weer nieuwe, zelfgemaakte kleding aan. Het was prachtig om deze groepen te zien dansen.

Onder het motto van Prins Dick van het Roode Wald 'Wij maken graag overal een feestje van' wordt het komende carnaval in Angeren weer een groot feest.

Veron heeft een nieuwe beleidsadviseur

LINGEWAARD - Antoinette Nunes-Meijer van Nunes Juristen en Bedrijfsadviseurs heeft afscheid genomen als Beleidsadviseur van Veron. Deze functie heeft zij meer dan een jaar bekleed. Daarvoor heeft zij vele jaren als secretaris deel uitgemaakt van het bestuur. Ook coördineerde zij de commissie Personeel & Ontwikkeling en had zij een belangrijk aandeel in de organisatie van het jaarlijkse Ondernemers Symposium.

Het Bestuur is haar heel veel dank verschuldigd voor het vele werk dat zij voor de vereniging heeft verricht en voor haar aandeel in het verbinden van Veron met haar externe relaties en haar aandeel in het verbinden van de leden onderling.

Veron heeft in François van Schaik een nieuwe beleidsadviseur gevonden. Hij is grondlegger van Notariskantoor Van Schaik in Bemmel.

Veron
Veron is een actieve vereniging voor ondernemers uit Lingewaard en omgeving. Het doel van Veron is om de belangen van de aangesloten ondernemers te dienen. Enerzijds gebeurt dat door het optreden als belangenbehartiger jegens de gemeente en andere overheidsinstanties; anderzijds door het organiseren van bijeenkomsten waarbij kennis wordt overgedragen en/of netwerkbijeenkomsten. Dit alles om de kracht van ondernemers te versterken.

Taken beleidsadviseur

Vanaf 1 oktober heeft François van Schaik als beleidsadviseur onder andere de volgende taken op zich genomen:

het signaleren van ontwikkelingen in het publieke domein die van belang kunnen zijn voor de leden en het adviseren van het bestuur daarover;

als contactpersoon fungeren tussen Veron en gemeente Lingewaard;

het bijwonen van de vergaderingen commissie Politiek & Economie;

het initiëren van bijzondere evenementen op het gebied van regionale economie en politiek.

Voor de Veronleden is François van Schaik de contactpersoon voor bovengenoemde zaken. Mocht u vragen, opmerkingen of tips hebben dan kunt u altijd contact opnemen met François van Schaik. Hij is dagelijks bereikbaar op zijn kantoor in Bemmel.

Actieve verenigingsavond voor jeugdtrainers

LINGEWAARD - Bewegen en sporten vinden we allemaal belangrijk. Toch blijkt dat kinderen steeds minder bewegen en motorisch slechter bewegen. Als gevolg daarvan hebben kinderen minder plezier in sporten en als ze eenmaal sporten hebben ze een hogere kans op blessures. Loopland Gelderland, opgericht door Honoré Hoedt (voormalig bondscoach en coach van onder andere topatleten Dennis Licht en Sifan Hassan), heeft als doel om kinderen beter te laten bewegen en lopen.

Speciaal voor de jeugdtrainers van de verenigingen uit Lingewaard organiseren zij een actieve verenigingsavond waarin oefeningen aan bod komen die makkelijk in de training in te passen zijn waardoor de kinderen beter leren lopen en bewegen.

Om een leven lang bewegen en sporten te garanderen is het essentieel om goed te kunnen bewegen. Voor veel sporten is lopen de basisbeweging en daarom belangrijk om aandacht voor te hebben in de training. In samenwerking met de buurtsportcoaches van Stichting Welzijn Lingewaard heeft Loopland Gelderland een workshop opgezet voor alle jeugdtrainers die werkzaam zijn binnen een vereniging. Loopland Gelderland heeft samen met studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN, richting ALO) loopoefeningen ontwikkeld die kunnen bijdragen aan beter leren (hard)lopen van kinderen en ze zijn gemakkelijk te integreren in verschillende sporten.


De avond wordt onder andere verzorgd door topatleet Dennis Licht. Op deze avond ervaren trainers welke oefeningen makkelijk in een training in te passen zijn ongeacht de sport. De workshop vindt op twee avonden plaats, namelijk woensdag 25 november van 18.00 tot 19.30 uur in sporthal De Heister in Bemmel en op woensdag 2 december van 19.30 tot 21.00 uur in de sporthal van OBC Huissen. Deelname is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk in verband met de ruimte. Aanmelden kan bij Manon Huinink, Buurtsportcoach SWL, via de e-mail m.huinink@swlingewaard.nl of via 06 13966204.

Loopland Gelderland wordt ondersteund door Provincie Gelderland en werkt samen met HAN, Gelderse gemeenten, vakdocenten bewegingsonderwijs scholen voortgezet- en basisonderwijs en sportverenigingen.

Sponsoren bedankt

Foto: Henk Wieland

BEMMEL - Stichting deBol is de sponsoren van 'Heel Bemmel Loopt', die een snerttocht die georganiseerd hebben (op zondag 22 november) ten bate van de bouw van de Theaterkerk Bemmel, dankbaar voor hun bijdrage in de vorm van broodjes, knakworst, erwtensoep, roggebrood met spek en de koffie/thee onderweg.

Het bestuur van deBol ging daarom graag met een aantal sponsoren op de foto: : Bakkerij Engelen, Fruit Company Bemmel Wouter Kersten, Jumbo Scheperkamp, Slagerij Buurman en (helaas niet op de foto) Cafetaria Moos, Albert Heijn Bemmel en K3Delta.

Foto: Henk Wieland

deBol gaat er vanuit dat heel Bemmel een steentje aan de bouw van de Theaterkerk wil bijdragen door mee te lopen op 22 november. De start is vanaf 09.30 uur bij het Nootgebouw aan de Cuperstraat 5 in Bemmel, er kan gestart worden tot 14.00 uur. Onderweg is er een controle/pauze na circa vijf kilometer en bij binnenkomst is er voor iedereen een kop heerlijke erwtensoep of een broodje knakworst. Jong en oud mag meedoen met deze gezellige tocht, hoe meer zielen hoe meer vreugd en iedereen draagt zo op een gezonde en gezellige manier zijn/haar steentje bij, want de Theaterkerk komt er voor ons allemaal!

Inschrijfgeld: volwassenen vijf euro (vier euro voor de Theaterkerk) kinderen 2,50 (1,50 euro voor de Theaterkerk).

Seniorenpastoraat: Leren leven met verwondering

BETUWE - In het leven van alle dag is het zo vanzelfsprekend: Eten, drinken, gezondheid met alle aandacht voor wat dagelijks op ons afkomt. Het vanzelfsprekende wordt vaak pas doorbroken door een bijzondere gebeurtenis. De vliegtuigramp met de MH117, de wreedheden van de IS in Irak maakten van zomer 2014 een om nooit meer te vergeten. De aanslagen in Parijs en Denemarken. De aanslag in de Thalys De vluchtelingenstroom naar Europa in 2015.

Dat gaat ook op voor gelukkige ervaringen in het privéleven zoals je trouwdag, de geboorte van je (klein)kind het slagen voor een examen

Verwondering doorbreekt het vanzelfsprekende, maar is niet afhankelijk van het bijzondere, dat zich in ons leven voor doet. Verwondering wil ons juist bewust maken van de betekenis van onze dagelijkse werkelijkheid. Want hoe gewoon is het dat we ons dagelijks brood kunnen eten, dat we gezond mogen zijn. Wat vertelt ons de natuur waarin we leven, de mens die we ontmoeten.

De verwondering laat ons kijken naar wat er is, doet je vragen stellen zoals: "waarom ben je er, ben je er zo, en waarom ben je er nog". Verwondering doet ons ook raken aan het Mysterie van het Leven, waarvoor we ons kunnen open stellen wanneer in het gedruis van alle dag er ook kansen zijn voor stilte en een moment van bezinning.

Een thema voor boeiende gedachtewisseling. Op woensdag 25 november van 14.00 tot 16.00 uur in parochiecentrum De Hoeksteen Elst.

Pay it forward Sinterkerstennieuw-actie

HUISSEN - "De AH in Huissen heeft een speelgoedinzamelingsactie en zij hebben besloten dit voor mijn stichting te doen. Voor de mensen die graag in aanmerking willen komen voor deze actie is er een formulier op de site www.payitforwardhuissen.nl, dat men kan invullen en naar ons kan mailen."

Pay it forward Sinterkerstennieuw actie. Is het inzamelen van speelgoed en spellen. Ook kerstpakketten of onderdelen ervan zodat wij cadeaus en pakketten aan de mensen kunnen geven die krap bij kas zitten. "Wij behandelen dit zeer discreet en proberen alle wensen te vervullen. Mochten er vragen zijn kan men altijd contact opnemen via Facebook. Of via ons mailadres gerie@payitforwardhuissen.nl.

Tentoonstelling Betuwse Kleindier Vereniging

GENDT - Op 21 en 22 november houdt de Betuwse Kleindier Vereniging vanwege haar 15-jarig jubileum, een jubileumtentoonstelling van kleindieren in zaal Im Weissen Rossl Dorpsstraat 58 in Gendt. Op de show zijn konijnen, hoenders, dwerghoenders, watervogels, serama's en siervogels te bezichtigen.

Op zaterdag 21 november worden alle ingezonden dieren gekeurd door professionele keurmeesters. Normaal gesproken is de keuring niet toegankelijk voor publiek maar tijdens deze jubileumshow is men welkom. De keuring begint zaterdagochtend en duurt naar verwachting tot het middaguur. Er wordt een zeer grote verscheidenheid aan rassen en kleurslagen gekeurd in bovengenoemde diergroepen. Zo zijn er koppels met eenden te bewonderen die samen in een kooi zitten. Ook is er een Duitse inzending van konijnen. Elders staat een advertentie waarin ingezonden rassen staan vermeld.

Gratis entree

Mede dankzij sponsoring van diverse bedrijven in de Regio Lingewaard en de middenstand niet te vergeten is de tentoonstelling gratis toegankelijk voor publiek. De openingstijden zijn zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en zondag van 10.00 tot 15.00 uur. "U kunt ons ook steunen door tijdens uw bezoek aan de show loten te kopen voor een grote verloting met prachtige prijzen. De loten zijn verkrijgbaar bij de bestuursleden." Zondagmiddag om 14.30 uur is de trekking van de verloting.

Informatie:

De Betuwse Kleindier Vereniging is een actieve vereniging in de regio. "We vergaderen een paar keer per jaar over de activiteiten. Ook helpen we elkaar met adviezen of verzorging van elkaars dieren tijdens vakanties. Zelf organiseren we in september een jaarlijkse Jongdierenkeuring waar de jonge dieren die in het voorjaar geboren zijn voor het eerst beoordeeld worden door een keurmeester. In de maanden daarna bezoeken we als vereniging diverse tentoonstellingen in Nederland en soms zelfs in Duitsland, waar we met onze mooiste dieren naartoe gaan. In december organiseren we samen met enkele andere verenigingen de grote landelijke Gelderlandshow in Wijchen."

Tijdens de tentoonstelling zijn diverse fokkers aanwezig om uw vragen over de verschillende dieren, rassen en over onze kleindierenhobby te beantwoorden. Uiteraard kunt u bij de betreffende fokkers ook contacten leggen voor aanschaf van goede raszuivere dieren.

Kookhulpen eetcafé gezocht

BEMMEL - Is koken je hobby, vind je het leuk om voor grote groepen te koken en geniet ervan als mensen gezellig samen aan de maaltijd zitten, dan is het Open Eetcafé op zoek naar jou!

Sinds geruime tijd draait het project Open Eetcafé succesvol in Lingewaard. Naast Bemmel, Huissen en Doornenburg krijgt nu ook Gendt een Open Eetcafé. De open eetcafés zijn laagdrempelige ontmoetingsplekken waar mensen gezellig met elkaar een lekkere en gezonde maaltijd kunnen nuttigen geheel bereid door vrijwilligers. "Voor de locatie Bemmel zijn wij naarstig op zoek naar kookhulpen ter uitbreiding van het huidige team. "Je hoeft echt geen keukenprins of -prinses te zijn, want er zijn ook genoeg ondersteunende taken te doen als; boodschappen doen, was- en snijwerk, dekken van tafels, ontvangst van de eters, bedienen en na afloop alles weer netjes opruimen. En natuurlijk eet je als vrijwilliger lekker mee met de groep!

Voor deze en andere vrijwilligersvacatures kun je contact opnemen met Wil van de Hurk, coördinator Open Eetcafés, Tel: 06 30139282 of mail: w.vandenhurk@swlingewaard.nl."

Boekenbeurs Jubilate Gendt

GENDT - Gezien het succes van vorig jaar kan gesteld worden dat bewoners van Gendt nog steeds verliefd op boeken kunnen zijn. Oók legpuzzles, strips, cd's en grammofoonplaten waren toen erg in trek en dus was er alle reden voor koor Jubilate om dit najaar opnieuw een beurs te organiseren ter voorbereiding op winterse, huiselijke gezelligheid.


Zaterdag 21 november van 12.00 tot 16.00 uur houdt Jubilate de grote Boekenmarkt in De Leemhof, Dorpstraat in Gendt. "Voor een zacht prijsje kunt u ongetwijfeld weer uw slag slaan en het boek of de cd vinden waar u al een tijd naar op zoek was."

Veel kramen op kerstmarkt Bemmel

BEMMEL - Op 13 december vindt weer de traditionele kerstmarkt in Bemmel plaats. Het belooft dit jaar nog grootser te worden als afgelopen jaar met onder andere een levende kerststal en een mini-kinderkermis.

Daarnaast is er weer een heerlijke Proeverij op de Markt, treden weer zeven koren op en is er twee dagen 'Kunst in het kasteel De Kinkelenburg' te bewonderen. De kerstmarkt in Bemmel staat garant voor zowel een groot aantal bezoekers als een gezellige sfeer.

BEMMEL - De Vrienden van Liduina houden weer hun jaarlijkse herfstbingo op donderdag 19 november om 19.00 uur.

Het programma voor deze avond: Vanaf 19.00 uur is er koffie/thee met iets lekkers. "Om 19.30 uur starten we met de verkoop van de bingoplankjes. De prijs is 2,50 euro per plankje en u kunt dan drie ronden meespelen. Per ronde zijn er drie mooie prijzen te winnen."

In de pauze kunt u een drankje bestellen, voor eigen rekening. Betalen met een drankmuntje. De muntjes kunt u kopen bij de ingang van de zaal en ze kosten 1,25 euro per stuk. Ook zullen er weer enkele hapjes geserveerd worden, aangeboden door de Vrienden van Liduina.

De bingo is aan de Gouden Appel 120 in Bemmel.

Sponsor bedankt

HUISSEN - De G3 van Jonge Kracht mocht een geheel nieuw tenue ontvangen van Huessensche Poort Optiek en Fysiotherapie Van der Ploeg. Namens spelers en begeleiding hartelijk dank!

Sponsor bedankt

HUISSEN - De G2 van Jonge Kracht mocht een geheel nieuw tenue ontvangen van Optiek Huessensche Poort en Fysiotherapie Van der Ploeg. Namens spelers en begeleiding hartelijk dank!

HUISSEN - KBO Huissen serveert op 20 november een ouderwets stamppottenbuffet in het restaurant van Sancta Maria aan de Helmichstraat in Huissen.

Het buffet begint om 17.30 uur. De muzikale omlijsting is voor rekening van het Jet trio.

Congres Toekomst van de Zorg bijna uitverkocht

BEMMEL - Het congres 'De Toekomst van de Zorg' dat Team Lingewaard organiseert ten bate van Alpe d'HuZes is bijna uitverkocht. De avond vindt plaats op donderdag 3 december in cultureel centrum De Kinkel in Bemmel, aanvang 19.00 uur.

Keynote speaker is Lucien Engelen directeur Radboudumc REshape Innovation Center. Daarnaast zal dr. Margot Tesselaar (Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis), Michel Dutrée (oud-directeur Nefarma) en Léon Collaris in het panel plaatsnemen om te vertellen over de laatste ontwikkelingen op oncologisch vlak. Bijvoorbeeld over de ontwikkeling van nieuwe medicijnen, onderzoek en genezig van kanker. Centrale vraag is 'kan kanker binnen nu en twintig jaar een chronische ziekte worden'?

Na afloop is er in de foyer een borrel, hapje en live achtergrond muziek van singer-songwriters George & Thijs.

De toegangsprijs van 31,50 euro is inclusief:

- Kofiie/thee en versnapering bij binnenkomst
- Entree presentatie en discussie
- Hapjes na afloop *
- Singer-songwriterduo na afloop
- BTW
- Uw steun aan het goede doel

De gehele opbrengst komt ten goede aan het goede doel. Alle bedrijven, leveranciers en sprekers die meewerken doen dit volledig gratis en belangeloos!

Meer info en tickets bestellen op www.congrestickets.nl.

Tweestroom-dames1 en dames4 pakken de volle winst

GENDT - Tweestroom-DS2 ontving Boemerang-Komeet-DS2; het werd een spannende strijd. De setstanden waren (25-23; 26-28; 25-22, 26-28). Dus een vijfde set, die werd verloren, maar toch punten. (2-3).

Dames1 ontving Heijendaal-DS8 en deelde wederom een klapper uit. (4-0). Tweestroom-DS3 bezocht Jeijendaal-DS9 en won nipt. (2-3.) Dames4 ging op bezoek bij Pegasus-DS13 en had nagenoeg geen tegenstand. (0-4). Mede-koploper Atalante-DS3 ontving onze dames-5, dat verrassend voor de dag kwam die strijd nipt verloor.( 3-2).

Tweestroom-HS1 ontving koploper Boemerang-Komeet-HS3 en wist alleen de vierde set te winnen. (1-3). Aspiranten-Tweestroom-MA2 bezocht Woudenberg-MA2 en won de eerste set, na een spannende strijd, nipt (27-29). Hierna weden de winst onderling gedeeld. zodat een vijfde set de beslissing moest brengen. (15-10). Mooi twee punten mee genomen naar Gendt. (3-2). Meisjes-MA1 ontving Kidang-MA1 dat te sterk was voor onze meiden. (0-4). Mixe-jongens-JB1 ontving Torax-JB1 en won de eerste set nipt. Hierna was het net niet genoeg. (1-3).

Tweestroom-MB1 bezocht medekoploper Set-up'65-MB1 en kwam niet in het spel voor; een kansloze missie. (4-0). Tweestroom-MB2 ontving Pegasus-MB2 en verloor de eerste en tweede set. De derde en vierde set werden gewonnen. Dus een vijfde set, die nipt werd verloren .(13-15). Toch een fraai resultaat. (2-3). Meisjes-MC1 bezocht Alterno-MC3 en moest een punt achter laten. (1-3). Boemerang-Keet-MC1 ontving onze Meisjes-MC2. Ook hier werd het een spannende strijd gezien de setstanden(23-25, 23-25, 26-24, 19-25). Een fraaie zege. (2-3). Tweestroom-JC1 ontving Volamie-JC1 en won de eerste set nipt. (25-23). De tweede set werd nipt verloren, daarna bracht men het niet om te kunnen winnen. (1-3).

Column

Broodje

In 1986 zat ik namens de Arnhemse Courant voor het eerst aan de perstafel om verslag te doen van een begrotingsbehandeling. Toen was het uitgesmeerd over twee dagen. Politieke partijen zorgden dat de beschouwingen in boekwerkjes met twee nietjes kwamen. Het voorlezen op maandag was een ritueel. De pers had het onder embargo al in hun bezit. Het college reageerde in eerste termijn schriftelijk. Donderdag was het slotdebat en de besluitvorming. Raadsleden staken zich dan in het net, want de Begrotingsraad was het hoogtepunt.

Vorige week bezocht ik het hoogtepunt van Lingewaard. Het ritueel wordt in luttele uren gepropt met in de pauze een broodje. Het nette pak en jurk bleven in de kast. Ik zat er niet als journalist maar als stukjesschrijver. Geen perstafel, maar een plek op de publieke tribune, naast de twee oud-VVD-raadsleden Ted en Piet. De fractievoorzitters lezen hun beschouwingen voor. De gezichtsuitdrukking en geknor van Ted en Piet spreken boekdelen. Ambtenaren worden bedankt voor hun inzet voor de 237 pagina's tellende begroting. Ze moeten gewoon hun werk doen!

De witte broodjes ham en kaas doen mij denken aan een karige koffietafel na een trieste begrafenis. SP-raadslid Brian Claassen heeft het door en grijpt gelijk twee broodjes. Tot de pauze geen nieuws.

Slaapverwekkend. Volgens fractievoorzitter Rene Derksen van Lokaal belang Lingewaard zie ik het verkeerd. Ambtenaren bedank je vanwege het spel en een begrotingsbehandeling graag zonder spektakel en rellen. Als bij toehoorders een raadsvergadering saai overkomt dan doet de politiek het goed. Jawel, lees die zin nog maar eens aandachtig. Mijn mysterie is opgelost. Ik heb er sinds 1986 op gewacht. Coalitiepartijen bezitten een raadsmeerderheid. Die zitten niet te wachten op rellen en spektakel in de media. Geen kritische vragen aan hun wethouders. Het college kan met twee vingers in de neus de rit uitzingen tot de verkiezingen in 2018. Tijdens de begroting volgend jaar graag genoeg bruine broodjes met komijnekaas.
Sjaak

Portemonnnee verloren

DOORNENBURG – Op 7 november heeft Theo Buurman zijn zwarte leren herenportemonnee verloren bij Aardbeienkwekerij De Beijer aan de Pannerdenseweg. Heeft iemand deze gevonden? Inhoud onder andere wat kleingeld en foto's, pasjes en foto's van de kleinkinderen. Inlichtingen 026 3250746.

Prijswinnaars van stempelroute LingewaardUit!

Kinderen doen mee aan stempelroute bij activiteit Met de knop om van Lingewaard Energie

LINGEWAARD - Het heeft even geduurd maar de prijswinnaars van de stempelroute op LingewaardUit! zijn bekend. Zo’n vijftig kinderen hebben meegedaan aan de route waar ze op zes plekken een activiteit uit konden voeren om een stempel te krijgen.

De hoofdprijzen zijn ter beschikking gesteld door Top Bemmel, Brasserie Bloem en de troostprijs door Lingewaard Energie. "Wij zijn deze sponsoren dankbaar voor hun prijzen."

Joni van Moerkerk uit Bemmel heeft de hoofdprijs van Top Bemmel gewonnen; vijf vrijkaartjes voor de voorstelling Jip & Janneke. Sanne van de Meer uit Bemmel heeft de tweede hoofdprijs gewonnen; een gratis kindermenu bij Brasserie Bloem en Milan Janssen uit Gendt heeft de troostprijs gewonnen!

De prijswinnaars mogen hun prijs op komen halen bij Stichting Welzijn Lingewaard. "Bel van te voren even om te zeggen wanneer je komt, dan zorgen we dat er iemand is die jullie de prijs kan overhandigen. Stichting Welzijn Lingewaard, Nijverheidsstraat 40 in Bemmel; 088 2552550."

Eerste café-avond van Hart4Doornenburg

DOORNENBURG - Zaterdag 28 november om 20.30 uur vindt de eerste café-avond van Hart4Doornenburg plaats. Tijdens deze avond zal onder andere uitgebreid toegelicht worden wat de intentie van deze nieuw opgerichte vereniging is.

Goede, kansrijke initiatieven in Doornenburg krijgen door geldgebrek soms geen vervolg. Hart4Doornenburg wil deze initiatieven graag financieel ondersteunen. Alle leden betalen jaarlijks een bijdrage. Elk jaar wordt door alle leden gezamenlijk en in alle openheid bepaald, welke projecten er ondersteund gaan worden. Iedere Doornenburgse groepering, vereniging of organisatie met activiteiten in Doornenburg kan een aanvraag doen voor een bijdrage. Het is dus een soort vereniging voor verenigingen.

Hoe meer leden, des te meer geld er te besteden zal zijn. "Graag nodigen we dan ook iedereen met een hart voor Doornenburg uit om zaterdag 28 november in het schuttersgebouw te komen borrelen. Inschrijven als lid mag, maar hoeft niet. Voor meer informatie zie onze facebookpagina: Hart4Doornenburg."

De Sterrenschans wordt toeristisch natuurgebied

DOORNENBURG – De cultuurhistorische geheimen van de Sterrenschans liggen verscholen achter verwilderd groen. Tot volgend jaar, want dan wordt begonnen met herstel van het stukje struinnatuur met een schat aan geschiedenis. De Sterrenschans in Doornenburg wordt voor het toerisme gelinkt aan Fort Pannerden.

Het wiel (kolk) aan de Sterrenschans ontstond door een dijkdoorbraak. In 1707 werd het gebied door het Pannerdensch Kanaal afgesplitst van Pannerden. De Sterrenschans kreeg een fort om bij oorlogsgevaar de vijand te belemmeren via het kanaal af te zakken naar de Waal. Omdat het fort was gebouwd met grond van de naastgelegen kweldam, sloeg later het wassende rivierwater de dam verder kapot en stroomde Doornenburg, Gendt en Angeren onder. Fort Sterrenschans werd in 1809 opgeheven. Overblijfselen van grachten en wallen herinneren aan die tijd. “Het wiel vormt de imposantste stille getuige van het geweld van de Waal in Hulhuizen en Doornenburg”, zo stelt Landschapsbeheer Gelderland. Het natuurgebied is een ‘paradijs’ voor amfibieën, insecten en vogels.

De herstelklus wordt uitgevoerd met behoud van de ecologische kwaliteit. Het wiel wordt uitgebaggerd en beter zichtbaar vanaf de weg. De markante oude wilgen blijven gehandhaafd. Liggend hout, dat van de Sterrenschans een uniek natuurgebied heeft gemaakt, wordt niet opgeruimd. Vanaf de parkeerplaats wordt een wandelroute langs het wiel aangelegd. In de loop van 2016 is afgerond. Een meer preciezere tijdspad is er niet. Dit is nog afhankelijk van onderzoek en afstemming met belanghebbenden, zo laat een gemeentewoordvoerder weten.

Gospelkoor Promises

HUISSEN - Zondag 22 november (de laatste zondag kerkelijk jaar, Amnesty International) om 10.00 uur is ds. Axel Rooze uit Tilburg de voorganger en treedt gospelkoor Promises Huissen op.

‘Al zingend geloven in een mooie toekomst’ is het motto van Gospelkoor Promises. Het koor is opgericht naar aanleiding van een drietal musicals: ‘Saul’ (1994), ‘De volgende zet’ (1997) en ‘De tijd zal het leren’ (2000). Iedere maandagavond zingen we in de kerkzaal van de protestantse gemeente te Huissen van 20.00 tot 21.30 uur. Heb je belangstelling? Kom gerust kijken of meedoen.

Het koor bestaat uit ruim 35 leden, zowel kerkelijk als niet kerkelijk betrokken. Samen zingen en met elkaar optrekken. Lief en leed met elkaar delen. Een ‘warm bad’. Onder leiding van Marieke Peters repeteren we en geven we concerten in de regio en daarbuiten (Huissen, Rijnsburg, Veenendaal, Groesbeek, Arnhem, Angeren, Doornenburg, Gendt, Nijmegen, Nieuwegein en Doorn). Daarnaast doen we mee aan korenavonden, kerkdiensten en startzondagen (Wilp, Huissen, Arnhem). Ons repertoire bestaat uit moderne gospelsongs in diverse talen waaronder Nederlands, Engels, Duits en Spaans. De songs worden levendig gezongen, al dan niet geaccentueerd met bewegingen. Promises brengt een positieve boodschap, met mooie teksten en muziek. Voor meer informatie: Ruud Viëtor, 06 15858293 of promiseshuissen@online.nl.

OBC lifestyle-leerlingen in stijl

BEMMEL - Met z’n allen in een mooie outfit uitdagende en leerzame activiteiten ondernemen? Dat doen de lifestyle-leerlingen van OBC Bemmel.

Door de medewerking van ROC A12 en Fitpunt Bemmel hebben zij mooie truien beschikbaar gekregen. De truien zijn uitgedeeld aan alle leerlingen die het speciale programma Lifestyle vmbo-t volgen. Deze leerlingen leren van alles over gezondheid, voeding, bewegen en duurzaamheid. Ook jezelf presenteren en activiteiten organiseren zijn onderdelen van het programma.

In een Oogopslag

woensdag 18 november
09.30 u. H.H. Martelaren van Gorcum Huissen-Zand, Eucharistieviering met Pastoor Peters

zaterdag 21 november Feest van Christus Koning
19.00 u. OLV van Zeven Smarten Haalderen, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Middenkoor InVoice, aansluitend vrijwilligersavond Bemmel-Haalderen

zondag 22 november CHRISTUS KONING
10.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad; Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Herenkoor, CECILIAFEEST.

woensdag 25 november
09.30 u. H. Martinus Gendt, Eucharistieviering met Pastor Hulleman.

VBI verlengt sponsorcontract met damvereniging Huissen

Olivier Hamers van VBI (rechts) tekent het contract. Links voorzitter Joop Hendriksen van damvereniging VBI

HUISSEN - VBI is al tien jaar de hoofd- en naamsponsor van damvereniging VBI uit Huissen. Het huidige contract - dat per 31 december 2015 afloopt – wordt opnieuw verlengd.

Het nieuwe contract gaat in per 1 januari 2016 en heeft een looptijd van twee jaar. Uiteraard is damvereniging VBI bijzonder blij met het nieuwe contract. De vereniging is op dit moment regerend Nederlands kampioen en is ervan verzekerd dat ook de komende jaren prestaties op het allerhoogste damniveau geleverd kunnen worden. Ook de jeugdopleiding profiteert van het nieuwe sponsorcontract.

Op haar beurt is VBI erg blij de sponsoring te continueren en zo de damvereniging te steunen.

Natuurexcursie 'Overleven in de winter'

BEMMEL - Welke maatregelen treffen dieren in de winter om te overleven? Hoe overleeft de bever in de winter? Hoe doen insecten en andere kleine dieren dit? Waarom is er vogeltrek en welke gasten uit het hoge noorden verblijven hier? Waarom verdorren planten en verliezen bomen hun blad?

Natuurgidsen van Lingewaard Natuurlijk gaan zondag 22 november met u op pad in de Bemmelsewaard en geven u antwoord op deze vragen. Met onderweg oog voor dierensporen zoals bevers, reeen en met een beetje geluk zien we onderweg ook kramsvogels en koperwieken. We vetrekken om 14.00 uur vanaf De Veldschuur van Lingewaard Natuurlijk, gelegen aan de Sportlaan 1-M in Bemmel en keren om 16.00 uur terug. De kosten zijn zes euro en kinderen betalen half geld. De koffie, thee of frisdrank staat om 13.45 uur klaar. Vergeet niet struinkleding en laarzen aan te trekken, kijker en fototoestel mee te nemen. Voor meer informatie kunt u Ben Cornelissen bellen op 06 44870449.

24 november: laatste werkavond in 2015 van de Historische Kring

DOORNENBURG - De werkavonden van de Historische Kring Doornenburg trekken steeds meer bezoekers. Schot in de roos! Veel dorpsbewoners zijn geïnteresseerd in de geschiedenis van Doornenburg of van hun families. Foto’s van vroeger worden uitgewisseld en herinneringen opgehaald.

De laatste werkavond van 2015 is op dinsdag 24 november. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar in het Ontmoetingscentrum, Kerkstraat 3. Is vervoer een probleem, mail naar info@historischekringdoornenburg.nl of bel 0481 425005.

Deze foto van vroeger (jaar onbekend) komt uit het archief van een lid van de HKD (betreft een wedstrijd ten bate van inzamelen van geld voor een missionaris). Schot in de roos!

Op 8 december houdt de Historische Kring zijn najaarsvergadering. Dan richt de Kring zijn schijnwerpers ook op de nieuwe plannen van Fort Pannerden. 'Vrienden van Fort Pannerden' verlenen hun medewerking. "Tenslotte: de nieuwe Heraut, het kringblad, is uit. Interesse? Kom op 24 november even langs."

Open eetcafé Bemmel

BEMMEL - Dinsdag 24 november verzorgt de SWL een open eetcafé in creatief centrum Hofstede (Hoefslag 28 in Bemmel). Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard om 17.30 uur aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie) die geheel bereid wordt door vrijwilligers.

Iedereen die mee wil eten, kan zich telefonisch aanmelden van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur alleen via het Meldpunt 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal vierentwintig) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Wanneer het is volgeboekt, kan men zich aanmelden voor de week er op.

Op het menu van 24 november staat boerenkool met rookworst mt als nagegerecht een verrassingstoetje. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ParticipatiePunt Bemmel.

Huessense kalender 2016

HUISSEN - Het is een traditie geworden. Want ook voor 2016 is er door de Gilden weer een schitterende kalender gemaakt met prachtige afbeeldingen van Huissens in al zijn vormen. Zo hebben de samenstellers in der loop der jaren al heel wat moois van Huissen laten zien.

In deze editie, die ook weer geheel in kleur is uitgevoerd, is aandacht aan de omgeving besteed, evenals aan andere verenigingen. Mea Vota in volle pracht. Ook zijn de Huissense evenementen en Gilden bijeenkomsten vermeld en er is nog voldoende ruimte vrijgehouden voor eigen notities. De kalender is een mooi cadeau voor iedereen die woont in Huissen en daarbuiten. Bovendien steunt u hiermee de Huissense Gilden. Met de opbrengst van de kalender worden de kostuums en het aloude erfgoed onderhouden. Ook voor de jeugdleden kunnen er nieuwe jeugdvaandels aangeschaft worden.

De kalender is te koop bij drukkerij Kuipers, Slijterij Degen en Primera in winkelcentrum De Zilverkamp, Stadsmuseum Hof van Hessen, en VVV Huissen. De kalender kost vijf euro.

Huldiging bij bridgeclub Gendt

GENDT - Vorige week zijn tijdens het dertigjarig bestaan van bridgeclub Gendt veertien leden in zonnetje gezet omdat zij vijfentwintig jaar lid waren.

B.C. Gendt heeft ruim 100 leden en speelt iedere dinsdagavond in drie lijnen in café De Klok in Gendt. B.C. Gendt is een bijzondere vereniging waar gezelligheid en serieus bridgen heel goed samengaan. Jaarlijks organiseren we in de tweede helft van april de inmiddels zeer bekende Bloesem-fietsdrive (met vierhonderd deelnemers) en in juni tijdens het kersenfeest de bekende Kersendrive (met tweehonderd deelnemers). Altijd leuk om eens mee te doen.

"U bent altijd welkom om eens te komen kijken, de sfeer te proeven en indien inpassend op de betreffende avond, een keer mee te spelen. Als u het spel wilt leren dan verzorgen we ook cursussen waar u op een leuke wijze kennis kunt maken met het spel. De enige voorwaarde is dat u kaarten leuk vindt en 10 tot 12 lesavonden volgt. Wij zijn zuinig op de leden van onze club, u kunt zich ook aansluiten; de contributie bedraagt 49 euro per jaar.:

Alle informatie over onze vereniging staat op www.bridgeclubgendt.nl; of u belt gewoon even met Annemieke Timmers 06 45061486.

Uitslag Nationale Zonnebloemloterij

Hier volgt de uitslag van de Nationale Zonnebloemloterij 2015.

(onder voorbehoud van typefouten)

PRIJSNR LOTNR PRIJSBEDRAG

1e prijs 1057446 € 15.000,00

2e prijs 1411843 € 10.000,00

3e prijs 0171847 € 10.000,00

4e prijs 1156647 € 5.000,00

5e prijs 0803533 € 5.000,00

6e prijs 0621383 € 5.000,00

7e prijs 0321679 € 2.500,00

8e prijs 0026135 € 2.500,00

9e prijs 1069568 € 2.500,00

10e prijs 0749612 € 2.500,00

11e prijs 0270836 € 1.000,00

12e prijs 0962350 € 1.000,00

13e prijs 1059677 € 1.000,00

PRIJSNR LOTNR PRIJSBEDRAG

14e prijs 0322405 € 1.000,00

15e prijs 0815521 € 1.000,00

16e prijs 1168830 € 450,00

17e prijs 0370501 € 450,00

18e prijs 0937701 € 450,00

19e prijs 1127555 € 450,00

20e prijs 0184136 € 450,00

21e prijs 0679548 € 450,00

22e prijs 0851442 € 450,00

23e prijs 1009706 € 450,00

24e prijs 0721956 € 450,00

25e prijs 0418361 € 450,00

DE VOLGENDE PRIJZEN OP LOTEN MET DE VOLGENDE EINDCIJFERS *

26e prijs 16440 € 100,00

27e prijs 56683 € 100,00

28e prijs 30102 € 100,00

29e prijs 8774 € 50,00

30e prijs 6559 € 50,00

31e prijs 4378 € 50,00

32e prijs 795 € 15,00

33e prijs 009 € 15,00

34e prijs 436 € 15,00

* Voor de prijzen 1 t/m 25 geldt dat ze uniek zijn en worden toegekend aan winnende lotnummers waarvan alle 7 cijfers correct zijn. De prijzen 26 t/m 34 worden toegekend aan de loten waarvan 3, 4 of 5 eindcijfers correct zijn. Dat betekent dat deze prijzen voor meerdere loten kunnen gelden.

Bouw van tweede fase Van Kleefstraat in Huissen bereikt hoogste punt

HUISSEN - Woensdag 18 november viert Waardwonen samen met Driestroom en Geveke Bouw het hoogste punt van fase II van de nieuwbouw aan de Van Kleefstraat in Huissen. Het gaat om 21 eengezinswoningen en 37 appartementen, waarvan 21 appartementen worden verhuurd aan cliënten van Driestroom.

De nieuwbouw maakt onderdeel uit van de omvangrijke herstructurering van het gebied. Een project waarin Waardwonen ruim 20 miljoen investeert. In maart 2016 wordt de nieuwbouw naar verwachting opgeleverd. Het gebied aan de Van Kleefstraat, Van Kleefplein en Van Gelrestraat is straks helemaal anders. In totaal zijn 77 woningen gesloopt. In fase I realiseerde Waardwonen hier eerder dit jaar 17 eengezinswoningen en 37 appartementen. Met de bouw woningen in deze tweede fase is de vernieuwing van het gebied in het voorjaar van 2016 voltooid.

Samenwerking Waardwonen en Driestroom
Naast de 21 huurwoningen en 16 huurappartementen komen er 21 appartementen voor cliënten van Driestroom. Twaalf appartementen zijn omgebouwd naar achttien studio’s voor de Driestroom. De cliënten hebben een verstandelijke beperking en er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig om te ondersteunen waar dat nodig is. Deze nieuwe locatie is een voorbeeld van moderne zorg: mensen met een beperking kunnen hier goed in de maatschappij meedraaien en hun steentje bijdragen.

Hoogste punt
Het hoogste punt van het appartementengebouw is een belangrijke mijlpaal. Directeur-Bestuurder Muilenberg van Driestroom, directeur-bestuurder Urgel van Waardwonen hijsen samen met directeur Leggedoor van aannemer Geveke Bouw de vlaggen op de top van het appartementengebouw.

De Bavokerk in Angeren, deel van mijn leven

ANGEREN - Hoe, zult u zich afvragen, hoe kan een kerkgebouw een onderdeel van iemands leven, mijn leven, worden. Een kerk is toch een grote lege ruimte, koud als het buiten koud is, daar ben je toch niet graag. De kerken zullen gaan verdwijnen, maar waar gaan we dan naar toe als we iets te vieren hebben, of als we afscheid willen nemen van een dierbare.

Afscheid nemen van een dierbare, dat kan op verschillende manieren, iedereen doet het op zijn eigen manier, vaak hebben ze iemand uitgenodigd die het afscheid een bepaald tintje kan geven. Zo was er eens een doedelzakspeler bij een uitvaart, hij speelde tijdens de communie de kerk vol met mooie klanken, hij liep voorop toen de stoet naar het kerkhof ging en heel het dorp hoorde de doedelzak. Het “Zeemanskoor “ zong twee afscheidsliederen voor hun overleden zing-maatje, de tranen stonden bij sommige stoere zeelui in de ogen. Een man met kinderen moet verder zonder vrouw, zonder moeder. Ze hebben in de kerk op een liefdevolle manier afscheid genomen, er stond naast het altaar een grote foto van haar, een mooie vrouw, zo was ze. Op Allerzielen een kindernevendienst. De kinderen moesten een vlinder kleuren en dan een laatste groet schrijven aan hun overleden dierbare. De kinderen werden weer opgehaald, terug de kerk in, een jongetje had zijn vlinder nog niet af, dus hij schreef snel op zijn vlinder : lieve opa wordt weer even levend want ik ben nog niet klaar met mijn vlinder.

Al dit moois heb ik ervaren, en na dit gelezen te hebben vraagt u zich dan nog steeds af hoe het kan dat deze kerk een deel van mijn leven is en dat ik hem niet kan missen.

Frits Botterblom

Protestantse gemeente Gendt-Doornenburg

GENDT- Op zondag 22 november is er een kerkdienst in de protestantse kerk van Gendt aan de Torenlaan. De aanvangstijd is 10:00 uur. In deze dienst zal dominee M. de Bree zal voorgaan. Aan de dienst zal de zanggroep van de protestantse gemeente Gendt-Doornenburg haar medewerking verlenen.

Op zondag 22 november zal het een bijzondere dienst zijn. Op deze zondag zal de herdenkingsdienst gehouden worden. In deze dienst willen we stilstaan bij mensen uit onze gemeente en onze eigen omgeving die in het afgelopen jaar zijn overledenen.

De collecte is bestemd voor de Stichting Hospice Rozenheuvel in Rozendaal. Hospice Rozenheuvel is er voor mensen die zeer ernstig ziek zijn en zich in de laatste fase van hun leven bevinden. Vanuit de stichting biedt men hulp aan deze mensen. In het hospice is een groot aantal medewerkers en vrijwilligers werkzaam. Zij staan de gasten en hun familie bij, en geven hen hulp en support.

Grandioos jubileumconcert van Meander

OOSTERHOUT - Het enthousiasme spatte er van af, bij zowel de optredende zangvereniging Meander als bij het publiek dat massaal naar de theaterzaal in de Oosterhoutse De Klif was gekomen. Met zijn jubileumconcert vanwege het vijftienjarig bestaan onder het motto 'Meander in Stroomversnelling', klom deze zangvereniging opnieuw een sportje hoger op de muzikale prestatieladder.

Dat is niet zo maar een loze bewering, maar is stevig gefundeerd op zichtbare en zeker hoorbare feiten. Het publiek in de bomvolle zaal stak op zaterdagavond 7 november jl. zijn mening absoluut niet onder stoelen of banken en begroette elk lied uit het gevarieerde programma met een waarderend en klaterend applaus.

In totaal zong Meander, onderverdeeld in drie blokken, een tiental liederen afkomstig uit alle windstreken: het bleek een gouden greep met diverse muzieksoorten en muziekstijlen te zijn, want het publiek gaf luid applaudisserend aan dat het daar hartgrondig mee eens was. Maar er was nog veel meer moois deze avond om van te genieten. Voormalige dirigenten van Meander Rob Baas en Anna Marie Krijgsman leverden een originele muzikale bijdrage. Ook Elke Rouwmaat die ooit deel uit maakte van het koor, wist het publiek met een optreden te boeien. Zij kreeg het ook in recordtijd voor elkaar met dat publiek een paar regels in te studeren; toen de koorleden weer aantraden werden ze heel verrassend door het publiek enthousiast toegezongen. En dat gebeurt toch echt niet vaak…

Dirigent Frans Coerwinkel is er deze zaterdagavond weer in geslaagd om de zangers en zangeressen van Meander als het ware op te zwepen naar de toppen van hun kunnen. Maanden van voorbereiding, zowel als groep maar zeker ook individueel van sopranen, alten, tenoren en bassen, lagen ten grondslag aan het uiteindelijke grote succes van dit jubileumconcert.

Het zoet van succes is verslavend, doet verlangen naar meer en moet goed gevoed worden! Meander is alweer gestart met een nieuwe serie liederen, voortvarend op weg naar een volgend muzikaal hoogtepunt!

Tafeltennis leer je bij Hutaf

HUISSEN - Met ongeveer vijftig jeugdleden behoort de Huissense tafeltennisvereniging bij de tien tafeltennisverenigingen van Nederland met de grootste jeugdafdeling.

Bij Hutaf wordt er, op zowel landelijk als afdelingsniveau, competitie gespeeld door twaalf jeugdteams maar er is ook volop gelegenheid om te tafeltennissen voor de niet competitiespeler en voor degene die deze schitterende sport willen gaan leren. Voor deze laatste groep wordt er vanaf 2 december een nieuwe tafeltenniscursus aangeboden op de woensdagavond van 18.00 tot 19.00 uur. Onder leiding van gediplomeerde trainers worden je de beginselen van de mooie tafeltennissport bijgebracht.

Ook als je geen tafeltennisbatje hebt kun je meedoen aan de tafeltenniscursus want bij Hutaf kun je een tafeltennisbatje lenen. Voor de kosten hoef je het ook niet te laten want vijf tafeltennislessen kosten je slechts vijf euro. Deze cursus maakt deel uit van het project Sjors Sportief van de gemeente Lingenwaard. Alle activiteiten van Hutaf vinden plaats in de grote zaal van Het Koelhuis, Koelhuisstraat 3 in Huissen. Meer informatie over deze tafeltenniscursus is te verkrijgen bij de coördinator van de jeugdafdeling van Hutaf, Mark Baerveldt e-mail hutafjeugd@gmail.com of via de website van Hutaf: www.hutaf.nl.

Huissen in Tekstbeeld: het fenomeen herfst…

Tekst en fotografie Gerrie Aldershof

HUISSEN - …Wanneer de zomergroene 'zonnepanelen' (de bladeren) van de loofbomen zijn uitgewerkt en tot herfsttinten zijn omgetoverd dan weet je het al; de stervende bladeren dwarrelen spoedig neerwaarts. Zo zet de biologische klok van deze bomen het mechanisme in een winterslaap. De sapstroom komt tot stilstand. Alleen zo kan een loofboom in ons klimaat overleven.

Maar voordat het ´herfstgewaad´ volledig is afgeschut ga ik nog op bomenjacht. Voor het grote genieten van dit kleurrijk jaargetijde. Een mooie bezigheid in deze 'novemberzwoele' dagen. De spetterende herfstkleuren brengen me dichterbij de bomen dan ooit. Zo lijkt het wel. Dit fenomeen brengt me in vervoering. Als een fascinerend schouwspel en als inspiratiebron. Vooral de verscheidenheid aan bomen maken het kleurenpalet tot een lust voor het oog. Van goudgeel, diepbruin tot felrood. In een magische wereld vol symboliek. In de herfst immers, geven bomen een betoverend beeld. Ze nemen je mee in de gekste fantasieën. Alsof ze uit een sprookje zijn weggelopen. Zo bestaan er allerlei mythes over de kleuren. Bijvoorbeeld, de Indianen in Amerika schreven het rode blad toe aan het bloed van een beer en het gele aan een pan vet. Ze konden deze wonderlijke metamorfose niet echt plaatsen.

Tja, een blad, het is een van de wonderen van Moeder Natuur. Eenvoudig gezegd. Er schuilt een vernuftig 'chemisch voedselfabriekje' in ieder blad. Een blad werkt als een 'zonnepaneel' die uit licht ondermeer bladgroen kan produceren. Het ´eten´ voor de boom. Deze groenfabricage stopt noodgedwongen in het najaar, als de daglengte korter wordt en het weer kouder. Hierdoor komen allerlei kleurrijke pigmenten vrij en zichtbaar gelang de boomsoort. Dat maakt het geheel tot zo´n kleurenfeest. Het fleurt de 'grijze dagen' van dit jaargetijde danig op. Dit cadeau krijg je als het ware thuisbezorgd. Zo om de hoek. In je achtertuinpark. Ondertussen blaast 'Jan de Wind' het fraaie 'herfstgewaad' weg en gaan de loofbomen in alle naaktheid een welverdiende winterslaap tegemoet. En dat heeft ook wel weer zijn charme…

Vrouwen in Haalderen

HAALDEREN - De avond van 25 november zal verzorgd worden door de Wereldwinkel uit Elst. Met de Sint in aantocht is er ook gelegenheid om leuke cadeautjes te kopen.

Aanvang: 20:00 uur in De Tichel.

Startbijeenkomst over het DorpsOntwikkelingsPlan

DOORNENBURG - Stichting Leefbaar Doornenburg nodigt alle inwoners van Doornenburg en omgeving uitvoor een startbijeenkomst over het DorpsOntwikkelingsPlan.

Doel van het DorpsOntwikkelingsPlan is om namens alle inwoners van Doornenburg een visie neer te leggen over hoe het dorp er over vijf tot tien jaar uit zou moeten zien. Het plan wordt medio 2016 aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders van Lingewaard.

Op donderdag 19 november wordt daarom vanaf 20:00 uur een informatieavond georganiseerd in het Ontmoetingscentrum van Doornenburg waarbij u als inwoner en/of belanghebbende wordt

geïnformeerd over de ontwikkelingen rondom Doornenburg. Belangrijker is dat iedereen zijn of haar visie op deze avond actief kan inbrengen over de positieve en minder positieve zaken van ons dorp.

Meer informatie staat op www.stichtingleefbaardoornenburg.nl/dorpsontwikkelingsplan/ en op facebook: www.facebook.com/dopdoornenburg.

Eska Bemmel gaat crowdfunden

BEMMEL – Een relatief onbekende zet voor het vernieuwen van de effectinstrumenten van de slagwerkgroep, crowdfunden. Het word wel tijd, na ruim dertig jaar. Sommige effectinstrumenten zijn echt op!

De splinters van de claves vliegen in het rond, sambaballen zonder geluid of een standbekken, die niet blijft staan. Een muzikant zonder goed instrument is als een voetballer zonder bal.

Wat is nou crowdfunden? Om de financiën te verwerven biedt Eska het project aan op een platform, www.voordekunst.nl. Op deze manier kan iedereen investeren in het project. Het idee erachter is dat veel mensen een klein bedrag investeren en dat deze kleine investeringen bij elkaar het project volledig financieren. Deze kleine investeerders noemt men the crowd het Engelse woord voor de mensenmassa.

Doet u ook mee en geniet u straks weer van de mooie klanken van de slagwerkgroep van Eska? Kijk op www.voordekunst.nl en doneer! Meer nieuws en media staat op www.facebook.com/Eskabemmel of op www.eska.nl.

Zin in een avondje Swing & Soul? Juicy is in town!

BEMMEL - Echte soul zal nooit vergaan, evenmin als de lust om een lekker avondje te swingen! Wat is er heerlijk gedanst bij de eerste swing- en soulavonden bij Top! Gemist? Geen nood, want zaterdag 28 november staat er weer zo’n dansfestijn op het programma (aanvang 21:30 uur).

Leven is bewegen en wat brengt een mens op de been? Ritme, muziek en enthousiaste musici: de band Juicy uit Zuid-Holland zorgt ervoor dat je je voeten niet meer stil kunt houden. Funky en groovy, een mix van soul, funk en pop. ‘Bij elkaar hebben wij ongeveer 160 jaar ervaring in de muziekbranche,’ aldus de band. Muziek van vroeger – nou ja, vroeger: jaren ’70 en ’80 – en dance van nu. In een hoog tempo, in verassende medleys. Je moet die dansvloer gewoon op!

Ga naar www.topbemmel.nl voor meer informatie over Juicy en het bestellen van kaartjes.

Najaarsproeverij 't Wijnhuys

HUISSEN - Op 24 november is het weer zover! Dan verzorgt 't Wijnhuys uit Huissen de jaarlijks terugkomende overzichtsproeverij. Een selectie uit ons brede assortiment van de mooiste wijnen, maak onder andere kennis met ons nieuwe wijnhuis Errazuriz, de top uit Chili of proef Ramon Bilbao, verkozen tot 'Best Spanish Winery' 2014, Bodegas Salentein of Pol Roger, feestelijk mousserend!

Denk aan de komende feestdagen, proef, geniet en maak een keuze, natuurlijk hoort er bij de bestellingen van deze avond een speciale prijs! Dit jaar werken we voor het 'food'gedeelte samen met 't Vishuiss uit Huissen en aparte broden geleverd door Banketbakker Gerritsen. Om de avond nog sfeervoller te maken kunt u genieten van loungemuziek, verzorgd door Maureen Vink en beschilderde wijnkisten door MM-art (kerstcadeau!). Aanwezig is ook Diederik Beker, de wijnmaker en eigenaar van het Betuws Wijndomein, om zijn Linge wijnen te presenteren.

Meteen oriënteren of bestellen voor uw kerst en/of relatiegeschenken? Dat kan. Alle geschenken kunnen voor u op maat gerealiseerd worden en bezorgen is nooit een probleem. Komt u er deze avond niet uit, maken we hiervoor een aparte afspraak.

Als extra verrassing wordt er door 't Wijnhuys uit de bestellingen van deze avond een magnum van Bodegas Salentein Aniversario verloot!

Locatie: De Buitenpoort, Helmichstraat 1, Huissen. Aanvang vanaf 20.00 uur. Toegang is -zoals u van ons gewend bent- geheel gratis. Opgeven is wel prettig, zodat wij weten hoeveel gasten we kunnen verwachten, dit kan via de mail, telefonisch of kom langs in de winkel.

Restitutiepolis Hoorzorg 2016

BEMMEL - Beste toehoorder, Zoals u waarschijnlijk weet, is er de laatste tijd veel veranderd ten aanzien van de zorgvergoeding voor medische hulpmiddelen, zoals hoortoestellen. Zorgverzekeraars krijgen steeds meer macht over de te verlenen (hoor)zorg en de hoortoestellen die mogen worden aangeschaft. Hierdoor wordt uw keuzevrijheid voor zowel de zorgverlener (uw audicien) als het soort hoortoestel behoorlijk beperkt.

U kunt uw keuzevrijheid echter behouden wanneer u bij uw zorgverzekeraar hebt gekozen voor een zogeheten restitutiepolis. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u uw huidige naturapolis omzetten naar een restitutiepolis. De premie hiervoor is iets hoger, maar het gaat meestal slechts om een klein bedrag per maand. Bij een restitutiepolis bepaalt u zelf de keuze voor uw zorgverlener (ziekenhuis, fysiotherapeut, audicien etc.) en krijgt u altijd –ook wanneer u kiest voor een niet-gecontracteerde zorgverlener- dezelfde vergoeding. Indien u ook volgend jaar 'baas wilt blijven over uw eigen oren' en gebruik wilt blijven maken van de diensten van uw vertrouwde audicien, is het raadzaam uw huidige polis eventueel om te zetten naar een restitutiepolis, als u die nog op natura heeft staan. Let op: het wijzigen van uw polis kan nog tot 1 januari 2016. Bent u met een hoortoestelproef begonnen in 2015 dan gelden nog de gunstigere voorwaarden uit 2015 en gebruikt u uw eigen risico van dit jaar. Hebt u nog vragen? Wij zullen ze graag beantwoorden! Janssen Hoorzorg kan u als geen ander goede voorlichting hierover geven. Als uw vertrouwde zorgverlener zien we dat als een vanzelfsprekendheid. Janssen Hoorzorg De Pollenbrink 5, Bemmel; 0481 769037.

Kennismaking met Carin Schoenmakers van Memora Uitvaartverzorging

REGIO - Hoe pijnlijk en ingrijpend een afscheid ook is, toch is de dood doodgewoon en krijgen we er vroeg of laat allemaal mee te maken. Dat maakt afscheid nemen van het leven of van iemand waar je van houdt, natuurlijk niet minder verdrietig. Hoe moeilijk en zwaar die laatste momenten ook zijn, het is belangrijk om dat afscheid goed te doen; er komt geen tweede kans. Wat is het dan fijn om met steun en advies van een deskundig en betrokken uitvaartverzorger de juiste beslissingen te nemen.

Memora Uitvaartverzorging, een kleine onderneming die wordt geleid door Carin Schoenmakers, is zo'n betrokken en deskundige uitvaartonderneming. "Ik leveren exclusiviteit, niet in termen van duur of prijzig, wel als het gaat om het vervullen van wensen en verwachtingen. Voor grote uitvaartorganisaties tellen werkuren en is de tijd om een uitvaart te regelen beperkt. Bij mij speelt dat geen rol; alle tijd die nodig is, ben ik er voor de familie." Carin Schoenmakers (45 jaar en woonachtig in Huissen) zit al sinds 2011 in het vak. Ze heeft al meer dan honderd uitvaarten mogen begeleiden in de regio Lingewaard tot en met de liemers.

"We nemen alle tijd om samen met de nabestaanden het afscheid goed voor te bereiden in de sfeer en nagedachtenis van de overledene. Door onze kleinschaligheid zijn we in staat om de beste begeleiding en uitvaartzorg te bieden; niets is bij ons vanzelfsprekend, elke uitvaart is opnieuw maatwerk, alles is bespreekbaar en alles wat haalbaar is, is mogelijk. Woonachtig in de regio kennen we de taal, de gebruiken en de sfeer van de streek."

Een uitvaart kost helaas veel geld. "Mensen vragen vaak wat een uitvaart kost. De kosten van een uitvaart zijn echter volledig afhankelijk van de wensen. Wanneer het budget beperkt is, doe ik er alles aan om te kijken wat de mogelijkheden zijn". Heeft u een uitvaartverzekering? Ook dan kunt u gewoon bij Memora Uitvaartverzorging terecht.

Hoewel het niet gemakkelijk is, kan er behoefte zijn om vooraf eens over de uitvaart te praten. Het kan rust geven als de uitvaartwensen zijn besproken en er inzicht is in de kosten. Voor een persoonlijke kennismaking of een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen met Carin Schoenmakers (06) 51 827 545. Of kijk op: www.memorauitvaartverzorging.nl

Chocoladestoomboot staat klaar bij Top1Toys in Bemmel

BEMMEL - Bij Top1Toys in Bemmel heeft men inmiddels de handen vol aan de Sint. De bestellijstjes van de kinderen worden ingeleverd en de kadootjes worden stuk voor stuk netjes verpakt en klaar gelegd. Gelukkig ligt de winkel vol met een zeer uitgebreide keuze aan speelgoed en is er voor een ieder wat wils.

Wel is al duidelijk dat er dit jaar aan veel artikelen van Lego een tekort zal zijn en zeker bij Lego Ninjago en Lego Technics zal dit probleem groter gaan worden. Het is Esther toch gelukt om nog een grote partij Lego te bemachtigen en deze staat inmiddels mooi in de schappen opgesteld.

Voor de ouders en de kinderen staat er op de toonbank ook een mooie grote stoomboot van chocolade. Kinderen kunnen hier een lekker stukje chocolade uit nemen en ook voor de ouders is er vast wat lekkers.

Natuurlijk is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen en is het ook altijd mogelijk om bestellingen door te geven. Esther en haar collega's zullen dan het speelgoed mooi verpakken voor de Sint en dan kan de hele bestelling worden opgehaald. Maar dit kan ook thuis worden bezorgd indien dit gewenst is.

Midwinter-bbq op Kasteel Doornenburg

DOORNENBURG - Wanneer u dacht dat met het einde van de zomer ook het bbq-en is afgelopen dan heeft u het mis. Het wordt nu juist tijd voor de midwinter-bbq In een sfeervolle ambiance zal er op zondag 29 november een luxe bourgondische bbq plaats vinden binnen de muren van het pittoreske Kasteel Doornenburg.

Met het korter worden van de dagen en het dalen van de temperatuur zit je niet direct te denken een lekkere bbq. Toch zijn dit wel de juiste basis ingrediënten voor een geslaagde midwinter-bbq. Door hier live muziek, brandende vuurkorven en de juiste kleding aan toe te voegen ontstaat er een sfeervol geheel voor een gegarandeerd gezellige en smaakvolle middag, die u niet mag missen.

Voor 29,50 euro per persoon (15 euro voor kinderen onder de 12 jaar) krijgt u onbeperkt diverse soorten bier, wijn en fris en natuurlijk deelname aan de bbq. Dit alles vanaf 14.00 uur tot omstreeks 18.00 uur.

Aanmelden kan via kasteel@deklokgendt.nl of telefonisch via 06 22850331.

Herfstactie: Aluminium serres en kozijnen van Constral uit eigen fabriek met korting

LOBITH - Zit u te denken aan uitbreiding van uw woonruimte of om een aantal kozijnen te laten vervangen? Een mooie grote schuifpui of geheel wegklapbare vouwwand in uw achtergevel? Kom dan naar Constral serres en kozijnen in Lobith. In onze ruime showroom staan allemaal voorbeelden en er is veel fotomateriaal aanwezig van gerealiseerde projecten.

Op het gebied van uitbreiding woonkamer of keuken is een serre een aanrader. Veel licht en warmte waardoor u er graag in verblijft. Prachtige overkappingen maken we ook waardoor u langer buiten kunt zitten en de tuinmeubels ook mooi blijven. Zit u te denken om uw kozijnen te vervangen dan zijn wij daar zeker het aangewezen bedrijf voor.

De materialen die we gebruiken zijn onderhoudsarm en hebben een fraaie vormgeving. Onze aluminium profielen zijn rank, licht en toch stevig. Dat zijn de eigenschappen van Constral aluminium producten. Met aluminium zijn grote, sterke constructies te maken. De producten bieden bovendien een goede isolatie en zijn (zowel binnen als buiten) in alle kleuren leverbaar. Dat aluminium onderhoudsarm is, wordt eveneens als een groot voordeel ervaren.

Constral vervaardigt de kozijnen, deuren, schuifpuien, serres en veranda's in eigen fabriek. De klant kan er rekenen op perfect maatwerk. In de fraaie en ruime showroom kan een keuze worden gemaakt uit de verschillende mogelijkheden. Tijdens de open dag hebben kan men zich globaal oriënteren en kan men een nadere afspraak maken voor een op maat gedegen persoonlijk advies. Vakbekwame adviseurs helpen u graag en kunnen dan dieper ingaan op de materie.

Constral Serres en Kozijnen verzorgt het complete bouwtraject, inclusief het aannemerswerk. Constral beschikt over vaklui, die plezier hebben in elke klus, hoe moeilijk deze ook is. Het is een genot voor opdrachtgevers om te zien hoe prettig en gecontroleerd de bouw verloopt en afspraken worden nagekomen.

"Kom u maar eens kijken in onze ruime showroom in Lobith. Op offertes die tussen 11 oktober en 21 december zijn uitgebracht en voor 31 december opdracht worden, geldt een korting van tien procent."

Constral, Energieweg 2, Lobith; 0316 547121; www.constral.nl.

Ruim 50 geportretteerde inwoners van Huissen 'eindelijk' gebundeld Op veler verzoek: Humans of Huissen van Facebook naar boek

Fotobijschrift: Een gouden rand voor alle Humans of Huissen. De portretten van Facebook zijn nu - op veler verzoek - gebundeld in een boek. Vanaf vrijdag 20 november te koop. Foto: Susan Broekman/Drukkerij Kuipers)

HUISSEN – Het lokale succesnummer op Facebook, Humans of Huissen, in boekversie. Van online naar print. Op veler verzoek zijn de makers daartoe overgegaan. De portretten in woord en beeld van ruim vijftig inwoners van Huissen gebundeld. Humans of Huissen - het boek ligt vanaf vrijdag 20 november in de winkels.

Met het uitbrengen van het boek gaat een lang gekoesterde wens van menig Huissenaar in vervulling, aldus de makers Susan Broekman en Hans Schmeinck. ,,Vooral de wat oudere mensen in ons stadje hoorden regelmatig van Humans of Huissen. Maar omdat ze geen internet hebben of een computer of tablet of een combinatie van beide, vroegen ze steeds vaker aan ons om een boekversie '', legt Hans uit. ,,Al is het boek voor onszelf natuurlijk ook fantastisch, een kroon op ons werk'', vult Susan blij en lachend aan.
Humans of Huissen startte op 1 februari 2014. In navolging van wereldsteden als New York, Sydney en Amsterdam wilden Susan en Hans hun stadgenoten ook in beeld en woord belichten op Facebook. Bijna een jaar lang iedere zondag en sinds januari dit jaar maandelijks een nieuwe aflevering. Het leverde ruim vijftig portretten op van zeer diverse inwoners uit Huissen. Van caissière tot wethouder en van skaterboy van 14 tot 'grande dame' van 85.


Boek vs Facebook
De pagina Facebook.com/Humans-of-Huissen telt zo'n 2100 fans en iedere aflevering wordt door duizenden mensen gelezen, de recordaflevering telt bijna 17.000 views. Susan is verantwoordelijk voor de (fraaie en eerlijke) fotografie. ,,De beelden komen in het boek nu veel mooier en beter uit. Een groot voordeel ten opzichte van Facebook'', Susan. De (beeldende en persoonlijke) teksten neemt Hans voor zijn voor zijn rekening. ,,Eerst waren dat vrij korte beschrijvingen van de betreffende persoon. Al snel is dat verworden tot een levensloop in specifieke dichtvorm. In een boek dat je in je handen kunt houden en waarvan je het papier kunt ruiken, geeft dat alleen zintuigelijk al een extra beleving'', aldus Hans.
Het boek is in eigen beheer in samenwerking met drukkerij Kuipers uitgegeven. Daar is het boek vanaf 20 november a.s. ook verkrijgbaar. Evenals bij Bruna Huissen en Broekman Mode en Juul Bodyfashion. Humans of Huissen Het boek op A4-formaat telt zo'n 128 pagina's, heeft full colour en zwart-wit foto's en kost €14,95. Mooi als cadeau voor de feestdagen. Daarmee steunt de koper tevens goede doel De Klup Overbetuwe (voor mensen met een beperking), waar een deel van de opbrengsten van de boekverkoop aan wordt gedoneerd.

Je eigen Humans of Huissen
Daarop aansluitend meldden Susan en Hans een nieuw initiatief. ,,Ook op veler verzoek. Humans of Huissen Cadeau doen aan iemand. Of laat er een voor jezelf maken! Wij maken dan een portret van de betreffende persoon, vanwege verjaardag of jubileum. Als betaalde opdracht. Een origineel, uniek en persoonlijk cadeau.'' Meer informatie via: Facebook.com/Humans-of-Huissen of www.humansofhuissen.nl.

Primera Huissen maakt winnaar bekend

HUISSEN - Onlangs heeft Primera in winkelcentrum De Zilverkamp een actie gehouden met staatsloten, waarbij een fiets en een wielrenners tenue gewonnen kon worden. Men moest ' n staatslot kopen met 'xl' en dan kreeg je daarbij een formuliertje dat even ingevuld en ingeleverd diende te worden.

Het is altijd wel leuk om met interne acties mee te doen, de winkans is dan een stuk hoger zie hieronder de winnaars. Uit de ingeleverde formuliertjes heeft Primera Huissen twee winnaars getrokken en wel voor de hoofdprijs, de mooie oranje (de kleur van de staatsloterij) fiets is het de heer B. Randamie geworden en voor het originele wielrenners tenue is het Ilona Kwaks.

De prijzen kunnen worden afgehaald in overleg met Primera Huissen in de winkel. "Zo ziet u dat mee doen met een actie loont en er is altijd wel iets leuks in onze winkel zoals nu zijn de mooi sfeervolle kerstkaarten alweer in de winkel."

Betuws natuurschoon in 't Pakhuis in Hemmen

BETUWE - Bezoekerscentrum ’t Pakhuis heeft voor alle inwoners van de gemeentes Over- en Nederbetuwe de fotowedstrijd 'Betuws Natuurschoon' uitgezet. Voor 1 november kon iedereen zijn/haar mooiste natuurfoto van binnen de twee gemeentes insturen.

Alle ingezonden foto's worden nu opgenomen in een zeer fraaie expositie die van 22 november tot en met 11 januari in 't Pakhuis in Hemmen te zien zal zijn. De bezoekers van deze expositie vormen de jury voor de wedstrijd. U kunt dus tijdens uw bezoek uw stem uitbrengen op uw favoriete foto.

Op 24 januari is de prijsuitreiking. De winnaar van de wedstrijd ontvangt een prachtige vergroting van de zijn/haar foto. Dus kom naar de expositie vanaf 22 november en breng uw stem uit. De expositie is gratis te bezoeken op elke zondagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur in Bezoekerscentrum 't Pakhuis, Boelenhamsestraat 7 in Hemmen.

Bezoekerscentrum ’t Pakhuis is elke zondagmiddag gratis geopend voor publiek. Hier vindt u vaste en wisselende exposities met thema's op het gebied van cultuur, natuur, milieu, historie, biodiversiteit en duurzaamheid. Daarnaast worden tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Kijk op www.pakhuishemmen.nl voor de agenda. Op www.heerlijkhemmen.nl vindt u alle activiteiten van Hemmen.

Nieuwjaarsdrive in Zetten

ZETTEN - Op zaterdag 9 januari verzorgt BC Klavertje Elf uit Zetten haar Nieuwjaarsdrive. Hierbij nodigen wij niet alleen onze leden en oud-leden maar ook alle bridgers van waar ook ter wereld uit om naar Zetten te komen voor een gezellige middag bridgen.

Gespeeld wordt een topintegraal in drie lijnen over zes ronden van vier spellen in de grote zaal van De Wanmolen, Schweitzerpark 1, Zetten. Aanvang 13.30 uur. NBB leden die hun NBB nummer hebben aangegeven komen in aanmerking voor meester-punten. De wedstrijdleiding is in de bekwame handen van Ronald Versteeg van de NBB. Er zijn prijzen beschikbaar voor de eerste zes paren van de topintegraal; in de lijnen zijn er poedelprijzen en 43% prijzen ontleend aan het 43 jarig bestaan van Klavertje Elf.

"U kunt zich tot en met 31 december 2015 aanmelden door 20 euro per paar over te maken op rekening nr. NL71RBRB 0898 6644 70 ten name van R.Hoefsloot-Vermeer inzake BC Klavertje Elf, onder vermelding van de namen van beide spelers, hun NBB nummers (zover van toepassing) en uw speelsterkte. Heeft u geen partner voor deze middag, laat het ons weten en wij proberen een partner voor u te vinden. Bijzonderheden en ontwikkelingen van de Nieuwjaarsdrive zijn te volgen op www.NBBclubsites.nl/club/7013."

19 / 28

20 / 28

21 / 28

22 / 28

Sinterklaas tijdens koopavond in het Pakjeshuis in Bemmel

BEMMEL - Tijdens de koopavond van vrijdag 27 november zijn Sinterklaas en een aantal Pieten in en om het Pakjeshuis op de Promenade van het winkelcentrum in Bemmel. Sinterklaas heeft hier dit jaar voor het eerst in Bemmel een pakjeshuis ingericht op de promenade om van daaruit bij de kinderen uit Bemmel en omgeving alle cadeaus weer te kunnen bezorgen.

Tijdens de intocht op 21 november zal Sinterklaas ook zijn Pakjeshuis, dat door de Pieten is ingericht, bezoeken. Van 18.00 tot 20.00 uur kunnen de kleine kinderen met Sint en Piet op de foto. Deze foto is later af te halen bij de Hema in Bemmel. Daarnaast zijn er zowel voor de ouders als de kinderen allerlei lekkernijen. Natuurlijk zijn de winkels geopend zodat de ouders gezellig kunnen winkelen.

Vanaf 12 november kunnen kinderen tot en met acht jaar bij hun winkel een kleurplaat ophalen en deze na inkleuring tot uiterlijk 25 november inleveren bij modezaak Poortman aan de Loostraat 11 in Bemmel. Deze zullen naar het pakjeshuis worden gebracht. Op vrijdagavond wordt ook de winnaar van de kleurwedstrijd bekendgemaakt.

Bemmel biedt ook vrijdagavond 27 november met een uitgebreide variëteit aan winkels, gratis gedeeltelijk overdekt parkeren en gezellige horeca voor alle bezoekers een unieke mogelijkheid om lekker ontspannen te winkelen.

Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door AH Bemmel, Top1Toys Bemmel, Hema Bemmel, Copyshop Bemmel en Poortman Bemmel.

Lekker warm naar de sneeuw? Kies je ski-outfit bij Peters Wintersport

BEMMEL - Het dragen van laagjes is een goede manier van kleden als je op wintersport gaat. Iedere laag heeft daarbij zijn eigen functie. De eerste laag moet goed aansluiten op het lichaam en transpratievocht goed kunnen transporteren, dus géén vocht vasthouden! Thermo-ondergoed van het merk Falke of Ice Peak zijn bijvoorbeeld zeer geschikt, en verkrijgbaar bij Peters Wintersport.

Voor de tweede laag is het van belang dat deze goed kan isoleren. Vaak wordt hier fleece voor gebruikt. De vezels in fleece absorberen geen vocht en kunnen warmte optimaal vasthouden. Dit maakt fleece zeer geschikt als tussenlaag. Bij Peters vind je onder andere fleecetruien van merken zoals Brunotti en Protest. Echte koukleumen zullen kiezen voor nóg een extra tussenlaag; een lekker fleecejack bijvoorbeeld.

En dan de belangrijke derde laag. Deze moet natuurlijk winddicht, waterafstotend en slijtvast zijn. Maar het oog wil ook wat! Gelukkig is er bij Peters volop keuze in ski-jassen en -broeken. We zien voor 2016 vooral veel felle kleuren, maar wie een neutralere kleur zoekt kan ook bij Peters terecht. Laat je bij Peters eens inspireren door kledingmerken zoals Völkl, Luhta, Ziener, Rehall en Spider. Uiteraard vind je dan bij iedere outfit direct ook alle bijpassende accessoires.

Leuke bijkomstigheid: bij aankoop ontvangt u een gratis VIP pasje waarmee u altijd tien procent korting ontvangt op niet afgeprijsde artikelen. Bovendien krijgt iedere kopende klant een leuke goodiebag kado! (op = op).

Kom dus snel langs bij Peters Wintersport aan de Houtakker 6a in Bemmel; 0481 371296 / 06 20491388.

Drukbezochte en inspirerende ledenontmoetingsavond

BETUWE - Samen duurzaam sterker. Dat is waar de Rabobank in gelooft. Het was tegelijkertijd het centrale thema tijdens een drukbezochte LedenOntmoetingsAvond van Rabobank Oost Betuwe op maandag 9 november. De avond vond plaats in Burgers' Zoo in Arnhem en begon met een bijzondere rondleiding door het dierenpark.

Tijdens het plenaire gedeelte praatte directievoorzitter Peter Waterman de aanwezigen bij over de bank en de nieuwe structuur van de Rabobank. 'U als klant staat bij ons voorop. Ook met de nieuwe structuur blijven we als lokale bank een Dichtbij-bank.' De heer Waterman benadrukte dat Rabobank Oost Betuwe op diverse wijzen de lokale gemeenschap blijft ondersteunen. Hierna stond een kort verslag over de ledenraad en de benoeming van vijf ledenraadsleden op het programma.

Dierentuindirecteur Alex van Hooff vertelde vervolgens gepassioneerd over hoe Burgers' Zoo, met respect voor natuur én dier, op innovatieve wijze een bijdrage levert aan het succes van het park. 'Daarbij hoort op een duurzame manier het park bouwen, maar ook investeren in projecten in het buitenland. Op deze manier kunnen wij en de toekomstige bewoners van onze planeet, genieten van de prachtige natuur en dieren die de wereld te bieden heeft.' Ook Helga van Leur nam de aanwezigen mee op reis: 'Het klimaat verandert langzaam en dat heeft invloed op de wereld. Hoe wapenen we ons tegen een stormachtige toekomst? Is klimaatverandering altijd een negatief gegeven?' Daarbij gaf ze tips om zelf een steentje bij te dragen.

Een inspirerende bijeenkomst die stof tot nadenken geeft over hoe we samen duurzaam sterker kunnen worden.

Aannemers- en Grondverzetbedrijf Van Wijk: meer dan alleen een milieustraat!

NIJMEGEN/RESSEN – Waar gaan we met ons afval na een verbouwing naar toe? Wat doen we met het snoeiafval? Dat kan naar de Milieustraat bij Aannemers- en Grondverzetbedrijf Van Wijk BV aan de Stationsstraat 82 in Nijmegen-Noord (Ressen). Bovendien biedt dit bedrijf ook allerlei producten voor erf en tuin: van zwarte grond tot aan bestratingszand. Zelfs voor het aanleggen van een tuin of bedrijfsterrein en het inrichten ervan, heeft men de capaciteiten in huis!

Tuinafval, bouw- en sloopafval, oud ijzer, houtafval, witgoed, puin, papier, grond enz, dat kan men allemaal kwijt in deze Milieustraat. Het enige dat Van Wijk BV niet inneemt, is chemisch afval. Zowel bedrijven als particulieren kunnen hier terecht, ongeacht in welke gemeente men woont. Afval brengen op dit ruimte terrein is -doordat er gestort kan worden volgens een vloeiende route- gemakkelijk: met een aanhanger hoef je er niet te keren! Natuurlijk kan het ook bij uw thuis opgehaald worden.

De milieustraat ligt centraal voor de inwoners van de gemeenten Lingewaard, Overbetuwe en Nijmegen-Noord en is geopend op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot17.30 uur en zaterdags van 09.00 tot 14.45 uur. Men kan bij Van Wijk BV ook containers huren tegen een schappelijke prijs.

Van Wijk levert ook puinverharing, zwarte grond, (tuin)grind, zwarte basaltsplit, bestratings-, metsel-, vloeren- en brekerzand. Handig bij een renovatie van tuin en erf! Daarnaast beschikt het bedrijf over een breed assortiment aan materieel -zoals minigraver, mobiele kraan, kipper en shovel- en kan men Van Wijk Grondverzet opdracht geven uw tuin of bedrijfsterrein aan te leggen. De klant is daarbij verzekerd van kwaliteitsvakwerk!

Aannemers- en Grondverzetbedrijf Van Wijk, Stationsstraat 82, Nijmegen-Noord (Ressen); 024 3482723; www.vanwijkgrondverzet.nl.

Angeren weer in de ban van de sterren

ANGEREN - Als eind van de week de sterren weer hangen in Angeren begint ook weer de Sterrenaktie.

U krijgt bij de plaatselijke ondernemers een stempelkaart en Bij elke vijf euro krijgt u een stempeltje, is de kaart vol dingt u mee naar een van de vele prijzen.

De hoofdprijs is een vakantie ter waarde van 500 euro. De actie duurt van vrijdag 20 niovember tot 23 december.

Winkeliersvereniging De Zilverkamp organiseert Sintspecial

HUISSEN - Sint is weer in het land en dat vieren wij met knutselen voor Sint en Piet. Zaterdag 21 november zullen wij van winkeliersvereniging de Zilverkamp de Sintspecial deel 1 houden van 10.00 -13.00 uur: allerlei knutsels omtrent Sinterklaas.

Maak je eigen stoomboot, knutsel jou eigen piet, maak je eigen aftelkalender en kom natuurlijk genieten van die overheerlijke pepernootjes. Kom ook langs en vier dat gezellige Sinterklaasfeest met ons mee.

Meer informatie & foto's: www.facebook.com/winkelcentrumdezilverkamp.

Kerstmarkt Doornenburg bij Eet-en drinkfestijn De Waay

DOORNENBURG - Dit jaar wordt de jaarlijkse kerstmarkt gehouden op zondag 13 december op het terras en in de hooimijt van Eet-en drinkfestijn de Waay.

De kerkzaal, waar doorgaans de sfeervolle kerstmarkt wordt gehouden, kan niet tijdig worden ontruimd om plaats te maken voor deze markt omdat de verbouwing van de apotheek nog in volle gang is. De organisatie van de kerstmarkt 2015 is dit jaar in handen van de Doornenburgse ondernemersvereniging in oprichting.

De kerstmarkt belooft een sfeervolle markt te worden met diverse kramen waarin diverse ondernemers, verenigingen en stichtingen zichzelf laten zien. Denk hierbij aan onder andere: lifestyle, wellness, kerstspullen, oliebollen, handgemaakte riefkoek, chocolademelk, gluhwein en nog veel meer. Ook voor de kinderen is er veel te doen!

De markt zal worden opgeluisterd door gezellige livemuziek. Daarnaast zal op gezette tijden voor huifkarvervoer worden gezorgd vanaf het Dorpsplein naar de kerstmarkt (en terug). De kerstmarkt wordt zoals gezegd gehouden op zondag 13 december van 14:00 tot 18:00 uur (De Waay, Rijndijk 67A, Doornenburg).

Theatergroep Het Web speelt Volmaakt Geluk

HUISSEN - Op zaterdag 21 november gaat de voorstelling Volmaakt geluk in Theater Kees in Huissen in première. Dit jaar viert theatergroep Het Web haar eerste lustrum! En natuurlijk vieren we dit met een prachtige voorstelling. Volmaakt geluk, van Charles den Tex en Peter de Baan, is nog niet eerder door een amateurvereniging op de planken gebracht. De spelers zijn dan ook apetrots om deze primeur te hebben.

Naast een voorstelling in Theater Kees in Huissen speelt Het Web dit jaar ook in steden als Amsterdam en Rotterdam. 'We wilden al langere tijd onze horizon verbreden, door ook buiten onze eigen regio te spelen. Dit is het moment. We hebben de stoute schoenen aangetrokken en we gaan ervoor! Enorm spannend, maar zo leuk' zegt Berry Mom (speler en oprichter van Theatergroep Het Web).

Volmaakt geluk vertelt het verhaal van Tom (Berry Mom) en Ellen (Heidi Drenth). Zij zijn al bijna twintig jaar bij elkaar en hebben gekozen voor een leven met elkaar en met hun werk. Kinderen passen niet in dit plaatje. Ze zijn allebei professionals en overtuigd van hun geluk. Hun leven is gebaseerd op rationele overwegingen. Hun jongere vriendin Mara (Wieneke Weitering) wil daarentegen wel graag een kind… nu het nog kan. Maar in haar leven is geen plaats voor een man.

Wanneer Mara hen tijdens een etentje vraagt of Tom zaaddonor zou willen worden, gaan ze daar alle drie rationeel mee om. Plotseling worden ze alle drie geconfronteerd met de emotionele gevolgen van hun rationele keuzes en zet dat de verhoudingen op scherp.

Speelperiode november 2015 – februari 2016 in diverse theaters. Kijk op theatergroephetweb.nl voor de exacte data en locaties en om direct een kaartje te reserveren.

Vrouwenvereniging Angeren

ANGEREN - Dinsdag 24 november komt de Sint met zijn zwarte pieten op bezoek bij de Vrouwenvereniging Angeren.

De dames moeten wel zelf een cadeautje meebrengen en een gedichtje erbij is natuurlijk altijd leuk.

Vrouwengilde Doornenburg

DOORNENBURG - Wereldwinkel Huissen verzorgt op maandag, 23 november voor de leden van het Vrouwengilde Doornenburg, een informatieve avond over artikelen uit de derde wereldlanden.

Waar komt 't vandaan, hoe wordt 't gemaakt, enzovoort. Uiteraard is er ook gelegenheid om leuke spullen uit de Wereldwinkel te kopen. De avond vindt plaats in zaal Kort Oisterwijk en begint om 20.00 uur.

Oud papier

DOORNENBURG – Op zaterdag 21 november halen leden van de harmonie Sint-Caecilia in Doornenburg vanaf 8:30 uur het oud papier weer op bij uw op.

Alle inwoners van Doornenburg worden verzocht het papier tijdig en goed verpakt aan de straat te zetten.

Dag van de Mensenrechten Schrijfmarathon in Bemmel en Huissen

LINGEWAARD - Op 10 december organiseert de Amnesty-groep Lingewaard de jaarlijkse Schrijfmarathon. Dan wordt wereldwijd massaal geschreven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Van Nieuw-Zeeland tot Ghana en van Brazilië tot Japan klimmen mensen in de pen. En dit jaar dus ook in Bemmel en Huissen.

De brievenschrijvers vragen om vrijlating van gewetensgevangenen en om berechting van daders van mensenrechtenschendingen. Om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie. Ze geven hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers.

Schrijven op 10 december 2015

Iedereen die een bijdrage wil leveren aan Amnesty's Schrijfmarathon in de gemeente Lingewaard kan 10 december op twee plaatsen terecht: De Kinkel, Van Ambestraat 1 in Bemmel, van 12.00 tot 17.00 uur en winkelcentrum de Zilverkamp in Huissen van 10.00 tot 18.00 uur.

Daar kunnen deelnemers aan de schrijfactie aan de hand van voorbeeldteksten hun brief of solidariteitskaart schrijven. De burgemeester van Lingewaard heeft toegezegd om in De Kinkel de schrijfmarathon af te trappen.

IJzersterk actiemiddel

Amnesty Nederland organiseert dit jaar voor de derde keer een Schrijfmarathon. De afgelopen twee jaar maakte dat enorm veel enthousiasme en betrokkenheid los. Vorig jaar werden er vanuit Nederland 70 duizend handgeschreven brieven verstuurd. Amnesty heeft ervaren dat een brief die met aandacht is geschreven, waarin een persoonlijke boodschap wordt overgebracht, een ijzersterk actiemiddel is. Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden.

"Dit jaar schrijven we onder meer voor Leyla en Arif Yunus. Amnesty volgt hun situatie nauwgezet, sinds ze in de zomer van 2014 werden opgepakt. Op 6 augustus eiste de aanklager op basis van verzonnen aanklachten respectievelijk negen en elf jaar cel. Leyla Yunus had zich onder meer kritisch uitgelaten over de Europese Spelen in de hoofdstad Baku."

Vrijwilligers

Amnesty Lingewaard is op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen de schrijfmarathon tot een succes te maken. Alle hulp is welkom, of je nu een uur, een halve of een hele dag hand en spandiensten verleent.

Toneelgroep Jong Belegen in verzorgingshuis Bemmel

BEMMEL - Op donderdagavond 26 november om 19.30 uur speelt de toneelgroep Jong Belegen in de recreatiezaal van verzorgingshuis Liduina, Bemmel.

Er wordt een toneelstuk gespeeld waarin een levensgroot beeldhouwwerk voor hachelijke en hilarische situaties zorgt. Het kunstwerk moet op zijn plaats gezet worden, maar dat verloopt niet helemaal volgens plan…

Jong Belegen is de toneelgroep van Stichting Senioren Actief Bemmel (SAB). Een samengaan van activiteiten voor ouderen van KBO en Recreatie 50+. Ook buurtbewoners of andere belangstellenden zijn welkom om te genieten van deze fantastische voorstelling! Om de kosten te dekken vragen we een bijdrage. Entree inclusief koffie/thee en een consumptie 7,50 euro. Kaarten verkrijgbaar bij de ingang van de zaal. Adres: Gouden Appel 120 Bemmel.

Bingo in Huissen-Zand

HUISSEN - Op woensdag 25 november houdt wijkvereniging 't Zand Binnenveld in Huissen een gezellige bingo met mooie prijzen.

De bingo wordt gehouden in het Gemeenschapshuis op Huissen Zand aan de Van Wijkstraat, en start om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19:30 uur, zodat u vooraf nog rustig een kopje koffie kunt drinken.

Deze avond draaien wij zeven rondes (drie prijzen per ronde) inclusief een superhoofdprijsronde, dus u heeft alle kans op een prijs! De kaarten worden verkocht per set voor alle rondes inclusief de super-hoofdprijsronde, voor 11,50 euro. Extra kaarten per ronde zijn te koop voor 1,50 euro , extra kaarten voor de super-hoofdprijsronde kosten 2,50 euro.

Deelnemers worden verzocht zelf schrijfgerei mee te nemen en zoveel mogelijk gepast af te rekenen.

26 / 28

Ja, het is echt waar!
Deze lieve vrouw, geweldige (schoon)moeder en fantastische oma wordt 65 jaar!
Van harte gefeliciteerd en een fijne dag!
Veel liefs xxx,
Geert, kinderen en kleinkinderen

Hiep hiep hoera
Deze stoere papa, broer, zoon en zwager wordt alweer 28 jaar
liefs je familie.

Hoera Cathelijne wordt 6 december 5 jaar.

Hartelijk gefeliciteerd van oma en opa baard, tante Marjolein en Koen

Wow!
Op 20 november wordt deze knappe vent een echte tiener!
Thomas, van harte gefeliciteerd!
Julian, mama en papa

Hiep Hoera!
Van harte gefeliciteerd met je
70e verjaardag!
Het feestje was gezellig!
knuffel
Luuk & Daan

Hiep Hoera!
Lieve Co & Eef, gefeliciteerd met jullie
Gouden Huwelijk!
Dikke knuffel
Luuk & Daan

Iedereen mag het weten dat vanaf 18 november ( tante ) Corine Sara zal gaan heten Van harte gefeliciteerd De feestcommissie

Opa en Oma zijn een lief paar!
En zeiden voor 40 jaar terug JA!
Van harte gefeliciteerd!
Liefs xxx Pien, Lola
en een pootje van Dolly

Hieper de piep hoeraa
Tessa wordt 19 november 2 jaar!!
Gefeliciteerd lieverd xxx papa mama en je broer Luuk

Lieve Brett,
22 november is de dag dat jij jouw eerste verjaardag vieren mag!
Dus kleine schat, van ons allemaal

Prachtig
Riek Demon-Teunissen
morgen 80
Hartelijk Gefeliciteerd.
Willy
kinderen en kleinkinderen

Deze verpleegster wordt 19 november 4 jaar.
Gefeliciteerd!
Dikke kus van papa, mama, en je broers.

Op 21 november wordt Jeroen
11 jaar.
Van harte gefeliciteerd.
Dirk enThea

Jubileumconcert UDI: 90 jaar voor én door jong en oud

Foto: Ton Heuvelmans

HUISSEN/BEMMEL - Muziekvereniging UDI bestond in 2015 liefst 90 jaar en groeide in die tijd uit tot een gezellige vereniging waar voor jong en oud plaats is om met elkaar op divers niveau muziek te maken. Aan het einde van dit jubileumjaar biedt UDI iedereen een gevarieerd en uitdagend jubileumconcert aan.

Met dit jubileumconcert laat UDI zich in al zijn schakeringen zien: Het Jeugdorkest gaat alleen en samen met het Groot-Orkest optreden; er zullen solisten en kleine ensembles zijn. Na de pauze speelt UDI een complete set samen met de ambitieuze rockband 'Steady as she goes'. Negen decades muziekgeschiedenis komen aan bod; voor ieders muzikale smaak wat: gedragen Mahler, swinging Gershwin, stampende disco, popking Michael Jackson, trance-dance van Buuren, maar ook symphonisch concourswerk met Oregon van Jacob de Haan enzovoort.

Foto: Ton Heuvelmans

Dit alles gaat plaats vinden op zaterdag 21 november in het Junior OBC aan het Drieske in Bemmel. Aanvang van het concert is 20.00 en de toegang is gratis. Onder het motto 'take me to church' (door Jeugd- en Groot-Orkest gezamenlijk te spelen!) zal er wel een collecte plaats vinden, waarvan de opbrengst ter beschikking gesteld zal worden aan de crowdfunding-actie ten bate van de Bemmelse Theaterkerk. Kom en geniet met UDI mee. Na afloop is er een gezellige afterparty voor iedereen met daarbij de band 'Steady as she goes'.

Vijfentwintig procent korting bij Twice is Nice Kringloop Huissen

HUISSEN - Wegens het enorme aanbod van spullen die iedere dag worden aangeboden raak de winkel behoorlijk vol. En omdat u aan ons denkt, denken wij ook aan u. Daarom geven wij vijfentwintig procent korting op alles wat er staat (met uitzondering van. kerst en vers hondenvlees).

November en december zijn al dure maanden voor iedereen en wij vinden dat wij een steentje kunnen bijdrage met onze korting. De prijzen zijn nu nog aantrekkelijker voor iedereen. Zo heeft u al een broek, trui of schoenen vanaf 1,50 euro . Momenteel hebben we ook veel speelgoed voor hele kleine prijsjes.

Twice is Nice is al ruim acht jaar een begrip in Gelderland. Dat merken wij ook steeds meer de mensen weten ons te vinden ook voor de grotere ophalingen, huizen leeg halen en verhuizingen. Vanaf maandag 16 november heeft Twice is Nice zoals u van ons gewend bent weer een mooie kersthoek met leuke artikelen en natuurlijk aantrekkelijk geprijsd om uw huis weer gezellig te maken voor de feestdagen.

Aangepaste openingstijden: in de wintermaanden van september tot en met maart heeft Twice is Nice op vrijdagavond géén koopavond. Op zondag zijn we op beperkt geopend: 6 en 27 december, 3 en 31 januari en 6 maart. Daarna weer iedere zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken www.twiceisnice.nl waar ook altijd leuke aanbiedingen op staan.

De actie van vijfentwintig procent op alles geldt van vrijdag 13 november tot en met zaterdag 21 november.

Ons team staat voor u klaar en hoopt u snel te zien bij Twice is Nice Kringloop, Nijverheidsstraat 33C (steegje in tussen Praxis en the Floorfactory) in Huissen.

Muziek met appelflappen

ANGEREN - Het is traditie geworden dat als de blaadjes van de bomen vallen, de harmonie in Angeren voor nog wat extra kleur en gezelligheid gaat zorgen door middel van een zondagochtendconcert. Voorgaande jaren werden bij die gelegenheid appelflappen uitgeserveerd. Dat is dermate goede bevallen, dat we er dit jaar opnieuw een appelflappenconcert van maken.

Onder het genot van een drankje met een hapje kan men op zondagochtend 29 november een gevarieerd repertoire aanhoren. Wat gebracht gaat worden, is muziek die qua niveau is afgestemd op een aantal nieuw ingestroomde jonge muzikanten, maar dat wil zeker niet zeggen dat het niet boeiend is om te aanhoren. Dankzij de gevarieerde keuze die deze keer gemaakt is, wordt het een mix van velerlei stijlen, variërend van Game of Thrones via Fireball en de Soldaat van Nick & Simon naar een wel zeer spetterende ‘funky’ solo van de bassist. Kortom een mix om van te genieten. Bovendien wordt de gelegenheid aangegrepen om enkele leden met (zeer) lange staat van dienst in het zonnetje te zetten. De appelflappen staan om 11.00 uur klaar in het Dorpshuis van Angeren. Toegang is als altijd gratis.

Fons Langenhoff uit Bemmel gaat vulkanen bedwingen in Nicaragua voor het goede doel

BEMMEL - "De kleine Marlon Velasquez moest ondanks zijn jonge leeftijd werken in een rondreizend circus. Een hard bestaan en naar school gaan, was er niet bij. Na jaren wist hij te ontsnappen, leefde een tijd op straat en uiteindelijk kwam hij bij WereldOuders terecht. Hij ging naar school, mocht studeren en nu staat hij aan het hoofd van de projecten van WereldOuders in Nicaragua! Dat verhaal trok mij over de streep."

Aan het woord is Fons Langenhoff. Zaterdag 21 november stapt hij met zijn mountainbike op het vliegtuig naar Nicaragua. Daar gaat hij samen met achttien medebikers in negen dagen tijd 400 kilometer fietsen om geld op te halen voor de projecten van WereldOuders in Nicaragua.

De Volcano Challenge voert langs meren en vulkanen, over prachtige en uitdagende paden. Iedere deelnemer zamelt voorafgaand aan de reis geld in. Het bijzondere is dat zij zelf gaan kijken wat WereldOuders met het geld doet en ook overnachten in een van de familiehuizen. Nicaragua is een van de negen landen waar WereldOuders structurele projecten heeft voor thuisloze kinderen. Ze worden opgenomen in familiehuizen waar ze naast liefde, aandacht en verzorging, ook scholing en minimaal een vakopleiding krijgen. Er is zelfs de mogelijkheid te gaan studeren. Jongeren blijven aan het familiehuis verbonden totdat het zelfstandige volwassenen zijn.
Fons: "Elk kind verdient liefde, aandacht, een dak boven het hoof den een opleiding. Daarom doe ik uit volle overtuiging aan de Nicaragua Volcano Challenge mee". www.volcanochallenge.com
www.wereldouders.nl

De nieuwe makelaar maakt beloftes waar Goed Geregeld Makelaardij: een jaar later...

BEMMEL – Met het aantrekken van de huizenmarkt, is het een verademing dat er ook meer keuze komt in de makelaardij. Zoals Goed Geregeld Makelaardij met Michel Kathmann en André van Ast. Samen meer dan veertig jaar ervaring in de branche begon het tweetal vorig jaar een nieuw kantoor met een frisse, dynamische aanpak. Het resultaat is dat Goed Geregeld zich als een betrouwbare partner manifesteert op de huizenmarkt in Lingewaard en omgeving.

Een scherp tarief, én de hoogste kwaliteit. Dat biedt Goed Geregeld! Goed Geregeld heeft zich gevestigd aan De Houtakker 51 in Bemmel. Inderdaad, op een industrieterrein, waar het kantoor de kosten laag kan houden en waarvan de cliënten volop profiteren. Wel heeft Goed Geregeld een (raam)presentatie op A-locatie aan de Dorpsstraat in Bemmel tegenover de Bruna.

Beiden kennen de regio als geen ander en spreken de taal van de inwoners. Michel is de financieel deskundige en André de makelaar. "Bij het intake-gesprek zijn we beiden aanwezig om snel en duidelijk ook de mogelijkheden van een hypotheek in beeld te krijgen." In dat eerste gesprek komen verder de wensen en verwachtingen van de cliënt aan de orde.

Goed Geregeld Makelaardij is op maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur en is ook hierna telefonisch bereikbaar. "Binnen vierentwintig uur heeft u bij ons een afspraak."

Goed Geregeld Makelaardij, De Houtakker 51, Bemmel; 0481 471135; www.goedgeregeldmakelaardij.nl.