De Liemers Helemaal Goed Courant

10 november 2017

De Liemers Helemaal Goed Courant 10 november 2017


Lezing bij Groei en Bloei

ZEVENAAR - Stefan Jaspers houdt een lezing over de De Honeysuckle Blue Garden voor Groei en Bloei. Wie is Stefan Jaspers? Stefan is opgegroeid op een boerderij in het Vechtdal bij Ommen.

Hier ontwikkelde hij zijn liefde voor tuinen en beplanting. Als kind begon hij al te experimenteren met het kweken van planten en het maken van bloeiende combinaties. Na zijn hoveniersopleiding volgde hij de opleiding tuinarchitectuur aan de Hogeschool van Hall Larenstein. Dit zorgde voor een mooie combinatie van praktijkkennis, ontwerper en beplantingsvaardigheden. In zijn ontwerpbureau, dat gevestigd is bij Ommen, houdt hij zich voornamelijk bezig met tuin- en landschapsontwerpen waarbij duurzaamheid op lange termijn en beplanting de hoofdrol speelt.

U heeft ongetwijfeld ooit gehoord van de beroemdste tuintentoonstelling ter wereld: 'de Chelsea Flower Show'. In 2016 heeft Stefan Jaspers samen met viltkunstenares Claudy Jongstra een verfplantentuin "De Honeysuckle Blue Garden" ontworpen. Deze tuin werd beloond met een eervolle Silver Gift-medal en dat terwijl het voor beiden het debuut was op deze prestigieuze show! Op maandag 13 november komt Stefan naar de Liemers, zaal Staring, Grietakkers 3 in Zevenaar, om te vertellen en te laten zien hoe deze tuin tot stand gekomen is. Het belooft een zeer interessante avond te worden. de avond begint om 20 uur. Leden en ook niet-leden zijn welkom!

Sfeervolle Balkan- en klezmermuziek in Huize Vredenburg

WESTERVOORT - Odessa brengt sfeervolle Balkan- en klezmermuziek
in Huize Vredenburg in Westervoort op zondag 26 november om 14.00 uur, entree 2,50 euro.


Inmiddels jaren geleden spraken enkele buren uit het Montferlandse dorpje Zeddam met elkaar af om voor de gezelligheid eens een avondje muziek te maken. Dat avondje muziek maken werd de eerste stap op weg naar het trio Odessa. Er volgden vele gezellige avonden waarin steeds serieuzer werd geoefend en er tekende zich een eigen stijl af. Als naam voor het gezelschap werd Odessa gekozen, een beetje mondaine badplaats aan de Zwarte Zee, een plaats ook waar veel muziek van dit trio zijn oorsprong vindt. De eerste optredens van trio Odessa waren veelbelovend en de reacties erg enthousiast. Odessa wordt inmiddels regelmatig uitgenodigd om sfeervolle concerten te geven.

Het repertoire van Odessa is in hoofdzaak afkomstig uit Oost Europa. Voor de rondtrekkende bevolking in de Balkan was muziek een belangrijk middels om de ziel te verheffen uit de dagelijkse soms niet al te plezierige werkelijkheid. Ook bij het ontstaan van de klezmermuziek is de geschiedenis van het Joodse volk bepalend geweest. Veel klezmermuziek vindt zijn oorsprong in Oost Europa. In ieder geval biedt het repertoire van Odessa veel afwisseling, van melancholieke ballades tot opzwepende Balkan klanken.

Odessa bestaat uit: Pauline Duurland: viool, fluit en zang; Ton Biesiot: accordeon, en Marius Duurland: contrabas, gitaar en zang. Onlangs heeft zich Emmie Hulsing bij het trio aangesloten wiens authentieke stemgeluid wonderwel past bij het repertoire. Zij zal de komende tijd als gastzangeres meedoen aan de concerten.

Themabijeenkomst Longpunt Rijn IJssel

WESTERVOORT - Op donderdag 23 november houdt Longpunt Rijn IJsse" een themabijeenkomst over de 'Ademtherapie volgens methode Steinmetz'. De themabijeenkomst wordt verzorgd door Dagmar Scholten, klinisch logopedist.

Ademtherapie volgens methode Steinmetz. De meeste reguliere oefentherapieën ten aanzien van adem (bijvoorbeeld fysiotherapie, Caesartherapie) zijn gericht op ademtechniek in ontspanning. Deze oefeningen worden over het algemeen liggend op een matje gedaan en zijn gericht op een lage ontspannen buikademhaling. In de praktijk blijkt deze ademtechniek prima te werken wanneer mensen liggen op een matje, maar niet wanneer dagelijkse dingen aan bod komen zoals spreken, wandelen en fietsen. De methode Steinmetz is een korte en intensieve vorm van training die gericht is op de dagelijkse praktijk. Of de adembeweging wel of niet 'laag in de buik zit', is veel minder interessant dan het zelf leren begrijpen en sturen van een functioneel adempatroon. Wat een functioneel adempatroon is, verschilt namelijk per persoon en per situatie.

"Bent u nieuwsgierig naar deze therapie, wees dan welkom op de themabijeenkomst bij Longpunt Rijn-IJssel op 23 november." De aanvang is 14.00 uur. De themabijeenkomst wordt gehouden in het Kulturhus De Nieuwhof, Rivierweg 1 in Westervoort. De toegang is gratis, evenals het parkeren en de consumpties. Wel worden bezoekers verzocht geen geurtjes te gebruiken.

Jaarlijkse snertwandeltocht

Erna van Dijk

RIJNWAARDEN - Op zaterdag 25 november organiseert Stichting Recreatie en Toerisme Rijnwaarden weer de snertwandeltocht.

"We volgen de rivier de Oude Waal over het dijkje en maken een tussenstop waar we onze handen kunnen warmen aan een lekkere kop warme chocolademelk met wat lekkers. Ondertussen kunt u luisteren naar een verhalenverteller. Daarna struinen we verder richting de steenfabriek, om daarna via het nieuwe ruiterpad richting sluis over de Oude Waal te lopen met een prachtig zicht op de rivier en Millingen aan de Rijn. Langs het ruiterpad zijn vorig jaar de dikste wilgen van Nederland tevoorschijn gekomen. De grootste met een stamomtrek van ruim zeven meter! Na het bezichtigen van deze bijzondere bomen lopen we verder richting De Byland. Bij het verorberen van de snert zal nog gezorgd worden voor een gezellige muzikale omlijsting."

De start is om 12:30 uur in de kantine van camping De Byland. Vertrek om 13:00 uur. Kosten inclusief drie consumpties (koffie/thee, warme chocolademelk en snert met roggebrood) zijn voor volwassenen 10,00, euro en voor kinderen tot 12 jaar 5,00 euro. Gratis parkeren op het campingterrein te bereiken via Tuindorp.

"Denkt u er aan gepaste kleding en goed schoeisel te dragen! En vergeet vooral uw fototoestel en/of verrekijker niet!" Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan tot woensdag 22 november via de website www.gelderseiland.nl of bij het Toeristisch Informatiecentrum in Tolkamer: 0316 769024. Meer informatie over deze leuke wandeltocht en andere activiteiten staat ook op www.gelderseiland.nl.

Topfolk naar Zevenaar

ZEVENAAR - Op dinsdag 14 november 20.15 uur komende legendarische Fureys uit Ierland naar Het Musiater in Zevenaar. De Fureys staan garant voor een heerlijke muziek avond.

Al bijna veertig jaar toert folkgroep The Fureys over de wereld. Van Carnegie Hall in New York en de Royal Albert Hall in Londen tot in het kleinste dorpszaaltje van Australië en thuisland Ierland. Samen met de inmiddels gestopte Dubliners behoren The Fureys tot de absolute wereldtop.

Tegenwoordig vormen Eddie en George de kern van de groep. Zij zingen alle songs en spelen daarbij gitaar, mandoline, banjo en bodran. Doorgewinterde kroegmuzikanten Camillus Hiney (accordeon en fluit), Tony Murray (bas) en Pio Ryan (mandoline en banjo) maken het vijftal compleet.

De lange, muzikale carrière van The Fureys is vastgelegd op 54 cd’s. Classics daarop zijn When you are sweet sixteen, The green fields of France, The old man, Steal away, Goodnight Irene, The lonesome boatman en The red rose café. Naast de snelle jigs en reels zijn het vooral de emotionele love & sad songs die het publiek zo aanspreken.

Een concert van The Fureys zul je niet snel vergeten. Het is muziek met een lach en een traan. Wie van Ierland houdt, vindt The Fureys ook geweldig. Meer Informatie: www.thefureys.com, of www.thefureys.nl.

Mobieltjesproject: door jongeren, voor ouderen

ZEVENAAR - In het Mobieltjesproject gaat een groep derdejaars leerlingen van het Liemers College bezig om ouderen te leren om te gaan met hun mobieltje, smartphone en/of tablet. Het project is een samenwerkingsverband tussen het Rode Kruis (afdeling Liemers Oost), Caleidoz Welzijn en het Liemers College bedoeld voor mensen vanaf 55 jaar.

Nu ouderen steeds langer zelfstandig blijven wonen is de mobiele telefoon een belangrijk hulpmiddel om contact te onderhouden. Het verhoogt hun zelfredzaamheid. Het gebruik van de mobiele telefoon, de smartphone of een tablet is echter voor veel van hen niet zo eenvoudig. Het bijzondere aan dit project is dat jongeren aan ouderen instructies geven hoe zij met hun mobieltje of tablet omgaan. Het project is onderdeel van Maatschappelijke Stage waarbij jongeren kennismaken met het vrijwilligerswerk.        

Het Mobieltjesproject is op 14 november, 13 maart en 12 juni van 14.00 tot 16.00 uur bij ontmoetingscentrum Caleidoz, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar.
Meer informatie of aanmelden: d.westerik@caleidoz.nl; 0316 526994. Deelname is gratis.

Isa Hoes en Medina Schuurman

Foto: Mark Uyl

ZEVENAAR - Kunstwerk! en Rebers Boek en Buro organiseren samen een inspirerende avond met Isa Hoes en Medina Schuurman. Zaterdag 25 november 2017 aanvang 20:00 uur in de Rabobankzaal van het Musiater vertellen zij over hun boek 'Te lijf'– de kunst van het mooi ouder worden. Elke bezoeker ontvang een goodiebag.

Isa Hoes en Medina Schuurman zijn als actrices zijn al jarenlang te zien op televisie, maar nu hebben ze een boek geschreven. Samen zijn ze op zoek gegaan naar een prettige manier om ouder te worden. Het resultaat is te lezen in hun boek 'Te lijf – de kunst van het mooi ouder worden'. In "Te lijf' halen Isa Hoes en Medina Schuurman de overgang uit de taboesfeer. Met open vizier en eerlijke pen onderzoeken zij niet alleen de veranderingen in lijf, hoofd en hart – rimpels, opvliegers en stress – maar ook die op het terrein van vriendschap, seksualiteit, zingeving, moederschap en werk. Tijdens hun zoektocht praten zij met deskundigen – van hormoonarts tot filosoof, van seksuoloog tot voedingsexpert – en experimenteren ze met onder andere botox, rebalancing, trilapparaten en readings.
Op initiatief van Kunstwerk! en Rebers Boek en Buro komen zaterdag 25 november Isa Hoes en Medina Schuurman voor een inspirerende avond naar Kunstwerk! Het Musiater. De avond staat bol van herkenbare anekdotes. Na de voorstelling zal er in de foyer een "marktje" zijn met diverse stands met informatie en artikelen voor de doelgroep. Te denken valt aan overgangsconsulentes, sportzaak, parfumerie, huidadvies, ondersteuning op geestelijk en lichamelijk vlak en boeken. Alle bezoekers ontvangen een rijk gevulde goodie bag, gevuld door de organisaties die deelnemen aan deze avond. Boekverkoop wordt verzorgd door Rebers Boek en Buro en Isa Hoes en Medina Schuurman zullen signeren.

Mis deze inspirerende avond op 25 november aanvang 20:00 uur in de Rabobankzaal van Het Musiater niet! Kaartjes à 12,50 euro zijn verkrijgbaar bij Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers vestiging Zevenaar, Rebers Boek en Buro en Kunstwerk! Het Musiater. Meer informatie staat op www.liemerskunstwerk.nl.

Oproep aan sportieve en culturele organisaties om zich aan te melden Sjors Sportief & Sjors Creatief in Westervoort!

WESTERVOORT - Met ingang van het nieuwe schooljaar biedt gemeente Westervoort alle basisschoolleerlingen de kans op laagdrempelige wijze kennis te maken met sportverenigingen en culturele instellingen binnen de gemeente. Het leuke sport- & cultuurstimuleringsproject geheten: Sjors Sportief & Sjors Creatief geeft alle kinderen de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur zonder direct lid te hoeven worden.

Alle verenigingen/aanbieders krijgen de mogelijkheid om hun (naschoolse) activiteit te promoten in het kleurrijke Sjorsboekje, waarop kinderen zich vervolgens digitaal kunnen inschrijven.

Sjors Sportief & Sjors Creatief

De kinderen uit het basisonderwijs mogen de het hele schooljaar één (of meerdere) favoriete activiteiten uitkiezen, waar zij enkele introductielessen kunnen volgen bij verenigingen/(sport)aanbieders. Vaak gratis krijgen zij de kans een kijkje in de keuken te nemen bij de activiteit waar zij nieuwsgierig naar zijn. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn.

Meld uw activiteit ook aan!

Sjors geeft de kinderen de kans om zich te oriënteren op de diverse takken van sport & cultuur en stimuleert kinderen om een structurele actieve deelname te bewerkstelligen. Hiervoor hebben wij u nodig: uw activiteit is een belangrijke bijdrage voor het draagvlak dat de gemeente met dit project nodig heeft.

Uw activiteit, wordt uiteindelijk geplaatst in een prachtig wervend boekwerk. Dit Sjorsboekje wordt in januari op alle basisscholen in de gemeente verspreid. Erg goede promotie dus voor uw vereniging/organisatie! Meldt uw kennismakingsactiviteit vanaf vandaag aan op www.sportstimulering.nl, zodat we er samen een succes van kunnen maken!

Bent u geen vereniging, maar wilt u toch graag een activiteit voor deze doelgroep aanbieden? Dit kan natuurlijk, neem dan contact op met info@sjorssportief.nl of met de gemeente Westervoort 026 3179911.

Basketiers'71: de 11e van de 11e om 11.00 uur

ZEVENAAR -Binnen de vereniging Basketiers'71 zijn er vele carnavalsliefhebbers. Die zullen deze ochtend -de 11e van de 11e- nog even geduld moeten hebben

Eerst staan er nog twee wedstrijden op het programma. De dubbele confrontatie tegen BCE’78. De U16 -1 en de U14-1 spelen tegelijkertijd op dit tijdstip. Voor beide teams staat er het volgende op het spel.

Een sportieve, goede wedstrijd spelen, de punten binnen zien te halen. Als extra stimulans, op deze dag en tijdstip is er een kleine bonus te verdienen. Degene die het elfde punt scoort, krijgt een consumptie. Mede mogelijk gemaakt door de stichting kantine. Een sportief gebaar, dat hopelijk dat extraatje geeft om te winnen.

"Of er na afloop met zijn allen een polonaise wordt gelopen? Of het zuur van de nederlaag wordt geproefd? We wachten het af. U bent de 11e november om 11.00 uur, welkom in sporthal Heerenmaten."

Stemoproep team Pigeons on Wheels

DUIVEN - De gezelligste basketbalvereniging van de Liemers - Pigeons bestaat volgend jaar veertig jaar. Sinds enkele maanden is de vereniging gestart met een geweldig rolstoelbasketbalteam Pigeons On Wheels. "Wij zijn van mening dat sporten voor iedereen toegankelijk moet zijn en dan in het bijzonder onze geweldige sport basketbal."

Wanneer je kijkt naar de inclusieve samenleving en de rol die sport daarin vervult, dan zie je dat sport verbind en dat er dan niet gekeken wordt naar gender, afkomst of je een beperking hebt of dat je grote voeten hebt. Iedereen is gelijkwaardig en iedereen moet de mogelijkheid hebben om te sporten en in ons geval te basketballen! Toen Pigeons de kick off had van ons rolstoelbasketbalteam waren er liefst ruim dertig enthousiaste basketballers die onder leiding van Basketbal Experience NL de hele middag hebben gebasketbald vanuit de rolstoel."

"Inmiddels zijn wij een paar maanden onderweg met ons rolstoelbasketbalteam Pigeons On Wheels en wordt er twee wekelijks hard getraind in het sportcentrum Triominos in Duiven. Twee internationals komen iedere week naar Triominos om onze Pigeons On Wheels klaar te stomen om in januari deel te kunnen nemen aan de competitie! Stem, Like en Deel alsjeblieft! Samen zorgen wij ervoor dat Team Pigeons On Wheels in de finale komt 28 november!" (www.unieksporten.nl/sporttalent/deelnemers/115/the-pigeons/halve-finale.)

Concert Vrienden van de Werenfriedkerk

WESTERVOORT - Op zondagmiddag 19 november aanstaande organiseert de Stichting Vrienden van de Werenfriedkerk een concert in de sfeervolle Werenfriedkerk in Westervoort. Dit is het tweede concert in de reeks van culturele middagen en avonden die de vriendenstichting organiseert.

De muzikale invulling op 19 november is voor rekening van het koperensemble van de Westervoortse fanfare OBK. Fanfare OBK, Westervoorts’ oudste vereniging, is een fanfareorkest bestaande uit zo’n 40 muzikanten. Uit deze mooie fanfare is sinds een jaar ook een koperensemble gevormd, het OBKoperensemble. Een groep van zo’n zes tot 9negen jonge enthousiaste muzikanten die in verschillende samenstelling bij diverse gelegenheden optreedt.

Het concert begint zondagmiddag 19 november om drie uur. Inloop vanaf halfdrie. De toegangsprijs is inclusief een kop koffie of thee 7,50 euro. Inschrijven kan via e-mail vriendenstichting@werenfried.nl. Kaarten liggen dan bij aanvang klaar. Verder zijn kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar bij Huis ter West, Zuidelijke Parallelweg 3, zalencentrum Wieleman, Dorpstraat 11 en Cigo Westervoort, Dorpsplein 32, en voorafgaand aan het concert in de Werenfriedkerk.

Voor en na het concert kunnen geïnteresseerden zich melden als Vriend van de Werenfriedkerk. Voor een jaarlijkse bijdrage van minimaal 25 euro krijgen Vrienden flinke korting op de entreeprijzen van de concerten en kunnen zij rekenen op een jaarlijks cultureel uitje. Uiteraard kan aanmelding ook via het mailadres vriendenstichting@werenfried.nl.

Nieuw leven voor voormalig informatiecentrum Groot Holthuizen

ZEVENAAR - Met het tekenen van het overdrachtscontract geeft wethouder Stef Bijl donderdag 2 november om 15.00 uur nieuw leven aan het voormalig informatiecentrum Groot Holthuizen. De officiële start van Centrum 4.0, Update Jezelf is dan een feit.

Centrum 4.0 staat voor coachen en begeleiden van mensen die zichzelf beter willen leren kennen en meer, of juist iets anders, uit hun leven willen halen. Centrum 4.0 staat ook voor een centrum waar ruimtes gehuurd kunnen worden voor trainingen en groepslessen op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied. Maar bovenal staat Centrum 4.0 voor vernieuwing.

Verbinden en versterken
Mede-oprichtster Veronique van Kan vertelt: "Ik was op zoek naar een flexibel te huren ruimte voor mijn Praktijk Wenskan waar ik volwassenen en kinderen coach en groepstrainingen geef. Toen ik voor het eerst langs het voormalig informatiecentrum reed dacht ik er direct aan hoe prettig het zou zijn om op deze plek te werken. Het is hier zo mooi! Het ligt prachtig tussen het groen maar is heel goed te bereiken!"

Verbouwen en verhuren
Na contact met de gemeente en het vinden van een compagnon werd het informatiecentrum aan een opknapbeurt onderworpen. "We hebben nu 5 verschillende ruimtes. De Bron Yoga, Life Line trainingen en Wenskan gaan direct na de overdracht van start in Centrum 4.0. Andere ruimtes zijn flexibel te huren voor ondernemers die zich graag met elkaar verbinden, aanvullen en versterken."
Meer informatie over Centrum 4.0 staat op: www.centrum4punt0.nl.

Kleindiervereniging Oude Rijn 60 jaren jong

Kleindierenshow bij Schutterij Excelsior Foto: W.Kersten

LOBITH - Het was 12 maart 1957 en in het cafe van F.C. Pop kwamen de heren W. Lintsen, G. Naafs, B. Berendsen en J. Hansen bijeen. De heren waren lid bij een kleindiervereniging maar waren van mening dat een dergelijke vereniging ook wel op het Eiland mogelijk was. En zo geschiede; na enig overleg werd besloten tot oprichting van een kleindiervereniging met de naam 'Oude Rijn'.

De konijnen in de vereniging moesten wel voorzien kunnen worden van de verenigingsmerken en kroegbaas F.C. Pop zorgde voor de financiering van de tatoeertang. In het zelfde jaar kwamen er nog eens dertien leden bij. De vereniging ontpopte zich tot een actieve vereniging en naarmate de jaren vorderden, kwamen er ook hoenders, cavia's, kleine knagers en siergevogelte bij. Ook de dames lieten zich horen; in 1968 meldde het eerste vrouwelijk lid zich aan, dit tot trots van de vereniging. Nu 60 jaren later is de vereniging nog steeds actief en ondanks dat het een kleine vereniging is was er wel de wens van de leden om een show te organiseren om dit heugelijke feit te vieren.

Op 10, 11 en 12 november zullen de konijnen, hoenders, cavia's en siervogels dan ook weer bezit nemen van het schuttersgebouw van Excelsior. Vijf keurmeesters zullen dan hun expertise loslaten op de dieren om te komen tot een goed oordeel en de kampioen van de show te kunnen bepalen. De tentoonstelling is geopend voor publiek vrijdag 10 november van 18.00-22.00 uur, zaterdag 11 november van 10.00-20.00 uur en zondag 12 november van 12.00-16.30 uur aan de Sportlaan 14 in Lobith.

Release ep van FLØD in Didam

De bandleden tijdens een van hun laatste optredens vlnr Viviënne de Wolff, Manon Nijenhuis, Erik Peters en Wietse Leenders. Foto: Jan Adelaar

DIDAM - Een belangrijke stap in de ontwikkeling van de band FLØD is de release van hun eerste EP in Enschede, Utrecht en Didam. Vrijdag 17 november treedt ze om 20.00 uur op in de Kapel van het Albertusgebouw, Raadhuisstraat 3 in Didam. Entree 3,00 euro.

Door Piet van Breukelen

In het nog prille bestaan van de band (het viertal begon in 2015 op het Liemers College) hebben Manon Nijenhuis (zang, dwarsfluit), Viviënne de Wolff (zang, piano), Erik Peters (zang, trompet) en Wietse Leenders (gitaar, piano) al deelgenomen aan diverse festivals en een goede naam opgebouwd bij optredens in de regio.

Al in 2015 kreeg het viertal de complimenten van de vakjury tijdens een optreden in het Arnhemse Posttheater voor hun muzikaliteit en mooie sound. Met als gevolg een optreden tijdens het AMZAF (Arnhems MidZomerAvond Festival) en diverse uitnodigingen voor nog wat andere kleine festivals zoals 'Openlucht' en het 'Immerloo Park Festival' in Arnhem.

Een jaar later deed FLØD er nog eens een schepje bovenop door tijdens het Open Podium in Amphion (Doetinchem) alle prijzen in de wacht te slepen: de persprijs, de publieksprijs en ook nog eens de beste gevonden worden door de vakjury. Voorwaar een rapport om mee thuis te komen.

In het repertoire is iets terug te vinden de invloeden van Fleetwood Mac, Sufjan Stevens en Magna Carta. De dwalende drieklanken (ze zingen vaak driestemmig) resulteren in een harmonische samenvoeging van dromerige folk en close harmony.

Extra activiteiten bij seniorenclub Oud-Zevenaar en Ooy

OUD-ZEVENAAR - Naast de wekelijkse ontspanningsmiddagen op de dinsdagmiddag bij CaReZa De Kroon staan de volgende extra activiteiten gepland in de maand november: donderdag 16 november presentatie VVN.

Op donderdag 16 november komt Eddy ten Broeke, vertegenwoordiger van Veilig Verkeer Nederland, bij CaReZa De Kroon een presentatie geven over veilig verkeer. Tijdens deze presentatie worden de verkeersregels opgefrist en komen de verkeersborden aan bod. Daarnaast wordt het een en ander verteld over de regels voor onder andere e-bikes en scootmobiel. Aanvang 19.00 uur. Entree (inclusief koffie): 2,00 euro voor leden en 4,00 voor niet-leden.

Op maandag 27 november staat de Nachtwachtwandelingen-lezing gepland. De Nachtwachtwandelingen-lezing vertelt en laat zien het levensverhaal, de biografie van De Nachtwacht, het 375 jaar oude schilderij van Rembrandt. De route wordt gevolgd die het schilderij door het oudste deel van Amsterdam heeft afgelegd. Van de plaats waar het schilderij werd gemaakt krijgen we de plaatsen waar het schilderij heeft gehangen. Wie waren de mensen die staan afgebeeld? Waren ze rijk of arm, waar woonden ze? Hoe en wanneer is De Nachtwacht zo beroemd geworden?

De duur van de lezing is 1,5 uur (2 uur met kleine pauze). De lezing wordt bij CaReZa De Kroon gegeven. Aanvangstijd 14.30 uur. Entreeprijs voor leden negen euro en voor niet-leden elf.

Iedereen is welkom bij bovenstaande activiteiten! Wil je meer weten over Seniorenclub Oud-Zevenaar en Ooy, ga dan naar www.seniorencluboudzevenaarooy.nl

Help Siffoe-Gambia

REGIO - Gambia, ofwel 'The smiling coast' ligt in het westen van Afrika, ten noorden van de evenaar aan de Atlantische Oceaan. Het is een klein land met ongeveer 1.690.000 inwoners en heeft een totale oppervlakte van slechts 11.300 km2. De bevolking is er zeer arm, heel vriendelijk, gastvrij en relaxed. De hoofdstad is Banjul met 600.000 inwoners. Wij zijn werkzaam in het zuidelijke plaatsje Siffoe, dat telt ongeveer 10.000 inwoners.

Ruim 15 jaar bieden wij, Stichting Schols-Helperfonds Projecten Derden, onze hulp aan met ons kleinschalige project in Siffoe. Wij verlenen onder andere financiële ondersteuning aan het onderhoud van de Siffoe Lower Basic School. Ook behoren schooluniformen, schoolartikelen en kinderkleding binnen ons hulppakket. Ieder kwartaal verschepen wij goederen voor de mensen in de diverse compounds in Siffoe (zie foto). De mensen kunnen er baby- en kinderkleding, slippers voor groot en klein, gereedschap en ander materiaal heel goed gebruiken. Verder zijn alle giften -groot of klein- welkom.

Onze grootste wens is nog altijd het opstarten van een kleuterschool voor de allerkleinste kinderen uit het dorp. Wij verantwoorden aan u dat alle sponsorgelden en donaties voor 100 procent op de juiste plaats terecht zullen komen! Mede dankzij steun van u, verenigingen, bedrijven en particulieren kunnen wij ons project voortzetten.

Donaties en/of giften kunnen worden gestort op: bankrekening nr.: NL70ABNA0568844548 t.n.v. Stichting Schols-Helperfonds Projecten Derden (o.v.v. Humanitaire Hulp Siffoe-Gambia). Info: e-mailadres: wpmmoller@upcmail.nl; website: www.helpsiffoe.nl; tel.: 0316-261135

Steunt u óók ons doel de bevolking te helpen met het aanbieden van goederen en materialen? En de kinderen in Siffoe een kans te geven onderwijs te volgen en te bouwen aan hun toekomst, doormiddel van een donatie?

Snelkookpanformule voor handel in natura

Overzicht beursvloer 2016 Foto: Fotografie Jacques Kok

ZEVENAAR – Binnen een uur zoveel mogelijk vragers en aanbieders bij elkaar brengen (matchen) zonder dat er geld aan te pas komt, daar draait het om bij de Maatschappelijke Beursvloer de Liemers. Op 20 november gaan verenigingen, stichtingen en bedrijven voor de tweede keer de beursvloer op in het Liemers College in Zevenaar. De inschrijvingen stromen binnen.

Je zult als sportclub of vrijwilligerscentrale maar net zitten te springen om een afsluitbare kast voor de kantine, hoe mooi is het dan als een lokaal bedrijf zo’n meubelstuk juist kwijt wil? Op Beursvloer de Liemers komen vraag en aanbod bij elkaar. Met hulp van zogenaamde ‘matchmakers’ worden binnen zestig minuten zoveel mogelijk maatschappelijke wensen vervuld.

Geld is taboe op de Beursvloer. Maatschappelijke organisaties mogen de aanwezige bedrijven alleen vragen om Menskracht, Spullen en Advies. De vorige beursvloereditie leverde elf matches per kwartier op. Dit jaar hopen de beursorganisatoren, de Liemerse Uitdaging, Stichting Welcom, Caleidoz en Mikado, dit aantal te overtreffen.

Bedrijven en maatschappelijke organisaties kunnen zich nog tot 17 november aanmelden voor de Beursvloer via de website van de Liemerse Uitdaging: liemerseuitdaging.nl/activiteiten/beursvloer/ De Beursvloer duurt van 17.00 tot 18.00 uur. Deelname is gratis.

Informatieavond Broodfonds in Taveerne de Bijland

TOLKAMER - Word je als ondernemer ziek, dan heb je tijdelijk geen inkomen. Je wilt dit risico graag goed afdekken. Hoe doe je dat? Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering is duur en in de praktijk blijken er toch meer kleine lettertjes dan verwacht. Een alternatief is een Broodfonds.

Als groep van 25 tot 50 ondernemers regelen zij zelf onderling hun voorziening bij arbeidsongeschiktheid. Binnen het een Broodfonds is geen verdienmodel. In eigen beheer en zonder verzekeringsmaatschappij blijkt het namelijk heel goed mogelijk om met lage maandelijkse inleg je toch zeker te weten van een inkomen in geval van ziekte.

We zijn zover dat we een informatieavond kunnen organiseren voor een broodfonds hier in de regio. Wil je meer weten of heb je interesse? Sluit je dan gerust aan! Graag wel even aanmelden via onderstaand emailadres.

Datum: woensdag 29 november. Tijd: aanvang 19:30, inloop 19:00 uur. Locatie: Taveerne de Bijland, Tolstraat 10, Tolkamer

Lees meer over het Broodfonds op www.broodfonds.nl of neem contact op via info@nielsquartel.nl.

Alzheimer Café Zevenaar

ZEVENAAR - Dinsdag 28 november is er weer een Alzheimer Café in Zevenaar. Deze avond wordt er gezamenlijk naar de film 'Uitgetekend' gekeken. Een indringende documentaire over de dementerende Texelaar Antoon Goes.

Deze film maakt op integere en ontroerende wijze duidelijk wat dementie in de loop der tijd met een mens kan doen. Ze laat tegelijkertijd zien wat de ingrijpende en emotionele gevolgen voor de familie zijn. Er is ruimte voor uitwisseling van eigen beleving, emoties en ervaringen. Het café is bedoeld voor mensen die zelf aan dementie lijden en hun partners, familieleden, vrienden, belangstellenden en hulpverleners. Het café vindt plaats in de Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Het programma is van 19:30 tot 21:00 uur. De zaal is open om 19:00 uur. De toegang is gratis.

Informatieavond Burgers Eerst

DIDAM - Maandag 27 november om 19.30 uur is er in het zalencentrum Jan & Jan aan Lieve Vrouweplein 4 in Didam een informatieavond van de stichting Burgers Eerst.

De Stichting is een voortzetting van de actiegroep 'Jaiksteun' en Kerngroep Burgerinitiatief. "Wij willen u graag op de hoogte houden van onze activiteiten met betrekking tot de ontwikkelingen het Masterplan Centrum Didam. "Wij zien uw komst met belangstelling tegemoet", aldus Jan Godschalk (voorzitter) Nel Beekman (penningmeester) en Agnes Schotgerrits (secretaris).

Sponsor bedankt!

DUIVEN - Trotse eigenaar Dennis Kock van Drankenspeciaalzaak Mitra Duiven, op de foto met zijn dochters Nienke en Merel en omringd door leden van recreantenvolleybalvereniging DuReVo.

Alle leden hebben van Mitra Duiven een nieuw shirt ontvangen en Dennis kwam ze op 1 november persoonlijk overhandigen. DuReVo dankt dan ook Mitra Duiven voor de tot stand gekomen driejarige verbintenis met onze vereniging in ons tienjarig jubileumjaar.

Informatieavond Burgers Eerst

Informatieavond Burgers Eerst

DIDAM - Maandag 27 november om 19.30 uur is er in het zalencentrum Jan & Jan aan Lieve Vrouweplein 4 in Didam een informatieavond van de stichting Burgers Eerst.

De Stichting is een voortzetting van de actiegroep 'Jaiksteun' en Kerngroep Burgerinitiatief. "Wij willen u graag op de hoogte houden van onze activiteiten met betrekking tot de ontwikkelingen het Masterplan Centrum Didam. "Wij zien uw komst met belangstelling tegemoet", aldus Jan Godschalk (voorzitter) Nel Beekman (penningmeester) en Agnes Schotgerrits (secretaris).

Aerdt bloeit op: Politieke partijen uitgenodigd!

AERDT - De gemeente Rijnwaarden mag dan ophouden te bestaan maar Aerdt als één van de mooiste dorpen op 't Gelders Eiland zeker niet.

Hoe kan dat beter onderstreept worden dan met bloemen? Samen met de inwoners en politieke partijen gaan ze zaterdag 11 november maar liefst 30.000 krokusbollen rondbrengen en poten zodat zij er als dorp van het voorjaar weer fleurig bijstaan. Er is gekozen voor krokussen omdat ze, net als het dorp en haar inwoners, loeisterk zijn.

Op 22 november mogen we weer naar de stembus. Voor ons in Aerdt is dit niet alleen het einde van de periode Rijnwaarden maar vooral een start naar een nog onbekende maar uitdagende toekomst. We symboliseren deze actie met de actie 'Aerdt bloeit op'.

Maar wat heeft dit met de politieke partijen te maken? Nou, voor elke politieke partij die aan de verkiezing meedoet heeft de dorpsraad een taartpunt gereserveerd op het veld voor de kerk, waar zij hun betrokkenheid bij de Aerdtse gemeenschap kunnen tonen door het hun toegewezen deel die dag te beplanten. Bij de taartpunt staat ook de naam van de partij zodat het voor iedereen in het dorp duidelijk is welke politieke partij haar bolletje heeft bijgedragen. Die naam blijft staan tot minimaal de dag van de verkiezingen. Een uitgelezen moment dus voor de politieke partijen om zich te promoten in deze campagnetijd. Want als de krokussen van het voorjaar gaan bloeien, zal zichtbaar zijn welke partij zich betrokken heeft getoond en welke niet...

Bent u ook zo benieuwd? Kom dan tussen 11:00 en 13:00 uur eens kijken bij de kerk.

We are the music, you are the voice

GROESSEN - Op 25 november geeft Sint-Andries haar grote jubileumfeest voor haar 70-jarig bestaan. Met de titel: 'We are the music, you are the voice' belooft het een groot feest te worden waarbij ze gaan samenwerken met de Coverband Storm. Dit fenomeen is uniek in Groessen en voor de band waardoor het een aanrader is om te komen.

Muziekvereniging Sint-Andries en coverband Storm zijn al maanden aan het repeteren zodat het een feest kan gaan worden. Het repertoire is zeer uiteenlopend: van bekende klassiekers tot meezingers, dus er zal voor iedereen een leuke noot gespeeld worden.

De avond zullen ze samen starten waarna de band het overneemt en er nog lang een feest van gaat maken. Zodoende kunnen de leden van Sint- Andries ook gezellig meefeesten.

Draagt u Sint-Andries een warm hart toe, bent u fan van coverband Storm of heeft u gewoon zin in een feestje, ga dan vooral op 25 november naar Zaal Gieling om 20.15 uur en ‘have some fun!’. De kaarten kosten in de voorverkoop zes euro en zijn te koop bij kwaliteitsslagerij Theo en Ria Scholten of aan de deur 7,50 euro.

Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Zaterdag 11 november 17.30 uur:

Communieviering Sint Maarten en optocht met Pastor Heemink en samenzang.

Gebedsintenties: Opa Leo Soeters

Collecte: Eigen geloofsgemeenschap

Zondag 12 november 11.00 uur:

Communieviering Sint Martinus met Pastor Smits en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Gerrit en Dineke Gudden-de Kinkelder, kinderen en kleinkind

Petronella de Jong (jaargetijde)

Uit dankbaarheid

Jan en Wilfred Smits

Johan Engelen

Carola Schlief

Overleden ouders Stokman-Gieling

Jos Ariës en overleden ouders Ariës-van Megen

Jan Zweers (Ooysedijk)

Trees Wouters-Baars

Collecte:

Zondag voor de Oecumene / eigen geloofsgemeenschap

Mededeling:

Overleden op dinsdag 24 oktober mevrouw Marianne Steenbreker, Uiversweg,

Oud-Zevenaar, 56 jaar.

Zondag 19 november 11.00 uur:

Communieviering Sint Caeciliafeest met Diaken van Boven en gemengd koor

Gebedsintenties:

Overleden leden van het kerkkoor

Johan en Grada Engelen-Polman en dochter Ria

Gerrit en Riek Ross-Heitink

Mientje Hendriksen-Fontein

Wim en Bets Boerboom-Raben

Overleden ouders Jan en Doortje van Kempen-Wieleman

Overleden ouders van Dulmen-Volman en dochter Wilma (jaargetijde)

Jan en Wilfred Smits

Frits en Betty Hugen-Wienhoven

Bertus Klutman

Theo Beudel

Collecte: Nationale Jongerencollecte / eigen geloofsgemeenschap

Pronkzitting De Schuum- neuzen met nieuw huisorkest

BABBERICH - Op zaterdag 25 november wordt in Kulturhus De Borg in Babberich de jaarlijkse pronkzitting gehouden. Het wordt wederom een avond met dans, zang, muziek en grandioze buuts.

Na de opening wordt eerst afscheid genomen van Prins Jan 9e en adjudant Michel. Samen hebben zij het afgelopen jaar De Schuumneuzen vertegenwoordigd en voorop gelopen in de polonaise. Wie hen gaat opvolgen is nog een groot geheim. Op het podium hebben dit jaar weer een groep die na vele jaren van afwezigheid weer terug is: harmonie Sint-Franciscus. Zij zal enkele vrolijke feestnummers ten gehore brengen uit het dweilorkestrepertoire. Met een nieuw item 'Uut de olde deus' gaan we proberen om jaarlijks een artiest te laten optreden die dit in het verre verleden ook heeft gedaan. Wie dat dit jaar is, blijft een verrassing. De eigen dansgarde zal optredens verzorgen en Den van Dinie en van Mini zijn er ook weer bij. Frank Schrijen en Koop Stroop zullen de avond afsluiten met hun spetterende buuts. Natuurlijk worden ook de Orde van verdienste en het Bokkenbrons uitgereikt.

De presentator van deze avond is Stefan Janszen en we zijn erg blij met ons nieuwe huisorkest: De Grenzkapel. De avond start exact om 20:11 uur en de zaal gaat open om 19:30 uur.

Om een plaats in de zaal te reserveren, kan men vrijdag 24 november om 19.00 uur naar kulturhus De Borg komen. Wees er dan in ieder geval snel bij, want vol is vol. De entree bedraagt 8,50 euro. 65-plussers betalen vijf euro en voor leden van De Schuumneuzen is de entree gratis. Kosten voor het plaats reserveren bedragen 0,50 euro per zitplaats.

Nu kerstinkopen doen?

HERWEN - "Onze winkel is omgetoverd in kerstsfeer met feestelijke kerstdecoraties. Dus kom gezellig kerstshoppen bij kringloopwinkelonline in Herwen."


Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur, Zaterdag van 10.00 -16.00 uur en Zondag van 12.00 -17.00 uur. U wacht een warm welkom.

Gezellige theatershow bij Zijactief Groessen

GROESSEN - Linguenda brengt bij Zijactief Groessen een gezellig theatershow voor de jeugd van toen, herinneringen van de jaren 50 en 60, toen er nog gewalst werd tussen de schuifdeuren met glas-in-loodramen.

Ook de muziek van toen -live gezongen- komt nog weer even langs, waaronder een Franse chanson. "We laten ons verrassen op woensdagavond 15 november in het Dorpshuis Groessen vanaf 19.45 uur. Introducees zijn welkom. Noteer 13 december vast in jullie agenda, Kerstavond; deze avond begint om 19.00 uur en is alleen voor leden van Zijactief. Kosten voor deze avond zijn 15.00 euro. Hiervoor kan men zich 15 november opgeven of via de penningmeester, thijsrinie@gmail.com."

Gezelligheid en goede muziek tijdens Open Podium

ZEVENAAR - Op 18 november is er weer een mooi gevuld Open Podiumavond in Muziekcafé De Lantaern. De avond begint met Maarten Russchen, die zich solo presenteert met zelfgeschreven songs met diverse muziekstijlen. Daarna brengt Blue Ray Springwater speciale liedjes over levenslust en hoop. De avond wordt afgesloten met een zeer divers optreden door troubadour Dieter van Hagen. Aanvang: 21.00 uur. Entree: gratis.

Als student speelde Maarten vaak wel 3 of 4 maal per week in allerlei jazzcafés en op festivals. Hij was invaller in het Metropool Orkest en hij was te zien en te horen in het TV programma “Jazz met Jacobs”. Na zijn 50ste verjaardag, heeft Maarten zich op de blues gestort en heeft hij zijn eigen band opgericht. De grote bluesgitaristen zingen allemaal, dus heeft Maarten besloten dat ook te gaan doen. Na een leven vol oud geluk wil het duo Blue Ray Springwater, bestaande uit de heren Riny en Bart, met humanistische strijdliederen dood en verderf trotseren en nieuwe hoop brengen in deze wereld. Troubadour Dieter van Hagen is een 'old school' singer-songwriter, die in zijn liedjes vertelt over het leven. Dat van hem en anderen, misschien wel dat van jou... De getokkelde akoestische gitaar, de stem vol emotie en teksten die de ziel raken. Dat is Dieter. Kortom een gezellige avond met goede artiesten en dat helemaal voor niets.

Programma Kunstwerk! Het Musiater

Fien & Teun
Feest op de boerderij! 2+

Fien & Teun zijn een vrolijk boertje en boerinnetje die al spelend het Hollandse landleven ontdekken. Samen met hun vriendjes zijn zij dagelijks te zien op RTL Telekids en nu ook in het theater met: 'Feest op de boerderij!'. Sita Vermeulen, die inmiddels diverse musicals op haar naam heeft staan, zal de rol van vertelster vertolken in deze interactieve familievoorstelling. Voor en na de voorstelling kunnen de bezoekers zich vermaken tijdens de 'Boerderij Experience' in de foyer van het theater.

Zaterdag 9 december. Aanvang 14.00 en 16.15 uur. Prijs 16 euro.

Muziek op schoot – Kerstspecial (9 mnd – 3 jaar)

Vinden jullie de kerstperiode ook zo gezellig? Dit jaar organiseren we een Muziek op Schoot Kerstspecial. We gaan twee ochtenden lekker veel kerstliedjes zingen, een kerstboom versieren, mee met de arrenslee… Het wordt reuzegezellig! De cursus is op 11 én 18 december (Duiven, De Ogtent) en op 14 én 21 december (Zevenaar, Het Musiater). De cursusprijs is 15 euro.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Sinterklaasvoorstelling

De toverkracht van kinderen

Er is paniek! Sint en de pieten zijn weggetoverd. Boekpiet wilde de weg naar Het Musiater korter toveren. Maar nu zijn bijna alle pieten en zelfs Sinterklaas en de secretaresse foetsie. Kinderen schijnen toverkracht te bezitten, dus we hebben we jullie hulp nodig om iedereen terug te toveren! Want zonder Sinterklaas en de pieten geen feest, geen pepernoten en geen cadeaus.Als dat maar goed komt… Het Sinterklaasfeest wordt mede mogelijk gemaakt door het Liemers Jeugdorkest en het Liemers Jeugdkoor.

Zondag 19 november. Aanvang 13.00 en 15.00 uur. Prijs 6 euro.

Marc de Hond

Wie bang is, krijgt ook klappen

De nieuwe theatershow van Marc de Hond

Het leven van Marc de Hond werd overheerst door angsten. Totdat alles waar hij bang voor was hem vijftien jaar geleden overkwam: zijn internetmiljoenen verdampten, zijn geliefde grootouders stierven en tot overmaat van ramp kreeg hij een dwarslaesie. Tot zijn eigen verbazing kwam hij optimistischer en sterker dan ooit uit deze periode. In zijn tweede theaterprogramma 'Wie bang is, krijgt ook klappen' legt Marc uit hoe het hem lukte zijn angsten te overwinnen en hoe het grote oorlogsgeheim van zijn opa daar een belangrijke rol in speelde.

Vrijdag 24 november. Aanvang 20.15 uur. Prijs 17,50 euro.

Programma Filmhuis Didam

Just Like Our Parents Foto: Foto van filmdepot.nl

Maandag 13 november, 20.00 uur: The Sense of An Ending. Naar het boek van Julian Barnes: Alsof Het Voorbij Is.

Dinsdag 14 november, matinee om 14:00 uur: ‘André Rieu in Concert’. André Rieu viert wereldwijd triomfen met zijn orkest. Geniet mee!

Vrijdag 17 november, 20.00 uur: Her. In samenwerking met de Bibliotheek Didam wegens de week van de mediawijsheid. Korting van € 2,00 op de gebruikelijke entreekosten. De film vertelt het verhaal van Theodore Twombly die verliefd wordt op een computerstem “Samantha”, de ideale vrouw.

Woensdag 22 november, 13.30 uur en 15.30 uur: Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer (voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar). Bloem is dol op het paard van Sinterklaas en van de Sint mag ze er eventjes op rijden.

Maandag 20 november, 20.00 uur: Just Like Our Parents zien. De hoofdpersoon in deze Braziliaanse film is Rosa. Zij is bezig met de wensen van haar familie en vergeet daardoor vaak om aan zichzelf te denken.

Vrijdag 24 november en maandag 27 november, 20:00 uur: Viceroy’s House. Drama dat speelt in het India van 1947 ten tijde van de machtsoverdracht. De liefde tussen Jeet, hindoe-bediende en Aalia, moslimvrouw, die in het paleis van de laatste Britse onderkoning werkt, loopt gevaar.

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Reserveren en meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree 7 euro, ‘Vriend Van’ 5 euro, kinderfilm 5 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open.

Revitalisering Het Ambacht gaat door

WESTERVOORT - De provincie heeft, net als de gemeenteraad, bijna vijfhonderdduizend euro subsidie toegekend aan de revitalisering van Het Ambacht. In totaal is er daarmee bijna 1 miljoen euro beschikbaar voor het verbeteren van de openbare ruimte op het bedrijventerrein.

Een van de voorwaarden voor de gemeenteraad om geld vrij te maken voor de revitalisering is een bijdrage in de kosten van het project door de ondernemers. Dit jaar wordt verder onderzocht in welke vorm dit plaatsvindt. Er wordt bijvoorbeeld gedacht aan het oprichten van een bedrijveninvesteringszone(BIZ).

Start uitvoering in 2018

Met de bijdrage van de provincie is de financiering van het project gereed en wordt gestart met de verdere uitwerking. Er worden gesprekken gevoerd met alle eigenaren op Het Ambacht over onder andere de kavelgrenzen, de bijdrage van de ondernemers en het ontwerp. Na de gesprekken, wordt een definitief plan gemaakt. Naar verwachting starten voor de zomer van 2018 de werkzaamheden.

Wethouder Hans Sluiter is verheugd: "Een unieke gelegenheid om ons bedrijventerrein te moderniseren en Westervoort aantrekkelijker te maken. Dit succes is het resultaat van de uitstekende samenwerking tussen ondernemers en de gemeente Westervoort. Ik wil de ondernemers van het Ambacht bedanken voor de input en medewerking, in het bijzonder de ondernemers actief in de werkgroepen. Nu start de uitvoering van de plannen; wij rekenen in deze nieuwe fase weer op Uw bijdrage. Want: samenwerken is gegarandeerd succes."

Vlooienmarkt in Steenderen

STEENDEREN - Op zondag 12 november van 10-17 uur is er weer vlooienmarkt in sporthal Het Hooge Wessel aan de Prins Bernhardlaan 3.

Er wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen,. Of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden, huur dan ook een kraam. Een kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 23.50 euro. Grondplaatsen kosten per 6 meter 15 euro en via www.animo-vlooienmarkten.nl of telefonisch 06 39108152 te bestellen.

De markt bezoeken kost het 2,50 euro entree voor volwassenen en voor 65+ 2,00 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis.

De sporthal verzorgt een gezellige catering voor de vlooienmarkt.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De morgendienst in de SoW Kapel te Duiven

12 november 8.45 u drs. P. Houtman

De middagdienst wordt gehouden in de Ontmoetingskerk te Zevenaar aan de Markt

16.30 u kand. R. Nijhoff

De morgen en de middagdienst worden gehouden in de SoW kapel Rijksweg 56B te Duiven

19 november 8.45 u Prof B. Kamphuis                                                         17.00 u ds S. de Bruine

Kerkberichten

Giesbeek

Dinsdag 7 nov. om 10 u. H. Eucharistie, Pater G. Remmers, Caeciliakoor

Zaterdag 11 nov. om 19 u. H. Eucharisatieviering, Pater G. Remmers, Caeciliakoor

Zaterdag 18 nov. om 19 u. Woord- en Communie, Dhr. J. Ubbink, Caeciliakoor

Zondag 26 nov. van 11.00 u. tot 17.00 u. Boekenmarkt in de R.K. Kerk te Giesbeek.

Protestantse kerk Rijnwaarden

LOBITH - Op 11 november is er om 10.00 uur een korte weeksluiting in verzorgingshuis Lobede, ds. Ten Boom uit Didam leidt deze dienst

Op zondag 12 november gaat ds.den Besten uit Zevenaar voor in de dienst in de kerk in Lobith,

Op zondag 19 november komt ds. Eva Ouwehand uit Tolkamer.

Alle diensten beginnen om 10.00 uur en er is elke week koffie of thee na de dienst.

Sint-Werenfriduskerk Westervoort

Zaterdag 11 november is er om 19.00 uur een lichtviering.

Afgelopen periode zijn overleden: Berendina Johanna Meyer, Catharina Rekswinkel-Reyers, Geertruida Woutersen-Holleman, Thomas Bastiaan Pus.

Zaterdag 18 november

Ardri Bouwman-Coenen, Eef en Dien Heijmen-Castrop, Martinus Messing, Jan Reyers, Henk Teunissen en familie, Herman Heijmen, Corrie Messing-Disteli, Theet Bisseling, Engelien Bisselink, Rob Bisselink, overleden leden Dames-Herenkoor.

Over duurzaamheid en zorg voor de schepping

ZEVENAAR - Al in 1990 riep paus Johannes Paulus II op tot een ommekeer in ons denken en doen. Een diepgaand veranderingsproces, waarbij we anders gaan kijken naar deze wereld en onszelf. We zijn immers ten diepste verbonden met de hele schepping. Paus Franciscus herhaalde in zijn encycliek Laudato Sí deze oproep tot ecologische ‘bekering’ met hernieuwde urgentie.


Hoe ziet een toekomst er uit waarbij respect voor de schepping de drijfveer is? Wim van Heugten was tussen 1995 en 2005 intensief betrokken bij het streven van de Nederlandse overheid en industrie om te komen tot een duurzame technologie ontwikkeling om zo de milieubelasting fors terug te dringen. Hij kijkt nu terug op deze inspirerende periode maar neemt tegelijkertijd ook ontwikkelingen waar in het huidige maatschappelijke denken en handelen waarbij zeker vraagtekens bij geplaatst kunnen worden. Terecht?

Op dinsdag 14 november houdt Wim van Heugten om 20.00 uur hierover een inleiding in gebouw Ons Huis, Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar. De kosten voor deze avond zijn vijf euro. Nadere informatie bij Theo Salemink, 0316 340668.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Fort Pannerden zoekt gidsen met historische interesse en didactische vaardigheden voor rondleidingen. Ze vertellen over de boeiende geschiedenis van het fort en de waterlinie en over wat er momenteel te beleven valt.

- Taalhuis de Liemers zoekt taalvrijwilligers voor het begeleiden van ouders met jonge kinderen (t/m 12 jaar) die beter willen leren lezen, schrijven en spreken. Dit kunnen zowel ouders zijn die in Nederland geboren en getogen zijn als anderstalige ouders.

- Wonen bij September in Arnhem zoekt vrijwilligers voor de begeleiding van verschillende activiteiten, zoals het wandelen met bewoners, knutselen, maaltijdbegeleiding, taarten bakken, schilderen en tuintjes onderhouden.

- VluchtelingenWerk Oost-Nederland zoekt een maatschappelijk begeleider, die ondersteuning biedt aan vluchtelingen met een verblijfsstatus die zelfstandig in de gemeente Zevenaar wonen.

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316-243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Bluesavond met Barrelhouse

GROESSEN - De achtste editie van de Bluesavond bij Gieling in Groessen is dit jaar op zaterdag 18 november. Het wordt weer een bijzondere avond, want Barrelhouse is weer terug in Groessen.

Al vanaf 1974 bestormt deze band de podia en behoren ze inmiddels tot de absolute top in Nederland. Barrelhouse is zich in de loop der jaren continu blijven ontwikkelen. Veel verschillende invloeden zijn er in het bandgeluid te horen. Maar het wezen van Barrelhouse is hetzelfde gebleven: bluesy en soulful, hypnotiserend en ontroerend in de ballads. Daarna weer uitbundig swingend in de up tempo nummers. De bezetting is onveranderd gebleven, met aan het hoofd Tineke Schoemaker met de mooiste en meest intrigerende blues-stem van Nederland. Na al die jaren is Barrelhouse zowel live als op de plaat nog steeds een band van topklasse.

Het voorprogramma wordt dit jaar verzorgd door een speciaal voor deze bluesavond samengestelde band, RemmiDemmi Blues Jam.

De totale bezetting bestaat uit acht personen, zowel mannen als vrouwen, van jong tot een brok aan ervaring. Een mix van muzikanten met individuele kwaliteiten, allen uit De Liemers en met bluesgerelateerde nummers. Laat je verrassen door dit optreden en zorg dat je op tijd aanwezig bent.

Zaal Gieling gaat open om 20:00 uur. Aanvang programma is om 20:30 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Reserveer je kaarten voor 12,50 euro per stuk. Dat kan door een e-mail te sturen naar info@zaalgielinggroessen.nl. Telefonisch reserveren kan natuurlijk ook. Bel dan met Gieling op 0316 523948.

Kerkberichten Giesbeek

Kerkberichten Giesbeek

Dinsdag 7 nov. om 10 u. H. Eucharistie, Pater G. Remmers, Caeciliakoor

Zaterdag 11 nov. om 19 u. H. Eucharisatieviering, Pater G. Remmers, Caeciliakoor

Zaterdag 18 nov. om 19 u. Woord- en Communie, Dhr. J. Ubbink, Caeciliakoor

Zondag 26 nov. van 11.00 u. tot 17.00 u. Boekenmarkt in de R.K. Kerk te Giesbeek.

Ontmoetingskerk Zevenaar

ZEVENAAR - Op zondag 12 november is er om 10.00 in de Ontmoetingskerk een viering waarin ds. H. Marsman uit Losser zal voorgaan.

Na afloop van deze viering is er gelegenheid om melkaar in gebouw ‘Ons Huis’ te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Op zondag 19 november is er om 10.00 uur een viering waarin ds. D. Juijn uit Velp zal voorgaan.

Om 11.00 uur is er in Ons Huis de oecumenische kinderkerk voor kinderen van 3 -7 jaar en hun (groot)ouders.

Kledingbeurs De Boomgaard

DUIVEN - Op zaterdag 11 november is er van 11:00 tot 15:00 uur een kledingbeurs in De Boomgaard, het ontmoetingsgebouw van KerkvoorNu, aan de Schoolstraat 9 in Duiven.

Er wordt herfst- en winterkleding verkocht. Iedereen is welkom! Tegen een kleine vergoeding is er koffie en thee met wat lekkers.

Danscontactavond 55-plussers

DIDAM - Op maandag 13 november vindt de maandelijkse dansavond plaats voor senioren van de stichting Senioren Kontakt Didam, Loil en Nieuw-Dijk.

Deze avond is bedoeld voor alleenstaande en natuurlijk ook voor paren; kortom voor allen die graag een dansje willen maken of naar mooie muziek wil luisteren. De avond begint om 19.00 uur en eindigt om 22.30 uur.

Het orkest Jersey zorgt voor prachtige dans- en luistermuziek in Zaal Jan en Jan, Lieve Vrouwplein 4 in Didam. Er is dus ook volop gelegenheid voor een praatje en een dansje. Bovendien is bewegen in de vorm van dansen heel erg goed voor lijf en geest en het is bovendien nog gezellig ook!

Het bestuur nodigt allen hierbij uit; introducés zijn uiteraard ook welkom. Voor informatie kan men contact opnemen met Henk Boerstal, telefoon 0316 223885.

Vogeltentoonstelling bij Witropaka

DUIVEN - Voor de 22e keer organiseert Vogelvereniging Witropaka haar onderlinge vogeltentoonstelling in Roos aan de Visserlaan in Duiven.

De openingstijden van de tentoonstelling zijn: vrijdag 10 november van 19.30 tot 22.00 uur. Op deze avond is ook de prijsuitreiking; zaterdag 11 november van 10.00 tot 20.00 uur en zondag 12 november van 10.00 tot 16.30 uur, daarna is de vogeluitgifte. De roos is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en de entree is gratis. Maar er is meer zoals een mooie tombola en een grote vogelverkoophoek. Voor meer informatie bel 06 45632103 of kijk op www.witropaka.nl.

Sint-Werenfriduskerk Westervoort

Sint-Werenfriduskerk Westervoort

Zaterdag 11 november is er om 19.00 uur een lichtviering.

Afgelopen periode zijn overleden: Berendina Johanna Meyer, Catharina Rekswinkel-Reyers, Geertruida Woutersen-Holleman, Thomas Bastiaan Pus.

Zaterdag 18 november

Ardri Bouwman-Coenen, Eef en Dien Heijmen-Castrop, Martinus Messing, Jan Reyers, Henk Teunissen en familie, Herman Heijmen, Corrie Messing-Disteli, Theet Bisseling, Engelien Bisselink, Rob Bisselink, overleden leden Dames-Herenkoor.

Koffieochtend in Westervoort

WESTERVOORT - Dinsdag 14 november koffieochtend! De herfst is nu echt ingetreden met regen, wind maar ook met prachtige kleuren.

Ziet u tegen de winter op? Zoek dan de gezelligheid op tijdens de maandelijkse koffie ochtend. Elke tweede dinsdag van de maand kunt u binnenlopen in Het Paalmanhuis, Dorpstraat 63 in Westervoort. Van 10.30 tot 12.00 uur. Het is voor álle inwoners van Westervoort en het verplicht u tot niets.

Protestantse kerk Rijnwaarden

Protestantse kerk Rijnwaarden

LOBITH - Op 11 november is er om 10.00 uur een korte weeksluiting in verzorgingshuis Lobede, ds. Ten Boom uit Didam leidt deze dienst

Op zondag 12 november gaat ds.den Besten uit Zevenaar voor in de dienst in de kerk in Lobith,

Op zondag 19 november komt ds. Eva Ouwehand uit Tolkamer.

Alle diensten beginnen om 10.00 uur en er is elke week koffie of thee na de dienst.

Vogelvriend Zevenaar verhuist

ZEVENAAR - Vogelvereniging De Vogelvriend gaat na goed overleg met het bestuur van schutterij Sint-Andreas 't Grieth het schuttersgebouw verlaten in ruil voor de locatie van duivenvereniging Ons Genoegen, liggend aan de Dahliastraat 1A in Zevenaar.

De vogelvereniging organiseerde de laatste jaren de regio-tentoonstelling in het schuttersgebouw, maar de vereniging is nu aangewezen op de onderlinge tentoonstelling, waarvoor de gekozen locatie uitstekend past. De show is misschien wel wat kleiner van opzet, maar voor het publiek zeker niet minder aantrekkelijk.

De secretaris deelde onlangs mee dat hij enkele nieuwe leden heeft mogen inschrijven die vogels gaan insturen die nog niet bij de vereniging bekend zijn. Het wordt dus een grote verscheidenheid aan vogels zoals parkieten, tropen, wildzang, postuurkanaries en harzers. Er is een grote verkoopklasse waar iedereen tegen een redelijke prijs een vogeltje kan kopen. Men kan meespelen met de tombola waar het systeem 'altijd prijs' wordt gehanteerd.

Verder kan men plaats nemen bij het gezellig ingerichte zitje om te genieten van een lekker kopje koffie of thee, of gezellig een praatje maken over de vogels. De vogels worden gratis vooorzien van voer door dierenspeciaalzaak Faunaland Lukassen Muldershof. Om diefstal van vogels te voorkomen is er 24 uur per dag bewaking aanwezig.

De show is op zaterdag 18 november open van 10.00 tot 18.00 uur, en zondag 19 november van 10.00 tot 16.00 uur. De locatie ligt in de bloemenbuurt Dahliastraat 1A, een zijstraat van de Kampsingel tegenover garage Maike Aleven.

Ralf Diesvelt en Jeroen Visser nemen afscheid als prins en adjudant Prinsenbal Groessen met Millennium Showband

Een jaar geleden vlak nadat ze zich bekend hadden gemaakt: Adjudant Jeroen (links) en Prins Ralf tussen de muzikanten van de Millennium Showband. Foto: Eddy de Wild

GROESSEN – Zaterdag de elfde van de elfde nemen Prins Ralf de 1e, Adjudant Jeroen, Jeugdprins Jesse Duits en Prinses Daphne Lips afscheid van hun regeerseizoen 1016-2017 bij carnavalsvereniging De Deurdreiers.

Op zaterdagmiddag 11 november is vanaf 13:30 uur in jongerensoos Rinoceros het afscheid van Jeugdprins Jesse en prinses Daphne. Vervolgens gaan de kinderen van de groep achtjarige leeftijd onderling uitmaken middels loting wie de prins, prinses, president en andere functiebekleders worden voor het komende jaar. Aan het begin van het avondfeest in Feestburcht Gieling mogen ze zich voorstellen op het podium van de ‘grote’ prins.

In de loop van deze avond wordt op ludieke wijze afscheid genomen van Prins Ralf (Diesvelt) de 1e en zijn zwager Adjudant Jeroen Visser. Een jaar lang zwaaiden ze de scepter over ‘Deurdreiersdarp’.

Rond de klok van 22:11 uur zal ‘Het best bewaarde geheim van Groessen’ worden onthuld: De nieuwe prins en adjudant van De Deurdreiers presenteren zich op spectaculaire wijze. De Millennium Showband maakt van dit Prinsenbal een daverend feestje. De leden van collega-carnavalsvereniging De Nathalzen uit Loo zijn als vanouds te gast.

Het Prinsenbal op zaterdag 11 november begint in feestburcht Gieling om 20:11 uur en is dit jaar voor het eerst gratis voor iedereen toegankelijk.

Kegelclub De Lijmers 130 jaar

ZEVENAAR - Kegelclub De Lijmers mag zich scharen onder de oudste clubs in ons land en bestaat sinds 1 september 1987. Oorspronkelijk werd in de openlucht gespeeld.

In 1904 werd een permanent kegelgebouw opgericht van hout. Weliswaar werd het houten gebouw in 1922 door een windhoos van de aardbodem weggevaagd, maar dat betekende niet dat men bij de pakken neer ging zitten.

In dat zelfde jaar werd er bij café Centraal op de Markt te Zevenaar, een stenen clubgebouw gerealiseerd waar tot 1967 werd gespeeld. Onder leiding van de toenmalige voorzitter Piet de Groen met zijn broer Kobus, directeur van de Grolsch Bierbrouwerij in Groenlo, werd de bouw van het huidige kegelhuis aan de Vondellaan in Zevenaar gerealiseerd.

20 maart 1969 werd het kegelgebouw officieel in gebruik genomen. Op 28 mei 1998, na diverse onderhandelingen met de Grolsche, werd het gebouw ons eigendom. Sinds kort is de kegelclub helemaal digitaal en kunnen we de komende tijd weer verder.

Momenteel wordt bijna de gehele week door zes verschillende verenigingen gekegeld. Een aantal clubs speelt competitie, anderen alleen voor de gezelligheid. Kegelen is een sport voor alle leeftijden. Wij hebben twee banen, een bar voor een kop koffie of een drankje.

"Zaterdag 25 november houden wij voor geïnteresseerden een open dag van 13.00 tot 16.00 uur. U bent dan welkom in ons clubgebouw aan de Vondellaan 2a in Zevenaar, waar u in de gelegenheid wordt gesteld om een balletje te gooien. Voor informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen met de voorzitter, Fons Terranea, 06 51876628."

Wervelende energieke en uitdagende wereldmuziek door Safron Sun

ZEVENAAR - Op zaterdag 25 november vanaf 21.00 uur kunnen de bezoekers van Muziekcafé De Lantaern genieten van een wervelende energieke muzikale wereldreis op hoog niveau door de zeskoppige jonge band Safron Sun. Entree bedraagt twaalf euro.

Safron Sun, een nieuwe, jonge ster in de wereldmuziek. Stralend, energiek, uitnodigend, uitdagend, ontspannen en losjes brengen deze jonge artiesten, de mooiste muziek uit de Balkan, Griekenland, Turkije, maar ook klezmer, gipsy en Franse chansons. Dit alles op een artistiek hoog niveau. De band heeft haar wortels in de vruchtbare aarde van het ArtEz Conservatorium in Arnhem. Middelpunt is zangeres en violiste Pernilla. Zij wordt terzijde gestaan door Nilla (viool en zang), Lukas (gitaar), Ilse (accordeon), Rico (contrabas) en Philip (percussie). Safron Sun is een nomade binnen de wereldmuziek. Al dansende plukt zij de kruiden van de vele culturen die zij op haar weg tegenkomt. Deze muzikale karavaan is een ode aan zowel het avontuur onderweg als de poëzie van alledag. Zij brengt een lofzang aan de zon en de weg naar het zuiden. Reis mee van de Hot Clubs van Parijs naar een Hongaars trouwfeest, via de zwoele koffiehuisjes van Istanbul naar de drukke straten van Delhi en alles daar tussen in. Geniet van alles dat je op de weg er heen tegen komt. De band doet je dansen door hete zomernachten of verwarmt je als een dampende kop chai in hartje winter. Wees welkom!

Kerstfeest voor senioren in Rijnwaarden

Herdenking Foto: J.Stoll

RIJNWAARDEN - Vrijdag 15 december is de dag waarop Rijnwaarden50plus weer het traditionele kerstfeest voor 50-plussers organiseert.

Dit kerstfeest dat om 13.30 uur begint in zaal Schipperspoort in Lobith is tevens het drukst bezochte evenement van de seniorenvereniging. Jaarlijks trekt dit gebeuren zo’n 150 bezoekers. Zij kunnen genieten van een bijzondere middag, die uiteraard in het teken staat van de geboorte van Christus.

De middag begint met een korte overweging waarin gezamenlijk dominee Roth en pastor Remmers voorgaan. Ieder jaar verrassen de pastor en de dominee de aanwezigen weer met een onderwerp dat vaak aansluit bij de doelstellingen van Rijnwaarden50plus. Gezamenlijk worden er ook herkenbare kerstliederen gezongen. Met het aansteken van kaarsjes worden de overleden leden en andere dierbaren herdacht. Het tweede gedeelte van de middag bestaat uit een gezellig samenzijn, waarbij ook gedanst kan worden op muziek van Jan Verkerk. De middag wordt afgesloten met een gezamenlijk diner in buffetvorm.

Om ongeveer 18.30 uur wordt de bijeenkomst beëindigd. Om teleurstelling te voorkomen, raadt de organisatie de leden aan tijdig te reserveren, omdat er een maximum aan het aantal bezoekers is gesteld. Met andere woorden: vol is vol. Voor de leden die zelf geen vervoer kunnen regelen, rijdt er een speciale bus vanaf alle kerkdorpen. Aanmelden kan telefonisch bij Diny Joosten 0316 543051 of Doortje Lamers 0316 43617. Nadere informatie staat in het verenigingsblad ‘t Plusje en op www.rijnwaarden50plus.nl, tab maandprogramma.

Wijziging Programma ZijActief Zevenaar

ZEVENAAR - Op woensdag 15 november komt Tanja Abbas ons een interessante lezing geven over Modern Naoberschap 'Hype of Houvast'.

Ze heeft hier een boek over geschreven samen met Linda Commandeur. Dit is een laatste kans om haar over dit boeiende onderwerp te horen, aangezien ze binnenkort met een nieuw boek op de markt komt over persoonlijke ontwikkeling.

De avond over de voedselbank wordt verplaatst naar 18 april. "U hoeft dus ook geen product mee te brengen voor de voedselbank." De kerstavond is dit jaar op donderdag 14 december. Aanvang 17.30 uur. "Na een heerlijk buffet zal John Wils met een breed repertoire van luisterliedjes met zang, gitaar en anekdotes ons in kerstsfeer brengen."

Passage Zevenaar

ZEVENAAR - Het proces van afscheid nemen... De afgelopen jaren is er rond sterven, dood en begraven veel bespreekbaar geworden. Er wordt geprobeerd een persoonlijk antwoord te vinden. Passage houdt hierover een thema-avond.


Voor wat het meest ver van het leven staat, namelijk 'de dood, het begraven en cremeren' zoeken wij naar eigen vormen en rituelen.
Mevrouw C. Vredenburg uit Apeldoorn schreef het boek 'Je brengt me toch niet zomaar weg'. Op haar eigen wijze zal zij de avond vorm geven. Plaats van samenkomst is Ons Huis aan de Dr. Honigstraat 3 op woensdag 15 november om 19.30 uur.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten over Passage en bovengenoemde activiteiten belt u dan naar een van de bestuursleden 524620 of 525643.

Pigeons laat zich zien

DUIVEN - Volgens een deelnemer aan het programma Maestro is dirigeren een kwestie van timing: je moet net even eerder zijn dan het orkest. Maestro Amr Ghrayyeb weet al lang dat een goed team de tegenstander steeds een stap voor is. Snel anticiperen en snel schakelen van aanval naar verdediging (en andersom) zijn punten waar Amr bij Pigeons elke training aandacht aan besteedt.

Dat begint vruchten af te werpen, al blijft aanvallen voor de meeste spelers toch leuker dan verdedigen. Tegen Arnhem Eagles had Pigeons het spannender kunnen maken als die omschakeling beter was gegaan. Ondanks (of juist door) de vele snelle en mooie aanvallen van Pigeons, profiteerden de Arnhemmers bij elke aanval die ze afsloegen. Nu Arnhem Eagles won met 99-77, maar duidelijk was wel dat Pigeons nog elke wedstrijd groeit. Zeker is dat in één van de volgende wedstrijd alles op de plek gaat vallen en maestro Amr zijn ploeg niet eens meer naar de overwinning hoeft te dirigeren.

Tegen het nog ongeslagen Tower Jumpers hoefde dirigent Andreas Kiele nauwelijks met de baton te wapperen. Voor de heren 2 was motivatie genoeg om de tegenstander in ieder geval in score steeds een stap voor te blijven. Dat de uiteindelijke 81-72 voelde als een eenvoudige overwinning zegt in dat opzicht veel. Uitblinker was Darryl Donk, die liefst 35 punten scoorde voor Pigeons.

Strijkersdag De Liemers

ZEVENAAR - Zondag 26 november van 10.00 tot 17.00 uur vindt de eerste Strijkersdag De Liemers plaats in Het Musiater in Zevenaar. Deze Strijkersdag is speciaal in het leven geroepen om alle strijkers uit de Liemers de kans te geven om samen een orkest te vormen.

Er zijn twee verschillende orkesten. Een orkest van 8 - 13 jaar en een orkest van 14 tot 100 jaar. Met aan het eind van de Strijkersdag een spectaculaire eindpresentatie.

Je speelt in een orkest op je eigen niveau onder leiding van Wiesje Miedema(viooldocent Muziek-en dansschool Amstelveen, docent methodiek aan het Conservatorium van Amsterdam) en Symone Boerstoel (viooldocent Kunstwerk! Het Musiater, orkestmusicus)

Aan het einde van de strijkersdag vindt een spectaculaire eindpresentatie plaats. Waar deelnemers kunnen laten zien wat ze op deze strijkersdag hebben geleerd. Om 16.00 uur zijn familie en vrienden van harte welkom om gratis te komen genieten van dit concert.


Schrijf je in via info@liemerskunstwerk.nl onder vermelding van je naam, leeftijd en spelniveau. Aanmelden graag voor 6 november. Voor iedereen die een viool, altviool, cello of contrabas bespeelt.

Na de sluitingsdatum ontvang je meer informatie over de dag en de orkestindeling die door Kunstwerk! Het Musiater in samenwerking met viooldocente Symone Boerstoel is gemaakt. Deelname kost tien euro en kan ter plekke worden voldaan.

Strijkersdag De Liemers vindt plaats in Het Musiater, Bommersheufsestraat 62 in Zevenaar.

Jongerengroep naar Lourdes

Jongeren in Lourdes 2015 Foto: Gilsing

REGIO - In de meivakantie (28 tot en met 5 mei) van 2018 sluiten de parochie Maria Laetitia aan bij de bisdom bedevaart naar Lourdes.

Jongerengroep Impulz nodigt jongeren in de leeftijd tussen 15-30 jaar deel te nemen aan deze bedevaart. Het is een geweldige ervaring om dit mee te maken! In totaal zullen ongeveer 1300 pelgrims deelnemen aan deze bedevaart, waarvan ongeveer 150 jongeren die een eigen

Het belooft een mooie reis te worden waarin serieuze zaken worden afgewisseld met leuke en gezellige activiteiten. Naast de kerkelijke plechtigheden is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten tijdens wandelingen, ontspanningsmomenten in het hotel, op een terras in Lourdes of in de mooie natuur van de Pyreneeën.

Om te kijken of deze reis iets voor je is, ben je welkom op de informatieavond op vrijdag 10 november om 19.30 uur in de Mariakapel van de Sint-Martinuskerk, Dorpstraat 19 in Etten. Meer informatie wordt verstrekt door diaken Cor Peters c.peters@mlparochie.nl en begeleider Albert Gilsing albertgilsing@gmail.com.

Prijs voor The New Voices

Foto: Tom Harder

ZEVENAAR - Zanggroep The New Voices uit Zevenaar en omstreken, meervoudig winnaar van de Top2000 popkorencontest, heeft tijdens het landelijke Balk-Topfestival' de derde prijs gewonnen in de topklasse.

Een mooie plek voor deze ambitieuze zang/theatergroep dat afgelopen weekend nog haar tweejaarlijkse grote show in Het Musiater te Zevenaar ten tonele heeft gebracht. De vijf uitverkochte voorstellingen werden enthousiast ontvangen door het publiek. Het groeiende succes is onder meer te danken aan de bezielende leiding van dirigent Gerben Kruisselbrink en de creatieve geest van regisseur Richard Sprokkereef. Zo spat The New Voices regelmatig van het podium af.

Op dit moment heeft The New Voices nog plek voor enkele mannen met zangtalent. De nummers variëren van klassiek tot pop, van koorstukken tot solo's. Meer informatie staat op www.thenewvoices.nl.

Ledenvergadering Schutterij EMM Groessen

GROESSEN - Schutterij EMM Groessen houdt op dinsdag 28 november een ledenvergadering.

De vergadering begint om 20.30 uur en wordt gehouden in het Schuttershuis aan het Schuttersplein 1 in Groessen. Alle leden zijn welkom.

Eerste plaatsingswedstrijd

REGIO - Op zaterdag 25 november zullen de toppers van de derde divisie hun eerste plaatsingswedstrijd in Doetichem turnen.

Iedereen is welkom om deze sterren in actie te zien! In Saza topsporthal aan de Sportweg 1 in Doetinchem.

Rode Kruisverkoop en -verloting

ZEVENAAR - Op vrijdag 24 november wordt er in de Pelgromhof in Zevenaar weer een verkoop van unieke, handgemaakte artikelen gehouden.

De kaarten, truien en sjaals zijn gemaakt door de deelnemers van de groep die daar wekelijks bijeenkomt. Tevens zal er een verloting worden gehouden met leuke prijzen. De verkoop is van 14.00 tot 16.00 uur. Meer informatie staat op www.rodekruis.nl/liemers-oost.

Leo-Harmonie Lobith-Tolkamer op zoek naar de liefde!

LOBITH - Op zondagmiddag 17 december organiseert de Leo-Harmonie Lobith-Tolkamer, in samenwerking met het Ritmisch Koor Babberich, in het Gildehuis in Lobith een muzikaal ondersteund evenement met als thema "All You Need is Love". Na een succesvol evenement met lokaal bekende Maestro's zal de harmonie nu letterlijk en figuurlijk haar pijlen richten op Cupido!

In een romantische en kerstachtige sfeer zal er, naast muzikale klanken van onder andere koor en harmonieorkest, ook ruimte zijn voor liefdevolle berichten, is er de mogelijkheid om mensen in het zonnetje te zetten en mensen te bedanken. Hiervoor is de harmonie ook nog op zoek naar mensen.

Dus: heb jij of ken jij……

- iemand die je graag zou willen bedanken die middag?

- iemand aan wie jij iets kwijt wilt?

- iemand die iets bijzonders voor je betekent?

- iemand die je graag in het zonnetje zou willen zetten?

- iemand die een speciale plek in je hart inneemt?

Kortom: ben jij iemand of ken jij iemand die op een unieke en ludieke manier een ander persoon iets duidelijk wilt maken? En wil je dat delen op een originele manier en in een sfeervolle omgeving?

Meld je dan nu aan via kerst@leo-harmonie.nl en er wordt contact met je opgenomen.

'Ik, Robot' cadeau van de bibliotheek

REGIO - Nederland leest staat dit jaar in het teken van Robotica. Vanaf 1 november ligt voor leden én niet-leden van Bibliotheek Montferland het boek ‘Ik , Robot’ van Isaac Asimov klaar. Dit is een futuristische raamvertelling uit 1982 rond hoofdpersoon Susan Calvin, robotpsycholoog in 2057, die terugblikt op haar leven.

Het gaat in negen verhalen over de menselijke trekken bij robots, die ontstaan door de mazen in de wetten van robotica. Hoewel sommige verhalen al meer dan een halve eeuw geleden geschreven werden, zijn ze qua 9 inhoud, stijl en humor nog steeds actueel. Een spannend boek met echte breinbrekers. Wees er snel bij, want op is op.

Het thema Robotica is niet toevallig gekozen. Het is een thema dat overal speelt in de maatschappij. Niet alleen technische bedrijven, maar ook zorginstellingen, onderwijs instellingen, landbouw, culturele instellingen en zelfs de lokale middenstand hebben er mee te maken. De robots waren al een eeuw geleden voorspeld, maar ze komen er nu echt in grote getale. Binnen een paar jaar zijn zelfrijdende auto’s, bezorgdrones en machines met kunstmatige intelligentie de normaalste zaak van de wereld. En dat terwijl robots in fabrieken en bedrijfsterreinen natuurlijk al tientallen jaren bestaan. Tegenwoordig worden krantenartikelen al door bots geschreven. Waar eindigt dit? In een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Wat staat ons de komende jaren te wachten?

        

Programma Filmhuis Zevenaar

THE SENSE OF AN ENDING is op do 9/11 de titel van BOEK&FILM. Ook te zien voor andere geïnteresseerden op za 11/11 20:15u en ma 13/11 14:30u. Zeventiger Tony Webster (Jim Broadbent) leidt een teruggetrokken en kalm leven. Hij ambieerde ooit het dichterschap, maar runt een winkeltje met oude Leica-camera’s. Op een dag krijgt hij een brief, waarin hij het dagboek van Adrian zal ontvangen, een getalenteerde jongen uit zijn studententijd die hij enorm bewonderde. Deze Adrian ging aan de haal met Veronica (Charlotte Rampling), de vrouw van zijn dromen. Nu Tony’s verleden hem plotseling in lijkt te halen, is het gedaan met de rust.

THE BIG SICK, gebaseerd op het ontstaan van de eigen relatie van stand-up comedian Kumail Nanjiani en scriptschrijver Emily Gordon. Met al het gedoe over hun verschil in afkomst en religie. Kumail verzwijgt dat zijn ouders hem proberen uit te huwelijken aan een Pakistaans meisje. Knallende ruzie dus, maar dan raakt Emily in coma. Deze film groeide uit tot romantische komedie van het jaar. Vr 10/11, zo 12/11 20:15u en wo 15/11 14:30u.

SUMMER 1993. Een turbulente jeugd op het Spaanse platteland. Na de dood van haar ouders wordt de zesjarige Frida naar de familie van haar oom gestuurd. Voor Frida is het niet zo eenvoudig om daar, op het platteland, een nieuw leven te beginnen. Iedere avond bidt Frida voor haar moeder. Ze mist haar verschrikkelijk. Overdag probeert ze zich over te geven aan haar nieuwe leven. Ineens ziet ze in haar nichtje een zusje. Vr 10/11, di 14/11 14:30u en ma 13/11 20:15u.

Voor meer informatie: www.filmhuiszevenaar.nl.

Vlooienmarkt in Hoog-Keppel

HOOG-KEPPEL - Zondag 26 november van 10-17 uur is er een vlooienmarkt in De Hessenhal aan de Monumentenweg 30 in Hoog-Keppel.

Er wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen,. Of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden, huur dan ook een kraam. Een kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 23.50 euro. Grondplaatsen kosten per 6 meter 15 euro en via www.animo-vlooienmarkten.nl of telefonisch 06 39108152 te bestellen.

De markt bezoeken kost het 2,50 euro entree voor volwassenen en voor 65+ 2,00 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis.

De sporthal verzorgt een gezellige catering voor de vlooienmarkt.

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Zondag 12 november: 9.30 uur Eucharistieviering - kindernevendienst. Voorganger: Pastoor Thanh Ta met medewerking van het koor Stella Maris.

Intenties: Mieke Schuiling-Verhoeven, Betsie en Teun Dikker, Hein Brinkman, Gerrit en Doortje Hageman-van Uum, Riet Köning-Roelofsen, Willem Peters, Ouders C. de Jager-Barten, Overleden ouders Hagen-Jurriens, Til van Laanen.

Zaterdag 18 november: 19.00 uur.Thomasviering. Thema van de slotviering is 'Warmhartigheid'.                                                        

Zondag 19 november 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorganger: Pater G. Remmers met medewerking van het N.G.K. koor.

Intenties: Overl. familie Degen-Evers, overl. familie Visser-Verkerk, Til van Laanen, Dimphina van Ruiten-van Noort.

Overleden: Op 20 okt. Tom Rodenberg, 67 jaar, Sleeg. Op 23 oktober, Berdina Wanders-Willemsen, 92 jaar, Meidoornstraat, Op 27 oktober, Hermanus Polman, 82 jaar, Hagendel, Op 25 oktober, Louis Heymerink, 79 jaar, Willem de Zwijgerlaan Zevenaar.

Concert en bezichtiging Sint-Martinuskerk in unieke sfeer

Prachtige altaar in de monumentale St Martinuskerk te Oud-Zevenaar Foto: Pablo van Dick

OUD-ZEVENAAR - Op zondag 10 december verzorgt het fanfareorkest van muziekvereniging Crescendo een uniek concert in de monumentale Sint Martinuskerk in Oud-Zevenaar. In de aanloop naar kerst brengt Crescendo een programma ten gehore met muziek van verschillende stromingen. Het concert is extra bijzonder omdat op deze dag veel aandacht besteed wordt aan het prachtige interieur van de Sint-Martinuskerk.

Crescendo zal de concertbezoekers de gelegenheid geven aansluitend aan het concert de kerk en haar bijzondere interieur te bezichtigen. Er is informatie over de kerststal, de beelden en prachtige schilderingen die op diverse plekken in de kerk te zien zijn. Dirigent Rudy Böhmer heeft een prachtig programma samengesteld waarin men het orkest eens anders hoort dan men wellicht gewend is. De kerk zal in aangename sfeer verlicht worden en hopelijk zorgt het weer voor een prachtig zicht op de sinds 1931 aanwezige gebrandschilderde ramen van Joep Nicolas. Crescendo nodigt zowel muziekliefhebbers als gezinnen uit dit concert te bezoeken en hoopt op aangename wijze het jaar muzikaal af te mogen sluiten.

De aanvang van het concert op de tweede zondag van de Advent, 10 december is 15:00 uur. Aansluitend aan het concert is bij de uitgang van de kerk chocolademelk verkrijgbaar. De toegang tot het concert is gratis. Meer informatie staat op www.crescendo-zevenaar.nl.

Jaarlijkse expositie

DUIVEN - Op zondag 12 november van 11:00 tot 16:00 uur heeft FotoKlub Duiven de jaarlijkse expositie.

Tijdens deze expositie is er werk van de diverse leden te bekijken en kan men een stem uitbrengen op een foto om zo de 'Foto van het jaar' te kiezen. FotoKlub Duiven organiseert deze jaarlijkse expositie om zo het fotowerk van de leden onder de aandacht van de mensen te brengen.

De expositie is kosteloos te bezichtigen in verenigingsgebouw Gilde Sint-Remigius, Visserlaan 35 in Duiven.

Extra koffiemiddag bij wijk ontmoetingspunt in Duiven

DUIVEN - De wijkraad Duiven-zuidoost organiseert sinds enige weken van maandag tot en met donderdag een vrije inloop in het wijkontmoetingspunt Praathuis 304 op het Eilandplein.

"Op veler verzoek zijn we binnenkort ook op een zondagmiddag open om gezellig een kopje koffie of thee te drinken samen met andere wijkbewoners. Op 12 november zijn wij tussen 14.00 en 16.00 uur geopend en u bent van harte welkom om langs te komen. Er is een gastheer- en/of vrouw aanwezig om u te verwelkomen. Blijf niet alleen thuis zitten, maar kom gezellig met ons en andere bewoners kennis maken onder het genot van een kopje koffie of thee. U kunt natuurlijk ook gewoon een krant of boekje lezen. Ook zijn er diverse spellen aanwezig."

Ochtend over 'Indicatie bij zorg'

ZEVENAAR - Netwerk Chronisch Zieken Zevenaar verzorgt maandag 20 november van 10 tot 12 uur een thema-ochtend over Indicatie bij Zorg.

We krijgen er vroeg of laat allemaal een keer mee te maken, is het niet voor jezelf, dan wel voor een naaste. Wat moet je doen als je zorg wilt aanvragen bij de WMO?
Medewerkers van Sensire vertellen over de regelgeving, de uitvoering, over het keukentafelgesprek met praktische voorbeelden. Wat komt daar allemaal bij kijken? Je kunt maar beter goed voorbereid zijn.

De ochtend is in De Hooge Bongert (achter de bieb) aan De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. De organisatie is in handen van Stichting Netwerk Chronisch Zieken Zevenaar. Inlichtingen: mevrouw T. Gevers, 0316330135;
e-mail: acgevers@hetnet.nl; www.netwerkczz.nl.

Overdekte vlooienmarkt in 's-Heerenberg

's-HEERENBERG - Zondag 12 november van 10-17 uur is er een vlooienmarkt in Laco Sporthal aan de Oude Doetinchemseweg 43 in 's-Heerenberg.

Er wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen,. Of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden, huur dan ook een kraam. Een kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 23.50 euro. Grondplaatsen kosten per 6 meter 15 euro en via www.animo-vlooienmarkten.nl of telefonisch 06 39108152 te bestellen.

De markt bezoeken kost het 2,50 euro entree voor volwassenen en voor 65+ 2,00 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis.

De sporthal verzorgt een gezellige catering voor de vlooienmarkt.

Jubileumconcert Kunstkring in kerk Aerdt

AERDT - De kunstkring Het Gelders Eiland bestaat dit jaar veertig jaar. Vanwege dit jubileum is het Oost-Nederlands Kamerkoor uitgenodigd om op te treden in de kerk van Aerdt op zondag 12 november om 16.00 uur. Aan het einde van het programma zal het koor enige stukken zingen die de feestelijke aanleiding voor dit concert onderstrepen.

Het verdere programma van dit concert is samengesteld rond het thema 'weemoed en vergankelijkheid'. Het combineert muziek van de Duitse componisten Brahms, Schütz en Schein met het Requiem van Herbert Howells.

De motetten van Johann Hermann Schein behoren tot de pareltjes van de vroege Duitse barokmuziek. Samen met het Deutsches Magnificat van Heinrich Schütz geven ze een prachtig beeld van de muziek van de Duitse barok. De muziek van Johannes Brahms sluit prachtig aan bij de muziek van Schein en Schütz. Brahms is zonder meer één van de grootste componisten van romantische koormuziek.

Het Oost Nederlands Kamerkoor, onder leiding van Rob Vermeulen, heeft in onze kerk al enige keren haar grote kwaliteit getoond en zal dat ongetwijfeld ook nu weer doen. De toegang bedraagt vijftien euro.

Reserveren is mogelijk telefonisch 0316 542364 of 0316 345885 of per e-mail: info@kunstkringhge.nl. Meer informatie staat op www.kunstkringhge.nl.

Basketiers'71: Meer winst dan verlies!

ZEVENAAR - Basketiers’71: Meer winst dan verlies! We schrijven speelzaterdag 28 oktober. Liefst zes teams die thuis aantreden.

U18 – 1 speelt tegen Batouwe, een afwisselende wedstrijd. Waarin de partijen aan elkaar gewaagd zijn, verlies 41 – 69. In enkele fases van de wedstrijd, liep het niet zoals het moest. De U16-2 speelde tegen Wyba, eigenlijk hetzelfde verhaal.

Partijen lang in evenwicht, een tussensprint, verlies was een feit 45-61. De U16-1 – WSV, de scores waren hierin schaars en relatief laag. De spanning vergoedde veel, zo niet alles, een winst van 37 – 27.

De U14 speelde de derby tegen Arnhem Eagles, die wil je altijd winnen. De sportiviteit, de motivatie en de kracht was aanwezig, een winst met 34-27.

D1, de trotste koploper liet tegen Trajanum zien, dat dit terecht is. Een solide partij, die op kracht, talent en met goed spel werd uitgespeeld 45-20.

H1 tegen BCE’78, liet zijn derde zege op rij boeken en doet (weer) bovenin mee. Een partij die lang spannend bleef, maar het dubbeltje viel goed 73 – 62. Een speelzaterdag met meer winst dan verlies, daar blijven we sportief gezien voor gaan!

Hoor wie klopt daar kinderen…

ZEVENAAR - Ook dit jaar logeren Sint en zijn pieten weer bij Kunstwerk! Liemers Museum.

In de sinterklaas periode van 18 november tot 6 december is er weer van alles te beleven zoals een speurtocht voor kleine kinderen, een escape room voor de grotere kinderen en je kunt natuurlijk Sinterklaas ontmoeten.

Ook zijn er voor de kinderen diverse leuke workshops:

Zondag 19 november taaipop versieren

Woensdag 22 november zeep of badzout maken.

Zondag 26 november pepernootkransen maken.

Woensdag 29 november lichtjes maken.

Zondag 3 december taaipoppen versieren.

Op deze dagen kunnen kinderen vanaf acht jaar proberen te 'ontsnappen' uit de escape room. Op deze dagen gelden een aangepaste entreeprijs van 2,00 euro voor kinderen én volwassenen. Voor deelname aan de workshop en/of de escape room geldt een toeslag van 3,00 euro. Reservering is mogelijk via 0316 581830, per mail museuminfo@liemerskunstwerk.nl of via www.liemerskunstwerk.nl.

9-strike-toernooi bij De Griethse Poort

Bowlingbaan Zevenaar Foto: Dennis Daamen

ZEVENAAR - Binnenkort organiseert Bowling Vereniging Zevenaar voor de derde keer het 9-strike toernooi op zondag 19 november om 9.00 uur in De Griethse poort in Zevenaar.

Wat houdt een 9-strike toernooi eigenlijk in? Dat wil zeggen als je in de eerste beurt dat je gooit 9 pins om gooit en er nog 1 blijft staan, dat geteld wordt als een strike.

Op die manier is het dus makkelijker gemaakt om de magische 300 game te gooien. Je speelt zes games single zonder finale. Er zijn diverse geldprijzen te verdienen. Deelname kost 25 euro. Er zijn extra geldprijzen voor de eerste drie personen die een 300-game gooien.

Dit evenement is voor zowel leden als niet-leden. Als je altijd al eens hebt willen ervaren hoe het is om in een bowling centrum een toernooi te gooien, is dit je kans. Inschrijfformulier kunt u vinden op onze site www.bowling-zevenaar.nl. Ga naar item huistoernooien en dan 9-striketoernooi. Mocht je willen spelen en een familielid wil supporteren, is het mogelijk om de wedstrijd te volgen vanaf het podium.

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Foto: Dhr. Koenen

Zondag 12 nov. om 11.00 uur Eucharistie-viering
Voorgangers : Thanh Ta Koor : Samenzang

Gebedsintenties 12-11-2017 :
Ouders Hooijman- Geurtsen,
Jo Snelder – Velthausz
Albert Mattijssen
Ouders van den Boom – Jacobs
Dinie Hagen – van Swaaij
Joke Wieleman – Putman
Willy Hooijman - Holland

Zondag 12 nov. om 12.30 uur Doop-viering Voorgangers : Thanh Ta
Gedoopt : Milan Jansen

Zondag 19 nov. om 11.00 uur.
Eucharistie & Caecilla-viering.
Voorganger: Thanh Ta
Koor : Dames – Herenkoor

Gebedsintenties 19-11-2017 :
Jan Krus
Theo Veldman
Joke Wieleman – Putman
Willy Hooijman – Holland

Mededelingen :

Op zondag 19 november is de Caecilla-viering, in deze viering worden ook koorleden gehuldigd. Sofia Worm-Spaan 40 jaar koorlid Martha Loonstra 25 jaar Koorlid. Van harte gefeliciteerd.


Remigius Secretariaat Duiven geopend op Maandag-Woensdag-Vrijdag van 09.00 tot 11.00 uur. Telefoon 0316 261210

H. Andreas Groessen

Vieringen: Za 11-11-17 om 18.00 uur: Sint Maartensviering door de werkgroep m.m.v. Leden In Between en organist Bart Limbeek. Na de viering is er een tocht naar het scouting gebouw samen met Sint Maarten op het paard. Zo 19-11-17 om 09.30 uur: Woord- en Communieviering pastor André van Boven m.m.v. Herenkoor. (Ceciliaviering)

Intenties: 11-11-17: i.v.m. Sint Maarten (gebedsviering voor kinderen) zijn de intenties opgeschoven naar 19-11. 19-11-17: Wim en Riet Driessen-Teunissen, Cor en Corrie Raasing-Welling, Wim en Willy Derksen-Huberts, Dora en Harrie Smits, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, Bernard Bouwman, Gerrit en Leike Driessen, Frans Uffing, familie Uffing-Reuling, Cor en Riet Aaldering-Roordink, Riek Derksen-Roordink en Willy, Wim en Lies Melchers-Derksen, Tonny Visser, Diny van Kempen, Bertus Driessen, Jan te Witt, Saskia Roos-Willemsen, jaargedachtenis Gerda Stokman-Koning, jaargedachtenis Jan den Balvert,

De verrassing van familierestaurant De Stempel

BABBERICH – Bekend van de broodjes hamburger van sappig mals rundvlees en de grote keuze in pannenkoeken, dat is restaurant De Stempel. Gelegen op een prachtige locatie met uitzicht over de uiterwaarden. Maar wist u dat er ook voortreffelijk à la carte gegeten kan worden?

De meeste (kleine) kinderen zijn dol op pannenkoeken maar de ouders eten soms liever iets anders. Daarom zijn veel mensen positief verrast wanneer ze de menukaart van De Stempel bekijken. Want of u nu voorkeur heeft voor botermalse sliptongen of voor een perfect gebakken zachte biefstuk, bij restaurant De Stempel kunt u naast pannenkoeken ook kiezen uit heerlijke andere gerechten. En als de kleintjes hun buikje rond hebben gegeten, kunnen ze zich fijn uitleven in de grote speelkamer. Ieder weekend is daar ook een oppas aanwezig, zodat u lekker op uw gemak aan tafel kan blijven genieten. Kinderen blij, ouders blij! Dus als u met kerst wel graag uit eten gaat, maar de kinderen niet graag lang tafelen, reserveer dan alvast bij De Stempel.

Tijdens de beide kerstdagen wordt er vanaf 11.00 uur een feestelijke kerstbrunch geserveerd en vanaf 16.00 uur kan er à la carte gedineerd worden of kiest u voor het speciaal samengestelde kerstmenu. Deze vindt u op www.restaurantdestempel.nl.

Bij goed weer kunnen de kinderen ook lekker buiten ravotten. Er is namelijk ook een grote speelweide met klimtoestel en een heus dierenverblijf. Of u nu alleen een vers kopje koffie komt drinken of heerlijk uit eten wilt, bij restaurant De Stempel is het zowel mét als zonder kinderen heerlijk genieten! T. 0316 246540.

Gratis yogamatten voor yogavrijwilligersproject

Gift door Freddy Haller voor het yogavrijwilligersproject Karunya Yoga in Duiven

DUIVEN - Enorm verrast en blij, mocht yogadocent Annet Schriemer zaterdag 28 oktober in de Halsaf-Vitaal Veldschuur in Babberich tien splinternieuwe yogamatten in ontvangst nemen! Dit bijzondere warme gebaar is mogelijk gemaakt door sportinstructeur Freddy Haller.

De verbinding tussen deze partijen kwam tot stand door de matchgroep van de Liemerse Uitdaging. Zij bemiddelt op het gebied van menskracht, materialen en middelen tussen verzoeken van verenigingen/stichtingen en het aanbod van het bedrijfsleven in de Liemers. Op deze manier stimuleert en organiseert de Liemerse Uitdaging maatschappelijk betrokken ondernemerschap.

Dankzij deze donatie, kan Annet die als vrijwilliger werkt voor Mikado, de yogalessen aan mensen met beperkte financiële middelen nog beter uitvoeren! Wekelijks vinden de lessen op vrijdagochtend tussen 9.15 - 10.45 plaats in de dojo van Yusei Gachi IN Duiven. Zij stellen hun ruimte gratis beschikbaar voor dit vrijwilligersproject Karunya Yoga.

Er is nog plaats op een van de nieuwe matten, dus geïnteresseerden zijn zeer welkom voor deze zeer toegankelijke yogalessen. Info: 06 43830622 of KarunyaYoga@hotmail.com.

Nieuw in Westervoort: Brasserie Hugo's Hamerden

WESTERVOORT - In het karakteristieke Huize Hamerden in Westervoort opende Jan van Anholt op 7 november zijn deuren. Net als in Velp biedt Hugo's hier ook ruime keuze. Een diverse lunchkaart met goed belegde broodjes en royale salades en een dinerkaart met meerdere vlees-, vis- en vegagerechten.

Doordat de brasserie ruim is opgezet, biedt Hugo's plek aan ruim 80 gasten, dus heel geschikt voor de grotere gezelschappen. Deze gezelschappen worden de mogelijkheid geboden een menu samen te stellen naar persoonlijke wensen. Westervoort biedt ook voor de zakelijke markt veel mogelijkheden. Dichtbij gelegen bij meerdere bedrijventerreinen en pal naast de A12. De bovenverdieping in Westervoort moet op termijn gelegenheid bieden tot private dining en vergaderingen. Bovendien kunt u de auto naast onze brasserie parkeren op onze eigen parkeerplaats. Het team van Hugo's staat er klaar voor om u te ontvangen en een leuk en gezellig verblijf te bezorgen in onze knusse huiselijke sfeer.

Hamersestraat 53, Westervoort.

Eterij & Schenkerij 862: van zakenlunch tot bedrijfsborrel

TOLKAMER – Inmiddels heeft restaurant Eterij & Schenkerij 862 bij velen wel een plek veroverd op de lijst van favoriete stekjes om lekker te eten en te borrelen. Op het water aan de Europakade is dan ook een unieke locatie. Maar wist u ook dat Eterij & Schenkerij nog een extra ruimte ter beschikking heeft voor gezelschappen? Ideaal voor bedrijfsborrels, zakenlunch of natuurlijk voor als u iets te vieren heeft!

Het jaar met collega's weer gezellig afsluiten dat kan natuurlijk op het bedrijf zelf. Eterij & Schenkerij 862 kan dan voor u een smakelijke catering verzorgen. Of u nu hapjes wenst of liever een buffet, Eterij & Schenkerij 862 kan u ontzorgen zodat u alleen nog maar hoeft te genieten. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen het jaar af te sluiten op een andere bijzondere locatie. Net zo sfeervol en authentiek als het restaurant zelf, is de ruimte benedendeks ingericht. Geschikt om te vergaderen of het geven van een presentatie, maar ook erg gezellig om samen te borrelen of te eten. Inspirerend en ontspannend tegelijk! Ontspannen zullen ook de kerstdagen zijn als u een plaatsje reserveert in het restaurant. De koks Jasper en Meranda hebben een heerlijk kerstmenu voor u samengesteld. Tweede kerstdag zal zelfs muzikaal omlijst worden door Theo & Wietske, een veelgevraagd coverduo uit de Liemers. Achtergrondmuziek waarbij u nog gezellig kunt praten maar wat uw kerstgevoel helemaal compleet maakt. Krijgt u er al zin in? Reserveert u dan alvast. Met kerst bent u van harte welkom om 17.00 of om 19.30 uur. www.es862.nl ; 0316 253512.

Laatste kans workshop paper-art in Kunsthal

Kleurrijke creativiteit al om Madeleine Corbey

ZEVENAAR - Zaterdag 25 november vindt de laatste workshop paper-art plaats onder begeleiding van beeldend kunstenaar Madeleine Corbey. Een dag vol technieken, inspiratie en zelf aan het werk.

"Aan het eind van de dag, kun je zeggen dat je veel geleerd hebt, een mooie start hebt gemaakt met een tot vijf werken, lekker verzorgd bent, dankzij een goede lunch koffie en thee en dat je verder een gezellige dag gehad hebt. Kortom, meld je aan en doe mee, want dit is de laatste workshop die verzorgt wordt in Zevenaar."

Eind van het jaar verhuist Atelier Allegro, het atelier van Madeleine, weer eens. Dit keer naar Dieren. Als kunstenaar moet je af en toe denken: “Go with the flow”, en zo komt ze nu in Dieren terecht. In Dieren zet Madeleine komend seizoen haar beeldhouwlessen en het geven van workshops voort en start ze expliciet met lessen voor beginners. Er gaat niets boven een goede basiskennis. Ook zal er regelmatig een expositie zijn. Het pand heeft een prachtige etalage en de bezoeker kan altijd eerst lekker anoniem binnen gluren.

'Kortom, Kom zaterdag 25 november werken in Papier (10:00-16:30uur), kosten: 85 euro, all-in. En kijk eens op de website, want daar vind je al de informatie voor het nieuwe seizoen in Dieren en tevens de openingsdatum."

Madeleine Corbey, De Kunsthal Atelier Allegro, Fahrenheitstraat 3, Zevenaar; www.atelier-allegro.nl; 06 23937822.

Vrijwilligers Home-Start in het zonnetje

LIEMERS - Home-Start de Liemers is een project dat in de vier Liemerse gemeenten wordt uitgevoerd door Humanitas en bestaat sinds 2009. Getrainde en betrokken vrijwilligers ondersteunen gezinnen met kinderen ,in de leeftijd van 0-14 jaar, in de thuissituatie. Laagdrempelige opvoedingsondersteuning noemen we het.

De vragen vanuit ouders/verzorgers zijn heel divers en variëren van bv. leren grenzen aan te geven, structuur leren aanbrengen, opvoeden in Nederland tot de behoefte aan een sparring-partner en praktische opvoedingsadviezen. Het team bestaat uit 28 vrijwilligers en twee projectcoördinatoren.

Veel aandacht en gesprekken gaan over de ondersteuning en zijn werk gerelateerd. Maar… tenminste en keerper jaar worden de vrijwilligers in 'het licht gezet' en onderneemt het team iets in het kader van onderlinge verbondenheid en gezelligheid.

27 oktober was het tijd voor ons jaarlijks uitje! We startten bij de Griethse Poort en lieten de bowlingballen, wel of niet via de goot, rollen. Daarna waren we te gast bij Stadbrouwerij Wittenburg, waar we verwend werden met een heerlijke high-tea (alle gerechten home-made).Tijd om bij te praten, te genieten van de gerechtjes en in de tuin van het kasteel -met toestemming- een groepsfoto te maken.

Als projectcoördinatoren zijn wij, Eline en Loes, ook tijdens een middag als deze zó trots op “ons” team dat met zoveel overgave en hart-voor-gezinnen staat voor de uitgangspunten van ons project: gelijkwaardigheid, naast de ouder(s) staan, leren van elkaar en zelfregie van ouders.

Geslaagde editie Federatief Marketensterstreffen

DUIVEN - Zondag 29 oktober heeft in Duiven het Federatief Marketensterstreffen plaatsgevonden. Ter ere van de tien jaar geleden opgerichte Marketenstersgroep van schutterij Onderling Genoegen uit Duiven was deze vereniging de organiserende schutterij.

De ruim 250 gasten van 23 Gelderse schutterijen en gilden begonnen de dag traditioneel met koffie en krentenwegge. Tijdens de start van deze dag overhandigde voorzitter Wim Sanders van de Gelderse Federatie van schuttersgilden Sint-Hubertus aan de marketensters van Duiven een beeldje van de heilige Elisabeth van Thüringen, de beschermvrouw van de Gelderse marketensters.

Na de kerkdienst in de H. Remigiuskerk, die muzikaal ondersteund werd door Liemers Harmonie Duiven en koor In Between, werd er een groepsfoto gemaakt van de ruim 90 aanwezige marketensters. Aansluitend was er met alle marketensters en genodigden een rondgang door de straten van Duiven. Na de rondgang stond een gezamenlijke lunch op het programma.

's Middags werd er gezellig gefeest op muziek van Jersey en genoten de aanwezigen van een optreden van de Lee Enfields, het elitekorps van schutterij Onderling Genoegen.

Schutterij Onderling Genoegen bedankte iedereen, met name de sponsors en de vele vrijwilligers, die hebben bijgedragen tot het slagen van deze dag.

Schaaltjes of plaatjes?

ZEVENAAR - Basketiers’71: plaatjes of schaaltjes. Er is een tweestrijd losgebarsten. "Nee gelukkig niet binnen de vereniging! Maar tussen twee grote supermarkten in de gemeente Zevenaar."

Bij de één kun je sparen voor prachtige schaaltjes (AH). Bij de ander kun je sparen voor plaatjes (Jumbo). Dit zijn niet zomaar plaatjes, deze zijn van verschillende Zevenaarse sportverenigingen. Met hun eigen historie, hun eigen leden, kortom de sportgeschiedenis, de sportcultuur. Samengevat, samengebonden in één album – wie wil zo’n vol album nu niet in zijn bezit hebben?

Basketiers’71 is één van de verenigingen die hierin vermeld staat. Zoals bekend, zijn de historische, nostalgische spelerspasjes ingeplakt en in het archief opgeborgen. De huidige sporthelden van de vereniging kunt u nu zelf sparen, de toekomst in handen hebben. Een aanrader voor iedere sportliefhebber in de gemeente Zevenaar, kortom veel spaarplezier.

"Gaan we als sportclub, sportvereniging, Basketiers’71 dan helemaal niet meer voor een schaal? Jawel aan het eind van het seizoen houden de kampioenen deze omhoog, dat hoort nu eenmaal!"

Uitwisseling TTV Zevenaar met TTV Drommershausen

ZEVENAAR - In het kader van het stedencontact met Weilburg mocht tafeltennisvereniging Zevenaar een aantal tafeltennissers verwelkomen van TTV Drommershausen, een klein dorpje wat bij Weilburg ligt.

Na een hartelijk welkom werd besloten om een toernooitje te spelen in de vorm van meerkampen. Deze meerkampen bestonden uit een mix van spelers uit Drommershausen en TTV Zevenaar.

Na de éérste ronden werden van elke poule de sterkste spelers in een hoofdronde geplaatst en mochten de wat mindere goden het in een troostronde opnieuw proberen. Als winnaar kwam uit de bus Lorenzo van TTV Drommershausen en Richard Obbes wist de tweede plaats te bemachtigen. Beiden waren blij met dit resultaat maar vonden het meedoen belangrijker dan het winnen. Dit gold overigens voor iedereen.

Het sportieve en leuke toernooi werd afgesloten met een gezellig samenzijn in de kantine. Onder het genot van een hapje en een drankje werden de wedstrijden geëvalueerd en de diverse trofeeën uitgewisseld.

Iedereen was geweldig enthousiast en we mogen zeggen dat deze avond een succes was. En natuurlijk werden er afspraken gemaakt voor de return in Weilburg.

Rabobank pakt uit met cheques in Lobith

Docent en bestuurslid van St. Leercentrum Senioren Rijnwaarden heeft net de cheque ontvangen van de Rabobank-medewerkers. Foto: John Stoll

RIJNWAARDEN - Namens de Rabobank-Clubkascampagne konden Sanne Hetterschijt en Ilona Hesseling van Rabobank Arnhem en omstreken de 'prijzen' uitreiken aan vijf Lobithse verenigingen. Dit vond plaats in het Dorpshuis in Lobith, waar de seniorenvereniging Rijnwaarden50plus/KBO als gastheer optrad.

Jaarlijks stelt de Rabobank Arnhem e.o. via de Clubkascampagne een groot bedrag beschikbaar voor verenigingen in het werkgebied van de bank. Hierbij is de achterliggende gedachte om geld, via de verenigingen terug te laten vloeien naar de klanten.

De leden van de Rabobank krijgen allen vijf stemmen om te verdelen en iedere stem was dit jaar bijna tien euro waard.

De computerhulp voor senioren in Rijnwaarden bleek veel supporters te hebben. De meeste stemmen (121) waren namelijk voor de het Computerleercentrum voor senioren. Deze vereniging geeft computercursussen voor 50-plussers en gratis computerhulp iedere maandagmiddag in het Dorpshuis. Het Leercentrum mocht een bedrag van bijna 1200 euro incasseren. Een geweldige steun in de rug. Verder mocht Joop Joosten van de seniorenvereniging Rijnwaarden50plus/KBO ruim 1100 euro incasseren. P. ten Berge van de volleybalvereniging Rohda ontving 327 euro. B. Bouwman van de Hobbyclub 673 euro en H. Braam van de Reddingsbrigade 782 euro. Alle aanwezigen die de cheques mochten ontvangen waren hier bijzonder blij mee.

Sponsor bedankt!


ANGERLO - Angerlo Vooruit heeft bij de aanvang van het nieuwe seizoen weer een aantal nieuwe sponsoren mogen verwelkomen.

Tijdens de jaarlijkse 'Aftrap' van het seizoen werden Fugro geoservices, milieu advies Diseo, sport inkoop combinatie Spincom, aannemers Kock Teunissen, architecten Hurenkamp, adviseurs bouwtechniek conStabiel en Kroon meubelmakerij al aangekondigd als nieuwe bordsponsor.

Op 1 oktober werd door Schel bedrijfswagens, Kock Teunissen en Cafe d’n Uutkiek het tweede elftal voorzien van nieuwe tenues, trainingspakken en tassen. "We zijn als voetbalvereniging heel blij met deze nieuwe aanvulling van sponsoren die het gezamenlijk mogelijk maken om de kwaliteit van de sport faciliteiten voor onze leden op het door ons gewenste peil te houden."

Het nieuwste systeem op gebied van huidverbetering Maak kennis met BDR bij Bonne Ambiance

PANNERDEN - De laatste jaren willen mensen liever geen cosmetische operaties zoals facelifts meer ondergaan. Waarom zou je ook, als je op een veel makkelijker en pijnloze manier een geweldig resultaat krijgt!

BDR (Beauty Defect Repair) maakt het mogelijk en de behandelingsresultaten zijn opzienbarend. De huid wordt als het ware wakker geschud en is in staat alle werkzame bestanddelen uit de producten te absorberen. Vooral rond de ogen is het resultaat goed zichtbaar maar ook fijne rimpels kunnen prima worden behandeld. Bij een rokershuid zijn de resultaten spectaculair. Al na de eerste behandeling is uw huid zichtbaar gladder en voller: er is een betere vochtbalans en doorbloeding, de huid heeft meer spankracht en oogt ontspannen. De behandeling is pijnloos en een uitkomst voor mensen die snel resultaat willen zonder chirurgische ingrepen!

Het is een behandelsysteem dat de huid intensief jonger maakt en geschikt is voor iedereen van elke leeftijd. U zult versteld staan van de resultaten. Deze unieke methode werd ontwikkeld door biologen, artsen, ingenieurs en praktiserende schoonheidsspecialisten. De resultaten zijn na één behandeling zichtbaar en blijven wekenlang in stand. Het geheim schuilt in de diepe penetratie van de werkstoffen. De behandeling is pijnloos, ultrazacht en logisch opgebouwd.

"Maak nu kennis met het nieuwste systeem op gebied van huidverbetering. Een kennismakingsbehandeling is uitstekend als eerste ervaring met de Beauty Defect Repair methode, aantrekkelijk geprijsd voor 39,95 euro. Na deze eerste behandeling geef ik u vrijblijvend persoonlijk advies over de mogelijkheden en het ruime aanbod aan BDR behandelingen of kuurbehandelingen."

Wilt u meer weten over de behandelmogelijkheden? Neem dan contact op met: Bonne Ambiance Totaal Cosmétique, Haspelstraat 35 Pannerden; 0316 341584; www.bonneambiance.nl.

Angerlo Vooruit kan aan de slag

Impressie van sportcomplex Mariëndaal. Hurenkamp Architecten

ANGERLO - Het achterstallig onderhoud op sportcomplex Mariëndaal heeft de doorslag gegeven: de gemeenteraad van Zevenaar is akkoord gegaan met het beschikbaar stellen van een bijdrage van 397.000 euro aan de nieuwbouw bij voetbalvereniging Angerlo Vooruit.

Die bestaat uit nieuwbouw van het kleedkamercomplex en een verbouwing van de kantine. Zodat de Angerlose voetbalclub weer jaren vooruit kan met een sportcomplex dat voldoet aan de eisen van deze tijd.

Angerlo Vooruit is de enige voetbalclub in de gemeente Zevenaar die nog niet geprivatiseerd is. Met de revitalisatie van het complex behoort privatisering tot de mogelijkheden. Dit omdat dan exploitatiekosten omlaag kunnen.

Voorzitter van Angerlo Vooruit Kees Nederhoff is opgetogen over het besluit van de raad. “Dit is een geweldige stap voorwaarts. Na ruim tien jaar van gesprekken en plannen maken kunnen we nu concreet doorpakken. We willen zo snel mogelijk gaan bouwen!"

Service Organisatie Van Eck maakt de wereld schoner

ZEVENAAR – Schoonmaken. Het klinkt als een universele handeling, maar dat is het volgens Alexander Huiting (44) de eigenaar van Service Organisatie van Eck zeer zeker niet. "Elke omgeving is anders. Schoonmaken is maatwerk."

Service Organisatie Van Eck schoonmaakwerk, luchtkanaalreiniging, specialistisch vloeronderhoud, glasbewassing, gevelreiniging, zonnepaneelreiniging en facilitaire diensten voor gemeenten, woningbouwverenigingen, bedrijven, scholen, instellingen en particulieren.

"Onderschat niet het belang van een schone en georganiseerde werkomgeving. Veel mensen worden ziek door vervuilde luchtkanaalsystemen, waarbij stof en bacteriën de werkomgeving in worden geblazen. Schone luchtkanalen zijn niet alleen beter voor het welzijn van de werknemers, maar het leidt ook tot een hogere arbeidsproductiviteit."

De veertig mensen die Alexander Huiting onder zijn hoede heeft, weten waarvoor zij staan. 'Schoon zoals beloofd' is de slogan van de veelzijdige dienstverlener in de schoonmaakbranche, waar zij met plezier hun brood verdienen. Op het kantoor aan de Nobelstraat geeft Huiting natuurlijk het goede voorbeeld. Wie over de drempel stapt, stapt in een wereld van reinheid en ordelijkheid. "Wij gaan helemaal uit van de klant zelf. Voor iedere omgeving stellen we een werkprogramma op maat samen. Vanuit die strakke planning zetten we de juiste mensen in. Wij houden van open communicatie en wij hebben korte lijnen. Bij spoedeisende klachten of werkzaamheden zijn we in staat heel snel te handelen. Ook stellen wij schoonmakers beschikbaar als bedrijven binnen hun eigen schoonmaakdienst een tijdelijk capaciteitstekort hebben." Service Organisatie van Eck gebruikt zoveel mogelijk duurzame schoonmaakproducten. Lachend: "We maken de wereld niet alleen een stukje schoner, maar ook mooier."

Open dagen in houtenbeeldenatelier van Will Schropp

Phoenix vliegt het nieuwe leven tegemoet (metasequoia)

DUIVEN - Op zondag 19, zaterdag 25 en zondag 26 november is het houtenbeeldenatelier van Will Schropp aan Rijksweg 62 in Duiven weer open.

In de tuin van de oude boerderij staan bijna veertig buitenbeelden tussen de herfstbladeren uitgestald. Beelden die steeds vaker ook als grafmonument een plaats krijgen. Vóór het atelier ligt het hout waar de komende jaren mee wordt gewerkt. Zodra je het atelier binnengaat, ruik je de geur van bewerkt hout en olie.

Binnen staan meer dan honderd beelden, allemaal gemaakt van in Nederland voorkomende houtsoorten. Daarbij zijn walnoot, linde, goudenregen, maar ook hout van het gitzwart moereiken van ruim 8000 jaar oud.

Natuurlijk hangen er de houten jasjes die al 30 jaar een beeldmerk zijn van Will Schropp, maar ook sculpturen die het leven verbeelden, of de droom om te vliegen. De wind wordt verbeeld in vormen die er uitzien alsof het hout met stoom gebogen is. Er staan schalen van het mooist denkbare walnoothout, maar dan wel anders. Ook bijzonder is het hout van de mammoetboom en de al miljoenen jaren voorkomende metasequoia. Meer informatie staat ook op www.houtenbeelden.nl. Het atelier is open van 11.00 tot 17.00 uur.

Houtenbeeldenatelier Will Schropp, Rijksweg 62, Duiven, 06 49664496

Intocht Sinterklaas Lobith-Tolkamer

LOBITH - Hebben jullie de filmpjes al gezien op de facebookpagina van Sinterklaas Lobith-Tolkamer? Het zal erom spannen of het allemaal wel goed gaat komen dus ga eens kijken op de pagina!!

Met man en macht is er weer gewerkt om de de intocht te kunnen organiseren voor 2017. Er is weer gecollecteerd en er zijn inzamelingsacties geweest en ook de lokale ondernemers zijn bezocht om sponsorengelden te werven. En het is weer gelukt!

Het Sinterklaascomite van Lobith-Tolkamer kan aankondigen dat de intocht kan plaats vinden. Op zondag 19 november om 13.00 uur zal de intocht starten aan de Europakade in Tolkamer. Ook PCL zal daarbij weer aanwezig zijn met hun muziek.

"Om 13.30 uur verwachten wij de Sint en hij zal met zijn gevolg naar Het Gildehuis in Lobith gaan. Hij hoopt uiteraard vele kinderen te zien langs de route vanaf Tolkamer. Om 15.00 uur is Warboel muziekprojecten weer van de partij om er een gezellige middag van te maken."

"Let op: Garderobe verplicht a 0,50 euro. Denken jullie er nog aan om de kleurplaat te kleuren, want deze zal door de pieten op vrijdag 17 november in ontvangst genomen worden tijdens het scholenbezoek. Wij zijn alle mensen dankbaar, die op welke manier dan ook geld gedoneerd hebben. Door dit samen te doen kunnen we er weer een mooie intocht van maken!"

Brandveiligheid in huis van kersverse ouders Eerstgeborene in oktober krijgt bezoek van de burgemeester

WESTERVOORT - Burgemeester Arend van Hout heeft op 31 oktober de familie Demirci persoonlijk gefeliciteerd met de geboorte van hun dochter Simay. De burgemeester overhandigde de kersverse vader in het kader van de Nationale Brandpreventieweken een koffertje met inhoud en informatie.

In oktober vinden de jaarlijkse Brandpreventieweken plaats. Hé, doe de deur dicht is dit jaar het motto. In de regio Gelderland-Midden, waar ook de gemeente Westervoort onder valt, is gekozen om extra aandacht voor brandveiligheid te vragen aan jonge en aanstaande ouders.

Onderzoek heeft uitgewezen dat als je gaat slapen je de binnendeuren moet sluiten, zodat vuur en rook langer in één ruimte blijven en je meer kans hebt om veilig te vluchten en gered te worden. Verder blijkt uit onderzoek dat te weinig rookmelders echt werken en dat veel rookmelders op verkeerde plekken hangen. Het is belangrijk dat rookmelders op de juiste plaats hangen en ook hoorbaar zijn.

Voor jonge ouders is het zeker belangrijk stil te staan bij de veiligheid van de kinderen en dus ook bij de brandveiligheid in huis. Daarbij kan de informatie die deze maand verstrekt wordt aan alle ouders, bij wie een kind wordt geboren, helpen om de brandveiligheid te vergroten. De ouders van Simay kregen de koffer omdat zij de eerste is die in Westervoort is geboren deze maand.

Pieten schaatsen doorrr... in Pannerden!

nvt Foto: R. Derksen

PANNERDEN - Op zondag 19 november zullen Sinterklaas en een gezellige club pieten Pannerden bezoeken. Om 13.30 uur kan iedereen die samen met de harmonie en de schutterij mee wil lopen, zich verzamelen op het dorpsplein. De Sint meert om 14.00 uur aan bij de pont aan de Veerdam.

Sinterklaas zal op zijn paard en vergezeld door een feestelijke stoet kinderen en ouders door het dorp rijden. Maar wat is er toch met de pieten aan de hand? Zijn de pieten wel in het juiste dorp aangekomen? Hopelijk kunnen de kinderen de pieten hiermee helpen!

In het schuttersgebouw wordt er samen met de kinderen van basisschool ’t Scathe nog een gezellig feestje gebouwd. Na afloop van dit geweldige feest wacht alle kinderen natuurlijk nog wat lekkers.

Sinterklaas krijgt verjaardagsfeest in Zevenaar

Zaterdag 18 november staat Sinterklaas weer een feestelijk onthaal in Zevenaar te wachten. Aanvang: 14.00 uur. Foto: Stichting Ondernemersfonds Zevenaar

ZEVENAAR - Zodra Sinterklaas 18 november aankomt in Nederland, reist hij direct naar Zevenaar. Wat de Sint niet weet, is dat hem in de Zevenaarse binnenstad een groots verjaardagsfeest te wachten staat. Alle kinderen zijn vanaf 14.00 uur uitgenodigd.

“Het is ons weer gelukt om Sinterklaas direct na aankomst in Nederland naar Zevenaar te halen. ‘Ik kom heel graag’, heeft de Sint al laten weten”, zegt Ronald Straatman namens de organisatie van de intocht. Dit jaar biedt Zevenaar Sinterklaas een heus verjaardagsfeest aan. “Sint is met zijn verjaardag altijd aan het werk. Veel kinderen vinden dat zielig. Daarom gaan we in Zevenaar een echt verjaardagsfeest te vieren. Natuurlijk mét een groot cadeau.”

Op de basisscholen wordt er in de komende week flink geknutseld. Straatman: “Want wat zou het leuk zijn als alle kinderen de Sint welkom heten met een zelfgemaakt vlaggetje!” Sinterklaas en zijn gevolg worden omstreeks 14.30 uur in Zevenaar verwacht. Maar al om 14.00 uur zijn kinderen en hun ouders welkom om op het Raadhuisplein met het voorprogramma mee te doen.

Route intocht

De intocht begint in de Stationsstraat. Via de Kerkstraat, Markt en Marktstraat gaat het gezelschap naar het Raadhuisplein. Na het feestelijke onthaal vervolgt de Sint zijn intocht via de Grietsestraat, Kampsingel, Bommersheufsestraat (om Albert Heijn heen) en Schoolstraat, om vervolgens richting De Pelgromhof te gaan. De Zwarte Pieten zijn ook in Zevenaar tijdens de koopzondag van 3 december.

Verras mantelzorgers met een bloemetje!

ZEVENAAR - De bloemetjesactie van Caleidoz wordt dit jaar op zaterdag 16 december gehouden.

"Kent u iemand die langdurig voor iemand in zijn omgeving zorgt en vindt u dat hij/zij een blijk van waardering verdient? Geef hem of haar dan vóór 1 december op! Deze mantelzorgers worden dan vlak voor kerst in de bloemetjes gezet.

U kunt mantelzorgers uit de hele gemeente Zevenaar en Rijnwaarden nomineren. Geef de naam en het volledige adres (straat, huisnummer, postcode en woonplaats en e-mailadres) van de mantelzorger door via mantelzorg@caleidoz.nl of 0316-243 204. Wees er snel bij, we kunnen 600 bloemetjes weggeven.

Bloemetjes rondbrengen?

We zoeken nog een paar ‘bezorgers’. Wilt u bloemetjes rondbrengen, meldt u dan aan via bovenstaand e-mailadres of telefoonnummer."

DuReVo zet veertigste lid in het zonnetje

DUIVEN - De Duivense Recreanten Volleyballers van DuReVo verwelkomen haar 40e lid. Middelpunt Marjolein Woerdeman wordt op een speelavond in het zonnetje gezet met een mooie bos bloemen.

Allemaal jaloerse leden staan er omheen, maar er kan er maar één het 40e lid van DuReVo zijn en dat is Marjolein. Eén lid krijgt een kleine berisping, hij heeft een sweater over ons nieuwe sponsorshirt van Mitra Duiven aangetrokken...

Als derde geplaatst voor landelijke finale teamcup

REGIO - De kanjers Senna en Floris van de jongensselectie zijn als derde geplaatst voor de landelijke finale van de teamcup!

De landelijke finale zal plaatsvinden op 19 november in Amsterdam.

PW regio Gelderland wedstrijd

REGIO - Op zaterdag 18 november zullen de kanjers Thomas, Kevin, Quinn, Cas en Alex een PW regio Gelderland wedstrijd in Ruurlo turnen.