GN Nijmegen-Noord

26 september 2018

GN Nijmegen-Noord 26 september 2018


Dweilband zoekt excel-lent talent

Groepsfoto dweilband Excel-lent. (foto: Hub Toonen)

LENT - Speel jij trombone, saxofoon, trompet of bekkens en zou je graag meespelen in een dweilband? Of zou je misschien willen leren spelen? Dan kun je terecht bij onze gezellige dweilband Excel-Lent uit Lent.

"Wij zijn een gevarieerde groep van vijftien mensen die graag goed voor de dag komen maar waar gezelligheid en een goede sfeer zeker ook hoog in het vaandel staan.

Wij repeteren iedere woensdag van 19:00 tot 20:30 uur in De Spil in Lent onder leiding van een professionele dirigent en treden bijvoorbeeld op tijdens carnaval en de Nijmeegse vierdaagse. Ook op diverse dweildagen zoals in Bemmel zijn wij graag aanwezig. Check gerust onze facebookpagina als je meer wilt weten over wat wij zoal doen. Wil je een keer vrijblijvend komen kijken en/of meespelen? Neem dan even contact op met onze secretaris Jose via dweilbandexcellent2018@gmail.com, of klik op de knop e-mail sturen op onze facebookpagina."

Mirjam van den Bos speelt in De Klif

Mirjam van den Bos speelt 5 oktober in De Klif.

NIJMEGEN - Een vleugelconcert in Theater de Klif (Nijmegen Noord). Kom je vrijdag 5 oktober ook naar deze bijzondere voorstelling?

Mirjam van den Bos is een Nijmeegse pianiste met passie voor improviseren en componeren en een eigentijds klassieke stijl. Vorig jaar bracht zij haar debuutalbum ‘Firemark’ uit met elf eigen piano composities. Inmiddels is Mirjam bezig met een tweede album. Haar stukken passen in de sfeer van bekende componisten als Ludovico Einaudi en Yann Tiersen, maar ze heeft een geheel eigen stijl met veel dynamiek.

Groot talent Tijdens het concert in De Klif brengt Mirjam haar eigen muziek ten gehore, maar ook enkele bekende pianostukken voorzien van nieuwe dimensies. Kenners zijn unaniem overtuigd van haar grote talent. Naast solo pianomuziek speelt Mirjam 5 oktober ook samen met fluitiste Yvonne Mekaoui en violiste Yarah Peeters. Een avond met muzikale verrassingen die je niet snel zult vergeten. Kom dus naar deze bijzondere voorstelling!

De voorstelling begint om 20.00 uur en de entree is 12,50 euro (inclusief pauzedrankje). Meer info en tickets via www.theaterdeklif.nl.

Informatiebijeenkomst borstkanker in Marikenhuis in Nijmegen

NIJMEGEN - Maandag 1 oktober is er van 19.30 – 21.30 uur in het Marikenhuis een gratis lezing over nieuwe ontwikkelingen bij behandeling van borstkanker. Inleider is Luc Strobbbe, chirurg oncoloog in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ).


Ter gelegenheid van ‘Oktober borstkankermaand’ organiseert het Marikenhuis een informatieavond over borstkanker, meer specifiek over de ‘Nieuwe ontwikkelingen bij de behandeling van borstkanker’. Hierbij zal ook aandacht besteed aan de manier waarop landelijk, regionaal en lokaal aan kwaliteit gewerkt wordt.

Inleider is Luc Strobbe, chirurg oncoloog in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen. Het wordt een interactieve bijeenkomst met veel gelegenheid tot het stellen van vragen. De bijeenkomst is voor iedereen die geraakt is (geweest) door borstkanker, zowel (ex)patiënten als hun naasten. Ook andere belangstellenden zijn welkom.

Het Marikenhuis, ontmoetingsplek voor iedereen die is geraakt door kanker, vindt u aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen. Meer info en aanmelding: www.marikenhuis.nl.

TOP-film: The Post

BEMMEL - Donderdag 4 oktober heeft TOP weer een boeiende film geprogrammeerd in de Theaterkerk. The Post, geregisseerd door Steven Spielberg, is een waargebeurd drama met Meryl Streep en Tom Hanks in de hoofdrollen.

Een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Streep) en redacteur Ben Bradlee (Hanks) van The Washington Post. Ze zijn genoodzaakt al hun meningsverschillen aan de kant te schuiven in hun strijd tegen de concurrent The New York Times om als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen die drie decennia en vier Amerikaanse presidenten overspanden. Ze riskeren daarmee niet alleen hun carrière, maar ook hun vrijheid en het voortbestaan van The Washington Post.

Aanvang 20:00 uur. Locatie Theaterzaal. Kaartjes kosten 7,00 euro en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij Eyewish en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Kom de smaak proeven van Willems Kookclub!

BEMMEL - Houdt u ook zo van een zelfgemaakte soep of een ouderwetse pudding? Met ingang van oktober kookt Willem, een ervaren chef-kok, samen met mensen van de RIBW iedere donderdag een compleet driegangenmaaltijd in de keuken van Stichting Welzijn Lingewaard.

Voor een bedrag van vier euro kunt u mee eten. Er wordt alleen gewerkt met verse en seizoensgebonden producten. De hoofdgerechten zullen zowel de Hollandse pot alsmede buitenlandse gerechten bevatten. De maaltijd wordt altijd vanaf 17.30 uur geserveerd. U kunt zich aanmelden via het SWL Meldpunt: 088 2552555. Wees er snel bij, want er zijn maar weinig plekken beschikbaar. Iedereen is welkom op donderdag in de Cuperstraat 9 in Bemmel!

Laat je hersens kraken op de Rotdweilers-pubquiz!

BEMMEL - Bel je schoonmoeder af, cancel dat etentje, skip die sportafspraak: op vrijdag 26 oktober om 20.00 uur wil jij maar op één plek zijn, en dat is in de Theaterkerk in Bemmel! De RotDweilers organiseren dan een pubquiz die je hersens flink laat kraken.

Herken jij een eighties-classic bij de eerste tonen? Weet je de schoenmaat van Trump? En wat weet jij over Bemmelse BN'ers? Wij dagen je uit! Het winnende team gaat naar huis met een mooie prijs.

De teams bestaan uit minimaal twee en maximaal zes personen. De kosten voor deelname zijn 2,50 euro per persoon. Dit bedrag kun je (contant) voldoen op de avond zelf. Inschrijven kan via www.derotdweilers.nl/pubquiz. Wil je graag meedoen, maar heb je (nog) geen team? Mail dan even naar info@derotdweilers.nl. Ook voor andere vragen kun je hier terecht.

Repaircafé in Elst op donderdag 27 september

Repaircafé in actie bij 2switch. (foto: Peter van Kempen) Foto: peter van kempen

OVERBETUWE - "Hebt u thuis defecte huishoudelijke apparatuur of elektrisch gereedschap dat niet meer werkt, dan hebben wij misschien de oplossing of kunnen we u adviseren."

"De vrijwilligers van het Repair Café Overbetuwe staan op donderdag 27 september en vrijdag 5 oktober weer voor u klaar, om samen met u kapotte spullen te repareren. Het gaat hier bijvoorbeeld om elektrische huishoudelijke artikelen, elektrisch gereedschap, audioapparatuur, lampen maar ook om kledingreparatie. (Televisies en witgoed vallen buiten het bereik van dit Repair Café)

Ook voor vragen op het gebied van de computer of tablet kunt u terecht, bijvoorbeeld hoe om te gaan met de USB-stick of een vastgelopen programma. Het repaircafé in Elst vindt plaats op donderdag 27 september 13.00-16.00 uur in de Kringloopwinkel 2Switch aan de Aamsestraat 42. U vindt ons midden in de winkel.

In Randwijk staan de vrijwilligers voor u klaar op vrijdag 5 oktober van 19.00-21.00 uur in het cultureel centrum Randwijks Hof aan de Bredeweg 8a. De daaropvolgende bijeenkomst van het repair café in Elst is op donderdag 25 oktober. In Randwijk op vrijdag 2 november. De tijden zijn hetzelfde. Voor meer info: www.fortewelzijn.nl, 085 0406066."

In de Gloria in De Kik

In de Gloria. (foto: Theatergroep Bint) Foto: Theatergroep Bint

ELST - Op donderdag 11 oktober is de toneelvoorstelling 'In de Gloria' gratis te bezoeken in Theater De KiK in Elst. Aanvang 20:00 uur en kaarten zijn te reserveren via Yarden: http://www.yarden.nl/vereniging/agenda.htm

In de Gloria is een intieme theatervoorstelling over de dood. Het enige dat we zeker weten in het leven, is dat we dood gaan. En toch hebben we het er niet vaak over. Angst voor de dood komt veel voor. Wat als we die angst onder ogen zouden zien? En waarom hebben we het liever niet over de dood?

Met deze voorstelling willen Vereniging Yarden en Theatergroep Bint dat mensen – in het bijzonder ouderen – met elkaar in gesprek gaan over de dood. Een pittig thema wordt luchtig onder de aandacht gebracht en kan ouderen inspireren met elkaar en/of met hun (klein)kinderen in gesprek te gaan over de dood.

Yarden Afscheidsprijs

Eerder won Bint met het project ‘Lang zullen ze leven’ de Yarden Afscheidsprijs 2015. Volgens de vakjury de meest innovatieve en taboedoorbrekende inzending om de dood en het afscheid bespreekbaar te maken.

Vanaf 19.30 uur kan men genieten van een kopje koffie of thee. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Vooraf aanmelden via de website is gewenst. De avond wordt aangeboden door Vereniging Yarden.

Wandelt u ook mee?

Het prachtige decor van de Middeleeuwse Wandeling. (foto: deBol Bemmel)

LINGEWAARD - Stichting deBol uit Bemmel nodigt een ieder van harte uit om op zaterdag 6 oktober deel te nemen aan de Middeleeuwse Wandeltocht.

Er is een mooie route uitgestippeld die over oude landweggetjes (enkele daarvan zijn normaal niet begaanbaar), door de weilanden, langs de rivier en prachtig polderlandschap en langs enkele middeleeuwse gebouwen in de Gemeente Lingewaard voert. De in middeleeuwse kledij geklede deBol jonkvrouwen, het Fort Pannerden, kasteel Doornenburg en de prachtige Nederlands Hervormde kerk in Gendt, maar ook de extraatjes die de deelnemer onderweg krijgt voorgeschoteld zorgen er voor dat het ook dit jaar weer een hele bijzondere wandeling wordt.

Het is een wandeltocht voor jong én oud! Gekozen kan worden voor een route van 17 of 25 km. De wandelaars die 25 km lopen kunnen tussen 09.00 en 09.30 uur van start en de 17km-lopers kunnen vertrekken tussen 09.30 en 10.00 uur. Er wordt gestart vanaf Kasteel Doornenburg, Kerkstraat 27 in Doornenburg. Het startbureau is geopend tot 16.00 uur. Het inschrijfgeld voor deze middeleeuwse wandeltocht bedraagt inclusief de lunch (verplicht) en de extraatjes onderweg 15 euro per persoon. Inschrijven kan via het mailadres stichting.debol@planet.nl of door te bellen met een van de bestuursleden: 0481 461422 / 463877. Meer informatie staat op www.debolbemmel.nl.

Liturgische weekendvieringen R.K. parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 29 september

19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, F. Bomers, Exotherm
19.00 uur: O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Heteren, eucharistieviering, G. Peters en J. Kallen, presentatieviering G. Sikkes, Ubi Caritas
19.00 uur: H. Maria Geboorte Lent, eucharistieviering, V. Bulthuis, Young at Heart

Zondag 30 september

10.00 uur: St. Werenfridus Elst, eucharistieviering, V. Bulthuis, samenzang, vrijwilligersdag
10.00 uur: O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering, G. Peters, InVoice
09.30 uur: St. Jacobus de Meerdere Valburg, eucharistieviering, N. Sales, Chaveriem

Doordeweekse vieringen R.K. parochie H. Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg , 09.30 u. kerk , 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel , 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Prijswinnaar luchtballonvaartactie Brasserie 1910

NIJMEGEN - Brasserie 1910 was één van de bedrijven, waar je deze zomer een luchtballonvaart kon winnen.

Lisa Bult is de gelukkige en heeft haar voucher in ontvangst genomen. Wij wensen haar een behouden vaart. Brasserie 1910 (024 2049400, www.brasserie1910.nl).

Prijswinnaar luchtballonvaartactie restaurant De Klomp

ELST - Restaurant De Klomp was één van de bedrijven, waar je deze zomer een luchtballonvaart kon winnen.

Mevrouw Rutgers is de gelukkige en heeft haar voucher in ontvangst genomen. Wij wensen haar een behouden vaart. Restaurant De Klomp (026 3810620, www.restaurantdeklomp.nl).

Prijswinnaar luchtballonvaartactie Slagerij Buurman

(foto: Sjaak Veldkamp)

BEMMEL/HUISSEN/GENDT - Slagerij Buurman was één van de bedrijven, waar je deze zomer een luchtballonvaart kon winnen.

Marc Mom uit Bemmel is de gelukkige en heeft zijn voucher in ontvangst genomen. Wij wensen hem een behouden vaart. Slagerij Buurman (www.slagerijbuurman.nl).

Iconen schilderen in Ressen

RESSEN - Op zaterdag 29 september is de eerste retraitedag van het nieuwe seizoen van Pleisterplaats Ressen.

Een dag zonder mobiel, tijd voor jezelf, ruimte voor iets nieuws. Dat bieden de retraitedagen die in elke oneven maand op een zaterdag worden gehouden. Vaste onderdelen zijn meditatie, ontmoeting, een stiltewandeling en creatieve werkvormen.

Op 29 september maken we het stil in ons hoofd door iconen te schilderen onder leiding van Ineke Brons. Zij is meditatie- en yogadocente en iconenschilder. Iconen schilderen is een eeuwenoude vorm van mediteren. Je hoeft niet creatief te zijn of te kunnen tekenen/schilderen. Het gaat om het proces waarin Ineke ons de taal van iconen zal laten ervaren, terwijl ze ons stap voor stap meeneemt op een kleurrijke tocht van donker naar licht.

Het maximum aantal deelnemers is vijftien. Wacht niet te lang met aanmelden via pleisterplaats@4-plek.nl of wilma@4-plek.nl.
De dag is van 10:30 (inloop vanaf 10:00 uur) tot 16:00 uur. De kosten inclusief koffie/thee en soep bedragen vijftien euro per persoon.
Graag zelf een lunchpakketje meenemen. Meer info staat op www.pleisterplaatsressen.nl/www.4-plek.nl.

Computercusussen voor senioren

Cursisten die u reeds voorgingen. (foto: Seniorweb)

ELST - Uw kinderen en/of kleinkinderen of anderen vliegen razend vlug met hun vingers over het toetsenbord van computer, tablet of smartphone. Voor u onbegonnen werk denkt u vast! Terwijl er wel een steeds grotere interesse en noodzaak ontstaat voor dit soort vaardigheden bij de huidige energieke groep senioren.

Stelt u zich eens voor dat u deze vaardigheden, geheel in uw eigen tempo toch kunt leren en ermee aan de slag kunt. Voor 50-plussers geeft Forte Fit in samenwerking met SeniorWeb in het najaar weer diverse computer-, tablet- en smartphone cursussen. Er zijn cursussen voor beginners en voor gevorderden.

De computer of tablet is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Het kunnen omgaan met de computer, tablet of smartphone vergroot de sociale en maatschappelijke betrokkenheid. Forte Fit organiseert diverse cursussen voor senioren, zoals over Windows 10, veilig internetten en e-mailen of het gebruik van app’s op een iPad, tablet of smartphone. In samenwerking met de Bibliotheek Gelderland Zuid start de cursus ‘Werken met de e-overheid’ en zijn er workshops over het overzetten van foto’s, het gebruik van WhatsApp of Facebook.
De meeste cursussen starten begin oktober. Op www.fortefit.nl/activiteiten/computer-cursussen/ staat het programma vermeld. Op aanvraag kunnen ook korte workshops over verschillende onderwerpen aangeboden worden.

Voor meer informatie en/of aanmelding kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Koos de Bondt via 06 44606844 of per e-mail: computer.fortefit@fortewelzijn.nl.

TOP-toneel in Bemmel: Ma (met Loek Peters)

BEMMEL - Toneelliefhebbers komen zondagmiddag 7 oktober ruimschoots aan hun trekken. In de Theaterkerk wordt die middag de toneelvoorstelling Ma (naar het boek van Hugo Borst) opgevoerd.

Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait ‘meneer Alzheimer’ de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? De tragikomische solovoorstelling Ma is geba­seerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeg­huis. De makers van ‘Leef!’ en ‘Paaz’ brengen met ‘Ma’ een liefdevol portret van een moeder in de woorden van haar zoon. Zijn dilemma’s, angsten én moederliefde worden vertolkt door Loek Peters. Op televisie was hij te zien in verschillende Nederlandse series, waaronder A’dam - E.V.A., Toren C en Penoza, waarin hij vijf seizoenen de rol van Berry vertolkte.

Zaal open: 14.00, aanvang: 14.30. Locatie Theaterzaal. Kaartjes kosten 17,50 euro en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij Eyewish en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Essentia 1 trotse koploper

BEMMEL - Na twee speelronden in de 4e klasse G staat het eerste team van tafeltennisvereniging Essentia bovenaan de ranglijst. Door deze sterke start is het team favoriet geworden om de titel binnen te slepen.

In de eerste wedstrijd van het seizoen wisten Adri Leissner, Ton Wannet en Dick Wismans liefst met 10-0 te winnen van MOVC uit Nijmegen. Vervolgens werd het altijd sterke GTTC in eigen huis met 6-4 verslagen.
De komende weken zullen Hutaf (Huissen), De Treffers (Arnhem) en Looping (Angeren) de tegenstanders zijn. In deze wedstrijd wordt veel verwacht van René Frentz die weer aan het terugkeren is na een zware blessure. Maar ook aan Toon Stinissen zullen de tegenstanders een zware kluif krijgen.
Ook zin om eens een balletje te komen spelen? Kom dan op vrijdagavond langs in De Schaapskooi in Bemmel. Om 20.15 uur begint de seniorentraining. Om 21.15 uur is er dan nog de mogelijkheid om vrij te spelen. Meer informatie? Neem dan contact op via info@essentiabemmel.nl of stuur een bericht via de Facebook-pagina.

Inschrijven voor Kerstmarkt in Bemmel

(foto: Lisa Straatman)

BEMMEL - Wilt u verzekerd zijn van een plaats op de Kerstmarkt Bemmel 2018 dan kunt u zich vanaf nu zowel als hobbyist en handelaar inschrijven. Het evenement vindt dit jaar op zondag 9 december plaats. Het is een van de grootste kerstmarkten in de regio en trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

In het centrum staat de traditionele kerstmarkt met meer dan 100 kramen. Zowel hobbyisten als handelaren bieden daar een grote variatie aan kerst-gerelateerde koopwaar aan. Op de Promenade brengen koren kerstliederen ten gehore. Daarnaast is er voor de kinderen weer een groot kinderplein. Op de Markt vindt de grote overdekte Proeverij plaats, waar tegen een kleine vergoeding de lekkerste hapjes en drankjes kunnen worden geproefd en daar staat ook de kerstwensboom. Natuurlijk zijn alle winkels en horecagelegenheden die dag geopend. Parkeren is gratis. Het evenement start om 11.00 uur en duurt tot 17. 00 uur.

Zowel hobbyisten als handelaren kunnen zich voor deze kerstmarkt inschrijven via www.kerstmarktbemmel.nl. Daar staat alle informatie over de inschrijving. De geheel vernieuwde website zal de komende tijd verder worden geactualiseerd met informatie. Zet 9 december maar vast in uw agenda, want de kerstmarkt in Bemmel is een echte aanrader zowel voor deelnemers als bezoekers!

Zwemmers ZVO in 't zonnetje gezet

Zwemmers die in het zonnetje zijn gezet. (foto: Anneke Peters)

ELST - Een aantal zwemmers van ZwemVereniging Overbetuwe heeft het afgelopen seizoen een bijzondere prestatie neergezet. Aan deze zwemmers is tijdens de eerste training in het nieuwe seizoen even wat extra aandacht besteed.

Om te beginnen heeft Benjamin McCarthy de meeste clubrecords gezwommen afgelopen jaar. Het waren er liefst 14: 1 op de 400 meter wissel, 4 op de 50 meter rugslag, 4 op de 100 meter rugslag en 5 op de 200 meter rugslag.

Sam Polman, Rosalie van Hulst, Iris de Meij en Sem Teunissen hebben allen een zeer verdiende herinneringsmedaille gekregen. Zij hebben afgelopen seizoen alle afstanden gezwommen op het lange afstandscircuit. Tijdens de lange afstand wedstrijden hebben ze alle lange afstanden gezwommen die de KNZB voor hun leeftijd heeft vastgesteld.

Mats van der Rijst, Odo McCarthy en Sem Teunissen werden in het zonnetje gezet omdat ze aan het einde van het seizoen mee mochten doen aan de Nederlandse Kampioenschappen in Dordrecht. Zij behoren nu tot de beste 24 zwemmers van Nederland per leeftijdscategorie. Iets waar ze enorm trots op mogen zijn.

"Verder willen wij al onze wedstrijdzwemmers in het zonnetje zetten voor hun prestaties van afgelopen jaar. Voor alle clubrecords die ze hebben gezwommen, maar belangrijker nog alle persoonlijke records die ze hebben behaald. Winnen van jezelf, daar gaat het om. En natuurlijk niet geheel onbelangrijk, plezier hebben in het zwemmen!"

High tea bij De Minkhof

BEMMEL - Zondag 7 oktober kan men voor tien euro van 11:00 tot 15.00 uur genieten van een high tea (bij opgave contant te voldoen bij De Minkhof).

De enthousiaste kookgroep van leef- en doeoerderij De Minkhof organiseert haar jaarlijkse high tea. Een heerlijke middagbesteding, die bovendien bijzonder lekker is. U kunt zich van tevoren aanmelden tijdens de openingsdagen van De Minkhof. Meldt u gauw aan.

De Minkhof is wekelijks geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 9-16 uur met uiteenlopende activiteiten. Loop gerust eens binnen samen met familie of buren! Telefoon 0481 357185 Molenwei 57, Bemmel; www.minkhof.nl; info@minkhof.nl

Feestelijke start Babs Balletschool

ELST - Tijdens de open dag dansten de docenten met champagne en taart door een papieren deur als her-opening van Babs Balletschool (voorheen de Balletboetiek).


"Dit feestelijke seizoen bestaan we tien jaar en dat vieren we! Met een nieuwe naam in een nieuw jasje. Op het programma staan, naast de normale ballet- en danslessen, ook een grote voorstelling in het theater en een swingend eind feest! Kijk voor informatie op de vernieuwde website: www.babsballetschool.nl."

Radboudumc zoekt mensen met beroerte en TIA voor onderzoek

NIJMEGEN - Het Radboudumc zoekt mensen die een lichte beroerte of TIA hebben gehad voor onderzoek naar het evenwicht. Om veilig te kunnen lopen en bewegen is een goed evenwicht belangrijk. Mensen die een lichte beroerte of TIA hebben gehad hebben soms moeite met het bewaren van hun evenwicht.

Om meer inzicht te krijgen in de lange termijn effecten van een lichte beroerte en TIA op het evenwicht, is de afdeling Revalidatie van het Radboudumc in samenwerking met de TU Delft een onderzoek gestart. Met het onderzoek willen we beter begrijpen hoe de handhaving van het evenwicht werkt en hoe het evenwicht samenhangt met het risico om te vallen. Uiteindelijk zullen de resultaten gebruikt worden om te bepalen welke mensen mogelijk baat hebben bij evenwichtstraining.

Het Radboudumc zoekt deelnemers die ten minste zes maanden geleden een lichte beroerte of TIA hebben gehad en daarbij uitvalsverschijnselen en/of spierzwakte in het been hebben ervaren. Het maakt voor het onderzoek niet uit of deze verschijnselen nu nog merkbaar zijn. Deelnemers komen eenmalig naar het Radboudumc. Tijdens het bezoek wordt het evenwicht gemeten met verschillende testen. Daarnaast houdt iedere deelnemer vier keer een week lang bij hoeveel hij/zij beweegt in het dagelijks leven met behulp van een soort stappenteller. Ook vragen wij deelnemers om gedurende een jaar bij te houden hoe vaak ze vallen. Reiskosten worden vergoed. Bent u een volwassene met een lichte beroerte of TIA die uitvalsverschijnselen en/of spierzwakte in het been heeft ervaren? Neem dan vrijblijvend contact op met Sanne Beurskens via 024 3668426 of moveon.reval@radboudumc.nl.

Touch of Matrix Belevenisavond in Nijmegen

NIJMEGEN - Günther de Jong, grondlegger van de bewustzijnsmethode Touch of Matrix, komt 3 oktober naar Nijmegen.

Woensdag 3 oktober van 19.30 tot 22.00 uur zal er een belevenisavond Touch of Matrix zijn in Kindcentrum Filimo aan de Jacob van Campenstraat 8 in Nijmegen. Op laagdrempelige wijze maak je kennis met deze methode, waarmee je elk aspect van je leven kunt veranderen. Of het nu over je gezondheid, geluk of carrière gaat, met Touch of Matrix is alles mogelijk. Het wordt wel de snelste en krachtigste methode van nu genoemd. Aanvang 19.30 uur, kosten 10 euro contant aan de zaal.

Wat het opschonen en updaten doet voor een computer, dat doet Touch of Matrix voor de mens. Nieuwsgierig? Weten hoe het werkt? Dan ben je welkom om je te laten verrassen en verbazen door Günther de Jong. Hij vertelt je die avond in heldere taal over bewustzijn en de onbeperkte mogelijkheden ervan, tegelijkertijd zal hij het ook demonstreren. En wie weet, misschien ben jij wel degene die de kans krijgt om het echt te ervaren, hoe zou dat zijn?

Touch of Matrix therapeuten zullen ook aanwezig zijn om naderhand vragen te beantwoorden.

Touch of Matrix Belevenisavond in Nijmegen

NIJMEGEN - Günther de Jong, grondlegger van de bewustzijnsmethode Touch of Matrix, komt 3 oktober naar Nijmegen.

Woensdag 3 oktober van 19.30 tot 22.00 uur zal er een belevenisavond Touch of Matrix zijn in Kindcentrum Filimo aan de Jacob van Campenstraat 8 in Nijmegen. Op laagdrempelige wijze maak je kennis met deze methode, waarmee je elk aspect van je leven kunt veranderen. Of het nu over je gezondheid, geluk of carrière gaat, met Touch of Matrix is alles mogelijk. Het wordt wel de snelste en krachtigste methode van nu genoemd. Aanvang 19.30 uur, kosten 10 euro contant aan de zaal.

Wat het opschonen en updaten doet voor een computer, dat doet Touch of Matrix voor de mens. Nieuwsgierig? Weten hoe het werkt? Dan ben je welkom om je te laten verrassen en verbazen door Günther de Jong. Hij vertelt je die avond in heldere taal over bewustzijn en de onbeperkte mogelijkheden ervan, tegelijkertijd zal hij het ook demonstreren. En wie weet, misschien ben jij wel degene die de kans krijgt om het echt te ervaren, hoe zou dat zijn?

Touch of Matrix therapeuten zullen ook aanwezig zijn om naderhand vragen te beantwoorden.

Reünie Autospeedway Gendt

Gendtklasse Autospeedway

VALBURG - Op zaterdag 6 oktober vanaf 20.00 uur is er weer een bijeenkomst van de Autospeedway standaard Gendtklasse in De Viersprong aan de Reethsestraat 1 in Valburg. Er is geen entree en elke liefhebber is welkom.

Het is inmiddels ruim twintig jaar geleden dat het Gannitacircuit in Gendt gesloten werd. Velen zullen zich de zondagmiddagen nog wel herinneren.
Met deze reünie willen de herinneringen weer even doen herbeleven. Er wordt wat foto's en beeldmateriaal getoond met de muziek van Peter Wientjes (Valburg oud-coureur). Alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Vele Betuwecoureurs zullen aanwezig zijn, ook zij die onder de naam van Van Ginkel uit Valburg reden, onder wie Bert Florissen (Valburg). Enkele andere coureurs waren Henk Opperman (Driel), Frank van Tilburg (Driel), Theo van Deelen (Driel), Andre van den Beld (Huissen), Harm Jonker (Huissen), Jos Buurman (Lent) en Harrie Jeurissen (Huissen) destijds de oprichters van deze mooie raceklasse. En vele anderen die ook betrokken zijn geweest bij deze autosport.

Bij MaxStudios dans je met passie!

ARNHEM/NIJMEGEN – Wat is belangrijk in je leven? Eten, drinken, slapen én bewegen. Dansen dus! Dansen bij MaxStudios.

Bij MaxStudios kun je terecht voor de bekende dansstijlen als Hiphop, Breakdance en Modern, maar ook voor nieuwe hippe danslessen zoals Afrodance en Female Hiphop. MaxStudios staat erom bekend een aantal keer per jaar beroemde nationale en internationale dansdocenten uit te nodigen om workshops te geven. Op de Facebookpagina van MaxStudios vind je meer info over wie er dit jaar langs komen. Wil jij ook gaan dansen? Neem maar eens een gratis proefles!

De Amerikaanse Max Odarty is de eigenaar van MaxStudios en danst al sinds zijn veertiende. Max groeide op in New York en heeft in Los Angeles audities gedaan en samengewerkt met diverse celebrities. Met meer dan 30 jaar danservaring, zowel op het podium als backstage, het geven van danslessen/workshops en het maken van choreo's voor zowel nationale als internationale acts, was het openen van eigen dansstudio vanzelfsprekend.

Dansen bij MaxStudios is puur. Jong of oud, beginner of gevorderd, er zijn lessen voor iedereen. Geef je een kinder-, verjaardagsfeestje of organiseer je een feest voor jouw bedrijf? Of ga je trouwen en wil je een openingsdans die je gasten niet snel zullen vergeten? Ook dan ben je bij MaxStudios aan het goede adres! Meer informatie staat op de website. www.maxstudios.nl

MaxStudios Arnhem, Burgemeester Matsersingel 200
MaxStudios Nijmegen, van Rosenburgweg 6 (zijkant Triavium);
06 26484206; www.maxstudios.nl