GN Nijmegen-Noord

26 april 2017

GN Nijmegen-Noord 26 april 2017


Zonnebloemmarkt Lent: zondag 7 mei

LENT - De Lentse Zonnebloem nodigt velen uit op de jaarlijkse Zonnebloemmarkt, die op zondag 7 mei vanaf 10.00 tot 16.00 uur wordt gehouden aan de Steltsestraat 18.

"Komt u ook kijken naar de aanbiedingen zoals, speelgoed, curiosa, muziek et cetera en de welbekende bloemenstand voor huis en tuin."

In het gezellige Zonnebloem café is er tegen betaling heerlijke koffie met gebak van eigen merk: 'Heel Zonnebloem Lent bakt', door vrijwilligers gemaakt. Een genot om even tot rust te komen!

De Zonnebloem zet zich in voor mensen met een lichamelijke beperking. Met de hulp van onze vrijwilligers maken wij het mogelijk, om met hen samen, een dagje er op uit te gaan. De opbrengst komt geheel ten goede aan onze gasten.

"Wij maken u er op attent, dat de komende maanden de jaarlijkse lotenverkoop wordt gehouden, een deur-aan-deur verkoop, waarbij uw aankoop erg wordt gewaardeerd. Laat u de vrijwilliger niet in de kou staan!"

80+ Dag: oud ontmoet jong

NIJMEGEN – De Rotary Club Nijmegen organiseert samen met de Nijmeegse Scholengemeenschap NSG Groenewoud, de Zonnebloem en Swon het seniorennetwerk een ontmoetingsdag voor ouderen en jongeren. De ontmoetingsdag vindt plaats op zaterdag 13 mei in het vernieuwde gebouw van de Nijmeegse Scholen Gemeenschap (NSG). Met de ontmoetingsdag wil de Rotary Club Nijmegen oudere Nijmegenaren in het zonnetje zetten.

De Rotary Club Nijmegen organiseert jaarlijks een activiteit vanuit haar programma Community Service. Deze ontmoetingsdag is speciaal bedoeld voor ouderen van 80+, waarbij sprake is van mogelijke eenzaamheid en sociaal isolement. Medewerkers en leerlingen van de Nijmeegse Scholengemeenschap zijn betrokken bij de totstandkoming en uitvoering van het programma. Swon het seniorennetwerk en de Zonnebloem dragen bij aan de werving en het vervoer van de ouderen van en naar huis.

In het programma is er aandacht voor filmpjes over het onderwijs van vroeger en nu, optredens van het koor Quad Libet en leerlingen van NSG en rondleidingen door het gebouw. De ontmoetingsdag begint om 13.00 en eindigt om 18.30 uur. Entree is gratis. Aanmelden is wel verplicht via rotaryclubnijmegen@gmail.com.

Open dag Nijmeegse stadstuinen

NIJMEGEN - Dit jaar vindt op zaterdag 10 juni van 10.00 – 17.00 uur voor de negentiende keer de Open Dag van de Nijmeegse Stadstuinen plaats. Op deze zaterdag wordt het verborgen groen van Nijmegen zichtbaar als ruim 25 particuliere tuinen worden opengesteld voor het publiek.

Tuinliefhebbers krijgen de unieke kans kennis te maken met de groene oases in de gemeente Nijmegen, die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor het publiek. Iedereen is welkom!

De kracht van het evenement ligt in de variatie aan tuinen. Grote tuinen, kleine tuinen. Gecultiveerd of wild. Elke tuin met zijn eigen verhaal. Met als gezamenlijke noemer het enthousiasme waarmee iedere tuinder bezig is in haar of zijn paradijs!

In enkele tuinen wordt door kunstenaars geëxposeerd! Verdere info staat op www.nijmeegsestadstuinen.nl

Coop en klanten zamelen geld in voor de Nierstichting

REGIO - Coop komt in actie voor de Nierstichting! Van maandag 17 april tot 1 juli kunnen klanten van de supermarkt hun statiegeld doneren aan de stichting. Coop verdubbelt het eindbedrag. De Nierstichting zet alles op alles om ervoor te zorgen dat mensen met een nierziekte in leven blijven en écht kunnen blijven leven.

Sinds 2008 organiseert Coop ieder jaar verschillende statiegeldacties voor wisselende goede doelen. Klanten kunnen bij het inleveren van hun lege flessen het statiegeld doneren aan een goed doel. De opbrengst van de statiegeldacties wordt door Coop verdubbeld. Met de acties is in totaal al meer dan 1,6 miljoen euro opgehaald.


De Nierstichting zet zich op diverse manieren in om ervoor te zorgen dat mensen met een nierziekte in leven blijven en ook écht blijven leven. Dialyse houdt nierpatiënten in leven, maar is loodzwaar. Voluit leven kunnen nierpatiënten die dialyse krijgen dan ook niet. De Nierstichting werkt keihard aan een draagbare kunstnier. Hiermee krijgen nierpatiënten hun vrijheid terug.

"We zijn superblij met deze sympathieke actie", vertelt Corinne Hamming, specialist partnerships van de Nierstichting. "En Coop zegt het precies goed: deze actie laat zien dat je samen, met donaties hoe klein ook, een groot verschil maakt voor nierpatiënten."

Meer informatie staat op www.coop.nl en www.nierstichting.nl.

Informatie over diensten, demonstraties en uittesten producten Gezondheidsmarkt door Medipoint en STMR

ELST - Medipoint organiseert op zaterdag 29 april een Gezondheidsmarkt in de Medipoint winkel te Elst, Industrieweg Oost 7A. Tussen 10.00 en 16.00 uur (vrije inloop) vinden er demonstraties plaats van verschillende producten, zoals bedden, matrassen, scootmobielen en sta-opstoelen.

Tijdens de dag kunnen bezoekers profiteren van 20 procent korting op het hele productassortiment. Ook kunnen bezoekers een gezondheidscheck laten uitvoeren, de eigen rollator of scootmobiel laten keuren en proeven van de maaltijdservice. Daarnaast zijn de wijkverpleegkundigen van STMR aanwezig om te vertellen over de mogelijkheden en geeft de STMR Ledenservice informatie over personenalarmering en de voordelen van hun lidmaatschap.

Gedurende de dag krijgt men veel informatie, voorzien van deskundig en persoonlijk advies. Vanaf 10.00 uur is iedereen uitgenodigd om langs te komen en familie, vrienden of buren mee te nemen. Medipoint zorgt dat er een hapje en drankje klaarstaat.

Meer informatie bij Medipoint winkel, Industrieweg Oost 7A, Elst; 088 - 1020100; www.medipoint.nl/beleefhet.

Vieringen Sint-Benedictusparochie

Zaterdag 29 april

19.00 uur: Maria Geboortekerk Driel, eucharistieviering, V. Bulthuis, Cantorije

19.00 uur: Maria Geboortekerk Lent, woord- en communieviering, R. Heinen, Young at Heart

19.00 uur: St. Jacobus de Meerdere kerk Valburg, eucharistieviering, N. Sales, Magna Voca

Zondag 30 april

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, V. Bulthuis, cantorum

11.00 uur: St. Willibrordus Kerk Herveld, eucharistieviering, N. Sales, Gemengd Koor

Donderdag 4 mei

19.15 uur: Maria Geboortekerk Driel, oecumenische viering, R. Heinen en ds. E. Kamper, Dodenherdenking.

Zaterdag 6 mei

19.00 uur: H. Johannes de Doper kerk Indoornik, eucharistieviering, V. Bulthuis, R.K.G.K.I.

Zondag 7 mei

10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst (EC), eucharistieviering, F. Bomers, St. Caeciliakoor

14.30 uur: Maria Geboortekerk Driel, Marialof, V. Bulthuis, Cantorije

09.30 uur: O.L.V. Onbevlekt Ontvangen kerk Heteren, eucharistieviering, V. Bulthuis, Ubi Caritas

11.00 uur: St. Leonarduskerk Oosterhout, eucharistieviering, V. Bulthuis, Musica Nova

Tandprothetische Praktijk Primi Dentes Uw specialist in natuurlijke gebitsprotheses

ARNHEM – In onze praktijk behandelen wij iedereen die een kunstgebit draagt of een kunstgebit wenst te dragen. U kunt terecht bij ons voor het aanmeten en vervaardigen van uw nieuwe gebitsprothese maar ook voor allerhande reparaties. Hiervoor heeft u geen verwijzing nodig van uw tandarts. U kunt gewoon binnenlopen in onze praktijk of telefonisch een afspraak maken.


Primi Dentes staat voor kwaliteit. Onze vakbekwaamheid en onze passie zijn onze grootste troeven. Naast een goede functie van uw kunstgebit besteden wij ook aandacht aan de esthetiek van uw nieuwe gebit of tanden. Een mooi gebit komt het best tot zijn recht door het een natuurlijke vorm te geven of te bewaren. Alles is mogelijk naar uw specifieke wensen.

Denkt u aan implantaten? Het komt voor dat patiënten met een kunstgebit moeite hebben met spreken of kauwen. Sommige mensen zijn zich zó bewust van hun kunstgebit dat ze hun kaken het liefst op elkaar geklemd houden of lachen met hun hand voor hun mond. We bespreken graag met u de mogelijkheden voor een klikgebit.

Voor erg gevoelige kaken vervaardigen wij ook flexibele protheses. Dankzij hun veerkrachtige basis zitten ze uiterst comfortabel.
Afhankelijk van de behandeling bedraagt de vergoeding vanuit de basisverzekering 75 tot 90 procent. Wij declareren voor u bij uw zorgverzekeraar. Voor een vrijblijvend adviesgesprek kunt u steeds bij ons terecht:

Primi Dentes Tandprothetische praktijk, Paul Krugerstraat 2, Arnhem, 026 8484887, www.primidentes.nl, info@primidentes.nl.

Zaterdag 27 en zondag 28 mei Internationale Modelbouw Dagen Modelbouwevenement in Elst

ELST - Voor de achtste keer op rij worden in Elst (Gelderland) op zaterdag 27 en zondag 28 mei de Grote Internationale Modelbouwdagen gehouden. Dit evenement, dat eens in de twee jaar georganiseerd wordt, trok twee jaar geleden liefst meer dan 100.000 bezoekers naar Elst. Ofschoon het weer af en toe te wensen overliet, waren de bezoekers laaiend enthousiast over de indrukwekkende presentaties van alles wat op modelbouwgebied te vinden was.

Ook dit jaar vindt dit evenement weer plaats. Op een gebied van liefst vier vierkante meter vinden demonstraties plaats van alle mogelijke takken van de modelbouw, kunt u genieten van allerlei shows op het gebied van modelbouw en presenteren diverse ondernemers op het industriepark De Aam hun producten. Bovendien kunnen kinderen bij de meeste attracties zelf actief aan de slag. Wat kunt u zoal bekijken: doorlopende vliegshows, off-road auto's, RC-trucks, RC-Tractor Pulling, RC-driften, RC-militaire voertuigen en tanks, RC-speedboten en modelbouwschepen, enzovoort.

De organisatie hoopt ook dit jaar weer op schitterend weer (de meeste demonstraties vinden in de buitenlucht plaats) en verwachten een grote toestroom van bezoekers. De grote parkeergarage bij NS-station Elst is gratis toegankelijk. Tijdens deze Internationale Modelbouwdagen rijden er doorlopend gratis bussen van en naar station Elst. Ook rijden er gratis pendelbussenrond over de Industrieweg Oost. Toegang en parkeren gratis. Meer informatie staat op www.modelbouwdagen.nl.

De week van het Weven

DRIEL - Overal in Nederland geven weefsters hun huis open om bezoekers kennis te laten maken met het getouw weven. De Week start 30 april in het Arnhemse Open Lucht Museum, waar de hele week veel activiteiten gerelateerd aan het weven getoond worden.


Irene van der Horst geeft ook 'Open Huis' en verkoopt deze week haar restant sjaals en omslagdoeken tegen fantasieprijzen. Ook verkoopt zij al haar garens en weefartikelen, waaronder veel hoog kwalitatief materiaal. Zij is gestopt na 40 jaar weven met dit werk.

Mooie garens van echt prachtige kleuren en kwaliteit, plus alle restanten sjaals en veel rieten en schuitjes liggen te wachten op klanten van 11.00-17.00 uur, van zaterdag 30 april - zaterdag 6 mei.

Irene van der Horst, Noordhoeksestraat 4, Driel; 026 4742932; www.weefdesign.nl.

Wandeling met vereniging Ouders van een Overleden Kind

HEMMEN - Op 30 april 2017 gaat de vereniging Ouders van een Overleden Kind (OOK) wandelen in Hemmen. "We lopen langs de Linge en over Landgoed Hemmen. Het is een verhard wandelpad. Er staan diverse banken waarop gerust kan worden. We ontmoeten elkaar 13.30 uur bij Pannenkoekenboerderij Aan de Linge, Molenstraat 18 in Hemmen.'

Na afloop is er gelegenheid om bij het startpunt iets te eten of te drinken (voor eigen rekening) en na te praten. Broers, zussen, grootouders, familie, vrienden zijn ook welkom. Graag aanmelden bij Bettie Elzenaar 06 40875275. (Besluit u op het laatste moment om mee te lopen, dan is dit prima).

OOK is een vereniging en draait op een grote groep geweldige vrijwilligers. Allemaal lotgenoten die weten hoe belangrijk het is om naar je verhaal te luisteren, ervaringen uit te wisselen en met wie je op persoonlijke basis gesprekken kunt voeren. OOK is een zelfhulporganisatie, opgericht in 1981, met ruim 1500 leden verspreid over heel Nederland. Allemaal ouders die een kind, kinderen verloren hebben. Wij helpen onszelf en elkaar bij dit immense verdriet. Herkenning, troost en perspectief vormen het uitgangspunt. Een lotgenoot heeft vaak maar een half woord nodig om jouw gevoelens te herkennen en te begrijpen. Dat tref je bij vrijwel niemand anders aan. Ondanks de gemeenschappelijke ervaring rouwt ieder van ons op haar en zijn eigen wijze. Ook (huwelijks-) partners rouwen vaak totaal verschillend om de dood van hun kind en dat geldt ook voor de andere kinderen in een gezin. Begrip voor die verschillen is van wezenlijk belang om elkaar tot steun te kunnen zijn. (www.oudersoverledenkind.nl)

Live muziek in café bij Tante

ELST - Zondag 30 april is het weer zover, een middag lekkere live muziek. Dit keer verzorgd door duo Suara en de band TheetsBluesBand.

Suara trapt om 15.00 uur af. Suara weet pop/rock covers akoestisch op zeer overtuigende en dynamische manier te brengen. Zangeres Gaby laat het publiek tijdens de optredens van Suara regelmatig naar adem snakken tijdens de vertolking van het repertoire, en begeleid door Luc op gitaar is het plaatje compleet.

Hierna is het de beurt aan TheetsBluesBand. Deze zesmans echte bluesband bestaat al enkele jaren en heeft alle elementen die een bluesband nodig heeft. Strakke ritme sectie, virtuoze mondharmonica, gedreven toetsenist en een zanger met blues tot in z'n ziel.

Naast veel covers van onder andere Peter Green, Jeff Healy, ZZ Top, en Stevie Ray Vaughen, speelt de Band ook eigen werk. Voor muziek- en zeker de bluesliefhebbers, wordt het genieten van een heerlijk stuk muziek, gespeeld door een stevige band.

Café bij Tante is vanaf 14.00 uur geopend, de entree is vrij.

Romeinen leefden in luxe achter de limes Fietsroute langs Romeinse schatten

RIJK VAN NIJMEGEN – Op 20 april is een bijzondere fietsroute geopend die 28 plekken uit de tijd van de Romeinen met elkaar verbindt.

Aan de route van 49 kilometer staan bij veel van de hotspots-informatiepanelen en kan er op diverse plekken met de mobiele telefoon een verhaal over die plek in de Romeinse tijd worden beluisterd. Ook zijn er onderweg prachtige 360 graden-animaties waarmee je kunt rondkijken in het leven van toen. De route kan met een gratis route-app worden gevolgd en er is een handige routegids verschenen. Het geheel is tijdens een feestelijke opening op Kasteel Wijchen gepresenteerd. Het geheel kwam tot stand door samenwerking tussen de gemeenten Heumen, Nijmegen, Wijchen en het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen.

Paaseieren zoeken bij Den Tip druk bezocht

HERVELD - Tweede paasdag organiseerde museumboerderij Den Tip het traditionele paaseieren zoeken voor kinderen in de leeftijd tot circa 10 jaar.

De weersvoorspellingen waren niet bepaald positief, maar toen de kinderen om 11.00 uur van start gingen, scheen volop de zon. Ook het aantal kinderen met hun ouders, opa's en oma's overtrof alle verwachtingen. De kinderen hebben zichtbaar genoten. En daar ging het om!

Schoolvoetbal in Elst

ELST - Woensdagmiddag 19 april was het schoolvoetbaltoernooi voor de basisscholen uit Elst op de Sperovelden.

Na een spannende finalewedstrijd tussen de Sunte Werfert en 't Startblok werd na het nemen van penalties het team van 't Startblok kampioen. De dames mogen op woensdag 10 mei naar Nijmegen om te laten zien wat ze kunnen op het voetbalveld.

Dag van het Levenslied 14 mei

Joop Lens Foto: Ruud Schoofs

NIJMEGEN - Zondag 14 mei is het weer moederdag! Voor vele Nijmegenaren is die dag al jaren verbonden aan een bezoek aan het Valkhofpark. Tussen 14.00 en 24.00 uur vindt weer 'De Dag van het Levenslied' plaats.

Het smartlappenfestival, met een knipoog, gaat alweer zijn 35ste editie in, een koralen bruiloft! Daarom staat het festival dit jaar in het teken van trouwen! Kom in je mooiste japon en neem je geliefde mee!

"Ik hou van dansen en muziek!". Op deze 35ste editie, een koralen bruiloft, komt niemand minder dan Imca Marina! Imca Marina is naast zangeres ook Babs (Bijzondere ambtenaar Burgerlijke stand). Zij zal koppels, die elkaar bij De Dag van het Levenslied ontmoet hebben en naar aanleiding daarvan getrouwd zijn, extra in het zonnetje zetten!

Programma
Om 14.00 uur barst het feest los met Sjon en Sjakkelien, het vrolijkste duo van Nimwegen! Zij nemen de middagpresentatie op zich. Maar liefst 22 acts doen dit jaar mee aan het festival. Een kleine greep uit het programma: De Triesto's, De Nieuwe Jongens, Keessie en de Nijmeegse levensliedzanger Joop Lens! Van ver buiten de ring komen dit jaar Cliff Willy & zijn Podiumboys, Rooie Rico XXXL en het van Binsbergen Trio. De avond wordt gepresenteerd door de talentvolle rondborstige Anitaas uit Utrecht!

En we zijn natuurlijk weer bijzonder blij met onze slotact, maar wie dat is, blijft traditioneel geheim! De toegang is gratis. Kidspodium: maak je eigen bruidsboeket! Tijdens de 35e editie is er extra aandacht voor het Kidspodium. In de ruïne zijn er in de middag allerlei kinderactiviteiten. Zo kan je eigen bruidsboeket knutselen, word je geschminkt en kan je energie kwijt op het luchtkasteel. Daarnaast geven Mr. Vinex en Suitz spetterende muzikale optredens en kan je capriolen uithalen bij De Circusfactory.


De organisatie benadrukt dat er aan de muntenkassa's ook dit jaar weer volop met pin kan worden betaald. Een percentage van de pinopbrengst wordt gedoneerd aan de stichting Let's Care die projecten voor kansarme kinderen in de Filipijnen ondersteunt. Zie ook : www.letscare.net. Meer info staat op www.dedagvanhetlevenslied.nl en www.facebook.com/Dagvanhetlevenslied.

Eerste lustrum Lentse Pinksterrit

LENT - Op tweede pinksterdag, maandag 5 juni wordt de eerste lustrum-editie van de Lentse Pinksterrit verreden. De ultieme tourtocht voor de klassieke autoliefhebber van Lent en wijde omgeving!

Na vier succesvolle edities zijn de voorbereidingen weer in volle gang. Met een gestaag groeiend aantal deelnemers belooft het weer een gezellige dag te worden. Wederom wordt er gezorgd voor een zeer afwisselend parcours en tevens zal deze bijzondere editie culinair hoogstaand worden afgesloten.

"Bent u in het bezit van een young- en/of oldtimer (minimaal 25 jaar oud), cabriolet of exoot (ongeacht leeftijd)? Geef u dan nu op voor dit dagvullend evenement! Dit kan door een email te sturen naar lentsepinksterrit@gmail.com of te bellen naar 024 3603137 (na 18:00 uur). Na aanmelding krijgt u het dagprogamma toegestuurd. Wilt u de bonte stoet komen aanschouwen en uitzwaaien? Dan bent u op 5 juni vanaf 10:00 uur welkom aan de Oosterhoutsedijk 16 in Lent.

Dodenherdenking 4 mei in Lent

LENT - De Nationale Dodenherdenking is op donderdag 4 mei. We herdenken dan allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn opgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

In Lent organiseert de Wijkraad Lent de dodenherdenking bij het monument bij de Geldershofschool aan de Laauwickstraat. De herdenking begint om 19:50 uur en duurt ongeveer een half uur. Muziekvereniging Sint-Theresia Lent verzorgt de muziek. De WI Reinders Stichting maakt deze bijeenkomst financieel mogelijk. Iedereen is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Voorbereidingen al in volle gang Vijftigjarig jubileum Wiecherink zal groots worden gevierd

GENDT – Van bouwbedrijf tot doe-het-zelver; iedereen kent Wiecherink Bouwmaterialen. Dat kan ook haast niet anders, want het bedrijf bestaat dit jaar al vijftig jaar! En dat zal eigenaar Fred Wissing niet ongemerkt voorbij laten gaan.

'De basis van ons bedrijf is vijftig jaar geleden gelegd door mijn schoonvader Bartje Wiecherink. Hij begon in Flieren en in 1980 kocht hij de kavel op het industrieterrein in Gendt, waar we nog steeds gevestigd zijn. Dertig jaar lang heeft Bartje met hart en ziel gewerkt, totdat hij het tijd vond om het bedrijf voort te laten zetten door zijn schoonzoon en dochter', aldus Fred Wissing. Met gepaste trots, vertelt Fred over het team dat al jaren in vaste dienst werkzaam is bij het bedrijf. Zeker na zoveel jaar, kun je wel zeggen dat er brok aan ervaring in het team aanwezig is. Dat moet ook wel, want Wiecherink is dé leverancier voor aannemers, klusbedrijven, woningbouwers, thuisklussers, onderhoudsbedrijven en andere bouwgerelateerde bedrijven. Wiecherink heeft niet alleen alle materialen, maar ook alle vakkennis in huis. Bezoek de website, en laat je verbazen over het ruime assortiment! Onverhoopt iets omruilen? Dat is nooit een probleem bij Wiecherink.

Wat gaan de klanten merken van dit jubileum? Fred: 'Onze klanten zijn wij natuurlijk erg dankbaar. Het spreekt dan ook voor zich, dat we voor hen een mooie kortingsactie aan het bedenken zijn. Want het vijftigjarig bestaan van Wiecherink gaan we zeker groots vieren! Het hoe en wat, dat blijft nog even een verrassing, maar reken erop dat we zullen uitpakken. Hou ondertussen Hét Gemeentenieuws en www.wiecherink-gendt.nl in de gaten.' Alvast een keer langs komen kan natuurlijk ook; Nijverheidsweg 2A in Gendt; 0481 421747.

Gratis advocatenspreekuur in Bemmel

BEMMEL - Sinds 2010 houdt mr. Clemens van Rossum als advocaat kantoor aan de Dorpsstraat 6 in Bemmel. Hij voert zijn advocatenpraktijk alleen. Voor intercollegiaal overleg onderhoudt hij contact met het bekende kantoor De Mul Zegger Advocaten met vestigingen in Nijmegen, Apeldoorn en Druten.

Deze intercollegiale samenwerking krijgt begin mei een uitbreiding op de locatie van het kantoor van mr. Clemens van Rossum aan de Dorpsstraat 6. Hij en mr. Bas van Snippenburg van De Mul Zegger Advocaten van de vestiging in Nijmegen zullen daar dan op elke dinsdagavond een gezamenlijk spreekuur houden. Dit spreekuur start op dinsdag 2 mei van 19.30 tot 20.30 en wordt daarna elke week op de dinsdagavond op datzelfde tijdstip gehouden. Iedereen die een advocaat wil spreken over juridische kwesties is welkom, of het nu is op het gebied van adviseren of het voeren van een juridische procedure.

Het is een gratis inloopspreekuur. Als u liever vooraf een afspraak wilt maken, kan dat tijdens kantooruren via 0481-465448.

Mr. Clemens van Rossum voert een algemene praktijk onder andere op de rechtsgebieden personen- en familierecht, strafrecht, incasso's, schadekwesties, contractenrecht, huurrecht en burenrecht. Mr. Bas van Snippenburg houdt zich bezig met arbeidsrecht, pensioenrecht, ondernemingsrecht en vennootschapsrecht.

Team Albert Heijn Geveling ontvangt Super Supermarkt Keurmerk

BEMMEL - Albert Heijn Geveling – Bemmel is onderscheiden met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK). Ondernemer Geveling ontving het keurmerk op datum in aanwezigheid van de heer Theo Peren, wethouder EZ, gemeente Lingewaard. Het SSK is een keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich bijzonder inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt.

Met het ontvangen van het Super Supermarkt Keurmerk hebben ondernemer de heer Hans Geveling en zijn medewerkers bewezen dat ze zich onderscheiden door hun duurzame keuzes op tal van terreinen: hun extra inzet voor de buurt en bewoners, hun relatie met en de omstandigheden van de medewerkers, maar ook veiligheid, energiebesparing, afvalreductie, assortiment, transport en logistiek. In het bijzonder door de zeer bevlogen en lokaal en maatschappelijk actieve en betrokken ondernemer en de zeer ervaren filiaalmanager, die lokale initiatieven en activiteiten ondersteunen. Dit heeft mede bijgedragen aan het toekennen van het Super Supermarkt Keurmerk.

Beoordelingscriteria

Albert Heijn Geveling - Bemmel is beoordeeld op zeven criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam energiegebruik, veiligheid en preventie, afvalinzameling en –reductie, en transport en logistiek.

Harrie ten Have, voorzitter Stichting Super Supermarkt Keurmerk, reikte het keurmerk uit. Hij benadrukte dat het SSK geen eenvoudig te behalen keurmerk is. Ondernemer Geveling is dan ook supertrots op het behaalde resultaat: 'Het is een erkenning voor de zaken waarmee we het verschil maken. En het is voor onze klanten ook prettig dat zij boodschappen doen bij een supermarkt waarvan de eigenaar lokaal betrokken en verantwoord onderneemt.'

Van de ruim 4400 supermarkten in Nederland wordt 42 procent gerund door zelfstandige ondernemers. Zij doen dit als franchisenemers van één van de bekende ketens, maar volledig voor eigen risico. Met Albert Heijn Geveling - Bemmel hebben inmiddels 200 supermarkten in Nederland het Super Supermarkt Keurmerk. Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie Vakcentrum Levensmiddelen in samenwerking met kennisorganisatie TNO.

Rondleiding tentoonstelling 'Gevleugelde Vrijheid'

GROESBEEK - Op vrijdag 28 april verzorgt het Bevrijdingsmuseum Groesbeek een rondleiding in de tentoonstelling 'Gevleugelde Vrijheid, de Tweede Wereldoorlog in de lucht' voor kinderen van 10-15 jaar.

De rondleiding duurt van 14.00-15.30 uur en zal worden gegeven door gids en luchtoorlogsdeskundige Gerrit Kok. De tentoonstelling van meer dan 750 prachtige modelvliegtuigjes geeft een compleet beeld van WO2 in de lucht, waarvan jongeren zullen smullen. Van de piloot in de kleinste cockpit tot de reusachtige vliegende forten: geen aspect blijft onbelicht van de wereldwijde luchtstrijd boven land en zee.

Standaard tarieven Bevrijdingsmuseum. Begeleidende (groot)ouders 5,00 euro. Museumkaart geldig.

Reserveren noodzakelijk via 024 3974404 of info@bevrijdingsmuseum.nl. Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 is gevestigd aan Wylerbaan 4 in Groesbeek.

Vierde editie van de Tour voor MS

ARNHEM - Marcel van Domselaar organiseert de Tour voor MS op zaterdag 27 mei. Een goededoelen-tocht om geld bij elkaar te fietsen om onderzoeken mogelijk te maken die een medicijn op moeten leveren om Primair Progressieve MS, de ziekte waar Marcel zelf aan lijdt, te kunnen behandelen. Wat dat is er nog steeds niet.

Er zijn drie afstanden: 30 km voor de recreant, 70 km voor de tourfietser en de 115 km voor wie geen uitdaging uit de weg gaat. E-bikers zijn ook welkom. Vertrek is vanaf sportpark De Paasberg, Vondellaan 121 in Arnhem.

Inschrijvingen kan via www.tourvoorms.nl/inschrijfformulier/ maar kan ook op de dag zelf. Minimaal tien euro, meer is uiteraard gewenst. Meer info staat op www.tourvoorms.nl.

Terpstra en Van Aert aan de start bij Rush Hour

Foto: Guido Mutsaars

NIJMEGEN - Wielercriterium Rush Hour maakt de eerste profwielrenners bekend. Het gaat een sportieve strijd worden tussen de Nederlandse en Belgische top.

Rush Hour is een wielerwedstrijd waarbij renners de behendigheid van een veldrijder moeten hebben en de snelheid van een wedstrijdrenner. Daarom is de organisatie verheugd, dat voormalig winnaar van Parijs-Roubaix Niki Terpstra (NL) het opneemt tegen de wereldkampioen veldrijden Wout van Aert (BE). De genoemde toppers maken onderdeel uit van een peloton van veertig profwielrenners die starten bij het innovatieve wielerconcept Rush Hour.

Niki Terpstra werd onlangs nog derde in de Ronde van Vlaanderen. Momenteel herstelt Terpstra van een valpartij veroorzaakt door materiaalpech, maar hij verwacht 100 procent fit aan de start te staan bij Rush Hour.

De renners rijden 20 ronden 2,4 kilometer dwars door het stadscentrum van Nijmegen over een spectaculair parcours. Op diverse pleinen staan led-schermen om de afvalkoers te volgen. De organisatie verwacht 10.000 bezoekers. De wedstrijd is gratis toegankelijk en start om 19:00 uur op 12 mei op de Grote Markt in Nijmegen. Rush-Hour wordt georganiseerd door Stichting Ox

Noviomagumtocht in Heilig Landstichting

HEILIG LANDSTICHTING - Op zondag 30 april houdt wandelvereniging Magnus haar jaarlijkse Noviomagumtocht.

Deze unieke tocht voert de wandelaars vanaf startbureau Hotel Restaurant Konbanwa, Nijmeegsebaan 53, Heilig Landstichting, door een prachtige omgeving, waar bossen en heuvels elkaar afwisselen. "Van hinderlijk verkeer zult u maar weinig last hebben omdat al onze routes zo zijn uitgezet, dat zij grotendeels door de bossen gaan. De talrijke heuvels die opgenomen zijn in het parkoers kunnen soms lastig te nemen obstakels zijn.

De afstand van 40 km (speciaal voor de wat doorgewinterde wandelaar) is best pittig te noemen. Er kan gestart worden op de volgende tijden:

5 – 10 km tussen 08.00 en 14.00 uur

15 – 20 km tussen 08.00 en 12.00 uur

25 – 30 – 40 km tussen 08.00 en 10.00 uur

De Noviomagumtocht biedt voor jong en oud een uitgelezen kans om er een dagje helemaal uit te zijn en is natuurlijk ook heel geschikt als voorbereiding voor de Nijmeegse Vierdaagse! Het startbureau is met het openbaar vervoer te bereiken met lijn 5: Nijmegen-Groesbeek, halte Sionsweg, Heilig Landstichting.

Er is voldoende parkeergelegenheid. Inlichtingen over de Noviomagumtocht zijn te verkrijgen via www.wvmagnus.nl of telefonisch 024 3445125 of 06 51757645.

Open huis bij roeivereniging De Waal

LENT - Wil je eens ervaren hoe het is om op de Spiegelwaal te roeien? Of gewoon kennismaken met dé roeivereniging voor Nijmegen en omstreken? Op zondag 7 mei van 11.00 - 15.00 uur houdt RV De Waal open huis. De ideale gelegenheid om kennis te maken met de vereniging, de leden en het roeien.

Na de opening van de Spiegelwaal ruim een jaar geleden is de roeivereniging direct van start gegaan. RV de Waal is de enige roeivereniging in de regio Nijmegen waar iedereen lid van kan worden. De vereniging is gevestigd in het pand van een voormalig dakbedekkersbedrijf en beschikt over 40 boten, een fitnessruimte en een kantine.

"We zijn ontzettend trots dat nu al een jaar lang flink wat mensen genieten van het roeien," vertelt voorzitter Cor Scheffers. "Het afgelopen roeiseizoen hebben we vijftig beginners een instructiecursus gegeven en een nieuwe groep beginners is alweer van start gegaan. Daarnaast hebben we aan wedstrijden en toertochten meegedaan en hebben we de vereniging verder opgebouwd. We denken dat iedereen die kennis komt maken net zo enthousiast zal zijn als wij."

Op zondag 7 mei houdt RV De Waal open huis. Iedereen kan binnen komen lopen om het botenhuis en het terrein te bekijken. De rondleiding wordt afgesloten met een klein stukje roeien op de Spiegelwaal. Beginner of ervaren roeier, jong of oud, iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.

Open Huis RV De Waal is aan de Oosterhoutsedijk 48, Lent. Meer info staat op www.rvdewaal.nl.