De Liemers Helemaal Goed Courant

23 december 2016

De Liemers Helemaal Goed Courant 23 december 2016


Top2000-kerkdienst in Westervoort

WESTERVOORT - Op vrijdag 30 december om 19.30 uur vindt de tweede editie van de Top2000-kerkdienst plaats in de protestantse kerk aan de Dorpstraat 61 in Westervoort.

Deze kerkdienst haakt aan bij de traditionele Top 2000 van NPO Radio 2. In de dienst speelt een live-band popsongs uit de Top2000, en iedereen is welkom, gelovig of niet. De Top2000 dienst van vorig jaar was een groot succes en daarom is besloten dit jaar opnieuw een Top2000 dienst te organiseren.

In de Top2000 staan veel nummers met inhoud: nummers die emoties teweeg brengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen. Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals ‘What if God was one of us’, van Joan Osborne. Andere blijken bij nadere beschouwing te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost zoals ‘I Still Haven't Found What I'm Looking For van U2.

Wat is er dan mooier dan in een kerkdienst samen te luisteren naar de mooiste nummers uit de popgeschiedenis? Daarom wordt er in de protestantse kerk aan de Dorpstraat 61 deze Top2000-kerkdienst gehouden.

Nieuwsjaarsduik Loowaard in Loo

Foto: René van der Peppel van LooLens fotografie

LOO - Lijkt het je leuk om op nieuwjaarsdag een frisse duik te nemen en het jaar goed en op een leuke manier te beginnen, kom dan op 1 januari naar Loo. De derde Unox Nieuwjaarsduik Loowaard zal vanaf 13.30 uur ’s middags starten, inschrijving ter plaatse kan al vanaf 12.30 uur.

In verband met de veiligheid van de deelnemers zal er in verschillende groepen gedoken worden. Er zijn omkleedruimten m/v aanwezig! Vooraf kan je je wel aanmelden door een mail te sturen naar nieuwjaarsduikloo@hotmail.com. Wil je bijvoorbeeld met je vrienden, elftal, buren, collega’s enzovoort als groep duiken? Geef je groepsnaam en de namen van de deelnemers (inclusief leeftijd) door. Dit kan vooraf per mail, maar ook tijdens de inschrijving op de dag zelf.

Kosten voor deelname aan de duik: 12- 16 jaar: 1 euro per deelnemer; vanaf 16 jaar: 2 euro per deelnemer. Je krijgt een certificaat, Unoxmuts, erwtensoep en oliebol.

Ook zijn er diverse kraampjes aanwezig voor verkoop van drankjes, hapjes en dergelijke. Dus aan de inwendige mens wordt ook gedacht.

Het evenement zal muzikaal ondersteund worden door dweilorkest Loos Alarm uit Loo. Burgermeester Rik de Lange (gemeente Duiven) zal bij 200 deelnemers zelf ook het water trotseren met een nieuwjaarsduik tijdens de derde Unox Nieuwjaarsduik Loowaard. "Bij deze dan ook een oproep: komt allen duiken, zodat we minimaal 200 duikers mogen verwelkomen en onze burgermeester daarmee ook gaat duiken!"

De opbrengst gaat dit jaar naar muziekvereniging Excelsior te Loo. Meer info staat op facebookpagina: Loowaerd Nieuwjaarsduik.

Kerstviering allerkleinsten in Zevenaar

ZEVENAAR - Zaterdag 24 december wordt er weer een kerstviering gehouden in de Andreaskerk voor families met kinderen tot 6 jaar. Deze viering duurt van 17.00 tot 17.40 uur. De kerk gaat om 16.30 uur open.

"In verband met de veiligheid vragen wij de ouders om (indien mogelijk) zonder of met een inklapbare buggy te komen. Uiteraard mag je ook verkleed komen als een figuur uit het kerstverhaal. Dus bijvoorbeeld als herder, koning, engel of schaap", aldus de werkgroep ‘kerstviering voor de allerkleinsten’, geloofsgemeenschap Andreas/ Maria Koningin.

Cheque van 7.000 euro voor tovertafel Liemerije

ZEVENAAR - Blijdschap bij medewerkers en bewoners van Liemerije Zevenaar en Wouter Wout van Stichting Bijzonder Moment. Zij ontvingen uit handen van Moninca Soumokil en Roel Visser van S-Fin Myburgh RegioBank een cheque van 7.000 euro.

Het geld is bestemd voor de aanschaf van een tovertafel voor afdeling De Eik, een woonafdeling voor ouderen met dementie. De tovertafel is een interactief spel bestaand uit lichtprojecties op tafel die reageren op hand- en armbewegingen. Het spel stimuleert ouderen in fysieke activiteiten en sociale interactie.

Als echt Zevenaars kantoor is S-Fin Myburgh RegioBank betrokken bij de samenleving in de regio en steunt vrijwilligerswerk en lokale goede doelen. Samen met Wouter Wout van Stichting Bijzonder Moment diende Moninca Soumokil van de Regiobank met succes een aanvraag in bij Stichting Goede Doelen Nh1816. De donatie voor Stichting Bijzonder Moment is onderdeel van een actie die de 200 jaar oude verzekeraar in Oudkarspel had opgezet en waarbij in totaal 1,3 miljoen euro werd besteed aan goede doelen in heel Nederland.

De stichting Bijzonder Moment zet zich in voor het welzijn van zowel individuele ouderen als een groep ouderen. "Met de tovertafel kun je het welzijn van een grote groep ouderen vergroten", aldus Wouter Wout van de stichting. Eerder organiseerde Wout een motorrit in een zijspan voor twee bewoners van Liemerije. De tovertafel wordt 20 december geleverd.

Gemeente, woningcorporaties en huurdersorganisaties maken prestatieafspraken

ZEVENAAR - Beter betaalbare huurwoningen voor huishoudens met een lager inkomen, meer aanbod van sociale huurwoningen, het op peil houden van de slaagkans van woningzoekenden en het verduurzamen van de huurvoorraad. Deze onderwerpen staan in 2017 centraal in de overeengekomen prestatieafspraken tussen de gemeente Zevenaar, Baston Wonen, Plavei en twee huurdersorganisaties.

De raad van Zevenaar heeft op 16 december 2015 de Woonvisie vastgesteld. Deze visie vormt de basis voor concrete prestatieafspraken die de gemeente Zevenaar, de woningcorporaties en de huurdersorganisaties nu met elkaar hebben gemaakt.

Samenwerken
De vijf partijen gaan hun samenwerking de komende jaren intensiveren. De gemeente, de woningcorporaties en de huurdersverenigingen zijn voor huurders in de gemeente Zevenaar de belangrijkste partijen en hebben als gezamenlijk streven dat het goed en betaalbaar wonen is in de gemeente Zevenaar. Iedere partij geeft binnen de eigen verantwoordelijkheden en mogelijkheden richting aan de prestatieafspraken.

Groeiproces
Het is de eerste keer dat de gemeente, de corporaties en de twee huurdersverenigingen (Participatieraad Baston Wonen en Huurderskoepel Montferland een samenwerkingsverband van Huurderbelangenvereniging De Schakel en huurdersvereniging Bergh.) in deze vorm prestatieafspraken opstellen. De partijen zien het maken van prestatieafspraken als groeiproces. De komende twee tot drie jaar worden de afspraken verder verfijnd.

Programma Kunstwerk Het Musiater

Voor alle voetballiefhebbers: Fifa Blatter try-out

Met Paul R. Kooij, Cees Geel, e.a.

Een spectaculaire theatrale reconstructie van de ongekende corruptieschandalen rond de wereldvoetbalorganisatie FIFA. Aan het hoofd stond jarenlang Sepp Blatter. Wie is deze man en wat drijft hem? Wij openen hotelkamers, vergaderzaaltjes en skyboxen en ontrafelen dit hedendaagse koningsdrama.

Regisseur en scriptschrijver Tom de Ket, bekend van cabaretduo Van Houts en De Ket en van De Verleiders.

Vrijdag 6 januari om 20:15 uur Prijs 25 euro.

In plaats van het oliebollenconcert: Micheline Van Hautem & Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar: Brel & Brass

De Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem gaat in 'Brel & Brass' de samenwerking aan met de Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar. Voor de pauze speelt dit orkest een instrumentaal programma, inclusief Brel-prelude. In het tweede deel is het de beurt aan Van Hautem, die met het orkest de mooiste, maar niet per se de bekendste liedjes van Brel brengt. zang: Micheline Van Hautem | bastrombone: Jos Jansen | m.m.v. de Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar

Zondag 8 januari om 15.00 uur; Prijs 15 euro.

Dolfje Weerwolfje: een splinternieuwe familiemusical!

Dolfje is een doodgewone jongen van bijna zeven. Alhoewel… gewoon… Op de nacht voor zijn zevende verjaardag gebeurt er iets heel bijzonders. Dolfje verandert… In het kille maanlicht veranderen zijn handen in kleine klauwen, op zijn hoofd groeien twee punt-oren en hij krijgt een witte staart… Dolfje zal moeten leren leven met het feit dat hij in de dagen rond volle maan verandert in een weerwolf. En dat zet zijn hele leven op zijn kop!

Gebaseerd op de succesvolle kinderboekenreeks van Paul van Loon.

Zaterdag 14 januari om 19:00 uur; Prijs 18 euro

Het Musiater, Bommersheufsestraat 62, Zevenaar; www.hetmusiater.nl; 0316-524477.

Enquête Aangenaam wonen en leven

REGIO - Iedereen wil het liefst zo lang mogelijk in zijn vertrouwde woonomgeving blijven wonen. Maar bent u voorbereid om langer thuis te blijven wonen? Aangenaam wonen en leven besteedt hier aandacht aan.

"Via dit project geven we u tips over wat u kunt doen om aan de ene kant uw woning meer veilig en comfortabel te maken en aan de andere kant hoe je langer meedoet in de samenleving.

Onderdeel van het project is het in kaart brengen van wat er leeft. Ouderen uit Babberich, Ooy en Oud-Zevenaar leggen we een korte vragenlijst voor. Komend weekend krijgen zij een brief van de gemeente Zevenaar. Om een goed beeld te krijgen, is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen deze korte enquête invullen. Afgelopen zomer hebben we in Angerlo een dergelijke vragenlijst uitgezet, de ervaringen zijn heel positief. Naar aanleiding van de reacties hebben we veel mensen kunnen informeren over mogelijkheden of kunnen doorverwijzen. Ook is er een goed beeld verkregen van wat de mensen uit Angerlo belangrijk vonden bij het thema 'Aangenaam wonen en leven'.

Wij nodigen u uit om vóór 2 januari de vragenlijst in te vullen, dit neemt ongeveer 10 minuten in beslag. U kunt de ingevulde vragenlijst in de bijgevoegde antwoordenvelop retour sturen (een postzegel is niet nodig). Als u dat prettiger vind kunt u ook de vragenlijst online invullen via de website www.caleidoz.nl/aangenaamwonen."

"Alleen als zoveel mogelijk mensen aan het onderzoek meedoen, kunnen we een goed beeld krijgen van de woonbehoeften in Babberich, Ooy en Oud Zevenaar. Over de resultaten informeren we u eind januari via de lokale media. Onder de deelnemers worden drie cadeaubonnen verloot, de winnaars ontvangen voor 31 januari bericht hierover.

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Marian Godschalk, Seniorenclub Ooy en Oud-Zevenaar via 06 36025157 of Hans Verberkt, Dorpsraad Babberich via 0316 247133."

Kerkberichten Sint-Martinus Lathum/Giesbeek

Zondag 1 jan. om 10 u. Woord- en Communie, Dhr. J. Ubbink, samenzang. Na de viering is er een nieuwjaarsreceptie.

Dinsdag 4 jan. om 10 u., Woord- en Communie, met Pastor en Caeciliakoor.

Zondag 8 jan. om 10.30 u., Winterfair, georganiseerd door de Vrienden van de Giese Toren.

Zondag 15 jan. om 10.00 u. Oecumenische dienst te Giesbeek, met Ds. J. van der Stouw.

Basketiers'71: Als je verliest, houd je vrienden...

ZEVENAAR - Henny Vrienten zong lang geleden "Als je wint heb je vrienden". Dat het tegenovergestelde ook kan, bewees Basketiers'71. Het 1e herenteam trad aan tegen Orca's uit Urk. Een beladen wedstrijd vooraf, de strijd om de rode lantaarn.

Beide ploegen hadden nog geen overwinning gehaald en dat werd hoog tijd. Met een goede start gloorde er hoop aan de horizon. Na een mindere 2e en 3e periode was het pleit echter (bijna) beslecht. Bij een stand van 38 – 63, geloofden alleen echte Basketiers vrienden er nog in. Een werkelijk alles of niets offensief, met alle passie en strijd die er bij hoort. De ziel en zaligheid werd er ingelegd, het mocht niet baten, een 54 – 65 nederlaag. Gestreden voor wat je waard bent, gevolg je bent en blijft rode lantaarndrager. Desalniettemin "Basketiers vrienden, wij blijven in jullie geloven". Kom en blijf ook in 2017 ons Heren 1 team aanmoedigen, ze hebben het nodig!

Kerkdienst Ontmoetingskerk

Op kerstavond 24 december is er om 21.30 uur in de Ontmoetingskerk een kerstnachtviering. De voorganger in deze dienst is ds. Alle Jonkman. Het koor ‘One Step Beyond’ verleent medewerking aan deze viering. Na afloop is er warme chocolademelk en krentenwegge.

Op kerstmorgen is er om 10.00 uur een kerstgezinsviering met ds. Alle Jonkman als voorganger.

Op zaterdag 31 december is er om 19.00 de oudejaarsviering met ds. J. Brezet uit Duiven als voorganger.

Op zondag 1 januari is er om 10.00 uur de Nieuwjaarbegroeting, waarop men elkaar goede wensen voor het nieuwe jaar kan toewensen. Daarna om 10.30 uur is er een morgengebed waarin ds. Alle Jonkman zal voorgaan.

Activiteiten Het Braamhuis

ZEVENAAR - Het Braamhuis bestaat al weer vier jaar en daar zijn alle betrokkenen heel trots op. Steeds meer mensen vinden hun weg naar het inloophuis.

Het Braamhuis is een plek waar bezoekers elkaar ontmoeten. Het Braamhuis heeft haar deuren openstaan voor iedereen in de Liemers die geraakt is door kanker. Elkaar de hand toesteken in een begroeting, open staan voor elkaar, aandacht geven, geen vragen stellen of juist wel. Het is ook een plek waar even niets moet, juist omdat er in tijden van ziekte al zoveel moet.

U kunt zich weer opgeven voor diverse activiteiten die in 2017 van start gaan:

Schilderen: Onder begeleiding van de ervaren docenten, Carlien Staring en Gabrielle Matser. Op dinsdagmorgen of donderdagmiddag.

Tai chi tao: cursus op dinsdagmiddag gegeven door Francis Arntz.

Yoga: Vanaf februari 1 keer per veertien dagen op donderdagmorgen. Docent: Peter Haima.

Handwerkcafé: iedere dinsdagmorgen. Begeleiding door Roelie Dekker en Annelies Proost.

Zingen: met het Braamhuiskoor op woensdagmorgen begeleid door Fransie Leenders.

Wandelen: met na afloop soep en brood. 1 zaterdag per maand. Vertrek vanuit het Braamhuis.

Mindfulness: cursus start in februari op de dinsdagmiddag. Docent: Susan Boss.

Op 8 april vindt weer de jaarlijkse 'Verwendag' plaats, die een heerlijke ontspannen dag is voor de gasten. Daarnaast zijn er volop creatieve workshops, waarvoor u zich kunt opgeven. Meer informatie over deze en andere activiteiten staat op www.braamhuis.nl. Aanmelden kan via info@braamhuis.nl, 0316-332111 of 0683109358. Het adres is Reisenakker 12 in Zevenaar.

HH. Vier Evangelisten

H. Antonius Abt Loo

Zondag 01-01 11.00 Regioviering in Duiven                

Zaterdag 07-01 18.00 Woord en communie Theo Menting Dameskoor

Zondag 15-01 09.30 Eucharistie Pater Remmers samenzang

Zaterdag 21-01 18.00 Woord en communie Theo Menting Dameskoor

Zaterdag 28-01 18.00 Woord en communie Theo Menting Dameskoor

Zaterdag 04-02 18.00 Woord en communie Pastor Heemink Dameskoor

                                                        

Sint-Werenfridus Westervoort        

Zondag 01-01 09.30 Woord en communie Diaken van Boven D-H koor / nieuwjaar

Zaterdag 07-01 19.00 Lichtviering D-H koor

Dinsdag 17-01 15.00 Viering Wilgenpas Ds. Hiemstra

Zondag 22-01 09.30 Eucharistie Pastoor Thanh D-H koor

Zondag 22-01 12.30 Eucharistie Fr.Firas Irakese Thomasparochie

Vrijdag 27-01 09.00 Eucharistie en uitstelling Pastoor Thanh

Zaterdag 28-01 19.00 Woord en communie Parochiële voorgangers Werenfriduskoor

Zondag 05-02 09.30 Eucharistie Pater Remmers

                                                        

H. Remigius Duiven

Zondag 01-01 11.00 Eucharistie / regioviering Pastoor Thanh D-H koor

Zondag 08-01 11.00 Eucharistie Pater Remmers en diaken van Boven Werenfriduskoor

Zondag 15-01 11.00 Eucharistie Pater Remmers D-H koor

Zondag 22-01 11.00 Eucharistie Pater Remmers Samenzang

Dinsdag 24-01 15.00 Viering Thuvine Pastoor Thanh

Zondag 29-01 11.00 Eucharistie / presentatie vormelingen Pastores Thanh en Heemink In Between

Zondag 05-02 11.00 Eucharistie Pastoor Thanh en diaken van Boven Herenkoor Groessen

                

H. Andreas Groessen                

Zondag 01-01 11.00 Regioviering in Duiven                

Zondag 08-01 09.30 Woord en communie Pastor Smits Herenkoor / nieuwjaar

Zaterdag 21-01 19.00 Eucharistie Pastoor Thanh In Between

Zondag 29-01 09.30 Woord en communie Parochiële voorgangers Samenzang/organist

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

*Kerstavond, zaterdag 24 december:

**om 17.00 uur: Kinder-woorddienst ( geen Communie)

Voorganger: pastor Jeroen Heemink.

m.m.v. het Kinderkoor. Intenties: Bart en Bertha Krist—Koenders,

Ria en Wim Geurts en Annie Jansen-Geurts.

**om 19.00 uur: Familieviering /Communieviering.

Voorganger: diaken Adrie van Zundert m.m.v. koor: Stella Maris.

Intenties: Aloys Lueb en familie, Dinie Koenders-Benen, Gerrit Braam en

Bernadette v. d. Maat, Ouders van Ditshuizen-Schennink –jaargetijde,

Bruur Berendsen –voor zijn verjaardag, Hendrik en Mieneke Derksen-Kuster,

Overleden ouders Piet Schoenmakers-Sweers en Riet Schoenmakers, Benthe Damen, Ouders, kinderen en kleinkinderen Polenewen, Ouders Kempes-van Brakel en Theo Maakgoed.

** om 21.00 uur: Communieviering. Voorganger: Gerrit Gasseling m.m.v.

Koor NGK. Intenties: Piet Wanders en overleden familie Wanders—Lemmers, Jan Giezen.

*1e Kerstdag zondag 25 december:

**om 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor Thanh m.m.v.

koor: A.M.K.

Intenties: ouders Dukkerhof-Könning en zoon Jan, familie Schennink,

Jan Bokken, Jan Berntzen, Jan ten Brinke, Dick Ghijben, overleden families

Opdenoordt en Peijnenburg, Antoinet Otten-Willemsen, overleden ouders

Joosten-Wiendels, Piet Ruijs, Frans Gieling, Harry Schennink, Mia van Dalen-Kelderman, Leny van Vliet-Oudshoorn, overleden leden AMK-koor,

Rein Roosendaal, ouders C. de Jager-Barten, ouders Kelderman-Casterop,

Overleden familie Brouwer-Kampschreur, Willy Gerritsen-Kampschreur,

Fam. Teelen-Peters en Fam. Rosmulder-Teelen, Jan Hollander, Bennie Voetdijk.

*2e Kerstdag maandag 26 december:

**om 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorganger: pater Gerard Remmers m.m.v. koor: Stella Maris.

Intenties: Harry Gademann, Mieke Schuiling-Verhoeven, Jan Hendriksen,

Stini van Alst-Godschalk, Jac van Sommeren, Albert van Kraay en familie,

Theodorus Reijmer, Wim en Maarten Nieuwenhuijs.

                                                                

*Zondag 1 januari 2017 om 9.30 uur:

Eucharistieviering/ Regioviering. Voorganger: pastoor Thanh -stille viering-

Intenties: uit dankbaarheid, Antoon Peek, Ben en Rob Stoffels, Willem Peters, Maria en Koos van der Vate, ouders C. de Jager-Barten, Gerrit Duis en Gerda Duis-Kaak, Wim Kersten, overleden familie Habes-Voorhuis, overleden ouders Wentholt-Knippenborg, Willem Peters.

Overleden: Op 30 november: Nellie Hendriks, 58 jaar, Rozenstraat 57,         Op 7 december: Norbert van Riel, 83 jaar, Molenstraat 66,

Op 8 december, Figèn Becker, 8 mnd. De Olmen 59,

Op 11 december: Mia Janssen-Evers, 89 jaar, Het Laar 5 Zevenaar.

Zevenaar krijgt papiercontainers

ZEVENAAR - Gemeente Zevenaar start het nieuwe jaar met de invoering van papiercontainers. Deze containers zijn er om papier en karton te verzamelen en apart aan te bieden. In andere gemeenten is gebleken dat het gebruik van deze papiercontainers mensen stimuleert meer papier apart in te zamelen, wat minder restafval betekent. De containers die in januari uitgereikt worden, dragen dus bij aan een beter milieu.

Meer papier aanbieden, betekent ook dat mensen de duobak iets minder hoeven aan te bieden, waardoor ze kunnen besparen op de afvalstoffenheffing. Andere overwegingen voor de invoering van papiercontainers zijn het gemak voor de inzamelaars en de afname van de hoeveelheid zwerfafval. Omdat mensen geen dozen meer hoeven te gebruiken, kan het papier niet meer de straat op waaien.

Veranderingen

De inwoners van Zevenaar ontvangen in de loop van januari een papiercontainer. Deze is grijs met een blauwe deksel en heeft een inhoud van 180 liter. De daadwerkelijke papierinzameling met containers gaat in februari van start. Verenigingen en scholen blijven de inzameling doen, de inzameldagen blijven hetzelfde. Hoogbouwbewoners, bovenwoningen en bewoners van complexen die al een papiercontainer gebruiken, krijgen nu geen papiercontainer.

In de eerste week van januari ontvangen de inwoners een brief met de exacte datum waarop de papiercontainer afgeleverd wordt. De eerste papiercontainer wordt op 9 januari door wethouder Toon Albers uitgereikt aan vertegenwoordigers van buurtpreventie Angerlo.
Meer informatie en veel gestelde vragen en antwoorden staan op www.zevenaar.nl.

Groessenaar blijft hoofdtrainer van Groessen

Foto: Sjoerd Geurts

GROESSEN - Michel Buiting heeft zijn contract als hoofdtrainer van Sportclub Groessen met een seizoen verlengd. De 49-jarige Groessenaar is op dit moment bezig aan zijn derde seizoen bij de derdeklasser.

Onder leiding van Michel Buiting zette Sportclub Groessen de afgelopen jaren grote stappen. Na het kampioenschap in de vierde klasse D komt Sportclub Groessen dit seizoen uit in de derde klasse C, waar de ploeg een voortvarende start kent. "Ik zie nog steeds veel uitdagingen bij Sportclub Groessen", zo legt Michel Buiting zijn besluit uit om er een vierde seizoen aan vast te knopen. "De samenwerking binnen de vereniging verloopt prima en het is volgens mij mogelijk om met deze groep volgende stappen te zetten. Onze ambitie voor dit seizoen is handhaving. Dat is absoluut mogelijk. Ons volgende doel is stappen te maken in technisch, tactisch en organisatorisch opzicht, zodat we uitgroeien tot een degelijke derdeklasser."

Frans Goris, lid van het voetbalbestuur van Sportclub Groessen is blij met de contractverlenging. "Michel heeft een duidelijke voetbalvisie. Hij weet jeugdspelers goed in te passen en is betrokken bij de hele vereniging. We zijn blij dat we ook volgend seizoen met hem mogen samenwerken."

WhatsAppbuurtpreventie: Veiligheid doe je samen!

ZEVENAAR - Burgemeester Staatsen onthulde donderdag 8 december samen met de wijkagenten en beheerders Guido Voorhorst (Zevenaar), Gonda van den Broek (Lathum) en Amber van der Vlies (Lathum) de eerste WhatsApp-buurtpreventieborden in de gemeente Zevenaar. Met deze borden laat Zevenaar weten dat de buurten nauw samenwerken in het signaleren van verdachte situaties.

BuurtWhatsApp is een burgerinitiatief dat ondersteund wordt door wijkagenten en de gemeente Zevenaar. Binnen de gemeente Zevenaar zijn ongeveer twintig verschillende BuurtWhatsAppgroepen actief. Het doel van buurtpreventie via WhatsApp is het tegen gaan van woninginbraken en criminaliteit. Bij verdachte situaties of personen in de wijk, informeren zij elkaar via de groepsApp. Burgemeester Staatsen ondersteunt dit initiatief: "Veiligheid in de buurt is steeds vaker een punt op de agenda. Initiatieven zoals WhatsAppbuurtgroepen dragen bij aan het creëren van extra ogen en oren in de directe omgeving van inwoners. Als gemeente kunnen we dit alleen maar toejuichen en ondersteunen, want veiligheid doe je samen."

Beheer

Het beheer van de groepen ligt in handen van inwoners uit de wijk. Zij hebben nauw contact met de wijkagent. De beheerders van de groepen in Lathum en Methen/Zonnemaat zijn beiden zeer actief. Dit geldt zowel voor het actief houden van de groep als voor het werven van nieuwe leden. In Lathum bestaat de BuurtWhatAppgroep zelfs uit 125 deelnemers.

Meedoen?
WhatsAppgroepen dragen bij aan een veilige en leefbare buurt, hebben een preventieve werking en zorgen voor 'extra ogen' in de wijk. Voor meer informatie over het aansluiten of oprichten van een WhatsApp buurtpreventiegroep kan contact worden opgenomen met de adviseur Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Zevenaar via telefoonnummer 0316 595111.

Nieuwe kledinglijn Nike voor trainers en leiders jeugd SDZZ

ZEVENAAR - Een aantal maanden geleden werd bij omnivereniging SDZZ de nieuwe kledinglijn voor de jeugd bestaande uit shirt, broeken en kousen gepresenteerd door 100%voetbal met als hoofdsponsor Jumbo Heemskerk Zevenaar. Tijdens een bijzonder leuke en professioneel opgezette avond op sportpark De Griethse Poort.


En nu hebben ook de trainers en leiders van alle jeugdelftallen de coachpakketten uitgereikt gekregen door Remko Barten van 100% voetbal uit Arnhem. De coachpakketten bestaan uit een trainingspak, polo en winterjas van het merk Nike.

Na een voorwoordje van Alfons Speklé en de toespraken en lovende woorden van Wim de Bruin (voorzitter SDZZ) Gerard Kelderman (voorzitter Jeugd afdeling) Jan Sloot (voorzitter sponsorcommissie) en Remko Barten (100%voetbal) die ook de nodige uitleg gaf over de samenwerking met de vereniging en de diverse acties en kortingen die 100%voetbal geeft, werd onder het genot van een hapje en een drankje deze bijeenkomst afgesloten.

De omnivereniging Samenspel Doet Zegevieren Zevenaar loopt er ook in 2017 weer goed gekleed bij in en rondom de voetbalvelden.

Loose bakker valt in de prijzen

LOO - Echte Bakker Hugen is in de prijzen gevallen. Het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen heeft drie producten van de Loose bakker Wery Hugen bekroond met het gouden predicaat. Het gaat om de kerststol, de kerstamandelstaaf en de oliebollen.

Alleen bakkers die kwalitatief hoogwaardige producten bakken, komen in aanmerkingen voor een 'Gouden Bekroning'. Hiermee wordt aangegeven dat de producten niet alleen voldoen aan strenge kwaliteitseisen, maar ook dat ze zich onderscheiden van andere producten. Bakkerij Hugen mag de titel de komende zes maanden voeren.
Tijdens de keuring, die wordt uitgevoerd door de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen, wordt naar diverse aspecten van het product gekeken. De producten worden beoordeeld op bijvoorbeeld vorm, kleur, geur en smaak/aroma.


Echte Bakker Hugen is een familiebedrijf aan de Van der Helllaan in Arnhem. Inmiddels zwaait de vierde generatie 'Hugens' de scepter in de bakkerij. Marjo en Wery Hugen, beiden woonachtig in Loo, zijn trots op de Gouden Bekroning "Bij ons draait het om liefde en vakmanschap', zegt Wery Hugen. "Het is mooi te zien dat een onafhankelijke jury onze ambachtelijke kwaliteit onderstreept."
De Gouden Bekroning is een initiatief van het Nederlands Bakkerij Centrum, het kennis- en adviescentrum voor de bakkerij. Bij het Nederlands Bakkerij Centrum werken diverse keurmeesters met een lange staat van dienst in de bakkerijsector. De keuringen van het Bakkerij Centrum zijn objectief en onafhankelijk en worden al ruim 100 jaar uitgevoerd.

Alle producten die met Goud Bekroond worden, zijn terug te vinden op de website www.bekroondmetgoud.nl.

Stichting Ruil & Reparatie Kring De Liemers

DUIVEN - Stichting Ruil & Reparatie Kring De Liemers is van alle markten thuis.

De stichting is actief met het repareren van elektrische apparaten, speelgoed, kleding (waardoor het milieu minder belast wordt) en het ruilen voor producten waar wij verrassing tassen mee vullen. Ook zet ze zich in voor andere goede doelen. Zo kan men er oude mobieltjes inleveren voor stichting Opkikker, plastic doppen voor hulphond Nederland, oude brillen en bordspellen voor CPOC Foundation Holland voor kansarme mensen in Cambodja.

Ook gewoon een gratis kopje koffie of thee komen drinken met een gezellig gesprek behoort tot de mogelijkheden. "Kom eens langs een neem dan gelijk een kijkje in de weggeefkasten, waarin boeken, cd’s, dvd’s en leuke spulletjes staan die u zo mee mag nemen."

Op 28 december en 4 januari is de stichting gesloten vanwege vakantie en inventarisatie. Daarna is ze weer elke woensdagmiddag geopend van 13.00 tot 16.00 uur in De Boomgaard, Schoolstraat 9 in Duiven. Meer info:mail: ruilkringdeliemers@hotmail.com; website: www.ruilkringdeliemers.nl.

Joodse Tien geboden

Fotograaf: Kunstwerk! Liemers Museum.

ZEVENAAR - Dit bord met daarop in het Hebreeuws 'De Tien Geboden' is afkomstig uit de synagoge die gestaan heeft aan de Grietsestraat in Zevenaar.

Deze bevatten de tien leefregels die volgens de twee religieuze stromingen (Jodendom en Christendom) door God aan de mensen opgelegd zouden zijn. De Zevenaars synagoge aan de Grietsestraat is overigens in 1945 door een Amerikaans bombardement getroffen en vervolgens kort na de bevrijding afgebroken. Op deze plek in de Grietsestraat ligt een gedenksteen.

Kerstnachtmis in Babberich

BABBERICH - Ook dit jaar zal de kerstnachtmis in Babberich een bijzonder tintje hebben. De viering zal door het gemengd koor worden opgeluisterd met de traditionele Alpenländische Weihnachtslieden.


Ook de Aandachts Jödler zal weer klinken. Verder zingt het koor De Eltenberg Messe. Voorganger is Pater Gerard Remmers. De muzikale begeleiding is met orgel, klarinet en steirische accordeon. Dit onder leiding van organist-dirigent, Jacob Graansma.
De viering is om 22.30 uur en is in de Sint-Franciscuskerk in Babberich. Vooraf aan deze viering zullen kerstliederen gezongen worden!

Geloofsgemeenschap Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Kerstavond zaterdag 24 december 17.30 uur:

Communieviering / Gezinsviering met Diaken van Zundert.

Gebedsintenties:

Jan Boerboom

Carola Schlief

Overleden familie Boxstart

Diny Wanders-Berntsen

Tonny Jansen

Benthe Damen en Bennie Nieuwenhuis

Jan Zweers (Ooysedijk)

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

Kerstavond zaterdag 24 december 19.30 uur:

Kerstsamenzang met gemengd koor.

Kerstavond zaterdag 24 december 20.00 uur:

Eucharistieviering met Pastoor Thanh en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Gerrit Staring

Overleden ouders Froon-van Alst

Overleden ouders Annie en Hent de Ruiter-Jansen

Theet Heijneman (Babberichseweg)

Lenie Aleven-Berndsen

Gerda Luiking namens de buuirt

Joke van den Boom-de Jager

Gerard Stokman

Overleden ouders Stokman-Elshof

Bertus klutman

Hein en Mien Berendsen-Kok

Riet Gesthuizen-Sinderdinck

Nel de Jong-ter Schure

Riet Lenting-Horsting

Henk ter Heerdt

Bart Heijneman en overleden familie

Jan van Uum

Familie van Kerkhof­Lucassen

Harry Weenink en familie Weenink­Derksen

Benthe Damen, Bennie Nieuwenhuis en familie

Overleden ouders ter Heerdt-Palm

Overleden ouders Doevenspek-Beursken

Jan Smits

Erna Luiking

Overleden ouders Tomassen en van Lier en overleden familie

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

Eerste Kerstdag zondag 25 december 10.30 uur:

Kerstsamenzang met gemengd koor.

Eerste Kerstdag zondag 25 december 11.00 uur:

Communieviering met Pastor Heemink en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Anna van Alst­Peters

Johan en Grada Engelen­Polman en dochter Ria

Johannes Reijmer en Henrica Reijmer­Grob

Frits en Betty Hugen­Wienhoven

Gerrit en Riek Ross­Heitink

Gisela Kleinpenning

Riet en Wim Medze

Overleden ouders Ross­Peters

Lies Heijndermans­Scholten

Overleden ouders Jan en Doortje van Kempen­Wieleman

Ouders van Dulmen-Volman en dochter Wilma

Bennie Grob

Gerry van der Looy-van Brandenburg

Wim Willemsen

Jos Ariës

Theet van Alst en familie

Hans van Zelst en overleden ouders van Zelst-Maarschalkerweerd

Erna Luiking

Gerda Luiking-Sweers

Wim en Bets Boerboom-Raben

Mies Lemm-Roelofsen

Overleden ouders Lemm-Roelofsen en familie

Leida Klaassen-Steentjes

Bennie Voetdijk

Toos Aaldering

Overleden ouders Aaldering-Welling

Riek en Theet Heijneman en Peter

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

Mededeling:

Overleden op donderdag 8 december in de leeftijd van 8 maanden meisje Figèn Becker, De Olmen 59, Zevenaar.

In het weekend zaterdag 31 december en zondag 1 januari is er geen viering.

Kerkdiensten PKN Rijnwaarden

LOBITH - Zaterdag 24 december is er kerstavondzangdienst. Deze dienst op kerstavond staat in het teken van woord, beeld en zang. Fransie Leenders zal met zang en gitaar deze dienst opluisteren.

Vanaf 21.00 uur staat de koffie, thee en kerstbrood voor u klaar en na afloop drinken we met elkaar een glaasje glühwein. De dienst begint om 21.30 uur en ds. J. ter Avest is de voorganger.

Zondag 25 december Eerste Kerstdag vieren we met elkaar de geboorte van Jezus. In deze feestelijke familiedienst is er van alles te beleven. Natuurlijk zingen we kerstliederen en luisteren we naar een kerstverhaal, maar er zal nog veel meer gebeuren… Maak het mee! De dienst begint om 10.00 uur, ds. Roth, de eigen predikant, is in deze dienst de voorganger.

Op zondag 1 januari is er dienst om 10.00 uur die geleid wordt door ds. Roth. Na afloop kunnen we in de Ontmoeting elkaar het beste toewensen voor het nieuwe jaar. (PKN Rijnwaarden, Markt 15, Lobith).

Ouderwetse oliebollen bij Scouting Duiven

DUIVEN - Op donderdag 29 en vrijdag 30 december worden er in de blokhut van Scouting Duiven weer overheerlijke ouderwetse oliebollen gebakken.

Vanaf 6.00 ’s avonds wordt er door ouders en scouts hard gewerkt om het beslag te maken en de oliebollen te bakken. De bestellingen worden op vrijdag 30 december tussen 10.00 en 12.30 thuis bezorgd of op de blokhut afgehaald worden. Op vrijdag 30 december zullen er verder ook gratis oliebollen aangeboden worden aan de bewoners van Thuvine, de Liemerije locatie Droostaete en Zozijn locatie De Droo en De Vergert.

De opbrengst van de actie wordt besteed aan de activiteiten van de scouts waaronder het zomerkamp. "Wilt u oliebollen bestellen dan kan dit bij de leden van de scouting die bij u aan de deur komen of digitaal via de bestelbutton in de vorm van een schaal oliebollen, op de website van de scouting: www.scoutingduiven.nl. Bestellen kan tot en met 27 december."

Geslaagde 'Ik val op'-actie in Angerlo

ANGERLO - Woensdag 14 december vond een geslaagde actie plaats van de fietsverlichtingscampagne 'Ik val op' in Angerlo, gemeente Zevenaar. De aftrap van deze verkeerscampagne vond plaats door wethouder Toon Albers en een vertegenwoordigster van het buurtpreventieteam. Het campagneteam wijst met name de jongere fietsers op het belang van goede verlichting.

De campagne is georganiseerd door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland in samenwerking met de gemeente Zevenaar. Vrijdag is het team actief rondom het Raadhuisplein in Zevenaar.

Gewapend met een 'Stop! Val jij op?'-bord ging het promotieteam in gesprek met fietsers. Centraal in het gesprek stond de vraag 'Waarom werkt jouw fietsverlichting niet?'. Bij jongeren bleek de verlichting vaak technisch in orde, maar stond hij simpelweg niet aan. Volwassenen gaven veelal aan fietsverlichting van groot belang te vinden. Desondanks vergaten zij ook regelmatig hun eigen verlichting in orde te hebben. Fietsers waarbij de verlichting op orde was werden beloond. Defecte verlichting werd ter plaatse vervangen.

Gedragspsycholoog Wesley van Pinxteren werkte mee aan het ontwerp van de campagne en legt uit waarom er zonder licht gefietst wordt: "Het niet voeren van werkende verlichting is iets dat er in sluipt, het wordt een gewoonte. Met een heldere boodschap, een overtuigend team en nieuwe lampjes laten we fietsers zien hoe eenvoudig het is om veilig en goed verlicht over straat te gaan. Hiermee zetten we mensen aan het denken en doorbreken we deze gewoonte."

Cheque Rabobank voor Muziek op Maat

Directeur Rabobank Ummenthum, en de heer Gockel en mevrouw Te Witt

ZEVENAAR - Op 25 november mochten de Vrienden van Liemerije uit het stimuleringsfonds van de Rabobank een cheque in ontvangst nemen van 2.500 euro voor het project Muziek op Maat.

In de Liemerije in Zevenaar, maar ook in de zes vestigingen in Duiven (Droostaete), Westervoort (Meridiaan en Hamerstaete)), Tolkamer (Dijkzicht), Pannerden (Heukelumshof) en Didam (Meulenvelde) zijn ze gestart met het project Muziek op Maat.

Het is namelijk gebleken dat muziek een positieve werking heeft op mensen met dementie. Door de familie te benaderen van de dementerende ouderen kunnen we achterhalen welke muziek de dementerende ouderen vroeger het liefste hoorden. Die muziek wordt voor elke dementerende ouder op een eigen iPod gezet met een koptelefoon erbij, zodat zij/hij die muziek aan geboden kan worden als daar een reden voor is. Vaak komen dan naar aanleiding van de muziek emoties, verhalen of herinneringen los. Ook is daarna vaak het resultaat dat er een beter contact te leggen is met de dementerende ouder en dat is voor beide zijden een positief resultaat.

Voor dit project is dus veel apparatuur nodig en met onder andere het gekregen geld van de Rabobank kan met het project begonnen worden in drie huiskamers van Liemerije en volgend jaar volgt dan de rest van de locaties. We zoeken nog steeds naar meer sponsoren om ook dit project voor de Liemerije tot een positief resultaat te laten verwezenlijken. Het begin is er en nu werken we naar een goed slot van het project.

Verras deze maand met een unieke beleving

LIEMERS – Verras een dierbare met een bijzonder kado uit de Gelderse streken! Iedereen kan meedoen: snel, simpel en gratis.

Wat denk je van een kijkje achter de schermen bij Burgers' Zoo, een exclusief viergangendiner met wijnarrangement bij Bilderberg, overnachten bij Slot Loevestein of een meet-and-greet met Beer Bollo bij Landal Greenparks? Er zijn duizenden kado's waarmee je een ander kunt verblijden. Iets wat helemaal past bij deze warme decembermaand! Want iedereen heeft vast wel een dierbare die hij in deze periode met een speciaal kas wil verrassen. De kado's zijn aangeboden door de toeristisch ondernemers in de Gelderse streken. Ga naar www.diegeefjekado.nl en kijk hoe het werkt.

Een kado voor een dierbare
Deze feestmaand leent zich bij uitstek om een dierbare je waardering te geven. Iedereen kan op de website één keer een kado geven aan een ander. Deelname is gratis.

Hoe werkt het?
Op www.diegeefjekado.nl kies je een kado-pakket. Ieder kado-pakket heeft een eigen thema: 'eropuit met de kinderen', 'lekker eten en ontspannen', 'cultuur snuiven' of 'actief in de natuur' met daarin honderden kado's. Als gever weet je tevoren niet exact wélk kado je binnen het gekozen pakket geeft – dát ziet de ontvanger op het moment dat hij het digitale kado opent. Het systeem regelt dit automatisch en aselect. De ontvanger heeft altijd prijs. De ontvanger wordt op zijn beurt uitgenodigd om daarna ook weer een kado aan een ander te geven.


'De Gelderse streken, die geef je kado' maakt deel uit van een toeristische promotiecampagne van de Regionale Bureaus voor Toerisme in Gelderland. De campagne is opgezet en wordt uitgevoerd met ondersteuning van de Provincie Gelderland en het toeristisch bedrijfsleven in de vier Gelderse streken Achterhoek, Veluwe, Rivierenland en Regio Arnhem Nijmegen. Deze actie loopt van 6 december tot en met 8 januari.

Speelplek De Boot in Groot Holthuizen officieel geopend

Foto: Gemeente Zevenaar

ZEVENAAR - Wijk Groot Holthuizen is een bijzondere speelplek rijker, sinds gisteren officieel genaamd 'De Boot'. Woensdag 14 december hebben Isa, Luna, Lynn en Pim samen met wethouder Toon Albers en een groep betrokken wijkbewoners van Groot Holthuizen de speelplek officieel geopend.

De speelplek, met speeltoestellen voor vooral de jongere kinderen, is het resultaat van een gezamenlijk initiatief van een groep buurtbewoners en de gemeente. Tijdens de openingshandeling werd ook de nieuw bedachte naam bekendgemaakt.

Kinderen in Groot Holthuizen konden in de afgelopen weken meedoen aan een kleurplaatactie voor de speelplek. Er zijn drie winnaars naar voren gekomen, verdeeld over drie leeftijdscategorieën. De winnaars Luna, Lynn en Pim waren de winnende kunstenaartjes. Ook konden zij een suggestie indienen voor de nieuwe naam van de speelplek. Isa heeft de mooiste en best passende naam bedacht voor de speelplek: 'De Boot'. Alle vier de winnaars hebben een leuke prijs ontvangen.

Sportvereniging Loo zamelt lege flessen in

LOO – Sportvereniging Loo (s.v. Loo) houdt begin januari een grote inzamelingsactie in het dorp. Jeugdleden komen op zaterdag 7 januari (13.00 – 15.00 uur) langs de deuren om lege flessen en/ of kratten in te zamelen. Het statiegeld komt ten goede aan diverse activiteiten voor jeugdleden van s.v. Loo.

De vereniging hoopt dat inwoners van Loo zo veel mogelijk flessen, leeggedronken tijdens de feestdagen, in de berging laten staan. Deze kunnen mensen op de actiedag meegeven aan één van jeugdleden. Natuurlijk is het bij afwezigheid op 7 januari ook mogelijk een tas met lege flessen bij de voordeur te plaatsen. Afgelopen jaar heeft s.v. Loo een soortgelijke actie gehouden. De inkomsten van die actie zijn ten goede gekomen aan de verschillende activiteiten voor de jeugd van de sportvereniging. S.v. Loo bedankt iedereen voor zijn/ haar bijdrage.

Speel zaterdag 30 december bij Griethse Poort

ZEVENAAR - De maand december is begonnen. De maand van Sinterklaas, van kerstborrels, kerstmis, van oud en nieuw en de sylvesterparty's. Maar ook de maand van muziek, van 3FM's Glazen huis en Schiller's Request en natuurlijk de maand van de 'lijst der lijsten' de Top 2000.

Deze Top 2000 kan je live ervaren op 30 december in de Griethse Poort met de Top 2000 Experience. De Top 2000 Experience is een concept gebaseerd op de Nederlands grootste radio show. De achtkoppige band bestaande uit muzikanten die hun sporen in de muziek al ruimschoots hebben verdiend brengen een show op de bühne die het publiek mee neemt op een geweldige trip down memory lane. van Go your own way en Hotel California tot Boudewijn de Groot en Abba, alles ondersteund door een flinke licht- en geluidshow, videoschermen met songteksten, visuals en clips. Stilstaan wordt lastig, niet meezingen wellicht nog moeilijker tijdens deze ultieme 'December -TOP 2000 live show'.

De Top 2000 Experience is: Jurgen (bas en muzikaal leider), Rinus (drums), Dinant (leadzang), Rob (elektrische gitaar), Lilian (leadzang), Heidi (koorzang), Wim (piano en syntesizers) en Sjoerd (elektrische gitaar en akoestische gitaar).

U14-1 Pigeons verrast

DUIVEN - Als je de uitslagen bekijkt was dit niet het weekend van de Pigeons-jeugd. Alle teams verloren hun wedstrijd. Toch was er voor de toeschouwer veel te genieten. Ook als die toeschouwer supporter van Pigeons was. Vooral de U18, de U14-2 en de U12 speelden bijzonder spannende wedstrijden.

Bij de U14-2 ging het om de eerste plaats. In de uitwedstrijd wist Pigeons nipt van Tower Jumpers te winnen, thuiswedstrijd was de ploeg uit Barneveld Pigeons net de baas. In de tweede kwart gaf Pigeons even niet thuis en kon de tegenpartij uitlopen naar een ruime voorsprong. Daarna vocht Pigeons zich terug in de wedstrijd die net te kort duurde om nog langszij te komen. Wat ook de verdienste van Tower Jumpers was, dat op de juiste momenten net iets feller was en bij vlagen mooi basketbal speelde. Eindstand: 41-50.

De verrassing van deze speelronde was U14-1. Het team, dat het zo zwaar heeft in de veel te sterke poule, steeg boven zichzelf uit en wist het tegenstander Arnhem Eagles lang moeilijk te maken. Uiteindelijk kon de ploeg, door vermoeidheid, de Arnhemmers, die toch echt wel een paar maten te groot waren, niet meer bijhouden. Eindstand: 33-84. Maar het applaus aan het einde van de wedstrijd was zeker voor U14-1, voor Cedric, die met zijn tomeloze inzet het team op sleeptouw nam, voor Mila die zoveel mooie passes gaf, voor Mees die goed vrijliep en enkele mooie punten scoorde, voor Stan die met een paar verrassende acties zijn aandeel in de score had en voor… ja, gewoon, voor het hele team, inclusief de enthousiasmerende coaches.

Een sporter begint aan een wedstrijd om zo goed mogelijk te presteren en al hebben de jeugdteams dan verloren, op de prestaties van Pigeons valt weinig af te dingen. Winnen was dit keer niet nodig voor (weer) een mooi basketbalweekend van Pigeons.

Kerst bij Geloofsgemeenschap Sint-Franciscus

22.30 uur Eucharistieviering met pastor Gerard Remmers zang van het gemengd koor

Dineke en Henk van Dinther

Albert en Henkie van Dinther

Riet van Bindsbergen – Schipper

Jan Bouwman

Overleden ouders Lendering – Willemsen

Bertus Rutjens

Bertus van Kempen en Gabriela Reuling – van Kempen

Hent Bouwman

Familie Polman – Peters

Bart Buil

Familie Buil – Seising

Familie Nass-van Dulmen-Derksen

Overleden fam Sweers- Etsröth

Overleden ouders en fam.te Raaij –Essing

Tonnie van den Bemt

Henk en Sien Keultjes Lendering

Overleden ouders Coenen - van Haandel

Joep van Bethray

Zondag 25 december:

09.30 Communieviering met diaken van Boven en zang van het gemengd koor

Oom Paul en tante Marie Reijmer-Aaldering

Overleden ouders Geven- Hoffman

Bennie Koning

Karel Burgers ( jaargetijde)

Geert Mulder

Jan Jansen

Mevr.Roordink – Nijenhuis, Marian en Ans

Telefoon: 0316 247216; email : babberich@sint-willibrordusparochie.nl.

Home-Start+de Liemers: plek voor vrijwilligers

ZEVENAAR - Bent u voor het nieuwe jaar plannen aan het maken en heeft u daarin gedacht aan vrijwilligerswerk? Wilt u iets voor jonge ouders betekenen en zelf verder groeien? Dan is Home-Start + de Liemers uw project!

Home-Start + de Liemers heeft plek voor nieuwe vrijwilligers met een warm hart, die zelf ervaring hebben in het opvoeden én een dagdeel per week tijd & energie hebben om een jong gezin te ondersteunen. De relatie tussen de vrijwilliger en de ouder wordt gekenmerkt door gelijkwaardigheid en vertrouwen.

De voorjaarstraining voor Home-Start+ gaat weer starten. In februari gaat de training voor vrijwilligers beginnen. Vrijwilligers krijgen vijf weken gedurende een dag per week een voorbereidende training aangeboden zodat zij goed voorbereid aan de slag kunnen. Als de vrijwilligers aan het werk zijn bij de gezinnen kunnen zij rekenen op zowel individuele- en als groepsbegeleiding. Home-Start biedt vrijwilligers onder andere zelfontplooiing, werkervaring, contacten met andere vrijwilligers en een onkostenvergoeding. Voor de training kunt u zich aanmelden tot 15 januari.

Bij Home-Start + bieden ervaren en getrainde vrijwilligers ondersteuning, een luisterend oor en praktische hulp bij de ouder(s) thuis. De ondersteuning is gratis en het is bedoeld voor elk gezin, met tenminste één kind in de leeftijd van 0-14 jaar, dat behoefte heeft aan tijdelijke ondersteuning.

Voor informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met de coördinatoren van Home-Start+ de Liemers: Loes Hulsebosch /Eline van Kuijk; 06 35130961 of 06 13436787; l.hulsebosch@humanitas.nl of e.vankuijk@humanitas.nl.

Slotstuk Kunstenaars uit de Streek

Erwin Hogeboom

ZEVENAAR - Op 20 december 1981 werd het Liemers Museum officieel geopend. In die 35 jaar zijn er veel historische tentoonstellingen geweest, maar ook veel kunsttentoonstellingen. 35 jaar kunstenaars in het Liemers Museum: een jubileum waarin alle (nog levende en traceerbare) kunstenaars uit de streek zijn gevraagd om nogmaals te exposeren in het museum. In het zicht van de aankomende verhuizing sluiten wij die serie af met het 35-jarig jubileum!

Dit doen we door middel van de tentoonstelling Slotstuk kunstenaars uit de streek. De kunstenaars die meedoen aan deze tentoonstelling zijn: Ferdinand van Bindsbergen, Mimi van Bindsbergen, Marga Brey, Madeleine Corbey, Dirk van Dolderen, George Geutjes, Hermine Grob, Erwin Hogeboom, Riet Mooren, Freeke Nijman, Pieter van de Pol, Cees Roorda, Will Schropp, Kees Veltman en Jasper Wieseman.

De tentoonstelling wordt gehouden van 18 december tot en met 26 februari in Kunstwerk! Liemers Museum aan de Kerkstraat 16 in Zevenaar.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Atletiekvereniging de Liemers zoekt onderhoudsmedewerkers die ervoor zorgen dat de atletiekbaan er qua technische staat en groenonderhoud netjes bij ligt.

- Filmhuis Zevenaar zoekt een filmoperator. Taken zijn: film klaarzetten en draaien en bij drukte het ondersteunen van de bar.

- Rode Kruis Liemers Oost zoekt een chauffeur voor het besturen van de Rode-Kruisbus. De bus wordt ingezet voor rolstoelvervoer en liggend vervoer met brancardsysteem. EHBO-diploma met aantekening AED is verplicht.

- Verpleeghuis Liemerije zoekt huiselijkheidsbrengers die mensen met dementie of een fysieke beperking, extra aanspraak en huiselijkheid brengen, met kleine, dagelijkse bezigheden die een groot effect hebben op de bewoners.

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316-243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Succesvolle kerstrozenactie Scouting Duiven

DUIVEN - Op 10 december heeft Scouting Duiven de jaarlijkse activiteit 'Verkopen van kerstrozen' met veel enthousiasme beleefd.

Vrijwilligers, ouders en jeugdleden, hebben gezorgd voor een mooie opbrengst. Met een goede lunch voor de 'verkopers' bleef iedereen met veel plezier de rozen rondbrengen. Het weer speelde parten in de middag, maar uiteindelijk hebben ze alle rozen kunnen verkopen. Ook bij Dickens in de Liemers waar Scouting Duiven ondersteuning bood, liep de verkoop naar verwachting.

Oliebollenactie Sportclub Groessen

GROESSEN - Na het succes van voorgaande jaren organiseert sportclub Groessen ook nu weer haar traditionele oliebollenactie, alweer voor de 39e keer.

"Dit jaar steken wij de oliebollenactie in een ander jasje. Vrijdag 30 december tussen 10:00 en 13:00 uur zullen onze handbal- en voetbaljeugdleden in Groessen huis-aan-huis de bestellingen opnemen en meteen bezorgen. Hopelijk treffen wij op deze manier meer mensen die bij ons heerlijke oliebollen en/of appelbeignets willen kopen."

De inwoners van Duiven-zuid kunnen tot en met dinsdag 27 december hun bestelling via mail (evenementencommissie@sportclubgroessen.nl) of telefoon (06 33009871) doorgeven. Vermeld hierbij uw naam, adres, telefoonnummer en het gewenste aantal olliebollen/appelbeignets. De bestelling met bijbehorende poedersuiker zal op vrijdag 30 december tussen 10:00 uur en 12:00 uur thuis bezorgd worden.

Oliebollenactie Sportclub Groessen

GROESSEN - Na het succes van voorgaande jaren organiseert sportclub Groessen ook nu weer haar traditionele oliebollenactie, alweer voor de 39e keer.

"Dit jaar steken wij de oliebollenactie in een ander jasje. Vrijdag 30 december tussen 10:00 en 13:00 uur zullen onze handbal- en voetbaljeugdleden in Groessen huis-aan-huis de bestellingen opnemen en meteen bezorgen. Hopelijk treffen wij op deze manier meer mensen die bij ons heerlijke oliebollen en/of appelbeignets willen kopen."

De inwoners van Duiven-zuid kunnen tot en met dinsdag 27 december hun bestelling via mail (evenementencommissie@sportclubgroessen.nl) of telefoon (06 33009871) doorgeven. Vermeld hierbij uw naam, adres, telefoonnummer en het gewenste aantal olliebollen/appelbeignets. De bestelling met bijbehorende poedersuiker zal op vrijdag 30 december tussen 10:00 uur en 12:00 uur thuis bezorgd worden.

Wintermiddag voor gasten Zonnebloem

DUIVEN - De Zonnebloem afdeling Duiven-Loo heeft op dinsdag 6 december een gezellige wintermiddag georganiseerd in zalencentrum Gieling in Groessen.

In totaal hebben 67 personen genoten van een heerlijke amuse maaltijd. De muzikale omlijsting werd verzorgd door het zangkoor Tijdloos. Sinterklaas werd uitgezwaaid en de kerstman verwelkomd. Alle aanwezigen kunnen terugblikken op een geslaagde middag.

Sponsor bedankt!

DUIVEN - Het team is door de volgende sponsoren voorzien van een nieuwe trainingsoutfit en sporttassen: MDW notareas uit Arnhem, PhysioCenter Rees en Dammers Administratie & Belastingadvies.

Staand van links naar rechts: Ginette Beets (Sponsor),Mirelle de Waij (Sponsor), Zoë Bax, Emma Sneller, Kitana May, Sophie Haring, Nora vd Berg, Bente Jansen, Marcel Landzaad (Trainer/Coach), Hans Coret (Sponsor), Eric Veenis (Sponsor en Trainer/Coach). Zittend van links naar rechts: Maud Snijders, Florine Veenis, Laura Kok, Gwynned Beets, Merel Coret, Isa Bouwman, Sophie Kolsteeg. Afwezig: Joyce Bergevoet.

Basketiers'71: Meer winst dan verlies!

ZEVENAAR - Zaterdag 10 december, de laatste thuis speelzaterdag. Vijf thuiswedstrijden, driemaal tegen Give & Go. De U12 tegen Give & Go. Een spannende, opgaande partij, waarin de scheidsrechter de touwtjes strak hield.

Beide ploegen scoorden aan de lopende band, lieten elkaar spelen. Zonder dat er persoonlijke fouten werden gemaakt. Wel kreeg de coach van Give & Go een technische fout. Wegens onterecht commentaar op de scheidsrechter. Het had geen verdere invloed op de wedstrijd. In een hectisch slot werd de buit binnengehaald. 46 – 43.

Bij de U14 tegen Give & Go, eenzelfde spelbeeld. Twee gelijkwaardige partijen, die elkaar lieten spelen, op een sportieve manier. Aan het eind werd hier de winst (nipt) veilig gesteld, een overwinning van 56 – 54. De U18 trad tegen aan Give & Go, de derde confrontatie van deze middag. Waar in de voorgaande confrontaties de spanning eraf droop, sprak men hier van een walk-over 100 – 29. De vreugde om het 100e punt was groter dan de vreugde van de overwinning, deze was allang veilig gesteld!

De U20 trad aan tegen Arnhemia Eagles, een derby, zoals dat heet. Met slechts zes man trad men aan en dan blijkt dat, naarmate de wedstrijd langer duurt, je tekort komt. Heel lang een kleine achterstand van zes punten, een tussensprint en het pleit was beslist 52 – 75.

H1 tegen Orca's, de strijd om de rode lantaarn. Beide ploegen stonden na negen wedstrijden nog op nul punten. Een overwinning was voor allebei broodnodig, een goede start, een mindere derde periode en een goed slot. Een 10e nederlaag moest worden bijgeschreven, 54 – 65.

Westervoort MO17 zoekt meer girlpower

WESTERVOORT - Bij Sportclub Westervoort is het jongensvoetbal niet alleen belangrijk, ook het meidenvoetbal is iets waar ze trots op zijn. De selectie groeit ontzettend, binnen twee jaar tijd is het ze gelukt om drie meidenelftallen op te richten. Natuurlijk is ook een dameselftal actief.

In deze jaren hebben ze liefst 3 kampioenschappen mogen vieren, de meiden O13 wist een keer de titel te pakken en de meiden O15 zelfs twee keer. Het splinternieuwe elftal van deze blauw witte meidenselectie is de meiden O17 dat nu bestaat uit twaalf speelsters. Zij zullen na de winterstop spelen in de tweede klasse.

Doordat ze nu hulp krijgen van de meiden O15 kunnen wedstrijden worden gespeeld. Toch zijn nieuwe voetbalvriendinnen ontzettend welkom zodat ook dit meidenelftal wedstrijden kunnen spelen met genoeg (eigen) speelsters.

Ben jij 15 of 16 jaar en lijkt het je leuk om bij deze meidenselectie aan te sluiten? Wacht dan niet langer! Aanmelden kan via www.scwestervoort.nl, ook kan je hier op kijken voor nog meer informatie. Tot snel bij de leukste club uit Westervoort!

Schoolhandbaltoernooi gemeente Duiven

DUIVEN - Op woensdagmiddag 14 december was het eerste schoolhandbaltoernooi van de gemeente Duiven. Georganiseerd door Anouk Godschalk (combinatiefunctionaris sport PO Duiven) en sc Groessen en hv Duiven.

Er deden zeven scholen met dertien teams mee. Van één uur tot half vier werd er in twee poules (en twee hallen) gestreden voor een finaleplaats. Deze werd gespeeld door Joannes 2 en Wereldwijzer 1. De finale werd gewonnen door Joannes 2. Na afloop waren er veel positieve reacties. Handbal blijkt een leuke sport te zijn. "Wie weet zien we jullie nog eens terug op een van de trainingen van onze verenigingen."

Nieuwjaarsinstuif Sint-Andreas met Brood op de Plank

ZEVENAAR - De Nieuwjaarsinstuif wordt op 8 januari muzikaal opgeluisterd door de band Brood op de Plank.

Brood op de Plank is misschien een onbekende naam, maar velen kennen de leadzanger Jurgen Kamphorst van de coverband Storm. Vanaf 13.30 wensen de besturen van schutterij Sint-Andreas en schietvereniging Sint-Hubertus een ieder een gelukkig 2017 toe. Omstreeks 14.00 verzorgt de malletband een klein concert.

De instuif is in het schuttersgebouw van Sint-Andreas, Oude Doesburgseweg 1, te Zevenaar. De 25-jarige jubilarissen van Sint-Andreas, zullen deze middag gehuldigd worden. Tevens is er een springkussen, prijsschieten en wordt de draaideur loterij weer gehouden. Kortom, het belooft weer een gezellige middag te worden.

Nieuwjaarsinstuif Sint-Andreas

ZEVENAAR - De Nieuwjaarsinstuif wordt op 8 januari muzikaal opgeluisterd door de band Brood op de Plank.

Brood op de Plank is misschien een onbekende naam, maar velen kennen de leadzanger Jurgen Kamphorst van de coverband Storm. Vanaf 13.30 wensen de besturen van schutterij Sint-Andreas en schietvereniging Sint-Hubertus een ieder een gelukkig 2017 toe. Omstreeks 14.00 verzorgt de malletband een klein concert.

De instuif is in het schuttersgebouw van Sint-Andreas, Oude Doesburgseweg 1, te Zevenaar. De 25-jarige jubilarissen van Sint-Andreas, zullen deze middag gehuldigd worden. Tevens is er een springkussen, prijsschieten en wordt de draaideur loterij weer gehouden. Kortom, het belooft weer een gezellige middag te worden.

Kroamschudd’n in een bomvolle Mariakerk

DIDAM - Met Joop Boxstart en John te Dorsthorst verzorgde muziekvereniging De Club zaterdag 10 december een kerstconcert, Kroamschudd’n in de Mariakerk. De Club speelde sfeervolle (kerst)muziek, Joop praatte de avond op zijn eigen humorvolle manier aan elkaar en zong samen met John toepasselijke liedjes in Liemers dialect.

De eerste mensen kwamen al om 18.45 uur de Didamse kerk binnen, zodat ze verzekerd waren van een goede zitplaats tijdens een avond vol humor en muziek, die om 20.00 uur begon. Ze hadden gelijk, want zelfs de laatste stoel was nog bezet.

Bombastische werken als 'Mozes en Ramses' gespeeld door De Club werden afgewisseld met luchtige jeugdherinneringen van Joop Boxstart aan een traditioneel gerecht op kerstavond: 'Wittebrood, verse worst en vette jus'. Naast de nodige vrolijkheid werd ook stilgestaan bij verdriet. Zo vertelde en zong Joop over dementie en het extra gemis van dierbaren tijdens de kerstdagen. Met 'Sunset Boulevard van Thomas Doss' zorgde De Club daarna voor een mooi stiltemoment.

Het concert opende met prachtige trompetklanken van Sjoerd van der Pol, die vanaf het koor 'Stille Nacht' speelde. Na klassiekers als 'Komt allen tezamen' en 'Sleigh Ride' volgden eigentijdse liedjes als 'All I want for Christmas' en 'Do they know it’s Christmas'. De avond werd afgesloten met het lievelingskerstlied van Joop Boxstart: 'Driving home for Christmas', gezongen door John te Dorsthorst, met begeleiding van De Club.

The Oldtime Stringband in De Lantaern

ZEVENAAR - Op zaterdag 7 januari wordt het nieuwe muzikale jaar van Muziekcafé De Lantaern ingeluid met de Bluegrass en Oldtime muziek van ‘The Oldtime Stringband’. De aanvang is 21.00 uur; entree: 5; voor donateurs gratis.

Muziekcafé De Lantaern geeft traditiegetrouw het eerste concert in het nieuwe jaar cadeau aan haar donateurs. Zij mogen dit jaar geheel gratis genieten van Bluegrass en Oldtime muziek vanThe Oldtime Stringband uit Hoorn/Amsterdam. Deze band werd tijdelijk opgericht voor het maken van een muzikale achtergrond in een documentaire. Deze documentaire gaat over Ruud Spil die zich bezighoudt met het maken van schilderijen van koeien en soms van kleinvee. Zowel de muzikanten als de kijkers genoten zó van hun muziek dat de band is doorgegaan en met veel succes. Nu drie jaar later is The Oldtime Stringband twee cd's, twee Engelse tours, een Californië tour een vele binnenlandse en Belgische optredens verder.


De laatste cd 'Chicken Crows For Day' kwam in mei 2014 uit en werd uitstekend ontvangen door de verschillende media. Diverse radio-optredens waren het gevolg en goede recensies in tijdschriften. Drie jaar geleden was de band voor het eerst in De Lantaern, ze verzorgde toen een goed en verrassend optreden. Zo goed en verrassend, dat het Muziekcafé ze van harte uitnodigde om te komen spelen op het nieuwjaarsconcert op 7 januari.

'Samenwerking tussen laptops, tablets en iPads"

ZEVENAAR - Op donderdag 12 januari verzorgt de Hobby Computer Club (HCC) haar maandelijkse computeravond. De avond wordt gehouden in Ons Huis, Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar.

De aanvang van de activiteiten is om 20.00 uur, zaal is open om 19.30 uur. Het thema is 'Samenwerking tussen Laptops, Tablets en iPads'. "Op 8 december hebben we de kenmerken, overeenkomsten en verschillen behandeld van laptops met Windows, tablets met Android en iPads met iOS."

De samenvatting hiervan staat op http://arnhem.hcc.nl/; klik daar op 'Download lezingen'.

"In de presentatie / workshop van 12 januari besteden we uitvoerig aandacht aan het aspect “samenwerking” en uitwisseling tussen deze apparaten en besturingssystemen. Denk aan documenten, spreadsheets, adresgegevens, agenda’s, e-mails, en dergelijke, die je op meerdere apparaten wilt kunnen gebruiken. Die 'synchronisatie' is soms erg eenvoudig, maar vergt in andere gevallen een speciale aanpak en discipline.

We geven achtergrondinformatie maar vooral ook veel praktische aanwijzingen en voorbeelden. Uiteraard is er volop gelegenheid om vragen te stellen of elkaar met raad en daad te helpen. Komt dat zien op donderdag 12 januari! Je steekt er vast iets van op."

Bij de helpdesk zijn de nodige deskundigen aanwezig die helpen bij vragen en problemen op het gebied van computerapparatuur en -programmatuur. Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om informatie te krijgen over allerlei onderwerpen, zoals Genealogie, Windows, Office, et cetera.

De toegang is vrij voor HCC-leden. Ook niet-leden zijn welkom; zij betalen een bijdrage van vier euro.

Energieneutraal Zevenaar stap dichterbij

ZEVENAAR - Maandagochtend 12 december vierde gemeente Zevenaar met een gezamenlijk ontbijt op de gemeentewerf het feit dat ze weer een stap dichterbij een energieneutrale gemeente is. De eerste vijf elektrische gereedschappen zijn in gebruik genomen, namelijk een bosmaaier, stokzaag, twee heggenscharen en een kettingzaag. De accu's van deze apparaten worden opgeladen door de zonnepanelen die op het dak van de gemeentewerf liggen.

Waar mogelijk gaat de gemeente over op elektrische gereedschappen, zodra een apparaat aan vervanging toe is. Ter opluistering van de ingebruikname heeft een kunstenaar met een kettingzaag een passend beeld uit hout gezaagd.

Op het gebied van duurzaamheid en klimaat neemt gemeente Zevenaar haar verantwoordelijkheid en wil ze in 2050 volledig energieneutraal zijn. Dit betekent dat er in de toekomst niet meer energie gebruikt wordt, dan duurzaam opgewekt kan worden. De komende jaren staan daarom in het teken van energie besparen, het verminderen van fossiele brandstoffen en het vergroten van de eigen productie van duurzame energie. Daarbij past dus ook het feit om zoveel mogelijk gebruik te gaan maken van energieneutrale werkmaterialen. De mannen van de gemeentewerf zijn blij met de nieuwe gereedschappen: "De gereedschappen maken veel minder lawaai, stinken niet en zijn veel lichter in het gebruik."

Drumfanfare doet publiek versteld staan

Een gedeelte van het orkest

DIDAM - Afgelopen zaterdag 17 december heeft drumfanfare Sint-Martinus uit Greffelkamp het publiek tijdens haar traditionele eindejaarsconcert getrakteerd op een enorme verrassing. Met de nieuwe dirigent Harald Franken is een geheel nieuwe weg ingeslagen en dat mocht het publiek weten ook.

Huldiging van Tineke Arends voor haar 25-jarig lidmaatschap

Het clubgebouw aan de Manhorstweg zat afgeladen vol toen het korps het 'Oh Fortuna' van Carl Orff als openingsnummer inzette, ging er een schokgolf door de zaal: Het werd een aaneenschakeling van verrassende nummers. Dirigent Franken had de meeste nummers zelf aangepast/gearrangeerd voor de drumfanfare zodat ook de nieuwe leden mer konden spelen. Zo gingen de vijfde symfonie van Beethoven en Uptown funk van Mark Ronson hand in hand en ontstond er een mix van Also sprach Zarathustra (Strauss) en Slow Down (Douwe Bob).
Ook de slagwerkgroep onder leiding van Dion Jansen, kwam verrassend uit de hoek: de composities Second track en Monky Dance vielen goed in de smaak bij de concertgangers.

Vlak voor de pauze werd Tineke Arends gehuldigd vanwege haar 25-jarig lidmaatschap bij de drumfanfare. Dik verdiend, want Tineke is één van de drijvende krachten van de vereniging.

Het concert werd een groot succes. Uiteraard moest ook het publiek even wennen aan de gemaakte muzikale ommezwaai, maar alle bezoekers waren diep onder de indruk van de vooruitgang die het korps het afgelopen jaar heeft geboekt. En de complimenten voor orkest en dirigenten Franken en Jansen waren dan ook niet van de lucht.

Drumfanfare Sint-Martinus repeteert elke maandagavond van 19:15-21:30 uur aan de Manhorstweg 3A in Greffelkamp.

Liemerije zoekt fietsvrijwilligers

ZEVENAAR - "Het is zo leuk om iemand een plezier te doen, uit de dagelijkse sleur te halen. En omdat de mensen het zo fijn vinden, vind ik het ook fijn.” Vrijwilliger Bert Whien fietst al zeven jaar lang iedere maandagmiddag op de elektrische duofiets met bewoners van De Beuk van Liemerije Zevenaar.

,,Ze staan vaak al op me te wachten. Ik heb nog iemand gehad die niet mee wil.” Bij mooi weer fietsen ze door Zevenaar; park Rosorum met haar kinderboerderij is één van de favoriete bestemmingen. Maar ook bij slecht weer komt de heer Whien gewoon fietsen. ,,Dan fietsen we gewoon door de gangen.”

Soms wordt er tijdens het fietsen heel wat af gekletst maar soms wordt er ook weinig gezegd. ,,Met sommige bewoners fiets ik ook in aangename stilte. Dat verschilt natuurlijk per persoon.” Maar er wordt ook gezongen. ,,Met één bewoner zong ik onderweg altijd het clublied van Spijk.” Het mooie van de duofiets is dat je naast elkaar zit. ,,Je kunt elkaar aankijken en echt contact maken.”

Bert Whien zou het fijn vinden als er meer vrijwilligers komen om met de bewoners te fietsen. ,,Ze vinden het fijn om er even uit te zijn. Het zou zo mooi zijn als er meer bewoners zo nu en dan met de fiets op pad kunnen.” Echt fietsbenen heb je er niet voor nodig, want het is een elektrische fiets. ,,Maar je moet wel sociaal en geduldig zijn”, zo weet hij.

Ben jij sociaal en geduldig en heb je interesse in vrijwilligerswerk bij Liemerije? Neem dan contact op met het servicepunt via 088 0441920 of servicepunt@liemerije.nl.

Sfeervolle kerstviering voor Zonnebloemgasten

Het Zonnebloemkoor verzorgde een uitstekend optreden tijden de kerstviering van de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West in de Griethse Poort Foto: Fons Pieper

ZEVENAAR - De kerstviering die de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West haar gasten voorschotelde, werd dit jaar in zijn geheel verzorgd door de eigen vrijwilligers. Voor gasten die moeilijk ter been waren, was vervoer geregeld.

Door Piet van Breukelen

Na een heerlijke lunch werden de gasten getrakteerd op een kerstconcert dat verzorgd werd door het Zonnebloemkoor onder leiding van Loyse ten Kate en met begeleiding van de accordeonisten Marjan Minke en Harry Gerritsen. De middag werd gepresenteerd door Piet van Breukelen.

Gevarieerd programma

De Zonnebloemgasten genoten van een internationaal kerstrepertoire met evergreens als Leise rieselt der Schnee, Joy to he world en Rudolph the red nosed reindeer en solo’s van Thea Reinink, Greet Tempel, Loyse ten Kate en Steven Plug.

Behalve de mooie gedichten door Susan de Vries en Elly Thomahsen vertelde Vera van Breukelen op indringende wijze 'Een Modern Kerstverhaal', waarin een vrouw een brief schrijft aan de engel Gabriel. Ze krijgt antwoord van hem met als strekking dat mensen vooral zichzelf moeten blijven zoals ook de os en de ezel zichzelf blijven. Het publiek liet merken dat de boodschap aankwam.

Emotioneel

De viering werd door iedereen erg gewaardeerd. Hier en daar werd zelfs een gevoelige snaar geraakt: sommige gasten moesten af en toe een traantje wegpinken. Een van hen liet zich ontroerd ontvallen: “Ik was soms zo emotioneel dat ik niet eens kon meezingen.” Iedereen was ervan overtuigd dat er sprake was geweest van een goede kerstsfeer: een sfeer die ze graag zo lang mogelijk wilden vasthouden.

Jeugd krijgt eigen categorie in de Boemelparade

ZEVENAAR - In 2017 start Boemelburcht met een nieuwe categorie in de boemelparade: categorie J! Deze categorie is bedoeld voor de jeugd tot 16 jaar.

Met de introductie van een nieuwe categorie voegt Boemelburcht een nieuwe dimensie toe aan de Boemelparade, aldus de optochtcommissarissen Ben Hulkenburg en Jorgen Moller. Niet alleen beide heren, maar ook het bestuur, was het opgevallen dat er de afgelopen jaren veel kinderen meededen aan de Boemelparade. Vaak samen met de ouders, in carnavalsgroepen of bij een van onze vijf carnavalsverenigingen. Als vriendenclub, sportclub of als eenling zagen we helaas nog weinig deelnames.

Met deze nieuwe categorie geeft Boemelburcht de jeugd een eigen plaats in de Boemelparade. Hiermee wordt de Boemelparade en daarmee het carnaval in Boemelburcht nog meer een feest voor alle generaties. Ook voor de toekomst van het carnaval is het een grote stimulans dat vrienden op jonge leeftijd samen plezier beleven aan de Boemelparade.

Het bestuur van Boemelburcht hoopt dat de jeugd, gesteund en geholpen door ouders, leiders, trainers, docenten, laat zien dat carnaval in Boemelburcht echt een feest is voor oud en jong!

Kerstmiddag Zonnebloem

ZEVENAAR - Op 15 december hebben de gasten van De Zonnebloem Zevenaar Oost een heel gezellige kerstmiddag beleefd bij Staring Zalencentrum in Zevenaar.

Buiten werd men verwelkomd door midwinterhoornblazer de heer Putmans. Na binnenkomst stond er een heerlijke lunch op het menu, welke werd afgesloten door het prachtig kerstverhaal 'De kerstboompiek en de oude kerstengeltjesbal', sfeervol verteld door Frans Jacobs.


Na de pauze trad het mannenkoor Tijdloos op, dat kerstliederen en ook nostalgische nummers ten gehore bracht, gesitueerd in een figuurlijke reis om de wereld. In de tweede pauze kregen de gasten een drankje met bittergarnituur en uitleg hoe de midwinterhoorn gemaakt werd en nog steeds wordt alsmede waartoe deze in vroegere tijden diende.
Hierna volgde het tweede optreden van het mannenkoor Tijdloos, wat heel wat emoties teweeg bracht en uiteindelijk middels een staand applaus beëindigd werd. De geweldig gezellige middag werd uiteindelijk afgesloten met een kopje koffie of thee inclusief kerstbrood.

Goede voornemens voor 2017? Doe mee met een eetclub!

REGIO - Een eetclub is: nieuwe mensen ontmoeten, gezelligheid, lekker eten koken! Eetclubjes worden kleinschalig opgezet, zo’n vier deelnemers per groep.

De groep maakt samen afspraken over de frequentie, dieet-wensen en andere verwachtingen worden onderling afgestemd. Het doel blijft natuurlijk wel hetzelfde, iedereen vindt het leuk om samen met anderen te eten bij elkaar thuis. Zo vertelde een deelnemer: ‘’Eindelijk kan ik weer eens een keer stamppot met hachee maken, iets wat ik niet doe in mn eentje’’. Ook is een veelgehoorde opmerking dat het leuk is om van elkaar recepten te leren. De bedoeling is niet om elkaar te 'overtreffen' met recepten. Het moet vooral gezellig en ongedwongen zijn. Is dit ook wat voor u? Bel of mail dan naar Yvonne Bloemberg (y.bloemberg@mikado-welzijn.nl of 06 44458152) en zij zorgt dat jullie bij elkaar komen!

In januari start er weer een eetclub, misschien dat u hier nog bij wilt aansluiten of misschien kunnen we wel een nieuwe opzetten!

Beeldengroep kerststal in een nieuw jasje

OUD-ZEVENAAR - Op tweede kerstdag is de Sint-Martinuskerk van Oud-Zevenaar tussen 11.00 en 16.00 uur geopend. De kerk is met de prachtige kerststal en met veel dennengroen in kerstsfeer gebracht.

Zoals in voorgaande jaren zorgen midwinterhoornblazers in en om de kerk voor een extra kerststemming. De beeldengroep van de kerststal is afgelopen jaar geheel gerestaureerd. Beelden, waarvan stukjes ontbraken, zijn gerepareerd; de kameel heeft zelfs een geheel nieuw achterbeen gekregen. Alle beelden zijn, na een grondige schoonmaakbeurt, voorzien van een nieuwe verflaag en zien er weer schitterend uit. De imposante groep staat dan ook weer te stralen rond het kribje.

De kerk is tweede kerstdag ook één van de locaties van de gratis midwinterhoorntocht. Uiteraard is ook na de vieringen de kerststal te bewonderen tot 8 januari.

Jeugdtoernooi Badminton Club Didam

DIDAM - Op zaterdag 17 december werd het jaarlijkse jeugdtoernooi van BC Didam in De Muizenberg gehouden.

Zestig deelnemers uit de regio Oost en Midden, waaronder veertien jeugdspelers van BC Didam, hadden zich hiervoor ingeschreven. Om 9.00 uur ging het toernooi van start en in totaal werden 130 wedstrijden (U13-U15-U17-U19) gespeeld. De sfeer was goed ontspannen. BC Didam viel in de prijzen in de categorieën:
Heren enkel U15, 1e plaats voor Dawit Lenting.
Heren dubbel U15, 1e plaats voor Dawit Lenting en Sjoerd Frederiks.
Dames dubbel U17, 2e plaats voor Ivana Schaft en Reneé Lenting.
Meer informatie staat op www.bcdidam.nl.

Sponsor bedankt!

DUIVEN - De F-Jeugd van hv Duiven heeft nieuwe shirts, met dank aan Intersport Luising voor de stoere bedrukking.

Op de foto: boven: Alex Peters (coach), Eva Bos, Bram Peters, Ingmar Heebing, Dide Janssen; onder: Suus Peters, Tjerk Heebing, Linn Jacso.

Fanfare Gregorius Giesbeek met thema 'De Vier Elementen'

Foto: Bert van der Saag

GIESBEEK - Op tweede kerstdag verzorgt fanfarekorps Sint-Gregorius uit Giesbeek haar traditionele jaarconcert, inmiddels een begrip en drukbezocht concert in deze regio. Het belooft een afwisselend concert te worden waarin de diverse disciplines van het korps zich laten horen en zien. Zo kunt u luisteren naar optredens van de Grego Kids en het leerlingenorkest onder leiding van Theo Hammink.

Het thema van deze avond is 'De Vier Elementen' en in alle muziekstukken die deze avond de revue passeren staat één van de elementen centraal. Zo speelt het orkest onder leiding van Dineke Griek bijvoorbeeld 'Walking in the Air', de soundtrack van de film The Snowman, en het stuk 'The Wind beneath my Wings'. Deze stukken zijn beide gebaseerd op het element lucht. De slagwerkgroep staat deze avond voor het eerst onder leiding van slagwerkdirigent Edwin Rosmulder en zij spelen onder andere 'Fireball' gebaseerd op het element vuur. Eén ding is zeker: het belooft een afwisselend concert te worden met een programma dat goed in elkaar steekt en voor ieder wat wils biedt.

Iedereen is uitgenodigd op tweede kerstdag in de Sint-Martinuskerk aan de Kerkstraat in Giesbeek. De kerk is open om 19.15 uur en het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Nieuwjaarsduik Didam, de duik van het Oosten

DIDAM - In Didam begint de eerste dag in het nieuwe jaar straks goed met de traditionele nieuwjaarsduik. Carnavalsvereniging De Geinsköp en triatlonvereniging Triathliem hebben de organisatie in handen van deze koude duik.

Om 13.00 uur precies zal het startschot worden gegeven voor een sprint richting het koude water van het Baggergat (de Nevelhorst). Ook de prins Berry (Busschers) de 1ste en zijn adjudanten (Ben de Jong en Raymondo de Reus) van carnavalsvereniging De Geinsköp zullen een frisse duik in het water nemen.

De organisatie heeft de steun van de duikers van Triathliem en de gemeente Montferland. Ieder jaar geschiedt het omkleden in een tweetal vrachtwagens. Vink Kunststoffen is hier wederom bereid voor gevonden. Het zijn niet alleen de te verwachten vele bikkels, maar ook honderden supporters die deze bikkels aanmoedigen voor deze koude duik. Deze duik is tevens een gelegenheid voor vele mensen om elkaar al het goede voor het nieuwe jaar te wensen. Wederom wordt er in meerdere groepen gestart om te voorkomen dat het koude spektakel zo snel voorbij kan zijn.

De meeste duikers gaat het om de kick en een eervolle vermelding. Op www.triathliem.nl is dit terug te vinden. Elk jaar weer zorgt zalencentrum Plok voor koffie en glühwein en kampioensbakker Berntsen voor honderden oliebollen. Dit alles is voor zowel de deelnemers als de toeschouwers. Deelname is gratis en op eigen risico. Voor meer informatie kan men terecht bij Harry Derksen 0316 220728 of Harry Peters 0316 225474 of www.triathliem.nl of www.geinskop.nl.

Honderdjarig DVS in openluchtvoorstelling

BABBERICH - Op 31 mei, 1, 2, 3, en 4 juni staat Babberich in het teken van Shakespeare's Romeo en Julia. Op Kasteel Halsaf viert toneelvereniging DVS haar 100-jarig jubileum met een groots opgezette openluchttoneelvoorstelling. Kaarten van 15 euro zijn al te reserveren op romeojulia2017.nl.

Toneelvereniging 'Door Vriendschap Saamgebracht' viert in 2017 haar 100-jarig bestaan. De wens van bestuur en leden is om dit te vieren met leden en oud-leden maar ook met bevriende verenigingen uit Babberich. Simon Nienhuijs van DVS vertelt 'Om zoveel mogelijk bewoners van Babberich bij de totstandkoming van de voorstelling te betrekken hebben we gesprekken gevoerd met de schutterij, een aantal dansgroepen, fanfare en harmonie maar ook een plaatselijke rockband. Waar mogelijk zullen zij in de voorstelling worden ingepast'.

Voorbereidingen
Al vanaf eind 2015 is het toneelspektakel in voorbereiding. Nienhuijs: 'Voordat we begonnen aan de voorstelling zelf was de locatiebepaling van belang. Natuurlijk wilden we de voorstelling in Babberich houden en het is dan ook fantastisch dat de beheerders van Kasteel Halsaf de binnenplaats van het Kasteel beschikbaar stellen. Inmiddels hebben we de eerste sfeerbeelden van decorontwerp en publiekstribune gezien en die zien er fantastisch uit!'

Regie, voorstelling en publiek
Romeo en Julia zullen in Babberich te zien zijn in een genoeglijke familievoorstelling. De bewerking van het toneelstuk is vrolijk, kleurrijk, met een lach én met een traan. Taal en aankleding is historisch zonder te overdrijven, en er is ruimte voor veel hedendaagse live muziek. 'DVS heeft al eerder samengewerkt met Koos Dam, een professioneel toneelregisseur. Hij heeft een uitdagende en aanstekelijk manier van theatermaken waardoor spelgrenzen worden gezocht en spelkwaliteit verhoogt.' Verwacht wordt dat de voorstelling niet alleen bezoekers trekt uit Babberich. DVS richt zich met Romeo en Julia ook op bezoekers uit de regio. 'We hopen dat circa 600 mensen de voorstelling zullen zien.'

Kaarten
Reserveringen voor de openluchtvoorstellingen van Romeo en Julia door Toneelvereniging DVS op 31 mei, 1, 2, 3 en 4 juni op Kasteel Halsaf in Babberich zijn vanaf nu mogelijk op romeojulia2017.nl. Entreeprijs bedraagt 15 euro. De voorstellingen vangen telkens aan om 20.30 uur.

Showband KDO wil groep 'zwaar koper' uitbreiden

Foto: Jacques Kok

GROESSEN - Door wisselingen in de bezetting en instroom van muzikanten in de lichtere instrumentgroepen is Showband KDO op zoek naar muzikanten voor het zogenoemde 'zwaar koper', met name trombones en baritons.

Showband KDO heeft de afgelopen jaren een flinke groei in ledenaantal doorgemaakt. Enerzijds is dat te danken aan de doorstroom van jeugdleden uit Jong KDO, maar ook meldden zich nieuwe leden die graag deel uit maken van de showband. De showband bestaat inmiddels uit 48 muzikanten en is daarmee de grootste in de regio. KDO is meer dan alleen een muziekvereniging. Behalve muziek maken op hoog niveau onderscheidt KDO zich door de showelementen bij hun optredens. Tijdens taptoeshows en straatparades combineert KDO haar herkenbare moderne muziek met showfiguren. KDO is in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk graag geziene gast en jaarlijks treedt de band zo'n vijftien keer op. Dat maakt het spelen in een band als KDO extra bijzonder: je komt nog eens ergens en je repeteert niet voor één of twee uitvoeringen per jaar.

Door de instroom en doorstroom groeit de balans in de muzikale bezetting momenteel wat scheef. "Bespeel je een instrument in de zwaar kopergroep en durf je de uitdaging aan om bij een showband te spelen, kom dan eens langs op donderdagavond. Dat is namelijk de vaste repetitieavond van KDO. Voor mensen die nog geen instrument bespelen maar wel interesse hebben zijn er goede 'op maat' opleidingsmogelijkheden. Bekijk de site www.showbandkdo.nl eens of bezoek de facebookpagina. Je kunt je daar ook aanmelden."

'Knal veilig en doe het legaal' THEO VAN HUET VUURWERK IS EEN BEGRIP ALS HET OM VUURWERK GAAT.

PANNERDEN – Het nieuwste van het nieuwste op vuurwerkgebied is eind dit

Jaar te koop bij Theo van Huet in Pannerden. In de vuurwerkspeciaalzaak vind

Je het grootste assortiment vuurwerk van de regio.

Theo van Huet Vuurwerk is al vele jaren een begrip in de wijde omgeving als het gaat

om vuurwerk gaat. Als specialist zoekt Van Huet het beste van het beste, het mooiste

en het veiligste vuurwerk bij de diverse leveranciers. Zo kan de vuurwerkliefhebber bij

Theo van Huet zijn hart ophalen, want hier vindt hij tegen Acceptabele prijzen de mooiste en de grootste Cake boxen.

Dus alles van zijn gading.

Dus vuurwerkwinkel in Pannerden is lid van VUURWERKCHECK en BPN , de belangenvereniging, die samen

met onder andere de overheid zich sterk maakt voor goed en veilig vuurwerk.

Dat klinkt en is vertrouwd, ieder lid houdt zich aan de wettelijke regelgeving. Bij Theo van Huet Vuurwerk word je

Geholpen en geadviseerd door gekwalificeerd personeel ; door echte vuurwerkliefhebbers, die ook belangrijke tips geven.

Zij stellen samen met u een mooie bestelling samen. En denk eraan: niet alleen degene die vuurwerk afsteekt, moet zich beveiligen met onder

Andere een vuurwerkbril, ook de toeschouwers!"

Bij Theo van Huet Vuurwerk vind je er een enorme selectie vuurwerk, samengesteld uit het beste van de collecties Lesli, Zena, Rubro en Vuurwerktotaal.

Heel bijzonder is de Pyromould. Deze pot is machinaal vervaardigd, heeft een consequente schiethoogte en –richting en zelfde intervaltijden. Bovendien

Brandt het binnenwerk van de pot niet en is het materiaal honderd procent recyclebaar.

Theo van Huet Vuurwerk. Aerdtsestraat 17

www.theovanhuetvuurwerk.nl. De voorverkoop is reeds gestart; de losse verkoop en het afhalen de bestellingen begint vanaf Donderdag 29 December, Vrijdag 30 december en

op zaterdag 31 December.

Theo van Huet Vuurwerk Knal Hard de Beste

Basketiers'71 sluit jaar goed af!

ZEVENAAR - Soms moet je er even op wachten. Maar daar was die dan eindelijk: de eerste overwinning van het herenteam van Basketiers'71.

In de uitwedstrijd tegen Valley Bucketeers werd een 67-81 winst geboekt. De eerste winst, de laatste plaats is verlaten. De rode lantaarn is overgedragen, de hoogste score dit seizoen. Bovenstaande feiten geven voldoende hoop voor de toekomst. Op basketbalgebied geldt: in 2017 komt dit herenteam er weer aan. Zeker nu de kersstal gevuld is, met de eerste twee punten van het seizoen.

Vindt het bij Ter Heerdt in Duiven: Vuurwerkcollectie groter en extremer dan ooit!

DUIVEN - Er is hard gewerkt aan de vuurwerkshowroom in onze winkel. Zoals je van ons gewend bent laten wij onze collectie zien, die dit jaar nóg uitgebreider is dan voorgaande jaren. Naast onze vertrouwde Pro-line collectie hebben we ook vuurwerk van Rubro ingekocht. Dit staat voor vuurwerk van hoge kwaliteit met extreme knallen en kleuren.

"Wij zijn de grootse vuurwerkaanbieder van de regio! Goede kwaliteit, ervaring en deskundigheid; woorden die perfect bij ons passen. Tijdens de verkoopdagen lopen er adviseurs in de winkel om samen met de klant het vuurwerk uit te zoeken. Zij weten werkelijk álles over onze collectie, dus je slaagt gegarandeerd. We hebben voor ieder wat wils, van knalvuurwerk tot mooie sierpakketten. Eventboxen zijn op dit moment hip en happening. Deze boxen bevatten meerdere mooie sierpotten, verbonden met één lont, dus maar één keer aansteken. Daarna is er minutenlang spectaculair vuurwerk te bewonderen.

Ook een vaste prik in ons assortiment is Duits vuurwerk. Speciaal ingekocht, Duitse kwaliteit en prijzen. Deze artikelen zijn alleen tijdens de verkoopdagen verkrijgbaar. Prijzen vanaf 2.50 euro tot 27 euro. Zeer aantrekkelijk dus! Let op onze flyer net voor de kerst.

Het veilig afsteken van vuurwerk is belangrijk, daarom zijn er weer veiligheidsbrillen, lonten en vuurwerkgrips te koop, om eigen veiligheid én die van anderen te waarborgen op 31 december.

Zoals elk jaar ontvang je bij een voorverkoopbestelling vanaf 35 euro gratis siervuurwerk! Bestel online je vuurwerk op www.duiven.bestelvuurwerk.nl of www.terheerdt.nl. We zien je graag tijdens onze vuurwerkverkoopdagen.:

Bij Ter Heerdt slaag je gegarandeerd! Rijksweg 41, Duiven.

Coop Pannerden reikt op de kerstmarkt cheques uit aan 't Scathe en Pajodos

PANNERDEN - Basisschool 't Scathe heeft een cheque van Coop Pannerden in ontvangst genomen. De scholen mag het geldbedrag besteden aan sport- en spelmaterialen, voor een leuker schoolplein. Het doel is om kinderen meer te laten bewegen. De basisschool ontving de cheque in het kader van de Doekoe Schoolplein-actie die Coop samen met de Johan Cruyff Foundation, Unilever en Arla Foods voor de derde keer heeft georganiseerd.

Niet alleen de basisschool maar ook de turnafdeling van Pajodos mocht een cheque in ontvangst nemen van de Coop in Pannerden. Zij zijn hard toe aan nieuwe turnpakjes en materialen. Omdat eerder opgezette acties niet toereikend waren, is de Coop te hulp geschoten.

"Omdat we elkaar in een dorp als Pannerden zo nodig hebben proberen we te helpen daar waar mogelijk. We hopen dat het een wisselwerking is. Zolang de bevolking in onze winkel blijft besteden, zijn wij instaat te sponsoren. Zo houden we het dorp leefbaar en blijven de winkels, verenigingen en de school bestaan", aldus Thera Leenders van de Coop in Pannerden.

Zo is de kerstmarkt van afgelopen zondag 11 december ook een initiatief geweest van samenwerkende ondernemers met behulp van de Schutterij. Het was erg gezellig en een geweldig succes. Het was drukker dan vorig jaar. Een mooie traditie om voort te zetten.

Wat je in onze keukens terugvindt is 'Jezelf'

LOBITH - Ieder mens is uniek. Ieder mens heeft zijn eigen voorkeuren en behoeftes. Deze mensen krijgen bij ons precies de keuken die ze willen. De keuken waarin ze zichzelf kunnen zijn.

Goed luisteren is een kunst. Voor een keukenspecialist/ keukenarchitect volgen de adviezen en conclusies dan vanzelf. De materialen, apparatuur en inrichting van een nieuwe keuken komen bijna vanzelfsprekend zo tot stand. Wij weten immers als geen ander, dat de keuken het hart van het huis is van ieder mens. Eten is immers de eerste levensbehoefte van een mens. Daarom kan het gereedschap maar beter perfect zijn. Je wilt zorgeloos genieten van je nieuwe keuken. Jammer, maar veel te vaak komt het nog voor, dat mensen zich laten verleiden door 'een prijs'! Zo'n keuken met een superkorting blijkt dan achteraf van mindere kwaliteit te zijn.

Hiervan zijn helaas maar al te veel voorbeelden bekend. Bij ons geen handjeklap, want iedere klant krijgt dezelfde korting. Wij investeren in de noviteiten van de keukenwereld om aan de wens van de unieke klant te kunnen voldoen. Wij nodigen u graag uit om 2e kerstdag deze noviteiten te komen bekijken. Nieuw in de showroom: Bora afzuigsysteem. Nooit meer je hoofd stoten aan een afzuigkap. Dat is toch geweldig! Genoeg te zien bij Winkels-Keukens.

"Wij zien u graag op 2e kerstdag in onze showroom", aldusTeam Winkels Keukens.

Chili & Ice (hot fashion for cool prices) één jaar!

ARNHEM – Onlangs is de winkel Chili & Ice op winkelcentrum Presikhaaf alweer één jaar actief. Het is een modezaak met voornamelijk dameskleding tegen alleszins vriendelijke prijzen. Chili & Ice heeft inmiddels al drie filialen en voor het jaar 2017 staan er nog een paar in de planning, vertelt eigenaresse Dagmar Norder trots.

Chili & Ice ('hot fashion for cool prices') biedt jonge dynamische en nette mode voor dames in de maten 34 tot en met 46. De collectie wordt constant aangevuld en het is de moeite waard om regelmatig eens binnen te kijken! Bovendien is er een leuk assortiment schoenen, laarzen, modieuze tassen en decoratie artikelen. Ook is er een herencollectie.

December is een dure maand, maar bij Chili & Ice niet! De modezaak geeft maar liefst vijftig procent korting op de gehele collectie in de maand december.

Chili & Ice, Winkelcentrum Presikhaaf, Hanzestraat 86, Arnhem. Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwe collectie of aanbiedingen volg Chili & Ice dan via facebookpagina: chili&ice of instagram: chili.ice123.

Gym- en oliebollenfestijn bij GV Margriet

DIDAM - Zin om na de kerstdagen weer even lekker te sporten? Bij Gymvereniging Margriet Didam zitten we niet stil tijdens de kerstvakantie! Wij organiseren namelijk het Grote Gymfeest zoals u dat van ons kent, samen met een geweldig Oliebollenfestijn!

Op woensdag 28 december opent Gymvereniging Margriet haar deuren voor alle jongens en meisjes uit Didam en omstreken! In de gymzaal aan de Dijksestraat 12 wordt een geweldig Beweegplein opgebouwd waarop zowel leden, als niet leden zich uit kunnen leven. Dit is dus een mooie mogelijkheid om eens kennis te maken met de gymsport die wij aanbieden. Tumbling- of trampolinespringen, schommelen en zwaaien, balanceren, acrogym, toestelturnen en de populaire sport freerunnen zijn allemaal uit te voeren deze dag!
's Ochtends van 11.00-13.00 uur zijn alle jongens en meisjes van 1 tot en met 6 jaar welkom. ’s Middag van 13.00-14.00 uur wordt er in de dansstudio een gave dansclinic en een yogaclinic georganiseerd voor kinderen van alle leeftijden. 's Middags van 14.00-16.00 uur zijn alle jongens en meisjes vanaf 7 jaar en ouder welkom.

Dit jaar is er naast het Grote Gymfeest, ook het Oliebollenfestijn. Op de parkeerplaats naast de sporthal is er een oliebollenverkoop en wordt er een sfeermarktje opgebouwd waar kinderen zich kunnen vermaken. Er zijn onder anderen Oudhollandse spelletjes, een wensboom, kampvuur met marshmallows en een leuke grabbelton. Wij verkopen heerlijke, versgebakken oliebollen, 12 stuks voor vijf euro! Daarnaast is er plek om lekker te genieten van een kop warme chocolademelk of glühwein. Ouders hoeven tussendoor dus niet meer naar huis deze keer!

Voor het Oliebollenfestijn zijn stempelkaarten (twee euro per stuk) te koop voor de kinderen. Entree van de sporthal is gratis.