GN Arnhem

14 november 2015

GN Arnhem 14 november 2015


Bouw nieuw gezondheidscentrum Schuytgraaf gestart

ARNHEM - Na een tijd van schetsen, overleggen en voorbereiden is het zo ver: de bouw van een nieuw gezondheidscentrum in Schuytgraaf is gestart! Vrijdag 30 oktober werd met een feestelijk tintje de begane grondvloer gestort. De planning is dat volgend jaar zomer het gezondheidscentrum haar deuren opent.

Wethouder Ine van Burgsteden van de gemeente Arnhem, directeur Amon van den Borg van Arts en Zorg en directeur Henk van de Kolk van Bouwbedrijf van de Kolk hebben samen het officiële startsein gegeven van de bouw van het nieuwe Gezondheidscentrum van Arts en Zorg. De zorgverleners in Schuytgraaf zijn nu nog tijdelijk gehuisvest in het voormalige informatiecentrum in de wijk. Volgend jaar zomer verhuizen ze allemaal mee naar het nieuwe gebouw: huisartsen, apotheek, fysiotherapeuten, psychologen, diëtisten, logopedisten, verloskundigen en podotherapeuten.

Arts en Zorg biedt eerstelijnszorg vanuit samenwerking met alle zorgverleners rondom de patiënt. Een breed opgezet gezondheidscentrum in de wijk sluit naadloos bij die visie aan. Amon van den Borg: "Ons streven is de zorg aan onze patiënten zoveel mogelijk dichtbij huis te leveren en zoveel mogelijk met meerdere zorgverleners samen te werken, zodat de patiënt één aanspreekpunt heeft in de zorg. Die samenwerking zie je ook terug in de architectuur van het gebouw, bijvoorbeeld aan de gedeelde entree, de gezamenlijke overleg- en eetruimten en verschillende spreek- en behandelkamers."

Het nieuwe gezondheidscentrum ligt ten westen van MFC Omnibus, in het centrum van Schuytgraaf. De entree is aan hetzelfde plein als het toekomstige winkelcentrum. Het gezondheidscentrum is voor Schuytgraaf een zeer welkome aanvulling op de voorzieningen in de wijk.

Kerstrommelmarkt en Swoa Resto

ARNHEM - In het weekend van 12 en 13 december verzorgt De Gaanderij een kerstrommelmarkt.

Heb je nog kerstspulletjes of andere spullen die je graag zou willen verkopen. Huur dan nu een tafel. Op beide dagen zijn er nog tafels beschikbaar. Huur per tafel is zeven euro per dag. Opgeven kan via de receptie in De Gaanderij of rechtstreeks bij Lydi Janssen: 06 19914305.

Swoa resto

Zoals iedere maand is er ook op woensdag 25 november: Swoa Resto in De Gaanderij. Er wordt een lekkere driegangenmaaltijd geserveerd met ook dit keer weer een actueel thema. "Heeft u zin om mee te eten, geeft u zich dan op bij de receptie. Per persoon betaalt u vijf euro en heeft u en Gelrepas dan is het 2,50 euro." Vanaf 17.00 uur gaat de deur open en het duurt van 17.30 tot 20.00 uur. De Gaanderij ligt aan Driemondplein 1 in Arnhem; 026 3810265.

Koepelcollege door Midas Dekkers in Koepelkerk Arnhem

ARNHEM - Op vrijdag 20 november van 20.00 tot 22.00 uur geeft Midas Dekkers een college in de Koepelkerk in Arnhem. Het college wordt georganiseerd door de Bibliotheek Arnhem en boekhandels Het Colofon en Hijman Ongerijmd. Een avond waarbij er volop te lachen, te leren én te herkennen valt!

Waarom kruipt een kat in een doos en trekt de mens zich graag terug op de wc? Dit fenomeen, thigmofilie genoemd, is het positief tegenovergestelde van claustrofobie. Volgens bioloog Midas Dekkers schuilt in ons allen een thigmofiel, en werkt in tijden van angst een lekker warm bed soms beter dan de psycholoog. Dekkers schreef een boek over dit verlangen naar beschutting en geborgenheid: De Thigmofiel.

In het koepelcollege dat Dekkers 20 november geeft, vertelt hij over zijn boek. Midas Dekkers (1946) is bioloog en schrijver. Hij schrijft met humor en een vrolijke tegendraadsheid over mensen en dieren en hun overeenkomsten en verschillen.

Kaartverkoop
De activiteit vindt plaats in de Koepelkerk aan het Jansplein. Kaarten kosten € 7.50 en zijn verkrijgbaar vanaf 1 november via www.bibliotheekarnhem.nl/agenda en in boekhandels Het Colofon en Hijman Ongerijmd.

Gelderse sportvrijwilligers gezocht

ARNHEM - Vrijwilligers zijn onmisbaar binnen sportverenigingen. Zonder deze mensen is het niet mogelijk om als sportvereniging stand te houden. Daarom worden drie vrijwilligers, tijdens het Gelders Sportgala 2015 in theater Orpheus te Apeldoorn, in het zonnetje gezet. Het Gelders Sportgala wordt georganiseerd door Olympisch Netwerk Gelderland.

Voor de sportvereniging zijn vrijwilligers onmisbaar. 'Vrijwilligers zijn de kurk waar een vereniging op drijft', aldus jurylid Joke Roeterdink. Roeterdink vervolgt: 'Tijdens het Gelders Sportgala eren we de topsporters en talenten uit Gelderland. Maar daarnaast willen we ook de mensen achter de verenigingen in het zonnetje zetten. Zij verrichten ontzettend belangrijk werk en hebben heel veel over hun club over'.

Opgeven

Kent u vrijwilligers die wel een podium verdienen? Geef ze vóór 15 november op via www.geldersesportfederatie.nl/sportgala/vrijwilliger. Een deskundige jury zal alle inzendingen beoordelen en drie genomineerden uitnodigen om op dinsdag 8 december aanwezig te zijn op het Gelders Sportgala.

Gelders Sportgala

Het Gelders Sportgala wordt jaarlijks georganiseerd door Olympisch Netwerk Gelderland, de Gelderse Sport Federatie en Topsport Gelderland in opdracht van de Provincie Gelderland en in samenwerking met de Gemeente Apeldoorn en Omroep Gelderland.

Hulp bij computergebruik in bibliotheek Kronenburg

ARNHEM - Vrijdag 27 november tussen 10.00 en 12.00 uur kan iedereen met vragen over computer- en internetgebruik in de bibliotheek terecht op het gratis inloopspreekuur in Bibliotheek Kronenburg.

Vragen over informatie opzoeken op internet, brieven maken of e-mailen? Kom dan langs tijdens het (gratis) wekelijkse inloopspreekuur op ons internetplein in de Bibliotheek Kronenburg. Vrijdagochtend is een vrijwilliger aanwezig die meer uitleg geeft over bijvoorbeeld e-mail, Google, Facebook, Twitter, foto’s bewerken of Microsoft Word. De beschikbare tijd is afhankelijk van het aantal bezoekers. Voor vragen over software of hardware van computers is dit spreekuur niet bedoeld, hiervoor verwijzen wij je naar jouw leverancier.

Het spreekuur vindt plaats in de Bibliotheek Kronenburg (Kronenburggalerij 7). De toegang is gratis, en aanmelden is niet nodig.

Flabinussen opent carnavalsseizoen

ARNHEM – Carnavalsvereniging De Flabinussen opent op zaterdag 21 november haar seizoen met haar prinsenkeuze-avond. Deze avond vindt plaats in feestburcht ‘De Schuytgraaf’ (kantine Arnhemse Boys Schuytgraaf), onder het genot van een drankje en gezellige muziek.

Onder het motto van ‘Carnaval in Elden of hier, wij hebben overal plezier’ zullen Prins Mark en Prinses Petra het nieuwe carnavalsseizoen officieel openen. De aanvang is 20:11 uur, maar de zaal zal om 19:30 open zijn om de eerste gasten te ontvangen. De entree bedraagt vijf euro voor niet-leden, leden hebben gratis entree (mogen gratis twee introducés meenemen).

De muzikale begeleiding zal deze avond onder leiding staan van Jheron van der Heijden. Deze veelzijdige artiest heeft een groot repertoire en staat garant voor een groot feest. Verder zijn er deze avond optredens van de tiener- en prinsengarde, de hofzangers en eigen leden. Als klap op de vuurpijl is er ook nog een optreden van een gastartiest.

De hoofdact deze avond zal de presentatie van het nieuwe prinsenpaar zijn. Wie o wie zullen dit jaar voorop gaan in het feestgedruis? Voor de benoeming van het nieuwe prinsenpaar zal er eerst afscheid genomen worden van Prins Mark en zijn Prinses Petra. Zij zullen afzwaaien als prinsenpaar van De Flabinussen. Verkleden mag, maar is uiteraard niet verplicht.

Wekelijks inloopspreekuur voor vragen over lezen en schrijven

ARNHEM - Iedere donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur is iedereen die de Nederlandse taal (beter) wil leren lezen, spreken en schrijven, welkom in het Taalhuis van de Bibliotheek Arnhem. Iedereen kan gewoon binnenlopen met vragen. Het Taalhuis is er voor anderstaligen én voor mensen die hier geboren en getogen zijn.

Eén op acht mensen in Arnhem is laaggeletterd, dat houdt in dat zij moeite hebben met de Nederlandse taal goed te lezen en schrijven. In Nederland is dit gemiddeld één op de negen. Daarom heeft de Bibliotheek Arnhem haar Taalhuis geopend. Het Taalhuis is voor iedereen die de Nederlandse taal (beter) wil leren lezen en schrijven.

Vrijwilligers zetten zich in om mensen op een laagdrempelige manier te helpen. Het spreekuur vindt plaats in Bibliotheek Rozet (Kortestraat 16) bij de ingang van de Bibliotheek op de tweede verdieping. De toegang is gratis, en aanmelden is niet nodig.

Workshop E-books lenen bij de bieb

ARNHEM - Voor iedereen die met het E-bookplatform van de Bibliotheek aan de slag wil, is er op dinsdag 24 november de gratis workshop ‘E-books lenen bij de Bibliotheek’.

Bibliotheekleden kunnen uit ruim 7.000 titels literaire romans, thrillers, kinderboeken, non-fictie en poëzie kiezen. Tijdens de workshop zal getoond worden welke mogelijkheden er zijn om e-books te lenen en lezen. Vragen of onduidelijkheden worden beantwoordt door een medewerker van de Bibliotheek.

Deelnemers nemen bij voorkeur hun eigen laptop, smartphone of tablet mee. Het is ook mogelijk een van de aanwezige computers van de Bibliotheek te gebruiken. Indien er nog geen e-book account is aangemaakt, dienen leden hun lenerspas mee te nemen.

De workshop vindt plaats op dinsdag 24 november van 14.00 tot 16.00 uur in lokaal 4.26 op de vierde verdieping van Rozet aan de Kortestraat 16. De workshop is gratis voor zowel leden als niet-leden, aanmelden via: www.bibliotheekarnhem.nl/agenda is verplicht.

Hobbyavond postzegels verzamelen

ELST - Op maandag 16 november houdt de postzegelvereniging De Vierstroom, voorheen De Globe, regio Elst weer haar clubbijeenkomst.

Op deze avond zal een semi-handelaar aanwezig zijn met veel materiaal. "Bent u geïnteresseerd in het verzamelen van postzegels dan bent u welkom. De toegang is gratis. Al onze bijeenkomsten worden gehouden in het zalencentrum Onder de Toren in Elst. Aanvang 19.30 uur. Voor nadere inlichtingen kunt u bellen naar 0481 374116."

Klaverjassen in De Petersborg

ARNHEM - Op zaterdagmiddag 28 november is er in de Petersborg, Slochterenweg 40 in Arnhem-Zuid de maandelijkse klaverjasdrive.

De aanvang is om 13.30 uur, de zaal gaat open om 13.00 uur. De kosten zijn twee euro. Iedereen is welkom om een kaartje te komen leggen.

Sinterklaas in Elderveld

ARNHEM - Op zaterdag 28 november komt de Goede Sint naar Elderveld. Eerst bezoekt hij omstreeks 13.30 uur Winkelcentrum Elderhof.

Daarna ontmoet hij en zijn Hoofdpieten de jeugd tot en met acht jaar in het Wijkcentrum Elderveld. Vanaf 12.00 uur is er een optreden van muziekvereniging Mystique; vervolgens het Pietenorkest. Het kinderprogramma volgt om 14.15 uur in het wijkcentrum. De organisatie van het programma is een samenwerking van de winkeliersvereniging Elderhof en wijkvereniging Elderveld.

Driemaal goud op Flanders Judo Cup

Nikki Stens, Koen Heg, en Victor van Gerven, judoka's van Bushi Arnhem, behalen goud op the place to be for future judochampions:The Flanders Judo cup in België.

ARNHEM - Zaterdag 31 oktober en zondag 1 november werd de tiende editie van Flanders Judo Cup gehouden, een internationaal judotoernooi in Lommel (België). Aan dit judotoernooi voor onder 15, onder 18, en onder 21 jaar, namen achthonderd judoka's uit dertien verschillende landen, waaronder Engeland, Finland, Polen, Azerbeidzjan, Ierland, Israël, Zwitserland en Schotland deel. Het toernooi is een meetmoment voor de Belgen. Afgelopen weekend namen twaalf wedstrijdjudoka's van Bushi Arnhem deel.

Zaterdag kwamen de judoka's onder de achttien jaar aan bod. Alle jongens stonden in de poule ingedeeld met sterke buitenlandse judoka's. Een goede ervaring, maar de jongens konden geen plek afdwingen in de eindronden. Amber van Workum lukt dit wel bij de meisjes. Zij werd eerste in haar poule door twee Belgische judoka's te verslaan. Na een verliespartij tegen de Engelse Kirsty March en een winstpartij tegen de Nederlandse Naomi Rottier, mocht Amber judoën om de derde plaats tegen Esmee Scharrenburg. Amber verloor deze partij doordat ze op de grond in een houdgreep terecht kwam.        

Zondag kwamen in de klasse onder de vijftien jaar acht Bushi judoka's de mat op. In de poules werd goed gejudood en dat betekende dat veel Bushi judoka's ook door gingen naar de eindrondes.

Bij de meisjes bereikte Nikki Stens (-63 kg) de finale die ze met met ippon d.m.v. een houdgreep won van een Finse judoka. Bij de jongens behaalde Victor van Gerven (-46 kg) en Koen Heg (- 60 kg) beiden goud. Zilver was er voor Merijn te Winkel (-34 kg) en brons voor Daan Scheers (-60 kg).

Aansluitend aan het internationale toernooi is er nog een internationale judostage. Op deze judostage kunnen de judoka's samen met hun trainer/coach intensief verder werken aan hun ontwikkeling. Deelname van de judoka's van Bushi Arnhem aan buitenlandtoernooien en internationale stages wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van ouders, de inzet van vrijwilligers, en subsidie van de gemeente Arnhem.

Meer informatie over judo en Bushi Arnhem staat op de website en facebook.

Sinterklaas bezoekt De Laar-Oost op zaterdag 21 november

ARNHEM - Zaterdag 21 november komt Sinterklaas naar De Laar-Oost voor een optocht door de wijk, samen met zijn paard en al zijn pieten. De Zwarte Pietenband zorgt tijdens de optocht voor vrolijke Sinterklaasmuziek. Kinderen, die als 'sintje' of 'pietje' verkleed in de optocht meelopen, kunnen een prijsje winnen.

De optocht start om 12.30 uur vanaf boerderij De Kroon en komt om 13.30 uur ook weer terug bij de boerderij, waar Sinterklaas verwelkomd wordt door de voorzitter van wijkvereniging De Oostelaar. Daar reikt Sinterklaas ook de prijsjes uit aan de mooiste hulp-Sinterklaasjes en -Pietjes.

De route van de sinterklaasoptocht vindt u in wijkblad De Oostelaar of op www.oostelaar.nl. Feest in boerderij De Kroon voor kinderen die hun schoen gezet hebben (bon inleveren uiterlijk 15 november, zie wijkblad of website).

Om 15.00 uur begint het feest in boerderij De Kroon voor kinderen van 0 tot 10 jaar, die hun schoen hebben gezet. Ook ouders, oma’s en opa’s zijn welkom.

Voordat Sinterklaas binnenkomt maken de pieten, samen met de kinderen, er alvast een vrolijk feestje van. Daarna kunnen de kinderen bij Sinterklaas een liedje komen zingen of samen met hem op de foto. Ook worden de prijsjes voor de versierde schoenen door Sinterklaas uitgereikt. Tot slot krijgen alle kinderen van Sinterklaas de gevulde schoen terug. De zaal is open vanaf 14.30 uur en het feest duurt tot ongeveer 16.30 uur. Het Sinterklaasfeest wordt georganiseerd door wijkvereniging De Oostelaar.

Eerste prijs voor Mystique

ARNHEM - Zaterdag 7 november was het dan zover: deelname aan het KNMO Marching & Music Contest in Schiedam.

Al vroeg reisden de leden van muziekvereniging Mystique Arnhem af om deel te nemen aan dit concours en zich te laten beoordelen op hun muzikale kunnen en marsvaardigheden. Na deelname in 2013 met een mooi resultaat met promotie en het behaalde Nederlands kampioenschap besloot de band in de derde divisie uit te komen met als doelstelling een eerste prijs te behalen in deze nieuwe divisie..

Speciaal voor deze deelname zijn twee stukken op maat gecomponeerd voor de band: Rythm of the Graduated gecomponeerd door Michél Smeets is een driedelig concertwerk en Fired Up een mooie mars gecomponeerd door Marcus Kerpershoek.

Na maanden van veel studeren, repeteren en hard werken betrad de band om half elf de wedstrijdarena om deze beide stukken te laten beoordelen. Er werd en mooi optreden neergezet en bij de prijsuitreiking werd dit beloond met een eerste prijs met 80.11 punten.

Met deze eerste prijs keerde de band huiswaarts met nog in afwachting of er een uitnodiging komt om mee te doen met het Nederlands kampioenschap in januari.

"Bestaat er bij u ook interesse om met deze muziekvereniging mee te spelen, dan bent u op de maandagavonden vanaf 19.30 uur welkom tijdens onze wekelijkse repetitie in het clubgebouw aan de Drielsedijk 17a in Arnhem."

9 / 28

Familiebedrijf stelt niet louter hout, maar vooral de klant centraal... Kees van 't Hullenaar Hout op eigen kracht groot geworden!

Hermi Linders, een van de jonge drijvende krachten achter Kees van 't Hullenaar Hout.

ELST – Wie Kees van 't Hullenaar zegt, zegt hout. Zijn hele leven handelt hij al in hout. Samen met zijn kinderen en een klein team heeft hij ondertussen een pracht van familiebedrijf opgebouwd. Bij Kees van 't Hullenaar Hout komen aannemers, tuincentra, hoveniers, industrie, groothandel en de vakman. En op de zaterdag is er een speciale verkoopdag voor de particulier, voor met name de grote doe-het-zelver.

Van kozijn- en raamhout, vloerhout, tuinhout tot aan hardhout en hardhouten tuinpalen en vlonderdelen. Van tuinschermen en plaatmateriaal tot aan vurenhouten balken. Bij Kees van 't Hullenaar Hout vind je het allemaal. Kwaliteit, veelal uit voorraad leverbaar tegen allervriendelijkste prijzen. De afnemers krijgen het desgewenst ook nog eens op het afleveradres bezorgd!

Sinds 1969 is Kees van 't Hullenaar actief in het hout. Door zijn opmerkelijke bedrijfsfilosofie werd zijn houthandel een begrip in de wereld van 'hout en aanverwante artikelen': Niet zeggen, maar doen. Niet louter hout, maar vooral de klant centraal stellen. Altijd bereikbaar zijn, voor iedere klant. Duidelijk en eerlijk zijn over mogelijkheden en kosten. Staan voor wat je zegt en doet. En blijven investeren in duurzame contacten.

Vanuit het niets bouwde Kees samen met zijn vrouw Diny een goed lopend bedrijf op met nu 2500m2 overdekte opslag in Elst. Kees' bedrijfsfilosofie wordt volledig onderschreven door Alfons van 't Hullenaar en Nicole, Hermi en Doranne Linders, Adri Davidson-des Celles en Erik de Vos. Of zoals een (nieuwe) klant het verwoordt: "Als je ooit snel hout nodig hebt, van een bedrijf dat je mailtjes beantwoordt en dat goed werk levert tegen een redelijke prijs, dan raad ik jullie Kees van 't Hullenaar Hout aan. Nette mensen, die duidelijk communiceren en een eerlijke boterham verdienen. Gelukkig zijn ze er nog..."

Zaterdags tussen 9:00 en 12:00 uur kan ook de grote doe-het-zelver zonder afspraak langskomen. "Dan zijn wij daarvoor met meer mensen aanwezig om u van dienst te zijn."

Kees van 't Hullenaar Hout, Kolk 4, Elst; 0481 450350; www.hullenaarhout.nl.

Voorronde NK Watervoetbal

ARNHEM - Recentelijk vond in zwembad De Grote Koppel in Arnhem een van de voorrondes plaats van het NK Watervoetbal.

Zestien teams hebben tijdens dit toernooi gestreden voor de eerste plaats. In totaal hebben er tachtig kinderen meegedaan aan de voorronde. Sommige kinderen hadden al aan eerdere edities deelgenomen maar voor veel kinderen was het de eerste kennismaking met watervoetbal. Maar iedereen was superenthousiast en alle deelnemers hebben een super leuke dag gehad in De Grote Koppel. Tussen de wedstrijden door konden ze ook zwemmen in het recreatiebad.

Na de spannende poulewedstrijden hebben uiteindelijk vier teams zich geplaatst voor de halve finales. De spanning spatte er letterlijk en figuurlijk van af.

Het team Smikkelaars heeft de Arnhemse voorronde gewonnen, dit team plaatst zich direct voor het NK Watervoetbal wat op dinsdag 22 december plaats vindt in De Grote Koppel in Arnhem. Het team wat tweede is geworden maakt nog een kleine kans om zich te plaatsen omdat er nog een aantal plaatsen beschikbaar zijn voor de finale. Half november weten we welke teams allemaal deelnemen aan het NK.

De uitslag van de voorronde:

1e plek Smikkelaars

2e plek Magische Waterboys

3e plek Voetbal boys

De finale is op dinsdag 22 december in De Grote Koppel in Arnhem. Hier strijden zestien teams uit heel Nederland om de eerste titel Nederlands Kampioen Watervoetbal. En wie weet wordt het team Smikkelaars de eerste Nederlands Kampioen Watervoetbal.

Wil je komen kijken dan ben je uiteraard van harte welkom. Tijdens het NK Watervoetbal is er ook een extra activiteit in het bad namelijk discozwemmen. Dus wil je wat wedstrijden zien en daarnaast lekker discozwemmen kom dan op dinsdag 22 december naar De Grote Koppel in Arnhem. De entreeprijs is 4,95 euro.

Watervoetbal

Watervoetbal is nog een vrij nieuwe sport. In De Grote Koppel organiseren ze dit nu voor het vierde jaar. En dit keer is het voor de eerste keer dat er een NK Watervoetbal is. Watervoetbal is een voetbalwedstrijd waarbij in een zwembad met beweegbare bodem een klein laagje water van 15 cm staat. Het speelveld is ongeveer 15 bij 11 meter en daarin staan twee waterpolodoeltjes. Wedstrijden duren slechts acht minuten met teams van vier personen (leeftijd 8 - 12 jaar) zonder keeper.

De bal is ongeveer 45cm in doorsnede en de techniek is heel anders dan bij gewoon voetbal. Houd er dus wel rekening mee dat je meer kracht moet gebruiken om de bal te schoppen vanwege het water. Ervaren veld- of zaalvoetballers hebben bij watervoetbal veel minder voordeel ten opzichte van onervaren spelers. Iedereen kan hier dus aan deelnemen.

Voorlezen voor peuters en kleuters

ARNHEM - Iedere vrijdag zijn peuters en kleuters welkom tijdens het wekelijkse voorleeshalfuurtje van 15.30 tot 16.00 uur in bibliotheek Kronenburg. Iedere woensdag tussen 15.30 tot 16.00 uur in bibliotheek Presikhaaf.

Voorlezen is leuk, voorgelezen worden nog leuker. Daarom opent de bieb haar deuren en ligt er een mooi, nieuw verhaal klaar. De toegang is gratis en opgeven van tevoren is niet nodig.

Het belang van voorlezen
Voorlezen is niet alleen leuk, het is ook heel nuttig. Onderzoek wijst uit dat kinderen die worden voorgelezen beter scoren op school. Daarnaast hebben ze een grotere woordenschat en zijn ze beter in het verwoorden van emoties. Maar ook voor jongeren en volwassenen is voorlezen van blijvende waarde. Vrijdagmiddag 20 november wordt van 15.30 tot 16.00 uur voorgelezen in bibliotheek Kronenburg, woensdagmiddag 18 november van 15.30 - 16.00 uur in bibliotheek Presikhaaf.

Bridgedrive in Rozendaal

REGIO - Inner Wheel Arnhem Rijn-IJssel verheugt zich weer een bridgedrive te kunnen organiseren dankzij de royale medewerking van Scholengemeenschap Het Rhedens, onder leiding van Kees Monseurs op zaterdag 21 november van 12.00 tot 17.00 uur in de aula van Scholengemeenschap Het Rhedens aan de Kleiberglaan 1 in Rozendaal.

Kosten per paar: 28 euro (er is een fraaie prijzentafel). U kunt zich opgeven met naam, telefoonnummer en speelsterkte A, B of C en eventueel NBB-nummer bij Anneke Hartog per email: fundraisingIW@gmail.com of telefonisch: 06 26494449. De opbrengst is voor het jaarproject, Stichting H.O.P.E. in South Africa (www.hopeinsa.nl).

Cursussen in Elderveld

Houders GelrePas 2015 krijgen 50% korting op maximaal 2 cursussen per jaar!                                                                

- Bridge vervolg - woensdagmiddag                                                                        

- Computergebruik voor beginners - dinsdagochtend/-middag of woensdagochtend/-middag

- Digitale fotobewerking voor beginners - dinsdagavond

- Digitale videobewerking met Pinnacle Studio Versie 18 - woensdagavond

- Eerste Hulp aan Kinderen - woensdag-/donderdagavond

- Engels (basiscursus) - maandagavond

- Frans beginners (niveau 1 jaar Frans) - donderdagavond

- Frans conversatie voor gevorderden - donderdagavond

- Hartreanimatie - woensdag-/donderdagavond

- Kledingmaken (introductieprijs) - maandagavond

- Spaans (vervolgcursus) - zaterdagochtend

U kunt nog instromen bij:

- Active Body - woensdagavond

- Conditiegym - donderdagochtend

- Schilderen en tekenen - dinsdagochtend/dinsdagavond

- Yoga - donderdagavond

Voor nadere informatie over deze cursussen en/of aanmelding kunt u de Wijkvereniging Elderveld bellen, tel. 381 07 98 of e-mailen: wijkver.elderveld@hetnet.nl.

Ook voor catering ga je naar Milly's sweetie Kitchen

ARNHEM - Milly's sweetie Kitchen is ondertussen een begrip in de Schuytgraaf in Arnhem, waar zij iedere maandag en woensdag Surinaams/Javaanse gerechten verkoopt. Ook de snacks zoals loempia en saté lijken de mensen te bevallen.

Een andere specialiteit van Milly's sweetie Kitchen is het bereiden van buffetcateringen. Vanaf tien personen tot een kleine honderd personen. Surinaams/Javaans of een Hollands stamppotbuffet behoort tot de mogelijkheden.
Surinaamse nasi/bami, saté met authentieke pindasaus, kousenband, spitskool, kip uit de oven, kroepoek, gebakken banaan (pisang goreng) en sambal is onze basiscatering, die verder uitgebreid kan worden met witte rijst, rundvlees, een salade maison, extra zuurgoed, huisgemaakte sambal, rendang vlees, moksi metin en nog veel meer. Al dit lekkers wordt warm aangeleverd in chafing disches op iedere gewenste locatie.

Ook tijdens de feestdagen spant eigenaresse Milly zich in om heerlijke diners bij haar gasten thuis af te leveren. Er zijn nog enkele bestellingen mogelijk tijdens de kerst en voor het sinterklaasfeest.

Gewijzigde openingstijden tijdens de wintermaanden: Vanaf half november worden de verkooptijden aan de kraam Marasingel gewijzigd: op de maandag en woensdag is Milly van14:00 tot 19:15 uur aanwezig.

De verkoopstand is te vinden aan de Marasingel (Schuytgraaf parkeerplaats Albert Heijn) in Arnhem; 06 26342701.

Skischoenen met perfecte pasvorm bij Peters Wintersport Bemmel

BEMMEL – Als skischoenen niet juist zijn afgestemd op de vorm van je voeten en de stand van je (onder)been, kan dat zorgen voor veel ongemak en ergernis tijdens je wintersportvakantie. Laat je daarom heel goed adviseren en de juiste schoenen aanmeten bij Peters Wintersport. Je skischoenen zijn nu eenmaal een zéér belangrijk deel van je wintersportuitrusting.

Bij de keus van een skischoen is het onder andere van belang te weten hoe iemand skiet. Een goede ervaren skiër heeft een andere schoen nodig dan een beginnende skiër. De flexibiliteit van de buitenschoen speelt hierin een grote rol. Maar de binnenschoen is zeker niet van minder belang. Deze moet perfect aansluiten op uw voeten. Bij Peters Wintersport zal men eerst een voetanalyse maken. Vervolgens kan men bij Peters Wintersport gebruik maken van onder andere het 'Memory Fit'-systeem, of het Fischer vacuümsysteem. Ook het foamen van de binnenschoen behoort tot de mogelijkheden. Hiermee verdwijnen pijnlijke voeten tijdens het skiën als sneeuw voor de zon!

Ben je uiteindelijk bij Peters Wintersport geslaagd om de perfecte skischoenen aan te schaffen, is het toch ook fijn om te weten dat Peters Wintersport je óók nog een inruilgarantie geeft. Dus bij aanschaf van een volgende (of nóg geavanceerdere) skischoen, kun je je huidige skischoenen weer inruilen! Kom eens langs voor een professioneel advies. Bij aankoop van een product krijgt iedere klant een gratis Vip-pasje waarmee men altijd tien procent korting krijgt op niet-afgeprijsde artikelen.

Peters Wintersport, Houtakker 6a, Bemmel; 0481 371296/06 20491388.

Algehele verzorging bij praktijk Walk On voet- en schoonheidsverzorging

ARNHEM - Wilt u graag uw voeten en/of gezicht eens goed laten verzorgen? Dan bent u bij Walk On van Lidwien Kempkens in Rijkerswoerd aan het juiste adres.

Voetklachten zijn vervelend. Voetklachten waaronder: eelt, likdoorns, kloven, en ingroeiende nagels worden door Lidwien vakkundig behandeld. Laat het niet zover komen dat uw likdoorn tot op het bot zit en operatief verwijderd moeten worden of dat uw nagel zover is ingegroeid dat een nagelverwijdering de enige mogelijkheid is.
Wij behandelen de diabetische en reumatische voet, walk on voetverzorging is aangesloten bij ProVoet, ProCert, Anbos en bij KOC Nederland erkend leerbedrijf.

Als schoonheidsspecialiste werkt Lidwien met ECO verzorgingsproducten van Annemarie Börlind. Plantaardige oliën en extracten zijn namelijk het meest waardevol voor uw huid
(wat je niet kunt eten smeer je ook niet op je lichaam). Uit hygiënische redenen werken wij in aparte ruimtes een ruimte voor de voetbehandeling, een voor gezichtsbehandeling.

Belt u gerust voor meer informatie of kijk eens op de websites. Behandelingen gaan volgens afspraak. Openingstijden, tarieven en meer informatie is te vinden op www.walk-on-voetverzorging.nl of www.schoonheidsspecialistearnhem.nl

Walk On voet- en schoonheidsverzorging, Martensbongerd 22, Arnhem; 026 - 32 71 282 of mobiel 06-51884789. Wij zitten op de eerste etage.

Sint en Pieten in Sinterklaaskelders

ARNHEM - Na de feestelijke intocht gaat Sinterklaas met zijn Pieten naar de Historische Kelders in Arnhem, waar hij tot zijn vertrek uit Nederland verblijft. De ingang van de kelders is aan de Oude Oeverstraat 4a in Arnhem.

Sint en zijn Pieten zijn te bezoeken op de volgende dagen:

  • Vrijdag 20 november van 13.30 uur tot 16.30 uur

  • Zaterdag 21 november van 12.00 uur tot 15.30 uur

  • Zondag 22 november van 12.00 uur tot 15.30 uur

  • Woensdag 25 november van 13.30 uur tot 16.30 uur

  • Vrijdag 27 november van 13.30 uur tot 16.30 uur

  • Zaterdag 28 november van 12.00 uur tot 15.30 uur

  • Zondag 29 november van 12.00 uur tot 15.30 uur

  • Woensdag 2 december van 13.30 uur tot 16.30 uur

Dit schema is ook terug te vinden op www.sinterklaasarnhem.nl/sinterklaaskelders. De toegangsprijs bedraagt 3,50 euro. Kinderen tot en met twee jaar hebben gratis toegang.

Rijkerswoerd haalt Sinterklaas in

ARNHEM - Op woensdagmiddag 25 november verzorgt wijkvereniging Rijkerswoerd een intocht voor Sinterklaas voor alle kinderen tot zeven jaar met hun ouders/verzorgers.

De wijkvereniging doet dit in samenwerking met de activiteitencommissie van ESA, de winkeliersvereniging en Jeugdland. Kinderen en hun ouders kunnen in de stoet meelopen die vooraf gegaan wordt door de Pietenband van Showband Mystique.

Sinterklaas en zijn Pieten maken hun opwachting om 14.30 uur op winkelcentrum Rijkerswoerd, waar hij verwelkomd wordt door de winkeliersvereniging. Daarna gaat de stoet verder richting het Sport- en Wijkcentrum waar de Sint naar verwachting rond 15.30 uur arriveert. Hier start een programma met theater en sport en spel. Er is ook nog de mogelijkheid om met Sinterklaas op de foto te gaan (neem uw eigen fototoestel mee!).

Het programma duurt tot ongeveer 17.00 uur. De entree is gratis en natuurlijk zijn er voor elk kind pepernoten en lekkers.

Sparen voor Sportkaartabonnement bij ondernemers van Rijkerswoerd

ARNHEM - Vanaf 2 november kunnen leden van de Sportkaart profiteren van aantrekkelijke kortingen bij winkeliers op winkelcentrum Rijkerswoerd. Winkeliers die zijn aangesloten hebben een sticker op het raam geplakt. Tegelijkertijd kan men sparen voor het abonnement. De actie wordt ingezet om meer samen te werken in de wijk Rijkerswoerd. Een samenwerking die nodig is om de wijk bruisend te houden.

Door deze ontwikkeling krijgen leden van de Sportkaart toegang tot een uitgebreid voordeelnetwerk. Bij elke aankoop die men doet wordt de helft van het kortingsbedrag bijgeschreven op de Sportkaart. De andere helft gaat naar Bewegen in Arnhem zodat de Sportkaart verder ontwikkeld kan worden. Leden kunnen zelf beslissen wat ze met de opgespaarde punten doen. Men kan er in de winkel mee betalen, maar men er kan ook het lidmaatschap van Bewegen in Arnhem mee bekostigen.

Met de Sportkaart kan men twintig verschillende sporten beoefenen wanneer het U uitkomt. Geen verplichting. Bij tien verschillende sportaanbieders en op vier verschillende locaties: Sport en Wijkcentrum Rijkerswoerd, Fitness & Health Center Rijkerswoerd, Zwembad de Koppel en Van Amerongen Buitensport. Daarnaast steunt u het unieke beweegsysteem 'Bewegen in Arnhem', en spaart u voor uw sportabonnement. Meer informatie staat op www.Bewegeninarnhem.nl.

Vijfentwintig procent korting bij Twice is Nice Kringloop Huissen

HUISSEN - Wegens het enorme aanbod van spullen die iedere dag worden aangeboden, raakt de winkel behoorlijk vol. "En omdat u aan ons denkt, denken wij ook aan u. Daarom geven wij vijfentwintig procent korting op alles wat er staat (met uitzondering van kerst en vers hondenvlees)."

"November en december zijn al dure maanden voor iedereen en wij vinden dat wij een steentje kunnen bijdrage met onze korting. De prijzen zijn nu nog aantrekkelijker voor iedereen. Zo heeft u al een broek, trui of schoenen vanaf 1,50 euro. Momenteel hebben we ook veel speelgoed voor hele kleine prijsjes."

Twice is Nice is al ruim acht jaar een begrip in Gelderland. "Dat merken wij ook steeds meer de mensen weten ons te vinden ook voor de grotere ophalingen, huizen leeg halen en verhuizingen. Vanaf maandag 16 november heeft Twice is Nice zoals u van ons gewend bent weer een mooie kersthoek met leuke artikelen en natuurlijk aantrekkelijk geprijsd om uw huis weer gezellig te maken voor de feestdagen."

Aangepaste openingstijden: in de wintermaanden van september tot en met maart heeft Twice is Nice op vrijdagavond géén koopavond. Op zondag zijn we op beperkt geopend: 6 en 27 december; 3 en 31 januari en 6 maart. Daarna weer iedere zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur.
Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken www.twiceisnice.nl waar ook altijd leuke aanbiedingen op staan. De actie van vijfentwintig procent op alles geldt van vrijdag 13 november tot en met zaterdag 21 november.

"Ons team staat voor u klaar en hopen u snel te zien bij Twice is Nice Kringloop, Nijverheidsstraat 33C (steegje in tussen Praxis en the Floorfactory) in Huissen."

Hulp bij computergebruik in de Bibliotheek Kronenburg

ARNHEM - Vrijdag 27 november tussen 10.00 en 12.00 uur kan iedereen met vragen over computer- en internetgebruik in de Bibliotheek terecht op het gratis inloopspreekuur in de Bibliotheek Kronenburg.

Vragen over informatie opzoeken op internet, brieven maken of e-mailen? Kom dan langs tijdens het (gratis) wekelijkse inloopspreekuur op ons internetplein in de Bibliotheek Kronenburg. Vrijdagochtend is een vrijwilliger aanwezig die meer uitleg geeft over bijvoorbeeld e-mail, Google, Facebook, Twitter, foto's bewerken of Microsoft Word.

De beschikbare tijd is afhankelijk van het aantal bezoekers. Voor vragen over software of hardware van computers is dit spreekuur niet bedoeld, hiervoor wordt verwezen naar jouw leverancier.

Het spreekuur vindt plaats in de Bibliotheek Kronenburg (Kronenburggalerij 7). De toegang is gratis, en aanmelden is niet nodig.

Laat het onderhoud aan uw auto onze zorg zijn

ARNHEM - Citam Arnhem B.V. is een familiebedrijf en is gestart in 1934. Wij zijn al meer dan 35 jaar Suzuki dealer en kennen het merk als geen ander.

Suzuki is een Japanse producent en maakt auto's, motorfietsen, buitenboordmotoren en aggregaten. De prijs kwaliteit verhouding is uitstekend. Vele klanten van ons weten dat al jaren. Maar wist u dat al?

In onze werkplaats wordt u vakkundig geholpen en wij beschikken over alle apparatuur, waarmee wij in huis alle voorkomende reparaties kunnen uitvoeren. Van uitlijnen tot airconditioning onderhoud, bij ons bent u altijd aan het goede adres. Wij hebben toegang tot alle technische informatie zodat wij altijd up to date zijn.

Onze ervaring in Suzuki auto's is enorm. Dus wilt u optimaal genieten van uw Suzuki, laat ons het onderhoud verzorgen. Uw auto is bij ons in goede handen. Bij ons krijgt u persoonlijke aandacht en prijsopgave vooraf. Voor betaalbaar onderhoud en een prettige service komt u naar Citam Arnhem B.V., ons team helpt u graag.

Wij zijn gevestigd aan de Hazenkamp 70, in Arnhem (bedrijventerrein Rijkerswoerd www.citam.nl).

Van Marwijk, uw traiteur en cateringspecialist!

ELST - Bent u op zoek naar een makkelijke maaltijd, maar wilt u toch gezond eten?! Dan bent u bij van Marwijk aan het juiste adres. Deze unieke winkel biedt u een legio aan mogelijkheden wat betreft maaltijden, soepen en salades. Ook verzorgen zij catering aan huis en bij bedrijven. Populair is nu het stamppotbuffet.

Het maaltijdenassortiment is zeer breed, zo vindt u er diverse ovenschotels als lasagne en preischotel maar ook diverse stamppotten, oosterse gerechten en pasta's. Uniek is de 'kant en klaar à la carte'-formule. Hierdoor kunt u zelf uw maaltijd samenstellen met keuze uit zeker twaalf soorten groenten, acht vlees- en visgerechten en drie aardappelbereidingen. Alles vers uit eigen keuken én zonder kunstmatige toevoegingen.

Van Marwijk Catering

Ook kunt u bij van Marwijk terecht voor catering! Zij verzorgen met name veel dinerbuffetten, lunches, barbecues, salades en luxe hapjes. "door de combinatie van onze verswinkel en de cateringservice hebben wij altijd de beschikking over de beste kwaliteit ingrediënten, en dat proef je!"

U vindt Van Marwijk groente-fruit-catering-traiteur aan de Dorpsstraat 72a in Elst (achter reisbureau Tui); 0481 376363 www.vanmarwijkcatering.nl.

Thuis-PC.nl helpt, adviseert en verkoopt: 'Voor particulier én MKB'

ARNHEM - Heb je een te trage of kapotte laptop of pc? Of problemen met het bedienen daarvan? Waar kun je dan heen met je probleem?

Of je je laptop of pc nou bij een zogenoemde prijsbreker of bij Thuis-PC.nl hebt gekocht, Thuis-PC.nl helpt je er graag mee! Hoewel Piet Hoogland naast nieuw en tweedehands verkoopt, lost hij ook graag snel en vakkundig je pc- en laptopproblemen op, van welk merk dan ook...

Problemen als virussen, een kapotte harde schijf, traag, problemen met het besturingssysteem. Het zorgen van een adequate oplossing is dagelijks werk voor Thuis-PC.nl, waarvan Piet al vijf jaar de eigenaar is. Tegen scherp geprijsde tarieven. Thuis-PC.nl werkt zowel vanuit eigen locatie (bel voor afspraak!), als bij je thuis of op kantoor. En via hulp op afstand. Zowel de particulier als mkb-er zijn van harte welkom. Zie voor een selectie van leverbare producten de webshop.

Thuis-PC.nl, voor particulier en MKB, Bingelradestraat 3 (nabij woonboulevard Arnhem-Zuid); (06) 81469489 www.thuis-pc.nl.

Huberts tweewielers Huissen

HUISSEN - Huberts tweewielers uw adres voor Gazelle, Sparta, Kreidler fietsen en elektrische fietsen.

Reparaties binnen twee dagen klaar. 24/7 online fietsvakwebshop. Nu tot het einde van het jaar 15 procent korting op collecties Gazelle, Sparta en Kreidler fietsen en E-Bikes. 10 procent korting op reparaties. Vijf dagen per week geopend van 8.30 tot 16.00 uur non-stop. Vrijdag van 8.30 tot 20.00 uur non-stop, zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur. Bij reparaties altijd een leenfiets.

Julianastraat 52 Huissen, (026) 3251153. Facebook, Twitter en Marktplaats.

Sanitair & Tegel Expo

HETEREN – De klus is geklaard. De inrichting van de indrukwekkende en makkelijk bereikbare showroom van Sanitair & Tegel Expo heeft een metamorfose ondergaan. De collectie badkamermeubels, douches, badkamers, ligbaden en accessoires is compleet vernieuwd. Strakke lijnen voeren de boventoon.

De vakkundige Harry van Vaneveld, het gezicht van Sanitair & Tegel Expo, is trots op de frisse look. "Uitgangspunt van ons bedrijf is kwaliteit en de verrassend scherpe prijzen. Goede kwaliteit en goede prijs gaan namelijk prima samen. Hier vindt u gerenommeerde merken als Grohe, Plieger, Sphinx en Villeroy & Boch. Ons geheim?

Wij betrekken het aanbod rechtstreeks van de fabriek." Dat scheelt u flink in de portemonnee, een prettige bijkomstigheid in deze economisch onzekere tijden. De showroom nodigt uit tot een wandeling vol inspiratie. Met een kop koffie in de hand bekijkt u de inloopdouches, douchecabines, ligbaden, spiegels, kolomkasten en design-radiatoren. "Heeft u vragen, stel ze gerust. Ik doe mijn best u van alle informatie te voorzien. Ik neem de tijd en laat u niet met onbeantwoorde vragen de deur uit gaan."

De opstellingen zijn op een realistische manier neergezet. Alsof u nu al in uw eigen doucheruimte staat. Sanitair & Tegel Expo beschikt ook over een ongekend aanbod in vloer- en wandtegels en laminaat.

Sanitair & Tegel Expo, Muskushouwsestraat 14, Heteren; 026 4721298; info@sanitairtegelexpo.nl; www.sanitairtegelexpo.nl.

Oliebollen, daarvoor is het nooit te vroeg

ARNHEM – Oliebollenkraam van Reken is vanaf 1 oktober weer begonnen met het verkopen van oliebollen vanaf hun winterstandplaats bij het winkelcentrum in Elderveld.

Vaak krijgen zij dan de opmerking "Wat ben je vroeg!!" Maar oliebollen zijn toch altijd lekker? "Daarvoor is het nooit te vroeg", aldus eigenaresse Esther van Reken. Tot het einde van het jaar zijn zij zeven dagen in de week elke dag verse oliebollen voor u aan het bakken.

Elk jaar melden zij zich aan voor de AD oliebollentest. Hoewel zij de afgelopen twee jaar een goede beoordeling hebben gehad, blijft dit voor hun een spannende tijd. De concurrentie wordt steeds groter en het testpanel steeds strenger.

De familie Van Reken probeert altijd haar best te doen om een nog betere oliebol te ontwikkelen.

Een aanmelding biedt geen zekerheid tot een daadwerkelijke plaats in de ranglijst en zullen zij moeten afwachten tot na de kerst wanneer de test in de krant wordt gepubliceerd. Zo'n test is leuk, maar de beoordeling van de klant staat voorop.

Oliebollenkraam Van Reken, standplaats winkelcentrum Elderveld (tegenover de Jumbo).

Nama meer dan twintig jaar uw verfspecialist

ARNHEM - Ook in 2015 is Nama hét adres voor behang, gordijnen, laminaat en vloerbedekking. Alles om uw huis of werkplek mee aan te kleden. Belangrijker dan de producten en de zeer aantrekkelijke prijzen, leveren ze bij Nama kundig advies voor elke klus. Voor bijna elke uitdaging hebben ze een oplossing in de winkel.

In 2015 is het behangaanbod groter geworden. Nama levert aantrekkelijke dessins voor een zeer aantrekkelijke prijs. Ze hebben een groot aantal soorten op voorraad en in de winkel liggen tientallen boeken met de meest verschillende voorbeelden van bekende behangmerken.

Ze hebben een grote keuze verschillende soorten verf voor houtwerk, muren en metalen. Ook alle schilder benodigdheden zoals kwasten, verfbakjes, roosters en afplankband kunt u bij hen in de winkel vinden. Alle bekende merken zoals Sikkens, Sigma, Flexa en Histor hebben ze op voorraad. U kunt voor al deze merken een alternatief vinden voor een scherpe prijs.

Hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. Kijk ook eens op onze website: www.nama.nl.

Nama Arnhem, Vlamoven 1, IJsseloord; 026 3636304

Nama Didam, Lieve Vrouweplein 6; 0316 225052.

Car Center Rijkerswoerd al meer dan 10 jaar een begrip in Arnhem en omgeving

ARNHEM - Voor onderhoud van alle merken auto's, campers en lichte bedrijfswagens en ook voor APK keuringen. In 2005 is eigenaar Eugene begonnen als de eerste Speedy garage in Nederland en na vijf jaar franchise, is er gekozen om verder te gaan onder de naam Car Center Rijkerswoerd.


Vooral om geen verplichtingen naar grote organisaties te hebben, dus geheel zelfstandig. Zodat er minder kosten in rekening gebracht hoeft te worden naar de klant. Car Center Rijkerswoerd beschikt over de modernste uitleesapparatuur voor alle merken auto's.
Ook voor aankoop of verkoop van uw auto kunt u bij Car Center terecht, zij helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Maar ook voor banden bent u aan het juiste adres, daarnaast beschikken zij over de juiste apparatuur voor balanceren en uitlijnen, zodat uw auto altijd rijdt zoals het hoort.
Dus eenmaal bij Car Center Rijkerswoerd zit u goed voor alle werkzaamheden aan uw auto.

Het team van Car Center Rijkerswoerd verwelkomt u graag, ook voor een overheerlijk kopje koffie.
De Overmaat 38, 026 3233545, www.carcenterrijkerswoerd.nl.

Van Hunnik Bedrijfswagens in Andelst: bedrijfswagenleverancier en veel meer

ANDELST - De bedrijfswagen van nu biedt de rijeigenschappen en comfort van een luxe auto, maar wel met de ruimtelijke voordelen van een bestelauto.

Met het eigentijdse stoere design wilt u graag gezien worden! De ruim 250 jonge en nieuwe bedrijfsauto's bij Van Hunnik zijn scherp geprijsd en kenmerken zich door een perfecte staat en een veelvoud aan uitvoeringen. De voorraad op de website is dagelijks actueel, waarbij u ook een zoekopdracht kunt plaatsen. Merken zoals Mercedes, Renault, Volkswagen, Fiat en Ford staan in grote getalen op het ruim 7000 m2 grote terrein, waaronder de nieuwste modellen Mercedes V-Klasse en Sprinter, Ford Transit Custom, Renault Trafic en Master.

U kunt bij Van Hunnik binnen een dag gunstig leasen, vaak zelfs zonder jaarcijfers. Het ervaren team neemt u hierbij graag de papierwinkel uit handen, zodat u zich met uw eigen bedrijfsvoering kunt bezighouden.

Van Hunnik Bedrijfswagens Wanraay 15, Andelst; 0488 453449; info@vanhunnikbedrijfswagens.nl; www.vanhunnikbedrijfswagens.nl.

Go-optiek slaat terug!

ARNHEM - Go-optiek slaat terug tegen de ketens. Mensen worden continu gelokt door de ketens met goedkope aanbiedingen. Eenmaal over de drempel van de winkel blijkt dat er nog van allerlei toeslagen bij komen en gaat de klant alsnog met een hoge factuur de deur uit. Door deze misleidende reclames wordt de indruk gewekt dat de klant bij de ketens goedkoper uit is dan bij de zelfstandige opticien. Dit is echter totaal niet waar. Het grote verschil is dat de zelfstandige opticien ook monturen en glazen levert op het allerhoogste kwaliteitsnivo.

Go-optiek is op de behoefte van de consument ingesprongen door, naast het hoge kwaliteitssegment, een deel van de winkel in te richten voor een goede kwaliteitsbril voor de wat kleinere beurs. Zo is het voor iedereen mogelijk om naar een goede zelfstandige opticien te kunnen. Ook de zelfstandige opticiens kunnen direct declareren bij de zorgverzekeraars, zodat dit gelijk met het factuur verrekend kan worden. Zo kan dus ook bij Go-optiek een bril 'gratis' zijn!

Go-optiek, Achter de coulissen 2a, 6836NC Arnhem ( winkelcentrum Rijkerswoerd ), 026 3272353,
www.go-optiek.nl.

Trendy meubels tegen scherpe prijzen van nu

GENDT - Voor betaalbare en trendy meubels moet u bij De Huiskamer van nu zijn. Wij hebben een brede collectie meubelen van teak tot eiken en voor de zitmeubelen van stof tot leer. In onze showroom van 2000 m2 kunt u volop inspiratie opdoen en samen met onze verkopers kijken welke stijl van meubelen het beste bij u past.

Bent u op zoek naar een nieuwe bank dan bent u bij De Huiskamer van nu op het juiste adres. De Huiskamer van nu is XXL dealer van UrbanSofa. De banken van UrbanSofa zijn wekelijks te zien bij het programma Rob's grote tuinverbouwing. Wij hebben alle modellen staan zodat u kunt testen en vergelijken. De banken zijn zelf samen te stellen en in bijna elk gewenste opstelling in meer dan 90 verschillende kleuren te leveren. UrbanSofa heeft een nieuwe primeur, dit zijn de heerlijke nieuwe plofbanken, deze banken zijn vanaf eind november in onze showroom te bewonderen. Wij zijn te bezoeken op het volgende adres:

De huiskamer van nu, Langstraat 277, Gendt

Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 18.00 uur. Zaterdag van 10.00 -17.00 uur. Zondag van 12.00 - 17.00 uur.

Wentinks Wondere Winter in de kerstkelder bij Wentink Hobby

ARNHEM - De eerste sneeuw van dit jaar is al gevallen. Bij Wentink Hobby aan de Steenstraat 20 in Arnhem is het volop winter. Een fraaie uitstalling van ouderwets gezellige sneeuwtaferelen staan opgesteld in de kerstkelder. Er zijn huisjes, kerken, winkeltjes, cafeetjes, kortom een heel dorp in een besneeuwde omgeving. Alle gebouwtjes zijn vrolijk verlicht en overal speelt muziek.

Het is er een drukte van belang met figuurtjes, die lopen, sleetje rijden, schaatsen, boodschappen doen enzovoort. Door het sneeuwlandschap rijdt een miniatuurtrein af en aan.

Ook zijn er kersttaferelen, kerstboompjes en kerststallen van de merken Lemax en Dickensville aanwezig. Leuk om de kersttafel thuis mee op te vrolijken! En natuurlijk is er een ruime keuze aan modeltreinen voor bij het kerstdorp of onder de kerstboom.

Er is voor elk wat wils. Kom eens kijken en laat u inspireren. Wentinks Wondere Winter is toegankelijk tijdens openingsuren.

Wentink Hobby, Steenstraat 20, Arnhem, 026 4423226, www.wentinkhobby.nl.

One Day Cleaning en Wassalon De 3-Slag, beide een begrip in Arnhem

ARNHEM - Van washandje tot werk-overall, bijna elk textiel kan door ons worden gereinigd. Voor speciale reiniging zoals leer en suède werken wij samen met specialisten die leren of suèdekleding perfect kunnen reinigen en behandelen.

Wij ontzorgen wekelijks voor bijvoorbeeld senioren, tweeverdieners en alleenstaanden, maar ook voor bedrijven zoals Horeca, kantoren en overheid.Ook voor de reiniging van dekbedden, matrashoezen, slaapzakken en gordijnen kunt u bij ons terecht. Met de grootste zorg en persoonlijke aandacht kunnen wij uw textiel als beste reinigen. Kostuums, delicate kleding, artiestenkleding, bedrijfskleding is bij onze stomerij in goede handen.

Onze stomerij (026 4420324) kunt u vinden in het centrum van Arnhem exact tegenover het Rembrandtheater en de wassalon (026 3214925) is gevestigd in winkelcentrum De Drieslag in Malburgen-Oost. Wij zijn geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur. Op woensdag en zaterdag geopend van 09.00 tot 12.30 uur.

Gave en robuuste vuurschalen bij Rijcken Bemmel!

BEMMEL - Met een vuurschaal kunt u genieten van een sfeervol en knapperig vuurtje. Het creëert warmte en sfeer en het staat garant voor gezelligheid. Zowel in de winter als de zomer geven de vuurschalen voldoende licht en warmte om buiten te genieten.

De vuurschalen zijn van minimaal 5 mm staal. Kom langs in onze showroom voor de verschillende soorten. Wilt u een afspraak maken buiten de openingstijden om? Bel dan gerust even.

Rijcken Bemmel is tevens uw Kettler en Tunturi specialist. Of het nu gaat om een hometrainer, crosstrainer, loopband of krachtsport, bij ons bent u aan het juiste adres.

Een fitnessapparaat kopen roept allerlei vragen op; wat past bij u of wat zou het meest geschikte apparaat zijn? Deze vragen beantwoorden wij graag voor u. Door overleg met fysiotherapeuten en artsen zijn wij altijd bezig met nieuwe inzichten en achterronden zodat wij u ook een goed gedegen advies kunnen geven. Wij zien u graag in onze showroom voor een advies op maat.

Openingstijden: donderdag 10.00 - 18.00 uur, vrijdag 10.00 - 19.00 uur en zaterdag 10.00 - 17.00 uur.

Rijcken Bemmel, De Houtakker 6, Bemmel, Tel. 0481-462090, info@rijcken.nl, www.rijcken.nl

Koorschool Arnhem-Zuid zoekt leden

ARNHEM - Houdt u of uw kind van zingen? Dan bent u of uw kind van harte welkom bij de Koorschool Arnhem. Bij de Koorschool zingen kinderen vanaf groep 4 uit heel Arnhem. Zij repeteren op woensdagmiddag in Arnhem-Zuid.


In de repetities staat samen met plezier goed leren zingen voorop. De kinderen maken kennis met het notenschrift. Op woensdagmiddag repeteert Koorklas 1 en 2. En dit jaar is op vrijdagavond het jeugdkoor gestart, voor kinderen uit het voortgezet onderwijs. Het liedrepertoire van de Koorschool Arnhem is zeer gevarieerd met muziek uit allerlei culturen en met verschillende stijlen.

Lijkt dit je leuk??
Kom een keer vrijblijvend meedoen om te ervaren hoe leuk het is om met elkaar te zingen. (ouders zijn ook welkom om te kijken) Graag vooraf aanmelden. Voor lidmaatschap van de Koorschool Arnhem kunt u gebruik maken van de Gelrepas.

Voor meer informatie over Koorschool Arnhem, www.koorschoolarnhem.nl.

28 / 28