GN Lingewaard

26 oktober 2016

GN Lingewaard 26 oktober 2016


Energiek Lingewaard geeft advies in Angeren

ANGEREN - Energiek Lingewaard organiseert informatieavonden over energiebesparing en duurzame energieopwekking. Na de avonden in Bemmel en Haalderen, gaan we deze keer naar Angeren. Iedereen is 22 november vanaf 19.00 uur welkom!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energie besparen of energie opwekken? Of woont u in het buitengebied en heeft u nog een propaangasinstallatie? Heeft u vragen over de financiering van duurzame maatregelen?

Kom dan op dinsdagavond 22 november naar de informatieavond in het dorpshuis Angeren aan de Emmastraat voor gratis informatie en advies. De energielasten nemen voor veel huishoudens jaarlijks toe. Door te investeren in duurzame maatregelen kunt u deze energielasten fors verlagen. Daarnaast zorgt het voor een gezond binnenklimaat en een verhoogd wooncomfort. Ook het energielabel van de woning wordt verbeterd, met als gevolg dat de woning waardevast blijft of zelfs in waarde zal stijgen.

Tijdens de informatieavond wordt men geïnformeerd over nieuwe subsidiemogelijkheden. Lokale vakspecialisten vertellen alles over de mogelijkheden van zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, isolatie en pelletkachels/ketels in uw persoonlijke situatie. Woont u in het buitengebied? Het vervangen van uw propaangasinstallatie door bijvoorbeeld een biomassaketel is financieel een zeer aantrekkelijke investering.

Aanmelden is niet verplicht, maar in verband met de koffie wel handig. Aanmelden kan via info@lingewaardenergie.nl.

Paddenstoelenexcursie: van volksverhalen tot voedsel

BEMMEL - De paddenstoel is omgeven door sprookjes en mysterie. Van kabouters tot volksverhalen; paddenstoelen spreken tot de verbeelding. Lingewaard Natuurlijk organiseert zondag 30 oktober een boeiende paddenstoelenexcursie voor groot en klein.

Volksverhalen vertelden ooit over het schuim uit de bek van het paard van Wodan, dat de witte spikkels vormde op de vliegenzwam. In het begin van het christendom bedelden de rondtrekkende predikers om brood. Waar ze bruine kruimels lieten vallen, groeiden giftige paddenstoelen. Witte kruimels leverden eetbare paddenstoelen op. Zo zouden truffels ontstaan uit het zaad van bronstige herten.

Biefstukzwam, braakrussula, tonderzwam en elfenbankje zijn zomaar enkele namen die gegeven zijn aan de vruchten van deze schimmige schimmels. Sommigen ruimen afval op; andere maken afval door de boom te doden waar ze in groeien. Weer anderen leven samen met de wortels van de bomen en worden er allebei beter van.

Natuurgidsen van Lingewaard Natuurlijk leiden u op zondag 30 oktober rond door de Ward in Bemmel vanuit De Veldschuur, Sportlaan 1m in Bemmel. De excursie begint om 14.00 uur en duurt anderhalf uur. Om 13.45 uur staat er koffie, thee of limonade klaar. De tocht is ook geschikt voor kinderen! Tip: neem een spiegeltje en fototoestel mee. Kosten 6,- en kinderen half geld. Informatie en aanmelden via secretaris@lingewaardnatuurlijk.nl of Gijsbert Peelen 06 10864179.

Opening carnaval in Huissen

Foto: Gerdien Janssen

HUISSEN - Ook dit jaar zal de opening van het Huissens carnaval op de 11e van de 11e om 11 minuten over 11 ingeluid worden. Prins Danny d'n Uutvlieger zal op deze vrijdagochtend het officiële startschot van het nieuwe carnavalsseizoen geven.

Vanaf 10.00 uur zijn alle carnavalisten en andere geïnteresseerden uitgenodigd bij De Buitenpoort voor een kop koffie waarna tegen elven gezamenlijk naar de Markt wordt getogen. Aldaar vindt bij De Zwaon de opening van het nieuwe seizoen plaats. Na dit officiële moment zullen alle aanwezigen een rondgang door de kom van Huissen maken. Tijdens deze rondgang worden de aanwezigen, door De Senaat van het carnavalsgezelschap, voorzien van een hapje en een drankje.

Carnavalsprogramma vanaf 12.30 uur in de kom

Na de rondgang zal vanaf 12.30 op een tweetal locaties in de kom van Huissen een carnavalsprogramma worden aangeboden. Dit zal zijn bij Café Het Moment en bij Café de Kater/ Borrelzz. Mede door de medewerking van o.a. muziekkapellen De Bevelanders en de Rienbloazers, en een muzikale bijdrage van een groot aantal Huissense en Lingewaardse (carnavals)artiesten zoals onder andere de Slubkes, het Piratenkoor, Chantal Hegeman, René Kregting en de 4dups, verwacht De Kraonige alle carnavalisten en andere geïnteresseerden, die tijdens 11/11 aanwezig zijn, een leuk programma aan te bieden.

Kaarten voor nieuwe seizoen verkrijgbaar via de site

Indien u in het bezit wilt komen van kaarten voor het nieuwe seizoen dan kunnen deze besteld worden via de site van De Kraonige Zwaone: www.dekraonigezwaone.nl. Op de site kunt u ook informatie vinden om 'Vriend van De Kraonige Zwaone' te worden. De traditionele Openingszitting, met Zwaone festival, vindt vanaf 20.30 uur op 12 november plaats in De Gouden Engel

Alzheimer Nederland zoekt collectanten

BEMMEL - Alzheimer Nederland is volledig afhankelijk van particuliere giften. De organisatie zoekt om die reden nog dringend naar enthousiaste collectanten in Bemmel voor de collecteweek van 7 tot en met 12 november aanstaande.

Alzheimer Nederland werkt al meer dan dertig jaar aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie – waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm is - en hun omgeving. Door hulp en informatie te bieden en op te komen voor hun belangen. Met 51 regionale afdelingen en ruim 230 Alzheimer Cafés heeft Alzheimer Nederland een landelijk netwerk van betrokken vrijwilligers. Daarnaast financiert Alzheimer Nederland wetenschappelijk onderzoek naar behandeling, preventie en genezing van dementie.

Waarom collecteren?

Dag in dag uit worstelen honderdduizenden mensen in Nederland met de gevolgen van dementie. Als patiënt of als naaste. Door de vergrijzing neemt dit aantal de komende jaren snel toe. Eén op de vijf mensen wordt door de ziekte getroffen. Alzheimer is daarmee hard op weg de grootste en meest kostbare ziekte te worden in Nederland.

Alzheimer is een ontluisterende ziekte, waarbij de patiënt geheugen, identiteit en emoties verliest. Uiteindelijk vernietigt de ziekte het meest waardevolle dat een mens bezit: zichzelf. Wat begint met vergeetachtigheid leidt uiteindelijk tot totale ontreddering en tot de dood. Alzheimer is niet te stoppen. Nog niet. Meer onderzoek naar oorzaken en oplossingen is noodzakelijk om Alzheimer te kunnen overwinnen. Daarvoor is veel geld nodig. Met een paar uur tijd kunnen geïnteresseerden zich als collectant inzetten tijdens de collecteweek van 7 tot en met 12 november 2016. Aanmelden kan bij: Bianca van Brandenburg (organisator) email: collectebemmel@gmail.com of via www.alzheimer-nederland.nl/collecte of 033-3032661.

Sterren kijken in Haalderen tijdens de Nacht van de nacht

HAALDEREN - Als het nieuwe maan is, dan is de nacht op zijn donkerst. Nieuwe maan valt dit jaar samen met de Nacht van de Nacht op 29 oktober. Dit biedt een uitzonderlijke en uitgelezen kans om de grootsheid van het heelal, waarvan we toch écht deel uitmaken, te ervaren.

Vele sterren zijn dan nog met het blote oog zichtbaar tot op bijna een paar duizend lichtjaren van ons vandaan! Tijdens onze excursie op een donkere plek waar je 360 º rond kunt kijken, willen we jullie laten zien dat dit makkelijk wordt aan de hand van een (zomer)driehoek, een (herfst)vierkant, een vijfhoek (Voerman) en in de winter de (winter)zeshoek. De Grieken konden vroeger iedere dag van dit schouwspel genieten en verbonden veel van hun mythische verhalen aan sterrenbeelden. De goden, helden, monsters en dieren van deze mythes, waarover we je iets vertellen, voeren je aaneengesloten door het heelal en helpen je oriënteren, iedere nacht weer.

Nieuwsgierig geworden? Geef je op bij Alice Kuijf via aliceth@xs4all.nl. Er is plaats voor 25 deelnemers en alleen mensen die zich hebben opgeven kunnen meedoen! Neem je sterkste (nacht)bril, en je kijker mee en kleed je warm aan. Zodra je aanmeldt ontvang je informatie om van te voren al te oriënteren.

Bij bewolkt of slecht weer gaat de excursie niet door. Dat melden we dan ook per e-mail. Deze excursie wordt georganiseerd door IVN RijnWaal in samenwerking met KNVWS Arnhem. De excursie is op zaterdag 29 oktober om 20.00 uur. Verzamelen om 19.45 uur op de carpoolplek, kruispunt Van Elkweg N389 en Papenstraat in Bemmel. We carpoolen naar de uiteindelijke plek van waarneming.

Griezelen op zaterdag

HUISSEN - Winkeliersvereniging de Zilverkamp organiseert een Griezel op zaterdag 29 oktober van 10.00-13.00 uur, want het is bijna Halloween.

Maak je eigen griezellampion van plastic bekers. Kom langs en griezel mee. Meer informatie en foto's: Like de Facebook-pagina en wordt iedere week op de hoogte gehouden van onze activiteiten bij de gele kraam: www.facebook.com/winkelcentrumdezilverkamp.

Kleuters vermaken zich op De Minkhof in Bemmel

BEMMEL - Kippen voeren vonden ze prachtig en toen Annie uit Pinkeltje voorlas, werd het even heel stil. De jongens waren niet weg te slaan bij het biljart en de meisjes kozen eensgezind voor de kleurplaat die Rien voor ze had uitgezocht.

De kleuters van basisschool Pius X genoten zichtbaar van het bezoek op vrijdag 14 oktober aan De Minkhof. De aanleiding van het bezoek was het thema van de Kinderboekenweek 'Oma’s en opa’s'. Een groot deel van de Minkhofgasten heeft kleinkinderen en past daardoor prima in het plaatje. Er ontstonden al gauw gesprekjes. De kinderen staken hun nieuwsgierigheid niet onder stoelen of banken en stelden veel vragen. Een van de jongens gaf aan al wat ervaring in het biljarten te hebben. Maar dat was op een tafel waar “veel meer gaten in zaten”.

Voor een van de kleuters was het een weerzien met haar echte opa. De enthousiaste knuffel waarmee ze hem verwelkomde, werkte dermate aanstekelijk dat ook haar vriendinnetje spontaan in de armen van opa viel. En zo genoot jong en oud volop van elkaar. De traktatie op een glaasje appelsap en een koekje aan de lange boomstamtafel maakte het tot een onvergetelijke ochtend.

Leef- en Doeboerderij De Minkhof is geopend op maandag, woensdag en vrijdag en eens per maand op zondag (volgende zondagsopening is op 6 november) aan de Molenwei 57 (einde Flierenhofstraat/dijk) in Bemmel; 0481 357185 (alleen op maandag, woensdag en vrijdag); 06 41575409 Ina Rutgers Minkhof Coördinator (bereikbaar op woensdag en vrijdag 10:00 tot 12:00 uur); www.minkhof.nl.

Thema-avond over ‘wat is goede zorg’ in protestantse kerk Huissen Zorgen voor elkaar, samen met elkaar

HUISSEN - De manier waarop in Nederland de zorg georganiseerd is, verandert voortdurend. De zorg wordt steeds dichter bij de mensen uitgevoerd: geen landelijke of provinciale instellingen, maar sinds januari 2015 is het vooral de burgerlijke gemeente die hier verantwoordelijk voor is. En zo organiseren professionals, mantelzorgers en vrijwilligers - gezamenlijk met de hulpvrager - zorg en ondersteuning dichtbij huis in de eigen wijk. Niet meer de verzorgingsstaat ver weg, maar de verzorgingsstraat dichtbij.

Veel burgerlijke gemeenten zetten sociale wijkteams in. In die wijkteams gaat het om het welzijn van en het respect voor de zorgvrager. Welzijn en respect zijn ‘medische en sociale zorg-woorden’, maar hierin klinkt ook de taal van moraal, waarden en normen. Drs. Theo A.R. de Zwart, MA verpleegkundige, pastoraal theoloog, zorgethicus en docent aan de Hogeschool van Ede zal aandacht geven aan de ethische- en de pastoraal theologische implicaties van dit nieuwe zorgen voor elkaar (met veel voorbeelden uit de praktijk).

Ds. Matthijs Glastra, predikant van de protestantse gemeente Huissen, zal ingaan op de kansen die dit nieuwe zorgen voor een kerkelijke gemeente kan betekenen - of staat de kerk toch te veel langs de zijlijn? Na deze twee inleidingen is er ruimte voor het gesprek met elkaar over goede zorg, het welzijn van zorgvragers en zorggevers en het respect voor menselijke waardigheid.

De thema-avond is donderdag 3 november om 20.00 uur in het kerkgebouw van de protestantse gemeente Huissen, Raadhuisplein 35. Contactpersoon is Matthijs Glastra, 06 2129414.

Allerzielenviering in Sint-Bavokerk Angeren

ANGEREN - Woensdag 2 november is het Allerzielen, een jaarlijks terugkerende dag waarop de katholieke kerk alle overleden gelovigen gedenkt. "Ook in Angeren willen we deze gedachtenis bewust en met aandacht houden."

Op deze dag is er een gebedsviering met kindernevendienst in de katholieke kerk Sint-Bavo, waarin we zullen bidden voor de overledenen en in het bijzonder voor de eigen parochianen die in het afgelopen jaar gestorven zijn. Wij nodigen iedereen uit om aan deze viering deel te nemen, zeker ook familieleden met hun kinderen en andere betrokkenen zijn uiteraard van harte welkom.

De viering in de Sint-Bavokerk begint om 19.00 uur. Pastor Coby Roelofs zal voorgaan met ondersteuning van harmonie Sint-Ceacilia en het zangkoor Exotherm. Na de viering is er een korte plechtigheid op de nieuwe begraafplaats bij de Herinneringszuilen. Harmonie St. Ceacilia verzorgt een trompet solo, waarna de algemene gravenzegening zal plaatsvinden.

HUISSEN - Winkeliersvereniging de Zilverkamp organiseert een Griezel op zaterdag 29 oktober van 10.00-13.00 uur, want het is bijna Halloween.

Maak je eigen griezellampion van plastic bekers. Kom langs en griezel mee. Meer informatie en foto's: Like de Facebook-pagina en wordt iedere week op de hoogte gehouden van onze activiteiten bij de gele kraam: www.facebook.com/winkelcentrumdezilverkamp.

Supporters-

vereniging GVA

DOORNENBURG - De supportersvereniging van voetbalvereniging G.V.A. uit Doornenburg houdt op vrijdag 11 november haar jaarlijkse vergadering.

Aftredend en herkiesbaar zijn: J. Verhoeven, W. Derksen, H. Gerdsen en T. Driessen. De vergadering begint om 20.30 uur in de kantine van v.v.-GVA op sportpark De Vijzel in Doornenburg. Alle leden zijn welkom.

Hulhuizen200 zoekt

standhouders

HULHUIZEN - Het comité Hulhuizen200 heeft de organisatie van diverse festiviteiten op zich genomen in verband met de viering van het 200 jaar Nederlands zijn in Hulhuizen.


"We zoeken lokale ondernemers (groot of klein, prof of amateur) welke zich willen presenteren tijdens een braderie op 22 april 2017 in Hulhuizen.
Voor de info kunt u mailen naar hulhuizen200@gmail.com (www.hulhuizen200.nl)."

Vreedenhoff zoekt

ex-medewerkers

REGIO - Drie huidige en twee ex-medewerkers van verzorgingshuis Vreedenhoff in Arnhem hebben het initiatief genomen een reünie te organiseren.

Deze vindt plaats op zaterdag 18 november 2017 van 14.00 tot 18.30 uur in de kerkzaal van Vreedenhoff. Zij zijn op zoek naar ex-medewerkers die in de periode van 1975 tot 2010 op Vreedenhoff hebben gewerkt. Aanmelden kan via reunievreedenhoff@gmail.com.

Protestantse

gemeente Gendt-

Doornenburg

GENDT- Op zondag 30 oktober is er een kerkdienst in de protestantse kerk van Gendt aan de Torenlaan. De aanvangstijd is 10:00 uur.

Deze viering is voorbereid door de NBG-werkgroep (Nederlands Bijbelgenootschap) in samenwerking met jongerenwerkster Marije Klijnsma en predikante Margreet de Bree. Voor de kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar is er tijdens de viering een leuke en creatieve activiteit. Alle kinderen uit Angeren, Doornenburg en Gendt zijn hiervoor uitgenodigd. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie/thee te blijven drinken. Allen welkom!

Bezorger Doornenburg op vakantie...

DOORNENBURG - In week 47 gaat zoals ieder jaar de familie die voor ons Doornenburg bezorgt weer een weekje met vakantie.

Ze komt dan op donderdagavond thuis en gaat dan op vrijdag meteen bezorgen. Dus let op: in die week krijgt u Het Gemeente-Nieuws iets later. En daarna weer elke week op de juiste tijd!

Kkoffieochtend KBO Huissen

HUISSEN - Deze keer was de heer Van Deelen, van KBO Gelderland bij KBO Huissen te gast. Hij heeft ons een goede presentatie gegeven over hoe, wij ouderen, ons huis het best kunnen beveiligen tegen inbraak.

"Van Deelen heeft deze ochtend in verschillende items ingedeeld zodat we een goede indruk hebben gekregen wat belangrijk is om je huis en haard goed te beveiligen. 1. Voorkom inbraak bij u thuis uit gelegd wat kan je doen om dit te voorkomen. 2. Zorg voor digitale veiligheid wat moet je niet doen als er omgegevens wordt gevraagd via de computer of telefoon.(geen pin code geven of bankgegevens) 3. Let op financiële uitbuiting financieel misbruik of financiële uitbuiting zijn vormen ouderen mishandeling. Het gaat hierbij om diefstal of het profiteren van de bezittingen van ouderen. 4. Ook vertelde hij over de babbeltrucs, waar heel veel ouderen het slachtoffer worden.

De heer legde dit begrijpelijk uit zodat iedereen het kan begrijpen. Natuurlijk kregen we tips om al die dingen voor te zijn.In de pauze was er een lekker kopje koffie met een sneetje krentenbrood. Aan het eind van de ochtend kon je je opgeven voor een controle voor je huis. Specialisten van KBO Gelderland komen dan kijken of je huis inbraakveilig is. Hierbij krijgt men een erkende kierstandhouder ter waarde van 43 euro cadeau.

Het was een leerzame/gezellige ochtend. Wij als bestuur van de KBO betreuren het dat er zo weinig leden aan wezig waren juist voor senioren is dit belangrijk."

Ricco Gerritsen zet verrassend B-toernooi Hoorn op z'n naam

Ricco Gerritsen in actie tegen Kevin Pan

HUISSEN/HOORN - Zondag 16 oktober vond in Hoorn het ranglijsttoernooi voor B-spelers plaats. Op ranglijsttoernooien kunnen punten worden verdiend voor de Nationale Jeugdranglijsten. Ieder jaar worden er voor de B-spelers drie van deze toernooien georganiseerd.

Zeven spelers uit verschillende leeftijdscategorieën vertegenwoordigden Hutaf in Hoorn. Het toernooi begon voor alle spelers met een poulefase. Ondanks goed spel in de verschillende wedstrijden wisten Jia Hao Zhang, Britt Stellaard en Max Hubers het hoofdtoernooi niet te halen. Sam ten Westenend, Mats Janssen, en Stijn Stellaard plaatsten zich hier wel voor. Voor hun bleek de eerste ronde van de knock-out fase echter het eindstation.
Ook Ricco Gerritsen kwalificeerde zich voor het hoofdtoernooi. Door twee knappe overwinningen schaarde Ricco zich bij de laatste acht van het toernooi. In de kwartfinale wachtte de nummer twee van de plaatsingslijst, Ivo Wiltschut. In een wedstrijd die tot het laatste punt spannend was trok Ricco uiteindelijk aan het langste eind. Tijd om lang te genieten was er niet, aangezien in de halve finale Kevin Pan –nummer drie van de plaatsingslijst- zijn tegenstander was. Ook deze horde wist Ricco te nemen, waarmee hij in de finale stond. Hier was zijn tegenstander Bas Douma, de nummer één van de plaatsingslijst. De finale was een wedstrijd met wisselende kansen die beslist werd in de vijfde game. Dankzij een sterke start nam Ricco een voorsprong die hij niet meer uit handen gaf. Met een 11-8 overwinning wist hij het toernooi op zijn naam te schrijven en een A-licentie in de wacht te slepen!

Vreedenhoff zoekt ex-medewerkers

Vreedenhoff zoekt ex-medewerkers

REGIO - Drie huidige en twee ex-medewerkers van verzorgingshuis Vreedenhoff in Arnhem hebben het initiatief genomen een reünie te organiseren.

Deze vindt plaats op zaterdag 18 november 2017 van 14.00 tot 18.30 uur in de kerkzaal van Vreedenhoff. Zij zijn op zoek naar ex-medewerkers die in de periode van 1975 tot 2010 op Vreedenhoff hebben gewerkt. Aanmelden kan via reunievreedenhoff@gmail.com.

60-jarig huwelijksfeest

ANGEREN - Op 3 november 1956 gaven Jos en Riek elkaar het jawoord.

In deze 60 jaar hebben ze lief en leed samen gedeeld. De deur stond en staat nog steeds voor iedereen open, voor raad en daad en als het nodig is zelfs voor onderdak!

Ze hebben dan ook een geweldig levensmotto en dat is 'Alles komt goed' en dat is ook zo, want dit krasse paar woont nog steeds zelfstandig samen in Angeren.

Slagwerkgroep organiseert topevenement in uitverkochte kerk Doornenburg!

DOORNENBURG - Het grootse muziekspektakel Slagwerkgroep Doornenburg op zaterdag 29 oktober is volledig uitverkocht!

Er komen via tempel.of.boem@gmail.com momenteel nog steeds reserveer aanvragen binnen, de organisatie heeft besloten deze belangstellenden op een wachtlijst te plaatsen. Uit oogpunt van veiligheid mag de capaciteit van de Sint-Martinuskerk niet overschreden worden, de kerk zal tot op de laatste plaats bezet zijn Tijdens deze 'Tempel of Boem' treden naast de Slagwerkgroep Doornenburg op Circle Percussion, Richard Sprokkereef, Remove Before Flight, Popkoor The New Voices, Jeugdslagwerkgroep en een blazersgroep met Simon van de Zandt, Hans Cornelissen, Wim Rutten, Tim Roelofs. De concertzaal zal om vanaf 19.15 uur geopend zijn.

Hulhuizen200 zoekt standhouders

HULHUIZEN - Het comité Hulhuizen200 heeft de organisatie van diverse festiviteiten op zich genomen in verband met de viering van het 200 jaar Nederlands zijn in Hulhuizen.


"We zoeken lokale ondernemers (groot of klein, prof of amateur) welke zich willen presenteren tijdens een braderie op 22 april 2017 in Hulhuizen.
Voor de info kunt u mailen naar hulhuizen200@gmail.com (www.hulhuizen200.nl)."

Angerse Aovond in Dorpshuis

ANGEREN - De Historische Kring Angeren (HKA) organiseert haar jaarlijkse Angerse Aovond op dinsdag 22 november in het Dorpshuis. De Aovond begint om 20.00 uur en duurt tot 22.15 uur.

Robert Melchers maakt in het eerste deel een ommegang door de oude straten en kerkenpaden in en rondom Angeren. Welke oude kerkenpaden kent Angeren? Welke oude straatnamen? Waarom en waarin zijn die namen veranderd? Robert, de historicus uit Angeren, zal dit toelichten.

In het tweede deel nemen Lenie Pelkman en Geert Bouwman je mee naar de Angerse Kermis in de jaren zestig. Juist nu er gedachten zijn om te tornen aan de Angerse Kermis, is het goed om herinneringen op te halen over deze Angerse traditie. Het kermiskleed, de dubbeltjes dans, d’n erste make, Peter Koelewijn, dur dun vloer hingaon; wie het ut niet mègemak?

Wil je meegenieten en af en toe een “ooh, ja, wit je nog” meemaken? Kom dan op dinsdag 22 november naar de Angerse Aovond. Aanvang 20.00 uur in het Dorpshuis Angeren. De toegang is gratis.

Open Eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - De komende periode organiseert SWL weer Open Eetcafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende eetcafés om gezellig samen een vorkje te prikken:

Dinsdag 1 november - 17.30u - Creatief centrum Hofstede, Hoefslag 28, Bemmel

Woensdag 2 november - 17.30u - RKHVV, Blauwenburcht 1, Huissen

Donderdag 3 november - 17.30u - Providentia, Dorpsstraat 5, Gendt

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 - 16.00 uur via het SWL Meldpunt, telefoonnummer: 088 2552555.

Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal 24) raden we aan om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, dan kun je je aanmelden voor de week er op.

Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ‘Actief in wijk en buurt’. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende eetcafé te zien.

GENDT- Op zondag 30 oktober is er een kerkdienst in de protestantse kerk van Gendt aan de Torenlaan. De aanvangstijd is 10:00 uur.

Deze viering is voorbereid door de NBG-werkgroep (Nederlands Bijbelgenootschap) in samenwerking met jongerenwerkster Marije Klijnsma en predikante Margreet de Bree. Voor de kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar is er tijdens de viering een leuke en creatieve activiteit. Alle kinderen uit Angeren, Doornenburg en Gendt zijn hiervoor uitgenodigd. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie/thee te blijven drinken. Allen welkom!

Bezorger Doornenburg even op vakantie...

DOORNENBURG - In week 47 gaat zoals ieder jaar de familie die voor ons Doornenburg bezorgt weer een weekje met vakantie.

Ze komt dan op donderdagavond thuis en gaat dan op vrijdag meteen bezorgen. Dus let op: in die week krijgt u Het Gemeente-Nieuws iets later. En daarna weer elke week op de juiste tijd!

After Kermis Party Gendt

GENDT - Zin in een feestje? Kom dan zaterdag 29 oktober naar De Klok Horeca Gendt.

Voor het derde jaar op rij organiseren de Vrienden van de Harmonie de inmiddels alom bekende After Kermis Party. Muziek wordt verzorgd door de band Seven Days Music. Tijd: van 20.30 uur tot 01.00 uur. Op woensdag 26 oktober is er bij de Klok van 19.30 uur tot 21.30 uur een voorverkoop. Kaartjes voorverkoop kosten 7,50 en aan de deur 10,00 euro.

Slagwerkgroep organiseert topevenement in uitverkochte kerk Doornenburg!

Slagwerkgroep organiseert topevenement in uitverkochte kerk Doornenburg!

DOORNENBURG - Het grootse muziekspektakel Slagwerkgroep Doornenburg op zaterdag 29 oktober is volledig uitverkocht!

Er komen via tempel.of.boem@gmail.com momenteel nog steeds reserveer aanvragen binnen, de organisatie heeft besloten deze belangstellenden op een wachtlijst te plaatsen. Uit oogpunt van veiligheid mag de capaciteit van de Sint-Martinuskerk niet overschreden worden, de kerk zal tot op de laatste plaats bezet zijn Tijdens deze 'Tempel of Boem' treden naast de Slagwerkgroep Doornenburg op Circle Percussion, Richard Sprokkereef, Remove Before Flight, Popkoor The New Voices, Jeugdslagwerkgroep en een blazersgroep met Simon van de Zandt, Hans Cornelissen, Wim Rutten, Tim Roelofs. De concertzaal zal om vanaf 19.15 uur geopend zijn.

Cultuurprijs tijdens geslaagde Cultuurdag

Foto: Henk Eerden

HUISSEN - Voorzitter Schrijver van De Bevelanders bedankte vorige week zondag tijdens zijn openingswoord van de 'Bevelander Cultuurdag' in Herberg De Hoeve een gulle anonieme sponsor en bestuur en leden van de Bevelander Fanclub voor hun bijdragen aan het nieuwe mooie tenue.

Ook Riet Hoppenreijs werd in de bloemetjes gezet voor haar vele werk rondom de aanschaf van de kleding. Hij maakte tevens melding van het feit dat Wilma Demon in verband met ernstige ziekte helaas niet aanwezig kon zijn en wenste haar en de familie veel sterkte.

De Bevelander Muzikanten uit Huissen bestaan dit jaar 45 jaar en kozen de beide samenstellers van twee prachtige boekwerken over Huissen-Stad ‘Wandelend door de Kom’ en Huissen-Zand ‘Over Het Zand’ uit voor de cultuurprijs 2016. Deze prijs werd door wethouder Theo Janssen namens de Bevelanders uitgereikt. De prijs bestond uit een oorkonde, een kunstwerk en walk-of-fame tegel. De beide winnaars, Hans Wienk en Hans Hoen, waren zeer aangenaam verrast.

Vele jaren van speurwerk en het afnemen van veel interviews met de Stadse en Zandse inwoners had geleid tot twee prachtige en zorgvuldig gedocumenteerde boekwerken. Het Zeemanskoor ‘Schip Ahoy’ uit Angeren maakte diepe indruk op de vele gasten door hun overtuigend optreden en dat gold niet in het minst voor hun enthousiaste dirigent Gert Huting. Ook vijf gezamenlijk gebrachte Zeemansliederen door het koor met begeleiding van De Bevelanders scoorde flink. Het was daardoor nog lang gezellig op de Cultuurdag die ’s morgens al om 11.00 uur was begonnen met een rijke brunch voor ruim honderd gasten.

Lingewaard wil bouw- vallige puisten aanpakken

Verpaupering in de Loostraat in Bemmel. De gemeente is machteloos. (foto Sjaak Veldkamp)

BEMMEL - Lingewaard wil zonder ingewikkelde procedures sneller optreden tegen verpauperende panden. Een oplossing denkt het college gevonden te hebben door een zogenoemde excessenregeling op te nemen in de Welstandsnota. Lingewaard volgt hiermee de lijn van vele gemeenten in Nederland die een dergelijke regeling in werking hebben om bouwvallige puisten aan te pakken.

Directe aanleiding is het leegstaand pand op het Mariaplein in Haalderen. Nadat in 2002 de laatste supermarkt van het dorp de deuren sloot, laat de eigenaar het pand verpauperen. “Wij staan nu machteloos”, zo verwoordt wethouder Theo Janssen de gevoelens van het college.
In de excessenregeling moet worden opgenomen dat er aantoonbaar het gevaar bestaat dat het pand op korte termijn instort of aan de buitenzijde behoorlijk is beschadigd of verwaarloosd.

Het college zit met meer verpaupering in hun maag waar ze geen grip op hebben. In Bemmel gaat het om Het Wapen van Bemmel en een villa aan de Loostraat. De eigenaar van het Wapen van Bemmel wacht op slopen van de zaal tot er gunstigere tijden om appartementen te bouwen. Huissen heeft ook een lelijke puist. Een boerderijtje op de hoek Karstraat- Zandsedwarsstraat . “Het is niet normaal hoe het pand er uit ziet”, verzucht burgemeester Schuurmans.

En dit is maar een voorlopige inventarisatie. Het college sluit niet uit dat de lijst wordt uitgebreid. En daar is voldoende tijd voor. De Welstandsnota zal niet eerder dan eind 2017 voor besluitvorming aan de gemeenteraad worden aangeboden.

Workshop hapjes maken voor stichting Pani

Foto: Stichting Pani

HUISSEN - Op 30 oktober organiseren Ria Dries en dochter Elleke een workshop hapjes maken van 15:30 uur tot ongeveer 19:30 uur in de evenementenkamer van Meubelen Jansen Totaal Wonen, Karstraat 95 in Huissen. De opbrengst is voor de stichting Pani.

Je kunt de hapjes leren maken en om 15:30 uur komen of rond 17:00 uur aanschuiven en mee-eten van het heerlijke hapjesbuffet. De kosten blijven hetzelfde. Na afloop ontvang je de recepten van de gemaakte lekkernijen per e-mail. Graag aanmelden per e-mail naar mailto: h.j.valen@online.nl onder vermelding van hapjes maken of alleen mee-eten, graag vóór 27 oktober in verband met de organisatie.
De kosten zijn 17,50 euro per persoon. Dit bedrag komt volledig ten goede aan Stichting Pani en dient dan ook rechtstreeks op rekening IBAN: NL 08 INGB 0006048505 van de stichting te worden overgemaakt. Voor de drankjes ter plekke wordt 1 euro per consumptie ter plaatse gerekend.

Stichting Pani zet zich in voor de provincie Rangpur in Bangladesh. Pani is het Bengaalse woord voor water: het fundament van leven. De mensen achter de stichting zijn ervan overtuigd dat hulp begint met de basis (water, hygiëne, school). Hulp heeft echter pas echt zin als dit leidt tot zelfstandigheid. Stichting Pani streeft hiernaar met de Learn.Work.Shop (LWS). Meer informatie staat op www.stichtingpani.nl.

Dick Wismans vervult heldenrol bij TTV Essentia

BEMMEL - Met dank aan een ontketende Dick Wismans heeft het tweede team van Essentia een prachtige overwinning behaald op de koploper in de vierde klasse H. Ondanks een 2-0 achterstand in games en 10-6 in de 3e game, wist hij toch met 19-17 in de 5e game te winnen.

Ook de andere teamgenoten Pascal Schipperheyn en Adri Leissner wisten prachtige partijen te spelen, waardoor team 2 met 7-3 wist te winnen van de torenhoge favoriet Shot Wageningen. Mede door deze overwinning is Essentia 2 van de laatste plaats af en hebben ze weer zicht op lijfsbehoud.

Team 1 speelde een degradatiekraker in de derde klasse uit bij GTTC. Helaas waren ze niet opgewassen tegen de concurrentie uit Groesbeek. Door de 4-6 nederlaag blijft het ongemeend spannend in de competitie. De competitie is nu precies halverwege waardoor er nog genoeg kansen liggen om plaatsen te stijgen op de ranglijst.
"Ook zin om eens een balletje te komen spelen? Kom dan op vrijdagavond langs in De Schaapskooi in Bemmel. Om 20.00 uur begint de training. Om 21.00 uur is er dan nog de mogelijkheid om vrij te spelen. Meer informatie? Neem dan contact op via info@essentiabemmel.nl of stuur ons een bericht via de Facebook-pagina."

Sint-Petrus laatste en tiende onderlinge

HUISSEN - Het moest vandaag gebeuren voor de toppers, geweldig mooi weer op 16 oktober. Waterstand prachtig, 7 meter 20 en een matig zuidoosten windje.

De strijd werd met 23 man aangegaan, de nummertjes werden gepakt en iedereen trok vol goede moet naar het water. Ondertussen werd in het clubhuis een heerlijke rijsttafel klaargemaakt, waar iedereen natuurlijk ook naar uit keek.

Terug naar de wedstrijd. Er werd aan de Rijn weer goed gevangen, de meeste waren vorens en hier en daar een winde of een platte. Na vier uur vissen was het bekend wie de koning van Huissen was. Het was Teunie Peters die Marcel Willemsen met een punt verschil te pakken had. Op de derde plaats Good old Menno Albouts.

We zijn de dames en heren, die ons zo goed verzorgd hebben, dankbaar. De rijsttafel was voortreffelijk.

Hier de uitslag van de laatste onderlinge, de eerste 5

Boven

1- Teun Peters 11.24 op krib 15 Angeren.

2- Theet Laurenzen 10.580 krib 2 Huissen.

3 - Marcel Willemsen 8.880 krib 13 Angeren.

4- Bert van Vorselen 6.860 Krib eiland Huissen.

5- Ronald Otten 6.050 krib 9 Angeren.

Onderkant

1- Frans van de Weerde 10.000 krib 9 Angeren.

2- Andre Sanders 9.900 krib 1 Huissen.

3- Jan Peters 9.160 krib 12 Angeren.

4- Jan Derksen 8.980 krib 10 Angeren.

5- Jaap Meeuwsen 8.260 krib 2 Huissen.

Volgende wedstrijd Haas-Peter 30 oktober.

Protestantse gemeente Huissen Groen & gelovig?

HUISSEN - Je hoeft niet katholiek te zijn om paus Franciscus sympathiek en wijs te vinden. Genoemd naar Franciscus, de heilige van wie we de sterfdag allemaal kennen: dierendag. Nee, de paus preekt niet voor de vogels, zoals die middeleeuwse Franciscus, maar hij schreef wel een haarscherpe én hartstochtelijke brief over hoe we omgaan met de natuur. Een vervelende brief is het eigenlijk ook. Want, zegt hij, ook onze gemeente moet zich ecologisch bekeren.

We moeten de moed hebben om de pijn van de aarde tot onze pijn te maken, zegt hij. De pijn van uitbuiting van mensen, vervuiling van lucht en water en bodem, uitstervende diersoorten en van droogte door klimaatverandering. ‘De schreeuw van de arme en de schreeuw van de aarde zijn de schreeuw van God zelf’.

Helaas, aldus de paus, moeten we van de overheid weinig verwachten. De politiek danst naar de pijpen van de markt. Nodig is, zegt de paus een ‘integrale ecologie’, die tegenwicht kan bieden aan die drie-eenheid van markt, technologie en financieel systeem.

Maar hoe ziet dat er dan uit? Alle begin is even wennen. Wij zijn niet de eersten die ermee aan de slag gaan. Zo’n 90 kerken noemen zich al ‘Groene Kerk’ (www.groenekerken.nl). Hoe ‘groen & gelovig’ wilt en durft u te zijn? Kom op 30 oktober, scheppingszondag, om 10.00 uur naar onze viering. Raadhuisplein 35 in Huissen, voorganger proponent Gerard Wolfert, Utrecht. Van harte welkom.

Elke vrijdagmiddag van 14 – 16 uur is de kerk open voor ontmoeting en een gesprek, met koffie, thee en limonade.

Bijzonder concert Nieuw Betuws Kamerkoor

Shaza Hayek Foto: Rianne van der Waals

HUISSEN - Op zondag 6 november om 15.00 uur geeft Het Nieuw Betuws Kamerkoor een bijzonder concert in de Stadsparochiekerk in Huissen.

Samen met de uit Syrië gevluchte operazangeres Shaza Hayek en de alt-mezzo Cileke Angenent zal het koor met een keur aan instrumentalisten het Stabat Mater van de Britse componist Karl Jenkins uitvoeren. Jenkins (vooral bekend als componist van 'The armed man') gaf aan zijn compositie een universeel en multicultureel karakter door gebruik te maken van verschillende westerse en oosterse talen en het inzetten van oosterse muziekinstrumenten. Het resultaat is een fascinerende mix van talen en stijlen en een meeslepende vertolking van het universele thema over het verlies van geliefden.

Een intrigerend en ontroerend concert, dat past in deze woelige tijden en in de tijd van Allerzielen. Kaarten aan de kassa 17,--. In de voorverkoop bij Bruna Huissen, DIO Van Appeldoorn (Bemmel) en via de website www.nieuwbetuwskamerkoor.nl 15,--. Voor jongeren tot en met 17 jaar 7,50 (alleen via de website).

Kom naar Huissen Swingt!

Foto: Peter Sluiter

HUISSEN - In het kader van 30 jaar Stedelijke Muziekvereniging Huissen wordt op zaterdag 5 november in sporthal De Brink het megamuziekspektakel 'Huissen Swingt' gehouden. De hal wordt hiervoor omgetoverd in een heuse feestzaal waar je én kunt dansen én kunt luisteren naar de muziek.

Ook de jeugd laat van zich horen, want Huissen Swingt biedt een podium aan jonge Huissense talenten, zoals daar zijn Tatum Vasseur, Femke Kempkes en Lianne Beckman.

Zo is dit concert voor jong en oud boeiend en wordt deze muzikale avond een mix van aanstormende talenten met reeds ervaren muzikanten als Ingrid Striek, Peter Sluiter, Flasback en Dick Rienstra. Dit alles in combinatie met harmonieorkest en slagwerkensemble van De Stedelijke Muziekvereniging en de VSOP Big Band belooft het een geweldige muzikale avond te worden.

Ben je liefhebber van pop, rock, soul of ben je fan van de muziek van Frank Sinatra, dan mag je deze avond niet missen. Dus kom op zaterdag 5 november naar sporthal De Brink in Huissen. De avond begint om 20.00 uur. De zaal is open om 19.00 uur. In de voorverkoop kosten de toegangskaarten 15 euro, Aan de kassa 17,50 euro.

De kaarten zijn in Huissen te koop bij: VVV, Vierakkerstraat, Foto Van Eimeren, Langestraat, Kapsalon Hendriksen, Van Wijkstraat en Sportcafé De Kuul, Brink.

Sponsor bedankt!

DOORNENBURG - Het tweede dameselftal van GVA loopt er dit jaar strak bij in gloednieuwe presentatiepakken. Het wil dan ook graag Notarissen Elst Oldenburger Castrop bedanken voor deze welkome sponsoring.

Sponsor bedankt!

DOORNENBURG - Dit jaar pronkt de naam ‘Wijnzinnig’ op het shirt van het tweede dameselftal van GVA. Bij deze wordt Wijnzinnig namens de hele selectie bedankt voor de sponsoring van de mooie tenues.

In een Oogopslag

woensdag 26 oktober
09.30 u. H. Martinus Gendt, Eucharistieviering met Pastoor Peters

vrijdag 28 oktober 2016
20.00 u. St. Bavo Angeren Concert door Can Tanimus

zaterdag 29 oktober
19.00 u. OLV van Zeven Smarten Haalderen, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Gemengd koor De Levensbron

zondag 30 oktober
10.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het Herenkoor

dinsdag 1 november ALLERHEILIGEN
19.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Eucharistieviering met Pastoor Peters en het koor Exotherm

woensdag 2 november ALLERZIELEN
19.00 u. St. Bavo Angeren, Gebedsdienst met Pastor Roelofs en de Avondwakegroep

19.00 u. St. Martinus Doornenburg, Gebedsdienst door Avondwakegroep samen met JeKaDee en het Herenkoor

19.00 u. H. Martinus Gendt, Gebedsdienst Mevr. Peters en Avondwakegroep met koor LEF.

19.00 u. OLV van Zeven Smarten, Gebedsdienst door Pastor van Cuijk en Avondwakegroep met Middenkoor InVoice

19.00 u. OLV Tenhemelopneming, EC, Huissen-Stad, Gebedsdienst met Pastoor Peters en Avondwakegroep en Gemengd koor De Levensbron

19.00 u. HH Martelaren van Gorcum, Huissen-Zand, Gebedsdienst met Mevr. Baptist en Avondwakegroep

Kinkelbestuur in gesprek met... Een oud-misdienaar met passie voor glas in lood

BEMMEL - “Ik vond de glas in loodramen in de kerk altijd erg mooi. Het materiaal, de lichtinval en dan de uitgebeelde verhalen. Ik fantaseerde er van alles en nog wat bij als het te saai werd in de hoogmis. Die beelden zijn nu mijn drijfveer om bezig te zijn met glas in lood.” Herman (68) is alweer negen jaar cursist bij de Open Academie in De Kinkel.

“Ik ben van huisuit katholiek, maar niet om die reden geboeid door kerkramen. Mijn kinderen kenden mijn fascinatie en gaven mij op mijn 60ste een cursus glas in lood. Glas in lood zetten is op zich niet erg moeilijk. Het onder de knie krijgen van de techniek kost nog de meeste tijd en je moet natuurlijk ook niet bang zijn voor het glas zelf en het breken ervan. Wat wel veel kennis en ervaring eist, is het maken van gebrandschilderd glas.”

Zelfs het meest simpele glas in loodraampje begint met een ontwerp op papier. Soms uit een boekje, soms zelf bedacht. In de eerste lessen leer je glas snijden en de ruitjes in lood te zetten. Rechte lijnen snijden is daarbij makkelijker dan kromme. Nadat het glas is gezet, worden de kruisingen gesoldeerd. Het eerste werkstuk is dan af en legt de basis voor steeds mooiere afbeeldingen, zoals een vogel of een raamhanger met een mooi motief.

“Ik werk zelfstandig. Maar nu heb ik een ontwerp waarbij Tjirk, onze docent, nodig is. Het is Maria met het kindje Jezus op schoot. Ik brandschilder het glas niet in kleur, maar in zwart-wit. Dat maakt het extra moeilijk. Je werkt gezellig samen en je leert ook van elkaar. Ik ben nu met mijn ervaring wel weer een beetje die …dienaar”.

Jan de Moor en Johan Hesselink

Spelenderwijs leren programmeren in de bieb

REGIO - Gratis leren programmeren in de bieb? Ja, digitale geletterdheid maakt een belangrijk deel uit van 21e-eeuwse vaardigheden. De Bibliotheek wil persoonlijke ontwikkeling stimuleren en nieuwsgierigheid prikkelen. Tijdens deze gratis laagdrempelige workshops kunnen kinderen van 7 tot 12 jaar direct aan de slag.

Door met het programmeerprogramma 'Scratch' figuurtjes als katten of voetballers te laten dansen en springen op het scherm leer je het verband te leggen tussen bijvoorbeeld websites en games en de manier waarop deze opgebouwd zijn. Geen ellenlange codes tikken, maar spelenderwijs aan de slag met het geven van commando's.

Deze gratis introductieworkshop wordt geven in Bibliotheek Beuningen (3 november), Beek-Ubbergen (4 november), Bemmel (11 november), Malden (14 november), Millingen (18 november), Heteren (21 november), Huissen (28 oktober), Elst (1 december), Zetten (7 december). Hij is geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Vergeet niet je tablet of laptop met koptelefoon mee te nemen. En download het gratis programma Scratch alvast, zodat je direct kunt beginnen. Een recente browser (Chrome of Firefox) is gewenst. Vooraf opgeven is verplicht en kan bij de balie van de Bibliotheek. Meer informatie staat op www.obgz.nl/agenda-jeugd.

Supporters Vereniging Angeren

ANGEREN - De ledenvergadering van Supporters Vereniging Angeren is op vrijdag 28 oktober in de kantine van sportpark De Poel in Angeren.

Op de agenda staan de volgende punten

Opening door de voorzitter Vincent Janssen;

Ingekomen stukken;

Goedkeuring notulen jaarvergadering d.d 10 oktober 2015;

Jaarverslag 2015-2016 secretaris;

Jaarverslag 2015-2016 penningmeester;

Verslag kascontrole commissie;

Vaststellen begroting inclusief contributieverhoging;

Bestuursverkiezing:

Aftredend en herkiesbaar: Wilie van Koolwijk

Aftredend en niet herkiesbaar: geen

Kandidaten: geen

Belangstellenden voor een functie in het bestuur, kunnen zich tot 48 uur voor de vergadering aanmelden bij Wim Scholten (wims62@outlook.com).

Club van 50;

Rondvraag;

Sluiting.

De onderliggende stukken voor deze vergadering (jaarverslag; financieel verslag en notulen) zijn voorafgaande aan de vergadering vanaf 25 oktober opvraagbaar bij Wim Scholten (wims62@outlook.com).

Korenavond Sasa Angeren

ANGEREN - Koor Zang en Vreugde, onderdeel van Stichting Ouderenwerk Angeren (Sasa) verzorgt op zaterdagavond 29 oktober voor de elfde keer een spetterende korenavond in het Dorpshuis in Angeren.

De zaal is open vanaf 19:00 uur en de aanvang is om 19:30 uur. De toegang is gratis. De deelnemende koren, totaal wel zo'n 180 'man' zullen deze avond weer tot een groot succes maken. De koren Zang en Vreugde, Donatuskoor uit Bemmel, Jekade uit Doornenburg, Promisis uit Huissen en als uitsmijter het zeemanskoor Ship Ahoy uit Angeren heten iedereen welkom op deze avond. De toegang is geheel gratis.

Voor de dekking van de onkosten van deze avond wordt in de pauze een verloting gehouden met vele mooie prijzen met voor elk wat wils in het Dorpshuis Angeren aan de Emmastraat 23 in Angeren.

Herfstmiddag Zonnebloem

DOORNENBURG - Zonnebloem Doornenburg was weer druk in het organiseren van een gezellig creatieve herfstmiddag in het ontmoetingscentrum.

Als gast was Sabine van tuincentrum De Pas uitgenodigd. Zij gaf tips en hulp bij het maken van een herfststuk. Eerst werd er een kop koffie gedronken en tijd genomen om elkaars verhalen te vertellen, voordat men aan het mooie werk begon. Het resultaat mocht er wezen; er bleken genoeg creatievelingen bij de Zonnebloemgasten te zitten. Zij maakten er dan ook iets moois van.

Een hapje met een drankje werd ook niet vergeten. Door de dames werd genoten van een advocaatje met slagroom. Nadat iedereen tevreden was met het gemaakte herfsstuk, gingen de gasten tevreden naar huis om hun trots op tafel te zetten.

De motor van de korenavond

Foto: Marinus Bruinsma

ANGEREN - Je moet het maar kunnen! Bedenken, organiseren coördineren en ga zo maar door het is niet iedereen gegeven! Bovenstaand kwartet, leden van koor Zang en Vreugde (onderdeel van Stichting Actieve Ouderen Angeren), heeft het weer mogelijk gemaakt om op zaterdag 29 oktober voor de elfde keer weer een spetterende korenavond op te zetten.

De hoofdrolspelers willen wij even in het zonnetje zetten voor hun voortdurende inspanningen! Van links naar rechts staand: Frans Evers (dirigent), Minie van Gellecum en Rieky van Dalen (organisatie) en achter de piano onze virtuoos Jan Levels. Deelnemende koren zijn: Zang en Vreugde, Donatuskoor Bemmel, Jekade Doornenburg, Promisis Huissen en Schip Ahoy Angeren.

Alles is weer in kannen en kruiken en u bent van harte welkom vanaf 19:00 uur in het Dorpshuis aan de Emmastraat 23 in Angeren. Tijdens de pauze wordt een loterij georganiseerd met over de honderd prijzen met voor elk wat wils! "Hiermee proberen wij de onkosten van deze avond te dekken. De toegang is gratis.

Tentoonstelling Vogelvereniging Onder Ons

GENDT - Vogelvereniging Onder Ons in Gendt houdt van 4 tot en met 6 november haar 49ste jaarlijkse vogeltentoonstelling. De onderlinge en streektentoonstelling wordt gehouden in sociaal Cultuur Centrum De Leemhof aan de Dorpstraat 1 in Gendt.

Vogelvereniging Onder Ons bestaat sinds 1967 en heeft ruim 60 leden. Jaarlijks wordt er door de leden een tentoonstelling georganiseerd waar iedereen welkom is; de entree is gratis. Op onze show zijn diverse vogels te bekijken zoals kanaries, parkieten, Europese cultuurvogels en diverse soorten tropische vogels.

Ook zullen leden van bij de streek aangesloten vogelverenigingen deelnemen aan de tentoonstelling. De verkoopafdeling is goed gevuld met prachtige vogels tegen een leuke prijs. De tombola is ook weer gevuld met leuke prijzen van groot tot klein.

De openingstijden zijn: vrijdag van 20.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Column

Noodgeval

Opa springt in een noodgeval bij. Max ligt ziek op de bank met een emmer naast zich. Mams wil Bas van school halen en wil Max niet alleen laten. Opa is in de gelegenheid om op te passen. Een mooie gelegenheid om fietskilometers bij te schrijven. Bas maakt meteen gebruik van mijn aanwezigheid. Hij moet naar de bibliotheek om zijn geleende boek te wisselen. Met mij of opa, wordt gevraagd. De inspraak zit er al vroeg in. Bas laat zijn stem gelden en kiest gelukkig voor opa. Ik loop dan niet het risico om het braaksel van Max op te moeten ruimen.

Op weg naar de bibliotheek maken we grapjes, maar ik denk ook na over mijn strategie. Hoe kan ik Bas een passend boek laten kiezen. De 7-jarige hoogbegaafde Bas kiest naar mijn gevoel veel studieboeken. Techniek, evolutie en het menselijk lichaam zijn favoriet. Ik zie een leuk kinderleesboek De Drakenoppasser, wetend dat draken passen in zijn kennishonger. Ik verzin een list, met succes. Samen lopen tevreden naar huis. Bas heeft al een paar regels in de Drakenoppasser gelezen. We lachen over een bukkende man waar zijn bilnaad duidelijk zichtbaar is.

Heb ik Bas voldoende kans geven om zelf te kiezen? Die vraag kwam bij me op tijdens het persuurtje van het college. Tot ergernis van burgemeester Schuurmans heeft het college de Nota Windenergie in Lingewaard op aandringen van de gemeenteraad openbaar gemaakt. Het bureau Bosch & Van Rijn, deskundig in duurzame energie heeft met zijn kennis de drie beste locaties voor windturbines aangewezen. Terwijl het trage college nog steeds dubt of het wel niet windturbines in Lingewaard ziet zitten. De nota ligt dus zonder communicatieve strategie op straat. Raadsleden en burgers lezen de nota op hun manier. Mijn mening is gevormd. 't Veld in Angeren heeft de beste papieren. Het college zal dit voorbarig vinden. Een communicatief noodgeval? Nee hoor, dit is pas echte democratie.
Sjaak

'Geloof en een Hoop Liefde' vanuit Lingewaard

LINGEWAARD - Deze week komt het EO-programma 'Geloof en een Hoop Liefde' uit Lingewaard.

Verscheidene Lingewaarders zijn de afgelopen maanden geïnterviewd, zoals Simone Rooding (stichting Haarwensen), Jos Niels (Mariakapel Hulhuizen), en er is een item met Mireille Mom uitvaartverzorging over werken met passie.

De uitzending is nog tot en met vrijdag iedere werkdag om 17.50 uur op NPO2. Er is ook wandeling op 28 oktober door Lingewaard volgens de EO website.

13 / 30

Herinneringen worden tastbaar bij Goudsmederij Puur Ambacht in Huissen

HUISSEN - Rouwen doet ieder op zijn eigen manier. U draagt alle herinneringen aan uw dierbare natuurlijk altijd bij u in uw hart. Gedenksieraden kunnen helpen om het verdriet tijdens een rouwproces te verwerken. Goudsmederij Puur Ambacht biedt u de mogelijkheid om een vingerafdruk of kleine hoeveelheid as te bewaren in een persoonlijk sieraad, om uw dierbare stijlvol en tastbaar te herinneren.

Aan de hand van uw persoonlijke verhaal en wensen maken Anke en Rony vrijblijvend ontwerptekeningen voor een uniek en passend sieraad. Het is hierbij ook mogelijk om bestaande sieraden of edelstenen met een betekenisvolle waarde te hergebruiken in een nieuw sieraad. Deze sieraden kunnen geheel omgesmolten worden of (gedeeltelijk) intact gelaten worden. Omdat alles met de hand gemaakt wordt in eigen atelier zijn de mogelijkheden eindeloos.

Anke en Rony informeren u graag over de mogelijkheden van een gedenksieraad, u bent van harte welkom voor een persoonlijk advies.
Goudsmederij Puur Ambacht is gevestigd aan de Tempelierstraat 3 in Huissen centrum.

Kijk voor meer informatie op www.goudsmederijpuurambacht.nl. T 026 3798475.

Wat gebeurt er als je er niet meer bent?

Paul Kok

HUISSEN - Wie zorgt er voor je kinderen? Hoe worden mijn spullen verdeeld? Hoeveel belasting moet er worden betaald? Voor alles is een oplossing en wij zorgen ervoor dat alles wordt geregeld zoals jij dat wilt. Natuurlijk kijken we ook goed naar belastingen.

Als met hetzelfde resultaat veel belasting bespaart, ben je toch een dief van je portemonnee als je dat niet goed regelt? Het is verstandig om een iedere 5 jaar te bespreken of je huidige testament nog wel voldoet. Er kan namelijk een hoop veranderen, zowel bij jou als in de wetgeving. Wij zijn Lingewaerd Notarissen. Specialisten in personen- en familierecht.

Bob van Elst

Bel ons gerust en voel je vrij om een keer vrijblijvend met een van onze medewerkers van gedachten te wisselen.

Ben je ondernemer? Dan kan afscheid ook een afscheid betekenen van je bedrijf, je dagelijkse routine, je onderneming. Wanneer moet je hier over na denken? Wanneer start het afscheid van het bedrijf en wanneer laat je definitief los? We helpen je het afscheid gefaseerd en gestructureerd te laten verlopen, met aandacht voor het bedrijf en alle mensen daarbij betrokken.

Lingewaerd Notarissen, Julianastraat 2a, Huissen; 026 3265100; www.lwnot.nl.

Bijzondere Gedenktekens van Aries Natuursteen Zevenaar

ZEVENAAR - Na de crematie of begrafenis van een dierbare persoon, maken wij, vaak samen met de nabestaanden, een tastbare en blijvende herinnering. Aries Gedenktekens zorgt, al meer dan70 jaar, voor een waardig gedenkteken in de vorm van een grafmonument of urn-monument. Van een vrijblijvend advies en ontwerp tot het vervaardigen en plaatsen van een gedenkteken: Aries Gedenktekens verzorgt het helemaal.

Na de crematie wordt vaak voor het verstrooien van de as gekozen. Maar…, is dit een verstandige keuze? Wij horen nog wel eens dat er achteraf spijt is omdat er na het verstrooien geen unieke plek is om even naar toe te gaan. Nabestaanden weten soms niet wat mogelijk is. Tegenwoordig mag de as van een overledene in eigen huis of tuin worden bewaard. Een bijzondere gedenkplek 'dichtbij' is wat veel mensen aanspreekt. Daarom hebben wij ons ook gespecialiseerd in deze vorm van gedenktekens voor in huis of in eigen tuin.

Ons familiebedrijf bestaat uit een team met gedreven en betrokken vakmensen. Kiest u voor ons bedrijf, dan kiest u voor kwaliteit en een voordelige prijs. Dat kan doordat wij direct uit eigen voorraad, efficiënt en zonder provisies of doorverwijsvergoedingen werken. Wij beschikken over een ruime toonzaal en modellentuin met veel keuze. U bent welkom voor een vrijblijvend oriënterend bezoek. Voor een afspraak: T 0316-523362. Wij zijn erkend lid van NGS en ABN. Werken volgens het Keurmerk Natuursteen en hanteren landelijke ABN garanties.

Bezoek onze nieuwe website en lees meer over wereldlichtjesdag: www.ariesgedenktekens.nl.

Afscheid moeten nemen… voor altijd

LINGEWAARD - Afscheid moeten nemen….voor altijd. Geen makkelijk onderwerp, een heel moeilijk proces. Afscheid moeten nemen door de naderende dood begint, zeker in geval van ziekte, al ver voor het overlijden. Het is een achtbaan van emoties en moeilijke beslissingen tussen overlijden en de uitvaart en dat gevoel van 'Ik heb afscheid moeten nemen' gaat daarna nog heel lang door.

Je wordt immers steeds weer herinnerd aan de tijd samen, aan het overlijden en alles daaromheen. Met die herinneringen moet je verder en daarom is het zo belangrijk dat die herinneringen goede herinneringen blijven die niet overschaduwd worden door het gevoel dat alle beslissingen en regelingen buiten je om zijn gebeurd; je je nauwelijks meer herinnert waarom en hoe de dingen gingen zoals ze gingen.

Bespreek dat moeilijke onderwerp daarom eens met elkaar, met de kinderen, de familie of vrienden. Er is zoveel dat al vooraf bepaald kan worden zonder tot in de kleinste details te hoeven gaan. Cremeren of begraven en dan waar, welk crematorium, welke begraafplaats? Wat zijn de kosten van cremeren, wat van begraven? De kosten nu, maar ook in de verre toekomst als grafrechten verlengd moeten worden. Waar zou je de afscheidsbijeenkomst willen houden. In de aula van een crematorium, in de kerk voor een al dan niet religieus afscheid, in een zalencentrum, het clubhuis van je eigen vereniging?

Er is zoveel mogelijk tegenwoordig. Tumulus uitvaartverzorging organiseert woensdag 23 november in Huissen en bij voldoende aanmelding op 30 november in Bemmel hierover een informatieve bijeenkomst in de rouwhuiskamers. Aanmelden via info@tumulus.nl of 026 3258440.

Korenavond Sasa Angeren

ANGEREN - Koor Zang en Vreugde, onderdeel van Stichting Ouderenwerk Angeren (Sasa) verzorgt op zaterdagavond 29 oktober voor de elfde keer een spetterende korenavond in het Dorpshuis in Angeren.

De zaal is open vanaf 19:00 uur en de aanvang is om 19:30 uur. De toegang is gratis. De deelnemende koren, totaal wel zo'n 180 'man' zullen deze avond weer tot een groot succes maken. De koren Zang en Vreugde, Donatuskoor uit Bemmel, Jekade uit Doornenburg, Promisis uit Huissen en als uitsmijter het zeemanskoor Ship Ahoy uit Angeren heten iedereen welkom op deze avond. De toegang is geheel gratis.

Voor de dekking van de onkosten van deze avond wordt in de pauze een verloting gehouden met vele mooie prijzen met voor elk wat wils in het Dorpshuis Angeren aan de Emmastraat 23 in Angeren.

Grenzeloze liefde voor muziek

DOORNENBURG - Op 6 november verwelkomt de Doornenburgse harmonie Sint-Caecilia de Koninklijke harmonie Ons Verlangen uit Beverst. Dat de Belgische harmonie naar Doornenburg komt is geen toeval.

Aan de basis van deze bijzondere samenwerking ligt de relatie tussen twee muzikanten: Joeri Poppe, trompettist bij Ons Verlangen en Debbie Roelofs, klarinettiste bij Sint-Caecilia. De twee muzikanten leerden elkaar 4,5 jaar geleden kennen in Bamberg, in het zuidoosten van Duitsland. Beiden waren ze hier aanwezig voor een studieproject. Na enkele maanden sloeg de vonk over. De liefde voor muziek, in het bijzonder harmoniemuziek, vormde de eerste klik.

Het duurde niet lang voordat Joeri en Debbie elkaar voorstelden bij hun moederharmonie. Na beiden meermaals de harmonie van de ander te hebben versterkt tijdens concerten en evenementen, ontstond het idee om ook de harmonieën met elkaar in contact te brengen. Dit gebeurde in 2015, toen de Doornenburgse harmonie een uitstap maakte naar Beverst om te spelen op de jaarlijkse pinksterfeesten die de Belgische harmonie organiseert.


Op zondag 6 november is de uitwisseling compleet, dan komt de Belgische harmonie naar Doornenburg. Om 14:30 uur kunt u beide orkesten bewonderen in de Sint-Martinuskerk van Doornenburg. Kaarten kosten 5,- en zijn verkrijgbaar in de Spar en het ontmoetingscentrum van Doornenburg en in de Bruna in Gendt.

Jaarplanning Platform Gendt

Hekwerk om de koningsboom in het plantsoen aan de Nijmeegsestraat ter hoogte van het oude gemeentehuis

GENDT - Platform Gendt maakt kenbaar welke onderwerpen in 2016 op de agenda hebben gestaan en welke plannen dit jaar tot uitvoering zijn gekomen.

Planning 2016 - Activiteit - Raming

Van het restantbudget van 2015 is een bushokje geplaatst aan de Olyhorststr.

Aanschaf WhatsApp buurtpreventieborden voor Hulhuizen 400,-

Bijdrage voor realiseren speeltuin Wilhelminastr./H. Braamstr. 2000,-

Bijdrage aan Historische Kring Gendt voor het realiseren van een herdenkingspaneel 300,-

Een hekwerk om de koningsboom in het plantsoen aan de Nijmeegsestraat ter hoogte van het oude gemeentehuis 3500,-

Bankje aan de Burg. van der Meulenlaan / Europalaan 400,-

Restaureren van het kruisbeeld aan de Hegsestraat het oude beeld is vervangen. Er komt nog een informatie paneel. 3.500,-

Aandacht voor parkeer problematiek Huis te Gendt tijdens schooltijden (op verzoek van bewoners) 750,-

Vergader- en bestuurskosten 1000,-

Aandacht voor laad & los problematiek bij het woon-zorgcomplex en daarnaast ook aandacht voor het onoverzichtelijk kruispunt bij het woon-zorgcomplex 1850,-

Bijdrage plannen winkeliers Julianahof voor de aanpak uitstraling van het winkelgebied (in samenwerking met de winkeliers) 2100,-

Totaal jaarbudget 15.800,- euro.

Heeft u nog reacties naar aanleiding van bovenstaande onderwerpen u kunt dan contact opnemen via de mail: secr.platformgendt@platformgendt.nl.

Indien u ideeën/ plannen heeft om een initiatief te ontwikkelen voor 2017 waarbij u de hulp van platform Gendt kunt gebruiken laat het ons dan weten via bovenstaande mailadres.

Repair Cafés Lingewaard en ANWB voor fietsverlichting!

LINGEWAARD - Stichting Repair Café heeft er weer een partner bij: de ANWB. De toeristenbond gaat Repair Cafés in Nederland steunen met een toolkit vol gereedschap en materiaal om fietsverlichting te repareren. Dat gebeurt in het kader van de ANWB Lichtbrigade (sinds 2014).

Deze jaarlijkse campagne wijst fietsers in de herfst, als het eerder donker wordt, op het belang van goede fietsverlichting. En biedt hun de mogelijkheid hun eigen fietslampen na te kijken, zodat ze straks goed zichtbaar zijn.

ANWB Lichtbrigade trekt vanaf 1 oktober weer het land in. De afgelopen jaren hebben zij mooie resultaten behaald en daarmee het fietsverkeer in de donkere maanden veiliger gemaakt. Kijk voor meer informatie op: http://www.anwb.nl/verkeer/lichtbrigade. Is uw fietsverlichting nog niet op orde, kom dan naar een van de volgende Repair Cafés:

Repair Café Huissen - 5 november van 14.00 -16.00 uur, Lange kerkstraat 17; Repair Café Bemmel - 12 november van 14.00 - 16.00 uur, Cuperstraat 9.

Start computercursussen in bieb Bemmel, Huissen en Elst

BETUWE - Onervaren met computer of tablet? In de Bibliotheek zijn senioren voor ontwikkeling op digitaal gebied op het juiste adres. In Bibliotheek Huissen biedt SeniorWeb diverse tabletcursussen aan en in Bibliotheek Elst bent u welkom voor een gratis cursus Social Media.

Op 26 oktober gaat in de Bibliotheek Bemmel de cursus 'Starten met de iPad' van start. Geschikt voor iedereen die een iPad heeft met iOS8 en er zijn nog plaatsen! In heldere stappen wordt het gebruik en installatie van apps uitgelegd, zodat u de iPad optimaal leert gebruiken. Breng hiervoor uw eigen iPad mee. De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten voor slechts €42 euro. Heeft u een Samsung Galaxy Tab? Sluit dan aan bij de cursus die op 1 november start in Huissen. Meldt u aan in een van de Bibliotheken in Lingewaard.

In Bibliotheek Elst start woensdag 2 november van 10 tot 12 uur een gratis vierdaagse cursus Social Media. Hoe kunt u videocontact houden met verre familie via Skype, hoe kunt u Facebooken met uw kleinkinderen of hoe deelt u uw mooie foto's met Instagram? Meldt u vooraf aan in de Bibliotheek Elst.

Heeft u nog nooit met een computer gewerkt? Dan is de gratis cursus Klik&Tik iets voor u, informeer ernaar in uw Bibliotheek. Met een vraag over de computer, de laptop, tablet, smartphone, internet, e-books lenen of andere digitale zaken bent u voor 2,50 euro in de Bibliotheek Bemmel, Elst, Gendt, Heteren en Huissen op vaste tijden welkom in het Digitaal Café. Kom gezellig een kopje koffie drinken, laat u helpen door een expert en wissel tips uit met andere aanwezigen.

Meer informatie? Vraag ernaar in de bieb of kijk op www.obgz.nl/cursussen.

Halloween, wijn en hapjes!

HUISSEN - Op maandag 31 oktober is het weer zover, Halloween, tijd voor onze jaarlijkse spooktocht. We zijn al gestart met de voorbereidingen om ook dit jaar onze bezoekers weer te verrassen. Het wordt dit jaar weer een echte spookachtige, duistere tocht! Onderweg kun je de meest vreemde, enge en griezelige personages tegen komen. Het wordt dit jaar enger dan ooit, dus ouders pas op uw kinderen!

"We starten we dit jaar om 19:00 uur met verzamelen en dat doen we gezellig in De Kuul. Aan het einde van de route is dit jaar niet alleen een verrassing voor de kinderen, maar ook voor de ouders! ’t Wijnhuys organiseert speciaal voor deze gelegenheid een proeverij. Samen met Het Vishuis zullen zij wijn en hapjes laten proeven voor iedereen vanaf 18 jaar. Van harte aanbevolen!

Ieder jaar zijn we aangenaam verrast door de wijze waarop jullie verkleed naar de Halloweenspooktocht komen. Ook dit jaar hopen wij weer op een 'enge' opkomst. Mocht u een keer griezel op de route willen zijn, of wilt u ons helpen opbouwen? Mail ons dan: halloween@zilverkamp.nl."

Meer informatie staat op www.zilverkamp.nl. De tocht is op 31 oktober vanaf 19:00 uur! En wat er dan gaat gebeuren... Griezelige grutjes…

Kinderboekenweek op De Doornick

Opening van deze KBW. Binnen wachtte nog een passende verrassing: ‘een advocaatje met slagroom’, dat smaakte naar vanillevla.

DOORNENBURG - De afsluiting van de Kinderboekenweek op donderdag 13 oktober met als thema 'Voor altijd jong' op basisschool de Doornick was een groot succes.

Uitgenodigd waren peuterspeelzaal Gijsje, ouders, opa’s en oma’s en bewoners van zorgcentrum Merlijn. Elke groep heeft aan de hand van de boeken over opa en oma een optreden laten zien. Kleuters zongen en speelden toneel over het boek 'Boer Boris gaat logeren'. Er is voorgelezen uit boeken waar opa's en oma's allerlei vrolijke en grappige dingen mee maakten. Werkstukken laten zien. Ook werd er verteld wat er nu zo bijzonder is aan een opa en oma. Zowel kinderen als twee presenterende leerkrachten waren verkleed als opa's en oma's.

Trouwens de opening was ook erg inspirerend: Alle kinderen dansten op het schoolplein 'Voor altijd jong”' Ook het ouderengymgroepje van Doornenburg had deze dans ingestudeerd en dansten mee op het podium. Daarna knipten de oudste en de jongste leerling van de school een lint door ter opening van de KBW. Binnen wachtte nog een passende verrassing 'een advocaatje met slagroom', die smaakte naar vanillevla!

Damvereniging VBI verstevigt koppositie

Op de foto staat Joost Hendriksen

HUISSEN - Damvereniging VBI had in de derde speelronde van de nationale ereklasse geen moeite met hekkensluiter SNA uit Heerhugowaard. Een 15-5 overwinning was het resultaat van zes winnende en één verliespartij.

In Heerhugowaard leverde Yuriy Lagoda als eerste een winstpartij af. Een doorbraak kon door zijn tegenstander niet worden gepareerd. Snel daarna volgde Alexander Baljakin die met grote overmacht de winst binnenhaalde. Johan Krajenbrink kon een goede stand niet verzilveren en bleef op remise steken. Gérard Jansen leidde de Huissense doelpuntenmachine verder na een steeds sterker uitgebouwd positioneel voordeel. Guntis Valneris moest een punt aan de tegenstander laten.

Pepijn van den Brink ging wat op avontuur, maar kon de winst niet vinden. Fred de Koning, dit jaar weer terug in de Huissense formatie, zette zijn tegenstander in een goed afgewerkt eindspel aan de kant en is met 5 punten uit drie partijen samen met Alexander Baljakin de Huissense topscorer. De enige verliespartij moest Geert van Aalten incasseren tegen meervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. Hij kon het sterke spel van zijn tegenstander niet tegenhouden en moest na een minder goede voortzetting in het eindspel het hoofd buigen. Jos Stokkel en Joost Hendriksen bepaalden vervolgens de eindstand in winnende overmachtseindspelen.

Damvereniging VBI leidt de ranglijst met zes punten uit drie wedstrijden. Regerend landskampioen Hijken volgt gevaarlijk met één punt achterstand en ligt op de loer om een eventuele misstap van de Huissenaren af te straffen.

Sponsor en publiek bedankt!

GENDT - In een goed gevuld SKC De Leemhof heeft men zaterdag genoten van de diverse vocale geluiden van de deelnemende zangkoren.

Héél fijn dat dit soort evenementen mede door de giften van de Gendtse winkeliers jaarlijks kunnen worden gehouden! Jubilate is inmiddels al weer begonnen met de voorbereiding op het Kerstconcert op 17 december in het hervormde kerkje aan de dijk. Als u zich binnenkort aanmeldt kunt u wellicht nog meezingen! Iedere dinsdagavond van 20.00 - 22.00 uur is de repetitie in De Leemhof.

Eetwinkel Polly nummer 3 van Nederland

BEMMEL - Eetwinkel Polly is op de derde plaats geëindigd tijdens de landelijke verkiezing Cafetaria Top 100! Bovendien is Eetwinkel Polly ook de beste cafetaria van de provincie Gelderland!

Mystery-shoppers en vakjuryleden, die op initiatief van het vakblad Snack Koerier honderden cafetaria-locaties door heel Nederland hebben bezocht kwamen uiteindelijk tot de conclusie dat Eetwinkel Polly tot de top van Nederland behoort! Een fantastisch resultaat als je bedenkt dat Nederland ca. 4500 cafetaria's telt!

Dit resultaat zat er aan te komen, gezien het feit dat Eetwinkel Polly vorig jaar in de sub-categorie 'Beste kleine cafetaria van Nederland' de eerste plaats wist te behalen. Er is gekeken door het oog van een kritische consument, en gelet op alle aspecten die een cafetaria voor deze consument aantrekkelijk kunnen maken. Smaak van de producten, gastvriendelijkheid, prijs/kwaliteitsverhouding, hygiëne en natuurlijk de uitstraling van de zaak, het is allemaal meegenomen in de beoordelingen.

De jury vat kernachtig samen: "De 35 jaar ervaring, die Rob Polman heeft, straalt er aan alle kanten af. Tot in de kleinste details is de zaak zeer schoon en opgeruimd. Aandacht voor details, zoals een mooi servies, bestek en opmaak van de producten vallen op. Er komen veel producten uit eigen keuken, zoals huisgemaakte gehaktballen en pulled pork. Ook worden veel sauzen onder eigen receptuur bereid. Kortom: een zaak waar aandacht en ambacht voorop staat".

Halloweenparty bij De Groene Schuur

REGIO - Streekwinkel en kwekerij De Groene schuur in Groessen organiseert op zondag 30 oktober een Halloweenparty van 11.00 – 16.00 uur. Het evenement is al jarenlang een groot succes. Jong en oud kan op deze dag een heuse Halloweenpompoen maken en genieten van de kleurenpracht van duizenden pompoenen en kalebassen. Er is lekkere pompoensoep met pompoenpitbrood of een kopje koffie of thee met iets lekkers verkrijgbaar. Entree is gratis! Voor meer info: www.degroeneschuur.nl.

Tevens kan er op deze dag informatie worden ingewonnen over de kookworkshops, excursies, creatieve workshops en kinderfeestjes. Er zijn verschillende arrangementen mogelijk waarbij bovengenoemde activiteiten gecombineerd kunnen worden. Zeer geschikt voor een leuk en speciaal vrienden-, familie-, of bedrijfsuitje.

Eén keer per maand wordt er een individuele kookworkshop gehouden in de ruime, gezellige kookstudio. Hiervoor kun je in je eentje, met z'n tweeën of met een klein groepje op inschrijven. Op 13 december om 19.30 uur wordt er een kerst-kookworkshop georganiseerd. Hiervoor kunt u zich nu aanmelden.

In de streekwinkel die dagelijks is geopend, kunt u terecht voor heerlijke groente en fruit, diverse huisgemaakte jam, chutney, vruchtensappen, honing, streekwijnen enzovoort. Deze huisgemaakte- en streekproducten zijn zeer geschikt voor een leuk cadeau- of kerstpakket. Er is nu ruime keus uit pompoenen, kalebassen en sierfruit van eigen land en sfeervol opgemaakte stukjes met kalebasjes en sierfruit. Kom kijken en verras uzelf!

De Groene Schuur is gevestigd aan de Lijkweg 9b in Groessen. Voor meer info: 0316 330718 en www.degroeneschuur.nl en www.kokenindekas.nl.

Reünie HPC Zetten 25 jaar

ZETTEN - 25 jaar jong en vol ambities! Het HPC Zetten bestaat 25 jaar en dat moet uiteraard gevierd worden. Dit pakt de school groots aan door allerlei feestelijke festiviteiten te organiseren. Eén van deze festiviteiten is een reünie op zaterdag 19 november 2016 in de aula van het HPC van 13:00 uur – 17:00 uur.


Gijs Beekhuizen, rector HPC Zetten: "In de loop van de 25 jaar hebben ruim 5.000 leerlingen hun opleiding op het HPC mogen volgen. Ik hoop dat zij goede herinneringen hebben overgehouden aan hun middelbare schooltijd. Na 25 jaar wil het HPC nog steeds midden in de samenleving staan. Het thema voor het jubileumjaar is dan ook 'It takes a village to raise a child'. De ontwikkeling van kinderen is steeds meer een samenspel van leerlingen, ouders, school en allerlei organisaties op gebied van sport, cultuur maar ook het bedrijfsleven is onderdeel hiervan. Alleen door samen te werken kun je bestaande voorzieningen in stand houden en nieuwe dingen creëren. Met deze gedachte in het achterhoofd geloof ik in een mooie toekomst voor het HPC."

HPC-reünie
De reünie van 19 november is dé gelegenheid voor oud-klasgenoten en –medewerkers om elkaar weer te ontmoeten onder het genot van een drankje en een hapje. De reünie zal plaatsvinden in de aula van de school van 13.00 – 17.00 uur. Geïnteresseerden dienen zich voor 1 november in te schrijven via de website www.hpc-zetten.nl.

Open dagen vernieuwd uitvaartcentrum De Wit Dela Bemmel

BEMMEL - Zaterdag 29 en zondag 30 oktober is iedereen welkom bij De Wit Dela om het vernieuwde uitvaartcentrum in Bemmel te bekijken. De uitvaartondernemer heeft de verbouwing van de naastgelegen Donatuskerk aangegrepen om haar uitvaartcentrum te verbouwen en de dienstverlening uit te breiden. Ook de Donatuskerk opent haar deuren.

De open dagen zijn bedoeld om mensen te laten zien dat een plek om afscheid te nemen niet grijs en grauw hoeft te zijn. Afscheid nemen in een mooie omgeving neemt geen verdriet weg maar het helpt wél bij het creëren van mooie herinneringen aan een verdrietig moment.

Frisse uitstraling en 24-uurskamers

Het uitvaartcentrum en de naastgelegen kerk zijn intern met elkaar verbonden en qua stijl op elkaar afgestemd door het gebruik van warme tinten. Het uitvaartcentrum beschikt over familiekamers voor afscheid in kleine kring. Nieuw zijn de twee 24-uurskamers. Nabestaanden kunnen hier 24 uur per dag, 7 dagen per week bij hun overleden dierbare zijn.

Samenwerking Theaterkerk

De Dontatuskerk is de afgelopen maanden omgebouwd tot Theaterkerk: een eigentijds en modern podium- en muziekhuis. Ook kunnen er grote uitvaarten worden gehouden met 250 of meer bezoekers. Doordat het podium en zitgedeelte flexibel in te delen zijn, is het ook mogelijk een kleine knusse ruimte te creëren voor intieme afscheidsdiensten. Na de uitvaartdienst kan er onder het genot van een hapje en een drankje nog rustig worden nagepraat in de brasserie van de Theaterkerk.

Last van winterdepressie? Thaise hotstonemassage bij Anchalee Massagesalon Bemmel

BEMMEL - Lichamelijke en geestelijke vermoeidheid, behoefte aan slapen, minder energie, gewichtstoename. Het is een jaarlijks terugkerend ritueel wat ook wel winterdepressie genoemd wordt. Je slaapt meer, maar wordt toch niet uitgerust wakker.

Meer dan 500.000 Nederlanders (vooral vrouwen) krijgen hiermee te kampen. Het leidt tot concentratieproblemen, somberheid en depressiviteit en komt op gang als de blaadjes van de bomen vallen. Herkenbaar? Doe iets aan deze winterdip en maak een afspraak bij Anchalee Massagesalon in het centrum van Bemmel voor een Thaise hotstonemassage. Een combinatie van een hotstonemassage en Thaise massage, waarbij tijdens de massage gebruik wordt gemaakt van warme basaltstenen. Door de combinatie van beweging en warmte kan er makkelijker in het spierweefsel gewerkt worden. Afvalstoffen worden makkelijker afgevoerd, indien u na de massage veel water drinkt. Tevens draagt het bij aan een positief zelfherstel. Het lichaam wordt door deze behandeling meer in balans gebracht.

Van dinsdag 25 oktober tot en met dinsdag 1 november wordt deze 90 minuten durende massage aangeboden voor de prijs van zestig euro.

Bel voor het reserveren van een afspraak 06 57060794. Anchalee Massagesalon, Deken Dr. Mulderstraat 6b (boven het notariskantoor), Bemmel. De massagesalon is zeven dagen per week geopend van 09.00 uur in de ochtend tot 22.00 in de avond.

ANWB lichtbrigade voor nu en in de toekomst

HUISSEN - Op 17 oktober heeft Skar in Huissen in samenwerking met Huberts Tweewielers de verlichting van fietsen gecontroleerd en indien noodzakelijk gerepareerd.

"De meeste fietsen hadden de verlichting goed op orde", aldus Gerald Huberts. Hiermee heeft Huberts Tweewielers ook een fietsactie in beweging gebracht, die ook doorgaat in het tweewielercentrum van Huberts.

Op reparaties tien procent korting en de onderdelen of accessoires die voor desbetreffende reparatie gebruikt worden vijftien procent. De 2016-collectie van Gazelle, Sparta en Kreidler zijn binnen, alsmede de 2017-collectie. E-bikes van Gazelle, Sparta en Kreidler met introductiekorting van vijftien procent. Ook diverse E-bike demomodellen met scherpe prijzen. Tevens elke zaterdag: bandenactie voor vijfentwintig euro, buitenband, binnenband en reparatie gemonteerd. Doe uw voordeel met deze acties op vertoon van deze advertentie.

Maandag tot en met donderdag 8.30 tot 18.00 uur; vrijdag 8.30 tot 20.00 nonstop; zaterdag 9.00 tot 17.00 nonstop.

Koos Huberts Tweewielers, Julianastraat 52 Huissen; 026 3251153; www.kooshubertstweewielerscentrum.com.

Allerjongsten Tweestroom speelden eerste toernooi

GENDT - Team Tweestroom-5 speelde op nivo-2 en komt op plaatst vijf met 2 punten. Op nivo-4 kwam team Tweestroom-4 met 1 punt op de 8ste plaatst. Team Tweestroom-3 kwam op nivo-5 op de 6de plek met 6 punten. Op nivo-6 kwam team Tweestroom-2 op de 7de plek met 4 punten, terwijl team Tweestroom-1 met 10 punten de 2de plaatst innam.

Ook de recreanten hebben hun eerste wedstrijden erop zitten. In de uit wedstrijd tegen streekgenoot Kidang recreanten werd door recreanten van de dinsdagmorgen groep winnend afgesloten.(1-2) Tweestroom-DS3 bezocht streekgenoot Kidang-DS5 en had kennelijk een totale offday. Alleen de 3de set was het spannend, want die set werd nipt verloren.(4-0)(25-22/25-17/30-28/25-19)

Pegasus-DS13 ontving Tweestroom-DS5. Onze dames wonnen de 1ste en 2de set. De 3de en 4de set werden door de gastvrouwen gewonnen. De beslissende set werd door onze dames gewonnen.(2-3)(21-25/22-25/25-19/25-11/07-25)

Autobedrijf Van Aalten B.V. Huissen in nieuw pand

HUISSEN – Al vanaf 1920 is Van Aalten in Huissen een gerenommeerde naam in de transportwereld. In 1961 is van Aalten uitgebreid met een autobedrijf aan de Karstraat. En sinds deze maand is het familiebedrijf gevestigd in een supermodern pand aan de Gerberalaan op het industrieterrein tussen Bemmel en Huissen.

Van hieruit worden de vertrouwde diensten en service als vanouds voortgezet: onderhoud, reparatie, apk van zowel lichte als zware bedrijfswagens, trailers en campers. Uiteraard kan de klant er ook terecht voor de aan- en verkoop van alle merken bedrijfswagens. Van Aalten is in het bijzonder gespecialiseerd in het merk Iveco, waarvan het erkend dealer is.

Autobedrijf Van Aalten B.V. Huissen is al meer dan 50 jaar BOVAG-bedrijf en daarmee een van de eerste leden. Klanten kunnen naast een uiterst klantvriendelijke benadering, ook rekenen op een 24/7-service. "We dragen zorg voor minimale stilstand van het wagenpark van onze cliënten", aldus Autobedrijf Van Aalten.

Het nieuwe pand voldoet aan alle eisen, biedt meer ruimte en mogelijkheid tot nog grotere service. Het is dicht bij de klanten gevestigd op het industrieterrein en makkelijk bereikbaar! Van Aalten is bovendien ook ROB-aangesloten en RDW-erkend. Van Aalten kan al uw voertuigen en trailers keuren, tachografen ijken, koelmotoronderhoud plegen en airco afvullen. Verder kan het bedrijf worden ingeschakeld bij laadklepkeuringen, carrosseriewerk en levert maatwerk voor voertuigen. Kortom: een uitstekende hulpverlener voor iedereen en in het bijzonder voor de bedrijfswereld!

Autobedrijf Van Aalten B.V. Huissen, Gerberalaan 7, Huissen; 026 3250585; www.autobedrijfvanaalten.nl.

AH: 'We verbouwen en krijgen een fantastische winkel'

BEMMEL - "Deze verbouw week krijgt onze Albert Heijn een geheel nieuw uiterlijk, spannend! Tijdens deze week wordt er door heel erg veel bouwvakkers en diverse partijen keihard gewerkt aan het slopen en opnieuw opbouwen van de winkel. In de tien dagen die er voor gepland staan gaan we er volle bak tegen aan."

"Na weken van voorbereiden, plannen en organiseren is het eindelijk zover, we krijgen de mooiste supermarkt van Lingewaard! Onze winkel biedt vanaf 2 november onze klanten de mogelijkheid tot zelfscannen, we krijgen nog meer keuze in verse producten en word sfeervoller en warmer qua aankleding. Ook ons hele winkelteam is er klaar voor en we worden ondersteund door onze collega's uit Gendt, Huissen en zelfs uit Vleuterweide. Bij onze organisatie staan een aantal kernwaarden centraal voor ons functioneren en samen doen valt daar ook zeker onder, we gaan er voor!"

Kinderboekenweek op IKC Pius X / 't Hummelhonk 'Voor altijd jong!'

BEMMEL - De Kinderboekenweek op IKC Pius X / 't Hummelhonk startte met het liedje 'Voor altijd jong!'. Alle kinderen waren op het schoolplein. Zij zongen en dansten samen met alle meesters en juffen, die omgetoverd waren tot oude opa's en oma's. Een vrolijk feest!

Het thema van de Kinderboekenweek 'Voor altijd jong' ging dit jaar over je familie, en dan met name de belangrijke rol van oma's en opa's. Tijdens de Kinderboekenweek waren er daarom veel grootouders op ons IKC aanwezig. Opa's en oma's speelden gezelschapsspelletjes met hun kleinkinderen of kwamen voorlezen in alle groepen van 2 tot en met 13 jaar. Het bruiste van activiteiten die kinderen zeker stimuleren om lezen leuk te vinden.

Boekenmarkt

Ook de boekenmarkt in de hal van IKC Pius X/'t Hummelhonk was een succes. Alle groepen konden de leukste en nieuwste boeken inkijken. Na schooltijd was er gelegenheid voor ouders, grootouders en kinderen om een boek te kopen. Een gedeelte van de opbrengst wordt omgezet in een cadeaubon om nieuwe leesboeken te kopen.

Kennismaken?

Nieuwsgierig geworden naar ons IKC? Op 9 november vanaf 11.00 uur is er een inloopochtend voor mogelijk toekomstige leerlingen en hun ouders. Iedereen is welkom!

Arnhemse Slaapkenner Damminga wordt Morgana Damminga!

ARNHEM - Het Arnhemse winkelpubliek is het vast al opgevallen: Slaapkenner Damminga heeft zijn deuren gesloten. Niet om voorgoed dicht te blijven, maar om een volgende stap te zetten met een nieuwe naam én een nieuwe locatie! Per 1 november wordt op de woonboulevard in Arnhem Zuid de nieuwe winkel geopend: Morgana Damminga. De officiële opening zal plaatsvinden op 10 november van 18:00 tot 21:00 uur, waarbij iedereen is uitgenodigd voor koffie met gebak en natuurlijk om de collectie te bekijken. Bovendien zijn er de hele maand november spectaculaire openingsaanbiedingen.

Nieuwe generatie. De familie Damminga is een bekende in de beddenbranche in de regio. Nadat zowel opa als later vader Damminga jarenlang de slaapwinkel in hartje Arnhem gerund hebben, neemt zoon Nathanael het stokje nu over. Met de keuze voor Morgana en voor de woonboulevard kiest hij voor een nieuwe koers. De inmiddels derde generatie zet dit mooie familiebedrijf voort met een frisse blik en veel positiviteit dit nieuwe avontuur aan gaan.

Morgana
Iedereen goed en gezond laten slapen, dat is waar Morgana voor staat. Morgana biedt persoonlijke slaapoplossingen die aangepast zijn aan het lichaam. Met de slaaptest kan iedereen binnen acht minuten ervaren hoe tien jaar gezond slapen voelt. Geheel gratis! Deze slaaptest wordt gecombineerd met het door de klant gewenste comfort en natuurlijk het beschikbare budget. Zo komen ze altijd tot een betaalbaar slaapadvies op maat én tot het doel om klanten fit en uitgerust wakker te laten worden! Naast complete set vind je bij Morgana Damminga een uitgebreide collectie ledikanten, boxsprings, matrassen, kasten en bedtextiel.

Morgana Damminga, Venlosingel 21-1, Arnhem Zuid. De winkel is geopend van zondag tot en met vrijdag. www.morgana.nl.

Profiteer de komende periode van de winterschilderskorting!

BEMMEL – Bij Schildersbedrijf Harry Mattijssen kunt u al meer dan veertien jaar terecht voor al uw voorkomende schilderwerk, wandafwerkingen en/of glaswerkzaamheden. Harry Mattijssen werkt voor particulieren en bedrijven. De zes-procent btw-regeling voor particulieren maakt een klus nog altijd voordelig en betaalbaar! De komende periode is er bovendien extra korting te behalen met de winterschilder. Informeer naar de mogelijkheden!

Voor buiten- én binnenschilderwerk schakel je een professioneel schildersbedrijf in. Een bedrijf dat deskundig, met passie en hart voor de zaak geleid wordt door Harry Mattijssen. Een bedrijf dat naast kwaliteit ook weet wat service betekent. Waar u verzekerd bent van vrijblijvende, gedetailleerde en transparante offertes. Waar meer dan 20 vakbekwame schilders al jaren klantgericht werken waardoor continuïteit en kwaliteit is gewaarborgd. Een team, dat snel kan inspelen op onverwachte situaties en in oplossingen denkt. En waar u, als klant, centraal staat.

Alles in één hand

Naast schildersbedrijf Harry Mattijssen is er Verf en wonen Harry Mattijssen. Deze winkel voert een uitgebreid assortiment van vooraanstaande merken op interieur gebied, te weten vloeren en tapijt, verf, behang, wanddecoratie en gordijnstoffen. U kunt natuurlijk inspiratie opdoen via de website. Een bezoek aan de winkel of een persoonlijk advies bij u thuis is misschien nog beter... Schildersbedrijf Harry Mattijssen èn Verf en wonen Harry Mattijssen kunnen samen het totale interieurplaatje voor u invullen. Compleet alles op één adres, alles in één hand onder één dak: perfect op elkaar afgestemd met eigen personeel en handig voor de opdrachtgever: slechts één aanspreekpunt!

Harry Mattijssen Dorpsstraat 22 Bemmel; 0481 464214; mattijssen.com

Vestigingen in Medisch Centrum Loovelden en Medisch Centrum Polseweg in Huissen Helpt osteopaat Stijn van Eenennaam je van je klacht af?

HUISSEN – In Medisch Centrum Loovelden en Medisch Centrum Polseweg is de praktijk van Stijn van Eenennaam gevestigd. Stijn heeft een bijzonder beroep: hij is osteopaat. Osteopathie is een manuele geneeswijze. Wie klachten heeft, of zich preventief wil laten onderzoeken, kan rechtstreeks een afspraak maken. De kosten worden veelal (grotendeels) door de verzekeraar vergoed, mits men aanvullend verzekerd is.

De osteopaat is opgeleid om het lichaam in zijn geheel te onderzoeken. De behandelwijze richt zich op het opsporen en behandelen van de oorzaken van de klachten door middel van zachte rek- en ontspanningstechnieken en ook gerichte manipulaties en mobilisaties zodat het lichaam aangezet wordt zichzelf te herstellen.

Het kan zijn dat de locatie van de klacht niet de plek is waar de osteopaat zal behandelen, omdat de oorzaak elders in het lichaam zit. Rugklachten kunnen bijvoorbeeld ook veroorzaakt worden door obstipatieproblemen. Veel patiënten hebben al baat gevonden bij behandeling door Stijn. De benadering blijkt vaak zeer effectief in het behandelen van zeer diverse klachten en problemen, zowel bij volwassenen, kinderen als baby's.

Een greep uit de indicaties waarbij een osteopaat geraadpleegd kan worden: huilbaby's/onrustige kinderen, KISS-syndroom, veel overstrekken, refluxklachen. Rug-, nek- en schouderklachten, ook whiplash en migraine zijn veelvoorkomende problemen, die de osteopaat kan behandelen. Evenals maag- en darmklachten, klachten na operatieve ingrepen en chronische vermoeidheid...

"Vaak komen ze bij mij als ze elders uitgedokterd zijn. Eigenlijk zou ieder gezond mens een of twee keer per jaar zich preventief moeten laten onderzoeken door de osteopaat", zegt Stijn, die ook sporters (al dan niet met blessures) behandelt. Meer indicaties en verder informatie is te vinden op de website.

Osteopathie van Eenennaam, Plaza 19 Huissen en Polseweg 17 Huissen; 026 8200371; www.osteopathie-van-eenennaam.nl.

Feest op een Partyschip? Ook in Lingewaard!

TOLKAMER/DOORNENBURG - Rederij Witjes Partyschepen en Rondvaarten verzorgt aan boord van haar partyschepen rondvaarten, familie-, personeelsfeesten en vergaderingen, compleet met drankjes, lunches, diners of een warm- en koud buffet.

De Graaf van Bylant heeft 3 ruime salons en is geschikt voor gezelschappen van 50 tot 350 personen. Het Partyschip Schenckenschans is bedoeld voor kleinere gezelschappen vanaf 10 personen tot maximaal 32 personen.

Doornenburg
Naast de vaste vertrekplaats Tolkamer is het voor opdrachtgevers uit Lingewaard ook mogelijk te kiezen voor Doornenburg als vertrek en aankomstplaats! Een feest kan geheel naar wens van de klant worden uitgevoerd, maar het is ook mogelijk om te kiezen uit een van de vele arrangementen van Rederij Witjes.

Rondvaarten
Voor de individuele gast bieden verschillende rondvaarten aan bijv. Rondvaart op de Rijn, Waal in Vlammen. Tijdens de vaartocht "Eten en Varen op de Rijn" geniet u van een heerlijk warm koud buffet. Ideaal voor kleinere gezelschappen! Op onze website staat het volledige programma.

Rederij Witjes, het juiste adres voor varend feestvieren! Europakade 3b, Lobith-Tolkamer; 0316 540554 of 06 53243747; www.rederijwitjes.nl.

Messen slijpen bij Bongers Bemmel

BEMMEL - Op donderdag 3 november van 10.30 tot 17.30 uur kunt u weer al uw messen en scharen laten slijpen bij Bongers aan De Pollenbrink 9 in Bemmel.

Op deze dag komt de bekende slijper J. Kunst weer naar De Pollenbrink voor het slijpen van alle soorten scharen en messen. Koks- en tafelmessen, die ook gekarteld kunnen worden. Mocht u deze dag niet aanwezig zijn, dan kunt u vooraf uw messen en scharen aanleveren en ze later geslepen weer ophalen. Maak gebruik van deze slijpservice want met scherp gereedschap krijgt u het beste resultaat.

Fa. Th Bongers is gevestigd aan De Pollenbrink 9 in Bemmel, telefoon (0481) 462312. Email: bongersluxe@hetnet.nl.

Bij Arns & de Leeuw Makelaars: Een eigen website bij de verkoop van uw woning:

HUISSEN - Arns & de Leeuw Makelaars biedt een uitgelezen kans om woningen online, optimaal te presenteren. Op basis van een unieke domeinnaam, zoals www.griend30huissen.nl.

De domeinnaam is ideaal voor gebruik in bijvoorbeeld Social Media, maar ook in brochures en advertenties. Een uitstekende manier om online en offline marketing te combineren. De bezoeker van de website ziet al het beschikbare beeldmateriaal, zoals foto's, video en plattegronden, altijd fullscreen en in de hoogst mogelijke resolutie. Het maakt niet uit met welk apparaat de bezoeker de website bezoekt; de pagina past zich altijd aan om maximale beleving te creëren en te zorgen voor een optimale online presentatie van de woning.

Naast de gebruikelijk presentatie op Funda is de eigen website meer compleet en zorgt daarbij voor een exclusieve uitstraling. In combinatie met de website krijgt u visitekaartjes met het webadres. Voor nadere informatie; Arns & de Leeuw Makelaars – 026 3258210 – info@arnsdeleeuw.nl.

Run op kennismakingscursus Sjors Sportief & Sjors Creatief

LINGEWAARD - Vanaf het startschot op woensdag 12 oktober 15.00 uur was het een drukte van jewelste op de website www.sjorssportief.nl. Op deze middag hadden zich al 600 kinderen opgegeven voor hun favoriete sport- en/of cultuuractiviteit en na een week staat de teller al op meer dan 850.


Atletiek, hockey, judo, kinderyoga, skeeleren, streetdance Boys, tennis, hockey en zwemmen hebben al enorm veel inschrijvingen. Aan de creatieve kant waren cupcakes versieren, fashionclub, programmeren en scouting erg populair. Er zijn overigens nog voldoende plaatsen bij voetbal, rugby, kleuterdans, dansen, gymmen, aikido, theater, tafeltennis, soccersquash, handbal en diverse instrumenten bespelen.

Laagdrempelig
Via Sjors Sportief en Creatief kunnen basisschoolkinderen (vaak gratis) kennismaken met activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden. Dit jaar doen er weer een record aantal sport- en cultuuraanbieders mee die samen 380 cursussen aanbieden! Kinderen vanaf groep 1 tot en met 8 mogen zich het gehele schooljaar en voor net zoveel sporten en culturele activiteiten inschrijven als ze willen.

Sjors Sportief en Creatief is één van de instrumenten die de gemeente Lingewaard inzet om haar beleidsdoelen te behalen op het gebied van sport en cultuur. Het blijkt een succesvolle methode om kinderen van de basisschoolleeftijd enthousiast te maken voor deelname aan sport en cultuur. Meer weten, kijk op: http://www.swlingewaard.nl/sub.php?page=603.

Repair Cafés Lingewaard

LINGEWAARD - In het Repair Café kan iedereen zijn of haar kapotte spullen laten nakijken door een team van handige vrijwilligers. Zij zijn bekwaam in het uitvoeren van kleine reparaties, maar geven daarnaast ook advies als een eenvoudige oplossing niet mogelijk is. En dit allemaal geheel gratis.

Het Repair Café is voornamelijk bedoeld voor het herstellen van klein tot middelgroot huishoudelijk materiaal zoals stofzuigers, koffiezetapparaten, broodroosters, lampjes en föhns, maar daarnaast draaien onze vrijwilligers ook voor speelgoed en servies hun hand niet om. We vragen wel om de apparatuur voordat je het meebrengt schoon te maken en het naaigoed te wassen!

Deze week organiseert SWL weer een Repair Café in Lingewaard. Je kunt op de volgende locatie terecht voor reparaties en een gezellige bak koffie/thee:

Vrijdag 28 oktober van 10.00 -12.00 uur in het Ontmoetingscentrum (Kerkstraat 3), Doornenburg

De data van de andere kernen kun je vinden op www.swlingewaard.nl onder ’Actief in wijk en buurt’. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Repair Café te zien. Heb je spullen die kapot zijn of niet goed meer werken, en vind je het zonde om ze zomaar weg te gooien, bedenk dan dat er nog een leuk en kosteloos alternatief in je eigen woonplaats is.

Licht voor WO II plaquette in Huissen

HUISSEN - Sedert 1985 is een plaquette verwerkt in een muur op de Markt in Huissen. Deze plaquette had een onopvallend bestaan. Het zicht werd vaak ontnomen door een reeks van boodschappenkarretjes van de super, die daar was gevestigd. Inmiddels heeft het gebouw een ander jasje gekregen en daarin valt de bronzen plaquette meer op.

De etende krössels op de foto hebben er nog geen oog voor, maar dat verandert binnenkort. De herinrichting van de Markt vordert gestaag. Wethouder Johan Sluiter kon onlangs bevestigen aan het Exoduscomité en de Vrienden Van Huissen, dat een spotje zal worden geplaatst vóór deze plaquette. Naast de twee bomen zal dus ook dit WO II monument in de avond in sfeervol licht komen te staan.

Op de plaquette spreekt het gemeentebestuur terecht zijn dank uit aan allen die zich in de periode '44-'45 uitzonderlijk hebben ingespannen. Het herinnert ons aan die tragische tijd, waarin mensen zich - ook als lid van bijvoorbeeld Rode Kruis, brandweer en politie- uitzonderlijke voorbeeldig en moedig inspanden met gevaar voor eigen leven.

Bij toekomstige rondleidingen in het kader van WO II zal de plaquette naast onder andere monument De Klok, het Massagraf en de Liberation Luisterkei een vaste bezoekplek worden. Het Exoduscomité komt hier in dat verband graag op terug.

Rijnstad Vocaaltheater eert jubilerend dirigent Caspar van der Vinne

Jubilerend dirigent Caspar van der Vinne tussen een groot deel van Rijnstad Vocaaltheater. Bron: Rijnstad Vocaaltheater/Nicole Voestermans

HUISSEN/ARNHEM - Dirigent Caspar van der Vinne uit Huissen is door Rijnstad Vocaaltheater op een bijzondere manier geëerd. De getalenteerde koorleider is al 40 jaar officieel dirigent, na een conservatoriumstudie zang én koordirectie.

Bij het ondernemende Arnhemse koor Rijnstad Vocaaltheater is hij al vanaf de oprichting in 1985 betrokken en – met een pauze – al 21 jaar dirigent. Als verrassing kreeg Caspar een goudkleurige dirigeerstok met daaraan kaartjes met complimenten van alle koorleden én een diner voor twee.

Uit alle kaartjes die de koorleden voor hem hebben geschreven, komt een duidelijk beeld naar voren: één brok musicaliteit met een aanstekelijke lach én een bijzondere manier om het beste te halen uit het koor en de individuele leden. Hij omschrijft het zelf zo: "Ik wil niet vast blijven zitten op noten studeren. Je moet de mensen laten ervaren waar de beweging zit in de muziek, dat je die gaat voelen en herkennen. Het is gemakkelijk gezegd: 'C'est le ton qui fait la musique', maar wat is dan die toon? En hoe leer je die dan het beste? Daar heb ik bijna 'archeologisch' onderzoek naar gedaan en op basis daarvan heb ik mijn eigen methodiek ontwikkeld om bij koorleden muziekbegrip – een soort muzikaal instinct – te weeg te brengen. Oefenen met door mij ingespeelde mp3s is daarvan een onderdeel."

Met zijn methode leert het 50-koppige koor momenteel weer snel nieuw repertoire aan voor voorstellingen onder de noemer Opera Buffetto in het Posttheater (lente 2017). En ook gaat er veel aandacht naar een speciale editie van Dickens' kerstvertelling, die op 11 december in het Posttheater in Arnhem wordt uitgevoerd als matineevoorstelling voor het hele gezin. Op 10 december wordt die compilatie van de bekende musical opgevoerd voor ouderen en zieken die via de Stichting Vier het Leven zijn uitgenodigd in het DRU theater in Ulft. Meer informatie over het projectkoor voor de Dickens-voorstellingen is te vinden op www.rijnstadvocaaltheater.nl.

Team 13 winnaar Stadsquiz Huissen

HUISSEN - Rotaryclub Arnhem Huissen maakte vrijdagavond 21 oktober in een gezellig, volle feestzaal het slimste team 2016 bekend.

De leden van het slimste ‘team 13’ bestaat uit elf Huissense mannen en vrouwen, die fietsen bij ’t Verzetje in Bemmel. Onder die naam speelden ze het eerste jaar van de quiz. Nu aangevuld met partners en vrienden hebben ze het inschrijfnummer als teamnaam gekozen. Veel leden kennen elkaar alleen van de quiz!

Dit jaar hadden de samenstellers ook gebruik gemaakt van social media. Zo stonden en staan nu nog de vragen van de sponsors op YouTube en waren er geluidsfragmenten bijvoorbeeld van het ‘Het Huissens dictee’ en muziekfragmenten.

Maar eerst werden de teams gefêteerd die de verschillende categorieën het beste hadden beantwoord. Hierbij bleek al dat ‘team 13’ drie categorieën als beste hadden gemaakt, waaronder de creatieve opdracht die werd gejureerd door twee deskundige juryleden Jan van Krieken en Arno Arts. Vorige week werd de mystery guest al bekend gemaakt: Marty Janssen, wijkagent. De teams die een categorie het best hadden gespeeld kregen een tray appels aangeboden.

Het geld dat bijeengebracht werd met het inschrijfgeld en de gulle sponsorbijdragen is bestemd voor vier Huissense Goede Doelen en een goed doel van de Rotary. De deelnemende teams konden tijdens de quiz hun stem uitbrengen op een van de vijf genomineerde goede doelen. Sinterklaaspret kreeg 3.000, Lourdeswerk 2.000, Gaandeweg en de historische kring kregen ieder 750 euro.

Meer foto’s en informatie staan op www.stadsquizhuissen.nl en www.rcarnhemhuissen.nl.

Seizoenskaartenverkoop bij De Gentenarren in Gendt

GENDT - Op donderdagavond 3 november vindt in Providentia tussen 19.00 en 20.30 uur de seizoenskaartenverkoop plaats van carnavalsgezelschap De Gentenarren.

De pronkzitting is dit seizoen op zaterdag 11 en zondag 12 februari. U mag dit niet missen. Gezien het aantal gereserveerde kaarten zijn er ook dit seizoen weer twee pronkzittingen. Tijdens de pronkzitting wordt Providentia weer omgetoverd tot hèt theater van cabaret, zang, dans, buut en wat nog al niet meer. Indien u nu al kaarten (24,- per stuk) wilt bestellen kunt u mailen naar info@gentenarren.nl. U kunt ze dan 3 november ook ophalen.

Op zaterdag 12 november openen De Gentenarren samen met Prins Bram de Stoemper en zijn schoonheid Daniëlle, onder het motto ‘We stoempen d'r op los’, het carnavalsseizoen 2016-2017. Seven Days Music verzorgt een spetterend optreden tijdens die avond.

21 / 30

22 / 30

23 / 30

24 / 30

25 / 30

Donatusorgel in de Theaterkerk uit het slop

BEMMEL - Na 10 jaar niet meer bespeeld te zijn geweest, krijgt het grote pijporgel in de voormalige Donatuskerk een grondige onderhoudsbeurt. Orgelmaker en restaurateur Nico van Duren uit Ooijen heeft met zijn vrouw en medefirmante Annick deze tijdrovende klus aangenomen.

Wim van de Kamp en Henk Kiestra, gepassioneerde liefhebbers en organisten uit Elst organiseerden al eerder de restauratie van de Hervormde kerk aan de Oude Kerkhof. Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in de TheaterKerk in wording, zijn zij gaan checken, hoe het orgel erbij stond. Henk de Ruiter en Adrie van 't Hullenaar spraken zij er over en deze twee even gedreven TheaterKerk bouwers als enthousiaste historische schatbewaarders deelden direct de zorgen die de organisten hadden over de toekomst van het instrument. Stichting De Plak zegde financiële middelen toe en met de opening eind oktober van de TheaterKerk, zal het weer in zijn volle glorie te horen zijn.

Een mooie parallel is de financiering van de kerkombouw en de aanschaf destijds van het kerkorgel: beiden zijn mogelijk gemaakt door giften uit de Bemmelse samenleving. Eind jaren 40 hadden alle zangers van koor Sint-Cecilia van de Donatuskerk een eigen wijk, waarin ze iedere maand hun ronde deden en het geld met losse centen bij elkaar scharrelden. Oud-koorlid Bertus Polman kan het nog met smaak vertellen.

Jong geleerd oud gedaan kun je gerust stellen, mocht je je althans afvragen waar al die koren in Bemmel vandaan komen. Henk Wierink weet zich te herinneren, dat hij na de oorlog met zo'n 70 á 80 knapen op het koor stond te zingen, de dirigent was zijn vader Fons Wierink. Deze was hoofdmeester van de Pius X school en dirigeerde zijn volwassen leven lang herenkoor st. Cecilia, maar ook vele schoolkoren. Is het zijn erfenis, die wij uit zo vele kelen horen klinken in het Bemmelse?

Nico van Duren: "We troffen het orgel aan in ernstig vervuilde toestand met talrijke storingen, het is echter zeer goed te repareren en in oorsprong van degelijke kwaliteit. De firma Verschueren uit Heythuysen, dat het elektropneumatisch pijporgel in 1950 bouwde, heeft een uitstekende naam. Veel achterstallig onderhoud dus, mede omdat het instrument 10 jaar lang buiten gebruik is geweest, de klus vergt zo'n 300 werkuren."

Het eerste deel van de operatie is het orgel speelklaar maken voor de opening. Grondig schoonmaken van alle pijpen, de binnenkant van de orgelkast en het reinigen van de speeltafel. Zo ook contacten en magneten vrij van vuil maken en draaipunten smeren. Stof en vocht zijn de grote vijanden. Later zal het karwei in nog twee fasen geklaard worden.

Het Donatusorgel wordt qua opbouw als 16 voets gerekend tot de grote orgels. De 1384 pijpen zijn verdeeld over 21 registers. Een register bestaat uit 56 pijpen van dezelfde familie met een eigen karakter. Zo zijn er fluiten, prestanten, mixturen, kromhoorns, trompetten en bazuinen. De laatste drie zijn eigenlijk geen pijpen, maar toeters met een tongetje. Het bovenste gedeelte heet de schalbeker en versterkt het geluid. Prestanten vormen vrijwel altijd het orgelfront. Deze pijpen produceren het basisgeluid van het orgel en houdt het midden tussen een hoornachtig en een strijkersgeluid met een licht blazend karakter. De corpuslengte van de 5 grootste pijpen is 16 voet, oftewel bijna 5 meter. De kleinste pijpjes voor de hoogste tonen meten 1 cm…

Vogelshow Vogellust in Elst

ELST - Vogellust Elst houdt de jaarlijkse tentoonstelling dit jaar voor de 59ste keer in de zaal aan het duivenlokaal op sportpark De Pas aan De Pas 1.

De vogelshow is geopend voor het publiek op vrijdagavond 11 november vanaf 20:00 uur. De opening zal worden verricht door de burgemeester van Elst. De openingstijden van de vogelshow zijn zaterdag, 12 november van 10:00 tot 18:00 uur en zondag 13 november van 10:00 tot 16:00 uur.De toegang is gratis

Van Kerk naar Theater 47 pastoor Gerard Peters ++

BEMMEL - Hij zag dat het goed was. Gerard Peters, de pastoor is degene die als bestuursvoorzitter van parochie De Levensbron de 'overdrager' kan worden genoemd. Hij werd in 1952 in Nijmegen geboren en getogen. Na functies in Ede en Houten is hij in juni 2011 benoemd tot pastoor van parochie De Levensbron en in die functie gepresenteerd en geïnstalleerd in de Donatuskerk in Bemmel.

"Na Houten, mijn vorige parochie, was het toch een beetje thuiskomen in de dorpen: het dialect, de tongval, de mentaliteit, de mensen hier waren, in vergelijking met mijn eerdere parochies, overwegend katholiek. Men maakte nog veel gebruik van de Sacramenten die de kerk op belangrijke levensmomenten te bieden heeft. Velen hebben een bijzondere band met Maria en er zijn veel bedevaartgangers naar verschillende plaatsen. Gaandeweg leerde ik de overeenkomsten en verschillen kennen tussen de verschillende dorpen en de plaatsen die vanouds stad waren: Huissen en Gendt. Typerend is wel dat, Bemmel misschien in mindere mate, in alle plaatsen veel armoede is geweest, mensen heel hard hebben moeten werken in de steenfabrieken en in de tuinbouw. Dat heeft lange tijd diepe sporen nagelaten. Het heeft een zekere gelatenheid teweeg gebracht. Bemmel is iets minder dorps. De Betuwe was tot de jaren dertig van de vorige eeuw uitsluitend via de pont met de steden aan Waal en Rijn verbonden en de bewoners leefden lang in een isolement. De overbruggingen hebben midden vorige eeuw een inhaalslag tot gevolg gehad. Maar ook door de emancipatie en ontwikkeling van de mensen werd het zelfbewustzijn sterker en de kerk minder vanzelfsprekend, dat is begrijpelijk. Het werd ook gemoedelijker. In Bemmel bijvoorbeeld, heeft deken dr. Mulder met zijn inspanningen voor goed onderwijs bijgedragen aan die emancipatie, evenals enkele kapelaans in Doornenburg en Gendt, en ook de Dominicanen in Huissen.

Bij mijn presentatie 5 jaar geleden had ik geen flauw idee zo snel geconfronteerd te worden met financiële tekorten en de achteruitgang van de vitaliteit van de gemeenschap. Nadat het bisdom de overgang van het kerkgebouw naar SKB – Stichting Kerk Bemmel – goed gevonden had, hebben we dit vormgegeven met de sleuteloverdracht in het zwembad en de vastlegging bij de notaris. Met de ontmanteling, zoals het overbrengen van het houten altaar naar Huissen, het verwijderen van de stenen altaren, het tabernakel en relikwieën, is de kerk aan de eredienst onttrokken en sindsdien een 'profaan' gebouw. Ook het Mariabeeld en andere zaken zijn naar Huissen gegaan, mede ook voor de herkenbaarheid voor Bemmelse parochianen, want het is en blijft een verdrietige zaak dat een kerk moet sluiten. We vonden het uiteraard van groot belang dat zorgvuldig werd omgegaan met de emoties en gevoelens van die vele mensen, die met dit gebouw en alles wat daar gebeurde, vertrouwd en vergroeid waren en veel lief en leed hebben gedeeld.

Na 'Allerzielen' 2015, de allerlaatste viering in de kerk, ben ik vanaf het begin de spannende en geweldige ontwikkeling gaan bijhouden door foto's te maken en zo vastgelegd wat in een klein jaar tot stand gebracht is. Marcelis, de architect moet een visioen gehad hebben en ik dacht: 'eerst zien, dan geloven,' terwijl dat bij een pastoor feitelijk andersom hoort te zijn. Ik ben reuzeblij en het bestuur met mij, dat het kerkgebouw, dat zoveel betekend heeft voor de mensen, zo'n mooie functie heeft gekregen met een prima perspectief voor de toekomst, zoals het aangepakt is, ook met het 1e jaarprogramma. Dat dit door de gemeenschap wordt gedragen, kun je zien aan de honderden bezoekers tijdens de open dagen. Als de kerk geen kerk kan blijven, dan is dit een uitstekend alternatief, wij hebben nooit enige reserve gehad toen deze ideeën/plannen kwamen. Het was bijzonder om te ervaren, hoe zorgvuldig het afgelopen jaar met het gebouw is omgegaan. Hoe SKB de organisatie van het geheel heeft weten te mobiliseren en te motiveren heeft heel veel bewondering gewekt bij veel mensen.

SKB heeft bepaalde culturele ideeën hoe de toekomst van de kerk eruit gaat zien en mijn wens zou zijn, dat het zo gaat worden: dat deze plek een plaats blijft van ontmoeting, verstrooiing en ontspanning, alles wat mensen tot elkaar brengt. Dat hoop je als kerk tenslotte ook! Veel succes!"

Tweede open Podium Elst

ELST - Vrijdag 28 oktober 2016 vanaf 21.00 uur zal de tweede editie van het Open Podium plaats vinden bij Ristorante L'Italiano aan de Smidsstraat 1 in Elst (Gld). Onder het genot van een lekker drankje zullen diverse artiesten weer een staaltje van hun kunnen vertonen.


Onder meer zal Rik ten Broeke een optreden verzorgen. Rik is een 17-jarige singer/songwriter die zijn hart heeft liggen bij muziek met als favoriete genre de akoestische pop. Tijdens het Open Podium zal hij ook nummers die hij zelf heeft geschreven deze avond laten horen, waarbij hij zichzelf begeleidt op gitaar.

Personen of groepen die zich ook willen opgeven, kunnen dit nog doen bij Tonny Dulos, telefoon 06 53868766 of tonny@muziekinelst.nl.

Collecte Diabetesfonds

LINGEWAARD - Diabetes raakt ontzettend veel mensen, elke week krijgen meer dan 1duizend Nederlanders de ziekte. De komende jaren wil het Diabetesfonds grote sprongen maken in onderzoek om te zorgen dat veel minder mensen in de toekomst geraakt worden door diabetes.

Er wordt daarom keihard verder gewerkt aan onderzoek naar genezing en complicaties, zoals oog-, hart- en nierproblemen. Er is al veel bereikt maar we willen meer, zoals betere behandelingen op maat, bloedsuiker meten zonder prikken en een kunstalvleesklier. En het liefst een alvleesklier die weer zelf insuline maakt. Daarnaast werkt het Diabetesfonds ook aan een gezonde omgeving voor iedereen, zodat het gemakkelijker is om gezonde keuzes te maken om diabetes type 2 te voorkomen.

Er zijn heel veel mensen voor nodig om deze sprongen te maken! Al onze 22.000 collectanten, waarvan zo’n 35 in Bemmel en Haalderen, verdienen een pluim voor hun inzet.

De collecte vindt plaats tussen 31 oktober en 5 november 2016. Voor meer informatie over het Diabetesfonds kunt u naar diabetesfonds.nl. Voor meer informatie over de collecte in Bemmel en Haalderen kunt u contact opnemen met mevrouw K. Derks of de heer T. Roelofs via mail ctm.derks62gmail.com.

ELST - Vogellust Elst houdt de jaarlijkse tentoonstelling dit jaar voor de 59ste keer in de zaal aan het duivenlokaal op sportpark De Pas aan De Pas 1.

De vogelshow is geopend voor het publiek op vrijdagavond 11 november vanaf 20:00 uur. De opening zal worden verricht door de burgemeester van Elst. De openingstijden van de vogelshow zijn zaterdag, 12 november van 10:00 tot 18:00 uur en zondag 13 november van 10:00 tot 16:00 uur.De toegang is gratis

Kapster Simone Rooding uit Gendt in Goot500

GENDT - De Gendtse kapster Simone Rooding staat in de Goot500. Dit is een lijst van mensen die groot en klein onrecht bestrijden. Mensen die iets moois voor deze wereld betekenen. Drie jaar geleden bracht ontwikkelingsorganisatie Tear deze lijst voor het eerst uit, met een knipoog naar de bekende lijst met rijken: de Quote 500.

Simone Rooding, eigenaresse van Haarstudio Simone, begeleidt volwassenen en kinderen die door ziekte hun haar verloren hebben. Ze helpt hen met het vinden van een mooi haarwerk waardoor mensen zich weer beter gaan voelen over zichzelf en hun veranderde uiterlijk. Daarnaast werkt Simone samen met Stichting Haarwensen, deze stichting maakt pruiken voor kinderen die als gevolg van een medische behandeling of een andere oorzaak kaal zijn geworden. De stichting doneert haarwerken die vervolgens gratis worden aangemeten door Simone. Kinderen met haar dat minstens 30 centimeter lang is kunnen hun haar doneren voor deze pruiken. Simone en haar team knippen deze kinderen gratis en zorgen dat het afgeknipte haar bij Stichting Haarwensen terecht komt. Mooi haar van kinderen mét haar voor kinderen die geen haar hebben. "Die kinderen geven iets van zichzelf. Dat ik daarbij een tool kan, dat vind ik heel bijzonder."

Simone's motivatie om mensen zonder haar te helpen? In de Goot500 zegt ze daarover: "Ik vind het fijn om mijn klanten het gevoel te geven dat ze prachtig zijn, ook al is hun hele leven veranderd. Gewoon omdat ik daar een 'blij en dankbaar' mens van wordt."

De Goot500 verschijnt dit jaar voor de tweede keer, nu als initiatief van Tear en de Evangelische Omroep. De lijst zit deze week als bijlage bij het magazine EO Visie.

ABC-zwemlessen voor kinderen vanaf 4 jaar

HUISSEN - Sportsereen in Huissen start november met ABC-zwemlessen voor kinderen vanaf 4 jaar. Er wordt gewerkt met de EasySwim methode en als welkomstgeschenk ontvangen de kids het bijbehorende zwempakje cadeau. De zwemlessen duren 60 minuten en een groep bestaat uit maximaal 8 kinderen.

Sportsereen wil in alles onderscheidend zijn, met de mooiste accommodatie maar ook in het stellen van prioriteiten. Het aanleren van een goede zwemvaardigheid staat gewoon op nummer één. Het beloningssysteem en het online volgen van resultaten mag eenvoudig zijn.

Diploma-zwemmen gebeurt om de twee maanden in eigen bad. Er zijn nu 75 plaatsen en de lessen worden gegeven op dinsdagmiddag, donderdagmiddag en zaterdagmorgen. Het lesgeld is 45,- per maand met eenmaal introductiekosten van 15,- (diploma-zwemen 15,-). Een formulier aanvragen voor aanmelding kan via zwemmen@sportsereen.nl.

Sportsereen, Blauwenburcht 3 Huissen, 026 -3250928 www.sportsereen.nl

29 / 30

Hoera deze mooie meid
eindelijk 16 jaar!
Veel plezier zaterdag op je
sweet sixteen party!
Liefs Papa, Mama en Benthe

Gefeliciteerd met je 18e verjaardag!
Nu mag je eindelijk alleen autorijden!
Papa, Mama, Robin en Jacco

Onze o(pa) wordt 28 oktober 80 jaar, hartelijk gefeliciteerd van kinderen en kleinkinderen

Hieper de piep... Hoeraaaa...
Christel is nu een halve Sarah!!
-Xxx-
van ons allemaal en een poot van Boy

Lieve Maud,
Gefeliciteerd met je verjaardag, op 28 oktober wordt je 1 jaar.
Het is een wonder dat je bij ons bent.
We houden van jou.
Liefs Papa en Mama.

Xavi wordt op 1 november 4 jaar en gaat dan al naar de Basisschool.
Fijne verjaardag en veel plezier op school.
Opa en Oma

Hiep Hiep Hoera
jaap wordt 27 oktober 84 jaar.
Liefs Corrie en Conny

Ilse en Same
Bixie dressuurkampioen
Van harte gefeliciteerd
met de prestatie
Thea en Dirk

Hiep Hiep Hoera
ons voetbalmeisje Carmen wordt 9 jaar.
Kusjes van Opa en Oma Zwijnen

Lieve Nicky,
gefeliciteerd met je 16 de verjaardag!
Liefs Opa en Oma.