GN Arnhem

12 december 2015

GN Arnhem 12 december 2015


Nieuwjaarsduik Arnhem

Foto: Tjeerd Knier fotografie

ARNHEM - Op 1 januari is het weer zover, de Nieuwjaarsduik bij de Rijkerswoerdse Plassen. "Onze organisatie verzorgt alweer voor de vijftiende keer dit steeds drukker bezochte evenement." Het startschot wordt om 12.00 uur gegeven.

De gehele opbrengst van dit evenement wordt geschonken aan Het Veteranen Huis Arnhem. Ook dit jaar is weer met alles rekening gehouden. Er is muziek, de ehbo is aanwezig en er zullen weer kikvorsmannen van de brandweer Arnhem aanwezig zijn! "U ziet het, de veiligheid van de deelnemers staat bij ons bovenaan."

Dit jaar is er voor de zesde keer een originaliteitsprijs voor de leukste kleding tijdens het te water gaan voor zowel groepen als individueel. Iedereen van jong tot oud kan meedoen. Er is volop erwtensoep, Jägermeister en lekkere broodjes knakworst. Voor de deelnemers hoort dat bij het inschrijfgeld, voor de toeschouwers is het verkrijgbaar voor een donatie.

"Tevens hebben wij dit jaar weer een loterij waarvan de opbrengst ook naar het goede doel gaat. Inschrijven kan via het aanmeldformulier op onze site, www.nieuwjaarsduikarnhem.nl of op 1 januari tot 11.45 bij de start. Het inschrijfgeld bedraagt drie euro."

Kerstactiviteiten in De Gaanderij

ARNHEM - Op vrijdag 11 december begint een driedaagse kerstmarkt in de Gaanderij. Van 14.00 tot 20.00 kan men gezellig even binnen komen lopen en langs de tafels wandelen. Ook op deze dag kan men zich even heerlijk laten verwennen, want er zijn ook verschillende beauty mensen aanwezig. Zoals een kapper, pedicure, nagelstyliste enzovoort.

Zaterdag 12 en zondag 13 december is er een kerstmarkt in combinatie met een rommelmarkt , Op deze dagen zullen er andere mensen staan die hun spulletjes proberen te verkopen dus loop gerust nog een keer binnen. Op beide dagen bent u van 10.00 tot 16.00 uur welkom. Op alle dagen is de entree gratis.

Op zaterdag 19 december organiseert De Gaanderij een kerstbingo. Iedereen is welkom en er zijn leuke prijzen te winnen. Tussendoor zal er ook een loterij zijn en heeft u zin in een dansje of om even lekker wat mee te zingen? One step today verzorgt de muziek. De zaal gaat om 13.30 uur open en van 14.00 tot 17.00 uur duurt de bingo. Kosten zijn drie euro per plankje en een euro voor vijf lootjes. De Gaanderij ligt aan het Driemondplein 1, Arnhem; 026 3810265.

Ehbo-cursus in Arnhem-Zuid

ARNHEM - Op 12 januari start KNV Ehbo afdeling Arnhem-Zuid een cursus die opleidt voor het Diploma Eerste Hulp. De cursus die bestaat uit twaalf lessen wordt afgesloten met een examen dat wordt afgenomen door een examenteam van het Oranje Kruis.

De cursus wordt gegeven door een gediplomeerde kader van het Oranje Kruis in samenwerking met een officieel Lotusslachtoffer. Aan het einde van de cursus ben je een gediplomeerd ehbo-er, als je tenminste het examen hebt gehaald. Maar daar wordt natuurlijk hard voor geoefend! De cursus wordt geven in de Maarten van Rossemschool aan de Groningensingel 1235 telkens op dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur! De kosten zijn tweehonderd euro, die soms geheel of gedeeltelijk terug te vorderen zijn bij de zorgverzekering.

"Wanneer je alleen een certificaat nodig hebt voor je gastouderbureau kun je ook de cursus Eerste Hulp aan Kinderen volgen die start op 8 maart. In vijf lessen word je klaargestoomd voor het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen. Deze cursus kost 75 euro en wordt ook gegeven door een gediplomeerde kader van het Oranje Kruis in de Maarten van Rossemschool."

Het is ook mogelijk om alleen een cursus Reanimatie met behulp van een AED (automatische externe defibrillator) te volgen. Deze avonden worden gegeven op dinsdagavond 12, 19 en 26 januari in de Maarten van Rossemschool aan de Groningensingel 1235. Deze cursus kost dertig euro wanneer je de cursus de eerste keer doet en wanneer je komt om te herhalen kost dit twintig euro.

"Kijk voor meer informatie en de aanmeldingsformulieren op onze website: www.ehbo-arnhemzuid.nl of stuur een mailtje naar info@ehbo-arnhem,zuid.nl."

Kerstgezang en hoorngeschal!

ARNHEM - Zondag 13 december 15.00 uur is er in de Lutherse Kerk aan de Spoorwegstraat 8 Arnhem een concert van kamerkoor Novo Cantare onder leiding van Frans van de Loo. Met het Eldens Hoornkwartet onder leiding van Jasper Arts.

Oude en nieuw kerst- en adventsmuziek, met onder andere verrassende eigentijdse zettingen van bekende kerstliederen. Stille nacht, maar dan anders. Hoe leit dit kindeken, zoals u het zelf nooit zingt. Enkele 'O antifonen' van de Arnhemse componist Strategier. Hodie Christus natus est van Sweelinck. Maar ook het glasheldere Stars van de Letse componist Ešenvalds en het tedere The lamb van Tavener. De vier hoornisten van Het Eldens Hoornkwartet spelen werken van onder andere Bruckner, Mendelssohn en Grieg. Afwisselend hoort u midden op deze wintermiddag kerstgezang en hoorngeschal, en ook een combinatie van beide. Van alles wat: eigenlijk gewoon mooie kerstmuziek!

Kaarten voor dit 'Midden op een winterdag' kosten 12,50 en 5 euro (kinderen). Info en reserveren: www.novocantare.nl.

Christmas Carols Concert

ARNHEM - Arnhems Kamerkoor Nomen Nescio brengt de Kerstsfeer dichterbij. In drie kerken in en rond Arnhem worden Christmas Carols ten gehore gebracht: aan de ene kant bekende liederen waarbij de bezoeker wordt uitgenodigd om mee te zingen, maar anderzijds ook verrassende en niet zo vaak gehoorde kerstmuziek.

Nomen Nescio is bekend om zijn eigenzinnige repertoirekeuze en heeft zich in de loop der jaren tot een vaste waarde ontwikkeld op het Arnhemse korenpalet. Het koor weet onder leiding van Marja Stoter een trouw en groeiend publiek aan te spreken en te ontroeren met veelal hedendaags repertoire.

Ook voor deze concerten heeft Nomen Nescio weer enkele pareltjes gevonden: bekende en minder bekende Christmas Carols, maar vaak nét even anders.

Christmas Carols Concert is mee te beleven op zondag 13 december om 15:30 uur in de kerk van Rozendaal, op woensdag 16 december om 20:00 uur in de Dorpskerk in Westervoort en op donderdag 17 december om 20:00 uur in de Bonifatiuskerk in Elden. Een selectie van carols uit het concert wordt nog gezongen in Arnhem, in cultuurcentrum Rozet, op 19 december om 14:00 uur.

Kerstmarkt Steenen Camer

ARNHEM - De Biologische Tuinbouw Vereniging BTV Elderveld organiseert zondag 13 december samen met Scouting Schutgraaf en Wijkplatform Elderveld in en rond de Schuren van park De Steenen Camer een gezellige kerst-Inn en kerstmarkt geheel in de stijl van Charles Dickens (1850).

De drie boerderijschuren worden prachtig verlicht en een lint met lichtjes voert u langs vele opgetuigde kramen met kerst- en winterspullen en (warme) lekkernijen zoals glühwein, oliebollen, broodjes worst met zuurkool en erwtensoep. Vele prachtige decor-hoekjes waarin u 165 jaar terug gaat in de tijd. Onze vrijwilligers figureren in prachtige kledij en u mag uiteraard zelf ook in eigen Charles Dickens-kleding komen flaneren. Naast een levende kerststal zijn er optredens van een Charles Dickens kerstkoor waarbij u zo heerlijk warm mee kunt zingen met mooie kerstliederen.

Er is ook een kerstbomenmarkt waar de wijkbewoners dichtbij huis een goede kerstboom kunnen kopen -met of zonder kluit- die door de scouting binnen Elderveld thuis bezorgd kan worden. Voor de kinderen; een spellenkaart, broodjes bakken en een puzzeltocht over de kerstmarkt, schminken (als kruimeltje of boefje) en natuurlijk is de Kerstman aanwezig.

Kortom, een geweldig kerstevenement voor het hele gezin waarbij u lekker dicht bij huis kunt genieten van die zo geromantiseerde Charles Dickens tijd.

Zondag 13 december van 12.00 tot 17.00 uur, Hannesstraatje, afslag Drielsedijk in Elderveld, toegang is gratis.

Populaire historische bron online: adresboeken

REGIO - De adresboeken van Arnhem en omstreken (Doorwerth, Heveadorp, Oosterbeek, Rozendaal, Velp, Westervoort, Wolfheze - wisselend per jaar - ) van 1855 - 1942 staan sinds kort integraal op de website van het Gelders Archief. In deze naslagwerken staan onder meer stadsplattegronden, overzichten van instellingen, bedrijven en verenigingen (met lijsten van werknemers en bestuursledenlijsten) en overzichten met namen van huisbewoners, straatnamen en huisnummers.


In de adresboeken bevinden zich veel meer gegevens dan in telefoongidsen. Deze naslagwerken vormen in Arnhem en omgeving een bijzondere bron, omdat de bevolkingsregisters van Arnhem en de gemeente Renkum in de Tweede Wereldoorlog verloren zijn gegaan. Het is een van de weinige bronnen waarmee in Arnhem (en omgeving) de woonplek van een persoon kan worden gereconstrueerd voor de periode tot 1945. Voor genealogen zijn de adresbroeken een informatiebron voor de woonplek en het beroep van zijn voorouders.

Studenten van de Radboud Universiteit gebruikten de adresboeken recent onder andere voor onderzoek naar sociale netwerken. Bij dit soort onderzoek kijken wetenschappers naar gemeenschappelijke kenmerken van groepen mensen, zoals beroep, woonwijk, sociale klasse en lidmaatschappen van verenigingen.

Uitgeverij J.G. Meyer verzorgde de eerste uitgave in 1854. Coers & Roest, opgericht in 1855 en een nog steeds bestaande Arnhemse drukker, gaf de adressenboeken tussen 1883 en 1942 uit. Na de Tweede Wereldoorlog was VVV Arnhem tot 1963 verantwoordelijk voor de uitgave.

De adresboeken zijn te vinden: http://www.geldersarchief.nl/zoeken/?mivast=37&mizig=342&miadt=37&milang=nl&miview=ldt.

Radioduo Mattie&Wietze bij Bruna Kronenburg

ARNHEM - Het radio duo Mattie & Wietze, bekend van hun ochtendshow bij Qmusic, komt op donderdag 17 december om 12:00 uur naar Bruna Kronenburg.

Hun scheurkalender ligt exclusief bij Bruna in de schappen De kalender bevat 365 geluksmomentjes om de dag goed mee te beginnen. Een echte aanrader voor onder de kerstboom! Met een persoonlijke boodschap van de mannen is het een extra origineel cadeau.

Kappers Akademie Professioneel: de nieuwste MBO-school in Gelderland

WESTERVOORT - Met veel trots kondigt KAP te Westervoort de opening aan van de eerste erkende particuliere kappersschool in de regio de Liemers. KAP is per september 2015 gestart met het aanbieden van twee MBO kappersopleidingen; Junior Kapper (niveau 2) en Kapper (niveau 3). Het streven is om het komende studiejaar het opleidingaanbod uit te breiden met niveau 4.

Steeds meer leerlingen weten hun weg te vinden naar de KAP te Westervoort. Veel voorkomende vragen die gesteld worden aan de directeur en initiatiefnemer van KAP Tulin Gemici zijn: "Waarom een particuliere kappersopleiding? " en "Wat is de toegevoegde waarde van deze school t.o.v. bijvoorbeeld de ROC?" Het idee is ontstaan door de vraag vanuit de 'markt', na veel intensieve gesprekken met stagiaires op de kapsalon van Tamer Yanik Kappers en opleidingen. KAP wil als een kleinschalige MBO ingaan op de behoefte van de leerlingen met ambities en hen begeleiden om een stevige professionele kapper te worden. KAP richt daarbij haar pijlers op persoonlijke aandacht en begeleiding voor de leerlingen, kleinere klassen dan bij regulier onderwijs, gegarandeerde stageplaatsen en vakkundig personeel met ondernemersvaardigheden. De leerlingen bij KAP worden gemotiveerd door de kennis van de docenten die zelf deels werk(t)en in haar salons, ondernemersvaardigheden hebben en daarnaast lesgeven.

KAP is gevestigd in de gemeente Westervoort aan de Klapstraat 123 vlakbij het treinstation van Westervoort. Station Westervoort bevindt zich op één halte van CS Arnhem vandaan. Leerlingen voor Junior Kapper niveau 2 kunnen ieder moment instromen. Kijk voor meer info op www.kapakademie.nl.

Gezellig kerst vieren bij Atlantis Wok- en Wereldrestaurant

ARNHEM – Wilt u ook heerlijk genieten tijdens de kerstdagen? Op eerste kerstdag kunt u twee uur lang onbeperkt genieten bij Atlantis van de kerstbrunch. Het buffet bestaat uit verse soepen, sushi, zalmfilet, grote gamba's, wild, biefstuk, gevogelte en een uitgebreide dessertbuffet. U wordt tussen 11.30 en 12.30 uur verwacht.

Op eerste en tweede kerstdag kunt u genieten van ons all in kerstbuffet inclusief drinken. Tweeënhalf uur onbeperkt zorgeloos eten en drinken… Een veelheid aan gerechten en een grote verscheidenheid aan smaken. Het restaurant is met zeshonderd zitplaatsen één van de grootste wok- en wereldrestaurants in Nederland, dat werkt met de traditionele formule. De gasten kunnen in slechts één avond bij Atlantis de smaken proeven uit zowat alle culturen. Er zijn gerechten uit zowel de Franse, Italiaanse, Spaanse als ook de Japanse, Koreaanse, Thaise en zelfs Hollandse keuken. De gerechten worden gekozen bij de buffetten of bij de koks, die wokken, grillen, koken en bakken: live cooking!

Voor de kinderen is er ook veel te doen! Het buffet is ook geschikt voor jonge gasten met onder andere frietjes, kroketten, chocoladefontein, poffertjes, suikerspinnen en nog veel meer! Bovendien kunnen ze zich vermaken in onze vernieuwde speciale speelruimte met spelcomputers en een theater!


Atlantis Wok- en Wereldrestaurant, Hollandweg 6, Arnhem; 026 3831610; www.wokatlantis.nl.

Nodig Frits Reijmers van Keuken en Keukens eens uit! Thuis aan de keukentafel een keuken kopen?

HUISSEN – Een nieuwe keuken kopen? Je kunt showroom in, showroom uit lopen. Uren besteden aan het wachten, terwijl de adviseur een ontwerp maakt... Je kunt ook Frits Reijmers van Keuken en Keukens bij je thuis uitnodigen. Hij heeft zo'n twintig jaar ervaring in de keukenbranche en viert dit jaar het vijfjarig jubileum van zijn eigen bedrijf: Keuken en Keukens. Een heel bijzonder bedrijf!

Frits Reijmers van Keuken en Keukens heeft geen showroom met tal van keukenopstellingen. Keukens, die hij levert worden naar wens en op maat gemaakt. Na een eerste gesprek thuis -waarbij de situatie ook ter plekke in ogenschouw wordt genomen en de exacte maten worden genomen- gaat Keuken en Keukens aan de slag en maakt een of meer ontwerpen, die in een tweede ontmoeting thuis worden besproken. Zijn de wensen en eisen bekend, wordt de offerte gemaakt en kunnen bij Keuken en Keukens de betreffende materialen worden gekozen. Voor de benodigde apparatuur kan indien gewenst een bezoek worden gebracht aan de showroom van fabriek.

Juist de transparantie van de werkwijze van Keuken en Keukens, het eerlijke, betrouwbare advies en het prettige persoonlijke contact, zijn voor veel klanten doorslaggevend om voor Keuken en Keukens te kiezen. Door de lage kosten van het bedrijf zijn bovendien de prijzen alleszins vriendelijk.

Keuken en Keukens, Huttenstraat 6, Huissen; 06 34314684; www.keukenenkeukens.nl.

Meezing kerstconcert in Driel

REGIO - Op zondag 13 december krijg je de kans om in de juiste kerstsfeer te komen én mag je luidkeels meezingen! Koor Enjoy uit Driel en muziekvereniging Con Amore uit Oosterhout zorgen in de RK kerk aan de kerkstraat 27 in Driel voor alle ingrediënten om in de juiste kerststemming te komen. Mooie kerstmuziek, meezingers, sfeervolle locatie mét glühwein en warme chocomelk, wat wil een mens nog meer?

Om 14:00 gaan de deuren van de kerk open en om 14:30 uur zal het concert beginnen. De toegang is gratis, met een deurcollecte na afloop om de onkosten te drukken. Er zal ook een kerstfair-outletkraam zijn waar nog leuke sfeerartikelen te koop zijn voor de kerst.

"Dit jaar vieren we in Driel een groot jubileum. Voor de tiende keer wordt in het tweede weekend van december de kerstfair en op zondag het grote kerstconcert georganiseerd in de RK kerk. Komend voorjaar maakt Enjoy samen met Con Amore een trip naar Usingen. En hoe kun je dat nu beter voorbereiden door samen een geweldig kerstconcert te geven?"

Con Amore komt uit Oosterhout en is evenals Enjoy door de gemeente Usingen uitgenodigd in het kader van de vriendschapsband tussen de gemeente Overbetuwe en Usingen. Con Amore staat onder leiding van Jos Jansen, koor Enjoy van Diederik Elings. Deze enthousiaste dirigenten staan garant voor een middag vol plezier én sfeer!

"Mocht je vragen hebben over Enjoy? Neem dan contact op met Wiel Hermans: 026 4743268 of kijk op www.koorenjoy.com."

Zwarte pieten kregen valtraining bij Bushi Arnhem

ARNHEM - Afgelopen weken hebben zwarte pieten in de judolessen bij Bushi Arnhem extra valtraining gekregen. De pieten hebben serieus getraind, toch waren de echte judotalenten de kinderen.

Vorige week vrijdagmiddag kwamen de zwarte pieten binnenvallen in de judoles van Laura Gies in de sport- en spelzaal De Laar Oost. Sinds kort is Bushi Arnhem met een recreanten-judoles voor kinderen vanaf vijf jaar oud gestart op vrijdagmiddag vanaf 15.30 uur. De kinderen waren direct enthousiast toen ze de pieten zagen binnenkomen. Ze konden de worpen, de judorol en de houdgrepen, die ze al kennen, nu aan de Pieten laten zien.

De zwarte pieten moesten zelf ook aan de slag. En dan blijkt zo'n judorol nog lang niet makkelijk. Het is geen koprol, en je moet ook niet over je zij rollen. Het is ook knap lastig om tijdens zo'n moeilijke rol je Pietenpet op te houden. De kinderen hebben veel spelplezier gehad, een extra leuke judoles, en goed geoefend. Na afloop van deze speciale les was er voor alle kinderen een pakje en een pietendiploma. "Wil uw zoon of dochter kijken of judo voor hem/haar een leuke sport is, neem dan even contact op met voorzitter@bushiarnhem.nl." Meer informatie over judo en Bushi Arnhem staat ook op www.bushiarnhem.nl.

Kerstsamenzang in Elden

ELDEN - Zangvereniging Irene verzorgt op 18 december een kerstsamenzang in de Lucaskerk aan de Rijksweg West 52 in Elden.

"Kom naar deze avond om volop te genieten van de kerstliederen gezongen door ons koor en met medewerking van diverse leden van het Lucaskoor. Dit jaar mogen we ook genieten van het leerlingen orkest van Crescendo uit Elden." De avond begint om 20.00 uur de kerk is open vanaf 19.30 uur. Toegang is gratis; wel is er een collecte bij de uitgang als bijdrage in de kosten.

Kies zelf je gratis vuurwerk bij jouw vuurwerk-specialist! Vuurwerkstunthal.nl: gratis vuurwerk nieuwe stijl!

ELST/VELP/WYLER – Tijdens elke bestelling in de voorverkoop geeft Vuurwerkstunthal.nl in de webshops en alle winkels Knalpunten weg. Deze kunnen direct worden ingewisseld voor veel gratis vuurwerk dat je zelf mag uitzoeken! Vuurwerkstunthal.nl heeft ook in Wyler een winkel met een compleet Duitse assortiment vuurwerk met tot wel 35% lagere prijzen dan in Nederland. Ook dit jaar weer bij elke bestelling een gratis vuurwerkbril (zolang de voorraad strekt).

Vuurwerkshow + 10% korting. Nu zaterdag 19 december (bij slecht weer zondag 20 december, check Vuurwerkstunthal.nl/show) kun je op het parkeerterrein achter de Intratuin in Elst vanaf 20.00 uur weer genieten van een groot deel van het Nederlandse assortiment. Zie wat je koopt! Parkeren en toegang gratis. Daarna kan iedereen in de winkel in Elst voorbestellen met speciale 10% show-korting op het hele assortiment (aanbiedingen uitgezonderd)!

Voorverkoop

De webshops van Vuurwerkstunthal.nl zijn nu al 24/7 geopend (video's en foto's van alle artikelen). Winkelopeningstijden: Elst (Edisonweg 36) en Velp (Noorder Parallelweg 32A, naast Lidl): geopend elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en elke zondag van 12.00 tot 17.00 uur. In Wyler (Hauptstrasse 21, Duits assortiment): op 18, 19 en 24 december van 10.00 tot 17.00 uur.

Verkoop- en afhaaldagen: 29 en 30 december van 08.00 tot 20.00 uur en op oudejaarsdag van 08.00 tot 18.00 uur (Wyler 31 december tot 17.00 uur).

Graag meer vermogen/trekkracht? Nu chiptuning bij Wouter Hageman

GENDT - Wat is chiptuning? Chiptunen is het aanpassen van de door de fabrikant geschreven software, die de motor aanstuurt. Bij het chiptunen worden de vastgelegde gegevens van onder andere de brandstofinspuiting en turbodruk gewijzigd.

Bij chiptuning zorgen we ervoor dat uw motor net even preciezer wordt aangestuurd, waardoor de prestaties van uw auto enorm verbeteren. Doordat de motor meer koppel krijgt en dus krachtiger wordt, zal deze minder brandstof gebruiken door lagere toerentallen. Of u gebruikt juist meer kracht en ervaart dat de wagen veel sterker is geworden. Deze extra kracht kan bijvoorbeeld prima van pas komen bij het trekken van een caravan. Door onze optimalisering van de fabriekssoftware zijn ook aantoonbare besparingen te behalen voor uw (bedrijfs) wagenpark! Chiptuning is vele malen goedkoper dan een model met meer vermogen welke door de fabrikant geleverd worden.Voor welke auto's is chiptuning geschikt? In principe kan iedere auto met een motormanagementsysteem gechip-tuned worden. Zowel benzine als diesel motoren komen in aanmerking. Maar chiptuning brengt vooral voordelen bij turbo- of compressormotoren. Zelfs oudere auto's kunnen bij ons gechipt worden. Van belang is dat de auto over een motormanagementsysteem beschikt.

Hoeveel vermogen krijg ik er bij? Het vermogen is afhankelijk van het model dat getuned wordt. Realistisch gezien zullen de meeste auto's ongeveer 20 tot 30 procent vermogenstoename geven na aanpassing van de software. Chiptuning is niet extra belastend voor de motor en de levensduur blijft gelijk. Bent u benieuwd hoeveel vermogenswinst uw auto heeft na de chiptuning? Bel 0481 425000 of mail naar werkplaats@wouterhageman.nl. Belangrijk is dat u uw kenteken, merk, model, bouwjaar en type motor vermeld in de e-mail.

Wat kost chiptuning voor mijn auto? De prijs voor het tunen van uw auto is afhankelijk van merk, model auto en het type motor. Bij Wouter Hageman tunen wij uw auto al vanaf 495 euro. Bent u benieuwd wat de prijs voor uw auto is? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0481 425000 of via de e-mail werkplaats@wouterhageman.nl. of kijk op onze website voor meer informatie over chiptuning.

Kerstbomen en kerststukjes bij Epric: u kunt ons helpen

HUISSEN - Stichting Epric is gestart met haar jaarlijkse kerstbomen en -stukjes verkoop. Door de landelijke bezuinigingen in de zorg wordt ook een kleine stichting zoals Epric getroffen. Sinds 2008 proberen we als werkervaringsplek en als dagbestedingsplek een centrale rol in te nemen in onze gemeente. Een veilige werkplek zonder stress is het ideaal voor onze mensen en wij proberen dit ondanks de bezuinigingen in stand te houden. Het wordt er echter niet gemakkelijker op. "Daarom vragen wij uw hulp."

"We willen uw aandacht vestigen op onze mooie kerstbomen. We hebben er een heleboel in voorraad en er is altijd wel eentje te vinden die bij u thuis past. We hebben al vijf jaar de prijzen van onze bomen niet aangepast. Daarbij komt ook nog dat onze bomen uit onze regio komen en hier gekweekt worden. Het is juist in deze tijd dat we hopen dat u de boom van deze kerst bij ons koopt: u steunt ons als stichting en als werkervaringsplek mee!

We hebben ook behoefte aan een heleboel materialen, ook dagelijkse spullen zoals pennen, schrijfblokken etc. Het hoeven geen grote donaties te zijn. Een lijst van de materialen die we nodig hebben vindt u op onze website www.epric.org onder het kopje 'u kunt ons helpen'. U kunt de lijst ook bij ons ophalen.

Mocht u nou echt geen kerstboom willen, dan kunt u ook altijd nog een geldelijke bijdrage storten op Rabobankrekening NL 88 RABO 0137295472 ten name van Epric in Huissen met vermelding 'donatie'.

Natuurlijk zou het het leukste zijn als u bij ons een kerstboom of kerstukje komt kopen. Stichting Epric is geopend van maandag tot vrijdag van 9-17 uur en zaterdag/zondag van 10-17 uur. U vindt Stichting Epric aan het Nieuwediep 9a, 6851 GB Huissen."

Stichting Bosjuweel ontvangt NBAV keurmerk voor aangepaste vakanties

ARNHEM - De Arnhemse Marloes Wijnhoff ontving afgelopen donderdag namens de stichting het certificaat van de Nederlandse Branche vereniging voor Aangepaste Vakanties (NBAV). Dit keurmerk staat voor kwaliteit van accommodaties en reisorganisaties voor mensen met een beperking. Stichting Bosjuweel organiseert vanuit Nijmegen creatieve vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking.

Op vakantie gaan met een beperking vraagt om een goede voorbereiding. Zowel de vakantiegangers, de familieleden of bijvoorbeeld de zorginstelling willen zeker weten dat alles goed geregeld is. Boeken bij een van de aangesloten leden van de NBAV, betekent kiezen voor deze garanties: kwaliteit, betrouwbaarheid en duidelijkheid. Stichting Bosjuweel is sinds september lid van deze branche vereniging.

Bosjuweel Creatieve Vakanties is al meer dan twintig jaar een begrip in Nederland. Wat begon als een vakantie met verstandelijk gehandicapten en moeilijk opvoedbare jongeren in een tipi tent, is uitgegroeid tot een reisorganisatie die vakanties aanbiedt binnen Nederland met allerlei creatieve thema’s.

Afgelopen donderdag kreeg Marloes Wijnhoff namens de stichting het certificaat officieel overhandigd op het Bio Vakantieoord in Arnhem. Ron Koopmeiners, vice-voorzitter van de NBAV, overhandigde het schildje bijbehorend bij het keurmerk. “Wij zijn erg trots op dit keurmerk. Dit bevestigt dat wij een kwalitatief hoogstaande reisorganisatie zijn voor mensen met een beperking, en daar mogen we trots op zijn!”, aldus Wijnhoff.

Beleef de Top2000 in Arnhem

ARNHEM - Dit jaar is het de vijfde keer dat de binnenstad van Arnhem in de week rondom kerst in het teken staat van het grootste radio- en muziekevenement van Nederland; de Top2000. Arnhem wordt opnieuw omgetoverd wordt tot Top2000-stad. De hele zijn er weer allerlei muzikale activiteiten waarbij de 2000 mooiste popliedjes allertijden centraal staan. Vanaf zaterdag 19 december kunnen alle popliefhebbers genieten van een bomvol muzikaal programma.

Het succes van de afgelopen jaren heeft er voor gezorgd dat veel programmaonderdelen direct vol zitten. De Top2000 live band was binnen enkele dagen uitverkocht en heeft daarom een tweede show op 20 december in de middag. De Popquiz zat ook binnen een dag vol en ook de tweede avond is inmiddels ook volgereserveerd. En ook de eerste editie van het Top2000 meezingkoor is uitverkocht!

Gratis Top2000 in de stad

Gelukkig heeft Top2000 veel gratis activiteiten waardoor je altijd iets van de sfeer kunt mee proeven:

19 dec = Top2000 Talkshow @ Luxor Live

20 dec = Top2000 Arnhem Band @ binnenstad

22 dec = Top2000 Straatmuzikanten @ binnenstad

23 dec = Top2000 Live route @ cafés in binnenstad

27 dec = Top2000 Popkoren Contest @ Luxor Live

Top2000 Films

Focus Filmtheater Arnhem biedt op 24 december twee fantastische documentaires over Herman Brood en Janis Joplin; twee grootheden in de popmuziek die een bijzonder leven hebben gehad.

Top2000 Diners

Ook kun je dit jaar weer genieten van heerlijke drie-gangen diners bij diverse Toprestaurants in Arnhem. Stadsvilla Sonsbeek is uitverkocht, maar op 22 december in Café De Kroeg en op 23 december in Momento zijn er nog enkele plaatsen te reserveren.

Arnhem Top2000 is een programma voor de stad en wordt mogelijk gemaakt dankzij steun van Gemeente Arnhem, Binnenstad Arnhem en Luxor Live. Bekijk het programma van Arnhem op www.Arnhemtop2000.nl en Facebook.com/Arnhemtop2000.

Nieuwe afspraken papierinzameling bekrachtigd

Wethouder Ine van Burgsteden met vertegenwoordigers van de Arnhemse papierverenigingen.

ARNHEM - De inzameling van oud papier en karton in Arnhem gebeurt ook de komende jaren door Arnhemse verenigingen. Hiertoe tekende wethouder Ine van Burgsteden op 25 november in kenniscentrum Rozet overeenkomsten met 28 verenigingen. De gemaakte afspraken hebben geen invloed op de wijze waarop het papier en karton op dit moment wordt ingezameld in Arnhem.

De gemeente is blij met de inzet van deze clubs. Het zijn hun vrijwilligers die achter de wagens lopen. In ruil hiervoor ontvangen zij een deel van de papieropbrengst. Op deze manier komt het Arnhemse oud papier ten goede aan het Arnhemse verenigingsleven. In 2014 verdienden de verenigingen ruim 250.000 euro aan de papierinzameling.

Vergoeding

De verenigingen sluiten het contract nu rechtstreeks met de gemeente Arnhem, in plaats van met SITA zoals voorgaande jaren. Vanaf 1 januari 2016 bedraagt de vergoeding 43 euro per ton. Deze vergoeding is wat lager in vergelijking met afgelopen jaren. Dat wordt gecompenseerd omdat er sinds de invoering van de oud papier minicontainer (met blauwe klep) aanzienlijk meer papier wordt ingezameld. Zo steeg de ingezamelde hoeveelheid papier met ruim 20% van 3.990 naar 4.833 ton per jaar in 2014.

Veiligheid

Tijdens de bijeenkomst in Rozet was er ook aandacht voor de veiligheid bij de papierinzameling. Het werken achter de inzamelwagen vraagt om goed geïnstrueerde vrijwilligers die professioneel zijn uitgerust met veiligheidsschoenen en kleding. Zowel SITA als de gemeente controleert regelmatig hierop.

15 / 20

Sporten en gezond leven voor iedereen bereikbaar

ARNHEM - Danny Briese, oprichter van DB Sport & PT vindt dat sporten en gezond leven voor iedereen bereikbaar moet zijn. Zoals te zien was in het SBS programma 'Waarom wachten?' van woensdag 3 december, kan personal training en mentaal advies leiden tot een echte levensstijl verandering. De uitzending laat zien dat iedereen kan afvallen, fitter en gelukkig worden met de juiste begeleiding.Als personal trainer helpt Danny er op een betrokken en persoonlijke manier voor dat zijn cliënten hun doelen behalen. Door middel van trainingen, voedingsadvies en mentale coaching wordt er gewerkt aan een persoonlijk plan. Maar ook na het behalen van de vastgestelde doelen, staat hij klaar om te begeleiden in de weg naar een gezonder leven.

Het in de arm nemen van een personal trainer lijkt voor veel mensen een grote stap. Zowel fysiek, mentaal, als op financieel vlak. DB Sport & PT maakt een personal training traject voor iedereen bereikbaar. Een vrijblijvende gratis intake en proefles zorgen ervoor dat iedereen kennis kan maken met personal training. Ook Gelrepas houders kunnen bij DB Sport & PT terecht, er zijn speciale gratis groepstrainingen waar zij aan deel kunnen nemen.

Voor meer informatie kijk op www.sportenpt.nl of neem telefonisch contact op via 06 21391994.

Nieuw in Arnhem: interieurstoffen/ bedtextiel-outlet

ARNHEM - Aan de Broerenstraat 4 in Arnhem zit sinds kort een outlet waar u terecht kunt voor gordijn- en meubelstoffen én een grote collectie bedtextiel, dekbedden, kussens en matrassen. Door een combinatie van twee winkels in één pand kunnen de ondernemers hun prijzen laag houden, zodat de klant hiervan weer kan profiteren.

Wat kan u verwachten? U kunt uiteraard meubel- of gordijnstof per meter kopen, maar gordijnen kunnen ook voor u op maat worden gemaakt. Er ligt een grote voorraad aan prachtige stoffen (onder andere linnen) voor een hele lage prijs. De mensen in de winkel kunnen u goed helpen met maten en kennen alle eigenschappen van de verschillende soorten materialen.

In het gedeelte van het bedtextiel vindt u vele soorten dekbedovertrekken van bekende merken zoals Papillon, Covers&Co, Daydream en nog veel meer. Er is een ruime keuze in honderd procent katoenen overtrekken, Flanel (voor de koude winternachten) en zelfs katoen-satijn, uiteraard voor lage prijzen.

Kussens en dekbedden zijn er ook volop verkrijgbaar. Synthetische dekbedden, honderd procent zuiver wol, honderd procent dons, allemaal voor een lage prijs.Verder zijn er kussenslopen, spreien, lakens, molton-matrasbeschermers, fleece dekens, en nog veel meer...

Komt u gerust een keer kijken, en neem dit artikel mee dan krijgt u tien procent korting op alle producten van de interieurstoffen/ bedtextiel-outlet. Deze actie is geldig tot eind januari 2016.

Interieurstoffen/ bed textiel-outlet, Broerenstraat 4 in Arnhem.

Pondok Kita verwelkomt u nu ook in het centrum

ARNHEM - Pondok Kita, wie kent haar nog niet? De Groupon-actie in het begin van het jaar leverde vele positieve reacties op. Nu heeft het kleine Indonesische afhaalhuisje van winkelcentrum Kronenburg de sprong gemaakt naar het centrum van Arnhem.

Klein, maar bijzonder fijn van smaak en kwaliteit. Zo liet Pondok Kita de inwoners van Arnhem-zuid en omstreken al bijna twee jaar genieten van heerlijk authentiek Indonesisch eten. Maar nu hebben ze een tweede vestiging geopend in het centrum van Arnhem om ook de mensen in noord te kunnen laten genieten van hun heerlijke gerechten.

Dit nieuwe eethuisje biedt tevens ongeveer twintig zitplaatsen om van een Indonesische (lunch-)maaltijd, hapje of drankje te genieten. De prominent aanwezige vitrine in de zaak biedt een keuze uit meer dan dertig verschillende gerechten om af te halen of ter plekke te nuttigen.

Alle gerechten worden nog altijd bereid zonder toevoeging van kunstmatige smaakversterkers zoals MSG (E621, ook wel Ve-tsin) om de smaak puur te houden. De gehanteerde hypermoderne bereidingstechnieken zorgen hierbij voor een constante smaakervaring van bijzonder hoge kwaliteit.

Benieuwd? U kunt haar vinden aan de Markt 20 nabij het Provinciehuis en de Sabelpoort.

Pondok Kita Centrum, Markt 20, 6811 CG, Arnhem, 026 7370491.
Pondok Kita Kronenburg, Kronenburgpassage 65, 6831 EN Arnhem, 026 3270609
info@pondokkita.nl, www.pondokkita.nl.

Versmarkt Elden uw boerderijwinkel

ELDEN – Is er iets lekkerder dan supervers? Vers, dat je ook nog eens haalt om de hoek in je eigen wijk of dorp? Dat kan in Elden bij de versmarkt van Martin van der Schaft en zijn vader. Je haalt bij Versmarkt Elden niet alleen brood, banket, aardappelen, groenten en fruit, ook tal van streekproducten. Versmarkt Elden kent veel klanten van oudsher; ook steeds meer 'nieuwe' klanten vanuit de omringende wijken weten de 'boerderijwinkel' te vinden én te waarderen.

Naast het brood van de echte warme bakker wordt een standaard banket aangeboden. In het weekend is er meer keus in gebak en op bestelling is veel mogelijk! Ook is er een assortiment broodgerelateerde artikelen als broodsmeersel en zelfs een keuze in kaas. Geheel in de traditie van een boerderij- of landwinkel zijn er ook streekproducten als sappen en dergelijke.

Veel klanten staan verbaasd over de unieke locatie van Versmarkt Elden met een eigen anderhalf hectare grote boomgaard. Met pruimen en kersen in de zomer en op dit moment nieuwe oogst appels en peren!

Versmarkt Elden, Rijksweg-West 70, Arnhem-Elden; 06 12118254.

Scootmobielspecialist in Arnhem

Foto: Arthur Tholense

ARNHEM - ScootOccasions heeft sinds 1 oktober zijn derde vestiging geopend aan de Waalstraat in Arnhem. Hier ontvangt u deskundig advies aansluitend op uw wensen en passend binnen uw budget. Het bedrijf is gespecialiseerd in de verkoop van jong gebruikte scootmobielen waarbij de modellen meestal als nieuw zijn.

Zelfstandige mobiliteit is een belangrijke factor in het leven. Als je zelfstandig mobiel bent, heb je vrijheid, waardoor je actief blijft en minder afhankelijk bent van anderen. Vaak wacht men te lang, waardoor er afbreuk wordt gedaan aan de vrijheidsbeleving. Het opnieuw op pad gaan is niet altijd eenvoudig. Een tweedehands scootmobiel biedt een uitstekende oplossing.

Het uitgebreide assortiment scootmobielen van ScootOccasions is vooral geschikt voor prijsbewuste mensen die liever geen hoge uitgave willen doen voor een nieuw scootmobiel. De scootmobielen worden geleverd met nieuwe accu's en garantie. ScootOccasions levert ook service op bijna alle merken.

Op de website www.scootoccasions.nl kunt u het aanbod bekijken met alle benodigde informatie. Hier vindt u een brede keus van opvouwbare en vaste modellen. Bezoek ons op de Waalstraat 28 in Arnhem.

Bent u niet in de gelegenheid om de showroom te bezoeken? Bel dan 026 7370363 voor een vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis.

Frisse start bij Hizi Hair in Arnhem

ARNHEM - Genieten van mooi haar en een momentje voor jezelf? Dat kan nu ook in Arnhem! Nieuw aan de Achter de Coulissen 2 is kapsalon Hizi Hair, die met behoud van de meeste haarstylisten na dertig jaar kapsalon Clementine vervangt.

De frisse nieuwe uitstraling van de kapsalon is niet het enige dat is veranderd. Hizi Hair kent ruimere openingstijden, zodat je nu zes dagen per week zonder afspraak terecht kunt. Naast een persoonlijk advies zit bij iedere behandeling een ontspannende wasmassage inbegrepen, met de Kérastase shampoo passend bij jouw wens voor mooi verzorgd haar. In de massagestoelen heb je echt een moment voor jezelf.

Hizi Hair – Ieder dag mooi
Alle Hizi Hair-haarstylisten hebben een passie voor mooi haar en zijn op de hoogte van de laatste haartrends, kleuren en technieken. Zij worden continu getraind in het Hizi Hair opleidingscentrum in Haarlem en in de eigen salon. Bij Hizi Hair kom je nooit voor verrassingen te staan, want zij maken vooraf een heldere prijsafspraak. Hizi Hair biedt kwaliteit en geeft daarom altijd honderd procent garantie op de salonbehandelingen en de producten voor thuis. Dit alles doet Hizi Hair om je, naast een kapsel naar jouw wens, een opgefrist en goed gevoel te geven. Zij vinden het belangrijk dat je haar niet alleen mooi is als je de Hizi Hair kapsalon verlaat, maar iedere dag en zeggen niet voor niets: Iedere dag mooi.

Hizi Hair, Achter de Coulissen 2, 026 3271472; www.hizihair.nl.