GN Overbetuwe

16 januari 2019

GN Overbetuwe 16 januari 2019


Honderd jaar Concordia Driel!

Concordia Driel honderd jaar. (foto: R. Hagen)

DRIEL - Het zal niemand wellicht niet ontgaan zijn, al ruim voor het jubileumjaar was de vereniging druk in de weer om van het 100-jarig jubileum een onvergetelijk festijn te maken. En eindelijk is het zover, 2019.

Op zaterdagavond 19 januari om 19.00 vindt in de R.K.kerk in Driel het nieuwjaarsconcert plaats met een zeer bijzonder tintje: De presentatie van het jubileumboek ‘Concordia, 100 jaar in het hart van Driel' én de primeur van het speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde concertstuk 'Centum Concordia'.

Voor het jubileumboek heeft auteur Rob Snelders samen met de vereniging, ruim drie jaar hard gewerkt om de historie van Concordia vast te leggen. Het eindresultaat mag er zijn. Het is een boek vol met verhalen en uniek beeldmateriaal van Driel. Vele families uit het dorp, waarvan u wellicht nooit had gedacht dat zij lid waren van de muziekvereniging, passeren de revue. Burgemeester Van Asseldonk reikt tijdens het concert het eerste exemplaar uit.

"Wij nodigen u graag uit om zaterdag 19 januari samen met ons de aftrap van het jubileumjaar te vieren. U kunt luisteren naar het verhaal van de auteur zelf in zijn zoektocht naar 100 jaar geschiedenis van Concordia, kijken naar mooie historische plaatjes en luisteren naar muziek door Concordia zelf onder leiding van Willen van de Laar. En u bent getuige van de eerste muzikale uitvoering van 'Centum Concordia'!

Bent u nieuwsgierig geworden naar het jubileumboek en wilt u ook een exemplaar? U kunt ter plaatse nog deelnemen aan de 10X10euro-actie, waarmee u onder andere dit unieke boek ontvangt."

Peutervoorstelling 'De kat is verdwaald'

Pat & Pet

ELST - Op zaterdag 2 februari spelen Pat en Pet om 14.30 uur in Bibliotheek Elst de vrolijke peutervoorstelling ‘De kat is verdwaald’. De voorstelling is onderdeel van de Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek, die plaatsvinden van 23 januari tot en met 2 februari. Kom jij ook?

Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. De activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen staan vooral in het teken van het prentenboek van het jaar 2019: Een huis voor Harry van Leo Timmers.

Help jij de kat?

Tijdens de voorstelling ‘De kat is verdwaald’ op 2 februari in Bibliotheek Elst willen Pat en Pet een verdwaalde kat helpen de weg terug naar huis te vinden. In deze vrolijke en interactieve voorstelling over verdwalen, helpen en vriendschap kan én hoeft geen kind stil te zitten. Wil je hier ook bij zijn? Koop vooraf kaartjes via www.obgz.nl/nationalevoorleesdagen. Bibliotheekleden betalen 3,- en overige bezoekers 4,- euro. De voorstelling is geschikt voor kleintjes vanaf twee jaar en duurt van 14.30 tot 15.00 uur.

Gratis vingerpopje

Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Als je je kind tijdens de Nationale Voorleesdagen bij de balie van een van onze vestigingen inschrijft, krijg je een vingerpopje van Harry de kat mee naar huis.

Kijk voor meer informatie op www.obgz.nl/nationalevoorleesdagen.

Syrische avond bij Vrouwen van Nu Dodewaard

DODEWAARD - Kom, kijk en geniet bij VvN Hien Dodewaard. Ben je hier pas komen wonen of vind je het leuk om andere vrouwen te ontmoeten en nieuwe vriendinnen te maken? Dan is het aansluiten bij Vrouwen van Nu Hien-Dodewaard net iets voor jou.

Elke derde donderdag van de maand zijn we in het Nannenberghuis in Dodewaard. Daar genieten we van de meest uiteenlopende onderwerpen en van elkaar. Verder zijn er interessegroepen zoals fietsen, leesclub, cultuurclub, tuinclub en nog veel meer.

"Graag nodigen we je uit op donderdag 17 januari, voor een avond die verzorgd wordt door vrouwen uit Syrië. Ze wonen in Dodewaard. Het leven in Nederland en de taal is heel anders dan in Syrië. Wat weten we daar eigenlijk van? Aanvang van de avond is 19.45 uur, inloop vanaf 19.30 uur in het Nannenberghuis in Dodewaard. Kom gewoon eens een kijkje nemen! Misschien voel je je thuis, ben je enthousiast en wil je graag lid worden."

Meldt uw supervrijwilliger aan voor een Rotary appeltaart

Een heerlijke Rotary appeltaart voor een supervrijwilliger! (foto: Rotary, J.W. Voogd)

VALBURG - De appeltaartactie 2019 van Rotaryclub Midden-Betuwe Valburg gaat van start. Tot 8 februari kunt u op de website van de Rotary iemand, die zich volgens u geweldig inzet voor anderen, aanmelden voor een (gratis!) appeltaart.

Supervrijwilligers, mantelzorgers, mensen die zich belangeloos inzetten voor anderen en voor maatschappelijke en goede doelen. U kent in de directe omgeving vast wel iemand die zich geweldig inzet voor onze samenleving. Rotaryclub Midden-Betuwe Valburg wil deze fantastische mensen in het zonnetje zetten door een heerlijke appeltaart bij hen thuis te bezorgen. En het mooie is: u mag tot uiterlijk 8 februari bij de Rotary aangeven wie er volgens u een (gratis!)appeltaart verdient.

Rotary bakt en bezorgt

Elk lid van Rotaryclub Midden Betuwe Valburg zorgt voor vijf appeltaarten, zelf gemaakt of gebakken door vrienden, kennissen of collega’s. Elke taart wordt op zaterdag 16 februari persoonlijk door hen thuisbezorgd bij de genomineerden voor een appeltaart.

Hoe aanmelden?

Ga vòòr 8 februari naar de Rotary website www.rcmbv.nl en vul daar het aanmeldformulier in voor een appeltaart. Vermeld ook waarom u een appeltaart wil laten bezorgen en de desbetreffende persoon in het zonnetje wilt zetten.

Syrische avond bij Vrouwen van Nu Dodewaard

DODEWAARD - Kom, kijk en geniet bij VvN Hien Dodewaard. Ben je hier pas komen wonen of vind je het leuk om andere vrouwen te ontmoeten en nieuwe vriendinnen te maken? Dan is het aansluiten bij Vrouwen van Nu Hien-Dodewaard net iets voor jou.

Elke derde donderdag van de maand zijn we in het Nannenberghuis in Dodewaard. Daar genieten we van de meest uiteenlopende onderwerpen en van elkaar. Verder zijn er interessegroepen zoals fietsen, leesclub, cultuurclub, tuinclub en nog veel meer.                                                        

"Graag nodigen we je uit op donderdag 17 januari, voor een avond die verzorgd wordt door vrouwen uit Syrië. Ze wonen in Dodewaard. Het leven in Nederland en de taal is heel anders dan in Syrië. Wat weten we daar eigenlijk van? Aanvang van de avond is 19.45 uur, inloop vanaf 19.30 uur in het Nannenberghuis in Dodewaard. Kom gewoon eens een kijkje nemen! Misschien voel je je thuis, ben je enthousiast en wil je graag lid worden."

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers

Vrijwilliger en vluchteling. (foto: Goedele Monnens)

NEDER-BETUWE - Wilt u een vluchtelingengezin helpen zich te vestigen in de gemeente Neder-Betuwe?

In januari 2019 komen er twee Syrische gezinnen naar de gemeente. "Wij vanuit VluchtelingenWerk willen ze helpen om zich thuis te voelen en zaken voor en met hen te regelen. We kunnen dit niet zonder vrijwilligers.
Voelt u ervoor om te helpen en heeft u, in de beginfase, twee en/of drie dagdelen per week tot uw beschikking? Dan zijn we naar u op zoek! Neemt u voor meer informatie contact op met Klodiana Kalemaj, 06 22900256 of stuur een mailtje naar vrijwilliger-oost@vluchtelingenwerk.nl."

Lentebridgedrive bij Rijnbridge in Heteren

HETEREN - Bridgeclub Rijnbridge Heteren organiseert op 16 zaterdag maart een 'goede doelen'-bridgedrive ten bate van de Zonnebloem Heteren. Deze bridgedrive zal worden gehouden in zalencentrum De Bongerd in Heteren.

"U kunt zich nu al per email aanmelden bij; rijnbridgeheteren@gmail.com onder vermelding van uw namen, telefoonnummer en uw speelsterkte A, B, C of D en eventueel uw lidnummer van de NBB. Inschrijvingskosten per paar à 20 euro te voldoen aan: NL 66 RABO 0315 126 841 t.n.v. W.B.J. Jonkers inzake 'Rijnbridge' onder vermelding van 'lente drive' en uw namen.

Er zijn leuke prijzen te winnen die door de sponsoren beschikbaar worden gesteld. Er zal tussen door een snackje worden geserveerd. Club- en thuisbridgers zijn welkom op deze 'goede doelen'-bridgedrive.

La CliQue: 'Doe maar Shaffy'

La CliQue. (foto: Jarno Kraaijvanger)

ELST - Op zaterdag 19 januari brengt de Female vocalgroup ‘la CliQue' een ode aan de Nederlandse muziekmannen. Dit doet de groep in het nieuwe liedjesprogramma 'Doe maar Shaffy'. Aanvang 20:30 uur in Theater De Kik. Kaartjes zijn te bestellen via www.theaterdekik.nl.

La CliQue bestaat uit de vijf zangeressen/theatermakers: Carmen Hovestad, Mayke Kraaijvanger, Lotte Laan, Yuna Linde en Lisi de Schepper. De liefde voor zingen, muziek en theater bracht hen bij elkaar en het resultaat is te zien in de voorstelling ‘Doe maar Shaffy’.

La CliQue brengt liedjes met noodzaak en staat bekend om haar harmonieuze samenklank, solistische zangkwaliteiten en theatrale uitstraling. Als la CliQue begint te zingen gebeurt er iets in de zaal. Muzikanten waar la CliQue door geraakt wordt zijn bijna altijd mannen en zo werd ook het nieuwe Nederlandstalige programma geboren.

In het liedjesprogramma brengt la CliQue een ode aan die Nederlandse muziekmannen. Een ode aan mannen van vroeger en mannen van nu. Van Ramses Shaffy tot Typhoon. Van Herman van Veen tot Acda en de Munnik.

In geheel nieuwe arrangementen komen de mooiste teksten voorbij. Liedjes die volgens hen niet vergeten mogen worden en die een breed publiek verdienen. Het programma wordt omlijst met korte teksten, anekdotes en odes aan de zangers. De voorstelling wordt muzikaal begeleid door pianist Sander Simonse.

“Muzikaal, theatraal, humoristisch en ontroerend. Een prachtig collectief. Goede verstaanbaarheid in tekst, goede afwisseling, leuke teksten tussendoor, stralende dames.” “Vijf vrouwen die een man kunnen raken.”

Spel- en sportinstuif Valburg

VALBURG - Zaterdag 19 januari organiseert recreatiesportvereniging Valburg (RSVV) een spel- en sportinstuif voor peuters, kleuters en jeugd tot 12 jaar. Iedereen is van 9.00 - 11.00 uur welkom om lekker te komen klimmen, klauteren en spelen in sportzaal 't Kriekske (Stationstraat 20, Valburg). Vooraf opgeven is niet nodig.

RSVV is een kleine en gezellige sportvereniging voor jong en oud. Recreatief sporten in een ongedwongen sfeer is het uitgangspunt. In groepsverband worden wekelijks verschillende sportlessen gegeven voor peuters en kleuters (gym), jeugd (gym en volleybal), volwassenen (bodyfit en volleybal) en senioren (bodyfit). Voor meer informatie: www.rsvv-valburg.nl.

Iedere zaterdagochtend worden gymlessen verzorgd voor peuters-kleuters en jeugd tot 12 jaar. Onder begeleiding van een enthousiaste juf worden diverse spel- en sportactiviteiten aangeboden, afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Geïnteresseerden zijn altijd welkom om vrijblijvend twee proeflessen te komen volgen! Voor meer informatie kan men mailen naar secretaris.rsvv@gmail.com.

Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 19 januari
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen:19.00 u: eucharistieviering, G. Peters, Presentatie EHC, Spetters
St. Jacobus de Meerdere Valburg19.00 u: eucharistieviering, F. Bomers, Dameskoor

Zondag 20 januari
St. Werenfridus Elst:10.00 u: eucharistieviering, V. Bulthuis, Presentatie EHC, kinderprojectkoor
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad: 10.00 u: eucharistieviering G. Peters, Exotherm
H. Maria Geboorte Driel09.30 u: eucharistieviering, N. Sales, Enjoy
H. Martinus Gendt10.00 u: oecumenische viering PKN kerk, J. Kallen en M. de Bree
O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Heteren10.00 u: oecumenische viering, ds. A. Melzer, samenzang
H. Maria Geboorte Lent10.00 u: oecumenische viering, J. Rademakers en W. Hartogsveld,St. Caeciliakoor Lent en St. Leonarduskoor Oosterhout

Doordeweekse vieringen R.K. parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg , 09.30 u. kerk , 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel , 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Lentebridgedrive bij Rijnbridge in Heteren

HETEREN - Bridgeclub Rijnbridge Heteren organiseert op 16 zaterdag maart een ‘goede doelen’-bridgedrive ten bate van de Zonnebloem Heteren. Deze bridgedrive zal worden gehouden in zalencentrum De Bongerd in Heteren.

"U kunt zich nu al per email aanmelden bij; rijnbridgeheteren@gmail.com onder vermelding van uw namen, telefoonnummer en uw speelsterkte A, B, C of D en eventueel uw lidnummer van de NBB. Inschrijvingskosten per paar à 20 euro te voldoen aan: NL 66 RABO 0315 126 841 t.n.v. W.B.J. Jonkers inzake ‘Rijnbridge’ onder vermelding van 'lente drive’ en uw namen.

Er zijn leuke prijzen te winnen die door de sponsoren beschikbaar worden gesteld. Er zal tussen door een snackje worden geserveerd. Club- en thuisbridgers zijn welkom op deze ‘goede doelen’-bridgedrive.

Kerkasiel: waarom eigenlijk?

Bethelkapel Den Haag. (foto: J. Verwoert)

REGIO - Sinds oktober is in de Bethelkapel in Den Haag het kerkasiel gaande. Dit houdt in dat sinds het begin een onafgebroken kerkdienst aan de gang is. U kunt er iets over lezen in het artikel 'Met De Voorhof naar het kerkasiel'. Maar dat kerkasiel: waarom is dat eigenlijk? Hier een korte uitleg.

Het kerkasiel wordt verleend aan de familie Tamrazyan. Deze familie verblijft inmiddels bijna negen jaar in Nederland. In die negen jaar heeft de familie één asielprocedure doorlopen. In deze procedure heeft de rechter twee keer ten gunste van de familie geoordeeld. Tegen deze twee gunstige uitspraken van de rechter is de staat telkens in beroep gegaan. Na de laatste uitspraak heeft de staat er bijna twee jaar over gedaan om te besluiten dat het kinderpardon niet wordt toegepast.

Waarom geen kinderpardon?

Om voor het kinderpardon in aanmerking te komen, moet men vijf jaar in Nederland wonen. De familie Tamrazyan verblijft bijna negen jaar in Nederland. Echter: omdat de familie niet voldoet aan het ‘meewerkcriterium’ komt zij volgens de staat niet in aanmerking voor het kinderpardon. De familie heeft namelijk niet aan haar eigen uitzetting meegewerkt. Dat betekent: in een periode waarin de rechter de overheid tot twee maal toe verbood om tot uitzetting over te gaan, had de familie wel moeten meewerken aan haar eigen uitzetting. Hier wringt iets. Dit tast bij menigeen het gevoel voor rechtvaardigheid aan. Dat is een reden dat een lange rij van voorgangers en gemeenteleden die deze viering gaande houden.

Meer informatie via www.voorhofkesteren.nl en www.bijdezondag.nl

Bingo in Hemmen

HEMMEN - Zaterdag 19 januari start dorpsvereniging Hemmen het nieuwe jaar met een bingo in het dorpshuis van Hemmen.

De start is om 20.00 uur. Ook worden boeken gezocht voor de boekenmarkt in maart tijdens de actie NL-doet. Info: 0488 451002.

Bingotime

ELST - Het is weer bingo-time bij de leefbaarheidsgroep Koninginnebuurt. Vrijdag 18 januari is het weer zover.

Het bingoteam van de Koninginnebuurt houdt weer een gezellige bingoavond! Iedereen wordt uitgenodigd om 20.00 uur in zaal 002 van het cultureel centrum De Wieken! De zaal is open om 19.30 uur. Er zijn mooie prijzen te winnen en er is gelegenheid om koffie of een drankje te nuttigen.

Open vrouwenochtend in Ommeren

OMMEREN - Op woensdag 6 februari is de open vrouwenochtend met als thema 'Van Religie naar Relatie'.

Spreekster is Franka Huveneers. De ochtend is van 9.30 tot 11.30 uur. Vanaf 9.15 uur is er koffie en thee in 'De Bron', Dokter Guepinlaan 26 in Ommeren. De toegang is gratis, er is kinderoppas en een boekentafel. Info: Corrie Both, corriebthuis@hotmail.com en Jeannette van Dorp, 0344 603896.

Themamiddag: Luisteren naar de stilte

ELST - Steeds meer blijkt dat veel mensen in het jachtige leven behoefte hebben aan rust, aan momenten van stilte, om weer op adem te komen. Bij het zoeken naar rust en stilte blijken bezoeken aan een klooster zeer in trek. Er is behoefte aan meditatie, mindfullness, meer tot jezelf komen.

De stilte wordt steeds meer aanbevolen als een kostbaar geschenk, de stilte toelaten in je leven als waarde voor jezelf maar ook voor de samenleving. Waar wordt de stilte nog ervaren en hoe geven we ruimte aan de stilte in ons leven? Maar stilte kan ook een bedreiging zijn die je soms naar de keel kan vliegen. Hoe ga je met die stilte om? En hoe ervaren we in de stilte iets dat met God van doen heeft. Hoe kun je thuiskomen in de stilte en wat betekent de stilte toelaten in een dagelijks ritme. Eigen ervaringen en inbreng kunnen ons kansen bieden voor een interessante samenspraak. Een thema waarbij dominee Dick Snijders wegwijzers biedt.

De themamiddag is woensdag 23 januari en duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De bijeenkomst vindt plaats in ontmoetingscentrum De Hoeksteen, Prinses Irenestraat in Elst. Voor meer informatie: John Rademakers, ccrademakers@gmail.com of 06 49408965 en Dick Snijders: dsdjas@gmail.com.

Open vrouwenochtend in Ommeren

OMMEREN - Op woensdag 6 februari is de open vrouwenochtend met als thema 'Van Religie naar Relatie'.

Spreekster is Franka Huveneers. De ochtend is van 9.30 tot 11.30 uur. Vanaf 9.15 uur is er koffie en thee in ‘De Bron’, Dokter Guepinlaan 26 in Ommeren. De toegang is gratis, er is kinderoppas en een boekentafel. Info: Corrie Both, corriebthuis@hotmail.com en Jeannette van Dorp, 0344 603896.

Bingotime

ELST - Het is weer bingo-time bij de leefbaarheidsgroep Koninginnebuurt. Vrijdag 18 januari is het weer zover.

Het bingoteam van de Koninginnebuurt houdt weer een gezellige bingoavond! Iedereen wordt uitgenodigd om 20.00 uur in zaal 002 van het cultureel centrum De Wieken! De zaal is open om 19.30 uur. Er zijn mooie prijzen te winnen en er is gelegenheid om koffie of een drankje te nuttigen.

Themamiddag: Luisteren naar de stilte

ELST - Steeds meer blijkt dat veel mensen in het jachtige leven behoefte hebben aan rust, aan momenten van stilte, om weer op adem te komen. Bij het zoeken naar rust en stilte blijken bezoeken aan een klooster zeer in trek. Er is behoefte aan meditatie, mindfullness, meer tot jezelf komen.

De stilte wordt steeds meer aanbevolen als een kostbaar geschenk, de stilte toelaten in je leven als waarde voor jezelf maar ook voor de samenleving. Waar wordt de stilte nog ervaren en hoe geven we ruimte aan de stilte in ons leven? Maar stilte kan ook een bedreiging zijn die je soms naar de keel kan vliegen. Hoe ga je met die stilte om? En hoe ervaren we in de stilte iets dat met God van doen heeft. Hoe kun je thuiskomen in de stilte en wat betekent de stilte toelaten in een dagelijks ritme. Eigen ervaringen en inbreng kunnen ons kansen bieden voor een interessante samenspraak. Een thema waarbij dominee Dick Snijders wegwijzers biedt.

De themamiddag is woensdag 23 januari en duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De bijeenkomst vindt plaats in ontmoetingscentrum De Hoeksteen, Prinses Irenestraat in Elst. Voor meer informatie: John Rademakers, ccrademakers@gmail.com of 06 49408965 en Dick Snijders: dsdjas@gmail.com.

Activiteiten in De Verbinding

Activiteiten in het ontmoetingscentrum De Verbinding, Stationsstraat 1 in Zetten; 0488 453187.

Woensdag 16 jan. 08.30 - 09.00 uur Prikpost

Woensdag 16 jan. 14.30 uur - 16.00 uur sjoelen met Zeinab

Donderdag 17 jan. 10.00 - 11.30 uur bloemschikken met Anneke

Donderdag 17 jan. 14.00 - 16.00 uur creatief met Joke D.

Donderdag 17 jan. 19.00 – 21.30 uur gezellige bingo met Ben

Vrijdag 18 jan. 10.00 - 12.00 uur koersbal met Jack

Vrijdag 18 jan. 13.30 – 16.00 uur kaarten met Ben

Vrijdag 18 jan. 19.30 - 22.30 uur Joker Troef

Maandag 21 jan . 10.00 - 11.30 uur koffietijd met Els

Maandag 21 jan. 17.00 - 18.30 uur samen Eten met Joke D.

Agendatip; donderdag 24 januari filmavond; Girl with a Pearl Earring

Tijdens alle activiteiten bent u van harte welkom om een kopje koffie te komen drinken of voor een gezellig praatje.

Onze gastvrouwen en gastheren worden bijgestaan door Chelo, Christien, Linie, Mariëtte, Dini, Ali, Ank, Jolande, Alfred, Ronja, Annemieke, en Wim en Henk de buitenwerkzaamheden. Ontmoetingscentrum de Verbinding draait volledig op vrijwilligers. Zonder dit team vrijwilligers zou het ontmoetingscentrum de Verbinding niet kunnen voortbestaan.

Voor info over onze activiteiten kunt u bellen naar 0488-453187 op maandag dinsdag donderdag en vrijdag van 09.30 uur – 11.30 uur of mailen; ontmoeten01@gmail.com. Onze gastvrouw / gastheer staat u graag te woord.

Parencompetitie Bridge Vereniging Lienden

LIENDEN – Uitslag top-5 wekelijkse parencompetitie ronde 3, zitting 4, bij Bridge Vereniging Lienden

Lijn A

1 Alieke van de Kraats & Willem Mos 60,07%

2 Jan van Lienden & Dick van Ommeren 56,94%

3 Jannie & Johan de Bruine 55,56%

4 Mery Vroege & George Jansen 54,51%

5 Adri Engelaar & Gijs Slotboom 53,89%

Lijn B

1 Cees Harteman & Dick van Voorthuizen 63,04%

2 Corrie van der Klift & Cees Riemers 58,92%

3 Jannes Bos & Ineke Vermeer 56,16%

4 Ida & Gerard van Dort 55,38%

5 Femmy van Dijk & Co van Toorn 54,69%

Lijn C

1 Riet & Bert Lindeboom 62,64%

2 Dorothee Quant & Rob Verweij 58,40%

3 Carla & Gerard Vliek 56,63%

4 Evert van Drumpt & Klaas Hoornveld 56,42%

5 Sjane & Albert van de Graaff 54,82%

Pubquiz in Randwijks Hof

RANDWIJK - Zaterdag 19 januari wordt er weer een pubquiz gehouden in Randwijks Hof aan de Bredeweg in Randwijk.

Tijdens de verschillende vragenrondes met verschillende thema's kan men zijn kennis testen. Dit allemaal onder het genot van een hapje en drankje. Stel met vrienden of familie een leuk team samen van maximaal vijf personen en ga de uitdaging aan om zoveel mogelijk punten te scoren. Op deze avond zijn er leuke prijsjes te winnen. Deelname is geheel gratis. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur en we starten om 20.00 uur. We zien u graag op zaterdag 19 januari.

Sponsor bedankt!

JO17-1 VV Dodewaard. (foto: John van Ingen)

DODEWAARD - Ook in 2019 is er een sponsor gevonden voor JO17-1 VV Dodewaard, ons jeugdelftal.

Wim en Antine van Eldik van Uitvaartverzorging De Betuwe uit Dodewaard zijn bereid gevonden om de talenten van VV Dodewaard te voorzien van trainingspakken. Trots staat het elftal op de foto voor het pand aan de Dalwagen. Begeleiding, spelers en de sponsorcommissie zijn ontzettend blij met deze gulle geste.

Filmdrama in Theater De KiK

Filmavond in Theater De KiK - Tully pr

ELST - Elke donderdagavond is er een film te bezoeken in Theater De KiK in Elst, deze keer is dat de film 'Tully'. Aanvang 17 januari om 20:00 uur, kaartjes te bestellen via www.theaterdekik.nl.

Het drukke leven van Marlo verandert als ze na de geboorte van haar derde kind, een oppas cadeau krijgt. Marlo (Charlize Theron) heeft altijd alles onder controle gehad, maar nu het gezin een derde kind heeft, wordt het haar allemaal wat teveel. Wanneer Marlo’s rijke broer voorstelt om een nanny te betalen om zich ’s nachts over het kind te ontfermen, lijkt het een voorstel dat ze onmogelijk kan weigeren.

De beeldschone Tully (Mackenzie Davis) blijkt bovendien de beste nachtnanny die elke moeder zich kan wensen. Marlo komt langzaam weer tot leven en er ontstaat een intense band tussen haar en Tully. Het blijkt dat ze toch meer gemeen hebben dan ze in eerste instantie dacht…”

Dierengeluiden: Vogels

Buizerd op de uitkijk

HETEREN - Ook in de winter zijn er nog steeds veel vogels hier bij ons in de Betuwe. Gedeeltelijk zijn dat vogels die er het hele jaar zijn. Die broeden in de zomer bij ons en nadat de jongen uitgevlogen zijn blijven ze gewoon hier omdat ze genoeg voedsel kunnen vinden en omdat ze goed genoeg tegen de kou kunnen.

Vogels die we het hele jaar zien zijn onder andere mussen, spreeuwen, kool- en pimpelmeesjes, roodborstjes en natuurlijk nog veel meer. Ook roofvogels zoals valken, sperwers en buizerds blijven het hele jaar hier. De meest voorkomende roofvogel is de buizerd. Deze krijgt ’s winters ook nog eens bezoek van zijn soortgenoten uit het noorden. De buizerd uit het noorden ziet er wel een beetje anders uit met zijn lichte borst, maar het gedrag is wel hetzelfde. De buizerd jaagt niet vliegend vanuit de lucht, zoals bijvoorbeeld de valken wel doen, maar vanaf een paal(tje) of vanuit een boom. Daar zit hij dan en speurt de hele omgeving af naar kleine zoogdieren zoals konijnen en muizen. Ziet hij een prooi dan laat hij zich in glijvlucht erop vallen en grijpt deze met zijn sterke poten en scherpe klauwen vast. Valken daarentegen jagen zoals gezegd vliegend. Je kunt ze dan ook hoog in de lucht rondjes zien draaien en tenslotte helemaal stilstaan, wat bidden genoemd wordt, waarna zij in duikvlucht op hun prooi afgaan. De meeste prooien van de valk zijn vliegende dieren, zoals bijvoorbeeld duiven en fazanten, maar veldmuisjes staan ook regelmatig op het menu. Op het Landgoed Overbetuwe aan de Uilenburgsestraat 3 in Heteren kun je rustig komen kijken naar vogels.

Bingo in De Verbinding

ZETTEN - Op donderdagavond 17 januari is er in het ontmoetingscentrum De Verbinding Stationsstraat 1 in Zetten weer een gezellige bingo. Deze bingo begint om 19.00 uur. Vanaf 18.30 uur staan de deuren voor u open.

Op deze bingoavond speelt men twee keer drie ronden. Bij elke ronde is er drie keer kans op een prijs. Op onze bingotafel staat een groot aantal prijzen verdeeld in 3 categorieën waaruit u zelf een keuze kunt. Categorie 1 is voor de 1e prijs en categorie 2 is voor de 2e prijs en categorie is voor de 3e prijs. Deze prijsjes bestaan uit huishoudelijke artikelen, lekkernijen, seizoensgebonden artikelen en leuke hebbedingetjes. Heeft u een leuk idee voor bingoprijsjes kunt u dit doorgeven aan de gastheer of gastvrouw. Helaas zijn wij genoodzaakt om de prijs van een bingokaart iets te verhogen. Voor abonnementhouders kost een kaart nu 4,00 euro en voor niet-abonnementhouders 5,50 euro. Dit is inclusief 1 kopje koffie. Koopt u 2 kaarten betaalt u voor de 2e kaart 1,00 euro minder. Heeft u zin in een leuke avond in een prettige sfeer kom dan gezellig naar het ontmoetingscentrum dDe Verbinding. Het maakt niet uit of u jong, een jonge oudere of een oudere bent. Voor vragen of info kunt u bellen naar onze gastvrouw / gastheer op maandag dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9.30 en 11.30 uur op telefoonnummer 0488 453187. Het ontmoetingscentrum De Verbinding draait volledig op vrijwilligers. Zonder dit team zou De Verbinding niet kunnen voortbestaan.

Inloop Hulpdienst tijdens Huiskamer van Elst

ELST - Dagelijks verlenen vrijwilligers van de stichting Algemene Hulpdienst Elst hulp aan dorpsgenoten die hulp nodig hebben en waarvoor hulp niet beschikbaar is.

Het gaat daarbij om het bezorgen van warme maaltijden in het kader van Tafeltje Dekje of vervoer naar ziekenhuis of een andere bestemming. Ook het doen van boodschappen, tuinklussen of karweitjes in en om het huis behoren tot de vrijwillige dienstverlening. Iedere inwoner van Elst die daarvoor in aanmerking komt kan contact opnemen met de Hulpdienst. Dat kan door op werkdagen tussen 9.00 en 10.00 uur te bellen naar 0481 374926 of via website www.hulpdienstelst.nl.

Donderdagochtend 17 januari zijn vertegenwoordigers van de Hulpdienst aanwezig tijdens de Huiskamer van Elst, het ontmoetingspunt voor Elstenaren op de donderdagochtenden in de Bibliotheek aan het Europaplein. Tussen 10.00 en 12.00 uur kan men meer te weten komen over de vrijwillige hulpdiensten die worden verleend met bemiddeling van de Algemene Hulpdienst Elst. Een bezoek aan de Huiskamer van Elst kost niets en is geheel vrijblijvend.

Russen kennen geen grenzen

Kolgans TVV, gering in juli 2005 'bijna 4500km hier vandaan, gezien vanaf de Waaldijk bij Ochten. (foto: Henk van der Kooij)

BETUWE - Vanwaar deze titel? Ik (Henk van der Kooij) zal uitleggen waarom ik van mening ben dat Russen graag grensoverschrijdend gedrag vertonen. Nee, ik ga niet politiek knetteren, lees dus rustig door. Ik zal mijn opmerkingen toelichten met twee praktijkvoorbeelden.


Op 2 januari was ik op fotografische ganzenjacht bij Opheusden. Raak! Tussen 750 kolganzen nam ik halsringkolgans 1 U5 waar. Deze mannelijke vogel is geringd in het verre Siberische Rusland en wel op 10 augustus 2017 in Kolgoejew. Dit eiland in de Barentszee ligt zo’n 3000 kilometer bij ons vandaan. In januari 2018 werd de vogel gezien bij De Spees (www.geese.org). Op 24 maart 2018 zag ik 1U5 in de Maneswaard bij Opheusden en op 31 maart werd de vogel al weer gespot in Polen! Op 31 oktober 2018 zag ik 1U5 weer in de Maneswaard en ook op 2, 7 en 8 januari 2019.

Op 5 januari fietste ik over de Waaldijk bij Ochten. Vanaf de dijk zag ik een groepje ganzen: 2 nijlganzen, 14 grauwe ganzen en 23 kolganzen, waaronder warempel TVV (zie foto). TVV is een bijzondere vogel, want ze is op schiereiland Tamyr geringd op 29 juli 2005! Geringd nog weer 1400 kilometer oostelijker dan 1U5! De vogel is vrijwel elke winterseizoen in ons land gespot. Veel in Gelderland: bij Echteld, Heteren, Randwijk, Lienden, Herveld, Driel, Kesteren, Elst, Ochten. Boeiend is de schepping. Wonderlijk de vogeltrek. Laat ze maar komen deze Russische ganzen met zwarte buikstrepen en helder oranje poten. Groen gras genoeg in het winterhalfjaar in de uiterwaarden van ons Rivierengebied. Toch mooi deze ganzen bijna in je achtertuin?

Boekbespreking bij Vrouwen van Nu

HETEREN - Vrouwen van Nu afdeling Heteren heeft op maandag 21 januari schrijfster Klaske Bakker als gaste.

Klaske Bakker woont in de Betuwe. Vanaf 2008 heeft zij een aantal schrijfopleidingen gevolgd en meegedaan aan schrijfwedstrijden. Diverse verhalen van haar zijn gepubliceerd in verhalenbundels. Blauwe tongen is haar debuut. In deze verhalenbundel zet de schrijfster de lezer voortdurend op het verkeerde been. Situaties nemen een onverwachte wending, mensen zijn niet wie ze zeggen dat ze zijn en de dagen kunnen volkomen anders eindigen dan ze begonnen zijn. Liefde is een overkoepelend thema in dit boek en daarbij speelt de verwarring en de onzekerheid die dit gevoel met zich mee kan brengen een belangrijke rol. Heerlijke verhalen om je mee te nemen naar het onverwachte, de vreugde en soms de vertwijfeling. De verhalen neigen soms naar een sinistere ontknoping, maar eens zo vaak naar een onverwacht gelukkig einde.

Ook benieuwd naar deze schrijfster? Kijk op www.klaske-bakker.nl. Vrouwen van Nu nodigt een ieder van harte uit deze avond bij te wonen in de Vluchtheuvel, Kastanjelaan 20 in Heteren. Aanvang 20.00 uur. Kosten: 3,00 euro. Meer over Vrouwen van Nu en hun nieuwe jaarprogramma staat op www.vrouwenvannu.nl/heteren.

Workshop naaldvilten: Valentijnshart of gelukspoppetje

Te maken in workshop. (foto: Myrna Vallen)

OCHTEN - Op maandag 21 januari geeft Myrna Vallen weer de eerste workshop naaldvilten van 2019 in het Huis van Ochten, Dr. M. van Drielplein 2.

Men kan een Valentijnshart of Gelukspoppetje maken. De workshop begint om 13.30 en duurt tot 16.00 uur. De kosten inclusief 1 kop koffie of thee zijn 7,50 euro en de benodigde materialen. Opgeven kan per email: myrnavallen@gmail.com of bellen naar 0344 642113.

Bijeenkomst voor een eerlijker AOW en pensioen

HUISSEN - Lokaal FNV Lingewaard organiseert een bijeenkomst voor een eerlijker AOW en Pensioen. Deze bijeenkomst wordt mede georganiseerd voor leden van FNV Arnhem, Lokaal FNV Liemers, Lokaal FNV Nijmegen en Lokaal FNV Overbetuwe. Ook niet-leden zijn welkom.

"FNV-lokaal wil Nederland socialer maken. Daarvoor hebben we uw hulp nodig. Met werknemers uit de bedrijven, instellingen en wijken en we richten ons ook op de politiek. Nu de onderhandelingen over een nieuw pensioenstelsel zijn mislukt. Het kabinet de rekening wilde leggen bij de jongeren en ouders werknemers, gepensioneerden en werknemers met zware beroepen. Ook de grote groep werknemers met onzekere contracten blijven met lege handen staan en nog langer doorwerken is voor niemand te doen.

Vindt u dat u en uw collega's tijdig kunnen stoppen met werken? Vindt u dat er rekening gehouden moet worden met werknemers met een zwaar beroep? Vindt u dat pensioenindexatie voor iedereen moet zijn en dus geen winnaars en verliezers? Vindt u dat iedereen recht moet hebben op een pensioen? Vindt u dat we met zijn allen aan de slag moeten om dit te bereiken? Kom dan naar de bijeenkomst in Huissen op donderdag 17 januari in het zalencentrum De Valom aan de Karstraat 2 in Huissen. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur."

Iedereen is welkom, met partner, collega of geïnteresseerde niet-leden in uw omgeving of kennissenkring. Aanmelden kan via lokaalrhv@fnv.nl.

Smaakpapillen testen in het HPC-Onderwijscafé

ZETTEN - U hebt vast het een en ander geproefd tijdens de feestdagen: van amandelspijs tot zalmpaté, van appelcider tot zwartebessenlikeur en dan nog van alles ertussenin. Onze smaakpapillen hadden het soms zwaar te verduren.

Maar wist u dat het echte proeven niet in de mond plaatsvindt, maar in ons hoofd? Smaak zit tussen je oren! Ten minste, dat is de prikkelende stelling die dr. ir. Bob Cramwinckel, oprichter van het Centrum voor Smaakonderzoek in Wageningen, komt verdedigen als gastspreker in de derde editie van het HPC Onderwijscafé op donderdag 24 januari van 17.00 tot ongeveer 18.30 uur in het muziektheater van HPC Zetten.

Bezoekers mogen zelf ook blind proeven in hoeverre deze stelling klopt. Deelname is gratis en staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp, ongeacht de relatie met het HPC. Geïnteresseerden kunnen zich vóór dinsdag 22 januari 2019 aanmelden via K.Marseille@hpcnet.nl.

Bijeenkomst voor een eerlijker AOW en pensioen

HUISSEN - Lokaal FNV Lingewaard organiseert een bijeenkomst voor een eerlijker AOW en Pensioen. Deze bijeenkomst wordt mede georganiseerd voor leden van FNV Arnhem, Lokaal FNV Liemers, Lokaal FNV Nijmegen en Lokaal FNV Overbetuwe. Ook niet-leden zijn welkom.

"FNV-lokaal wil Nederland socialer maken. Daarvoor hebben we uw hulp nodig. Met werknemers uit de bedrijven, instellingen en wijken en we richten ons ook op de politiek. Nu de onderhandelingen over een nieuw pensioenstelsel zijn mislukt. Het kabinet de rekening wilde leggen bij de jongeren en ouders werknemers, gepensioneerden en werknemers met zware beroepen. Ook de grote groep werknemers met onzekere contracten blijven met lege handen staan en nog langer doorwerken is voor niemand te doen.

Vindt u dat u en uw collega's tijdig kunnen stoppen met werken? Vindt u dat er rekening gehouden moet worden met werknemers met een zwaar beroep? Vindt u dat pensioenindexatie voor iedereen moet zijn en dus geen winnaars en verliezers? Vindt u dat iedereen recht moet hebben op een pensioen? Vindt u dat we met zijn allen aan de slag moeten om dit te bereiken? Kom dan naar de bijeenkomst in Huissen op donderdag 17 januari in het zalencentrum De Valom aan de Karstraat 2 in Huissen. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur."

Iedereen is welkom, met partner, collega of geïnteresseerde niet-leden in uw omgeving of kennissenkring. Aanmelden kan via lokaalrhv@fnv.nl.

Pleisterplaatsviering Ressen: kracht van het alledaagse

RESSEN - Pleisterplaats Ressen werkt dit jaar met het jaarthema ‘Stap in de stilte, inspiratie uit het klooster’.

Niet voor niets gaan er juist in onze tijd zoveel mensen een of meerdere dagen naar een klooster. Daar vinden ze de stilte, de rust en de inspiratie die nodig is om de hectiek van het dagelijkse leven weer aan te kunnen. In het klooster ontdek je dat de meest alledaagse dingen en handelingen schoonheid en waarde in zich dragen.

Om de twee maanden vinden er in Ressen Pleisterplaatsvieringen plaats. Dit zijn laagdrempelige bijeenkomsten met muziek (zoals harp-, gitaar-, en pianomuziek), stilte, meditatieve teksten, liederen die iedereen mee kan zingen, een aansprekend verhaal en ontmoeting na afloop in de Kosterij. Laat je verrassen en kom op zondag 20 januari om 19:30 uur naar de prachtige oude kerk van Ressen (Kerkenhofstraat 3) om op nieuwe manieren verdieping te vinden.

De viering is een initiatief van de commissie Pleisterplaats Ressen en maakt onderdeel uit van de Vierplek (www.pleisterplaatsressen.nl / www.4-plek.nl).

Volle bak bij Brasserie 1910

(foto: Jan Adelaar Fotografie)

OVERBETUWE - Zo'n 170 leden en gasten waren aanwezig bij de nieuwjaarsbijeenkomst van het Ondernemers Contact Overbetuwe; een netwerkclub met zo'n 215 aangesloten leden. De netwerkbijeenkomst vond deze keer plaats bij Brasserie 1910 in Oosterhout.


Naast OCO-leden waren ook vertegenwoordigers vanuit de gemeente Overbetuwe en vanuit zusterverenigingen Veron, Ondernemerskring Midden Gelderland, Ondernemersvereniging Waalsprong en de Businessclub NBO aanwezig. Voorzitter Martien Martens benadrukte in zijn welkomstwoord het belang van samenwerking. "Wij hebben elkaar – op alle niveaus – nodig om met vereende krachten tot het beste resultaat te komen en elkaars belangen zo goed mogelijk te behartigen. Naast samenwerken is elkaar zaken gunnen ook een belangrijk onderdeel van deze ondernemersvereniging. En met zo'n 215 leden is de OCO hiervoor een prachtig platform!"
Het team van Brasserie 1910 serveerde een heerlijk walking dinner en de avond werd muzikaal omlijst door de Bronco Brothers; een mooie aftrap van het nieuwe jaar! Meer info staat op: www.oco.nl.

Stichting Samen Zorgen

Liefkenshoek Heteren

Woensdag 16 januari: 10.00 uur Schilderen met Hennie, 14.00 uur Sjoelen, 14.00 uur kaartclub, 14.30 tot 16.30: Verkoop Lingerie at home 16.30 uur Liefkenssmullerij

Donderdag 17 januari: 11.00 uur Meer Bewegen, 14.30 uur Bingo, 19.00 uur: Valleikoor

Vrijdag 18 januari: 10.30 uur Zingen met begeleiding, 13.30 uur Creatief in de 50+Club

Maandag 21 januari: 11.00-12.00 uur Sociaal Kernteam, 13.15 uur bridge, 18.30 uur R.K. dienst, 19.45 uur Bingo

Dinsdag 22 januari: 10.00 uur Schilderen met Hennie, 10.00 uur Bibliotheekservice, 14.30 uur Koersbal, 18.30 uur Bewonerskoor

De Hoge Hof Herveld

Woensdag 16 januari: 11.00 uur Geheugentraining, 14.00 uur Sjoelen en kaartclubs, 17.00 uur Eet en drink café

Donderdag 17 januari: 10.00 uur Handwerken met Jannie, 13.30 uur Schilderen met Hennie, 14.15 uur Repetitie Hoge Hofkoor, 16.00 uur Uitzending videoteam (in de huiskamer) 19.15 uur Smartlappenkoor de Lingewaard.

Vrijdag 18 januari: 09.30 uur Kaarten borduren met Nellie, 10.00 uur Geheugentraining, 14.30 uur Bingo

Zaterdag 19 januari: 10.00 uur Bibliotheekservice, 19.00 uur Rad van Fortuin

Maandag 21 januari: 09.30 uur Workshop kaarten maken met Gerdie, 14.00 uur 3D kaarten maken met Truus, 14.00 uur Biljarten, 14.30 uur Roll-Ball

Dinsdag 22 januari: 14.00 uur Rummikub en spelletjes, 14.30 uur Handwerken met Els, 19.00 uur Bingo

Na tien jaar weer derby RKHVV vs Jonge Kracht Huissense burenruzie nu ieder seizoen

Tekst en foto: Hans Schmeinck

Supporters van RKHVV en Jonge Kracht moesten er maar liefst ruim tien jaar op wachten, maar de strijd tussen de aartsrivalen uit Huissen heeft weer plaatsgevonden. De 'blauwen' wonnen simpel en dik van de 'rooien': 6-2. In het veld maar vooral buiten het veld was er vuurwerk. En dat voor een oefenduel.

Maar er kwamen donderdagavond wel meer dan 300 bezoekers naar de Blauwenburcht, de thuishaven van RKHVV. De kwakkelende hoofdklasser. Opvallend veel fans van Jonge Kracht, titelkandidaat in de vierde klasse D, trotseerden regen en kou en wilden de herstart na ruim tien jaar van de Huissense voetbalderby met eigen ogen zien. Die werd voor het laatst in competitieverband gespeeld in de eerste klasse. Mede doordat de 'rooien' zo zijn afgezakt vond de burenruzie zo lang niet plaats.

En al was het maar een oefenpotje, het hield de gemoederen bezig. 'Ik heb vannacht geen oog dicht gedaan', verklapte een die-hard HVV'fan. Fans van de 'rooien' blijkbaar ook niet, want zij hadden 's nachts graffiti gespoten op tal van plekken op het sportpark. Bij de entree een grote rode cirkel met de letters JK, als ook op de tribune en op een wand van de zogeheten Bult-side stond 'Rooie'. Verder was de middenstip rood gekleurd en waren stoeltjes van een rode streep voorzien.

Enkele uitingen waren al voor het duel schoongemaakt door RKHVV. Voorzitter Jan Kuipers deed het af als kwajongensstreken. ,,Moet kunnen'', zei hij. ,,Het was afwasbaar.'' Jonge Kracht-preses Lambert Nijenhuis was wel gecharmeerd van het fanatisme van zo'n dertig jonge fans die zongen en voor en tijdens de wedstrijd heel veel rookbommen (rood uiteraard) en kanonslagen afstaken. ,,Geweldige sfeer!''.

'Zandsen' en 'stadsen'

De spelers van Jonge Kracht zorgden absoluut níet voor vuurwerk. Zeker niet in de eerste helft. Ze lieten zich te makkelijk terug dringen en voetbalden onherkenbaar rommelig. RKHVV was, ondanks de vele invallers en nieuwe spelers, heer en meester. De 2-0 (goals Thom Boelen en Walter Kiomegni) bij rust had veel hoger kunnen zijn. Maar de keeper Tommie Bongers stond z'n mannetje.

Na rust voetbalde Jonge Kracht met meer lef, maar scoorde juist RKHVV, met een groot aantal basisspelers inmiddels, er nu wel op los; via twee maal Jochem Westhoff en twee keer Rutger Worm. De aartsrivaal scoorde in de slotfase toch nog, twee keer (Fatih en Abdullah Sprenkel). Uiteindelijk wonnen de 'stadsen' dus simpel en ruim met: 6-2.

Zowel de trainers van RKHVV (Ben Gerritsen) als Jonge Kracht (Johan Scholten) en de voorzitters van beide clubs willen dé derby ieder jaar op het programma. ,,Mooi voor Huissen'', aldus Nijenhuis. En Kuipers: ,,Volgende keer bij jullie!''

Nieuwe spelers RKHVV

In het oefenduel met Jonge Kracht draafde er bij RKHVV een nieuwe speler op: verdediger Chiel Willems. Hij speelde lange tijd en maakte een goede indruk. Willems komt over van het –het failliet verklaarde- Lienden en wacht op goedkeuring van de overschrijving. Ook viel Jamai Baltus van AZSV uit Aalten in, al viel zijn inbreng tegen. Het is nog niet zeker of hij wordt toegevoegd aan de selectie van de Huissense hoofdklasser. Dat geldt ook voor de jonge keeper Mike van der Vaart van Vitesse.

Boekenmarkt Driel

Boekenmarkt Driel 2018

DRIEL - Vanwege het grote succes van voorgaande jaren, wordt er ook in 2019 weer een boekenmarkt georganiseerd, en wel op vrijdag 25 januari (van 15.00 tot 20.00 uur) en zaterdag 26 januari (van 10.00 tot 13.00 uur).

Hoezo is januari een donkere en koude maand? Nee hoor, niet met zo’n boekenmarkt. Gewoon even heerlijk de tijd nemen om rustig tussen de boeken te snuffelen, even lekker gaan zitten om een stukje te lezen, kopje koffie erbij, effetjes gezellig kletsen, het leven kan ook in de donkere dagen weer mooi zijn.

Het aanbod aan boeken is dit jaar groter dan ooit. Maar de goede gesorteerde presentatie ervan is hetzelfde gebleven. Evenals de besteding van de opbrengst, die wederom ten goede zal komen aan het mooie monumentale kerkgebouw in Driel. Kortom, wij hebben er zin in!

"Komt allen naar de boekenmarkt in Ons Gebouw, Kerkstraat 8 in Driel op 25 en 26 januari. Heeft u nog goede boeken waar u vanaf wilt, dan kunt u daarvoor contact opnemen met Dick Huiskamp. 026 4742239. Hij komt graag de boeken (beoordelen en) ophalen."

Sint-Genesius stopt

Gesloten toneeldoek. (foto: Rene Aarns) rene aarns

BETUWE - Toneelvereniging Sint-Genesius stopt. Op 10 maart 1983 is onze toneelvereniging opgericht en 10 maart 2019, 36 jaar later, komt er een einde aan. Met pijn in ons hart hebben we woensdag 12 december gezamenlijk moeten besluiten definitief te stoppen.

"Het aantal leden is al geruime tijd dalende en tot een dusdanig aantal gedaald (vanaf 1 januari 2019 nog maar vijf leden), dat het voortbestaan van de vereniging niet meer mogelijk is. Alle inspanningen ten spijt, in de afgelopen jaren, om onze vereniging uit te breiden hebben tot geen resultaten geleid.

Na 35 toneeljaren is het doek gevallen en is er een einde gekomen aan onze mooie toneelvereniging. We danken allen die op welke wijze dan ook een bijdrage hebben geleverd in de afgelopen jaren om alle uitvoeringen tot een succes te maken. Het was een geweldige tijd, waarin successen zijn gevierd, veel is gelachen, hard gewerkt en veel lief en leed is gedeeld. Ook danken wij ons trouwe publiek die ons in de afgelopen jaren hebben bezocht tijdens de uitvoeringen. Uw bezoek is door ons altijd zeer gewaardeerd. Wij hebben altijd met veel plezier voor u gespeeld. We gaan het missen. Bedankt."

Xanthos H1 begint jaar met moeizame overwinning

ZETTEN - Dinsdag 8 januari stond de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar gepland voor de volleyballers uit Zetten, dit keer tegen laagvlieger SSS Barneveld. Door enkele blessures in het team was het geen zekerheid dat dit een makkelijke avond zou worden.

Xanthos keek meteen tegen 5-1 achterstand aan, maar vocht zich terug. Bij vlagen waren er mooie rally’s, maar het niveau liet aan beide kanten te wensen over. SSS was aan het eind de gelukkigste en haalde de set binnen met 25-23.

Getergd wilde Xanthos de slechte set rechtzetten, en had een droomstart. Na sterk serveren van Timo Sprangers en Pascal van Meerten liet Maarten Schuurman zich gelden door liefst vier punten op rij te maken met een blokkade. Xanthos leek een metamorfose ondergaan en zette 25-10 op het bord.

Set 3 leek het ervaren SSS weer iets bijgekomen van de schrik maar het was niet genoeg. Onder leiding van Edwin van de Haar liep Xanthos snel uit naar een comfortabele voorsprong, en kon zich met 25-16 opmaken voor de 4e set.

Deze set begon dramatisch, waarin niks meer lukte. SSS kreeg hoop op een vijfsetter en ging met 25-16 winst met vertrouwen de laatste set in.

De vijfde en laatste set ging van begin tot eind gelijk op, Bij 13-13 zorgde een goed waargenomen voetfout bij SSS voor een hoop emotie bij de bezoekers. SSS werkte het 1e matchpoint weg, waarna de meest luidruchtige SSS-speler Xanthos de overwinning schonk door 2 persoonlijke fouten op rij. Met 16-14 in set 5 mocht Xanthos opnieuw een overwinning bijschrijven.

De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 19 januari 16.00 uur, als het sterke Renswouw naar De Wanmolen komt.

11 / 22

12 / 22

Het beste medicijn voor Blue Monday: ga mee wandelen!

HEMMEN - Blue Monday (deprimaandag), is zogeheten de meest deprimerende dag van het jaar. Onderzocht is dat op deze maandag de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Doordat de dagen kort, donker en veelal koud en grijs zijn en eerste goede voornemens zijn mislukt.

Daar wil Sabine Jansen van Lifefullness Coaching wat aan doen. Daarom organiseert zij op de ochtend van 21 januari de Bleu Monday Walk. Lifefullness Coaching is een bedrijf dat mensen coacht bij het beschermen en versterken van gezondheid door een natuurlijke leefstijl middels het aanbieden van persoonlijke wandelcoaching, groepscursussen Mindful Walk en workshops voor particulieren en bedrijven.

Tijdens de Bleu Monday Walk wordt aandacht besteed aan het onderwerp depressie, hoe je hiermee om kunt gaan en hoe je, je beter kunt voelen. Tijdens de positieve, energie gevende wandeling is er aandacht voor de omgeving, je zintuigen worden geprikkeld met allerlei intermezzo’s.

De Bleu Monday Walk start om 9.00 uur bij De Oude school in Hemmen en duurt 1,5 uur. De wandelroute is ongeveer 5 km en geschikt voor beginnende en gevorderde wandelaars. Na afloop is er koffie/ thee en kan er nagepraat worden. De kosten zijn 15 euro per persoon, aanmelden kan telefonisch of via de website, hier staan ook meer informatie en alternatieve data.

Sabine Jansen: 06-11278063 https://lifefullnesscoaching.nl. Ben je die dag aan het werk, niet getreurd, misschien is een Bleu Monday lunchwandeling iets voor jouw bedrijf/ je team? Lifefullness Coaching verzorgt ook andere trainingen.

Pronkzittingweekend in Herveld-Andelst

Yael Gertsen met de Buut tijdens de Jeugdpronkzitting. (foto: Peter Ariese) Peter Ariese

HERVELD - Van 10 tot en met 13 januari was het bomvol in De Hoendrik tijdens de (Jeugd)Pronkzittingen van carnavalsvereniging De Deurdouwers.


Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond traden de artiesten op ter ere van Prins Bas de Feestbouwer en hofdames Marieke en Petra. Er waren buuts van Sander Spanbroek, Henkie Frentz en Jan Klerelijer (Martijn van Schaik) met zijn broer Grote (Erik Hendriks). Zij namen dorpse zaken, personen en actualiteiten op de hak. Ook Noud Rooijakkers kreeg met buikspreekpop Bart de lachers op zijn hand. Ijkhout & Co tafelde op zijn VI’s na over Herveldse (voetbal)zaken. Het optreden ‘Typisch’ was een ode aan Andre Hazes. Alle drie dansgardes lieten zien dat alle trainingsuren niet voor niets zijn. Muziek was er van de Deurzingers und der Alte en Boeren Rockgroep ´t Remspoor was weer als vanouds aanwezig met scherpe teksten. DDD (de DeurDouwerDames) voerde de musical Greace uit op het podium. De schaduwact van The Shadows zorgde voor nog meer afwisseling.


Familie en vrienden van het Prinsentrio deden ook mee. De grote groep, met familieleden en vrienden, zette een wervelende act neer. Prins Bas kreeg tijdens de act 'Geldzat' zelf spreektijd in de Buutton. Zijn vrienden gaven de voorzet en Bas maakte het verhaal zelf af.
Tijdens de finale stonden zo´n 125 artiesten op het podium. Allemaal van eigen bodem, iets om trots op te zijn. En dat zijn ze bij de Deurdouwers!
Zondagmiddag mocht de Jeugd optreden, en werden de nieuwe Jeugdprins Jay (Daniel) de Partyknaller en Prinses Esmee (Frentz) onthuld. Een erg mooie afsluiting van dit feestelijke weekend.

Rhonradturnen in Elst

ELST - Turnen in een ronddraaiend rad? Je hebt het misschien wel eens op tv gezien. Boy Looijen heeft in het RTL programma 'Holland's Got Talent' Rhonradturnen laten zien. En met zijn reuzenhoepel en spectaculaire shows, behaalde hij zelfs de tweede plaats!

Rhönradturnen is sinds 1995 een officiële wedstrijdsport, waarbij gebruik wordt gemaakt van een rad: twee hoepels, verbonden door dwarspoten waarbinnen de turner haar oefeningen uitvoert. Er worden drie typen onderdelen gecombineerd tot één oefening:

Rechtuit: het rad rolt op twee hoepels heen en weer, terwijl de turn(st)er verschillende oefeningen in het rad uitvoert. Knierolletjes om de dwarspoten heen, maar ook bewegingen waarbij de turnster geheel of gedeeltelijk vastgehouden wordt door bindingen.
Sprong: het rad wordt met vaart weg gerold en de turn(st)er springt erop of eraf. De sprongen kunnen variëren van simpel zittend over het rad heen, tot overslagen en salto’s bij de afsprong.
Spiralen: het rad rolt op één hoepel. De turn(st)er voert verschillende oefeningen uit, terwijl ze tegelijkertijd het rad steeds kleinere spiralen naar de grond toe laat maken.

Het is een sport voor zowel jongens als meiden. Nieuwsgierig geworden? Bij G.V. Elistha in Elst kun je nu zelf gaan Rhonradturnen. WIl je een keer komen proberen of dit iets voor jou is? Stuur dan even een berichtje naar ledenadministratie@elistha.nl. Meer informatie staat ook op http://rhonradturnenelst.blogspot.com/ en wie weet zien we jou volgend jaar in een van onze raderen verschillende oefeningen uitvoeren.

Creatief Collectief Elst over Venetië met kunst en cultuur

Venetië, eeuwige republiek van kunst en cultuur. (bron: The York Project)

ELST - Arno van Hoeven vertelt vrijdagavond 25 januari over de rijke kunstgeschiedenis van Venetië. Let op: deze keer is de bijeenkomst in de bovenzaal van De KiK!

Hoe lang zullen we nog kunnen genieten van Venetië nu de zeespiegel stijgt? Het is zo heerlijk om er te dwalen door de kleine straatjes of te slenteren over het San Marcoplein. Of vanaf de Rialtobrug uit te kijken over de drukte van het Canal Grande. De stad, waar veel gebouwen, paleizen en kerken gebouwd of gerestaureerd zijn door Sansovino. Hij was de stadsarchitect en ook bekend door zijn vele gevelbeelden.

Ook boeiend om te horen over de schilders die er actief waren. Zoals Titiaan, bekend en beroemd om zijn portretten, religieuze werken en een grote serie mythologische werken. Of zoals Tintoretto, die op 15 jarige leeftijd in de leer ging bij Titiaan, en later een zeer graag gezien en veelgevraagd schilder werd.

Dit zijn maar enkele namen van bekende architecten en schilders uit Venetië. Arno van Hoeven, welbekend van zijn lezingen voor het CCE, deelt met ons zijn kennis van Venetië. Hij weet veel over (kunst-)geschiedenis en zal dan ook aandacht besteden aan veel meer kunstenaars uit deze eeuwige republiek van kunst en cultuur.

De lezing is op 25 januari om 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur. Locatie (anders dan gebruikelijk) in bovenzaal van Theater de KiK in Elst (ingang achter de Hema). Reserveren: info@creatiefcollectiefelst.nl / 06 19324660. Vrijwillige bijdrage aan de zaal (richtbedrag 7 euro), er is geen pinapparaat.

Tien jaar Ronald McDonald Huis Arnhem

ARNHEM - Op woensdag 20 februari van 19.00 - 22.00 uur houdt de Business Breakfast Club Arnhem een benefietavond voor Ronald McDonald Huis Arnhem.

Een sportieve avond met een Masterclass van sportverslaggever en spreker Jan Roelfs (NOS) en ex-sporter en sportverslaggever bij de NOS Herbert Dijkstra. Op zoek naar het Goud in Jezelf. Deze twee mannen weten hoe je jezelf en je team naar grote prestaties kunt leiden. Na de Masterclass is er een netwerkborrel en de kans om met deze twee heren na te praten. De opbrengst is voor Ronald McDonald Huis Arnhem en zal gebruikt worden voor de aanschaf van nieuwe bedden in het Huis.

"We zijn deze avond te gast bij topsport locatie Papendal. Tickets zijn te koop via https://www.eventbrite.nl, zoek naar 'Netwerkavond 10 jaar Ronald McDonald Huis Arnhem'. De kosten zijn 85 euro per ticket. Het ticket is tevens uw lotnummer, we verloten onder andere een heerlijk diner voor twee met hotelovernachting op Papendal! Meer informatie of kunt u iets anders betekenen voor ons Huis? Bel 026 3525260 en vraag naar Suzanne Brands."

Activiteiten in De Verbinding

Activiteiten in het ontmoetingscentrum De Verbinding, Stationsstraat 1 in Zetten; 0488 453187.

Woensdag 16 jan. 08.30 - 09.00 uur Prikpost

Woensdag 16 jan. 14.30 uur - 16.00 uur sjoelen met Zeinab

Donderdag 17 jan. 10.00 - 11.30 uur bloemschikken met Anneke

Donderdag 17 jan. 14.00 - 16.00 uur creatief met Joke D.

Donderdag 17 jan. 19.00 – 21.30 uur gezellige bingo met Ben

Vrijdag 18 jan. 10.00 - 12.00 uur koersbal met Jack

Vrijdag 18 jan. 13.30 – 16.00 uur kaarten met Ben

Vrijdag 18 jan. 19.30 - 22.30 uur Joker Troef

Maandag 21 jan . 10.00 - 11.30 uur koffietijd met Els

Maandag 21 jan. 17.00 - 18.30 uur samen Eten met Joke D.

Agendatip; donderdag 31 januari filmavond; Girl with a Pearl Earring

Tijdens alle activiteiten bent u van harte welkom om een kopje koffie te komen drinken of voor een gezellig praatje.

Onze gastvrouwen en gastheren worden bijgestaan door Chelo, Christien, Linie, Mariëtte, Dini, Ali, Ank, Jolande, Alfred, Ronja, Annemieke, en Wim en Henk de buitenwerkzaamheden. Ontmoetingscentrum de Verbinding draait volledig op vrijwilligers. Zonder dit team vrijwilligers zou het ontmoetingscentrum de Verbinding niet kunnen voortbestaan.

Voor info over onze activiteiten kunt u bellen naar 0488 453187 op maandag dinsdag donderdag en vrijdag van 09.30 – 11.30 uur of mailen; ontmoeten01@gmail.com. Onze gastvrouw / gastheer staat u graag te woord.

Heteren doet mee met Week van Gebed

HETEREN - 'Recht voor ogen’ is het thema voor de Week van Gebed. De gebedsweek is dit jaar van 20 tot en met 27 januari.

Gelovigen in de hele wereld komen in de Week van Gebed samen om te bidden voor elkaar, voor de stad, het land en de wereld. Door heel Nederland zijn honderden plaatselijke gemeenten uit verschillende kerkverbanden actief bij de gebedsweek betrokken. Ook in Heteren wordt er een gebedsweek georganiseerd. Het thema 'Recht voor ogen' is dit jaar aangedragen door gelovigen uit Indonesië.

De gebedsbijeenkomsten (19:30 -20:30 uur) vinden plaats op verschillende locaties in Heteren: maandag 21 januari in de Vloedschuurgemeente; Kerklaan4a, Dinsdag 22 januari in de Koningin Julianaschool; Flessestraat 11. Woensdag 23 januari in Verenigingsgebouw de Vluchtheuvel; Kastanjelaan 20. Donderdag 24 januari in Herberg de Aandacht; Kerkplein1. In deze laatste bijeenkomst vooral nadruk op dankgebed en zang.

Ook de zondagdiensten in de kerken voorafgaand aan deze week en de reguliere wekelijks bijeenkomsten in Liefkenshoek zullen aansluiten bij het thema van de Week van Gebed.


"Bidden krijgt een extra dimensie als je het samen doet. Samen bidden geeft een uniek gevoel van verbondenheid. Daarom nodigen we u van harte uit om deel te nemen aan één of meerdere van deze bijeenkomsten. Verdere informatie: 026 4722863 of mail naar weekvgebed@gmail.com."

Lezing 'Iconen, vensters op de hemel'

Lezing 'Iconen, vensters op de hemel'

HETEREN - Inspiratie & Ontmoeting Heteren verzorgt op 17 januari van 20:00 tot 22:00 (inloop vanaf 19:30 uur) in zalencentrum De Bongerd Heteren de lezing Iconen, vensters op de hemel door Christa Klaver.

Een nieuw jaar geeft ons hoop op nieuwe mogelijkheden, nieuwe perspectieven, een nieuw uitzicht. Aan oosters orthodoxe gelovige geeft een icoon nieuwe uitzichten, elke dag biedt het een venster op de hemel. Op deze avond staan iconen centraal. We houden ze tegen het licht: als een kunstwerk, met informatie over hun geschiedenis en over wat er op is afgebeeld, maar ook als een spirituele ervaring, de aantrekkingskracht die een icoon op je kan hebben.

Christa Klaver is contextueel therapeute en predikant. Meer weten? Zie: www.spirituele-ontmoeting-heteren.com. Entree inclusief kop koffie/thee: 7,50 euro. Aanmelden kan via inspiratie.ontmoeting.heteren@gmail.com.

High tea op zorgboerderij

LIENDEN - Op vrijdag 25 januari is er op de zorgboerderij een high tea, samengesteld en geserveerd door medewerkers en gasten van Hoog-Broek.

Men is welkom tussen 13.30 en 15.30 uur. Ze serveren dan verse thee en diverse soorten zoete en hartige hapjes. Aanmelden kan tot en met dinsdag 22 januari. "Bent u vegetariër of heeft u een dieet, laat het ons weten dan houden wij er rekening mee. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt. De prijs bedraagt 15,00 euro per persoon. Mocht u geen vervoer hebben, wij kunnen u ophalen en weer thuisbrengen. Binnen de kernen Kesteren, Lienden en Ommeren zijn hieraan geen kosten verbonden."

Zorgboerderij Hoog-Broek, Burg. Houtkoperweg 6, Lienden; 0488 483208; e: info@hoogbroek.nl.

Succes Otto Gûnther kaartmarathon

Otto Gûnther kaartmarathon. (foto: Cor Drost)

OPHEUSDEN - Uit diverse windstreken kwamen 5 januari de deelnemers naar sportvereniging DFS voor de jaarlijkse Otto Gûnther kaartmarathondag.

Tijdens de inschrijving stond er een heuse file van deelnemers om zich aan te melden. De vrijwilligers van DFS zorgden er voor dat het de aanwezige deelnemers aan niets ontbrak. Er volgde een sportieve dag. Voor de één een iets fanatiekere dag dan de ander, maar bovenaan stond de gezelligheid. Er was nog wel even tijd om de inwendige mens te voorzien van enkele broodjes met een heerlijke kom soep die opnieuw was gesponsord door Mimi Gûnther. Maar kaarten stond die dag voorop, de organisatie zorgde hiervoor dat dat ook gebeurde. De kaartdag vloog voorbij. Aaan het eind van de kaarttoernooi waren er diverse deelnemers die wilden doorkaarten, niet van stoppen wilden weten.

Jokeren kampioen 2019 - Petra Martens 149 punten, 2e Corrie Oosting 157 punten, 3e Anelies Geurts 168 punten, poedelprijs Jannie van Walsem 276 punten.

Klaverjassen kampioen 2019 - Theo Maassen 13758 punten, 2e Bep Krouwel 13137 punten, 3e Bertus van Olderen 13098 punten, poedelprijs Corrie Rijkse 10588. Uiteindelijk was iedere deelnemer winnaar deze dag. Na een dag vol sportieve strijd gingen de deelnemers tevreden huiswaarts.

Budovereniging Elst in de prijzen

Coaches en deelnemers van het toernooi. (foto: Hamid Reza Aghassi)

ELST - In december heeft ook een groep van negen taekwondoka's uit Elst meegedaan aan het jeugdtoernooi Yoo-Sin 2018.

Een Taekwondowedstrijd is een spannend schouwspel van wervelende aanvallen, spectaculaire ontwijkmanoeuvres en tegenaanvallen, die elkaar in een snel tempo opvolgen. Om aan een wedstrijd te kunnen deelnemen is een goede techniekbeheersing noodzakelijk. Aangemoedigd door veel toeschouwers, bestaande uit familieleden en vrienden, hadden de deelnemers het goed naar hun zin. Het was zeker een spannende en geslaagde dag.

Resultaten: 1e plaats: Daan uit de Bosch, Quinty de Vrije, Anne Engels en Chesney Tutuarima. 2e plaats: Quinten Wouters. 3e plaats: Marsha Jansen, Tiego Hermsen, Noah Mittelmeijer en Ruben Derksen.
Coaches: Hamid Reza Aghassi, Sonja Reza Aghassi en Shavanno Tamo
Voor informatie, of voor een gratis vrijblijvende proefles, kijk op: www.budovereniging-elst.nl.

Bingo in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Januari is voor velen een lange saaie maand. Dan is het prettig als er dan een onderbreking te vinden is.

Die onderbreking is er op zaterdag 19 januari in dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk. Er wordt dan een gezellige bingo gehouden met mooie prijzen. Er zijn geldprijzen, vleesschalen, levensmiddelen en een hoofdprijs van 70 euro. Het adres van dorpshuis Beatrix is: Dorpsstraat 15 in Slijk-Ewijk. De bingo begint om 20.00 uur. Om 19.00 uur is de zaal open.

Help weidevogels in Betuwe!

(foto: SLG)

ECHTELD - Heeft u belangstelling voor weidevogels? Vindt u het belangrijk dat kievit, grutto, tureluur en andere weidevogels in de Betuwe beschermd worden? En bent u graag buiten actief? Volg dan de cursus weidevogelbescherming en word een actieve weidevogelvrijwilliger.

De weidevogelgroep Overbetuwe, het Collectief Rivierenland, de ANV Lingestreek en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseren deze driedaagse cursus voor nieuwe vrijwilligers. Heeft u belangstelling? Meldt u dan aan via het aanmeldformulier op www.landschapsbeheergelderland.nl. De cursus bestaat uit drie theorieavonden en begeleiding in de praktijk. De avonden vinden plaats op dinsdag 29 januari, 12 februari en 16 april op het akkerbouwbedrijf van de familie Weiman, Waalbandijk 82 in Echteld. Deelname is gratis.

Coördinator vrijwillige weidevogelbescherming Karen Hinkamp van SLG verzorgt de cursus. In drie avonden behandelt zij de theorie. Tijdens de praktijk leert u kijken naar weidevogels, waarnemen van bepaald gedrag, hoe zoekt u het beste de nesten en hoe beschermt u nesten?

Programma en locatie 29 januari 2019, 20.00-22.00 uur: Vrijwillige Weidevogelbescherming, Nesten opzoeken, Beschermingsmaatregelen, De moderne landbouw.12 februari 2019, 20.00-22.00 uur: Biologie en gedrag van weidevogels, Registratie van gegevens, Organisatie vrijwilligerswerk.16 april 2019, 20.00-22.00 uur: Methodisch tellen van weidevogels: broedparen- en gezinnentelling

Cursuslocatie: Akkerbouwbedrijf van de familie Weiman, Waalbandijk 82 in Echteld. Na opgave voor deze cursus ontvangt men meer informatie over het programma.

DFS bekert verder na winst op SC Woezik, 2-1

OPHEUSDEN - DFS kwam flitsend uit de startblokken tegen SC Woezik. Na een minuut liet doelman Heesbeen een voorzet van Kiriwenno los waarna Scheffer de rebound simpel kon binnenschuiven. In de vijfde minuut verdween vervolgens een indraaiende voorzet van Arends in een keer binnen, zodat de 2-0 op het scorebord verscheen.

De thuisploeg zat op rozen, alleen vergat men daarna om de wedstrijd in de eerste helft definitief te beslissen. Meerdere mogelijkheden werden onbenut gelaten. Net voor de rust scoorde de bezoekers, na een te korte terugspeelbal, via Thijs van der Velden uit het niets de aansluitingstreffer, 2-1

In de tweede helft verscheen Luciën Dors aan de aftrap voor de gekwetste Jim van Alst. Ondanks matig spel bleef DFS de ploeg die de beste mogelijkheden kreeg. Omdat de thuisploeg deze onbenut liet bleef het tot de laatste minuut spannend. Vermeldingswaardig is nog dat Fatih Ilkhan, na lang blessureleed, zijn eerste tachtig minuten van dit seizoen speelde. SC Woezik creëerde zelf echter nauwelijks kansen. Invaller Diebels was vlak voor tijd met een afstandsschot, die door doelman Omvlee werd overgetikt, nog het dichtstbij de gelijkmaker. Door de 2-1 winst mag sv DFS het in de vierde ronde thuis opnemen tegen hoofdklasser CSV Apeldoorn.

DFS: Jaap Omvlee, Mattheys Kuypers, Rick van Walsem, Lorenzo Davids, Jim van Alst (46. Luciën Dors), Marijn de Kler, Remy Raterink, Fatih Ilkhan (80.Gijs Grootendorst), Jeffrey Arends, Alex Scheffer, Zefanho Kiriwenno (71.Qendrim Beqiraj)

Xanthos naar kwartfinales bekertoernooi

Xanthos heren 1. (foto: Xanthos) Xanthos

ZETTEN - De heren van Xanthos hebben zich dinsdag 10 januari relatief gemakkelijk geplaatst voor de kwartfinales van het bekertoernooi. In Oldebroek werd promotieklasser Blauw Wit met 1-3 verslagen.

Xanthos begon slecht aan de wedstrijd met een gebrek aan focus en overtuiging. De tegenstanders hadden als middenmoter in de promotieklasse niets te verliezen en gingen fel van start. De gehele eerste set keek Xanthos aan tegen een achterstand. Met 25-23 ging Blauw Wit met de eerste set aan de haal. De Zettenaren staken de koppen bij elkaar en vonden de focus om de wedstrijd in handen te nemen. Een uitstekende serviceserie van aanvoerder Mark den Hartog leverde al snel een 13-1 voorsprong op. Blauw wit wist zich geen raad en Xanthos speelde de set zakelijk uit naar 15-25.

De derde set ging Xanthos door, ware het niet dat concentratieverlies weer een rol begon te spelen. De tegenstander bleef vechten, maar met een sterke blokkering van onder meer Maarten Schuurman werden veel punten binnengehaald. De set werd gewonnen met 17-25. De vierde set was een herhaling van de derde: goed spel werd afgewisseld door slechte fases. Uiteindelijk stonden de heren bij 18-24 op matchpoint. Jerry Broers werd ingebracht om te serveren en de supersub bewees opnieuw zijn waarde. Een direct punt door een ketser van de tegenstander leverde Xanthos een plaats op in de volgende ronde.

De volgende wedstrijd van Xanthos is thuis in De Wanmolen op zaterdag 19 januari. Tegenstander in de competitie is Renswouw. Aanvang wedstrijd om 16:00 uur.

Bingo in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Januari is voor velen een lange saaie maand. Dan is het prettig als er dan een onderbreking te vinden is.

Die onderbreking is er op zaterdag 19 januari in dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk. Er wordt dan een gezellige bingo gehouden met mooie prijzen. Er zijn geldprijzen, vleesschalen, levensmiddelen en een hoofdprijs van 70 euro. Het adres van dorpshuis Beatrix is: Dorpsstraat 15 in Slijk-Ewijk. De bingo begint om 20.00 uur. Om 19.00 uur is de zaal open.

Huissense Jasmijn Melchels Down Under 'M'n vriend en ik hebben al bijna heel Australië gezien'

Tekst: Hans Schmeinck

Vele Betuwenaren zijn de afgelopen decennia naar het buitenland vertrokken. In deze rubriek delen ze hun ervaringen. Deze week: Jasmijn Melchels (33) uit Huissen die met haar vriend al bijna twee jaar in het Australische Sydney woont en werkt. 'Elke dag is een ontdekkingsreis.'

Jasmijn heeft al sinds ze tiener is een drang om in het buitenland te wonen. ,,Het avontuur en dat zelfs de kleine dingen nieuw zijn vind ik leuk, dan is elke dag een ontdekkingsreis!'' Het bracht haar al in Oostenrijk ('Na een verkeerde studiekeuze') voor werk en in Zweden vanwege studie. Én via werkgever Deloitte als accountant voor een stage in Sydney.

Die moderne miljoenenstad in Australië bleef maar in het hoofd 'spoken' van de geboren en getogen Huissense. Die tot haar 18e in het stadje woonde. Met haar vriend Geert (de Bie), waarmee ze samenwoonde in Eindhoven, ging ze enkele jaren geleden tien maanden op reis. Onder meer door Australië én, komt ie… Sydney. Ze hakten de knoop door bij een fraaie zonsondergang op een strand Down Under.

En een jaar na hun reis vestigde het stel zich in Sydney. ,,Daar wonen en werken we nu al bijna twee jaar en hebben het ontzettend naar onze zin. Sydney is een perfecte combinatie van stad, strand, natuurparken en lekker weer. We wonen en werken voornamelijk in het centrum. Het is heerlijk om zonder jas en op je slippers naar het werk te lopen!''

Beiden zijn werkzaam bij het kantoor van Deloitte aldaar, Jasmijn als director en Geert als manager. Ondanks hun veeleisende banen besteden ze de vrije tijd goed. ,,We spelen beiden beachvolley en bezoeken regelmatig de National parken. De natuur is hier echt een plaatje! We hebben bijna heel Australië gezien, we willen alleen nog graag van Broome naar Darwin rijden, een 4-wheel-drive track door de outback!''

Zeventig stranden

Enige kanttekeningen zijn er wel Down Under. ,,De afstanden zijn enorm. Je waardeert de luxe als je in Nederland woont en makkelijk een weekendje naar het buitenland kan om een andere sfeer en cultuur te proeven. Daarnaast is er de veelgebruikte uitspraak 'no worries' maar dat betekent ook dat het niet goed georganiseerd is.''

Maar toch: ,,Al die leuke restaurantjes en cafés hier en de enorme stranden met wit zand en helder blauwe zee. Er zijn in Sydney maar liefst 70 stranden! Als Australië in Zuid-Europa had gelegen waren we hier zeker voorgoed gesetteld, maar de afstand naar familie en vrienden in Nederland blijft toch wel echt heel groot. In de tussentijd biedt FaceTime de oplossing.''

En zijn er zoete herinneringen aan vroeger. ,,Mijn bijbaantje in De Valom, met vriendinnen in lijn 32 naar Arnhem, stappen op de Korenmarkt en vooral mijn familie. Ik heb 3 oudere zussen, Iris, Merel en Carmen, en een oudere broer Billy. Ook ben ik inmiddels tante van 11 neefjes en nichtjes. Altijd quality time met z'n allen op de verjaardagen.''

Het weerhoudt Jasmijn (en Geert) vooralsnog niet van een terugkeer. ,,We hebben een visum van vier jaar, die vrij gemakkelijk te verlengen is. We hebben geen uitgestippeld toekomstplan maar genieten vooral nu van onze tijd in Sydney. We willen nu juist de flexibilitieit hebben voor de toekomstige plannen.''


'Je hoort hier vaak 'No worries', maar dat staat ook voor niet goed geregeld'

Nieuwjaarsreceptie Excelsior met een lach en een traan...

Links Jubilaris Hans de Hartog met voorzitten Frank van Schaik. Rechts postuum Joop van Schaik. (foto: Rick Dijkers)

ZETTEN - Zaterdag 05 januari was na het traditionele snerttoernooi de nieuwjaarsreceptie bij sportvereniging Excelsior.

Een gezellige drukte wenste elkaar 'beste wensen' en waren in afwachting van de toespraak van voorzitter Frank van Schaik. Een toespraak die in het teken stond van samen. Samen verenigen, samen sport en respect samenbrengen en samen herinneren. Excelsior is een dorpsvereniging van en voor de leden. Natuurlijk is de laatste plaats van het vlaggenschip even slikken, maar de jeugd die veelal eerste en tweede klasse voetbalt, belooft een mooie toekomst. Deze toekomst en zeker op weg naar het 100-jarig bestaan in 2020 kan alleen met de hulp van vrijwilligers waar verenigingen, en Excelsior is daar geen uitzondering op, er altijd meer van kunnen hebben.

Een bijzonder moment is de huldiging van de jubilarissen. Dit jaar waren er vier, waarvan er eén aanwezig was. Pieter van Lent (40 jaar) en André van Cleef (50 jaar) waren helaas verhinderd. Hans de Hartog was wel aanwezig om zijn 40 jaar lidmaatschap opgespeld te krijgen. Excelsior coryfee Joop van Schaik, ons ontvallen op 25 oktober 2018, werd postuum geëerd voor 70 jaar lidmaatschap door middel van een minuut lang applaus ingezet door de voorzitter. Opnieuw een bijzondere receptie met ruimte voor een lach en een traan.

Christelijk Jong Gemengd Koor Hadarah zoekt enthousiaste zangers!

CJGK "Hadarah" (Foto: W. Vermeer)

KESTEREN - Koor Hadarah start het nieuwe jaar met een open repetitie-avond op dinsdag 22 januari.

"Ben je 15 jaar of ouder en houd je van zingen en gezelligheid? Kom dan eens vrijblijvend meezingen op ons koor! Het Christelijk Jong Gemengd Koor Hadarah repeteert tweewekelijks van 20.00 tot 22.00 uur op dinsdagavond. Het hoofddoel van ons koor is het uitdragen van het Evangelie door middel van muziek en zang. De betekenis van onze koornaam Hadarah is 'Glorie aan God”. Dit willen we uitdragen als koor. Ons repertoire bestaat uit psalmen en geestelijke liederen. We repeteren in kerkelijk centrum De Voorhof, Nedereindsestraat 30c in Kesteren. Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar voorzitter@hadarah.nl of kijk op www.hadarah.nl."

Bingo in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Januari is voor velen een lange saaie maand. Dan is het prettig als er een onderbreking te vinden is.

Die onderbreking is er op zaterdag 19 januari in dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk. Er wordt dan een gezellige bingo gehouden met mooie prijzen. Er zijn geldprijzen, vleesschalen, levensmiddelen en een hoofdprijs van 70 euro. Iedereen is welkom in dorpshuis Beatrix,Dorpsstraat 15 in Slijk-Ewijk. De bingo begint om 20.00 uur en om 19.00 uur is de zaal open.

DFS op zoek naar assistent-leider en meisjes

OPHEUSDEN - DFS VR1 is op zoek naar een leider / assistent voor de tweede seizoenshelft.

Dit damesteam heeft op dit moment een trainer, maar verdient ook een betrokken leider die samen met de trainer een positieve bijdrage gaat leveren aan dit elftal. Ben jij dit of ken jij iemand die geschikt zou zijn?
Mail dan naar Christiaan Beijer, tcbeijer@hotmail.com.

DFS wil ook de jeugd graag uitbreiden met een meisjesteam. In eerste instantie zoeken we meisjes in de leeftijd van 13-17 jaar oud. Wil jij meer informatie of eens proberen of dit wat voor je is? Neem dan contact op met Christiaan Beijer, tcbeijer@hotmail.com en/of bezoek in het voorjaar één van onze dames-clinics. De datums van de dames-clinics volgen later via de sv DFS-site.

Persoonlijke aanpak bij uw (echt)scheiding

HUISSEN - Het nieuwe jaar is begonnen en de balans is opgemaakt, scheiden is onvermijdelijk. Een scheiding is een van de ingrijpendste gebeurtenissen in een mensenleven. Zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Een scheiding gaat over emoties, over praktische zaken en over geld. Hoe kom je daar samen uit?

Mediation. Eugenia van Bon uit Huissen is MfN-registermediator en een ervaren financieel adviseur. Zij heeft een jarenlange ervaring in het begeleiden van stellen die uit elkaar gaan. Zij is op persoonlijke wijze betrokken in een vaak beladen en onzekere periode van jullie leven.

Van A tot Z. Jullie komen voor veel keuzes te staan. Over de zorg voor jullie kinderen. Over gezamenlijke bezittingen en schulden en minimaal één verhuizing. Over kinder- en partneralimentatie, toeslagen en pensioen. Met Eugenia als echtscheidingsmediator hebben de (ex-)paren te maken met één aanspreekpunt die voor jullie doorrekent en coördineert, financieel, fiscaal en juridisch.

Samen afspraken maken over de afwikkeling van de scheiding betekent samen beslissen over de toekomst van jezelf en de kinderen, zodat je beiden verder kunt met je leven. En niet onbelangrijk, mediation is sneller èn goedkoper dan een scheiding met advocaten.

Wanneer partijen al de stap naar een advocaat hebben gezet, is er vaak behoefte aan een second opinion over de financiële kanten van de scheiding. En ook na de scheiding kunnen er nog vragen zijn. Daarvoor kun je ook bij Eugenia terecht. Eugenia begeleidt naar een stukje rust.

'Ik nodig jullie uit voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.'

www.scheidingsbegeleiding.com; eugeniavanbon@scheidingsbegeleiding.com; T 06 26628726.

Ooit gehoord van 'VanOordRuimtOp!'?

ZETTEN - Weet u dat deze naam voor twee zaken staat? Een opruimspecialist en een tweedehandswinkel. 'VanOordRuimtOp!' is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het opruimen en het verhandelen van tweedehands goederen.

Voor iedere opruimklus kunt u Van Oord benaderen. Of het nu gaat om een garagebox, een zolder of een compleet huis. Van Oord ruimt het op! De goederen van deze vindt u in de tweedehandswinkel / Second Life Store aan de St. Walburg 10 in Zetten. 600 m2 binnen en 500 m2 ruimte aan snuffel plezier. Op de begane vloer vind je grote/kleine meubels en witgoed. Gaat u klussen? Er is een enorme voorraad aan gereedschap, bouwmaterialen en tuinartikelen.

Op de eerste verdieping vind je de kleinere artikelen zoals: keukengerei, servies, decoratie, manden, kampeerspullen, media, opbergers, schilderijen, boeken en speelgoed voor jong en oud. Ook is er een hoek met kleding, schoenen en schoonmaakmiddelen. Er hangen merkjassen, maar ook gordijnen, dekbedden, spreien en dekens. Een sjaaltje of hoedje nodig? Het is er.

In de tweede grote ruimte linksboven vind je de eettafelstoelen, bureaustoelen, kussens en diverse lampen. Genoeg keuze! Heel vaak hoor je bezoekers zeggen: "Wat een groot assortiment. Er zijn hier spullen uit grootmoeders tijd, maar ook nieuwe ongebruikte dingen. Ik kan wel uren snuffelen."

Kortom, mis het niet. Ga online, bel op of kom langs. De mensen van 'VanOordRuimtOp!' helpen u graag.

Openingstijden: woensdag 11.00-20.00 uur, zaterdag 12.00-17.00 uur

St. Walburg 10, Zetten; 0655731738; Fb: VanOordRuimtOp!; www.vanoordruimtop.nl

Nog nooit was het zo leuk om als single nieuwe mensen te ontmoeten Single Pubquiz

ELST - De eerste single pubquiz in november was een succes dus daarom gaan we er vrolijk mee door! Dus ben jij single? Gewoon zin in een leuke avond en klaar met het gedoe van datingsites en swipen? Geef je dan nu op voor de single pubquiz bij Café bij Tante in Elst op donderdag 31 januari.

Onder leiding van een professionele quizmaster geniet je van een interactieve avond met gegarandeerd leuke mensen, de nodige hilariteit en mooie gesprekken. Bij een quiz horen natuurlijk prijzen, ook deze zijn op deze avond te winnen.

Klinkt dit goed? Aanmelden kan via contac@cafebijtante.nl, graag voor 27 januari. De kosten zijn vijf euro per persoon. En neem vooral je single vriend of vriendin mee, wij beloven een gezellige avond. De deur van café bij Tante aan de Stationsstraat 5 in Elst, gaat die avond om 19.30 uur open, quiz start om 20.00 uur.

Café bij Tante opent alleen de deuren als er wat te doen is. Dit kunnen (besloten) feesten en bijeenkomsten zijn maar ook vrij toegankelijke activiteiten als live muziek, dartavonden en twee keer per maand de populaire pubquiz. Café bij Tante kent een warme en persoonlijke sfeer. Weet je dat je hier ook een heerlijk biertje kunt nuttigen uit eigen brouwerij?

Gijsberts Tweewielers na 80 jaar over in Profile Ouwerling 'de fietsspecialist' in Huissen Garage Gijsberts 'de specialist in Volvo' vindt u vertrouwd in Elst

ELST - Wim Gijsberts, kiest vanwege alle veranderingen in fietsenland om zich volledig te focussen op de auto-activiteiten van zijn bedrijf Garage Gijsberts, 'de specialist in Volvo'. Na ruim 80 jaar Gijsberts Tweewielers stopt dit deel van het familiebedrijf.

Profile Ouwerling 'de fietsspecialist' zal alle garantie- en service activiteiten naar de klantvriendelijke traditie van de Gijsberts Tweewielers voortzetten. Profile Ouwerling staat inmiddels al voor meer dan 22 jaar fietsplezier, met als motto: 'Betaalbaar fietsplezier met een perfecte service'.

In de ruime fietsencollectie van Profile Ouwerling vindt u gegarandeerd een fiets die bij u past. Het aanbod is gevarieerd en actueel: degelijke en hippe stadsfietsen voor naar werk of school, toerfietsen voor lekker lange fietstochten, de nieuwste elektrische fietsen en natuurlijk een kwalitatieve collectie sportieve racefietsen en mountainbikes . Wat uw eisen op fietsgebied ook zijn, er zijn mogelijkheden genoeg..

Onbezorgd fietsen kopen mét garantie van de vakspecialist. Een echte specialist geeft altijd meer. Profile Ouwerling 'de fietsspecialist' garandeert u daarom ook het beste advies en uitgebreide service. We staan altijd voor u klaar. Vóór, tijdens en zeker ook na uw aankoop. Zo kunt u een proefrit maken, is er een uitgebreid servicepakket bij aankoop van een fiets, krijgt u een leenfiets tijdens reparaties en bieden wij een 'niet tevreden, geld terug' garantie. Al deze zekerheden: dat fietst niet alleen extra lekker, maar vooral ook zorgeloos en veilig.

Alle bekende merken online en in de winkel. Om onze kwaliteit en topservice te kunnen blijven garanderen werken wij samen met absolute topmerken. Merken die net als wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan en continu streven naar het beste. Want van echte toppers mag je méér verwachten!Het telefoonnummer van Gijsberts Tweewielers is doorgeschakeld naar Profile Ouwerling. Altijd gratis haal- & brengservice voor Elst en omgeving.

Wim Gijsberts bedankt hiermee al zijn tweewieler klanten voor de jarenlange klandizie en vertrouwen. Team Profile Ouwerling heet iedereen een hartelijk welkom.

Garage Gijsberts 'specialist in Volvo', Industrieweg Oost 33, Elst; www.garagegijsberts.nl; 0481 371338.

Profile Ouwerling 'de fietsspecialist', Huismanstraat 29, Huissen; www.profile-ouwerling.nl; 026 3259075.

Vakantiehuis de Betuwe wint opnieuw de Gouden Zoover Award

(foto: Fred van Soest)

LIENDEN - Op de vakantiebeurs in Utrecht zijn de Zoover Awards voor accommodaties uitgereikt. Vakantiehuis de Betuwe wint opnieuw een Gouden Zoover Award. Gedurende het hele jaar 2018 zijn er dertig reviews geschreven door vakantiegangers die hun ervaringen graag delen om anderen te helpen bij het vinden van de perfecte vakantie. Een 9,7 voor Vakantiehuis de Betuwe.

De gasten beoordeelde Vakantiehuis de Betuwe met een waarderingscijfer 9,7. Marcel en Wilma van Viegen; We zijn ontzettend blij met deze hoge waardering van onze gasten. En bedanken onze gasten hiervoor. We doen ons best om het huis zo gastvrij mogelijk te maken, door warmte en gezelligheid te creëren, dan is het natuurlijk fantastisch dat dit weer wordt beloond met een Gouden Zoover Award, aldus Marcel en Wilma van Viegen.

Vakantiehuis de Betuwe staat in Lienden een gezellig dorp in de Betuwe. Het huis is van alle gemakken voorzien van bijvoorbeeld een grote badkamer met ligbad en regendouche, een gezellige woonkamer met keuken die voorzien is van alle benodigde apparatuur. En in de privacy volle tuin op het zuiden een prachtige overkapping met loungebank. Het vakantiehuis boekt u inclusief opgemaakte bedden, bad en keukenlinnen en eindschoonmaak. Dus echt vakantie! Kijkt u eens op onze website daar vindt u heel veel informatie en u kunt direct reserveren.

Over de Zoover Awards; De Zoover Awards zijn jaarlijks terugkerende publieksprijzen en geven erkenning aan de best gewaardeerde accommodaties in Nederland en Europa. Door gasten simpelweg een review te laten schrijven over de ervaring tijdens het verblijf kan de accommodatiehouder kans maken op een Award. Alle reviews over het volledige jaar 2018 worden meegenomen. In januari 2019 worden de Awards op een feestelijke manier uitgereikt. Meer informatie? Neem contact op met:

Vakantiehuis de Betuwe, Marcel en Wilma van Viegen; www.vakantiehuisdebetuwe.nl.

20 / 22

3 jaar is Lieve
En dat is feest
Zingen en dansen
Als oma en opa zijn geweest

Gefeliciteerd Oma en Opa Huessen

Op 25 januari ziet dit kjelje ABRAHAM.

Alvast gefeliciteerd.

Team VC

Hiep, Hiep Hoera, op 15 januari wordt onze lieve kleinzoon Kian alweer 5 jaar.

Een fijne verjaardag en een dikke knuffel van Opa Gerard en Oma Ria

Gonnie Sluiter 65 jaar.
Gefeliciteerd.

Willie, Sharon, Michel, Lars, Marcella, Jeffrey en de kat Luna.

Deze toffe peer, is 19 januari geen 49 meer!

Xxx Wilma, Eline, Stan en Martijn

Hé vakman, ken ik jou niet ergens van?

(foto: Ellis Regina Photography) Foto: Ellis Regina Photography

REGIO - Zie jij ze ook steeds vaker? Advertenties achter op busjes, steeds meer vacatures in week- en dagbladen… Bedrijven zijn volop op zoek naar personeel, vooral in de technische sector. Met de actie 'Hé vakman, ken ik jou niet ergens van?' gaan onze eigen vakmensen op zoek naar nieuwe, mannelijke en vrouwelijke collega's.

Praktisch en zonder drempel. Geen sollicitatiebrieven, geen lastige gesprekken en moeilijke vragen. Je loopt gewoon op één van onze projecten bij de teamleider binnen en gaat het gesprek aan. Je krijgt een beeld van ons bedrijf, van wat we doen en wie je nieuwe collega's kunnen worden.

Je laat alles op je inwerken en je bepaalt zelf of en wanneer je toe bent aan de volgende stap. Is het gevoel goed? Dan praten we graag met je verder. Over een leuke baan bij een vastgoedonderhoudbedrijf, dat in jouw eigen omgeving actief is. Waarbij je veel vrijheid en doorgroeimogelijkheden hebt. En ook al heb je een heel ander soort opleiding of beroep: heb je affiniteit met bouw en onderhoud, loop gerust eens binnen. Op onze website vind je meer informatie over de bouwplaatsen die je kunt bezoeken en collega's met wie je in gesprek kunt gaan. We spreken elkaar!

Voor onze regio Arnhem-Doetinchem zijn we verder op zoek naar een projectleider en een projectondersteuner. Mensen die de projecten waarin onze vakmensen actief zijn, in goede banen kunnen leiden. Neem voor meer informatie contact op met onze collega's van personeelszaken op 0800 7107.

We horen graag van je, als je belangstelling hebt voor een fijne plek in ons team!

Ondernemers met een mening gezocht

NEDER-BETUWE - In heel het land wordt deze weken onderzocht hoe 'ondernemersvriendelijk' Nederlandse gemeenten zijn. In de gemeente Neder-Betuwe worden nog enkele tientallen plaatselijke ondernemers gezocht die online een korte, volledig anonieme vragenlijst willen invullen.

De gemeente heeft baat bij een gezond bedrijfsleven, voor werkgelegenheid, lokale welvaart en een gevarieerd winkel- en dienstenaanbod. Verbetering van het lokale ondernemersklimaat is dan ook het belangrijkste doel van de verkiezing tot MKB-Vriendelijkste Gemeente van Nederland.

In deze verkiezing, die MKB-Nederland iedere twee jaar organiseert, spreken lokale ondernemers zich middels een tiental vragen uit over het mkb-beleid en de servicegerichtheid van hun gemeente.

In de gemeente Neder-Betuwe is het onderzoek in volle gang, maar worden nog redelijk wat ondernemers gezocht die de vragen anoniem willen beantwoorden. In maart 2019 worden voor de vijfde keer de winnaars binnen diverse categorieën bekendgemaakt. Bij de laatste editie was Rijssen-Holten de landelijke winnaar en was Apeldoorn de MKB-Vriendelijkste Stad.

Ben u ondernemer en wilt u meehelpen het mkb-beleid in uw gemeente te verbeteren? Geef dan binnen slechts drie minuten uw beoordeling via www.mkbvriendelijkstegemeente.nl.

Winnaar luchtballonvaart bij Anchalee Massagesalon bekend

BEMMEL - Afgelopen jaar wonnen Twan en Petra Wagener een reis naar Zuid-Spanje bij Anchalee Massagesalon. In de zomer van 2018 startte er een nieuwe actie, geen vliegreis, maar een ballonvaart voor twee personen.

Onder de klanten die kwamen voor een duomassage (twee personen die tegelijk op dezelfde kamer een massage ondergaan), zou de prijs verloot worden. Corine Bakker is winnares geworden en zal samen met haar man Ed de regio vanuit de lucht gaan bewonderen.

"Over een paar maanden starten wij weer een actie voor een grote prijs", aldus Anchalee. "Tot die tijd verloten wij iedere week een cadeaubon voor een proeftraining van een uur van Sven's Fit Elements. Onder begeleiding van deze personal trainer, die tevens voedingsadviezen geeft, kan je ervaren dat de combinatie van sport en voeding de sleutel is naar een beste versie van jouzelf. De tegoedbon is ook in te leveren voor een bootcamp. Kijk voor meer informatie op www.fit-elements.nl."

Namens alle masseuses willen wij Corine en Ed een bijzonder fijne ballonvlucht wensen. In januari 2019 is er tevens een actie voor mensen die de massagesalon aan de Deken dr. Mulderstraat 6b in het centrum van Bemmel willen bezoeken: 75 minuten massage voor de prijs van 50 euro. Reserveren via 06 57060794.

Dubbelconcert in 't Veilingcafé

ZETTEN/ANDELST - Zaterdag 19 januari staan er twee bands op de planning van 't Vuurspoor Veiling Café.

De eerste band is Bugs, een uit 1980 stammende coverband uit Amerongen en Herveld. Nummers van Gary Moore tot en met Steppenwolf komen gedurende een uur voorbij met duidelijke herkenbaarheid. Wel is door de samenstelling de muziek wat aangepast en wordt er duidelijk geïmproviseerd, vooral door het eigenzinnige gitaarwerk van Harrie B.

De tweede band is Crash Dog, geen onbekende in de omgeving, want ook deze band gaat al 35 jaar mee. Crash Dog speelt voornamelijk eigen werk uit de symfonische progressieve rock hoek met hier en daar een knipoog naar de wat zwaardere muzieksoorten. Leuk detail is dat in deze band ook de uitbaters van het naastgelegen barbecuerestaurant speelt.

Het Café aan de Wageningsestraat 35 (Tegenover het station Zetten-Andelst) gaat om 21.00 uur open en er wordt geen entree gevraagd.

Vrijwilligers kinderboerderij zoeken versterking

BETUWE - Landerij De Park is met spoed op zoek naar vrijwilligers voor de kinderboerderij.

"Heb je belangstelling en heb je zin om mee te draaien in een hecht en leuk team? Kom dan (helemaal vrijblijvend) naar de voorlichtingsbijeenkomst op 18 januari van 16.00 - 17.00 uur (locatie: De Park 12, Elst). Je krijgt daar te horen wat het werk precies inhoudt en wat er van je verwacht wordt. Voor deze bijeenkomst kun je je aanmelden via: info@landerijdepark.nl."

De kinderboerderij zoekt: een assistent beheerder Voor het dagelijks beheer van de kinderboerderij voor minstens één dag per week van 11.00 tot 17.15. Je bent minimaal 18 jaar en opleidingsniveau is MBO+. Verder ook dierverzorgers voor 6 à 24 uur per week van 11.30 - 17.00 uur.

Kijk voor de uitgebreidere beschrijving van beide functies op de website: www.landerijdepark.nl."

Mantel Elst verhuist naar nieuwe locatie in centrum Elst

ELST - Sinds 1981 is Mantel een vast gegeven in de Dorpsstraat in Elst. Mantel staat bekend als dé plek waar je terecht kunt voor fietsonderhoud, fietsreparaties of het aanschaffen van een (nieuwe) fiets.

Mantel merkt echter dat steeds meer klanten vaker online kopen of in de superstore, maar het wél prettig vinden als reparatie of onderhoud in de buurt mogelijk is. Per 10 januari is Mantel Elst verhuisd van de Dorpsstraat naar een nieuwe prachtige locatie in het centrum: Halve Morgen 44.
Hierbij is de nieuwe locatie ingericht als servicepunt. Dit betekent dat de Mantel-vestiging in Elst het 'kleine broertje' wordt van de Mantel superstore in Arnhem.

Servicepunt
Bij het servicepunt in Elst kun je terecht voor fietsonderhoud en reparaties. Mantel heeft hier een klein assortiment aan veel verkochte fietsonderdelen zoals binnenbanden, fietsverlichting en fietstassen. Het hart van het servicepunt is de werkplaats. Adres: Halve Morgen 44, Elst

Superstore
De superstore in Arnhem is de grootste fietsenwinkel van Nederland. Je vindt er stadsfietsen, mountainbikes, racefietsen, fietsonderdelen, fietskleding en accessoires. Er zijn volop testmogelijkheden, een enorme voorraad en specialisten die je graag helpen bij je keuze. Dus of je nu voor jezelf, je partner of voor de gehele familie op zoek bent, één bezoekje is genoeg. Adres : Overmaat 72, Arnhem

Mantel.com
Geen tijd om de deur uit te gaan en morgen al iets nodig? Dan kun je terecht op mantel.com. Naast razendsnelle bezorging, kun je altijd makkelijk en gratis retourneren. Door de blog, online koopgidsen en duizenden klantreviews kun je altijd thuis de beste keuze maken. Voor 22.00 uur besteld, is morgen in huis. Niet thuis? Je kan je online bestelde pakketje ook (gratis) in servicepunt Elst laten bezorgen en daar afhalen.

Vrijwilligers kinderboerderij zoeken versterking

BETUWE - Landerij De Park is met spoed op zoek naar vrijwilligers voor de kinderboerderij.

"Heb je belangstelling en heb je zin om mee te draaien in een hecht en leuk team? Kom dan (helemaal vrijblijvend) naar de voorlichtingsbijeenkomst op 18 januari van 16.00 - 17.00 uur (locatie: De Park 12, Elst). Je krijgt daar te horen wat het werk precies inhoudt en wat er van je verwacht wordt. Voor deze bijeenkomst kun je je aanmelden via: info@landerijdepark.nl."

De kinderboerderij zoekt: een assistent beheerder Voor het dagelijks beheer van de kinderboerderij voor minstens één dag per week van 11.00 tot 17.15. Je bent minimaal 18 jaar en opleidingsniveau is MBO+. Verder ook dierverzorgers voor 6 à 24 uur per week van 11.30 - 17.00 uur.

Kijk voor de uitgebreidere beschrijving van beide functies op de website: www.landerijdepark.nl."