De Liemers Helemaal Goed Courant

17 december 2014

De Liemers Helemaal Goed Courant 17 december 2014


Met Sabine Kirsten en talent Jetse de Jong Concert Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar

ZEVENAAR - Op zondagmiddag 28 december verzorgt de Stedelijke Muziekvereniging haar jaarlijkse eindejaarsconcert in theater Musiater in Zevenaar. Aanvangstijd is half drie. Een grote variatie aan muziekstijlen zal die middag aan bod komen. Om eens wat uitersten te noemen: een klassieke ouverture van Mendelssohn én een Mambo; het wiegenlied Gabriëlla's Song én Powerhouse. Daarvoor hebeft de vereniging de medewerking van twee bijzondere gasten.

Als eerste verleent de bekende sopraanzangeres Sabine Kirsten haar medewerking. Zij studeerde solozang aan het Alkmaars Conservatorium. Sabines repertoire is zeer veelzijdig. Zij werkt regelmatig succesvol samen met harmonie- en fanfare orkesten. Haar repertoire loopt bij deze concerten uiteen van klassiek tot pop- ballades. Ook werkt ze op diverse plaatsen in het land mee aan een operavoorstelling met als titel 'De tranen van de Koning'. Tijdens dit Oliebollenconcert zal zij haar bijzondere stem laten horen bij onder andere de werken Song to the Moon en David.

De andere gast komt uit Zevenaar. Het is Jetse de Jong, een zeer getalenteerde jonge toetsenist/pianist die de kunst van zijn vader Hein de Jong heeft meegekregen. In Zevenaar is hij een bekende musicus die een vaste gast is op het Varilux Jazz Festival. Jetse speelt vooral jazz, blues en boogie-woogie, maar schuwt ook zeker het klassieke repertoire niet. Laat u zich verrassen door deze 17-jarige pianist.

In de pauze zijn er, als voorschot op het nieuwe jaar, weer heerlijke oliebollen. De Stedelijke Muziekvereniging bestaat uit zo'n vijftig enthousiaste muzikanten en staat sinds 2012 onder leiding van dirigent Jos Jansen.

Kaarten voor dit concert kosten 12,50 euro en zijn te bestellen via de website van Musiater of te koop bij de kassa.

Winterfair in Giesbeekse Martinuskerk

GIESBEEK - Voor de tweede keer wordt zondag 28 december in de Giesbeekse Martinuskerk een winterfair gehouden. Deze fair zal bol staan van uiteenlopende activiteiten; men zal zich verbazen in de verscheidenheid van het aanbod.

Diverse streekproducten zullen er te koop en te proeven zijn, ook zijn er stands met antiek, curiosa en diverse andere rariteiten. In de hobbyhoek, is er schilderkunst en zijn er zeepcreaties, vogelhuisjes, viltkunst en beelden te bekijken en te koop. Verder kan men het vervaardigen zien van sieraden in leder, zilver en aluminium uitvoering, het samenstellen van energie sieraden en het werken met hout en klei. De traditionele kerststal is deze dag te bewonderen, tevens zal de maker van de schapen en de andere beelden uitleg geven hoe hij van klei een beeld kan maken.

Ook muziek, zang en dans zullen tijdens de fair niet ontbreken. Zo zullen de dansgroep Hip Hop en het jeugdorkest van Gregorius optreden. Een jonge zangeres, een koor, een jeugdband en een pianist vullen daarna het middag programma in. Een stal met herder en schapen staan bij de ingang van de kerk een huifkartocht met een Belgisch paard met authentieke uitrusting zullen sfeer verhogend zijn.

Het zal die zondag niet ontbreken aan glühwein, chocomel, koffie, thee, oliebollen en wafels. In de tent bij de ingang van de kerk zal een gezellig sfeertje gecreëerd worden; twee accordeonisten zullen daar hun medewerking aan verlenen.

De winterfair is open van 10.30 tot 17.00 uur; de toegang is vrij. De organisatie is in handen van De Vrienden van de Giese Toren, Kerkstraat 39 in Giesbeek.

Elkaar ontmoeten bij Het Braamhuis

ZEVENAAR - Het Braamhuis in Zevenaar bestaat alweer twee jaar en daar zijn alle betrokkenen heel trots op. Steeds meer mensen vinden hun weg naar het inloophuis. Het Braamhuis is een plek waar bezoekers elkaar ontmoeten. Elkaar de hand toesteken in een begroeting, open staan voor elkaar, aandacht geven, geen vragen stellen of juist wel. Het is ook een plek waar even helemaal niets moet. Juist omdat er in tijden van ziekte al zoveel moet.

Binnen Het Braamhuis kunnen gasten binnen lopen voor een kopje koffie of thee, even wat kletsen, een workshop volgen en bezig zijn met de handen. Juist in het niets moeten, ontmoeten mensen elkaar.

Dit is ook de boodschap die werd meegegeven aan de gasten, die de feestelijke kerstmiddag in Het Braamhuis bijwoonden. Vier jonge mensen verzorgden die middag een muzikale verrassing.

Het Braamhuis organiseerde bovendien in de decembermaand een gezellige kerstborrel voor alle vrijwilligers die zich ten volle inzetten voor het Braamhuis.

Loop gerust eens binnen. De gastvrouwen zullen een ieder hartelijk ontvangen en verzorgen graag een rondleiding of geven informatie. De vaste activiteiten starten in januari en de creatieve workshops in februari. Alle informatie hierover staat op www.braamhuis.nl. Gedurende de kerstvakantie is het inloophuis beperkt open. Het is dan geopend op 23 en 30 december.

Gedichtenwedstrijd in het teken van de liefde

ANGERLO - Een mooie traditie is de jaarlijks terugkerende Poëzieweek, een feest voor Nederlandse en Vlaamse liefhebbers van poëzie, met als hoogtepunt de Nationale Gedichtendag. Tijdens deze week vindt een grote verscheidenheid aan poëzie-evenementen plaats, geënt op een jaarlijks verschillend thema. Het thema van 2015 luidt: Met zingen is de liefde begonnen.

Drie jaar geleden heeft de Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg voor de eerste keer aangehaakt bij de Poëzieweek door middel van het organiseren van een gedichtenwedstrijd. Die was zo succesvol dat zij er het daarop volgende jaar mee door is gegaan. "En nu dus voor het derde achtereenvolgende jaar nodigen wij u en jou uit een gedicht te schrijven."

Op het thema Met zingen is de liefde begonnen kunnen prachtige, romantische gedichten gemaakt worden. "Maar wij willen nog een stapje verder gaan door aan u te vragen het thema breder te zien, en wel in het kader van wat zich zoal afspeelt in de wereld om ons heen. Hoe ver gaat de kracht van de liefde? Hoeveel problemen kunnen ermee opgelost of voorkomen worden? Hoe mooi zou het zijn als liefde het opnemen van wapens zou kunnen voorkomen. Is het een kinderlijke fantasie of is er werkelijk een weg uit de geweldsspiraal?"

De Poëzieweek 2015 vindt plaats van 29 januari tot en met 4 februari. De Nationale Gedichtendag op de eerste dag van die week: donderdag 29 januari.

Tot 15 januari kunnen inzendingen gestuurd worden aan chris.kors@gmail.com, onder vermelding van 'Gedichtenwedstrijd 2015'. Het gedicht mag niet langer dan veertien regels zijn. De uitslag van de gedichtenwedstrijd wordt op 29 januari (Nationale Gedichtendag) bekendgemaakt in de Galluskerk in Angerlo.

Het winnende gedicht zal, evenals voorgaande jaren, een prachtige plek krijgen aan de buitenmuur van de Martinikerk, in het fraaie oude stadscentrum van Doesburg.

Eindejaarsconcert door drumfanfare Sint-Martinus

DIDAM - Op 20 december as zal drumfanfare Sint-Martinus uit Didam weer haar jaarlijkse concert dit jaar genaamd het eindejaarsconcert geven. Het belooft weer een geweldig avond te worden.

Er zullen weer diverse nieuwe ingestudeerde muziekstukken ter gehore gebracht worden van Adele tot aan Franki Valley en vele van deze gerenommeerde artiesten die veel in de muziek hebben betekend en nog betekenen. Het is een verrassend en afwisselend programma. Van explosieve nummers van jong tot oud, van bas solo tot geweldige slagwerk nummers passeren de revue en laten ons eigen ding op zijn grondvesten trillen.

De drumfanfare staat onder leiding van Bernard Klopman en het slagwerk staat onder leiding van Gilbert Wientjes.

Het concert zal plaatsvinden in het clubgebouw 'Ons Eigen Ding' aan de Manhorstweg in Didam. De aanvang is 20.00 uur en vanaf 19.30 zal de bezoeker ontvangen worden met heerlijke koffie en thee. De toegang is gratis.

Retteketet kerstspektakel

OOY- Het gaat spoken op zondag 21 december rond 13.30 uur rondom het schuttersgebouw van E.M.M aan de Slenterweg in Ooy-Zevenaar.

De Retteketetshowband organiseert al jaren het kerstspektakel. Dit feest is in de december maand voor velen het begin van de kerstperiode. De keuze van de kerstnummers, de aankleding van de zaal en het enthousiasme van de band maken dit feest ieder jaar weer tot een ware happening waarover tijdens menig kerstdiner nog zal worden nagepraat.

De Retteketetshowband doet dit niet alleen, maar nodigt ieder jaar ook muzikale vrienden uit om een bijdrage te leveren. Dit jaar komen Suzan en Freek en dj Rolpens hun kunsten vertonen tijdens het kerstspektakel.

Suzan en Freek zijn ervaren muzikanten die op de zondagmiddag de kerstshow zullen openen. Met hun brede en veelzijdige repertoire zijn ze overal graag geziene gasten. Zij speelden dit jaar op onder andere De Zwarte Cross en het festival Manana Manana.

En dan is er nog dj Rolpens beter bekend als manager Nijman van Jovink en de Voederbietels; hij staat achter de draaitafel en doet dj Hardwell en Armin van Buren verbleken... Voor de zondagmiddagshow zijn er nog enkele kaarten verkrijgbaar voor vijf euro. Kinderen tot 16 jaar gratis entree.

The New Voices strijdt opnieuw voor titel Top2000 Popkoren Contest

ZEVENAAR - Op zondag 28 december zal zanggroep The New Voices uit Zevenaar haar titel verdedigen tijdens de jaarlijkse Top2000 Popkoren Contest in Arnhem. Na de zeer succesvolle editie in 2013, waar The New Voices er met de titel vandoor ging, ligt de lat dit jaar weer hoog. Alle deelnemende koren zingen hun drie ingezonden nummers voor een vakjury en daarnaast ook nog op een andere locatie in de stad. The New Voices zal te beluisteren zijn op het Centraal Station van Arnhem en in Luxor Live.

The New Voices zingt wat leuk is, van pop tot klassiek. Onder de bezielende leiding van dirigent Gerben Kruisselbrink, choreograaf Richard Sprokkereef en pianist Rick Ariessen werkt de zanggroep toe naar een avondvullende show in november 2015 in het Musiater in Zevenaar. Met een sneak preview van deze show hopen de enthousiaste zangers en zangeressen de in 2013 behaalde TOP2000-titel met succes te verdedigen tijdens deze nieuwe editie. Waar er vorig jaar nog sprake was van één hoofdprijs, zijn de koren dit jaar onderverdeeld in twee categorieën; middelgroot (tot 35 leden) en groot (meer dan 35 leden). The New Voices zal deelnemen in deze laatste categorie 'groot koor'. De nummers die zij ten gehore brengt zijn 'Set Fire To The Rain' van Adele, 'Run' van Snowpatrol en 'Wind en Zeilen' van Splitsing. De groep neemt het op tegen negen andere, grote koren uit Oost-Nederland.

Entree is bij beide optredens gratis.

Programma The New Voices 28 december

13.30 - 14.00 uur: Optreden Centraal Station, Arnhem

16.10 - 16.35 uur: Optreden voor de jury, Luxor Live, Arnhem

16.35 - 17.15 uur: Pauze

17.15 - 17.30 uur: Prijsuitreiking, Luxor Live, Arnhem

Meer informatie staat op www.thenewvoices.nl en www.arnhemtop2000.nl.

Kerstconcert Pannerden

PANNERDEN - Op zondag 21 december wordt er in de H. Martinuskerk in Pannerden een kerstconcert gegeven. Medewerking wordt verleend door het Leerlingenensemble en Harmonie Wilhelmina onder leiding van Rudy Böhmer en koor Pur Sang onder leiding van Geert Kamps.

Het concert begint om 18.30 uur en de kerk is open vanaf 18.00 uur. De toegang is gratis en na afloop kan de bezoeker onder het genot van een kopje koffie of thee nog even gezellig napraten. Om de onkosten enigszins te bestrijden zal er een collecte worden gehouden. Dit concert is een prachtige gelegenheid om vast in de kerstsfeer te komen!

Middenkoor Duiven geeft twee kerstconcerten

DUIVEN - Na een aantal jaren een nieuwjaarsconcert te hebben gegeven, is dit jaar op veler verzoek gekozen voor het vertrouwde kerstconcert.

Op zondag 21 december geeft het Middenkoor twee sfeervolle concerten in de H. Remigiuskerk van Duiven met het thema: 'Eén wereld'. "Samen met u willen wij dit concert beleven door middel van samenzang, bekende en nieuwe kerstnummers, Engelse carols en popsongs."

Het middagconcert begint om 15.00 uur en het avondconcert begint om 19.30 uur. Het concert duurt ongeveer 75 minuten. Er is geen pauze.

De kerk is een half uur voor aanvang geopend en de toegang is gratis.

Bijzondere kerstnachtmis met Sint-Caecilia Babberich

BABBERICH - Ook dit jaar zal het gemengdkoor Sint-Caecilia Babberich weer op een bijzondere muzikale wijze de nachtmis van 22.30 uur opluisteren.

Samen met een ensemble van Klarinet en Cello en Steierische Accordeon wordt de Süd-Tiroler Marienmesse ten gehore gebracht. Dit zijn oude kerkliederen die al meer dan 150 jaar door kleine groepjes Kirchensänger gezongen worden in de dorpskerken van Süd-Tirol. Steeds mondeling overgeleverd en sinds een paar jaar op getekend in notenschrift, zodat ze voor het nageslacht bewaard blijven.

Voor zover we weten is Babberich de enige plaats buiten Süd-Tirol, waar deze mis te horen is. Een uniek gebeuren dus. Afgelopen jaar heeft de dirigent van het koor contact gehad met het Tiroler Volksliederarchiv, waar ze zeer verheugd reageerden op het feit, dat we deze mis hier in Babberich zingen.

Verder zullen er naast de bekende kerstliederen ook nog een aantal andere Alpenländische Weihnachtslieder klinken.

Op eerste kerstdag wordt de zang van het koor mede begeleid door vioolspel. Ook hier dus wat extra's om zo met een mooie sfeervolle vieringen het kerstfeest een warm sfeervol feestelijk karakter te geven.

Sportvereniging Loo zamelt lege flessen in

LOO – Sportvereniging Loo (s.v. Loo) houdt begin januari een grote inzamelingsactie in het dorp. Jeugdleden komen op zaterdag 3 januari (13.00 tot 15.00 uur) langs de deuren om lege flessen en/ of kratten in te zamelen. Het statiegeld komt ten goede aan diverse activiteiten voor jeugdleden van s.v. Loo.

De vereniging hoopt dat inwoners van Loo zo veel mogelijk flessen, leeggedronken tijdens de feestdagen, in de berging laten staan. Deze kunnen mensen op de actiedag meegeven aan één van jeugdleden. Natuurlijk is het bij afwezigheid op 3 januari ook mogelijk een tas met lege flessen bij de voordeur te plaatsen. Ook staat er tussen 27 december en 03 januari een verzamelbak op sportpark Immerloo.

Afgelopen jaar heeft s.v. Loo een soortgelijke actie gehouden. De inkomsten van die actie zijn ten goede gekomen aan de verschillende activiteiten voor de jeugd van de sportvereniging.

Programma Filmhuis Didam

DIDAM - De komende periode draaien er twee films in het Filmhuis Didam. Maandag 29 december om 20.00 uur Still Life en vrijdag 2 januari om 20.00 uur Samba.

John May (Eddie Marsan) is een stipte en goed georganiseerde gemeenteambtenaar. Hij is belast met het vinden van nabestaanden van hen die alleen zijn gestorven. Wanneer zijn afdeling wordt afgeslankt, moet John extra zijn best doen om zijn laatste zaak rond te krijgen. Hij bijt zich vast in deze zaak en ziet langzamerhand ook zijn eigen leven een wending nemen. Licht & humoristisch drama van de makers van The Full Monty.

Eddie Marsan is bij het grote publiek bekend als de broer van Ray Donovan in de gelijknamige serie. In Still Life vormt hij de spil van de film en is te zien wat voor fantastische acteur hij eigenlijk is.

Een nieuwe Frans feelgooddrama van de makers van de bioscoophit 'Intouchables'. De Senegalees Samba (gespeeld door dezelfde Omar Sy) is een positief ingesteld man met een ongelukkige keuze voor het werk dat hij aanneemt. Als illegaal arbeider komt hij in aanraking met de overspannen Alice die als vrijwilligster bij de immigratiedienst is gaan werken. Alice is niet in staat om werk en privé goed te scheiden en al gauw ontstaat er een relatie tussen deze twee totaal verschillende mensen. Vol humor en emotie slaat hun leven een nieuwe weg in naar geluk.

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. De entree is zes euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open.

Gratis cursussen voor vrijwilligers

ZEVENAAR - Mikado biedt in samenwerking met Caleidoz uit Zevenaar in januari twee gratis cursussen voor vrijwilligers aan.

De cursus ' journalistieke vaardigheden' vindt plaats op 7, 14 en 21 januari van 19.30 tot 22.00 uur bij Caleidoz, Steenhuizen 6 in Zevenaar en wordt verzorgd door trainer Niek Arts.

Tijdens deze cursus worden onderwerpen als de invalshoek bepalen, een journalistiek stappenplan schrijven, verschillende journalistieke genres, interviewtechnieken en persbericht schrijven behandeld. Aan deze exclusieve cursus kunnen slechts twaalf deelnemers mee doen!

De cursus 'train je collega' is bedoeld voor vrijwilligers die een sturende rol hebben of die collega's moeten inwerken of coachen binnen hun vereniging of vrijwillige organisatie. Deze cursus vindt plaats op 26 januari, 2 en 16 februari bij Caleidoz, Steenhuizen 6 in Zevenaar en wordt gegeven door Guus van Deelen.

In deze cursus komen onderwerpen als didactiek( hoe mensen leren en wat hun valkuilen zijn), uitleggen en begeleiden, coachen en leerprocessen, aan de orde. Ook aan deze cursus kunnen slechts twaalf deelnemers mee doen. Voor meer informatie en/of aanmelden kan men naar: www.mikado-vc.nl/scholing of mailen naar: b.hoeste@mikado-welzijn.nl Voor vragen kan men contact opnemen met: Bart Hoesté, Coördinator Vrijwilligers Centrale Mikado: 06 10722666.

Concert Step Up en Eigenwijz voor Serious Request

DIDAM - Leerlingenorkest Step Up van Muziekvereniging De Club uit Didam geeft op zondag 21 december om 14.30 uur samen met kinderkoor Eigenwijz uit Beek een benefietkerstconcert in Meulenvelden in Didam.

De entree is twee euro (voor basisschoolleerlingen is de toegang gratis). Traditionele kerstliedjes, zoals Stille nacht worden afgewisseld met moderne, zoals Jingle Bells en Rudolph the red nosed Reindeer. Iedereen kan meezingen, want de tekst komt op een groot scherm. In de pauze is er een ludieke grabbelton. Step Up brengt de opbrengst de volgende dag naar het Glazen Huis op de Grote Markt in Haarlem.

3FM Serious Request

Drie dj's van 3FM sluiten zich die week op in een glazen studio en maken 24 uur per dag live-radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen. 3FM Serious Request vraagt in 2014 aandacht voor meisjes en vrouwen in conflictgebieden die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Veel slachtoffers durven geen medische hulp te zoeken of aangifte te doen. De dj's in het Glazen Huis willen zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Rode Kruis. Het Rode Kruis zet zich in voor opvang en helpt deze vrouwen een leven op te bouwen, maar vraagt ook bij publiek, politie en strijdkrachten aandacht voor deze stille ramp.

De leden van Step Up en Eigenwijz geven dit kerstconcert, omdat zij zich realiseren hoe fijn het is dat zij in Nederland veilig opgroeien. Door geld in te zamelen willen zij iets doen voor de meisjes en vrouwen in de conflictgebieden. Help Step Up door naar het kerstconcert te komen luisteren of doneer via www.declub.org.

Zingen met Linda Wagenmakers

ZEVENAAR - Gedurende tien avonden van een uur en 45 minuten zal een groep van maximaal twintig deelnemers werken aan zangtechniek, interpretatie en presentatie.

Deze serie heeft als doel om de individuele zangkwaliteiten van de deelnemers naar een hoger niveau te brengen. Deze unieke mogelijkheid wordt geleid door musicalster Linda Wagenmakers en zal worden afgesloten met een eindpresentatie in Het Musiater. Deelname is alleen mogelijk na een auditieronde en vraagt intensieve voorbereiding en inzet. Linda is een veelgevraagd musicalactrice en begeleid diverse workshops bij verschillende opleidingen in Nederland.
De workshop is vanaf 5 januari op de maandagavond van 20:15 tot 22:00 uur in Het Musiater in Zevenaar. De kosten zijn tweehonderd euro.

Rondom de kerststal in Didam met Different Generations en andere

DIDAM - Zoals ieder jaar staat er ook deze maand een prachtige kerststal in de Mariakerk van Didam. Op zondagmiddag 21 december is de kerk tussen kwart over twee tot kwart voor vijf daarom open, zodat mensen dit meesterwerk kunnen bewonderen.

Om iedereen in kerstsferen te brengen zullen 'Different Generations' en vocalgroup 'Ladies & Gentlemen' die middag kerstliederen ten gehore brengen. Tussendoor zal de jonge Didamse pianiste Sidika Bremer de muzikale intermezzo's verzorgen. Zij is 30 december 's avonds ook samen met Wibi Soerjadi op tv te zien en te horen tijdens het jaarlijkse 'Knoop Gala'.
Halverwege het programma is er koffie/ thee voor de liefhebbers en ranja voor de kinderen. Drankjes en intree zijn gratis, maar een kleine bijdrage is natuurlijk welkom.

Workshopavond voor Liemerse verenigingen

LIEMERS - Onlangs werd door De Liemers Helemaal Goed een inspirerende en gezellige workshop voor verenigingen georganiseerd met als thema het behouden van (jeugd)leden.

Voorafgaand aan de workshop kregen verenigingen de mogelijkheid om een thema aan te dragen voor een workshop. Duikteam Sub Aqua Libera (SAL) was een van de verenigingen die haar jeugdleden aandroeg als belangrijk onderwerp. "De jeugdleden zijn de toekomst van onze vereniging", aldus Jos van Zijl, al jaren een bevlogen jeugdtrainer bij duikteam SAL. Tijdens de workshop werden verscheidene ideeën bedacht om jeugdleden te enthousiasmeren voor een verenigingssport. De groep met de beste ideeën werd beloond met een waardebon voor de Fixet.

De deelnemers van de verschillende verenigingen en het winnende team met de beste ideeën over voor jeugdleden.


Duikteam SAL heeft voor haar jeugdleden een speciaal programma. Dit bestaat uit conditielessen met bijvoorbeeld estafettes en een stormbaan, snorkellessen waarin getraind wordt voor de snorkelbrevetten, persluchtlessen waarin de kinderen met duiksets onder water gaan en funlessen die variëren van nachtduiken tot het lopen op water met waterballs. Daarnaast zijn er jaarlijks gezellige verengingactiviteiten speciaal voor jeugdleden.


Lid worden kan vanaf ongeveer tien jaar en vanaf veertien jaar kun je een duikcursus voor beginners volgen. De contributie voor jeugdleden tot en met zeventien jaar bedraagt acht euro (bij incasso) per maand en voor senioren is dit veertien euro. Momenteel loopt er een speciale jeugdactie waarbij kinderen tot en met dertien jaar een gratis snorkelset van vijftig euro krijgen bij een jaar lidmaatschap. "Natuurlijk mag je eerst vier keer gratis proberen of je het leuk vindt." Meer informatie staat op www.subaqualibera.nl.

Kerst Open Podium in De Lantaern Zevenaar

Jannie Oudendijk

ZEVENAAR - Er is een gevarieerd Kerst Open Podium in De Lantaern op zaterdag 20 december vanaf 21.00 uur. In verband met ziekte van één van de leden van The Devils in Disguise kan hun kerstconcert dit jaar helaas niet doorgaan. In plaats hiervan komt er een gevarieerd gratis Kerst Open Podium met daarin ook twee leden van The Devils in Disguise, Gerard Slutter en Louis Roes.

Elke van Zevenbergen is singer/songwriter en heeft al eerder (oktober 2013) met succes in De Lantaern opgetreden. Deze avond brengt ze een aantal sfeervolle Kerstsongs. Ze begeleidt haar liedjes zelf met een akoestische gitaar.

PaGeRo
Elke van Zevenbergen
Gerard Slutter
Louis Roes

PaGeRo. Menigeen was begin dit jaar verrast door dit trio uit Duiven en Arnhem, op deze sfeervolle avond zullen ze liedjes brengen in Kerstsfeer, voornamelijk Nederlandstalig.

PaGeRo bestaat uit percussionist Paul Welsing uit Arnhem, zanger Geert Hermans uit Duiven en gitarist/zanger Roger Nusselein uit Arnhem

Gerard Slutter zal tijdens het kerstconcert de meer rustige kerstliedjes brengen, waaronder ook enkele van hemzelf. Hij begeleidt zichzelf daarbij op gitaar.

Bij de Duivenaar Louis Roes lopen ernst en hilariteit nog wel eens door elkaar in zijn liedjes en verhaaltjes. Het kan variëren van een heuse kerst-rap tot een verkleedpartij. Laat u verrassen tijdens dit kerstconcert!

Tussen de optredens in worden twee korte kerstverhalen verteld door de presentatrice van deze avond, Jannie Oudendijk.

De Lantaern ligt aan De Hooge Bongert 3 6903 DA Zevenaar (naast de Bibliotheek). De toegang is gratis. Meer info staat op www.delantaern.nl.

Pepernotenbingo op Montessorischool

WESTERVOORT - Sinterklaas heeft weer voor een mooie middag gezorgd op Montessorischool Westervoort. Alle kinderen en hun ouders mochten meedoen met de speciale bingo die verzorgd werd door twee schilderpieten.

"Het was de vijfde keer dat Sinterklaas bij ons dit evenement hield en de kinderen waren als altijd enorm enthousiast." De jonge kinderen speelden met een kleine kaart met cijfers onder de tien. De oudere kinderen spelen met getallen tot honderd. Veel kinderen vielen in de prijzen en er waren (tot teleurstelling van de toeschouwers) geen valse bingo's. Niemand heeft een sinterklaasliedje solo hoeven zingen op het podium.

Na de bingo mochten alle kinderen hun schoen zetten. "We hebben de toezegging van Sint en zijn pieten dat hij volgend jaar weer zal helpen om dit feestje met ons te vieren. We kijken er nu al naar uit."

Montessorischool Westervoort is een van de vijf scholen die na de zomer van 2014 in Westervoort het primair onderwijs vorm geven. Passend onderwijs is inherent aan het Montessorisysteem, de kinderen werken in een doorgaande leerlijn allemaal op hun eigen niveau. Op de DaVinci-afdeling krijgen hoogbegaafde kinderen onderwijs dat passend is voor hun onderwijsbehoefte.

Zevenaar start Sjors Sportief en Sjors Creatief

ZEVENAAR - Vanaf 15 december start de gemeente Zevenaar met Sjors Sportief en Sjors Creatief. Iedere basisschoolleerling uit de gemeente ontvangt dan een exemplaar van het Sjors Sportief en Sjors Creatief boekje. In het boekje staan sportieve en creatieve activiteiten en workshops waar kinderen (vaak gratis) aan mee kunnen doen.

Kennismaken met sport en cultuur. Het verbinden van kinderen aan sport en cultuur is één van de speerpunten uit de sportnota 'Zin in Sport'. De gemeente Zevenaar zet Sjors Sportief en Sjors Creatief in om basisschooljeugd te stimuleren mee te doen aan sportieve en creatieve/culturele activiteiten. Zo kunnen zij op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden.

Diverse activiteiten

Kinderen kunnen kennismaken met onder andere atletiek, dansen, cup cakes maken, muziekinstrumenten bespelen, turnen, volleybal, rugby, karate, tennis, theater en zingen. De activiteiten en de aanbieders zijn terug te vinden in het boekje. De kinderen mogen zich voor net zoveel activiteiten inschrijven als ze willen.


Inschrijven

Vanaf woensdag 17 december vanaf 13.00 uur kunnen kinderen zich inschrijven op www.sjorssportief.nl. Inschrijven kan het hele schooljaar. Op de website staat meer informatie. Vragen kan men mailen naar info@sjorssportief.nl. Contactpersoon vanuit de gemeente Zevenaar is Anke Voesten. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (0316) 595102 of per mail a.voesten@zevenaar.nl.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - De Vrijwilligerscentrale van Caleidoz Welzijn zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties.

Het Braamhuis is een inloophuis in Zevenaar voor iedereen die geraakt is door kanker. Men zoekt een coördinator die alle activiteiten in het Braamhuis regelt, ook de creatieve workshops, thema-avonden, jaarlijkse verwendagen, maandelijkse Aangenaam Zorgdagen.

Buddyzorg Midden Gelderland zoekt buddy's die een keer per week ondersteuning bieden aan mensen die ernstig ziek zijn. Taken zijn: het bieden van een luisterend oor, het meegaan naar een arts en het ondersteunen in herstel. Maar ook eens een terrasje pikken, een museum bezoeken of samen een wandeling maken.

Jane Goodall Instituut is op zoek naar enthousiaste en representatieve medewerkers voor de infostand in Burgers Zoo in Arnhem. Men moet communicatief vaardig zijn en informatie kunnen verstrekken. Werktijden: 1 à 2 keer per maand op zaterdag of zondag, tussen 11.00 en 16.00 uur. Inclusief training en reiskostenvergoeding.

Scouting Subanhara Liemersgroep zoekt een leider voor het begeleiden van jongeren van 15 tot 18 jaar. De scouting zoekt iemand van minimaal 21 jaar met een enthousiaste en gemotiveerde instelling, een verklaring van goed gedrag is verplicht.

Voor meer informatie over deze en circa 250 andere vacatures kan men contact opnemen met de Vacaturebank van Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316-243299). Men kan ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Drie rovers en de ster en christmassongs door Ise Geurds Harmonie Sint-Martinus en Brede School Martinus presenteren musical

ZEVENAAR - Harmonie Sint-Martinus en brede school Sint-Martinus presenteren het weekend voor kerst de kerstmusical: Drie rovers en de ster. De musical gaat over drie rovers die op kerstavond zijn verdwaald in een groot, donker, koud bos.

Ze krijgen spijt van hun vroegere wandaden. Als zij in de verte een lichtje zien, gaan zij erop af. Zij komen terecht bij Adriaan de houthakker, waar zij liefdevol worden ontvangen.

De schoolkinderen zingen en spelen de musical en worden daarbij live begeleid door harmonie Sint-Martinus. De afgelopen weken is er op school al druk geoefend om er een supermusical van te maken.

Naast de musical is er ook een optreden van Ise Geurds die samen met harmonie Sint-Martinus een aantal kerstliedjes gaat zingen. 'All I want for Christmas', 'Silent Night' en 'Have yourself a mary little Christmas' zijn een aantal titels die zeker voorbij komen. Ook het jeugdorkest De Martinus Notenkrakers zal deze ochtend van zich laten horen.

Het concert is op zondag 21 december om 11.00 uur in het schuttersgebouw Sint-Anna. De toegang is gratis.

Muzikaal nieuwjaar in folkcafé De Liemers

DUIVEN - Op 2 januari begint 2015 met een vrolijke noot. Een heerlijk afwisselend programma met liedjes van weleer tot rustige aardse klanken en alles daar tussen.

Trio PaGeRo brengt deze avond bekende en minder bekende liedjes ten gehore van onder andere Huub van der Lubbe, Daniël Lohues, Kommil Foo en Toon Hermans. Liedjes uit het dagelijks leven, waar passie, drama en humor de revue zullen passeren.

Jetse de Jong zal ook van zich laten horen deze avond. Deze jonge solopianist zal het nodige aan covers, maar ook eigen nummers spelen uit de blues, jazz en boogie scene van New Orleans.

De band Alkina zal de ruimte gaan vullen met de warme klanken van onder andere de didgeridoo en native flute. Met een volledig eigen repertoire zullen zij de luisteraar tot rust brengen door de natuurlijke tonen en down-to- earth vibraties met invloeden uit onder andere Australië, Slowakije en Amerika.

Clemens Thonen en Mirjam Meijerink vormen het duo 'Een goede reden'. Zij maken sinds 2013 samen muziek en zingen en schrijven vooral in het Nederlands. De liedjes van 'een goede reden' zijn rijk aan muzikale en tekstuele ideeën. Je kunt er telkens nieuwe dingen in ontdekken. Zij zingen over rivieren, de Palenka, een doelpunt, de liefde, de stad, weldoeners, de troost en de eeuwige zoektocht naar geluk.

Folkcafe De Liemers is te vinden aan de Kastanjelaan 2 in Duiven en is geopend vanaf 20:00 uur. De muziek begint om 20:30 en de toegang is gratis. Meer informatie staat op www.folkcafe-de-liemers.webnode.nl.

Sterren stralen bij het gilde Sint-Remigius

DUIVEN - Het gilde Sint-Remigius verzorgt zondag 21 december een kerstprogramma dat bestaat uit een kerstconcert met gasten, Let's Play iT, een kerstbingo, maar ook de kerstman zal niet ontbreken. Dat zijn de ingrediënten die het gilde Sint-Remigius op zondag 21 december aan het publiek gaat serveren. (Zaal open 10:30 uur, aanvang concert 11:00 uur).

Ook dit jaar is het clubgebouw weer omgetoverd in een prachtige kerstambiance die er wezen mag. Ook zal de drumfanfare van schutterij Willem Tell uit Silvolde, acte de préséance geven aan dit concert. Het gilde is dit jaar gestart met het jeugdproject Let's Play iT. De eerste leerlingen van dit project zullen het publiek laten genieten van wat zij in slechts tien lessen hebben geleerd. Vanaf 12 januari zal er weer een nieuwe groep van Let's Plat iT van start gaan.

Het concert wordt geopend door de gasten uit Silvolde. Zij bijten het spits af onder leiding van Fred van Hummel, waarna Simon Kleinjan met zijn dames, heren en jeugd de sterren van de hemel gaat spelen. Na de pauze zullen de sterretjes van Let's Play iT ontbranden onder leiding van Henry Meijer.

En dan het slotakkoord! Schutterij Willem Tell en gilde Sint-Remigius zullen het publiek in de stemming brengen met nummers als: Winter Wonderland, Mary 's Boy Child en als klap op de vuurpijl White Christmas.

"Helaas beschikken wij niet over een chique foyer, maar wel over een oergezellig clubgebouw waar u na afloop van het concert gezellig met alle sterren backstage kunt gaan. Om 14:30 uur is het tijd voor de kerstbingo. Gratis toegang voor leden, donateurs en sympathisanten."

Oproep om bestuursleden bij Het Palet

DUIVEN - Senioren Sociëteit Het Palet zoekt mensen die willen helpen met het vervullen van een bestuurlijke functie binnen de stichting Het Palet.

Met name het penningmeesterschap moet door omstandigheden op korte termijn worden ingevuld. Daarom deze dringende oproep om enkele uurtjes per week te helpen om dit prachtige werk voor medesenioren ook voor de nabije toekomst te kunnen blijven realiseren.

Meer info: wordt verstrekt door Theo Korts 0316 266377 of mail famkorts@kpnplanet .nl (voorzitter Het Palet).

Glas heffen op nieuwe jaar bij Seniorclub Duiven

DUIVEN - De Seniorenclub Duiven wil het glas te heffen en een toast uit te brengen op het nieuwe jaar.

Dat doen ze tijdens de nieuwjaarsreceptie zaterdag 3 januari van 14.00 tot 16.00 uur en wordt gehouden in de seniorclub aan het Eilandplein 300, ingang Vlielandlaan (Waddenborg).

Darts, darts, en nog eens darts en dat willen we toch?

DUIVEN - Zo daar komt wat dartsgeweld aan de komende weken, vanaf eind december en de eerste twee weken van januari.

Dit jaar speelt op het Professional Darts Corporation Wereld Kampioenschap (PDC WK) een lokale darter van de Arnhemse Dart Organisatie (ADO) te weten Jermaine Wattimena uit Westervoort en lid van het eredivisie team van schietvereniging de Roos uit Duiven.

Bij schietvereniging de Roos aan de Visserlaan 37 in Duiven wordt op zondag 21 december het tweede ADO - OLB rankingtoernooi gehouden. De deuren gaan om 12.00 open en het toernooi begint om 14.00. Het toernooi is toegankelijk voor leden en niet-leden van de ADO. Het inschrijfgeld bedraagt zeven euro. Inschrijven kan tot 13:45 uur. Voorinschrijving kan via info@adoarnhem.nl.

"Dus wil je zo vlak voor de kerstdagen even lekker een partijtje darten, kom dan op zondag 21 december naar schietvereniging De Roos in Duiven en maak kennis met deze prachtige sport. Het is zoals oud-wereldkampioen Andy Fordham zei: "Ik gooi gewoon lekker mijn pijltjes, gaat het goed dan gaat het goed, zo niet dan niet, dat is nu eenmaal darts, maar verder moet je gewoon een leuke tijd hebben en is iedereen me even lief."

Kortom darten leeft en is populair. Bij schietvereniging De Roos, Visserlaan 37 in Duiven is het tweede ADO – OLB rankingtoernooi. Deuren gaan open om 12.00, de aanvang van het toernooi is om 14.00 uur.

ZOM in actie voor een school in Gambia

ZEVENAAR - De Stichting ZOM (Zevenaar Ontmoet Medemensen) gaat aan de slag om geld in te zamelen voor de renovatie van een basisschool in Basse. In 2012 is het schoolgebouw totaal verwoest door een orkaan.

De kosten voor de renovatie, het meubilair en de inrichting bedragen 18.500 euro. De huidige situatie in Gambia is uiterst kritiek. Door de ebola in West-Afrika blijven veel toeristen weg en blijven veel projecten achter. Maar ook verdwijnt er veel werkgelegenheid voor de bevolking.

De St. George's Lower Basic School is een basisschool voor jongens. De 270 leerlingen moesten elders worden ondergebracht. De leerlingen krijgen sinds die tijd les in een ander gebouw, nadat de reguliere leerlingen vrij zijn. De lessen zijn van 14.00 tot 18.30 uur.

Het is een slechte tijd omdat de hitte dan het hoogste is, vaak boven de veertig graden Celsius. Leren en lesgeven is erg moeilijk omdat er geen airco´s of ventilatoren zijn. De resultaten van de eindexamens zijn in 2012 en 2013 sterk teruggelopen.

De Wilde Ganzen ondersteunt dit project ondersteunen. Zij geven een premie van 55 procent op het resultaat van de actie. "Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening 40.000 van de Wilde Ganzen of op 8566 van de Stichting ZOM, onder vermelding van 'Een school voor Basse'. Wilt u of uw school of organisaties een actie houden, wij ondersteunen u hier gaarne bij."

Meer informatie over het project staat op www.stichting-zom.nl of u kunt contact opnemen met Wil de Raden, voorzitter Stichting ZOM, telefoon 0591 58460 of per email wilderaden@aol.com.

Samen energie besparen in Westervoort kan...

WESTERVOORT - Woningbezitters in Westervoort kunnen met steun van de gemeente een buurtinitiatief voor energiebesparing op touw zetten. Door als buurt of wijk samen energiebesparende maatregelen in te kopen, kan de korting per huis flink oplopen. De investeringen verdienen zich terug in de vorm van een lagere energierekening.

De gemeente Westervoort is voor het project Buurten over Energie op zoek naar bewoners die met buurtgenoten de inkoop van energiebesparende maatregelen willen oppakken. Bureau 5plus1 zet dit project in opdracht van de gemeente in gang en denkt dat de gezamenlijke inkoop groepskortingen kan opleveren tot wel dertig procent.

Gezamenlijk inkopen

Veel woningbezitters willen al langer iets aan energiebesparing gaan doen. Maar steeds komt er iets tussen. Gezamenlijk een inkoopactie beginnen kan net dat zetje zijn. Mensen beseffen het niet altijd, maar gemiddeld bestaat bijna de helft van de woonlasten uit energiekosten. De prijs van energie is in vijftien jaar tijd enorm gestegen. Meer dan de prijs van andere producten en diensten.

De energierekening te lijf

Wie slim is, investeert in maatregelen die de woning energiezuiniger maken. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om zelf energie op te wekken. Zonnepanelen zijn een bekend voorbeeld. Veel energiemaatregelen dragen ook nog eens bij aan het wooncomfort en het leefklimaat (gezondheid) en werken preventief tegen ongedierte.

Welke wijk wil energie gaan besparen?

Bewoners die een buurtinitiatief voor energiebesparing willen opzetten staan niet met lege handen. De Stadsregio Arnhem Nijmegen stimuleert deze ontwikkeling door in één wijk van Westervoort een initiatief te helpen opstarten. Dit gebeurt ook in andere gemeenten.

De keuze voor een wijk in Westervoort is nog niet gemaakt. Gezocht wordt naar een wijk van vóór 1975 met vooral koopwoningen. Op welke wijk de keuze valt hangt vooral af van de bewoners zelf: Zijn er woningeigenaren die gezamenlijk willen inkopen? Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Daan Overeem van bureau 5plus1. Stuur een e-mail naar daan@5plus1.nl of bel 06 51103293. Wacht niet te lang! Het eerste buurtinitiatief maakt de meeste kans op die ondersteuning bij de inkoop van energiebesparende maatregelen.

Inloophuis De Herberg wint vrijwilligersprijs

WESTERVOORT - Tijdens de vrijwilligersavond op 7 december hebben de vrijwilligers van Inloophuis de Herberg het Lokaal Compliment 2014 ontvangen. Aan deze onderscheiding is ook een prijs verbonden: een geldbedrag van vijfhonderd euro.


Ieder jaar reikt de gemeente Westervoort het Lokaal Compliment uit aan een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie die zich heeft onderscheiden dat jaar. Juryleden Anny Huuskes, Gerrit Gudden en Martijn Wieleman riepen Inloophuis de Herberg uit tot winnaar van het Lokaal Compliment. De twee andere genomineerden waren: Viva la Donna dag (Monique Schriever) en Seniorenwandel3daagse (Stefan Reijers). Ook deze vrijwilligers verdienen het om door deze waardevolle initiatieven in het zonnetje te staan, aldus de jury.

De Herberg ontvangt vrijwilligersprijs

Inloophuis de Herberg heeft in 2012 haar deuren geopend. De vrijwilligers staan klaar voor iedereen die behoefte heeft aan een luisterend oor, advies en het treffen van andere mensen. De Herberg helpt ook mee met allerlei activiteiten in Westervoort, waaronder het inzamelen van kleding, speelgoed en voedsel voor mensen die het hard nodig hebben. De zegeltjesactie is een bekend voorbeeld waarmee boodschappenpakketten zijn ingezameld.
De jury: "Omdat Inloophuis de Herberg op een structurele manier openheid en aandacht heeft voor de noden van mensen verdienen deze vrijwilligers het Lokaal Compliment 2014".

Viva la Donnadag

Monique Schriever organiseert samen met sponsoren en een team van dertig vrijwilligers al acht jaar de Viva la Donna dag. Dit is een beauty verwendag voor dappere vrouwen die kanker hebben of hiervoor behandeld zijn. De dames genieten op zo'n dag van ontspannende massages, beauty behandelingen en een hapje en een drankje.

Seniorenwandel3daagse

Al zes jaar organiseert initiatiefnemer Stefan Reijers de Seniorenwandel3daagse. Met de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren streeft Stefan ernaar om zoveel mogelijk senioren in beweging te brengen, ook mensen die gebruikmaken van bijvoorbeeld een rolstoel of rollator.

Sponsor bedankt Nieuwe shirts voor Dames 2 SC Groessen

GROESSEN - Het tweede dameshandbalteam van Sportclub Groessen is in het nieuw gestoken door sponsor Le Petit Pain.

Het team van trainer Frank Dercks doet het prima in de tweede klasse. Na de promotie van vorig seizoen nemen de dames nu een knappe tweede plek op de ranglijst in. Sponsor Le Petit Pain steunt het team met nieuwe shirts. Le Petit Pain is een gezellige lunchroom centraal gelegen op de Woonboulevard in Doetinchem. Op de foto poseert het trotse Groessense team in de nieuwe tenues.

Staand vanaf links: Bart Stokman (sponsor), Gabriëlle Stokman (sponsor), Frank Dercks (trainer), Romy Wennekes, Sharon Lamers, Lobke ten Velde, Marieke Vosselman, Edward IJland (sponsorcommissie).

Zittend vanaf links: Elcke van Onna, Anouk Visser, Chrissie van Kerkhoff, Manouk van den Born, Manouk van Dijk, Jilte van Onna.

Programma Filmhuis Didam

DIDAM - The disappearance of Eleanor Rigby: him & her draait maandag 22 december om 19.30 uur in Filmhuis Didam.

Twee films voor de prijs van één, dit kan alleen bij het Filmhuis Didam! De debuutfilm van de regisseur Ted Benson bestaat uit twee op zichzelf staande films over hetzelfde gegeven, namelijk de relatie tussen Eleanor Rigby en Conor Ludlow. De relatie verloopt vanaf een romantische restaurant ontmoeting, via een persoonlijk drama tot het uit elkaar groeien van twee mensen die voor elkaar voorbestemd lijken te zijn.

Op innovatieve wijze weet Benson dit drama van beide kanten te belichten. En hoewel de ondersteunende rollen zeer sterk ingevuld zijn valt toch vooral het prachtige acteerwerk van de hoofdrolspelers Jessica Chastain en James McAvoy het meeste op. Let op: gewijzigde aanvangstijd: 19:30 uur!

Joop Boxstart Bend in Het Musiater

ZEVENAAR - Op zondag 18 januari is de JBBend in Het Musiater met hun tweede show Disse kant.

Na 'Zo mooi' wordt in de nieuwe succesvolle show de meest dagelijkse dingen maar ook de vergeten belangrijkheid van de streek De Liemers en Achterhoek door de Bend aan de kaak gesteld. De twee en half uur durende muzikale show zit vol met liedjes anekdotes en humor met de geur van de streek.

Disse kant is ook de titel van hun nieuwe cd opgenomen met een scala aan muzikanten met onder andere Matthijs Barnhoorn Sabine Elfers en de Bargse Jonges in de A60 Recordingstudio in Didam.

De Joop Boxstart Bend bestaat uit Jos Wissink en Andy van Zolingen van KalibeR, John te Dorsthorst en Peter Loeters van Bonaparte en Willem Kossink van Hike.

De aanvang is om 14.00 uur; de entree bedraagt vijftien euro. De voorverkoop is bij Musiater kassa/online, Fb JBBend, Hans Jansen 06 44722515 en Grimpeur Wielersport 0316 248080.

Sensire wijkzorg nu ook in de Liemers

Wijkverpleegkundige Jeanne Bosch en Diana Melgers

LIEMERS - Al meer dan zestig jaar is Sensire in de Achterhoek actief op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn. Ook in de Liemers kan men nu gebruik maken van de thuiszorg van Sensire. In het nieuwe gebied, biedt Sensire naast verzorging en verpleging (thuiszorg) mogelijkheden om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Daarbij kan men onder meer denken aan personenalarmering en beeldzorg met behulp van een iPad.

Naast de inwoners van de Achterhoek kunnen nu ook mensen uit de gemeenten Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar dag en nacht gebruik maken van de thuiszorg van Sensire. De aanleiding van de uitbreiding van thuiszorg richting de Liemers is dat er steeds meer vraag naar zorg vanuit deze regio komt. Naast inwoners, vragen ook gemeenten en ziekenhuizen Sensire hier zorg te bieden, wetende dat Sensire bekend staat als een stabiele organisatie, die elke zorgvraag altijd (op maat) kan leveren.

Gespecialiseerde zorg

Veel complexe verpleegkundige zorg kan Sensire bij mensen thuis uitvoeren. Men kan daarbij denken aan sondevoeding, wondzorg, palliatieve zorg en medicijnpompjes. Sensire heeft een speciaal team dat bevoegd en bekwaam is voor alle verpleegtechnische handelingen bij mensen thuis, zoals infusen en dialyse. Dat is zorg die men anders in het ziekenhuis zou ontvangen, maar waarvoor men bij Sensire gewoon thuis kan blijven wonen.

Wijkverpleegkundigen voor elke vraag

Voor elke vraag op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn kan men nu ook in de Liemers bij Sensire terecht. De wijkverpleegkundigen Jeanne Bosch en Diana Melgers komen graag bij mensen langs voor een gratis persoonlijk advies. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 06 30410868 (Jeanne) en 06 20869808 (Diana). Via telefoonnummer 0900 8856 en www.sensire.nl is Sensire 24 uur per dag bereikbaar.

Met kinderen kerstfeest vieren in de kerk…

REGIO - Met kinderen het kerstfeest vieren in de kerk… Ja, dat kan en is in veel families een oeroude en mooie traditie. De parochie HH Vier Evangelisten heeft daarvoor een uitgebreid aanbod.

Allereerst is er op 21 december al 'Een vroege kerst'. Dit is mede door tieners georganiseerd speciaal voor families met jongeren tussen de tien en zestien jaar. Je moet wel een eindje van huis gaan… We beginnen in het dorpshuis De Spieker in Spijk om 16.00 uur met een kleine kersttocht.

Er gebeurt van alles en we merken dat het soms wel en soms niet meevalt om onderweg te zijn. Voor de ergste trek is er een broodje. Het is rond 19.00 uur afgelopen.

Op kerstavond 24 december begint om 17.00 uur in de H.Remigius kerk in Duiven een bijzondere viering voor families met de allerkleinsten (tot vijf jaar): het zogenoemde kindje wiegen. Kinderen mogen als engel, herder, schaapje of koning naar de kerk komen en actief aan de viering meedoen. Het jeugdkoor Do-Re-Mi-gius is er ook.

Voor families met kinderen in de basisschoolleeftijd zijn er gezinsvieringen in alle vier de kerken. Dit zijn Woord- en communievieringen. Kinderen mogen voorbidden, voorlezen en andere dingen doen. Natuurlijk is er ook muziek en worden kerstiedjes gezongen. In Loo begint het om 17.00 uur; in Westervoort om 18.30 uur en in Groessen en Duiven begint de gezinsviering om 19.00 uur.

Op eerste kerstdag 25 december is in de Sint-Werenfriduskerk in Westervoort weer het traditionele kerstspel. Alle kinderen mogen meedoen. Vanaf 12.30 uur staan in de grote zaal mensen klaar om te helpen met verkleden in engel, Jozef en Maria, herder, koning, os, ezel of schaapje. Om 13.00 uur begint het spel in de kerk. Natuurlijk worden er ook liedjes gezongen. Iedereen is welkom!

Het bezoek van Sint en Piet aan Villa Pip...

ANGERLO - Afgelopen zaterdag 29 november was het dan zover. Na een goede voorbereiding voor de kinderen in spel, vierden we ons allereerste Sinterklaasfeest bij kinderdagverblijf Villa Pip in Angerlo.

Alle kindjes en hun ouders/verzorgers zaten er klaar voor. Sinterklaas kwam met wel drie pieten bij ons op bezoek. Zittend op de stoel vertelde Sinterklaas over ieder kind iets persoonlijks. Voor de Sint en zijn pieten zongen wij met de kinderen liedjes met gebaren. Zelfs alle ouders gebaarden mee, aangezien zij standaard bij Pip ook een kindergebarencursus krijgen aangeboden. Sinterklaas en de pieten vonden dit erg knap om te zien.

Ook dansten we samen op een pietenlied. Ineens was er een piet verdwenen. Na samen zoeken met de kinderen vonden we piet al slapend in de slaapkamer bij de cadeautjes. Dag Sinterklaas en pieterbaas.

"Heeft u ook vaste of flexibele opvang nodig voor uw kind(-eren) en/of bent u geïnteresseerd om een keer een kijkje te komen nemen bij ons gezellige, kleinschalige, knusse kinderdagverblijf Villa Pip, dan bent u van harte welkom. Voor meer informatie verwijzen we naar www.villa-pip.nl."

Jeugd RKPSC aan de slag met VTON-trainingsmethodiek

PANNERDEN - Na DVV en sportclub Loo gaat ook voetbalvereniging RKPSC uit Pannerden werken met de nieuwe VTON-methodiek. Het digitale trainingsprogramma is ontwikkeld door KNVB-docenten Erik de Jonge en Richard Elsinga in samenwerking met de jeugdopleiding van FC Groningen. Doel van het programma was het niveau van de bijna tweehonderd convenantclubs van FC Groningen omhoog te krijgen. De methodiek is nu echter ook ontdekt door clubs in binnen- en buitenland.

Martin Winkels, jeugdcoördinator bij RKPSC is blij met de digitale oefenstof. "Zoals de meeste verengingen kan ook RKPSC niet zonder vrijwilligers en we zijn dan ook blij als ouders de kinderen willen trainen. Maar dat houdt wel in dat ze vaak niet zoveel oefeningen kennen en de VTON geeft deze trainers handvaten om een leerzame en leuke training neer te zetten. De aangeboden oefenstof past bij de leeftijd van de spelers en er zit een duidelijke leerlijn in."

Winkels verwacht met de nieuwe VTON-methodiek een rode draad binnen de jeugdopleiding te creëren. "Na de presentatie en demonstratietraining met onze E1 waren alle trainers enthousiast en inmiddels hebben we een begin gemaakt met deze methode. We hopen dat trainers met nog meer plezier training geven en we zo op de lange termijn heel RKPSC op een hoger niveau kunnen brengen."

Gemeente let op de kleintjes bij jaarwisseling

Burgemeester Slinkman focust op voorkomen letsel bij jonge kinderen

RIJNWAARDEN - De opsporingsambtenaar van de gemeente Rijnwaarden controleert dit jaar extra op de veiligheid van jonge kinderen die in de woonwijken zonder voldoende bescherming vuurwerk afsteken. Burgemeester Mark Slinkman roept ook ouders op om hun verantwoordelijkheid te nemen.

Het is de gemeente opgevallen dat kinderen al vanaf een jaar of acht, negen met plastic tasjes vol vuurwerk door de wijken slenteren. Zij trekken op hun beurt nog jongere buiten spelende kinderen aan, die het vuurwerk ook spannend vinden. Ouderlijk toezicht ontbreekt in de meeste gevallen.

Verantwoordelijkheid ouders

De burgemeester roept ouders van jonge kinderen op om goed in beeld te hebben waar en met wie hun kind buiten speelt rond de jaarwisseling en wàt het kind doet. Ook zouden ouders moeten zorgen voor de bescherming van hun kinderen: in elk geval een veiligheidsbril en katoenen kleding dragen.

Burgemeester Mark Slinkman: "Het valt me op dat ouders over het algemeen hun kinderen wel een brandende lont meegeven en gelukkig niet een aansteker. Maar datzelfde kind heeft dan wèl een polyester trainingspak aan. Een klein vonkje leidt door de zeer brandbare kleding maar zo tot een drama en eindigt in Beverwijk. Dat moeten we zien te voorkomen."

Extra controlerondes in de woonwijken

De buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) van de gemeente Rijnwaarden maakt extra rondes door de woonwijken in de verschillende dorpen. Hij spreekt kinderen aan op onveilige kleding en hun afsteekgedrag. Ook heeft Rijnwaarden veiligheidsbrillen besteld die door de Boa uitgedeeld worden aan jongeren die onbeschermd rondlopen. De gemeente hoopt hiermee bij te dragen aan de trend van een rustige en veilige jaarwisseling.

Kerstfamilieviering in Duiven

DUIVEN - Op woensdag 24 december vindt om 17.00 uur de kerstfamilieviering voor en met jonge kinderen in de Heilige Remigiuskerk te Duiven plaats. Samen met pastor Elly Lemmen en jeugdkoor Do-Re-Mi-gius vieren we met verhaaltjes, liedjes en uitbeelding de geboorte van het kindje Jezus.

Als kind(eren) het leuk vinden mogen ze verkleed als engel, koning, Jozef, Maria, schaap, os en ezel naar de viering komen. "Samen gaan we er een mooie viering van maken."

Sponsor bedankt HV Duiven in 't nieuw

DUIVEN - De E1-jeugd van HV Duiven is in het nieuw gestoken door sponsors Mans en Derksen Schoenen.

Staand van links naar rechts: Sandra Mans (Sponsor) Roos Vermeer, Bibilot Verweij, Meike Elbersen, Isa Vermeulen, Marc Vermeulen (Coach) Tess Vierwind, Brigitte Derksen (sponsor)

Zittend van links naar rechts: Meike Hartskeerl, Feline Verweij, May-Britt van der Veen, Mare Koopmans, Jet Vermeer, Vera van der Velden. Op de foto ontbreekt: Marith Sterken.

Sinterklaas brengt Sint-Martinus prullenbak

De leerlingenraad van Brede School Sint-Martinus met hun nieuwe prullenbak, gebracht door Sinterklaas en zijn Pieten

ZEVENAAR - De leerlingenraad van Brede School Sint-Martinus had de gemeente Zevenaar een brief geschreven waarin ze vroegen om een extra prullenbak voor op het schoolplein.

Als er meer prullenbakken zijn, hoeven ze niet zo ver te lopen als ze iets willen weggooien en het plein ziet er netter uit. Het hoefde voor hen geen nieuwe te zijn. Hoewel de gemeente niet meer verantwoordelijk is voor de speelpleinen van de scholen van stichting SPOL de Liemers gaf zij toch gehoor aan hun verzoek.

Tot grote verrassing van de kinderen was het niemand minder dan Sinterklaas zelf die de prullenbak namens de gemeente op 5 december meebracht tijdens zijn bezoek aan de school. De leerlingenraad is de gemeente heel dankbaar voor de prullenbak en zal ervoor zorgen dat deze een goede plek krijgt op het schoolplein.

Kijk eens in je keukenkastje bij De Overlaat

TOLKAMER - Basisschool De Overlaat doet mee met de actie 'kijk eens in je keukenkastje'.

Kinderen vullen de bakken van de Voedselbank Zevenaar-Rijnwaarden met hun meegebrachte levensmiddelen. Ook hebben ze een 'Voedselbankkerstboom' aangekleed

Oliebollen van de scouting

ZEVENAAR - Sinterklaas is weer terug op weg naar Spanje en de gezellige dagen van kerst en nieuwjaar komen er weer aan. Daar horen natuurlijk heerlijke oliebollen bij.

Ook dit jaar verkoopt Scouting Subanhara Liemersgroep weer de lekkerste oliebollen, en miniappelbeignets, gebakken door een professionele bakker. "U kunt zakken met tien heerlijke oliebollen en zakken met vijf heerlijk miniappelbeignets bij ons bestellen." De prijs is 0,60 per oliebol, en 0,70 euro per miniappelbeignet. Er is keuze uit oliebollen met krenten/rozijnen, oliebollen naturel en miniappelbeignets.

De opbrengst komt geheel ten goede aan de groep, daarvan kunnen de leden extra leuke opkomsten houden en kunnen ze het mooie monumentale gebouw aan de Slenterweg onderhouden.

"Wilt u iets extra's op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag, bestel dan onze oliebollen en/of miniappelbeignets via oliebollen.subanharaliemersgroep.nl. Op woensdag 31 december 2014 worden in de regio bestelde zakken thuis afgeleverd. Voor bedrijven leveren wij ook op 29, 30, en 31 december. Zelf afhalen kan ook. Betaling contant bij aflevering van de bestelling."

Open houden Grietsche Poort vaak gemeld

REGIO - Naar aanleiding van het tweede WOB van CDA-fractievoorzitter Jan de Nooij is duidelijk dat de gemeenten Zevenaar, Duiven en Lingewaard tussen 2010 en 2014 de minister diverse keren hebben verzocht om de aansluiting Grietsche Poort open te houden.

Uit de stukken blijkt duidelijk dat niet alleen Zevenaar maar ook Duiven en Lingewaard bij officiële reacties aangeven zich niet te kunnen vinden in het (volledig) sluiten van de Grietsche Poort. De minister blijft in haar reactie wederom verwijzen naar de reeds in juni openbaar gemaakte concept intentieverklaring.

Minister komt niet naar de Liemers

Naast het sturen van de documenten had de heer De Nooij de minister gevraagd om de situatie rondom de Grietsche Poort op locatie te bespreken. In het schrijven van Rijkswaterstaat laat de minister weten voldoende op de hoogte te zijn en het overlaat aan de regio HID-Oost Nederland.

Acties gaan door

Ontvangen informatie geeft voldoende aanleiding om door te gaan met het informeren van politieke fracties in Arnhem en Den Haag over stand van zaken. De minister heeft namelijk op 18 juni 2014 de kamer gemeld dat er van de gemeente Zevenaar of uit de Liemers nimmer melding is gedaan ten aanzien van het sluiten van de Grietsche Poort. Uit ontvangen stukken blijkt duidelijk dat de minister in ieder geval geen gebruik heeft gemaakt van ontvangen brieven tussen 2010 en 2014.

Beslissing op Wob-verzoek

Deze keer is alleen een hard copy ontvangen. Inmiddels is een verzoek bij het Ministerie gedaan ook een digitale versie te mogen ontvangen. Conform afspraak wordt de beslissing op het Wob-verzoek ter hand gesteld aan de griffie met het verzoek Kopie te verlenen aan de fractievoorzitters en het college van B&W van de gemeente Zevenaar.

Nieuws van Loosje!

LOO - Gezien de bezuinigingen in de zorg en de ontwikkeling naar 'participatiesamenleving' is het ook in Loo van belang om elkaar te helpen op het gebied van zorg en welzijn. Werkgroep Loosje, ontstaan vanuit de visie/dorpsplan Loo, houdt zich bezig met zorg en welzijn in Loo.

Leden zijn: Tineke te Selle (vz) Annette Steen, Tjarda Heijting, Noor Eshuis en Marika Biacsics. De werkgroep heeft een behoeftepeiling gehouden onder alle bewoners van Loo. De peiling bestond uit twee onderdelen, namelijk uit het onderdeel activiteiten en ontmoeting en uit het onderdeel burenhulp. Voor beide thema's zijn zowel vraag als aanbod geïnventariseerd.

Ook konden bewoners van Loo aangeven welke voorzieningen zij nog missen en welke locatie zij het meest geschikt vinden in Loo. Er is een scala aan ideeën genoemd van een moestuin onderhouden, gezond ouder worden en biljarten tot bloemschikken, wandelen en dansen. Voor wat betreft burenhulp zijn er bewoners die aangeven wat voor een ander te willen doen zoals bijvoorbeeld halen en brengen van mensen, kleine klusjes doen, boodschappen doen, wandelen met iemand, de hond uitlaten, koffie drinken tot technisch onderhoud aan toe!

Een ieder die op de enquête naam en contactgegevens heeft ingevuld wordt persoonlijk uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op 21 januari in De Dorpsnoot in Loo waar de koffie vanaf 19.30 uur klaar staat en de avond om 20.00 uur begint met de enquête uitslag en de vervolgstappen. Andere belangstellenden zijn natuurlijk ook van harte welkom! Voor vragen of meer informatie kan men contact opnemen met Marika Biacsics: 06 51222505.

Sponsor bedankt

ZEVENAAR - Catering Gewoon Peter uit Zevenaar heeft onlangs het dames 3 team van volleybalvereniging Labyellov voorzien van nieuwe shirts.

Catering Gewoon Peter, koken met plezier, is een ambachtelijk cateringbedrijf dat de producten levert in De Liemers en wijde omgeving. In oktober bestond het bedrijf tien jaar. Op de foto het team met rechts sponsor Peter Gertsen van het bedrijf en links trainer-coach Frans Kersten.

De speelsters: Heidi Sweers (1), Maria Bomers (2), Marieke van Zadel (3), Linda van den Brink (4), Esther Willemsen (6), Jolanda Goedhart (7), Marijke Ramaker (8), Sannie Ririmasse (9), Josta Buiting (10), Carlijn Jansen (11), Astrid van Zuilen (12), Gracé Theunissen (14). Stefanie van Ham en Ciska Jenkins ontbreken op de foto.

De dames zijn bijzonder verguld met de nieuwe shirts en bedanken Catering Gewoon Peter hiervoor.

Prins Tjeerd de eerste regeert over De Schuumneuzen

BABBERICH - Precies elf jaar nadat hij voor de eerste keer als Prins fungeerde van de Babberichse Schuumneuzen, was het Tjeerd Boekhorst die tijdens de zeer geslaagde Pronkzitting na een ludieke prinspresentatie zeer verrassend tevoorschijn kwam als de nieuwe heerser over Schuumdorp. Tjeerd de eerste, zoals hij zich ook dit carnavalsseizoen seizoen zal noemen, had die afspraak elf jaar geleden al gemaakt. In de tussenliggende periode heeft Tjeerd steeds deel uitgemaakt van de Raad van Elf, maar daar gaat hij na dit seizoen nu ook een punt achterzetten.

Tjeerd zal dit carnavalsseizoen niet alleen begeleid worden door zijn adjudant Raymond Koerntjes en de Raad van Elf, maar ook door twee nieuwe pages bij De Schuumneuzen. Janneke Berndsen en Karen Brans gaan deze nieuwe functies vervullen.

De Pronkzitting op 29 november was zoals vanouds van hoog niveau. Het programma stak niet alleen strak in elkaar, maar bleef ook continue boeien; dat vonden ook de vele gasten van collega-carnavalsverenigingen uit Zevenaar en Oud-Zevenaar.

De orde van verdienste werd deze keer uitgereikt aan Diny Krist en Wennie Hartjes die als Buurvrouw & Buurvrouw al vanaf 1995 op de planken staan. Ook nu brachten ze weer een prima act. Het Bokkenbrons mocht worden uitgereikt aan Albert en Nick De Raef.

De gastoptredens van Rob Scheepers uit Helmond en Frank Schrijen uit Boxmeer waren superieur, maar ook Johnny Swaters bracht als Zwarte Piet een fantastische buut over zijn belevenissen als knecht van de Sint in Babberich.

De jeugddansgarde verzorgde liefst drie dansen en die waren ook van hoog niveau. Datzelfde geldt voor de de nummers van zanggroep De Schuumzangers die zelfs met een eigen nummer over Babberich kwamen. De muzikale omlijsting werd prima verzorgd door De Lüdeckers en presentator Stefan Janszen praatte de hele avond op professionele wijze aan elkaar.

Babberich heeft zo de start gehad van een mooi carnavalsseizoen.

Dit jaar pakken Jan&Jan en Plok rondom kerst en oud&nieuw flink uit!

DIDAM - Op eerste kerstdag komt Q-Music The Party naar partycentrum Plok met de beste Q-DJ's en uiteraard het 'foute uur'. Twee dagen later, 27 december, komt de tot beste partyband bekroonde formatie Hike naar Jan&Jan.

Op Nieuwjaarsdag is er een primeur met een grandioos Nieuwjaarsfeest. "Het plan lag er al langer, omdat het Oudejaarsfeest steeds meer overdag wordt gevierd met onder andere carbidschieten en minder in de nacht", zegt eigenaar Frank Gesthuizen. De landelijke trend is dat er op Nieuwjaarsdag mooie feesten georganiseerd worden, voor zowel 18+, 25+, 40+ en 50+.

Dit betekent 's nachts geen feest bij Plok, maar een groots knalfeest bij Jan&Jan op 1 januari. Van 16.00 tot 22.00 uur spelen in het café KalibeR Acoustic en in de grote zaal de 3FM DJ's On Tour. Gezellig proosten op het nieuwe jaar met vrienden. Tijdens deze dag is het ook mogelijk om een prima maaltijd te nuttigen.

Tickets voor eerste kerstdag en 1 januari zijn online verkrijgbaar.

Kerstmarkt Doesburg groot succes

DOESBURG - Het bestuur van de Doesburgse Ondernemers Vereniging kijkt terug op een waar succes.

Zaterdagochtend om 05:00 uur werd er al begonnen met het opbouwen van de kramen. De kraamhouders stonden om 07:00 uur al te dringen om hun plaatsen op te zoeken. Toen alle 145 kramen stonden werden om 07:45 de poorten opengegooid en waren alle kramen voorzien van rokken en naamkaarten. "Dit hadden we nooit zo snel gered als we de hulp van Zozijn en de Doesburgse Rotary niet hadden gehad."

"Ook was de communicatie met het team handhaving van de gemeente was erg goed, zij verbaliseerden enkel op wanneer er gevaarlijke situaties zouden kunnen ontstaan omtrent het parkeren. Een mooie samenwerking."

Ca. 11:30 uur werden de podia gevuld met de diverse acts. De strenge selectie van kramen had het publiek voldoende te bewonderen en kon zo uren door de straten in de prachtige binnenstad te struinen.

De diversiteit was enorm dat werd erg gewaardeerd. De hele dag was het enorm druk en er wordt geschat dat de Doesburgse kerstmarkt circa 40.000 bezoekers heeft getrokken.

Binnen twee jaar is de Doesburgse kerstmarkt gegroeid van zestig kramen naar 145 kramen en is daarmee één van de grootste evenementen in de regio geworden, traditioneel op de eerste zaterdag na 5 december.

De organisatie kijkt moe maar voldaan terug op een prachtige dag waarbij Doesburg zich weer van zijn beste kant heeft laten zien. Een sfeerimpressie is te bekijken op www.kerstmarktindoesburg.nl.

Geweldig kerstconcert in Doesburg

DOESBURG - Zondagavond 14 december was het kerstconcert van Muziekcorps der Voormalige Schutterij Doesburg, samen met zes Doesburgse koren. In een sfeervol decor, met een bomvol podium, werd een geweldig concert neergezet van diverse muziekstijlen met één centraal thema: Kerst Internationaal!

De zes koren konden in hun eigen nummers hun eigen stijl laten horen, afgewisseld met stukken met het muziekcorps. Dit leverde een leuke afwisselende avond op. De gezamelijke stukken tussen orkest en een 160 koppen tellend koor, gevormd door alle koren samen waren een ware uiting van bundeling van krachten. De Doesburgse Smartlappers, In Ctrl, Koninklijk Doesborghs Mannenkoor, N.G.P.M.B. mrt '53, Per Cantare en ZOV vormden één groot koor, begeleid door MDVS.

Het Martinus Atrium zat tot de laatste stoel vol en enkele liedjes werden spontaan door het publiek meegezongen. Het enthousiasme van de koorleden was aanstekelijk en dat leverde tot een sfeervol kerstconcert aan het begin van de komende Kerstperiode. Na de bedankjes werd het laatste nummer White Christmas door koren en orkest, met solist Gijs Neplenbroek, ingezet. Dit bleek een prachtige afsluiting van een geslaagde avond.

Alcoholvrij nieuwjaarscafé bij Kompassie Netwerken

ZEVENAAR - "We luiden het nieuwe jaar met elkaar in. Na een aandachtsoefening (mindfulness) trekken we een kaart die inspiratie voor ons huidige leven en het nieuwe jaar kan bieden."

"Daarna ontmoeten we elkaar informeel, met een drankje (tegen betaling) en lekkernijen die we mee brengen met elkaar. Nieuwkomers zijn welkom: laat je voornemen voor 2015 meteen uit komen; kom kennis maken met mensen die al langer bij dit trefpunt betrokken zijn!"

Het café is vrijdagavond 2 januari vanaf 19.15 uur en kost twee euro. gevraagd wordt ook iets lekkers te eten voor circa drie personen mee te nemen. Het café is aan De Hooge Bongert 3 te Zevenaar en bestemd voor bewoners van De Liemers ouder dan achttien jaar leeftijd.

Aanmelden: kan via info@kompassienetwerken.nl of 06 31385663. Opgeven is wenselijk, niet noodzakelijk.

21 / 30

Nu met winteractie driehonderd euro korting! Rijlespakket van Quickles.nl: een veilig en verantwoord cadeau...

ZEVENAAR – Wat is er mooier dan je zoon of dochter een veilig en verantwoord cadeau te geven? Een compleet rijlespakket, waarop de komende weken een totale korting van driehonderd euro wordt gegeven. De lessen worden gegeven door Fenny van Maaren van Autorijschool Quickles.nl, de enige door Bovag erkende verkeersschool in Zevenaar. Fenny heeft in de afgelopen vijfentwintig jaar velen opgeleid.

Veelal wordt door de leerlingen gespaard om het rijbewijs te kunnen halen. Steeds vaker komt het voor dat ouders het nog ontbrekende bedrag bijleggen bij wijze van cadeau. Juist nu kan men profiteren van de winteractie bij Quickles.nl. Het kan honderden euro's schelen!

Quickles.nl hanteert meer acties. Zoals voor leden van vele (sport)verenigingen. Zowel de vereniging als de lessende leerling, krijgen elk vijftig euro! En daar komt de winteractie nog eens bovenop. Meld je een vriend(in) aan, krijg je een rijles gratis! Kijk maar eens verder op www.quickles.nl. Tip: Begin al op je 16,5 jarige leeftijd en stel het 'brommerrijbewijs' uit. Dat bespaart kosten en wie het rijbewijs B bezit, heeft automatisch ook AM.

Natuurlijk kan men ook 'losse' rijlessen nemen. Je krijgt altijd rijles van dezelfde instructeur in dezelfde lesauto, die jou tijdens de hele rijopleiding op een vriendelijke en persoonlijke manier begeleidt, ophaalt en wegbrengt. Je krijgt les in een niet-rokersauto. Quickles.nl heeft de beschikking over zowel de nieuwste Ford Fiësta schakelwagen als één met automaat.

Quickles.nl, Alessandria 19, Zevenaar; telefoon 0316 527464; www.quickles.nl.

'Knal veilig en doe het legaal!' Vuurwerk van de toekomst nu al te koop bij Theo van Huet

PANNERDEN – Het nieuwste van het nieuwste op vuurwerkgebied is eind dit jaar te koop bij Theo van Huet Vuurwerk in Pannerden. In de vuurwerkspeciaalzaak vind je het grootste assortiment vuurwerk in heel de regio. Met een primeur: de Pyromould!

Theo van Huet Vuurwerk is al veertig jaar een begrip in de wijde omgeving als het om vuurwerk gaat. Als specialist zoekt Van Huet het beste van het beste, het mooiste én het veiligste vuurwerk bij de diverse leveranciers. Een deel van het vuurwerk wordt zelf geïmporteerd. Zo kan de vuurwerkliefhebber bij Theo van Huet zijn hart ophalen, want hier vindt hij tegen acceptabele prijzen alles van zijn gading.

De vuurwerkwinkel in Pannerden is lid van de BPN, de belangenvereniging, die samen met onder andere de overheid zich sterk maakt voor goed en veilig vuurwerk. Dat klinkt en is vertrouwd, ieder lid houdt zich aan de wettelijke regelgeving. Bij Theo van Huet Vuurwerk word je geholpen en geadviseerd door gekwalificeerd personeel; door echte vuurwerkliefhebbers, die ook belangrijke tips geven. "En denk eraan: niet alleen degene die vuurwerk afsteekt, moet zich beveiligen met onder andere een vuurwerkbril, ook de toeschouwers!"

Bij Theo van Huet Vuurwerk vind je er een enorme selectie vuurwerk, samengesteld uit het beste van de collecties Lesli, Zena, Rubro en El Blanco. Heel bijzonder is de Pyromould. Deze pot is machinaal vervaardigd, heeft een consequente schiethoogte en -richting en zelfde intervaltijden. Bovendien brandt het binnenwerk van de pot niet en is het materiaal honderd procent recyclebaar.

Theo van Huet Vuurwerk, Aerdtsestraat 17 (tegenover het autobedrijf), Pannerden; www.theovanhuetvuurwerk.nl. De voorverkoop is reeds gestart; de losse verkoop begint vanaf maandag 29 december; zondag 28 december is er een extra voorverkoopdag.

Koning Financiële Diensten opent nieuw kantoor

Paul Koning viert de opening met vrienden, familie, relaties en belangstellenden

ZEVENAAR - Bij een nieuw jasje hoort een feestje. Vijf maanden nadat Koning Financiële Diensten naar de Voltastraat 9 verhuisde was het zover en opende eigenaar Paul Koning de deuren voor vrienden, familie, relaties en belangstellenden.

Rustige werkplekken, ruim opgezet, Paul Koning en zijn medewerkers kunnen op hemelsbreed slechts vierhonderd meter van de oude locatie hun ei volledig kwijt op de hele linkervleugel van de bovenste verdieping van het bedrijfsverzamelgebouw aan de Voltastraat. ,,Hier hebben we de mogelijkheid om nog verder te groeien", aldus Koning.

Bezoekers die er in de afgelopen maanden nog niet zijn geweest kijken hun ogen uit en genieten ondertussen in een ontspannen sfeer van een drankje en een hapje. Een ambiance die past bij het bedrijf. Koning Financiële Diensten ontzorgt. Geheel onafhankelijk. Van verzekeringen tot pensioenen, hypotheken, pensioenen, beleggen en sparen. Producten scoren is echter niet het credo van Koning en zijn vijf medewerkers. ,,Wij streven naar langdurige vertrouwensrelaties, het gaat ons puur om het advies en de begeleiding. Samen naast mensen zitten en kijken wat voor hem of haar het beste is." Dat die werkwijze loont blijkt uit het nog steeds groeiende klantenaantal en het enthousiasme waarmee de opening van het nieuwe kantoor wordt gevierd.

De penningmeester van de Jan Braamstichting kan blij zijn. Hij moet het bedrag nog bij elkaar tellen, maar Paul Koning doneert de opbrengst van de feestelijk opening aan het inloophuis voor iedereen in de Liemers die geraakt wordt door kanker.

Huberts Tweewielers staat in 2015 ook voor u klaar

HUISSEN - Bedrijf PV Industries uit Gendt heeft besloten om bij Huberts Tweewielercentrum vijftien elektrische fietsen te kopen. Dit vanwege de goede mond-tot-mondreclame, die er is in de gemeente Lingewaard over Huberts Tweewielers.

Eigenaar Paul en medewerker Edwin van PV Industries zeggen: "Huberts Tweewielers heeft een goede uitstraling in de regio en tel daarbij de vakmanschap, kennis en service bij op. Daarom hebben wij besloten om bij Huberts Tweewielers te kopen."

Huberts vertelt vanaf nu 24/7 online te zijn. "Ga naar onze website kooshubertstweewielercentrum.com, klik op de button en u kunt bestellen uit 20.000 artikelen. Ook in 2015 staan wij weer voor u klaar! Van maandag tot vrijdag van 8 tot 18 uur nonstop geopend en zaterdag tot 17 uur."

Koos Huberts Tweewielers, Julianastraat 52 in Huissen; 026 3251153; www.kooshubertstweewielercentrum.com, facebook en twitter.

Samenwerking Jansen Totaal Wonen en Home Garden Shop Gendt

Henny Jansen van Jansen Totaal Wonen; Jos Ebbers en Patrick van Merm van Home Garden Shop Gendt.

GENDT - Jansen Totaal Wonen heeft al meer dan veertig jaar een uitstekende reputatie op het gebied van meubels, keukens en slaapkamers. In de prachtige showroom biedt men een zeer uitgebreid assortiment aan en is er voor elke portemonnee meer dan voldoende keus in kwaliteit.

Home Garden Shop Gendt is al ruim 35 jaar de expert op het gebied van badkamers, haarden en tegelvloeren. Ook hier vindt de consument een actueel, hoogwaardig assortiment met een uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding.

Beide speciaalzaken hebben besloten om hun krachten te bundelen. Zo staat er bij Jansen Totaal Wonen een badkameropstelling van Home Garden Shop Gendt en komt er binnenkort een keukenopstelling van Jansen Totaal Wonen te staan bij Home Garden Shop Gendt.

Maaltijd en viering op kerstavond

DUIVEN - Op woensdag 24 december hoopt de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) een gezamenlijke kerstmaaltijd te houden, met aansluitend een korte viering. Gasten zijn welkom om het feest van de geboorte van Jezus mee te vieren.

De maaltijd wordt gehouden in het SOW Kapel, Rijksweg 56b in Duiven( ingang achter het gemeentehuis) en begint om 17:30 uur. De viering zal omstreeks 18:30 uur beginnen. Na afloop is er gelegenheid om koffie of thee te drinken.

Graag opgeven via kerstmaaltijd@duiven-velp.nl. Meer informatie staat op www.duiven-velp.nl.

Kerstdiensten KerkvoorNu

DUIVEN - De kerstavonddiensten van KerkvoorNu worden gehouden op woensdag 24 december om 19.00 en 21.30 uur.

"Kom op kerstavond naar KerkvoorNu en laat je meenemen naar een wonder dat 2000 jaar geleden begon. Iedereen is altijd welkom in de diensten. Tijdens de eerste kerstavonddienst is er oppas voor de kleinste kinderen. Een mooie gelegenheid om de kerstdagen te beginnen."Op eerste kerstdag is er een familiedienst, die om 10.30 uur begint.

De diensten worden gehouden in het Candea College aan Saturnus 1 in Duiven.

Vijf uurtjes over?

ANGERLO - Wat is nou vijf uurtjes op een héél jaar? Wil je in 2015 iets goeds doen voor een ander en heb je daar vijf uurtjes voor over? Doe dan mee aan het project '5 Uurtjes' van Philadelphia, Mariëndal/ De Klinker (voorheen Wielbergen) en Buurtacademie Doesburg.

In dit project maak je mensen blij en daarmee jezelf! Het gaat om het blij maken van mensen die op Mariëndal/ De Klinker wonen. Dit zijn mensen met een verstandelijke beperking, met een niveau van twee- tot zesjarigen. Deze mensen willen heel graag 'iets' samen doen zoals een keer een kop koffie drinken, gezellig kletsen, samen met iemand wandelen of creatief bezig zijn. Daarom starten Philadelphia en de Buurtacademie het project '5 Uurtjes'.

In dit project kun je samen met andere vrijwilligers, iets voor deze mensen betekenen. Je krijgt vanuit Philadelphia begeleiding waardoor er dus altijd iemand is om op terug te vallen. Door samen met andere vrijwilligers, vijf weken achter elkaar een uurtje naar Philadelphia te gaan maak je deze mensen erg blij. Na deze vijf weken kun je stoppen of wanneer je het zo leuk vindt is doorgaan natuurlijk ook mogelijk.

Op 6 januari vindt bij Mariëndal/ De Klinker van 19.00 tot 20.30 uur de eerste kennismakingsbijeenkomst plaats waarbij alles wordt uitgelegd. Tijdens deze bijeenkomst kun je kennismaken met de andere vrijwilligers en vertelt Philadelphia over haar bewoners en de wensen van de bewoners.

Vervolgens ga je vijf weken een uurtje naar Philadelphia. Tijdens dit uur, begin je met het ontmoeten van de andere vrijwilligers, vervolgens ga je naar de bewoner en ga je samen met de bewoner aan de slag, na dit bezoek sluit je samen met de andere vrijwilligers af.

Ben je enthousiast om mee toe doen? Meld je dan nu en bel of mail naar: vrijwilligersvacaturebank@buurtacademiedoesburg.nl of 0313 712400; w.donderwinkel@philadelphia.nl of 0313 491253.

Leerlingen Landeweer verzorgen gratis kerstdiner voor bewoners Pelgromhof

De organisatoren van het kerstdiner (van links naar rechts) Dylan Minekus, Nick Verweijen, Tom de Reus en Tom Verweijen in hun stoere outfit van de afdeling SDV (Sport en Dienstverlening) van de locatie Landeweer. Foto: Nienke Steentjes.

ZEVENAAR - Bewoners van woonzorgcentrum Pelgromhof in Zevenaar kunnen dankzij de inzet van vier jongens van de afdeling SDV (Sport en Dienstverlening) van de locatie Landeweer van het Liemers College zaterdag 20 december genieten van een gratis kerstdiner.

Door Piet van Breukelen

In het kader van een examenopdracht van de afdeling SDV hebben Nick Verweijen, Dylan Minekes, Tom de Reus en Tom Verweijen ervoor gekozen in samenwerking met de zorginstelling Diafaan een gratis driegangen kerstdiner te organiseren voor bewoners van de Pelgromhof. De veertig gasten zullen van 17.00 tot 20.00 uur gezellig tafelen en tijdens het driegangendiner zal het viertal ook zorgen voor sfeervolle kerstmuziek.

Mentor Bart Nengerman ziet dat de jongens enthousiast aan hun opdracht begonnen zijn en is ervan overtuigd dat alle partijen na afloop zullen kunnen terugzien op een zeer geslaagd kerstdiner.

Kosten

Nick Verweijen vond het nog wel spannend of het lukken zou, want er zat een flink kostenplaatje aan. "Gelukkig kregen we van zorginstelling Diafaan de tip contact op te nemen met het Nationaal Ouderen Fonds en dat was bereid ons financieel te ondersteunen", zo laat hij weten. Daarnaast lukte het de jongens ook Jumbo Zevenaar, de Coöp Zevenaar, Erma Bakhuuske Groessen, bloemisterij Schepers, Groenrijk en Woonexpress binnen te halen als sponsoren.

Het bereiden van het diner is in de vertrouwde handen van Carolien Stuart, de vaste kok van Diafaan in de Pelgromhof, en gastvrouw Marijke Vierwind zal alles in goede banen leiden.

Gezellige Sinterklaas gevierd op basisschool De Flierefluiter

WESTERVOORT - Basisschool De Flierefluiter in Westervoort heeft een gezellige Sinterklaas gevierd.

Er waren liefst twaalf muziekpieten aanwezig! Er werd gedanst door de pieten en de kinderen. Daar hoorde zelfs een polonaise bij door de hal. Sinterklaas genoot van al het muziekgedruis.

De kinderen werden verwend met een cadeau en pepernoten. Het was een reuzegezellig feest.

Geslaagden opleiding Gymnastiek Assistent Leider 2

DOESBURG - Op zondag 7 december zijn de diploma's uitgereikt in de Van Raam Arena in Varsseveld.

De geslaagden zijn Babette Schwebke, Yvette Nijen Twilhaar, Denise Regelink, Amy Buitenhuis en Clarinda Meeder. Zij hebben stage gelopen bij gymnastiekvereniging Unitas en zullen nu zelfstandig de leiding bij deze vereniging gaan assisteren.

Expositie kerststallen in Doesburg

DOESBURG - In Doesburg kan men tweede kerstdag een tentoonstelling bezoeken met heel veel verschillende kerststallen.

In de Mariakapel van de Sint-Martinuskerk aan de Juliana van Stolberglaan 3, zijn de prachtige kerststallen te bewonderen. Verschillende mensen hebben hun kerststal ter beschikking gesteld, waarvan enkele uit het buitenland afkomstig zijn.

In de kerk zelf staat de grote kerststal. Voor de kinderen is er een speelstal, kleurplaten en het oplossen van een rebus. Iedereen is welkom om deze kerststallen te bezichtigen op tweede kerstdag van 11.00 tot 16.00 uur. De koffie met iets lekkers staat klaar.

Gosse Noordewier waarnemend burgemeester van Doesburg

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

DOESBURG - Wegens ziekte van burgemeester Kees Luesink heeft de Commissaris van de Koning, de heer C.G.A. Cornielje, in overleg met het gemeentebestuur van Doesburg, de heer Gosse Noordewier benoemd als waarnemend burgemeester van de gemeente Doesburg. Maandag 15 december starten zijn werkzaamheden voor Doesburg.

Gosse Noordewier (67 jaar, PvdA) was van 2002-2012 burgemeester van de gemeente Wijchen. Daarvoor was hij van 1997-2002 burgemeester van de gemeente Oostburg. Eerder was hij wethouder en loco-burgemeester in de gemeente Zutphen van 1991 tot 1997.

De heer Noordewier wordt maandag 15 december beëdigd door de Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland en zal daarna beginnen met zijn werk als waarnemend burgemeester.

Kind 'In Veilige Handen' bij Scouting Duiven

DUIVEN - Sinds deze week heeft Scouting Duiven officieel het project 'In Veilige Handen' ingevoerd. 'In Veilige Handen' is een gezamenlijk initiatief van Scouting Nederland, NOC/NSF, Movisie en NOV om binnen verenigingen en organisaties seksueel misbruik van minderjarigen te voorkomen.

Binnen Scouting Duiven is het onderwerp vorig jaar op de agenda gezet en is er een werkgroep voor opgericht. Er is met alle vrijwilligers gesproken over welke acties wel en niet acceptabel zijn en waar het grijze gebied ligt. Met medewerking van ouders is er een Risico Inventarisatie & Evaluatie gedaan. Alle vrijwilligers zijn verplicht een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen en moeten de Gedragscode van Scouting Nederland ondertekenen.

Verder is er een meldprotocol opgesteld, waarin wordt beschreven hoe er gehandeld moet worden als er een melding wordt gedaan van seksueel misbruik. Om het beleid binnen de vereniging te bewaken is er een Adviseur Sociale Veiligheid aangesteld. Door het invoeren van 'In Veilige Handen' conformeert Scouting Duiven zich aan de stelling van Scouting Nederland dat kinderen zich veilig moeten kunnen voelen binnen Scouting.

Meer informatie staat op www.inveiligehanden.nl en www.scouting.nl/bestuur-en-organisatie/veiligheid/sociale-veiligheid/in-veilige-handen.

Actie Jarige Job van Tafelronde 95 de Liemers

Tafelronde 95 de Liemers meets stichting Jarige Job

ZEVENAAR - Op 21 december zal tijdens de extra kerstkoopzondag in de winkelstraten van Zevenaar de sfeervolle muziek iedereen tegemoet komen. Die dag staatTafelronde 95 de Liemers op strategische locaties in het centrum van Zevenaar ten behoeve van het goede doel.

Tafelronde 95-de Liemers is een club van jonge mannen tot veertig jaar en maakt deel uit van de Nederlandse Tafelronde en de internationale Round Table. Het doel is de onderlinge vriendschap te bevorderen, het uitwisselen van kennis en ervaringen, een en ander ter ontwikkeling en ontplooiing van de leden. Tafelronde 95 de Liemers wil daarnaast een bijdrage leveren aan de gemeenschap. Dit doet zij onder andere door het inzamelen van gelden voor goede doelen.

Actueel is op dit moment onze actie ten behoeve van Stichting Jarige Job. 'Niet elke verjaardag is een feestje. Want wist u dat in Nederland ruim zestigduizend kinderen hun verjaardag niet kunnen vieren? Gewoon omdat er thuis te weinig geld is. Jarige Job maakt een einde aan dit verjaardagsleed en trakteert deze kinderen op een leuke dag. Jarige Job geeft geen geld maar een verjaardagsbox met alles erop en eraan'.

"Wilt u helpen ieder kind een verdiende verjaardag te geven? Doe dan mee met onze Tafelronde actie! U kunt meedoen door een cadeau van de lijst te halen en te doneren in de Verjaardagsbox voor Stichting Jarige Job (www.jarige-job.nl)."

Op 21 december van 12.00 17.00 uur staan we onder andere op het Marktplein, bij de AH, Jumbo, Top1Toys, Intertoys en de Coop/Action. "Wij geven ter plekke uitleg over het goede doel en de benodigde cadeaus en hebben ook een eigen informatiestand!" De Tafelronde heeft een eigen website: www.rt95.nl.

De Stedelijke goes Classic

ZEVENAAR - De laatste zondag van het jaar is al ruim vijfentwintig jaar gereserveerd voor de Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar! Op het grote succes van de jubileumeditie van het Oliebollenconcert van afgelopen jaar wil de Stedelijke voortborduren. Dat betekent een gevarieerd optreden met een aansprekend muzikaal programma.

Het klassieke repertoire wordt mede ingevuld met een bijzonder werk van de vermaarde componist Richard Strauss. Hij maakte een omspeling van het Nederlandse volkslied. Na de pauze wordt getrakteerd op een non-stop programma met onder andere werken uit de pop- en bigband wereld.

Solisten vormen de slagroom op de taart. Deze zijn bij het ter perse gaan van dit blad nog niet bekend, maar men kan ervan op aan, dat jong aanstormend talent een kans krijgt onder de regie van dirigent Jos Jansen. Een spetterende afsluiting van een op voorhand memorabel jaar met de evenzeer traditionele overheerlijke oliebollen.

Het concert is zondag 28 december om 14.30 uur in Het Musiater aan de Bommersheufsestraat 62. De entree bedraagt 12,50 euro.

Senioren Relax 4 tafeltenniskampioen

Vvan links naar rechts: Johan Scholtens, Boudewijn Anten, Nico Smit en Dick Schuurman)

DIDAM - Het vierde seniorentafeltennisteam van DSV Relax Didam is kampioen geworden in de vijfde klasse van de afdeling Gelre.

In een spannende competitie voerde het team steeds de ranglijst aan, maar bleef het verschil met de overige vijf tegenstanders klein. In de lagere klasse is de strijd meestal tussen gelouterde, ervaren en taaie tegenstanders. De laatste wedstrijd van het team van Relax 4, bestaande uit Boudewijn Anten, Johan Scholtens, Dick Schuurman en Nico Smit tegen Unitas 2 eindigde in 5-5. De voor het kampioenschap benodigde drie punten waren al na de vierde wedstrijd (tussenstand 3-1) een feit. Boudewijn Anten won in deze competitie 85 procent van zijn partijen en had daarmee een belangrijk aandeel in dit kampioenschap, maar ook de overige drie spelers zorgden voor de nodige punten.

Relax 4 mag in de voorjaarcompetitie 2015 in de vierde klasse uitkomen.

Het nieuwe bestuur van sjoelclub De Contactschijf

ZEVENAAR - Sjoelclub De Contactschijf heeft vanaf 1 januari een nieuw bestuur.

Op bijgaande foto staan van links naar rechts: Corry Roelofsen het secretariaat en contactpersoon, Aad Kwant de penningmeester en Antonie van Dam de voorzitter. Elke donderdagavond kunnen de mensen met een verstandelijke beperking sjoelen van 19.00 tot 21.00 uur in het sociaal cultureel centrum De Maatjes in Zevenaar aan de Kardinaal de Jongstraat 4 (0316 330404). De kosten inclusief koffie/ thee en fris zijn 3,50 euro per avond.

Tevens viert de sjoelclub jaarlijks carnaval, playbackavond, bingo, feest- en prijzenavond en Sinterklaasavond.

Bewoners genieten van een sfeervolle kerstmiddag

ZEVENAAR - Donderdagmiddag 11 december organiseerden de medewerkers van Baston Wonen met hulp van medewerkers en vrijwilligers van Diafaan, MaS-studenten van het Liemers College en cliënten van stichting Philadelphia Zorg een kerstmiddag in de theaterzaal van De Pelgrom.

De belangstelling was enorm! 180 bewoners uit De Pelgrom, het Masiusplein en de Dr. Honigstraat werden verwend met lekkere hapjes en drankjes in een sfeervolle (kerst)theaterzaal in De Pelgrom. Het gezelligheidskoor 'Tijdloos' zorgde voor de muzikale inhakers. Bewoonster Anneke Klugkist (93) las een mooi kerstgedicht voor. De middag werd afgesloten met kerstliederen.

Geslaagde judoka's bij Judokwai Fred Schilder

ZEVENAAR - Judokwai Fred Schilder is een aantal dangraadhouders judo rijker.

Op zaterdag 13 december behaalden: Luuk Timmermans en Roderik Verbeek hun derde dangraad judo. Jorn Massink zijn tweede dangraad judo en Marloes Middelink haar eerste dangraad judo. De examencommissie van de Judobond Oost Nederland was uiterst tevreden over technische vaardigheden van deze judoka's. Al met al een prima score voor Fred Schilder.

Sfeervol kerstspektakel in Loo

LOO – Muziekvereniging Excelsior uit Loo pakt groots uit met het jaarlijkse kerstconcert. Diverse verenigingen uit de Liemers maken er op zondagmiddag 21 december gezamenlijk een grote, sfeervolle happening van in schuttersgebouw Willem Tell (Loostraat 38, Loo). Er is een gevarieerd programma samengesteld. De entree is gratis.

Het kerstconcert is een jaarlijks terugkerend evenement op de Loose activiteitenkalender. Naast Excelsior treden de Liemerse accordoengroep 4 A 5 en het koor Just4Fun op. 4 A 5 was al eerder te gast op het kerstconcert in Loo. Just4Fun, onder leiding van Trudy Pes en ondersteund door toetsenist Jos Pes, is een popkoor uit Pannerden met dertig leden. Zij presenteren acht werken, waaronder The Christmas Way, Mistletoe, Santa's Party en Something About Christmas Time.


Excelsior brengt enkele klassieke werken ten gehore, zoals Silent Night, A Spanish Christmas Carol, For Unto Us en Away In A Manger. Daarnaast herkennen belangstellenden in het programma ongetwijfeld de klanken van het opnieuw uitgebrachte Do They Know It's Christmas en The War Is Over. Andere herkenbare elementen zitten verwerkt in Christmas on the Rock, een kerstmedley gecombineerd met uptempo rockmuziek. Excelsior staat onder leiding van dirigent Michael van den Broeck.

Het kerstconcert is een sfeervolle middag voor jong en oud. Mensen worden welkom geheten met een gratis kop koffie. De zaal is volledig in kerstsfeer met mooie versieringen. Traditioneel wordt gezamenlijk geopend met Komt allen tezamen en eindigt het concert met White Christmas. Wim Berentsen presenteert traditiegetrouw een kerstverhaal. Het Kerstconcert vindt plaats in schuttersgebouw Willem Tell in Loo. De zaal gaat open om 14.00 uur en het ruim twee uur durende concert begint om 14.30 uur.

Kindje wiegen

DUIVEN - Op woensdag 24 december 2014 vindt om 17.00 uur de kerst familieviering voor en met jonge kinderen in de H. Remigiuskerk van Duiven plaats.

Samen met pastor Elly Lemmen en jeugdkoor Do-remigius wordt met verhaaltjes, liedjes en uitbeelding de geboorte van het kindje Jezus gevierd. Alle kinderen mogen verkleed komen als engel, koning, Jozef, Maria, schaap, os en ezel.

Vrijwilligers

gezocht!

ANGERLO - Het welfarewerk in Angerlo een afdeling van het Rode Kruis zoekt enkele vrijwilligers.

De Welfare komt de tweede en vierde woensdag van de maand van 14.00 tot 16.00 samen in De Meent. Ongeveer twintig personen komen daar dan om te breien, knutselen, handwerken en kaarten maken.
Het is de bedoeling dat de vrijwilligers een helpend hand willen bieden en voor een gezellige sfeer zorgen. Inlichtingen zijn te krijgen bij Carla Roelofsen (0313 474280) en Marietje Siebelink (0313 631276).

In het zonnetje gezet bij Unitas

DOESBURG - Noortje Luimes is geboren op 5 januari 1998 in Doesburg en gaat naar school in Doetinchem. Lid werd Noortje van gymnastiekvereniging Unitas toen ze 2,5 was en heeft tot haar zestiende fanatiek deelgenomen aan de wedstrijdgroep.

Vanaf 2012 mocht Noortje assistent niveau 2 cursus volgen en heeft deze met succes behaald. Sindsdien is ze actief assistent bij zowel de jongens- als de meisjesgroep. Noortje vertelt: "Het is erg leuk om kinderen nieuwe dingen aan te leren en te horen dat kinderen het leuk vinden als ik help, dat doet me goed." Het leukste aan Unitas is toch wel de leuke en gezellige groep bij elkaar, zowel de leiding als de kinderen. De sfeer is goed, er wordt hard gewerkt en vooral veel gelachen.

"Ik hoop dat ik nog lang mag assisteren bij de groepen en zo de kinderen veel nieuwe dingen kan aanleren" vertelt Noortje.

Swingnight Christmas Edition

DUIVEN - Op zaterdag 27 december is er weer een Swingnight bij het CCOG in Duiven.

Op deze zaterdag vlak na kerst is het feestelijk swingen op Dance Classics uit de jaren '80, '90 en zero's. De dj's draaien hits van onder andere Pointer Sisters, Tina Turner, Queen, Madonna, 2 Unlimited, 2 Brothers on the 4th… De sfeer is altijd goed en je kunt helemaal uit je dak gaan op de grote dansvloer. Gezellig uit, alleen of samen met je vrienden, buren of sportclub.

De entree bedraagt zes euro. Minimumleeftijd is twintig jaar. De zaal is open vanaf 21.30 uur. De volgende Swingnight bij het CCOG in Duiven is op 7 maart.

Morgen- en middagdiensten in Duiven

Morgendiensten in Candea college in Duiven

Zondag 21 december 09.30 uur Ds Luiten

Eerste kerstdag 25 december 09.30 uur ds Grutter

Zondag 28 december 09.30 uur Ds Grutter

Woensdag 31 december Candea College 19.30 uur Leesdienst

Zondag 4 januari 09.30 uur Ds Grutter

Middagdiensten in SOW Kapel in Duiven

Zondag 21 december 15.00 uur ds van Hemmen

Zondag 28 december 16.30 uur ds Boersema

Zondag 4 januari 16.30 ds van Beek

Nieuwjaarsbal van Onderling Genoegen

DUIVEN - Schutterij Onderling Genoegen verzorgt op zaterdag 10 januari haar jaarlijkse Nieuwjaarsbal.

De muzikale invulling wordt deze avond verzorgd door Commercial Break. Deze kermisband treedt al sinds jaar en dag op tijdens het jaarlijkse schuttersfeest van Onderling Genoegen. De band heeft aangegeven te stoppen, het Nieuwjaarsbal is hun laatste optreden in Duiven.

Tijdens het Nieuwjaarsbal neemt de schutterij op gepaste wijze afscheid van de band, als dank voor haar inzet tijdens de schuttersfeesten in de afgelopen vijftien jaar. Op vertoon van de ledenkaart 2014 is de entree voor leden en hun partners vrij.

Niet-leden zijn welkom op het Nieuwjaarsbal. Voor hen zijn de kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar bij Snackbar Harry, Present Art, Q8 Nijland en CCOG/Café Bij De Buren. De toegangsprijs in de voorverkoop bedraagt tien euro; aan de deur 12,50 euro. Op vertoon van een geldig ID-bewijs geldt voor bezoekers tot achttien jaar een aangepast tarief van vijf euro, zowel in de voorverkoop als aan de deur.