GN Arnhem

4 maart 2015

GN Arnhem 4 maart 2015


Grote rommelmarkt en taartenbakwedstrijd in Elden

ARNHEM - Op 7 en 8 maart is er een grote rommelmarkt in Het Dorpshuis in Elden. Dit zelfde weekend is er ook een taartenbakwedstrijd. De winnaar kan leuke prijzen winnen en de deelnemende taarten worden per punt verkocht tijdens de rommelmarkt. Alle opbrengsten zijn bestemd voor het behoud van het Dorpshuis.

Het Dorpshuis in Elden biedt onderdak aan de peuterspeelzaal, De Dorpsraad en allerlei verenigingen. Sinds maart 2014 is het Dorpshuis officieel eigendom van de dorpsvereniging. Voor de aankoop is een lening voor afgesloten. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor versnelde aflossing van deze lening, worden er nu allerlei acties georganiseerd waaronder de grote rommelmarkt.

De rommelmarkt vindt plaats op zaterdag 7 maart van 9.00 tot 17.00 uur en zondag 8 maart van 11.00 tot 16.00 uur in het dorpshuis aan de Rijksweg West 50 in Elden. De toegang is op zaterdag van 9.00 tot 10 uur acht euro, van 10.00 -11.00 uur vier euro, van 11.00 - 17.00 uur twee euro en op zondag twee euro.

Voorafgaand aan de rommelmarkt is er een taartenbakwedstrijd. Op vrijdag 6 maart tot 12.00 uur kunnen deelnemers bij het dorpshuis een taart inleveren. Deze worden gekeurd door een deskundige jury. Voor de drie lekkerste taarten zijn leuke prijzen beschikbaar. De prijsuitreiking is op zaterdag om 13.30 uur. Deelnemers kunnen zich opgeven via redactie@elden.nl.

Activiteiten op De Weldam

ARNHEM - De volgende activiteiten zijn op De Weldam aan de Middachtensingel 39 in Arnhem.

'n Leuk voorjaar bloemstukje maken op vrijdag 13 maart. Kosten inclusief alle materiaal negen euro. Gevraagd wordt zelf een tangetje mee te nemen. Er kunnen zich maximaal vijfentwintig personen inschrijven. De inschrijving start op mandag 23 februari.

Paasbrunch met warme en koude gerechten op woensdag 1 april. De zaal is open om 12.30 uur, de brunch begint om 1300 uur. Een kaartje kost tien euro. De inschrijving vindt plaats op twee data, te weten maandag 9 en maandag 16 maart. Natuurlijk is telefonisch reserveren mogelijk, mits het kaartje binnen vijf werkdagen wordt opgehaald en betaald. Het maximumaantal inschrijvingen bedraagt zestig personen.

Sociale Media voor ouderen in Bibliotheek Rozet

ARNHEM - Tijdens vier bijeenkomsten (op 9, 23 en 30 maart en 13 april) kunnen ouderen wegwijs gemaakt worden in facebook, twitter, linkedIn en pinterest. De bijeenkomsten vinden plaats in de Bibliotheek Rozet van 10.00 tot 12.00 uur.

De woorden facebook, twitter en linkedIn hoort u steeds vaker noemen in het dagelijks leven. Maar wat zijn dat nu sociale media? En wat kunnen ze voor senioren betekenen? Sociale media helpen jong en oud contacten te onderhouden met mensen ver weg en dichtbij. Bovendien helpen ze ouderen om bij de tijd te blijven.

Deelnemers kunnen gebruik maken van de computers van de bibliotheek, maar kunnen ook hun eigen laptop of tablet meebrengen. Voor meer informatie en om in te schrijven: kijk op www.bibliotheekarnhem.nl/agenda of bel met Maria Wezendonk, 026 3543171.

SWOA doet mee met de Week van Zorg en Welzijn

ARNHEM - Het is bijna zover! Van 16 tot en met 21 maart staat heel Nederland weer stil bij de Week van Zorg en Welzijn. Bij SWOA draait het om Wel zijn oftewel je lekker in je vel voelen. SWOA ontbreekt deze week dan ook niet.

Op diverse locaties verspreid over de stad worden leuke en interessante bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd, waarbij ook nu Wel zijn centraal staat. Dit jaar ligt de nadruk op gezelligheid en gezondheid. Er wordt gekaart, er zijn voorlichtingsochtenden door een diëtiste en door Newlife met persoonlijke begeleiding bij voeding en leefstijl. Er is een gezellige beautymiddag, een heuse gezondheidsbingo, een bijeenkomst voor roze ouderen met cabaret, maar ook gewoon een koffieochtend of lekker samen eten. Kortom, keuze genoeg.


Op vrijdag 20 maart wordt er als afsluiting een mini symposium georganiseerd door SWOA en Kunstbedrijf Arnhem. Onderwerp is 'Welzijn door kunst'. Wat is het effect van cultuurparticipatie op het welzijn van (kwetsbare) ouderen? "Wilt u weten wat er bij u in de buurt te doen is? Ga dan nu naar onze website www.swoa.nl/activiteiten/week-van-zorg-en-welzijn."

Met de boswachter door de uiterwaarden rond Doorwerth

DOORWERTH - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen verzorgt op zaterdag 7 maart een wandeling over de stuwwal en door de uiterwaarden rond Doorwerth. Deze wandeling is bijzonder afwisselend en vraagt een goede conditie.

Vanaf het kasteel gaat het via de uiterwaarden naar het sluizencomplex en daarna de stuwwal op. Het hoogteverschil is ongeveer veertig meter. De tocht gaat door dichte bossen die afgewisseld worden door fraaie vergezichten en langs de Hunenschans, het Dunoplateau en het vroegere gehucht Doorwerth. Tijdens de wandeling vertelt de boswachter van alles over de cultuurhistorie van het gebied, maar ook de natuur komt aan bod.

Start: 13.30 uur op de parkeerplaats van kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, Doorwerth. Duur: 3 à 3,5 uur. Kosten: vijf euro perpersoon; kinderen vier tot en met twaalf jaar 2,50. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen of 026 3397406.

4 / 24

Schone kanalen zorgen voor 'gezond' klimaat en hoger rendement... Lestrade Service gespecialiseerd in onderhoud van ventilatie- en warmteterugwin-systemen

HUISSEN – Wist u dat ventilatie- en warmteterugwin-systemen regelmatig gereinigd en onderhouden moeten worden? Dat is niet alleen goed voor een 'gezond' klimaat, ook voor het rendement! Sinds jaar en dag onderhoudt Lestrade Service ventilatie- en warmteterugwin-systemen. Lestrade Service uit Huissen verricht deze werkzaamheden eenmalig én op abonnementsbasis.

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de mechanische ventilatie en warmteterugwinning door de hoeveelheid stof, die in de kanalen en afzuigunit blijven zitten, binnen twee jaar nog maar een rendement heeft van vijftig procent. Het stof kan bacteriën en ziektekiemen bevatten. De verontreinigde lucht veroorzaken veel allergische reacties en ademhalingsproblemen. Ook kunnen er –doordat het rendement daalt- in de badkamer, keuken of toilet vochtproblemen ontstaan zoals schimmel en langdurig vochtig blijven van die ruimtes. Regelmatig de ventilatie of warmteterugwin-systemen reinigen kan een hoop problemen voorkomen.

Gezondheid

Gebrekkige ventilatie tast de kwaliteit van de lucht aan en kan nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid van de bewoners. Hierbij is te denken aan verschijnselen als slecht slapen, vermoeidheid, hoofdpijn. Luchtwegproblemen, verergering van allergieën, enzovoort.

Ons advies

Ventilatieroosters en de afzuigventielen in de keuken, het toilet en de badkamer moeten regelmatig worden schoongemaakt. De woonhuisventilator dient eens in de twee jaar en de ventilatiekanalen moeten eens in de vier jaar vakkundig gereinigd worden.

Door een onderhoudsabonnement af te sluiten bij Lestrade Service bent u altijd verzekerd van een goed werkend en energiezuinig systeem. Maar éénmalig onderhoud kan natuurlijk ook!

Lestrade Service, Vierakkerstraat 46, Huissen; telefoon 026 3251617; www.lestrade.nl.

Kamera Express opent grootste fotowinkel van Arnhem

ARNHEM - In het voormalig ANWB-gebouw, aan de Kronenburgsingel 20 in Arnhem, opent Kamera Express haar zesde Superstore. Met ruim vierhonderd vierkante meter aan fotobeleving, educatie en inspiratie, vindt de klant in deze Superstore alles op het gebied van foto-, videocamera's en accessoires.

Naast het grote assortiment biedt Kamera Express workshops, lezingen, trainingen, demonstraties en uitgebreide business to business mogelijkheden aan. De nieuwe Superstore ligt bij het nabijgelegen winkelcentrum Kronenburg en is gemakkelijk te bereiken met zowel openbaar vervoer, als met de auto en heeft de mogelijkheid om gratis te parkeren.

Kamera Express is al meer dan twintig jaar dé foto retailspecialist van Nederland. De combinatie van webshop en Superstores in Nederland en België maakt Kamera Express uniek. Dankzij de Laagste Prijs Garantie van Kamera Express weet de klant dat hij bij Kamera Express altijd de beste deal maakt. "Als één van de eerste multi-channel fotoretailers in Nederland zien wij in deze tijd de winkels nog steeds als een belangrijk onderdeel van onze succesformule. Foto- en videografie moet je kunnen voelen, proeven en beleven. Naast het bieden van deskundig advies, willen wij onze klanten blijven inspireren door het geven van workshops, lezingen en demonstraties, en een ongekende service van onze aftersales", aldus Ben Cornelisse, algemeen directeur bij Kamera Express.

Naast de nieuwe Superstore aan de Kronenburgsingel behoudt Kamera Express ook haar City Kiosk in het centrum van Arnhem in de Beekstraat. In de City Kiosk kan de foto- en videoliefhebber terecht voor deskundig advies, een selectie uit het ruime assortiment en het maken van pasfoto's.

Plan APK bij Wouter Hageman Bosch Car Service Gendt

GENDT - Plan in 2015 uw APK bij Wouter Hageman, Bosch Car Service Gendt en maak kans op een auto ter waarde van 10.000 euro. Ook bij Bosch Car Service Wouter Hageman maakt u kans op een van de tien auto's die in 2015 worden weggeven. De enige voorwaarde is, dat u uw APK laat uitvoeren bij Bosch Car Service Wouter Hageman Gendt.

Sinds 2011 is Wouter Hageman aangesloten bij Bosch Car Service. De onderdelen en systemen van Bosch zitten in nagenoeg alle auto's. Daarom is Bosch Car Service dé formule voor ons. Elke auto, jong of oud, van elk merk, uw eigendom of lease, is bij ons welkom. Als Bosch Car Service zijn wij aangesloten bij de Bovag en voldoen wij aan de strenge (kwaliteits) eisen die door Bosch en de Bovag vastgesteld en gecontroleerd worden. Zo mag u er op vertrouwen dat wij alleen dat repareren of vervangen wat nodig is voor een betaalbaar tarief en wat (vooraf) met u is afgesproken. Dus, een grote of kleine beurt, een controle voor u op vakantie gaat of een nieuwe APK? Uw auto is bij ons in vertrouwde handen .

Foto: Fedor Meuwsen

Tien auto's te winnen

Wie in 2015 zijn APK laat uitvoeren bij Bosch Car Service, kan zich aanmelden op de speciale actiewebsite www.apkactie2015.nl. Verspreid over het jaar worden uit de aanmeldingen liefst tien winnaars geloot. Deze mogen voor een bedrag van 10.000 euro hun auto zelf uitkiezen bij het Bosch Car Service autobedrijf waar de APK werd uitgevoerd. De auto wordt geleverd met de bekende Bosch Car Service serviceproducten, zoals Bosch Car Service Pechhulp, Bosch Car Service Autoverzekering en Bosch Car Service Garantie.

"Bosch Car Service van Wouter Hageman uit Gendt heeft een jarenlange ervaring op het gebied van APK. Onze APK-keurmeesters controleren alle punten, zodat u er zeker van kunt zijn dat u in een veilige auto rijdt, zonder ons milieu onnodig te belasten.

Bij Wouter Hageman kunt u uw auto al voor twintig euro all-in laten keuren. Bovendien krijgt u bij iedere reparatie of onderhoudsbeurt een GRATIS leenauto. Wilt u een afspraak maken dan kunt u bellen naar 0481 425000 of kom langs, u bent van harte welkom!"

Wouter Hageman Gendt (Waar u nog echt klant bent), Henri Dunantstraat 3 Gendt; Tel: 0481 425000; E-Mail: werkplaats@hageman.nu.

Deelnemers PopSport Gelderland

Foto: Marcel Krijgsman

ARNHEM - Drie bands en drie singer-songwriters zijn geselecteerd voor PopSport Gelderland, hét talentenprogramma voor jonge muzikanten. Deze bands en acts krijgen de komende maanden intensieve begeleiding door professionele coaches, ze nemen een nummer op en treden op. Het resultaat is te zien tijdens de Showcase op 30 mei in Willemeen in Arnhem.

De leden van The Estate, een rockband uit Zevenaar, treden al veel op in cafés. Aankomende drie maanden gaan ze werken aan hun eigen nummers. Ella aan de Stegge is een singer-songwriter uit Malden. Ze deed eerder mee aan Kunstbende Gelderland en werd tweede. Nisse is een jonge singer-songwriter en multi-instrumentalist uit Arnhem, die vooral geïnteresseerd is in de technische kant van muziek. Pourquoi Pas is een band uit de omgeving van Arnhem, ze spelen voornamelijk pop, funk en soul. Marise den Bakker is de jongste deelnemer. Deze dertienjarige muzikante uit Baak schrijft haar eigen nummers en begeleidt zichzelf met gitaar. De Jumpin' Jacks is een rockduo uit Beneden Leeuwen, bestaande uit een drummer en een gitarist. Tijdens PopSport krijgen ze onder meer workshops over boekingen en promotie.

Foto: Marcel Krijgsman

PopSport Gelderland 2015 wordt afgesloten op 30 mei met een showcase in Willemeen, Arnhem. Op deze avond wordt de act die zich het meest ontwikkeld heeft gekozen om door te stromen naar het verdiepende landelijke traject dat in september van start gaat. Daarnaast wordt elke deelnemende muzikant member van het PopSport NetWork, waar ze het hele jaar door kunnen profiteren van allerlei interessante workshops, masterclasses, free concerttickets, speelplekken en meer.

Het evenement is op zaterdag 30 mei in Willemeen, Willemsplein 1, Arnhem. De toegang is gratis. Meer info staat op www.popsport.nl.

Het dagelijks leven met een longziekte

ARNHEM/WESTERVOORT - Als longpatiënt heb je veel aan je arts of de verpleegkundige. Maar wat je van andere patiënten hoort, is minstens zo waardevol. Dat kan bij Longpunt Rijn IJssel, de maandelijkse ontmoetingsplek die het Longfonds (voorheen Astma Fonds) organiseert voor longpatiënten, hun naasten en voor zorgverleners uit de gehele Arnhemse regio.

Op 11 maart staat het thema 'Het dagelijks leven met een longziekte' centraal. De impact van een longaandoening is vaak ontzettend groot. Niet alleen voor de patiënt zelf maar ook voor allen met wie hij/zij in het dagelijks leven te maken heeft: partner, familie, vrienden en collega's. Er spelen dan vragen zoals: Hoe ga ik om met wat mij overkomt? Waaruit put ik kracht? Welke keuzes maak ik in mijn leven met een longziekte?

De heer Roefs, als geestelijk verzorger verbonden aan het Rijnstate ziekenhuis, zal het thema inleiden en vragen beantwoorden. Bezoekers worden uitgenodigd om thuis al na te denken over de vragen die ze willen stellen.

Longpunt Rijn IJssel vind op 11 maart plaats in zalencentrum Wieleman, Dorpsstraat 11, 6931 BA in Westervoort. De zaal is open vanaf 13.30 uur, het programma duurt van 14.00 tot 16.00 uur.

Gratis deelname

Iedereen kan gratis deelnemen. Aanmelden is niet verplicht, wel fijn. Mail daarvoor naar longpuntrijnijssel@gmail.com of bel 033 4341295 (Servicelijn Longfonds). Bezoekers worden verzocht geen vluchtige stoffen en geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Verhalen met een wens

ARNHEM - Op 21 maart is er een benefietvoorstelling voor Stichting Tussenspel. Elk jaar rond 20 maart pakken vertellers op wereldverteldag feestelijk uit met oude en nieuwe verhalen, in traditionele en moderne vormen, voor klein en groot.

Frans de Vette, Gottfrid van Eck en vertelgroep 'De vrolijke vertellers' maken een verrassende droomreis aan de hand van mooie verhalen. Zij nemen je mee naar een wereld zonder grenzen. Wat vraag jij als je een gulle vreemdeling tegenkomt en iets mag wensen?

"We hopen met deze voorstelling één grote wens in vervulling te laten gaan: zoveel mogelijk geld inzamelen voor stichting Tussenspel! Meer onfo stat op www.tussenspel.nl.

Stichting Tussenspel verzorgt laagdrempelige vaktherapie voor kinderen in de knel. Voor kinderen in asielzoekerscentra en andere crisissituaties blijft er veel te wensen. Zij zijn ontworteld, veelal getraumatiseerd en leven in onzekere omstandigheden. Er is voor hen amper hulpverlening beschikbaar vanwege hun tijdelijke verblijf.

De voorstelling is zaterdag 21 maart om 15.00 - 17.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) in de Bernulphusschool aan de Past. Bruggemanlaan 10 in Oosterbeek. De entree is inclusief drankje tien euro (alle inkomsten komen ten goede aan Stichting Tussenspel). Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis entree. Gevraagd wordt liefst vooraf aan te melden via e-mail benefiet-tussenspel@hotmail.com.

Literatuurmaart in Theater aan de Rijn

ARNHEM - In maart staat alles in het teken van de boekenweek, zo ook in Theater aan de Rijn. Op 13 en 14 maart vormen de romans Birk van Jaap Robben en De Dyslectische Hartenclub van Hanneke Hendrix de basis voor twee voorstellingen van Generatie Oost.

Tijdens de Nieuwe Oogst #7 op 26 maart ontmoeten literatuur en theater elkaar en zijn Malou van Roy van Zuydewijn, Maartje Smits en Arno Schuitemaker te gast. Op www.generaleoost.nl vind je een complete agenda met alle activiteiten en voorstellingen in maart.

Generatie Oost op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart om 20:00 uur. Een nieuwe generatie van twee debuterende schrijvers, twee regisseurs en acht jonge acteurs (het gehele derde jaar van ArtEZ toneelschool) werkt op uitnodiging van Generale Oost voor het eerst samen. Samen maken ze twee voorstellingen in Theater aan de Rijn. Het belooft een aangrijpende, maar ook hilarische avond te worden met:

Een beklemmend hoorspel voor vier lichamen die niet met en niet zonder elkaar kunnen. Geïnspireerd door het overrompelende romandebuut Birk van Jaap Robben. Een theatrale roadtrip geïnspireerd op de bizarre roadroman De Dyslectische Hartenclub van Hanneke Hendrix. (Tip: Ter promotie van de voorstellingen draagt Hanneke Hendrix op do 12 maart om 17:00 voor in boekhandel Het Colofon in Arnhem.)

De Nieuwe Oogst #7 op donderdag 26 maart om 20:00 uur. Generale Oost en literair productiehuis Wintertuin brengt met de Nieuwe Oogst #7 weer twee werelden bij elkaar: literatuur en theater. Samen met schrijvers uit beide disciplines kijken Jibbe Willems en Dennis Gaens in een informele setting naar het schrijfproces en de verschillen en overeenkomsten die er zijn. Met schrijvers Malou van Roy van Zuydewijn en Maartje Smits en een preview van choreograaf Arno Schuitemaker.

De toegang Generatie Oost is vijf euro en die voor De Nieuwe Oogst #7 ook vijf euro. De voorstellingen zijn in Theater aan de Rijn, Rijnstraat 42.Reserveren kan op www.generaleoost.nl.

Bingo in Vredenburg

ARNHEM - Op zaterdag 14 maart verzorgt wijkvereniging De Vrehoek weer haar maandelijkse bingo.

Deze wordt gehouden in wijk- en sportcentrum Vredenburg aan de Slochterenweg 29. Zaal open 19.30, aanvang 20.00 uur. Voor verdere informatie kan men bellen naar Martha, 026 3232321.

Communicatie in de laatste levensfase van 'levensbelang'

ARNHEM - De periode van terminaal ziek zijn, is soms een van de eenzaamste in een mensenleven. Want iemand die weet dat hij moet sterven, weet dat hij de weg uiteindelijk alleen moet gaan. Nabijheid en inlevende communicatie met naasten en helpers kunnen de eenzaamheid enigszins opheffen.

Onbegrip of onzorgvuldige communicatie vergroten juist de eenzaamheid. Goede communicatie in de palliatieve zorg is dus echt van 'levensbelang'. Hoe kun je de eenzame weg van de patiënt en zijn naasten verlichten? Hoe kun je de nabijheid intensiveren? Hoe vang je signalen van eenzaamheid op. Ook al zijn ze verpakt in ontkenning, opstandigheid, vertwijfeling, wroeging?
Monuta uitvaartverzorging en Stichting Eenzame Dood organiseren een lezing omtrent communicatie in de laatste levensfase. Deze lezing zal worden gehouden door Arthur Polspoel.

Arthur Polspoel was tien jaar werkzaam als parochiepastor in het bisdom Breda. Sinds 1979 is hij docent pastoraaltheologie en als supervisor en stagebegeleider verbonden aan de Theologische Faculteit Tilburg. Hij begeleidt rouwgroepen en verzorgt lezingen, symposia en cursussen rond rouw, terminale zorg, zingeving en eenzaamheid.
Mensen die werkzaam zijn in de zorg, Palliatieve zorg of anders geïnteresseerd in dit onderwerp zijn welkom om deze lezing bij te wonen op woensdag 11 maart van 19.00 tot 21.00 uur bij Monuta Arnhem, Eimmerssingel West 7 in Arnhem. Bijwonen van deze lezing is kosteloos, aanmelding is vereist gezien het aantal zitplaatsen. Aanmelding kan via Stichting Eenzame Dood: info@eenzamedood.nl; 06 46489372 of via Jacqueline Hofman van Monuta: jhofman@monuta.nl; 06 51259063.

Dansbingo in De Petersborg

ARNHEM - Op maandagmiddag 9 maart kan men in De Petersborg Slochterenweg 40 in Arnhem-Zuid dansen op live muziek en meedoen met de bingo, die op dezelfde middag wordt gehouden.

Een gezellige dans-bingomiddag. De muziek wordt verzorgd door het Duo Pardon, een graag gezien tweetal in De Petersborg. Iedereen is welkom. Aanvang 14.00 uur, de zaal gaat open om 13.30 uur.

Chauffeurs in het zonnetje gezet

Foto: Moni

ARNHEM - Afgelopen zaterdag zijn de buschauffeurs van de spelers- en supportersbussen van Vitesse en PEC Zwolle in het zonnetje gezet.

De actie was onderdeel van de Bob Sport campagne 100% BOB, 0% op, van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland. Deze buschauffeurs zijn altijd de Bob en zorgen ervoor dat de spelers en supporters veilig thuis komen.

Mevrouw Bieze, vicevoorzitter van het ROV Oost-Nederland en gedeputeerde van de provincie Gelderland, heeft de buschauffeurs tijdens de rust van de wedstrijd bedankt.

Paasconcert door Christelijke Oratoriumvereninging Arnhem

ARNHEM - Op zaterdag 21 maart voert Christelijke Oratorium Vereniging Arnhem een klein Paasconcert uit in de Kruiskerk in Arnhem.

"Tijdens dit concert brengen wij een aantal koralen uit de Matthäus Passion en de Johannes Passion van J.S. Bach en twee liederen uit de Messiah van G.F. Händel ten gehore. Met deze koralen wordt de lijdensweg van Jezus bezongen welke volgens de Christelijke traditie in de dagen voor Pasen wordt herdacht. Uit de Matthäus en Johannes Passion willen wij een aantal koralen graag samen met u zingen, u wordt hierin begeleid door onze dirigent. Er zal na afloop worden gecollecteerd voor uw vrijwillige bijdrage voor dit concert. COV Arnhem heet een ieder welkom tijdens dit gratis concert. U kunt zich daarvoor aanmelden via secretariaat@covarnhem.nl, uw kaart ligt dan op naam voor u klaar op zaterdag 21 maart bij de ingang van de Kruiskerk, Lisdoddelaan in Arnhem." Aanvang van het concert is 15.00 uur, de kerk is vanaf 14.45 uur open.

Arnhem voor KiKa

ARNHEM - Drie maanden lang zijn er evenementen op het gebied van sport, cultuur en muziek voor, door en met Arnhemmers met als doel geld inzamelen voor KiKa.

Een initiatief van twee Arnhemmers, Jorn Jansen en Arina Rietveld, die samen met andere Arnhemmers evenementen gaan organiseren voor Arnhemmers. Waarbij een van de doelstellingen is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KiKa en daarnaast Arnhemmers kennis te laten maken met Arnhemse initiatieven, bedrijven, organisaties, musea, artiesten en nog veel meer wat er in Arnhem leeft.
Jorn en Arina hopen dat hun initiatief als een lopend vuurtje door Arnhem gaat en er meer evenementen door Arnhemmers voor Arnhemmers worden opgezet en daarmee hun actie voor KiKa steunen.

Arnhem voor KiKa begint met de eerste activiteit op woensdag 4 maart met Arnhem Lacht in het Posttheater en eindigt op 31 maart met een uniek Arnhemse bands benefietconcert in de Max Brothers.
Meer informatie staat op www.facebook.com/pages/Arnhem-voor-KIKA/785462931528153 en op www.kika.nl.

Yvonne fietst voor Amref Flying Doctors

ARNHEM - "Ik ben Yvonne Sietsma en in oktober van dit jaar ga ik vierhonderd kilometer fietsen in het zuiden van Kenia, een uitdaging voor mezelf, een mooie bijdrage voor Amref Flying Doctors, een steun voor vrouwen, mannen en kinderen die in moeilijke omstandigheden leven."

"De uitdaging is Over rode aarde en dirt tracks vierhonderd kilometer in zes dagen naar het einddoel. Minimaal vijfduizend euro ophalen aan sponsorgeld voor Amref Flying Doctors. Tijdens deze zes dagen fiets ik langs een aantal Amref Flying Doctorsprojecten.

Projecten die alleen kunnen draaien door charity. Met mijn fietstocht wil ik zoveel mogelijk geld ophalen voor deze projecten. We staan er niet elke dag bij stil, maar wij zijn bevoorrechte personen dat we hier in Europa geboren (wonen) zijn en kunnen opgroeien. Voor ons is het normaal dat er water uit de kraan komt, dat we naar school kunnen gaan, dat de huisarts om de hoek zit…

Om iets te kunnen bijdrage aan een betere leefwereld voor mensen die dat niet hebben, stap ik op de fiets om op die manier zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen voor Amref.

Vierhonderd kilometer, rode aarde, dirt tracks, lef, avontuur en sponsoring van 10 tot 17 oktober. Helpt u, help jij mij om iedere kilometer om te zetten in een bijdrage voor Amref Flying Doctors? Op www.kenyclassic.com staat de fietstocht beschreven en kunt u, kun je ook andere informatie en achtergronden vinden over het werk van Amref Fying Doctors. Eventuele bedragen kunt u over maken via www.kenyclassic.com, klik daar op sponsor nu –deelnemer Yvonne Sietsma. Alvast hartelijk dank voor uw, jouw steun", aldus Yvonne Sietsma.

Klassieke toppers in Arnhem voor benefietconcert

ARNHEM - Dinsdag 17 maart zal er een concert plaatsvinden in Musis Sacrum in Arnhem.

Solisten zijn: Marco Bakker, bariton, Elise Caluwaerts, coloratuursopraan en Xavier Moreno, lyrische tenor.
Elise Caluwaerts begon haar zangcarrière als barokzangeres en toerde internationaal met het Collegium Vocale Gent en Muziektheater Transparant. Later breidde ze haar repertoire uit naar het romantische en hedendaagse repertoire en werd een veel gevraagd concert en - operazangeres.

Het Gelders Orkest.
Het concert wordt begeleid door het Gelders Orkest, momenteel het toporkest in Nederland. Ze zijn altijd op zoek naar het optimum tussen publieksbereik, inkomsten, muzikale kwaliteit en artistieke ambitie. Ze proberen mensen binnen- en buiten de concertzaal te raken met live klassieke muziek. De mensen te laten voelen en beleven welke emoties er allemaal schuil gaan in de muziek.


De baten van dit concert zal ten goede komen aan het Radiotherapiegroep Arnhem/Ede/Deventer, ziekenhuis De Gelderse Vallei, Ede(oncologie) en het Rode Kruis Ziekenhuis/Brandwondencentrum Beverwijk. Kaartverkoop via theaterkassa van Musis Sacrum 026 4437343 en googmail@planet.nl.

Angels in America: Jacob Derwig en Maria Kraakman in theater-epos

Foto: Annaleen L

ARNHEM - Van 10 maart tot en met 6 juni speelt Toneelgroep Oostpool het monumentale theater-epos Angels in America van Tony Kushner in de Nederlandse theaters. Een kleurrijk mozaïek aan verhalen van een groep zoekende mensen in de grote stad.

Regisseur Marcus Azzini wacht al twintig jaar op het moment dat hij het stuk op het toneel kan brengen. Nu krijgt hij de kans en mét hem een topcast bestaande uit onder anderen Jacob Derwig, Maria Kraakman, Teun Luijkx en Rick Paul van Mulligen. Bewust kiest Azzini voor een tournee langs de kleine theaters: persoonlijk, intiem en dicht op de huid.

Angst voor de ander
Harteloosheid, hypocrisie, wanhoop, hebzucht en racisme; de personages in Angels in America dolen rond in het roerige Amerika van de jaren tachtig. Het tijdperk van Ronald Reagan waarin conservatisme opbloeit en angst hoogtij viert. Angst voor het nieuwe nog onbekende aidsvirus, voor de politiek, de maatschappij, maar vooral voor elkaar.

Speellijst 2015 | Angels in America

10 t/m 13.03.15 | Huis Oostpool | Arnhem | 19:30 | www.toneelgroepoostpool.nl | try out

14.03.15 | Huis Oostpool | Arnhem | 19:30 | www.toneelgroepoostpool.nl | première

17 t/m 21.03.15 | | Huis Oostpool | Arnhem | 19:30 | www.toneelgroepoostpool.nl

01 t/m 06.06.15 | Huis Oostpool | Arnhem | 19:30 | www.toneelgroepoostpool.nl

Werelddansen Balkandansen

ARNHEM - Vereniging voor Werelddans, geeft iedere woensdagavond een cursus Balkan voor halfgevorderde dansliefhebbers uit Arnhem en omgeving. Er kunnen nog dansers geplaatst worden.

De cursus wordt geleid door de gerenommeerde dansdocent Majolein van de Beld en gegeven in Huis van Puck, (oude Menno van Coehoornkazerne), Klarendalseweg 193 in Arnhem, ingang Verlengde Hoflaan, 1e verdieping, lokaal 1.03, van 20.00 tot 22.00 uur. De prijs bedraagt 3,50 euro per les. Aanmelden kan via info@volksdansen.nl of telefoon 026 3820102.

Wijnproeverij Arnhem voor KiKa

ARNHEM - Zaterdag 7 maart is er een wijnproeverij bij Nederlands Wijnmuseum, waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan de actie Arnhem voor KiKa.

Om 13.30 of om 15.00 uur kunt u zich laten rondleiden door de historische kelders van wijnhuis Robbers & van den Hoogen. De rondleiding wordt afgesloten met een wijnproeverij. U proeft drie verschillende wijnen, waarover een expert u meer vertelt. Ontdek uw eigen wijnsmaak door te kijken, te ruiken en te proeven.
Wijnproeverij inclusief museumbezoek en rondleiding kost vijftien euro, waarvan vijf euro per persoon naar KiKa gaat.
Reserveren kan via: www.robbersenvandenhoogen.nl/reserveren-wijnhuis onder vermelding Arnhem voor KiKa.

Arnhem voor Kika
De komende maanden staat Arnhem op zijn kop voor KiKa. Door de hele stad worden diverse evenementen georganiseerd speciaal voor KiKa of bestaande activiteiten hebben een link gemaakt naar Arnhem voor KiKa.
Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KiKa, dat fondsen werft voor onderzoek naar kinderkanker. Door samen te werken met veel Arnhemse partijen proberen we hier zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor hen en voor KiKa. De initiatiefnemers, Jorn Jansen en Arina Rietveld, hopen met deze aanzet een draagvlak te creëren zodat betrokken Arnhemmers zelf ook met een invulling komen.

Activiteiten die op het programma staan zijn.
4 maart met Arnhem Lacht in het Posttheater; 7 maart Wijnproeverij bij Nederlands Wijnmuseum; 21 maart Hertenjacht, grote bult op industrieterrein IJsseloord 2 naast het Velperbroekcircuit; 26 april, Kickboxen voor KiKa; 31 mei een uniek Arnhemse bands benefietconcert in de Max Brothers.

Meer informatie staat op www.facebook.com/arnhemvoorkika en www.kika.nl.

Aanstaande vrijdag weer geopend!

HUISSEN – Op vrijdag 13 maart gaat ijssalon La Differenza weer open.

Het voorjaar komt eraan, het zonnetje gaat schijnen, iedereen loopt weer vrolijk rond buiten.

Tijd om weer eens een lekker ijsje te eten.

Om iedereen in Huissen en omgeving te laten genieten van het door

Han Leijser ambachtelijk bereide ijs, kun je vanaf

vrijdag 13 maart 12.00 uur terecht bij ijssalon La Differenza.

Dan gaan de deuren voor het ijsseizoen 2015 weer open!!

Al ons ijs wordt dagelijks vers bereidt in onze ijskeuken. U kunt dan ook regelmatig ijssmaken met een vernieuwende en soms uitdagende smaak in onze ijsvitrines aantreffen. Wij werken met de beste producten en met veel passie om voor u een smakelijk en verrassend ijsje te presenteren.

Wij bereiden ook ijs voor mensen met diabetes, gluten allergie en lactose-intolerantie.

U kunt informatie verkrijgen bij onze medewerkers.

Een buurt-, bedrijfsfeest of een ander evenement?

U kunt bij ons een ijskar of thermobox huren.

Wilt U thuis een ijsbuffet? Hiervoor hebben wij mooie ijstaarten, die naar uw wensen worden gedecoreerd.

Ik zeg maar zo: "Ambacht moet je beleven. In een ijssalon heb je dagelijks te maken met vrolijke, lachende mensen. Want ijs, dat is altijd een feestje," aldus Han.

Voor vele mensen is ijssalon La Differenza in de Langestraat te Huissen bekende tussenstop. Even langslopen voor een hoorntje op de hand, overheerlijke ijscoupe of een goede kop koffie.

Voor meer info en onze spetterende openingsaanbieding kijk op onze website: www.la-differenza.nl

tel: 06-34296868

Balkandansdag in Klarendal

ARNHEM - Volksdanscentrum Arnhem houdt op zaterdag 7 maart een Balkandansdag. Deze dansdag wordt geleid door de gerenommeerde dansdocent Marjolein van den Beld.

De dansdag is geschikt voor iedereen die over een redelijke conditie en enig maatgevoel beschikt. Geadviseerd wordt gemakkelijk zittende kleding en dans- of sportschoenen aan te trekken.

Deze activiteit wordt gehouden in het mfc Klarendal, Kazerneplein 2 in Arnhem en duurt van 12:30 tot 15:30 uur. De entreeprijs bedraagt twaalf euro aan de zaal en negen euro bij voorinschrijving via info@volksdansen.nl of telefoon 026 3820102. Gelrepas-houders dansen voor half geld.

Amusementsorkest vijftig jaar!

ARNHEM - Het amusementsorkest DWS uit Arnhem-Zuid (Veerpolderstraat 126) bestaat dit jaar vijftig jaar. Hoe dit jubileumjaar gevierd gaat worden, wordt later bekend gemaakt.

Swingend feest met Introdans Ensemble voor de jeugd

Foto: Pieter Henket

ARNHEM - Introdans Ensemble voor de Jjeugd viert zijn vijfentwintigste verjaardag en presenteert een swingend feest met drie toppers uit de Introdans-schatkist én een voor Nederland nieuw ballet.


Bon Appétit! van Robert Battle, Psycho Killer van Daniel Ezralow en Susto van Sol León en Paul Lightfoot zijn stuk voor stuk meesterwerken - vol energie en dynamiek - die in binnen- en buitenland al voor uitzinnig enthousiaste zalen hebben gezorgd. Rave van Karole Armitage is de nieuwste aanwinst op het repertoire van het gezelschap.

De Amerikaanse choreografeerde dit werk na de aanslagen op 11 september 2001 in New York. Maar in plaats van weg te zinken in somberheid en verdriet, koos Armitage voor een werk waar de overlevings- en scheppingsdrift vanaf spat. Ze combineert - kenmerkend voor haar stijl - verschillende danstechnieken, dit keer: voguing, capoeira, wushu (Chinese krijgskunst) en ballettechniek. Voguing is de voormalige 'punkballerina' wel toevertrouwd. De choreografie van videoclips van Michael Jackson en Madonna, waaronder Madonna's hit Vogue, was in haar handen. Het vaste tableau van Introdans Ensemble voor de Jeugd breidt speciaal voor Rave eenmalig uit naar vierentwintig dansers. Van top tot teen beschilderd en in eigentijdse urban outfits gestoken, razen zij in een spectaculair kleurenbombardement over het toneel.


Introdans laat zien dat ook een volwassen choreografie van Paul Lightfoot en Sol León best aan kinderen is besteed. Zelfs als die gezet is op Beethovens Vijfde Symfonie. (de Volkskrant over Susto)

De première is 7 maart; de speelperiode is tot en met 31 mei.

Voorjaars- en

zomerkinderkledingbeurs

ARNHEM - Op 28 maart is er een tweedehands voorjaars- en zomerkinderkleding/speelgoed beurs in boerderij De Kroon.

"We houden de beurs in het nieuwe gedeelte (kant peuterspeelzaal) van De Kroon. Dit geeft meer ruimte dus het is overzichtelijker voor de klanten. De verkoop is op zaterdag 28 maart van 10.00 tot 12.00 uur. De inbrengers van kleding moeten een nummer opvragen en zelf thuis hun kleding en speelgoed prijzen. Dit voorkomt lange wachttijden bij het inleveren van de kleding (soms uren).

Er mogen maar vijftig stuks voorjaar/zomer per nummer ingeleverd worden, vanaf maat 86. Kleding moet heel en schoon zijn, anders wordt het geweigerd. Geen schoenen alleen gymschoenen (binnen) en regenlaarzen. Het is ook mogelijk om buitenspeelgoed, fietsen, skeelers, huisjes, glijbanen en poppenwagens in te leveren.

Wie naar onderstaande adressen een mailtje stuurt, ontvangt een nummer met bijbehorende inleverlijst. Voor mensen die geen mailadres hebben, bellen kan ook tot 21 maart. "Wij zorgen dan dat men het nummer en lijst over de post ontvangt."

Inleveren kan op vrijdag 27 maart van 19.00 uur tot 20.00 uur. Verkoop: is op zaterdag 28 maart van 10.00 uur tot 12.00 uur. Afhalen restant op zaterdag 28 maart van 17.00 tot 17.30 uur

Voor het opvragen van een nummer en spelregels: Anja Spanbroek, astrid-fitsch@hotmail.com en Astrid Fitsch of 06 21423836 op werkdagen tussen 19.00 en 20.00 uur.

Jeugdlandloterij gaat van start

ARNHEM - Vanaf 4 maart zijn ze van start gegaan, de jonge enthousiaste verkopertjes van Jeugdland loten. Stichting Jeugdland organiseert dit jaar alweer de 44e Jeugdland loterij.

Tot eind maart proberen Arnhemse basisschoolkinderen zoveel mogelijk loten te verkopen om met de opbrengst de Jeugdland activiteiten in de schoolvakanties mogelijk te maken. Misschien staan ze binnenkort bij u aan de deur… Vitesse en Sportbedrijf Arnhem sponsoren de loterij met leuke beloningen voor de kinderen die loten verkopen.

Jeugdland

Deze zomer wordt Jeugdland gehouden van 18 juli tot en met 30 augustus. Er is dan van alles te doen voor kinderen die in de vakantie willen deelnemen aan speciale activiteiten. Traditiegetrouw verrijzen er weer een aantal bouwdorpen waar kinderen zich naar hartelust kunnen vermaken en vindt de Holiday Kick off weer plaats. Ook in de herfst-, mei- en voorjaarsvakantie organiseert Jeugdland vele activiteiten.

Alle 15.000 Arnhemse basisschoolkinderen in de zomer-, herfst en voorjaarsvakantie weer een gratis Jeugdland Vakantie Paspoort dat vele sportieve, educatieve, creatieve en recreatieve activiteiten bevat. Hiermee kunnen ze zelf op zinvolle wijze hun vakantie invullen. Het paspoort is een gezamenlijke uitgave van Jeugdland, Stichting Rijnstad, Sportbedrijf Arnhem en Kinderopvang Skar.

Deelname basisscholen

Voor de verkoop van de loten is Jeugdland afhankelijk van de medewerking van basisscholen. Leerlingen van de deelnemende scholen gaan de loten verkopen. Dit jaar verlenen dertig scholen hun medewerking. Kinderen kunnen zelf ook een leuke prijs verdienen door veel loten te verkopen. Deze zijn gesponsord door Vitesse en Sportbedrijf Arnhem.

Aantrekkelijke prijzen

Voor twee euro per lot maakt men kans op verschillende prijzen, beschikbaar gesteld door het Arnhemse bedrijfsleven. De hoofdprijs is pakket van prijzen: een fiets, twee kaarten Monsterjam, twee bioscoopbonnen, een Rituals cadeaupakket en een boek.

Een overzicht van alle prijzen staat op de website van Jeugdland. DNA Notaris verricht de trekking van de loterij op 20 mei. De trekkingslijst wordt gepubliceerd op de website van Jeugdland. Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht.

Meer informatie

Jeugdland komt tot stand door een samenwerking van de Stichting Jeugdland, Stichting Rijnstad, Sportbedrijf Arnhem en Stichting Kinderopvang Arnhem en Regio (Skar). Bel voor meer informatie met Jeugdland, telefoon 026 4422062 of kijk op www.jeugdland.nl.

Wandelen door De Geitenkamp

ARNHEM - Wandel door De Geitenkamp met gidsen van Gilde Arnhem op zondag 8 maart om 14:00 uur. De start is bij Hoogte 80 bij de Zaslaan/Merelstraat. De kosten zijn 3,50 euro; kinderen van vier tot en met twaalf jaar twee euro.

In 1918 kocht de gemeente Arnhem de stukken grond rondom de boerderijen De Schuttersberg en De Geitenkamp. Hiermee hoopte ze in één klap een einde te kunnen maken aan de enorme woningnood die er heerste. Deze "'oostelijke voorstad' moest een geheel zelfstandige arbeiderswijk worden met eigen voorzieningen als scholen, kerken, een marktplein met winkels en bovenal ook veel groen.

"Op onze wandeling komen we langs de boerderijachtige huizen van de Schaepmanlaan, een stukje van de wijk waar het gelukt is de tuindorp gedachte te verwezenlijken. Op het Schuttersbergplein woonde vroeger de bekende Arnhemse schrijver Koos van Zomeren die de roman 'De man op de Middenweg' schreef. Afdalend in de wijk bereiken we het knusse Marktplein, hart van de Geitenbult. Via de poort naar de Kolstraat en bij de vijver staan we stil bij het herinneringsteken, onlangs onthuld ter herdenking van de slachtoffers van de tweede wereldoorlog in de wijk Geitenkamp.
Ook De Witte School, het badhuis en de Middenweg ontbreken niet op het programma. In de Dr. Kuyperstraat wordt duidelijk dat de verzuiling van de twintigste eeuw in deze wijk heel 'tastbaar' werd ingemetseld. Nieuwsgierig geworden? U bent welkom."

'Een grenzeloos conflict'

ARNHEM - De Tweede Wereldoorlog was een wereldwijde oorlog - al hoor je vaak alleen het Nederlandse verhaal. Of dat van Europa. De multimediale presentatie 'Een grenzeloos conflict' brengt dat op een indringende manier in beeld, aan de hand van vijftig beslissende momenten wereldwijd.


'Een grenzeloos conflict' is een gelaagde, multimediale presentatie, die de gebruiker inzicht geeft in de samenhang en gelijktijdigheid van beslissende momenten wereldwijd rond en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Terwijl je door de tijd en door de wereld reist, volg je drie levensverhalen die verweven zijn met dit grenzeloze conflict. Rabbijn Chaim Nussbaum, vrijwilliger bij het Vrouwenkorps-KNIL Theophilia Berkenveld en SS-oorlogsverslaggever Jan Rudolf Hommes zijn personen die als gevolg van de oorlogsgebeurtenissen een wereldwijde beweging maken, maar ook een link met Nederland hebben. Première in Airborne Museum 'Hartenstein'.


Met Een grenzeloos conflict plaatst het Airborne Museum de Slag om Arnhem in een wereldwijde context. Een dynamische kaart toont de voortdurend wisselende machtsverhoudingen, vanaf het Chinees-Japanse conflict begin jaren '30 tot de oprichting van het Warschaupact in 1955. Aan de hand van foto's, films en verhalen ontstaan verbindingen tussen de historische gebeurtenissen en de individuele levensverhalen. Vaak zijn deze verhalen subjectief en soms spreken ze elkaar tegen. Een grenzeloos conflict maakt de omvang en impact van de Tweede Wereldoorlog op een indrukwekkende manier duidelijk. De reizende tentoonstelling is vanaf 3 april te bezoeken in het Airborne Museum in Oosterbeek. Met deze opstelling plaatst het Airborne Museum plaatst de Slag om Arnhem in een wereldwijde context.


Het initiatief
'Een grenzeloos conflict' is een multidisciplinair en cross-institutioneel samenwerkingsproject. Het project is een initiatief van concept- en ontwerpbureau Perspekt. Vanaf 2012 is hierin samengewerkt met het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies en multimediabureau Kiss the Frog.
Bij de realisatie zijn verder betrokken: Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (film- en geluidsmateriaal), Paul Maas (cartografie), Marie Baarspul (tekstredactie) en Carillon (audiovisuals).
'Een grenzeloos conflict' is tot stand gekomen met steun van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, het VSB-Fonds en het Vfonds. Première tentoonstelling 'een grenzeloos conflict' is in het Airborne Museum.

Lentevolleybaltoernooi van Liever Sportiever

ARNHEM - Op zaterdag 14 maart wordt het jaarlijkse Lentevolleybaltoernooi van dovensportvereniging Liever Sportiever weer gehouden. Vorig jaar bestaat onze vereniging vijfentwintig jaar. Het was grandioos geslaagde dag.

Dit jaar was de inschrijving niet snel vol in vergelijking van afgelopen jaren met 63 deelnemende teams. Dat vonden we jammer, maar belangrijkste is dat wij gewoon doorgaat met 53 teams, waarvan er nog drie plekken vrij is. Voor de competitieklasse is er een nieuwe wisselbeker, want afgelopen drie jaar heeft een team uit Duitsland gewonnen. Wie mag dit jaar de nieuwe wisselbeker meenemen?

Veel doven en slechthorende mensen uit heel Nederland gaan weer gezellig op recreatief en competitief niveau lekker volleyballen bij het toernooi in sporthal Valkenhuizen van 9:30 tot 18:00 uur. De kleintjes kunnen zich lekker vermaken in de danszaal.

Sporthal Valkenhuizen ligt aan de Beukenlaan 15 in Arnhem. De toegang is gratis. Meer informatie over het toernooi & Liever Sportiever staat op www.lieversportiever.nl.

Jef Neve: verrassend spel van muzikale alleskunner

Foto: Stephan Vanfleteren

ARNHEM - De wereldberoemde Belgische pianist Jef Neve speelt op 10 maart in Arnhem, solo én met zijn trio; dat wordt feest op dinsdag 10 maart in Musis Sacrum om 20.30 uur voor een entree van vijftien euro.

De Belgische pianist Jef Neve speelde op veel wereldpodia en jazzfestivals en is nu in Arnhem. Neve was pianist in pop- en jazzbands, showorkesten en theaterproducties. Neve staat bekend om zijn gevarieerde pianospel met sterke melodieën en verrassende ritmes.

De in eigen land met prijzen bekroonde pianist is ook als componist een alleskunner. Hij schreef symfonische pianoconcerten, filmmuziek, stukken voor solo piano en voor verschillende jazz ensembles. De melodieuze composities zijn verrassend: soms beheerst en ingetogen, soms vol aanstekelijke ritmes.

Zowel solo als met zijn begeleiders op contrabas en drums wisselt Neve's muziek tussen swingende grooves en verstilde romantiek. Met hecht samenspel en onderling spelplezier ontstaat een harmonische mix van virtuositeit en diepgang.

Vakmanschap is meesterschap bij Constral Aluminium serres en kozijnen van Constral uit eigen fabriek...

LOBITH - Zit u te denken aan uitbreiding van uw woonruimte of om een aantal kozijnen te laten vervangen? Een mooie grote schuifpui of geheel wegklapbare vouwwand in uw achtergevel? Kom dan bij kijken Constral serres en kozijnen in Lobith. In onze ruime showroom staan allemaal voorbeelden en er is veel fotomateriaal aanwezig van gerealiseerde projecten.

Op het gebied van uitbreiding woonkamer of keuken is een serre een aanrader. Veel licht en warmte waardoor u er graag in verblijft. Prachtige overkappingen maken we ook waardoor u langer buiten kunt zitten en de mooie tuinmeubels ook mooi blijven. Zit u te denken om uw kozijnen te vervangen dan zijn wij daar zeker het aangewezen bedrijf voor.

De materialen die we gebruiken zijn onderhoudsarm en hebben een fraaie vormgeving. Onze aluminium profielen zijn rank, licht en toch stevig. Dat zijn de eigenschappen van Constral aluminium producten. Met aluminium zijn grote, sterke constructies te maken. De producten bieden bovendien een goede isolatie en zijn (zowel binnen als buiten) in alle kleuren leverbaar. Dat aluminium onderhoudsarm is, wordt eveneens als een groot voordeel ervaren. "Slechts eens in de tijd heeft het een wasbeurt nodig."

Constral vervaardigt de kozijnen, deuren, schuifpuien, serres en veranda's in eigen fabriek. De klant kan er rekenen op perfect maatwerk. In de fraaie en ruime showroom kan een keuze worden gemaakt uit de verschillende mogelijkheden. Tijdens de open dag kan men zich globaal oriënteren en kan men een nadere afspraak maken voor een op maat gedegen persoonlijk advies. Vakbekwame adviseurs helpen u graag en kunnen dan dieper ingaan op de materie.

Constral Serres en Kozijnen verzorgt het complete bouwtraject, inclusief het aannemerswerk. Constral beschikt over vakmensen die plezier beleven in hun werk. Het is een verlichting voor opdrachtgevers om te zien hoe prettig en gecontroleerd de bouw verloopt en afspraken worden nagekomen.

"Kom u maar eens kijken in onze ruime showroom in Lobith. U staat versteld van wat er allemaal mogelijk is. Wij en de koffie staan klaar voor u. Op zaterdag 7 maart is er een open dag van 10.00 tot 16.00 uur .

Constral Energieweg 2, Lobith 0316 547121.

Olympus Gym is er voor iedereen

ARNHEM - "Wij zijn er voor iedereen", zegt Roy van Reem sr, eigenaar van Olympus Gym. "Hier zijn vaders, moeders en kinderen welkom die op de bokszak aan hun conditie willen werken, maar ook jongens en meiden die op hoog niveau kickboksen, boksen of Mixed Martial Arts (MMA) beoefenen. Die begeleiden we op wedstrijdniveau."

"Het belangrijkste is dat ik iedereen wil laten genieten van sporten op hun eigen niveau, op eigen kracht en met de juiste begeleiding." Over het algemeen heeft een vechtsportschool een relatief hoge drempel voor nieuwelingen. "Daar zijn we ons van bewust. Door onze werkwijze en de sfeer die er hangt, hebben inmiddels vrijwel alle mensen die een proefles namen zich ingeschreven. Echt iedereen kan bij Olympus Gym lid worden. Als mensen hier komen en zeggen geen enkele ervaring te hebben geven we ze het advies in te stappen tijdens de bokszaktrainingen. Deze trainingen zijn razend populair en laagdrempelig!"

Het team, dat de lessen verzorgt, bestaat uit ervaren (vecht)sportleraren. Andere medewerkers voorzien bezoekers van informatie of runnen de kantine.
Er heerst een gezellige, hartelijke sfeer bij Olympus Gym en is tevens makkelijk bereikbaar met voldoende (gratis) parkeergelegenheid.
"Trainingsgoederen zijn verkrijgbaar. Mocht u een proefles willen volgen kunt u gebruik maken van leenspullen.
Nieuwsgierig geworden? Ga gerust een keer kijken of neem een gratis proefles bij Olympus Gym, Olympus 25, Arnhem info@olympusgym.nl, www.olympusgym.nl."

Bloemisterij Jan Lehmann gaat over op nieuwe naam 'Passiefleur'

ARNHEM - Een paar maanden geleden werd aangekondigd dat bloemisterij Jan Lehmann uit de wijk Vredenburg is overgenomen door de twee nieuwe eigenaren Mark Rakers en Marjolein Rakers-van der Borg. De vertrouwde bloemistes zijn daarbij overgenomen. Inmiddels is het team goed aan elkaar gewend en is er een mooie zaak neergezet.

De afgelopen maanden hebben Mark en Marjolein samen met familie en vrienden flink geklust om een landelijke sfeer te geven aan de bloemisterij. Mark is hard aan het werk om een web-shop te bouwen, zodat het bestellen van boeketten, grafstukken, cadeau-accessoires enzovoort in de toekomst veel makkelijker gaat. Om het compleet te maken kondigen Mark en Marjolein aan dat de bloemisterij binnenkort overgaat op de nieuwe naam 'Passiefleur'. Op dit moment zitten zij nog in een overgangsfase.

De vaste klanten ontvangen een mail met daarin de nieuwe gegevens behorende bij bloemisterij Passiefleur. Tot die tijd kan er nog op de bestaande manier besteld worden. Er is een mooi logo ontworpen dat binnenkort op de voorgevel zal stralen. Overigens blijft het adres en telefoonnummer hetzelfde. (Groningensingel 957, telefoonnummer 026 3212418) Het volgende jaargetijde is al weer in zicht, het voorjaar met de gezellige pasen. Dus kom gezellig binnen in onze vernieuwde bloemisterij en geniet!

Bij Kaashandel Splithof hebben ze er wél kaas van gegeten…

ARNHEM - Verstand van kaas, dat hebben ze: Rutger en zijn vader Ben Splithof. Ze staan samen met hun team voor u klaar op vrijdag in Elderveld en zaterdag in Rijkerswoerd en vormen inmiddels voor velen het vaste aankoopadres voor de lekkerste kaas van Arnhem en omstreken. Met de grootste zorg en vakmanschap wordt de allerbeste kwaliteitskaas vers van 't mes door hen afgesneden. En dat is te proeven...

Onder het exclusieve huismerk Daalderkaas verkopen zij topkwaliteit Hollandse kaas uit onder andere Noord-Holland, Westbeemster en de IJsselstreek, volgens speciaal recept bereid. De kazen worden iedere week op smaak beoordeeld, de traditionele rijping op houten planken zorgt voor de beste smaak op iedere leeftijd; van jong tot oud, minder vet of met kruiden. Ben en Rutger hebben het voor u op de plank liggen.

Iedereen die van écht lekkere kaas houdt, is bij Kaashandel Splithof op het juiste adres. Natuurlijk kan er altijd even geproefd en gekeurd worden. U bent van harte welkom op vrijdag bij winkelcentrum Elderhof van 09.00 tot 17.30 uur en op zaterdag bij winkelcentrum Rijkerswoerd van 09.00 tot 16.00 uur.

Gall & Gall Hendriks Elderveldplein

ARNHEM - Marc Hendriks is een vertrouwd gezicht op winkelcentrum Elderhof. Na jarenlang in het restaurantwezen gewerkt te hebben opende hij in 2008 zijn winkel aan het Elderveldplein. Veel mensen uit de omringende wijken en omgeving weten inmiddels hun weg naar Gall & Gall Hendriks te vinden.

In zijn winkel valt gelijk het ruime assortiment op. Er zijn doorlopend scherpe aanbiedingen in wijn en bier. Marc helpt u graag bij het maken van een keuze die bij u past. Dat geldt ook voor de sortering whisky, rum en overige producten. Naar wens feestelijk verpakt als cadeau.

Voor de huur van biertaps en sta-tafels bent u ook aan het juiste adres. In de winkel vindt u alle informatie over de mogelijkheden. Gall & Gall Hendriks is ook te vinden op Facebook. Eén van de manieren waarop u op de hoogte kunt blijven van lopende acties. Naast het Gall & Gall assortiment adviseert Marc Hendriks u ook over de reeks speciale Arnhemse producten die verkrijgbaar zijn in de winkel.

U bent van harte welkom bij Gall & Gall Hendriks aan het Elderveldplein 19. Telefoon 026 3831016 Volg ons via Facebook, https://www.facebook.com/gallengallhendriksarnhem.

Curves fitness, voeding en gedrag n één concept, speciaal voor vrouwen

ARNHEM - 8 maart is het wereldwijd 'Dag van de Vrouw' en daarom nodigt Curves, 's werelds grootste fitnessketen voor vrouwen, alle vrouwen uit om kennis te maken met dit meest onderzochte en bewezen gezonde lifestyle programma voor vrouwen. Curves telt wereldwijd achtduizend vestigingen, waarvan in Nederland zesenvijftig.

Curves is een centrum waar een full-Body workout slechts dertig minuten duurt en waarbij je toch tot zo'n vijfhonderd calorieën per keer verbrandt. Een gekwalificeerde coach motiveert, corrigeert en adviseert je voortdurend en een maandelijkse evaluatie over je vorderingen en doelstellingen is standaard. De gezellige omgeving zorgt voor een ongedwongen sfeer.

Maart is de maand om samen met jouw vriendin, zus, moeder of collega lid te worden bij Curves. In maart betalen jullie samen slechts de helft van de helft van de begeleidingskosten wat neerkomt op vijfenzeventig procent korting per persoon. Stap ook in het Curves circuit en
en word sterker en strakker!

Aanmelden kan via www.curvesarnhemelderveld.nl of bel naar Curves Elderveld, Elderveldplein 16, Arnhem. Telefoonnummer 026 3830338.

Diëtistenpraktijk Nadia van Dee

ARNHEM - In januari 2015 is Nadia van Dee gestart als diëtist in Medisch Centrum Elderveld. U kunt bij de praktijk terecht voor al uw vragen met betrekking tot voeding en dieet. De diëtist helpt mensen met afvallen, aankomen of andere voeding gerelateerde klachten of ziekten zoals diabetes.

Als u een afspraak maakt zal er eerst een intakegesprek plaatsvinden. Hierin bespreken wij uw huidige leef- en voedingspatroon. Vervolgens kijken we samen naar wat nodig is om uw doel te bereiken. Het voedingspatroon veranderen is niet gemakkelijk. De diëtist zal u in dit proces coachen, waarbij eten vooral lekker moet blijven!

Het is belangrijk dat verschillende zorgverleners hun behandelingen op elkaar af kunnen stemmen mocht dat nodig zijn. Daarom heeft de praktijk ervoor gekozen om zich te vestigen in Medisch Centrum Elderveld. Zo zou u een dieet kunnen combineren met FysioFit (sporten onder begeleiding) bij Fysiotherapie Elderveld.

Wanneer u in maart of april een afspraak maakt bij Diëtistenpraktijk Nadia van Dee ontvangt u het kookboek 'Lekker voor weinig' als kennismakingsgeschenk. Diëtistenpraktijk Nadia van Dee, Dordrechtweg 14, Arnhem; telefoonnummer 06 38140743; dietist@nadiavandee.nl, www.nadiavandee.nl.

Zwangerfit Elderveld: begeleiding rondom zwangerschap en bevalling

ARNHEM - Fit blijven tijdens je zwangerschap of verantwoord het sporten hervatten na je bevalling? Bij Zwangerfit Elderveld kun je terecht voor professionele begeleiding tijdens je zwangerschap en na de bevalling.

Zwangerfit Elderveld is een eigentijdse vorm van zwangerschapsbegeleiding en wordt sinds 2008 gegeven in de oefenzaal van Fysiotherapie Elderveld.
Wekelijks wordt er tijdens de actieve lessen (donderdagavond en vrijdagochtend) getraind om conditie, kracht en stabiliteit te behouden tijdens de zwangerschap. Na de bevalling is het belangrijk om verantwoord het sporten te hervatten om blessures te voorkomen. Er is aandacht voor houding, ademhaling, ontspanning en preventie of vermindering van bekkenklachten en/of bekkenbodemklachten.

Eens per maand is er een coaching les waarin informatie over zwangerschap en bevalling wordt gegeven om je goed voor te bereiden op de bevalling en de periode daarna. Zwangerfit is een bewezen preventieve en effectieve vorm van zwangerschapsbegeleiding. De lessen worden gegeven door Monique Arts, zwangerfitdocent en tevens geregistreerd bekken fysiotherapeut. Indien individuele begeleiding (bekkenfysiotherapie) nodig is kan hiervoor direct een afspraak worden gemaakt met Monique.

Meer informatie of aanmelden? Zwangerfit Elderveld, Dordrechtweg 14, Arnhem, Telefoonnummer, 026 3810934, info@zwangerfitelderveld.nl; www. zwangerfitelderveld.nl.

Fysiotherapie Elderveld: meer dan alleen fysiotherapie

ARNHEM - Fysiotherapie Elderveld is sinds 1979 gevestigd in medisch centrum Elderveld. Naast algemene fysiotherapie hebben wij diverse specialisaties. De bekkenfysiotherapeut behandelt klachten in het gebied van buik, bekken en bekkenbodem (onder andere incontinentieklachten) en de manueel therapeut behandelt diverse gewrichtsklachten (bij slecht bewegende en/of pijnlijke gewrichten).

Daarnaast zijn er een huid-en oedeemtherapeut (de mobiele huidtherapeut) en diëtist (Nadia van Dee) werkzaam in onze praktijk. Door intensieve samenwerking kunnen wij u optimaal van dienst zijn. Naast behandelkamers voor individuele therapie beschikken wij over een moderne oefenzaal die is ingericht met professionele fitnessapparatuur en oefenmateriaal. Zo zijn er veel mogelijkheden om kracht en conditie te verbeteren, bijvoorbeeld na een operatie of bij een (sport)blessure. Wij streven er naar om samen met u actief te werken aan een optimaal herstel.

Behalve voor individuele behandeling of revalidatie, kunt u komen sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut tijdens de Fysiofit of de Zwangerfit.
Meer informatie kunt u lezen op onze website.
Fysiotherapie Elderveld, Dordrechtweg 14, 6843 DM Arnhem, Telefoonnummer 026 3810934, info@fysiotherapie-elderveld.nl, www.fysiotherapie-elderveld.nl.

La Coupe Hairstyling… 't best bewaarde geheim van Elderveld

ARNHEM - Geniet in onze salon van de uitgebreide haar- en beautybehandelingen onder het genot van een heerlijke espresso of cappuccino, bereid van verse bonen, of een biologisch kopje thee met lekkers. La Coupe Hairstyling: de plaats waar haar en beleving samen komen; het wordt tijd voor u om ons te ontdekken

Laat u verwennen door ons team dat bestaat uit ervaren haarstylisten met onderscheidende kwaliteiten, die u volgens de laatste trends, een nieuwe coupe of haarkleur geven. Honderd procent tevredenheidsgarantie is èèn van de speerpunten binnen onze organisatie. Samen met de haarverzorgingsproducten van Matrix is het onze missie uw haar mooi, glanzend en gezond te maken. Uw kappersbezoek aan ons zal een verwenmoment voor uzelf zijn. Straks wanneer het zonnetje schijnt kunt u ook heerlijk genieten op ons royale buitenterras met een mooie glossy en een heerlijk glas prosecco.

Boek uw afspraak online of bel naar 026 3815016 en kom genieten! Kijk op de website voor onze uitgebreide behandelingen, zoals Shellac nagels, beauty-arrangementen, hoofdmassage en fotoshoots: La Coupe Hairstyling, Ridderkerkpad 3, Arnhem, www.lacoupehairstyling.nl.

SHK Sportcentrum, een gezonde ontmoetingsplaats

ARNHEM - Sinds 1997 managen Hemant en Carmen Baboelal het laagdrempelige maar bruisende sportcentrum dat een begrip is in Elderveld. Meerdere generaties volgen er een sport naar eigen keuze en trainen met veel plezier op eigen nivo. Er is ruimte genoeg, dus geen file training bij SHK.

SHK investeert gestadig door; heeft geavanceerde spiksplinternieuwe indoor bikes en is met tweehonderdzeventig zonnepanelen en allerlei ingenieuze extra's, bijna energie neutraal.

Iedereen voelt zich op zijn gemak. Een maatje meer of minder, jeugd en ouderen trainen allemaal samen. Voor elk is er wat wils in de drie grote zalen, de dojo of in de grote multifunctionele fitnessruimte. Sport specifiek trainen voor je topsport, Senioren- of hersteltraining met een fysiotherapeut, breder of slanker worden: alles kan. Je krijgt een grondige intake en een goed trainingsadvies en opstaptraject aangeboden. Fijne infra rood sauna's zorgen voor ontspanning en spierherstel.


Kom eens binnen voor een kopje koffie en een rondleiding en laat je vrijblijvend informeren. Wassenaarweg 7, 6843 NX, 026-3830744, www.shksportcentrum.nl.

Wekelijkse activiteiten in De Gaanderij

Maandag:
Yoga MBVO 9.30 -12.30 uur (aanmelden bij de Gemeente 026-3774930)

Bridge 13.30 uur – 17.00 uur

Tekenen/ Schilderen. Groep 14.00 uur – 16.00 uur

Videoclub Elderveld 19.00 uur - 21.30 uur ( 1 x per 2 weken)

Yoga wijkvereniging 19.00 uur – 20.00 uur

Computercursus Info Mediatrefpunt J.Verhoeven ( 026-323 10 68 )

Dinsdag:

Gym MBVO 9.30 uur – 12.00 ( aanmelden bij de Gemeente 026-3774930 )

Tai Chi MBVO 12.45 uur – 15.00 uur (aanmelden bij gemeente 026-3774930)

Klaverjasclub 't Stuk 19.30 uur 23.00 uur

Zangclub 20.00 uur – 21.30 uur

Inloop huiswerk begeleiding/ technische problemen 9.30 uur 11.30 uur

Elderveld actief ( kleine klusjes) 10.00 uur 12.00 uur 06-36058389

Woensdag:

Multiculturele. vrouwengroep 14.00 – 16.00 uur

Handwerken 14.00 uur – 16.00 uur (neem je eigen handwerk mee)

Zangkoor 13.30 uur – 15.00 uur (Aanmelden op 026-4420518)

Elderveld actief (kleine klusjes) 14.00 uur 16.00 uur 06-36058389

Donderdag:

Teken/schilderen 10.00 uur – 12.00 uur

Sjoelen 14.00 uur – 16.00 uur

Inloop computer huiswerk begeleiding 9.30 uur – 11.30 uur

Computercursus Info Mediatrefpunt J.Verhoeven ( 026-323 10 68 )

Vrijdag:

Koersbal 9.30 uur – 11.30

Koersbal ANBO 14.00 uur – 16.00 uur

Locatie: SWOA De Gaanderij, Driemondplein 1 te Arnhem. Telefoonnummer 026-3810265
Voor meer informatie: www.swoa.nl/activiteiten/de-gaanderij.

Het ontstaan van de wijk Elderveld

ARNHEM - Elderveld is een woonwijk in Arnhem-zuid. Het is voormalig Eldens gebied. De naam is afgeleid van het Eldensche Veld, zoals dit vermeld stond op de oude streekkaarten.

De bouw startte begin jaren zeventig en eindigde midden jaren tachtig. De wijk bestaat voornamelijk uit eengezinswoningen, enkele flats en grotere groen partijen. Dit typeert dan ook naar de bouw uit die tijd. De wijk heeft wel geteld 9.277 inwoners, verdeeld over 4213 woningen. De wijk is weer opgesplitst in drie kleinere buurten, te weten Elderveld-Zuid, Elderveld-Noord en Elderhof.

Het centrum van de wijk wordt gevormd door het winkelcentrum Elderhof. Naast het wijkwinkelcentrum beschikt de wijk ook over enkele basisscholen, een kringloopwinkel, een wijkcentrum, een jongerencentrum, een diensten centrum voor ouderen en enkele zorgvoorzieningen.

De wijk heeft ook sportvoorzieningen zoals een voetbalvereniging en een squashcentrum. Elderveld is goed bereikbaar met de Arnhemse trolleybus en nu nog beter bereikbaar door het station Arnhem-zuid. De woningen betreffen op dit moment voor 53 procent huurwoningen en 47 procent uit koopwoningen.

Ontdek de spiegel van uw disbalans door Sarafijn coaching Arnhem-zuid

ARNHEM - Praktijk Sjemaja werkt al anderhalf jaar met deze manier van coaching. Deze manier van reflexzonetherapie is het begeleiden van mensen door middel van intuïtie en ervaren.

Yolanda gaat met de cliënt op reis naar plekken in het lichaam die haar in het dagelijks leven belemmeren. De cliënt wordt meegenomen door tijd en ruimte om zo inzicht te krijgen in delen van zichzelf die bevroren zijn geraakt en daardoor niet meer in het grotere geheel mee kunnen resoneren. Deze disbalans wordt direct vertaald in het lichaam door ongemak, spanning en/of pijn. Door de gezamenlijke reis naar deze plekken van disbalans, worden de systemen en (familie)patronen zichtbaar en duidelijk. Dit zichtbaar worden van de patronen is belangrijk om de disbalans op te ruimen en meer ruimte te geven zodat het weer resoneert.

Het ervaren en op ontdekking kunnen gaan binnen je eigen mogelijkheden en erover verwonderd mogen zijn, is de kracht van Sarafijn coaching. Nu één sessie gratis bij een intake voor vier sessies.
Praktijk Sjemaja, Leidenweg 5; 026 3821249; www.sjemaja.nl.

Fysiotherapie Van Gilst uw zorgverlener

ARNHEM - Fysiotherapie Van Gilst is gespecialiseerd in Kinderfysiotherapie, Sportfysiotherapie, McKenzie therapie (rug- en nekklachten), bekkenbodemklachten, echografie en beweeg- en/of oefengroepen.

"Onze praktijk heeft als visie dat wij met veel aandacht, begrip en geduld uw klachten proberen te verhelpen. Wij nemen de tijd om naar u te luisteren en zoeken naar de beste oplossing, ook als wij deze niet met onze eigen expertise kunnen oplossen!"

De McKenzie therapeuten zijn specialisten in het behandelen van rug- en nekklachten met uitstraling naar arm of been als gevolg van een tussenwervelschijf probleem. Sportfysiotherapie richt zich op het herstellen van allerlei blessures en snelle sporthervatting.

De kinderfysiotherapeuten behandelen kinderen in de leeftijd van nul tot achttien jaar onder andere bij een voorkeursligging of bij het verbeteren van de fijne- en/of grove motoriek. Bekkenbodemtherapie richt zich op klachten betreffende de bekkenbodem. Oefengroepen zijn er voor Diabetes Mellitus type II, COPD, artrose heup/knie en groepen voor kinderen met overgewicht.

De praktijk heeft drie lokaties: in Elderveld aan de Kortlandplaats 4 en Kromwijkplaats 4. Telefoonnummer 026 3816043, in Vredenburg aan de Aduardstraat 20. Telefoonnumer 026 3230303 www.fysiotherapievangilst.nl.

Diner 66 wij zijn er klaar voor

ARNHEM - Diner 66 is natuurlijk al bijna veertien jaar uw vertrouwde cafetaria in Elderveld. Maar sinds onze verbouwing in 2014 noemen wij ons zelf liever cafetaria/ lunchroom!!!


U kunt bij ons namelijk ook terecht voor een heerlijke uitsmijter, een tosti of een vers gebakken en belegd broodje. In maart starten wij tevens onze ijsverkoop weer op!
Wij bieden u op ijs gebied een breed assortiment. Ons softijs bijvoorbeeld is niet het soort softijs dat u meestal in de horeca aantreft, maar een kwalitatief hoogstandje waarin echte slagroom verwerkt is, en dat proef je!! Uiteraard ontbreekt ook het handijs niet zoals het waterijs, de magnums en cornetto's.

Maar het meest trots zijn wij toch wel op ons echte Italiaanse schepijs.. 24 smaken waarvan wij er enkele laten rouleren met andere smaken zodat u altijd genoeg te kiezen heeft. Een dezer dagen (afhankelijk van het zonnetje) zal ons terras weer uitgezet worden en kunt u weer heerlijk in het zonnetje genieten van een kopje vers gemalen koffie, cappuchino, caffe latte en nog veel meer met een heerlijke punt appelgebak, een vers belegd broodje,een lekker frietje of een andere lekkernij uit ons brede assortiment! Wij heten u van harte welkom bij Diner 66!!!! Elderveldplein 21, Telefoonnummer 026-3813067

Warme gastvrijheid en kwaliteit kunt u vinden bij Kapsalon Lovely Hair

ARNHEM - Sinds mei 2014 staat Patricia voor jong en oud klaar van een moderne coupe tot aan een Permanent. Met haar jaren lange ervaring en opleidingen staat Patricia vol passie achter haar vakgebied. Door onze huislijke uitstraling voelt iedereen zich vlug op hun gemak en een kopje koffie hoort daarbij.

Voor de kids is er altijd wat extra aandacht want naar de kapper gaan blijft spannend ook is er aan speelgoed geen gebrek. Patricia werkt uitsluitend op afspraak zodat er geen lange wachtrijen ontstaan en geen teleurstellingen, ook zijn afspraken voor in de avond uren mogelijk. Om de hoofd koel te houden is er zomers airco aanwezig en in koude wintermaanden zit u er warmpjes bij. Omdat de salon midden in de woonwijk haar deuren heeft geopend, is het laagdrempelig om naar binnen te gaan, even lopend of op de fiets, en voor de auto is er genoeg parkeerruimte.

Kapsalon Lovely Hair, Patricia Hesseling, Ameideplantsoen 2, Elderveld (Arnhem) Telefoonnummer 06 10559808 Info@kapsalonlovelyhair.com, www.kapsalonlovelyhair.com.

Anachroon Therapie geeft je de regie

ARNHEM - Anachroon Therapie helpt belemmerende emoties en overtuigingen los te laten. Zo kun je psychisch weer gezond worden of vervolgstappen zetten in je ontwikkeling. Behalve moderne hypnotherapie gebruikt Anachroon Therapie ook NLP om gevoel en verstand in balans te brengen. De therapie helpt je tot nieuwe inzichten te komen, zodat je de regie over je leven kunt nemen en vooruit kunt in de richting die jij wilt.

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie, waarbij trance wordt gebruikt. Trance is een ontspannen, maar heel heldere bewustzijnstoestand. In trance krijgt het onbewuste ruimte. Het onbewuste stuurt vrijwel al ons gedrag aan. Het kan veel meer informatie verwerken dan ons bewustzijn - waarschijnlijk wel tweehonderdduizend keer zoveel! Binnen moderne hypnotherapie wordt bij voorkeur gewerkt met lichte trance. Vaak merk je niet zozeer dat je in trance raakt. Wanneer de therapeut je weer uit trance haalt, merk je meestal wel dat je even niet in het hier-en-nu was., zoals bij het lezen van een spannend boek.

Binnen de Anachroon Praktijk komen volwassenen, maar ook geregeld kinderen vanaf vier jaar. Daarnaast ondersteunt Anachroon Therapie zwangere vrouwen die zich willen voorbereiden op de bevalling en op het moederschap.
Anachroon Therapie beweegt met je mee. Contact@Anachroon.nl, www.anachroon.nl.

24 / 24