GN Arnhem

19 februari 2015

GN Arnhem 19 februari 2015


Al 385 Arnhemmers aangemeld voor NLdoet

ARNHEM - Voor het tiende jaar organiseert het Oranjefonds op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In 2014 voerden 325.000 Nederlanders tijdens NLdoet in totaal 8600 klussen uit. In Arnhem vragen dit jaar in totaal 55 klussen om uitvoering. Daarvoor zijn minimaal 732 vrijwilligers nodig.

Inmiddels hebben zich al 385 vrijwilligers aangemeld. Elf projecten zijn daarmee volledig op sterkte en voor vijf projecten heeft zich nog niemand aangemeld. In totaal zijn er nog 347 vrijwilligers nodig.

Onder de aanmelders bevinden zich onder andere teams van bedrijven als Arcadis, CITO, Kruidvat en de Arnhemse Uitdagen; leerlingen van middelbare scholen en MBO-opleidingen; leden van serviceclubs als Kiwanis en Rotary, en van andere verenigingen. Ook hebben zich gezinnen, vriendenclubs en individuele vrijwilligers aangemeld. Wilt u ook meedoen, met een groepje of individueel? Kijk op www.nldoet.nl welke Arnhemse projecten nog vrijwilligers kunnen gebruiken en meld u aan. Leuk om met een groepje (on)bekende mensen een afgebakende klus uit te voeren en voor een maatschappelijke organisatie het verschil te maken.

De Arnhemse Uitdaging en Vrijwillige Inzet Arnhem (VIA) stimuleren de deelname aan NLdoet in Arnhem. Voor nadere informatie kan men terecht bij VIA: info@via-arnhem.nl of 026 4422833.

Wegwijs worden in de Bibliotheek Rozet

ARNHEM - Maandag 23 februari wordt een gratis rondleiding gegeven in de Bibliotheek Centrum (Rozet).

Tijdens de rondleiding krijgen deelnemers uitleg over de indeling van de Bibliotheek, de digitale catalogus en krijgen ze een kijkje achter de schermen. Er wordt ook een bezoek gebracht aan het Erfgoedcentrum Rozet, waar de collectie van de Gelderland Bibliotheek te vinden is.

De rondleiding is op maandag 23 februari van 14.00 tot 15.00 uur. De rondleidingen zijn gratis voor zowel leden als niet-leden. Wel dient men zich vooraf aan te melden via: www.bibliotheekarnhem.nl/agenda.

Thema-avond over darmkanker bij Het Braamhuis in Zevenaar

ZEVENAAR - Op maandag 23 februari verzorgt Het Braamhuis een thema-avond over darmkanker.

Tijdens deze avond wordt er gesproken over wat het hebben van darmkanker met zich mee kan brengen voor de patiënt. Wat is darmkanker, welke onderzoeken en behandelingen zijn er, wat zijn de gevolgen daarvan en hoe kun je daar als patiënt het beste mee omgaan?

Daarnaast zal het gaan over de begeleiding van een patiënt gedurende het hele traject en welke rol de arts en (oncologie)verpleegkundige hierin spelen. Ook wordt er aandacht besteed aan het relatief nieuwe bevolkingsonderzoek naar darmkanker.

Sprekers zijn Ramon van Eekeren, oncologisch chirurg in Rijnstate en Ini Ponger, gastro-intestinaal oncologie (GIO) verpleegkundige in Rijnstate. Zij zullen de avond begeleiden waarbij er ruimschoots de gelegenheid is om vragen te stellen.

Iedereen is welkom. De avond start om 19.30 uur. Binnenlopen kan vanaf 19.15 uur. Rond 21.30 uur wordt de avond afgesloten. Aanmelden kan via info@braamhuis.nl, 0316-332111 of 06 83109358, vermeld daarbij met hoeveel personen men komt. Het adres is Reisenakker 12 in Zevenaar (schuin tegenover de uitrit van het ziekenhuis).

Activiteiten in De Gaanderij

Bingo

Op vrijdag 27 februari en op vrijdag 6 maart is iedereen welkom om een gezellig spelletje bingo te komen spelen. Er zijn vele leuke prijzen te winnen. Op beide dagen is de zaal open om 13.30 uur en de bingo zal dan duren van 14.00 tot 16.15 uur. Op vrijdag 27 februari betaalt de deelnemer drie euro per plankje en op vrijdag 6 maart 2,50 euro.

Rommelmarkt

Op zaterdag 21 en zondag 22 maart: verzorgt De Gaanderij een rommelmarkt. Heeft u nog spulletjes die u graag zou willen verkopen? Er zijn nog tafels te huur. De huur per tafel is zeven euro. Opgeven kan via de receptie of bellen met Lidy Janssen 06 83350082.

De markt is op beide dagen open van 10.00 tot 16.30 uur en standhouders kunnen al om 8.00 uur hun tafel(s) inrichten.

De betaaldag voor het huren van de tafel is op dinsdag 10 maart van 19.00 tot 20.00 uur bij de receptie.

De Gaanderij ligt aan het Driemondplein 1 in Arnhem (026 3810265).

Twintigste Warnsborncross

ARNHEM - Op zondag 08 maart houdt de loopgroep Arnhemia de jaarlijkse Warnsborncross, inmiddels de twintigste editie.

De organisatie hoopt zoveel mogelijk deelnemers aan de start te zien verschijnen. Ook dit jaar weer een prachtig parcours gelegen in het landgoed Warnsborn en dat betekent bos en heide, lopen over onverharde paden en heuvels langs beekjes en vijvers. De voorzieningen rondom de loop zijn prima geregeld, voldoende parkeergelegenheid; sportdrank; soep; kleedgelegenheid; individuele tijdregistratie; ehbo én heel veel enthousiaste vrijwilligers langs het parcours.

Er kan zoals ieder jaar gekozen worden uit verschillende afstanden. Naast een wedstrijd over 5,5, 11 km en 16,5 kilometer is er een jeugdcross over een afstand van 1200 meter.
De start van de jeugdcross is om 10.30 uur en de start van de overige afstanden is om 11.00 uur.

Inschrijven kan vanaf 09.30 uur in de kantine van de tennisvereniging Schaarsbergen aan de Kemperbergerweg 671a in Arnhem. Inschrijfgeld voor de jeugdcross is 1,50 euro en voor de overige afstanden vijf euro.

Nadere info staat op de website: www.loopgroep-arnhemia.nl.

Kaarten bij De Petersborg

ARNHEM - Op zaterdagmiddag 28 februari is er in De Petersborg Slochterenweg 40 in Arnhem Zuid de maandelijkse klaverjas/jokerdrive.

De aanvang is 13.30 uur, de zaal gaat open om 13.00 uur. De kosten zijn twee euro. Iedereen is welkom om een kaartje te komen leggen.

Sander van Opzeeland – Kunst met een Grote K

Foto: Govert de Roos

ARNHEM - Sander van Opzeeland – Kunst met een Grote K. Op vrijdag 27 februari om 20:30 uur in het Posttheater Grote Zaal. De entree bedraagt zeventien euro. Kaarten zijn te koop via www.posttheater.nl of 026 4460553 op dinsdag van 10.00 tot 14.00 uur.


"Ok, dit is het plan: Ik kom op, daarna sta ik een minuut of 85 op het podium. Ik loop rond, vertel verhalen, maak me zinloos druk over dingen, speel muziek, zing en vertel wellicht ook een paar grappen. Nadat ik klaar ben en jullie heb bedankt, verlaten jullie het theater en denken: ' Wow! Dit was een van de beste theaterprogramma's die ik ooit heb gezien. Dit was wat je noemt 'Kunst met een grote K' Dat is het plan."

Landgoed Boschveld, met IVN naar een grensgeval

Foto: Maria Pompe

ARNHEM - Op de grens van Arnhem en Oosterbeek ligt, naast het landgoed Mariëndaal, het landgoed Boschveld. Vroeger waren deze landgoederen één geheel en was het gebruikelijk op verschillende plekken extra (thee)huizen en koepels te bouwen. Je kan hier nog voorbeelden van zien.

Dit keer laten de natuurgidsen van IVN Arnhem Mariëndaal rechts liggen en richten ze zich op Boschveld. Gemengd bos en statige beukenlanen afgewisseld met land- en tuinbouwpercelen kenmerken dit gebied. De prachtige uitzichten zijn het benoemen waard, maar er is meer te zien en te beleven.

Foto: Maria Pompe
Foto: Maria Pompe

De gidsen nemen u op 22 februari graag mee met deze wandeling die anderhalf tot twee uur duurt. Het is gratis en iedereen die zin heeft mag mee. Deze route gaat ook over onverharde paden, dus is het raadzaam schoenen te dragen die tegen een stootje kunnen.

De wandeling begint om 14:00 uur vanaf de parkeerplaats Landgoed Mariëndaal, Mariëndaal 4 in Oosterbeek. Wie met het openbaar komt, kan uitstappen bij bushalte Mariëndaal.

Meer info over de activiteiten van IVN Arnhem is te vinden op www.ivn.nl/afdeling/arnhem.

Bruisende middag met het Orkest van de 21e eeuw Moderne muziek n een sfeervol Musis Sacrum

ARNHEM - Hedendaagse muziek in een sfeervol Musis Sacrum. Het Gelders Orkest en orkest de ereprijs spelen samen op 1 maart om 16.00 uur als het Orkest van de 21e eeuw. Strijkers, basfluit, piano, saxofoons, elektrische gitaren, slagwerk én meer zorgen voor een bruisende middag vol verrassende muziek. Dit alles onder leiding van de Britse dirigent Clark Rundell. Voor wie het experiment niet schuwt!

In het Orkest van de 21ste Eeuw werken Het Gelders Orkest en orkest de ereprijs samen, deze keer onder leiding van de Britse dirigent Clark Rundell. Gezamenlijk maken zij een vernieuwend programma waarbij nieuwsgierigheid en het experiment centraal staan.

Er worden stukken gespeeld van drie Bang On A Can componisten uit New York, die eerder senior waren tijdens de Young Composers Meeting. David Lang is op dit moment composer in residence in Rotterdam. Verder staan twee gloednieuwe werken op de lessenaar: de Australische Holly Harrison ontving in 2014 de compositieopdracht voor de ereprijs en composer in residence van Het Gelders Orkest Martijn Padding schreef een nieuw basfluitconcert.

Kaarten op het water…

ARNHEM - Vind je een cruise prachtig, vind je jokeren of klaverjassen een leuk spel, houd je van gezelligheid, dan kunt u boeken voor de zesdaagse kaartcruise naar Antwerpen en Maastricht van 6 tot en met 11 april.

Deze cruise wordt georganiseerd door de Kaart Bond Nederland in Arnhem. Er zijn nog enkele hutten vrij. Natuurlijk is het kaarten niet verplicht. Zie ook www.kaartbondnederland.nl. Info of boeken bij de heer B. Gerritsen: 0314 324840.

Samen Chinees nieuwjaar vieren bij Wong's Paradise in Arnhem

ARNHEM - In het kader van het Chinees Nieuwjaar nodigt restaurant Wong's Paradise in Arnhem iedereen uit om van 19 februari tot en met 1 maart kennis te maken met het Chinees Nieuwjaar. Deze viering valt onder het landelijk evenement 'Samen Chinees Nieuwjaar Vieren', waar restaurant Wong's Paradise aan deelneemt.

Op 19 februari is het Jaar van het Schaap aangebroken. Schapen zijn de meest vriendelijke dieren van de Chinese dierenriem. Ze gaan voor harmonie en zijn open naar anderen toe. Ook staan ze bekend om hun goede smaak.

Naast de westerse kalender houden Chinezen al sinds 2637 voor Christus de traditionele Chinese maankalender aan. Chinees Nieuwjaar is het belangrijkste feest en draait om samen zijn met familie en vrienden. Eten speelt daarbij een centrale rol. Voorheen vierden Chinezen in Nederland dit feest in besloten kring met hun familie. Nu willen we de mede-Nederlanders meenemen in het Chinees Nieuwjaar en hun laten proeven van authentieke Chinese nieuwjaargerechten en de achtergrond erbij vertellen en de symbolieken delen. Van 19 februari tot en met 1 maart serveert restaurant Wong's Paradise Chinese Nieuwjaarsgerechten die zij speciaal voor deze viering heeft samengesteld.

Gasten die een Chinees Nieuwjaarsgerecht bestellen, krijgen het boekje 'Samen Chinees Nieuwjaar Vieren' als nieuwjaarscadeau mee. Restaurant Wong's Paradise, Winkelcentrum Kronenburg, Kronenburgpromenade 20, Arnhem, 026 3234168, www.WongsParadise.nl.

Determinatiemiddag foto's Nederlands-Indië bij Bronbeek

ARNHEM - Museum Bronbeek in Arnhem houdt op zaterdag 14 maart de fotodeterminatiemiddag 'Mijn opa was een…'. Iedereen kan na afspraak tussen 12.00 en 17.00 uur terecht bij een team van experts met vragen over (familie)foto's, die men zelf meebrengt en die betrekking hebben op het voormalige Nederlands-Indië.

Veel Nederlanders hebben familieleden en kennissen die in Nederlands-Indië hebben gewoond. Bovendien is in bijna elke familie wel iemand geweest die in de jaren 1945-'50 als (dienstplichtig of vrijwillig) militair naar Indië is gezonden. Als bij het opruimen van de zolder foto's en documenten worden gevonden, waarop oom of (groot)vader in Indië staat afgebeeld, al dan niet in uniform, is de betekenis van die spullen vaak niet direct duidelijk. Maar met hulp van specialisten kan dit materiaal wel veel gaan vertellen. Om mensen gelegenheid te geven een antwoord op hun vragen naar aanleiding van hun foto's te vinden, organiseert museum Bronbeek deze middag. Wie wil kan zo'n consult combineren met een bezoek aan de tentoonstelling 'Oorlog!' en zich daar een beeld vormen van wat er precies in Indië gebeurde in de periode 1945-'50.

Expertise

De experts analyseren de foto's aan de hand van kleding en uniformen, wapens, voer- en vaartuigen en gebouwen. Behalve foto's zijn ook documenten, onderscheidingen en (delen van) uniformen welkom om te laten bekijken. Daarnaast krijgen mensen tips en informatie om nader advies en informatie te vinden in bijvoorbeeld het Nationaal Archief, het Nederlands Instituut Militaire Historie.

Reserveren

De fotomiddag wordt gehouden in museum Bronbeek. Voor deelname geldt het toegangstarief van het museum (www.bronbeek.nl ). Reserveren is noodzakelijk; belangstellenden kunnen zich opgeven via nb.ravensbergen@mindef.nl.

Cursussen en Paasworkshop in Elderveld

ARNHEM - Houders GelrePas 2015 krijgen vijftig procent korting op maximaal twee cursussen/workshops per jaar!

- Bloemschikken-Paasworkshop - Dinsdagmiddag 31 maart of donderdagavond 2 april

- Digitale videobewerking met Pinnacle Studio versie 18 - Woensdagavond (start 25 februari)

- Eerste Hulp aan Kinderen-Herhaling - Woensdagavond 25 februari en maandagavond 2 maart

- Kledingmaken - Introductieprijs (maandagavond)

U wilt graag kleding (ver)maken voor uzelf of uw kinderen en hierin meer handigheid krijgen. Geef u op! Patroon, stof en garen

kunt u zelf meebrengen. U kunt in uw eigen tempo en op eigen niveau werken.

U kunt instromen bij:

- Bloemschikken (donderdagavond)

- Tekenen en schilderen voor beginners (dinsdagochtend) en gevorderden (woensdagavond)

- Engels gevorderden (maandagavond)

- Frans beginners en conversatie voor vergevorderden (donderdagavond)

- Spaans - vervolgcursus (zaterdagochtend)

Bewegings- en gymnastische cursussen

[P1020788] - Active Body (woensdagavond)

- Conditiegym (donderdagochtend)

Overige cursussen

- Eerste Hulp aan Kinderen (maandag- of woensdagavond)

- Hartreanimatie + herhaling (maandag- of woensdagavond)

Kinderbeurs in De Gaanderij

ARNHEM - Er is een tweedehands en nieuwe kinderkledingbeurs met babyuitzet, speelgoed en kraamcadeautjes op zondag 1 maart van 10:00 tot 14:00 uur.

Deze beurs wordt voor de eerste keer in Elderveld gehouden en krijgt een veelzijdig en gezellig karakter. De entree is gratis. De Gaanderij ligt aan het Driemondplein 1.

Lezing in Dijkmagazijn Elden

ARNHEM - Naar aanleiding van zijn recent verschenen boek 'Nederlands grote rivieren. Drie eeuwen strijd tegen overstromingen' houdt Ton Burgers op woensdag 25 februari een lezing over dit onderwerp. Hij vertelt aan de hand van oude kaarten, prenten en foto's over de verandering die de grote rivieren hebben ondergaan. Dit om de vele overstromingen in het rivierengebied de baas te worden.

De lezing is in het Dijkmagazijn Elden, Drielsedijk 4, Arnhem. Zaal open: 19.30 uur. Aanvang lezing: 20.00 uur. Vooraf aanmelden is gewenst via www.dijkmagazijnelden.nl. De toegang is gratis.

Tot en met 1926 traden die overstromingen frequent op. Dijkbreuken in Elden, Huissen of Bemmel hadden grote gevolgen benedenstrooms, want het water liep door de Betuwe naar de Diefdijk, richting Gorcum. Ook deze dijk brak veelvuldig door, waardoor de Alblasserwaard onderliep. Pas in 1850 kwam er een goed plan en werden de rivieren verbeterd, zodanig dat overstromingen werden geminimaliseerd.

Waren het vroeger ijsdammen die de dijkbreuken veroorzaakte, nu is het weer anders, zoals we in 1993 en 1995 hebben gezien. Als antwoord op die bijna-overstromingen wordt nu het programma Ruimte voor de rivier uitgevoerd. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om het boek van Ton Burgers te kopen. De prijs bedraagt 39,95 euro.

Ton Burgers heeft gewerkt bij Boskalis, het Waterloopkundig Laboratorium/Delft Hydraulics en elf jaar bij Royal Haskoning als directeur van de divisies Internationaal en Water. Sinds 2007 heeft hij zijn eigen consultancypraktijk op het vakgebied havens, kusten, rivieren en scheepvaart.

Ultimate Frisbee Indoor op sportcentrum Valkenhuizen

ARNHEM - 22 februari vindt op sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem opnieuw de afsluitende competitiedag Ultimate Frisbee Indoor plaats, ditmaal van seizoen 2014-2015. Jaarlijks is het sportcentrum het epicentrum van de frisbeesport in Nederland wanneer uit heel Nederland teams (37 open, 10 dames) ultimate frisbee komen spelen.

Hoogtepunt is de ontknoping van de titelstrijd van Indoorkampioen Open en indoorkampioen Dames. In de Open competitie is nog alles mogelijk, de twee Amsterdamse teams Crunch 1 en Red Lights zijn favoriet maar FC Airborn (Arnhem), UFO (Utrecht) en Gronical Dizzines (Groningen) kunnen nog voor verrassingen zorgen. Bij de Dames is FC Airborn favoriet maar met het knock-outsysteem zullen ze ook de laatste dag moeten pieken om het kampioenschap binnen te halen.

Vanaf 10.00 uur 's ochtend tot 19.00 uur worden in vijf hallen liefst 87 wedstrijden gespeeld op alle niveaus; van beginners tot de absolute Nederlandse top. De halve finales zullen rond 15:00 uur starten, de finales worden tussen 18.00 en 19.00 uur gespeeld. De toegang is gratis.

Ultimate frisbee is een intensieve maar buitengewoon sportieve teamsport. FC Airborn is pas in 2011 opgericht en is in vier jaar tijd uitgegroeid tot een club die meedraait in de top van de Nederlandse competitie.

Tabletcafé in Bibliotheek Rozet

ARNHEM - Maandag 23 februari van 14.00 tot 16.00 uur is op de eerste verdieping van de Bibliotheek Rozet weer een Tabletcafé.

Het Tabletcafé is voor iedereen die een tablet gebruikt en er meer over wil leren. Uitwisselen van tips en ervaringen staan centraal. Onderdelen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld hoe een app gedownload moet worden, tips en trucs van andere tabletgebruikers en antwoord op allerhande vragen.

Net als in een echt café kan iedereen gewoon even binnenlopen en is deelname gratis. Deelnemers dienen wel zelf een tablet mee te nemen. Meer informatie staat op www.bibliotheekarnhem.nl/agenda.

HHT-regeling biedt 72 thuiszorgmedewerkers in Arnhem baan

ARNHEM - Vanaf 9 februari kunnen Arnhemmers die niet in aanmerking komen voor geïndiceerde Wmo-zorg (of een hoge eigen bijdrage moeten betalen) voor tien euro per uur huishoudelijke hulp krijgen. De gemeente betaalt de rest van de kosten uit een pot die het Rijk beschikbaar heeft gesteld om werkgelegenheid in de thuiszorg te stimuleren. Arnhem krijgt in 2015 en 2016 per jaar 1,4 miljoen euro.

De thuiszorgleveranciers STMG, Groot Gelre, Pleyade en Vreedenhoff, kunnen door de zogeheten Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) van het rijk een fors aantal medewerkers (72 fte) werk bieden. "Toen de staatssecretaris de regeling in september bekend maakte, hebben we ons onmiddellijk gemeld", zegt wethouder Zorg en Welzijn Henk Kok. "We worden sterk gekort op de zorgbudgetten, en we grijpen alle mogelijkheden aan om de werkgelegenheid en ondersteuning van Arnhemmers op peil te houden." De HHT wordt ingezet naast de reguliere huishoudelijke hulp, waar Arnhemmers met een indicatie gebruik van kunnen blijven maken.


Diensten

Arnhem zet de toelage in nauwe samenwerking met de thuiszorginstellingen in. De dienstverlening die met de HHT geboden kan worden, kan hetzelfde of complementair zijn aan de gebruikelijke geïndiceerde zorg. Te denken valt hierbij onder meer aan: het schoon houden van het huis, het wassen/strijken van kleding, het doen van boodschappen en het bereiden van maaltijden.

Voor elk uur dat een inwoner hulp krijgt, wordt vanuit de HHT een bedrag van 12,50 euro betaald. De inwoner betaalt zelf (rechtstreeks aan de thuiszorginstelling) tien euro per uur.


Doelgroep

De regeling is bedoeld voor inwoners die mantelzorg verlenen, en voor inwoners die tijdelijk zorg nodig hebben, bijvoorbeeld om naar huis te kunnen na een behandeling in een ziekenhuis.De doelgroep bestaat verder uit inwoners die graag huishoudelijke hulp zouden willen ontvangen en ook recht hebben op geïndiceerde zorg maar die de eigen bijdrage te hoog vinden en om die reden afzien van huishoudelijke hulp.


Uitvoering

Inwoners van Arnhem die een beroep willen doen op de regeling kunnen zich vanaf 9 februari zonder tussenkomst van de gemeente wenden tot een van de vier thuiszorginstellingen.

Elke woensdag 'kunst op het plein'

Foto: Seppe Ruberti

ARNHEM - Rozet als ontmoetingsplek en kunstproeverij voor kinderen en jongeren. Vanaf woensdagmiddag 11 februari organiseert Kunstbedrijf Arnhem wekelijks kunstactiviteiten voor kinderen en jongeren op het plein van Rozet (derde verdieping): Kunst op het Plein. De toegang voor deze inloopactiviteiten zijn gratis.

Docenten Kunstbedrijf Arnhem pakken uit. Vanaf komende woensdagmiddag vinden er wekelijks inspirerende kunstactiviteiten op het plein van Rozet plaats. Docenten van Kunstbedrijf Arnhem pakken uit met dans, theater en muziek. Zo kunnen kinderen en jongeren onder professionele begeleiding, op een laagdrempelige en actieve manier kennismaken met verschillende kunstdisciplines. Denk hierbij aan een instrumententuin met diverse blaasinstrumenten, streetdance- of schilderworkshops, fotografie-les, musicaltraining of een demonstratie uit het Digilab. Telkens staat één kunstactiviteit centraal.

Wekelijks tot aan de zomer

Kunstbedrijf Arnhem maakt zich sterk voor een continu, laagdrempelig en hoogwaardig aanbod in de stad. De woensdagmiddagen worden vanaf 11 februari dan ook wekelijks georganiseerd tussen 14.00 en 16.00 uur, met uitzondering van de schoolvakanties. De toegang is gratis.

Kunst voor iedereen
Kunstbedrijf Arnhem kent drie vakscholen: Muziek, Beeldend en Podiumkunsten. De vakscholen organiseren naast cursussen gedurende het hele jaar activiteiten en projecten, zowel op de eigen locaties als door de hele stad. 'Kunst op het Plein' komt tot stand door een bijdrage van Kunstbedrijf en de gemeente Arnhem. Meer informatie staat op www.kunstbedrijfarnhem.nl.

Immerloo Park Festival Editie 2015

ARNHEM - Kunst beleven in de natuur op de prachtige locatie van Park Immerloo… Na het succes van afgelopen jaar is het onmogelijk om te stoppen met het Immerloo Park Festival!

Het festivalprogramma spreidt zich ook dit jaar opnieuw uit over drie dagen met een mix van workshops, optredens, concerten en lekker eten uit verschillende windstreken. "Wil je alvast een indruk krijgen van het festival? Bezoek onze website: www.immerloopark.nl Binnenkort is hierop alle actuele informatie te vinden."

Programma

Er wordt achter de schermen al hard gewerkt aan het mogelijk maken van de tweede editie van het festival. Zet het weekend van 10, 11 en 12 juli alvast in je agenda.

Op vrijdag 10 juli wordt het festival geopend met een kinderoptocht. Vervolgens is er een buurtcamping voor één nacht, voor bewoners van de omliggende wijken. Klapstuk is de grote zomerse optocht die plaats zal vinden op zaterdagmiddag 11 juli, vanaf het Croydonplein tot aan het festivalterrein in het park. Op het festivalterrein kan iedereen, jong en oud, genieten van theater, muziek, workshops, kinderactiviteiten en lekker eten en drinken met invloeden van de hele wereld.

Word vrijwilliger!

Het festival kan natuurlijk niet bestaan zonder actieve deelname uit de wijken. Samen met een club enthousiaste mensen het festival voorbereiden, opbouwen en begeleiden. "Geef je op, als vrijwilliger (voorbereiding van optocht of festival), artiest (optreden of workshops geven), of als je je bij de optocht wilt aansluiten met zang, dans, circus of percussie (individueel of met een groep). Heb je interesse in artistieke deelname, stuur een mailtje naar de cultuurscout via: festival@immerloopark.nl Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij Tessie Hoyer tdjhoyer@gmail.com Samen maken we er een prachtig weekend van."

Een blijvende herinnering

NIJMEGEN – Na het overlijden van een dierbare staan de meeste nabestaanden vaak voor moeilijke beslissingen. Ook als het gaat om de aankoop en het persoonlijk en met zorg gekozen of ontworpen grafmonument of gedenkteken.

Bob Litjes heeft inmiddels jarenlange ervaring opgedaan en kan daarbij een goed en betrouwbaar en vrijblijvend advies geven.

We gaan in gesprek met nabestaanden om tot een uniek ontwerp te komen. Een blijvende herinnering, in de vorm van een monument, wordt dan samen tot stand gebracht. Nadat een juiste keuze besproken is, worden gemaakte afspraken vastgelegd in een opdrachtbevestiging met een duidelijke tekstindeling en tekening.

Nadat het monument geplaatst is ontvangen nabestaanden een garantiecertificaat. Hiermee wordt voor een periode van vijftien jaar de kwaliteit en duurzaamheid van het gedenkteken gegarandeerd.

"Wij hebben de beschikking over een modern ingerichte toonzaal met een ruime keuze in grafmonumenten en gedenktekens. Eventueel kan direct uit voorraad een keuze worden gemaakt waardoor levertijd van een monument aanzienlijk korter is dan gebruikelijk."

Godschalk Natuursteen is gevestigd aan de Ambachtsweg 21 in Nijmegen. Telefoon: 024 3775876.

Heeft u al eens nagedacht over een laatste rustplaats in de natuur?

ARNHEM - Natuurbegraven is in Nederland een relatief nieuwe vorm van begraven. Een natuurbegraafplaats is een mooi stuk natuur waar u vrij bent een plek te kiezen. Anders dan op een reguliere begraafplaats wordt een laatste rustplaats hier vanzelf weer onderdeel van de natuur. Op de natuurbegraafplaats vindt u geen traditionele grafzerken of grafbedekking. Immers de natuur staat hier voorop. Enkel een houten gedenkteken markeert een graf. Zo merkt u nauwelijks dat u zich op een begraafplaats begeeft.

Bent u benieuwd naar natuurbegraafplaats Heidepol? Kom eens langs en ervaar de schoonheid van deze plek zelf. U kunt op eigen gelegenheid een rondwandeling maken. De natuurbegraafplaats is dagelijks toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken in het informatiecentrum van natuurbegraafplaats Heidepol, dan kunt u telefonisch contact opnemen of een e-mail sturen. Tijdens een persoonlijk gesprek en rondleiding voorzien wij u van alle informatie over natuurbegraven op Heidepol. Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze website. Natuurbegraafplaats Heidepol, Harderwijkerweg 37, 6816 VA Arnhem, , 026 7112210, vraag@heidepol.nl, www.heidepol.nl.

Persoonlijk bloemwerk is voor iedereen anders

ARNHEM - Steeds meer mensen hebben de behoefte van een begrafenisritueel iets persoonlijks, iets bijzonders te maken. Bloembindster Riekje Groothedde van Fleurieke Grafbloemen is gespecialiseerd in het maken van grafbloemen.

Zij ondersteunt u hierin en adviseert u wat de mogelijkheden zijn en maakt bloemwerk afgestemd op de overledene. Er is veel mogelijk en uw wensen staan centraal.

Persoonlijk bloemwerk is voor iedereen anders. Wij willen graag een bloemstuk maken waarin u de overledene herkent, hetzij door kleur, vorm, stijl of materiaalgebruik. U kunt bijvoorbeeld denken aan een stuk waarin het volgende verwerkt wordt: Materiaal uit eigen tuin/ moestuin, Een voorwerp kenmerkend voor de overledene. Voor kinderen kunnen we speelgoed of een lievelingsknuffel verwerken. Ook speciale vormen, kleuren en materialen kunnen worden verwerkt.

In overleg kan ik bijna aan al uw wensen tegemoetkomen. Voor meer informatie verwijzen we u naar onze website www.grafbloemen.nl, de bezorging vindt plaats in de regio Arnhem, tenzij anders afgesproken. Voor vragen of nader informatie 026 4420221 of 06 46427287, info@grafbloemen.nl.

Arnhem kent Kleur

ARNHEM - Het Holi-Phagwafeest is een Hindoeïstisch feest dat jaarlijks rond de maand maart gevierd wordt en in feite een combinatie is van een lentefeest, een feest van de overwinning van het goede op het kwade, van licht op duisternis, van dharma (recht en waarheid) op a-dharma (onrecht en wanorde) en een nieuwjaarsfeest.

Een feest voor iedereen, ongeacht ras, kleur of cultuur. Het is een feest dat alle sociale barrières doorbreekt en op een vrolijke en kleurrijke wijze een brug bouwt naar alle mensen toe, zowel binnen familieverband als daarbuiten, zowel binnen de eigen cultuur als daarbuiten. Dit is een feest voor iedereen. Daarbij besprenkelt men elkaar rijkelijk met parfum en reukwater, bepoedert men elkaar flink die de verschillende kleuren van de in bloei staande natuur symboliseert. Evenals bij de meeste volkeren vinden de van oudsher overgeleverde feesten van de hindoes hun oorsprong in de natuur, de religie en/of de mythologie. Het Holi-Phagwafeest is een gemeenschapsfeest en dient daarom gemeenschappelijk gevierd te worden.

Voor de integratie is verbondenheid met elkaar essentieel. Wij willen ons inzetten in het gemeenschappelijk uitdragen van normen en waarden met die verbondenheid! Juist deze universele normen en waarden kunnen ons leiden naar 'Menswording'; zowel individueel als in groepsverband. Het 'Gezin', als kleinste eenheid in de samenleving, behoort daarbij als basis én als motor te fungeren voor het bereiken van evenwicht, balans, harmonie in het (samen)leven! In een steeds weer veranderende maatschappij is een evenwichtig, harmonieus leven geen luxe, eerder een must!

"Wij gaan donderdag 5 maart van 18.00 tot 22.00 uur onze traditionele Holika Dahan (symbolisch verbranden van het kwade) doen op het buitenterrein van de OASV aan de Denneweg 106 in Arnhem. Zaterdag 7 maart van 17.00 tot 00.30 uur zal dit kleurrijke feest op een uitbundige wijze gevierd worden in de zaal OASV met dans, muziek en lekker eten en drinken. Toegang is gratis en iedereen is welkom", aldus Ram Khemai. Meer informatie staat op www.facebook.com/arnhemkentkleur/photos_all.

Maandelijks KunstCafé 55+: muziek, filmbeelden en koffie

ARNHEM - Op donderdag 26 februari is er weer het maandelijkse Kunstcafé 55+ van Kunstbedrijf Arnhem. In restaurant Moment in het Rozet staan de deuren vanaf 10.30 uur open voor alle senioren uit Arnhem die willen genieten van kunst. De toegang is zoals altijd gratis. Het Kunstcafé duurt tot 12.00 uur.

Dit keer treedt Bart Lelivelt, accordeonist van het Charivaritrio en docent bij Kunstbedrijf Arnhem, op. Het Charivari trio zingt en speelt muziek van Roemenië tot Venezuela. Eigenzinnige bewerkingen van authentieke Zuid-Amerikaanse en Oost-Europese volksmuziek worden afgewisseld met eigen composities.

Na zijn optreden geeft Inge Bollet, van To Art Kunstuitleen, een presentatie met filmbeelden geven over 'Oogmerk'. Deze expositie is op dit moment te zien in het Rozet en maakt onderdeel uit van 'Rozet Inspireert, Kunstenaars aan bod'. Deze tentoonstelling is gemaakt door Arnhemse kunstenaars samen met cursisten Beelden en Fotografie van Kunstbedrijf Arnhem.

Kunst voor iedereen
Bij Kunstbedrijf Arnhem organiseert de afdeling Kunst55+ al jaren activiteiten voor senioren. Het doel is om ouderen zo veel mogelijk te laten participeren in en met kunst. Kunst raakt, inspireert en ontspant en iedereen verdient het om hiervan te genieten. Zij bieden naast gericht activiteiten voor ouderen in de wijken en kwetsbare ouderen ook activiteiten voor de actieve 55+. Ook voor combinaties van deze verschillende groepen ouderen organiseren zij bezigheden op het gebied van kunst.

Het Kunstcafe 55+ komt mede tot stand dankzij steun van het Fonds voor Cultuurparticipatie en de ouderenfondsen Sluyterman van Loo en RCOAK.

Theatersportgroep improviseert op

Kasteel Doorwerth

DOORWERTH - Theatersportgoep Spons 'n Roses uit Oosterbeek verzorgt op vrijdag 27 februari om 20.00 uur een avondvullend programma in de ridderzaal van Kasteel Doorwerth. Experimenteel theater in het kasteel? Het kan allemaal in de serie 'Het hoort niet op Doorwerth', die nu al zijn derde seizoen in gaat.

Spons 'n Roses improviseert: verhaal, personages en dialogen worden ter plaatse verzonnen. Geen twee scènes zijn hetzelfde. De spelers starten een scène met suggesties uit het publiek, zoals een locatie, een uitgangspunt of een personage. Op basis daarvan creëren ze de voorstelling op het moment zelf. Die kan best komisch uitpakken maar op zich hoeft improvisatietheater niet per se humoristisch van opzet te zijn.

In dit programma is gekozen voor tweemaal een lange scene van drie kwartier met daartussen een pauze en gelegenheid tot een drankje. Men kan een detective zien die een moord gaat oplossen en een psychiater die het publiek zal helpen met haar 'problemen'.

'Het Hoort Niet op Doorwerth'. Deze avond is de eerste van de nieuwe reeks voorstellingen in het kader van 'Het Hoort Niet op Doorwerth'. Dit is een serie kleinschalige optredens van singer-songwriters, theater en poëzie in de sfeervolle Ridderzaal met na afloop een gezellig café in de kelder van het kasteel. "Normaal gesproken biedt Doorwerth onderdak aan uiteenlopende activiteiten die gemeenschappelijk hebben dat ze iets te maken hebben met het kasteel", vertelt kasteelbeheerster Carine van Ketwich. "Zo hoort het! En het is ook hartstikke leuk, laat ik dat voorop stellen. Maar het betekent ook een beperking. Waarom wel avonden met klassieke muziek en toneelstukken van Shakespeare, maar geen moderne muziekavonden of hedendaags toneel? Daarom dacht ik, ook al hoort het niet, het is wel leuk om te organiseren. Bovendien gingen mensen in de middeleeuwen ook naar hun eigentijdse voorstellingen bij het kasteel, en dat kan in de 21e eeuw ook."

Reserveren is noodzakelijk via 026 3397406 of doorwerth@glk.nl. Kasteel Doorwerth ligt aan de Fonteinallee 2b in Doorwerth.

Wekelijks inloopspreekuur voor computer- en internetvragen

ARNHEM - Iedere dinsdag tussen 14.00 en 16.00 uur is er in de Bibliotheek Arnhem een inloopspreekuur voor computer- en internetvragen.

Een vrijwilliger van Seniorweb zit klaar om vragen te beantwoorden op het gebied van computer- en internetgebruik. Vragen over (technisch) niet goed werkende apparatuur vallen niet onder dit spreekuur. De beschikbare tijd is afhankelijk van het aantal belangstellenden.

Het spreekuur vindt plaats in de Bibliotheek Rozet (Kortestraat 16) bij de ingang van de Bibliotheek op de tweede verdieping. De toegang is gratis, en aanmelden is niet nodig.

Angelique Krüger ontvangt Orde van de Zachte G 2015

ARNHEM - Afgelopen zaterdag 14 februari is Angelique Krüger tijdens de Grote Pronkzitting van carnavalsvereniging onderscheiden als de nieuwe Ridder in Orde van de Zachte G, de hoogste onderscheiding binnen carnavalsvereniging De On-Ganse.

De orde van de Zachte G wordt eenmaal per jaar uitgereikt aan personen die zich culturele of maatschappelijke verdiensten hebben verworven in het taalgebied van de Zachte G. De orde wordt al sinds 1961 uitgereikt en namen als Marga Klompé, Jan Terlouw, Anton van Hooff en vorig jaar Alex van Hooff, Karel Aalbers, Emile Hartkamp en Pauline Krikke zijn een greep uit de trotste voorgangers.

Omroep Gelderland in het algemeen en Angelique Krüger in het bijzonder zetten Gelderland en de Gelderse cultuur structureel op de kaart. Het streekeigene op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijke veranderingen, multiculturaliteit, geschiedenis en volkscultuur worden steevast in de schijnwerper gezet. Daarom een zeer terechte ridder. Angelique gaf na de ontvangst aan nog niet geheel bekend te zijn met alle gebruiken, maar carnavalesk als ze is, paste ze zich razend snel aan. Niet alleen de hoogwaardigheidsbekleders werden bedankt, maar ook de mannen van Geluid & Licht, de Edelgardisten, de Hofkapel en iedereen in de buurt van het podium ontving drie zoenen van haar. 33 x 3 zoenen later, kon het programma verder gaan.

Wereldkeuken in Klarendal

ARNHEM - Op 20 februari is het kleurrijke restaurant Wereldkeuken geopend aan de Klarendalseweg 477-1 in Arnhem. In de Wereldkeuken werken mensen voor wie een baan niet vanzelfsprekend is. Een kleurrijk team dat bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De openingshandeling werd verricht door Gerrit Dassen, burgemeester van Klarendal en de heer Berry Kessels, manager Wonen van Volkshuisvesting. Door samenwerking van woningcorporatie Volkshuisvesting en welzijnsorganisatie Driestroom, is dit bijzondere en kleurrijke restaurant tot stand gekomen. Wereldkeuken biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om een vak te leren en om mee te doen. Driestroom en de Gemeente Arnhem zorgen voor de instroom van leer- en praktijkbanen met de ambitie medewerkers straks een vaste plek op de arbeidsmarkt te bieden. Wereldkeuken is een maatschappelijke onderneming waar ontmoeting centraal staat.


Medewerkers van Wereldkeuken werken nu in de keuken en bediening. Zodra de moestuin klaar is, kunnen zij ook in de moestuin werken. Het restaurant is vanaf 20 februari elke dag vanaf 11.00 uur geopend. Behalve op dinsdag, dat is de rustdag.

Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op www.wereldkeukenarnhem.nl.

Strijkkwartet QuarteQ speelt in Duivelshuis

ARNHEM - Liefhebbers van kamermuziek in een kleinschalige ambiance kunnen op vrijdag 27 februari weer genieten in de prachtige Scheepenzaal van het Duivelshuis, het oude gedeelte van het Arnhemse Stadhuis. De concerten die hier al vele jaren door de Stichting Coördinatie Ensemblemuziek Arnhem worden georganiseerd hebben als primair doel veelbelovend jong talent de gelegenheid te bieden zich op een aantrekkelijke locatie te presenteren.

Strijkkwartet QuarteQ, bestaande uit Jasper van Rosmalen (viool), Jurjen Soeting (viool), Floris van Hest (altviool) en Lucas Stam (cello) is een jong ensemble dat het unieke geluid van traditionele strijkinstrumenten combineert met de aanstekelijke puls van moderne elektronische muziek. Als voormalig strijkensemble van het Duitse rockfenomeen Herbert Grönemeyer ondekten zij tijdens de tournees hun gedeelde passie voor dit muziekgenre en besloten zij een kwartet op te richten. De drijvende idee is om muziek te maken volgens het principe van 'house', waarbij steeds repeterende en langzaam veranderende ritmische patronen aangevuld worden met rijke, meerstemmige melodieën. Deze formule blijkt niet alleen een jonger publiek aan te spreken, maar oogst ook veel bijval van de oudere generaties.

Ook moderne muziek, getuige de immense populariteit van bijvoorbeeld Philip Glass, kan boeiend, harmonisch en welluidend zijn. Op het programma staan werken van Glass, Steve Reich en QuarteQlid Lucas Stam, alles composities van na de Tweede Wereldoorlog. De gelegenheid dit boeiende en eigentijdse programma te beluisteren in de intimiteit van de fraaie Scheepenzaal zal de muziekliefhebber zich niet laten ontgaan!

Aanvang van het concert is 20.15 uur. Kaarten (à 17,00 euro, Studenten/CJP 10,00 euro) zijn in voorverkoop te bestellen bij het Klant Contact Centrum Gemeente Arnhem, 0900-1809 of per e-mail gemeente@arnhem.nl; nog resterende kaarten zijn vanaf 19.45 uur aan de zaal verkrijgbaar. Uitvoerige informatie over de Scheepenzaalconcerten staat op www.scheepenzaalconcerten.nl.

Voorlichting over de veranderingen in de zorg voor mantelzorgers

ARNHEM - Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Arnhem (MVT) houdt op donderdagavond 26 februari een voorlichting voor mantelzorgers over de veranderingen in de zorg.

Op dit moment zijn er veel veranderingen rond (mantel)zorg, PGB, verschuivingen in verantwoordelijkheden en het mantelzorgcompliment. Jan Schepers, regio consulent bij Mezzo, de landelijke organisatie voor mantelzorg en vrijwillige thuiszorg, verzorgt de voorlichtingsavond. Naast zijn inhoudelijke verhaal, is er ruimte voor persoonlijke vragen van mantelzorgers.

De avond wordt gehouden in De Petersborg, eerste etage, Slochterenweg 40 in Arnhem van 19.30 tot 21.30 uur Toegang is vrij, ná opgave. Informatie en opgave; MVT Arnhem, 026 3270174 of a.deibert@mvtarnhem.nl.

Werkgroep Sprookjesfestival start

ARNHEM - Binnenkort start in Rijkerswoerd een werkgroep, die het sprookjesfestival, dat traditiegetrouw plaatsvindt tijdens de herfstvakantie, naar Rijkerswoerd wil halen.

Het gaat dan niet alleen om voorstellingen uit het Sprookjesfestival in de wijk, maar ook om een door, voor en met de wijk gemaakte bijdrage aan het Sprookjesfestival. Wie het leuk vindt om mee te denken en doen in de initiatiefwerkgroep, kan zich opgeven bij de cultuurscout van Rijkerswoerd Bram Kluen: bram.kluen@kunstbedrijfarnhem.nl / 06 23201338.

Schetsadvies bij Lensen hoveniers

OOSTERBEEK - Elke tuinbezitter heeft ideeën maar zeker ook vragen. Daarom geeft Lensen hoveniers op 7 en 21 maart gratis schetsadvies. Door rond de tafel te gaan met een tuinontwerper komt u tot passende oplossingen waar u misschien zelf nog niet aan had gedacht. Al schetsend laat hij u de mogelijkheden zien. Zo zet u een forse stap in de goede richting.


Niet iedereen heeft een goed gevoel in eigen tuin. Dat is erg jammer maar er is zeker iets aan te doen! U heeft een probleem over het vele werk, planten die op de verkeerde plaats staan, het alsmaar groeiende onkruid. Veel van het ongenoegen kan worden voorkomen door vier simpele richtlijnen, zie:www.tuingeluk.nl.

Voor een gratis tuinschets kunt u een afspraak maken. Dit kunt u doen door te bellen: 026 3333134 of te mailen: info@lensenhoveniers.nl. Neemt u maten en foto's van uw tuin mee, zodat duidelijk wordt hoe uw huidige tuin eruit ziet. Lensen hoveniers kunt u vinden aan de Sandersweg 4 te Oosterbeek. Tussen 10.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom. De koffie en thee staan klaar en er liggen informatiefolders voor u om mee te nemen. Meer informatie kunt u vinden op www.lensenhoveniers.nl.

Fuchsia Extra Vaganza in Huissen

HUISSEN - Fuchsia Extra Vaganza is het terugkerend evenement van Stichting Epric waarbij van meer dan 150 verschillende Fuchsia soorten stekken aangeboden worden voor de prijs van 0,50 euro per stuk.

Stichting Epric is een niet-commerciële werkervaringsplek waar men dertig mensen begeleidt met een afstand tot de arbeidsmarkt. In de kassen van Stichting Epric leren deze mensen weer de dagelijkse dingen, die wij zo gewoon vinden. Daarnaast een stukje rust en geborgenheid, met dit alles samen creëren wij een veilige werkplek. Met de opbrengst van de verkoop kunnen de werkplekken in stand worden gehouden, zeker in deze tijd van bezuinigingen en de veranderingen naar de WMO toe.

Stichting Epric heeft altijd aparte planten: en bij fuchsia's is dat niet anders. Er zijn soorten te koop met blauwe bloemen. Dit zijn nieuwe soorten die nog bijna niet bekend zijn. Ook is er een aantal winterharde soorten te koop. Deze kunnen gewoon in de tuin uitgeplant worden en zijn als mooie tuinplant te kweken. Ook nieuw is een klimmende fuchsia. Deze fuchsia wordt tussen twee en drie meter hoog en kan goed gecombineerd worden met andere klimplanten zoals clematis of klimrozen.

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 februari is ook de Fuchsiavereniging aanwezig om informatie te geven over de verzorging van fuchsia's. Dit jaar zijn alle aangeboden fuchsia's al opgepot in potjes en zijn ze startklaar voor de mensen. Een mogelijkheid tot koffie drinken is er natuurlijk ook.

We zien u graag bij Stichting Epric op 27 en 28 februari tussen 10.00 en 17.00 uur. Stichting Epric, Nieuwediep 9a, Huissen; 026 3250959; www.epric.org.

Salsalessen op elk niveau voor alle leeftijden Dansschool Viral Salsa opent tweede vestiging in Elst

ELST – Viral Salsa opent op 17 maart haar deuren in Elst. Vanaf die datum kunnen beginners en gevorderden wekelijks in De Helster terecht voor Salsa en andere Latijns-Amerikaanse dansen. Oprichter en dansleraar Francis Lacanilao: 'Zowel beginners als gevorderden zijn welkom om ofwel kennis te maken met Salsa, of om hun niveau omhoog te halen.'

Moeilijk? "Absoluut niet", aldus Viral Salsa-oprichter Francis Lacanilao. Samen met de eveneens ervaren dansleraar Hanna van der Gaag begeleidt hij beginnende dansers bij hun eerste stappen. Met hun jarenlange ervaring helpt het duo ook (ver)gevorderden hun niveau omhoog te halen.

Diverse dansen

Viral Salsa is een splinternieuwe dansschool die in Elst haar tweede dependance opent, naast haar eerste vestiging in Wageningen. Behalve Salsa komen na verloop van tijd ook dansen als Bachata, Merengue, Kizomba en Cha cha cha aan bod.

Open dagen

Viral Salsa is voor ieder niveau en voor elke leeftijd. Beide docenten leggen alle bewegingen haarfijn uit voor zowel mannen als vrouwen. Om kennis te maken organiseert Viral Salsa twee open dagen in Overbetuwe Sportcentrum De Helster (Schubertstraat 1, 6661 AW, Elst) op 3 en 10 maart, van 20.00 tot 22.00 uur. De lessen beginnen op 17 maart, in De Helster in Elst, van 20.00 tot 21.00 en van 21.00 tot 22.00 uur.

Meer informatie staat op www.viralsalsa.nl en facebook.com/viralsalsa. Bellen of mailen kan ook: 06 36021608, info@viralsalsa.nl.

19 / 36

Autodemontagebedrijf voor alle gebruikte auto-onderdelen Jacobs Autoparts nu ook in Arnhem

ARNHEM – Jacobs Autoparts met de hoofdvestiging in Schaijk heeft nu ook aan de Santkamp 37-39 in Rijkerswoerd een vestiging. Hier worden auto's gedemonteerd en is er ook de mogelijkheid voor bedrijf en particulier om er gebruikte auto-onderdelen te kopen.

Jacobs Autoparts betrekt de sloop- en schadewagens veelal van veilingen in Engeland. Nadat ze in hun bedrijf zijn aangekomen, worden ze gedemonteerd en de goede onderdelen worden in hun magazijnen opgeslagen. De onderdelen zijn er van alle merken en modellen vanaf rond de eeuwwisseling. De demontage zal hoofdzakelijk in de Arnhemse vestiging plaatsvinden.

Op de website van Jacobs Autoparts is te vinden of het gewenste onderdeel op voorraad is. Momenteel is er een aanbod van meer dan vijfentwintig duizend: van plaatwerk, motoren en versnellingsbakken (mét garantie) tot aan autostoel en buitenspiegel. Voor een Mercedes A170, VW en Mazda tot aan BMW, Mini en Jaguar...

Jacobs Autoparts is het bedrijf van Charles Jacobs, die al jaren een bekend persoon is in de autobranche. Twee jaar geleden startte bij het bedrijf in Schaijk, hetgeen voor velen een uitkomst is. "Gebruikt is vaak net zo goed als nieuw, maar wel stukken voordeliger", vertelt Roy Wolters, de bedrijfsleider, die ook wijst op een eigen bezorgdienst voor een snelle levering door heel Nederland (en België).
Jacobs Autoparts, Hoogschaijksestraat 7, Schaijk (0486 464468) en Santkamp 37-39, Arnhem (026 2320276); www.jacobs-autoparts.nl.

Meer dan 21 jaar kwaliteit, service en tijd voor klant Vakwerk van Desire Zonwering

ARNHEM – Het voorjaar komt er aan: een prima tijd om eens kritisch naar ons huis te kijken. Genieten we wel optimaal van onze woning en tuin? Hoe staat het met bijvoorbeeld de zonwering en rolluiken? Misschien denkt u eraan deze aan te schaffen of te vernieuwen. Tijd om Glenn Haman van Desire Zonwering eens uit te nodigen.

Glenn is al 23 jaar werkzaam in de zonweringsbranche. Hij begon in Huissen en verhuisde met zijn zaak naar Arnhem-Zuid. In zijn showroom aan huis laat hij de verschillende mogelijkheden van buiten- en binnenzonwering zien, inclusief rolluiken en roldeuren. Ook komt hij graag aan huis om de mogelijkheden te laten zien en te bespreken.

Desire Zonwering heeft alles in huis zoals bijvoorbeeld knikarm- en uitvalschermen, markiezen en rolluiken. Glenn kan producten leveren van vele merken, in vele maten en kleuren. De prijs is afhankelijk van de gewenste kwaliteit en materiaal. Een goede montage en service is een groot goed bij Desire Zonwering. "En omdat ik zelf de opmetingen, de afspraken en de offerte maak plus de montage doe, is de communicatie ook altijd duidelijk. Ik neem ruim de tijd voor mijn klanten!"

Niet vreemd dat veel klanten van het eerste uur (en de kinderen van hen) juist vanwege de prettige en uitstekende service terugkomen bij Desire Zonwering!
Desire Zonwering, Boxmeerhof 28, Arnhem-Zuid; telefoon 026 3251575 / 06 51691563; www.desirezonwering.nl.

Van Meurs viert vijftigjarig bestaan

ELST – Installatiebedrijf Van Meurs, gevestigd aan de Rijksweg Noord in Elst, viert in dit jaar het vijftigjarig bestaan. Een mijlpaal die mede bereikt wordt omdat bij Van Meurs het persoonlijk contact met de klant voorop staat. Geert van Meurs begon in 1965 met Van Meurs in Oosterhout en sinds 1992 is de installatietak in Elst gevestigd onder leiding van Mike van Meurs.

Het grootste deel van de klanten zijn particulieren. "Als een klant belt dan wil ik, zonder om een postcode te vragen, weten om wie het gaat", vertelt Mike van Meurs. Het Elsterse bedrijf houdt zich vooral bezig met dakbedekking, loodgieterswerk, sanitair en cv-installaties. In de vervangingsmarkt van cv-ketels heeft Van Meurs een grote naam. Vooral als het vakkundig en bovenal veilig installeren gaat. "Het risico op gas- en rookgaslekkages, die kunnen ontstaan als een installatie niet vakkundig gebeurt, wordt onderschat", legt hij uit. Over het vooroordeel dat een kleiner bedrijf duurder zou zijn, is hij duidelijk: "Wij kunnen heel goed concurreren tegen de grote bedrijven als Nuon en Essent. Vooral als het om het merk Valliant, wat meerdere keren als beste getest is door de consumentenbond, gaat. Wij zijn niet duurder dan de prijzen voor cv-ketels, die op internet te vinden zijn."

Is uw CV-ketel aan vervanging toe? Neem dan contact op met Van Meurs, Rijksweg Noord 16, Elst. Telefoon 0481 371293; www.v-meurs.nl e-mail: info@mvanmeurs.nl.

DJTD Consultancy: professioneel mentorschap, ambulante begeleiding

ARNHEM - Herkenbaar? De familie kan het niet eens worden over de zorg van moeder of vader die dementie heeft met ruzie tot gevolg? Of wanneer je zoon, dochter, zoveel zorg nodig heeft in een instelling of thuis dat jullie door de bomen het bos niet meer zien. Hoe vaak komt het niet voor dat een persoon zorg nodig heeft, maar geen familie meer heeft die dat kan regelen. Dan is er een uitweg in de vorm van professioneel mentorschap.

DJTD Consultancy is een eenmanszaak, dat naast coaching, ambulante begeleiding ook professioneel mentorschap aanbied. Ik ben gespecialiseerd in de jongere en oudere doelgroep die tijdelijk of helemaal de regie over hun leven niet meer kunnen voeren. Als wettelijk onafhankelijk vertegenwoordiger, door de rechtbank benoemd, kom ik op voor de belangen van cliënten die dit zelf niet meer kunnen. Op mijn website www.mentorschaparnhem.nl leest u meer over wie ik ben en mijn werkwijze. Wilt u meer weten over mentorschap of heeft u advies nodig neem dan contact op met Denise Simonse. ik ben te bereiken op telefoonnummer 06 13137207.

Rust in je hoofd, vertrouwen in je lijf

ARNHEM - Heb je ook last van stressklachten, ben je uit balans en heb je weinig zelfvertrouwen, heb je moeite met het maken van keuzes of het hebben van relaties/intimiteit, of vind je het moeilijk om nee te zeggen, heb je last van prikkels of heb je weinig contact met je gevoel? Haptonomie kan dan helpen.

Wat is dat haptonomie? Haptonomie gaat over geraakt worden in het gevoel. Aanraking is een belangrijk onderdeel ervan. Je lijf geeft signalen over hoe jij je voelt. Als je iets niet leuk vindt, verstar je. Als je iets juist fijn vindt, ontspan je. Wil je je steviger voelen? Wil je iets veranderen, maar lukt het je in je eentje niet goed? Met haptonomie krijg je inzicht in je gevoel, reacties en behoeften. Je gaat weer lekkerder in je vel zitten. Een kennismakingsgesprek is altijd mogelijk. Nu één sessie gratis bij een intake van vier sessies. Haptotherapie De Hagen, Eka Thoden van Velzenstraat 2, telefoonnummer 06 41590119, www.haptotherapiedehagen.nl.

Pol AGF viert dit jaar haar tienjarig bestaan op de standplaats in Rijkerswoerd

ARNHEM - Het bedrijf Pol AGF staat op de vrijdag van 8.00 tot 19.00 uur op winkelcentrum Rijkerswoerd om zijn groente en fruit aan te bieden. "Wij hebben in Rijkerswoerd een aardige klantenkring opgebouwd", vertelt eigenaar Michel Pol.

"De reden hiervoor kan zijn dat er op de winkelcentra in Rijkerswoerd en omgeving bijna tot geen groentespeciaalzaken meer te vinden zijn, waar nog wel een hoop mensen behoefte aan hebben. We streven in de toekomst ook om meer gebruik te maken van streekproducten en meer biogroenten en -fruit."

"Onze Hollandse aardbeien komen ook uit deze streek namelijk uit het kassencomplex in Bergenden (gemeente Huissen). Het is bijna niet meer vol te houden als kleine ondernemer, omdat de klanten steeds meer bestaan uit tweeverdieners, die op de dag geen tijd hebben om bij ons boodschappen te kunnen doen. En de supermarkten die bijna dag en nacht open zijn, zelfs op zondag. Nu willen wij daar iets mee doen, om mee te kunnen blijven concurreren. Door het verzamelen van email-adressen kunnen we iedere week een nieuwsbrief versturen met zeer aantrekkelijke aanbiedingen. En door tevens bij u thuis te bezorgen of uw bestelling al vast klaar te zetten, waarna u deze alleen maar hoeft af te halen. Voor meer informatie: 06 41112112."

Tante Door kip bij Keurslager de Haas

ARNHEM - Bij Keurslager de Haas in Arnhem is er veel aandacht voor een lekker, maar ook verantwoord stukje vlees. Zo selecteert zij altijd zelf het vlees dat in de toonbank ligt. "We verkopen enkel producten waar we volledig achter staan en waarvan de herkomst te achterhalen is", aldus Martijn Mulderij, Chef Slager.

Sinds enkele jaren verkoopt Keurslager de Haas Tante Door kip. Tante Door kenmerkt zich doordat zij antibiotica vrij is, een natuurlijk dag- en nacht ritme kent, opgroeit in ruime stallen en geen groeibevorderaars krijgt.

Voor meer informatie over Tante Door kip of Keurslager de Haas, vraag ernaar in de winkel op Winkelcentrum Rijkerswoerd en komt gerust langs om te proeven.
Of ga naar www.keurslagerdehaas.nl, Achter de Coulissen 4, 026 3270667.

Solve body en mind

ARNHEM - Solve is het toonaangevende body en mind-bedrijf van Arnhem en omstreken voor leefstijl interventies, functioneel trainen en coaching/persoonlijke groei. Gebaseerd op de pijlers: beweging, voeding en coaching en aan de hand van de volgende concepten: Vitaliteitscoaching/personal training, personal group training (maximaal tien personen), bedrijfsconcepten en online leefstijl begeleiding.

De visie van Solve is het verhogen van de kwaliteit van leven van haar leden. Solve onderscheidt zich door haar aanpak deze is gericht op beweging, voeding en coaching. Solve maakt gebruik van leefstijl/vitaliteitscoaches en is aangesloten bij de Beroepsorganisatie voor Vitaliteitsprofessionals (www.bovv.nl).

Het Resultaat: De aanpak, de persoonlijke aandacht en individueel afgestemde programma's zorgen voor een blijvend resultaat.

Wijze van training. Een wetenschappelijk onderbouwde aanpak gericht op de dagelijkse beweegpatronen. Geen saaie fitness, maar dynamische uitdagende lessen met veel afwisseling.

Haar vestiging: Uniek, sfeervol en warm; een ambiance waarin je individueel of in groepsverband, met veel plezier werkt aan het bereiken van persoonlijke doelen.

Wil je meer informatie over Solve, kom dan naar De Overmaat 71 en laat je verrassen. Telefoonnummer 026 3823807, www.solve026.nl.

Kapsalon BB Coiffure voor net dat beetje extra

ARNHEM – Kapsalon BB Coiffure is een moderne kapsalon waar het hele gezin welkom is. De huiselijke sfeer maakt u bezoekt zeer aangenaam en de koffie staat er altijd klaar.

Eigenaresse Barbara kan elke wens op haargebied creëren en heeft alle kennis en vaardigheden in huis die nodig is. Passie, vakmanschap, en veelzijdigheid dat is de kracht van BB Coiffure. De kapsalon, die alweer vijftien jaar bestaat werkt uitsluitend met haarproducten van het wel bekende merk L'Oréal.

Bij de salon zijn er ruime (gratis) parkeer mogelijkheden en er is een pinautomaat aanwezig. Ook beschikt de salon over een airconditioning zodat het lekker koel is tijdens warme dagen.
De openingstijden zijn dinsdag van 8.30 tot 21.00 uur, donderdag 8.30 tot 15: 00 uur en zaterdag van 8:00 tot 18:00 uur.                                
Ter kennismaking voor nieuwe klanten geeft BB Coiffure dertig procent korting op een behandeling. Kapsalon BB Coiffure, Belle van Zuylenstraat 10, 6836PZ Arnhem/ Rijkerswoerd, 026 3237422.

Bewonersvereniging Rikerswoert: Activiteiten in 't Pluspunt

Maandagmorgen Sjoelen van 10:00 uur tot 12:00 uur

Dinsdagavond Sjoelen van 19:30 uur tot 21:30 uur

Woensdagmiddag Fröbelen van 14:00 uur tot 16:00 uur

Donderdagmiddag Vrije inloop van 13:30 uur tot 16:00 uur

Vrijdagavond Jokeren of Klaverjassen van 20:00 uur tot sluit

Deelname vanaf 55+ het lidmaatschap is zes euro per maand. Iedereen is welkom aan het Henry Dunanthof 3a in Arnhem, 026 3270029.

Het ontstaan van de wijk Rijkerswoerd...

Foto: Arthur Tholense

ARNHEM - De wijk heeft zijn naam te danken omdat een groot gedeelte in de voormalig Elster buurschap Rijkerswoerd ligt. Men is begonnen met de bouw na 1990. Het noordwestelijke deel van Rijkerswoerd ligt in het voormalige polder Elden.


De wijk telt op dit moment meer dan vijfduizend woningen en heeft in totaal 13.210 inwoners. De wijk was tot de bouw van Schuytgraaf de laatste grootschalige uitbreiding van Arnhem. Rijkerswoerd is het meest zuidelijk liggend wijk van Arnhem. Om te voorkomen dat Arnhem tegen Elst of tegen Nijmegen aan groeit, is men bezig met een zogenoemd groene zone. Deze wordt op dit moment aangelegd en is genaamd Lingezegen.

Rijkerswoerd bestaat uit vier opgedeelde buurten: Rijkerswoerd-Oost, Rijkerswoerd-Midden, Rijkerswoerd-West en de Overmaat. De wijk kent tevens een buurtwinkelcentrum. Tevens beschikt het wijk over een kinderboerderij De Korenmaat, die over een perenboomgaard beschikt. De kinderboerderij is tevens agrarisch ingericht, dat een gedeelte laat zien van vroeger. Ook beschikt het wijk over twee kleine industrieterreinen De Santkamp en De Overmaat. Zo is Rijkerswoerd een jong wijk dat voorzien is van alle noodzakelijke voorzieningen.

In het buitengebied tussen Arnhem en Elst ligt een recreatiegebied, dat bekend staat als de Rijkerswoerdsplassen. Deze
zijn onder andere ontstaan door zandwinning voor de aanleg van de wijken in Arnhem-zuid. Men is daar mee begonnen in 1970.

Dames- en herenkapsalon Clementine

ARNHEM – Kapsalon Clementine is een salon die gevestigd is op het winkelcentrum van Rijkerswoerd. De salon heeft een speciale kinderknip gedeelte voor de allerkleinste onder ons.

In de salon wordt er gewerkt met een vast team waar ieder zijn eigen kwaliteiten heeft met jarenlange ervaring. Zo is de kapsalon geen leerbedrijf en u wordt zeer zeker niet geholpen door ongediplomeerde stylisten. Deze keuze is bewust gemaakt omdat we de kwaliteit willen waarborgen.
Uitsluitend wordt er bij kapsalon Clementine gewerkt met producten van Keune. De producten van Keune hebben een compleet concept dat zichzelf onderscheidt door herkenbare producten van hoge professionele kwaliteiten met extra verzorging van het haar.

Op dinsdag, woensdag en donderdag hebben we de 65-plusdagen en kinder- en jeugdkortingen. U mag altijd zo binnen komen, maar een afspraak heeft de voorkeur.
Kapsalon Clementine, Achter de Coulissen 2, winkelcentrum Rijkerswoerd (Arnhem) 026 3271472.

Hermsen bloemen: een wereld van bloemen

ARNHEM - Bloembinderij Rijkerswoerd is een van de drie filialen van Hermsen bloemen bv. "Door onze eigen inkoop op de veiling in Aalsmeer is de verhouding prijs en kwaliteit uitmuntend te noemen. Ook de enorme ervaring en kwaliteit van onze medewerkers is hoogstaand."

Hermsen bloemen beschikt ook over het Fleuropkeurmerk, dit is het beste in service en kwaliteit voor het verzenden van bloemen. Van een klein bosje voor oma tot een bloemstuk voor uw overledene. Van een boeket voor uw neefje dat z'n zwemdiploma haalt, tot een 'gewoon omdat ik van je hou'-bos bloemen voor uw geliefde. Bloemen bezorgen in Arnhem of omgeving.

"We maken alles met dezelfde aandacht in onze winkel. Wij ontvangen u graag in onze winkel, maar ook via onze website www.hermsenbloemen.nl kunt u een bestelling plaatsen."
Bloembinderij Rijkerswoerd, Op het toneel 4, 026 3270652; rijkerswoerd@hermsenbloemen.nl.

Restaurant China City in winkelcentrum Rijkerswoerd al jaren begrip in de regio

ARNHEM - Naast ons restaurant gedeelte waar u kunt genieten van uw lunch/diner en uiteraard een drankje beschikken wij ook een afhaalbalie, welke gemakkelijk toegankelijk is. Wij zijn dagelijks geopend van 12:00 uur tot 21:30 uur en beschikken over ruim voldoende gratis parkeerplaatsen.

Al onze koks hebben ruime ervaring in het vak en hebben zich gespecialiseerd in de Chinese keuken en al wat hier bij komt kijken. Aan het roer staat onze chef-kok Xingjian welke al op jonge leeftijd de passie voor het koken heeft ontdekt. Met ruim tien jaar professionele ervaring zorgt hij er voor dat ieder gerecht van topkwaliteit is, terwijl uw gastvrouw Lili er zorg voor draagt dat het u aan niets zal ontbreken tijdens uw verblijf.

Als dank voor uw vele bezoeken door de jaren heen, kunt u vanaf heden in het weekend gebruik maken van ons 'All you can eat buffet'. Voor slechts zeventien euro per persoon (kinderen van vier tot en met elf jaar, elf euro, kinderen onder de vier jaar gratis) kunt u onbeperkt genieten van onze keuken en uiteraard zijn ook de drankjes bij deze prijs inbegrepen. Achter de Coulissen 11, 026 3272828.

terStal familiemode

ARNHEM - De mooiste familiemode voor de laagste prijs. Met meer dan tweehonderd winkels door heel Nederland is er altijd wel een terStal bij jou in de buurt! Winkelen bij terStal betekent veel mode voor een kleine prijs! Een prachtige collectie dames-, heren- en kinderkleding en een ruim assortiment ondergoed, sokken, nachtmode en accessoires.

Onze uitgebreide collectie wisselt snel, hierdoor vind je bij ons altijd de laatste modetrends. Naast de seizoensgebonden collecties heeft terStal ook de Vast Voordeelcollectie, artikelen van een goede kwaliteit voor altijd de laagste prijs.

Behalve winkelen in één van onze winkels kun je ook 24 uur per dag online bij ons terecht, in de terStal webshop, www.terstal.nl. De dichtstbijzijnde winkel bij jou in de buurt is Rijkerswoerd, Achter de Coulissen 8 in Arnhem. Je bent hier van harte welkom!

Genieten in Rijkerswoerd

ARNHEM - Iedereen heeft wel eens zo'n dag, dan heeft u even geen zin om te koken. Plaza Rijkerswoerd is nu alweer vijf jaar onder deze naam te vinden op ons winkelcentrum. Waar u terecht kunt voor een heerlijk frietje of een snack. Dit biedt natuurlijk mooi uitkomst als u even geen zin had om te koken en tegen een betaalbare prijs lekker wilt eten.

De naam van de cafetaria is vijf jaar geleden weliswaar veranderd en ook heeft de zaak een metamorfose gehad, maar we zijn een hecht familiebedrijf en dat al vanaf de opening zeventien jaar geleden. Vader en zoon zijn er ooit samen mee begonnen en nu gaat het weer van vader op dochters. De oudste dochter is alweer dertien jaar werkzaam in de zaak en de jongste sinds kort ook.

Plaza Rijkerswoerd biedt u een ruim assortiment. Straks als de zon weer gaat schijnen zien wij u graag op ons vernieuwde terras voor een kopje koffie met een vers broodje en een heerlijk Ambachtelijk ijsje toe. Speciaal voor de kinderen is er de kinderbox.
Er heerst een gezellige sfeer en altijd vriendelijk personeel. Hopelijk tot snel. Team Plaza Rijkerswoerd, Op het toneel 2, Telefoonnummer 026 3272285.

Gall & Gall al 130 jaar de meest toegankelijke drankenspeciaalzaak

ARNHEM - Gall & Gall van Kleef wil klanten inspireren om te genieten van mooie momenten met een goed glas. Niet alleen op bijzondere dagen, maar elke dag willen we dat heerlijke weekendgevoel aan onze klanten geven. We brengen klanten op ideeën en geven tips en adviezen.

Bij Gall & Gall staat voor verantwoord genieten en wij verkopen alleen aan volwassenen. Onze medewerkers vragen aan iedere klant jonger dan 25 jaar om een identiteitsbewijs.

Uniek is het Gall & Gall Huismerk. Deze producten staan voor een goede kwaliteit met een aantrekkelijke prijs. In totaal hebben wij meer dan veertig Huismerk producten, zowel in wijn als in sterke drank. Met het Huismerk biedt Gall & Gall een herkenbare keuze in zowel assortiment als prijs.

Ook zijn wij sinds 1 januari servicepunt van kwaliteitsstomerij Good-Clean.
Wij zijn toegankelijk en speciaal en wij zien u graag op winkelcentrum Rijkerswoerd, Achter de Coulissen 5, 026 3270063.

Waarom kiezen steeds meer mensen voor pizzeria Ster Rijkerswoerd?

ARNHEM - Bij pizzeria Ster kunnen klanten tegen relatief lage prijzen vers en lekker eten halen. Ondanks minder groeiende economie gaat het met klanten groei van pizzeria Ster naar een gezonde toekomst.

De reden van onze dagelijks groeiende klanten kring is mede dank aan de investering van tijd en marktonderzoek en energie zuinige apparatuur in pizzeria Ster. Op deze manieren van aanpak kunnen we ondanks duur inkoop van producten toch nog de verkoop prijzen relatief laag houden.

Pizzeria Ster team staat altijd voor adviezen en opmerkingen van zijn klanten klaar. Samen kunnen we altijd blijven profiteren van diensten en service van pizzeria Ster.

Voor meer informatie is onze website altijd tot uw beschikking.
Winkelcentrum Rijkerswoerd, Achter de Coulissen 6, 6836 NC Arnhem: 026-3274705, www.Pizzaster.nl.

Gloudemans Optiek breidt uit!

ARNHEM - Niets is zo vervelend aan een horloge dan wanneer deze stilstaat. Nog vervelender is het wanneer u voor een nieuw batterijtje een eind de deur uit moet en ook nog parkeergeld moet betalen. Gloudemans optiek lost dit voor u op.

Vanaf nu kunt u ook voor een horlogebatterijtje bij Peter en Natasja van Gloudemans Optiek terecht. Peter verkocht in zijn vorige optiek winkel naast brillen en contactlenzen ook horloges en sieraden. Dit was ontstaan doordat Peter opgegroeid is met de juwelier/horlogebranche.

De meest gangbare soorten batterijen voor horloges zijn op voorraad, zodat deze er gelijk in gezet kunnen worden. Natasja deed in de vorige winkel in hoortoestellen en wil nu de service bieden dat u ook voor hoorbatterijen voor alle soorten hoortoestellen bij Gloudemans optiek terecht kunt.
Gloudemans Optiek, Achter de Coulissen 2a, Arnhem. Telefoon: 026-3272353.

ThuisFysioArnhem: voor al uw beweegklachten!

ARNHEM - ThuisFysioArnhem biedt fysiotherapie aan voor alle aandoeningen bij bewegen in Arnhem en omstreken met praktijkruimte in de wijk Rijkerswoerd.


Naast algemene fysiotherapie, is de praktijk gespecialiseerd in zorg aan patiënten met chronische klachten, bijvoorbeeld fysiotherapie bij beroerte/CVA, Parkinson, dementie, hernia, Multiple Sclerosis (MS), spierziekten en andere Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

ThuisFysioArnhem is ook gespecialiseerd in fysiotherapie aan huis mocht u niet in de mogelijkheid zijn om naar een fysiotherapiepraktijk te gaan.
De praktijk is gericht op activeren en stimuleren. De fysiotherapeut stelt samen met u een plan op, reikt u instrumenten en vaardigheden aan waarmee u zelf ook thuis toe kunt werken naar het gewenste doel. En op de praktijk is er naast een behandelruimte een oefenruimte ter beschikking waarmee u optimaal aan uw gezondheid kunt werken.

Wilt u meer weten, neemt u gerust contact op met Joost Teeuw op telefoonnummer. 06 34169606 of kijk op www.thuisfysioarnhem.nl.

Even naar Primera

ARNHEM - 'Even naar Primera', de bekende slogan van de winkelketen in de tabaks- en gemaksbranche geldt zeker ook voor de vestiging Primera Rijkerswoerd. Gevestigd op het winkelcentrum in Rijkerswoerd kunt u hier naast uw tabaksartikelen ook prima slagen voor een wenskaart of kantoorartikelen en voeren wij een uitgebreid assortiment tijdschriften, boeken en cartridges voor printers.

Naast de verkoop van artikelen verkoopt Primera Rijkerswoerd ook loten van Lotto / Toto en de Staatsloterij en kunt u bij ons terecht voor toegangskaarten voor de meest uiteenlopende evenementen zoals concerten, voetbalwedstrijden en musicals.Primera Rijkerswoerd fungeert ook als afhaalpunt van pakketten voor DHL en UPS/KIALA. Bij veel online aankopen kunt u kiezen voor het afhalen bij een afhaalpunt bij u in de buurt zoals Primera Rijkerswoerd.

Als laatste kunt u bij Primera Rijkerswoerd terecht voor het opladen van uw OV-chipkaart en het laten reinigen van uw kleding en dergelijke. Wij werken samen met Palthe Stomerijen.
Tot ziens bij Primera Rijkerswoerd! Achter de Coulissen 7, Arnhem, 026 3272213.

Marskramer is een winkelketen met meer dan 200 winkels in heel Nederland

ARNHEM - Marskramer in Rijkerswoerd heeft een groot aanbod praktische huishoudartikelen. U kunt veel A-merken in onze winkel vinden zoals Philips, Tefal en Leifheit.

We hebben trendy sfeerartikelen, die passen in elk interieur en ook leuke cadeaus voor elke gelegenheid. Het is iedere week weer verrassend om bij ons naar binnen te lopen en kennis te maken van onze actuele en scherpe aanbiedingen. Bijna wekelijks verspreiden wij in de buurt een folder met de nieuwste producten en aanbiedingen. Wilt u als eerste op de hoogte blijven van onze acties, folderaanbiedingen, dan u zich op www.marskramer.nl aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Wij kijken er naar uit om u te mogen begroeten in onze winkel en als u de komende week voor tien euro iets koopt dan krijgt u van ons een gratis Marskramer Big Shopper. Tot ziens bij Marskramer Simone Muller bedrijfsleider, Op het Toneel 6, 6836ND, Arnhem (Rijkerswoerd) (026) 3272714.

Bakker Hilvers gooit het roer om

Filiaalhoudster Denise en bakker Mathijs gaan ervoor!

ARNHEM - De komende maand gaat er wat veranderen in het filiaal van Bakker Hilvers in winkelcentrum Rijkerswoerd. Na een kleine verbouwing van het interieur zullen filiaalhoudster Denise en haar verkoopteam met ingang van 26 maart versterking krijgen van bakker Mathijs.

Hij zal vanaf die datum zijn plaats aan de nieuwe werkbank innemen om de hele dag door verse brooddegen te bereiden, deze live te bakken en zo de winkel vullen met de heerlijke geur van versgebakken brood. Hij kiest daarbij voor pure, ambachtelijke broodsoorten als desembrood, haverbrood en brood van speltvolkoren, brood zonder toevoegingen en rijk van smaak. Met dit nieuwe assortiment speelt Bakker Hilvers in op de trend waarbij consumenten steeds vaker kiezen voor pure, minimaal bewerkte producten.

Trouwe klanten van Bakker Hilvers in Rijkerswoerd hoeven zich geen zorgen te maken. De winkel blijft tijdens de verbouwing gewoon open en ook het vertrouwde, heerlijke assortiment brood en gebak blijft gehandhaafd.

Bouwman al ruim twintig jaar op winkelcentrum Rijkerswoerd

ARNHEM - Bij Dierenspeciaalzaak Bouwman vindt u al ruim twintig jaar alles op het gebied van uw geliefde huisdier. Wij verkopen verschillende kleine soorten huisdieren (gezelschapsdieren) en daarnaast voeders van de bekende merken en van onze eigen merken.

Wij hebben eveneens een grote variëteit aan toebehoren zoals kooien, diergeneesmiddelen, halsbanden of speeltjes.

Wij zij niet aangesloten bij een organisatie en daarom vrij in de keuze van ons assortiment. Wat wij niet op voorraad hebben, kunnen wij doorgaans binnen 48 uur aan u leveren.Ook bezorgen wij gratis aan huis en wij adviseren u graag. Regelmatig hebben wij scherpe aanbiedingen. Kijkt u eens op onze website www.dierenspeciaalzaakbouwman.eu

Wij verheugen ons op uw komst! Dierenspeciaalzaak Bouwman, Achter de Coulissen 9, 6836 NC Arnhem, Telefoonnummer 026 3271912.

Bite! Sushi maakt bijzondere sushi in Arnhem Zuid

ARNHEM - Sushi wordt bij veel mensen steeds populairder en dat is niet voor niets. Want naast dat sushi lekker en gezond is, is het ook een trendy gerecht dat je gezellig kunt delen met vrienden en familie. Door de mooie combinatie van dagverse ingrediënten en kleuren zijn de verschillende gerechten kleine kunstwerkjes op zich.

In november is op het winkelcentrum van Rijkerswoerd Bite! Sushi gestart met een team van ervaren sushi-chefs. Naast de traditionele Japanse sushi maken zij ook veel creatieve American fusion rolls die juist geïnspireerd zijn op de ontwikkelingen ver buiten Japan in steden als Los Angeles, New York en Miami. Deze urban sushi geeft een hele nieuwe smaaksensatie, niet alleen met vis, maar ook met kip, carpaccio of juist vegetarisch.

Bite! sushi is van woensdag tot en met zondag geopend van 16.00 tot 21.00 uur en naast afhalen kun je ook in heel Arnhem Zuid, Huissen, Elst en Driel thuis laten bezorgen. Harriët Freezerstraat 3A, 026 7024110.

Coop Rijkerswoerd volop in beweging

ARNHEM - Na een turbulente start in de maand januari gaan de vernieuwingen in de maand februari gewoon door. Op 23 februari krijgen we een geheel nieuwe groente- en fruitafdeling.

Door een andere presentatie zal de afdeling ruimer en overzichtelijker zijn. Doordat we de afdeling vaker gaan bijvullen, zal de kwaliteit en houdbaarheid nog beter worden. Ook de actieproducten zullen beter herkenbaar zijn door een modernere aanduiding.

In februari hebben we natuurlijk ook weer een leuke spaar actie. Vanaf 23 februari kun je bij de Coop gaan sparen voor HeartBeads sieraden. Keuze uit ruim vijftig unieke verzilverde bedels. Door middel van het sparen van zegels kunnen deze bedels en armbanden met flinke kortingen worden gekocht. Coop Rijkerswoerd, Dichtbij, Lekker, Betaalbaar
Op het Toneel 1, telefoonnummer. 026 3236305.

36 / 36