GN Nijmegen-Noord

23 januari 2019

GN Nijmegen-Noord 23 januari 2019


Kom oefenen voor de Nationale Vogeltelling!

Een roodborstje in het veld. (foto: Gijsbert Peelen) Gijsbert Peelen

NIJMEGEN - Op 25, 26 en 27 januari is de Nationale Tuinvogeltelling. Wil je meedoen, maar kun je nog geen kraai van een kuifmees onderscheiden? Kom dan op zaterdag 19 januari oefenen bij De Bastei!

Vanaf 13.00 uur kun je naar de inloopworkshop ‘Vogels onder de loep’. Daar staat een aantal opgezette vogels klaar. Kijk er eens goed naar: wat valt je op? Wat zijn de verschillen? Om 13.30, 14.30 en 15.30 uur mag je met onze gids mee op vogelexcursie in Het Valkhofpark, de 'achtertuin' van De Bastei. Een plek waar heel veel vogels zich thuis voelen.

Wil je liever kleuren, knippen en plakken? Dat kan ook! Er liggen knutselspullen en kleurplaten voor je klaar. Natuurlijk krijg je ook informatie over hoe de tuinvogeltelling in zijn werk gaat. Die informatie vind je nu al op www.tuinvogeltelling.nl. Daar kun je ook een turflijst downloaden, een app voor de smartphone en nog veel meer. En heb je geen tuin? Geen nood! Ook vanaf je balkon kun je vogels tellen!

Repair Café Nijmegen-Noord

Elektronica ter reparatie. (foto: Peter Duteweerd) Peter Duteweerd

LENT - In het Wijkvoorzieningenhart De Ster aan de Queenstraat 37b1 in Lent wordt op 26 januari van 14.00 uur tot 16.30 uur weer een Repair Café gehouden.

In het Repair Café kan men terecht voor kleine reparaties van elektrische apparaten, kleine meubels, houten voorwerpen, speelgoed, fietsen, tuingereedschap, computers en printers. Ook kan men hier terecht voor naai- en verstelwerk aan kleding. Het is de bedoeling dat men meekijkt met de reparatie of deze onder deskundige begeleiding zelf uitvoert. Gereedschappen en materialen zijn aanwezig. De reparatie wordt gratis uitgevoerd, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. En ook als je niets te repareren hebt, ben je van harte welkom om mee te helpen bij de reparatie van iemand anders of voor een gezellig praatje.

Voor meer informatie: www.repaircafenijmegen.nl/noord/.

Alarmfase 3 zoekt versterking

Alarmfase 3 uit Bemmel tijdens een optreden in het centrum van Utrecht. (foto: Marije Meurs)

BEMMEL - De term ‘dweilorkest’ vindt Alarmfase 3 uit Bemmel niet zo goed passen. De leden voelen zich beter bij de omschrijving ’feestband’ of gewoon ‘een groep vrienden die toffe nummers speelt om het publiek te entertainen’.

De 22 leden zijn tussen de 20 en 40 jaar en spelen muziek de ze zelf graag horen op een feestje. Wat het repertoire wordt, bepalen ze samen met heuse Spotify-lijst waaraan iedereen zijn favoriete nummers toevoegt.
Wekelijks wordt er op zondagavond gerepeteerd in de Theaterkerk in Bemmel van 19:00 tot 21:00 uur. Tijdens de repetities halen ze op muzikaal gebied veel uit zichzelf, maar daarnaast is het ook een gezellig samenzijn. Alarmfase 3 hecht veel waarde aan een spetterende show en het vermaken van het publiek. Hiervoor gebruiken ze veel interactie (en confettikanonnen).

Gedurende het jaar treden ze ongeveer tien keer op. Zo traden ze bijvoorbeeld op bij de Zwarte Cross, het Coen und Sanderfest, de Sneekweek en in het centrum van Utrecht en Dusseldorf.

Vacatures
Ter versterking zoeken we muzikanten (M/V) voor de volgende instrumenten: altsaxofoon, trompet, trombone en bariton. Hou jij van slechte grappen, kun je een feestje bouwen én speel je ook nog een lekker stukje muziek op één van bovenstaande instrumenten? Dan zoeken ze jou! Stuur als de wiedeweerga een mailtje naar info@alarmfase3.nl. Hopelijk kunnen jullie dan binnenkort eens samen spelen. Voor meer info: www.alarmfase3.nl, www.facebook.com/alarmfase3, www.instagram.com/alarmfase3, www.youtube.com/alarmfase3.

Cursus Kunstgeschiedenis bij Creatief Centrum Elst

ELST - Op 4 februari start drs. Marieke van der Heijden met het eerste deel van een overzicht van de Europese kunstgeschiedenis. Het is een korte cursus waarin de kunstgeschiedenis in vogelvlucht wordt behandeld. Bekende en belangrijke kunstwerken worden binnen de grote lijnen van de kunstgeschiedenis geplaatst.

Zodat je voor uzelf op een rijtje krijgt wanneer welke stijlen aan de orde waren. Er wordt begonnen met een les Klassieke kunst, waarin de Grieken en de Romeinen aan bod komen. Dan volgen twee lessen over de Middeleeuwen. In de eerste les wordt de Vroeg Christelijke, Byzantijnse en Karolingische kunst besproken. In de tweede volgende de Romaanse en Gotische kunst. Tenslotte wordt de Renaissance in het Noorden en Zuiden van Europa behandeld.

Een overzicht van het tweede deel van de cursus kunt u in het cursusjaar 2019/2020 tegemoet zien. De cursus die je altijd al een keer had willen volgen!

Seniorenvereniging KBO en Verkeersveiligheid

OVERBETUWE - De seniorenvereniging KBO, Kom Bij Ons, afdeling Elst OverBetuwe organiseert op 30 januari een opfriscursus Verkeers Veiligheid voor senioren van de gemeente Overbetuwe.

In deze cursus gaat het over verkeersveilgheid van voetgangers, fietsers, scootmobielgebruikers, automobilisten, nieuwe verkeersborden en wat u vooral niet of wel mag of moet doen. Deze opfriscursus is gratis toegankelijk voor senioren uit de gemeente OverBetuwe en wordt gehouden in wooncentrum Wervershove, Grote Molenstraat in Elst. De middag start om 14.00 uur, vanaf 13.30 uur is de zaal open en bent u van harte welkom bij ons.

De KBO is in samenwerking met de PCOB, met een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland en maakt zich sterk voor een samenleving waarin senioren volwaardig meedoen en mensen omzien naar elkaar. De KBO draagt bij aan een krachtige positie en maakt zich daar sterk voor op zowel, gemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau.

Onze speerpunten zijn wonen, welzijn, zorg, veiligheid, koopkracht, digitalisering, en zingeving.

Bid & Breakfast in Ressen

RESSEN - Op elke werkdag is er in de kerk van Ressen (Kerkenhofstraat 3) een ochtendgebed van 9:00 – 9:15 uur.Elke laatste vrijdag van de maand wordt het ochtendgebed gevolgd door een gezamenlijk ontbijt in de kerk. Mooie ontmoetingen levert dat op! Ervaar de verrassende combinatie van een ochtendgebed (waarin stilte, muziek, tekst, zegen en gebed centraal staan) met het samen delen van brood en koffie, thee of jus d' orange.
De eerstvolgende keer is op vrijdag 25 januari.

Wees welkom! Ochtendgebed/Bid & Breakfast worden verzorgd door commissie Pleisterplaats Ressen
Meer informatie is op te vragen via info@pleisterplaatsressen.nl / winny@4-plek.nl.

Primeur tijdens Winterconcert in Theaterkerk

Muziekvereniging UDI nodigt iedereen van harte uit voor het Winterconcert op 27 januari.

BEMMEL - Muziekvereniging UDI dompelt je onder met muziek gecomponeerd door een talentvol jeugdlid; Jimi Hendriks.

De jonge muzikant, die al jaren succesvol het orkest begeleidt op slagwerk, heeft een muziekstuk gecomponeerd dat als achtergrondmuziek zal fungeren bij de film 'Submerged in the Netherland' (ondergedompeld in Nederland). De film wordt het eindresultaat van het profielwerkstuk van de 16-jarige student. UDI krijgt de primeur en zal de compositie 'Submerged in the Netherlands' spelen tijdens het Winterconcert op 27 januari in de Theaterkerk. Iedereen is welkom op het Winterconcert om te komen luisteren. Het publiek wordt verrast met een afwisselend programma dat geopend zal worden door het leerlingenorkest.

Uitdaging
Ondanks dat gezelligheid en samenspel de belangrijkste speerpunten zijn bij UDI gingen de muzikanten afgelopen jaar met elkaar de uitdaging aan deel te nemen aan een muziekconcours. Onder leiding van dirigent Johan Jacobsen hebben de muzikanten het samenspel naar een hoger plan getild met als resultaat een eerste prijs op het concours.

Voorverkoop
Om zeker te zijn van een toegangskaart voor het Winterconcert, kun je alvast een kaartje kopen in de voorverkoop bij boekhandel De Toren van Bemmel. Aanvang van het winterconcert is 15.00 uur. De entree is (inclusief één consumptie) zeven euro vijftig. Vrienden van UDI hebben gratis toegang.

Meedenken over de invulling van het grasveld bij locatie Tertzio in Elst

ELST - Aan het terras van locatie Tertzio (Attent Zorg en Behandeling) ligt een grasveld. Op dit moment heeft dit (nog) geen bestemming.

Attent Zorg en Behandeling wil in gesprek komen met de cliënten, hun familie of mantelzorgers en met de bewoners in de buurt over de invulling van het grasveld en zo te inventariseren wat de behoefte is. Het moet een plek worden die uitnodigt om naar buiten te gaan, waar wat gebeurt, zowel voor de cliënten van Tertzio als voor de bewoners van Elst. Er is al wel al een idee over waar de invulling van het grasveld aan moet voldoen: voor jong en oud, samen met de buurt, het moet uitnodigen tot bewegen, groene uitstraling, veilig en onderhoudsvrij.

Deelnemers van ‘Overbetuwe Beweegt’ hebben al bootcamps gehouden op het grasveld, maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden. Een ‘beweegtuin’ zou een optie kunnen zijn. Locatie Tertzio doet mee aan ‘Overbetuwe Doet’. Zo hopen zij een startbedrag bijeen te krijgen voor de financiering van de plannen.

Op woensdag 23 januari 2019 vindt er om 20.00 uur een informatiebijeenkomst plaats in het Grand Café van locatie Tertzio, Bachstraat 29 in Elst. "Als u komt, meldt u zich dan aan bij Lisette Arnts, email l.arnts@attentzorgenbehandeling.nl of bij de receptie van locatie Tertzio, telefoonnummer 088 990 2000. De koffie staat dan klaar."

Repair Café Overbetuwe

Monteurs. (foto: Forte Welzijn)

OVERBETUWE - “Weggooien? Mooi niet. Kom er mee naar het Repair Café”. Hebt u thuis defecte huishoudelijke apparatuur of elektrisch gereedschap dat niet meer werkt, kom dan naar het repair café in de Overbetuwe in Elst, Zetten of Randwijk. Misschien kan het gerepareerd worden of krijgt u goed advies.

De vrijwilligers repareren diverse soorten elektrische huishoudelijke artikelen, elektrisch gereedschap, audioapparatuur, verlichting en doen ook kleine kledingreparaties (Elst). Televisies en witgoed vallen buiten het bereik van dit Repair Café. Ook voor vragen op het gebied van de computer of tablet kunt u in Elst terecht, bijvoorbeeld hoe om te gaan met de USB-stick, de printer of een vastgelopen programma.

Het repair café in Elst vindt plaats op donderdag 31 januari van 13.00-16.00 uur in de Kringloopwinkel 2Switch aan de Aamsestraat 42. In Randwijk staan de vrijwilligers klaar op vrijdag 1 februari van 19.00-21.00 uur in het Cultureel Centrum Randwijks Hof aan de Bredeweg 8a.

In Zetten zitten we in de Jongerensoos UniqZ in de Schweitzerpark 2 op maandag 4 februari van 13.30-16.00 uur.

De daaropvolgende bijeenkomst van het repair café in Elst is op donderdag 28 februari, in Randwijk op vrijdag 1 maart en in Zetten 4 maart. Voor meer info: www.fortewelzijn.nl; 085 0406066.

ZVO bij Minioren-Junioren

Zwemmers ZVO. (foto: Petra Snieders)

ELST - Zaterdag 8 december was er weer een Minioren-Junioren circuit in Arnhem. Hier deden maar 19 zwemmers van Zwemvereniging Overbetuwe aan mee en ze behaalden 35 persoonlijke records. De grootste verbetering was voor Enna Lamers op de 50 meter vrije slag.

Er werden op deze zaterdagmiddag 3 persoonlijke records gezwommen door: Emma Altena, 50m en 100m schoolslag en 50m vlinderslag. Kiki van den Berg, 100m schoolslag, 50m vlinderslag en 100m wisselslag. Nour Habib, 50m en 100m schoolslag en 100m wisselslag. Enna Lamers, 50m vrije slag, 50m vlinderslag en 200m wisselslag. Juliët Matser, 50m en 100m vrije slag, 100m vlinderslag.

Twee persoonlijke records werden er gezwommen door: Elke van Dorst, 100m schoolslag en 100m wisselslag. Mees Huibers, 50m vlinderslag en 200m wisselslag. Sarah Meande, 100m schoolslag en 50m vlinderslag. Joost Pollmann, 100m schoolslag en 100m wisselslag. Sam Pollmann, 50m schoolslag en 50m vlinderslag. Mats van der Rijst, 50m vlinderslag en 100m wisselslag. Sanne teunissen, 100m schoolslag en 50m vlinderslag.

Ook was er nog een persoonlijk record voor Diede Hof, 100m vrije slag. Isis Lamers, 100m schoolslag. Amber Martens, 100m vrije slag. Thomas Natte, 100m schoolslag. Gyan Spaan, 100m vlinderslag. Sem Teunissen, 50m vrije slag.

Gevarieerd program Open Podium

Band The Hook. (foto: Jim Hartwich)

ELST - De organisatie van het Open Podium, Stichting Muziek in Elst, begroet vrijdag 25 januari vanaf 20.30 uur een aantal artiesten, waaronder een heuse goochelaar. Maar de avond in Onder de Toren aan de Sint-Maartenstraat 34 wordt vooral ingenomen door muzikale artiesten, die een afwisselende genre ten gehore brengen.


Zo is bijvoorbeeld gitarist/zanger Ton Tacke aanwezig om diverse nummers te zingen. Ook de formatie Mana, bestaande uit Marcel Drunen samen met zijn zus, brengt een akoestisch optreden op het podium. Daarnaast zijn de leden van bluesband The Hook weer present met wat rauwe bluesy nummers.
Voor een bijzondere intermezzo zorgt goochelaar Fred van Drempt die het aanwezige publiek met zijn kunsten zeker zal verrassen. Kortom, voldoende ingrediënten voor een gezellig en gevarieerd avondje Open Podium.

Publiek is bij het Open Podium uiteraard van harte welkom. De toegang bedraagt twee euro. Info: www.muziekinelst.nl/open-podium.

75 jaar Exodustocht-flyer klaar

BETUWE - Over een aantal maanden gaat veel aandacht uit naar de Operatie Market Garden. De operatie die in september 1944 jammerlijk mislukte, waardoor onze omgeving in vuur en vlam kwam te staan.

Feit is dat de bevrijding wel werd ingeluid en dat we al 75 jaar in vrijheid kunnen leven. Jaarlijks organiseert het Exoduscomité op de laatste zaterdag van juni een groot wandelevenement: de Exodustocht, dat herinnert aan de grote evacuatie. Dit jaar wordt extra aandacht gegeven door onder andere de inzet van meer muzikale ondersteuning. Het evenement maakt onderdeel uit van een reeks WO II gerelateerde activiteiten in de gehele regio Nijmegen-Betuwe en Arnhem.

Regelmatig bereiken ons vragen over inschrijving, de diverse wandeltrajecten en starttijden en plaats en dergelijke.Ook dit jaar is het Rode Kruis weer de Goede Doelenpartner. Uw deelname komt het Rode Kruis dus ten goede. Wees blij met onze vrijheid; om te wandelen waar we willen; zeker ook op 29 juni in de Betuwe; langs de Linge, de Rijn, bij de Frostbrug en ga maar door.

Het is de gezelligste Herdenkingstocht der tochten en een prima voorbereiding op de 4daagse. Via Hét GemeenteNieuws communiceren wij graag en actuele informatie staat op www.exodustocht.nl.

Winterwandeling in Herveld

Den Tip in wintersfeer. (foto: Fons Brekelmans)

HERVELD - Is er iets gezelliger dan een lekkere wandeling in de frisse buitenlucht? Doe dan een paar dikke handschoenen aan, een lekkere wollen sjaal om die alleen je ogen nog vrij laat, een warme muts op en kom lekker wandelen en genieten.

Voor zondag 03 februari hebben wij diverse afstanden, waaronder ook weer één van 6 kilometer om met uw kinderen te lopen. De 2 andere afstanden zijn 12 en 18 kilometer. Bij terugkeer in ons museum trakteren wij u op een smakelijke verrassing.

Deelname kost vijf euro per persoon. Starten kan tussen 10.00 tot 13.00 uur en binnenkomst dient wel voor 16.00 plaats te vinden. Vooraf aan uw wandeling eerst nog even een lekker kopje koffie met een appelflap gebruiken, wij serveren u dit graag voor 3.00 euro en gaat u welgemoed op stap", aldus meldt museumboerderij Den Tip in Herveld-zuid.

Ponyclub De Gele Rijdertjes op zoek naar hulp

BEMMEL - Ponyclub De Gele Rijdertjes is dringend op zoek naar hulp bij het buitenzetten van de lieve pony's en is op zoek naar een gediplomeerde instructrice/instructeur voor groepslessen.

De ponyclub is gevestigd in het ruitersportcentrum aan de Dijkstraat 4 in Bemmel. "Wij maken rijlessen mogelijk voor kinderen vanaf 7 tot 18 jaar en bestaan geheel uit vrijwilligers(met uitzondering van instructie). De verzorging van onze pony's wordt voornamelijk door de kinderen gedaan. Omdat de kinderen door de weeks naar school moeten, kunnen zij de pony's niet dagelijks naar buiten zetten. Wanneer het ook maar even mogelijk is willen we onze pony's lekker buiten laten lopen in onze weides. Zij vinden het heerlijk en worden er heel ontspannen van en dat is weer goed voor onze ruitertjes tijdens de les. Daarom zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons willen helpen onze pony's 's morgens buiten te zetten in de naastgelegen weides. Het binnenzetten doen de kinderen zelf als ze uit school zijn. Heeft u één of meer dagen in de week tijd en vindt u het leuk om met pony's om te gaan meldt u zich dan alstublieft bij ons. Onze pony's en kinderen zijn u erg dankbaar."

Ook is de Ponyclub op zoek naar een gediplomeerde instructrice/instructeur voor de groepslessen. Het niveau van de ruitertjes is van beginners tot gevorderd. Het gaat om 4 tot 6 uur in de week. Groepslessen worden gegeven op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Uiteraard kunnen de dagen in overleg. "Als u interesse heeft in het buitenzetten of in de functie instructrice/instructeur kunt u contact opnemen met secretaris@degelerijdertjes.nl."

Tweedehands hengelsportbeurs in dorpshuis De Schakel in Oosterhout

OOSTERHOUT - Op zondag 10 februari zal van 10:00 tot 13:00 uur dorpshuis De Schakel weer omgetoverd worden als tweedehands hengelsportbeurs.

De animo wordt elk jaar groter en zo hebben we ook dit jaar weer twee zalen gevuld met een zeer ruim aanbod aan tweedehands hengelsportartikelen! Bent u opzoek naar hengelsportartikelen of vind u het leuk om lekker te snuffelen, dan is het zeker de moeite waard om te komen kijken.

Parkeren is gratis. De entree is 1,50 euro inclusief een heerlijk kopje koffie. Gratis entree voor kinderen tot 12 jaar die onder begeleiding van een ouder/verzorger zijn.

Het dorpshuis is vanaf 08:30 uur geopend, zodat men alvast een kopje koffie kan drinken voordat om 10:00 uur de zalen open gaan. "Heeft u nog tweedehands hengelsport artikelen die u wilt verkopen? U kunt voor vijftien euro een tafel met grondruimte huren. Heeft u geen zin of tijd om zelf uw spullen te verkopen of heeft u te weinig spullen om een tafel te vullen, dan willen wij het voor u (proberen te) verkopen. U kunt op zaterdag 9 februari uw spullen inbrengen."

Alle informatie staat op www.khbaitsandtackle.nl. Voor vragen kan men een email sturen naar: info@khbaitsandtackle.nl of neem contact op met Patrick Janssen 06 13706151. Dorpshuis De Schakel ligt aan De Honsvoet 2 in Oosterhout.

Giel, Kaole,
Gefeliciteerd met je 50e verjaardag.
Maak er een mooie dag van.

Gefeliciteerd namens de gehele VC.

Vanaf vrijdag officieel een peuter.
Lieve Romée gefeliciteerd.

Met je stralende lach,
Een hele fijne 2e verjaardag.
xxx

Yvonne 3 februari 50 jaar

Proosten doen we met
een wijntje of bier

We wensen je tijdens ons
uitje veel plezier

Lieve Boudewijn,
Van harte proficiat met je
4e verjaardag, Kanjer!

Dikke kussen van Oma en Opa!

Applaus voor....

Lieve Dave,

Bedankt voor de leuke lessen aquajoggen en trimzwemmen.

Heel veel succes en plezier in het onderwijs namens alle zwemmers!

HIEP HIEP HOERA,
Alvast gefeliciteerd lieve papa.

Groetjes Jaap en Loes

Dit prachtig paar is 26 Januari
40 jaar getrouwd!
Van harte gefeliciteerd.

Dikke kus van de (klein)kinderen

Het is niet te zien, maar 27 januari
wordt deze apothekersassistent 5x 10.
Gefeliciteerd van je familie.

27 janauari is dit geweldige paar
60 jaar bij elkaar!

van harte gefeliciteerd.

Lune alweer 5 jaar.
Gefeliciteerd door Papa, Mama, Ize en de gehele Familie.

Fabiënne wordt 24 januari
11 jaar.
Gefeliciteerd!
Fijne dag en tot zondag!

Oma Dien en Remmelt.

Wilbert alweer 12 jaar!

Gefeliciteerd joh!

Lune

Hoera 5 jaar!
Gefeliciteerd lieve Lune.
Liefs Lev, Fee en Lux

Sfeer proeven op OBC open dagen

Foto: Els van den Bor

BETUWE - Op woensdag 30 januari houdt OBC Elst en op zaterdag 9 februari houden OBC Bemmel en OBC Huissen een open dag. Bezoekers kunnen op deze dagen een kijkje nemen in de scholen.


OBC Elst bijt op woensdag 30 januari het spits af. Van 13:30 tot 16:00 uur en van 18:30 tot 21:00 uur zijn geïnteresseerden welkom op de Van der Duyn van Maasdamstraat 25. Er is informatie over het reguliere mavo- en havo-traject, het populaire STEAM-programma (programma met 21st century skills), het speciale Mavoplus traject (doorstroming bevorderen van mavo naar havo), het Cambridge-programma, lesmethodes, begeleiding, buitenlesactiviteiten en natuurlijk over de keuzewerktijd-uren.
Zaterdag 9 februari opent OBC Bemmel de deuren van 10:00 tot 15:00 uur op de Essenpas (vmbo-t) en locatie de Heister (havo, vwo en tweetalig onderwijs). Proef de sfeer tijdens de Open dag en ontvang informatie over vmbo-t, havo en vwo. Er is ook uitleg over de bijzondere programma's: Lifestyle vmbo-t, Versterkt Talenonderwijs Duits (VTO Duits), op de havo het nieuwe programma Leerling in Beeld (LIB) en het Sportprogramma LIB, de TOP-projecten vwo en natuurlijk tweetalig onderwijs (TTO) op zowel havo als vwo. Bezoekers worden, vanwege de verwachte drukte en de beperkte parkeercapaciteit, geadviseerd gebruik te maken van het openbaar vervoer of van andere vervoersmogelijkheden dan de auto.

Zaterdag 9 februari zal het ook op OBC Huissen bruisen van 10:00 tot 15:00 uur. Er zijn allerlei activiteiten georganiseerd om kennis te maken met deze dynamische vmbo-school. OBC Huissen is specialist in de sectoren: Zorg en Welzijn, Techniek (Produceren, Installeren en Energie (PIE) of Bouw, Wonen & Interieur (BWI)) en Dienstverlening en Producten (D&P). Daarnaast kunnen leerlingen in de onderbouw de talentenprogramma's Kunst & Cultuur, Techniek of Sport volgen.
De OBC-scholen organiseren naast de open dagen op woensdag 13 maart van 19:00 tot 20:30 uur ook een 'Aanmeldingsavond'. Tijdens de aanmeldingsavond kunnen leerlingen ingeschreven worden. Meer informatie staat op www.sgomb.nl.

Een einde maken aan een slepend conflict betekent een nieuw begin

HUISSEN - Ruzies en conflicten zijn vaak tekenen van onmacht. U wilt de impasse wel doorbreken, maar boosheid en frustratie zitten u in de weg. Dat geldt niet alleen voor u maar ook de tegenpartij. Wij vormen de neutrale derde die zonder verstrikt te zijn in emoties wederzijdse belangen inventariseert, op een rijtje zet en het gesprek faciliteert.

Op basis daarvan wordt de impasse doorbroken en ontstaat er ruimte om te denken in oplossingen. Wellicht bent u op dit moment al verwikkeld in een rechtszaak en heeft de rechter mediation geopperd. Wat uw situatie ook is, mediation kan uitkomst bieden in een slepend conflict.

De mediators in ons team zijn geregistreerd bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) of bij het Alternative Dispute Resolution (ADR). Het MfN- en het ADR-register staan voor kwaliteit en zorgvuldigheid, bijvoorbeeld door de eisen die zij stellen op het gebied van onderhoud, intervisie en permanente educatie. Het is onze missie om met een luisterend oor en respect voor alle belangen samen met partijen te komen tot concrete oplossingen.

Arno Lugthart is de grondlegger van Lugthart mediation, coaching en advies. "Gedurende mijn hele carrièreverloop ben ik 'the man in the middle' geweest. Van nature zoek ik altijd naar het gemeenschappelijke belang en geef ik mensen een stem. Gedurende mijn hele loopbaan, ook toen ik mede-eigenaar was van inhuurspecialist Brainnet, was mijn focus ook al het samenbrengen en bemiddelen. Als mediator en onderhandelaar voel ik me dan ook als een vis in het water. Ik doe wat er van nature altijd aanwezig is geweest waardoor ik mensen makkelijk kan begeleiden. Met een team aan specialisten om mij heen, kunnen we mensen echt verder helpen zodat ze hun conflict kunnen afronden en verder kunnen met hun leven."

Lugthart Mediation, Coaching en Advies BV, Industriestraat 1b, Huissen; 026 2200210; www.lugthart-mca.nl.

R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 26 januari
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: eucharistieviering, V. Bulthuis, Herenkoor
St. Willibrordus Herveld: 19.00 u: eucharistieviering, G. Peters, Magna Voce

Zondag 27 januari
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: eucharistieviering, V. Bulthuis, St. Caeciliakoor
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad:10.00 u: eucharistieviering Mgr. Th. Hoogenboom,
GK De Levensbron
H. Maria Geboorte Driel: 10.00 u: oecumenische viering in Prot. Kerk, M. Sanders en E. Kamper
H. Martinus Gendt: 10.00 u: woord- en gebedsviering, C. Driessen, Schuttersviering.
O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Heteren: 10.00 u: eucharistieviering, G. Peters, Ubi Caritas, slotviering
St. Leonardus Oosterhout: 11.00 u: woord- en communieviering, J. Rademakers, Musica Nova

Doordeweekse vieringen R.K. parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg , 09.30 u. kerk , 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel , 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.