De Liemers Helemaal Goed Courant

26 mei 2017

De Liemers Helemaal Goed Courant 26 mei 2017


MoiMent, gratis verwendag voor alle vrouwen met kanker

WESTERVOORT - MoiMent is een gratis verwendag voor alle vrouwen die door kanker geraakt zijn ald ode aan alle dappere vrouwen met kanker of hiervoor behandeld zijn.

Verwennen wordt het vrijdag 27 mei door het MoiMentteam bij Huidverbeteringsinstituut Odeon. Even een momentje van ontspanning en andere handen aan je lichaam als die van de artsen. "Verwennen staat deze dag boven aan mijn lijstje voor deze moedige vrouwen. Gezichtbehandeling, voetmassage, hotstone massage, lichaamsmassage visagie, stoelmassage, Reiki, healing, helend tekenen en handpakkingen staan op het programma. En natuurlijk staat er een sapje en een hapje klaar tussen de verwenmomenten door voor 85 vrouwen.

De verwenbehandelingen zorgen voor kracht en positiviteit, waardoor vrouwen zich ook tijdens of na zo'n moeilijke periode beter gaan voelen. Voor alle dappere vrouwen die door kanker zijn getroffen is deze heerlijke verwendag: Een afspraak voor een gratis verwenbehandelingen maken kan via info@odeonbeauty.nl. En kijk even op de website, www.odeonbeauty.nl onder het kopje MoiMent. Of op mijn Facebook. Ben je of ken je iemand die getroffen is door kanker? Dan maak je toch voor jezelf of iemand anders een afspraak voor gratis verwenmomenten bij Odeon. Doen! Want verwennen en genieten word het op zaterdag 27 mei bij Odeon", aldus Monique, 026 3120646 (www.odeonbeauty.nl).

Speciale beachvolleybalclinics in Westervoort

WESTERVOORT - Actief ’81 organiseert al een aantal jaren speciale beachvolleybalclinics op het permanente volleybalveld op het strandje van De Waaij in Westervoort. De clinics worden in samenwerking met de Nevobo en de gemeente Westervoort in het kader van sportstimulering georganiseerd.

"Ook dit jaar organiseren wij weer een aantal clinics op de vrijdagavonden en wel op 9, 16, 23 en 30 juni, op 7 en 14 juli en op 1, 8 en 15 september, vanaf 19.00 uur tot circa 21.00 uur. Op 26 en 27 augustus wordt bij De Waaij het jaarlijkse beachtoernooi tijdens Westervoort in Beweging georganiseerd. Daarvoor is de inschrijving ook geopend. Kijk op www.actief81.nl bij Evenementen voor de inschrijving, dit jaar ook weer voor jeugdteams!

Op een van de genoemde data zal ook de WK Beach (Westervoorts Kampioenschap Beach) worden gehouden. De datum zal nog worden vastgesteld. Aanmelden kan via de website van Actief www.actief81.nl tabblad 'Evenementen'. Uiteraard is iedereen welkom op de vrijdagavonden zowel individueel of als team. Ter plekke wordt het speelschema vastgelegd. Verdere informatie en of de clinics doorgang vinden (slecht weer of te hoge waterstand) wordt op de website aangegeven.

Wilt u liever in de zaal volleyballen: elke maandag, dinsdag en woensdag wordt er (met name recreatief) gespeeld in De Nieuwhof of Sports Planet De Pals. In de maanden mei en juni mogen aspirant leden tot het eind van het seizoen gratis meespelen. Kijk op www.actief81.nl voor alle informatie of mail aan secretariaat@actief81.nl.

Koningschieten bij schutterij EEM Ooy-Zevenaar

OOY - Wie wordt het nieuwe koningspaar voor de kermis en volgt daarmee het huidige koningspaar Edwin en José Jansen op? Deze vraag zal op 5 juni worden beantwoord, want dan vindt het jaarlijkse koningschieten bij schutterij E.M.M. Ooy-Zevenaar plaats.

Zoals gebruikelijk bij schutterij E.M.M., wordt het koningschieten twee weken voor de kermis gehouden. Normaal gesproken is dit altijd op zondag, maar in verband met de Pinksteren, zal het dit jaar op maandag 5 juni plaatsvinden.

Het programma voor 5 juni is als volgt:

Om 14.45 verzamelt de schutterij zich bij het schuttersgebouw aan de Slenterweg

Om 15.00 vertrekt de schutterij naar het koningshuis, waar Edwin en José worden afgehaald.

Om 15.30 is het gezelschap weer terug bij het schuttersgebouw aan de Slenterweg en volgt een vendelhulde.

Vanaf 15.40 kunnen de leden van de schutterij zich inschrijven voor het koningschieten (wel een legitimatiebewijs meenemen s.v.p.).

Om 16.00 uur is de aanvang van het koningschieten en zal regerend koning Edwin, het openingsschot lossen.

Zodra het nieuwe koningspaar bekend is en de felicitaties hebben plaatsgevonden, zal er nog een vendelhulde voor het oude en nieuwe koningspaar plaatsvinden, waarna er nog gelegenheid is om gezellig na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Voor de kinderen zal er een springkussen aanwezig zijn en voor een hapje kan men bij de frietwagen naast het schuttersgebouw terecht.

MKB moet heft in eigen hand nemen Jan Terlouw maakt indruk bij MKB Zevenaar

Foto: Ronald Lubbers

BABBERICH - Op dinsdag 9 mei had MKB Zevenaar weer een bijzondere spreker te gast. Na zijn bewogen oproep bij De Wereld Draait door, is Jan Terlouw een veelgevraagde gast. In Babberich heeft hij de zaal muisstil gekregen met een reis door de geschiedenis. Zijn boodschap: laat de aarde beter achter!

Jan Terlouw nam de zaal mee op reis door de geschiedenis van de aarde. Als je die geschiedenis bekijkt en in perspectief zet, dan bestaan wij mensen pas in de laatste seconde. Maar in de laatste vijftig jaar hebben we behoorlijk wat schade aangericht. De man die leerde telefoneren op school analyseerde haarfijn waarom het allemaal mis gaat met het klimaat en met de aarde. Want wij mensen zijn eigenlijk niet geschikt om verder te kijken dan de korte termijn. We hebben de aarde opgesoupeerd door olie en steenkool te verbranden, terwijl er volop gratis energie van de zon komt! Het inzetten van zonne-energie is echt niet duur of moeilijk, zo rekende hij ons voor.

Zelf doen

Jan Terlouw riep MKB ondernemers op om zelf het heft in handen te nemen. Want ondernemers zien wel markt en belang in duurzaamheid. Wij moeten dus de overheid oproepen om te zorgen dat we duurzamer kunnen worden. Door bijvoorbeeld olie twee keer duurder te maken, geef je duurzame energie als zonne-energie meer kans.Na zijn verhaal ging Jan Terlouw in gesprek met de zaal. De mooie vragen die vanuit de zaal gesteld werden, leverden mooie antwoorden op. Wij zijn vooral benieuwd wie zich heeft laten inspireren om meer met duurzaamheid te doen!

Foto: Ronald Lubbers

Jazz- en Bluesfestival in Muziekstad Zevenaar

ZEVENAAR – Het bevrijdingsfestival is nog maar net achter de rug of het tweede grote festival van het jaar van Muziekstad Zevenaar staat voor de deur: het Varilux Jazz- en Bluesfestival.

De aftrap van het jazz- en bluesfestival is traditiegetrouw op vrijdagavond 2 juni in het Filmhuis aan de Wittenburgstraat. Na een jazzfilm bijt Carla Herlfterkamp het spits af spits af. Zaterdagmiddag 3 juni speelt de Herringtown Jazzband op het Raadhuisplein. De band ziet het als extra instrument, dat met overgave wordt bespeeld. In de Weverstraat maakt Andere Valkering & de El Kroppo Bluesband haar opwachting en op Muldershof de bluesband Sugar Mama.

’s Avonds vanaf 20.00 uur is het op het Raadhuisplein de beurt aan Them Lewis Boys en BX Bluesband. Them Lewis Boys brengt een ode aan Jerry Lee Lewis, de rock ‘n’ roll legende uit de jaren vijftig. Eerste pinksterdag 4 juni is de Sint-Andreaskerk van 11.00 tot 13.00 uur het decor van een prachtige gospel-kerkdienst. Het Chosen Gospel Choir en Jay Jay’s Border Jazzmen tekenen voor het muzikale akkoord.

’s Middags is het opnieuw genieten geblazen in het centrum. Op het Raadhuisplein spelen Boogie Phil & The Wise Guys en Jay Jay’s Border Jazzmen non-stop. In de Weverstraat treedt de bluesrockband Dr. Jazz & Co op en op Muldershof de King Bee Blues Band. Alle optredens op zaterdag en zondag zijn gratis.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Voor het project Aangenaam Wonen zoekt Caleidoz een klankbordvrijwilliger die meedenkt over mogelijkheden waardoor mensen langer thuis kunnen blijven wonen.

- Stichting Leergeld de Liemers zoekt een logistiek medewerker die verantwoordelijk is voor het transport en de opslag van de verkregen rijwielen.

- VluchtelingenWerk Oost-Nederland zoekt een administratief medewerker die verantwoordelijk is voor de administratieve verwerking van de cursistengegevens.

- WoonZorgcentrum Pelgromhof zoekt een spelleider bij het kegelen: begeleiden van een groep senioren bij het kegelen op donderdagmiddag van 14.30 uur tot 16.00 uur.

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag - vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Zomerbridge in Westervoort

WESTERVOORT - Bij bridgeclub Het Trefcentrum in Westervoort kan men ook in de maanden juni, juli en augustus op donderdagmiddag gezellig vrij bridgen.

Deze middagen worden gehouden in Het Trefcentrum Dorpstraat 102 in Westervoort (026 3113027). Van 13.30 tot 16.45 uur. Inschrijving is vanaf 13.00 uur, einde inschrijving is om 13.20 uur. "Indien u zich als paar inschrijft bent u verzekerd van deelname, van de enkele aanmeldingen proberen wij paren samen te stellen. Wij verwerken de resultaten via de bridge-mates in het Bridge-It rekenprogramma en maken de uitslag meteen na afloop bekend. Indien u een e-mail adres opgeeft, sturen wij een uitgebreid verslag van uw bridge-activiteiten van deze middag. De bijdrage is voor leden 50 cent en voor niet-leden 1 euro."

De bridgemiddagen zijn: 1-8-15-22-29 juni, 6-13-20-27 juli en 3-17-24 augustus. Nadere inlichtingen bij: Jan Koenders 026 3114812, Marianne van Aken 026 3884902.

Kerkdiensten Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

Morgendienst Candea College Saturnus 3

Middagdienst S.o.W. kapel Rijksweg 56B

28 mei 9.30 u ds. J.Luiten

16.30 u ds W. Scherff

Vanaf zondag 4 juni worden de morgen en middagdienst in de S.o.W. kapel Rijksweg 56B gehouden

4 juni 8.30u br R.A. Nijhoff

16.30 u stud. B. Dubbink

Gert Jakobs steelt de show bij sportclub Groessen en sv Loo

GROESSEN - De eerste gezamenlijke feestavond op 12 mei, die s.v. Loo en Sportclub Groessen hebben georganiseerd is geslaagd. Bij de gezamenlijke sponsor Zaal Gieling stal oud-wielrenner Gert Jakobs de show met zijn humorvolle presentatie.

De organisatie was in handen van de Cv50 van SC Groessen en de Cv25 van svLoo. De avond werd geopend door wethouder Sjef van Groningen die geboren is in Loo en al jaren in Groessen woont. Hij prees de goede samenwerking op dit gebied tussen beide clubs.

Naast wethouder van Groningen zag ook burgemeester Rik de Lange, als enthousiast wielerfan, hoe Gert Jakobs terugkeek op zijn wielercarrière en durfde ook de draak met zichzelf te steken. Gert Jakobs deed vijf keer mee aan de Tour de France met de PDM-ploeg en reed die ronde vier keer uit. Hij vertaalde zijn ervaringen als superknecht naar beide verenigingen. “Ik kom hier graag nog een keer terug”, zo besloot hij.

De goed bezette avond ging verder met een battle tussen sportclub Groessen en sv Loo. Afgevaardigden van teams en toevallige aanwezigen deden mee aan een petje op petje af kwis. Met grappige vragen en komische filmpjes als basis voor de vragen die werden gesteld door Jan van den Berg en Sjoerd Geurts. Uiteindelijk won Groessenaar Theo Scholten het individuele klassement en de bijbehorende beker. De teamprijs ging naar de voetballers van Loo 1. Rob Rasing was de naar voren geschoven deelnemer aan de battle.

De feestavond werd vervolgens opgeluisterd door zanger William Bone als zanger / discjockey.

De foto is gemaakt door mij zelf (Koos Roelofs).

SMZ laat de zomer beginnen in Duiven

DUIVEN - Zondagmiddag 11 juni verzorgt de Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar een concert op het Remigiusplein voor de OGtent in Duiven. De aanvang van dit concert is 14.30, het einde 16.15 uur.

Er is gekozen voor een muzikaal buitenprogramma met veel herkenbare nummers. Gouden oudjes als het Slavenkoor en Imagine worden afgewisseld met nummers van Total Toto en Count Basie. En zelfs Armin van Buuren met This is what it feels like ontbreekt niet. De muzikale leiding is die middag in handen van Christian Ansink.

Dit alles kan beluisterd worden op het terras van de OGtent. De toegang is gratis. Kortom, alle ingrediënten voor een mooie middag. Het enige wat we niet kunnen garanderen is het weer. Bij slecht weer gaat het niet door en begint de zomer wat later.

Kerkdiensten Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

Kerkdiensten Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

Morgendienst Candea College Saturnus 3

Middagdienst S.o.W. kapel Rijksweg 56B

28 mei 9.30 u ds. J.Luiten

16.30 u ds W. Scherff

Vanaf zondag 4 juni worden de morgen en middagdienst in de S.o.W. kapel Rijksweg 56B gehouden

4 juni 8.30u br R.A. Nijhoff

16.30 u stud. B. Dubbink

Van Folk tot Knopfler in folkcafé De Liemers

DUIVEN - Vrijdag 2 juni komen er diverse genres en stijlen voorbij tijdens het gratis open podium.

Mankes is sinds 2014 regelmatig te zien en te horen. Van de Melkweg in Amsterdam tot festivals en huiskamers. De muziek is een melancholische mix van folk-invloeden (fado, Ierse folk) van Selma en de postpunk van The Weak And the Strong.

Aelixihr treedt op in en om Berlijn, en is twee keer achter elkaar op het ‘Les grands Bals de l’Europe’ folkfestival in St.Gervais in Frankrijk uitgenodigd. Na zijn eerste optreden in het folkcafé werd er gevraagd of hij weer langs wilde komen met zijn eigen composities en West-Europese traditionals uit de Noordzee-regio in intime, polyfone, dynamische en kleurrijke arrangementen met ruimte voor improvisatie. Hij heeft toegezegd te zullen komen.

De avond zal worden afgesloten door de Bass and Treble Band. Deze band speelt up tempo covers geïnspireerd door Mark Knopfler, Chuck Berry, Eric Clapton, John Mayer, Creedence Clearwater Revival en BB King.

Folkcafé De Liemers is te vinden aan het Remigiusplein 9 in Duiven. De zaal gaat om 20.00 uur open. De muziek begint om 20.30 uur. Meer info staat op www.folkcafe-de-liemers.webnode.nl.

Gezellige ontspanningsmiddag bij De Zonnebloem Zevenaar Oost

OOY - Met een heerlijk kopje koffie of thee, samen met keuze uit diverse cakesoorten, ging de middag van start. Theo Banning uit Tolkamer was de stuwende kracht voor deze gezellige middag voor onze gasten van De Zonnebloem afdeling Zevenaar Oost / BOOZ in zalencentrum Staring in Ooy.

Op 'oude doos'-liedjes werd ontspannen meegezongen, geklapt en gezwaaid. Tijdens de pauze werd de innerlijke mens zeker niet vergeten met lekkere hapjes bestaande uit diverse kaas- en worstsoorten, alsmede een bittergarnituur, waarna alles met een heerlijk drankje werd afgedekt. Dit geheel wederom uitstekend verzorgd door Guido Staring.

Na de pauze maakte tante Riet Suiker (alter ego van Theo Banning) haar opwachting. Op niet misverstane wijze deed tante haar ludieke verhaal, in plaatselijk dialect, over haar turbulente huwelijkse leven. Lachsalvo's waren dan ook niet van de lucht. Daarna werden wederom leuke meezingers ingezet, waarop naast gedanst ook de polonaise werd gelopen. Als afsluiting kregen de gasten nog een kopje koffie of thee met een heerlijke bonbon om daarna in goede humeur huiswaarts te keren.

Schaapscheerdersfeest bij kinderboerderij Rosorum

ZEVENAAR - Op maandag 5 juni, tweede pinksterdag, worden de schapen bij kinderboerderij Rosorum in Zevenaar weer geschoren. Van 13.30 tot 16.00 uur is iedereen welkom om dit schouwspel mee te maken.


Er wordt gedemonstreerd wat je met schapenwol allemaal kunt doen. Ook is er een rommelmarkt voor kinderen die hun overtollige spulletjes willen verkopen. De deelname rommelmarkt kost 2,50 euro. Het huren van een tafel kost 10 en van een kraam 15 euro. Opgeven is mogelijk tot 1 juni per email: info@kinderboerderijrosorum.nl, of telefonisch 0316 529290.

Er zijn nog veel meer leuke activiteiten, zoals een springkussen, ritje met de huifkar, pony rijden, broodjesbakken en knutselen voor de kinderen en nog veel meer. Nieuw is een prijsvraag met een mooie prijs voor de winnaar. Uiteraard zijn er diverse versnaperingen verkrijgbaar op deze gezellige dag. Kom tweede pinksterdag naar kinderboerderij Rosorum voor een heerlijk dagje uit.

Deze dag is de entree zowel voor kinderen als voor volwassenen 1,50 eurocent als bijdrage in de kosten. Het adres is Methen 2b in Zevenaar. Meer informatie staat op www.kinderboerderijrosorum.nl.

Ja, Ik wil werken. Ja, ik wil jou als collega

REGIO - Tijdens de Mis(s) Verkiezing op 6 mei heeft Lucille de campagne 'Ja, ik wil!' gelanceerd. Lucille: 'Geen enkel talent mag onbenut blijven, daarom daag ik iedereen uit om te zeggen: 'Ja, ik wil werken!'

"Ook als je deze stap nog niet kunt maken, laat me weten wat jou nog in de weg staat. Ik hoor graag van je via onze website!' Op onze website bieden we je ook de stappen op weg naar werk. Kijk snel op www.jaikwilwerken.nl en laat van je horen! Als onderdeel hiervan roept Lucille het bedrijfsleven op kenbaar te maken dat ze open staat voor mensen met een handicap. Samen maken we een gebaar. Ga naar onze website en laat van je horen!"

"Ook bieden we werkgevers de stappen om zich voor te bereiden op het duurzaam in dienst nemen van mensen met een beperking. Kijk snel op www.jaikwiljoualscollega.nl Laat ons er samen voor zorgen dat een ieder kans heeft en krijgt op de arbeidsmarkt. Zodat dromen waargemaakt worden en realiseerbaar zijn."

Wandel/struintocht door De Steenwaard

Foto: Gerrit van Alst

LOBITH - Op zondag 28 mei verzorgt het IVN een wandel/struintocht door De Steenwaard en Het Erfkamerlingschap. Het Erfkamerlingschap is een eiland in de Oude Rijn en de Steenwaard is een moerasgebied dat zo'n 50 jaar geleden al ontkleid is.

De Steenwaard is tegenwoordig particulier bezit en daardoor niet voor wandelaars toegankelijk. "Wij zijn erg blij dat wij één maal per jaar door de eigenaar van dit schitterende gebied in de gelegenheid gesteld worden om hier een rondleiding te geven.

Door de kwetsbaarheid van deze gebieden is er slechts plaats voor maximaal 45 deelnemers. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek. Start: 09.00 uur parkeerplaats Eltenseweg, bij de brug over de Oude Rijn bij Lobith. De wandeling duurt drie uur.

Fietstocht ZijActief

ZEVENAAR - Op 31 mei heeft vrouwenvereniging ZijActief weer haar eerste dagfietstocht.

Men wordt om 9.00 uur verwacht op parkeerplaats Lentemorgen. De route gaat die dag naar 's Heerenberg, daarna fietsen wze via een toeristische route weer terug naar huis. "Graag zelf een lunchpakketje meenemen. Ook niet-leden zijn welkom, kosten die dag zijn dan wel voor eigen rekening."

Klein maar dapper!

ZEVENAAR - De peuters van de Zevenaarse kinderdagverblijven van kinderopvang Humanitas beleefden vrijdagochtend 19 mei het inhaalfestijn van de PeuterWandel5Daagse.


In de wijk Groot Holthuizen was het een groot feest! De laatste kilometer voor de felbegeerde medaille. Heel veel papa's en mama's, opa's en oma's, tantes en ooms, broers en zussen en buurtjes zongen, zwaaiden en moedigden de peuters aan tot over de finish.

Open inloop bij bridgeclub

ZEVENAAR - Langzaam nadert het einde van het bridgeseizoen 2016-2017, waarin bridgeclub De Liemers haar 25-jarig bestaan vierde. De competities zijn afgesloten; de clubkampioenen zijn bekend gemaakt tijdens de slotdrives en op de laatste bridgeavond is gestreden om de Herman Steneker-bokaal. Voordat dan daarna iedereen op vakantie gaat, is er echter nog ruimte om enkele keren recreatief te bridgen in onze thuislocatie De Griethse Poort, Oude Doesburgseweg 24 in Zevenaar.

"We willen dit niet doen met alleen onze eigen leden, maar we stellen iedereen in de gelegenheid hieraan deel te nemen, een ‘open inloop’ dus. Ieder is daar van harte welkom. Het is een goede kans om uw bridgevrienden eens mee te nemen naar onze club en kennis te laten maken met BC de Liemers. Geen lid van onze club… geen enkel punt. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En er zijn geen kosten aan verbonden, behalve uiteraard minstens één verplichte consumptie (maar dat is een vanzelfsprekende ongeschreven regel wanneer je te gast bent in een horecagelegenheid).

Deze ‘open inloop’-avonden worden gehouden op de maandagen 29 mei en 12 juni, en daarnaast op de donderdagen 8 en 22 juni. Zet deze data vast in uw agenda. Iedere avond staat op zich. Kom ruim op tijd zodat we rond 19.30 uur kunnen starten. U hoeft zich van te voren niet aan te melden. Kom de sfeer proeven en bedenk dan dat het een verstandige keus zou zijn het volgend seizoen (vanaf de eerste week van september) lid van onze gezellige vereniging BC De Liemers te worden."

Zevenduizend kilometer door Scandinavië

Foto: Bertjan Bleumink Van links naar rechts: regiovrijwilliger Karin, junior-ambassadeur Eva, Egbert Oenema en Hendrik Gorter trots de enorme cheque. Ze worden omringd door het korbalteam De Zwaluwen 1 

ZEVENAAR - Het Scanct team Fryslân heeft 14 mei bij Korfbalvereniging De Zwaluwen in Zevenaar een waardecheque overhandigd aan stichting Make-A-Wish Nederland. Deze organisatie vervult de allerliefste wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte tussen 3 en 18 jaar.

Scanct team Fryslân, bestaande uit hoofdsponsor Egbert Oenema van dierenartsen praktijk ’t Holland Duiven, en zijn basisschoolvriend Hendrik Gorter, hebben in januari van dit jaar deelgenomen aan de ScanCoveryTrial, een autorally van zo’n 7.000 kilometer dwars door Scandinavië. Door deelname aan deze rally is hun jongensdroom uitgekomen. Daarom past het goede doel Make-A-Wish Nederland perfect bij hen.

De leden van korfbalvereniging De Zwaluwen uit Zevenaar hebben deze actie gesteund door spontaan in korte tijd ruim 1000 euro bijeen te brengen. Wat de reden was om de cheque met een fantastisch totaalbedrag van ruim 11.000 feestelijk te overhandigen op het terrein van De Zwaluwen. De cheque werd namens Make-A-Wish Nederland in ontvangst genomen door junior-ambassadeur Eva en regiovrijwilliger Karin Putman. Met deze opbrengst kunnen weer wensen van ernstig zieke kinderen in vervulling gaan.

De Bouwmeisters treden op in Meulenvelden

DIDAM - Op dinsdag 30 mei treedt duo De Bouwmeisters op in Meulenvelden.

De Bouwmeisters is een duo uit Halle. Het zijn G. Silias en J. Maandag. Zij zingen al jaren op bruiloften en partijen, begonnen als een trio maar sinds 1988 gaan ze als duo verder. De naam is ontstaan door het beroep wat de heren hadden. De heer Silias was hoofd van de school in Halle, dus meister en de heer Maandag was bouwvakker vandaar de naam Bouwmeisters.

De laatste jaren zingen ze steeds meer liedjes die ze zelf geschreven hebben maar ook liedjes uit vervlogen tijden. De heer Silias speelt gitaar en af en toe mondharmonica. Ze vinden het ook leuk om zichzelf te verkleden. De heer Maandag kruipt dan in de huid van een vrouw met een hoge stem. Het belooft een gezellige avond te worden.

De theaterzaal in Meulenvelden, Waverlo 13 in Didam is open vanaf 19.00 uur; de avond begint om 19.30 uur en is om 21.30 uur afgelopen. De entree bedraagt 3,00 euro. Belangstellenden uit Didam en omstreken zijn welkom.Voor informatie kan men terecht bij het Servicepunt 0316 293100 of e-mail info@meulenvelden.nl.

Oldtimertreffen bij Sint-Anna Oud-Zevenaar

OUD-ZEVENAAR - Schutterij Sint-Anna houdt op 5 juni, tweede pinksterdag weer het Oldtimer Treffen. Inmiddels een begrip in de regio met ieder jaar weer meer bezoekers die dit gezellige evenement met het hele gezin bezoeken.

Voor liefhebbers van oude tractoren, auto's, motoren, solexen en andere oldtimers is er van 11.30 tot 15.30 uur van alles te zien en te doen in en rondom het schuttersgebouw aan de Babberichseweg. De mooiste en meest bijzondere en exclusieve oldtimers zijn te bewonderen: vrachtwagens, auto's, tractoren, solexen, motorfietsen, bromfietsen, agrarische voertuigen en zelfs oldtimer-kettingzagen.

Voor het eerst is er dit jaar ook een snuffelmarkt. Tijdens deze snuffelmarkt kunt u allerlei ambachtelijke activiteiten bekijken, zoals pottenbakken, mandenvlechten, bierbrouwen, houtbewerking en zelfs een zalmrokerij. Ook voor de kinderen zijn er verschillende leuke activiteiten.

Op deze dag is het tevens mogelijk om met uw oldtimer deel te nemen aan de Sint-Anna Toertocht. Per deelnemersklasse is er een eigen tocht die langs de mooiste plekjes in de Liemers voert. Voor meer informatie of aanmelding voor de toertocht: www.schutterijstanna.nl/programma/oldtimer. Voor vragen kunt ook contact opnemen met Bas Soeters: 06 46285122. De entree bedraagt twee euro per persoon; kinderen tot 12 jaar gratis.

Stichting Senioren Kontakt wandelt in Voorst

DIDAM - De SSK (Stichting Senioren Kontakt Didam, Loil, Nieuw Dijk) houdt haar jaarlijkse wandeltocht op dinsdag 13 juni voor 55+ in de mooie en bosrijke omgeving van Voorst, bij Gendringen en Anholt.

Om 10:00 uur wordt vertrokken vanaf de parkeerplaats bij Supercoop aan de Hoofdstraat in Didam naar restaurant Van Hal (0315 681262) in Voorst bij Gendringen waar de start is.

Halverwege de wandeling na anderhalf uur is er in Anholt een ruime rustpauze. Hierna vervolgt de route van anderhalf uur naar restaurant Van Hal waar rond 15:00 uur een heerlijk diner is. "Eventuele diëten horen we graag van tevoren. Opgave graag voor 6 juni."

De terugkomst in Didam wordt tegen 17:00 uur verwacht met en een gezellige afsluiting in de Soos in Waverlo 10, Meulenvelden in Didam. Kosten: 15,00 euro per persoon. (bij aankomst in Voorst te voldoen aan de coördinator). Meereizigers betalen 2,00 euro aan de chauffeur. Consumpties zijn voor eigen rekening. Inlichtingen en opgave liefst per mail b.bolk@seniorenkontakt.nl of 0316 223878 / 06 51157533.

Peuterwandel 5-Daagse

REGIO - Onlangs liepen alle kinderen van de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen van Kinderopvang Humanitas de 'Peuterwandel 5-Daagse'.

Iedere dag een wandeling van ongeveer twee kilometer, met natuurlijk een rustpauze en daarna weer terug naar de locatie. Vrijdag 19 mei werden zij ingehaald door familie en kregen natuurlijk een bloem en een echte medaille!

IJs voor Postcode Loterij- deelnemers in Groessen

GROESSEN - Een hele wijk in Groessen wint ijs. De IJsprijs van de Postcode Loterij is in de apriltrekking namelijk op postcodegebied 6923 in Groessen gevallen. Vanaf volgende week kunnen de 476 winnaars hun ijsprijs ophalen.

Inwoners van Groessen die in de apriltrekking meespeelden met de Postcode Loterij, kunnen per lot kiezen voor een van de vier nieuwste smaken Ben & Jerry's ijs: Cookie Dough ‘Wich, Cookie Dough S'Wich Up, Bob Marley's One Love en One Sweet World. De winnaars krijgen een coupon thuisgestuurd waarmee zij hun prijs kunnen ophalen. Dit kan van zaterdag 20 mei tot en met zondag 4 juni bij Jumbo, Eilandplein 508 in Duiven.


Bij de Postcode Loterij maken deelnemers maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen zij goede doelen omdat de helft van iedere lot hiernaartoe gaat. Dankzij de 2,8 miljoen deelnemers is er dit jaar 341 miljoen euro geschonken aan 99 goededoelenorganisaties op het gebied van mens en natuur. Dit zijn onder meer: UNICEF, Natuurmonumenten, Greenpeace, het Wereld Natuur Fonds, Humanitas en Stichting DOEN.

Ook bij Ben & Jerry's staat sociale impact centraal. Naast het maken van ijs op een zo duurzaam mogelijke manier, ontwikkelt het bedrijf initiatieven tegen de opwarming van de aarde en maakt het zich hard voor een wereld met meer sociale rechtvaardigheid.

Basketiers'71: verantwoordelijkheid nemen

ZEVENAAR - Basketiers’71 moet verantwoordelijkheid nemen! De vereniging is alsmaar groeiende, de (jeugd)leden blijven komen. Een ieder heeft heel veel basketbalplezier, de positieve uitstraling knalt eraf. Het (over)enthousiasme van (jeugd)leden is nauwelijks te stoppen.

Vele vriendjes en vriendinnetjes worden meegetrokken om het te beleven. Teams worden samengesteld, de voorbereidingen voor het seizoen lopen. Toch is er een belangrijk punt, dat nog niet geheel naar wens verloopt. Het kader, de begeleiders, trainers, coaches blijven achter bij de (jeugd)teams.

Op dit moment is het zo, dat er bij een aantal (jeugd)teams te weinig ondersteuning is. Wat de volgende uitdagende vragen oproept: Vinden wij het als vereniging, als bestuur het verantwoordelijk om deze (jeugd) teams te laten spelen? Het gaat om de competitiewedstrijden, zowel thuis- als uitwedstrijden, met elkaar thuis en uit. Wedstrijden spelen, er moet voldoende begeleiding, ondersteuning zijn om dit te kunnen.

Anders kunnen wij als Basketiers’71 de (eind)verantwoordelijkheid niet nemen voor deze (jeugd)teams. Een moeilijke vraag waar we tegenaan lopen! Helpt u ons deze vraag makkelijker te beantwoorden. Meldt u zich dan aan als trainer/coach/begeleider of informeer naar de mogelijkheden. Dit kan via secretaris@basketiers.nl. We horen graag van u! We willen iedereen de basketbalsport laten beleven, maar dit moet wel op een verantwoorde manier gebeuren."

Opening buitenduikseizoen

LOBITH - Afgelopen weekend opende duikteam Sub Aqua Libera (SAL) op feestelijke wijze haar buitenduikseizoen.

Ruim dertig duikers verzamelde zich bij het Heidemeer, het duikgat van de vereniging. Ondank een heerlijk zonnetje was het water nog koud maar de duikers hadden geluk en zagen onder water verschillende dieren voorbij komen zoals snoeken, kreeften en zeelt. Na afloop van de duik genoten de duikers van een BBQ en werden er duiken gepland voor de rest van het seizoen. "Een duikactiviteit zoals deze vind ik super geslaagd. Eerst lekker duiken en van de rust en het mooie onderwaterleven genieten en daarna gezamenlijk gezellig BBQ'en en alvast plannen maken voor de rest van het jaar", aldus Ruud Dorland, een van de duikers van duikteam SAL.

Duikteam SAL is gevestigd in Lobith en biedt duikopleidingen voor beginnende en gevorderde duikers vanaf 14 jaar. De contributie is per maand 10 euro voor jeugdleden, 16 euro en voor seniorleden. Ook voor jonge snorkelduikers (0-14 jaar) heeft SAL een speciaal programma. Instructeurs draaien een vierwekelijks programma wat bestaat uit: een snorkel les waarin de kinderen oefenen voor een snorkeldiploma, een persluchtles waarin ze met duikset onderwater gaan, een conditieles die gaat van estafettes tot stormbanen en een funles die kan variëren van nachtduiken tot bijvoorbeeld onderwaterhockey. "Natuurlijk mag je eerst vier keer gratis proberen of je het leuk vindt. Wil jij een keer een proefduik maken, meedoen met de jeugdles, een super tof kinderfeestje geven of gewoon meer weten over deze leuke duikvereniging? Kijk dan op www.subaqualibera.nl."

Seniorenclub

DUIVEN - De Seniorenclub is een begrip in heel Duiven en Duiven zuid oost en biedt de senioren een leuke morgen of middag en avond aan met allerlei activiteiten.

Activiteiten als sjoelen, klaverjassen op zijn Amsterdams, jokeren, bingo, koersballen, in de middag en in de avond ,hobby-tekenen en een lunchclub, schilderen, quilten,gymmen, yoga en nog een spelletjesmorgen, kortom: heel veel leuke activiteiten.

De club is op zoek naar barmedewerker (man of vrouw) die een paar keer per week op verschillende dagen wil helpen met de barbediening, graag in de buurt van het Eilandplein of in Duiven zelf. Informatie bij Fred Oostendorp telefoon: 06 13255521 of 0316 285037. En bij Joke Haverkamp 0316 842824 of 06 34329870. "Kom maar eens bij ons kijken en een kopje koffie drinken." Het adres is Vlielandlaan 300 ingang De Waddenborgh bij het Eilandplein.

Grenslandtocht in Zevenaar

ZEVENAAR - Op zaterdag 17 juni wordt door Stichting Wandel Komitee Zevenaar voor de 45e keer de Grenslandtocht georganiseerd.

De wandeltocht is uitgezet tussen Zevenaar, Montferland en het Duitse Elten. De deelnemers kunnen kiezen uit de volgende afstanden: 12½, 20, 30, 40 en 50km. De tocht heeft een mooi en afwisselend parcours. Op de langere afstanden zijn de bossen rond ’t Peeske, de Hulsenberg en de Eltenberg in de route opgenomen. Daarnaast zijn er ook de weidse uitzichten over de landerijen en de uiterwaarden van de Rijn en de Oude Rijn. Voor de vierdaagse lopers in Nijmegen en Apeldoorn is dit een uitstekende training. Onderweg zijn gelegenheden om te rusten en te genieten van de natuur. Bij enkele officiële rustgelegenheden is ehbo aanwezig.

De startlocatie is de kantine van DCS, aan de Hengelder 1 in Zevenaar. Er is in de omgeving voldoende parkeergelegenheid. Starttijden zijn voor de 50 km van 7.00 tot 8.00 uur, 30 en 40 van 7.00 tot 09.00 uur; de 20km van 8.30 tot 10.30; 12,5km van 09.00 tot 11.30 uur. Het startbureau is geopend tot 18.00 uur. Voor meer informatie an men contact een email sturen naar: swkz1971@gmail.com.

Start schildercursus in Didam

DIDAM - Medio september start er bij voldoende belangstelling een cursus schilderen bij Welcom in het Albertusgebouw in Didam.

De lessen worden gegeven door Ans Kuppens, die sinds kort weer in Didam woont. Zij heeft meer dan 25 jaar schildercursussen verzorgd in Twente. Zowel tekenen, pastel-aquarel-als olieverfschilderen behoren tot de mogelijkheden.

De lessen worden gegeven op woensdagmorgen en -avond. De lestijden zijn van 9.00 -11.30 uur en van 19.30 - tot 22.00 uur. Het cursusgeld bedraagt 12 euro per les. Informatie en aanmelden is mogelijk bij Ans Kuppens (06 14177726).

Sacramentsprocessie Lobith, een 242 jaar oude traditie

LOBITH - Op zondag 28 mei trekt de jaarlijkse Sacramentsprocessie weer door de straten van Lobith. De processie trekt dit jaar voor de 242e keer door het dorp. Deze mooie traditie vormt een wezenlijk onderdeel van de kermis- en schuttersfeesten. De schuttersgilden zijn een niet weg te denken onderdeel van deze plechtige stoet, die jaarlijks door veel belangstellenden van binnen en buiten het dorp gevolgd wordt.

De processie hoort niet alleen bij de schuttersfeesten, maar wordt ook gehouden ter herinnering aan de inwijding van de kerk, die plaatsvond in 1775. Dat de Sacramentsprocessie nog steeds een voorname plaats inneemt bij de bevolking is ieder jaar weer merkbaar. De kern van de processie vormt natuurlijk het Allerheiligste dat door de geestelijken wordt rondgedragen. In de stoet lopen ook bruidjes en lantaarndragers. Zij vormen, samen met de gezinsgroepen, al van oudsher een niet weg te denken groep in de processie. Verder neemt een groot aantal verenigingen en inwoners deel aan de processie.

Om 12.00 uur vertrekt de processie vanuit de kerk van de Maria geloofsgemeenschap. De stoet trekt langs vier rustaltaren, waar telkens door de geestelijken de zegen wordt gegeven met het Allerheiligste. Elk van de vier rustaltaren wordt versierd door de buurt waar het altaar is opgericht. Vanaf elk rustaltaar worden er communie en fruitmandjes gebracht naar de zieken van alle gezindten, als teken dat ook aan hen en hun gezinsleden wordt gedacht tijdens deze feestdagen.

De processie wordt afgesloten in een overvolle kerk. Daar wordt het Te Deum, het Tantum Ergo en Aan U, o Koning der eeuwen gezongen.

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Zondag 28 mei om 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorgangers: pater G. Remmers en diaken A. van Boven met medewerking van N.G.K. koor. Intenties: Tontje en Supiah Ublééuw-Samihardjo, Anton Scheerder.

Woensdag 31 mei om 19.00 uur: Mariaviering en Rozenkransgebed. Voorgangers: Werkgroep Mariavieringen en koor N.G.K.

Zondag 4 juni 1e Pinksterdag om 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorganger: Pastoor Thanh Ta en A.M.K. koor.

Intenties: Gerrit Duis en Gerda Duis-Kaak, Theo Leenders, Jan Bokken, Lies Gieling-Buiting, Koos en Stien Visser, Jan Berntzen, Dick Ghijben, Hein Brinkman, Ouders C. de Jager-Barten, Overleden familie Stoffels-Okkerman, Wil Hermans-du Buf, Jan van Alst, Jan Zweers.

Zondag 4 juni 1e Pinksterdag om 11.00 uur: Gospelviering. Voorganger: Pastor J. Heemink.

Maandag 5 juni 2e Pinksterdag om 9.30 uur Regioviering Eucharistieviering. voorganger: pater G. Remmers. Samenzang. Intenties: Harry Gademann, Harm Wolters.

Overleden:

Op 9 mei: Frans Zewald, 79 jaar, Zonegge

Op 11 mei: Anton Veltman, 82 jaar, Bergvrede Op 13 mei: Gerard Boekhorst, 73 jaar, Bergvrede Zevenaar

Maria- expositie in Museum Catharijneconvent Utrecht. Gaat u op vrijdag 2 juni mee naar de meest afgebeelde vrouw ter wereld? Het pastoresteam nodigt u uit voor een dagje Utrecht: bezoek aan de Maria-expositie in Museum Catharijneconvent en aan het bisschoppelijk paleis. Graag aanmelden vóór 26 mei bij het centraal Pastoraal Secretariaat, Kerkstraat 2 in Zevenaar. (0316 523468 ). Van harte aanbevolen.

Kerkdiensten

Rijnwaarden

LOBITH - Zondag 28 mei om 10.00 uur is er dienst waarbij ds. Zemmelink uit Aalten de voorganger is.

Op zondag 4 juni is ds. Ter Avest uit Arnhem de voorganger. Aanvang dienst is 10.00 uur. Na de dienst drinken we koffie en thee met elkaar. Iedereen is welkom bij deze diensten van PKN Rijnwaarden aan de Markt 15 in Lobith.

Processie

in Groessen

GROESSEN - Op zondag 11 juni wordt weer de jaarlijkse sacramentsprocessie gehouden. Aanvang 12.00 uur. Deze processie, ook wel omdracht genoemd, kent een eeuwenlange traditie en vindt plaats op de eerste zondag na pinksteren.

In deze processie wordt in een monstrans de Hostie, symboliserend het lichaam van Christus, rondgedragen door het dorp. Op vier plaatsen in de route is door buurtschappen een rustaltaar geplaatst, waar gebeden en gezongen wordt en waar ook de zegen wordt gegeven. De processie wordt muzikaal begeleid door de muziekverenigingen KDO, Sint-Andries en de schutterij EMM.

Geloofsgemeenschap Sint-Martinus Oud-Zevenaar

In het weekend van zaterdag 27 mei en zondag 28 mei is er geen viering.

1e Pinksterdag zondag 4 juni 11.00 uur:

Communieviering met Diaken van Zundert en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Mientje Hendriksen-Fontein (namens de buurt)

Mien Berendsen-Kok

Theet Heijneman (Babberichseweg)

Rinie van Heugten

Leida Klaassen-Steentjes

Riet en Wim Medze

Overleden ouders Ross-Peters

Gerrit en Dineke Gudden-de Kinkelder, kinderen en kleinkind

Jos Ariës

Wim en Bets Boerboom-Raben

Lies Heijndermans-Scholten

Johan en Grada Engelen-Polman en dochter Ria

Gerrit en Riek Ross-Heitink

Dieneke Beudel-Hendriks

Maria Driessen-van Rumund en dochter Maria

Carola Schlief

Mientje Hendriksen-Fontein

Gisela Kleinpenning

Gerard Stokman

Overleden ouders Stokman-Elshof

Overleden ouders van Dulmen-Volman en dochter Wilma

Diny Goorman-Visser

Henk van Dalen

Wim Willemsen

Benthe Damen

Bennie Nieuwenhuis en familie

Theo Otten

Overleden ouders Jan en Doortje van Kempen-Wieleman

Collecte:

Pinksteractie / Week Nederlandse Missionaris

Geloofsgemeenschap Sint-Martinus Oud-Zevenaar

In het weekend van zaterdag 27 mei en zondag 28 mei is er geen viering.

1e Pinksterdag zondag 4 juni 11.00 uur:

Communieviering met Diaken van Zundert en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Mientje Hendriksen-Fontein (namens de buurt)

Mien Berendsen-Kok

Theet Heijneman (Babberichseweg)

Rinie van Heugten

Leida Klaassen-Steentjes

Riet en Wim Medze

Overleden ouders Ross-Peters

Gerrit en Dineke Gudden-de Kinkelder, kinderen en kleinkind

Jos Ariës

Wim en Bets Boerboom-Raben

Lies Heijndermans-Scholten

Johan en Grada Engelen-Polman en dochter Ria

Gerrit en Riek Ross-Heitink

Dieneke Beudel-Hendriks

Maria Driessen-van Rumund en dochter Maria

Carola Schlief

Mientje Hendriksen-Fontein

Gisela Kleinpenning

Gerard Stokman

Overleden ouders Stokman-Elshof

Overleden ouders van Dulmen-Volman en dochter Wilma

Diny Goorman-Visser

Henk van Dalen

Wim Willemsen

Benthe Damen

Bennie Nieuwenhuis en familie

Theo Otten

Overleden ouders Jan en Doortje van Kempen-Wieleman

Collecte:

Pinksteractie / Week Nederlandse Missionaris

Kerkdiensten in de Ontmoetingskerk

ZEVENAAR - Op zondag 28 mei is er om 09.30 uur een viering waarin ds. H. Brezet uit Duiven zal voorgaan.

Na afloop van deze viering is er gezamenlijk koffie/thee drinken. Dan is er ook een verkoopactie van door gemeenteleden gemaakte spullen waarvan de opbrengst is bestemd voor Zuid-Soedan. Dit naar aanleiding van de noodkreet van ons gemeentelid Hellen Geno, die afkomstig uit dat land.

Op Pinksterzondag 4 juni is er om 09.30 uur een viering waarin ds. Alle Jonkman zal voorgaan. In gebouw ‘Ons Huis’ is er dan gelijktijdig jeugdkerk en kindernevendienst. Om 11.30 uur is er in de Andreaskerk de oecumenische Jazz/Gospelviering.

Orkest processie Kevelaer

LINGEWAARD - Op donderdag 10 augustus vindt de alweer de 105e bedevaart naar Kevelaer plaats. Ook dit jaar willen we weer een harmonieorkest samenstellen, dat zal bestaan uit leden van diverse verenigingen en andere muzikale liefhebbers.

"We doen een extra oproep voor alle muzikanten,klarinettisten, saxofonisten,trompettisten om zich op te geven, want bij deze groepen hebben we meestal een tekort en dat is jammer. Dit geldt ook voor de bespelers van de dwarsfluit en de hoorn en bas. Iedereen is welkom. De repetities worden gehouden op maandag 31 juli en maandag 7 augustus in het Gemeenschapshuis in Huissen-Zand. De repetities beginnen om 19.30 uur.

De muziekstukken zijn dit jaar weer gevarieerd. Voor elk wat wils. Naast de gebruikelijke kerkelijke liederen zijn er ook wat moderne nummers opgenomen. Dit afgewisseld met leuke marsen. Het programma is wat beknopter dan voorgaande jaren en start later dan gebruikelijk. Dit jaar is er meer tijd de muzikale optredens gereserveerd.

De hoogmis is om 10.00 uur en het lof om 16.00 uur. Op het einde van dag zal een kleine aubade te brengen op het sfeervolle kerkplein nabij de basiliek in Kevelaer. Voor informatie kan men terecht bij Theo Jansen 026 3252172 (jansweiss@me.com).

Jaarlijkse processie H. Andreas in Groessen

GROESSEN - Op zondag 11 juni wordt weer de jaarlijkse sacramentsprocessie gehouden. Aanvang 12.00 uur. Deze processie, ook wel omdracht genoemd, kent een eeuwenlange traditie en vindt plaats op de eerste zondag na pinksteren.

In deze processie wordt in een monstrans de Hostie, symboliserend het lichaam van Christus, rondgedragen door het dorp. Op vier plaatsen in de route is door buurtschappen een rustaltaar geplaatst, waar gebeden en gezongen wordt en waar ook de zegen wordt gegeven. De processie wordt muzikaal begeleid door de muziekverenigingen KDO, Sint-Andries en de schutterij EMM.

Sint-Jan kan er wat van...

BEEK - Maandag 5 juni op tweede pinksterdag organiseren wij weer een gezellige vlooien- en kofferbakmarkt bij de Sint-Jan in Beek (gld) aan de Sint-Jansgildestraat .

Begonnen wordt om 10.00 en de markt duurt tot 17.00 uur. De vorige markt op deze locatie werd zeer goed bezocht en de verkoop was prima. Er was dan ook van alles en nog wat te koop en dit alles tegen kleine prijsjes. Dat de bezoekers dit op prijs stelden was ook goed te zien; bijna iedereen ging wel met een tasje vol spullen huiswaarts.

Aan de inwendige mens wordt ook gedacht. Een lekker broodje echte Hema-worst gaat er wel in bij de meesten. Het parkeren is gratis en de entree 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding mogen gratis naar binnen. Wilt u zelf eens staan? Dat kan al vanaf 10,00 euro. (www.themaevents, 06 31769290).

Teken of schilder je eigen (klein)kind

DUIVEN - Korte cursus van drie lessen. Hierin wordt aan de hand van een foto de kind(eren) of geschilderd of getekend.

Er wordt uitleg gegeven van de verhoudingen in het gezicht. Er kan van een projector gebruik gemaakt worden. Materiaal zelf meenemen. De start is donderdagmorgen 1 juni en duurt tot 15 juni van 09.30 tot 12.00 uur. Docente is Mirjam Groothedde, 06 36334778. Adres: KunstKringDuiven, Visserlaan 41, Duiven

Maandag 29 mei om 20.00 uur: Bram Fischer. Het is 1963 en in Zuid-Afrika worden negen ANC-leden, waaronder Nelson Mandela, opgepakt. Bram Fischer krijgt de taak om hen te verdedigen en te behoeden voor de doodstraf. Bram Fischer speelt zelf echter ook een rol bij het groeiende verzet in Zuid-Afrika.

Vrijdag 2 juni om 20.00 uur: Beauty and the Beast. Het klassieke verhaal en de geliefde karakters uit de originele animatiefilm Beauty and the Beast komen op 29 maart 2017 opnieuw tot leven. Disney nodigt je uit voor de spectaculaire live-action versie van Beauty and the Beast.

Vrijdag 9 juni om 20.00 uur: Het Verlangen. Een aantrekkelijke schrijfster klopt bij een uitgeverij aan met een slecht manuscript. De uitgeverij laat haar de plaats innemen van een stotterende auteur die net een meesterwerk heeft voltooid. Hun plan werkt en het boek wordt een bestseller.

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree film 7 euro, ‘Vriend Van’ 5 euro, kinderfilm 5 euro,. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Open Dagen bij Kunstwerk! Het Musiater

Foto: Tijs Groen ET Cochera

ZEVENAAR - Het is inmiddels een traditie geworden, dit jaar houdt Kunstwerk! Het Musiater liefst twee open dagen. Zowel in Zevenaar als in Didam worden de deuren geopend voor de muziekliefhebbers.

Op zaterdag 10 juni van 11.00 tot 15.00 uur wordt de Open Dag van Kunstwerk! Het Musiater gehouden in Zevenaar (Bommersheufsestraat 62, Zevenaar). Op zondag 2 juli van 12.00 tot 15.00 uur vindt de Open Dag plaats in het Albertusgebouw in Didam.

Tijdens de open dag in Zevenaar zal voor de aankoop van toegangskaarten voor voorstellingen van het nieuwe theaterseizoen de kassa speciaal geopend zijn. Het belooft een waar spektakel te worden met tal van optredens, ook kun je een muziekinstrument uitproberen. De toegang is gratis. Voor meer informatie: www.hetmusiater.nl

Tijs Groen & Ester Erenas

Ester Erenas (Spaanse zangeres uit Granada) en Tijs Groen (winnaar Liever de Liemers Cultuurprijs 2013) spelen een bijzonder repertoire, een fusie tussen Spaanse muziek, Gypsy Jazz en pop muziek. Tijs komt uit een muzikale familie en heeft altijd als hobby gitaar gespeeld. Geïnspireerd door een rondreis door Spanje pakt Tijs terug in Nederland het gitaarspelen weer op.

Tijs heeft vaker in Het Musiater gespeeld, zowel alleen als met zijn broer Kobus. Deze keer wordt het nog Spaanser dan voorheen. (Donderdag 29 juni 20:15 uur. Prijs 10,00 euro.)

Reflex Heren 1 handhaaft zich in Regiodivisie

LIEMERS - Het eerste mannenteam van Volleybalvereniging Reflex heeft zich via de promotie/degradatie gehandhaafd in de Regiodivisie van Regio Oost.

Het afgelopen seizoen speelde het team onder leiding van trainer/coach Oscar Gerritsen in de hoogste competitie van Regio Oost. Na een moeizame eerste seizoenshelft werd een zeer goede twee seizoenshelft neer gezet, dit resulteerde een het bereiken van de halve finale van de regio beker (verlies tegen WVC) en veel winstpartijen in de competitie. Uiteindelijk kwam het team twee punten te kort voor de veilige negende plaats.

Dit team zal het komende seizoen onderdeel uit gaan maken van een nieuw op te richten vereniging. Reflex heeft samen met Wevoc uit Westervoort besloten om de selectieteams onder te brengen in een nieuwe vereniging om zo de continuïteit van het volleybal in de Liemerse regio beter te kunnen waarborgen. Met deze bevestiging van de plek in de regiodivisie voor de heren, kunnen we definitief de pijlen richting op het komende seizoen.

Na het vertrek van trainer/coach Oscar Gerritsen wordt nu hard gezocht een nieuwe invulling van de trainersstaf voor dit team. Geïnteresseerde trainers (maar ook spelers) die graag mee willen in deze nieuwe vereniging (naam wordt naar verwachting voor de zomer gepresenteerd) kunnen contact opnemen met Annette Kersten, voorzitter TC via tc@reflex-volleybal.nl.

Repair Café

Westervoort-Duiven

REGIO - Repair Café Westervoort-Duiven is elke woensdagmiddag tussen 13:00-16:00 uur open voor publiek in het Serviceteam De Liemersgebouw gelegen aan de achterzijde van het station van Westervoort aan de Noordelijke Parallelweg 1.

Ook is het café geopend op elke eerste vrijdag van de maand actief bij Centraal Wonen Westervoort aan De Janswei 4 tussen 13:00-16:00 uur. Meer info staat op www.facebook.com/RepairCafeWestervoortDuiven.

Atletiekvereniging De Liemers investeert in topteam

Foto: Jouke Dijkstra

ZEVENAAR - Zondagochtend kwamen de atleten en trainer van Running Team Liemers samen met het bestuur van atletiekvereniging De Liemers om het sponsorcontract te ondertekenen waarmee de top atleten nog beter ondersteund worden door de vereniging.

Running Team Liemers is onderdeel van atletiekvereniging De Liemers en wordt getraind door trainers Titus Fierkens en Hugo Keurentjes. Het team dat eerder onder de naam Craftrun presteerde, heeft per ingaande van dit jaar zijn nieuwe naam aangenomen. Het team bestaat uit bijna 30 atleten die op nationaal en internationaal niveau presteren.
Atletiekvereniging De Liemers zal de komende drie jaar het team financieel ondersteunen zodat de atleten zich nog beter kunnen ontwikkelen.

In de sponsorovereenkomst staan de verwachtingen van beide kanten. Atletiekvereniging De Liemers investeert 3500 euro in het team; voor dit geld levert Running Team Liemers tegenprestaties voor de vereniging. Deze bestaan onder andere door het meenemen van logo's in publicaties, maar ook uitvoerende taken door atleten, denk hierbij aan clinics voor leden van de vereniging.

Duko C1 na bloedstollende wedstrijd kampioen

DUIVEN - Na een zeer spannende thuiswedstrijd won Duko door een doelpunt in de laatste minuut. Het team kreeg voldoende kansen om de wedstrijd in een eerder stadium te beslissen, maar, zoals het hoort voor een kampioenswedstrijd, bleef het spannend tot de laatste minuut.

Door deze overwinning is de C1 van Duko kampioen van de voorjaarscompetitie. Op de foto de volgende kampioenen: staand: Ingrid Weeda (trainer/coach), Lisa Kooren, Sanne Strasser, Ilse Regtering, Vera Altena, Lianne Arts, Lucy Stolk, Maarten van Houten (coach), Elvis Jacqx (trainer/coach). Zittend Bram Weeda, Justin Jacqx, Daan Raven, Mike van Arnhem, Dinand Wieggers, Dean Benedict en Sam Bolluijt. Ontbrekend op de foto trainster Nienke Koenders.

Drie bijzondere films in Filmhuis Didam

Maandag 29 mei om 20.00 uur: Bram Fischer. Het is 1963 en in Zuid-Afrika worden negen ANC-leden, waaronder Nelson Mandela, opgepakt. Bram Fischer krijgt de taak om hen te verdedigen en te behoeden voor de doodstraf. Bram Fischer speelt zelf echter ook een rol bij het groeiende verzet in Zuid-Afrika.

Vrijdag 2 juni om 20.00 uur: Beauty and the Beast. Het klassieke verhaal en de geliefde karakters uit de originele animatiefilm Beauty and the Beast komen op 29 maart 2017 opnieuw tot leven. Disney nodigt je uit voor de spectaculaire live-action versie van Beauty and the Beast.

Vrijdag 9 juni om 20.00 uur: Het Verlangen. Een aantrekkelijke schrijfster klopt bij een uitgeverij aan met een slecht manuscript. De uitgeverij laat haar de plaats innemen van een stotterende auteur die net een meesterwerk heeft voltooid. Hun plan werkt en het boek wordt een bestseller.

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree film 7 euro, 'Vriend Van' 5 euro, kinderfilm 5 euro,. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Bingo-avond

ZEVENAAR - Op vrijdag 2 juni is er een gezellige bingo-avond in ontmoetingscentrum De Maatjes aan de Kardinaal de Jongstraat in Zevenaar.

De bingo start om 20.00 uur. De zaal gaat open om 19.30 uur.

REGIO - Repair Café Westervoort-Duiven is elke woensdagmiddag tussen 13:00-16:00 uur open voor publiek in het Serviceteam De Liemersgebouw gelegen aan de achterzijde van het station van Westervoort aan de Noordelijke Parallelweg 1.

Ook is het café geopend op elke eerste vrijdag van de maand actief bij Centraal Wonen Westervoort aan De Janswei 4 tussen 13:00-16:00 uur. Meer info staat op www.facebook.com/RepairCafeWestervoortDuiven.

Koken en eten voor jongeren

WESTERVOORT - Vanaf maandag 29 mei om 16.30 uur kunnen jongeren uit Westervoort twee-wekelijks gezamenlijk leren koken en gezond eten onder begeleiding van een jongerenwerker.

De workshop is bedoeld voor jongeren tussen de 13 en de 23 jaar, die om welke reden ook vaak alleen thuis zijn, graag zouden (leren) koken en gezond willen eten. De jongeren leren en doen alles zelf; kostenbewust boodschappen halen, groentes snijden, gezamenlijk eten en natuurlijk de afwas. Ieder keer wordt het menu samengesteld door een lifestyle-coach in opleiding. De eigen bijdrage is 3,50 euro per keer. Meer informatie (en voor opgave): www.jc-creon.nl.

Het Filmhuus: Dare to be wild

WESTERVOORT - Woensdag 14 juni kan iedereen weer kijken naar een mooie art house film bij het Filmhuus in Huize Vredenburg in Westervoort. Deze laatste editie voor de zomervakantie wordt extra bijzonder! De organisatie heeft naast de film 'Dare to be wild' nog een leuke special in petto, maar kan nog niet verklappen wat er gaat gebeuren. Vanaf 19.30 uur is men welkom!


De beroemde Emma Greenwell en Tom Hughes zijn de hoofdrolspelers van deze film. Dit romantische, avontuurlijke en waargebeurde verhaal van de Ierse tuinierster Mary Reynolds is geproduceerd door Vivienne de Courcey.

Mary is de jongste winnares ooit van de beroemde Chelsea Flower Show. Al van jongs af aan voelt Mary zich diep verbonden met de natuur en zij droomt ervan haar talent voor vormgeving te gebruiken om aandacht te vragen voor milieuproblemen. Met haar alternatieve aanpak, een verfrissende blik op de wereld en niets anders dan talent verovert ze de harten van de jury en zelfs van Prince Charles.

Kaartjes
Op www.hetfilmhuus.nl/filmhuus of bij Kulturhus De Nieuwhof kunnen kaartjes worden gereserveerd. Ze kosten 5 euro per stuk en kunnen uiterlijk dinsdag 13 juni opgehaald worden bij Kulturhus De Nieuwhof. Filmliefhebbers die wel reserveren maar niet van tevoren hun kaartje ophalen, kunnen tot 19.45 uur binnenkomen. Na dit tijdstip komen de reserveringen te vervallen.

Programma Filmhuis Zevenaar

ZEVENAAR - In de periode van 25 tot en met 31 mei worden in Filmhuis Zevenaar de volgende films vertoond:

Demain tout Commence Dé nieuwe bioscoophit van Frankrijk. Hoofdrolspeler film is Omar Sy die eerder speelde in films als Intouchables. Samuel (Omar Sy) leidt een zorgeloos leven aan de zonnige zuidkust van Frankrijk met veel feest en weinig verantwoordelijkheden. Tot Kristin, een van zijn vroegere veroveringen, langskomt en vertelt dat hij de vader is van haar paar maanden oude baby Gloria. Donderdag 25, zondag 28 mei 20.15u en maandag 29 mei 14.30 u.

The day will come. Wanneer een alleenstaande moeder ernstig ziek wordt, zit er voor haar zoontjes Erik en Elmer niets anders op dan een enkeltje internaat. Meteen is duidelijk dat ze een helse tijd tegemoet gaan. Gebaseerd op ervaringen van Deense internaatleerlingen.

Vrijdag 26 mei 20.15 u en dinsdag 30 mei 14.30 u.

Fences. Een Afro-Amerikaanse vader krijgt te maken met discriminatie terwijl hij probeert zijn gezin op te voeden in het Amerika van de jaren vijftig. Tegelijkertijd probeert hij zijn eigen leven op orde te krijgen. Zaterdag 27 mei 20.15u en zondag 28 mei 14.30u.

Het doet zo zeer. Heleen van Royen maakte een documentaire over haar dementerende moeder. In een periode van ruim een jaar volgde ze de zwerftocht van haar moeder langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen, over euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af. Een bijzondere ode aan het leven. Maandag 29 mei en woensdag 31 mei 20.15u en dinsdag 30 mei 10.30u.

T2 Trainspotting, opvolger van Trainspotting uit 1996. Het verhaal plaatst zich nu 20 jaar na de gebeurtenissen van de eerste film. Renton, Spud, en Tommy komen terug samen, waarna er weer knotsgekke dingen gebeuren. Dinsdag 30 mei 20.15u.

Loving vertelt het verhaal van Richard en Mildred Loving. Hij is blank, zij zwart, ze worden verliefd en in 1958 trouwen ze, ondanks het verbod op interraciale huwelijken. Hun rechtszaak wordt tot aan het Amerikaanse Hooggerechtshof uitgevochten. Woensdag 31 mei 14.30u.

Voor de kids vertonen we De vleugelbroertjes Lukas en Abel. De kleine arend Abel wordt uit zijn nest geduwd door zijn sterkere broer. Lukas vindt hem en ze worden beste vrienden. Maar Abel blijft natuurlijk wel een roofvogel! Zal Lukas hem ooit kunnen leren vliegen? Prachtige familiefilm die zich afspeelt in de schitterende natuur van de Oostenrijkse bergen.

Donderdag 25 en vrijdag 26 mei: 14.30u.

Verdere informatie: www.filmhuiszevenaar.nl

Middag met enige nog optredende Heikrekel

ZEVENAAR - Gerry van Houtert, de enige echte nog optredende Heikrekel, verzorgt op zaterdag 1 juli in zalencentrum Staring een middagvullend programma.

Hij brengt live liedjes ten gehore die men nog kent van vroeger, meezingers en liedjes waarop gedanst kan worden. Naast diverse bekende Heikrekel successen zingt hij ook vele andere bekende liedjes van bijvoorbeeld Jan Smit, Frans Bauer en vele anderen. Een en ander wordt afgewisseld met grappen en grollen en in de pauze is er een gratis loterij. Kortom, het belooft een gezellige middag te worden.

Wie kent tenslotte De Heikrekels niet: het fameuze orkest bekend van Radio en Tros tv-programma Op Volle Toeren met Chiel Montagne! Ze hadden vijf gouden platen. Enkele bekende hits zijn: Waarom heb jij mij laten staan – Bella Maria -Jij bent de zon in mijn leven - Dans wat dichter bij mij – Huilen is voor jou te laat.

Geery van Houtert treedt op in zalencentrum Staring, Grietakkers 3 in Zevenaar. De middag begint om 14.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Een toegangskaart kost 8,00 euro in de voorverkoop (en 10,00 aan de zaal). De toegangsprijs is inclusief een consumptie.

De toegangskaarten zijn te koop bij: CIGO Gemak Shop Leuven Grietsestraat 50 Zevenaar, bij Ria Lentjes Slenterweg 26 Zevenaar 0316 526657 en bij Marian Godschalk Martinusweg 21 Zevenaar 0316 333120.

Finale turnen voor meisjes van Aldo

Van links naar rechts: Demi, Didi en Blythe

WESTERVOORT - Zaterdag 6 mei vond in Winterswijk de finale plaats van de 6de divisie. Van Aldo hadden zich hiervoor zes meisjes geplaatst. Voor drie van deze meisjes (Gilana, Didi en Lurds) was het het eerste jaar dat zij wedstrijden turnden. Een knappe prestatie dat ze al een finaleplaats hadden behaald.


Zara Hageman had zich wel geplaatst, maar kon helaas deze wedstrijd niet meedoen. Bij de pupillen 1 eindigde Gilana Spronks op plaats 35 met 50.400 punten.
Demi van der Veen en Didi Bongers turnden bij pupil 2. Didi eindigde met 51.225 punten op plaats 13, en Demi greep met 53.700 punten, net als in de voorronde, net naast de medailles. Zij werd 4de. Bij de jeugd deed Lurds Patty mee. Lurds werd met 44.650 punten 17de, Blythe Naarden turnde bij de junioren in niveau H, en eindigde met 38.800 punten op de 12de plaats.

Vacature Seniorclub Duiven

DUIVEN - De Seniorenclub is een begrip in heel Duiven en Duiven zuid Oost. Waarbij wij de senioren een leuke morgen of middag en avond bieden met allerlei activiteiten.

Activiteiten zoals sjoelen, klaverjassen op zijn Amsterdams, jokeren, bingo, koersballen in de middag en in de avond, hobbytekenen en schilderen, quilten, gymmen, yoga, een spelletjesmorgen en een lunchclub; kortom: heel veel leuke activiteiten.

"We zijn wij op zoek naar een barmedewerker (man of vrouw) die een paar keer per week op verschillende dagen en op oproep ons willen helpen met de barbediening en kleine bezigheden. Graag in de buurt van het Eilandplein of in Duiven zelf. Informatie bij Fred Oostendorp (06 13255521 of 0316 285037). En bij Joke Haverkamp 0316 842824 of 06 34329870. Adres is Vlielandlaan 300 ingang De Waddenborgh bij het Eilandplein."

16 / 26

Even voorstellen… De dames van Wokmasters Zevenaar

ZEVENAAR - Sinds 1 mei staan de dames van familie Wang-Chen aan het roer van de Wokmasters in Zevenaar. Alhoewel, Cindy Wang-Chen is al sinds de opening 13 jaar geleden samen met chefkok Zhang, haar neef, achter de schermen betrokken. Zo bereikten ze met hun zakelijke partners de kwaliteit waar het restaurant bekend om staat.

Voor de – inmiddels - vertrokken Wanya Lin en haar man staan nu haar dochter Laiying en haar zusje Jessy in het restaurant. "Ze zullen worden gemist", zegt Laiying. "Maar mijn tante en ik zijn voornemens de kwaliteit en het concept op hetzelfde niveau voort te zetten en te verbeteren, plus een vleugje enthousiasme en warmte van de familie Wang-Chen."

Die warmte van de familie zou u al eens hebben kunnen ervaren bij restaurant Renao (voorheen de Chinese Muur) in Arnhem-Noord bij het Openluchtmuseum, restaurant Fine Food Village in Elst of Ichiba in het centrum van Arnhem. In al deze zaken staat er een familielid voor en in de keuken.

"Direct en indirect zijn Laiying's opa en oma het grote voorbeeld geweest voor de hele familie sinds we in 1979 met het gezin naar Nederland kwamen", aldus Jessy. Ze leerde spelenderwijs vanaf haar 12e al de fijne kneepjes van het vak. "Gastvrijheid, hard werken en gezelligheid waren begrippen waar mijn zus Cindy en ik mee opgroeiden. Bovendien zijn we allemaal dol op lekker eten!"

Wie zin heeft gekregen in een gezellig avondje wokken: De Wokmasters is dagelijks geopend van 16:00-22:00 uur. Eten afhalen kan al vanaf 12:30 uur. Voor vragen en reserveringen: 0316 370768 of www.wokmasterszevenaar.nl.

Genieten van de braderie in Duiven

DUIVEN - Op zondag 11 juni zal in het centrum van Duiven van 11.00 tot 17.00 uur de voorjaarsbraderie in Duiven plaats gaan vinden.

Wat staat u op 11 juni te wachten? Een zeer gezellige kermis met daarbij een super gezellige braderie met een grote diversiteit aan producten, food en drinks in het centrum van Duiven (Pastoriestraat)! Ook dit keer zullen Peters Events, Kermisexploitant Frits de Voer, gemeente Duiven en de winkeliers van Duiven alles in het werk stellen om hier weer een spetterend evenement van te maken. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Peters Events, Johan Peters via EventsPeters@gmail.com en 06 20767484.

BRAAMT - Op het terrein Markant outdoorcentrum aan de Gildeweg 7 is zondag 28 mei de eerste aftrap van de vierjaarlijks terugkerende zomermarkten: een vlooien- en kofferbakmarkt met braderie.

Er is van 10-17 uur een grote openluchtvlooienmarkt & more. Er zijn kramen en grondplaatsen met tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding. Evenals nieuwe artikelen, die te koop aangeboden zullen gaan worden. Elk jaar weer een groot succes en door Animo Vlooienmarkten georganiseerd!

Leuk als bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze zelf te koop aanbieden, huur dan ook een kraam met dakje voor 25 euro. Er is ook kofferbak een grondplaats kost met auto (12,50) en auto aanhanger 15 euro. "Als u gaat staan kan de auto achter de kraam of uw grondplaats."

Boeken kan via www.animo-vlooienmarkten.nl of bel met Monique: 06 39108152. De markt bezoeken kost 2,50 euro entree voor volwassenen, voor 65+ 2,00 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis!

Alle data van de openluchtvlooienmarkten & more van Animo op terrein Markant outdoorcentrum Braamt zijn: Zo. 28 mei, zo. 2 juli , zo.13 aug en zo.10 sept. Markant outdoorcentrum zorgt voor de catering en een leuk terras.

HCC Computeravond: Windows 10 herstelmogelijkheden

ZEVENAAR - Op donderdag 8 juni verzorgt de Hobby Computer Club (HCC) zijn maandelijkse computeravond. De avond wordt gehouden in Ons Huis aan de Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar vanaf 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur).

Op 8 juni geeft Bertus Postema een presentatie over een Windows 10 herstelmogelijkheden. Windows 10 is een betrouwbaar systeem. Als er iets gebeurt, weet het zichzelf vaak te herstellen. Maar het is mogelijk, dat...

Uw systeem een keer helemaal niet meer wil starten, hoe starten we de computer dan op?

U een keer in veilige modus (al of niet met netwerk) wilt starten, hoe moet dat?

U een herstelpunt wilt activeren, maken en eventueel wilt terugzetten, hoe gaat dat?

U gebruik wilt maken van de faciliteit om alle 'bloatware' te verwijderen, hoe doen we dat?

U één van de andere herstelmogelijkheden van Windows 10 wilt gebruiken, welke zijn dat en wat levert dat op?

Een vijftal vragen waar we tegen aanlopen. In de presentatie worden de antwoorden gegeven en laten we zien hoe de verschillende herstelmogelijkheden kunnen gebruiken.

De toegang is vrij voor HCC-leden. Ook niet-leden zijn welkom maar betalen een bijdrage van vier euro.

Op 8 juni wordt ook een algemene ledenvergadering gehouden in zaal 2. "Gezien het feit dat wij geen voltallig bestuur kunnen formeren, willen we in deze vergadering aan de leden voorleggen om ons aan te sluiten bij de afdeling Apeldoorn." De vergadering begint om 19.30 uur in beneden zaal 2. De ledenvergadering is alleen voor HCC-leden.

Tweede editie talentjacht De Lantaern

ZEVENAAR - Na een zeer succesvolle eerste editie houdt Muziekcafé De Lantaern op zaterdag 2 september voor de tweede keer de talentenjacht: ‘De Lantaern omarmt talent’.

Iedereen vanaf 15 tot 100 jaar die iets kan op het gebied van zang, dans, muziek, gedichten schrijven en verhalen vertellen kan meedoen met een optreden van maximaal tien minuten. De optredens worden beoordeeld door een vakjury en een publieksjury.

De talentenjacht van vorig jaar was een groot succes en daarom doet Muziekcafé De Lantaern het gewoon nog een keer. Kan je goed zingen, dansen of een instrument bespelen en wil je graag eens weten wat vakmensen of het publiek hiervan vindt, geef je dan op. Ook mensen die gedichten en of verhalen schrijven. Laat ze horen. Kom de gedichten voordragen en de verhalen vertellen. Iedereen vanaf 15 tot 100 jaar is welkom om een leuke of mooie act van 10 minuten neer te zetten. Alleen of samen met anderen.

De optredens worden op een positieve manier beoordeeld door mensen die hun sporen in de muziek en cabaretwereld al hebben verdiend. Ook het publiek heeft een grote stem in dit geheel. Zij vormt de publiekjury. Het talent dat als beste uit de bus komt krijgt een toepasselijk aandenken en mag maximaal een half uur optreden tijdens één van de Open Podia vanaf september. Inschrijven kan tot 12 augustus via een mailtje met alle gegevens over het optreden naar j_oudendijk@hotmail.com.

2e pinksterdag all-in-concert in Huissen Optreden singer/songwriter Dick van Altena...

HUISSEN - Dat wordt drie sessies lang genieten van de liedjes van de Betuwse zanger. De Gulle Goedzak zorgt voor volop heerlijke hapjes tussendoor, terwijl ook nog eens alle drank bij de all-in-concertprijs is inbegrepen. Een middagje volop vertier en entertainment voor 22,50 euro!

Om 15.00 uur zal Dick Altena met zijn eerste van drie liedjesronden starten: Betuwse liedjes, country en liedjes uit de jaren zestig. De zaal is open om 14.30 uur. Telefoonnummer (026) 3259717 / 06 53812300 en degullegoedzak@hetnet.nl.

Gasterij De Gulle Goedzak, Karstraat 57, Huissen; www.degullegoedzak.nl.

Vlooienmarkt Braamt

BRAAMT - Op het terrein Markant outdoorcentrum aan de Gildeweg 7 is zondag 28 mei de eerste aftrap van de vierjaarlijks terugkerende zomermarkten: een vlooien- en kofferbakmarkt met braderie.

Er is van 10-17 uur een grote openluchtvlooienmarkt & more. Er zijn kramen en grondplaatsen met tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding. Evenals nieuwe artikelen, die te koop aangeboden zullen gaan worden. Elk jaar weer een groot succes en door Animo Vlooienmarkten georganiseerd!

Leuk als bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze zelf te koop aanbieden, huur dan ook een kraam met dakje voor 25 euro. Er is ook kofferbak een grondplaats kost met auto (12,50) en auto aanhanger 15 euro. "Als u gaat staan kan de auto achter de kraam of uw grondplaats."

Boeken kan via www.animo-vlooienmarkten.nl of bel met Monique: 06 39108152. De markt bezoeken kost 2,50 euro entree voor volwassenen, voor 65+ 2,00 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis!

Alle data van de openluchtvlooienmarkten & more van Animo op terrein Markant outdoorcentrum Braamt zijn: Zo. 28 mei, zo. 2 juli , zo.13 aug en zo.10 sept. Markant outdoorcentrum zorgt voor de catering en een leuk terras.

Van Top tot Teen verzorgd, onder één dak bij De Lentemorgen 5

ZEVENAAR – Desiree Huidverbetering, Connie's Kapperij en Ria Wegman Medisch Voetzorgverlener en Integraal Therapeut. Drie vakvrouwen, met ieder hun eigen specialismen. Ieder voor zich, maar ook samen sterk!

De dames volgen alle drie nog altijd studies en trainingen op hun vakgebied en kunnen daardoor alle drie op het hoogste niveau werken. Te vinden op één locatie. Ideaal! De Lentemorgen 5 biedt een ruime, gratis parkeerplaats. Direct naast de ingang vind je de salon van Desiree. 'Ik heb 28 jaar werkervaring, maar heb mijn salon voor huidverbetering nu twee maanden in De Lentemorgen 5 gevestigd, en ik kan zeggen dat ik er een vliegende start heb gemaakt!'

Haar specialisatie is de probleemhuid. Voor ieder huidprobleem biedt Desiree een passende behandeling en/of product voor een stralende, gezonde huid. Maar ook voor gezichtsverzorging of een ontspannende gezichtsbehandeling ben je bij Desiree van harte welkom.

Naast de salon van Desiree is de praktijk van Ria Wegman gevestigd. Ria is medisch voetzorgverlener en is gespecialiseerd in 'risicopatiënten'. Diabeten, reumatische- en oncologische patiënten kunnen bij Ria terecht voor voetzorg, uitleg en adviezen en speciale zolen en sokken. Daarnaast is zij integraal therapeut.

De derde dame, eigenaresse van Connie's Kapperij, is met haar 35 jaar ervaring, gespecialiseerd in knippen, opsteken en kleuren. En Connie's Kapperij biedt iets unieks: één prijs voor knippen, kleuren en drogen, ongeacht hoeveel verschillende tinten je in je haar wilt! Connie: 'Ik ga binnenkort uitbreiden, want ik krijg het alsmaar drukker! Het is nu dan ook raadzaam om een week vooraf een afspraak te maken'.

Eens een kijkje nemen? Wees welkom aan De Lentemorgen 5 in Zevenaar.

www.desireehuidverbetering.nl 06 53355436;

www.riawegman.nl, 0316 332266;

www.connieskapperij.nl, 0316242350.

Creatieve markt in privétuin in Lobith

LOBITH - Op hemelvaartsdag 25 mei, vrijdag 26 mei en zaterdag 27 mei wordt er een bijzondere markt gehouden in de gezellige tuin van Bernadien Wels aan de Korenbloemstraat 4 in Lobith.

De markt is uniek in zijn opzet. Bezoekers kunnen kennis maken met bestaande spulletjes die door creatieve toepassingen tot nieuwe producten zijn verwerkt, waardoor ze als het ware een nieuw leven hebben gekregen. Zo worden spiegelschilderijen, gebruiksobjecten van glas, woonaccessoires, unieke sieraden, zelf ontworpen kleding, tassen en upcycled design te koop aangeboden. Maar ook wordt er curiosa, brocante en vintage kleding getoond. De creatieve breinen hierachter zijn Corrie Lamers en Bernadien Wels.

De markt is op genoemde dagen gratis te bezoeken van 12.00 tot 18.00 uur.

Een gevarieerd programma tijdens het Open Podium

ZEVENAAR - Op zaterdag 3 juni heeft Muziekcafé De Lantaern een gevarieerd programma tijdens het Open Podium. Ger Kolgen opent de avond met Duitse en Oostenrijkse liedjes, waarbij hij zich zelf begeleid op zijn Wiener accordeon. Daarna laat winnaar van de talentenjacht Daan Boshoven een aantal zelfgeschreven nummers horen en als afsluiter bestijgt de band Slap the Goon het podium voor een spetterend optreden. Aanvang: 21.00 uur. Gratis entree.

De uit Limburg afkomstige Ger Kolgen mag wel tegen de 80 jaar zijn, maar stil zitten is niet zijn ding. Regelmatig laat hij op feesten en partijen in binnen en buitenland horen hoe oude Duitse, Nederlandse en Oostenrijkse liederen klinken. Hij begeleidt zich zelf op de Wiener accordeon. Het spelen van dit instrument vereist een speciale techniek, die Ger zich op 40-jarige leeftijd eigen begon te maken.

Daan Boshoven kwam als winnaar uit de bos bij de vakjury van de talentenjacht bij De Lantaern. Zijn manier van optreden en zangstem deden aan Bob Dylan denken. Daan is ook groot fan van deze zanger. De Duivense zanger zal deze avond eigen werk ten gehore brengen afgewisseld met een aantal bekende covers.

De Nijmeegse band Slap the Goon begon vijf jaar geleden op een zolderkamer met het schrijven van muziek en het spelen van covers. Op hun repertoire staan niet alleen eigen geschreven mooie ballads en stevige rocknummers, maar ook covers van voor hen inspirerende artiesten.

Taart voor scheidsrechters

REGIO - Afgelopen dinsdagavond was de uitreiking van het KNVB-ARAG certificaat voor het arbiterskorps van GSV’38. In een gezellig volle kantine waren het eerst de jeugdspelers die met een prachtige taart met groepsfoto de scheidsrechters kwamen bedanken.

Voorzitter Roel Greutink opende de avond en was enorm trots en zag het als een relatieve kleine club als een geweldige prestatie om de ARAG erkenning te mogen ontvangen. Daarna nam Marc Roekens namens de GSV’38 scheidsrechters het woord en gaf een korte uitleg over de procedure die gedurende 15 maanden is doorlopen. Ook werd er stilgestaan bij het verlies van Lars die halverwege dit proces is overleden. Met een grote foto en zijn scheidsrechtershirt was Lars tussen zijn teamgenoten.

Vervolgens was het woord aan Pascal Jannink van de KNVB (hij deed samen met de Ellen ter Avest de audits bij GSV38) en scheidsrechter Frank Sanders namens SDO die de relatie weergaf tussen SDO en de amateurclubs in de regio Doetinchem. De ondertekening vond plaats in het bijzijn van topscheidsrechter Eric Braamhaar die na de pauze met geweldige anekdotes en reglementenspel de kantine op zijn hand kreeg. GSV’38 kan terugkijken op een geweldige avond en trots zijn op haar scheidsrechterskorps.

Americana om u tegen te zeggen met The Daisy Cutters

ZEVENAAR - Op zaterdag 10 juni staat er een trio van wereldformaat op het podium van De Lantaern. The Daisy Cutters uit de USA brengen dan een mix van diverse folk stijlen naar het Muziekcafé. Kortom americana muziek om u tegen te zeggen. Aanvang: 21.00 uur. Entree: 13,00 euro.

Daisycutter vertegenwoordigt op een uitstekende manier de muzikale smeltkroes van New York. Het trio bestaat uit Sara Milonovich, Daria Grace en Greg Anderson. Deze band is gevestigd in de Hudson Valley, net ten noorden van NYC. In hun muziek geven zij een beeld van het platte land met een scherpe dosis plattelandsrealisme waardoor er een mix van indie roots – americana wordt gecreëerd.

Frontvrouw, zangeres, liedjesschrijfster en fluitspeelster Sara Milonovich is een gewilde persoon in de folk, rock, bluegrass, americana en keltische muziekwereld. Daria Grace is een bassiste, zangeres en ukulele speelster. Ze heeft gespeeld en gezongen met zangeres / liedjesschrijver Sasha Dobson en voormalige B-52 gitarist Pat Irwin.

Multi-instrumentalist Greg Anderson heeft over de hele wereld gezworven. Bekend om zijn volks- en wereldmuziek, bracht hij negen jaar als gitarist bij de Eileen Ivers Band en acht jaar met zangeres Cathie Ryan door en speelde met veel artiesten uit andere tradities, van Steeleye Spanfiddler Peter Knight naar Shakti violist L. Shankar. Hij heeft ook samengewerkt met veel hedendaagse folkkunstenaars, waaronder Richard Shindell, Jack Hardy, Dave Moore en Dar Williams. Het wordt een onvergetelijk avond.

Zonnebloem: opbrengst loterij hard nodig

Na een gezellige maar vermoeiende dag wachten de gasten en vrijwilligers in een heerlijk zonnetje op de bus die hen weer terugbrengt naar Zevenaar Foto: Fons Pieper

LIEMERS - De Nationale Zonnebloemloterij is inmiddels van start en ook in de regio De Liemers zullen de bewoners de komende maanden door vrijwillig(st)ers benaderd worden Zonnebloemloten te kopen voor twee euro per stuk. Trekking 9 oktober. Hoofdprijs 15.000 euro en 5000 andere, waaronder e-bikes en e-readers.

Door Piet van Breukelen

Het motto van de De Zonnebloem is nog steeds “Er kan zoveel meer dan je denkt”, maar door minder inkomsten wordt het de laatste jaren wel steeds moeilijker hieraan te beantwoorden. Middels een geslaagde loterij hoopt men weer wat meer financiële armslag te krijgen. Ook de 11 afdelingen van de regio Liemers profiteren daarvan.

Zo kan de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West nog een keer per twee jaar een grote busreis organiseren om haar gasten een niet al te dure gezellige dag te bezorgen. Van elk verkocht lot vloeit namelijk een bepaald gedeelte rechtstreeks in de kas van de eigen afdeling, zodat gasten voor relatief weinig geld leuke activiteiten aangeboden kunnen krijgen.

Hanneke Bannink, voorzitter van de afdeling: ”Zo konden we onlangs met onze gasten naar het Openlucht Museum, waar iedereen heeft kunnen genieten van een gezellig dagje uit. Het zou jammer zijn als we dit en kleinere activiteiten wegens geldproblemen niet meer zouden kunnen aanbieden.”

Er is dus veel geld nodig om iets leuks voor de Zonnebloemgasten te organiseren. Vandaar dat de loterij bij iedereen wordt aanbevolen. Wie meer wil weten over de Zonnebloem, kan terecht op www.zonnebloem.nl.

Avondvierdaagse Rijnwaarden

RIJNWAARDEN - De 45e avondvierdaagse in Rijnwaarden wordt dit jaar gelopen van maandag 12 tot en met vrijdag 16 juni. De vierdaagse is over vijf dagen verspreid, zodat de deelnemers één avond naar keuze kunnen overslaan. De wandelaars kunnen kiezen uit twee afstanden: 5 of 10 km.

Voorverkoop van de startkaarten vindt plaats bij Coccie, Komstraat 9 in Lobith, Jumbo Tolkamer, alle basisscholen in Rijnwaarden en bij de J. Verplanke, Schoolstraat 34 in Aerdt. Prijs voorverkoop is 4,50 euro. Ook tijdens de eerste twee avonden kan men vanaf 17.30 uur startkaarten kopen. Verkoopprijs is dan 5,00 euro.

Op maandag tot en met donderdag wordt er vanaf 18.00 tot uiterlijk 18.30 uur gestart. Startplaatsen: maandag vanaf De Pannerd in Pannerden, dinsdag vanuit sporthal ‘De Cluse’ in Herwen, op woensdag vanaf dorpshuis ‘De Spieker’ in Spijk en op donderdag bij dorpshuis Eensgezindheid in Aerdt

Op de laatste avond wordt gestart vanuit café-restaurant Taveerne De Bijland in Tolkamer. De 10 km start dan om 18.00 uur, terwijl de 5 km-wandelaars pas om 19.00 uur kunnen starten. Rond 20.00 uur lopen de wandelaars vanaf Lobede gezamenlijk - muzikaal begeleid door muziekvereniging Leo Harmonie uit Lobith - de laatste meters. Route intocht: Burg.Daalderopstraat, Kempenaarstraat, De Krib, Hoofdstraat, Rijnstraat, Veerstraat, Europakade, Polweg, eindpunt en medaille-uitreiking bij Taveerne De Byland.

Voor actuele informatie- ook tijdens de vierdaagse - kan men terecht op www.a4daagserijnwaarden.nl en de facebook-pagina.

Een jongensdroom? Of gewoon gaaf?

ELST - Wie droomt er niet van om eens... de golven te lijf gaan met een speedboot... een looping te maken met een vliegtuig... als een echte trucker je vrachtwagen na te bouwen... met hydraulische graafmachines de bakken van de vrachtwagens vol te gooien... eindelijk met een heli te vliegen!

Dit is geen droom! Velen doen het! Wilt u dat eens met eigen ogen aanschouwen? Meer dan 150.000 mensen gingen u voor. Kom naar de Internationale Modelbouwdagen in Elst op 27 en 28 mei. Verspreid over bedrijventerrein Elst met een oppervlakte van 6 km² zijn er shows met radiografische vliegtuigen, heli's, speedboten, schaalboten, trucks, terreinwagens, driftauto's, watervliegtuigen, alles wat er te bedienen is met een zender.

Toegang en parkeren gratis

Een dag voor het hele gezin! Voor de kinderen is er een lego show, Ook kunt u diverse getunede bolides bewonderen die opgepoetst klaar staan en diverse prachtige trucks bekijken. Neem de moeite en kijk even op: www.hobmamodelbouw.nl en www.modelbouwdagen.nl. En download de plattegrond zodat u niets mist!

Van 10.00 -17.00 uur op zaterdag 27 en zondag 28 mei op bedrijventerrein De Aam in Elst. Er is een gratis parkeergarage (bij het NS-station) maar het advies is: neem het openbaar vervoer en maak gebruik van de pendelbussen.

Lobith on the Beach

LOBITH - Volleybalvereniging Rohda uit Lobith houdt op zaterdag 10 juni voor de 13e maal het beach-volleybaltoernooi Lobith on the Beach. Van 11:00 tot 14:00 uur spelen de junioren en van 11:00 tot 17:00 uur de senioren in diverse categorieën.

Lobith on the Beach 2017 wordt gehouden op de parkeerplaats van de Burgemeester Habeshal. Na het storten van 300 kubieke meter zand worden er zes volleybalvelden van 7x14 meter uitgezet. Voor het zand en het transport hiervan gaat onze dank uit naar de heren W. en T. Albers van Wezendonk Pannerden BV en de Fa. M.B. Küper BV.

Iedereen wordt in de gelegenheid gesteld om een balletje mee te slaan; daarom wordt er bij de senioren gespeeld in verschillende klassen:
• Recreanten - Dames, Heren of Gemengd.
• Volleyballers - Dames, Heren of Gemengd. Bij de junioren wordt gespeeld in de categorieën Niveau 3 t/m 6 en C jeugd.

Afhankelijk van de categorie waarin je uitkomt, verschilt het aantal spelers van vier bij de junioren en de recreanten tot 2/3 bij de echte volleyballers heren.

Deelname voor de jeugd is gratis. Voor de recreanten en de volleyballers is het inschrijfgeld 30,00 euro per team (dit is inclusief 6 consumptiebonnen).
Teams kunnen zich opgeven tot en met 6 juni. Daarna gaat de organisatie aan de gang met de indeling van de teams en het maken van het wedstrijdschema.

Iedereen kan meedoen. Op www.lobithonthebeach.nl staat het opgaveformulier en alle overige informatie over het toernooi.

Je kunt ook altijd contact opnemen met: Gerard van Hall via 06 15167328 of e-mail: gerardvanhall@gmail.com.

Bedrijvenloop in de Ooyse Landloop

OOY - Ook dit jaar is er weer een extra dimensie toegevoegd aan de Ooyselandloop door het organiseren van de Bedrijvenloop. Een van de bedrijven die voor het tweede jaar mee gaat doen is Spikker Specials. Het Zevenaarse bedrijf is gevestigd aan de Edisonstraat en sponsort dit jaar voor de derde keer HDKT.

Een van haar medewerkers Angelique de Vries – Grob, maakt duidelijk wat de motivatie van haar werkgever is om in te schrijven voor deze regionale hardloopwedstrijd.Zij vertelt dat Spikker Specials een zeer sociaal bedrijf is, met zorg en aandacht voor iedere werknemer. Via deze weg wil Spikker zijn regionale maatschappelijke betrokkenheid laten zien. Spikker omarmt het idee je medemens te helpen in geval van nood of ziekte. Door als bedrijf mee te doen, steun je namelijk de Stichting HDKT in haar strijd tegen sarcoomkanker.

Persoonlijk vindt Angelique dat het kleinschalige karakter van dit evenement ervoor zorgt dat het een gezellige en gemoedelijke hardloopwedstrijd is. “Je leert je collega’s en medelopers op een sportieve manier kennen en het zorgt voor een gevoel van saamhorigheid.”

Op de vraag 'Waarom zouden andere bedrijven ook mee moeten doen?' antwoordt ze: “Om dezelfde reden als Spikker Specials dit doet; “Het is een mooie manier van maatschappelijk verantwoord ondernemen en je loopt in een prachtige duurzame omgeving. Maar het belangrijkste is natuurlijk; Je steunt een heel goed doel!”

Wilt u als bedrijf ook meedoen, meldt u dan nog aan bedrijvenloop@hdkt.nl.

IKC Kameleon biedt compleet onderwijs en kinderopvang

DUIVEN - Met ingang van het schooljaar 2017/2018 gaat IKC Kameleon in Duiven van start. IKC Kameleon ontstaat uit de intensieve samenwerking tussen basisschool de Kameleon en Kinderopvang Zonnekinderen. Het IKC biedt een compleet aanbod van onderwijs en kinderopvang voor kinderen vanaf 0 jaar. Er is een kinderdagverblijf met een peutergroep voor kinderen van 2 tot 4 jaar en een groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

De groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar wordt gehuisvest in de vrijstaande unit op het buitenspeelplein en gaat van start na de herfstvakantie. De groepsruimte die huiselijk en kleurrijk ingericht wordt, biedt plek aan maximaal 12 kinderen van 0 tot 4 jaar. De peutergroep voor kinderen van 2 tot 4 jaar blijft gevestigd in het schoolgebouw, waar deze zich in de directe nabijheid van de kleuterklassen bevindt. Er wordt intensief samengewerkt tussen de peuters en kleuterklassen, waardoor de peuters een soepele start op de basisschool maken.

Het IKC biedt ook voorschoolse en naschoolse opvang. De BSO maakt gebruik van de multifunctionele ruimtes binnen het IKC gebouw. Dagelijks hebben kinderen de keuze uit activiteiten op het gebied van sport, cultuur, natuur en multimedia. Ook buitenspelen staat hoog in het vaandel. De coaches van Zonnekinderen bezoeken de BSO ook regelmatig om activiteiten aan te bieden.

IKC Kameleon biedt kinderen van 0 tot en met 12 jaar een fijne plek waar zij samen kunnen leren, ontwikkelen, spelen, opgroeien! Meer weten? Kijk dan op www.ikc-kameleon.nl of neem contact op met Zonnekinderen 0316 340079.

Vlooienmarkt Braamt

BRAAMT – Op het terrein van Markant Outdoorcentrum aan de Gildeweg 7 wordt een jaarlijks terugkerend evenement gehouden: een vlooien- en kofferbakmarkt met braderie.

Zondag 28 mei is de eerste aftrap van de vier zomermarkten. Van 10-17 uur is er een grote openluchtvlooienmarkt & more. Er zijn kramen en grondplaatsen met tweedehands, antiek, curiosa, snuisterijen, brocante, huisraad en kleding. Ook nieuwe artikelen worden te koop aangeboden.

Elk jaar is het weer een groot succes door Animo Vlooienmarkten georganiseerd. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen. Als u nog overtollige spullen heeft en deze te koop wilt aanbieden, huur dan ook een kraam met dakje voor 25 euro. Er is ook kofferbakverkoop; een grondplaats kost met auto 12,50 en auto- aanhanger 15 euro. U kunt dan de auto achter de kraam of op uw grondplaats zetten.

Boeken kan via www.animo-vlooienmarkten.nl of via Monique (06 39108152).

De markt bezoeken kost het 2,50 euro entree voor volwassenen, voor 65+ 2,00 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding hebben gratis toegang.

De data van de openluchtvlooienmarkten & more van Animo op terrein Markant Outdoorcentrum Braamt zijn: Zo. 28 mei, zo. 2 juli, zo. 13 aug en zo. 10 sept. Markant Outdoorcentrum zorgt voor de

Bloemberg Mannenmode

ZEVENAAR - Het is voorjaar en dat is duidelijk zichtbaar bij Bloemberg Mannenmode in Zevenaar. Verrassend veel leuke kleuren zijn er te vinden in de winkel aan de Didamsestraat 4.

Naast de voor iedere man uitstekend te combineren kleur blauw zijn er veel andere leuke kleuren die het nu goed gaan doen. Bezoekers van de winkel waarderen de gepresenteerde collectie. Het merk Camel is prominent aanwezig bij Bloemberg Mannenmode met een geheel eigen shop in shop. Een totaal beeld laat Camel zien, van sokken tot zomerjacks. Sterk zijn hun jeans en katoenen broeken. Prima pasvorm en net even iets aparter dessin. Uiteraard goed te combineren met de tops van Camel.

Natuurlijk zijn alle items goed te mixen met bijvoorbeeld de merken Lerros en Fellows. Twee sterke merken met een grote naamsbekendheid in de regio. De verkoop van kostuums is stijgende. Bloemberg Mannenmode heeft de merken Digel en Stones. Ieder merk zijn eigen model en verschillende pasvormen. Uiteenlopend van slimfit tot comfortfit. Voor iedereen is er een geschikte pasvorm. Fijn is ook de mogelijkheid van mix en match. Van deze mogelijkheid wordt steeds vaker gebruikt gemaakt.

Met plezier laten we iedereen graag onze voorjaarscollectie zien. Ervaring en deskundigheid hebben we in huis, dat zult u beslist ervaren. En natuurlijk zorgen wij voor een lekker kopje thee of koffie.

Bloemberg mannenmode, Didamsestraat 4, Zevenaar.

Wels2Wielers in Driel, dé nummer 1 Fietsenwinkel

DRIEL - Tijdens de verkiezing www.tweewielerwinkelvanhetjaar.nl is Wels2Wielers gekozen tot Beste Tweewielerwinkel van de Provincie Gelderland.

De verkiezing kende deze 20e editie een nieuwe opzet met consumentenbeoordelingen. De klanten konden stemmen en de fietsenwinkels beoordelen op kwaliteit, service, aanbod, en prijs. Vanuit deze klantbeoordelingen is een ranking gemaakt naar gemeentewinnaars en provinciewinnaars.

Wels2Wielers in Driel mag zichzelf nu de nr. 1 Fietswinkel van Gelderland noemen. Robin en Debby Wels: "Het winnen van deze titel is uiteraard een enorme waardering voor ons bedrijf. We doen ons uiterste best om de klant tevreden te stellen en onze optimale service te geven. Wij willen iedereen bedanken die op ons gestemd heeft. Door onze klanten mogen wij ons nu De Fietswinkel van Gelderland noemen. Uiteraard blijven wij met ons team ons uiterste best doen om deze gewonnen titel waar te maken."

Wels 2 Wielers is gevestigd op de Baltussenweg 37 in Driel; www.wels2wielers.nl.

Iedereen aan het sporten met Decathlon

ARNHEM - Een jaar geleden toverde Decathlon de Rijnhal in Arnhem-Zuid van een sporthal met vergane glorie weer terug in een fonkelnieuw sportpaleis. Sportbeoefenaars van alle leeftijden kunnen er zeven dagen per week terecht voor sportartikelen van maar liefst 65 sporten. Je kunt er uiteraard terecht voor de meest gangbare sporten, zoals voetbal, tennis hockey en wielrennen, maar minder gangbare sporten als trailrunning, padel of suppen zijn vertegenwoordigd. Honderden sporters en sportertjes weten de winkel dagelijks te vinden.

Gratis sportclinics. Decathlon biedt overigens meer dan alleen sportartikelen. In de winkel kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met sport. Vrijwel iedereen weet inmiddels dat je in de winkel alles mag uitproberen. Nog leuker is dat Decathlon regelmatig gratis sportclinics organiseert, zoals de Running Academy en Start to Bike.

Sport4daagse
Om zoveel mogelijk mensen lekker te laten sporten en bewegen, organiseert Decathlon rond het eenjarig bestaan maar liefst vier sportieve dagen in en rond de Rijnhal. De Arnhemse basisschooljeugd doet op woensdagmiddag 31 mei de aftrap met de Decathlon Kinderspelen. Mascotte Vito van Vitesse doet ook gezellig mee. Dag twee staat in het teken van aangepast sporten met onder andere clinics rolstoelbasketbal en streethockey. Op dag drie is er veel vlagvertoon tijdens de opening van het internationale jeugdvoetbaltoernooi om de Arnhem Cup, Hieraan doen 150 teams uit zeven landen mee. Op 3 juni is de knallende afsluiting van de festiviteiten met diverse sportclinics waaraan iedereen mag meedoen.

Decathlon Arnhem (Rijnhal), Olympus 1, Arnhem 026 2022600; www.decathlon.nl.

Casa Musica in Oud-Zevenaar stopt

ZEVENAAR - Casa Musica in Oud-Zevenaar heeft met pijn in het hart besloten om na 25 jaar de handel in bladmuziek en instrumenten te beëindigen.

"Het is een moeilijke beslissing geweest. In het begin was het allemaal wat kleinschalig, maar in 2003 kregen we meer ruimte en dus uitbreiding van het assortiment. De mensen wisten ons goed te vinden en er ontstond een vaste klantenkring. Ook verhuurden we kamers voor onder andere een zangdocente en een gitarist. Een leraar accordeonist geeft nog steeds bij ons les, evenals de vioollessen die ook nog steeds gegeven worden.

Wij hebben met veel plezier op de open dagen van de muziekschool gestaan om zo de leerlingen kennis met de instrumenten te laten maken. Door jaarlijks naar de muziekbeurs in Frankfurt te gaan bleven wij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Helaas spelen gezondsheidsproblemen ons parten en moeten we ermee stoppen.

Wij willen alle klanten bedanken voor hun bezoek aan de winkel. We houden nu leegverkoop met hoge kortingen, dus kom gerust langs en kijk of er nog iets voor u bij is. De verkoop van strijkinstrumenten en accessoires gaat gewoon door op afspraak."

IKC Remigius breidt aanbod verder uit

DUIVEN - Met ingang van het nieuwe schooljaar breidt IKC Remigius haar aanbod verder uit. Vanaf dat moment zijn ook de allerjongste kinderen van 0 tot 2 jaar van harte welkom op het IKC!

Het kinderdagverblijf wordt gehuisvest in de vrijstaande unit direct naast het IKC gebouw. Tijdens de zomervakantie ondergaat het gebouw een grondige opknapbeurt en wordt de groepsruimte ingericht volgens het nieuwe inrichtingsconcept van Kinderopvang Zonnekinderen. Dit concept houdt onder andere in dat de baby's spelen in grondboxen in plaats van hoge boxen en dat er speciaal ontwikkeld speelmateriaal is. Het kinderdagverblijf biedt plaats aan 14 kinderen van 0-4 jaar.

De peutergroep voor de kinderen van 2 tot 4 jaar die nu reeds gevestigd is tussen de kleuterklassen blijft op deze plek binnen het gebouw. Er wordt intensief samengewerkt tussen de peuters en kleuterklassen, waardoor de peuters een soepele start op de basisschool maken. Voor de BSO komt meer (multifunctionele) ruimte beschikbaar binnen het IKC Remigius. Dit betekent dat u voor het gehele aanbod op het gebied van kinderopvang terecht kunt binnen IKC Remigius. Samen zorgen we voor een ononderbroken doorgaande ontwikkellijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar.

Voor meer informatie, een offerte op maat of direct inschrijven kunt u contact opnemen met de afdeling Relatiebeheer van Zonnekinderen via telefoonnummer 0316 340079 of mail: info@zonnekinderen.nl.

24 / 26

Lekker uitwaaien bij Grand Café Rutgers

LATHUM - Net als in de zomer is het Lathumse Rhederlaag in de herfst en winter een prachtige plaats om even uit te waaien tijdens een wandeling. Kom daarna genieten van een kop koffie met appelgebak bij de openhaard, een lunch of diner bij Grand Café Rutgers.

Ons terras biedt plek aan 140 zitplaatsen en binnen 120 zitplaatsen. Wij staan bekend om onze onbeperkte menu's, diverse buffetten, diverse BBQ's en ons 3-gangendiner voor 14,95 euro, dat elke week verandert. Bovendien zijn wij een officiële trouwlocatie. Trouwen op het water? Bij ons is dit mogelijk. Kijk voor een sfeerimpressie ook eens op onze Facebookpagina.

Eigenaar Eric Rutgers is dan ook trots op zijn etablissement dat hij 17 jaar geleden begon waar veel feesten en partijen gehouden worden. Voor elke budget krijgt u een onvergetelijk dag en/of avond. Grand Café Rutgers gaat outdoor. Vanaf heden is het, naast genieten van onze a la carte en onbeperkte gerechten, mogelijk om diverse outdoor activiteiten te boeken voor onder andere teambuilding, bedrijfs-, familie-, vrijgezellen- en kinderfeesten. Alle outdoor activiteiten kunnen ook als all-in arrangement worden geboekt bijvoorbeeld ter afsluiting met een heerlijke barbecue. Wij bieden de volgende activiteiten aan: beachvolleybal, boogschieten, luchtdrukschieten, blaaspijpschieten, rondvaart over het prachtige Rhederlaag, jeu des boules, suppen (snelst groeiende watersport) en scooterverhuur zonder helm. Daarnaast blijven wij de toplocatie aan het water voor het voltrekken van huwelijken en het geven van diverse feesten.

Informatie: www.grandcaferutgers.nl. Facebook.com/grandcaferutgers en Twitter. De muggenwaard 7, Lathum; 0313-632963.

Eén jaar Sensire in De Liemers: 'Het voelt goed'

LIEMERS - Precies een jaar geleden breidde Sensire als zorgaanbieder uit van de Achterhoek naar de Liemers, door de activiteiten van Diafaan over te nemen. Zowel bij klanten als bij medewerkers voelt de samenwerking goed.

"Ik heb de mensen zowel van Diafaan als van Sensire altijd uitstekend gevonden", vertelt de 91-jarige mevrouw Rutten in haar huis in Zevenaar, het huis dat haar vader in 1935 zelf bouwde en waar ze nu al 70 jaar woont. "Ik moet er niet aan denken dat ik hier ooit weg zou moeten, maar dankzij wijkzorg hoeft dat ook niet. Zelfstandig zijn, in mijn eigen omgeving, is voor mij het allerbelangrijkste. En wat ik zelf kan doen, doe ik zelf. Ik vind het fijn dat de mensen van Sensire dat zo goed begrijpen."

Het is een benadering van zorg waarbij ook Trudy Bouwman en Mireille Kempers, wijkverpleegkundigen in opleiding in Zevenaar en Duiven, zich thuis voelen. Afkomstig van Diafaan maakten ze bij Sensire kennis met het principe dat hun werk niet draait om medische indicaties, maar om een waardig en zo zelfstandig mogelijk leven van mensen. "Dat is een andere, toekomstgerichte manier van denken waar wij als wijkverpleegkundigen goed in worden meegenomen en waar ook de teams energie van krijgen."

Zo bezien heeft Sensire hen als verpleegkundigen ook nieuwe dingen gebracht. "Wat goed werkte, was dat er na de overname van Diafaan 'koppeltjes' werden gevormd, steeds iemand van Diafaan met iemand van Sensire. Daar heb ik ook nu nog veel aan", zegt Mireille. "En de zaken zijn goed georganiseerd", vult Trudy aan. "Als ik bijvoorbeeld bij een klant een wond zie, bel ik een wondverpleegkundige en krijg ik onmiddellijk hulp."

Trudy en Mireille vormen samen een klein comité dat ervoor zorgt dat er op 1 juni, als Sensire precies één jaar in De Liemers werkt, een feestje is voor alle 170 medewerkers uit Zevenaar, De Rijnwaarden, Duiven, Didam en Westervoort. Daar zullen zeker herinneringen worden opgehaald aan

De overname. "Dat was wel even spannend", zegt Trudy. "Maar opvallend was dat de meeste klanten zich vooral zorgen maakten over ons: Zouden we ons werk wel houden?", zegt Mireille. "Dat is toch mooi?"

Concert Lie

WESTERVOORT - LIE is een band bestaande uit Hanno Folkerts en Tommie Sjef Koenen op gitaar, Thomas Jaspers en Moritz Schlömer op drums en Annelie Koning als bandleidster en zangeres. Vijf conservatorium studenten die de afgelopen vier jaar elkaar, zowel op het persoonlijk- als het professionele vlak, gevonden hebben.

De band speelt composities met een poëtisch karakter gemaakt op de Nederlandstalige teksten van Annelie Koning. Met een bijzondere bezetting, bestaande uit twee gitaristen, twee drummers en zangeres, creëert de band een sierlijk spel waarin contrasterende klankkleuren en levendige structuren zich tot uiting brengen. Avontuurlijke muziek die de luisteraar meeneemt en tot de verbeelding spreekt!

Gedurende meer dan twee jaar treden zij met elkaar op waarbij ze stralen van enthousiasme en concentratie. Naast regelmatig optredens met elkaar (b.v. De Brebl in Nijmegen, Stella by Starlight in Arnhem en Muses in Arnhem) treden de leden individueel op met andere bands en projecten om nog meer ervaring en expertise op te doen, zoals Annelie Koning die vanwege haar bijzondere stemtechnieken is gevraagd door het Nationaal opera Gezelschap bij de 'young talents'.

Een innemende groep enthousiaste, professionele jonge musici met een zeer eigen stijl en klankkleur!

Locatie: Huize Vredenburg, Klapstraat 112, 6931 CM Westervoort Datum: 27 mei. Aanvang: 20.00 uur

BK Schoonmaak Plus sponsort OBW graag

ZEVENAAR - Vijf jaar geleden begonnen Johan Buiting en Judith Kruis BK Schoonmaak Plus. Met ruim dertig jaar ervaring in de schoonmaakbranche zette zij in 2012 het bedrijf op. En in datzelfde jaar besloten ze sponsor te worden van OBW.

‘Een zoon die voetbalt, ik vind het altijd leuk om te gaan kijken en als je er toch elke zaterdag bent, kun je net zo goed iets doen voor de club. Van het een kwam het ander.’

Ondertussen telt het bedrijf dertig medewerkers, zijn ze net verhuisd naar een prachtige locatie en hebben ze het druk. ‘We hebben de wind gelukkig in de rug gehad’, vertelt Johan. ’We begonnen natuurlijk in een moeilijke tijd. Onze omgeving raadde het ons dan ook af. We hebben het toch doorgezet en achteraf hebben we daar natuurlijk geen spijt van gehad.’

BK Schoonmaak Plus is uitgegroeid tot een gezond bedrijf met enthousiaste medewerkers. Ook daar legt het bedrijf de link met OBW. Veel OBW’ers werken er of hebben er gewerkt. Zo ook Siebe Jansen, speler van OBW 2. Vijf jaar geleden begon Johan de E’tjes te sponsoren in de vorm van het leveren van tenues. Daarnaast bieden ze apparatuur aan tijdens veel activiteiten van OBW om ervoor te zorgen dat alles na de tijd weer spik en span is. Ook vlagt Johan bij het team van zijn zoon, JO15 3. ‘Het is fijn dat het kan en dat je zoiets kan doen voor de vereniging’.

Hiernaast gaat BK Schoonmaak Plus de komende drie jaar de clubgebouwen onderhouden. Sponsoring in de vorm van natura! Wij zijn Johan en Judith dan ook enorm dankbaar en kijken uit naar de samenwerking!

Basketiers'71 blij met belangstelling

ZEVENAAR - In de plaatselijke media verschijnen steeds meer positieve geluiden over basketbal. Hoe meer aandacht ervoor onze geliefde sport is, hoe beter het is. Dit werpt binnen Basketiers’71 zeker zijn positieve vruchten af. En niet alleen binnen deze vereniging, zo is ons gebleken.

Binnen het zogenoemde B.A.L-overleg van basketbalverenigingen wordt dit ook gewaardeerd. B.A.L staat voor Basketbal Achterhoek Liemers, waaraan verschillende verenigingen deelnemen. Dit zijn : BeCeGe Dedein, Give and Go, Hanze Stars Pytheas, Pigeons, Basketiers’71.

Door dit samenwerkingsverband worden er activiteiten opgezet om de basketbalsport te promoten. Waarbij we van elkaar kunnen leren en met elkaar kunnen kijken waar we elkaar kunnen helpen, ondersteunen. Immers we staan primair voor dezelfde doelstelling, plezier blijven beleven aan basketbal.

Natuurlijk de sportieve concurrentie blijft, in welke klasse, op welk niveau ook. Dat is ook goed dat is de beleving en essentie van de sport, in het bijzonder de competitiestrijd. Alleen waar we elkaar kunnen helpen, ondersteunen, moeten we dat zeker niet uit de weg gaan. Van elkaar kun je blijven leren, met elkaar sta je sterker dan alleen, ook in de basketbalsport. Zeker op regionaal niveau blijft dit van belang, een positieve bijdrage in de regionale (sociale) media draagt hier aan bij.

"Hiervoor hartelijk dank, wilt u vrijblijvend komen ballen of meer info? Dit kan via secreataris@basketiers.nl."

Zin om de ‘Tuinen in Demen’ te bezoeken?

Foto: Hans Clauzing groenprodukties www.groenfoto.nl

ZEVENAAR - Groei en Bloei afdeling de Liemers verzorgt woensdag 14 juni een tocht naar De Tuinen in Demen. Deze is voor leden èn niet-leden van Groei en Bloei en start om 11.00 uur; de kosten zijn inclusief kop koffie/koek 5,50 euro.

De Tuinen in Demen bieden de ware tuinliefhebber iets bijzonders. Zestien verschillende siertuinen hebben elk hun eigen kleur en sfeer. Steeds zijn er verrassende combinaties van vaste, éénjarigen, bollen en rozen, heel veel rozen. Er is een oranje rozentuinen, een roodroze rozentuin, een hagentuin en nog veel meer.

Er zijn meer dan 120 soorten rozen te zien in alle vormen en kleuren. Spectaculair zijn de loofgangen, waarvan er één met ruim 80 leirozen is begroeid. Er staan ruim 130 soorten Hemerocallis en vele bijzondere groentesoorten in de ronde groentetuin. "Wij worden om 11.00 uur ontvangen met een kop koffie en koek en aansluitend vindt de rondleiding door de tuin plaats.

Opgeven via de email van afdeling Groei en Bloei de Liemers: info@liemers.groei.nl. "Omdat we carpoolen is het handig dat u in de mail aangeeft of u wilt rijden. Rijdt u liever niet of heeft u geen auto, dan kunt u uiteraard meerijden. Hoe laat en waar we bij elkaar komen hoort u na de sluitingsdatum van opgave; (5 juni aanstaande). Bij 15 aanmeldingen gaat dit tuinbezoek door! Natuurlijk kunnen ook niet-leden zich opgeven, neem dus gerust introducees mee."

Samenwerking JO19-1d S.D.Z.Z. en Babberich/Liemers succesvol

ZEVENAAR - Het seizoen 2016/2017 hebben de voetbalverenigingen S.D.Z.Z. en Babberich /Liemers met een combiteam van JO19-1d meegedaan om het kampioenschap in de 4e klasse. Eindigde men in de najaarscompetitie nog op plaats acht, in de tweede helft de voorjaarscompetitie eindigde het team van trainer Niek Bouwman op een verdiende tweede plaats achter de kampioen DZC68 uit Doetinchem.

De hele voorjaarscompetitie stonden ze fier bovenaan, echter de laatste wedstrijd moest tegen DZC 68 in Doetinchem worden gespeeld. Met 22 punten uit acht wedstrijden, een punt meer dan de tegenstander begon zaterdag 20 mei de laatste wedstrijd van het seizoen op Sportpark -Zuid in Doetinchem.

Gespannen begonnen beide teams aan de eerste 45 minuten, en op een enkele kans na was het van beide kanten geen sprankelend voetbal. Wel kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong, en moest S.D.Z.Z./Babberich/Liemers alle zeilen bijzetten om nog voor de rust de gelijkmaker binnen te schieten uit goed samenspel lukte dat ook nog.

Na rust bij de stand van 1-1 werd de ploeg uit Zevenaar de dupe van het te lang op 1-1 spelen, immers dat was ook voldoende voor het kampioenschap, maar ook enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter, een afgekeurde goal en het niet-geven van een strafschop werd voor het team uit Zevenaar fataal. Vlak voor tijd scoorde DZC 68 de winnende treffer en werden ze alsnog kampioen. Toch was er na afloop van het verloren duel en het missen van het kampioenschap, een klein feestje op sportpark De Griethse Poort en werd het samenwerkingsverband met SV Babberich nog maar eens positief benoemd.

Statutenwijziging De Deurdreiers Groessen

GROESSEN – Carnavalsvereniging De Deurdreiers uit Groessen schrijft een bijzondere ledenvergadering uit voor woensdag 21 juni om 20.00 uur in zaal Gieling. Het enige agendapunt is het vaststellen van de aangepaste statuten van de vereniging.

De nieuwe statuten zorgen ervoor dat de vereniging op de lange termijn vooruit kan. De statuten van nu sluiten op een aantal fronten niet meer aan bij de huidige situatie. Dat zou op termijn het voortbestaan van de vereniging kunnen schaden.

Om tot een rechtsgeldig besluit te komen moet drie-vijfde deel van alle leden aanwezig zijn. Dat zou een opkomst van bijna 500 leden betekenen. Dat dit aantal niet gehaald gaat worden is reëel, waardoor er geen besluit komt. In dat geval moet een tweede vergadering worden gehouden. Met meerderheid van de dan aanwezige leden kan dan alsnog een besluit worden genomen. Het bestuur heeft daarvoor alvast donderdag 6 juli in haar agenda gereserveerd.

De conceptstatuten kunnen worden opgevraagd via info@deurdreiers.nl.