GN Overbetuwe-Nederbetuwe

12 juni 2019

GN Overbetuwe-Nederbetuwe 12 juni 2019


Dorpsmarkt Kesteren

KESTEREN – Op zaterdag 15 juni wordt van 10.00 tot 14.00 uur de Dorpsmarkt gehouden rondom de Hervormde kerk van Kesteren.

Op deze markt is van alles te koop, van rommel tot prachtige nieuwe spullen waaronder nieuwe kleding en van gezonde drankjes tot een lekkere vette hap. Ook is er veel leuks te doen voor de kinderen met onder andere een kinderboerderij. Tijdens de markt zal ook een veiling worden gehouden!

Al jaren wordt er door de Hervormde Gemeente van Kesteren een markt georganiseerd. In het verleden stond deze bekend als rommelmarkt, maar inmiddels is het karakter van de markt dusdanig veranderd, dat de naam van de markt is gewijzigd in Dorpsmarkt. Tegelijk wordt hiermee het karakter nog wat meer naar deze tijd aangepast. De ‘rommel’ heeft nog steeds een plaats, maar zal veel minder aanwezig zijn op de markt. Op de markt staan verder kramen met fruit, cadeauartikelen, bloemen, speelgoed, boeken, (kinder)kleding, taarten, oliebollen en appelflappen. Ook zal er een veiling gehouden worden.

Voor de kinderen zijn er ook diverse dingen te doen. Zo is er een kinderboerderij, ponyrijden, een springkussen, schminken en een knutselhoek. Eten en drinken is er ook voldoende te krijgen. Zo is er koffie, cake, frisdrank, broodje hamburger of frikandel, sap, smoothies en pannenkoeken. Voor iedereen is er dus wel een reden om te komen. De markt wordt gehouden op zaterdag 15 juni van 10.00 tot 14.00 uur en vind plaats op het plein rondom de oude Dorpskerk, Kerkstraat 4 in Kesteren.

Grootste kinderevenement Betuwe weer van start

Rotary kindermiddag. (foto: Rotaryclub Midden Betuwe Valburg)

ZETTEN - Het grootste en leukste evenement voor kinderen in de Betuwe gaat weer van start. Kinderen en ouders zijn op zaterdag 22 juni van 13.30 tot 17.00 uur welkom op het HPC-terrein in Zetten. Opnieuw is er heel veel te doen en te beleven. En de toegang en deelname is gratis!

De afgelopen jaren is deze kindermiddag, georganiseerd door Rotaryclub Midden Betuwe Valburg, uitgegroeid tot een van de grootste kinderevenementen in de regio. Er worden weer vele honderden bezoekers verwacht.

Op deze kindermiddag kun je niet alleen leuke dingen zien, maar ook zelf doen. De Stichting Stal Ziggy is met paarden aanwezig die je kunt berijden. Bij dierenkliniek De Lingehoeve kun je een check-up doen voor je favoriete huisdier. Bij Lotte Pronk smederij kun je zelf met vuur en gloeiend ijzer iets moois smeden. En als je zin hebt om zelf koekjes te bakken, dan kan dat in de grootste keuken van Zetten, die van het HPC. Je snelheid en reactievermogen kun je testen in de F1 Play Seat. De brandweer van Zetten komt een spannende demonstratie geven.

Veel sportieve activiteiten

Je kunt tafeltennissen om te leren en te winnen of meedoen aan de Free Run in de sporthal van het HPC. Ook is er een voetbaltraining voor Champions League deelname en bij volleybalvereniging Xanthos kun je een perfecte opslag leren.
Goochelaar Korvera is aanwezig met geheimzinnige trucs. Er zijn enorme springkussens en mogelijkheden om je leuk te laten schminken. Er wordt een graffiti demonstratie gegeven en je mag zelf meedoen! Kortom, op deze kindermiddag zullen kinderen en ouders zich niet vervelen!

Straatmuzikanten strijden om nationale titel

De formatie De Nijlpaarden, winnaar van het NKS 2018. Foto: PR

ELST – De Overbetuwse plaats Elst is zaterdag 15 juni vanaf 11.30 uur weer in de ban van het NK Straatmuzikanten, kortweg NKS. Op deze dertiende editie strijden straatmuzikanten om de felbegeerde NK-titel plus de Elstar, een kunstwerk vervaardigd door Els Mathijssen uit Elst.

Er hebben 41 deelnemers uit het hele land zich aangemeld. Het doet de organisatie deugd dat deze keer veel regionale muzikanten zich hebben aangemeld. ,,Het NKS in Elst geniet in het hele land wel grote bekendheid. Dat is natuurlijk hartstikke mooi. Toch zorgen regionale muzikanten er wel vaak voor dat ze veel aanhang meenemen naar Elst", stelt Dulos, initiator van het NKS.

De godfathers van de straatmuziek, The Amazing Stroopwafels, sluiten het NKS af.. Foto: Nina Valkhoff

The Amazing Stroopwafels
Voor het eerst in haar bestaan heeft de Stichting NK Straatmuzikanten een hoofdsponsor binnengehaald.
,,Dankzij hoofdsponsor Leitz Service in Elst zijn wij nu in staat om een hoofdact aan het evenement toe te voegen. Het is toch geweldig dat niemand minder dan de godfathers van de Nederlandse straatmuziek, The Amazing Stroopwafels, het evenement afsluiten. Zij geven tweemaal een gratis concert", vertelt Henk Rüger, die vorig jaar de stichting is komen versterken.

Vorig jaar won de formatie De Nijlpaarden het NKS. Die groep is opnieuw van de partij en tracht de titel te prolongeren. Of dat lukt? De concurrentie is groot.

Het muziekfestijn begint op zaterdag 15 juni, de dag voor vaderdag, vanaf 11.30 uur. De prijsuitreiking is om 16.45 uur op het Sint-Werenfriedplein. Meer hierover staat op: www.nkstraatmuzikanten.nl.

Lia doorbreekt grenzen voor het goede doel

Lia aan het trainen voor de rolstoel4daagse. (foto: Lia van de Kaa)

BETUWE - Lia van de Kaa gaat eind juli tijdens de rolstoel4daagse 4 x 15 km rollen om geld op te halen voor Matchis, het Nederlands Centrum voor Stamceldonoren. Vanzelfsprekend is dit niet, want drie jaar geleden kon Lia nauwelijks 500 meter op eigen kracht rollen.

Van de Kaa (53) zit zelf in een rolstoel, omdat ze te maken heeft met artrose en posttraumatische dystrofie. Een elektrische rolstoel leek aanvankelijk de enige optie op vooruit te komen, maar met de nodige wilskracht wist ze voldoende kracht en conditie op te bouwen om zelfstandig 15 kilometer te gaan rollen. “Mijn arts gaf aan dat dit met mijn ziekte eigenlijk niet mogelijk was. Hij stond er versteld van. 15 kilometer is dan ook wel het maximum. Zelf vind ik het leuk om te doen en het geeft mij een geweldig doel om voor te gaan. Op dit moment train ik vijf keer in de week bij Reflex. Dat ik op deze manier mijn grenzen kan verleggen, geeft mij echt een kick.”

Laatste kans
Lia kwam bij Matchis terecht door een kennis met leukemie, die er weer bovenop gekomen was met een stamceldonatie. “Leukemie of een andere bloedaandoening kan iedereen overkomen”, legt Van de Kaa uit. “Daar wil ik graag iets aan doen. Voor sommige patiënten is een stamceltransplantatie de laatste kans op leven.”

Rommelmarkt
Lia hoopt in totaal 1000 euro bij elkaar te rollen. Naast de vierdaagse, haalt ze ook geld op door een rommelmarkt te organiseren tijdens de ‘Midsummer Night’ op 21 juni. Doneren kan via https://www.sterkvoormatchis.nl/actie/lia-van-de-kaa/donateurs

Sensationele ontknoping van biljartcompetitie
89-jarige Jan Straatman
kampioen biljarten

ELST - Gedurende een aantal weken staat Jos Straatman fier bovenaan en met nog maar een paar wedstrijden te gaan kan hem de eerste plaats haast niet meer ontgaan. De laatste dag kan er nog een, welhaast onmogelijke, spaak in zijn wiel gestoken worden als Jan Straatman een top prestatie zou afleveren.

Uiterlijk onverstoorbaar maar van binnen vol spanning begon Jan aan zijn ultieme opdracht. De eerste helft van de partij verliep niet bepaald vlekkeloos. Op cruciale momenten liet Jan steken vallen, waardoor het eind resultaat verder weg bleef. Dit werd mede veroorzaakt doordat hij een week geleden ernstig ten val kwam en een flinke ribben kneuzing opliep. Dat weerhield hem er echter niet van om door te zetten. De tweede helft moest Jan zich herpakken, met zijn broze lichaam schuifelend rond de biljarttafel creëerde hij het ene na het andere hoogstandje.

Met nog maar een enkele beurten te gaan moesten er nog een paar punten gescoord worden. Zou hij één punt missen dan ging de eerste plaats aan hem voorbij. Tot grote vreugde van allen slaagde Jan Straatman in zijn 'opdracht' en stond hij vol vreugde en bol van emotie daar als 89-jarige kampioen. Als eerste werd hij gefeliciteerd door de gedoodverfde winnaar die nu als tweede eindigde, op de derde plaats kwam hierdoor Paul Scheerder. "31 mei 2019, dat is de mooiste prijs van mijn leven", riep Jan geëmotioneerd.

Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 15 juni
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: eucharistieviering, G. Peters, Exotherm
H. Johannes de Doper Indoornik: 19.00 u: woord- en gebedsviering, Lit. werkgroep, R.K.G.K.I.

Zondag 16 juni
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: eucharistieviering,V. Bulthuis, Musica Amare
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad:10.00 u: eucharistieviering, G. Peters, GK De Levensbron
H. Maria Geboorte Driel: 9.30 u: woord- en communieviering, J. Rademakers, Cantor, vaderdagviering
St. Leonardus Oosterhout: 11.00 u: woord- en communieviering, J. Rademakers, Musica Nova vaderdagviering

Doordeweekse vieringen R.K. Parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg 09.30 u. kerk, 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel, 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Landelijke slootjesdagen IVN

DRIEL - IVN RijnWaal verzorgt 16 juni om 14.00 uur tijdens de Landelijke slootjesdag IVN een kinderactiviteit met ouders en/of grootouders. Met als thema: 'Kind & Natuur' op de hoek Langstraat – Groenewoudsestraat in het Fikkersdries nabij Driel.

"Vorig jaar hebben we op dezelfde locatie als dit jaar, met heel mooi en warm weer, al heel veel belangrijk onderzoek gedaan naar de kwaliteit van het water. Dit jaar gaan we opnieuw onderzoeken of er veel veranderd is. Waterdiertjes zoeken en tellen. Kijken met een zwart-witte schijf, een zogeheten Secchi-schijf, hoe schoon het water daar is en ook weer vergelijken met de vorige keer. Daarnaast kijken we nog naar de planten die in het water staan en langs de oever. Want ook die vertellen iets over hoe schoon de sloot of het meer of de rivier is.

We proberen natuurlijk de gevonden waterdiertjes de juiste naam te geven, soms is dat heel gemakkelijk maar het is ook wel eens erg lastig. Dat komt ook omdat ze heel klein kunnen zijn, zelfs zo klein als een vlo. Maar het komt ook doordat ze vaak volop door het water krioelen en het lastig is ze goed te zien. Kinderen, ouders, grootouders en overige belangstellenden kom op zondag 16 juni naar de slootjes dag van IVN RijnWaal en wordt in anderhalf uur tijd een echte slimmerik over water en alles wat er in leeft!" Aan deze kinderactiviteit zijn geen kosten verbonden. Zorg voor laarzen of goed waterdicht schoeisel.

Gezellige zomerbingo in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Zaterdag 22 juni houdt carnavalsvereniging De Waalkanters uit Slijk-Ewijk een zomerbingo.

Tijdens deze geldbingo zijn er mooie prijzen te winnen waaronder vleesschalen, tassen met levensmiddelen, salades, en vele andere mooie prijzen. Hoofdprijs minimaal 70 euro. De bingo start om 20.00 uur in Dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk. Er wordt met boekjessysteem gespeeld. Zaal open om 19.00 uur.

Gezellige zomerbingo in Slijk-Ewijk

Gezellige zomerbingo in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Zaterdag 22 juni houdt carnavalsvereniging De Waalkanters uit Slijk-Ewijk een zomerbingo.

Tijdens deze geldbingo zijn er mooie prijzen te winnen waaronder vleesschalen, tassen met levensmiddelen, salades, en vele andere mooie prijzen. Hoofdprijs minimaal 70 euro. De bingo start om 20.00 uur in Dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk. Er wordt met boekjessysteem gespeeld. Zaal open om 19.00 uur.

Midzomerrommelmarkt
in Randwijk

RANDWIJK - Er gebeurt veel in Randwijk. De kerkelijke gemeente van Randwijk organiseert een midzomerrommelmarkt op vrijdag 21 juni van 15.00-20.00 uur. Iedereen is er welkom.

De rommelmarkt vind plaats rond de kerk aan de Kerkstraat. Op de rommelmarkt is natuurlijk wat lekkers te krijgen. Er is een enveloppenspel en uiteraard is alles scherp geprijsd. Ook aan de kinderen is gedacht. Voor hen zijn er kinderspelen. "Kom daarom allen op 21 juni naar Randwijk, om elkaar te ontmoeten en dat te kopen waar van u denkt: dat is echt iets voor mij. Laat u verrassen en wie weet zit er iets moois voor u bij." De opbrengst gaat naar een goed doel, namelijk zending en ontwikkelingshulp in Kroatië.

Rijnbridge Heteren uitslag laatste ronde

HETEREN - Bridgeclub Rijnbridge Heteren: uitslag 6e ronde. Laatste ronde, laatste kans om je partner te plezieren met je stabiele standvastig karakter, met je open mind, met je verrassende biedingen, met je uitgekookte bij biedingen en je geniale uitkomsten. Kortom jullie kunnen niet zonder elkaar. Dus gewoon…doooorgaaan. Maar eerst van de zomervakantie genieten.

Standen van deze laatste speelronde zijn als volgt:

De stand in de A lijn:

1e Ake en Ton Eimers

2e Tom Mol en Thijs Moons

3e Tonnie Konings en René den Ouden

gedegradeerd van A naar B lijn:

10e Hermien Aagten en Hetty Vermeulen

11e Rens de Bot en René Klein Lankhorst

12e Anneke Oonk en Annette Sülten

In de B lijn gepromoveerd naar de A lijn:

1e Yossy Sinnema en Marijke Reinink

2e Jup van Dijken en Kees de Wit

3e Winnie en Kees van Broekhoven

Gedegradeerd van de B naar de C lijn:

11e Carl Luijendijk en Jan Niggebrugge

12e Anita Idsinga en Ria Walinga                        

13e Mirjam Spronck en Herman Duel

Gepromoveerd van de C naar de B lijn:

1e Gerard Giesen en Gerrit Weikamp

2e Marian en Albert van Heumen

3e Liesbeth en Reinoud Post

Ook interesse in het mooie kaartspel bridge? Om dit spannende kaartspel te willen leren en of lid willen worden van onze gezellige bridgeclub Rijnbridge Heteren? Meldt u zich dan aan bij ons secretariaat: 026 4723503, Rens de Bot, want nieuwe leden blijven welkom bij bridgeclub Rijnbridge Heteren.

Luikse Markt in Elst

Antiek, curiosa en tweedehands artikelen te koop op de Luikse Markt van CV Zet 'm Op. (foto: B. Knot) B. Knot

ELST - Op zondag 23 juni staat het centrum van Elst weer vol met verkopers die de bezoeker antiek, curiosa en tweedehands artikelen aanbieden. Van 10.00 tot 17.00 uur kunt u struinen langs de 260 kraampjes die uitgestald staan vanaf het begin van de Dorpsstraat tot aan de Valburgseweg.

Ooit in 1977 begonnen als antiekbeurs, organiseert CV Zet ‘m Op sinds 2002 deze Luikse Markt in het centrum van Elst. De laatste jaren maakt de belangstelling van zowel de kraamhouders als de bezoekers een enorme groeispurt door. Er worden meer dan 20.000 bezoekers verwacht. De Luikse Markt in Elst biedt voor ieder wat wils! Zoals gebruikelijk bij een Luikse Markt zullen en mogen er geen nieuwe artikelen worden aangeboden.

Naast de Luikse Markt zelf is er ook voldoende vertier rondom de markt. Tussen hotel restaurant Het Wapen van Elst en restaurant De Vereniging treed The Watever Band op. "Zo kunt u gezellig uitrusten op één van de terrassen tussen de handel en wandel op de Luikse Markt. Kom zondag 23 juni tussen 10.00 tot 17.00 uur naar de Luikse Markt van CV Zet ‘m Op in Elst, proef de sfeer en doe uw voordeel! De toegang is uiteraard gratis!" De volgende Luikse markt zal plaatsvinden op zondag 8 september. Meer info staat op: www.zetmop.nl.

Reünistenconcert tijdens
85-jarige jubileum van fanfare Kesteren

Fanfare Kesteren.

KESTEREN - In 2019 bestaat de fanfare Kesteren 85 jaar. Zoals bij elke vereniging heb je een verloop van leden. Maar waar zouden die mensen toch zijn en hoe gaat het met hen?

Fanfare Kesteren wil daarom ter gelegenheid van het 85-jarige jubileum een reünieconcert organiseren. Voor dit reünieconcert zoeken ze zoveel mogelijk voormalig leden van de fanfare Kesteren om die enthousiast te maken weer eens mee te doen met een eenvoudige concert. De datum voor dat reünie concert is zaterdag 19 oktober. "Wilt u meedoen, meldt u zich dan aan op email adres fanfarekesterenjubileum@gmail.com met vermelding van uw naam en verdere contact gegevens. Geef ook aan het instrument dat u bespeelde. Wanneer u zelf geen eigen muziekinstrument (meer) heeft, zal de fanfare er één voor u regelen. U ontvangt na aanmelding een uitnodiging voor een bijeenkomst met alle reünisten op vrijdagavond 28 juni in hun clubgebouw op sportpark de Leede. Wanneer u wel de bijeenkomst wilt bijwonen maar in oktober niet mee wilt spelen: meldt u zich ook dan aan."

Avond van Gebed in Dodewaard

DODEWAARD - Op vrijdag 21 juni wordt in Dodewaard weer een avond van gebed georganiseerd voor de vervolgde christenen.

Wereldwijd worden ruim 245 miljoen christenen vervolgd omdat ze geloven in de Here Jezus. Zij vragen keer op keer om gebed. Om daaraan gehoor te geven houdt Open Doors jaarlijks een nacht van gebed op diverse locaties in Nederland. Wij hebben er voor gekozen om een avond te houden. We gaan kijken en luisteren naar christenen uit verschillende landen, onder andere Noord-Korea, Nigeria en India. India is de afgelopen jaren flink gestegen op de ranglijst van landen waar christenen vervolgd worden. Open Doors vraagt twee jaar lang speciale aandacht voor dit land, daarom kijken we ook deze avond naar een filmpje hierover.

"Kom naar de avond van gebed voor de vervolgde kerk op 21 juni in De Hoeksteen, Margrietlaan 13 in Dodewaard. De avond begint om 20.00 en duurt tot 22.00 uur. Tijdens de avond horen en zien we onder andere het verhaal van Abishek uit India en bidden we voor vervolgde christenen. Hartelijk welkom!"

Groei en Bloei organiseert Open Tuinen Dagen

Open tuinendagen. (foto: Martijn van Verseveld) Martijn van Verseveld

BETUWE - Op zaterdag 15 en zondag 16 juni organiseert de afdeling Groei en Bloei Midden-Betuwe weer Open Tuinen Dagen. Via een afwisselende (fiets)route kunnen de diverse tuinen worden bezocht.

De Open Tuinen Dagen beloven ook in juni weer een happening te worden. De tuinen zijn open van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. Een paar leuke aandachtspunten zijn is dat Hendrik Zaayer uit Kesteren een biodiversiteitstuin heeft aangelegd. Ook dat Dicky Schipper, naast de tuin ook een bijzondere kwekerij heeft met 95 soorten agapanthussen. Tevens veel dahlia’s en salvia’s. Bij Martijn van Verseveld kun je zijn tuin bezoeken en is er op dit adres Open Atelier van Soli Deo Gloria met realistische olieverf schilderijen. (www.ateliersolideogloria.nl). Voor meer informatie zoals de adressen en route, kijk op website: www.midden-betuwe.groei.nl.

Een raadsel?

Mand. (foto: Fons Brekelmans)

HERVELD - "Ja, een mandje met een eigen verhaal waar wij als vrijwilligers van museumboerderij Den Tip in Herveld bijzonder trots op zijn om dit in onze collectie te hebben en hierover kunnen vertellen."

"Wat het precies is en waarvoor het gebruikt werd vertellen wij u niet in dit verhaal maar mocht u nu de komende tijd op een zaterdag even niet meer weten wat te gaan doen, kom dan naar ons museum en ervaar de schitterende verhalen over de diverse fraaie voorwerpen die wij in huis hebben. Breng eventueel ook uw kinderen en/of kleinkinderen mee die enorm kunnen ervaren over het leven en werken op de boerderij in lang vervlogen tijden. Wij zijn geopend van 11.00 tot 16.00 uur op elke zaterdag en straks in de maanden juli en augustus ook op woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.De toegangsprijs is voor volwassenen 2.50 euro en voor kinderen tot 10 jaar 0.50 euro en een rondleiding duurt 1,5 uur."

Mickey Heimans ging van Huissen naar Hong Kong:
'Nergens is het contrast tussen rijk en arm groter dan hier'

Vele Betuwenaren zijn de afgelopen decennia naar het buitenland vertrokken. In deze rubriek delen ze hun ervaringen. Deze week: Mickey Heimans (24) die een half jaar studeerde in Hong Kong. De Huissenaar beleefde een heftige tijd in dit bijzondere onderdeel van de Volksrepubliek China. 'Tijdens een college vroeg een professor wie er weg wilde uit Hong Kong. Meer dan de helft van de klas stak de hand op. Bizar!'.

Mickey studeert psychologie aan de Universiteit van Utrecht en woont sinds z'n 19e ook in de Domstad. Vanaf z'n vierde woonde hij in Huissen. Toen de universiteit hem de kans bood om naar Hong Kong te gaan begin 2019 greep hij die met beide handen aan. ,,Heel leerzaam om lange tijd in het buitenland door te brengen en niet alleen vanwege de studie. Vooral vanwege de totaal andere cultuur.''

In het half jaar dat hij in het bijzondere onderdeel van de Volksrepubliek China volgde hij diverse vakken die betrekking hebben op zijn studie. ,,Het ging voornamelijk over conflicten in samenlevingen, met nadruk op verschillende Aziatische culturen. Maar ook het conflict Israëlische-Palestina werd belicht en zelfmoordterrorisme.''

Het was keihard werken aan de Hong Kong University of Science and Technology, de HKUST. ,,De studiedruk ligt hier erg hoog in vergelijking met Nederland. Dit komt door het best-of-the-class systeem. Wie het beste scoort haalt een hoog cijfer. Voor mijn eerste toets had ik een score van 88 uit 100 en was alsnog de slechtste van de klas, ofwel een F (fail) voor dat vak. Je moet echter mee in dat systeem en daarom zat ik bijna altijd in de bibliotheek. Die trouwens zelfs 's nachts vol zat met lokale studenten.''De voormalig Huissenaar probeerde in z'n spaarzame vrije tijd toch wat te zien van Hong Kong. ,,De stad is heel tweezijdig. Enerzijds de enorme wolkenkrabbers, anderzijds de mooie natuur, zoals Dragon's Back en Lantau Island.''

Cambodja

Hong Kong was tot 1997 een Engelse kolonie, dus een groot deel van de bevolking spreekt Engels. ,,De inwoners zijn heel aardig en behulpzaam en het eten is fantastisch. Voor een paar dollar eet je in een Michelin-sterren restaurant.'' Daarentegen is Hong Kong het duurste land ter wereld om te leven, aldus Mickey. ,,Een simpel twee-kamer flatje kost ruim een miljoen euro. De huidige jongere generatie vertrekt dan ook, het is simpelweg niet meer betaalbaar. Tijdens een college vroeg een professor wie er weg wilde. Meer dan de helft van de klas stak de hand op. Bizar!''
Mickey: ,,Het contrast tussen arm en rijk is nergens groter in de wereld dan hier. De oude generatie die weigert te vertrekken leeft in kooihuizen die niet groter zijn dan een parkeerplaats. In Hong Kong kun je alles doen wat je wilt, zolang je maar voldoende geld hebt. Het is een land van kansen en rijkdom met een erg leuke bevolking. En hoewel het erg vrij is in een hoop aspecten, is de sociale controle erg hoog.''
Had hij heimwee? ,,Naast het missen van Huusse' Helau, voelde ik me soms eenzaam. Maar gelukkig red ik het altijd goed in m'n eentje.'' Nadat hij zijn studie in Hong Kong (met topcijfers) heeft afgerond trekt Mickey enkele maanden door Cambodja. ,,Ik studeer af in Nederland, als ik mijn scriptie heb geschreven.'' En ooit nog terug naar Hong Kong? ,,Ik zou hier willen wonen en werken, alleen tijdelijk.''

'De jongere generatie vertrekt en de oudere generatie leeft in kleine kooihuizen'

Muziekvereniging Kunst Na Arbeid
organiseert het Scholenconcert!

Leerlingen KNA. (foto: Kim Gijsbertse)

NEDER-BETUWE - Dit schooljaar hebben basisschool De Regenboog uit Ingen en basisschool De Meent uit Ommeren weer samengewerkt met muziekvereniging Kunst Na Arbeid uit Ingen om muzieklessen op school te verzorgen. Een erg mooie samenwerking tussen de scholen en de vereniging.

Vanaf begin februari is er muziekles gegeven aan de kinderen op de scholen OBS De Regenboog groep 3 in Ingen en OBS de Meent groep 3/4 in Ommeren. Iedere dinsdag zorgt juf Marjolijn van de Lee voor 45 minuten muziekplezier. De kinderen maken op een speelse manier kennis met muziek. Alle kinderen genieten hiervan. Marjolijn komt namens muziekvereniging Kunst Na Arbeid uit Ingen muziekles geven, waaronder blokfluitles. Het doel van de muzieklessen is om de kinderen te stimuleren verder te gaan met muziek. Na deze lessen is er de mogelijkheid om bij de vereniging een ander instrument te gaan bespelen.

Tijdens het Scholenconcert laten de kinderen zien en horen wat ze geleerd hebben. Ook het leerlingenorkest en de slagwerkgroep van KNA zullen hun medewerking aan dit concert verlenen. Het Scholenconcert is op dinsdag 18 juni om 18.30 uur in dorpshuis In de Gaard aan het Dr. A.R. Holplein in Ingen. Allen zijn welkom om te komen kijken en luisteren. "Heeft u interesse voor uw kind of uzelf om muziek te komen maken bij KNA? Dan kunt u voor meer info terecht bij: Reiniera van Wijk via kna.leerling@gmail.com of kijk op de site, www.knaingen.nl."

Tweede Zondagmiddagconcert in Muziekbuurt Elst

ELST - Na een succesvolle muziekmiddag op 31 maart komt er weer een zondagmiddagconcert op 23 juni. Deze keer een licht-klassiek programma.

Gerard Dierick en Maria Werner spelen op hobo en dwarsfluit in het ene en Marion Paauwe en Andre Haverkort, zang en piano in het andere gasthuis. Gerard en Maria spelen amusementsmuziek van lang geleden uit Renaissance en Barok, maar ook enkele twintigste-eeuwse duetten. Marion zal liederen zingen variërend van Gershwin tot Ramses Shaffy.

"Omdat de gemeente ons heeft gesteund met de cheques-acties kunnen we de concerten gratis aanbieden. Voor een drankje vragen we een kleine bijdrage. De middag begint om 14.30 uur en in de pauze wandelt u naar het volgende huis waar het tweede deel begint om 15.30 uur. U kunt zich aanmelden onder vermelding van naam en adres bij Mariëtte van Erp, mailadres mverp@kpnmail.nl. Hebt u geen mailmogelijkheid dan kunt u een briefje in de bus doen op Haydnstraat 44. U krijgt een toegangskaartje met info over het adres waar u start.

Collecte speelweek Fun4kids Heteren

HETEREN - Fun4kids gaat volgende week in Heteren van 16 tot en met 22 juni huis aan huis met de collectebus rond voor een bijdrage aan alweer de elfde speelweek georganiseerd door Fun4kids.

De speelweek is dit jaar van 12 tot en met 16 augustus. We hebben het programma alweer rond en het programmaboekje valt één dezer dagen ook weer in de brievenbus. Er zitten weer leuke dingen bij, waaronder de beautydag met tattoos, hutten bouwen, koken en bakken, springkussens en een uitgebreide sportdag.

"Om de begroting sluitend te krijgen kunnen we alle extra's gebruiken. Evenals vorige jaren zijn we druk bezig om vrijwilligers hiervoor te krijgen. Als vrijwilliger is het erg dankbaar werk. Al zou iedere ouder van de deelnemende kinderen komen helpen, dan hebben wij er genoeg. Dat is het niet alleen, je ziet als ouder ook wat er allemaal gedaan wordt voor de kinderen en hoeveel plezier ze hebben.

De mailing naar de vaste waarden is de deur uit en de eerste aanmeldingen druppelen al binnen. Mocht u ook één of meerdere dagdelen willen helpen; geef u dan op via info@fun4kidsweek.nl, dit geldt ook voor de vaste waarden die per ongeluk geen mail hebben gehad. Ook kunt u zich opgeven bij de voorverkoop op 29 juni. Dan staan wij de hele dag bij de Jumbo om weekkaarten te verkopen in combinatie met een appelflappenactie. We rekenen op uw steun." (info@fun4kidsweek.nl)

Ook uw bericht

in de krant?

REGIO - Wilt u iets onder de aandacht brengen in uw regio? Dat kan! Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de regio waar u uw bericht geplaatst wilt hebben. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren' De rest wijst zich vanzelf. Hulp nodig? Belt u dan gerust even: 0481-464770, wij helpen u graag verder.

Bowlingvereniging Elst
sluit seizoen af

ZETTEN/ELST - Na ´n spannende competitie waren het toch The Pinkillers die de laatste maanden hun punten pakten op De Dwarsliggers die na ´n kleine inzinking toch de tweede plaats konden veilig stellen.

Einduitslag seizoen 2018-2019: The Pin Killers met de spelers Rick Mombarg, Arie Haag en Remco van de Lee met 97,5 pnt. Gevolgd door goede tweede: De Dwarsliggers met spelers Eric Tilleman, Albert Hofs en Willem Hermans met 77,5 pnt en als derde eindigde Dream Team met spelers Ben Kool, Fen en Wiely Knuiman met 74 pnt. Beste speler van het seizoen was Remco van de Lee met ’n gemiddelde van 170 pins. Hoogste game bij de heren is gegooid door Remco met 235 pins, gevolgd door Willem met 231 pins en Eric met 226 pins. Bij de dames was Fem het hoogste met 193 pins gevolgd door Isabelle met 187 pins. Hoogste serie werd gegooid door Willem met 611 pins. De vereniging is alle spelers en speciaal alle invallers van het seizoen dankbaar, die onverwacht door de vereniging werden opgeroepen.

"Hebt u interesse om te bowlen, reserve te zijn/staan? Kom gerust eens kijken. Wij spelen op elke donderdag avond van september tot en met mei van 20.00-21.30 uur in Bowlingcentrum De Wanmolen in Zetten. Voor meer informatie kunt u mailen naar marcdorien@live.nl."

Grote rommelmarkt in Ingen

INGEN - De jaarlijkse rommelmarkt voor de Ingense Kerk wordt gehouden op zaterdag 15 juni van 9.30 tot 15.00 uur.

Een grote groep enthousiaste vrijwilligers is er weken van te voren al druk mee. Er zijn nog steeds loten te koop, daarmee zijn tijdens de rommelmarkt mooie prijzen te verdienen. Ook dit jaar is er weer om 10.30 uur het verkoop bij opbod. Met een aantal unieke spullen zoals spiegels, tin, zinken spullen, oude ambachtelijke materialen, antiek en curiosa. Hierna volgt het rad met allerlei prijzen.

"Bent u op zoek naar aanvullingen op het meubilair of het servies, misschien iets voor buiten of decoraties voor binnen en niet te vergeten gebruikte boeken, elpees en beeldmateriaal op de grote boekenkraam (liefst vijf kramen) of puzzels, spellen en speelgoed, kom dan zaterdag 15 juni naar het Ingense dorpsplein."

Alleen de sfeer is al de moeite waard om het plein over te lopen. Voor een hapje en drankje zijn ook alle ingrediënten aanwezig. Even een spelletje voor jong en oud en daarnaast een springkussen voor de kinderen. "Bent u er op tijd bij dan is er nog vers fruit of zijn er eigengemaakte decoraties voor in de tuin of in huis." Rond 15.00 uur vinden de trekkingen van alle verlotingen plaats.

Lezing in Vluchtheuvelkerk door Johan Lock:
Persoonlijk geloof, groeps-
geloof, stadiongeloof

ZETTEN - Persoonlijk geloof, groepsgeloof, stadiongeloof. Onder deze titel gaat schrijver Johan Lock (1962) op 16 juni een en ander vertellen over de achtergronden en het ontstaan van 'De erfenis van Adriaan'. De lezing is om 10.00 uur in de Vluchtheuvelkerk, ingang tegenover Bakkerstraat 20, Zetten.

Verder wil hij zijn gedachten delen over het spanningsveld tussen persoonlijke en collectieve overtuigingen, iets waarmee hij behalve in de kerk van zijn jeugd, ook in het voetbalstadion ervaringen heeft opgedaan.

Johan Lock: "Mensen leven en opereren in groepen. Dat biedt allerlei zekerheden en mogelijkheden. Ben je eenmaal opgegroeid in een milieu waar geloof en kerk een grote rol spelen (of voetbal, of politiek, of materialisme), dan zul je je daar de rest van je leven toe moeten verhouden. Ik vind dat een vloek en zegen tegelijk, zoals ik ook zowel de positieve als de destructieve macht van het collectief heb meegemaakt.

Mensen zoals ikzelf, die zich door het collectief bedrogen voelen, zijn daarna meestal een stuk individualistischer, waardoor afstandelijkheid, eenzaamheid en cynisme dreigen. In mijn lezing wil ik proberen de balans tussen de uitersten te vinden."

Johan Lock studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Utrecht. In 2017 verscheen zijn debuutroman 'De erfenis van Adriaan'. Hierin beschrijft hij zijn haat-en-liefde verhouding met de bevlogen pinksterkerk, waarin hij opgroeide.

Activiteiten De Loohof

Woensdag 12 juni: 10.00 uur koffiedrinken met Cees, 14.00 uur sjoelen met Els en Zeinab.

Donderdag 13 juni: 10.uur bloemschikken met Anneke, 14.00 uur creatief.

Vrijdag 14 juni: 10.00 uur koersbal met Jack, 19.00 uur kaarten Joker Troef met Nel.

Maandag 17 juni: 10.00 uur koffiedrinken met Chelo, 17.00 uur eten met Christien (inloop vanaf 16.30 uur).

Dinsdag 18 juni: 10.00 uur koffiedrinken met Joke, 13.30 uur kaarten met Cees, 14.00 uur: schilderen met Jack.

Dansen en bewegen bij
Alzheimer Café Overbetuwe

Dansend koppel pixabay.com

ELST - Woensdag 19 juni vindt de laatste bijeenkomst voor de zomervakantie plaats van het Alzheimer Café Overbetuwe, de ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun mantelzorgers, familie, professionals en andere belangstellenden. Kortom voor iedereen die in het dagelijks leven te maken heeft met dementie. Het belooft een bijzonder gezellige avond te worden!

Net zoals vorig jaar is er gekozen voor een feestavond met muziek, dans en veel ruimte voor sociale interactie. Muziek is goed voor lichaam en geest en brengt herinneringen boven. Dansen en bewegen zijn daarnaast prima manieren om samen contact op te bouwen zonder woorden en daarvan te genieten. Ook staat er een quiz op het programma! Alle belangstellenden zijn van harte welkom!

De bijeenkomsten van het Alzheimer Café vinden plaats in zalencentrum Onder de Toren, Sint Maartenstraat 34 in Elst. De zaal is open vanaf 18.30 uur. Deze feestavond duurt van 19.00 tot 21.00 uur en wordt mede mogelijk gemaakt door de Rotaryclub Elst Over-Betuwe. De toegang is gratis, evenals de koffie en de thee. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: Inge van Dijk, coördinator Alzheimer Café Overbetuwe, via 06 53118823 of i.vandijk@alzheimervrijwilligers.nl.

Collecte speelweek Fun4kids Heteren

Collecte speelweek Fun4kids Heteren

HETEREN - Fun4kids gaat volgende week in Heteren van 16 tot en met 22 juni huis aan huis met de collectebus rond voor een bijdrage aan alweer de elfde speelweek georganiseerd door Fun4kids.

De speelweek is dit jaar van 12 tot en met 16 augustus. We hebben het programma alweer rond en het programmaboekje valt één dezer dagen ook weer in de brievenbus. Er zitten weer leuke dingen bij, waaronder de beautydag met tattoos, hutten bouwen, koken en bakken, springkussens en een uitgebreide sportdag.

"Om de begroting sluitend te krijgen kunnen we alle extra's gebruiken. Evenals vorige jaren zijn we druk bezig om vrijwilligers hiervoor te krijgen. Als vrijwilliger is het erg dankbaar werk. Al zou iedere ouder van de deelnemende kinderen komen helpen, dan hebben wij er genoeg. Dat is het niet alleen, je ziet als ouder ook wat er allemaal gedaan wordt voor de kinderen en hoeveel plezier ze hebben.

De mailing naar de vaste waarden is de deur uit en de eerste aanmeldingen druppelen al binnen. Mocht u ook één of meerdere dagdelen willen helpen; geef u dan op via info@fun4kidsweek.nl, dit geldt ook voor de vaste waarden die per ongeluk geen mail hebben gehad. Ook kunt u zich opgeven bij de voorverkoop op 29 juni. Dan staan wij de hele dag bij de Jumbo om weekkaarten te verkopen in combinatie met een appelflappenactie. We rekenen op uw steun." (info@fun4kidsweek.nl)

11 / 20

12 / 20

Huissense wielerprof gaat lekker dit jaar
Asselman steelt met en zonder zege de show

Huissens wielertrots Jesper Asselman boekt een heroische zege in Yorkshire. (foto: BSR Agency)

Tekst: Hans Schmeinck

Het jaar 2019 is tot nu toe een prima jaar voor Jesper Asselman. De 29-jarige profwielrenner uit Huissen pakte voor zijn ploeg Roompot/Charles onlangs de eerste overwinning van het seizoen. En in andere rondes, criteriums en/of wedstrijden vestigt hij de aandacht op zich.

Die zege boekte Asselman begin mei in de Tour de Yorkshire, waar hij de eerste etappe op zijn naam schreef. De wielerprof uit Huissen kwam voor zijn ploeg Roompot-Charles net voor het peloton als eerste over de streep in Selby, in de stromende regen (zie foto). De renners vertrokken in Doncaster voor de 180 kilometer lange en vooral vlakke etappe in het graafschap in Noord-Engeland.Asselman zat in de zogeheten vroege vlucht met zes andere renners. De koplopers pakten -in de regen- ongeveer twee minuten op het peloton, waar vooral de ploegen van Chris Froome (Team Ineos) en Mark Cavendish (Dimension Data) de vluchters wilden achterhalen.
Asselman bleef met drie andere renners over die het aanstormende peloton nog nét voor de finish voorbleven en de Huissenaar over de sterkste benen bleek te beschikken. Hij finishte nipt voor nummer twee, de Italiaan Filippo Fortin, die had zelfs dezelfde eindtijd als Asselman. Die zo de tweede zege in zijn profcarrière (in 2017 won hij de Ronde van Drenthe) binnensleepte. Voor zijn team Roompot-Charles de eerste overwinning van dit nieuwe seizoen.

Tv-minuten

,,Het was mijn mooiste zege ooit'', zei hij na afloop. ,,Echt heel gaaf en nauwelijks te geloven dat het me is gelukt. Vorig jaar heb ik vanwege een enkelbreuk een heel moeilijk jaar gehad.'' Die klap is de Huissense renner volledig te boven. Zelfs als hij niet wint vestigt hij dit jaar/seizoen de aandacht op zich. Zoals recent in de Ronde van Vlaanderen. Hij ging mee in de vroege vlucht met drie andere renners en pakte een voorsprong van zeven minuten maar het kwartet werd na 150 kilometer bijgehaald. ,,Ik heb weer veel tv-minuten gepakt voor de ploeg en daar waren ze blij mee.''En in Parijs-Roubaix bleef Asselman de bezemwagen maar net voor en dat leverde een fantastisch groot verhaal in de Volkskrant op. Een paar weken geleden reed de Huissenaar de Ronde van Duinkerken, in een sterk deelnemersveld werd hij uiteindelijk 27e. ,,Ik heb niks geks kunnen doen, maar wel gewoon goed gereden.''

Vorig weekend haalde hij net niet het podium in het criterium Rush Hour in Nijmegen, in de spannende afvalrace werd Asselman vierde. Twee jaar geleden werd hij nog derde. Hoe dan ook, dit jaar gaat de Huissenaar voor een volgende zege. Hopelijk net zo heroisch als in Yorkshire.

Brons op de baan

In januari pakte Asselman zijn eerste podiumplaats van dit jaar. Tijdens het NK Baan Wielrennen in Apeldoorn. Met Pim Ligthart pakte hij brons op het onderdeel koppelkoers. ,,We hadden een mooi plan gemaakt en het perfect uitgevoerd. We hebben er met brons denk ik het maximale uitgehaald'', aldus Asselman.

Genieten van prachtige tuinen in de Betuwe
Betuwse Tuinenroute

Tuin in Kesteren.


BETUWE - Gedurende het weekend van 15 en 16 juni vindt de Betuwse Tuinen Route plaats. Aan dit evenement doen 15 tuinen mee die gratis zijn te bezoeken. Alle deelnemers zijn echte liefhebbers die hun enthousiasme voor tuinieren en hun kennis over het beheer en de beplanting graag delen.

De tuinen zijn alle heel verschillend van aard, ze variëren van cottagetuin tot onder architectuur aangelegde tuinen. Een indruk van de tuinen krijgt men door de beschrijving op www.betuwsetuinenroute.nl. Een aantal deelnemende tuinen is gelegen in Hemmen, Kesteren en Lienden en zijn het bezoeken meer dan waard:

- Kasteeltuin Hemmen, Veldstraat Hemmen

- Tuin van Hendrik en Hanneke Zaayer, Oude Broekdijk 18 Kesteren (alleen op zaterdag 15 juni)

- Huis ten Halve, Nedereindsestraat 39 Kesteren

- Geertestuin, Schaapsteeg 1 Kesteren

- De Tuyncaemer, Hogeweg 4 Lienden

De overige deelnemende tuinen liggen verspreid over de Betuwe, globaal tussen Arkel, Tiel en Hemmen. De deelnemende tuinen zijn herkenbaar aan een groene banier en open van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens de open tuindagen is uitgebreid de gelegenheid om adviezen en tips te vragen. Ook is het leuk om contacten te leggen met andere tuinliefhebbers of gewoon tijdens een wandeling door de tuinen inspiratie op te doen voor het inrichten van tuinen, vijvers en borders. In veel tuinen is koffie en thee verkrijgbaar, zijn eigen gekweekte planten te koop of is er een kunstexpositie. Meer informatie staat op: www.betuwsetuinenroute.nl.

Zomerconcert met twee koren in dorpskerk Lienden

CJGK Hadarah. (W. Vermeer)

LIENDEN - Op zaterdag 15 juni geeft Christelijk Jong Gemengd Koor Hadarah uit Kesteren een concert in de dorpskerk van Lienden.

Medewerking word verleend door Christelijk Gemengde Zangvereniging Halleluja uit Doetinchem. Dit koor staat onder leiding van dirigent Wilbert Berendsen. Orgel: Martin Zonnenberg en Joline Stockhorst. Piano: Wim de Graaf en Magdaleen Ebbers. Algehele leiding: Wim de Graaf. Opening/Meditatie: Ds. A. Snoek

Aanvang: 19:30 uur, gratis entree, collecte voor de onkosten. Meer info: www.hadarah.nl.

Bij bridgeclub 3 Sans-Atout
Rankingcompetitie in plaats van parencompetitie

HERVELD - De Nederlandse Bridgebond (NBB) is een aantal jaren geleden een nieuwe competitievorm gestart, de rankingcompetitie. Voordeel hiervan ten opzichte van de parencompetitie is dat afwezigheid van leden de wekelijkse indeling in lijnen niet beïnvloedt.

Promotie en degradatie, bij de parencompetitie een 5-wekelijks gebeuren, zijn bij het rankingsysteem wekelijks mogelijk. Na veertien weken proefdraaien hebben de leden van Bridgeclub 3 Sans-Atout in november 2018 ingestemd met de rankingcompetitie in plaats van de parencompetitie.

Nog steeds wordt in vier lijnen gespeeld, is de indeling naar sterkte, worden per avond zes maal vier spellen gespeeld. De aan het eind van de avond behaalde score wordt volgens een door de NBB vastgestelde berekening omgezet in rankingpunten. Het gemiddelde hiervan gedurende de laatste vijf gespeelde avonden is leidend voor de wekelijkse indeling naar sterkte. En anders dan voorheen wordt het percentage van het winnende paar in punten aangegeven in plaats van in procenten.
Stonden de leden er aanvankelijk sceptisch tegenover, het wordt nu als positief ervaren! Met dank aan de technische commissie die heel veel voorwerk heeft verricht om bij aanvang van deze competitie ieder lid in de juiste lijn en daarbinnen op de goede plaats in te kunnen delen.

Klavertje Elf zomerbridge

ZETTEN - Bridge wordt meestal in de herfst, de winter en het voorjaar gespeeld. In het vakantieseizoen is het moeilijk om een competitie te spelen door de afwezigheid van veel leden. We hebben er mee leren omgaan, en bridgen ook in de zomer.

Vanaf 12 juni tot en met 28 augustus spelen we weer zomerbridge behalve op 17 en 24 juli in verband met de vierdaagse. Alle bridgers, ook niet-leden van Klavertje Elf zijn welkom. Er wordt, afhankelijk van de deelname in twee lijnen gespeeld en de deelnemers worden op volgorde van binnenkomst ingedeeld. Van alle deelnemers wordt per avond een bijdrage van 1,00 euro gevraagd.

Paren die willen deelnemen zijn welkom op woensdagavond in De Wanmolen in Zetten; aanmelden bij de wedstrijdleider uiterlijk om 19.20 uur. Om in aanmerking te komen voor een prijs dient een paar tenminste zes van de tien avonden te hebben meegespeeld.

Deze zomerbridge is een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met de bridgeclub Klavertje Elf. Wilt u meer weten over Klavertje Elf neem daarvoor contact op met clubcoördinator Jeanet Huyser, 06 40997743, e-mail: bc.klavertje11@outlook.com of ga naar: www.nbbclubsite.nl/club/7013.

Midzomeravondwandeling in Hemmen

HEMMEN - Voor de zevende keer organiseert Wandelgroep Hemmen op de langste dag van het jaar een Midzomeravondwandeling. De langste dag van het jaar is op 21 juni en het valt dit jaar op een vrijdag.

Aan deze groepswandeling kunnen zowel leden als niet-leden deelnemen. Het gaat daarbij niet zozeer om de prestatie maar meer om de gezelligheid en het ontmoeten van andere wandelaars. De start is om 19.00 uur bij Pannenkoekenboerderij Aan De Linge, Molenstraat 18 in Hemmen. We wandelen ongeveer een uur en naar keuze kan in gewoon wandeltempo (4 km) of wat pittiger tempo (6/7 km) gewandeld worden. Als het weer meezit kunnen we na afloop genieten van de ondergaande zon op het gezellige terras! Bij regen kunnen we naar binnen. De kosten bedragen 7.00 euro per persoon (inclusief water, drankje en hapjes).

"Wandel je gezellig met ons mee? Geef je tijdig op, graag voor 17 juni. Meer informatie en opgave: www.wandelgroephemmen.nl of bellen met Yvonne Onck: 0488 454729."

Van 13 tot en met 19 mei

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS TWEELINGEN. De tweelingen is een echte duizendpoot. Hij kan van alles en doet van alles. Op het gevaar af van 12 ambachten, 13 ongelukken. Hij is erg op zijn plaats in het vervoer. Pakketjes rondbrengen of post bezorgen. Maar zijn grootste talent is het verkopen! Hij is rap van tong en kan als het moet zijn eigen moeder nog verkopen. Wat hij verkoopt maakt hem niet uit.

RAM van 21 maart t/m 20 april
Op donderdag lukt samenwerken voor geen meter. Het is dan ieder voor zich. Op vrijdag moet je kiezen voor een 'zachte' aanpak of een 'harde'. De zachte heeft uiteindelijk de voorkeur. Volgende week dinsdag heb je de neiging om dingen net iets te scherp te formuleren met alle gevolgen van dien.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Op donderdag heb je goede ideeën. Maar helaas krijg je niemand mee. Hou die ideeën wel vast voor later! In het weekend krijg je te maken met een soort rollercoaster aan emoties. Dat komt vooral omdat mensen nogal wat druk op je uitoefenen. Volgende week woensdag regel jij je zaken heel goed.

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Tijdens het komende weekend laat jij je fantasie de vrije loop. Je bedenkt van alles wat je zou kunnen gaan doen. Helaas voor jou dat iemand op zondag min of meer op de rem trapt. Volgende week dinsdag en woensdag ontstaan er gemakkelijk twistgesprekken. Dat leidt tot een soort impasse.

KREEFT van 22 juni t/m22 juli
Aanstaande donderdag en vrijdag gaat alles je voor de wind. Maak dankbaar gebruik van je kansen en mogelijkheden! In het weekend ben jij in een filosofische bui. Helaas begrijpen de mensen om je heen er geen snars van. Volgende week woensdag sta je voor een paar moeilijke keuzes.

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
Aanstaande donderdag heerst er chaos om je heen. Daardoor lijkt het in eerste instantie dat jij de weg kwijt bent. Maar dat is in wezen niet zo. Laat je niet teveel afleiden door het gehannes van de mensen in jouw directe omgeving. Volgende week maandag niet twijfelen maar doorpakken, leeuw.

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
In het weekend kom jij met de meest creatieve oplossingen voor de lopende problemen. De mensen om je heen begrijpen er helemaal niets van en betwijfelen of jij wel effectief te werk gaat. Volgende week dinsdag en woensdag is het belangrijk dat jij je niet in een hoek laat drukken. Reageer!

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
Op donderdag zit er niks anders op dan je eigen weg te gaan. Degenen waarmee je eigenlijk samen op weg wilde gaan laten het helaas afweten. In het weekend word je onder druk gezet om je principes in te leveren. Laat het niet zover komen! Op woensdag de 19e kun je een goede deal sluiten.

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
Aanstaande vrijdag ben jij héél gevoelig. En dat terwijl je voor een nogal moeilijke klus staat. Wees vooral een beetje lief voor jezelf! In het weekend krijg je te maken met mensen die erg moeilijk doen. Trap er niet in! In het midden van de volgende week sta je voor een ingewikkelde keuze.

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
Rond aanstaande vrijdag krijg je ondersteuning bij het vooruitkomen met een bepaalde klus. Dat kan zelfs van officiële zijde zijn! Maak daar dankbaar gebruik van maar verwacht geen wonderen. Zondag krijg je te maken met een hoop misverstanden waardoor jij het gevoel krijgt dat je de weg kwijt bent.

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
Aan het einde van deze (werk)week ervaar je vooruitgang, maar moet je wel concluderen dat je daar erg veel voor moet doen. Op zondag kun je niet de juiste woorden vinden om je uit te drukken. Laat de ander maar praten! Volgende week dinsdag en woensdag ben je in een romantische stemming.

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
Donderdag is een uitstekende dag om met een vriendin op stap te gaan. Op zaterdag ben jij in staat om zaken heel helder te formuleren. Zondag lukt dat niet meer. Volgende week dinsdag en woensdag kunnen er veel emoties vrijkomen. Schaam je er niet voor om die ook te tonen.

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
Aanstaande donderdag en vrijdag gaat niet alles zoals jij wilt, maar het meeste wél. Maak daar dankbaar gebruik van! Op zondag kun je het beste op je gevoel vertrouwen. Dat wijst je de weg naar de best passende situatie. Rond volgende week dinsdag krijg je een kans op maatschappelijke vooruitgang.

Marjory Feyt Nederlands Kampioen dammen

OCHTEN - Marjory Feyt uit Ochten, is slechts 11 jaar en afgelopen zaterdag Nederlands Kampioen dammen geworden in de categorie pupillen meisjes. Ze damt al vanaf haar zes jaar bij de damvereniging WSDV uit Wageningen.

Het toernooi werd gespeeld in Hoogeveen en duurde drie dagen, waarbij de meiden totaal acht wedstrijden moesten spelen. Aan het einde van de eerste dag stond Marjory bovenaan de ranglijst door als enige alle drie de wedstrijden te winnen. De tweede dag begon Marjory met een winstpartij, gevolgd door een verliespartij en remisepartij. Toch wist Marjory eind van deze dag nog steeds de koppositie te behouden, door weliswaar een gelijk aantal wedstrijdpunten, maar met slechts één winstpunt verschil. De volgende en tevens laatste dag in de zevende ronde wist Marjory met een prachtig eindspel te winnen.

De laatste ronde was extreem spannend, doordat er slechts één wedstrijdverschil was met de nummer 2 en 3. Ook de nummers 4 tot en met 7 waren nog potentiële kanshebbers, daar ze slechts twee punten verwijderd waren van die felbegeerde eerste plaats. De totale eindstand kon nog totaal veranderen. De spanning en de zenuwen waren dan ook volop aanwezig bij de deelneemsters en de toeschouwers. Door de vele remises gespeeld bij de bovenste helft, bleef Marjory één punt los staan van de rest en is daarmee Nederlands Kampioen dammen pupillen bij de meisjes geworden.

Activiteiten Stichting Samen Zorgen

Liefkenshoek Heteren

Woensdag 12 juni: 10.00 uur Schilderen met Hennie, 14.00 uur, 14.00 uur Sjoelen en Rummikub, 14.00 uur kaartclub, 16.30 uur Liefkenssmullerij

Donderdag 13 juni: 11.00 uur meer bewegen, 14.30 uur Bingo, 19.00 Koor Ploegje uit Doornenburg.

Vrijdag 14 juni: 10.30 uur Zingen met begeleiding, 14.30 uur Vragendewijs, 18.30 uur Weeksluiting.

Maandag 17 juni: 13.15 uur Bridge, 19.45 uur Bingo

Dinsdag 18 juni: 10.00 uur Schilderen met Hennie, 10.00 uur Bibliotheekservice, 14.30 uur Koersbal, 18.30 uur Bewonerskoor, 20.00 uur De Lofstem

De Hoge Hof Herveld

Woensdag 12 juni: 14.00 uur Sjoelen en kaartclubs, 17.00 uur Eet en drink café, 18.00 uur Avondvierdaagse

Donderdag 13 juni: 10.00 uur Handwerken met Jannie, 13.30 uur Schilderen met Hennie, 14.15 Hoge Hof koor, 16.00 uur Uitzending videoteam in de huiskamer, 18.00 uur Avondvierdaagse.

Vrijdag 14 juni: 09.30 uur Kaarten borduren met Nellie, 10.00 uur Geheugentraining, 19.00 uur Avondvierdaagse .

Zaterdag 15 juni: 10.00 uur Bibliotheek met Annie.

Maandag 17juni: 9.30 uur Workshop kaarten maken met Gerdie, 14.00 uur 3d kaarten maken met Truus, 14.00 uur Biljarten, 14.30 uur Roll-bal.

Dinsdag 18 juni: 11.00 uur: Geheugentraining, , 14.30 uur Handwerken met Els, 19.00 uur Bingo.

                                                                                                                                        

Kom dromen met Lef

Ingrid Berns, een van de spreeksters. (foto: Ingrid Berns) Ingrid Berns

VALBURG - Op woensdagavond 19 juni vertellen drie vrouwen over hun leven, de (beroeps)keuzes die zij hebben gemaakt en de soms risicovolle stappen die zij hebben gezet.

De spreeksters zijn Anouk van Gellicum en Angelique van den Berg (Het Droombankje) en Ingrid Berns. De avond start om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in Het Wapen van Valburg, Tielsestraat 69 in Valburg. Alle vrouwen zijn welkom op deze avond van Vrouwen met Lef.

Vrouwen met Lef wil alle vrouwen inspireren. Op deze avond in het bijzonder vrouwen die misschien ook op een keerpunt staan in hun persoonlijke leven of in hun loopbaan. Meld je aan via info@vrouwenmetlefbetuwe.nl. Voor leden is de avond gratis. Niet-leden betalen tien euro. Voor dertig euro ben je een heel jaar lid. Kijk op onze Facebookpagina en website:https://vrouwenmetlefbetuwe.nl.

Exoduswandel met groep Michel Bongers

Mevrouw schuurmans ontvangt WO II boek van Michel Bongers door Van Hemmen. (foto: Henk van Eimeren)

HUISSEN - Zoals bekend zal op zaterdag 29 juni de Exoduswaneltocht plaats vinden.Steeds meer is dit een evenement met diverse accenten. Inmiddels lopen er mensen met een beperking één van de afstanden. Ook de sportieve wandelaar komt aan zijn trekken met afstanden tussen 10 en 25 tot 42 en zelfs 50 km.

Muziekliefhebbers komen ook aan hun trekken want langs de diverse punten staan spelers en zangers klaar om de sfeer er in te houden.Zeker in het gezellige Huissen is het optimaal vermaak. Dat mag ook luchtig zijn, want we staan immers ook stil bij het einde van die tragische evacuatie.We zijn immers bevrijd!

Michel Bongers verhaalt tijdens de wandeltocht. Streekschrijver Michel Bongers is druk doende om een historische WO II roman te schrijven.Met een lach en een traan zal hij de lezers boeien.Tegelijkertijd zal hij de feiten van de dramatiek van de oorlog zoals die in de regio woedde met de lezers delen. Michel heeft een trouwe aanhang en daarom zal hij de Exodustocht op een bijzondere manier zelf ook lopen. De afstand van 17 kilometer vond hij een passende uitdaging.Gewapend met WOII boek De Heuvel zal hij de tocht maken met een groep wandelaars samen.

Tijdens diverse stops zal hij dan voorlezen uit eigen werk. Mensen kunnen vragen stellen en wellicht bieden wandelaars hem inspiratie en ideeën voor het boek dat hij nu schrijft. Dat zal in april volgend jaar verschijnen onder auspiciën van het Exoduscomité en Gelderland Herdenkt. "Wilt u ook graag meewandelen met Michel Bongers? U kunt zich aanmelden bij Jan in't Hout: 06 15855275 of jan.hout@hotmail.com."

Maximale betrokkenheid!

Opheusden. Ons zo betrokken koninklijk paar op weg naar het toegestroomde publiek.en koninklijk paar op weg naar het toegestroomde publiek. (foto: Henk van der Kooij)

OPHEUSDEN - Meestal schrijf ik iets over vogels. Dit keer over ‘vogels van vorstelijke pluimage’: onze koning en koningin waren op 29 mei in Opheusden. Zulke ‘uiterst zeldzame edele vogels’ wilde ik zien.

Rond half tien stond ik met vele anderen te wachten bij het gemeentehuis. Het was prachtig zonnig weer. Om precies 10.20 gingen de bordesdeuren open en… als eerste kwam Bente van Wolfswinkel (9) met handboeket naar buiten, samen met een voor mij onbekende mevrouw. Daarna ons koningspaar. Vijf minuten waren ingepland voor bij het gemeentehuis. Maar de koning en koningin toonden, en is dat niet majesteitelijk?, volstrekt geen haast. Uit alles bleek een enorme betrokkenheid. Alle tijd werd genomen voor het boeketmeisje. Daarna richting auto met koninklijke standaard? Nee, er werd ook tijd genomen voor het toegestroomde publiek.

Tot mijn grote verrassing kwam het koninklijke paar zelfs recht naar ons toelopen. Toen bijgevoegde foto genomen. Vele handen werden geschud. Ook ik kreeg een stevige handdruk van de koningin en mocht haar begroeten met een "Majesteit, welkom". Na begroeting van de vele schoolkinderen was het tijd voor Volentis. Het publieksmoment was voorbij. Maar het was een bezoek met power. Kort maar daadkrachtig. En wat bijzonder dat twee jonge vrouwelijke Oranjefans uit Opheusden, Hanneke van der Zwan en Gerdineke Baan, een plant hebben mogen overhandigen met daarbij een kaartje met “Gods zegen in al uw werk”. Zo gunnen we ons geliefd koningspaar, ons geliefd Oranjehuis, het allerbeste. Want aan Zijn zegen is alles gelegen.

Dodewaards Mannenkoor geeft concert in Ochten

Dodewaards Mannenkoor. (eigen foto van koor)

OCHTEN - Op donderdagavond 20 juni geeft het Dodewaards Mannenkoor een concert in het Huis van Ochten, Dr. M. van Drielplein 2 (dorpshuis).

Het koor bestaat uit ongeveer dertig leden uit Dodewaard en omgeving en staat onder leiding van Wim Veerman. Zij zingen geestelijke, klassieke en vlotte nummers. Het concert begint om 19.30 uur. De zaal is vanaf 19.00 uur open, de toegang is gratis. Er staat een bus bij de uitgang voor een vrijwillige bijdrage.

Kesteren JO10-1

Kesteren JO10-1. (foto: S. Vermeer)

KESTEREN - Met goede moed ging de JO10-1 de voorjaarscompetitie in, om nog beter voor de dag te komen als in de najaarscompetitie, waar er zes keer werd gewonnen, vier keer verloren en één keer gelijkgespeeld.

Ze begonnen met een aantal goede overwinningen en die trend bleef zich doorzetten tegen de 'grote' teams in de competitie. Allemaal werden ze ingepakt door het 'kleine' Kesteren. Zelfs de directe concurrenten SML 10-1 en Bennekom 10-1 moesten eraan geloven. Het niveau van het spel bleef maar stijgen gedurende het jaar, waardoor ze echt kunnen zeggen: Wij zijn kampioen!
Ongeslagen in de eerste klasse, een knappe prestatie voor dit super leergierige team onder leiding van de trainers Jordy Haast en Robbert Timmer.

Marjory Feyt
Nederlands Kampioen dammen

OCHTEN - Marjory Feyt uit Ochten, is slechts 11 jaar en afgelopen zaterdag Nederlands Kampioen dammen geworden in de categorie pupillen meisjes. Ze damt al vanaf haar zes jaar bij de damvereniging WSDV uit Wageningen.

Het toernooi werd gespeeld in Hoogeveen en duurde drie dagen, waarbij de meiden totaal acht wedstrijden moesten spelen. Aan het einde van de eerste dag stond Marjory bovenaan de ranglijst door als enige alle drie de wedstrijden te winnen. De tweede dag begon Marjory met een winstpartij, gevolgd door een verliespartij en remisepartij. Toch wist Marjory eind van deze dag nog steeds de koppositie te behouden, door weliswaar een gelijk aantal wedstrijdpunten, maar met slechts één winstpunt verschil. De volgende en tevens laatste dag in de zevende ronde wist Marjory met een prachtig eindspel te winnen.

De laatste ronde was extreem spannend, doordat er slechts één wedstrijdverschil was met de nummer 2 en 3. Ook de nummers 4 tot en met 7 waren nog potentiële kanshebbers, daar ze slechts twee punten verwijderd waren van die felbegeerde eerste plaats. De totale eindstand kon nog totaal veranderen. De spanning en de zenuwen waren dan ook volop aanwezig bij de deelneemsters en de toeschouwers. Door de vele remises gespeeld bij de bovenste helft, bleef Marjory één punt los staan van de rest en is daarmee Nederlands Kampioen dammen pupillen bij de meisjes geworden.

RKSV Driel JO 11-3

JO11-3 Spelers van links naar rechts: Roel Fierkens, Pepijn Faber, Tieme Willems, Givayo Axwijk, Max van de  Kamp, Kaan Surguvec, Davin Pattikawa,  Aimane Boulahyane, Max Faber en Jelle Blom Begeleiding van links naar rechts: Shutlan Axwijk, Rob Faber & Nick Verplak.

DRIEL - Spelers van links naar rechts: Roel Fierkens – 'De man die altijd met bal uit een duel tevoorschijn komt', Pepijn Faber – 'Onbreekbare hart van onze defensie', Tieme Willems – 'De minst gepasseerde keeper van onze klasse'Givayo Axwijk – 'Tweebenig meesterbrein', Max van de Kamp – 'De topscorer die uit alle standen en posities kan scoren', Kaan Surguvec – 'De temperamentvolle snelheidsduivel', Davin Pattikawa – 'De man met de mooie paas en net zo mooie goals', Max Faber – 'Tweebenige snelle alleskunner', Aimane Boulahyane – 'Dribbelaar en technisch voetbal meester', Jelle Blom – 'Het superkanon die luid brullend achter de tegenstander aan rent om ze de stuipen op het lijf te jagen'.

Begeleiding van links naar rechts: Shutlan Axwijk, Rob Faber & Nick Verplak.

RKSV-Driel JO 11-1

JO11-Z V.l.n.r: Sven Peters, Toine Bosvelt, Raphael van Meegen, Ivar ter Horst, Niek Wester, Lars van der Putten, Mick Koen, Stijn Muller, Rens Smeenk en Krijn Teunissen

DRIEL - Zaterdag 18 mei is RKSV Driel J011-1 dankzij een 9-1 overwinning ongeslagen kampioen geworden in de 1e klasse.

Daarnaast behaalden zij op Hemelvaartsdag tijdens het jaarlijkse thuistoernooi de 1e plaats. En als klap op de vuurpijl werd op 1 juni de KNVB-beker gewonnen door een 3-1 overwinning op Be Quick Zutphen. Op 2e pinksterdag wacht ook nog een NK in Boxtel voor het team. Kortom, een zéér geslaagd seizoen tot dusver voor deze toppers van RKSV Driel J011-1!

RKSV Driel MO 19-1

MO19-1 van links naar rechts: Laura Boeijen, Romy Martens, Kyra Speijers, Kelsey Knuiman, Klaartje Geenacker, Kaylee Roelofse, Noa ten Westeneind, Nujin Akin, Marijn Bakker, Bianca Koudijs, Jane van Rijsewijk, Senna van de Kamp, Nienke Vermeij, Lieke Teunissen, Desi Vrehe, Marsha Martens en Rene Rensen. Op de foto ontbreken: Britt Tesink, Lisa van den Berg en Fay van Baarle.

DRIEL - Ondanks dat RKSV-Driel momenteel nog maar twee meidenteams heeft doet Driel het best goed.

De M017-1 speelt momenteel hoofdklasse en de MO19-1 is kampioen geworden in de tweede klasse. Dit leuke meidenteam is ongeslagen kampioen, ze hebben elf wedstrijden gespeeld en alle elf gewonnen. Ze staan zelfs zes punten los van de nummer 2. Aankomend seizoen komen ze uit in de derde klasse dames (zaterdag), eens kijken of het ze nog een keer gaat lukken.

Gelderse titels
voor Eline en Marijn Baas

Marijn en Eline met hun medaille-oogst. (foto: Sander Baas)

ELST – In het Sportfondsenbad-West in Nijmegen werd de afgelopen twee weekenden gestreden om de titels voor de Gelderse Kampioenschappen Lange Baan.

Voor Zwemclub De Ward uit Bemmel kwamen Eline en Marijn Baas uit Elst aan de start en dat bleek goed voor veel eremetaal.

Jongens D2 HCOB

Huldiging bij HCOB. (foto: Marieke Mom) .

BETUWE - Door de laatste hockeywedstrijd van het seizoen te winnen werden de jongens van JD2: Harmen, Olaf, Floris, Florian, Koen, Dries, Finn, Tijs, Tijn, Tygo, Laurens en aanvoerder Damian kampioen. De kinderchampagne vloeide rijkelijk bij de zonovergoten huldiging bij HCOB.

RKSV Driel Futsallteam

Het Futsallteam van RKSV Driel V.l.n.r: Arno Schuiling, Twan Beier, Lars Smeenk, Job Peters, Luuk Koopmans, Kevin Dekkers, Dennis Knuiman, Gino de Wild, Roshin Roshanaie en Sidar Ozcelik.

DRIEL - RKSV Driel feliciteert haar Futsallteam met de promotie naar de Topklasse.

Het won de play-off-finale na verlenging (1-1) met 5-3 van ZVV Ede2.

Volleybal Heren 2

OOSTERHOUT - Heren 2 van volleybalvereniging Volamie uit Oosterhout is dit seizoen ongeslagen kampioen geworden. Een topprestatie.

18 / 20

Deze knappe man blaast woensdag 85 kaarsjes uit!

Felicitaties van: kinderen,
kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Lieve pap,

Met je verjaardag was ik net te laat,

vandaar dat je alsnog voor vaderdag in de krant staat.

Liefs Carla

Hiep Hiep Hoera, onze lieve knappe meid Isis is op 9 juni 8 jaar geworden!

Liefs, papa, mama, Lars
en van je pony Jeroen

Naar 4 jaar niet meer op zwemles te zijn geweest toch haar C zwemdiploma nog weten te behalen!! Gefeliciteerd papa, mama, Mila, de opa's en oma.

Hiep hiep hoera!
voor de jarige Bert Boorsma,
D.V. 17 juni 50 jaar.
Een gezellige dag gewenst met elkaar!
Van harte gefeliciteerd

Deze lieve vrouw en mama wordt 14 Juni 50 jaar.
We houden van jou. Groetjes van,
Mario & Dominique.

Hiep Hiep Hoera papa en mama al 12 1/2 jaar een paar.

Kusjes Charissa en Felicia.

Ja het is echt waar Ronnie ziet 14 juni Abraham
Gefeliciteerd!
Liefs van Lisa, Astrid en Cees

'Ons schatje alweer 50 jaar !!
Kusjes Robert, Henny,
Tara en shanna. "

Dea en Delano
Gefeliciteerd
30 jaar getrouwd

Bouwdorp Kesteren
gaat bijna van start

KESTEREN - Ook dit jaar wordt Bouwdorp Kesteren weer georganiseerd op het korfbalveld De Leede in Kesteren. Het bestuursteam, heeft dit jaar weer leuke, uitdagende en diverse activiteiten gepland, zoals sport, spel en creativiteit, maar uiteraard staat het bouwen van de mooiste hutten centraal!

Bouwdorp vindt plaats in de vijfde week van de zomervakantie, van maandag 19 - donderdag 22 augustus voor alle kinderen van 5 - 12 jaar. Inschrijfformulieren worden binnenkort uitgedeeld op de drie basisscholen in Kesteren, maar kunnen ook afgehaald en ingevuld worden tijdens de inschrijfdag op woensdag 19 juni in Het Dorpshuis, Nedereindsestraat 27A in Kesteren. Er zijn twee inschrijftijden namelijk van 12-13 en van 14-15 uur. De inschrijving kost 15 euro per kind. Buiten dit inschrijfmoment kunt u uw inschrijfformulieren ook ophalen, inleveren en afrekenen bij Bij Mammaloe Baby- en Kinderkleding , Hoofdstraat 22A in Kesteren.

Houdt uw kind van buiten zijn, sport en spel, klussen, knutselen en samen spelen? Schrijf hem of haar dan in voor Bouwdorp Kesteren, want het wordt ook dit jaar weer een geweldige vakantieweek! Meer informatie staat op www.facebook.com/bouwdorpkesteren of stuur een mailtje met uw vragen naar kinderbouwdorpkesteren@gmail.com.

Ontdek de innovatieve Ergosleep
matrascollectie bij Morgana Damminga

ARNHEM - Al meer dan 450.000 mensen beleefden de innovatieve slaaptest van Morgana: een digitale meting waarbij je persoonlijke slaapprofiel wordt vastgesteld. Op basis van de resultaten wordt een perfect passend slaapsysteem geadviseerd dat precies is afgestemd op jouw lichaamsprofiel en slaapvoorkeuren. Slaap jij goed? Dan doen de specialisten van Morgana Damminga dat ook.

Innovatieve matrascollectie. Sinds kort heeft Morgana Damminga een nieuwe collectie matrassen die perfect op jou postuur aansluit. Een matras betekent nu méér dan alleen comfort. In de nieuwe Ergosleep collectie beschikken alle matrassen ook over verschillende profileringen die aansluiten bij je lichaam. Zo zijn er matrassen met een soepele zone bij de schouders en een ondersteuning in de taille. Heb je meer ruimte nodig bij de heupen? Dan is er ook een variant met een soepelere heupzone. Beide matrastypen zijn in drie niveaus van flexibiliteit verkrijgbaar, zodat je nooit te hard of te zacht ligt!

Voeg een ondersteunend hoofdkussen toe en een dekbed dat past bij je slaapklimaat om je meest persoonlijke slaapoplossing compleet te maken. Zo stel je een bed samen dat niet alleen heerlijk comfortabel is, maar waarop je ook fit en uitgerust wakker wordt.

Welk matras het beste bij jou past wordt gemeten aan de hand van de slaaptest. Maak een afspraak voor een gratis slaaptest bij Morgana Damminga en ontdek binnen acht minuten wat goed en gezond slapen voor jou kan betekenen. Maak een afspraak voor de gratis slaaptest op www.damminga.nl/slaaptest.

Morgana Damminga, Venlosingel 21-1, Arnhem, www.damminga.nl.

Vluchtelingendienst en
voorstelling in De Voorhof

KESTEREN - In de jaren 2010 – 2014 is er in De Voorhof in Kesteren vijf keer een vluchtelingendienst georganiseerd. Daarna is door de kerken in Tiel het stokje overgenomen. Op verzoek van meerdere vluchtelingen uit onze regio en mensen die goede herinneringen aan deze vieringen bewaren, organiseren we dit jaar de zesde Voorhof vluchtelingendienst op zondag 23 juni( deze dag is toevallig Wereldvluchtelingendag).

Het gebeuren wordt in een nieuw jasje gestoken. Een dienst en een theaterstuk vormen het hoofdgerecht met tussendoor koffie met lekkers en een drankje met hartige hap en, als rode draad, vooral ontmoeting tussen mensen van dichtbij en ver.

De deur staat open op zondag 23 juni 2019 vanaf kwart voor tien, de dienst begint om 10.15 en duurt tot 11.00 uur. Daarin veel zingen, korte overdenkingen, contact maken, luisteren naar kleurrijke koren en een gedicht. De viering, waaraan velen hun medewerking verlenen, zal geleid worden door dominee Marieke Muijen. Na de dienst is er koffie/thee met feestelijk lekkers en ontmoeten we elkaar als mensen van overal.

Daarna volgt in de kerkzaal een theater voorstelling van 11.30 tot 12.10 met een tiental acteurs uit diverse herkomstlanden onder leiding van regisseur Marianne Veens. Het thema van de dienst alsook het thema van het theater is: 'Ik ben een mens, net als jij!'. Na de theatervoorstelling kan er worden nagepraat onder het genot van een drankje met iets hartigs. De dienst is voorbereid door een aantal (voormalige) vluchtelingen, voorganger Marieke Muijen en enkele diakenen van De Voorhof. Adres: Kerkelijk centrum De Voorhof, Nedereindsestraat 30c, Kesteren.

Huyskweker klaar voor vaderdag

GENDT - Heerlijk weer, mooie bloemen en een goede barbecue! Wat kan een vader zich nog meer wensen?

"Wist u dat u met onze hangpotten is verspilling van oude plastic hangpotten verleden tijd. Wanneer u bij ons een hangpot koopt en deze in het najaar of volgend voorjaar schoon inlevert krijgt u vier euro korting op de volgende hangpot. Wij hergebruiken dan de ingeleverde pot. Deze hangpot maakt het verzorgen van planten voor iedereen eenvoudig. De pot denkt namelijk met de plant mee. Dankzij een verborgen waterreservoir in de bodem is een plant altijd van voldoende water voorzien."


Dat je van bloemen blij wordt, dat is niets nieuws onder de zon. Dat bevestigd Bert van Deelen van Huyskweker Arnhem-Nijmegen: 'Vaak wordt gedacht dat een bloemetje slechts een klein gebaar is. Dat is het in feite ook, maar het kan de sfeer in een tuin of huiskamer gigantisch veranderen.' De kwekerij uit Gendt merkt dat bloemen nog steeds veel cadeau gedaan worden, waarbij in zijn kwekerij vooral de bloemen en planten met waterreservoir populair zijn. 'Je zet ze één keer neer, vult slechts af en toe het water en de voeding bij en de rest gaat vanzelf. Ideaal cadeau voor Vaderdag dus, want je hoeft geen groene vingers te hebben en het levert je een gelukkige vader op', zegt Bert lachend.

Huyskweker Arnhem-Nijmegen Langstraat 46, Gendt; www.kwekerijarnhemnijmegen.nl.