GN Lingewaard

4 maart 2015

GN Lingewaard 4 maart 2015


Voorspeelmiddag Sint-Caecilia Gendt

Foto: M

GENDT - Zaterdag 7 maart zullen de leerlingen van Harmonie Sint-Caecilia Gendt tijdens de voorspeelmiddag aan ouders, broertjes, zusjes, opa's, oma's, vriendjes, vriendinnetjes en alle andere belangstellenden laten horen wat ze geleerd hebben tijdens de lessen die ze krijgen bij de Gendtse muziekvereniging.

Tijdens deze middag brengen de blaas- en slagwerkleerlingen individueel of met meerderen een muziekstuk ten gehore, dat samen met de muziekdocent is uitgezocht en geoefend. Ook het Klein Orkest en de Jeugdslagwerkgroep van Sint-Caecilia zullen een optreden verzorgen.

Tevens is er de gelegenheid voor niet-leden om kennis te maken met Sint-Caecilia, haar docenten en de diverse blaas- en slaginstrumenten. Natuurlijk mag elk instrument uitgeprobeerd worden! Kortom, een middag met een gevarieerd programma van slagwerk, blaasmuziek en een grote diversiteit aan instrumenten. Reden genoeg om te komen luisteren...

De voorspeelmiddag vindt plaats op zaterdag 7 maart in het tijdelijke onderkomen van Sint-Caecilia: de R.K. Kerk aan de Nijmeegsestraat in Gendt en begint om 13.30 uur. De toegang is gratis! Meer info staat op www.harmoniegendt.nl.

Drie eenakters door toneelvereniging Marjatta

Een scene uit De Afslankclub (foto: Marjatta)

HUISSEN - Drie eenakters opvoeren afgewisseld met zangnummers in de zaal van café-biljart De Gouden Engel. Dat doet toneelvereniging Marjatta op 7, 8, 13, 14 en 15 maart, telkens om 20:00 uur.

Kaartjes à acht euro zijn verkrijgbaar aan de zaal (vanaf een uur voor aanvang voorstelling) of te bestellen via e-mail: info@marjatta.nl. Voor informatie kan men contact opnemen met Betsy Bouwmeister, 06 41292915 of Ton Straver, 06 51842160. Verdere info staat op www.marjatta.nl.

Pa op vrijersvoeten

Pa woont in een luxe seniorencomplex en heeft een relatie met een leuke jongedame. Zijn kinderen vrezen echter dat er van de erfenis weinig overblijft als Pa zoveel geld aan zijn nieuwe liefde blijft spenderen.

De Afslankclub

De gasten in het wellness-nstituut hebben het zwaar te verduren met de "gezonde" maaltijden. Het enige lichtpuntje is de knappe personal trainer, waar ze allemaal een oogje op hebben. Maar plotseling valt een van de gasten dood neer. Het wordt een hilarische zoektocht naar de dader.                                                                                                                        

Tussen de happen door

De baas gaat met zijn vrouw naar een restaurant, waar later een van zijn medewerkers en diens vrouw toevallig ook komen eten. Het zou zo gezellig kunnen zijn... maar of het dat ook wordt…?

De regie is in handen van Anke Lensen en het belooft weer een gezellig avondje toneel te worden. Beslist de moeite waard om met uw gezin, familie en/of vrienden (kinderen vanaf tien jaar) naar toe te gaan.

UEFA European Championship

GENDT - Sportpark Walburgen in Gendt is tussen 12 en 17 maart het decor van het EK-kwalificatietoernooi voor spelers onder de zeventien jaar.

Op het terrein van De Bataven wordt op zaterdag 14 maart het duel tussen het Nederlands jeugdelftal en Noord-Ierland gespeeld. Ook België-Noord-Ierland (12 maart) en Noord-Ierland-Georgië (17 maart) zijn in Gendt. De overige drie groepsduels worden in Schijndel afgewerkt. Inzet is kwalificatie voor het EK in Bulgarije. Meer informatie verkrijgbaar via Piet Janssen: 06 39489567.

Tafeltje Dekje Huissen grijpt naast subsidie

Warme maaltijden op weg naar het buitengebied van Huissen Foto: Sjaak Veldkamp

HUISSEN – De vrijwilligers van Tafeltje Dekje in Huissen staan in afhaalpunt van Santa Maria op hun bestellingen wachten als hun coördinator Bert Freriks het nieuws vertelt dat de extra subsidie is afgewezen. De mannen en vrouwen horen het gelaten aan. "Ach, het was het proberen waard", zo laat één van de mannen horen. De extra subsidie was bestemd om dertig warmhoudbakken aan te schaffen. Het college is van mening dat voor zo'n investering de vaste jaarlijkse subsidie bestemd is.

(van de redactie)

Freriks is ook penningmeester. Hij heeft de aanvraag gedaan omdat de wachtlijst zo is gegroeid dat uitbreiding noodzakelijk leek. Tafeltje Dekje voorziet circa honderd mensen van een warme maaltijd.

Het college heeft de stichting er aan herinnerd dat de gemeenteraad in 2012 heeft besloten om de subsidievorm aan te passen. Net als Bemmel en Gendt ontvangt Huissen jaarlijks een vast bedrag van 2000 euro. Schommelingen in het aantal maaltijden en investeringen moeten ze in hun exploitatie opvangen.

De vrijwilligers begrijpen dat ook. Niet geschoten is altijd mis, zo laat Freriks de vrijwilligers weten. Na de subsidieaanvraag is door ziekte en verhuizing het aantal klanten tijdelijk gedaald. De geplande investering kan even uitblijven. De stemming in de wachtruimte neemt een ander wending. Financieel is het nog te behappen, maar de vrijwilligers roeren een andere discussie aan. Versterking van het vrijwilligersteam. Bert Freriks voelt als invallend coördinator bijna wekelijks de urgentie. Hij heeft geen vrijwilligers achter hand om een onverwachte afzegging snel op te vullen. Noodgedwongen stapt hij dan zelf weer in de auto. Ook een ruimer rooster zou welkom zijn. Daarom doet hij een oproep. Wie, al dan niet in bezit van een auto, overdag tijd heeft en vrijwilligerswerk wil doen, kan zich melden bij Bert Frederiks, telefoon 026 3275465.

Heisterkoor in Bemmel heeft een nieuwe dirigent

BEMMEL - Het Heisterkoor is een enthousiast gemengd koor met een gevarieerd repertoire van klassiek tot modern. Na de sollicitatieprocedure in januari is Mathijs Dubbeldam unaniem door het koor verkozen. Mathijs is gestart en maakt de verwachtingen waar!

Zoals wellicht bekend is het Heisterkoor ontstaan uit het OBC-koor. Mathijs is begonnen als leerling van het OBC in dit schoolkoor. De inspirerende lessen zorgden er voor dat hij besloot docent muziek te gaan studeren aan ArtEZ Conservatorium in Enschede. Na een tussenstap als wiskundedocent studeert hij nu koordirectie in Utrecht. Hij heeft koordirectie lessen gehad van Kees Stolwijk, Yt Nicolai, Fokko Oldenhuis en Rob Vermeulen.

Mathijs is 23 jaar, speelt piano en klarinet en zingen in koren is een heel belangrijk onderdeel van zijn leven geworden. Zo heeft hij onder andere meegezongen in de koorklas van conservatorium ArtEZ, het studentenkoor Alphons Diepenbrock in Nijmegen, het Nederlands Studentenkamerkoor, Consensus Vocalis en het Brabantkoor.

Op dit moment dirigeert Mathijs bij vier koren in de omgeving Arnhem en Nijmegen: Vocaal Ensemble Amidart te Nijmegen, Ziekenhuiskoor Side by Side te Zevenaar, Binnenstadskoor te Arnhem én sinds 1 februari dus nu ook bij het Heisterkoor te Bemmel.

Wie benieuwd is naar zingen bij het Heisterkoor onder leiding van Mathijs is bij deze uitgenodigd om op een woensdagavond op het OBC aan de Heister te Bemmel vrijblijvend een aantal keren te komen luisteren en/of meedoen. Graag hiervoor even contact opnemen met voorzitter@heisterkoor.nl of 06 10414840. Voor meer informatie zie ook www.heisterkoor.nl.

Spreekuur en vergadering bij Platform Gendt

GENDT - Het inloopspreekuur is donderdag 05 maart vanaf 19.00 tot 19.50 uur in het SKC De Leemhof aan de Dorpstraat 1.

Het inloopspreekuur en platformvergadering is altijd de eerste donderdag van de maand (juli/augustus niet wegens vakantie), Iedereen is welkom en kan zonder afspraak binnenlopen.

Onder het genot van een kopje koffie of thee kan men voor persoonlijk advies of suggesties, opmerkingen, klachten over leefbaarheid, verkeer en veiligheid in uw wijk melden, dit wordt in de aansluitende platformvergadering besproken en door middel van een meldingsformulier naar de gemeente Lingewaard en of zonodig aan de aanwezige wijkagent doorgegeven.

"Als u het spreekuur niet kan of wilt bezoeken kunt ook e-mailen naar info@platformgendt.nl. Voor klachten over groenvoorzieningen, openbare verlichting (met vermelding van het paalnummer) en/of trottoirtegels kan men rechtstreeks contact opnemen met de gemeente Lingewaard, Kinkelenburglaan 6 Bemmel telefoon 026 3260111.

Heeft u interesse in ons werk in uw woonomgeving, over wat er in uw dorp of wijk gebeurt, of nog zou moeten of kunnen gebeuren, in samenwerking met Gemeente en Politie, of misschien wil je zelf wel het wijkplatform komen versterken, neem dan vrijblijvend contact op met de voorzitter de heer Nico Gerritsen via e-mail voorzitter@platformgendt.nl."

Voor meer informatie over de –Platforms in Lingewaard– dan kan men de vernieuwde –gezamenlijke websites– gemeente Lingewaard inzien www.wijkplatformslingewaard.nl verder op Gendt klikken, daarna Website Platform Gendt en men komt op de website van Platform Gendt.

Met Loopgroep Huissen trainen voor Marikenloop

HUISSEN - Heb jij je al opgegeven voor de Marikenloop? De wedstrijd wordt gelopen op zondag 17 mei over een afstand van vijf of tien kilometer en is alleen voor vrouwen.

Wil je samen met anderen trainen voor dit evenement? Na het succes van de afgelopen jaren start Loopgroep Huissen ook dit jaar met een speciale groep. Samen trainen in weer en wind, met een aangepast trainingsschema en deskundige begeleiding geeft moed en energie. Iedereen loopt op haar eigen niveau, maar met hetzelfde doel: goed voorbereid de eindstreep halen.

De training start op dinsdag 24 maart: 19:30 uur in kleedkamer 5 in sporthal De Brink. Je maakt kennis met verschillende trainingsvormen. Je krijgt advies hoe je tussen de trainingen door nog voor jezelf kunt trainen en blessures kunt voorkomen. De kosten zijn 25 euro voor alle trainingen tot aan de wedstrijd. Aanmelden kan via www.loopgroephuissen.nl.

Loopscholing

Op 17 maart start er een loopscholing. Deze cursus is voor beginners. Je kunt je hiervoor nog steeds aanmelden via www.loopgroephuissen.nl (Loopscholing).

Loopgroep Huissen heeft nog meer te bieden. Naast hardlopen is er sportief wandelen en nordic walking. In de week van 23 maart zijn er verschillende open trainingen. Het hele trainingsaanbod en meer informatie staan op www.loopgroephuissen.nl. Vragen? Stuur een mail naar info@loopgroephuissen.nl of bel Kees Tuytel 06 51090465.

Openingsdag voor jeugd op tennisbaan in Haalderen

HAALDEREN - Zondag 8 maart gaat er een gezellige dag plaatsvinden op de tennisbanen in Haalderen.

Voor zowel leden als niet-jeugdleden is er de gelegenheid om kennis te maken met de tennisactiviteiten die de onze club aanbiedt: een leuke kans om je vriendje, neefje, nichtje, buurmeisje, broertje of zusje mee te nemen.

Mocht je nu alleen zijn en graag willen weten wat er gedaan wordt die dag, ook dan ben je welkom. "Voor de kinderen tot en met negen jaar staan wij van 10.00 tot 12.30 uur klaar.
Voor de kinderen vanaf tien jaar en ouder zijn er activiteiten van 13.00 tot 16.00 uur."

"Geef je op en wees erbij, dan beloven wij een leuke dag met de vertrouwde broodjes knakworst en ranja." Opgave kan via: inschrijvingen@tchaalderen.nl of via een van de volgende personen van team jeugdzaken: Wyger-Jan Harmsen, Janet van der Leij en Nathalie van Baal. Tennisclub Haalderen ligt aan de Notenbomstraat 20. Meer informatie staat op www.tchaalderen.nl.

Damvereniging VBI naar barrage om Nederlands kampioenschap

Geert van Aalten (l) en Alexander Baljakin (r). Foto; Joop Hendriksen

HUISSEN - Damvereniging VBI zette in de laatste reguliere competitiewedstrijd van dit seizoen Volendam met 13-7 opzij. Ook Apeldoorn liet geen steek vallen (13-7- tegen SNA) zodat beide teams met een totaal puntenaantal van negentien uit elf wedstrijden de lijst aanvoeren.

Een barrage om de nationale titel is dus nodig. Daarin heeft damvereniging VBI een zeker voordeel door het hogere aantal bordpunten (146 tegen 135) dat bij een gelijk spel de titel aan de Huissenaren toekent. De barrage vindt plaats in 't Koelhuis te Huissen op 7 maart om 12.00 uur. Toeschouwers zijn welkom.

In de wedstrijd tegen Volendam duurde het enige tijd voordat er teken in de strijd kwam. Guntis Valneris scoorde de eerste winst. Zijn tegenstander bood nauwelijks. Maarten Linssen stond stevig onder druk maar kwam met remise goed weg. Pepijn van den Brink bleek in een goede partij gelijkwaardig aan een veel hoger gekwalificeerde tegenstander. Geert van Aalten oefende sterke druk uit. Zijn tegenstander maakte in tijdnood de beslissende fout. Alexander Baljakin vergrootte de voorsprong van de Huissenaren door geduldig op zijn kansen te wachten. Dat leverde hem schijf- en partijwinst op. Joost Hendriksen trof een lastige tegenstander. Hij stond wel onder druk, maar zijn remise kwam niet in gevaar. Johan Krajenbrink had duidelijk voordeel. Zijn tegenstander zag de remisevariant niet. Jos Stokkel kwam tot een gelijkwaardige remise. Yuriy Lagoda kwam positioneel in de problemen en vond in het eindspel geen remisevariant. Gérard Jansen had positioneel voordeel. Laat in de partij bleek dit net tekort voor een overwinning.

Laatste TOP literair café op 14 maart

BEMMEL - TOP viert de boekenweek! Dit doen we al achttien jaar, en we blijven dat zeker doen, maar dit jaar voor de laatste keer met het literair café. Een warme avond waarop mensen uit Nederland en Vlaanderen elkaar verhalen vertellen, gedichten voorlezen, en luisteren naar mooie muziek.

In oktober is een oproep gedaan drie gedichten of een verhaal in te sturen, passend bij het thema " Gek van reizen". Een jury heeft beoordeeld welke inzendingen opgenomen worden in een nieuwe TOP-bundel, die tijdens de avond gepresenteerd wordt. Een aantal schrijvers wordt uitgenodigd hun werk voor te komen lezen, en het publiek even mee te voeren naar een andere wereld. Een inmiddels onmisbaar programma-onderdeel is de vermakelijke literaire quiz, waaraan alle aanwezigen kunnen deelnemen en waarmee een mooie prijs te winnen is. Zanger-tekstschrijver BJ Baartmans maakt deze avond compleet met zijn mooie, soms vrolijke, maar ook rauwe liedjes

De show begint om 20.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via Boekhandel Polman en Arends Optiek. Reserveren kan via www.topbemmel.nl.

NLdoet 2015: Doe mee!

LINGEWAARD - Op 20 en 21 maart steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Ben of ken je een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn voor een leuke klus of activiteit? Of heb je zin om samen met collega's, vrienden of teamgenoten bij een organisatie aan de slag te gaan? Doe dan mee met NLdoet.

Overal in het land zijn leuke vrijwilligersactiviteiten te doen. Het opknappen van een clubhuis, een dierenverblijf of een speeltuin. Een paar uur erop uit met ouderen of gehandicapten. Tussen al deze klussen vind je vast en zeker een mooie activiteit die je samen met je collega's, familie of je sportteam kunt doen. Heb je zin om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken? Meld je aan op www.nldoet.nl. Er komen dagelijks nieuwe activiteiten bij!

Een klus te klaren?

Ben of ken je een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn? NLdoet is de uitgelezen kans om elke activiteit met hen aan te pakken. Meedoen betekent extra handen, nieuwe netwerken en naamsbekendheid voor je organisatie. Heb je een klus te klaren of wil je tijdens NLdoet net dat beetje extra doen? Meld je klus dan aan op www.nldoet.nl.

Meer weten?

Voor aanmelding, extra informatie, het laatste nieuws en tips en inspiratie voor een fantastische NLdoet activiteit kun je terecht op www.nldoet.nl of neem contact op met Stichting Welzijn Lingewaard via telefoon 088 2552550 of mail: w.vandenhurk@swlingewaard.nl.

Turbulentie: een muzikale vlucht met koor Jekadee

DOORNENBURG - Op 13 en 14 maart verzorgt het koor Jekadee uit Doornenburg de muzikale happening 'Turbulentie', waarbij iedereen welkom is.

"Wij nemen u mee langs de diverse werelddelen en zullen u tijdens deze vliegreis van diverse soorten muziek voorzien! Het belooft een turbulente vlucht te worden, met als speciale gast Mike Pruijn!"

De aanvang van de concerten is 20.00 uur in het kerkgebouw aan de Pannerdenseweg 50 in Doornenburg. Kaarten à 7,50 euro zijn verkrijgbaar bij Spar Doornenburg en via concert@jekadee.nl.

Oranje vrijmarkt Gendt

GENDT - Op maandag 27 april (Koningsdag) zal de Oranje Stichting Gendt weer de traditionele Oranje Vrijmarkt organiseren en is daarom op zoek naar standhouders.

Deze gezellige en goed bezochte markt zal plaatsvinden van 12.00 tot 18.00 uur op het Julianaplein in het sfeervolle centrum van Gendt waar volop vertier is voor jong en oud. Naast de Polder- en stratenloop en diverse kinderactiviteiten, zullen ook vele muzikanten optreden en zorgen voor een feestelijke stemming.

Kraam huren? Eén kraam (vier meter lang en overdekt) voor vijftien euro of drie kramen voor veertig euro. Wilt u nadere informatie of als standhouder aanwezig zijn, neem dan contact op met Ton Balduk, Olyhorststraat 10, Gendt; 0481 422069; ton.balduk@gmail.com of Kees van de Laarschot, Irenestraat 10, Gendt; 0481 424868; laarschotkp@hotmail.com.

Vrijwilligers gevraagd door Oranje Stichting

GENDT - De Oranje Stichting Gendt is dringend op zoek naar enkele enthousiaste vrijwilligers(sters) om het huidige aantal leden te ondersteunen, of zo mogelijk op termijn te vervangen.

Gezien de gevorderde leeftijd van sommige leden gaan de gedachten uit naar enkele jongeren die de taken op termijn over willen nemen, dan wel een eigen invulling willen geven aan de viering van Koningsdag. Vooral de kinderactiviteiten behoeven hierbij de grootste aandacht.

"Voelt u er iets voor om ook uw steentje bij te dragen om deze feestelijke traditie in stand te houden, neem dan geheel vrijblijvend contact op met voorzitter Ton Balduk, 0481 422069 of stuur een mailtje ton.balduk@gmail.com." Hij zal u graag nader willen informeren.

Honderdste route online op Gelderseroutes.nl

GELDERLAND - Met het plaatsen van de 38-kilometer lange fietsroute 'Rondje Park Lingezegen' heeft het nieuwe routeplatform Gelderseroutes.nl een mijlpaal bereikt. De honderdste route staat online!

Park Lingezegen is een landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen met veel ruimte voor mensen, landbouw, natuur en water. In en rond Lingezegen kun je fietsen, wandelen, kanoën, lekker eten en drinken en nog veel meer. Park Lingezegen is opgedeeld in vijf deelgebieden. Deze deelgebieden hebben ieder 'persoonlijke' accenten, wat het gebied aantrekkelijk maakt om in te recreëren.

Kwalitatieve routes
De fietsroute is een mooie aanvulling op het bestaande aanbod van Gelderse Routes. Het platform telt nu honderd routes en dit wordt flink uitgebreid in 2015. Voor Gelderse Routes staat de kwaliteit van de routes voorop. De routecontent is deelbaar en wordt ter beschikking gesteld aan het toeristisch bedrijfsleven vanuit de overtuiging dat informatie op zoveel mogelijk plaatsen verkrijgbaar moet zijn en dat ondernemers aan een route deze ook zelf zoveel mogelijk moeten promoten.

Het bijzondere aan Gelderse Routes is de focus op de tips voor onderweg, zoals bijvoorbeeld een lokale galerie, een streekmuseum of pannenkoekenhuis. Deze tips - soms voorzien van een actie of een arrangement - brengen bezoekers op de meest onverwachte plekken, waardoor een route een écht dagje uit wordt.

Rol van bedrijven
Een populaire route bouw je niet alleen maar samen met anderen. Hoe meer waardevolle tips er aan een route gekoppeld zijn, des te groter de aantrekkingskracht van een route. We roepen ondernemers die langs of in de buurt van een route liggen dan ook op om zich aan te melden als 'tip voor onderweg'. Meedoen is simpel, snel en betaalbaar. Vanaf vijftig euro doe je al mee. Ondernemers kunnen voor meer informatie terecht op www.gelderseroutes.biz.

Voordeling shoppen: kinderkleding en speelgoed

BEMMEL - Zaterdag 7 maart vindt in het OBC aan De Heister in Bemmel de tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs plaats. De beurs is geopend van 9.00 uur tot 11.30 uur.

Tijdens de beurs is er de mogelijkheid goede en betaalbare (merk)kleding voor het voorjaar en de zomer te kopen. "Wij nodigen u van harte uit om eens een kijkje te komen nemen." De entree is gratis. Er wordt ruim 18.000 stuks mooie tweedehands zomerkleding vanaf maat 74 tot en met maat S aangeboden. Naast kleding wordt er ook speelgoed verkocht en kan men er terecht voor babyspullen, schoenen, sportkleding, autostoeltjes, fietsstoeltjes, kinderwagens en nog veel meer.

De kleding is op maat gesorteerd en overzichtelijk in rekken opgehangen, jongens- en meisjesspullen apart; geen gezoek op tafels!

"Boven op de verkoopprijs komt vijftien procent, hiervan betalen wij alle kosten. Is er nog geld over dan schenken wij dit, naast kleding en speelgoed, onder andere aan Stichting Doe een Wens. Van 9.00 tot 11.30 uur bent u welkom. Er mogen geen (hand)tassen, buggy's en kinderen tot en met zestien jaar mee naar binnen. Kijk eens op www.kinderkledingbeursbemmel.nl."

Wie helpt rabatten in De Ward te behouden?

BEMMEL - De opschot van wilgen op de rabatten van het wielenpark de Ward moet nodig verwijdert worden om de rabatten te kunnen behouden. Dit is ook noodzakelijk om de aanplant die zes jaar geleden op de boomplantdag door schoolkinderen is gedaan een kans te geven tot ontplooiing te komen.

De aanplant betreft diverse wilgensoorten, essen en elzen boompjes. De wilgenaanplant wordt zodanig gesnoeid dat er mooie lage knotboompje kunnen ontstaan. Niet alleen mooi voor het fraaie cultuurlandschap in het wielenpark De Ward maar ook om met het wilgensnoeihout allerlei mandjes et cetera te kunnen vlechten.

Lingewaard Natuurlijk nodigt iedereen uit om met de snoeischaar in de hand te komen helpen op de landelijke doe dag van het Oranjefonds zaterdag 21 maart van 9.00 tot 16.00 uur. "Mocht u minder tijd hebben, ook goed elke uurtje hulp is welkom. Het startpunt is De Veldschuur van Lingewaard Natuurlijk gelegen aan de Sportlaan 1-M in Bemmel waar u met koffie en thee ontvangen wordt. Zorg wel voor gepaste kleding en schoeisel of laarzen en als mogelijk een snoeischaar en houtzaagje.

Doe mee aan deze nuttige, gezellige en gezonde activiteit en geef u op voor zaterdag 14 maart via de website van Nldoet en wel via http://klussen.nldoet.nl/nldoet/klus/?documentid=7258. Of via een mailtje naar Cor van Dalen, vandalen@lingewaardnatuurlijk.nl.

Activiteiten voor ouderen in Lingewaard

Voor informatie kunt u de locaties bellen of de websites www.betuweland.com en www.jozefgendt.nl raadplegen.

Op iedere locatie: koffietijd 10.00 - 11.30 uur; restaurant 12.15 - 13.30 uur.

Bemmel, Liduina, Gouden Appel 120, tel. 0481-470600

Woensdag 4 maart 09.30 - 11.30 uur Spellen, 09.45 - 10.45 uur Gymnastiek, 11.00 - 12.00 uur Gymnastiek, 14.30 - 16.00 uur Creatief / spellen

Donderdag 5 maart 10.00 - 11.30 uur Kaarten maken, 14.15 - 15.45 uur Luisteren in je leunstoel,

14.30 - 16.00 uur Handwerken

Vrijdag 6 maart 14.00 - 16.00 uur Biljarten

Maandag 9 maart 14.00 - 16.00 uur Biljarten, 14.30 – 16.00 uur Creatief / geheugentraining

Dinsdag 10 maart 10.15 – 10.45 Gouden Appel journaal tijdens koffiedrinken, 14.30 – 16.00 uur Samenzang

Gendt, St. Jozef, Hof van Breunissen, Kloosterplein 4, tel. 0481-421338

Woensdag 4 maart 9.30 – 11.30 uur Crea-ochtend, 10.00 – 12.30 uur Participatiepunt

Donderdag 5 maart 10.00 – 11.30 uur Koffietijd met Berichtenuitzending, 14.00 – 16.30 uur Soos , 14.15 – 16.00 uur Optreden seniorenkoor Bemmel

Zondag 8 maart 16.00 – 17.00 uur Berichtenuitzending

Dinsdag 10 maart 09.30 – 11.30 uur Handwerken, 14.00 – 15.30 uur Wandelmiddag ( aanmelden vooraf), 18.30 – 19.30 uur Samenzang

Huissen, Sancta Maria, Helmichstraat 22, Huissen, tel. 026-3263300

Woensdag 4 maart 09.30 - 11.00 uur Volksdansen, 14.00 - 16.00 uur Koersbal, 14.00 - 17.00 uur Participatiepunt

Donderdag 5 maart 14.00 - 16.00 uur Handwerken, 19.00 uur Kaarten KBO

Zaterdag 7 maart 14.00 - 16.00 uur Repaircafé

Maandag 9 maart 14.00 - 16.00 uur Knutselen

Dinsdag 10 maart 11.00 - 11.45 uur Gymnastiek, 14.00 - 16.00 uur Kaarten / dammen e.d.

In een Oogopslag Weekendvieringen voor de RK parochie De Levensbron (Gem. Lingewaard)

woensdag 4 maart

09.30 u. St. Bavo Angeren, Eucharistieviering met Pastoor Peters

Vrijdag 6 maart 2015

10.00 u. Kapel Gouden Appel Bemmel, Eucharistieviering met Pastoor Peters

10.00 u. Sancta Maria Huissen, Eucharistieviering met Aalmoezenier Crolla

zaterdag 7 maart

19.00 u. OLV van Zeven Smarten Haalderen, Eucharistieviering, voorganger Pastoor Peters en het Herenkoor

19.00 u. OLV Tenhemelopnemingkerk, EC, Huissen-Stad, Anders dan Andersviering met de werkgroep en een Gelegenheidskoor

zondag 8 maart

10.00 u. OLV Tenhemelopnemingkerk, EC, Huissen-Stad, Eucharistieviering, voorganger Pastoor Peters en het Gemengd Koor.

Schatzoeken in Bemmel?

BEMMEL - Zin in een wandeling maar wil je liever wandelen met een doel? Ga dan geocachen!

Geocachen is een leuke speurtocht en kan met een smartphone of een GPS-apparaat. Typ de coördinaten in en volg de hints voor het vinden van de schat (oftewel: de cache). Zin om het eens te proberen? Er zijn genoeg leuke caches te vinden! Ieder met een eigen moeilijkheidsgraad (ook geschikt voor kinderen) let op de icoontjes aangegeven bij de beschrijving van de cache.

"Probeer deze eens: http://www.geocaching.com/geocache/GC5MKKJ_beeldig-bemmel. Veel plezier! En pas op: het is zeer verslavend!"

Jeugdtheater HA on Tour met Unknown Hotel

ANGEREN - Na het succes in Herveld en Slijk-Ewijk, gaat het Jeugdtheater HA nu op tournee.

In dit stuk, voor en door jongeren, staan de problemen die jongeren hebben centraal. In september is Unknown Hotel in Herveld opgevoerd. Het was zo'n succes dat de jongeren op tournee gaan in verschillende dorpshuizen en theaters in de regio.

Marianne Veens heeft het stuk geregisseerd en geschreven. Jarno Scholten heeft de liedjes gecomponeerd en geschreven. Petra Rietveld heeft de choreografie gedaan. De jongeren zelf hebben de basis gelegd voor het stuk: door improvisaties, ideeën en gesprekken met de jongeren is het verhaal geschreven over een hotel waar jongeren opgevangen worden. Achter elke deur zit weer een ander probleem, zo zijn er bijvoorbeeld jongeren met gescheiden ouders, die gepest worden en uit de kast komen. Het hotel is een plaats waar ze terecht kunnen met hun problemen. Jeugdtheater HA is onderdeel van toneelvereniging De Vriendenkring in Herveld- Andelst.

Bij de eerdere uitvoering bleek dat niet alleen jongeren het erg mooi vonden maar ook de volwassenen konden het waarderen: 'Het zet je echt aan het denken' , 'dit zou iedereen moeten zien' waren onder andere de reacties. Unknown Hotel is een voorstelling met toneel, dans en zang; geschikt voor kinderen (vanaf ongeveer 9 jaar), jongeren en volwassenen

Unknown Hotel wordt zondag 8 maart om 15.00 uur opgevoerd in dorpshuis Angeren Emmastraat 23 in Angeren. De entree is zeven euro. Meer informatie geeft Marianne Veens 06 51640606 en staat op www.vriendenkringha.nl.

Tweestroom dames-4 uit Gendt naderen de top

GENDT - Tweestroom-MC4 ontving streekgenoot Setash-MC1, het won de eerste en derde set. De tweede en vierde set werden ingeleverd, dus een vijfde set. Kennelijk was de puf eruit, want deze set werd in no-time weggegeven.

Mix-Jongens-JB1 speelde thuis tegen Rohda-JB1 en kwamen er in de eerste en tweede set niet aan de bak. De derde en vierde set werd wel beter tegenstand geboden maar niet voldoende voor een set winst: (I0-4).

Tweestroom-MB1 ontving Bruvoc-MB1 en verloor de eerste set. De tweede set werd na een spannende strijd, nipt gewonnen: (27-25). De derde set werd verloren, terwijl de vierde set werd gewonnen. Dus hier ook een vijfde set.(10-15) Mooi twee punten thuis gehouden: (2-3).

Meisjes-MC3 speelde thuis tegen Gemini-MC2 en verloor de eerste set. De tweede set werd nipt verloren: (26-28). De derde set werd gewonnen. De vierde set werd nipt verloren: (23-25). Helaas maar één punt voor de klassering: (1-3).

Tweeetroom-MB2 ontving Tornax-MB2 en liet zich verrassen in de derde set. Kennelijk een euvel waarbij menig team van Tweestroom zich schuldig maakt, de derde set verliezen, terwijl man de wedstrijd in handen heeft.

Meisjes-MC1 speelde thuis tegen Trivos-MC1 en lei geen steek vallen. Dus een fraaie overwinning: (4-0).

Tweestroom-DS1 speelde uit bij Pegasus-DS4. Deze uitslag was nog niet bekend.

Tweestroom-DS4 speelde thuis tegen Vocasa-DS9 en had moeite om de eerste set te winnen. Het werd een nipte zege: (25-23). Hierna werden de andere set ook gewonnen:(4-0).

Door deze overwinning werden er vijf punten toegevoegd voor de rangschikking.

Geïnteresseerd in uw woon-leefomgeving?

HUISSEN - Kom eens langs bij het wijkplatform Zilverkamp-Zuid. Het wijkplatform Zilverkamp-Zuid behartigt de belangen van wijkbewoners in het deel van de wijk gelegen tussen de Loostraat, Nielant, Winterdijk en Korte Loostraat.

Al ruim vijftien jaar werkt een groep vrijwilligers uit de wijk aan het verbeteren van de woon-leefomgeving en de veiligheid van de buurt. De laatste tijd heeft het platform voornamelijk gewerkt aan het verwijderen van de bielzen in de wijk en de daarbij komende vernieuwing van het openbaar groen. Op sommige plaatsen is met betrokken buurtbewoners de parkeersituatie aangepast.

"Wij kunnen nog meer zaken noemen die inmiddels aangepakt en aangepast zijn. Ook willen wij graag meer van de bewoners horen waar nog situaties zijn die om verbetering vragen."

Sinds kort is het aantal leden van het platform verminderd onder andere door ziekte, verhuizing en drukke werkkring. (Van tien naar vijf mensen!) "Het mag duidelijk zijn: wij zoeken nieuwe vrijwilligers die interesse hebben in het wijkgebeuren. Wij zoeken ondermeer een nieuwe voorzitter, mensen voor de werkgroepen verkeer, leefbaarheid en communicatie."

Meer informatie is te verkrijgen bij mevrouw E.Dikland-de Klein, meestal telefonisch bereikbaar tussen 18.00 en 19.00 uur.

Aanmelden voor cursus Muziek Maak Je Zelf

HUISSEN - Woensdag 25 februari is de cursus Muziek Maak Je Zelf bij de Stedelijke Muziekvereniging Huissen succesvol afgesloten door twaalf leerlingen. Ze hebben voorgespeeld voor de ouders en hun diploma ontvangen. Het orkest heeft enkele leuke stukjes gespeeld en de leerlingen konden bij de orkestleden de instrumenten nog eens gaan uit proberen.

Bij voldoende deelname gaat er in maart weer een nieuwe cursus Muziek Maak Je Zelf van start. Deze cursus Algemene Muzikale Vorming is telkens zeer succesvol. De cursus beoogt bij kinderen het plezier in het zelf muziek maken te stimuleren en de kinderen kennis te laten maken met de muziekinstrumenten, die in een orkest voor komen. De kinderen leren muzieknoten lezen; op een blokfluit spelen en samen zingen.

Aan het eind van de cursus van vijftien lessen is er een afsluiting voor de leerlingen met een diplomauitreiking en een optreden van het orkest.

Na de cursus kunnen de kinderen doorgaan met individuele lessen op een muziek instrument via de Stedelijke. Alle lessen worden gegeven in Muziekgebouw Het Stedium, Muntstraat 10 in Huissen.

De cursus is bedoeld voor leerlingen van groep vier tot en met zeven. De lessen in het Stedium zijn wekelijks op vrijdagmiddag.

Meer weten of aanmelden kan via telefoonnummer 0613865492; via e-mail: opleidingen@stedelijkemuziekhuissen.nl. Meer informatie staat op www.stedelijkemuziekhuissen.nl onder 'nieuws'.

Wie heeft wat gezien?

HUISSEN - "Begin februari is er op begraafplaats de Hoeve in Huissen, tot ons grote verdriet de urn van mijn man en onze vader verdwenen."

"Wie heeft er wat gezien of weet hierover meer? Wij willen graag weten wat er gebeurd is en ons gedenkplekje herstellen. Wie kan ons helpen??? Het gaat om een bruine ronde urn met nerven erin zoals op de foto te zien is. Informatie graag mailen naar: wilmalouis@hotmail.com."

11 / 24

12 / 24

Met mogelijkheid je oude woning bekijken... Reünie Burchtgraafstraat in Gendt

GENDT - Vanwege de nieuwbouwplannen en de sloop van de jaren '50 huizen in de Burchtgraafstraat in Gendt heeft een aantal oud-bewoners het initiatief genomen om in samenwerking met de Woonstichting Gendt een reünie te organiseren voor alle oud-bewoners van deze straat.

Woonden er in de jaren '50 bijna allemaal grote gezinnen met vier tot negen kinderen, de laatste jaren werden deze huizen vooral bewoond door alleenstaanden. Vooral in de jaren '50 en '60 was het hier een hechte buurt, waar de kinderen nog veelal op straat met elkaar speelden.

Els Joosten, Ans en Toos Kaak en Henny Goossen hebben dan ook veel positieve herinneringen hieraan en zij zijn daarom bij elkaar gaan zitten om plannen te maken voor een reünie, waarbij een kijkje in hun oude huis bovenaan het verlanglijstje stond. De Woonstichting verleent alle medewerking en nodigt ook iedereen uit om te komen en daarna een kop koffie/thee te gebruiken in het restaurant Hof van Breunissen aan de Nijmeegsestraat.

De bijeenkomst zal worden gehouden op vrijdag 13 maart, vanaf 15.30 uur. De samenkomst is op het grasveldje in de Burchtgraafstraat, waarna ze de huizen gaan bekijken en daarna rond 17.00 uur koffie/thee drinken. Voor degenen die willen, is er daarna de mogelijkheid tot het gebruiken van een stamppotbuffet.

Voor zover bekend, hebben de oud-bewoners een uitnodiging ontvangen, maar het is goed denkbaar dat we niet iedereen bereikt hebben. Daarom dit bericht in de pers. "Heb je belangstelling hiervoor dan kun je je aanmelden bij Henny Campschroer-
Goossen, 0481 421758 of mail: familie.campschroer@hetnet.nl." Vóór 9 maart moeten de aanmeldingen binnen zijn in verband met de verdere organisatie.

Keyan (links) en Willem geven uitleg over hun leerlingenraad Leerlingenraad heeft stem op IKC de Vonkenmorgen

GENDT - Inspraak, democratie. Volwassen hebben er de mond van vol. En hoe gaan ouders om met mondige kinderen die inspraak als vanzelfsprekend vinden? IKC De Vonkenmorgen in Gendt heeft de stap gezet. De leerlingenraad heeft een stem. Van schoolplein tot leersysteem. Tijdens de open dagen op 12 en 13 maart geeft de leerlingenraad uitleg.

De leerlingenraad bestaat uit een leerling van groep vijf tot en met acht. Jaarlijks zijn er verkiezingen. Keyan van groep 8A: "Wij, zijn er voor om er voor te zorgen dat het op onze school stééds beter wordt." Willem van groep 7C noemt een wapenfeit. De vervelende pyjamadag is van de kalender. De kerstviering kon aantrekkelijker. "Het kerstontbijt was volgens de kinderen gewoon stom'', zo verwoordt Willem de mening van zijn achterban. Het kerstidee in de kerk met een sfeervolle avond op school met meegebrachte hapjes bleek een schot in de roos.

Willem heeft de ideeënbus geïntroduceerd. En dat heeft de schoolleiding geweten. Een leerling klaagt over wiebelende tafels. Irritant om erop te schrijven. De ingezonden ideeën laten blijken dat er iets gedaan moet worden aan het voetbalveldje. "We hebben de ideeën meegenomen en onderzocht", zegt Willem. De gevraagde omheining om ballen tegen te houden bleek uit veiligheidsredenen niet haalbaar. Het onderzoek naar een zachtere bal loopt.

De leerlingenraad heeft een uitgesproken mening over hun school. Pluspunt is veel aandacht voor het individuele kind. Ook als het thuis wat minder gaat.

Minpunt? Willem: "Ik denk dat sommige lessen wat speelser kunnen. Je hoort van kinderen dat het bij projecten soms te serieus is." Begrijpend lezen wordt genoemd. "Grote lappen tekst lezen, kun je niet onthouden." Om de lesstof beter op te kunnen nemen, zou er een moment van ontspanning moeten zijn. "Voor mijn part lekker even dansen of zo."

Keyan heeft nog één opmerking. De leerlingenraad maakt een infofolder over de leerlingenraad. Om ouders te laten weten wat ze doen. "Ik vind dat ouders kinderen onderschatten. Wij kunnen meer dan ze denken."

Hutaf jeugd timmert aan weg

HUISSEN - De Huissense tafeltennisvereniging kent een bloeiende jeugdafdeling. Met in totaal dertien teams die uitkomen in de landelijke –en afdelingscompetitie is Hutaf de meest toonaangevende vereniging bij de jeugd in de afdeling Gelre.

Niet voor niets is Hutaf dan ook genomineerd bij de verkiezing tot de verenigingen die het beste jeugdbeleid voeren in Nederland. Hutaf rekent hier niet op een hoofdprijs maar een nominatie is al iets waar Hutaf trots op is.
Voor jeugdleden zijn er, behalve de trainingen, voldoende activiteiten. Denk hierbij aan een filmavond en een kamp wat in een weekend aan het einde van het seizoen plaats vindt. Daarnaast zijn er toernooien zoals de clubkampioenschappen en de toernooien waaraan wordt deelgenomen verspreid over heel Nederland. Ook dit jaar is het een jeugdlid van Hutaf weer gelukt om zich te plaatsen voor de finales van nationale jeugdmeerkampen. Op 30 en 31 mei zal Anne van Bolderen met 11 andere speelsters gaan strijden om de titel.


Ondanks dat Hutaf op dit moment veel jeugdleden heeft is er in diverse groepen nog plaats voor aanvulling. Op de woensdagavond van 18.00 tot 19.00 uur, op de donderdagavond van 18.15 tot 19.15 uur en op de vrijdagavond van 17.00 tot 18.00 uur zijn geïnteresseerden welkom. "Lijkt het je leuk om te gaan tafeltennissen dan kun je gewoon een maand lang meetrainen zonder verdere verplichting." Alle trainingen staan onder leiding van gediplomeerde trainers. Hutaf heeft tafeltennisbatjes in bruikleen. De trainingen vinden plaats in Het Koelhuis, Koelhuisstraat 3 in Huissen. Meer info over Hutaf is te vinden op www.Hutaf.nl of te verkrijgen bij Mark Baerveldt, coördinator jeugdafdeling, e-mail hutafjeugd@gmail.com.

Openbare platformvergadering Doornenburg

DOORNENBURG - Op woensdag 4 maart om 20.00 uur is de derde Openbare Platformvergadering in 2015 in het Ontmoetingscentrum van Doornenburg. Het inloopspreekuur is van 20:00 tot 20:30 uur.

"Het was een motiverende maand! We hebben veel positieve reacties gehad voor de activiteiten in februari. Veel jongeren hebben gereageerd om in Doornenburg te willen wonen."

Een goede enquete is opgesteld door de werkgroep 'Bouwen in Doornenburg'. In deze enquete kunnen de wensen kenbaar gemaaakt worden. Via het secretariaat, website of op facebook is de enquete te vinden of te ontvangen. Ook zijn er veel mensen geweest op de bijeenkomst 'Glasvezel in het buitengebied'.

"In maart hopen we hieraan een vervolg te geven. Wij roepen u op om te gaan stemmen voor de Provinciale Staten op 18 maart. In 2014 hebben wij duidelijk steun gehad van de provincie om nieuwe ideeën te ontwikkelen voor Doornenburg. De kleine kernen vragen de aandacht van de provincie en hebben de provincie meer nodig!

Laat weten, wat u graag wilt en waar wij mogelijk een bijdrage zouden kunnen leveren voor u en de buurt. Wij kunnen pas voor u iets doen als wij op de hoogte worden gebracht!"

Wie een volledige agenda wilt hebben van de komende vergadering, kan deze altijd opvragen bij het secretariaat. Voor meer informatie: "zend dan een e-mail naar secretariaat@platformdoornenburg.nl of bel 06 10995095." Meer informatie staat op www.platformdoornenburg.nl.

Wildeplanten-cursus voor beginners in Huissen

Foto: Emmy van Balen

HUISSEN - Veldbloemen bekijken en leren kennen met ervaren gidsen van IVN Rijn Waal kan tijdens de plantencursus voor beginners op drie maandagavonden en tijdens de veldexcursies op vier zaterdagochtend.

De verse veldbloemen worden bekeken op maandagavond 13 april, 11 mei en 22 juni en tijdens de excursies op zaterdag 18 april, 16 mei, 27 juni en 22 augustus. De cursus wordt gehouden in Verenigingsgebouw 't Koelhuis, Koelhuisstraat 3, 6851 NB, Huissen. De kosten bedragen 35 euro; voor IVN RijnWaal-leden 20 euro. Aanmelden kan bij Emmy van Balen: balen777@planet.nl of 026 4723848.

Dames Platform Huissen: Humor en Ernst in trouwzaal

HUISSEN - Kom op dinsdag 10 maart naar de avond van het DPH. Dan komt Diny Zimmer-Koopsen uit Ermelo vertellen over haar werk als ambtenaar van de burgerlijke stand. Onder het motto 'Humor en Ernst in de trouwzaal'. Naast anekdotes zullen ook de liedjes niet ontbreken.

De avond begint om 19.45 uur in zalencentrum De Valom in Huissen. Introducés zijn ook welkom. Zij betalen de kennismaking prijs van vijf euro voor deze leuke avond.

Men kan zich deze avond opgeven voor de dagtocht op dinsdag 9 juni. Er kunnen vijftig personen mee; leden gaan voor. Vertrektijd 08.30 uur Thuiskomst 20.45 uur De prijs voor deze dagtocht is 58,00 euro per persoon.

We gewoon eens kennismaken met het DPH is welkom op alle avonden, tenzij anders vermeld in de media. Alle info staat op de website of facebookpagina.

Warm schaatsuitje voor Pius X vanwege zestigjarig jubileum

BEMMEL - Woensdag 25 februari vierden de leerlingen en leerkrachten van basisschool Pius X uit Bemmel een warm schaatsfeestje in Triavium. Dit was een van de activiteiten die de school dit schooljaar organiseert vanwege het zestigjarig jubileum. Het was een groot succes.

De kindjes uit groep een en twee vermaakten zich op de funbaan met rekjes, pinguïns en zeehonden waarmee ze zich vooruit werkten. Na een tijdje wisselden een aantal kinderen hun schaatsen in voor kleurplaten en viltstiften. Er werd op en naast het ijs hard gewerkt en leuk gespeeld.

Groepen drie tot en met acht leefden zich uit op de ijshockey baan of 400meter baan. Met kunstschaatsen, ijshockeyschaatsen en onderbinders lieten de leerlingen zich over het ijs glijden. Ook de leerkrachten en hulpouders zetten hun beste schaatsbeentje voor. Al snel gingen jassen uit en dassen af. Want tikkertje op schaatsen, je evenwicht houden, vooruit komen en vallen en opstaan, kost veel energie! Gelukkig was er voor iedereen tussendoor koek en zopie. Want dat hoort bij ijspret.

Het was een hartstikke gezellig en warm ijsfeestje vanwege het zestigjarig jubileum van de school. Mede mogelijk gemaakt door de bijdragen die de kinderen zelf hebben opgehaald met onder andere de sponsorloop, de bloembollenactie en de kerstmarkt.

Het jubileumjaar brengt nog meer activiteiten met zich mee. Zo is er op 18 april een reünie voor oud-leerlingen en leerkrachten op de basisschool. Zie ook www.piusx-reunie.nl. En is het jaarlijkse schoolreisje dit jaar uitbundiger dan andere jaren. Kortom: de Pius X is nog lang niet uitgefeest.

Voorjaarsloop onder herfstomstandigheden

BEMMEL - Zondag 1 maart hield b.o.d. De Sprinters de Voorjaarsloop, maar wat de inluiding van het voorjaar moest worden, werd een terugblik op de herfst. Hoewel gelukkig de voorspelde barre weersomstandigheden uitbleven, was het stormachtig weer, waarbij de zon zich toch regelmatig liet zien. Afstandsrecords bleven dan ook uit. Ook over deelname mag b.o.d. De Sprinters tevreden zijn. Meer dan tweehonderd mensen stonden aan de start.

Als eerste gingen de beide jeugdlopen van start die geheel op de 400meterbaan werden gelopen. Bij de KidsRun wonnen Timo van Mullem en Noor Polman en op de anderhalve kilometer deden dat Jens Gerrits en Wies Polman.

Om half elf werden de deelnemers voor de vijf en tien kilometer weggeschoten, nadat eerst een minuut stilte in acht werd genomen om Theo Heijmen te gedenken, lid en vrijwilliger van de club die onlangs is overleden. Nadat aanvankelijk vanaf de start de lopers in groepen bij elkaar bleven om beschutting te zoeken tegen de harde wind, vielen deze groepen toch al snel uit elkaar, waarbij uiteindelijk de mensen met grote tussenruimte van elkaar op de baan terugkwamen. Bij de vijf kilometer wonnen Tom van Beusekom uit Dieren (18.21) en Karen Wijlaars uit Nijmegen (19.09) die beiden met voorsprong over de finish kwamen. Zo ook bij de tien kilometer. Hier waren het Ferry Schreven uit Druten (36.21) en Cecile van der Sanden uit Bemmel (45.51).

Alle uitslagen staan op www.uitslagen.nl of www.boddesprinters.nl.

Trekkerrit toont krapte van Betuwse wegen

Op sommige plaatsen is het voor trekkerbestuurders nauwelijks mogelijk om tussen de verkeersobstakels door te komen. (foto Joris Giesen)

BETUWE - Vluchtheuvels, rotondes en overhangende bomen. Het is voor trekkerbestuurders dikwijls niet eenvoudig om hun voertuig door het verkeer van de Betuwe te loodsen.


Daarom had LTO Noord, afdeling Oost Betuwe, vijf beleidsmakers van de gemeente Lingewaard en Overbetuwe uitgenodigd om een rondje mee te rijden op een trekker om zelf te ervaren welke lastige obstakels er zijn op de openbare weg in de gemeente. Op sommige plaatsen bleek het voor de trekker, met daarachter een machine om aardappelen te poten, nauwelijks mogelijk om zonder schade tussen de verkeersobstakels door te komen. "We willen met deze actie begrip kweken voor de diverse lastige verkeersituaties in de gemeente", legt Henk Mulder, voorzitter van LTO Noord, afdeling Oost Betuwe uit. "Weggebruikers hebben altijd haast en het wordt boeren en trekkerchauffeurs niet altijd gemakkelijk gemaakt om deel te nemen aan het verkeer. Je merkt al snel frustratie bij autobestuurders als ze achter langzame trekkers moeten wachten. Maar boeren moeten wel naar hun land om hun werk te doen."

De gemeentelijke beleidsmakers waren positief na afloop van de rondrit omdat ze nu met eigen ogen zagen waar de knelpunten liggen op de gemeentewegen voor de landbouwvoertuigen. 'We hebben het onderwerp via deze actie op de agenda gezet ', vertelt Mulder. Hij verwacht dat er binnenkort nog een uitnodiging volgt om samen met de beleidsmakers te kijken naar diverse knelpunten om daarvoor samen naar oplossingen te zoeken.

75 jaar en nog steeds een actieve volleyballer bij Setash

HUISSEN - Peter Schuil uit Huissen volleybalt nog elke donderdagavond bij het recreantenteam van Setash en dat terwijl hij vorige week 75 jaar is geworden!

Hij is zowel het oudste als trouwste lid van Setash, dus reden genoeg voor zijn medespelers en het bestuur om hem op zijn vaste trainingsavond te verrassen en in het zonnetje te zetten. Peter is zijn hele leven al sportief. In zijn jonge jaren voetbalde hij, hij speelde o.a. in het elftal van de marechaussee en liep hij hard.

In 1977 werd hij lid van Setash en sindsdien volleybalt hij elke week fanatiek en met veel plezier bij het recreantenteam van Setash; een gezellig en sportief team van dames en heren van diverse leeftijden. "Je moet jezelf wel een beetje afbeulen en het gevoel hebben dat je wat gedaan hebt", vindt hij, "anders heb je er niks aan."

Opgeven is voor Peter geen optie, hij blijft spelen zolang hij kan. Volgens zijn medespelers is Peter energiek en springt en rolt hij nog als een jonge hond. Opmerkelijk ook: hij heeft nooit een blessure! Nou ja, nooit...tien jaar geleden iets aan zijn voet, maar dat stelde weinig voor. Nog een bijzonder feitje: Peter heeft al 65 keer de Airborne wandeltocht gelopen.

Setash is bijzonder trots op deze speler en wenst hem en zijn medespelers nog veel speelplezier. Uit het verhaal van Peter blijkt maar weer dat volleybal een leuke sport is voor jong en oud.

Denkt u nu: "Misschien is volley ook iets voor mij?" of wilt u gewoon meer weten over Setash? Kijk eens op www.setash.nl of stuur een berichtje naar info@setash.nl.

Frans Knorth Makelaardij breidt uit

Het team: van links naar rechts: Frans Knorth, Ditte Jansen, Moreno Joosten, Paulien van de Sant, Lisanne de Jonge, Floor van de Sant en Yordi Kathmann

BEMMEL - Door de blijvende groei van Frans Knorth Makelaardij is het team uitgebreid.

Naast Paulien van de Sant en Lisanne de Jonge is vanaf 2 februari nu ook Moreno Joosten als assistent-makelaar werkzaam bij Frans Knorth Makelaardij. Dit om de service naar een nog hoger niveau te tillen en goed te kunnen anticiperen op de veranderingen in de huizenmarkt.
Vanaf april 2015 opent Frans Knorth Makelaardij een tweede kantoor in Elst op de Nieuwe Aamsestraat 80. Dit in samenwerking met De Hypotheker. "2015 belooft weer een mooi jaar te worden, wij hebben er zin in."

Column

Compliment

Zaterdagochtend, krantenochtend. Mijn vrouw heeft de gewoonte om te roepen; hé, moet je eens luisteren en leest dan ongevraagd een stuk uit haar krant voor. Best irritant. Ik ben geen ochtendmens en ik wil met rust gelaten worden. Pagina 2 gaat over het Tweede Kamerlid Mark Verheijen die de integriteitsregels van zijn VVD vergat uit zijn hoofd te leren. Zaterdag was ik het zelf die mijn geliefde ochtendstilte verbrak. Trouw besteedde pagina 9 aan de Nationale Complimentendag. De meeste complimenten krijg je op je begrafenis, zo las ik voor. Hoogleraar Geestelijke Gezondheidsbevordering Ernst Bohlmeijer werd aan het woord gelaten. Die denkt dat er in de samenleving grote behoefte is om af en toe op de rem te trappen. Aandacht hebben voor elkaar. Complimenten geven. Maar pas op voor geslijm, waarschuwde de professor. Een compliment moet wel gemeend zijn. Mijn vrouw keek me aan. Jij een compliment geven? Ik kreeg ter plekke het gevoel uitgedaagd te worden. Ik beloofde mijn vrouw dat ik kan bewijzen dat complimenten geven me net zo goed afgaat als met azijn te sproeien. Ambtenaren, college en raadsleden ontmoeten elkaar in juni op een sport- en speldag met na afloop een bbq. Geweldig, het wordt één familie waar de burger wat aan heeft. Een van de onderdelen is touwtrekken. Een sport waar raadsleden al hebben aangetoond er in uit te blinken. Het getouwtrek om het Stadhues staat me nog bij. Complimenten. Ik vind het knap dat het GroenLinks breimeisje Lianne Duiven blijft knokken om in haar tuin een joekel van een windmolen te plaatsen. Complimenten voor de Lingewaardse VVD-hulpjes die het lef hadden om voor hun duistere sjoemelpartij de verkiezingsborden Zeker Nu te plaatsen. Klopt Ernst Bohlmeijer, het compliment voor de sportdag is niet gemeend, maar geslijm. Mijn complimenten voor de VVD-hulpjes zijn absoluut gemeend. Zeker nu. Als ik die borden zou moeten plaatsen, dan alleen in het donker en met een bivakmuts op.

Sjaak

Bijzondere mijlpaal voor kindertheater Kleine Kees

HUISSEN - Kindertheater Kleine Kees bestaat op 1 mei precies tien jaar. Kleine Kees viert deze bijzondere mijlpaal met de humoristische en muzikale voorstelling 'De verjaardag van Koning Lodewijk de Enige' in Theater Kees aan het Kampstuk 23 in Huissen.

Voordat deze door Koos Meinderts geschreven voorstelling haar première beleeft op zaterdag 25 april, krijgen kinderen en hun ouders op 7 maart een 'sneak preview' tijdens een gratis toegankelijke inloopochtend in het theater. Deze inloopochtend is te bezoeken van 10.00 tot 12.00 uur.

Na negen geweldige en drukbezochte voorstellingen in de afgelopen negen jaar staat de jonge spelersgroep van Kleine Kees nu op de planken van Theater Kees met 'De verjaardag van Koning Lodewijk de Enige'. De voorstelling draait om, zoals de titel al doet vermoeden, Koning Lodewijk de Enige. Hij is bijna vijfentwintig jaar. Een mooie aanleiding om een feest te geven en eens aan trouwen te denken, zo menen zijn moeder en zijn personal coach JP. Lodewijk is tegen een gearrangeerd huwelijk en gelooft alleen in eerlijke en echte liefde. Een theatergezelschap repeteert ondertussen voor de voorstelling die op het feest wordt gespeeld. De regisseur kiest voor Romeo en Julia, maar de koning ziet niets in de stukkeuze. Dan verschijnt Lisa ten tonele. Zij neemt de regie over van de regisseur. Koning Lodewijk valt als een blok voor Lisa en is ervan overtuigd dat hij met haar wil trouwen. Dit tot ergernis van zijn moeder die dit 'gewone' meisje niet geschikt vindt voor haar zoon. Lukt het Lodewijk om te trouwen met zijn ware liefde?

Na de première op 25 april om 19.00 uur wordt 'De verjaardag van Koning Lodewijk de Enige' nog gespeeld op 26 april (14.00 uur), 2 mei (14.00 uur), 3 mei (14.00 uur) , 5 mei (14.00 en 19.00 uur), 6 mei (14.00 en 19.00 uur), 7 mei (14.00 uur), 8 mei (19.00 uur) en 9 mei 14.00 uur).

Kaarten kosten acht euro per stuk en zijn te bestellen via www.theater-kees.nl. U kunt de kaarten direct via Ideal online betalen, uitprinten en meenemen naar Theater Kees, waar ze worden ingescand.

Tien jaar wereldwinkel

HUISSEN - Op 7 maart viert wereldwinkel Lingewaard haar tienjarig jubileum. Dat wordt een groot feest met een heropening en verschillende acties.

Om 13.30 komt de burgemeester de winkel heropenen. Dit gaat gepaard met een rituele openingsdans van de Indonesische dansgroep Wahana Budaya. Daarna is de prijsuitreiking van het zelfgemaakte speelgoed van afvalmateriaal.

De hele middag is er een wisselend programma met Indonesische dansen, zang, workshop djembee, djembee muziek en een Koerdische dansgroep. Iedereen die een henna-tekening wil, kan die voor vijf euro krijgen.

De hele maand maart kunnen klanten hun kassabon inleveren. Er zijn drie prijzen te verloten. Op de dag zelf mogen klanten hun korting gooien met een dobbelsteen. Iedereen is welkom.

Wit- en karpervissen bij vis- en recreatieplassen Het Broek

GENDT - Zondag 5 april begint bij vis en recreatieplassen Het Broek het vissen in de witvisplas. Het seizoen van het weekend witvissen loopt van 5 april tot en met 15 september. Het witvis bestand in de plas bestaat uit onder andere, brasem, voorn, zeelt, steur. gras- en kruiskarpers.

"Hengels mag u zelf meenemen, maar zijn ook bij Het Broek te huur. Reserveren is niet noodzakelijk maar wel gewenst, om er zeker van te zijn dat er plaats is. Witvisplas en kantine zijn open van 08:00 tot 20:00 uur. Tarieven weekendvissen staan op www.hetbroek.eu onder tarief en witvisplas.

Voor informatie en reserveren witvisplas: 06 23553851 of 06 25207818. Voor karpervissen in de karperplas zie www.thecarpspecialist.nl onder 'Het Broek'.

Koppelwedstrijd Sint-Petrus

LINGEWAARD - De eerste koppelwedstrijd van het seizoen van hengelsportvereniging Sint-Petrus stond weer op het programma.

Negen koppels hadden zich voor deze wedstrijd opgegeven. Iedereen had het erover dat deze dag wel eens een zeer natte dag kon worden, maar ook deze keer viel dat reuze mee, oftewel het was de hele dag droog. Wat betreft de vangsten had men ook niet te klagen en waren het met name de windes die zeer actief aanwezig waren.

De uitslag
1e L. Klok-F. Enklaar 20,500 Gr
2e Th. Engelen-G. Arnts 12,780 Gr
3e M. Albouts-B. v. Vorsellen 10,980 Gr
4e J. Meeuwsen-M. Hendriks 9,800 Gr
5e G. Meeuwsen-D .d.Wild 8,660 Gr

Oud papier Haalderen

HAALDEREN - Vrijdag 6 maart wordt het oud papier in Haalderen ingezameld.

Gevraagd wordt alstublieft het papier netjes bij elkaar gebonden voor 17.30 uur aan de straat te zetten.

Nieuws van bridgeclub Doublet Bemmel

BEMMEL - Doublet speelt in seizoen 2014/2015 in zes competitierondes van ieder vijf avonden. De vierde competitieronde liep 10 februari al weer ten einde, en afgelopen speelavond is daarvoor de Jansen Totaalwonen wisselbeker uitgereikt aan Erik en Jaap omdat zij de mooie score van 61,62% behaald hebben. Daarmee werden zij tweede achter Sjoukje en Anton, die de sterkste bleken met 61,75% maar de beker al eens hadden ontvangen dit seizoen.

Nog meer verrassende uitslagen: Steef en Hans werden derde met 56,26% in de A-lijn en in de B-lijn waren Kitty en Rita de besten met 57,11%. Jan en Ab tweede met 53,09% en verrassend derde Toos en Ria met 53,06% Een geweldige prestatie! Zij vergezellen Helmi en Arnold naar de A-lijn want dat is het gevolg als je zo goed kaart. Helaas moeten er ook weer vier paren degraderen, maar dat is tevens onderdeel van de spanning en geeft uiteindelijk ook weer een kick om terug te willen komen naar de A over 5 weken.

Naast de eigen clubcompetitie organiseert Doublet, soms in samenwerking met andere clubs, externe activiteiten waaronder de Minkhofdrive die op 7 februari heeft plaatsgevonden. Dankzij de geweldige opkomst van 56 personen en de prima verzorging door de vrijwilligers van de Minkhof, is dit een mooie middag geworden om op terug te kijken. In de A-lijn waren Thea van Haaren en Ad Augustin de besten met 70,56% en in de B-lijn scoorden Corry en Wim Damen het sterkst met 66,67%.

Lid worden van Doublet? Bel of e-mail ons secretariaat: Erik Willems, 06 46204302, e-mail secretariaatdoublet@mail.com, www.nbbclubsites.nl/club/15030.

Wedstrijden HAVO

THUIS

Zaterdag 7 maart

10:00 HAVO E2G - SVO '68 E3

10:00 HAVO E1 - Westervoort E7G

10:30 HAVO F1 - Bataven F2

10:30 HAVO F2 - Bataven F7

12:00 HAVO D2 - DVV D6

14:00 HAVO 2 - AVW '66 6

Zondag 8 maart

10:30 HAVO 3 - Spero 9

11:00 HAVO 2- RVW 2

14:00 HAVO 1- ONA '53 1

UIT

Zaterdag 7 maart

12:45 Nijmegen C2 - HAVO C1D

12:00 BOA-jc D1 - HAVO D1GD

Zondag 8 maart

11:30 Juliana '31 7 - HAVO 4

Birgitte collecteert voor reuma-onderzoek

GENDT - Als Birgitte Walgreen met een collectebus aanbelt, kan zij precies uitleggen hoe belangrijk onderzoek naar reuma is. Birgitte (42) uit Gendt werkt als analiste in het reumatologie-laboratorium van het Radboud UMC in Nijmegen. 'Dagelijks ben ik bezig met fundamenteel onderzoek. We kijken naar ontstoken weefsels en zoeken naar mogelijkheden om de ontsteking te remmen. Belangrijk werk, daarom steun ik als vrijwilliger het Reumafonds!'

Birgitte doet onderzoek naar reumatoïde artritis, maar ook steeds vaker naar artrose. "Artrose ontstaat op een heel andere manier dan reuma, maar ook hierbij speelt ontsteking van het gewricht een rol. In ons lab onderzoeken we ondermeer het kapot gaan van kraakbeen en hoe we dat weer kunnen laten aangroeien. Het is enorm boeiend werk, waarin we veel samenwerken met buitenlandse onderzoekers. Ik zie in mijn werk hoe waardevol de steun van het Reumafonds is. Daar doe ik graag iets voor terug."

Van moeder op dochter

Birgittes moeder was collectant en voor Birgitte is vrijwilligerswerk altijd een deel van haar leven geweest. Zo is ze bestuurslid en penningmeester van de ponyclub en sinds vijf jaar collectant voor het Reumafonds. 'Dit jaar ben ik wijkhoofd geworden. Ik zorg voor de verdeling van de bussen, maak een stratenplan en informeer de collectanten. Eén van die collectanten is mijn dochter van zestien, die al drie jaar meehelpt en nu voor het eerst haar eigen straten gaat lopen!'

"Wilt u net als Birgitte meehelpen met de collecteweek van het Reumafonds van 16 tot en met 21 maart, mail dan naar vrijwilligers@reumafonds.nl of bel het reumafonds op 020 5896464.

Reumafonds zoekt collectanten in Gendt

GENDT - Wilt u zich inzetten voor de reumabestrijding in Gendt en heeft u daarvoor een paar uur per jaar beschikbaar? Word dan collectant of medeorganisator voor de collecteweek van het Reumafonds van 16 tot en met 21 maart. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer G. Bookelman: 0481 421910.


Televisiepresentatrice Anita Witzier ondersteunt de oproep van Bookelman. "Toen het Reumafonds mij vroeg om ambassadeur te worden, heb ik meteen 'ja' gezegd. Ik zet mij graag in voor de bijna tweemiljoen mensen in Nederland die leven met reuma, zoals artrose. Ouderen, maar ook jonge, werkende mensen of zelfs kinderen kunnen reuma krijgen. Hun aandoening is niet altijd zichtbaar; voor de buitenwereld lijkt er vaak niets aan de hand. Uit eigen ervaring weet ik dat reuma een wrede ziekte is: de ene dag kan je alles en de volgende dag doet alles pijn. Leg dat maar eens uit! Inmiddels heb ik goede medicijnen en is mijn reumatoïde artritis onder controle, maar niet bij iedereen gaat dat zo. Het kan een jarenlange zoektocht zijn, vol pijn en frustraties."

Reumafonds
Het Reumafonds strijdt voor een beter leven met reuma nu en een leven zonder reuma in de toekomst. We geven voorlichting, ondersteunen patiënten activiteiten en komen op voor de belangen van mensen met reuma bij politiek en zorg. Het fonds krijgt hiervoor geen subsidie van de overheid en is dus volledig afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven.
Als collectant of medeorganisator van de collecteweek bent u dan ook van groot belang.
Geef het Reumafonds zo snel mogelijk door dat u wilt meehelpen aan ons doel om mensen met reuma een beter leven te geven. Bel voor meer informatie met: G. Bookelman: 0481 421910 of met het Reumafonds in Amsterdam: 020 589 64 71. U kunt ook een mail sturen naar: vrijwilligers@reumafonds.nl.

Gratis WOZ-controle bij EZA Vastgoed Makelaardij

BEMMEL - "Afgelopen jaar is 95% van onze bezwaren gegrond verklaard. Een uitzonderlijk succes!", aldus Eugène Zaat van EZA Vastgoed Makelaardij. De WOZ waarde van uw woning wordt steeds belangrijker. De gemeente is verplicht deze waarde elk jaar opnieuw vast te stellen.

Een dezer dagen zult u als eigenaar van uw woning de nieuwe waarde per post ontvangen van uw gemeente. Wanneer u van mening bent dat deze waarde te hoog is vastgesteld kunt u daartegen bezwaar aantekenen. Het is van groot belang dit goed in de gaten te houden, zo is de WOZ waarde onder andere bepalend voor uw: OZB-, Inkomsten-, Waterschaps-, Vennootschaps- en Schenk/Erf Belasting.

"Als makelaar adviseren wij u sterk om het bezwaar maken uit handen te geven. Dit bespaart u een hoop werk en daarnaast bent u verzekerd van een deskundige, professionele afhandeling van de procedure. Om dit aan te kunnen bieden zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met Previcus. Previcus is gespecialiseerd in WOZ taxaties en juridische dienstverlening. Vanwege de ruime ervaring in haar vakgebied is dit de aangewezen partij om uw WOZ-waarde grondig te controleren en een succesvol bezwaarschrift in te dienen. Daarnaast zijn wij trots u te kunnen melden dat wij u deze dienst gratis aan kunnen bieden!"

Previcus is als eerste bedrijf in Nederland begonnen met het aanbieden van deze dienst op basis van het zogenoemde 'no cure no pay'. "Wanneer het bezwaar gegrond wordt verklaard, is de gemeente verplicht onze kosten te vergoeden. Wordt het bezwaar ongegrond verklaard dan is dat ons risico en zullen wij, als ook Previcus, niets bij u in rekening brengen. Wanneer ook u gratis bezwaar wilt laten aantekenen tegen uw WOZ waarde dan dient dit binnen zes weken na de dagtekening van uw beschikking te gebeuren. Ga snel naar onze website www.ezavastgoed.nl en vul het 'Intakeformulier' in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op."

EZA Vastgoed Makelaardij. Sportlaan 7, Bemmel. 0481 750846; www.ezavastgoed.nl.

Kamera Express opent grootste fotowinkel van Arnhem

ARNHEM - In het voormalig ANWB gebouw, aan de Kronenburgsingel 20 in Arnhem, opent Kamera Express haar zesde Superstore. Met ruim vierhonderd vierkante meter aan fotobeleving, educatie en inspiratie, vindt de klant in deze Superstore alles op het gebied van foto-, videocamera's en accessoires.

Naast het grote assortiment biedt Kamera Express workshops, lezingen, trainingen, demonstraties en uitgebreide business to business mogelijkheden aan. De nieuwe Superstore ligt bij het nabijgelegen winkelcentrum Kronenburg en is gemakkelijk te bereiken met zowel openbaar vervoer, als met de auto en heeft de mogelijkheid om gratis te parkeren.

Kamera Express is al meer dan twintig jaar dé foto retailspecialist van Nederland. De combinatie van webshop en Superstores in Nederland en België maakt Kamera Express uniek. Dankzij de Laagste Prijs Garantie van Kamera Express weet de klant dat hij bij Kamera Express altijd de beste deal maakt. "Als één van de eerste multi-channel fotoretailers in Nederland zien wij in deze tijd de winkels nog steeds als een belangrijk onderdeel van onze succesformule. Foto- en videografie moet je kunnen voelen, proeven en beleven. Naast het bieden van deskundig advies, willen wij onze klanten blijven inspireren door het geven van workshops, lezingen en demonstraties, en een ongekende service van onze aftersales", aldus Ben Cornelisse, algemeen directeur bij Kamera Express.

Naast de nieuwe Superstore aan de Kronenburgsingel behoudt Kamera Express ook haar City Kiosk in het centrum van Arnhem in de Beekstraat. In de City Kiosk kan de foto- en videoliefhebber terecht voor deskundig advies, een selectie uit het ruime assortiment en het maken van pasfoto's.

Plan APK bij Wouter Hageman Bosch Car Service Gendt

GENDT - Plan in 2015 uw APK bij Wouter Hageman, Bosch Car Service Gendt en maak kans op een auto ter waarde van 10.000 euro. Ook bij Bosch Car Service Wouter Hageman maakt u kans op een van de tien auto's die in 2015 worden weggeven. De enige voorwaarde is, dat u uw APK laat uitvoeren bij Bosch Car Service Wouter Hageman Gendt.

Sinds 2011 is Wouter Hageman aangesloten bij Bosch Car Service. De onderdelen en systemen van Bosch zitten in nagenoeg alle auto's. Daarom is Bosch Car Service dé formule voor ons. Elke auto, jong of oud, van elk merk, uw eigendom of lease, is bij ons welkom. Als Bosch Car Service zijn wij aangesloten bij de Bovag en voldoen wij aan de strenge (kwaliteits) eisen die door Bosch en de Bovag vastgesteld en gecontroleerd worden. Zo mag u er op vertrouwen dat wij alleen dat repareren of vervangen wat nodig is voor een betaalbaar tarief en wat (vooraf) met u is afgesproken. Dus, een grote of kleine beurt, een controle voor u op vakantie gaat of een nieuwe APK? Uw auto is bij ons in vertrouwde handen .

Tien auto's te winnen

Wie in 2015 zijn APK laat uitvoeren bij Bosch Car Service, kan zich aanmelden op de speciale actiewebsite www.apkactie2015.nl. Verspreid over het jaar worden uit de aanmeldingen liefst tien winnaars geloot. Deze mogen voor een bedrag van 10.000 euro hun auto zelf uitkiezen bij het Bosch Car Service autobedrijf waar de APK werd uitgevoerd. De auto wordt geleverd met de bekende Bosch Car Service serviceproducten, zoals Bosch Car Service Pechhulp, Bosch Car Service Autoverzekering en Bosch Car Service Garantie.

"Bosch Car Service van Wouter Hageman uit Gendt heeft een jarenlange ervaring op het gebied van APK. Onze APK-keurmeesters controleren alle punten, zodat u er zeker van kunt zijn dat u in een veilige auto rijdt, zonder ons milieu onnodig te belasten.

Bij Wouter Hageman kunt u uw auto al voor twintig euro all-in laten keuren. Bovendien krijgt u bij iedere reparatie of onderhoudsbeurt een GRATIS leenauto. Wilt u een afspraak maken dan kunt u bellen naar 0481 425000 of kom langs, u bent van harte welkom!"

Wouter Hageman Gendt (Waar u nog echt klant bent), Henri Dunantstraat 3 Gendt; Tel: 0481 425000; E-Mail: werkplaats@hageman.nu.

'Burgertjes' maken bij De Zilverkamp

HUISSEN - "Zaterdag 7 maart gaan we iets doen wat we nooit eerder hebben gedaan! In samenwerking met Bakkerij Hilvers zullen we deze zaterdag mini-hamburgertjes gaan maken van de mini-cupcakes van Hilvers."

"Vul je hamburgertje met: een oreokoekje als hamburger, gele fondant als kaas, rode fondant als tomaat en groene fondant als sla. Deze zal vast heerlijk smaken en er gezellig uit zien met al die kleurtjes. Kom dus ook langs, maak jou zoete hamburgertje en geniet gezellig mee. Zaterdag 7 maart van 11.00 tot 14.00 uur." Meer informatie staat op www.facebook.com/winkelcentrumdezilverkamp.

Het Pleyn viert eerste lustrum

GENDT - Op 7 maart 2010 openenden wij onze deuren als 'Grand Café Het Pleyn'. Wij richten ons vooral op drinken & eten! Gezien het eten zo goed is gaan lopen, en wij onze menu's succesvol van kleine menu's naar driegangendiners veranderden."

"Heeft het er destijds toe geleid dat er na een jaar een kleine naamsverandering is gekomen, en hebben toen besloten er Restaurant-Grandcafé Het Pleyn van te maken. Door het interieur aan te passen en er meer tafels en stoelen in ons restaurant te plaatsen, is dit een bijzonder goede keuze geweest."

De jaren zijn voorbij gevlogen en heeft het nu bijna haar vijf jaar bereikt. "Dit willen wij niet zomaar voorbij laten gaan, en samen met u vieren... Want er zal op zaterdag 7 maart een jubileumfeest gevierd worden van 21.00 tot 01.00 uur. Deze feestelijke avond zal in het teken staan van gezelligheid en 'live' muziek, verzorgd door Joop-entertainment.

Iedereen is uitgenodigd, om ons vijfjarig bestaan te vieren. Er is geen entree, maar wel een gezellige avond. Iedere gast verwelkomen wij bij binnenkomst met twee consumptiebonnen en later op de avond worden er ook warme hapjes geserveerd."

22 / 24

Mijn mannetje alweer 45 jaar.

Gefeliciteerd liefje xxx

JUST MARRIED
23 - 02 - 2015
Arno & Marieta

Mr. & Mrs. Mazen

Vanaf 7 maart is deze klusser
een 50-plusser
Walter, van harte gefeliciteerd
namens de hele familie

Proost op onze lieve Riet
die vandaag 60 ziet.
Van harte gefeliciteerd!
Liefs ons

Deze beachboy is alweer 60 jaar!
Nog gefeliciteerd!

Veel liefs van Eva, Stijn, Petra en Carlo

Het is echt waar, Tristan wordt 10 jaar op 12 maart.

Dan hebben we feest.

gefeliciteerd

Opa Jan en Oma LIes

Deze stoere vendelier
wordt 6 maart, 9 jaar

Jop

Hartelijk gefeliciteerd
Ome Geert en tante Ria

Op 6 maart zijn
Frank en Petra v/d Brink
12,5 jaar getrouwd.
Proficiat
Dikke kus van Thoma en Laura

Hieperdepiep Hoezeeee
Onze knul heeft zijn
Zwemdiploma C.
Gefeliciteerd Kanjer.
Dikke knuffel papa en mama

Het is waar neeltje alweer 16 jaar.
Gefeliciteerd papa en mama

Lieve Chris,
gefeliciteerd met het behalen van je zwemdiploma B.
We zijn trots op je.
Dikke knuffel van opa en oma.

Deze blom al bijna zestig?
Hiermee wordt het gezegde bevestigd,
schoonheid komt met de jaren!

Hiep Hiep Hoera
8 maart eindelijk 18 jaar

Rishana

Hartelijk gefeliciteerd
Opa en Oma Bouwman

Vakmanschap is meesterschap bij Constral serres en kozijnen Aluminium serres en kozijnen van Constral uit eigen fabriek...

LOBITH - Zit u te denken aan uitbreiding van uw woonruimte of om een aantal kozijnen te laten vervangen Een mooie grote schuifpui of geheel wegklapbare vouwwand in uw achtergevel? Kom dan bij kijken Constral serres en kozijnen in Lobith. In onze ruime showroom staan allemaal voorbeelden en er is veel fotomateriaal aanwezig van gerealiseerde projecten.

Op het gebied van uitbreiding woonkamer of keuken is een serre een aanrader. Veel licht en warmte waardoor u er graag in verblijft. Prachtige overkappingen maken we ook waardoor u langer buiten kunt zitten en de mooie tuinmeubels ook mooi blijven.

Zit u te denken om uw kozijnen te vervangen dan zijn wij daar zeker het aangewezen bedrijf voor. Constral vervaardigt de kozijnen, deuren, schuifpuien, serres en veranda's in eigen fabriek. De klant kan er rekenen op perfect maatwerk. In de fraaie en ruime showroom kan een keuze worden gemaakt uit de verschillende mogelijkheden. Tijdens de open dag kan men zich globaal oriënteren en kan men een nadere afspraak maken voor een op maat gedegen persoonlijk advies. Vakbekwame adviseurs helpen u graag en kunnen dan dieper ingaan op de materie.

"Kom u maar eens kijken in onze ruime showroom in Lobith. U staat versteld van wat er allemaal mogelijk is. Wij en de koffie staan klaar voor u. Op zaterdag 7 maart is er een open dag van 10.00 tot 16.00 uur .

Constral BV, Energieweg 2, Lobith; (0316) 547121.

Ontwikkeling 'Doodnormaal' in rap tempo

HUISSEN - Vanaf 20 maart is StairKees te zien in Theater Kees met een door jongeren zelfontwikkelde voorstelling: 'Doodnormaal'. Een stuk over een weggestopte laag binnen de Nederlandse samenleving, namelijk probleemjongeren.

StairKees is het jeugdonderdeel van Theatergroep Koperen Kees en werkt aan haar derde productie. StairKees wordt gerund door een groep veelbelovende jonge theatermakers die elk jaar onder begeleiding een eigen theatervoorstelling maken. Vanaf juni begint men met improvisaties. Op basis daarvan wordt een eigen script geschreven waarna de volledige ontwikkeling van de productie kan beginnen. Alles wordt gemaakt door de jongeren zelf: van licht tot kleding en van grime tot het decor. Ook dit jaar heeft StairKees een veelbelovende voorstelling in de koker zitten.

We volgen Melissa, een meisje dat in een geheel nieuwe omgeving terecht komt. Hier zitten leeftijdsgenoten die net zo normaal zijn als zij. Net zo normaal als iedereen. Maar wat is eigenlijk normaal? Eten met mes en vork? Je wekker zetten? Tanden poetsen?

'Doodnormaal' is niet zomaar een theaterstuk. Een stuk door jongeren die zich hebben verdiept in het leven van probleemjongeren. Klopt het beeld dat men heeft van deze probleemjongeren? Jeugdtheater StairKees nodigt u uit dat te ontdekken bij één van de uitvoeringen in maart en april.

De voorstellingen vinden plaats op 20, 21, 27 & 28 maart, 3 & 4 april om 20:00. Alle uitvoeringen zijn in Theater Kees, aan het Kampstuk 23 in Huissen. Doodnormaal is geschikt voor iedereen vanaf twaalf jaar. Tickets kosten acht euro per stuk. Meer informatie en kaartverkoop: www.theater-kees.nl.

Wilt u een tasje? 'Nee hoor, ik heb al een Ecozz'

Foto: Fedor Meuwsen

BEMMEL - Per 1 januari 2016 worden gratis plastic tasjes verboden", aldus De Gelderlander van vrijdag 27 februari.

Geen probleem, want met een Ecozz tas heeft u altijd een grote boodschappen tas bij de hand. De Ecozz tas is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. De tassen zijn verkrijgbaar in meer dan 36 modieuze designs, ze hebben een draagkracht van twintig kilogram, zijn uitgevoerd met een ritssluiting en zijn opgerold zeer compact en passen in iedere jaszak of handtas.

Deze leuke praktische milieu bewuste tas is voor slechts 7.95 euro verkrijgbaar bij drogisterij Van Appeldoorn in Bemmel.