GN Arnhem

9 september 2017

GN Arnhem 9 september 2017


Scoren in winkelcentrum Schuytgraaf

ARNHEM – Op zaterdag 16 september staat winkelcentrum Schuytgraaf in het teken van voetbal! Kids kunnen die dag van 12:00 tot 16:00 uur meedoen aan allerlei voetbalactiviteiten; pannavoetbal, tafelvoetbal, Bubble football.

Ook is er een Vitesse mikbord en een voetballuchtkussen. Op vertoon van hun stempelkaart kunnen kids gratis deelnemen. Is de kaart vol, dan ontvangen ze een te gekke voetbalgadget. Winkelcentrum Schuytgraaf organiseert de middag in samenwerking met jongerenvereniging YFC| The Mall Arnhem. De attractie van de dag is het Bubble football. Een uit Scandinavië overgewaaide hype waarbij kids een opgeblazen pak dragen, dat dient als stootkussen. Hiermee kunnen ze botsen, bumpen en rollen zonder er iets van te voelen. Dit levert zowel voor de kids als voor de toeschouwers hilarische taferelen op.

Om mee te doen aan de activiteiten hebben de kids een stempelkaart nodig. Deze kunnen ze op zaterdag 16 september vanaf 12:00 uur ophalen bij de infobus van YFC (Hema zijde). Wanneer de kids tijdens het event aan alle activiteiten hebben deelgenomen kunnen zij op vertoon van een volle stempelkaart een te gekke voetbal gadget ophalen bij de infobus. Meer weten over het evenement? Ga dan naar winkelcentrumschuytgraaf.eu. of volg winkelcentrum Schuytgraaf op Facebook via facebook.com/winkelcentrumschuytgraafarnhem.

Huis Zypendaal op Open Monumentendag

ARNHEM - Op zondag 10 september is huis Zypendaal met korting te bezichtigen in het kader van Open Monumentendag. Huis Zypendaal is een in oude stijl ingerichte buitenplaats, gebouwd in de jaren 1762-1764 door de Arnhemse regentenfamilie Brantsen.

De hoofdverdieping is museaal ingericht. In de overige ruimtes is het centraal kantoor van Geldersch Landschap & Kasteelen gevestigd. Huis Zypendaal ligt op ca. 20 minuten wandelen vanaf station Arnhem.
De rondleidingen beginnen om 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Entree: 6,00 euro, kinderen 4 - 18 jaar 2,80 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders hebben gratis toegang. Adres: Zypendaalseweg 44, Arnhem.

Creativiteit prikkelen: leuk én belangrijk voor jong en oud!

ELST - Sinds zijn televisieoptredens is professor Erik Scherder dé bekendste breindeskundige. Hij pleit niet alleen voor meer bewegen, maar ook voor het meer prikkelen van de creativiteit. Volgens hem moet dat je daar zo jong mogelijk mee beginnen zodat de kans op gezond ouder worden zo groot mogelijk is.

Voor docenten en cursisten van Creatief Collectief Elst (CCE) was het al lang duidelijk dat creatief bezig zijn goed is voor een mens. Iets nieuws creëren met eenvoudige basismaterialen als klei, steen, stukjes tegels, glas, papier en verf geeft een goed gevoel. De concentratie die je er als vanzelf voor opbrengt maakt dat je bovendien loskomt van je dagelijkse beslommeringen.

Ook voor Erik Scherder is het duidelijk: “De verbindingen in de hersenen moet je blijven trainen, een leven lang. Hoe eerder kinderen met kunst en cultuur in aanraking komen, hoe beter: de hersenen zijn immers nog volop in ontwikkeling!”

Voor wie nog dit laatste wetenschappelijke zetje nodig had om zich in te schrijven voor een creatieve cursus: er is nog ruimte voor nieuwe cursisten bij CCE. Voor kinderen is er een cursus tekenen. En volwassenen - jong en oud - kunnen er terecht voor keramiek, schilderen, aquarelleren, Tiffany, mozaïek, collages maken en beeldhouwen. Ons cursusboekje vind je in de bibliotheek van Elst, in De Wieken en op www.creatiefcollectiefelst.nl. Meer informatie over het belang van kunst voor het brein staat op http://www.kunstfanaatjes.nl.

Informatiebijeenkomst start leesgroep geschiedenis

ARNHEM - Mooie boeken lezen, daarover inspirerende gesprekken voeren en nieuwe mensen ontmoeten? Op donderdag 28 september om 19.00 uur is er in de bibliotheek Arnhem (in de Rozet) een informatiebijeenkomst over de start van een leesgroep geschiedenis.

De bijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia, samen met de bibliotheek. Leesgroepen geschiedenis maken een keuze uit een gevarieerde boekenlijst, opgesteld door historici. De lijst bevat boeken over historische thema's, van de vroege oudheid tot de hedendaagse geschiedenis. De leesgroep komt 6 à 7 keer per jaar bij elkaar. De boeken worden besproken aan de hand van leeswijzers met discussievragen die het gesprek in de leesgroep houvast bieden. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Belangstellenden zijn welkom op 28 september om 19.00 uur in de bibliotheek Arnhem (in de Rozet) aan de Kortestraat 16.
De bijeenkomst is gratis en vrijblijvend. Na een informatief gedeelte worden er praktische afspraken gemaakt met mensen die in de nieuwe leesgroep willen stappen.

Aanmelden (niet verplicht) bij de bibliotheek Arnhem, telefoonnummer 026 3543111, of bij Stichting Senia, via mail info@senia.nl.

Hardloopcursus bij Loopgroep Warnsborn

ARNHEM - Voor onder andere mensen met goede voornemens die, na het eind van de vakantie, sportief en gezond aan de slag willen gaan, start Loopgroep Warnsborn twee loopcursussen voor mensen die niets of nauwelijks iets aan hardlopen hebben gedaan. De cursussen starten op woensdag 20 en op zaterdag 23 september.

Bij Loopgroep Warnsborn leert men de juiste looptechniek en lekker ontspannen lopen. Zo heeft men minder kans op blessures. Daarom is bij de beginnerscursus is techniek belangrijker dan afstand en tijd. Als men eenmaal de goede techniek geleerd heeft, komt dat namelijk vanzelf! Zodat uiteindelijk na tien weken op speelse wijze de conditie met sprongen vooruit is gegaan en men in eigen tempo al 20 minuten kan hardlopen.

De cursus op woensdag 20 september begint om 19.30 uur. Startlocatie is het elektriciteitshuisje op de kruising van de Bakenbergseweg/Van Heemstralaan. Zaterdag 23 september begint de cursus om 8.30 uur. Startlocatie is dan de Oranjerie op Warnsborn in Arnhem-Noord.

Aan het begin van de cursus krijgt men een schema met twee tot drie trainingen per week: de les van de beginnerscursus en één tot twee huiswerktrainingen. Als deelnemer kies je voor woensdag of zaterdag maar, en dat is uniek in Arnhem, ook op de andere cursusdag mag men meelopen.

Voor meer informatie en aanmelden voor de hardloopcursussen van loopgroep Warnsborn kan men terecht op www.loopgroepwarnsborn.nl, maar men kan ook rechtstreeks contact opnemen met de trainer van de loopcursussen: Albert Stoter, 06 54635988 of e-mail albert@loopgroepwarnsborn.nl.

Feestconcert van projectkoor Volver

Mexico Arnhem Huub Louppen

ARNHEM - Volver, projectkoor voor Zuid-Amerikaanse muziek, geeft op 16 en 17 september onder de titel 'Viva Jujuy!' concerten met liederen uit Argentinië. Het koor presenteert zich bij voorkeur op verassende, ongebruikelijke locaties. Zoals op zondagmiddag 17 september in Hoeve Klein Mariëndaal in Arnhem.

'Viva Jujuy!' is niet alleen een feest voor het oor, maar ook voor liefhebbers van Zuid-Amerikaanse dans. En van Zuid-Amerikaans georiënteerde consumpties. Aan deze feestconcerten doen mee: Jan Knoppers & Richard van der Kooij, dans; Rob Weterings, dwarsfluit; Jankoen de Haan, bandoneon; Marcel Snijders, contrabas; Anneke Frankenberg, viool en Bart Lelivelt, accordeon. Algehele muzikale leiding: Gerard Schoren.

Hoeve Klein Mariëndaal ligt aan de Diependalseweg 4 in Arnhem. Aanvang 17.00 uur. Entree (inclusief eten) 28 euro. Reserveren verplicht. Meer informatie staat op www.volverkoor.nl.

Heel Gelderland sport tijdens de Nationale Sportweek

ARNHEM - Van 9 tot en met 17 september bruist het tijdens de Nationale Sportweek (NSW) van de sportactiviteiten in Gelderland. De NSW wordt groter dan ooit! Scholen, gemeenten, verenigingen, buurtsportcoaches en andere sportieve deelnemers zetten zich ook dit jaar weer in om sportmogelijkheden onder de aandacht te brengen.

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om lekker sporten en bewegen te promoten. Vrijwel elke Gelderse gemeente organiseert een eigen Nationale Sportweek. Aan de NSW is het thema ‘Ik neem je mee!’ verbonden. Het idee is dat enthousiaste sporters mensen die niet of weinig sporten meenemen naar de eigen sportclub. Zo komen inactieve mensen van de bank en zetten meer mensen zich als vrijwilliger in voor verenigingen. Voor sportclubs en gemeenten dus een mooie kans om sportactiviteiten te organiseren die hierbij passen. De Gelderse Sport Federatie (GSF) organiseert een aantal acties zoals de verkiezing ‘Fitste juf en meester van Gelderland’ en ‘Inspiratiesessie open club’, om de vereniging open te stellen voor andere doelgroepen.

De Gelderse Sport Federatie en de provincie Gelderland grijpen de Nationale Sportweek aan om te laten zien hoe leuk sporten is voor alle doelgroepen. Er worden veel sportieve activiteiten georganiseerd. Op de site www.geldersesportfederatie/sportweek staat het actuele programma.

Waarom ehbo zo belangrijk is...

ARNHEM - Weet jij wat je moet doen? Iedereen weet het: een ongeluk ligt in een klein hoekje, maar weet je dan ook wat je moet doen om de schade zoveel mogelijk te beperken. Wanneer iemand zich in een levensbedreigende situatie bevindt en er niemand is die adequaat kan helpen, kan zo'n persoon gewoon doodgaan. Ruim 300.000 mensen zijn in het bezit van een ehbo-diploma: zij wéten wat ze moeten doen!

De ehbo-cursus leidt op voor het door het Oranje Kruis erkend diploma Eerste Hulp. In slechts acht lessen leert men wat er gedaan moet worden maar vooral wat men moet láten. Men leert reanimeren in geval van een acute hartstilstand en tevens een Automatisch Externe Defibrillator (AED) te bedienen. De cursus wordt afgesloten met een examen. De cursus start op 18 september. De kosten bedragen 125 euro per persoon, inclusief materialen en examen.

Informatie en aanmelding via de website van EhboArnhem: www.EHBOArnhem.nl of via 06 83856101. Het is zo van belang dat meer mensen deze cursus gaan volgen, zodat iedereen die een ongeluk krijgt, er profijt van ondervindt.

Ehbo Arnhem wilt u graag opleiden voor dat éne moment dat uw naaste familie, vriend of vriendin, uw buur of zomaar iemand op straat, ú nodig heeft en van ú hulp kan ontvangen omdat ú daarvoor geleerd heeft.

Wijkbrunch Kronenburg Appelgaard

ARNHEM - Voor de bewoners van de wijken Kronenburg en Appelgaard zal tijdens Nationale Burendag op 23 september, een groots opgezette wijkbrunch worden gehouden. De brunch vindt plaats in De Madser.Bij de ondernemers uit Winkelcentrum Kronenburg is het animo erg groot deze brunch te sponsoren. Zij leveren een grote bijdrage aan het buffet. De muziek tijdens de brunch wordt verzorgd door Los del Sol uit België. Een swingend duo die een ieder zal verleiden tot het maken van een dansje. Voor de kinderen is er een ballonnenclown en een groot springkussen. Ook zijn er diverse informatiekramen te vinden.

De brunch wordt gehouden van 11.00 tot 14.00 uur. Er wordt een symbolisch bedrag gevraagd van een euro per persoon. Graag reserveren vooraf op www.wijkbrunch2017.nl of via telefoon op nummer 06 15363304. Voor de lastminute-bezoekers, kan er ook aan de deur worden betaald.

Zoutkamer Elst is geopend!

Foto: Wim de Veer

ELST- Op vrijdag 18 augustus was het dan eindelijk zover. Na maanden van voorbereiding konden Eric en Eva Schrijver hun zoutkamers feestelijk openen. Onder grote belangstelling van genodigden, familie en de regionale pers konden ze met trots het resultaat van hun harde werk presenteren.

Om iets over 18:30 uur verschenen Eric en Eva bij de microfoon om antwoord te geven op de meest prangende vraag van allemaal: hoe werkt een zoutkamer eigenlijk? Eva vertelt: "We hebben het klimaat van zoutgrotten nagebootst die bekend staan om hun helende werking. Tijdens een sessie wordt er heel fijn zout in de kamer verneveld. Door de minimale grootte komt het zelfs in de onderste luchtwegen terecht waardoor het effect heeft op je ademhaling en je gezondheid."

Foto: Wim de Veer

Het openingspraatje blijft kort, laat de prachtige zoutkamers maar voor zich spreken is de boodschap. Onder luid applaus stromen de eerste mensen binnen om alles te bewonderen. De reacties liegen er niet om: "Wat is het schitterend! De muren geven licht. Die stoelen en muziek maken het helemaal af. Ik had nooit verwacht dat het zo mooi zou zijn!", spreekt één van de bezoekers vol lof.

Naast de twee kamers is er ook een shop waarin bezoekers zich vergapen aan de vele zoutproducten die te krijgen zijn. Van crèmes en badparels tot aan kruidenmixen en tapenades. Ook daarvoor kunt u bij de Zoutkamer terecht. Eva grapt: "Ik weet dat het mooie producten zijn, die jullie graag willen kopen, maar ik hoop dat jullie begrijpen dat we daar vanavond nog geen tijd voor hebben."

Zaterdag 19 augustus begon het ondernemersavontuur dan echt. De eerste gasten zijn verwelkomd en de reserveringen stromen binnen. Bent u ook zo benieuwd wat zouttherapie is en wat de Zoutkamer voor u kan betekenen? Loop dan eens binnen voor een vrijblijvende kennismaking of bezoek de website op www.zoutkamerelst.nl. Eric en Eva zijn ook telefonisch te bereiken op 0481 356777.

12,5 jaar Volta51 wonen in Zevenaar: 'Wij zijn jarig dus wij trakteren!'

ZEVENAAR - Volta51 wonen op de meubelboulevard in Zevenaar is al weer 12,5 jaar een naam voor topkwaliteit designmeubelen. Nadat de winkel in 2005 begon werd het al snel geconfronteerd met de crisis. Toch is de winkel in de afgelopen jaren gestaag verder gegroeid en zit het inmiddels in een fraai pand op de meubelboulevard.

Op 9 en 10 september viert Volta51 wonen haar 12,5 jarig jubileum met een event in de winkel op de meubelboulevard in Zevenaar. In de winkel van Volta51 wonen kunt u, onder het genot van een drankje, kennis nemen van de nieuwste modellen van Rolf Benz en deSede. Van deze merken zijn tevens adviseurs aanwezig om u te informeren over het modellenprogramma.

Daarnaast zijn ook de bedrijven Terlouw Jaguar Landrover uit Oosterhout met de actuele modellen van Jaguar en Bender hifi uit Arnhem met topklasse audio oplossingen in en bij de winkel aanwezig. Zij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden.

"Wij nodigen u van harte uit om tijdens het event, in een ongedwongen sfeer, een kijkje te komen nemen en u te laten informeren over de collecties van Volta51 wonen, Terlouw Jaguar Landrover en Bender hifi."

Volta51 wonen is gevestigd op de meubelboulevard aan de Edisonstraat 56f in Zevenaar.

Wijkdag Rijkerswoerd bij winkelcentrum

ARNHEM - Op zaterdag 23 september zal op en rond winkelcentrum Rijkerswoerd het bol staan van de vele activiteiten die er georganiseerd worden voor jong en oud. Dankzij de samenwerking tussen de wijkvereniging, winkeliersvereniging, Jeugdland en voetbalvereniging ESA is er een uitgebreid programma waaraan ook Rijnstad en andere wijkpartijen een bijdrage leveren.

Het programma bestaat uit een luchtkussen, rodeostier, klimtoren, bunjeetrampoline, kanovaren en nog veel meer. Ook kun je genieten van een hapje en drankje en er is muziek. De festiviteiten beginnen om 12.30 uur en duren tot 16.00 uur.

Kleedjesmarkt

Voor de kinderen (maar ook voor volwassenen) is er ook een kleedjesmarkt. Heb je nog oude spulletjes waar je niets mee doet? Probeer ze dan te verkopen. Neem zelf een kleedje mee. De deelname hieraan is gratis. Je kunt vanaf 11.00 uur een plek voor je kleedje zoeken. Kleedjes mogen niet voor een winkelingang of op een activiteitendeel gelegd worden.

Franse les volgen bij geboren Françaises…

HUISSEN - Voor velen van u, ondernemers, families, werknemers, studenten is het de start van een nieuw seizoen.Het hoofd nog vol met mooie herinneringen en het gevoel van vrijheid is dit het moment bij uitstek om beslissingen te nemen.

En als u eens zou besluiten om uw Frans te verbeteren, zodat u tijdens de volgende vakantie toch met die Fransen kunt communiceren die zelf vaak geen andere taal durven te spreken? Of u, als ondernemer, misschien wilt u eindelijk eens de stap zetten om uw activiteiten uit te breiden naar een Franstalig gebied?
En studenten, die hun niveau van het Frans willen verhogen, of hele families die hun droom willen realiseren: leven in Frankrijk. Voor u allen hebben wij een oplossing. Een lesmethode helemaal aangepast aan uw situatie en wensen, verzorgd door twee Françaises: Claude Nijst-Adam en Maryline Delubriat-Loysel.
123Francais heeft als motto 'à la carte' (Franse les geven op maat) gesneden. Of u nu beginner bent of gevorderde, wat ook uw leeftijd of motivatie is: u bent welkom bij ons.

U kunt kiezen voor een privé-cursus, of een cursus met z'n tweeën, met een familie of in een groep (van max. 6 personen). Het nieuwe seizoen voor groepslessen gaat in week 39 van start. De groepen worden met zorg samengesteld zodat iedereen optimaal aandacht en begeleiding kan krijgen. Er zijn dus groepen van verschillende niveaus.
Onze benadering 'à la carte' spreekt ook steeds meer bedrijven aan, want 123Francais is zeer flexibel wat betreft de lestijden en de lessen zijn altijd helemaal toegespitst op de zakelijke specialismen van elk bedrijf. Aarzelt u dus niet langer om eens kennis met ons te komen maken!"

www.123francais.nl - e.mail: info@123francais.nl - 026 3258822

Inspiring Concepts maakt interieurdromen waar!

ARNHEM - Je bent al een tijdje op zoek naar een leuke plek om te wonen. En dan vind je jouw droomhuis. Maar wat nu? Dit is het moment om al je stoute woondromen waar te maken. Maar wat zijn die? Waar ga je beginnen en hoe pak je een en ander aan? Tijd om hulp in te roepen van Kitty van Balveren van Inspiring Concepts. Zij helptje met het vertalen en vormgeven van je woonwensen naar een inspirerend en verrassend ontwerp.

Voordelen interieurontwerper. In een vroeg stadium een interieurontwerper inschakelen voorkomt halve oplossingen en kostbare aanpassingen achteraf. Het belangrijkste is wellicht dat je ideeën krijgt voorgelegd waar je zelf nooit op was gekomen, of waarvan je dacht dat ze niet haalbaar waren. 'Mijn ervaring is eigenlijk dat alles mogelijk is, maar ook afhankelijk is van budget', zegt Kitty. Een interieurontwerper helpt je bij het doorhakken van knopen en het maken van keuzes. Een goed plan gaat heel veel jaren mee en is de investering meer dan waard.

Door middel van gesprekken vorm ik ideeën en in samenspraak met jou breng ik deze ideeën tot leven in een inspirerend en verrassend ontwerp!

Ook het optimale uit jouw huis halen? Maak een afspraak met Kitty van Balveren van Inspiring Concepts (mobiel 06 29232316) www.inspiringconcepts.nl.

Outletverkoop winterjacks

BEMMEL - De zomer is weer voorbij en de herfst is begonnen. Tijd voor het plannen van de wintersportvakantie. Tevens tijd om de winterkleding weer uit de kast te halen, past deze nog en vinden we dit nog wel leuk?

Peters Wintersport heeft op 15, 16 en 17 september weer de traditionele outletverkoop van skikleding, ski's en schoenen en andere hardware. De kortingen voor alle winterjacks zijn 50 tot wel 75 procent. Verder geldt op de gehele collectie minimaal 20 procent korting.

Kom geheel vrijblijvend even langs op vrijdag 15 september van 10.00 tot 20.00 uur, zaterdag 16 september van 10.00 tot 17.00 uur, zondag 17 september van 12.00 tot 17.00 uur. Vanaf maandag 2 oktober zijn wij weer geopend en is de nieuwe collectie weer binnen.

Peters Wintersport, De Houtakker 6a, Bemmel.

Lekker zingen in Theater De KiK

ELST - Hou je van zingen en ben je een vrouw van tussen de 18 en de 70 jaar? Muziekschool All Music heeft Kim Beekman-de Fuijk (beter bekend als 'de sopraan' van Los Muziektheater) binnengehaald om een projectkoor voor vrouwen te starten.

Het project duurt zes weken en het is de bedoeling dat vrouwen gezellig samen 'met hart en ziel' gaan zingen: liedjes die je kent van de radio, maar dan op een andere manier en dus in groepsverband. Kim staat erom bekend dat ze de vrouwen in haar koren in korte tijd kan aansporen tot ongekende prestaties!

De repetities zijn op maandagavond (van 19:30 tot 21:30 uur) in Theater De KiK (aan het Land van Tap, achter de Hema). De eerste repetitie is op 11 september. Naast dit koor en alle individuele lessen starten deze en volgende week ook weer de musicallessen (voor alle leeftijden zijn er groepen), muziek op schoot voor de allerkleinsten, het vioolensemble en de circuslessen (nu op woensdagmiddag). Inschrijven via www.muziekschoolallmusic.nl. De open dag is op 3 september voor meer info en kennismaken met docenten!

Open dag Manege Ruimzicht in Arnhem-Zuid

ARNHEM - Manege Ruimzicht is een mooi, veelzijdig, maar vooral gezellig manegebedrijf voor jong en oud. Vanaf 5 jaar kan de jeugd al kennismaken met het ponyrijden. Dit begint met de knuffellessen. Op deze manier leren de kinderen op een speelse manier vertrouwd te raken met de pony en de eerste beginselen van het paardrijden.

"Ook organiseren wij kinderfeestjes, waarbij de pony's en het spelelement centraal staan. Ook voor de volwassenen is er genoeg vertier. De lessen zijn ingedeeld van beginners tot en met de gevorderden. Zowel dressuur als springen komen aan bod. Ook bestaat de mogelijkheid om bij onze manege uw ruiterbewijs te halen. Kortom, er is genoeg bij ons te beleven en dit alles in een gemoedelijke sfeer, waarbij veiligheid en verantwoord paardrijden hoog bij ons in het vaandel staan."

Tijdens de open dag op zondag 17 september stelt Manege Ruimzicht haar deuren voor iedereen open van 12:00 – 16:00 uur. Altijd al willen paard/ponyrijden? Dan is dit het moment om kennis te komen maken met deze mooie tak van sport. Tijdens de open dag zijn er diverse demonstraties te zien. Ook kan iedereen deze dag gratis paard/ponyrijden. Onze manege is uitgerust met een gezellige kantine, zodat u ook een drankje en/of een hapje bij ons kunt nuttigen.

Manege Ruimzicht, Loostraat 1, 6836 AB Arnhem; 026 3231230. Meer informatie: www.manegeruimzicht.nl. Graag tot ziens op onze manege!

Sfeeracties tijdens Europese thuiswedstrijden van Vitesse

ARNHEM - Ook dit seizoen zal VIVO 1982 weer fantastische sfeeracties gaan verzorgen tijdens de thuiswedstrijden van Vitesse in de Europa League. Om dit te kunnen realiseren worden alle Vitesse supporters opgeroepen een donatie te doen onder de noemer: 'Doneer voor Europese sfeer'.

Het doel is om 3000 euro op te halen. Middels de bekende barometer op de facebook pagina van VIVO 1892 houdt VIVO iedereen op de hoogte.

"Jaren hebben we hier als Vitesse supporters naar uitgekeken. Vitesse weer Europa in en dat drie keer uit en drie keer thuis! Velen supporters hebben de vluchten naar Rome en Nice al geboekt, kortom iedereen is zich aan het voorbereiden op een paar prachtige maanden die we met zijn allen de rest van ons leven niet meer zullen vergeten. Hoogste tijd dus voor sfeeracties!

Waar we vorig jaar met sponsorinkomsten, bijdragen van de club en de collecte voor de finale in de Kuip onze sfeeracties hebben kunnen financieren, vragen we nu weer alle Vitesse supporters om hulp om de sfeeracties mogelijk te maken. Donaties kunnen worden overgemaakt op de rekening van Stichting VIVO 1892 NL94 INGB 0006 8581 68."

15 / 24

Met GO! overgewicht onder kinderen te lijf!

ARNHEM - In het Bruishuis is plek voor wonen, leren en werken. Ook heeft een aantal instanties (dat wijkbewoners ondersteunt) gratis beschikking over ruimte om daar bijvoorbeeld besprekingen of spreekuur te houden. De drie gezondheidscoaches van project GO! zijn daar een mooi voorbeeld van; er is altijd wel één van hen in het Bruishuis aanwezig.

GO! staat voor Gezond Onderweg. Het project zorgt ervoor dat Malburgse kinderen van 0 tot 19 jaar met overgewicht (en hun gezin) twee jaar lang begeleiding krijgen van een kindergezondheidscoach. In die twee jaar leren zij over gezond eten, plezierig bewegen en op tijd ontspannen.

Effectief
Twee jaar is een flinke periode, waarin kinderen zich vaak goed bewust worden van hun eet- en leefgedrag en wat ze daaraan zouden moeten veranderen om gezonder en fitter te worden. Het effect gaat verder dan bewustwording alleen; in die periode veranderen ze vaak ook daadwérkelijk hun gedrag. Projectleider Larisa Brinkhoff: "De tijdsduur is een van de belangrijke pijlers onder het succes van GO! Meestal zie je namelijk na drie maanden een terugval of stagnatie in het proces van gezond leven. Zeker dan zijn de coaches heel belangrijk; zij kunnen een kind blijven motiveren om door te gaan op de goede weg."

Dat blijkt ook wel uit de cijfers, want van de 210 kinderen met obesitas (cijfers GGD) zijn 157 kinderen gestart aan het project. Van die 157 zijn er maar 11 voortijdig gestopt. De rest doorloopt het hele programma of is inmiddels klaar.

Op www.go-nl.nl of www.malburgengezond.nl staat meer informatie (onder zorgprogramma's).

De paden op, de lanen in. Vooruit met…Renie Drost.

ARNHEM - Renie Drost is een van de enthousiaste vrijwilligers die Malburgen rijk is. Ook in het Bruishuis is ze vaak te vinden. Zo bemenst ze daar de wijkwinkel minimaal een ochtend in de week. Verder heeft ze een wandelgroepje waarmee ze elke maandagochtend in Malburgen en omgeving loopt.

In oktober bestaat dat wandelgroepje alweer zes jaar. Renie loopt meestal met twee andere dames en een heer en daarna drinkt het clubje koffie in het Bruishuis. Meer mensen zijn natuurlijk altijd welkom; hoe meer zielen, hoe meer vreugd. "We gaan eigenlijk altijd; alleen bij extreem weer blijven we thuis", zegt Renie. "De ene keer lopen we door de uiterwaarden, dan weer eens over de dijk en we wandelen door de wijk en zien daar elke keer weer andere dingen. Het fijne is dat je lekker buiten bent en dat je gezellig een praatje maakt met elkaar. Je komt er even uit, ook op dagen waarop je in je eentje waarschijnlijk thuis zou blijven zitten."

Wilt u ook meelopen? Dat kan, elke maandagochtend van 10:00 tot 11:00 uur. Vertrekpunt is de hal van het Bruishuis, aan de Akkerwindestraat 1. Het is gratis; behalve het kopje koffie aan het eind. Wilt u eerst meer weten? Renie zit elke woensdagochtend in de wijkwinkel in het Bruishuis. Loop gewoon even binnen, dan kunt u het haar zelf vragen.

Op 23 september rommelmarkt bij het Bruishuis

ARNHEM - Op zaterdag 23 september is er voor de tweede keer rommelmarkt bij het Bruishuis. Er staan dan verschillende kraampjes met onder meer kleding, interieuraccessoires en nog veel meer. De Wijkwinkel is dan speciaal geopend, zodat u koffie, thee, limonade, ijsjes en allerlei ander lekkers kunt krijgen. En kinderen kunnen natuurlijk naar hartenlust spelen in de speeltuin.

De eerste keer dat de rommelmarkt werd gehouden, eind augustus, was het zeker een succes. Het was gemoedelijk en gezellig. Daarom is besloten om er een vervolg aan te geven. Het is niet meer mogelijk om kraampjes te bemannen; die zijn allemaal al vergeven. Maar u bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen de 23e!

Waar? Bij het Bruishuis, Akkerwindestraat 1 in Arnhem. Wanneer? 23 september van 10.00 uur tot en met 15.00 uur

Wist u dat… Het in de speeltuin bij het Bruishuis elke dag fijn spelen is? En dat de Wijkwinkel – helemaal gerund door vrijwilligers – elke werkdag geopend is? U kunt er dan koffie, thee, sap, frisdrank, ijsjes en andere versnaperingen vinden. Ook zit er altijd een vrijwilliger die graag bereid is tot een praatje of die u informatie kan geven over de wijk.

Kortom: graag tot ziens in het Bruishuis, middenin Malburgen!

Lopen zonder pijn, met Delea podotherapie

ARNHEM/WESTERVOORT - Een podotherapeut corrigeert uw voetstand en daarmee de stand van uw benen en lage rug. Podotherapie streeft naar pijnvrij lopen en staan. Delea podotherapie laat dat zien met het nieuwe logo. Daarin is direct duidelijk waar het om gaat.

"Het doel is altijd, lopen zonder pijn", zegt Huub Delea. Dat is zo sinds af mijn vestiging in Arnhem in 2007 en twee jaar later ook in Westervoort.
"Podotherapie wordt langzaam een bekende therapievorm", vindt Delea. "Het spreekt zich rond dat een podotherapeut veel kennis heeft van voeten en van bewegingsmechanica van voeten, benen en onderrug. Tevreden patiënten wijzen anderen op de mogelijkheden van podotherapie en op de voordelen van pijnbestrijding door podotherapeutische inlegzolen."

Naast pijnbestrijding door correctie van het looppatroon kan de podotherapeut ook kleine correcties maken, gericht op drukplekken, wratten, overmatig eelt en vervormde nagels. Podotherapie is sinds enkele jaren ook direct betrokken bij het preventieprogramma van voetproblemen bij diabetes.

Delea podotherapie behandelt alle voorkomende problemen die te maken hebben met belasting van voeten, knieën en lage rug. De podotherapeut is vooral goed bij structurele problemen, die te maken hebben met houding en bewegingspatroon. Concreet gezegd: klachten in voeten en benen die steeds terugkomen.

Meer informatie over podotherapie vindt u op www.deleapodotherapie.nl of bel 026 4422577 voor een advies. Delea podotherapie in Arnhem en Westervoort.

Gitaarspelen voor iedereen: ook voor de kleine beurs

ARNHEM – Sjonnie Gitaar is het adres voor iedereen die gitaar speelt of wil gaan spelen. In onze winkel in Arnhem-Zuid staan gitaren in verschillende prijsklassen en krijg je een duidelijk advies en tips om je goed op weg te helpen.

"Ook in ons assortiment: kinder- en jeugd gitaren, (elektrische) ukeleles, mondharmonica's, basgitaren, effectpedalen, versterkers, accessoires, lesboeken en onderdelen. Maar ook voor onderhoud en reparatie kunt u bij ons terecht. Inruil/inkoop is ook mogelijk, wij hebben altijd diverse occasions in de winkel.

Tevens is het mogelijk gitaarles te volgen waarbij jouw motivatie het belangrijkste is en dat je al na één les een leuk pop/rock liedje kunt spelen. Mocht je al een instrument hebben, maar je hebt er problemen mee, dan kan deze kosteloos voor je nagekeken worden, wij beschikken over een eigen technische dienst."

Gitaarspelen is geschikt voor iedereen vanaf drie jaar tot zo oud je je voelt en bij Sjonnie Gitaar ook betaalbaar voor iedereen.

Sjonnie Gitaar, Dovenetellaan 77, Arnhem, 026 3210126 of 06 12373805, www.sjonniegitaar.nl.

Hadi: voor maatkleding, reparatie en voor het maken van gordijnen op maat

ARNHEM - Goede kleding weggooien? Kleine reparatie een te grote moeite voor jezelf? In een tijd waar iedereen op zijn uitgaven moet letten, is het goed te weten dat er in de buurt een kleermaker is, die zijn vak verstaat. Die snel en kwalitatief kleding weer passend en heel maakt. Tegen heel scherpe prijzen. Ga maar eens naar het kleermakersatelier Hadi van Ahmad Khadir.

Hadi is hét adres voor maatkleding en reparatie en ook voor het maken van gordijnen. Bovendien is er een stomerij, waar alle artikelen kunnen worden aangeboden. Ahmad heeft ervaring van liefst 35 jaar.

Een nieuwe rits, nieuwe voering in een mantel of colbert? Nieuwe zoom in spijkerbroek of mouwen van een overhemd inkorten? Dat is dagelijks werk voor de kleermaker, die ook vakbekwaam met leer is. Ook voor stofferingswerk als het bekleden van kussens en matrassen voor caravans, kan men er terecht. Wat ook geldt voor het vervaardigen van gordijnen. En heeft de klant een spoedklus, dan wordt deze -indien mogelijk- tegen dezelfde kosten meteen uitgevoerd!

Hadi, Hoefbladlaan 30 Arnhem-Zuid; telefoon 026 3216687 / 06 25533147.

Werken aan je mountainbiketechniek met Start2Bike & Reerink Rijwielen

ARNHEM - Startende mountainbikers kunnen in oktober weer meedoen aan 4 Start2Bike trainingen bij Reerink Rijwielen in Arnhem/Westervoort. Onder leiding van ervaren trainers wordt gewerkt aan basistechnieken als remmen, schakelen, bochtentechniek, klimmen en dalen.

In het weekend van 7 en 8 oktober gaan op ruim 50 locaties in het land (bij ons op 7 oktober) de Start2Bike mountainbiketrainingen van start. Lokale fietsclubs en fietsenzaken helpen startende mountainbikers om hun sport naar een hoger niveau te tillen. Doordat deelnemers aan Start2Bike meer technieken beheersen en hun fiets beter onder controle hebben, zullen zij na de training in staat zijn langere ritten te fietsen met een hogere moeilijkheidsgraad.

Inschrijven
Inschrijven voor Start2Bike kan vanaf heden. Mountainbikers die zeker willen zijn van een plekje kunnen zich nu al gratis voorinschrijven. Dus schrijf je snel in op www.start2bike.nl.

Filialen Reerink Rijwielen:
Arnhem-Noord: Geitenkamp 4, 6823 HE Arnhem; 026 - 351 36 15
Arnhem-Zuid: Huissensestraat 45, 6833 HL Arnhem; 026 - 321 82 84
Westervoort; Dorpstraat 90; 6931 BM Westervoort; 026 - 311 67 43
Ook te volgen via facebookpagina: Reerink Rijwielen of via www.reerinkrijwielen.nl.

Activiteiten Het Duifje-Immerloo II

ARNHEM - Wijkvereniging Het Duifje-Immerloo II organiseert geregeld activiteiten voor zowel leden als niet-leden.

Zo is er 30 september een kaartmarathon. Op deze kaartmarathon is er klaverjassen en jokeren voor de deelnemers. De dag begint om 11.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Kosten (entree en broodjes met soep) hiervoor zijn 6 euro 50 euro. Ook kan men loten kopen en leuke prijzen winnen.

Op zaterdag 16 september is er bingo. En op 14 oktober een dansavond van19.30 tot 23.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Er is live muziek met de band Green & Co. Kosten incl.usief kop thee of koffie zijn 5 euro voor niet-leden en 3 euro voor leden. Voor info of kaarten voor de dansavond kan men bellen met Jacq.Janssen, 0622976518 (kaartmarathon en dansavond) en Jannie Pas, 026 3212661 (bingo en dansavond)

De vereniging is gehuisvest in Eilandstaete, Abe Lenstrahof 132 in Arnhem.

Bosvelt en Zonen is al sinds jaar en dag de Arnhemse ontstoppingsdienst

ARNHEM – Het Arnhemse ontstoppingsbedrijf maakt gebruik van innovatieve ontstoppingsmethoden zoals hogedruk of spiraalveren. Bij een riool-verstopping heeft u vaak weinig aan een standaard-ontstopper. Schakel daarom bij een verstopping de kennis en expertise in van een ervaren ontstoppingsbedrijf als Bosvelt en Zonen B.V. met zowel waterdruk als verenmachines lossen wij de verstoppingsproblemen op en zorgen voor schone rioleringen. Wacht bij een verstopping niet te lang: het kan door de druk leiden tot scheuren, lekkages stank en wateroverlast.

Bosvelt en Zonen is reeds vanaf 1994 in het bezit van het Komo procescertificaat sc-530 en saneert asbest uitsluitend volgens deze wettelijke norm. U bent bij Bosvelt en Zonen aan het juiste adres voor het veilig en professioneel saneren van asbest.

Zonnepanelen reinigen
Sinds kort is het bedrijf uitgebreid met zonnepanelen reiniging. Het is belangrijk om regelmatig uw zonnepanelen te reinigen, hierdoor kunt u meer rendement uit uw zonnepanelen voor uw woning of bedrijfspand halen.

Wat doet Bosvelt en Zonen nog meer? Dienstverlening in totaal onderhoud, schoorsteenvegen, dakgoot reinigen en plaagdierbestrijding. Bij Bosvelt en zonen kunt u rekenen op duidelijke en transparante afspraken met concurrerende prijzen. Daarnaast werken zij volgens een betrouwbare planning en een vaste contactpersoon die eerlijk en betrouwbaar persoonlijk advies geeft.


Bosvelt en Zonen; Grondelstraat 46; 6833 DV Arnhem; 026 3214477; www.bosveltenzonen.nl.

Open dag met gratis gezondheidscheck bij Bergman Fysio & Podo Praktijk

ARNHEM - Bergman Fysio & Podo Praktijk is gespecialiseerd in fysiotherapie, Manuele Therapie en Podologie. "Sinds kort is de praktijk verbouwd, en dat vieren wij met een open dag. De open dag zal plaatsvinden op zaterdag 7 oktober van 9:00 tot 13:00 uur. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen in onze vernieuwde praktijk. Wij zorgen voor koffie, thee en drankjes."

Tijdens de open dag krijgt u een gratis gezondheidscheck aangeboden door een fysiotherapeut. Hierbij wordt er gecontroleerd op uw lichamelijke conditie, bloeddruk en uw BMI worden gemeten.

Ook kunt u vrijblijvend een echo te laten maken van uw lichaam als u bijvoorbeeld last heeft van een hielspoor of een pijnlijke slijmbeurs- of peesontsteking in uw schouder. De volgende klachten kunnen goed met echografie worden onderzocht:

Voor onder andere hielspoor; fascitis plantaris, peesbladontsteking onder de voet, achillespeesproblemen, slijmbeursontsteking schouder, peesontsteking schouder en tennisarm

Daarnaast staat het team van Bergman Fysio & Podo Praktijk tijdens de open dag voor u klaar om advies te geven als u vragen heeft over lichamelijke klachten.

Als u zich wilt aanmelden voor de gratis gezondheidscheck of voor het echo-onderzoek, geef u dan op voor 7 oktober.

Bergman Fysio & Podo Praktijk; Olympus 25; 6832 EL Arnhem;
06 41824108; info@bergman-fysio-podo.nl; www.Bergman-Fysio-Podo.nl

Al meer dan vijf jaar actief in Arnhem Gratis coaching voor vrouwen door Bep & Fatima

ARNHEM - Bep & Fatima - gratis coaching voor vrouwen met een minimuminkomen bestaat ruim 5 jaar. Het gaat goed, we zijn daar trots op. Onze klanten zijn blij met de coaching die ze van ons krijgen. En wij zijn blij dat we onze vakkennis en -kunde ten dienste kunnen stellen van vrouwen die dit anders niet hadden kunnen betalen.

Vragen van onze klanten zijn bijvoorbeeld: "leer me netwerken", "hoe word ik zekerder van mezelf?", "hoe breng ik orde aan in de chaos van mijn leven", "ik wil weer gaan werken maar hoe ga ik dat doen met mijn kinderen en alle andere dingen die ook moeten", "ik ben gehandicapt geraakt, hoe geef ik vorm aan mijn leven", "scheiden of niet scheiden: help mij om een goed besluit te nemen", "ik laat me leven door anderen en dat wil ik niet meer", "ik heb lange tijd een uitkering en denk dat ik niets meer kan: waar liggen mijn capaciteiten?" en nog vele andere.

Wil je weten of Bep & Fatima iets voor jou kan betekenen? Kijk dan op onze website www.bepenfatima.weebly.com of bel/app
06 53438598 of 06 21593590. We maken gebruik van een coachingsruimte in Akker71, Akkerwindestraat 71 in Malburgen.

Drukkerij Gerritsen krijgt er een copyshop bij: Copyshop Malburgen

ARNHEM - Kopiëren, printen, scripties uitdraaien en inbinden, visitekaartjes ter plekke zelf ontwerpen en afdrukken… het kan allemaal aan de Akkerwindestraat bij Copyshop Malburgen. Johnny en Hennie Gerritsen hebben natuurlijk hun sporen ruim verdiend in de wijk met hun jarenlange drukkerij-activiteiten. Die gaan ze nu verder uitbreiden met dit nieuwe Copyshop-aanbod.

Ze blijven uiteraard ook het vertrouwde drukwerk verzorgen. Denk aan geboortekaartjes, trouwkaarten en condoleancekaartjes, kranten, brochures en bijvoorbeeld kalenders, maar ook posters in allerlei formaten, banners in allerlei maten en bijvoorbeeld bedrukt textiel. Heb je 's avonds een feestje en wil je een paar speciale T-shirts meenemen? Als je 's ochtends komt, kun je ze diezelfde dag alweer ophalen. Leuk voor een vrijgezellenavond, als ludiek verjaardagscadeau of voor het kampioensfeest van de voetbalkids.

Johnny: "Vanaf nu kunnen mensen dus – behalve voor het vertrouwde drukwerk - ook bij ons terecht voor copyshop-opdrachten. Vaak denken ze dat we alleen voor grote bulkopdrachten zijn, maar ook voor kleine aantallen is iedereen welkom. We zorgen dat er twee computers bij ons komen staan, waarop mensen zelf hun werk kunnen maken. Dat kunnen ze vervolgens dan meteen laten afdrukken, inbinden, noem maar op. Er is koffie of thee, ruimte genoeg en het is bij ons altijd gezellig; ideaal!" kleurkopie a4 enkelzijdig 50 cent en dubbelzijdig 85 cent en voor a3 betaal je enkelzijdig 75 cent en voor dubbelzijdig 1,25 cent en bij grotere aantallen prijs op aanvraag.

Copyshop Malburgen; Akkerwindestraat 33, 6832 CS in Arnhem; 026 321 9700. www.drukkerijgerritsen.nl.