GN Nijmegen-Noord

3 april 2019

GN Nijmegen-Noord 3 april 2019


Bloeiende hoogstamboomgaard paradijs voor bijen

Moeder en kind in de bloeiende boomgaard. (foto: Arno van der Kruis) Arno van der Kruis

RESSEN - Op zondagmiddag 14 april van 14 tot 17 uur is iedereen welkom in de hoogstamboomgaard aan de Woerdsestraat 9 in Ressen. Met natuurkenners gaan we op zoek naar wilde bijen en andere insecten. Op het erf bouwen we insectenhotels en nestkasten, onder het genot van een sapje uit eigen boomgaard. Tip: Kom op de fiets.

We doen mee met de Nationale Bijentelling van Nederland Zoemt. Dit samenwerkingsverband van natuurorganisaties, waaronder IVN, roept iedereen op om in actie te komen voor de wilde bij. Je kunt de bijen tellen in je eigen tuin, maar je bent ook welkom in onze boomgaard.

De uitbundig bloeiende fruitbomen en kruiden trekken veel insecten aan. De boomgaard in Ressen wordt al 25 jaar biologisch beheerd zonder gif. Daarom is het een paradijs voor wilde bijen. De bijen bestuiven de bloemen. De insecten zijn weer voedsel voor vogels en zoogdieren. Deze voedselketen leidt tot een hoge biodiversiteit. Er leven bijvoorbeeld ook steenuilen en kerkuilen in de boomgaard.

De appels en peren worden tot een verrukkelijk sap verwerkt. Dit Fluviussap is verkrijgbaar in lokale horeca, zoals bij Stroom, Ketelhuis, Lux en Duivelsberg. Met de verkoop van sap en de hulp van veel vrijwillige 'fruitvrienden' bij het onderhoud en de oogst blijft de boomgaard in stand. Iedereen die het sap drinkt draagt ook bij aan het behoud van de biodiversiteit. Daarom dopen wij het sap dit jaar om tot Zoem Nijmegen. We leggen daarmee de nadruk op de wilde bijen die de natuurlijke ambassadeurs zijn van ons lokaal geproduceerde biologische sap.

Elke slok redt natuur! www.bellefleurboomgaardbeheer.nl.

Stappen in stilte: voorjaarswandeling in Ressen

RESSEN - Elke twee maanden wordt er door Pleisterplaats Ressen een pelgrimswandeling gehouden vanaf de kerk van Ressen (Kerkenhofstraat 3).


Tijdens deze bezinnende wandeling door het prachtige Betuwse land, staan we op gezette tijden stil bij iets wat de natuur ons laat zien of om te luisteren naar een inspirerende tekst. De eerstvolgende keer is in de vroege lente, op zaterdag 6 april. "We verzamelen om 9:30 uur in de kerk, beginnen met koffie en starten om 10:00 uur na een korte introductie en het aansteken van licht met de 7 kilometer lange wandeling.
Wie mee wil wandelen hoeft alleen maar te zorgen voor wandelschoenen en een broodje om tussen de middag na afloop te eten en/of te delen. Vooraf aanmelden is niet nodig."
Deze activiteit is georganiseerd door commissie Pleisterplaats Ressen. Meer informatie op te vragen via info@pleisterplaatsressen.nl.

R.K. Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 6 april
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: eucharistieviering, V. Bulthuis, InVoice
St. Jacobus de Meerdere Valburg: 19.00 u: eucharistieviering, G. Peters en J. Kallen, Chaveriem, presentatieviering pastoraatsgroep

Zondag 7 april
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: eucharistieviering met kinderwoorddienst, V. Bulthuis, Exotherm, Boeteviering
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad:10.00 u: eucharistieviering, G. Peters, GK De Levensbron
St. Bavo Angeren: 10.00 u: woord- en gebedsviering lectoren, Lentekriebels, Schuttersviering in Schutterstent
O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Heteren: 9.30 u: woord- en communieviering, Lit. werkgroep, Ubi Caritas
St. Leonardus Oosterhout: 11.00 u: woord- en communieviering, Lit. werkgroep, Leonarduskoor, Taizéviering

Doordeweekse vieringen R.K. Parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg 09.30 u. kerk, 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel, 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Weekmenu Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 17.30 uur het volgende menu afhalen: vlees, groente en aardappels én 'n toetje.

Deze maaltijd kost vier euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 in Bemmel. Gevraagd wordt zelf drie afsluitbare bakjes meenemen! "Wilt u ook genieten van zo’n heerlijke verse maaltijd, dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu’s beschikbaar. Inschrijven kan op maandag - donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555."

Het ‘Bemmels afhaalpunt’ is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550). Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl.

TOP-Film: The Children Act

BEMMEL - Op donderdag 4 april om 20.00 uur is in de Theaterkerk de verfilming zien van het aangrijpende boek van de Engelse auteur Ian McEwan, The Children Act.

Wanneer het huwelijk van hooggerechtshofrechter Fiona Maye (Emma Thompson) lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak, stort zij zich op een ingewikkelde zaak. Mag medisch ingrijpen prevaleren boven de geloofsovertuiging van een Jehova’s getuige? Haar uitspraak heeft hoe dan ook, grote gevolgen voor hen beiden.

Kaartjes kosten 7,00 euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

5 / 16

Van 4 tot en met 10 april

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS RAM. Qua gezondheid is de ram een taaie. Als ze al ziek zijn is dat van korte duur. Ze kunnen hoge koorts ontwikkelen. Een veel voorkomende 'kwaal' bij de ram is hoofdpijn. Dan kunnen ze óf hun energie niet kwijt, óf ze zijn juist te ver gegaan met hun energie. Wat wel veel voorkomt zijn kleine verwondingen door hun onhandige gedrag of hun gehaastheid.

RAM van 21 maart t/m 20 april
Tot en met zondag is het rustig in jouw leven. Probeer in die tijd energie op te sparen en uit te rusten. Na het weekend wacht jou namelijk een tamelijk zware klus. Dat zal alles van jou vergen! Hoogstwaarschijnlijk is het iets dat fysiek veel van je vraagt. Op dinsdag heb je emotioneel een dipje.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Ze zeggen april doet wat ie wil'. Maar als het even kan ben jij buiten om te genieten van het vroege voorjaar met al zijn bloesems en vroege bloeiers. Werken in de tuin of op het balkon vind jij heerlijk. Volgende week dinsdag en woensdag zit je met je handen in het haar vanwege een relationele crisis.

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Komend weekend is het tijd voor serieuze gesprekken. Normaal hou jij het luchtig, maar nu even niet. Er moeten zaken besproken en afgesproken worden die écht bloedserieus zijn! Volgende week woensdag duik jij in een zeer interessant onderwerp dat je tot op de bodem wil uitzoeken.

KREEFT van 22 juni t/m22 juli
Aanstaande vrijdag is het nieuwe maan en is je gemoed een beetje bedrukt. Gelukkig gaat het op zaterdag alweer heel wat beter. Er kan zelfs een lachje af. Het is vaak 'Jantje lacht, Jantje huilt' bij de kreeften! Volgende week dinsdag ben je nogal fel maar dat heeft een meer dan duidelijke reden.

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
Vrijdag voel je dat je meer dan toe bent aan het weekend. Gelukkig staan de planeten in het weekend gunstig om tot volledige ontspanning te komen. Verwen jezelf maar met bijvoorbeeld een geurig bad. Volgende week woensdag ontstaan er spanningen tussen jou en een autoritair persoon.

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
Tijdens het komende weekend neem jij de tijd om een verhaal zo goed mogelijk te vertellen. Je wilt voorkomen dat er misverstanden ontstaan door elk woord goed af te wegen. Volgende week woensdag klap jij uit de school. Je deelt een intiem geheim van jezelf met anderen. Dat lucht op!

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
Volgende week dinsdag zijn er helaas relationele spanningen. Zie 'relatie' daarbij zo ruim mogelijk. Maar de dag daarop haal jij de spanning uit de lucht door uitermate vriendelijk en misschien zelfs heel romantisch te zijn. Daarmee trek je de ander over een streep en is alles koek en ei.

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
Vrijdag zit jij een beetje opgesloten in jezelf. Neem in het weekend de tijd om je af te vragen waarom dit zo is. Maandag zit je beter in je vel maar zijn er klagende mensen om jou heen (collega's?). Volgende week woensdag heb je een heel goed gesprek dat heel veel gevoelens kan relativeren.

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
In het weekend is het tijd voor gezelligheid en familie. Je brengt fijne uurtjes met hun door gespekt met gesprekken over gezamenlijke herinneringen. Na het weekend wacht je een ommekeer. Maar daarbij moeten welkeuzes gemaakt worden. Helaas slaat daarbij bij jou de twijfel toe. Geen paniek!

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
Tijdens het komende weekend helpen gesprekken met vrienden of kennissen jou om bepaalde zaken te relativeren. Na het weekend moet je alles op alles zetten om bepaalde klussen op tijd af te ronden. Woensdag heb je een aanvaring met iemand die denkt dat hij voor jou beslissingen kan maken.

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
Op zaterdag heb je een heel goed idee dat je op zondag tot op de details uitwerkt. Op maandag ga je ermee aan de slag maar merk je meteen dat dit niet meteen van een leien dakje gaat. Op dinsdag en woensdag erger jij je kapot aan het gebrek van hartelijkheid bij bepaalde mensen in jouw omgeving.

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
In het weekend voel jij je heel goed. Dat komt mede doordat jouw directe omgeving jou goed in beeld heeft. Ze houden meer dan rekening met je! En ze geven je de ruimte om dat te doen wat bij jou past. Volgende week woensdag ben je erg gevoelig maar is er wel iemand die heel lief voor je is.

Mooie strijd bij kampioenschappen jeugd De Helster in Elst

Finalisten Clubkampioenschappen Jeugd ETV De Helster. (foto: L. Dasselaar)

ELST - Van 13 tot en met zondag 24 maart zijn op het gezellige, centraal gelegen tennispark van ETV De Helster in Elst de clubkampioenschappen jeugd gespeeld.

Zo'n zeventig kinderen speelden in totaal 145 wedstrijden om steeds een stapje verder te komen in het toernooi. Toeschouwers konden meer dan een week lang genieten van de ontwikkeling van de spelers: op de eerste zondag met de jongste tenniskids op het miniveld tot topwedstrijden van de jeugdcategorieën tot en met 12, 14 en 17 jaar. Zondag 24 maart was de laatste dag en konden de jeugdspelers in de finaleronden strijden om de titels. De tennissers streden op de toppen van hun kunnen en de wedstrijden waren heel spannend tot het laatste beslissende punt. Op de foto staan alle finalisten vanaf 12 jaar. Een topprestatie van al deze sporters met mooie bekers als beloning.

Hoe wordt 'n krant gemaakt?

ELST - Bent u ook weleens benieuwd, als u de krant leest, hoe komt men aan al dat nieuws.? Hoe wordt een krant gemaakt? Op woensdag 10 april komt Jacqueline Bekker bij Vrouwen van Nu in Elst vertellen hoe een krant wordt gemaakt. Jacqueline is chef eindredactie en vormgever van de regionale krant De Gelderlander.

Hoe komen zij aan het nieuws? Welke criteria hanteren zij? Hoe wordt het nieuws geselecteerd. Anders gezegd: wat is nieuws en wat komt er zoal bij kijken om het nieuws in de krant te krijgen. Wat is journalistieke ethiek en waarom is er zoveel aandacht aan bijvoorbeeld voetbal?

Allemaal vragen waar u deze avond antwoord op krijgt. Daarnaast zal Jacqueline u graag het een en ander vertellen over het aantal edities, het verspreidingsgebied, hoeveel journalisten er zijn en meer van dat soort algemene zaken. Ook van belang en interessant: welke bedreigingen zijn er? Heeft de papieren journalistiek nog wel een toekomst?

De journalisten, zeggen altijd met enige trots: Onze krant ‘De Gelderlander’ is de grootste regionale krant van Nederland, maar zij willen ook de 'beste regionale krant' zijn. Of dat lukt, is aan de lezer. Zij doen in elk geval hun best.

Dit belooft een mooie en interessante avond. Wilt u hier ook meer van weten, kom dan op 10 april naar deze avond. Toegangsprijs voor gasten is 5,50 euro. Voor leden gratis. Aanvang: 20.00 uur. Locatie: zalencentrum Onder de Toren, Sint-Maartenstraat 34, Elst.

Meer informatie over Vrouwen van Nu afdeling Elst staat op www.vrouwenvannu.nl/elst-eo.

Adoptiedrama - Film Figlia Mia

Vittoria in de film Figlia Mia

ELST - Een intiem en bij vlagen onthutsend adoptiedrama. De film Figlia Mia draait op donderdag 4 april om 20:00 uur in Theater De KiK. Kaartjes zijn voor 8,00 te koop via www.theaterdekik.nl.

De losbandige, levenslustige Angelica heeft haar dochter Vittoria laten opvoeden door Tina, die haar hielp bij de bevalling. Tina laat zich door haar man Umberto overhalen Vittoria in contact te brengen met Angelica, maar kan niet voorzien dat Vittoria daarna Angelica stiekem blijft ontmoeten. Geleidelijk begint Vittoria te beseffen hoe de vork werkelijk in de steel zit, met dramatische gevolgen voor haarzelf en haar beide moeders.

Meedoen met vlooienmarkt op Koningsdag

Enthousiaste deelnemers van vorig jaar. (foto: John Regensburg)

BEMMEL - Het is nog steeds mogelijk om in te schrijven voor de vlooienmarkt op Koningsdag.

Reserveer een marktkraam en verkoop spulletjes op deze gezellige dag! Koningsdag op Het Kinkelplein in Bemmel wordt het drukst bezocht in de gemeente Lingewaard! Op die dag gratis attracties (onder andere de befaamde schaatsbaan) voor de kinderen en gezellige horeca voor de volwassenen. In de ochtend is er een versierde fietsenoptocht en kleurwedstrijd. Daarna de altijd drukke kindervrijmarkt en de vlooienmarkt voor de volwassenen. Koningsdag in Bemmel is altijd een geslaagde feestelijke dag voor jong en oud. Kijk voor meer informatie en het inschrijfformulier op http://www.oranjecomitebemmel.nl/vlooienmarkt.htm.

Wandeltocht voor vogelvrienden

De blauwborst. (foto: Gijsbert Peelen SLN)

Wandeltocht voor vogelvrienden

BEMMEL - “Klein vogelijn op groene tak, Wat zingt g’een lustig lied”, zong mijn moeder vroeger. Het antwoord op de vraag wie dan zijn meester was geweest, verderop in het liedje, laat zich raden.

Tegenwoordig weten we dat vogels hun liedjes voor hun soortgenoten zingen en niet om ons te plezieren. Het leuke is dat vogels ook aan hun liedjes te herkennen zijn. Voor wie zich er een beetje in verdiept gaat een wereld open. Naar vogels kijken en luisteren maakt de wereld vrolijker en interessanter.

Wie nieuwsgierig is en een aantal vogels wil leren kennen op uiterlijk, zang en voorjaarsgedrag, kan op zondag 21 april van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur mee met gidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk. In een wandeltocht door en langs het ooibos leren we de geluiden herkennen en met de verrekijker worden de vogels in de weilanden nader bekeken. Onderweg is er natuurlijk aandacht voor ontspruitend lenteleven.

Tip: kijker en fototoestel mee. Kosten voor volwassen drie euro; kinderen 1,50 euro. Aanmelden is niet nodig. Start bij De Veldschuur, Sportlaan 1M in Bemmel. Vanaf 13.45 uur is iedereen welkom. Informatie: Gijsbert Peelen 06 10864179 of info@lingewaardnatuurlijk.nl.

Wegwerkzaamheden roept vragen en bezorgdheid op

Ook de veilheid op rotonde is volgens wijkbewoners in het geding. (foto: Sjaak Veldkamp)

BEMMEL – Bij calamiteiten zitten bewoners van de Essenpas flink in de knel. Bewoners uiten hun bezorgdheid over de drukte op de enige ontsluitingsweg van hun wijk. Boosdoener zijn de werkzaamheden aan de provinciale weg tussen Gendt en Bemmel. Het PvdA-raadslid van den Bos heeft het college schriftelijke gevraagd om op zeer korte termijn met een oplossing te komen. Ook de veiligheid op en rond de rotonde vraagt aandacht.

Gedurende de spits is het in zowel de ochtend- als avonduren druk op toegangswegen tot de Papenstraat, stelt het raadslid in zijn brief. Het lijkt helemaal penibel voor de Bemmelse woonwijk Essenpas. "Daar de route via de Van Nispenlaan naar de rotonde de enige officiële uitrit is vanuit de Essenpas, is er voor bewoners ook geen alternatief mogelijk. Dit in combinatie met het vele fietsverkeer op zowel de Papenstraat als op de rotonde Van der Mondeweg/Van Nispenlaan, maakt dat er onveilige situaties dreigen te ontstaan."

Het raadslid deelt de bezorgdheid van bewoners. Voor de brandweer, ambulance en politie is er tijdens een drukke spits geen doorkomen aan. Hij vraagt zich af of de gemeente en provincie er alles aan gedaan hebben en doen om de onveiligheid voor fiets- en gemotoriseerd verkeer te voorkomen of te verminderen.

Van den Bos stelt voor om zolang de werkzaamheden aan de Van der Mondenweg voortduren om de Essenpas te ontsluiten via een verbinding tussen Hank en Dijkstraat. Maar ook dat roept weer een nieuw probleem op, weet het PvdA raadslid. "Wat kan het college aan maatregelen nemen om een mogelijke toename van sluipverkeer door de wijk te voorkomen of verminderen?"
Het college geeft desgevraagd geen reactie voordat de schriftelijke beantwoording er is. Wethouder Sluiter verwacht dat wegens het einde van de wegwerkzaamheden de verkeersproblematiek dan voorbij is.

Wandeltocht voor vogelvrienden

BEMMEL - "Klein vogelijn op groene tak, Wat zingt g'een lustig lied", zong mijn moeder vroeger. Het antwoord op de vraag wie dan zijn meester was geweest, verderop in het liedje, laat zich raden.

Tegenwoordig weten we dat vogels hun liedjes voor hun soortgenoten zingen en niet om ons te plezieren. Het leuke is dat vogels ook aan hun liedjes te herkennen zijn. Voor wie zich er een beetje in verdiept gaat een wereld open. Naar vogels kijken en luisteren maakt de wereld vrolijker en interessanter.

Wie nieuwsgierig is en een aantal vogels wil leren kennen op uiterlijk, zang en voorjaarsgedrag, kan op zondag 21 april van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur mee met gidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk. In een wandeltocht door en langs het ooibos leren we de geluiden herkennen en met de verrekijker worden de vogels in de weilanden nader bekeken. Onderweg is er natuurlijk aandacht voor ontspruitend lenteleven.

Tip: kijker en fototoestel mee. Kosten voor volwassen drie euro; kinderen 1,50 euro. Aanmelden is niet nodig. Start bij De Veldschuur, Sportlaan 1M in Bemmel. Vanaf 13.45 uur is iedereen welkom. Informatie: Gijsbert Peelen 06 10864179 of info@lingewaardnatuurlijk.nl.

Poffertjes eten bij de Angerse kerk

ANGEREN - Tijdens de Lentekriebels op 7 april in Angeren kan men bij de kerk op het plein heerlijke poffertjes eten. Ze zijn gemaakt door vrijwilligers.

Er is een kraam met koffie, thee, appelsap en gebak. "Men kan erbij gaan zitten op ons gezellige terras. Ook zijn er kramen met boeken, plantjes, bloemen en zelfgemaakte artikelen, zoals kaarten en jam en tweedehands spullen. De opbrengst van deze markt is bestemd voor een goed doel in Guatemala (Midden-Amerika), dat door de protestantse kerken uit de Oost-Betuwe is geadopteerd. Het project heet 'Bijen Brengen een Beter Bestaan'. Jongeren worden er opgeleid tot imker. Daarom is er ook honing te koop en ook ouderwetse kaasdoeken, gemaakt met bijenwas. Kent u ze nog?"

In de kerk treedt om 13.30 uur ook nog het koor Schip Ahoy op, waarvoor wij een vrijwillige bijdrage vragen voor ons goede doel. "Komt u ook op 7 april naar ons kerkplein in Angeren tijdens de Lentekriebels?"

Poffertjes eten bij de Angerse kerk

Lentekriebels 2018. (foto: Marcel Smit) Marcel Smit

Poffertjes eten bij de Angerse kerk

ANGEREN - Tijdens de Lentekriebels op 7 april in Angeren kan men bij de kerk op het plein heerlijke poffertjes eten. Ze zijn gemaakt door vrijwilligers.

Daarnaast is er nog veel meer te doen op het kerkplein. Er is een kraam met koffie, thee, appelsap en gebak. "Men kan erbij gaan zitten op ons gezellige terras. Ook zijn er kramen met boeken, plantjes, bloemen en zelfgemaakte artikelen, zoals kaarten en jam en tweedehands spullen. De opbrengst van deze markt is bestemd voor een goed doel in Guatemala (Midden-Amerika), dat door de protestantse kerken uit de Oost-Betuwe is geadopteerd. Het project heet 'Bijen Brengen een Beter Bestaan'. Jongeren worden er opgeleid tot imker. Daarom is er ook honing te koop en ook ouderwetse kaasdoeken, gemaakt met bijenwas. Kent u ze nog?"

In de kerk treedt om 13.30 uur ook nog het koor Schip Ahoy op, waarvoor wij een vrijwillige bijdrage vragen voor ons goede doel. "Komt u ook op 7 april naar ons kerkplein in Angeren tijdens de Lentekriebels?"

Het is weer tijd om het water op te gaan met de Zeil-3-daagse

Lelievletten tijdens de Zeil-3-daagse. (foto: Zeil-3-daagse) Zeil-3-daagse

MOOK - Ook dit jaar zal de Zeil-3-daagse weer plaatsvinden van 30 mei tot en met 1 juni op de Mookse plassen.

De Zeil-3-daagse is voor jongens en meiden tussen de tien en de veertien jaar uit de regio die op een leuke en gezellige manier kennis willen maken met de watersport. In deze drie dagen worden de kinderen de kunst van het zeilen bijgebracht door enthousiaste instructeurs. Er is geen zeil ervaring benodigd!

Lelievlet tijdens de Zeil-3-daagse. (foto: Zeil-3-daagse) Zeil-3-daagse

Het programma bestaat uit zwemmen, zeilen, roeien, spellen en de deelnemers blijven zelfs een avond slapen! De kosten voor de Zeil-3-daagse zijn 65 euro per persoon. Hiervoor krijg je buiten drie te gekke dagen op en rond het water ook een instructieboekje + touwtjes om knopen te oefenen, een programmaboekje, avondeten op de tweede dag en ontbijt + lunch op de derde dag.

Voor meer informatie, vragen en inschrijven kun je een kijkje nemen op de website www.zeil3daagse.nl, te e-mailen naar: zeil3daagse@zvcanisius.nl of bellen naar Wobbe Lingmont: 06 40954446. Ook kan je kijken op Facebook (facebook.com/Zeil3Daagse) & Instagram (instagram.com/zeil3daagse).

Deelkring-Lent een stukje mooier...

LENT - Zaterdag 16 maart nam de deelkring-lent deel aan de NL-doetdag.

"Vorig jaar deden we ook mee en dankzij de gift van het Oranjefonds hebben we een stenen vloer gelegd en nieuwe rekken aangeschaft,dit jaar hebben tweedehands kledingrekken gekocht. Met een aantal vrijwilligers hebben we de deelkring opgeruimd en opnieuw ingedeeld; het resultaat een overzichtelijke winkel. Ook nemen we deel aan de online-collecte van het Oranjefonds. Meer informatie vindt u op oranje fonds online collecte. Wij willen het oranje fonds ook bedanken dat ze dit soort mooie initiatieven organiseren."

"U kunt bij ons gratis goederen brengen die voor een ander nog bruikbaar zijn en andere bezoekers mogen pullen weer gratis mee nemen; dit in het kader van armoedebestrijding en minder afval in het milieu, dus deel met elkaar. Dit jaar bestaan we vijf jaar. Binnenkort volgt er meer informatie. We bevinden ons in een kas aan de Dijkstraat 1a in Lent, geopend zaterdags van 12 tot 15 uur en op de woensdag van 14 tot 16 uur. Voor meer informatie kunt u kijken op onze facebookpagina deelkring-lent en website deelkring.wordpress.com. Kom gerust een keer langs de koffie en thee staan klaar."

Film op zondagmiddag in De Kik Vele Hemels Boven De Zevende

Vele Hemels Boven De Zevende.

ELST - Op zondagmiddag 7 april om 16:00 uur draait de film 'Vele Hemels Boven De Zevende' in Theater De KiK. Kaartjes à 7,00 euro zijn te reserveren via www.theaterdekik.nl.

Voorafgaand aan de film is er om 14:00 uur een lezing door Griet Op de Beeck met aansluitend een signeersessie om 15:00 uur. Let op: voor de lezing dien je apart kaarten te reserveren!

Vele Hemels Boven De Zevende: Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberend nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid.

Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk. Gebaseerd op de gelijknamige geliefde roman van Griet Op de Beeck, die ook het scenario voor de film schreef. Deze middag is een samenwerking tussen Theater De KiK en Vrouwen Met Lef.

Piepjong talent op het vierde nationale SchaakConcert

RESSEN - Deelnemers uit diverse delen van het land kwamen op zondag 24 maart een stukje unieke Lingewaardse educatie, natuur & cultuur beleven in Ressen. Er werd gezongen, gemusiceerd, voorgelezen, geschaakt, gewandeld, gespeurd, gedicht en 'ge-heraldiekt'. Het was gezellig druk met verrassende resultaten.

Het vierde SchaakConcert werd geopend door muziek-ensemble The Young Once onder leiding van dirigente Lucie Gieles op het thema van het vierde interval de kwart. Zij speelden als van ooit, prachtig! Het Basilei ensemble van Metissimo zong de muziek-intervalklok rond met klokjes en schaapjes waarbij Madelief op piano mooi The Glade vertolkte. Joost droeg zijn indrukwekkende gedicht voor over de IJsvogel aan de Oeverplas wiens nestje op brute wijze was kapot-gekapt met de nieuwe compositie Alcedo Blauw (Karen).

Uitslagen Muziek Interval Race (MIR)

De zeer jonge winnaars van de MIR zijn: de 2-jarige Elin (5 uit 5), de 4-jarige Jasmijn (11 uit 15), allebei uit Lent. De 7-jarige Guus uit Wijchen versloeg jong en oud (15 uit 15). Voor de gelijk-spel-winnaars van de teenagers en de volwassenen komt een aanvullende ronde, dat bleek praktischer. Volg hiervoor Hét GemeenteNieuws of de site van Metissimo.

Uitslagen Triade Schaaktoernooi

Winnaars van de acht schaakteams zijn geworden: 1e 'Carrot All' (Eindhoven/Bemmel), 2e 'Gewoon Fout' (Zeist-Huissen) en 3e 'De Schaakleeuwen' (Bemmel). Bij de jeugd-simultaan van Metissimo hield Mees het meest lang stand tegen simultaan-geefster Ikira. Bij de volwassenen won Kaj op verrassende wijze van Rob die de simultaan gaf. Meer info staat op www.TalentoMetissimo.nl.

Tekst FOTO:

Enkele deelnemers van de MuziekIntervalRace (MIR) samen met de prijswinnaars:

de 2-jarige Elin (Lent), de 4-jarige Jasmijn (Lent) en de 7-jarige Guus (Wijchen).

Foto: Margriet Strasser.

Paasbijeenkomst in Andelst

ANDELST - Het is bijna pasen. Wat betekend dat voor jou? Een lang weekend, gezelligheid? Voor ons is het een feest, want Jezus is gestorven, maar ook opgestaan. Hij leeft! Daarom is het een paasfeest.

Dat Jezus leeft en wat Hij voor jou wil betekenen, daarover wil de Hersteld Hervormde Gemeente Andelst-Zetten je graag meer vertellen op vrijdagavond 12 april. De avond begint om 19:00 uur en wordt gehouden in de Hervormde kerk van Andelst (Kerkstraat 22). Er is deze avond samenzang, muziek en een korte meditatie. Voor de kinderen is bijzondere aandacht tijdens deze dienst.Iedereen is welkom, van jong tot oud, om de boodschap van pasen samen te beleven.

Cursus 'Kennismaken met de honingbij'

Honingbijen 2019. (foto: Adriaan van Egmond) Foto: Adriaan van Egmond

BEMMEL - Stichting Lingewaard Natuurlijk organiseert samen met imkervereniging Oost-Betuwe een kennismakingscursus over de honingbij. Deze cursus is bedoeld voor geïnteresseerden die zelf geen bijen willen gaan houden.

De cursus bestaat uit een twee theorieavonden en twee praktijkbijeenkomsten. De theoriebijeenkomsten worden gehouden op 3 en 10 mei in De Veldschuur aan de Sportlaan 1M in Bemmel. In de theorielessen gaat het over de anatomie van de honingbij, het bijenvolk, het gedrag van de bij, bijenproducten zoals honing en was en de betekenis van de honingbij.

De data van de praktijkbijeenkomsten in de periode mei - juni worden in onderling overleg met de deelnemers vastgesteld. De zaterdag heeft daarbij de voorkeur. De praktijklessen bestaan uit twee bezoeken aan een imker. De deelnemers kunnen kennis nemen van wat er allemaal komt kijken bij het houden van honingbijen.

Cursusleider is Adriaan van Egmond. De cursus wordt afgesloten met een certificaat. De kosten zijn 35 euro. Graag tijdens de eerste theorieavond contant betalen. Vrijwilligers van stichting Lingewaard Natuurlijk kunnen de kosten na behalen van het certificaat vergoed krijgen van de stichting.

Voor aanmelding en informatie kan men mailen naar Adriaan van Egmond; domusadriani@kpnmail.nl. Aanmeldingen graag voor 20 april.

Thom van der Ree Nederlands kampioen judo

Thom van der Ree speciale promotie. (foto: Jennifer Kuipers)

BEMMEL - Afgelopen 9 maart is de 16-jarige Thom van der Ree uit Bemmel Nederlands kampioen judo geworden in de klasse -50 kg in de leeftijdscategorie -18 jaar.

Thom had zich geplaatst voor het NK door kampioen te worden van het district Midden Nederland. Samen met de nummer 2 en de nummers 3 moest hij zich meten met de beste vier van de andere zes districten van Nederland.

Thom won achtereenvolgens van Twan Witteveen, de nummer 3 van Zuid Holland Jason Wong, de nummer 2 van Noord Holland. Daarna moest hij het in de halve finale opnemen tegen Matyas Tinkoczy, de nummer 2 van Noord Nederland. In de finale won hij uiteindelijk van Joshua de Lange, de nummer 1 van Zuid Holland.

Door deze prestatie heeft hij op 16 maart als speciale promotie de eerste Dan behaald (zwarte band).

Het NK was het laatste meetmoment in een serie van drie van de Judo Bond Nederland voor het uitzenden van judoka's naar European Cadet Cups. Samen met een eerdere overwinning betekent dit dat hij het volle Europees programma mag draaien. In dit programma kan hij zich kwalificeren voor een eindtoernooi zoals bijvoorbeeld het wereldkampioenschap.

'Geruchten' door teejaater PAN in première

Spelers en regisseur zetten de laatste puntjes op de i.

BEMMEL - Teejaater PAN is bijna klaar voor de première op 5 april van ‘Geruchten’, een hilarische komedie van Neil Simon. De kaartverkoop is in volle gang, achter de schermen zetten spelers en regisseur de puntjes op de i en de enthousiaste bouwers leggen de laatste hand aan het decor, zodat de voorstellingen in een prachtige entourage zullen plaatsvinden.

Het verhaal speelt zich af in het huis van Charley en Mira Brock, die hun tienjarig huwelijksfeest willen vieren met hun beste vrienden. Als de gasten arriveren blijkt al snel, dat het niet een gewoon feestje zal worden. Heeft Charley geprobeerd zelfmoord te plegen? En waar is gastvrouw Mira? De eerste gasten proberen te voorkomen dat er ook maar iets naar buiten komt over de mogelijke gebeurtenissen. Hoe meer gasten arriveren, des te groter de verwarring. Er worden smoezen verzonnen en er wordt gelogen en dat maakt de situatie er niet duidelijker op. Is er nog iemand die werkelijk weet wat er werkelijk gebeurd is?

Koop nu nog snel je kaartje voor één van de voorstellingen in De Kinkel in Bemmel. Naast de première op 5 april speelt teejaater PAN ook op 6, 12, 13 en 14 april. Alle voorstellingen beginnen om 20.00 uur. Kaartjes à 12 euro zijn te koop bij boekhandel De Toren van Bemmel en via www.teejaaterpan.nl.

Holland Casino Nijmegen beste casino van Nederland

NIJMEGEN - Holland Casino Nijmegen is tijdens de 'Casino van het Jaar-verkiezing' van de casino reviewsite Onetime verkozen tot het beste casino van 2018. "Deze prijs is een bekroning op ons werk en vooral de inzet van onze fantastische medewerkers", aldus Arno Bongers, Casinomanager Holland Casino Nijmegen.

Onetime organiseert sinds 2015 de 'Beste Casino van Nederland'-verkiezingen, waarbij de vakjury en het publiek op hun favoriete casino kunnen stemmen. Het professionele reviewteam van Onetime.nl bezoekt jaarlijks de Holland Casino's en de honderden speelhallen in Nederland. In 2018 resulteerde het in elf nominaties die meedongen naar de hoofdprijs. Een vakjury en het publiek bepaalden uiteindelijk de winnaar. Holland Casino Nijmegen werd eerste bij de vakjury en tweede bij het publiek. Nadat alle scores bij elkaar waren opgeteld kwam het casino aan de Waalkade als winnaar uit de bus.

De vakjury was vrijwel unaniem: Holland Casino Nijmegen heeft het goed voor elkaar, waarbij vooral het personeel en de beleving in het casino worden geroemd: "Het personeel komt van een andere planeet. Wat heeft dit casino een team met toppers in dienst. Werkelijk ieder bezoek krijgen we het warme welkome gevoel dat je als bezoeker echt het idee geeft speciaal te zijn."

Arno Bongers, Casinomanager van Holland Casino Nijmegen is erg opgetogen met de uitverkiezing: "Deze prijs is een bekroning op ons werk en vooral de inzet van onze fantastische medewerkers. Want zij zetten zich elke dag voor 100% in om onze gasten een unieke sfeervolle avond uit te bezorgen. Zo zorgen zij ervoor dat de gasten live aan de stijlvolle speeltafels Amerikaanse Roulette of Black Jack kunnen spelen, hun geluk kunnen beproeven aan de allernieuwste speelautomaten of kunnen dineren in ons restaurant. Door onze medewerkers voortdurend te trainen op hospitality en preventie- en zorgbeleid zorgen wij ervoor dat onze gasten altijd gerust, betrouwbaar en veilig uit zijn in ons casino en kunnen genieten van de warme Hollandse gastvrijheid."

Over Holland Casino
Holland Casino is in 1976 opgericht en kreeg van de Nederlandse overheid een exclusieve vergunning om tafelspelen aan te bieden. In 1986 werd dit uitgebreid met een vergunning voor casino speelautomaten. Dit maakt Holland Casino het enige échte casino van Nederland. Holland Casino biedt haar gasten spannend, verrassend en betrouwbaar spel in een veilige omgeving. Holland Casino heeft veertien vestigingen in heel Nederland. Het kansspel aanbod van Holland Casino staat onder extern toezicht van het NMi en de Kansspelautoriteit. Afgelopen jaar ontving Holland Casino opnieuw de European Responsible Gaming Award voor het beste preventiebeleid in Europa. Voor meer informatie kijk op www.hollandcasino.nl.

Rotary Clubs organiseren water-wandeling voor goed doel

NIJMEGEN - Wil je letterlijk op de been komen voor een goed doel? Vier Rotary Clubs in en rond Nijmegen organiseren op zondag 14 april een Water-wandeling.

Jong en oud lopen een route van 10 kilometer door het Nijmeegse Rivierpark, en zamelen daarmee geld in voor vluchtelingenkampen in Nigeria. Gezinnen in nood krijgen zo eindelijk (!) schoon drinkwater en sanitair. De wandeling start om 11.00 uur bij Cultuurspinnerij De Vasim. Aanmelden kan tot 5 april.

Aan de wandeling – te midden van water en met uitzicht op Nijmegen - gaat korte informatie vooraf over waterbeleid in Nederland en het hulpproject. Na de wandeling is er een gezellige lunch (inbegrepen in de deelnameprijs). Het hele event duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Cultuurspinnerij De Vasim - die op 14 april een open dag houdt - biedt zijn locatie die dag kosteloos aan voor dit goede doelen-evenement. Programma 09.30 uur: Inloop met koffie & thee in Cultuurspinnerij De Vasim. 10.00 uur: Welkom door Margot Ribberink, namens de organiserende Rotary Clubs. 10.10 uur: Peter Glas (Deltacommissaris) over Waterbeheer in Nederland. 10.35 uur: Rotary Clubs: over hulp aan vluchtelingen in Nigeria.11.00 uur: aanvang 10 kilometer-wandeling door het Rivierpark. Daarna lunch en samenzijn.

Start en finish: Cultuurspinnerij De Vasim, Winselingseweg 41, Nijmegen. Voor informatie en aanmelding (vóór 5 april) mailt u: WvW.14april@gmail.com. Het deelname-geld (25 euro per persoon /tot en met 12 jaar 15 euro) kunt u overmaken op NL56RABO3626871339 t.n.v. A. Elsinghorst o.v.v. WvW14 april. Een bevestiging en praktische info worden vervolgens toegezonden.

Co-Bus Buscamper Verhuur: Europa ligt aan je voeten

OOIJ (NIJMEGEN) - Alweer zeven jaar verhuurt Co-Bus Pössl buscampers voor vakanties. Sinds juni 2016 gebeurt dit vlakbij Nijmegen vanuit het bedrijfspand in Ooij – op de Bouwkamp.Nu de zon vaker haar gezicht laat zien en de dagen langer worden, gaan de buscampers van Co-Bus weer op vakantie met mensen die hun eigen uitzicht willen kiezen en graag vrij zijn in hun besluit om te blijven staan of verder te gaan. Jouw 'huis' is met een buscamper tenslotte altijd bij de hand. De reiservaring van Arnold en Heleen komt veel (aspirant-)huurders van pas. Dit laat zich terugzien in de extra aandacht die is besteed aan de compleet ingerichte buscampers, maar ook bij de weetjes over reisbestemmingen, het kamperen en gebruik van de buscampers. Alles wat nodig is voor een ontspannen vakantie is aanwezig.

Europa ligt aan je voeten. Het enige wat je als huurder mee hoeft te nemen voor een vakantie naar zon, zee, bergen of mooie steden zijn persoonlijke spullen.

Zin in vakantie met een buscamper of benieuwd naar referenties? Kijk op de website co-bus.nl of bel CO-BUS voor een afspraak (06 12403209). Je bent van harte welkom.

Promotie wedstrijdploeg EZ&PC

ELST - Zondag 24 maart stond de laatste competitiewedstrijd voor de wedstrijdploeg van EZ&PC op het programma. Een belangrijke wedstrijd, want de wedstrijdzwemmers maakten kans op promotie van de derde naar de tweede klasse.

Na een spannende wedstrijd waren de statistieken geweldig! Er sneuvelde één clubrecord: Marc van de Geer verbrak het clubrecord in zijn leeftijdscategorie op de 25 meter rugslag. In totaal werden er maar liefst 24 (nieuwe) persoonlijke records gezwommen. Ook waren er diverse top 3-noteringen. Op de individuele afstanden werd er driemaal een derde plaats behaald, vier keer een tweede plaats en elf (!) keer een eerste plaats. Ook het estafetteteam 8 x 50 meter vrije slag (bestaande uit Alexander Barentsen, Tessa Vermeulen, Luuk Leenders, Danee Sandifort, Joost Vilier, Milou Bakarbessy, Jesse Saris en Cindy Franken-Hendriks) behaalde een eerste plaats. En als klap op de vuurpijl: EZ&PC eindigde als tweede in de derde klasse competitie van Regio Oost en dat betekent dat de wedstrijdploeg volgend jaar mag uitkomen in de tweede klasse!

14 / 16

Iedereen mag het zien
5 april wordt onze topper alweer 10!
Gefeliciteerd lieve Milan
van papa, mama en Sam

Willy Demon
van jongste tot oudste
dat verdiend een gepaste felicitatie

van harte pa

Hieperdepiep hoera
Moos is jarig!
Gefeliciteerd lieve jongen.
Liefs opa Theo en oma Dinie.

Deze jongeman wordt op 5 april
72 jaar.
Proficiat!
Nog vele jaren toegewenst
Gerard & Thea

Lieve Luuk,
nog gefeliciteerd met je 7e verjaardag!
Kus van oma Els

Hoera Koen wordt 9 april
10 jaar

Gefeliciteerd Koen
Kusjes Opa en Oma

Deze heer is op 2 april j.l.
79 jaar geworden.
Van harte gefeliciteerd!
Nog vele jaren toegewenst van
Gerard & Thea

Het is echt geen 1 april grap,
65 jaar is mijn liefste pap!
Fijne dag vandaag!

Rijdt deze aanstaande Abraham str (B) aks alleen nog maar 50?

Op 6 april wordt deze hele lieve meid

21 jaar.

Hartelijk Gefeliciteerd

Namens ons XXX

Wandelen met Forte Fit in en om Valburg

Nederlands Hervormde Kerk in Valburg. (foto: Jan Zwier)

ELST - Op dinsdag 16 april verzorgt Fort Fit een wandeling in en om Valburg. En wie kan ons beter wijzen op de pareltjes in deze prachtige omgeving dan gids Feike Vlas? Feike is bestuurslid van de Historische Vereniging Marithaime.

"Feike heeft ons al vaker op onze wandeltochten begeleid. En iedere keer weer wist hij ons toch weer te verbazen door ons te wijzen op prachtige dingen die je zelf over het hoofd ziet. Maar niet alleen dat; Feike kan ook mooie verhalen en anekdotes vertellen over de flora en fauna, die we onderweg aantreffen."

De start is om 13.00 uur bij cultureel centrum De Wieken aan de Prinses Irenestraat 49 in Elst. De tocht gaat via een mooie route naar Valburg en directe omgeving. De loopafstand is tussen de 10 en 12 kilometer. Er is een rustpauze in café De Viersprong. Vandaar met de bus (lijn 35) terug naar Elst. Om ongeveer 16.30 uur zijn we dan weer bij ons startpunt cultureel centrum De Wieken.

Iedereen kan zich voor deze wandeling opgeven bij: Truus Braam (werkgroep Cultuur & Educatie van Forte Fit), Van der Veenstraat 2 in Elst; 0481373407; email: jan.braam@outlook.com.

Lezing door Griet Op de Beeck Uw leven is van u

Griet Op de Beeck. (foto: Koen Broos)

ELST - Op zondag 7 april om 14:00 uur is Griet Op de Beeck te gast in Theater De KiK, zij komt een lezing geven over de thema’s van haar boeken: Uw leven is van u. Kaartjes kosten 15,00 euro (inclusief drankje). Deze middag is een samenwerking tussen Theater De KiK en Vrouwen Met Lef.

Griet Op de Beeck debuteerde met Vele hemels boven de zevende, een kleine twee jaar later volgde Kom hier dat ik u kus, twee romans die veel bijval oogstten. Haar derde boek, Gij nu, is de best verkochte verhalenbundel in de lage landen. Het beste wat we hebben verscheen in september 2017, het is het eerste deel van een trilogie.

Ze schrijft over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over waar verantwoordelijkheid eindigt en schuld begint. Over geheimen en eenzaamheid. Over ziekte en zwijgen. Over de gevaren van sterk zijn. Over het belang van spijt hebben. Over vergeten en niet kunnen vergeten. Over machteloosheid en jezelf durven redden. En natuurlijk ook nog over de liefde. Omdat dat alles is wat we hebben, of toch bijna.

Verwacht geen academische lezing over haar eigen oeuvre, Griet Op de Beeck wil geenszins haar lezers onderschatten, laat staan uit gaan leggen hoe ze haar werk dienen te lezen. Ze vertelt aan de hand van drie fragmenten over manieren om dit leven te overleven, en scheert zo langs de thema’s van haar boeken.

De lezing wordt rond 15:00 uur afgesloten met vragen uit het publiek. Aansluitend is er een signeersessie. Boekhandel Bruna Herberts verzorgt de verkoop van de boeken van Griet.

Lentekriebels

in Oosterhout

op de kledingbeurs

OOSTERHOUT - Op zaterdag 6 april wordt er van 10.00 tot 12.00 uur in het Tussendoortje van basisschool Sam-Sam aan de Honsvoet 4 in Oosterhout weer een voorjaars-/zomerkleding- en buitenspeelgoedbeurs gehouden.

"We verkopen deze dag voorjaars-/zomerkleding van maat 80 - 176, verkleed-, regen- en sportkleding. Ook kan er buitenspeelgoed ingebracht worden, zoals fietsen, skelters, glijbanen, skates en buitenspellen. Wij zijn echter wel afhankelijk van wat de mensen inbrengen dus kunnen niet garanderen dat er bijvoorbeeld ook echt glijbanen zijn."

De toegang is gratis. Het vaste team van vrijwilligers helpt iedereen graag en kijkt alweer uit naar alle mooie artikelen die weer ingebracht kunnen worden. De opbrengst komt ten goede aan basisschool Sam-Sam. Deze opbrengst wordt behaald door iedere verkoop; de verkoper staat vijftien procent van de verkoopprijs af en de koper betaalt vijftien procent van de verkoopprijs extra. De inbreng geschiedt door middel van inbrenglijsten; meer informatie hierover en aanvragen kan via kledingbeurs-samsam@live.nl.

Alle kleding hangt op kledinghangers op maat, en aan rekken. Het zoeken naar kleding gaat hierdoor erg makkelijk en eenvoudig!

Filatelisten

De Vierstroom

ELST - Filatelievereniging De Vierstroom houdt op 8 april om 19.30 uur een bijeenkomst.

Naast gezellig postzegelen, wordt er ook een bingo georganiseerd met filatelistische prijzen. De bijeenkomst is in Onder de Toren aan de Sint-Maartenstraat 54 in Elst. Meer informatie staat op www.vierstroomfilatelie.nl.

Filatelievereniging De Vierstroom

Filatelievereniging De Vierstroom

ELST - Filatelievereniging De Vierstroom houdt op 8 april om 19.30 uur een bijeenkomst.

Naast gezellig postzegelen, wordt er ook een bingo georganiseerd met filatelistische prijzen. De bijeenkomst is in Onder de Toren aan de Sint-Maartenstraat 54 in Elst. Meer informatie staat op www.vierstroomfilatelie.nl.