GN Lingewaard

28 november 2018

GN Lingewaard 28 november 2018


De Deurdweilers organiseert 'Zeg het met muziek' tijdens Gouden Duimuitreiking

ANGEREN - Op vrijdagavond 30 november houdt De Deurdweilers weer een 'DolDwazeDeurdweilersDag' met het thema: 'Zeg het met muziek'. Het is een muzikaal programma waarin De Deurdweilers verschillende mensen helpt om een boodschap over te brengen aan familie, vrienden of geliefden, door middel van een lied.

De inschrijving voor dit onderdeel is inmiddels gesloten, en er zijn liefst zeven brieven binnen gekomen! Tijdens de avond speelt De Deurdweilers de aangevraagde nummers en krijgen tenminste zeven mensen een persoonlijke boodschap van een dierbare vriend, familielid of kennis. Word jij verrast? Of ben je benieuwd wie er in het zonnetje gezet worden? Kom dan zeker naar het Dorpshuis in Angeren op 30 november.

Gouden Duim
De laatste persoonlijke boodschap is de onthulling van de Gouden Duimwinnaar 2018. De Deurdweilers hebben de afgelopen 25 jaren aan den lijve ervaren dat een vereniging, stichting of gezelschap niet kan functioneren zonder hulp van vrijwilligers.

Dit geldt ongetwijfeld ook voor iedere vereniging! Daarom heeft de Deurdweilers sinds 2006 iedere twee jaar een Gouden Duim uit laten reiken door de burgemeester van gemeente Lingewaard, zodat ze de Angerense vrijwilligers eens extra in het zonnetje konden zetten. Geert Bouwman kreeg de Gouden Duim het in 2016, maar wie zal het dit jaar worden? Loco-burgemeester Helga Witjes zal de prijs overhandigen.

Programma van de avond

19.30 uur Zaal open
20.00 uur 'Zeg het met muziek' - persoonlijke boodschappen door middel van een lied
21.30 uur Gouden Duim uitreiking
22.00 uur Afterparty!

Iedereen is welkom!
Iedereen die benieuwd is naar deze speciale avond en wie de opvolg(st)er wordt van Geert Bouwman is van harte uitgenodigd op vrijdagavond 30 november in het dorpshuis in Angeren. Meer informatie staat op www.deurdweilers.nl.

Koperen Kees speelt De Zere Neus van Bergerac

Repetitiefoto De Zere Neus van Bergerac. (foto: Theater Kees)

HUISSEN - Aankomende kerstvakantie presenteert theatergroep Koperen Kees in Huissen het familiestuk De Zere Neus van Bergerac. Dit kindvriendelijk en muzikaal neusje van de zalm, geschreven door Arjan Ederveen en bewerkt door Maarten Hopman, biedt voor ieder wat wils.

Cyrano de Bergerac heeft alles mee. Hij is slim, sterk, kan rijmen als de beste en is eigenlijk ook een aardige vechter. Maar met de meisjes wil het niet zo lukken. Dat komt door zijn gigantische neus. Dergelijke ongelukken gebeuren nu eenmaal als de afdeling communicatie van de Orde van de Vrije Feeën aan wensfee Brenda de verkeerde informatie meegeeft. Dan wordt zo’n onschuldig babyjongetje bij de neus genomen en moet hij leren leven met een onfortuinlijk groot reukorgaan.

Hoe het verder gaat met Cyrano, de feeën, die wanhopig proberen te doen alsof hun neus bloedt, en de kadetten, die tussen neus en lippen door ook nog even een oorlog willen winnen, ziet u in Theater Kees aan het Kampstuk 23 in Huissen. En u bent met de neus in de boter gevallen, want er zijn nog kaarten! Ga naar www.koperen-kees.nl voor meer informatie of tickets.

Bijeenkomst voor mensen met Niet aangeboren Hersenletsel (NAH)

HUISSEN - Contactgroep Huissen van Hersenletsel.nl houdt op woensdag 12 december een bijeenkomst met als thema 'In aanloop naar de Kerstdagen'.

"Deze keer zijn we te gast in de geheel verbouwde en aangepaste Zandse Kerk,Van Wijkstraat 33 in Huissen. Vanaf 14,30 uur is de ontvangst met koffie, thee en krentenbrood. Om 15.00 start het programma met een muzikaal optreden van Hanneke, Annemarie en Coby.

Tijdens de pauze heeft u ruim de gelegenheid om de grootse kerststal van Gelderland te bewonderen. Margot sluit de middag af met een verhaal met een boodschap. Iedereen is welkom als getroffene, partner, mantelzorgers of belangstellende.

Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl is de vereniging voor mensen met NAH. Hebt u vragen bel of mail ons: Tea van Kampen 026 3233760 - afd.arnhem@kpnmail.nl / Ben Stegeman 06 50292079 - svregiogelderland@kpnmail.nl. Of kijk op de website van Hersenletsel.nl.?

Bijeenkomst voor mensen met Niet aangeboren Hersenletsel (NAH)

HUISSEN - Contactgroep Huissen van Hersenletsel.nl houdt op woensdag 12 december een bijeenkomst met als thema 'In aanloop naar de Kerstdagen'.

"Deze keer zijn we te gast in de geheel verbouwde en aangepaste Zandse Kerk,Van Wijkstraat 33 in Huissen. Vanaf 14,30 uur is de ontvangst met koffie, thee en krentenbrood. Om 15.00 start het programma met een muzikaal optreden van Hanneke, Annemarie en Coby.

Tijdens de pauze heeft u ruim de gelegenheid om de grootse kerststal van Gelderland te bewonderen. Margot sluit de middag af met een verhaal met een boodschap. Iedereen is welkom als getroffene, partner, mantelzorgers of belangstellende.

Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl is de vereniging voor mensen met NAH. Hebt u vragen bel of mail ons: Tea van Kampen 026 3233760 - afd.arnhem@kpnmail.nl / Ben Stegeman 06 50292079 - svregiogelderland@kpnmail.nl. Of kijk op de website van Hersenletsel.nl.?

Eerste Zilverkampse wandelochtend!

HUISSEN - Voorafgaand aan de laatste koffieochtend wordt de eerste Zilverkampse wandelochtend georganiseerd. Op 6 december om 9.30 uur wordt gestart vanaf de Kuul, Wagenweg 12e in Huissen. Natuurlijk is het niet helemaal de eerste. Loopgroep Huissen loopt op dinsdag- , donderdag- en zaterdagochtend ook, maar dan met stokken (Nordic Walking).

Een aantal enthousiaste deelnemers aan de koffieochtend wil graag minimaal een keer per week wandelen in een gezellige sportieve groep. Sport- & Cultuurcoach Quint van de Ven heeft een behoeftepeiling gehouden bij deelnemers aan de koffieochtend en op de wijkontmoetingsdag. De donderdagochtend krijgt de voorkeur. Donderdag 6 december wordt voor het eerst gelopen, iedereen die het leuk vindt om mee te wandelen is van harte uitgenodigd.

De eerste wandeling is geschikt voor alle mensen die ontspannen willen wandelen. Er wordt zowel gedacht aan mensen die over een goede conditie beschikken als mensen aan mensen die moeilijk ter been zijn. Twee HAN-studenten, een vrijwilliger en de sportcoach lopen gezellig mee om waar nodig te ondersteunen. Hierdoor kunnen groepen gesplitst worden als daar, gelet op het verschil in wandelconditie, behoefte aan is. Om uiterlijk 10.15 uur zijn de wandelaars weer terug bij De Kuul. Op tijd, voor de deelnemers die het leuk vinden, om aan te sluiten bij de koffieochtend! Deelname aan beide activiteiten is gratis.

Vragen over het gehele wandelaanbod van Huissen neem contact op met Sport- & Cultuurcoach Quint van de Ven en kijk eens op de websites van Pheidippides, Loopgroep Huissen en wandelsportvereniging Nooit te Ver.

Heisterkoor Bemmel brengt ieder zingend in kerstsfeer

HUISSEN - In december gaat het Heisterkoor ook dit jaar weer enkele optredens verzorgen. Op zaterdag 8 december zingt het koor op twee locaties in Huissen bij kaarslicht:

In de protestantse kerk (van 18.00-18.30 uur) en in de Stadskerk van (20.30-21.00 uur). Op zondag 16 december zingt het koor tussen 15.00-16.00 uur in de prachtige Sint-Stevenskerk van Nijmegen.

Het Heisterkoor bestaat uit dertig enthousiaste leden die onder begeleiding van Mathijs Dubbeldam een mooi kerstrepertoire ten gehore gaan brengen. Jenny Chen begeleidt het koor op piano.

Koffie-ochtend Zilverkamp

Koffie-ochtend. (foto: Stichting Welzijn Lingewaard)

HUISSEN - Donderdag 6 december van 10.00 tot 12.00 uur is er alweer de laatste koffie-ochtend in 2018 voor en door bewoners van De Zilverkamp. De koffie ochtend wordt gehouden in De Kuul, Wagenweg 12e in Huissen.

Een ieder wordt welkom geheten samen om een kopje koffie/thee te drinken en omdat het de laatste keer is voor het nieuwe jaar een klein hapje te eten. De koffie-ochtend is natuurlijk vooral een gezellig samenkomen. De ochtend wordt daarom om 10.20 uur ingeluid met muzikale kerst-verrassingsact, op de keyboard begeleid door Juliette Renaud.

Op deze laatste koffieochtend van 2018 is Jim Dokter -SWL straatcoach- aanwezig om met een ieder in gesprek te gaan! "Heb je vragen, ervaringen, tips over jongeren en hangjeugd uit de wijk? Hij is van 10.30 tot 11.30 uur aanwezig om iets te vertellen en je vragen te beantwoorden."

"Wie de zang verzorgt, houden we natuurlijk nog even geheim. We kunnen al wel verklappen dat hij samen met Juliette de ochtend ook muzikaal zal afsluiten. Voor de mensen die ook mee willen wandelen om 9.30 uur, jullie zijn op tijd terug voor de muziek en het gesprek met de straatcoach!"

Donderdag 13 december Comedy Night in Huissens horecabedrijf Supertrio lachspiermasseurs in De Buitenpoort

Johan van Gulik is een van de drie comedians tijdens de Comedy Night in De Buitenpoort, donderdag 13 december. (foto: Wikipedia Commons)

HUISSEN – Een avondje onbedaarlijk lachen en even je zorgen vergeten? Ga dan op donderdag 13 december naar de Comedy Night in De Buitenpoort. Liefst drie topcomedians zorgen voor (absurde) humor en laten je met een blij gemoed huiswaarts keren. Maak op onnavolgbare wijze kennis met: Jeroen Leenders, Johan van Gulik en Paul London!


Te beginnen met Jeroen; afkomstig uit België en ondertussen een vaste waarde in het stand-upcomedycircuit. Toch blijft hij het spannend houden, onder meer met een cabaretvoorstelling! Getiteld: The Jeroen Leenders Experience. Verwacht geen braaf uitgewerkt verhaal of rode draad en absoluut geen geniaal in elkaar geknutselde kunstwerkjes. 'Lower your expectations', zegt ie zelf, en wordt omvergeblazen door zijn pure, ruwe en totaal gestoorde visie op de mens en maatschappij. Het Belgische dagblad Het Nieuwsblad: 'Superieure stand up comedy met een gitzwart randje'.

Nee, dan Johan. Deze Amsterdamse lachspiermasseur zaait al jaren dood en verderf in comedyland. Hij is de overtreffende trap van grappig. Hij gaat geregeld door de bodem van de goede smaak heen en zijn grappen zijn soms grof tot op het bot, tegen het ontoelaatbare aan. Maar hij trekt daarbij zo'n onschuldig gezicht, dat je hem gelijk vergeeft. Zelfs al zou je een hekel hebben aan '020' dan ga je nog van hem houden. Zijn tongval is herkenbaar en zijn verschijning is ronduit hilarisch. Hij raakt je, pakt je in en verleid je. Ruwe bolster, blanke pit en een hart van goud. Met zijn Amsterdamse humor betovert hij een bomvolle zaal of een klein gezelschap.

Paul London is op verschillende plekken in het land te zien als vaste Master of Ceremony (MC) en deze avond dus ook weer in De Buitenpoort. Inmiddels is hij ook in het comedycircuit een regelmatige 'stand-upper'. Onlangs heeft hij voor het goede doel nog opgetreden in een dierentuin. Huh? Dierentuin? Mag Paul wel even uitleggen op donderdagavond 13 december. Foyer open: 19.30 uur, aanvang: 20.00 uur. Kaarten (à 10 euro) te bestellen via www.debuitenpoort.nl.

Open Eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - De komende periode organiseert SWL weer Open Eetcafés in Lingewaard. Je kunt terecht bij de volgende eetcafés om gezellig samen een vorkje te prikken:

Maandag 3 december - 17.30 - Providentia, Dorpsstraat 5, Gendt

Dinsdag 4 december - 17.30u - SWL, Cuperstraat 9, Bemmel

Woensdag 5 december - 17.30u - RKHVV, Blauwenburcht 1, Huissen

Donderdag 6 december - 17.30u - Providentia, Dorpsstraat 5, Gendt

Donderdag 6 december - 17.00u - De Tichel, Kolkweg 5a, Haalderen (van tevoren aanmelden bij de bar van de Tichel of bellen op maandag tussen 12 en 17 uur naar 0481 464409)

Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. De zaal gaat om 17.00 uur open.

Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag - donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via het SWL Meldpunt, telefoonnummer: 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen wordt aangeraden om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, dan kun je je aanmelden voor de week er op. Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ’ParticipatiePunten'. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Eetcafé te zien.

Heisterkoor Bemmel brengt ieder zingend in kerstsfeer

Heisterkoor Bemmel brengt ieder zingend in kerstsfeer

HUISSEN - In december gaat het Heisterkoor ook dit jaar weer enkele optredens verzorgen. Op zaterdag 8 december zingt het koor op twee locaties in Huissen bij kaarslicht:

In de protestantse kerk (van 18.00-18.30 uur) en in de Stadskerk van (20.30-21.00 uur). Op zondag 16 december zingt het koor tussen 15.00-16.00 uur in de prachtige Sint-Stevenskerk van Nijmegen.

Het Heisterkoor bestaat uit dertig enthousiaste leden die onder begeleiding van Mathijs Dubbeldam een mooi kerstrepertoire ten gehore gaan brengen. Jenny Chen begeleidt het koor op piano.

Parochie H. Maria Magdalena

Liturgische vieringen Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 1 december
19.00 uur: H. Maria Geboorte Driel, woord- en communieviering, Liturgische werkgroep, Cantorije
19.00 uur: O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen, eucharistieviering, V. Bulthuis, Herenkoor
19.00 uur: St. Jacobus de Meerdere Valburg, eucharistieviering, G. Peters, Magna Voce


Zondag 2 december
10.00 uur: St. Werenfriduskerk Elst, eucharistieviering met kinderwoorddienst, G. Peters, Musica Amare
10.00 uur: O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad, eucharistieviering, V. Bulthuis, GK De Levensbron
10.00 uur: O.L.V. Van Zeven Smarten Haalderen, woord- en gebedsviering met adventskransen maken,
                 M. Sanders, kinderkoor Spetters
09.30 uur: O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Heteren, eucharistieviering, F. Bomers, Ubi Caritas
11.00 uur: St. Leonardus Oosterhout, eucharistieviering, F. Bomers, Musica Nova

Doordeweekse vieringen R.K. parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg , 09.30 u. kerk , 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel , 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Burgemeester Schuurmans opent nieuwste locatie van RijnWaal

Het lint wordt doorgeknipt. nvt

HUISSEN - Afgelopen donderdag is de nieuwste locatie van RijnWaal Zorggroep, Sancta Maria, feestelijk geopend. Sancta Maria gelegen in het hart van Huissen, is inmiddels volop in gebruik. Met deze locatie is een wens van RijnWaal in vervulling gegaan om een divers aanbod te kunnen aanbieden op een locatie.

In de panden De Laak en De Zanderij zijn ruime zorgwoningen gevestigd voor kwetsbare ouderen. De Bloem is een eigentijdse woonvorm voor mensen met dementie. De dagbesteding biedt begeleiding in groepsverband aan zelfstandig wonende ouderen.

Het Rosendael
Daarnaast is er de ontmoetingsruimte Het Rosendael. Deze sfeervolle locatie staat open voor iedere inwoner van Huissen. Men kan meedoen aan activiteiten, gebruik maken van het restaurant of gewoon om even binnen te komen om wat te drinken. Het Rosendael is dagelijks geopend van 8.30 tot 19.00 uur.

Opening
Om Sancta Maria goed in te luiden waren bewoners en genodigden bij elkaar gekomen om een toost uit te brengen. Er waren diverse gastsprekers, waaronder burgemeester mevrouw Schuurmans. Gezamenlijk knipten zij een koninklijk lint door waarmee Sancta Maria officieel geopend werd.

De komende week is er een feestweek voor de bewoners. In het kader van de Week van Zorg & Welzijn zal het op zaterdag 16 maart 2019 open dag zijn in Sancta Maria. RijnWaal zal dan diverse activiteiten organiseren zodat de inwoners van Huissen en omgeving een beeld kunnen krijgen van de zorg die hier geboden wordt. "Bent u nieuwsgierig, weet dan dat u altijd welkom bent in Het Rosendael."

Oliebollen bij KBO Huissen

Vertrouwd lekker (foto: KBO Huissen)

HUISSEN - Op dinsdag 18 december is er ter afsluiting van het jaar weer een koffieochtend georganiseerd door KBO Huissen.

Tijdens deze ochtend kan men de eerste oliebollen proeven gebakken door Bakkerij Engelen van het Van Wijkplein in Huissen. De ochtend begint om 10.00 uur en de inloop is vanaf 09.30 uur. De ochtend vindt zoals gewoonlijk plaats in Mea Vota aan de Boskoop Glorie in Huissen.

Koor Exotherm zingt op Huissen bij kaarslicht

HUISSEN - Zaterdag 8 december is er weer Huissen bij Kaarslicht.

Ook het koor Exotherm zal muzikaal meedoen aan deze traditionele gebeurtenis. Dit jaar zingen we twee sessies van elk een half uur. Om 18:30 en 19:30 uur in de Stadskerk. Ook zal er dan gelegenheid zijn de kerstcd aan te schaffen

Kerstmarkt Pro College Bemmel

Kerstmarkt 2017 (foto: H. Peters)

BEMMEL - Praktijkschool Pro College Bemmel houdt haar jaarlijkse kerstmarkt op woensdag 12 december van 13.00 tot 15.00 uur op de locatie Sportlaan 1k in Bemmel.

"Zie, proef, beleef, ervaar en koop: tweedehands spullen, kerststukken, planten en bloemen en gemaakte werkstukken uit de praktijkvakken. We maken er een gezellige dag van met spelletjes, muziek en heerlijk eten en drinken uit ons restaurant. U hebt keuze uit verschillende soepen en verschillende soorten belegde broodjes. U kunt zich aanmelden voor de lunch door te bellen of te e-mailen naar: (0481) 453884 of bemmel@procollege.nl. De kosten van de lunch zijn 5,00 euro. De opbrengst komt ten goede aan het goede doel de KNFG, de blindengeleidehonden. U bent welkom op de kerstmarkt van het Pro College Bemmel."

Menu Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 3 december kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 17.30 uur het volgende menu afhalen: zuursalade, boerenkool met worst én een toetje.

Deze maaltijd kost vier euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 in Bemmel. Gevraagd wordt zelf drie afsluitbare bakjes mee te brengen! "Wilt u ook genieten van zo’n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu’s beschikbaar. Inschrijven kan op maandag - donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555."

Het ‘Bemmels afhaalpunt’ is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550).

Ferdy Evers verruilde in 2013 Huissen voor Aruba 'Elke dag opstaan met een goed gevoel'

Tekst: Hans Schmeinck

Vele Betuwenaren zijn de afgelopen decennia naar het buitenland vertrokken. In deze rubriek delen ze hun ervaringen. Deze week: Ferdy Evers (31) die in 2013 Huissen verruilde voor Aruba. Samen met Fiona Joosten uit Gendt. Zoon Devin werd op het tropisch eiland geboren. ,,Het mooiste souvenir dat we mee terug nemen.''

Bijna nooit, maar héél soms haalt de actualiteit een verhaal in deze rubriek in. Ferdy en Fiona en Devin zijn net terug van een vijfjarig verblijf op Aruba. De Huissenaar ging er naar toe 'voor zijn werk'. ,,Bij het korps mariniers. Eerst zijn we nog getrouwd in Nederland.'' Het prille geluk kon niet op, want eenmaal op het Caraïbisch eiland aangekomen bleek dat Fiona zwanger was. ,,Mooi om ons avontuur mee te beginnen, maar zonder ouders ook spannend en onbekend. Inmiddels is Devin alweer 3,5 jaar oud.''

Fiona werkte als verpleegkundige in het plaatselijke ziekenhuis en later op een kinderdagverblijf. ,,Zo leerden we nieuwe mensen kennen en kregen we veel mee van de Arubaanse cultuur. Het leven daar is relaxed. Onder de zon was het volop genieten. Elk weekend gingen we duiken, sporten, barbecueën of naar speeltuinen en strand en zee. We stonden elke dag op met een goed gevoel. De mensen zijn heel vriendelijk en sociaal en maken rustig een praatje met je. Wij Hollanders leven veel gehaaster. Vijf minuten wachten is vaak al te veel.''

Nee, dan Aruba. ,,We moesten er echt aan wennen dat er bijna niks digitaal of telefonisch te regelen is. Zat je weer twee uur te wachten om bijvoorbeeld een rekening te betalen. 'Eventjes' langskomen noemden ze dat. Maar ook dat wende en je stelde je er op in.''

Terug

Heimwee was er zeker. ,,Ja, daar had ik soms wel last van. Met name bij bijzondere gebeurtenissen. Zoals de geboorte van onze zoon, je bent zielsblij maar kan dit niet live met je geliefden delen. Of minder leuke berichten vanuit Nederland waarbij je toch het liefst terug zou willen gaan naar je familie om elkaar te troosten.''

Sinds kort is het stel dan toch terug gekeerd. Ze wonen nog in Arnhem en betrekken medio 2019 een huis in Gendt. ,,Fiona werkt weer in ziekenhuis Rijnstate. En ik bij Evers Logistiek, waar mijn vader eigenaar van is. Samen gaan we het bedrijf nog groter en mooier maken.''

Ferdy hoopt hier wel 'een stukje van de Arubaanse cultuur te kunnen houden'. ,,Vooral het ongeplande en minder druk maken om dingen.'' Niet lastig bij een logistiek bedrijf, waar planning heilig is? ,,Komt goed, bij Defensie werkte ik vaak met strakke timings.''

Het stel verklapt dat het Aruba soms een beetje mist. Zeker nu de winter is begonnen. ,,Onze zoon Devin is het mooiste souvenir dat we mee terug hebben genomen. Maar hij gaat voor het eerst de Nederlandse winter meemaken, benieuwd wat ons Arubaantje daarvan gaat vinden!''

Een terugkeer naar Aruba zit er volgens Ferdy wel in. ,,Laten zien aan Devin waar hij geboren is en zijn eerste stapjes heeft gezet. Tevens om onze vrienden op te zoeken die we daar achter hebben gelaten.'' Permanent niet, lijkt het. ,,Onze verhuizing daar naar toe is de beste keuze uit ons leven. We hadden het nooit willen missen.''


'Op Aruba is even langskomen twee uur wachten'

Advent uit het jaar nul

HUISSEN - Hij is vader van een tienerdochter. Hij doet z’n best en zijn dochter lééft, volop! Vader is trots, dankbaar en gelukkig met zijn dochter. En zij ook best wel met hem, zeker weten.

Maar soms zijn ze elkaar helemaal kwijt. Onbereikbaar. Klinken er té harde woorden en slaat hij de deur té hard dicht. ‘Ik ben blij, zegt die vader, dat er dan een nacht is. Dat we niet eindeloos blijven doorgaan met wat is, maar dat het even stil wordt. En dat we van elkaar weten: morgen is een nieuwe dag, een nieuw begin.’

Zo’n nieuw beginnen is niet hetzelfde als weer op nul beginnen. Niets is nul in het echte leven. Je neemt altijd mee wat er is en was. Maar als je allemaal mee blijft dragen wat er allemaal al is, hoeveel ruimte is er dan voor iets nieuws ? Advent is die nacht tussen wat is en wat komt. Niet te veel kaarsjes, steeds eentje erbij. Jezus wordt geboren in het jaar nul, middelpunt van de tijd. Een moment van leegte, ruimte en liefde. De opmaat naar een nieuw begin (Matthijs Glastra).

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen

Zondag 2 december 2019, eerste advent. Voorganger ds. Matthijs Glastra, met medewerking van de cantorij. Op vrijdagmiddag is de kerk open van 14.00-16.00 uur terecht voor een praatje en koffie of thee. Loop gewoon eens binnen. Je bent van harte welkom.

Activiteiten Stichting Senioren Actief Bemmel

BEMMEL - "Wist u dat Senioren Actief Bemmel (SAB) op woensdagmiddag om de week bingo en instuif met klaverjassen heeft."

"Wat is er leuker dan (vooral in de wintermaanden) een warme en gezellige middag te hebben en die in te vullen met een Bingo of een Instuif waar u ook kunt klaverjassen.

Wist u dat Senioren Actief Bemmel op woensdagavond aan het koersballen is in De Kinkel van 19.00 - 20.30 uur. En dat er op vrijdagmiddag sjoelen is in De Kinkel van 14.00-16.00 uur. Beide gezellige groepen zouden graag met meer mensen deze plezierige spellen willen delen.

Komt u eens een keertje kijken of het wat voor u is. Voor (meer) informatie kunt u bellen, (bij voorkeur tussen 16.00-18.00 uur) met cursuscoördinatoren Senioren Actief Bemmel SAB: Willemien Hermsen 0481 463555 en José van Rossum 0481 461856."

Tiki Taka Touzani komt naar Lingewaard

De Lingewaardse Old Stars bereiden hun training voor. (foto: N. van der Ham)

HUISSEN - Hij is een waar fenomeen onder de jeugd, Soufiane Touzani. De baltovenaar uit Rotterdam werd beroemd met zijn youtube-video’s waarbij hij voetbaltrucs doet op straat.

Vanaf dat moment is Touzani wereldberoemd en reist hij als vlogger langs beroemde voetballers, zoals Cristiano Ronaldo en Arjen Robben, om samen trucs te doen. Inmiddels heeft hij zelfs een eigen tv-programma op RTL, Tiki Taka Touzani.

Op vrijdag 30 november vanaf 14.00 uur komt Touzani een kijkje nemen bij de senioren van Old Stars Lingewaard. Die werken dan hun wekelijkse training Walking Football af bij Jonge Kracht in Huissen. Waarschijnlijk is hij zeer benieuwd welke tricks deze ‘oudjes’ nog in huis hebben. Iedere voetballiefhebber is welkom om te kijken of het hem lukt een paar Old Stars door de benen te spelen!

Eska organiseert 'Let's Make Music'-cursus

BEMMEL - Zit jij in groep 4, 5 of 6 en wil je graag kennis maken met muziek, geef je dan op voor de cursus Let’s Make Music.

"In acht lessen maak je kennis met muziekinstrumenten, leer je noten lezen en ga je natuurlijk zelf muziek maken. De cursus wordt gegeven op dinsdagmiddag tussen 15.30 en 16.15 uur en begint op 27 november. Docent is Nevin Sanchez.

Opgeven & Informatie: Neem contact op met Marije Peters via jeugdopleiding@eska.nl of 06 41714876." Meer informatie over de muziekvereniging staat op www.eska.nl en op de Facebookpagina.

Uitslagen Tweestroom

GENDT - Tweestroom-DS2 speelde thuis tegen Trivos-DS6 en won de eerste set ruim , zo ook de tweede set. Helaas werd de derde set ingeleverd. De vierde set werd zeer ruim gewonnen. Een fraaie overwinning.(3-1)(25-12/25-17/21-25/25-13)

Heren-HS1 ontving Trivos-HS4 en ging voor de maximale score; dus vijf punten. De eerste set werd vrij gemakkelijk gewonnen De tweede set verliep al moeizamer. De derde set werd weer gemakkelijk gewonnen. De vierde set dreigde men te verliezen. Gelukkig werd deze set nipt gewonnen na een spanende eindspurt. Al met al een fraaie overwinning.(4-0)(25-13/25-19/25-14/27-25)

Tweestroom-DS5 speelde thuis tegen Trivos-DS8 en was binnen het uur klaar met de wedstrijd met een duidelijke overwinning. De vijf punten bleven dus in Gendt.(4-0)(25-09/25-14/25-16/25-07)

Dames-DS1 ontving Pegasus-DS7 dat pas in de tweede set wat tegenstand bood. De overwinning van onze dames kwam in geen enkele set in gevaar. Ook hier bleven de vijf punten in Gendt(4-0)25-13/25-22/25-20/25-17)

Tweestroom-DS3 speelde thuis tegen Pegasus-DS10 en verloor zowel de eerste als de tweede set nipt.(24-26) De derde en vierde set werden wel gewoon gewonnen. Zo ook de vijfdeen beslissende set. Een nipte overwinning.(3-2)(24-26/24-26/25-22/25-09/15-11)

Mix-Jongens-JB1 speelde uit bij Avior-JB1 op de vrijdagavond om 19.00 uur. De eerste set werd nipt gewonnen.(23-25) Kennelijk was men door de autoreis en de eerste set zodanig op, dat daardoor geen set meer werd gewonnen. Helaas een verliespartij,maar wel een punt voor de ranglijst.(3-1)(23-25/25-07/25-20/25-15)

Tweestroom-MC1 speelde uit bij Ikaros-C1 en kwam in deze wedstrijd niet echt spelen toe. In iedere volgende set werden wel meer punten gescoord mat niet voldoende voor een setwist.(4-0(25-07/25-09/25-13/25-11)

Meisjes-MB1 ontving Pegasus-MB2 dat de eerste set nipt wist winnen.(24-26) De andere drie sets waren voor onze meiden. Dus toch noch 4 punten die in Gendt bleven(3-1)(24-26/25-12/25-20/25-18)

Tweestroom-MA1 speelde thuis tegen Pegasus-MA2 en won de eerste set nipt op karakter.(25-23) Ook de tweede set werd gewonnen…Helaas ging de derde set nipt verloren(23-25) De vierde set kon met de opgelopen achterstand niet meer goedmaken; dus een verloren set. De vijfde set moest de beslissing brengen door de wedstrijd overwinning. Deze werd helaas verloren.(2-3)(25-23/25-21/23-25/18-25/12-15)

Repair Cafés Lingewaard

LINGEWAARD - In het Repair Café kan iedereen zijn of haar kapotte spullen laten nakijken door een team van handige vrijwilligers. Zij zijn bekwaam in het uitvoeren van kleine reparaties, maar geven daarnaast ook advies als een eenvoudige oplossing niet mogelijk is. En dit allemaal voor alleen de materiaalkosten en een vrijwillige bijdrage voor het verrichte werk.

Het Repair Café is voornamelijk bedoeld voor het herstellen van klein tot middelgroot huishoudelijk materiaal zoals stofzuigers, koffiezetapparaten, broodroosters, lampjes en föhns maar daarnaast draaien onze vrijwilligers ook voor speelgoed en servies hun hand niet om. We vragen wel om de apparatuur voordat je het meebrengt schoon te maken en het naaigoed te wassen!

SWL organiseert binnenkort weer een Repair Café in Lingewaard. Je kunt op de volgende locatie terecht voor reparaties en een gezellige bak koffie/thee: Zaterdag 1 december van 14.00 – 16.00 uur in Huissen (Langekerkstraat 15).

De data van de andere kernen kun je vinden op www.swlingewaard.nl onder ’ParticipatiePunten'. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Repair Café te zien. "Heb je spullen die kapot zijn of niet goed meer werken, en vind je het zonde om ze zomaar weg te gooien, bedenk dan dat er nog een leuk alternatief in je eigen woonplaats is."

Spetterende middag voor de jeugd bij ONS Schooldamkampioenschap individueel

Schooldammen 2018 individueel.

HUISSEN - Liefst 45 kinderen waren afgelopen woensdag op het individueel ONS schooldamkampioenschap afgekomen! Het kampioenschap werd natuurlijk in ’t Koelhuis gespeeld. Damvereniging VBI zorgde voor de organisatie. ONS accountants en belastingadviseurs zorgde voor de financiële ondersteuning.

Bij de kinderen van groep 5 en 6 deden 27 kinderen mee. De strijd was superspannend! Uiteindelijk gaven de weerstandspunten de doorslag. Ruben Kant werd derde, Zep van Zwaay tweede en Cas Schaapveld werd kampioen. Allen behaalden ze tien punten uit zeven partijen, maar Cas had het hoogste aantal weerstandpunten. Dat betekent dat hij een iets zwaarder programma had met sterke tegenstanders.

Achttien kinderen hadden zich ingeschreven bij de kinderen van groep 7 of 8. Ook hier was de strijd erg spannend. Liefst vijf spelers eindigden gelijk op de derde plaats. Bas Vermaak scoorde echter de meeste weerstandspunten. Hij werd dus derde.

Een heel mooie tweede plaats was er voor Fleur Kruysmulder met twaalf punten uit zeven partijen. Onbetwiste koning was echter toch Raf Neuhaus. Hij slaagde erin alle partijen winnend af te sluiten!

Al met al een gezellige drukte, spannende wedstrijden en het stenengekletter was niet van de lucht!

Eerste team TTV Essentia kampioen in vierde klasse

BEMMEL - Bij tafeltennisvereniging Essentia was er de afgelopen week een groot feest. Het eerste team wist beslag te leggen op de titel. Ze wisten in de één na laatste wedstrijd De Treffers met 8-2 te verslaan en eindigde daarmee ruimschoots bovenaan in de vierde klasse.

De teamleden Adri Leissner, Dick Wismans, Pascal Schipperheyn, Rene Frentz, Toon Stinissen en Ton Wannet hebben, met nog één wedstrijd te spelen, een onoverbrugbare voorsprong van veertien punten opgebouwd.

Binnen enkele maanden bestaat de club 55 jaar. Natuurlijk wordt dit uitgebreid gevierd. Tijdens die festiviteiten zal er zeker stil gestaan worden bij het behalen van deze titel. We kunnen wel stellen dat deze titel het meest indrukwekkend is in het 55-jarig bestaan van de club.

Mocht u ook binnen enkele jaren kampioen willen worden bij Essentia, dan is dit het moment om in te stappen!
Ondanks dat het competitieseizoen op zijn eind loopt gaat de training gewoon door. Elke vrijdag wordt er goed getraind. De beginnende jeugd speelt om 18.15 uur. De wat meer ervaren jongeren spelen om 19.15 uur waarna de senioren om 20.15 uur aan de slag gaan. Zij trainen dan een uur lang onder leiding van trainster Suzanne Dieker. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om als 55+er op dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur te spelen.

"Ook zin om eens mee te spelen? Kom dan op dinsdagmiddag of vrijdagavond naar De Schaapskooi in Bemmel of neem contact op via info@essentiabemmel.nl. Kijk ook eens op de Facebook-pagina via www.facebook.com/TTVEssentia."

Zonder buur geen straat; noaberschap in Lingewaard! Geld beschikbaar voor straatplannen

LINGEWAARD - Praat u wel eens met uw buren over burenhulp, een gezamenlijke burenactie of over verbetering van de directe woonomgeving in uw straat of aan uw plein?

Dan kunt u die ideeën nu eenvoudig omzetten in een plan met een kostenplaatje erbij van tussen 500 en 3500 euro. Een plan dat u dan met uw buren en eventueel enkele beroepsmensen wilt gaan realiseren.

De gemeente Lingewaard heeft ons, Senioren Netwerk Lingewaard, 20.000 euro subsidie beschikbaar gesteld. Goede kans dus dat u uw plan nog in 2019 in uw straat kunt realiseren door het in te dienen bij de Projectgroep Noaberschap. Informatie ter inzage bij het Participatiepunt/Bibliotheek in uw woonkern. Een aanvraagformulier kunt u opvragen via het e-mailadres: bplatenkamp@hotmail.com o.v.v. ‘Noaberschap’.

Uitslag prijzenloterij De Geintrappers

Naast de officiële trekking door notaris Van Schaik, was er ook ruimte voor een vrolijke (peper)noot (foto: Marcel Willems).

BEMMEL - In het bezit van een Geintrappers-lot? In de eerste helft van november werden ze deur aan deur in Bemmel verkocht en inmiddels is bekend aan welke lotnummers een mooie prijs vastzit. Op vrijdagavond 23 november verrichtte notaris Van Schaik de jaarlijkse trekking in Het Wapen.

Net als voorgaande jaren werden ook dit jaar alle 2500 loten weer verkocht, iets waar carnavalsvereniging De Geintrappers trots op is. Want het is elk jaar een mooie financiële aanvulling, waar leuke activiteiten van kunnen worden georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan de speciale minipronkzitting voor ouderen in verpleeghuis Lingehof en in verzorgingshuis Liduina.

'Staat op uw lot een van onderstaande nummers? Bel dan met 0481 465057 en de rest wijst zich vanzelf.' De hoofdprijs is een dinerbon ter waarde van 200 euro die te besteden is bij Het Wapen in Bemmel.

Winnende lotnummers

Eerste prijs: lotnummer 1784 / 2e: 0226 / 3e: 1035 / 4e: 1146 / 5e: 0838 / 6e: 0392 / 7e: 1537 / 8e: 0853 / 9e: 1350 / 10e: 1033 / 11e: 1864 / 12e: 1490 / 13e: 0937 / 14e: 1345 / 15e: 2302 / 16e: 2035 / 17e: 1536 / 18e: 2365 / 19e: 0579 / 20e: 1723.

Speciale voorlichtingsavond jonge mantelzorgers

HUISSEN - Een chronische ziekte, beperking, psychische stoornis of verslaving heeft vaak een grote impact op het gezin en vraagt veel aandacht, inlevingsvermogen, geduld en energie. Niet alleen ouders, maar ook andere leden van het gezin krijgen te maken met de consequenties, te weten de zogeheten brussen (broers en zussen) of jonge mantelzorgers. Een thema dat om meer bekendheid en aandacht vraagt. Daarom organiseert SWL in samenwerking met het OBC Huissen een voorlichtingsavond over dit onderwerp.

Loïs Naomi Bruessing (1993), spreekster tijdens deze avond, groeide op als brus en jonge mantelzorgster in Utrecht. Hier studeerde ze Ecologische Pedagogiek. Met een broertje met MCDD, een meervoudige complexe ontwikkelingsstoornis, een moeder met borstkanker en een vader met Multiple Sclerosis, besloot ze een boek te schrijven voor mensen zoals zij ‘Dus ik ben een brus’.

Ze zal ingaan op haar eigen ervaringen als jonge mantelzorger. Daarnaast komen vragen aan de orde als: hoe zorg je als ouder dat andere kinderen genoeg aandacht krijgen, hoe is het voor kinderen, jongeren zelf om op te groeien in een gezin met een langdurig ziek of gehandicapt familielid, welke steun kan de omgeving en school bieden?

Zij zal hierover tips en adviezen geven op dinsdag 11 december van 19.30 – 21.30 uur op het OBC Huissen, Julianastraat 17 in Huissen. Opgave via e-mail: meldpunt@swlingewaard.nl of 088 2552555 met vermelding van naam (en of je ouder, een jonge mantelzorger of een docent of hulpverlener bent). Vrije toegang.

Bekende verpleegkundige en schrijver Tommie Niessen te gast in Het Rosendael

HUISSEN - Op zaterdag 1 december is Tommie Niessen te gast in Het Rosendael van Sancta Maria in Huissen. Van is hij aanwezig om zijn boek te presenteren en signeren!

Tommie Niessen, beter bekend als Tommie in de zorg, is een bekende verpleegkundige, blogger, spreker en schrijver. Hij schrijft over zijn ervaringen als verpleegkundige. Een vak dat hij met passie uitvoert. Veel mensen in de zorg kennen hem als blogger. Tommie weet de juiste snaar te raken over de belevenissen van zijn werk en veel medewerkers in de zorg herkennen zijn ervaringen.

Onlangs is zijn boek uitgegeven waarin hij zijn ervaringen heeft opgeschreven. Inmiddels ligt er alweer een zevende druk van Tommie in de zorg. Tommie Niessen zegt hierover ‘Ik beschrijf wat ik meemaak en ervaar. De leuke en minder leuke dingen. Hoe mooi het is en hoe moeilijk het soms kan zijn. Door mijn werk sta ik vaker stil bij dingen die ik belangrijk vind in het leven. Daar ben ik dankbaar voor en ik groei daardoor, als zorgverlener, maar vooral als mens.’

Het boek wordt te koop aangeboden op deze middag in Het Rosendael en kan uiteraard gesigneerd worden door Tommie. De kosten van het boek (15,00 euro) kunnen tijdens de bijeenkomst alleen contant betaald worden.

De boekpresentatie wordt mogelijk gemaakt door Tommie Niessen, Bruna Huissen en RijnWaal Zorggroep. Iedereen is er welkom!

Te voet van Huissen naar Santiago de Compostella

(foto: Ad Huson)

HUISSEN - Verslag van een onvergetelijke pelgrimsreis. Vrijdag 30 november 2018. Aanvang 20.00 uur. Protestantse kerk, Raadhuisplein 35, Huissen. Van harte welkom!

Van eind april tot eind augustus dit jaar heb ik de pelgrimsreis naar Santiago gelopen. En dan ben je weer thuis. Na bijna vier maanden op pad. Met een hoofd vol indrukken en verhalen. Ik krijg heel veel waarderende reacties van mensen die mij via mijn blog gevolgd hebben (voor wie wil herlezen of nieuwsgierig is; deze blog blijft nog lang online). Hartverwarmend.

En ik krijg veel vragen. Over mijn tocht. Mijn ervaringen en beleving. En of ik mijn verhaal nog ga vertellen. En ja, dat ga ik doen. Met beelden, verhalen en muziek. Over routes, over afzien en pijn, over landschappen. Over wat pelgrimeren nu eigenlijk is. Over spiritualiteit. Over slaapplaatsen en over vriendschappen en ontmoetingen… Voor wie interesse heeft, is hartelijk welkom.

Ad Huson

Partners in Crime-toernooi BCB groot succes

Overzicht van de deelnemers aan het toernooi. (foto: Maurice)

BEMMEL - Woensdagavond 21 november was het gezellig druk in sporthal De Heister in Bemmel: Badmintonclub Bemmel'72 organiseerde er haar jaarlijkse 'Partners in Crime'-toernooi.

Hierbij nodigen leden van de club vrienden, kinderen, buren, (schoon)familie of ouders uit om samen hun favoriete sport te beoefenen. Dit jaar namen liefst zestien koppels deel aan het toernooi, waarin sfeer gecombineerd wordt met sportief fanatisme. Allereerst werd in vier poules gespeeld in potjes van dertien minuten, onderbroken door een korte pauze voor wat snelle suikers in de vorm van frisdrank en pepernoten. Na de poulefase volgden de finalerondes, waarin uiteindelijk lid Theo Clerx met zijn dochter Annemarieke de wedstrijd met maar één punt verschil wonnen van zus en broer Ingrid en Johan Schuurman!

Na afloop werd er noch in een gezellige sfeer nagetafeld onder het genot van frisdrank en hartige hapjes. Enkele deelnemers waren dusdanig enthousiast dat ze mogelijk ook lid gaan worden BC Bemmel, maar er is nog plaats voor meer leden, vooral dames zijn welkom! Mocht u zelf ook interesse hebben kijk dan op www.bcbemmel.nl.

Thema-avond: Krijg ik mijn energierekening omlaag?

LINGEWAARD - Het was deze zomer goed warm! De tuinen en de natuur hebben afgelopen maanden flink te lijden gehad van de droogte. Alle cijfers laten zien dat het klimaat sneller opwarmt dan ooit en zulke extreme zomers zullen vaker voorkomen.

De oplossing is niet eenvoudig en vraagt de inzet van overheid, bedrijven en bewoners. Lingewaard Energie wil de aarde op een goede manier doorgeven aan onze (klein-) kinderen en ons steentje bijdragen aan de oplossing. We zijn een bewonersinitiatief dat onder andere het drijvend zonnepark heeft gemaakt en op scholen energieprogramma’s uitvoert (De knop om).

Op 12 december organiseert Lingewaard Energie weer een thema-avond, dit keer over het energiegebruik en de -rekening. Dan leggen onze techneuten uit hoe de rekening is opgebouwd. En we bespreken de vraag hoe u invloed krijgt op uw energiegebruik. Om persoonlijk op uw eigen situatie in te kunnen gaan, vragen we u om uw eigen jaarrekening mee te nemen.

De avond is in De Klok in Gendt (Markt 1). De inloop is om half acht en om acht uur starten we, tot circa kwart voor tien. Entree is gratis, inclusief een kop koffie. Meer informatie over Lingewaard Energie staat op www.lingewaardenergie.nl.

Groei en bloei aan Laakse Eind

HUISSEN - Afgelopen weekend plantten de bewoners van het Laakse Eind in Huissen 10.000 bloembollen zodat komend voorjaar de bermen daar paars en wit zullen kleuren.

De aanschaf van de bloembollen is betaald door Wijkplatform Huissen Zand Binnen Buiten. De bewoners zijn het hele weekend druk bezig geweest om de sneeuwklokjes, krokussen, narcissen, blauwe druifjes en irissen in de grond te stoppen. Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door Mulder-Tulips uit Rutten (bij Lemmer). We kunnen niet wachten tot het voorjaar!

HAVO fier aan kop in 3D Haalderen gaat goed Vooruit

Tekst: Hans Schmeinck

De vooraf als zwaar gezien derby tegen RKSV Driel werd zondag toch vrij probleemloos gewonnen. Ruim ook nog: 3-0. HAVO is de trotse koploper van de derde klasse D. En dat zonder 'echte' trainer.

Vorige week werd bovendien een heuse prijs gepakt, de eerste periodetitel. Of die eerste prijs voor HAVO ook de enige dit seizoen zal zijn, kan 24 mei 2019 bekend zijn. Wellicht wordt dan, op het veld van streekgenoot DVOL, het kampioenschap van de derde klasse D Oost van het zondagvoetbal gevierd. Of misschien wordt die andere grote prijs, promotie via nacompetitie, wel –ergens in juni 2019- gegrepen. Hoe dan ook, met 22 punten uit negen wedstrijden en een doelsaldo van 19 voor en 11 tegen gaat HAVO fier aan kop in 3D. Haalderen Vooruit, die naam klopt nu bijzonder goed.

Zelfs de vooraf als lastig bestempelde derby tegen RKSV Driel, afgelopen zondag op het eigen sportpark De Notenboom, werd tamelijk soeverein gewonnen. De geelzwarten hadden het niet makkelijk tegen de felle Drielenaren, maar kwamen in de eerste helft wel op voorsprong door Enrico Gertsen: 1-0.

Na de rust sputterde Driel nog steeds tegen, maar kwam het niet echt tot uitgespeelde aanvallen. Wel werd tot drie keer toe een penalty geclaimd, maar de strak leidende arbiter Arnoldus wilde telkens van niets weten.

Vlugge Venselaar

Terwijl Driel aan de gang ging met een vroeg slotoffensief, kwam er meer ruimte en dat was kaasje voor HAVO. Tot tweemaal toe werd een counter tot in de perfectie uitgevoerd. En tweemaal was de vlugge Sjors Venselaar 'het mannetje'. Terwijl mede-aanvaller en aanvoerder Thijs Barten het wat moeilijker had greep de ex-Batavier zijn kans. Eerst door een fenomenale sprint annex solo over links, gevolgd door een ragfijne voorzet op Tim Vonk: 2-0. En later werd Venselaar –randje buitenspel- weggestuurd om vervolgens simpel binnen te schuiven: 3-0, tevens eindstand.

Het succes van HAVO dit seizoen is opvallend, want trainer Bert Willemsen stapte al na vier wedstrijden op. Vanwege privéomstandigheden. Assistent / clubman annex oud-speler Hans Bosveld neemt sindsdien de honneurs waar. En verloor met zijn ploeg in vijf duels nog geen punt. Ongekend. Hoe lang hij mag aanblijven (van de KNVB) is nog onbekend.

Dat Haalderen goed Vooruit gaat ligt er ook aan dat de selectie breder en kwalitatief beter is geworden, met spelers als Tim Vonk (voorheen Sc Bemmel) en Gertie Rikken (ex-De Bataven).

Sint Maikel

Ook een succesfactor voor HAVO, de onderlinge gezelligheid. Die het best tot uiting komt in thuiswedstrijden in de kantine op sportpark De Notenboom. Die tot de vroege uurtjes in de avond drukbezocht wordt. DJ Mighty Mike is een onmisbare schakel. En dan moet de beroemde en beruchte Sinterklaasavond nog komen. Komende vrijdag zal de dj (echte naam Maikel Jansen) in de huid van de Goedheiligman kruipen. Als Sint Maikel voert hij, ondersteund door hilarische filmpjes, een one-man-show op waarin hij niemand spaart.

Presentatie 'Van hier tot Tokio' bij MCKO Doornenburg

Foto: Paul van Hooff

DOORNENBURG - Schrijver en wereldreiziger Paul van Hooff leest voor op vrijdag 30 november uit eigen werk bij motorclub MCKO Doornenburg.

Met zijn trouwe motorfiets genaamd Guus, waarmee hij eerder al een meerjarige reis van Alaska naar het uiterste zuiden van Argentinië maakte, besluit Paul van Hooff van Nederland naar Tokio te rijden. Gezien zijn beperkte budget en een gebrekkige voorbereiding, mag het een wonder heten dat hij zijn doel vorig jaar wist te bereiken.

Het verslag van zijn reisperikelen zorgt voor een onderhoudend boek, dat geen moment verveelt. Het is een zeer persoonlijk verslag, met regelmatige flashbacks uit zijn persoonlijke leven. Een informatief verhaal over landen als Rusland of Iran waar Van Hooff doorheen trekt hoeft men dan ook niet te verwachten, een ode aan het vrijejongensbestaan zoals Jan Kremer dat ook zo mooi kon is een betere vergelijking.

Twee jaar terug heeft hij ook al een presentatie gegeven bij MCKO van zijn avontuur 'man in het zadel' wat toen erg goed bezocht was. Het clubhuis van MCKO Doornenburg aan het Vijzelpad 13 is vanaf 20:30 uur geopend. Geïnteresseerde motorrijders uit Lingewaard zijn uitgenodigd om deze avond bij te wonen; de entree en de koffie zijn gratis.

Bemmelnaar wint prestigieuze prijs in installatietechniek

Alet van den Brink (midden) krijgt de medaille en oorkonde uit handen van juryleden Laure Itard en Wim Zeiler.

BEMMEL – Alet van den Brink (49) uit Bemmel heeft de B.J.Max-prijs 2018 gewonnen voor zijn onderzoek naar het deellastgedrag van koelbatterijen. Deze wordt jaarlijks uitgereikt door de TVVL, de branchevereniging van de installatietechniek. “Hij maakt een complex technisch probleem inzichtelijk voor een brede groep vakgenoten”, aldus het juryrapport.


Van den Brink: “Bij grotere installaties focussen we op zuinige koelmachine, want dat zou energie besparen. Maar de kwaliteit van de energie speelt ook een rol. Deze kwaliteit komt tot uitdrukking in het temperatuurverschil en er zijn veel problemen met een te laag temperatuurverschil. Aan de hand van computermodellen onderzocht ik onder meer de temperatuur van het retourwater uit een koelbatterij.” Met die data heeft hij een bestaande rekenmethode vernieuwd en uitgebreid ten opzichte van bestaande vuistregels. Zijn vernieuwde inzichten om energie te besparen deelde hij in een serie artikelen en lezingen voor vakgenoten.

Vereerd en verbaasd
Opvallend is dat de in Gendt geboren wetenschapper het onderzoek in zijn vrije tijd deed. “De een maakt puzzeltjes en ik doe graag onderzoek.” Van den Brink is verbaasd over deze kroon op zijn werk. Op zijn LinkedIn-profiel regent het felicitaties uit binnen- en buitenland. “ Op zijn werk, het Nijmeegse Kropman Installatietechniek, werd de prijs met taart gevierd. “Mijn collega’s vonden het niet niks. Het is ook een hele eer, want zoveel prijzen zijn er niet in de installatietechniek.”

Opbrengst Alzheimercollecte

LINGEWAARD - De collecte van Alzheimer Nederland heeft in Gendt 2.454,01, Bemmel 4.807,07 en Doornenburg 900,00 opgebracht. De organisatie is alle gevers en collectanten dankbaar.

Afdeling Gendt bedankte ook Albert Heijn voor de statiegeldactie. Dit heeft een mooi bedrag opgeleverd van 179,25 euro. Vorig jaar en ook dit jaar heeft het Alzheimer Nederland aan aandacht niet ontbroken. Alzheimer Nederland werkt aan een oplossing voor dementie, nu en in de toekomst. We werken aan een wereld waarin perspectief kan worden geboden, zelfs in de zwaarste omstandigheden. Waarin mantelzorgers worden geholpen met hun zorg en zorgen, we meer aandacht hebben voor elkaar en waarin we steeds dementievriendelijker worden.

Wilt u in 2019 ook uw steentje bijdragen door mee te helpen als collectant? Alzheimer Nederland is hier blij mee. U kunt zich opgeven via www.alzheimer-nederland.nl/collecteren of bij: Gend: Marja Braam (rodenb@planet.nl); Bemmel: Bianca van Brandenburg (collectebemmel@gmail.com).

SOM Makelaars is verhuisd!

GENDT - Na een maandenlange, ingrijpende verbouwing heeft SOM Makelaars onlangs haar intrek genomen in een 'nieuw' kantoor aan de Dorpstraat 13 in Gendt.

De verhuizing naar een groter kantoor op een betere locatie in het centrum van Gendt was voor ons de juiste stap op het juiste moment. Wij hadden als SOM Makelaars behoefte aan een kantoor met meer ruimte en de mogelijkheid om op een prettige manier klanten te kunnen ontvangen. Ons nieuwe kantoor voldoet aan al deze voorwaarden en is meer dan twee keer zo groot als het oude kantoor, dus genoeg ruimte voor een verdere groei in de toekomst.

De eerste groei is al in aantocht want binnenkort breiden wij van onze activiteiten uit met een financieel adviseur. Naast taxaties en de bemiddeling bij aankoop en verkoop van uw woning of bedrijfspand kunt u bij ons dan ook terecht voor een hypotheekgesprek. Hiermee kunnen we nog beter aan de wensen en prioriteiten van onze klanten tegemoet komen.

Loop gerust een keer bij ons binnen. Berrie of Hans staat u dan graag te woord en de koffie staat altijd klaar!

15 / 28

16 / 28

17 / 28

18 / 28

19 / 28

College: Theaterkerk heeft parkeerkelder AH niet nodig

Geen overleg voor ruimere openstelling ten gunste van de Theaterkerk. (foto: Sjaak Veldkamp)

BEMMEL – Bezoekers van de Theaterkerk in Bemmel hebben 's avonds voldoende mogelijkheden om hun auto in het dorp vrij te parkeren. Het college is niet van plan om met de eigenaar van de parkeergarage bij Albert Heijn contact op te nemen voor een ruimere openstelling. Uit de schriftelijke beantwoording aan D66 maakt het college ook duidelijk dat de vragensteller niet op de hoogte is van het gebruik van een parkeerschijf.

De fractie van D66 had het college schriftelijk verzocht met de eigenaar van de parkeerkelder te praten. Het is niet aan de gemeente om de openingstijden van een parkeerkelder aan te passen die niet hun eigendom is, zo kreeg D66 als antwoord.

Een goede bereikbaarheid van de Theaterkerk is voor iedereen essentieel, stellen de democraten. Vooral in de avonduren zou het volgens D66 het beter kunnen. De kelder is al om 21.00 uur dicht terwijl een voorstelling in de Theaterkerk vaak nog aan de gang is. D66 kan aan de burger niet uitleggen dat tijdens een langere voorstelling de theaterbezoekers de kans lopen een parkeerboete te krijgen omdat ze de parkeerschijf onjuist of niet hebben neergelegd.

Een parkeerschijf is op dat tijdstip helemaal niet nodig, kreeg D66 als antwoord. De parkeerschijf hoeft alleen op maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur neergelegd te worden. In de praktijk zou je dus na 16.00 uur al geen parkeerschijf meer neer hoeven te leggen, doceert de gemeente. En dat geldt ook in de parkeergarage. Er is volgens de gemeente in Bemmel na 18.00 uur en op zondag voldoende parkeergelegenheid. Als hint wordt de parkeerplaats aan de Ponylaan genoemd.

Sprekende Stilte in Ressen

RESSEN - We leven in een vaak roerige wereld waarin je soms voor je gevoel wordt geleefd. De Pleisterplaatsvieringen in het prachtige Middeleeuwse kerkje van Ressen (Kerkenhofstraat 3) helpen je om ruimte te maken in je hoofd en hart.

Dit jaar putten we uit de schatten van de kloostertraditie. Op een zondag van elke oneven maand is er 's avonds een Pleisterplaatsviering. De eerstvolgende is op 25 november met als thema 'sprekende stilte'. Er is ruimte voor inspirerende teksten, stilte, meditatieve muziek en liederen uit onder andere Taize en Iona. De vieringen beginnen om 19:30 uur, duren ongeveer drie kwartier en worden afgesloten met koffie/thee/ontmoeting in de Kosterij. (www.pleisterplaatsressen.nl)

Tafeltje Dekje Bemmel

BEMMEL - Stichting Tafeltje Dekje Bemmel bezorgt gezonde en betaalbare maaltijden voor ondermeer ouderen, gehandicapten of chronische zieken." Om dit goed te blijven doen, zijn we dringend op zoek naar vrijwilligers en of nieuwe bestuursleden."

Elke dag is er een keuze uit drie menu’s voor een of meer dagen. De maaltijden worden koelvers aangeleverd door vrijwilligers en kunnen worden opgewarmd met behulp van een Mealbutler of magnetron. Maaltijden worden elke dag bezorgd tussen 11.30 en 13.00 uur. Prijs voor een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht is 6,50 euro. " Mocht u interesse of vragen hebben, dan kunt u altijd bellen met Jos Jorna, 06 23850538."

Ingezonden brief

Reactie op de zonnepanelen leggen op het Zwanenbad

Tot onze grote verbazing zaten we op 19 november in de Gelderlander te lezen dat er een drijvend zonnepark in het Zwanenbad word gerealiseerd. Wordt er dan helemaal geen rekening meer met de Huissense bewoners gehoude, die er in de zomer volop gaan genieten van het schone zwemwater?

Laat de gemeente Lingewaard dat maar zo toe, terwijl de hele polder beschikbaar is voor panelen? Vergeten ze dat het een rijkdom is om zo'n mooie plas in het bezit te hebben, waar de bewoners kosteloos gebruik van kunnen maken en ook de minder bedeelden hier heerlijk kunnen genieten!

Moeten we dan met z'n allen weer naar de Rijn gaan zwemmen met een gevaarlijke situatie van dien? Of krijgen we ook een buitenbad? Met zo'n grote stad is dat niets bijzonders en... moeten alle visliefhebbers met de scooter mobiel dan maar thuis blijven?

Namens alle zwem- en zonaanbidders

Frans & Maria van Wissen

Sprekende Stilte in Ressen

Sprekende Stilte in Ressen

RESSEN - We leven in een vaak roerige wereld waarin je soms voor je gevoel wordt geleefd. De Pleisterplaatsvieringen in het prachtige Middeleeuwse kerkje van Ressen (Kerkenhofstraat 3) helpen je om ruimte te maken in je hoofd en hart.

Dit jaar putten we uit de schatten van de kloostertraditie. Op een zondag van elke oneven maand is er ’s avonds een Pleisterplaatsviering. De eerstvolgende is op 25 november met als thema ‘sprekende stilte’. Er is ruimte voor inspirerende teksten, stilte, meditatieve muziek en liederen uit onder andere Taize en Iona. De vieringen beginnen om 19:30 uur, duren ongeveer drie kwartier en worden afgesloten met koffie/thee/ontmoeting in de Kosterij. (www.pleisterplaatsressen.nl)

Cheque voor Roparun-team

Overhandiging cheque door Jeroen Gerlofs aan team031-Lingewaard. (foto: Hans Gerichhausen)

LINGEWAARD - Ook in 2019 neemt team-031-Lingewaard deel aan de Roparun. Het team zamelt geld in om het leven van kankerpatiënten wat te verlichten en op te vrolijken, zodat de patiënten ‘zin’ in hun leven houden.

Om het geld te verdienen, loopt het team de Roparun. Dat is de estafetterun van Parijs naar Rotterdam over een afstand van ruim 560 kilometers. Sponsors kunnen het team daarin geldelijk steunen.

De eerste financiële ondersteuning, een cheque van 795 euro, heeft het team bij de start van haar voorbereiding van Jeroen Gerlofs (van Tilly models Doornenburg) mogen ontvangen. Toen de vriend van Jeroen in april aan alvleesklierkanker kwam te overlijden, nam hij zich voor om een actie tegen kanker te starten. De opbrengst van de actie (het maken en verkopen van miniatuur modellen) moest dicht bij huis blijven: Roparun team-031-Lingewaard.

Team-031-Lingewaard

Team-031-Lingewaard is voor 2019 compleet. De deelnemers komen hoofdzakelijk uit Angeren en Huissen. Ze zijn zowel in sportieve alsook in financiële zin met de voorbereidingen gestart om met sponsoracties geld bijeen te krijgen. Zo staan de Kerstmarkt in Huissen-Zand, een mini-Roparun, een sponsorloop op basisscholen in Huissen en Bemmel op de agenda. Volg ons, steun ons en laten we samen strijden tegen die rotziekte die kanker heet.

Folk Road Show in Theaterkerk

BEMMEL - Vrijdag 7 december kan men voor het tweede jaar op rij genieten van de prachtige muziek van Folk Road Show. De band komt met een gevarieerde avond van fluisterharmonieën tot indie-rock.

"Folk is een internationaal collectief, bestaande uit vijf bevriende en uitermate sympathieke songwriters met een sound die het midden houdt tussen folk/Americana en indie-pop. "Mocht u ze langs de popgeschiedenisladder willen leggen, positioneer ze dan ergens tussen Crosby, Stills, Nash & Young, The Band en Fleet Foxes, maar dan met een huiskamer vibe. Alle bandleden schrijven en zingen liedjes. Ze wisselen elkaar voortdurend af op gitaar, banjo, mandoline, trombone en drums. Dit levert veel dynamiek en diversiteit op. Folk Road Show is dus alles behalve een conventionele band. De band is een must-see met een betoverende sound en een dynamische live show waar het plezier vanaf spat!"

Aanvang 21:00 (zaal open 20:00). Locatie Foyer. Kaartjes kosten tien euro per stuk en zijn te bestellen op de website www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Column

06-nummer

Tijd voor een nieuwe foto boven mijn stukje. De zomerhoed is verruild voor een winterhoed. Een beetje netjes, maar het zit wel warm. Ook tijdens mijn frisse selfietour in de Gendtse polder. De straffe oostenwind probeert mijn warm gevoel voor de natuur te vergallen. Kraag omhoog. Ik geniet. Vooral als zomerse natuurliefhebbers achter de kachel blijven, voel ik me vrij. Het gevoel wordt versterkt omdat ik telefonische onbereikbaar ben. Mijn vingerveegtelefoon is in het toilet verdronken. En notabene nadat ik had geplast. Ik greep in het met urinair gemixtste toiletwater, spoelde de vieze vingerveegtelefoon met kraanwater en dan de haarföhn er op. Het mocht niet baten. Mijn dochter zoekt op internet naar een vervanger. Opdracht: bereikbaar, voicemail uitschakelbaar, appen, kalender en onder de honderd euro. In tussentijd is de vingerveegtelefoon van mijn geliefde geschikt gemaakt voor mijn bereikbaarheid. Ze kan haar app's versturen en ontvangen en krijgt ook mijn gesprekken binnen. Het gaat gruwelijk mis. Een vingerveegtelefoon van een vrouw ligt vaak in een tas. Voordat je opneemt is de voicemail al actief. Dat overkwam de CDA-fractievoorzitter. Er heeft een oude man ingesproken, begon mijn geliefde's uitleg. Een heel verhaal, maar ze had begrepen dat ik in Het GemeenteNieuws zijn naam verkeerd had geschreven. Theo heet hij. Het is PÉ, É, ER, É, EN, staat ingesproken op haar voicemail. Oh die, zei ik, een joviale betonboer. Ondiplomatisch en recht voor zijn raap. Ik mis dat soort politici en bestuurders in Lingewaard. Door het toiletongeval ben ik veel 06-nummers kwijt. Ook van wethouders. Ik baalde als een stekker. Maar gaandeweg verander mijn gedachte. Het Lingewaards communicatiebeleid is dat de media een wethouder of burgemeester niet rechtstreeks mag bellen. Vragen eerst voorleggen aan team communicatie die het 'ambtelijk uitzet'. Met enige moeite kan de media eerder Mark Rutte aan zijn Nokia krijgen dan een benauwde, mediaschuwe wethouder van Lingewaard? Helaas is de ondiplomatische betonboer Theo PÉ, É, ER, É, EN geen wethouder. Ik heb zijn 06-nummer.
Sjaak

Stappen in stilte

RESSEN - Op zaterdag 1 december is er weer een pelgrimswandeling in de prachtige omgeving van Ressen, Lent en Bemmel. Geniet met andere pelgrims van de stilte, de natuur en betekenisvolle momenten. Vanaf 9:30 uur is de kerk in Ressen (Kerkenhofstraat 3) open voor koffie en een meditatief moment. Het vertrek is om 10:00 uur.


"Wandelen is een mooie manier om je hoofd leeg te maken, je gedachten te ordenen en – soms letterlijk – even stil te staan bij wat voor jou belangrijk is. We lopen deels in stilte en onderweg vinden waardevolle ontmoetingen plaats. Halverwege is er een pauze, bij terugkomst eten we een broodje/lunchpakket dat je zelf hebt meegenomen. Voor mensen die extra hongerig zijn geworden, zijn er wat krentenbollen zodat niemand met een lege maag naar huis hoeft te gaan. Opgave is niet nodig. Een vrijwillige bijdrage stellen we op prijs." (www.pleisterplaatsressen.nl)

Oordupkesfestival

Senaat CV De Blauwe Pony '81. (foto: Anniek van de Berg)

BEMMEL - Op zaterdag 1 december staat het alom bekende Oordupkesfestival van carnavalsvereniging De Blauwe Pony '81 weer op het programma. Er zullen die avond zeven groepen gaan strijden voor een van de drie finaleplaatsen tijdens de Pronkzitting in januari.

Ook zal het publiek weer stemmen op hun favoriet voor de Publieksprijs. En wie ontvangt dit jaar De Belofte, oftewel de aanmoedingsprijs? En ook de jeugd van Bemmel heeft een speciale verrassing in petto. Heeft u zin in een gezellige avond waarbij Bemmelse groepen hun zelf geschreven liedjes ten gehore brengen. Kom dan zaterdag 1 december naar De Roskam in Bemmel. Zaal open om 19.30 uur. Het programma begint om 20.11 uur.

Spek de kas!

LINGEWAARD - Op maandagavond 3 december en vrijdagavond 7 december zullen de kinderen van meisjesclub Dymphna tussen 18.30-20.00 uur de deuren langs gaan voor de actie ‘spek onze kas’.

De kinderen zullen aan de deur zakken spek verkopen. De opbrengst komt ten goede aan de vereniging voor het kopen van onder andere nieuwe krukken. De prijs van een zak spek is een euro en drie zakken voor 2,50 euro.

Netwerkavond Cultuur Lingewaard

HUISSEN - Op 29 november presenteert het Cultureel Platform Lingewaard de tweede culturele netwerkavond. Vanaf 19.30 uur in Mea Vota in Huissen. Iedereen die cultuur een warm hart toedraagt is welkom om te luisteren, mee te denken, een eigen oproep te doen en om cultureel te netwerken.

Een cultureel project beginnen met een sociaal doel? Namelijk statushouders en locals uit Lingewaard samenbrengen. Dat doet Ingeborg Kaandorp met haar bijzondere project Samen uit, samen thuis.

Kerstbomen en kerstmarkt bij Epric: 'U kunt ons helpen'

HUISSEN - Stichting Epric is gestart met haar jaarlijkse kerstbomen, kerststukjes verkoop en kerstmarkt. Door de landelijke bezuinigingen in de zorg wordt ook een kleine Stichting zoals Epric getroffen.

"Sinds 2008 proberen we als werkervaringsplek en als dagbestedingsplek een centrale rol in te nemen in onze gemeente. Een veilige werkplek zonder stress is het ideaal voor onze mensen en wij proberen dit ondanks de bezuinigingen in stand te houden. Het wordt er echter niet gemakkelijker op. Daarom vragen wij uw hulp.

We willen uw aandacht vestigen op onze mooie kerstbomen. We hebben er een heleboel in voorraad en er is altijd wel eentje te vinden die bij u thuis past. Daarbij komt ook nog dat onze bomen uit onze regio komen en hier gekweekt worden. Het is juist in deze tijd dat we hopen dat u de boom van deze kerst bij ons koopt: u steunt ons als stichting en als werkervaringsplek mee! Daarnaast hebben we dit jaar weer een mooie grote kerstmarkt, en met kerstmarkt bedoelen we ook een kerstmarkt. Hier kun je leuke dingen kopen voor je kersttafel of om je huis en boom te versieren.

Natuurlijk zou het het leukste zijn als u bij ons een kerstboom of kerstukje komt kopen of naar onze kerstmarkt komt kijken. Stichting Epric is geopend van maandag tot vrijdag van 9-17 uur en zaterdag/zondag van 10-17 uur. U vindt Stichting Epric aan het Nieuwediep 9a in Huissen."

Kerst vieren bij Wereldrestaurant Atlantis

ARNHEM – Wilt u ook heerlijk genieten tijdens de kerstdagen? Op eerste kerstdag kunt u twee uur lang onbeperkt genieten bij Atlantis van de kerstbrunch. Het buffet bestaat uit verse soepen, sushi, zalmfilet, grote gamba's, wild, biefstuk, gevogelte, en een uitgebreide dessertbuffet. U wordt tussen 12:00 en 12:30 uur verwacht.

Op eerste en tweede kerstdag kunt u genieten van ons all-in-kerstbuffet inclusief drinken, bier en wijn. Tweeënhalf uur onbeperkt zorgeloos genieten… Het restaurant is met zeshonderd zitplaatsen één van de grootste wereldrestaurants in Nederland, die werken met een modern formule. De gasten kunnen in slechts één avond bij Atlantis de smaken proeven uit zowat alle werelddelen. Er zijn gerechten uit zowel de Franse, Italiaanse, Spaanse als ook de Japanse, Koreaanse, Thaise en zelfs Hollandse keuken. De gerechten worden gekozen van de buffetten of bij de koks, die wokken, grillen, koken en bakken: live cooking! En we hebben zelfs diverse soorten fruits der mer zoals kreeft en dergelijke. Diner zittingen: eerste zitting van 16:00 tot en met 18:30 uur, tweede zitting van 19:30 tot en met 22:00 uur

Voor de kinderen
Er is ook zo veel te doen! Het buffet is ook geschikt voor jonge gasten met onder andere frietjes, kroketten, chocoladefontein, poffertjes, suikerspinnen en nog veel meer! Bovendien kunnen ze zich vermaken in onze vernieuwde speciale speelruimte met spelcomputers en een theater!
Kijk op www.atlantisarnhem.nl of op Facebook voor meer informatie.


Wereldrestaurant Atlantis, Hollandweg 6-8 in Arnhem; 026 3831610., www.atlantisarnhem.nl

Gratis rijden in een Ferrari bij Rijschool Simpelweg

:

ARNHEM – Is uw zoon, dochter, kleinzoon of kleindochter 16,5 jaar oud? Geef ze dan een top cadeau, waar nog jaren over gesproken wordt of profiteer zelf van betaalbare rijlessen. Start vandaag nog met autorijlessen van Rijschool Simpelweg en ontvang een half uur gratis rijden in een Ferrari.

De ervaren rijinstructeurs Bjorn en Yvonne Lodder geven leerlingen les in een Volkswagen Polo (nieuwste uitvoering). En in de maand december 2018 bieden zij aantrekkelijk geprijsde lespakket, waar bij aanschaf ervan ook nog eens een proefles gratis is!

Het is een plezier om bij Simpelweg lessen te volgen. Men spreekt de taal van de leerlingen en weet hen op een efficiënte en prettige wijze te motiveren. Bijzondere aandacht is er voor leerlingen met faalangst. Rijschool Simpelweg hanteert flexibele lestijden. Het is mogelijk om zowel overdag als 's avonds en ook op de zaterdag te rijden. Theorie kan worden gevolgd via internet volgens de speciale iTheorie. Eventueel aangevuld met een extra boek van de rijschool.
Het werkgebied van Rijschool Simpelweg is Arnhem, Gemeente Lingewaard en Elst, en omgeving. Meer informatie staat op de website www.rijschoolsimpelweg.nl. Met ook filmpjes over zowel de gang van zaken tijdens het theorie- en praktijkexamen.

Eindejaarsactie
30 uur rijlessen (B) met I-theorie, praktijk examen en een gratis proefles, inclusief een half uur gratis in een Ferrari rijden met lunch en vervoer naar de locatie. Nu slechts voor 1280 euro! (Alleen geldig in december 2018)

Rijschool Simpelweg, Ulvenhoutstraat 22, Arnhem; www.rijschoolsimpelweg.nl; 06 43729029.

Wintercheck bij Mijn Horen en Berendsen Optiek & Optometrie in Huissen

HUISSEN - Mijn Horen de specialist in hooroplossingen, organiseert zaterdag 8 december van 9.00 tot 16.00 een dag voor mensen met – en zonder hoortoestel. Dit wordt in samenwerking gedaan met Berendsen Optiek specialist in oogzorg. "Wij bieden u deze dag een gratis oogcheck aan. Ook kunt u deze dag bij ons terecht om uw bril te laten stellen en controleren."

Twijfels over uw gehoor of ogen? Dat is voor veel mensen heel herkenbaar. Maar niet iedereen heeft de tijd en de moed om hier werk van te maken. Tijdens de wintercheck dag is iedereen welkom om het gehoor of de ogen te laten testen. (oor + foto; gratis schoonmaken hoortoestel; gratis 2 blisters batterijen; gratis nalopen hoortoestel; gratis hoorcheck) en (oog + foto; gratis bril bij laten stellen; schroefjes aandraaien bril/ vervangen neuspadjes; gratis oogcheck; gratis brillendoekje + brillenspray).

Raadhuisplein 29 Huissen, 026 3255323.

Eerste deelname... Meteen goud voor spareribs!

De 18-jarige slagerszoon Cas Buurman. (foto: Sjaak Veldkamp) Foto: sjaak veldkamp

LINGEWAARD - De echte spareribs zijn van de buikzijde van het varken. Een stuk groter en het vlees is steviger van structuur en veel smaakvoller. Nóg smaakvoller zijn de spareribs bereid door Cas Buurman. Hij zag zijn inzending op de internationale vakwedstrijden van Slavakto bekroond worden met goud. In tegenstelling tot zijn trotse vader Wim Buurman blijft de 18-jarige slagerszoon nuchter.

Het was zijn eerste inzending als leerling slager. En dan meteen goud? Ja, zegt hij met een spaarzame glimlach. Goud had hij op zijn minst wel verwacht. "Mijn vader vond mij spareribs heel goed en ook ome Eef. De smaak was goed, kleur goed. Ik had eigenlijk op goud met een ster gerekend."
Wim lacht bij de houding van zijn zoon. "Net als zijn vader gaat hij voor het allerhoogste. Een product moet perfect zijn. Net als mijn rookworsten." Cas gaat onverdroten door. Bij de volgende vakwedstrijd is hij er weer bij.

Wintergala met Sebastianusvrienden

GENDT - Het allereerste Wintergala van Sint-Sebastianus zal plaatsvinden op zaterdag 15 december in Providentia Gendt. Het belooft een avond te worden met veel afwisseling in het programma. Een aantal vrienden van Sebastianus zal deze avond ook optreden.

Je koude voeten warm op het Wintergala in Providentia in Gendt… Het Wintergala is een verlengstuk van 'De Vrienden van Sebastianus Live'. Samen met enkele vrienden zal Sint-Sebastianus op zaterdag 15 december een Wintergala neerzetten voor alle leeftijden.

De Show- en Marchingband, Jong Sint-Sebastianus, de vendeliers, de marketentsters en gildeleden zijn de gastheer van dit gala. De komende weken worden de vrienden van Sebastianus bekend gemaakt. Samen met Sint-Sebastianus zullen zij deze avond volledig maken. Onder het genot van een hapje en een drankje kan de bezoeker genieten van een muzikaal spektakel vanaf een statafel of enkele zitplaatsen. Aan de deur zijn de entreekaarten te koop voor deze avond. "Kom op tijd, zoek de beste plek en beleef deze avond met je vrienden."

De Boemerang grote winnaar schooldamkampioenschap

Schooldammen 2018

HUISSEN - Elk jaar organiseert damvereniging VBI in november het schooldamkampioenschap van Lingewaard. Er wordt gestreden door schoolviertallen in twee toernooien: groep 5-6 en groep 7-8. Dit jaar deden 76 kinderen mee in 19 teams.


Natuurlijk is dammen een denksport en die sport doe je meestal in stilte. Op twee woensdagmiddagen in november is dat bepaald niet het geval. Het is een gezellige boel in ’t Koelhuis. Het getwetter van kinderen en het gekletter van damschijven vullen de damzaal.

In groep 5-6, de jongste categorie, is het al vrij snel duidelijk dat De Boemerang kampioen zal worden. De vraag is vooral: welk team. De Boemerang heeft drie teams ingeschreven en die strijden om het goud. Uiteindelijk wordt De Boemerang 2 kampioen. Het team verliest maar een keer en scoort een punt meer dan De Boemerang 1 en De Boemerang 3.

In groep 7-8 gaat de strijd tussen De Boemerang en De Borgwal uit Bemmel. Lange tijd gaat de strijd gelijk op, maar De Boemerang weet uiteindelijk een gaatje te slaan, het team scoort twee wedstrijdpunten meer. De Abacus uit Huissen wordt knap derde, maar met een behoorlijke achterstand in punten.
Naast het viertallentoernooi is er ook een persoonlijk schooldamkampioenschap. Dat wordt deze week gespeeld. Ook dan is ’t Koelhuis weer het toneel van kindergetwetter en schijvengekletter.

En ook dit jaar werd het evenement mogelijk gemaakt door ONS accountants en belastingadviseurs

Hardlopen bij het kasteel?

DOORNENBURG – Heb je altijd al eens willen hardlopen bij het kasteel in Doornenburg dan krijg je nu die kans!

Op zaterdag 15 december wordt door sportdorp Doornenburg namelijk de KerstRun georganiseerd. Deze KerstRun wordt samen met de traditionele kerstmarkt verzorgd vanaf het dorpsplein in Doornenburg. Start en finish van deze hardloopwedstrijd zijn op het plein, waar gedurende de middag de hardlopers te bewonderen zijn.

De Run is bedoeld voor jong en oud, er kan dan ook gelopen worden over meerdere afstanden:
- KerstmutsRun voor de allerkleinste (4-7 jaar) van 1 km, start 12.30 uur;
- 2,5 km om 13.00 uur (8-14 jaar)
- 5 km om 14.00 uur (vanaf 12 jaar)
- 10 km om 15.00 uur (vanaf 14 jaar)

Inschrijven voor de KerstRun kan via de website www.sportdorpdoornenburg.nl. De inschrijfkosten voor de twee kleine afstanden zijn 2,50 en voor de twee lange afstanden 7,50 euro.
Naast de voorinschrijving via de website kunnen deelnemers zich ook op de dag zelf melden bij de organisatie. De inschrijfkosten zijn dan echter wel 2,50 euro hoger.

Op zondag 15 december kunnen deelnemers zich vanaf 11.30 uur melden op sportpark De Vijzel van GVA waar ook parkeergelegenheid en kleedkamers beschikbaar zijn. Het adres is Vijzelpad 11 in Doornenburg.

Vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen bij deze hardloopwedstrijd kunnen zich melden middels het sturen van een mail naar info@sportdorpdoornenburg.nl.

Cultureel Podium Gendt

GENDT - Een zaal als Providentia in Gendt leent zich uitstekend voor allerlei culturele activiteiten. En dat gebeurt ook inderdaad. Er zijn al meerdere verenigingen actief in deze door vereende krachten tot stand gekomen prachtige zaal. Misschien wel de mooiste van Lingewaard.

"Er zijn nog vrije avonden constateerde het stichtingsbestuur en spoorde een paar personen aan hierover na te denken. Na wat hobbels en bobbels staat er voor januari al een avond gepland. Het zal een prachtige avond worden met zang en cabaret. De kaartverkoop begint december op meerdere adressen. U zult tijdig daarover ingelicht worden. Kortom een interessante start van het CPG. Ja, zo noemen wij ons. 'Het Cultureel Podium Gendt'.

Onze doelstelling is drie tot vier maal per jaar een avond of dagdeel te organiseren. U begrijpt, dat dit voor ons spannend is. Het mooiste voor de optredende artiest is voor een volle zaal zijn werk te doen. Aan ons zal het niet liggen de avond zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Van de bezoekers verwachten we de rest, al u begrijpt wat wij bedoelen. Overigens, bent u geïnteresseerd in de organisatie en zou graag uw steentje willen bijdragen, meldt u aan. Tevens is ons doel geleidelijk buiten de regio naar geschikte artiesten te zoeken voor een avondvullend programma. Dit alles willen wij doen voor jong en oud. Tot slot zult u zich afvragen, wie zijn jullie? Wij zijn Marion Dummer, John Joosten en Sjaak Hendriksen."

Cor Hendriks en Heijting Milieuservice winnaars tijdens het Vrijwilligersgala

(Foto: Niels Sparnaaij)

LINGEWAARD - Afgelopen vrijdag heeft burgemeester Marianne Schuurmans de Lingewaards Vrijwilligersprijs en de MBO prijs 2018 uitgereikt. De winnaar van de Lingewaarde Vrijwilligersprijs 2018 is: Cor Hendriks.

Cor, is een man die zich al vele jaren zeer verdienstelijk maakt voor het welslagen van allerlei evenementen. Hij is niet clubgebonden maar al vele jaren actief betrokken bij de organisatie van onder meer het Korenfestival 'Bemmel zingt', de stichting Dweildag, de jaarlijkse kerstmarkt, en carnavalsvereniging De Blauwe Pony.

Cor is van vele markten thuis en weet altijd oplossingen te vinden op organisatorisch vlak of praktische zaken. Hij heeft een grote technische kennis en dat is, op het gebied van geluid of de stroomvoorziening, een onmisbare schakel bij evenementen. Ook op andere terreinen, los van evenementen, staat Cor altijd klaar. Cor geworteld is in de samenleving, weinig zichtbaar en veelal op de achtergrond actief. Maar feitelijk kan niemand zonder hem. Hij is zeer gemotiveerd, veelzijdig georiënteerd en zet zich in voor allerlei hand- en spandiensten en staat in principe voor iedereen klaar die er om vraagt.

De MBO prijs 2018 is gegaan naar Heijting Milieuservice. Heijting Milieuservice is een maatschappelijke betrokken onderneming met inbreng bij diverse evenementen. Heijting faciliteert vooral in materiaal. Denk aan zand of afvalcontainers bij evenementen als bijvoorbeeld beachvolleybal of granulaat bij een vislocatie.

De Maatschappelijke betrokkenheid uit zich onder meer door het verzorgen van rondleidingen aan scholen over bijvoorbeeld de afvalproblematiek. Ook biedt het bedrijf aan mensen met een beperking werkplekken aan. Verder heeft ook het personeel inbreng in de te maken keuzes van ondersteuning.

Heijting Milieuservice is concreet en praktisch in het hulpaanbod. Het personeel stimuleert elkaar en voelt zich maatschappelijk betrokken. Dat uit zich niet alleen in het aanbieden van werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook om te komen tot een zekere gedragsverandering in levensstijl.

Sponsor bedankt!

GENDT - Bataven JO15-1 wil graag de sponsoren Leemreise Orthopedische Schoenteckniek en cafetaria Flintrop bedanken voor het schenken van de voetbaltassen en de inloopshirts.

Gevonden: smartphone

HUISSEN - Op 31 oktober gevonden op de hoek Grevenveld met Griend in De Zilverkamp in Huissen: Samsung Galaxy S7 smartphone (type SM-G930F) .

De eigenaar kan bellen 026 3255727. In beschernetui, zwart.

26 / 28

Lieve (o)pa & (o)ma,
van harte gefeliciteerd met
jullie gouden huwelijk.
Liefs Bas & Willemijn, Pepijn, Cathelijne en Koen & Marjolein

Deze kanjer wordt op 1 december een tiener!

Gefeliciteerd en dikke kus van
opa Boef en oma Astrid

Hoera, 3 december wordt
onze topper Karlijn alweer 9 jaar.

Dikke kus papa, mama & Lisanne.

Wij feliciteren Tijl en Jelle met het behalen van de
Oranje slip bij het Karate.

Wij zijn trots op jullie

Opa Bart en Oma Wenda

Lieve Seppe, gefeliciteerd met je
1e verjaardag, wij zijn zo blij met jou!

Liefs van de trotse overgrootmoeder en overgrootvader Paul.

Deze "prinses" Lizzy is
4 december jarig.
Dan wordt Lizzy 6 jaar.
Van harte gefeliciteerd
Liefs van Oma Ria.

ABRAHAM wees niet bang,

De volgende 50 duren net zo lang

Gerald gefeliciteerd!

30 november al 40 jaar getrouwd!
Gefeliciteerd en een hele fijne dag met nog vele gezonde jaren.

Kinderen en kleinkinderen

Hoera, Eleni is nu 4 jaar!
Veel plezier op de basisschool
Xxx opa & oma alana & alissa

Hoera,
Ismael 2 jaar!
XXX
Oma

Hieperdepiep HOERA.
29 november wordt CARICE
5 jaar
xxx oma

Dit ijverige meisje ziet 10 december Sarah!

Vrijwilligers zetten Fort Pannerden in het licht

De nieuw lamp van het Fort brandt voor het eerst op de vrijwilligersavond. (foto: Fort Pannerden)

DOORNENBURG - De vrijwilligers van Fort Pannerden zetten zich dagelijks met veel plezier in om bezoekers te ontvangen en rond te leiden. Met de opbrengsten van de fooienpot heeft de Vereniging Vrienden van Fort Pannerden enkele nuttige cadeaus voor ‘hun fort’ kunnen aanschaffen.

Tijdens een gezellige vrijwilligersavond overhandigde Wim Hell namens de VVFP een lamp aan de voorzitter van de Stichting, Liesbeth Tuijnman. Op haar teken werd de lamp aangedaan. Deze lamp is al langer een wens van de vrijwilligers, want nu het al vroeg avond wordt, is het erg donker rond het fort. Met het fooiengeld zijn nog meer praktische aanwinsten aangeschaft. Ook werd er onlangs in het fort een systeem om schilderijen op te hangen gerealiseerd. Daardoor is het nu gemakkelijker om op het westelijk binnenplein exposities te houden. Momenteel is er een tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog, waar onder andere een bijzondere kaart van de Kringenwet te zien is waarop aangegeven staat waar in de omgeving van het fort gebouwd mocht worden.

Verder hebben de chauffeurs van de tuktuks een goed communicatiesysteem gekregen, zodat de gratis haal- en brengservice tussen parkeerplaats en fort nog beter verloopt. Al met al mooie cadeaus die niet alleen voor de vrijwilligers, maar ook voor de bezoekers zeer waardevol zijn.

De expositie van de Eerste Wereldoorlog is nog tot december op het fort te bewonderen. Meer informatie over openingstijden staat op www.fortpannerden.eu.

Bridgeclub Doublet Bemmel

Els en Jeroen, winnaars tweede ronde. (foto: A. Ariens-Bruil)

BEMMEL - Na de tweede ronde kwamen Els en Jeroen met een score van 57,75% als winnaars uit de bus. Zij ontvingen van de voorzitter de wisseltrofee van Verfhandel en Woonwinkel Mattijssen met de bijbehorende cadeaubonnen.

In de A-lijn werden Paul en Wim eerste met een percentage van 55,53, tweede Hans en Hans met 53,71% en derde Liesbeth en Theo met 52,15%, vierde Adje en Jetta met 50,99%.

Van de B-lijn naar de A-lijn promoveren Clara en Piet met 57,49%, gevolgd door Jolande en Gonny met 55,39%, derde Ans en Jan met 53,90% en Maria en Jan met 52,18%.

Met Els en Jeroen gaan Truus en Gerard met 56,98%, Felice en Elly met 55,46% en Cathrien en Corrie met 54,51% naar de B-lijn. Proficiat voor alle promovendi.

Lid worden van Doublet? Bel of e-mail het secretariaat: Annemarie Ariëns, e-mail secretariaat.doublet@gmail.com, of bezoek: http://www.nbbclubsites.nl/club/15030.

Activiteitenmiddag bij de Sasa

Lezing over Mantelzorg. (foto: Jaap Stienstra)

ANGEREN - Vrijdagmiddag 16 november, in het dorpshuis heerst een gemoedelijke sfeer. Voorzitter Corry Wijlhuizen, heet alle aanwezigen welkom op de activiteitenmiddag van de Sasa. Ze geeft het woord aan Monique Ritzen van de SWL.

Monique spreekt over mantelzorg. Een onderwerp waar velen van de aanwezigen mee te maken hebben. Ze noemt voorbeelden en vertelt welke mogelijkheden er zijn om daarbij geholpen te worden. Na deze interessante lezing komen de spellen op tafel en wordt er gekaart en gesjoeld en vooral ook gepraat en gelachen.

Terwijl de koffie wordt gebracht spelen de drie musketiers bekende liedjes die worden meegezongen. Er wordt gedanst en enthousiaste senioren lopen in polonaise door de zaal. Hoezo ouderen achter de geraniums!

Met een drankje en een hapje erbij wordt het een vrolijke boel. En dat is de bedoeling van de Sasa. Zolang mogelijk actief zijn. Het was een leerzame en gezellige middag.

Rock met The Silverfaces

The Silverfaces. (eigen foto) The Silverfaces

ARNHEM - Nadat ze tijdens Rockpodium in 2014 al indruk maakten deden ze er daar tijdens de vierde editie van festival 'Under the Milky Way' in Huissen (2017) er nog een schepje bovenop.

Iedereen die The Silverfaces live ziet wordt op slag fan en zo creëren ze binnen no time een grote en gevarieerde achterban. Van tieners die de oude platen van hun ouders ontdekken tot de ouders zelf, die door de muziek van The Silverfaces terug worden geteleporteerd naar hun tienertijd: de jaren '70.

Ze speelden al shows op Noorderslag, Paaspop en Lowlands. Met een vlotte start, een lange stilte en een veelbelovende toekomst is The Silverfaces klaar om hun muziek de wijde wereld in te pompen. Samen met de Certain Animals maken zij er op vrijdag 30 november een heerlijke rockavond, deze keer niet in Huissen, maar in de kleine zaal van Luxor Live Arnhem.

De Ward succesvol op Gelderse Kampioenschap

BEMMEL - Met 66 persoonlijke records en 14 medailles heeft zwemvereniging De Ward een goede prestatie neergezet in het eerste weekend van de Gelderse Kampioenschappen.

Het succesvolst was Jon de Wit met vijf gouden medailles (50m vlinderslag, 100m en 200m rugslag en de 100m en 200m vrije slag). Hij verbeterde ook nog eens negen persoonlijke records. Liz Veltman was goed voor drie zilveren medailles (100m en 200m vlinderslag en 200m wisselslag) en een verbetering van acht persoonlijke beste tijden. Mick van Kempen behaalde zilver op de 50m schoolslag en brons op de 100m vrije slag. Hij verbeterde ook nog vier persoonlijke records. Marijn Baas was goed voor twee bronzen medailles (100m rugslag en 200m vrije slag). Op vijf afstanden zwom hij sneller dan voorheen. Ook Dominique van Grevenbroek behaalde een bronzen medaille op de 400m wisselslag en verbeterde zijn persoonlijk record. Verder waren de heren op de 4x100m wisselslag goed voor een bronzen plak.

Mees Peters kwam tot een verbetering van wel zeven persoonlijke records. Daarnaast stelden Frederieke Huizing, Twan van Engen en Stephan van Grevenbroek ieder vier persoonlijke records scherper. Tycho Wannet zwom op drie afstanden sneller dan voorheen. Twee persoonlijke verbeteringen werden gezwommen door Eline Baas, Eline van Kempen, Mila Otten en Matthijs van Dijk. Esmee Kok, Sanne Meijer, Inge Ruisch, Iris de Schrijver, Anniek Takken, Léon van Grevenbroek, Cas Polman, Mick Schüssel, Victor Willemse en Kiran de Wit verbeterden één persoonlijk record. Tenslotte kwamen Eva Kattouw en Aniek Henken nog in actie.

deBol op zoek naar 'het varken'

Kunst in Nijmegen, bijzonder! (foto: Gerrie Wetters)

LINGEWAARD - Op woensdag 21 november vertrokken tachtig wandelaars vanaf Fort Lent naar Nijmegen.

Via Veur Lent en de spoorbrug, het Kronenburgpark, het Vogelhofje en de Sint-Stevenskerk maakten ze nog even een extra rondje stad om op Plein’44 het nieuwe kunstwerk 'Ode aan het Varken' te bekijken, dat de dag daarvoor geplaatst was. Het was indrukwekkend groot en heel bijzonder!

Vervolgens werd er op de Waalkade gepauzeerd en na de koffie gingen ze via de haven en de Waalbrug weer richting Bemmel. Al met al een zeer geslaagde wandeltocht met schitterend wandelweer, het was wéér puur genieten! Alle 50-plussers zijn welkom om met deBol op pad te gaan, iedere eerste en derde woensdag van de maand wordt er een tocht van 10 kilometer georganiseerd met een koffiepauze onderweg! "Kijk voor meer informatie op: www.debolbemmel.nl of bel 06 54975063."

Hutaf 1 verslaat tegenstander uit Limburg

HUISSEN - In ‘t Koelhuis trad Hutaf 1 aan tegen HelwegenPeters/Westa 1 uit het Limburgse Wessem. In de eerste competitiehelft was deze wedstrijd nog ruim verloren. Dit keer begon Hutaf erg sterk en nam direct een ruime voorsprong.

In de tweede helft van de wedstrijd kwamen de Limburgers sterk terug. Deze opleving kwam echter te laat om een nederlaag te voorkomen. Hutaf won knap met 6-4 dankzij twee overwinningen van Mats Janssen en Sam ten Westenend. Anne van Bolderen won één partij en ook het dubbel werd gewonnen.

Hutaf 2 speelde thuis tegen Hilversum 2. Het werd een spannende wedstrijd met wisselend kansen. Uiteindelijk bleef de wedstrijd met 5-5 onbeslist. Aan Hutaf-zijde was Jaimy Brans onverslaanbaar. Matthijs van Hilten won twee wedstrijden terwijl Jesper van Zanten ditmaal puntloos bleef.

Hutaf 5 won met 9-1 van Shot 2 uit Wageningen. Dankzij deze zege blijft het kampioenschap in de 2e klasse mogelijk voor dit team. Luca Goris en Duco van Leeuwen wonnen beide alle drie hun partijen. Isa van Ekeren wist twee wedstrijden te winnen.