De Liemers Helemaal Goed Courant

6 juli 2018

De Liemers Helemaal Goed Courant 6 juli 2018


Dag van Herwen met muziekfestival en snuffelmarkt

HERWEN - Herwen Actief en Dorpshuis De Cluse presenteren samen op 7 juli de Dag van Herwen met een muziekfestival en gezellige snuffelmarkt.

Op het Muziekfestival treden op:

De band Jane Doe uit Zevenaar, een pop rockband die al een aantal jaren actief is in de regio Zevenaar. Speelden ook tijdens het Toppop festival op de dag van Herwen in 2013

Grenzkapel Babberich die bekend staan om hun Tiroler muziek met een hoog kopergehalte. Vijf jaar geleden ontstaan uit dweilorkest B.Z.K. Band Zonder Klank. Het repertoire bestaat uit Egerländer, Tsjechische, Moravische en Böhmische muziek. Bekend van Amsterdam tot aan Emmerich.

Het popkoor Just 4 fun uit Pannerden, een gezellige groep en ze houden van zingen. Het koor is in 2005 opgericht en staat onder leiding van Trudy Pes. Het wordt muzikaal ondersteund door toetsenist Jos Pes. Het genre is hoofdzakelijk Nederlands en Engelstalige popliedjes en is uitgegroeid tot een veelzijdig popkoor.

Country zangeres Alysa uit Herwen, is al 24 jaar bezig in de muziek, en zet zich in om mensen in de omgeving kennis te laten maken met haar passie voor muziek, Veelal brengt ze tijdens haar optredens country muziek en daarnaast zingt ze ook Nederlandstalig. Naast het zingen schrijft ze ook eigen muziek, vooral Nederlandstalig.

Drie keer Niks uit Lobith/Tolkamer, staat bekend om de eigen ontwikkelde genre: Schlagerpunk. Eind jaren '90 is de band ontstaan uit de gebroeders Pascal, Paul en Wim Mulder. Vanaf dat moment hebben ze letterlijk honderden optredens gegeven in binnen- en buitenland. Dit buitenland beperkte zich overigens vrijwel tot buurtdorp Elten, net over de grens. Verwacht worden liedjes die iedereen leuk vindt. Mis het niet want: Dabei sein ist alles! Sinds 2016 heeft Johan Hendriks het trio versterkt om het niveau van de broers een beetje op te krikken. Al met al een dag met een grote variatie aan muziek voor elk wat wils.

Markt

Diezelfde middag is er ook een gezellige snuffelmarkt met mensen uit Herwen en omgeving die hun waar willen verkopen en / of hun hobby met u te delen. Speciaal voor de kinderen is er een animatieteam die hun die middag vermaken. Uiteraard is er een terras voor een natje en een droogje ook zijn er weer overheerlijke hamburgers en riefkoeken te verkrijgen. De middag start om 14:30 uur op het parkeerterrein bij dorpshuis De Cluse in Herwen.

In gesprek met de burgemeester? Dat kan!

ZEVENAAR - In gesprek met de burgemeester? Dat kan! Eens per twee weken (oneven weken) op maandagavond tussen 17.00 en 18.30 uur.Vanaf maandag 2 juli kunnen inwoners van Zevenaar eens in de twee weken in gesprek gaan met burgemeester Ella Schadd-de Boer. Tijdens dit spreekuur lopen mensen tussen 17.00 en 18.30 uur zonder afspraak binnen bij de servicebalie in het gemeentehuis. Inwoners kunnen met de burgemeester van gedachten wisselen over mogelijke initiatieven, activiteiten en ideeën die betrekking hebben op de gemeente Zevenaar. Er is een medewerker aanwezig die eventuele afspraken opschrijft. De duur van het gesprek is, afhankelijk van de opkomst, zo'n tien minuten.

Willen inwoners in gesprek met een wethouder? Neemt dan contact op met het bestuurssecretariaat: 0316 595111.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De diensten worden gehouden in de SoW Kapel Rijksweg 56B in Duiven

8 juli 8.45 u ds. A. Balk

16.00 u ds A. A.M. Wilschut

15 juli 8.45 u ds D.F. Ensing

16.00 u ds D. Grutter

Ontmoetingskerk Zevenaar

Op zondag 8 juli is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een viering, waarin mw. ds. Alle Jonkman zal voorgaan.

Na afloop van deze viering is er gelegenheid om elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee te ontmoeten in gebouw 'Ons Huis'.

Op zondag 15 juli is er om 10.00 uur een viering waarin ds. Leen den Besten zal voorgaan.

Kerk Aerdt zomerzondagen open

AERDT - De kerk in Aerdt is in de zomer zondags open.

Op alle zondagen in juli en augustus is de kerk in Aerdt weer open. Tussen 2 en 5 uur kan men binnenkomen lopen, waar de leden van de plaatselijke commissie de bezoeker graag verwelkomen.

In de kerk is niet alleen het gebouw te bewonderen, maar ook de panelen van de Grenzland tentoonstelling zijn te zien, waardoor de geschiedenis van dit gebied aan de grens met Duitsland in beeld wordt gebracht.

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Zondag : 8 juli om 11.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Pastoor Thanh Ta. Koor: Dames- en Herenkoor.

Zondag : 15 juli om 11.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Pater G. Remmers. Koor : Vakantiekoor.

Gebedsintenties 08-07-2018: Albert Mattijssen, Ouders Hooiman-Bisseling, Ouders Mulder-Böhmer en Theo, Riekie Peters-Wieleman, Michel Thuyns.

Jaargedachtenis: Hendrik van Huët.

Gebedsintenties 15-07-2018: Jo Snelder-Velthausz, Michel Thuyns, Theo, Riet en Ron van Loon, Riekie Peters-Wieleman, Toos Bus.

Mededelingen : In de vakantieperiode van 9 juli t/m 16 augustus is het Remigius secretariaat ALLEEN op vrijdagmorgen geopend van

10.00 – 12.00 uur.

Met ingang van 20 augustus 2018 zijn de nieuwe openingstijden: maandagmorgen van 10.00 – 11.30 uur, woensdagmorgen en vrijdagmorgen van 9.00 – 11.00 uur.

Ingezonden brief

Het Masterplan Centrum Didam


Al in december 2017 heeft het toenmalige college van B&W en later ook de raad van de gemeente Montferland, kennis kunnen nemen van de argumenten gedaan in het burgerinitiatief over het Masterplan Centrum Didam. Dat initiatief is door vele honderden burgers getekend en wordt daarnaast door vele duizenden gesteund.
Ik las dat dit burgerinitiatief in de raadsvergadering van 28 juni geagendeerd en behandelt gaat worden.
Het is een initiatief van de Stichting Burgers Eerst om het Mastplan Centrum Didam weer op de raadsagenda te krijgen. Ik wens het Stichtingsbestuur alle goeds en succes voor die avond bij de behandeling van dat agendapunt. Zij kunnen steun gebruiken van bewoners uit het centrum van Didam en daarbuiten.
Ik ga hier als persoon niet alle argumenten herhalen, maar besef, dat het bestaande evenementen terrein, incl. bebouwing decennia lang aan de Burgers van Didam en omliggende kerkdorpen ten dienste was van/voor de Burger en ook de bibliotheek daar onderdeel van is. Het is toentertijd n.b. verkocht door de toenmalige Hervormde Kerk aan de toenmalige gemeente Didam met de uitdrukkelijke bepaling dat die verkochte kadastrale percelen (het hele terrein incl. de huidige bebouwing) ten dienste diende te zijn voor 'de burger' voor kermischen, Schutterschfeesten en dergelijke en voor "werken voor den Burger"/ bij dat laatste wordt bedoeld "huisvesting voor ambtenaren en bestuur". Dat ga je niet verkwanselen.
Besef ook dat niet enkel de Burger is genegeerd door hen niet echt bij te betrekken bij de totstandkoming van dit Masterplan, maar ook de raad niet tot onvoldoende is geïnformeerd over zaken die er toch echt toe doen. Ik noem bijv. het feit dat in het toentertijd aan de raad gezonden rapport van aanbevelingen door het bur. Kragten incl. de aanbevelingen van de toenmalige klankbordgroep gewag wordt gemaakt van deelname aan die klankbordgroep door alle betrokken aanwonende burgers. Dat was niet waar, zo is bij herhaling gemeld!!
Een gevolg van het raadsbesluit van mei 2016 omtrent dit Masterplan is ook, dat zowel de Raad, als ook Burgers in het centrum van Didam gevangen zitten in dit Masterplan!!
In z'n huidige vorm dient dit Masterplan in de optiek van vele duizenden Didammers herzien te worden m.b.t. de plannen voor dat evenemententerrein; dat zou opening bieden.
De Didamse burger is niet tegen Het opknappen van het huidige winkelgebied waar achterstallig onderhoud al jaren aan de orde is.
Mijn uitdrukkelijke wens aan de raad en het college namens vele honderden Centrumbewoners resp. Duizenden Didamse Burgers is :
herzie uw bestaande Masterplan op onderdelen m.n. die rond het bestaande evenemententerrein en doe dit middels hoofdelijke stemming zonder last of ruggespraak, zodat De Burger weet waar het individuele raadslid voor staat – en: Betrek De Burger en zeker de aanwonende Burger bij.

Jan Godschalk

SamenLoop voor Hoop-ijs bij IJssalon Pisa

Ando Gollenbeek van IJssalon Pisa en Iris Melis, voorzitter van SamenLoop voor Hoop de Liemers

ZEVENAAR – Net als in 2016 gaat IJssalon Pisa uit Zevenaar met de start van de zomer (op 21 juni) zijn assortiment weer tijdelijk uitbreiden met het SamenLoop voor Hoop-ijs. De opbrengst van de verkoop van dit speciale ijs gaat naar de SamenLoop voor Hoop de Liemers.

Toen de Liemerse organisatie van de SamenLoop voor Hoop Ando Gollenbeek benaderde voor medewerking was zijn antwoord helder: ‘Natuurlijk doe ik weer mee. Kanker kan iedereen overkomen, dat hebben we de afgelopen jaren zelf ervaren. Zowel mijn vrouw als mijn schoonmoeder werden getroffen. Gelukkig gaat het nu weer goed met ze. Het is voor mij dé motivatie om opnieuw dit ijs te maken. Een combinatie van bosbessen, vanwege de kleur van de SamenLoop, en witte chocolade, de kleur van de Hoop’.

Vanaf nu tot en met 9 september gaat de opbrengst van alle verkochte SamenLoop voor Hoop-ijs naar het goede doel. ‘Als organisatie zijn we daar weer heel blij mee. We mochten even proeven en het is heerlijk ijs,’ aldus Iris Melis, voorzitter van SamenLoop voor Hoop de Liemers.

SamenLoop voor Hoop de Liemers – 24 uurs wandelestafette

Op 8 en 9 september 2018 wordt de SamenLoop voor Hoop de Liemers gehouden in het Horsterpark in Duiven. Je kunt als team mee wandelen, waarbij het de bedoeling is dat er 24 uur lang minimaal 1 lid van het team het parcours loopt. Je wisselt elkaar dus af. Ook vrijwilligers en sponsors zijn welkom. De totale opbrengst van de SamenLoop voor Hoop gaat naar het KWF, tien procent daarvan gaat naar Het Braamhuis in Zevenaar. Meer weten www.samenloopvoorhoop.nl/de-liemers.

Kunstwerk! Het Musiater

Petra Berger: Tribute to Barbra Streisand

Om het repertoire van Barbra Streisand te vertolken, heb je een topzangeres nodig. En die hebben we in Nederland: Petra Berger. Petra is zelf ook een award winnende zangeres. Tel daar haar persoonlijke bewondering voor Streisand bij op en alle ingrediënten voor een tribute-concert zijn aanwezig.

Petra en haar band brengen vertolkingen van nummers uit de vele films en musicals waarin Streisand straalde. Beleef met Petra Berger en haar band een unieke avond Streisand.

Vrijdag 12 oktober 20.15 uur. Prijs 23,00 euro

Purper: Purper's PassieIn

'PURPER's Passie' vraagt theatergroep PURPER zich af waarom iedereen tegenwoordig een bucketlist moet hebben, zo krampachtig z'n droom achterna móet gaan, genieten als taak ziet en bijna dwangmatig op zoek is naar zijn 'passie'. Er is zelfs supermarktbrood dat 'Liefde & Passie' heet! Hoog tijd dus om te bepalen waar het woord passie werkelijk voor staat. Een voorstelling voor op je bucketlist!

Zaterdag 20 oktober 20.15 uur. Prijs 27,50 euro
Jumbo Heemskerkzaal

Ontmoetingskerk Zevenaar

Op zondag 8 juli is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een viering, waarin mw. ds. Alle Jonkman zal voorgaan.

Na afloop van deze viering is er gelegenheid om elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee te ontmoeten in gebouw ‘Ons Huis’.

Op zondag 15 juli is er om 10.00 uur een viering waarin ds. Leen den Besten zal voorgaan.

Kerk Aerdt zomerzondagen open

AERDT - De kerk in Aerdt is in de zomer zondags open.

Op alle zondagen in juli en augustus is de kerk in Aerdt weer open. Tussen 2 en 5 uur kan men binnenkomen lopen, waar de leden van de plaatselijke commissie de bezoeker graag verwelkomen.

In de kerk is niet alleen het gebouw te bewonderen, maar ook de panelen van de Grenzland tentoonstelling zijn te zien, waardoor de geschiedenis van dit gebied aan de grens met Duitsland in beeld wordt gebracht.

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Zondag : 8 juli om 11.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Pastoor Thanh Ta. Koor: Dames- en Herenkoor.

Zondag : 15 juli om 11.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Pater G. Remmers. Koor : Vakantiekoor.

Gebedsintenties 08-07-2018: Albert Mattijssen, Ouders Hooiman-Bisseling, Ouders Mulder-Böhmer en Theo, Riekie Peters-Wieleman, Michel Thuyns.

Jaargedachtenis: Hendrik van Huët.

Gebedsintenties 15-07-2018: Jo Snelder-Velthausz, Michel Thuyns, Theo, Riet en Ron van Loon, Riekie Peters-Wieleman, Toos Bus.

Mededelingen : In de vakantieperiode van 9 juli t/m 16 augustus is het Remigius secretariaat ALLEEN op vrijdagmorgen geopend van

10.00 – 12.00 uur.

Met ingang van 20 augustus 2018 zijn de nieuwe openingstijden: maandagmorgen van 10.00 – 11.30 uur, woensdagmorgen en vrijdagmorgen van 9.00 – 11.00 uur.

Excursie door de Kleine Gelderse Waard

Kleine Gelderse Waard (foto: Gerrit van Alst)

AERDT - Op zondag 8 juli organiseert het IVN afdeling De Liemers een circa drie uur durende wandel/struintocht door de Kleine Gelderse Waard.

In dit voormalige landbouwgebied ontstaat door nauwkeurige afgravingen van klei, nieuwe flora en fauna. Geadviseerd wordt om stevig schoeisel aan te trekken en bij regenachtig weer zelfs laarzen. Bent u in het bezit van een verrekijker, neemt u die dan mee!                                                

De start is 9 uur op de parkeerplaats van voormalig café Joosten aan de Aerdtsedijk 27 in Aerdt. Info: Gerard Tittse: 0316 543230; www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek.

Vrijwilligers gezocht voor werkgroep Klompenpad Angerlo

ANGERLO - Inwoners uit Angerlo werken onder regie van Stichting Landschapsbeheer Gelderland aan de ontwikkeling van een nieuw Klompenpad in het buitengebied van Angerlo.

Loopt u ook graag een blokje om in die omgeving? Misschien wilt u zich dan ook inzetten voor het maken van een mooie route en aansluiten bij de werkgroep van dit Klompenpad. Wilt u de werkgroep komen versterken, dan kunt u contact opnemen met Christien van der Zwart, projectleider Stichting Landschapsbeheer Gelderland, via c.vanderzwart@landschapsbeheergelderland.nl of 026 3537444.

Werkgroep

Op 14 juni jongstleden vond de startavond van het Klompenpad Angerlo plaats. Een werkgroep van bewoners uit Angerlo wil zich inzetten om te komen tot een mooie route in het buitengebied van Angerlo. Was u niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn bij de startavond, maar heeft u wel belangstelling om betrokken te zijn bij de ontwikkeling van het Klompenpad? In de werkgroep is nog ruimte voor dorpsgenoten uit Angerlo en omgeving die hier graag actief in willen zijn. Het gaat om taken als het benaderen van grondeigenaren over deelname in de route, teksten samenstellen voor folder en app, zoeken naar beeldmateriaal, helpen bij de ontwikkeling en inrichting van het pad en dit pad nalopen na opening. De exacte route staat nog niet vast en wordt samen met de werkgroep vormgegeven. De volgende bijeenkomst – de eerste van de werkgroep – vindt na de zomervakantie plaats.

Klompenpaden in Gelderland en Utrecht

Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk dwars door het boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers zodat de wandelaar ook dit landschap optimaal kan beleven. In Gelderland en Utrecht zijn ondertussen 109 Klompenpaden ontwikkeld door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Landschap Erfgoed Utrecht.

Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. Deze combinatie van natuur en cultuurhistorie is niet alleen interessant voor recreanten maar ook voor inwoners die op deze manier een stukje geschiedenis van hun eigen omgeving ontdekken. Klompenpaden vergroten de toegankelijkheid van het platteland en zijn daarmee ook een stimulans voor de lokale economie.

Het Klompenpad Angerlo wordt mede mogelijk door gemeente Zevenaar en de provincie Gelderland. Kijk voor meer informatie op www.landschapsbeheergelderland.nl of www.klompenpaden.nl.

Diederik Scheltinga verdedigt titel bij Triathlon in Didam

Diederik Scheltinga (foto: Richard Geven Photography)

DIDAM - Zaterdag 7 juli komt de 32-jarige Diederik Scheltinga uit Arnhem zijn titel verdedigen op de middenafstand tijdens de 26e editie van de Triathlon in Didam.

Om 08.45 uur zal hij samen met ruim 300 andere deelnemers door Nederlands kampioen 2018 Evert Scheltinga 'weggeschoten' worden. In 2017 wist Diederik in 3:42 uur iedereen achter zich te laten tijdens het 2 km zwemmen, 80 km fietsen en 20 km hardlopen. Zal het hem dit jaar weer lukken?

"We zijn er blij dat Diederik ervoor gekozen heeft om ook dit jaar te starten in Didam. Uiteraard gunnen we hem opnieuw de titel, maar het gaat wel een echte strijd worden als ik kijk naar de rest van de deelnemers. Kanshebber Koen Rutjes zal het hem zeker niet makkelijk gaan maken," zegt Auke Rensen, voorzitter van Stichting Triathlon Didam.

Maik Steenkamp, VVD-raadslid van de gemeente Montferland, start om 11:45 uur 250 deelnemers op de Olympische Afstand (1,5-40-10 km), om 13:30 uur 200 deelnemers op de Sprint (0,75-20-5 km) en om 12:45 uur 30 scholieren vanaf 8 jaar op de Minitriathlon (0,25-7,5-2,5 km). Maik is zelf ook begenadigd triatleet en zwemtrainer bij de lokale triathlonvereniging Triathliem.

Wie wordt Miss Travestie Gelderland?

LATHUM - Na de geslaagde eerste editie in 2017 vindt dit jaar op zondag 15 juli de tweede editie van Miss Travestie Gelderland plaats. Weer gaan er vijf kandidates strijden om de titel en prijzen.

De vijf kandidates zullen in verschillende rondes de kans krijgen om de jury en het publiek te overtuigen. In de eerste ronde stellen de kandidates zich voor aan de jury en het publiek. In de tweede en derde ronde zullen de kandidates optredens verzorgen en wordt het publiek getrakteerd op een echte dragshow. Naast de jury, zal ook het publiek een rol hebben in de keuze van de winnares. Dit alles vindt bij mooi weer plaats op het terras van Bistro De Bolder aan De Muggenwaard 16 in Lathum, met op de achtergrond de jachthaven en Gieseplas.

De winnares gaat naar huis met een waardecheque van By_Brooklyn, een make-upworkshop verzorgd door Lady Galore, oorbellen van Aster Lab en een plaats in de finale van Miss Travestie Holland op 21 oktober in Villa Thalia in Rotterdam. In de jury nemen plaats Lady Galore (bekende Nederlandse drag queen), Robbin Kradolfer (kledingdesigner van By_Brooklyn) en Vincent Lubach (eigenaar van Jachthaven ’t Eiland). De presentatie is in handen van Eva Bruin, Amy Astoria en Victoria Vyper. De huidige Miss Travestie Gelderland, Janice la Jerve, zal tevens een gastoptreden verzorgen én de nieuwe Miss Travestie Gelderland kronen. Kortom: een middag van 14.30 (deur open: 14.00) tot 19.00 uur vol show, spektakel, glitter en glamour voor jong en oud. Drag queens en travesties ontvangen bij aankomst een gratis glas bubbels.

OOK-wandeling voor lotgenoten in Wolfheze

REGIO - OOK (Ouders Overleden Kind) is een vereniging en draait op een grote groep geweldige vrijwilligers. Allemaal lotgenoten die weten hoe belangrijk het is om naar je verhaal te luisteren en ervaringen uit te wisselen en met wie je op persoonlijke basis gesprekken kunt voeren.

OOK is een zelfhulporganisatie, opgericht in 1981, met ruim 1500 leden verspreid over heel Nederland. Allemaal ouders die een kind, kinderen verloren hebben. Wij helpen onszelf en elkaar bij dit immense verdriet. Herkenning, troost en perspectief vormen het uitgangspunt. Je kunt terecht met je verhaal, keer op keer.

Op 8 juli gaan ze wandelen in Wolfheze. Ze ontmoeten elkaar vanaf 13.30 uur bij restaurant en pannenkoekenhuis De Tijd, Wolfhezerweg 87 in Wolfheze (naast het station). Ze drinken hier eerst samen een kop koffie/thee en lopen eerst langs de Wolfhezerweg (ongeveer 1 km, start wandeling 14.00 uur).

"Is 7 km te ver dan kunt u vanaf De Tijd met uw auto of fiets 1 km naar een parkeerplaats rijden of meerijden en zo ook weer teruggaan. Zo verkort u de wandeling met twee km. Stevige (wandel)schoenen zijn zeker aan te bevelen. Het is geen verhard wandelpad. Soms moeten we wat klimmen en afdalen. Na afloop is er gelegenheid om bij De Tijd iets te eten/drinken (voor eigen rekening) en als u dit wilt, samen na te praten. Voorgaande wandelmiddagen waren waardevolle en fijne middagen."

Broers en zussen, grootouders, familie en vrienden zijn ook welkom. Graag aanmelden bij Bettie Elzenaar 06 40875275. (Besluit u op het laatste moment om mee te lopen, dan is dit prima). www.oudersoverledenkind.nl.

Weet jij de vluchtweg in je vakantieverblijf?

REGIO - Als het goed is, heb je thuis met je partner en/of kinderen al eens gesproken over een vluchtweg voor als er brand uitbreekt. Maar doe je dat ook als je op vakantie bent? Ook dan is het belangrijk dat je bij deze hectische omstandigheden de snelste vluchtweg kiest en afspraken maakt over bijvoorbeeld de zorg voor de kinderen of een huisdier.

Wees voorbereid, ook op vakantieBrand breekt altijd onverwacht uit en kan zich snel verspreiden. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je maar drie minuten tijd hebt om je woning bij brand veilig te kunnen verlaten. Het is daarom belangrijk om vooraf een goed vluchtplan te bedenken. Drie ingrediënten van een goed vluchtplan:

  1. Kies de kortste weg naar buiten, liefst aan de straatkant of kant waar de hulpdiensten aankomen.
  2. Spreek een verzamelplaats af waar je elkaar na het vluchten ontmoet.
  3. Spreek af wie voor welk(e) baby, kind, oudere of huisdier zorgt.

Blijf rustig en bel zo spoedig mogelijk 112

Probeer in de hectiek die ontstaat toch rustig te blijven zodat je jezelf en eventueel anderen zo snel mogelijk in veiligheid kunt brengen. Zodra je op een veilige plek bent, bel je direct 112. Om de hulpdiensten goed te kunnen informeren, is het handig als je het adres van je vakantieverblijf bij de hand hebt.

Meer tips over veilig vluchten vind je hier (https://www.brandweer.nl/brandveiligheid/vlucht-met-je-vluchtplan).

Openluchtvlooienmarkt in Doesburg

DOESBURG - Op het grote grasterrein naast 't Olde Ras aan de Drempterdijk wordt zondag 15 juli van 10 tot 17 uur de tweede leuke grote vlooienmarkt van dit seizoen gehouden.

Deze nieuwe locatie trekt veel bezoekers. Een toplocatie! En goed zichtbaar vanaf de openbare weg. Er wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk voor de bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan ook een kraam. De kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 25 euro. Een grondplaats (met auto) kost 12,50 en met aanhanger 15 euro. Te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree voor de markt kost 3,00 euro voor volwassenen, voor 65+ 2,50 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. Toiletten, en catering met terras is aanwezig!

De data van de vlooienmarkten Doesburg deze locatie dit seizoen zijn zondag 15 juli en zondag 12 augustus.

Fairtrade kledingwinkel in de pop-up Elshofpassage Duiven

DUIVEN - Op 3 juli de Fairtrade kledingwinkel Duiven officieel geopend: Elshofpassage 22. Het doel van de winkel is bewustwording brengen, waar wij onze kleding kopen en of die kleding eerlijk gefabriekt is.

Is die door kinderen gemaakt, die lange dagen moeten zwoegen boven hun krachten, nooit naar school kunnen, hun ouders amper zien en zelfs in de fabriek moeten slapen? Of door meisjes en vrouwen die te weinig verdienen, jong aan de kant gezet worden, maar ondertussen hun eigen kinderen niet zien opgroeien door lange dagen zwoegen in de fabriek? Willen wij verantwoordelijk zijn voor hun uitbuiting en misbruik? Willen we zulke vuile kleding aan ons lijf hebben? In de Fairtrade winkel kun je uitzoeken, of het merk dat je graag koopt, eerlijk gemaakt is: per computer, via flyers en informatiemateriaal; kinderen knutselend en spelend. Voor en na de vakantie zijn schoolklassen welkom.

Gedragen goede kleding kan in een box van het Leger des Heils en gerecycled. Er zijn films over kledingfabricage, je kunt sjoelen en merken, hoe moeilijk het is de middelste vakken naar eerlijke kleding te bereiken; de buitenste vakken zijn natuurlijk makkelijk te bereiken: makkelijk scoren! Wij als consumenten en afnemers willen niet meer verantwoordelijk zijn voor deze vicieuze cirkel, waarin kinderen en hun ouders gevangen zitten in o.a. India. Hulpproject SAVE helpt kinderen naar school, aan kansen. Dinsdagochtend 3 juli: was de officiële opening door wethouders, Gemma Tieding-Konink en Johannes Goossen. Op 30 september is de afsluiting met modeshow en 10.30 in een dienst in de SOW Kapel (www.schonekleren.nl).

Spelen bij Duivense Bridge Club

DUIVEN - De Duivense Bridge Club zoekt nieuwe leden en nodigt iedereen, die het spel een beetje kent uit, sfeer te komen proeven in de Ogtent.

"Wij spelen iedere dinsdagavond van 19.30 tot 22.30 uur. Het nieuwe seizoen begint op dinsdag 4 september. Iedereen is welkom."
Informatie te verkrijgen bij spelleider Vic Heunen 0313 631595 of 06 33946535; E-mail: secretariaat.dbc@gmail.com.

Pasar Caleidoz in Zevenaar

ZEVENAAR - Caleidoz heeft meerdere dagbestedingen: De Hooge Bongert, De Maatjes en Selamat Datang. De deelnemers maken er leuke hebbedingen. Inmiddels is de voorraad groot genoeg om de spullen tegen een kleine vergoeding aan te bieden tijdens de Pasar Caleidoz.

Een cadeaumarkt waaraan een Indisch tintje wordt gegeven met live muziek, een loterij en heerlijke hapjes. De Pasar Caleidoz is op dinsdag 10 juli van 14.00 tot 16.00 uur in ontmoetingscentrum De Hooge Bongert 3 in Zevenaar.

Open Kerk

ZEVENAAR - Op vrijdagmiddag 13 juli van 14.00 tot 16.30 uur zal de Ontmoetingskerk aan de Marktstraat te Zevenaar weer open zijn voor mensen die deze historische kerk uit 1660 eens van binnen willen bekijken.

Dit kerkgebouw is in gebruik bij de protestantse gemeente in Zevenaar, maar veel mensen uit Zevenaar en omgeving hebben deze kerk waarschijnlijk niet van binnen bezichtigd. Dit terwijl het interieur zeker een bezoek waard is. Met name de preekstoel uit 1660, de herenbanken uit diezelfde periode en de orgelkas uit 1697 zijn gezien het houtsnijwerk en de familiewapens zijn zeer de moeite waard.

Voorin de kerk zijn twee gebrandschilderde ramen te bewonderen. Deze zijn in 1946 aangebracht uit dankbaarheid voor het behoud van de kerk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Iedereen is die middag welkom.

Jacques Kok geëerd voor maatschappelijk betrokkenheid

Jacques Kok (midden) ontving het certificaat uit handen van Jan Ummenthum en Audrey Jeurissen van de Liemerse Uitdaging. (Fotografie by Debby)

ZEVENAAR – Fotograaf Jacques Kok was het afgelopen jaar de meest maatschappelijk betrokken ondernemer van de Liemers, aldus het bestuur van De Liemerse Uitdaging. Op 26 juni ontving Kok daarom tijdens de zomerborrel van dit bedrijvennetwerk, een Social Return on Investment certificaat.

Kok was blij verrast: “Dit had ik echt niet aan zien komen. Hartstikke leuk natuurlijk. Fijn, om zo gewaardeerd te worden. Het is maar goed dat ik dit vooraf niet wist, want speechen is niet mijn ding. Nu ben ik compleet overvallen en dus ook niet zenuwachtig. Bedankt allemaal.“

Op het zonovergoten terras van restaurant Thoen & Thans in Zevenaar lichtte voorzitter van de Liemerse Uitdaging, Jan Ummenthum, toe waarom Jacques Kok het certificaat ontvangt: “Jacques is vele uren belangeloos actief in een zeer breed maatschappelijk veld. Vanaf de start van de – destijds alleen nog Montferlandse – Uitdaging ondersteunt hij onze organisatie bij talrijke gelegenheden als fotograaf. Maar daarnaast zet Jacques zich ook nog in voor bijvoorbeeld de Duivense Sportprijs, DVV en KiKa.“

Jacques Kok is de tweede Duivense ondernemer, die wordt onderscheiden als maatschappelijk betrokken ondernemer. In 2017 ontving Peter Houthuijzen van Wellling Catering dit certificaat.

Open Kerk

ZEVENAAR - Op vrijdagmiddag 13 juli van 14.00 tot 16.30 uur zal de Ontmoetingskerk aan de Marktstraat te Zevenaar weer open zijn voor mensen die deze historische kerk uit 1660 eens van binnen willen bekijken.

Dit kerkgebouw is in gebruik bij de protestantse gemeente in Zevenaar, maar veel mensen uit Zevenaar en omgeving hebben deze kerk waarschijnlijk niet van binnen bezichtigd. Dit terwijl het interieur zeker een bezoek waard is. Met name de preekstoel uit 1660, de herenbanken uit diezelfde periode en de orgelkas uit 1697 zijn gezien het houtsnijwerk en de familiewapens zijn zeer de moeite waard.

Voorin de kerk zijn twee gebrandschilderde ramen te bewonderen. Deze zijn in 1946 aangebracht uit dankbaarheid voor het behoud van de kerk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Iedereen is die middag welkom.

Pasar Caleidoz in Zevenaar

r

ZEVENAAR - Caleidoz heeft meerdere dagbestedingen: De Hooge Bongert, De Maatjes en Selamat Datang. De deelnemers maken er leuke hebbedingen. Inmiddels is de voorraad groot genoeg om de spullen tegen een kleine vergoeding aan te bieden tijdens de Pasar Caleidoz.

Een cadeaumarkt waaraan een Indisch tintje wordt gegeven met live muziek, een loterij en heerlijke hapjes. De Pasar Caleidoz is op dinsdag 10 juli van 14.00 tot 16.00 uur in ontmoetingscentrum De Hooge Bongert 3 in Zevenaar.

Filmhuis Zomeractie

Filmhuis Zevenaar

ZEVENAAR - Op 1 juli start de jaarlijkse Zomeractie. Voor de maanden juli en augustus geldt dan: vier filmvoorstellingen = één gratis voorstelling.

Bij elk filmbezoek krijgt de bezoeker een stempel op de zomerstempelkaart. Een volle kaart van vier stempels geeft recht op een gratis filmvoorstelling. De stempelkaart is persoonsgebonden; betaalt men voor meerdere personen, dan krijgt men de stempels op elke kaart afzonderlijk.

De kaarten zijn inwisselbaar tot en met 30 september. Meer informatie staat op www.filmhuiszevenaar.nl.

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Kerkdiensten in Andreaskerk: 5 - 18 juli                        

Zondag 8 juli 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor Thanh Ta met samenzang.

Zondag 15 juli 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorganger: pater G. Remmers met samenzang.

Intenties: Uit Dankbaarheid, Familie Stoffels en Antoon Peek, Overleden familie Visser-Verkerk, Ouders Sloot-Willemsen, Jan Hendriksen.

Overleden:

Op 22 juni: Aly Kolmschate, 88 jaar, Nicolaas Beetstraat ,

Op 26 juni: Doortje Derksen-Haenen, 94 jaar, Molenstraat,

Op 26 juni: Berdardina Van Uum-Aleven, 92 jaar, Meidoornstraat, Zevenaar.

Zondags lunchbuffet

DUIVEN - Op zondag 15 juli zal er door Het palet Trefpunt Duiven weer een lunchbuffet gepresenteerd worden voor 50+ers en alleenstaanden.

De kosten bedragen inclusief een kopje koffie of thee 6,50 euro. Uitgangspunt is het maken van nieuwe contacten, gezellig samen zijn en lekker eten. De inloop is vanaf 11.30 uur voor een kopje koffie of ander drankje en een gezellig babbeltje met de medebezoekers. Het lunchbuffet begint om 12.00 uur.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot zaterdag 15 juni bij Tonnie Aalbers, telefoon 06 51662024 of via lunchbuffet@hetpaletduiven.nl. Aanmelden kan ook via de aanmeldlijst op de locatie Mondriaanstraat 14. Begeleiders zijn ook welkom. "Heeft u een vervoersprobleem bel dan Hulpdienst graag gedaan telefoon 026 4440094." Meer informatie staat op www.hetpaletduiven.nl.

Dames 1 Westerduiven steunt Spieren voor Spieren

DUIVEN - Het Dames 1 team heeft afgelopen seizoen per winstpunt geld ingezameld.

Voorafgaand aan de competitie werd aan vrienden, ouders, opa's en oma's en enkele sponsoren gevraagd een bedrag over te maken. Door de goede prestatie van dames 1, promotie naar de tweede klasse, heeft dat 1885.60 euro opgeleverd voor het goede doel: Spieren voor Spieren.

Walk&Talk, dé koffiepauze voor werkzoekenden

DIDAM - Woensdag 27 juni van 10:00-12:00 uur is er Walk&Talk in de Bibliotheek Didam, Schoolstraat 22. Bij deze bijeenkomst is Carin Becker gastspreker, zij is werkzaam als Accountmanager Arbeidsbemiddeling bij de Gemeente Montferland.

"Wanneer je op zoek bent naar een andere baan, verandert er veel in je leven. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken of misschien help je juist graag anderen. Het maakt niet uit hoe lang of hoe kort je op zoek bent naar werk, welk werk je zoekt of hoe jong of oud je bent. Deze koffiepauze geeft je nieuwe ideeën en energie voor je zoektocht – ook als je nog een baan hebt!

Bibliotheek Montferland biedt met Walk&Talk werkzoekenden een plek voor herkenning, inspiratie en praktische tips. Met wisselende onderwerpen, gastsprekers en ervaringen van andere deelnemers. Walk&Talk is geen workshop en ook geen lezing. Het belangrijkste deel is de koffiepauze waarin je nieuwe mensen leert kennen. Zij kunnen jou op weg helpen bij het vinden van de baan die het beste bij jou past. De koffie en thee staan dan ook voor je klaar."

Geloofsgemeenschap Sint-Franciscus Babberich

Zondag 15 juli is er om 9.30 uur een Communieviering voorganger Pastor Maarten Smits

Het gemengde koor verzorgd de zang.

Gebedsintentie:

Ome Paul en tante Marie Reijmer-Aaldering

Woensdag 18 juli om 18.30 uur Eucharistieviering in de Clarakapel.

Voorganger Paters Capucijnen.

Telefoon: 0316 247216; email:babberich@rkliemers.nl.

Geloofsgemeenschap Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Zondag 8 juli 11.00 uur:

Woord- en communieviering met Diaken van Boven en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Henk van Dalen

Jan van den Dam

Bertha Arends-Kruitwagen

Diny Goorman-Visser

Wim Willemsen

Maria Driessen-van Rumund en dochter Maria

Overleden ouders Gerrit en Dineke Gudden-de Kinkelder, kinderen en kleinkind

Mies Lemm-Roelofsen

Jan Godschalk

Jan Uffing

Trees Wouters-Baars

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

In het weekend van zaterdag 14 juli en zondag 15 juli is er geen viering in deze kerk.

Geloofsgemeenschap Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Zondag 8 juli 11.00 uur:

Woord- en communieviering met Diaken van Boven en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Henk van Dalen

Jan van den Dam

Bertha Arends-Kruitwagen

Diny Goorman-Visser

Wim Willemsen

Maria Driessen-van Rumund en dochter Maria

Overleden ouders Gerrit en Dineke Gudden-de Kinkelder, kinderen en kleinkind

Mies Lemm-Roelofsen

Jan Godschalk

Jan Uffing

Trees Wouters-Baars

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

In het weekend van zaterdag 14 juli en zondag 15 juli is er geen viering in deze kerk.

Geloofsgemeenschap St-Werenfridus Westervoort

Misintenties zaterdag 14 juli

Wilma Wigman-Opgenoort (jgt), Jan Jansen, Geert Janssen, Doortje van der Linde, Corrie Messing-Disteli, Rob Bisselink. Engelien Bisselink, ouders Reijer-Willemsens, Wim van Maanen.

In het weekend 6-7 juli is er geen viering in de Sint-Werenfriduskerk

Geloofsgemeenschap Heilige Andreas Groessen

Zondag 08 juli

Vader en moeder Staring, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, Evelien en Theo Scholten, Theo Uffing en overleden familie,Frits en An van den Hazelkamp-Terwindt, Matheus Janssen,

Zondag 15 juli

Frans Uffing, jaargedachtenis Henk Derksen en Toos, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters,Matheus Janssen, Theo Uffing en overleden familie, Bernard Bouwman, Gerrit en Leike Driessen,

H. Andreas Groessen

Gedoopt: Zondag 1 juli zijn door het Heilig Sacrament van het Doopsel in onze geloofsgemeenschap opgenomen: Demi en Djano Bouwman. Van harte proficiat.                        

Vieringen: Zo 08-7-18 09.30 uur: Communieviering pastoraal werker Jeroen Heemink. Zo 15-7-18 09.30 uur: Communieviering parochianen voorgangers Wim Herbes en Piet Peters.

Intenties:Zo 8-7-18: Vader en moeder Staring, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, Evelien en Theo Scholten, Theo Uffing en overleden familie,Frits en An van den Hazelkamp-Terwindt, Matheus Janssen. Zo 15-7-18: Frans Uffing, jaargedachtenis Henk Derksen en Toos, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters,Matheus Janssen, Theo Uffing en overleden familie, Bernard Bouwman, Gerrit en Leike Driessen.

Nieuws van bridgevereniging Het Trefcentrum Westervoort

WESTERVOORT - Bij bridgeclub 'Het Trefcentrum in Westervoort' kan men in de maanden juli en augustus op donderdagmiddag gezellig vrij bridgen.

Deze middagen worden gehouden in Het Trefcentrum aan de Dorpstraat 102 in Westervoort (026 3113027) van 13.30 tot 16.45 uur. Inschrijving is tussen 13.00 en 13.20 uur. Wie zich als paar inschrijft, is verzekerd van deelname. Van de enkele aanmeldingen proberen wij paren samen te stellen. Wij verwerken de resultaten via de bridge mates in het Bridge-It rekenprogramma en maken de uitslag meteen na afloop bekend.

Wie een e-mail adres opgeeft, krijgt een uitgebreid verslag van de bridge activiteiten van deze middag. De bijdrage voor de bridgemiddag is een euro per persoon. De bridgemiddagen zijn op 5-12-19 -26 juli en 2-16-23 augustus. Voor het nieuwe bridgeseizoen 2018/2019 dat op 6 september 2018 begint, bestaat er weer de gelegenheid U op te geven als lid van onze vereniging.

Onze bridgemiddagen zijn op donderdag, aanvang 13.30 uur en eindigen om 16.45 uur. Hierna volgt meteen de uitslag. Nadere inlichtingen kan men inwinnen bij Jan Koenders (026 3114812) en bij Marianne van Aken (026 388490).

M'Ooy ommetje up-to-date

Het bordje bij het beeld van Bertus de Scheper (foto: PR)

OOY/OUD-ZEVENAAR - 'Er mag op geklommen worden!' Staat er op het bordje bij het beeld van Bertus de Scheper. Samen met informatie over Bertus en de maker van het beeld.

Het bordje is er één van de 21 welke staan bij bezienswaardigheden langs het M'Ooy ommetje. Een fietsroute van 13 kilometer door Ooy en Oud-Zevenaar, twintig jaar geleden ontwikkeld door werkgroep M'Ooy Oud-Zevenaar.

Deze bordjes waren door de jaren heen onleesbaar geworden en sommige verdwenen en zijn nu geüpdate en herplaatst door Rosa Künne en Rick Witjes met hulp van o.a. Joop Bolder, Fam. Ceelen en Theo Staring. Rosa en Rick hebben beloofd dat ze elk jaar, vóór de kermis, met een emmertje sop en de snoeischaar het ommetje langs de bordjes maken.

Bij het startpunt achter de Sint-Martinuskerk in Oud-Zevenaar staat de routekaart. De routekaart en bijhorende puzzel zijn ook te downloaden op www.oud-zevenaar.nl en www.dorpsraadooij.nl.

Thema-expo Kunstlab Doesburg: Vrij Werk

DOESBURG - In juli en augustus is het thema van de expositie in het Kunstlab Doesburg: Vrij Werk.

Eén van de exposanten is Elma van Kruijssen. Elma heeft een opleiding tot docent Tekenen en als zodanig 35 jaar voor de klas gestaan. Vanaf het begin schildert ze al met acryl, want dat kun je lekker afvegen en óverschilderen. Die voorkeur zat er dus al vroeg in!
Tegenwoordig geeft ze zichzelf elk nieuwjaar een opdracht en dit jaar is dat 'elke maand een stilleven'. Niet dat dit altijd lukt, want, zegt ze: “Een professioneel kunstenaar gaat naar zijn werk, een amateur wacht op inspiratie.” Desalniettemin, kasten en laden vol pentekeningen, grafisch werk en schilderijen.

Kunstlab Doesburg: Ooipoortstraat 35. Winkel & expositie zijn open op dinsdag - zaterdag en op de Culturele Zondag (iedere 1e zondag van de maand) van 12.00 - 17.00 uur.

Volle terrassen bij Liemers Harmonie Duiven

Trompettisten van Liemers Harmonie Duiven (foto: Eddy de Wild)

DUIVEN - Op donderdag 28 juni heeft Liemers Harmonie Duiven haar klanken horen op het Remigiusplein in Duiven. Tijdens het gratis toegankelijke 'Concert op het Plein' speelde Liemers Harmonie Duiven verschillende aansprekende muziekstukken.

Nog voor het optreden begon, zat het publiek al op het terras. “Een mooie manier om binnen te komen,” aldus een tevreden voorzitter Laura Staring. Het programma verliep ook volgens plan. “We hebben ongeveer een uur muziek gemaakt. Alleen een windvlaag zorgde af en toe voor wat problemen met wegwaaiende partijen, maar gelukkig kennen we de stukken goed.”

Dirigent Michael van den Broeck is tevreden: “Na een lang seizoen is dit het toetje voor het orkest én het publiek. Echt niet in ieder dorp speelt de muziekvereniging zomaar op het terras. Daar mag Duiven best trots op zijn.” Het orkest heeft nog één optreden voor de boeg voordat het vakantie gaat houden. Staring: “Volgende week gaan wij de bewoners van Liemerije verblijden met onze muziek. Daarna houden we vakantie en gaan we toewerken naar ons 90-jarig bestaan in 2019.” Wie daar aan mee wil doen, kan zich bij de vereniging melden. Vanaf september starten er weer nieuwe muzieklessen en repetities.

Voetballen doe je bij SDZZ

Het jaarlijks terugkerend jeugdtoernooi van SDZZ (foto: Diana Edwards Fotografie)

ZEVENAAR - Voetballen doe je bij SDZZ. Waarom SDZZ? SDZZ is een kleine vereniging waar je geen nummer bent, Maar waar iedereen elkaar kent en waardeert.

Bij SDZZ ontvang je bij aanmelding een gratis trainingspak, Je betaalt de laagste contributie van Zevenaar. Bij SDZZ werken wij via een goed jeugdplan geleid door een technische jeugdcoordinator. Het is erg gezellig en je kunt er wat leren. We organiseren tal van activiteiten het hele jaar door zoals Pupillenkamp, Penalty Cup, Pupillentoernooi, Buitenlandse uitstapjes, Wekelijkse circuitttraining door gediplomeerde trainers, Sinterklaasfeest, Sport- Speldagen, Dartwedstrijden Jeugd, En nog veel meer.

Bovendien heeft SDZZ een goed tecnische jeugdplan met een goede jeugdcoordinator. We hebben een JO7(mini’s), JO8(F), JO10(E), JO11(E), JO13-1 en 2(D), JO15 en een JO17. In verschillende teams zijn ook meisjes vertegenwoordigd! Ondanks dat de voorlopige indeling is afgerond zijn nieuwe leden natuurlijk altijd welkom…

Waarom zou jij eigenlijk lid willen worden? Wat kun je als jeugdspeler bij SDZZ allemaal meer doen dan voetballen? Bekijk dit filmpje en je weet het... Meer info staat op sdzz.nl.

Schoolkinderen onderzoeken dierenmanieren in Gimbornhof

Kronkelen als een rups (foto: Hanny Scheers)

ZEVENAAR - Als je slechte ogen hebt zoals een mol, hoe kun je dan toch weten waar je eten is? En hoe neemt een hommel stuifmeelkorrels mee naar de volgende bloem?

De kinderen van de groepen 3 en 4 van de Liemerse basisscholen hebben dit de afgelopen drie weken uitgeprobeerd. NME (Centrum voor Natuur en Milieu Educatie) had daarvoor een aantal proeven bedacht. Zo kwamen ze er spelenderwijs achter wat er allemaal in de omgeving van dieren te vinden is en hoe dieren daarin overleven. En natuurlijk bleek toen dat beestjes toch ook heel slim en handig zijn.
Zo vonden de kinderen uit dat mieren nauw samen werken om te overleven. Ook kwamen ze erachter hoe kronkelen rupsen helpt om vooruit te komen. En hoe je een nest moet bouwen als je alleen maar een snavel hebt!

Boemelburcht verwelkomt nieuw bestuurslid

Voorzitter Willem Wegman en Robert van Hunen tijdens opspelden erepin (foto: Frank Dercksen)

ZEVENAAR - Carnaval vieren met vrienden is leukste dat er is, aldus Robert. De kans die hij nu krijgt om in het bestuur plaats te nemen van Boemelburcht grijpt hij daarom ook met beide handen aan. Het promoten van het gezamenlijk carnaval vieren in Zevenaar is een van de dingen waar hij veel zin in heeft. Door de gezamenlijke activiteiten met de verenigingen te organiseren komen in de toekomst misschien nog meer mensen uit de omgeving naar Boemelburcht en dat zou fantastisch zijn!

Op zijn 15e begon hij al met carnaval vieren bij dansschool Polman in het centrum van Zevenaar. Eenmaal bevangen met het carnavalsvirus liet het feest hem niet meer los. De optocht kijken op zondag is een vaste traditie waarmee ook zijn gezin langzaam bekend werd met carnaval. Zoon Cas was schoolprins en daarna jeugdprins van Boemelburcht. Het carnavalsvirus heeft ook hem niet meer los gelaten. Hij bouwt nu met de jeugdgroep De Mafkezen een eigen carnavalswagen en ze lopen bij een aantal optochten mee waaronder Boemelburcht. Dochter Lara is hofdame bij de jeugdraad van elf.

Door op deze manier met Boemelburcht in aanraking te komen en te zien hoe goed de verenigingen de organisatie rondom het carnaval tot een gezamenlijk feest maken vond Robert geweldig. Robert vindt het belangrijk om de tradities door te geven aan de jeugd en de carnavalsfeesten te laten voortbestaan. Hiervoor gaat hij zijn uiterste best doen bij het bestuur van Boemelburcht.

Zonnebloemgasten kijken hun ogen uit op Passieflorahoeve

Gasten en vrijwilligers van de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West bezochten de vlindertuinen van de Passiflora in Harskamp en begonnen de dag met een heerlijk kopje koffie met gebak." (foto Maas Foeken)

ZEVENAAR - Het jaarlijkse uitje van de gasten van de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West ging dit jaar naar de Passiflorahoeve in Harskamp, waar de meest complete vlindertuin ter wereld te vinden is met vijf verschillende vlindertuinen op één locatie.

Door Piet van Breukelen

Gasten werden, indien nodig, opgehaald door vrijwilligers. Na een rit door de mooie omgeving richting Harskamp, werden de gasten daar welkom geheten met een kopje koffie met gebak. Daarna kon het grote genieten gaan beginnen.Ook voor de minder validen was het geen probleem alles rustig te bekijken, want de paden waren prima toegankelijk voor rolstoelen en rollators.

De Passiflorahoeve is een zorgboerderij met een totale oppervlakte 16.000 vierkante meter. De eigenaar heeft in het verleden psychische problemen gehad en als ervaringsdeskundige biedt hij nu mensen die psychisch ziek zijn de mogelijkheid te herstellen. Zij weten ook menige vraag van de gasten te beantwoorden.

Het complex bestaat eigenlijk uit 5 vlindertuinen: een Europese vlindertuin met kwekerij, een Tropische vlindertuin met kwekerij (in de kwekerijen worden meer dan 150 soorten vlinders per seizoen gekweekt) en ook nog een Vlinder- en Insecten Buitentuin. Daarnaast is er een grote collectie passiflora’s, fuchsia’s en hibiscussen, fuchsia’s, dahlia’s en irissen en in het vlindermuseum een grote collectie vlinders uit de hele wereld te bewonderen. En het mooie weer werd beschouwd als een soort bonus: de hele dag een lekker temperatuurtje van zo’n 23 graden. Rond 17.00 uur was het zeer tevreden gezelschap weer terug in Zevenaar.

Ingezonden brief

Insecten op de voorruit

Laatst viel ik midden in een discussie over de belangen van het milieu. Twee vrouwen, de ene, met groene sjaal, pleitte voor bewustzijn. Hoe zei ze het ook alweer? “We staan vlak voor een Milieu-Armageddon”. De andere, met roze jasje, verdedigde enthousiast hoe goed we onze landbouw georganiseerd hebben en de economische belangen daarvan: “We zijn een landbouwland en hebben onze technieken zo verfijnd dat we de bodem optimaal benutten”. Ik luisterde met matige aandacht. Het zal allemaal wel. Toen vertelde Mevrouw groene sjaal hoe slecht het ging met onze bodem. “Door de verplichte mestinjectie gaan de regenwormen dood”. ”verplichte???” Daar ving ze mijn aandacht, want dat wist ik niet. “Als de regenwormen dood gaan, gaat de bodem dood en kan je er niets meer mee”, vertelde ze. Ons landschap is door menselijk ingrijpen, nu zo anders dan vroeger, vertelde ze. “Het gaat vooral heel slecht met de insecten. Zo’n 80% is verdwenen en we kunnen niet zonder insecten. In het verre oosten worden de bloemen van pompoenplanten, bij gebrek aan insecten, met een kwastje bevrucht”. Ik hoorde haar dit vertellen, maar nog viel bij mij het kwartje niet. Tot ze vertelde dat er vroeger bij benzinepompen emmers stonden, met water en spons, waarmee je de insecten van je voorruit kon wassen. Daar ving ze mijn volle aandacht. Ik ben 62 en weet nog van die emmers en dat de ruiten vroeger vol zaten met insecten. En inderdaad, nu niet meer. Vandaag heb ik 70 kilometer gereden, en er zit niet een insect op mijn voorruit.

Anneke Pauelsen

Vakantie KBO-PCOB geslaagd

Vakantiegroep voor de ingang van het hotel

ZEVENAAR - De vakantiereis van 18 tot 23 juni was weer een groot succes. De verzorging in Hotel Am Wall in het Duitse Soest in Nordrhein Westfalen was uitstekend. Ook heeft de groep elke dag genoten van mooie uitstapjes in de omgeving.

Zo werd onder meer de prachtige Dom in Paderborn bezocht, werd uitleg gegeven over de gang van zaken in een glasblazerij, werd een mooie rondvaart gemaakt op de Möhnesee en werd op vrijdag een leuke tocht met een treintje door het stadje Soest gemaakt, waarbij de prachtige vakwerkhuizen nog eens goed bekeken konden worden. Al met al een vakantie om met plezier op terug te kijken!

Uitslag loterij

GROESSEN - Na een goed en gezellig verlopen dag van Das Groessen is maandagavond tijdens de pauze van de repetitie het winnende lotnummers getrokken.

Het winnende lot is nummer 657. Meer info staat op de pagina van Vita Nova.

G-bowlers krijgen Hollandse Nieuwe

De G-bowlers smullen van de nieuwe haring, die werd uitgedeeld door Patrick Beverloo van Patrick van Beverloo art & healing. "Nog nooit zoiets lekkers gegeten," was de reactie van een van de bowlers. Foto: Archief

MONTFERLAND - De G-bowlers uit ’s-Heerenberg hebben heerlijk mogen smullen van haring die door Patrick Beverloo van Patrick Beverloo art & healing werd uitgedeeld. Patrick won deze haring bij de veiling van MKB Montferland. Als winnaar mocht hij zelf kiezen waar hij de nieuwe haring wilde uitdelen.

Zonder te aarzelen koos hij voor de G-bowlers, een onderdeel van Bowling Vereniging ‘s-Heerenberg. De door vishandel Wennekes uit ’s-Heerenberg geleverde haring viel goed in de smaak en was al snel helemaal op. De reactie van een van de bowlers sprak voor zich: “Nog nooit zoiets lekkers gegeten!”

Elk jaar wordt tijdens de jaarlijkse barbecue van ondernemersvereniging MKB Montferland een vaatje haring symbolisch geveild. Ondernemers kunnen dan gedurende een vooraf bepaalde tijd vijf euro of een veelvoud daarvan deponeren. De ondernemer die bij het afgaan van de wekker als laatste een bedrag doneert is de winnaar. De opbrengst van de veiling gaat naar de Sint-Jozefschool in Azewijn. De juffen José Broekhof en Linsy Tjalkens namen op 5 juni de opbrengst van 495,00 in ontvangst. Het geld wordt gebruikt om boeken voor de schoolbibliotheek aan te schaffen. Dit is nodig omdat de bibliobus helaas stopt.

MKB Montferland biedt ondernemers uit de gemeentelijke kernen van Montferland de gelegenheid om te netwerken en samen zaken te doen. Ondernemers die in Montferland hun bedrijf hebben of er wonen zijn welkom als lid. Kijk voor meer informatie op www.mkbmontferland.nl.

Liemerije start afdeling voor mensen met Parkinson

ZEVENAAR - Liemerije is in Zevenaar gestart met een woonafdeling speciaal voor mensen met de ziekte van Parkinson. Op de nieuwe afdeling kan de zorg en behandeling beter op deze cliënten worden afgestemd en kan er een meer passende leefomgeving geboden worden. Er is plaats voor acht mensen.

Binnen Liemerije is de afgelopen jaren veel aandacht geweest voor het verbeteren van de deskundigheid op het gebied van Parkinson. Veel behandelaars zijn aangesloten bij ParkinsonNet. "Uit onderzoek blijkt dat een aangepast leefklimaat, de juiste benadering van de cliënt en meer focus op deze specifieke doelgroep een positieve bijdrage levert aan lichamelijke en psychisch welbevinden van cliënten”, zo weet Parkinson verpleegkundige Hilda Hartholt. Medewerkers van de nieuwe afdeling hebben een scholing via Parkinsonnet gevolgd en de leefomgeving is zoveel mogelijk afgestemd op de cliënten. De ziekte van Parkinson vraagt veel van de mantelzorgers. ,,Daarom bieden wij hen de mogelijkheid in groepsverband met elkaar over onderwerpen te praten en is er ook individuele begeleiding door maatschappelijk werk mogelijk”, aldus Hartholt.

Eén van de cliënten van de nieuwe afdeling is de heer Teunissen. ,,Ik vind het goed dat er een speciale afdeling komt voor mensen met Parkinson. Door de extra scholing de medewerkers de zorg nog beter richten op mensen met Parkinson", zo vertelt dochter Annemarie. Ze verwacht dat haar vader op de nieuwe afdeling bijvoorbeeld meer met activiteiten mee zal gaan doen. ,,Vooral omdat de activiteiten dan nog beter zijn afgestemd op de doelgroep."

Stichting Senioren Kontakt viert schuttersfeest

DIDAM - Maandag 16 juli viert Stichting Senioren Kontakt, Didam, Loil en Nieuw-Dijk (SSK) haar jaarlijks schuttersfeest in zalencentrumJ an en Jan Lieve Vrouweplein 4 in Didam.

Alle 55-plussers worden om 19.00 uur verwacht om dit gezellige feest mee te maken. Uiteraard zijn introducés ook welkom; zij kunnen echter geen koning of koningin worden.

Schutterij Sint-Isidorus Oud-Dijk verleent ook dit jaar weer haar spontane medewerking. De avond wordt geopend met een muzikale intocht van de kruisboog-koningin 2017 Fien van Vuuren en de luchtbukskoning 2017 Jan Koster.

Na ongetwijfeld ook dit jaar weer spannende wedstrijden, zullen de prijzen worden uitgereikt. De dan bekende nieuwe koningin en koning krijgen een vendelhulde van de vendeliers van de Schutterij en natuurlijk een 'lang zullen ze leven'.Tussendoor is er weer voldoende gelegenheid om een dansje te maken op de muziek van Hans Neervoort. Ook dit jaar zullen we zo omstreeks 23.00 uur de gezellige avond beëindigen. Verdere inlichtingen zijn te verkrijgen bij Annie Clappers (0316 223478) of bij Henk Boerstal (0316 223885).

'Wie-van-de-3' bij de Zonnebloem in Lobith

De gasten van de Zonnebloem tijdens 1 van de activiteiten bij partycentrum Schipperspoort in Lobith (foto: Carla Wanders)

LOBITH - Zaterdag 9 juni heeft de Zonnebloem afdeling Lobith, Tolkamer en Spijk het populaire spel 'Wie-van-de-3' gehouden bij partycentrum Schipperspoort in Lobith.

Er werden twee rondes gespeeld en een aantal gasten zat in het panel. In de eerste ronde zaten drie tandartsassistentes. Door slimme en hilarische vragen te stellen, probeerden de panelleden te raden wie de echte tandartsassistente was. In de tweede ronde zaten drie krammverpleegkundigen. De gasten die in de zaal zaten werden ook betrokken bij het spel. Het werd weer een bijzonder geslaagde middag. Na de alom bekende en zeer gewaardeerde loterij met prachtige prijzen, keerden de gasten allemaal weer voldaan huiswaarts.

Derde dorpsontbijt in Aerdt

Aan tafels ontbijten op voormalig schoolplein Foto: Elvira Zervos-Walhof

AERDT - De werkgroep 'Zorg voor elkaar' heeft voor de derde keer het dorpsontbijt in Aerdt georganiseerd. Met veel hulp van vrijwilligers kon dit op het voormalige schoolplein plaatsvinden.

Aan tafels ontbijten op voormalig schoolplein (foto: Elvira Zervos-Walhof) Elvira Zervos-Walhof
Aan tafels ontbijten op voormalig schoolplein (foto: Elvira Zervos-Walhof) Elvira Zervos-Walhof

Ongeveer 100 inwoners hebben met eigen meegenomen bordje, beker en bestek hier aan deelgenomen. De morgen was zonovergoten en gezellig. Ondanks de wat harde wind heeft iedereen genoten van het heerlijke ontbijt. Ook de kinderen hebben zich goed vermaakt met allerlei speelgoed dat aanwezig was. Zo zie je maar weer waar een klein dorp groot in kan zijn!

BALLONVAART HEUVELTJE/PEESKE 19247

Peeskesweg 12, 7037 CH Beek Gem Montferland

0316 532 804

www.peeske.nl

BALLONVAART XYCLESERVICE 192521

Leigraafseweg 33f, 6983 BR Doesburg

0313 412 727

www.xycleservice.nl

BALLONVAART THOEN & THANS 194216

Kerkweg 10, 6905 AW Zevenaar

0316 745 577

http://www.thoen-thans.nl/

BALLONVAART GILSING 194210

Spoorstraat 11, 6942 EA Didam

0316 294 240

www.gilsingherenmode.nl

BALLONVAART CURVES 194697

Rijksweg 60 B, 6921 AJ Duiven

0316 263 120

www.curves.nl/duiven

BALLONVAART CARWASH DE DUIF 187190

Cartograaf 1, 6921 EZ Duiven

026 339 1148

www.carwashdeduif.nl

BALLONVAART HETTERSCHIJT 144794

Dorpsplein 35, 6931 CZ Westervoort

026 311 8218

www.slagerij-hetterschijt.nl/

'Haal de wereld in huis'

REGIO - Thomas uit Brazilië zoekt een gastgezin in Gelderland. Op 25 augustus is het voor verschillende buitenlandse studenten zover: ze komen naar Nederland voor een uitwisseling via het High School Holland programma van Travel Active. De 17-jarige Thomas komt naar Nederland met uitwisselingsorganisatie Travel Active en hij is ingedeeld in de provincie Gelderland. We zijn daarom op zoek naar een gastgezin dat het leuk vindt om hem een warm thuis te bieden.

Thomas stelt zich voor: "Mijn naam is Thomas en ik ben 17 jaar. Ik kom uit Brazilië en woon daar in een dorp in de staat São Paulo samen met mijn vader Hans en mijn moeder Zulmira. Mijn vader is Nederlands en ik heb ook familie in Nederland wonen. Hierdoor heb ik al een beetje van de Nederlandse cultuur tijdens mijn opvoeding meegekregen. Ik weet dus al dat er veel aardappelen worden gegeten en gelukkig hou ik daar ook erg van! Ook ben ik er al aan gewend om veel te fietsen, want ik fiets nu al overal heen. Nu zal ik ook iets meer over mijzelf vertellen. Ik ben dol op sport, om te doen en ernaar te kijken! Vooral voetbal en basketbal doe ik graag en om naar te kijken vind ik Formule 1 ook erg cool."

Bent u geschikt als gastgezin? Veel gastgezinnen die deelnemen aan het programma zijn nieuwsgierig naar de leefgewoonten van iemand uit een ander land of vinden het leuk om ook hun eigen kinderen een stukje buitenlandse cultuur mee te geven. U draagt bij aan een onvergetelijke ervaring voor uw gezin, maar ook voor de internationale student die zijn/haar eigen horizon enorm verbreedt. Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een regio-coördinator van Travel Active.

Bij een culturele uitwisseling gaat het vooral om de betrouwbaarheid, gezelligheid en het enthousiasme binnenshuis. Travel Active vindt het belangrijk dat u als gezin open staat voor een andere cultuur en een culturele ervaring.

Wilt u Thomas, of een andere internationale student, een thuis bieden? Neem dan contact op met het High School Holland team van Travel Active: 020 7372062 of e-mail: highschoolholland@travelactive.org of via de regio-coördinator Gelderland: Angela van Leuveren, 06 22480106.

Op de website https://www.travelactive.nl/high-school-holland staat meer informatie over het worden van gastgezin en stellen onze internationale studenten zich voor!

Vrijwilliger Pigeons bedankt

Maarten Groenendijk, Jelmer van Brunschot, Lucia Dijkstra, Isabelle Haring en Fons van Dael (foto: Frieda Eilers) Foto: Frieda Eilers

DUIVEN - Het zijn de leden Pigeons sterk maakt. Het zijn de vrijwilligers die ervoor zorgen dat Pigeons kunnen vliegen. Iedereen binnen de vereniging is welkom en doet mee. Jong, oud, man, vrouw, valide en mensen met een belemmering. Samen met elkaar dragen we zorg voor onze mooie club en maken deze club nog groter.

Tijdens de algemene ledenvergadering vrijdag 29 juni heeft het bestuur van basketbalvereniging Pigeons de vrijwilligers en sponsorleden bedankt met een prachtig Uniek Varsity Jack met 40-jarig jubileum logo. Het logo is gesponsord door Copper IM en het jack is ontworpen door Basketbal totaal uit Leiden.

Maarten Groenendijk, Jelmer van Brunschot, Lucia Dijkstra, Isabelle Haring en Fons van Dael (foto: Frieda Eilers) Frieda Eilers
Maarten Groenendijk, Jelmer van Brunschot, Lucia Dijkstra, Isabelle Haring en Fons van Dael (foto: Frieda Eilers) Frieda Eilers

"Vrijwilligers Pigeons bedankt: Andreas Kiele, Amr Grayyeb, Lieke Scholten, Earl vd Beld, Saskia Koenders, Dennis de Vries, Jelmer van Brunschot, Fons van Dael, Lucia Dijkstra, Britt Schmitz, Niels Schmitz, Froukje Sanberg, Danielle vd Linden, Isabelle Haring, Danielle Polak, Lynn van Tuil, Guido Mahler, Jeroen Freij, Agnieszka Freij, Michiel Scholten, Maarten Groenendijk, Yosi Salter, Victor Ho, Taco Jansen, Twan Berkers, Etienne Wettingfield, Femke van Tielen, Diana Slot, Henry Slot, Sander Jacobs, Bertram ter Bogt, Darryl Donk, Gerben Sinke. We zijn er trots op dat er alsmaar meer vrijwilligers bij komen. Met elkaar maken wij er een prachtig nieuw basketbalseizoen van!"

Samenloop voor Hoop de Liemers in Duiven

Wandelestafette van samenloop voor hoop in het Horstenpark (foto: Organisatie Samenloop voor Hoop Foto: Organisatie Samenloop voor Hoop

DUIVEN - Samenloop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker en vieren we het leven. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

In 2016 hebben we voor het eerst een Loop georganiseerd. Het doel is mensen met kanker een hart onder de riem steken, Het Braamhuis in Zevenaar krijgt een gedeelte van de opbrengst.Het eerste jaar hebben we 55.000 euro opgehaald. Een mooi bedrag, maar we willen wel proberen dit jaar nog iets meer op te halen. Het is een groot evenement, veel wandelaars en bezoekers. En wij zorgen dan ook voor gezelligheid in de vorm van muziek, andere optredens, kraampjes waar van alles kan worden gekocht.

Teams

Om het evenement te laten slagen, hebben we teams nodig. Tijdens de 24 uur zorgt ieder team ervoor dat er minstens één teamlid op de baan is. Dus ook 's nachts. Dat klinkt heel zwaar maar dat valt mee. Het is dus niet zo dat één persoon 24 uur hoeft te wandelen, ook de nacht is bijzonder Het parcours (rondje Horsterpark) wordt verlicht door kaarsenzakken, we zorgen voor een mooie en intieme sfeer.

Kinderloop

Naast de ceremonies organiseren wij er ook een speciale KinderLoop hiervoor is een verkorte sponsorloop van 24 minuten. Kinderen van basisscholen en verenigingen stellen in samenwerking met de Samenloop en hun school of vereniging teams samen. Info staat ook op samenloopvoorhoop.nl/de-liemers of sdzz.nl.

Barbecue jij brandveilig?

REGIO - De vakantieperiode is bijna begonnen! En als het meezit, hoort daar mooi weer bij. Veel mensen steken dan graag de barbecue aan, in de tuin of bij de tent of caravan. Gelukkig gaat het meestal goed.

Maar wat doe je als de brandende barbecue omvalt of iemand vindt dat de barbecue niet snel genoeg brandt en er spiritus bij gooit? Lees hier tips om veilig te barbecueën.

Neem de tijd, reken op minstens een half uur. Zodra de kolen gloeien, dus niet meer vlammen, kunnen de spiesjes erop.Ga nooit in huis barbecueën. Gloeiend houtskool geeft veel koolmonoxide af. Je loopt dan het gevaar op koolmonoxidevergiftiging!Plaats de barbecue op een vlakke ondergrond. Zorg dat de barbecue niet omver kan worden gelopen. Scherm de barbecue af met een windscherm of kies een windvrije plaats, en houd rekening met de windrichting (overwaaien van vonken).Pas op met licht ontvlambare kleding in de buurt van de barbecue. Je kunt niet overal zomaar barbecueën. Houd je aan de plaatselijke regels.

Meer tips: https://www.brandweer.nl/brandveiligheid/barbecueen

BALLONVAART GOOD RIDES 192866

Dorpstraat 106, 6931 BM Westervoort

026 311 8393

www.goodrides.nl

BALLONVAART GRAND CAFE RUTGERS 192937

De Muggenwaard 7, 6988 BX Lathum

0313 632 963

www.grandcaferutgers.com

BALLONVAART CENTRUM 194216

Dorpstraat 78, 6909 AN Babberich Telefoon: 0316 247 213 www.centrumreijmer.nl

BALLONVAART REEZO 192942

Pastoriestraat 9-11 Duiven

0316-280708

www.electroworld.nl

19 / 36

20 / 36

21 / 36

22 / 36

23 / 36

24 / 36

25 / 36

26 / 36

27 / 36

29 / 36

30 / 36

Drukbezochte ledenvergadering basketbalvereniging Pigeons

(Foto: Frieda Eilers)

DUIVEN - Vrijdag 29 juni was in Triominos de Aalgemene ledenvergadering van Pigeons. Het bestuur verwelkomde de vele leden in de sportkantine. Terugblikkend op een fantastisch basketbaljaar werd er door de voorzitter Taco Jansen stilgestaan bij de vele successen geboekt door Pigeons.

Denk hierbij aan het opstarten Team Pigeons On Wheels, vele grootschalige basketbalactiviteiten als Pigeons Day, Oliebollenmixtoernooi, clinics, scholentoernooien, koningsspelen, de vele verkiezingen waar Pigeons aan mee heeft gedaan en niet te vergeten de sportieve successen van het afgelopen seizoen.

Ook werd er stilgestaan bij het nieuwe stimuleringsbeleid en de plannen die Pigeons hieromtrent heeft. Pigeons is trots te vermelden dat er inmiddels verschillende tenue- en activiteitensponsors zijn die samen helpen om de club nog sterker te maken. De nieuwe bestuursleden Peter van de Voet en Isabelle Haring werden verwelkomd. Ook werd Danielle van de Linden verwelkomd als administratief ondersteuner van het secretariaat. Verder werd er stilgestaan bij het 30-jarig lidmaatschap van bijzonder ereleid Andreas Kiele en Michiel Scholten kondigde aan dat hij zijn rol als secretaris neerlegt en zich zal gaan focussen op andere zaken binnen het bestuur.

Als klapper van de avond werden alle vrijwilligers bedankt middel een uniek Varsity PigeonsJack. In het kader van het 40-jarig bestaan van Pigeons wordt er een geweldig event georganiseerd op 30 september. Hier zal snel een officieel persbericht over volgen.Meer informatie staat op www.depigeons.nl.

Zwemmen in rivieren? Levensgevaarlijk!

REGIO - De regio Gelderland-Zuid wordt doorkruist door mooie grote rivieren en kanalen. Een heerlijke plek voor een picknick of lange wandeling. Maar let op, het is geen zwemwater! Het is namelijk levensgevaarlijk om te zwemmen in de rivieren. Verschillende tragische incidenten bevestigen dit keer op keer.

De drie grootse risico's zijn: waterdiepte, stroming en scheepvaart. Het water tussen de kribben ziet er op het oog wellicht veilig uit, maar dit is niet ingericht om pootje te baden of te zwemmen. Door de scheepvaart en de stroming is de bodem onder water steeds in beweging. Het water kan daardoor plotseling een stuk dieper worden en door het troebele rivierwater is dat niet te zien. Naast de gewone stroming zijn er gevaarlijke onderstromen en kunnen er zich draaikolken voordoen. Bovendien levert scheepvaart nog een extra gevaar op. Vanaf een binnenvaartschip ben je als zwemmer nauwelijks zichtbaar en zo'n schip kan niet zomaar uitwijken of vaart minderen. Daarnaast kunnen grote schepen een enorme zuiging veroorzaken, ook in het water tussen de kribben waardoor zwemmers in de rivier getrokken worden.

Tot slot is zwemmen op veel plaatsen ook verboden. Waaghalzen riskeren een boete van 140 euro als er toch gezwommen wordt in de in de vaarweg van rivieren en kanalen of in de buurt van een bruggen, sluizen, stuwen of ballenlijnen.

Zie voor meer informatie: https://www.rijkswaterstaat.nl/water/waterbeheer/zwemmen-in-open-water/zwemmen-in-rivieren-en-kanalen/index.aspx.

Kampioensteam DCS zoekt extra speelsters

(foto: Ren) Foto: Ren

ZEVENAAR - Het MO13-1 team van DCS uit Zevenaar is in de voorjaarscompetitie kampioen geworden. De speelsters hebben goed gepresenteerd door zowel de meest doelpunten te maken als door de minste tegendoelpunten te krijgen in deze competitie.

En dat zelfs tegen dezelfde tegenstanders als in de najaarscompetitie, toen ze in het midden zijn geëindigd. Na de zomer gaat dit team verder als MO15-2. Ze gaan dan op een heel veld spelen met elf in plaats van zeven speelsters nu tegelijkertijd in het veld. Daarom zijn ze op zoek naar uitbreiding van het team met speelsters die geboren zijn in 2005 of 2006. Lijkt het jouw leuk om te gaan voetballen in de MO15 competitie of wil je meer informatie? Neem dan contact op via 06 15831910 of via meidenvoetbal@svdcs.nl. Schroom niet, dit team is dit jaar ook pas voor het eerst samen gaan spelen, met voor de helft nieuwe speelsters. Het is een leuk en gezellig team die met veel enthousiasme twee keer per week traint en op zaterdag de wedstrijden speelt.

Kunstwerk! Het Musiater

Liz Snoijink & Raymonde de Kuyper e.a. in
Kunst & KitschDe komedie met een twist

Dit komische toneelstuk dat door Jon van Eerd speciaal bewerkt werd voor de topactrices Liz Snoijink en Raymonde de Kuyper, biedt een fenomenaal staaltje comedy-acteren. Het stuk werd geschreven voor Maggie Smith (bekend van 'Downton Abbey' en 'Harry Potter'). Liz Snoijink speelt een tourgids van een oersaai landhuis. Zij wordt echter op staande voet ontslagen omdat zij met haar fantasie de details van de rondleiding wat spannender maakt door de feiten flink te kleuren. Haar chef krijgt echter wroeging en besluit bij haar langs te gaan om hulp te bieden.

Donderdag 27 september 20.15 uur. Prijs 27,50 euro

Muziekschool: Muziek op schoot (9 mnd – 3 jaar)
Geef je baby muziekles

Muziekles vanaf 9 maanden, kan dat al? Jazeker, bij Muziek op schoot! Samen met je (klein)kind ga je dansen en liedjes zingen, met instrumenten spelen en muziekspelletjes doen. Samen plezier maken met muziek verrijkt de band met je (klein)kind. Muziek heeft bovendien een positieve invloed op de ontwikkeling van het kind, zoals taalontwikkeling en waarnemingsvermogen. De cursus start op 24 september 2018 in Duiven en op 19 september 2018 in Zevenaar. Voor meer informatie en inschrijven kijk op www.liemerskunstwerk.nl.

Afsluiting seizoen jeugd handbalvereniging Duiven

Jeugd en begeleiding van handbalvereniging Duiven

DUIVEN - Ter afsluiting van het seizoen ging de jeugd van handbalvereniging Duiven in het weekend van 15 - 17 juni op kamp naar Otterlo.

Op vrijdagavond vertrok de jeugd met de bus naar Otterlo om op zondagmiddag moe maar voldaan van het leuke weekend weer in Duiven te arriveren.

Geert Polman nieuwe koning van Sint-Andreas

Onze niewe koning Geert Polman tijdens het koningsschieten

ZEVENAAR - Op maandag 2 juli was het vogelschieten voor het koningschap van schutterij Sint-Andreas.

Na 169 schoten werd de houten vogel door Geert zelf naar beneden geschoten en was het nieuwe koningspaar bekend. Geert en Ans Polman zijn het nieuwe koningspaar van schutterij Sint-Andreas. De andere prijzen zijn als volgt geschoten: kop door Nico Elring, linkervleugel door Mario Staring, rechtervleugel door Geert Elfrink.

'Mijn kind gaat na de zomervakantie naar groep 3 maar kent nog niet alle letters...' Goed leren lezen, is niet vanzelfsprekend

LIEMERS – In groep 1 en 2 van de basisschool gaan kinderen beginnen met voorwaarden om te leren lezen. Ze leren dat woorden uit letters bestaan en hoe deze letters heten. Tevens leren ze het verschil horen, tussen klanken of woorden die op elkaar lijken, welke letters je hoort in een woord en hoe je van letters een woord kunt maken. Maar wat nu, als je kind daar problemen mee ervaart?

Leren lezen is voor veel kinderen een leuke ontdekkingsreis. Ze zien om zich heen woorden en letters die ze willen lezen. Dat begint vaak al in groep 1 of 2 als kinderen op school voor het eerst in aanraking komen met letters. Ze vragen steeds vaker; 'wat staat daar?', als ze bijvoorbeeld in de supermarkt lopen. Maar wat nu als een kind dit niet doet en weinig of nog geen interesse heeft voor lezen en letters? In groep 3 ligt het tempo waarin kinderen leren lezen hoog waardoor het soms moeilijk bij te houden is. Vooral als kinderen het wat lastiger vinden. Als een kind hier moeite mee heeft of blijft houden, dan kan de logopedist iets betekenen. De logopedist doet onderzoek of er een probleem is in de taal en/of spraak. De logopedisten van Praatjuf werken nauw samen met de scholen om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken. Heeft u twijfels over de taalontwikkeling van uw kind? Of wilt u gewoon advies? De logopedisten van Praatjuf helpen u graag. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.praatjuf.nl

Living Changes Makelaardij Westervoort doet méér!

WESTERVOORT - Jos van Kuipers, DNV Gecertificeerd Register Makelaar en Taxateur o.z. is al sinds 2002 actief als zelfstandig makelaar in Westervoort en omstreken en vult door zijn werkwijze een 'gat' op in de makelaarswereld. De betrokken wijze van werken wordt door de klanten als zeer goed gewaardeerd.

Klanten hebben steeds vaker klachten over de grote makelaars in het land, ze worden niet teruggebeld, zijn moeilijk bereikbaar, en missen vaak door de enorme bestanden het persoonlijke aspect. Wie kent een makelaar die tijdens een 'open-huis' aanwezig is in uw woning om de potentiële klanten perfect te bedienen? En wie verwacht op een regenachtige zondagmiddag binnen tien minuten een reactie op een vraag aan de makelaar? Door de kleinschaligheid maakt Jos dit waar. En dat is te merken, want de groep ontzettend tevreden klanten die kiezen voor een 'kleine' makelaar die is aangesloten bij een goede brancheorganisatie (VBO Makelaar) en écht werk maakt van uw opdracht, groeit met de dag.

Als registertaxateur is Living Changes ook ingeschreven in het NRVT; het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs. Tegen een scherp tarief ontvangt u een uitgebreid taxatierapport met bijbehorende adviezen. Flexibel in openingstijden en jarenlange ervaring, ook in aankoopbegeleiding, maken de perfecte combinatie.

Jos legt uit: 'Living Changes wil zich onderscheiden door gedrevenheid en interesse voor de medemens: met elkaar doelen bereiken die wellicht anders niet behaald zouden kunnen worden. Of het nu gaat om het kopen of verkopen van een woning, het laten maken van een taxatie of het verkrijgen van financiën voor welk doel ook; Ik sta graag voor mijn klanten klaar. Living Changes is reeds vele jaren actief in de makelaardij. Altijd zijn wij op zoek naar wegen om onze klanten beter van dienst te zijn en te helpen om woonwensen te vervullen.

Of een woning nu te klein is geworden in verband met gezinsuitbreiding, of te groot in verband met inkrimping, of men moet de woonomgeving verlaten in verband met werkzaamheden; het is altijd fijn er iemand bij te betrekken die echt helpt en de vele vragen kan beantwoorden. Persoonlijk, betrokken en begripvol. Maar bovenal écht aktief bezig met uw wensen, dat is de meest gehoorde wens bij verkopers of aankopers van een woning, waar Living Changes dan ook compleet anders mee om wil gaan."

Voor uw aankoop, verkoop en taxaties: Living Changes Makelaardij. Dorpstraat 80 in Westervoort. Telefoon: 026 3194694 of internet: www.livingchanges.nl.

Uitbreiding Lunchroom 't Broquette: een aanwinst voor Pannerden

PANNERDEN – Voor Qurienna en Edwin Cornelissen is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan; dankzij een verkregen horecavergunning hebben zij de winkel naast hun kipspeciaalzaak mogen uitbreiden. Vanaf heden kunt u er genieten van vers belegde broodjes en warme pizza's tot allerlei hartige en zoete lekkernijen.

Als je, zoals Qurienna en Edwin, in Pannerden geboren en getogen bent dan is het extra bijzonder als je jezelf er ook als ondernemer mag ontplooien. Het ondernemerskoppel is hier niet alleen dankbaar voor, maar vooral ook razend enthousiast. En niet alleen zijzelf zijn enthousiast, ook de klanten reageren positief op deze mooie aanvulling voor Pannerden. Fietsers uit de hele regio hebben het terras van 't Broquette inmiddels ontdekt. De kopjes koffie met vers gebak van Van Bentum gaan er als zoetje broodjes over de toonbank. 'Met dit warme weer kunnen we onze Flamingo Cocktail echt aanbevelen', zegt Qurienna hartelijk. De Flamingo Cocktail is een sprankelend gekoeld drankje dat in twee smaken verkrijgbaar is; zacht en fris of een iets zoetere variant.

De spontane Qurienna legt uit dat de menukaart een ruime keuze biedt uit hartige, vers belegde broodjes, warme en koude dranken en... dat het iedere vrijdag pizzadag is! Op vrijdag kunnen pizza's nog tot 18.30 uur besteld worden, natuurlijk lekker gebakken in een steenoven. 't Broquette is di. en wo. geopend van 8.30 tot 12.30, do. van 8.30 tot 17.00, vr. van 8.30 tot 19.00, za. van 8.30 tot 16.00 en zo. van 8.00 tot 12.00 uur. Kom eens langs om de gezellige sfeer te proeven en... de voortreffelijke broodjes natuurlijk! Qurienna ontvangt u graag bij 't Broquette aan de Kerkstraat 1c in Pannerden. www.broquette.nl (ook op Facebook).

Veel prijzen en sportief plezier bij de bazaar en penaltycup van SDZZ

Rond snuffelen langs de vele kramen tijdens de bazaar van S.D.Z.Z. (foto: Diana Edwards Fotografie)

ZEVENAAR - Op zondag 24 juni was het weer gezellig en druk op de jaarlijkse bazaar van omni-vereniging SDZZ. Al vele uren voor aanvang van deze groots opgezette Rommelmarkt waren de standhouders met hun vele spulletjes aanwezig.

Meer dan zeventig standhouders hadden ruim voor de opening om 11.00 uur hun plekje gevonden op en rondom het hoofdveld van de vereniging. Het toegestroomde publiek had ook dit jaar weer volop keus uit allerhande spullen , zoals boeken, platen en cd’s, audio en video, kunst en antiek en kleinsmeubelen.

Naast de rommelmarkt waren er tal van andere activiteiten zoals een grote loterij met tal van mooie prijzen en een spectaculaire hoofdprijs. De winnaars van de hoofdprijs van de loterij mogen een minuut gratis winkelen bij Jumbo Heemskerk aan de Kampsingel en aan de van Oldenbarneveldtlaan in Zevenaar. Veel aandacht trok ook de mobiele bowlingbaan van bowling centrun de Griethse Poort. In de kantine en op het terras was er een groot aanbod aan hapjes en drankjes.

Tevens werd op deze zondagmiddag traditioneel de 8e editie van de Penaltycup gehouden, waar ook dit jaar weer ruin honderd kinderen aan mee hebben gedaan. Naast vele sportieve spelelementen, was er uiteraard ook weer de strijd om de grote Penalty bokaal. SDZZ.er ben je niet alleen dat bleek deze zondag maar weer eens getuige de vele bezoekers.

Succes Tang Soo Do Zevenaar bij open NK Koreaans Karate

Jeugdgroep Tang Soo Do Zevenaar (foto: Peter van de Schepop)

ZEVENAAR - Zaterdag 9 juni heeft een aantal beoefenaars van traditioneel Koreaans Karate uit Zevenaar deelgenomen aan het Open Nederlandse Kampioenschap in Leeuwarden.

Dit goed bezochte internationale toernooi met veel sterke tegenstanders uit onder meer het Verenigd Koninkrijk is voor de groep zeer succesvol verlopen. Er werden liefst 22 prijzen gewonnen in de verschillende categorieën, waaronder loopvormen, breektesten, sparren en wapens. Dankzij een aantal sponsoren was het deze keer mogelijk om een busreis voor alle deelnemers en ouders en familie aan te bieden. De sponsors van deze waren Liemers College, Bent Sports en Taxi Linsen voor de busreis. Daarnaast heeft Albert Heijn Zevenaar een fantastische gezonde lunch voor alle deelnemers verzorgd. Meer info staat op www.tangsoodozevenaar.nl.

Woon ID breidt collectie uit met buitenzonwering Hoe 'cool' is uw woning?

LOBITH – Dat buitenzonwering uw huis van binnen lekker koel houdt, is u vast wel bekend en ook dat het een fijne schaduwplek op uw terras biedt. Maar naast de praktische kant van buitenzonwering, geeft het uw woning natuurlijk ook een bijzonder fraaie uitstraling! Er is veel verschil in de diverse soorten buitenzonwering, maar het grootste verschil zit in het verkoopadres waar u naar toe gaat voor advies en montage.

In de 18 jaar dat Antwan Bruns zijn speciaalzaak Woon ID runt, heeft hij ervaren dat het leveren van de hoogst mogelijke kwaliteit en service de beste reclame is die je kunt maken. 'Daarom besteden we onze uiterste zorg aan de tevredenheid van onze klanten', legt Antwan uit. Woon ID is inmiddels 16 jaar gevestigd op het industrieterrein in Lobith. Het ruime assortiment in woningstoffering en vloerbekleding maakt het de moeite waard er eens te gaan kijken. Antwan: 'Ik vind het belangrijk dat iedere klant de juiste keuze kan maken. Het meegeven van stalen om kleuren en materialen thuis te kunnen bekijken is dan vanzelfsprekend. Vervolgens kom ik zelf bij de klant thuis inmeten, zodat de verantwoordelijkheid hiervoor bij Woon ID ligt. Zo ontzorgen we onze klanten.'

Meer informatie staat op www.woonid.info. Voor deskundig advies over alle soorten buitenzonwering, woningstoffering of vloerbekleding kunt u op zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur zo even binnen lopen aan de Energieweg 8 in Lobith. Komt u liever doordeweeks dan kan dat natuurlijk ook. Belt u dan even om een afspraak te maken, want Antwan is ook vaak bij klanten thuis: 06 51447008.

Bent u op zoek naar een leuk en origineel geboortegeschenk?

ZEVENAAR - Bent u op zoek naar een leuk en origineel geboortegeschenk? Dan bent u bij Atelier Riekie aan het goede adres! Wij bieden allerlei bad extiel voor kinderen/baby's aan, zoals handdoeken, badjasjes, rompertjes, capejes en slabbetjes.

Reclame op een bodywarmer, een naam op een handdoek? U wilt dat uw bedrijfsnaam goed leesbaar is? Of een geschenk geven met de persoonsnaam? Wij zorgen ervoor! Handdoeken kunt u bijvoorbeeld aan iedereen cadeau doen. Als het nu gaat om zakelijke relaties, voor de leden van een vereniging of als persoonlijk cadeau, een handdoek is leuk voor iedereen en wordt altijd gebruikt. Bij ons is het mogelijk om in elke gewenste kleur te borduren. Samen met behulp van een garenkleurenkaart bepalen we in overleg met u de gewenste kleur en maat.

Ook is het mogelijk uw bedrijfslogo op zelf aangeleverde textiel bij ons te borduren. Kom naar de Edisonstraat 32-c in Zevenaar en laat u verrassen door de mogelijkheden.

Ook voor kleding verstellen en kledingreparatie bent u van harte welkom in onze winkel waar we u graag met een kopje koffie ontvangen. Op uw gemak kunt u dan uw kleding doorpassen en laten afspelden op de juiste maat. Onze vier ruime paskamers bieden u deze mogelijkheid. Ook verzorgen we graag uw stomerijgoed.

Kortom: laat u verrassen bij Atelier Riekie Edisonstraat 32-c Zevenaar.

Team Bent Sports versterkt met nieuw gezicht

Marcel en Marina, Clubmanagers Bent Sports (foto: Bent Sports) Foto: Bent Sports

ZEVENAAR - Per 1 juli start Marcel Wieggers bij Gezondheidscentrum Bent Sports. Hij zal samen met Marina Verbaten de kar gaan trekken en het Club Management vormen. De eerste periode zal Marcel zich richten op het tennis- en horecagedeelte van de club. Voor tennis wordt daarnaast de kennis en kunde van samenwerkingspartner Tennis Vision ingeschakeld.

Met zijn achtergrond op gebied van Financieel Advies en Verandermanagement is Marcel op dit moment de juiste aanvulling voor het team. “Ik heb ontzettend veel zin om te starten bij deze fantastische club, een nieuwe uitdaging waar ik samen met een mooi team kan werken aan de toekomst van Bent Sports”, aldus Marcel. “Ik kijk vooral naar de toekomst. Er is veel te doen en ik ben blij dat ik dat mag doen, samen met Marina. Op tennisgebied kijk ik uit naar de samenwerking met onze tennisleraren Marco Kroes en Arjen Nijpjes. Er zijn goeie gesprekken gevoerd en we gaan er met z'n allen vol tegen aan.”

Veelzijdig sportcentrum
Gezondheidscentrum Bent Sport is een club waar je terecht kan voor fitness, groepslessen, buitensport, racketsporten en personal training. De club biedt een veelzijdig aanbod, waar voor iedereen mogelijkheden zijn om actief bezig te zijn of lekker te ontspannen. De club heeft daarnaast een aantal samenwerkingspartners, waaronder Tennis Vision voor tennislessen, het Ataro Lentebad voor zwemmen, De Romei voor fysiotherapie en Schoonheidsinstituut Beyesa.

Lekker dolen in een maïsdoolhof

REGIO - Een gezellig dagje uit? En dat voor weinig geld? Kom samen met je kinderen lekker dolen in één van de drie maïsdoolhoven van Huifkarcentrum Bergh. Een echte aanrader!

Titus en Lucie Aaldering beschikken op twee hectare over drie spannende en leuke maïsdoolhoven. Voor iedere leeftijdscategorie één. Een uitdagend en actief avontuur voor opa's, oma's, ouders en hun kinderen. En dat voor slechts 3,50 euro per persoon. Of inclusief friet, een snack en drinken voor een paar euro meer. En wie uitgespeurd is in het maïsdoolhof kan zich naar hartenlust uitleven op en rondom het terrein. Want Huifkarcentrum Bergh is veel meer dan de drie maïsdoolhoven: het is een compleet recreatiebedrijf met horeca-activiteiten.

Een greep uit het aanbod: huifkartochten, boogschieten, ringsteken, kazenspelen. Huifkarcentrum Bergh maakt van iedere activiteit een waar festijn. Het bedrijf bezit zestien paarden en een groot aantal huifkarren in verschillende formaten. Maar ook hebben groepen de mogelijkheid om zelf te koetsieren. Daarnaast beschikt het bedrijf inmiddels over zestien e-scooters: scoetz. Toeren met een Scoetz is een feest op zich. Zonder helm rijden over fietspaden, het is de ultieme manier van ontspannen. Alleen, samen met familie, vrienden, collega's of gewoonweg met z'n tweetjes. De nieuwste aanwinst is de quattrocycle, een vierpersoonsfiets met elektrische trapondersteuning, ideaal voor een gezinsuitje. De quattrocycle is apart van elkaar geschakeld. Iedereen kan in zijn eigen tempo fietsen. Er is één persoon die de quattrocycle bestuurt. Deze fiets is ook heel geschikt voor mindervalide mensen.
Informatie: Telefoon 0316 531151; info@huifkarcentrum.nl.

Terug van weggeweest: Dierking Coiffures

ZEVENAAR - Ouderwetse kwaliteit nieuwe stijl; op vrijdag 29 juni openden Anouk en Tim Boers hun tweede kapsalon op het Raadhuisplein in Zevenaar. Ooit maakte Ria Dierking de naam hier al tot een begrip, en nu de salon in Arnhem uit haar jasje groeit, was de keuze voor de nieuwe locatie door het jonge echtpaar dan ook snel gemaakt.

Anouk begon op haar 19e als kapster bij Ria, en in 2012 werd ze trotse eigenaar van Dierking Coiffures in Arnhem. Met de opening van de nieuwe vestiging keert Dierking Coiffures min of meer terug naar haar roots, en dat was reden genoeg voor wethouder Belinda Elfrink - zelf ook trouwe klant van Dierking - het tweetal tijdens de feestelijke opening persoonlijk succes toe te wensen, tesamen met zo'n 70 andere genodigden. Anouk en Tim pakten goed uit met een hippe DJ, heerlijke drankjes en smakelijke hapjes in de ultramodern uitgeruste salon.

"Investeer in je haar, die kroon zet je nooit af…", die leus prijkt in het Engels bij de counter. Dat Anouk en Tim ook flink investeerden is in de salon duidelijk zichtbaar. Een indrukwekkende colorbar, een aparte wasruimte met relaxstoelen- en muziek en een breed scala aan natuurlijke haarprodukten. Persoonlijke aandacht staat hoog in het vaandel bij Anouk en haar team. Bij Dierking maken ze een knipbeurt tot een ontspannende, totale beleving; verwennerij voor haar, hoofd en mind. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 0316 215431. Meer info: www.dierking-coiffures.nl.

Andreas Kiele 30 jaar lid van basketbalvereniging Pigeons

Andreas Kiele

DUIVEN - Tijdens de algemene ledenvergadering Pigeons afgelopen vrijdag 29 juni, werd een bijzondere basketballer van Pigeons in het zonnetje gezet!

In basketballend Nederland kent iedereen wel die ene basketballer uit Duiven, die kan schieten als een malle en die ook nog eens een zeer bekwaam scheidsrechter, coach en trainer is. Tja want wat heeft Andreas eigenlijk niet gedaan voor Pigeons? Als speler van Heren 2, scheidsrechter, trainer coach van U16 , lid van de activiteitencommissie, lid van de Technische Commissie en vaak ook vraagbaak als het gaat om basketbal-gerelateerde vragen heeft Andreas laten zien dat Pigeons zijn club is!

In 30 jaar heeft Andreas bij Pigeons vele functies beoefend en hij heeft alles binnen de vereniging wel meegemaakt. Hij heeft zich bewezen als een ware Mister Pigeons die zijn clubliefde boven alles zet! Hij heeft zo’n beetje de alle bestuursleden zien komen en gaan, zelf nog deel uitgemaakt van vele besturen en ook het huidige bestuur voorziet hij gevraagd en ongevraagd van feedback. En daar is Pigeons hem dankbaar voor. Andreas Kiele mag dan een altijd een uitgesproken mening hebben, hij heeft een echt Pigeons hart! Andreas heeft vele ideeën en het bestuur hoopt dan ook dat hij nog jaren Pigeons zal blijven ondersteunen en dat de vereniging met hem in het midden nog vele successen zal gaan boeken!

Programma Filmhuis Zevenaar

Rikkie de ooievaar (foto: Filmhuis Zevenaar) Filmhuis Zevenaar

Twee films voor de Kids:

RIKKIE DE OOIEVAAR is een ooievaar met te kleine vleugeltjes. Rikkie is eigenlijk een mus, maar opgevoed door ooievaars. Zodoende denkt hij dat hij er zelf ook een is. Op een dag vertelt zijn ooievaarsfamilie hem de waarheid en begint zonder hem aan de trektocht naar Afrika. Maar omdat Rikkie wil bewijzen dat hij toch echt een ooievaar is, vliegt hij samen met een dwerg uil en een parkiet naar het zuiden. Do 12/7 en zo 15/7 14:30u.

DE FAMILIE SLIM. Max, de jongste van een uitvindersgezin, wil dit jaar niet mee naar het uitvindersfestival Inventicon omdat iedereen van zijn familie altijd prijzen wint, behalve hij. Maar als zijn familie ontvoerd wordt door de jaloerse Elon Teslison moet hij wel! Een zelfrijdende auto, een vliegend oxboard en een teleportatiemachine, al die snufjes komen goed van pas als Max zijn familie moet redden! Vr 13/7 14:30u.

THE GUERNSEY LITERARY SOCIETY is een romantisch kostuumdrama. Kort na Wereldoorlog II ontvangt de jonge schrijfster Juliet (Lily James) een brief van een mysterieuze boekenclub die in de oorlog op het bezette eiland Guernsey werd opgericht. Nieuwsgierig geworden, besluit ze naar het eiland af te reizen. Daar ontmoet ze de excentrieke leden van de Guernsey Literary and Potatoe Peel Pie Society, inclusief Dawsey (Michiel Huisman), een intrigerende varkensboer, die de brief heeft gestuurd. Vr 13/7 20:15u en wo 18/7 14:30u.

Voor meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl.

Ingezonden brief

tuin ligt er haveloos bij omdat bewoner al een jaar afwezig is Foto: Fleur Bes

Woningcorporatie Baston schiet te kort in het handhaven huurvoorwaarden

De corporatie heeft mede verantwoordelijkheid voor een goede leefomgeving van haar huurders. Helaas blijkt zij deze verantwoordelijkheid niet zo serieus te nemen, waardoor het woongenot voor vele huurders in het centrum afneemt. Zo staat er in de Haspelstraat al een jaar een woning leeg terwijl de huurder verplicht is er zijn hoofdverblijf te hebben. Dit terwijl sommige mensen zitten te springen op dergelijke woonruimte. Kijkend naar de tuin is al gedurende lange tijd ernstige verpaupering aan de orde. Ook in andere straten in het centrum worden de huurvoorwaarden met voeten getreden door de voortuinen om te vormen tot parkeerplaatsen.

Voor de duidelijkheid: hieronder worden artikelen geciteerd uit de Huurvoorwaarden van Baston:

6.4. De huurder zal het gehuurde gedurende de huurtijd zelf als woonruimte voor hem en leden van zijn huishouden bewonen en er zijn hoofdverblijf hebben.

6.8. Tuinonderhoud 1. Indien tot het gehuurde een tuin of een erf behoort, is huurder verplicht de tuin aan te leggen, te gebruiken, te onderhouden en te handhaven als siertuin en het erf en de tuin niet te bezigen voor de opslag van zaken, van welke aard dan ook, of voor het stallen van een of meer auto’s, caravans, boten e.d.

Kortom, Baston neem je verantwoordelijkheid als betamelijke woningcorporatie en draag bij aan een prettige leefomgeving van al jouw huurders en andere omwonenden.

Fleur Bes Zevenaar

Schilderij verdwenen uit hotel Epe

Het verdwenen schilderij van Maurice Kummer

Schilderij verdwenen uit hotel Epe

In het Fletcher hotel in Epe is een paar weken geleden een schilderij van Maurice Kummer verdwenen. Het schilderij, genaamd 'Boks!' van 80 bij 30 centimeter is klein genoeg om in een koffer te passen. Vermoedelijk is het meegenomen door een brutale hotelgast.

Pas toen de kunstenaar zijn werken op kwam halen, bleek het doek vermist te zijn. "Ik vind het fijn dat mensen mijn werk mooi vinden" zegt Maurice Kummer. "Maar ik heb toch liever dat ze betalen voor mijn doeken in plaats van ze zo mee te nemen. Er zitten heel wat uren en liefde in zo'n werk. Daarbij komt ook nog dat degene die model heeft gestaan, dit werk had willen kopen."

De werken die Maurice Kummer maakt zijn allemaal uniek en handgeschilderd. Het werk is dan ook moeilijk verkoopbaar want er is er maar één van. Een foto van het vermiste werk circuleert op Facebook in de hoop dat degene die het heeft 'geleend' het òf betaalt, of terugbrengt. "Het is al de tweede keer dat mijn werk wordt gestolen." verzucht de kunstenaar. "Een paar jaar geleden zijn er bij een verzamelaar ook al maar liefst vijf werken van mijn hand verdwenen. Die zijn ook nooit meer teruggezien."