De Liemers Helemaal Goed Courant

8 juni 2018

De Liemers Helemaal Goed Courant 8 juni 2018


Meelopen met de boer

DUIVEN - Op zaterdag 16 juni kan een ieder met de boeren van tuinbouwbedrijf de Horsterhof in Duiven meelopen over de akkers en een kijkje in de verschillende kassen nemen bij de boerderij.

Op deze ‘groene oase’ tussen Westervoort en Duiven (Horsterstraat 1, zijweg Rijksweg) wordt al vanaf 1982 op oude cultuurgrond op biologisch-dynamisch wijze groenten geteeld. De boeren vertellen tijdens de wandeling over de verschillende gewassen die op het land en in de kassen geteeld worden, het belang van een goede bodem en wat er zoal aan bod komt. Op de boerderij zijn ook dieren; koeien zorgen voor de mest, kippen en varkens eten de restanten op en bijen zorgen voor de bestuiving van de gewassen.

Op de Horsterhof wordt met veel zorg en aandacht voor de bodem, zonder bestrijdingsmiddelen en in samenwerking met de natuur geteeld. Met de verse seizoensgroenten worden wekelijks gevarieerde groentepakketen gemaakt. Deze worden op verschillende afhaalpunten aan abonnementhouders geleverd. De groenten worden ook verkocht in de eigen boerderijwinkel. Er wordt ook fruit en eieren aangeboden. Allemaal biologisch geteelde producten die zoveel mogelijk van biologische bedrijven uit de eigen regio komen.

De wandelingen beginnen om 11.00 en 13.00 uur met een kop koffie of thee en zullen ongeveer een uur duren. "Heeft u vragen… stel ze gerust. U bent welkom om kennis te maken met ons bedrijf. Aanmelden van te voren is niet nodig. Meer informatie staat op www.horsterhof.nl."

De Horsterhof ligt aan de Horsterstraat 1 in Duiven. Er is voldoende parkeergelegenheid voor de boerderij.

Voormalig gemeentehuis Rijnwaarden krijgt nieuwe invulling

LOBITH - Het gemeentehuis van de voormalige gemeente Rijnwaarden krijgt een nieuwe, maatschappelijke bestemming. In het voorjaar van 2019 opent Gezondheidscentrum Lobith B.V. hier haar deuren. Het pand aan de Markt 5 biedt plek aan Fysio Rijnwaarden, Huisartsenpraktijk Lobede en Tandartspraktijk Ritt. Met de intrek van deze partijen wordt het oude gemeentehuis een multifunctioneel centrum.

Sinds de herindeling van de gemeenten Rijnwaarden en Zevenaar staat het voormalig gemeentehuis leeg. De medewerkers van de gemeente hebben vanaf 1 januari 2018 hun intrek genomen in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 27 in Zevenaar. Met de zorgpartners als nieuwe eigenaar krijgt het pand in het centrum van het dorp een nieuwe invulling. Wethouder Nanne van Dellen: "Het is erg fijn dat het oude gemeentehuis een nieuwe bestemming krijgt. Het pand heeft een centrale ligging in het centrum van Lobith. De komst van het gezondheidscentrum brengt dan ook levendigheid met zich mee. Voor inwoners is het prettig dat drie zorgpartners onder één dak gehuisvest zijn."

Vanaf september wordt het pand flink verbouwd. Veel binnenwanden worden vernieuwd en het pand wordt duurzamer gemaakt. Naar verwachting wordt Gezondheidscentrum Lobith B.V. in het voorjaar van 2019 geopend. Voor een bezoek aan hun fysiotherapeut, huisarts of tandarts kunnen inwoners vanaf dan aan de Markt 5 terecht.

Open tuinenweekend van Groei en Bloei

LIEMERS - Groei en Bloei afdeling Liemers heeft een aantal enthousiaste tuineigenaren in de Liemers bereid gevonden hun poort voor belangstellenden open te zetten op 23 en 24 juni. De tuinen zijn heel verschillend, maar de passie voor tuinieren is in iedere tuin en bij iedere tuineigenaar meer dan aanwezig.

De tuinen zijn op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur geopend.

Tuinen die zaterdag 23 juni èn zondag 24 juni open zijn:
• Henriëtte en John Doorakkers, Onder de Linden 50, Zevenaar
• Tonny en Wilma Boerboom, Zweekhorstweg 1, Zevenaar
• Peter en Ceciel van Don, Roodwilligen 26, Zevenaar
• Dinie en Willy Nijland, Oud Zevenaarseweg 73, Oud-Zevenaar
• George Aaldering, Achtergaardsestraat 10, Groessen
• Ton en Joke de Lorijn, De Aa 11, Groessen                                
• Chris en Dicky Blij, Leuvensestraat 39, Groessen        
• Henk en Hermien Harbers, Didamseweg 17, Angerlo        

Alleen zaterdag 23 juni open:
• Paul Bloemberg, Babberichseweg 31, Oud-Zevenaar
• Broer en Minie Bosma, Keurbeek 26, Herwen

Alleen zondag 24 juni open:
• Bets en Willy Gunsing, Schievestraat 20, Zevenaar
• Iet van Meer, Kwartiersdijk 10, Babberich
• Anne en Henk Diender, Loostraat 22, Aerdt
• Wim en Annie Roelofsen, Dominee de Grootstraat 25, Angerlo

Het volledige programma met de omschrijving van de tuinen staat op de startpagina van de website: www.liemers.groei.nl.

De Zonnebloem, ook voor jongeren actief

Teamleden van De Zonnebloem 40-65 (foto: Hans Janssen)

LIEMERS - De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking. Bekend door de boottochten voor 65-plussers. Minder bekend zijn de Activiteitengroep 40-65 en de jongerengroep van 18 tot 40 jaar.

De middengroep bestaat uit zeven vrijwilligers en 34 gasten, vrouwen en mannen. Zij komen uit Didam, Duiven, Giesbeek, Herwen, Loil, Pannerden, Tolkamer, Westervoort en Zevenaar. De meesten hebben de een of andere fysieke beperking. Ze houden hier uiteraard rekening mee, de randvoorwaarden moeten goed zijn, zodat het accent kan liggen op het genieten van de activiteit.

Jaarlijks worden er zo’n tien activiteiten georganiseerd. Voor alle duidelijkheid: het is geen bezoek- of praatgroep, maar ze gaan er op uit! In 2018 begonnen ze creatief met verfbrushen in Wehl. Daarna hebben ze een toneelvoorstelling in Westervoort bezocht en namen ze deel aan het meezingcafé. Binnenkort gaan ze pannenkoeken eten bij De Snippenhof in Duiven.

In het najaar staat Happy Painting (van bijvoorbeeld de dikke dames) in Groessen op het programma. Ook brengen ze een bezoek aan het Filmhuis in Duiven. Aan het eind van het jaar eindigen ze weer creatief met wastekenen van kerstkaarten.

Per activiteit ontvangen de gasten via de mail een uitnodiging. De gasten bepalen zo of ze willen deelnemen.

Het team is te bereiken via Angela van Kol: 0316 529013 of per e-mail: j.janssen20@upc.nl. Als ook via www.zonnebloem.nl/de-liemers.

Programma Filmhuis Zevenaar

Les Gardiennes (foto: Filmhuis Zevenaar)

LES GARDIENNES. Als de mannen van de Paridier-boerderij naar het oorlogsfront zijn vertrokken, nemen de overgebleven vrouwen al het zware werk op zich. Boerin Hortense huurt de jonge sterke werkkracht Francine in en er ontstaat een band van wederzijds respect. Maar wanneer de jongste zoon George terugkomt en verliefd wordt op Francine, grijpt Hortense in. Prachtig gefilmde, feministische oorlogsfilm van regisseur Beauvois, waarin de nadruk niet ligt op de plot, maar op de personages en sfeer. Zo 10/6 20:15u en wo 13/6 14:30u.

MOUNTAIN is een betoverende ode aan de bergen. Oscar winnende acteur Willem Dafoe vertelt op poëtische wijze over de bekoring van de bergen door de tijd heen. De schoonheid van de bergen is al eeuwenlang een fascinatie voor de mens. Een bergtop bereiken, wordt gezien als een ontzagwekkende prestatie. In vroegere tijden werden bergen vooral als onheilspellend en onherbergzaam ervaren. Vandaag de dag worden ze gezien als wonderen der natuur, maar ook als toeristische attracties. Di 12/6 20:15u en ma 11/6 14:30u.

DE WILDE STAD. Je gaat het pas zien als je het door hebt. De Wilde Stad bekijkt de natuur in Amsterdam vanuit een totaal nieuw perspectief. Dat van de onopgemerkte inwoners zoals de vele wilde dieren, bomen en planten in onze steden. Onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen zijn namelijk net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. Gids door Amsterdam is kater Abatutu, een rasechte stadsbewoner en hoofdpersoon van deze documentaire. Ma 11/6 en wo 13/6 20:15u.

Voor meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl

Alle basisschoolkinderen krijgen structureel muziekonderwijs in 2020 Koningin Máxima bij ondertekening convenant muziekonderwijs in de Liemers

ZEVENAAR - Hare Majesteit Koningin Máxima is als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas op woensdag 27 juni getuige van de ondertekening van het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs in de Liemers. De ondertekening vindt plaats in Het Musiater in Zevenaar. Alle betrokken partijen garanderen in dit convenant dat in 2020 alle 9500 basisschoolkinderen in de Liemers structureel muziekonderwijs krijgen.

Het convenant geeft de afspraken weer hoe het muziekonderwijs de komende jaren een plaats krijgt op alle basisscholen. Daarbij is dit het startpunt van een jarenlange intensieve samenwerking tussen alle betrokken partijen.

Bert Frölich, directeur bestuurder Kunstwerk! en aanjager van het project Méér Muziek in de Klas Lokaal De Liemers: "Kunstwerk is al tien jaar geleden gestart met het geven van muzieklessen door muziekdocenten op scholen. Zo kreeg muziek weer een plek binnen het onderwijs. De afgelopen jaren hebben wij dit weten uit te bouwen tot lessen op ruim 75 procent van de Liemerse basisscholen. Maar onze ambitie gaat verder: in 2020 krijgen alle 9500 basisschoolkinderen structureel muziekonderwijs."

Het convenant vloeit voort uit het project Méér Muziek in de Klas Lokaal, en is een afspraak tussen de verschillende samenwerkingspartners, waaronder: de gemeenten, de bovenschoolse besturen van de Liemers, basisscholen, Kunstwerk!, Iselinge Hogeschool, ArtEZ Conservatorium Arnhem en muziekverenigingen.

De ondertekening van het eerste convenant van Gelderland Méér Muziek in de Klas Lokaal De Liemers vindt plaats tijdens een feestelijke, muzikale bijeenkomst. Zo zullen 1000 Liemerse kinderen de Koningin verwelkomen met een lied en zullen het Liemers Jeugdorkest, spelenderwijs orkest, kinderkoor en een speciaal samengesteld orkest bestaande uit leden van muziekverenigingen in de Liemers optreden.

Méér Muziek in de Klas Lokaal

Het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal is gestart om duurzame verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de regio te realiseren. Dit gebeurt door regionale partijen met elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Het programma is opgezet door de stichting Méér Muziek in de Klas. Deze landelijke organisatie wil ervoor zorgen dat in 2020 alle 1,6 miljoen kinderen op de basisschool structureel muziekonderwijs krijgen.

Meer informatie staat op www.meermuziekindeklas.nl.

Jeugdwedstrijden van start bij Ons Genoegen Giesbeek

GIESBEEK - In 2018 kan de jeugd van Giesbeek weer strijden om die fel begeerde titel... Er zullen dit jaar weer vier wedstrijden om het jeugdkampioenschap worden gevist.

"Wil je graag mee doen met deze viswedstrijden en ben je vijf jaar of ouder en jonger dan veertien jaar, bel telefoonnummer 06 45641650 en geef je snel op. Deelname is gratis. Heb je nog geen visspullen dan wordt daarvoor gezorgd. Kom onder begeleiding van een ouder/verzorger!"

Op dinsdag 12 juni wordt de eerste wedstrijd gevist. Verzamelen 17:45 uur aan de Wetering. Er wordt geloot aan de waterkant. Er zal gevist worden van 18:15 tot 20:00 uur. Tijdens het vissen zal er begeleiding aanwezig zijn en de gevangen vis wordt gemeten. Alle data van de wedstrijden zijn: dinsdag 12; 19; 26 juni en vrijdag 6 juli.

Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Zondag 10 juni 11.00 uur:

Communieviering met Pastor Heemink en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Gerrit en Dineke Gudden-de Kinkelder, kinderen en kleinkind

Johan en Grada Engelen-Polman en dochter Ria

Frits en Betty Hugen-Wienhoven

Gerrit en Trees Lemm-Krebber

Jan Hendriksen

Bertha Arends-Kruitwagen

Gerrit Jansen (jaargetijde)

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

Zondag 17 juni 12.00 uur:

Kermis - Sacramentsprocessie met Pastoor Thanh, Pastor Smits en gemengd koor.

Dinsdag 19 juni 9.00 uur:

Schuttersviering ­ Eucharistieviering met Pater Remmers en gemengd koor voor de leden en overleden leden van schutterij EMM en schutterij Sint Anna.

Gebedsintenties:

Koos en Miets Aaldering

Carola Schlief

Ouders Zweers-te Dorsthorst

Gerard en Riet Staring-Zweers

Broers Jan, Harrie en Wim Zweers

Jan Hermsen

Theo Hoksbergen

Mientje Peters-Teunissen

Gerard Stokman

Overleden ouders Stokman-Elshof

Theo Beudel

Ouders Godschalk-van Onna en Chris Godschalk

Tweeling Jop en Gijs Staring

Leo Soeters

Bennie Nieuwenhuis namens vrienden

Overleden ouders Stokman-Driessen

Albert Bouwman namens de kermistafel

Harrie en Mies Staring-Reijmer

Gerard en Riet Staring-Zweers

Rinie Bouwman-Staring

André Staring

Ferdinand Staring

Rosa Verbakel-Staring

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

Start verbouw dorpsaccommodatie Groessen

GROESSEN - Met het plaatsen van zonnepanelen is na vele maanden voorbereiding gestart met de verbouwing van de Dorpsaccommodatie Groessen (DAG). Sinds de privatisering van het pand aan het Isidorusplein in Groessen hebben de belangrijkste gebruikers van het pand; Stichting Dorpshuis, Judovereniging Groessen en Stichting blues soos Rinoceros, de handen ineen geslagen om een hedendaags en multifunctioneel gemeenschapsgebouw te ontwikkelen.

Doel van deze samenwerking is om een duurzame accommodatie te vormen die lange tijd zal voldoen aan de behoeften van de Groessense bevolking. Gebruik maken van elkaars mogelijkheden en daarmee de bezettingsgraad te verhogen.

Om deze doelstellingen te verwezenlijken is er een plan opgesteld waarbij de drie accommodaties letterlijk van binnenuit verbonden worden met elkaar. De entrees worden geoptimaliseerd en bovendien is het plan een keuken toe te voegen aan het complex waar mensen samen een maaltijd kunnen bereiden en eten. Het dak van Rinoceros wordt verbeterd waardoor het een grotere geluidsisolerende werking krijgt en het dak van de Judovereniging krijgt zonnepanelen.

Om al deze plannen te kunnen betalen heeft stichting DAG het Oranjefonds, VSB, Provincie Gelderland en de Rabobank bereid gevonden een bedrag te sponsoren. Naast deze gulle gevers zal het grootste deel van de kosten opgebracht worden door de inzet van vrijwilligers tijdens de verbouwing. De verbouwing van Dorpsaccommodatie Groessen wordt voornamelijk gerealiseerd door de Groessense gemeenschap zelf waardoor de besparing op arbeidsloon aanzienlijk is.

HCC Computeravond: Internetbrowsers

HCC-avond in Ons Huis (foto: HCC Zevenaar)

ZEVENAAR - Op donderdag 14 juni verzorgt de HCC weer de maandelijkse computeravond. De avond wordt gehouden in Ons Huis aan de Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar. Aanvang lezing 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

"In deze presentatie bespreken we de diverse instellingen van verschillende browsers. Het gaat dan om Edge, Internet Explorer, Google Chroom en FireFox. Hoe kun je de browser helemaal naar jouw hand zetten als het gaat om privacy, het verwijderen van de cache bij het afsluiten van de browser. Daarnaast hoe kun je een browser instellen als standaard browser en welke startpagina toon je dan. Het is heel belangrijk om je browser altijd up-to-date te houden, maar hoe doe je dat? Kortom een leerzame presentatie over het werken met de browser."

De presentatie wordt gegeven door Gerrit Tiemens, lid HCC kerngroep Zevenaar. Bij de helpdesk zijn de nodige deskundigen aanwezig die helpen bij vragen en problemen op het gebied van computerapparatuur en -programmatuur. Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om informatie te krijgen over allerlei onderwerpen, zoals Internet, Genealogie, Linux, Windows, Office, Video bewerken en Adobe Fotoshop. De toegang is vrij voor HCC-leden ook niet-leden zijn welkom, maar betalen vier euro per avond.

Boekenruilkasten in Huis van Droo

DUIVEN - In mei hebben Mikado en Humanitas Home-Start het initiatief genomen om Huis van Droo aan de Fuutstraat 50 in Duiven nog toegankelijker te maken voor buurtbewoners en gasten. Op 13 juni om 15.00 uur worden de boekenruilkast voor volwassenen (in de lounge op de begane grond) en het kinderzwerfboekenstation op de eerste etage officieel geopend door wethouder Ineke Knuiman.

Lezen roept bij iedereen beelden op. Van favoriete boeken die misschien meerdere keren gelezen zijn, tot boeken die ooit gekocht en nooit gelezen in de kast staan (of op zolder liggen). Van gedichtenbundels tot prentenboeken, van streekromans tot studieboeken.

De magie van lezen is 'verdwijnen' in een boek en meeleven met de personages. Het leren lezen en de verwondering dat overal woorden staan die opeens betekenis hebben wanneer je ze kunt lezen: straatnaamborden, folders, in de wachtkamer van de logopedist, in de supermarkt…

De boekenruilkast, de naam zegt het al: je kunt er een boek uithalen dat je aanspreekt en een boek dat je al gelezen hebt voor in de plaats terug zetten. De zwerfboeken voor kinderen mogen letterlijk gaan 'zwerven', kinderen mogen een boek meenemen en wanneer ze het gelezen hebben ergens achterlaten (in de trein, huis van Droo, op school). Je kunt zelfs op de website http://kinderzwerfboek.nl/inloggen-enof-aanmelden/ terugvinden waar je boek terecht is gekomen nadat jij het ergens hebt achtergelaten.

Het nieuwe betalen

DIDAM - Ipad4Senior geeft twee keer een gratis workshop bij Bibliotheek Montferland over het nieuwe betalen. Op 14 juni vanaf 14:00 uur in Bibliotheek ’s-Heerenberg. In Didam start de workshop op 20 juni om 10.00 uur.

Banken gaan de smartphone meer inzetten, de TAN-code en Raboreader worden binnen enkele jaren aan de kant geschoven. Het nieuwe betalen kan beginnen.

In de kassa-loze super loop je meteen door naar buiten. Je pakt je boodschappen, scant ze met je mobieltje en betaalt ze met Tikkie. Bij Spar en Albert Heijn kan het. Geen last van rijen, zegeltjes of de kassamedewerker en direct met je boodschappen de deur uit. Supermarkten zetten technologie in voor klanten die haast hebben. De Spar start, in samenwerking met ABN Amro met de kassa-loze super. Spar introduceert het kassa-loze systeem, Skippen, bij Spar University Utrecht, de proeftuin van het supermarktbedrijf met negen winkels op universiteitsterreinen. Klanten scannen met hun telefoon zelf de producten en rekenen af met ABN Amro’s betaaldienst Tikkie.

In deze workshop wordt het nieuwe betalen uitgelegd, geoefend en geïnstalleerd op jouw smartphone. Deelnemen? Een telefoontje naar Bibliotheek Montferland 0316 221184 is voldoende.

Finding your feet afsluiting seizoen in Filmhuis Didam

Finding your feet (foto van filmdepot.nl).

DIDAM - Op maandag 11 juni om 20.00 uur sluit Filmhuis Didam het seizoen met Finding your feet. Deze Britse film is een romantische komedie, maar dan eentje met zestigers in de hoofdrol. Krijgen zij een tweede kans in de liefde? Dat de film leuke dansscènes heeft en ook even Rome aandoet, maakt het allemaal nog aantrekkelijker.

Wanneer ‘Lady’ Sandra Abbott erachter komt dat haar echtgenoot na een huwelijk van veertig jaar een verhouding heeft met haar beste vriendin, besluit ze bij haar oudere zus in te trekken. Sandra zou niet meer kunnen verschillen van de openhartige, volop datende, vrijgevochten Bif die in een huurflatje woont. Maar die verandering van omgeving is misschien wel juist wat ze nodig heeft. Tegen haar zin in neemt Bif Sandra mee naar haar stijldanslessen, waar ze Bifs vrienden leert kennen: een kleurrijke en energieke groep leeftijdgenoten die Sandra laat zien dat pensionering juist een begin is. En dat een scheiding je (liefdes)leven een frisse start kan geven.

Op vrijdag 31 augustus opent het nieuwe seizoen in Filmhuis Didam. Het filmhuis is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Reserveren en meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree 7 euro, voor ‘Vriend Van’ 5 euro.

Dansavond voor senioren in Didam

DIDAM - Op maandag 11 juni vindt weer de maandelijkse dansavond plaats voor de 55plussers, die graag een dansje willen maken of naar mooie muziek willen luisteren.

De contactavond wordt georganiseerd door de Stichting Senioren Kontakt Didam, Loil en Nieuw Dijk. De avond begint om 19.00 uur en eindigt om 22.30 uur. Jan Verkerk verzorgt de dansmuziek en de verdere muzikale omlijsting. In Zaal Jan en Jan aan het Lieve Vrouwplein 4 in Didam, is dan volop gelegenheid voor een praatje en een dansje. Alle 55-plussers zijn welkom. Voor verdere informatie kan men contact opnemen met: Annie Clappers, 0316 224378 en Henk Boerstal, 0316 223885.

Info-ochtend gebiedsteam Zevenaar

ZEVENAAR - De wet maatschappelijk ondersteuning (WMO) gaat in eerste instantie uit van eigen kracht en verantwoordelijkheid van de burgers. Het kan altijd voor komen dat u een probleem ervaart op het gebied van zorg en/of wonen die een oplossing behoeft. Daarmee kan men terecht bij het gebiedsteam.

Niet iedereen is op de hoogte van de werkzaamheden en bereikbaarheid van het gebiedsteam in Zevenaar. Daarom organiseert Netwerk Chronisch Zieken in samenwerking met Caleidoz een informatieve ochtend. De medewerkers van de gemeente zijn daarbij aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden op maandag 18 juni, aanvang 10.00 uur, op de locatie De Hooge Bongert 3 in Zevenaar.

High Tea

DUIVEN - De ontmoetingsmiddag van KBO-afdeling Duiven is woensdag 13 juni en staat in het teken van een high tea. Deze ontmoetingsmiddag wordt gehouden in het theepaviljoen van het Horsterpark in Duiven.

De middag begint om 14.00 uur. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Remy op accordeon. Aanmelding kan tot 8 juni. Deelname, overmaken op het rekeningnummer van de penningmeester van de KBO, Carel Heebing. telefoonnummer 0316 261101. De betaling is bewijs van deelname. KBO-leden betalen 12,50 euro, introducees 17,50 euro.

Geheugenspreekuur in Zevenaar

ZEVENAAR - Op woensdagochtend 13 juni wordt van 10.00-11.00 uur het geheugenspreekuur gehouden in De Hooge Bongert aan De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Dit geheugenspreekuur is bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder uit de gemeente Zevenaar.

Het bezoek aan het (individuele) geheugenspreekuur is gratis. Voor meer informatie kan men contact opnemen met secretariaat Preventie, telefoon: 088 9331180. Op het geheugenspreekuur kan men zonder verwijzing van de huisarts terecht.

Iedereen vergeet wel eens een naam of waar de sleutels zijn gebleven. Jongeren maken zich daarover geen zorgen, maar ouderen denken bij zo'n gebeurtenis al snel aan dementie. De vraag of er sprake is van gewone vergeetachtig­heid, ouderdomsvergeetachtigheid of dementie komt om de hoek kijken. Dit kan veel onzekerheid met zich meebrengen en mogelijk zelfs leiden tot het ontstaan of een toename van de (lichamelijke) klachten. Veel ouderen met zorgen over hun geheugen stappen niet of te laat naar de huisarts of een andere hulpverlener. Vergeetachtigheid kan veel verschillende oorzaken hebben zoals somberheid, een lichamelijk probleem of overbelasting doordat men zorgt voor een ander. Door niet over geheugenklachten te praten kan men zich onnodig ongerust maken of te lang rondlopen met een probleem dat mogelijk verholpen zou kunnen worden. Op het geheugenspreekuur heeft men de tijd en de deskundigheid om een eerste inschatting te maken wat de oorzaak van de geheugenklachten zou kunnen zijn en of verdere hulp nodig is.

Geheugenspreekuur in Zevenaar

ZEVENAAR - Op woensdagochtend 13 juni wordt van 10.00-11.00 uur het geheugenspreekuur gehouden in De Hooge Bongert aan De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Dit geheugenspreekuur is bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder uit de gemeente Zevenaar.

Het bezoek aan het (individuele) geheugenspreekuur is gratis. Voor meer informatie kan men contact opnemen met secretariaat Preventie, telefoon: 088 9331180. Op het geheugenspreekuur kan men zonder verwijzing van de huisarts terecht.

Iedereen vergeet wel eens een naam of waar de sleutels zijn gebleven. Jongeren maken zich daarover geen zorgen, maar ouderen denken bij zo’n gebeurtenis al snel aan dementie. De vraag of er sprake is van gewone vergeetachtig­heid, ouderdomsvergeetachtigheid of dementie komt om de hoek kijken. Dit kan veel onzekerheid met zich meebrengen en mogelijk zelfs leiden tot het ontstaan of een toename van de (lichamelijke) klachten. Veel ouderen met zorgen over hun geheugen stappen niet of te laat naar de huisarts of een andere hulpverlener. Vergeetachtigheid kan veel verschillende oorzaken hebben zoals somberheid, een lichamelijk probleem of overbelasting doordat men zorgt voor een ander. Door niet over geheugenklachten te praten kan men zich onnodig ongerust maken of te lang rondlopen met een probleem dat mogelijk verholpen zou kunnen worden. Op het geheugenspreekuur heeft men de tijd en de deskundigheid om een eerste inschatting te maken wat de oorzaak van de geheugenklachten zou kunnen zijn en of verdere hulp nodig is.

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Zondag 10 juni 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorganger: pater G. Remmers met zang van het A.M.K. koor.

Intenties: Bart en Bertha Krist-Koenders, Antoon Witjes.

Zondag 17 juni 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor Thanh Ta - met medewerking van het N.G.K. koor.

Intenties: Harry Gademann, Overleden familie Visser-Verkerk, Jo Hueskes, Ouders C.de Jager-Barten, Albert van Kraaij en familie.

Overleden:

Op 7 mei: Truus Wiendels-Borst, 88 jaar, Tulpenstraat,

Op 18 mei: Marja Geurts, 61 jaar, Bergvrede,

Op 18 mei: Antonius Pistorius, 86 jaar, J.P. Coenstraat,

Op 22 mei: Susanna van Doren-van Atteveldt, 65 jaar, De Gasperistraat,

Op 23 mei: Theodora Hendriks-Sanders, 85 jaar, Buitenmolen,

Op 27 mei: Siny Rondeel-Wessels, 87 jaar, Debussystraat, Zevenaar.

Ontmoetingskerk Zevenaar

DUIVEN - Op zondag 10 juni is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een Avondmaalsviering, waarin ds. J. Brezet uit Duiven zal voorgaan.

Na afloop van deze viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in gebouw 'Ons Huis' onder het genot van een kopje koffie of thee. Ook zal de schrijftafel van Amnesty International aanwezig zijn.

Op zondag 17 juni is er om 10.00 uur een viering waarin ds. G. de Pender uit Varsseveld zal voorgaan. Op deze zondag is er om 11.00 uur in 'Ons Huis' de oecumenische kinderkerk voor kinderen van 3-7 jaar en hun (groot)ouders.

Ook bewonersavond voor nieuw Klompenpad Angerlo

ANGERLO - Houdt u van wandelen en denkt u graag mee over een wandelroute die het mooiste van Angerlo laat zien? Op donderdag 14 juni is er bij Centrum De Meent de startavond voor het nieuwe Klompenpad in Angerlo.

De avond is bedoeld voor bewoners en geïnteresseerden die mee willen helpen om een eigen Klompenpad te ontwikkelen en/of kennis hebben over de cultuur- en natuurhistorie van het gebied. De avond begint om 19.30 uur in Centrum De Meent, Prinses Margrietlaan 3A in Angerlo.
De koffie staat klaar om 19.15 uur. Iedereen is welkom.

In de gemeente Zevenaar is het goed wandelen. Het heeft een eigen wandelnetwerk - het Liemers Knoop-pad, Klompenpad het Rijnweidepad, meerdere paden in ontwikkeling en daar komen nog eens twee nieuwe Klompenpaden bij. Eén in het buitengebied van Angerlo en één in de omgeving van Babberich (startavond op 4 juni). Klompenpaden zijn bewegwijzerde wandelroutes door (voormalig) agrarisch gebied. Liefst over onverharde paden dwars door het land van de boer, langs boerenerven en over landgoederen.

Kansen voor Angerlo

Klompenpaden maken het platteland toegankelijk en leveren daarmee een stimulans aan de lokale economie. In de afgelopen jaren is in de nieuwe gemeente Zevenaar het Klompenpad Rijnweidepad gerealiseerd en men is volop bezig met het Rijnstrangenpad. De ontwikkeling van twee nieuwe Klompenpaden vormen een waardevolle aanvulling op het bestaande netwerk. De paden lopen regelmatig over particuliere erven en gronden waar je normaliter niet kunt komen. Voor de openstelling van hun grond ontvangen agrariërs een vergoeding.

Bewonersavond
Op de startavond wordt het project toegelicht. Alle aanwezigen krijgen de kans om hun kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorische interessante objecten en hun ideeën voor de route aan te dragen. Op kaarten kunnen zij aangeven welke plekjes de moeite waard zijn te bezoeken en welke paden er vroeger door het buitengebied hebben gelopen. De informatie dient als basis voor de route. Een werkgroep (waarvoor men zich op deze avond kan aanmelden) bestaande uit bewoners en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.

Meer informatie staat op www.klompenpaden.nl of de Facebookpagina.

Scouting Didam gaat voor een deel energieneutraal

DIDAM - Onlangs zijn er op het dak van het clubgebouw De Mastworp van Scouting Didam 24 zonnepanelen gelegd. Deze leveren jaarlijks het volledige stroomverbruik dat de groep verbruikt, zo’n 7000 KW. Op deze manier gaan de maandelijkse lasten drastisch omlaag.

Het geld is door jarenlang acties te voeren en sparen bijeengebracht. Tevens is er een fantastisch bedrag aan toegevoegd door de Clubkas Campagne van de Rabobank Arnhem en Omstreken. Het geld is goed besteed ; op deze manier kunnen we perfect ons steentje bijdragen aan een betere leefbaarheid en toekomst van moeder aarde. Ons motto is 'Laat het zonnetje maar schijnen!'.

Scouting heeft de natuur hoog in het vaandel staan. Al jong leren we de kinderen in de natuur te spelen en deze te waarderen. Ook eens meespelen? Kijk op www.scouting-didam.nl.

Ontmoetingskerk Zevenaar

DUIVEN - Op zondag 10 juni is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een Avondmaalsviering, waarin ds. J. Brezet uit Duiven zal voorgaan.

Na afloop van deze viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in gebouw ‘Ons Huis’ onder het genot van een kopje koffie of thee. Ook zal de schrijftafel van Amnesty International aanwezig zijn.

Op zondag 17 juni is er om 10.00 uur een viering waarin ds. G. de Pender uit Varsseveld zal voorgaan. Op deze zondag is er om 11.00 uur in ‘Ons Huis’ de oecumenische kinderkerk voor kinderen van 3-7 jaar en hun (groot)ouders.

Zomerconcert Aerdt

Marco Buijs (L) en Hans Scholing

AERDT - Op zaterdag 9 juni om 19.30 uur is er in het kerkje van Aerdt een zomerconcert.

Het duo Buijs en Scholing zingt liederen van onder andere Schumann, Brahms, Finzi en Butterworth. De liederen die zij ten gehore brengen, gaan over de liefde en het leven, onder het motto 'Ook mannen hebben gevoel'.

De entree is gratis (donatie na afloop). De kerk is vanaf 19.00 uur open, waardoor er gelegenheid is de lopende expositie te bekijken. Reserveren kan via: info@kunstkringhge.nl of 0316 330479. Het adres van de kerk is: Kerkweg 26, Aerdt. Meer informatie staat op www.kunstkringhge.nl.

Derde editie RosorumRun

Doorkomst van de 500 mtr. kidsrun (Foto: Paul van Olden)

ZEVENAAR - Op zondag 10 juni is het dan zover: de RosorumRun gaat weer volop draaien. Kinderen van basisscholen in Zevenaar hebben tijdens het Coice Kids evenement het goede doel van de run gekozen.

De kinderen hebben hun oog laten vallen op de Breuly en willen geld geven aan het verfraaien van de zwemplas en dan met name aan het mooie watertoestel dat daar in ontwikkeling is.

De afgelopen weken hebben leden van Lionsclub De Liemers alle scholen bezocht en kinderen opgeroepen mee te rennen voor dit goede doel. Velen hebben zich reeds opgegeven, maar er is ruimte genoeg voor iedereen die wil meedoen. Het feest (naast hardlopen zijn er nog veel andere gezellige activiteiten) speelt zich af tussen 10.30 en 15.00 uur op en rondom de atletiekbaan aan de Heerenmaten. Voor meer info kunt u terecht op de site (www.rosorumrun.nl).

Programma Kunstwerk! Het Musiater

Theatertip: Andy & Melisa
Andy & Melisa Live on TourAndy en Melisa, onder andere bekend van hun reallifesoap op RTL en SBS6, gaan het theater in. Een avond vol kleedkamerhumor, sterke verhalen, baco's, muziek en metamorfoses door Andy en Melisa. Naast anekdotes van de oud-voetballer en ex-playmate wordt de show aangekleed met onder meer huishoudelijke battles, muziek en een dosis gezelligheid met een lach en een traan.
Show/ muziek; woensdag 26 september 20.15 uur.

Verrassingsvoorstelling: Blind Date
Wij hebben een date! Een theaterdate wel te verstaan, samen met alle schouwburgen in Oost-Gelderland. Want in dit weekend vieren we de start van een kersvers theaterseizoen. Speciaal hiervoor hebben wij allemaal een (andere) heerlijke theateravond in petto met één overeenkomst: de kaartjes kosten slechts een tientje! Wie er waar te zien is blijft nog even geheim, het is immers een blind date… Maar we mogen wel alvast verklappen dat het een heerlijk avondje lachen wordt in Het Musiater!

Seizoensopening: zaterdag 29 september 20.15 uur

Cursussen:

Liemers Jeugdkoor (7 - 11 jaar) Samen zingen.

Word jij ook zo blij van zingen? Dan is het Liemers Jeugdkoor echt iets voor jou! Onder begeleiding van het Liemers Jeugdorkest wordt toegewerkt naar twee spetterende Sinterklaasvoorstellingen op zondag 18 november. We gaan hippe, coole en vette liedjes instuderen waaronder ook Engelstalige liedjes. Voor de liefhebbers is het mogelijk om een solo te zingen. Meld je snel aan er is beperkt plek!

Docent: Sander Spaan. Start cursus: donderdag 20 september

koor 1: 15.30 – 16.30 uur; koor 2: 16.45 – 17.45 uur

Aantal: 7 repetities + generale en 1 voorstelling per koor (gratis)

Musiater Theaterbeesten (8 - 15 jaar): Speel de sterren van de hemel

Vind je het leuk om te acteren, zingen en te dansen? Dan is dit wat voor jou! In 20 lessen van 1,5 uur werk je onder leiding van een dans-, zang- én theaterdocent toe naar een grandioze voorstelling. Deze wordt gehouden in de theaterzaal van Het Musiater. Heb je al eens les gehad, of is het nieuw voor je? Geen probleem. Iedereen is welkom om zijn talent te laten zien én ontwikkelen. Bij voldoende aanmeldingen werken we met twee leeftijdsgroepen.

Docenten: Caroline Jansen, Sander Spaan, Jordi van Rootseler

Start cursus: 29 oktober op maandag 16.30 – 18.00 uur (8 – 11 jaar); 18.30 – 20.00 uur (11 – 15 jaar)        

Aantal lessen: 20 lessen van 90 minuten Cursusprijs: 185 euro.

H. Andreaskerk Groessen

Overleden: Op 26-5-18 overleed in de leeftijd van 77 jaar dhr.Matheus Janssen.

Vieringen: Zo 10-6-18 om 09.30 uur: Woord-/Communievie. Pastoraal werker J.Heemink m.m.v. Herenkoor. Zo 17-6-18 om 09.30 uur: Woord-/Communievie. o.l.v. W.Herbes en P.Peters.

Intenties: 10-6-18: Ralf Roordink,Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, Jan en Bep Buurman-Bruins, Wim en Lies Melchers-Derksen, jaargedachtenis Marga de Jong-Wolters, jaargedachtenis Theet Driessen, Anja Jansen-Hubers, Riek Derksen-Roordink en Willy, ouders van de Velden-Bloemberg, Hennie Roordink en Norbert, vader en moeder Staring, Bernard Bouwman, Gerrit en Leike Driessen, familie Kloppenburg, Wim Vermeulen, Bep Elfrink, Matheus Janssen. 17-6-18: Uit dankbaarheid. Cor en Riet Aaldering-Roordink, Theodorus en Gerda Aleven-van Uum, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, Hennie Wouters, Bertus en Leike van Bethray, Gerrit en Joke Uffing-Polman, Frans Uffing, Henk Derksen en Paul, Maria Nass-Uffing, Gerrit Aleven, Hennie, Diny en Willy van Kempen, Dora en Harrie Smits, Bernard Bouwman, Gerrit en Leike Driessen, Jan te Witt, ouders Moorman-Bloemberg, Bertus Driessen, Piet en Annie de Kinkelder-Nass, Hans en AnneMiek Buhler-Sommers, vader en moeder Degen, ouders Dikker-Berntssen - Theo en Joop, familie Lendering-Delsing, Bep Elfrink, Henk en Toos Derksen-Schlief, ouders Lentjes-Beudel - Piet en Patricia,familie Roordink-Becker, Gerrit Derksen, ouders Jeurissen-Knuiman, Gerda Stokman-Koning, Wim Derksen (Th zn), Wim Vermeulen, Bep Elfrink, Matheus Janssen, Wim Tiedink, Theo Uffing.

Zondagse lunchbuffet bij Het Palet

DUIVEN - Op zondag 17 juni zal er door Het palet Trefpunt Duiven weer een lunchbuffet zijn voor 50+ers en alleenstaanden.

De kosten bedragen inclusief een kopje koffie of thee 6,50 euro. Het uitgangspunt is het maken van nieuwe contacten, gezellig samen zijn en lekker eten. De inloop is vanaf 11.30 voor een kopje koffie of ander drankje en een gezellig babbeltje met de medebezoekers. Het lunchbuffet begint om 12.00 uur.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot zaterdag 16 mei bij Tonnie Aalbers, 06 51662024 of via lunchbuffet@hetpaletduiven.nl. Aanmelden kan ook via de aanmeldlijst op de locatie Mondriaanstraat 14. Begeleiders zijn ook welkom. "Heeft u een vervoersprobleem bel dan Hulpdienst graag gedaan: 026 4440094.
Meer informatie staat op www.hetpaletduiven.nl."

H. Remigius Duiven

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Zondag : 10 juni om 11.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Pater G. Remmers. Koor: Dames en Herenkoor.

Zondag : 17 juni om 11.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Pater G. Remmers. Koor: In Between.

Gebedsintenties 10-06-2018: Albert Mattijsen, Ouders Neijenhuis-Klein Goldewijk, Toos Bus, Remie van Huët, Riekie Peeters-Wieleman, Michel Thuyns.

Gebedsintenties 17-06-2018: Herman van Schaik, Ria Moraal-Mulder, Adrianus Moerel en Guiseppe Liberto, Hent en Annie Roelofs en dochter Annet, Michel Thuyns.

Overleden: Michel Thuyns in de leeftijd van 39 jaar.

Zondagse lunchbuffet bij Het Palet

DUIVEN - Op zondag 17 juni zal er door Het palet Trefpunt Duiven weer een lunchbuffet zijn voor 50+ers en alleenstaanden.

De kosten bedragen inclusief een kopje koffie of thee 6,50 euro. Het uitgangspunt is het maken van nieuwe contacten, gezellig samen zijn en lekker eten. De inloop is vanaf 11.30 voor een kopje koffie of ander drankje en een gezellig babbeltje met de medebezoekers. Het lunchbuffet begint om 12.00 uur.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot zaterdag 16 mei bij Tonnie Aalbers, 06 51662024 of via lunchbuffet@hetpaletduiven.nl. Aanmelden kan ook via de aanmeldlijst op de locatie Mondriaanstraat 14. Begeleiders zijn ook welkom. "Heeft u een vervoersprobleem bel dan Hulpdienst graag gedaan: 026 4440094.
Meer informatie staat op www.hetpaletduiven.nl."

H. Antonius Abt Loo

Zaterdag 9 juni 18.00 uur Woord en communieviering. Voorganger Wim Herbes. Lector E. Kroets. Zang Dames en Herenkoor.

Zondag 17 juni 09.30 uur Woord en Communiviering. Sportmis. Voorganger Pastor M. Smits. Lector E. Kroets. Zang Gelegenheids koor.                                                                                        

Najaars Loo Budget Concerten                        

23 september: Paul Mulder

21 oktober: Trio Rose- Ile

25 november: Trio Odessa

9 december: Kerstconcert door het koor Repeat

Aanvang concerten 15.00 uur, kerk open 14.30 uur, entree 7,50 euro, inclusief een kopje koffie, thee, chocomel.

Kaartverkoop voorafgaand aan het concert bij de kerk. Telefonisch reserveren via Peter Koopmans, 0316 261612 of maandag tussen 10.00 en 12.30 uur bij het secretariaat van het kerk, 0316 263981.

Misintenties zondag voor 16.00 uur inleveren, secretariaat Loo.

De Liemers op zijn mooist

Foto: Evert Blok

LIEMERS - Deze foto van het Rijnstrangengebied is gemaakt met een drone vanaf ongeveer 100 meter hoogte. Links is de Ooijsedijk te zien, de foto is genomen ter hoogte van de Rosandeweg.

Nederlandstalige avond in De Lantaern

John Brink

ZEVENAAR - Op zaterdag 16 juni valt er alleen Nederlandstalige muziek te beluisteren in Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar. Zangeres Alysa brengt onder andere een aantal zelfgeschreven nummers. Accordeonist John Brinks zal er voor zorgen dat er flink meegezongen kan worden en als afsluiter zingt zanger/entertainer Tonny Magendans een aantal bekende nummers. De avond begint om 21.00 uur en de toegang is gratis.

Zangeres Alysa is een spontane goedlachse en creatieve vrouw uit Herwen. Ze heeft de afgelopen jaren in verschillende formaties gezongen. Nu is ze op de solotoer. Op zeer jonge leeftijd is Alysa al begonnen met het schrijven van eigen teksten. Speciaal voor deze Nederlandstalige avond heeft ze ook een aantal nummers geschreven. Zingen is haar passie. Haar 10-jarige dochter Wynonna is aangestoken door het zangvirus van haar moeder. Samen zullen zij een zelfgeschreven lied ten gehore brengen.

Accordeonist John Brink komt uit Metslawier. Op een open podiumavond kwam hij zomaar aanwaaien. Vanaf het moment dat hij de eerste akkoorden uit zijn accordeon toverde, begon het publiek al uit volle borst mee te zingen. Hij bespeelt diverse accordeons met een eigen stijl.

Zanger/entertainer Tonny Magendans uit Doetinchem zit al jaren in het vak en maakt van ieder optreden een feest. Als 12-jarig jochie zong hij bij Arno & Gradje de tranentrekker 'Pappie, ik zie tranen in uw ogen'. Nu kan hij solo putten uit een heel breed repertoire. Kortom gezelligheid en plezier alom.

Gelderse Poort wandeltocht

Natuur 't Gelders Eiland (foto: Jannet Tigchelaar)

PANNERDEN - Dit jaar op 9 en 10 juni verzorgt de Stichting Toeristisch Informatie Centrum ’t Gelders Eiland te Tolkamer weer de Gelderse Poort Wandeltocht. Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 5, 10, 15, 25 of 40 kilometer lang.

De geweldige natuur van het Gelders Eiland is zeker de moeite van het verkennen waard, dus kom van de bank en geniet samen met honderden anderen wandelliefhebbers van de weidse vergezichten, kersenboomgaarden, dijken en rivieren. De tocht start in Pannerden en men wandelt richting de Duitse grens waarbij men een prachtig uitzicht op de Eltenberg heeft.

In dit indrukwekkende rivierenlandschap waar de Rijn (Bylands kanaal) zich vertakt in het Pannerdens Kanaal en de Waal, wordt het gebied gekenmerkt door de vele uiterwaarden en oude rivierstrangen met slingerende dijkjes, die een uitgestrekt en betoverend uitzicht bieden. Een prachtig natuurgebied met een diverse flora en fauna, getekend door het alom aanwezige water, dat iedere wandelaar zeker zal weten te bekoren! Vergeet dus vooral uw fototoestel niet!

Het startpunt is bij Zaal De Oude Waal aan de Schoolstraat 6 in Pannerden. Starten kan beide dagen tussen 07:00 en 13:00 uur. De kosten voor deelname bedragen 2,50 euro voor leden van de wandelbond en 3,50 euro voor niet-leden. Medaille kost 1,50 euro (bij voorkeur gepast betalen). De deelnemer ontvangt een routebeschrijving bij het startpunt.

Meer informatie over deze leuke wandeltocht of onze andere activiteiten staan ook op www.gelderseiland.nl of neem ervoor contact op met het Toeristisch Informatie Centrum in Tolkamer, 0316 769024.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De diensten worden gehouden in de SoW kapel Rijksweg 56B in Duiven

10 juni 8.30 u ds. R.A. Nijhoff; 16.00 u ds D. Grutter

17 juni 8.45 u ds G.F. de Kimpe; 16.00 u ds A. Balk

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De diensten worden gehouden in de SoW kapel Rijksweg 56B in Duiven

10 juni 8.30 u ds. R.A. Nijhoff; 16.00 u ds D. Grutter

17 juni 8.45 u ds G.F. de Kimpe; 16.00 u ds A. Balk

Beachvolleybaltoernooi

Beach Actief '81 (foto: Albert Kooistra)

WESTERVOORT - De 25e editie van het alom bekende Beachvolleybaltoernooi aan De Waaij in Westervoort loopt al aardig vol. Op zowel de zaterdag (4x4), de zaterdagavond (2x2 om de Actief 81 Beach Trofee) als de zondag (4x4) heeft zich al een groot aantal teams aangemeld.

Men kan zich nog tot 22 juni inschrijven om op zaterdag 18 en zondag 19 augustus bij het mooie natuurbad De Waaij in Westervoort mee te doen met dit mooie evenement. Zaterdagavond is er ook een barbecue waarvoor men zich ook kan inschrijven! Vanwege de 25e editie op zaterdagavond een 'happy hour' van 17.30 tot 18.30 uur.

De inschrijving kan in diverse poules (recreatief en competitief) en op verschillende niveaus. Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.actief81.nl/evenementen. Hier staat ook informatie over de beachclinics van Actief ’81 die op 8 juni op diverse vrijdagavonden gestart zijn.

Men kan zich ook dit jaar weer individueel inschrijven. De organisatie brengt een ieder in contact ,et elkaar, zodat men samen een team kan vormen. Individuele inschrijving kost 7,50 euro. Het inschrijfgeld per team bedraagt 30,00 euro (4x4). Voor de zaterdagavond gelden andere voorwaarden.

Vragen? Bel (na 19.00 uur) naar Erik Willemsen: 026 3115382. De inschrijving loopt tot 22 juni.

Kristallen Tranen in Parkinson Café Zevenaar

ZEVENAAR - Op dinsdag 19 juni is van 14.00 tot 16.00 uur in Parkinson Café Zevenaar de voorstelling 'Kristallen Tranen' van Hans Holtslag. De voorstelling stond oorspronkelijk gepland voor 16 januari, maar kon wegens omstandigheden niet doorgaan.

In 2007 kreeg Hans Holtslag op 47-jarige leeftijd te horen dat hij de ziekte van Parkinson heeft. In de theatervoorstellingen vertelt hij zijn verhaal. Aan de hand van zijn eigen belevenissen, hersenspinsels, inzichten en fantasieën schreef hij voorstellingen en boekjes. Zijn voorstellingen worden zeer goed ontvangen. Hans hoopt anderen te inspireren om de eigen situatie waar nodig ‘om te denken’ en zo mogelijk de kwaliteit van leven te verbeteren. Zijn uitgangspunt is: “Je hebt de ziekte maar bent niet de ziekte.”

Parkinson Café Zevenaar is een ontmoetingsplek voor iedereen die met Parkinson te maken heeft: mensen met Parkinson, hun partner, mantelzorgers en zorgverleners. In verband met het beperkte aantal plaatsen kunnen we alleen mensen toelaten die zich van te voren hebben aangemeld. Zich opgeven kan via info@liemerije.nl of via 088 0441999. Degenen die zich voor de voorstelling van 16 januari hadden opgegeven, worden verzocht dit nogmaals te doen.

De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Om de kosten te drukken verzoeken wij u tweedehands boeken mee te brengen die Hans vraagt voor zijn goede doel (http://hansholtslag.123website.nl/411878866). Parkinson Café Zevenaar wordt gehouden bij Liemerije Zevenaar, Hunneveldweg 12.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

De diensten worden gehouden in de SoW kapel Rijksweg 56B in Duiven

10 juni 8.30 u ds. R.A. Nijhoff; 16.00 u ds D. Grutter

17 juni 8.45 u ds G.F. de Kimpe; 16.00 u ds A. Balk

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- De Formulierenbrigade van Caleidoz zoekt een medewerker die op huisbezoek gaat bij mensen met een laag inkomen met als doel hulp bieden bij het invullen van eenvoudige aanvraagformulieren ter verhoging van hun inkomen.

- Liemerije zoekt voor een bewoner van Meulenvelden in Didam een vrijwilliger die samen naar jazzmuziek wil luisteren.

- Het Rode Kruis zoekt een districtscoördinator evenementenhulpverlening die verantwoordelijk is voor de planning en organisatie van de inzet van hulpverleners bij de diverse evenementen in het werkgebied Gelderland Midden.

- Stichting Welkomhuis is op zoek naar een penningmeester die zorgdraagt voor de boekhouding van de stichting.

"Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag - vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316 243299). U kunt ook kijken op www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl."

Mega-vlooienmarkt Giesbeek

GIESBEEK - Fanfarekorps Sint-Gregorius houdt op 1 juli weer haar jaarlijkse Mega-vlooienmarkt in Giesbeek. De vlooienmarkt wordt gehouden op het dorpsplein in Giesbeek.

Het dorpsplein van Giesbeek zal vol staan met fleurige kramen. Ook zal dit jaar de kwaliteit – waaronder antieke en meubelen uit grootmoeders tijd - beter en het aanbod nog groter zijn dan voorgaande jaren. Ook zullen de mensen aanwezig zijn, die vanwege de voorjaarsschoonmaak hun zolder, schuurtje, vliering of garage hebben opgeruimd en zo proberen op deze markt de spullen die ze niet meer nodig hebben, aan de man of vrouw te brengen.

Er is natuurlijk veel meer te koop: verzamelingen boeken, tijdschriften, serviesgoed, snuisterijen, potten en pannen, machines, bestek, kinderfietsen, gereedschap, lampen et cetera. Naast dit alles zal een palingroker zijn vakmanschap zal laten zien en kan de bezoeker de kwaliteit proeven. Op een van de terrasjes kan men genieten van een hapje, een drankje de muziek van saxofonist Ben Wissink – die voor KiKa speelt - bijkomen van het geslenter langs de kramen. Een bezoek aan deze markt is zeker de moeite waard.

De vlooienmarkt is geopend van 9.00 tot 16.00 uur. De toegang bedraagt 2,50 euro voor volwassenen. Kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding van hun ouders gratis naar binnen. Voor kraamhuur en verdere informatie: 06 10252829.

Gezocht: Saxofonisten voor Saxperiment Stroomopwaarts! Stroomopwaarts! tijdens het 3 Oever Festival

(Afbeelding: Els Matthijssen)

REGIO - Van 14 -16 september wordt in de Gelderse Poort het 3 Oever Festival 2018 gehouden. Het vindt plaats rond de Kop van Pannerden op en rond de drie oevers van Gendt, Pannerden/Lobith en Millingen/Kekerdom.

Speciaal voor deze gelegenheid schrijft de Nijmeegse componist Jos Engelhard een symfonisch stuk, geïnspireerd op de rivier, voor minimaal 12, maximaal 72 saxofoons. Dit stuk duurt circa 20 minuten en wordt tijdens het festival een aantal keren uitgevoerd. "We zoeken saxofonisten! Speel je saxofoon en vind je het leuk om hieraan mee te werken? Sluit je dan aan bij dit tijdelijke saxofoonensemble. Alle saxofoons zijn welkom (en nodig) van tubax tot en met sopranino! Voorwaarde is dat je muziek leest en een redelijk niveau hebt. Er zijn makkelijkere en moeilijkere partijen, dus amateurs en professionals zijn welkom. Om deel te nemen vul je het formulier in op de website www.3oeverfestival.nl."

Dit unieke stuk in deze unieke bezetting wordt tijdens het festival een aantal keer uitgevoerd. "Je krijgt van ons een bevestiging van je inschrijving en natuurlijk houden we je op de hoogte van alles wat met het Saxperiment te maken heeft. Dus wil jij ook eeuwig roem en contact met saxgenoten, deel zijn van het 3 Oever Festival 2018 en gratis toegang tot de Jazz boot. Blaas mee! Stoomopwaarts! Voor meer info bezoek www.3oeverfestival.nl of bel met 06 54344499 (Stefan)."

Lekker zeilen!

GIESBEEK - Nooit gezeild? Proberen hoe zeillessen je bevallen? Een korte zomercursus voor volwassenen gedurende de periode 27 augustus - 15 september is een prima manier om daarmee kennis te maken. Watersportvereniging Giesbeek nodigt een ieder daar graag toe uit.

Er wordt met polyvalken gevaren in het recreatiegebied De Rhederlaag. Deze fraaie plassen bevinden zich tussen de Veluwe en de dorpen Giesbeek en Lathum. Je krijgt tijdens deze zomercursus drie dagen 2,5 uur les. Je kunt kiezen uit: maandag-, dinsdag-, donderdag- of vrijdagavond om 18.30 uur, of zaterdagochtend om 09.30 uur.

Informatie en inschrijven

Voor deze drie lessen betaal je in totaal 50 euro. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van WSV Giesbeek. Inschrijven kan tot eind juni, maar vol is vol! Voor meer informatie: www.wsvgiesbeek.nl/valk-zeilles onder Zomerzeilen of bel 's avonds met 06 46626776.

Meedoen? Geef je op via kielbootinstructie@wsvgiesbeek.nl met vermelding van je naam, adres en telefoonnummer en je voorkeursdagen.

Windows 10 voor beginners

ZEVENAAR - Wie meer wil weten over het werken met Windows 10 kan zich inschrijven voor de cursus Windows 10 voor beginners.

In een kleine groep ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:
• Korte introductie Windows 10, wat is een Microsoft account en waarom heb je dat nodig.
• De mogelijkheden van het Bureaublad.
• Bestanden en mappen beheren met Windows Verkenner.
• Wat zijn apps en hoe ga je hiermee om.
• Wat is Windows Store
• Internetten met browser Edge.
• E-mailen met de app Mail.
• Onderhoud en veiligheid

De cursus duurt bijeenkomsten van twee uur. De cursus inclusief cursusboek kost 40 euro. Inschrijven kan via de mail: activiteitenbibliotheek@liemerskunstwerk.nl of telefonisch: 0316 745680.

Gruwelijk Doesburg...

DOESBURG - 'Gruwelijk Doesburg' is het thema van de Hanzedag op 9 juni.

Ook het Kunstlab zoekt die dag aansluiting bij de Middeleeuwen met allerlei activiteiten:

Voor kinderen:
- rondweven op bierviltje met dikke wol en naalden
- tollen versieren en dan tollen met een zweepje

Voor volwassenen:
- weven op een eenvoudig weefgetouw
- kanten kragen maken
- spinnen met een spintol
- jute zakken ludiek verstellen

Het Kunstlab is gevestigd aan Ooipoortstraat 35 in Doesburg en geopend van 11.00 – 17.00 uur

Workshop Keith Haring

ZEVENAAR - Zin om tijdens de zomer heerlijk te schilderen? Kom dan naar de workshop Keith Haring. Niet alleen wordt de kleurentheorie doorgenomen, hoe en wanneer versterken kleuren elkaar, maar ook kijk je hoe personen in beweging worden uitgebeeld.

Eerst schets je op papier, daarna ga je aan de slag met acrylverf op een schildersdoek. Deze workshop is geschikt voor beginners en gevorderden en is bij de Volksuniversiteit Zevenaar op donderdag 28 juni van 9:30 – 13:00 uur. Docent: Anita Salemink. Kosten inclusief materiaal en koffie/thee: 27,50 euro.

Heilige Werenfridus Westervoort

Misintenties zaterdag 16 juni

ouders Rekswinkel-Reijers, ouders Schriever- Bouwmeister, Arnoldus Hermsen, Maria Hendrikx-Toonen, Wilma Wigman-Opgenoort, Wim en Annie Grefen- Wanders, Jan Karsten, Wim en Johanna van Loon- Bouman, Co Messing, Corrie Messing- Disteli, Jan Reijers, Riny Smits- Hakfoort, Wim en Dien Steentjes, Herman Schaars, Jan en Carla van Osch, Rob Bisselink, Engelien Bisselink, Jan Jansen, Wim van Maanen, ouders Berntzen- Bloemberg, Geert Jansen, Doortje v.d. Linde, Catharina Bus, Johannes Snik, ouders Bloemberg- Jansen, ouders Schriever- Bouwmeister, Arnoldus Hermsen.

In gesprek met: Frank Noordijk, eigenaar van Goodrides (voormalig Pennekamp Fietsen)

WESTERVOORT - Van Pennekamp Fietsen naar Goodrides en verhuisd naar de overkant van de Dorpstraat. Hoe is het tot nu toe bevallen?

"Het was keihard werken met heel wat handjes, maar uiteindelijk hebben we een winkel kunnen neerzetten die veel meer past bij deze tijd en ook toekomstbestendig is. We hebben er absoluut geen spijt van dat we onze winkelformule hebben aangepast. Ook ons team is sterker dan ooit: voor onze fulltime monteur Chris kent geen enkele e-bike nog geheimen, Willem verzorgt de haal- en brengservice en weet dankzij bijna veertig jaar ervaring in het fietsenvak elke fietser van passend advies te voorzien, Manon zorgt ervoor dat alles op rolletjes blijft lopen, zowel voor als achter de schermen en ik heb veel meer tijd om me te richten op specialistisch onderhoud en me meer toe te leggen op advies en de uitbouw van ons gloednieuwe merk."

Wat is het grote verschil tussen Pennekamp Fietsen en Goodrides?

"Bij Pennekamp Fietsen verkochten we een heel divers aanbod, maar de kwaliteit en beschikbaarheid van sommige merken en modellen lieten wel eens te wensen over. Voor Goodrides hebben we daarom uitsluitend de uitblinkers uit het midden- en hoog segment geselecteerd. Ons assortiment is afgestemd op de serieuze fietser, die vooral láng plezier wil hebben van een fiets. Het aantal merken en modellen is teruggeschroefd, en zo hebben we ons kunnen specialiseren. De modellen die wij nu verkopen, hebben stuk voor stuk een onbetwistbare prijs-kwaliteitverhouding en we kunnen vlot aan onderdelen komen. Het gaat niet snel stuk, maar als dat toch gebeurt, kunnen we het in no-time repareren.

"Tot slot nodig ik iedereen graag bij ons uit om onze service zelf te ervaren, dus hopelijk tot gauw", aldus Frank Noordijk.

Goodrides, Dorpstraat 106, Westervoort; 026 3118393; www.goodrides.nl.

Truckstop Transito: vertrouwd adres met luisterend oor

BABBERICH - Na een lange rit wil je als vrachtwagenchauffeur een lekkere stevige hap, een gezellig praatje en goede voorzieningen als een fijne douche en schone toiletten. Dat tweede thuis voor vrachtwagenchauffeurs biedt Transito truckstation in Babberich. Bert Oosterbaan runt sinds 2012 met liefde zijn zaak.

"Chauffeurs zijn hele prettige mensen om mee om te gaan. Ze zijn de hele dag alleen aan het werk, dus bij ons grijpen ze graag de kans om even een praatje te maken. Daar nemen wij graag de tijd voor. Ieder chauffeursrestaurant heeft die sociale functie. Chauffeurs maken op de weg soms ook nare dingen mee, ze zien van alles gebeuren. Dan is het fijn als ze hun verhaal kunnen vertellen en een beetje steun van ons kunnen krijgen. Dat maakt het werk hier ook mooi en waardevol."

Nieuw in het assortiment

"Je kunt bij ons ook maaltijden afhalen. We hebben allerlei broodjes en schotels. Onze gehaktballen zijn zelfgemaakt, onze frites binnenkort ook. Een chauffeur moet goed eten! Nieuw bij ons is de beroemde bamibal uit Velp van Beursken. Die zijn in de hele omgeving bekend. En nu hoeft een chauffeur dus niet meer speciaal naar Velp, maar kan hij bij ons genieten van deze huis gemaakte beroemde snack."

Truckstop Transito, Transito 11, Babberich.

Patrick Boogaars gaat door

ZEVENAAR - Patrick Boogaars is al meer dan 20 jaar stoffeerder. In die jaren heeft hij geheel zelfstandig, maar ook samen met zijn vader het bedrijf gerund. Sinds 1 maart van dit jaar is vader Boogaars niet meer werkzaam in het bedrijf en werkt Patrick samen met zijn nieuwe compagnon Harry Kattenbelt onder de naam Boogaars Stoffering.

Harry houdt zich bezig met de in- en verkoop, productieplanning en overige zakelijke beslommeringen. Patrick maakt offertes op locatie en richt zich daarnaast volledig op de productie, op zijn passie voor het mooie vak van stoffeerder. De mannen streven beiden naar kwaliteit van de gebruikte materialen, van de gebezigde techniek én van het eindproduct.

Naast het stofferen van het gewone huiskamermeubilair worden er in deze tijd van het jaar veel loungesetkussens en matrassen en kussens van campers en caravans op maat gestoffeerd. Regelmatig wordt een boot van een nieuw interieur voorzien en worden stoelen en bankjes van oldtimers weer in hun oude glorie hersteld. Boogaars Stoffering staat garant voor een mooi eindproduct, geheel naar de wensen van de klant.

Boogaars beschikt over een uitgebreide collectie aan meubelstoffen van diverse leveranciers en in diverse prijsklassen. Nog steeds is het heel gebruikelijk om je oude (design-)meubeltjes te laten (her-)stofferen. Zitting en rug worden vernieuwd en overtrokken met een nieuwe stof en je oude bank is weer als nieuw!

Patrick en Harry komen graag bij u thuis voor een goed advies en een vrijblijvende offerte. Ook bent u welkom in hun winkel aan de Edisonstraat 18 in Zevenaar.

Schilderwerk? Vakwinkel Herwen denkt graag met u mee

HERWEN - Uw huis schilderen, het is een hele klus. Gaat u het zelf doen, dan is er veel om over te twijfelen. Welke verf? Welke kleuren gebruik je? Welke andere materialen heb je nodig? In Herwen krijgt u persoonlijk advies zodat u altijd mooi resultaat heeft van uw schilderwerk.

Fred van Ingen, eigenaar: "Het persoonlijk contact met de klant maakt ons werk het leukste. We kijken nergens meer van op, we hebben al zoveel vragen over verf en aanverwante zaken gekregen, we weten altijd wel een oplossing."

Vakwinkel Herwen heeft nu een mooie aanbieding: de beste verf is nu te koop met maar liefst 20 procent korting: Sikkens Rubbol XD High Gloss, extreem beschermend en lang glans- en kleurbehoud

Sikkens Rubbol XD High Gloss is een extreem duurzame hoogglanslak voor buiten. Deze verf biedt tien jaar bewezen bescherming tegen UV en weersinvloeden. Zo geniet u langer van mooi schilderwerk. Overschilderen is met deze verf minder vaak nodig, waardoor u bespaart op het onderhoud op lange termijn.

Rubbol BL Magura, ook binnen een strak eindresultaat. Rubbol BL Magura maakt onderdeel uit van een range met Rubbol BL Satura en Rubbol BL Safira. Deze producten kenmerken zich door een prettige verwerking die vergelijkbaar is met alkydharsverven. Dit gecombineerd met de kras- en slijtvaste eigenschappen zorgt voor een blijvend prachtig kras- en slijtvast eindresultaat van uw houtwerk.

Vakwinkel Herwen, Nijverheidsdwarsstraat 2, Herwen; 0316 247699.

Gold Award leukste kapper 2018 voor drie toppers in Zevenaar

LIEMERS - Voor de verkiezing leukste kapper van 2018 zijn er liefst drie prijzen in de wacht gesleept in de gemeente Zevenaar en Westervoort.

Connie's Kapperij heeft de beste beoordeling van Zevenaar. Trendy bij Tamara is tweede van Gelderland en eerste van Westervoort als leukste zzp-kapster en Shapehairbylisa heeft de meeste stemmen en hoogste beoordeling als zzp-kapster van Zevenaar. Deze drie toppers werken allemaal onder één dak.

"Door dit unieke samenwerkingsverband zijn wij in staat voor elke klant de juiste behandeling aan te bieden en hanteren wij dezelfde prijzen. Ieder van ons heeft zo zijn eigen specialisme, onder andere knippen en kleuren, barbierwerk, opsteken, modelföhnen, hairwaves maar ook keratine- en botoxbehandeling voor het haar. Wij werken met de kleuringen van het Spaanse topmerk Tahe."

"Uniek bij ons in de salon zijn de Careplex herstelbehandelingen en Magic botoxbehandelingen voor het haar. Een Careplex behandeling is in staat uw beschadigde haar weer blijvend te herstellen, voor zeer zwaar beschadigd haar door blondering kan een tweede of derde behandeling nodig zijn, onze Magic botox behandeling geeft uw haar tijdelijk meer volume en glans. De Magic botoxbehandeling is vier weken houdbaar.

Heeft u interesse in een van onze behandelingen of voor een goede knipbeurt kunt u bellen naar ons algemene nummer 0316 242350. U kunt online inboeken bij Trendy bij Tamara 06 42029764 of Shapehairbylisa 06 44686010. Wij werken uitsluitend op afspraak. Wij zijn gevestigd aan Lentemorgen 5 in Zevenaar. Gratis parkeren."

Vlooienmarkt Doesburg

DOESBURG - Op het grote grasterrein naast 't Olde Ras aan de Drempterdijk wordt zondag 10 juni van 10 tot 17 uur de eerste leuke grote vlooienmarkt van dit seizoen gehouden.

De nieuwe locatie trekt veel bezoekers. Een toplocatie! En goed zichtbaar vanaf de openbare weg. Er wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk voor de bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan ook een kraam. De kraam is 4 meter met bovenbouw en kost 25 euro. Een grondplaats (met auto) kost 12,50 en met aanhanger 15 euro. Te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree voor de markt kost 3,00 euro voor volwassenen, voor 65+ 2,50 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. Toiletten, en catering met terras is aanwezig!

De data van de vlooienmarkten Doesburg deze locatie dit seizoen zijn: zondag 10 juni, zondag 15 juli en zondag 12 augustus.

Vlooienmarkt Duiven

DUIVEN - Op het Horstenpark aan de Horstenparklaan 4 is zondag 17 juni van 10-17 uur een terugkerend evenement: de vlooien- en kofferbakmarkt. Deze is de tweede openluchtmarkt van het seizoen.

Het is een grote openluchtvlooienmarkt met veel particulieren deelnemers, geprganiseerd door Animo Vlooienmarkten. Er zijn dan weer veel kramen en grondplaatsen waar tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden.

Leuk als bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en deze te koop wilt aanbieden, huur dan ook een kraam. Een kraam is 4 meter met dakje en kost 25 euro. Grondplaatsen met auto 12,50 euro en met auto-aanhanger 15 euro. Deze kunt u boeken via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152. is

De entree is 3,00 voor volwassenen en voor 65+ 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis! Het theehuis zorgt voor de catering en een leuk terras.

Alle data van de openluchtvlooienmarkten van Animo op het Horstenpark zijn zondag 22 juli en zondag 19 aug en zondag 30 september.

Gezellige muziekmiddag bij de Zonnebloem

Zonnebloemgasten en vrijwilligers met het koor Tijdloos (foto: Els Schipper)

LIEMERS - Op 24 mei stond er bij de Zonnebloem Zevenaar-Oost, Babberich, Ooy en Oud-Zevenaar een muziekmiddag met het mannenkoor Tijdloos op het programma.

Zoals altijd werd de innerlijke mens door Guido Staring en zijn ploeg uitstekend verzorgd met een kopje koffie of thee met een koekje bij binnenkomst, tijdens de pauze een drankje met bittergarnituur en bij de afsluiting van de middag weer een kopje koffie of thee met zelfgebakken cake.

Tussendoor waren er twee optredens van het mannenkoor met bekende nostalgische liedjes, alwaar heerlijk op werd in gehaakt en meegezongen. Als klapper werd aan het eind van de middag de polonaise ingezet, waaraan een ieder veel plezier beleefde. Het was weer een heel gezellige middag, waar de mensen met veel genoegen op terug zullen kijken.

Vlooienmarkt Zevenaar

ZEVENAAR - Op sportpark De Hengelder wordt zondag 24 juni van 10-17 uur de jaarlijks terugkerende leuke grote openluchtvlooienmarkt en kofferbakmarkt gehouden met veel particulieren deelnemers.

Hier wordt weer veel tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk voor bezoeker om te komen snuffelen, of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden: huur dan ook een kraam voor 25 euro. Een kofferbakgrondplaats kost 12,50 euro; voor auto met aanghanger 15 euro. Deze zijn te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

De entree voor de markt kost 3,00 euro voor volwassenen, voor 65+ 2,50 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis. Catering en toiletten zijn aanwezig.

Basketbalvereniging Pigeons: Vereniging van het Jaar!

DUIVEN - Basketbalvereniging Pigeons bestaat dit jaar veertig jaar en voor het tweede achtereenvolgende jaar is de vereniging gekozen als de Vereniging van het jaar in de gemeente Duiven. Een erkenning voor al haar trouwe leden en vele vrijwilligers die samen dag, dag uit eraan werken om Pigeons de gezelligste basketbalvereniging van de Liemers te maken!

De verenging is enorm trots op alle mensen die weer gestemd hebben op Pigeons als Vereniging van het Jaar binnen de gemeente Duiven!

Pigeons heeft de laatste jaren een sterke groei doorgemaakt. Met ruim dertig vrijwilligers en inmiddels zo'n 180 leden is de basketbalvereniging uit Duiven niet meer weg te denken uit de regio. Komend seizoen heeft Pigeons in alle leeftijdscategorieën een competitie spelend team en daarnaast komt komend jaar ook een sterk rolstoelbasketbalteam uit in de Nederlandse Competitie. Iedereen die hierin geïnteresseerd is kan woensdag- of vrijdagavond naar Triominos komen om onze basketballers te zien trainen. Uiteraard mag je altijd meespelen!

Voor meer informatie over de Vereniging van het Jaar kijk op www.depigeons.nl

Queen Forever op het Raadhuisplein

Queen Forever in actie (foto: Jerrold Mallee)

ZEVENAAR - Queen forever is de hoofdattractie van de Jumbo Heemskerk Summerparty op 23 juni op het Raadhuisplein in Zevenaar.

Het derde grote evenement van Muziekstad Zevenaar dit jaar start om 20.00 uur met een spetterend optreden van DJ Job. Vanaf 21.15 tot 23.45 uur speelt Queen Forever al je favoriete Queen-nummers af tijdens een set van twee uur. Epische Queen-nummers zoals ’Innuendo’, ‘Bohemian Rhapsody’ en de betoverende rockopera ‘Barcelona’ worden met passie en speels gemak uitgevoerd.

Een Queen-tribute valt of staat natuurlijk met een goede Freddie Mercury. Deze Freddie, in het echte leven Timothy Drake, heeft in 2009 meegedaan aan het RTL4 programma 'My name is..' waarin hij tweede werd. Niet alleen bootst de band het geluid van ‘Queen’ na, de leden kleden zich ook als de mannen van toen, waardoor je als publiek de volledige audiovisuele ervaring en Queen-nostalgie krijgt.

Een greep uit de reacties van het publiek: 'Fenomenaal, nog nooit zo’n geweldige coverband gezien, en ik heb er veel gezien’. ‘Genoten van deze geweldige band’.‘Ik dacht dat Freddie aan het lip-synchroniseren was, maar het is allemaal live!’‘ Brian May is subliem’. Al met al is ‘Queen Forever’ een act die je moet zien, horen en ervaren.

JO15 van DCS Zevenaar kampioen

ZEVENAAR - Zaterdag 19 mei voor de wedstrijd van VDZ-sv DCS begon, was bekend dat de jongens van J015-1 kampioen waren.

SC Westervoort speelde eerder die morgen gelijk tegen AVW, waardoor er voldoende voorsprong was om kampioen te worden. Tegen VDZ werd met 0-5 gewonnen. Zaterdag spelen de kampioenen hun laatste competitiewedstrijd tegen OBW thuis op het hoofdveld, het feestje zal dus wel een staartje krijgen.

En natuurlijk staat zondag ook de derby sv DCS 1 - OBW 1 op het programma; de huldiging van JO15-1 vindt dan in de rust plaats.

Toyota Bloemberg 6-6 toernooi: dé Liemerse Voetbalreünie

ZEVENAAR - Zaterdag 9 juni is het dan weer zover, het jaarlijkse 6-6 toernooi bij s.v. OBW! Dit jaar is het een extra feestelijke aangelegenheid, want het toernooi wordt voor de tiende keer in successie georganiseerd!

"Hiernaast hebben we ook een primeur te melden, want zoals jullie al kunnen zien is de naam van het toernooi aangepast naar Toyota Bloemberg 6-6 toernooi. Roy en Carlo Bloemberg zijn vanaf heden de hoofdsponsor en daar zijn we uiteraard hartstikke trots op en dankbaar voor."

Om stipt 15:00 uur gaat er afgetrapt worden en strijden 35 teams om de felbegeerde bokaal. Hierbij wordt er een onderscheid gemaakt tussen de mannen op leeftijd, de jongere garde en uiteraard vrouwenteams. Na het toernooi wordt de avond vervolgd met een supergezellig feest tot in de late uurtjes!

Muzikaal feest tijdens kermis in Oud-Zevenaar

Koningspaar 2017, Cees en Elsenore Soeters en jeugdkoningin Fleur

OUD-ZEVENAAR - Schuttersvereniging Sint-Anna in Oud-Zevenaar kijkt uit naar een gezellige kermis. Dit jaar met een grote variëteit van liefst vier verschillende bands. Daarom kunnen we wel zeggen dat het een kermis voor iedereen wordt… van jong tot oud!

"Ons stralende koningspaar Cees en Elsenore Soeters zal na een geweldig koningsjaar opgevolgd worden. Maar niet nadat we samen met hen de processie op zondag 17 juni hebben opgeluisterd. Aan het einde van de middag halen we Cees, Elsenore en jeugdkoningin Fleur op. Het vogelschieten en koningschieten staat daarna op het programma. Wanneer we een nieuw koningspaar en jeugdkoning(in) hebben kan de eerste kermisavond beginnen: Het dat eraf met Cabrio!

Maandag 18 juni staat in het teken van het nieuwe koningspaar. We vereren hen met een bezoek in de ochtend. De middag is gevuld met ouderwetse gezelligheid in ons schuttersgebouw met Kiep Movin. 's Avonds vanaf 20.00 een denderende kermisavond met de Millenium Showband.

Op maandag 19 juni vertrekken we al vroeg voor de gezamenlijke schuttersdienst met EMM Ooy in de Sint-Martinuskerk. Na de dienst is er een vendelhulde en defile op het kerkplein. Daarna proosten we gezamenlijk in de buurtcafes. Vanaf 13.00 uur feesten met muziek van X-Plain....totdat om 17.00 uur de kermis weer afgelopen is.

Wij begroeten u graag in ons schuttersgebouw aan de Babberichseweg in Oud-Zevenaar. En mocht u vorig jaar de Nachtwacht gemist hebben... kom gerust een kijkje nemen tijdens de kermis op 17-18-19 juni."

MidZomer Concert Vrienden van Werenfried met Martine Fleming

WESTERVOORT - De Vriendenstichting van de Kerk van Werenfried verzorgt op zondagmiddag 1 juli een concert in de Werenfriedkerk (historische dorpskerk) aan de Dorpstraat in Westervoort. Dit keer treedt zangeres Martine Fleming op, voor velen een bekende in deze gemeente. Martine wordt daarbij begeleid door Marietta Martaki op piano en gitaar. Aanvang 15.00 uur tot 17.00 uur.

Martine, woonachtig in Westervoort, is singer-songwriter en bracht vorig jaar haar eerste album met zelfgeschreven nummers uit. Ze werkt nu aan een volgend album. Onder de noemer ‘Love to Sing it’ zingt Martine tijdens het MidZomerconcert een combinatie van haar eigen nummers en uiteenlopende covers. Zo zullen bijvoorbeeld naast haar eigen werk songs van Nina Simone en Barbra Streisand, maar ook van Sting en The Eagles de revue passeren. Bezoek voor meer informatie www.martinefleming.nl, kijk op Martine haar YouTube-kanaal www.youtube.com/martinefleming of like Martine op Facebook via www.facebook.com/martinefleming.nl/
Een ieder wordt voor dit concert van harte uitgenodigd! De toegangsprijs inclusief koffie of thee bedraagt tien euro. In de voorverkoop 7,50 euro verkrijgbaar bij Cigo, Huis ter West en Zaal Wieleman. Vrienden van de Stichting en donateurs met hun introducé betalen zes euro. Bent u nog geen Vriend? Schrijf u dan in op de website, www.vriendenwerenfriedkerk.nl of tijdens het concert. Kaartjes reserveren kan ook op deze website. "En u weet het, u steunt een goed doel want de opbrengsten zijn voor het behoud van het monument in Westervoort."

Gelderse ouderen genieten van muzikale middag

Foto: Harmke Rasing

ZEVENAAR - Zondag 3 juni werden meer dan tweehonderd Gelderse ouderen getrakteerd op een speciaal voor Stichting Vier het Leven samengestelde voorstelling door Cor Bakker en zangers Gerard Alderliefste en Philippe Elan in het Musiater in Zevenaar.

Deelnemers kwamen uit alle delen van de provincie: van Ede tot Winterswijk, van Zutphen tot Nijmegen. Dit werd mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers van de stichting. Zij haalden de mensen op met eigen vervoer en zorgden dat het aan niets ontbrak in het theater. Cor Bakker, ambassadeur van Vier het Leven, speelde niet alleen prachtig piano, hij bleek ook een zeer begenadigd verteller. Hij nam het publiek mee op een muzikale reis van Frankrijk via Nederland naar Zweden. Niet alleen hits kwamen voorbij maar ook intieme onbekende liedjes van grote namen zoals Shaffy, Toots Thielemans en Abba. Uitbundig meezingen en stille ontroering losten elkaar moeiteloos af. "Ik heb lang niet meer zo genoten, wanneer kan ik weer mee?", was één van de vele positieve opmerkingen na afloop.

Stichting Vier het Leven organiseert naast dit soort matinees uitjes naar lokale theaters en filmhuizen. Elke regio heeft een eigen programma dat geheel vrijblijvend is aan te vragen via www.4hetleven.nl of 035 5245156 (op werkdagen van 09:00 tot 18:00 uur).

JO9 van Rijnland wint beker

TOLKAMER - Het team JO9 van Rijnland heeft een geweldige prestatie geleverd door het winnen van de KNVB bekerfinale op zaterdag 2 juni.

Deze finale vond plaats in Drempt en het team won met liefst 8 - 1! Tijdens de rondrit ging het ook even langs de sponsor om trots de beker en de medailles te showen. Een mooie afsluiting van het voetbalseizoen!

'Eerlijke kleding' opent koffie- en praathuis in de Elshofpassage!

Entree 'Eerlijke kleding'-winkel (foto: Paul Vlaardingerbroek) Foto: Paul Vlaardingerbroek

DUIVEN - In de zomermaanden juni tot en met september opent de actiegroep 'Eerlijke kleding' van de protestantse gemeente in Duiven een winkel in de Elshofpassage.

"Sinds dinsdag 5 juni bent u op dinsdagochtend (marktochtend) en vrijdagavond (koopavond) welkom voor koffie, thee en een praatje. In deze tijdelijke locatie waar van januari tot maart koffie en thee bij de kennismaking met nieuwe predikanten werd gedronken, is nu informatie te vinden over hoe eerlijk onze kleding gefabriekt is: is die door kinderarbeid, vrouwenuitbuiting, tegen té lage lonen en onder slechte werkomstandigheden gemaakt? Wat kost het de onderlaag van de wereldbevolking, als wij voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten?"

Diensten in de Witte Kapel aan de Rijksweg in Duiven

Kapel Rijksweg Duiven (foto: Jolande van Baardewijk) Foto: jolande van Baardewijk

Elke zondag is er 8.45 en 10.30, twee keer een dienst in de SOW-kapel aan de Rijksweg in Duiven.

8.45 van de GKV

10.30 van de protestantse gemeente

10 juni hebben we een oecumenische dienst in de tent op het Remigiusplein t.g.v. 30 jaar Jumelage Gemünden-Duiven, Start: 10 uur. Voorganger: ds.Jolande van Baardewijk.

17 juni 10.30 in de kapel ds. Keimpe Dijk

24 juni 10.30 in de kapel dhr.T.H.Menting

1 juli 10.30 een tienerdienst, ds. Jolande van Baardewijk

Ronald Franken schutterskoning bij Sint-Jansgilde Beek-Loerbeek

De nieuwe koning Franken met op de achtergrond het 'oude'koningspaar Jansen (foto: Ben Boers)

BEEK - Onder leiding van het nieuw aangetreden gildebestuur begon op zaterdag 26 mei het Beeks-Loerbeekse schuttersfeest met een eucharistieviering. Tijdens deze viering werd dooraftredend voorzitter Jan Kluitman koningssjerpen aan het gilde aangeboden. Deze eretekens, die tot nu toe ontbraken bij het Sint-Jansgilde, werden na zegening bij het koningspaar Henk en Ineke Jansen omgehangen.

Kluitman heeft na 25 jaar bestuurslid te zijn geweest, tijdens de gildevergadering van 16 mei de voorzittershamer overgedragen aan Chiel Berendsen. Het Gilde beleefde tijdens deze vergadering een noviteit. Anja Putman werd als eerste vrouwelijke bestuurslid bij het Sint-Jansgilde gekozen en zal als gildemeester het secretariaat op zich nemen.

Oud vz Kluitman biedt nieuwe koningssjerpen aan ter zegening door em. diaken Hendriksen. Commandant Derksen assisteert. (foto: Ben Boers)
Kermiskoningspaar 2017 wordt voorafgaand aan schuttersfeest 2018 getooid met nieuwe koningssjerpen. Em. Diaken en commandant Derksen kijken toe. (foto: Ben Boers)
Kermiskoningspaar Jansen geflankeerd door nieuwe Gildemeester Anja Putman en nieuwe voorzitter Chiel Berendsen (foto: Ben Boers)

Tijdens de schietwedstrijden van het schuttersfeest 2018 werd de belangrijkste prijs van de dag bij het koningschieten opgehaald door Ronald Franken. Koningsschild, koningsstaf en de nieuwe koningssjerp zijn tot de volgende wedstrijden tijdens de Beeks-Loerbeekse kermis, de versierselen die hij met zijn vrouw Willeke als koningspaar zal dragen bij officiële gelegenheden. ’s Avonds werd het koningspaar aan huis officieel door het nieuwe gildebestuur met deze eretekens gedecoreerd.

Na een vendelhulde trokken schutters begeleid met muziek van muziekvereniging Volharding naar het Gildehuis. In de loop van de avond werden tijdens een feest dat door de warmte grotendeels naar buiten was verplaatst, alle andere prijzen werden uitgereikt van het schuttersfeest. De lijst van prijswinnaars wordt binnenkort op de website http://www.sintjansgilde.nl/ gepubliceerd.

Meezingcafé door Onderling Genoegen

DUIVEN - Schutterij Onderling Genoegen uit Duiven heeft zondagmiddag 27 mei een meezingcafé georganiseerd voor de bewoners van zorgcentrum Thuvine in Duiven. De circa 70 aanwezigen konden genieten, en meezingen, van Oudhollandse liedjes gezongen door Jacques Vermeer.

Tijdens de pauze werden de bewoners getrakteerd op koffie en poffertjes, gebakken en uitgeserveerd door een tiental vrijwilligers, leden van de schutterij. Daarnaast werd door de jeugdvendeliers een vendelhulde gebracht.

De leus van alle Gelders schutterijen is Broederschap, Trouw en Dienstbaarheid. Een aantal jaren geleden heeft Onderling Genoegen dit vertaald naar de meer eigentijdse termen Betrokkenheid, Respect en Sociale Verbondenheid. De schutterij wil inhoud aan deze termen geven. In het verleden is dit, onder de vlag van NLDoet, gedaan door het speelplein van de Remigiusschool op te knappen en het Scoutinggebouw in Duiven te schuren en te schilderen. Dit jaar is gekozen om zelfstandig een activiteit te verzorgen, onder de naam OGDoet.

Van oudsher is er een sterke band tussen Thuvine en de schutterij. Dat uit zich bijvoorbeeld doordat tijdens het jaarlijkse schuttersfeest op de kermisdinsdag de bewoners een vendelhulde wordt gebracht, waarna gezamenlijk een glas wordt gedronken.

Leerlingen Brede School Sint-Martinus enthousiast over tweede beroepenochtend

OUD-ZEVENAAR - Op vrijdag 18 mei heeft Stichting Vrienden Sint-Martinus voor de tweede keer een beroepen-kennismakingsochtend kunnen verzorgen op Brede School Sint-Martinus in Oud-Zevenaar.

Dankzij de medewerking van Restaurant Thoen & Thans, Studio Robbin, Koninklijk Instituut voor de Marine, Topsport Gelderland en Edupos werd het mogelijk om ruim negentig leerlingen deze ochtend mee te nemen in de wereld van chef-kok, horeca-ondernemer, binnenhuisarchitect, marinier, topsporter en vlogger. De gastsprekers wisten met veel enthousiasme te vertellen over hun beroep, en er werden zelfs korte workshops gegeven om de leerlingen extra uit te dagen.

De stichting is ervan overtuigd dat kinderen op jonge leeftijd al meer kunnen en moeten leren over verschillende beroepen, branches en opleidingen. Deze kennismaking draagt hieraan bij. Hiermee wordt gehoopt onder deze doelgroep de kennis en interesse te verbreden. En het is altijd leuk om iets te leren over een beroep waar je nog niet eerder mee in aanraking bent geweest.

De reacties van leerlingen na afloop: 'vet gaaf, nooit geweten dat.., interessanter dan ik dacht én dat lijkt me later echt leuk om te gaan doen!' Voor de stichting een geslaagde ochtend en reden om het in 2019 weer te organiseren.

Pigeons On Wheels vierde op het internationale Nasitoernooi

Jelmer van Brunschot, Bjorn Freriks, Annelijne Dekker, Dennis de Vries, Maarten Groenendijk, Martijn vd Goor, Lucia Dijkstra, Robert Dekker, Issablle Haring en Edwin Gerards

DUIVEN - Voor de 27e keer was afgelopen zaterdag het internationale rolstoelbasketbaltoernooi in Julianadorp.

Pigeons On Wheels was uitgenodigd om ook bij dit toernooi aanwezig te zijn. JBC Rollers/ Noorderhaven was het thuisspelende team en tevens organiserende vereniging. Om 10.00 was de start van het toernooi en ditmaal waren er acht basketballers uit Duiven die voor vandaag hun basketbalskills mochten laten zien aan rosltoelbasketballend Nederland.

Dennis de Vries, Issabelle Haring, Maarten Groenendijk, Edwin Gerards, Robert Dekker, Jelmer van Brunschot, Martijn vd Goor, Annelijne Dekker, Bjorn Freriks en Lucia Dijkstra
Bjorn Freriks, Edwin Gerards en Jelmer van Brunschot

De twee trainers van Pigeons On Wheels waren ook aanwezig bij het toernooi. Normaliter spelen de trainers hun eigen wedstrijden, maar ditmaal waren ze aanwezig bij het toernooi om hun Pigeons On Wheels te coachen. Pigeons vlamde op het toernooi in hun prachtige teamtenue gesponsord door Gebra infra en stoere spaakbeschermers van Berg Special Products. Jelmer van Brunchschot en Dennis de Vries waren supertrots op hun team en zagen hoe de basketballers uit Duiven de vierde plek behaalde en daarmee hun tweede prachtige beker in ontvangst mochten nemen.
De dag eindigde traditioneel met heerlijke nasi voor alle basketballers die het 27e Nasitoernooi weer tot een succes hebben gemaakt.

Landelijke Slootjesdag

ZEVENAAR - Op 9 juni is er weer de landelijke slootjesdag. Wat leeft er allemaal in het water? Visjes, larven, slakken, te veel om op te noemen! Je mag je ouders of grootouders meenemen.

De organisatie berust bij IVN de Oude IJsselstreek, werkgroep de Liemers. "Wij zorgen voor schepnetjes, bakjes, loepjes enzovoort. Maar doe zelf wel laarzen aan!                                                

De slootjesdag is zaterdag 9 juni van 10.00 tot 12.30 uur. Plaats: Reisenakker 6 in Zevenaaar, de sloot achter de moskee. Info: Johan Caldenhoven, 0316 333612; www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek.

KunstKring Duiven zoekt penningmeester

DUIVEN - KunstKring Duiven (KKD) is op zoek naar een nieuwe penningmeester.

De KKD is een stichting die tot doel heeft kunst dichter bij de mensen te brengen. "Dit doen we door, onder begeleiding van professionele kunstenaars, cursussen en workshops te geven in onder andere schilderen, boetseren, beeldhouwen en edelsmeden.

Bent u geïntersseerd? Neem gerust een kijkje op de site voor meer info: www.kunstkringduiven.nl of bel met de administratie van de KunstKring in Duiven."

Bente voorleeskampioen Read2Me

ZEVENAAR - Zaterdag 26 mei heeft de landelijke finale plaats gevonden van de voorleeswedstrijd Read2Me voor het voortgezet onderwijs. Na de provinciale finale gewonnen te hebben, heeft Bente Engelen van het Liemers College uit Zevenaar Kunstwerk! vertegenwoordigd voor de provincie Gelderland.

Ze heeft een stukje voorgelezen uit het aangrijpende boek Verscheurd van de auteur Jantien Belt. Van de 1181 kandidaten heeft Bente het tot de laatste elf geschopt, hoewel ze met veel passie heeft voorgelezen, heeft ze helaas de landelijke finale niet gewonnen.

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor leerlingen van het voortgezet onderwijs, waarin zij elkaar fragmenten uit jeugdboeken voorlezen. Leerlingen van alle schooltypen hebben meegedaan aan deze voorleeswedstrijd die in vier ronden werd georganiseerd; op school (en in de klas), lokaal in de bibliotheek, provinciaal en tenslotte was er een landelijke finale in Utrecht op 26 mei.

Centrum 4.0 in teken Tijd voor Mij

ZEVENAAR - De landelijke Yogadag op 21 juni is voor Centrum 4.0, Update Jezelf aan de Sleeg 1 in Zevenaar aanleiding om een Tijd voor Mij-dag te organiseren. Een dag waar je echt de tijd voor jezelf neemt met activiteiten die er voor zorgen dat je lekker(der) in je vel zit. Een dag waarop je kunt deelnemen aan verschillende soorten yogalessen en diverse workshops en activiteiten.

De kosten voor de Tijd voor Mij-dag bedragen 18 euro inclusief koffie, thee en lunch. Aanmelden kan op www.centrum4punt0.nl/23-juni.

Yogalessen en workshops
Veronique van Kan van Centrum 4.0 vertelt "Centrum 4.0 staat voor coachen en begeleiden van mensen die zichzelf beter willen leren kennen en meer, of juist iets anders, uit hun leven willen halen. Yoga kan daar bij helpen. Met yoga creëer je rust en ontspanning en dat helpt om beter bij jezelf te komen." Deelnemers kunnen deelnemen aan Yogalates, Hatha Yoga, Yin Yoga, Pilates en Meditatie. Verder zijn er workshop over Voeding en Stress, Beter bij jezelf blijven en Omgaan met Hooggevoeligheid.

Tijd voor Jezelf, Tijd voor Mij
Naast de yogalessen en workshops waarvoor geïnteresseerden zich moeten inschrijven zijn er ook andere activiteiten waar de deelnemers aan kunnen meedoen. "Deelnemers betalen 18 euro voor de hele dag waarbij wij ook zorgen voor koffie, thee en lunch. Je kunt deze dag dus echt Tijd voor Jezelf nemen!"

Inschrijven
Het volledige programma met inschrijfmogelijkheid en uitleg over de diverse soorten yoga en alle andere activiteiten is te vinden op www.centrum4punt0.nl/23-juni.

Ans Harmsen Montferlands koersbalkampioen

De winnaars: Willemien Balduk, Carla van de Broek, Ans Harmsen en Guus Stein

REGIO - Op dinsdag 29 mei werd Ans Harmsen, na een spectaculaire eindstrijd met Carla van de Broek, Montferlands koersbalkampioen 2018. Ondanks enkele afmeldingen wegens de warmte en andere omstandigheden deden er toch een kleine veertig personen mee met dit kampioenschap.

DSV Relax, die het toernooi organiseerde, had onder leiding van Tineke Labots alles weer in de puntjes geregeld . Er werd gespeeld op vier matten en elke deelnemer speelde twaalf maal in totaal zes rondes. Het waren weer spannende wedstrijden en er werd opvallend hoog gescoord door meerdere personen.

Na de laatste worpen waren er twee deelnemers met dertig punten (Ans Harmsen en Carla van de Broek), die dus in een onderlinge tweestrijd voor de beslissing zorgden. De derde plaats ging naar Guus Stein met 27 punten. Er waren ook opmerkelijk veel mensen die in aanmerking kwamen voor de poedelprijs. Dus moest er worden geloot voor deze prijs. Deze ging uiteindelijk naar Willemien Balduk.

Na afloop was het weer uitgebreid napraten onder het genot van een hapje en drankje. De koersbalafdeling van DSV Relax floreert als nooit tevoren en het sociale aspect is een belangrijke factor binnen dit gebeuren. Voor meer informatie kan men zich melden bij Tineke Labots: 0316 226492 of via de website van www.DSVRelax.nl.

Bijzonder laatste Open Podium van dit seizoen

Het duo DrieMinEen

ZEVENAAR - Zaterdag 23 juni is het alweer de laatste Open Podium avond van dit seizoen in Muziekcafé De Lantaern. Het wordt een bijzondere avond met jazzy en funky zang en muziek door het duo Annette Vogel en haar side kick Mario Kaspers. Het gelegenheidsduo DrieMinEèn (Trio Pagero zonder Paul) brengt een programma met mooie, ontroerende en vrolijke liedjes in het Nederlands. De muziek begint om 21.00, maar iedereen is om 20.15 uur al welkom voor een praatje en een kop koffie. De entree is gratis.

Annette Vogel is een Amsterdamse singer-songwriter die opvalt door haar eigenzinnige stijl. Samen met Mario Kaspers op de bas vormt zij een duo. Hun muziek is beïnvloed door de folk van Sandy Denny (Fairport Convention), de akkoordprogressies van Greedence Clearwater Revival en de funky style van David Byrne (Talking Heads). Haar stem klinkt als Suzanne Vega en Joni Mitchel.

Annette en mario
Annette en mario

Zeer bijzonder is het eenmalig optreden van het duo DrieMinEèn. Trio Pagero zonder Paul Wensing. Hij is om een legitieme reden verhinderd. Op deze avond zullen Ge(eert Hermans) zang en Ro(ger Nusselein) zang en gitaar, samen een optreden verzorgen met allemaal schitterende Nederlandstalige nummers van Kommil Foo, Bram Vermeulen, Herman van Veen, Huub van der Lubbe en nog vele anderen. Dus laat u verrassen, Duo DrieMinÉén gaat u een onvergetelijke avond bezorgen met mooie, ontroerende en af en toe ook vrolijke nummers. Dit alles in het gezellige Muziekcafé De Lantaern.

Avondfiets4daagse voor 50-plussers

Gezicht op Elten, langs de fietsroute (foto: John Stoll) Foto: John Stoll

REGIO - Genieten van de prachtige natuur op het Gelders Eiland, tijdens een fietstocht. Dat gaat samen tijdens de avond-fiets4daagse. Deze vindt plaats van maandag 2 tot en met donderdag 5 juli.

Als de natuur op z’n moois is, organiseert Rijnwaarden50plus de fiets4daagse. Iedere avond wordt vanaf 19.00 uur in een ander dorp van de ex-gemeente Rijnwaarden gestart voor een fietstocht van circa 20 kilometer. Na iedere tocht is er nog een gezellig samenzijn en op de laatste avond ontvangt iedere deelnemer een herinnering.

De tocht is opengesteld voor alle 50-plussers van het Gelders Eiland. Naast gewone fietsen zijn ook fietsen met elektrische ondersteuning (e-bikes) toegestaan. Wel is de maximale snelheid op 20 km. per uur gesteld. Tevens wil de organisatie erop wijzen dat het gaat om recreatieve fietstochten, zonder wedstrijdelement.

Er wordt gefietst in groepjes van maximaal acht personen. De start- en eindpunten zijn respectievelijk: maandag 2 juli: Café De Oude Waal in Pannerden; dinsdag 3 juli: café De Aerdtse Wacht in Aerdt; woensdag 4 juli: sporthal De Cluse in Herwen; donderdag 5 juli: Dorpshuis, Markt 8 in Lobith.

Deelnemers dienen zich vooraf op te geven. Dat kan bij Wim Seegers, telefoon: 06 28427286 of Wout Peer 0316 543819. Het inleggeld is zeven euro voor leden en niet-leden. Zie ook www.rijnwaarden50plus.nl tabblad maandprogramma.

De grootste bazaar van de Liemers en achtstee editie penalty cup SDZZ

ZEVENAAR - Op zondag 24 juni is er weer een grote bazaar bij Omni-vereniging SDZZ van 11.00 tot 16.00 uur op de velden van sportpark De Griethse Poort.

Op deze zondag dag zijn er vele activiteiten en attracties voor jong en oud, zoals een loterij. De spectaculaire hoofdprijs van de loterij is dit jaar één minuut gratis winkelen bij Jumbo Heemskerk aan de Kampsingel en aan de Van Oldenbarneveldtlaan. Dit jaar is er ook een mobiele bowlingbaan van bowlingcentrum De Griethse Poort. Er is een rommelmarkt met heel veel tweedehands spulletjes en een dj zorgt voor de muzikale sfeer en gezelligheid tijdens deze dag.

In de kantine en op het terras is een groot aanbod in diverse hapjes en drankjes verkrijgbaar. Het is deze dag dus goed toeven bij voetbalvereniging SDZZ.

Natuurlijk kan iedereen weer een kraam huren, maar doe het snel want op is op. Meld je aan op bazaar@sdzz.nl. De huur van de kraam inclusief dekzijl bedraagt 17,50 euro inclusief btw.

Op deze zondag vindt traditioneel ook weer de strijd om de Penalty-Cup plaats waar meer dan honderd jeugdige voetballers aan mee kunnen doen. De SDZZ-Penalty-Cup is een begrip in de regio en is een top evenement. Dit jaar wordt het evenement alweer voor de achtste keer georganiseerd, waarbij veel kinderen in de leeftijd van 5 tot 14 jaar strijden om de penaltykoning(in) van Zevenaar te worden. Inschrijven kan nog tot en met 17 juni op www.sdzz.nl.

Buitenduikseizoen geopend

Samen proosten op een nieuw duikjaar. (foto: PR Duikteam Sub Aqua Libera)

LOBITH - Afgelopen weekend opende duikteam Sub Aqua Libera (SAL) uit Lobith haar buitenduikseizoen 2018.
Een tiental duikers ging het nog frisse, heldere water in om te kijken hoe de flora en fauna ontwaakt uit haar winterslaap. Hoe verder je in het seizoen komt hoe levendiger en groener het wordt.

“Nu is het in het begin even koud, maar ik ben blij dat het duikseizoen weer is geopend. Tijdens deze duik hebben we een grote snoek gezien, kreeftjes, jonge baarsjes, kokkerjuffertjes, baars-eieren en natuurlijk kikkervisjes”, aldus Marco Hesseling, één van de duikers. Na afloop van de duik namen de leden de tijd om in het zonnetje te genieten van een BBQ en een drankje. Er werden plannen gemaakt voor een mooie duik in de Belgische steengroeven, een spannende kompaswedstrijd die zich onder water gaat afspelen en natuurlijk mag een clubweekend naar Zeeland dit jaar niet bij de clubactiviteiten ontbreken.

Duikers in het water geven ok-teken voor vertrek (foto: PR Duikteam Sub Aqua Libera)


Wil jij met eigen ogen bekijken hoe mooi het onder waterleven in onze regio is of leren duiken zodat je ook op verre vakantiebestemmingen kunt genieten van een mooie duik? Geef je dan vrijblijvend op voor een introductie duik bij duikteam SAL. Dit kun je doen door te mailen naar opleidingen@subaqualibera.nl. Deze gezellige vereniging geeft opleidingen voor beginnende en gevorderde duikers vanaf veertien jaar. Voor kinderen vanaf tien jaar biedt SAL speciale jeugdlessen. De trainingen vinden iedere donderdag avond plaats in het zwembad in Lobith. Natuurlijk kun je ook een supercool duikfeestje geven voor je verjaardag. Meer informatie over deze actieve vereniging staat op subaqualibera.nl.

Harmonieus Bevrijdingsconcert door Liemers Mannenkoor en de Club

(foto: Ina Kotterman)

DIDAM - Het Liemers Mannenkoor en de muziekvereniging De Club wisten elkaar prima te vinden tijdens het Bevrijdingsconcert van 26 mei met een gezamenlijk, sfeervol optreden. Ondanks de warme voorjaarsavond en de concurrentie van de Champions League finale waren 175 toehoorders getuige van een prachtige muzikale avond in theater De Muizenberg in Didam.

Het koor en orkest brachten een evenwichtig en afwisselend programma binnen het thema Bevrijding en Vrijheid. De gedegen voorbereiding liet zich vooral horen in de uitvoering van de soundtrack van de film Crimson Tide, die zich afspeelt in de tijd van de koude oorlog. De Club onderscheidde zich met het mooi gespeelde Liberty Bell van J.Sousa, een militaire mars uit 1893. Het LMK zong op haar beurt gloedvol het lied Dry your tears in Africa van J.Williams over de slaventijd. In de finale namen koor en orkest de bezoekers mee terug naar het einde van de Tweede Wereldoorlog met de bevrijdingsmedley. Het gezamenlijk gezongen 'We`ll meet again' vormde een waardige afsluiting van dit unieke bevrijdingsconcert. Het is zoals een jongere bezoeker zei: "Heel goed om door zo'n muzikale avond de herinnering aan de bevrijding vast te houden. Het doet je beseffen wat vrijheid voor mensen betekent!"

Ondernemers en bestuurders in de Liemers in gesprek tijdens raadsledendiscussie

ondernemers en bestuursleden gingen om de tafel tijdens de Raadsledendiscussie (foto: Jacques Kok)

GROESSEN - Ruim zestig bestuurders en ondernemers waren deze avond bijeen gekomen in Zaal Gieling Groessen. Na de opening door voorzitter Henk Dekker gingen de aanwezigen in kleine groepjes in gesprek over voor ondernemers belangrijke thema’s.

Aan de tafel Arbeidsmarkt en Werkgelegenheid was de algemene conclusie: scholing draagt bij in het aan het werk krijgen van mensen maar nog belangrijker is het mensen arbeidsfit te krijgen. In de regio is weliswaar grote behoefte is aan jonge hoogopgeleiden, maar ook aan starters op mbo-4 niveau.

Op het gebied van Infrastructuur is de doortrekking A15/verbreding A12 een complex bouwproject waar al veel over gesproken is. Het verkeer tot buiten Nederland zal consequenties ondervinden van de werkzaamheden. Deze avond werden een aantal suggesties genoemd om de overlast te reduceren.

Ondernemers ondersteunden de oproep van Groene Allianties de Liemers om de handen ineen te slaan en samen op weg te gaan naar een circulaire economie in de Liemers. De aanwezige raadsleden gaven aan ambassadeur te willen worden. Realistisch blijven is essentieel. “We beginnen bij het plukken van het laaghangende fruit.”

De Liemerse Samenwerking en The Economic Board was het vierde thema waarover werd gesproken. Samenwerking is van belang om niet onder te sneeuwen ten opzichte van Arnhem en Nijmegen. Maar samen optrekken geldt niet alleen voor gemeenten, ook voor ondernemers. Jammer dat de Liemers niet direct vertegenwoordigd is in The Board en dat ze nog weinig van zich laat zien in onze regio.

Nieuwe gezichten bij de Liemerse Uitdaging

Audrey Jeurissen (links) neemt het stokje over van Sylvia Verhaar (Foto: Fotografie Jacques Kok)

DUIVEN – Deze maand legt de manager van de Liemerse Uitdaging, Sylvia Verhaar, na vijf jaar haar functie neer. Zij blijft als nieuw bestuurslid nog wel betrokken bij dit bedrijvennetwerk. Audrey Jeurissen is haar opvolgster.

Jeurissen heeft een ondernemersachtergrond en heeft veel affiniteit met vrijwilligerswerk; een prima basis voor deze functie. Ze draaide al een aantal maanden mee in de organisatie. "Regio de Liemers heeft veel maatschappelijk betrokken ondernemers, die zich graag - zonder dat daar geld aan te pas komt - inzetten voor lokale verenigingen en stichtingen. Daar krijg je echt energie van. Super, dat ik daar als manager een bijdrage aan mag leveren."

Vertrekkend manager Verhaar blikt trots terug op de afgelopen vijf jaar. Ze stond sinds het ontstaan van de Montferlandse Uitdaging (in 2013-2014) aan de wieg van de regionale ontwikkeling van de Uitdaging. In 2016 gingen de Montferlandse Uitdaging en de in 2015 opgerichte Duivense Uitdaging samen op in de Liemerse Uitdaging. Deze samenwerking resulteerde (tot en met 2017) in 744 matches met een maatschappelijke waarde van 876.230 euro.

Verhaar neemt nu de positie over van vertrekkend bestuurslid Axel Jansen. Aletta Laarberg van Laarberg Notarissen en Scheidingsbemiddelaars vult de vacature in, die ontstond na het vertrek van bestuurslid Gerrie Gerrits. Het bestuur van de Liemerse Uitdaging bestaat hierdoor nu uit: Jan Ummenthum (voorzitter), John Aaldering (penningmeester), Rianne de Jong (secretaris), Dirk Hoogland, Aletta Laarberg, Sylvia Verhaar en Harald Wiggers.

De stichting Liemerse Uitdaging is een bedrijvennetwerk dat bemiddelt tussen vragen van maatschappelijke organisaties en het aanbod in Menskracht, Materialen en Middelen van het bedrijfsleven in de Liemers. De matchgroepen en het bestuur van de Liemerse Uitdaging bestaan uit mensen uit het lokale bedrijfsleven. Zij zetten vanuit verschillende disciplines gratis hun know-how en netwerk in. Op deze manier stimuleert en organiseert de Liemerse Uitdaging maatschappelijk betrokken ondernemerschap. www.liemerseuitdaging.nl.

De Groene Rivier

PANNERDEN - Vanaf 2014 is Rijkswaterstaat bezig geweest om een nevengeul aan te leggen langs het Pannerdens Kanaal. Er is 70 hectare nieuwe natuur ontstaan. Er zijn twee hoogwatervrije vluchtplaatsen voor paarden en koeien.

Op zondag 10 juni houdt IVN-de Liemers een struintocht door deze nieuwe natuur. Stevig schoeisel wordt aanbevolen. Start: 14.00 uur. Duur: ongeveer twee uur. Plaats: Veerweg bij veerpont Pannerden/Doornenburg. Info: Ed Bouwman, 0316 529769 en op www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek.

Badminton scholentoernooi

DUIVEN - Op woensdag 23 mei vond het badminton-scholentoernooi plaats in sporthal Triominos georganiseerd door badmintonvereniging BC Thuve en combinatiefunctionaris Anouk Godschalk.

Er waren zeven basisscholen uit Duiven vertegenwoordigt met in totaal 76 kinderen uit groep 5 - 8. Er werden liefst 160 wedstrijdjes gespeeld van ieder vijf minuten. Met de inzet van vrijwilligers en ouders werd dit een zeer geslaagde middag voor de scholieren uit Duiven. Het toernooi werd afgesloten met een spannende finale gevolgd door de uitreiking van een beker. "Wil je ook enthousiast badmintonnen kijk dan op www.bcthuve.nl voor meer informatie."

Badminton scholentoernooi

DUIVEN - Op woensdag 23 mei vond het badminton-scholentoernooi plaats in sporthal Triominos georganiseerd door badmintonvereniging BC Thuve en combinatiefunctionaris Anouk Godschalk.

Er waren zeven basisscholen uit Duiven vertegenwoordigt met in totaal 76 kinderen uit groep 5 - 8. Er werden liefst 160 wedstrijdjes gespeeld van ieder vijf minuten. Met de inzet van vrijwilligers en ouders werd dit een zeer geslaagde middag voor de scholieren uit Duiven. Het toernooi werd afgesloten met een spannende finale gevolgd door de uitreiking van een beker. "Wil je ook enthousiast badmintonnen kijk dan op www.bcthuve.nl voor meer informatie."

21 / 34

22 / 34

23 / 34

25 / 34

26 / 34

27 / 34

28 / 34

29 / 34

31 / 34

33 / 34

34 / 34