De Liemers Helemaal Goed Courant

22 april 2015

De Liemers Helemaal Goed Courant 22 april 2015


Feestweekend bij schuttersgilde Vrede & Vriendschap Herwen

HERWEN - Dit jaar is het 110 jaar geleden dat schuttersgilde Vrede & Vriendschap uit Herwen werd opgericht en ter gelegenheid daarvan organiseert het gilde diverse festiviteiten in het weekend van 2 en 3 mei. Het feest begint op 2 mei met een schuttersbal in de Cluse met coverband Vibe, de entree is gratis en 'n pilsje kost deze avond anderhalve euro.

Hoogtepunt van de festiviteiten is het federatief kringconcours van Kring De Liemers op zondag 3 mei, waaraan door achttien schutterijen wordt deelgenomen. De start is om 09.00 uur in De Cluse met het aanbieden van de erewijn door de gemeente Rijnwaarden aan koningsparen, verenigingsbesturen en genodigden. Na afloop van de erewijn vertrekt de hele stoet rond 10.00 uur onder begeleiding van harmonie Sint-Caecilia naar sportpark Henk Polman aan de Boswaaisestraat, waar om 10.30 uur het kringconcours officieel wordt geopend. Hier starten ook de marswedstrijden, de route loopt via de kom van Herwen naar het eindpunt bij de Cluse.

Tijdens de marswedstrijden is een aantal straten in Herwen voor het verkeer afgesloten. Aansluitend aan de marswedstrijden is het defilé in de Martinusweg, waar ook de eretribune is opgesteld. De overige wedstrijden, waaronder klassiek en acrobatisch vendelen, prijsschieten, marketentsters en bielemannen, spelen zich alle rondom de Cluse af. Hoogtepunt is natuurlijk de strijd tussen de koningen om de titel 'Kringkoning' van Kring De Liemers. Grote vraag is of het de huidige koning van Vrede & Vriendschap, Jeroen Polman, lukt om de titel over te nemen van Bram van Huët, ook van Vrede & Vriendschap.

In de sporthal, die voor deze gelegenheid is omgeturnd tot een ware feestzaal, kan volop gefeest worden op de muziek van Kiep Movin'. Voor de jeugd is er buiten een springkussen. Het festijn wordt rond 17.30 uur afgesloten met de installatie van de nieuwe Kringkoning het uitreiken van de prijzen.

Bloesemtocht, stukje Betuwe in De Liemers

GROESSEN - Op zaterdag 25 april verzorgt IVN de Oude IJsselstreek werkgroep De Liemers een schitterende fietstocht door de Liemers tussen Groessen en Lobith.

Gedurende vijf uur (circa dertig kilometer) wordt er op diverse plaatsen stilgestaan bij het ontstaan van het rivierenlandschap, de historie van de strijd tegen het water en het genieten van de ontluikende natuur, de lente is begonnen.
Het bekende beeld van de Betuwe kan men ook terugzien in De Liemers, want ook hier staan de vele fruitbomen die deze streek rijk is in bloei.

Geadviseerd wordt een lunchpakket mee te nemen. Meer informatie wordt gegeven door Sjoukje Gerritzen, 0316 541089.
De start is zaterdag 25 april om10.00 uur vanaf parkeerplaats tegenover kerk in Groessen. Meer informatie staat op www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek.

RKPSC zoekt actieve voetbalfanaten

LIEMERS - Voor het nieuwe seizoen 2015-2016 zoekt het met de VTON-methode werkende RKPSC nog nieuwe jeugdleden. Jongens en meiden in de leeftijd van zes tot en met achttien jaar die het leuk vinden om te voetballen, kom onze gelederen versterken!

Verder worden gezocht enthousiaste kaderleden en trainers. De VTON-methode maakt een training maken leuk en voor iedereen toegankelijk. Verder zijn ook leiders, grensrechters en ook

scheidsrechters welkom.Evenals een nieuw (jong) seniorenelftal. Bij voldoende animo willen wij een nieuw (jong) seniorenelftal oprichten voor de jongvolwassenen in de leeftijd van negentien tot ongeveer dertig jaar die op zaterdagmiddag zouden willen gaan voetballen in plaats van de zo door deze groep gevreesde zondagochtend! (Voor meer info www.vton.nl).

Twee dagen plezier tijdens Reichswaldtour

De Reichswaldtour van TC de Liemers is dit jaar op zaterdag 25 en zondag 26 april.

ZEVENAAR – De mooiste plekjes en de leukste paadjes zijn ook dit jaar onderdeel van de Reichswaldtour. Op zaterdag 25 en zondag 26 april is het weer mogelijk om veertig, zestig, negentig, 125 of zelfs 165 kilometer te fietsen. 'Voor elk wat wils' is dan ook het motto van de organisatoren van TC De Liemers.

De Reichswaldtour is al jarenlang een vaste prik voor fietsliefhebbers van het Gelderse heuvelland. Dit jaar is het evenement weer op twee dagen, namelijk zaterdag 25 en zondag 26 april. "De Reichswaldtour valt ditmaal extra gunstig, want de maandag erna is het Koningsdag. Dus liefhebbers kunnen twee dagen alles eruit halen en dan nog een rustdag eraan vastplakken", vertellen Ab Lubbers en Richard Tijsseling van de toerfietsclub De Liemers enthousiast. "De kortere routes zijn heel geschikt voor recreatieve fietsers", voegt het tweetal eraan toe. "Zij hebben de keuze uit veertig of zestig kilometer. Ideaal voor gezinnen met kinderen of voor wie er met de E-bike op uit wil." Voor de wielrenners zijn er drie afstanden: negentig, 125 en 165 kilometer.

Mooie heuvels

Stuk voor stuk laten de routes het beste van het Nederlandse en Duitse grensgebied zien. Ab Lubbers: "Zonder overigens op exact dezelfde plekken als vorig jaar te komen. Ieder jaar proberen we er nieuwe paden in te brengen, zodat de Reichswaldtour altijd weer een belevenis is." De lange tochten komen bij of door het Reichswald en Sonsbecker Schweiz. Het hoogtepunt vormt echter het Montferland. Richard Tijsseling: "Dat blijft een mooi gebied, zo kort bij huis. Mensen die hier niet vaak komen of nog nooit zijn geweest, vinden het gebied steevast prachtig. Daarom proberen wij bij het maken van de routes ook altijd door de ogen van een vreemde te kijken. Tot nu toe is dat goed gelukt."

Interland Troffee

De Reichswaldtour telt voor het eerst sinds jaren weer mee voor de befaamde Interland Troffee. Ook leveren de lange routes punten op voor het Klimmersbrevet. Lubbers: "Dit is natuurlijk iets voor de echte wielrenners, maar wij zijn er trots op dat de landelijke organisatie NTFU onze Reichswaldtour zo hoog waardeert."

Starttijden en vertrekpunt

De start van de 165 kilometer is zaterdag 19 april tussen 7.00 en 8.30 uur. Tussen 8.00 en 10.00 uur is de startpost van de 125 kilometer-tocht geopend, van 8.30 tot 11.00 uur is de start van de 90 kilometer en van 9.00 tot 12.00 uur kunnen de recreanten vertrekken. Zij hebben de keuze uit een route van veertig kilometer of een tocht van zestig kilometer. Ook dit jaar werkt TC De Liemers met het 'Scan & Go-systeem'. NTFU-leden kunnen hierbij hun ledenpasje gebruiken. Niet-leden kunnen zich vooraf inschrijven op de website van de NTFU (www.ntfu.nl). Zij krijgen een barcode. Bij het tonen van deze code aan de start hoeven zij niet opnieuw hun gegevens in te vullen.

Het vertrekpunt van de Reichswaldtour is Atletiekbaan Heerenmäten (Heerenmäten 4, Zevenaar). De atletiekbaan wordt vanaf de invalswegen van Zevenaar met pijlen aangegeven. Meer informatie: www.tcdeliemers.nl.

Museumparels in Zevenaar

ZEVENAAR - Waar komt ons verleden tot leven? Waar bewaren we onze schatten? Waar kunnen we leren wie we zijn? Waar komen we weer even tot onszelf? Waar komen we tot onverwachte ontmoetingen? Waar vinden wij ons echte goud……parels? In onze musea...


In deze veranderende wereld zijn musea misschien wel belangrijker dan ooit. Het zijn onze plekken van bezinning en herkenning. Van verwondering, verbazing en ontroering. Musea verbinden ons met het verleden, met het nu, met het grote verhaal over wie we werkelijk zijn. Musea bewaren alles dat van tijdloze, onschatbare waarde is. Collecties zijn het geheugen van een stad, een streek, van ons land en daarmee van onszelf.

De parels van het Liemers Museum. Voor een bezoeker is er soms 'te veel' te zien in een museum. Om de bezoeker door dit bos van voorwerpen bepaalde 'bomen' te laten zien, heeft het Liemers Museum een Parelroute bedacht. Deze route voert de bezoeker langs twaalf objecten verspreid door het hele museum. Door de parelroute worden objecten met een bijzondere geschiedenis of verhaal extra onder de aandacht van de bezoeker gebracht. De Museumparels zijn te herkennen aan bovenstaand logo. Bij de parels zelf staat al wat extra informatie, bij de balie kan men een map meekrijgen waarin nog dieper op de achtergrond van het voorwerp wordt ingegaan.

Nationale Museumweek
Van 18 tot en met 26 april staat tijdens de Nationale Museumweek een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is, in de schijnwerpers. De bezoeker kan het ontdekken door verrassende initiatieven, binnen en buiten de muren van het museum. Dichterbij dan men denkt!

De openingstijden zijn op dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur; het Liemers Museum ligt aan Kerkstraat 16 in Zevenaar (0316 581830; www.liemersmuseum.nl).

Wethouder Zevenaar plakt eerste sticker bij winkelier

ZEVENAAR - Winkeliers die trots zijn op de Liemers kunnen binnenkort een sticker plakken waar op staat dat zij de Liemers, helemaal goed! vinden. De stickers worden persoonlijk uitgedeeld door wethouders uit Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar.

Wethouder Anja van Norel plakte de eerste sticker bij KaasRijk in Zevenaar. Eigenaren Rijk en Bep Meijer hebben sinds 1988 een winkel in Zevenaar en verkopen onder andere streekproducten. Toch vonden zij het lastig om te laten zien dat zij trots zijn op de Liemers. "Met de sticker kunnen wij eenvoudig laten zien dat ook wij de Liemers, helemaal goed! vinden, de vrolijke smiley staat trouwens ook mooi op de gevel", aldus Rijk Meijer

De actie is gestart door de regiomarketing campagne 'de Liemers, helemaal goed!' om aan inwoners en bezoekers van de Liemers te laten zien dat het een mooie regio is waar men trots op kan zijn. Van Norel zei het volgende over de stickers: "Met plezier, en onder het toeziend oog van de ondernemer heb ik de eerste raamsticker mogen aanbrengen. De start van weer een mooie actie van 'de Liemers helemaal goed!' waar iedere centrum ondernemer aan mee zou moeten willen doen. In de Liemers doen we het samen!"

Op vrijdag 17 april zullen wethouders Jos Lamers (Rijnwaarden) en Anja van Norel (Zevenaar) de stickers in de gemeenten uitdelen. Binnenkort worden de stickers ook in Duiven en Westervoort verspreid.

HCC Computeravond: Vakantiefilm maken moeilijk?

ZEVENAAR - Op woensdag 6 mei verzorgt de Hobby Computer Club (HCC) zijn maandelijkse Computeravond. De avond wordt gehouden in Ons Huis aan de Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar.

De aanvang van de activiteiten is om 20.00 uur, zaal is open vanaf 19.30 uur. "Omdat we spoedig weer op vakantie gaan, is het wel handig om te weten hoe we een leuke vakantiefilm kunnen maken met Pinnacle Studio 16 of 17. Op deze avond zal Tom van der Veer met voorbeelden vertellen om van de vakantie een onvergetelijke herinnering te maken. Er is ook gelegenheid om vragen te stellen die betrekking hebben op het filmen en het werken met Pinnacle Studio 16 of 17.

Bij de helpdesk zijn de nodige deskundigen aanwezig die helpen bij vragen en problemen op het gebied van computerapparatuur en -programmatuur. Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om informatie te krijgen over allerlei onderwerpen zoals Internet, Skype, Genealogie, Windows, Office, Linux, et cetera.

De toegang is vrij voor HCC leden. Ook niet-leden zijn welkom, maar betalen een bijdrage van twee euro.

DOORLOOP Twee dagen fietsplezier....

Starttijden en vertrekpunt

De start van de 165 kilometer is zaterdag 19 april tussen 7.00 en 8.30 uur. Tussen 8.00 en 10.00 uur is de startpost van de 125 kilometer-tocht geopend, van 8.30 tot 11.00 uur is de start van de 90 kilometer en van 9.00 tot 12.00 uur kunnen de recreanten vertrekken. Zij hebben de keuze uit een route van veertig kilometer of een tocht van zestig kilometer. Ook dit jaar werkt TC De Liemers met het 'Scan & Go-systeem'. NTFU-leden kunnen hierbij hun ledenpasje gebruiken. Niet-leden kunnen zich vooraf inschrijven op de website van de NTFU (www.ntfu.nl). Zij krijgen een barcode. Bij het tonen van deze code aan de start hoeven zij niet opnieuw hun gegevens in te vullen.

Het vertrekpunt van de Reichswaldtour is Atletiekbaan Heerenmäten (Heerenmäten 4, Zevenaar). De atletiekbaan wordt vanaf de invalswegen van Zevenaar met pijlen aangegeven. Meer informatie: www.tcdeliemers.nl.

Kerkberichten Sint-Francicus

BABBERICH - Op zaterdag 25 april is er een communieviering met als voorgangster Pastoraal werkster Ria Doornbusch en met medewerking van het gemengd koor. Op zondag 26 april is er geen viering in onze kerk.

Gebedsintentie's 25 april;

Wim Eggenhuizen

Mevr. Nelissen – Schroordus

Jan Schipper. ( jaargetijde).

In het week-end van 2 en 3 mei is er geen viering in onze kerk.

De eerst volgende viering is op zondag 10 mei om 9.30u een communieviering met medewerking van het ritmisch koor.

Benefietfeest door Ladies' Circle de Liemers levert 3.262 euro op Voeten van de vloer voor Make-A-Wish

DUIVEN - Op zaterdagavond 11 april hield serviceclub Ladies' Circle de Liemers danceparty: 'Wish to Dance' bij Van der Valk Hotel Duiven bij Arnhem A12. Er is deze avond 3.262 euro opgehaald voor de stichting Make-A-Wish Nederland.

Ladies' Circle is een internationale serviceclub voor vrouwen tot en met 45 jaar, die zich inzet voor vriendschap en goede doelen. In de Liemers zetten zij zich in voor vele projecten, zowel lokaal als regionaal. Het streven is om elk jaar meerdere doelen te ondersteunen met diverse acties. Dit keer hebben zij ervoor gekozen om de stichting: Make-A-Wish Nederland te ondersteunen met de danceparty: 'Wish to Dance'.

Gezellige avond

Vanaf 21.00 uur gingen de deuren open en al snel daarna stonden de eerste gasten op de dansvloer. Na het eerste welkomstdrankje zat de sfeer er al goed in. Bijna tweehonderd mensen kwamen dansen op muziek van Walter Witlov, de dj van voetbalclub Vitesse. De inzet van de dj was geheel belangenloos. Het mooie bedrag van 3.262 euro werd behaald door de kaartverkoop van het feest. Daarnaast werd dit bedrag nog aangevuld door sponsoring van bedrijven.

Kracht om kind te zijn

Door het spetterende feest met een geweldige opbrengt kan Make-A-Wish Nederland de liefste wens van kinderen van drie tot en met achttien jaar met een levensbedreigende ziekte in vervulling laten gaan. Hierdoor zijn de kinderen even uit de zorgen en kunnen zij weer kind zijn in plaats van patiënt. Dit geeft deze kinderen, maar ook het hele gezin kracht voor de toekomst.

Loo zoekt nog een keeper (A-junioren) en C-spelers

LOO - Voor completering van de spelersgroep bij de A-junioren is sportvereniging Loo op zoek naar een keeper.

Deze speler dient bij voorkeur geboren te zijn in de jaren 1997/1998. Met dispensatie mag hij ook nog geboren zijn in 1996 anderzijds zou een keeper geboren in 1995 ook welkom zijn. De A-junioren trainen tweemaal per week op dinsdag- en donderdagavond. Daarnaast is er gelegenheid tot het volgen van keeperstraining op de dinsdagavond.

Daarnaast bestaat de spelersgroep van de C-junioren met de geboortejaren 2001/2002/2003 op dit moment uit 25 spelers. Dit aantal is voor het spelen met twee elftallen over een heel seizoen te klein en voor één spelersgroep veel te groot. We zijn dan in deze leeftijdsgroep dan ook nog op zoek naar minimaal drie tot maximaal vijf nieuwe spelers/speelsters.

De C-junioren trainen bij Loo tweemaal per week. Op dit moment is nog niet exact bekend op welke avonden dit het komende seizoen zal zijn. Heeft men interesse dan kan men voor meer informatie terecht bij Martijn Meuleman, 0316 265413.

@Eat, een uniek concept op bedrijventerrein 'Nieuwgraaf' Duiven

DUIVEN - Nog geen drie maanden terug trof u slechts braakliggend terrein op de plaats waar nu het prachtige en veelzijdige restaurant van @Eat in aanbouw is.

Naar verwachting zullen haar deuren begin mei 2015 worden geopend voor een breed publiek, aan de Cartograaf 82 te Duiven. Het gloednieuwe restaurant biedt u binnenkort een scala aan diversiteit, van zowel de verschillende ambiances in het eetgedeelte tot aan de wereldkeuken, waardoor u zorgeloos kunt genieten van heerlijk eten voor een vast bedrag.

Hoewel de nieuwbouw nog in volle gang is, kunt u vanaf begin mei 2015 terecht bij restaurant @Eat voor de lunch, high tea of het diner. Met het grote kinderspeelparadijs, de verschillende sfeerthema's in het eetgedeelte, en het internationale karakter van de keuken is er voor ieder wat wils. Zo kunt u bij @Eat terecht met uw geliefde, uw gezin of met grote gezelschappen en wordt u bij binnenkomst naar uw tafel begeleid binnen een rustieke Bourgondische of strakke industriële omgeving.

Bekijk en like onze facebook pagina (zoekterm 'AtEat') voor de laatste ontwikkelingen omtrent de nieuwbouw en de leuke acties die u worden aangeboden door @Eat.
@Eat: beleef het binnenkort zelf!

Bevrijdingsvuurestafette in Duiven

DUIVEN - In de loop der jaren is de Bevrijdingsvuurestafette uitgegroeid tot een nationaal evenement, waarbij veel sporters vanuit heel Nederland naar Wageningen komen om het vuur door middel van een estafette naar hun gemeente te brengen. Zeventig jaar bevrijding is een mooie aanleiding om ook aan dit evenement deel te nemen.

Voor het eerst in de geschiedenis van de loopgroep FRoS in samenwerking met de gemeente Duiven zal het Bevrijdingsvuur opgehaald worden in Wageningen. Het Bevrijdingsvuur is bij uitstek hét symbool voor leven in vrede en vrijheid en daar mogen we, met alles wat om ons heen gebeurt, wel eens bij stil staan. Hoewel stil staan voor de estafette nou ook weer niet echt bevorderlijk is.

Op de nacht van 4 op 5 mei gaat een groep lopers vanuit Duiven naar Wageningen om het bevrijdingsvuur in estafette op te halen en te brengen naar Duiven. Het bevrijdingsvuur is ook het landelijke startsein voor de viering van de 'Dag van de Vrijheid'. "Dit jaar zullen zo'n drieduizend lopers en begeleiders deelnemen aan dit evenement, met zijn allen zorgen we ervoor, dat het vuur in heel Nederland zal branden en nu dus ook in Duiven. Mocht je meer willen weten, mail naar frosinfo@gmail.com."

Opbrengst collecte Fonds Gehandicaptensport

DUIVEN - De collecte voor het fonds gehandicaptensport, die in de week van 30 maart tot en met 4 april 2015 plaatsvond, heeft in Duiven, Groessen en Loo tezamen het mooie resultaat van 5.475,39 euro opgebracht. Het collectecomité in Duiven is iedereen dankbaar bedanken voor zijn bijdrage.

"Wilt u volgend jaar van 10 tot en met 16 april ook meehelpen om in Duiven, Groessen of Loo te collecteren, dan kunt u zich opgeven bij T.E. van Dijk, De Tamboer 6, 6921 TD Duiven, 0316 263909 (e-mail t.e.vandijk@hetnet.nl)."

Afdeling Westervoort start lotenverkoop voor de nationale Zonnebloem

WESTERVOORT - Afdeling Westervoort start met de lotenverkoop voor de nationale Zonnebloem. De opbrengst komt geheel ten goede aan de landelijke, de regionale en de afdelingsactiviteiten van de Zonnebloem. Zoals Zonnebloembootreizen en busreizen, de regionale activiteiten zoals de verwenmiddagen en de dag boottocht en niet te vergeten de activiteiten van de afdeling Westervoort zelf.

Zoals het bezoeken van onze gasten en het organiseren voor de gasten van onze afdeling Westervoort van een high tea, een bustocht, een rolstoelmiddag, een bingo, of zomaar een gezellige middag. De Zonnebloem zorgt dat gasten uit het isolement worden gehaald in de huidige tijd van bezuinigen en minder te besteden hebben.

De vrijwilligers van de afdeling Westervoort zullen de loten vanaf 1 mei verkopen. "Koop een lot en laat de vrijwilliger niet in de kou staan, zij gaan er volledig voor u ook?"

"Heeft u interesse om ook als bezoekvrijwilliger binnen onze afdeling te functioneren neem dan contact op met Nelie Harmsen 026 3118066 of met Jos Booltink 026 3114434. Wij zijn blij met nieuwe vrijwilligers en zo kan onze wachtlijst voor onze gasten worden weggewerkt."

Kerkberichten Sint-Martinuskerk Giesbeek

Di. 05-5 Pastor R. Doornbusch Woord-en Communie 10.00 uur Caeciliakoor

Za. 09-5 Diaken A. van Boven Woord-en Communie 19.00 uur Caeciliakoor

Do. 14-5 Dhr. J. Ubbink Hemelvaart Oecumenische dienst te Lathum 10.00 uur Lathum

Za. 23-5 Mw. F. Jansen Pinksteren Woord-en Communie 19.00 uur Caeciliakoor

Zo. 24-5 Het Caeciliakoor zingt in 't Gelders Hof te Dieren 10.00 uur Caeciliakoor

Zo. 31-5 Dirigent Klassiek concert 16.00 uur Liemers Cantorij

Di. 02-6 Pastor E. Lemmen Woord-en Communie 10.00 uur Caeciliakoor

Za. 06-6 Pastoor Thanh H. Eucharistieviering 19.00 uur Caeciliakoor

Za. 20-6 Dhr. J. Ubbink Vaderdag Woord-en Communie 19.00 uur Caeciliakoor

Zo. 28-6 Lathum Oecumenische openlucht dienst te Lathum 10.00 uur Lathum

Twaalf huurwoningen in Groot-Holthuizen

ZEVENAAR - Donderdag 9 april heeft Sandra van Zaal, directeur-bestuurder van Baston Wonen de koop/aannemingsovereenkomst ondertekend ten behoeve van de bouw van twaalf huurwoningen (twee rijen van zes woningen) aan het Nieuwkamppad in buurtschap de Bem.

Bemog Projektontwikkeling BV ontwikkelt de huurwoningen onder dezelfde architectuur, dorpsbeeld, als de reeds gebouwde koopwoningen aan het Ossenkamppad. De woningen worden gerealiseerd door Nikkels Bouwbedrijf b.v. uit Twello.

In december 2014 hadden Baston Wonen, de gemeente Zevenaar en Bemog al overeenstemming bereikt over de realisatie van deze woningen. Met deze woningen wordt ook een wens van de gemeenteraad gerealiseerd.

De woningen

De twaalf woningen gelegen aan het Nieuwkamppad zijn uitermate geschikt voor (jonge)gezinnen gezien de ligging nabij twee basisscholen. De woningen zijn voorzien van een ruime woonkamer en keuken met op de verdieping drie slaapkamers en een vaste trap naar de royale zolderverdieping.

Naar verwachting kan in mei gestart worden met de bouw en kunnen eind 2015 de nieuwe bewoners hun intrek nemen. In mei worden de woningen door Baston Wonen voor verhuur aangeboden op de website www.entree.nu.

De Graafschap, Achterhoek Younited en VTON starten samenwerking

REGIO - Achterhoek Younited en Voetbal Technische Ontwikkeling Nederland (VTON) hebben hun handtekening gezet onder een driejarige samenwerkingsovereenkomst. VTON heeft een voetbaltrainingsmethode ontwikkeld en deze toegankelijk gemaakt in een applicatie.

Het doel van de samenwerkingsovereenkomst is bijdragen aan de ontwikkeling en ondersteuning van trainers binnen jeugdopleidingen van de amateurverenigingen in de Achterhoek en De Liemers. Het VTON-project vormt onderdeel van het convenant tussen De Graafschap, Achterhoek Younited en regionale amateurverenigingen.

De VTON-methodiek is een uniek, leeftijdsspecifiek en methodisch opgebouwd voetbal trainingsprogramma. VTON geeft trainers en verenigingen volledige ondersteuning en begeleiding bij het geven van voetbaltrainingen. De afgelopen jaren heeft VTON in regio Groningen haar programma in samenwerking met FC Groningen uitgerold en geoptimaliseerd.

"Met deze samenwerking bieden we onze convenantpartners en hun jeugdkader een tool die handvaten biedt om gestructureerd training te geven. Op termijn worden de trainingsvormen van onze jeugdopleiding ook via de applicatie van VTON toegankelijk gemaakt voor onze convenantpartners", aldus Dennis te Braak, Hoofd jeugdopleiding van De Graafschap Pincvision Voetbalacademie.
"Daarnaast wordt komend seizoen voor het jeugdkader een vernieuwd Train-de-Trainer programma aangeboden in de vorm van een aantal thema-avonden georganiseerd op stadion De Vijverberg en op locatie in de regio. Op deze manier willen we een structurele bijdrage aan de kaderontwikkeling binnen de amateurverenigingen.

De Graafschap, Achterhoek Younited en VTON streven er gezamenlijk naar bij te dragen aan het verbeteren van het jeugdvoetbalniveau in de regio Achterhoek en De Liemers. Alle jeugdtrainers van DVV Duiven, SV Loo en RKPSC werken inmiddels met de VTON-trainingsapp.

Aldo-meisjes behalen drie medailles en zes finaleplaatsen in laatste wedstrijd

Karlijn Prins met de bronzen medaille

WESTERVOORT - Aan de derde voorronde persoonlijke kampioenschappen vijfde divisie van District Oost in Doetinchem deden vijftien meisjes van A;do mee. Ze behaalden een zilveren en twee bronzen medailles en zes meisjes plaatsten zich voor de finalewedstrijd.

De grootste groep was jeugd 1 niveau D2. Maura de Waard werd elfde met 45,975 punten, Maudi Hageman zeventiende met 43,45 punten, Nina Tacke twintigste met 41,725 punten, Isa Vink 21e met 41,675 punten Emmaloes Hoogenkamp 23e met 40,30 punten en Sanne Onck werd dertiende met 37,625 punten. Emmaloes plaatste zich op basis van de eerste twee voorrondes voor de finale.

Bij pupil 1 niveau D1 behaalde Shanti Paintsil een zilveren medaille zij werd tweede met 55,30 punten en Lotte van de Veen werd hier weer vierde met 54,20 punten. Beiden plaatsten zich voor de finale.

Kim Huisman behaalde bij de Junioren niveau F na twee keer vierde te zijn geweest een derde plaats met 44,425 punten, ze kreeg natuurlijk de bronzen medaille en een plaats in de finale.

Bij pupil 2 niveau D2 behaalde Meis Vink de zestiende plaats met 51,45 punten, Iris Spaan werd zevenrtiende met 51,25 punten en Kinny Schuurman werd achttiende met 51,00 punten.

Bij de junioren niveau E turnde Karlijn Prins een mooie wedstrijd en werd derde met 41,85 punten goed voor de bronzen medaille, Silke Hendriks werd hier tiende met 40,70 punten en Jill Groeneveld eindigde op de twaalfde plaats met 40,20 punten. Karlijn en Jill mogen door naar de finale. Silke staat reserve.

Met de ervaringen uit de plaatsingswedstrijden kunnen de zes meisjes nog even in training voor de finale op 25 april in Doetinchem.

Meer informatie over de gymnastiekvereniging staat op www.aldo-westervoort.nl.

Didam bruist op Koningsdag!

DIDAM - Tijdens Koningsdag kan men een muzikale line-up verwachten dat staat als een huis. Op het Lieve Vrouweplein worden van 12.00 tot 20.00 uur feestvierders non-stop vermaakt in de Didamse buitenlucht.

Pluto34 opent Koningsdag met de beste pop, soul, funk, reggae en blues. Met hun eigen sound trekken ze al langere tijd langs de Nederlandse festivals. Op 27 april wordt het dus genieten in Didam.

Aansluitend treden de jongens aan van: That's What She Said. In 2013 zijn ze verkozen tot beste coverband van de BeNeLux en keren voor even terug naar hun roots. Verfrissend, creatief en vooral feestelijk is wat het is.

Tussendoor en afsluitend hoeft u niet stil te staan, want Djames draait de lekkerste beats. Één ding is zeker, niemand zal zich vervelen tijdens Koningsdag op het Lieve Vrouweplein, tot 20.00 uur kan iedereen dansen, feesten en meezingen. De entree voor het Lieve Vrouweplein is geheel gratis. Bij slecht weer zal het complete feest in Jan&Jan plaatsvinden.

Volop veelzijdigheid in Folkcafé De Liemers

DUIVEN - Vrijdag 1 mei gaat weer een gezellige avond worden. Te beginnen met solist Leo de Kruis. Deze oude rot in het vak is al actief in de folk scene sinds 1972. Allerlei verhalen over zeelui, werk, liefde (uiteraard), hebzucht, jaloezie, oorlog en vrede enzovoort passeren de revue in de nummers, die hij waar nodig, aanpast aan de huidige tijd zonder daarmee het origineel geweld aan te doen.

Ook zal het duo Por Tu van zich laten horen deze avond. Dit duo, bestaande uit Toetie Rijnaard en Peter Abbink zal de bezoeker doen geloven dat hij zich op een rustig terras in Frankrijk bevindt. Toetie is een veelzijdige zangeres die met haar warme timbre een aangename sfeer creëert. Samen met Peter op de toetsen brengen zij poëzie van klank en taal in hun muziek.

En een mooi voorbeeld van de veelzijdigheid deze avond, is de Sinusgroup uit Duiven. Met hun zeer uitbereide repertoire spelen ze alles, van rustige ballads tot stevige rock, en van instrumentaal tot blues. Sinusgroup wil de nostalgische en voor velen herkenbare sound van de '60 en´70 weer tot leven laten komen. Optredens die ze dit jaar hebben gedaan en de reacties daarop zijn een teken om vooral door te gaan op deze ingeslagen weg.

Folkcafé De Liemers ligt aan de Kastanjelaan 2 in Duiven en is geopend vanaf 20:00 uur. Aanvang van de muziek is 20:30 uur, de toegang is gratis. Meer info staat op www.folkcafe-de-liemers.webnode.nl.

Geslaagden bij De Watervrienden

ZEVENAAR - Afgelopen zondag slaagden weer een aantal vrijwilligers van De Watervrienden Zevenaar voor de cursus tijdwaarnemer/keerpuntcommisaris en kamprechter.

Eigentijds initiatief van Theo Tiedink uit Groessen

Theo Tiedink: "Wij willen binden en verbinden." Foto: Geurts Media

GROESSEN - Digitale ontmoetingsplaats voor ondernemers. Een digitaal platform waar mkb-bedrijven elkaar kunnen ontmoeten. Dat moet mkbspreekuur.nl gaan worden. De pilotfase is inmiddels voorbij en de bezoekcijfers bewijzen het nut van dit nieuwe platform.

Mkbspreekuur.nl komt uit de koker van ondernemerscoach Theo Tiedink uit Groessen. Vroeger eigenaar van een groot communicatie- en reclamebedrijf, tegenwoordig bedient hij het mkb van advies. Hij bouwde het webportaal uit samen met Charles van den Berg.

"Ondernemers zijn vooral met de dagelijkse gang van zaken in het bedrijf bezig", zegt Tiedink. "Maar soms is het goed om je product tegen het licht aan te houden en te sparren met andere ondernemers. Mkbspreekuur.nl is een onafhankelijke ontmoetingsplaats voor ondernemers (zowel mkb als zzp) om in contact te komen met collega's of professionele adviseurs. Zodat ze in specifieke situaties adequate antwoorden en oplossingen vinden, waardoor ondernemen nog leuker wordt."

Mkbspreekuur.nl presenteert zich als dé vraagbaak voor ondernemers. De eerste maanden heeft het platform proefgedraaid en zijn er al ruim 200.000 bezoekers op de site geweest. "Dat betekent dat er behoefte is aan informatie en ontmoeting", weet Theo Tiedink. Hij nodigt zowel ondernemers als adviseurs uit om via het platform kennis uit te wisselen en te klankborden. "Adviseurs geven een eerste gratis consult en komen zo in contact met potentiële klanten voor de langere termijn. De ondernemer vindt via mkbspreekuur.nl de antwoorden waar hij naar op zoek is."

Mkbspreekuur.nl is volgens Theo Tiedink geen commerciële website. "Wij willen vooral binden en verbinden."

De brandweer heeft jou nodig

REGIO - Wil jij bijdragen aan de veiligheid van jouw buurt? Sta jij te boek als teamspeler? En ben jij toe aan een uitdaging die jou waardering oplevert? Versterk de brandweerpost in Doornenburg, Duiven, Gendt, Heteren, Huissen, Lobith, Oosterhout, Pannerden, Valburg, Zetten of Zevenaar!

Als brandweervrijwilliger draag je actief bij aan de veiligheid van jouw directe omgeving. Samen met collega's vorm je een hecht team waarop je kunt bouwen. Samen maken jullie maken mooie, maar ook heftige zaken mee. Jouw team staat dag en nacht klaar voor brandbestrijding en hulpverlenende taken waarbij plaatsgenoten betrokken kunnen zijn. Hulp van de lokale brandweer wordt dan ook enorm gewaardeerd.

Vergoeding

Hoewel de term 'vrijwilligers' wordt gebruikt, ben je een volwaardige collega wiens werk bij de brandweer een tweede baan is. Als brandweervrijwilliger heb je recht op een vergoeding conform de landelijke CAO brandweervrijwilligers. Ook ben je verzekerd bij het oefenen en uitrukken.

Opleiding

Vanaf de eerste dag dat je aangesteld bent als vrijwilliger, doe je mee tijdens de oefenavonden. Gemiddeld heeft jouw ploeg één oefenavond per twee weken. Ook ga je aan de slag met de opleiding tot manschap, zodat je na het eerste schooljaar mee kunt op de uitruk. Deze opleiding start in september, is één avond per week en duurt zo'n 2,5 jaar.

"Ben jij (m/v) achttien jaar of ouder? Woon en werk jij in de buurt van de brandweerpost in jouw woonplaats? Heb jij minstens een opleiding gevolgd op vmbo-niveau? En ben jij (bij voorkeur) overdag beschikbaar. Reageer! De vacature en het sollicitatieformulier vind je op www.brandweer.nl/gm."

Kofferbakverkoop voor Giesbeek-Torenhoog

GIESBEEK - Op zondag 3 mei verzorgen de Vrienden van de Giese Toren de zevende kofferbakverkoop op het terrein achter de Sint-Martinuskerk en de straten er omheen.

De verkoop begint om 9.00 uur en duurt tot 16.00 uur; tijdens dit evenement zullen diverse activiteiten plaatsvinden, zoals kindervermaak, oude ambachten, muziek, et cetera. Op het verkoopterrein zullen een boeken- en platenhoek worden ingericht, op de diverse terrasjes kan de bezoeker genieten van een hapje en een drankje en natuurlijk uitrusten van het geslenter langs de openstaande kofferbakken.

Ook is er deze dag een kleedjesmarkt waar de jeugd van groep drie tot en met acht gratis aan deel kan nemen, wel moet men zich even opgeven. Tevens doen zij een oproep aan mensen die binnenkort gaan verhuizen en in hun nieuwe woning al hun spullen niet meer kwijt kunnen, deze aan de Stichting aan te bieden zij houden naast de kofferbakverkoop nog een grote rommelmarkt. "Mocht u nu al spullen hebben die u aan de Stichting wilt geven, bel dan 06 10252829 of 06 12604822 uiteraard zijn ook spullen van buiten Giesbeek welkom. De stichting heeft als doel, geld te vergaren voor het behoud en onderhoud van de Giese Toren. Wilt u ons financieel steunen met onze actie Giesbeek Torenhoog? Stort uw bijdrage dan op rekening nr NL56RABO012.62.88.682. Voor informatie over de kofferbakverkoop kunt u bellen naar een van de bovenstaande nummers. Alle informatie over de Giese-Toren staat op www.giesbeektorenhoog.nl."

Kunstroute van groep acht van basisschool De Overlaat

Riet Sloot

TOLKAMER - De leerlingen van basisschool De Overlaat uit Tolkamer hebben op 2 april het theaterproject afgesloten met een aantal fantastische kleine voorstellingen door het dorp Tolkamer.

Riet Sloot

Het publiek kon de 'Kunstroute' onder begeleiding van groep acht-leerlingen door het dorp volgen. Het was een geslaagd project dat tot stand kwam met medewerking van 'Theater De Plaats'.

In Zevenaar overal gratis parkeren op feestdagen

ZEVENAAR - Wie op 27 april tijdens Koningsdag in en rond het centrum van Zevenaar wil parkeren, is voordelig uit. Normaalgesproken dient men in dat gebied van maandag tot en met zaterdag te betalen voor het parkeren. Op zondagen en op officiële feestdagen is het parkeren echter gratis.

De komende periode mag er gratis geparkeerd worden op de volgende dagen: maandag 27 april (Koningsdag), dinsdag 5 mei (Bevrijdingsdag), donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag) en maandag 25 mei (Tweede Pinksterdag).

Meer informatie over parkeren in de gemeente Zevenaar staat op www.zevenaar.nl/parkeren.

Rommelmarkt bij De Boemelaars

ZEVENAAR - Op 31 mei houdt carnavalsvereniging De Boemelaars weer haar traditionele voorjaarsrommelmarkt. Deze rommelmarkt zal als vanouds van 11:00 tot 14:00 uur gehouden worden in het schuttersgebouw van Sint-Andreas aan de Oude Doesburgseweg 1 in Zevenaar.

Op de rommelmarkt zullen weer allerlei goed bruikbare tweedehands goederen aangeboden worden. In de diverse stands zullen weer volop boeken, platen, cd's, kleding, schoenen, speelgoed, huishoudelijke goederen, porselein, glaswerk, elektronica en dergelijke aangeboden worden.

Na of tijdens het bezoek aan onze rommelmarkt is er in het schuttersgebouw natuurlijk zoals altijd de mogelijkheid om een heerlijk vers gezet kopje koffie of thee te drinken.

"Hebt u plannen om uw zolder of schuur eens grondig op te ruimen of hebt u dit al gedaan maar weet u niet waar u met de voor u overbodige doch voor een ander nog goed bruikbare goederen naar toe kunt? Bel dan gerust met De Boemelaars. Wij stellen het zeer op prijs als u uw goederen aan ons wilt schenken. Wij komen de goederen dan op afspraak bij u ophalen. U kunt bellen met Linda Vleeming op telefoonnummer 0316 331413. Op een met u afgesproken tijdstip worden de goederen dan netjes bij u opgehaald. U kunt de goederen ook zelf afgeven bij onze loods aan de Industriestraat 4 in Zevenaar. Iedere woensdagavond tussen 19:00 en 21:00 uur en zaterdag tussen 11:00 en 14:00 uur. Wij kunnen helaas geen meubels, kasten, bedden en dergelijke innemen."

Meer informatie over de rommelmarkt staat op www.cvdeboemelaars.nl.

Open Podium in De Lantaern Zevenaar

ZEVENAAR - Lazy Sunday Café (swingend combo) treedt op in De Lantaern. Deze uit liefst vijf personen tellende enthousiaste groep musici vertolkt naast standaard jazz, jazzy pop en poppy jazz. Kortom: Swingende muziek voor een breed publiek.


Lazy Sunday Café brengt toegankelijke, sfeervolle en swingende muziek. Muzikaal plezier voor de bezoekers van De Lantaern waarbij het onderling gesprek nog steeds mogelijk blijft tijdens de twee korte sets die de groep brengt. Hun motto….."Muziek is als feestje, om mensen te laten genieten".

Crazy Habits *band) treedt ook op. Crazy Habits speelt voornamelijk eigen composities en gaat met dit optreden terug naar hun roots. Na enkele jaren hard gewerkt te hebben aan het repertoire en verschillende optredens te hebben gehad in onder andere Theothorne te Dieren en Lentepop te Brummen, zijn ze nu zover dat ze een try-out willen houden in De Lantaern.

Ook treedt op Old Man on the Backporch (power blues trio), een power blues trio van voormalig Long Tall Ernie & the Shakers-drummer Christiaan Meurs; dit trio vertolkt uitgelezen covers uit de jaren 60/70 met ongekende passie. Voor de echte liefhebber!

Christiaan Meurs (slagwerk en backing vocals) wordt bijgestaan door niemand minder dan de oud-gedienden; Burt Meyer (gitaar en leadzang) en Robin Teering (bas en backing vocals).

Het optreden is zaterdag 25 april om 21.00 uur aan De Hooge Bongert 3 6903 DA Zevenaar (naast de Bibliotheek). De toegang is gratis. Meer info staat op www.delantaern.nl.

Volleybalclinic op het Gelders Eiland

PANNERDEN - Sporthal De Pauwengaard in Pannerden werd dinsdag 7 april bezocht door de scholen 't Scathe Pannerden, De Driehoek Aerdt en De Berkhaag uit Herwen.

Basisschool 't Scathe beet in de vroege ochtend uren het spits af. Daarna volgde in de middag de bezoekende scholen Aerdt en Herwen. De reden hiervan om de kinderen vooral het sporten het onderdeel volleybal spectaculair te maken. Twee clinics stonden in het teken van technieken aanleren. Ook was er een dag waar de Joinbus met vijf geweldige attracties, waaronder Simcaschmeting.

Op dinsdag 7 april zijn alle klassen van ' t Scathe in sportzaal De Pauwengaard actief aan het sporten geweest om het onderdeel volleybal met zijn vele technieken waaronder duiken, smashen, werden bijgebracht.
"Wilt u meer weten over Pajodos (Volleybal) neem dan contact op met volleybalpajodos@qmail.com."

B-heren van Duiven kampioen

Bovenste rij van links naar rechts: Lemmy Isenbugel, Tom Sweers, Thijs van Alst, Tim van der Zijden, Mylan van Uum, Niels overdijkink, Coach Eric Steenstra. Onderste rij van links naar rechts: Bram Sweers, Gijs Tubben, Jorim Steenstra, Cody Brown, Jelle van Ommeren.

DUIVEN - Op zondag 29 maart moesten de B-jongens thuis aantreden tegen AAC.

Er was lekker veel publiek met veel toeters en bellen om de jongens aan te moedigen. Er werd ruimschoots gewonnen (31-15) Het kampioenschap was binnen. Dit werd in de kantine van de sporthal nog goed gevierd.

Wevoc CMV 6 voor de vierde keer op rij kampioen

CMV niveau 6 Bovenste rij: Dylana Tieman, Merel zijm, Loïs matser Midden: Cisca Brakenhof en coach Herman Patist Onderste rij: Quinta Boersma, Shinya Patist

WESTERVOORT - Op zaterdag 11 april is CMV 6 van Wevoc weer kampioen geworden.

Voorgaande jaren deden ze dit ook al in niveau 3, 4 en 5 onder leiding van trainer Jorik Roelofsen en Coach Herman Patist. De meiden spelen in juni een indelingstoernooi voor de C-jeugd om te kijken in welke klasse ze daar mogen uitkomen. Naast dit team zijn ook de CMV teams van niveau 4 onder leiding van Manou de Rooij en Luuk Gorter kampioen geworden.

Doedelzakspeler bij Passage in Zevenaar

ZEVENAAR - De spreker die Passage Zevenaar voor 20 mei heeft uitgenodigd speelt geen trompet, piano of harp, maar bespeelt de doedelzak. De aanvang van de avond is 19.30 uur in Ons Huis aan de Dr. Honigstraat 3.

George Alblas uit Voorthuizen is muzikaal leider van de Koninklijke Pipes and Drums of the Royal British Legion in Nederland. Hij laat kennis maken met en vertelt over de rijke tradities van de doedelzak, die uiteraard ook zal worden bespeeld.
Over Schotse uniformen gesproken: weten we wat een skian, duph of een sporran is? Na deze avond wel...

Tweede op derde LZK-dag

ZEVENAAR - Zondag 12 april was de derde LZK-dag in de derde klas. De Watervrienden Zevenaar verdedigde haar tweede plek met succes.

LOOrunners uit Duiven deelnemer Roparun

DUIVEN - Team 73: LOOrunners uit Duiven doet mee aan de Roparun. Zij gaan op zaterdag 23 mei van start in Parijs en lopen, in estafette, in twee dagen naar Rotterdam. In aanloop naar de Roparun zamelen de teams zoveel mogelijk geld in.

De opbrengst van de Roparun, vorig jaar 5,4 miljoen euro, gaat naar ruim 150 goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker.

De opbrengst van de Roparun wordt niet besteed aan onderzoek, maar komt ten goede aan zaken die het leven van kankerpatiënten kunnen veraangenamen. Om geld in te zamelen organiseren de teams allerlei acties. Ook verkopen de leden van een team Roparun-loten waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

Michael Beenhakker, directeur van Stichting Roparun: "Het is prachtig dat ook dit jaar zoveel mensen zich belangeloos inzetten voor de Roparun. Ik hoop dat ook de inwoners van Duiven hun Roparunteam ondersteunen en een donatie doen via www.roparun.nl."

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo'n vijfenzestig kilometer lopen, dat is meer dan anderhalve marathon. Er doen dit jaar 320 teams mee. Gemiddeld bestaat een team uit vijfentwintig personen, waaronder fietsers die de lopers begeleiden. Ieder team levert een geweldig sportieve prestatie. Samen met de ruim vierhonderd vrijwilligers zijn er zo'n 8.500 mensen actief voor dit goede doel.

Duiktema SAL huldigt zes jubilarissen

De zes blije jubilarissen: Luc Bergsma, Margo van der Steen, Wil Derksen, Willem Elbertse en Marco van Megen

LOBITH - Op woensdag 15 april hield duikteam Sub Aqua Libera (SAL) haar jaarlijkse algemene ledenvergadering, waarbij liefst vijf jubilarissen in het zonnetje werden gezet.

De algemene ledenvergadering werd georganiseerd in het clubhuis van duikteam SAL in Lobith. Het was een goed bezochte vergadering met lovende woorden voor onder andere het uitmuntende werk van de penningmeester. De avond kreeg een feestelijk tintje toen de vijf jubilarissen met waardering door de voorzitter werden toegesproken. "Tien jaar lidmaatschap is voor mij snel gegaan. Ik ben lid geworden en direct begonnen aan mijn duikopleiding. Een jaar later ben ik secretaris geworden in het bestuur en dat doe ik nog steeds met veel plezier", aldus Wil Derksen, secretaris van de vereniging.

Duikteam SAL is één van de grootste duikverenigingen van Nederland en heeft een zeer gevarieerd leden bestand van jong tot oud en een groot vrijwilligers kader. Daarnaast zijn er veel leden die andere familie leden bij de vereniging hebben. "Het is leuk om te zien dat veel familieleden samen een duikcursus volgen. Dat deed ik ook met mijn dochter en daar denk ik met veel plezier aan terug", aldus Wil.

Duikteam SAL biedt duikopleidingen voor beginnende en gevorderde duikers en heeft ook leuke jeugdtrainingen. Daarnaast is het mogelijk om een origineel bedrijfsuitje of cool kinderfeestje bij duikteam SAL te organiseren. Wil je meer informatie over deze gezellige vereniging kijk dan op www.subaqualibera.nl of mail naar opleidingen@subaqualibera.nl om een afspraak te maken voor een introductieduik.

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Zondag 26 april, 9.30 uur: Eucharistieviering, Voorgangers: Pastor H. van Merm en Pastor J. Heemink, Koor: NGK. Intenties: Harry Schennink, Ouders Jörissen-Rutten + Gerrie en Wim, Familie Steens-Degen.

Zondag 3 mei, 9.30 uur: Eucharistieviering, Voorgangers: Pastor H. Hendriksen en Diaken A. van Boven. Koor: AMK. Intenties: Zr. Wilma Oomen, Bertus Bruns, Ouders Dukkerhof-Könning en zoon Jan.

Woensdag 6 mei, 19.00 uur: Maria lof, Voorganger Diaken A. van Boven, Koor N.G.K.

Overleden:

17 Maart: Elisabeth Nicolaas-Skowranek, 86 jaar, Molenstraat 7-11,                

23 Maart: Aleida Boekhorst-Welling, 89 jaar, Buitenmolen 11,

5 April: Leida Tiemissen-Tankink, 90 jaar, Oosteinde 32 B,

7 April: Ria Kleinherenbrink-Haagen, 83 jaar, Subenhara, Hunneveldweg 15        

7 April: Riekie Wiesman-Oostendorp, 87 jaar, Tooropstraat

7 April: Frits Smeenk, 88 jaar, Debussystraat 22

9 April: Greet Roelofs-Delno, 75 jaar, Liemerije Zevenaar.        

12 April: Annie Peer-Bosch, 90 jaar, Binnenrijk Giesbeek.

Wijkraad Ganzenpoel-Schans uit Westervoort tien jaar

WESTERVOORT - Om het tienjarig bestaan te vieren organiseert de wijkraad in samenwerking met jongerencentrum Creon een gezellige kraampjesmarkt met tweedehands- en zelfgemaakte artikelen, op de locatie Ganzenweide achter het jongerencentrum aan de Rosmolen in Westervoort.

Deze markt is zaterdag 9 mei van 11.00 tot 16.00 uur. Ook voor de kinderen is er vermaak, zoals diverse springkussens, speeltoestellen et cetera. "Mocht u interesse hebben, er zijn nog enkele kramen beschikbaar à vijf euro. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Annie van der Lely: 06-48490002 of via email: ganzenpoel@live.nl.

Op 8 mei kennismaken met arm breien

DUIVEN - Voorwaarts, Voor Elkaar is een inloopochtend voor iedereen, met leuke gezellige wisselende activiteiten!

Op 8 mei kan men kennis maken met arm breien of een mandala inkleuren. Voor het arm breien kan men zich opgeven tot 1 mei. Bij het opgeven graag aangeven of men zelf voor de wol zorgt of dat wij voor de wol zorgen (kosten voor de wol zijn voor de deelnemer). De inloopochtend is bij Seniorenclub aan het Eilandplein 300 in Duiven (ingang Vlielandlaan) van 9.30 tot 11.15 uur. De kosten twee euro per persoon. Info: 0316 262274; e.mail. voorwaartsvoorelkaar@hotmail.nl.

Officiële opening De Boomgaard in Duiven

DUIVEN - De voormalige basisschool De Boomgaard aan de Schoolstraat in Duiven is het nieuwe kantoor van KerkvoorNu. Zondag 26 april wordt het pand feestelijk geopend.

KerkvoorNu gebruikt De Boomgaard als kantoor, maar het is veel meer dan een werkplek. Het is een plek van ontmoeting, herkenning en groei. Er vinden veel activiteiten plaats, zowel overdag als 's avonds. Zondag 26 april wordt De Boomgaard – de naam blijft gehandhaafd – officieel geopend. Eerst is er om 10.30 uur een gastendienst in het Candea College in Duiven, daarna is de feestelijke opening van het kantoor. Het feestje duurt van twee tot vier uur. Iedereen is welkom.

Duiven kleurt oranje

Foto: Theo Struijk

DUIVEN - In het kader van 'Duiven Kleurt Oranje' zal het winkelcentrum in Duiven op koopzondag 26 april in oranje kleuren getooid zijn.

Tevens zijn er leuke oranje-aanbiedingen van de ondernemers van het winkelcentrum, kunnen de kinderen geschminkt worden en zal het dweilorkest De Duitekluiters uit Arnhem met zijn muzikale optredens voor 'n gezellige sfeer in het winkelcentrum zorgdragen.

D2 van HV Duiven kampioen

DUIVEN - Op zaterdag 28 maart moest de D-2 handballen voor het kampioenschap in Gaanderen tegen Minerva.

Er was een bus geregeld dus met heel veel supporters werd de reis aanvaard. De wedstrijd stond vooral bol van de zenuwen en na een tussenstand van 9-6 een minuut of tien voor het einde, wisten het team toch nog gelijk te spelen met 9-9 en was het kampioenschap een feit.

Unieke combinatie van zang The New Voices en toneel van theatergroep IJsbloemen

ZEVENAAR - Unieke combinatie van zang door The New Voices en toneel van theatergroep IJsbloemen. Deze bijzondere avond bestaat uit een eenakter gebracht door twee leden van theatergroep IJsbloemen én een optreden van hét Pop zangkoor van De Liemers The New Voices uit Zevenaar.

De zanggroep The New Voices uit Zevenaar bestaat uit liefst veertig leden en doet het geweldig mede door haar choreografie. Tijdens het TOP2000 popkoren Contest in 2013 en 2014 gingen ze met respectievelijk de eerste en tweede prijs aan de haal.

De voorbereidingen voor de nieuwe voorstelling Gestrand zijn in volle gang, deze voorstelling is in zijn geheel te zien op 6, 7 en 8 november in Het Musiater in Zevenaar. Maar de primeur van (een deel van) dit programma heeft muziekcafé De Lantaern al op 2 mei.

In twee keer een half uur zullen de leden van The New Voices het publiek al laten genieten van een deel van de nieuwe liedjes en choreografie. Het koor staat onder leiding van dirigent Gerben Kruisselbrink en wordt geregisseerd Richard Sprokkereef die ook verantwoordelijk is voor de choreografie en de presentatie (www.thenewvoices.nl).

Het muzikale gedeelte van The New Voices wordt onderbroken met een eenakter gespeeld door leden van theatergroep IJsbloemen uit Zevenaar. Jannie Oudendijk en Christa Visker (foto) spelen de aangrijpende eenakter 'Ik huil mijn vaders tranen' van Martine Faber. Het gaat over twee vrouwen die onafhankelijk van elkaar praten tegen een stoel waarin hun vader altijd heeft gezeten. De twee vaders hebben de oorlog op totaal verschillende manieren beleefd. Dit heeft zijn weerslag gehad op de beide dochters.

Het optreden is zaterdag 2 mei om aanvang: 21.00 uur aan De Hooge Bongert 3 in Zevenaar (naast de Bibliotheek). De toegang is acht (Plusdonateurs betalen zeven euro). Meer info staat op www.delantaern.nl.

Stand van zaken vernieuwde braderieën

DUIVEN - Er is een tussentijds verslag met betrekking tot de te organiseren braderieën tijdens de kermissen in Duiven op 14 juni en 30 augustus.

De voorbereidingen zijn in volle gang en er wordt veel werk verzet en veel aan PR gedaan. "Ik krijg veel leuke reacties van het publiek die Johan Peters van Organisatiebureau Peters Events, herkennen van de persberichten en kan opmaken uit deze reacties dat de teruggang van de voorgaande jaren van de braderie wel leeft en dat men het een enorm goed initiatief vindt om dit opnieuw op te gaan zetten en dat men zeer benieuwd is naar de nieuwe opzet! Het is moeilijk voor een nieuwe organisatie om een in verval geraakte braderie weer op te tillen tot een niveau waarop deze behoort te zijn. Wij hopen dat deze inspanning beloond wordt met een mooie en goed bezochte braderie."

"Wij zijn op dit moment niet ontevreden over het verloop, maar kunnen nog zeker aanmeldingen van (markt)handelaren en middenstanders gebruiken om er een bruisend feest van te maken. Bij deze een oproep voor de bedrijven die nog niet hebben gereageerd. Laat je horen bij Peters Events en presenteer je bedrijf tijdens de braderieën, die gaan plaatsvinden op 14 juni en 30 augustus in Duiven." Voor informatie kan er gebeld worden: 06 20767484 of mail naar eventspeters@gmail.com.

Papendal Bike Event voor Ontdekking Didam

DIDAM - De leerlingen van groep zes van basisschool De Ontdekking uit Didam zijn geselecteerd om deel te nemen aan het scholenprogramma van het Papendal Bike Event. Een uitdagend programma is samengesteld om kinderen enthousiast te maken voor vele fietsdisciplines.

De leerlingen kregen woensdag 15 april een speciale fietsles van de Fietsersbond namens het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland. Tijdens de fietsles oefenden de kinderen diverse vaardigheden, zoals slalommen, in- en uitvoegen van twee fietsers en een noodstop maken. De kinderen werkten zo aan hun verkeersveiligheid en kunnen de vaardigheden direct toepassen in het dagelijkse fietsverkeer.

Als klap op de vuurpijl zijn de leerlingen uitgenodigd voor een activiteitendag tijdens het Papendal Bike Event. Op zaterdag 9 mei maken de leerlingen kennis met de BMX sport, nemen deel aan een BMX- en mountainbike clinic, krijgen een rondleiding op het nationaal sportcentrum en strijden in een spellencircuit op diverse fietsen.

Met deze twee onderdelen van het scholenprogramma maken de leerlingen kennis met de fietssport, de topsport én krijgen de kans de sport zelf te beoefenen. Het scholenprogramma met de fietslessen is een initiatief van Sportcentrum Papendal, provincie Gelderland, Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland, Stichting Topsport Arnhem Promotie (STAP) en de Gelderse Sport Federatie (GSF).

Papendal Bike Event

Op 9 en 10 mei vindt het Papendal Bike Event plaats rond de UCI BMX Supercross Papendal. Onder andere de nationale toppers Laura Smulders en Jelle van Gorkom zullen aan de start verschijnen. Meer informatie is te vinden op www.papendalbikeevent.nl.

Workshops in het Tekenlokaal

ZEVENAAR - Het Kunst en welzijnlokaal biedt in de verschillende lokalen lezingen, cursussen en workshops aan die te maken hebben met kunst en welzijn zoals in het Gezondheidslokaal een lezing over ayurveda of in het Tekenlokaal een workshop kleuren.

Dit schooljaar zijn er nog plaatsen beschikbaar bij verschillende workshops en cursussen. Gekozen kan worden uit de volgende workshops: acryl schilderen, creatief kleuren voor volwassenen/ kinderen. Ook zijn er nog plaatsen vrij voor de cursus intuïtief tekenen en schilderen of creatief schetsboek maken.

Deze activiteiten worden gegeven door professionele kunstenaars en zijn geheel verzorgd. Dit houdt in dat de benodigde materialen aanwezig zijn en dat er gratis koffie/ thee is gedurende de gehele activiteit. Bij de dag workshops zit ook een lunch bij inbegrepen. De activiteiten worden gegeven in het Juvenaat, Babberichseweg 23 in Zevenaar.

"Bent u geïnteresseerd en wilt u zich aanmelden voor de bovengenoemde workshops en/ of lessen dan is dat nog mogelijk tot 27 mei. De activiteiten gaan door bij voldoende aanmeldingen. Kijk voor meer informatie en/ of aanmelden op kwlokaal.nl. Een email sturen kan ook naar kwlokaal@info.nl."

Duiven haalt Bevrijdingsvuur op

DUIVEN - In de nacht van 4 op 5 mei gaat een groep Duivense lopers van FRoS onder begeleiding van de gemeente Duiven het bevrijdingsvuur in Wageningen ophalen om naar Duiven te brengen. FRoS is de Duivense hardloopgroep Fun Running on Sunday (FRoS).

Het bevrijdingsvuur is het landelijke startsein voor de viering van de 'Dag van de Vrijheid'. Dit jaar nemen zo'n drieduizend lopers en begeleiders deel aan dit evenement, met hen allen zorgen ze ervoor, dat het vuur in heel Nederland brandt en op 5 mei dus ook in Duiven. Het Bevrijdingsvuur is bij uitstek hét symbool voor leven in vrede en vrijheid en daar mogen we, met alles wat om ons heen gebeurt, wel eens bij stil staan.

Burgemeester De Lange van Duiven begeleidt de groep lopers per fiets vanaf de gemeentegrens en ontsteekt de Duivense vlam bij het oorlogsmonument aan de Burgemeester Van Dorth tot Medlerstraat. Na deze ceremonie overhandigen kinderen de Bevrijdingsvlam aan een vertegenwoordiger van Hope XXL. Hope XXL streeft naar een wereld waarin iedereen zijn of haar leven als 'goed' waardeert. Deze vlam krijgt op termijn een vaste (eeuwige) plek in het nieuwe pand van cultureel centrum De OGtent, die in september dit jaar in gebruik wordt genomen.

In de loop der jaren is de Bevrijdingsvuurestafette uitgegroeid tot een nationaal evenement, waarbij veel sporters uit heel Nederland naar Wageningen komen om het vuur via een estafette naar hun gemeente te brengen. Zeventig jaar bevrijding is een mooie aanleiding om ook aan dit evenement deel te nemen. De organisatie is in handen van de loopgroep FRoS in samenwerking met de gemeente Duiven.

Gymvereniging Didam maakt remake video

DIDAM – Gymvereniging Margriet uit Didam heeft een remake gemaakt van de video bij de single 'War' van de band Kensington. De clip van Kensington bevat beelden van bekende Nederlandse topturners zoals Epke Zonderland. Enkele leden van de turnvereniging uit Didam vervingen deze beelden door hun eigen turndemonstraties.

Al jaren probeert de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) het heren turnen meer op de kaart te zetten. De video van Kensington is onderdeel van deze campagne die het turnen een 'stoerder' imago moet geven. De combinatie tussen rockmuziek en turnsport kan hier aan bijdragen. 3FM-dj Giel Beelen opperde het idee om turnonderdelen van Epke Zonderland, Casimir Schmidt en Bart Deurloo te verwerken in de beelden bij het nummer van Kensington. De actie 'Let's Rock in Rio' is op touw gezet in aanloop naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016.

Naast verschillende acrobatische turnoefeningen voeren de leden van Margriet Didam ook onderdelen van het zogenoemde 'freerunning' uit. Freerunning is binnen de gymnastieksport in opkomst. De leiding van gymvereniging Margriet integreert dit steeds meer in de jongenslessen. In de clip, die is opgenomen in Rhenen en Didam zijn uiteenlopende oefeningen van jongens en meisjes te zien. De remake staat op YouTube en is te bekijken via de Facebookpagina van de turnvereniging, via de website www.gymverenigingmargriet.nl, is de video ook te bekijken.
Het is zeker de moeite waard om de video te bekijken! De heren van Gymvereniging Margriet laten ontzettend gave turnonderdelen zien, dit is topturnen in Didam! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de vereniging: www.gymverenigingmargriet.nl.

Geweldig jazzconcert in De Verzameling op 26 april

WESTERVOORT - Geweldig jazzconcert in De Verzameling op 26 april 15.00 uur met het Ali Ryerson & Johan Clement Trio. Kaarten kosten inclusief een consumptie twintig euro en zijn vooraf te bestellen: info@deverzameling.nl. De Verzameling ligt aan de Brouwerslaan 1a in Westervoort; 026 4428497.

Jazzfluitist Ali Ryerson behoort tot de top jazz fluitisten van de wereld. Zij is geëerd als Jazz Fluitist van het Jaar en genomineerd door de Jazz Journalists Association, Ryerson. Zij heeft bijna twee dozijn opnames uitgebracht op grote jazzlabels.

Wij zijn dan ook bijzonder trots dat Ali Ryerson samen met de fantastische pianist Johan Clement (die eerder bij ons was in combinatie met Joost Zoeteman), Bart de Nolf en Luc Van den Bosch bij ons optreden. Een concert van hoge klasse, u mag dit gewoon niet missen!

Johan Clement werd op 20 augustus 1955 in Antwerpen geboren. Bekendheid kreeg Johan op diverse Jazzfestivals onder andere North Sea Jazzfestival, Bahrein Jazzfestival, Cannes Jazzfestival, Brussels Jazzfestival, Jazzfestival Gouvy, Jazzfestival Middelheim en Jazz Ascona.

Bart de Nolf werd geboren te Brugge in 1965. Als kind leerde hij dwarsfluit in de muziekschool, maar op zijn veertiende schakelde hij over op contrabas na het horen van vinylplaten met het Oscar Peterson trio.

Sinds ruim zeventien jaar maakt hij deel uit van het Toots Thielemans Kwartet met wie hij talrijke concerten geeft in binnen- en buitenland.

Luc Vanden Bosch stort zich volledig in de muziek als autodidact en volgt pas later klassiek slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Hij wint verschillende prijzen, onder andere met het Mika kwartet: eerste prijs op Jazz Hoeilaart, als ook solistenprijs op AVRO Jazzconcours met Relax 85.

Sint-Remigius Duiven viert gouden jubileum

DUIVEN - Op zondag 3 mei vieren de dames van het r.k.-kerkkoor Sint-Remigius hun vijftigjarig jubileum.

Het Tweede Vaticaanse Concilie van 1965 maakte het mogelijk om de liturgische vieringen en de Eucharistie in eigen taal te vieren in plaats in het Latijn en de Gregoriaanse gezangen te vervangen door Nederlandse liederen. Tot dan toe bestond het R.K.Kerkkoor uitsluitend uit heren, deze waren door de week steeds minder beschikbaar voor begrafenissen en huwelijksvieringen.

De toenmalige pastoor Van den Anker vroeg daarom op een KPO bijeenkomst, aan een aantal dames of zij in vieringen voor rouw en trouw zouden willen zingen.

Negen dames meldden zich en onder leiding van zuster Jeanne Louis en Wim Evers, de dirigent van het herenkoor, hebben zij eerst de Latijnse VIIIste mis en enkele Nederlandse liederen leren zingen. Geen van de dames had zangervaring in een koor.

Deze dames waren: D.Gal-Reijmer, Cis- Wolters Nijsen, Riet Hoppenreijs-Kersten, Dien Mattijssen-Wieleman, Anna Jacobs-Roelofs, Toos Evers-Peters, Mies Meister-Vermeulen, Annie Hoppenreijs-Lucassen en Dolly Willemsen-Gal. Van deze dames leven alleen de laatste twee nog. In hetzelfde jaar zijn daarbij gekomen: Bertha van der Pavert-Bongers (overleden) en Truus Peters-Kersten.

Inmiddels is het aantal dames in het koor nog steeds 22 in het gezamenlijke koor met de heren van 32. In de tachtiger jaren waren er bijna vijftig dames en dertig heren.

Het kerkkoor, zowel dames alleen als samen met de heren, heeft haar medewerking verleend aan de vieringen tijdens het weekend, de kerst, de goede week, pasen, pinksteren en natuurlijk de jaarlijkse processie en speciale vieringen zoals huwelijksvieringen, schutters- en gildenvieringen. Bijzondere aandacht is er voor de zang bij de begrafenisvieringen.

Verder zorgen zij voor de zang bij vieringen in de verzorging- en verpleeghuizen in Thuvine en Droostaete.

Op zondag 3 mei begint de dag met een feestelijke eucharistieviering om 11.00 uur. Aansluitend (rond 12.30 uur) wordt in het parochiecentrum een receptie gehouden.

Open dag Kulturhus

WESTERVOORT - Op zondag 17 mei is er van 11:00 tot 16:00 uur een open dag bij Kulturhus Westervoort, (De Nieuwhof en jongerencentrum Creon). Alle inwoners van Westervoort kunnen op deze dag kennismaken met activiteiten en workshops die worden gegeven in De Nieuwhof en jongerencentrum Creon.

Deze dag laten enkele participanten uit het gebouw de Nieuwhof zien wat zij voor Westervoort betekenen. Zo kan je meedoen met gitaarlessen, verschillende sporten, kookworkshops en kan je informatie krijgen over onder andere de voedselbank en de Club4Kidz.

Bij jongerencentrum Creon worden er allerlei activiteiten gehouden op het gebied van sport en vrijetijdsbesteding. Zo wordt er de tweede editie van ';mijn vader is de beste' gehouden en kan men meedoen met kickboksen of dansen. In jongerencentrum Creon is meer informatie te verkrijgen over wat het voor jongeren uit Westervoort kan betekenen.

Opbrengst collecte Fonds Gehandicaptensport

DUIVEN - De collecte voor het fonds gehandicaptensport, die in de week van 30 maart tot en met 4 april plaatsvond, heeft in Duiven, Groessen en Loo samen het mooie resultaat van 5475,39 euro opgebracht.

Het collectecomité in Duiven is iedereen dankbaar voor de bijdrage. "Wilt u volgend jaar van 10 april tot en met 16 april ook meehelpen om in Duiven, Groessen of Loo te collecteren, dan kunt u zich opgeven bij T.E. van Dijk, De Tamboer 6 in Duiven; 0316 263909 (e-mail t.e.vandijk@hetnet.nl)."

DOORLOOP Geweldig jazzconcert in De Verzameling op 26 april 15.00 uur

Luc Vanden Bosch stort zich volledig in de muziek als autodidact en volgt pas later klassiek slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Hij wint verschillende prijzen, onder andere met het Mika kwartet: eerste prijs op Jazz Hoeilaart, als ook solistenprijs op AVRO Jazzconcours met Relax 85.

Rommelmarkt De Zonnebloem

ZEVENAAR - Op 2 mei houdt De Zonnebloem, afdeling Zevenaar Oost, haar rommelmarkt bij Staring Zalencentrum, Grietakkers 3 in Zevenaar.

De vrijwilligers zijn druk geweest om hun zolder, garage, schuur en kelder leeg te maken op bruikbare tweedehands goederen en deze ter beschikking te stellen aan De Zonnebloem afdeling Zevenaar Oost. "We proberen door deze rommelmarkt weer wat kasgeld te verkrijgen om onze gasten nog meer van het leven te laten genieten. De opbrengst komt dus ook honderd procent ten goede aan De Zonnebloem afdeling Zevenaar Oost.

Diverse stands bieden een ruim en divers aanbod zoals boeken, platen, cd's, speelgoed, verlichting, huishoudelijke apparatuur, glas- werk en nog veel meer. Aan de bar verzorgt Guido Staring, tegen aantrekkelijke prijzen, een vers kopje koffie of thee met overheerlijke appeltaart of andere drankjes. De entree is gratis.

Gemeente Zevenaar gaat drankenkartons en blik inzamelen

ZEVENAAR - Vanaf 1 juli gaat de gemeente Zevenaar de plasticinzameling combineren met de inzameling van drankenkartons en blikjes. Tegelijkertijd verdubbelt de inzamelfrequentie van eenmaal per vier weken naar eenmaal per twee weken.

Voor het inzamelen van de drankenkartons en blikverpakkingen kan men de speciale gratis afvalzakken voor plastic en kunststof gebruiken. Deze worden dan tweewekelijks opgehaald, maar mogen ook aangeboden worden op het aanbiedstation.

Het is goed voor het milieu om meer grondstoffen gescheiden in te zamelen. Bovendien verhoogt de gemeente haar service voor de inwoners omdat zij plastic, drankenkartons en blikjes vaker kunnen aanbieden. Gemeente Zevenaar verwacht met deze inzameling ruim 200 ton afval meer gescheiden te kunnen inzamelen. Dit draagt bij aan de doelstelling van de staatssecretaris om in 2020 vijfenzeventig procent van het afval gescheiden in te zamelen. Zevenaar zit nu op circa vijfenzestig procent.

Het apart ingezamelde afval hoeft niet meer naar de verbrandingsoven wat kostenbesparend werkt. Omdat de gemeente ook een vergoeding krijgt voor de aangeleverde grondstoffen, is de verwachting dat de extra inzamelronde nauwelijks tot extra kosten leidt. Deze kosten zijn becijferd op 0,20 euro per huishouden per jaar. De afvalstoffenheffing blijft daarmee tot de laagste in Nederland behoren

Beginnerscursus badminton in Didam

DIDAM - Op dinsdag 12 mei begint een cursus 'Badminton voor beginners' bij Badminton Club Didam. De cursus duurt acht weken en na die tijd ben je in staat een behoorlijke shuttle te slaan.

In deze beginnerscursus leer je de spelregels van badminton en verschillende slagen, maar ook het samenspel in een dubbel. Maak voordelig kennis met deze sport waar je uithoudingsvermogen en reactiesnelheid worden getraind.

De cursus start op 12 mei en vindt iedere dinsdag plaats van 19:00 tot 20:00 uur in sporthal De Muizenberg in Didam. De laatste training is op dinsdag 30 juni. De kosten bedragen vijfentwintig euro voor de hele beginnerscursus. Dit is inclusief een consumptie in de kantine van De Muizenberg, na afloop van iedere les.

Aan het eind van de beginnerscursus kun je kiezen om lid te worden van BC Didam en deel te blijven nemen aan de recreanten training op de dinsdagavond om zo je techniek en conditie verder te oefenen. Doordat je al enkele trainingen hebt gevolgd, vind je snel aansluiting bij de meer ervaren spelers van de club.

"Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op www.bcdidam.nl/beginnerscursus en schrijf je in!"

Zevenaarse schakers kampioen

Op de foto: Het kampioensteam Zevenaar 2

ZEVENAAR - Het tweede team van Zevenaar is in Arnhem kampioen geworden in de derde klasse van de OSBO-competitie. Er werd met 4-2 gewonnen van De Sleutelzet en dat was voldoende voor teamleider Daan Meiboom en zijn mannen.

Overwinningen waren er voor Daan Meiboom, Hans Castrop en topscorer Henk Hermsen terwijl Hans Corbeel en jan Elfrink remiseerden. Eerste bordspeler Edzard Bosch verloor in het eindspel zijn paard . Volgend seizoen moet er met een team van acht spelers aangetreden worden en zal het weer vechten worden om degradatie te ontlopen.

Het eerste team verloor zowel van HWP 2 uit Haarlem (2.5 – 5.5) en van Charlois 3 uit Rotterdam en staat nu laatste in de derde klasse van de KNSB-competitie. Tegen HWP was er winst voor Reinier Jansen en Thorsten Brandt en een remise voor Kevin Verfuerth. Tegen Charlois was alleen Thomas Verfuerth succesvol en remiseerde Guust Homs, Vincent Pelgrom en Kevin Verfuerth. Kevin heeft nu een reeks van acht remises en is nog steeds ongeslagen. De laatste wedstrijd is tegen ENPS in Amsterdam en er moet gewonnen worden.

In Ons Huis wordt elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur geschaakt en een ieder is welkom om het een maand gratis te proberen. De jeugd speelt op vrijdagavond om 19.00 uur in basisschool De Wissel. Woensdagmorgen is er schaken in De Hooge Bongert waar zo'n veertien 55-plussers actief zijn. Informatie bij Pieter van der Poel (333579) en op www.svzevenaar.nl.

Kampioen Heren 2 HV Duiven

DUIVEN - Heren 2 van HV Duiven is zondag 12 april kampioen geworden in Ruurlo.

Met het bijna voltallige team zijn de heren afgereisd naar Ruurlo om tegen Blauwwit de inhaalwedstrijd te spelen. Met een volle tribune hebben we van een mooie wedstrijd kunnen genieten.

In de kantine van Triominos in Duiven hebben de heren nog een mooi feestje gebouwd.

Finale vierde divisie turnen

van links naar rechts: Leonieke Kock, Sascha Brakenhoff en Inge de Wit.

WESTERVOORT - Aldo turnt met de selectiemeisjes in de vierde, vijfde en zesde, divisie. Zaterdag 18 april was de finale van de vierde divisie. Voor deze wedstrijd had Sascha Brakenhoff zich geplaatst.

Sascha eindigde in deze wedstrijd op de 19de plaats. Zij behaalde op sprong 10.650, op brug 9.250, op balk 9.800 en op vloer 10.250 punten.

Het streven is om volgend jaar door te stromen naar de regiofinale in Lelystad.

Kerkvoornu in Duiven

DUIVEN - Komende zondag 26 april is er een bijzondere gastendienst van KerkvoorNu. Christiaan Vos zal daarin voorgaan.

De dienst wordt gehouden in het Candea College, Saturnus 1, in Duiven en begint om 10.30 uur. Voor de kinderen tot en met drie jaar is er crèche; de kinderen van de basisschool hebben een eigen programma.

's Middags van 14.00 tot 16.00 uur is de officiële opening van De Boomgaard, ons doordeweekse 'thuis' en kantoor aan de Schoolstraat in Duiven. Iedereen is ook daar welkom.

JC1 Labyellov kampioen

ZEVENAAR - Het mixteam JC1 van volleybalvereniging Labyellov uit Zevenaar is enkele weken geleden kampioen in hun klasse geworden. De laatste wedstrijd werd met 4-0 gewonnen van tegenstander Touché uit Dreumel.

In de tweede helft van het seizoen is het team steeds beter gaan spelen. Op 18 april werd het team in sporthal Lentemorgen hiervoor gehuldigd, nadat de kampioenen een wedstrijdje tegen de ouders hadden gespeeld. Uiteraard werd er gewonnen!

Claudius Civilis richt zich op de jeugd

PANNERDEN - Rond Koningsdag is er weer van alles te doen in en om het schuttersgebouw van Claudius Civilis in Pannerden. Op zondag 26 april wordt het traditionele Koningsbal gehouden.

Tijdens deze feestavond worden onder andere de jubilarissen van het schuttersgilde gehuldigd en kan men alvast in de stemming komen voor Koningsdag. De zaal is om 19.00 uur geopend en rond 19.30 uur beginnen de huldigingen, uiteraard begeleidt door het offficierencorps van Claudius Civilis. Na de huldigingen barst het feest los onder aanvoering van de muzikale klanken van topformatie Vibe. De entree is gratis voor de leden en begunstigers, zij dienen dan wel hun ledenpas mee te nemen. Het officierencorps is op zoek naar aanvulling bij de officieren en vendeliers; hiervoor kunnen zowel heren als dames zich melden, uiteraard ook jongens en meisjes zijn van harte welkom.

Op maandag 27 april rond 11.00 uur verzamelen alle kinderen met versierde fietsen, karren, steppen, et cetera zich op het dorpsplein. Omstreeks 11.15 uur volgt dan een muzikale rondgang door Pannerden, samen met harmonie Wilhelmina en het officierencorps.

Bij terugkomst op het dorpsplein volgt een toespraak van een afgevaardigde van B&W van de gemeente Rijnwaarden en een vendelhulde. Aansluitend wordt met een ballonnenwedstrijd het startsein gegeven voor de vrijmarkt en het spellenparcours voor kinderen. Voor de volwassen is er een gezellig terras ingericht.

Om 13.00 uur is er een uniek moment; voor het eerst in de geschiedenis zal er worden gestreden om de titel van Jeugdkoning en Jeugdkoningin van Pannerden. De jeugd van dertien tot en met zeventien jaar kan door middel van vogelschieten een gooi doen naar de bijzondere eer om als eerste jeugdkoning(in) de boeken in te gaan. Meer informatie staat op de Facebookpagina van Claudius Civilis.

Om 15.00 uur is het de beurt aan de oud-koningen en oud-koninginnen, zij gaan met elkaar de strijd aan om de titel van Keizer en Keizerin. Dit evenement wordt om de vijf jaar gehouden, de vraag is dus wie zich de komende vijf jaar Keizer(in) van Pannerden mag noemen.

Omstreeks 17.00 uur zullen de nieuwe hoogheden officieel worden geïnstalleerd, waarna om 18.15 uur Koningsdag wordt afgesloten.

Programma Koningsdag in Lobith-Tolkamer

LOBITH/TOLKAMER - Maandag 27 april is het weer zover. Nederland kleurt weer oranje en rood/wit/blauw, het is Koningsdag. Ook in de gemeente Rijnwaarden wordt er feest gevierd en we starten de dag met een optocht van versierde fietsen en karren voor de kinderen.

09.30 uur Kinderen verzamelen zich bij de voorzijde van verzorgingstehuis Lobede (in de Burg. Daalderopstraat, ter hoogte van de Hagenaarstraat) met de versierde fietsen, wagentjes e.d.

10.00 uur Schutterij Excelsior vendelt voor de bewoners van Lobede.

10.15 uur Vertrek van de fietsoptocht naar het schuttersgebouw van Excelsior in Lobith.

11:00 - ? Kinderdefilé (nieuw), officiële opening, prijsuitreiking, gevolgd door spelprogramma (springkussens, spellen) en natuurlijk rommelmarkt.

De route van de optocht wordt dit jaar aangepast!

Van Lobede gaan via de Hoofdstraat en de Boterdijk naar de Tragelweg. (Let op! Dit jaar gaat de route dus niet over de Erdwal.) Vanaf de Tragelweg gaat de route als volgt: Graaf Ottoweg - Hertog Eduardstr. - J. v. Kleefstr. - Nieuwe Komstr. - Gr. Ottoweg - Drususstr. - Huissensestr. - J.v. Kleefstr. - Sportlaan.

Bij het clubgebouw van Excelsior zullen de schutters een ereboog maken met hun sabels waar de kinderen met hun versierde fietsen en karren tussendoor lopen. Het is dus de bedoeling dat er een soort defilé van versierde fietsen ontstaat. Aansluitend wordt er gevendeld en klinkt het Wilhelmus.

Dan volgt het belangrijkste moment van de dag voor de deelnemertjes: de prijsuitreiking kan beginnen. Net als alle voorgaande jaren kunnen de kinderen na het officiële gedeelte een snoepzakje afhalen, hun startnummer inleveren en beginnen met het springen op de springkussens terwijl de spelletjes worden opgebouwd. Ook de rommelmarkt gaat dan van start. Natuurlijk wordt de optocht ook dit jaar weer muzikaal begeleid door Showband PCL en de Leo Harmonie.

Koningsfeest De Woerd in Duiven

DUIVEN - Buurtvereniging De Woerd uit Duiven organiseert op Koningsdag weer een groot feest op het grasveldje aan de Woerdstraat\ Lombokstraat in Duiven. Al jarenlang een traditie waarbij vele bekenden elkaar treffen.

Over de gehele dag zijn er tal van activiteiten. Er is een bloemenmarkt en voor de kinderen zijn er weer als vanouds allerlei activiteiten. Op het veldje aan de woerdstraat hebben we weer een gezellig terras en kan er onder het genot van een hapje en drankje genoten worden van de feestelijke klanken van de band 'Flow'. Koningsdag op De Woerd begint om 11.00 uur en de festiviteiten eindigen om 18.00 uur. De opbrengst van deze dag wordt besteed aan de activiteiten die de buurtvereniging door het jaar heen organiseert voor de bewoners van de buurt.

Programma Koningsdag Herwen

HERWEN - Het programma voor Koningsdag in Herwen is als volgt:

Oranjespeeldorp voor jong en oud:

Schminken Springkussen
Make-over studio

Voetbalspel
Legoblokken Loterij

09:00 Verzamelen bij het schoolplein voor de optocht

09:50 Binnenkomst schutterij en harmonie, officiële opening en start van de festiviteiten

11:30 Prijsuitreiking versierde fietsen!

11:45 Loterij voor de hoofdprijzen

12:00 Einde

Westervoort in teken van muzikale Koningsdag

WESTERVOORT - Het Dorpsplein en het 'Koningsplein' bij Wieleman zijn ook dit jaar de plaatsen waar Westervoort op maandag 27 april Koningsdag viert. De officiële plichtplegingen en activiteiten voor kinderen zijn op het Dorpsplein, terwijl op het 'Koningsplein' van 14.00 tot ongeveer 19.00 uur een muzikale happening wordt gehouden.

In opnieuw goede samenwerking is het programma tot stand gekomen. De scoutinggroep Sint-Joris organiseert de activiteiten op het Dorpsplein en het Comité Oranjerie Westervoort (COW) het muziekfeest op de parkeerplaats bij Wieleman, die ter gelegenheid van Koningsdag wordt omgedoopt in 'Koningsplein'. "Het programma is aanvullend", zegt Martin Wieleman van het COW. "In Westervoort hoeft niemand zich op Koningsdag te vervelen."

De muzikale happening begint op het Koningsplein begint om 14.00 uur. Een dj van Galaxy Events praat en draait het programma aan elkaar. Er zijn gedurende de middag meerdere optredens van William Bonne uit Arnhem (Nederlandstalig), Maureen Vink uit Westervoort (Engelstalig) en Jeremy Derksen uit Didam. Er wordt natuurlijk een gezellig terras ingericht en slager William Boekhorst van Slagerij Hetterschijt bereidt lekkere gerechtjes en IJssalon Mario's schept heerlijk ijs. Op het 'Koningsplein' komt ook een giraf-springkussen voor kinderen. Martin Wieleman: "Nog een lekker voorjaarszonnetje en dan wordt het een perfect feest. Mocht het onverhoopt slecht weer zijn, dan verplaatsen we de boel naar binnen."

Koningsdag wordt net als vroeger Koninginnedag traditioneel geopend door de burgemeester. Hij houdt om 10.15 uur een korte toespraak op het Dorpsplein, waarna het Wilhelmus wordt gezongen en de vaderlandse driekleur wordt gehesen. Direct aansluitend wordt de uitslag bekendgemaakt van het 'fiets versieren' en gaan 150 duiven de lucht in. Duiven dit jaar in plaats van ballonnen, omdat die schadelijk zijn voor het milieu.

Er is een kleurplatenwedstrijd en leerlingen van balletschool Blanche en GoDiva Dance treden op en verzorgen workshops. Thema van de kindervrijmarkt dit jaar is 'Sprookjes'. Er zijn een hangbrug, een Aladin-springkussen, een draaimolen, ezeltje prik, ringwerpen en kruisboogschieten op en rond het Dorpsplein. Op de parkeerplaats naast de Lidl wordt een klimwand opgesteld. Dan zijn er ook nog activiteiten als broodjes bakken, suikerspin eten, schminken, luisteren naar de verhalen van Sneeuwwitje en liefhebbers kunnen een rondrit maken met een 'sprookjesbus'.

Met een strippenkaart van 2,50 euro kunnen kinderen overal aan meedoen. Alle activiteiten beginnen rond 10.30 uur. De 'sprookjesbus' rijdt al vanaf 9.15 uur. Kijk voor de dienstregeling in het programmaboekje of bij de opstapplaatsen. Rond 15.30 uur eindigen de activiteiten op het Dorpsplein. Dan vertrekt ook de bus voor zijn laatste rondje.

Koningsdag in Oud-Zevenaar

ZEVENAAR - Gezelligheid voor jong en oud op het schoolplein van de brede school Sint-Martinus.

Op maandag 27 april om half tien klinkt het Wilhelmus en wordt de vlag gehesen. Daarna gaan de kinderen samen met schutterij EMM en schutterij Sint-Anna in een fleurige optocht met hun versierde fietsen door de kom van het dorp. Bij terugkomst op het schoolplein is er een leuk spellencircuit en een springkussen. Er kunnen spulletjes verkocht worden op de vrijmarkt en er kan een ritje gemaakt worden met de ponykar. Voor de ouders en iedereen die komt kijken is er een gezellig terras ingericht.

Dagje uit voor mensen met beperking en begeleiding

DRIEL - Mensen met een beperking die afhankelijk zijn van begeleiding kunnen door deze omstandigheden zelden een leuk dagje uit beleven, maar hier gaat verandering in komen.

Linsen Tours en Peppie Events hebben gezamenlijk een uniek concept ontwikkeld voor deze doelgroep: een compleet dagje uit voor alle mensen met een beperking die begeleiding nodig hebben of het fijn vinden dat er begeleiding is. De dagjes uit zijn compleet verzorgd met entree, koffie met gebak, een uitgebreide lunch, diner, vervoer per luxe touringcar en natuurlijk professionele begeleiding gedurende de gehele dag.

Er zullen veel verschillende dagjes uit worden aangeboden. Op het programma staan onder andere Volendam, een boottocht over rivier De Moezel, een muziekfestival en skiën. Maar er is nog veel meer mogelijk, de organisatie wil graag inspelen op de behoefte van deze mensen die in onze drukke maatschappij afhankelijk zijn van andere mensen.

Er is voor dit concept een speciale website ontwikkeld die vanaf 1 april (geen grap!) in de lucht is, kijk voor meer informatie op www.begeleiddagjeuit.nl. Natuurlijk is er ook informatie verkrijgbaar via telefoonnummer 026 7501112.

Ook de kruiden en snackgroenten zoek je zelf uit in de kas Kleur je terras en tuin met de fleurige zomerbloeiers van kwekerij Gerritsen...

HUISSEN – Het is er weer de tijd voor: zomerbloeiers op terras, balkon en in de tuin. Ze zijn er nu in vele kleuren en soorten, Kijk maar eens in de kas bij kwekerij Gerritsen in Huissen. Hier zoek je de mooiste planten zelf uit! Planten rechtstreeks van de kweker, wat heb je nog meer te wensen? Ze zijn ook nog eens extra voordelig!

Met de vrolijke zomerbloeiers in allerlei kleuren wordt je tuin, terras en balkon een bloemenparadijs, waar het zowel overdag als in de avonduren fijn toeven is. Ze staan er weer fantastisch bij, de nieuwe fleurige zomerbloeiers.Van diascia tot surfinia en van bacopa tot verbena. Tevens zijn er alle maten hangpotten van ontelbare stekplanten.

Vrijwel alles is eigen opkweek. Bij elk plantje zit weer een kaartje gestoken met de beschrijving en verzorgingsadvies. Gemakkelijk voor thuis. Een goed advies krijg je er gratis van de kweker bij! Kijk ook eens naar de opgemaakte bloembakken: leuk om kado te krijgen! Op de inpaktafel kun je ze zelf voorzien een vrolijk kadopapier!

Plukgroente om van te snoepen…

Dan zijn er de kruiden (van salie en krulpeterselie tot aan oregano en koriander), snacktomaten, courgettes, midikomkommers en minipaprika's in potjes. Mooi, leuk en lekker voor op terras en balkon! "Voor wie wil experimenteren zeker de moeite waard", aldus Anita Gerritsen. "En kinderen vinden gaaf om ze te zien groeien en heerlijk om ervan te snoepen!"

Kwekerij Gerritsen, Polseweg 23, Huissen; telefoon 026 3251933; www.kwekerijgerritsen.nl.

Zevenaar viert bevrijding op grootse wijze

The Originals maken er ís avonds een prachtig feest van.

ZEVENAAR - Zevenaar viert op dinsdag 5 mei met veteranen, showbands, schutterij Sint-Andreas, koren, militaire voertuigen en muziekbands op grootse en passende wijze de bevrijding van Nederland zeventig jaar geleden.

Muziekstad Zevenaar tekent in samenwerking met de Stichting Veteranen de Liemers voor de omvangrijke organisatie. Weer of geen weer, dat maakt niet uit. Het Raadhuisplein is op deze speciale dag volledig overkapt. Het programma start om 12.00 uur op het Raadhuisplein met een ceremonieel onthaal van militaire voertuigen die vanaf de Arnhemseweg komen aanrijden. Na de vlaggenparade verplaatsen de voertuigen zich naar de Grietsestraat. Daar laten militairen van het Korps Nationale Reserve zien hoe een tentenkamp gebouwd wordt en wat comauflage is.

Op het Raadhuisplein treden 's middags achtereenvolgens het Hooge Bongert Koor, het Seniorenorkest, Joe Passion & the Rattles en de befaamde Politie Bigband Oost-Nederland op. In de Weverstraat maakte de coverband High Jinks haar opwachting en op Muldershof de Original Liemers Musikanten. 's Avonds om 19.30 uur wordt het vredesvuur opgehaald door slagwerkroep Palooza en leden van atletiekvereniging De Liemers.

Het vuur wordt samen met enkele veteranen om 20.00 uur ontstoken op het Raadhuisplein. Na een optreden van Palooza zorgt de coverband The Originals voor een spetterend optreden in het Zevenaarse centrum. Voor de veteranen is er een speciaal programma in het Burgerstraatje. Om 23.50 uur zorgen zij voor een speciale afsluiting.

Nieuw bij Praktijk Ineke Heitink: Soul Body Fusion®Healing

DIDAM - Hoe vaak hoor je niet, Lichaam en geest zijn een. Of we zijn wel of niet bezield. Of we hebben het over hart en ziel. Of met de ziel onder de arm lopen. Waar gaat het dan over wanneer we dit soort uitspraken soms zo achteloos doen.

De Ziel is in mijn gevoel het onsterfelijke spirituele deel van de mens. Ons lichaam is de aardse drager, de tempel/huis waarin de ziel tijdelijk woont. Tenminste zo is het wel de bedoeling

Maar al te vaak leven we ons leven met het licht van onze ziel op halve sterkte. De frequentie van ons lichaam en onze ziel zijn vaker niet dan wel op elkaar afgestemd waardoor we welzijn gezondheid en overvloed niet in ons leven kunnen aantrekken.

Deze quote van Dr Deepak Chopra geeft de basis van de Soul Body Fusion Healing weer.De betekenis van Soul Body Fusion® is, samensmelting van de ziel met het lichaam.Deze verbinding met onze ziel is nooit helemaal verbroken.Het is ook heel goed mogelijk je ziel te volgen waardoor we het contact met ons lichaam verliezen en niet goed geaard zijn. Soul Body Fusion herstelt de verbinding tussen lichaam en ziel.

Wat kun je verwachten van een Soul Body Fusion® healing. Er kunnen grote veranderingen plaats vinden. Op verschillende niveaus. Spiritueel en Mentaal niveau. Emotioneel niveau en Fysiek niveau

Kinderen

Deze Soul Body Fusion® Healing is heel goed te combineren met een afstemming Luisterkind®. Soul Body Fusion kan natuurlijk ook los van een afstemming Luisterkind werken. Het biedt onbegrensde mogelijkheden omdat hier de ziel van het kind of van de volwassene het voor het zeggen heeft.

Het is een manier van healen die ook zonder fysiek contact mogeljk is. Wel zo prettig voor kinderen. Het is wel van belang dat het in 3 sessies kan om het goed te kunnen verankeren.

"Heb je interresse neem dan contact op met Praktijk Ineke Heitink voor de juiste tarieven, healingen en afstemming Luisterkind."

(www.inekeheitink.nl; info@inekeheitink.nl)

De IJsselbrug verlicht

WESTERVOORT - De gemeente heeft in samenwerking met Spyker Sound Audio en licht verhuur in het kader van 70 jaar bevrijding ervoor gekozen om de IJsselbrug te verlichting met onder andere de kleuren van de Nederlandse vlag.

De hele herdenkingsperiode is de het Fort en IJsselbrug in de avond- en nachturen verlicht. Burgermeester Van Hout zette de brug vrijdagavond 10 april voor het eerste in de spotlights. De brug heeft historische betekenis. Hij werd op 10 mei 1940 door de Nederlandse militairen opgeblazen in een poging de Duitse opmars te verhinderen. De brug werd tijdens de oorlog hersteld, maar begin april 1945 opnieuw opgeblazen, dit keer door de Duitsers.

Tevens is het fort (bunker) te bezichtigen in de weekends tot 10 mei. Ook wordt er op 5 mei vanaf 12.00 / 22.00 uur een bevrijdingsfestival door Spyker Sound georganiseerd. Voor informatie zie www.spykersound.nl.

Motorrijden met plezier

DUIVEN - A1, A2 en A, Motorrijschool Frank van Gerwen is van alle markten thuis. Als KNMV gediplomeerd Motorrij-Instructeur leidt Frank, vanaf zijn eigen motor, je veilig en vlot op voor alle motorrijbewijzen. Deze specialist herken je aan het KNMV logo, voor jou een zekerheid van een allround motorrijopleiding.

Het rijbewijs en de zwaarte van de motor is gekoppeld aan je leeftijd. Het is dus verstandig je vooraf goed te verdiepen in het juiste motorrijbewijs. Motorrijschool Frank van Gerwen helpt je, vanuit twintig jaar leservaring, met het maken van de juiste keuze.

"Plezier in het leren motorrijden staat bovenaan", vertelt Frank van Gerwen enthousiast. In 1984 leerde hij zelf motorrijden en het motorvirus heeft hem sindsdien niet meer losgelaten. "Ik leer elke dag nog bij en als ik samen met twee cursisten over een dijk rijd en naar de glunderende gezichten kijk, denk ik, wat heb ik toch een mooi vak."

Naast de dagelijkse werkzaamheden in de rijschool, geeft Frank ook de Voortgezette Rij Opleidingen voor de KNMV. Deze rijopleiding pas ik weer dagelijks toe in mijn rijlessen. "Zo moeten al mijn leerlingen motorgym (zie foto) ondergaan", lacht Frank. Voordeel, ze weten beter wat een motor kan en krijgen meer zelfvertrouwen. Vanuit de rijschool wordt daarom ook een Remcursus en een Bergtrainingscursus aangeboden. Interesse in leren motorrijden, profiteer nu bij deze Motorspecialist van de 'Motorkriebels'-actie.

KNMV- Motorrijschool Frank van Gerwen is gevestigd bij Rob den Balvert Motoren in Duiven. Motorrijschool Frank van Gerwen, 't Holland 21, Duiven, telefoon (0316) 280 449 of 06 22336806, www.frankvangerwen.nl.

Linda wint prijs bij Shoeby Westervoort

Sissy Naarding overhandigd Linda Lentjes haar prijs Foto: Bjorn Ewald

WESTERVOORT - Linda Lentjes uit Arnhem is de gelukkige winnaar van een Visagie Middag en prijzenpakket ter waarde van honderd euro. Deze prijs is aangeboden door Superlooks, hét cosmeticamerk waarmee je de mooiste make-up looks kunt creëren voor elke gelegenheid.

In een gezamenlijke actie van Superlooks en Shoeby, kon tijdens de Fashion Favourites van Shoeby iedereen kans maken op één van de 250 Superlooks Visagie Middagen en prijzenpakketten ter waarde van honderd euro. Kans maken kon je door Shoeby te laten weten wat je zou willen leren van de visagist van Superlooks. Uit de vele inzendingen is Linda uit Arnhem gekozen als een van de winnaars. Zij nam met veel plezier haar prijs in ontvangst en gaat binnen kort op bezoek bij de make-up studio van Superlooks.

Shoeby

Unieke collecties, maximaal winkelgemak en steevast scherp geprijsd: bij Shoeby weet men waar het om draait. Shoeby combineert de beste basics met de nieuwste fashiontrends voor dames, heren en kids. Het dameslabel Eksept vind je exclusief bij Shoeby. Voor heren is er het eigen label Cult Edition. Verder zijn er voor de kids de eigen labels: Jill en Jilly voor meiden, Mitch en MTC voor jongens. Bij Shoeby vind je in elke winkel je eigen Shoeby stylist: Jouw Personal Shopper! Hij of zij geeft modeadvies op maat en helpt zelfs je meest lastige kledingstuk perfect te combineren.

"Wil je als eerste geïnformeerd worden over de nieuwste collecties, speciale aanbiedingen en de laatste modetrends? Schrijf je dan nu op shoeby.nl in voor de Shoeby Newsletter, onze digitale nieuwsbrief."

Shoeby, Dorpsplein 28-29, Westervoort.

Kringloopwinkelonline.nl in Herwen nog meer uitgebreid!

HERWEN – De grootste kringloopwinkel van Gelderland heeft de collectie verder uitgebreid. Met niet alleen steeds een variërend assortiment, ook met uiterst voordelige (nieuwe!) outletartikelen, zoals fitnessapparatuur, speelgoed en serviesgoed. Verder is er een tuin ingericht met Boedhabeelden, waarvoor men uit heel het land naar Kringloopwinkelonline.nl in Herwen komt!

Tweedehands spullen zijn in! Dat weten ze maar al te goed bij Kringloopwinkelonline.nl. Dagelijks en vooral in het weekend komen honderden bezoekers naar de gigantische hal in Herwen aan de Nijverheidsstraat 11: een ruimte van meer dan 2300 vierkante meter. De hallen staan vol met meubels, decoratie, kleding, huisraad, gereedschap en witgoed; kortom alles wat uit huis komt.

Wat is het heerlijk om in deze dure tijden voordelig je artikelen te kunnen inkopen! Niet alleen voor je portemonnee, ook voor het milieu. Duurzamer kan niet. Allemaal goede, overtollige en onbeschadigde spullen, die mensen er brengen of die thuis worden opgehaald. Zelfs een complete huisinrichting is geen probleem! "Ook doen we uitruimingen van woningen bij bijvoorbeeld overlijden. We doen zelfs voor wie van groot naar klein gaat wonen de verhuizingen en wat overtollig is, gaat naar de winkel", aldus Joop Berendsen.

Je mond valt open bij het betreden van de hal. Van boeken, cd's, video's tot aan kinderspeelgoed, van een complete woonkamerinrichting, magnetron en wasmachine tot aan kleding en servies en bestek. Je vindt het bij Kringloopwinkelonline.nl. Allemaal tegen een leuke prijs. Bezorgen kan, en is in de Liemers zelfs gratis.

Kringloopwinkelonline.nl is zeven dagen per week geopend: op maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur, zaterdags tot 16.00 uur en zondags van 12.00 tot 17.00 uur.

Kringloopwinkelonline.nl, Nijverheidsstraat 11, Herwen; telefoon 0316 541341; www.kringloopwinkelonline.nl.

Schreur Metropole Zonwering: dé specialist in binnen- en buitenzonwering

ARNHEM – Metropole Zonwering is dé speciaalzaak in binnen- en buitenzonwering, rolluiken en markiezen. Wie kiest voor Schreur Metropole Zonwering, kiest voor kwaliteit. Het bedrijf heeft al van oudsher een bekende naam in deze branche. Eigenaar Manolito Schreur staat samen met de medewerkers klaar voor een betrouwbaar advies, een perfecte montage en prima service en garantie.

Het bedrijf levert en monteert uitval- en knikarmschermen, screens, rolluiken en markiezen. De producten zijn in alle maten en kleuren te leveren en kunnen worden voorzien van bijvoorbeeld Somfy motoren. Ook wordt er allerhande binnenzonwering geleverd: van vouwgordijnen, jaloezieën tot aan verticale lamellen en plissés.

Rolluiken
Steeds vaker mensen kiezen voor de vele voordelen van rolluiken. Rolluiken hebben een verduisterende werking, waarborgen uw privacy, besparen op de energierekening, zorgen voor een goede geluidsisolatie en maken het lastig voor inbrekers om uw woning binnen te dringen.

Manolito Schreur komt altijd zelf bij u thuis voor advies, gratis inmeting en vrijblijvende offerte. "Onze monteurs zorgen ervoor dat alles vakkundig en netjes gemonteerd wordt." Schreur Metropole Zonwering rekent vriendelijke prijzen: zeker gezien de prijs-/kwaliteitsverhouding. De winkel/showroom is geopend op donderdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en zaterdags van 10.00 tot 14.00 uur. Het bedrijf is bovendien altijd telefonisch bereikbaar.
Schreur Metropole Zonwering is gevestigd aan Bloemstraat 15 in Arnhem; telefoon (026) 3700372; www.schreurzonwering.nl.

Boottocht Carvium – Noviomagus vice versa!

TOLKAMER - Op 6 mei verzorgen Rederij Witjes en De Nieuwe Grens een boottocht over de Waal in Romeinse sferen. Reisdoel is Museum Het Valkhof in Nijmegen, waar de tentoonstelling wordt bezocht. Tijdens de bootreis zullen experts van alles vertellen over de Romeinen in onze streek, wat de archeologen hebben gevonden én wat er te zien is in het museum.

Belangrijke gast aan boord is de burgemeester van Rijnwaarden. Jaren geleden is de grafsteen van ene Marcus Mallius gevonden in De Bijland, het bewijs van het legerkamp Carvium. Deze grafsteen én een altaarsteen zijn uitgeleend aan Het Valkhof. Tijdens het bezoek aan het museum zal een speciale inspectie worden uitgevoerd of de steen wel alle aandacht krijgt die het verdient. Dit helemaal omdat een kopie hiervan op 5 juni geplaatst zal gaan worden in Herwen, als aandenken aan het verdwenen legerkamp, gelegen op de Romeinse Limes.

Deze bootreis wordt georganiseerd in het kader van de tweede Romeinenweek. Van 2 tot en met 10 mei houdt RomeinenNU in samenwerking met stichting Romeinse Limes Nederland en ook Rederij Witjes en De Nieuwe Grens deze week. Hierbij wordt op allerlei manieren aandacht gevraagd voor het rijke Romeinse erfgoed van ons land. Het uiteindelijke doel de nominatie van de Romeinse Limes in Nederland voor de Unesco Werelderfgoedlijst.

Meer informatie over de Romeinenweek staat op www.romeinenweek.nl en over de Romeinse Limes en Unesco Werelderfgoednominatie op www.romeinselimes.nl.

Nieuw in Babberich…… restaurant Herberg Halsaf.

BABBERICH - Herberg Halsaf is een nieuwe restaurant in Babberich. Wij vinden service erg belangrijk en willen dan ook dat u zich helemaal thuis voelt in ons restaurant.

Wij hebben al een maandje test mogen draaien en vanuit daar zijn wij gaan kijken naar een passende kaart voor onze gasten. Op de kaart zult u veel grill-gerechten vinden als steak en rib-eye. Maar ook hebben wij aan de behoefte voldaan om vis op de kaart te zetten. Zo kunt u bij ons slibtongen eten of een salade met verse tonijn. En natuurlijk de ondertussen al befaamde spareribs staan weer op het menu. Mocht u een passend wijnadvies willen bij u gerecht kunnen wij hier ook voor zorgen, onze bediening zal u wegwijs maken binnen onze wijnkaart. Heel de maand april, onze openingsmaand, krijgt u een herbergplank gratis van ons. Op deze plank liggen allemaal kleine gerechtjes die u terugvindt tussen de voorgerechten maar ook gerechtjes die onze chef speciaal heeft gemaakt. Dus mocht u nog in de gelegenheid zijn heten wij u graag welkom in ons nieuwe restaurant Herberg Halsaf. U vind ons restaurant tegenover Landgoed Halsaf op de Dorpstraat 86, 6909 AP, te Babberich. Bellen om te reserveren kan uiteraard ook op 0316-24 89 89 of kijk op onze website www.herberghalsaf.nl

Karavaan van tachtig campers

DUIVEN - Opnieuw trekt er een karavaan van ruim tachtig campers van Groningen naar Duiven voor een grootste campershow langs de A12. Ron Hazenberg Campers heeft zijn basis in de provincie Groningen, waar reeds vele camperbezitters hun weg al hebben weten te vinden.

In het Gelderse Duiven presenteert één van de grootste camperdealers van Nederland, zeven dagen lang zijn assortiment. Ron Hazenberg: "Wij hebben in Duiven aantrekkelijk geprijsde occasions voor elke portemonnee, bovendien zijn deze naast het CES Expertise taxatierapport voorzien van Bovag garantie."

Hazenberg is dealer van Chausson, Laika, Rapido en Concorde en kan van deze merken een veertigal modellen uit voorraad leveren. Enkele uit een eerder bouwjaar voor een aantrekkelijke prijs. U vindt deze exemplaren op deze unieke show in Duiven.

Back-up en service

De tijdelijke gigashow in Duiven staat niet alleen voor tijdelijke service, want de klanten van Hazenberg hebben er de rit naar Groningen graag voor over en niet alleen om hun nieuwe huis op wielen te halen. Voor de after-sales staat Ron Hazenberg goed bekend, een vertrouwd adres met goede service, reparatie en onderhoud.
Wanneer u niet uit de regio komt, en er dient onderhoud aan uw camper te worden gepleegd, dan kunt u indien gewenst met uw camper overnachten. Tevens heeft u de beschikking over een leenfiets of leenauto. De sympathieke camperspecialist is ervan overtuigd dat hij met zijn acties en creatieve ideeën een groots en succesvolle camper show gaat neerzetten.

Slecht één week pop-upstore

Het zevendaagse spektakel is op donderdag 7 en vrijdag 8 mei geopend van 11.00 tot 20.00 uur. Van zaterdag 9 mei tot en met woensdag 13 mei zijn de openingstijden van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Graag tot ziens aan de Geograaf 9, 6921 EW in Duiven.

Wethouder Anja van Norel opent Nazzo Eating House in Muldershof: 'Heerlijke zaak aan 'n gezellig plein!'

ZEVENAAR – Het was vrijdag 10 april om twaalf uur een feestelijke gebeurtenis, de opening van Nazzo Eating House. Een feestje, niet alleen voor de eigenaar en familie, de gasten en passanten, ook voor de wethouder van economische zaken Anja van Norel en de ondernemers in De Muldershof. Want zoals de wethouder het verwoordde tijdens de openingshandeling: "Het gezellige plein krijgt er een heerlijke zaak bij!"

Voordat Van Norel het rode lint doorknipte, wees ze in haar toespraakje op de moeilijke tijden, die de middenstand en horeca momenteel doormaken. "Daarom ben ik trots op ondernemers, die de uitdaging van een nieuwe zaak aangaan."

Nazzo Eating House is een eethuis met een nieuwe formule, bedacht door eigenaar Nazmiye Serin, die al behoorlijk ervaring in de horecabranche heeft. "Nazzo is een eethuis met een mix van gerechten uit vele keukens. Je vindt naast de Hollandse snack, ook veel gerechten uit de totale Zuid-Europese keuken. Van een friet met kroket tot aan luxe authentieke pizza's, pasta's, warme sandwiches, echte steaks, gyros en shoarma..."

Nazzo biedt ontbijt, lunch, gewoon snacks tussendoor én diners. Het eethuis biedt ruim plaats aan gasten en buiten op het terras is het eveneens goed toeven. Uiteraard kan men ook de gerechten afhalen. Nazzo is zeven dagen per week geopend van 09.00 tot 22.00 uur.

Nazzo Eating House, Muldershof 20-21, Zevenaar; telefoon 0316 844799; ook te volgen op facebook.

Ford Fiesta met zeer schone (Euro6) 1.5 TDCi motor bij Auto Martens Nog zuiniger, een lagere emissie en slechts veertien procent bijtelling

ZEVENAAR - De populaire Ford Fiesta is sinds kort bij Auto Martens leverbaar met de nieuwe, schone 1.5 TDCi Euro6 motor. Een prettige eigenschap voor de zakelijke rijder is dat hij door zijn lage uitstoot in aanmerking komt voor een bijtellingspercentage van slechts veertien procent. In het Fiesta-leveringsprogramma is deze motor de opvolger van de 1.6 TDCi.

De geweldige rijeigenschappen en het fraaie design van de Ford Fiesta blijven duidelijk niet onopgemerkt. Voor het derde achtereenvolgende jaar is de Fiesta de bestverkochte compacte auto in Europa. In 2014 kozen meer dan 300.000 mensen voor een nieuwe Ford Fiesta.

Fiesta nu tijdelijk nog aantrekkelijker. Forddealer Auto Martens heeft een aantal speciale aanbiedingen die van kracht zijn voor de Fiesta: Dankzij Ford Options, Fords unieke financieringsprogramma, kan de koper gebruik maken van de 0,0% rente actie. Daarnaast is er de mogelijkheid om iedere twee jaar in een nieuwe Ford te rijden en met een gegarandeerde inruilwaarde. Zo is het mogelijk om al vanaf 129 euro per maand in een nieuwe Fiesta te rijden.

Tot en met 30 juni geldt een technologiepremie voor de Fiesta waarbij Ford-dealer Auto Martens de aanschafprijs met duizend euro verlaagt.

De heer Martin Steverink, directeur van dealer Auto Martens: "De Ford Fiesta komt steevast als best rijdende auto uit de bus bij vergelijkende tests in de media. Met de tijdelijke acties die wij de klanten nu kunnen bieden is de Fiesta extra aantrekkelijk."

Redenen genoeg om een bezoek te brengen aan de showroom van Forddealer Auto Martens in Zevenaar om nader kennis te maken met de Ford Fiesta.

Voor meer informatie: Forddealer Auto Martens; telefoon 0316 524398; e-mail:sales@automartens.nl.

Jubileumvoorstelling Musiater

ZEVENAAR - Afgelopen woensdag 15 april was het zover. In het kader van het 25-jarig jubileum van Het Musiater, werden meer dan duizend brugklassers van het Liemers College getrakteerd op twee interactieve voorstellingen van de dansgroep ISH uit Amsterdam.

De sporthal Heerenmäten was met een tachtig vierkanter meter groot podium omgebouwd tot een grote feestruimte. Met een spectaculaire bike-show met allemaal gevaarlijke trucs, een breakdance act en een heuse dance battle was het feest compleet! Na de voorstelling werden de kinderen aangemoedigd om mee te dansen in de 'soul train'.