GN Lingewaard

2 september 2015

GN Lingewaard 2 september 2015


Twee podia vol bands op Festival Under the Milky Way in Huissen

Sfeerbeeld eerste editie.

HUISSEN - 12 bands, 2 podia tijdens tweede editie Festival Under the Milky Way in Huissen.

De "Sterrenplukmachine" opent zaterdag 5 sept. om 13.00 uur het festival. Hierna op het open podium de melodic metalband "Never Forget" en de pop/indie band 'Rejected". Op de line-up kunnen we met gemak het label "veelbelovend" plakken aldus de beide initiatiefnemers en medeorganisatoren Frits Reijmers en Benno Arends. Misschien groeidiamanten en nog onbekend bij het grote publiek. "I Am Blazing Lights" een indie/new wave band, uit Arnhem de garagegestookte blues van "Deaf Charley" en "Stennes" met hun smerige, onvervalste Maas en Waalse (blues)rock. Uit Friesland garagerock van "Abdomen", de "Hippy Tree Friends Collective" uit Arnhem/Doetinchem en van "Down Under" komt de doomshine boogie van "Spirit Valley". Net op tijd, want hun populariteit en lijstje met optredens groeit hard. Tussendoor nog twee heerlijk lokale bands. De dansbare hiphop/old soul/rock van "Cold Beverage" en "Jangle" de coverband die de avond gaat inluiden. "Texas Radio" sluit af. Deze mannen kun je gerust een "zooitje ongeregeld noemen", maar muziek maken dat kunnen ze wel, een soulvolle, energieke mix van blues, rock 'n roll en psychedelica.

Kinderprogramma:

De kinderen hebben hun eigen terrein "Spaceplaza". Na het dromen bij de uitvoering van de "Sterrenplukmachine" kunnen daar terecht. O.a. proefjes doen in het laboratorium van een eigenaardige professor, muziekinstrumenten maken en helpen met het maken van een blijvend kunstwerk. Het kinderprogramma duurt tot 18.00 uur.

Duurzaamheid:

UTMW wil graag de groene keuzes maken als het gaat om de ecologische voetafdruk van ons festival en daarnaast de festivalgangers inspireren om duurzaam te feesten. Wil je weten welke keuzes dat zijn? Ga naar www.underthemilkyway.nl.

Socializen:

Naast de goede muziek, moet het festival ook de sfeer bieden om te relaxen en te socializen. Dus daar past een bingo ook wel bij, zo vindt de organisatie. Even nagenieten op mooie locatie van de middag en je opmaken voor een leuke avond. Er is genoeg Food & Drinks.

Locatie:

Het festival wordt gehouden op de surfweide aan de Badweg in Huissen. Deze dag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Bij de locatie is een bewaakte fietsenstalling. Het festivalterrein is om 12.30 uur open. Kaarten kosten 10 euro per stuk . Nog geen 18?, dan heb je gratis toegang (na legitimatie). VVK-adressen: Foto Van Eimeren Huissen, Cafetaria Braulio Angeren en CD shop Kroese in Arnhem en Nijmegen. Kaarten online via www.underthemilkyway.nl. Hier kun je evenals op de facebook pagina "Festival "Under the Milky Way" Huissen 5 sept. 2015", informatie vinden.

Feestelijke opening Providentia Gendt

GENDT - Op zaterdag 12 september, gedurende het weekend van Open Monumentendagen, om 16.00 uur wordt Providentia Gendt feestelijk heropend. Na een grondige verbouwing, waar al de nodige publiciteit aan is gegeven, is het zover.


Het stichtingsbestuur kan dan ook bijna niet wachten om de deuren te openen. Maar niet alleen het stichtingsbestuur kijkt uit naar de heropening ook de kerngebruikers zitten te wachten tot het moment dat een 'eigen' home betrokken kan worden. Het is en blijft het beleid van het bestuur dat Providentia voor en van de Gendtse gemeenschap in het bijzonder en voor Lingewaard in het algemeen is. Het is dan ook een streven van het bestuur om alle verenigingen die dat wensen onderdak te bieden.


Op zaterdag 12 en zondag 13 september houdt het bestuur open huis gedurende de openmonumentendagen. Op zaterdag, rond 16.00 uur zal door de toekomst de openingshandeling worden verricht. De opening zal muzikaal worden ondersteund door medewerking van harmonie, schutterij en De Gentenarren. Vanaf 20.30 uur wordt het open huis muzikaal ondersteund door Seven Days Music.
Op zondag is er open huis vanaf 12.00 tot 17.00 uur. Gedurende die dag wordt de muzikale ondersteuning verleend door de Zwabberband, de Stageband en de Gentekwekers. Gedurende de opening en het open huis verzorgt de Historische Kring Gente een fototentoonstelling over de geschiedenis van Providentia.


Het bestuur van de stichting Providentia is al haar sponsoren veel dank verschuldigd voor het tot stand komen van deze renovatie. Ook de Gendtse bevolking heeft letterlijk en figuurlijk haar beste beentje voor gezet en haar steentje bij gedragen.

Mannen Batouwe gaan voor goud

Foto: Robert Verboon

BEMMEL - Na het geweldige jubileumjaar waarin het damesteam van Lekdetec.nl na een zinderende finale landskampioen van Nederland werd, staat de vereniging weer met beide benen op de grond en staat ze aan de vooravond van hopelijk weer zo’n mooi geweldig seizoen.

Met het landskampioenschap in het achterhoofd en een mogelijke verhuizing naar sportcentrum De Schaapskooi is er een initiatief ontstaan. In april van dit jaar is de werkgroep Mannen Batouwe voor een brainstorm bijeen geweest. Sindsdien zijn er enorme stappen gezet op het gebied van staf, spelers en sponsoring met als doel promotie naar respectievelijk eerste en tweede divisie.

Beide teams hebben een metamorfose ondergaan met o.a. een nieuwe staf. De werkgroep is op zoek gegaan naar kwaliteit, spelers die direct het verschil kunnen maken maar ook naar breedteversterkingen. Zo zijn we heel trots dat de club zich heeft kunnen versterken met Ad Schepers en Nick Oudendag. Ad is met zijn enorme prestatiedrang een geweldig boegbeeld voor de club en voor de regio en is ondanks zijn leeftijd een enorme aanwinst. Een speler die veel heeft meegemaakt en op mentaal vlak alle spelers wat kant leren. Ook is de club zeer verheugd met de komst van Nick Oudendag, die vorig jaar nog een EK ticket veilig stelde met het Nederlands team. Ook een directe versterking! Maar we zijn ook erg blij met een groot aantal nieuwe spelers uit de regio, allen ervaring op tweede divisie of zelfs eerste divisie niveau.

Naast deze geweldige kwaliteitsimpuls is Batouwe er ook in geslaagd een sponsor voor de mannenlijn aan zich te binden. Het belooft een mooi jaar te worden in sportcentrum De Schaapskooi.

Kennismaking met bridge op LingewaardUit

BEMMEL - Bridge, een van de populairste kaartspelen, wordt in ruim honderd landen gespeeld door zo’n honderd miljoen mensen, met allemaal dezelfde spelregels. Het is dus altijd en overal te spelen.

Bridge is een sociale denksport, voor jong en oud. Je speelt niet alleen, maar met een partner tegen telkens wisselende tegenspelers. En na het leggen van de laatste kaart kan er natuurlijk volop worden nagepraat en niet uitsluitend over bridge.

De basis van bridge is eenvoudig. Maar het spel heeft een geweldige diepgang. Om die te doorgronden is het aan te bevelen een cursus te volgen bij een docent, die daarvoor door de NBB (Nederlandse Bridge Bond) is opgeleid.

Om niet alleen je lichaam, maar ook je hersens in topconditie te houden is bridge een uitstekende keus. Een goedkope ook. Bij de clubs in deze regio kost een avondje spelen, minder dan twee euro aan contributie, inclusief het persoonlijk lidmaatschap van de NBB, met alle daaraan verbonden voordelen, zoals het maandelijks ontvangen van een leerzaam bridgeblad en de mogelijkheid om voordelig bridgeliteratuur, software, speelmateriaal en leuke hebbedingetjes aan te schaffen.

Op zondagmiddag 6 september a.s. van 12.00 uur tot 17.00 uur, tijdens de manifestatie LingewaardUit, stellen de Lingewaardse en Elster bridgeclubs alle geïnteresseerden in de gelegenheid nader kennis te maken met hen, het bridgespel, de lesmogelijkheden, opvang cursisten et cetera. Bij mooi weer gebeurt dat op het Kinkelplein in Bemmel in de open lucht, bij regen of kou geeft De Kinkel onderdak.

OVG begint met muzikale middag in nieuwe Providentia in Gendt

GENDT - De Gendtse Ouderenvereniging gaat vanaf september haar intrek nemen in de nieuwe accommodatie van Providentia. Het heeft wel enkele wijzigingen in het bestaande programma tot gevolg.

Het voor woensdagavond 23 september geplande optreden van de zanggroep De Vrolijke Vrollie zal nu op dezelfde datum 's middags plaatsvinden. Aanvang 14.00 uur. De zanggroep staat onder leiding van een beroeps dirigent die ook de muzikale begeleiding verzorgd en is een enthousiaste groep dames met een repertoire wat kan worden omschreven als "liedjes uit een ver verleden tot het heden". Soms heel herkenbaar maar ook uit een ver verleden dat terug gaat tot het einde van de middeleeuwen. Niet leden zijn bij deze muzikale happening ook welkom. Zij betalen vijf euro entree inclusief koffie met cake en een consumptie. Je kunt je ook, liefst vóór 20 september aanmelden als lid. Je betaalt dan tien euro voor de rest van het jaar 2015. De toegang op 23 september is dan vrij, inclusief koffie en een consumptie. Op 14 oktober staat er een themamiddag met notaris Han Castrop op het programma.

Vrijdag 13 november is er een stamppotbuffet met alles wat er bij hoort en een consumptie, muzikale omlijsting en een puddingbuffet en koffie als afsluiting. Woensdagmiddag 16 december tenslotte een sfeervolle en gezellige kerstviering met zang en muziek, diverse hapjes, enkele consumpties, kerstlekkernij en een leuke kerstattentie. Word nu lid en je kunt het allemaal meemaken.

Aanmelden als lid kan telefonisch bij Wim Wennekes, 424291 of Mart Berns, 425450. Je krijgt dan een aanmeldingsformulier en informatiebrief thuisgestuurd.

Indische dag bij leef- en doeboerderij De Minkhof

BEMMEL - Op 23 augustus vierde leef- en doeboerderij De Minkhof haar éénjarig bestaan. Het was een dag vol festiviteiten voor jong en oud. "Maar we blijven niet stilstaan en de volgende activiteiten staan alweer gepland. Op woensdag 9 september is er een Indische dag."

"Hebt u zin om de kneepjes van het Indisch koken onder de knie te krijgen, dan kunt u zich inschrijven voor de workshop die vanaf 13:00 tot 17:00 uur in De Minkhof wordt gegeven.

Om half zes gaan we dan aan tafel om culinair te genieten van de gemaakte gerechten. De aankleding van de tafels en de gecreëerde sfeer in de Minkhof smaken naar meer. De kosten voor de workshop en de maaltijd samen bedragen negen euro.

U kunt zich nog aanmelden - graag voor 2 september - bij Thea Knipping, die elke woensdag op De Minkhof aanwezig is. Ter plaatse kunt u contant betalen voor deze smaakmakende Indische workshop en maaltijd. Loop gerust eens binnen, de koffie staat klaar!"

Leef- en doeboerderij De Minkhof: 0481 357185; www.minkhof.nl.

Op iedere woensdag en vrijdag zijn er diverse activiteiten gepland. Voor de komende twee weken in de maand september: 2 september verhalentafel /creatief; 4 september middag: muziek; 9 september ochtend: quilten, middag: workshop Indisch koken; 11 september: mozaïeken.

Inschrijving winterbeurs speelgoed en kinderkleding

GENDT - Op zaterdag 3 oktober houdt Speelotheek 't Gentje een beurs voor speelgoed en kinderkleding. Op deze beurs kunnen baby-artikelen, winterkleding in de maten 74 tot en met 176, 34-36 en xxs, xs en s worden aangeboden. De beurs vindt (gelukkig) weer plaats in de geheel vernieuwde Providentia. Ook kan carnavalskleding en speelgoed verkocht worden. De wijze van inschrijven is als volgt.

Als u artikelen op deze beurs wilt verkopen, kunt u vanaf 7 september langskomen op de speelotheek. U krijgt dan een inschrijflijst, prijskaartjes en een handleiding zodat u thuis alle artikelen kunt inschrijven en voorzien van een code en de prijs. Er wordt één lijst van maximaal vijftig artikelen per inschrijver verstrekt. Iedereen die een inschrijflijst wil, moet persoonlijk langskomen.

De speelotheek is gevestigd in Integraal KindCentrum De Vonkenmorgen, Schoolstraat 1 (ingang kerk/voliëre) in Gendt. De openingstijden zijn: maandag van 18.30 tot 20.00 uur en vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur.

De te verkopen spullen levert u donderdag 1 of vrijdag 2 oktober in bij de Providentia. Na afloop van de beurs haalt u de opbrengst van de verkochte artikelen samen met de overgebleven spullen op. Ook is er de mogelijkheid om niet-verkochte artikelen te schenken aan een goed doel. Afgelopen beurs was dit de Voedselbank in Arnhem.

De opbrengst van de beurs wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuw speelgoed en het organiseren van activiteiten voor kinderen zoals de straatspeeldag. De beurs vindt plaats op zaterdag 3 oktober van 10.00 tot 12.00 uur in De Providentia, Dorpstraat 5 in Gendt.

Column

Het menu

Wanneer de burgemeester ook mij uitnodigt om samen met de Gelderlander te praten over de perscontacten van het college, dan kom ik. Ik vind het fatsoenlijk om als stukjesschrijver aanwezig te zijn, hoewel ik weinig heil in het gesprek zag. Ik had me er bij neergelegd dat je met overheidscommunicatie geduld moet hebben. Het gesprek begon bij de koffieautomaat. De ambtelijke molens draaien langzaam. Koffie, vroeg communicatieadviseur Bram vriendelijk. Tergend langzaam maar zorgvuldig werd het bekertje gevuld. Ik keek Bram aan. Hij begreep direct mijn blik. De koffieautomaat heeft zich aangepast aan ambtenaren.

Overheidscommunicatie is anders dan communicatie bij onze familie. Vorige week heeft op kermiszondag traditioneel de hele familie samen gegeten. Zonder een democratisch vastgesteld familiedraaiboek was binnen een mum van tijd alles geregeld. Het menu werd door de jeugdige instroom samengesteld. Bij de gemeente werkt het anders. Zorgvuldig, democratisch en inspraak zijn ingebakken standaarduitingen. Zelfs het mogen laten van een scheet vergt een grondige aanvraagprocedure . Ambtenaren maken de startnotie Samen Koken. Een startnotitie is een ambtelijke pennenvrucht over een voorgenomen beleidsvoornemen. Vervolgens wordt de beleidsnota opgesteld. Onderweg moet het college er iets van vinden om uiteindelijk de nota Samen Eten voor besluitvorming aan de kritische gemeenteraad voor te leggen. Smaken verschillen. Van lingewaard.NU, die alleen aanschuift voor een stevige biefstuk op de barbecue, tot Lianne Duiven van GroenLinks die wegblijft als er geen blije biologische kip, gebraden op groene energie van Lingewaardse windmolens, op het menu staat.

En dan heb ik het nog niet gehad over burgers én raadsleden die via sociale media zich smakeloos uiten over het collegemenu. Overheidscommunicatie is taaie kost. Burgemeester Marianne Schuurmans heeft ideeën geopperd om de communicatie met de media te versoepelen en transparant te maken. Ik ben onder de indruk. Ik wacht op een etentje met het college. Ik wil toch zien wat transparante wethouders niet zeggen. Mijn voorkeur voor het menu? Ik lust alles.

Sjaak

De Vliegende Post Haalderen

HAALDEREN - Op 22 augustus stond er weer een dubbelvlucht op het programma vanuit Feluy (190 km).

Aan het oude duivenconcours deden 124 duiven mee van twaalf liefhebbers en aan het jonge duiven concours deden 310 duiven mee van achttien liefhebbers. Ze werden gelost om 09.45 uur met een oostelijke wind.

Uitslag van de oude duiven

A.J. v. Olderen 14 mee 8 pr. 1, 2, 3, 13, 17, 18, 20, 22
W. Geurtz & Zn 10 mee 7 pr. 4, 6, 9, 10, 14, 24, 31
Comb. v. Zadelhoff 10 mee 4 pr. 5, 12, 16, 19
Muller - de Wijse 20 mee 4 pr. 7, 21, 23, 25
Chr. Graven 8 mee 4 pr. 8, 11, 15, 30
H. Leemreise 15 mee 1 pr. 26
Comb. Weijers 20 mee 3 pr. 27, 28, 29

De jonge duiven
L. Meijer 24 mee 7 pr. 1, 4, 7, 9, 15, 24, 25
W. Geurtz & Zn 27 mee 9 pr. 2, 12, 28, 34, 39, 48, 53, 65, 76
Chr. Graven 22 mee 5 pr. 3, 5, 41, 51, 72
H. de Wijse 18 mee 8 pr. 6, 22, 23, 45, 64, 66, 69, 73
Comb. Engelen 20 mee 8 pr. 8, 18, 19, 29, 31, 37, 38, 71
Comb. v. Zadelhoff 13 mee 3 pr. 10, 35, 74
Muller - de Wijse 16 mee 5 pr. 11, 13, 14, 43, 47
Wiltink - Meijs 18 mee 4 pr. 16, 17, 21, 54
J. vd. Scheur 10 mee 4 pr. 20, 27, 58, 61
H. Leemreise 32 mee 5 pr. 26, 40, 52, 62, 63
A.J. van Olderen 16 mee 7 pr. 30, 33, 55, 56, 57, 59, 60
H. Janssen 19 mee 5 pr. 32, 50, 67, 68, 70
L. Meijberg 24 mee 4 pr. 36, 44, 75, 78
J. Peters (G) 17 mee 3 pr. 42, 46, 77
Th. Rutjes 4 mee 1 pr. 49

Informatieavond eerste communie

LINGEWAARD - Alle ouders/verzorgers die er over denken hun kind mee te laten doen aan de voorbereiding op het ontvangen van de Eerste Communie in 2016 en andere belangstellenden worden uitgenodigd voor de informatieavond op dinsdagavond 6 oktober in het Kulturhus in Angeren.

Vanaf 19.45 uur staan koffie en thee voor u klaar. Begonnen wordt om 20.00 uur. Op deze avond krijgen ouders/verzorgers uitleg over de gang van zaken tijdens het voorbereidingstraject en wat daar bij komt kijken. Uiteraard ligt ook het project zelf ter inzage en is er gelegenheid om vragen te stellen.

In 2016 zal de Eerste Communie gevierd worden op twee locaties: in de O.L. Vrouw Tenhemelopneming in Huissen en in de O.L. Vrouw van Zeven Smarten in Haalderen. De data waarop in 2016 de Eerste Communie zal plaatsvinden zijn: zondag 10 april 2016 in Huissen, en zondag 17 april 2016 in Haalderen. Beide vieringen worden feestelijk opgeluisterd door kinderkoor Spetters, onder leiding van dirigent Eugène Ceulemans.

Sluitingsdatum inschrijving

Belangrijk voor u om te weten is dat na 23 oktober is aanmelding en inschrijving niet meer mogelijk is. Begin september 2015 is een inschrijfformulier beschikbaar via het secretariaat van parochie De Levensbron: e-mail: secretariaat@parochiedelevensbron.nl, 0481 451371 (keuze 1). Het formulier is daar op te vragen of te downloaden van de website: www.parochiedelevensbron,nl. Via het parochieblad de 7sprong en de website wordt u op de hoogte gehouden

Kinderdorp Bemmel nog één keer op Kinkelplein

Foto: Monique Kuster

BEMMEL – In afwijking van het evenementenbeleid Lingewaard mogen Kinderdorp Bemmel en Herfstfestijn van Café 61 nog één keer op het Kinkelplein worden gehouden. Burgemeester Marianne Schuurmans heeft hiermee begrip getoond voor de situatie dat de organisatie onverwacht niet terecht kan op sportpark Ressen.

(van de redactie)

Kinderdorp en het Herfstfestijn hadden tot en met 2013 hun stek op Sportpark Ressen. Het Rijnwaalpad gooide roet in het eten. Het traject loopt dwars door het evenemententerrein en werd ongeschikt gemaakt voor het Bemmelse evenement. De organisatie kreeg in 2014 van het college eenmalig toestemming om uit te wijken naar het Kinkelplein. Vier aanwonenden maakten bezwaar. Burgemeester Schuurmans deed de toezegging dat het en eenmalig actie zou zijn, in de wetenschap dat in 2015 het kinderdorp terecht kan op het nog aan te leggen salonwagenterrein voor kermisexploitanten op sportpark Ressen.

De procedure heeft echter de plannen van het college ingehaald. De gemeenteraad moet nog goedkeuring geven voor het budget. Besluitvorming staat in november op de agenda. Te laat voor het kinderdorp. Het Rijnwaalpad heeft de locatie zodanig geamputeerd dat het volgens de organisatie onmogelijk is om het evenement goed in te richten.

De burgemeester heeft een bestuurlijk afweging gemaakt in het voordeel van het kinderdorp. De organisatie moet nog wel de vergunningen aanvragen. Omwonenden krijgen zo de mogelijkheid tot inspraak.

Robert Kuster, hoofdsponsor van het Kinderdorp en organisator van het Herfstfestijn kan zich vinden in het besluit van de burgemeester. Het kinderdorp had historisch gezien weinig recht op een plek op het Kinkelplein. Er is een maximum aan evenementen op het Kinkelplein gesteld Die zijn vergeven aan de Koningsdag, Beachspektakel, De Bol Avondvierdaagse, Bemmelse Dweildag, kermis en de taptoe van Eska. De Uitmarkt vindt dit jaar voor het laatst plaats op het Kinkelplein.

Kuster: "Het zou veel leuker zijn om het evenement midden in het dorp te houden, maar dat laat het gemeentelijk beleid niet toe." Volgend jaar, 2016, vindt het evenement dus weer gewoon plaats op sportpark Ressen. Ik ben wel blij dat met de aanleg van het salonwagenterrein de voorzieningen voor stroom, water en rioolaansluitingen ook weer optimaal voorhanden zijn op het sportpark Ressen.

Tekening Wielly van Onna op Huissense postzegel

Gezicht op Huissen, Wielly van Onna, jaren '80

HUISSEN - Geboren en getogen Huissenaar Wielly van Onna (*1941) blijkt een veelzijdig tekenaar te zijn. In de expositie 'Huissen in Kunst - Kunst in Huissen' (momenteel te zien in het Stadsmuseum Hof van Hessen) zijn verschillende werken van zijn hand te bewonderen.

Zeer exclusief zijn de tekeningen, die op het Huusses lèèsplenkske staan. Enige jaren geleden gingen deze 'plenkskes' grif over de toonbank. De uitgave beleefde zelfs een tweede editie en er is nog steeds vraag naar. Het Stadsmuseum heeft enige van zijn tekeningen op een boekenlegger vastgelegd en een met de sky-line van Huissen zal binnenkort ook prijken op een pillendoosje. Bovendien zullen enkele tekeningen op Huissense ansichtkaarten gaan verschijnen met onvervalste dialectische gezegdes erop.

Gezicht op Huissen, Wielly van Onna, jaren '80

De service van het museum gaat nog verder. Op de twaalfde Huissense boekenmarkt op 5 september wordt er een gloednieuwe Huissense postzegel gepresenteerd bij gelegenheid van het twintigjarig bestaan van het Stadsmuseum Hof van Hessen met een van zijn werken erop.

De museumwinkel is geopend dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.30 uur, tevens vrijdag vanaf 10.00 uur. Er bestaat de mogelijkheid de artikelen te bestellen (met toeslag van verzendkosten) via de webwinkel: www.huessen.nl/museum/museumwinkel online.

Open Monumentendagen in Providentia

Providentia net voor de renovatie

GENDT - Bij de Open Monumentendagen 12 en 13 september zijn binnen in Providentia, Dorpstraat 5 in Gendt historische foto’s van dit oude gebouw te zien, verzameld door de Historische Kring Gente. De feestelijke heropening van Providentia vindt zaterdag 12 september plaats om 16.00 uur.

Het is een waar kunststukje geweest om Providentia, de noodkerk van net na de oorlog, weer in oude glorie te herstellen. Nadat een nieuwe katholieke kerk in 1952 aan de Nijmeegsestraat was verrezen, is Providentia verenigingsgebouw geworden. Decennia lang vierde men er onder andere Carnaval en menig Gendtenaar leerde er de eerste danspassen. Toen de gemeente het begin deze eeuw in bezit kreeg, is er gepoogd allerlei subsidiepotjes aan te boren om de dringend noodzakelijke renovatie tot een zogenoemd kulturhus mogelijk te maken. Inmiddels trokken carnavalsvereniging De Gentenarren, schutterij en harmonie erin en pleegden wat voorlopig onderhoud. Sinds begin dit jaar is Providentia van de gemeente overgegaan in handen van de Stichting Providentia en is er onder voorzitterschap van Willem Rasing, ook voorzitter van de Historische Kring Gente, schot in het herstel gekomen.

Eind jaren vijftig, begin jaren zestig van de vorige eeuw

Het resultaat is nu een feit. Het nieuwe Providentia is zeker een bezoek waard. Op de Open Monumentendagen waarvan het thema heel toepasselijk dit jaar Kunst en Ambacht is, kan men zaterdag vanaf 16.00 tot 20.00 uur en zondag vanaf 10.00 tot 18.00 uur bekijken hoe de renovatie van dit gebouw uitgepakt heeft. Gendt is weer een mooi verenigingsgebouw rijker.

Overal in den lande zijn overigens op deze dagen weer allerlei gebouwen gratis te bekijken.

KBO Huissen organiseert discussiebijeenkomst WMO

HUISSEN - KBO Huissen organiseert op dinsdag 8 september een koffieochtend/ discussiebijeenkomst over de veranderingen als gevolg van de WMO. De WMO is per 1 januari ingegaan en heeft voor iedereen die er mee te maken heeft en vooral voor de ouderen onder ons, ingrijpende gevolgen.

Er zijn zijn twee gastsprekers uitgenodigd. De heren Jan de Moor (voorzitter van de WMO-Adviesraad Lingewaard) en Henk Minkhorst (adviseur), zullen aan de hand van een powerpoint-presentatie de inhoud en werkwijze van de WMO in onze gemeente inzichtelijk maken. Zij geven aansprekende voorbeelden van wat men wel en niet van de WMO mag verwachten en gaan in op uw vragen. Tussendoor en na afloop van de presentatie is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. De bijeenkomst is in Mea Vota in Huissen en vindt op 8 september plaats van 10.00 tot 12.00 uur.

Getavé viert jubileum

GENDT – Tafeltennisvereniging Getavé bestaat dit jaar veertig jaar. Op 29 september is het veertig jaar geleden dat de club werd opgericht. Om het jubileum te vieren zijn er dit jaar meerdere activiteiten georganiseerd. Het feestjaar wordt afgesloten met een feestavond op zaterdag 19 september.

Alle leden en oud-leden waarvan de adressen bekend zijn, hebben inmiddels een uitnodiging gehad. Aanmelden kan nog altijd via getave40jaar@gmail.com. Geen uitnodiging gehad, maar in het verleden toch lid geweest? Stuur een e-mail, dan zorgen we er voor dat de uitnodiging alsnog verstuurd wordt.

Getavé hoopt op een grote respons, zodat dit feestjaar met zoveel mogelijk leden en oud-leden afgesloten kan worden. Voor meer informatie, neem een kijkje op www.getave.nl.

Vereniging Ouders van een Overleden Kind Wandelen met lotgenoten

REGIO - Voor zondagmiddag 6 september 2015 heeft Vereniging Ouders van een Overleden Kind voor de tweede keer een wandeling rondje 'Paradijs' georganiseerd.

Verzamelen vanaf 13.00 uur bij gebouw De Beken van Staatsbosbeheer, Nieuwe Keijenbergseweg 174 in Renkum. Hier is gelegenheid om een consumptie te nuttigen (voor eigen rekening). Start wandeling is om 13.30 uur. Lengte van de wandeling is ongeveer zeven kilometer. Tussendoor komen we banken tegen waarop er even gerust kan worden.

"Is zeven kilometer wandelen teveel? Halverwege de wandeling kunt u met de auto terug gebracht worden naar het beginpunt. We delen een plattegrond van de wandeling uit, zodat een ieder in zijn eigen tempo kan lopen en de wandeling kan verkorten of verlengen. De plattegrond zorgt ervoor dat u altijd de weg naar het startpunt terug kunt vinden. Na afloop van de wandeling is er gelegenheid om iets te drinken (voor eigen rekening) en eventueel samen na te praten."

De Vereniging Ouders van een Overleden Kind is een zelfhulporganisatie van ouders van een overleden kind, die begrip en medeleven willen bieden aan lotgenoten. Wat VOOK voor u kan betekenen, staat op: www.vook.nl.

"U kunt zich voor de wandeling opgeven per e-mail: gelderland-an@vook.nl of bettie_elzen@hotmail.com. Wilt u deelnemen aan een gespreksgroep of met lotgenoten in contact komen of heeft u een vraag neem dan contact met ons op."

Actieve Senioren Angeren

ANGEREN - In samenwerking met Stichting Welzijn Lingewaard worden in het seizoen 2015 – 2016 de onderstaande, door de gemeente mede gesubsidieerde activiteiten voor senioren, in Het Dorpshuis Emmastraat 23 in Angeren georganiseerd.

Iedere maandag Gym: meer bewegen voor senioren, van 09.30 - 10.25 uur, 10.30 - 11.25 uur en 11.30 - 12.25 uur. Bridge: van 13.30 - 16.30 uur. Gemengd koor: Zang en Vreugd 19.30 - 21.30 uur.

Iedere dinsdag: Klaverjassen en jokeren 13.15 -16.30 uur. Koersbal: 13.30 - 16.30 uur. Tai chi tao: 13.30 - 14.30 uur. Dynamic Tennis: 14.30 - 16.00 uur. Iedere woensdag Dynamic Tennis: 15.00 -16.30 uur.

Iedere donderdag Yoga: 13.00 - 14.00 uur, 14.00 - 15.00 uur en 15.00 - 16.00 uur. Dynamic Tennis: 15.30 -17.00 uur. Dansen: 4e vrijdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur, behalve in december.

Wandelen: iedere 2e en 4e dinsdag, van de maand, behalve juli en augustus 09.00 - 11.15 uur.

Fietsen 2e woensdag van de maand, bij slecht weer een week later, behalve jan., febr., mrt. apr., nov. en dec., 13.30 - 17.00 uur. Voorjaars en najaar fietstocht van 10.00 tot 19.00 uur, geheel verzorgd.

Bingo: 3e donderdag van de maanden, sept., nov., jan., mrt., 14.15 - 16.30 uur.

Kaarttoernooien: zaterdag 19 sept. en 28 nov., klaverjassen en jokeren 10.00 - 16.00 uur.

Ontspanningsmiddagen, dag van de ouderen zaterdag 26 sept. 2015. Kerst en Eindejaarsviering 2015: vrijdag 178 dec. 2015, nader bericht volgt.

Heeft u belangstelling, neem dan contact op met ons secretariaat, Theo Elbers Leutsestraat 2b 6687 LK Angeren secretaris 06 13040833. Jaap Stienstra Bavoplein 19 6687 AG Angeren, voorzitter 06 22542672, 026 3251542.

Theater Kees presenteert nieuw jaarprogramma

HUISSEN - Theater Kees presenteert aanstaande zondag 6 september haar nieuwe jaarprogramma tijdens LingewaardUIT in Bemmel. Het theaterseizoen zit boordevol mooie voorstellingen, waaronder toneel, musical en cabaret.

Het aanbod voor dit seizoen is zeer gevarieerd. Zoals vanouds hebben ook Theatergroep Koperen Kees, Jeugdtheater StairKees en Kindertheater Kleine Kees dit jaar hun uitvoeringen in het theater. Koperen Kees bijt het spits af met 'Met Voorbedachten Rade', een spannende thrillervoorstelling over een kidnapping.

In november nemen Edo Brunner en Arie Koomen (bekend van De Lama's) in intrek in het theater, met cabaretvoorstelling 'Pompen'. Vanaf december speelt Koperen Kees de familievoorstelling 'Sneeuwwatje en de Zeven Ergen', dat wederom een komisch spektakel voor het hele gezin belooft te worden.

2016 wordt met humor ingeleid door cabaretier Arno van der Heyden. Vlak daarna staan de jeugdige theatermakers van Jeugdtheater StairKees op de planken met 'Laat Je Ouders Thuis'. De uitvoeringen daarvan zijn tot en met maart, waarna vanaf april Kleine Kees staat te schitteren op de speelvloer.

Het is slechts een kleine greep uit het bomvolle nieuwe jaarprogramma. Tijdens LingewaardUIT presenteert Theater Kees haar volledige programmering. De vrijwilligers van het theatergezelschap vertellen u graag meer over welke voorstelling dan ook. Ook kunt u bij de stand meedoen om kans te maken op vrijkaarten.

Sinds maandag 31 augustus is de kaartverkoop officieel geopend. Tickets voor het hele seizoen zijn vanaf nu te bestellen op www.theater-kees.nl.

Kaartverkoop Herenzitting Gendt van start

GENDT - Op zondag 22 november wordt de dertiende herenzitting in Gendt gehouden in het totaal gerenoveerde Providentia. De verbouwing loopt nu ten einde, dit imposante gebouw zal passen in het beeld van de Herenzitting. Een pand met allure, dat op 12 september feestelijk geopend zal worden.

"In navolging op de berichtgeving 'Een nieuw jasje' kunnen we nu definitief zeggen dat de kaartverkoop voor de dertiende herenzitting van start gaat. Deze kaarten zijn te bestellen bij Han Derksen (06 51343807, handerksen@kpnmail.nl ) of Theo Aaldering (06 51765437 Th.aaldering@gmail.com)."

Op 22 november zal tijdens de 13-de Herenzitting weer een keur aan artiesten voorgeschoteld worden. Zoals gebruikelijk staan 'Lach, Dans en Zang' centraal. De herenzitting Gendt is een herenzitting met een knipoog, maar van de bezoekers wordt wel verwacht dat ze komen in een net pak, het liefst in een smoking. Elk jaar staat er ook een motto centraal. Een motto waaromheen de artiesten zullen acteren. Dit jaar zal dat zijn 'Hoe lang houdt u het vol?' doelend op het geweldige programma wat u voorgeschoteld zal worden.

Bingoavond voor Tikkieerbij!

BEMMEL - Wat reeds drie jaar een zeer succesvolle en gezellige avond is gebleken, wordt ook dit jaar weer voortgezet. Zaterdag 10 oktober: bingo in zaal De Meierij/Roskam Bemmel.

Op de Dorpsstraat 95 zullen er vanaf 20.00 uur weer spectaculaire prijzen te winnen zijn en de opbrengst van deze avond gaat naar de goede doelen waar stichting Tikkieerbij zich voor inzet dit jaar: De Tikkiering (voor kinderen met een hartaandoening) en de Klup Overbetuwe.

Kom ook, speel mee en win! Meer informatie staat op www.tikkieerbij.nl.

Schoolmoestuinen op Huissen-Zand

Schoolmoestuinen Lingewaard Natuurlijk in Bemmel

HUISSEN - Lingewaard Natuurlijk verzorgt onder andere tuinierslessen aan kinderen van de Lingewaardse basisscholen en heeft het initiatief genomen dit ook in Huissen Zand te gaan verzorgen.

Met de inzet van vrijwilligers, de medewerking van de betrokken basisscholen en niet te vergeten de scholieren zelf moet dit een succes worden, zeker in een tuindergebied als Huissen-Zand.

Schoolmoestuinen Lingewaard Natuurlijk in Bemmel

Door zelf groenten te telen ervaren kinderen, dat er heel wat komt kijken voordat groenten in de schappen van de supermarkt liggen. Met veel enthousiasme en toewijding zien kinderen hoe uit een zaadje, knol of plantje iets eetbaars kan groeien en te ontdekken waar je dagelijks eten vandaan komt. Het is toch een wonder dat je na drie maanden uit een pootaardappel van amper vier cm doorsnede een veelvoud aan knollen kunt oogsten. De leerlingen leren welke groenten in welke seizoenen beschikbaar zijn. Schoolmoestuintjes bevorderen het gebruik van gezond, streekeigen en seizoensgebonden groente en fruit, maar ook de kennis van en interesse voor tuinieren.

In navolging van een initiatief bij basisschool De Boemerang op Loovelden, is grond aan De Hoeve in Huissen verworven en is de aanleg mede door een financiële injectie van het Gerrit Jeurissenfonds, verzekerd.

Stichting Lingewaard Natuurlijk zoekt begeleiders die kinderen in én buiten schooltijd helpen eigen tomaatjes, sla, worteltjes of kruiden te telen. Bij voorkeur ex-tuinders, moestuinliefhebbers of andere geïnteresseerden die over vrije tijd beschikken, in een tuinderstad als Huissen moet dit toch mogelijk zijn?. Voor inlichtingen: Jac Lamerichs 026 3258553, aanmelden bij Wim Roelofs: wroelofs@kpnmail.nl of: voorzitter@lingewaardnatuurlijk.nl.

Meander Meezingavond

BEMMEL - Een muzikaal evenement dat typerend is voor zangvereniging Meander is de Meezingavond, die elk jaar in de maand september wordt georganiseerd: een avond waar iedereen welkom is om eens naar hartelust met z'n allen te komen zingen.

Kom op maandagavond 7 september om 20.15 naar De Kinkel in Bemmel en wees blij verrast te kunnen constateren dat je kunt zingen. Je laat je ongetrainde stem daar luid schallen alsof het dagelijks werk is. Zo'n avond zingen is leuk, geeft een voldaan gevoel en smaakt na afloop naar meer…

De liedjes die we zingen worden onder leiding van onze dirigent Frans Coerwinkel stap voor stap gezamenlijk voorbereid: je wordt niet voor de leeuwen geworpen. Zoals het bij een koor als Meander gebruikelijk is, worden de aanwezigen uit de losse pols onderverdeeld in sopranen, alten, tenoren en bassen.

En dan kan het feest beginnen: de dirigent bouwt in verrassend korte tijd elke stemgroep op tot een klinkend geheel. En die vier stemsoorten stromen later als vanzelf samen in een harmonieus geheel dat klinkt als en klok!

Kom dus zingen en luisteren op de Meander Meezingavond om 20.15 in de Bemmelse Kinkel.

Themaavond: Belang vroegsignalering bij dementie

BEMMEL - Tijdens het Ontmoetingscafé op dinsdag 8 september zal casemanager Kiek van den Tweel ingaan op het belang van vroegsignalering bij dementie en de mogelijkheden van hulp en steun in de periode die daarna volgt. Er komt een mantelzorger aan het woord die vertelt over haar ervaringen.

Voordat de diagnose is gesteld zitten veel mensen met dementie en hun mantelzorger met onzekerheid. Na de diagnose kan iemand met dementie nog lange tijd thuis wonen maar heeft net als de mantelzorger in toenemende mate hulp en ondersteuning nodig. Er zijn verschillende oplossingen en instanties die daarbij kunnen helpen.

Het Ontmoetingscafé is speciaal voor familieleden die voor iemand zorgen, maar ook andere belangstellenden zijn welkom. Diverse organisaties zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. De avond vindt plaats in het Grand Café van verpleeghuis De Lingehof, Gouden Appel 122, Bemmel en duurt van 19.30 tot 21.30 uur.

Aanmelding via SWL Meldpunt; 088-255 2555 of via meldpunt@swlingewaard.nl.

Spinningmarathon in Gendt

GENDT - Op vrijdag 2 oktober om 19.00 uur gaat de 24-uurs spinningmarathon in Gendt van start. Dit alles om de ouderen in Gendt weer mobiel te krijgen.

De Gendtse ondernemers hebben zich al ongelooflijk van hun goede kant laten zien door zeer vrijgevig te zijn, waardoor we al een leuk startbedrag bij elkaar hebben gekregen. Zelfs Laco uit Bemmel heeft 22 spinningfietsen en een podium beschikbaar gesteld om ons doel te kunnen realiseren.

Op zaterdag 5 september vanaf 15.00 uur tot 17.00 uur inschrijven spinningmarathon. Op zondag 20 september vanaf 15.00 tot 17.00 uur inschrijven spinningmarathon en tevens de presentatie van het Team Gendt Mobiel (TGM). De kosten zijn vijfentwintig euro per fiets per uur.

Het hele evenement speelt zich af in en om De Klok Horeca, Markt 1 in Gendt.

Agendaladder KBO-soos

15 september Schat op zolder: Ontmoetingscentrum Doornenburg; 20.00-22.00 uur (zaal open 19.30 uur).

27 september KBO-Soos: Het Wapen van Bemmel; 15.00-17.00 uur

30 september Dag van de Ouderen: Binnentuin Gouden Appel; 14.30 uur (zaal open 14.00 uur)

07 oktober Excursie bij de zandwinning van K3Delta in de Bemmelse Polder; 10.30 uur

25 oktober KBO-Soos: Het Wapen van Bemmel; 15.00-17.00 uur

10 november Themamiddag ism Buurtzorg Bemmel: CC De Kinkel; 13.30-15.45 uur

29 november KBO-Soos: Het Wapen van Bemmel; 15.00-17.00 uur

Ouder-kindtoernooi bij tennisclub in Haalderen

HAALDEREN - "Doe je mee? Zondag 6 september vindt voor het eerst het ouder-kind tennistoernooi plaats bij de tennisclub in Haalderen!"

"Van 13.00 tot 16.00 uur gaan we de strijd met elkaar aan! Geef je op via; inschrijvingen@tchaalderen.nl dan maken we er een gezellige zondagmiddag van!"

Eef van Aalten en Co Vermeulen winnen Feluy

LINGEWAARD - Zaterdag vlogen de duiven vanaf Feluy. Dit was een vlucht voor de jongen duiven en de oude duiven.

De duiven hadden een afstand van 195 kilometer. De duiven werden om 09.45 uur gelost. Om 12.17 uur draaide Eef van Aalten zijn eerste jonge duif. 2e. H.Hegeman, 3e. T.Sas, 4e. C.Neijenhuis, 5e. P.J.H. v. Ooijen. Bij de oude duiven draaide Co Vermeulen zijn eerste duif om 12.19 uur en zat daarmee de rest ver voor.

Open dag gezinshuis Gentle

HUISSEN - Zaterdag 5 september is er een open dag bij gezinshuis Gentle. Vanaf 14.00 tot 18.00 uur kan men een kijkje nemen in het gezinshuis. "Ook laten we jullie zien wat ons bezighoudt, en met welke projecten we bezig zijn."

Verder is er een springkussen, een suikerspinmachine, Urban dansgroep, een dj , zang en Tha Bus (Amerikaanse Schoolbus) en natuurlijk een hapje en een drankje. Het adres is Van Kleefstraat 34-36 in Huissen. "Als u even wilt laten weten of u wel of niet wilt komen in verband met de catering, mail dan naar gertyensuzan@gezinshuisgentle.nl.

Bridge, hobby voor het leven. Iets voor jou?

BETUWE - Bridge, een van de populairste kaartspelen, wordt in ruim 100 landen gespeeld door zo’n honderd miljoen mensen, met allemaal dezelfde spelregels. Het is dus altijd en overal te spelen.

Bridge is een sociale denksport, voor jong en oud. Je speelt niet alleen, maar met een partner tegen telkens wisselende tegenspelers. En na het leggen van de laatste kaart kan er natuurlijk volop worden nagepraat en niet uitsluitend over bridge.

De basis van bridge is eenvoudig. Maar het spel heeft een geweldige diepgang. Om die te doorgronden is het aan te bevelen een cursus te volgen bij een docent, die daarvoor door de NBB (Nederlandse Bridge Bond) is opgeleid.

Om niet alleen je lichaam, maar ook je hersens in topconditie te houden is bridge een uitstekende keus. Een goedkope ook. Bij de clubs in onze regio kost een avondje spelen, minder dan twee euro aan contributie, inclusief het persoonlijk lidmaatschap van de NBB, met alle daaraan verbonden voordelen, zoals het maandelijks ontvangen van een leerzaam bridgeblad en de mogelijkheid om voordelig bridgeliteratuur, software, speelmateriaal en leuke hebbedingetjes aan te schaffen.

Kom eens kijken en kennismaken op een jou passende speelavond bij een club in de buurt.

In Huissen kan dat in het Koelhuis, Koelhuisstr. 3 op dinsdag vanaf 20.00 uur bij BCH. (http://www.nbbclubsites.nl/club/7033) en op woensdag vanaf 19.30 uur bij Cool Down (http://www.nbbclubsites.nl/club/7042).
In Bemmel in De Kinkel, Van Ambestraat 1, op dinsdag vanaf 19.30 uur bij B.C. Doublet (http://www.nbbclubsites.nl/club/15030).
In Elst, Onder de Toren, Sint-Maartenstraat 34 op maandag, dinsdag en donderdag vanaf 19.30 uur en woensdag vanaf 13.30 uur bij EBC (http://www.nbbclubsites.nl/club/7037).
In Gendt, café De Klok, Markt 1, op dinsdagavond vanaf 19.30 uur bij B.C. Gendt (http://www.nbbclubsites.nl/club/15024).

Een bridgecursus volgen kan bij Steef Weijers, 0481 462834, e-mail: steefweijers@hotmail.com.

Spreekuur en vergadering bij Platform Gendt

GENDT - Het inloopspreekuur is donderdag 3 september vanaf 19.00 tot 19.50 uur in het SKC de Leemhof aan de Dorpstraat 1.

Het inloopspreekuur en platformvergadering is altijd de éérste donderdag van de maand. Iedereen is welkom en kan zonder afspraak binnen lopen.

Onder het genot van een kopje koffie of thee, kan men voor persoonlijk advies of suggesties, opmerkingen, klachten over leefbaarheid, verkeer en veiligheid in uw wijk melden, dit wordt in de aansluitende vergadering besproken en door middel van een meldingsformulier naar de gemeente Lingewaard en of zonodig aan de aanwezige wijkagent doorgegeven.

Als u het spreekuur niet kan of wilt bezoeken, kunt u ook mailen naar info@platformgendt.nl Voor klachten over groenvoorzieningen, openbare verlichting (met vermelding van het paalnummer) en/of trottoirtegels, kunt u rechtstreeks contact opnemen met de gemeente Lingewaard, Kinkelenburglaan 6, Bemmel; telefoon 026 3260111.

Heeft u interesse in ons werk, over wat er in uw dorp of wijk gebeurt, of nog zou moeten of kunnen gebeuren, in samenwerking met Gemeente en Politie? Of misschien wil je zelf wel het wijkplatform komen versterken, neem dan vrijblijvend contact op met de voorzitter de heer Nico Gerritsen via e-mail voorzitter@platformgendt.nl.

Groeiend aantal busreizigers vraagt meer fietsstalling

BEMMEL/HUISSEN - Sinds de komst van de RijnWaalsprinter blijft het aantal busreizigers tussen Arnhem, Huissen, Bemmel en Nijmegen maar groeien. Voor het college aanleiding om de capaciteit van fietsenstallingen bij een aantal haltes uit te breiden.

(van de redactie)

Foto: De bushalte aan de Papenstraat in Bemmel richting Nijmegen. De stallingscapaciteit wordt uitgebreid van 18 naar 30 fietsen. (foto Sjaak Veldkamp)

Door het succes van de Rijnwaalsprinter op de lijn 300 is ook de vraag naar mogelijkheden om fietsen bij de bushalte te stallen explosief gegroeid, zo heeft de gemeente ervaren. In 2010 en 2011 is het aantal fietsenstallingen in Bemmel en Huissen al uitgebreid. Dat blijkt nog niet voldoende te zijn.

Bij vrijwel alle bushalten op de busroute in Lingewaard staan fietsstallingen. Bij een aantal halten is duidelijk sprake van een structureel capaciteitsprobleem. De fietsen staan dan ook regelmatig buiten de stalling. Het college heeft besloten om de knelpunten aan te pakken. Door de capaciteit uit te breiden voor 156 fietsen, zouden de knelpunten tot het verleden moeten behoren.

De kosten worden geraamd op 150.000 euro. Lingewaard betaalt 15.000 euro. De rest komt van de Stadsregio. Lingewaard betaalt, zo vindt het college, relatief een klein bedrag en krijgt er veel voor terug. “Uit oogpunt van duurzaamheid is deze uitbreiding een belangrijke stap omdat niet alleen het fiets-, maar ook het busgebruik wordt bevorderd, wat onder andere een positief effect heeft op de CO2-reductie.”

RKHVV Huisman Sport Champions League

HUISSEN - De Huisman Sport Champions League zal na een korte zomerstop weer opgestart worden. Deze competitie voor vijf- en zesjarige kinderen is afgelopen jaren een groot succes gebleken. De jonge spelers spelen als een echt Europees topteam in een heuse Champions League ambiance een onderlinge 4x4competitie.

Met deze opzet komen de spelers meer aan de bal waar­door al op vroege leeftijd een betere ontwikkeling en aansluiting zal zijn met de F-jeugd die op een half veld speelt. En dit allemaal spelenderwijs en op vertrouwd terrein. De huidige generatie F-pupillen heeft dit al bewezen!

Elke zaterdagmorgen wordt er vanaf 8.45 uur op vier kleine veldjes gespeeld met elke week een andere teamindeling en elke week dus andere winnaars. Wekelijks mag het winnende team met de CL-trofee pronken en krijgt men een medaille mee naar huis. Met deze opzet is instroom tijdens de competitie geen probleem. Er is geen wachtlijst en er kan direct meegedaan worden met de competitie. Op de woensdagmiddag wordt er getraind.

Er zijn nog volop plaatsen beschikbaar, iedereen is welkom. Voor inschrijfformulieren en info zie www.rkhvv.nl. Voor de Champions League geldt er overigens een verlaagde contributie. Meedoen is belangrijker dan winnen!

Op 12 september is de eerste speelronde, de eerste training is op woensdagmiddag 9 september aanstaande (van 13.30-14.30 uur op het hoofdveld). Meld je nu aan! Nog vragen? Stel ze dan op champions.league@rkhvv.nl. Jong geleerd is oud gedaan! Wordt dan nu lid van RKHVV!

Open eetcafé Huissen

HUISSEN - Donderdag 3 september verzorgt de SWL weer een open eetcafé in het Dominicanenklooster in Huissen. Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard om 17.30 uur aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers.

Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur alleen via het Meldpunt op 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd.

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal vierentwintig) wordt aangeraden om op tijd te bellen. Wanneer het is volgeboekt, kan men zich aanmelden voor de week er op.

Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder ParticipatiePunt Huissen.

15 / 32

16 / 32

17 / 32

18 / 32

19 / 32

20 / 32

21 / 32

22 / 32

23 / 32

Wereldwinkel Lingewaard kiest voor aansluiting bij Wereldwinkels Nederland Even geen gevelbord... maar straks meer geld naar het goede doel

Fot0: M. Capel

HUISSEN - "In maart van dit jaar vierden wij ons tienjarig bestaan. Voor het bestuur een moment om opnieuw te kijken naar de organisatie van de Wereldwinkel. Wij hebben toen de ambitie uitgesproken te willen groeien. Door onze omzet ondersteunen wij nu symbolisch 150 gezinnen, we willen naar de ondersteuning van minimaal tweehonderd gezinnen in ontwikkelingslanden."

"Dat willen we bereiken door onze omzet te verhogen, waarvoor we op verschillende terreinen actie hebben ondernomen, zoals beter gecoördineerde public relations, ons tevens te gaan richten op de zakelijke markt, gerichtere inkoop en het onder de loep nemen van de kosten. De aansluiting bij een overkoepelende organisatie van wereldwinkels was een van de punten die wij onderzocht hebben. Wij hebben gesprekken gevoerd met de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels waar wij tot nu toe bij aangesloten waren en met de Stichting Wereldwinkels Nederland.

Onze conclusie was, dat de ondersteuning van Wereldwinkels Nederland het beste aansluit bij onze Wereldwinkel. Deze stichting is kleinschalig, bestaat uit vrijwilligers, biedt ondersteuning op aanvraag tegen verantwoorde tarieven, waardoor zij de bijdrage van de bij hen aangesloten wereldwinkels (meer dan honderd) laag kunnen houden.

Voor ons reden genoeg daadwerkelijk over te stappen. Die overstap vindt plaats op 4 september om 15.30 uur plaats. Ons nieuwe gelvelbord wordt dan onthuld.

Wij nodigen u uit in de maand september bij ons daadwerkelijk ‘op de te koffie komen’. U kunt kennismaken met onze vernieuwde winkel onder het genot van een kopje (h)eerlijke koffie of thee en tegelijk genieten van de vele unieke kunstnijverheidsproducten die Wereldwinkel Lingewaard verkoopt."

De Buitenpoort decor wereldrecordpoging Donnerwetter

HUISSEN - De nieuwe band Donnerwetter draait op zondag 6 september warm voor hun deelname aan de Popronde door binnen 24 uur elf liveoptredens in evenzoveel steden te geven.

De band doopte de minitour tot 'The 24 hour World Record Tour'. Het wereldrecord staat momenteel op tien optredens. 'Met livemuziek mensen in extase brengen daar is het ons om te doen. Het is daarnaast een mooie gelegenheid om ons serieus voor te bereiden op de Popronde en de plaatopnames een week later', aldus frontman Rocco Ostermann. Ruim zeventig fans begeleiden de band, in een dubbeldekker, tijdens hun tour.

Om 20.00 uur is De Buitenpoort een van de locaties. 'n Half uur lang staat de band op het podium, waarna het gehele gezelschap hun weg vervolgt naar de volgende locatie. Ze eindigen hun wereldrecordpoging maandagochtend live in de ochtendshow van Giel Beelen. Wellicht staan ze 's avonds ook nog in de Wereld Draait Door. Meer info over de band kun je vinden op hun site. Donnerwetter nodigt je graag uit om de gig in De Buitenpoort bij te wonen. Het is gratis en je kunt dan altijd zeggen "ik was er bij".

Open eetcafe Doornenburg

DOORNENBURG - Donderdag 10 september van 12:00 tot 14:00 uur verzorgen de Doornenburgse contactpersonen van Stichting Leefbaar Doornenburg, in samenwerking met SWL een open eetcafé voor alle inwoners van Doornenburg.

Voor vier euro kan iedereen om 12:00 uur aanschuiven voor een lekkere maaltijd, die geheel bereid wordt door vrijwilligers. Wie wil mee-eten, kan zich telefonisch aanmelden bij het Ontmoetingscentrum, telefoonnummer 0481 421490 voor vrijdag 4 september. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen (maximaal vijfentwintig), wordt aangeraden om op tijd te bellen.

Voor mensen die niet in staat zijn om zelfstandig naar het Ontmoetingscentrum te komen, is er een ophaal- en wegbrengservice. Voor extra informatie over deze ochtend, kan men terecht bij de Dorpscontactpersonen of SWL.

Vernieuwde winkel jarig WijnZinnig Gendt

GENDT - 10 september aanstaande is het vijf jaar geleden dat WijnZinnig Gendt zijn deuren opende. Deze mijlpaal is voor eigenaar Guido Lenting reden geweest om vooruit te kijken en in te spelen op de huidige, maar zeker ook de toekomstige vraag van de consument.

Met een onlangs volledig vernieuwde winkel is het aanbod nog groter, de specialiteit nog hoger, de service nog steeds op hoog niveau, maar bijzonder belangrijk: volledig rolstoeltoegankelijk tot iedere hoek van de winkel.

Met het oog op de aantaande verjaardag zullen er leuke acties plaatsvinden op 10, 11 en 12 september in de winkel. Blijf hiervoor op de hoogte door je aan te melden voor de nieuwsbrief of door het liken van onze Facebook pagina. Tevens zal op 10 september de zelf (in Italië) ontwikkelde Jubileumwijn gepresenteerd worden!

Voel je vrij en welkom om de vernieuwde winkel te bezoeken, proef de exclusieve Vescovi koffie (nieuw in Nederland) en laat je inspireren om voor ieder geschikt moment een fles te openen.

Noteer alvast in uw agenda: zondag 11 oktober: de grote Jubileum Proeverij in Gendt met héél veel lekkers en gratis toegang!

WijnZinnig Gendt, Dorpstraat 34, Gendt; www.wijnzinnig.eu.

Spring Forest Qigong en Tai Chi Tao in De Spil in Lent

LENT - Vanaf 7 september biedt Zuru iedere maandagavond Spring Forest Qigong-lessen aan in De Spil in Lent. Spring Forest Qigong is een eenvoudige, efficiënte methode om optimale gezondheid, welzijn en geluk te ervaren.

De eenvoudige oefeningen van Spring Forest Qigong ( SFQ) kunnen je helpen om meer in balans te komen en te blijven. Balans wordt bepaald door de algehele conditie van je lichaam. Het is fijn wanneer we voldoende energie hebben voor onze dagelijkse bezigheden. De lessen worden in kleine groepen gegeven

De oefeningen kunnen staand, zittend en liggend uitgevoerd worden. SFQ is voor iedereen.

Op maandag 7 september bestaat de mogelijkheid om gratis mee te doen met een les SFQ. De les start om 19.00 uur en eindigt rond 20.00 uur. Ook geeft Zuru dit jaar weer Tai Chi Tao-lessen in De Spil op maandagavond van 20.15 uur tot 21.15 uur.

Informatie over Spring Forest Qigong lessen en Tai chi Tao lessen staat op www.zuru.nl. Op zondag 6 september geeft Zuru gratis workshops tijdens De Oeverspelen in Lent.

Heeft u interesse in de gratis Spring Forest Qigong les of de Tai chi tao les, neem dan contact op met Christel Dirks, info@zuru.nl of bel 0481 459418.

Rabobank Oost Betuwe steunt initiatief horeca tijdens Elster Paardenmarkt

BETUWE - Dinsdag 25 augustus is de eerste officiële 'Paardenmarktmunt' gepresenteerd en overhandigd door Frits Hoogveld en Toon Joosten van Stichting Elster Paardenmarkt aan Jeroen Vrolijks, manager zakelijke relaties en Marcel van den Berg, accountmanager MKB van Rabobank Oost Betuwe.

Door deze unieke samenwerking met de Elster horeca ondernemers is het in de 755-jarige geschiedenis van de Elster Paardenmarkt voor het eerst mogelijk met één munt te betalen voor een hapje of drankje.

Rabobank Oost Betuwe is betrokken bij de regio en steunt graag dit soort initiatieven. De deelnemende ondernemers zijn: ODE De Vereniging, HCR Het Wapen van Elst, café 'In den Ommelanden' en café 'Bij Tante'. Voordeel voor de bezoekers is dat zij met één munt bij de genoemde horecagelegenheden terecht kunnen.

De Paardenmarktmunten worden na afloop van de paardenmarkt niet teruggenomen, maar kunnen nog tot en met 31 december 2015 tegen consumpties worden ingeleverd bij de deelnemende horeca. Daarna komen deze te vervallen.

Naast deze unieke samenwerking heeft men dit jaar een historische streekmarkt ingericht. Op deze streekmarkt zullen ongeveer twintig standhouders hun ambachten en streekproducten presenteren. Ook aan de kinderen is gedacht! Voor hen is er een kinderboerderij met uiteraard pony's, maar ook geitjes, cavia's, kippen en konijntjes.

Themabuffet van de maand bij Betuweland

LINGEWAARD - Elke maand is er een themabuffet in de verzorgingshuizen van Betuweland. Een sociaal en culinair gebeuren waar bewoners én buurtbewoners aan kunnen deelnemen.

In de maand september is het thema: ‘Betuweland Buffet’. Zoals het woord het al zegt: een buffet met tal van diverse gerechten. Traditionele vlees- of vissalades, stoofvlees uit Grootmoeders tijd, bami of nasi, maar ook de bekende gebakken krieltjes. Het zijn maar een paar voorbeelden waar het buffet uit bestaat. De koks zullen op deze avonden uitleg geven over de verschillende gerechten en de bediening is zoals altijd heel persoonlijk. Kortom, een heerlijke avond genieten van verse gerechten in een gezellige en sfeervolle ambiance.

U bent van harte welkom op dinsdag 15 september om 17.30 uur in de recreatiezaal van verzorgingshuis Sancta Maria. Reserveren bij de receptie: 026 3263300. En op woensdag 23 september om 17.30 uur in de recreatiezaal van verzorgingshuis Liduina. Reserveren bij de receptie: 0481 470600. De kosten bedragen16,75 euro per persoon, exclusief drankjes.

Zondag 13 september open dag bij manege Hippisch Centrum Groesbeek

GROESBEEK - Vanaf jongs af aan zijn Henri en Jolien van Hippisch Centrum Groesbeek opgegroeid met paarden. Graag laten zij iedereen kennis maken met hun passie. Dit kan op zondag 13 september van 11.00 tot 16.00 uur tijdens de jaarlijkse open dag. Gedurende de hele dag zijn er diverse demonstraties en activiteiten. Uiteraard is er gratis ponyrijden voor de kinderen. Bij inlevering van de kleurplaat en het volgen van de speurtocht maak je kans op leuke prijzen!

Bij Hippisch Centrum Groesbeek kun je terecht voor groeps- & privélessen voor volwassenen, veulenlessen (5 tot 7 jaar), kinderlessen (vanaf 7 jaar) en buitenritten. In de groepslessen ligt het accent op de dressuur, maar ook de basis van het springen komt regelmatig aan bod . Plezier voor paard en ruiter staat hierbij altijd voorop! Als het weer het toelaat, kun je bij ons onder deskundige begeleiding ook buitenritten maken.

Hippisch Centrum Groesbeek organiseert regelmatig officiële FNRS wedstrijden. Tevens kun je de officiële KNHS opleiding voor het buitenrijden (het ruiterbewijs) volgen. Voor iedereen die buitenrijdt, een onmisbare basis! Uiteraard is het ook mogelijk om met jouw eigen paard privé en groepslessen te volgen of jouw paard in pension te zetten.

Hippisch Centrum Groesbeek is aangesloten bij de FNRS en in het bezit van het Veiligheidscertificaat. Alle lessen worden gegeven door gemotiveerde en gediplomeerde instructeurs.

Voor meer informatie over Hippisch Centrum Groesbeek en alle activiteiten, bezoek www.hippischcentrumgroesbeek.nl of kom naar de open dag!

No cure - No pay bij Bongers & Lemmers Makelaardij Bongers & Lemmers Makelaardij is klaar voor de toekomst!

BEMMEL - Omdat daden meer zeggen dan woorden en het vooraf moeilijk is vast te stellen hoe goed een makelaar nu precies is, gaan wij als eerste kantoor in de Gemeente Lingewaard van start met het principe "No Cure - No Pay".

Waar dit voor andere makelaars moeilijk te begrijpen is, is dit voor ons een normale zaak. Het streven naar resultaat zit namelijk in ons DNA. Dit stukje DNA gaan we vanaf nu ook vastleggen in onze opdrachten. Daar spreekt vertrouwen uit. Onze tarieven (of succesfee, zoals wij dat noemen) zijn resultaatafhankelijk en u kunt afzien van uw opdracht zonder enige makelaarskosten.

Daarnaast is ons kantoor in de Dorpsstraat in Bemmel geheel verbouwd. Onze vertrouwde winkelformule voor de makelaardij blijft hiermee bestaan. We zijn tevens direct voorzien van de nieuwste presentatietechnieken en computersystemen.

Het verkopen en kopen van een woning blijft emotie en zeker geen alledaagse gebeurtenis. Wij nemen alle zorg rondom dit traject uit uw handen. U kunt vertrouwen op onze professionele aanpak en ons resultaat gericht werken. Ons team van ervaren gecertificeerde NVM-makelaars en taxateurs is u graag van dienst.

Bel of mail ons voor een vrijblijvend aankoop- of verkoopadviesgesprek. We maken graag met u en uw verhuisplannen kennis.

Ook voor taxaties van woningen en/of bedrijfspanden kunt u terecht bij Bongers & Lemmers Makelaardij Dorpsstraat 21, Bemmel; 0880 555666; makelaardij@bongers-lemmers.nl.

Eigenwijs interieurontwerp

NIJMEGEN – De 27-jarige Eline Brunekreeft heeft de stoute schoenen aangedaan en is sinds anderhalf jaar de trotse eigenaresse van het frisse en eigenwijze Bruun interieurontwerp.

Als klein meisje maakte zij al complete plattegronden van Lego. Toch koos Brunekreeft jarenlang voor haar liefde voor theater, maar het ruimtelijk inzicht en de passie voor interieur is altijd gebleven en nu jaren later bezit ze een eigenzinnig interieurbedrijf.

Met één voet in het verleden en één voet in het heden staat Bruun interieurontwerp voor een glimlach in huis en dat is precies wat Brunekreeft wilt overbrengen naar haar klanten. Meubels die plezier uitstralen, ruimtes waar geleefd mag worden en vooral niet bang zijn om met een knipoog naar een woning te kijken.

Met een flinke dosis humor en creativiteit begint ze aan haar projecten waardoor er vaak verrassende en originele oplossingen ontstaan. Haar sterke punt is om retro, vintage en tweedehands elementen een nieuw leven te geven en dat te combineren met hedendaags design. Iedere stijl en sfeer kan versterkt worden door elementen met een eigen verhaal en unieke uitstraling.

"Mijn naam is Eline Brunekreeft, en ik ben Bruun interieurontwerp. Ik durf het aan om samen met u de 'onveilige' weg te kiezen en uw inrichting zo aan te pakken dat het juiste gevoel van 'thuis komen' bereikt wordt."

Van een compleet ontwerp tot kleinschalig advies, voor alle doeleinden kan Bruun interieurontwerp ingezet worden. Ga voor mee informatie naar www.bruun-interieurontwerp.nl of bel naar 06 81164154.

Streekballetschool klaar voor dansseizoen

BETUWE - Stichting Streekballetschool Overbetuwe (SBOB) gaat per 31 augustus weer van start met een nieuw dansseizoen. De hele maand september is het mogelijk om vrijblijvend en gratis, een of meerdere danslessen mee te komen dansen in Gendt, Bemmel, Zetten of Elst.

Er is al keuze uit een groot aantal danslessen in verschillende stijlen en voor diverse leeftijdsgroepen, maar dit jaar starten we bij voldoende belangstelling met drie nieuwe lessen, en wel in Bemmel in De Kinkel, op vrijdagochtend:

Peuterdans met begeleiding is voor de SBOB helemaal nieuw. Het is bedoeld voor kinderen vanaf tweeënhalf jaar die samen met een ouder/begeleider drie kwartier willen genieten van dansplezier. Moderne dans voor volwassenen is al jaren een succes in Elst, maar komt nu ook in Bemmel als beginners les op het rooster te staan.

"Daarnaast starten we met Dans voor ouderen (55+). In deze lessen wordt gewerkt aan souplesse, kracht en balans. Conditie wordt als vanzelf verbeterd. Natuurlijk is ook het sociale aspect van belang: nieuwe mensen ontmoeten en samen plezier hebben. Ervaring is niet vereist en ook minder mobiele mannen en vrouwen kunnen meedoen bijvoorbeeld met behulp van een stoel. Op vrijdag 4 en vrijdag 11 september is er een mogelijkheid om deze nieuwe lessen gratis uit te proberen."

Kortom: lijkt het je zelf heerlijk om te dansen of is dit voor jouw zoon of dochter een uitdagende hobby neem dan eens een kijkje bij de SBOB in Gendt, Bemmel, Elst of Zetten. Op www.sbob.info is alles vinden over de verschillende dansstijlen die aangeboden worden en het actuele rooster. Mailen kan natuurlijk ook naar contact@sbob.info.

Het Rabo Starterstraject: de ideale start van uw onderneming

Deelnemers van het Rabo Starterstraject 2014 luisteren geboeid naar Sjoerd Bakker

BETUWE - Bent u een (potentiële) startende ondernemer die graag een vliegende start wil maken? Dan deelt de Rabobank graag haar kennis met u. Tijdens het Rabo Starterstraject krijgt u antwoord op tal van ondernemersvraagstukken en deelt u ervaringen met andere startende ondernemers. Om zo een vliegende start te maken.

Deelnemers van het Starterstraject worden tijdens vijf themagerichte avonden meegenomen in onderwerpen die voor startende ondernemers interessant zijn: van ondernemersvaardigheden en juridische zaken tot (online) marketing en PR. Een deelnemer van het Starterstraject van 2014 vertelt: "Het zijn leuke, inspirerende avonden waar alle facetten van het ondernemerschap voorbij komen. Ook heb ik veel geleerd van het sparren met andere startende ondernemers én heb ik hierdoor gelijk een netwerk opgebouwd. Kortom, de ideale start voor uw onderneming!"

Het voorgaande Startertraject werd met een 8.7 hoog gewaardeerd door de aanwezige deelnemers. "Voor ons reden genoeg om voor nieuwe, ambitieuze starters weer een Rabo Starterstraject te organiseren" licht Erwin Janssen, bedrijvenadviseur bij Rabobank Oost Betuwe, toe. "Laat u inspireren door de ervaringen van Sjoerd Bakker, oprichter ShakeTheCounter BV en de eerste spreker van het Starterstraject 2015. Hij neemt u mee in de do's en don'ts van het ondernemen. En leer van Etienne Vermeulen, bedrijfscontactfunctionaris bij Gemeente Overbetuwe, die u alles vertelt over de juiste vergunningen en verplichtingen".

Nieuwsgierig geworden?
Bekijk het inspirerende programma op www.rabobank.nl/oostbetuwe. De avonden vinden plaats op het Adviescentrum van Rabobank Oost Betuwe, Industrieweg Oost 16 in Elst. De bijeenkomsten starten om 19.30 uur en eindigen om 21.00 uur. Deelname is kosteloos. Het aantal plaatsen is beperkt.

Wie is en wat doet Kringloop Twice is Nice?

HUISSEN - Twice is Nice kringloopwinkel is een particuliere instelling. Dat wil zeggen wij krijgen geen subsidies.

"Wel werken wij samen met bepaalde instellingen om mensen die om een bepaalde reden lang thuis zitten weer te helpen een weg te vinden op de arbeidsmarkt. Zij lopen hier stage of werken op vrijwillige basis. Wat voor soort artikelen hebben we? Kleding, kleine huisraad, meubelen, enzovoort. Eigenlijk alles wat er in en rond huis te vinden is en nog voor wederverkoop geschikt is. Wij zijn natuurlijk wel afhankelijk wat we aangeboden krijgen."

"Heeft u huisraad over? In principe halen wij alles wat voor de wederverkoop geschikt is gratis bij u thuis op. (Wij geven dus geen vergoeding). Onze chauffeur keurt de goederen ook nog als hij het thuis bij u ophaalt. Wij halen onder andere banken, kasten, bedden, tafels, stoelen bij u op. Als u zelf in de gelegenheid bent om spullen te brengen, kan dat natuurlijk ook."

Zorgvuldig en professionele woningontruiming

"Het leeghalen van een woning kan nodig zijn na overlijden, scheiding, emigratie enzovoort. Twice is Nice neemt uw zorg uithanden, als een woning moet worden ontruimd. Dankzij onze ruime ervaring kunnen wij ieder soort woning snel, professioneel en discreet leeghalen. Twice is Nice levert alles bezemschoon en conform uw wensen op.

Bent u nieuwsgierig geworden hoe onze winkel eruit ziet of heeft u nog vragen, kom gerust een kijkje nemen wij zijn te vinden op de Nijverheidsstraat 33c (steegje in tussen Praxis en FloorFactory) in Huissen. (Maandag tot en met donderdag 10:00 uur tot 18:00 uur. Vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur. Zaterdag 10:00 uur tot 17:00 uur.) April tot en met september zondag 12.00 uur tot 17.00 uur; www.twiceisnice.nl; 026 3275579.

Rouwverwerking: Rafaëlgroep

BETUWE - In de R.K. parochies Sint-Benedictus en De Levensbron start ook dit jaar in september de Rafaëlgroep. Deze gespreksgroep richt zich met name op mensen die ongeveer een jaar geleden een dierbare door de dood hebben verloren en die graag met lotgenoten hun gevoelens en ervaringen willen delen.

De gespreksgroep wordt aangeboden op twee verschillende locaties. Op maandagavonden van 19.00 tot 21.00 uur in De Hoeksteen, Pr. Irenestraat 58 te Elst.

2015: 28 september, 19 oktober, 9 en 30 november, 14 december

2016: 4 en 25 januari, 15 februari. Terugkombijeenkomst 9 mei.

Op dinsdagmiddagen van 14.00-16.00 uur in het Parochiecentrum, Markt 7 te Bemmel.

2015: 29 september, 20 oktober, 10 november, 1 en 15 december.

2016: 5 en 26 januari, 16 februari. Terugkombijeenkomst 10 mei.

Opgave voor deelname vóór 21 september 2015 bij het Secretariaat R.K. parochie De Levensbron, Markt 7, 6681 AE Bemmel; 0481 451371 (keuze 1) e-mail: secretariaat@parochiedelevensbron.nl of centraal secretariaat Sint-Benedictusparochie, Markt 7, 6681 AE Bemmel; 0481 372959; e-mail: secretariaat@stbenedictus.nl.

Graag informeren wij u nader over deze gespreksgroep en heten u daarom welkom op dinsdag 15 september van 19.30 tot 20.30 uur in ontmoetingscentrum De Hoeksteen, Pr. Irenestraat 58, Elst.        

Op deze avond zijn de mensen die de Rafaëlgroep begeleiden aanwezig. Komt u graag in gezelschap van een familielid of bekende, dan is daar natuurlijk geen enkel bezwaar tegen. Iedereen die belangstelling heeft, is welkom. Opgave Informatieavond vóór 13 september bij genoemde secretariaten ter attentie van de Rafaëlgroep.

Twaalfde Huissense boekenmarkt

HUISSEN - Zaterdag 5 september is het weer zover. Boekliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want dan wordt voor de twaalfde keer in het centrum van Huissen een boekenmarkt gehouden.

Wat ooit begon als een kleine markt met twintig kramen is nu uitgegroeid tot een volwaardige markt met tachtig kramen.De Huissense boekenmarkt is inmiddels een begrip geworden in Nederland en na Deventer de grootste van Nederland.

Het aanbod is veelzijdig. Natuurlijk worden er romans aangeboden, maar ook strips. Over elk onderwerp waar u interesse in heeft is wel een boek te vinden. Soms vind je er net dat boek waar je al jaren naar zocht. Ook liggen er recente romans voor een leuke prijs. Net als ieder jaar staan er weer aanbieders van antiquariaat.

Er worden ook boeken aangeboden met wetenswaardigheden uit de streek en er zijn voldoende kinderboeken te koop waarmee kinderen hun boekenkast kunnen vullen. de rest van Nederland. Kortom voor elk wat wils.

Er zijn kraamhuurders uit Huissen zelf, maar ook vanuit de rest van Nederland komen de aanbieders naar Huissen toe. Naast de handelaren staan er veel standhouders die hun zolder of boekenkast hebben opgeruimd. Ook zullen dit jaar de 'goede doelenkramen' niet ontbreken. Zo zullen onder meer de Klup, Amnesty International en de protestantse gemeente Huissen boeken aanbieden en de opbrengst hiervan schenken aan een goed doel.

Meer informatie over de boekenmarkt staat op www.boekenmarkthuissen.nl.

De markt begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Stemmen over de prijs van de kermisborrel

DOORNENBURG - Op zondag 6 september houdt Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg de jaarlijkse kermisvergadering. De aanvang is 11.00 uur en de locatie is het Schuttersgebouw. Alle leden zijn welkom.

Van zaterdag 19 tot en met dinsdag 22 september vinden in Doornenburg de kermis en schuttersfeesten plaats. Ter voorbereiding op dit dorps familiefeest is de kermisvergadering van de Schutterij. Op de agenda staan onder andere de notulen van de kermisvergadering van vorig jaar. Ook het jaarverslag 2014 van de secretaris en de notulen van de jaarvergadering 2014 worden behandeld. Verder wordt het kermisprogramma 2015 doorgenomen en komen de entreegelden aan bod. Ook de consumptieprijs in het Schuttersgebouw, gedurende de schuttersfeesten, wordt besproken. Tijdens de vergadering kunnen de aanwezige leden stemmen over het voorstel van bestuur over de prijs van de kermisborrel.

Meer informatie over kermis en schuttersfeesten 2015 is te vinden op www.schutterijdoornenburg.nl en op het Facebook- en Twitteraccount van Schutterij Doornenburg.

Kerkdienst protestantse gemeente in Huissen

HUISSEN - De kerkdienst van de protestantse gemeente in Huissen is zondag 6 september te bezoeken in het Kerkgebouw aan het Raadhuisplein 35.

De aanvang is 10.00 uur; voorganger mw. Ingrid Lodewijk. In verband met de vakantie geen crèche en (mini) kinderkerk. Meer informatie: www.pknhuissen.nl.

Tekentuin high tea

LINGEWAARD - Op donderdag 10 september om 13.30 uur is iedereen welkom op de Tekentuin high tea van De Schilderschool. Door de professionele begeleiding is iedereen zonder ervaring welkom.

Opgeven kan door te mailen naar info@schilderscool.info met als onderwerp: Teken Tuin High Tea. Meer informatie staat op www.schilderschool.info.

Gedoogt burgemeester motorbende...?

GENDT - Zoals in Gendt kermis gevierd wordt, daar kunnen ze in andere kernen nog iets van leren. Alles kan en mag in Gendt tijdens de kermis mits op een respectvolle manier.


Vele kermisploegen hebben hun eigen tradities. Dit jaar deed de kermisploeg van de nieuwe Schutterskoning wel iets heel ludieks. Speciaal voor hun Koning, Barry Hofs, had zijn kermisploeg spijkerjacks laten maken.
Niet vreemd, wetende dat Barry een echte motorliefhebber is. Hoe mooi was het dan ook dat burgemeester Schuurmans graag op deze foto ging. Deze motorbende wordt in ieder geval gedoogd door onze burgemeester.

DOORLOOP Gedoogt burgemeester motorbende...?

Feelin' Good weer van start

HUISSEN - Op woensdag 2 september beginnen de repetities van koor Feelin' Good weer.

Feelin' Good is opgericht in 2004, heeft ongeveer vijftig leden uit Huissen en de wijde omgeving. Het koor staat onder de professionele leiding van Maarten van Veen. Het heeft een breed repertoire: van muziek uit de zestiger en zeventiger jaren tot meer actuele hits en musicalnummers.
De koorleden repeteren iedere woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de protestantse kerk aan het Raadhuisplein in Huissen.

"Als het je leuk lijkt in een koor te zingen en bovenstaande muziek je aanspreekt, kom dan eens luisteren/meezingen tijdens de repetitie. Je bent welkom! Voor meer informatie kun je ook op onze website kijken: www.koorfeelingood.nl."

Start beeldhouw- en bronsgiet-introductielessen

DOORNENBURG - Creatief centrum Zepplinn Zin in Vormgeving in Doornenburg start in september weer met de nieuwe seizoenscursussen: beeldhouwen, bronsgieten, boetseren.

Mensen die eerst willen kijken of het hen ligt, kunnen gebruik maken van vijf proeflessen om daarna te kijken of je door wilt gaan tot eind december. Iedereen werkt individueel aan zijn eigen werkstuk, binnen een groep van zes tot vijftien cursisten. Je werkt in je eigen tempo en aan je eigen onderwerp. Je krijgt optimale begeleiding van Marjo Wiltingh en of Jos Janssen. De cursus is voor iedereen, voor beginners en gevorderden!

Bronsgieten is een langer proces. Er wordt gestart met boetseren. Alle technieken worden uitgelegd. Op een aparte tweedaagse kun je, je werkstukken eventueel laten gieten. Ook bedrijf of familie-uitjes aan groepen op afspraak. In 3,5 uur wordt er dan een beeldhouwwerkje in steen gemaakt en neemt iedereen zijn eigen beeldje mee naar huis.

De houtkachel brandt in het ruime atelier, koffie, thee en koekjes staan klaar. Kosten vijf proeflessen zijn 85 euro exclusief materialen; 247 euro voor vijftien lessen blok. Meer info staat op www.zepplinn.nl; voor opgave of vragen 0481 434988.

Collecteweek Prinses Beatrix Spierfonds start 13 september

LINGEWAARD - Van 13 tot en met 19 september is de collecteweek voor het Prinses Beatrix Spierfonds in Lingewaard. Het is de grootste jaarlijkse actie voor mensen met een spierziekte in Nederland. Ruim dertiduizend vrijwilligers gaan op pad om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Naast het gebruik van de collectebus zet het fonds ook minder traditionele middelen in tijdens de collecte. Zo gaan er vijftig collectanten op pad met een pinapparaat en is er ook een mogelijkheid om digitaal te collecteren. Hiermee geeft het fonds een praktische oplossing voor de Nederlander die geen kleingeld op zak heeft.

Het fonds zet zich in voor alle tweehonderdduizend mensen met een spierziekte in Nederland. De collecte is één van de belangrijkste inkomstenbronnen van het fonds. Het fonds krijgt geen overheidssteun en is afhankelijk van donaties en de inzet van vele vrijwilligers. Kom ook in actie tegen spierziekten en geef aan de collectant bij u in de buurt.

Spierziekten

Er zijn zeshonderd verschillende spierziekten. Sommige zijn dodelijk, sommige zijn erfelijk, ze hebben allemaal een verlammend effect op de spieren. De spieren in een mensenlichaam sturen alles aan, lopen, plassen, fronsen, lachen, ademen. Een ziekte die spieren aantast, tast het hele lichaam en daarmee ook het hele leven van een persoon aan. Het fonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar genezing en naar verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten. Dankzij de financiering van het fonds is er onder andere een levensreddend medicijn voor de ziekte van Pompe ontwikkeld en zijn wetenschappers op de goede weg naar een therapie voor de ziekte van Duchenne.

Leef- en doeboerderij De Minkhof ontvangt cheque van het Oranje Fonds

BEMMEL - Leef- en doeboerderij De Minkhof krijgt een bijdrage van bijna dertig duizend euro van het Oranje Fonds met uitzicht op nog eens bijna 37 duizend euro uitgesmeerd over 2016 en 2017 voor het aanstellen van een vrijwilligerscoördinator/ professionele ondersteuning.

"Een geweldige opsteker", vindt Jan Rossen, huisarts en initiatiefnemer van het ouderenproject dat op 23 augustus zijn eenjarig bestaan vierde. In dat eerste jaar hebben we met een grote groep enthousiaste vrijwilligers een mooi resultaat geboekt." Twee dagen per week ontvangt De Minkhof senioren uit heel Lingewaard in de gezellige huiskamer waar wordt gebabbeld, gekookt en gegeten. Hier is ruimte voor de meest uiteenlopende activiteiten zoals bloemschikken, kleding maken en herstellen, biljarten, muziek maken en zingen. Daarnaast kunnen de Minkhofgasten aanschuiven aan de verhalentafel of ze kunnen leren skypen met hun kleinkinderen. De moes- en bloementuinen met kippenhok en kas nodigen uit om buiten bezig te zijn en voor iedereen die handig is in houtbewerking biedt de werkplaats alle ruimte om te klussen.

Jan Rossen: "We willen de deuren van de boerderij graag nog vaker openzetten. Dat vergt nogal wat van je organisatie. Er zijn momenteel tegen de vijftig vrijwilligers actief. Sommige van hen besteden een groot deel van hun vrije tijd aan ons mooie project. We vinden het belangrijk dat zij gemotiveerd blijven en zich blijven inzetten voor De Minkhof. Daarom gaan we op zoek naar professionele ondersteuning en daar hebben we nu de middelen voor gekregen van het Oranje Fonds.

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds onderschrijft de doelstelling van De Minkhof: "Door onze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. We verwachten dat onze bijdrage dit bijzondere project een goede stimulans geeft en zo onze doelstelling helpt bereiken."

Theatervoorstelling van Geert Fierens

LINGEWAARD - Wij kennen Franciscus vooral van dierendag. En van zijn gesprek met de vogels. Maar Franciscus is meer. Niet voor niets heeft de huidige paus zijn naam gekozen. In deze voorstelling laat Antwerpenaar Geert Fierens ons kennis maken met die andere Franciscus. Een mens die zeer begaan was met het lot van armen. Die zich inzette voor zieken. Maar hij was ook een vredesapostel die zijn leven waagde om in gesprek te gaan met mensen uit andere culturen en met andere religieuze overtuigingen.

Geert Fierens brengt de grote thema’s uit het leven van Franciscus voor het voetlicht en laat ons meebeleven dat hij een heilige is die past in onze tijd en cultuur. Dat doet hij in een prachtige voorstelling met beeld, zang en licht. Via vijf toespraken leren we de heilige en wat hem bewoog in het leven, beter kennen. Franciscus heeft bij uitstek laten zien wat het betekent 'kerk te zijn buiten de kerk'.

Iedereen is uitgenodigd en welkom dit mee te beleven op vrijdagavond 9 oktober in de kerk van O.L.Vrouw van Zeven Smarten, Van der Mondeweg 22 in Haalderen. Aanvang: 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs is zes euro.

Na afloop is er de mogelijkheid om onder het genot van een glaasje fris of iets sterkers met de acteur in gesprek te gaan.
Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot Coby Roelofs, pastoraal werker van de parochies De Levensbron en St. Benedictus. Telefoon: 06 41807974, e-mail: croelofs@parochiedelevensbron.nl.

Gratis Google Analytics workshop

ELST - Weet jij hoeveel bezoekers jouw website bezoeken? En naar welke onderwerpen en pagina’s ze kijken? Deze en nog veel meer informatie kan je halen uit Google Analytics. Internetbedrijf Cowpunks verzorgt een workshop voor het bedrijfsleven in Overbetuwe en Lingewaard. Deze vindt plaats op donderdag 10 september om 15.00 uur op golfbaan Landgoed Welderen in Elst.

Google Analytics is gratis software van Google welke je kunt gebruiken om vrijwel alle activiteiten naar, op en van je website te meten en inzichtelijk te maken. Het doel van dit product is om je een duidelijk beeld te geven van onder andere de bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaven. Hiermee kun je dus perfect zien wat bijvoorbeeld de herkomst is van je bezoekers, hoe lang men op een bepaalde pagina blijft, op welke pagina de bezoeker de website verlaat, waar men op geklikt heeft en, het belangrijkste, welke bezoekers je het meeste opleveren.

Direct aan de slag

Graag geeft Marije Meurs van Cowpunks je meer informatie over Google Analytics tijdens deze gratis workshop op donderdag 10 september. Zij geeft je praktische tips om direct mee aan de slag te gaan. Zo haal je meer rendement uit je website en kan je verbeteringen aanbrengen die ertoe doen.

Aanmelden en meer info via www.cowpunks.nl/googleworkshop. Het aantal plaatsen is beperkt dus wees er snel bij. De locatie is Golfbaan Welderen in Elst. Binnenlopen om 15.00 uur. Aanvang 15.30 uur. Einde 17.00 uur.

Bruisend in Huissen

HUISSEN - Bruisend, het feest van het jaar! "Om te gedenken dat stichting Loes drie jaar bestaan en om iedereen te bedanken die ons gesteund of gevolgd heeft organiseren we vrijdag 9 oktober een groot feest. Uiteraard zal een groot deel van de opbrengst naar de stichting gaan."


"Samen met Danny Lucas en Seven Days Music gaan we er een mooi feestje van maken. Kom je ook? Bruisend zal gehouden worden in De Buitenpoort in Huissen."De kaarten zijn voor vijf euro te koop.

Meisjesvereniging Sint-Dymphna begint

HAALDEREN – Na een gezellige en zeer geslaagde kampweek was het even stil rond de gidsen in Haalderen. Gelukkig gaat na de vakantie de gidsen weer van start en worden er weer allerlei activiteiten georganiseerd.

De gidsen starten in week 37. Ben je nog geen lid? Kinderen vanaf zes jaar en die in groep drie van de basisschool zitten zijn welkom. Op vrijdag 4 september om 19.00 uur worden zowel huidige leden als nieuwe leden verwacht voor inschrijven bij ons clubgebouw (achter De Tichel) in Haalderen. De kinderen krijgen dan ook direct te horen op welke dag ze gidsen hebben en wie de leiding van de desbetreffende groep is.

Met financiële bijdragen van de provincie Gelderland en het VSBfonds De Kinkel start verbouwing op 31 augustus

BEMMEL - "In het kader van de regeling leefbaarheid en gemeenschapsvoorzieningen hebben we bij de provincie Gelderland een subsidie aangevraagd om onze foyer te verbouwen tot een uitnodigende ontmoetingsruimte met bijbehorende faciliteiten. Deze aanvraag is gehonoreerd met honderdduizend euro, onder andere omdat De Kinkel een gemeenschapsvoorziening is waar functies in sociaal, maatschappelijke, culturele, educatieve, kunstzinnige, welzijn en zorgactiviteiten bij elkaar komen."

"Ook het VSBfonds heeft onze aanvraag met 20.000 euro gehonoreerd en we hebben nog voor 75.000 euro aanvragen open staan waarop we nog bericht moeten ontvangen."

"Met 120.000 euro aan financiële ondersteuning kunnen we op 31 augustus met de verbouwing starten en zal de gehele vloer in de foyer worden vervangen, de hele hoek van bar tot en met de toilettengroep wordt gesloopt en zal alles met nieuwe tegels, vloerbedekking en nieuwe keuken,- bar,- en foyer-inventaris worden ingericht."

Deze verbouwing is een start van een veelomvattend plan dat uitgevoerd zal worden omdat de gemeenteraad van Lingewaard gekozen heeft voor De Kinkel als hart van het sociaal, cultureel, maatschappelijk gebeuren in Bemmel en omdat de vele gebruikers van De Kinkel een gezellig, functioneel en veilig onderkomen verdienen. De uitvoering die onder de regie van de bedrijfsleider en het Kinkelbestuur plaats vindt zal in drie fases worden uitgevoerd en we zullen onze uiterste best doen om de overlast voor de bezoekers en gebruikers tot een minimum te beperken.

GTV Zwieps start met Nijntje Beweegdiploma in Gendt

GENDT - Naar aanleiding van een informatiebijeenkomst van de SWL buurtsportcoaches in april start GTV Zwieps vanaf zaterdag 12 september voor de drie- en vierjarigen in Gendt met het Nijntje Beweegdiploma. Het beweegdiploma is gebaseerd op de grondvormen van bewegen die noodzakelijk zijn voor de motorische ontwikkeling van een kind.

In de leeftijdsperiode van twee tot zes jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In deze periode komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. De snelheid in geleiding van prikkels van spieren naar hersenen en omgekeerd, neemt toe. Er ontwikkelt zich een verfijnde samenwerking tussen het gezichtszintuig, evenwichtszintuig en de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk.

Het Nijntje Beweegdiploma is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Gym Unie. GTV Zwieps heeft van de KNGU het keurmerk gekregen voor het beweegdiploma. Dat is een officieel keurmerk erkend door de KNGU. In gemiddeld twintig lessen kunnen kinderen hun beweegdiploma halen. De lessen starten om 9.30 tot 10.30 uur in Gendt in de sportzaal aan de Nijmeegsestraat. Ouders kunnen hun kinderen opgeven voor dit diploma door zich aan te melden bij GVT Zwieps ledenadministratie@zwieps.nl

SWL buurtsportcoaches ondersteunen GTV Zwieps bij het ontwikkelen en door ontwikkelen van het Nijntje Beweegdiploma.

Vrouwenvereniging Medos Gendt

GENDT - De vakantie is al weer achter de rug en het nieuwe seizoen gaat weer beginnen. De Vrouwenvereniging heeft, net als vorige jaren weer geprobeerd om een leuk jaarprogramma in elkaar te zetten. De programmaboekjes worden door de wijkleidsters bij de leden bezorgd.

De eerste bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 16 september bij zaal De Klok, Markt 1 in Gendt. Er kan op deze openingsavond weer lekker bijgepraat worden onder het genot van een hapje en een drankje. Deze avond wordt verzorgd door Henri Degen uit Valburg. Hij zal met zijn keybord en trompet onze avond muzikaal omlijsten.

Vrouwenvereniging Medos houdt één keer per maand een avond voor alle leden. Dit zijn culturele-, informatieve- maar ook creatieve- en ontspanningsavonden.

"Ook hebben we een aantal openbare avonden waar ook niet-leden welkom zijn. De kosten voor niet-leden bedragen inclusief koffie zes euro. Deze avonden worden in het Gemeentenieuws bekend gemaakt. Ook gaan we met onze vereniging twee keer per jaar een leuk uitstapje maken wat door de leden altijd zeer op prijs wordt gesteld. ook de Vrouwenvereniging van Haalderen gaat al heel wat jaartjes met ons mee."
"Lijkt het u leuk om eens nader kennis te komen maken met onze vereniging kom dan naar één van onze avonden om te kijken en te luisteren hoe zo'n avond er uit ziet. Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen met één van onze bestuursleden: 0481 421038. Ook beschikt onze vereniging over een website: www.medosgendt.weebly.com."

Mea Vota Huissen open op Monumentendag

HUISSEN - Mea Vota doet mee aan ‘Open Monumentenweekend’. Het museum is op zondag 13 september vanaf 11.00 uur geopend.

Om 14.30 vindt de officiële opening plaats van de overzichtstentoonstelling van Corry de Roy. Er is die dag van alles te beleven, zo zal er een springkussen staan voor de kinderen en zal Stichting Joep (www.villajoep.nl) met een kraampje aanwezig zijn en sjaals en olifanten verkopen voor het goede doel. Ook kunt u weer de heerlijke bijenhoning van de bijen bij Mea Vota kopen, is er een demonstratie van kantklossen en bloemschikken. Natuurlijk zal de proeverij van de Mea Vota wijnen niet ontbreken en zullen er creatieve hapjes van groeten en fruit worden geserveerd.

Vanaf 1 september start de jaarlijkse druivenverkoop. Het museum is dan elke maandag tot en met zaterdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Op zondag 13 september kan men natuurlijk ook de overheerlijke druiven kopen.

Het tuinbouwmuseum Mea Vota ligt aan de Boskoops Glorie 33 in Huissen. Meer informatie staat op www.mea-vota.info.

Een nieuw seizoen, een nieuw geluid

HUISSEN - Seizoen 2015/2016 is ook voor muziekvereniging Volharding weer begonnen. Na de mooie successen van het A-orkest, de slagwerkgroepen en het instaporkest, het afgelopen seizoen, zijn de plannen voor het nieuwe seizoen al weer opgesteld.

"Voor het nieuwe seizoen kunnen wij weer nieuwe leerlingen plaatsen voor de verschillende muziekopleidingen. Tegen lage kosten kun je leren een muziekinstrument te bespelen. Kinderen vanaf 6 jaar leren in de blokfluitgroep de basis voor muzikaal plezier.

Heb je altijd al op een blaasinstrument willen spelen dan kun je bij ons terecht. Je kunt kiezen tussen een trompet, hoorn, bariton, schuiftrombone, bas, klarinet, saxofoon of dwarsfluit. Daarnaast zijn er ook voldoende mogelijkheden om een percussie instrument te leren bespelen.

Sinds twee jaar hebben wij een instaporkest. De leerlingen die zo’n half jaar muziekles hebben leren dan in orkestvorm samen te spelen. Speciaal hiervoor heeft Volharding een jonge enthousiaste docent aangetrokken. Zij treden vier à vijf keer per jaar op.

Ben je al wat ouder? Ook dan kun je altijd nog beginnen met muziek maken. Wij hebben meerdere muzikanten die na hun veerstigste zijn begonnen een instrument te bespelen. Er is zelfs een lid dat op zijn 59e met muziekles is begonnen en nu al weer jaren in ons A-orkest speelt. Het is dus nooit te laat om je muzikale talenten aan te spreken."

"Kijk voor meer informatie over onze vereniging en kosten van opleidingen op www.volhardinghuissen.nl. Heb je interesse neem dan contact op met onze coördinatoren Hennie Bierman (slagwerk). Katja Mensink (blazers). Je kunt ze bereiken via mailadres opleidingen@volhardinghuissen.nl."

Creatieve ochtend bij Participatiepunt Gendt

GENDT - Vindt u het leuk om creatief bezig te zijn en andere mensen te ontmoeten? Vanaf 2 september verzorgt Marlies Oppers weer elke eerste woensdag van de maand een creatieve ochtend bij het ParticipatiePunt in Gendt.

Onder haar deskundige begeleiding wordt er onder andere geschilderd (verschillende technieken), kunt u er prachtige kaarten leren maken of zelfs een mooi sierlapje weven. Natuurlijk kunt u ook naar eigen inzicht aan de gang gaan. Er wordt een kleine deelnemersbijdrage (2,50 euro) gevraagd voor materiaal, koffie en thee.

U kunt zich aanmelden via de receptie van het Sint-Jozef 0481 421338 voor deze creatieve ochtend – elke eerste woensdag van de maand van 9.30 – 11.30 uur in het Hof van Breunissen, Kloosterplein 4 in Gendt.

Allround slagwerkers gezocht

HUISSEN - Voor het A-orkest van muziekvereniging Volharding is men met spoed op zoek naar een allround slagwerker.

"Vind jij het leuk om samen met zo’n veertig blazers wekelijks op maandag te repeteren en jaarlijks vier à vijf optredens te verzorgen? Laat het ons dan weten via secretaris@volhardinghuissen.nl en wij nemen contact met je op. Je kunt natuurlijk ook altijd op de maandag van 19.45 tot 21.45 binnenlopen. Wij repeteren dan in het gemeenschapshuis aan de Van Wijkstraat in Huissen."

Anniek wordt 8 september 6 jaar
en gaat alweer naar groep 3

Gefeliciteerd en een knuffel

van je zusje Felien

op 5 september zijn Joop en Francien

40 jaar getrouwd ."Proficiat.

Dikke kus van jullie hartsvrienden.

Hiep hiep hoera,

Annie en Benno 3 september 50 jaar getrouwd.

Gefeliciteerd Nolda en Jan en kinderen xxx.

2 september wordt een mooie dag, want dan wordt onze kleinzoon 8.
Gefeliciteerd Rik.

Veel liefs Opa Piet en Oma Annie

Hiep hiep Hoera!
Anouk is nu 4 jaar.
Veel plezier op de basisschool
"De Marang"

Liefs van Oma & Opa

Het is dit jongetje niet aan te zien, maar 4 september wordt hij 5 x 10!
Gefeliciteerd en een hele fijne dag van ons allemaal...xxx

Raad dit plaatje:
Deze mooie kleine meid heeft nu ook haar 30e bereikt.
Ook al wil ze dit nog niet weten, wij zijn dit zeker niet vergeten!
De Vermeulentjes

Lieve Joost,
Van harte gefeliciteerd met het behalen van je zwemdiploma A. Goed gedaan jongen. Nu op naar B.

Liefs en een dikke knuffel van oma Wil, opa Ton en oma Greetje.

Hiep hiep hoeraaaaa
Op 31 augustus is onze grote frozen-fan 5 jaar geworden!
Gefeliciteerd lieve Jayley!

Xxxx van ons allemaal

Deze ondeugende boef wordt zaterdag 2 jaar!
Dikke kus papa, mama en Sofie

Deze kanjer van mij, wordt alweer 65 jaar .
Hou van jou.

Hoera, Hoera!
Jolanda is alweer 50 jaar!
Mogen er nog vele jaren bijkomen.
Groetjes,
Geo & Michael

Anja ziet Sara op 6 september,
een fijne verjaardag
van je mannetje Theo,
dochter Sylvana en goede vriend Simon

Lieve Anouk
Hoe je het ook went of keert het blijft een feit, 30 is ook een hele mooie leeftijd!

Hiep hiep hoera
onze stoere vriend Lev 5 jaar!
Kusjes Ize & Lune

Hoera
deze stoere bink wordt op 6 september alweer 5 jaar!
Gefeliciteerd! liefs van opa, oma, oom's, tante's, Ize & Lune