De Liemers Helemaal Goed Courant

28 mei 2016

De Liemers Helemaal Goed Courant 28 mei 2016


Showband KDO komt met een grootse taptoe

GROESSEN - Zoals bij ieder lustrum organiseert de 50-jarige Showband KDO Groessen een grootste taptoe. Het belooft op 11 juni een prachtige taptoe te worden. Niet alleen door de prachtige entourage die KDO heeft gecreëerd (met een adembenemend decor), maar ook door de line-up van de avond.

Met Show & Marchingband Amigo Leiden heeft men een nationale topper weten te strikken. Een korps dat optreedt en prijzen haalt tijdens het WMC, het Tattoo Saint Quentin(FR) en onlangs nog een cum laudeprijs haalde in het Belgische Hamont, behoort tot de absolute top. Maar ook de overige deelnemers liegen er niet om. Wat te denken van de showkorpsen van Irene Ede en March&Showband Rheden! Zowel de showband als de jeugdshowband van Irene behoren tot de meest gevraagde korpsen van Nederland en KDO is dan ook blij dat zij beide naar Groessen komen. En ze komen niet alleen: dweilband Iren3 zal voor de taptoe begint het publiek opwarmen. Op tijd komen, is dus het devies!

Als onderbreking van het vele taptoegeweld zal schutterij EMM Groessen, met ondersteuning van Sint-Andries Groessen, een vendelhulde brengen en daarnaast laten zien wat de folklore van schutterijen allemaal inhoudt.

Natuurlijk zal KDO en de eigen trots, jeugdband Jong KDO, ook het beste van zichzelf laten zien. KDO speelt twee shows. De nieuwe entertainmentshow Goet Vaud ziet het eerste levenslicht. Duitse Schlagers, guilty pleasures, als het maar goed fout is… Zelfs de kleding is fout.

Extra bijzonder voor showband KDO is, dat deze avond ook voor het eerst de nieuwe gala-uniformen geshowd zullen worden. Dankzij vele acties en de (financiële) hulp van velen kan KDO op 11 juni met trots de prachtige nieuwe uniformen tonen. Het zal voor KDO ongetwijfeld één van de hoogtepunten van dit jubileumjaar worden.

Taptoe Groessen: Commendereijstraat 20, Groessen, aanvang 19.30 uur

Lobith on the beach

LOBITH - Volleybalvereniging Rohda uit Lobith houdt op zaterdag 11 juni 2016 voor de twaalfde maal het Beach-volleybaltoernooi Lobith on the Beach.

Op zaterdag 11 juni van 11:00 tot 14:00 uur spelen de junioren en van 11:00 tot 17:00 uur de senioren in diverse categorieën.

Lobith on the Beach 2016 wordt gehouden op de parkeerplaats van de Burgemeester Habeshal. Na het storten van 300 kubieke meter zand worden er zes volleybalvelden van 7x14 meter uitgezet. "Voor het zand en het transport hiervan gaat onze dank uit naar de heer W. Albers van Wezendonk Pannerden BV en de Fa. M.B. Küper BV."

Iedereen wordt in de gelegenheid gesteld om een balletje mee te slaan; daarom wordt er bij de senioren gespeeld in verschillende klassen: Recreanten - Dames, Heren of Gemengd én Volleyballers - Dames, Heren of Gemengd. Bij de junioren wordt gespeeld in de categorieën Niveau 1 tot en met 6.

Afhankelijk van de categorie waarin je uitkomt, verschilt het aantal spelers van 4 bij de junioren en de recreanten tot 2 bij de echte volleyballers heren.

Deelname voor de CMV-jeugd is gratis. Voor de recreanten en de volleyballers is het inschrijfgeld 20,00 euro per team.

Teams kunnen zich opgeven tot en met 6 juni. Daarna gaat de organisatie aan de gang met de indeling van de teams en het maken van het wedstrijdschema. Iedereen kan meedoen. Op de website www.LobithontheBeach.nl vind je het opgaveformulier en alle overige informatie over het toernooi. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen met Gerard van Hall: 06 15167328; email: gerardvanhall@gmail.com.

Weven, een oude techniek, modern gebracht!

ZEVENAAR - Al heel veel jaren zijn er in Zevenaar dames actief bezig met de voor hun uitdagende techniek, weven. Lang geleden zijn de weverijen uit Nederland verdwenen. Jammer, want weven is boeiend, verrassend en kan op verschillende manieren verwerkt worden, zowel functioneel als kunstzinnig.

Door mee te doen aan de Maakdagen van Gelders Erfgoed, willen wij aan jong en oud laten zien wat een bijzondere ervaring weven is. Kom, probeer het eens, in het klein of op een groter getouw.Wij zijn er en willen jullie graag een handje helpen.Verder is er veel te zien, een ruimte met getouwen waar gedemonstreerd wordt, een expositie van weefwerk en vooral leuk, om onder het genot van een kopje koffie / thee dit gebeuren mee te maken. Samen er over praten, het 'Maken' te beleven en ervaringen te delen op vrijdag 3 juni van 10.00 - 16.00 uur in de weef- en textielwerkplaats, Platanenlaan 13 Zevenaar (website: weefnetwerk.nl).

Rustige liedjes en rock tijdens Open Podium

ZEVENAAR - Op zaterdag 28 mei start het Open Podium in Muziekcafé De Lantaern met prachtige liedjes van Maarten Russchen en Helma van Maanen. Zij zullen ook samen enkele mooie nummers ten gehore brengen. Na dit optreden gaat het los met de jonge pop/rock band Call it Chaos uit Zevenaar. De avond begint om 21.00 uur en de toegang is gratis.

Maarten Russchen is gitarist/componist/zanger en woon in Amersfoort. Soms schrijft hij nummers die niet goed passen binnen de bluesband Chit Chat waar hij in speelt. Dus treedt de zanger vanaf 2016 ook solo op en begeleidt hij zichzelf op de akoestische gitaar.


Zangeres Helma van Manen uit Babberich heeft al eerder met veel succes het podium van Muziekcafé De Lantaern betreden. Op deze avond kan het publiek weer genieten van een schitterende ballads. Zingen is haar passie en zij wil de mensen raken met haar zangkunsten.

Call It Chaos is een jongeren rockband uit Zevenaar. De bandleden coveren nummers in hun eigen stijl. Eind 2014 ze begonnen als metal/punk bent, maar sinds kort zijn ze de weg ingeslagen naar de pop en rockkant Op deze avond zullen zij onder andere Sweet Child O’Mine, Nobody’s Wife en Vertigo over het podium laten spatten.

Hockeyvereniging Westerduiven vestigt wereldrecord

Foto: Steven van der Putten 52 uur en 30 minuten op de teller. Wereldrecord is gehaald. Euforie bij de 32 spelers van MHC De Westerduiven

DUIVEN - Met liefst 52,5 uur hockey heeft hockeyvereniging MHC De Westerduiven uit Duiven/Westervoort het Guinness Book of World Records ‘Langste VeldhockeyMarathon’ op haar naam weten te zetten. 32 spelers van de vereniging zijn vrijdagavond 13 mei om 18.30 uur gestart. Het eindsignaal klonk zondagavond 15 mei om exact 23.00 uur. Mentaal en fysiek een enorme prestatie!

"Het is uniek en ongekend wat deze spelers en speelsters, in de leeftijd van 16 tot 51 jaar, hebben neergezet", aldus Joris van Wijk, voorzitter van de club. Ze hebben één doorlopende hockeywedstijd gespeeld. Een harde eis is dat elk team continu minimaal acht spelers in het veld heeft staan. Een team bestaat uit 16 spelers. Dat betekende voor iedere deelnemer steeds twee uur hockeyen, twee uur rust. En dat 52,5 uur lang.

Euforisch, emotioneel, doodmoe en trots, de spelers en speelsters voelen het allemaal. "Dan zie je de kracht van een team", aldus Van Wijk, "en het belang en de waarde van samenwerking. Alleen als je er samen de schouders onder zet en elkaar steunt als het zwaar wordt, haal je de eindstreep."

Van Wijk is ook onder de indruk van de dynamiek van de club en de grote betrokkenheid van vrijwilligers en leden tijdens het evenement. Westerduiven zit vol leven.

:Vanzelfsprekend moet de organisatie van het Guinness Book of World Records ons wereldrecord nog wel verifiëren, maar dat is een kwestie van tijd", meent Van Wijk. "We voldoen aan alle regels."

Het huidige geverifieerde record van 40 uur hockey dateert uit 2013 en is gevestigd door Holcombe hockey club uit Rochester (Engeland).

Seniorenwandeling in het landgoed Heerlijckheid Slangenburg door SSK

REGIO - Stichting Senioren Kontakt Didam, Loil Nieuw Dijk verzorgt een jaarlijkse wandeltocht voor senioren op 7 juni. Ditmaal in het teken van het prachtige en lommerrijke landgoed Slangenburg.

Net buiten Doetinchem ligt het landgoed, aangelegd in de 17de eeuw en is 600 hectare groot. Op landgoed Slangenburg vind je bossen, akkers, lanen, grachten, vijvers en weilanden. In het voorjaar zijn de bloeiende rododendrons een lust voor het oog. Het middelpunt van het landgoed is kasteel Slangenburg uit de 17e eeuw. Al in 1326 is er al sprake van een kasteel. Het lanenstelsel van landgoed Slangenburg is uniek voor Nederland en Europa, vanwege de schaal en authenticiteit.

Het in Duits bezit zijnde Slangenburg, vanaf 1895 door houthandelaar Arnold Passmann gekocht, werd na de Tweede Wereldoorlog verbeurd verklaard en is in handen gekomen van Staatsbosbeheer. Kasteel Slangenburg, momenteel in gebruik als gastenverblijf van het Sint-Willibrord Abdij, stamt grotendeels uit de 17de eeuw. Het hele landgoed straalt rust, harmonie en afwisseling uit. "Neem er de tijd voor en waan je al wandelend in de 17de eeuw."

We volgen het smalle kronkelige Kerkenpad uit 1634 en lopen gaandeweg door een zeer gevarieerd natuurgebied. Onderweg lopen we door het 'Keurentjesbusken' met zijn prachtige houten beelden en opschriften gemaakt door een slechtziende man uit de buurt.

Aangekomen bij Theetuin 't Höfken van Gerrie Brunsveld aan de Bultenseweg genieten we van een welverdiende rust en doen ons te goed aan een versnapering.

Hierna vervolgen we onze wandeling, genietend van de prachtige landelijke uitzichten. De 14 kilometer lange wandeling begint en eindigt bij het kasteel. Na de wandeling gaan we gezamenlijk naar Restaurant 't Onland alwaar door de familie Nijenhuis een lunch wordt geserveerd. 't Onland, vanaf 1790 lange tijd als pleisterplaats voor voerlui die daar hun paarden lieten rusten, genieten wij nu op onze eigen wijze. Hierna volgt de terugreis met een afsluiting in de Soos van SSK in Didam.

Het vertrek is 7 juni om 9:30 uur vanaf parkeerterrein Coop aan de Hoofdstraat in Didam. Het vervoer is gezamenlijk met eigen auto, meereizigers betalen 2.00 aan de chauffeur. De afsluiting is omstreeks 17:00 uur in de Soos van SSK. De bijdrage is 15.00 euro. Advies: goede wandelschoenen, zeker bij minder gunstig weer.

Opgave liefst voor 1 juni, voorkeur per mail b.bolk@hetnet.nl , telefonisch mag ook. Inlichtingen Ben Bolk coördinator: 0316 223878 of 06 51157533.

Different Generations zingt 'De tuin der Lusten'

DIDAM - Op 28 en 29 mei houdt Different Generations weer een geloofsbelevenis. Ditmaal is het thema: het drieluik 'De tuin der lusten' van Jeroen Bosch.

De teksten die worden gelezen en de muziek die wordt gezongen. zijn toegespitst op de afbeeldingen van het drieluik. Zoals u gewend bent van de geloofsbelevenissen van Different Generations wordt deze viering geheel door eigen mensen van Different Generations verzorgd.

Kom, geniet mee, iedereen is welkom op 28 mei in de Mariakerk Didam om 19.00 uur en op 29 mei in de Oswalduskerk Zeddam om 11.00 uur.

Veilig op weg met uw scootmobiel

ZEVENAAR - Wilt u vaker gebruikmaken van uw scootmobiel en onder begeleiding oefenen? Kom dan op woensdag 8 juni om 10.00 uur naar Sportpark Hengelder (kantine DCS) voor een scootmobieltraining.

Tijdens deze morgen besteedt een instructeur van Veilig Verkeer Nederland aandacht aan verkeersregels en er kan volop geoefend worden. Niet alleen op het terrein van het sportpark, u kunt ook een rit maken in de omgeving. Na afloop krijgt u een deelnamecertificaat.

Inschrijven
De ochtend is gratis, u moet zich wel aanmelden. Inschrijfformulieren liggen bij ontmoetingscentrum De Hooge Bongert en de publieksbalie van het gemeentehuis. U kunt zich ook aanmelden via d.westerik@caleidoz.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dicky Westerik, 0316 526994.

DCS meiden/vrouwenvoetbal zoekt jou

ZEVENAAR - Voetbalvereniging DCS uit Zevenaar profileert zich als een familievereniging waarbij ze voor een ieder wat te bieden hebben, zo ook voor het meiden/vrouwenvoetbal. Voor een paar jaar geleden kon je alleen nog meedoen met een jongensteam. De laatste jaren zijn er diverse meidenteams in competitieverband actief op de velden.

Bij de jongste jeugd voetballen de meiden nog samen met de jongens op een half veld. Vanaf de E voetballen de meiden samen in een meidenteam. Tot en met de A voetbalt men op de zaterdag waarna de dames zullen gaan voetballen op de zondagmorgen.

Door de explosieve groei van het meiden/vrouwenvoetbal ziet men bij DCS ook een duidelijke stijging. "Heb je ook interesse in het meiden/ vrouwenvoetbal bij DCS, dus vanaf de jongste meiden tot en met dames op de zondagmorgen, dan is het nu tijd om te reageren naar meidenvoetbal@svdcs.nl. Zet in de mail je n.a.w.-gegevens en je geboortedatum, we zullen dan contact opnemen om je van meer info te voorzien. Het voetbalseizoen loopt ten einde dus reageer snel dan kun je nog een paar keer lekker meetrainen!"

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Basisschool De Bem zoekt een handige klusser voor het opknappen van de school, onder andere kleine schilderwerkzaamheden binnen de school.

- Het BOS-project van Caleidoz zoekt vrijwilligers die regelmatig bij mensen op bezoek gaan die chronisch ziek of dementerend zijn, waardoor hun mantelzorgers even worden ontlast.

- Stichting Leergeld De Liemers zoekt een assistent-coördinator met als taken: het assisteren van de coördinator op administratief en organisatorisch gebied en het zelfstandig plannen van afspraken, het voeren van telefoongesprekken en het archiveren van aanvragen.

- Vluchtelingenwerk Oost-Nederland zoekt medewerkers voor het coachen van statushouders bij het regelen van allerlei praktische zaken.

Voor meer informatie over deze en circa 280 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316-243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

Avondvierdaagse in Rijnwaarden

RIJNWAARDEN - De avondvierdaagse Rijnwaarden wordt dit jaar gelopen van maandag 30 mei tot en met vrijdag 3 juni. De vierdaagse is over vijf dagen verspreid, zodat de deelnemers één avond naar keuze kunnen overslaan. De wandelaars kunnen kiezen uit twee afstanden: 5 of 10 km.

Voorverkoop van de startkaarten vindt plaats bij Coccie, Komstraat 9 in Lobith, Jumbo Tolkamer, alle basisscholen in Rijnwaarden en bij J. Verplanke, Schoolstraat 34 Aerdt. Ook tijdens de eerste twee avonden kan men vanaf 17.30 uur startkaarten kopen.

Op maandag t/m donderdag wordt er vanaf 18.00 tot uiterlijk 18.30 uur gestart:. Startplaatsen: maandag vanaf het WoonServiceCentrum in Pannerden, dinsdag vanuit Café-Restaurant Taveerne De Bijland in Tolkamer, op woensdag vanaf dorpshuis ‘De Spieker’ in Spijk en op donderdag bij. sporthal ‘De Cluse’ in Herwen.

Op de laatste avond start men vanuit dorpshuis Eensgezindheid in Aerdt. De 10 km start dan om 18.00 uur, terwijl de 5 km-wandelaars pas om 19.00 uur kunnen starten. Vanaf het voetbalveld aan de Loostraat in Aerdt lopen de wandelaars gezamenlijk de laatste meters naar het eindpunt dorpshuis “Eensgezindheid” in Aerdt..

De feestelijke intocht begint om ongeveer 20.00 uur en wordt muzikaal opgefleurd door muziekvereniging Drumfanfare Eensgezindheid Aerdt. Het is de bedoeling dat de wandelaars vanaf het verzamelpunt massaal achter de muziek richting eindpunt lopen. Hierna vindt bij dorpshuis Eensgezindheid de medaille-uitreiking plaats.

Voor meer informatie kan men terecht op onze vernieuwde website www.a4daagserijnwaarden.nl.

Top act Ierse folk op 4 juni

ZEVENAAR - Het is muziekcafé De Lantaern weer gelukt om het neusje van de zalm op Ierse folk gebied binnen te halen. Met de Friel Sisters kunnen de liefhebbers van dit genre op zaterdagavond 4 juni weer vol op genieten van traditionele Ierse muziek.

Voor liefhebbers van Ierse traditionele muziek is dit het neusje van de zalm. Uit het Schotse Glasgow komen de zussen Anna, Sheila en Clare Friel, maar hun familie is diep geworteld in het Ierse Donegal. Net als hun muziek op viool, fluit, uillean pipes en gitaar.

Heel bijzonder is hun zang, zoals alleen zussen dat samen lijken te kunnen. Deze jonge dames laten zien dat de Ierse traditionele muziek springlevend is en dat er een nieuwe generatie vertolkers is opgestaan.

The Friel Sisters hebben al wereldwijd opgetreden en ze deden gastoptredens met acts als Altan, The Chieftains, Cherish the Ladies, Solas en Fidil. Hun titelloze debuutalbum stamt uit 2013. De dames worden op gitaar bijgestaan door Caoimhin O Fearghail. Hiermee haalt Muziekcafé De Lantaern alweer een topact in huis wat de Ierse folk betreft.

Deze zeer muzikale avond start om 21.00 uur. De zaal is open vanaf 20.15 uur. De toegang is 13 euro.

Sesamstraat in Westervoort

WESTERVOORT - Op 10 november 1969 begon in de Verenigde Staten Sesame Street, een educatief programma dat kinderen in achterstandswijken spelenderwijs van hun leerachterstand wilde afhelpen.

Het programma werd ondermeer succesvol door de poppen van Jim Henson, de geestelijk vader van de Muppets. Op 4 januari 1976 werd de eerste
Nederlands-Vlaamse aflevering van Sesamstraat uitgezonden. De filmpjes met de amerikaanse poppen worden nagesynchroniseerd. De bekendste stemmen zijn die van Paul Haenen en Wim Schippers. Zij geven hun stem aan de Nederlandse Bert en Ernie, Grover en Kermit.

Sesamstraat kreeg ook zijn eigen Nederlandse inwoners en eigen poppen; Pino, Tommie, Ienie Mienie en Purk. Dit jaar is het 40 jaar geleden dat Sesamstraat naar Nederland kwam. Tijd voor een feestje! De Westervoortse Illustrator en fan Stef de Reuver dook in z’n archief en verzamelde de leukste covertekeningen die hij maakte voor het Sesamstraat-maandblad.

De expositie is te zien in een etalage van een leegstaand winkelpand in de Wyborgh in Westervoort. Hoelang die daar te zien is hangt af van een eventuele huurder. "Leegstand doet een dorp geen goed, dus het leek me leuk om de boel een beetje op te fleuren”, aldus Stef.

Aan een eventuele volgende expositie zou iedereen met een verzameling kunnen meewerken. In 'De Verzamelkast' is het voor verzamelaars, jong en oud, mogelijk om tijdelijk hun eigen bijzondere collectie te tonen.

Het hangt nog af van de beschikbaarheid van de etalage af, maar verzamelaars kunnen zich aanmelden. Dat kan via info@stefdereuver.nl.

Beachclinics in Westervoort

WESTERVOORT - Actief ’81 organiseert al een aantal jaren speciale beachvolleybalclinics op het permanente volleybalveld op het strandje van De Waaij in Westervoort, dit in samenwerking met de Nevobo en de Gemeente Westervoort.

"Ook dit jaar organiseren wij weer een aantal clinics op de vrijdagavonden en wel op 3, 10, 17 en 24 juni, op 1, 8, 15 en 22 juli en op 9 en 16 september, vanaf 19.00 uur tot circa 21.00 uur. Op 3 en 4 september wordt bij De Waaij het jaarlijkse Beachtoernooi tijdens Westervoort in Beweging georganiseerd. Daarvoor is de inschrijving ook geopend. Kijk op www.actief81.nl bij Evenementen voor de inschrijving, dit jaar ook voor jeugdteams!"

Op een van de genoemde data zal ook de WK Beach (Westervoorts Kampioenschap Beach) worden gehouden. De datum zal nog worden vastgesteld. Aanmelden kan via de website van Actief www.actief81.nl tabblad 'Evenementen'. Uiteraard is iedereen welkom op de vrijdagavonden zowel individueel of als team. Ter plekke wordt het speelschema vastgelegd. Verdere informatie en of de clinics doorgang vinden (slecht weer of te hoge waterstand) wordt op de website aangegeven.

"Wilt u liever in de zaal volleyballen: elke maandag, dinsdag en woensdag wordt er (met name recreatief) gespeeld in De Nieuwhof of Sports Planet De Pals. Vanwege het 35-jarig bestaan van de vereniging mag iedereen tot het eind van het seizoen gratis meespelen. Kijk op www.actief81.nl voor alle informatie of mail aan scretariaat@actief81.nl."

Nacht van Gebed

DUIVEN - Christenen uit De Liemers bidden voor vervolgde christenen 'Heb je vijanden lief' is het thema van de Nacht van Gebed die Open Doors organiseert. In de nacht van 27 op 28 mei bidden christenen op honderden locaties in Nederland en Vlaanderen voor de vervolgde kerk en hun vervolgers.

Dit jaar staat de organisatie nadrukkelijk stil bij degenen die vervolgen. Islamitische Staat, Boko Haram, Al-Shabaab, maar ook dictators als Kim Jong-Un van Noord-Korea en Isaias Afewerki van Eritrea. De opdracht van de Here Jezus uit Matteüs 5:43 'heb je vijanden lief' is daarbij de inspiratie.
Daarnaast wordt er ook gebeden voor de christenen uit het Midden-Oosten, Irak, Tunesië, Eritrea, Soedan, Nigeria, Colombia, India, Vietnam en Noord-Korea.

Van alle landen is er een kort filmfragment met bijbehorende gebedspunten waar gezamenlijk voor wordt gebeden.

In de Liemers wordt gebeden van vrijdag 27 mei 20:00 uur tot zaterdag 28 mei 02:00 uur. Wil jij ook een gedeelte van die tijd komen bidden? Dan ben je welkom op de Prins Bernhardstraat 3 in Duiven.

Meer weten? Bel dan naar: Margriet van Zwieten 06 11762167 of Mineke te Hennepe, 0316 241326.

Kerkdiensten in de Ontmoetingskerk

ZEVENAAR - Op zondag 29 mei gaat in de viering om 09.30 uur voor ds. P Moet uit Velp. Tijdens deze dienst zal het Heilig Avondmaal worden gevierd.

Op zondag 5 juni gaat om 09.30 uur voor ds. A. Jonkman. Tijdens deze viering zal het kinderkoor UP4S (up-for-us) uit Oeganda prachtige liederen ten gehore brengen. Dit koor is door Sylvia Mhabazi, die oorspronkelijk uit Oeganda komt opgericht. Met dit optreden worden schoolkinderen in Oeganda ondersteund.

Mijlpaal voor Baston Wonen: een huurdersvereniging

Van links naar rechts, de heer H. Aleven, voorzitter RvC Baston Wonen, mevrouw H. de Zwart, huurderszetel RvC Baston Wonen, mevr. S. van Zaal, Directeur-bestuurder Baston Wonen, de heren W. Ankersmit, B. Tiemessen, mevrouw I. Verwaal en de heer H. van de Berg (Participatieraad Baston Wonen).

ZEVENAAR - Sinds 18 april heeft Baston Wonen een huurdersvereniging! Dat is voor het eerst in de geschiedenis en daar is Baston Wonen blij mee. De leden dachten al eerder mee met Baston Wonen in de vorm van een participatieraad en handhaven de naam 'Participatieraad Baston Wonen'.

De huurdersvereniging vertegenwoordigt alle gezamenlijke belangen van huurders van Baston Wonen. De stem en mening van bewoners is voor Baston Wonen belangrijk bij het maken van keuzes. Dat zij zich nu formeel tot een huurdersvereniging hebben omgezet en daarmee ook meer rechten hebben, vindt Baston Wonen een goede zaak. Zo hebben huurders een krachtige stem in veel besluiten.

Baston Wonen gelooft in de meerwaarde van samenwerken. Samen met bewoners en samenwerkingspartners kan Baston Wonen meer bereiken om haar missie betaalbaar en tevreden wonen in de gemeente Zevenaar waar te maken.

Op de website www.baston.nl staat meer over de Participatieraad Baston Wonen.

Kim beklimt Mont Ventoux in strijd tegen MS

ZEVENAAR - De Zevenaarse Kim Voorbij-Bot beklimt op 11 juni de Franse berg Mont Ventoux tijdens het sportieve evenement ’Klimmen tegen MS’. Samen met meer dan 600 deelnemers hoopt Kim hiermee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose (MS).

„Er is nog veel onduidelijk over MS”, zegt Kim. Zo is nog niet eens bekend waar de ziekte door komt, laat staan dat het genezen kan worden. Toch heeft de ziekte een enorme impact op patiënten en hun omgeving. Kim doet mee omdat zij persoonlijk bekend is met MS. Mensen met MS gaan elke dag opnieuw de strijd aan met hun ziekte. „Om hen te helpen ga ik op 11 juni de strijd aan met de Mont Ventoux. Hopelijk weet ik zo veel sponsorgeld op te halen dat we komend jaar weer een stuk dichterbij de oplossing voor MS kunnen komen.”

Steun Kim in haar strijd tegen MS! Via http://deelnemers.klimmentegenms.nl/ kun je haar een bericht sturen en sponsoren.

Multiple sclerose
In Nederland hebben circa 17.000 mensen de diagnose MS. Deze chronische ziekte tast het zenuwstelstel aan en zorgt bij patiënten voor neurologische stoornissen. Zo hebben patiënten bijvoorbeeld last van krachtsvermindering, invaliditeit en vermoeidheid. De ziekte kent verschillende vormen en uit zich bij verschillende mensen op een andere manier. MS heeft een grote impact op de patiënten en hun omgeving.
Er wordt veel onderzoek gedaan naar het ontstaan en de behandeling van MS, maar een medicijn dat de ziekte kan voorkomen of stoppen is er nog niet. Hiervoor is meer onderzoek nodig.

Edu Gijsbertse exposeert schilderijen bij Bloemberg Duiven

DUIVEN - Op dinsdag 10 mei is de schilderijenexpositie van Edu Gijsbertse in de kantoren van Bloemberg-Lubbers Assurantie-Adviesbureau en Bloemberg & Bloemberg Belastingadviseurs aan de Zilverschoon 20 in Duiven geopend.

De in Duiven woonachtige Edu Gijsbertse is geboren in 1950 en schildert sinds 2010. De expositie kan betiteld worden als een 'creatieve ontdekkingsreis'. De schilder wil graag tonen hoe hij zich als hobbyist heeft ontwikkeld in de schilderkunst. Er worden werken getoond uit zijn beginperiode, maar ook recent werk is te bewonderen. Edu maakt gebruik van een scala aan technieken, kleuren, voorstellingen en exposities. De werken zijn soms ruimtelijk, soms mysterieus, soms herkenbaar, maar altijd een weergave van de werkelijkheid waarin je kunt wegdromen.

De expositie is tijdens kantooruren vrij toegankelijk. De kantoren van Bloemberg-Lubbers en Bloemberg & Bloemberg zijn gevestigd aan de Zilverschoon 20 in Duiven, maar zijn ook aan de achterzijde bereikbaar via de Parallelweg, waar ook parkeergelegenheid is.

Tim Ouwejan doet D-examen

ZEVENAAR - Zo’n 9 jaar geleden kwam Tim Ouwejan naar een repetitie van Muziekvereniging De Club. Nou is Tim nog steeds niet enorm groot, maar wie de trombonesectie van De Club kent, snapt dat dat destijds een mooi contrast vormde. De dirigent zei tegen Tim: “Volgens mij wil jij trombone spelen.” Waarop hij antwoordde: “Ik wil mijn hele leven al trombone spelen.” Toen Römanö vroeg hoe oud Tim dan was, kwam het antwoord “7”!

Omdat zijn armen te kort waren werd door de Club een kindertrombone aangeschaft. Binnen enkele jaren haalde Tim zijn muziekdiploma’s A, B en C, inmiddels op tenortrombone. Toen hij 15 werd, deed Tim auditie bij het NJFO. Het is een jeugdorkest, maar beslist geen kinderachtig fanfaretje. Tim mocht er meteen op eerste trombone meespelen. Tijdens het Nieuwjaarsconcert op zaterdag 9 januari trad Tim na een paar succesvolle audities als ‘talentvolle jonge solist’ met het Gelders Fanfare Orkest op.

En nou mag muziekvereniging De Club Tim begeleiden bij zijn D-examen. Het programma dat Tim gaat spelen, heeft een hoge moeilijkheidsgraad. Het is afwisselend en leuk om naar te luisteren. Zo speelt hij Elegy from Mippie 2 van Leonard Bernstein, Devils Waltz van Steven Verhelst (met Dyon Jansen op bastrombone) en samen met De Club Concerto for trombone, deel 2 van Rimsky Korsakov en Rapsodia Borealis van Søren Hyldgaard.

Het examen is openbaar en vindt plaats op woensdag 8 juni om 20.00 uur in het Musiater in Zevenaar. De entree is gratis.

Zonnebloemtentoonstelling hobby's en oude ambachten

HERWEN - Afgelopen dinsdag 10 mei heeft de afdeling Herwen-Aerdt-Pannerden van de Zonnebloem een prachtige middag georganiseerd voor haar gasten bij Piet Groenen in Pannerden.

De tentoonstelling bestond uit een collectie peper- en zoutstelletjes, mooie foto's over Rijnwaarden, eigengemaakte poppenhuizen, wilgentenen vlechten, haak- en kantkloswerk, auto's gemaakt van oude gereedschappen. Kortom voor elk wat wils. Aan het eind van de middag was er een verloting en bijna alle gasten gingen met een bloem naar huis. Een geslaagde middag.

Fietstocht ZijActief

ZEVENAAR - ZijActief afdeling Zevenaar houdt een fietstocht voor haar leden op woensdag 22 juni en niet zoals eerder is gemeld op woensdag 1 juni. Er wordt een bezoek gebracht aan het Gemaal Oude Rijn in Pannerden.

Na de middag gaat de tocht langs de redoutes of uitkijkheuvels nabij Carvium Novum in Lobith en Ossewaard weer richting Zevenaar. Vertrek om 09.30 uur vanaf parkeerplaats Lentemorgen.

Dames die niet fietsen maar toch Het Gemaal Oude Rijn willen bezoeken kunnen zich opgeven bij Riet Godschalk, 524390.

Kinderopvang Zonnekinderen komt met voorleesboek over het Integraal Kind Centrum

ZEVENAAR - Wat is dat nu eigenlijk, een Integraal Kind Centrum? Wat gebeurt daar eigenlijk en door wie? En wat hebben kinderen er eigenlijk aan? Het Integraal Kind Centrum (IKC) is in Nederland een betrekkelijk nieuw, maar wel snelgroeiend verschijnsel. De ontwikkeling van IKC's komt in een stroomversnelling, maar het lastig om eenduidig en helder onder woorden te brengen wat een IKC nu eigenlijk is en wat het voordeel is voor kinderen.

Kinderopvang Zonnekinderen, inmiddels actief in tien integrale kindcentra, besloot om hier op een speelse en heldere manier duidelijkheid in te brengen. 'Een dag op IKC De Zonnestraal met Tijn en Anne' is een kleurrijk voorleesboek, wat je meeneemt in de dag van de kleuter Tijn en zijn zus Anne. In het boek komt de doorgaande lijn van 0-12 jaar tot leven. Opvang, onderwijs, opvoeding, ontwikkeling en ontspanning komen moeiteloos samen in het verhaal.

"Middels het verhaal van Tijn en Anne laten wij zien dat Zonnekinderen investeert in de toekomst van kinderen en een toegevoegde waarde levert aan ouders en teams. Wij blijven ons inspannen om onze visie en kennis op dit gebied verder uit te dragen en onze ervaring te delen, met als doel om ieder kind optimale ontwikkelingskansen te bieden.

Ieder kind als stralend middelpunt is niet voor niets ons uitgangspunt, van daar uit werken wij samen en ontwikkelen wij onze dienstverlening. Meer weten? Of ben je geïnteresseerd om het boek te ontvangen? Neem dan contact op met d.soeters@zonnekinderen.nl of bel 0316 340079."

Alle personages in het boek 'Een dag op IKC De Zonnestraal met Tijn en Anne/ zwaaien naar de lezer

Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Zondag 29 mei 11.30 uur:
Eucharistieviering 1e Heilige Communie met Pastoor Thanh, Pastor Heemink en Jeugdkoor For You Doesburg.

Gebedsintenties:
Jan Boxstart
Overleden familie Thus
Ouders van Dulmen-Volman en dochter Wilma
Carola Schlief
Oma Truus Puttman

Collecte:
Eigen geloofsgemeenschap

Zaterdag 4 juni 11.30 uur:
Huwelijksviering Mike Spronkmans en Patricia Banda.

Mededelingen:
Overleden op maandag 9 mei mevrouw Mientje Ross-Peters, Oud-Zevenaarseweg 62A, Oud-Zevenaar, 89 jaar.
Overleden op zaterdag 14 mei de heer Theo Heijneman, Babberichseweg 67, Oud-Zevenaar, 78 jaar.
Overleden op zaterdag 14 mei mevrouw Leida Klaassen-Steentjes, Rosandeweg 3, Ooy-Zevenaar, 87 jaar.

Zaterdag 4 juni 11.30 uur:
Huwelijksviering Mike Spronkmans en Patricia Banda. Voorganger: Pastoor Thanh.

Zondag 5 juni 11.00 uur:
Communieviering met Pastor Smits en gemengd koor.

Gebedsintenties:
Dineke Gudden-de Kinkelder
Mies Berntssen-van Alst
Frits en Betty Hugen-Wienhoven
Johanna Koenders
Gerrit en Riek Ross-Heitink
Annie Klutman-Baars
Arthur Bol
Carola Schlief
Mies lemm-Roelofsen
Bertus Fontein
Jan en Wilfred Smits

Collecte:
Eigen geloofsgemeenschap

Zondag 5 juni 13.00 uur:
Doopviering met Pastoor Thanh. Gedoopt worden: Tijs Kazen, Babberichseweg 54, Oud-Zevenaar. Jack Berendsen, Michiel de Ruyterstraat 13, Zevenaar.

SDZZ Penalty Cup, editie 6

ZEVENAAR - Op 12 juni zal de SDZZ Penalty Cup voor het zesde achtereenvolgende jaar worden gehouden op sportpark De Griethse Poort voor kinderen van 5 tot 14 jaar uit Zevenaar en omstreken. Ook dit jaar zullen ongeveer 100 enthousiastelingen gaan strijden om de felbegeerde cup en natuurlijk de titel, 'Penalty Koning(in) van Zevenaar e.o.'! Het evenement begint om 12:00 uur en zal rond 15:00 uur afgelopen zijn.

Naast het winnen van bekers en medailles zal er ook weer een gratis loterij worden gehouden onder alle deelnemers, waarbij schitterende prijzen weggegeven zullen worden. Tevens zullen alle deelnemers weer naar huis gaan met een leuk gevulde 'Goodiebag'. Al dit moois wordt mogelijk gemaakt door de vele sponsoren die dit evenement elk jaar weer ondersteunen.

Het penalty schieten wordt afgewisseld met leuke en ludieke andere sportspellen. Bij voorgaande edities was dit onder andere voetvolley, skippy-bal voetbal, leeuw van fiets schieten, de speedmeter, levend voetbalspel, gatendoek schieten et cetera! Ook dit jaar zal er weer iets origineels bedacht worden. Tevens wordt er een leuke voetbal-act gepresenteerd, dus je hoeft je geen moment te vervelen op sportpark De Griethse Poort.

Ook ouders zijn welkom om aan te moedigen of misschien willen ze wel een kijkje nemen op de grootste Bazaar (100 tot 120 kramen) van de Liemers, tevens door SDZZ georganiseerd op zondag 12 juni.

"Wil je meedoen? Wees er dan snel bij en schrijf je in via de website van S.D.Z.Z. (www.sdzz.nl) want er is een gelimiteerd aantal deelnemers. Bezoek ook eens de FB Pagina (SDZZ Penalty Cup) zodat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen."

Regiokampioene voor Aldo

Van links naar rechts: Kim Huisman,Lotte van der Veen,Karlijn Prins,Shanti Paintsil, Silke Hendriks, Emmaloes Hoogenkamp, Maudi Hageman en Ikrame Peelen

LOBITH - Zaterdag 21 mei vond in Winterswijk de districtsfinale van de 5de divisie turnen plaats. Van Aldo hadden acht meisjes zich hiervoor geplaatst. Bij pupillen 2 deden Lotte van der Veen en Shanti Paintsil mee. Beide meisjes hebben heel goed geturnd en Shanti Paintsil werd met 56.725 punten zelfs eerste. Zij is daardoor regiokampioene!

Lotte werd met ook een nette score van 52.625 punten 20ste. Bij de senioren deden Kim Huisman, Silke Hendriks en Karlijn Prins mee. Kim turnde nette oefeningen, maar greep met een vierde plaats helaas net naast de medailles. Zij eindigde met 43.475 punten op de vierde plaats. Silke turnde op 3 toestellen heel goed, maar viel helaas 2 x van de balk wat haar 2 punten kostte. Zij eindigde met 42.00 punten op de 5de plaats.

Karlijn heeft dit jaar in verband met haar schooltijden bijna geen tijd gehad om te trainen, toch wist zij zich te plaatsen voor deze finale. Zij eindigde met 38.825 punten op de 19de plaats. Bij de junioren deed Ikrame Peelen mee. Ook zij turnde een nette wedstrijd en werd met 31 deelnemers 10de. Zij had in totaal 43.625 punten. Bij jeugd 2 deden Maudi Hageman en Emmaloes Hoogenkamp mee. Maudi en Emmaloes turnden dit jaar voor het eerst keuzeoefenstof en deden dus ook voor het eerst een vrije oefening op muziek. Ook zij hebben goede oefeningen laten zien. Maudi werd met 42.425 punten 8ste en Emmaloes met 40.900 punten 12de.

Zaterdag 28 mei vindt de finale van de zesde divisie plaats. Ook daarvoor hebben zich vier meisjes geplaatst.

Grootste Bazaar van Zevenaar bij omni-vereniging SDZZ

ZEVENAAR - Op zondag 12 juni worden vele activiteiten georganiseerd op sportpark De Griethse Poort tijdens de grootste bazaar van Zevenaar.

De bazaarcommissie van SDZZ organiseert een grote bazaar van 11.00 tot 16.00 uur. Op deze dag zijn er tal van activiteiten en attracties voor jong en oud, zoals een loterij, rommelmarkt, rad van fortuin en een dj zorgt voor de muzikale sfeer en gezelligheid tijdens deze dag. In de kantine en op het terras zijn er hapjes en drankjes verkrijgbaar. Het is deze dag dus goed toeven bij voetbalvereniging SDZZ.

Standhouders uit de hele regio vinden het elk jaar een feest om op deze grootste bazaar van Zevenaar te staan met hun verkoopwaren. Het streven is om dit jaar weer meer dan 100 kramen te verhuren.

Natuurlijk kan iedereen ook dit jaar zelf weer een kraam huren voor maar 15 euro inclusief dekzijl en btw, hiervoor kun je contact opnemen met Gerard Kelderman op 0316 333001, of mail naar bazaar@sdzz.nl op deze site kan men ook het inschrijfformulier invullen. Hou zondag 12 juni vrij in uw agenda en kom van 11.00 uur tot 16.00 uur naar de grote bazaar op sportpark De Grietshe Poort aan de Doesburgseweg 14 in Zevenaar.

Spiritueel café 'missie gemist?'

LOBITH - Missie gemist? Zestig jaar geleden beloofden wij Nederlanders het Papoea-volk van Nieuw Guinea een onafhankelijke toekomst. Om allerhande redenen kwam daar niets van terecht. Willem Zevenbergen was destijds als jong ambtenaar van Binnenlands Bestuur in een uithoek van het land nauw bij die missie betrokken, de laatste jaren samen met zijn nog jongere vrouw Bertie, met wie hij in 1957 'met de handschoen' trouwde. Nu wonen zij in Herwen.

In de komende Spirizin-bijeenkomst van 29 mei duikt Willem met ons in zijn onuitwisbare herinneringen uit die spannende tijd van wildernis-exploratie en pogingen tot ontwikkelingsacties. In een oud super-8 filmpje uit die jaren neemt hij ons mee op expeditie naar het stenen-tijdperk dat in die jaren kennelijk nog ergens in de tropische verten bestond.

Tenslotte vraagt hij zich een aantal keren af waarom hij ver in het verleden de keuzes maakte die hij maakte en of ook hun eigen 'missie van toen' nu echt helemaal een 'misser' was.

Zoals steeds zal er ook nu weer ruime gelegenheid geboden worden voor verder gesprek met de belangstellenden waar en wanneer daaraan behoefte is.

Deze bijeenkomst is op zondag 29 mei om 19.30 uur in De Ontmoeting in Lobith bij de protestantse kerk aan de Markt, inloop vanaf 19.15 uur. Alle belangstellenden zijn welkom, en worden ontvangen met koffie/thee.         De toegang is gratis, na afloop kan men een kleine bijdrage in de onkosten geven.

Keizersbal bij schutterij Gilde Sint-Jan Babberich

BABBERICH - Maurice Driessen had met schuttersfeest 2015 voor de derde keer de vogel eraf geschoten. Dit maakte dat hij Keizer is geworden bij schutterij Gilde Sint-Jan Babberich. Hier kon niet zo maar aan voorbij gegaan worden.

Gekozen is voor een mis in de Sint-Franciscuskerk in Babberich en aansluitend een balavond in De Borg. Na het ophalen van het keizerspaar was aansluitend de keizersmis. De kerk was goed bezocht door bewoners uit Babberich, kaderleden en collega-schutterijen. Pastor Thanh Ta sprak mooie woorden naar Maurice Driessen en Sabine Bodd. Gezongen werd er door het dames en heren koor uit Babberich met daarbij het koor uit Elten-Hüttum.


Na de mis vervolgde het programma in De Borg. Daar sprak de voorzitter Johan Schlief Maurice en Sabine toe. Maurice Driessen geeft in zijn woord aan dat het zo bijzonder is om dit alles zo mee te mogen maken. Hij bedankt een ieder die heeft klaar gestaan voor het keizerspaar.

Na de openingsdans van het keizerspaar kon de balavond beginnen. Met medewerking van de muzikale band A Maximized Party, of te wel AMP!

Burgemeester Lichtenbergprijs voor Werner

Van links naar rechts: Werner Willems, zijn partner Daniëlle de Wit en Fons Lichtenberg.

DUIVEN - Werner Willems uit Duiven heeft zaterdag 21 mei de Burgemeester Lichtenbergprijs 2016 ontvangen. Hij kreeg de prijs voor zijn inzet voor het AED-netwerk in de gemeente Duiven. Hij is de initiatiefnemer tot en drijvende kracht achter dit netwerk. De prijs is zaterdagochtend in het Duivense gemeentehuis overhandigd door de naamgever: oud-burgemeester Fons Lichtenberg. Het gaat om een oorkonde en een geldbedrag van 250 euro.

De afkorting AED staat voor Automatische Externe Defibrillator, een apparaat waarmee snel hulp kan worden verleend aan mensen die zijn getroffen door een plotselinge hartstilstand. Het AED-netwerk streeft naar een dekkend netwerk voor de hele gemeente. Momenteel zijn al 34 apparaten geplaatst, waarvan een deel de klok rond beschikbaar is. Het AED-netwerk organiseert ook cursussen, zodat er genoeg vrijwilligers zijn die de apparaten kunnen bedienen.

Werner Willems heeft een aantal jaren geleden het initiatief genomen voor de oprichting van het AED-netwerk in de gemeente Duiven. Hij is ook voorzitter van het bestuur. De stichting heeft inmiddels ruim tweehonderd vrijwilligers, van wie velen ook de cursus hebben gevolgd. Er wordt nog steeds gewerkt aan uitbreiding van het aantal AED-apparaten, onder andere door sponsoring, en het aantal vrijwilligers.

De Burgemeester Lichtenbergprijs is in 2000 ingesteld door de gemeenteraad bij het afscheid van Fons Lichtenberg als burgemeester van Duiven. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een plaatselijke instelling, groep of persoon die zich bijzonder heeft onderscheiden op maatschappelijk, cultureel of sportief terrein. Vorig jaar ging de prijs naar Hans van Gestel van de scootmobielclub.

Avond SamenLoop voor Hoop de Liemers

DUIVEN - In het weekend van 10 en 11 september staat het Horsterpark in Duiven volledig in het teken van de SamenLoop voor Hoop: voor de eerste keer komt dit unieke, 24 uur durende wandelevenement naar de Liemers, waarmee aandacht wordt gevraagd voor de ziekte kanker en geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding.

Naast het feit dat er aan het einde van het evenement hopelijk een flink bedrag overgemaakt wordt naar KWF Kankerbestrijding, is de SamenLoop voor Hoop vooral een evenement om survivors/eregasten ((ex)kankerpatiënten) een hart onder de riem te steken en het leven met z'n allen te vieren.

De totale opbrengst van de SamenLoop voor Hoop komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding, waarvan tien procent naar ons eigen Braamhuis wordt overgemaakt. Het Braamhuis is een inloophuis in Zevenaar voor mensen met en zonder kanker, een plek waar lotgenoten elkaar in een ontspannen sfeer kunnen ontmoeten.

Teams van minimaal 8 tot maximaal 24 personen wandelen 24 uur in het Horsterpark, Horsterparklaan 4 in Duiven. Ans Roelofs, een van de organisatoren: "Er loopt telkens minimaal 1 teamlid, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Van tevoren en tijdens het evenement zamelen de teams op allerlei originele manieren zoveel mogelijk geld in voor KWF Kankerbestrijding. En er is nog veel meer: 24 uur lang amusement met optredens van gave bands, bijzondere zangers en zangeressen, groot en klein talent, vertier voor de kinderen en een uitgebreid wellnesspaviljoen voor de eregasten. Een geweldig en sportief evenement met een sfeer die uniek en onvergetelijk is."

Wil je meer weten of wil je je aanmelden met een team, als survivor of vrijwilliger dan kan dat via deliemers@samenloopvoorhoop.nl of kom naar de informatieavond op donderdag 9 juni om 19.30 uur. De avond vindt plaats in Het Braamhuis, Reisenakker 12 in Zevenaar.

Grenslandtocht in Zevenaar

ZEVENAAR - Op zaterdag 18 juni wordt door Stichting Wandel Komitee Zevenaar voor de 44e keer de Grenslandtocht georganiseerd. De wandeltocht is uitgezet tussen Zevenaar en het Duitse Elten. De route gaat op de heenweg via de Oud Zevenaarsedijk richting Babberich. Op de terugweg wordt vanaf Babberich via de Maatjesweg en De Sleeg gelopen.

De deelnemers kunnen kiezen uit de volgende afstanden: 12½, 20, 30, 40 en 50km. De tocht heeft een mooi en afwisselend parcours. Op de langere afstanden zijn onder andere de bossen rond ’t Peeske, de Hulsenberg en de Eltenberg in de route opgenomen. Daarnaast zijn er ook de weidse uitzichten over de landerijen en de uiterwaarden van de Rijn en de Oude Rijn.

Voor de vierdaagse lopers in onder andere Nijmegen en Apeldoorn is dit een uitstekende training. Onderweg zijn voldoende gelegenheden om te rusten en te genieten van de natuur. Bij enkele officiële rust gelegenheden is Ehbo aanwezig, mocht er iets onderweg gebeuren.

De startlocatie is de kantine van DCS aan de Hengelder 1 in Zevenaar. Er is in de omgeving voldoende parkeergelegenheid. Starttijden zijn voor de 50 km van 7.00 tot 8.00 uur, 30 en 40 van 7.00 tot 09.00 uur; de 20km van 8.30 tot 10.30; 12,5km van 09.00 tot 11.30 uur. Het startbureau is geopend tot 18.00 uur.

De tocht wordt gehouden onder auspiciën van de Gelderse Wandelbond. Meer informatie kan verkregen worden via: www.swkz.nl of email: swkz1971@gmail.com.

Topshelf Groningen en Nijmegen

REGIO - Topshelf heeft met IEF Capital overeenstemming bereikt over de aanhuur van de voormalige V&D warenhuizen in Groningen (10.000 m2) en Nijmegen (10.000 m2).

Met de openstelling van het voormalige V&D-pand in Arnhem op 1 mei is de ontwikkeling van de Topshelf departmentstores 2020 ingezet. In september 2016 zal dit proces zijn afgerond en vervolgens gelijk worden geïmplementeerd in Groningen en Nijmegen, met als doel een volwaardig, eigentijds warenhuisconcept, gericht op de Nederlandse consument te presenteren. Hierbij staat winkelen als beleving centraal, waarbij omnichannel uiteraard onderdeel zal zijn van dit concept.
Daarnaast zullen er nog minimaal 4 andere departementstores worden geopend vanaf het najaar 2016 tot en met voorjaar 2017, waarbij de ambitie van Topshelf is om, binnen twee jaar te komen tot een landelijke dekking op basis van minimaal twaalf vestigingen.

Scheidsrechters Wevoc in nieuw tenue

WESTERVOORT - Afgelopen jaren heeft de laatste zaterdag in mei in het teken gestaan van het 'Westervoort Open Volleybaltoernooi‘. Een ééndaags toernooi om gezellig samen met vrienden, vriendinnen, familie, collega’s, buurtgenoten, et cetera te volleyballen.

Mede door steun van sponsoren heeft de WOV-organisatie een leuk jaarlijks terugkerend volleybaltoernooi kunnen neerzetten. Naast een sportief succes van een goed bezocht toernooi, heeft de inzet van vele vrijwilligers een goede omzet in de catering opgeleverd. Wevoc heeft de opbrengst van vorig jaar besteed aan de aanschaf van scheidsrechtershirts. Met deze stralend witte shirts kunnen deze scheidsrechters ook volgend seizoen de wedstrijden weer in goede banen leiden.

Op zaterdag 28 mei wordt het 'Westervoort Open Volleybaltoernooi‘ al weer voor de derde keer op rij gehouden in de sporthal van Sports Planet. Net als afgelopen jaren kan je in teamverband (4 tegen 4) één middag lekker volleyballen tegen teams van hetzelfde niveau.

De inschrijving is al even open, maar er is nog voldoende ruimte om teams toe te voegen. Op de website: wevoc.nl/wov vind je informatie en het inschrijfformulier. Door de toernooiformule (1 dag, zaal) is het aantal teams gelimiteerd.

11 juni Finale Miss Beauty of Gelderland 2016

DUIVEN - Nog een paar weekjes en dan is het zover. Al kriebels in mijn buik!! En ik, Rachel Anderson 22 jaar uit Duiven mag zich ook een van de finalisten noemen. Zo spannend! Naast Miss Beauty of Gelderland is er die dag ook de finale van Miss Teen (15-19 jaar).

Met ons allen strijden we om die felbegeerde kroon. De laatste weken zijn we echt in een team verband ons aan het klaarstomen voor de finale! Dit houd in dat er bijna elke zondag een activiteit is. Paintballen was onze eerste kennismakingsdag, dat was echt een stoere middag. Daarnaast hebben we een supermooie glamourshoot gehad, catwalktrainingen en niet te vergeten de intensieve bootcamptrainingen van Club Pelikaan Apeldoorn. Dus al met al 'hard work pays off'!
Alle meisjes hebben zich de laatste weken ook ingezet om zich zo veel mogelijk te publiceren en te promoten. Naast alle publicaties in kranten et cetera ben ik aan de slag gegaan voor de CliniClowns om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Heb zelfs ouderwets koekjes gebakken en verkocht in onze wijk. Alles voor een goed doel.

Om de uiteindelijke finale te behalen zal je hoog moeten scoren op drie onderdelen: 20 procent van de punten op de SMS voting, 50 procent op het jury oordeel tijdens de finale en 30 procent op de prejudjing en inzet tijdens het hele traject.
Terug kijkend heb ik een geweldige tijd gehad. En veel ervaring opgedaan en vooral niet vergeten de super begeleiding van de organisatie Miss Beauty of Gelderland. Zou zo weer mee doen, eerst Miss Beauty of Gelderland dan maar winnen en dan voor Miss Beauty of the Netherlands! Haha Wie weet!
Wilt u nog op mijn stemmen sms dan POLL Gelderland Rachel naar 3010
(1,10 per sms).

Jeugdvisdag en viscursus

DUIVEN - HSV De Graskarper geeft met medewerking van Sascha Diertotaal dit jaar weer een viscursus voor de jeugd (8-14 jaar) in Duiven, bestaande uit : theorie in het clubgebouw aan de Westsingel 41, Duiven en een praktijk visles aan het water aan de Westsingel op 30 augustus.

Vanaf 08:30 uur is de inloop en om 09:00 uur start de viscursus. Die bestaat uit onder andere diapresentaties, YouTube filmpjes, hoe de vissen leven en gevangen kunnen worden, en uitleg hoe je een hengel moet optuigen. Ook wordt uitvoerig geoefend met het voorzichtig verwijderen van een haakje. Ieder kind krijgt een drankje tijdens de viscursus.

Na de theorie gaan we omstreeks 11:00 uur naar de Westsingel voor de praktijk: zelf vissen! Daar worden de kinderen opgewacht door ervaren vissers van de vereniging. De benodigde hengels zijn al opgetuigd en voor maden en lokaas wordt gezorgd.

De vangst wordt genoteerd en gefotografeerd. Ook worden foto’s van de vissende kinderen gemaakt voor promotie op de website. Na afloop zijn de kinderen een prachtige ervaring rijker. Ook voor een tasje gevuld met folders over vissen, een mooie hakensteker en een tuigje, geschonken door Sportvisserij Nederland, wordt gezorgd. Om 14:00 uur (of iets eerder) keert iedereen terug naar het clublokaal van HSV De Graskarper voor een broodje en een drankje.

Wil jij meedoen? Schrijf je dan in bij Sascha Diertotaal, Rijksweg 25, Duiven (0316-282450). Vragen? Mail naar: Carpphoto@hotmail.com.

Vijftig jaar stedencontact Weilburg - Zevenaar

ZEVENAAR - In het weekend van 6, 7 en 8 mei is in Weilburg het jubileum gevierd dat Weilburg en Zevenaar vijftig jaar partnerstad zijn.

De organisatie had een uitstekend programma samengesteld. Als eerste zijn er bloemen op het kerkhof van Weilburg neergelegd. Hiermee werden die personen herdacht die zich voor Weilburg verdienstelijk hebben gemaakt voor het stedencontact. Om de gezamenlijkheid te bevestigen werd er op de Europaplatz een boom gepland. Aansluitend werd er nog een sportieve strijd uitgevochten tijdens een jeu de bouleswedstrijd.

Tijdens het officiële jubileumfeest op vrijdagavond hielden Bürgermeister Schick en burgemeester De Ruiter toespraken. Tijdens de bijeenkomst ontving burgemeester De Ruiter de Johannes-Meyer-Plakette voor zijn 15-jarige betrokkenheid en verantwoordelijke werk voor deze Europese stedenband.

Zaterdag zijn we naar het Freilichtmuseum Hessenpark geweest, een openlucht museum. Een leuke en interessante dag die we op een terras in Weilburg hebben afgesloten. Zaterdagavond werd er een feestavond gehouden, wat een ontzettend gezellige happening is geworden.

Zondagmorgen was het tijd om afscheid te nemen. Het werd een afscheid met een lach en een traan en onder een staande ovatie hebben allen de organisatie bedankt voor een werkelijk geweldig weekend. Wij bleven want er waren wielrenners uit Zevenaar te verwelkomen en zij arriveerden rond 16.00 uur in Weilburg. Een prestatie van formaat.

We kijken terug op een geweldig weekend en kijken al uit naar het weekend van 16, 17 en 18 september, wanneer het jubileum hier in Zevenaar wordt gevierd.

Jonge snorkelduikers slagen voor brevet

Geslaagde jeugdleden met hun brevetten Foto: pr-team van duikteam Sub Aqua Libera

LOBITH - Op zaterdag 14 mei slaagde een grote groep jonge snorkelduikers van duikteam Sub Aqua Libera voor het snorkelbrevet. Een jaar lang trainden zij wekelijks in zwembad De Boskuul in Lobith en nu was het zover. De jonge snorkelduikers mochten examen doen.

Om het snorkelbrevet te behalen moesten zij onder andere buddybreathen (samen één ademvoorziening delen terwijl ze zwemmen), elkaar vervoeren door het water en een flinke afstand onder water zwemmen.

Angela Bergsma, jeugdtrainer, over het examen: “Het was een pittig examen en de kinderen hebben het heel goed gedaan. Je merkt dat ze de vaardigheden uitstekend onder de knie hebben en afstand en conditie een uitdaging vormen om alle oefeningen lang genoeg vol te houden. Gelukkig is iedereen geslaagd en kunnen we komend jaar weer verder oefenen voor een hoger brevet.”

Naast de snorkellessen hebben de kinderen ook conditielessen zoals stormbanen, persluchtlessen en funlessen, waarin bijvoorbeeld een nachtduik wordt nagebootst.

Wil jij ook kennismaken met deze stoere sport en gezellige vereniging? Kijk dan voor meer informatie op www.subaqualibera.nl en maak vrijblijvend een afspraak voor een introductieles. Bij de jeugdgroep mag je altijd vier keer gratis komen proberen of je het leuk vindt, waarna je kan beslissen of je lid wordt. Op dit moment loopt er een superleuke actie: als je nu voor een jaar lid wordt, ontvang je een gratis snorkeluitrusting van 50,- euro cadeau. Een cool kinderfeestje of origineel bedrijfs- of familiefeest geven kan natuurlijk ook, meer informatie hierover vind je op de website.

Muzikaal avontuur met Martinus Adventures

OUD-ZEVENAAR - Op zaterdagavond 21 mei geeft harmonie Sint-Martinus uit Oud Zevenaar een concert met een flink avontuurlijk tintje: Martinus Adventures.

"Op het programma staan mooie muziekwerken waarmee we de wereld verkennen. We gaan op avontuur en luisteren naar de klanken die horen bij steden en stranden. Ver overzee en ook dichtbij. Van Amsterdam tot New York en van Havana tot Malaga. De geluiden van een stad, van een nieuwe wereld en vooral ook swingende latin klanken."

Dit concert is het eerste concert van Martinus met dirigent Willeke de Laak. De presentator van de avond is Mars Teunisz. Het belooft een sfeervolle avond te worden.

De zaal van schuttersgebouw Sint-Anna is vanaf 19.30 uur open. Het concert begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Excursie door de Jezuïtenwaay

GROESSEN - De natuurgidsen van IVN werkgroep de Liemers organiseren op zondag 5 juni een excursie door de Jezuïtenwaay nabij Groessen.

De flora en fana is hier in deze tijd van het jaar het mooist. Je treft hier bloemen en planten aan die je elders niet gauw zult vinden, zoals de Grote Centaurie en Beemdkroon. De wandeling start om 10.00 uur op de Leuvensedijk bij het informatiebord in Groessen. Duur van de wandeling ongeveer twee uur. Geadviseerd wordt om stevige schoenen aan te trekken en een verrekijker mee te nemen. Zie ook www.ivn.nl/afdeling-de-oude-ijsselstreek

Gezellige Zomerbridge in Angerlo

ANGERLO - Op donderdag 2 juni start bridgeclub Angerlo haar jaarlijkse zomerbridge. Deze zomerbridge is alom bekend om zijn ragfijn spel maar vooral om zijn gezelligheid.

De bridge wordt gespeeld in het ruime maar toch intieme centrum De Meent aan de Prinses Margrietlaan 3a in Angerlo. De bridgeavond start om 19.30 uur. De kosten zijn twee euro per persoon, voor leden is de zomerbridge gratis. De bridgeclub heeft een aanbieding: degene die tijdens de zomer besluit lid te worden, kan vanaf dat moment gratis mee bridgen. Iedereen is welkom. Men dient zich te melden om 19.15 uur aan de zaal. De gezeligheid is troef.

Info: Herman Rensen 0313-473869 of email h.rensen4@upcmail.nl

Fietstochtje met een bezoek aan museum in Pannerden

PANNERDEN - Deze soosmiddag gaat de Senioren Vereniging per fiets naar het museum van Peter Geurtz, Prins Willem Alexanderstraat 41-1 in Pannerden.

Ze vertrekken om 13.30 uur vanaf café De Oude Waal richting museum. Dames/heren die niet fietsen (even een berichtje naar de wijkleiders) maar op eigen gelegenheid (auto/scootmobiel/lopend) naar het museum gaan, moeten daar om 13.50 zijn. Inlichtingen: telefoon 371238 of 371309.

Grote rommelmarkt bij De Boemelaars in Zevenaar

ZEVENAAR - Carnavalsvereniging De Boemelaars houdt elk jaar zowel in het voor- als in het najaar een grote rommelmarkt. De eerste rommelmarkt van 2016 wordt gehouden op zondag 29 mei van 11:00 tot 14:00 uur. Deze voorjaarsmarkt zal als vanouds gehouden worden in het Schuttersgebouw Sint- Andreas aan de Oude Doesburgseweg 1 in Zevenaar. De entree voor de rommelmarkt bedraagt een euro.

"Ook voor deze rommelmarkt hebben we weer veel goed bruikbare tweedehands goederen ingezameld. Ook dit jaar is het aanbod weer heel divers. In de diverse verkoopkraampjes zullen weer volop boeken, platen, cd’s, (kinder)kleding, (kinder)schoenen, speelgoed, huishoudelijke goederen, porselein, glaswerk, elektronica, computer(onderdelen) aangeboden worden."

Na of tijdens het bezoek aan onze rommelmarkt is er in het schuttersgebouw natuurlijk zoals altijd de mogelijkheid om een heerlijk vers gezet kopje koffie of thee te drinken. Meer informatie over de rommelmarkt staat op www.cvdeboemelaars.nl.

Kennismaken meidenvoetbal DCS op 11 juni bij 7 tegen 7

ZEVENAAR - Op zaterdag 11 juni zal het hoofdveld van DCS het decor zijn van het 7 tegen 7-voetbaltoernooi dat georganiseerd gaat worden voor meisjes/ dames.

Dit vriendinnenvoetbaltoernooi is uiterst geschikt om kennis te maken met het meidenvoetbal bij de prestatiegerichte familievereniging DCS uit Zevenaar. Aan dit evenement zullen alle meidenteams ook deelnemen die actief zijn binnen DCS. Vanuit de organisatie wordt aangegeven dat men bij binnenkomst op sportpark Hengelder zich kan inschrijven en vervolgens worden er teams gemaakt.

Na een korte uitleg is geweest zal er een 7 tegen 7 (half veld) voetbaltoernooi gespeeld worden waarbij het plezier met elkaar voorop zal staan. De organisatie zal de teams zo proberen in te delen dat diverse leeftijden bij elkaar komen.

Heb jij alleen of met vriendinnen interesse om mee te komen doen dan ben je van harte welkom!! Voor iedereen staat de deur open om met dit toernooi mee te komen doen. Ook dames/meiden die interesse hebben maar buiten Zevenaar wonen zijn van harte uitgenodigd.

Het evenement wordt gehouden op sportpark Hengelder en begint om 14.00 uur. Vanaf 13.30 uur is er de mogelijkheid om aan de poort in te schrijven. Uiteraard is het ook mogelijk om nu al in te schrijven, stuur een mail met jouw naam; adres; telefoonnummer en geboorte datum naar meidenvoetbal@svdcs.nl. Indien je samen met een vriendin komt, geef dit dan ook duidelijk in de mail aan!

Ben je verhinderd maar heb je wel interesse dan is er natuurlijk ook de mogelijkheid om met een team mee te trainen, stuur een mail naar bovenstaand adres.

Nieuw bestuur voor tennisvereniging Zevenaar

ZEVENAAR - Met ingang van 17 mei heeft de tennisvereniging TVZ een nieuw bestuur. Leendert Santema heeft de voorzittershamer overgenomen van Tian Herstel en Frans Teunissen het secretariaat van Rob de Jong.

Peter Vos heeft er nog een periode aan vastgeknoopt. Jan Dolderman is benoemd tot algemeen bestuurslid. Dit nieuwe bestuur gaat zich meer profileren naar de leden toe, waarbij het sociale karakter een grotere prioirteit krijgt. TVZ wil weer een 'echte' vereniging worden waar een ieder zich thuis voelt. Het park, met name de banen, heeft een metamorfose ondergaan. Alle banen zijn gerenoveerd en weer als nieuw. Ook de oude lampen zijn vervangen door zuiniger typen. Dus lagere kosten. Mocht u willen gaan tennissen? Kom gerust - even geen uitrusting?, geen probleem: rackets en ballen zijn aanwezig. Probeer het eens.

Bent u alleen, geeft het aan en u wordt opgevangen door een TVZ-er om dan samen een balletje te slaan. TVZ doet mee aan veel activiteiten zoals competitie, toernooien, euregio activiteiten met omliggende tennisverenigingen tot is het grensgebied toe. Kom eens kijken tijdens wedstrijden die op vrijdagavond, zaterdag en zondag plaatsvinden en geniet van het vertoonde spel en de inzet, maar ook van een stukje gezelligheid op ons terras.

Nieuwe vaandels voor Sint-Jansgilde Beek-Loerbeek

Foto: BWH Boers

BEEK - Zondag 22 mei vierde het Sint-Jansgilde Beek-Loerbeek zijn schuttersfeest. De dag begon met een kerkelijke viering. Tijdens deze dienst werden de oude vaandels vervangen door nieuwe en plechtig ingewijd. De vernieuwing was voor de meeste aanwezigen een grote verrassing.

’s Middags werd er gestreden om het schutterskoningschap. Na 234 schoten was het raak Marc Jacobs die het koningschot loste. Bij de dames werden duurde de strijd langer. De laatste restjes van de romp werden door Esmee van Grol aan flarden geschoten.

Foto: BWH Boers

’s Avonds vond de installatie van de nieuwe schutterskoning aan huis plaats. Helaas waren de weergoden dermate ontstemd dat het koningspaar niet met de gebruikelijke vendelhulde kon worden geïnstalleerd. Later op de avond werd door de jeugdvendeliers van de schutterij alsnog een aangepaste vendelhulde gebracht in het Sint-Jansgildehuis.

Bij het Sint-Jansgilde is het een eeuwenoude traditie dat op het schuttersfeest pasgetrouwde gildeleden een dans mogen maken ‘onder het vaandel’. Bijzonder was dat het dit jaar toevalligerwijs de nieuwe schutterskoning zelf was die deze eer in ontvangst mocht nemen. Samen met zijn vrouw mocht hij als eerste onder de nieuwe vaandels door dansen.

Op maandag de 23ste werden de festiviteiten voortgezet met het pinksterbier. Vanaf half zes trokken tamboers door Beek en Loerbeek om de gildeleden te wekken en op te roepen om aanwezig te zijn bij dit feest dat stamt uit de oprichtingsjaren van het Sint-Jansgilde omstreeks 1436.

Op de website van het Sint-Jansgilde zijn de prijswinnaars van de verschillende wedstrijden te vinden.

Kidsclub Duiven

DUIVEN - Ben jij tussen de 4 en 12 jaar en wil je één keer per maand meedoen aan een leuke activiteit? Kom dan elke eerste woensdagmiddag van de maand naar het Huis van Droo (Fuutstraat 42 in Duiven) van 2 uur tot half 4.

Er zijn twee groepen: 4-7 jaar: neem je papa of mama mee; en 8-12 jaar.De kosten zijn 1,- per middag. We gaan 1 juni bijvoorbeeld iets leuks maken voor vaderdag. Ook zullen we sportmiddagen organiseren of spellenmiddagen.

Meld je snel aan via kidsclubduiven@outlook.com. De eerst volgende keer is woensdag 1 juni.

Totaalsport.nl zaalvoetbaltoernooi

DIDAM - "Wij als organisatie zijn zeer verheugd om samen met sporthal De Muizenberg het 4e zaalvoetbaltoernooi te mogen organiseren. Daarom heten wij u allen welkom op zaterdag 04 juni vanaf 12:00 uur in de sporthal De Muizenberg in Didam."

Vorige jaar was het zaalvoetbaltoernooi al een daverend succes met als winnaar To The Point. Ook dit jaar doen er acht voetbalteams mee uit de 2e klasse en 3e klasse van de KNVB competities, die met elkaar de strijd aan gaan om de felbegeerde bekers.

De organisatie is ook de sponsors dankbaar. "Want zonder deze sponsors is het niet mogelijk om zo’n toernooi te organiseren: S-Fin & Myburgh en Regiobank, Ros Sport Didam, Sporthal De Muizenberg."

Goed voor elkaar in de lucht!

Wethouders Stef Bijl, Ineke Knuiman, Belinda Elfrink en Arthur Boone lanceren met een druk op de knop de website van Goed voor elkaar

LIEMERS - Op donderdag 19 mei is de website www.goedvoorelkaardeliemers.nl gelanceerd. Dat gebeurde door de wethouders van de vier samenwerkende gemeenten Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar in het theepaviljoen in het Horsterpark in Duiven.

Na de start van Goed voor Elkaar eind 2014 is er flink aan de weg getimmerd. De sociale teams draaien en er is er gewerkt aan het op de kaart zetten van de campagne Goed voor Elkaar. Nu was het tijd om de website als campagnemiddel te presenteren. Op de site staan niet alleen succesverhalen, maar ook leuke activiteiten in de regio én informatie over waar inwoners met hun zorgvraag terecht kunnen.

Kleine fietstocht met een bezoek aan museum Peter Geurtz in Pannerden

PANNERDEN - Deze soosmiddag gaat de Senioren Vereniging per fiets naar het museum van Peter Geurtz, Prins Willem Alexanderstraat 41-1 in Pannerden.

Ze vertrekken om 13.30 uur vanaf café De Oude Waal richting museum. Dames/heren die niet fietsen (even een berichtje naar de wijkleiders) maar op eigen gelegenheid (auto/scootmobiel/lopend) naar het museum gaan, moeten daar om 13.50 zijn. Inlichtingen: telefoon 371238 of 371309.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

Morgendienst Candea College Saturnus 3

Middagdienst SoW kapel Rijksweg 56B

29 mei 9.30 u ds. M.J.C. Blok

16.30 u ds U. van der Meer

5 juni 9.30 u ds J.J. Poutsma

16.30 u ds U van der Meer

Het Palet

Maandag 6,13,20,27 juni.: 13.30 uur Sjoelen, 19.30 uur smartlappen koor

Dinsdag 7,14,21,28 juni.: 09.00 uur Engels, 13.30 uur Koersbal, 19.30 uur Klaverjas-Jokeren

Woensdag 1,8,15,22,29 juni.: 09.30 uur Hobbyclub

Woensdag 8 juni.: 19.30 uur Wijkraad Duiven-West

Donderdag 2,9,16,23,30 juni.: 14.00 uur Klaverjas-Jokeren, 19.30 uur Darts

Vrijdag 3,10,17,24, juni.: 10.00 uur Schaken

Zondag 26 juni.: 13.30 uur 50 plus vakantie bingo

Beeldentuin open

DUIVEN - Op zaterdag 4 en zondag 5 juni tussen 11.00 en 17.00 uur is de beeldentuin van Anton Ariëns voor belangstellenden geopend. U vindt de tuin aan de Rijksweg 9A te Duiven.

Het ruimtelijk werk in vooral steen, maar ook in brons en keramiek is dan te zien in een natuurlijke omgeving en opstelling. Werk dat soms herkenbaar is met veel symboliek en ruimte voor eigen interpretatie.

Kerkdiensten bij PKN Rijnwaarden

LOBITH - Zondag 29 mei is er om 10.00 uur dienst, de heer Brinkman uit Ochten is hierbij de voorganger.

In de dienst van zondag 5 juni gaat ds. J. ter Avest uit Arnhem voor. De dienst begint ook om 10.00 uur. Na de diensten drinken we met elkaar een kopje koffie of thee. Iedereen is welkom bij PKN Rijnwaarden, Markt 15 in Lobith.

De Zaak Zevenaar officieel geopend

ZEVENAAR - Op donderdag 19 mei hebben wethouders Anja van Norel en Stef Bijl 'De Zaak' geopend. Deze is gevestigd aan het Raadhuisplein 14 in Zevenaar.

De Zaak is in gebruik door onder andere het Krachtlokaal, het Centrummanagement, de marktmeester en de marktkooplieden. Daarnaast biedt De Zaak ruimte voor initiatieven op sociaal-maatschappelijk gebied. Wie interesse heeft of meer informatie wenst, kan mailen naar dezaak@zevenaar.nl.

Fotobijschrift: Zevenaarse wethouders Anja van Norel en Stef Bijl openden donderdag 19 mei De Zaak, waar onder andere het Krachtlokaal, het Centrummanagement, de marktkooplieden en de marktmeester gebruik van maken.

Harmonie met bedevaart?

HUISSEN - Op donderdag 11 augustus vindt de alweer de 104e bedevaart naar Kevelaer plaats. Ook dit jaar willen we weer een harmonieorkest samenstellen, dat zal bestaan uit leden van diverse verenigingen en andere muzikale liefhebbers.

We doen een extra oproep voor klarinettisten, en saxofonisten om zich op te geven, want bij deze groepen hebben we meestal een tekort en dat is jammer. Dit geldt ook voor de bespelers van de dwarsfluit en de hoorn en bas. Iedereen is van harte welkom. De repetities worden gehouden op maandag 1 en maandag 8 augustus in het Gemeenschapshuis in Huissen-Zand. De repetities beginnen om 19.30 uur.

Het programma is ook dit jaar weer gevarieerd. Voor elk wat wils. Naast de gebtuikelijke kerkelijke stukken zijn er ook wat moderne nummers opgenomen. Dit afgewisseld met leuke marsen. Het programma is wat beknopter dan voorgaande jaren en start later dan gebruikelijk. De hoogmis is om 10.00 uur en het lof om 16.00 uur. "We hopen dat dit voor meer muzikanten een stimulans is om mee te doen."

Tussen de tijden van muzikale medewerking door is er voldoende gelegenheid om een kijkje in Kevelaer te nemen. "Het is een leuke bezigheid, tevens heb je als muzikant een stukje opvulling in de vakantieperiode." Op het einde van dag zal een kleine aubade te brengen op het sfeervolle kerkplein nabij de basiliek te Kevelaer. Het vervoer van en naar kevelaer is per bus geregeld. Voor informatie kunt u terecht bij Theo Jansen 026 3252172 (jansweiss@me.com).

De lappen tent keert terug

Foto: Marion Keijzer Fotografie

DUIVEN - Al jarenlang viert het gilde Sint-Remigius zijn schuttersfeest samen met de voorjaarskermis in Duiven. De samenwerking met de exploitanten is echter sterk veranderd. Om het schuttersfeest en de voorjaarskermis een nieuwe impuls te geven, deed de braderie zijn intrede. Dit leek een succes maar door de kermis en braderie, dreigde het schuttersfeest van het gilde onder te sneeuwen.

Een korte opleving was er door de jumelage met Gemünde, maar ook dat bleek een houdbaarheidsdatum te hebben. Nu het centrumplan gestalte begint te krijgen in de vorm van een horecaplein en de OGtent, baart het voortbestaan van het schuttersfeest, de leden van het gilde zorgen. Het uitzicht op de kermis is er niet meer, de terrassen op het horecaplein bieden de passanten en leden van het gilde andere mogelijkheden, waardoor de bezettingsgraad in de feestzaal in de OGtent sterk zal afnemen.

In een ledenoverleg is toen besloten het schuttersfeest niet samen met de kermis/braderie te organiseren. Om het feest nieuwe stijl een boost te geven is gekozen voor een lappen tent naast het eigen clubgebouw. De nostalgie hiervan en het deinen van de vloer zijn zaken die een lappen tent tot een feestpaleis maken en daar hoort ook een friettent bij!

Iedereen wordt uitgenodigd om met het gilde Sint-Remigius dit feest te vieren op 3, 4 en 5 juni.

Vrijdagavond: Warming-up met dj Niels 20.00 uur.

Zaterdag: Koningsdag gilde Sint-Remigius met medewerking van de Retteketet de Showband 20.00 uur.

Zondag: Grande finale met orkest ReMember 13.00 tot 18.00 uur.

Kaarten à 10,00 voor de zaterdagavond zijn te koop aan de kassa van de feesttent, legitimatie verplicht.

Computersoos van Caleidoz helpt ook in de vakantie

ZEVENAAR - De Senioren Computersoos van Caleidoz helpt ook in de vakantie iedere thuisblijver met computer problemen. Dat kan van alles zijn zoals mailen, foto's, spelletjes, internetten, skypen, facetimen, presentaties maken en dergelijke.

Er werken ruim 30 vrijwilligers bij de soos die zich belangeloos inzetten om bezoekers, voornamelijk ouderen, te helpen om hun vaardigheden op de computer te vergroten en uit te breiden. Elke bezoeker krijgt een eigen vrijwilliger die hem of haar ongeveer 50 minuten helpt, waarna een koffiepauze is. Om de kosten hoeft eigenlijk niemand het te laten, want zo'n 'uur' kost 2,00 euro inclusief een kopje koffie of thee. Iedere bezoeker is op maandag-, dinsdag- of woensdagmiddag van 13:45 tot 16:30 uur welkom in de Hooge Bongert 3 in Zevenaar.

Bent u zelf heel handig op de computer en lijkt het u leuk om vrijwilliger te worden, neem dan contact op met Gerrit van der Schaaf. Hij is elke soosmiddag aanwezig in De Hooge Bongert. Zie voor meer informatie ook de website: www.sooszevenaar.nl.

Start Jeugdwedstrijden Ons Genoegen Giesbeek

GIESBEEK - In 2016 kan de jeugd van Giesbeek weer strijden om die fel begeerde titel. Er zullen dit jaar vier wedstrijden om het jeugdkampioenschap worden gevist.

Wil je graag mee doen met deze viswedstrijden en ben je vijf jaar of ouder en jonger dan 14 jaar, bel telefoonnummer 06 4499 0318 en geef je snel op. Deelname is gratis.

Heb je nog geen visspullen dan wordt daarvoor gezorgd. Op dinsdag 14 juni wordt de eerste wedstrijd gevist. Verzamelen is om 17:45 uur aan de wetering. Er wordt geloot aan de waterkant. Er zal gevist worden van 18:15 tot 20:00 uur. Tijdens het vissen zal er begeleiding aanwezig zijn en de gevangen vis wordt gemeten. De overige datums van de wedstrijden zijn: 21 juni; 28 juni en 5 juli.

Activiteiten Het Palet

Maandag 6,13,20,27 juni.: 13.30 uur Sjoelen, 19.30 uur smartlappen koor

Dinsdag 7,14,21,28 juni.: 09.00 uur Engels, 13.30 uur Koersbal, 19.30 uur Klaverjas-Jokeren

Woensdag 1,8,15,22,29 juni.: 09.30 uur Hobbyclub

Woensdag 8 juni.: 19.30 uur Wijkraad Duiven-West

Donderdag 2,9,16,23,30 juni.: 14.00 uur Klaverjas-Jokeren, 19.30 uur Darts

Vrijdag 3,10,17,24, juni.: 10.00 uur Schaken

Zondag 26 juni.: 13.30 uur 50 plus vakantie bingo

HCC Computeravond: Wat is social media?

Foto: Henk Schipper

ZEVENAAR - Op woensdag 1 juni verzorgt Hobby Computer Club (HCC) zijn maandelijkse computeravond. De avond wordt gehouden in Ons Huis aan Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar. Aanvang activiteiten: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

In de lezing zal Gerrit Tiemens uitleggen Wat is social media? Social media is een verzamelnaam voor alle internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen op een gebruiksvriendelijke en vaak leuke wijze. Gerrit zal voorbeelden geven van social media zoals Facebook, Linked-in en Twitter, maar ook Instagram.

Ook wordt er aandacht besteed aan de gevaren van social media, denk daarbij aan grooming en sexting. Kortom een avond om alles te weten te komen over social media.

Bij de helpdesk zijn de nodige deskundigen aanwezig, die helpen bij vragen en problemen op het gebied van computerapparatuur en -programmatuur. Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om informatie te krijgen over allerlei onderwerpen, zoals Internet, Genealogie, Windows en Office.

De toegang is vrij voor HCC-leden. Ook niet-leden zijn welkom tegen betaling van twee euro.

De Zaak in Zevenaar is officieel geopend

ZEVENAAR - Op donderdag 19 mei hebben wethouders Anja van Norel en Stef Bijl 'De Zaak' geopend. Deze is gevestigd aan het Raadhuisplein 14 in Zevenaar.

De Zaak is in gebruik door onder andere het Krachtlokaal, het Centrummanagement, de marktmeester en de marktkooplieden. Daarnaast biedt De Zaak ruimte voor initiatieven op sociaal-maatschappelijk gebied. Wie interesse heeft of meer informatie wenst, kan mailen naar dezaak@zevenaar.nl.

Fotobijschrift: Zevenaarse wethouders Anja van Norel en Stef Bijl openden donderdag 19 mei De Zaak, waar onder andere het Krachtlokaal, het Centrummanagement, de marktkooplieden en de marktmeester gebruik van maken.

Beeldentuin geopend

DUIVEN - Op zaterdag 4 en zondag 5 juni tussen 11.00 en 17.00 uur is de beeldentuin van Anton Ariëns voor belangstellenden geopend. U vindt de tuin aan de Rijksweg 9A te Duiven.

Het ruimtelijk werk in vooral steen, maar ook in brons en keramiek is dan te zien in een natuurlijke omgeving en opstelling. Werk dat soms herkenbaar is met veel symboliek en ruimte voor eigen interpretatie.

Kerkdiensten bij PKN Rijnwaarden

LOBITH - Zondag 29 mei is er om 10.00 uur dienst, de heer Brinkman uit Ochten is hierbij de voorganger.

In de dienst van zondag 5 juni gaat ds. J. ter Avest uit Arnhem voor. De dienst begint ook om 10.00 uur. Na de diensten drinken we met elkaar een kopje koffie of thee. Iedereen is welkom bij PKN Rijnwaarden, Markt 15 in Lobith.

LCAward voor Jos Aalbers

In het Fathala reservaat in Senegal trok Jos Aalberts de stoute schoenen aan en poseerde bij een van de leeuwen in het park. (foto Jan van den Heuij)

ZEVENAAR - Via VMBO, havo en VWO je met volle overgave inzetten voor de medemens en zo gaan voor de LCAward van het Liemers College. Dat deed Jos Aalberts uit Didam. Een prestatie van formaat.

Door Piet van Breukelen.

Na eerst het diploma VMBO-GT behaald te hebben en ook te slagen voor de havo, besloot de Didammer ook het VWO te gaan doen. Omdat hij meer wilde dan studeren, nam hij contact op met Jan van den Heuij (een van de initiatiefnemers van de LCAward) om te weten te komen hoe hij in aanmerking kon komen voor de Award. Wat het culturele aspect betreft bezocht Jos vele musea en maatschappelijk gezien wilde hij iets ondernemen voor kinderen in Moldavië. Hij sloot zich uiteindelijk aan bij een groep die voorbereidingen trof een klein schooltje en een zorgpost in Gambia op te knappen.

Om het project te kunnen bekostigen werd er onder andere geld bijeen gebracht door oliebollen te bakken en een benefietconcert te organiseren. In de carnavalsvakantie van 2014 werd het project in een tijdsbestek van twee weken verwezenlijkt.

Tussendoor was er even tijd voor ontspanning zoals het bezoek aan het reservaat Fathala Reserve in Senegal. Dankzij hun uitstekende chauffeur/gids konden ze “The Gambia River” oversteken en de wilde dieren van het reservaat wel van heel dichtbij bekijken. Jos had nooit durven dromen dat hij bij een leeuw zou zitten alsof het zijn hond was. Een onvergetelijke ervaring, zoals ook de uitvoering van het project een onuitwisbare indruk op hem gemaakt heeft.

Opening in Zevenaar: Slim Health Club de Liemers

ZEVENAAR - Zondag 29 mei opent een nieuwe sportclub in Zevenaar. Slim Health Club de Liemers is fijnschalig en biedt programma's en sporttijden op maat. De sportclub is gevestigd bij Spin It in Zevenaar.

Eigenaar Roel van Dick nam met andere instructeurs het initiatief om het aantal sporten en andere faciliteiten uit te breiden tot Slim Health Club de Liemers.

Programma 29 mei: De instructeurs geven vanaf 12:00 – 17:00 diverse lessen in blokken van een uur of half uur. Slim Heath Club de Liemers biedt onder meer personal en groepstraining, spinning, bokstraining, yoga, hardlooptraining, voedingsadvies en sportmassage.

Door de fijnschalige opzet, is de sportclub laagdrempelig. Via Slim Ondernemer kunnen ondernemers ook op de minder reguliere tijden werken aan hun gezondheid. Slim Health Club de Liemers legt de nadruk op het feit dat het een sportclub is: gezamenlijk werken aan een gezonde levensstijl in een gemoedelijke sfeer.

Laura Teunissen Nederlands kampioen

ZEVENAAR - Op 22 mei mocht Laura Teunissen (3e divisie: jeugd N4) van gymnastiekvereniging Thor-Zwaluwen uit Zevenaar haar NK toestelfinale vloer in Dordrecht turnen.

De beste acht turnsters van Nederland op het toestel vloer deden mee aan deze finale. Laura liet een prachtige oefening zien met de hoogst haalbare moeilijkheidsgraad. Haar oefening werd beloond met een 15,250! Laura Teunissen mag zich dan ook een jaar lang Nederlands kampioen op het toestel vloer noemen! Een hele knappe prestatie van Laura!

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Zevenaar:

Zaterdag 28 mei om 19.00 uur: Thomasviering met als thema:

"Over grenzen kijken"

Zondag 29 mei om 9.30 uur: Eucharistieviering / 1e Communiecanten.

Voorgangers: Pastoor Thanh en Pastor J. Heemink,

Jeugdkoor: For You uit Doesburg.

Zondag 5 juni om 9.30 uur: Eucharistieviering.

Voorganger: Pater G. Remmers. Koor: A.M.K.

Intenties: Gerda Duis-Kaak, Annie Bruns,

Nelly Reijmer-Hooyman -jaargetijde, Victor Amman,

Theo en Riet Lendering, Harm Wolters.

Overleden:

5 mei: Gerard Arpink, 85 jaar, Zonegge 228-13,

8 mei: Corrie Vermeulen-ten Brundel, 86 jaar, Arnhemseweg 32,

9 mei: Elisabeth Berndsen, 78 jaar, Masiusplein 352,

10 mei: Andries van Maaren, 84 jaar, De Hooge Bongerd 65,

10 mei: Helena Truijens-Derksen, 95 jaar, De Liemerije Zevenaar.

12 mei: Herman van Dam, 66 jaar, Albert Verweystraat 13,

14 mei: Gerard Markus, 81 jaar, De Liemerije Zevenaar.

Vieringen HH. Vier Evangelisten

Parochie HH. Vier Evangelisten

H. Antonius Abt Loo juni 2016

Zaterdag 04-06 18.00 Woord en communie Theo Menting Dameskoor

Zaterdag 11-06 18.00 Woord en communie Pastor Smits Dameskoor

Zaterdag 18-06 18.00 Woord en communie Theo Menting Dameskoor

Zondag 26-06 09.30 Woord en communie Diaken van Zundert

Zondag 26-06 11.00 en 12.30 Doopviering Diaken van Zundert

St. Werenfridus Westervoort        

Zondag 05-06 09.30 Woord en communie Diaken van Boven cantor

Woensdag 08-06 14.30 Viering Meridiaan Ds. Hiemstra

Zaterdag 11-06 19.00 Lichtviering werkgroep

Zaterdag 18-06 19.00 Woord en communie Pastor Smits Werenfriduskoor

Dinsdag 21-06 15.00 Viering Wilgenpas Pastor Doornbusch        

Vrijdag 24-06 09.00 Eucharistie en uitstelling Pastoor Thanh

Zaterdag 25-06 19.00 Woord en communie Parochiële voorgangers D-H koor

Zondag 26-06 12.30 Eucharistie Fr. Firas Irakese Thomasparochie

Zondag 03-07 09.30 Woord en communiue Pastor Heemink D-H koor Duiven

H. Remigius Duiven

Zondag 05-06 09.30 Gebedsviering Piet Peters Gildeviering

Zondag 05-06 11.00 Eucharistie Pastor Remmers         Herenkoor Groessen

Zondag 12-06 11.00 Eucharistie Pastoor Thanh Schuttersmis/ D-H koor

Zondag 19-06 11.00 Eucharistie Pastor Remmers samenzang

Zondag 26-06 11.00 Eucharistie Pastoor Thanh D-H koor

Dinsdag 28-06 15.00 Viering Thuvine Pastor Doornbusch        

Zondag 03-07 11.00 Eucharistie Pastoor Thanh In Between

                                                

H. Andreas Groessen        

Zondag 05-06 09.30 Woord en communie Pastor Smits In Between

Zaterdag 18-06 19.00 Woord en communie Diaken van Boven Herenkoor

Zondag 26-06 09.30 Woord en communie Parochiële voorgangers In Between

Zondag 03-07 09.30 Woord en communie Pastor Doornbusch Herenkoor

Zondag 03-07 12.30 Doopviering Pastoor Thanh

Succes bij School Moves Volleybal

ZEVENAAR - Woensdag 18 mei gingen de kampioenen uit groep 6 van het Switch schoolvolleybaltoernooi naar Apeldoorn voor de Provinciale kampioenschappen School Moves Volleybal. Alle winnaars van de lokale toernooien gingen de strijd met elkaar aan voor een podiumplek op het provinciaal kampioen tegen andere groepen zes van scholen uit Gelderland en Overijssel.

De meiden moesten om 13.00 in Apeldoorn zijn bij SV Dynamo. Ze mochten daarvoor eerder weg van school, al om half 12, om even samen te lunchen, dat was al erg leuk.

In Apeldoorn aangekomen bleek het een sporthal te zijn ingericht voor volleybal, wauw, dat kan dus ook! De meiden Meyke, Linde, Yasmin, Claire en Janne waren onder de indruk. De eerste twee poulewedstrijden waren tegen de basisscholen Sint-Bernadette uit Raalte en De Regenboog uit Oldebroek. Deze wedstrijden werden gewonnen. Door naar de volgende ronde. Dit was de halve finale; ook deze werd door de meiden met winst afgesloten. Nu naar de finale! Ook deze wisten de meiden te winnen. Jippie, ze gaan nu door naar het NK!

Alle wedstrijden waren op nivo 3 wat even weer wennen was aangezien ze normaal op nivo 4 spelen. De prijsuitreiking werd gedaan door Robert Horstink, oud-Olympisch volleyballer. Een mooie beker en een lekker taart waren de beloning voor deze geweldige prestatie.

Kortom, een geweldig leuke middag en 25 juni in Houten verder voor het landelijk kampioenschap!

Basketiers '71, groeit, maar zoekt!

ZEVENAAR - Basketiers '71 uit Zevenaar is al sinds jaar en dag een begrip in de regionale en landelijke basketbalwereld. Afgelopen maand is er zelfs het 45-jarig jubileum gevierd met een gezellig mixtoernooi.

De laatste jaren is Baksetiers '71 een stabiele en gestaag groeiende vereniging. Vooral de jeugdteams kennen een grote groei. Maar ondanks de groei zijn we nog op zoek naar versterkingen in de volgende teams, om voor het nieuwe seizoen een volwaardig team neer te kunnen zetten.

Het betreft vooral onze dames 1, heren 2 en U16 teams. Deze teams komen alleuit in de tweede klasse van de afdeling oost. Natuurlijk zijn andere leeftijdscategorieën ook welkom bij deze gezellige vereniging. Vanaf 10 jaar tot recreant zijn er mogelijkheden

Heb je interesse en lijkt basketbal je wat, of ben je oud lid, en wil je de basketbalschoenen weer uit de kast halen, kom dan eens gezellig meetrainen op de dinsdag of donderdagavond in sporthal Heerenmaten in Zevenaar, de thuisbasis van Basketiers'71.

Basketiers '71 is een vereniging met een roemrijke historie en een mooie toekomst, waar jij deel van kan uitmaken. Vanaf dinsdag 7 juni is daar de mogelijkheid voor. Kijk op www.basketiers.nl voor tijden of zoek contact met een van de bestuursleden voor meer info.

Veertig jaar De Does

GIESBEEK - Dit jaar bestaat tennisvereniging De Does 40 jaar! Dit willen ze vieren op het park in Giesbeek op zaterdag 18 juni.

"De tennisvereniging is in de loop van de tijd heel wat veranderd. Zo begon de club met twee matecobanen, zonder clubhuis, maar wel met een zandbak.
Nu hebben we een prachtig clubhuis, 4 smash court banen, competitieteams en een Open Toernooi. De gezelligheid van toen is echter altijd gebleven en daarom nodigen we ook alle oud-leden uit om dit feest met ons te vieren."

De receptie wordt gehouden vanaf 16:00 uur.

OBW F3 kampioen

ZEVENAAR - Na een stabiel seizoen was dan zover... de F3G van OBW is kampioen geworden!

De najaarscompetitie kende nog een wisselvallig patroon, waarbij goede wedstrijden werden afgewisseld met mindere. Het team eindigde net niet hoog genoeg om te promoveren.

In de voorjaarscompetitie was OBW F3G voor elke tegenstander te sterk en de blauw-witten werden dan ook ongeslagen kampioen. De kampioenswedstrijd werd tegen Groessen F7G overtuigend met 6-0 gewonnen en daarna kon het feest losbarsten.

Een geweldige prestatie van deze jonge OBW'ers (Djem, Fedde, Glenn, Jaimy, Jaymairo, Kane, Roos, Róbin. Tom en Yoran) met hun trainers!

Sponsor bedankt

GROESSEN - Shoeby steekt B1-junioren sc Groessen in het nieuw. De B1-junioren van Sportclub Groessen zijn in het nieuw gestoken door Shoeby.

De handbalsters, die in de competitie op een knappe tweede plek eindigden, ontvingen niet alleen nieuwe shirts maar ook trainingsjacks.

Op de foto staand vanaf links: Jordy Kemper, Julia van Koppenhagen, Zoë Jansen, Simone van den Bedem, Meike Hubers, Loïs Kranenburg, Mary Stokman Zittend vanaf links Nienke Derksen, Evi Jansen, Marica Saba, Merle Beijer, Gwen Hunter. Cachella Flisijn ontbreekt op de foto.

Heerlijk luisteravondje bij Folkcafé De Liemers

DUIVEN - Vrijdag 3 juni staat het podium van Folkcafé De Liemers weer bomvol met geweldige muzikanten. Met deze avond zelfs een jubileum optreden van een oude bekende. Omdat hij alweer tien jaar op de planken staat, geeft Rik Bakker een speciaal optreden op zijn native american flutes. Zowel solo, en samen met gastmuzikanten, zullen de afgelopen tien jaar van Rik’s muzikale carrière de revue passeren.

Het kwartet ‘Lemon Squeeze’ zal deze avond een flinke variëteit aan stijlen in de strijd gaan gooien. Alles aan klezmer, calypso en latin, tot ballads, folk en americana. Niets is te gek voor ze en alles zal voorbij komen. ‘Lemon Squeeze’ weet dan ook al vanaf 2006 erg goed de sfeer van de stijl en tijd op te roepen.

Tuesday Moon is een Nijmeegse roots -, folk - en americana duo, bestaande uit Odin Dekkers en Maarten Steenmeijer. Naast de, voor vele onbekende, covers van onder andere Kasey Chambers, Richard Thompson, Allison Moorer en Headwater, zullen ze ook hun eigen werk ten gehore brengen. Ze zijn ondertussen zelfs bezig met een eigen cd.

Folkcafé De Liemers is op de eerste verdieping van de OGtent, Remigiusplein 9 in Duiven. De zaal is geopend vanaf 20:00 uur. De muziek zal aanvangen om 20:30 uur en de toegang is gratis. Meer info op www.folkcafe-de-liemers.webnode.nl.

Liemers College voert actie voor de Voedselbank Zevenaar en Rijnwaarden

ZEVENAAR - Liemers College, locatie Zonegge, voert 27 mei actie voor de Voedselbank Zevenaar en Rijnwaarden. Iedere avond schuiven de meeste gezinnen aan tafel voor het avondeten. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Nederland zijn er gezinnen die leven onder de armoedegrens en waarbij het niet lukt om iedere dag een goede maaltijd op tafel te zetten. Voor deze gezinnen is er de voedselbank.

Onder het motto 'Geven maakt gelukkiger dan ontvangen' maken de leerlingen kennis met het werk van de voedselbank. Tijdens de mentorlessen leren zij over armoede in Nederland en het belang van de voedselbank.

Om een bijdrage te leveren aan het werk van de voedselbank in deze regio zullen alle eerstejaars leerlingen tijdens de actiedag op 27 mei voedsel inzamelen. In de week voorafgaand aan de actie zullen de leerlingen flyers verspreiden. Hierop staat informatie over de tijden, wijze van inzameling en bruikbare artikelen. Het Liemers College en de voedselbank hopen door deze actie weer veel gezinnen in Zevenaar en Rijnwaarden blij te maken met een voedselpakket.

Lieke Steenvoort regiokampioene Gelderland-oost

DUIVEN - Zaterdag 21 mei vond in Winterswijk de regio-oostfinale plaats voor de turnsters van de vijfde divisie van sv Thuve Duiven. In totaal deden er van turnvereniging sv Thuve 12 turnsters mee in verschillende leeftijdscategorieën.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Tara van Emden, Sanne Strasser, Fleur Mulder, Senne Willemsen en Lieke Steenvoort. Deze meiden hebben allen een goede wedstrijd geturnd waarbij Fleur de zilveren medaille mee naar huis nam en Lieke zich een jaar lang regiokampioene mag noemen. In wedstrijd 2 turnden Imke Kooiman, lynn Lichtenberg, Mare Versluis en Sanne Bosman. Sanne mocht de bronzen medaille meenemen en Mare stond met een verschil van 0,05 net naast het podium. In de laatste wedstrijd sloten Paulien Zonneberg, Zoë Kruizinga en Britt Untersalmbergen de dag af met alle drie een goede wedstrijd. Volgende week staat er voor een aantal turnsters van Duiven de districtfinale van de vierde divisie in Hengelo Overijssel op het programma.

OBW F1 kampioen

De kampioenen: Nyall, Gijs, Jayden, Sem, Giph, Cas, Shaquille, Toon en Finn!

ZEVENAAR - Zaterdag 7 mei speelden ze een spannende thuiswedstrijd tegen de nummer twee. Het hechte team speelde een voortreffelijke wedstrijd. Alle spelers stonden op hun vertrouwde positie en wisten het publiek aangenaam te vermaken.

Onder deskundige begeleiding van trainers Stan en Stefan, speelde het team een mooi aanvallend spel. Het lukte de centrale verdediger en links mid om in de eerste helft te scoren. Helaas moest OBW ook een tegendoelpunt incasseren.

Na de rust werd het 2:2 en bleef het tot in de laatste minuten van de wedstrijd bloedstollend spannend. Het derde doelpunt van OBW zorgde dan ook voor een blijde ontlading en het feest barstte los na het fluitsignaal van de scheidsrechter. Met eindstand 3:2 werd de kinderchampagne opengetrokken en werden de medailles uitgedeeld.

Na de wedstrijd hebben de spelers, trainers en coaches een rondrit met de huifkar gemaakt. Uiteraard werd het feest door het hele kampioensteam traditioneel afgesloten: met de kleren aan onder de douche!

Jubileum tafeltennisvereniging Zevenaar

ZEVENAAR - De tafeltennisverenigingen DES (1961) en Lentemorgen (1973) gingen 1 juli 1996 op in de nieuwe vereniging TTV Zevenaar. Het 20-jarig jubileum wordt zaterdag 2 juli gevierd met een reünie: overdag een toernooi en 's avonds een lopend buffet.

Door Piet van Breukelen

Voor zover het organisatiecomité de adressen van leden en oud leden van TTV Zevenaar, Lentemorgen en DES heeft kunnen achterhalen, is iedereen hiervoor persoonlijk uitgenodigd. Anderen moeten het horen van het voormalige thuisfront of via de (social) media. Ook introducés zijn van harte welkom.

Het is de bedoeling dat het toernooi niet gewonnen wordt door de sterkste speler, dus is de geluksfactor speelt een grotere rol dan het spelniveau. Het zal duidelijk zijn dat niet de winst, maar de gezelligheid voorop staat.

Na afloop van het toernooi (aanvang 14.00 uur in de speelzaal op Zonegge) zal de zaal worden omgetoverd in een ware feestzaal, waarin vanaf 19.00 uur een bourgondisch buffet klaar staat. Nadat iedereen heerlijk gegeten heeft kan er nog wat na geborreld worden in onze kantine. Deelnemers zijn vrij in hun keuze waaraan ze deelnemen: alleen het toernooi, alleen het buffet (17,50 en voor leden 12,50) of beide. Voor de jeugd geldt een tarief van 10,00 euro.

Opgeven kan tot zondag 12 juni per post (Erik Boss, Brummelhof 20, 7045 AB Azewijn) of via de mail (20jaar@ttvzevenaar.nl). Voor meer info kan men terecht op Facebook en bij Henk Kemperman (06-10293008) & Erik Boss (06 23765921).

Kunstwerk! Het Musiater

ZEVENAAR/DIDAM - Het is inmiddels een traditie geworden, dit jaar houdt Kunstwerk! Het Musiater twee open dagen. Zowel in Zevenaar als in Didam worden de deuren geopend voor de liefhebbers.

Op zaterdag 4 juni wordt de open dag van Kunstwerk! Het Musiater gehouden in Zevenaar (Bommersheufsestraat 62 in Zevenaar). Op zondag 5 juni vindt de open dag plaats in het Albertusgebouw in Didam. Op beide dagen ben je welkom tussen 11.00 en 15.00 uur.

Het belooft een waar spektakel te worden met tal van optredens, ook kun je een muziekinstrument uitproberen. De toegang is gratis. Meer informatie staat op www.hetmusiater.nl.

Het Musiater, Bommersheufsestraat 62, Zevenaar.

Deelneemsters Meulensteen Meiden Academy zijn het demoteam van René Meulensteen

Hier staan de meiden op de foto samen met Rene Meulensteen (ex trainer van Manchester United) en Johan Scholten (trainer Voetbal Academy).

DUIVEN - Op zondag 22 mei hebben zeven meiden van de Meulensteen Meiden Academy bij DVV in Duiven training gekregen van René Meulensteen zelf.

De meiden moesten onder het oog van 38 deelnemers allerlei oefeningen doen tijdens de voetbalcursus: "Hoe train je het verschil'' gegeven door René Meulensteen aan allemaal voetbaltrainers. In de cursus wordt duidelijk gemaakt hoe en waarom je het verschil zal moeten trainen.

De meiden lieten zien heel goed te kunnen voetballen tijdens het praktische gedeelte met diverse trainingsvoorbeelden en René Meulensteen was na afloop dan ook vol lof over deze meiden. De Meulensteen Meiden Academy is de grootste voetbalschool in Gelderland speciaal voor meisjes tot 16 jaar.

Vriendentrainingen SDZZ succesvol verlopen

ZEVENAAR - De vrienden- en vriendinnentrainingen van omni-vereniging SDZZ die in de maanden april en mei zijn gehouden op de velden van sportpark De Griethse Poort zijn succesvol verlopen voor alle jeugdteams. Vooral bij de F en E elftallen hebben regelmatig vrienden en vriendinnen en andere kinderen aan de trainingen meegedaan.

Voor SDZZ is aanwas van nieuwe jeugdleden van groot belang om volwaardige jeugdteams met voldoende spelers in alle klasse in te schrijven bij de KNVB. "Naar aanleiding van de vrienden- en vriendinnentrainingen hebben we toch weer een aantal ruim aantal nieuwe jeugdleden kunnen inschrijven die na de zomerstop in het nieuwe seizoen zullen gaan meetrainen en ingedeeld zullen gaan worden bij de diverse jeugdelftallen binnen de vereniging."

Uiteraard zijn we alle trainers en begeleiders dankbaar van de E-F-D- en B-elftallen die leiding hebben gegeven bij de vrienden- en vriendinnentraining, en natuurlijk zijn er in het nieuwe voetbalseizoen weer een nieuwe vrienden- en vriendinnentraining ingepland, want voetballen doe je bij SDZZ.

Nikita Miechels Nederlands kampioen

LOBITH- Zaterdag 21 en zondag 22 mei was de finale NK turnen 3e divisie in Dordrecht. De beste 35 turnsters van Nederland hadden zich hiervoor geplaatst. Zo ook Nikita van Lios Lobith.

Zaterdag 21 mei was de meerkamp finale. De voorbereiding op de wedstrijd was optimaal, hoewel ze nog wel last had van haar knieblessure die ingetaped was. Eerste toestel brug haar favoriete toestel ging goed en leverde een mooie 11.650 op. Door naar de gevreesde balk, het was moeilijk om de zenuwen in bedwang te houden en met de pirouette ging het bijna mis maar ze herstelde zich goed en bleef op de balk staan. Haar oefening leverde een 11.333 op. Na twee toestellen stond Nikita 10e. Volgende toestel vloer wist ze dat ze alles moest geven om nog kans te maken voor een medaille, en dat deed ze wat een prachtige vloeroefening liet ze zien en dat werd beloond met een 12.200 score. Het werd nu spannend nu stond ze 2e en nog 1 toestel te gaan de sprong, dat ging goed en hier behaalde ze een 11.784.

Met nog een aantal turnsters te gaan werd het nagelbijten. Met een puntentotaal van 46.967 werd al snel duidelijk dat het goed was voor een zilveren medaille. Zondag 22 mei was de toestelfinale. De beste 10 turnsters van Nederland hadden zich geplaatst per toestel. Nikita voor de toestel brug. Ze moest als eerste beginnen wat niet echt gunstig is, ze zou een goed cijfer neer moeten zetten en dat deed ze! Geen een turnster kwam over haar 12.000 score en dus werd Nikita Nederlands kampioen op de brug. Dat weekend nam ze maar liefst 2 medailles mee naar huis, wat een prestatie!

Topfinale voor Lios Lobith

LOBITH - Zaterdag 21 mei was de finale 5e divisie turnen in Winterswijk. Liefst 8 meiden van Lios Lobith hadden zich hiervoor geplaatst. Wat een superresultaten zijn er behaald in de finale van de 5e divisie. De meiden nemen vijf medailles mee naar huis!

Tijdens de eerste ronde turnde Lieve een hele goede wedstrijd. Helaas moest zij de balk een keer verlaten, maar na een supervloeroefening en goede sprong werd ze heel netjes derde en kreeg zij een hele mooie bronzen medaille omgehangen.

In de tweede ronde kwamen Ati, Tiba, Juliette, Sophie en Kayi in actie. Bij de pupillen turnde Sophie haar beste wedstrijd van dit seizoen en werd tiende. Kayi maakte een klein foutje op balk, maar toch nog een keurige derde plek en een mooie bronzen medaille. De jeugdmeiden maakten het wel heel spannend. Juliette werd vierde. Ze viel helaas met haar pirouette van balk, maar turnde de andere drie toestellen foutloos. Tiba was de verrassing van de dag met haar derde plek. Als laatste door naar de finale en vandaag even met een bronzen medaille naar huis gaan. Ati turnde een hele goede wedstrijd met geen enkel foutje. Dit resulteerde in een eerste plaats en ze mag zich een heel jaar lang de kampioen van Gelderland Oost noemen.

In de derde en laatste ronde kwamen Quinty en Sannah in actie. Quinty had een pechdag. Met vijf vallen werd zij 31e. Sannah was zo zenuwachtig dat ze met haar radslag niet op de balk kon blijven staan. De drie andere toestellen gingen wel supergoed. Het was nog even spannend, maar ook zij werd derde.

Groessen F6 wint fairplayprijs

GROESSEN - Het sportiefste team bij Sportclub Groessen was dit seizoen de F6. Het pupillenteam kreeg op de training de beker uitgereikt. Eerder legden ze ook al beslag op de kwartaalprijs. De F6 kreeg de wisselbeker en wint een teamuitje.

Sportiviteit en respect spelen bij Sportclub Groessen een belangrijke rol. Daarom organiseert de vereniging jaarlijks de AS & S Fair Play Cup, genoemd naar de sponsor. Alle pupillenteams nemen hieraan deel. Zij worden beoordeeld door mensen binnen de club op verschillende aspecten van sportiviteit. Zo wordt er gekeken naar het aantal overtredingen, maar ook naar het commentaar zowel tegen de scheidsrechts als tegen de medespelers.

Bij de AS & S Fair Play Cup worden niet alleen de spelers, maar ook de trainers beoordeeld. Zij vormen volgens Sportclub Groessen een belangrijk onderdeel in het plezier dat de kinderen hebben tijdens het spelletje en moeten zorgen voor een goede sfeer binnen het team. Toch moeten uiteindelijk de spelers het laten zien tijdens de wedstrijd. Met een gemiddelde score van 9,4, uit 10 liet de F6 de concurrentie achter zich. De top vijf wordt compleet gemaakt door achtereenvolgens de F5, F3, E3 en de D3.

Op de foto vanaf links het winnende team: Sven Meijer, Tiego Melenhorst, Quinten Janssen, Fransjan Janssen, Niels Derksen, Nathan Vedder, Stijn Spaan, Victoria de Jong, Maartje Lentjes, Sem Jahn, Sjoerd Holkenborg, Tim Freriks (gastspeler), Cas Holkenborg, Julian van Marwijk (gastspeler), Jorg Nieuwland (gastspeler), Tijn Bergman, Roland Vedder.

Goeie Boules: Eurotoernooi van JBCZ

ZEVENAAR - Op zondag 22 mei heeft Jeu de Boules Club Zevenaar weer haar maandelijkse eurotoernooi georganiseerd. Het toernooi omvat altijd drie partijen en het wordt elke maand op een zondagmiddag georganiseerd voor de eigen leden.

Ondanks het regenachtige weer heeft het toernooi ook deze zondag kunnen doorgaan in de overdekte, verwarmde speelhal van JBCZ (Boulodrome). Er hebben 32 leden aan deelgenomen.

De winnaar met drie gewonnen partijen en 34 punten was de clubkampioen van 2009 Henk Grootoonk (zie foto), de 2e plaats was na barrage voor Bets Cornelissen, met 3 gewonnen partijen en 30 punten, de 3e plaats behaalde Ben Beijer met eveneens 3 gewonnen partijen en 30 punten.

Zondag 29 mei is de accommodatie van Jeu de Boulesclub Zevenaar gereserveerd voor de Afdelingscompetitie van de Nederlandse Jeu de Boules Bond. Het wordt alweer de 3e van in totaal 4 speeldagen. Een aantal van de beste spelers van afdeling 3 zal dan in clubteams tegen elkaar spelen met als inzet de titel van afdelingskampioen 2016. De teams komen uit Almelo, Deventer, Doetinchem, Duiven, Enschede, Lochem, Montferland, Oldenzaal, Zevenaar en Zwolle. Zie ook www.jbcz.nl.

Derde Bier Preuvenement op het Raadhuisplein

ZEVENAAR - Bier Preuvenement Zevenaar is al niet meer weg te denken. Op koopzondag 5 juni van 13.00 tot 19.00 uur staan de speciaalbieren weer koud op het Raadhuisplein, dat wordt omgebouwd tot een gezellige bierproeverij waar twaalf brouwerijen hun speciaalbier aan de man brengen. Natuurlijk is de hoofdsponsor Stadbrouwerij ook aanwezig met de heerlijke Jonkheer bieren.

Bezoekers kunnen een proefglas huren of kopen en daarmee verschillende stands met brouwerijen langs gaan om allerlei speciaalbieren te proeven. Dit jaar hebben we twee primeurbiertjes te proeven! Het eerste primeurbier is vanaf 15.00 uur te verkrijgen en het tweede primeurbiertje vanaf 17.00 uur. Van beide primeurbiertjes is maar 1 kratje aanwezig en op is op!

Ook de muziek is weer goed geregeld! Onder het genot van een biertje kunt u vanaf 15.00 uur weer genieten van de band Beat The Blast met "'onze eigen' zangeres Lara Leaves.

Midden op het Raadhuisplein zal de Partysol weer pronken met daaronder de steigerhouten picknicktafels. Voor de lekkerbekken is naast speciaalbier ook gerookte makreel, heerlijke hamburgers en broodjes beenham te verkrijgen. Kortom het wordt weer genieten!!

Op 5 juni zijn de volgende brouwerijen aanwezig! Stadbrouwerij Wittenburg, Café Nostalgie met Lupulus en Hop Verdomme bier, Openluchtmuseum Arnhem met 't Goeye Goet, De Veluwse Schavuit, Het roze Varken, De Ronde van België staat met 6 Belgische speciaal bieren. L'Arogante, Saison Voisin, Leopold 7, Bink Bloesem Kriek, Kempisch Vuur, en Adelardus Dubbel.

TVSAUTOS.NL viert jubileum met open dag

WESTERVOORT – Het aan de Liemersallee 9 in Westervoort gevestigde autobedrijf TVSAUTOS.NL is al maanden in de feeststemming. Het bedrijf staat namelijk tien jaar onder leiding van Marco Vrancken.

Iedere maand zijn er diverse jubileumaanbiedingen en op zaterdag 11 juni aanstaande opent Vrancken de deuren van zijn bedrijf voor een open dag. Iedereen die geïnteresseerd is in TVSAUTOS.NL kan binnenlopen. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u een kijkje nemen binnen de muren van ons moderne garagebedrijf.

Voor bezoekers liggen een aantal leuke hebbedingetjes klaar, die te maken hebben met auto's en accessoires. Tijdens onze open dag zullen ook een aantal bijzondere auto's te zijn bewonderen en kunt u als bezoeker zich een goed beeld vormen van ons bedrijf, waarin de werkplaats uitgerust is met onder andere twee hefbruggen, Bandenapparatuur, Aircoservice en diagnoseapparatuur zegt eigenaar Marco Vrancken.

De geschiedenis van het Autobedrijf gaat terug tot 1980 toen begon zijn vader Theo Vrancken zijn autobedrijf toen nog (Theo Vrancken Service TVS). Marco werkt volledig volgens de filosofie van zijn vader "Zorgen voor kwalitief goede occasions met de juiste kilometerstand en accessoires en het verrichten van reparaties en onderhoudswerkzaamheden en tevens leveren en monteren van banden tegen duidelijke aanvaardbare en scherpe prijzen. Want autorijden is al duur genoeg'', zegt hij. Graag tot ziens op zaterdag 11 juni. U bent van harte welkom tussen 12:00 & 17:00 uur

TVSAUTOS.NL Westervoort. Uw adres voor betaalbaar onderhoud of occasion. Volg ons ook op Facebook & Twitter

Friet & Zo: verse friet en unieke hamburgers

Een hamburger Classico met verse friet

WESTERVOORT – Verse handgemaakte friet, biologische snacks en unieke hamburgers. 'Friet & Zo, 100% natural flavour' aan de Klapstraat 209 is niet bepaald een doorsnee cafetaria. "Wij verkopen streetfood op locatie", lacht eigenaar Rick Smaak (45). Wie er eenmaal is geweest, is verkocht.

Tegen de achtergrond van een enorme raamfotoprint van de Brooklyn Bridge in New York is het genieten geblazen bij Friet & Zo. Veel bezoekers recenseren de zaak als restaurant. "We wijken natuurlijk wel af van de gemiddelde cafetaria in Nederland, waar alles alleen maar uit het vet komt", erkent Rick Smaak. "Noem het maar een New Yorkse grillroom." De hamburgers en friet maakt hij zelf. "Als ik een idee in het hoofd heb, teken ik het uit en dan ga ik smaken bij elkaar brengen", vertelt hij over zijn hamburgers die echte kunstwerken zijn. 180 en zelfs 360 grams. Rick Smaak bereidt ze op een Pelletgrill barbecue en bouwt ze met verse ingrediënten eigenhandig op.

De aardappels van Agria voor de friet betrekt hij rechtstreeks van het land. Na het schillen en snijden bakt hij de friet voor in ossewit en af in plantaardige olie. "Dat kost wel wat meer werk. Maar als je iets goed doet, kost het net zo veel moeite als wanneer je iets slecht doet, dus dan weet je wel waar ik voor kies", knipoogt hij. "De smaak is voller en de bite is krokanter dankzij deze handgemaakte bereiding. Bovendien is de friet minder vet." Openingstijden: dinsdag en woensdag 16.00-23.00 uur, donderdag en vrijdag vanaf 15.00 uur, zaterdag vanaf 13.00 uur en zondag van 15.00 tot 21.30 uur.

Bibliotheek Wise App

LIEMERS - Overal en altijd toegang tot de Bibliotheek. Er is een nieuwe App 'de Bibliotheek' beschikbaar voor leden van de Bibliotheek Liemers. Deze App is een extra service. Je blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het op tijd inleveren van uw materialen.

De app is te gebruiken door diegenen die lid zijn van een openbare bibliotheek in Nederland. Meer informatie over de deelnemende bibliotheken vind je op http://www.bicatwise.com/app/. Of start de app en maak een keuze uit het overzicht van de deelnemende bibliotheken.

Je kunt vervolgens gebruik maken van de faciliteiten zoals u ook gewend bent in de catalogus en in Mijn Menu bij uw bibliotheek:

  • Wat heb ik thuis? Verlengen: In één oogopslag zien wat je allemaal thuis heeft en wanneer dit weer ingeleverd moet worden.

  • Zoeken in de catalogus: Alle zoekopties uit de reguliere catalogus zijn beschikbaar: titel, auteur, onderwerp, woorden, series etc; naar jeugdboeken, e-books et cetera.

  • Aanwinsten, leesadvies, ratings: Lastig om te kiezen? Je wordt geholpen met aanwinstenoverzichten, (persoonlijke) lees- en luisteradviezen of door te zien hoe anderen titels hebben gewaardeerd.

  • Gegevens beheren: Zelf jouw gegevens beheren: gebruikersnaam, wachtwoord, mailadres, de wijze waarop je berichten van de bibliotheek wilt ontvangen, maar ook jouw reserveringen en verlanglijst. Inbox en push-berichten houden je op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Zorglandschap meer denken vanuit de klant

ZEVENAAR - De zorg en ondersteuning voor ouderen die hulp nodig hebben verandert. U hoort in het nieuws over verpleeghuizen en verzorgingshuizen die worden gesloten en grote thuiszorgorganisaties die failliet gaan.

Er is al langer behoefte aan zorg voor ouderen op een andere manier. Ouderen zoeken een plek om te wonen waar ze zich thuis voelen. Waar ze niet worden behandeld als patiënt, maar als mens.

Dat dit kan bewijst de Pelgromhof in Zevenaar. Hier bent u geen patiënt, maar een klant. U woont zelfstandig in uw eigen betaalbare appartement, maar krijgt tegelijkertijd de ondersteuning zoals u die gewend bent. Met alle zorg volgens de indicatie die u van uw dokter heeft gekregen.

Daarnaast zijn er in de Pelgromhof veel gezamenlijke activiteiten. Veel mensen helpen en bezoeken de Pelgromhof in Zevenaar. Zo is er veel bedrijvigheid in deze locatie. Hierdoor staat u als oudere midden in de maatschappij, weg uit de eenzaamheid.

Op deze manier levert Percura Zorg een bijdrage om het zorglandschap te veranderen. We willen een open en transparante omgeving die iedereen kan begrijpen. Wij denken dat ouderen die minder mobiel zijn heel goed zelfstandig kunnen bepalen wat ze met hun leven willen. Zelf bepalen waar u woont en welke hulp en zorg u krijgt. Daar werken wij aan.

Heeft u suggesties, verbeteringen of vragen over het woonzorgconcept van Percura Zorg? Kom dan naar de receptie van het woonzorgcentrum de Pelgromhof in Zevenaar (telefoonnummer: 085 4019684) of mail naar: info@pelgromhof.nl. Ons team helpt u graag.

Gezellige middag bij Zonnebloem Zevenaar-Oost

Foto: Els Schipper

ZEVENAAR - Door de Zonnebloem afdeling Zevenaar-Oost werd op donderdag 12 mei weer een gezellige middag in zalencentrum Staring aan de Grietakkers in Zevenaar gehouden.

Het koor Ons Verzetje uit Doornenburg, dat al ruim 10 jaar bestaat, bracht voor de pauze rustige liedjes ten gehore. In de pauze werden de gasten verwend met een drankje en een hapje. Bij het tweede optreden van het koor kwamen de echte meezingers, waardoor er werd ingehaakt en spontaan de polonaise gelopen.

Tot slot werd koffie of thee geschonken met een plak heerlijke eigengebakken cake. Zowel de gasten als de vrijwilligers hebben genoten van een zeer ontspannen middag. En natuurlijk.. de catering werd als vanouds verzorgd door Guido Staring.

Sportclub Groessen F3 kampioen

GROESSEN - De F3-pupillen van Sportclub Groessen zijn zaterdag kampioen geworden. Ook de laatste wedstrijd tegen DCS F4 werd met ruime cijfers gewonnen: 0-8.

Eigenlijk waren de mannen twee weken eerder al kampioen, maar het feest werd na de laatste wedstrijd gevierd. Veel trouwe toeschouwers waren ook dit keer aanwezig om de jongens aan te moedigen. Kenmerkend voor deze ploeg is het mooie samenspel en de goede inzet.

Op de foto vanaf links op de voorgrond: Wes Burgers, Wesley Koenders, Giel Berendsen, Joep Adriaanse, Sven Teuben, Dion van der Sand, Maxim van Huët, Fedde de Boer, Finn van Eijbergen. Vanaf links op de tweede rij: Wilfred Burgers, Niels van Huët, Sjoerd de Boer.

DCS E Meiden kampioen

ZEVENAAR - Zaterdag 14 mei was het D-day voor zowel de ME1 als de ME2 meiden van de prestatiegerichte familievereniging DCS uit Zevenaar.

De ME1 moest vroeg in de ochtend thuis tegen de meiden van Ulfste Boys. Er werd met liefst 8-0 gewonnen. De ME2 stond een zwaardere klus, ze moesten Arnhem naar de nummer 1. Er moest dus gewonnen worden. Bij winst zouden ze gelijk in punten komen de meiden van DCS hadden een beter doelsaldo. De wedstrijd was reuze spannend waarbij uiteindelijk de ME2 de wedstrijd wist met 2-9 waardoor ook zij zich kampioen mochten noemen! Het is natuurlijk zeer uniek dat je met twee meiden E teams tegelijk kampioen wordt, zowel de meiden, begeleiding en ouders verdienen de felicitatie voor het kampioenschap wat een mooie prestatie is.

Lijkt het jou ook leuk om in een meidenteam op de zaterdag of in een van de damesteams op de zondag te spelen dan is er een mogelijkheid om kennis te komen maken bij DCS.

Komend seizoen kunnen de diverse meidenteams nog versterkingen gebruiken, dus heb je interesse om een keer mee te trainen stuur dan een mail met jouw naam en geboortedatum en telefoonnummer naar meidenvoetbal@svdcs.nl.

Tiende editie DuReVo-toernooi

DUIVEN - Volleyballen bij de Duivense Recreanten Volleyballers (DuReVo) betekent spelen in een kleine vereniging waar gezelligheid en samen sporten prevaleert boven de sportieve prestaties.

De bijna 37 leden van 18 tot en met 63 lentes jong spelen elke woensdagavond samen en er wordt niet gelet op leeftijd of anderszins. We kunnen dus gerust stellen dat DuReVo aantoont dat jong en ouder heel goed samen kunnen sporten!

Sinds haar bestaan organiseert de vereniging ook een Recreanten Volleybaltoernooi. Dit jaar viert DuReVo de tiende editie van haar toernooi op 1 juni. 16 volleybalteams zullen de sportieve strijd met elkaar aangaan.

De volgend jaar jubilerende vereniging pakt dit jaar op haar 10e toernooi extra uit. Het is al gebruikelijk dat men wordt ontvangen met een kopje koffie of thee met koekje op het toernooi maar een verjaardag vier je met taart. De traktaties zijn het resultaat van een heuse taartbakwedstrijd onder de leden van DuReVo. De volleybalavond wordt afgesloten met de zogenoemde derde helft, bestaande uit de prijsuitreiking maar ook weer de loterij.

Guus Stein Montferlands koersbalkampioen

Van links naar rechts: Janny van Someren, Jo Verkerk, Guus Stein en Annie Wiendels. Foto: Henk Buiting

DIDAM - Een dertigtal deelnemers streed dinsdag 17 mei om het koersbalkampioenschap van Montferland. De organiserende koersbalafdeling van DSV Relax uit Didam had zoals elk jaar weer in hun schitterende locatie alles uitstekend geregeld.

Op meerdere matten werden deze middag zes rondes gespeeld. Zowel om de eerste als om de laatste plaats kon in de beslissende vijfde en zesde ronde nog van alles veranderen. Uiteindelijk werd Guus Stein met een minimale voorsprong van twee punten kampioen. Jo Verkerk en Annie Wiendels moesten om de tweede en derde plaats nog een extra ronde spelen. Uiteindelijk werd Annie Wiendels met één punt verschil tweede.

Ook onderin werd een verbeten strijd gevoerd met ook een extra ronde. Janny van Someren werd uiteindelijk laatste en mocht de poedelprijs in ontvangst nemen. De middag werd zoals gewoonlijk afgesloten met een hapje en drankje en verschillende wedstrijden werden nog eens opnieuw besproken. Niet alleen de concentratie en spanning tijdens de wedstrijden, maar ook de gezelligheid en het sociale aspect van koersbal maakt deze binnensport tot een ultieme ontspanning.

"Wilt u meer informatie over deze sport, dan kunt u contact opnemen met mevrouw Tineke Labots, 0316 226492 of via de website www.DSV-Relax.nl."

Excursie Erfkamerlingschap en de Steenwaard

Erfkamerlingschap Foto: Gerrit van Alst

RIJNWAARDEN - De IVN werkgroep De Liemers organiseert op zondag 29 mei een excursie door het Erfkamerlingschap en de Steenwaard.

Het Erfkamerlingschap is een eiland in de Oude Rijn en de Steenwaard is een moerasachtig gebied waar zo'n 50 jaar geleden de klei is weggehaald. De steenwaard is tegenwoordig privé bezit en het is dus nu een unieke kans om dit gebied te bezoeken. Wegens de kwetsbaarheid van het gebied is er slechts plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Vooraf graag aanmelden bij Gerard Tittse: 0316 543230 of bij Rietje Hermans: 0316 281789.
Start om 9.00 uur vanaf de parkeerplaats Eltenseweg, bij de brug over de Oude Rijn in Lobith.Duur van de tocht ongeveer drie uur. Advies: Stevige schoenen en een lange broek, bij slecht weer laarzen en vergeet de verrekijker niet.zie ook www.ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek.

Optreden koor 2Gether bij Liemerije Zevenaar

ZEVENAAR - Op vrijdagavond 10 juni verzorgt het koor 2Gether voor de eerste keer een optreden voor cliënten en familie van Liemerije, bewoners van Subenhara en buurtbewoners.

2Gether brengt een easy-listening liedjes. Denk bijvoorbeeld aan Yesterday van de Beatles, Imagine van John Lennon, Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij en Paul de Leeuw en het dorp van Wim Sonneveld.

Vindt u het leuk om samen met uw familielid een avondje uit te zijn. Geef u dan snel op want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De avond begint om 19.00 uur in recreatiezaal Het Klaver in Liemerije Zevenaar, Hunneveldweg 12. U bent vanaf 18.30 uur welkom om een kopje koffie te komen drinken. De kosten bedragen 2,50 per persoon inclusief een kopje koffie en een pauzedrankje. Betaling contant bij binnenkomst aan de kassa.

Wilt u voor 6 juni laten weten dat u komt? Opgeven kan via de e-mail petra.wout@liemerije.nl of telefonisch via 088 0441999 of bij de medewerkers van de receptie.

Chili & Ice: hot fashion for cool prices Een winkel met variatie aan betaalbare mode!

ARNHEM – "Hier hebben we al lang op gewacht", is de reactie van veel klanten, die de winkel van Chili & Ice in winkelcentrum Presikhaaf binnenstappen. Het is een modezaak met voornamelijk dameskleding tegen alleszins vriendelijke prijzen.

Voor eigenaresse Dagmar is het een hele uitdaging. Afkomstig uit de kraamverzorging, kreeg ze de kans om een eigen kledingzaak te starten. Ze kreeg hulp van haar vriend, die al jaren werkzaam is in deze branche. Samen met haar goede kijk op kleding, heeft ze voor Chili & Ice een enorm gevarieerde collectie weten samen te stellen. Met merken als Tailor and Elbaz, Pit, Articles, Enelle, Mexx, Tommy Hilfiger, Notthesame en Enjoy-Womens wear.

Chili & Ice ('hot fashion for cool prices') biedt jonge dynamische en nette mode voor dames in de maten 34 tot en met 46. De collectie wordt constant aangevuld en het is de moeite waard om regelmatig eens binnen te kijken! Bovendien is er een leuk assortiment schoenen (laarzen) en modieuze tassen. Ook is er een beperkte herencollectie, sinds kort verkopen ze er heren polo's van het merk Twinlife. Tegen inlevering van dit artikel ontvangt nog eens vijftig procent korting op één artikel.

Chili & Ice
Arnhem: Hanzestraat 86, (winkelcentrum Presikhaaf)
Emmen: Dalipassage 5
Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwe collectie of aanbiedingen volg Chili & Ice dan via facebook en instagram.

SOW Opleidingen en Framo na 5 jaar weer samen onder één dak!

DUIVEN - SOW Opleidingen viert dit jaar haar 25 jarig bestaan, in 1991 begon Frans Mosterman zijn eigen opleidingscentrum in Westervoort. Na 25 jaar is de tijd rijp om de opleidingen ook te verhuizen van Westervoort naar Duiven. Vijf jaar geleden vertrok dochter Christa vanwege de groei al met Framo, dé Sport Medische Groothandel, naar Duiven.

Tijdens de verbouwing van het pand op 't Holland werd destijds al rekening gehouden met een eventuele verhuizing van SOW Opleidingen. Nu vijf jaar later is het dan ook echt zo ver. Waar vroeger dochter Christa haar groothandel runde onder vaders dak zal vader Frans nu zijn opleidingen gaan runnen onder het dak van zijn dochter.

De kunst van masseren is niet alleen studeren. SOW Opleidingen start in het komende cursusjaar alweer voor de 25ste keer met de opleiding sportmassage, vanaf nu op 't Holland 5 te Duiven in de cursusruimte van Feamo Sport Medische Groothandel. Al sinds 1991 geeft SOW Opleidingen cursussen voor (sport)massage en verzorging. De cursus sportmassage is hier één van de belangrijkste, men kan met dit diploma een eigen praktijk starten of gaan werken bij sportverenigingen, sauna's, hotels, wellness -en fitness branche, vakantieparken, binnen fysiotherapie praktijken, sport -en gezondheidscentra. Deze op de praktijk gerichte cursus sportmassage duurt één jaar en omvat 34 lesavonden. De groepsgrootte is maximaal 20 deelnemers. Hier zijn dan bij de praktijkvakken altijd twee docenten aanwezig. Met het diploma sportmassage leg je een zeer brede basis om je verder te specialiseren in de massage branche. SOW Opleidingen is één van de bekendste instituten in Gelderland. In Duiven zullen diverse cursussen, opleidingen en workshops worden gegeven waaronder stoelmassage, ontspanningsmassage, voetreflexmassage, elastisch tapen en reanimatie.


't Holland 5, 6921GX Duiven

www.framo.nl

Hanzedag in Doesburg: Waan je een dag in de middeleeuwen

DOESBURG - De historische binnenstad van Hanzestad Doesburg zal op zaterdag 11 juni het decor vormen voor een groots middeleeuws festijn. Die dag gaan we terug naar de middeleeuwen en wordt het Hanzefeest gevierd, zoals elk jaar op de tweede zaterdag van juni.

Honderden figuranten in middeleeuwse kledij schuifelen door de straten. Er is straattoneel en muziek. Van 11.00 tot 18.00 uur vormt de binnenstad het decor voor oude ambachten, levende have, marktstalletjes, kampementen (o.a. ridders) en andere middeleeuwse taferelen. Dit jaar is het thema ‘Heden en Verleden’.

Thema Heden en Verleden

Het thema ‘Heden en Verleden’ krijgt onder andere vorm door middel van een tijdmachine, culinaria uit heden en verleden, contrasten van personen in middeleeuwse kledij die met moderne elektronica bezig zijn.

Wat is er te doen? Handwerkers demonstreren hun ambacht. In knusse marktstalletjes kunt u koopwaar van marskramers proeven en kopen. Nuffige adel paradeert door de straten. Voorts wordt het straatbeeld bepaald door levende have, bedelende zwervers en een troubadour zingt zijn lied. Er zijn optredens van koren en de Leidsche Kluchten. Ook zijn er vertellers, (middeleeuwse) kinderspelen en een speurtocht voor kinderen.

Om 11.00 uur zullen de kanonnen bulderen voor de opening van de Hanzedag. Rond het middaguur wordt een ‘Heden en Verleden’-modeshow opgevoerd. Het geheel wordt afgesloten met De Grote Parade om 17.30 uur, waarbij alle figuranten door de Doesburgse straten zullen trekken.

De Hanzedag is gratis toegankelijk en biedt een afwisselend en interactief programma voor jong en oud!

Suzuki Baleno nu bij Suzuki Van Rennes

ZEVENAAR - In de showroom van Suzuki Van Rennes aan de Hengelder in Zevenaar staat de nieuwe Suzuki Baleno klaar voor de eerste proefrit.

Eerste indruk: een stijlvolle, ruime familieauto maar ook prima inzetbaar als leaseauto. De auto weegt slechts 840 kg en valt daardoor in een lichtere categorie wegenbelasting. Daarnaast draagt het lichtere gewicht bij aan minder brandstofverbruik en slijtage wat allemaal scheelt in de portemonnee. Het benzineverbruik is minstens 1 op 20 km! De veiligheid staat standaard op het hoogste niveau in zijn klasse maar kan aangevuld worden met de nieuwste veiligheidssystemen zoals automatisch afstand houden op een voorganger en automatisch remmen bij onverwachte obstakels.

Eigenaar Robbie Rennes zet de auto voor me klaar want natuurlijk laten we het buitenkansje om deze auto aan de tand te voelen niet voorbijgaan. De sleutels gaan in de console en we starten de auto op de moderne manier met een drukknop. Het uitgebreide dashboard is eigentijds en overzichtelijk maar niet over de top en, gelukkig met grote duidelijk afleesbare tellers. De Baleno laat zich probleemloos rijden als een allemansvriend, je voelt je gelijk thuis in de auto. Alle knopjes en handels zitten waar het moet zitten en dit alles beweegt heel natuurlijk en direct. Nee, wat betreft de ergonomie zit het bij deze Suzuki wel goed. Wat je hoort is de rijwind want de motor is fluisterstil.

De auto is leverbaar in drie uitvoeringen met keuze uit 2 verschillende efficiënte benzinemotoren: een 1.0 en een 1.2. De 1.2 motor kan gekoppeld worden aan SHVS techniek, dan wordt de vrijgekomen energie van het remmen opgeslagen in een lithium-ion accu. Die energie wordt vervolgens gebruikt om de motor te ondersteunen bij het accelereren. Dit draagt nog extra bij aan het toch al zuinige gebruik.

Geïnteresseerd in een proefrit? Kom gerust eens langs bij van Suzuki Rennes, de Baleno staat voor u klaar!

Autobedrijf Van Rennes B.V., Hengelder 11, Zevenaar; 0316 526592; email: info@rennes-zevenaar.nl.

Groessen: handbalhart van Gelderland

GROESSEN - Sportclub Groessen maakt zich op voor de 39e editie van het jaarlijkse veldhandbaltoernooi. Honderden handballers in alle leeftijdscategorieën komen op zaterdag 4 en zondag 5 juni in actie op sportpark Heggeakkers.

Het jaarlijkse handbaltoernooi van Sportclub Groessen staat bekend als een sterk bezet toernooi. Vanuit heel Nederland komen verenigingen naar Groessen. Zaterdag 4 juni is het de dag van de jongste kinderen. Dan komt de C-, D-, E- en F-jeugd in actie. Op zondag 5 juni mogen de B- en A-jeugd aantreden, net als de dames en heren senioren.

De toernooicommissie bestaat uit Jos Lukkezen, Arnold Uffing, Koos Roelofs, Ton van der Wurff, Sjanne Rasing en Mendy Reijmer. De toegang is beide dagen gratis. Het toernooi begint beide dagen om 10.00 uur, de prijsuitreiking staat gepland rond de klok van vieren. Meer informatie staat op: www.sportclubgroessen.nl.