De Liemers Helemaal Goed Courant

12 mei 2017

De Liemers Helemaal Goed Courant 12 mei 2017


Nieuwe trainer SV Babberich

BABBERICH - De 40-jarige Rober Verbeek uit Zevenaar wordt in het seizoen 2017/2018 de hoofdtrainer van het nieuwe eerste elftal van SV Babberich dat gaat uitkomen in de 5e klasse.

Verbeek is nu nog trainer van het tweede elftal van SDZZ uit Zevenaar waar hij zelf ook jarenlang in de selectie speelde. Hij startte ook als jeugdtrainer bij SDZZ en traint nu voor het tweede jaar het 2e elftal van de Zevenaarse vijfdeklasser.

De ambitieuze trainer past precies in het plaatje van Babberich dat na een turbulente periode een herstart gaat maken in de 5e klasse. Babberich zocht immers onder andere een relatief jonge trainer die een stap wil maken in zijn trainersloopbaan. Babberich heeft inmiddels voldoende spelers om met ingang van het nieuwe seizoen drie seniorenelftallen te formeren. Het is aan Verbeek om uit de voor hem in hoofdzaak nog onbekende groep spelers de beste selectie samen te stellen. Dat gaat hij overigens doen samen met Babbericher Martijn Elsenaar die als assistent-trainer van de selectie zal gaan fungeren. De rest van de staf zal binnenkort ingevuld gaan worden.

Wat het eerste elftal betreft, zal de doelstelling voor komend seizoen zijn om weer plezier in het veld uit te stralen om daarmee de Babberich supporters weer met plezier op sportpark De Buitenboom te laten vertoeven. Natuurlijk wil Babberich 1 zo hoog mogelijk proberen te eindigen in de vijfde klasse. En als er in het nieuwe seizoen een prijsje behaald kan worden, zal dit als een beloning worden gezien voor iedereen die heeft meegeholpen aan de doorstart van SV Babberich.                                                

Marga de Geest stopt als vrijwilliger bij de Zonnebloem

Thuis geniet Marga de Geest inmiddels van de bloemen die ze bij haar afscheid kreeg. Op de achtergrond het bronzen beeld dat Marga eerder kreeg voor 15 jaar vrijwilligerswerk. Het zijn twee personen die elkaar de hand reiken. Symbolisch voor de Zonnebloem, waarin de vrijwilligers zo vaak de helpende hand toesteken aan mensen die dat zo hard nodig hebben. (foto Piet van Breukelen)

ZEVENAAR - Na zich ruim twintig jaar te hebben ingezet als vrijwilligster bij de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West, kondigde Marga de Geest-Udding tijdens de laatste vergadering haar afscheid aan. De afdeling gaat de bevlogen vrijwilligster zeker missen.

Door Piet van Breukelen

Thuis geniet Marga de Geest inmiddels van de bloemen die ze bij haar afscheid kreeg. Op de achtergrond het bronzen beeld dat Marga eerder kreeg voor 15 jaar vrijwilligerswerk. Het zijn twee personen die elkaar de hand reiken. Symbolisch voor de Zonnebloem, waarin de vrijwilligers zo vaak de helpende hand toesteken aan mensen die dat zo hard nodig hebben. (foto Piet van Breukelen)

Het vrijwilligerswerk zit de 75-jarige Marga de Geest in het bloed. Ze begon er al mee toen haar kinderen naar de basisschool gingen en later ook op de Openbare Mavo. Toen ze begin jaren negentig moest stoppen met werken vanwege haar reuma, wilde Marga zich meer gaan inzetten voor haar medemens. Toen was de stap naar de Zonnebloem niet meer zo’n grote.

Zij bezocht niet alleen haar gasten, maar ook binnen de organisatie kon men op haar rekenen. Zij bemande de Kerstmarkt, was bingomaster en maakte jaarlijks prachtige kerststukjes voor bij de Kerstviering. Het bezoekwerk heeft haar in de loop der jaren de nodige emoties gekost, maar de mooie herinneringen aan de vele bezoeken die ze aflegde, vieren de boventoon. “Het was iedere keer weer fijn om te zien hoe blij de mensen waren als je ze kwam bezoeken”, laat ze weten. Achter de geraniums zitten is er echter nog niet bij, want zij blijft nog wekelijks haar baantjes trekken in het zwembad, twee keer per week bridgen en treinreizen maken.

Bovendien is voor Marga de Geest het stoppen bij de Zonnebloem geen afscheid van het vrijwilligerswerk. Ze is inmiddels ook al een aantal jaren actief als vrijwilligster bij de Liemerije en daar zal ze nog steeds elke maandag blijven komen om wat lekkers te bakken.

Avondvierdaagse Rijnwaarden zoekt vrijwilligers

RIJNWAARDEN - In de week van 12 tot en met 16 juni wordt voor de 45e keer de avondvierdaagse in de gemeente Rijnwaarden gelopen.

Om ook dit jaar dit evenement goed te laten verlopen zijn we natuurlijk afhankelijk van vrijwilligers. Echter, door vakanties en ziekte hebben we dit jaar nog behoefte aan enkele nieuwe vrijwilligers die ons in deze week een of meerdere avonden enkele uurtjes willen helpen. "Lijkt u dit wat, meldt u zich dan aan. Dit kan via ons e-mailadres a4daagserijnwaarden@gmail.com of kom op dinsdag 16 mei om 19.30 uur naar onze vrijwlligersbijeenkomst in cafe-restaurant Taveerne De Byland. Voor meer informatie kan over de komende vierdaagse zie onze website www.a4daagserijnwaarden.nl."

PANNERDEN - Op zaterdag 20 mei opent Nova Zorg en Welzijn haar deuren voor belangstellenden. U kunt een kijkje nemen op de boerderij, het atelier, de houtwerkplaats, Nova actief en het praothuus.

"Wij zijn een dagbesteding voor volwassenen met een arbeidsbeperking en ouderen met geheugenproblemen. Er zijn diverse activiteiten voor jong en oud, zoals allerlei spelletjes voor de kinderen en het bekijken van werkstukken op het atelier en de houtwerkplaats. We hopen u te kunnen begroeten op zaterdag 20 mei."

Vrijwilligers gezocht!

ARNHEM – Op woensdagavond 17 mei en zaterdagmiddag 20 mei verzorgt Ronald McDonald Huis Arnhem een informatiebijeenkomst over vrijwilligerswerk in Huis Arnhem.

Heb jij vier uur per week over? Wil jij iets doen voor de kinderen en ouders in Ronald McDonald Huis Arnhem? Dit bijzondere en onmisbare Arnhemse (t)Huis zoekt extra vrijwilligers! Niet alleen vrijwilligers die de ouders en kinderen welkom heten, wegwijs maken, zorgen dat het Huis schoon en gezellig is en een luisterend oor bieden. Ook vrijwilligers die zich inzetten voor promotie- en fondsenwervende acties, begeleiden en/of organiseren van activiteiten voor gezinnen tijdens schoolvakanties en bijvoorbeeld ICT of technische ondersteuning willen bieden.

In Ronald McDonald Huis Arnhem verblijven ouders, broertjes en zusjes van een kind dat behandeld wordt in revalidatiecentrum 'Klimmendaal Revalidatiespecialisten' of ziekenhuis 'Rijnstate'. Zij kunnen overnachten maar ook alleen overdag (tussen of tijdens de behandelingen van hun kind) gebruik maken van de Huiskamer, de keuken en alle andere voorzieningen en (speel)ruimtes. Daarnaast is Ronald McDonald Huis Arnhem een van de drie Vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds. Voor veel gezinnen met een zorgintensief kind is een vakantie of weekendje weg niet vanzelfsprekend. In Huis Arnhem zijn zij ook altijd van harte welkom.

Alleen dankzij sponsoren, donaties en giften én de inzet en betrokkenheid van geweldige vrijwilligers, kan Ronald McDonald Huis Arnhem als deze kinderen en ouders 365 dagen per jaar een gastvrij, schoon en warm (t)Huis bieden.

Ben je benieuwd wat jij als vrijwilliger voor deze gezinnen kunt betekenen? Kom dan naar een van de informatiebijeenkomsten in Ronald McDonald Huis Arnhem. Vrijwilligers vertellen dan alles over het Huis en de werkzaamheden die zij doen én je krijgt meteen een rondleiding door het Huis.

Op woensdagavond 17 mei (19.00 - 21.00 uur) en zaterdagmiddag (14.00 - 16.00 uur) ben je van harte welkom! Graag aanmelden via arnhem@ronaldmcdonaldhuis.nl. Wil je alvast meer informatie? Kijk dan op www.kinderfonds.nl/huis-arnhem of onze Facebookpagina.
Ronald McDonald Huis Arnhem (Gebouw A - Klimmendaal Revalidatiespecialisten), Heijenoordseweg 5, 6813 GG Arnhem. T: 026 3525260.

Ierse folksongs door Fil Campell & Tom Mc. Farland

ZEVENAAR - Het uit Ierland afkomstige duo Fil Campell & Tom Mc. Farland komt op zaterdag 20 mei naar Muziekcafé De Lantaern om daar hun zeer gevarieerd Ierse folkmuziek te laten horen aan de vele fans van dit genre. Aanvang: 21.00 uur. Zaal open: 20.15 uur. Entree: 12.00 euro.

De Ierse zangeres Fil Campbell en haar percussionist tevens echtgenoot Tom Mc Farland vormen vanaf het begin van de jaren ‘90 een muzikaal duo. De combinatie van zang, gitaar en percussie en het gevarieerde repertoire maken hun optredens zeer de moeite waard om te bezoeken. Ze brengen oorspronkelijke - maar ook zelfgeschreven - folksongs met af en toe een uitstapje naar blues en country. De gevoelige ondergeschikte percussie van Tom en zijn vocale harmonieën zijn een fantastische subtiele ondersteuning voor de prachtige vocale kwaliteiten van Fil.

De Ierse zangeres treedt al op sinds haar tienerjaren. Samen brengen Fil en Tom een mix van originele, traditionele en hedendaagse Ierse liederen maar zo nu en dan maken ze een uitstapje terug in de tijd naar de populaire Ierse volksliedjes waarmee ze zijn opgegroeid.

Het plezier van het muziek maken tijdens hun optredens spettert van het podium af en Fil betrekt vol passie het publiek bij het zingen van hun liedjes door de mensen uit te nodigen om mee te zingen. De liefhebbers van Ierse folkmuziek komen op deze avond volledig aan hun trekken. Meer informatie staat op www.filcampbell.com.

Tai Chi Chuan centraal tijdens Parkinson Café Zevenaar

ZEVENAAR - Op dinsdag 16 mei van 14.00 tot 16.00 uur is er het Parkinson Café Zevenaar dat wordt gehouden in Liemerije aan de Hunneveldweg 12 in Zevenaar.

Parkinson Café Zevenaar staat dit keer in het teken van Tai Chi Chuan. Christel Groenier, ergotherapeut en docent Tai Chi Chuan, geeft een workshop bewegen van ontspanning naar kracht. Plezier in bewegen, het vinden van uw eigen ritme in bewegen, een ontdekkingstocht naar wat bij u past op dit moment, creatief om kunnen gaan met uw mogelijkheden... het is een bijeenkomst van ont-moeting... Het toe kunnen passen van ontspannen kracht in uw dagelijks handelen staat centraal.

Parkinson Café Zevenaar is een ontmoetingsplek voor iedereen die met Parkinson te maken heeft: mensen met Parkinson, hun partner, mantelzorgers en zorgverleners. In een ontspannen sfeer komt elke keer een onderwerp aan de orde, afgestemd op de wensen en behoeften van de bezoekers.

Parkinson Café Zevenaar is een initiatief van Liemerije en de Parkinson Vereniging. Men hoeft geen lid te zijn van de Parkinson Vereniging, iedereen is welkom. Zich opgeven kan vóór 13 mei via info@liemerije.nl of via 088 0441999.

Programma Filmhuis Zevenaar

In de periode van 11 tot en met 17 mei worden in Filmhuis Zevenaar de volgende films vertoond:

Jackie. We zien hoe Jackie Kennedy de nasleep ondergaat van de moord op haar man. Donderdag 11 mei 14.30u.

Fences. Een Afro-Amerikaanse vader krijgt te maken met discriminatie terwijl hij probeert zijn gezin op te voeden in het Amerika van de jaren vijftig. Tegelijkertijd probeert hij zijn eigen leven op orde te krijgen.Door August Wilson en gebaseerd op zijn toneelstuk dat bekroond is met o.a. een Pulitzer Prize en Tony Awar. Donderdag 11mei 20.15, maandag 15 en woensdag 17 mei 14.30u.

Reparer les vivants. Vroeg in de ochtend onderneemt Simon van alles op zee. Op weg terug naar huis raakt hij betrokken bij een ongeluk, waarna zijn leven aan een zijden draadje hangt. Tegelijk is er in Parijs een vrouw wiens leven afhankelijk is van een jonge donor.Vrijdag 12 mei 14.30u,zondag 14 en dinsdag 16 mei 20.15u.?

Loving vertelt het verhaal van Richard en Mildred Loving. Hij is blank, zij zwart, ze worden verliefd en in 1958 trouwen ze, ondanks het verbod op interraciale huwelijken. Hun rechtszaak wordt tot aan het Amerikaanse Hooggerechtshof uitgevochten. Vrijdag 12 en woensdag 17 mei 20.15u en zondag 14 mei 14.30u.

La La Land. Een fabelachtige ode aan de klassieke musical, winnaar van zes Oscars. Dinsdag 16 mei 14.30u.Donderdag 27 april 20.15u.

The Handmaiden. In de jaren dertig, tijdens de Japanse kolonisatie van Korea, wordt de jonge Sookee aangenomen als dienstmeisje van Hideko, een rijke Japanse erfgename die bij haar tirannieke oom inwoont. Hij wil Hideko trouwen, maar Sookee heeft haar eigen geheime plan. Zaterdag 13 en maandag 15 mei 20.15u, dinsdag 16 mei 10.30u.

Verdere informatie staat op www.filmhuiszevenaar.nl

Passage Zevenaar

ZEVENAAR - Voor de maand mei staat woensdag 17 mei bij Passage Zevenaar op het programma: poezie, proza, zang...

De heer Wils uit Zelhem verzorgt deze avond. Hij begeleidt zichzelf. Zijn repertoire bevat oude en nieuwe melodieën, veel mooie verzen uit het hart gegrepen. De bijeenkomst is in Ons Huis, Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar om 19.30 uur. De afsluiting van het seizoen zal zijn op 1 juni.

Bingo in Meulenvelden

DIDAM - Op donderdag 18 mei houden De Vrienden van Bruisend Meulenvelden in samenwerking met Burgers van Diem een bingo op het terras van Burgers van Diem.

Er zijn weer vele mooie prijzen te winnen. De bingoboekjes kosten 5 euro per stuk. Per boekje zijn er 15 prijzen te winnen. Men streeft er naar om veel rondes te spelen zodat zoveel mogelijk mensen kans hebben op een prijs.

De opbrengst van deze avond wordt gebruikt om het resterende bedrag dat nog nodig is voor de aanschaf van een duofiets bijeen te brengen zodat mensen die niet zelfstandig naar buiten kunnen samen met een familielid of een vrijwilliger kunnen genieten van Didam en omgeving. Iedereen is vanaf 19.00 uur welkom in Waverlo/Meulenvelden. De avond begint om 19.30 uur. Belangstellenden uit Didam en omgeving zijn welkom.

Voor informatie kan men terecht bij het servicepunt (0316) 293100 of e-mail info@meulenvelden.nl.

Team 4 van badmintonclub Didam regiokampioen

DIDAM - Op 23 april speelden team 4 en team 5 van Badmintonclub Didam op de Regio Team Kampioenschappen in Hengelo (Overijssel). Tijdens de Regio Team Kampioenschappen spelen alle kampioenteams uit de regiopoules tegen elkaar. In een poule van vijf teams streden team 4 en team 5 voor het regiokampioenschap en deelname aan de Nederlandse Team Kampioenschappen.

Team 5 heeft deze dag twee van de vier wedstrijden gewonnen en heeft daarmee de derde plaats behaald. Team 4 heeft alle wedstrijden gewonnen en is daarmee kampioen van de regio geworden. Door dit kampioenschap mag team 4 deelnemen aan de Nederlandse Team Kampioenschappen in Zutphen. Hier zullen zij gaan strijden om de titel “Nederlands team kampioen”.

Het laatste nieuws staat op www.bcdidam.nl.

Expositie Mirjam Groothedde in De Transformatie

DUIVEN/ARNHEM - Mirjam Groothedde exposeert tot en met zondag 11 juni in de boderuimte van kunstfabriek De Transformatie in Arnhem. De Duivense beeldend kunstenaar laat werk zien dat zij daar het afgelopen jaar heeft gemaakt.

De expositie bestaat grotendeels uit schilderijen en grafische toepassingen. Mirjam Groothedde heeft een heel eigen stijl, die zich niet makkelijk in een hokje laat duwen. Ze werkt zowel abstract als figuratief. De abstracte schilderijen kenmerken zich door de grillige en kleurrijke vormen. Het figuratieve werk varieert van behoorlijk heftige taferelen, waarbij het bloed bijna letterlijk van het doek lijkt te spatten, tot ingetogen portretten van onder anderen haar overleden moeder. Opvallend is het materiaalgebruik, zoals barbies en geprinte stoffen voor kinderkamers die als schilderdoek onderdeel worden van het kunstwerk.

Wie de expositie wil bezichtigen, kan een afspraak maken via Facebook (Mirjam Groothedde beeldend kunstenaar). De officiële opening is zondag 7 mei om 15.00 uur. De Transformatie is te vinden aan de Van Oldenbarneveldtstraat 90 in Arnhem. In het gebouw is een groot aantal ateliers en studio’s gevestigd.

Nieuws van BC Thuve 6

BC Thuve 6: Alfons Herder, Dorien Aaldering, Anneke Boschma en Martin van Heteren, (niet aanwezig Mark Vink en Saskia Braak)

DUIVEN - Badminton Nederland organiseert jaarlijks de Regio Team Kampioenschappen Oost onder de kampioenen van de diverse poules.

Ditmaal was de locatie Sporthal Hasseler Es te Hengelo (Ov). Toernooiorganisator: Regio Oost in samenwerking met ELO United.
Het RTK 2017 bestaat uit de kampioensteams van de regiocompetitie Oost in de klassen: hoofdklasse, 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, mannenklasse, U19, U16 en U13. Een wedstrijd bestaat uit vijf partijen in de volgorde: MannenDubbel / VrouwenDubbel / MannenEnkel / VrouwenEnkel / GemengdDubbel.

Dit seizoen heeft het zesde team van Badminton Club Thuve uit Duiven het kampioenschap behaald, in de 5de klasse afdeling 4 van regio oost. BC Thuve 6 heeft zondag 23 april gestreden tegen Bravo HV, Zwolsche BC en WIK’80. Met 1 overwinning en 2 nipte nederlagen waren het spannende wedstrijden die gelijk tegen elkaar opgingen. BC Thuve 6 is derde van de regio geworden en kreeg de beker uitgereikt.

De teams die regiokampioen zijn geworden mogen Regio Oost vertegenwoordigen tijdens de Nationale Kampioenschappen voor Regioteams op 24 en 25 juni 2017 te Zutphen.

Superprestatie herenselectie Thor-Zwaluwen

ZEVENAAR – Onlangs heeft een aantal jongens van de selectiegroep turnen heren van Thor-Zwaluwen Zevenaar meegedaan aan de districtsfinale in Putten. Kevin Staring, Milan Hazeveld en Alex Westerhof turnen dit seizoen in de categorie instap, niveau 13. Alle drie de jongens hebben zich weten te plaatsen voor de districtsfinale. Dit is al een superprestatie.

Vol energie en met goede zin gingen de jongens van start. De jongens lieten zien dat ze de afgelopen tijd erg hard hebben gewerkt en dat de zenuwen helemaal niet nodig zijn. Kevin had een erg mooie rekoefening en ook voltige ging erg goed. Hij werd 6e! Milan had een erg nette vloeroefening en zijn sprongen gingen super. Hij behaalde zelfs het eerste cijfer op sprong. Milan werd 4e! Alex turnde de hele wedstrijd erg netjes, met het 2e cijfer op vloer en op rek. Alex werd 2e en mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen.

De jongens mogen ontzettend trots zijn op zichzelf en ze kunnen weer hard gaan trainen voor het nieuwe turnseizoen! Informatie over de gymnastiekvereniging staat op www.thorzwaluwen.nl.

The JIbs bij MidlivePop

LATHUM - "Voor dit jaar hebben we bij MidlivePop een band kunnen strikken die in de omgeving bij de meesten bekend is. The Jibs komt uit Doesburg en bestaat al ruim 50 jaar."

"Vraag Bennie Joling naar de band waar het voor hem mee begon en waar hij nog steeds warme gevoelens voor koestert, dan zal het antwoord The Jibs zijn. Op 20 mei zal The Jibs acte the présence geven bij recreatiepark De Veerstal. Vanaf 20.00 kunnen we naar klassiekers uit de 60’s en 70’s luisteren van The Stones, The Animals en The Kinks. Voor de mensen die uit Giesbeek, Angerlo of Doesburg op de fiets komen, vaart het pontje ook na afloop nog, zodat je niet via Lathum terug hoeft te fietsen."

Kaarten kosten in de voorverkoop 8 en aan de kassa 10 euro en zijn verkrijgbaar op de volgende adressen

Garagebedrijf Schel Angerlo 0313-490760, Kapsalon Judith Lathum 0313-632409, S&W drukkerij Giesbeek 0313-631174, Recreatiepark de Veerstal Lathum 0313-631319. Wat na aftrek van kosten overblijft, wordt gedoneerd aan KiKa.

MidlivePop wordt gehouden op recreatiepark De Veerstal Lathum.

Saxladies naar Stadsbrouwerij

ZEVENAAR - In het proeflokaal van Stadsbrouwerij Wittenburg aan de Markt te Zevenaar treedt zaterdagavond 20 mei ‘Saxophone4Ladies’ op.


Dit uit vier vrouwen bestaande saxofoonensemble brengt vanaf 21.00 uur verschillende muziekstijlen, waaronder blues, ragtime, tango en latin. Evergreens en originele muziek voor saxofoonkwartet ontbreken evenmin op het repertoire. Ook spelen zij met de ‘Bierwalzer’ in op de sfeer van het Proeflokaal.

Het kwartet bestaat uit Gerdi Schopman, Karin Heerschop, Monique Philipsen en Lucie Jansen, die respectievelijk de bariton-, tenor-, alt- en sopraansax ter hand nemen. De ladies kennen elkaar uit diverse orkesten waarin zij spelen. Sinds een aantal jaren musiceren zij bovendien in de huidige bezetting.

De toegang voor het concert van ‘Saxophone4Ladies’ is gratis.

Basketiers'71: De Prijs Van Succes!?

ZEVENAAR - Dit seizoen waren er geen kampioenen. In de competitiestanden geen enkele podiumplaats. Toch is er op (bijna) alle gebieden groei en bloei te zien.

De vereniging breidt zich steeds meer uit. De jeugd wil ouderwets weer ergens bij horen, een thuisgevoel. Dit krijgen ze, voelen ze bij Basketiers’71.

De allerkleinsten willen de beleving van sporten gaan ervaren. In dit geval het positieve gevoel dat de basketbalsport meebrengt. Kortom, successen voor de vereniging, waar we terecht trots op zijn!

Dit heeft een keerzijde, de groei en bloei van het kader/coaches/trainers. Deze blijft (nu) nog wat achter, er zijn volop teamuitbreidingen. Dit vereist een juiste, volledige bezetting voor elke spelersgroep. Kunt of wilt u er mede zorg voor dragen dat er voldoende bemensing is? Dan kunnen de (jeugd)leden hun zo beminnende basketbalsport blijven beoefenen.

Meldt u zich dan aan als coach/trainer/begeleider of infomeer naar de mogelijkheden. Dit kan via secretaris@basketiers.nl. Zodat (jeugd)leden van Basketiers’71 niet het 'slachtoffer' worden van dit verheugende uitbreidingsproces.

Loo Budget Concerten

LOO - Loo Budget Concerten organiseert maandelijks concerten op zondagmiddag in de H. Antonius Abt kerk in Loo (Duiven). Het aanbod is wisselend omdat ook de interesse van mensen wisselend is, zo is er voor elk wat wils.

Bezoekers wordt een gezellig samenzijn bezorgd met mooie muziek. Zij kunnen bovendien een kijkje nemen in de mooie, authentieke Loose kerk. Het eerstvolgende concert met Alixhir Folk is zondag 21 mei om 15.00 uur; vanaf 14.30 uur in de kerk geopend.

Alixihr Folk is een fluit/gitaar/viool Roots/Folktrio en zijn voor deze of gene wellicht al een begrip; ze werden, behalve voor concerten in Berlijn, Leipzig en omstreken, al twee aansluitende jaren op het beroemde Bal Folk Festival in St.Gervais in Frankrijk uitgenodigd.
Het veelzijdige repertoire omvat eigen composities en West-Europese traditionals uit het Noordzee -gebied in intime, polyphone, dynamische en kleurrijke arrangementen met ruimte voor improvisatie.        

Iedereen is welkom tegen betaling van 7,50 euro; inclusief een consumptie (koffie, thee, chocomel) in de pauze. Kaartverkoop is voorafgaand aan het concert bij de kerk. Telefonisch reserveren via Peter Koopmans: 0316 261612 of maandag tussen 10.00 en 12.30 uur bij het secretariaat van het kerk: 0316 263981.

Excelsior zet in op de jeugd

LOBITH - Schuttersgilde Excelsior uit Lobith introduceert enkele initiatieven voor de jeugd tot en met 23 jaar. Dit jaar zal de vereniging het lidmaatschap aspirant-schutter introduceren. 15-jarigen kunnen op deze manier proeven aan de jaarlijkse schuttersfeesten voordat ze schutter worden in hun 16e levensjaar. Ook voor dames is een soortgelijke dameskaart mogelijk. Beide zijn ook 's avonds welkom in de feesttent.

Daarnaast is er een initiatief gestart om een sectie op te richten voor leden tot 23 jaar. De eerste zitting hiervan zal plaatsvinden tijdens komende schuttersfeesten. Tijdens de schuttersfeesten, dit jaar van vrijdag 26 tot en met dinsdag 30 mei, zullen er op dinsdag meerdere activiteiten worden georganiseerd voor de jeugd. Voor de kleinere kinderen zal er een clown en springkussen zijn en zal orkest Kaliber natuurlijk de kinderdans spelen. Deze dag is er vrije entree.

Lid worden kan op Hemelvaartsdag in de schutterstent aan de Jan van Kleefstraat of via ledenadministratie @schuttersgilde-excelsior.nl. Aspirant-schutterskaarten kosten 15 Euro. Meer informatie staat op www.schuttersgilde-excelsior.nl.

Open podium in Het Musiater

ZEVENAAR - Zondag 21 mei van 15.00 tot 18.00 uur is het zover: een 'open podium', georganiseerd door docenten van Kunstwerk! Het Musiater. Smoking Alaska, Scarlet Panther, oud leerlingen en docenten zullen acte de présence geven.

"Maar jij kunt ook optreden! Heb jij altijd al eens voor publiek willen staan, ben je 18 jaar of ouder en speel of zing je niet onverdienstelijk? Kom dan naar dit open podium. Je hoeft je van tevoren niet aan te melden. Er is een complete backline aanwezig.

Smoking Alaska brengt de sfeer hoog met hun grote variatie van zachte melancholische nummers tot harde alternatieve rock. Het viertal, waarvan de muziek wordt omschreven als indie/alternatieve rock, is al meer dan vier jaar actief en heeft nu al een flink repertoire achter de hand.

Scarlet Panther, een Nederlandse Rap-Rock band. De bandleden hebben elkaar leren kennen op hun opleiding Artiest Muziek in Arnhem.

De band laat zich beïnvloeden door bands als Urban Dance Squad en Rage Against The Machine. Ze staan bekend om hun energieke (vrouwelijke) rap en dikke gitaarriffs.

In hun eerste jaar heeft de band veel opgetreden. In diverse theaters in Arnhem, maar ook zijn ze op tour geweest in London in de zomer van 2016.

Kom geheel gratis naar het gezellige Open Podium en laat je verrassen door al het talent! Uiteraard is de bar geopend van 15.00 tot 18.00 uur in de foyer van Het Musiater.

Sportieve activiteiten en evenementen SDZZ

ZEVENAAR - De jeugdcommissie organiseert voor de 21e keer op rij een pupillenkamp. In het weekend van 26 tot en met 28 mei wordt het Pupillenkamp gehouden op sportpark De Griethse Poort. Het pupillenkamp is een sport- en spelkamp voor alle D- en E-pupillen, en ook broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes in de leeftijd van 6-12 jaar kunnen hier aan deelnemen.

Op het sportpark zal een aantal grote tenten worden opgezet, waarin wordt overnacht. De maaltijden, en ook andere activiteiten vinden plaats in de kantine. Tijdens dit sport- en spelweekend zullen naast het voetballen meerdere sporten worden beoefend en verschillende spellen worden gespeeld. Het sport- en spelkamp begint vrijdagavond 26 mei om 17.30 uur en zal eindigen op zondagmiddag 28 mei om 12.30 uur.

De zevende editie van de S.D.Z.Z. Penalty Cup wordt 11 juni gehouden op sportpark De Griethse Poort van 12.00 tot 15.00 uur. Je dient aanwezig te zijn om 11.30 uur. Leeftijd: 5-14 jaar. Naast het penaltyschieten is er tal van andere activiteiten en zijn er weer mooie prijzen te winnen. Tevens is er onder alle deelnemers een gratis loterij waarbij iedereen evenveel kans maakt op fantastische prijzen. We hanteren een maximum aantal deelnemers dus schrijf je snel in op sdzz.nl want vol=vol.
Inschrijven kan tot en met 5 juni en deelname is gratis. Bij deelname ontvang je sowieso een fantastische herinnering. De S.D.Z.Z. Penalty Cup is een begrip in de regio, met jaarlijks rond de 100 deelnemers.

Grote bazaar bij SDZZ

ZEVENAAR - Op 11 juni van 11.00 tot 16.00 uur zijn er veel activiteiten bij SDZZ voor jong en oud. Er is een rommelmarkt, Rad van Avontuur, springkussens en grote bazaar. Voor een hapje en een drankje is het deze dag goed toeven bij SDZZ.

"Vorig jaar was het aantal verhuurde kramen honderdtien. Dit jaar streven wij naar 120 kramen. Je kunt dit jaar zelf weer een kraam huren, hiervoor kun je contact opnemen met Gerard Kelderman, email naar bazaar@sdzz.nl.

De huur van een kraam bedraagt 15,00 euro inclusief btw. Dit bedrag moet men bij inschrijving overmaken op bankrekening Rabobank: IBAN: NL65RABO 037.48.35.306 t.n.v. S.D.Z.Z. Zevenaar onder vermelding van naam (overeenkomstig met de opgave) en bazaar 2017, of contant meesturen met uw aanmelding."

IJsbaan Duiven krijgt zomers vervolg

DUIVEN – Naast een winterevenement (de Gaba IJsbaan) organiseert de Rotary in Duiven dit jaar ook een zomerevenement voor alle inwoners van de Liemers: het MidZomerNachtFestival de Liemers.

Het centrale thema tijdens dit festival is de viering van de langste dag. Op zaterdag 24 juni staat het Horsterpark in Duiven vanaf 15.00 uur 24 uur lang in het teken van deze zomerse Zweedse traditie.

Jong en oud ontmoeten elkaar tijdens MidZomerNachtFestival De Liemers in een vrolijke Scandinavische sfeer (denk aan Pippi Langkous en Abba) rond een mooi versierde meiboom. Op het grote veld rond de meiboom is op 24 en 25 juni voor iedereen iets te doen, te proeven of te beleven. Zo kun je er samen genieten van hapjes en drankjes, een (nachtelijk) volleybaltoernooi en diverse gratis films, concerten en kinderactiviteiten.

Rotary Duiven organiseert dit gratis toegankelijke evenement met hulp van diverse sponsoren, organisaties en vrijwilligers. De opbrengst van het festival gaat, net als bij de ijsbaan, naar een goed doel. Meer informatie over MidZomerNachtFestival de Liemers is te vinden op www.midzomernachtfestivalliemers.nl.

DUIVEN – Naast een winterevenement (de Gaba IJsbaan) organiseert de Rotary in Duiven dit jaar ook een zomerevenement voor alle inwoners van de Liemers: het MidZomerNachtFestival de Liemers.

Het centrale thema tijdens dit festival is de viering van de langste dag. Op zaterdag 24 juni staat het Horsterpark in Duiven vanaf 15.00 uur 24 uur lang in het teken van deze zomerse Zweedse traditie.

Jong en oud ontmoeten elkaar tijdens MidZomerNachtFestival De Liemers in een vrolijke Scandinavische sfeer (denk aan Pippi Langkous en Abba) rond een mooi versierde meiboom. Op het grote veld rond de meiboom is op 24 en 25 juni voor iedereen iets te doen, te proeven of te beleven. Zo kun je er samen genieten van hapjes en drankjes, een (nachtelijk) volleybaltoernooi en diverse gratis films, concerten en kinderactiviteiten.

Rotary Duiven organiseert dit gratis toegankelijke evenement met hulp van diverse sponsoren, organisaties en vrijwilligers. De opbrengst van het festival gaat, net als bij de ijsbaan, naar een goed doel. Meer informatie over MidZomerNachtFestival de Liemers is te vinden op www.midzomernachtfestivalliemers.nl.

Introductie Repair Café Westervoort-Duiven

WESTERVOORT/DUIVEN - "We zijn een team van zowel; handige reparateurs die gespecialiseerd zijn in ICT, mechaniek, elektronica, herstel-naaiwerk als gastvrouwen-mannen. We bestaan op het moment uit elf personen met uiteenlopende achtergronden."

Introductie van Stichting Repair Café Westervoort - Duiven: Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen als ze dit willen aan de slag, of repareren we het voor hun. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie wilt wachten neemt een kop koffie of thee of gaat kijken bij een reparatie van iemand anders.

Doelstelling
In Westervoort en Duiven wordt elektronica te snel afgedankt of ze nou kapot zijn of dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Daarom brengen wij daar verandering in, mensen die anders misschien aan de kant staan, doen weer mee. Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt. Evenals de CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten – en het recyclen van oude – komt CO2 vrij.

In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken. En er opnieuw de waarde van in te zien. Het Repair Café draagt bij aan een mentaliteits- verandering. Die is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving.

Met het Repair Café willen organisatoren in het hele land de mogelijkheid van repareren juist onder de aandacht brengen. Regelmatig worden bezoekers doorverwezen naar de (weinige) professionals die er (nog) zijn. Verder zijn de mensen die Repair Cafés bezoeken, meestal geen klant van professionele reparateurs. Ze vertellen dat ze kapotte spullen meestal meteen weggooien, omdat ze geen professionele reparateur kunnen vinden of omdat ze reparatie bij een professional te duur vinden. In het Repair Café leren deze mensen dat er alternatieven zijn voor weggooien en dat repareren vaak een heel goede optie is.

Wij willen de focus op milieuverspilling leggen en niet perse een specifieke doelgroep. Als iets repareren meer gaat kosten (of dichterbij de kostprijs van een nieuw artikel) dan dat je een nieuw apparaat aanschaft dan kiezen de meeste mensen voor nieuwkoop. Dus ben je in wezen geen concurrentie van de professionele reparateurs want die krijgen deze klusjes toch niet.

Iedereen die hulp nodig heeft met het repareren van hun kapotte elektronica, kleding en dergelijke. Ook zouden we spullen die geen eigenaar meer hebben een nieuw leven in kunnen blazen en deze aan hulpbehoevende mensen kunnen geven.

Aanschuifdiner bij Het Palet Duiven

DUIVEN - Woensdag 24 mei is er weer een aanschuifdiner voor 50+ en alleenstaanden bij Het Palet Trefpunt Duiven aan de Mondriaanstraat 14 in Duiven.

De zaal gaat open om 17.00 uur. Het menu bestaat uit een verrassingsgerecht in buffetvorm en een toetje. De kosten bedragen 7,50 euro, exclusief drank.

U kunt u aanmelden tot zaterdag 20 mei bij een van onze vrijwilligers tijdens een van onze inloopactiviteiten of telefonisch via 06 19931696 (zaal). Er is niet altijd iemand aanwezig. Indien er niet wordt opgenomen probeer het later dan nog een keer. Kijk voor uitgebreide informatie op www.hetpaletduiven.nl.

Statiegeldactie Crescendo

OOY - Slagwerkgroep Crescendo komt op zaterdag 27 mei langs de deuren van Ooy en Oud-Zevenaar om lege statiegeldflessen op te halen. De slagwerkers willen met deze actie een deel van hun deelname aan het Wereld Muziek Concours (WMC) bekostigen. Met de ophaalactie laten de slagwerkers van muziekvereniging Crescendo uit Ooy zien haar handen uit de mouwen te steken voor de financiële dekking van het project.

De slagwerkers spelen op het hoogste niveau en kunnen dat tijdens het WMC opnieuw bewijzen. Ze spelen hun première van het WMC programma op 8 en 9 juli in Het Musiater om het publiek uit de regio te laten zien wat ze kunnen.

"We spelen speciale voor ons gemaakte muziekstukken tijdens het WMC. Daarnaast zijn er veel andere kosten waarvoor we op deze manier geld inzamelen," aldus slagwerker Ivo Kersten. "Wij zijn geholpen door uw plastic en glazen bijdrage en u bent geholpen omdat u niet met de lege flessen of kratten naar de supermarkt hoeft te gaan."

De slagwerkers rijden op zaterdag 27 mei vanaf 10 uur rond en hopen zo alle huishoudens in Ooy en Oud-Zevenaar te bereiken. Kersten: "We proberen overal aan te bellen, maar bewoners mogen de flessen ook voor de deur zetten. Wij nemen ze dan meteen mee."

Open selectietraining Pigeons heren

DUIVEN - Dit seizoen liet Pigeons zien goed mee te kunnen komen in de tweede klasse. Na een wat stroeve start raakte het team onder leiding van toptrainer Amr Ghrayyeb steeds beter op dreef.

Aan het eind van het seizoen was Pigeons ook voor de nummer 1 een geduchte tegenstander De prestaties van de laatste weken trokken de aandacht van een sponsor die het team geheel in het nieuw steekt. Heren 1 wil de opgaande lijn doorzetten en het komend seizoen voor niets minder dan het kampioenschap te gaan.

"Heb jij ambitie en wil jij met Pigeons die uitdaging aan gaan? Kom dan naar de open selectietraining van Heren 1 op woensdag 24 mei 2017 van 19.30 tot 21:00 in sporthal Triominos, Eltensestraat 4 in Duiven. Je kunt je aanmelden voor deze selectietraining door een mail te sturen naar secretaris@depigeons.nl. Wil je dan je naam, geboortedatum, ervaring, eventueel huidige team en vereniging vermelden?"

Optreden Amicitia in Didam

DIDAM - Op zaterdag 20 mei treedt fanfare-orkest Amicitia uit Loil op in Meulenvelden.

Amicitia is een fanfare uit Loil die is opgericht in 1913. Een aantal leden van het kerkkoor werd destijds benaderd door de toenmalige pastoor Inden om een muziekvereniging op te richten en aldus geschiedde. Inmiddels is Amicitia uitgegroeid tot een muziekvereniging van ruim 50 leden. De muzikanten leveren hun muzikale bijdrage aan recepties, jubileumfeesten, sfeermarkten, feestavonden, kerstconcerten, carnavalsoptochten et cetera.

Op 20 mei zijn zij te gast in Meulenvelden te Didam waar verschillende muzieksoorten ten gehore gebracht zullen worden. Vanaf 19.30 uur kan iedereen deze muzikale avond meemaken. Het belooft een avond vol luisterplezier te worden die u niet mag missen.

De theaterzaal in Meulenvelden, Waverlo 8, Didam, is open vanaf 19.00 uur, de avond begint om 19.30 uur en is om 21.30 uur afgelopen.

De entree bedraagt 3,00 euro. Voor informatie: Servicepunt (0316) 293 100 of e-mail info@meulenvelden.nl.

Jaarverslag Rijnwaarden50plus positief

RIJNWAARDEN - De leden van Rijnwaarden50plus konden tijdens de algemene ledenvergadering kennisnemen van de resultaten over het boekjaar 2016. Na de opening door voorzitter Jan Bruns, gaf waarnemend secretaris John Stoll een overzicht van de georganiseerde activiteiten en het ledenverloop.

Er werden in totaal 153 activiteiten georganiseerd, waar 3732 bezoekers op af kwamen. De activiteiten waren op het gebied van voorlichting en informatievoorziening; educatie; bewegen; cultuur; belasting- en computerhulp; sociale contacten en ontspanning. Ondanks dat de vereniging jaarlijks leden verliest ten gevolg van overlijden, steeg het ledenaantal tot boven de 900. Het beleid van het bestuur is erop gericht om ook na de gemeentelijke herindeling een sterke belangenbehartiger te blijven voor alle 50plussers uit Rijnwaarden.

Daarna kwam penningmeester Joop Joosten aan het woord. Ook hier positieve geluiden. Door inzet van het bestuur en hulp van adverteerders, konden er extra gelden gegenereerd worden. Dit om de hoognodige, toekomstige vernieuwingen te kunnen financieren en geplande evenementen in 2017 financieel te waarborgen. De kascommissie feliciteerde met name de penningmeester met het resultaat en stelde de vergadering voor, hem te dechargeren voor het boekjaar 2016. Hieraan gaven de aanwezigen met applaus gehoor.

Tijdens de bestuursverkiezing werd afscheid genomen van enkele niet-herkiesbare bestuursleden. Als nieuw bestuurslid werd Otto Tiemessen verwelkomd. In zijn slotwoord kon de voorzitter tevreden terugkijken op een druk , maar goed verenigingsjaar en een prettige en geanimeerde vergadering.

Muziekcafé De Lantaern zoekt collectanten

ZEVENAAR - Van 6 tot en met 10 juni collecteert muziekcafé De Lantaern mee met de Oranje Fonds Collecte in Zevenaar. Van het opgehaalde bedrag krijgt Muziekcafé De Lantaern de helft. Daarmee kan het muziekcafé weer goede bands contracteren voor de zaterdagavonden in de Lantaern.

De andere helft van de opbrengst besteedt het Fonds aan sociale initiatieven in Gelderland. Muziekcafé De Lantaern is op zoek naar vijftien mensen die mee willen collecteren van 6 tot en met 10 juni. Opgeven kan via contact@delantaern.nl of bel 06 40542423.

Muziekcafé De Lantaern verzorgd elke zaterdagavond live muziek in de Hooge Bongert 3, (naast de Bibliotheek in Zevenaar) voor een lage toegangsprijs en soms zelfs gratis. Zij doen dit met alleen vrijwilligers. Daarnaast helpt De Lantaern aankomende muzikanten aan een podium om ervaring op te doen.

Met de Oranje Fonds Collecte helpt het Fonds in heel Nederland stichtingen en verenigingen om extra euro’s op te halen. Zij zijn de sociale lijm van onze samenleving. Ze bestrijden eenzaamheid en geven kwaliteit aan het leven. En daar is altijd extra geld voor nodig. Dit geldt ook muziekcafé De Lantaern.

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.

Klaverjassen De Hooge Bongert in Zevenaar

ZEVENAAR - Het klaverjasseizoen zit er weer op. Na dertig speelmiddagen is de stand als volgt.

1: Hr. van Alfen met 141.199 punten.

2: Hr. Roverts met 140.633 punten.

3: Hr.Pleiter met 139.198 punten.

4: Hr.Willemsen A. met 139.129 punten.

5: Mvr. Albers met 138.825 punten.

Hoogstedagscore Mvr. Hilferink met 6087 punten.

Het klaverjassen gaat de hele zomer door op elke donderdag middag. Aanvang 13.40 uur. Zaal open 13.30.

Plaats van handeling is De Hooge Bongert in Zevenaar. Deelname gratis. Ieder is welkom. Het nieuwe seizoen 2017/2018 begint weer op donderdag 7 september. Voor vragen: 0316 330222.

Paul Mulder in kerk Aerdt

AERDT - Paul Mulder komt vrijdagavond 12 mei optreden in de kerk van Aerdt. Paul maakt zijn liedjes zelf en zingt in het Nederlands en het Liemers. Ernst en humor wisselen elkaar af, hij zingt over de liefde maar ook over opa en oma uut Spiek.

Paul Mulder is geboren in Tolkamer en opgegroeid met de jukebox in het café van zijn ouders. Hier werd de basis gelegd voor een stevige muzikale vorming. "Graag nodigen wij iedereen uit te komen genieten van een heerlijke avond in de kerk van Aerdt. De eerste nieuwe activiteit van de plaatselijke commissie!"

Aanvang 19.30 uur, vanaf 19.00 uur bent u welkom. Toegang gratis. Vrijwillige bijdrage bij uitgang.

Aantal teams Basketiers'71 bekend!

ZEVENAAR - Aantal teams bekend! De eindexamenperiode(s) breken weer aan. Even geen trainingen meer in Sporthal Heerenmaten. Kortstondig trainen in sporthal Lentemorgen, op dinsdag van 18.30 – 21.30 uur. Vanaf dinsdag 30 mei trainen we weer als vanouds in Sporthal Heerenmaten.

Dan beginnen de (nieuwe) teams ook aan hun eerste voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Er zijn liefst negen teams die in de nieuwe competitie zullen starten. Zes jeugdteams en drie seniorenteams. In sommige leeftijdsklassen zijn zelfs twee teams! We spreken zeker niet van een 1e en een 2e team.

De teamsamenstellingen worden evenredig verdeeld. Zodat een ieder voldoende speeltijd kan krijgen, om het hele seizoen voldoende plezier te beleven. Daarnaast spelen de allerkleinsten (de U10) in competitieverband. Zo kan iedere week spelenderwijs de basketbalsport in al zijn facetten worden gevoeld en beleefd. Tenslotte is er nog de recreantengroep, al sinds jaar en dag een vast anker binnen de vereniging.

Kortom, Basketiers'71 is van alle markten thuis en is er voor iedereen die de basketbalsport een warm hart toedraagt. Voor Meer informatie of je aanmelden als (jeugd)lid kan dit via secretaris@basketiers.nl / secretaris@basketiers.nl),

Belinda Elfrink lijsttrekker CDA Zevenaar

ZEVENAAR - CDA Zevenaar heeft tijdens de drukbezochte algemene ledenvergadering op 01 mei Belinda Elfrink voorgesteld tot beoogd lijsttrekker. Belinda Elfrink is momenteel wethoudster in de gemeente Rijnwaarden.

Elfrink zal de CDA-kieslijst aanvoeren voor de gemeenteraadsverkiezingen in november. De posities op de kieslijst worden in de algemene ledenvergadering in juni vastgesteld.

Belinda Elfrink is sinds 2014 wethouder voor CDA. Zij is sinds ruim drie jaar actief in de Rijnwaardense politiek. Voordat zij wethouder werd, was zij onder andere werkzaam als bedrijfsjurist bij de Hogeschool Arnhem-Nijmegen. Belinda’s roots liggen in Zevenaar, waar zij is geboren en getogen.

DCS Vriendinnendag

REGIO - Op 20 mei is er de DCS Vriendinnendag. "Lijkt het je leuk om kennis te maken met meidenvoetbal bij DCS en ben je tussen de 7 en 15 jaar? Dan ben je welkom op ons sportpark."

"We beginnen om 10.00 uur en om 12.30 uur is het einde. Kom je ook? Meld je dan aan via de mail (meidenvoetbal@svdcs.nl) zodat we daar bij de voorbereidingen rekening mee kunnen houden."

Volleybalvereniging Wevoc huldigt jeugdkampioenen

Foto: Andries Janssen

WESTERVOORT - Volleybalvereniging Wevoc heeft op haar laatste competitiedag CMV 41 en 42 (pupillen) als kampioenen gehuldigd.

Beide teams getraind door Lisanne Moolhuijzen, Renske en Merel Zijm waren gedurende het hele seizoen duidelijk de sterkste in hun klasse.

Op de foto beide teams met hun trainsters. Staand: Lisanne Moolhuijzen (trainster), Daan van Vliet, Suzan Hullekes, Asya Ozdemir, Iris de Laak, Jasmijn McQue, Roos van Enckevoort, Merel Zijm (trainster). Zittend: Sam Wiersema, Kyan den Otter, Sanne van Wissen, Renske Zijm (trainster), Esmee Witjes, Laurine Geerdes.

Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Zondag 14 mei 11.00 uur:

Communieviering Moederdag met Pastor Smits en gemengd koor.

Gebedsintenties:

Mientje Hendriksen-Fontein namens de buurt

Mien Berendsen-Kok

Theet Heijneman Babberichseweg (jaargetijde)

Rinie van Heugten

Leida Klaassen-Steentjes (jaargetijde)

Mientje Ross-Peters (jaargetijde)

Gerrit en Dineke Gudden-de Kinkelder, kinderen en kleinkind

Wim en Bets Boerboom-Raben

Lies Heijndermans-Scholten

Petronella de Jong-ter Schure

Overleden ouders Jan en Doortje van Kempen-Wieleman

Johan en Grada Engelen-Polman en dochter Ria

Henrica Reijmer-Grob

Gerrit en Riek Ross-Heitink

Dieneke Beudel-Hendriks

Figèn Janne Becker

Koos en Miets Aaldering

Mientje Hendriksen-Fontein

Gisela Kleinpenning

Mientje Peters-Teunissen

Jan en Wilfred Smits

Joke van den Boom-de Jager

Diny Goorman-Visser

Ouders Jan en Doortje Teunissen-Jacobs en Mientje, Henk en Jo

Mies Lemm-Roelofsen en familie

Overleden ouders Godschalk-van Onna en Chris Godschalk

Collecte:

Roepingenzondag en eigen geloofsgemeenschap

Zondag 14 mei 13.00 uur:

Doopviering met Pastoor Thanh. Gedoopt worden:

Fanny Polman-Babberich

Rafaella Polman-Babberich

Tygo van den Brink-Duiven

Donderdag 18 mei 19.00 uur:

Mariaviering m.m.v. werkgroep en gemengd koor. Wij willen u vragen als u naar deze viering komt om één bloem mee te brengen en als u die heeft, een rozenkrans.

Kerkberichten week 20 van 20 mei tot en met 26 mei 2017.

In het weekend van zaterdag 20 mei en zondag 21 mei is er geen viering.

Zonnebloemloterij Duiven

DUIVEN - Vrijwilligers van Zonnebloemafdeling Duiven-Loo maken zich op voor de loterij 2017. Van mei tot half september gaan zij met Zonnebloemloten langs de deuren in Duiven of u komt ze tegen tijdens evenementen. De loten kosten twee euro per stuk. Met de opbrengst organiseert de Zonnebloem activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking.

Een deel van de opbrengst van de loterij wordt besteed aan projecten, aangepaste vakanties en dagactiviteiten die de Zonnebloem landelijk organiseert. Een van die projecten is de Zonnebloemauto, een aangepaste rolstoelauto, te huur voor mensen met een rolstoel of scootmobiel. Ook gaat een belangrijk deel van de opbrengst naar de activiteiten in en rond Duiven.

Trekking

De trekking van de loterij vindt plaats op 9 oktober 2017. In de prijzenpot zitten vele mooie prijzen, waaronder de hoofdprijs van 15.000 euro. Zonnebloemloten à 2 euro zijn tot eind september ook te bestellen op www.zonnebloem.nl/loterij.

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Al meer dan 65 jaar. We zetten alles op alles om mensen met een fysieke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. Zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten. Daarom denken we altijd in oplossingen. Er kan zoveel meer dan je denkt.

De smartphone mee op vakantie

DIDAM - Dinsdag 23 mei geeft iPad4Senior een workshop over het gebruik van de smartphone tijdens de vakantie. De gratis workshop is van 10:00-12:00 uur in Bibliotheek Didam en van 14:00-16:00 uur in ’s-Heerenberg.

De zomermaanden komen er weer aan, de vakantie lonkt. Een goede voorbereiding is belangrijk, ook voor het gebruik van de smartphone. In de workshop wordt behandeld hoe je de kosten voor internet en telefoongebruik kunt bijhouden en door WIFI-gebruik er meer plezier aan kunt beleven. Ook handige apps, zoals KopieID, Databeheer, Google Maps en Streetview komen aan de orde. En niet te vergeten hoe je op eenvoudig foto’s naar huis kunt sturen via mail of WhatsApp. Gevraagd wordt zich aan te melden in de bibliotheek of telefonisch op nummer 0316 221184.

The Charlestown Jazz Band sluit seizoen af

ZEVENAAR - Jazzclub Zevenaar/Liemers sluit het seizoen 2016/17 af met het optreden van hetorkest The Charlestown Jazz Band in Careza De Kroon in Oud-Zevenaar op zaterdag 13 mei.

Deze band is één van de oudste jazzorkesten in het land en bestaat uit een aantal doorgewinterde jazzmusici, die door hun jarenlange samenspel een soepel lopende sound bereikt heeft. Vooral de liefhebbers van de Shufflesstijl zullen dit orkest tot hun favorieten rekenen, ook al brengen de Charlestownersmet even gemak New Orleans, swing en dixieland tot leven.

De band bestaat uit de volgende muzikanten: Jan Dokter, trompet, klarinet, saxen - Pieter Duker, trombone - Henk van Amerongen, trompet – Piet Beyé piano – Jan de Bont banjo, gitaar – Rob Egging contrabas – Eric Beijnvoort, drums.

Het optreden vindt plaats op zaterdag 13 mei bij Careza De Kroon, Kerkweg 2, (naast de kerk) in Oud-Zevenaar. De band begint om 20.30 uur te spelen, maar de zaal is ruim tevoren open. De toegangsprijs is tien euro. Donateurs ontvangen vijf euro korting.

Familie Van Kerkhoff schildert decor Original Liemers Musikanten

Foto: Sjoerd Geurts

REGIO - De Original Liemers Musikanten spelen hun Egerländer muziek voortaan voor een levensgroot doek met daarom een prachtig Oostenrijks berglandschap. Gemaakt door de creatieve Liemerse familie Van Kerkhoff.

De broers Bart en Theo van Kerkhoff uit Groessen werkten samen met zus Marga van Haren-Van Kerkhoff weken aan het kunstwerk. Een grote hal om het levensgrote doek – van acht bij vier meter – op te hangen was snel gevonden. Bij broer Henk van Kerkhoff en zijn zoon Marc: Schildersbedrijf Van Kerkhoff in Oud-Zevenaar. Inmiddels is het voorjaarsconcert van de Original Liemers Musikanten al een groot succes geworden. Dankzij de prachtige muziek, maar zeker ook door de fraaie achtergrond.

Gambiadag voor sponsors

LOBITH - De stichting 'Handen ineen voor Gambia' houdt op zondag 21 mei weer de Gambiadag voor sponsors en andere belangstellenden. Locatiemanager Alassan zal met echtgenote ook aanwezig zijn.

De dag begint met een kerkdienst in de RK Kerk, aan de Markt in Lobith om 10.30 uur, opgeluisterd door het welbekende koor 'A Sign of Friendship' onder leiding van John Stinissen. Na de dienst is er een kopje koffie met cake in het Gildehuis, op loopafstand van de kerk. Tevens wordt er op Gambiaanse wijze gedanst en gemusiceerd. Er zijn kleine hapjes verkrijgbaar. Iedereen is welkom.

Azalea’s op de Duno zorgen voor kleuren en geurenspektakel

Foto: Nico van Haasdrecht

REGIO - De Azalealaan op de Duno verandert jaarlijks zo'n twee tot drie weken in een kleuren en geuren waterval. Dit moment komt er weer aan en Geldersch Landschap & Kasteelen wil u het graag mee laten beleven.

Loop op zondag 14 mei mee met de boswachter over de Duno. Geniet van de vergezichten, luister naar verhalen over de geschiedenis en ga duizenden jaren mee terug in de tijd. Aan het einde van de wandeling neemt de boswachter u mee naar het azalealaantje, om te genieten van het kleuren en geurenspektakel.

Aanvang: 14.00 uur. Duur: ca. 1,5 uur. Deelname kost 5,00 euro, kinderen 4 - 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Startlocatie: oprijlaan naar de Duno met ingang aan Oude Oosterbeekse Weg ca 50 m voor (vanuit het westen) of na (vanuit het oosten) de Middellaan in Heveadorp. Parkeren langs het pad. Informatie: Pedro van Gogh, 06 54654049. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen.

Open dag Klussen en Kringloop in Groessen

GROESSEN - Bij stichting Klussen en Kringloop kunt u terecht voor het ontruimen van woningen, kleine verhuizingen en allerhande klussen in en om het huis. Ook verkopen wij tweedehands spullen en meubels op afspraak via onze website en op lokale tweedehands markten. De volledige nettowinst van de stichting komt ten goede aan de Nederlandse asieldieren.

Op zaterdag 20 mei is er van 10.00 tot 16.00 uur een unieke, eenmalige opening bij stichting Klussen en Kringloop. Al de tweedehands spulletjes en meubels staan mooi uitgestald op de prachtige, overdekte locatie in Groessen. Kom gezellig kennismaken met onze stichting en snuffel lekker langs onze mooie en betaalbare meubels en spulletjes. Van wandkasten tot eethoeken, van fietsonderdelen tot oude typemachines, er is genoeg te zien!

Voor de kinderen is er blikken gooien en de koffie en thee staat klaar. Uiteraard komt ook de gehele nettowinst van de open dag ten goede aan de Nederlandse asieldieren. Iedereen is welkom aan de Rijswijksestraat 2 in Groessen! (www.klussenenkringloop.nl)

Meifilms in Filmhuis Didam

Hidden Figures

Maandag 15 mei, 20.00 uur herhalen we op veler verzoek Down to Earth. Rolf en Renata reisden met hun gezin over de hele wereld om te spreken met stamhoofden en oude wijzen van oude culturen. Dit alles legden ze vast op film waaruit deze indrukwekkende documentaire is ontstaan.

Woensdag 17 mei, 13.30 uur: Lukas & Abel: Vleugelbroertjes (vanaf 6 jaar). Soms geeft een vriendschap je vleugels. De paden van het jongetje Lukas en de kleine arend Abel kruisen elkaar als Abel uit zijn nest wordt geduwd door zijn sterkere broer. Wanneer Lukas hem vindt, neemt hij hem onder zijn hoede en de twee worden beste vrienden.

Vrijdag 19 mei, 20.00 uur: Jackie. Deze film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de daaropvolgende dagen van nationale rouw door de ogen van de iconische First Lady.

Maandag 22 mei, 20.00 uur: Glory. Een arbeider levert de miljoenen die hij naast de spoorbaan vindt netjes in, maar zoveel integriteit kan de politiek niet aan...

Vrijdag 26 mei: Hidden Figures. Het ongelofelijke verhaal van drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten bij de NASA. Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte.

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree 7 euro, kinderfilm 5 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. De filmzaal is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Week van de Schildklier

REGIO - Van 15 - 21 mei is de Week van de Schildklier. Dan heeft Schildklier Organisatie Nederland (SON) een stand op woensdag 17 mei in Ziekenhuis Rijnstate, van 9:30-12:30 uur locatie Zevenaar, 14:00-17:00 uur locatie Arnhem. Donderdag 18 mei 13:30-16:30 uur in Slingeland Ziekenhuis Doetinchem.


Ervaringsdeskundige vrijwilligers staan klaar om te luisteren naar uw verhaal en vragen te beantwoorden over schildklieraandoening. Ook hebben zij materiaal om thuis na te lezen. Naar schatting hebben bijna 1 miljoen mensen in Nederland een schildklieraandoening. Slechts de helft hiervan heeft een diagnose.

De schildklier is een klein orgaantje in de hals dat belangrijk is voor het functioneren van vele processen in ons lichaam. Als die klier ontregeld is, kunnen mensen allerlei (vage) klachten krijgen. Daardoor duurt het vaak lang voordat een diagnose wordt gesteld en een behandeling start. Terwijl de aandoening een grote invloed heeft op het dagelijks leven en welbevinden.

Mensen met een schildklieraandoening kunnen alleen een normaal leven leiden als ze zo goed mogelijk zijn ingesteld op hun medicijnen. Dit jaar staat het thema 'Je bent meer dan je schildklieraandoening!' centraal. SON heeft (ervarings)kennis en praktische handvatten gebundeld rond thema's die belangrijk zijn in het dagelijks leven. Hiermee wil SON de kennis over schildklieraandoeningen vergroten en mensen helpen de kwaliteit van hun leven te verhogen.

Meer informatie over de Week van de Schildklier, alle stands, activiteiten en nadere informatie staan op www.weekvandeschildklier.nl.

Rode Loperdag in centrum van Zevenaar

ZEVENAAR – De binnenstadondernemers van Zevenaar leggen op zaterdag 20 mei de Rode Lopers uit. Niet alleen is er een kraslotenactie, óók heeft elke ondernemer een leuke individuele actie.

"We leggen op deze dag letterlijk de Rode Loper voor onze klanten uit", aldus Gerard Nienhuijs van de organisatie. "We willen graag dat onze klanten zich welkom voelen in de winkels in het centrum en willen ze dat graag laten blijken met leuke acties en iedere klant maakt kans op een verrassing."

Krasloten

Naast alle individuele acties hebben de centrumwinkeliers ook een gezamenlijke actie. Bij alle aankopen op zaterdag 20 mei wordt een kraslot ontvangen. Onder de kraslaag is te zien of er een verrassing gewonnen is en waar deze afgehaald kan worden. "Dit jaar hebben we gekozen voor een verrassing die bij iedereen, jong en oud, in de smaak zal vallen!", aldus Nienhuijs. De gewonnen prijs moet op de Rode Loperdag voor 17.00 uur worden afgehaald.

Tijd van Leven!

ZEVENAAR - Op dinsdag 16 mei is SkoopMobiel weer in De Pelgromhof met de eerste twee delen van het levensechte televisiedrama Tijd van Leven. Deel 1: 'Het leven een droom' en deel 2: 'Familie'.

Tijd van leven' is een 10-delig familie-epos, dat zich over een tijdsperiode van veertig jaar (1945-1985) afspeelt in het Achterhoekse dorp Oud-Greffel. Twee families, het boerengezin Kok en het aannemersgezin Evers, leveren de ingrediënten voor de verwikkelingen. Hun belevenissen spelen zich af tegen de achtergrond van ontwikkelingen die zich na de Tweede Wereldoorlog voordoen. In feite gebeurt er niet zo vreselijk veel: het draait allemaal om de dagelijkse besognes van mensen, die door de plek waar ze zijn geboren op elkaar zijn aangewezen.                                                                                        

De serie is in 1996 door de KRO uitgezonden, is geschreven door Albert ter Heerdt (Didam) en geregisseerd door Andre van Duren. Oud-Greffel zal men tevergeefs op de kaart zoeken, want het bestaat niet. Maar de landelijke sfeer van weleer in dit deel van Nederland is goed gevangen in het Achterhoekse dorpje Netterden. De serie is in Achterhoeks dialect opgenomen en Nederlands ondertiteld.

Iedereen is welkom op dinsdagmiddag 16 mei vanaf 14.00 uur in het theater. De film start om 14.30 uur. De entree bedraagt inclusief koffie of thee bij binnenkomst 4,25 euro. Tijdens de inloop en pauze is er live muziek te horen van Wim Lamers. Meer informatie over SkoopMobiel staat op www.skoopmobiel.nl.

Grootste regionale 3X3- basketbaltoernooi in Duiven

DUIVEN - Het Basketbaltoernooi wordt 24 juni gehouden in sportcentrum Triominos in Duiven en zal zijn voor alle leden, jongens en meisjes, in de groepen, U10 tot Recreanten. Wie wil meedoen met het toernooi kan zich inschrijven tot uiterlijk 10 juni.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar secretaris@depigeons.nl. Wil je daarin aangeven hoe jouw team heet, hoe oud de spelers zijn en in welke groep jouw team wil spelen? Meedoen kost 20 euro per team. Het geld kan worden overgemaakt op de bankrekening van Basketbalvereniging Pigeons NL84 RABO 0315 4663 08 ovv 3x3 en jouw teamnaam. Een week voor het toernooi ontvang je dan een bericht over de poule-indeling en de wedstrijdtijden

Het toernooi is een initiatief van B.A.L. (Basketbal Achterhoek Liemers), een samenwerkingsverband van diverse basketbalverenigingen.

Kerkdiensten Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

Morgendienst Candea College Saturnus 3

Middagdienst SoW kapel Rijksweg 56B

14 mei 9.30 u ds C. v/d Berg

16.30 u ds. H.S. van Hemmen

21 mei 9.30 u br. R.A. Nijhoff

15.00 u ds H.S. van Hemmen

De 50plus Pinksterbingo bij Het Palet

DUIVEN - Het Palet Trefpunt Duiven houdt op zondagmiddag 28 mei een 50plus Pinksterbingo.

Tijdens deze bingo zijn diverse leuke prijzen te winnen, tevens zal er op deze middag een loterij worden gehouden. Vrijwilligers van Het Palet zullen tussen de bingospelen door een borrelhapje aanbieden.

De aanvangstijd van de bingo is 13.30 uur. De zaal is open vanaf 13.00 uur. U kunt zich aanmelden bij Tonnie Jansen: 0316 266104. Het Palet staat aan de Mondriaanstraat 14 in Duiven (tegenover de Coop). Op www.hetpaletduiven.nl staat meer informatie over deze bingo.

Korenfestival Duiven

DUIVEN - Op (koop)zondag 28 mei zal voor het zevende achtereenvolgend jaar het Korenfestival Duiven plaatsvinden.

De koren zijn het Zeemanskoor Schip Ahoy uit Angeren, Zang & Theatergroep The New Voices en Smartlappenkoor De Liemers uit Zevenaar, Gemengd Koor Vita Nova uit Groessen, en het Kinderkoor Joy en Popkoor Repeat uit Duiven. Het Korenfestival Duiven vindt plaats tussen 12.00 en 17.00 uur.

De deelnemende koren zullen optreden op drie verschillende locaties in het centrum van Duiven: winkelcentrum De Passage, het Remigiusplein en de Sint-Remigiuskerk.

H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Geloofsgemeenschap H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Zaterdag 13 mei om 19.00 uur: Thomasviering. Thema: 'Zorgen voor'

Zondag 14 mei om 9.30 uur: Eucharistieviering - Kindernevendienst. Voorgangers: : pater G. Remmers en diaken A. van Boven met medewerking van Koor: Stella Maris. Intenties: Jan Bokken, Dinie Koenders-Benen, Corrie Vermeulen-ten Brundel, Maria en Koos van der Vate, Betsie en Teun Dikker, Jan Berntzen, Jo Hueskes, Ouders C. de Jager-Barten, Wil Hermans-du Buf, Riet Könning-Roelofsen.

Woensdag 17 mei om 19.00 uur: Mariaviering en Rozenkransgebed. voorgangers: Werkgroep mariavieringen en koor N.G.K.

Vrijdag 19 mei 14.00 uur: Huwelijksviering voor het Bruidspaar Nick Hoppenreijs en Marlies Meijer Voorganger: Diaken A. van Boven.

Zondag 21 mei om 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorganger: pater G. Remmers en A.M.K. koor. Intenties: Overleden familie Degen-Evers, Overleden familie Visser-Verkerk, Frans Gieling, Mia van Dalen-Kelderman jaargetijde, Bertus Gieling.

Woensdag 24 mei om 19.00 uur: Mariaviering / Rozenkransgebed. Voorgangers: Mariavieringen.NGK koor

Donderdag 25 mei Hemelvaart: Regioviering om 10.00 uur: Eucharistieviering. Voorganger Pastoor Thanh Ta met gemengd koor Babberich.

Intentie: Jan Wijnbergen.

Overleden: Op 15 april: Wilhelmina van den Boom-Buunen, 79 jaar, Van Beethovenstraat Zevenaar. Maria- expositie in Museum Catharijneconvent Utrecht. Gaat u op vrijdag 2 juni mee naar de meest afgebeelde vrouw ter wereld? Het pastores team nodigt u uit voor een dagje Utrecht: bezoek aan de Maria- expositie in Museum Catharijneconvent en aan het bisschoppelijk paleis. Graag aanmelden vóór 26 mei bij het centraal Pastoraal Secretariaat Kerkstraat 2 in Zevenaar. (0316 523468 ). Van harte aanbevolen.

Fado van Maria Liberato tijdens Open Podium

ZEVENAAR - Tijdens het Open Podium van 27 mei zal de Portugese zangeres Maria Liberato fadonummers ten gehore brengen in Muziekcafé De Lantaern. Zij wordt daarin begeleid door Louis Roes en Henk Laarmans. Verder zijn er optredens van Gerard Slutter en de popband Pardon my French. Aanvang: 21.00 uur. De toegang is gratis.

Gerard Slutter is geen onbekende van De Lantaern. Hij heeft al vaker tijdens Open Podia laten horen dat hij zeer muzikale kwaliteiten en een mooie stem heeft. Op deze avond zal hij een aantal rustige popsongs en zelfgeschreven liedjes zingen. Dat wordt in ieder geval weer genieten. En dat kan ook van de band Pardon my French. Zij maken toegankelijke muziek voor alle leeftijden. De band heeft een kleine bezetting en een daardoor een ongecompliceerde sound. Zij willen terug naar de kunst van de eenvoud van melodieuze belevingsmuziek die tevens een hommage is aan 60 jaar Engelstalige pop en rock.

Maria Liberato is geboren en getogen in Portugal. Fado is haar passie en daarom heeft ze in 2015 haar eigen groep opgericht met Henk Laarman en Louis Roes op gitaar. Maria brengt eigen bewerkingen van Portugese fado’s van bekende vertolkers als Amália Rodrigues, Ana Moura, Mariza. Het zijn liederen vol weemoed en heimwee die de gemoedstoestand van de ziel weerspiegelen. De sfeer die de liederen oproepen kan variëren van ernstig tot vrolijk. Maria Liberato heeft in beide gitaristen uitstekende begeleiders gevonden.

Puzzelfietstocht in Groessen

GROESSEN - Schutterij EMM organiseert ook dit jaar weer de traditionele puzzel-fietstocht op hemelvaartsdag. Tijdens de fietstocht, die start vanaf het schuttershuis, beantwoordt men vragen aan de hand van voorwerpen of situaties die men onderweg tegenkomt.

Heeft jouw groep het best gepuzzeld dan win je een prijs! We praten altijd nog even na onder het genot van een drankje en een hapje. De puzzel-fietstocht vindt plaats op donderdag 25 mei (hemelvaartsdag). Inschrijven kan vanaf 12.30 uur in Het Schuttershuis aan het Schuttersplein 1 in Groessen (achter garage Bedeaux). Om 13.00 uur start de eerst ingeschreven groep. Het inschrijfgeld bedraagt: 1 euro voor volwassenen, kinderen fietsen gratis mee. Het belooft weer een gezellige middag te worden.

Koninklijke Sint-Caecilia Herwen huldigt jubilarissen

Foto: John Teunissen

HERWEN - Tijdens het goed bezochte voorjaarsconcert van de Koninklijke muziekvereniging Sint-Caecilia uit Herwen op zondag 23 april in De Cluse heeft de muziekvereniging twee van haar leden gehuldigd.

Hermien Damen werd gehuldigd vanwege haar 25-jarige en John Koenen vanwege zijn 50-jarige lidmaatschap. Beide leden zijn nauw betrokken bij de muziekvereniging en hebben beiden in het verleden in het bestuur van de vereniging gezeten.

Original Liemers Musikanten huldigt drie ereleden

ZEVENAAR - Tijdens het voorjaarsconcert van de Original Liemers Musikanten zijn in een goedgevulde zaal Staring in Zevenaar drie leden in het zonnetje gezet.

Zij zijn voor hun jarenlange inzet voor de vereniging door wethouder Goossens van de Gemeente Duiven gehuldigd als erelid, van links naar rechts: Henk van Kerkhoff, Bart Welling en Tinus Boerboom.

Kunstboeken te koop

ZEVENAAR - Gedurende de tentoonstelling 'De persoonlijke keuze van Rob de Leeuw, werken uit de Zevenaar Stuyvesant Collectie' heeft het Liemers Museum twee mooie kunstboeken te koop.

Adventures dans l'art 10 euro: Een internationale groep van kunstcollecties in industriële omgevingen. Het boek bestaat uit 224 bladzijden en 156 gekleurde illustraties.

Kunst in de fabriek 5 euro: Internationale moderne kunst in de industriële werkomgeving, een meer dan 30-jaar durend experiment, Amsterdam 1992. In dit boek zijn de biografieën van alle kunstenaars van de Peter Stuyvesant Stichting en hun werken beschreven en afgebeeld.

DCS JO19-1 kampioen

ZEVENAAR - Het vlaggenschip van de DCS jeugdafdeling, Jeugd Onder 19-1 (voorheen A1), is zaterdagmiddag op grandioze wijze kampioen geworden.

Op sportpark Hengelder werd, onder grote publieke belangstelling, in de kampioenswedstrijd AVW’66 met 5-0 verslagen. Daarmee werd het kampioenschap in de hoofdklasse L binnengehaald.

In de race om het kampioenschap heeft DCS JO19 op voortreffelijke wijze en met goed voetbal in de laatste wedstrijden afgerekend met de concurrenten VDZ uit Arnhem en DIO'30 uit Druten. Door deze promotie zal DCS JO19-1 volgend seizoen, na vele jaren afwezigheid, weer uitkomen in de landelijke 4e divisie.

Herensociëteit Audite uit Zevenaar in beweging

Foto: Jan Danneneberg

ZEVENAAR - Herensociëteit Audite uit Zevenaar organiseert regelmatig excursies. De foto is gemaakt tijdens de laatste excursie bij het voormalig DRU-complex in Ulft.

Zaterdag 20 mei Vip-dag, een feestje voor alle klanten! Het gezellige Pand 15: één jaar in Lobith

LOBITH – Pand 15 gaat feestvieren. Want Pand 15 bestaat één jaar en dat wordt gevierd met alle klanten, die zaterdag 20 mei een VIP-dag krijgen voorgeschoteld. Er is een hapje en een drankje, er zijn leuke stands én verrassende aanbiedingen. En... 20 procent korting op de accessoires en nieuwe kleding, die vanaf nu ook in Pand 15 te koop is!

Regelmatig een bezoek brengen aan Pand 15 en snuffelen tussen alle aangeboden kleding is goed voor je portemonnee! Hier wordt tweedehands dameskleding en accessoires aangeboden. Het is er steeds gezellig winkelen en aan de tafel in de zaak staat de koffie voor iedereen klaar!

De zeer betaalbare collectie is door steeds nieuwe aanvoer gevarieerd. Velen hebben het afgelopen jaar gemerkt dat je voor pakweg vijftig euro, zomaar een tas vol kleding kunt hebben! Kleding kan ook worden aangeboden. Deze dient modieus, schoon, gewassen en netjes te zijn.

Anja Polman kent de kledingbranche als geen ander. Na vele jaren werken in winkels in deze regio, startte ze vorig jaar met Pand 15. Een niet altijd even gemakkelijke opgave, maar zoals de zaak nu draait, is ze zeer tevreden. En ook haar klanten!

Het assortiment bestaat uit dameskleding van maat 36 tot en met 56. Trendy en tijdloos. Er is ook een ruime keus in een maatje meer. Daarnaast zijn er accessoires: van schoenen tot aan riemen en sjaals. Anja heeft haar collectie uitgebreid met nieuwe kleding. Deze wordt op de VIP-dag prominent gepresenteerd. Zeer betaalbare kleding. Combineren en slagen is nu nog eenvoudiger geworden!

Op de VIP-dag wordt voor iedereen de rode loper uitgelegd. Er is een aantal stands met onder andere kinderkleding, demonstratie haken en FM-parfums, die ook altijd in de winkel te koop zijn. De VIP-dag is van 12.00 tot 18.00 uur.

Pand 15, Komstraat 15, Lobith; www.facebook.com/Pand-15-tweedehands-kleding-en-accessoires.

Kermismenu bij Taveerne De Bijland Tolkamer

TOLKAMER - "Ook dit jaar serveren wij tijdens de kermisdagen op maandag 29 en dinsdag 30 mei weer ons kermismenu."

"Voor 16,50 euro kunt u dan weer kiezen uit: 2 soorten soep (bouillon- of tomatensoep), Schnitzel of een haasduo (met sauzen en bijlagen). Graag vooraf reserveren op nummer 0316 541620. Verder is er dinsdag 30 mei vanaf 10.00 uur weer een gezellig feest met DJ Henk Pouwels. Hierbij zal ook het koningspaar met troon van EMM aanwezig zijn."

Kunstboeken te koop bij Kunstwerk! Liemers Museum

ZEVENAAR - Gedurende de tentoonstelling 'De persoonlijke keuze van Rob de Leeuw, werken uit de Zevenaar Stuyvesant Collectie' heeft het Liemers Museum twee mooie kunstboeken te koop.

Adventures dans l'art: Een internationale groep van kunst collecties in industriële omgevingen. Het boek bestaat uit 224 bladzijden en 156 gekleurde illustraties.

Kunst in de fabriek: Internationale moderne kunst in de industriële werkomgeving, een meer dan 30-jaar durend experiment, Amsterdam 1992. In dit boek zijn de biografieën van alle kunstenaars van de Peter Stuyvesant Stichting en hun werken beschreven en afgebeeld.

Buitenblikfestival: food, fun, theater, muziek

ZEVENAAR - In het weekend na hemelvaart vindt jaarlijks het BuitenBlik festival plaats. Dit jaar niet zoals voorgaande jaren op het Raadhuisplein maar op en rond de oevers van de Breuly. De nieuwe stichting BuitenBlik, sinds oktober 2016 zelfstandig, los van het Filmhuis, zoekt nieuwe uitdagingen. Daarvoor biedt de Breuly unieke kansen.

BuitenBlik 2017 zorgt ook dit jaar met passie voor cultuur en avontuur, voor een geheel nieuwe eigenzinnige invulling van het negende festival. BuitenBlik 2017 zorgt voor verandering en vernieuwing met een geheel nieuwe opzet van de festivaldagen van 26 tot en met 28 mei. Dit jaar voor het eerst eens niet in en om de spiegeltent 'La Gayola' op het Raadhuisplein, maar op één van Zevenaars mooiste locaties in het buitengebied: '' Aan de oevers van de Breuly'', tussen de Ooij en Zevenaar.

Gericht op een cultureel aanbod dat niet alledaags is, met lokaal, nationaal en zo mogelijk internationaal aanbod. Dit jaar een compact festival voor een breed publiek met gratis entree op het festivalterrein, bourgondisch tafelen met muziek en theater, allerlei optredens en activiteiten, van groot tot heel intiem, een buitenfilm op het strand van de Breuly, veel food en fun, straattheater en niet te vergeten….diverse kleine theaterproducties in theaterwagens, diverse bands waar onder op zaterdagavond The Scientists (Coldplay tributeband), en natuurlijk weer het jaarlijkse succesnummer: '' De fietstheatertour met daarin een minilezing van schrijver en politicus Jan Terlouw'' en in de grote tent op zondag de taxateurs van "is het Kunst of Kitsch", dus neem uw spulletjes mee en laat u verbazen!

Jij maakt het mee aan de Breuly, BuitenBlik 2017 is een belevenis! Kijk voor meer informatie op www.buitenblik.nl.

Overhandiging cheque

ZEVENAAR - Zondag 14 mei zal Scanct team Fryslân een waardecheque overhandigen aan stichting Make a Wish. Deze organisatie zet zich in om wensen van ernstig zieke kinderen in vervulling te laten gaan.

Scanct team Fryslân, bestaande uit hoofdsponsor, Egbert Oenema van dierenartsen praktijk 't Holland, en Hendrik Gorter, hebben in januari van dit jaar deelgenomen aan de ScanCtrial, een autorally van zo'n 7000 km dwars door Scandinavië. Ieder deelnemend team aan deze rally rijdt voor een goed doel. Het doel wat team Fryslan heeft gekozen is 'make a wish'. De overhandiging van de cheque zal plaatsvinden om 13:45 uur op de velden van korfbalvereniging De Zwaluwen aan de Marconistraat 18 in Zevenaar.

ZEVENAAR - Gedurende de tentoonstelling 'De persoonlijke keuze van Rob de Leeuw, werken uit de Zevenaar Stuyvesant Collectie' heeft het Liemers Museum twee mooie kunstboeken te koop.

Adventures dans l'art: Een internationale groep van kunst collecties in industriële omgevingen. Het boek bestaat uit 224 bladzijden en 156 gekleurde illustraties.

Kunst in de fabriek: Internationale moderne kunst in de industriële werkomgeving, een meer dan 30-jaar durend experiment, Amsterdam 1992. In dit boek zijn de biografieën van alle kunstenaars van de Peter Stuyvesant Stichting en hun werken beschreven en afgebeeld.

TVR Mozaiek zoekt presentator

LIEMERS - Heb je een vlotte babbel en kun je muziek aan 'elkaar praten'? Word presentator! Dit zou mogelijk zijn in de radio-studio van TVR Mozaiek of op locatie in een verzorgingshuis. Heb je vrije tijd over die je goed wilt besteden, dan zou dit echt een leuke job als vrijwilliger voor je kunnen zijn bij TVR Mozaiek, een omroep voor zieken en ouderen in de Liemers.

"We hebben een leuke groep vrijwilligers waar we nog een paar mensen bij willen betrekken. Heb je belangstelling kijk dan op www.radio-mozaiek.nl om te bekijken waar TVR Mozaiek voor staat. Ben je nieuwsgierig geworden, stuur een e-mail naar bernadette.willemsen@radio-mozaiek.nl."

Jubilarissen bij FNV Liemers

GROESSEN - Op zaterdag 13 mei van 14.00 tot 17.30 uur is de eerste jubilarissenbijenkomst van de FNV regio de Liemers.

De bijeenkomst is in zaal Gieling, Dorpstraat 29 in Groessen. Op deze bijeenkomst worden vooral jubilarissen gehuldigd uit de gemeentes Duiven en Westervoort. Er worden 35 jubilarissen verwacht. Ze zijn 25, 40, 50, 60 en een is 70 jaar lid van de FNV. De leden worden gehuldigd door regiobestuurder Nida Doekhi.

Het zal een gezellig samenzijn met de jubilarissen onder het genot van een drankje, hapje en een warme maaltijd als afsluiter. In het najaar van 2017 zullen er nog twee andere jubilarissenbijenkomsten gehouden, waar de jubilarissen van de FNV uit de gemeentes Zevenaar, Rijnwaarden, Duiven en Westervoort zullen worden uitgenodigd.

Meer informatie staat op http://lokaalfnv.nl/regio/de-liemers.

DIDAM - Op maandag 22 mei vindt de maandelijkse dansavond plaats voor senioren die graag een dansje willen maken of naar mooie muziek willen luisteren.

Deze contactavond wordt georganiseerd door de Stichting Senioren Kontakt Didam, Loil en Nieuw Dijk. De avond begint om 19.00 uur en eindigt om 22.30 uur. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het trio Kiep Movin' in Zaal Jan en Jan, Lieve Vrouwplein 4 in Didam. Er is weer volop gelegenheid voor een praatje en een dansje.

Het bestuur nodigt allen, die de leeftijd van 55+ hebben bereikt uit; ook introducés zijn welkom. Voor meer informatie kan men contact opnemen met: Henk Boerstal, 0316 22388.

Geraniumactie van Sint-Andries

GROESSEN - Op 13 mei is de al om bekende geraniumactie. Dit keer is een bijzonder jaar. "We zetten in Groessen voor de 15e keer de bloemetjes buiten."

Vijftien jaar geleden is er met een groepje enthousiaste mensen een begin gemaakt met geld bij elkaar te sparen voor 50 nieuwe uniformen voor Sint-Andries. Deze uniformen zijn tijdens het jubileum jaar van Sint-Andries gepresenteerd. De geraniumactie was de eerste actie in een rij van vele. "Een jaar later volgde onder andere de Andries wandeltocht en ons oud- en nieuwfeest. Inmiddels zijn we 15 jaar verder, zijn de uniformen al vele jaren door ons met trots gedragen en is deze actie nog steeds een groot succes."

"Op 13 mei komen wij weer vanaf 9.30 uur in Groessen aan de deur en wij hopen dan ook dat u, met ons samen in ons jubileum jaar de bloemetjes wilt buiten zetten."

Basketiers'71 blijft doortrainen

ZEVENAAR - Bij Basketiers’71 loopt bijna alles langzaam ten einde. De winter, het schooljaar en de sportcompetities.Tijd om te gaan focussen op nieuwe dingen.

Zo ook op het nieuwe seizoen. Immers, behaalde successen zijn geen garantie voor de toekomst. De nieuwe (voorlopige) teamindelingen zijn bekend. Misschien hier en daar nog een kleine verschuiving.

Voor ieder team voldoende bemensing om te kunnen begeleiden. Dit is nog niet bij alle (jeugd)teams gelukt, maar het komt vast goed! Het belangrijkste is dat ieder individueel lid zich thuis voelt in het team. Zich hierin kan blijven ontwikkelen op zijn/haar eigen kwaliteit en specialiteit.

Sommige leeftijdsgroepen hebben nu eenmaal een 1e en 2e team. Niet omdat er sprake is van een beter team of een minder goed team. Er wordt naar gestreefd ieder zo optimaal mogelijk de beleving van de sport te laten beleven. Met een goed gevoel beginnen aan de trainingen, de wedstrijden, een teamsport ervaren. Waarin je als individu altijd een positieve bijdrage kunt leveren,en dit komt een ieder ten goede.

Streven is het spelplezier, trainen, wedstrijden spelen, waarbij het resultaat (soms) bijzaak is. Wil je ook dit spelplezier in de Zevenaarse basketbalsport komen beleven en ervaren? Er wordt nog tot en met eind juni getraind op de dinsdag en de donderdag van 18.30 – 21.30 uur. Voor aanmelding of meer informatie neem contact op via secretaris@basketiers.nl.

Martinusmolen open op Nationale Molendag

DIDAM - Al vele jaren vindt in het tweede weekend van mei de Nationale Molendag plaats. Molens hebben eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van ons land. En al hebben molens hun economische functie verloren, ze zijn nog steeds op veel plekken draaiend te bewonderen.

Het beeld van de molen is iconisch voor Nederland. Met de Molendagen wil men laten zien dat molens vitaal zijn; levende monumenten die het verdienen om te worden behouden. Tijdens de molendagen kunnen bezoekers een molen van binnen bekijken en organiseren molenaars en eigenaren extra activiteiten. Landelijk nemen ruim 900 molens deel en er worden meer dan 50.000 bezoekers verwacht.

Zoals elk jaar neemt ook de Sint-Martinusmolen in Didam dit jaar weer deel aan de Nationale Molendagen en de molen zal zowel op zaterdag 13 mei als op zondag 14 mei van 10.00 tot 16.00 uur geopend zijn voor het publiek. Bij voldoende wind draaien de molenwieken en de bezoekers kunnen de hele molen bezichtigen en uitleg krijgen over werking en historie van de molen.

Onder het genot van koffie met een vers gebakken koekje en bij de vrolijke klanken van live muziek, vinden er allerlei activiteiten plaats zoals: hout bewerken (op zondag), touw vlechten (op zaterdag), demonstratie met een maalstoel en wanmolen.
Voor de kinderen zijn er allerlei spelletjes en kan er een 'ranja koe" worden gemolken.

Verder vindt er verkoop van meel en streekjam plaats. In de molen is een permanente tentoonstelling ingericht over de werking van molens, soorten molens, oude werktuigen en foto's over de restauratie van de molen van enkele jaren geleden.

De Martinusmolen is gelegen aan de Molenhoek 16a in Didam, ingang via de Windstraat.

Zevenaars Green Team Twente onthult nieuwe waterstofauto

ZEVENAAR – Green Team Twente, met Zevenaars teamlid Bram de la Combé in de gelederen, onthulde laatst de nieuwe waterstofauto H2∞ (‘H2INFINITY’).

Hiermee mikt het team op een podiumplek tijdens de Shell Eco Marathon, de grootste Europese duurzaamheidsrace in Londen. Het Twentse studententeam wil 1 op 1000 rijden en daarmee de derde plek van vorig jaar minimaal evenaren.

Bram de la Combé brengt het efficiënt rijden naar een hoger niveau. Met zijn visie en structuur gaat het Green Team Twente dit jaar voor het maximale: het winnen van de Shell Eco-Marathon! Naast het overzicht houden op de financiën is hij bezig om nieuwe contacten te leggen en bestaande contacten te onderhouden. Na het behalen van zijn BSc Technische Bedrijfskunde vormt dit jaar de perfecte toevoeging om ervaringen op te doen en zijn fanatieke karakter nog beter te ontwikkelen.

Greenkids ook dit jaar actief in Westervoort

WESTERVOORT - Op de woensdagochtenden van 10, 17 en 24 mei helpen Greenkids (leerlingen van groep 5 en 6 van de basisscholen: IKC De Hoge Hoeve, Het Ravelijn en Het Starblok) bewoners van de wijk Lange Maat, het groenteplein en Steenderens bij het opknappen van hun voortuin.

De afgelopen twee jaren was Greenkids een groot succes, daarom wordt het dit jaar in meerdere wijken georganiseerd. Meewerkende partijen zijn: Wijkraden De Lange Maat, Steenderens en Kernoord, Siza, Philadelphia, Vivare, Jumbo Mennings en jongerencentrum Creon.

Een aantal weken geleden kwamen twee stagiaires van Creon naar de scholen om voorlichting te geven over deze dag en de plantjes. De kinderen worden ondersteund door leerkrachten, ouders, cliënten van Siza en stagiaires en medewerkers van Creon. De Gemeente stelt enkele planten beschikbaar. Met dit project willen de wijkraden de wijkbewoners stimuleren iets voor elkaar of voor de buurt te doen.

Zomerbridge en -cursus in Angerlo

ANGERLO - Op donderdag 1 juni start bridgeclub Angerlo de jaarlijkse zomerbridge. Deze zomerbridge is alom bekend om zijn ragfijn spel maar vooral om zijn gezelligheid.

De bridge wordt gespeeld in het ruime maar toch intieme centrum De Meent aan de Prinses Margrietlaan 3a in Angerlo. De bridgeavond start om 19.30 uur. De kosten zijn twee euro per persoon, voor leden is de zomerbridge gratis.

Iedereen is welkom. Men dient zich te melden om 19.15 uur aan de zaal. Er wordt gespeeld in meerdere lijnen. Men kan zelf aangeven in welke lijn men wil spelen. De gezelligheid is troef!

Begin september wordt begonnen met een cursus voor gevorderden: Bridge in een Flits 2! Iedere week een avond les met daarna oefenspellen. Gezelligheid staat voorop!
De lessen bestaan uit een Powerpointpresentatie, die iedere cursist later via mail nog eens kan nakijken. Geen zware lessen, niets schrijven en het enige huiswerk is zoveel mogelijk bridgen en oefenen. "We behandelen: bieden, afspelen en tegenspelen. Iedere week wisselen we van onderwerp. Deze cursus is niet geschikt voor beginners, mochten er genoeg aanmeldingen zijn voor een beginnerscursus starten wij ook met een beginnerscursus.

Heb je het idee dat je wat meer wilt weten over bridge, hoe het komt dat jij net dat ene slag niet maakt en de ander wel? Hoe je het beste kunt bieden om je partner te vertellen wat je in je hand hebt? Meld je dan nu aan voor deze cursus."

Info: Herman Rensen 0313 473869 of email h.rensen4@upcmail.nl.

KOM GEZELLIG NAAR DIDAM OP 21 MEI

Didam - Op 21 mei organiseren wij weer een gezellige Luikse/vlooienmarkt in de Markthal te Didam

Zo'n 80 stands met allerlei dingetjes uit de tijd van toen en van nu.

Nostalgie, antiek en nog veel meer komt u hier tegen.

Tevens een gezellige koffiehoek waar u even bij kunt komen van al dat gesnuffel.

Buiten staat ook een handelaar met perkgoed voor een zacht prijsje.

Er is genoeg te doen in en rond de Markthal.

Dus kom met het hele gezin zondag 21 mei vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur naar de Markthal in Didam.

Voor info; 0631769290

p.s. Maandag 5 juni, 2e Pinksterdag organiseren wij ook weer de Kofferbak/vlooienmarkt bij de

St. Jan in Beek. Deelname al vanaf €10,00

Uniek BeneFietSconcert door Retteket Showband

OUD-ZEVENAAR - Op zaterdag 20 mei verzorgt Team Ter Heerdt een fantastisch BeneFietSconcert met medewerking van de enige echte Retteketet Showband. De opbrengst komt geheel ten goede aan het KWF. Het concert vindt plaats in een grote tent aan het speciaal hiervoor ingerichte feestterrein aan de Kamphuizerweg in Oud-Zevenaar.

Team Ter Heerdt neemt in 2017 voor het eerst deel aan Alpe d'HuZes. Daarvoor wordt er al maanden intensief getraind om straks in topconditie te berg te kunnen beklimmen. Naast het trainen organiseert het team activiteiten en acties om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF.

Zo is Team ter Heerdt in december al actief geweest met de verkoop van gebakken eieren tijdens de Retteket Kerstshow. Ook de Nieuwjaarsduik was een groot succes met veel enthousiaste deelnemers en bezoekers. Het BenefietSconcert is het laatste evenement voordat het team vertrekt naar Frankrijk waar op 1 juni de Alpe d'Huez zo vaak mogelijk beklommen zal worden.

Het BenefietSconcert staat geheel in het thema van de 'Tour de France'. Bezoekers worden uitgenodigd om origineel uitgedost te verschijnen en ook tijdens de avond zullen verschillende ludieke activiteiten in het thema voorbij komen. Natuurlijk verklappen we nog niets, maar we gaan er een gedenkwaardige avond van maken, aldus Chiel ter Heerdt.

Kaarten voor het BenefietSconcert zijn te koop bij kantoor Ter Heerdt aan de Babberichseweg en via Leuven TabAktief aan de Griethsestraat in Zevenaar.

Op de hoogte blijven van Team Ter Heerdt en de weg naar Alpe d'Huzes? Volg ons op facebook: www.facebook.com/terheerdtnv.

Heropening bibliotheek in Westervoort

WESTERVOORT - Op maandag 1 mei opende de vernieuwde bibliotheek in Westervoort haar deuren. Op zaterdag 20 mei om 10.45 uur volgt de officiële openingshandeling door burgemeester Arend van Hout en directeur Bert Frölich, waar je natuurlijk bij kunt zijn.

In de afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt aan de realisatie van een moderne en digitale bibliotheek. Tot aan de officiële heropening kunnen de klanten alvast kennis maken met de vernieuwde bibliotheek. Iedereen zal zich verwonderen over de nieuwe mogelijkheden.

De burgemeester van Westervoort, de heer Arend van Hout en de directeur van Kunstwerk! Bert Frölich openen samen op zaterdag 20 mei om 10.45 uur de vernieuwde Westervoortse vestiging. Iedereen is welkom bij de opening. Het wordt een feest voor klein en groot, waarbij ook het muzikale en culinaire tintje niet wordt vergeten. Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers is speciaal voor iedereen: je vindt er wat je zoekt en wordt verrast door nog meer.

Wegdromen in een heerlijk boek. Je vermaken met een prachtige film en blij zijn met dat eindelijk gevonden muziekstuk. Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers heeft een compleet, eigentijds, vernieuwend en digitaal aanbod. Naast de collectie van boeken, tijdschriften, kranten, films en muziek vind, lees én beleef je alles via diverse nieuwe mediavormen. Zo kun je muziek luisteren, privé of zakelijk werken in de 'social spot', door de verschillende werelden lopen en struinen door de collectie. Je wordt er geïnspireerd, verleid, vermaakt en verrast. Openingsaanbieding op 20 mei: maak kennis met de bibliotheek en ontvang een gratis drie-maanden-proefabonnement. Meer informatie staat op www.liemerskunstwerk.nl.

Goed voor elkaar opent deuren in Lathum

LATHUM - Maandag 8 mei heeft het Gebiedsteam Goed voor elkaar zijn deuren geopend in Lathum. Het is de eerste locatie waar het team officieel van start gaat. Met het Gebiedsteam Goed voor elkaar heeft Lathum een lokaal informatie- en adviespunt op het gebied van zorg en ondersteuning.

Het gebiedsteam Goed voor elkaar is dé plek waar buurtbewoners, vrijwilligers en professionals elkaar ontmoeten. Het team ondersteunt inwoners bij vragen over zorg en welzijn, jeugd, werk en inkomen en bij ideeën om een buurt of wijk aangenamer te maken.

In het gebiedsteam zijn mensen van verschillende zorg- en welzijnsorganisaties en van de gemeente actief. Samen met de inwoner, de mensen in zijn omgeving, vrijwilligers en organisaties in de wijk (het wijknetwerk) denkt het team mee en zoekt samen met de inwoner naar oplossingen. Als het nodig is, schakelen zij hulp, professionele of specialistische zorg in.

Het Gebiedsteam Goed voor elkaar is elke maandagochtend van 08.00 tot 10.00 uur aanwezig in de Jonkersschool, Kerkstraat 1 in Lathum. Naar verwachting worden de inloopmomenten verder uitgebreid. In de gemeente Zevenaar vestigt het Goed voor elkaar-team zich dit jaar op meerdere locaties. Contact opnemen met het gebiedsteam kan per e-mail via gebiedsteam@zevenaar.nl of telefonisch via 0316 595595.

Foto-onderschrift: Wethouder Zorg & Welzijn Stef Bijl samen met leerlingen van de Jonkersschool in Lathum tijdens de feestelijke start van het eerste gebiedsteam.

DCS G1 en G2 in nieuw tenue

ZEVENAAR - De G-Voetbal afdeling van sv DCS is onlangs in het nieuw gekleed. Beide teams spelen in tenues geschonken door Jumbo Zevenaar.

Onlangs heeft de G1 haar eerste wedstrijd in hun nieuwe tenues gespeeld, de KNVB beker en wel de halve finale wedstrijd, maar die werd met 4-8 verloren van 't Harde G1. DCS G2 kreeg de tenues al voor de Special Olympics-toernooi, verspeeld in Wijchen bij vv Woezik in juni 2016.

Op de foto tussen beide teams en hun begeleiders staat de gulle schenker van alle tenues, Jan van Heemskerk, eigenaar van twee Jumbo's in Zevenaar. Aan de blijde gezichten van allen te zien, blijkt dat de G-afdeling van sv DCS trots is op de nieuwe outfit en op Jumbo Zevenaar.

Bevrijdingsdag met communicantjes vieren

PANNERDEN – 5 mei Bevrijdingsdag. Op vele plaatsen laten de bewoners deze dag niet geruisloos voorbij gaan. Op tal van plekken worden evenementen (festivals) georganiseerd.

De vrijwilligers van de communicantjes uit Pannerden die op zondag 14 mei hun eerste communie zullen doen te Herwen werden verrast met een spellenmorgen in MoniCare Restaurant met de bewoners van de Pannerd.
Het doel was op een speelse manier een ander te helpen. Men kan spreken van een goed geslaagde spellenmorgen. Kinderen van links naar rechts Abe, Cas, Pepijn, Nout, Mats, Aukje, Evy, afwezig waren Fenne en Tess. Dames op foto: bewoners van het verzorgingshuis de Pannerd.

Alzheimer Café Zevenaar

ZEVENAAR - De avond van Alzheimer Café Zevenaar staat in het teken van 'Omgaan met het levenseinde'. Sytske van den Broek heeft als specialist ouderengeneeskunde jarenlang ervaring met ouderen met dementie in en buiten het verpleeghuis.

Aan de hand van haar ervaringen neemt zij de toehoorder mee in de laatste levensfase van dementie. Zij geeft voorlichting en er is ruimte voor gesprek en vragen. Het café vindt dinsdag 23 mei plaats in De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Het programma is van 19:30 - 21:00 uur. De zaal is open om 19:00 uur. De toegang is gratis.

Vlooien- en kofferbakmarkt

HENGELO - Viva la vlo is een jaarlijks terugkerend evenement, een vlooien- en kofferbakmarkt op het terrein De Hietmaat aan de Zelhemseweg 15 in Hengelo (gld). Nu op zondag 21 mei en zondag 16 juli van 10-17 uur

Er zijn kramen en grondplaatsen met tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante,huisraad en kleding et cetera. Vorig jaar een groot succes. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen,of als u nog overtollige spullen heeft. Wilt u deze te koop aanbieden, huur dan ook een kraam: 22,50 euro of 2 kramen voor 40 euro. Er is ook kofferbakgrondplaats en kost 10 euro. Als u gaat staan kan de auto achter de kraam of uw grondplaats.

Boeken kan via www.animo-vlooienmarkten.nl of bel met Monique: 06 39108152. De markt bezoeken kost het 2,50 euro entree voor volwassenen; voor 65+ is dat 2,00 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis! De vereniging De Hietmaat zorgt voor de catering en een leuk terras!

Openluchtvlooienmarkt

DUIVEN – Op het Horstenpark, Horstenparklaan 4 is een jaarlijks terugkerend evenement vlooien- en kofferbakmarkt. Op donderdag 25 mei hemelvaartsdag van 10-17 uur is de eerste aftrap van een grote openluchtvlooienmarkt

Er zijn kramen en grondplaatsen met tweedehands, antiek, curiosa, snuiserijen, brocante, huisraad en kleding. Elk jaar weer een groot succes door animo vlooienmarkten. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen of als u nog overtollige spullen heeft en wilt u deze te koop aanbieden, huur dan ook een kraam voor 25 euro. Er is ook kofferbakgrondplaats kost met auto voor 12,50 euro en auto- aanhanger voor 15 euro. Als u gaat staan kan de auto achter de kraam of uw grondplaats.

Boeken kan via www.animo-vlooienmarkten.nl of bel met monique: 06 39108152. De markt bezoeken kost

het 2,50 entree voor volwassenen en voor 65+ is dat 2,00 euro en kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis!

Alle data van de openluchtvlooienmarkten van ANIMO op het Horstenpark zijn

DO. 25 mei, ZO. 18 JUNI, ZO.16 JULI, ZO.13 AUG. en ZO. 17 SEPT. DUS NOTEER DEZE DATA!

HET THEEHUIS ZORGT VOOR DE CATERING EN EEN LEUK TERRAS !

Roelofs Fruitservice doet zijn naam eer aan Nu ook dagelijks vers fruit uit de automaat!

PANNERDEN – Dat is nog eens (fruit)service; onlangs werd er een heuse fruitautomaat in gebruik genomen aan het dorpsplein in Pannerden. Een initiatief van de broers Frank en Norbert Roelofs, van het gelijknamige bedrijf. Zeven dagen per week beschikbaar, altijd vers en goed gekoeld.

Roelofs Fruitservice staat bekend als dé leverancier van 'Fruit op maat' voor bakkerijen en restaurants. Appels, professioneel geschild en gesneden in partjes, blokjes of schijfjes, maar ook een uitgebreid assortiment van andere fruitsoorten. Vanzelfsprekend alleen hoge kwaliteit vers fruit. Als vooruitstrevend bedrijf kon het niet lang uitblijven dat Roelofs ook de consument in de regio graag wil laten proeven van de beste kwaliteit vers fruit voor eigen gebruik. Frank: 'Zo ontstond het idee om een fruitautomaat te plaatsen met wel 45 vakken, waarin we diverse soorten fruit kunnen uitstallen. De hele dag perfect gekoeld. Van 6.00 tot 22.00 uur zorgen wij ervoor dat de fruitautomaat gevuld is met heerlijk vers kwaliteitsfruit. De fruitautomaat staat er nu ruim een week en er wordt al volop gebruik van gemaakt. Vooral fietsers die langs komen, stappen er toch even voor af hoor!'

Je kunt er ook bijna niet zomaar aan voorbij gaan, als je dat heerlijke sappige fruit achter het ruitje ziet liggen. Na inworp van slechts 2,50 euro kun je kiezen uit diverse soorten fruit. Van een bakje aardbeien, pruimen of kersen tot een zak van anderhalve kilo appels aan toe. Benieuwd hoe het werkt? Kom langs aan het Dorpsplein nr. 3 in Pannerden en 'trek' ook je eigen fruit uit de automaat! www.roelofsfruitopmaat.nl T: 0316 371220.

Open Atelier

"Vrijheid"

DUIVEN - Op zaterdag 20 en zondag 21 mei is het houtenbeelden-atelier op Rijksweg 62 in Duiven weer open. In de tuin van de oude boerderij staan tientallen buitenbeelden tussen de beplanting uitgestald.

Zo kun je gemakkelijk een voorstelling maken hoe ze in je eigen tuin zouden passen. Aan een ruim 20 jaar oud tuinbeeld kun je zien, dat bepaalde houtsoorten heel geschikt zijn voor tuinbeelden. Vóór het atelier van Will Schropp ligt het hout waar de komende jaren mee wordt gewerkt. Binnen staan meer dan honderd beelden, gemaakt van in Nederland voorkomende houtsoorten. Daaronder zijn walnoot, linde en gouden regen, maar ook gitzwart moereiken van ruim 8000 jaar oud.

Natuurlijk hangen er de bekende houten jasjes, maar ook sculpturen die het leven verbeelden, of de droom om te vliegen. Meer informatie staat ook op www.houtenbeelden.nl. Het atelier is open van 11 – 17 uur.

Bijzonder moederdagconcert

KILDER - Op zondagmiddag 14 mei van 14.30 uur tot 16.30 uur houdt De Elsenhof samen met de Rainbowband, ook wel de Achterhoekse Jostiband genoemd, een bijzonder moederdagconcert. De Rainbowband bestaat uit zo´n 40 mensen met een beperking en viert volgend jaar haar 25-jarig bestaan.

Momenteel werkt de Rainbowband aan meer bekendheid in deze regio. Ze treedt regelmatig op bij diverse activiteiten, maar een speciaal optreden dit jaar is op zaterdag 15 juli wanneer de band speelt op De Zwarte Cross in Lichtenvoorde. De Elsenhof zet op Moederdag de deuren open zodat de Rainbowband hier een speciaal moederdagconcert kan verzorgen en de mensen in deze regio kennis kunnen maken met deze bijzondere groep muzikanten. Alle leden van de band hebben een beperking en de leeftijd varieert van 15 tot 65 jaar. Ondanks het grote leeftijdsverschil en de verschillende handicaps is het een hechte groep waarbij plezier in het muziek maken het belangrijkst is.

De Elsenhof is een functioneel bedrijf waar men als leerbedrijf met scholieren werkt en daarnaast streekproducten verkoopt. Ook heeft het agrarisch educatieve programma's, ruimte voor workshops, familiefeestjes of buurtverenigingen en bedrijfsuitjes. Het concert is bij het bedrijf aan de Braamtseweg 14 in Kilder. De entree is gratis en samen met De Elsenhof willen de muzikanten de moeders in het zonnetje zetten en is er voor hen iets extra's.

Pizza's bij Eethuis Zaro alle dagen afhalen voor 6,50 euro Dineren heel gezellig en goedkoop bij Turks specialiteitenrestaurant Saray

DUIVEN – Aan het Remigiusplein, het mooiste plein van centrum Duiven is het goed toeven bij zowel Restaurant Saray -bekend van de Turkse specialiteiten- als bij Eethuis Zaro. Gasten worden er de komende tijd verwend met extra aantrekkelijke aanbiedingen. Zo biedt Eethuis Zaro de pizza's bij het afhalen aan tegen 6,50 euro. En bij Restaurant Saray kan men genieten van een lopend buffet op donderdag tot en met zondag voor 17,95 euro. Met op de zaterdagavond live muziek!

Turks restaurant Saray heeft sinds 2007 een goede naam in Duiven en omgeving weten op te bouwen. Saray biedt gerechten uit de authentieke Turkse keuken, die zijn aangepast op de smaak van de westerse gasten. Er wordt een keur aan gerechten geboden: pizza, vlees-, vis-, grill-, oven- én vegetarische gerechten.

Restaurant Saray biedt in het lopend buffet-arrangement Turkish Live Cooking diverse voor-. hoofd- en nagerechten aan, die de kok voor de gasten maakt of al klaar heeft staan. Gasten kunnen genieten van dit concept, dat 17,95 euro kost; voor kinderen tot 12 jaar geldt als prijs de leeftijd in euro's. Natuurlijk is het eten à la carte nog steeds mogelijk: van salades, pizza's tot en met de heerlijke Turkse specialiteiten...

Turks Restaurant Saray is zeven dagen per week van 14.00 tot 23.00 uur geopend en is gevestigd aan het Remigiusplein 3 in Duiven; telefoon (0316) 285045; www.restaurant-saray.nl. Geopend: Ma t/m vrij 14.00-23.00 uur; Za 14.00- 03.00 uur en Zo 14.00-23.00 uur.

Bij Eethuis Zaro geldt momenteel de actieprijs bij het afhalen van elke pizza 6,50 euro, elke dag! Bestellen kan ook tegen de gangbare prijzen via www.eethuiszaro.nl en 0316 285567. Geopend: Ma t/m Do 14.00 - 22.00 uur; Vrij + Za 14.00-03.00 uur; Zo 14.00- 22.00 uur.