De Liemers Helemaal Goed Courant

22 oktober 2015

De Liemers Helemaal Goed Courant 22 oktober 2015


Folkmuziek van eigen bodem in folkcafé

DUIVEN - Vrijdag 6 november staat folkcafé De Liemers helemaal in het teken van ‘de Vliering’. Deze vijf koppige formatie is samengesteld uit liefhebbers van folk in het ruimste zin van het woord. Allen ervaren muzikanten, afkomstig uit verschillende disciplines: van jazz tot klassiek en van zwoele rock tot heavy metal.

De muziek is door zijn grote dynamische diversiteit geschikt voor kleine theaters en muziekcafés, maar ook zeker voor een groot festival. Het repertoire is geschreven door de bandleden zelf, in het Nederlands, met een hang naar historie, humor, weemoed en verlangen. Er is een sterke voorliefde voor de Nederlandse taal, robuuste uitspraken, grote woorden en kleine poëtische kanttekeningen.

Het geluid van ‘de Vliering’ varieert van stevige rock tot sierlijke wereldmuziek en van onvervalste folk tot een popsound met een vleugje kleinkunst. Folk in je moerstaal met een scheutje rock, een drupje wereldmuziek en een fris kleinkunstbriesje. Vergeten teksten van toen, nieuwe woorden van nu, muziek van vandaag en ooit. Enkele lovende reacties van concertbezoekers: 'als een warme douche'; 'Pakkende muziek die blijft hangen'; 'Zeer gevarieerd'; Mooie teksten'. Kortom, absoluut de moeite waard!

Folkcafé de Liemers is te vinden in de OGtent aan het Remigiusplein 11 in Duiven. Geopend vanaf 20:00 uur. De muziek begint om 20:30. Toegang is tien euro aan de kassa en 7,50 euro bij reservering via de site of telefoon 0316 527358. Reserveren is aanbevolen. Meer informatie staat op www.folkcafe-de-liemers.webnode.nl.

Senioren Sociëteit Groessen bestaat een halve eeuw

Vanaf links het bestuur van de Senioren Sociëteit Groessen: Janny Gilles, Bart van Kerkhoff, Kees Willemsen, Maria van Wely, Sjef Holland (voorgrond).

GROESSEN - Groessen is een dorp van feesten. Dit keer is het de beurt aan de Senioren Sociëteit Groessen. Het is precies een halve eeuw geleden dat de ouderen in het kerkdorp zich verenigden en dat wordt gevierd met een jubileumfeest op 25 oktober.


De geschiedenis van de Senioren Sociëteit Groessen begint in 1965 met de oprichting van de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO). Met als doel om voor de senioren uit het dorp leuke avonden, bijeenkomsten en activiteiten te organiseren. “Nog steeds wordt er met plezier teruggedacht aan de daguitstapjes, carnavalsavonden, kerstvieringen, sinterklaasactiviteiten en de kermisborrel op de maandagmorgen in de schutterstent”, vertelt voorzitter Sjef Holland. “De KBO heeft altijd een centrale rol ingenomen in de Groessense gemeenschap.”

Sjef Holland staat sinds vorig jaar aan het roer bij de Senioren Sociëteit Groessen. Samen met hem trad er een vrijwel geheel nieuw bestuur aan. “Na de wisseling van de wacht zijn we vol enthousiasme aan de slag gegaan. Dit jaar hebben we onze naam gewijzigd in Senioren Sociëteit Groessen en er is een jubileumcommissie in het leven geroepen.”

De jubileumdag begint om 10.30 uur met een dienst in de Heilige Andreaskerk. Aansluitend verhuist het gezelschap naar Zaal Gieling waar van 12.00 tot 13.30 uur een receptie wordt gehouden. Om 14.00 uur staat er voor de leden een brunch gepland. Tegen 16.00 uur eindigt de jubileumdag.
Sjef Holland: “Onze vereniging bloeit. Het afgelopen jaar is het aantal leden flink gestegen en daar zijn we trots op in Groessen.”

Kaarten Jetzt Geht's Loos

LOO – Inwoners van Loo en omgeving kijken er inmiddels alweer reikhalzend naar uit: Jetzt Geht’s Loos op zaterdag 7 november. De kaartverkoop voor de zestiende editie van het succesvolle evenement is reeds begonnen.

Jetzt Geht’s Loos heeft inmiddels een vaste plaats verworven op de Liemerse evenementenkalender. De eerste zaterdag van november is traditioneel ingeruimd voor het Loose muziekspektakel, georganiseerd door carnavalsvereniging De Nathalzen en Excelsior. Voor jong én oud biedt Jetzt Geht’s Loos volop vertier, ieder jaar weer.

Muziekvereniging Excelsior, onder leiding van dirigent Michael van den Broeck, biedt ditmaal een concert met veelal werken uit het populaire genre. Het thema van het concert zal zijn pop/swing er mag dus gedanst worden. Zeker te horen zijn Robbie Williams en Coldplay. Verder zal er tijdens het concert een optreden zijn van de blokfluitklas en het opleidingsorkest. Het concert begint om 19.00 uur en is gratis.

Oer-Loos feesten
Aansluitend vindt het feestdeel van Jetzt Geht’s Loos plaats. Dit is vorig jaar in een nieuw jasje gestoken. Om het voor iedereen aantrekkelijk te maken werd de entreeprijs verlaagd en de muziekkeuze afgestemd op een breder publiek. Voor het tweede jaar op rij is daarom gekozen voor DJ Robert pouwels. Hij zal deze avond ook nog een aantal vrijkaarten weggeven voor het Mega Piraten Festijn in het Gelredome medio december. Bovenal staat de oer-Loose gezelligheid voorop.

Toegangsbewijzen (vijf euro per stuk) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij SV Loo, Monique’s Hairfashion (Loo), Slagerij Scholten (Groessen), Present Art (Duiven) en BP ’t Ambacht (Westervoort). Jetzt Geht's Loos wordt gehouden in schuttersgebouw Willem Tell in Loo. Meer informatie staat op www.excelsior-loo.nl en www.nathalzenloo.nl.

Ratelband aan de schandpaal

MONTFERLAND - De laatste tijd werd Emile Ratelband regelmatig figuurlijk aan de schandpaal genageld. MKB Montferland-voorzitter Edwin Sap kreeg het voor elkaar om dat letterlijk te doen. Tijdens de netwerkbijeenkomst van de Montferlandse ondernemersvereniging werden de aanwezigen er door Ratelband figuurlijk, maar ook letterlijk toe gezet om te bewegen, met zelfs een polonaise tot gevolg.

Een goede ondernemer beweegt voortdurend, was de stelling van de positiviteitsgoeroe, om direct te kunnen inspringen op ontwikkelingen. Een andere wijze les was dat ondernemers niet bang moeten zijn voor 'pijnlijke' ervaringen uit het verleden. Dat werd gesymboliseerd door het opblazen van een ballon totdat deze knapte.

Foto: Dies Goorman

Niek Brugman van Montferland Journaal toonde zich een held. Hij hield zowaar de voeten heel na een sprong in het glas. En waar we nu heel benieuwd naar zijn... Wie van de aanwezigen heeft de volgende morgen in de badkamer geroepen "Ik ben de knapste, ik ben de beste"? Volgens Emile Ratelband is dat namelijk de beste manier om de dag te beginnen.

De netwerkavond bij café zalencentrum De Gracht werd druk bezocht. In december viert MKB Montferland het vijfjarig bestaan met een groot jubileumfeest. De ondernemersvereniging wil het onderling zakendoen tussen Montferlandse bedrijven bevorderen door ondernemers tijdens tien netwerkavonden per jaar met elkaar kennis te laten maken. Ondernemers die in Montferland wonen en/of er hun bedrijf hebben, zijn welkom als lid. Op www.mkbmontferland.nl staat meer informatie.

DVV scholencompetitie zaalvoetbal

DUIVEN - Voetbalvereniging DVV verzorgt aankomende winterperiode opnieuw een zaalvoetbalcompetitie voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs in Duiven. De zaalvoetbalcompetitie was vorig seizoen, met deelname van achttien teams en 150 spelers, een groot succes.

De teams die aan de scholencompetitie deelnemen moeten uit minimaal zeven en maximaal negen spelers bestaan. Spelers stellen hun eigen team samen en schrijven zich onder hun schoolnaam in. Voorwaarde is dat de spelers op dezelfde school zitten. Er wordt gespeeld op drie verschillende niveaus: Jongens uit groep 8 spelen in de Champions League en de teams bestaande uit jongens uit groep 7 nemen deel in aan Europa League. Voor meisjesteams (groep 7 en 8) is er de Ladies League.

Van Loon: “De zaalvoetbalcompetitie sluit perfect aan op de visie van DVV om meer sporten en bewegen te faciliteren. DVV slaat hiermee bovendien een brug naar het onderwijs.” Met de zaalvoetbalcompetitie, VTON-trainingsmethodiek en een eigen Techniekschool heeft DVV, samen met uiteraard de reguliere trainingen en wedstrijden, een compleet en uniek voetbalaanbod voor de jeugd van zes tot twaalf jaar. “ En dat legt de club geen windeieren getuige de 35 nieuwe aanmeldingen bij onze jeugdafdeling afgelopen zomer", aldus Van Loon.

Eind november gaat de scholencompetitie van start en in maart is de finaledag. Ieder team heeft minimaal drie speeldagen. De wedstrijden vinden plaats in sportcentrum Triominos op de vrijdagmiddag tussen 15:45 en 17:00 uur. Voor informatie en inschrijven kunnen spelers contact opnemen met Frank van Huet; 06 25414608 of mailen naar frankvanhuet@upcmail.nl.

FOTO: Team De Groene Ring dat vorig seizoen reikte tot de halve finale.

Beleef een avondje zangplezier samen met ’t Nut

LOBITH - Op dinsdag 27 oktober 19. 30 uur hebben alle belangstellenden de mogelijkheid om een bruisende muzikale avond samen met ’t Nut Departement Lobith bij te wonen. De avond is bij partycentrum Schipperspoort, Dorpsdijk 30 in Lobith. Leden hebben gratis toegang. Niet-leden betalen 2,50 euro.

Deze keer zal het Liemers Smartlappenkoor uit Zevenaar zijn veelzijdige repertoire ten gehore brengen. Het koor bestaat uit veertig zangers met daarnaast een professionele dirigent en enkele muzikanten die ook van wanten weten. Naast de aloude smartlappen zingt het koor evergreens en schuwen zij ook niet om in een andere taal te zingen, waarvan het Duits voorkeur heeft. Zij zullen dan ongetwijfeld ons allen een avondje zangplezier bezorgen, want van ieder optreden maken ze een feestje met de prachtige levensliederen en meezingers. Dit Smartlappenkoor heeft in de loop der jaren meerdere keren en met veel succes meegedaan aan het korenfestival in Tolkamer en Doetinchem.

Zonnebloem geniet enorm in Ogtent

DUIVEN - Op vrijdag 9 oktober vond de jaarlijkse Zonnebloem Theatermiddag plaats in Duiven. De organisatie was in handen van het bestuur van Regio De Liemers van de Zonnebloem. Onder een blauwe hemel en een stralende warme zon opende de fonkelnieuwe, schitterende Ogtent om 13.00 uur haar deuren om de 180 Zonnebloem gasten welkom te heten. Liefst 25 enthousiaste Zonnebloem vrijwilligers en vele Ogtentmedewerkers stonden paraat om de Zonnebloemgasten optimaal te ontvangen en te verzorgen.

De Westervoortse zangeres/gitarist Brigit Wichmann bracht vanaf 13.30 uur het voorprogramma. Direct zong het publiek met haar de bekende Nederlandstalige liederen enthousiast mee en zo kwam de stemming er goed in. De Liemerse topzanger/gitarist Paul Mulder verzorgde om 14.00 uur samen met de virtuoze accordeonist Theo Scholten het hoofdprogramma. Paul is niet alleen een muzikaal, veelzijdig wonder, hij kan als geen ander ook op een heerlijke manier omgaan met zijn publiek. Niets is hem te veel. Speciaal voor de Zonnebloemgasten, komend uit de gehele Liemers had Paul zelfs een lied geschreven over de Liemers: Ik was overal, op muziek van Geoff Mack.

Dit lied ging er in als koek, net als in de pauze de bitterballen en een drankje. Tegen het einde zong Paul samen met Brigit nog een lied. Na de toegift hadden bestuur en Paul voor het publiek nog een verrassing in petto. Door samen de kosten te delen was het mogelijk om aan iedereen een CD van Paul te schenken. Blij en tevreden togen de gasten daarna weer naar huis.

Op 7 oktober 2016 hoopt het bestuur de nationaal bekende zangeres Lily Kok in Duiven te mogen ontvangen. Zij heeft een prachtige stem en is onder andere bekend van Snip en Snap.

Weerbaarheidstraining voor acht- tot twaalfjarigen

ZEVENAAR - Vanaf woensdag 11 november organiseert jongerenwerk Zevenaar een weerbaarheidstraining voor alle kinderen in de leeftijd van acht tot en met twaalf jaar.

Gediplomeerd docente Seraja Schreuder ontwikkelde deze training voor kinderen die gepest worden, weinig zelfvertrouwen hebben of gewoon niet zo sterk in hun schoenen staan. Zij leert de kinderen fysieke en mentale weerbaarheid technieken, zodat zij zichzelf kunnen verdedigen, hun emoties beter leren kennen en beheersen en daardoor weer lekker zichzelf kunnen zijn. In de training staan plezier, sport en respect voor elkaar centraal.

De training duurt tien weken en wordt gehouden op de woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur in jongerencentrum 4ALL aan de Engeveldweg 4 in Zevenaar. De kosten zijn veertig euro voor tien lessen. Voor meer informatie of om je op te geven, stuur een mail naar b.vanhall@caleidoz.nl.

Spirituele wandeltocht

WESTERVOORT - Op 31 oktober is het vervolg van de spirituele wandeltocht, georganiseerd door de protestantse gemeente van Westervoort.

De afstand is ongeveer acht kilometer en u kunt zo aanhaken, ook als u vorige keer niet mee geweest bent. Het thema van deze keer is 'Rivier'. Water is rustgevend, altijd in beweging en boeiend om naar te kijken. Een mooie gelegenheid om uw hoofd leeg te maken.

Startplaats is Het Paalmanhuis aan Dorpstraat 63 in Westervoort om 10.00 uur. "Als u mee wilt wandelen geeft u zich dan uiterlijk 28 oktober op bij Arjen Hiemstra 026- 3114104 of via e-mail: arjenhiemstra@prot-gem-westervoort.nl.

Vrijwilligers lezen voor tijdens Nationale Voorleeslunch

LIEMERS - Op donderdag 8 oktober werd in Woonzorginstelling Binnenrijk door vrijwilligers van de Bibliotheek Liemers voorgelezen aan de bewoners. Met zichtbaar plezier luisterden de ouderen naar diverse verhalen. En passant genoten zij van een gezamenlijke lunch. De Bibliotheek Liemers organiseerde dit feestelijke evenement in het kader van de Internationale Dag van de Ouderen.

De Verenigde Naties hebben 1 oktober uitgeroepen tot Internationale Dag van de Ouderen. Thema’s die op deze dag centraal staan zijn onder meer de kwaliteit van ouderenzorg, maar ook uitsluiting en eenzaamheid. Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Boeken brengen verhalen binnen en roepen herinneringen op.

Samen met de Leescoalitie, de landelijke organisatie achter de Nationale Voorleeslunch, wil de Bibliotheek Liemers laten zien dat voorlezen een prettige en gemakkelijk toe te passen dagbesteding is, die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg. Door deelname aan de Voorleeslunch benadrukt de bibliotheek haar belangrijke rol in het sociale domein.

Na de succesvolle lunch in Giesbeek volgen er nóg drie op andere locaties in de Liemers: maandag 19 oktober in Bibliotheek Westervoort, woensdag 21 oktober in Woonzorginstelling Thuvine in Duiven en vrijdag 23 oktober in Bibliotheek Zevenaar. De voorleeslunches zijn niet openbaar, maar bedoeld voor bewoners en uitgenodigde leden van de bibliotheek. Alle lunches zijn financieel mogelijk gemaakt door Jumbo, Pastoriestraat te Duiven.

Pannerden in de media...

PANNERDEN - Op vrijdag 13 en zaterdag 14 november verzorgt carnavalsvereniging ’t Land van Waoter en Wiend in samenwerking met cabaretgroep Ons Kent Ons een spetterende pronkzitting.

Deze twee avonden hebben we het thema van het Mediapark. Laat je meeslepen met humor, dans, zang en natuurlijk een nieuwe Prins of Prinses! De kaartverkoop start op maandag 19 oktober. U bent dan vanaf 19:00 uur welkom in de schuttersgebouw (Dorpsplein 11). De kaartjes kosten twaalf euro per stuk en dan is men tevens een jaar lid van onze vereniging. Ook heeft men de mogelijkheid om voor meerdere personen kaarten te kopen. Vergeet dan niet om van deze personen adresgegevens mee te nemen.

Ook is er dit jaar speciaal voor de mensen die, wat het lopen of het gehoor betreft, wat beperkter zijn, de voorrangsregeling. "Dit doen we omdat wij van mening zijn dat de pronkzitting voor iedereen toegankelijk moet zijn. U kunt hiervoor tot en met 16 oktober contact opnemen met Annie Mulder 0319 372273 of 06 30758909. Samen met de carnavalsvereniging bespreekt u de mogelijkheden om een plaats te reserveren op de pronkzittingavond van vrijdag 13 november (www.waoterenwiend.nl)."

Huis Aerdt: Open Monument van oktober

HERWEN - Voor wie Open Monumentendag in september heeft gemist: Huis Aerdt gaat op zondag 25 oktober nogmaals open. Aerdt is door Stichting Open Monumentendag namelijk uitgeroepen tot het Open Monument van de Maand oktober. Dit is een maandelijks evenement aanvullend op de Open Monumentendag.

Huis Aerdt is op 25 oktober gratis te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur. Het gebouw heeft onlangs groot onderhoud ondergaan aan de binnenzijde. Eigenaar Geldersch Landschap & Kasteelen wil het resultaat graag laten zien. Er zijn deze dag onder andere presentaties over de geschiedenis van het huis, de bewoners en de restauratie in de jaren '60. Adres: Molenhoek 2, 6914 KM Herwen. Informatie: www.glk.nl/evenementen.


Te huur

Geldersch Landschap & Kasteelen zoekt een nieuwe huurder voor huis Aerdt. Een huurder met passie/gevoel voor het pand en de historie. De invulling (zakelijk gebruik en/of privé bewoning) is bespreekbaar. Voorop staat wel dat een gedeelte van het pand in gebruik blijft voor maatschappelijke doeleinden, zoals huwelijksvoltrekkingen en de jaarlijkse sinterklaasviering. Geïnteresseerden kunnen 25 oktober meer informatie inwinnen bij de aanwezige medewerkers van Geldersch Landschap & Kasteelen.

Zo verbeter je je draadloze thuisnetwerk

ZEVENAAR - Op woensdag 4 november verzorgt de Hobby Computer Club (HCC) haar maandelijkse computeravond. De avond wordt gehouden in Ons Huis, Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar. Aanvang lezing 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Het onderwerp is: zo verbeter je je draadloze thuisnetwerk (wifi).

Wifi is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven en we gebruiken ons draadloze netwerk steeds intensiever. Niet alleen de laptop is verbonden, smartphones, iPad’s, tablets, spelcomputers en smart-tv’s kunnen niet zonder een goed en krachtig wifi-signaal. En tegenwoordig vragen zelfs thermostaten, fototoestellen en andere slimme apparaten om een wifi-verbinding. Vaak is ons wifi-signaal dichtbij de meterkast en op de benedenverdieping wel op orde maar niet op de eerste of tweede verdieping of in de tuin.

In deze lezing / workshop leer je hoe je het wifi-signaal kunt verbeteren om de ontvangst krachtiger en in een ruimer gebied beschikbaar te maken. Kom op woensdag 4 november naar Ons Huis in Zevenaar om deze lezing / workshop bij te wonen. Je steekt er vast wat van op! De lezing wordt gegeven door Johan Boer.

Bij de helpdesk zijn de nodige deskundigen aanwezig die helpen bij vragen en problemen op het gebied van computerapparatuur en -programmatuur. Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om informatie te krijgen over allerlei onderwerpen, zoals Internet, Skype, Genealogie, Windows, Office, Linux, et cetera.

De toegang is vrij voor HCC-leden ook niet-leden zijn welkom, maar betalen twee euro per avond.

Cursussen in Het Musiater

Junior Popkoor (vanaf 8 jaar)

Vind je het leuk om te zingen en ben je tussen de 8 en 12 jaar oud? Geef je dan op voor het Junior Popkoor. Het repertoire zal bestaan uit swingende kinderliedjes en enkele eenvoudige popliedjes.

De cursus wordt afgesloten met een spetterend optreden! De cursus start op dinsdag 20 oktober 2015. Opgeven voor de cursus is nog mogelijk en kan via www.hetmusiater.nl. De docent is Atie Vletter en de cursus begint om 17.15 uur in Het Musiater in Zevenaar. De cursus bestaat uit tien lessen van 45 minuten en de cursusprijs is 82 euro.

Het Musiater, Bommersheufsestraat 62, Zevenaar; info@hetmusiater.nl / www.hetmusiater.nl; 0316 524477.

Paranormale beurs voor spiritualiteit en gezondheid in dorpshuis De Spieker in Spijk

SPIJK - Op deze dag kunt u, in een ontspannen sfeer, kennismaken met diverse manieren om je lichamelijk en geestelijk lekker in je vel te voelen, jezelf beter te leren kennen of je eigen creativiteit te ontdekken.

Aan deze dag wordt medewerking verleend door: Wilma v.d. Borne; jassentechniek en bloemkaarten, Yvonne van Heel; waarnemingen en foto lezen, Claudia Rietman; tarotiste en paragnoste, Herman Vonk; medium, Timo Angenent;paragnost, Martin Sommers; magnetiseren en levensvragen, Wilma Luyke; medium, Tiny Nova; polariteitsmassage, voetreflex-, reiki- en oormassage, Noortje Groenen; S.P.A., 100% natuurlijke gezichts- en lichaamsproducten,Claudia Witjes; Thaise-Yoga stoelmassage, Daisy Markerink; Energetix sieraden, Bianca Willems en Sheron Ploegmakers; Aloë vera producten, Jolanda Stam; wastekeningen, Marietje en Riet; handgemaakte spullen, Dinie Wtjes; wierrook, kaarten, steentjes, boeken et cetera, Hedy Grotenhuis; schilderijen, Mark Pinta; medium en stichting Transformatie.

Voor consulten wordt een redelijke vergoeding gevraagd. De entree bedraagt 2.50 euro; kinderen tot twaalf jaar gratis, alleen toegang onder begeleiding. Omdat de beurs dit jaar voor de vijfde maal wordt gehouden verloten we om 16.00 uur een consult naar keuze onder de bezoekers. U bent van harte welkom op zondag 25 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur in dorpshuis De Spieker aan de Willibrordusweg 1a in Spijk.

Meer informatie staat op www.dorpshuisspijk.nl/, de facebookpagina www.facebook.com/Dorpshuis-De-Spieker of bel ervoor naar 06 12103140.

Ontmoetingskerk Zevenaar

ZEVENAAR - Op zondag 25 oktober is er om 10.00 uur in de Ontmoetingskerk een viering waarin dominee Alle Jonkman zal voorgaan. Na afloop kan over deze viering worden nagepraat onder het genot van een kopje koffie of thee.

Op zondag 1 november is er om 10.00 uur een kerkdienst waarin mevrouw ds. IJ de Mol-Buizert uit Doetinchem zal voorgaan in gebouw Ons Huis naast de kerk is er om 10.00 uur jeugdkerk voor kinderen van twaalf tot achttien jaar.

Hans Reijmer neemt afscheid

ANGERLO - Jaar in, en jaar uit was hij de steun en toeverlaat van het verenigingsleven in Angerlo. Men kon altijd een beroep op hem doen, had altijd een luisterend oor voor een ieder. Over wie hebben we het dan, juist we hebben het over onze gebiedsagent Hans Reijmer.

Na acht jaar werkzaam te zijn geweest is hij met stille trom uit ons dorp Angerlo vertrokken, dit zonder persoonlijk afscheid te (kunnen) nemen van de Angerlose gemeenschap. De stichting Halfvasten-Angerlo wil dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan en heeft Hans Reijmer dan ook uitgenodigd om bij de eerste vergadering van de stichting aanwezig te zijn, om hem alsnog te bedanken voor de fijne samenwerking in de afgelopen jaren. Door voorzitter de heer Jan Hendriks werd dan ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om Hans Reijmer een enveloppe met inhoud te overhandigen, die bestemd is voor de behandeling van zijn dochter Anniek.

Anniek lijd namelijk aan de vreselijke ziekte van Lyme en deze is alleen maar in Amerika te behandelen, aangezien alléén daar baanbrekende behandelingen en spraakmakende resultaten zijn geboekt. Voor deze behandeling is er een bedrag nodig tussen de 70.000 en 100.000 euro; de stichting wil daar graag een financieel steentje aan bijdragen door middel van van deze financiële geste. "Hebben wij u nieuwsgierig gemaakt en wilt u Anniek ook financieel ondersteunen, dat kan, voor meer informatie zie de site: www.hopeandbelieve.com."

Kerkberichten Sint-Martinus Oud-Zevenaar

Zondag 1 november 11.00 uur: Eucharistieviering / Allerzielenviering

Pater Remmers en werkgroep met gemengd koor.

Gebedsintenties:

Johanna Koenders

Bertus Koenders

Anna van Alst-Peters

Frits en Betty Hugen-Wienhoven

Overleden ouders Ariës-van Megen

Gerrit en Riek Ross-Heitink

Jan Boerboom

Overleden ouders Froon-van Alst

Jan Witjes

Ina Koenders-Breuer

Lenie Aleven-Berndsen

Ouders van Dulmen-Volman (jaargetijde) en dochter Wilma

Ouders Zweers-te Dorsthorst en zonen Harry en Wim

Jo Jansen

Jan Hermsen

Dineke Gudden-de Kinkelder

Jan Kersten

Maria Driessen-van Rumund en dochter Maria

Mies Berntssen-van Alst

Gisela Kleinpenning

Annie Elferink-van Mierlo

Riet Gesthuizen-Sinderdinck

Gerard Stokman

Overleden ouders Stokman-Elshof

Overleden ouders Jan en Doortje van Kempen-Wieleman

Truus Aaldering-Buil

Overleden ouders Vister en Wim

Gerry van der Looy-van Brandenburg

Carola Schlief

Ad Bon

Ceup Schepers

Wim Willemsen

Jan van Uum

Joke van den Boom-de Jager

Jan en Wilfred Smits

Frans Hippmann

Maria Pijnappel-Goris

Ouders Riswick en kinderen

Johan Engelen

Josephina Fontein-Ross

Diny Willemsen-Beudel

Leo Soeters

Overleden ouders Aaldering-Welling

Toos Aaldering

Riek en Theet Heijneman en Peter

Collecte:

Eigen geloofsgemeenschap

Supergezellige vlooienmarkt

DIDAM - Op zondag 25 oktober van 10.00 tot 17.00 uur is er weer een super gezellige vlooienmarkt in de markthallen aan de Kerkstraat in Didam. Heerlijk snuffelen tussen de ruim zeventig stands met van alles en nog wat.

Vul uw verzameling aan of vindt het ontbrekende deel. Lekker wegdromen bij de dingen uit het verleden en terug denken aan grootmoeders tijd. Natuurlijk is er weer live muziek met ook liedjes uit de oude doos. Wilt u even uitrusten, neem dan plaats in de koffiehoek, waar u kunt genieten van en kopje verse koffie en lekkere snacks, tegen betaalbare prijzen. De kinderen krijgen een gratis verrassing en mogen een kleurplaat meenemen, die ze tijdens de vrijdagmarkt kunnen inleveren bij de marktmeester.

Tijdens de kerstmarkt op zondag 13 december van 12.00 tot 17.00 uur kunnen ze bij de kerstvrouw zien of ze in de prijzen zijn gevallen. In ieder geval ontvangen zij dan een leuke attentie voor hun deelname. De entree is 2,50 euro en kinderen tot twaalf jaar onder begeleiding mogen gratis naar binnen.

Wilt u zelf eens een kraam of plaatsje huren: www.themaevents.nl; 0631769290. De volgende markt is op 8 november in Lobith in de Habeshal. U kunt ook al boeken voor de kerstmarkt op 13 december in de Markthal.

Belangrijke informatieavond wijk Het Stegeslag Buurtinitiatief van start in Zevenaar

ZEVENAAR - Een aantal buren in de wijk ‘t Stegeslag heeft het initiatief genomen om verschillende 'buurtzaken' samen aan te pakken of in te kopen (dus voordeliger!). Op dinsdag 27 oktober om 19.30 tot 22.00 uur is er een informatieavond in Ons Huis, Dokter Honigstraat 3. Iedereen is welkom! Eerlijke informatie en geen verkooppraatjes.

Een avond volop informatie en met de nadruk op alles wat met energie (verbruik) te maken heeft. Maar ook andere zaken uit onze buurt komen aan bod. Bijvoorbeeld veiligheid, langer thuis wonen et cetera. Het initiatief is bedoeld om samen stappen te nemen waardoor het straks nog prettiger wonen is. Wat doen uw buren? We laten zien wie van uw buren al interesse heeft en in welke maatregelen. Bovendien tonen we u de (grote) verschillen in energieverbruik….! Veel opsteken zonder dat het u tot iets verplicht. Uw vragen en inbreng zijn van harte welkom.

Hulp van de gemeente

Dit buurtinitiatief is mogelijk gemaakt met een stimuleringsmaatregel van de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Met deze regeling helpt de stadsregio één wijk per gemeente bij het opzetten van een inkoopactie. De gemeente Zevenaar heeft hier actief aanspraak op gemaakt. Het gaat voorspoedig. Zo’n twintig buren hebben nu al hun wensen kenbaar gemaakt en er komen steeds meer buren bij. Zet de datum dinsdag 27 oktober in uw agenda.

Bezoekers maken kans op een gratis Energie-Scan voor hun woning! Nu al meer weten?

Programma Musiater

Op bezoek bij meneer Groen

Twee mannen krijgen tegen wil en dank met elkaar te maken. De 86-jarige weduwnaar meneer Groen (Bram van der Vlugt) leeft teruggetrokken in zijn flat als er een jonge zakenman (Oren Schrijver) op zijn stoep staat. De man heeft een taakstraf. Zes maanden lang moet hij meneer Groen wekelijks bezoeken. Geen van beide mannen zit op de bezoekjes te wachten, maar gaandeweg blijken de twee meer met elkaar gemeen te hebben dan ze dachten.

In On Golden Pond speelde Bram van der Vlugt vorig jaar een geniale oude mopperkont. Jeff Barons Op bezoek bij meneer Groen biedt Van der Vlugt opnieuw een rol waarin hij kan schitteren. Dit bekroonde toneelstuk voor twee acteurs is een bitterzoete komedie die zich ontwikkelt tot een prachtig drama. Producent Erwin van Lambaart: 'Bram van der Vlugt is de ideale meneer Groen.'

Zaterdag 31 oktober; Aanvang: 20.15 uur; Toegang: € 25,50 incl. consumptie; Rabobankzaal

Het Musiater is TEGEN pesten! Daarom hebben wij de volgende jeugdvoorstelling met een boodschap in ons theater:

Spijt! 12+

Jochem is continu het doelwit van pestgedrag. Er zijn weinig klasgenoten die hem bijstaan. David zou wel willen, maar die is ook heel druk met z'n band en z'n verliefdheid op Vera. Op het grote schoolfeest gaat het mis. Jochem wordt dronken gevoerd, David denkt dat Vera met een ander zoent en loopt van het feest weg. Die nacht lijkt Jochem spoorloos verdwenen. Van huis weggelopen. Nergens meer te vinden. David en Vera gaan op zoek en vinden zijn tas bij een meer in de buurt.
'Spijt! is een van de belangrijkste romans uit de jongerenreeks van Carry Slee. De verfilming in 2013 kreeg maar liefst 35 internationale prijzen, waaronder Beste Europese Jeugdfilm. De scenarist van die film - Dick van den Heuvel - schrijft en regisseert nu de musical naar het boek. Van de makers van de succesvolle musical 'Afblijven'.

Zondag 1 november 2015; Aanvang 14.30 uur; Prijs € 17,50; Rabobankzaal

Het Musiater, Bommersheufsestraat 62, Zevenaar

info@hetmusiater.nl / www.hetmusiater.nl

Bernadetteschool handbalkampioen meisjes Zevenaar

ZEVENAAR - Op woensdag 14 oktober werd door handbalvereniging OBW het zaalhandbalkampioenschap voor meisjes gespeeld.

Aan dit toernooi deden acht scholen mee: de Sint-Martinusschool en De Wissel deden ieder met twee teams mee, zodat in de poulefase twintig wedstrijden moesten worden gespeeld. Na deze wedstrijden bleven vier teams over; Lindenhage, Sint-Martinus 2, De Wissel 2 en de latere kampioen de Bernadetteschool uit Loo.

In de kruisfinales vielen de tweede teams van de Sint-Martinusschool en De Wissel af. In hun onderlinge wedstrijd trok de Sint-Martinusschool aan het langste einde. De finale tussen de Lindenhage en de Bernadetteschool werd een bloedstollende wedstrijd, die door de meisjes uit Loo met 1-0 werd gewonnen.

Voor de meisjes van De Lindenhage eindigde de wedstrijd dramatisch; hun gelijkmaker viel tijdens de zoemer, die het einde van de wedstrijd aangaf. Erger kun je het als sporter niet hebben. De Bernadetteschool gaat naar het Gelders kampioenschap, maar die datum is nog niet vastgesteld.

Op woensdag 21 oktober werd voor de eerste keer het kampioenschap voor jongens gespeeld.

Grolsch nieuwe sponsor van Boemelburcht

ZEVENAAR - Het bestuur van stichting GZK Boemelburcht heeft in Grolsch een nieuwe sponsor gevonden en het bestuur is daar bijzonder blij mee.

Met Grolsch heeft Boemelburcht de volgende stap gezet om haar huidige activiteiten te kunnen blijven organiseren en uit te breiden. Het gaat om de jaarlijkse presentatie van de stads- en jeugdprins, de opening van het carnaval, de Boemelparade, het frühschoppen en het kindercarnaval. Ook de jaarlijkse carnavalskrant 'De Pretgazet' zal bij het sponsorbedrag van Grolsch baat hebben!

Boemelburcht streeft er naar om samen met de horeca-ondernemers, waarvan vele Grolsch schenken, Zevenaar nog meer als carnavalshoofdstad van de Liemers te promoten. Inmiddels zijn het frühschoppen op maandag en de grote Boemelparade op zondag belangrijke evenement geworden waar duizenden bezoekers uit de wijde omgeving op afkomen.

Daarom blijft Boemelburcht zoeken naar nieuwe sponsoren omdat de stichting de ondernemers nodig heeft net zoals de ondernemers Boemelburcht nodig hebben. Geïnteresseerden die het belangrijk vinden om met hun onderneming net zoals de bestaande sponsoren Grolsch, Bril 2000 en Café Rooie Jan, Zevenaar als centrum van de Liemers via het carnaval te promoten, kunnen contact opnemen met de Stichting Boemelburcht.

Alzheimer Café: Intimiteit en dementie

ZEVENAAR - Op dinsdag 27 oktober is er een bijeenkomst van het Alzheimer Café Zevenaar in dienstencentrum De Hooge Bongert van Caleidoz. Het Café is informatief, gezellig en geeft herkenning en steun aan mensen die aan een vorm van dementie lijden maar ook aan hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners.

Thema voor deze avond: Intimiteit en dementie. Specialist ouderengeneeskunde Dayenne Salemink gaat in gesprek over hoe het is als je je partner kwijt raakt. Hoe houd je toch een samen gevoel? Hoe reageer je als je partner of als een van je ouders opeens verandert of ontremd reageert?

Het Alzheimer Café vindt elke vierde dinsdag van de maand plaats. De zaal is open vanaf 19.00 uur en het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Daarna is er tot circa 21.30 uur nog gelegenheid om wat na te praten. De toegang is gratis. Aan de hand van een thema wordt gesproken met een (ervarings-) deskundige en in een gemoedelijke sfeer is voldoende ruimte om met elkaar te praten.

Het Alzheimer Café Zevenaar nodigt een ieder uit om ook eens te komen kijken. "Enthousiaste vrijwilligers ontvangen u graag. U hoeft zich niet aan te melden en het eerste kopje koffie of thee is van het huis. Wilt u meer informatie of het programma 2015 ontvangen?Dan kunt u bellen met het telefoonnummer 0316 526994."

Mayliss Row met 'n Bang door naar de Battles

Promise van links naar rechts: Chris, Maylissa, Pim

REGIO - Maylissa zong bij The Blind Auditions van The voice of Holland het nummer 'Bang Bang' van Jessie J, Ariana Grande en Nicki Minaj. Ali B. was dusdanig onder de indruk dat hij zijn stoel omdraaide en Maylissa verwelkomde in zijn team.

Maylissa mag zichzelf nu in de batlles gaan bewijzen tegen één van haar medekandidaten en hoopt dat zij één stap dichterbij haar doel komt, van haar muziek te kunnen leven. Maylissa hoeft niet persé beroemd te worden en houdt het zelf liever intiem en kleinschalig. Het liefst treedt ze in de voetsporen van haar eigen inspiratiebronnen 'Etta James, Aretha Franklin, Michael Jackson', daardoor raakt ze geïnspireerd. Ze zingen niet alleen een lied maar vertellen een heel verhaal dat wordt gezongen vanuit hun gevoel. Zelf is ze heel expressief en heeft ze een talent voor theater. Wanneer ze zingt, word je meegezogen, je luistert niet alleen, maar beleeft het lied.
De 18-jarige Maylissa woont in het Duitse plaatsje Elten en zingt het liefst de hele dag door. Ze zit in een band Promise samen met Chris van de Bunte en Pim Stegeman en heeft een grote liefde voor soul- en motownmuziek. In het dagelijks leven studeert ze Artiest Muziek in Arnhem.

Naast zingen, danst en acteert ze ook en schrijft liedjes. Kortom een creatieve alleskunner. Meer achtergrond-info, foto's filmpjes, boekingen en linkjes staan op www.maylissa.eu.

Stl dt r gn klnkrs wrn

ZEVENAAR - Stel dat er geen klinkers waren en andere wetenswaardigheden over de taal en de geschiedenis van de Joodse Bijbel (TeNaCh). Op maandag 9 november leidt theologe mevrouw drs. Petra van der Voort een bijeenkomst waarin we globaal kennis kunnen maken met de achtergronden, ontstaansgeschiedenis, cultuur, het schrift en andere weetjes over het Oude Testament (TeNaCH).

Deze avond staat op zichzelf en kan als zodanig worden gevolgd, maar kan ook dienen als opmaat tot een cursus inleiding Klassiek Bijbels Hebreeuws. Tijdens de avond is er alle gelegenheid vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. De bijeenkomst is in Gebouw Ons Huis aan Dr. Honigstraat 3 in Zevenaar. Tijd: 19.30 tot 21.30 uur. De kosten zijn vijf euro. Nadere informatie bij Petra van der Wal: p.vanderwal@planet.nl.

Nieuwe Dojo-assistenten bij Judokwai Fred Schilder

GIESBEEK - Zaïda Amorij en Marloes Middelink zijn geslaagd voor de opleiding tot dojo-assistent.

Beide eerste danhouders hebben gedurende het seizoen 2014-2015 bij Judokwai Giesbeek hun examen-opdrachten uitgevoerd. Naast het verzorgen van judolessen hebben zij geholpen bij het organiseren van twee judotoernooien. Dinsdag 6 oktober hebben zij hun diploma in uitgereikt gekregen door judoleraar Mirjam Boerboom. Zij zijn nu bevoegd om judolessen te verzorgen. Beide dames zijn elke dinsdag te vinden op de judomat.

Wilma Leewis erelid van basketbalvereniging Pigeons

Wilma midden tussen leden, ouders, en trainers/coaches

DUIVEN - "Afgelopen vrijdag 9 oktober hebben wij van basketbalvereniging Pigeons uit Duiven tijdens een informele bijeenkomst, afscheid genomen van Wilma Leewis."

Wilma midden tussen leden, ouders, en trainers/coaches

Wilma Leewis was bijna twintig jaar verbonden aan de vereniging en heeft zich in bijzondere mate ingezet voor de vereniging. "Tijdens deze bijeenkomst hebben wij namens de vereniging Wilma een kadobon aangeboden, vergezeld van een mooie bos bloemen. Verder waren er nog kleine attenties vanuit leden. Wilma heeft het erelidmaatschap van onze vereniging meer dan verdiend!"

AED-training vrijwilligers Sint-Andreas en bridgeclub

Fotograaf: Oog op Zevenaar

ZEVENAAR - Elke seconde telt!! Met die gedachte is een groep vrijwilligers van schutterij St. Andreas, schietvereniging Sint-Hubertus en bridgeclub Zevenaar, dinsdag 6 oktober weer op herhaling geweest.

Jaarlijks worden de vaardigheden in het reanimeren en het gebruik van de AED hierbij weer opgefrist. Dankzij deze vrijwilligers zijn er op de clubavonden, altijd mensen aanwezig die “in nood” weten te handelen. Hiervoor is het schuttersgebouw Sint-Andreas al enkele jaren voorzien van een AED-apparaat.

De training is gegeven door André Jansen van BHV Incompany.

Kerkdiensten PKN Rijnwaarden

LOBITH - Op zondag 25 oktober gaat ds. Van Wingerden uit Doetinchem voor. In de dienst van zondag 1 november zal ds. Ter Avest uit Arnhem voorgaan.

Beide diensten zijn in de protestantse kerk in Lobith en beginnen om 10.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Na de dienst is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken en met elkaar na te praten. PKN Rijnwaarden, Markt 15, Lobith.

Programma Musiater

Op bezoek bij meneer Groen (Try-out)

Met Bram van der Vlugt en Oren Schrijver

Twee mannen krijgen tegen wil en dank met elkaar te maken. De 86-jarige weduwnaar meneer Groen (Bram van der Vlugt) leeft teruggetrokken in zijn flat als er een jonge zakenman (Oren Schrijver) op zijn stoep staat. De man heeft een taakstraf. Zes maanden lang moet hij meneer Groen wekelijks bezoeken. Geen van beide mannen zit op de bezoekjes te wachten, maar gaandeweg blijken de twee meer met elkaar gemeen te hebben dan ze dachten.

In On Golden Pond speelde Bram van der Vlugt vorig jaar een geniale oude mopperkont. Jeff Barons Op bezoek bij meneer Groen biedt Van der Vlugt opnieuw een rol waarin hij kan schitteren. Dit bekroonde toneelstuk voor twee acteurs is een bitterzoete komedie die zich ontwikkelt tot een prachtig drama. Producent Erwin van Lambaart: 'Bram van der Vlugt is de ideale meneer Groen.'

Zaterdag 31 oktober; Aanvang: 20.15 uur

Het Musiater is TEGEN pesten! Daarom hebben wij de volgende jeugdvoorstelling met een boodschap in ons theater:

Spijt! 12+

Jochem is continu het doelwit van pestgedrag. Er zijn weinig klasgenoten die hem bijstaan. David zou wel willen, maar die is ook heel druk met z'n band en z'n verliefdheid op Vera. Op het grote schoolfeest gaat het mis. Jochem wordt dronken gevoerd, David denkt dat Vera met een ander zoent en loopt van het feest weg. Die nacht lijkt Jochem spoorloos verdwenen. Van huis weggelopen. Nergens meer te vinden. David en Vera gaan op zoek en vinden zijn tas bij een meer in de buurt.
'Spijt! is een van de belangrijkste romans uit de jongerenreeks van Carry Slee. De verfilming in 2013 kreeg maar liefst 35 internationale prijzen, waaronder Beste Europese Jeugdfilm. De scenarist van die film - Dick van den Heuvel - schrijft en regisseert nu de musical naar het boek. Van de makers van de succesvolle musical 'Afblijven'.

Zondag 1 november 2015; Aanvang 14.30 uur.

Het Musiater,Bommersheufsestraat 62, Zevenaar; www.hetmusiater.nl.

Denk nu aan het winterklaar maken en kijk eens naar de bomen! Martijn Vister, dé allround hovenier voor je tuin

TOLKAMER – Genieten van je huis en omgeving. Trots zijn op je terras en tuin. We doen er alles aan om het een visitekaartje te laten zijn en we willen er ons thuis voelen! Niet iedereen heeft groene vingers, en er zijn ook werkzaamheden, die we graag aan de vakman overlaten. Zulke vakmensen vind je bij Hoveniersbedrijf Martijn Vister, die niet alleen struiken snoeien, maar ook bomen in model en toom kunnen houden!

Van tuinontwerp tot –onderhoud: Hovenier Martijn Vister levert al jaren kwaliteit. Steeds vaker doet met name de particulier een beroep op zijn bedrijf. Martijn spreekt de taal van de cliënten in de regio en begrijpt de wensen, die hij graag samen met de opdrachtgever uitwerkt. Wordt het een tuin vol bloeiend plantplezier of misschien wel een speelse en strakke tuin, onderhoudsvriendelijk en heerlijke zitjes, bij dit hoveniersbedrijf is alles mogelijk. Martijn Vister komt graag bij je langs om je wensen te bespreken.

Momenteel vragen de klanten het winterklaar maken van de tuin. Nog voor de vorst invalt, de tuin schoon opgeruimd, de grond bewerkt, compost en bemesting toegevoegd om nu al een schone tuin te hebben: mooi voor het oog! Je kunt ook de natuur deze winter een groot deel haar gang te laten gaan en wachten tot het voorjaar!

Treeworker

Steeds vaker zien we de treeworkers van het hoveniersbedrijf als 'apen' in bomen aan het werk. Ze fatsoeneren de boom, snoeien en halen in de weg hangende takken weg. Ook dat is werk van de hovenier uit Tolkamer!

Hovenier Martijn Vister is gevestigd aan Lindenhof 1 in Tolkamer; telefoon (0316) 543240/06 16455678.

Cursus 'Opvoeden van een meerling'

WESTERVOORT - Ouders van een tweeling of drieling krijgen, naast allerlei praktische problemen, te maken met specifieke opvoedingsvragen. Bijvoorbeeld het verdelen van de aandacht; het opvoeden tot een individu; taalontwikkeling bij meerlingen en schoolkeuze, samen in een groep of apart?

Op donderdag 5 november start GGD Gelderland-Midden een gratis cursus 'Opvoeden van een meerling'. Deze cursus van vier bijeenkomsten is bedoeld voor ouders van een meerling tussen anderhalf en vier jaar en wordt gehouden in De Nieuwhof aan de Rivierweg 1 in Westervoort. De bijeenkomsten duren van 20.00 tot 22.00 uur.

Voor meer informatie en/of aanmelding bezoek de website www.vggm.nl. U kunt ook bellen met het Cursusbureau, telefoon (088) 355 6215 (bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur). Deelname aan de cursus is gratis.

Beleef avondje zangplezier samen met 't Nut

LOBITH - Op dinsdag 27 oktober om 19.30 uur hebben alle belangstellenden een mogelijkheid om een bruisende muzikale avond samen met 't Nut Departement Lobith bij te wonen. Deze keer zal het Liemers Smartlappenkoor uit Zevenaar zijn veelzijdige repertoire ten gehore brengen.

Het koor bestaat uit veertig zangers met daarnaast een professionele dirigent en enkele muzikanten die ook van wanten weten. Naast de aloude smartlappen zingt het koor evergreens en schuwen zij ook niet om in een andere taal te zingen, waarvan het Duits voorkeur heeft. Zij zullen dan ongetwijfeld ons allen een avondje zangplezier bezorgen, want van ieder optreden maken ze een feestje met de prachtige levensliederen en meezingers. Dit Smartlappenkoor heeft in de loop der jaren meerdere keren en met veel succes meegedaan aan het korenfestival in Tolkamer en Doetinchem.

De avond is in Partycentrum Schipperspoort, Dorpsdijk 30 in Lobith. Leden gratis; niet-leden betalen 2,50 euro.

Enthousiaste vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - De Vrijwilligerscentrale van Caleidoz Welzijn zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

Kringloop Herwen heeft verschillende medewerkers nodig, onder andere voor kassawerkzaamheden, opknappen van meubels, sorteren van binnengekomen spullen en het prijzen ervan.

Liemers College zoekt enkele mediatheekmedewerkers voor het aan de leerlingen uitlenen van boeken en cd’s.

Muziekcafé De Lantaern zoekt verschillende medewerkers, onder andere een lay-outmaker, barmedewerkers, technische medewerkers en leden van de programmagroep.

Nestkasten Werkgroep Zevenaar zoekt enkele handige vrijwilligers voor het bouwen van nestkasten voor o.a. uilen, valken en zwaluwen.

Voor meer informatie over deze en circa 250 andere vacatures kan men contact opnemen met de Vacaturebank van Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur, telefoon 0316 243299). Men kan ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…' Oogmeting 3.0 bij Theo Optiek

ZEVENAAR - Tot op heden werden de ogen op drie oogfouten gecontroleerd en gecorrigeerd. Dankzij de DNeye scanner, een revolutionair oogmeetapparaat, corrigeren we er nu achttien. Het resultaat: een compleet nieuwe generatie glazen. Meer details, meer kleur en meer contrast.Nachtblindheid 'Mensen komen bij me omdat ze denken dat ze nachtblind zijn,' zegt Theo Hoogervorst.In werkelijkheid is hun oogafwijking s' nachts en tijdens de schemering anders dan overdag. Hierdoor zien ze s' nachts minder goed met de bril waarmee ze overdag prima zien. Dit verschil heeft te maken met de pupil, die s'nachts groter is. De DNEye scanner bootst verschillende lichtomstandigheden na en meet vervolgens de exacte afwijking bij diverse pupilgroottes.

Zo heb je altijd optimaal zicht: overdag, tijdens de schemering en s'nachts.

Theo Optiek nodigt u uit voor een gratis DNEye scan en advies. Tot en met december 2015 krijgt u de DNEye scan toeslag ter waarde van € 100,00 gratis.

Tot ziens bij Theo Optiek!

Burgemeester P. Schadd-de Boer opent expo

AERDT - Op 10 en 11 oktober hield de vereniging Rijnwaarden50plus een expositie in het historische kerkje in Aerdt. Hier konden amateurkunstenaars hun artistieke producten aan een breed publiek laten zien.

Deze bijzondere gevarieerde tentoonstelling werd geopend door de nieuwe burgemeester van Rijnwaarden, mevrouw Ella Schadd-de Boer. Zij sprak haar waardering en bewondering uit voor de kunstenaars en hun werk. De ongeveer vijftien kunstenaars, allemaal leden van deze grootste vereniging van Rijnwaarden, waren zelf aanwezig om de burgemeester en andere bezoekers uitleg, demonstraties en andere informatie te geven. Er werd de volgende kunst geëxposeerd: Beelden, houtsculpturen, schilderijen, borduur- en andere handwerktechnieken, molens, poppenhuizen enzovoort. Onder het genot van een kopje koffie of thee kon de bezoeker zich verbazen over het talent dat hier haar kunst tentoonstelt.

Liemers Mannenkoor kan versterking gebruiken

ZEVENAAR - Het Liemers Mannenkoor (LMK) kan versterking gebruiken. Belangstellenden worden uitgenodigd om vrijblijvend een repetitie bij te wonen. Om alleen een kijkje te nemen of om mee te zingen.

Op dit moment maakt het Liemers Mannenkoor zich op voor de gezellige decembermaand met tal van kerstoptredens. Er wordt wekelijks gerepeteerd om het kerstrepertoire onder de knie te krijgen. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zij hoeven geen zangervaring te hebben of noten te kunnen lezen. De repetities vinden iedere dinsdagavond plaats in het Juvenaat aan de Babberichseweg in Zevenaar. Mannen die twijfelen kunnen drie maanden vrijbljvend meezingen of de repetities bezoeken.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Jan Jansen, 0316 284326 of Henk Uffing, 0316 332143. Meer informatie is te vinden via www.liemersmannenkoor.nl.

Masaan

DIDAM - Masaan (De levens van vier mensen in traditioneel India, belicht: maandag 2 november om 20.00 uur in Filmhuis Didam.

In Benares, de heilige stad gelegen aan de Ganges, is het leven gebonden aan morele tradities. Vier levens kruisen elkaar langs de Ganges. Een jongen van de lagere kaste die hopeloos verliefd is, een dochter belast met het schuldgevoel van een seksuele ontmoeting die eindigt in een tragedie, een ongelukkige vader met een vervagende moraal en een levendig kind dat verlangt naar een gezin. Allen verlangen ernaar om te ontsnappen aan de moraal van een kleine stad.

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Voor reserveren en meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree 6 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open.

Rode Loperdag: verrassingen

ZEVENAAR – Wie zaterdag 24 oktober komt winkelen in Zevenaar, maakt kans op een heerlijke prijs bij een van de Zevenaarse versspecialisten. Maar ook de andere winkeliers in het stadshart rollen deze zaterdag de rode loper uit voor hun klanten.

De Roder Loperdag is vaste prik op de activiteitenkalender van het Zevenaarse stadshart. Tweemaal per jaar is het winkelend publiek letterlijk koning bij de vele winkels. De winkeliers verrassen hun klanten met kortingen, cadeautjes en andere acties. Daarnaast krijgt iedereen bij elke aankoop een kraslot, waarmee ditmaal een heerlijke versnapering te winnen valt bij de slagers Appie van Uum en Franz Gerritschen, bij poelier Martin Mooij en bij visspeciaalzaak Het Scholletje.

Meer activiteiten

Daarnaast verzorgen de winkeliers in de Didamsestraat tijdens de Rode Loperdag twee modeshows in de buitenlucht. Zo tonen Vipz Men's Wear en Bloemberg Mannenmode de nieuwste herfstmode. De modeshows zijn om 13.30 en 15.00 uur. Ook bij andere winkeliers kan men zaterdag 24 oktober rekenen op aantrekkelijke verrassingen. Deze staan eveneens vermeld op www.zevenaardestadin.nl.

Schaakvereniging ontvangt Hans Böhm

ZEVENAAR - Dinsdag 27 oktober komt Internationaal meester Hans Böhm naar Zevenaar. Vanaf 20.00 uur geeft hij een boeiende presentatie over het schaakspel waarbij het paard centraal staat.

Hans Böhm is natuurlijk bekend van het schaken. Naast zijn schaakprestaties hebben wij hem ook leren kennen als commentator bij diverse schaaktoernooien, als schrijver van (schaak)boeken en als columnist in dagbladen en tijdschriften. Verder werkte hij mee aan het radioprogramma Man en Paard en was hij ook te zien bij het consumentenprogramma Ook dat nog op televisie. In mei was hij nog in Zevenaar om een levend schaakspel te leiden en om een schaaksimultaan te geven tijdens het cultureel festival 'Buitenblik'.

De avond staat open voor een ieder met belangstelling voor schaken. Degenen die graag kennis willen maken met het schaakspel en wellicht nadien een partijtje willen schaken tegen een schaakmeester, kunnen zich aanmelden bij karelverbeek@icloud.com. Schaakvereniging Zevenaar is aan Dr. Honigstraat 3, Zevenaar (naast de kerk).

Spetterende opening Kinderboekenweek bij de Bibliotheek Liemers

DUIVEN - Woensdagmiddag 7 oktober hebben vijftig kinderen veel opgestoken tijdens het minicollege en de wetenschapsquiz van wetenschapper en kinderboekenschrijfster Esther Walraven in De Ogtent in Duiven.

Het was de spetterende start van de Kinderboekenweek 2015, die onder het motto 'Raar maar waar', geheel in het teken stond van wetenschap en techniek. De filmzaal van De Ogtent was omgetoverd in een collegezaal, waar Esther Walraven op een leuke en begrijpelijke manier uitlegde 'Waarom achtbanen te gek zijn' (de titel van haar laatste boek). Tijdens de quiz bleek dat de meeste kinderen al veel weten, maar werden ze af en toe op het verkeerde been gezet. De deelnemers weten nu waarom 'raar' soms tóch écht waar is!

Na afloop konden de kinderen een handtekening van Esther krijgen en met haar op de foto. De Ogtent had gezorgd voor drinken en snoephartjes, omdat iedereen hart had gekregen voor de wetenschap!

Bijzondere textielexpositie in Aerdt

AERDT - In het kerkje van Aerdt opent de Kunstkring Het Gelders Eiland zondag 8 november om 14:30 uur een expositie met werk van José van Loon en Astrid Polman.

Als klein meisje was José van Loon, uit Bennekom, in de weer met lapjes. In haar geëxposeerde werk nu maakt ze gebruik van zelfgemaakte kantachtige stoffen. Haar werk geeft uitdrukking aan woorden als: aaibaar, schoonheid van het detail en kwetsbaarheid tegenover kracht. Astrid Polman, woonachtig in Bemmel, maakt werk uit textiel in combinatie met epoxyklei of potloodtekening. Vilten is voor haar een belangrijke techniek. Groei, vruchtbaarheid en cycli van het leven zijn thema's die vaak voorkomen.

Het muzikale deel in deze opening wordt verzorgd door Boris Peters op piano. Hij speelt voor het eerst voor De Kunstkring, die het erg op prijs stelt hem voor te stellen. De tentoonstelling is ook te bezoeken op 15,22 en 29 november van 14.00 tot 17.00 uur

Heimwee met een glimlach

REGIO - Yarden Crematorium Slangenburg organiseert op zaterdag 31 oktober en zondag 1 november de Herinneringsweek. In deze periode biedt Yarden nabestaanden de mogelijkheid om hun dierbaren te herinneren in Doetinchem.


Herinneringsweken. Yarden wil voorzien in de behoefte van Nederlanders om vaker momenten te creëren waarop zij hun dierbaren kunnen herdenken en herinneren. Daarom opent Yarden op zaterdag 31 oktober en zondag 1 november vanaf 18.00 uur de deuren van crematorium Slangenburg in Doetinchem voor een herinneringsbijeenkomst. Bezoekers kunnen hun dierbaren herdenken met muziek of kunnen een kaars ter nagedachtenis aansteken. Op deze herinneringsbijeenkomsten is uiteraard iedereen meer dan welkom.

Heimwee met een glimlach        
Ronny van Haften, Yarden & van Haften uitvaartzorg: 'Voor openlijk verdriet om het verlies van een naaste was vroeger nauwelijks plek. De dood was een taboe en die stopte je zo ver mogelijk weg. De laatste jaren is er iets veranderd in onze omgang met de dood. We durven tegenwoordig ook steeds meer openlijk met elkaar te praten over de pijn van het verlies. Het blijft belangrijk om uiting te geven aan de gevoelens die het gemis van een naaste oproepen. Dit om de band die je had met de overledene te blijven voelen en om herinneringsmomenten in je leven in te bouwen. Momenten waarop je weer even volop mag stilstaan bij iemand die je dierbaar was. Met de Herinneringsweken proberen wij daar een passende bijdrage aan te leveren. We hopen de gevoelens van heimwee daarmee een kleine glimlach te kunnen geven.'

Programma

Vanaf 18.00 uur is het crematorium geopend en zijn bezoekers van harte welkom in de 'van Baerzaal'. Vanaf 18.30 uur zal met medewerking van Conny Pouwels en Peter Loeters invulling worden gegeven aan de herinneringsbijeenkomst met woord en muziek. Aansluitend wordt er een fakkeloptocht gehouden over de begraafplaats. Vanaf ongeveer 20.15 uur is er gelegenheid om nog even na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Telefonisch opgeven is tijdens kantoortijden mogelijk via 0314 - 345 774. Meer informatie staat op: www.yarden.nl/herinneringsbijeenkomst. Uiteraard mag iedereen op een eigen manier komen herinneren.

Urnsieraden bij Juwelier André

ZEVENAAR - Meester-goudsmid André Stolk werkt met groot plezier in zijn juwelierszaak in Zevenaar. Daarnaast zit hij met veel liefde achter zijn werkbank sieraden te repareren, te creëren of te herscheppen. De laatste jaren kri­jgt hij steeds vaker vraag naar urnsieraden. Dit zijn sieraden waarin een klein beetje as van een dierbare wordt bewaard. Deze sieraden zijn er in verschillende vormen zoals kruisjes, hartjes en vlindervormen.

Bij Juwelier André worden deze niet dichtgelijmd, zoals elders wel gebeurt, maar zorgvuldig afge­vuld en dicht gesoldeerd. Wat veel mensen niet weten, is dat de trouwring (of een ander sieraad) van een overledene, omgevormd kan worden tot een ander sieraad. André noemt dit het tweede leven van de trouwring, het herscheppen in een anders gevormde ring, in een hanger of in een urnsieraad.

André: "Mensen zijn vaak verrast door de hoeveel­heid mogelijkheden voor een persoonlijke invul­ling. Aan de hand van de wensen van de klant maken we een ontwerp op tekening. De klant weet dan precies hoe het sieraad er uiteindelijk uit zal zien. Overigens, wij werken uitsluitend in ons eigen atelier, er gaat niets de deur uit en kan er dus niks kwijtraken." Als de klant het sieraad komt ophalen en André ziet die verraste blijheid, soms met een traantje, dan herinnert hij zich weer waar­om hij goudsmid is geworden!

Bijzondere Gedenktekens van Aries Natuursteen Zevenaar

ZEVENAAR - Een waardig en uniek gedenkteken maken wij samen met u. Na de crematie of begrafenis van een dierbare, komt het besef en de wens om een tastbare en blijvende herinnering voor hem of haar te laten maken. Aries Gedenktekens zorgt, al bijna zeventig jaar, samen met de nabestaanden, voor een waardig gedenkteken in de vorm van een grafmonument of urn-monument.

Van een vrijblijvend advies en ontwerp tot het vervaardigen en plaatsen van een gedenkteken: Aries Gedenktekens verzorgt het helemaal. Na de crematie wordt vaak voor het verstrooien van de as gekozen. Maar…, is dit een verstandige keuze? Wij horen nog wel eens dat er achteraf spijt is omdat er dan geen unieke gedenkplek is. Nabestaanden weten soms niet wat mogelijk is, of kijken op tegen de extra kosten voor een gedenkplek of gedenkteken. Tegenwoordig mag de as-urn in eigen huis of tuin worden bewaard. Een bijzondere gedenkplek "dichtbij" is wat veel mensen aanspreekt. Daarom hebben wij ons ook gespecialiseerd in deze vorm van gedenktekens.

Wij zijn een familiebedrijf met gedreven en betrokken vakmensen. Kiest u voor ons bedrijf, dan kiest u voor kwaliteit en een concurrerende prijs. Dat kan doordat wij, anno nu, zonder provisies en doorverwijsvergoedingen werken. Als één van de weinige natuursteenbedrijven in Nederland kunnen wij grafmonumenten en urn-monumenten volledig uit eigen voorraad en in eigen werkplaats maken. Hierdoor is de levertijd kort.

Wij beschikken over een ruime toonzaal en modellentuin met veel keuze. U bent welkom voor een vrijblijvend oriënterend bezoek. Wenst u direct een gesprek, dan verzoeken wij vooraf een afspraak te maken. T 0316 523362. Wij zijn erkend lid van NGS en ABN. Werken volgens het Keurmerk Natuursteen en hanteren landelijke ABN garanties.

Voor meer informatie: www.ngs.nl/aries, www.ariesnatuursteen.nl, www.gedenkplekken.nl.

Achterstallig onderhoud

Bij besprekingen lopen wij regelmatig tegen 'achterstallig onderhoud' aan: in het verleden gemaakte regelingen, zoals huwelijksvoorwaarden of testamenten, die niet meer aansluiten bij huidige wetgeving of bij eigen wensen en omstandigheden. Daarnaast worden nieuwe notariële ideeën geboren, zoals het levenstestament. Testamenten gelden vanaf het moment van overlijden. Maar vóór het overlijden kunt u wilsonbekwaam worden (zoals bij dementie). Om uw partner over uw vermogen te kunnen laten beschikken, dient uw partner een bewind bij de kantonrechter aan te vragen. Dit geldt ook indien u in gemeenschap van goederen bent gehuwd. Uw vermogen gaat op slot en de kantonrechter heeft de sleutel! Dit kunt u voorkomen door een levenstestament te maken met daarin een volmacht aan uw partner en/of uw kinderen.

In 2003 is nieuw erfrecht in werking getreden. Het is een misverstand dat oude testamenten door de komst van het nieuwe erfrecht zijn vervallen. Het is van groot belang om testamenten eens per vijf jaar te laten beoordelen. Oude testamenten schieten vaak te kort in de bescherming van de langstlevende tegen aanspraken van de kinderen, maar ook in de besparing van erfbelasting en het veilig stellen van de kindsdelen (ontstaan bij het overlijden van de eerste echtgenoot) voor het geval de langstlevende permanent in de zorg terecht komt.

Ook bij schenking van kleinere bedragen, al dan niet op papier, kunt u veel voordeel behalen, zoals besparing van erfbelasting, inkomstenbelasting, het verlagen van de eigen bijdrage aan de zorg.

Al met al: een goed advies van de notaris levert u geld op, in plaats van dat het u geld kost!

Voor een gratis gesprek kunt u terecht bij Prick & Van Houtum notarissen. Telefoon: 0316-524641 of kijk op www.pvhnotarissen.nl

Heeft u wel eens stilgestaan bij uw uitvaartwensen?

ZEVENAAR - U denkt er waarschijnlijk niet vaak over na, maar weten uw nabestaanden uw uitvaartwensen eigenlijk wel? Regelmatig komt het voor dat de wensen niet bekend zijn. Nabestaanden moeten op een emotioneel moment belangrijke keuzes maken.

Cremeren of begraven? Opbaring thuis of ergens anders? Welke muziek? Wel of geen bloemen? Soms is er wel eens over gepraat, maar weet u het nog? U neemt ze een zorg uit handen als uw uitvaartwensen bekend zijn. Iedereen verdient een persoonlijk afscheid. Tegenwoordig is bijna alles mogelijk. Bijvoorbeeld een andere locatie voor de afscheidsplechtigheid dan het crematorium of de kerk. U kunt denken aan de zaal waar u getrouwd bent, de aula van de school waar u altijd gewerkt heeft, of de natuur. Memora denkt graag met u mee.

Wilt u uw uitvaartwensen eens bespreken? Dit verplicht u tot niets. Het kan u rust geven als uw wensen beschreven staan.

Memora Uitvaartverzorging is een kleinschalige onderneming die hele persoonlijke uitvaarten verzorgt in regio de Liemers. Heeft u een uitvaartverzekering? Ook dan kunt u gewoon bij Memora Uitvaartverzorging terecht.

Voor een afspraak, een vrijblijvende offerte of andere vragen kunt u contact opnemen met Carin Schoenmakers (06) 51827545. Voor meer informatie: www.memorauitvaartverzorging.nl.

Bloemwerk voor uw dierbare

ZEVENAAR - Een dierbare verliezen is een emotionele gebeurtenis, waarbij het geven van bloemen helpt die gevoelens te verwoorden. Denk aan rode rozen voor liefde, fresia's "daar was ze zo dol op", of bonte bloemen voor een kleurrijk persoon.

"Op een rustige plek in onze winkel wordt er dan met u besproken wat uw wensen zijn. Hierbij gaat het over vorm, kleur en welke bloemen. Ook bijzondere niet alledaagse bloemwerken zijn bij ons mogelijk. Een persoonlijk tekst op een lint of kaart hoort ook tot de mogelijkheden. We streven ernaar dat de bloembinder met wie u gesproken heeft, ook het bloemwerk maakt. Hij of zij is immers betrokken geweest bij het bepalen wat belangrijk is voor diegene die afscheid nemen."

Bloemisterij Schepers is de schakel tussen uw wensen en de uitvoering van het rouw bloemwerk. "Wij hopen dat de persoonlijke aanpak, kwaliteit en ruime mogelijkheden voor u de redenen zijn om uw rouw bloemwerk bij Bloemisterij Schepers te bestellen."

Bloemisterij Schepers is gevestigd aan de Slenterweg 5 in Zevenaar; telefoon 0316 523223; www.bloemisterijschepers.nl; email: bloemisterijschepers@gmail.com; www.facebook.com/bloemisterijschepers.

Hersenbank thema Parkinson Café Zevenaar

ZEVENAAR - Op woensdag 28 oktober is iedereen van 14.00 tot 16.00 uur welkom in Parkinson Café Zevenaar. Het Parkinson Café vindt plaats bij Liemerije, Hunneveldweg 12 in Zevenaar.

De Nederlandse Hersenbank (NHB) verzorgt een presentatie over haar doel en werkwijze. De hersenbank verzamelt sinds 1985 hersenweefsel van overleden donoren met diverse neurologische en psychiatrische aandoeningen en donoren zonder hersenaandoening, de zogenoemde controledonoren.

Het hersenweefsel wordt gebruikt voor wereldwijd wetenschappelijk met als doel het vinden van oorzaken en oplossingen voor neurologische en psychiatrische hersenziekten, waaronder de ziekte van Parkinson. Meer informatie staat op www.hersenbank.nl.

Parkinson Café Zevenaar is een ontmoetingsplek voor iedereen die met Parkinson te maken heeft: mensen met Parkinson, hun partner, mantelzorgers en zorgverleners. In een ontspannen sfeer wordt er per keer een onderwerp besproken, afgestemd op de wensen en behoeften van de bezoekers. Parkinson Café Zevenaar is een initiatief van Liemerije en de Parkinson Vereniging. U hoeft geen lid te zijn van de Parkinson Vereniging, iedereen is welkom. U kunt zich vóór 26 oktober opgeven per e-mail info@liemerije.nl of per telefoon 088 0441999.

Carnavalsbeurs van De Griethtreejers

ZEVENAAR - Aankomend seizoen wordt bij De Griethtreejers een carnavalskledingbeurs gehouden. Deze is is zondag 08 november bij De Griethse Poort in Zevenaar.

Tijdens deze beurs is het mogelijk om gebruikte carnavals kleding en attributen te verkopen, en te kopen. Voor het uitstallen van de kleding en spullen, kunnen er tafels worden gehuurd voor drie euro per strekkende meter. En heb je zelf nog een kledingrek waar je spullen aan wilt op hangen, dan kan je die op plekken van negen m2 neer zetten waar ook al tafels staan. Deze plekken kosten vijftien euro.

De bedoeling is om de beurs zo laagdrempelig mogelijk te houden, want iedereen moet de mogelijkheid krijgen om hier zijn oude spullen te koop aan te bieden, en te kunnen kopen. Vandaar dat de entree voor deze beurs geheel gratis is. Voor verdere vragen, maar ook voor het reserveren van stallingsruimte, kan er contact worden opgenomen met Berna Gardien van het secretariaat. Mailadres degriethtreejers@live.nl of 0316 844057.

Testament of Youth: romantisch oorlogsdrama

DIDAM - Testament of Youth (Autobiografie van feministe, pacifiste en schrijfster Vera Brittain) in Filmhuis.Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Meer informatie over films of het filmhuis en reserveren: www.filmhuisdidam.nl. Entree 6 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open.

Vrijdag 23 oktober om 20.00 uur en zondag 25 oktober om 15.00 uur in Filmhuis Didam. Vera Brittain is haar tijd ver vooruit als ze in 1914 op 18-jarige leeftijd besluit om aan de Universiteit van Oxford Engelse literatuur te gaan studeren. Haar vader stemt schoorvoetend in met zijn dochters droom en laat haar toelatingsexamen doen. Hoewel Vera eigenlijk niets moet weten van het huwelijk, valt ze als een blok voor Roland Leighton, een vriend van haar broer. Dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit en Vera’s broer en Roland vertrekken naar het front. Vera beseft dat ze niet in Oxford kan toekijken en geeft zich vrijwillig op als verpleegster. Haar zorgeloze leven verandert in een onzeker bestaan waarin ze levensbepalende keuzes moet maken.

Expositie in de Galluskerk in Angerlo

ANGERLO - De expositie is van zaterdag 10 oktober tot en met zondag 1 november. Deze keer zijn het werken van Ellen Sessink, Ton Kagenaar en Cor Tekelenburg.

De openingstijden zijn iedere zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.00 uur in de Galluskerk, Dorpsstraat 31 in Angerlo. De expositie is vrij toegankelijk.

Ellen Sessink is sinds 2012 lid van het Oost Gelders Fotografen Collectief. Naast verhalende persoonlijke fotografie brengt ze graag tijd door aan het water bij landfort in Megchelen. Daar zoekt ze naar composities op het " stille " water, ze noemt dat gedroomde landschappen. Hopelijk zal iedere toeschouwer bij een volgende wandeling het water met andere ogen bekijken!

De glaskunstenaars Ton Kagenaar(1947) uit Leidschendam en Cor Tekelenburg (1954) uit Schiedam zijn tien jaar geleden met glaskunst in aanraking gekomen. Zo’n zes jaar doen zij nu zelf aan glasfusing en hebben les gehad in het glasatelier van glaskunstenaar Cees Kok Vlaardingen.

Ton Kagenaar doet zijn inspiratie op in de zaken die in zijn omgeving gebeuren. Het doorzichtige maar tevens het harde probeert hij tot een geheel te maken. Cor Tekelenburg wordt geïnspireerd door het kleurenspel en glinstering van het glas. Met subtiele lijnen creëert hij een fotowereld.

Liemers Oktoberfeest met Wahnsinn

ZEVENAAR - Zaterdag 31 oktober 2015 vindt voor de vijfde de maal het enige echte Liemers Oktoberfeest plaats in Party- en Bowlingcentrum de Griethse Poort in Zevenaar.

Dit jaar zal de Limburgse topformatie Wahnsinn het gehele programma, welke aanvangt om 21:00 uur en zal eindigen rond de klok van 01:00 uur, voor haar rekening nemen. De feestzaal is vanaf 20:00 uur geopend. Wahnsinn staat al meer dan tien jaar bekend om zijn muzikale liveshows, gebracht door acht ras-muzikanten, welke als een orkaan over het publiek denderen. En met liveshow wordt ook echt live bedoeld. Geen bas uit keyboards, tuba uit accordeons of electrodrums. Elke sound die je hoort komt uit het instrument dat daarvoor gemaakt is. Een strakke blazerssectie, überdikke drum, bass sounds, pompende tuba solo's vette gitaren en stralende accordeon-licks, overgoten met een heerlijk zoete saus van vier Wiener Sängerstimmen.

Wahnsinn: één van de weinige volledige live bands die het après-ski-oktoberfestrepertoire echt serieus neemt en aangevuld met Hollandse kneiters en popsongs al menig feest heeft gemaakt tot een sensatie dat zijn weerga niet kent.

Wilt u dit mooiste en gezelligste Oktoberfeest van de Liemers van dichtbij meemaken? Entreekaarten kosten dit jaar vijf euro in de voorverkoop en 7,50 euro aan de zaal. Voor groepen hebben wij speciale aanbiedingen. Kaarten zijn telefonisch te bestellen via (0316) 331413 of (06) 22 20 32 23 of via info@cvdeboemelaars.nl.

Loo Budget Concerten presenteert Paul Mulder, Theo Scholten & Fred Hissink

LOO - Paul Mulder (zang en gitaar), Theo Scholten (accordeon) en Fred Hissink (banjo en mondharmonica) hebben de handen in elkaar geslagen voor optredens en voor opnamen van het in 2016 te verschijnen nieuwe album van Paul, getiteld 'Rivier'.

Paul zingt zijn handgemaakte liedjes in het Nederlands en de Liemerse streektaal. In de liedjes wisselen ernst en humor elkaar af. Er worden uiteenlopende zaken bezongen zoals (on)mogelijke liefdes, de eeuwige strijd tussen de seksen, het Liemerse “land aon de grens” en natuurlijk de jukebox in het Tolkamerse café van zijn ouders.

Als kind werd Fred gegrepen door het geluid van de banjo, later kwamen daar de liefde voor mondharmonica en dobro bij. Deze muzikale duizendpoot speelt onder andere in de band Americana Unlimited. Als (gast)muzikant is Fred regelmatig te vinden in diverse studio’s en op allerlei podia in Nederland en België.

Theo Scholten. Deze rasmuzikant en arrangeur speelt accordeon en andere toetsinstrumenten. Als 14-jarige trad hij toe tot het showorkest The Starfighters, waarmee hij vele artiesten begeleidde zoals Imca Marina, André van Duin, Ronnie Tober en Bueno de Mesquita. Ook als lid van onder andere De Keerls en StilliWald heeft hij eindeloos veel concerten gegeven.

Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan kijken en luisteren in het mooie kerkje van Loo op zondagmiddag 15 november (15.00 uur) in de H. Antonius Abt kerk, Loostraat 32, Loo. De entree inclusief een kopje koffie of thee bedraagt zeven euro vijftig.

Kaarten zijn verkrijgbaar of te reserveren bij Peter Koopmans, op maandagochtenden in de parochiezaal tussen 10.00 en 12.30 uur; 0316 263981 of privé 0316 261612. En voorafgaand aan het concert in de kerk.

The Farewell Party

DIDAM - The Farewell Party (een zwarte komedie over vriendschap en afscheid nemen): maandag 26 oktober om 20.00 uur in Filmhuis Didam.


Een groep vrienden in een bejaardentehuis in Jeruzalem bouwt een machine waarmee je euthanasie kunt plegen. Hiermee willen ze een vriend aan een waardig einde helpen. Maar zodra de overige bewoners lucht krijgen van het bestaan van deze machine, vragen veel meer mensen om hulp. Nu komen de vrienden voor een emotioneel dilemma te staan.

Filmhuis Didam is te vinden aan de Kerkstraat in gebouw Waverlo. Voor reserveren en meer informatie over films of het filmhuis: www.filmhuisdidam.nl. Entree 6 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open.

Groessen huldigt leden

Vanaf links: Theo van Kerkhoff, Jos Lukkezen en Jos Scholten. Foto Koos Roelofs

GROESSEN - Tijdens de algemene ledenvergadering heeft Sportclub Groessen drie leden in het zonnetje gezet. Theo van Kerkhoff en Jos Scholten werden lid van verdienste; Jos Lukkezen mag zich voortaan erelid noemen.

Theo van Kerkhoff was van 1999 tot en met 2006 bestuurslid, was betrokken bij de handbalzaken en jarenlang namens de KNVB actief als consul voor Sportclub Groessen. Als consul wordt hij opgevolgd door Louis Verweijen. Overigens verdwijnt Theo van Kerkhoff niet helemaal van het toneel. Hij blijft actief bij de maandagmorgenploeg.

Oud-doelman Jos Scholten is al vanaf 1979 vrijwilliger van Sportclub Groessen. Hij was leider en trainer van diverse jeugdteams, betrokken bij diverse verbouwingen, actief als grensrechter, keeperstrainer, assistent-trainer van de selectie en lid van het technisch team afdeling voetbal. Jos is ook al jaren kantinemedewerker, clubscheidsrechter en 'achtervang' als het alarm van het clubgebouw afgaat. De laatste drie functies blijft hij oppakken.

Jos Lukkezen was naast zijn actieve handbalcarrière in het herenhandbalteam jarenlang bestuurder. Verder vervulde hij de functies van trainer/coach bij diverse teams, clubscheidsrechter, handbalbestuurder en was hij lid van de toernooicommissie.

Concert for Charity voor het Ronald McDonaldhuis

ARNHEM - Een avond genieten van live muziek, heerlijke hapjes en drankjes voor het goede doel? Dat kan tijdens een fantastisch concert op een heel bijzondere Arnhemse locatie; een voormalig laboratorium op Arnhems Buiten - Energy Business Park. Een avond met spraakmakende artiesten... allemaal voor het Ronald McDonald Huis Arnhem. De datum? Zaterdag 31 oktober!

Ruim vijf jaar geleden opende Ronald McDonald Huis in Arnhem zijn deuren. Het Huis betekent heel veel voor gezinnen met een kind met een ziekte of beperking. Als een kind behandeld wordt in RMC Groot Klimmendaal of ziekenhuis Rijnstate, zijn zij overdag en 's nachts altijd welkom in dit bijzondere (t)Huis. Een kind kán tenslotte niet zonder zijn ouders, broertjes en zusjes. Daarnaast is Ronald McDonald Huis Arnhem een vakantiehuis voor alle gezinnen die - vanwege een ernstige beperking of ziekte van een kind - niet 'zomaar' op vakantie kunnen. Dankzij vrijwilligers is Ronald McDonald Huis Arnhem 365 dagen per jaar open. Voor alle kosten - zoals onderhoud en exploitatie - is het Huis volledig afhankelijk van giften en donaties.

Een avondje uit met partner/vrienden? Uw zakelijke relaties een speciale avond bieden óf samen met uw collega's uw schouders onder het goede doel? Met een verrassend scala aan artiesten bezorgen we u én uw gasten graag een sprankelende avond. Een volledig verzorgde avond: ontvangst, walking dinner, concert bezoek en hapjes/drankjes tijdens de hele avond kosten 100 euro ex btw per stuk. U steunt met iedere kaart voor minimaal 25 euro Ronald McDonald Huis Arnhem. Daarnaast zijn er uiteraard ook andere sponsormogelijkheden. De organisatie is het best te bereiken voor afspraken of kaartverkoop via concert@ronaldmcdonaldhuis.nl.

Expositie in bieb Westervoort

WESTERVOORT - Vanaf 30 oktober organiseert de Stichting Kunstwerk Westervoort een unieke expositie van Ina Janssen, Lora Harreveld, Els Elferink, en Jose Wijnveld. De expositie wordt geopend op vrijdag 30 oktober om 19.30 uur in de bibliotheek te Westervoort. De kunstwerken xijn te bezichtigen tot en met zondag 22 november (zie openingstijden op de site).

Ina Janssen, klei vindt zij een heerlijk, puur materiaal om mee te werken. Zij bouwt haar werk met de hand op uit stukken, ringen of platen, soms in een steunmal van gips. Het geeft haar een goed gevoel iets vorm te geven. Zij wordt geïnspireerd door de natuur. De bolvorm als symbool van de aarde, de zon en de planeten is een vorm die zij veel toepast. www.inajanssen.nl

Lora Harreveld, zij maakt van haar schilderijen esthetische, spannende sfeerbeelden met mooie composities, kleurcombinaties en structuren. Schilderen met alleen acryl- of olieverf is voor haar niet genoeg, zij laat delen van haar schilderijen er letterlijk uitsteken met verschillende (afval)materialen om de ontstane sfeer nog intenser en spannender te maken.

Els Elferink begon haar creatieve carrière met hakken in steen. Toen zij in 2009 Lora Harreveld ontmoette raakte zij gefascineerd door schilderen. Els werkt met veel lagen verf over elkaar heen en gebruikt veel kleur, daarnaast ook andere materialen op het doek.

José Wijnveld is van jongs af aan geïnteresseerd in kleuren en tekenen. Jarenlang deed zij niets creatiefs tot zij in contact kwam met Lora. "Schilderen uit het niets", ze is de uitdaging aangegaan. Zie ook: www.kunstwerkwestervoort.nl en www.hkwestervoort.nl.

Aut for fun

ZEVENAAR - Aut for fun organiseert op zaterdag 28 november een volgende avond! Deze avond is bedoeld voor jongeren met autisme vanaf 14 tot en met 18 jaar.

Het doel van deze avonden is om jongeren met autisme, in een voor hen prettige omgeving met elkaar in contact te brengen. De activiteit vind plaats in Bowlingcentrum De Griethse Poort, Oude Doesburgseweg 24 in Zevenaar vanaf 18:30 uur. Kosten zijn drie per persoon en consumptie is voor eigen rekening.

Het Palet

Maandag:
Yoga: 02,09,16,23,30
09.15-12.00

Sjoelen / inloop:02,09,16,23,30
14.00-16.30

Smartlappenkoor:02,09,16,23,30
19.30-22.30

Dinsdag:
Engels:03,10,17,24
09.30-12.00

Koersbal:03,10,17,24
13.30-16.30

Klaverjassen / Jokeren:03,10,17,24
19.30-22.00

Woensdag:
Hobbyclub:04,11,18,25
09.30-12.00

Leeskring:04
14.00-15.30

V.A.D. Koersbal:11
14.00-17.00

Bingo:25
14.00-16.30

Vrouwen Actief Duiven:25
19.00-22.30

Het Palet – Trefpunt 50+, Mondriaanstraat 14 in Duiven; 06 19931696.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

Morgendienst Candea College Saturnus 3

Middagdienst SoW kapel Rijksweg 56B

25 oktober 9.30 u ds. D.T. Vreugdenhil

16.30 u ds J.J. Poutsma

1 november 9.30u kand. P.R.vd Kamp

16.30 u ds H.S. van Hemmen

Bumé Zilveren Bal-toernooien

REGIO - Begin januari 2016 houdt VVO weer de jaarlijkse Bumé Zilveren Bal-toernooien op de kunstgrasvelden van De Pinkenberg.

Op donderdag 7 januari en zondag 10 januari voor het eerste elftal en op zaterdag 9 januari voor A1 en B1. De eerste elftallen van sportclub Veluwezoom, VDZ, 't Peeske en VVO gaan gelijktijdig spelen (donderdag om 20.00 uur, zondag om 13.00 uur) en het Zilveren Bal-jeugdtoernooi wordt waarschijnlijk uitgebreid van vier naar zes deelnemende clubs, zowel bij de A's als de B's. Bouwbedrijf Bumé, gevestigd in Velp, treedt opnieuw op als hoofdsponsor.

Het achtste koppeltoernooi van Lentemorgen Zevenaar

ZEVENAAR - Op zaterdagochtend 07 november verzorgt Lentemorgen om 10.00 uur een koppeltoernooi, waarvoor men zich individueel kan inschrijven.

Om 09:30 uur is de laatste mogelijkheid tot inschrijvingen voor de ochtend op 07 november. Om 13.00 uur is de prijsuitreiking. Voor de winnaars zijn er, naast eeuwige roem, weer mooie prijzen beschikbaar.

Tijdens het toernooi wordt gespeeld volgens de normale regels, zoals ze ook al gelden op ons jaarlijkse viertallentoernooi. Dat wil zeggen: het Amsterdams Utrechtse systeem waarbij de slag van de 'maat' niet behoeft te worden afgetroefd en de speler links van de gever verplicht troef dient te maken. De overige spelregels worden u op aanvraag toegezonden.

Het aardige van dit koppeltoernooi is dat u individueel inschrijft en door loting wordt gekoppeld aan een andere speler. Dat is de speler die u als maat loot in de eerste ronde. Voor de tweede en derde ronde wordt opnieuw geloot, waarbij het bijna zeker is dat u een andere medespeler door de loting krijgt aangewezen. Dat geldt natuurlijk ook voor uw koppelgenoot.

D1-pupillen in het nieuw door A Signs & Safety

DUIVEN - De D1-pupillen van Sportclub Groessen hebben nieuwe tenues ontvangen van sponsor A Signs & Safety uit Duiven.

De D1 is het seizoen voortvarend begonnen. Dankzij drie ruime overwinningen in het bekertoernooi werd de tweede ronde bereikt. In de competitie draait het team ook goed mee. Na vijf duels is het elftal de trotse lijstaanvoerder. Sponsor A Signs & Safety is een bedrijf van Marnix Arentsen, tevens trainer/leider van de D1-pupillen. Het bedrijf is gespecialiseerd in veiligheid. AS&S maakt veiligheidssignalering en vluchtroutes zichtbaar en schrijft adviesplannen. AS&S is ook al meerdere jaren hoofdsponsor van de Groessensejeugdafdeling en van de Fair Play Cup.

Foto: Image en More

Vanaf links Ian Smits, Max Arentsen, Thijmen Heling, Tom Ter Bogt, Kevin de Winter, Rijck Aerns, Lucas Slangewal, Tristan Stokman, Elhan Dzigal, Roel Wilting, Mark Lankhorst, Dinand Nijland en Daan Hindriks. Leiders/trainers vanaf links: Walter van Hal, Mike Stokman, Marnix Arentsen en Betty Arentsen (sponsor).

Zevenaarse Kapellendag

ZEVENAAR – Wegens het grote succes van vorig jaar houdt de Original Liemers Musikanten ook dit jaar weer een kapellendag. De kapellendag is een treffen van muzikanten die de Egerländermuziek een warm hart toe dragen.

Het is geen competitiestrijd, maar een gezellig samenzijn, waarbij iedere kapel op haar niveau een muziekaal steentje bijdraagt. Ook dit jaar is de organisatie er in geslaagd een zestal kapellen naar Zevenaar te halen. Het zijn kapellen bij wie de Original Liemers Musikanten ook regelmatig optreden.

De deelnemende kapellen zijn: Egerlanderkapel De Leemkuulers, Loarns Plezeer uit Laren, Iesellander Muzikanten uit Doetinchem, Blaaskapel uit Maasbree(L), De Twentelandkapel uit Buurse. De avond wordt afgesloten met een optreden van De Haaksberger Musikanten. Natuurlijk zullen ook de Original Liemers Musikanten als organisator een spetterend optreden verzorgen.

De dag wordt gehouden op zaterdag 31 oktober in zalencentrum Staring aan de Grietakkers 3 in Zevenaar en begint om 13.30 uur. Zaal open vanaf 13.00 uur . De optredens zullen duren tot ca. 22.30 uur. Meer informatie, speelschema, et cetera over dit evenement zal worden gepubliceerd op de website van de Original Liemers Musikanten: www.originalliemersmusikanten.nl. De toegang tot het evenement is gratis.

Dichten vanuit eigen levenservaring

ZEVENAAR - Kompassie Netwerken: Trefpunt voor Welzijn: toegankelijk, verhelderend en met plezier verkennen we met elkaar het begrip ‘welzijn’. We beginnen of eindigen met een mindfulness oefening en delen met elkaar ervaringen rond het gekozen thema, ondersteund door een lokale deskundige. We ontmoeten elkaar informeel.

Dichten vanuit eigen levenservaring. Denk jij dat je niet kunt dichten, maar wil je weleens een poging wagen? Spreekt het je aan vanuit je eigen levenservaring te schrijven of dichten? Vanavond biedt Joop Meijvogel, bekend als dichter in onze regio, een workshop aan! Na een inleiding over hoe je een start kunt maken gaan we met papier en pen aan de slag. We starten en eindigen deze avond met een korte aandachtsoefening.

De avond is vrijdag 30 oktober in De Hooge Bongert 3 in Zevenaar vanaf 19.15 uur, De entree is twee euro.

Aanmelden is gewenst in verband met de organisatie, bij voorkeur via info@kompassienetwerken.nl of indien dit niet anders kan per telefoon: 06 31385663 (antwoordapparaat).

Halloweenparty in Zevenaar

OOY - Zaterdag 31 oktober is het dan eindelijk zover; schutterij EMM Ooy-Zevenaar organiseert Halloween. Ben jij opgewassen tegen een duister en freaky Ooy? Durf jij deel te nemen aan de griezeltocht, waarbij je vanuit het griezelkasteel wordt vervoerd naar een onbekende locatie waar je antwoorden moet vinden over een mysterieuze dood.

Het is donker en kil. Niet echt gezellig? Dat klopt! Tijdens de tocht krijg je de kriebels en kippenvel en doet de ene na de andere griezelige ontdekking. Je keel voelt droog aan. Dapper slikt je angst weg. Vooruit… Het is ook wel lekker spannend. Schrijf je in met een groep van maximaal acht personen en help ons antwoorden vinden. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat je weer veilig terugkomt bij het Griezelkasteel. Want... voor de kinderen is daar een schminkhoek en er verschillende Halloweenspelletjes. De volwassenen zullen worden verrast door de coverband Pluto 34 die tijdens de Halloween Party 2015 speelt in de grote zaal. Ben jij er al klaar voor…?

Deelname aan de griezeltocht kan tussen 18.00 en 20.30 uur. Kijk op de website naar het schema en schrijf je in op een tijdstip waar nog plek is. Dit doe je door een mail te sturen naar bestuur@schutterijemm.nl met daarin het aantal personen voor deelname, hoeveel kinderen er mee gaan en hoe oud zij zijn en de naam en telefoonnummer van de contactpersoon van de groep.

De tocht is voor alle leeftijden toegankelijk. Kinderen tot twaalf jaar kunnen gratis deelnemen. Personen ouder dan twaalf jaar betalen drie euro.

De Halloween Party start 20.30 uur in het Griezelkasteel (Slenterweg 2, Ooy). Entree voor de party is 7,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Tabaktief Leuven, Grietsestraat 50 in Zevenaar en café Rooie Jan Weverstraat 8 Zevenaar, Cornelissen Pannerden Poelier Kerkstraat 1. Meer informatie staat op www.schutterijemm.nl.

Workshopavond verenigingen helemaal goed!

ZEVENAAR – Op donderdag 15 oktober vond de workshopavond voor verenigingen plaats bij Scouting Subanhara Liemersgroep in Zevenaar. Deze avond wordt twee keer per jaar georganiseerd door de Liemers, helemaal goed! om verenigingen te inspireren, verbinden en ondersteunen. Ditmaal stond de avond in het thema van: 'Social, meer dan sociale media'.

Regio-coördinator Erik ter Maaten, marketingmanager Rick van Zadelhoff en online-marketeer Gwendolyne Balk verwelkomden ruim zestig deelnemers bij binnenkomst met een kopje koffie. Rick opende de avond met een korte uitleg over de campagne de Liemers, helemaal goed! en hoe verenigingen de Liemers kunnen uitdragen.

Workshop

Tijdens de workshopavond van april kwam naar voren dat verenigingen uit de Liemers behoefte hebben aan het toepassen van social media voor hun vereniging. Sociale media is één van de belangrijkste online-tools ter promotie van een vereniging, sociale media stelt je namelijk in staat om op een eenvoudige manier te communiceren met je doelgroep.

Deelnemers konden kiezen voor een workshop voor starters of gevorderden. In de workshop voor starters nam Gwendolyne Balk de deelnemers mee in de wereld van Facebook, Instagram en Twitter. Peter Brinkman heeft deelnemers geïnformeerd over de diverse video mogelijkheden en hoe verenigingen dit kunnen toepassen in de communicatie richting hun doelgroep.

De sprekers gaven de deelnemers praktische tips & tricks over hoe 'social' kan worden toegepast voor de Liemerse vereniging. Na afloop reageerden de deelnemers van beide workshops positief over het programma. De komende tijd zal uitwijzen in hoeverre deze workshopavond georganiseerd door de Liemers, helemaal goed bijdraagt aan de social benadering van de diverse verenigingen uit de Liemers.

Vierde vogelshow Vogelvrienden Tuindorp

SPIJK - De vierde vogelshow van de Vogelvrienden Tuindorp is bijna een feit. Er zijn ongeveer 250 showvogels en naar verwachting komen er ruim honderd vogels in de verkoopklasse. Van kleine Timor zebravinkjes tot de grote Alexander parkiet. Er zijn verschillende soorten kanaries, tropische vogels, cultuur vogels, hybriden, grote- en kleine parkieten en agaporniden te bewonderen. "We brengen de wonderlijke vogelwereld dichterbij."

De vogels komen namelijk uit Europa, Afrika, Zuid-Amerika, Australië en Azië. Laat u verrassen door de vorm en kleurenpracht van deze gevleugelde vrienden. Die u uiteraard zelf mag keuren met de keurbriefjes voor de publieksprijs. Hier kunt u het kooinummer van de mooiste vogel per groep opschrijven. De prijsuitreiking hiervan is zondag na de sluiting van de show, voor alle inzenders. De uitslag wordt in deze krant bekend gemaakt.

De show is zoals ieder jaar aangekleed met een ruime collectie tuinplanten, vogelvoederhuisjes en cadeau artikelen die te maken hebben met vogels. Behalve een ruime collectie aan vogels die u kunt bewonderen, kunt u ook een vogel aanschaffen, er is namelijk een grote verkoopklasse aanwezig met een ruim aanbod, veel verschillende soorten vogels. Wilt u informatie over alles omtrent het houden en verzorgen van vogels, kom gerust naar onze informatiestand. Daar staan ervaren vogelkwekers u te woord. Hier is ook de verkoop van Garvo vogelvoeders, 'voer naar mijn hart'. Er is een grote stand van Wim van de Lustgraaf, onder de vogelliefhebbers een bekende naam. Hier kunt u vogelbenodigdheden zoals bakjes, badjes, nestmateriaal et cetera aanschaffen.

De kidsclub is er al helemaal klaar voor, want de knutselideeën zijn voorbereid en de kleurplaten en speurtochten liggen klaar. Bij de kidsclub wordt de speurtocht nagekeken en valt er een leuk prijsje mee te verdienen. Zaterdag 31 oktober van 10.00 tot 18.00 uur en zondag 1 november van 10.00 tot 16.00 uur; adres: dorpshuis De Spieker, Willibrordusweg 1a in Spijk.

Kaartmiddagen van Senioren Vereniging Pannerden

PANNERDEN - Vanaf donderdag 5 november zijn er in De Pannerd kaartmiddagen: klaverjassen, jokeren en solokaarten.

De kaartmiddagen zijn vrij toegankelijk voor alle 50plussers van Pannerden en omstreken. Aanvang 13.30 uur in het restaurant van De Pannerd. De data zijn: 5 november, 19 november, 26 november, 3 december, 10 december, 7 januari, 14 januari, 21 januari, 28 januari, 4 februari, 18 februari, 25 februari, en 3 maart. De donderdagen die niet zijn vermeld zijn er feestdagen of er is een soosmiddag in zaal De Oude Waal. 10 maart, laatste kaartmiddag voor leden en niet leden in zaal De Oude Waal.

Inlichtingen of reacties bij het bestuur van Senioren Vereniging Pannerden: Herman Lendering, 371309 en Geert IJsveld 371238, Gerda Hendriks 371513; Jac Loef 371819 en Jan Wesselkamp 371501.

Carnavalskledingbeurs bij De Griethtreejers

ZEVENAAR - Aankomend seizoen wordt bij De Griethtreejers een carnavalskledingbeurs gehouden. Datum die daar voor is geprikt is zondag 08 november bij De Griethse Poort in Zevenaar.

Tijdens deze beurs is het mogelijk om gebruikte carnavalskleding en attributen te verkopen en te kopen. Voor het uitstallen van de kleding en spullen, kunnen er tafels worden gehuurd voor slechts drie per strekkende meter. En heb je zelf nog een kledingrek waar je spullen aan wilt op hangen, dan kan je die op plekken van negende m2 neer zetten waar ook al tafels staan. Deze plekken kosten slechts vijftien euro.

De bedoeling is om de beurs zo laagdrempelig mogelijk te houden, want iedereen moet de mogelijkheid krijgen om hier zijn oude spullen te koop aan te bieden, en te kunnen kopen. Vandaar dat de entree voor deze beurs geheel gratis is.

Voor verdere vragen, maar ook voor het reserveren van stallingsruimte, kan er kontakt worden opgenomen met Berna Gardien van het secretariaat. Mail adres degriethtreejers@live.nl of 0316 844057.

Mengelmoesdag in Didam

DIDAM - Op zondag 25 oktober is het feest in Didam. Het Didamse mannenkoor Mengelmoes heeft dan weer haar jaarlijkse Mengelmoesdag. Het is alweer voor de tiende keer dat de mannen een geheel in eigen beheer optreden verzorgen. Deze Mengelmoesdag is de afsluiting van de festiviteiten van het tienjarig bestaan.

Het koor is in het najaar van 2004 opgericht en de mannen van Mengelmoes zijn in hele regio graag geziene gasten bij een optreden. Het repertoire bestaat uit een mengelmoes van liederen. Naast feest- en volksliederen staan ballades, musicalsongs en gevoelige liedjes op het repertoire. Natuurlijk wordt er gezongen in de streektaal, maar ook in het Duits, Engels, Spaans, Frans en natuurlijk in het Nederlands.

Het koor bestaat uit ruim dertig zangers en ze worden begeleid op piano door Annèt Lammers, op drum door Willy Gieling, op basgitaar door Theo Vonk en op accordeon door Ton Seegers. Het geheel staat onder leiding van dirigent Cindy Gregoor. Deze live begeleiding maakt van elk optreden een feest. Dit jaar is weer een gevarieerd programma gemaakt met liedjes van vroeger en nu. Zo worden nummers gebracht uit de begintijd van mengelmoes, maar ook nieuwe nummers zullen ten gehore worden gebracht. Een programma met voor elk wat wils en gezellige meezingers.

Vanwege het tienjarig bestaan zal Joop Boxstart een gastoptreden verzorgen. Hij zal op zijn bekende humoristisch wijze een overzicht geven over tien jaar Mengelmoes met sketches en zang. Het geheel zal worden gepresenteerd door Frank te Dorsthorst. Evenals voorgaande jaren zal de belangstelling voor de Mengelmoesdag groot zijn. De Mengelmoesdag is op zondag 25 oktober van 14.00 tot ongeveer 16.30 uur in zalencentrum Jan & Jan in Didam. De zaal is open vanaf 13.30 uur. De toegang is gratis.

Een dagje vol verrassingen voor mantelzorgers

DUIVEN/WESTERVOORT - Speciaal voor mantelzorgers uit Duiven en Westervoort houdt het Servicepunt Mantelzorg van Mikado op 5 november een dagje onbezorgd genieten.

De mantelzorger wordt om 11.00 uur bij De Ogtent, Remigiusplein 7 in Duiven ontvangen door het duo De Hartelijke Dames. Zij geven deze dag de aandacht die de mantelzorger verdient. "Laat u verrassen door het creatieve en muzikale programma met onder andere een 'Groet & Ontmoet Show!' Accordeonist Henk Meulenbeld verzorgt de muzikale begeleiding. Rond 12.30 uur kunt u genieten van een overheerlijke high tea." Tijdens de high tea wordt ook een aantal jonge mantelzorgers, die de zorgtaken combineren met school, in het zonnetje gezet. De dag zit vol verrassingen en eindigt rond 15.30 uur.

Wilt u er ook graag bij zijn? Meldt u dan zo spoedig mogelijk aan bij het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp/ Servicepunt Mantelzorg, 0316 282032 (iedere werkdag tussen 9.00 en 11.00 uur). Of mailen naar MVT@Mikado-Welzijn.nl.

"Wilt u de Dag van de Mantelzorg 2015 bezoeken, maar heeft u niemand in uw omgeving gevonden die de zorg even van u kan overnemen? Dan kunt u bellen met het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp. Hoe eerder u deze vraag stelt bij het Meldpunt, hoe groter de kans dat er een beschikbare vrijwilliger wordt gevonden."

Nummer 1 dame van Nederland traint de jeugd van BC Thuve

Links Soraya. met enkele jeugdleden van BC Thuve

DUIVEN - Evenals het seizoen 2014-2015 heeft Soraya de Visch Eijbergen toegezegd om de jeugd van badmintonclub BC Thuve uit Duiven training te geven. "Wij als vereniging en zeker de de jeugdleden zijn hier zeer blij mee."

De nummer 71 van de wereldranglijst geeft zowel op de maandag van 18.00 tot 20.00 uur als op de donderdag van 17.00 tot 18.00 uur training. Iedere week zien we een enthousiaste groep jeugd zeer actief deelnemen aan deze trainingen. De groepen bestaan uit beginnende jeugdspelers en gevorderde jeugdspelers, maar iedereen doet op zijn eigen niveau mee aan deze training. Wil jij ook een keer meespelen kom dan gerust naar de sporthal Triominos en doe mee met de trainingen. Op de maandag van 18.00 tot 19.00 uur speelt de groep tot ongeveer dertien jaar en van 19.00 tot 20.00 uur speelt de groep vanaf 12 tot 19 jaar. Meer informatie staat op www.bcthuve.nl.

Korfbalvereniging bedankt voorzitter voor inzet

ZEVENAAR - In de ledenvergadering van september hebben we afscheid genomen van Anita ter Harmsel als voorzitter. Al vele jaren heeft Anita zich ingezet voor de vereniging. Vele functies heeft ze bekleed, van secretaris, jeugdcommissie tot de afgelopen zes jaren als voorzitter van de vereniging.

Anita heeft zich sterk gemaakt tijdens haar rol als voorzitter om tezamen met de andere verenigingen het kunstgras mogelijk te maken op sportpark Hengelder. Daarnaast heeft onze accommodatie een grote verbouwing van het clubhuis doorlopen. Op de vergadering hebben we haar in het zonnetje gezet en bedankt voor haar inzet voor de vereniging.

Harry Martens neemt de taak als voorzitter voor de komende jaren over. Harry is geen onbekend gezicht binnen de vereniging; zelf gekorfbald, zijn gezin is actief binnen de vereniging. Daarnaast heeft hij zich de afgelopen jaren ingezet voor de Stichting Sportaccommodaties Zevenaar.

Presentatie stads-en jeugdprins Boemelburcht

Aftredend stadsprins Karel de eerste en adjudant Jorrin jeugdprins Jarrick en adjudant Sjoerd en hun hofdames. Foto: Mary Nas

ZEVENAAR - De Stichting Boemelburcht gaat samen met carnavalsvereniging Paljas op zaterdag 14 november de nieuwe stads- en jeugdprins presenteren voor het nieuwe carnavalsseizoen. De presentatie vindt plaats in de residentie van Paljas De Buitenmolen Molenstraat 78.

Maar voordat bekend wordt gemaakt wie de nieuwe stadsprins van Zevenaar (Boemelburcht) wordt nemen de carnavallisten eerst afscheid van stadsprins Karel (Vleeming) de eerste en zijn adjudant Jorrin (Vermeulen) en jeugdprins Jarrick (van den Berg) en zijn adjudant Bart (Godschalk). Op deze speciale en gezellige avond wordt naast de nieuwe stadsprins van Boemelburcht ook de nieuwe jeugdprins ingehuldigd. Na het officiële programma barst het feest los met de Retteketet Showband.

De zaal gaat om 19.00 uur open en het programma start om 19.30 uur. Toegangskaarten kosten 7.50 euro per stuk en zijn te verkrijgen via reserveren@paljas.nl.Verdere informatie staat op www.boemelburcht.info.

Cubaans weekend in De Verzameling

WESTERVOORT - Cubaans weekend; twee fantastische concerten met Cubaanse swing op zaterdagavond 31 oktober en zondagmiddag 1 november in De Verzameling. Cubaanse swing, een verrassend concert met twee grootse muzikanten: Ramón Valle en Rik Cornelissen

Zaterdagavond 31 oktober 20.00 uur in De Verzameling. Met Ramón Valle is er geen ontsnappen aan Cubaanse swing. De van oorsprong klassiek geschoolde pianist woont sinds 1998 in Amsterdam. Vanuit hier verspreidt hij zijn visie op Latin over de wereld. Zijn optredens en podiumpresentaties zijn charismatisch, zijn muziekbedwelmend. "Soms voel ik me als een troubadour," zegt hij, "omdat ik verhalen vertel, verhalen zonder woorden."

Graag vooraf kaarten reserveren info@deverzameling.nl of via 0621801137

De Verzameling, Brouwerslaan 1a Westervoort, www.deverzameling.nl.

Vos Cantante, met gevoelige Zuid-Amerikaanse, Cubaanse en Spaanse muziek

Zondagmiddag 1 november 15.00 uur in De Verzameling

Voz Cantante met bandleider Sabine Vieregge, op viool en zang, Lucio Garcia op gitaar en zang, Jan Flubacher op contrabas en Bennie Mustamu op percussie.

Giesbeekse curiosa en verzamelbeurs

GIESBEEK - Fanfare korps Sint-Gregorius verzorgt op zondag 25 oktober een Curiosa en Verzamelbeurs in de zalen en de bijgebouwen van het Hof van Giesbeek aan de Kerkstraat 55 in Giesbeek.

Uniek is deze beurs door zijn grote bekendheid, – tot 2014 de welbekende Antiek en Curiosabeurs - de zorg voor goede kwaliteit, een ruime sortering, het gezellige karakter, en gratis en ruime parkeergelegenheid.

In de vele kramen is er voor iedereen op deze 'beurs voor iedere beurs' wel iets te vinden, zoals oude huishoudelijke artikelen, plateel, oude instrumenten en gereedschap, kristal en glaswerk, maar ook schrijfgereedschap, religieusantiek, horloges, bronzenbeelden en grammofoonplaten, dus nergens vindt u zo'n uitgebreide verzameling grootmoeders, klassieke en brokante meubels, curiosa en cadeauartikelen?

NIEUW is de verzamelbeurs: diverse verzamelaars zullen hun waar, zoals poppen in alle soorten en maten, postzegels, ansichtkaarten uit alle windstreken, landkaarten, munten et cetera aan de bezoeker tentoonstellen en voor de verkoop aanbieden.

Ook zijn er op deze zondag in het dorp nog enkele antiek, curiosa en brocante winkeltjes open en kunt u genieten van 'n hapje of 'n drankje in de vele retaurantjes. Zondag 25 oktober van tien tot vijf naar de Curiosa en Verzamelbeurs in het Het Hof van Giesbeek in Giesbeek.

Twintig jaar Vogelvereniging Witropaka

DUIVEN - In het weekend van 6-7-8 november verzorgt Vogelvereniging Witropaka haar jaarlijkse onderlinge vogeltentoonstelling en omdat Witropaka dit jaar twintig jaar bestaat doet de vereniging met deze show iets extra's.

Naast de vele mooie vogels die tentoongesteld worden zijn er ook 55 vogelhuisjes deze zijn gemaakt en beschilderd door de leerlingen van groep 6-7-8 van de basisschool De Wiekslag uit Duiven. Ook deze worden tentoongesteld en worden daarna verkocht voor 6.50 euro waarvan de gehele opbrengst te goede komt aan KiKa. Natuurlijk is er voor de mooiste drie een leuke attentie. De materialen worden gesponsord door de familie Raben en Maassen.

De opening van de vogeltentoonstelling is vrijdag 6 november van 19.30 tot 22.00 uur Zaterdag 7 november van 10.00 tot 20.00 uur en zondag 8 november van 10.00 tot 16.30 uur daarna vogeluitgifte. De prijsuitreiking van de vogelhuisjes is zaterdag 7 november tussen 10.00 en 11.00 uur.

Dit alles vindt plaats in de Roos aan de Visserlaan 37 in Duiven het gebouw is rolstoelvriendelijk en de entree gratis. Inlichtingen verkrijgbaar bij Jan Stoop: 06 45632103.

Zwaar bevochten winst voor De Duuvels

UDEN – De Zevenaarse Duuvels hadden het zwaar tegen het Udense Octopus, maar gingen met mooi rugbyspel met een 10-24 winst naar huis.

Voor De Duuvels moet de eerste helft snel vergeten worden. De Duuvels vochten meer tegen zichzelf dan de tegenstander. Het spel werd de eerste helft gemaakt door Octopus. Eén verdedigende fout was genoeg om Octopus met een 5-0 voorsprong de rust in te laten gaan.

Foto: René Adolfs

De tweede helft keerde de wedstrijd. Al bleef Octopus een taai team, de Duuvels begonnen hun eigen spelletje te spelen. Er was support en na een paar acties ging de bal snel de driekwart lijn in. Het betere spel werd beloond met een try door Kevin de Heij, snel gevolgd door een try van Pjotr Derksen. Eindelijk kwamen De Duuvels los, waarbij het harde werken ook echt omgezet werd in effectief aanvallend spel.

De derde try kwam van Peter 'Moped' Janssen. Kenmerkend voor zijn spel, liep hij op volle vaart dwars door de verdediging en al hingen er drie man aan hem, te stoppen was hij niet.

De mooiste try van de dag kwam van jongeling Jesse Jansen, met zijn negentien jaar de benjamin van het team. In zijn pas derde wedstrijd, ving hij de bal vanuit een kick en zette de sprint naar de trylijn in. Op volle snelheid verraste hij de verdediging en drukte zijn eerste, maar in de wedstrijd de vierde Duuvels try, waarmee hij de bonuspunten voor De Duuvels veiligstelde. Met twee benutte conversies door Maarten Soethout liep de voorsprong uit naar 5-24.

In de laatste minuut moest nog een tegentry geaccepteerd worden, maar met de 10-24 overwinning blijven De Duuvels in de top van de competitie meedraaien.

Open Podium in De Lantaern op zaterdag 31 oktober

ZEVENAAR - Op zaterdag 31 oktober om 21.00 uur is er een open podium in De Lantaern, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar (naast de Bibliotheek). Meer info staat op www.delantaern.nl.

Het Homeward Bound Trio

Het repertoire van dit trio omvat nummers uit de jaren '60 en '70, aangevuld met wat jazz. De setting is klein akoestisch en bestaat uit Marcha Mulder met zang, Polo Mulder op gitaar en Marck Hofmeester op een bijzonder zelfgebouwd drumstel dat volledig recht doet aan de uitdrukking 'rythm out of the box'.

Sharynne Martijn

Met haar act Papiamento brengt cabaretière Sharynne de eenvoud van destijds op Curaçao onder de aandacht. Haar aankomst in Nederland met een vleugje humor en de daarop volgende ontgroeningsperikelen met diepgang en hilariteit komen volop aan bod. Het thema: vanuit eenvoud naar een nieuw land emigreren en de nieuwigheden en verrassingen het hoofd bieden.

Rogier Jurcka en Big Tree's Whisper

Big Tree's Whisper is het semi-akoestische gezelschap rondom zanger en songwriter Rogier Jurcka. Meeslepend, pakkend, verstillend, swingend en goed in het gehoor liggend. De teksten gaan over de diepere lagen van het mens-zijn en maatschappij of bezingen eenvoudig de blijdschap en dankbaarheid voor de 'gewone' dingen. Samen met 'Big Tree's Whisper' groeit er met twee/drie stemmige zang, verfijnde, in elkaar wevende gitaar partijen, ritmisch ondersteund met Cajon, steeds meer kleur en nuance in de songs.

Frank Demian

Singer-songwriter Frank Demian schrijft Engelstalige liedjes over onbereikbare meisjes, innige liefdes en surfen. Heftige akoestische songs en een enkele 'murder ballad' worden afgewisseld met sprankelende popliedjes waarin echo's van Big Star en The Beach Boys te horen zijn. Een live concert beweegt zich van de duistere dieptes van zijn ziel tot aan vrolijke ik-ben-verliefd liedjes. Franks eerste album heet 'Late in the Morning' (http://www.frankdemian.com).

Zonnebloemreis naar Trier

Foto: Maes Foeken

LIEMERS - Zonnebloemgasten en -vrijwilligers uit regio De Liemers hebben van 20 tot en met 25 september een vakantiereis naar Trier in Duitsland gemaakt. Een bus vol Liemerse mensen met allemaal zin in een gezellige week met aangepaste activiteiten. De gasten en vrijwilligers hebben ervan genoten.

Er was veel te zien, groene bossen, mooie dalen, met water gevulde vulkaantrechters, oude burchten en pittoreske dorpjes met knusse vakwerkhuisjes. Midden in de Eiffel, een geliefd vakantieparadijs, ligt de oudste stad van Duitsland, Trier – de bestemming deze keer. De chauffeuse en tevens reisleidster wist heel veel van het gebied te vertellen, over de steden en hun historie, over de bijzondere natuur in het vulkanische gebied. Maar vooral zijn we veel te weten gekomen over de wijnranken en het wijn maken.

Wij waren er tijdens de druivenpluk en natuurlijk hebben we de heerlijke wijnen ook kunnen proeven tijdens onze gezellige diners. Twee avonden waren gereserveerd voor samen dansen en dat hebben we gedaan, gasten en vrijwilligers hebben genoten op de dansvloer. De eerste reisdag zijn we vreemden voor elkaar, aan het eind van de week is het alsof we een grote familiereis hebben gemaakt. Graag ontmoeten we elkaar weer bij de Zonnebloem Regio de Liemers. Gaat u ook eens mee?

Elektrische aandrijving bij Novoferm sectionaal garagedeur Bij Boerboom Deuren actie verlengd

BEMMEL - Wegens groot succes is de actie verlengd tot 30 november. Op de elektrische aandrijving krijgt u vijf jaar garantie. De Novoferm sectionaaldeuren zijn verkrijgbaar in diverse deurprofielen, dessins en vrijwel alle RAL-kleuren. Een sectionaaldeur biedt comfort, isolatie, een hoge veiligheid en optimale ruimtebesparing. De elektrische aandrijving van 490,- is gratis bij aanschaf van een nieuwe Novoferm sectionaal garagedeur.

"Bij beperkte inbouwdiepte of u wilt geen horizontale looprails aan het plafond, kunnen wij u een Novorol aanbieden. De Novorol is opgebouwd uit geïsoleerde aluminiumprofielen voorzien van een thermische onderbreking. Hierdoor houdt u de warmte binnen en de kou buiten. De deur is voorzien van een elektrische aandrijving met afstandsbediening. Denk eens aan het gemak wanneer u met de auto of fiets komt aanrijden en met één druk op de knop eenvoudig naar binnen kunt. Nu tijdelijk met gratis tweede handzender.

Geïsoleerde openslaande deuren, de Duoport is ook mogelijk. Ook uw bestaande garagedeur kunt u voorzien van een elektrische aandrijving. Wij hebben al meer dan 25 jaar ervaring in het monteren van garagedeuren en industriedeuren. We leveren alle merken van ISO-deuren en ALU-deuren van hoogwaardige kwaliteit, tegen zeer scherpe prijzen.

Ook voor onderhoud aan alle merken garagedeuren en industriedeuren kunt u bij onze deskundige en ervaren monteurs terecht, zo blijft uw deur gegarandeerd van een goede werking en verlengt u daarmee de levensduur van de deur.

Komt u gerust geheel vrijblijvend een keertje langs in onze showroom. Wij zijn geopend van maandag tot met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag en avonden mogelijk op afspraak. Onder het genot van een kopje koffie informeren wij u graag over alle mogelijkheden en prijzen. Tot ziens, Boerboom Deuren."

Info@boerboomdeuren.nl; 0481 350208.

Volta51 wonen verhuist richting nieuwe afrit

ZEVENAAR – Volta51 wonen verhuist in het voorjaar van 2016 naar de Woonboulevard in Zevenaar, dicht bij de nieuwe afrit van de A12. Op de Woonboulevard wordt het vrijstaande pand vergroot en aangepast aan de wensen van Volta51 wonen.

De aanstaande sluiting van de afrit Zevenaar van de A12 heeft de ondernemers Willemijn van Neerbos en Dick Nijendijk doen besluiten om te gaan verhuizen. De huidige winkel komt na sluiting van de afrit in een afgelegen hoek te liggen waardoor de klanten de winkel moeilijk zullen kunnen vinden. Bij de keuze voor een nieuw pand bestond de voorkeur om in Zevenaar te blijven.

In de zoektocht naar een, qua oppervlak, vergelijkbaar pand bood zich de optie aan om 'de druppel' vóór de Woonboulevard te betrekken. Eigenaar Immopartners uit Utrecht laat het bestaande pand de komende maanden, door Tara bouw uit Doetinchem, verbouwen tot een moderne studio met een uitstraling die bij de producten van Volta51 wonen past. Na deze verbouw zal Volta51 wonen in het eerste kwartaal van 2016 verhuizen.

Volta51 wonen heeft zich de laatste jaren ontwikkeld en is inmiddels dealer van onder anderen de internationale topmerken Rolf Benz, Hülsta en de Sede. Voor deze merken is de winkel dealer van Winterwijk tot Oosterbeek. Bereikbaarheid was bij de keuze voor het nieuwe pand dus, naast uitstraling en oppervlakte, erg belangrijk.

De eigenaren gaan er van uit dat de Woonboulevard zich de komende jaren weer zal vullen omdat de panden op Tatelaar langzamerhand sterk gedateerd zijn.

Ruimere collectie van eigentijdse mode voor de man van nu Bloemberg Mannenmode vanuit Zevenaar in groter pand

ZEVENAAR – Sinds 3 september is Bloemberg Mannenmode gevestigd aan de Didamsestraat 4 in Zevenaar. Jarenlang was deze modezaak gevestigd in de Elshof Passage in Duiven. Doordat het pand in verband met de 'herontwikkeling van een deel van het centrum niet meer gehuurd kon worden, was Bloemberg genoodzaakt om uit te zien naar een nieuwe locatie. Die vond de familie in Zevenaar. "Groter en mooi in het centrum. We voelen er ons nu al helemaal thuis!" aldus eigenaar Ton Bloemberg.

Bloemberg Mannenmode is met zowel zakelijke als casual kleding een eigentijdse winkel voor alle mannen. De winkel heeft een ruime sortering in allerlei maten. Met merken als Schiesser, Come 4, Ledüb, Olymp, Lerros en Fellows. Stuk voor stuk kwaliteitsmerken, waarbij Camel niet onvermeld mag blijven. Bij Bloemberg vind je zelfs een complete Camel-shop-in-shop! En er is ook gedistingeerde mode: kostuums van Stones. Kortom: mode voor de man van nu! Je wordt er van top tot teen gekleed: van sok tot winterjas!

"Ons uitgangspunt is dat de klant met een goed gevoel de winkel verlaat. Door een vakkundige bediening, een aangenaam verkoopklimaat en een prima collectie kunnen we hieraan voldoen", vertelt Ton, die bijgestaan wordt door dochter Kim. "Zij zal op de duur de modezaak voortzetten!"

Bloemberg Mannenmode heeft voor iedere man het juiste merk, de juiste maat en pasvorm. Begeleid met een eerlijk, deskundig en betrouwbaar advies. "We kopen als zelfstandige zaak zelf in, en weten wat onze klanten graag dragen. We letten op de details!" Bloemberg Mannenmode biedt bovendien nog een ouderwetse service, zoals het gratis inkorten van pantalons.

Bloemberg Mannenmode, Didamsestraat 4, Zevenaar; 0316 262733; www.bloembergmannenmode.nl; ook te volgen op faceboek!

Nacht van de Nacht

ZEVENAAR - Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 24 oktober worden er leuke, spannende en interessante activiteiten georganiseerd door het IVN de Oude IJsselstreek en Volkssterrenwacht Corona Borealis.

De activiteiten vinden plaats tussen 19.00 en 22.00 uur. Startplaats is het gebouwtje van Corona Borealis, Breulylaan 3 in Zevenaar. Speciale aandacht zal er voor de jeugd zijn. Spannend, wat zullen we in het donker tegenkomen? Is het echt zo griezelig en zo donker 's nachts? Het wordt een zeer gevarieerd programma met spannende verhalen over sterrenstelsels en een donkere ontdekkingstocht rondom de tichelgaten van de Panoven.Groepjes deelnemers kunnen met een IVN-gids meegaan. Tijdens de route zijn allerlei opdrachtjes. Je zet je zintuigen op scherp waardoor je het donker beter gaat ervaren. Je ziet meer dan je denkt zonder lamp!


Bij Volkssterrenwacht Corona Borealis kun je luisteren naar bijzondere verhalen over de sterrenhemel en hoe de sterrenbeelden zijn ontstaan. Met een beetje geluk is het een heel heldere avond en kun je (door de telecoop) naar de sterren kijken. Voor meer informatie IVN: Klaas Tuinema, ktuinema@kpnmail.nl en/of Sterrenwacht:Nida Beelaerts, n.beelarts@planet.nl.

Zwemplezier voor ouderen met dementie in Lobith

REGIO - Ontspannen en met een glimlach liggen bewoners van Liemerije in het zwembad. Samen met een vrijwilliger of familielid drijven ze rond, zingen ze een liedje of doen ze een spelletje. ,,Het is een voorrecht om dit met de bewoners te doen. Je ziet ze allemaal volop genieten en ontspannen. Zwemmen is volgens mij de beste therapie die er is", aldus activiteitenbegeleidster Petra Wout van Liemerije.

Liemerije gaat iedere twee weken op maandagmiddag zwemmen in zwembad De Boskuul in Lobith. ,,Het is altijd een gezellig uur en er wordt veel gelachen", vertelt Monic Janssen wiens schoonmoeder ook zwemt. ,,Ze vindt het heerlijk en zolang zij er schik in heeft, gaan we er mee door. Het is fijn om het samen te doen."

In principe wordt het zwemmen zoveel mogelijk met familie gedaan. Helaas lukt dat niet altijd omdat de familie bijvoorbeeld ver weg woont of werkt. Daarom is Liemerije op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen met uit- en aankleden van de bewoners en mee het water in gaan. ,,Voor veel vrijwilligers is het een drempel om te gaan zwemmen met ouderen met dementie. Heel begrijpelijk maar als ze het eenmaal gedaan hebben, vinden ze het vaak fantastisch. Het is zo mooi om te zien hoe de bewoners er van genieten", aldus Petra Wout.

Naast vrijwilligers om te zwemmen zoekt Liemerije Dijkzicht ook vrijwilligers voor het volksdansen op donderdagochtend, fietsen op de duofiets en wandelen. In Liemerije Dijkzicht in Tolkamer wonen twintig ouderen met dementie.

Ook vrijwilliger worden bij Liemerije Dijkzicht? Neem dan vrijblijvend contact op met het servicepunt van Liemerije servicepunt@liemerije.nl of 088 0441920.

Handige Hendrik wederom in actie

ZEVENAAR - Glashandel Aluminiumbouw Oud-Zevenaar is bezig met het plaatsen van HR ++ isolatieglas in een serre dak. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het tilsysteem de "Handige Hendrik" met een speciaal ontworpen glaszuiger. Met dit systeem kunnen ruiten tot een gewicht van 250 kg geplaatst worden in een serre of veranda dak.

Glashandel Aluminiumbouw Oud-Zevenaar is een klein en dynamisch bedrijf met al veertig jaar ervaring. Alles wordt op maat, in eigen werkplaats, gemaakt. Door de zeer korte lijnen kan het product naar ieders wens worden vervaardigd. Met enthousiasme vertelt Rob over zijn bedrijf: "We zijn volop bezig om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn en mede door de aantrekkende economie staan de zaken er goed voor. Sinds kort hebben we een compleet vernieuwde showroom waarbij we gebruik maken van de nieuwste technieken. In de nieuwe showroom kan de klant onder het genot van een kopje koffie op een groot scherm de verschillende varianten van veranda's en serres bekijken."

Bouwplannen worden met de klant tot in detail doorgesproken en nagekomen. De situatie wordt ter plekke bij de klant thuis bekeken, zodat de klant een offerte op maat krijgt, waarbij alle werkzaamheden worden meegenomen. Inmiddels is er een veranda waarbij we een vrije goot overspanning kunnen maken van wel zes meter (dus geen hinderlijke palen in de tuin), waarbij het ook nog mogelijk is om een glazen dak te creëren met een diepte van vier meter. "Vervolgens kunnen we deze veranda gemakkelijk uitbreiden met hardglazen schuifwanden en zonwering."

Een mooie en doeltreffende combinatie is de lichtstraat met een traditionle uitbouw, waarbij er een grote uitsparing in het platte dak wordt gemaakt en de prefab lichtstraat er in één keer op geplaatst wordt. Hierdoor blijven de montagekosten beperkt en krijgt u als klant toch veel daglicht in uw aanbouw. Glashandel Aluminiumbouw Oud Zevenaar blijft zich met de juiste mix van personeel, kwaliteit en service inzetten voor haar klanten. Het bedrijf hecht aan een klein en slagvaardig team en een stuk nazorg naar haar klanten toe.

Glashandel Aluminiumbouw Oud Zevenaar, Dijkweg 17, Zevenaar; 0316) 331010; www.glasenkozijn.nl; info@glasenkozijn.nl.

Hartelijk welkom! Wintersport in de Beierse / Kitzbüheler Alpen bij Landhaus Reiter

OBERWÖSSEN - Voel je thuis bij Cor en Ineke Verhoef in het gastvrije pension Landhaus Reiter. Dit Beierse pension ligt in Hinterwössen/Oberwössen in de Beierse / Kitzbüheler Alpen.

De prachtige Beierse / Kitzbüheler Alpen met hun glooiende bergen en uitgestrekte alpenweiden liggen in het grensgebied van Salzburg, Tirol en Beieren. De uitzichten op de indrukwekkende Alpen en het lieflijke Alpen voorland zorgen voor een wintersportvakantie vol afwisseling. Een veelzijdig wintersportgebied met - naast goede mogelijkheden voor skiërs en snowboarders - vele geprepareerde kilometers loipen in de omgeving. In deze veelzijdige wintersportbestemming vindt u tot 1800 meter hoogte pistes voor skiërs van ieder niveau.

Het landhuis bevindt zich slechts zes km van het grensoverschrijdende 4-sterren skigebied Winklmoos – Steinplatte op de Duits – Oostenrijkse grens. Wilt u langlaufen? Dat kan vanaf de voordeur. Schaatsen in Inzell, wandelen in de sneeuw, Nordic walking of snowtracking door de bergen behoren ook tot de vele mogelijkheden.

Welkom in winterwonderland
Te midden van de Beierse / Kitzbüheler Alpen ligt het berg- en skidorp Hinterwössen/Oberwössen. Oberwössen behoord tot de bekende luchtkuuroorden en wandelparadijzen en is als sneeuwzeker en sneeuwrijk gebied tot ver over de Beierse grenzen bekend.

Landhaus Reiter, Cor en Ineke Verhoef, Moosbachweg 2, D-83246 Oberwössen; Tel. 0049(0) 151 540 290 45; landhausreiter@gmail.com; www.landhausreiter.com.

Ouder & Kind-activiteiten IKC De Hoge Hoeve

WESTERVOORT - Op IKC De Hoge Hoeve in Westervoort vonden op 7 oktober de voorlopig laatste ouder-kind activiteiten plaats. Onder leiding van sportcoach Justin konden de peuters zich heerlijk uitleven met verschillende klim- en klauterspelletjes en vaardigheidsoefeningen. Daarnaast kregen de 0-4 jarigen van natuurcoach Suzanne een leuke activiteit aangeboden: zij had een slakkenhotel meegenomen met echte slakken. Leuk om naar te kijken en wie durfde mocht een slak vasthouden! Ook waren er een paar speelgoeddiertjes meegenomen, waarover Suzanne van alles te vertellen had.

De activiteiten werden georganiseerd door de coaches van Kinderopvang Zonnekinderen, een van de vier partners binnen IKC De Hoge Hoeve. De activiteiten hadden tot doel om ouders op laagdrempelige wijze te laten kennis maken met alle mogelijkheden die het IKC De Hoge Hoeve te bieden heeft: onderwijs, kinderdagopvang, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en de gespecialiseerde opvang voor kinderen van 0-6 jaar van Zozijn.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest om tijdens de activiteiten langs te komen, maar bent u toch benieuwd naar wat IKC De Hoge Hoeve u te bieden heeft? Kom dan vrijblijvend een keer een kijkje nemen. Kinderen die willen kennis maken met de BSO kunnen drie keer gratis komen meespelen met behulp van de strippenkaart. Dit geldt ook voor peuters die graag een keer een ochtend willen meespelen. Voor hen is er een speciale peuteruitnodiging.

Neem voor meer informatie contact op