De Liemers Helemaal Goed Courant

21 juli 2017

De Liemers Helemaal Goed Courant 21 juli 2017


Senioren Kontact viert schuttersfeest

DIDAM - Maandag 24 juli viert de Stichting Senioren Kontact (SSK) haar jaarlijks schuttersfeest in zalencentrum Jan en Jan aan het Lieve Vrouweplein 4 in Didam.

Alle 55-plussers worden om 19.00 uur verwacht om dit gezellige feest mee te maken. Uiteraard zijn introducés ook welkom; zij kunnen echter geen koning of koningin worden. Schutterij Sint-Isidorus Oud-Dijk verleent ook dit jaar weer haar spontane medewerking.

De avond wordt geopend met een muzikale intocht van de kruisboogkoningin Ria te Winkel en de luchtbukskoning Bennie Polman. Na ongetwijfeld ook dit jaar weer spannende wedstrijden zullen de prijzen worden uitgereikt. De dan bekende nieuwe koningin en koning krijgen een vendelhulde van de vendeliers van de schutterij en natuurlijk 'een lang zullen ze leven'. Tussendoor is er weer voldoende gelegenheid om een dansje te maken op de muziek van Theo ter Horst. Ook dit jaar wordt zo omstreeks 23.00 uur de gezellige avond beëindigd. Verdere inlichtingen zijn te verkrijgen bij Annie Clappers, 0316 223478 en bij Henk Boerstal, 0316 223885.

Programma Filmhuis Zevenaar

ZEVENAAR - Tot en met 26 juli worden in Filmhuis Zevenaar de volgende films vertoond:

RAAFJE MET DE RODE SOK. De brutale Raafje veroorzaakt een regelrechte ramp wanneer hij met zijn zeepkist tegen de voorraadschuur botst, waarin het eten van de dieren in het bos ligt opgeslagen. De hele voorraad rolt in de rivier. Wat nu de winter eraan komt? Ma 24/7, wo 26/7 14:30u.

THE BOSS BABY is een hilarische animatiefilm over de impact die de komst van een baby heeft op een familie. En wat voor één. Met pak en al. Vertelt vanuit het perspectief van de fantasierijke Tim. Di 25/7 14:30u.

NOCES. Een genuanceerde, sterke thriller. Belgisch-Pakistaanse Zahira raakt zwanger en wordt uitgehuwelijkt aan een Pakistaanse man die ze niet kent. Een meeslepend, invoelbaar drama over de botsing tussen traditie en moderniteit, hét dilemma van immigranten van de 2de generatie. Do 20/7 14:30u, do 20/7, za 22/7 20:15u.

I AM NOT YOU NEGRO is een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren 60 verbindt met het huidige BlackLivesMatter-beweging. De film stelt vragen bij de manier waarop Hollywood en de Amerikaanse samenleving met Afro-Amerikanen omgaan en uiteindelijk, via de geschiedenis van Malcolm X, Medgar Evers en Martin Luther King, waar Amerika voor staat.

Winnaar van o.a. de Publieksprijs op het Filmfestival van Toronto 2016. Ma 24/7, wo26/7 20:15u.

BRIMSTONE. Duistere western met feministische inslag. Liz (Dakota Fanning), een jonge vrouw, die niet kan spreken, leidt samen met haar gezin een gelukkig leven op het Amerikaanse platteland. Totdat er een nieuwe dominee in het dorp komt. Liz herkent hem meteen en weet dat zij en haar gezin gevaar lopen. Vrij 21/7, di 25/7 20:15u.

Voor meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl.

Zomerbridge in de Liemers

GROESSEN - Deze zomer zijn er volop mogelijkheden om gezellig te bridgen op verschillende locaties.

Op maandagmiddag om 13.30 uur en op dinsdagavond om 19.30 uur kan men terecht in het Dorpshuis, Isidorusplein 4 in Groessen. Met mooi weer wordt daar buiten gebridged. Op woensdagmiddag om 13.30 uur is men welkom in het Sint-Andreasgebouw, Oude Doesburgseweg 1 in Zevenaar. En op vrijdagmiddag vanaf 13.30 uur wordt er gebridged in dienstencentrum De Hooge Bongert, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar.

Er wordt gespeeld met bridgemates. De uitslag wordt direct na het spelen bekend gemaakt. Vooraf aanmelden is niet nodig. Ook zonder bridgepartner bent u welkom. Graag 10 minuten voor aanvang aanwezig zijn. Kosten twee euro per persoon.

Na de zomer starten de bridgelessen voor beginners en gevorderden weer. "Hebt u belangstelling? Neem dan contact op met Conny van der Graaf, 0316 265400."

'Zet buitenspelen hoog op politieke agenda'

REGIO - Jantje Beton en de Branchevereniging Spelen en Bewegen roepen gemeenten op: zet in op een gezonde ontwikkeling van kinderen.

Eén op de vijf kinderen in Nederland speelt minder vaak buiten dan ze willen. Daar is wat aan te doen door de gemeente. Jantje Beton en de Branchevereniging Spelen en Bewegen doen daarom een oproep aan alle lokale politieke partijen. Zij doen dit in een brief en via de website buitenspelen2018.nl. Zij richten zich daarmee tot alle partijen, die hun verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 maken: "Zet buitenspelen hoog op de politieke agenda."

Een kindvriendelijke buitenruimte waar kinderen leuk kunnen spelen is belangrijk voor alle inwoners van de gemeente. Het draagt er aan bij dat kinderen spelenderwijs gezond kunnen ontwikkelen. Ruimte voor spelen en sporten vergroot de leefbaarheid van een buurt. En het bevordert integratie, sociale cohesie en veiligheid. De speelplekken bieden kansen om via burgerparticipatie mensen te betrekken bij hun omgeving.

Jantje Beton en de Branchevereniging spelen roepen lokale partijen op in te zetten op een kindvriendelijke gemeente met een leefbare omgeving. Plaats buitenspelen hoog op de agenda met de volgende punten:

1. In onze gemeente maken we ruimte voor buitenspelen

2. Wij betrekken kinderen bij buitenspelen

3. Onze gemeente stimuleert activiteiten om kinderen naar buiten te halen

Gemeenten kunnen faciliteren dat buitenspelen vanzelfsprekend wordt. Zo stimuleren ze ontmoeting en beweging voor jong en oud. En verder is buitenspelen gewoon leuk en maakt het kinderen blij!

"Ondersteun deze oproep op buitenspelen2018.nl." Jantje Beton en de Branchevereniging Spelen en Bewegen doen ook een oproep aan organisaties die de kracht van buitenspelen onderschrijven. Zij kunnen de oproep aan de gemeenten steunen, via de website buitenspelen2018.nl. Onderaan de website kunnen zij hun naam invullen. Alle namen komen op de website te staan.

Jaarvergadering schutterij Sint-Antonius Nieuw-Dijk

NIEUW-DIJK - Traditioneel op de zondag voor het schuttersfeest houdt schutterij St. Antonius uit Nieuw-Dijk haar jaarvergadering op 23 juli om 11.00 uur bij Steak'm aan de Smallestraat in Nieuw-Dijk. Leden en aanstaande leden worden van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Op de agenda staan een terugblik naar de diverse evenementen, diverse ontwikkelingen rondom de schutterij en het dorp Nieuw-Dijk, de organisatie van het aanstaande schuttersfeest, het financieel verslag, het vaststellen van de consumptieprijs en het vaststellen van de prijs van het lidmaatschap.

Ook staan bestuursverkiezingen op de agenda. Aftredend zijn Wouter Lodewijk en Ivo Kluitman. Aftredend en herkiesbaar is Gert Stinissen. Leden die zich kandidaat willen stellen voor het bestuur kunnen dit tot vrijdag 21 juli (20.00 uur) aangeven bij het secretariaat p/a Henk Peters, Tinneveldstraat 23 in Nieuw-Dijk bij aanlevering van tien handtekeningen van leden van Sint-Antonius. Na de vergadering zal er lekker nageborreld kunnen worden en zal het dorp zich opmaken voor het schuttersfeest een week later.

Rolstoelbasketbal bij Pigeons

DUIVEN - Pigeons zag het al als een volgende stap in de ontwikkeling van de vereniging. Toen de vraag kwam of Pigeons een rolstoelbasketbalteam wilde opzetten was één plus één twee.

Inmiddels drie, want Pigeons en de basketballers zijn na de eerste overleggen zo enthousiast dat Pigeons nu al bekend kan maken dat er komend seizoen een rolstoelbasketbalteam bij de vereniging speelt. Voor rolstoelbasketbal betekent dit dat er in de regio weer een volwaardig team is. Wie in een rolstoel zit en wil basketballen kon alleen terecht bij Koprol in Nijmegen en WSV in Apeldoorn. Voor de spelers en voor Pigeons is het belangrijk dat het nieuwe team geen nadelige gevolgen heeft voor bestaande teams.

Het is juist de bedoeling dat er voor die teams meer competitie is. In De Liemers en De Achterhoek zijn er geen tegenstanders. Pigeons verwacht dan ook dat in die streken liefhebbers zijn die graag rolstoelbasketbal willen spelen, maar Nijmegen of Apeldoorn te ver weg vinden. Overigens is het zo, dat je niet rolstoel gebonden hoeft te zijn om mee te mogen doen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook spelers voor wie sporten lastig is vanwege zwakke enkels of knieën. Lijkt het je wat en wil je wel eens weten wat rolstoelbasketbal inhoudt? Noteer dan in jouw agenda dat Pigeons op zondag 17 september om 13:00 een clinic verzorgt voor iedereen die interesse heeft. De clinic wordt mede georganiseerd door Basketball Experience Nederland en vindt plaats in de sporthal Triominos in Duiven, de thuishal van Pigeons. Iedereen is welkom. Meer informatie? Stuur dan een mail naar info@depigeons.nl.

Feestweek Groessen bekend

GROESSEN - Natuurlijk wordt ook dit jaar weer Feestweek Groessen georganiseerd. Zoals altijd heeft de organisatie gezorgd voor een gevarieerd programma met ook dit keer weer een nieuw evenement.

Op vrijdag 13 oktober vindt het eerste grote Open Liemers Dartstoernooi plaats. Darten is erg populair en het aantal beoefenaars groeit gestaag. Tijdens het toernooi in Groessen kan iedereen zijn vaardigheden meten met anderen in de grote verwarmde tent waar vanzelfsprekend ook voor een natje en droogje wordt gezorgd. Inschrijven kan nu al: dartsgroessen@hotmail.com.

Naast het dartstoernooi kent de feestweek ook weer het Gerstfeest, het Maisfeest en de Groessense Bokbierpruuveri-j met Vision. Na het jubileumfeest vorig jaar met Bökkers, keert de organisatie terug naar de oude vertrouwde formule van het Gerstfeest. Dat betekent ongedwongen, gemoedelijke gezelligheid. Met de komst van Bandje Speciaal wordt het ongetwijfeld een prachtig feest.

Het Maisfeest met Perfect Showband en de Groessense Bokbier Pruuveri-j met Vision behoeven nauwelijks introductie. Liefhebbers van beide feesten weten wat hen te wachten staat.

Het volledige programma van Feestweek Groessen is:

Zaterdag 7 oktober: Gerstfeest met Bandje Speciaal

Zondag 8 oktober: Groessense Bokbier Pruuveri-j

Vrijdag 13 oktober: Open Liemers Dartstoernooi

Zaterdag 14 oktober: Maisfeest met Perfect Showband.

Meer informatie staat op www.feestweekgroessen.nl en Facebook.

Bijzondere whiskyproeverij in Theaterkerk Bemmel

LINGEWAARD - Vrijdag 22 september verzorgt WijnZinnig Gendt de Virtuele Whiskyreis in de Theaterkerk in Bemmel.

Een kijkje in de wondere wereld van whisky tijdens een virtuele rondleiding door de meest bekende distilleerderij van Schotland: Glenfiddich. Leer alles over het eeuwenoude ambacht van het distilleren van whisky. Met aanstekelijke passie neemt Glenfiddich's eigen whisky ambassadeur, Tony van Rooijen, (beginnende) liefhebbers van de Schotse lekkernij mee op reis langs prachtige beelden en persoonlijke verhalen. Ontdek, aan de hand van de verschillende smaken, kleuren en geuren, de mystiek van Schotland en de drank waarmee het land wereldberoemd is geworden

Natuurlijk is een whiskyreis niet compleet zonder dat bezoekers ook zelf kunnen proeven. Elke deelnemer krijgt een tasting box, met zes verschillende whisky's. Een enorme whiskykenner hoef je niet te zijn, om een mooie avond te hebben. Ook voor de beginnende whiskydrinker of voor mensen die er gewoon wat meer over willen weten en het eens willen proeven, is het een aanrader.

Deze unieke ervaring zal plaatsvinden in de grote theaterzaal van de Theaterkerk in Bemmel. "Een bijzondere locatie waar we als inwoners van de Gemeente Lingewaard trots op mogen zijn. De avond start om 20.30 uur en sluit 22.00 uur. Uiteraard is het daarna mogelijk om de geproefde whisky nog per glas te bestellen in de gezellige foyer van de Theaterkerk. Uw persoonlijk entreebewijs kunt u uitsluitend kopen via WijnZinnig Gendt."

WijnZinnig Gendt, Dorpstraat 34, Gendt; www.wijnzinnig.eu; info@wijnzinnig.eu; 06 57592194.

Seniorclub Duiven: Trefpunt voor ouderen

DUIVEN - Tijdens de zomermaanden wanneer veel mensen op vakantie zijn of gewoon thuis van het hopelijk mooie weer genieten, denken wij al veer volop na over het komende seizoen. Begin september gaan vrijwel activiteiten weer van start of beginnen weer aan een nieuwe competitie.

"Bij een aantal van deze activiteiten zouden wij het aantal deelnemers graag uit willen breiden. Op dit moment kunt u voor de volgende activiteiten bij ons terecht; Yoga, Klaverjassen, Jokeren, Meer bewegen voor ouderen, tekenen en schilderen, sjoelen, koersbal, guilten, bingo, bridgen en biljarten en hobby en handwerken. Daarnaast is er ook nog ruimte voor nieuwe activiteiten.

Wij hebben aan het Eilandplein in Duiven Zuid een mooie ruime en gezellige clubruimte met eigen bar waar we u graag ontmoeten voor een eerste kennismaking zodat we u uitvoerig kunnen informeren over de diverse activiteiten waar aan deelgenomen kan worden. Mocht u ideeën hebben voor nieuwe activteiten of zoekt u voor een bepaalde groep een geschikte accommodatie, ook dan bent u welkom om samen met ons te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Graag tot ziens bij de stichting Seniorclub Duiven, Eilandplein 300 in Duiven; ingang Vlielandlaan 'de Waddenborgh' of neem contact op met secretaris Fred Radema 06 10769169 of vice-voorzitter Bert Peters 06 51262708.

Toon Hermans Huis gaat verhuizen

ARNHEM - Het Toon Hermans Huis gaat verhuizen! In april 2013 heeft het Toon Hermans Huis Arnhem (THHA) voor het eerst haar deuren geopend in een prachtig en sfeervol pand aan de Eusebiusbuitensingel 34.

Sinds de opening heeft het THHA een gestage groei doorgemaakt. Steeds meer bezoekers, zowel (ex-)patiënten als hun naasten, weten het huis te vinden. Daar worden zij ontvangen door gastvrouwen die een luisterend oor bieden en zo nodig, een arm om de schouders. Gasten kunnen meedoen aan een mooi en divers aanbod aan activiteiten voor ontspanning, informatie en lotgenotencontact.

In de afgelopen jaren is gebleken, dat het pand aan de Eusebiusbuitensingel niet geschikt is voor gasten qua toegankelijkheid binnen het huis door veel en steile trappen. Ook de hoge parkeertarieven voor de deur werken drempelverhogend.

Het THHA vestigt zich daarom per 1 augustus in het fraaie en karakteristieke voormalige Sint-Peters Gasthuis aan de Stadhoudersstraat 60 in Arnhem en gaat hiermee een nieuwe fase in. In het nieuwe pand zijn alle ruimtes op de begane grond, waardoor het voor iedereen toegankelijk is. In de buurt is voldoende en gratis parkeergelegenheid. Bovendien is de Stadhoudersstraat ook goed bereikbaar met het OV.

Het THHA is van 17 juli - 31 juli gesloten. Vanaf 1 augustus is iedereen welkom om binnen te lopen en een kijkje te nemen in het nieuwe THHA. Vanaf september zijn er weer volop activiteiten om aan mee te doen. Op www.thharnhem.nl staat meer informatie over het huis, activiteiten en openingstijden.

Première: StreekFair Lathum

LATHUM - 20 augustus vindt aan de Oude Rhedense Veerweg, op het terrein van recreatiepark De Veerstal nabij het pontje, de tweede editie van de StreekFair Lathum plaats. Een markt voor wat onze regio kleur, geur en smaak geeft. Tientallen kramen vol met alles wat deze omgeving voortbrengt, opgesteld rondom een gezellig horeca- en evenementenplein.

De StreekFair begint om 11.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Deze markt biedt elk wat wils. Voor de kinderen is een compleet animatieteam op pad en er zijn verschillende terrassen om te ontspannen. Een rad van fortuin en een veiling, opnieuw verzorgd door Jan Breukelaar, zorgen voor wat extra spanning en amusement. Waar de bezoeker zeker op mag rekenen: met deze prijzen is men gegarandeerd een winnaar. Al met al alles voor een mooie middag aan de Rhederlaag.

De StreekFair groeit en dat geldt ook voor het aantal standhouders dat deelneemt. Dit jaar is er weer meer ruimte voor kramen en de opstelling daarvan is verbeterd, met nu centraal het horecaplein. Een opzet die meer mensen trekt en vasthoudt. De fair is vrij toegankelijk en ook de kraamvergoeding die gevraagd wordt aan de standhouders is zeer laagdrempelig. Voor prijsopgaaf en reservering kunnen belangstellenden contact opnemen via info@angerlosnieuws.nl.

Standhouders opgelet: kramen te huur via info@angerlosnieuws.nl. Reserveren kan tot 16 augustus.

Seizoensafsluiting Loopgroep FRoS

DUIVEN - Loopgroep FRoS uit Duiven heeft het getroffen met het weer tijdens de jaarlijkse seizoen afsluiting. De commissie had weer een voortreffelijk programma in elkaar gezet. Jammer, dat niet iedereen aanwezig kon zijn.

Na een verfrissend fietstochtje werd de groep hartelijk welkom geheten bij Schutterij W.Tell. Hier werden ze geoefend in het luchtbuks schieten en uiteraard met de kruisboog. Voor velen de eerste keer, dat ze een geweer, laat staan een kruisboog in de hand hielden. Uiteindelijk heeft iedereen het overleefd en is de loop de goede kant op gericht gebleven.

Hierna volgde, na een korte wandeling over de dijk, een educatief gedeelte bij oesterzwambedrijf De Middelwaard. Bij dit biologisch producerend bedrijf werd uitleg gedaan over het kweken van oesterzwammen. Prettige uitleg en sympathieke mensen die hard werken om alles zo clean mogelijk te produceren. Het is allemaal zo dichtbij en je loopt er honderden keren langs zonder te weten wat er allemaal gebeurt én er gebeuren prachtige dingen in de zeer nabije omgeving. Na de zeer uitgebreide kennismaking met de oesterzwammen op naar De Dorpsnoot in Loo, waar de lekkerste cateraar Welling de barbecue al klaar had staan.

Tijdens de barbecue werden de prijzen bekend gemaakt van het schieten bij schutterij W.Tell. Het was een waardige én lekkere afsluiting van een mooi loopjaar. Volgende week kan het nieuwe loopseizoen weer starten.

Al 19 jaar Filmhuis Didam

Dubbelspel

DIDAM - Didam heeft al sinds 1998 een filmhuis! Gevestigd in gebouw Waverlo van complex Meulenvelden aan de Kerkstraat in Didam.

Het Filmhuis is een vrijwilligersorganisatie die met behulp van enthousiaste medewerkers iedere maandag- en vrijdagavond en één dinsdagmiddag in de maand films vertoont in een huiselijke sfeer (entree 7 euro). "Tevens draaien we regelmatig kinder- en jeugdfilms (entree 5 euro). Op verzoek kunnen we ook films draaien bij speciale gelegenheden of voor besloten groepen. Ook is er komend seizoen weer een avond Film en Boek. En zoals elk jaar organiseren we de Diemse Filmdagen. Dit jaar op 3, 4 en 5 november. Drie dagen films en allerlei extra’s zoals live muziek, hapjes en drankjes.

Tijdens De Diemse Filmdagen organiseren we voor de tweede maal een filmcompetitie. Inschrijven kan kosteloos op de website van Filmhuis Didam. Hier staan ook de spelregels. De winnaar zal op 4 november de tweede ‘Didam Draait Door’-filmprijs in ontvangst nemen.

U kunt automatisch op de hoogte blijven van de voorstellingen via onze website, nieuwsbrief, facebook en twitter. De vrijwilligers van Filmhuis Didam nodigen verder iedereen uit om Vriend Van het Filmhuis te worden. Voor uitgebreide informatie kunt u terecht op www.filmhuisdidam.nl."

In samenwerking met ‘Burgers van Diem’ opent Filmhuis Didam op vrijdag 25 augustus het nieuwe filmseizoen in Caribische sferen met Dubbelspel.

Radboudumc zoekt mensen met beroerte en TIA

NIJMEGEN - Het Radboudumc zoekt mensen die een lichte beroerte of TIA hebben gehad voor onderzoek naar het evenwicht. Mensen die een lichte beroerte of TIA hebben gehad hebben soms moeite met het bewaren van hun evenwicht. Om meer inzicht te krijgen in de lange termijn effecten van een lichte beroerte en TIA op het evenwicht, is de afdeling Revalidatie van het Radboudumc in samenwerking met de TU Delft een onderzoek gestart.

"Met het onderzoek willen we beter begrijpen hoe de handhaving van het evenwicht werkt en hoe het evenwicht samenhangt met het risico om te vallen. Uiteindelijk zullen de resultaten gebruikt worden om te bepalen welke mensen mogelijk baat hebben bij evenwichtstraining. Het Radboudumc zoekt deelnemers die ten minste zes maanden geleden een lichte beroerte of TIA hebben gehad en daarbij uitvalsverschijnselen en/of spierzwakte in het been hebben ervaren. Het maakt voor het onderzoek niet uit of deze verschijnselen nu nog merkbaar zijn."

Deelnemers komen eenmalig naar het Radboudumc. Tijdens het bezoek wordt het evenwicht gemeten met verschillende testen. Daarnaast houdt iedere deelnemer vier keer een week lang bij hoeveel hij/zij beweegt in het dagelijks leven met behulp van een soort stappenteller. "Ook vragen wij deelnemers om gedurende een jaar bij te houden hoe vaak ze vallen. Reiskosten worden vergoed. Bent u een volwassene met een lichte beroerte of TIA die uitvalsverschijnselen en/of spierzwakte in het been heeft ervaren of wilt u meedoen als gezonde leeftijdsgenoot? Neem dan vrijblijvend contact op met Jolanda Roelofs via 024 3668426 of moveon.reval@radboudumc.nl."

Een vrijdagse Tolkamerwandeling in juli

TOLKAMER - Tolkamer, oude grensplaats voor de binnenvaart aan de Rijn, heeft veel te vertellen. In de jaren ’50 was het dorp één en al café, winkel, rederijkantoor en wat al niet meer.

Alle schepen moesten immers aanleggen in verband met de grensformaliteiten en dat bracht veel bedrijvigheid met zich mee. Daarnaast was er de scheepswerf en, iets verder, de steenfabriek. Veel hiervan is nog te zien, ook al varen de meeste schepen nu voorbij.

Elke vrijdagochtend tot en met 28 juli wordt de TolkamerWandeling georganiseerd. Een route van ongeveer twee uur, door het dorp, langs de Rijn, naar de scheepswerf, eventueel naar Tuindorp. Verhalen over toen, over nu, over een dorp aan de Rijn, verteld door een gepassioneerde inwoner.

Vertrekpunt is Eterij & Schenkerij 862, Europakade 3 om 09.30 uur. De prijs is inclusief een koffie met appelgebak na de wandeling 12,50 euro per persoon. Reserveren is gewenst via info@denieuwegrens.nl of 06 46151597 (Servaas Beunk).

Talentjacht De Lantaern

ZEVENAAR - Na een zeer succesvolle eerste editie houdt Muziekcafé De Lantaern op zaterdag 2 september voor de tweede keer de talentenjacht: ‘De Lantaern omarmt talent’. Iedereen vanaf 15 tot 100 jaar, die iets kan op het gebied van zang, dans, muziek, gedichten schrijven en verhalen vertellen kan meedoen met een optreden van maximaal tien minuten. De optredens worden beoordeeld door een vakjury en een publieksjury.

De talentenjacht van vorig jaar was een groot succes en daarom doet muziekcafé De Lantaern het gewoon nog een keer. Kan je goed zingen, dansen of een instrument bespelen en wil je graag eens weten wat vakmensen of het publiek hiervan vindt, geef je dan op. Ook mensen die gedichten en of verhalen schrijven. Laat ze horen. Kom de gedichten voordragen en de verhalen vertellen. Iedereen vanaf 15 tot 100 jaar is welkom om een leuke of mooie act van 10 minuten neer te zetten. Alleen of samen met anderen. De optredens worden op een positieve manier beoordeeld door mensen die hun sporen in de muziek en cabaretwereld al hebben verdiend. Ook het publiek heeft een grote stem in dit geheel. Het vormt de publiekjury. Het talent dat als beste uit de bus komt, krijgt een toepasselijk aandenken en mag maximaal een half uur optreden tijdens één van de Open Podia vanaf september. Inschrijven kan tot 12 augustus via een mailtje met alle gegevens over het optreden naar j_oudendijk@hotmail.com.

Trefpunt alleengaanden

ZEVENAAR - Het Trefpunt is de ontmoetingsplek voor mensen zonder partner. Je kunt er nieuwe contacten opdoen om samen activiteiten ondernemen.

Bij de inloopbijeenkomsten van het Trefpunt kan men in een ontspannen sfeer mensen ontmoeten die ook alleen wonen. De gemiddelde leeftijd is 50+, maar iedereen is welkom. Door met elkaar in gesprek te gaan, interesses en hobby’s te delen, kunnen nieuwe initiatieven ontstaan. Gezellig een kopje koffie drinken, samen gaan wandelen of naar de film gaan.

"Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten of zoek je bijvoorbeeld een fietsmaatje, kom dan eens kijken bij het Trefpunt of het iets voor je is. Op de eerste zaterdag van de even maanden organiseren we een bijeenkomst. Het eerstvolgende Trefpunt op zaterdag 5 augustus van 14.00 – 16.00 uur op De Hooge Bongert, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Iedereen is welkom."

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Frank Godschalk van Caleidoz Welzijn, per telefoon (0316) 243 294 of mail f.godschalk@caleidoz.nl.

Bedevaart naar Kevelaer

REGIO - Op donderdag 7 september vindt weer de jaarlijkse pelgrimstocht naar Kevelaer plaats. Dit jaar bestaat deze pelgrimstocht naar Maria 375 jaar.

Het geheel wordt verzorgd door Vicaris Pastoor Pauw en Pastoraal Medewerker Jeroen Heemink. De koren uit Babberich, Elten en Hüthem verzorgen de muzikale omlijsting. Het vertrek is om 08:00 uur. De bus kost 15,00 euro per persoon en de misintentie 3,00 euro.

In de plaatselijke kerken hangen posters. Daar staat op waar men zich kan aanmelden. Graag opgeven voor dinsdag 29 augustus. Met vragen kan men bellen naar Ria van Hall 0316 543821 of 06 19177881.

Kerk Aerdt open op zomerzondagen

AERDT - In de zomermaanden juli en augustus is de kerk in Aerdt open voor iedereen die langskomt. Van 13 tot 16 uur kan elke fietser of wandelaar even een rustpuntje nemen met een drankje bijvoorbeeld in de kerk.

Leden van de nieuwe plaatselijke commissie heten u graag welkom en vertellen over de geschiedenis van de kerk. Op 23 en 30 juli zijn er dan ook persfoto’s te zien van Henk Rodrigo met beelden van de Liemers. Die fleuren de kerk op bij de pianoconcerten van masterclassstudenten in de kerk op 28, 29, 30 en 31 juli en 1 en 2 augustus.

Vanaf september activiteiten in Braamhuis

ZEVENAAR - Het Braamhuis is een inloophuis waarvan de deuren open staan voor mensen die kanker hebben of er juist van genezen zijn, hun familieleden, overige naasten en nabestaanden. Een plek voor aangename zorg en extra aandacht. voor en door de Liemers.

Van september tot en met december start het Braamhuis weer met een volle agenda met activiteiten, workshops en thema-avonden. Zo kan iedereen elke dinsdag en donderdag zijn hart ophalen tijdens de activiteiten schilderen, yoga, tai chi, ervaarbare adem, handwerkcafé, Braamhuiskoor 'Hoop', zorgochtenden, Majong spelen en modecafé.

Op 6 september start biodanza, een manier van bewegen op muziek, die voor heling, verbinding, plezier en welzijn zorgt.
Ook zijn er diverse workshops zoals: Encaustic Art, sokpoppen maken, sieraden van glas, assemblage maken, moodboard, cadeaudoosjes maken en sieraden van fietsband.
Op 14 oktober wordt er gewandeld in de natuur onder professionele begeleiding van Jaqueline Ehringfeld.
26 oktober is er een thema-avond over 'Voeding en kanker.

Een compleet overzicht staat op www.braamhuis.nl. Voor deelname aan een activiteit is opgave noodzakelijk. Dat kan per mail via activiteitenbraamhuis@gmail.com of via het aanmeldformulier op de website of telefonisch via 0316 332111 of mobiel 06 83109358.

Diesten H. Andreas-Maria Koningin Zevenaar

Zondag 23 juli om 9.30 uur: Eucharistieviering.                                                

Voorganger: Pater G. Remmers. Stille viering of Samenzang.

Intenties: Jan Berntzen, Frans Gieling, Jacques van Sommeren, Jo Smits–jaargetijde.

Zondag 30 juli om 9.30 uur: Eucharistieviering. Voorganger: Pastoor Thanh Ta. Stille viering.

Intenties: Maria en Koos van der Vate, Bertus Gieling, Leny van Vliet-Oudshoorn.

Gedoopt 25 juni 2017: Laïs Renjaan. Taverdu Maturbongs. Finnley Klijzing. Jax Spreier. Cornelia De Jong.

Overleden:

Op 5 juni: Piet van Loon, 81 jaar, Westeinde,

Op 28 juni: Constancia Jansen-de Lange, 71 jaar, Schievestraat,

Op 29 juni: Johanna van den Belt, 59 jaar, Hunneveldweg ‘Subenhara’

Op 29 juni: Adrianus Koerntjes, 70 jaar, Alessandria,

Op 3 juli : Mieke Meijer, 80 jaar, Zonegge,

Op 5 juli: Doortje Hageman-van Uum, 88 jaar, Pelgromhof, v./h. Oosteinde,

Op 7 juli: Jan Pelgrom, 72 jaar, Steenhuizen,

Op 7 juli: Christina van Bethraij-Ross, 85 jaar, Hunneveldweg ´Subenhara”, Zevenaar.

Geloofsgemeenschap H. Andreas Groessen

Zaterdag 22-7-17: communieviering Diaken André van Boven (geen koor). zondag 30-7-17 : communieviering o.l.v. parochianenvoorgangers P. Peters en W. Herbes (geen koor)

Intenties: zaterdag 22 juli: Jaargedachtenis Wim Driessen, Bennie Lendering en overleden familie, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, Rudie Meijer, jaargedachtenis Mientje Derksen-Koning, Cor en Riet Aaldering-Roordink, Bernard Bouwman, Gerrit en Leike Driessen, Frans Uffing, Bertus en Leike van Bethray, Wim en Lies Melchers-Derksen, fam Uffing-Reuling.

Intenties: Zondag 30 juli: Ouders Bolder-Raasing, Wim Raasing, jaargedachtenis Cor Raasing, Corrie en Niels, Gerda Stokman-Koning, Frits en An van den Hazelkamp-Terwindt, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, Cor en Riet Aaldering-Roordink,Wim en Lies Melchers-Derksen, familie Vreman, ouders Vermeulen-Kiewiet en Theo.

Raad Westervoort stelt agressieprotocol vast

WESTERVOORT - Op 10 juli heeft de raad van Westervoort een agressieprotocol vastgesteld. Dit besluit is genomen naar aanleiding van een avond over bedreiging van de Gelderland Academie in Westervoort in februari van dit jaar.

Een van de sprekers was een raadslid uit Hilversum. Hij vertelde over het agressieprotocol van die gemeente. In navolging van Hilversum besloot de gemeenteraad van Westervoort ook een agressieprotocol vast te stellen. Hiermee wordt aan bedreigde raadsleden hulp geboden en daarnaast is het een statement aan de samenleving: van onze raads- en collegeleden blijf je af!

Het protocol

Het protocol benoemt de rollen en de stappen die worden gezet als er iemand bedreigd of geïntimideerd wordt. Er is voor gekozen de te nemen stappen niet bij het betrokken college- of raadslid te laten maar over te laten nemen door de gemeente. In de praktijk blijkt te vaak dat bedreigde college- en raadsleden geen aangifte durven te doen of bang zijn dat ze niet meer in vrijheid hun stem kunnen bepalen. In dit protocol wordt afgesproken dat de gemeente bij bedreiging aangifte doet bij de politie en dat alle gevallen van bedreiging of intimidatie worden besproken in de driehoek van burgemeester, politie en justitie.

Doel raadsvoorstel

Het doel van dit protocol is tweeërlei: het is met dit protocol voor alle raads- en collegeleden duidelijk dat het niet alleen een persoonlijk probleem is als je bedreigd wordt. Binnen de gemeente Westervoort staan we samen voor een veilig klimaat. Dit protocol geeft aan waar raads- en collegeleden terecht kunnen als ze bedreigd worden en wat de vervolgacties zijn. Daarnaast wordt er een sterk signaal afgegeven aan de samenleving dat agressie en geweld tegen bestuurders en volksvertegenwoordigers niet wordt getolereerd.

Burgemeester van Hout: "Agressie en geweld hebben op raads- en collegeleden en fractie-assistenten een enorme impact. Het niet meer in vrijheid je stem uit kunnen brengen, betekent dat de lokale democratie, waarvan deze mensen de dragers zijn, wordt ondermijnd. Dat is onacceptabel en zal nooit worden getolereerd."

Ondernemerspeiling Rijnwaarden/Zevenaar

ZEVENAAR - Ondernemers in de gemeenten Rijnwaarden en Zevenaar ontvangen na de zomervakantie een uitnodiging voor deelname aan de digitale ondernemerspeiling. De uitkomsten van dit onderzoek vormen de basis voor de nieuwe dienstverlening van de nieuwe gemeente Zevenaar. Op die manier willen beide huidige gemeenten graag hun dienstverlening aan ondernemers verder verbeteren en beter aansluiten op hun wensen en behoeften. Eind dit jaar presenteren de gemeenten de uitkomsten van de peiling.

De Ondernemerspeiling levert belangrijke informatie op over de beleving van de ondernemers van de bedrijfsomgeving. De vragen gaan onder andere over de heffingen, regeldruk, het ondernemingsklimaat en wat zij vinden van de contacten met de gemeenten. De uitkomsten bieden inzicht in welke verbeteringen de gemeente kan doorvoeren in haar dienstverlening en beleid, zodat ondernemers op een prettige en succesvolle manier kunnen blijven ondernemen in de nieuwe gemeente Zevenaar. Het verder verbeteren van het ondernemingsklimaat is een belangrijke doelstelling.

De Ondernemerspeiling is een eenvoudig toe te passen en compacte standaardvragenlijst die gemeenten kunnen uitzetten bij de ondernemers. Het is ontwikkeld door het Kwaliteitsinstituut van Nederlandse Gemeenten en wordt uitgevoerd door Lexnova research. De resultaten uit dit onderzoek biedt inzicht in de tevredenheid van ondernemers over het functioneren van de gemeente op vijf onderwerpen:

1. (digitale) dienstverlening

2. lokale regel- en lastendruk

3. de relatie ondernemer – gemeente

4. economisch beleid

5. vestigingsklimaat

De onderzoeksresultaten worden ook gepresenteerd op de website Waarstaatjegemeente.nl. Daarmee is een vergelijking mogelijk van de prestaties van andere gemeenten.

Parochie HH. Vier Evangelisten

Geloofsgemeenschap H. Antonius Abt Loo

Vrijdag 04-08 13.30 Huwelijk

Zaterdag 05-08 18.00 Eucharistie Pater RemmersDameskoor

Zaterdag 12-08 18.00 Woord en communie Theo Menting Dameskoor

Zondag 20-0810.30 Eucharistie / processiePastoor Thanh en diaken van Zundert Antoniuskoor

Zaterdag 26-08 18.00 Woord en communie Parochiële voorgangers Dameskoor

Zaterdag 02-09 18.00 Woord en communie Parochiële voorgangers Dameskoor

Geloofsgemeenschap St. Werenfridus Westervoort

Zondag 06-08 09.30Woord en communieDiaken van Boven vakantiekoor

Zondag 13-08 09.30Woord en communieParochiële voorgangers vakantiekoor

Zaterdag 19-08 19.00 Eucharistie Pastoor Thanh vakantiekoor

Vrijdag25-08 09.00 Eucharistie en uitstelling Pastoor Thanh

Zondag 27-0812.30Eucharistie Fr. FirasIrakese Thomasparochie

Zondag 03-09 09.30Woord en communiePastor Heemink Werenfriduskoor

Geloofsgemeenschap H. Remigius Duiven

Zondag 06-0811.00 Eucharistie Pastoor Thanh

Zondag 13-0811.00 Eucharistie Pater Remmersvakantiekoor

Zondag 20-08 11.00Eucharistie Pater Remmers en diaken van Boven Herenkoor Groessen

Dinsdag 22-08 15.00Viering Thuvine Mevr. M. Visser

Zondag 27-0810.00Eucharistie / processie Pastores Thanh en Heemink D-H koor

Zondag 03-0911.00Eucharistie Pastoor ThanhVakantiekoor

Geloofsgemeenschap H. Andreas Groessen

Zondag 13-0809.30Woord en communiePastor Heemink Organist B.Limbeek

Zaterdag 26-08 19.00 Woord en communie Diaken van Boven Herenkoor

Vrijdag 01-0914.30Huwelijk In Between

Zondag 03-0909.30 Woord en communieParochiële voorgangers Organist B.Limbeek

Isidorus ontvangt Pluim van burgemeester

OUD-DIJK - Tijdens de officiële opening kreeg schutterij Sint-Isidorus Oud-Dijk de 'Pluim van de burgemeester' uitgereikt door burgemeester Peter de Baat.

De Pluim van de Burgemeester is een eenmalige waardering voor een bijzondere daad of een prestatie. De Pluim van de Burgemeester werd is in het leven geroepen door Ina Leppink, de vorige burgemeester van de Gemeente Montferland. Dit vanwege het organiseren en neerzetten van het Gelders Landjuweel, maar ook voor de promotie die het Landjuweel opleverdtvoor de Gemeente Montferland.

Xaf Hendriksen voorzitter van Schutterij St. Isidorus Oud-Dijk ontvangt uit handen van Burgemeester Peter de Baat "De Pluim van de Burgemeester".

Geloofsgemeenschap Sint-Martinus Oud-Zevenaar

In het weekend van zaterdag 22 juli en zondag 23 juli is er geen viering.

Mededeling:

Overleden op maandag 3 juli te Rozendaal de heer Martien Kaats, Lentemorgen,

Zevenaar, 62 jaar.

Kerkberichten week 30 van 29 juli tot en met 4 augustus 2017:

Zaterdag 29 juli 10.00 uur:

Eucharistieviering Sint Annagilde met Pater Remmers en gemengd koor.

Zondag 30 juli is er geen viering.

Zaterdag 22-7-17: communieviering Diaken André van Boven (geen koor). zondag 30-7-17 : communieviering o.l.v. parochianenvoorgangers P. Peters en W. Herbes (geen koor)

Intenties: zaterdag 22 juli: Jaargedachtenis Wim Driessen, Bennie Lendering en overleden familie, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, Rudie Meijer, jaargedachtenis Mientje Derksen-Koning, Cor en Riet Aaldering-Roordink, Bernard Bouwman, Gerrit en Leike Driessen, Frans Uffing, Bertus en Leike van Bethray, Wim en Lies Melchers-Derksen, fam Uffing-Reuling.

Intenties: Zondag 30 juli: Ouders Bolder-Raasing, Wim Raasing, jaargedachtenis Cor Raasing, Corrie en Niels, Gerda Stokman-Koning, Frits en An van den Hazelkamp-Terwindt, Theodorus en Riek van Ditshuizen-Peters, Cor en Riet Aaldering-Roordink,Wim en Lies Melchers-Derksen, familie Vreman, ouders Vermeulen-Kiewiet en Theo.

Ford Europa onderscheidt Auto Martens Zevenaar voor de 14e keer met de Chairman's Award

Gerard en Anneke Bolder van Ford Nederland en Ellie en Martin Steverink van Ford Martens op het Fordgala in Athene

ZEVENAAR - Ford Auto Martens beloont voor topprestatie in Athene. Ieder jaar wordt de felbegeerde prijs 'Chairman's Award' toegewezen aan Forddealers in ­Europa, Midden Oosten en Afrika, die de allerbeste prestatie hebben geleverd op het gebied van klantentevredenheid.

De prestaties worden gemeten aan de hand van verschillende kwalificatie elementen, zoals ervaringen van klanten bij de aankoop van een (nieuwe) auto en bij onderhoudswerkzaamheden.

Fordgala in Athene

De prestigieuze Chairman's Award is dit jaar wederom uitgereikt aan Forddealer Auto Martens Zevenaar. De Chairman's Award is het hoogtepunt van het jaar voor alle onderscheiden Forddealers in heel Europa, Midden Oosten en Afrika. Het is de 14e keer, dat de hoogste onderscheiding die een Forddealer ten deel kan vallen aan directeur Martin Steverink en zijn echtgenote Ellie Steverink-Martens werd overhandigd.

Steven Armstrong, Group Vice President, President Ford Motor Company, President and CEO Ford of Europe en Gerard Bolder, Managing Director Netherlands overhandigde deze felbegeerde prijs. De prijsuitreiking vond dit jaar plaats in het snikhete Athene. Een trotse Martin: "De Chairman's Award is niet zo maar een prijs, maar absoluut een bijzondere en prestigieuze erkenning. De top van het Europese, Midden Oosten en Afrikaanse dealernetwerk was aanwezig. Dat je daar deel van uitmaakt, dat is iets om zeer trots op te zijn."

Normering

De lat ligt zeer hoog voor de dealers, de winnaar van deze onderscheiding moet voldoen aan een fiks aantal criteria. Zo zijn er de streng gehanteerde regels van het Fordconcern waaraan men zich moet houden, maar het belangrijkste onderdeel is klantentevredenheid en daarnaast een zeer hoge performance in zowel sales als aftersales.

Door middel van het 'Ford customer viewpointprogramma' worden kopers van een Ford gedurende meerdere jaren gevraagd naar hun ervaringen met de dealer. "Los van de dealerorganisatie wordt u als klant gevraagd naar uw tevredenheid over uw aankoop van uw Ford, naar de eventuele garantieafwikkeling, het onderhoud enzovoort." Door de vergelijking van landelijke scores komt uiteindelijk een selecte groep Forddealers in aanmerking voor de Award.

Met dank aan de klant

Alhoewel Auto Martens al 14 keer onderscheiden is met de Chairman's Award, blijft het volgens de 57-jarige Steverink altijd weer speciaal. "Deze 14e Chairman's Award is voor ons net zo belangrijk als de eerste. "In de huidige automobielbranche moet je blijven knokken. Het is dan ook de bevestiging van datgene waar we elke dag opnieuw naar streven: het centraal stellen van onze klanten. Dat wij als team daar deze waardering voor krijgen geeft ons veel voldoening."

"De 'Chairmans Award' is een reflectie van de loyaliteit van de klanten aan de dealer. Als je de nominatie in huis krijgt, dan weet je dat je er in geslaagd bent aan de verwachting van de klant te voldoen of zelfs te overtreffen zegt Martin Steverink. Daar zijn we heel trots op."

Het Auto Martens Team is zijn klanten dan ook dankbaar dat ze de moeite hebben genomen hun ervaringen met Auto Martens te delen.

Kindervakantieweek Westervoort

WESTERVOORT - Jongerencentrum Creon en Sports Planet organiseren ook dit jaar weer met vele vrijwilligers de kindervakantieweek in de laatste week van de zomervakantie. Dit jaar met een vernieuwd programma!Van maandag 21 - 23 augustus wordt er een zeer gevarieerd programma aangeboden voor kinderen van groep 1 - 8 van de basisschool. Kinderen uit groep 1 - 4 kunnen mee doen aan gezonde hapjes en smoothies maken, naar speeltuin Schöneveld in Doetinchem en Wsport (multi-sport). Deelname is twee euro per activiteit.

Kinderen uit groep 5 - 8 kunnen mee doen aan huttenbouwen, dans, theater, zeepkistbouwen, lasergamen, speurtocht, schilderen bij de Kreatieve Kring, survival, beachparty, de sportdag en nog veel meer! Ook hier is de deelname twee euro per activiteit. Nieuw dit jaar is dat kinderen ook twee nachten kunnen blijven slapen, eten & drinken en met een vaste begeleider als groep mee doen aan alle activiteiten voor tien euro!

"Op vrijdag 25 augustus sluiten we de kindervakantie week af met de jaarlijkse kinderrommelmarkt op het Dorpsplein tijdens Westervoort in beweging. Verkoop je spulletjes op een plek van 2x2 meter voor twee euro. Voor meer informatie, het programmaboekje, inschrijfformulier en opgave (voor 16 augustus) kun je terecht in Sports Planet of kijk op www.jc-creon.nl."

Verhuizing van G&W winkel naar de Pastoriestraat

DUIVEN - G&W Natuurwinkel de Liemers in Duiven gaat verhuizen. De winkel die al meer dan 10 jaar gevestigd is in de Elshofpassage opent op 27 Juli haar deuren in de geheel vernieuwde winkel aan de Pastoriestraat 19.

Niet alleen het assortiment is flink uitgebreid ook de uitstraling van de winkel is vernieuwd.Komende maanden zullen er diverse acties voorbij komen. Wij heten u van harte welkom in onze vernieuwde winkel.

Vrijwilligers gezocht

ZEVENAAR - Caleidoz Vrijwilligerscentrale zoekt vrijwilligers voor de volgende organisaties:

- Beheersstichting De Maatjes zoekt een secretaris om bestuursvergaderingen voor te bereiden, te notuleren en contacten te onderhouden met huurders.

- Het Liemers museum zoekt een medewerker educatie die bezoekers begeleidt in het museum, met name leerlingen van basisscholen.

- Het verpleeghuis Liemerije zoekt een begeleider creatieve activiteiten op maandagmiddag van 13.45 tot 16.15 uur. De activiteiten zijn o.a. houtbewerking, zagen en timmerwerk met enkele mannelijke bewoners in Didam.

- Het Landgoed Huis Sevenaer zoekt een tuinhulp voor het zomers maaien met de draadmaaier, in het najaar blad harken en verzamelen en 's winters het snoeien van de hagen.

Voor meer informatie over deze en circa 300 andere vacatures kunt u contact opnemen met de Vacaturebank van Caleidoz Vrijwilligerscentrale Zevenaar (maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur, telefoon 0316-243299). U kunt ook kijken op de website www.vrijwilligerscentralezevenaar.nl of een e-mail sturen naar: vacaturebank@caleidoz.nl.

'De kracht' van Seza-Moda kledingreparatie blijft!

DIDAM - "Hierbij wil ik u laten weten dat ik met ingang van 1 september aanstaande mijn activiteiten aan de Kerkstraat 28 zal beëindigen. Seza-Moda zal worden overgenomen door het voor jullie vertrouwde gezicht Berna Rosmulder, die ik graag alle goeds wil toewensen! Zij is erg enthousiast en heeft er heel veel zin in de kwaliteit die u als klant van ons gewend bent voort te zetten. Ook Clara Wolters en Natasja Gerritsen zullen hier aan blijven bijdragen."

"Na ruim 4 jaar met veel plezier en voldoening te hebben gewerkt in mijn geliefde bedrijf, ben ik afgelopen februari een nieuwe uitdaging in het onderwijs aangegaan. Zoals de meeste klanten hebben gemerkt, was mijn geringe aanwezigheid opvallend. Hoe graag ik het ook wilde, de combinatie van deze nieuwe uitdaging ging helaas niet samen met Seza-Moda op de manier die ik graag zou willen. Ik heb daarom besloten om een keuze te maken, hetgeen tot gevolg heeft dat ik heb besloten definitief terug het onderwijs in te gaan; daar ligt mijn hart.

Mijn dankbaarheid gaat uit naar u als klant! Bedankt voor het vertrouwen dat u in mij en mijn toppers van coupeuses heeft gesteld! Bedankt voor de vele prettige ontmoetingen en de waardevolle persoonlijke contacten! Bedankt voor de momenten waarin wij, genoemd als zonnetjes, iedere keer weer in het zonnetje werden gezet als er weer een klant blij de deur uitging! Ik zal dit allemaal enorm missen, maar zeker nooit vergeten! Nogmaals bedankt"

Zarife Esen, Seza-Moda, Kledingreparatie en Stomerij

Verhuizing van G&W winkel naar de Pastoriestraat

DUIVEN - G&W Natuurwinkel de Liemers in Duiven gaat verhuizen. De winkel die al meer dan 10 jaar gevestigd is in de Elshofpassage opent op 27 Juli haar deuren in de geheel vernieuwde winkel aan de Pastoriestraat 19.

Niet alleen het assortiment is flink uitgebreid ook de uitstraling van de winkel is vernieuwd.Komende maanden zullen er diverse acties voorbij komen. Wij heten u van harte welkom in onze vernieuwde winkel.

Ree-Zo Electroworld schrijft service met hoofdletters

“We hebben een eigen service- en bezorgdienst”

DUIVEN – Service is hét wondermiddel van Ree-Zo Electroworld in winkelcentrum De Elshofpassage. Eigenaar Marco Kreté schrijft het woord met hoofdletters. Tel daarbij op de vakmanschap door jarenlange ervaring en het succes van de zaak is verklaard.

"Ons advies houdt niet op bij de winkeldeur", zegt hij zelf over de service die hij verleent. "We hebben een eigen service- en bezorgdienst, we sluiten bij aankoop alles netjes aan en we geven uitgebreid uitleg over de gebruiksmogelijkheden. Wat we niet op voorraad hebben leveren we binnen 24 uur", vertelt hij.

De winkel heeft een uitgebreid assortiment van alle A-merken wit- en bruingoed en onderdelen in huis. "Ik ben geen prijsvechter", erkent hij. "Ik lever volgens marktconforme prijzen, ik moet het echt van mijn service hebben." Dat loont ondanks prijsstunters in de markt en de opkomst van internet. "De complexiteit van de goederen neemt toe en daarmee de behoefte aan advies en service. Ook willen steeds meer mensen compleet ontzorgd worden. Het installeren van nieuwe apparaten, het afvoeren van de oude, ze willen nergens geen omkijken meer naar hebben. Ik ga voor kwaliteit in combinatie met servicegerichtheid. Dat loont." Informatie: www.electroworld.nl.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Duiven-Velp

Morgen- en middagdienst SoW kapel Rijksweg 56B

23 juli 8.30 u ds . D. Grutter; 16.30 u ds J.A. Boersema

30 juli 8.30 u Leesdienst; 16.30 u ds D.T. Vreugdenhil

Ontmoetingskerk Zevenaar

ZEVENAAR - Op zondag 23 juli is er om 10.00 in de Ontmoetingskerk een zangdienst. Gemeenteleden hebben daarvoor hun voorkeursliederen kunnen opgeven.

Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Op zondag 30 juli gaat in de viering om 10.00 uur ds. Alle Jonkman voor.

H. Remigius Duiven

Zondag : 23 juli om 11.00 uur. Eucharistieviering.
Voorganger: Pater G. Remmers. Koor : Vakantiekoor.

Zondag : 30 juli om 11.00. Eucharistieviering.
Voorganger: Pastoor Thanh. Koor : -

Gebedsintenties 23-7-2017: Piet Mulder en Fien Mulder-Lamers en hun
kinderen Jan Mulder en Ria Moraal-Mulder, Paul Verhoef, Annet Gertsen-Roelofs, Ouders Wouters van den Oudenweijer-van Oppenraaij en overl. schoonzoon en schoondochter.

Gebedsintenties 30-7-2017: Annie Roelofs, Jo Snelder-Velthausz, Annie Wieleman-Bolck, Tonnie ten Broeke-van Rijnsoever, Henk Teunissen en familie, Els en Eeke Schampers, Theo Worm, Annet Gertsen-Roelofs. Jaargedachtenis: Bernard Hoppenreijs, Theo Böhmer, Hent Roelofs.

Mededelingen : 27 Augustus om 10.00 uur Eucharistieviering/Schuttersmis.
Aansluitend Processie

Bridgen, ook tijdens de vakantie

ZEVENAAR - Sinds 15 juni is bridgevereniging Zevenaar op vakantie. Echter een echte bridger zit nooit stil. Dus is er door de voorzitter van de technische commissie (Conny van der Graaf) gezorgd voor vervangende speeltijden zodat er in de vakantie ook gebridged kan worden.

Dit kan op de maandagmiddag en dinsdagavond in het dorpshuis in Groessen, woensdagmiddag in het schuttersgebouw van Sint-Andreas en op vrijdagmiddag in De Hoge Bongerd. Aan- of afmelden is niet nodig en men kan ook alleen komen.

Bij aanvang van het nieuwe seizoen op 6 september zal Conny van der Graaf weereen cursus voor beginners starten.

Voor beide activiteiten is meer informatie te verkrijgen bij secretaris Piet Gijzen (06 40224602) en Conny van der Graaf (0316 265400).

Ruil & Reparatie Kring de Liemers de hele zomer geopend

DUIVEN - Hergebruik stimuleren, zoals van plastic tasjes een tasje haken/breien, van oude t-shirts een tas breien/haken: ook dat is stichting Ruil & Reparatie Kring De Liemers.

Oude fietsen zijn voor Sjon en Ingrid voor hun fietsenproject in Westervoort. In mei vierde de stichting haar 5-jarig bestaan met de start van het fietsenproject vanuit het Univé goededoelenfonds. Inmiddels zijn er al meer dan veertig fietsen weggeven. "Spullen die u niet meer gebruikt, daar maken we aan ander weer blij mee, en vullen we elke week een verrassingtas met lekkere producten (via Doorgeefhoek De Liemers wordt deze elke week verloot).

Oude brillen, plastic doppen sparen we voor een goed doel. Elektrische apparaten, speelgoed, kleding repareren wij om zo de afvalberg te verminderen. Van lappen stof maken we tassen, die men voor een kleine bijdrage kan kopen, die kan men in de handtas meenemen, zo heb je altijd een tas bij je.

Meer weten? Kom dan op woensdagmiddag bij ons langs van 13.00 tot 16.00 uur in De Boomgaard Schoolstraat 9 in Duiven (ingang is achter de oude bibliotheek. Een kopje koffie met wat lekkers is gratis." Meer info: www.ruilkringdeliemers.nl.

Spetterende seizoens- afsluiting voor Pigeons

DUIVEN - Afgelopen basketbalseizoen was een prachtig seizoen voor basketbalvereniging Pigeons. Alle teams hebben van zich laten horen en gave sportieve successen zijn er geboekt met de basketballers uit Duiven en Westervoort.

Het geweldige sportjaar moest dan ook wel groots worden afgesloten met een spetterende seizoensafsluiting. Op zondag 2 juli waren de basketballers te gast in het scoutinggebouw Sint-Jorisgroep Westervoort. De activiteitencommissie had voor die dag allemaal spellen uitgezet met als thema Samen staan we Sterk.
Liefst ruim 70 enthousiaste basketballers, vrienden, vriendinnen en familieleden waren aanwezig op de zonovergoten seizoensafsluiting van Pigeons. Activiteiten als teamzaklopen, vliegend tapijt, touwtrekken, water halen en teamskippie waren uitgezet en de teams mochten het tegen elkaar opnemen in een superspannende race.

Aan het eind van de dag stond er een frietkar van Gigapret.nl, die alle aanwezigen trakteerde op een heerlijke winnaarsmaal friet met snacks. Hiermee is de zomervakantie voor basketbalvereniging Pigeons ingeluid en mogen de basketballers allemaal hun verdiende rust pakken om in september weer te knallen bij aanvang van het nieuwe basketbalseizoen voor Pigeons! Dank ging uit naar Scouting Sint-Jorisgroep Westervoort, Gigapret.nl, de activiteitencommissie en alle sportieve leden van Pigeons.

Buurtbemiddeling: omdat de oplossing vaak dichtbij is...

LIEMERS - Ergernis over een geluid, een BBQ of een geparkeerde auto? Soms lopen dit soort ergernissen uit de hand. Sommige buren zijn zelfs niet meer ‘on speaking terms’. Aankloppen bij Buurtbemiddeling kan een geslaagde route zijn.

Buurtbewoner Ineke is vrijwilliger bij Buurtbemiddeling. De gemeente Westervoort, Duiven en Zevenaar krijgen rond de 90 verzoeken voor bemiddeling. De buurtbemiddelaars zijn getrainde vrijwilligers. Ze zijn neutraal, geven geen oordeel en hebben geheimhoudingsplicht. Haar eerste casus was bij een wat oudere vrouw die al jaren in hetzelfde huis woonde. Na verloop van tijd kreeg ze nieuwe buren. ”Dat ging eerst goed. Maar na een tijdje was er geluidsoverlast."

De bemiddelaar gaat samen met een andere vrijwilliger op afspraak langs bij de melder en belt dan aan bij de buren om zijn/haar verhaal te horen. “Als je bij de buurman binnen bent, hoor je een soms een ander verhaal."

Als beide partijen met elkaar in gesprek willen, vindt dit plaats op een neutrale locatie. De bemiddelaars begeleiden het gesprek maar reiken niet de oplossing aan. Dat doen de buren zelf.

"Wil je zelf bemiddelaar worden? In het najaar starten we weer met de basistraining. Bijdragen aan de leefbaarheid in Westervoort, Duiven en Zevenaar? Vind je het leuk om meer te weten te komen over communicatie, kun je goed luisteren, heb je een neutrale en onpartijdige houding en vind je het interessant om de gecertificeerde training te volgen? Neem contact met ons op via 026 3127705 of buurtbemiddelingWDZ@rijnstad.nl."

Feestelijke uitreiking LCAwards op Liemers College

Lachende leerlingen van het Liemers College uit Zevenaar met hun begeleiders (Jan van den Heuij boven en Anno Koning onder) kort nadat burgemeester Ella Schadd van Rijnwaarden hen heeft onderscheiden met de LCAward.” (foto Vincent Baake)

ZEVENAAR - Met het in ontvangst nemen van de LCAward, kwam er een einde aan de succesvolle loopbaan van negen leerlingen van het Liemers College in Zevenaar. Zij slaagden ook voor havo of vwo. Burgemeester Schadd reikte Awards uit op het Liemers College

Door Piet van Breukelen

Nadat alle winnaars een presentatie hadden verzorgd voor de genodigden over hun prestaties waarmee ze de Award hadden verdiend, was het Henk van der Ploeg (voormalig locatiedirecteur in Zevenaar), die de winnaars de nodige lof toezwaaide en benadrukte dat hij leerlingen die aan extra projecten beginnen om in aanmerking te komen voor de LCAward, meer en meer is gaan waarderen. “Met hun enorme inzet gingen ze moeilijkheden niet uit de weg en gaandeweg ontdekten ze waar hun talenten lagen. Zo beantwoordden ze helemaal aan het ambitieuze thema Reaching for the stars”, liet hij de toehoorders weten.

Awarddraaitdoor

Daarna kregen de leerlingen de gelegenheid zich nog eens aan alle genodigden te presenteren in het Theatre of Dreams. Iedereen waande zich even in een bekend televisieprogramma, waarin Hilco de Boer tafelheer was en Babette van Weelden in gesprek ging met de kandidaten over hun ambities en prestaties.

Het slotakkoord was voor mevrouw Ella Schadd, die in haar hoedanigheid als burgemeester van Rijnwaarden de Awards mocht opspelden en zich daarbij lovend uitliet over de winnaars. “Ik ben zeer onder de indruk zulke jonge mensen te zien met zoveel ambitie. De blijheid die jullie uitstralen en de positieve bijdrage die jullie leveren aan het leven, geeft hoop voor de toekomst”, zo sprak zij de winnaars toe.

Zondag : 23 juli om 11.00 uur. Eucharistieviering.                                                
Voorganger: Pater G. Remmers. Koor : Vakantiekoor.

Zondag : 30 juli om 11.00. Eucharistieviering.
Voorganger: Pastoor Thanh. Koor : -

Gebedsintenties 23-7-2017: Piet Mulder en Fien Mulder-Lamers en hun
kinderen Jan Mulder en Ria Moraal-Mulder, Paul Verhoef, Annet Gertsen-Roelofs, Ouders Wouters van den Oudenweijer-van Oppenraaij en overl. schoonzoon en schoondochter.

Gebedsintenties 30-7-2017: Annie Roelofs, Jo Snelder-Velthausz, Annie Wieleman-Bolck, Tonnie ten Broeke-van Rijnsoever, Henk Teunissen en familie, Els en Eeke Schampers, Theo Worm, Annet Gertsen-Roelofs. Jaargedachtenis: Bernard Hoppenreijs, Theo Böhmer, Hent Roelofs.

Mededelingen : 27 Augustus om 10.00 uur Eucharistieviering/Schuttersmis.
Aansluitend Processie

ZEVENAAR - Sinds 15 juni is bridgevereniging Zevenaar op vakantie. Echter een echte bridger zit nooit stil. Dus is er door de voorzitter van de technische commissie (Conny van der Graaf) gezorgd voor vervangende speeltijden zodat er in de vakantie ook gebridged kan worden.

Dit kan op de maandagmiddag en dinsdagavond in het dorpshuis in Groessen, woensdagmiddag in het schuttersgebouw van Sint-Andreas en op vrijdagmiddag in De Hoge Bongerd. Aan- of afmelden is niet nodig en men kan ook alleen komen.

Bij aanvang van het nieuwe seizoen op 6 september zal Conny van der Graaf weereen cursus voor beginners starten.

Voor beide activiteiten is meer informatie te verkrijgen bij secretaris Piet Gijzen (06 40224602) en Conny van der Graaf (0316 265400).

ZEVENAAR - Op zondag 23 juli is er om 10.00 in de Ontmoetingskerk een zangdienst. Gemeenteleden hebben daarvoor hun voorkeursliederen kunnen opgeven.

Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Op zondag 30 juli gaat in de viering om 10.00 uur ds. Alle Jonkman voor.

Toerrit klassieke motoren

ZEVENAAR - MC Asom verzorgt op zaterdag 5 augustus voor de vijfde keer de klassieker rit. Na het succes van de afgelopen jaren worden de bezitters van oude motoren weer uitgenodigd aan deze rit deel te nemen.

De motoren moeten minimaal 25 jaar oud zijn. Normaal staan de motoren keurig opgepoetst en goed onderhouden in de garage of schuur, maar het ultieme genot beleef je natuurlijk pas als je op je klassieker of oldtimer een rit kunt maken en je de enthousiaste blikken van de kenners onder hen waarneemt. De lengte van de rit is 75 km. Het clubhuis is om13.15 uur open voor een kop koffie en gelijk een mooie gelegenheid om met anderen over je gezamenlijke hobby te praten en natuurlijk de gestalde motoren te bewonderen. De rit start om 14.00 uur. Iedereen is welkom op zaterdag 5 augustus bij het clubhuis van MC Asom Edisonstraat 3 in Zevenaar.

16 / 30

Pigeons zamelt sportkleding in voor Suriname

DUIVEN - Begin 2017 heeft de voorzitter van Ballers Club Wanica, Rian Jambo aan basketballvereniging Pigeons gevraagd of zij kleding over hadden voor de basketballers van Wanica. Het team / de vereniging telt momenteel 25 leden in de leeftijdsklasse 6-14 jaar en de wens is om tot een volwaardige basketbalclub door te groeien.

Omdat de meeste van deze jongeren uit kansarme sociaal zwakke gezinnen komen, beschikken de kinderen vaak over weinig middelen/trainingsmateriaal. De kinderen hebben slechte of vaak geen sportschoenen en ook is er weinig sportkleding. Ouders van deze kinderen leven vaak onder het bestaansminimum en kunnen onvoldoende bijdragen om de kinderen in sportkleding te steken. De vraag van BCW aan Pigeons was of de basketballers uit Duiven, Ballers Club Wanica zou kunnen helpen het om ervoor te zorgen dat de kinderen van BCW op een goede manier kunnen Basketballen in de juiste kleding. Pigeons heeft binnen zijn leden- en vriendenbestand de oproep gedaan voor basketbalkleding en met succes! Spelers en vrienden van Pigeons kwamen met Basketbalschoenen, -shirts, -broekjes, petjes en hele teamtenues. Jong en oud nam de kleding mee naar Triominos, om ze daar in te leveren voor het goede doel BCW Suriname! Postmasters Arnhem heeft geholpen om de kleding te verschepen naar Suriname. Afgelopen week hebben Taco Jansen & Michiel Scholten de kleding afgegeven en op dit moment wordt de kleding verscheept naar Wanica Suriname, daar waar de basketballers van BCW de kleding in ontvangst mogen nemen. Het bestuur van Pigeons is iedereen enorm dankbaar voor alle kleding die is gedoneerd!

Voetbalinstuif bij OBW

ZEVENAAR - Jongens en meisjes van 3 tot en met 10 jaar kunnen op deze zondag alleen of samen met hun klasgenootjes, vriendjes of vriendinnetjes op een hele leuke manier kennismaken met voetbal. Je hoeft geen lid te zijn van sportvereniging OBW.

De aanvangstijd is 10.00 uur en de activiteiten duren tot ca. 12.00 uur. Deelname aan deze activiteit is geheel gratis en voor drinken en een lekkernij wordt gezorgd! "Wil jij meedoen aan deze leuke voetbalactiviteit? Geef je dan snel op! Dit kan via het e-mailadres voetbalinstuif@obw.nl. Geef je naam, achternaam, leeftijd en telefoonnummer aan ons door. Je kunt je opgeven tot uiterlijk vrijdag 1 september."

Ook bij OBW is er meidenvoetbal. "Dus meisjes die zin hebben om een keer te komen voetballen zijn bij s.v. OBW meer dan welkom! Belangrijk! Indien je lid wordt bij s.v. OBW ontvang je een welkomstpakket bestaande uit: voetbalsokken, voetbalbroek en voetbalshirt.
Mocht je niet kunnen op zondag 3 september en wil je graag voetballen of een keer meetrainen? Voor een proeftraining neem contact op via voetbal@obw.nl. Wil je meer weten over s.v. OBW kijk dan even op www.obw.nl. Graag ontmoeten wij jou op de voetbalinstuif!"

Hans Keuper op dialectavond

REGIO - De Dialectkring Achterhook en Liemers (zie www.dialectkring.nl) houdt op donderdag 27 juli de tweede en laatste dialectavond van dit seizoen bij het Schrieverspad op landgoed Kotmans aan de Kotmansweg in Winterswijk-Miste.

Hans Keuper uit Doetinchem, Netty Hengeveld uit Eibergen en Diana Abbink uit Winterswijk-Meddo dragen voor uit eigen werk. Hans Keuper is vooral bekend geworden door zijn optreden met de band Boh Foi Toch, waarvoor hij ook teksten schreef in dialect. Netty Hengeveld is onder meer voorganger en kerkelijk werker en schreef enkele gedichtenbundels in dialect. Diana Abbink is voorzitter van de Dialectkring Achterhook en Liemers. Zij werken regelmatig mee aan dialect- en andere tijdschriften, waaronder De Moespot, het driemaandelijks tijdschrift van het Verbond van Nedersaksische Dialectkringen.

Ook niet-leden van de Dialectkring zijn welkom. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot circa 21.30 uur, de toegang is gratis. Een eventuele vrije gift ten bate van het Schrieverspad is welkom.

Deel Kerkstraat Zevenaar twee-richtingsverkeer

ZEVENAAR - Een deel van de Kerkstraat in Zevenaar is sinds 12 juli een tweerichtingsweg. Het gedeelte tussen het Stationsplein en de ingang van het gemeentehuis van Zevenaar wordt vanaf die datum opengesteld voor verkeer vanuit twee richtingen. De rest van de straat blijft eenrichtingsverkeer.

De nieuwe verkeerssituatie zorgt ervoor dat het gemeentehuis, de Regionale Sociale Dienst (RSD) de Liemers en HAL 12 beter bereikbaar zijn voor automobilisten komende vanaf het station. Op dit moment kunnen zij de Kerkstraat niet inrijden en moeten zij omrijden via de Stationsstraat, Oranjelaan en Nieuwe Doelenstraat om bij het gemeentehuis, de RSD en Hal 12 te komen. Met de fusie tussen de gemeenten Rijnwaarden en Zevenaar en de ontwikkelingen van Hal 12 verwacht de gemeente meer bezoekers op het terrein.

Omdat nog onbekend is wat de ontwikkelingen van het BAT-terrein zijn, is de verkeersaanpassing een tijdelijke maatregel.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u terecht bij team communicatie van de gemeente Zevenaar, telefoonnummer (0316) 595 111.

Tennissen in Westervoort

WESTERVOORT - Na een succesvol ranglijst tennistoernooi begin mei van dit jaar met ruim honderd deelnemers organiseert tennisvereniging Westervoort eind augustus het jaarlijks open senioren toernooi. Beter bekent als Open Viro Toernooi.

Dit toernooi wordt al jarenlang georganiseerd in de eerste schoolweek na de zomervakantie. De afgelopen jaren deden 80-90 spelers mee in de leeftijd van 18 tot in de 70 jaar jong. Van recreatief tot fanatieke wedstrijdspelers. Gezelligheid is de belangrijkste doelstelling van dit toernooi.

Voor de fanatieke wedstrijdspelers is er dit jaar een nieuwe uitdaging! Het open Viro Toernooi is onderdeel van het toernooicircuit district Gelderland geworden. Door deelname aan ons toernooi kunnen spelers zich plaatsen voor het TennisDirect Masters toernooi Gelderland. Wellicht is een deelnemer aan dit toernooi eind september Kampioen van Gelderland.

Wil jij ook een keer kennismaken met tennis!? Kom naar de tossavonden op de woensdagavond. Voor de junioren, tot 17 jaar zijn er tijdens de zomervakantie extra jeugdtossavonden. Ook voor niet-leden! Op woensdagavond 19, 26 juli en 2 augustus. Van 18.00 tot 20.00 uur. Begeleiding is aanwezig. Vanaf 20.00 uur is de tossavond voor de senioren. Meespelen kost niets. Het enige wat je moet meebrengen zijn sportschoenen (zonder noppen), een lach en sportiviteit. Leenrackets en ballen zijn aanwezig. Kom gewoon langs en doe mee.

Tennisvereniging Westervoort is gevestigd op sportpark Naederhuyse, Brouwerslaan in Westervoort. Ingang tennisvereniging parkeerplaats bij voetbalclub Westervoort. Informatie: www.tvw74.nl https://www.awenet.be/awe/images/menu/facebook.jpg www.facebook.com/TVW74/

Survivalbaan De Hoevert groot succes

DIDAM - Op woensdag 12 juli heeft de try-out van de survivalbaan in zwembad De Hoevert plaats gevonden. Via social media werden de kinderen uit Didam en omgeving uitgenodigd om de survivalbaan uit te proberen.

De opkomst was boven verwachting. Voor aanvang stonden er al veel kinderen voor de deur, waardoor er in verband met veiligheid extra personeel is opgeroepen. De survivalbaan is afgelopen week opgebouwd in samenwerking met Scouting Didam en ook Survivalclub Loil heeft kennis en materiaal geleverd. In de zomervakantie is de survivalbaan op dinsdag, donderdag en zondag open. In verband met het grote succes gaat de survivalbaan aanstaande zondag al open. Verdere informatie staat op www.hoevert.nl/tijden.

Kunstwerk! Het Musiater

Muziek op schoot (9 mnd – 3 jaar)
Geef je baby muziekles

Muziekles vanaf 9 maanden, kan dat al? Jazeker, bij Muziek op schoot! Samen met je (klein)kind ga je dansen en liedjes zingen, met instrumenten spelen en muziekspelletjes doen. Samen plezier maken met muziek verrijkt de band met je (klein)kind. Muziek heeft bovendien een positieve invloed op de ontwikkeling van het kind, zoals?taalontwikkeling en waarnemingsvermogen. De cursus start op 11 september 2017 (Duiven) en op 14 september 2017 (Zevenaar). Voor meer informatie en inschrijven: www.liemerskunstwerk.nl

Let's play guitar! (8 – 12 jaar)

Hoe cool is het om gitaar te kunnen spelen? Dit is je kans! Samen met andere kinderen leer je de basistechnieken en melodieën. Je speelt zelfs eenvoudige liedjes! Wij zorgen voor een gitaar. Na deze cursus kun je doorstromen naar individuele lessen of duo lessen. De cursus start op

26 september 2017. Voor meer informatie en inschrijven: www.liemerskunstwerk.nl

Kunstwerk! Liemers Museum

Schoentjes met een immens triest verhaal

De interesse van Roel van Beurden is begonnen met vliegtuigen en alles wat daar mee te maken heeft.nVervolgens raakte Roel steeds meer geïnteresseerd in objecten uit de Tweede Wereldoorlog. Tijdens zijn zoektocht naar objecten is hij in het bezit gekomen van twee schoentjes afkomstig uit Auschwitz. Zijn vrouw Vera van Beurden, die deze privéparel heeft aangedragen, kan zich goed voorstellen dat iedereen die deze kleine schoentjes ziet er door geroerd raakt. Wat een immens triest verhaal zal er achter deze twee schoentjes zitten.

Privé-parels

Een Privé-parel is een voorwerp waarbij de eigenaar een speciale herinnering heeft . Het object hoeft niet kostbaar te zijn. Kunstwerk! Liemers Museum heeft een vitrine ingericht met privé-parels die bezoekers voor een jaar in bruikleen hebben gegeven.

Martijn Meijer erelid van Pigeons

DUIVEN - Als Pigeon in hart en nieren heeft Martijn Meijer zich ingezet voor de basketbalvereniging. Bestuursleden, commissieleden en voorzitters kwamen en vertrokken. Het enige dat een lange tijd niet veranderde was de onvermoeibare diesel Martijn Meijer.

Martijn was de stille drijvende kracht in de verschillende besturen en hij heeft zich altijd voor 100 procent hard gemaakt voor de club. "Mede dankzij hem floreert Pigeons en kunnen wij in 2018 ons 40-jarig bestaan vieren. Wat Martijn kenmerkt is zijn betrouwbaarheid, toegankelijkheid, humor, basketbalkennis en zijn grote liefde voor Pigeons!"

Martijn heeft in zijn leven veel meegemaakt en ook de afgelopen jaren zijn zwaar geweest voor hem. Niettemin heeft hij zich er bovenop geknokt en bleef hij trouw aan Pigeons. Daar waar je kan verwachten dat iemand afkomstig uit Arnhem, een die hard Vitesse-fan is en die op steenworp afstand van Arnhem Eagles woont, ook bij Eagles basketbalt. Maar niet Martijn. Hij is altijd trouw aan Pigeons gebleven.

Na 15 jaar heeft Martijn besloten om zijn bestuursfunctie neer te leggen en om plaats te maken voor nieuw elan. Dit doet Martijn zoals wij hem kennen pijn in z’n Ernems Hert. Maar ik kan Martijn één ding beloven en dat is dat wij als bestuur, Pigeons alleen maar groter zullen maken. Een vereniging waar hij trots op is en kan blijven! Inmiddels telt onze vereniging verschillende ereleden. Aan deze lijst kan vandaag een nieuwe naam aan worden toegevoegd: Martijn Meijer!

Schitterend Oud&Nieuw feest met Qoorieus!

Foto: Louis Suijker

ZEVENAAR - Op de curieuze datum 1-7-17 gaf Qoorieus een spetterend Oud&Nieuw concert. Qoorieus staat bekend om het brengen van muziek met een theatrale twist en ook deze avond werd het publiek getrakteerd op muziek met een verhaal en hoogstaande zangkwaliteit.

De eerste helft van het concert werden oude nummers uitgevoerd. Om het geheel een echte Oud&Nieuw sfeer te geven werd er halverwege afgeteld tot 'twaalf uur' waarna het traditionele Auld Lang Syne werd gezongen, compleet met feesthoedjes, champagne en oliebollen voor iedereen. Tijdens de tweede helft van het concert werden nieuwe nummers gebracht. Het concert is met veel enthousiasme ontvangen door het publiek. Men was het er over eens dat het plezier van de koorleden afspatte en dat muziek precies zo bedoeld is; om samen van te genieten en plezier van te beleven. Enkele reacties uit het publiek waren: 'Ik word altijd blij van muziek van Qoorieus' en 'Ik heb me twee uur lang oprecht vermaakt en genoten van de zang in combinatie met de regie' en 'Qoorieus verdient een veel groter podium'. Na afloop van het concert werd iedereen uitgenodigd om gezellig samen na te borrelen, mede mogelijk gemaakt door sponsoring van Albert Heijn Zevenaar. Qoorieus gaat na dit concert volop verder met het voorbereiden voor de volgende vocale uitdaging. Voor meer informatie over Qoorieus bezoek de website www.qoorieus.nl of bezoek Facebook.

Sponsor bedankt!

ZEVENAAR - DCS 2 speelt op het voor dit team hoogst haalbare niveau binnen de KNVB. Kwaliteit, teamgeest, inzet, doorzettingsvermogen, winnaarsmentaliteit zijn zo de eigenschappen waarmee het huidige DCS 2 haar doelstellingen realiseert.


Het kan dan ook geen toeval zijn dat dit elftal naast de huidige shirtsponsor Bar Gezellig, nu ook Stadsbrouwerij Wittenburg uit Zevenaar als sponsor van presentatiepakken en polo’s aan zich weet te binden. Stadsbrouwerij Wittenburg onderneemt namelijk, met vergelijkbare eigenschappen als DCS 2, zeer succesvol in de regio en ver daarbuiten.

DCS 2 is blij met deze sponsoring van Stadsbrouwerij Wittenburg, omdat het zich als professioneel team kan profileren met de presentatiepakken, de polo’s en het bestaande tenue. DCS is Stadsbrouwerij Wittenburg dan ook zeer dankbaar voor deze sponsoring en raadt een ieder aan om bij gelegenheid het proeflokaal van Stadsbrouwerij Wittenburg aan de Markt in Zevenaar te bezoeken, om een van de speciaal bieren te proeven.

Fietstocht ZijAktief Zevenaar

ZEVENAAR - ZijAktief Zevenaar organiseert voor haar leden een fietstocht op woensdag 2 augustus. Ook niet-leden zijn welkom.

"We brengen een bezoek aan de instelling voor gehandicapten, Elver in Nw. Weh, het voormalige Fatima. Na koffie en een korte inleiding krijgen we daar een rondleiding. Na het nuttigen van ons lunchpakketje fietsen we verder naar Laag Keppel waar we de tuin De Freubelhof bezoeken. We vertrekken 's morgens om 09.30 uur vanaf sporthal Lentemorgen. De kosten voor deze dag zijn 5,00 euro."

Medailles voor Jeroen Koster (Duiven) tijdens Lifesavingwedstrijden

DUIVEN - Een afvaardiging van de wedstrijdgroep van RB de Breuly is onlangs in België naar de Flanders International Lifesaving Championshipso Open Water (FILCOW) in Oostende (België) geweest.

Jeroen Koster uit Duiven heeft daarbij één gouden, twee zilveren en één bronzen medaille in de categorie Masters gewonnen. De gouden medaille haalde hij op het onderdeel Boardrace. Dit is een parcours afleggen op een soort surfplank, waar je op je knieën op zit. (Door met je handen en armen te peddelen kom je vooruit). De eerste zilveren medaille ontvang hij voor het onderdeel surfski race (700m met een soort kano door de branding varen) en de tweede voor het onderdeel Oceanman (een combinatie van de onderdelen Surfrace, Boardrace en Surfskirace). Op het onderdeel surfrace (300 meter door de branding zwemmen) won hij een bronzen medaille.

Met Mengelmoes zingen op het terras...

DIDAM - Het mannenkoor Mengelmoes verzorgt zondag 23 juli een speciaal optreden in het centrum van Didam. De Diemse zangers gaan zingen op het terras van Jan & Jan.

Onder het genot van een drankje en hopelijk een stralende zon kan het publiek genieten van muziek. Mengelmoes zal een groot aantal liederen ten gehore brengen. Zo staan meerdere meezingers op het programma, zodat het publiek zelf ook mee kan zingen. Afgelopen jaren heeft het koor dergelijke optredens verzorgt en dat was telkens een groot succes. Daarom willen de mannen van Mengelmoes er ook dit jaar weer een feest van maken. Het terraszingen vindt plaats op het terras van Jan & Jan in het centrum van Didam. De aanvang is om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Protestantse gemeente Rijnwaarden

RIJNWAARDEN - Op zondag 23 juli om 10.00 uur is er een kerkdienst. Ds. L. den Besten uit Zevenaar is de voorganger.

Zondag 30 juli is ds. E. Ouwehand de voorganger. Ook deze dienst begint om 10.00 uur. Na de dienst drinken we koffie en thee met elkaar. Iedereen is van harte welkom bij deze dienst bij PKN Rijnwaarden aan de Markt 15, Lobith

Zwemmen in rivieren is levensgevaarlijk

REGIO - Natuurlijk gevormde strandjes langs de rivieren lijken ervoor uit te nodigen het water in te gaan. Pootje badende mensen en zwemmers staan echter vaak niet stil bij de gevaren van de soms snel stromende rivieren en de gevolgen van langsvarende binnenvaartschepen. Rijkswaterstaat waarschuwt voor de gevaren van het zwemmen in rivieren en kanalen en het springen van bruggen: het is levensgevaarlijk en bijna altijd verboden.

Dit jaar zijn er helaas al verschillende doden en gewonden te betreuren. Rijkswaterstaat zet de gevaren op een rij en adviseert om alleen te zwemmen op veilige zwemlocaties. Deze locaties zijn te vinden op [www.zwemwater.nl]www.zwemwater.nl. Een belangrijk gevaar voor zwemmers vormt de scheepvaart. Grote schepen hebben een zuigende werking en veroorzaken een sterke stroming en draaikolken. Iemand die veilig in ondiep water denkt te staan, kan worden meegetrokken met het terugtrekkende water. Zwemmers zijn bovendien vanaf een schip nauwelijks zichtbaar. En ook al ziet een schipper ze wel: een groot schip kan niet zomaar vaart minderen of uitwijken.

Door stroming en diepteverschillen kan de temperatuur van het water sterk wisselen. Als zwemmer kan je door koud water kramp krijgen of onderkoeld raken. Het zwemmen wordt daardoor ook voor geoefende zwemmers bemoeilijkt of soms zelfs onmogelijk, met alle gevolgen van dien.

Springen van bruggen is wellicht spannend, maar brengt serieuze risico's met zich mee. Een brug is vaak hoger dan deze lijkt; door de klap op het water kan een springer botbreuken of een klaplong oplopen. Door het troebele water is niet te zien wat er onder water ligt.

Meer informatie staat op www.rijkswaterstaat.nl/water/waterbeheer/zwemmen-in-open-water/zwemmen-in-rivieren-en-kanalen/index.aspx.

Zomermiddagconcert damesgezang in Gemaal Oude Rijn

PANNERDEN - Op zondag 30 juli om 14.00 uur vindt bij Gemaal Oude Rijn aan de Deukerdijk 42 in Pannerden een zomermiddagconcert plaats.

Idyllisch, onder de notenboom op het terras van het gemaal, zullen zomerse fado-liederen klinken, door Fransie Leenders vertolkt. Daarnaast zingt Fransie ook samen met drie Lobithse dames een selectie van popklassiekers. De fado is het Portugese levenslied en geeft stem aan de gemoederen van het leven: verdriet, melancholie, blijheid, 'saudade' en niet te vergeten de feeststemming. De toegang is gratis, het concert begint om 14.00 uur.

Het concert is onderdeel van de serie 'Monumentale Klanken', waarbij onregelmatig bijzondere concerten op bijzondere plekken in de Liemers worden georganiseerd. Vaak zijn dit concerten door amateurs, die hiermee een podium kunnen krijgen, zodat het repeteren wat meer 'druk' kan krijgen. Ook interesse om een keer mee te doen met 'Monumentale Klanken'? Neem contact op met Servaas Beunk via info@denieuwegrens.nl.

Geslaagd Sanderstoernooi voor Judo Groessen

GROESSEN - Traditiegetrouw werd op zondag 2 juli als afsluiting van het seizoen het 36ste Sanderstoernooi gehouden in Zaal Gieling in Groessen.

Tijdens dit drukbezochte en gezellige toernooi waren vele mooie wedstrijdjes te zien. Voor iedereen was er een prijs beschikbaar en de stijlprijs was dit jaar voor Boris Kummeling. Foto´s van dit toernooi zijn te zien op www.judogroessen.nl. Het nieuwe seizoen start in september. "Vind je het leuk om ook te gaan judoën of deel te nemen aan jiu-jitsu? Kom gerust een keer kijken. De eerste drie lessen zijn geheel vrijblijvend. Meer informatie over onze vereniging staat op www.judogroessen.nl."

Zweedse nationale damesteam traint bij DCS

REGIO - Binnenkort begint het Europees Kampioenschap voetbal voor dames in Nederland. DCS stelt haar accommodatie beschikbaar voor het Zweedse nationale damesteam.

De dames trainen op de velden van DCS. Woensdag stond de eerste training op het programma. De open trainingen zijn voor publiek gratis toegankelijk. De trainingen waren en zijn op de volgende dagen: donderdag 13 juli (11.30-12.45), vrijdag 14 juli (11.00-12.15), woensdag 19 juli (11.00-12.15), zaterdag 22 juli (11.00-12.00) en maandag 24 juli (11.00-12.00).

De Zweedse dames speelden op maandag 17 juli de eerste wedstrijd tegen Duitsland. Daarna treffen ze nog Rusland en Italië.

RIJNWAARDEN - Op zondag 23 juli om 10.00 uur is er een kerkdienst. Ds. L. den Besten uit Zevenaar is de voorganger.

Zondag 30 juli is ds. E. Ouwehand de voorganger. Ook deze dienst begint om 10.00 uur. Na de dienst drinken we koffie en thee met elkaar. Iedereen is van harte welkom bij deze dienst bij PKN Rijnwaarden aan de Markt 15, Lobith

Atleten atletiekvereniging De Liemers succesvol op Nederlands kampioenschap

ZEVENAAR - Tijdens de Nederlandse kampioenschappen atletiek, die afgelopen weekend in Utrecht werden gehouden, wisten diverse atleten van atletiekvereniging de Liemers hun intensieve training te bekronen met eervolle plaatsen en persoonlijke records, met als absolute hoogtepunt de eerste plaats van Frank Futselaar op de tien kilometer.

Aangemoedigd door vrienden en familie, liep Frank Futselaar, atleet van atletiekvereniging De Liemers, trainende bij het wedstrijdteam Running Team Liemers van trainer Titus Fierkens, een sterke wedstrijd tijdens de Nationale atletiekkampioenschappen in Utrecht. Stiekem had hij de hoop om zijn persoonlijke record van 30 minuten en 17,82 seconden te kunnen verbeteren. Dat laatste mislukte, maar het behalen van de nationale titel in een sterk deelnemersveld was hem meer waard dan een persoonlijk record.

Nationale top

Zowel Titus Fierkens, als atletiekvereniging de Liemers zijn bijzonder trots op de prestatie van Futselaar, maar er zijn meer Liemerse atleten die tegen de nationale top aanschuren. Daan Reintjes en Bregje Sloot liepen beiden een persoonlijk record, respectievelijk op de 1500 en 800 meter. Saskia Wijnans imponeerde op de vijf kilometer door met een tijd van 17 minuten en 27, 29 seconden de finale te halen.

Trainingen

'Het is fijn om te werken met atleten die naast hun talent ook het vermogen en de discipline hebben om hard te willen werken om succesvol te kunnen zijn. Atletiek, de moeder van alle sporten, is geen sport waarbij je snel tot succes komt. Er gaat een langdurige en gedegen training aan vooraf voordat je tegen de nationale top aanschuurt. Als je dat genoegen eenmaal hebt mogen smaken, dan zul je nog steeds hard moeten trainen om op dat niveau te blijven of de volgende stap kunt maken. Behalve trainingen en een goede begeleiding is het ook belangrijk dat je samen met de individuele atleet een gerichte planning maakt. Aan de successen van dit weekend en die van de voorgaande jaren, kunnen wij zien dat wij met onze aanpak op de goede weg zijn. Inmiddels heeft Running Team Liemers een grote groep van jonge talenten die elkaar versterken en die regionaal en nationaal succesvol zijn', aldus Titus Fierkens, trainer van atletiekvereniging de Liemers.

Nieuwe locatie vlooienmarkt in Doesburg

DOESBURG - Op het grote gras terrein naast 't Olde Ras aan de Drempterdijk is zondag 23 juli een grote vlooienmarkt.


Hier wordt tweedehands, antiek, curiosa, snuiterijen, brocante, huisraad en kleding te koop aangeboden. Leuk als bezoeker om te komen snuffelen, of als men nog overtollige spullen heeft en deze te koop wil aanbieden ook een kraam te huren. Een kraam is vier meter met dakje en kost 25 euro. Deze is te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.

Grondplaatsen met auto 12,50 euro en met aanhanger of bus 15 euro. Deze zijn te bestellen via www.animo-vlooienmarkten.nl of 06 39108152.


De markt bezoeken kost 2,50 euro entree voor volwassenen en voor 65+ 2,00 euro. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding hebben gratis toegang. Toiletten, en catering met terras zijn aanwezig.

Succesvol trioconcert op de Zwanenwaay

BABBERICH – Uitzicht op de Zwanenwaay, drankje erbij, mooie gezellige muziek, stralend weer! Wat wilt u nog meer! Een gezamenlijk concert van drie blaasorkesten, te weten Klein Babberich, de Ludeckers en de Grenzkapel was te bewonderen op zondag 9 juli in Babberich.

Onder ruime publieke belangstelling gaven de drie blaasorkesten een prima concert ten gehore. Van polka tot wals, voor iedereen was er wel wat wils. Omgeven door een prachtige omgeving, een lekker zonnetje, gezelligheid onder elkaar en vooral genietend van de mooie klanken van de diverse instrumenten was het garantie tot een aantal uurtjes luisterplezier.

Gezien de vele positieve reacties genoten veel toeschouwers van dit concert, georganiseerd door de Grenzkapel. Geluiden om dit concert volgend jaar een vervolg te geven waren dan ook uit diverse hoeken te horen. Dus, wellicht is er in 2018 een vervolg te beluisteren…

Kleine boef krijgt onverwacht bezoek...

ZEVENAAR - Jan Bolsenbroek (6 jaar) kreeg donderdagavond onverwacht bezoek. Er stonden twee stoere agenten voor de deur om te vertellen dat hij de kleurwedstrijd van Agent & Boef had gewonnen (ingeleverd bij Mobile Media Lab Zevenaar).

Jan kreeg een verzamelboek van Agent & Boef en na een praatje te hebben gemaakt met de politiemannen, mochten hij en zijn broer Hidde nog even in de politieauto zitten. Jan viel 's avonds met het boek naast hem in slaap. Een geweldige ervaring om nooit meer te vergeten!

Blacklight badminton bij badmintonclub Didam

DIDAM - Afgelopen zaterdag heeft badmintonclub Didam voor de leden blacklight badminton georganiseerd. Tijdens dit evenement werden in het donker wedstrijdjes gespeeld. Alleen de lijnen, de shuttles en het net lichte op.

In het begin van de middag speelde de jeugdleden. Zij speelden wedstrijdjes en deden verschillende badmintonspellen in het donker. Aan het einde van de middag speelden de seniorenleden. Ook zij hebben wedstrijdjes gespeeld. Foto’s van het blacklight badminton en meer informatie staan op www.bcdidam.nl/blacklight.

Ingezonden brief

Verloedering van de woonomgeving

Je ziet het steeds vaker in Zevenaar. Mensen die het niet zo nauw nemen met de uiterlijke staat van hun voor(tuin). Afgelopen weken meerdere voortuinen gezien die er haveloos en vol onkruid uitzien. Dit moet toch wel een grote ergernis geven voor de buren. Dag in dag uit zullen vele buurtgenoten zich hieraan ergeren. Als je al de bewoner kunt aanspreken kan deze dit gewoon negeren. Je zult je woning maar willen verkopen terwijl het huis van de buren er zo bij ligt. Afgezien van het feit dat het veel potentiële kopers zal afschrikken zal je huis zo maar tienduizenden euro's minder opbrengen. De vraag is of hier toch ook een taak ligt voor de gemeente, woningcorporatie of wijkagent (of bestaat deze niet meer?)

Fleur Bes, Zevenaar.

Bolck Makelaardij klaar voor de toekomst op nieuwe locatie in centrum Zevenaar

ZEVENAAR - Bolck Makelaardij & Taxaties is al ruim 20 jaar gevestigd in Zevenaar en daardoor bekend binnen de Liemers. Sinds mei 2017 is het familiebedrijf verhuisd naar een centrale locatie aan het Masiusplein in Zevenaar. Het strakke nieuwe logo en het moderne kantoor wordt gecombineerd met de persoonlijke aandacht en betrouwbare communicatie.

Gerald Bolck beschikt als gecertificeerd makelaar en taxateur over meer dan 20 jarenlange kennis en ervaring en heeft hierdoor een breed netwerk opgebouwd in de omgeving. Als echte lokale ondernemer draagt hij, samen met zijn vrouw Annemieke, de kneepjes van het vak sinds oktober 2015 over aan zijn oudste dochter Paulien. Samen delen ze het enthousiasme voor het vak en begeleiden ze zowel jong en oud bij de bemiddeling en advisering op de vastgoedmarkt binnen onze regio.

Het aan- of verkopen van bijvoorbeeld een woning is in iedere regio anders. Een regionale makelaar heeft de juiste kennis van de markt. Vooral tijdens de huidige ontwikkelingen op de woningmarkt is dit enorm belangrijk.

Een verhuizing naar het centrum van Zevenaar was een logische vervolgstap voor Bolck Makelaardij nu zowel Gerald als Paulien gecertificeerde NVM makelaars zijn. Samen met de onthulling van een nieuw strak logo zorgen deze ontwikkelingen voor een fris en modern kantoor met de altijd vertrouwde betrokkenheid en enthousiasme.

Kom het nieuwe kantoor aan het Masiusplein 22 te Zevenaar bewonderen, waarbij u zich direct kunt laten adviseren over het aan- of verkopen van uw woning, bedrijfsmatig of agrarisch vastgoed en taxaties. Meer informatie: www.bolckmakelaardij.nl.

Tijd voor een nieuwe cursus

ZEVENAAR - Een kleine greep uit het diverse aanbod van Kunstwerk! Volksuniversiteit. Kijk voor het volledige aanbod op www.liemerskunstwerk.nl

Bloemschikken

Haal de natuur in huis met de cursussen bloemschikken.

Ontdek de meest creatieve ideeën voor warme herfstcreaties of kerststukken.
Elke les wordt er een ander bloemstuk gemaakt, in de sfeer van het seizoen.
Je leert de basistechnieken en verschillende typen bloemstukken schikken.
De cursus bloemschikken start op o.a. op maandag 11 september a.s. (6 lessen) Mens & Maatschappij

Voor hen die de balans tussen lichaam en geest willen herstellen bieden wij Hatha Yoga.

Je hoofd en lichaam zijn een eenheid. Toch sta je door allerlei dingen vaak verder af

van je lichaam. In de cursussen gezondheid en beweging leer je om beter contact te

maken met je lijf. Hierbij hoort zowel inspanning als ontspanning.

De cursus Hatha Yoga start o.a. op maandag 25 september a.s. (20 of 30 lessen)

Talen

Als je een nieuwe taal leert, wil je het natuurlijk goed leren spreken en verstaan.

Bij onze taalcursussen staat spreek- en luistervaardigheid centraal.

Je oefent veel, zodat je de taal goed en snel leert. Een taal is nauw verbonden

aan de cultuur van een land. Denk bij het Nederlands aan het typische woordje

'gezellig'. Zo heeft elke taal bijzondere woorden waar een eigen gebruik of waarde bij

past. Je leert tijdens de cursus dus ook over de cultuur van een land.

Arabisch 1????????? maandag 25 sept. 19.30 – 21.00 uur

Duits 1? ??????????????? maandag 25 sept. 20.30 – 21.45 uur

Italiaans 1????????? dinsdag 26 sept. 19.00 – 20.15 uur

Spaans 1???????????? donderdag 28 sept. 20.30 – 21.45 uur
Alle taalcursussen bestaan uit 24 lessen.

Tekenen & Schilderen

Beelden zeggen meer dan woorden. Wat haal jij uit jezelf als je aan het tekenen of

schilderen bent? Soms moet je nieuwe technieken leren om jezelf uit te dagen. Dit

kun je leren in de cursussen tekenen en schilderen.

Prikkel je creatieve kant met ons aanbod kunstzinnige vorming.

Voor jong en oud, voor beginners en gevorderden

Aquarelleren voor beginners? maandag 25 sept. |13.15 – 15.30 uur(10 lessen)

Schilderen op muziek (9-12 jaar) woensdag 27 sept. |15.30 – 16.30 uur(5 lessen)

Award voor Babberichse fotografe Brenda Beumer

Uitreiking van de award

BABBERICH - Fotografe Brenda Beumer uit Babberich heeft Runner Up Imaginem Award gewonnen bij het zomercongres van het Master Photographers Network.

Het Master Photographers Network is een netwerk van professionele fotografen, die met name werkzaam zijn in de portret-, bruids-, en bedrijfsfotografie. Dit netwerk van Nederlands beste fotografen organiseert jaarlijks diverse bijeenkomsten, met als doel de kennis van beroepsfotografen tot een hoger niveau te brengen.

Jaarlijks zijn er drie landelijke bijeenkomsten waar leden van alle regio’s naar toe gaan, het voorjaars-, zomer- en wintercongres. Aan elk congres is wedstrijd gekoppeld. Voor wedstrijd van het zomercongres dient een serie van vijf foto’s ingezonden te worden. Alle inzendingen worden beoordeeld door een vakjury die vijf genomineerden aanwijzen. Naast de beoordeling van de serie als geheel, worden de beelden individueel beoordeeld. Tijdens het congres wordt er vervolgens bekendgemaakt welke foto’s de meeste punten hebben behaald.

Brenda Beumer heeft met haar serie foto’s de Runner-Up Imaginem Award gewonnen, de prijs voor de beste nieuwkomer. Wat deze prestatie extra bijzonder maakt, is dat Brenda pas sinds twee maanden lid is van het Master Photographers Netwerk en haar serie bestaat uit een vijftal paardenportretten. Meer informatie over de Master Photographers Network staat op www.masterphotographersnetwork.com. Meer werk van Brenda Beumer is te zien op www.bb-fotoos.nl.

IJsbingo bij ijssalon La Calamita in Duiven

Foto: Willy Demon

DUIVEN - Ambachtelijke ijsmaker van Duiven André Derksen staat niet alleen bekend om zijn lekkere en bijzondere ijsjes, maar ook om leuke acties te organiseren voor het publiek.

Vorig kon je zomaar op de foto worden gezet door de Duivense fotograaf Willy Demon, wat goed was voor een ijsknipkaart. Nu staat er een nieuw 'evenement' op stapel: ijsbingo. Op een zeer warme dag deze zomer kan het zomaar zijn dat je heerlijke muziek hoort op het gezellige terras bij La Calamita en getallen hoort noemen, dan weet je het: ijsbingo!

André Derksen gaat ook dit jaar samenwerken met Willy Demon van www.evenwillybellen.nl; bij aankoop van een ijsje ontvang je een bingokaart en kun je meedoen. Er zullen meerdere rondes worden gespeeld op een middag. Willy zal de bingoballetjes laten rollen en de nummers omroepen, terwijl je geniet van een heerlijk ijsje. Duiven snakt niet alleen naar mooi weer maar ook naar meer vermaak.

Via de sociale media kun je volgen wanneer de ijsbingo er is, dus kijk regelmatig op de Facebookpagina van La Calamita. Ook dit jaar kun je onder andere een ijsknipkaart winnen voor 11 bolletjes van het ambachtelijke ijs.

Brabantse dag Club van 100 DVV

DUIVEN - Het jaarlijkse uitstapje van de Club van 100 DVV Duiven stond dit jaar in het teken van Brabant.

Als eerste werd er een bezoek gebracht aan het DAFmuseum in Eindhoven. Waar de gehele geschiedenis voorbij komt van dit roemrijke Nederlandse auto merk. Aansluitend naar Berkel Enschot, waar het Trappisten Klooster werd bezocht met hun eigen trappistenbrouwerij. De dag werd afgesloten in Tilburg waar nog enkele gezellige terrasjes werden bezocht.