GN Berg en Dal Heumen Mook

9 augustus 2019

GN Berg en Dal Heumen Mook 9 augustus 2019


Wie wordt koning of koningin bij schutterij Sint-Hubertus?

GROESBEEK - Zondag, 11 augustus zullen de schutters zich verzamelen op -voor de schutterij- de belangrijkste dag van het jaar. Er zal worden geschoten om de hoogste titel, wie wordt jeugdkoning(in), prins(es) en koning(in)?

Alle voorbereidingen zijn getroffen om er een geslaagde dag van te maken. Rond het middaguur zal de Nederlandse driekleur gehesen worden en de vogels gemonteerd. De leden genieten aansluitend van de broodmaaltijd, aangeboden door de schutterij. Om 13.30 uur wordt iedereen letterlijk opgetrommeld middels een rondgang door de straten van De Horst.

Koning André, wethouder Sylvia Fleuren en de aanwezige ereleden zullen de eerste schoten op de vogel afvuren. Vervolgens zullen de leden gaan schieten om de prijzen van de kop – vleugels – en staart bij alle drie de schietbomen. Achtereenvolgens zal eerst bij de jeugdboom bekend worden wie de titeldrager wordt, daarna bij de prinsenboom. Rond de klok van 17.00 uur zullen de kandidaten bekend gemaakt worden van de koningsboom en zal de spannende strijd beginnen. Naar verwachting is tegen 19.00 uur bekend wie de scepter zwaait tijdens de kermisdagen in de kermistent bij café/ zaal Oomen aan de Reestraat op 2, 3 en 4 september. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze spannende dag mee te maken.

Onthulling kunstwerk 100 jaar De Treffers

Onthulling van het Kunstwerk met de oudste en jongste leden. (foto: Peter Hendriks) Peter Hendriks

GROESBEEK - In de afgelopen maanden heeft De Treffers al op velerlei wijze het honderdjarig bestaan gevierd met ondermeer de verkiezing van het Elftal van de Eeuw, een feestweek met voor ieder wat wils, een veilingdiner voor de leden van de Businessclub en in oktober een expositie over de geschiedenis van De Treffers in het nieuwe Vrijheidsmuseum te bewonderen.

Op 1 augustus aanstaande is het precies honderd jaar geleden dat De Treffers officieel is opgericht. Dit gebeurde in café Homberg op de hoek van de Bosstraat en de Burg. Ottenhofstraat. De vereniging kent een lange historie met veel sportieve hoogtepunten. Ook als breedtesport vereniging maakte De Treffers een enorme groei en telt op dit moment ruim 1300 leden. Al met al reden genoeg om Treffersman in hart en nieren en tevens beeldend kunstenaar Ben Wegh te vragen om een kunstwerk te maken om dit historische moment te markeren. Het kunstwerk werd gerealiseerd in samenwerking met Staalbouw Mook.

Het kunstwerk is op 1 augustus om 19.19 uur precies onthuld.

Geen krant ontvangen?

BEMMEL - Een bezorgklacht kunt u melden via onze website www.gemeentenieuwsonline.nl. Daar klikt u eerst op de regio Berg en Dal en vervolgens op de tekst: Niet ontvangen?

Uw melding wordt door ons direct doorgegeven aan het verspreidingsbureau, zodat zij het kunnen oplossen. Vragen? Belt u dan gerust even: 0481-464770

Snuffelmarkt, braderie, rommelmarkt en loterij

MILLINGEN - Na de succesvolle vooraf gaande 11 jaar is het weer bijna zover. Zondag 1 september wordt het buitenterrein van fanfarekorps Ons Genoegen Millingen omgetoverd tot een gezellige braderie met rommelmarkt.

Iedereen zal dit de afgelopen jaren herinneren als een goed bezocht gebeuren met veel mensen uit de omgeving. De gehele middag zal de muzikale 'noot' natuurlijk niet ontbreken en daardoor de gezelligheid en sfeer alleen maar groter worden.

Wat is er zoal meer te doen. Enkele rondes aan het rad van fortuin, tombola, kinderactiviteiten, koffie met heerlijk zelf gebakken taart- gekoeld drankje et cetera. De opbrengst komt volledig ten gunste aan de professionele opleiding van onze muzikanten en tamboers?

Het evenement is op Ons Genoegenpad 4 (Steense Gemeente). Aanmelden voor de huur van een kraam kan nog steeds. De aanvang is 10.00 uur en het duurt tot 16.00 uur. Aanmelden en verdere info bij de commissie Snuffelmarkt, Ons Genoegen Millingen aan de Rijn, Cees Broens 06 23856270 of snuffelmarktmillingen@gmail.com.

'Space Cake' met 125-jarige Vlijt en Volharding Heumen

HEUMEN - Onlangs heeft muziekvereniging Vlijt en Volharding haar jubileumjaar muzikaal geopend. Dit gebeurde met de onthulling van het grote reclamebord met de space shuttle bij de entree van Heumen aan de Dorpstraat.

Muziekvereniging Vlijt en Volharding viert haar 125-jarig bestaan op 12 oktober met een grandioos muziekspektakel 'Space Cake'. Het concert vindt plaats om 20.00 uur in zaal Maldensteijn in Malden. Daarna (vanaf 22.00 uur) wordt de avond vervolgd met een feestelijke afterparty in Terp in Heumen.

De afterparty zal worden opgeluisterd door de achtkoppige coverband The DoMu Brothers. Tevens is er de gelegenheid om met film en foto's terug te kijken op de 125-jarige geschiedenis van Vlijt en Volharding. De afterparty in Terp (de thuishaven waar we altijd welkom zijn) zal overigens voor iedereen vrij toegankelijk zijn, dus ook voor gasten die niet naar het muziekspektakel zijn geweest. Voor degenen die een kaartje kopen (komen voor 12,50 euro begin september beschikbaar) voor het muziekspektakel Space Cake zal het mogelijk zijn om met de spacebus op en neer tussen Maldensteijn in Malden en Terp in Heumen te reizen. Tussen 19.00 en 19.30 uur wordt men ontvangen (medewerking van toneelgroep Het Plankier) in Terp en in de Space Shuttle begeleid naar Malden. Na afloop wordt men weer naar Heumen gebracht voor de afterparty. Dit vervoer is in de entreeprijs meegenomen, net als één consumptie voor de afterparty. Meer info staat op www.vlijtenvolharding.com.

Leuth speelt zijn eigen dorpsquiz!

LEUTH - Op zaterdag 24 augustus wordt in Leuth de eerste dorpsquiz gespeeld.

Teams van maximaal tien personen beantwoorden allerlei vragen over uiteenlopende onderwerpen en natuurlijk hoort een geheime, spannende opdracht hier ook bij.

Je kunt je als team van tienpersonen aanmelden, maar ook als je met minder mensen bent, kun je je opgeven; wij voegen dan mensen samen tot één team van tien personen. Kosten vijf euro per persoon.

Aanmelden kan nog tot 15 augustus per mail: dorpsquizleuth@gmail.com.

Het programma op 24 augustus ziet er als volgt uit:

Welkom in de binnentuin van de nieuwe buurt Kalfsheuvel! Hier is de ontvangst met koffie/thee tussen 13.00 en 14.00 uur. Om 14.00 uur worden de quizmappen uitgedeeld en kunnen de teams van start.

De vragen kunnen op verschillende locaties beantwoord worden: deels ter plekke, in het dorp, of bij iemand thuis. Stipt om 16.00 uur moeten de antwoorden ingeleverd zijn bij de Kalfsheuvel en gaat de jury aan de slag. Vanaf 16.00 uur is er een feestelijke samenkomst met muziek, hapjes, drank, en een broodje hamburger.

Ook als je niet meedoet met de quiz ben je welkom om verder kennis te maken met je (nieuwe) dorpsgenoten. Om 19.00 uur volgt de uitslag en ontvangt het winnende team de hoofdprijs! Hierna kunnen de teams nog lekker nagenieten met een borrel.

Dit programma wordt georganiseerd door de themagroep Ontmoetingen van de Dorpsagenda Laat Leuth Leven en is een mooie gelegenheid voor iedereen om kennis te maken met oude en nieuwe inwoners van Leuth. Doe mee en meld je aan, het wordt vast heel gezellig!

Informatie-avond nieuwe ehbo-cursus

Groep kinderen bij slachtoffer. (foto: Hans Driessen) Hans Driessen

MILLINGEN - Omdat het steeds belangrijker wordt om elkaar snel en kundig te kunnen helpen bij een ongeval, verwonding of een levensbedreigende situatie en als voorbereiding op de nieuwe basiscursus ehbo, reanimatie/aed en ehak is een ieder welkom op de ehbo-informatie-avond woensdagavond 28 augustus om 19.30 uur in de kantine van het clubhuis van SC Millingen/Odio, Hoefseweg 21 in Millingen aan de Rijn.


Men mag zo binnenlopen en krijgt dan alle uitleg en informatie over de inhoud van de nieuwe basisopleiding ehbo, kosten, demonstraties, de onderwerpen, reanimatie / aed, ehak, de ehbo-vereniging Millingen / Kekerdom, haar activiteiten en de regelmatige oefenavonden.

De ehbo-vereniging Millingen aan de Rijn / Kekerdom start woensdag 4 september met een nieuwe basisopleiding ehbo, reanimatie / aed en ehak (eerste hulp aan kinderen). Deze nieuwe cursus wordt ook gehouden in de kantine van het clubhuis van
SC Millingen/Odio en duurt twaalf avonden, wekelijks op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. In december is het officiële examen.

"Op Internet kunt u ons vinden op www.ehbomillingenkekerdom.nl onder cursusaanbod en op Facebook: Ehbo Millingen / Kekerdom.

Voor meer informatie of als u zich nu al wilt aanmelden voor de nieuwe ehbo-cursus, kunt u ook contact opnemen met Alex Janssen, 06 10434247 of alexdoortje@kpnmail.nl."

Aanmelden voor taxusinzamelactie

REGIO - De jaarlijkse inzamelingsactie van stichting Taxus Taxi verloopt voorspoedig. Op dit moment zijn al meer dan 2050 chemotherapieën gerealiseerd door het ophalen van het taxussnoeisel. Uit de eenjarige naalden van de taxus wordt dé basisgrondstof voor chemotherapieën gehaald.

“We zijn goed op weg, maar we zijn er nog niet”, vertelt Werner Toonen van Taxus Taxi. De inzamelingsactie loopt door tot en met 23 augustus. Uw snoeisel aanmelden kan nog tot en met donderdag 22 augustus.

“We hebben dit jaar een vliegende start gehad, desondanks is uw taxussnoeisel meer dan welkom. We hopen na de zomer ook daadwerkelijk te kunnen vertellen dat we meer snoeisel hebben opgehaald dan we vooraf hadden durven dromen”, vervolgt Werner. Zowel in 2017 als in 2018 slaagde de Taxus Taxi er niet in om voldoende snoeisel op te halen voor het beoogde aantal chemotherapieën. “Daarom hebben we alle taxusdonateurs nodig. Zodoende willen we iedereen die dit nog niet heeft gedaan, vragen om alsnog hun snoeiselafval aan te bieden.”

Ophaalverzoek indienen
Wie zijn of haar taxushaag gaat snoeien, kan via www.taxustaxi.nl/afspraak een ophaalverzoek indienen. Snoeisel is aan te bieden vanaf een volle kruiwagen of een halfgevulde Taxus Taxi Tas. Heeft u minder? Dan kan het worden gebracht naar één van de inzamelpunten. Deze staan vermeld op www.taxustaxi.nl/uitgiftepunten. “Veel mensen beseffen het nog niet, maar door hun snoeiselafval op te laten halen, leveren ze een mooie bijdrage aan het genezen van kanker”, vertelt Werner.

Poëziewedstrijd Vier de Vrijheid / Geef Vrijheid door!

4 mei herdenking in Overassselt. (foto: Marjolein Pieks) marjolein pieks

MOLENHOEK - In het kader van 75 jaar bevrijding van onze regio, organiseert de Dorpsraad Molenhoek in samenwerking met de dorpsdichter van de gemeente Heumen, een poëziewedstrijd.

Volwassenen en kinderen (12+) kunnen een gedicht inzenden over het thema: Vier de Vrijheid / geef Vrijheid door

Wie mogen er mee doen aan de wedstrijd? "In principe iedereen vanaf 12 jaar in de gemeente Mook en Middelaar en de gemeente Heumen."

De prijsuitreiking vindt 17 september om 19 uur plaats in het LOP in Molenhooek, dat zich bevindt in het winkelcentrum.

De jury bestaat uit Machteld Meij (schrijfster uit Overasselt), Marije Kos(dichteres uit Milsbeek), Frans Wildenborg (uitgever uit Nederasselt), Marianna Bakker (communicatie-expert uit Malden) en Riny Jans (poëzie-bloemlezeres uit Overasselt)

Rol dorpsdichter

De dorpsdichter organiseert samen met Piet Roberts van de dorpsraad Molenhoek deze poëziewedstrijd en geeft ter inspiratie en voorbereiding gedichtenworkshops op basisscholen in Mook, Middelaar, Molenhoek en Malden. Ook geeft de dorpsdichter een poëzieworkshop voor volwassenen in het LOP op 27 augustus van 20.00 tot 22.00 uur. (entree vijf euro)

Je aanmelden voor de gedichtenworkshop in Molenhoek op 27 augustus kan door een mail te sturen naar info@dorpsdichterheumen.nl.

Hoe kun je je gedicht inzenden? Stuur voor 13 september een mail met je gedicht in de bijlage naar info@dorpsdichterheumen.nl. Vergeet niet je naam, leeftijd en woonplaats te vermelden en je telefoonnummer.

Ontdek de Romein in jezelf!

Legionairstraining kinderen. (foto: Museumpark Orientalis)

HEILIG LANDSTICHTING - Kom deze zomer naar Museumpark Orientalis en kruip in de huid van een Romein! Tijdens de Romeinse Zomer is t/m 25 augustus een bomvol programma gepland voor jong en oud. Zodra je de Romeinse Straat binnenstapt, bevind je je in de wereld van de Romeinen.

Kinderen kunnen meedoen aan een Romeinse soldatentraining, waarbij een Romeinse legionair gaat testen of jij geschikt bent voor het Romeinse leger. Laat zien hoe snel, fit en slim jij bent en verdien je legionairsdiploma!

Ook is er een echte Romeinse beautysalon, waar je je haar op Romeinse manier kunt laten opmaken en een Romeinse massage kunt krijgen. Geniet van een heerlijke Romeinse maaltijd in de herberg en laat je inspireren door verschillende Romeinse ambachten!

De hele Romeinse Zomer zijn de Romeinenrugzakjes voor kinderen gratis. In de rugzak vind je een speurtocht én alles wat je nodig hebt om leuke Romeinse opdrachten door het park te doen! (maximaal twee rugzakjes per volwassene).

Op www.museumparkorientalis.nl staat het programma!

Kerk Middelaar

Parochie H.H. Lambertus en Brigida

Voor praktische zaken: parochietelefoon 06 23 76 68 73.

Voor dringende zaken: Kapelaan Marc Kessels, tel. 0485 511426; 06 55 41 67 09.

De komende tijd vervallen de Missen op woensdag.

Zaterdag 17 augustus: 19.00 uur H. Mis.

Kerk Molenhoek

Parochie O.L.V. van zeven Smarten.

Voor praktische zaken: parochietelefoon 06 23 76 68 73.

Voor dringende zaken: Kapelaan Marc Kessels, tel. 0485 511426; 06 55 41 67 09.

Dinsdag 13 augustus: 19.00 uur H. Mis voorafgegaan om 18.30 uur door rozenkransgebed.

Zondag 18 augustus: 11.00 uur H. Mis.

Kerk Mook

Parochie H. Antonius Abt

Voor praktische zaken: parochietelefoon 06 23 76 68 73.

Voor dringende zaken: Kapelaan Marc Kessels, tel. 0485 511426; 06 55 41 67 09.

De komende tijd vervallen de Missen op maandag en vrijdag.

Zondag 18 augustus: H. Mis vervalt (voor Missen dit weekend: zie Middelaar en Molenhoek).

Bingo bij Odio

MILLINGEN - Zondag 11 augustus houdt het werkcomité van Odio een bingo-avond in het clubgebouw op sportpark De Hove aan de Hoefseweg 21 in Millingen aan de Rijn.

Het prijzenpakket van deze avond is 1.070 euro, bestaande uit geldprijzen. De hoofdprijs van deze avond is 230,00 en er zijn twee bonus ronden met een eerste prijs van 50 euro. Voor iedereen is er een gratis kopje koffie of thee.

De aanvang is om 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur.

Bbq voor het hele dorp in Mook

Ton Broekmans, Lee Tonnaer, Frank Dillerop en Karin Peters. (foto: Gerie van der Land) Gerie van der Land

MOOK - Zullen we het hele dorp uitnodigen? Vrolijk vertelt Lee Tonnaer: “Toen dat idee werd geopperd vonden Joke en ik dat meteen een leuk idee. Nee, we verwachten niet dat we verkeersregelaars moeten inzetten, maar wat zóu het leuk zijn als veel mensen komen.”

De PvdA Lokaal Sociaal Gemeente Mook en Middelaar BBQ, die in de tuin van Tonnaer aan de Rijksweg in Mook wordt gehouden, leent zich er prima voor om op een informele manier kennis te maken met de mensen van Lokaal Sociaal. Leuk, om in persoonlijke gesprekken te horen wat de drijfveren zijn van de raadsleden, commissieleden en de wethouder. Graag vertellen ze hoe interessant en leuk het is om binnen de gemeente politiek actief te zijn of lid van de PvdA.

Tonnaer: “Graag blijven wij in contact met onze kiezers én ook met de andere inwoners. Niet alleen rondom verkiezingstijd. Dit is een leuke manier; lekker informeel met een hapje en een drankje. En we zoeken nieuwe aanwas, mensen die op den duur in de gemeentepolitiek voor Lokaal Sociaal actief willen zijn. We weten dat dat een groei- en leerproces is, wie weet is dan zo’n gezellige bbq een eerste aanzet voor een lidmaatschap of een carrière in de gemeentepolitiek. Wij hopen het!”

Zondagmiddag 25 augustus van 16.00 tot 20.00 uur. Kosten: 19,50 euro per persoon inclusief drankjes, fris, bier en rode en witte wijn. Welkom inwoners van Molenhoek, Mook, Middelaar en Plasmolen. Aanmelden voor 18 augustus bij voorkeur per mail, naar gerievanderland-zijderveld@hotmail.com of bel 06 52088052. Vlees, vis of vegetarisch.

BINGO ODIO ZONDAG 11 AUGUSTUS

BINGO ODIO ZONDAG 11 AUGUSTUS

MILLINGEN - Zondag 11 augustus houdt het werkcomité van Odio een bingo-avond in het clubgebouw op sportpark De Hove aan de Hoefseweg 21 in Millingen aan de Rijn.

Het prijzenpakket van deze avond is 1.070 euro, bestaande uit geldprijzen. De hoofdprijs van deze avond is 230,00 en er zijn twee bonus ronden met een eerste prijs van 50 euro. Voor iedereen is er een gratis kopje koffie of thee.

De aanvang is om 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur.

Kerk Molenhoek

Kerk Molenhoek

Parochie O.L.V. van zeven Smarten.

Voor praktische zaken: parochietelefoon 06 23 76 68 73.

Voor dringende zaken: Kapelaan Marc Kessels, tel. 0485 511426; 06 55 41 67 09.

Dinsdag 13 augustus: 19.00 uur H. Mis voorafgegaan om 18.30 uur door rozenkransgebed.

Zondag 18 augustus: 11.00 uur H. Mis.

Kerk Mook

Kerk Mook

Parochie H. Antonius Abt

Voor praktische zaken: parochietelefoon 06 23 76 68 73.

Voor dringende zaken: Kapelaan Marc Kessels, tel. 0485 511426; 06 55 41 67 09.

De komende tijd vervallen de Missen op maandag en vrijdag.

Zondag 18 augustus: H. Mis vervalt (voor Missen dit weekend: zie Middelaar en Molenhoek).

Open volleybaltraining voor jeugd bij Switch '87

MILLINGEN - Maandag 19 augustus houdt volleybalvereniging Switch ’87 een open training voor alle kinderen van Millingen, Kekerdom, Leuth en omgeving.

"Als je eens wilt uitproberen of volleybal iets voor jou is, maar ook als je al lid bent van Switch, je bent van harte welkom!" De training is in sporthal ‘De Duffelt’ in Millingen aan de Rijn. Voor basisschoolgroep 2 - 6 van 15.30-16.30 uur en voor basisschool groep 7 - 8 van 16.30-18.00 uur.

Training
Professionele trainer Niek Latuhihin zal samen met een aantal assistent-trainers een leuke open training verzorgen. Dit zal een speelse training zijn om het seizoen te openen en op een gezellige, sportieve manier kennis te maken met volleybal. Deelname is gratis en verplicht tot niets. "Neem dus gerust een vriendje of vriendinnetje mee!"

Aanmelden
Vooraf even aanmelden is wel handig. Dan weet Niek hoeveel enthousiaste kinderen er ongeveer komen. Voor aanmelding en/of vragen, stuur een mailtje naar jeugd@switch87.nl (of bel 0481 354984).

El Periquin, een internationale flamencogitarist in kerkje Kekerdom

El Periquin. (foto: Suseela Gorter) Suseela Gorter

KEKERDOM - Op 14 september in Kekerdom: El Periquin, één van de grootste flamencogitaristen. Na jarenlang verblijf in Spanje opent deze virtuoze gitarist de nieuwe concertreeks, de Cacrades Concerten in het Kerkje.

El Periquin is een virtuoze en veelzijdige gitarist die een zeer vrije interpretatie speelt van flamenco waarbij hij gebruik maakt van invloeden uit de jazz, klassiek en pop. Hij is één van Nederlands grootste flamencogitaristen. Hij speelt met zijn eigen internationale groep in nagenoeg elke grote zaal in Nederland en gerenommeerde theaters in verschillende landen. Hij werkte onder meer met grote namen als het Rosenberg Trio, Laura Figi en Cor Bakker.

In Kekerdom treedt hij op met trio: El Periquín: gitaar/composities/arrangement; El Zuri: bas/zang; Claudio: percussie

Dit jaar start stichting Vrienden van het Kerkje van Kekerdom met een nieuw initiatief, de Cacrades Concerten. De naam ‘Cacrades’ komt van de eerste schriftelijke vermelding van Kekerdom aan het begin van de negende eeuw.

"Met de aftrap van deze unieke concertreeks laten we u kennismaken met en genieten van de unieke ligging van het kerkje. We willen op deze manier nog meer vrienden werven en de prachtige kerk beter en vaker benutten. Alles in het teken van het behoud van ons eeuwenoude monumentale kerkje."

Tickets tot eind augustus 15, daarna 17,50 euro via www.kekerdomsekerk.nl of aan de deur. De Vrienden van het Kerkje kunnen met een korting van 2,50 euro naar binnen.

Zich aanmelden als vriend kan door te mailen naar pieteggermont@kekerdomsekerk.nl.

Gedicht van de week

Ingang sportcentrum Malden. (foto: Charlotte Selten) Charlotte Selten

Gelukshormoon

Pijn is fijn, zo klinkt het adagio.

Sportcentrum Malden. (foto: Charlotte Selten) Charlotte Selten

Eerst jezelf flink in het zweet jagen

om daarna, door de feel-good-drug

endorfine, een goed gevoel te krijgen.

Dit kun je optimaal bereiken

door in ons nieuwe sportcentrum

Malden sportief te genieten in

kraakhelder water met blauw

geglazuurde mozaïektegeltjes,

of in de fitness- en fysioruimtes

of in de uitnodigende sportzaal:

voor jong en oud voor elk wat wils.

Na inspanning komt ontspanning

in het royale sportcafé met uitkijk

op de speel- en spelmogelijkheden.

Met zijn futuristische uitstraling

en goed ingerichte buitenruimte

kan ook elke invalide hier terecht.

Charlotte Selten

Kerk H. Antonius Abt Malden

Zaterdag 17 augustus om 19.00 uur H. Mis met zang door het Maldens Gemengd Koor.
Iedere woensdag om 9.00 uur is er een H. Mis met aansluitend aanbidding.

Protestantse Gemeente Heumen

Zondag 11 aug. 10.00 uur. Voorganger prof.dr. N.M.F. Schreurs, Malden De collectes zijn bestemd voor Edukans en de Diaconie.

Zondag 18 aug. 10.00 uur. Dienst van Schrift en Tafel. Voorganger ds. D.J. Deunk, Malden. De collectes zijn bestemd voor Casey Troy Foundiation en de Diaconie.

Parochie Groesbeek

Opgeven van intenties: Het verzoek is om voortaan uw misintenties 12 dagen voor verschijnen van de krant in te leveren (vóór maandag 12.00 uur bij ons Parochie centrum).

Overleden: Petrus Johannes Antonius Janssen (Piet)

Antonius Hendrikus Maria Heijmans (Toon)

H.H. COSMAS EN DAMIANUS

Zaterdag 17 augustus 17.00 uur H. Mis Trefpunt Meent

17 augustus 19.00 uur H. Mis Kapel Kloostertuin

Zondag18 augustus 10.00 uur H. Mis Cosmas en Damianus m.m.v. KK St. Caecilia. Hoogfeest van Maria Tenhemelopneming

Misintenties: Piet Langeveld vw. Sterfdag, echtgenoot van Marie Langeveld-Janssen

Harry Theunissen

Theo Vissers en echtgenote Annie Vissers-Cillessen vw. Sterfdag

Dinsdag 20 augustus 09.00 uur H. Mis Cosmas en Damianus

Donderdag 22 augustus 09.00 uur H. Mis Cosmas en Damianus

                                                                                

ST. ANTONIUS BREEDEWEG

Woensdag 14 augustus 19.00 uur H. Mis

Intentie: voor vrede in de wereld en voor het welzijn van de parochianen.

Zondag 18 augustus 09.30 uur. H. Mis, m.m.v. kerkkoor HSB. Hoogfeest van Maria Tenhemelopneming.

Misintentie: Sjaak Peters vanwege sterfdag voor vrede in de wereld en voor het welzijn van de parochianen

Woensdag 21 augustus 19.00 uur. H. Mis, m.m.v. KK Horst Sion Breedeweg

Intentie: voor vrede in de wereld en voor het welzijn van de parochianen.

Opgeven van intenties: op zondag en woensdag voor en na de Eucharistieviering of een enveloppe in de bus Sint Antoniusweg 2 met vermelding: Misintentie Breedeweg; naam en telefoonnr. afzender vermelden.

Mededelingen

Op zaterdagavond 24 augustus is de eerste gezinsviering in het nieuwe schooljaar, in de C&D om 18.30 uur. De gezinsvieringen zullen in het komend jaar om 18.30 uur beginnen in plaats van 19.00 uur op verzoek van diverse gezinnen.

MIVA-collecte

In het weekend van 24 en 25 augustus zal in onze parochie een tweede collecte zijn. Met deze actie wordt geld ingezameld voor MIVA om de benodigde auto's te kopen die zes religieuzen uit Kameroen nodig hebben om in een uitgestrekt gebied, dorpen te kunnen bereiken. Deze zusters zorgen ervoor dat kinderen met een handicap uit deze streek en kinderen van overleden ouders met AIDS, naar school kunnen gaan, een vak leren en zo toekomst krijgen. Uw bijdrage is van harte welkom!

Oecumenische Openluchtviering: zondag 1 september

Paus Fransciscus heeft 1 september uitgeroepen tot Wereldgebedsdag voor de Zorg voor de Schepping. Dit jaar vieren we dat in een oecumenische openluchtviering op het Kerkplein van de Sint Antoniuskerk te Breedeweg. Het thema van de viering is: 'Vier de Schepping!'

Iedereen is van harte welkom. De viering begint om 10.00 uur.

Zomeropenstelling Kerk aan de Groesbeek

GROESBEEK - “Ik dacht dat ik niet zingen kon! Wat geweldig dit!” Al twee keer gaf zangeres en muziekdocente Tineke Rietbergen uit Mook een zangzingveelplezierworkshop tijdens Zomeropenstelling Kerk aan de Groesbeek. Dat gaat zij 16 augustus weer doen.

En wat zo leuk is, iedereen kan meedoen. Of je nu wel of geen noten kunt lezen en het maakt ook niet uit hoe oud je bent. Mannen en vrouwen groot en klein: welkom!

Tineke Rietbergen vertelt: “Ik zing en help graag zingen omdat muziek in het algemeen, maar zang in het bijzonder, dieper aan gevoel kan raken en dus meer kan zeggen dan iets uitspreken alleen. Zingen geeft lucht en ruimte aan wat er in hart en ziel leeft. Zingen werkt daarmee niet alleen verbindend in jezelf maar ook naar de ander! Ja, van zingen word je blij!”

Kom het beleven. De workshop start rond drie uur. Daarvoor oefent Tineke haar gouden keel samen met een vocaal kwartet. Dat is ook leuk om mee te maken en mooi om te horen.

Tijdens de zomeropenstelling is er ook gelegenheid om een kaarsje te branden, de kerk en het kerkhof te bekijken en er is een expositie. Tot en met het monumentenweekend een foto-expositie van Jannie Schaapman.

Zomeropenstelling Kerk aan de Groesbeek is een initiatief van de Protestantse Gemeente in Groesbeek en heeft als doel alle dorpsgenoten en verder iedereen die wil komen kijken, kennis te laten maken met de kerkgemeenschap en met het oudste gebouw van Groesbeek. “Ja daar zijn we trots op!” Wil je zingen? Zing dan mee! www.zorgvoorzang.nl. www.pkn-groesbeek.nl.

Cafetaria-pizzeria-toernooi

LEUTH - Op zaterdag 3 augustus werd het cafetaria-pizzeria-toernooi onder fijne weersomstandigheden met 22 deelnemers gespeeld.

Zoals gewoonlijk werd begonnen om een uur met drie voor gelote partijen. Na de eerste twee partijen waren er nog negen spelers met ieder hun twee partijen gewonnen. Na deze twee rondes kwamen er heerlijke pizza's op tafel en daar werd ook heerlijk van genoten. Na de derde partij waren er nog vier deelnemers met alle drie hun partijen gewonnen. Marian Hoogma viel net buiten de prijzen met minder plus punten: 15. Derde eindigde Ben Rutten met drie gewonnen en plus 19. Tweede werd Frans Kersten met drie gewonnen en plus 21. Winnaar werd Roel Brink met drie gewonnen en plus 30.

De drie kadobonnen werden aangeboden door cafetaria-pizzeria Leuth waarvoor ze hartelijk bedankt werd. Natuurlijk werd er na afloop nog heerlijk nagepraat onder het genot van een drankje en hapje. Het volgende toernooi is het clubkampioenschap op 7 september. Het was weer een zeer gezellig en sportief toernooi.

Kunstexpositie "Bewogen" in het kerkje van Persingen

Kunstenaarsgroep artSALONtwee008 organiseert een kunstexpositie in het Kerkje van Persingen Persingestraat 7, 6575 JA Persingen.

Van 10 t/m 11 augustus van 10.00 tot 17.00 uur; toegang gratis.

Elise Huijberts van de 'De Kunstfactorij' en conservator van de Cultura Galerie Ede, zal op 10 augustus om 14.00 uur de opening verrichten.

Deelnemende kunstenaars zijn Chris van Aar (houtbewerking), Mariëtte Hanssen (schilderijen en foto's), Stephan de Jong (fotobewerking), José van Loon (textiel), Riekje Luitjes (schilderijen en tekeningen), Anne-Marie Perquin (bronzen beelden) en Benno Steenaert (schilderijen).

Nieuws insturen?

REGIO - Wilt u graag iets onder de aandacht brengen in de regio? Dat kan geheel kosteloos in Hét GemeenteNieuws!

Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl. Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de regio waar u uw bericht geplaatst wilt hebben. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren' De rest wijst zich vanzelf. De deadline is op dinsdag 17.00 uur.
De krant verschijnt in het weekend en mag tot zondagavond bezorgd worden. Let op dat u uw bericht op tijd instuurt. Bij vragen belt u: 0481 464770.

Swim to Fight Cancer brengt verkoeling

Ron Link met leden van het Swim to Fight Cancer team. (foto: archief Swim to Fight Cancer Nijmegen)

NIJMEGEN - Onder een heerlijk brandend zonnetje heeft Swim to Fight Cancer met een zwembadje wat extra verkoeling gebracht op de Grote Markt in Nijmegen. Het doel van deze ludieke actie is meer bekendheid geven aan Swim to Fight Cancer Nijmegen (StFCN) op 8 september in de Spiegelwaal.

Jong en oud komen pootjebaden, zo ook zanger en acteur Ron Link: ambassadeur van de ‘Swim’. Zelf zwemt hij samen met zijn team mee op 8 september. Opvallend is dat veel Nijmegenaren wel van Maarten van der Weijden hebben gehoord, maar niet van de Nijmeegse ‘Swim’.

Dit jaar vindt de zwemtocht voor de tweede keer plaats in Nijmegen. StFCN hoopt met de ‘Swim’ veel geld in te zamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF kankerbestrijding.

Om zoveel mogelijk Nijmegenaren te bereiken trekt het promotieteam de stad in. In veel cafés laten zij posters en flyers achter om de bezoekers te informeren en te enthousiasmeren. Ook bedrijven worden bezocht. De ‘Swim’ is namelijk de ultieme teambuilding voor bedrijven. Samen maken we een sportieve vuist tegen kanker.

Volwassenen die meedoen zwemmen een afstand van 1.500 meter. Houd je van een uitdaging? Het is voor volwassenen ook mogelijk een afstand van 3.000 meter af te leggen. Deelnemende kinderen vanaf 9 jaar met een A en B-diploma zwemmen 500 meter. Kinderen houden door het oefenen voor de ‘Swim’ hun zwemvaardigheid op peil. Ook is het gezellig om met een groep kinderen of samen met je ouders te oefenen en mee te doen.

Doe jij ook mee? Schrijf je nu in via: www.fightcancer.nl/nijmegen.

Groesbeker bedreigd bij auto wasserette in Groesbeek

(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK - Zaterdagmorgen rond 10.00 uur is een 68-jarige inwoner uit Groesbeek bedreigd bij een autowasserette aan De Ren in Groesbeek.

Het slachtoffer stond zijn auto af te spuiten toen er plotseling nabij de wasserette een scooter stopte, de duo-passagier kwam van de scooter af en ging naar de Groesbeker toe en vroeg hem of hij geld voor hem had. De man vroeg of hij dat nodig had voor de scooter te wassen, waarop hij antwoordde 'nee voor andere dingen'. Daar hou ik mij niet mee op, liet de Groesbeker hem weten en ging verder met zijn auto afspuiten. Plotseling voelde hij een arm om hem heen waarna de dader riep – in gebrekkig Nederlands 'Hé ouwe'. Daarop reageerde de Groesbeker in een reflex de spuit op de dader recht in zijn gezicht. De dader was daardoor uitgeschakeld en zocht met zijn hand voor zijn ogen de scooterrijder op, waarna ze na wat hard roepen vertrokken.

Volgens het slachtoffer – die gelukkig niet bang uitgevallen is – waren de daders naar schatting tussen de 16 – en 17 jaar. "Ik heb geen aangifte bij de politie gedaan, maar wil wel andere mensen waarschuwen dat dergelijke dingen ook in Groesbeek kunnen gebeuren." Rondom de wasserette zijn diverse camera's waarop de daders ongetwijfeld zullen staan.

Kerk Heumen, Nederasselt en Overasselt

Heumen-St Georgius

Zondag 18 aug 09.30 uur Eucharistieviering,Parochieel Zangkoor,Yves Mambueni.Gebedsintenties:Fien van den Boom; Elly Daanen-Kersten; Gerrit Kesseler; Jan en Dora de Valk.

Nederasselt-H.Antonius-Abt

Zaterdag 17 aug 19.00 uur Eucharistieviering/Maria Hemelvaart; m.m.v. Gemengd koor; Yves Mambueni Gebedsintenties: Rie en Johanna Bruijsten; Lies Bruijsten-Spierings en Jan Bruijsten; Henk Kroes; Annie van Haren-Manz; overleden fam.Broekman-Theunissen; uit dankbaarheid.

Overasselt-H.Antonius Abt

Donderdag 15 aug 19.00 uur Donderdagavondgebed in het Parochiecentrum

Zondag 18 aug 11.00 uur Eucharistieviering m.m.v. Gemengd koor Yves Mambueni.

Gebedsintenties:Sibilla Tünnissen; Til Kamp-Janssen; Thomas van Boekel; overleden ouders Thonen-Herrgraven; Marietjes Beelen-Janssen; Koosje van Melis (namens de KBO); Truus Sewalt-Opgenoort(namens de KBO); Marietjes Derks-Jordens(namens de KBO); Door Jacobs-van Lubeek; Theo van Rens; Greet Jetten-Broens.

Vers van de Dorpsdichter

Marjolein Pieks, dorpsdichter gemeente Heumen. (foto: Theo Jennissen)

HEUMEN - Dorpsdichter van de gemeente Heumen is Marjolein Pieks. In 2017 werd zij officieel verkozen.

Ondergronds

mijn stille liefde
was die nacht
de bezetter

de loop
van zijn geweer
vijandelijk
tegen mijn zij

onmogelijk
om me
te verstoppen
ons laken
verried me

we zouden een bed
and breakfast maken
van een oude
vervallen villa

met lijken
die droogden
en ik
mijn jeugd

die nacht
bekende ik
weer niet
mijn liefde

de onderdrukker
mijn bevrijder
hij wist waartoe ik
in staat wasMarjolein Pieks

www.dorpsdichterheumen.nl

'Van eigen bodem': een Nederlandstalig concert

Zangeres Marieke van Ruitenbeek. (foto: Sanja Marusic) Sanja Marusic

GROESBEEK - Tegen de Duitse heuvelrug van het Reichswald, ligt de prachtig gelegen Groesbeekse wijngaard De Plack. Op deze idyllische locatie nemen Jasper Mellema (piano) en Marieke van Ruitenbeek (zang) de luisteraar mee op een muzikale reis door de Nederlandstalige muziek.

Er is ruimschoots aandacht voor zowel muziek van toen als muziek van nu. Nummers als ‘het dorp’ (’74), ‘laat me’ (’78), ‘Papa’ (’90) en ‘het regent zonnestralen’ (’98) zullen zeker de revue passeren. Neem plaats, laat u verrassen en geniet!

Het concert vindt plaats op zondag 25 augustus om 14:30 uur. Kaartjes zijn voor 9,95 euro te bestellen via info@wijngaarddeplack.nl of op de dag zelf 'aan de deur'. De prijs is inclusief een glas ambachtelijke wijn of een andere consumptie.

Coaches weer in beweegtuin

Beweegtuin Millingen. (foto: swom) swom

MILLINGEN - Men kan binnenkort weer terecht in de beweegtuin in Millingen aan de Rijn op sportpark De Hove.

De coaches van de beweegtuin zijn vanaf woensdag 21 augustus elke woensdag van 14.30-15.30 uur en donderdag van 10.00-11.00 uur aanwezig. Na afloop is er gelegenheid op eigen kosten een kopje koffie of thee te drinken.

Protestantse Gemeente Groesbeek

(foto: Jannie Schaapman) Jannie Schaapman

Zondag 18 augustus. Aanvang: 10.00 uur. Voorganger: da. E. Kamper uit Driel.

Tijdens de dienst wordt er gecollecteerd voor Casey Troy Foundation, een kleine stichting die kansen wil voor gehandicapte kinderen in Kameroen.

Vanaf 9.45 uur staat de deur open en is iedereen van harte welkom. Voor meer info. zie www.pkn-groesbeek.nl.

Hoera
Onze stoere Viggo wordt 12 augustus alweer 8 jaar,
gefeliciteerd met je verjaardag.
Dikke knuffel opa&oma Charlie/Yolanda

HOERA tis echt waar , deze knappe vent
werd 7 augustus 60 jaar ! Henk van harte
gefeliciteerd , lieve groetjes v/d Eerdentjes .

Lieve (O)pa en (O)ma,
van harte gefeliciteerd met jullie
diamanten huwelijk. Veel liefs
van jullie kinderen en kleinkinderen.

Lieve Stijn, van harte proficiat met je 9e verjaardag.
Een geweldige feestdag namens papa, mama,
Thijs en Carmen toegewenst.

Lieve Thijs, van harte proficiat met je 11e verjaardag.
Een geweldige feestdag namens papa, mama,
Stijn en Carmen toegewenst.

"Zij houdt van hem, hij houdt van haar,
vanaf 12 augustus zijn Viviane en Nick
een ECHTpaar. Veel geluk samen".
Herman en Marieke

Lieve Oma Gerrie
Van harte gefeliciteerd met
jouw 73ste verjaardag.
Van: Luuk Lieve en Evi
We komen er aan

Deze lieve (moeder,oma,overgroot oma en tante)
wordt op 7 augustus 96 jaar, van harte gefeliciteerd.
We wensen haar een geweldige dag toe
namens Rudy & Ans

Deze 'alt' bijna 50 jaar alt.

Result versterkt team met nieuwe chiropractor

MOLENHOEK - Alom bekend multidisciplinair centrum voor rug- en beweging heeft sinds vorige maand zijn team versterkt met een nieuwe chiropractor: Cliff Duncan.

Result Care is al bijna 30 jaar een begrip in de omgeving voor de behandeling van uiteenlopende klachten. Met name rug-, nek-, en hoofdpijnklachten worden effectief behandeld. De effectieve aanpak komt voort uit de combinatie tussen fysiotherapie, chiropractie en medische fitness. Tijdens uw behandeltraject maakt u gratis onbeperkt gebruik van de uitgebreide fitnessfaciliteiten. Zo kunt u aan uw herstel werken als een topsporter en meteen aan uw fitheid werken.

Deze unieke combinatie tussen disciplines is ook herkend door de nieuwe chiropractor van Result Care, Cliff Duncan. "Ik ben vanuit Zuid-Afrika naar Nederland verhuisd om bij Result Care te gaan werken. In mijn thuisland heb ik 15 jaar een succesvolle praktijk gehad. Die heb ik verkocht omdat ik met mijn gezin heb ik besloten om naar Nederland te komen om aan een betere toekomst te bouwen.

Nu ik hier ben, ben ik onder de indruk van hoe professioneel deze praktijk functioneert. De samenwerking tussen chiropractie en fysiotherapie zoals hier heb ik nooit eerder gezien en ik ben vereerd dat ik onderdeel uit mag maken van deze prachtige praktijk.

Mensen die in komende twee weken een afspraak bij mij boeken krijgen een gratis Myovisionscan ter waarde van 35 eurobij een reguliere behandeling. Ik hoop dat u kennis komt maken met mij."

Middelweg 10-B, Molenhoek; www.resultcare.nl; +31 (0) 24 - 358 59 05

Laatste zondagtickets voor Tributeparty nu te koop!

GROESBEEK - Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus keert het jaarlijkse muziekfestival Tributeparty terug naar de tuin van hotel-restaurant De Wolfsberg in Groesbeek.

Met meer dan elf professionele tributebands uit binnen- en buitenland op het podium wordt de muziek van iconische artiesten van toen en nu gevierd. De dagtickets voor de zaterdag zijn inmiddels volledig uitverkocht, maar er zijn nog een aantal kaarten verkrijgbaar voor de zondag.

Op zondag 18 augustus biedt Tributeparty een prachtig live programma aan, met acts die een eerbetoon geven aan Johnny Cash, Lionel Richie, Led Zeppelin, The Everly Brothers en als afsluiter de Bee Gees vezorgd door Night Fever. Night Fever maakte in 2012 zijn Nederlandse debuut op Tributeparty en zette vanuit daar de klim in naar de top. Inmiddels heeft de band in ons land al meerdere concertreeksen gegeven en zo'n 50.000 kaarten verkocht. Zo stonden ze eerder al in een uitverkochte Vereeniging in Nijmegen. De terugkeer van Night Fever naar Tributeparty is zowel voor de band als de organisatie een bijzondere mijlpaal en dus de perfecte afsluiter van het festivalweekend.

Dit is een unieke kans om zo veel verschillende live tribute acts op één dag op één plek te zien. Wil je samen met vrienden en bekenden de zomervakantie gezellig afsluiten met een dag vol livemuziek en lekker eten en drinken? Koop dan snel je zondagtickets via www.tributeparty.nl voordat het te laat is!

Sluiting Bevrijdingsmuseum Groesbeek

Directeur Wiel Lenders sluit het museum. (foto: Peter Hendriks) Peter Hendriks

GROESBEEK - Woensdagavond 31 juli is er voor de vrijwilligers van het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek op feestelijke wijze afscheid genomen van het nu oude Bevrijdingsmuseum in Groesbeek.

Directeur Wiel Lenders van het museum draaide de deur van het museum symbolisch op slot, en daarmee komt aan het oude museum een eind. Het museum is ruim dertig jaar geleden geopend, de gebouwen komen van het werkeiland Neeltje Jans in de Oosterschelde, toen de Delta werken werden gebouwd in Zeeland. Het nieuwe museum wordt naast de huidige gebouwd en zal de nieuwe naam Vrijheidsmuseum dragen. De maand augustus zal het museum gesloten zijn omdat het interieur wordt ontmanteld. Buiten was er optreden van Majorie Schols, die twee van haar liederen zong.