GN Arnhem

4 november 2017

GN Arnhem 4 november 2017


Oproep aan hobbyisten voor kerstmarkt

ARNHEM - Op zaterdag 16 december, van 11.00 – 16.00 uur houdt wijkvereniging De Oostelaar een gezellige kerstmarkt. Voor deze kerstmarkt worden er twee tenten op het terrein van boerderij De Kroon geplaatst aan de Randweg 2 in Arnhem.

"Wij zijn op zoek naar enthousiaste hobbyisten, die hun gemaakte producten willen laten zien en verkopen. Alle leuke dingen voor de Kerst zijn welkom, zoals bijvoorbeeld kerststukjes, kerstkaarten, feestelijke sieraden, kerstmake-up en cadeauartikelen. Het is echter géén rommelmarkt. Bij twijfel kunt u even bellen.

Hebt u interesse? Laat het weten en reserveer een (gratis) tafel. Maar, reageer snel, want vol is vol! U kunt bellen naar 3818857 op maandag tot en met vrijdag." Meer bijzonderheden over de kerstmarkt komen in wijkblad no. 6 te staan; deze wordt verspreid vanaf 18 november.

Prinsenkeuzeavond De Malle Burgers

ARNHEM - Wie wordt de nieuwe prins van carnavalsvereniging De Malle Burgers?

Op 11 november treden Prins Eddy en prinses Tamara af bij De Malle Burgers en zal het nieuwe prinsenpaar bekend worden gemaakt.

Wie gaat het worden? Kom naar onze carnavalsavond. Gratis entree, toegang vanaf 16 jaar. Aanvang 20.11, zaal open om 19.45 uur. Het adres is: Dovenetellaan 150, Arnhem (MASV voetbalveld).

Collectief zonnedak op sportpark Schuytgraaf in Arnhem Zuid

ARNHEM - Op het dak van sportpark Schuytgraaf in Arnhem Zuid komt een collectief zonnedak met ruimte voor 295 panelen waar inwoners uit omringende postcodegebieden in Arnhem-Zuid, Oosterbeek, Doorwerth en Driel zelf hun zonnestroom kunnen opwekken.

Eneco biedt deze 'ZonneHub' aan in samenwerking met gemeente Arnhem en initiatiefnemer voetbalvereniging Arnhemse Boys Schuytgraaf. Bewoners die zelf geen geschikt of eigen dak hebben kunnen zo 'op afstand' toch hun eigen zonnestroom opwekken en daarmee op een duurzame manier hun energierekening verlagen.

Zelf opwekken, op een ander dak

Voor mensen die overwegen om zelf energie op te wekken met zonnepanelen maar dit niet op hun eigen dak willen of kunnen biedt de 'ZonneHub' uitkomst. Voetbalvereniging Arnhemse Boys heeft een geschikt dak, omarmt duurzaamheid en wil graag zelf ook bijdragen aan de verduurzaming van het sportpark. De Gemeente Arnhem als eigenaar van het pand wil uiteraard graag meewerken aan dit mooie initiatief. De voetbalvereniging heeft contact gezocht met Eneco en het is zover: mensen in de omgeving kunnen vanaf nu hun panelen reserveren op dit dak via www.eneco.nl/zonnehub/schuytgraaf

Directe verlaging van de energienota

Zonnepanelen dragen bij aan een beter milieu, maar het is ook financieel interessant om in zonnepanelen te investeren. Want over de stroom die je zelf opwekt, hoef je namelijk geen energiebelasting te betalen. Eneco ZonneHub™ zorgt voor een directe verlaging van de energienota en regelt onder meer ook de installatie, het onderhoud en geeft inzicht in de opgewekte stroom.

De verlaging van de energierekening komt neer op circa 30 euro per paneel per jaar, een rendement van circa 5,5%. Een paneel kost 295 euro, dat is inclusief alle gemeenschappelijke kosten zoals installatie, omvormer en aansluiting. Meedoen kan al vanaf één paneel.

Belastingkorting

De overheid garandeert de belastingkorting voor een periode van 15 jaar. Dit is een betere garantie dan bij zonnepanelen op het eigen dak omdat de toekomst van de daarvoor geldende salderingsregeling onzeker is.

De ZonneHub maakt gebruik van de Postcoderoosregeling van de overheid: deelnemers aan lokale collectieve zonnedaken hoeven - net als bij zonnepanelen op eigen dak - geen energiebelasting te betalen over de stroom die ze opwekken voor hun eigen elektriciteitsverbruik. Een van de voorwaarden die de overheid hieraan stelt, is dat zij en het dak zich in dezelfde "postcoderoos" bevinden. De ZonneHub op het dak van sportpark Schuytgraaf is toegankelijk voor inwoners uit de plaatsen Arnhem, Oosterbeek, Doorwerth en Driel met de volgende postcodes: 6665, 6812, 6846, 6861, 6862, 6865 en 6869. Deze bevinden zich in de zogeheten 'postcoderoos'.

De Arnhemse Boys en de gemeente Arnhem over de ZonneHub: Het sportpark bevindt zich in Arnhem Zuid in de wijk Schuytgraaf. Jan Willem Vaartjes is bestuurslid van voetbalvereniging Arnhemse Boys en ambassadeur van het project. Ook vanuit persoonlijk perspectief omarmt hij dit initiatief.

"Voor mijn kinderen wil ik dat het de gewoonste zaak van de wereld is dat ze hun eigen duurzame energie lokaal kunnen opwekken. En dat brengen we nu met de komst van de ZonneHub met zonnepanelen op ons complex dichtbij!"

Ook de Arnhemse wethouder Ron König (milieu) draagt dit initiatief een warm hart toe. "Ik zie dat steeds meer sportverenigingen actief zijn met duurzame opwek, dat vind ik prachtig om te zien. Met het initiatief van Sportpark Schuytgraaf is het natuurlijk helemaal mooi dat bewoners mee kunnen profiteren. Met de campagne 'ArnhemAAN' willen we zoveel mogelijk van dit soort mooie voorbeelden in beeld brengen. Zo wordt duurzaam leven langzamerhand het 'nieuwe normaal' en gaan we goede kant op."

Prachtig internationaal sportsucces!

ARNHEM - Een team fanatieke Taekwon-Do beofenaars van Taekwon-Do Academie Gelderland (TAG) heeft de afgelopen weken in Engeland en België mooie successen behaald.

In Bristol was er het UK ITF open toernooi. Martijn Huijnen mag zich met trots Brits nationaal kampioen noemen bij de onderdelen sparren en tuls (stijlfiguren) voor de lage banders. Annelot Bakker bij de junioren dames hoge banders kampioen sparren en derde plaats tuls en Gregory Bekkers bij de zwarte banders kampioen Tuls. Een prachtige prestatie. Helaas viel talent Michael de Geus met een blessure uit het toernooi.

Een week later was het team actief in België bij het Flanders field toernooi in Tervuren. Zowel Gregory als Martijn werden in hun categorie eerste bij de Tuls en derde bij het sparren (vrije gevecht). De club kan zeer tevreden terug kijken op dit buitenlandse avontuur. Bij TAG kan men Taekwon-Do van ontspanning, zelfverdedigingskunst tot wedstrijdsport beoefenen. zie voor meer info www.tagelderland.nl.

Basiscursus 'Inzicht in autisme'

ARNHEM - De cursus 'Inzicht in Autisme' biedt een basis in de kennis over autisme en is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over autisme (bijvoorbeeld omdat u zojuist de diagnose autisme heeft gekregen voor uzelf of iemand in uw familie, u iemand heeft met autisme in uw omgeving), maar ook voor vrijwilligers of professionals die hun kennis over autisme willen opfrissen.

Aan bod komen vragen als: Wat houdt autisme in? Wat zijn de kenmerken van autisme, geheel aangepast aan de nieuwe DSM-5? Wat betekent autisme voor de omgeving? Hoe kan ik hier invloed op hebben en hoe kan ik helpen? Maar ook wordt er ook stilgestaan bij de problemen die kunnen ontstaan bij de persoon met autisme en zijn/haar omgeving.

De cursus zal gegeven worden door Frans Coolen. Frans mag zich door zijn jarenlange ervaring bij verschillende organisaties en instellingen inmiddels 'specialist in autisme' noemen.

Er zal volop de mogelijkheid zijn om vragen te stellen en van elkaars ervaringen te leren op vrijdag 17 november van 10.00 tot 15.30 uur in In de Weerd aan de Weerdjesstraat 168 in Arnhem. Deelname aan de cursus is gratis, inclusief lunch. Opgeven kan via aic.gp.arnhem@gmail.com!

Let op! Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en de belangstelling is meestal vrij groot. "We zouden het dan ook zeer op prijs stellen dat wanneer u zich opgeeft, van ons bericht krijgt dat u deel kunt nemen en toch niet zou kunnen komen, u dit ons even laat weten; Iemand anders kan dan in uw plaats deelnemen."

Sinterklaasuitgifte bij Speelstoet

ARNHEM - Sinterklaas zorgt weer voor genoeg speelgoed bij Speelstoet. " Op verschillende uitgiftepunten staan we klaar om iedereen te voorzien van mooie cadeau's. Sinterklaas wil geen kind overslaan!"

"Ouders van kinderen die bij ons ingeschreven staan zijn welkom om ons te bezoeken. Is uw kind nog geen lid, maar heeft u wel een Gelrepas of officiële doorverwijzing, schroom dan niet om ons ook te bezoeken of contact op te nemen (www.speelstoet.nl voor contactgegevens). We helpen u graag!"

De Sinterklaasuitgiftes zijn op de volgende locaties en tijden:

Woensdag 15 november van 10.30 - 14.30 uur in Elden: Molenweg 44, Arnhem.

Zaterdag 18 november van 11.00-13.00 uur op MFC De Wetering & Eilandstaete: MFC De Wetering Bonte Wetering 89, Arnhem; Eilandstaete Abe Lentstrahof 132, Arnhem.

Zaterdag 25 november van 10.00-12.00 in De Poort in Velp: Heeckerensstraat 201, Velp.

Jubileumconcert Arnhemse drummer als eerbetoon aan zus Kittie Courbois

ARNHEM - Het Pierre Courbois Qwintett + 1 speelt dinsdag 7 november bij theater Het Hof, 20.30 uur (zaal open 19.45 uur). De entree bedraagt 15 euro

De wereldberoemde Arnhemse drummer Pierre Courbois trad precies zestig jaar geleden voor het eerst op. Dat jubileum viert hij met twee concerten. Woensdag 8 november in Nijmegen met Polo de Haas (Gong duo). En dinsdag 7 november in Arnhem met zijn qwintett + 1 (Sextet). Beide concerten worden opgedragen aan Courbois' zuster Kittie, die vorig jaar overleed.


De ongeëvenaarde drummer is al jaren toonaangevend in de Nederlandse geïmproviseerde muziek. Altijd op zoek naar vernieuwing, eigenwijze maatsoorten en experiment op hoog niveau: dat is Pierre Courbois. Vaak onderscheiden; Courbois is een van de topmuzikanten uit de Nederlandse jazz. Voor het concert in Arnhem voegt Courbois een extra muzikant toe aan zijn Qwintett. Het wordt een onvergetelijke jazz avond, want Pierre speelt tien composities die hij maakte in opdracht van het Fonds voor de Podiumkunsten. De laatste show in de jubileum tour van de 75-jarige drummer. Mis het niet!

Pierre Courbois Qwintett: Pierre Courbois (slagwerk), Egon Kracht (contrabas), Niko Langenhuijssen (piano), Toon de Gouw (trompet) en afwisselend Ilja Reingoud en Jan Menu (trombone).

Samenwerking Arnhem/Nijmegen: kaarten ook als passe-partout
Speciaal voor deze gelegenheid is er een samenwerking tot stand gekomen met Brebl in Nijmegen. Een passe-partout voor beide concerten kost 20 euro. Het kan gereserveerd worden via de websites van beide jazzpodia.

Lid Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen in de prijzen!

ARNHEM - Dinsdag 24 oktober was het dan zo ver! Tijdens een door het Jeugdcultuurfonds georganiseerde avond in het Stadstheater Arnhem werd de Jeugdcultuuraward uitgereikt.

Een zestal voor de Arnhemse jeugd bedoelde initiatieven was genomineerd, waaronder A.F.v.M.-lid Amusementsorkest DWS, Rico Kreijne in het bijzonder. De prijzen werden toegekend aan respectievelijk projecten Zuid aan Zee in Arnhem, Theater in Presikhaaf en Hart en Have.

Vervolgens werd Rico Kreijne verblijdt met de publieksprijs, die hij met trots in ontvangst nam. De prijs werd bovendien opgefleurd met een prachtig bloemenboeket. De prijs werd toegekend voor het vele jongerenwerk, dat DWS en Rico verricht in de wijk Malburgen.

Van de zijde van de Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen waren er felicitaties aan DWS en Rico Kreijne in het bijzonder!

Doorloop Basiscursus 'Inzicht in autisme'

Doorloop Basiscursus 'Inzicht in autisme'

Badkamervoordeelshop.nl Arnhem breidt uit met honderden tegels

ARNHEM - Al negen jaar biedt badkamervoordeelshop.nl met winkels en online voordelige badkamers aan. De volgende stap is gezet, de uitbreiding naar honderden nieuwe tegels. Voor zowel badkamers als woonkamers.

Eigenaar Robert Jan Helmink vertelt: "Na onze start, ongeveer negen jaar terug in Doetinchem, kwam er eind 2013 een tweede winkel in Arnhem. In 2016 en 2017 zijn de derde en vierde vestigingen geopend in Deventer en Beuningen. Verdere uitbreiding komt er zeker in de toekomst. Het concept is en blijft laagdrempelig. Naast het aanbod van voordelige badkamers vanaf 1795 euro (inclusief tegels) is er behoefte bij de klant aan een deskundig advies en begeleiding bij de aankoop. Afmetingen van de badkamer of woning zetten wij om in een mooie overzichtelijke 3D-tekening en de klant krijgt direct een scherpe aanbieding mee naar huis."

"De vestiging in Arnhem heeft een primeur binnen onze organisatie. Een interactief computerscherm laat u de gehele collectie tegels van de groothandel zien in een fotorealistische weergave. Op het scherm wordt een gehele tegelwand gepresenteerd. Van elke tegel is een sample aanwezig in de shop. Een tegel wil je zien, voelen en ervaren. Dat kan perfect met de investering die we gedaan hebben in onze winkel." De anders shops zullen snel volgen met het concept.

Honderden nieuwe tegels worden gepresenteerd in de winkel. Elk type tegel is vertegenwoordigd. Natuursteen-look tegels, beton-look tegels maar zeker ook een uitgebreide tegels met hout-look print. Deze laatste groep tegels wordt tegenwoordig erg vaak toegepast in woonkamers. Ook om het feit dat deze tegels goed te combineren zijn met vloerverwarming. Ruim 70 verschillende houtlook tegels zijn opgesteld in de shop. Verder zijn er ook tegels in grote formaten. 75x75, 80x80 en zelfs 90x90cm tegels zijn er volop. De trend geeft steeds grotere tegels aan. Hier is de keuze ook erg uitgebreid bij badkamervoordeelshop.nl. Buiten de standaard tegels is er ook een uitgebreide collectie mozaïeken en natuursteenstrips.

Verder blijft badkamervoordeelshop.nl zich telkens verder ontwikkelen op gebied van badkamers. "De laatste trends worden toegepast in onze ontwerpen." Een goed voorbeeld van een trend zijn zwarte kranen. Badkamervoordeelshop.nl heeft een mooie collectie zwarte kranen die relatief goed te betalen zijn. Maar ook douche-wc's, sunshowers en andere noviteiten zijn te koop. Speerpunten zijn en blijven: kwaliteit, trends, snelle levertijd en natuurlijk een voordelige prijs.

De showroom in Arnhem is zes dagen per week geopend met een koopavond op vrijdag. "Wilt u direct een tekening en offerte laten maken, dan wordt geadviseerd een afspraak te maken. Dan is de tijd voor u gereserveerd."

Badkamervoordeelshop.nl Arnhem, Vlamoven 17, 6826TM Arnhem; 026 3823379 / arnhem@badkamervoordeelshop.nl.

Overige vestigingen: Doetinchem – Beuningen - Deventer

Van Rooy Tweewielers en CrazyWheels bundelen hun krachten

ARNHEM - Twee weten meer dan één. Dat was ook de gedachten toen Frans van Rooy en Ronald de Werd besloten hun beider winkels in scooters en fietsen in een pand onder te brengen aan de Plattenburgerweg 91-2 in Arnhem.

Eigenaar Ronald van CrazyWheels was al enige jaren bezig met de verkoop en reparatie van scooters. Van Rooy tweewielers zat al een langere tijd in Presikhaaf, eigenaar Frans had een winkel in fietsen en scooters. Door de samenvoeging ontstaat er een zeer ruime winkel waar u in alle rust uw nieuwe fiets of scooter kunt uitzoeken. Het bedrijf is dealer van diverse merken zoals Turbho, Kymco, Sym en Tomos. Deze zijn op voorraad of snel leverbaar. Voor fietsen in diverse prijsklassen kunt u ook terecht in de winkel.
Verder beschikken zij over een ruime werkplaats en streven naar een goede en snelle afwikkeling van reparatie of onderhoud. Als uw tweewieler het helemaal niet meer doet is er in overleg een ophaaldienst beschikbaar.

Is uw scooter ook winterklaar? Wilt u ook deze winter veilig op weg met uw scooter dan, is het verstandig om winterbanden te gebruiken. Zo heeft u beter grip op sneeuw en bij een glad wegdek.
CrazyWheels heeft een speciale Najaarsactie: zo heeft u al winterbanden vanaf 40 euro per band en wilt u ze gemonteerd hebben kan dit al voor 15 euro per band.

Van Rooy Tweewielers; www.vanrooytweewielers.nl; CrazyWheels; www.crazywheels.nl. Plattenburgerweg 91-2; 026 4422365.

Nieuw in Arnhem: Master Garage aan De Overmaat

ARNHEM – Betaalbaar auto-onderhoud. Wie wil dat niet? Dat en meer biedt Master Garage, een nieuw autobedrijf aan De Overmaat 22 in Arnhem. Betaalbaar, doordat er gewerkt wordt met de meest moderne diagnose-uitleescomputerapparatuur, waarmee exact wordt bepaald wat er vervangen moet worden: niets meer en niets minder. Exacter dan de meeste dealers dit (kunnen) doen! Dat scheelt in uw portemonnee!

Master Garage is gevestigd in het pand dat de afgelopen jaren als stalling in gebruik was. Master Garage blaast de bedrijfsruimte nieuw leven in met een showroom vol betaalbare occasions en een all-round werkplaats voor personen- en bestelwagens.

Twee geroutineerde monteurs met samen meer dan 45 jaar ervaring in alle merken auto (en specifiek VW en Seat) zorgen in deze uiterst modern geoutilleerde werkplaats voor alle werkzaamheden aan de auto (schadeherstel uitgezonderd): van reparatie, onderhoud tot uitlijnen, airco, auto-elektronica en APK (ook voor verlengde bedrijfswagen). Master Garage levert tegen aantrekkelijk tarief ook winterbanden én biedt bandenopslag.

In de showroom staat een keur aan voornamelijk kleine, betaalbare auto's met een prijskaartje tot maximaal 10.000 euro. Een aanvraag om Bovag-lid te worden is door Master Garage ingediend en wordt binnenkort verwacht. Zeker is dat de wagens worden geleverd volgens de geldende Bovag-voorwaarden en mèt APK. Ook heeft Master Garage het Kentekenloket.nl in huis, een dienst voor het overschrijven van uw kenteken in plaats van het postkantoor.

In november geldt een kennismakingsaanbieding: APK voor 15 euro.

Master Garage b.v., De Overmaat 22, Arnhem; telefoon 026 8200334; www.mastergarage.nl.

Nu eindelijk besturen 'Met de stad'? Dan ben je welkom bij Arnhem Centraal!

ARNHEM - 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Elke partij is volop bezig met het verkiezingsprogramma. Ook Arnhem Centraal met lijsttrekker Guus van der Laak. De komende maanden legt hij met zijn collega's van Arnhem Centraal zijn oor te luister bij de inwoners via burgerforums. De partij wil graag in contact komen met mensen die Arnhem Centraal willen steunen en wellicht zelfs op de kieslijst willen staan!

Arnhem Centraal is de grootste lokale partij in Arnhem. Eind 1997 is de partij als Zuid Centraal vanuit de wijken opgericht. De partij is al 20 jaar een stabiele factor in de gemeenteraad. "We willen een partij zijn, waar men niet omheen kan", aldus Guus van der Laak, die sinds 2014 raadslid is.

Guus benadrukt het belang van een lokale partij. Arnhem Centraal komt voort uit de wijken, opgericht door gewone burgers. "We maken ons grote zorgen over de arrogante bestuurscultuur. We willen veel met de burger samen doen, die uitgebreid moet kunnen meedenken over de korte- en lange-termijnplannen." Voorbeelden daarvan zijn de miskleun met een voor mindervalide slecht toegankelijk Marktplein, de slechte communicatie met de stad en voorzieningen in Zuid, die nog steeds niet op orde zijn. "We hebben ook genoeg ideeën welke kant we met de stad op moeten. Bezoek onze website. We staan open voor allerhande suggesties. Andere partijen zeggen ook dat ze luisteren, maar doen er niet zoveel mee. Wij van Arnhem Centraal gaan dat beter doen!"

Geïnteresseerd in Arnhem Centraal en wil je meewerken? Meer informatie staat op www.arnhemcentraal.info of bel Guus 06 55162647.

Nieuw aan de Velperweg: 'Advocatenhuys Velperweg'

ARNHEM - Advocatenhuys Velperweg is een samenwerking van de advocaten Joris Joosten en Sonja Wouda-van Velzen. Wij werken al sinds 2009 samen, tot voor kort onder de naam Wouda & Joosten Advocatuur, gevestigd in Arnhem-Zuid.

Per 1 juni 2017 hebben we de overstap naar 'Noord' gemaakt. Vanuit een karakteristiek pand aan de Velperweg 78 (hoek Oude Velperweg) richten we ons op particulieren en klein MKB. Onze specialisaties zijn met name het personen-/ en familierecht en erfrecht, maar ook voor jeugd-/ huur-/ arbeids-/ en algemeen civiele zaken kunt u bij ons terecht.

Advocatenhuys Velperweg onderscheidt zich door de persoonlijke aanpak, waarbij deskundigheid en betrokkenheid vanzelfsprekend zijn. De naam 'Huys' is dan ook niet toevallig gekozen, en past bij het kantoor dat wij willen zijn. Onze missie is om uw probleem te vertalen in juridisch haalbare doelen, zodat u uiteindelijk weer verder kunt met uw leven!

Advocatenhuys Velperweg, Velperweg 78, Arnhem; 026 3230030; www.advocatenhuys.nl.

Meubelstoffeerderij Oostdam, al meer dan 70 jaar een begrip

ARNHEM – Bij Meubelstoffeerderij Oostdam werken ze uitsluitend met deskundige vakmensen die uw boot, caravan of camperkussens kunnen vernieuwen. Ook kunt u er terecht om uw bankstel, fauteuil of eetkamerstoelen te laten stofferen. Daarnaast kunnen matrassen en kussens ook op maat gemaakt worden. Naast particulieren werkt meubelstoffeerderij Oostdam ook voor bedrijven.

Uiteraard hanteren zij een vrijblijvende prijsopgave en een haal- en brengservice. Oostdam beschikt over een enorme collectie van ruim vierhonderd rollen meubelstoffen (op voorraad) en met zo'n tweehonderdvijftig stalenboeken van onder andere Reynaldo, Saum und Viebahn, Romo, Kirby House, Höpke, Keymer, Lancier, Rob Viool, De Ploeg en Missoni. Daarnaast leveren zij ook verschillende kwaliteiten polyether, latex, tempur en koudschuim in elke gewenste maat en dikte en vorm.

Oostdam is ook leverancier van leer, skai leder, artfical leather, siernagels en singelband. Ook levert de zaak platen in diverse breedtes voor onder andere matrassen, maar ook voor kussens op maat en of model.

Klarendalseweg 77-78, Arnhem, 026 4420493, www.oostdam-johomtex.nl of via facebook: Oostdam meubelstoffen.

Naaistudio de Stiksteek

ARNHEM - Kleding maken, verstellen of pimpen? Dat kan bij de Stiksteek, een moderne en eigentijdse naaistudio in Arnhem-Zuid. Met veel persoonlijke aandacht deelt Nathali Nijman haar uitgebreide kennis en kunde in workshops, de open naaistudio en tijdens naailessen. Meedoen kan al vanaf negen jaar.

Workshops en naailessen. Voor ieder wat wils! Diverse naailessen en workshops, zoals T-shirts of een tas maken, vinden altijd plaats in groepen van maximaal vijf personen. Je bent van harte welkom of je nou ervaring hebt of niet. Aandacht, inspiratie en motivatie gegarandeerd.

Open Naaistudio. Heb je naai-ervaring, maar ontbreekt het je aan motivatie? Dan is de open naaistudio misschien iets voor jou! Met anderen in één ruimte aan je eigen project werken inspireert. Met een kop koffie of thee is het bovendien heel gezellig.

Nieuwsgierig? In november is er iedere maandagavond van 19-22 uur vrij binnenlopen. Je bent welkom om sfeer te komen proeven. Voor de eerste tien nieuwsgierigen wacht een leuke verrassing!


Naaistudio de Stiksteek; Graslaan 85, Arnhem; 06-28280008; nathali@destiksteek.nl; www.destiksteek.nl.

Thuis-PC.nl helpt, adviseert, verkoopt 'Voor particulier én MKB'

ARNHEM - Heb je een te trage of kapotte laptop of pc? Of problemen met het bedienen daarvan? Waar kun je dan heen met je probleem?

Of je je laptop of pc nou bij een zogenoemde prijsbreker of bij Thuis-PC.nl hebt gekocht, Thuis-PC.nl helpt je er graag mee! Hoewel Piet Hoogland naast nieuw en tweedehands verkoopt, lost hij ook graag snel en vakkundig je pc- en laptopproblemen op, van welk merk dan ook...

Problemen als virussen, een kapotte harde schijf, traag, problemen met het besturingssysteem. Het zorgen van een adequate oplossing is dagelijks werk voor Thuis-PC.nl, waarvan Piet al acht jaar de eigenaar is. Tegen scherp geprijsde tarieven. Thuis-PC.nl werkt zowel vanuit eigen locatie (bel voor afspraak!), als bij je thuis of op kantoor. En via hulp op afstand. Zowel de particulier als mkb-er zijn van harte welkom. Zie voor een selectie van leverbare producten de webshop.

Thuis-PC.nl, voor particulier en MKB, Bingelradestraat 3 (nabij woonboulevard Arnhem-Zuid); 06 81469489, www.thuis-pc.nl.

Eigenaresse Pedicurepraktijk Angelique is razend enthousiast 'Mijn klantenkring is flink gegroeid dankzij Hét Gemeente Nieuws'!

ARNHEM – Naamsbekendheid is voor iedere ondernemer van groot belang. Vooral als je net voor jezelf bent begonnen en men je nog niet weet te vinden zoals Angelique Spaan. Zij begon zo'n anderhalf jaar geleden haar Pedicure praktijk en is regelmatig in Hét Gemeente Nieuws te zien. De vele reacties zijn overweldigend.

Angelique: 'Adverteren in Hét Gemeente Nieuws is geen grote investering, dus voor mij een goede optie om te proberen. Maar dat ik zoveel reacties zou krijgen had ik echt nooit verwacht! Ik kan zelfs zeggen dat ik de meeste van mijn klanten te danken heb aan de aandacht voor mijn Pedicurepraktijk in Hét Gemeente Nieuws. De kosten ervan had ik er dus ook al snel uit. Het heeft klanten opgebracht en het enige wat ik moet doen, is zorgen dat de klanten zo tevreden zijn dat ze ook een vervolgafspraak zullen maken.'

En dat is voor Angelique geen enkel probleem, want haar klanten kunnen rekenen op haar professionele manier van behandelen. Zij is dan ook aangesloten bij branche-organisatie Pro-Voet; een garantie voor kwaliteit, professie en hygiëne. Bekende problemen zoals likdoorns lost Angelique voor u op, maar ook voor meer gecompliceerde voetproblemen bent u bij Angelique aan het juiste adres. De praktijk is zeer goed toegankelijk, ook met een rolstoel of rollator.

Voor informatie of een afspraak: 06 46130673; www.pedicurepraktijkangelique.nl, Brinkhofsestraat 45 in Arnhem.

Open Huis Centraal Uitgiftepunt Arnhem-Zuid op 18 november

ARNHEM - Voedselbank Arnhem zet haar deuren open op zaterdag 18 november. Van 11.00 – 15.30 uur is iedereen welkom die een kijkje wil nemen bij het nieuwe Centraal Uitgiftepunt Arnhem-Zuid.

Sinds begin september is dit nieuwe winkelconcept al in werking. Op 30 september werd het officieel geopend door wethouder Gerrie Elfrink. Normaal is het uitgiftepunt alleen open voor klanten. Op 18 november mag iedereen komen kijken. Adres: Overmaat 10, Arnhem-Zuid.

Inloop

Er zijn vrijwilligers die uitleg geven over hoe het allemaal werkt. U loopt door het pand en ziet hoe wij dit voor de klanten zo aangenaam en gezellig mogelijk maken. Het wordt een leuke dag. Er is gratis koffie, iets lekkers voor iedereen, een rondleiding en een infomarkt.

Uniek concept
Dit concept is uniek in Nederland. Arnhem is een van de eerste steden waar klanten nu zelf bij het uitgiftepunt hun voedsel kunnen kiezen. Dat betekent meer vers, meer eigen keuze en minder voedselverspilling!

Kom vooral een kijkje nemen. Voedselbank Arnhem verwelkomt u graag op 18 november op de Overmaat 10.

De Club speelt in Musis Sacrum

ARNHEM - Op zondag 5 november speelt muziekvereniging De Club om 15.00 uur in de prachtige nieuwe Parkzaal van Musis Sacrum. Samen met de Koninklijke Harmonie Oosterbeek KHO geven zij een concert in het kader van HRFSTWND.

Voor dit bijzondere concert is indrukwekkende muziek uitgekozen. Bijvoorbeeld het Clarinet Concerto no 1 van Oscar Navarro, waarin Clublid Joris Lumeij zal soleren. Of Danza Sinfonica van James Barnes, zoals de titel zegt een Symfonische Dans, waarin u zeker het Spaanse temperament zult terughoren.

De Club speelt samen met de Koninklijke Harmonie Oosterbeek. Zij spelen een nieuw stuk van de Nederlandse componist Harrie Janssen. Hierin heeft het Symfonisch Blaasorkest van de Koninklijke Harmonie Oosterbeek een wereldpremière. Het stuk heet: 'A Time Journey for Wind Band' en is geïnspireerd op 'A Young Person's Guide to the Orchestra' van Benjamin Britten. Het is geschreven om mensen, vooral ook jonge mensen, met de verschillende instrumenten uit het Symfonische Blaasorkest kennis te laten maken.

De concertserie HRFSTWND geeft goede amateurorkesten de mogelijkheid om met een verrassend programma te concerteren in de mooiste concertzalen in Oost-Nederland.

Er op 5 november bij zijn als De Club in Musis Sacrum speelt? Bestel dan meteen kaartjes via declub.org. Een kaartje kost vijftien euro. Donateurs van De Club kunnen kaarten bestellen voor tien euro per persoon. Als je nog geen 18 bent kost het vijf euro. Meer info en kaarten: declub.org.

15 / 24

Jolanda Fransen 10,5 kilogram lichter en 93 cm slanker ZLIM bodystyling: afvallen en je fit blijven voelen

Jolanda nu slank en fit!

ELST – Geen pillen, geen poeders, geen shakes, geen extreem dieet. Wel gewoon alledaags eten. Maar verstandig en gezond. En... bewegen. Wel onder deskundige begeleiding. Iedereen, die zich hieraan houdt, kan bij ZLIM bodystyling resultaat boeken. Dat deed ook Jolanda Fransen (52) uit Valburg. Ze is nu 10,5 kilogram lichter en 93 cm slanker!

"Ik ben altijd al aan de forse kant geweest", vertelt Jolanda. "Maar de laatste tijd kreeg ik last van mijn gezondheid. Als ik de trap opliep of met mijn hond aan het wandelen was, liep ik te hijgen als een oude vrouw. Toen was voor mij de maat vol."

Jolanda voor de start bij Zlim

"Ik hou helemaal niet van sporten, maar het oefenen in een warme cabine sprak me wel aan. De begeleiding is heel goed evenals de voedingsadviezen. Je leert op gezondere manier koken. Ook geeft Mirjam tips hoe je om moet gaan met moeilijke momenten."

"Half april ben ik begonnen en nu is het oktober en ben ik een compleet ander mens. Dus dames, vind je jezelf te dik, pak de telefoon en maak een afspraak met de dames van Zlim. Als ik het kan, kun jij het ook!"

Zlim biedt ondersteuning met twee keer een uur per week in de studio een intensieve begeleiding bij de oefeningen in de warmtecabine, waarbij ook de dieetbesprekingen een belangrijke plaats inneemt. "We leren je een gezond normaal eetpatroon, waarbij je best wel eens iets mag eten, wat je lekker vindt", aldus Mirjam Melchers. "Eenmaal je einddoel bereikt, is eenmaal per week oefenen voldoende om je fit te blijven voelen èn op gewicht te blijven." Zlim heeft momenteel een kortingsactie van 10 procent bij afsluiting van een kuur.

ZLIM bodystyling, Dorpsstraat 29a, Elst; 0481 375189; www.zlimelst.nl.

Bijna vijfenveertig jaar in dienst bij Selman Transporten 'Theo Martens heeft een wereldprestatie neergezet!'

LINGEWAARD – Bijna vijfenveertig jaar in dienst bij een en dezelfde werkgever. Dat is een prestatie van wereldklasse. "En dan te bedenken dat Theo nagenoeg geen dag verzuimd heeft en weken van meer dan veertig uur werken heel gewoon vindt", vertelt Arno Driessen, directeur van Selman Transporten. Vrijdag 27 oktober is het voor 65-jarige Theo Martens de laatste werkdag bij het bedrijf...

Selman Transporten is gespecialiseerd in het geconditioneerd vervoeren van bloemen en planten. Het bedrijf zorgt voor de juiste verbinding tussen de verschillende schakels binnen de sierteeltketen in Nederland en Duitsland. Naast het transport is Selman ook een belangrijke speler op het gebied van overslag van planten. Hier werkt Theo Martens, de laatste twintig jaar voornamelijk als voorman hal/wagenparkbeheerder.

Ze zullen elkaar missen: Theo Martens en allen bij Selman Transporten. Theo kent het bedrijf als geen ander. Altijd en overal inzetbaar. Zelfs de laatste maanden nog als chauffeur. Over teveel werk of extra werk klaagde hij nooit. Als voorman hal-/en wagenparkbeheerder gaf hij het goede voorbeeld. "Hij is loyaal, trouw, recht door zee. Heeft een eigen mening, maar staat open voor andere", aldus Driessen, die ook Theo's verantwoordelijkheidsgevoel prijst. "Nergens te beroerd voor en alles deed hij in teken en belang van het bedrijf. Zo iemand verdient eigenlijk een lintje!"

Arno zelf zal het dagelijks kopje koffie, elke ochtend steevast om 07.30 uur met Theo als voorman missen. Dan werd de dag doorgenomen. Theo zal de hal missen en zijn collega's. Theo zal meer thuis kunnen zijn bij zijn vrouw Henny, klussen bij zijn beide zonen Jos en Rick en er als opa zijn voor zijn drie kleindochters. En... uiteraard meer tijd nemen voor zijn sport bij schietvereniging Strijdlust.

Voor de collega's, familie, relaties en kennissen is er vrijdag 27 oktober vanaf 17.30 uur in de kantine van Selman Transporten een voor ieder toegankelijk 'feestje met een krat bier en hapjes op tafel'.

Nieuw programma van Gilde Stadswandeling Arnhem

Foto: Rob Slepicka

ARNHEM - Het winterprogramma met verschillende nieuwe wandelingen is uit. Van november tot en met mei verzorgen deskundige gidsen iedere eerste vrijdag en iedere tweede zondag van de maand een aangename rondleiding, fietstocht of virtuele wandeling. Iedere woensdag, vrijdag en zaterdag, behalve tijdens feestdagen en evenementen, kunt u met een Gildegids meelopen door de Historische Kelders.

Nieuw: Volg de Jansbeek. Te voet van de Molenplaats naar de Rijn, Arnhems eerste industriegebied, zichtbaarder dan ooit! We tonen u heden en verleden van de beek en de straten op zijn route. Stroomt hij nu dwars door het oude Kerkhof?
Start: vrijdag 3 november 14:00 uur. Molenplaats, Zijpendaalseweg 24a, Arnhem Kosten: volwassenen 4 euro, kinderen tot en met 12 jaar 2,50 euro.

Oude en nieuwe gewelven
Arnhem Centraal en Historische Kelders. Tongewelven uit de 14e en 15e eeuw en een staalgewelf uit 2015. Van Romaans tot Blob. Respectabel oud en adembenemend modern! Arnhem heeft het allemaal. Wie is toch die Ben van Berkel?
Start: zondag 12 november 14.00 uur. Stationshuiskamer Arnhem
Kosten: volwassenen 8 euro, kinderen tot en met 12 jaar 5,50 euro.
Reserveren is niet nodig.

Gilde Stadswandeling Arnhem levert ook maatwerk zoals speciale combinaties voor groepen en virtuele wandelingen. Ook specifieke doelgroepen, zoals mensen met een visuele beperking en schoolklassen, kunnen met ons op verkenning door Arnhem. Een volledige en uitgebreide toelichting staat op: www.wandeleninarnhem.nl.

Inloopavond voor hulp aan mensen met schulden

ARNHEM - Stichting SBBO heeft dit jaar nog twee inloopavonden. Op deze avonden kunnen mensen uit Arnhem en omgeving, hulp vragen bij financiële problemen.

"Wij werken met vrijwilligers, die vaak in dezelfde situatie hebben gezeten en zich belangeloos inzetten voor de stichting. Ook zoeken wij nog vrijwilligers voor diverse taken, bij interesse, zie onze website!

Stichting SBBO staat voor Schuldhulpverlening, Budget-coaching, Beheer, Ombudsman. "Ons doel is, om mensen met problematische schulden te helpen in een zo vroeg mogelijk stadium. Dan kunnen we de weg naar de WSNP (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen) nog voorkomen en het op de minnelijke manier oplossen. Wij werken met vrijwilligers, die zelf ook in de schulden hebben gezeten en mensen willen helpen, net als zij. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op."

De avonden zijn op op 7 november en 12 december van 19.00 tot 21.00 uur bij Zorgboerderij De Kroon, Randweg 2 Arnhem."Heeft u hulp nodig, kom dan naar de inloopavonden of neem contact op met Ton Hovestad, initiatiefnemer van Stichting SBBO, mail: stichtingsbbo@gmail.com, 026 3798368, bereikbaar tussen 12.00 en 21.00 uur; www.stichting-sbbo.nl. Wilt u een donatie doen, ook dat kan. Wij werken samen met Shop2Donate: https://www.donate2shop.com/sbbo."

Rommelmarkt in De Petersborg

ARNHEM - In de Petersborg Slochterenweg 40 in Arnhem wordt zaterdag 18 november van 11.00 tot 16.00 uur een rommelmarkt gehouden. De entree is gratis.

Tijdens de rommelmarkt kan er volop gesnuffeld worden tussen de kramen van tweedehands spullen. Iedereen is welkom.

Heb je gebruikte spullen die je graag zou willen verkopen kan dat natuurlijk ook. Wil je een kraam huren dan kun je jezelf opgeven bij de receptie van de Petersborg (026 3230850). De kosten zijn zeven euro per kraam. Betaling vindt plaats in de week van 13 tot en met 17 november tussen 9.00 uur en 17.00 uur bij De Petersborg.

17 / 24

Camerasysteem thuis en op bedrijf voor optimale beveiliging door Ramar Communicatie & Security

ARNHEM – Je huis of bedrijfspand beveiligd door Ramar Communicatie & Security. Dat is een geruststellende gedachte. Dit gecertificeerd bedrijf heeft ruim tien jaar ervaring in het aanleggen en beheren van alarm- en camerasystemen. Eigenaar Marlon van Zeist is specialist in alarm-, camera- en zorgsystemen, evenals in home-automation.


In het kader van 'de week van de veiligheid' worden ondernemers en particulieren opgeroepen om te investeren in betere camerabewaking. In de praktijk blijkt dat bij vrijwel elke Nederlandse ondernemer een bewakingssysteem aanwezig is, maar dat het vaak onbruikbare beelden oplevert. Om zo de pakkans van criminelen te verhogen.

Iedereen kent de beelden van programma's als opsporing gezocht dat bij jezelf denk, hoe kan je in hemelsnaam iemand herkennen met zulke slechte beveiligingsbeelden! Helaas is dit van de dag nog steeds de realiteit. Zelf bij grote bedrijven, banken en woonhuizen zijn de bewakingsbeelden vaak nog van lage kwaliteit.

Ramar Communicatie & Security, Woodrow Wilsonstraat 3, Arnhem; 085 4019464; www.ramar-communicatie.nl; www.ramar-security.nl.

Wat is jouw Slaap-DNA®? Ontdek het tijdens de slaaptestweken van Morgana Damminga

ARNHEM - Wist je dat meer dan de helft van de Nederlanders moeite heeft met slapen? Een goede nachtrust begint bij een perfect passend bed. Maar hoe weet je welk bed bij je eigen lichaamsprofiel past? Ontdek jouw unieke Slaap-DNA® tijdens de slaaptestweken van Morgana én profiteer van fikse kortingen. Wat is jouw Slaap-DNA®?

Slaapspecialist Morgana Damminga is constant op zoek naar innovatieve middelen om een beter slaapcomfort te kunnen bieden. Op basis van de steeds verder groeiende innovatie en de resultaten van 300.000 mensen die de slaaptest reeds hebben gedaan, is het voor Morgana mogelijk om 365 dagen slaapgarantie af te geven. Bij Morgana Damminga in Arnhem kun je gratis jouw persoonlijke lichaamsprofiel laten meten. Door middel van een real-time meting wordt jouw eigen Slaap-DNA® bepaald. Tijdens een acht minuten durende slaaptest voegt het testbed zich naar jouw contouren en wordt het patroon van je unieke drukpunten in kaart gebracht.

Aan de hand van de resultaten van deze test, je persoonlijke voorkeuren én het beschikbare budget, stelt Morgana het bed samen dat past bij jou. Een investering die zich gegarandeerd terugbetaalt, want we slapen ongeveer een derde van ons leven. Tijdens de slaaptestweken slaap je extra voordelig met 30 procent korting op talloze producten. Slaap Lekker! Maak een afspraak voor een gratis slaaptest bij Morgana Damminga of vraag de nieuwe catalogus aan vol tips en inspiratie.

Morgana Damminga, Venlosingel 21-1, Arnhem (woonboulevard Arnhem-Zuid); www.damminga.nl; 026 4425108.

Lekker in je haar bij AMI Kappers Arnhem Schuytgraaf

ARNHEM - De salon waar je zes dagen per week, met of zonder afspraak terecht kan. De salon waar je altijd garantie krijgt op je gekleurde haar en de salon waar je kan vertrouwen op eerlijk advies. AMI Kappers Arnhem Schuytgraaf maakt het allemaal waar.

Met mooi haar voel jij je op je best, toch? Aan de vakmensen van de salon aan de Fortunastraat de schone taak om je daarbij te helpen. Ieder mens is uniek en je kapsel is dus iets heel persoonlijks. In onze salon leren we je graag kennen en gaan we samen op zoek naar het juiste kapsel dat echt bij je past en waar je blij van wordt. Want een coupe die lekker zit, geeft je zelfvertrouwen én een stralend gevoel.

Kom het ervaren, door gewoon eens binnen te stappen. Om het extra aantrekkelijk te maken, ontvang je van ons een vijf euro cadeaubon op een behandeling. Zien we je binnenkort? Je bent altijd welkom, ook zonder afspraak.

AMI Kappers Schuytgraaf; Fortunastraat 24, Arnhem; www.amikappers.nl/arnhemschuytgraaf.

Thuiszorg Rijnstad krijgt hoge waardering van cliënten

ARNHEM – Wie kan er het best iets vertellen over de zorgkwaliteit van een thuiszorgorganisatie? Dat zijn natuurlijk de cliënten die het zelf ervaren. Meneer Sanders is één van de cliënten bij Thuiszorg Rijnstad en spreekt lovende woorden.

'Door een aangeboren vaataandoening heb ik al jaren wonden aan mijn voeten. En het is werkelijk waar; sinds mijn wonden door zorgverleners van Thuiszorg Rijnstad worden verzorgd, zijn ze voor het eerst sinds lange tijd helemaal dicht!', aldus een zeer tevreden meneer Sanders. Wondzorg is een van de specialiteiten van Thuiszorg Rijnstad. Meneer Sanders: 'De dermatoloog in het Radboud Ziekenhuis complimenteerde Thuiszorg Rijnstad hiervoor zelfs!'

Monique Polman (directeur) van Thuiszorg Rijnstad is er trots op. 'Alles draait om de wensen en behoeften van onze cliënten, ons motto is dan ook: 'Uw zorg is onze zorg'. Wij onderscheiden ons in flexibiliteit, waardoor we echt zorg op maat kunnen bieden. Naast onze professionele en specialistische zorg vinden wij persoonlijke aandacht en een luisterend oor net zo belangrijk. Onze organisatie is klein, maar daardoor is de betrokkenheid des te groter.' Thuiszorg Rijnstad is op zoek naar enthousiaste collega's die het team willen komen versterken.

Voor meer informatie; neem een kijkje op www.ThuiszorgRijnstad.nl of bel 026 3835970. Uiteraard kunt u ook een email sturen naar info@thuiszorgrijnstad.nl.

Buiten spelen voorkomt bril

ARNHEM - Anno 2017 is het ondenkbaar dat we niet met enige regelmaat op een digitaal apparaat kijken. Vooral de jeugd lijkt vergroeid met hun tablets en telefoons. Gemiddeld wordt er zeven uur en 24 minuten per dag gespendeerd achter een scherm. Heeft u er weleens bij stilgestaan wat dat voor een effect heeft op de ogen?

Met stip op nummer één staat hoofdpijn. Dit is een gevolg van een verkramping van de ogen. Om dichtbij goed te kunnen zien, moet de oogspieren zich inspannen. Dit heet accommoderen. Als kinderen langdurig dichtbij kijken (bijvoorbeeld bij intensief lezen, gamen en op een mobiel of tablet kijken) groeit de oogbal langer. Op die manier hoeft het minder te accommoderen. Gevolg is wel dat ze dan in de verte niet goed scherp kunnen zien, ze worden bijziend. Het Oogfonds adviseert om kinderen: niet langer dan een half uur achter elkaar op de tablet te laten spelen, minstens twee uur per dag buiten te laten zijn, minstens dertig centimeter afstand te laten nemen van beeldschermen zoals tablets.

Het tweede gevaar van digitale apparaten is schadelijk blauwvioletlicht. Dit licht is schadelijk voor het netvlies en voor de ooglens. Op lange termijn kan het ook zorgen voor slaapstoornissen. Dit is gelukkig makkelijk op te lossen door een Blueberry bril of een blauwfilter over brillenglazen.

Go-optiek, Achter de Coulissen 2A, winkelcentrum Rijkerswoerd; 026 3272353

Een blijvende herinnering aan uw dierbare

ARNHEM - Na een overlijden, komt er veel op u af. Er moeten veel zaken geregeld worden en hierdoor kunnen dierbare herinneringen verloren gaan.

Sociale Uitvaartzorg Nederland verzorgt persoonlijke, respectvolle en betaalbare uitvaarten; zowel crematie als begrafenis. Een volledig verzorgde crematie kan Sociale Uitvaartzorg al verzorgen voor 1.375 euro

Ook indien u verzekerd bent bij onder andere Dela, Monuta, Yarden kan Sociale Uitvaartzorg de uitvaart voor u verzorgen, de afhandeling met uw verzekeraar neemt Sociale Uitvaartzorg helemaal over. Vanuit Sociale Uitvaartzorg kan ook ondersteuning geboden worden bij bijvoorbeeld aanvraag bijzondere bijstand van de Gemeente als de uitvaart niet zelf betaald kan worden en er ook geen verzekering is.

Naast het verzorgen van de uitvaart en alle zorgen die komen kijken na een overlijden uit uw handen te nemen denken wij ook aan andere zaken welke voor u mogelijk van belang kunnen zijn.

Zo kunnen wij bijvoorbeeld kosteloos een digitale vingerafdruk van uw dierbare maken. Deze vingerafdruk kunt u gebruiken voor bijvoorbeeld op een as-sieraad, een sieraad, op de urn of op de rouwkaart, maar in ieder geval is het een blijvende herinnering aan uw dierbare.

Ook als Sociale Uitvaartzorg de uitvaart niet verzorgt, kunnen wij tegen een vergoeding een digitale vingerafdruk maken van uw dierbare.

Voor meer informatie over de vingerafdruk, een vrijblijvend gesprek om de mogelijkheden voor een uitvaart te bespreken, het aanvragen van onze brochure of een overlijden melden, kunt u ons 24 uur per dag telefonisch bereiken via nummer: 085 0608988 of bezoek onze website: www.socialeuitvaartzorg.nl.

21 / 24

Befaamd om advies, deskundigheid en ruime collectie De persoonlijke benadering van Baars Optiek...

ARNHEM – Bril of contactlenzen nodig? Kom dan naar Baars Optiek. Als geheel onafhankelijk opticien biedt Baars Optiek alle types glazen, monturen en lenzen. Geheel passend aan de eisen en wensen van de klant. Maar Baars Optiek biedt meer en kinderen zijn er VIP-klanten!

Baars Optiek koopt de brilglazen en producten zelf in. Als zelfstandig opticien kan de brillenwinkel bij alle leveranciers terecht. De klant krijgt zodoende de perfecte glazen of lenzen voor zijn of haar ogen. Wat monturen betreft is er een ruime collectie merken en stijlen. Voor jong en oud. Van betaalbaar tot exclusief.

En doordat Baars Optiek over een eigen slijperij beschikt, worden de glazen met 'meer gevoel' voor de klant ingeslepen. "Een klant is bij ons geen nummer. We weten voor wie we aan het werk zijn en welk gezicht erbij hoort! Dat geeft een prettig persoonlijk gevoel."

Baars Optiek biedt nog meer. Bij de keuze van een montuur kan de klant ook een afspraak maken met de kleurconsulente/visagiste. Zij vertelt alles over kleuren en vormen die het best bij het gezicht passen. En... er is een aparte kinderbrillenwinkel, waar de kinderen VIP-klanten zijn. "Als er een bril nodig is en uw kind slaagt in onze speciale kinderbrillenwinkel, mogen zij deze zelf onder leiding van iemand van het serviceteam maken."

Baars Optiek is gevestigd aan de rotonde op de Huissensestraat 60 nabij winkelcentrum Drieslag in Arnhem-Zuid. Telefoon 026 3234386; www.baarsoptiek.nl.

Uw auto weer als nieuw dankzij Gelders Auto Herstel

ARNHEM – Het gebeurt de besten onder ons. In een fractie van een seconde kan er schade ontstaan aan uw auto. Bij lakschade is het van belang deze wel te laten herstellen, want lakschade kan tot roestplekken en uiteindelijk tot doorroesten leiden.

Bovendien doen ontsierende krassen direct af aan de waarde en de uitstraling van uw auto. Bij Gelders Auto Herstel wordt iedere schade secuur en op vakkundige wijze hersteld. Het is zelfs de passie van eigenaar Davut Yalcin. Na jaren bij een groot schadeherstelbedrijf te hebben gewerkt, volgde hij zijn hart en begon hij zijn eigen bedrijf. 'Ik heb nu zo'n zeventien jaar ervaring in dit mooie vak. Uit ervaring weet ik ook dat het voor klanten prettig is dat er korte lijnen zijn binnen een bedrijf. Dat schept duidelijkheid en vertrouwen', aldus Davut. Enthousiast vertelt hij verder: 'Bij Gelders Auto Herstel kunnen de lijnen niet korter zijn, want ik werk alleen! Van demontage tot en met het spuitwerk, ik doe alles zelf waardoor ik de tarieven laag kan houden. En ook voor ruitvervanging en laswerk kan men hier terecht.' Het spreekt voor zich dat Davut met professionele apparatuur werkt en in het bezit is van alle benodigde certificaten. Bij een beschadigde chassis wordt er uiteraard gebruik gemaakt van een autorichtbank. Auto's en scooters met schade zijn bij Davut dan ook in zeer goede handen.

Voor een vrijblijvende offerte bent u welkom aan de Conradweg 14 in Arnhem, vlakbij de welbekende Driepoortenweg; 06 81236008.

Nieuwe kapsalon aan Oremusplein 57 in Arnhem Voor een perfect kapsel naar Ronny's Hairdresser!

ARNHEM – Arnhem-Noord heeft een nieuwe kapsalon: Ronny's Hairdresser. Sinds enkele weken gevestigd aan het Oremusplein. Het is een salon, waar je ook zonder afspraak kunt binnenstappen. Dames, heren en kinderen, jong en oud zijn er welkom voor zowel een klassiek als trendy kapsel.

Voor een fijn zittend kapsel en een goede coupe zit je bij Ronny's Hairdresser goed. De jonge eigenaar heeft reeds een behoorlijke ervaring opgedaan en heeft zich bewezen in salons in Arnhem en regio, waarvan de laatste jaren in Wageningen. Ronny's Hairdresser is zijn eerste eigen zaak.

Elke klant is voor Ronny opnieuw een uitdaging. Vooraf worden de wensen besproken en is de klant verzekerd van een deskundig advies. De hairdresser werkt er met uitsluitend kwaliteitsproducten en adviseert ook eventueel verzorgingsproducten het gebruik thuis.

Voor knippen ben je bij Ronny's Hairdresser aan het juiste adres. Dat geldt ook voor het kleuren, föhnen, haaromvormingen en zelfs hairextensions. En of het nu om een tijdelijk kleurtje gaat of om verven, coupe soleil, high- of lowlights, het kan allemaal bij deze allround kapper!

Ronny's Hairdresser biedt een uitstekende service tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Wat te denken van een knipbeurt voor heren van vijftien euro, dames zeventien en kinderen twaalf euro vijftig? Vraag ook naar de spaarkaart: bij tien stempels krijg je een knipbeurt geheel gratis!

Ronny's Hairdresser, Oremusplein 57, Arnhem; 026 3794835; ook te volgen op facebook!

Garage Loeff al tien jaar een vertrouwd adres!

ARNHEM/ELDEN – Bij garage Loeff voel je je als klant direct op je gemak door de sympathieke en oprechte behandeling die je ontvangt. Geen gladde praat door een man in pak; nee de eigenaren Willy van Uum en Frans Stolsz zijn ook automonteurs die zich elk jaar bijscholen en over goede en gepaste verkoopadviezen beschikken.

Sinds kort is medewerker Barlian onderdeel geworden van garage Loeff als de derde gediplomeerde automonteur. Garage Loeff is specialist op het gebied van reparatie, onderhoud, APK en verkoop van tweedehandse scherp geprijsde occassions. Garage Loeff is een Bovag gecertificeerd bedrijf dat aan alle strenge eisen voldoet. Bij Loeff staat persoonlijk aandacht en contact centraal. Onze doelsteling is heel simpel legt eigenaar Frans uit: "De klant moet met een goed gevoel onze werkplaats verlaten."

De winter komt eraan: Veel mensen komen met de vraag of ze winterbanden op hun auto moeten zetten", vertelt eigenaar Willy, dan vertel ik hen dat dit verstandig is om vanaf november tot en met maart met winterbanden te rijden. Bij 7 graden Celsius heb je met winterbanden een betere wegligging en een kortere remweg bij winterse omstandigheden. Het gaat immers om uw veiligheid en van uw medemens." Maak tijdig een afspraak om uw winterbanden te monteren.

Garage Loeff, Rijksweg-West 80, Elden (Arnhem) 026 3814561. Voor meer informatie of het aanbod van de occasions: www.garageloeff.nl.

Ook voor wet cleaning gaat u naar Wasto Service

ARNHEM - Wasto Service heeft onlangs geïnvesteerd in een milieuvriendelijke en uiterst nieuwe en zeer professionele manier van textielreiniging. Met dit nieuwe systeem kan zeer delicate textiel uitstekend gereinigd worden op een milieuvriendelijke wijze.

Wasto Service is uw expert voor deze nieuwe manier van reiniging.De voordelen zijn een frisse geur, heldere kleuren en betere vlekverwijdering. Bovendien heeft dit nieuwe systeem het beroemde Europese Ecolabel waardoor afnemers de garantie hebben van een zeer milieuvriendelijke reiniging. Dus uw pantalon, kostuum, colbert, gala of cocktailjurk wordt weer helemaal fris.

Daarnaast is Wasto Service een expert op het gebied van dekbedden. Zowel wol, synthetisch of dons is geen enkel probleem voor de vakkundige medewerkers. Mocht u uw jas nog graag waterafstotend hebben dan is een klein bezoekje de moeite zeker waard want ook dat is allemaal mogelijk.

Eigenaresse Belgin Özkaya is een hardwerkende ondernemende dame. Belgin: 'Als klanten tevreden zijn, dan zorgt dat altijd weer voor nieuwe klanten.' Een mooi voorbeeld daarvan is een dame uit Amsterdam die naar Wasto Service Arnhem belde, met het verzoek een groot kleed van echt bont te reinigen. Haar kleed durfde zij niet zomaar aan iemand toe te vertrouwen, maar via Facebook hoorde zij van anderen over hun goede ervaringen met Wasto Service.


Neem contact op met Wasto Service. Telefoon: 026 4451261; www.wastowasserettearnhem.nl; Oremusplein 3 Arnhem (achter ziekenhuis Rijnstate).

Tent, autohoes of bootzeil stuk? De Bronzen Naald repareert!

ARNHEM – Dat men bij Atelier De Bronzen Naald kleding perfect kan repareren en verstellen, dat is in de regio alom bekend. Maar wist u dat De Bronzen Naald ook specialist is in heel specifieke herstelwerkzaamheden? De naam is eigenlijk te bescheiden, voor de 'Gouden handjes' die er bij het atelier werken!

De Bronzen Naald heeft in zeventien jaar tijd een goede naam opgebouwd, zowel bij particulieren als bij bedrijven. Eigenaresse Fatima Amrino leerde de fijne kneepjes van het vak al vanaf haar twaalfde jaar. Het is dan ook niet vreemd dat zij naast de 'standaard' kledingreparaties nog veel meer kan. (Ver)maken van gordijnen en vitrages, maar ook autohoezen repareren bijvoorbeeld. Is de rits van de tent stuk gegaan, of is er een scheur in de tent of in uw bootzeil gekomen? De Bronzen Naald repareert! Voor het (ver)maken van echt lederen kleding heeft De Bronzen Naald een speciale naaimachine ter beschikking, dus ook echt leer is in veilige handen bij De Bronzen Naald. En natuurlijk kunt u er ook terecht voor juist het fijnere werk zoals het (ver)maken van gala- en bruidsjurken of voor bijzondere borduursels. Elk borduursel naar wens kan computergestuurd worden gerealiseerd. De Bronzen Naald staat garant voor hoge kwaliteit voor een redelijk tarief en voor bedrijven geldt een speciaal tarief. Heeft u vragen of iets mogelijk is of twijfelt u of iets nog gerepareerd kan worden?

Wees welkom aan het Croydonplein 424 in Arnhem; Telefoon: 026 3211282; www.debronzennaald.com.