GN Overbetuwe-Nederbetuwe

10 juli 2019

GN Overbetuwe-Nederbetuwe 10 juli 2019


Speelweek Driel volop in voorbereiding

Jongeren in sportzaal tijdens tienkamp. (foto: Ronnie Koster)

DRIEL - De organisatie van de Speelweek is volop in voorbereiding. Een groep van ervaren medewerkers is in touw om ook de 44e Speelweek tot een succes te maken.

Op zondag 11 augustus om 15.00 uur is de opening die ook dit jaar verricht zal worden door het burgemeesterspaar. De week zit weer vol met jaarlijks terugkerende activiteiten zoals: koken en bakken, figuurzagen, huttenbouwen, verf- en knutselhoek, sport & spel, vissen, dammen, houtbranden, vossenjacht en het altijd natte spektakel spuitbal.

Ook dit jaar zal er zowel een jeugd, jongeren als volwassenen zeskamp worden georganiseerd. Voor de muzikale jeugd bestaat de mogelijkheid om hun talenten te tonen op ons podium op de vrijdagavond. Aansluitend zal het pleinfeest plaats vinden.

Een overzicht van alle activiteiten staat op www.speelweekdriel.nl. Voorverkoop van weekkaarten start op zondag 11 augustus van 15.00 tot 17.30 uur, kosten 12.50 euro. Vanaf maandagmorgen zijn er dagstempels te verkrijgen voor drie euro, ook dan is er nog de gelegenheid voor het verkrijgen van weekkaarten.

Financiële ondersteuning is welkom. "Vraag hiervoor naar ons sponsorplan of doneer kleingeld wat je kunt missen in een van de bussen die gedurende de week bij de uitgang staan. Wil je op de hoogte blijven? Je vindt ons op diverse sociale kanalen."

De vrijwilligers van de 44e Speelweek Driel gaan nog even hard aan het werk om er weer een fantastische week van te maken.

Blije kinderen op circuit van Heusden-Zolder

In de pitbox bij SWPN / Stichting Zorgeloos Kind. (foto: SWPN)

DODEWAARD - SWPN / Official Partner of Stichting Zorgeloos kind was neergestreken op het Belgische circuit van Zolder voor de derde ronde in het Duitse Kampioenschap (IDM). Op de zondag waren weer gezinnen te gast met een ernstig of langdurig ziek kind om te kunnen genieten van alles wat met het motorrace te maken heeft.Op de zondag werden alle gezinnen opgevangen in Restaurant de Pits welke aan het circuit van Zolder gelegen is. Het was prachtig weer en rond half 11 liepen we met de gehele groep richting de VIP Box, waar het heerlijk vertoeven was. De gezinnen werden voorzien van koffie en drinken en lekkers en werd de gezinnen uitgelegd wat die dag de bedoeling was.

De eerste race was die van Ricardo Brink in de Superbikes. In de laatste ronde ging Ricardo er voor zitten om de derde plaats aan te vallen, maar helaas maakte een collega coureur een foutje, waardoor hij moest uitwijken. Hierdoor kwam Ricardo als vijfde over de finish, maar de kinderen juichten of dat hij had gewonnen.

Na het eten gingen we met de groep naar de Pit-box, waar ze de coureurs konden ontmoeten. Er werd uitgelegd hoe het racen allemaal werkt en wat belangrijk is, maar daarna zelf op de motor zitten is toch iedere keer een hoogtepunt.

Helaas was er in de race voorafgaande aan de Supersport 600 enorme oliesporen op de baan gekomen door een kapotte zijspan, dus alles liep enorm uit. Na drie kwartier werd besloten dat er helemaal niet meer geracet kon worden.

Ondanks deze domper hadden de gezinnen een prachtige dag beleefd en kijken wij ook met heel veel plezier terug op dit bijzondere weekend.

Vlinders uit Afrika in de Betuwe!

24 juni. Een Distelvlinder op klompenpad Tollewaard. De fleurige kleding is gerafeld door een lange reis.(foto: Henk van der Kooij)

BETUWE - Momenteel zijn er in ons land veel distelvlinders te zien. De distelvlinder is een trekvlinder.

De Vlinderstichting vertelt ons het volgende: ‘In de winter kruipen de distelvlinders in Midden-Afrika uit de pop. Ze vertrekken dan van hun geboortegrond en vliegen over de Sahara. In Noord-Afrika zit de trektocht erop en planten distelvlinders zich voort. Ongeveer een maand later, het is dan februari, steken de nieuwe distelvlinders de Middellandse Zee over naar Zuid-Europa. En daar herhaalt de cyclus zich nog een keer. In april gaat de volgende generatie – dit zijn dus al de ‘kleinkinderen’ van de distelvlinders die in januari vertrokken – nog verder noordwaarts. Die vlinders komen zo rond het van begin mei Nederland binnen. Ze hebben er dan een reis van 4.000 kilometer op zitten.‘
Wat een wonderlijk gedrag en wat een boeiende schepsels! Op 24 juni ging ik over het klompenpad door de Tollewaard. Ik zag zeker vijf en mogelijk wel tien distelvlinders. Op de foto ziet u een exemplaar op het onverharde pad. Opvallend is het gerafeld uiterlijk. U begrijpt het: slijtage, want de vlinder heeft er al vele vlieguren en duizenden kilometers opzitten. Om stil van te worden.

Yade en Teun zoeken mentor

OVERBETUWE - Yade zit in groep 6 en vindt het lastig om haar topografietoets te oefenen. Ook heeft zij moeite met maken werkstukken. De juf heeft wel aangegeven waar zij mee moet beginnen, maar toch lukt het haar niet om te starten. Ze kan ook niet zo makkelijk stil zitten, want Yade heeft ADHD. Zij gaat liever naar buiten om te spelen met haar vriendinnen.

Teun zit in groep 8 en gaat volgend jaar naar het Voortgezet Onderwijs. Een hele stap. Nieuwe dingen vindt hij een beetje spannend. Een nieuwe school, nieuwe klasgenoten, nieuwe docenten. Het is een hele gebeurtenis. Thuis heeft Teun een lieve vader en moeder die een eigen bedrijf hebben. Teun helpen bij zijn schoolwerk of bij de voorbereiding op volgend jaar schiet er nog wel eens bij in door de drukte.

Yade en Teun kunnen wel een maatje gebruiken. Iemand die ze helpt bij de schoolse bezigheden. Een persoon die tijd heeft om te praten over school en andere zaken, te helpen met plannen en structureren van huiswerk, met vrienden maken of met de voorbereiding van toetsen. Maar ook om samen een balletje te trappen, een kopje thee te drinken.

School’s Cool biedt kwetsbare kinderen op de basisschool èn jongeren in het Voortgezet Onderwijs ondersteuning. Vrijwillige mentoren komen wekelijks bij de leerling thuis en geven ondersteuning op maat. Ben jij de persoon die het verschil wil maken in het leven van een kwetsbare leerling? Geef je dan nu op en wordt mentor bij School’s Cool. Mail: danielle.van.deutekom@fortewelzijn.nl of bel: 06 23389641.

Bingo

in Kesteren

KESTEREN - Zaterdag 13 juli is er een grote bingo in ons dorpshuis.

Aanvang 20.00 uur Zaal open 19.00 uur. De bingo is aan de Nedereindsestraat 27a wordt verzorgd door vrijwilligers stchting SWAN. Voor info 0488 427882 of 06 12438723.

Sander en Vincent Crooijmans: succesvol Nederlands Kampioenschap

NJK: 400m vrije slag: Sander Crooijmans, Luc Kroon en Vincent Crooijmans (zilver, goud, brons). (foto: Mieke) mieke

ZETTEN - Vincent en Sander Crooijmans gingen tijdens de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen zwemmen slechts drie maal van start, maar wel steeds met succes. Vincent werd 1e, 2e en 3e. Sander werd 2 x 2e en 3e.

Bovendien waren hun tijden sneller dan de door de KNZB gestelde limiettijden voor het Europees Jeugd Kampioenschap (EJK) Open Water. Op de 200m vrije slag namen Sander en Vincent het weer eens tegen elkaar op in baan 3 en baan 4 in de snelste serie jeugd. Sander voerde zo’n 175m het veld aan achter Luc Kroon. Vincent schoof steeds dichterbij en wist zijn broer op de streep te kloppen. Zilver en brons voor de tweeling met een verschil van slechts 0,02 sec. Ook de 800m vrije slag was spannend. Halverwege de race leek het dat de tweeling gemakkelijk onder de limiettijd voor het EJK Open Water zou zwemmen.

De tweede helft van de race was echter zwaarder, maar door hun voortvarende start werd de limiettijd ruim gehaald. Het verschil tussen beiden was weer slechts 0.02 sec. Vincent won en Sander was 2de. Ook in de snelste serie 400m vrije slag zwom de tweeling naast elkaar. Sander volgde 200m lang concurrent Luc Kroon, maar moest hem daarna loslaten. Vincent volgde Sander en zo zwommen zij naar de plaatsen 2 en 3 in mooie PR’s van respectievelijk 4.02.27 en 4.02.91. Ook deze tijden waren ruim onder de limiettijd voor het EJK Open Water. De broers gaan zich de komende weken voorbereiden op dit EJK dat 1-4 augustus in Racice (Tsjechie) wordt gehouden. Ze reizen met het Nederlands team vroegtijdig af naar Racice om te wennen aan de omstandigheden en de laatste puntjes op de i te zetten.

HeteRun zònder 2500m hardloop

Warming-up. (foto: Gabi van Breenen)

HETEREN - Per abuis, is in Hét GemeenteNieuws de afstand 2500 hardlopen opgenomen, een vergissing van ons. Deze afstand is dit jaar niet opgenomen in de run.

De afstanden zijn:

Aanvang activiteiten 12.30

Start 10 kilometer: 12.30

500 meter hardlopen: 13.50

1000 meter hardlopen: 13.55

10000 m wandelen: 14.10

3000 meter wandelen: 14.05

5000 meter hardlopen: 14.35

Zomermarkt in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - De 39e Zomermarkt georganiseerd door CV De Waalkanters is op zondag 11 augustus in Slijk-Ewijk gehouden.

Een bijzondere markt met ruim 80 kramen waar oude en nieuwe spullen verkocht zullen worden en waar Slijk-Ewijkse verenigingen zich presenteren. De markt is van 10.00 – 16.00 uur. Met het voet/fietsveer van Beuningen naar Slijk-Ewijk is de markt makkelijk bereikbaar.

Dit jaar hebben we weer een kraam met vers gerookte paling. Deze paling wordt oor u gerookt door de Nederlandse kampioen palingroken Harrie Buis uit Enkhuizen.

Aanmelden voor een standplaats op deze markt kan nog. Hiervoor dient u contact op te nemen met de heer Blom. Voorkom teleurstelling en reageer tijdig voor 8 augustus. Ook dit jaar hopen we er weer een succesvolle en gezellige dag van te maken.

Voor informatie kan men contact opnemen met J. Blom, Waaldijk 17, 6677 MA Slijk-Ewijk; 0481 482988 of 06 49882609 of via de mail: waalkanters@gmail.com.

Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 13 juli
H. Maria Geboorte Driel: 19.00 u: eucharistieviering, G. Peters, Cantorum
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: eucharistieviering,N. Sales, GK De Levensbron
H. Johannes de Doper: 19.00 u: woord- en communieviering, Lit.werkgroep R.K.G.K.I.
H. Maria Geboorte Lent: 19.00 uur: eucharistieviering, F. Bomers, vierdaagseviering, Young at Heart

Zondag 14 juli
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: eucharistieviering, N. Sales, St. Caeciliakoor
O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad:10.00 u: eucharistieviering, G. Peters, St. Caeciliakoor Lent
St. Leonardus Oosterhout: 11.00 uur; eucharistieviering, F. Bomers, Leonarduskoor, St. Leonardusfeest

Doordeweekse vieringen R.K. parochie Maria Magdalena

Maandag
Heteren, 18.30 u. Liefkenshoek (wcv), elke maandag

Dinsdag
Huissen-Stad, 19.00 u. dagkapel, rozenkrans, elke dinsdag
Oosterhout, 09.00 u. dagkapel, 1e dinsdag v.d. maand

Woensdag
Angeren, 09.30 uur u. sacristie/kerk, 1e woensdag v.d. maand
Doornenburg , 09.30 u. kerk , 2e woensdag v.d. maand
Gendt, 09.30 u. dagkapel, 4e woensdag v.d. maand
Herveld, 19.00 u. kapel Hoge Hof, 1e woensdag v.d. maand
Huissen-Zand, 09.30 u. dagkapel , 3e woensdag v.d. maand
Lent, 19.00 u. St. Jozef, 2e woensdag v.d. maand

Donderdag
Elst, 10.30 u. Tertzio, 1e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 2e donderdag v.d. maand
Elst, 10.30 u. Tertzio (wcv), 3e donderdag v.d. maand
Elst , 09.30 u. De Hoeksteen, 4e donderdag v.d. maand
Elst, 09.30 u. De Hoeksteen, 5e donderdag v.d. maand

Vrijdag
Bemmel, 10.00 u. kapel Liduina,1e vrijdag v.d. maand
Valburg, 09.00 u. sacristie, rozenkrans, elke vrijdag
Valburg, 09.30 u. sacristie, elke vrijdag

Eucharistievieringen, tenzij anders vermeld (wcv)
Na de viering is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

Zomermarkt in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - De 39e Zomermarkt georganiseerd door CV De Waalkanters is op zondag 11 augustus in Slijk-Ewijk gehouden.

Een bijzondere markt met ruim 80 kramen waar oude en nieuwe spullen verkocht zullen worden en waar Slijk-Ewijkse verenigingen zich presenteren. De markt is van 10.00 – 16.00 uur. Met het voet/fietsveer van Beuningen naar Slijk-Ewijk is de markt makkelijk bereikbaar.

Dit jaar hebben we weer een kraam met vers gerookte paling. Deze paling wordt oor u gerookt door de Nederlandse kampioen palingroken Harrie Buis uit Enkhuizen.

Aanmelden voor een standplaats op deze markt kan nog. Hiervoor dient u contact op te nemen met de heer Blom. Voorkom teleurstelling en reageer tijdig voor 8 augustus. Ook dit jaar hopen we er weer een succesvolle en gezellige dag van te maken.

Voor informatie kan men contact opnemen met J. Blom, Waaldijk 17, 6677 MA Slijk-Ewijk; 0481 482988 of 06 49882609 of via de mail: waalkanters@gmail.com.

Grote Bingo in Kesteren

KESTEREN - Zaterdag 13 juli is er een grote bingo in ons dorpshuis.

Aanvang 20.00 uur Zaal open 19.00 uur. De bingo is aan de Nedereindsestraat 27a wordt verzorgd door vrijwilligers stchting SWAN. Voor info 0488 427882 of 06 12438723.

Kinderburgemeester Salma reikte de medailles uit

Kinderburgemeester Salma tussen de trotse zwemmers. (foto: Roel)

ELST - Tijdens de feestelijke afsluiting van de alternatieve zwemvierdaagse én het zwemseizoen deelde kersverse kinderburgemeester Salma de medailles uit! Iedereen was zeer vereerd!

Het is inmiddels al de achttiende keer dat EZ&PC, de Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe en sportcentrum De Helster de alternatieve zwemvierdaagse voor mensen met een fysieke beperking organiseren.

De zwemvierdaagse wordt verdeeld over vijf maandagen gezwommen, zodat men ook één keer kan overslaan. Een groep van circa vijftien zwemmers zwemt baantjes. De één zwemt op de gewone manier, een ander zwemt alleen maar baantjes op de rug en een volgende ‘loopt’ met behulp van een wetbelt.

Ook zwemmen? Zowel zwemmers (met een lichamelijke beperking) als nieuwe vrijwilligers/begeleiders zijn welkom. Kom gerust een keer kijken, op een maandag tussen 11.00 en 12.00 uur in het nieuwe seizoen. Op maandag 19 augustus start het zwemmen weer! Info staat op www.ez-pc.nl/afdelingen of SGO-Overbetuwe.nl.

Kersen, kersen en nog eens kersen

Van kersen krijg je nooit genoeg. (foto: Rens de Bot)

HETEREN - Sommige gasten van de Zonnebloem, afdeling Heteren, konden er niet genoeg van krijgen. Na de heerlijke kersen bij de familie Timmer in Randwijk, bestelden ze ook nog een pannenkoek met kersen!

Afgelopen dinsdagmiddag had Zonnebloem Heteren weer haar jaarlijks terugkerend uitje ‘Kersen eten’. Voor het tweede jaar op rij was het op de oorspronkelijke datum zo heet, ver boven de 30 graden, dat besloten moest worden om een andere datum te zoeken, wat niemand van de deelnemers erg vond. Nu was het heerlijk weer en stond het erf bij de familie timmer in Randwijk vol met auto’s, zoveel animo is er ieder jaar voor dit met recht lekkere uitje. De kersen smaakten dit jaar dan ook wel heel erg goed, wat ook wel bleek want in de goedgevulde bakken waren uiteindelijk alleen maar steeltjes en pitten te vinden. Ook werd er ook nog flink wat rood fruit voor thuis ingeslagen.

Goede traditie is dat na het kersen eten er nog wordt aangelegd bij een Pannenkoekenhuis voor een heerlijke pannenkoek. En zoals gezegd, sommige gasten hadden de smaak zo te pakken dat ze een pannenkoek met kersen bestelden. En daar bleef het niet bij. Ook nog lekkere verkoelende drankjes en een ijstoetje tot slot zorgde ervoor dat er ’s avonds in Heteren nog maar weinig gekookt werd.

Het was alweer het zesde uitje van dit jaar. Eén van de gasten bedankte het bestuur en de vrijwilligers voor de organisatie. Altijd fijn om een pluim te krijgen, maar u moest eens weten met wat voor plezier bestuur en vrijwilligers dit werk voor hun gasten doen. Op naar de volgende activiteit!

Dierengeluiden Hoera! Vakantie!

Witte pauw met jongen.

HETEREN - Ja de scholen in onze regio zijn begonnen aan hun zomervakantie. En het is ook zomer, lekkere temperatuur en geen regen.

Fijn! Ja, voor vakantiegangers is dat erg fijn, maar voor de natuur is het minder fijn. Na de hele droge zomer van vorig jaar hebben we nu alweer een tekort aan grondwater. Dat is erg vervelend en ongewoon voor ons waterrijke landje. De natuur is nog steeds niet helemaal hersteld van het tekort aan water van vorig jaar. Zo is de mooie grote spar bij ons op het landgoed, die boom waar altijd de ransuilen in de winter in roesten, in de top helemaal bruin. Wij hopen dat hij niet dood gaat, maar ja dat is afwachten.

Wel hebben alle vogels gewoon hun eieren gelegd en uitgebroed. Dat gaat gewoon door. Op dit ogenblik lopen er op het landgoed Overbetuwe aan de Uilenburgsestraat 3 in Heteren een aantal pauwen met jongen rond. Eén van de moederdieren is wit en heeft kennelijk gepaard met een blauwe pauw, want haar jongen zijn gemengd van kleur. Over het algemeen overheerst de donkere kleur maar bij deze jongen zie je duidelijk dat ze een witte moeder hebben. Erg grappig de half wit en half gekleurde jongen.

Als je naar onze rommelmarkt komt, trek dan makkelijke schoenen aan en loop eens verder over het landgoed dan kun je misschien deze, of andere pauwen spotten. Maar hoe dan ook tot ziens op onze gezellige rommelmarkt op 4 augustus van 12.00 tot 16.00 uur. Wil je nog inlichtingen over de markt, neem dan contact op met onze marktmeester Pieter IJkhout via boerderijoverbetuwe@gmail.com of direct telefonisch met Pieter 06 22437794; appen mag natuurlijk ook.

Zachtfruitdag op De Kleinfruitboerderij

Rode bessen.

DODEWAARD - Zaterdag 13 juli is het mogelijk om een kijkje te komen nemen op De Kleinfruitboerderij in Dodewaard. Tijdens de open dag zijn er diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud, kom er achter hoe frambozen en rode bessen geteeld worden en welke rol bijen daarbij spelen.

Proef en koop heerlijke producten op de mini-markt. Laat je schminken als framboos of bes en speel de leuke spelletjes. U bent van harte welkom van 10.00 tot 16.00 uur op de Kalkestraat 34d in Dodewaard. Toegang is gratis.

Rode bessen onder kappen.
Frambozen.

Zachtfruitdagen

'De fruitigste zachtfruitdagen' worden georganiseerd door fruittelers verenigd in de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en het Blauwe Bessen Platform. Met de campagnes Simply the bes en De fruitigste promoten beide organisaties de Hollandse frambozen, bramen, bessen en kersen. Door het organiseren van open dagen willen de fruittelers tonen hoe zij vol passie en met zorg voor mens en natuur het lekkerste fruit telen. Gewoon in Nederland en vaak zelfs praktisch bij u om de hoek! Meer informatie staat op www.defruitigste.nl.

Groot Gemini Grastoernooi

Overzichtsfoto van het toernooi. (foto: Ton Heevel)

ELST - Zaterdag 29 juni was de vijfde editie van het Groot Gemini Grastoernooi georganiseerd door volleybalvereniging Gemini uit Elst. Het 4 tegen 4-grastoernooi werd gespeeld op het Cool Nature veld in De Westeraam.

Het was weer een super leuke, gezellige, actieve en warme dag! "We hopen dat iedereen weer een super leuke dag heeft gehad! Schrijft u ook alvast het toernooi van volgend jaar in de agenda op 27 juni 2020?"

Geslaagde kampioenschappen mix De Stuw

Clubkampioenen mix 2019. (foto: TV De Stuw)

BETUWE - Van maandag 24 - zondag 30 juni werd er op de tennisbanen bij TV De Stuw in verschillende poules gestreden tijdens de clubkampioenschappen mix.

Er zijn leuke, maar ook spannende wedstrijden gespeeld. Het weer was super, soms zelfs iets te warm, maar dat mocht de pret niet drukken. Op zondagochtend zijn de finales gespeeld. Op de foto staan alle prijswinnaars van 2019. "Lijkt het je leuk om ook een keer te komen tennissen? Kijk dan op onze website www.tvdestuw.nl en meld je aan voor een proefabonnement. Of kom een keer kijken bij ons clubhuis. Ook hebben we tijdens de zomermaanden een zomerabonnement, waarmee je de hele zomer heerlijk kunt tennissen, zo vaak als je wilt. Wie weet ben jij volgend jaar onze nieuwe clubkampioen!"

11 / 20

12 / 20

ZVO bij laatste Oost Achterhoek Competitie

Zwemmers ZVO. (foto: Harold van Beugen) Harold van Beugen

OVERBETUWE - Zaterdag 22 juni was alweer de laatste Oost Achterhoek Competitie voor ZwemVereniging Overbetuwe. In totaal deden er 29 zwemmers mee, samen waren ze goed voor 38 nieuwe persoonlijke records. De grootste verbetering was voor Melissa ter Horst op de 25m rugslag.

Vier persoonlijke records waren er voor Emma Altena, 50m vrije slag 2x, 50m en 100m schoolslag, Nathan van Assen, 50m vrije slag 2x, 50m en 100m schoolslag en Kim van Veenendaal, 50m vrije slag, 50m en 100m rugslag en 50m schoolslag. Drie persoonlijke records waren er voor debutante Emma Gijsberts, 50m vrije slag 2x en 50m schoolslag.Twee persoonlijke records zwommen Sofie Bulsink, 50m vrije slag en 25m rugslag, Nour Habib, 50m schoolslag en 100m wisselslag, Diede Hof, 100m rugslag en 50m schoolslag, Mila Hof, 50m vrije slag en 25m rugslag en Tygo Spaan, 50m vrije slag en 25m rugslag. Ook was er nog een persoonlijk record voor Sven Beemer, 50m vlinderslag, Anouk van Beugen, 100m rugslag, Melissa ter Horst, 25m rugslag, Enna Lamers, 50m schoolslag, Isis Lamers, 50m vrije slag, Luc McCarthy, 50m vlinderslag, Odo McCarthy, 100m wisselslag, Sarah Meande, 50m vlinderslag, Thomas Natte, 50m vrije slag, Annelore Olsson, 50m schoolslag, Mats van der Rijst, 100m rugslag, Gyan Spaan, 50m vrije slag en Roos Stoteler, 50m schoolslag. Verder werden er deze wedstrijd 8 estafettes gezwommen. Aan het eind van de wedstrijd werden de verdiende medailles uitgedeeld. Alle zwemmers hebben 1 of meerdere medailles gewonnen. Ook kregen we nog een beker uitgereikt. ZwemVereniging Overbetuwe heeft de Oost Achterhoek Competitie gewonnen!

Eshofmarkt veertig jaar

Vrijwilligers Eshofmarkt. (foto: Jaleesa Derksen)

ELST - Op zaterdag 29 juni was de jaarlijkse uitgebreide rommelmarkt. De heetste Eshofmarkt in de geschiedenis. De eerste rommelmarkt werd in juni 1980 gehouden als activiteit van buurtvereniging De Eshof.

Deze activiteit groeide een paar jaar later, onder leiding van Arnold van de Brink, uit tot een evenement. Bekend in Elst en wijde omgeving. Het afgelopen jaar werden er spullen opgehaald, gesorteerd en zaterdag 29 juni verkocht.

Er was een breed aanbod van antiek, kleding, sieraden, speelgoed, servies, planten, bloempotten, glaswerk, pannen, elektro, meubels en veel meer. Wie een gokje wilde wagen kon terecht bij het Rad van Fortuin vanuit de omgebouwde caravan. De kinderen konden zich uitleven op springkussens. Ook voor eten en drinken was gezorgd: frites, kroketten, haring, hamburgers. Vanwege de warmte waren er extra waterpunten aangelegd.

Voordat de verkoop om 10.00 uur begon, was er het traditionele Eshofmarkt-ontbijt en een foto-moment. De vrijwilligers werden getrakteerd op lekkere broodjes, koffie, thee en een jubileumgebakje. Na een gezellige dag met veel inzet werd het geld geteld. De opbrengst 4.000 euro gaat dit jaar naar Seeds in His Garden. De stichting streeft ernaar om kinderen een thuis te bieden waarin liefde en intensieve zorg voorop staan. Als onderdeel van deze zorg willen ze het geld besteden aan een speelruimte voor het kindertehuis in Kitengela in Kenia. Oud-Elstenaar Linda van Dalen, werkzaam voor de stichting, was samen met vrijwilligers op de markt aanwezig.

Collecte

KWF Ochten

OCHTEN - Voor de KWF Kankerbestrijding-collecteweek in september zijn ze nog op zoek naar collectanten voor Ochten.

"Bent u beschikbaar in de week van 2 - 8 september en wilt u graag helpen, geef uw gegevens door aan Daniëlle Oostendorp via kwfochten@outlook.com. U bepaalt zelf hoeveel tijd u eraan besteedt. Alle kleine beetjes helpen. (www.kwf.nl)

Activiteiten

De Loohof

Woensdag 10 juli: 10.00 uur koffiedrinken , 14.00 uur sjoelen met Els en Zeinab.

Donderdag 11 juli: 10.00 uur bloemschikken met Anneke, 14.00 uur creatief.

Vrijdag 12 juli: 10.00 uur koersbal met Jack.

Maandag 15 juli: 10.00 uur koffiedrinken met Chelo, 17.00 uur eten met Christien (inloop vanaf 16.30 uur).

Dinsdag 16 juli: 10.00 uur koffiedrinken met Joke, 13.30 uur kaarten, 14.00 uur: schilderen met Jack.

Juiste locaties

Zomeravondbridge

LINGEWAARD - In eerdere berichtgeving werd vermeld dat de speelavonden, die door Bridgeclub Cool Down worden georganiseerd in De Kinkel in Bemmel plaatsvinden.

De speellocatie van Cool Down is het Koelhuis in Huissen en daar worden dan ook de zomerbridgeavonden op woensdag 31 juli en dinsdag 6 augustus gehouden. Het totale overzicht van de zomeravondbridge van de Lingewaardse NBB.-bridgeclubs luidt:

di. 2 en 9 juli Doublet, De Kinkel, Bemmel
di. 16 en 23 juli BCH., Het Koelhuis, Huissen
wo. 31 juli*) en di. 6 aug. Cool Down, Koelhuis, Huissen
di 13 en 20 aug. B.C. Gendt, Café De Klok, Gendt

*) dinsdag 30 juli is de Huissense dag.

Ook uw bericht

in de krant?

REGIO - Wilt u iets onder de aandacht brengen in uw regio? Dat kan! Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de regio waar u uw bericht geplaatst wilt hebben. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren' De rest wijst zich vanzelf. Hulp nodig? Belt u dan gerust even: 0481-464770, wij helpen u graag verder.

Geldersch Landschap & Kasteelen trakteert op magazine

IJsvogel-kaal. (foto: Geldersch Landschap & Kasteelen)

REGIO - Geldersch Landschap en Kasteelen (GLK) zet zich al negentig jaar in voor het behoud van natuur, landgoederen en kastelen in Gelderland. Dat kunnen ze doen dankzij de inzet en giften van vele Gelderse inwoners. Daarom geven ze wat terug en kan iedereen die dat wil een prachtig, kleurrijk én gratis magazine aanvragen.

In de feestelijke uitgave van het magazine Mooi Gelderland vind je er-op-uit tips, achtergrondverhalen en vertellen bekende Gelderlanders aan de hand van thema’s zoals klimaat, duurzaam tuinieren, architectuur en wandelen in de natuur wat de provincie voor hen bijzonder maakt. Lodewijk Hoekstra vertelt bijvoorbeeld over zijn duurzame tuin projecten. Conservator Paul Rem vertelt over de band tussen de Oranjes en Gelderse kastelen. Margot Ribberink blijkt een meteoroloog met een missie en maar liefst 3 ex-commissarissen van de Koning(in) kijken terug op hun tijd in 'de mooiste provincie van Nederland'. Vraag het magazine aan op www.glkmagazine.nl.

Zomeravondbridge in Lingewaard. Correctie op eerdere aankondiging

LINGEWAARD - In eerdere berichtgeving werd vermeld dat de speelavonden, die door Bridgeclub Cool Down worden georganiseerd in Se Kinkel in Bemmel plaatsvinden.

De speellocatie van Cool Down is het Koelhuis in Huissen en daar worden dan ook de zomerbridgeavonden op woensdag 31 juli en dinsdag 6 augustus gehouden. Het totale overzicht van de zomeravondbridge van de Lingewaardse NBB.-bridgeclubs luidt:

di. 2 en 9 juli Doublet, De Kinkel, Bemmel
di. 16 en 23 juli BCH., Het Koelhuis, Huissen
wo. 31 juli*) en di. 6 aug. Cool Down, Koelhuis, Huissen
di 13 en 20 aug. B.C. Gendt, Café De Klok, Gendt

*) dinsdag 30 juli is de Huissense dag.

Activiteiten De Loohof

Woensdag 10 juli: 10.00 uur koffiedrinken , 14.00 uur sjoelen met Els en Zeinab.

Donderdag 11 juli: 10.00 uur bloemschikken met Anneke, 14.00 uur creatief.

Vrijdag 12 juli: 10.00 uur koersbal met Jack.

Maandag 15 juli: 10.00 uur koffiedrinken met Chelo, 17.00 uur eten met Christien (inloop vanaf 16.30 uur).

Dinsdag 16 juli: 10.00 uur koffiedrinken met Joke, 13.30 uur kaarten, 14.00 uur: schilderen met Jack.

ZVV De Biezenwei sluit seizoen spetterend af

(foto: Corné Meijering)

OPHEUSDEN - Het seizoen is weer ten einde, de strijd gestreden door achttien teams verdeeld over twee divisies en een bekertoernooi. De kampioenen (De Vriendenkring en Lampen Totaal) en de bekerwinnaar (TriplAA) zijn bekend.

Nadat vorige week De Vriendenkring met twee punten voorsprong de titel in de eerste divisie veroverde werd Lampen Totaal kampioen in de tweede divisie. In een volle sporthal De Biezenwei werd de titel, na een bloedstollende beslissingswedstrijd (3-3), vanaf de penaltystip beslist tegen FC Bévéhá. TriplAA administratie & advies won de beker door in de finale De Vriendenkring overtuigend met 7-2 te verslaan. (meer info: www.zvvdebiezenwei.nl).

Ook uw bericht in de krant?

REGIO - Wilt u iets onder de aandacht brengen in uw regio? Dat kan! Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de regio waar u uw bericht geplaatst wilt hebben. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren' De rest wijst zich vanzelf. Hulp nodig? Belt u dan gerust even: 0481-464770, wij helpen u graag verder.

Samen je interesses delen?

Samen je interesses delen?

NEDERBETUWE - Een oudere dame met een brede interesse zoek een vrijwilliger die graag met haar eens in de week een gesprek wil voeren.

Mevrouw is arts geweest, zeer muzikaal en houdt van detectives kijken. Mevrouw geniet ontzettend van haar tuin, al kan ze niet meer zelf tuinieren. Haar wens is samen met iemand al haar interesses te delen en een fijn gesprek te voeren. "Vind je het leuk om samen met haar in gesprek te gaan? Neem dan contact op met Magda Bakker van Welzijn Rivierstroom op 06 10127438 of mail naar magdabakker@welzijnrivierstroom.nl."

Inschrijving Gendtse Paarden- en Ponykeuring

De keuringen staan centraal op kermisdinsdag in Gendt. (foto: Sjaak Veldkamp)

GENDT - Niet de verkoop, maar de keuringen staan centraal op de Gendtse Paarden- en Ponykeuring. Op kermisdinsdag 27 augustus wordt de Dorpstraat in Gendt weer ingericht als een sfeervolle manege. De inschrijving is geopend.

Tevens is de lotenverkoop gestart van de honderdste Gendtse Paardenverloting. Nieuw is dat de trekking tijdens de keuring wordt gehouden. In de Dorpstraat onder toezien oog van de notaris én het publiek. De hoofdprijs is een reischeque ter waarde van 500 euro.

Er wordt gekeurd in leeftijdscategorieën. Er zijn prijzen te winnen in de rubrieken Shetlander mini, midden en groot, Welsh, Harlinger, Hackney, KWPN, Fries en overige rassen. Premie voor deelname bedraagt tien euro. Vanaf 10.30 uur is een veearts de deelnemende paarden en pony’s gratis na te kijken.


Stichting Paarden- en ponykeuringen doet een oproep om bij aanmelden extra info over het paard of pony te geven zodat de spreekstalmeester in staat is met extra info het publiek zo veel mogelijk bij de keuring te betrekken. Inschrijving sturen naar paardenkeuringgendt@hotmail.com.

Gezien het succes van de eerste editie van ‘Versier je pony’, is de wedstrijd voor kinderen geprolongeerd. Dit jaar belooft de organisatie dat de wedstrijd nog groter gaat worden met wederom een aantrekkelijke prijzenpot.

Midzomertocht van Angerse Oldtimer Club

Opstelling trekkers voor de rit. (foto: Rob Puplichuizen)

ANGEREN - Op zondag 14 juli wordt de Midzomertocht weer verreden door de Angerse Oldtimer Club. Dit is de tweede toertocht van het seizoen.

Het verzamelen is vanaf 9.30 uur bij ons clubhuis de Letste Stuyver in Angeren aan de Molenstraat nummer 6. Gerben en Daniele hebben dan de koffie klaar. De deelnemers schrijven zich dan in en krijgen de route die ze gaan rijden. De start is 10.30 uur. Vertrokken wordt via de Zahnstraat naar de Lodderhoeksestraat.

"Bent u in het bezit van een oldtimer en wilt u deelnemen aan de Midzomertocht meldt u aan. Dit kan met de telefoon bellen naar Johan Kuster 06 13189274 of via de mail info@angerseoldtimerclub.nl. Aanmelden kan tot donderdag 11 juli (om de organisatie inzicht te geven met hoeveel deelnemers we rekening moeten houden). We hopen U te kunnen verwelkomen. Rond 16.00 uur zijn de deelnemers weer bij het clubhuis voor een natje en droogje. Dit is altijd erg gezellig."

Zesde Under the Milky Way

UTMW. (foto: Dian Helsen) Dian Helsen

HUISSEN - Zaterdag 7 september is het weer zover! Een nieuwe aflevering van festival 'Under the Milky Way'. De zesde editie en deze zal opnieuw plaatsvinden op de 'surfweide' aan de Badweg in de uiterwaarden van Huissen.

Thema van dit jaar is '1001 nacht!'. Sprookjes in een sprookje. Aladdin, Ali Baba, Sinbad en de fakir, wie ken ze niet. Sprookjes laten je wegdromen uit de realiteit en dat kan vaak best lekker zijn. Relaxte zithouding, handen in de nek, ogen gesloten en een zonnetje op je gezicht. Een grote groep enthousiaste vrijwilligers is al druk in de weer om met het thema het terrein fleurig aan te kleden. Voor de kleintjes onder ons zal er in de middag weer veel te beleven zijn. Neem je ouders maar mee. Zijn kunnen verderop genieten van live-muziek.

Vanaf 13.00 tot aan 00.30 uur op het festivalterrein twee podia. In de middag zijn er op de relaxweide singer-songwriters, een Open Podium en in de inmiddels beroemde 'Secret Pleasure Kot' zal coverband 'New Sensation' in drie sets helemaal los gaan. Volop live-muziek van rock tot blues en streaming pop tot funky-soul. Onder andere Milo, ’70 Tush, Temple Fang, Naked Sweat Drips, Drunken Dolly, en local heroes (!) gaan afsluiten met een fenominale tribute to Pear Jam.

Het volledige programma is nog niet bekend, maar hou de site en facebookpagina van het festival in de gaten. Entree tien euro in de VVK en aan de kassa (indien voorradig) 15 euro. Jeugd tot 18 jaar (met ID) heeft gratis toegang.

NJJK succesvol voor De Ward

Van links naar rechts: Mees, Mick, Liz en Jon. (foto: C. de Schrijver)

BEMMEL - Vier zwemmers van De Ward zijn uitgekomen tijdens de Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen Lange Baan in Eindhoven.

Liz Veltman behaalde zilver op de 200m vlinderslag met een tijd van 2:42,79. Verder startte zij op vijf andere afstanden. Op de 50m vrije slag kwam zij tot een tijd van 32,07. In de voorronde van de 100m vlinderslag zwom zij een tijd van 1:14.36. Tijdens de finaleronde op deze afstand zwom zij vier seconden sneller en tikte aan na 1:10,07. De 100m vrije slag legde zij af in 1:05,88. Op de 200m vrije slag zwom ze naar een tijd van 2:24,00. Op de 400m wisselslag kwam zij tenslotte tot een tijd van 5:46.25.

Jon de Wit kwam uit op zeven afstanden. Op de 50m vrije slag sprintte hij naar een tijd van 27,16. De 50m vlinderslag legde hij af in 28,74. Op de 50m rugslag tikte hij aan in 29,65. Op de 100m vrije slag bleef hij met een tijd van 59,32 net onder de minuut. De voorronde op de 100m rugslag legde hij af in 1:05,52. Tijdens de finaleronde op deze afstand kwam hij tot een tijd van 1:05,54. Op de 200m vrije slag tikte hij aan na 2:12,17. Als laatste afstand legde hij de 200m rugslag af in 2:27.81.

Mick van Kempen kwam uit op twee afstanden. De 50m schoolslag legde hij af in 31.86. Op de 50m vlinderslag zwom hij een tijd van 28,13. Mees Peters kwam op de 100m vlinderslag tot 1:08.97. Op de 200m vlinderslag zwom hij 2:35.88.

Markt op recreatiepark De Linie

OPHEUSDEN - Recreatiepark De Linie organiseert op zaterdag 20 juli de Romeinse markt op De Linie. Dit vindt plaats bij de Romeinse wachttoren die gevestigd is op de Rijnbandijk in Opheusden.

Een gezellige kleinschalige markt waar mensen staan met nieuwe en gebruikte spullen. De Romeinse wachttoren is open voor een hapje en een drankje. De markt begint om 10.00 tot 16.00 uur. "Wilt u ook op de markt staan? Neem dan contact op met Marjolein Brienissen, via marjolein@campingdelinie.nl of bel naar 06 23000026."

Lampen Totaal vanaf de stip naar de titel

OPHEUSDEN - Lampen Totaal haalde na een bloedstollende in 3-3 geëindigde wedstrijd tegen FC Bévéhá vanaf de penaltystip de titel binnen in de tweede divisie van de zaalvoetbalcompetitie van ZVV De Biezenwei.

Van 11 tot en met 17 juli

HET HUIDIGE STERRENBEELD IS KREEFT. Kreeft voelt zich het meest op zijn plaats in verzorgende beroepen. Ze omringen de ander graag met hun liefdevolle zorg. Dat kan in de verpleging of kinderopvang zijn, maar vrijwilligerswerk doen ze ook graag. Kreeft is een spaarzaam type, ze zorgen ervoor dat er altijd voldoende geld is voor voedsel en huisvesting. Uithuisplaatsing? Dat nooit!

RAM van 21 maart t/m 20 april
We kennen jou als een opgewonden standje maar op 11 juli loopt het de spuigaten uit. Je bent dan een echte rebel; in verzet tegen van alles en nog wat. Dat zal de dag erna nog merkbaar zijn. In het weekend word je omringd door mensen die jou graag verzorgen, daardoor kalmeer jij.

STIER van 21 april t/m 21 mei
Op 11 juli heb je op vele fronten de wind mee, je hebt mooie planeetstanden om van het leven te genieten. Volgende week dinsdag is dat wel anders. Familie perikelen houden je op een negatieve manier bezig. Op woensdag krijg je te maken met materiële zorgen. Hou de hand op de knip!

TWEELINGEN van 22 mei t/m 21 juni
Aanstaande vrijdag zit je weliswaar lekker in je vel maar helaas geldt dat niet voor de mensen om je heen. Wat je zegt en wat je bedoelt, wordt de hele tijd verkeerd begrepen. Volgende week woensdag staan gevoel en verstand recht tegenover elkaar. Neem daarom geen beslissingen die dag.

KREEFT van 22 juni t/m22 juli
Tot en met zaterdag heb je de wind in de zeilen, maak hier dankbaar gebruik van. Zondag is vooral een rustdag. Volgende week dinsdag en woensdag sta je voor een aantal moeilijke beslissingen. Daarbij is het belangrijk dat je naar je gevoel luistert, maar je ook praktisch opstelt.

LEEUW van 23 juli t/m 22 augustus
Op 11 juli zet je je eigenbelang opzij om je in te zetten voor een ideaal. Aanstaande zondag komt er iemand op je pad met een duivels dilemma. Met jouw wijsheid kun je de ander de weg wijzen. Diegene zal je erg dankbaar zijn. Volgende week dinsdag is het belangrijk dat je een keuze maakt.

MAAGD van 23 augustus t/m 21 september
Op 12 juli is het weer eens zo ver, jij mag de rotzooi van een ander opruimen. Daar ben je niet te beroerd voor, maar het is wel altijd hetzelfde liedje. Zorg er in het weekend voor dat je wat tijd voor jezelf hebt, je hebt het hard nodig. Op woensdag doen mensen erg moeilijk, dat irriteert je.

WEEGSCHAAL van 22 september t/m 22 oktober
11 juli staan de planeten goed om op te trekken met vrienden. Plan een gezellig uitje samen, wie weet loop je al winkelend tegen een leuke outfit aan. Grijp je kans. Volgende week dinsdag en woensdag ben je zeer geïrriteerd door het gedrag van anderen. Leidt dit tot een breuk?

SCHORPIOEN van 23 oktober t/m 21 november
Op 11 juli wil iemand jouw leven overnemen maar dat pik je niet, je gaat in verzet. Het komend weekend begint heel ontspannen, maar eindigt in een machtsstrijd. Pas op want deze strijd kent alleen maar verliezers. 16 juli probeer jij je eigen motieven te doorgronden.

BOOGSCHUTTER van 22 november t/m 21 december
Zaterdag wordt een vrolijke dag. Je goede gevoel voor humor wordt erg gewaardeerd. Op zondag word je van alle kanten om advies gevraagd. De adviezen die je geeft zijn bijzonder creatief. Waarschijnlijk zit er een advies bij dat ook voor jou zelf op gaat. Doe er vooral je voordeel mee.

STEENBOK van 22 december t/m 19 januari
Volgende week dinsdag zit je in zak en as. De dingen verlopen helaas niet zoals jij zou willen. Woensdag is dat nog een graadje erger. Dat kan te maken hebben met materiële tegenvallers. Maar het feit dat een bepaalde relatie niet op rolletjes loopt vind je misschien nog het allerergst.

WATERMAN van 20 januari t/m 17 februari
Op 11 juli doet zich een incident voor waarbij je acuut moet ingrijpen. Op zich doe je dit goed maar het verdient niet bepaald de schoonheidsprijs. De dagen na het weekend zijn erg emotioneel. Je wordt heen en weer geslingerd tussen behoefte aan aansluiting en je neiging je af te scheiden.

VISSEN van 18 februari t/m 20 maart
11 juli is een uitstekende dag voor jou. Je voelt je gezien, gehoord en begrepen. Op vrijdag wordt dat helaas teniet gedaan doordat er gemakkelijk misverstanden ontstaan. Probeer toch het positieve gevoel van donderdag vast te houden. Op zondag ben jij het stralende middelpunt op een bijeenkomst.

Een dagje offline met aandacht en stilte

Bloem. (foto: Hans Rutgers)

RESSEN - Pleisterplaats Ressen biedt om de maand een retraitedag in en rond het eeuwenoude kerkje in de prachtige omgeving van fruitboomgaarden. In de zomer is dat een dag met extra aandacht voor stilte.

Een dag met meditatie, een stiltewandeling en diverse mogelijkheden om individueel en op verschillende manieren stil te zijn en stil te staan bij hoe verrijkend het is om met aandacht te leven. Deze Stiltedag is op zaterdag 13 juli van 10:30 uur (inloop vanaf 10:00 uur) tot 16:00 uur, de kosten bedragen 15 euro per persoon, koffie/thee en soep is inbegrepen. Opgeven kan bij wilma@4-plek.nl. Lunchpakket en gemakkelijke schoenen meenemen.

Sponsorloop Clara Fabriciusschool Herveld steunt twee goede doelen

Marieke en Wendy overhandigen de waardecheque aan Nora, hulphond van Mirjam, ambassadeur van Stichting Hulphond. (foto: Moss Tijssens) Moss Tijssens

HERVELD - De leerlingen van de Clara Fabriciusschool haalden voor twee goede doelen het fantastische bedrag op van 4.768,12 euro.

Na een heuse goededoelenverkiezing, in de weken voorafgaand aan de sponsorloop, ontstond er een ware nek-aan-nekrace tussen Kika en stichting Hulphond. Om niemand tekort te doen besloten de leerlingen nog beter hun best te doen om sponsors te verzamelen. Nog harder te rennen te klimmen en klauteren op het parcours dat ze aflegden. De organisatie besloot om in plaats van één, twee goede doelen te steunen.

Dat het parcours over het schoolplein, langs hindernissen, dwars door de klaslokalen en langs het bureau van de directeur liep was helemaal bijzonder.

Op donderdag 4 juli overhandigden vier leerlingen van de school de cheques aan de ambassadeurs van Kika en stichting Hulphond op de Clara Fabriciusschool. Onder een hard tromgeroffel werd het bedrag bekend gemaakt. De ambassadeurs van de beide stichtingen stonden versteld! "Wat hebben deze leerlingen goed hun best gedaan. Je kan wel zien dat ze het hart op de goede plek hebben."

TriplAA administratie & advies wint de beker

OPHEUSDEN - In de zaalvoetbalcompetitie van ZVV De Biezewei won TriplAA administratie & advies overtuigend de beker door in de finale De Vriendenkring met 7-2 te verslaan.

Avri Realisatie keert 350.000 euro dividend uit

Zonnepark Avri rendeert goed

GELDERMALSEN - Het in mei 2018 geopende Zonnepark Avri heeft een goed jaar achter de rug. De vele zonuren zorgden voor een hogere energieopbrengst van het park dan geraamd. Mede hierdoor is het mogelijk om dividend uit te keren vanuit de Avri Realisatie B.V.

In de algemene vergadering van aandeelhouders (waar de acht Avri-gemeenten in deelnemen) is besloten om 350.000 euro dividend uit te keren vanuit Avri Realisatie B.V. aan de Gemeenschappelijke Regeling Avri. Het dividend komt na aftrek van dividendbelasting ten gunste van de begroting van Avri wat, afhankelijk van de keuze van het algemeen bestuur van Avri, een positief effect heeft op de afvalstoffenheffing of op het weerstandsvermogen.

Nieuwe commissarissen

Op 4 juli traden wethouders Govert van Bezooijen (gemeente West Betuwe) en Frank Groen (gemeente Tiel) toe tot de Raad van Commissarissen van Avri Realisatie B.V., waardoor samen met wethouder Stefan van Someren (Neder-Betuwe) de RvC weer uit drie leden bestaat. Door de herindeling in West-Betuwe is op 1 april eervol ontslag verleend aan de heren Griedo Bel en Ronald van Meygaarden, waardoor twee vacatures ontstonden, die nu weer zijn ingevuld.

Avri Realisatie keert 350.000 euro dividend uit Zonnepark Avri rendeert goed

GELDERMALSEN - Het in mei 2018 geopende Zonnepark Avri heeft een goed jaar achter de rug. De vele zonuren zorgden voor een hogere energieopbrengst van het park dan geraamd. Mede hierdoor is het mogelijk om dividend uit te keren vanuit de Avri Realisatie B.V.

In de algemene vergadering van aandeelhouders (waar de acht Avri-gemeenten in deelnemen) is besloten om 350.000 euro dividend uit te keren vanuit Avri Realisatie B.V. aan de Gemeenschappelijke Regeling Avri. Het dividend komt na aftrek van dividendbelasting ten gunste van de begroting van Avri wat, afhankelijk van de keuze van het algemeen bestuur van Avri, een positief effect heeft op de afvalstoffenheffing of op het weerstandsvermogen.

Nieuwe commissarissen

Op 4 juli traden wethouders Govert van Bezooijen (gemeente West Betuwe) en Frank Groen (gemeente Tiel) toe tot de Raad van Commissarissen van Avri Realisatie B.V., waardoor samen met wethouder Stefan van Someren (Neder-Betuwe) de RvC weer uit drie leden bestaat. Door de herindeling in West-Betuwe is op 1 april eervol ontslag verleend aan de heren Griedo Bel en Ronald van Meygaarden, waardoor twee vacatures ontstonden, die nu weer zijn ingevuld.

Jos Veggelers 12 juli
met pensioen
Veel gezondheid toegewenst
Geniet ervan
Groeten van je collega's

Gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma!
We zijn trots op jullie. Groetjes
de familie van den Broek

Lieve Carmen, van harte proficiat met je 6e verjaardag.
Een geweldige feestdag namens papa, mama, Thijs en Stijn toegewenst.

Hiep hiep hoera
11 juli is Lianne 4 jaar
en nou mag je naar de
basisschool toe. Fijne dag!
Liefs Papa, Mama en Arie

Thijme

Een vet applaus voor Thijme
als stalmeester en
voor je achtste verjaardag!
opa en oma en een lik van Fam

Hiep hiep Hoera op 25 juli 2019
zijn onze vader & moeder, opa &oma
Stef & Joke Vos 60 jaar een echtpaar.
Van harte gefeliciteerd ! Kinderen en kleinkinderen.

Noah

Vierdaagse dinsdag, 16 Juli
wordt Noah 1 jaar. Een dikke
knuffel van opa Karel uut Gruus'bek.

Lieve Nine,

Gefeliciteerd met het behalen van je zwemdiploma.

Je bent een KANJER!

Kusjes, van de Oma's en Opa's.

Du bisst alles....

Marian & Eef

Van Harte met jullie 25 jarig huwelijk!

Liefs Fam. Buurman & Fam.van Moerkerk

Hoera, op 9 juli wordt onze pa en opa 88 jaar!

Gefeliciteerd namens kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Kruimel

Hiep hiep hoera
Lieve kruimel wordt 15 juli 1 jaar.
Hartelijk gefeliciteerd.
xxxjes Oma Ine

Kijk mij nu eens stoer zitten ! op 15 juli word ik 1 jaar!
oma, swen en henny