GN Lingewaard

11 maart 2015

GN Lingewaard 11 maart 2015


1 / 28

Damvereniging VBI Nederlands kampioen 2015

Bovenste rij: Geert van Aalten, Pepijn van den Brink, Joost Hendriksen, Maarten Linssen, Alexander Baljakin, Yuriy Lagoda Onderste rij: Guntis Valneris, Jos Stokkel, Johan Krajenbrink en Gérard Jansen. Foto; Geb Kos

HUISSEN - In een zinderende barrage tussen damvereniging VBI en Apeldoorn ging de titel van Nederlands kampioen 2015 uiteindelijk naar het team van de Huissenaren. Dat betekende dat voor de dertiende keer het Huissense team als Nederlands sterkste uit de bus kwam.

Het was een buitengewoon zware en spannende wedstrijd. Van tevoren was bekend dat bij een gelijk spel de titel naar damvereniging VBI zou gaan vanwege het hogere aantal bordpunten in de reguliere competitie.

Jos Stokkel beet het spits af door de aanval van Raimonds Vipulis goed te pareren. Maarten Linssen ontmoette in Alexander Presman voor de vierde keer in deze competitie een grootmeester. En voor de vierde keer kon hij de aanval op sterke wijze weerstaan. Geert van Aalten trof zijn angstgegner, tienvoudig wereldkampioen Alexeï Tsjizjov. Anders dan bij vorige gelegenheden bleef hij nu makkelijk overeind.

Guntis Valneris probeerde een aanvalspartij tegen Hein Meijer. Hij kwam wel tot een voordelige stand, maar dat was niet genoeg voor de overwinning.

Zo stond het na vier partijen dus 4-4. Joost Hendriksen stond vanaf het begin onder druk tegen Bas Messemaker. Die voerde de druk steeds verder op. Na een overigens voortreffelijk seizoen moest Joost nu het loodje leggen. Bij de Huissenaren moest er dus gewonnen worden om de wedstrijd weer in evenwicht te brengen. Johan Krajenbrink en Gérard Jansen hadden tegen respectievelijk Cock van Leeuwen en Michiel Kloosterziel voordelige standen opgebouwd, maar dat bleek in beide gevallen niet genoeg voor de overwinning. Toen waren er bij de stand 6-8 nog drie partijen te gaan.

Pepijn van den Brink stond zwaar onder druk tegen vijfvoudig Nederlands kampioen Kees Thijssen en Yuriy Lagoda en Alexander Baljakin stonden er wel goed voor, maar was dat voldoende voor een overwinning? Yuriy Lagoda brak de ban tegen Hendrik van der Zee, die de reputatie heeft (bijna) nooit te verliezen. Yuriy kon in het eindspel de druk zodanig opvoeren dat hij de benodigde twee punten binnenhaalde. Pepijn van den Brink kon zich ook in de eindfase goed verdedigen en bereikte de remisehaven. Alexander Baljakin zag tegen Bemmelnaar Jasper Lemmen verder af van een lang eindspel met onzekere winstkansen en scoorde het tiende punt.

Grootste kanon wordt door vrijwilligersteam nagebouwd Kanongebulder keert terug op Fort Pannerden

DOORNENBURG - Het grootste kanon dat ooit op Fort Pannerden stond - de 15L25 - zal hier opnieuw te zien en te horen zijn. Zo'n twintig vrijwilligers van het fort zijn zojuist gestart met het nabouwen van het geschut uit 1884. Als het instructiekanon klaar is, voorjaar 2016, kunnen rondleiders voortaan demonstreren hoe kanonniers rond 1890 de bediening uitvoerden, compleet met rook- en geluidseffecten en muzikaal commando.

Van 5 april tot en met oktober is Fort Pannerden weer iedere eerste en derde zondag van de maand open voor het publiek. Iedereen kan de vorderingen van de bouw bekijken.

Foto: Vrienden van Fort Pannerden

Zonder kanonnen géén fort. Een voorbijvarende schipper beschreef het fort rond 1900 als 'een berg vol kanonnen, die angst inboezemde'. Het imposante militaire fort stond vol met verdedigingsgeschut, onder andere vijf grote kanonnen. Het enige kanon dat daarvan overgebleven is, bevindt zich nu echter in het nieuwe Nationaal Militair Museum.

Het kanon dat wordt nagebouwd (type 15L25) had een gewicht van 7.5 ton, een flinke loop van bijna vier meter en een bereik van zo'n tien kilometer. Het stond gericht op de splitsing van de Rijn. Afschieten veroorzaakte een enorm lawaai. Bij oefeningen werd de scheepvaart stilgelegd. Vrijwilligers zetten hun vakmanschap in om dit instructiekanon na te bouwen, met eenzelfde uitstraling – er wordt duurzaam hout gebruikt in plaats van staal. Het instructiekanon wordt een belangrijk educatief object in Fort Pannerden.

Fort Pannerden ligt aan de Waaldijk 1 in Doornenburg. Voor openstellingen en het reserveren van rondleidingen: www.fortpannerden.eu.

Start collecteweek Reumafonds

LINGEWAARD - Het Reumafonds houdt binnenkort de jaarlijkse landelijke collecte. In de week van 16 tot en met 21 maart komen ruim 63.000 vrijwilligers in actie om door heel Nederland geld op te halen voor de bestrijding van reuma.


In Nederland leven bijna twee miljoen mensen met deze ingrijpende aandoening, die niet te genezen of te voorkomen is. Onderzoek naar de oorzaak en behandeling van reuma is kostbaar. Daarom is uw bijdrage hard nodig.

Onzichtbare ziekte
Mensen met reuma hebben vooral last van pijn en moeheid, beide onzichtbare kenmerken van deze chronische ziekte. Reuma is een verzamelnaam voor ruim honderd aandoeningen aan botten, gewrichten en spieren. Het is een auto-immuunziekte. Dit betekent dat het natuurlijke afweersysteem het eigen gewrichtsweefsel (en soms organen) aanvalt. Hierdoor hebben mensen met reuma vaak last van ontstekingen aan gewrichten of spieren, en is bewegen pijnlijk. Reuma is een ingrijpende aandoening en kan jong en oud overkomen.


Steun van iedere Nederlander nodig
Het Reumafonds strijdt voor een beter leven met reuma. Nu en in de toekomst. We geven voorlichting, ondersteunen patiënten activiteiten en komen op voor de belangen van mensen met reuma bij politiek en zorg. We financieren onderzoek naar betere behandelmethoden en naar de oorzaak van reuma. Dat brengt ons dichter bij een wereld zonder reuma. We zijn blij met iedere gift die hieraan bijdraagt. Bankrekening: NL86RABO0123040000, Amsterdam. www.reumafonds.nl.

Ponyclub De Gele Rijdertjes deelnemer Rabobank Clubkas

BEMMEL - Van 16 tot en met 30 maart vindt weer de Rabobank Clubkas Campagne plaats. Rekeninghouders bij de Rabobank Oost Betuwe die ook als lid van deze bank staan geregistreerd, kunnen dan stemmen op hun favoriete vereniging, in dit geval Ponyclub De Gele Rijdertjes.

Rabobank Oost Betuwe stelt hiervoor 75.000 euro beschikbaar. Ponyclub De Gele Rijdertjes doet ook mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. Particuliere klanten van Rabobank Oost Betuwe, die op 1 maart lid zijn, mogen stemmen. Van maandag 16 tot en met maandag 30 maart kan men maximaal twee stemmen uitbrengen op Ponyclub De Gele Rijdertjes. Elke stem is geld waard.

De waarde van een stem wordt bepaald door het totaal beschikbare bedrag van 75.000 euro te delen door het aantal uitgebrachte stemmen. "Wij, Ponyclub De Gele Rijdertjes, ontvangen het aantal op ons uitgebrachte stemmen vermenigvuldigd met het bedrag dat een stem waard is." Oproep aan alle leden, familieleden en kennissen: "Het is voor Ponyclub De Gele Rijdertjes belangrijk om deze actie onder de aandacht te brengen om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Wij kunnen deze bijdrage goed gebruiken voor het aanschaffen van een nieuwe pony voor de jongere leden." Het zou fantastisch zijn als u, uw familie en vrienden stemmen geven aan Ponyclub De Gele Rijdertjes tijdens de Rabobank Clubkas Campagne van Rabobank Oost Betuwe."

Tennis Club Bemmel gaat het zelf doen

BEMMEL – De tennisbanen zijn afgekeurd en de gemeente heeft het geld niet direct voorhanden om de negen banen te renoveren. Daarom wil Tennis Club Bemmel zelf de handen uit de mouwen steken en neemt de banen van de gemeente over. TC Bemmel krijgt hiervoor een eenmalige subsidie van 350.000 euro dat de gemeente al had gereserveerd voor onderhoud van vier banen. Het clubgebouw wordt voor 40.000 euro verkocht aan TC Bemmel.

Het onderhoud van banen en clubgebouw komen in de toekomst voor rekening van TC Bemmel. Het levert de gemeente een structurele besparing op van ruim 45.000 euro per jaar. Volgens het college zullen met de overdacht zowel de tennisclub, de gemeente én inwoners er profijt van hebben.

TC Bemmel is met meer dan zeshonderd leden één van de grootste vereniging in Bemmel. Zo'n 350 leden spelen competitie. En daar wringt de schoen. De KNLTB heeft alle banen afgekeurd voor competitie en wedstrijdtoernooien. Als er niks gebeurt, is 2015 het laatste jaar dat TC Bemmel competitie speelt. Opgelegde boetes van de tennisbond en minder barinkomsten zijn het gevolg.

Voor dit jaar heeft TC Bemmel dispensatie gekregen. "Onder die voorwaarden", zegt voorzitter Jacob Visser van TC Bemmel, "dat dit jaar een renovatieplan op tafel moet liggen." Met de aanpak van de gemeente zal het niet lukken. Het voorstel om het in eigen beheer te doen, komt van TC Bemmel. De politiek schermt met een coalitieprogramma waarin staat dat burgers meer een eigen plan trekken en de overheid de samenleving ruimte moet geven voor eigen initiatieven. "En dit is het antwoord", zegt Visser. Om de renovatiekosten te drukken, kan TC Bemmel rekenen op een fiks aantal actieve vrijwilligers.

Mocht de gemeenteraad op 26 maart met de overdracht akkoord gaan, dan verwacht Visser dat hun kunstgrasbanen in augustus er weer strak bijliggen. Later komt de verbouw van hun clubgebouw aan de orde.

Nationale Sportweek

LINGEWAARD - Van 18 tot en met 25 april vindt de twaalfde Nationale Sportweek plaats. Sportaanbieders, scholen, gemeenten en andere organisaties die een beweegaanbod hebben, organiseren in het hele land sportieve activiteiten. Zo kan iedereen ontdekken hoe leuk, gezond en vooral gezellig het is om te sporten. In Lingewaard doen we hier ook aan mee!

Het thema voor dit jaar is net als vorig jaar 'Ik neem je mee'. Er zijn voldoende ideeën om uw sportaanbod op de gemeentelijke kaart te krijgen. Open uw deuren in deze sportweek voor niet-leden! Organiseer bijvoorbeeld een schooltoernooi, geef demonstraties of biedt proeflessen aan! Laat zien hoe leuk sporten is door diverse sportactiviteiten te organiseren voor verschillende doelgroepen zodat u de inwoners van Lingewaard over die drempel trekt! Dat is niet alleen goed voor de gezondheid van de inwoners van Lingewaard, maar ook voor uw organisatie! Want eenmaal binnen is de eerste stap naar een lidmaatschap makkelijker gezet.

De buurtsportcoaches van Stichting Welzijn Lingewaard kunnen u ondersteunen, bijv. bij het bedenken van activiteiten of in de communicatie! Aanmelden voor de Nationale Sportweek in Lingewaard kan door een e-mail te sturen naar n.vanderham@swlingewaard.nl. Daarnaast is het ook belangrijk om de activiteit op www.nationalesportweek.nl aan te melden zodat het ook landelijk meegenomen wordt.


Buurtsportcoach
De buurtsportcoach is een initiatief van Gemeente Lingewaard en Stichting Welzijn Lingewaard. De buurtsportcoach verbindt, netwerkt, ontplooit, coacht en innoveert op het gebied van beweging, cultuur en sport.

Bente Brugman wint kwartfinale voorleeswedstrijd

HUISSEN - In Bibliotheek Huissen streden op woensdagavond 25 februari leerlingen uit groep zeven en acht van dertien basisscholen uit Lingewaard, Nijmegen en Groesbeek voor een plaats in de Gelderse halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2015. Bente Brugman van basisschool De Komeet uit Malden gaat door naar de volgende ronde.

De andere deelnemers waren Janna Hugen, Tieme Brom, Sterre van de Brink, Ivo Vervuren, Robin Bakker, Noa Evers, Aniek Crum, Julie Rasing, Liz Beers, Laura Kemperman, Demi Diephuis.                                

De kwartfinale vond plaats in Bibliotheek Huissen. Vaders, moeders , broertje, zusjes, klasgenoten en leerkrachten kwamen mee om hen aan te moedigen met een yell of zelfgemaakte spandoeken. De jury, bestaande uit Frans Walch (Neerlandicus en schrijver) Petra Hutjens (lerares Franse taal) en Rimmie den Uyl (bibliothecaris) beoordeelde de voorlezers.

Er waren veel getalenteerde voorlezers, maar Bente Brugman van basisschool De Komeet uit Malden kwam als beste uit de bus. Zij las voor uit 'De griezels' van Roald Dahl. Bente gaat door naar de halve finale van Gelderland, die op zaterdag 14 maart plaatsvindt in theater het Barghse Huus in 's-Heerenberg.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de openbare bibliotheken en wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De kwartfinales, halve finales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de openbare bibliotheken en de Provinciale Service Organisaties. De Gelderse respectievelijk de landelijke finale worden gehouden op maandagavond 13 april in het Posttheater in Arnhem en op 27 mei in Muziekcentrum TivoliVredenburg in Utrecht.

Vergadering bij sport- en speeltuinvereniging

HULHUIZEN - Sport- en Speeltuinvereniging Hulhuizen houdt de algemene ledenvergadering op donderdag 26 maart in het clubhuis De Volharding om 20.00 uur.

Men kan tijdens de pauze de financiële stukken inzien. Bij de speeltuin is een bestuurslid tussentijds afgetreden. Voor de bestuursverkiezing zijn voor de speeltuin twee bestuursleden aftredend en herkiesbaar. Bij de stichting is een bestuurslid aftredend en herkiesbaar.

Nieuwe kandidaten kunnen tot voor aanvang van de vergadering worden ingediend conform de statuten. Verder zal de begroting 2015 aan de orde komen.

Protestantse gemeente Huissen

HUISSEN - De kerkdienst van de protestantse gemeente Huissen is zondag 15 maart om 10.00 uur te bezoeken in het Kerkgebouw aan het Raadhuisplein 35

Voorganger is dominee M. Glastra. Er is een kinderkerk (vier tot twaalf jaar). Meer informatie staat op www.pknhuissen.nl.

Paasepos: voordracht met muziek en stem op 22 maart 20.00 uur in de protestantse kerk in Huissen. De toegang is gratis, na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De voordracht met muziek en stem brengt de toeschouwer middenin het paasverhaal en dicht bij zichzelf. Het is een indringend en ontroerend proces waar angst, verdriet, zelfkennis, opleving en verlichting neer worden gezet. De figuren rond Jezus krijgen een menselijk gezicht.

Innerlijk pasen

Pasen is een groots gebeuren. Twee werelden komen bij elkaar: leven en dood, liefde en afwijzing, neergang en opstanding, Godverlatenheid en een nieuwe Geest, uiterlijkheid en innerlijkheid, een donker buiten en een verlicht binnen. Het wonder van Pasen geeft de leerlingen de kracht de fakkel van hun Leermeester over te nemen en de wereld in te dragen. Zij ervaren de levende aanwezigheid van Rabbi Jezus binnen henzelf.

Stephen Boonzaaijer heeft daar het Paasepos over geschreven. Als dichter kruipt hij in de huid van Maria van Magdala, Petrus, Judas en een buitenstaander. Zij weigeren te leven in een wereld zonder Jezus. De hemel gaat open en bevestigt hun opstandigheid met een ervaring van de Levende. Zo kunnen zij de dood tegenspreken, het kruisgebeuren overstijgen en de boodschap van liefde radicaliseren.

Stephen Boonzaaijer is mysticus, filosoof, schrijver van spirituele boeken (waaronder Thuiskomen bij God, Een engel op bezoek, Het Paasepos).

Training sportief wandelen en Nordic walking

HUISSEN - Bij Loopgroep Huissen kan men hardlopen, Nordic walking en sportief wandelen. Er zijn verschillende groepen actief en de belangstelling neemt nog steeds toe.

Sportief wandelen gaat verder dan 'gewoon' wandelen. Het is actief wandelen waarbij je conditie, tempo en techniek verbetert. Dankzij extra arm-inzet en variatie in tempo kan het een matige tot zeer intensieve bezigheid zijn .

Nordic walking is een wandel-activiteit, waarbij negentig procent van de spieren worden gebruikt. Door het gebruik van stokken wordt automatisch de loophouding verbeterd en geven ze dertig procent meer energie aan de loopbeweging.

Iedereen kan deelnemen. Een wekelijkse training is de stimulans om te werken aan behoud of verbetering van ieders wandelprestatie. De training start vanaf sporthal De Brink en duurt anderhalf uur. "We beginnen met inlopen, een warming up met daarna afwisselende trainingsvormen. Soms een interval of duurtraining de andere keer een techniek- of spel-oefenvorm. Tot slot lopen we rustig uit en sluiten we af met een cooling-down."

Afwisseling is er in de trainingsvorm, maar ook in looproutes. "Je traint in het bos, park, stad of natuurgebied. Nieuwsgierig? Kom naar de gratis open training voor sportief wandelen op maandag 23 of woensdag 25 februari (19:30 uur) en voor Nordic walking op dinsdag 24 en zaterdag 28 maart (09:00 uur) en ervaar het zelf. Je kunt ook nog aanmelden voor Loopscholing en voor meetrainen voor de Marikenloop."

Aanmelden kan op www.loopgroephuissen.nl (inschrijven Opentraining). "Vragen? Bel met Kees Tuytel 06 51090465."

Definitieve selectie EK-kwalificatietoernooi in eigen land

GENDT - Bondscoach Maarten Stekelenburg heeft een selectie van achttien spelers geformeerd voor de komende Eliteronde. Nederland strijdt in eigen land samen met Georgië, Noord - Ierland en België om één kwalificatieticket voor het EK 2015 in Bulgarije.

Op donderdag 12 maart treft Nederland Georgië, op 14 maart Noord - Ierland en 17 maart speelt het elftal van trainer-coach Stekelenburg tegen België. De wedstrijden worden gespeeld op de velden van vv De Bataven (Gendt) en RKSV Schijndel (Schijndel).

De selectie van het Nederlands elftal onder 17:

Justin Bijlow (Feyenoord), Thijmen Nijnhuis (FC Utrecht); Rick van Drongelen (RJO Sparta Rotterdam), Sherel Floranus (RJO Sparta Rotterdam), Timothy Fosu-Mensah (Manchester United), Mats Knoester (Feyenoord Academy), Jelle de Lange (FC Utrecht), Giovanni Troupée (FC Utrecht); Teun Bijleveld (AZ), Reda Boultam (Ajax), Carel Eiting (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ), Matthijs de Ligt (Ajax); Javairo Dilrosun (Manchester City), Rashaan Fernandes (Feyenoord Academy), Jay-Roy Grot (Voetbal Academie N.E.C./FC Oss), Donyell Malen (Ajax), Nigel Robertha (Feyenoord Academy).

Op de standby-lijst staan:

Jurich Carolina (AZ), Louk Dekkers (FC Utrecht), Ferdy Druijff (AZ), Abdel El Ouazzane (AZ), Lassane Faye (RJO PSV/EHV), Jurrian Jouvenaar (ADO Den Haag), Jeffrey de Lange (Ajax), Mitchell van Rooijen (FC Utrecht), Robin Schouten (AZ), Darren Sidoel (Ajax), Bart Spierings (Voetbal Academie N.E.C./FC Oss), Marco Tol (FC Volendam), Joey Veerman (FC Volendam), Odysseus Velanas (FC Utrecht), Dani de Wit (Ajax).

Programma Oranje onder 17 Eliteronde:

Donderdag 12 maart 19.00 uur: Nederland - Georgië RKSV Schijndel

Zaterdag 14 maart 17.00 uur: Nederland - Noord-Ierland vv De Bataven

Dinsdag 17 maart 19.00 uur: België – Nederland RKSV Schijndel

Stichting deBOL deelt bloembollen uit

BEMMEL - Op zaterdag 28 februari ging het bestuur van deBOL op pad om in Bemmel bolletjes uit te delen met als doel: stemmen werven voor de Rabobank Clubkas Campagne die van 16 tot en met 30 maart gehouden zal worden.

Iedereen die lid is van de Rabobank wordt uitgenodigd om vijf stemmen uit te brengen op de verenigingen, clubs en stichtingen die aangesloten zijn bij de Rabobank. Men mag aan één club twee stemmen geven en daarnaast nog drie maal één stem aan andere clubs.

Foto: Femke Kuster
Foto: Femke Kuster

Stichting deBOL kan een bijdrage uit de Clubkas Campagne heel goed gebruiken bij haar activiteiten voor jong en oud. Volgende maand start alweer de inschrijving van de 'deBOL Junior' Avond4Daagse Bemmel en in juni zal de 'Wandel-2-Daagse Bemmel' worden georganiseerd en dat zijn nog maar twee evenementen uit de vele activiteiten van deBOL.

Basiscursus digitale fotografie in gemeenschapshuis Huissen Zand

HUISSEN - Op 17 maart start er in het gemeenschapshuis een cursus digitale fotografie voor compact en spiegelreflex systeem camera's. De cursus is van 19.30 tot circa 21.30 uur.

Ook is de mogelijkheid om op die avond even binnen te lopen om te zien of dit iets voor u kan betekenen; dus een inloopavond voor iedereen die hiervoor belangstelling heeft. Men kan zich dan ook nog aanmelden.

Deze basiscursussen zijn bestemd voor mensen in alle leeftijdsgroepen met een passie voor fotografie. Voor iedereen met een spiegelreflex/systeemcamera of een compact camera, die hun toestel willen leren kennen of meer uit hun camera willen halen en anders willen leren kijken.

Het gemeenschapshuis is gevestigd aan de Van Wijkstraat 31 in Huissen. Zich aanmelden kan ook bij de voorzitter van het gemeenschapshuis: M.J.Stellaard, 026 3252819.

Inschrijven voor een kraam op Koningsdag in Bemmel

BEMMEL - Op maandag 27 april verzorgt het Oranje-Comité Bemmel de traditionele vlooienmarkt op het Kinkelplein in Bemmel. Belangstellenden kunnen via het Oranje Comité een standplaats met marktkraam huren om zo hun spulletjes aan de man te brengen.

Op de vlooienmarkt mogen alleen eigengemaakte- en tweedehands spullen aangeboden worden. Bloemen en planten zijn eveneens toegestaan. Een standplaats met kraam (vier meter, voorzien van een zeil) kost vijfentwintig plus vijf euro borg.

Deelname is alleen mogelijk via inschrijving vooraf, vóór 15 april omdat het comité daarvoor de nodige kramen moet reserveren. Voor de kinderen is er op die dag de gratis kindervrijmarkt vanaf 13.30 uur. Inschrijfformulieren staan op www.oranjecomitebemmel.nl. Hiervoor bellen kan ook met Johan van Schaijk mobiel: 06 13200732 of na 18.00 uur op 0481 465467.

Wim Knorth nieuwe compagnon van Bart Sommers Versterking Administratiebureau Sommers in Bemmel

BEMMEL – Financieel adviseur Wim Knorth is per 1 januari toegetreden tot Administratiebureau Sommers. Hiermee is Knorth de compagnon geworden van Bart Sommers. Met deze uitbreiding zet het kantoor zich steviger in de markt, kan het snel een nog bredere kwaliteit leveren en is de toekomst –ook op langer termijn- gewaarborgd.

Wim Knorth is geen onbekende in de administratieve en boekhoudwereld. Hij studeerde af aan de Nyenrode Business Universiteit (Accountancy & Controlling) en werkte bij enkele 'grote' kantoren. Met Bart Sommers had Wim Knorth reeds een samenwerking, hetgeen nu heeft geresulteerd in het compagnonschap. "Sparren heeft toegevoegde waarde. Onze kennis, opleiding en ervaring sluiten perfect op elkaar aan. Door deze uitbreiding kunnen we onze klanten nog sneller en efficiënter van dienst zijn", aldus Bart Sommers.

Administratiebureau Sommers biedt de ondernemer een breed scala aan diensten zoals het inrichten en het verzorgen van de (online) administratie, het opstellen van de jaarrekening, het doen van fiscale aangiftes, fiscaal advies en salarisadministratie. "Wij richten ons op startende ondernemers, zzp'ers en ondernemers uit het mkb. Natuurlijk kan ook de particulier bij ons terecht voor de fiscale aangiftes en financieel advies. "Voor meer dan alleen de cijfertjes onder elkaar zetten."

"Doordat we klein zijn – en dat graag willen blijven – kan de klant rekenen op een persoonlijke behandeling. We hebben bovendien geen overheadkosten en werken zodoende tegen concurrerende, vriendelijke tarieven. Mocht er specialistische kennis nodig zijn, wordt deze ingehuurd. Zo betaalt de klant geen cent teveel!", aldus Wim en Bart.

Administratiebureau Sommers, Het Hoog 11, Bemmel; telefoon 0481 464188 / 06 81676210; www.sommers.nl.

Voorjaarsmarkt Bemmel

BEMMEL - Verenigingen, stichtingen en hobbyisten uit Lingewaard kunnen zich vanaf nu aanmelden voor deelnamen aan de voorjaarsbraderie in het centrum van Bemmel op zondag 12 april.

Een marktkraam kost 46,00 huur; reserveren kan via www.marktlijst.nl of door te bellen naar Star Promotions: 010 5243434.

Gevonden

BEMMEL - In Bemmel op de Oostervelden is een OV-Chipkaart gevonden. Kleur blauw, geldig tot en met 01-07-2020. Info 06 23423618 of 462232.

Jongerenviering in protestantse kerk Gendt

GENDT - In samenwerking met de protestantse gemeenten van de Lingewaard is er op zondag 15 maart een jongerenviering in de protestantse kerk van Gendt (Torenlaan 12). Het thema is 'Durf je? In vertrouwen op weg gaan'.

De viering is voorbereid door de jongerengroep van de protestantse gemeenten, samen met jongerenwerkster Marije Klijnsma en predikante Margreet de Bree. De aanvangstijd is 10.00 uur. Na afloop is er de mogelijkheid om een kopje thee/koffie te blijven drinken. Iedereen, jong en oud, is van harte hiervoor uitgenodigd.

Oproep: Wie heeft wat gezien?

HUISSEN - "Begin februari is er op begraafplaats de Hoeve in Huissen, tot ons grote verdriet de urn van mijn man en onze vader verdwenen."

"Wie heeft er wat gezien of weet hierover meer? Wij willen graag weten wat er gebeurd is en ons gedenkplekje herstellen. Wie kan ons helpen? Het gaat om een bruine ronde urn met nerven erin zoals op de foto te zien is. Informatie graag mailen naar:
wilmalouis@hotmail.com."

Tweede koppelwedstrijd Sint-Petrus

HUISSEN - Onder een schitterend lente zonnetje werd op zondag 8 maart de tweede koppelwedstrijd van Sint-Petrus gevist!

Ook dit keer waren de verwachtingen op een goede vangst buiten gewoon goed. In verband met het goede weer en mooie waterstand was het aantal koppels bijna verdubbeld met afgelopen weekend! Er was één koppel die als enige boven de twintig kilo uitkwam!

1e M.Albouts-B.v.Vorselen 21.480 Gr; 2e F.vd.Weerden-Th.Engelen 18.010 Gr; 3e F.Enklaar-L.Klok 15.150 Gr; 4e Th.Lauwrenzen-J.v.Heemskerken 14.540 Gr; 5e L.Dennissen-B.Thijsen 13.300 Gr.

Wouter Monden en Tom Sligting: stand up comedy/cabaret

Foto: Tom Sligting

HUISSEN - Wouter Monden stond in 2013 al eens op het podium van de Buitenpoort in Huissen. Nu is hij terug met een nieuwe show. In 2010 won hij de Culture Comedy Award juryprijs. De jury noemde hem 'een begenadigd verteller die met gemak op het podium staat.'

'Zijn verhaal dat hij met verve neerzet, is doorspekt met taalgrappen." Sinds die tijd speelde hij meer dan 600 keer in Nederland, België en Engeland. Als sympathiek uitziende jongen pakt hij het publiek moeiteloos in maar hij kan hard en cynisch uit de hoek komen als het gaat om dingen die hij écht belangrijk vindt.

Als een van de eerste in Nederland begon Tom Sligting bij het Comedy Cafe Amsterdam. Met diverse comedy gezelschappen heeft hij bijna alle theaters van Nederland bezocht. In 2007 kwam hij met zijn eerste avondvullende voorstelling 'Sligting Verlichting', daarna kwam 'Tom Wakker Worden' en 'Hersendelict'. Kortom: energiek, confronterend, bizar, dynamisch en bomvol comedy! Een positieve aanslag op je hersenen.

Tom is een echte Headliner, die de shows knallend afsluit. Hij staat garant voor een spetterend optreden en spreekt daarmee een breed publiek aan. Speelde op diverse festivals, geeft comedy workshops en schrijft teksten voor tv-programma's. Hij acteert en is mede oprichter en jury voorzitter van het AKF Stand-up Comedy Concours. Tom doet dus heel veel!

Donderdag 19 maart wordt een knallend lachende mooie afsluiter van het cabaretseizoen 2014/2015 in De Buitenpoort. Entree tien euro. Foyer open: 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Info en kaartverkoop: debuitenpoort.nl.

Ontmoetingsdag in Doornenburg

LINGEWAARD - Op woensdag 25 maart is er een ontmoetingsdag voor Gendt, Haalderen en Doornenburg. Een dag voor ouderen, gehandicapten en alleenstaanden. De Ontmoetingsdag wordt gehouden in het Ontmoetingscentrum van Doornenburg. De aanvang is 10.00 uur. De dag eindigt om16.00 uur.

De dag begint met een Viering en zang ouderenkoor Zanglust uit Gendt. Hoe deze dag verder verloopt is nog een grote verrassing. Het voornaamste van deze dag is toch wel dat onder het genot van een drankje en een hapje weer eens oude herinneringen opgehaald kunnen worden en misschien weer nieuwe contacten worden gelegd.

Wie deze dag wil meemaken, kan zich aanmelden vóór zaterdag 14 maart, bij een van de volgende adressen:

Voor Doornenburg: Coby Driessen, Blauwe Hoek 34, tel. 423089; voor Gendt: Marian Lamers, Thorbeckeplein 8, tel. 425505; voor Haalderen: Jos Meulenbeek, Ambachtstraat 10, tel. 463335 en Betsie Janssen, Lage Zandsestraat 8, tel. 461659

Gevraagd wordt een financiële bijdrage van vijf euro. Wil men opgehaald worden, dan is de bijdrage zeven euro. Er wordt ook een loterij gehouden.

Opening door burgemeester Marianne Schuurmans

HAALDEREN - Afgelopen zaterdag 7 maart zijn de nieuwe banen en het gerenoveerde clubhuis van tennisclub Haalderen officieel geopend door burgemeester Marianne Schuurmans van Gemeente Lingewaard.

Na een toespraak van voorzitter Caspar Joosten en mooie woorden van burgemeester Marianne Schuurmans en gemeenteambtenaar Henk Gertsen heeft de burgemeester de officiële opening verricht door het lint door te knippen. Na de officiële opening hebben de leden en niet leden de banen in gebruik genomen door een leuk en zonnig tennistoernooi te spelen.

Tevens was er een gastvrij samenzijn voor de leden en toeschouwers in de gerenoveerde kantine waar een ieder werd getrakteerd op een heerlijk kopje koffie en stukje taart. Daarna in de nieuwe kantine zat de sfeer er al meteen goed in, mede door de muzikale verzorging van Drive Inn Mighty Mike.

Het bestuur van Tennisclub Haalderen kan zeer tevreden terug kijken op een erg geslaagde dag en is een ieder dankbaar, die aanwezig was om samen dit te hebben gevierd.

Donatie Habitat for Humanity

BEMMEL - Goededoelenorganisatie Habitat for Humanity Nederland heeft een grote gift ontvangen van de familie Nas uit Bemmel. Bij het afscheid en de uitvaart van Jan Nas afgelopen januari heeft de familie vrienden en belangstellenden gevraagd om, in plaats van bloemen, een donatie te doen aan Habitat for Humanity.

Dankzij vele gulle gevers is er meer dan 8.000 euro binnengekomen, bestemd voor het werk van Habitat. Habitat for Humanity helpt mensen elders op de wereld om zelfstandig een beter leven op te bouwen met een goed en veilig huis.

De familie Nas is nauw verbonden met Habitat for Humanity. Zowel Thérèse, Jan, Ellen, Karin, Leo, als moeder Nel Nas hebben het werk van Habitat met eigen ogen gezien en zelf meegebouwd aan huizen in diverse landen over de wereld. Habitat for Humanity is de familie zeer dankbaar dat zij zelfs in deze verdrietige tijd aan Habitat en de mensen voor wie zij bouwen hebben gedacht. Habitat Nederland wenst de familie en vrienden alle kracht bij het verwerken van het verlies van Jan. Ook is Habitat iedereen dankbaar, die de familie een hart onder de riem heeft gestoken met hun gift en de aandacht.

Derde Mannenmorgen in café De Roskam Bemmel

BEMMEL - De tijd gaat snel, de derde Mannenmorgen in De Roskam komt er alweer aan. Beide vorige edities waren een grandioos succes. Buitengewone sfeer en volledig uitverkocht.

Dit jaar komen de Mannen op zondag 15 maart bijeen. De ontvangst is vanaf 10.15 uur en stipt om 11.00 uur begint het programma. En wat voor een programma! Dit mag geen man missen. Na afloop van het programma – dat zal zijn om 14.30 uur – is er een denderende after-party. Uiteraard zijn hierbij de dames welkom. "Meer weten over eventuele beschikbare plaatsten? Neem dan contact op met café De Roskam."

Open dag Zinzia Zorggroep

BEMMEL - Op zaterdag 21 maart doet Zinzia weer mee aan de Week van de Zorg. Zinzia Zorggroep, waar De Lingehof, Oranje Nassau's Oord en De Rijnhof onderdeel van uitmaken, opent haar deuren voor belangstellenden.

Bezoekers worden getrakteerd op een kijkje achter de schermen van deze verpleeghuizen. Ook beweegactiviteiten, meedoen in ons fietslabyrint, in gesprek met een psycholoog over dementie, een echte til-lift ervaren of deelnemen aan een puzzeltocht over het landgoed Oranje Nassau's Oord behoren tot de mogelijkheden.

De open dag is op alle drie de locaties van 11.00 tot 15.00 uur. Zinzia zet zich in om de beste zorg te bieden, met wonen, leven en revalidatie. Hoe wij dat doen is te zien op de open dag. Ook mensen die op zoek zijn naar zinvol vrijwilligerswerk dicht in de buurt zijn welkom om een indruk op te doen. Tijdens de rondleidingen is er alle gelegenheid om in gesprek te gaan met medewerkers of vrijwilligers. Dit onder het genot van een kopje koffie.

Meer informatie en het programma per locatie staan www.zinzia.nl/actueel/week-van-de-zorg. De activiteiten verschillen per locatie.

Fred Wieland blijft trainer handbalvereniging Huissen

HUISSEN - Fred Wieland is ook aankomend seizoen trainer/coach van handbalvereniging Huissen. Dit tot tevredenheid van bestuur, sponsoren en spelers.

"Het doorgaan van Fred is goed voor de continuïteit en leerproces/voortgang van deze jonge gemotiveerde groep", aldus heren-coördinator H. Lamers.

Op dit moment is het team, met nog drie wedstrijden te spelen koploper in de eerste klasse Oost en wil dat ook graag bevestigen met een kampioenschap. Mocht de heren 1 van handbalvereniging Huissen kampioen worden, promoveren ze niet rechtstreeks naar de hoofdklasse, maar moeten ze een nacompetitie spelen met teams die in de hoofdklasse een en laatst zijn geëindigd en kampioenen uit de eerste klasse uit andere districten. Dit ten gevolge van verschuivingen/ inkrimping binnen andere klassen/divisies van het NHV. De winnaar hiervan speelt dan aankomend seizoen hoofdklasse.

Verslag van de Liduinadrive

BEMMEL - Op 7 maart werd de achtste Liduinadrive gehouden en ook deze keer was de belangstelling zodanig groot dat de maximaal beschikbare capaciteit van de zaal kon worden benut.

De 42 deelnemende paren kwamen van de bridgeverenigingen uit de omgeving, maar er waren ook deelnemers die via mond op mondreclame zelfs vanuit Sint Oedenrode naar Bemmel waren afgereisd. Bij de opening van de drive werd door een van de organisatoren van dit evenement, Steef Weijers, een bedrag van
vijfhonderd euro overhandigd aan Mascha van Kempen van het verzorgingshuis. Zij vertelde waaraan de bijdrage het afgelopen jaar is besteed en dat de schenking van dit jaar zal worden benut voor attributen in het kader van beweging van ouderen.
Mascha sprak haar dank uit voor de mooie bijdrage, was er heel blij mee en wenste alle deelnemers een fijne bridgedag.
Er werd in drie lijnen gespeeld en in elke lijn speelden de deelnemers dezelfde 28 spellen, zestien voor de middag en twaalf na de lunch, welke laatste weer van uitmuntende kwaliteit was.
Toen aan het einde van de dag de balans werd opgemaakt, bleek dat de volgende deelnemers zodanig goed hadden gescoord dat zij eerste waren geworden in hun lijn.
A-lijn Marian en Steef Weijers; B-lijn Adje en Frans Crijns; C-lijn Corrie Damen en Niek Hartings

Alle lijnen bijeengenomen (topintegraal) bleken Marian en Steef Weijers de hoogste score te hebben behaald en daarmee de eerste plaats te bezetten. Zij kregen door Henny van Gogh, voorzitter van de organiserende bridgeclub Doublet, de Liduina bridgebokaal 2015 uitgereikt. Alle deelnemers kijken terug op een leuke en goed verzorgde dag.

Wedstrijdprogramma HAVO

THUIS

Zaterdag 14 maart

10:30 HAVO F1 - ESA F8

14:30 HAVO A1D - Eldenia A2

Zondag 15 maart

10:30 HAVO 3 - Paasberg De 3

UIT

Zaterdag 14 maart

14:00 SJO: Cupa/Wilp C2G - HAVO C1D

8:30 Spero F9 - HAVO F2

Zondag 15 maart

13:00 DVOL 1 - HAVO 1

13:30 Elsweide 2 - HAVO 2

Zonnebloemmarkt in Gendt

GENDT - Zondag 15 maart houdt de Zonnebloem van Gendt een rommel/vlooienmarkt in zalencentrum De Klok.

De kosten voor de organisatie van een activiteit nemen toe, waardoor de prijs voor onze gasten ook toeneemt. "We willen de opbrengst van deze markt gebruiken voor een busreis met een bezoek aan bijvoorbeeld een dierentuin voor onze gasten. De markt begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Wat kunt u daar onder andere verwachten? Verkoop van gebruikte en nieuwe artikelen, zelfgemaakte spulletjes, voor de kinderen: schminken, plaktattoos, grabbeljurk, spellen, enveloppenactie (waarmee leuke prijsjes zijn te winnen). Er is ook live muziek

De Klok ligt aan de Markt 1 in Gendt.

Bekerfinales G-voetbal

HUISSEN - Op zaterdag 14 maart worden op sportpark Schalkshof de finaletoernooien gespeeld in de bekercompetitie 2014-2015 G-voetbal. Dit toernooi begint om 10.00 uur en de prijsuitreiking is om 13.30 uur bij Jonge Kracht aan de Bloemstraat 93.

De finale 2e klasse wordt gespeeld in de Adelaarshorst op zaterdag 25 april. Hiervoor plaatsen zich de winnaars van de tweede klasse District A en tweede klasse district B.

Deelnemende teams zijn: eerste klasse district: ATC'65 G1, Jonge Kracht G1, Hatert G1,
Rigtersbleek G1.

Tweede klasse district A: AZC G1, Eldenia G1, Jonge Kracht G2, De Esch G2, Oranje Nassau G1.

Guntis Valneris van VBI wint toernooi in Cannes

HUISSEN - Oud-wereldkampioen Guntis Valneris speelde mee in het sterke internationale damtoernooi van Cannes (Frankrijk) Aan dit toernooi namen een tiental internationale grootmeesters en andere sterke spelers mee.

Met een score van vier winstpartijen en vijf remises eindigde hij gelijk met de Oekraïner Artem Ivanov. Omdat omdat hij tegen gemiddeld iets sterkere tegenstanders speelde ging de titel naar de uit Letland afkomstige speler van damvereniging VBI.

TWC 't Verzetje verlengt contract huidige sponsoren

LINGEWAARD - De afgelopen jaren heeft TWC 't Verzetje op vele fronten een groei doorgemaakt en dat stemt de vier huidige sponsoren van kleding tevreden. In de afgelopen maanden zijn alle contractbesprekingen afgerond en zijn de contracten getekend.

Door de bijdrage van deze sponsoren rijden alle leden in een fraai wielertenue tegen een beperkte eigen bijdrage. De samenwerking met de sponsoren gaat verder dan het beschikbaar stellen van geld waarvoor in ruil de bedrijfsnaam op de kleding komt. Zo verzorgt Profile Ouwerling in Huissen ook het kledingbeheer voor TWC 't Verzetje en komen nieuwe leden daar graag de kleding passen. Schildersbedrijf Harry Mattijssen uit Bemmel denkt mee in de uitvoering van het onderhoud van het clubhuis van de vereniging en neemt daarmee het vakwerk voor zijn rekening. Naast genoemde sponsoren staat de naam van Rabobank met trots op de shirts. Deze bank draagt de amateurwielersport een warm hart toe. Op de bij het tenue passende broek prijkt de naam van Deron bedden & matrassen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in zorgmatrassen en kussens.

TWC 't Verzetje voelt zich enorm gesteund door het vertrouwen dat zij van alle sponsoren ontvangt. Met het seizoen en mooie weer op komst zullen de wielrenners weer goed herkenbaar zijn op de wegen en paden in de regio.

Open Huis: zondag 19 april Ronald McDonald Huis Arnhem: 'n bijzonder (t)Huis

Open Huis: zondag 19 april

Ronald McDonald Huis

Arnhem: 'n bijzonder (t)Huis

ARNHEM – Vrijwel iedereen heeft gehoord over de Ronald McDonald Huizen. Het biedt een (t)Huis aan gezinsleden van kinderen die behandeld worden in een ziekenhuis of revalidatiecentrum. Sinds 2009 is in Arnhem ook een Ronald McDonald Huis waar ouders en kinderen in een huiselijke omgeving dichtbij elkaar kunnen zijn.

Elk kind wil graag dichtbij zijn ouders zijn. In Ronald McDonald Huis Arnhem kunnen ouders, broertjes en zusjes terecht van kinderen die worden behandeld in Revalidatie Medisch Centrum (RMC) Groot Klimmendaal of ziekenhuis Rijnstate. Zij kunnen logeren in een ruim appartement of overdag in de Huiskamer verblijven met hun kind(eren). Ouders kunnen er ontspannen, werken of hun verhaal delen met anderen. De kinderen kunnen samen spelen en even 'gewoon' kind zijn.

Daarnaast is het een Vakantiehuis voor gezinnen met een kind met een ernstige of langdurige ziekte of beperking. Voor veel van deze gezinnen is een 'paar dagen weg' of vakantie niet vanzelfsprekend. Terwijl het zo belangrijk is eens samen te genieten in een andere omgeving. Ronald McDonald Huis Arnhem is een gezellig en drempelvrij Huis met diverse hulpmiddelen en leuke speel- en spelruimtes. Hier kan elk kind veilig spelen en volledig zijn eigen weg vinden. Dat geeft ook de ouders een rustgevend gevoel.

Ronald McDonald Huis Arnhem drijft voornamelijk op zo'n vijftig onmisbare vrijwilligers. Dankzij hen zijn ouders en kinderen 365 dagen per jaar welkom. Alle Huizen draaien zonder overheidssteun en zijn voor alle kosten (zoals onderhoud en energie) volledig afhankelijk van giften, acties en sponsoren.

Benieuwd naar Ronald McDonald Huis Arnhem? U bent welkom op de Open Dag op zondag 19 april. van 11.00 tot 16.00 uur. Het Huis is op het dak van Gebouw A van RMC Groot Klimmendaal (Heijenoordseweg 5, 6813 GG Arnhem). U kunt het Huis ook altijd steunen met een donatie, actie of sponsoring. Meer informatie: www.ronaldmcdonaldhuisarnhem.nl of Facebook (RonaldMcDonaldHuisArnhem).

Column

Gesprek

Voetbal blijft een gespreksonderwerp. Ik heb moeite gedaan om er bij te horen. Mijn schoonmoeder kreeg een kus toen ze voor mij een NEC-das had gebreid. Ik heb mijn dochter gesteund toen ze zich had aangemeld bij De Bataven. Ik ben met voetbalmannen weekeinden naar Engeland geweest voor het voetbal. Mijn aandacht ging eigenlijk meer uit naar Ale, Guinness, pub, grilled chicken, fish and chips en de stadionsfeer. Drommen fans stonden in een erehaag bij de stadionpoort om de duurbetaalde bobo's in grote auto's met applaus te verwelkomen. Voetbalbobo Joop Munsterman kreeg geen applaus. Hij was vorige week het gesprek omdat die FC Twente naar de financiële afrond heeft geleid. Als oprichter van weekblad De Krant heb ik met Munsterman in 1991 zaken gedaan en mijn krant aan Wegener verkocht. Voor een bedrag en een parttime baan. We hebben het later gehad over zijn tijd als popjournalist, kranten maken en kostenbesparing. Sjaak, elk dubbeltje telt, zo kreeg ik te horen als ik vond dat mijn uren te krap waren. Nu blijkt dat diezelfde miljonair zijn persoonlijke zaakjes goed heeft geregeld en FC Twente met andermans geld op een zeepbel heeft laten groeien. Munsterman is ingehaald door zijn eigen ijdelheid. Een ijdeltuit. Ja, zo gaat dat in het voetbal. Voetbal en politiek. De politiek staat bij een finalewedstrijd volop in de mediale schijnwerpers, want er zijn verkiezingen. Hoewel ik niemand ken, probeer ik toch te stemmen. Daarom heb ik de Stemwijzer ingevuld. D66 en de Vrijzinnige Partij stonden bovenaan. Zaterdag liep ik D66 raadslid Hans Nijboer flyerend tegen het lijf. Ik gaf hem mijn geheim prijs. Hij had altijd al geweten dat ik een D66-er was. En wat vind je er van dat D66 gelijk heeft gescoord met de Vrijzinnige Partij, zo vroeg ik Hans. Hij kende de partij, de mensen en hun verkiezingsprogramma niet. Ik ken de mensen van beide partijen en hun programma's niet. Politiek, wat een saai gespreksonderwerp.

Sjaak

Nummer één van Gelderland!

HUISSEN - Op zaterdag 28 februari is de finale van Gelderland gehouden in Putten. Van de zeventien beste overgebleven teams, is het team van Het Sterrenbos uit Huissen, na zeven spannende partijen overtuigend eerste van Gelderland geworden.

Cas Aleven, Danny de Haas, Tijn Borgers en Ted Polman gaan naar de halve finale van Nederland!

Caravantoer D66 in Betuwe

BETUWE - Zaterdag 14 maart aanstaande trekt D66 met de caravan door de Betuwe om met de inwoners in gesprek te gaan. Op 18 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen en D66 hoopt ook op uw stem.

Rolf Latour, kandidaat voor de verkiezingen, zal in Zetten op het Julianaplein het startsein geven van de caravantoer. U wordt van harte uitgenodigd van 11.00 tot 12.00 uur met hem in gesprek te gaan.

Van 12.15 tot 14.00 uur staat de caravan voor het gemeentehuis in Elst waarna deze vertrekt naar Bemmel. Ook hier ontmoeten ze graag de burgers van 14.15 tot 15.15 uur .

Afsluitend is Huissen gepland waar van 15.30 tot 16.30 uur D66-ers de aanwezigen te woord staan.

In een oogopslag weekendvieringen voor de RK parochie De Levensbron (Gem. Lingewaard)

woensdag 11 maart

09.30 u. St. Martinus Doornenburg, Eucharistieviering met Pastoor Peters

zaterdag 14 maart

13.30 u. OLV Tenhemelopnemingkerk, EC, Huissen-Stad, gezamenlijke Doopviering met Pastor van Cuijk en het kinderkoor Spetters

15.30 u. OLV van Zeven Smarten kerk Haalderen, gezamenlijke Doopviering met Pastor van Cuijk

zaterdag 14 maart

19.00 u. OLV van Zeven Smarten Haalderen, Eucharistieviering, voorganger Pastoor Peters en het Gemengd Koor

zondag 15 maart

10.00 u. OLV Tenhemelopnemingkerk, EC, Huissen-Stad, Eucharistieviering, voorganger Pastoor Peters en het Middenkoor.

woensdag 18 maart

09.30 u. HH Martelaren van Gorcum, Eucharistieviering met Pastoor Peters

Workshop paasstukjes maken bij De Lentetuin in Gendt

Dit soort creatieve paasstukjes kunt u ook maken. Foto: Sjaak Veldkamp

GENDT - Afgelopen weekeinde hebben we van een heerlijke en zonnige lentedag mogen genieten. De warme zonnestralen zijn een teken dat pasen in aantocht is. Pasen wordt ook wel een lentefeest genoemd. De lente maakt mensen blij.

Om die lentesfeer in huis halen worden kleurrijke paasstukjes op tafel gezet. Zin om zelf een creatief paasstukje te maken? Een workshop van De Lentetuin in Gendt laat zien dat je tot meer in staat bent dan je zelf had durven te dromen. Er wordt gewerkt in kleine groepen om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven. Decoratiemateriaal is aanwezig.

In de winkel staat een aantal paasstukjes om u te laten zien wat op de workshop zoal mogelijk is. Er is een workshop op 24, 25 en 26 maart. Aanvang telkens om 19.00 uur. Let op, maximaal vijftien kandidaten per avond.

De Lentetuin heeft de winkel opnieuw ingericht. Bezoekers worden door een nieuw assortiment accessoires en snuisterijen geïnspireerd om de huiskamer met weinig middelen een nieuw gezicht te geven. Door ze ook te combineren met natuurlijke materialen en paasspullen zijn verrassende resultaten te bereiken. Het aanbod van huiskamerplanten wordt deze maand ook uitgebreid.
Aanmelden voor de workshop: De Lentetuin, Langstraat 46 Gendt. www.delentetuin.nl.

Platform Zilverkamp-Zuid

HUISSEN - Donderdag 12 maart vindt de derde vergadering van het platform plaats. Deze wordt gehouden in de oude vergaderzaal van de gemeente aan de Langekerkstraat om 19.30 uur.

De vergadering is openbaar, ieder geïnteresseerde wijkbewoner is welkom. "Heeft u vragen, knelpunten,problemen met situaties in uw woon-leefomgeving laat het ons weten." Op de agenda staat deze keer onder meer: werving nieuwe leden, prioriteit werkplan 2015 en stukrijden bermen, fiets-wandelpaden in het park.

Meer informatie staat op www.platform zilverkamp-zuid. Een e-mail sturen kan naar het secretariaat :reginacheizoo@versatel.

Paasbrunch in Sancta Maria

HUISSEN - Op tweede Paasdag 6 april kan men deelnemen aan een paasbrunch in Sancta Maria.

Om 13.00 uur staat er een brunch in buffetvorm klaar voor de leden van de KBO Huissen en eventuele introducés. De zaal is open vanaf 12.30 uur. Aanmelden kan tot 25 maart bij: Corry Huisman, Wilgenstraat 4 in Huissen, 026 3254762.

De kosten bedragen twaalf euro per persoon, te voldoen bij de aanmelding.

45 jaar ouderensoos

LINGEWAARD - De ouderensoos van het SWOG bestaat dit jaar 45 jaar. Voor deze dames van het eerste uur een bloemetje.

Kinderen van De Wieling lopen voor Wandelen voor Water

Foto: Sandra Cools

HAALDEREN - Op woensdag 18 maart 9.00 uur komt basisschool De Wieling uit Haalderen met 72 leerlingen van groep zeven en acht in actie voor schoon drinkwater. De kinderen staat een sportieve uitdaging te wachten; ze zullen zes kilometer lopen met zes liter water in een rugzakje, net als veel van hun leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden, die dagelijks ver moeten lopen om water te halen.

In de aanloop naar de sponsorloop hebben de leerlingen in een gastles meer gehoord over het wereldwijde waterprobleem en zijn ze geënthousiasmeerd om hun steentje bij te dragen.

De opbrengst van de sponsorloop, gefaciliteerd door Rotaryclub Lingewaard, gaat naar het werk van ZOA in Jemen. ZOA is een organisatie die mensen ondersteunt die lijden als gevolg van een gewapend conflict of natuurramp door hen te helpen hun bestaan opnieuw op te bouwen. Watervoorzieningen en sanitaire voorzieningen zijn hierin essentieel. Jemen is het armste en droogste land van het Midden-Oosten. Al jaren zijn er conflicten in het land waardoor duizenden mensen gevlucht en ontheemd zijn. Miljoenen mensen hebben geen toegang tot schoon drinkwater.

Met de opbrengst van Wandelen voor Water wil ZOA komend jaar in acht dorpen in Jemen 240 families helpen aan schoon drinkwater. Dit doet men door de aanleg van waterbassins en de opvang van regenwater, onder andere van de daken van huizen. Daarnaast krijgen de families voorlichting en training over het filteren van drinkwater.

Publiek is welkom om de kinderen aan te moedigen. Deze actie wordt organisatorisch mede mogelijk gemaakt door Rotary Lingewaard.

Bingo in Het Dorpshuis Angeren

Foto: Ben Otters

ANGEREN - In samenwerking met de manager van Het Dorpshuis en de Sasa bingogroep, wordt een speciale bingomiddag gehouden, waarbij opa en /of oma welkom zijn om samen met hun kleinkind (vier tot en met twaalf jaar) een paar rondjes bingo te spelen.

Iedereen is welkom vanaf 14.30 tot 16.30 uur. Er zijn uiteraard speciale kinderprijzen te winnen.

Vrijdag 20 maart is de jaarlijkse algemene deelnemersvergadering in Het Dorpshuis aan de Emmastraat 23 in Angeren van de Stichting Actieve Senioren Angeren. De zaal is open vanaf 13.00 uur, aanvang van de vergadering 13.30 en duurt tot circa 14.30 uur. Men wordt ontvangen met muzikale klanken van Ria Visser op haar keyboard. Na de vergadering is er een ontspanningsmiddag; Zang en Vreugde zingt deze keer vlotte liedjes.

De voorzitter van de Historische Kring Angeren Chris van Asperen komt vertellen over de 'Umdracht' in Angeren met foto's. Ook heeft het Sasa-bestuur Geert Bouwman en Ben Otters uitgenodigd. Geert zal op zijn humoristische wijze vertellen over de verdwenen winkeltjes in Angeren, ondersteund door Ben met zijn foto's van deze winkeltjes; einde van deze middag is rond 17.00 uur.

Tijdens de Lentekriebels Angeren, op zondag 22 maart staat Sasa met een informatiekraam bij garage Kos in de Molenstraat. "Loop deze stand niet voorbij, raad de verrassing." Voor dertien euro per jaar, kunt u deelnemer / lid worden van de Sasa.

Meer informatie staat op www.dorpshuisangeren.nl en www.sasa-angeren.nl.

Rommelmarkt bij Cantilene Haalderen

HAALDEREN - Gemengde zangvereniging Cantilene uit Haalderen houdt op zaterdag 21 maart een gezellige rommelmarkt in Dorpshuis De Tichel in Haalderen.

Tussen 11.00 en 17.00 uur staan in De Tichel de 'rommeltafels' ingericht met allerlei zolderopruimingsspullen van de leden van het koor. De bezoeker vindt echter niet alleen de zolderopruimingsspullen maar de leden hebben ook appeltaart en ander lekkers voor u gebakken en gekookt! Tegen een schappelijk prijsje kan men deze bijzondere lekkernijen komen proeven!

"Loop gerust eens binnen en kom gezellig snuffelen in allerlei goederen die worden aangeboden! Bent u op zoek naar dat ene speciale kopje, dat prachtige oude boek of dat bijzondere fotolijstje? Wie weet vindt u het op zaterdag 21 maart in De Tichel in Haalderen."

La Differenza weer geopend!

HUISSEN – Op vrijdag 13 maart gaat ijssalon La Differenza weer open. Het voorjaar komt eraan, het zonnetje gaat schijnen, iedereen loopt weer vrolijk rond buiten. Tijd om weer eens een lekker ijsje te eten.

Om iedereen in Huissen en omgeving te laten genieten van het door Han Leijser ambachtelijk bereide ijs, kun je vanaf vrijdag 13 maart 12.00 uur terecht bij ijssalon La Differenza. Dan gaan de deuren voor het ijsseizoen 2015 weer open!

"Al ons ijs wordt dagelijks vers bereidt in onze ijskeuken. U kunt dan ook regelmatig ijssmaken met een vernieuwende en soms uitdagende smaak in onze ijsvitrines aantreffen. Wij werken met de beste producten en met veel passie om voor u een smakelijk en verrassend ijsje te presenteren. Wij bereiden ook ijs voor mensen met diabetes, glutenallergie en lactose-intolerantie. U kunt informatie verkrijgen bij onze medewerkers."

"Een buurt-, bedrijfsfeest of een ander evenement? U kunt bij ons een ijskar of thermobox huren. Wilt u thuis een ijsbuffet? Hiervoor hebben wij mooie ijstaarten, die naar uw wensen worden gedecoreerd. "Ik zeg maar zo: Ambacht moet je beleven. In een ijssalon heb je dagelijks te maken met vrolijke, lachende mensen. Want ijs, dat is altijd een feestje," aldus Han.

Voor vele mensen is ijssalon La Differenza in de Langestraat te Huissen bekende tussenstop. Even langslopen voor een hoorntje op de hand, overheerlijke ijscoupe of een goede kop koffie. Voor meer info en onze spetterende openingsaanbieding: www.la-differenza.nl; 06 34296868.

Griffioen Gezelschap geeft kleur aan uw dag

BEMMEL – Een boodschapje doen, over de markt lopen, op bezoek bij een vriendin, naar de bioscoop… Met het vorderen van de jaren gaat het soms niet helemaal vanzelf meer. Of gewoon samen een kop koffie drinken, een spelletje doen en ook aanloop is minder geworden.

Uw kinderen hebben een drukke baan, uw buurman wilt u niet altijd vragen en uw vrienden zijn ook niet allemaal meer even goed te pas. Dan biedt Griffioen Gezelschap mogelijkheden. Samen kijken hoe we uw dag leuker en makkelijker kunnen maken, door bijvoorbeeld mee te gaan bij een bezoek aan een arts of een winkel.

Misschien gaat het niet om uzelf, maar uw vader of moeder heeft behoefte aan begeleiding en gezelschap. Mee naar een afspraak is met uw baan en gezin helaas niet altijd mogelijk. Toch wilt u niet dat uw ouder alleen gaat. Of de situatie waarin een ouder dementeert. U bezoekt deze ouder zoveel u kunt en toch voelt het als niet voldoende. Het is fijn als dan nog iemand uw ouder bezoekt.

Veel situaties denkbaar waarin mijn begeleiding op prijs gesteld wordt. Ik wil er graag voor u zijn. Samen kijken wat mogelijk is en dat dan gaan doen, geheel naar uw wens. Ik doe dit met veel plezier!

Bel of schrijf me voor meer informatie of een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. De dienstverlening is mogelijk uit het PGB te bekostigen. Ik kijk naar u uit! www.griffioengezelschap.nl, Ingeborg Griffioen, 06-30251359 of info@griffioengezelschap.nl.

Sanders Tweewielers wint publieksprijs Tweewielerwinkel van Nederland

GROESBEEK - Sanders Tweewielers de beste scooterwinkel van Nederland geworden in de verkiezing Tweewielerwinkel van het jaar. De vakjury bestond onder anderen uit leden van ANWB en BOVAG. Sanders Tweewielers, specialist op het gebied van scooters, elektrische fietsen en fietsen, is onder meer beoordeeld door een mysteryshopper, een retailspecialist en een onafhankelijke accountant. De Groesbeekse ondernemer wist ook de publieksprijs in de wacht te slepen.

Dé kwaliteitsstimulans voor de tweewielerbranche. De verkiezing vond plaats tijdens de vakbeurs die medegeorganiseerd werd door de ANWB en het vakblad Tweewieler. De winkels zijn door een Retail deskundige onder andere beoordeeld op het assortiment en het service- en reparatiebeleid. Daarnaast is er gekeken naar de klanttevredenheid en het ambitieniveau van de tweewielerwinkels.

Klant als ambassadeur

Sanders Tweewielers heeft de publieksprijs van de Tweewielerwinkel van het jaar verkiezing in de wacht gesleept. Uit de 6 genomineerden winkels heeft het publiek Sanders Tweewielers verkozen tot beste tweewielerwinkel van Nederland. De Nederlandse consumenten hebben massaal op de tweewielerspecialisten gestemd. Dit uitte zich in een ruime voorsprong voor Sanders Tweewielers. Sanders Tweewielers heeft al jaren een trouwe achterban en profiteert van de mond tot mond reclame merkt Fred Dibbets, eigenaar van Sanders Tweewielers, op: ''Tijdens onze dagelijkse werkzaamheden merken wij dat klanten bijzonder tevreden zijn en deze positiviteit verspreiden in hun vrienden- en kennissenkring.''

Onderscheiden van de concurrentie

Van de vakjury ontving Sanders Tweewielers complimenten over klanttevredenheid, de 7-daagse pech-onderweg-service (straal 60km) Ook de verhuur van zowel fietsen, e-bikes en scooters, tevens op locatie, viel in de smaak bij zowel de jury als de klanten.

De jury vond dat Sanders Tweewielers dusdanig onderscheidend is en daarmee een kwaliteitsstimulans voor de gehele tweewielerbranche vormt.

Motorhuis naar Nijmegen

BEMMEL - In februari heeft Motorhuis Bemmel al haar activiteiten naar Motorhuis Nijmegen verplaatst. Daarmee zijn alle voormalige Bultersbedrijven gecentraliseerd aan de Nieuwe Dukenburgseweg in Nijmegen. Rob van Kampen, Werkplaatschef van Motorhuis en al 35 jaar bij de organisatie werkzaam licht toe: "Iedereen weet dat de autobranche in de afgelopen jaren drastisch veranderd is. Voor Motorhuis is het dus zaak om mee te veranderen, en dat doen we."

Op de vraag of Nijmegen een goed alternatief is voor klanten uit Bemmel antwoordt Rob. "Het is eigenlijk maar vijftien kilometer en door de nieuwe brug bij Oosterhout tegenwoordig ook heel makkelijk bereikbaar. Bovendien is een bezoek zéér de moeite waard." Daarmee doelt Rob op het uitgebreide aanbod van Motorhuis Nijmegen maar ook op de welkomstpakketten.

Welkomstpakket

Alle klanten van Motorhuis Bemmel zijn persoonlijk uitgenodigd een welkomstpakket ter waarde van 150 euro op te halen in Nijmegen. "Als dat niet de moeite waard is om even langs te komen, dan weet ik het ook niet meer." lacht Rob.

Kennis en ervaring blijft. In Nijmegen is Motorhuis ook officieel dealer en erkend reparateur van Mazda en Hyundai. "Bovendien werken we overal met hetzelfde centrale systeem waarmee alles over de klant en de auto ook in Nijmegen bekend is. Daardoor kan de klant dezelfde vertrouwde dienstverlening verwachten ", aldus Rob.

Méér dan welkom

Motorhuis doet er volgens Rob alles aan om de verhuizing voor klanten zo soepel mogelijk te laten verlopen. Rob is er dan ook van overtuigd dat de klanten zich bij Motorhuis Nijmegen méér dan welkom zullen voelen.

In de showroom van Motorhuis Nijmegen staat een zeer compleet assortiment van Opel, Citroën, Mazda en Hyundai. Op de eerse etage staan altijd minimaal 150 occasions op voorraad. "En in de werkplaats zorg ik, met een team meer dan vijfentwintig monteurs, voor een snelle en professionele service", aldus Rob.

Vlinders maken op winkelcentrum Zilverkamp

HUISSEN - Maak je eigen vlinder, want het is bijna lente. In de lente hoor je de vogeltjes weer fluiten, vliegen de vlinders in het rond, zie je de lammetjes weer buiten, de lente is gezond.

"Kortom, we gaan gezonde vlinders maken. Lekker genieten van alles wat gezond is. Rozijntjes/druiven/tomaatjes/mini crackertjes/enzovoort maak er jouw eigen creatie van en doe mee.

Lente maakt je blij en geeft je inspiratie om weer verder te gaan. Kom dus ook op zaterdag 14 maart tussen 11.00 en 14.00 uur jouw eigen vlindertje maken." Meer informatie staat op www.facebook.com/winkelcentrumdezilverkamp.

Jammen in De Buitenpoort

HUISSEN - Vrijdag 13 maart de laatste BuitenpoortJam van dit seizoen. Rock, blues, reggae, soul, funk, alles kan en mag voorbij komen. De basisband bestaande uit Wouter Derks, Nico Peters, Peter van Megen en Jos Janssen is er weer klaar voor.

Een backline is aanwezig met drums, bas- en twee gitaarversterkers, keys en zanginstallatie. "Heb je zin om mee te doen? Pak je gitaar, sax, bas, mondharmonica, drumsticks, stem je stem en dan zien we je op vrijdag de dertiende! Want wat is er leuker om met andere muzikanten muziek te maken en gewoon te genieten van een heerlijke muziekavond. Check de setlist op de site of de facebookpagina van De Buitenpoort. Lekker meedoen voor de laatste keer nu, want ergens in oktober van dit jaar is de Jamsessie weer terug."

Inloop/zaal open van 21.00 uur en zoals gebruikelijk is de toegang gratis. "Speel je geen instrument of zing je niet, maakt helemaal niet uit… je bent welkom en kom genieten!"

21 / 28

22 / 28

23 / 28

24 / 28

27 / 28

10 maart 2015
Hoera, onze lieve (o)pa Ben Cornelissen 72 jaar
Liefs, Lisa, Esmée, Cas, Marianne, Robert-Jan, Tinja en Miranda

Laura Damen wordt 21 Maart 2015 alweer 4 jaar.
Gefeliciteerd lieve meid.
Liefs papa, mama en dikke kus van Koen

Deze lieve meid wordt 12 maart
alweer 9 jaar

van harte gefeliciteerd van
opa Pietje, oma Ans en oma Annie. X

Hiep hiep hoera!
Isa is 4 jaar!
Heel veel plezier op de basisschool.
Liefs xxx
Opa, oma, Bram, Marco,
Martine, Lev en Fee

Hoera, kunt u het zien?
Deze meid wordt 12-03 4 x 10!
Liefs pap en mam
Nico, Cindy en Niels!

Hoera deze jongen wordt
16 maart
65 jaar

gefeliciteerd
van de hofjes

Mijn lieve zus word 12 maart 30 jaar!

Liefs Ingrid

Hoera
10 maart is een blijde dag....
Dat Bas zijn 18de verjaardag vieren mag.
Proost. Cheers!
Gefeliciteerd
Liefs xx Oma's en Opa's

Hiep Hiep Hoera
Geert
wordt 13 maart, 75 jaar.
Hartelijk gefeliciteerd

Ria

Deze grappige achter buurman ziet
10 maart Abraham!

Gefeliciteerd en welkom bij
de club van 50!

Hiep hiep hoera!
Lieve Peet 30 jaar!

Gefeliciteerd en we proosten snel op jou.
Liefs T & D'

Koorleden van Jekadee uit Doornenburg:
heel veel succes met jullie concert op 13 en 14 maart!

Zet hem op!

Lieve Rebecca,
Gefeliciteerd met je verjaardag.

Liefs en X P&J

Hiep Hiep Hoera
30 jaar jong!

Gefeliciteerd
Dikke kus van J

Zet de apfelkorn en hugo maar klaar, want ons boerinneke Loes wordt 25 jaar!


Gefeliciteerd halve Saar!
Kus Sophie, Mijke, Iris, Merel, Vivian & Daphne

Het is echt waar
13 maart wordt Tom 30 jaar.

Ben & Annie, Joyce, Rob & Tamara, Anouk & Stefano
Diesel en Micky

Hieperdepiep hoera!
Lieve Rebecca 26 jaar!

Gefeliciteerd daar mag op geproost worden.
Liefs T & D