GN Nijmegen-Noord

26 juli 2017

GN Nijmegen-Noord 26 juli 2017


Zwemmen in rivieren is levensgevaarlijk

REGIO - Natuurlijk gevormde strandjes langs de rivieren lijken ervoor uit te nodigen het water in te gaan. Pootje badende mensen en zwemmers staan echter vaak niet stil bij de gevaren van de soms snel stromende rivieren en de gevolgen van langsvarende binnenvaartschepen. Rijkswaterstaat waarschuwt voor de gevaren van het zwemmen in rivieren en kanalen en het springen van bruggen: het is levensgevaarlijk en bijna altijd verboden.

Dit jaar zijn er helaas al verschillende doden en gewonden te betreuren. Rijkswaterstaat zet de gevaren op een rij en adviseert om alleen te zwemmen op veilige zwemlocaties. Deze locaties zijn te vinden op [www.zwemwater.nl]www.zwemwater.nl. Een belangrijk gevaar voor zwemmers vormt de scheepvaart. Grote schepen hebben een zuigende werking en veroorzaken een sterke stroming en draaikolken. Iemand die veilig in ondiep water denkt te staan, kan worden meegetrokken met het terugtrekkende water. Zwemmers zijn bovendien vanaf een schip nauwelijks zichtbaar. En ook al ziet een schipper ze wel: een groot schip kan niet zomaar vaart minderen of uitwijken.

Door stroming en diepteverschillen kan de temperatuur van het water sterk wisselen. Als zwemmer kan je door koud water kramp krijgen of onderkoeld raken. Het zwemmen wordt daardoor ook voor geoefende zwemmers bemoeilijkt of soms zelfs onmogelijk, met alle gevolgen van dien.

Springen van bruggen is wellicht spannend, maar brengt serieuze risico's met zich mee. Een brug is vaak hoger dan deze lijkt; door de klap op het water kan een springer botbreuken of een klaplong oplopen. Door het troebele water is niet te zien wat er onder water ligt.

Meer informatie staat op www.rijkswaterstaat.nl/water/waterbeheer/zwemmen-in-open-water/zwemmen-in-rivieren-en-kanalen/index.aspx.

Lentse Oeverspelen op eiland van Veur Lent

LENT - Op zondag 3 september van 12:00 - 18:00 uur kan men weer genieten op het eiland van Veur Lent. Met dit jaar muzikaal interactief kindertheater: Bibi en Bobo en de magische kist. Op het Podium aan de Waal is muziek en theater uit lent en omgeving.

"U vertoeft lekker op het eiland, neemt een kijkje bij de Krea en Kunstmarkt, kinderen vermaken zich bij de vele gratis workshops in de tent en ieder heel uur is er een natuurtocht met IVN-gids. In de dorpsschuur is een expositie van de fotowedstrijd waar de bezoekers de jury vormen. Kom je stem uitbrengen! Met dit jaar het thema ‘Lentse Nieuwe’. Doe je mee? Stuur je foto in voor 27 augustus naar oeverspelen@gmail.com. De foto moet in Lent genomen zijn."

Op het veld is er de mogelijkheid om neer te strijken op de geruite kleden van Little Yard Picknick. Kom zitten met een drankje en geniet. Op de Oeverspelen zullen voldoende lekkernijen te halen zijn van gezonde snacks, sapjes en belegde broodjes tot enorme pannenkoeken en hemels (h)eerlijk schepijs. En met de lokale horeca op veur Lent komt u niets tekort.

Om dit gratis festival op deze manier voort te kunnen zetten waarderen we u hulp. Wordt vriend van de Oeverspelen en kom naar de info. kraam op 3 september en wij zullen u eren! Ook kunt u mee doen aan Heel Lent Bakt en op deze manier de oeverspelen steunen. Breng op 3 september jouw taart, gebak of cupcakes naar de taartenkraam en maak kans om Lents beste bakker 2017 te worden.

Meer info ataat op www.oeverspelen.nl. Advies: Kom te voet of per fiets naar de Oosterhoutsedijk op het eiland veur lent.

Leef-en-doe-boerderij De Minkhof BBQ

BEMMEL - Op de zomerse zondagen bij De Minkhof proberen wij u telkens weer te verrassen. Dit keer is er een barbecue georganiseerd op zondag 6 augustus.


Op het overdekte terras zijn wij tegen alle weersomstandigheden bestand! De tuin is op zijn mooist; de bloemen kleuren het geheel en natuurlijk eten wij heel natuurlijk de groenten uit eigen tuin. Onze fantastische kookploeg verzorgt eveneens de verdere gerechten en dan is het smullen maar….

Inschrijven (graag vooruitbetaling) kunt u bij De Minkhof op onderstaande openingsdagen. De kosten bedragen voor deze ochtend/middag 7,50 euro (bij inschrijving te voldoen). Maximaal 30 deelnemers en de inschrijving sluit op vrijdag 4 augustus.

Nieuw zijn ook de cadeaubonnen. Wilt u iemand verrassen en kennis laten maken met de activiteiten van De Minkhof, dan is dit een geschenk dat warmte en gezelligheid biedt. Ook bent u altijd welkom om eens te komen kijken. Alleen of met een van uw naasten, wij laten u graag kennismaken met onze sfeer en mogelijkheden om te genieten op een bijzondere ontmoetingsplek voor senioren uit Lingewaard! Meer informatie staat op www.minkhof.nl; 0481 357185 (alleen op maandag, woensdag en vrijdag); 06 41575409 Ina Rutgers Minkhof Coördinator (bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag 10:00 tot 12:00 uur); Molenwei 57 (einde Flierenhofstraat/dijk), Bemmel.

Dringend vrijwilligers gevraagd voor 3 Oever Festival

REGIO - Tijdens het 3e weekend van september wordt De Gelderse Poort omgetoverd tot het decor van het 3 Oever Festival. Drie dagen lang muziek, theater, verhalen, eten& drinken, dans en exposities in het mooiste landschap van Nederland. Heel veel mensen doen mee om hier een onvergetelijk weekend van te maken: artiesten, kunstenaars, horeca-ondernemers en vrijwilligers.

"Vrijwilligers zijn heel hard nodig om zo veel mogelijk uit te kunnen voeren van wat we bedenken. Zowel in de komende weken, in de voorbereiding van het festival, als tijdens het festival zelf. Voor de komende weken zoeken we mensen die willen helpen met het bouwen van onze 3OeverFestivalRedoutes, informatiehuisjes die op verschillende oevers komen te staan. 'Nabellers' zijn nu heel hard nodig, om bijvoorbeeld alle B&B's in de regio te benaderen. Ook hebben we 'folderverspreiders' nodig, onder meer naar alle campings in de regio.

Voor tijdens het festival weekend zelf zoeken we 'artiestenbegeleiders' bij de diverse podia, informatieverstrekkers voor onze bezoekers, fotografen, manusjes van alles én ook routebegeleiders. Vorig jaar was er bijvoorbeeld de vraag om fietsroutes tussen de podia te begeleiden. Een goed plan, ook uitvoerbaar. Er zijn nu nieuwe festivalfietsroutes uitgezet, en met vrijwilligers op de zaterdag en zondag kunnen die ook begeleid worden.

Zoals je ziet: veel is mogelijk, nog meer is nodig (en daarbij is het ook heel leuk). Wil je meer informatie, stuur een mail naar vrijwilligers@3oeverfestival.nl of bel met Servaas Beunk, 06 46151597. Weet je het al en doe je mee? Surf dan naar www.3oeverfestival.nl/word-vrijwilliger en vul het formulier in."

OOK-wandeling in Hemmen

HEMMEN - Wandeling voor lotgenoten Ouders Overleden Kind (OOK) houdt op zondagmiddag 30 juli in een prachtig stukje van de Betuwe: Hemmen.

OOK is een vereniging en draait op een grote groep geweldige vrijwilligers. Allemaal lotgenoten die weten hoe belangrijk het is om naar je verhaal te luisteren en ervaringen uit te wisselen en met wie je op persoonlijke basis gesprekken kunt voeren. OOK is een zelfhulporganisatie, opgericht in 1981, met ruim 1500 leden verspreid over heel Nederland. Allemaal ouders die een kind, kinderen verloren hebben. Wij helpen onszelf en elkaar bij dit immense verdriet. Herkenning, troost en perspectief vormen het uitgangspunt. Je kunt terecht met je verhaal, keer op keer. Er is 1-op-1 contact mogelijk, maar we bieden ook gespreksgroepen, contactavonden, lezingen, workshops en een landelijke dag. Altijd informeel en veilig. Wanneer u er behoefte aan heeft.

"Op 30 juli gaan we weer wandelen, nu in de prachtige omgeving van Landgoed Hemmen. We brengen ook een bezoek aan de Kasteeltuin. Het is een verhard wandelpad en we komen diverse banken tegen waarop er even gerust kan worden.

We ontmoeten elkaar vanaf 13.30 uur bij Pannenkoekenboerderij Aan de Linge, Molenstraat 18 in Hemmen. We drinken eerst samen een kop koffie/thee. Start wandeling 14.00 uur ( 5 km) Na afloop van de wandeling is er gelegenheid iets te eten of te drinken (voor eigen rekening) Broers en zussen, grootouders, familie en vrienden zijn ook welkom. De voorgaande wandelingen zijn waardevolle middagen geweest. Graag opgeven bij Bettie Elzenaar 0640875275. Besluit u op het allerlaatste moment mee te lopen, dan is dit ook prima!"

Een overzicht van geplande activiteiten staat op www.oudersoverledenkind.nl.

Motorhuis draagt het Opel-dealerschap in Nijmegen over aan Mulders Autobedrijf B.V.

NIJMEGEN - Met ingang van 1 juli heeft Motorhuis het Opel dealerschap in Nijmegen overgedragen aan Mulders Autobedrijf. Mulders Autobedrijf, met vestigingen in Tiel en Culemborg, is al sinds 1928 officieel Opel dealer. Mulders Autobedrijf vergroot haar Opel rayon nu met het aangrenzende verzorgingsgebied Nijmegen en omgeving.

Zelfde locatie en medewerkers. De nieuwe naam is Mulders Nijmegen. Voor de klant verandert er zo min mogelijk. Mulders neemt naast het dealerschap van Opel ook tijdelijk de huisvesting aan de Nieuwe Dukenburgseweg over. Medio april 2018 zal Mulders Nijmegen vanuit een splinternieuwe vestiging aan de Verlengde Energieweg te Nijmegen opereren. Een modern pand van waaruit Mulders Nijmegen haar klanten nog beter van dienst kan zijn en een uitstekende service kan leveren op het gebied van zowel personenauto's als Bedrijfswagens. De Opelmedewerkers komen, onder leiding van vestigingsmanager Bob Willemsen, in dienst bij Mulders.

Showroom
"De vertrouwde gezichten in het Opel verkoopteam zult u ook terugzien in de showroom. Ze hebben in 2017 veel Opel nieuws te vertellen. Zo staan sinds kort de nieuwe Insigina en Crossland X in de showroom. U bent van harte uitgenodigd om kennis te maken of gewoon binnen te lopen voor een kop koffie", aldus Wouter Mulders, algemeen directeur Mulders Autobedrijf.

Eerste Prijs Klanttevredenheid Arnhemse beddenspecialist Morgana Damminga

ARNHEM - In strijd tussen de zestien Morgana winkels in Nederland heeft Morgana Damminga de eerste prijs weten te bemachtigen. De strijd ging om de hoogste klanttevredenheid, (NPS score). 88.8% van de klantbeoordelingen in het tweede kwartaal van Morgana Damminga waren een 9 of hoger en daarmee zouden deze klanten Morgana Damminga aanbevelen aan vrienden en familie. Een ongekende hoge prestatie voor de nieuwste Morgana vestiging in Nederland.

Nathanael Damminga is een jonge, enthousiaste ondernemer. Een ondernemer met ambitie, die 'Damminga' het Arnhemse begrip wat staat voor kwaliteit bedden en textiel, voortzet op een eigentijdse manier met een formule die helder is gepositioneerd en zich onderscheidt van de concurrenten. Een ondernemer met een missie, mensen zo goed mogelijk te begeleiden om beter te slapen. Dankzij het assortiment van Morgana hebben wij nu de mogelijkheid om een slaapsysteem volledig op maat op het lichaam af te stemmen en de meerwaarde hiervan, aan de klant te laten ervaren. Doormiddel van de slaaptest die in de winkel staat kunnen mensen binnen acht minuten ervaren hoe het is om op een op hun lichaam aangepast bed te liggen. Uit de slaaptest komt een vrijblijvend advies die de basis is voor het samenstellen van een (voor de klant) goed bed.

In juli én augustus kun je profiteren van de Summersale aanbiedingen zoals tweede matras voor de halve prijs. Vier dus de zomer bij Morgana Damminga op de Woonboulevard in Arnhem-Zuid (naast Leen Bakker).

Morgana Damminga, Venlosingel 21-1, Arnhem; 026 4425108; www.damminga.nl

Het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek zoekt vrijwilligers

GROESBEEK - Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek is op zoek naar versterking van het vrijwilligersteam.

"We zoeken een vrijwillige medewerker m/v in het museumcafé die de bezoekers professioneel, klantvriendelijk en enthousiast kan ontvangen en bedienen. Inzet: één hele dag per week, zowel door de week als in het weekend. Ook jongeren met tijd in het weekend worden nadrukkelijk gevraagd zich aan te melden!"

Het museum is een professionele organisatie en biedt een plezierige werksfeer, een professioneel opleidingstraject, een reiskostenvergoeding en een collectieve ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Coördinator Personeelszaken, de heer Hans Bredewoud. Telefonisch 024 3974404 of per e-mail: info@bevrijdingsmuseum.nl.

Word mentor van een kind!

REGIO- "Ben jij die vrijwilliger die 2 uurtjes per week een 11- tot 15-jarige thuis bezoekt en ondersteunt met allerlei schoolzaken? Heb jij een dosis enthousiasme en zin om tijd te investeren in de toekomst van een kind en spreekt dit je aan?"

Meld je dan aan als mentor, neem dan contact op met Anne de Jong van Forte Welzijn. Telefonisch, (werkdagen van 9:00 tot 13:00 uur): 085 0406066, of mobiel: 06 53817109. Of mail naar: anne.de.jong@fortewelzijn.nl."

Documentaire over Dick van Altena

REGIO - Op vrijdag 28 juli om 17.20 uur zendt TV Gelderland de documentaire uit met als titel '1094 liedjes, Dick van Altena 40 jaar singer-songwriter'.

Het programma wordt die avond en nacht ieder uur herhaald. De filmmaker Angelo Damen volgde Dick de afgelopen weken onder andere thuis, in de studio en tijdens optredens. Hij geeft een kijkje in de ziel van een liedjesschrijver bij uitstek. Hoe wordt een liedje geboren? Welke strijd gaat daar aan vooraf en wat maakt de liedjes van Dick van Altena zo bijzonder?

Ook zijn er in de boeiende documentaire fragmenten te zien van een speciaal opgenomen concert vanuit het Kulturhus in Angeren. Daar speelt en zingt Dick met een voltallige band en gasten. Van deze opnames wordt ook een dvd uitgebracht die in het najaar te koop zal zijn.

Angelo Damen maakte al eerder een serie documentaires over Gelderse topartiesten zoals Thijs van Leer, Harry Sacksioni en Bert Heerink en was winnaar NL.Award 2001 en genomineerde NL.Award 2008.

REGIO- "Ben jij die vrijwilliger die 2 uurtjes per week een 11- tot 15-jarige thuis bezoekt en ondersteunt met allerlei schoolzaken? Heb jij een dosis enthousiasme en zin om tijd te investeren in de toekomst van een kind en spreekt dit je aan?"

Meld je dan aan als mentor, neem dan contact op met Anne de Jong van Forte Welzijn. Telefonisch, (werkdagen van 9:00 tot 13:00 uur): 085 0406066, of mobiel: 06 53817109. Of mail naar: anne.de.jong@fortewelzijn.nl."

Weekmenu Bemmels afhaalpunt

BEMMEL - Op maandag 31 juli kunnen inwoners van heel Lingewaard tussen 17.00 en 18.00 uur het volgende menu afhalen: groentesoep, pannenkoeken en rijstpudding.

Deze maaltijd kost vier euro en wordt bereid door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het afhaaladres is Cuperstraat 9 in Bemmel. Gevraagd wordt zelf drie afsluitbare bakjes meenemen! "Wilt u ook genieten van zo’n heerlijke verse maaltijd dan moet u zich wel van te voren even inschrijven via het SWL Meldpunt. Er is namelijk maar een beperkte hoeveelheid menu’s beschikbaar. Inschrijven kan op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via 088 2552555. Het ‘Bemmels afhaalpunt’ is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met SWL.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Wil van den Hurk (088 2552550).

KinderVakantieBijbelClub ‘Op reis’

RANDWIJK - Je bent vast wel eens op reis geweest. Misschien wel naar een ver land met het vliegtuig of dichtbij met de auto. Je reist als je op vakantie gaat, maar ook als je gaat logeren of een dagje uit gaat.

"Als je reist ga je ergens naar toe. In de Bijbel lees je ook van veel mensen die reizen. Mensen die worden geroepen door de Heere God om op reis te gaan. Tijdens de KVBC op DV 22, 23 en 24 augustus gaan we daarvan horen. We zouden het erg leuk vinden als je ook komt!"

"Het belooft een mooie week te worden, waarin we gezellig samen met de kinderen in de leeftijd van groep 1-8 willen luisteren naar bijbelverhalen, zingen, spelletjes doen, knutselen en nog veel meer. Kom je ook? Je bent welkom! De KVBC wordt gehouden op het grasveld voor de kerk in Randwijk. Vanaf 9.30 is er een inloop waar je gezellig spelletjes kunt spelen. Om 10.00 starten we het programma. Om 12.00 is de afsluiting en uitloop. Donderdagavond is om 18.00 de samen-delen-avond waar iedereen – jong en oud – welkom is om te zien en te horen wat we hebben gedaan in deze week. Aansluitend is er een BBQ. We hopen je te ontmoeten!"

Strijd vanuit uw tuin mee tegen kanker

REGIO - Sinds begin juni rijdt de Taxus Taxi weer door onze gemeente. Deze stichting bestaat uit een klein, hecht team dat zich vol enthousiasme inzet voor de wereldwijde 'strijd tegen kanker'.

Tijdens de zomermaanden zamelen zij zoveel mogelijk taxussnoeisel van de Taxus Baccata in. In de naaldjes van de taxushaag zit dé belangrijke basisgrondstof voor chemotherapieën. "Gooi het daarom niet weg maar doneer het aan deze stichting. Het taxussnoeisel wordt kosteloos, voor de deur, opgehaald. Bovendien biedt de stichting gratis materialen aan om het snoeisel op te vangen en te bewaren. Meedoen? Maak dan een afspraak via www.taxustaxi.nl/afspraak. Voor meer informatie over de inzameling en de gratis materialen kunt u terecht op www.taxustaxi.nl."

Omrop Fryslan filmde in Elst

ELST - Tine Wiersma uit Oudebildtzijl (Frl) woont tot al 1dertien jaar in het mooie Elst, waar zij al jaren Friese (maar ook uit andere provincies afkomstige) lopers hartelijk ontvangt!

Dat was reden voor Omrop Fryslan om filmopnames te maken van dit jaarlijkse terugkerend feest aan de Dauw in Elst. Het werd opnieuw een fantastische Blauwe Dinsdag!

Plaats vrij in leesgroep geschiedenis

NIJMEGEN - Er is nog een plaats vrij in een leesgroep geschiedenis in Nijmegen. De groep kiest uit de boekenlijst van de landelijke organisatie Senia, zie www.senia.nl, bij geschiedenis.

De boeken worden besproken aan de hand van 'leeswijzers' met discussievragen, waardoor de discussie diepgang krijgt en minder kans loopt te verzanden. De leesgroep komt eens in de 5 à 6 weken bij elkaar op donderdagavond (in een enkel geval op dinsdagavond), roulerend bij de deelnemers thuis.

De komende tijd staan boeken als Koning Willem I van Jeroen Koch en De Franse Revolutie van N. Shusterman op het programma. De eerstvolgende bijeenkomst is op 21 september. Meer informatie is verkrijgbaar bij de contactpersoon, Riet Rooijackers, via e-mail rietrooijackers@gmail.com of telefoon 024 3231176.

11 / 12

Onze Sanne wordt
29 juli alweer 7 Jaar
Hartelijk gefeliciteerd
en een dikke knuffel
van Papa en Mama

Hiep hiep hoera 2 augustus wordt sophie 1 jaar!

Dikke kus papa, mama, en een lik van luca

Hiep Hiep hoera!!
Deze kanjer wordt 29 juli alweer 9 jaar.
En veel plezier in groep 6.
Dikke kus van Papa, Mama,
Vinnie, Opa's, Oma's, Heino en Jessie.

Hiep hiep hoera
Zijn de ballonnen en slingers klaar?

Deze topper wordt 18 jaar.
Van harte, van Omie.